Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.03.06. 22:10 Fabius

A közpénzmilliárdos vagyonától kuss!

Amíg Simon Gábor vagyonkájának történetét lassan lassan előássák a homályból, addig a túloldalon hiába minden erőfeszítés, a közmilliárdokból szépen kikövéredő Orbán haver, Mészáros Lőrinc összekapart vagyonkájától kuss van. Pedig a felcsúti gázszerelő sifonérjába némileg több van bestokizva "néhány rongyos százmilliónál", ha Mészárosnak 6,9 milliárdos vagyonával sikerült fölkúszni a leggazdagabbak százas listájára. 

Érdemes rászánni az időt, és elolvasni a komplett sztorit a 444-en

Kérték a felcsúti önkormányzattól Mészáros vagyonnyilatkozatát és nyilván a semmit kapták válaszul először, másodszor és sokadszorra is. Pedig ha valami, akkor a politikus-jóbarát-házi udvaros gazdagodásának történetére joggal kíváncsi a közvélemény, ha tudjuk, Mészáros cége zsinórban nyeri a közbeszerzéseket, földbérletet, támogatásokat, egyszóval mindent, aminek bármi köze van a szétosztható közpénzhez, és az áll milliárdos halmokban a Nemzeti Szülőfalu mindenesénél. 

De aztán olyan történt., amire eddig nem nagyon volt még példa itthon. 

A vagyonnyilatkozatért perre menő négynegyvennégyet helyre tette a fehérvári bíróság: tárgyalás nélkül kidobták az ügyet a picsába. Mert a felcsúti önkormányzat nem mondta, hogy nem adja ki az papírt, csak nem adta ki néma kussban, és megszólalás nélkül perelni sem lehet, bibi. Ennyi erővel maga Viktor is üzenhette volna a kis kekec Erdélyi Péternek, hogy:

felcsút.jpg

Szóval az van, hogy a ne zavarj, épp lopok törvény betölti funkcióját és megvédi akiket meg kell. Már, ha van olyan bíróság és bíró, aki kész akár a leghülyébb kifogásokkal is láthatatlanná tenni az így-úgy megszerzett közvagyont. Márpedig úgy látszik a Nemzeti Szülőmegyében minden előfordulhat, gázszerelőből milliárdos oligarchák lesznek, független bíróságokból meg oligarcha vagyon rejtő bioparavánok. 

Végül is minek követhesse nyomon a közvélemény a haveroknál fölgyűlő közvagyon sorsát? Érted, ugye, ne zavard őket kérdésekkel, átláthatósággal meg ezzel az elszámolás izével, hisz épp lopnak: maguknak jólétet, Viktornak narancs illatú lepkefing álmot a kert végébe kisvasúttal és reptérrel. 

594 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr495846785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz:
Ja, hülye... Észak Korea...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Nemzeti Halpedikűrös: azért ezt kissinger egy jó öt-hat éve írta... bár abban igaza van, hogy putyin sztálinhoz képest kevésbé véreskezű... személyes vagyona viszont jóval nagyobb is... azt b+ miért nem veszi észre egyik usa-ellenes sem, hogy ott az ex-szovjetben $milliárdosok lesznek az elnökök, az üres zsebbel indulók, az usában meg azért mégsem... tudom, ott mindegyik csak báb...
@Sir Bates dö Hól: Én meg nem is olyan rég ezeket hallottam tőle.

"Láthatjuk, hogy az euroatlantista országok a gyökereik tagadása útján indultak el, köztük a keresztény értékekkel, amelyek a nyugati civilizáció alapját képezték. Megtagadják az erkölcs kezdeteit és bármilyen hagyományos identitást, így a nemzeti, kulturális, vallási, avagy még a nemi identitást is, politikai téren pedig egy szintre teszik a sokgyermekes családok és azonos neműek partneri viszonyát. Ez a politika egyenlőségjelet tesz az istenhit és a sátánban való hit között. Sok európai országban az emberek félnek beszélni a vallási hovatartozásukról, ünnepeket törölnek el vagy valahogy máshogy nevezik őket, szégyenkezve rejtegetik az ünnepek erkölcsi alapját, és ezt a modellt igyekeznek erőltetni az egész világra. Meggyőződésem hogy ez egyenes út a degradációhoz és a primitivizációhoz, a mély demográfiai és erkölcsi krízishez. Láthatjuk, hogy ma már gyakorlatilag minden fejlődő ország képtelen reprodukálni önmagát, még a migráció segítségével is. A kereszténységben és más világvallásokban meglévő évezredes értékek nélkül az emberek elkerülhetetlenül elveszítik az emberi méltóságukat, de mi természetesnek tartjuk megvédeni ezeket az értékeket. Ezzel egyidejűleg nemzetközi szinten látjuk azokat a próbálkozásokat, hogy megszüntessék az egyes államok szuverenitását, és egy egypólusú világot hozzanak létre, ahol csak hűbéresekre van szükség. Történelmi szemszögből ez nem más, mint a világ sokfélesége Istentől kapott természetének elutasítása."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Na akkor tessék, csak tessék, echte hamisítatlan vérfidióta, megmongya a tuttit!!!!

"==T== válaszolt neked:

@Jhonnyq:

Reálkamat! Az a lényeg, nem a nominális.

@nincs_itt:

"Mi köze a gazdasági növekedéshez, a szűk réteget érintő, csekély vásárlóerő növekedést okozó "egykulcsosnak"!!!???"

A családival együtt már sokakat érint. Kritikusai szerint évi 600mrd forinttal csökkent miatta az SZJA bevétel, ami ugye 3 évre számítva már 6 mrd euró. Ennek is szerepe lehet abban, hogy a magánszektor adóssága, ill. ezáltal a teljes nemzetgazdaság adóssága csökkent.

A 27%-os ÁFA a magas importarányú belső/végső fogyasztást fogja vissza, ami külforgalmi szempontból kifejezetten jó - főleg mivel az előző évtizedben ugye hitelből bővült ez a fogyasztás.

A gyengülő deviza nemcsak az exportőröknek jó, hanem az importtal versenyző hazai termelőknek szolgáltatóknak is. Mezőgazdaság- és élelmiszeripar, idegenforgalom és az idetelepült multinacionális gyártócégek.

Olvass szakirodalmat, okosodj, és akkor nem fogsz butaságokat írni.

@Hawks:

Mondok én négyet is: USA - még az I. vh után. NSZK, Dél-Korea és Japán a II. vh ill. a koreai háború után. Kína 90 utáni növekedésén is sokat dobott. De a Bokros csomag egyik legfőbb eleme is ez volt + a vámpótlék (a gyengülő árfolyam is egy kvázi vám)

" a folyó fizetési mérleg többlete a nálunk eszközölt beruházások csökkenésének köszönhető leginkább, ami csökkentette a beáramló összegeket."

Nem csak annak, hanem pl. a nagy értékű tartós fogyasztási cikkek forgalomcsökkenésének is. Pl. személygépkocsi. Vagy a külföldi nyaralások visszaesése + ide látogató turisták számának növekedése.

A beruházások persze csökkentek, hisz 2008 végére nyakig eladósodott mindhárom szektor: állam, lakosság, vállalatok. Amíg ezek nem építik le adósságaikat egy bizonyos szintig, addig a belső kereslet nem nagyon fog élénkülni, tehát emiatt a beruházások sem fognak felpörögni, főleg mivel így is van egy csomó kihasználatlan kapacitás."
forrás: penzugyiszemle.blog.hu/2014/03/06/ezert_nem_omlott_ossze_magyarorszag#c21856093

Na szóval, ez az átlag fidióta...
HALLÓ VAN ITT KÖZGAZDÁSZ?? Mer' én csak számóni tudok egy picikét...
Az bisztos, hogy Matócsninak, meg a Viktornak meg pláné igaza! AhányswzóÍ csak akargyák! Nem? De! Megint igazuk van!
@Sir Bates dö Hól: Ja. Meg az is érdekes, hogy az amik alig győzik elhessegetni a bevándorolni szándékozókat, az oroszokhoz meg ki akar menni lakni? Vajon ez a farkangyal kiköltözne mondjuk, Volgográdba végleg, magyar sírokat ápolni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ennyi szemenszedett fasság nekem sok eccerre... te honnét kukázod ezeket?
CSak azert, hogy a kesobbiekben hivatkozhassak magamra, illetve szamonkerheto is lehessek, hogy meg a valasztas elott leirtam (aztan vagy tevedek vagy nem...);

Kezdem az elejen, az egyszeruekkel.

Az LMP-t a Fidesz siman beviszi a Parlamentbe. valoszinuleg nekik nem lesz szukseguk meg 100.000 plusz szavazatra sem ehhez.

Az Egyutt 2014, szerintem 1-2 ev alatt szetesik. A 3 tagszervezetbol, aligha lesz 2-nel tobb kepviseloje barmelyiknek is. HA Bajnai feladja a politizalast (ahogy szerintem fogja, legalabbis azzal jarna a legjobban), akkor a PM aligha fogja tudni elcsabitani a Bajnai moge/melle beallo szakembereket, akik egy elfogadhato gazdasagi-, egeszsegugyi- ... programot meg tudnanak irni.

A DK-tol erosodest varok , amihez az orszaggyuesi valasztasi vereseg es az EP kampany hatalmas lehetoseg. Ha oszig a 8-10% kornyekeig ernek, akkor barmi lehet 2018-ig, hiszen remekul lehetett kovetni ahogy a velemenyformalo ertelmiseg egyreelfogadobb volt fele. Persze azt is fontos figyelembe venni, hogy akkora zsigeri gyulolet van baloldalon IS Gyurcsany fele, amit lehet, hogy sosem fog tudni attorni, es aztan vagy kozeppartnak ragad be, vagy idovel (2-3 ciklus) fokozatosan elveszti kedvet, es igy tamogatoit is.

Nem szivesen lennek az MSZP-s nagykutyak, de kulonosen Mesterhazy helyeben.
Normalis korulmenyek kozott az osszes ellenzeki part mellett, meg a Fidesznek is erdeke (lehet) az MSZP apritasa, rogton a valasztasok utan. Hiszen, ha Mesterhazy MSZP-jet es Gyurcsany DK-jat egy szintre tudnak hozni, akkor sokszor csak hatra kellene dolniuk, hogy a ket kiskakas egymast adjusztalja.
Ugyanakkor valoszinuleg nem kerul erre sor, hiszen Mesterhazy paradesan bizonyitja, hogy a Fidesznek nem kell tole felnie. Igy a Fidesznek az inkabb az erdeke, hogy a szocik, lehetoleg szemely szerint MA vezetesevel "uraljak" a ballib oldalt.
Mesterhazy valoszinuleg partelnok marad, hiszen a kozpontositas, melyrol a Magyar Narancs precizen beszamolt, olyan jol sikerult, hogy joforman nincs parton belul ellenfele, es a vezetosegben is sajat klikkje eros poziciot alakitott ki.
Botkat meg olyan pazarul lyukrafuttattak, hogy szegeny talan meg most sem ertette meg, hogy mennyire hulyet csinaltak belole.

Uj szervezet megjelenese es kinovese pedig meglehetosen ketseges. Egyreszt, mert Orban valos ellenzekekent feleves hajraval mar nem lehet az uj szabalyok, es a hangulat (4 ev alatt persze sokat valtozhat) miatt szinte semmit elerni. Ezt szerintem az idei valasztas bizonyitja majd, az ajanlasokkal reszben mar meg is tette. Ha valaki '18-ra erdemi szereplo akar lenni, akkor annak 2-3, de akar 4 kokemeny, munkaval teli evre lesz szuksege. Es akkor szembekapja magat az osszes ellenzeki es kvazi-ellenzeki parrtal. Majd ha meg ezt is tulelne, akkor aztan farkaszemet nezhetne Orban pokoli kemeny kampanymonstrumaval...

Nem tul szivderito jovokep.
@Sir Bates dö Hól:
majd azért figyeld az eseményeket Kína és Oroszok meg CIS összesen egy több mint kétmilliárd lakosú belső felvevő piac...europa és az usa majd gondolkodik délamerika és Afrika meg már is piac hátha még fel is futnak...

csinálj magadnak egy piacelemzést dollár nélkül

brühüyyy

kis kalamajka
@Sir Bates dö Hól: Ahogy látom... az ilyen oldalak "maghintők". A spekulációik kevésbé, a problémafelvetéseik annál érdekesebbek; már az események alakulásának-alakításának szempontjából, vagyis hogy mi lesz ahelyett, amit derű- vagy borúlátóan felvázolnak.

Igen, a probléma sokrétű, ahhoz Kínának még rengeteget kéne változnia, hogy a világ pénzügyi központjává váljon; például megbízhatóság terén, hogy mondjak valamit,, ami London esetében megvan, Peking, Sanghaj esetében hiányzik.

Ami aggodalomra ad okot, az az USA reakciói; a tartalékvaluta szerepére aspiráló euró esetei arra intenek, hogy a Fehér Ház ugyanúgy nem szívbajos, mint Putyin. Az oroszok nem hagyták magukat csecsenföldön, sem Grúziában, várható volt (mondhatom, hogy előre megmondtam, mert megmondtam), hogy Ukrajnában sem fogják. Ugyanígy az amerikaiak mondvacsinált ürüggyel lecsaptak Irakra, amikor euróért adta volna az olajat, rászálltak Iránra, s már információs háborúval hangolják és hergelik a világot ellene (Venezueláról és más országokról most nem is szólva). A történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy az USA előbb tarol le, rombol porig egy országot, úgy hogy ott kő kövön nem marad (megjegyzem, akár egész Európát is), mint hogy veszítsen elsőségéből. Na EZ aggasztó.
Ha ezzel a 8 pontos tervvel nem nyer a ÖsszeVáltozás akkor semmivel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én erről nem kívánok véleményt mondani. Örülök, hogy nem Bajnainak kell elmondania ezt a sok ígéretet. Az arcán látszana, hogy mit gondol róla.
Minden ismerten női nicknek, és a rejtett nőknek is boldog Nőnapot Kívánok
Minden férfiállat társamnak kellemességekkel teli boldog nőnapot kívánok az év minden napjára, s a csudálatos női asszoniállat istennőinknek fantasztikus örömöket kiváltó férfiakat az év minden naptári napjára.
@gazoló:

nem kéne túlzásokba bonyolódni:D virágszőnyeg, virágtenger... mit csinálsz az Ünnepeken?
@V-PORT:

semmivel sem nyerhet.

ha mégis, meglásd mindenki veszít, kivéve a fideszbrancsot. csak figyelj...
@jaegtoer:

Mekkora jókívánságot írtál!!

Ismételjük át!

' két dolog 'merugye két dolog 'mozgassa a világot,még 'Ivó(az férfivagy női név?:)) napján is:

kepkezelo.com/images/nz21bpzo7veitk0pafd.jpg
@vakapad:

"bármelyik oldal csinálja is, bűn, mégpedig a mértéktől teljesen függetlenül."

csak hogy kekeckeggyek.

eszek szerint abszolút értelemben a gazsi, a csirketolvaj ugyanolyan vétkes, mint a lőrinc, meg lajos...
fodítva, Lajos és Lőrinc vétke nem súlyosabb, mint gazsié.

mielőtt tamásgáspármiklósi mélységekbe emelkednénk....
@GeoCracker: Kössszike, olyan kisz édesz vagy:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" Mert tegnap Fab is kifejtette, üdvös ha minden oldal véleménye megjelenik a blogon. :) "

ez így van.

te meg idézetekkel és vírushordozó oldalak linkjeivel nyomakocc. a vélemény és az obstrukció nem ugyanaz. kurva nagy a különbség. amíg eccer a nagy nyomakoccal önmagad fejbe nem baszod. faszfej. oszt aszt veszed észre ott lógsz a fán gabi és viki haveroddal együtt.
szép napot mindenkinek és köszönöm, hogy ilyen figyelmesek vagytok!

@jaegtoer: azért az a mocskos fantáziám rögtön lereagálta a köszöntődet kicsit életszerűre :D
mert azt tudod:

Ki mondta először csupa "szeretetből", hogy: "Asszony kell a házba"?
Kőmíves Kelemen.

ez meg egy orvosi jó tanács a csajoknak, ha ma a férfiak nagyon ünnepelik a nőket:

- Jön egy nő a dokihoz, kékre - zöldre verve, a doki felkiált:
Istenem, mi történt magával?
- A nő mondja: Akárhányszor hazajön az uram részegen, annyiszor megver.
- Hm, mondja az orvos, tudok erre egy teljesen biztos és hatásos szert.
-Ezután amikor hazajön az ura részegen, vegyen egy csésze kamillateát,
és öblítse a torkát, alaposon öblítse...
- 2 hét múlva jön ugyanaz a nő a dokihoz, kisimulva, kivirágzóan néz
ki, és megköszöni a csodaszert az orvosnak.
- Doktor Úr, csodálatos amit javasolt, képzelje el, jön az uram holt
részegen én meg öblítem, csak öblítem a torkom, ő meg nem bánt
engem.....
- No látja, egyszerűen csak kussolni kell....
@jaegtoer:

Degec nevű község romjai,tán a felvidéken találhatóak :)))))Ugye nem vagy odavalósi:))))))))))))
@V-PORT:

"A korábbi viták középpontjában – úgy tudjuk – két koncepcionális nézetkülönbség állt. A most végleges formát öltött pontokkal kapcsolatban Bajnai Gordonék ragaszkodtak ahhoz, hogy tényleg mindent számoljanak végig az utolsó forintig („volt olyan, hogy valamiben megegyeztünk, majd pár nappal később Gordon bejelentette, hogy végigszámolták, nem biztos, hogy reálisan teljesíthető, inkább húzzuk ki”)."
@jaegtoer:

Nem a súlyosságról írtam, hanem a minősítésről.
@GeoCracker: hű mocsok vagyok!

ha előbb olvaslak nem viccelem el (szokásom szerint) ezt a napot...
azaz igazság, hogy 1, 1 szál virág kellemes vagy pici figyelem és jó dumaparti barátokkal, kollégákkal, szeretteimmel ezen a napon (is!).
csak a kényszeres ünnepeket tudom utálni, és valahogy országunkban mindig erőlködésbe fulladnak ezek az ünnepek...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez tetszik neked, ugye?... inkább a mein kampfot citáld, abban hitt is a szerzője, aki ezt elmondta, az meg maga is tudta, hogy hazudik... én nem pusztítom el a te értékeidet... téged zavar az, te vagy képtelen elviselni azt, hogy nem azokat vallom, mint te... te az istened helyezed az első helyre, ém az embert, még mindig zavar téged a szekularizáció, számomra természetes... aki nem érzi putyin beszédének álszent voltát, az tényleg retardált (az ott felsoroltak kritikájáról nem is szólva... nézd meg mióta van hatalomban, s mennyit tett a saját népéért... ezen kellene b+ elgondolkodnotok!)
@guma: Sose bánd!
A kényszeres ünnepek sose jók. A kiüresedett gesztusok semmit sem érnek.
@gazoló:

mindenűvé való vagyok, így lettem tetűvé, s úgy tesznek tűvé utánam minden zugot, feledik degeci vagyok.
@jaegtoer:

Minősítés: 0 = nem bűn, 1 = bűn.
Súlyosság: folyamatos skála.
@vakapad: Ez elég durva! Végigszámolták? Ilyet nem szoktak csinálni. Most kicsit megdöbbentem. :)
@Pantagruel:
azért jó lenne felaggatni őket csak egy pár órára a lámpavasakra...hogy legalább arra pár órára ne lehessen igazuk meg ne lehessenek elsők az amerikai egészségügy a mingyárt a szlovén mögött áll a világranglista 37. helyén, az oktatásuk meg valahol ugyanott de kurva büszkék ha el tudják olvasni a büszkeségi jelentéseket...nagyon szép ország -én még nem tudom melyik része- talán sírbatesz dő hól megaszongya hól? újmexico, arizona, nevada, texas carolina alsó és carolina felső...kiírtották az erdőket és most csodálkoznak hogy se víz se termés csak az ördögszekeret kergeti a tájfun meg a tornádó végig a sztyeppéken tudod a zamerikai sztyeppe ott van a nagy semmi meg a lakóparkok...

szép lehet nagyon

és készítenek soxép filmet amiken mindíg győznek és állandóal lőnek de sohasem töltenek...ugyanúgy mint a MOSZFIILM fekete fehérben: éljen sztálin elvtárs a a mi nagy vezetőnk és elfoglalták piréziát tengeralattjárókkal meg repülőgépanyahajókkal meg drónokkal gyalog nem igen csak...mert akkor a sarkon várja őket a zellen

brühüyyy

ott az agyagkunyhók sarkán amit még nem bombáztak le
@Mariann19:
@Orica Középföldi: @guma: @Penivaldes...........

Mindenkinek további szép napot!

Ezt a visszatért Mariannak ha átadnátok!!

kepkezelo.com/images/j95nnagxlhp62kbog1e.jpg
@rodeo36: ok... én négy-hat hetente cserélem a fogkefém... akkor én mekkora belső piac vagyok?... usa+eu mennyit hasít ki a Σfogyasztói tortából?... ezt ki fogja pótolni?...
nekem sem tetszik a jelenlegi dominancia, de ez van... lehet hőbörögni ellene, tagadni annak létjogosultságát (miként azt sokan teszik is)... csak számolni kellene a következményekkel is...
Nemzetközi nőnap alkalmából köszöntök minden kedves nemzetközi nőt!

Ma nem ám ti főztök!!!

Akinek Zoli férje van, az esetleg, de inkább ő se!
@Sir Bates dö Hól: Ez a blogmotor, ugyanez eljött órákkal ezelőtt. Papa nem is tudja, hogy idelőtte a kommentjét a manó. Én is jártam már így.
@Pantagruel: kérdésfelvetés, kritika sosem árt, de kevés a józan, megfontolt hang a válaszokban... meg valaminek a tagadása, elutasítása még nem adja meg az alternatívát...
@vakapad:
ez a binary rendszer azaz villanykapcsoló?
már ilyen fejlettek? ki kis?

brühüyyy
Boldog nőnapot a hölgyeknek.
(bár ennél kamubb "ünnep" nincs)

Én minden nap szeretem a nőket.
Így, a nőnap alkalmából, vakkomondor mentes szép napokat kívánok minden kedves hölgynek!
@Sir Bates dö Hól:
naponta 3x fogkefecsere...autót hetente, állást havonta két hónap között 6 hónap munkanélküliség foodstamp-pel és kirándulás a sarki minimartba tejet és kenyeret venni meg lottót vakarni

brühüyyy

havonta egy 6pack baseball-lal
@Sir Bates dö Hól:
a rétváribence elvtársnőt ki ne hagyjátok, még hisztériás rohamot kap

brühüyyy
@miva?: dehogynem, mi főzünk, nincs férfi a háznál.
@rodeo36: ennél tényleg jobb, hogy ezzel szemben kína, oroszo dolgozhatsz látástól vakulásig, a jövedelem az elég a vegetálásra, de megmondják mit gondolj,s hogyan élj, s mindezt olyanok, akik nem is tudom mi okból kerültek a tápláléklánc csúcsára, akiket, ha kritikával illetsz,;sok gondod nem lesz a fogkefével... inkább a foodstamp részemről, ha e kettő közül kell választanom...
@Sir Bates dö Hól: attól függ, hogy az éppen bezáró SEARS-ben vagy a Walmart-ban...és doktor Bubó mi tírt föl hogy jó olcsó legyen...biztosítás havi 250 de nem fizet csak beszedű
nekem volt évekig egy biztosításom évente 10 bucks és mindent fedezett de csak autóügyileg

mennyi a havi fogyasztásod ...%-ban

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
kis példa: Magna International tervező mérnök havi 12 milliós termelési értékkel keres évente 57000 dollárt dolgozik hetente 6 napot napi 12 órát mert mérnöknek nincs kötött munkaideje, költségei évente 27000 adója 8000 a költségekbe a mortgage nincs benne ami évente auto és lakás témában 19000 körüli az 54000 a fennmaradó 3000 elfogy nyom nélkűl kibaszott jólét...ismerős vagy te kávét árűlsz a Starbuck-ban? óránként 7.85 -ért ami 25 centtel a minimál fölötti és van két állásod a Walmartban éjszakai takarító azzal összesen összehozol évi 28000 -et és lakóparkban lax és lopod az áramot? meg a vizet de nincs mortgage-ed

brühüyyy

deszéphejrekükütyű
Végre májusban is lesz valami szavazás, vagyis júniusig tart a kampány. De jó!
@rodeo36: meggyőztél... az emigránsok fő iránya azonban továbbra sem kína vagy oroszország, de mégcsak nem is venezuela vagy kuba... méh jó, hogy olvasom a varánuszt...
@Sir Bates dö Hól:
történelmi trend a népvándorlás keletről nyugati irányban halad már 25000 éve kérdezd meg Árpádot?

brühüyyy

egyébként éltél e bármelyikben?
@rodeo36: bevallom, ez a "történelmi trend" bevitte a kegyelemdöfést, a torkomra forrasztotta a szót...

neked van igazad, meggyőztél, kapitulálok...
@vakapad:

kurva jól néz ki az algoritmusod, csak nem erről van szó.

még eccerűbbként.

már az jön ki na szövegedből, hogy az előző garnitúra lopása a kívánatos, a mostani törvényerőre emelt szintűvel szemben.

Miközben amazoké nyitotta szélesre a kaput a fideszesek előtt.

nem kellene belegebedned agyilag a kampányba, miközben hülyébbnél hülyébb választékok múlják alul egymást.

másképpen:

bűnszövetkezetek között választhatsz, de a célja mindegyiknek ugyanaz, csak a fejlettségi szintjük más.
@Sir Bates dö Hól:
szóval ...dő hól? betesz vagy nem tesz be? milyen egyszerű agy tuchét után elsasszézni...az olyan ele gáncsos

még arra monggy valamit melyik országban -az általad lesajnáltak közűl- éltél és dolgoztál?

brühüyyy
@jaegtoer:

emlékeztetni szeretnélek arra, hogy mindez a nagy thchét után alakult ki levédia alsón: politikus lopik mert...nem akar dolgozni a többiek sem akarnak dolgozni de mindenki jobban akar élni

amikor a sok lopás leülepszik már csak egymástól tudnak lopni mert új lopnivaló nem keletkezik mert mert időben ellopják

brühüyyy
@gazoló: Szia!
A nekem küldött virágot személyesen átvettem.
Meghatódtam, és köszönöm szépen.
@Sir Bates dö Hól:
Köszönöm szépen a nőnapi üdvözletet.
Szeresd is minden nap a nőket, így mindkét nem jól jár.
@guma: nékem ez a vicc nem tecc. Nagyon nem. Nem vicces, ellenben olyan, mintha a vakkomondoros mondta vóna.
@aritus: :)

ezt tükrözi valóban (durván! bocs! jeleztem a piszkos fantáziám...).
sajnos nem tudom figyelmen kívül hagyni mennyi nő (és gyerek) veszélyeztetett még ma is.
és a trend mintha erősödne...

hallgatunk róla.
(szemét vagyok és ünneprontó, tudom.)
@jaegtoer:
"Bűnszövetkezetek között választhatsz, de a célja mindegyiknek ugyanaz, csak a fejlettségi szintjük más."
Miután itt a közjavak eltulajdonításáról van szó, továbbra is különbséget kell tenni azok mértékéről és módjáról. Ezt tegnap ki is fejtettem @vakapadnak.
Mit értesz a lopási technikák fejlettségi fokának ebben az összefüggésében?
@guma: nem, a hipokrita szemléletre mutattál rá:-)

persze a vásár mindig kettőn áll...("én csak egy gyenge nő vagyok"... "és" gondoltam mindig)
@Sir Bates dö Hól: most ezzel mit is akarsz mondani?
@aritus: lehet tartani nőnapot, de ezzel még nem lehet letudni a mindennapok egyenlőtlenségét (amely fenntartásában nagyon sok nő is tevékenyen részt vállal... és sokan nem csak eleve "hendikeppes" voltuk miatt... én ezért nem szeretem a kikényszerített ünnepeket)
@jaegtoer:

1./ Nem az jön ki a szövegemből, hogy bármilyen lopás kívánatos. Az jön ki, hogy SZERINTEM mindenféle lopás bűn.

2./ Az általam taglalt különbség NEM a lopásban van, hanem abban, hogy bűnnek minősül-e vagy nem. Amennyiben a RENDSZER olyan, hogy egyfajta lopásokat megengedően kezel, akkor az a rendszer a zemútnyócévestől különbözik, ugyanis akkor, bár volt lopás, de bűnnek minősült.

Eddig érthető?

3./ A zemútnyócévből eddig öt lopás biztos: a./ Wieszt, b./ Zuschlag, c./ Hunvald (a kerület fizette a képviselő, Szabó Zoltán mobil számláját), d./ Gál György és d./ Szabó Zoltán (bár ez a c.-vel azonosnak tekinthető). Molnár Gyulát nem számítom ide, azt a közröhej kategóriájába tartozónak vélem. Ugyanakkor az I. Orbán kormány idejéből élénken emlékszem a tokaji szőlőkre, az útépítések és a Dunaferr részére történt mészkő/dolomit szállításokra, valamint Orbán szíves közlésére a TV-ből(!), hogy ő ugyan nem lát abban semmi kivetnivalót, hogy az apja cége állami tendereken és cégeknél ennyit nyer, de majd szól neki, hogy ne nyerjen annyit.
Ennek fényében nekem kissé meglepő, amit írtál, miszerint:
„Miközben amazoké (= a jelenlegi ellenzék lopásai) nyitotta szélesre a kaput a fideszesek előtt.”
Szélesre. Aha.

4./ Tisztában vagyok vele, hogy az ország döntő része még ötezertrillió lopásról tud a zemútnyócévből, viszont azzal is, hogy ezek döntő része mese habbal. A „hülyébbnél hülyébb választékokról” meg már ismerhető a véleményem, miszerint ez egy oltári baromság. Amennyiben pedig bármely mondatom másokban az „agyi belegebedésem” jelét mutatja, az legyen az ő baja. Legfeljebb nem ír vissza, oszt annyi.
@Sir Bates dö Hól: abszolút egyetértek, nőnap, anyák napja, jaj de nem szeretem.
Mikor a kisebbik gyerekem felsőtagozatos lett, boldog voltam, hogy nem lesz többet anyáknapi ünnepség, amit végig kell szenvednem.
Jellemző volt, hogy azok az anyák bőgték végig az ünnepséget, akiknek nagyon rossz volt a kapcsolata a saját gyerekével. Óvódában, alsótagozatban (mivel mindennap hozod-viszed a gyereked) ezt kurvára lehetett látni.
@vakapad: "Tisztában vagyok vele, hogy az ország döntő része még ötezertrillió lopásról tud a zemútnyócévből, viszont azzal is, hogy ezek döntő része mese habbal." a mese habbal nem értek egyet... a többivel igen (jó, a molnár-lakos-leisztinger trió azért nem klasszikus piaci alapon működött)

(szvsz egyet beszéltek Jéggel)
@aritus: legalább valamiben nem vagyok egyedül a véleményemmel:-)... bár engem megérintenek az ilyen ünnepségek, de a kölkök miatt:-)
@vakapad: Pontosítanék. A zemútnyócévben teljesen általános és elfogadott volt a lopás. Véletlenül majdnem üzleti kapcsolatba keveredtem pl. a honvédséggel, de az "és ez miért éri meg nekem?" kérdésre inkább hazamentem. A fő különbség ott van, hogy míg a zemútnyócévben mindenki érdemei elismerése mellett lopott nagyjából annyit, amennyit bevállalhatónak érzett, és ezzel általában a nagy közös zsebet terhelte, addig most a lopás a káderek kiváltsága, akik viszont a legnagyobb nyugalommal lophatnak olyan dolgokat is, ami valaki másé - felcsúti juhász, bakonyi erdő, stb. Ráadásul a mostani lopás egy nem is titkolt hadművelet része, amelyben megszületik a honi nemzeti érzelmű nagytőkések csoportja. Emiatt van törvényi támogatottsága a dolognak, és emiatt van széleskörű társadalmi támogatottsága a lopásnak. Fontos továbbá, hogy a magyar ember képtelen lemondani a nyilvánvalóan alkalmatlan hőseiről, és ha azokat lopáson, hazugságon, ostobaságon érik, akkor egyből előveszi a "miért? a másik oldal rosszabb volt, nem?" örökérvényű adut.

Szóval van igazság abban amit írtál, de nem tudom nem úgy látni, hogy elnéző és jóindulatú vagy azokkal, akiktől a jelenlegi rezsim leváltását reméled.
@aritus: @Sir Bates dö Hól:
Én 22 éven át hallgattam március 8-án a mocskos komcsi főnökömtől a Clara Zetkin-t, nőnapi köszöntést.
Szegény nőt, hogy hányx elátkoztam.

Szal nálunk ez nem ünnep és nem képezi felköszöntés tárgyát, legalább is nem a klasszikus értelemben. Mert ma is felköszöntött a kedves férjem, miután sikerült kiprovokálnom. Így aztán nevetgélve telt el a délelőtt
@OPHELIA: Kérem nekem a reggelem 38.5-ös lázzal úgy indul, hogy a négyéves ugrál a hasamon, és követeli a virágot, amit nyilván éjszaka a paplan alatt szedtem. Aztán jön a kétéves, és ő is kér virágot anyának is. Nem voltunk elég előrelátó szülők kedden, mert nem számítottunk az influenza és a nőnap egybeesésére, a nagyobb meg tudja, hogy milyen nap van. Mindenesetre én jókedvű lettem, és szeretem is a nőnapot hirtelen.
@miva?: Gyógyulj meg! Hozzám most jön a 3 éves Pokolka, már itt is van,

segíccség!!!!!
@miva?: Klassz csajok lehetnek!!! Ami jár az jár.
@OPHELIA: csupán a "ma különösen kedves vagyok a velem teljesen természetes és magától értetődően egyenértékűvel és az "egy virággal letudom a 2-vel kezdődő személyi számost" közti különbséget jeleztem volna...
@Sir Bates dö Hól: így van. ahogy én látom, most az van, hogy Ukrajna válsága, illetve a válság eszkalálódása lehetőséget ad a világnak, hogy szembesüljön a problémák gyökerével. a válság olyan sokrétű: Ukrajnát, Oroszországot, Amerikát, az Európai Uniót, benne Magyarországot, a világrendet érinti, hogy természetes, hogy különböző percepciók ütköznek. értékrendek, ideológiák, nagyhatalmi törekvések - ki-ki kettős vagy hármas, többes státusban fogalmazza meg a magáét: a magyarok egyszerre európaiak és demokratikusak (pl. Te, feltételezem), vagy euroszkepticista magyarok, akik az orosz percepciót tették magukévá (Gábriel) stb. ami engem illet (nem árulok zsákbamacskát) Ukrajna területi integritásának és szuverenitásának, EU-integrációs törekvéseinek pártján állok, tolerálva Oroszország biztonságpolitikai szempontjait a NATO-val szemben, úgy vélem, Magyarországnak az EU-ban a helye, s remélem (vágyvezérelt gondolkodásmódom netovábbja), hogy az USA képes a belátásra és a Warfare State-ről átáll a Welfare-re: a multilaterális pénzügyi rendszer kiépülése felett fog bábáskodni, bábállamok kreálása és döntögetése helyett, ami továbbra is a törésvonalakat merevítené ki, állandósítva az olyan konfliktusokat, mint az iraki, iráni, szudáni, szíriai, afganisztáni, ukrajnai stb.
@rodeo36: "azért jó lenne felaggatni őket csak egy pár órára a lámpavasakra..."

igen, tudom. :) azt hiszem, egész fórumos pályafutásod alatt, összesen két dologban ütközött a véleményünk, bár mindig is hajlottam arra, hogy hallgassak Rád, mint idősebbre, hiszen írva vagyon - te is tudod, én is tudom: "The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants." (TJ, aki nem a Hooker)

még ma is azt mondom, hogy minden szarházi politikusnak kijár egy tisztességes tárgyalás (csak magamban teszem hozzá, hogy miután élő egyenes adásban karóba húzták őket)
@Pantagruel: ja, és igen: a zserbóra gondoltam
@OPHELIA: Most ragasztotta bele a kicsi a naptárba a matricát, hogy április 9-én ő bőgni akar :D
@aritus: @Sir Bates dö Hól: :))))

nagyon csíptem azt a változatot amikor a gyerekek titokban, "csak úgy" készültek rá és még amíg nem volt tilos (vagy jó időtől függően) mentek el ibolyát vagy hóvirágot szedni...

anyák napjára pedig a legaranyosabb ajándékuk volt egy borzalmas csúnya alunyaklánc, indiánfej préselt alubilétéval, amit már délután elkértek "harci jelvénynek"...

@miva?:

nőnapi kalapkúrás jobbulást!
@Pantagruel: van egy kívánatosnak tartott állapot szerintem, de nem kergetek álmokat... azt gondolom viszont, hogy a jelenlegi döntéshozók látják, felfogják és képesek is arra, hogy önmérsékletet tanusítva (hisz saját "hatalmukat" korlátozzák hosszútávú előnyökért, befolyásuk megtartásáért, miként '88 folyamán tették az a nómenklatura értelmesebbjei hatalmuk átmentése érdekében) a reformok, a változás élére álljanak, s levezényelve kordában tartsák az alattuk lévők felgyülemlett haragját... hisz jobb monden nap egy fél túzok, s a másik felét a többieknek adni, mint ma egy stucc, de holnap esetleg lógni...
@guma: @OPHELIA: köszönöm. Ha megépítem a plafonig érő duplo-tornyot, akkor állítólag békén hagynak, csak esti mesét kell olvasnom, meg hatalmas habot csinálnom a kádban. Ez smafu, kéremszépen
Na még le kell rajzolnom a perec apukáját, aztán nyugi lesz
@Pantagruel:
egyet értünk csak a karó fájának típusa lehet a vita témája

brühüyyyy
De csönd van...
Persze álmos ilyenkor az embör, de csak egy:
index.hu/kultur/zene/2014/03/08/cenzura_miatt_visszalepett_11_eloado_a_marcius_15-i_pilvakerrol/?rnd=527

Mióta az eszemet tudom, március15 mindig is az aktuálpolitikáról szólt.
Amikor 18 éves voltam és szaladtunk a Böske hídtól, mert a zsernyákok épp ott püfölték a renegát fiatalokat - akkor is, meg amikor 2002-ben a kokárdát kisajátította magának lepra fidesz és az agyhalott szavazói nem röstellték magukat, hogy kitűzzék és abban jöttek szavazni... akkor is. Hol volt már akkor márczijúús íídusscha???

Én megértem, hogy nem kell egyes vélemények szerint valami trenszháúúsz okádékot gyártani 15-éből. De górják meg, akinek az tetszik az oda megy, akinek meg nem, az máshova. Ez a liberalizmus ( persze határok között ), náci szar nem fér bele, pedig lesz. Az egész cikkben említett történet arról szól, hogy a hatalom szemét megint csípi piszkosul, hogy majd valaki őszinte mer (esetleg) lenni.Don Atyuska már Koncz Zsuzsi új lemezétől is idegösszeomlást kapott (szerintem)... szóval nem kell neki egy újabb sokkoló élmény.

Ezért mindent meg is tesz a köréje gyűlt seggnyalók gyülekezete, tiltanak, cenzúráznak... etc.

Szevasztok!
@Knósszosz: :DDD

"De csönd van..."

nincs!
csak eltévedtél. :))))

jó éjt!
@Mariann19:

Szia!Végre!
Ma Podgorica!
süti beállítások módosítása