Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.05.05. 06:15 Fabius

MNB: tévedés! Matolcsy a pénzosztást nem kúrja el!

Címkék: kkv szektor devizahiteles mentés mnb matolcsy növekedési hitelprogram

Dübörgünk, Feleim! Lárifárizás ide, ígyafrancnaksekell-ezés oda, a növekedési hitelprogram úgy hasít, mint Michelisz Norbi Loeb előtt a hétvégi futamon.

matolcsy-jártalan-út_1.gif

No, azért döccenők vannak, mert a kkv szektoros állampógár tapasztal, a bankvezérek meg leszűrik a tapasztalatok tanulságait, és máris aszongyák amit a devizaadós cégek: 

"A növekedést akadályozó tényezők között több hitelintézet – UniCredit, Citi, OTP – is említette a hitelkiváltások korlátozását, az NHP második szakaszában csak a források tizede használható fel így. „Ha nagyobb teret engednének a kiváltásoknak, az jelentős bővülést adhatna a program számára” 

Teccikéteni? 

Dehogy teccik, még csak az kéne. A kkv szektorból felszűrődő hangokat csak korlátozott mértékben hallotta meg Növekedés Atya, ezért ugyan a forgóeszközhitel futamidejét egyről három évre emelte, de a hitelkiváltásra fordítható százalékos összeget hagyta ahogy van. 

Vagyis lófaszt, mama, a kkv szektort nem menti a devizahitelétől továbbra sem senki

Pedig ha valamire, akkor szarrá gyengített forint mellett erre speciel szükség lenne. Lehet nem érti a sok okos, hogy a kis és középvállalkozások legnagyobb növekedési gátja nem az új forgóeszközök finanszírozatlansága, hanem a meglévő devizahitelekkel pont ugyanakkora szívás, mint amekkorát a végtörlesztéssel, árfolyamgáttal vidámított kedveslakosság is szívni méltóztatik. Ám a devizahiteles mentők nem érzik úgy, a munkahelyteremtő gazdasági szereplőknek is lökhetnének valamit. Elvégre nem alamizsnát, rögzített árfolyamot vagy hitelelengedést kérnek, csak - ha már van - olyan forrást ami kiszámíthatóvá és tervezhetővé teszi a jövőjüket. Olyan jövőről álmodnak ők, ahol megfizetik azzal a két és fél százalék forintkamattal a napi árfolyamon kiváltott hiteleket, de nem kell reszketni se gyuribeszéd hatására bedőlő, se jegybankjátszma miatt leértékelődő forinttól. 

Enélkül csak egy hangzatos lózung marad a kkv  szektor devizakitettségének csökkentése, és továbbra is köszönik a semmit. 

 

188 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr776118344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@parti_giano:
Húúúú... de izgi:
"Rogán tájékoztatása szerint a keddi alakuló ülésen várhatóan Áder János hivatalosan is közölni fogja jelölését a miniszterelnök személyére."

Francba… előre tönkretették az éjszakámat, kétségek között fogok hánykolódni, vajon kire is teszi a jelét János? Olyan ez mint a VV6, csupa izgalom!!! Vajon a "győztes" itt is fog örömében helikopterezni??
@Knósszosz: "kétségek között fogok hánykolódni" mert, mi a másik választásod, üvegek között? d: visszaviszed őket, oszt helikopterrel mész a lajtára evezni.
@parti_giano:
Nem lehet, Boli kilapátolta belőle a vizet, az egész csak alibi, hogy eltűnhessen otthonról.
@parti_giano:

Azt olvastam, Lászlóné székébe álmodta magát + az EU-s pénzeket:)) Keserű ébredés lehetett.
@nincs_itt: Harrach egy láncáról elszabadult vadliberális a lengyel katolikus klérushoz képest:

"Minden azonban szinte semmi Gądeckinek ahhoz képest, hogy a jelenlegi jobboldali liberális kormány „belegázol a lengyel katolikusok lelkiismeretébe”. Éspedig azzal és nem mással, hogy ratifikálni készül a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak elleni nemzetközi konvenciót, ami a Lengyel Püspöki Konferencia elnöke szerint azt jelentené, hogy a lengyel jogrendet egy olyan értékrend alá rendelnék, amely nem veszi figyelembe a katolicizmus által hirdetett különbséget férfi és nő között. A nő és a férfi látszólagos azonos kezelésével a lengyelek elveszítenék a lehetőségét, hogy megvédjék a társadalmi életben, a családban és a gyerekeik nevelésében alkalmazott elemi, természetes és keresztény értékeiket."

gepnarancs.hu/2014/05/az-allam-es-az-egyhaz-ujraegyesiteset-koveteli-a-katolikus-egyhaz/
@Orica Középföldi:
Fel nem tudom fogni, miféle beteges vonzalmak mozgatják ezeket a szerencsétleneket, hogy bársonyszékekre pályáznak?
Nem sokkal nyugisabb a háttérben lopni és nem kiülni a kirakatba, mint Amszterdamban azok az izé… hogyishíjjákok?
Vagy nem csak a zsé fontos az esetükben, hanem a rang is? Nyilván. Olyan státusszimbólum (persze ez már valóban…) ez, mint egy távoli ismerősömnek itt a szomszéd utcában a kocsija, aki mindig öt-hat milliós akármivel jár, de mióta az eszemet tudom albérletben lakik és előre köszön neki a 300 forintos lecsókolbász, szóval ez betegség szerintem. Persze a Tóninak azért ezen felül sem lóg ki a segge a gatyából, de...
@parti_giano:
Visszakérdeznék: addig mitől volt alkalmas arra, amit rábíztak?
@Knósszosz:

Gondolj bele mit össze nem melózott Tonyó az elmúlt x évben.
Ehhez képest a fidelitaszos utód kis nyikhaj - Szíjjártó - is miniszter lesz, bár én még mindig nem akarom elhinni, hogy ezt meglépi OV.
A messzebbről jött Lázár már rég megelőzte.
Ez azért nehezen dolgozható fel, arról nem beszélve, hogy ez kimondatlanul is stagnálás, ami leértékelődést jelent.

Ugyan volt egy halvány ígéret, hogy félidőben még lehet miniszter Tonyóból, de nem gondolom, hogy ez komoly.

Igen, az életrajzban baromi jól mutat, ha valaki 40 körül bársonyszéket kap. Ez fontos, az egyéb hozadékokról nem is beszélve.

Erről jut eszembe, meghallgattam Martonyit Mészáros Antóniánál. Tényleg megsajnáltam a faszit, szánalmas volt a szennyes-mosás, amit előadott.
@Knósszosz:
A jelölésről jut eszembe a boldog, felfedező kutyus, amint csillogó szemekkel ront be az oázisba és közli a reá várakozó kíváncsi eb-társadalommal: fa nélkül is lehet!!!!

Ja szerinted mi lehet közös az ebekben és az ebihalakban?
@parti_giano:

": vajon mivel tette magát alkalmatlanná orbán szemében? "

Valamelyik bukta után felmerült, hogy le kéne cserélni OV-t.
Ha jól emlékszem Kósa nyilvánosan is bejelentkezett a helyre, Tonyó meg magát gondolta utódnak.

Kósával ellentétben, akit egy mondattal lealázott OV, majd elfelejtette neki ezt az ügyet, RT ambícióját viszont nem bocsájtotta meg - máig. Lázár még kispados volt, de láthatólag sokat tanult az esetből.

Ennyi látszott(ik) messziről:))
@parti_giano: Visszatért és ez az első rész.:)
@Orica Középföldi:

Az ígéret szép szó, ha beváltják úgy jó, csakhogy a szerecsenjáték elfajult s tóni golyóival kezdtek flipperezni unalmukban a kaszinók.
@Orica Középföldi:
Belegondoltam… szerencsétlennek biztosan kérges a tenyere a Caran d'Ache luxustoll markolászásától, amivel aláírja azokat a szerződéseket, amelyek rendkívül előnyösek az önkormányzatának… szem nem marad szárazon. Amúgy a munka mint fogalom ismerős számára, vagy az idegen szavak szótárában keresi?

Martonyi meg számomra is rejtély, miért kellett neki azt a rengeteg kínos szitut bevállalnia, amit rátestált a főnök? Van mit aprítania Johnny Walker-be, nem hiszem, hogy olyan nagyon hiányzott ez az egész neki… de ő tudja, végül is velünk nem kell elszámolnia – ez itt nem szokás – de majd magával igen.
@jaegtoer:

Nem követtem a bozótosba Tonyót. Engem csak a hatalomtechnikai játszmák érdekeltek.
@jaegtoer:
Ez inszinuáció, a leghatározottabban visszautasítom és tiltakozom!!
Amúgy harcba szálltam, a cspszadó is genyóság, szóval bojkottálom a Chio-t és a többi szart, a gyerekem vagy megeszi a kapu előtt, vagy megsemmisítem a zacskó tartalmát ha a lakásba kerül. A sör MARAD!

Harcoljunk az otthoni jövedékmentes sörfőzésért NERtársak!!! Legyen mivel a pálinkát leöblíteni, hajrá magyarok, fújbrüsszel!!
@Knósszosz:

" Amúgy a munka mint fogalom ismerős számára, vagy az idegen szavak szótárában keresi?"

Gyerekkorából biztosan ismeri:))
@Orica Középföldi:
Lemaradtam valamiről?
Mit dolgozott? Esetleg kin? Az is munka bizonyos kor után, de akkor ő még fiatal volt. Szóval...?
@jaegtoer: Pont erre gondoltam én is. Ez a szomorú helyzet. Aki nem tartozik a narikörbe annak esélye sincs.
@Knósszosz:
gyerekek mit titkolództok itt megesz a kíváncsiság? van valami változás amiről lemaradtam?

mégis lett program? és milyen?

valami személyi változás a...ott a tetején?

esetleg egy CHF = 162 HUF-fal

brühüyyy
@Orica Középföldi: Ha a Szíjjártó nevű huszonharmadik senkit odapakolják külügyminiszternek, az egyet jelent a magyar diplomácia megszűnésével. Magára valamit adó karrierdiplomata ott meg nem marad. Már most nyomulnak a követségeken a pázmányos orbánjugendek, akik azt sem tudják, hogy a diplomáciát eszik-e, vagy isszák. És - kis túlzással - még a vécéhasználat is gondot okoz nekik.
@épészmérnök:

Komoly félelmeim vannak, de egyetértek veled.
@épészmérnök:
Görög Ibolyát is reakciós mosladéknak sorolják be, és ezentúl Alijevnek is kötelező lesz a kézcsók. Hajrá diplomácia, hajrá nyáladzók!
@Rodeo36:
Semmiről nem maradtál le, mert ezek nem érnek semmit. Szombaton lesz a koronázási ünnepség, csak figyelj...
Virradólag szombatra
Koronát a vombatra...
vagy valami ilyesmi.
A Gyornaszádország Tamkó Sirató zsenijével(egy szó változtatás nélkül):

Kongó-bolt
Volt, volt,
hol nem volt,
Kongóban egy
kongó-bolt.
Kongott kívül,
kongott belül,
szél lyuggatta
mindenfelül.
Nem volt abba
semmi se,
még madzag,
sőt pertli se.
Ormáról a
virágot
lerágták a
zsiráfok.
Ajtajában
nem állt sorba
cukorkáért
majomcsorda.
A Mikulás-
celofánt
megette egy
elefánt.
Pincéjéből
a meszet
elhordták
a termeszek.
Nagy polcain
semmi, semmi...
Nem volt ott
mit inni, enni.
Üresek a
kantinok!
Béget a sok
antilop.
Arra jött egy
pigmeus:
- Van-e kroko-
dilus-hús?
Van bizony!
Most ölik.
Holnapután
füstölik.
Kérek
zebraszalámit!
Réges-régen
hiánycikk!
- Akkor kérek
akármit!
- Akármit sem
talál itt!
Halljátok
a harangszót:
kong, kong a
kongó bolt
kong a
Kongó-bolt!

... osztjónapot...
Na de akkor mi lesz koser alajossal aki köztudottan a frakcióvezetői posztért hagyta ott a debreceni fellegvárat.

Bolseviktor elvtárs vajon hogy rakosgatja el ezt a sok bábut a felcsúti castingon?
Mondjuk pár parasztot már elhelyezett a sakktáblán. Lásd köteles kövér elvtárs.
@Oxica: Végülis oly mindegy, nem? Mindegyik a lopásban érdekelt, azt magas fokon műveli, és más szempontja nincs.
@épészmérnök: Igen tudom, csak így most torlódás van bolseviktor elvtárs segge körül.
@Orica Középföldi:

Jó volt meghallgatni a lelkek mérnökét, azonban engem is meglepett, hogy mennyi minden köszönt vissza az általa mondottakból arról, amiről magam is annyit és mindhiába beszéltem.

Mindazonáltal ez ütős volt:

'...nem a demokráciában hiszek, hanem abban, hogy a jogállam valamilyen formában tud működni...a demokráciában nem hiszek'

A megerősítés azt mutatja, hogy ezt nagyon átgondolta.

Az pedig, hogy a 'népet' felmentette a választás felelősségében, az külön tiszteletet érdemlő, úgymond imádni való, bár ezt nyilván visszautasítaná.
'a népnek nem az a dolga, hogy disztingválni tudjon, az a dolga, hogy túléljen'

Szóval, köszönöm.

Az értelmiséget pedig szépen a helyére tette. Lehetséges, hogy egy bölcs ember
Adjon neki a csillaga hosszú életet.
Jó éjszakát. Van még 20 oldalam 'A diplomatából'.
@Oxica:
erre ment a játék két szék közűl a pad alá, a mór megtette a mór mehet

nyugdíjas tahó nem doktor

brühüyyy

még azt kivárom amikor a szijjgyártóból külügyér lesz

a Navracsicsot nem engedi mexökni? valami sokat tudhat? vagy jobb ha a közelében van?

a gulyásgyerek mégsem lehet minden eccerre pedig majd megvesz a lelkem egy tárcáért

figyeljétek a rothadó pontokat

brühüyyy
@jaegtoer:
Vodkád van? :) Átfagytam az esti csónakházban...
Mikről maradtam ma le?
Legyen Adytól négy sor éjszakára:

Most perc-emberkék dáridója tart,
De építésre készen a kövünk,
Nagyot végezni mégis mi jövünk,
Nagyot és szépet, emberit s magyart.
@jaegtoer: Mire írtad ezt? Visszapörgettem, de nem találom.
@dr. jenőke (jenőke):

"Most perc-emberkék dáridója tart,
De építésre készen a kövünk,
Nagyot végezni mégis mi jövünk,
Nagyot és szépet, emberit s magyart."

Bár már ott tartanánk... egyelőre a rombolás, a pusztítás folyik, és mi még meg tudunk döbbenni. Holott nem az álmélkodással kellene tölteni az időt, hanem készíteni kellene azokat a köveket.
Hát igen... van benne valami. És ki fogja azt a másik állapotot elgondolni? Valaki más, helyettünk?

"„Mivel az ember teljességgel saját történelmi szituációjába van elmerülve, gyakran el sem tudja gondolni az adott politikai vagy gazdasági rendszer hibáit […] s el sem tudja képzelni, hogy a dolgok másként is lehetnének. […] gyötrelmeinket, szenvedéseinket attól a perctől fogva látjuk új megvilágításban, attól kezdve döntünk úgy, hogy elviselhetetlenek, amikortól képesek vagyunk egy másik állapotot elgondolni.” (Jean-Paul Sartre)"
@jaegtoer:

Szívesen:))
Többször meghallgattam, mert Spiró minden mondatának súlya van. Sajnálom, hogy Fridi érzéketlenül a szavába vágott, mert az értelmiségről még valami fontosat akart mondani.
De Fridi nem ezt akarta hallani:)))
Igen, Spiró egy bölcs ember, imádom hallgatni.

Ezt ismered:
www.phimsviet.com/xem-phim/spiro-hogyan-gy-znek-a-provinciak-a-fogsag-c-regeny-tortenelmi-hatterer-l/vOodyO0-r1Y.html

Érdekes. Hetek óta jár a fejemben, hogy újra kéne olvasnom Aldridge könyveit. Valamikor a 80-as évek legelején olvastam a diplomatát, és lenyűgözött. Aztán minden fellelhetőt tőle.
Félek az újraolvasástól, értek már csalódások:)
@épészmérnök:

Szia!

Spiró interjúra, amire @Orica Középföldi: hívta fel a figyelmet és linkelte is.

http://www.atv.hu/videok/video-20140425-friderikusz-2014-04-24

Érdemes rászánni azt a negyven percet, hallatlanul jó, hát még meghallgatva:)
@jaegtoer:
most a Spíró lett a "naénmegmondtam" és "mennyire"????????????? belenéztem az egyik vídeo-ba, ez az egész Friderikusz "elemzés" valami apologeta arra, hogy basztunk tenni valamit 25 év alatt, és gondolkodni is elfelejtettünk de most azután itt a "szó" az ige ha úgy teccik, semmi sem fog tőle megváltozni, az ilyen bandával amely nagyon ügyesen és trükkösen lerohanta a saját pártját és az összes csatolt intézményeket majd ezek segítségével az egész szar országot és most üli torát ellopva mindent nem hagyva semmit sem azoknak akik vitázni akarnak vagy mást tenni

és kaptak még 4 évet és röhögnek a markukba...

azt lesik mit nem loptak még el

ideológia meg sirámok és bölcs szavak az oroszlánbarlangban? vagy legyen krokogyil és hiéna meg dögkeselyű nem ér szart sem csak felbosszant

ott űl Spíró György és megaszongya közben minden másfelé megy és senki a kisújját sem mozdíttya de olyan jó hallani

brühüyyy

hát ukrajnában legalább van valami ott mert ott kiborult a bili (kiborították) és most minden szaros a szart meg el kell takarítani

az egyik félnek igaza lesz május 25-én lesz választás az törvényes addig van egy kormány amely a senki kormánya mert a kóbor kutyák rakták oda meg némi zsuzsu 5 milliárd USD és Nátó Lajos

kackac

ne vizezd a vodkát....sem!!!!!!!!!!!
@épészmérnök:
Sartre -nak is igaza van...aki nem láttya a fától az erdőt (ugye ez röviden tömören amit Sartre mond?) az sohasem lesz más...ottmarad a fatövében és imádni kezdi a fát vagy útálni de megmarad a fatövében

a majom legalább felmászik a fára és körűlnéz

emberek emberek föl a fára

remélem érted?

brühüyyy

sok itt az elemzés meg a mi tudtuk, hogy ...a bableves babból készűl...bölcsesség istene el ne haggyj
@Orica Középföldi:
minden életnek (mármint emberi élet) van egy korszaka amikor sokat kell olvasni és van az összes többi amikor tenni kell és sokat gondolkodni azon, hogy melyik könyvet érdemes becsukni és bebaszni egy jó pofa sört

azután megint jönnek a könyvek de mire felébredek a könyvek olvasásából kiderűl, hogy magam vagyok és tök tehetetlen mert mind a 12000 utat amit a könyvek javasolnak úgysem tudom megtenni és az sem valószínű hogy bármelyik ebből az én utam

de ehhz sokat kellett olvasnom, hogy mindezt el is tuggyam mondani

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: trianyonba,...
rajzojjam neked mijjen országot csináltok épp?

előre nácikok !
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mogyoróság nagyon kicsi lesz... felcsút fővárossal kb mint fél fejér megye !

de ott már csak nagyon méjjj magyarok fognak élni...

a többi országrészt a Trianon III. program keretében felosztyák a dákók és a rományok... stb
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: :)))

lexarom őket... amugy is nagyon magyar vagyok...

a pink? az nem RÓZSASZÍN?
a floyd az nem MAGÖMLÉS ? :)

na enynit a buzikról
és akkor már be is dobtad a második témát...
@Rodeo36:
Nem igazán értem a mondatot, amit Sartrenak tulajdonítasz. Sartre ilyet, mint, az egzisztencializmus képviselője nem mondhatott, hacsak nem valamelyik könyvéből kiragadott mondatként, de nem az ő álláspontjaként.
Beauvoir még ma is hat, Sartre már kevésbé.

Nem Sartrénak tulajdonítom, de szerintem jobb megközelítés: az önként vállalt kötelezettségek biztosítják a szabadság érzetének legmagasabb fokát.
Mégiscsak más, mint a látás, az erdő meg a fa speciális viszonyából következtetni bármire.
@dr. jenőke (jenőke):
nézd, tanulmányaim során az egzisztencialistákat is elég mélyen amit én mondani akarok (ha megértetted?) az az, hogy vannak időszakok amikor tenni kell kevesebb elmélkedéssel mert ha nem akkor egzisztenciánk kerűl veszélybe és ez a kor most van

hogy ki hogyan adja az ehhez szolgáló retorikát az mellékes de lehet nagyon szép Beauvoir tényleg bővebb és érdekesebb

brühüyyy
@Orica Középföldi:
Később sajnáltam, hogy nem tettem hozzá még egy versszakot. Kösz, hogy alkalmat adtál rá.

''''Ez a ricsaj majd dallá simul át,
Addig halottan avagy éberen
Pihenjen a szent láz s az értelem,
Míg eltűnnek a mai figurák.''''
@Sejk a derék katona:
a dákó felcsúton laknak
és már nem tudnak "floyd-ni"

trianon XXXIII

brühüyyy
és hatalmas nagy magyarország 12 négyzetliteren
@Rodeo36:
Azt hiszem, abban maradéktalanul egyetértünk, hogy Orbán rendszerében (né má! miket írok: rendszer???) az egzisztencializmusnak semmi keresnivalója nincs.
O.Viktor óriásplakátos arcmását a falfelé kéne forgatni....

csakhogy le ne szarják a legyek őfeleségét !
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ????

nemcsak libsik és buzik hanem

még kalapács kalapács jelkép is?

komcsik???? na ne má...
@Rodeo36:
Ez nem is hülyeség: ''''Magyarország 12 négyzetliteren...''''

Szerinted hány liter (köbméter, hektó, stb.) Magyarország, ha a felette lévő légteret is számítjuk?
@Rodeo36:

"azután megint jönnek a könyvek de mire felébredek a könyvek olvasásából kiderűl, hogy magam vagyok .."

Mire ide eljutsz, az már cca. az út vége, amikor nem kell azon morfondírozni, hogy a 12 000-ből melyiket válaszd.

Már végigjártad a magadét.
@dr. jenőke (jenőke):

Jóóóóó:))))
Nem is tudok megfelelő jelzőt találni Adyra.
@dr. jenőke (jenőke):

egy négyzetliter az = 3.72 köbdákóval ami megfelel a tavaszi illatok hátán evező lepkefing egy négyzetliteréhez hozzáadott aromák keserítésének köbgyöke

ennek alapján levédia manapság 17.68 akó ha akkó' még lesz mit beleborítani

brühüyyy

remélem világos
@Rodeo36:

Nem tisztem Spirót védeni, de annyit megjegyzek, hogy az interjúban épp elutasítja azt a szerepet, amit "ráosztottál".

Hallgasd meg még egyszer -figyelmesen, Spiró nem sporthírek rovat kategória... és éppenséggel nem mond MEG semmit, hanem inkább ELmond. Azt amit gondol, és úgy ahogy gondolja ráadásul a földön járva.
@Orica Középföldi:

az út vége az lehet amikor hátranézek és látom kondenzcsíkomat a szívárvány összes színében

semmi csodálatos: Ady = vátesz.

levédiába nem való mert ott van orbán és még nem tuggya senki mivel kezelhető ki

brühüyyy
@Orica Középföldi: friderikusz nem lett bölcsebb az életkora előrehaladtával. itt a spiró interjúnál is ráérzett hont andrás, milyen hülyeséget mondot (ti. egyesek ki akarják paterolni az öregeket a közéletből), mondjuk hülye választ is adott rá. mindegy. nekem nem lelki táplálék a galamus.
@jaegtoer:

tudod...nagy tisztelet övezze Spíró-t is... de most éppen olyan élő elemzést olvasok ami országok sorsára lehet kulcskérdés pedig csak két focicsapat összekapaszkodásáról van szó

www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/liverpool/10809619/Crystal-Palace-3-Liverpool-3-Luis-Suarezs-tears-tell-tale-of-Premier-League-title-capitulation.html

ez számomra élő mert láttam a meccset és le tudtam vonni az én saját következtetéseimet és azt, hogy miért nem lesz megoldva a "magyarkérdés"

el van mondva

és ami a legfőbb:

brühüyyy
@Rodeo36: ez jó. sok könyv, sok út, sok ajtó. mintha jeget olvasnám.
emlékszel?

"Rossz voltál, jó lettél,
Megbántad, ha vétkeztél.
Múltad múlt régesrég,
Volt mi volt, továbbmentél

Menj az úton menj tovább
Ne nézz, ne nézz vissza már
Menj az úton menj tovább
Ne nézz, ne nézz vissza már"
@Rodeo36: Ez a Nátó Lajos tetszett. :)

"Sok megfigyelő jelezte: a kijevi megmozdulásban hullámzás volt megfigyelhető meg: a viszonylagos nyugalom napjait az erőszak újabb és újabb fellobbanása követi. Így volt ez február közepe táján is. Már akkor sokan találgatták: a téli olimpia végeztével (vasárnap, február 23.) Putyin elnök lépni fog. Azon a héten az események felgyorsultak. Február 18-án Janukovics elnök végre rászánta magát, hogy elrendelje a Majdan feloszlatását. A titkosszolgálat vezetője pedig antiterrorista kampányt hirdetett (tekintettel arra, hogy a szélsőjobboldali fegyveresek másfél ezer lőfegyvert zsákmányoltak vidéki rendőrkapitányságok elfoglalásakor – és a fegyverek meg is indultak Kijev felé). Lett is egyszerre nagy izgalom Nyugaton! Az ukrán elnök telefonvonalai újra égtek – sorra jöttek a nyugati politikusok parancsai: meg ne próbálja bevetni a fegyveres erőket „a békés tüntetők (!)” ellen. Jött a parancs, egyebek mellett abból a Washingtonból is, amelynek kijevi nagykövetsége rendszeresen adott otthont a fegyvereseket koordináló, illetve módszertani továbbképzéseket nyújtó tanácskozásoknak, amely heti 20 millió dollárral járult hozzá a Majdan „üzemeléséhez” (mely célból repülőgépszám érkezett rendszeresen az ellátmány a nagykövetség részére; melynek katonai oktatói már évekkel korábban tartottak kiképzéseket ukrajnai szélsőséges fiatalok számára a NATO észtországi támaszpontjain). Ugyanezek a politikusok most – éppen ellenkezőleg – arra biztatják a kijevi juntát: törje le fegyveres erőszakkal azokat a kelet-ukrajnai megmozdulásokat, amelyek résztvevői („terroristák”) megszállnak helyi középületeket. (A fasiszta rohamosztagosok – azok „békés tüntetők”, míg a jogaikért, sőt puszta életükért, Keleten tüntetők: azok „terroristák”.)

Mivel február 23. vészesen közeledett, a Nyugatnak gyorsan lépnie kellett. Február 20-ra Kijevbe várták három uniós ország – Francia-, Német-, illetve Lengyelország külügyminiszterét. A találkozóra várták Oroszország képviselőjét is (külügyminiszterét – ám Lavrov helyett az ombudsman érkezett Kijevbe). A három külügyminiszter lényegében arra igyekezett rávenni Janukovicsot, hogy teremtse meg visszavonulásának útját, változtassa meg az alkotmányt, írjon ki mielőbbi elnökválasztást (legkésőbb az év végéig), vonja ki a rendfenntartó erőket Kijev központjából. Az aláírandó megállapodásban a másik fél azt vállalta, hogy véget vetnek az erőszakos zavargásoknak, lebontják a főteret (Majdant) afféle erőddé változtató barikádokat, és lefegyverzik a szélsőséges fegyvereseket. Nyugatról akkor kapcsolatba léptek Putyinnal: vetné latba befolyását annak érdekében, hogy Janukovics hajlandó legyen aláírni a (lényegében) kapituláló okmányt. A megoldásra törekvő orosz vezetés erre ráállt – lényegében orosz meggyőzés eredményeként adta fel Janukovics a megállapodás aláírásával szembeni ellenállását. A február 20-án lefolyt tárgyalások eredményeként másnap, február 21-én aláírták a megállapodást. A megállapodást – az ukrán államfőn és az ellenzék képviselőin kívül – a három külügyminiszter is aláírta. (Az orosz képviselő viszont nem: kifogása egyelőre az volt, hogy nem lát a szerződés szövegében biztosítékokat a szerződésben foglaltak végrehajtására. Valószínűleg azonban ő sem sejtette, hogy a megállapodás egy nap múlva már a papírkosárban landol. Nyugaton már szóba sem kerül.)"

transform.hu/index.php/elemzesek/elemzesek-kulfold/511-mi-tortenik-ukrajnaban-elso-resz
@jaegtoer: írtam valamit blog megette? lehet, hogy előkerül?

lényeg:
www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/liverpool/10809619/Crystal-Palace-3-Liverpool-3-Luis-Suarezs-tears-tell-tale-of-Premier-League-title-capitulation.html

ez egy élő elemzés és nem a teória a teóriáról és sok mese (nagyon szép és igaz meg tartalmas!!!) a nyelvek és a politikai hatások közötti összefüggésről

és még sok minden

nem tudtam végignézni és azt sem tudom megmondani miért

brühüyyy
@parti_giano:

Na most, azt áruld el, hogy Friditől Honton át hogyan jutottál a galamusig. Miután semmit nem olvasok tőlük, nem látom a kapcsolatot:))

Fridi - olyan amilyen - még mindig a legjobb riporter. Egyetértek, nem bölcsebb, csak hiúbb lett:)

Hont egy szarházi, tiszta mazochizmus, hogy elolvasom.

Egyébként érdekesnek ígérkező ellentét lappang
két ifjú titán - Princz és Misetics - között.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mikor rajtad még úttörőnyakkendő volt a floyd már falat bontott. de nem is értheti egy olyan, aki aktuálpolitikát látja csak az egészben. te is csak egy tégla vagy a falban a hold árnyékos oldalán, de biztos money-t kapsz érte.
@Orica Középföldi: egyszerű, hvg vélemény rovata. hont indított friderikusz spiró beszélgetésére reagálva. aztán jött a többi vélemény. már mi is feszgettük a baloldali véleményformálók hitelességét. nekem itt jön be a galamus kör.
@Rodeo36:

Egyáltalán nem kedvelem, ahogy gyakori rendszerességgel szar kaszt IQ-san leszólod ezt az országot, amellyel hatalmas tudásoddal sem tudtál segíteni - itthon. Ott-honról sem. Megértem, hogy nem lehetett eredményt elérni, mert struktúrák ellen elég nehéz kaffkai magánharcokat sikerrel megvívni. Ugyanakkor el kell, sőt MEG kell mondjam azt is, furcsállom, hogy arra ösztökéled az embereket hogy tömegesen, gondolkodás nélkül rohanjanak egy olyan darálóba, amiben csak elpusztulni lehet, megmaradni nem. Ami ma Magyarországon folyik, ugyan nem példa nélküli a történelmünkben, de már ott rejtőzik a tudás és a felismerés a zsigerekben, hogy ezt a népet mindig, mindenkor, mindenki elárulta és még a halottjainak is csak akkor hagyták megadni a végtisztességet, amikor a regnáló hatalom hasznot húzhatott belőle. Ennek az lehet az oka, hogy az itt élő népet nem érezte/érzi sajátjának az elit, és az emberek nem érezték/érzik közülük valónak az elitet. Ezt a honfoglalás előtti időkig vissza lehet vezetni és számtalan esetben tetten lehet érni. Az első kiemelkedő gazember -Sarolta minden okossága mellett- Szentnek titulált Istvánunk, s mintegy ráadásként mindjárt halála után a királyságra (és a vagyonra) rátelepedett idegen identitású katolikus egyház. Későbbiek során amikor az elit marakodása folytán mégis hatalomhoz juthatott egy-egy közülük való csoport, bármilyen származású is lett légyen, világraszóló tettekre voltak képesek -együtt- az itt élő magyarrá lett vagy nem lett népek.
Már leírtam egyszer, hogy az itt élő békés népeket egy katona-rabló horda igázta le, és még Werbőczi sem tekintette a nemzettestbe tartozónak őket. Nézd meg az angolokat a rózsák háborújában, ahol hatalmas csatákról szólnak a krónikák, de számszerűsítve a történések könyvelését a valóság az volt, hogy néhány kivételtől eltekintve, ha valamelyik fél 30-40 halottat veszített, már azt vizsgálta, hogy lehet eliszkolniuk -együtt- a csatából mert a veszteséget sajátjukként élték meg és elkezdtek aggódni, hogy ki fog dolgozni a földeken? Magyarországon ilyen aggodalom sosem volt, hacsak a Rákóczi-szabadságharc alatt nem, amikor a főnemesség még a szükségszerű de még ésszerű áldozatokat sem hozta meg a nemzeti függetlenség érdekében, bár az igaz, hogy Rákóczi politikusnak is, és hadvezérnek is csapnivaló volt, az Isten áldja meg és nyugodjon békében-ha bír.

Na, szóval hiába van igazság abban, amit írsz nem olvasom mégsem szívesen, és nem azért, mert homokba dugom a fejem, hanem azért, mert -még- nincs itt az ideje. Az egész magyar történelem intő példa, hogy az itt élők csak szabad préda. Újfent kérlek, ne siettess minket a korai halálba, ha eljön az ideje, megtesszük ésszel és méltósággal. Te ott, mi itt. Egyelőre a gyerekeinket mentjük, majd eljön az idő. Fel fogjuk ismerni. Reményhal.
@parti_giano: Ezt is benézted de már megszoktuk. :)
@jaegtoer:

kedves jégvödör (viszkibe sem öntünk túlzott mennyiségű vizet, hát még vodkába)
a jégmezők lovagja is meghalt de addig sokat csúszkált, most kizárólag eme soraidra reagálok (és abból a többi deriválható)
mondád:

"Egyáltalán nem kedvelem, ahogy gyakori rendszerességgel szar kaszt IQ-san leszólod ezt az országot, amellyel hatalmas tudásoddal sem tudtál segíteni - itthon. Ott-honról sem. Megértem, hogy nem lehetett eredményt elérni, mert struktúrák ellen elég nehéz kaffkai magánharcokat sikerrel megvívni."

...
"de már ott rejtőzik a tudás és a felismerés a zsigerekben, hogy ezt a népet mindig, mindenkor, mindenki elárulta és még a halottjainak is csak akkor hagyták megadni a végtisztességet, amikor a regnáló hatalom hasznot húzhatott belőle."...

mivel sok minden okból nem vagyok hajlandó részletekbe belemenni a bizonyításhoz, engedd meg, hogy azt állítsam, hogy igenis az átlag felső zónája feletti szuper mértékben járúltam hozzá ...a közös lóhoz aminek a háta...otthon és "itthon" is!!! százmillió dollárokban mérhetően...és ennek itt és most elégnek kell lennie de nem tudtam kihagyni

az "árulásról" az itt ídézett szavaidhoz: nem mások árúlták el, hanem önmagát árúlja el a sok szerencsétlen seggfej, és miközben mindenki mást is elárúl nem veszi észre, hogy már önmagát árúlta el...ez nekem személyes tapasztalatom és nem nyitok róla vitát...annyit hozzáteszek: megátkoztam mindazokat akik tették és ismereteim szerint az átkom hat...a többit Jónás Prófétával majd ha négyszemközt leszel vele és akkor add át neki személyes és különbejáratú...

a divide et impera nagyon aljas formája műxik a magyar történelem során István volt az első bűnöző akit megégetés helyett trónra raktak és a mostani másodpercig is folyamatban van

azért írtad amit és azt megértem

de ...a sorsát nem kerűlheti el még akkor sem ha az a sors a végleges annihiláció

brühüyyy
@Rodeo36:

"a majom legalább felmászik a fára és körűlnéz

emberek emberek föl a fára"

A nap mondása. :)
Elmélkedők elmélkedjenek, az a dolguk. Baj az, hogy közben egyedül a fidesz cselekszik.
@ausländer Sipi:

Miapálya Sipi? Még mindig szeretsz ott a helvéteknél? :)
@Husz_János_Puszita: most, hogy aprilisban voltam masfel hetet Magyarorszagon, megjobban:-D
@ausländer Sipi:

Ne is mondd, hazajöttem és a sirámokat hallgatom szünet nélkül. :) Elmegy tőle az életkedvem.
@Husz_János_Puszita: az az egyik. a masik, hogy mindenki morcos allandoan, semmi tisztelet, az utakon meg akarnak olni, minden pusztul es koszos...
@ausländer Sipi:

Hehehe épp ez jutott eszembe, jövök hazafelé, a hátsómba beleáll egy bmw, le akart tolni az útról. Ha az utak állapotáról nem tűnt volna fel, megnyugodhattam hogy itthon vagyok. :D
@Husz_János_Puszita: es a feher furgonok az index es tukor nelkuli savvaltassal..
es mindenki gyorshajt..

ja es az utak...
menyasszonyom szegeny kicsi corsaja a sportfutomuvel.. meg a szegeny porckorongjaim:-D
@ausländer Sipi:

Porckorongoknak már a merci való, ezt se tudják a helvétek? :D
@Husz_János_Puszita: itt nagyon mennek a sportos kocsik.. rengeteg a ferrari, porsche, lambo, maseratti, de a "normal" autokbol is jellemzoen a nagyobb, erosebb, sportosabb dominal.

jellemzo, hogy a fahrschule autok tobbnyire a 2.5 literes, 5 hengeres turbo focus st-k. a 223 pacis. azzal tanulnak vezetni, bakker:-D

8 honapja elek itt es meg mindig kapkodom a fejem:-D
@ausländer Sipi:

Nekem leginkább a józan paraszti ész megléte tűnt fel, orvostól a parasztemberig, vállalkozótól a háziasszonyig bezárólag. Itthon mintha kiveszett volna teljesen.
@Orica Középföldi: Hermelin:-)... bár a hím a kresszes T-t is jelezte volna:-)...
@Sir Bates dö Hól:

Elismerem. hogy tőmondatos vérengző voltam, de igazán kevesen értették:))
@Orica Középföldi: viszont nem is csodálkoztál nagy, kerek szemekkel:-)...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azért az vicces, mikor az inkább "szélsőbal" oldalhoz tartozókat citálod ide... mondom, a szellemi guberálók iskolapéldája vagy...
@Orica Középföldi:

Most megismertem. Köszönöm, tetszett, egyik kedvelt ezért az átlagosnál jobban is ismert történelmi korom, (a hamut hagyjuk) amiről szó volt, így lépést tudtam tartani vele, amit az a rengeteg ö + ő meg is könnyített, de meg is nehezített, persze én könnyen beszélek, mert írni itt sokkal könnyebb, mint ott beszélni. Sajnos nagyon okos, fájdalmasan okos.
@jaegtoer:

Én már nem is veszem észre, ha őzik:)))
süti beállítások módosítása