Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.03.03. 05:36 Fabius

Orbán nem mer beszólni Putyinnak

Címkék: fidesz oroszország orbán viktor putyin krím félsziget

Legkedvesebb Orosz Medvénk éppen bemutatót tart a világnak és nekünk, mennyire veszi komolyan: 1: a nemzetközi szerződéseit, 2: olyan faszságokat, mint államok szuverenitása meg hasonlók. Kárpátalján már mozgósítanak, keleti végeken lakó barátok szerint elindult a menekültek átszivárgása, mit tesz erre Viktor? 

Nem szól egy kurva szót sem. 

Minek is? Elvégre a nemzetközi tanácskozásra, amin Ukrajna többi EU tag szomszédja plusz a brit Cameron is részt vett nem hívták meg, ő magától meg minek mondjon bármit? Végül is csak a szomszédban készül háború, ahol nem csak orosz de magyar kisebbség is él. Bőven elég, ha Martonyi meg'monnya ezeknek, hogy aggódunk, és megpróbálja eldönteni, az ukrán világbajnok óriástól vagy a kétcsillió danos dzsúdó nagymestertől legyen befosva jobban.

krím.jpg

Amíg ő ezzel bíbelődik addig Habony kiszámolja mennyivel kevesebb szavazat érkezhet Kárpátaljáról ha legfrissebb-legjobb barátunk, Putyin tesó fegyverrel is odabasz az ukránoknak, más teendő ezzel különösebben nincsen. Elvégre nem vagyunk mi románok, hogy keményebbet beszóljunk, és milyen hülyén nézne már ki az is, ha pont Viktor emlékeztetné Putyint Basescu helyett a budapesti memorandum betartására. Még megsértődne a végén, és mivé lennénk újra megtalált legjobb barátunk, befektetőnk, keleti kapunyitónk, szövetségesünk jóindulata nélkül? 

De nem tehet mást a kussoláson kívül már csak a meglévő és potenciális szavazóbázisa miatt sem. 

Mikor a Honfoglalás 2000 Egyesület kimaxolja a verbális medveszopást, mikor Szaniszló nertárs már a határrevizió ábrándját kergeti, és a Paks II. után a magukban ismét felfedezett oroszbarátot megkedvelő fidesz tálibok a cikkek, blogposztok alatt azt nyomják, mi fasza bizniszt kötöttünk Testvérünkkel, az ukránok/kárpátaljaiak nyomora nem a mi nyomorunk, akkor legcélszerűbbnek az látszik az amúgy határ közelben sunnyogó Viktor számára, ha egy potenciális fidelitas-iksz tagból kiaknázza maradéktalanul a cukiság faktort. Mennyivel kisebb kockázat ez., mint a medvebajusz tépés, ugye? 

Ne adja Isten, de azért akkor lesz kényelmetlen igazán a dolog, ha fegyveres konfliktusra is sor kerül, és a NATO is beszáll a játékba. Vajon ki elől fog Viktorunk sunnyogni égzengés idején? A NATO-nak mondja majd tagként, hogy oppardon, bocsesz, a Gripenek föltankolása elviszi a GDP felét, pilótáink szédülnek Oroszország fölött így mi kimaradnánk ebből ha lehet.  Vagy Putyinnak, hogy Édesvértestvérem, má' meg ne haragudjál, de most odabaszunk egyet mi is a kötelékkel együtt, ám garantálom minden emberünk zokogva fogja lőni Simferopolt. Én a magam részirűl nem akartam állni sehova, de mégis kellett valahova, kényszer hatása alatt cselekedtem, semmi személyes. 

Vagy kilépünk mindenhonnan, belépünk az orosz-belarusz-kazah vámunióba, mert medvefelügyelet alatt élni olláré, juj de jó! 

 

1042 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr265840196

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Keleten a helyzet változatlan 2014.03.03. 11:39:26

  Kedves Barátaim Naplóm! A szartenger közepén ülünk egy gyorsnaszádban ladikban, és hamarosan még az a vacak fűnyírómotor is felmondja a szolgálatot, amivel eddig evickéltünk. Kell egy új, nagyon, de legalább egy pár evező, különben belefulladunk a ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.03.03. 10:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@nincs_itt: nincs elfelejtve, menni fog - bár a múlt héten az öcsém is dobbantott Türingiába
@Blikknépe: Na akkor köll az elyu, vagy nem?? Ne felejtsd el, hogy Mo. NINCS abban helyzetben - legfőképpen önmagának köszönhetően -, hogy válogasson.
Te is megszavaztad a csúti Rámszeszt, korábban meg mást. Akkor most pofa lapos, hogy milyen elyut szeretnél! Mert amit Te és a hozzád hasonló 1-1,5 bites pógár képzel, meg vár az nem megy MUNKA nélkül! Pl. Németország két azaz kettő, VESZTES háború után, összekapta magát, nézd meg hol tart!
Te és a megszavazott politikusok voltatok a hibásak!
@vitéž munkášőr: aha! elaggyák a fát is! hova? hát az elyuba...
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver:
Na látod, Ceau bácsi viszont beintett az egész bagázsnak! Igaz, mi szívtuk meg, nem ő. Nem is voltunk a legvidámabb barakk, sőt, barakk sem. Inkább tábor, a koncentrációs fajtából. Úgyhogy engem igen nehezen tudsz meghatni. Mondhatni, egyáltalán.
"A demokrácia és a jogállam aláásása, a hatalom centralizációja tönkreteszik a gazdasági lehetőségeinket és általában a versenyképességünket. 40 év kvázi kommunista hatalomgyakorlás nem volt elég ahhoz, hogy a politikai osztály egy része letegyen a centralizációhoz fűzött illúziókról. Leszámítva az eseményeknek azt a hihető értelmezését, hogy az elit mindössze a legerőszakosabb rablóbandaként működik ebben az országban, tájékoztatás céljából azért annyit el kell mondani, hogy a tervgazdasági beütésű tendenciáktól tartós versenyképességnövelést remélni egy Magyarország fejlettségű országban akkora ökörség, amelyhez foghatót kevesebbet találni a körünkben tébláboló politikai mítoszok között. Orbán és bandája minden reális mércével mérve vagy párját ritkító sarlatánok vagy párját ritkító gazemberek gyülekezete -- döntse el mindenki a saját ízlése szerint."

hafr.blog.hu/2014/03/03/ki_a_felelos_az_orszag_allapotaert
@nincs_itt: azért, hogy amerikaiai érdekeket kiszolgáló bábállam legyünk, azért nem kell.
ebben a formában nem kell.

önálló, egységes, a globális vezető gazdasági hatalmunkat geopolitikailag is kifejezni tudó EU kell(ene).
@Blikknépe: Köhög a bolha? Azért jó lenne, ha gazdasági helyzettel is megismerkednél, mielőtt ilyen szaniszlós faxságot leírsz...
@Blikknépe: lássuk akkor
1) az ukránt tekinthetjük rokon népnek, de semmi esetre sem orosz, más a nyelve, más az abc-je, külön az identitása, ez utóbbi a legfontosabb;
2) az ukránok nem gondolják azt teljesen természetes orosz területnek (javaslom nézz utána a "rusz" és a "moszkovita" jelentésének, első felbukkanásuk időpontjának, a "kozákok" eredetének és 1654-ben történteknek);
3) gondolod, hogy semmilyen elégedetlenség nem volt az egymást váltó rablólovagok/oligarchák vezetése/uralma ellen?;
4) valóban értekeztek arról, hogy kit gondolnak/tartanak alkalmasnak a vezetésre;
5) putyin korlátoltságát ismerve valóban lehetett erre számítani, bár most stratégiai hibát vétett -nem fejtem ki miért, utánam megtette simply observer, mikor a gazdasági helyzetét bemutatta-, ez azonban nem teszi akceptálhatóvá tetteit, ha az ÉRTHETŐ-t ebben az értelemben használod;
6) az első alkalom mikor volt?... mert a grúz affért nem támogatta az usa;
7) egy ellentengernagy hazaárulásával indokolod az átmeneti kormány illegitim voltát?;
8) a jeleleg elfogadott definíciók szerint az oroszok agressziót hajtottak végre (nemzetközi jogi terminus technikus alapján); mivel az orosz kisebbség nem beszél ukránul (bár állításod szerint egy nép), így az ellenőrzött és centralizált orosz adásokból kapja a valóságtól elferdített híreket, ezért örül a megszállásnak;
9) ezt nem tudom, honnan veszed, de mint jeleztem a ria/rt hírei nem a valóságot tükrözik annak cca 6 hónappal ezelőtti államosítása óta.

ja, ha propagandista vagy, akkor jól nyomod; ha nem, akkor a felületes "félművelt"-ek közé tartozol, akik sokat olvasnak, ám az információt képtelenek helyesen értékelni, képtelenek az ún. komplex gondolkodásra...
@nincs_itt: magyar fábú lesz a szép osztrák asztallap:

www.abalon-hardwood.com/AbalonHardwood_Standardsortierungen%20Buche_deutsch_2013.pdf

nem úgy néz ki, mintha a fa eredetének reklámértéke lenne
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver: egyem a szíved! Nagy szemű babbal! Chiantit innék rá!
Szóval, akkor már világos, hogy miért rajongsz a fidesz+dzsobbik csapatért!
Szerencsétlen...
@Secnir:
Félreérted!
Az akkor nem is úgy vóót, ezek meg nem is azok az oroszok!
Komolyan mindent nekem kell elmagyarázni nektek?
Bakker, kicsit már lehetnétek NER kompatibilisebbek is!
Fabius is meg csak rinyál, orosz tezsvéreink meg csak a javainkat (no meg egy másik ország, UKRAJNA javait, de jönnek errébb is, amint lehet) akarják - ezt dzsobbikos és narancsbolsevik ettársaink belátták és a hagyományos orosz korrupcióra beállva Putyin ettárssal kompatibilisen élnek - erre TI meg... há'de tudod... :((
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver: keress rá a nyeten, hogy mi történ MÉG 1973-ban, utána ha megvan,akkor nézd meg, az hol tart!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Boli, Boli, há' én mogyam meg neked is, hogy a csúti Rámszesz mijért írta alá a PaksII-tőtöt?
@jaegtoer: Most a szén a legfontosabb, mint tudod. :DDD
@Sir Bates dö Hól: na, baszki, szépen átirányítottam ezt a kurultaji shitnyiket szegény Béndekhez, mea culpa! már ott tolja a kimaxolt trollert
@Ómacicka Bábó:

"Ha bíznának a stratégia helyességében nem kéne a kommentkommandót idevezényelni."

EZ igaz. De nyilvan meg a legjobb strategia mellett is azert dolgoni is kell az ugyon. Focihasonlattal: Felkuldhetsz 11 vilagsztart a palyara, a legjobb strategiaval, ha aztan mind arra var, hogy a tobbi "hordozza a zongorat", meg majd rugdossa a golokat...

Meg Sziv linkelt egy (talan Index?) cikket, hogy a '12-es valasztasra Obama kampanycsapata tukeppen egy folyamatos, 4 eves meglehetosen aktiv munkaval keszult. En magam lattam, a CNN szolaltatott meg egy neger lanyt, aki mar 2008-ban is, es aztan 4 evig folyamatosan Obama kampanycsapataban dolgozott, mikozben meg 2012-ben sem szavazhatott, mert tul fiatal(!) volt.
Korabban linkeltem, hogyan valtozott az egyes elnokjelolt-jeloltek megiteles, ebben a tekintetben, amugy szerintem helyesen, a magyar ember lassubb.nem szellemi kepessegek tekinteteben, hanem MAKACSABB. Ha egyszer valakinek sikerult ot meggyozni valamirol, akkor ragaszkodik ehhez a meggyozodesehez. Vagyis a magyar kozvelemeny megvaltoztatasahoz, vagy az emberek zsebet kell megceloznod, vagy sokaig kell a valasztokat gyozkodnod. Ezt fejlesztette tokelyre a Fidesz a papagajkommandoval.
@Blikknépe:
Emlékeztetlek, hogy a "Tito láncoskutya" c. szart a hazai kommunista pártos ettársak nyomatták.
Olyanok voltak, mint a mai narancsbolsik, csak még annyira nem fakult ki a zászlajuk akkor, de hülyeségeket beszéltek már akkor is.
Nem véletlenül jött ebből a brancsból a mai "elitünk" is, élen a volt KISZ és volt MSZMP tag mai qrmánnyal, spiclijeivel.
Méltón képviseled őket, mint fiatal kumminista. Ezúton csókoltatjuk géefgét, SSteffykét és Kubatov ettársat is.
Á, inkább megyek d.gni, játszatok a trollokkal ti! :)
@Hátrányos helyzetű kaviár: nekem ugyan nincs helyem most éppen moon, de ne lépjenek ki... nem mindenki idióta ott...
@vitéž munkášőr: szenvedjen vele ő, nekem amúgy is vannak fenntartásaim béndekkel kapcsolatban:-)
@Sir Bates dö Hól:
" az ukránt tekinthetjük rokon népnek, de semmi esetre sem orosz, más a nyelve, más az abc-je, külön az identitása, ez utóbbi a legfontosabb"

akkor a kantoni nem kínai?
az okinawai nem japán?
a katalán nem spanyol? (beugratós kérdés)

más a nyelve: jah, egy kis tatár, egy kis török, egy kis lengyel-litván befolyás és más lett.
identítása? hán yukrán vallja magát ukránorosznak? ha egy sem, akkor miért tekinti az ukrán többség harkovban, odesszában a kijevi 'vezetést' puccsistának?

2. vannak ilyen ukránok biztosan, de ez biztosan nem a többség. választási adatokból kiindulva fele sem lehet.

3. biztos volt, és akkor? szted itt tényleg arról van szó, hogy azok csúnya oligarchák? akkor miért ugyanilyen az összes puccsista id? tyimosenkó egyszerű köztörvényes pl, már 15 éve sitten lenne a helye, csak hát csúnya oligarcha.

4. ne hazudj, nem értekeztek, hanem megmondták ki lesz, ki nem lesz. elmondta, hogy mozgásban vannak bizonyos dolgok, és ehhez ENSZ funkcikat is igénybe vettek. az EU meg bassza meg, ha ők meg akarják csinálni a balhét, megcsinálják, még ha a nagy szövetséges EU-nak ez sokba is fog kerülni, és nem is érdeke, ő elfogadná, hogy ukrajna orosz, de ezután muszáj lesz csaholnia mellettünk.

5. putyin korlátolt lenne? az EU a korlátolt, aki tudja, hogy nem érdeke ez, de ha egyszer amerikai kenyéradó gazdáik azt mondják táncolni kell, akkro nincs mese. stratégiai hiba? meglátjuk.

vajon meddig lehet fenntartani majd ilyen szankciókat és milyen célokat akarnak majd vele elérni, amikor kijevbe visszatér a legitim ukrán hatalom és a puccsisták vagy külföldre menekülnek, vagy sitten/temetőben végzik.

Jaros és Tyahnibok napjai biztosan meg vannak számlálva. Őket le fogják vadászni az oroszok pont úgy, ahogy az amerikaiak szokták.

6. első alkalom? világháborúk, hideháború...
grúziát nem támogatta az USA? ez vmi vicc? :D

7. hazaáruló lenne? nem az a hazaáruló, aki nulanddal és az amerikai nagykövettel egyeztetve, azok támogatásával zavargásokat robbantanak ki, megpuccsolják a legitim hatalmat, és az általuk aláírt egyezményt az ajtón kilépve már be sem tartjkák?
az az ellentengernagy nagyobb legitimitással bír jelenleg, mint bármely bohóc kijevben.

8. semmilyen agresziót nem hajtott végre. egy szövetséges testvérnép legitim vezetője kért segítséget, így katonailag biztosította a puccsisták ellenére a orosz többségű, legitim módon ott állomásozó csapataival.

agressziót amerika követett el kijevben. ahoy azt szokta általában az egész világon.

i.imgur.com/zTDf3uY.jpg

9. hát persze, a CNN meg a FOX, meg a szegény krími oknyomozók akiket soros és az amerikaiak pénzeltek :D
na meg az Euromajdan PR, ami csak hiphop létrejött tavaly októberben, és a tevékenységből ítélve olyan pénz lehet mögötte, ami feltételezi, hogy az 5Mrd dollárból jutott arra is.

nah nem sikerül egy pontot sem érdemben cáfolnod még részleteiben sem.
típikus blikknépe vagy, aki beszop mindent, amit az általa felkent nagy nemzetközi politikusok és megmondóemberek mondanak.

hajrá szabad világ, igaz? :D
Elmentek már a hordabarmok? Okay.

"Egy országnak sincs joga indokolatlanul katonákat küldeni más országba. – mondta beszédében Barack Obama."

Azért ezen konkrétan besírtam :)

Mert lehet ugyan, hogy abban a velencei tükörben Orbán egy magyar cigánynak látszik, de Obama belenéz-e vajon? :))
@DarthVader: hát igen, Hofiból is előjött az igazi énje, amint elvesztette a gazdáját és nem volt aki megmondja neki mit szabad, és mit kell mondania.

93 óta, a 'fú de kibaszott molyszaga van" óta tisztességes magyar ember csak köp Hofi hallatán. persze a tehetségét el kell ismerni, de abból látszik, hogy milyen gané egy embert volt, hogy mire használta mikor már ő maga dönthetett arról, mire akarja használni.

a velencei tükrös konkrétan a legalja az egész életművének.

persze a magadfajta saskabarén szocializálódott kretének vitatkoznának ezen.

az viszont jó jel, ha te is képmutatásnak érzed az amerikaiak beszólásait. az egész ukrán ügy ilyen.
@Blikknépe: Mégis itt vagy, idióta?

Nem, az ukrán nem orosz. Ahogy a norvég nem svéd. A szlovák meg nem cseh. A horvát meg nem szerb. Nem tudom, érted-e?
@Blikknépe: nem propagandista vagy, hanem egy félművelt tahó, előítéletektől terhelten, borzasztó rossz modorral és szövegértelmezési hiátussal...

ja, hogy modorban nem maradjak el: a deszkán telibaszott kurva anyád, az hazudik, te gyökér...
@Blikknépe:

kretén vagy te, tipikus jobbfasz, akinek mindegy, ki az, csak zsidóellenes legyen, és ehhez elég, ha nyugat/amerikaellenes. Menjetek Észak-Koreába, ott tárt karokkal várnak, nyomorultak. Meg ne lássak egy árpádsávos rongyost október 23-án, mert én baszom pofán egy Molotov-koktéllal!
@DarthVader: Pont ezt akartam én is írni. Ez az év vicce volt Obamakitól. :)
@DarthVader: Ha ekkora a tettvágy benned, miért nem jelentkezel inkább Ukrán önkéntes ágyútölteléknek a ruszkik ellen? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: anyád a maki te köcsög... (tehát a niggerek azok majmok, szerinted... cdak hogy tudd, miért csuklik az, aki a világra szart, hogy a fejed szorult volna bele)
@DarthVader:

"de Obama belenéz-e vajon? :))"

Csak en erzem ugy , hogy ide az N word hianyzik?
@DarthVader: az ukrán is összorosz. ez van.
a norvég miért lenne svéd?
meg ő már akkor évszázadok óta szétváltak, amikor az első írásos emlékben megemlítik azt a szót, hogy ukrajna - határvidék.

a szovej ukránosítás nélkül ma senki nem beszélne ukránul és senki nem gondolná azt, hogy ők aztán nem oroszok, hanem vmi másik nép.

@Sir Bates dö Hól: hisz te vagy az, aki azt sem fogja fel, amit a hírekben mondanak :)
@DarthVader: és eljutottunk a 'rohadtidiótanácifasisztamenjészakkoreába' kezdetű nótához :D
@Sir Bates dö Hól: Megint hülye vagy de ez nem újdonság.:) Amúgy ez csak egy szójáték. A többi szart meghagyom neked, hátha egyszer elő tudsz mászni alóla.
"A brit kormányfő kizárta az ukrajnai válságra adandó bármilyen katonai válaszlépés lehetőségét."

itt a lényeg, az oroszok meg nevetnek. elszigetelés? szólnak majd ázsiának, afrikának meg délamerikának is? :D
@Sir Bates dö Hól: Ok, ha mélyen magamba nézek, én sem szeretném, bár jogilag semmi közöm Magyarországhoz. Tőlem az az ország mindeddig csak kapott.
De amikor fel-felbukkan egy ilyen őstulok, akkor hirtelen nekem is tele lesz a tököm, mint 12 éves kamaszfiúnak, amikor ős-pornót néz Michelle Wild-dal.
Jelent valami perverz kielégülést, amikor a hozzá hasonló idiótáknak neki szegezem a kérdést, hogy "Oké, az EU szar, kiszipolyozza az Egyetlen Igaz Országot. Oké. Mocskos libsi-zsidó-kapitalisták. De úgy egyébként, ki a tököm akadályozza meg Magyarországot abban, hogy kilépjen belőle? És ki kényszerítette, hogy belépjen? Ja, hogy senki?" Na, ilyenkor szokott kurva nagy kuss lenni ...
"De úgy egyébként, ki a tököm akadályozza meg Magyarországot abban, hogy kilépjen belőle? És ki kényszerítette, hogy belépjen? Ja, hogy senki?"

kuss azért szokott lenni, mert szóhoz sem jutnak attól, hogy annyira hülye vagy, hogy ilyen krédést komolyan felvetsz.

EU-ból kilépni nem lehet. se haza, se EU-s jogszabály nincs rá. népszavazást sem lehet róla tartani.

senki nem kényszerített? :D nem hát..
csak olyan helyzetet teremtettek, hogy ne is legyen más választásod, megváltoztatták a népszavazásról szóló törvényt, különben érvénytelen lett volna, jah és a nem melletti kampányra nemhogy nem adtak pénzt, egyenesen ellehetetlenítettek minden ilyen véleményt.

komolyan azt hiszi valaki, hogy abban az EU-ban, ahol addig szavaztatják a népet egy kérdésben, amíg jól nem dönt, ott mi dönthet(t)ünk a ki vagy belépésről?

vicces mennyi idióta van manapság.
@Sir Bates dö Hól: "4) valóban értekeztek arról, hogy kit gondolnak/tartanak alkalmasnak a vezetésre"

@Blikknépe: "elemezték ezt a beszélgetést komolyabban a világsajtóban?"

A BBC annak idején elemezte a szöveget:
www.bbc.com/news/world-europe-26079957
@Hátrányos helyzetű kaviár: ahol én vagyok, ott egyszerűen nem értik az ezek által képviselt gyökér, lehúzós mentalitást... elmondom nekik a moi esemènyeket, azt csak néznek: nem viccelsz? mert ilyen nem lehet...
@Hátrányos helyzetű kaviár: ja, michelle wilde filmjei most is jók, bár face to face nyilván nem oly vonzó...
@Blikknépe: mondtam az elején, maradhatunk abban is, hogy én ostoba vagyok... (nem miattad, inkább a feltámadó tit-véna miatt reagáltam kérdéseidre, te nem érsz meg ennyi billentyű-koptatást)
@Pantagruel: azt tudom, onnan fordítottam, de azért nagy visszhanga nem volt. rugóztak 2 napot a fuck the EU-n, aztán 1 napot azon, hogy az oroszok lehallgatnak, de nem láttam volna, hogy akár egy európai vezető is megszólalt volna miután alaposan átgondolta volna mit is jelent ez.

az emerikiak nem egyszerűen fogják magukat is kirobbantanak egy forradalmat a legnagyobb atomhatalom befolyási övezetében, az oroszság őshazájában, kijevben, hanem konkrétan bele is szarik abba, hogy az EU-nak ez jó vagy sem.

@Sir Bates dö Hól: ilyenkor szokott az lenni, hogy egyszer eljönnek Magyarországra és csodálkoznak, hogy minden másképpen van, mint ahogy azt a magyar barátunk mesélte.
@Sir Bates dö Hól: tehát a csúfos vereséget követően, azt persze nem elismerve szánalmasan elkullogsz. maradjunk ennyibe :)
@Blikknépe: Vicces mennyire ostoba vagy. Úgy véled, az EU belekényszerített az állampolgárságába? Nem tetszik? Ki akadályoz meg abban, hogy lemondj róla, ha annyira ellene vagy? Hát kérj ukrán állampolgárságot -ha már ez a téma- és mondj le a magyarról/EU-sról, ha ennyire derogál. Megkapnád. Ja, hogy elvesztenél vele minden jogot a szabad mozgásra gyakorlatilag az egész európai kontinensen belül? Hát édesapa, szar ügy. De gondolj bele, mennyire szar lenne, ha a legfeketébb Afrikába születtél volna albínóként? Ott lennél kiállítva az ország Természetrajzi Múzeumának kinevezett fa egyik ágán kiakasztva, mint kuriózum. Bár akkor pont a helyeden lennél, te szerencsétlen fotel-forradalmár, te.
Vicces, mennyi istenverte marha születik manapság olyan országokba, és körülmények közé, amelyeket valójában nem érdemel ki egész szánalmas élete során.
@Sir Bates dö Hól: Hát nem is igazán értelmezhető, még józan paraszti ésszel sem. Bár ez otthon a legnagyobb hiánycikk, ahogy évről-évre, ritka látogatásaim alkalmából konstatálom. Esküszöm, Kádárban több gerinc volt, mint ebben a csíkos pólós, debil óvódásban, aki miniszterelnököt játszik.
Ja, és Michelle Wild a polgári életében megejtően bájos, és jól néz ki. Jobban, mint agyonsminkelve. Mondom úgy, hogy nem vagyok biszex ;).
@Hátrányos helyzetű kaviár: a válaszodból is látszik, hogy idióta vagy. "ha valaki buta, az mire okos?"

miért mondanék én le? főleg milyen EU-sról? nekem magyar van.

"Vicces, mennyi istenverte marha születik manapság olyan országokba, és körülmények közé, amelyeket valójában nem érdemel ki egész szánalmas élete során"

így van. sokan vagytok. természetesnek veszitek a békét, a prosperitást, és a nevetekben legyilkolt milliók csak egy futó hír 2 reklám között...
aztán ha gazdáidnak nem tetszik, ha valaki más is ki mer állni az érdekeiért, akkor pikpak mobilizálhatóak vagytok. hasznos idióták.
remélem a sok habzószájú oroszellenes ma már nem fűt, nem főz, mert a gáz orosz, az atom orosz, az olaj orosz.

mutassátok meg nekik!!!!
@Hátrányos helyzetű kaviár: nekem jobban tetszik filmen, közvetlennek közvetlen és kedves, de filmen jobb... élőben olyan 12 egy tucat... nekem...
@Blikknépe: Mondom, változtass! Tegyél ellene! Hajrá! De tettekkel! Érted, öcsi? Valódi tettekkel. Ne itt szájkaratéz! Az EU nem a KGST, nem kötelező részt venni benne. Utálod? Nagyon? Hát, mi akadályoz meg abban, hogy összeszedd a hasonlóan gondolkodó társaid, és meggyőzd a választott vagy megválasztásra váló képviselőd, hogy az ország kilépése mellett szavazzanak? Semmi. Az égvilágon semmi sem akadályoz meg abban, hogy tégy az ellen, amivel nem értesz egyet.
Ja, hogy egy gyáva féreg féreg vagy egyébként, és igenis mélyen kiélvezed és használod az EU-s állampolgárság nyújtotta előnyöket? Na igen, ez tiszta volt már a kezdetektől, hogy csak a pofád nagy. A jogok és előnyök kellenek, mi? Mert az neked jár, mert ide rakott le a gólya véletlenül, és nem repült veled Szibériáig, ahova pedig tartoznál igazából. De hogy valamit is tegyél az örökké elégedetlenkedő pofázáson kívül, akár pro, akár kontra, az már sok neked, mi? Mert meg kellene emelned a segged! :P Bár tőled, valszeg csak ennyire telik.
@Sir Bates dö Hól: Hát, hm filmen, valóban teljesen más ... maradjunk ennyiben ;).
@Hátrányos helyzetű kaviár: erre szokott az az érv jönni, hogy "a mi nemzetünk védte testével a keresztény európát az oszmánokkal szemben, nélkülünk nem lennének loire-völgyi kastélyok" (bár az oszmán hadszervezet logisztikai lehetőségei és a hadjáratra alkalmas időszak eleve determinálták a bécs környéki végpontot)... szóval ez "nekünk, magyaroknak" jár:-)
@Hátrányos helyzetű kaviár: előbb húzzál, és állítsd meg putyint :D

vagy csak a pofád nagy?
vagy mi a kurvaanyád nem tetszik? hogy nálad okosabbak nem úgy látják, ahogy te?
kiélvezem az EU állampolgárságot? :D mondom nekem csak magyar van. amikor kérdezték, hogy akarom-e, hogy ez EU-s is jelentsen, elmentem és nemmel szavaztam.

"Az EU nem a KGST, nem kötelező részt venni benne"
aham. a norvégoknak hányszor kellett erről szavazniuk? :)
vagy amikor a gaz írek nem szavazták meg a liszaboni egyezményt...

menj már te a picsába kérlek :)
milyen jogok meg előnyök?
szokásos blabla

meg merjünk kicsik lenni, igaz?
@Sir Bates dö Hól: Erre szoktam azt a választ adni, hogy "Bitch, please!".
Figyelj csak erősen, mert alant következik (de szerintem nem fogja érteni :D ):
@Hátrányos helyzetű kaviár: én laktam köztük, így jól megvagyok velük:-)
@Hátrányos helyzetű kaviár: pontosan így lehet jellemezni amit teszel :D
amikor már a puffogás se segít, akkor jön a lépjetek ki, költözz iránba/észak koreába meg a többi bitching...
@Sir Bates dö Hól: A "minden férfi álma" esetedben teljesült, bár sejtem nem egészen úgy, ahogy "apu" elképzeli. ;)
@Hátrányos helyzetű kaviár: amennyiben a hooker szinonimájaként használod:-)
@Blikknépe: Ödönke, azt hiszem, napokra előre megetettelek. Ideje ágyba bújnod, hogy legyen erőd a holnapi adagra is.
(Ha, nem volt tiszta, azt akartam mindezzel kifejezni, hogy hülyeségeket beszélsz, és már nagyon unlak)
@Hátrányos helyzetű kaviár: ennek megértéséhez most fordítót kellett használnom, de az előzőt igen, azt értettem... én a szabadállamtól (úgy vélem ott lehetsz) egy picit nyugatabbra vagyok...
@Hátrányos helyzetű kaviár: ez egy "a körülmények ilyetén alakulása" helyzet volt/van/lesz, de én nem Lady vagyok:-)
@Sir Bates dö Hól: Nyugatabbra, és google fordító kellett a némethez? Hm, francia? Ja... oder? ;)
@Sir Bates dö Hól: Áááá, ezt ismerem! Mindig így kezdődik :P
Khm, az még változhat. Ma már az ilyesmi rutin.. ;)
@Hátrányos helyzetű kaviár: igen, de, ha azon a nyelven kell olvasnom hosszabb szöveget, ahhoz is gugli szükséges... ez bonyolult helyzet, nem is untatnálak ezzel:-)
@vitéž munkášőr:

Emlekszem, amikor eloszor lattam a jelenetet, nem ismertem az 'a' betus szo jelenteset, es meg turheto szokincsemmel is csak az 'i' betus verziot tudtam elkepzelni. Igy aztan a poent sem ertettem.

Nem viszem tulzasba a PC-skedest, igy aztan magam is hasznalom a szot, hiszen ha valaki nigger, az nigger, meg ha eppen a bor szine akar feher is.

Amugy erdekes, hogy ennyire elvadult a szo ertelmezese, mert a konyv alapjan Agatha Christie aligha rasszista megnyilvanulasnak szanta a cimet: Ten little niggers.
Amugy kb. ugy vagyok a szoval es tartalmaval, mint a Clawfinger.
@nincs_itt: Te hülye vagy, kisapám. Honnan veszed, hogy én rajonganék ezekért a maffiózókért??? Ne sértegess!!!
@nincs_itt: 1973-ban ezerféle dolog történt. Légy szíves, vedd a fáradságot, hogy kiegészítsd, amit én írtam. Köteles vagyok mindenre emlékezni? Lövöldözöl itt, mint egy beszívott vén kovboly.
@Blikknépe: Mennyi hülyeséget összehordasz az EU-ról. Nem tudsz te semmit, csak összecsipegettél innen-onnan negyedinformációkat. Állítsd le magad, vagy legyél vicces legalább.
@Blikknépe: "amikor már a puffogás se segít, akkor jön a lépjetek ki, költözz iránba/észak koreába meg a többi bitching..."

Te kis bodobács. Ha legalább egyszer idéznél egy valamennyire is elfogadható forrást, amikor itt osztod az észt, akkor legalább az erőfeszítésedet értékelnénk. Így viszont, mivel a szófosásodnak az információs értéke nulla, kénytelenek vagyunk erőteljesen fogalmazni. Túladagoltad magad, erre nem figyelmeztettek a jobbikos trollszemináriumon?
@Hátrányos helyzetű kaviár: persze, mert te a részekből vagy a tündérkertből való vagy:-)... bár azért a mostani helyzet (krím) kimenetele nagyban meghatározza chisinau és tiraspol jövőjét is... arra kiváncsi lennék, mit mondanak majd a mostani putyin-fanok...
(Az én helyzetem inkább olyan "keep on movin'"...:-))
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver: forrás? én voltam itt aze gyetlen aki eddig forrsát is idézett.
de a valóság nem zavarjon, az is csak orosz trükk.
hány lövés dördült el a Krím-ben, mióta az oroszok békefenntartó ereje oda megérkezett? persze az ottani lakosság örömmel fogadta őket...de ez agresszió méghozzá kurva nagy...minden más agresszió eltörpűl mellette, még azok is amely során százezrek haltak meg és milliók váltak sebesűltté meg földönfutóvá mert a kurva annyát annak a sok hülyének nem akarták a demokráciát, pedig a demokrácia az...na mi is az? ja az erősebb kutya baszik és viszi a koncot is persze demokratikusan és nukleárisan

brühüyyy
@Blikknépe: A 2/3-nak meg van rá a felhatalmazása, ui. fülkeforradalom van, hogy kilépjen Eu-ból. Talán kezdhetnék azzal, hogy lemondanának az uniós forrásokról, ismét vámot vetnének ki a az uniós termékekre, felmondanák a szolgáltatások és termékek szabad áramlását, illetve az uniós polgárok szabad mozgását biztosító egyezményeket. Ezzel még nem léptél ki az unióból, csak előkészítetted azt, szóval hajrá.
@glinolid: látom nem érted: az EU-n belül nincs olyan jogi eljárás ami alapján a kilépést jogilag le lehetne folytatni. elfelejtették, mert eszükbe sem jutott, hogy valaki valaha majd ki akarhat lépni. vagy eszükbe jutott, és pont azért nem tették bele.

a liszaboni hercehurcánál volt róla szó, hoy majd elgondolkodnak, de csakis politikai zsarolási potenciáljából fakadóan.
ha valaki ki akarna lépni az unióból, lincolni választ kapna rá hamar.
@Blikknépe: Az, hogy egy folyamatra még nincs eljárás még nem jelenti azt, hogy nem is lehet megvalósítani. Csak el kellene már indítani a folyamatot.
33 napig putyinozhattok, fijjjugg, aztán megkapjátok a pofátokra az újabb kétharmadot, utána már csak valamiféle putyputy lesz kivehető a csuklástól, ami rátok jön április hatodikának éjjelén.
melléklet:

Kamu volt az orosz ultimátum, durván bünteti Amerika az oroszokat
Obama máris döntött a szankciókról. „Szégyellje ma­gát, Orbán úr” – írta a Heti Válasz lengyel szerzője. Moszkva szerint Janukovics hívta be az oroszokat.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2014%2F02%2F28%2Fblokad_ala_vettek_a_krimi_reptereket%2F

--------------------------------

Ukrajnán mindenki megégetheti magát

Túlmutat önmagán az ukrán válság: az oroszoknak, az EU-nak is rengeteg vesztenivalója van. A nyugati válaszlépések eszköztára korlátozott, mégis máris fáj Moszkvának, egy nap alatt 70 milliárd dollárt buktak a tőzsdén és a devizapiacon.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F03%2F04%2Forosz_ukran_geopolitika%2F

-----------------------------------------

Moszkva régi receptet követ a Krímben
Nem háborút akar Moszkva, korlátozott eszkalációt

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2014%2F03%2F03%2Fmoszkva_regi_receptet_kovet_a_krimben%2F

--------------------------------------

Kitartanak a körbevettek ukrán csapatok a Krímben

Néhány laktanyába zárva várják sorsukat az ukrán katonák a félszigeten. Az oroszok körbevették és fenyegetik őket. Nem adják meg magukat, de nem is lőnek a megszállókra.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F03%2F04%2Fkerites-mogul-keresik-a-csaladtagok-az-ukran-katonakat%2F
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver: Én nem tudom, de amikor a Kádár rencert élteted, akkor valahogy úgy érzem, mintha nem én lennék a beszívott kávboly...
Ja, világos, hogy nem vagy köteles emlékezni mindenre.
Szaakasvilinek déja vu-je van

Déja vu-érzésről ír a Financial Times európai kiadásának keddi számában Miheil Szaakasvili volt grúz elnök az Ukrajnában kialakult helyzetet elemezve. A 2008-as grúziai helyzethez hasonlítja az ukrán válságot, mondván: Moszkva akkor is útleveleket osztogatott Grúzia szakadár területein, majd agitátorokat küldött az ott élők felheccelésére, végül beavatkozott állampolgárai védelmére hivatkozva.

Szaakasvili azt állítja, az Ukrajnával szomszédos egyik ország vezetője elárulta neki, hogy Putyin 2012-ben azt javasolta, hogy Ukrajnát osszák fel Oroszország és nyugati szomszédai között, és nem tűnt úgy, mintha viccelne. A volt grúz elnök szerint országa ötödének megszállására a Nyugat nem megfelelően reagált, és ez is okolható azért, hogy Putyin most Ukrajna ellen is hasonló lépéseket tesz.

hvg.hu/vilag/20140228_fegyveresekkel_van_tele_a_krim/b43050/#43050
Ha szankciókkal sújtják, Moszkva leállíthatja az amerikai hitelek törlesztését

Oroszország megszüntetheti a dollár tartalékvalutaként kezelését, és megtagadhatja az amerikai bankok felé fennálló hitelek törlesztését, ha az Egyesült Államok büntetőintézkedéseket vezet be Oroszország ellen - közölte kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök tanácsadója.

hvg.hu/vilag/20140304_Ha_szankciokkal_sujtjak_Moszkva_leallitha
10:23 A Time egy hosszú cikket írt arról, hogy miért áll vesztésre Putyin a Krímben. Négy dolog van, ami ellene dolgozik:

Az orosz közvélemény 73 százaléka elutasítja a beavatkozást. Ez Putyin legnépszerűtlenebb húzása.
Megviseli az orosz gazdaságot. 10 százalékot zuhant a tőzsde, és egy nap alatt 60 milliárd eurót buktak, vagyis többet, mint amennyibe az egész szocsi olimpia került.
Még Oroszország legszorosabb partnerei sem akarnak részt venni a konfliktusban. Kazahsztán is csak ma adott ki egy semmitmondó közleményt.
Elmélyül a szakadék a Nyugat és Oroszország között.

A cikk Putyin lépése mellett sem tud sok mindent felhozni, azon kívül, hogy Oroszország most megmutathatja, hogy még mindig számít. (Illetve a Déli Áramlat is nyerhet valamennyit.)

444.hu/2014/03/04/elo/
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver: Ukrajnában, főként Kárpátalján összesen 150 ezres lélekszámú magyar kisebbség él. Szerintem ez nagy létszám - ha szerinted nem, lelked rajta.
Lengyel titkosszolgálati értesülések szerint a Krím félsziget lakosságának egy részét Oroszország csendben felfegyverezte - írta Moszkva ötödik hadoszlopa című cikkében kedden a Rzeczpospolita című lengyel lap.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/mar_a_lakossagot_fegyverzik_az_oroszok.577824.html
Vlagyimir Putyin a válságot kihasználva, s eleget téve az orosz lakosság kérésének, katonailag Oroszország ellenőrzése alá vonta a Krím félszigetet. A budapesti diplomácia a bölcs kivárás helyett azonnal beállt a Moszkvát elítélő, az elszakított magyarságot semmiben nem segítő Nyugat kórusába. A kárpátaljai magyarok meg közben menekülnek - legalábbis a fiatal férfiak - a szülőföldjükről, mert - nagyon helyesen - nem kívánják vérüket hullatni az őket megszálló ukránokért.A Krím félszigetAmerika, az Európai Unió, azon belül az úgynevezett visegrádi négyek külügyminiszterei és a Nyugat szinte valamennyi meghatározó politikusa hirtelen szükségét érezte annak, hogy erélyesen figyelmeztessék, emlékeztessék Oroszországot az ENSZ Alapokmányára. A képmutató, a világ minden táján kettős mércét alkalmazó nyugati politikusok Ukrajna területi épségének, függetlenségének tiszteletben tartását kérik számon Vlagyimir Putyin elnöktől. Érdekes színtársulat ez a Nyugatot irányító, most éppen az ENSZ Alapokmányára hivatkozó politikai közösség.Az ENSZ Alapokmánya azt is tiltja, kizárja, hogy például Izrael katonailag megszállva tartson területeket, ahol a lakosság etnikai és vallási összetételének megváltoztatására az őslakosoktól elrabolt földeken zsidó telepek százait hozták létre, s ahová fölfegyverzett zsidó telepesek százezreit irányítják. Az Oroszország ellen most fenyegetően föllépő Nyugat a cionisták gaztetteit békésen tűri, Amerika évente több milliárd vissza nem térítendő dollárral, míg Angela Merkel ingyen leszállított tengeralattjárókkal támogatja.Martonyi János budapesti külügyminiszter is gyorsan beállt az Oroszországot fenyegető hangnemben elítélők, az ENSZ Alapokmányára emlékeztetők kórusába, miközben a hazai nemzeti érzelmű szavazók felé is kacsintva kijelentette, hogy azonnal és erélyesen lépünk a kárpátaljai magyarságot érő esetleges támadásokra. Természetesen kívánatos és helyeslendő a mindenkori magyar kormány határozott kiállása elszakított nemzetrészeink mellett, közben viszont feltevődik a szomorú kérdés: mivel és kivel lépünk föl, tisztelt külügyminiszter úr? A már több mint két évtizeddel ezelőtt szétkergetett, leépített honvédséggel, vagy az ugyan megtartott, ám a hont Afganisztánban és a Sínai-félszigeten védő zsoldosokkal?A nemzet- és honvédelem lehetőségét az elmúlt negyed évszázad alatt (jobb- és baloldal együttesen) el tetszettek játszani, miközben a hazai és a nemzetközi zsidó szervezetek utasítására éppen a mostani "nemzeti" kormány oszlatta föl, üldözi a magyarság önvédelmi szerveződését, a fegyvertelen, eddig egyetlen pofont ki nem osztó Magyar Gárdát.A Jobbiktól kisajátított "keleti nyitás" szellemében Orbán Viktor a minap még Vlagyimir Putyin orosz elnökkel parolázott Moszkvában, írt alá kétoldali kereskedelmi szerződéseket, s ma pedig Martonyi János a nyugati hatalmak kórusának élén figyelmezteti Putyint az ENSZ Alapokmányában foglaltak tiszteletben tartására. A budapesti politikai vezetés tehát megint idegen érdeket képvisel, miközben az ENSZ, az Európai Unió és más szervezetek eddig sehol, senkivel szemben nem álltak az elszakított magyarság oldalára, védelmére. (Békésen tűrik a valóban rasszista Benes-dekrétumok életben tartását két országban is, a felvidéki magyarság jogfosztását, a sorozatos délvidéki magyarveréseket etc.)Martonyi János beállt abba a Moszkvát elítélő kórusba, amely hazug vádakra alapozva hadseregével nem is olyan régen hadüzenet nélkül lerohanta az ENSZ-tagállam Irakot, majd Bagdad közelében működtette az Abu Graib nevű emberkínzó börtönt, több tízezer polgári lakost küldött a másvilágra. Vlagyimir Putyin, az orosz hazafi nem idegen nép országát rohanta le, hanem segítséget nyújtott a Nyikita Szergejevics Hruscsov 1954-es eszetlen döntéséig Oroszországhoz tartozó, jelenleg is orosz többségű Krím-félsziget lakosságának. Ez a lényeges különbség Iraknak a NATO általi lerohanása, a palesztinai arab Ciszjordánia Izrael általi katonai megszállása, elzsidósítása és az orosz többségű, nem is olyan régen még Oroszország fennhatósága alá tartozó Krím-félsziget között.Vlagyimir Putyin, az orosz hazafi a többségi orosz lakosságot, a honfitársait kívánja megvédeni a vereckei honfoglalási emlékmű környékéről és a Beregszász városából általunk is jól ismert ukrán nacionalistáktól. Azoknak az oroszoknak sietett a megsegítésére, akik nem kívánnak ukrán uralom alatt élni. Putyinnak pedig joga van érvényt szerezni a krími oroszok szándékának. Az orosz elnöktől példát lehet venni.
10:43 A német külügyminiszter szerint nincs kilátás az ukrajnai krízis rendezésére. Ezt azután mondta, hogy beszélt az orosz külügyminiszterrel. Nick Clegg brit miniszterelnök-helyettes pedig azt mondta, Oroszország súlyos gazdasági szankciókkal nézhet szembe, ha ezt tovább folytatja. (CNN)

10:41 Össze-vissza beszélnek az orosz politikusok. A Kreml elhatárolódott Szergej Glazjev kijelentéseitől, amiben gazdasági szankciókkal fenyegette az USA-t. (Guardian)
Szívesen meghallgatnám, hogy a károgás helyett, milyen tényleges alternatíváitok vannak...
Cseh lap: "jellemző" az Orbán-kormány reakciója az ukrán válságra

Míg Lengyelország és Csehország határozottan reagáltak az orosz-ukrán konfliktusra, addig Magyarország és Szlovákia óvatosak - állítja a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap, elemezve a V4-es csoport egyes országainak az ukrajnai fejleményekkel kapcsolatos álláspontját.

hvg.hu/vilag/20140304_Cseh_lap_jellemzo_az_Orbankormany_reakci
11:00 Új nyelvtörvény lesz Ukrajnában, Turcsinov elnök nem írja alá a kisebbségek nyelvhasználatát csorbító parlamenti határozatot, és egy új, a szabadságot garantáló törvényt dolgoznak ki – közölte Hende Csaba.
11:23 A fegyvertelen ukrán katonák nem sokára elindulnak az orosz katonák felé, akik viszont automata gépfegyvereket szegeznek rájuk. (via)

11:19 Áprilisról a Gazprom nem küld kedvezményes áron Ukrajnának gázt – közölte Alekszej Miller, a Gazprom vezetője. (BBC via Interfax)
Neszeneked szakszervezeti érdekvédelem!

Kaptam már olyan levelet az egyik somogyi cég ügyvédjétől – mondta Svajda József, az Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) megyei elnöke –, melyben kerekperec közölték: ha nem szűnik meg az adott helyen a szakszervezeti csoport, mindenkit kirúgnak.

www.sonline.hu/somogy/kozelet/ha-nem-szunik-meg-a-szakszervezet-mindenkit-kirugunk-541623
süti beállítások módosítása