Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.01.23. 08:43 Fabius

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy LMP

Címkék: lmp választás 2014

Aszongya a hírek, hogy Osztolykán Ágnes sem akar újrázni az LMP frakcióból. Előkaptam az archívumból ezt a kétezertízes frakcióképet és a napi állásnak megfelelően kiszíneztem:

LMP.jpg

Nem tudom kell-e ehhez bármi kommentár, mikor a legendás Kim Dzsong képen nincs ennyi iksz. Ha belegondolok nekem is csak két dolog jut róla eszembe:

1: Ezt írta valahol egy elempés valaki: "Törvényszerű folyamat, hogy egy új szervezet érésével együtt leáldozik az őserejű zabolázhatatlan személyiségek kora. Az alapítók vagy alkalmazkodnak és professzionalizálódnak, vagy kivetődnek a szervezetből."

Hááát, kivetődés az van. 

2: Az LMP a véráldozatok után is kitart- mondta Schiffer András. 

472 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr685775383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@dr. jenőke (jenőke):
Hazudnak, azok is, essetudni!
Gábris és a többi szalonnáci tudja az igazat csak!
Több komolyságot!
A francnak etetitek????? Nincs jobb dolgotok?
@Knósszosz: Micsoda jó ötlet! Beindulna az implantátum gyártás, szárnyalna a gazdaság, mi több, az lenne a magyar gazdaság zászlóshajója
Fabius, én erre csak azt tudom mondani, amit az LGT: Csak az jöjjön, aki bírja,aki tudja, hogy végigcsinálja. Csak az jöjjön, csak az jöjjön.

Volt aki nem bírta a stresszt, voltak akiknek elkocsonyásodott a gerincük, és elmentek a B14-be, volt aki rájött, hogy mégis inkább megy bálnákat menteni, volt aki majdnem a végéig eljutott, de a cél előtt elfogyott az erő és sajnos volt aki még a legelején elbukott. Egyetlen ember tudta csak az elején hogy a parlamenti képviselőség konkrétan mivel jár, a többi csak belecsöppent az ismeretlenbe.
Jól hangzik hogy Schiffer nyírta ki őket, de van egy rossz hírem, a valóság ennél prózaibb.
@parti_giano:
Egészségmegőrzés!
Kórházaknak is jár, csak valamiért nem jut...
@OPHELIA:
Azerbajdzsánba is exportálhatnánk polipropilén baltákat, tetszetős kalocsai mintás bikkfa nyéllel, térdelve várva az ellenszolgáltatást, amit kapunk háturul.
Tele vagyunk lehetőségekkel, majd Szíj és a Varga ártó összehozzák, mi meg csak pislogunk, mint pék kutyája a friss kiflire.
Ha lesz... de nem lesz.
@dr. jenőke (jenőke): Amúgy nem is az a kérdés már, hogy deportálás, vagy idegenrendészet.
Sokkal inkább az, hogy ezt miért nem szakmai berkekben vitatják meg? Mert itt a szakmához közük nem levő politikai körök hecckampányt indítanak, mert "nem korrekt véleményt" fogalmazott meg. Ezek még 1989 előttre képzelik magukat, vagy legalábbis az akkori előjogaikat még most is természetesnek vélik. Mert még többen még mindig a szovjetek bűneit tagadják/relativizálják, ugyanazok pedig szélsőségesnek nevezik Szakályt egy mondata miatt. Olyanok, akik már évtizedek óta a kommunizmust mosdatják.

Képesek pellengérre állítani egy nemzetközileg elismert történészt egy mondat miatt, miközben Krausz nevét kiejteni is bűn, aki Nkvd dokumentumokat közöl szelektíven, mocskolva a magyar honvédeket (nagyapáinkat, dédapáinkat). Ha már glasszékesztyűs demokrata színben tetszelegnek, akkor tegyenek már úgy legalább.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ebből lesz akkor dohányos csoki? Olyan mint a rizses? Mert az nagyon jó lesz, nincs benne kátrány, nem füstöl és munkahelyen is lehet fogyasztani. Sőt még az oktatási intézményekben is.:)
@zuglauer:
Highlander?
Csak egy maradhat!
A többi mind tehetségtelen és hülye volt!
TUDTAM!
Az autópályán is rendszeresen vannak ilyenek, akikkel mindenki szembe megy!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ebből lesz akkor dohányos csoki? Olyan mint a rizses? Mert az nagyon jó lesz, nincs benne kátrány, nem füstöl és munkahelyen is lehet fogyasztani. Sőt még az oktatási intézményekben is.:)
Ezt meg küldöm Schmucknak és Olginak. :)

KÖZLEMÉNY a Kitörés túrát ért hazug vádakkal kapcsolatban:

Tudjuk, hogy választási kampány van, mégis megdöbbenve és értetlenül tapasztaltuk, hogy az általunk immár 8. éve nagy sikerrel megrendezett Kitörés emlék- és teljesítménytúrát aljas, hazug és öncélú politikai támadás érte magukat „baloldali demokratáknak” beállító magyarországi politikai csoportosulások részéről. 2014.01.15-én az ATV „Egyenes beszéd” c. műsorában Schmuck Andor politikus és Kálmán Olga műsorvezető az 1950-es éveket idéző érveléssel és módszerekkel véghezvitt kampánycélú, valótlanságot állító megnyilatkozásai kapcsán az alábbiakat közöljük:

Túraszakosztályunk másfél évtizede tevékenykedik a természetjárás területén. Több tízezer embert mozgattunk meg és vittünk ki a természetbe, környezetvédelmi és turisztikai programokat szerveztünk, a természet megóvása mellett fontosnak tartjuk a természetjárás népszerűsítését. Ennek egyik hatékony módja a teljesítménytúrák szervezése, amelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.
A Börzsöny Akciócsoport soha nem végzett és a jövőben sem kíván politikai tevékenységet végezni. Tevékenységünk minden esetben megfelel a hatályos törvényi előírásoknak.
Az általunk szervezett Kitörés emlék- és teljesítménytúra – amint az hivatalos honlapján és a teljesítménytúra naptárban is mindenki számára elérhetően szerepel: „sport rendezvény és történelmi megemlékezés. Politikai célja nincsen. Különlegességét az adja, hogy több ellenőrző ponton is katonai hagyományőrző csapatok, mint szereplők, mutatják be a korabeli hadviselő feleket. A magyar, német, szovjet, brit és amerikai egyenruhákon, pecséteken alkalmanként felbukkanó tiltott önkényuralmi jelképek kizárólag a történeti hűség kedvéért, történelmi érdekességként, bemutató jelleggel szerepelnek.

A hagyományőrző szereplőknél látható "fegyverek" vagy makettek, vagy hatástalanított darabok, vagy engedély nélkül tartható airsoft játék másolatok (üzemképtelen állapotban). A szervezők és az ellenőrző pontokon résztvevő szereplők a hatályos jogszabályokat minden tekintetben betartják.”
Tehát az ATV-ben elhangzottakkal ellentétben nem „őrületről,” „neonáci, fasiszta” rendezvényről, nem „bátor csendőrökről és nyilasokról”, nem „SS-egyenruhában lévő bátor túrázókról” van szó, hanem sportoló és emlékező turistákról, valamint kizárólag a történelmi hűség kedvéért, érdekességként - a törvények maximális betartása mellett - magyar, német, szovjet, amerikai és brit egyenruhákat viselő hagyományőrző pontőrökről.
A túra 2009 óta része a Budapest Kupa teljesítménytúra mozgalomnak, így már az előző városvezetés ideje alatt is az volt. Ugyanakkor a Börzsöny Akciócsoport sem a Fővárosi Önkormányzattól, sem más állami vagy társadalmi szervezettől soha egyetlen fillér anyagi támogatást nem kért és nem is kapott a Kitörés túra megrendezésére. Túránkat lelkes önkéntesek tucatjainak önzetlen közreműködésével valósítjuk meg.
Amint azt a Teljesítménytúrázók Társasága közleményében (www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/node/1026) is jelezte: "A Teljesítménytúrázók Társasága figyelemmel kíséri, hogy egy teljesítménytúra rendezvény tényleges lebonyolítása a kiírásoknak megfelelt-e.

A Kitörés teljesítménytúráról az elmúlt években semmilyen olyan hivatalos vagy nem hivatalos visszajelzést nem kapott, ami szerint a Kitörés túrán bármilyen jogszabályba ütköző cselekmény előfordult volna. Tudomásunk szerint a Kitörés túra lebonyolítása az eddigi években megfelelt a hagyományőrző- és szabadidősport rendezvényekre érvényes előírásoknak."

A túra sikerét jelzi egyre növekvő népszerűsége, hisz míg 2009-ben 150-en, addig 2013-ban már 1604-en vettek rajta részt, amivel bekerült a legnépszerűbb hazai teljesítménytúrák sorába. Ezt téli extrém éjszakai jellegéből fakadó rendkívüli sportértékének és a korhű hagyományőrzők jelenlétéből fakadó különleges hangulatának is köszönheti.

A Börzsöny Akciócsoport a fenti tények alapján követeli, hogy a hazugságoknak teret nyújtó sajtóorgánumok a lehető leghamarabb közöljék helyreigazításunkat. A szükséges jogi lépéseket is megtesszük. Ezt kötelességünknek érezzük a több ezer természetjáró túrázó és a hősök becsületének megvédése érdekében is.
A nemtelen támadás a Börzsöny Akciócsoporton keresztül az egész természetjáró közösséget érte, ezért arra hívjuk a turista társadalmat, hogy ne üljünk fel a provokációnak, és ahogy eddig, úgy a továbbiakban is tartsuk távol a politikát a természetjárás nemes ügyétől. A hazug rágalmakkal élő politikusok és újságírók pedig mielőtt megbélyegeznek több ezer sportembert, természetjárót és önkéntes hagyományőrzőt, először tájékozódjanak, vagy járják végig a túrát, utána alkossanak róla véleményt. Schmuck Andort és Kálmán Olgát is várjuk a 60 km-es távra, amelynek végigjárásával lehetőségük nyílik személyesen meggyőződni a teljesítménytúrázás szépségeiről és megkövetni a túra hamisan megvádolt résztvevőit.
@Knósszosz: Látom, használ a patakenőcs.
Én most lépek, jó éjszakát:)
@Mariann19: "Nálunk még nagyon kezdeti szakaszban van ez a mozgalom, az sem ismeretes, hogy a háttérből anyagi megfontolások korlátozzák az előre törésüket."

Mariann, ez a civil mozgalom, ismétlem, huszonöt éve jelen van, jól meg van szervezve, mindenféle szintjei vannak, vannak kutatóintézetei. Már arra is rámutattam, miért negligálja a sajtó.

Az LMP, mint az elbeszélésemből már kiderülhetett, éppen a harmadik nekifutás volt, hogy sikerre vigyenek egy zöld pártot. Az előző kettőt egyértelműen, kézzelfoghatóan titkosszolgálati eszközökkel tették tönkre. Az LMP-ről inkább nem mondok semmit, mert nem ismerem a működésüket belülről.

Mindenesetre, mielőtt nagy mellénnyel belevágtak a pártalapításba, tájékozódhattak volna az előző ökopártok alapítóinál, vezetőinél, hogy amazok miért voltak sikertelenek. Talán nem voltak mind hülyék, talán az LMP-sek nem annyival okosabbak.

Kár, hogy elszúrták, tiszta szívből drukkoltam, hogy legalább nekik sikerüljön.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Egy, az életben csalódott, semmihez nem értő filozófuska lesz a dzsobbik új ikonja?"

Boli, lehet jókat kacagni TGM-en, mégis, meg kell mondjam, nála műveltebb és okosabb ember kevés van a hazában.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Én nem ez írtam.
Amúgy Mile Lajos volt az egyedüli, akinek tapasztalata volt OGY képviselőségben.
Ivádi ellen még a legelején fegyelmi indult mert olyan kampánytámogatást fogadott el, amit a belső szabályok szerint nem szabadott volna, az eljárás eredményét megelőzve kilépett.
Kaufer nem bírta a parlamenti stresszt és lemondott.
Kukorelly eleve úgy indult, hogy egy év után átadja a stafétát, aztán mégsem adta, csak később.
Ertsey már 2-3 éve megmondta, hogy nem akar a következő ciklusban képviselő lenni.
A későbbi PM-esek megpróbálták totálisan átvenni a párt vezetését, majd amikor nem sikerült, leléptek.
Vágó lekéste a legutolsó jelentkezési határidőt, majd amikor kiderült hogy rá is vonatkoznak a szabályok, akkor sértetten elvonult.
Osztolykán pedig elfáradt a parlamenti csatározásban, mással akar foglalkozni.

A többi 4 képviselő elég jól bírja.
@épészmérnök:
Ha nekem egy jobbikos TGM.ra hivatkozik, akkor azt kiröhögöm és bíztatom tablettái rendes szedésére.
Nem a mûveltsége a téma, hanem a valós életrôl alkotott képe.
Persze ha egy szemfogató, képmutató jobbikosnak ez a hivakozási alap, akkor én csak széttárom kezeimet... és rövidesen röhögôgörcsöt kapok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nagyon gyenge vagy. Én tényeket írtam, te meg hazugságokat.
@zuglauer:
Tényleg egy sikertörténet a párt.
Ennél durvábban szétvágni hogyan lehetett volna még?
Majdnem Sztalin körül több ember maradt meg, mint S.körül.
Oszt van még 3 hónap! :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "ide Mohács II. kell"

Mohács? És akkor mi van? Emlékezetem szerint Mohács után sem lett jobb, sőt.
@iii:
Megérdemled!
A mondás szerint, aki disznóval birkózik...
Amúgy rá fogok szokni,hogy a gábrisnak válaszolókat is kinyomom.
A PÖCSÉRT NEM LEHET ELTAKARODNI A SZALONNÁCINAK CSINÁLT FÉREGLYUKBA ZSIDÓZNI?
Itt próbálnánk a muffokról, sörökrôl, kajákról zsúrozni, TI meg ezzel a fostalicska gabris témákkal tereltek!
Kurva unalmas!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Amúgy nem is az a kérdés már, hogy deportálás, vagy idegenrendészet. 
Sokkal inkább az, hogy ezt miért nem szakmai berkekben vitatják meg?"

Mit kellene megvitatni?... hogy embereket milyen terminus technikus alatt küldtek a halálba/gyilkoltak le bestiálisan és gyáván csupán származásuk miatt?... a retkes kurva anyáddal, a fasszopó kurváddal, meg kettőtők fattyával, avval vitasd meg... apádnak meg szarjál a sírjára... ganaj kis mocsadék... remélem egyszer találkozunk személyesen...
@OPHELIA:

pontosabban: kacsafarkú szender (macroglossum stellatarum). egy vándorlepke, vándorlásai során akár ezer kilométereket is megtesz. táplálkozásmódja és röpte a kolibriére emlékeztet, angol megnevezése is erre utal: hummingbird hawk-moth, azaz kolibri sólyom-moly. németül pedig 'galambfarkacskának' hívják.

csodás kis jószág, én is imádom:)

íme: www.youtube.com/watch?v=7BpbrFDyBBY
@zuglauer:
Nem, csak épeszûnek S. mára vállalhatatlan. Persze mindenki tök hülye és alkalmatlan, még jó, hogy S. van... marad is... majd egyedül.
Egy pezsôm van rá, hogy Piktorunk a választások után megjutalmazza.
@iii: Ja tényleg el is feljtettem, szőröcske meg pláne.
@Sir Bates dö Hól: Ha így folytatod a végén még ki leszel innen is baszva. :)
@Pantagruel:
this is a huge bullshit...female CEO is the cardinal example of power crazed bitch

and trillion example are there around

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Miért is vállalhatatlan?
Ki mondta hogy mindenki alkalmatlan? Leírtam, hogy kivel mi történt, ebből azt gondolom elég jól látszik, hogy miért nem képviselők, vagy miért nem a frakció tagjai. Hogy jön ehhez Schiffer?
Azért megy a sztálinozós mantra, mert nem hagyta beszervezni magát a párt a szocik seggébe? Ugyan már.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: átléptél egy határt, a humánum minimumát, ennyi történt... még ahhoz is ostoba vagy, hogy felfogd ez mit jelent.
@Sir Bates dö Hól:
Igen!
Van amit...
nem lehet finomkodva.
Igen!
@Knósszosz: Szerintemsem kell finomkodni, főleg egy ígazi demokratának. ;) Megadom szőrnek a számom és a címem. Ha véletlen errejár és ráér kiírthatná az egész családom, de előtte még apu sírját megmutatom neki, bár leszarnia nehéz lesz mivel urna.
Az április 6-i választáson a Gyurcsány-korszak visszatérésének a megakadályozása, illetve a rezsicsökkentés megvédése a tét - erről a Belvárosi Polgári Szalonban tartott csütörtöki lakossági fórumon Rogán Antal V. kerületi polgármester (Fidesz-KDNP) és Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője beszélt.

inforadio.hu/hirek/belfold/hir-610714
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a többi ájtatosmanó közt mártírkodjál, bigott ganaj.
A lengyeleknél is épülnek stadionok.
29-nél tartanak.

Bo zmiany w polskiej infrastrukturze sportowej można zaobserwować nawet na poziomie małych wsi. Orliki rosną jak grzyby po deszczu, a nie brakuje też niewielkich, kameralnych stadionów. W latach 2008 – 2010 Ministerstwo Sportu i Turystyki dofinansowało 29 takich inwestycji sumą 20 mln zł. Wśród zrealizowanych w ramach Funduszu Rozwoju Kultury Fizycznej są m. in. stadion Wisły Sandomierz czy Kotwicy Kołobrzeg.

stadiony.net/aktualnosci/2011/05/polska_stadionowym_potentatem
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem egészen. Ezek a válaszok nem csak neki szólnak, hanem másoknak is, akik olvassák ezt a blogot. Ne maradjon a hazugság válasz nélkül.

Én mondjuk épp nem zsúrozni vagyok itt. Fontos az is, hogy a vérnyomásod rendben legyen, arra figyeljél! :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te mindig tudod védeni a védhetetlent. A túrát is meg tudod magyarázni. Fantasztikus!
Ez olyan, mintha én ez az "összeizé 2014"-et védeném teli torokból, miközben tudom, hogy szar, de baloldali vagyok, és ne hogy már a jobboldal azt gondolja, hogy van agyam.
Bocs, hogy ezt mondom, de remek birkamenet résztvevő vagy, bár tudom nem voltál mostanában.
@V-PORT: Nem magyarázom, hanem továbbítottam a közleményüket. Ebben az esetben pedig nem ők, hanem Schmuck hazudik. De, ahogy ők is leírták el kell menni és meg kell róla győződni személyesen, mielőtt nagy nyilvánosság előtt baromságokat kezd el terjeszteni mondjuk Olginál.
@Sir Bates dö Hól: Pedig nem voltál te olyan rossz gyerek. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem. Te mindent védesz gondolkodás nélkül
Itt van Paks. Én, és sokan nem azt mondjuk, hogy ne, hanem azt, hogy ne ilyen hirtelen. 3000 milliárdról van szó. Ezt vissza kell fizetni. De a Jobbik most tapsol, hogy nem leszünk a nyugat gyarmata, igaz, hogy a keleté leszünk. És az sokkal jobb, lásd Ukrajna.
Az meg hab a tortán, hogy 25 év után tapsoltok, hogy nem tankkal, hanem atommal térnek vissza. Még tüntettek is értük. Remélem Witner Mária is ott lesz az első sorban.
Ha konteo hívő lennék, paráznék, hogy beépítenének egy olyan kapcsolót, amit Moszkvából vezérelnek, és ha nem úgy viselkednénk lekapcsolnák.
@V-PORT:
Komolyan remélem, hogy a békamenetre lengyel testvéreink is jönnek!
Amikor együtt vonulnak és a magyari birkák elkezdik zengeni az orosz dicséretet, azért kisebb verekedésekre lehet számítani a lengyelekkel - ha valaki lefordítja nekik...
"Öt-hat évvel ezelőtt még pörgött az autó- és ingatlanpiac, sokkal többen jártak belföldre, külföldre nyaralni és kultúrára is több jutott. A korábban középosztálynak tekintett – de erején felül teljesítő – csoportok tömegesen vonultak ki bizonyos fogyasztási szektorokból. Bármilyen nagyobb költés van porondon, azt ma zömében készpénzből intézik az emberek, alig van hitelből vásárló, és csak a tehetőseknek vannak új megtakarításaik. A középosztályról szóló sorozatunk második része."
hvg.hu/gazdasag/20140124_Igy_elt_Marci_Hevesen

Jobban élünk, mint 4 éve...
faszbamááá, haggyátok a lángpallosos történelemtagadó széljobbert, ha nem foglalkoznátok ennyit vele, mindenkinek jobb lenne. Kár rá a betű, kár rá az energia...

Remélem vonaistenét is kibasszák Angolföldről, vagy csak szolidan karámba veszik, be lett neki ígérve, és meg is érdemelni, ha már itt magyarföldén nem képesek úgy kezelni ezt a szennyet, mint ahogy kell.
@Fabius: TóCsara javasolnám a példát alkalmazni, hátha van benne is valami emberség:

Visszalépett egy DK-s jelölt - 2014.01.23

Visszalépett az országgyűlési választáson való indulástól Jónás László, a DK jelöltje - ezt az érintett a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra. Jónás László Komárom-Esztergom megye 2. számú választókörzetében indult volna.
"Úgy döntöttem, nem vállalom... A béke és nem a harc embere vagyok! Esztergom és a KEM II. választókörzete jövendő országgyűlési képviselőjének sok sikert, és jól teljesített feladatot kívánok!" - olvasható a bejegyzésben.

Esztergom és Dorog térségében korábban az Együtt-PM-es Szilágyi László indult volna az ellenzék jelöltjeként, azonban a baloldal választási megállapodása alapján a körzetben a DK kapta a jelöltállítás jogát, és Jónás László személyét hagyták jóvá a párt január 18-i közleménye alapján.

A közösségi oldalakon néhány napja olyan felhívás tűnt fel, miszerint sok baloldali szimpatizáns nem szeretné, hogy Jónás László induljon Esztergomban, ezért arra buzdították egymást, hogy írjanak Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek új jelölt állításáért.

Jónás László korábban a MIÉP-ben politizált, majd az MDF esztergomi alelnöke volt, és a párt országgyűlési képviselő-jelöltjeként indult a 2010-es választásokon.

A DK választókerületi elnöke, Manga Gyula az MTI-nek elmondta, szerdán megyei értekezletet tartottak és új képviselő-jelöltként Bagó Lajost, az esztergomi DK ügyvezető alelnökét javasolták az elnökségnek; személye azonban csak az elnökség jóváhagyó döntése után válik hivatalossá.

Bagó Lajos 27 éve Bajóton él, 23 évig dolgozott tűzoltóként, a Parlament tűzoltó parancsnokaként ment nyugdíjba.
(MTI)
@V-PORT: Lózung gyűjtemény korán reggel? :)
volt már link fent, de ezt ki kellett másolnom:

"A gépezet és az arkangyal
2014.01.23. 20:50 | jotunder | 59 komment

A drága Szakály Sándor akadémiai doktori disszertációja nem tartalmazott újdonságot a doktorijához képest, idegen nyelvű publikációi alig vannak, az elmúlt húsz évben valóságos tudományos munkássága gyakorlatilag nem volt. Schmidt Mária akadémiai doktori cím nélkül lett egyetemi tanár a Pázmányon, doktoriját egy kurzuskönyvecskére, a Diktatúrák ördögszekerén címűre kapta. Lánczi András szintén akadémiai doktori cím nélkül lett egyetemi tanár, főleg tankönyveket és kiáltványokat írt, munkássága nemzetközi kitekintésben értékelhetetlen.

Az Orbán-rezsim ideológiáját harmadosztályú intellektusok reprezentálják. Ennek egyszerű oka az, hogy egy Ernst Noltét vagy a boldogult Dominique Vennert nem lehetne lezavarni a sarki boltba parizerért. Őket esetleg le lehet fasisztázni, de leközépszerűzni nagyon nehéz lenne. Orbánnak olyan értelmiségi elitre van szüksége, amelynek tekintélye kizárólag a politikából (értsd, Orbán Viktorból) ered."

orulunkvincent.blog.hu/2014/01/23/a_gepezet_es_az_arkangyal
hmmm, simlicska féle köszbeszerzés, csak hogy tudja, a maradék mennyit kér, ő meg alájuk vághat, a különbözetet meg megkapja köszpénzből és köszbeszerzésből, úgy köszgépesen:

A lapok ma még küldhetnek hirdetési árlistát az ÁSZ-nak

Ma jár le a hirdetési szolgáltatások bejelentésének határideje, az a sajtóorgánum, amely nem küldi el árjegyzékét az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ), nem közölhet politikai hirdetést a február 15-én kezdődő választási kampányban.

hvg.hu/itthon/20140124_A_lapok_ma_meg_kuldhetnek_hirdetesi_arlis
@Knósszosz: Ó, yeah!

Pár éve volt akció a Shell-kutakon. X lityi tankolása esetén vehettél olyan pohárkészletet, melyeken a Ferrari címer és bajnoki évszámok voltak. Én csak egyre hajtottam, egyet vettem.
A 2007-t. :)
@Marcellusca: bebebeeee, nekem -azaz a gyeröknek- van évszámos autó, abban is benne van ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :D
Bibibíííí, A Főnöknek meg megvan a zösszes legoferrari. :P :)
@Marcellusca: Én nyertem! Nekem a garázsban van az összes Ferrari!:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ez egy nagyon jó sorozat. Abszolút korrekt. Mindenkinek el kéne olvasni.
@rodeo36: :D JÓ, hát a tudomány csak tudomány, nem a nagybetűs Igazság, és azt is tudjuk, hogyan születnek ezek a tanulmányok, ettől még az eredmény az eredmény, és érdekes.

@Sir Bates dö Hól: Úgy viselkedsz, mint egy kényszerpályán mozgó állatkerti troll-etető, aki rég elveszítette a méltóságát.
@épészmérnök: ezeket a lányoknak tartogatja:)
Kisebb átalakítással használhatók tésztaszűrőnek, passzírozónak, egyéb konyhai eszközöknek:)
@riennevaplus: először én is azt hittem, hogy kolibri:)
köszi a videót:) tündéri kis dög
@iii: erősen kétlem, hogy a "hazugságok" megválaszolásra kerülnének, minthogy vitára alkalmatlan a közélet, lásd:

@...[a] magyarországi politikai és társadalmi folyamatok olyan rossz irányban átpolitizált helyzetet teremtetek, amelyben az elpusztultak iránti kegyeletnek, a túlélők megkövetésének és a történtekkel való őszinte, tudományosan megalapozott szembenézésnek helye nem maradt..." (ld: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: )

...a végletesen átpolitizált közeg ellehetetleníti az érdemi vitát: a megszólaló egyfelől choose your side helyzetbe kerül (holott egy komoly kutatót elsősorban a tudományos igazság érdekel, akkor is, ha érintettsége okán érzelmileg motivált a kutatásban), másfelől ha hallották a hangod, besorolhatnak valahová - pillanatok alatt undorító módon címkéznek fel. Senki sem fog szakmai vitába bonyolódni egy szánalmas szoborterv kapcsán, ha ezzel azt kockáztatja, hogy minden valószínűség szerint egy platformra kerülhet a "történelemhamisítók"-kal, vagy Orbánnal és állandó jellegű tettestársaival. S persze így a kritikai hangú szakmai vélemények is csak annyit érnek, mint azok a kerekasztal-beszélgetések, amit baráti társaság ül körbe.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ne fenyegess senkit a blogról való kibaszással. Majd a saját blogodon, ott jogodban áll. Nem vagyok meggyőződve, hogy ariel2 lesz belőle:)
Mert ugye Ő is miattad lett kibaszva, pedig nem ő kezdte a zsidózást:)

Nem kell azt hinned, hogy be vagy ide betonozva, te is kaphatsz szárnyakat:)
@Pantagruel: Más a hazugság és más a szakmai vita. Szakmai vitának most is van terepe. Hogy a kamenyec-podolszki mészárlás és az abban való magyar részvétel nem idegenrendészeti ügy, az a történészek túlnyomó többségének egyöntetű véleménye.

Egy köztéri szobor felállítását azonban nem szakmai vitának kell eldönteni, ez elsősorban közéleti-politikai kérdés. Ha van a felekben annyi belátás, hogy nem olyan szobrot állítanak fel, ami kizárólag az egyik fél ideológiáját tükrözi, akkor majd lesz változás ebben az országban. Addig mindenki külön-külön szobrokat fog emelni.
@OPHELIA:

De, láthatólag ő itt betonban van. Olyan művi is.
Nick ide vagy oda,szárnyai pedig nincsenek.
Semmilyen értelemben.
Csak az oxigénhiány (válasznélküliség)korlátozhatná, de az sem szüntetné meg.
A vergődés hosszú folyamat.
@OPHELIA: Ilyesmitől azoknak kell szerintem félni, akik nem képesek emberi módon kommunikálni a másikkal. Ezen a téren nekem nincs szégyellni valóm.
@Sir Bates dö Hól: végig kellett olvasnom a tegnap estét! többször gondoltam, hogy irok, egy hasonló kommentet mr. álszent akárkinek, hogy vajon eltűnik, szégyenében, sértettségében? látom ennek az embernek, bármit mondhatsz, nem veszi fel! kicsit megrázza magát, bevillan neki a másik gábor, felcsillan a szem, elégedettség, öntelt mosoly! igen, megcsináltam! egy ember, aki próbált vele kommunikálni, érvelni, meggyőzni, na azt az ember is túl tudta fesziteni! sokszor haragudtam rád Sir, mert emberi voltál,(vele) próbáltad felemelni érdeklődést mutattál! hányadszor csalódtál már emberben? volt értelme a tegnapinak? nem! saját magadnak okoztál lelkiismeret furdalást! én ezt gondolom! ne érts félre, valakinek meg kellett tennie.. erre neked volt a legnagyobb felhatalmazásod részemről, mert te voltál az aki az elejétől, fogva próbáltad őt, szintiszta, érdeklődéssel fogadni! és igen, van olyan, hogy varanus gabriel nélkül! én megtettem!
@épészmérnök: (bocs, otthon nem műxik a netem)

Már aki. Én speciel nem.
Van, aki igen, és Schiffernek sem okozott erkölcsi problémákat olyanok hátát lapogatni, akik utána a párttársát a folyosón "azért mert cigány vagy, még ledöfnélek" típusú szövegekkel illették.
Nem vagyunk egyformák, csak akkor ne tessék megsértődni, ha alkalmasint ezt valakinek a fejére olvassák... jelen esetben Schiffernek.
@Orica Középföldi: Hidd el, hogy nincs bebetonozva:) A szárnyakról igazad van, nem repülésről lesz itt szó, hanem zuhanásról.
Sértődés ne essék senki részéről, 2 év alatt az itt kommentelők nem találták meg a gyenge pontjait (pedig vannak), nem tudtak egyszerre ráállni a lélegeztető csövére, vagy egy túlterheléses támadást indítani ellene, mondjuk munkaidőben.
Ettől lubickol a kéjes gyönyörben,hisz elhiteti magával, hogy ő forgatja a varánusz kerekét. Több ne is jusson neki:)Elég súlyos mentális zavarokkal küzd, szó szerint. Ezt nem a maga választotta kuruzslással kellene gyógyítani, hanem orvohoz fordulni:)
Kicsit hasonlít ahhoz, amit régen menedzserképzőkön tanítgattak, hogy reggel felkelsz, belenézel a tükörbe és azt mondod, szép vagyok. És addig ismételgeted, míg el nem hiszed. És ettől aztán lesz önbizalmad. Másnap meg ugyan az a véglény néz rád a tükörből, mert a valóság az, hogy nem lettél sem szebb, sem pedig okosabb.:)
@V-PORT:
Hihi, erre nem is gondoltam!
Tényleg, vajon jönnek-e a hős lengyel vonulók segíteni most is?
@Penivaldes:
Szép, keresztény ország...mondá valaki a bencsikbájercsizmadia-trióból.

Így megy ez.
@V-PORT:
Szűzanyamárja ...
Sokk ért.
@Sir Bates dö Hól:
+1000!

Nem tudom, kiderül-e valaha, hogy ez a szétivott agyú ripacs miért óberkodhatott négy éven át a médiában?????
@magándemokrata: Képzeld mi lenne itt ha ugyanúgy beszélnék bárkivel mint mondjuk szőr?
@OPHELIA:

"kommentelők nem találták meg a gyenge pontjait (pedig vannak), "

Csak azok vannak:))
A probléma az, hogy az ő gondolkodási síkja( a bigottság) teljesen más.
Ez, a hagyományos gondolkodás eszközeivel, egy áttörhetetlen páncél.

Nem is kell vele próbálkozni.
@Evezős: Szia!
Örülök, hogy te is hasonlóan látod az LMP működésének folyamatát.
Lelkes híve voltam amiatt is, mert megmozdulásaik láttán kifejeztem emailben az elismerésemet.
Azonnali választ kaptam, kialakult egy beszélgetés köztünk az idők folyamán.
Egy ilyen tapasztalat után azt éreztem, hogy számukra fontos az állampolgár, a személyes kontaktus újszerű volt és baráti.
Korábban itt is kifejeztem a rokonszenvemet az LMP-t illetően, és most itt a hidegzuhany és csalódás.
Nagyon sajnálom, hogy eltűnnek a politikai palettáról, és ez Schiffer fixa ideájának a következménye.
@Evezős:

"Nem tudom, kiderül-e valaha, hogy ez a szétivott agyú ripacs miért óberkodhatott négy éven át a médiában?????"

A kérdésedben benne van a válasz. Azért, mert ripacs.
Sőt! Rossz ripacs. Vannak jó ripacsok is, akiknél ez eszköz/forma:))
Nála a tartalom.
Ilyen az, amikor a hatalom közelébe kerül egy rossz ripacs.
Szánalmas.

Az, hogy oda kerülhetett, OV bűne. Azon lehet meditálni, hogy tényleg ez a véleménye az ország kultúrájáról, vagy büntetni akar valakiket, vagy volt-e bármi célja ezzel - ez még sok disszertáció témája lesz a jövőben.
@Mariann19: Korai még siratni az LMP-t. Amióta Feri "megjött", azóta megszaporodott ez LMP-hez érkező kitartáshoz gratuláló és támogató levelek száma, akik biztosítanak a szavazatukról, és ismerősi körben is egyre többen mondják, hogy nem gondolták hogy ez lesz, és igazunk volt, ránk fognak szavazni, pedig eddig E14-ben gondolkodtak.

Már a szakadárok lelépését megelőző kongresszuson elhangzott (hogy ki mondta már nem emlékszem, lehet hogy Schiffer, lehet hogy más) hogy Bajnaival előbb-utóbb jön az MSZP, az MSZP-vel pedig jön Gyurcsány.
Ezen a későbbi PM-esek fel voltak háborodva, hogy az E14-ben vétójogunk lesz, így meg lehet akadályozni az MSZP befogadását is nemhogy Gyurcsányét.
Mi lett a valóság? Mesterházi és Gyurcsány odament az E14-hez, és elmondta, hogy: Barátom, az van, hogy vagy jön Feri, vagy pedig jön Feri, te meg elhúzol. Te döntesz!

Ennyit a fixa ideáról.
Lehet más a Schiffer András:))
@Pantagruel: minden bizonnyal igazad van... semmi személyes érintettség nincs bennem, csak volt "szerencsém" a '90-es években tőlünk délre járni, s látni, hogy ott mi történt, mindegyik részről, s ennek máig ható következményeit...hidd el, voltak ott pont elegen, akik "méltósággal" viszonyultak a kérdéshez... viszont egy hátramaradttól sem hallottam azt, hogy ez valóban célravezető lett volna...
@zuglauer:
Nem jó úton jársz, ha az idő kerekét visszafordítva értékeled az LMP jelenlegi helyzetét.
Az érveid az ellenzék legutóbbi megegyezésére vonatkoznak, kiemelten Gyurcsány fajsúlyos szerepére, holott Schiffer elhatárolódása a kezdetektől fennállt.
Schiffer az összefogást megelőzően keményen kiállt a jelenlegi rezsim megbujtatása mellett, nem jelölt meg ennek érekében semmiféle szerveződést, mai szemmel nézve ugyan népszerű, ám pusztába kiáltott szavakkal operált koncepció nélkül.
Kérdés, hogy akkor sokat hangoztatott célját hogyan képzelte el?
Schiffer is beleesett abba a hibába az ellenzék pártjaihoz hasonlóan, hogy nem kezelte elsőrangú feladatnak az összefogást, másodlagos érvekkel támasztotta alá elzárkózását.
Legyen igazad, ne kelljen még az LMP-t siratni.
Azonban kétséges, hogy eléri a parlamenti küszöböt, /sőt/, mert az emberek oda szavaznak, ahol az akaratuk megvalósításához az erőt látják, és az LMP most nem ezt sugározza magáról. Félő, hogy leírta magát egyelőre a közszereplésből.
Az, hogy az emberek csalódtak az E14-ben, jelent némi reményt az LMP-nek, azonban ez kevés lesz az eredeti állapot visszaállítására.
@Sir Bates dö Hól: bocs, lehet, hogy félreérthető voltam; annyit szándékoztam közölni, hogy G inkább faxgép itt, mintsem olyan arc, akire érdemes időt fecsérelned: mindenféle szélsőjobbos agitációs és propagandaanyagokat másol be ide, hogy ha valaki felháborodva ráharap, még többet másolhasson be. láttam, hogy a törzsfórumozók már figyelmeztettek, gondoltam, megerősítem az üzenetüket.
@Pantagruel: nincs miért, köszönöm... cca. egy éve próbálok vele kommunikálni és egy minimális közöst kialakítani... de mégegyszer, köszönöm:-)
@Pantagruel: elgondolkoztam ezen a "méltóságon", mikor is használjuk ezt, milyen többlettartalmat hordozhat, mit is jelent valójában... nekem elsőre mindig is valamilyen hátrány/megkülönböztetés/"sorscsapács" elviselésére adott reakció/magatartás jut eszembe... mint heteroszexuálus fehér európai férfi, hol és milyen hátrányos megkülönböztetésben lehet részem '14-ben?... s aki nem olyan, mint én?... s az esetleg másokat ért megkülönböztetésekhez miként viszonyulhatok?... kell-e viszonyulnom egyáltalán?... mert engem hátrány nem nagyon ért még a fentiek miatt, sőt, soha sem ért...
@Marcellusca:
Héhóó!
Akkor már hárman Kimizálódtunk, OPHELIA-val együtt!-:))
Én kedvelem a srácot és Alonso-t is. Az nem tetszik, hogy egy csapatban, de ez van.
Várom a szezonkezdést, az idei meccs elég mozgalmas lesz szerintem.
@Marcellusca: nekem meg eredeti Ferrarim volt pici koromban, kamionnal, benne az autó.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gab, beszéltünk már párszor így is úgy is, sejted az álláspontomat bizonyos dolgok tekintetében.

Meg kell mondanom neked, hogy néha nálam is sikerül kibaszarintanod a biztosítékot, amikor például tök semleges témákról beszélünk és betolod a cionista Tel Aviv-i faköbözők mocskosságát, egy csipet jobbik fényezéssel. A röhej az, hogy nem tartalak satu hülyének sokakkal ellentétben, szóval nem értem mi szükséged van céltáblát csinálni magadból? Egyrészt a lófaszt sem győzöl meg a Varánuszon az igazadról, másrészt meg a mazohizmusod is rejtély számomra.

Szőr kissé elszállt aggyal ment neked, lelke rajta. Volt alpja azért, a stílus más kérdés de én megértem. Azért is, mert a hozzászólásai alapján ismerheti mindenki, hogy... és itt most nem dícsérem a szellemi képességeit, de ami van az van. Nem kell telefonszámot adnod neki, nincs szándéka kiirtania téged, szóval ne beszélj hülyeségeket! De akkor sem, amikor saját magadat rúgatod tökön a nem átgondolt zsidózásoddal - bármennyire is nem tetszik bazmeg, ezt csinálod nagyon sokszor!

Őszintén Gab, amikor húsz emberből 18 mondja, hogy amiről állítod milyen édes, közben keserű mint az epe, nem kellene önvizsgálatot tartanod? Hát ha igaza van a többségnek? Hát ha azért, mert nem liberálbolsevista férgek, csak van egy morális/erkölcsi minimum, amit elvárnak a másik oldaltól - tőled - is?

Most majd jön a "persze, mert a Szőr az toleráns és demokrata, mi? - és blablablabla...
Mondjuk részemről az a véleményem, hogy megoldjátok majd, ha akarjátok.
Sajnos ez a két oldal közötti kibékíthetetlen ellentét is annak a szarházinak köszönhető, akit most élő istenként tisztel kétmillió barom. Állítólag te nem, de ha így van, hol a felismerés, hogy belőled is ő csinált hülyét?
Meg a jobbikból is, sőt, seggnyalót!?

Mentek a kolomp után Vona barátoddal együtt, és egy kurva szikrányit sem szégyellitek magatokat bazmeg??
Nincs harag és barátság, csak leírtam.
A Rafaele azért tuti, de minden mást tekintve kurvára más platformon gondolkozunk.
@Knósszosz: Ő Ferrarista, még nem biztos, hogy Kiminista:)
@OPHELIA:
Télleg, ezt át se gondoltam... maj megláttyuk-:))
@Knósszosz: Én sem gondoltam át, most néztem meg, hogy 2007 Ferrari VB Kimi. Jól megláttad:)
Milét is kiikszelheted, 13. lett a listán, bár igaz, ha az LMP a Schiffer által jósolt 10%-ot eléri akkor még ő is bejut. Azért erre nagy összegben nem fogadnék.
süti beállítások módosítása