Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.16. 11:40 Fabius

Mese az elveszett LMP szüzességről

Címkék: szüzesség lmp schiffer andrás

Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el vége. 

Úgy vágunk neki a 2014-es választásoknak, hogy egyetlen szűzpárt - legyen ideológiailag bármilyen - sincs az indulók között. A két nagy tömb réges régen nem szeplőtlen, a Jobbik a Szegedi Csanád balhé kirobbanásakor kiderült EU képviselők sajátos költségkeret felhasználásakor, az LMP meg most, a napelemtenderen vesztette el a szeplőtlen imázst.  Balfaszsági mérce, hogy még csak meg sem érte, mert Lázár János remek ütemérzékkel visszavonatta a pályázatot, aminek így nettó pofára esés lett a vége az LMP, és a párt körüli cégek számára. 

schiffer.jpg

Lézer Dzsonni most kényelmesen hátradőlve nézi, ahogy az ártatlanságukat vesztett szüzikék vergődnek, mint a pornószínházban rajtakapott apácák az anál dildó elrejtése közben, és közben joggal röhöghet, hogy a közvélemény máris bukás videóval bünteti a produkciót:

Lázárnak azért van annyi rutinja, hogy pontosan tudja: Schiffer "hülyeséget csináltak" magyarázkodásából egy büdös szó nem sok, annyit nem hisz el senki. Az ugyanis kizárt, hogy a pártvezetés tudta nélkül indultak volna a baranyai szervezetből többen azon a pályázaton, ami ellen maga a párt vehemensen fellépett. Úgy különösen kizárt, hogy pártpénztárnokok és választmányi tagok tették ezt, ráadásul Ladányi a párt pénzügyi helyzetének javítását kapta feladatául „a párt még ki nem alakult gazdasági holdudvarának létrehozásával". 

Az sokkal hihetőbb, hogy ők maguk sem hittek a pályázat megfúrásának sikerében, és ha már, akkor nekik is jusson belőle némi apró. Csak elszámolták magukat és alábecsülték Lázár Jánost.  A szopórolleren kapott agyi oxigénhiányban meg pont az következett, amiért sokan elfordultunk az egykor szimpatikus párttól: a hülyeséghez ragaszkodás és következetlenség. 

A párt utolsó belső ellenzékének számító, családi perpatvarba keveredő Várnait habozás, meghallgatás és védekezés lehetősége nélkül odadobták koncnak, a balhéja remek alkalmat nyújtott rá, hogy megszabaduljanak tőle. Mit tettek Ladányiékkal? Semmit a világon. A párttagságról nem volt szükséges lemondani azért, mert a párt által vehemensen támadott pályázat nyertesei között voltak - pedig, ha a hivatalos kommünikének hinnénk, amit nem teszünk - akkor konkrétan átbaszták a pártvezetést és mélyen hallgattak a dologról. Ladányi az ügy kirobbanása előtt mondott le a választmányi tagságáról - vagyis ez nem következmény - azt meg, hogy akkor most pontosan kicsoda és mióta az LMP pénzgereblyéje, arról semmit nem tudunk. 

A történtek és a "gazdasági holdudvar" fényében érdekes bukét kapott a párt legfrissebb plakátkampánya és Schiffer kijelentése is, miszerint: ki lehet szabadítani a magyar politikát a gazdasági érdekcsoportok fogságából. Amúgy meg elmúltháromév!!!!, és mostan a vak is meglássa, az ismételt bejutás után ki lesznek építve a hatékony szervezetek amikre eddig nem volt elég a négy parlamentben eltöltött év. Istenuccse, komolyan. 

 

579 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr485694820

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.16. 15:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elveszett az LMP szüzessége?

Az a mese, hogy volt.
(Sch. életútja az smafu?)
@dr. jenőke (jenőke): életútja? honnan jutott el hova? mi az ami miatt ezt írod.
egyébként igen, nincsenek szüzek, szeplőtelenek.
upsz. schiffer szája jól sikerült a képen. de szerintem sem az első volt.
Viszont továbbra is van nekünk egy ártatlan és hamvas emeszpénk, fideszünk, dékánk és etizennégyünk, akiknek tagjai fényesen teljesítettek az elmúlthuszonban is. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nononono...a Jobbik-HVIM-DK összefogás óta csak óvatosan lassan az ilyen megjegyzésekkel.
"Megint megfúrt egy áfacsalásos meghallgatást a Fidesz
Most az ÁSZ-elnök bizottsági meghallgatását vették le a napirendről."
@Fabius:
"Jobbik-HVIM-DK összefogás "
ne röhögtess kérlek. mandin számszerűsítettem, és mindössze egy fő mondott ellent, egy vértroll (bértoll?), és ő is csak annyit hozott fel indoknak, hogy "ez nem úgy van".
:D
@Secnir:

Na várjál, mert a szlovák rendőrök kedvességéből beszerzett homloküregi takonyiszap lassítja a kerekek forgását, szóval:

- mi van nem úgy?
@Fabius: Ne nyafogj! Inkább aztat mondd, hogy lesz e végre az idén lengyel Boci-karamella, vagy netán gumiVARANUSZ. a TÖBBI ÓCSKA BOLSEVISTA TRÜKK! :_)
A politika alapvető szabélyszerűségeit nem lehet büntetlenül meghágni. Az LMP nevéből a más az a hülyébb szinonimája
Fenntartva, hogy fognak ők még Lzár ágyában apácáskodni, miközben elöl szívnak, és hátulról Vona toszogatja őket.
@Penivaldes:
Rövid válasz.

Schiffer András
1989 – Bajnai Gordonnal együtt – a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalom tagja
1990 egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának
1996 Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)
2002 a Védegylet szervezőbizottságának tagja és 2005-ben vezette Sólyom László köztársasági elnökké választási kampányt
2008 Lehet Más a Politika mozgalom, amely 2009-ben párttá szerveződött
Habeas Corpus Munkacsoportnál,
Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum jogsegélyszolgálat
Ügyvédként (Orbán Viktort is védte)

Népszava|2010. febr 08. 06:10
Kérdésre Schiffer válasz:
- - A KISZ utódszervezete, a Kiss Péter által vezetett BIT volt, s szocialista vezetők közölték velünk, hogy nálunk van az erkölcsi tisztaság, viszont az utódszervezeteknél a pénz, szóval ne bántsuk egymást, inkább fogjunk össze. Biztos kaptunk volna befutó helyet '94-ben, de ebből a piszkos alkuból nem kértünk.
- - Még mielőtt otthagytuk volna az ifjú szocialistákat, összeálltunk néhány alternatív zöld feminista csoporttal, és megszerveztük az Alternatív Hálót '92-ben. Ez arra lett volna hivatott, hogy a különböző ökológiai, új baloldali, emberjogi szervezet között laza konföderációt csináljon.

És:
- Hogyha a Fidesz az önkormányzati jogok csorbítása nélkül a képviselőtestületek létszámához akar hozzányúlni, vagy ha az alkotmányhoz szeretnének úgy hozzányúlni, hogy a lakhatáshoz való jog vagy a jövő nemzedékek jogai szerepeljenek az alapjogok között - ebben is tudjuk őket támogatni.

- - - - - És miben nem?

- - Ha kistelepülési önkormányzatokat akarnak megszüntetni, vagy tekintélyelvű irányba szeretnék eltolni a közjogi berendezkedést. És persze partnerek leszünk mindenben, ami a tiszta közéletet, a zöld fordulatot szolgálja, avagy esélyt teremt a másfél millió szegény számára.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: @bella _ciao:

Egye kutya, karácsony előtt lesz valami játék aminek karamella lesz a fődíja :-))
off... Makovicc szellenete kisért...

"http://444.hu/2013/12/16/allomsitjak-a-mernoki-munkat-nagyon-nagy-a-felhaborodas/"

Rohadékok. Edig is mindent a "csókosok" fölöztek le, de az immár "törvényes" lesz. Hol a picsában van a "kamara" az évi 47 ezres tagdíjával? Nem elég, hogy már a múszaki ellenőr is csak csókkal homlokon barázdált lehet?

Természetesen az aranyáron mért "szakmai továbbképzés" kötelező...

Tervezzen Orbánnak stadiont a "bábel tornya" tervezője, meg az "Izlésficamos Lucz Gizi" a Nemzeti megálmodója! Hogyb omolna rájuk a szar... Világszégyene... "on"
@Fabius: ez nem ér, karácsonykor ajándékozunk, nem jutalmazunk.:) úgyhogy tessék szépen osztogatni azt a karamellát a Bosnyák téren!
A másik szálon emlegetett Miből? kérdséköre
endresy.blogspot.hu/2013/12/demagogisztani-penzigeretek.html
Különben az ellenzéket is nyomja.

Az ország teljesítőképességét illetően a nadrágszíjmeghúzás lassan azért nem elsz időszerű, mert nem lesz nadrágszíj sem.
A környezetvédelem meg szép idea, de az elején beruházásigényes.
Az LMP pedig eddig mindig adós volt a fedezetek megfogalmazásával. Ígérni én is tudok.
Szerintem bármikor lehetne népszavazást nyerni azzal, hoyg mindenki kapjon alanyi jogon havi egymilliót, és legyen inkább defláció.
Amíg nem kell megmondani, hogy miből. Nem lévénk Kuvait
@Fabius: De miért is kell eztet kiprovokálni? Mink itten dolgozunk "ingyér" egész évben, oszt se lufi, se pukkanás:-)
@bella _ciao: meg az állami wc-s nénik tarthatnak csak fent állami budikat.
@Penivaldes:

Hogy micsinátok a nyeremény karamellával az rátok tartozik :-D

Az biztos, hogy a Bosnyákon akkora koalíció tolong, hogy arrafelé nemigen van már hely, plusz nem is nagyon mutatkoznék együtt velük:

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131130_Nagykoalicio_a_Bosnyakon
@bella _ciao: Nemmellesleg útálom a bocikaramelát:-) Csak érdekvédőként szólaltam fel. Persze, ha néhány palack "Okocim Beer" lenne felajánlva... Küzdenék, mint részeg malac a jégeralsóban:-)
milyen szüzességről beszélsz Fabius, már amikor intenzíven bepettingelték magukat a T. Házba, ismerték a de'flórát. még hogy szüzesség? hol éltél Te?
:)
@Penivaldes: álomosították rezsiszilárdot is, felesége nagy megelégedésére. mondta, legalább nem otthon rontja a villanyórát.
@Fabius: Látod látod? Ez inkább példa, hogyha a haza megköveteli ti is támogathattok majd jobbikos jelöltet. :)
@Fabius: Amellett, ami a képen csak felszínesen látszik, de amikor a multkor ott voltam közelről feltünő:
Az aktivista nénik, bácsik, fiuk, lányok tök jól elvannak egymás mellett. Állnak a szórólapokkal, mint a piros-lámpás negyedben, és választhatsz kiét gyűröd össze hamarabb.
Ők meg eldumcsiznak, elkávézgatnak a termoszból.
@Fabius: Ugyanmár... beállhatnál a romkat templom oltári elé, mint anno a Jézus áltak kiver kufárok, kicsi "itten senkisemfog ingyenkaramellát nyerni!" plakátoddal+vesszen aki veszteni akar! táblácskáddal, aztán oszthatnád a nyalnivalót két borhörpintér és ostyanyalás között:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: hát, maximum alsópóc'os karpackie lagert kaphacc ebben a nagy pénztárgépvás'ágban.
@Fabius: már megijedtem, hogy velünk nem mutatkoznál együtt, akkor azért besértődzem vona:)
nem kell velük mutatkoznod, csak kiosztani a bocikaramellát, aszerint, hogy..
@bella _ciao: államosított orvosok még nincsenek? állami sebész végezhet el csak állami műtétet..
@bella _ciao: " a kormányzati érvelés szerint ugyanis, ha nem tennék ezt, akkor kénytelenek lennének nemzetközi pályázatot kiírni, amit kénytelenek lennének a kevesebbet kérő külföldinek ítélni, emiatt pedig a magyar mérnökök munka nélkül maradnának"

Basszus! Egy "nyugati" mérnökiroda kb. 10-szeres árral dolgozik.... itthon egy családi ház tervezési ára mindennel együtt, kb. agy biztonsági 5 ponton záró bejárati árát veri, de többnyire az ajtó győz...
@GeoCracker: én egyszer voltam a Bosnyákon, szolidárisan Papcsák ellen, de megtámadott egy néni, nem úgy:))
@Fabius: Lesz motostya est is? Peni már regisztrált érszvétvevő:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: így van, még egy kampányoló nem oszt nem szoroz.
viszont légy feltünő Fab, mert nem veszünk észre!!!
a szüzességet leukoplaszttal pótolni nem vall igazi fantáziára. arról nem is beszélve, hogy a leukoplaszt eltávolítása fájdalommal jár.
@bella _ciao: Nemonddmá', hogy nem tud elintézni egy-két karton kamionfiáról leesett néhánykarton rezsicsökkentett karamellát:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hááát, ha "hazaisítani" akarom ezt a támogatás - összefogás dolgot akkor csak azt tudom mondani legfinomabban is, hogy a 4 éve Papcsák ölében kuporgó Markót meg a helyi Jobbikot támogassa a büdöskurvalófasz, ne én.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Viszont, azt a táblát, hogy "Nyerjen, aki vesztegetni akar, én hagyom" elfeledtem. Ezúton pótlékolom:-)
@GeoCracker:

Az önkormányzati előtt hajszálra ugyanez volt, mondjuk bratyizás nélkül. Fidesz, Jobbik közé beszorulva az LMP stand amíg a szocik távolabbról hesszeltek, és a "civil" Janicsák spontán filmet forgatott "Pista a nép között a piacon vásárol" munkacímmel.

Röhögtem már akkor is.
@Penivaldes: Nyugi! Az állami "hidegsebész" és a papirmunkát végző "mŰkola" hazahívása a testvérével együtt, folyamatba helyeztetett. Mémeth Mágnem kormányzati rendkívüli eü.állemtitkárrá való kinevezésén zárad a tinta, Éger pedig alakítja az Állami Orvosszakszervezetet, Csiba Gábor hajléktalant, s gyermekmentőt, mert éppen arra járt, pedig szedi a dohányt. Legalább 5 trafikban...
@Fabius:
"- mi van nem úgy?"
nátha? zsibbadó arc?
:D
szóval. fele copy/paste lesz.

1. 2010-ben a fidesz-kdnp jelöltje 789 szavazatot szerzett, most 360-at. 2010-ben CSAK független elleninduló volt, akik 549-et tudtak öszegyűjteni, most 903-at.
tehát, ha osztok-kivonok, akkor az azt jelenti, hogy kb azonos létszám mellett 430 fideszes adta át a voksát toroczkaira plusz az 549 függetlenre szavazó. tehát az az állítás, hogy a jobbik nyerte meg, itt elbukott.
2. 2010-ben a képviselőtestület tagjaiként 22 indulóból 3 jobbikos indult, a szavazatok 8%-át megszerezve. nem is kerültek be a képviselőtestületbe, tehát jobbikos dominanciáról beszlni értelmetlenség
3. 2010-ben sem polgármesterként sem képviselőként nem indult mszp-s (egyedül a Munkáspárt jelöltje, 100 voks). ezért azt mondani, hogy a DK nyerte meg toroczkainak a választást, az erősen kacagtató.

itt az történt, amit látunk: ásotthalom népe független jelöltet válaszott. szemre úgy tűnik, hogy ásotthalmon a politikusok, illetve a politikából élők éhenhalnának, ha az ásotthalmiakon múlna. csak jelzem, 2006-ban CSAK függetlenek indultak, és nyertek.
forrás: www.valasztas.hu//hu/onkval2010/471/471_0_index.html
www.valasztas.hu/onkval2006/hu/10/10_0.html

namármost.
ásotthalmon -akárhonnan nézem- maximum 100-200 jobbikos és esetileg 50 mszp/dk-s van. esetleg reájuk szavazó még egyszer ennyi, mert családosak. azért ha ez a (legyen) 200 fő összefog, akkor is jó esetben a szavazatok hatodát/ötödét tudja felmutatni, ezért nyertes, világverő összefogásnak nevezni.. ...hát...
...lehet, hogy a dk szeretne ebben a szerepben tetszelegni, már csak azért is, hogy beszéljenek róla, meg a jobbik is, hogy hallassa a hangját, de ezt a polgiválasztást nem ők nyerték meg.
@Penivaldes: @Fabius:
Ritkán járok a Bosnyákon, mert nem igazán esik útba. De egy volt középsulis osztálytársam szokott ott árulni tavasztól öszig palántt, füszernövénykét cserépben, ilyesmit. Néha dumcsizni kimegyek. Az idei utsó ottlétemkor láttam a békés egymás mellett osztást :-)
faszom, mi van itt, reggel még a 80-as évek köszönnek be, mostanra az 50-esek, estére fehérló is lesz faszkalap ellentengernaggyal?
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: állami aneszteziológus..páciens addig nem szippant, ameddig nem bizonyítja az altatódoki államiságát.
A kormány nem érti

A kormány nevében válaszoló Cséfalvay Zoltán szerint nem lehet mit kezdenni olyan fogalmakkal, mint "nemzeti burzsoázia" (ezt Orbán Viktor használta korábban). Cséfalvay szerint valóban alacsony a magyar hozzáadott érték a magyar gazdaságban, de éppen az a kormnány célja, hogy ezt folyamatosan növelje. Cséfalvay szerint az európai statisztikák szerint kikerültünk a recesszióból, az év harmadik negyedévében már 1.8 százalékkal nőtt a gazdaság, friss adatok szerint nőt az export és az építőipar is, így a negyedik negyedévi növekedés még magasabb lehet. Egy MSZP-s beszólásra (Volt ennél nagyobb növekedés is!) Cséfalvay úgy reagált, az a növekedés nem stabil alapokra épült, a mostani igen.

hvg.hu/itthon/20131216_parlament_percrol_percre_vegkielegites/b41834
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: engem ez tudod mire emlékezetet egészben véve, 1945-1947 közötti időszakra..
ha az a cím nem lenne olyan dodonai?
mese az elveszett elempé....szűzességről szó sem volt a zelempé veszett el?

nem is tudtam, hogy még létezik

brühüyyy
@GeoCracker: én egyszer voltam ott, mondom, Papcsák ellen szolidárisan a 3-as villamossal, de egy néni túlságosan is..:)
@GeoCracker: én anno mézeskalácsot árultam az iskolában jelképes összegért:)
@hacsaturján:

azért az durva... manapság már a leukoplaszt sem a régi,
szerintem inkább intimplasztikára gyúrnak:

www.gyermekevek.hu/xl_nem_csak_gyerekek/cikk/dragan_visszavasarolt_szuzesseg

persze S.A. szájával nem tom, mit kezdhetnének, hamár...
röhögcséljünk vagy sirdogáljunk? má' a fene se tudja.

Elárulta az EU, miért nem engedélyezte a fordított cukoráfát

A magyar kérelem esetében nem teljesült az egyik alapvető feltétele annak, hogy az Európai Bizottság különleges eljárásban, úgynevezett gyors reagálású mechanizmus (QRM) keretében vizsgálja az ügyet.

A QRM elindításának fő feltétele a vélelmezett csalás kiterjedtsége mellett, hogy egy tagországban hirtelen, váratlanul bukkanjanak csalásra.

Magyarország esetében ez a feltétel nem teljesül, a csalások ugyanis évek óta tartanak a cukorszektorban - írta közleményében az Európai Bizottság.

hvg.hu/gazdasag/20131216_Elarulta_az_EU_miert_nem_engedelyezte_a_f
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Cséfalvy szerintem a legsunyibb fideszgeci... úgy ban ott, hogy ott sincs.. Nincs rajta fogás, de a helye a lámpavason sokakat megelőz...
@Penivaldes: széljobb és a hortikultusz hiányzott akkor, igaz az is, a sváb és idegen ellenesség kb megvolt abban az időben is.
@Penivaldes: Amúgymeg: ezt a mézeskalácsos variációt... egyebekre még nam ovastam:-O, de valljuk be, eufemizmusnak, ötletes:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
bélisták, választási furcsaságok (nem csak a kék cédula)

egyébként hétvégén olvastam a legviccesebben tragikus összeérését a két szélsőségnek.
@Penivaldes: a választási okosságokat horti sem vetette meg, harcolt a nyilasok és a kommunisták ellen vele, aztán pont nekik ágyazott meg.
Mesélj, mit olvastál. Kelet és Dél Európában már sok helyen eltűnt a két szél közötti elválasztó vonal.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: mi a bajod vele? hatalmas poén az egész ember:

- klte-n szerzett középiskolai történelem-földrajz szakos tanári diplomát 1982-ben
- 1996-ban az mta doktori tanácsától kandidátusi fokozatot nyert földrajzi tudományokból

ebből adódóan ma az ngm stratégiai álomtitkára. gondolj bele, ha tesitanárként vége, mi lett volna belőle gazdasági vonalon.
Amúgy meg ezt olvassátok el, és ne izguljatok 2014-el kapcsolatban. :)

2013 végére vonatkozó prognózisa – hó Egyiptomban – teljesen hihetetlenül hangzott, de beteljesült. Dzsoj Ajjad kairói asztrológus és numerológus újabb jóslatokkal áll elő Egyiptom és a más országok számára.

hungarian.ruvr.ru/2013_12_16/Az-egyiptomi-jovendomondasok-kiralynoje-pontos-tja-elorejelzeset-a-2014-esztendore/
off... azééé átvonszolom ideis...

"Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó 2013.12.16. 11:41:06
Gyönyörű:-) Don Pintér Vadkanszagú életelixir parfőmje:-)) Minden Securitisnek Vadkan dezodort!

11 milliárdos árbevételből 36 milliós "eredményt" produkálni.... a klasszikus zsidóvicc kategória: "
És mitől is megy ilyen jól kedves Kohn a cégnek?
Mitől-mitől... hát mert vasárnap zárva tartunk"

"Vajon az áfa miatt dőlt be egy tízmilliárdos külkereskedő cég?

2013. december 16., hétfő, 10:10 • Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: hvg.hu

Felszámolnak egy nem egészen három éve létrehozott társaságot, amelynek egyetlen leadott pénzügyi beszámolója alapján az alapítás – nem teljes – üzleti évében több mint 11 milliárd forint árbevételt ért el, majd több adat nem érhető el a tevékenységéről. A cég külkereskedelemben utazott, a neve alapján azonban a biztonsági/vagyonvédelmi szakmától sem áll távol. A felszámolást a NAV kezdeményezte, de minden a cseh adóhatóság megkeresésével kezdődött.

A nyár végén felszámolási eljárás indult egy nem egészen három éves társaság ellen, ami voltaképpen nem is lenne feltűnő, ám a vállalat alapításának évében – 2011. feruár végén jött létre a cég – több mint 11 milliárd forintos árbevételt ért el. Ez önmagában sem kevés, de a következő, 2012-es évről semmiféle pénzügyi, vagy más adat nincs a cégről, a 2012-es gazdálkodásról szóló mérleget nem adtak le, idén augusztusban pedig felszámolás alá vonták a céget.

A szóban forgó társaság a Vadkan Security Kft., amelynek ügyében a cseh adóhatóság idén nyáron azzal kereste meg kereste a NAV-ot, hogy vitatja a társaság február-május időszakban lebonyolított 805 millió cseh korona (hozzávetőleg 8 milliárd forint) értékű importjának megvalósulását, azaz a cseh fináncok azt feltételezték, hogy csak papirozás folyt, árumozgás nem – tudtuk a cég felszámolójától. A megkeresés nyomán a magyar adóhatóság "levizsgálta" a céget és a felszámolási eljárást kezdeményezett, valamit bűnügyi feljelentést is tett közteher meg nem fizetése, azaz adócsalás miatt. Kérdéseinkkel megkerestük a NAV-ot is, de adótitokra való hivatkozással nemadtak információtkonkrét cégről.

A Vadkan kozmetikai eszközöket vásárolt Csehországban, amiket tovább exportált Romániába. A cseh adóhatóság a 2011 február-júniusi időszakban lebonyolított ügyleteket vizsgálva vélelmezte, hogy fiktív vásárlások történtek. Ezt a vélelmezést a felszámoló sem tartotta kizártnak a kiugró forgalom és a felszámolási szituációt leíró jellemzők alapján. A felszámolóhoz beérkezett céges iratok egyébként olyannyira hiányosak voltak, hogy az eljárás valószínűleg egyszrűsített felszámolással fejeződik be. Annyi azonban kiderült a dokumentumokból, hog a cégnek komolyabb vagyona nincs

A társaságot egyetlen magyar magánszemély hozta létre, aki jelenleg is tulajdonosa - és a felszámolás megindításáig ügyvezetője is volt - a vállalatnak – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. A 2011. február közepi alapításkori jegyzett tőke félmillió forint volt, ami azóta sem változott. A társaság 2011-ben 11,1 milliárd forint bevételre tett szert, aminek nyomán 36,18 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el. A társaság tulajdonosát telefonon próbáltuk elérni, de nevén sem vezetékes, sem mobilszámot nem tart nyilván a központi tudakozó, mint ahogy a Vadkan Security nevén sincs bejelentett telefon – vagy titkosított számokról van szó." "
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
és igen a svábok, ugye akikről azt tanuljuk, hogy a győztes hatalmak akarták, hogy kitelepítsük őket, pedig a francokat. az igaz, hogy Potsdamban dönetenk úgy, hogy magyarország, lengyelo, csehszlovákia kitelepítheti német lakosságát
DE: magyar részről ezt mi kértük, jóval a befejezés előtt, arra hivatkozva, hogy az időközben elvesztett magyarlakta vidékek mneekült magyarjait legyen hova letelepíteni. Benesnek ezzel jót tettünk, hiszen erre mondatta, hogy ok, akkor én meg a magyarokat telepítem ki kollektív bünösségre hivatkozva.
a maygar vezetés meg teljes erőből beakart nyalni a győzteseknek, aikor a sbvábokat elüldözte. nem volt neki haszna, hátráya viszont hatalmas.
ezt értük el azzal, hogy a nyelvünk a földig lógott mindig mindenhol
Eléggé unom a bukás videókat. Sajna ezen látszik, hogy valami ex-LMP-s csinálta. Az elhangzó dolgok jó része csak számukra érthető, pl. fogalmam nincs ki az a négy ember aki a szobában marad (Jodl, Krebs helyett).
Ez az ügy nem sokat árt az LMP-nek, a zemberek 90%-a nem is értesül, ha értesül sem érti. Persze abban segíthet, hogy valaki az LMP vagy PM? kérdésre válaszoljon. A többieknek viszont nem is a korrupció az igazán égő benne, hanem a totális káosz, amit mutat - tiltakozik egy pályázat ellen, amit Ő akar megnyerni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: horthyhoz, és a választásokhoz: addig ameddig nem volt választási reform, nyilasék nem tudtak labdába rúgni, aztán az első tényleg demokratikus választáson rögtön bekerültek. az egyébként érdekes, hogy pl a 20. század eleji szélsőjobb választójogi kérdésben nagyonis demokrata volt..
miről olvastam? hát erről. a fajvédelemről olvastam egy írást vhol, a végét szeretném itt megmelíteni
1919-ben volt egy Nemzetvédelem nevű újság. na most ez a lap lelkesen örvendett a Tanácsköztársaságnak, mert szerintük a magyar fajnak a kapitalista berendezkedés nem felel meg, ellenben a szocialista berendezkedésben kivirágzik. szélsőbal és szélsőjobb
@nedudki74: Asszem igazad van.De ez nem a filmet minősíti, (mert az önmagában zseniális), hanem a végbélfelhasználókat... maga azbej eredeti, sokkal többet ér. Nagyjából, min t a rókáról a 66. bört lehúzni...
@bella _ciao: feétornázzuk magunkat az élre.tesitanár mint gazdasági
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
A te linkedben 3 milliárd, itt index.hu/gazdasag/2013/12/15/simon/ 0,5 milliárd, hamar összejön az 1000, vagy több!
@nedudki74:

"Ez az ügy nem sokat árt az LMP-nek, a zemberek 90%-a nem is értesül, ha értesül sem érti."

A zemberek (választók) 90%-a nem is szavazott az LMP-re soha az életben. Azonban minket, azt a 10% alatti kisebbséget akik megtettük, érdekel hová fut ki annak a pártnak a sorsa, amiből friss parlamenti pártot csináltunk legutóbb.

Merhogy illik a produktummal elszámolni, vagymi.
@Penivaldes: Szerintem a sváb kitelepítés azért ment át viszonylag simán,(persze pl. Bibó tiltakozott és lemondott, de pl. Nagy Imre simán végigcsinálta), mert elsősorban a zsidók elvitelekor megtanulta az ország, hogy ez belefér. (de pl. a szlovákiai, vajdasági magyarok, németek sorsa is ide mutatott).
Egyszerűen attól függően, hogy hová születik kitelepíthető, sőt kiirtható valaki. Az már csak kurzus kérdése, hogy éppen melyik a rossz család.
@Penivaldes: épész linkelt múlt héten, vagy előtte egy történészi tanulmányt erről, abban szerepelt az irigység, és a főleg mezőgazdasági vagyon elvételének igénye.
@nedudki74: a svábokat azért hoztam ide, mert mondom ott is szeretjük magunkat ártatlannak feltüntetni, hogy a gonosz nagyhatalmak ránk kényszerítették. Nem! mi voltunk azok, akik mondom még a háború vége előtt felajánlottuk, hogy majd jól megbüntetjük a németeket.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igen, úgy gondolkodtak, hogy a svábok földjeit majd elosztják a szegényparasztok közt.
@Fabius: Erre írtam, hogy segít az LMP-PM dilemmát eldönteni.
Ettől eltekintve egy szétszakadó, parlamenti küszöb alatti pártról van szó. Nem hiszem, hogy ettől esnek 2%-ról 1-re vagy 0-ra.
@tristen2005:
nem ismertem az Olympiakos összetételét még kevésbé, hogy magyar (Megyeri Balázs) ott játszik... a görögök jól teljesítenek

kedvencem a ManCity, Psg, a barcából már régen kiszerettem, a Real jó és egyre jobb lesz...a Schalke sem rossz ha az a segg Dortmund nem lenne olyan felfuvalkodott és jól támogatott -mármint a bírók- és a bayern sem lenne akkora hólyag akkor mások is labdába rúghatnának...tök egészségtelen

az olaszok mint mindíg bolondok de jópofák és a többi spanyol csapat is...de éljenek a portugálok...kis ország hatalmas foci

brühüyyy
@Penivaldes: ugyan ez a kettősség volt abban a cikkben is, ugyan az a mentalitás, a fajelméletes antikommunisták, akiknek mindegy volt, hogy a nyilasok és a zsidók, vagy a rákosisták és a svábok, csak legyen valamely társadalmi, vagy népcsoport akiket gyűlölni lehessen és kinevezni minden baj forrásának.

Ugyan ez megy most is.
@Fabius: és a produktum elszabadult, mint szépreményű Anakin?? :)
@Penivaldes: OK értem, csak azt próbáltam leírni, hogy ez 45-46-ban sajnos nem mindenkinek tűnt akkora bűntettnek, mint most. Volt egy erkölcsi gát, amit a zsidóknál szépen megtanult átlépni a társadalom. (és persze ez folyt szerte Kelet-Euban.)
@tristen2005:
a makacsmacskák sem rosszak ennyi magyar szerte széjjel és a magyar foci meg haldoklik

brühüyyy
@nedudki74: és nem szabad elfeledkezni azokról sem akiket a köztisztviselői állásukból bocsátották el akkor.
ööööö, ki mire tippel, mikor szól be Vezényló, vagy valamelyik pincsije?

Döntött a Kúria, nem semmis a devizahitel

Kimondta: az árfolyamváltozások az adósokat terhelik, a bíróságok a szerződések érvényességét kell erősítsék. Az árfolyamkockázat nem jogellenes.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F12%2F16%2Fdontott_a_kuria%2F
a poszt elkeseritő! iPhone téma a parlamentben pedig, rámutatás a termékekre rakodó adó terhekről szól! hvg.hu/tudomany/20131216_tularazott_magyarorszagon_az_iphone
-no comment-

Lesz áfacsalást vizsgáló bizottság, meg nem is

Miután az ellenzék bohóctréfák során végül összegyűjtötte a kezdeményezéshez szükséges aláírásokat, a kormánypártiaknak nem húzhatták tovább. Meg is lett a megoldás: lehet vizsgálóbizottság, de nem vizsgálódhat, amíg az ügyészség nem fejezi be a nyomozást. Egyelőre erről Vágó Gábor tumblrjéről értesültünk, de jelentkezünk még a részletekkel.

444.hu/2013/12/16/lesz-afacsalast-vizsgalo-bizottsag-meg-nem-is/
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: ha nem hiszed, nem hiszed. de igenis árultam anno mézeskalácsot, amit mi csináltunk, jelképes összegért.
volt kicsi sütemény, nagy, kerek, szögletes.
jó volt, mert ellóghattam az órákat:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
szerintem nem így van...arra utasította a pincsijét a elkúriában, hogy hagyja mert először is nincs rá pénz másodszor a sajátjait már megmentette

a többi hadd szopjon tovább

brühüyyy
Brit professzor adja vissza magyar kitüntetését

John Cunningham, a sheffieldi egyetem magyar és közép-európai filmtörténetre szakosodott professzora visszaadja Pro Cultura Hungarica kitüntetését. A Guardiannek írt levelében kifejti, Orbán és az országban végbe menő “reakciós, retrográd fejlemények” ellen tiltakozik így. Rémülettel és elkeseredéssel szemléli a magyarországi folyamatokat. (Guardian, MTI)
@bella _ciao:

"Magyarország esetében ez a feltétel nem teljesül, a csalások ugyanis évek óta tartanak a cukorszektorban - írta közleményében az Európai Bizottság."

akkor abban brüsszel is benne van, ha már évek óta tudnak róla.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ja és fenntartja zelkúria függetlenségének látszatát

brühüyyy
@rodeo36: igazad lehet, és lehet újabb frontot nyitni a bankok és a nem kellően szervilis bírók ellen, persze csak az isten adta nép üdvéért...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez is bakker! 3,5 év kormányzás után rádöbben, hogy a devizahitel hibás termék vagy mi. És ezért hálásak neki. Nem kérdezik meg, hogy kedves ME Úr, ez miért választás előtt jut eszébe, eddig miért ócsai-telep volt? Vagy ha eddig nem volt az, most miért hirtelen?
Semmi, örülnek, hogy hogy meg vannak védve és haragszanak a szemét bírókra is a szemét bankárok mellett.
és a befolyó összegből vett vmit az iskola
@Penivaldes:

"igenis árultam anno mézeskalácsot, amit mi csináltunk, jelképes összegért. "

Moldova óta tudjuk, mit jelent a jelképes összeg. minden pénzen rajta van magyarország jelképe. a nagyobb címleteken észrevehetőbben, tehát azok még jelképesebbek.
@jaegtoer: mi egy minimum összeget adtunk meg, és mindenki annyit adott felette, amennyit akart.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Két bizottság lesz.
Az egyik vizsgál, a másik akadályoz.
Így van rendjén.
hányinger, és van pofája annak a baromnak kikérni a másik véleményét, és hivatkozni a sajtóetikára, áhhh

A Hír Tv sajtóetikai továbbképzést tart a halálra ítélt biogazdaság vezetőjének

444.hu/2013/12/16/sajtoetikat-hanytorgat-fel-es-hisztizik-a-hir-tv-kishantos-ugyben/#
@Penivaldes: és vastag, hosszú, meg kicsi, szük és ropogós? mert ezel, mind hungarikumok:-)
Nem ütközik jogszabályba, sem jó erkölcsbe, nem uzsorás és nem színlelt szerződés a devizaalapú kölcsönszerződés - döntött a Kúria polgári kollégiuma jogegységi határozatában hétfőn.

www.vg.hu/penzugy/dontott-a-kuria-szertefoszlott-a-devizahitelesek-minden-alma-418080
A PKKB sem az árfolyamrés, sem az oklista esetében nem tartotta megalapozottnak két békéscsabai hitelfelvevő keresetét, amelyet az OTP Bank ellen indított. A bíróság álláspontja szerint a szerződés a jogszabályoknak mindenben megfelelt. Az OTP közleménye szerint az egymillió forintot meghaladó perköltséget és illetéket a pert kezdeményező devizahiteleseknek kell megfizetnie.

www.vg.hu/penzugy/ez-nem-a-devizahitelesek-napja-bukas-az-otp-ellen-418085
Rogán mikor sétál ki a Kúria elé, hogy újabb Facebook üzenetet küldjön?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: De legalább egy ugróiskolát rajzolhatna Deutsch. :)
@V-PORT: A maradék meg elhúzhatna a kisrezsicsökkentő kátéval, meg a stadionterveivel, és a kulturkampfjával a hóna alatt a nagy büdös picsába...
@V-PORT:
Deutsch ugrókötelezzen egy húszméteres földkábellel.
@Penivaldes: hanemteccikéteniaviccetakkónemagyarázza, neiskeverje mer nem szeretem a sárgarépa főzeléket.
Amúgy a Nol-on már néhányan pedzegetik, hogy a zsidók tehetnek az egészről. Szóval ma még Bajnaihoz is eljutnak.:)
@jaegtoer:
A sárgarépa főzelék az egyik legnépszerűbb ételkülönlegesség.
Mindenkiből kivált valamilyen érzelmi kitörést.
Együtt-PM: a különadó-csökkentéssel is magának kedvez a Fidesz

Az Együtt-PM véleménye szerint a Fidesznek ismét maga felé hajlik a keze azzal, hogy a vidékfejlesztési miniszter javaslata szerint, a 98 százalékos különadó januártól 75 százalékra csökkenne - jelentette ki hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Dorosz Dávid.

hvg.hu/itthon/20131216_EgyuttPM_a_kulonadocsokkentessel_is_mag
@GeoCracker:

a limlomtiprás már csak így megy szűziesen. kávézgatva, dumcsizgatva, standok közé szorítgatva:)
Hogyan csináljunk az Orbán diktaturából demokráciát? Ez enm is kérdés. Az igazi ez! Nyugdíjasok figyelem:

"Hogyan csináljunk trappistából parmezánt?"

444.hu/2013/12/14/igy-lesz-az-1000-forintos-trappistabol-5000-forintos-parmezan/
"Egy magyar miniszter gratulált Hernádi Zsolt interpolos fotójához
Jó poénjai vannak a Mol-vezérnek az ellene folyó nemzetközi eljárásról."

Barátok közt. elvégre egy család vagyunk...
"A kormány rámozdulna
az izraeli földgázra
Hogy kevésbé függjünk
az oroszoktól. "

Mostmár akkor aktuális: Szíjjártó! Szíjál gáz! :-)
-no comment-

Külföldiek, akiknek nem kellett a magyar kitüntetés

Egy amerikai, egy német, most pedig egy brit.
Az Orbán-kormányon húzták fel magukat mindhárman.

www.origo.hu/itthon/20131216-nekik-nem-kellettek-a-magyar-kituntetesek.html?sec-2
@dr. jenőke (jenőke):

"Mindenkiből kivált valamilyen érzelmi kitörést. "

:) különösen, ha nem odaillő dologhoz keverik
Ez a cikk mellbevágóan igaz /még ha Giczy írta is/, én éppen ezt gondolom és az össze nem fogás is mindezért tart ott, ahol. Bejutásra játszanak, kár erről többet beszélni.

nepszava.hu/cikk/1005668-a-jobboldal-levaltasa
@Spániel: viszont a cikkből következik a megoldás is, hisz ki mint vet, úgy arat.
ideis:

"Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó 2013.12.16. 11:41:06
Gyönyörű:-) Don Pintér Vadkanszagú életelixir parfőmje:-)) Minden Securitisnek Vadkan dezodort!

11 milliárdos árbevételből 36 milliós "eredményt" produkálni.... a klasszikus zsidóvicc kategória: "
És mitől is megy ilyen jól kedves Kohn a cégnek?
Mitől-mitől... hát mert vasárnap zárva tartunk"

"Vajon az áfa miatt dőlt be egy tízmilliárdos külkereskedő cég?

2013. december 16., hétfő, 10:10 • Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: hvg.hu

Felszámolnak egy nem egészen három éve létrehozott társaságot, amelynek egyetlen leadott pénzügyi beszámolója alapján az alapítás – nem teljes – üzleti évében több mint 11 milliárd forint árbevételt ért el, majd több adat nem érhető el a tevékenységéről. A cég külkereskedelemben utazott, a neve alapján azonban a biztonsági/vagyonvédelmi szakmától sem áll távol. A felszámolást a NAV kezdeményezte, de minden a cseh adóhatóság megkeresésével kezdődött.

A nyár végén felszámolási eljárás indult egy nem egészen három éves társaság ellen, ami voltaképpen nem is lenne feltűnő, ám a vállalat alapításának évében – 2011. feruár végén jött létre a cég – több mint 11 milliárd forintos árbevételt ért el. Ez önmagában sem kevés, de a következő, 2012-es évről semmiféle pénzügyi, vagy más adat nincs a cégről, a 2012-es gazdálkodásról szóló mérleget nem adtak le, idén augusztusban pedig felszámolás alá vonták a céget.

A szóban forgó társaság a Vadkan Security Kft., amelynek ügyében a cseh adóhatóság idén nyáron azzal kereste meg kereste a NAV-ot, hogy vitatja a társaság február-május időszakban lebonyolított 805 millió cseh korona (hozzávetőleg 8 milliárd forint) értékű importjának megvalósulását, azaz a cseh fináncok azt feltételezték, hogy csak papirozás folyt, árumozgás nem – tudtuk a cég felszámolójától. A megkeresés nyomán a magyar adóhatóság "levizsgálta" a céget és a felszámolási eljárást kezdeményezett, valamit bűnügyi feljelentést is tett közteher meg nem fizetése, azaz adócsalás miatt. Kérdéseinkkel megkerestük a NAV-ot is, de adótitokra való hivatkozással nemadtak információtkonkrét cégről.

A Vadkan kozmetikai eszközöket vásárolt Csehországban, amiket tovább exportált Romániába. A cseh adóhatóság a 2011 február-júniusi időszakban lebonyolított ügyleteket vizsgálva vélelmezte, hogy fiktív vásárlások történtek. Ezt a vélelmezést a felszámoló sem tartotta kizártnak a kiugró forgalom és a felszámolási szituációt leíró jellemzők alapján. A felszámolóhoz beérkezett céges iratok egyébként olyannyira hiányosak voltak, hogy az eljárás valószínűleg egyszrűsített felszámolással fejeződik be. Annyi azonban kiderült a dokumentumokból, hog a cégnek komolyabb vagyona nincs

A társaságot egyetlen magyar magánszemély hozta létre, aki jelenleg is tulajdonosa - és a felszámolás megindításáig ügyvezetője is volt - a vállalatnak – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. A 2011. február közepi alapításkori jegyzett tőke félmillió forint volt, ami azóta sem változott. A társaság 2011-ben 11,1 milliárd forint bevételre tett szert, aminek nyomán 36,18 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el. A társaság tulajdonosát telefonon próbáltuk elérni, de nevén sem vezetékes, sem mobilszámot nem tart nyilván a központi tudakozó, mint ahogy a Vadkan Security nevén sincs bejelentett telefon – vagy titkosított számokról van szó." "
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: a lehullott gallyakat összegyüjtögető élhetetlen majom meg börtönben ül.
Pedig egy hasonló üzlettel mennyivel nagyobbat kaszálhatott volna és megússza.
van még kérdés:

16:03
Rogán: a Kúria a bankok oldalára állt

A kormánypártok egyelőre nem lépnek a divezahitelesek ügyében, mivel több más kérdésben is várják még a Kúria érdemi döntését, így például az egyoldalú kamatemelés ügyében.
Rovat: Gazdaság
Szerző: hvg.hu

16:02
Schiffer és az LMP sajnálatosnak tartja a Kúria döntését

Az LMP szerint sajnálatos a Kúria devizahitelesek ügyében meghozott jogegységi döntése, de a párt ugyanakkor teljes mértékben tiszteletben tartja a határozatot - közölte Schiffer András.
@jaegtoer:
Igazad van. Elképzeltem marhapörkölttel.
@jaegtoer: én értem a viccet, csak nem vagyok vicces kedvemben
@Spániel: Egy majom, maradjon a banánfánál. Azt legalább felismeri. Szemben egy vagyonőrrel, aki a lehullott gallyakat őrzi...
ööööö

Fideszesek megkeresték
Horváth Andrást

Két képviselő arról kérdezte Horváthot, mi van az általa tett feljelentésben

www.origo.hu/gazdasag/20131216-fideszesek-megkerestek-horvath-andrast.html?sec-1
Basszus: Most.. Duma tv... közszolgálati csatorna... határon kívülieknek agitációs választási kampány... szavazz megvett külhoni magyar! Nekünk se legyen jobb, mint neked. És vica versa... Kapsz majd mirrhát, mannát, aranyat, vagy ha nem EU-s vízumot...
Ja, meg nyugdíjat, ingyenes orvosi ellátást. mert olyan kurva jól állunk az egészségüggyel és a nyugdíjjal... van mit osztogatni...
@Sir Bates dö Hól: ez az ellenzék nem tudott egy olyan jót vetni három év alatt sem, hogy aratni tudna.
A magas labdák dalolva szálltak el a légtérbe minden következmény nélkül.
Az elmúlt három és fél évben a fidesz annyi igéretet nem teljesített, cinikusan, izomból olyanokat teljesített, amit nem igért, amennyiből az újraválasztását meg lehetett volna már legalább egy éve fúrni, vagy akár nagyon messze lehetne kergetni a politika élvonalából.
De ez nem fog megtörténni.
Tankönyv elsősöknek, 2014-ben:

Kedves gyerekek! ... és akkor a Jézuska, és Orbán Viktor Örökös Miniszterelnök Úr, elhozta Nektek a betűket. Na, jól megmutattuk, visszük is a következő iskolába. Nektek szükségetek úgyse lesz rá... a pap bácsi majd mindent elmagyaráz...
@Spániel: Persze, hogy nem... olló a hollónak szemét ki nem vájja... a morzsák is vagyont érnek, miközben a kész, kezet mos.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: az orvosi ellátásért külön fizetéssel nem tudok mit kezdeni, kevés ember jár hobbiból vastagbél tükrözésre. igazából csomag kéne, hogy ennyiszer tb-s annyitól meg te fizetsz..
"A Fitch meglóbálta a Mol fölött a pallost
2013. december 16., hétfő, 16:28
Szerző: MTI

Címkék: Fitch; Mol; INA; adósbesorolás; hitelminősítő; Mol Nyrt.; Mol-INA;

KinyomtatomElküldöm Twitter
A nemzetközi hitelminősítő szerint a Mol megítélésében fontosabb az INA jövője, mint az északi-tengeri akvizíció."

hvg.hu/gazdasag/20131216_A_Fitch_meglobalta_a_Mol_folott_a_pallost
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: olvastam, bár az "átlagangol" értelmi kapacitását én az "átlagmagyar" mögé sorolnám :)
@Penivaldes: Minek vastagbélt szűrni? Ami lassan nem lesz igénybevéve, nem károsodik.
@Sir Bates dö Hól: Ezen nem is nyitnék vitát. Tied a pont:-) Ezért is nem zalál párt a barátomék huszonéves leánya:-) Max dugibarátot tart, legfeljebb 2 alkalomra... hijába... igényes a kiscsaj. Jellemzően a cégnél, ahol dolgozik, audi A6 járna neki 26 évesen... nála volt 1 hétig, aztán visszaadta és kért egy Minit, mert minekneki egy kurvadrágan fenntartású ugyanooda elvivő rozsdaboglya, amikor a másik is elviszi, ahová kell.

Mert ugyi a kocsifenntartást angolosan rendezik, azaz a költségekez a munkavállaló állja, nem úgy, mint nálunk, ahol a sofőr telifingott ülésének szagtalanítását is téríti a jótékony állam..., adott esetben a két kocsira... egyet a páros, másikat a páratlan napokra... hátha szmogriadó lesz...
@Spániel: a fideszre értettem, magukat írták ki a jogelvek és bármilyen morál védelme alól... ezt meg az internet korában nem lehet, '98-02 közt megtehették volna ezt, gond nem lenne, de azóta nézd meg, hogy mennyivel nőtt a net-elérők száma... :)
@Fabius:

A poszt alapját képező fejlemények sokkal rosszabb dolgokat mutatnak, mint amit igy első ránézésre a nagy tömeg lát. Ebből ugyanis világosan kiderül, hogy Magyarországon a politika nem lehet más. Nincs olyan, hogy "tisztességes párt", és "tisztességes politizálás". Nincs tisztességes "pályáztatás", amit úgy hívtak, az eddig mind valamilyen szarszagú mutyui volt. Ebben az országban csak "holdudvar" van, meg "-közeli vállalkozások"
Igen, ez egy ilyen ország. Úgyhogy aki abban bízott, hogy lehet más, az csalódott.

Viszont!!!!

Van ám ennek egy nagy-nagy előnye is! Ugyebár eddig volt egy jelentős csodaváró tömeg, aki várta a messiást, aki majd úgy csinál pártot, hogy nem lesz holdudvar, meg közeli. Na most, hogy kiderült, errefelé ilyen nincs, mindenki bátran koncentrálhat a programokra. Azaz megnézzük, mit akar egy párt elérni, mi áll a programjában, és ha részünkről támogatható, akkor nyert ügye van. Ott a voks.Innentől már nem kell nézni, hogy ennek eléréséhez az a párt felhasználja-e a holdudvart, meg a közelieket, mert mint láttuk, egészen biztosan,
nem kell csalódnunk, ha a szavazatunkat bíró párt mutyizik, hiszen nincs alternativa, ezért nincs kognitiv disszonancia, egy a lényeg: eléri, a párt, amit hirdetett, vagy nem.

Ehhez elég pusztán elfogadni azt a tényt, hogy egy mélybalkáni, korrupcióval átitatott országban élünk, piszkos, egoista, indolens, ostoba tömegben, és soha, de soha nem lesz belőlünk civilizált nép.
@Sir Bates dö Hól: Az egyik volt bróker barátját, aki kb. 3 hónapi volt meg, belehalt, ha a Trotty end Ham focizott, leragadt az aléval a TV elé, ls az ismétlést is meredten nézte, hátha megfejti a neccs végeredményét... A kislány elunta, rendszeresen a meccsek alatt járt egy jót félrekufircolni... fel se tünt...
@DarthVader: ha így van -és nagyon úgy látszik most, hogy így van- akkor minek választani és szavazni, az ég világon nem változik semmi
@Sir Bates dö Hól: Várj! Tisztázzuk. Mi izgatott fel? Az Audi A6, vagy a félrekufirc: Esetleg a Tottemham? :-))
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: gondold el, ott is ilyen közegben voltam, mint itt:)... mikor először szembesültem ezzel, azt gondoltam "na, megvan az ország legostobább fajankója"... azt rájöttem, az képzett volt:)
@Sir Bates dö Hól: Nocsak! Nem is tudtam. Szóval kizavartak Windsorból, mert nem tudtál felmutatni egy igazi purgyét a családból:-) A szőke hajnak is megvannak a maga hátrányai:-) Patkolni, meg amúgyse tudtál:-))
@Sir Bates dö Hól: Öregszel. Békére, nyugalomra vágysz:-))) Ne tudd meg milyen az potenciális anyós:-) (kivánatos) :-)) Tiszta casus bella:-)
@Sir Bates dö Hól: egy ilyen hitvitába már egyszer belebonyolódtam, hogy a vidéki/falusi embereknek zömének net egy olyan mákony, amely csak faceból meg iwiwből áll. Nem elsősorban az értelmiségiekről beszélek, hiszen egy ötezres községben van belőlük max. 100.
Egyre súlyosodó napi megélhetési gondjaik miatt a politika általában hidegen hagyja az embereket, pláne a napi, és aki meg érdeklődő, az a félszeműek között a kirájj és mivel tapasztaltnak, tájékozottnak tűnik, a csorda megy utána.
Vagy mivel húsz éve pl. az mszp-re szavaz, közönyből most is így fog tenni.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

mindazonáltal a Fitch ott rohadjon meg ahol van és inkább helyből, mint nekifutásból továbbá söprögethetne szülőhelyén is, lenne mit. véredényem szerint.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

há, pont ez az! elcseszni az adófizetők pénzit marhaságokra, ráadásul mán 23 éve! én mán el is határosztam, hogy azon az ominózus vasárnapon elindulok a szavazó helyiség felé, oszt a kocsma magasságába elrikkantom magam, hogy bazd meg süni a fűnyíródat, bémenek a kocsmába, oszt lenyelek egy sörunicum combot. vagy többet, de eszt még nem döntöttem el. mindeszt azé, mer én vagyok a rénmester.
@jaegtoer: Ficcs, nemficcs... érzésem szerint Hernádi utóvédharcokat folytat... a szekere rúdjára már rázárult a cellaajtó... a MOL meg ahogy van, leszarós... rablóbanda pártfüggetlenül.
@jaegtoer:

nem mongya? tán ez a ficcs is hozott valami jogeegységi határozatot?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mókus linkelte a szines cédulákat egy választókerületben ott lesz a többi 102 választókerület cédulája is. biztos, ami biztos. ezt a választást nem nyerheti meg más, csak a fidesz, ha csoda történne mégis, akkor a győztes lesz a vesztes, és a vesztes a nyertes, de ez már közhely.
@Sir Bates dö Hól: előzőből:
"Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó 2013.12.16. 17:01:33
@Sir Bates dö Hól: Különben is... az ángilusok a szárazföldi patkényoknak ősellenség, és vica versa, Ha már válaszhatnak, inkább Merkel Franszoáz kombó, mint bármelyiküknek Kamu Ron:-) "
@Penivaldes: Nekem most volt vékonybél, de szerencsére nem volt vészes. :)
@Sir Bates dö Hól: "@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: lehetnék családtag ott:) "

tartok tőle, nemigen fogadnának be egy új hím tagot:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

a MOL semmi olyat nem tesz, amit a többi is ne művelne. (az igaz, hogy ezek ehhez is ostobák.)
Valaki nemrég hiányolta itt Tonyót devizahitelesek ügyében.
Tessék:
"A legfőbb bírói fórum is a bankok oldalára állt - így értékelte Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője sajtótájékoztatón a Kúriának a devizahitelek ügyében hozott határozatát."
@Sir Bates dö Hól: hehhe:-) te még 2 éves pelusos voltál, amikor émmár dugtamvón:-)
@DarthVader:

"elég pusztán elfogadni azt a tényt, hogy egy mélybalkáni, korrupcióval átitatott országban élünk, piszkos, egoista, indolens, ostoba tömegben, és soha, de soha nem lesz belőlünk civilizált nép. "

Vessetek a vérmókusok elé, de én ebbe így ebben a formában nem vagyok hajlandó beletörődni.

Kurvaannyát, azé'se.

Mondjuk az LMP-től kezdve mindenkinek, aki nem bírja a választók kormányváltásra képes tömegének bizalmát, kurvára el KELL gondolkodnia azon, hogy mennyire nem vagyok én ezzel egyedül.

Aztán ha sikerült levonni a konzekvenciákat, majd tessenek szólni időben. Addig meg lófaszt, mama, meg a Zorbán lesz itt a korrupcióval átitatott balkáni állapottyával együtt.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Viszont te már sehol sem leszel, amikor ő még mindig dugik. :)
@hacsaturján: Rodinak írtam valahol a Franci Kajzer füd elkocsmavetéléséről... eszembe jutottál. Milyen szép is lenne, ha Magyar Földről lizingelné volukapukki Rudolfot, a veresorrú alkoholista rémet.-) És Neked sem kelene narancssárga borítékokkal veszteglened, Orbán megerősítése végett:-)
@Fabius: Csúnya is vagy, büdös is vagy, meg a lengyel bocikaramellált is csak igérgeted... nem kellesz:-)
@hacsaturján:

méghogy jogegységit?!

ott már rég nem tartunk, Mester! csak döntöttek. és Tudja jól, kedves Mester, 'ha valahol valamit eldöntöttek, az szentség, hogy ránk esett'. ezé szentségelek csak. meg még van kismillió dolog, hogy a nagymilliókat ne is soroljam.
arról nem is szólva, hogy régebben a gyurcsányi időkben, itt a gyár udvarán legalább jó zuzmó nőtt, most már meg az se. Szóljon hozzá! lehet így jobban teljesíteni?! oszt még ez a Fitch is! nem mintha sokat osztana, vagy szorozna amikor gyököt vonnak, de azért beléjük (is!) állhatna már valami lekötetlen....
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

tudom, óvastam. ámazomba én mán régen jelesztem, hogy aszt a fődet rekonkvisztálni fogom szisszi királynéni és árpádné, pehejj rozália neviben.
@hacsaturján: a jégermacikkal legalább lebóóótoltál? A pingvinek felejtősek, azt az urat szolgálják, akitől szart és diniát kapnak:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Oszt azok az áldott magyar emberek mééé flancoltak a switzenfrannal?

Ha már ilyen nemes nemzetiségbűl származtak, ménemvót jó nekik a júúúúmagyar forintpengő?
Már vóóót, de újabb szopatás...

"Kiakadtak a mérnökök az állami terveken
Uniós beruházást csak állami iroda tervezhet."

index.hu/belfold/2013/12/16/kiakadtak_a_mernokok_az_allamositasi_terveken/
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

a mackók előretólt egységei mán novaja zemlján vannak, nem aprózzuk el a dógot és a don-kanyar is messze van, csak aszt nem tudom, hogy a pézsma tulkok hol vehetik föl a hármas állampolgárságot.
@hacsaturján: tán érdeklődj a sarki rókáknál, de arrogán ne legyen küztük, mert Patagóniában kötsz ki, osz aztán nem érzel majdan anyaföldet a lábad alatt, csak jegecet...
@hacsaturján: Ha meg meglátod Putyinkukit búvárfelszerésben Atlantisztát keresni, fuss amerre látzs! Elég lesz Neked Helsingör stzellemével, meg Qubek aljafranciáival megküzdened! :-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

"_"Kiakadtak a mérnökök az állami terveken
Uniós beruházást csak állami iroda tervezhet."_"

nem köll a hangulatot kelteni. az análkül is van, mint ahogy helye is minden eurocentnek. semmi se megy veszendőbe, pláne nem a más zsebébe, mint aki arra ki van jelölve pártirodán esetleg a nemtaggyűlésen. ha a mi józsink, akkor jó zsink, ha nem a mi józsink, akkor nem jó zsink.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ájvé! A jób-bikot kifelejtetted, kicsi robotom. Asszem jób-bikos a második helyezett a lakhatási támogatási versenyben szerény 26 millával...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

jól fölszerelt és álcázott beluga harcosaim ellenőrzik a környékbeli vizeket és jaj annak, aki a közelükbe merészkedik. azonnal eléneklik neki a makk nyolcas belépőjét a lohengrinbül, szűzhártya nem marad szárazon!
@hacsaturján: pszt. megsúgom: a belugák megvehetők... hétholdas pagony és külön rekettyés lett nekik beigérve... és korlátlan kaviárfogyasztás...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: vizügyi állami cégnél tudok ilyenről, csak Opelje volt a srácnak, azt viszont úgy feltuningolta a cég pénzén hogy ihaj, meg csuhaj, ja és azzal járt nyaralni
@Spániel: ezzel a típussal a fővárosban is találkoztam, tehát na és na.
a legostobább politikailag akit vha láttam és beszéltem vele, egy diplomás hölgy volt.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

eszt is tudom. pszt...én vettem meg őket egy sokkal jobb ajánlattal. mit gondolsz, mér tartok grönlandi cápákat?
de ő is büszke volt a családra, és mindig mondta, hogy ide nem kerülhet be csak akárki:)
Mire számítson a magyar bírói kar?

A játék címe: merre csörög a bíróság?

2006. ÁPRILIS 18. | 16:31 {STOP}
2006. február 3-án a Fidesz szerver.fidesz.hu azonosítójú számítógépes szerveréről hatoltak be az MSZP választási anyagait tartalmazó szerverre. A „betörők” 2912 dokumentumot loptak el, szocialista politikusok választási dokumentumai közül. A rendőrség azóta is nyomoz, gyanúsított a mai napig nincs.
11 órán keresztül „szívták” le az MSZP kampányanyagait „valakik” a szerver.fidesz.hu-n keresztül.
…„buta dolog, illetve túlkapás” volt a behatolás. „Amelyik lelkes munkatársunk ezt csinálta, az komoly hibát követett el, de ezért nem fog összedőlni a világ”, mondta Rogán…
(Más ügyben: a Fidesz-központból átküldött Vizsla-kefelevonat faxainak a fejlécén a Rogán-titkárság telefonszáma állt)
A felelősök névsora és a Szentkirályi utcából származó információink is arra engednek következtetni, hogy a dokumentumok letöltését a kampányközpontból rendelték el - írja a MagyarNarancs.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: :DD
nem beszélve a félrészeg vezetőkkel történő tárgyalásokról..
@Penivaldes: Én endes "polgári családból" származom. Nálunk a faszt is eltartott kisujjal cibálták:-)))

Legalábbis ezt tartja a fáma:-)
Jól értem, úgy vesztette el a LMP a szüzességét, hogy de facto senki nem tolta be a lompost csak papíron megígérték nekik?

Azért ez elég vicces így, Fabius!

Magyarul: kompromittálódott a szűz leány. De, mint megmtudtuk, nem lett véres az lepedő...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: na na, az eltartott ujj az olyan uborkafás:) rendesen kell megfogni azt a bögrét. erről egy óvónő jut eszembe, a nő elment egy előadásra, hol elmondták, hogy 3 évesen a gyerekek zöme még két kézzel fogja a poharát. másnap a nő mey dolgozni az oviba, és látja, hogy az egyik gyerek egy kézzel fogja a poharát a fülénél fogva. nosa odaugrott, és odarakta a gyerek másik kezét is..
@Penivaldes: Nem lehet mindenli kétmarokra szedő lány e kishazában. Vannak a természet által kevésbé bőkezűen ellátott kandúrok is:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Akkoriban ez még nem kispolgári allé volt, hanem jólneveltség kérdése, mint ahogy teli szájjal sem beszélünk:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: tudtam, hogy jön a mosakodás:)... szerencséd, hogy értem is szólsz:)
A tél első napjáig tizenegyen fagytak meg Magyarországon az ősz kezdete óta.
November 17-ig heten, november 17. és december 1. között pedig további négyen szenvedtek fagyhalált. Valamennyi áldozat férfi volt, fiatalkorú nincs köztük. A 11 személy közül heten a szabad ég alatt hűltek ki, négyen pedig fűtetlen otthonaikban.

Mai hírek szerint már 26-an.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: hát nem tudom, olvastam igazi arisztokratákról, beszéltem valódi polgárokkal, igazi régivágású urakkal, és ők biza azt mondták, hogy nem kell eltartott ujj, nem attól úr az ember, hogy kényeskedve nyúl a csészéhez, és nem is attól, hogy otthon is decens kiskosztümben van:)
@dr. jenőke (jenőke): kb 300.000 ember é olyan lakásban ma magyaron ahol nincsen öblitéses wc, és nincsen rendes fütés sem.
@dr. jenőke (jenőke): ket nem érte utol a rezsicsökkentés. Akkor már tavaly megfagytak volna...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: a kevertség előny, főleg, hogy egy idő után őskutatásnál eljutsz a Tátrába.)
@Penivaldes: Rossz társaságba keveredtél. Az orbán családdal beszéltél már erről? :-))
@Penivaldes: Persze csak azután, hogy kivette a farkáról, a nadrágjából a kezét és letörölgetted a bő nyálat a kacsódról:-)
@V-PORT:
"Rogán: a Kúria a bankok oldalára állt"
Bakker...
Ezt akartam írni! :(
Genyac... :)

A sok fideszbuzinak fogalma van a JOGról?

Vagy marad a demagógia és a szánalmas magyarázkodás?
@Penivaldes: Mindig csak ezek az úri allűrök... a Kocsist persze senki sem kérdezi meg:-)
@Penivaldes:
Minden igyekezetem kárba vész, úgy látom. Már többször szóltam a magyar nyelv helyes használata érdekében. Ismét megteszem. Az igazi régi-vágású urak nem urak, hanem hölgyek.
A poszthoz: alapos gyanúból lapos tény lett, ennyi.

Nagy reményeket régóta nem lehet fűzni már az LMP-hez.
Az a hártya sem most szakadt be, csak most derült ki, hogy ama járat bizony nem járatlan...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

"Nem lehet mindenli kétmarokra szedő lány e kishazában. Vannak a természet által kevésbé bőkezűen ellátott kandúrok is:-)"

Mármint hogy egy darabbal rendelkezők, és nem a normális kettő fityegősök? :o)
@Csaknézek...:
Akkor most beszéljünk a koppantós cédulákról?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"A sok fideszbuzinak fogalma van a JOGról?"

Muszáj, hogy legyen, máskülönben nem tudnák ilyen hatékonyan kerülgetni... :oS
@Csaknézek...: A kétmarok, az az egymás tetejére rakott markot jelenti, nem a mogyorózást. Azt hagyjuk meg a mókusoknak:-)
@dr. jenőke (jenőke):

"Az igazi régi-vágású urak nem urak, hanem hölgyek."

Minden tiszteletem mellett jelzem: nem hallottam még ilyen megkülönböztetésről, sőt a köznyelvben főleg a férfiakra vonatkoztatva szokták inkább használni.

De természetesen elhiszem, hogy egykor így használták.
@Csaknézek...:

"A sok fideszbuzinak fogalma van a JOGról?"

Attól függ, ki van hatalmon.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

"Azt hagyjuk meg a mókusoknak:-)"

Jóvanna, nem akartalak kisebbrendűségi érzetbe taszajtani!

Nem a mennyiség a lényeg, eggyel is el lehet lenni... :o)
Nagyon gyorsan lekerült a címlapról... emlékezetfrissítőnek:

"Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó 2013.12.16. 09:21:19
Alakul a "kékborítékos" választás... a teherautón szállított választó fuvarozás már megvalósult. Lesz itt még 103%-os FIDESZ siker...

"Színes borítékban szavazhatnak az átjelentkezők

Index
2013. december 16., hétfő 07:59 |
Címkékboríték, színes, szavazás
Leragasztott, színes borítékban adhatják le szavazataikat tavasszal azok, akik a lakóhelyüktől távol szavaznak, ezzel a korábbi visszás jelenségeket akarják kiküszöbölni, mondta a Magyar Nemzetben megjelent interjúban Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője. A borítékok színéről ugyanakkor csak annyit tudni, hogy nem fehérek lesznek."

index.hu/belfold/2013/12/16/szines_boritekban_szavazhatnak_az_atjelentkezok/

Már csak a Békemenetet kell Hazafias Népfronttá átnevezni. És akkor Pozsgai visszatérhet a "gyökerehez"...
@Csaknézek...: Semmi frajd, csak szép magyar nyelvünk:-) Ezt én mondjam neked, aki csak nyelvel? :-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

"A borítékok színéről ugyanakkor csak annyit tudni, hogy nem fehérek lesznek."

Nyilvánvaló.
Lesznek narancsos borítékok.

A többi pedig láthatatlan színű lészen...
@Csaknézek...: Kék lesz az aranyapám... járt utat járatlanért... nem jellemző...
@Csaknézek...:
Nem tudom, miért urakra mondták/mondják. Az ő esetükben az öreg szivar is elfogadható.
Ne csak nézz, van más empirikus módszer is - a látványon kívül.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

"én mondjam neked, aki csak nyelvel? :-)"

Hát látod, ez az...
Nyelvel.

Nyelvvel sok mindent el lehet érni, és nyelvében él a nemzet is.

De ki nemzett, az nem nyelves tevékenységgel érte el azt vala... :o)
@Csaknézek...:

Alázod, alázod... Szerintem kaszával fog jönni! :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Szerintem kaszával fog jönni! :))"

Nem vagyok kaszarajongó, inkább a nedvesebb helyeket kedvelem. :o)
@dr. jenőke (jenőke): nos... igen. Hallom nagy köd van, és várom a Pintér sms-t, kinek az autójába is üljek:-)
@Csaknézek...:
Kapa, kasza, meg az apja ....!

@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Majom... izé... nyúúúúúl... vagy valami állat, na!
Igy'á inkább, kevesebb a gond veled!
Grant's játszik... :D
Navra a tankönypiac államosításáról:

"A beszélgetés nagyjából így zajlott:
Milyennek tartja a törvényjavaslatot?

Rossznak.
Önnel nem beszélt a miniszter előtte?

Nem.
Azóta sem beszélt vele?

Nem.
Miért tartja rossznak?

Sokféle gyerek van, sokféle tanulási út, nem fedi le a két tankönyv ezt a sokféleséget, személyre szabott oktatásra van szükség, ehhez a két tankönyv kevés.
Mit mondanak a frakcióban erről?

Nem akarok erről beszélni.
Mégiscsak Ön az oktatási bizottság feje.

De nem kívánok erről beszélni."

444.hu/2013/12/16/miert-allamositja-a-fidesz-a-tankonyvpiacot-nem-akarok-errol-beszelni/

Nem akar beszélni...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

"csak nem békaember vagy félállásban a Dráva mentén?"

A terem búráját, majdnem ráhibáztál!

Nem béka, hanem csődör, nem félállás, hanem felállás, nem a Drávában, hanem egy Szajnában, és nem mentén, hanem durrbele... :o)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Kapa, kasza, meg az apja ....!"

Na, most meggyőztél!

Nyúúúúúúl, mindent visszavonok! :o)
@Csaknézek...:

Pokorni az a Navra, de egykutya gerinc tekintetében.
@Orica Középföldi:

"Pokorni az a Navra, de egykutya gerinc tekintetében."

Tényleg.
Elnézést, és kösz a helyreigazítást.
@Csaknézek...:
Most is mondhatom, hogy kekec?
Szórakozz a nyúúúúúúúúúúúúúúllal!
Komolyan, semmi dolgod?
Izé... igyá, vagy valami...
@Csaknézek...:

Könnyű összekeverni őket, azonos sablonnal készültek:)
@Csaknézek...: hehhe... félrecsúszott a búvárszemüveg... lsd... Woody Allen vonatkozóját:-)
ezt a 4 percet 0-24-ben kellene nyomni a köztévében... nyíljon a paraszt szeme, kiket szavazott a parlamentbe.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Ennyi tetű, beszari, aljadék aljanép sehol sincs!

KÉPVISELŐ???

A SZAR szó szinonimája!
A KRETÉN szó szinonimája!

Szégyen a narancsbolsi csürhe és a hasonló ettársak!

Ennyire ciki narancsbuzi képviselőnke lenni??? :D
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

unter aller Kritik

le kellett feküdnöm, de nem azért mint Surdának - mert nem le, hanem kurvára felment a vérnyomásom, baszki kandeláber-díjas mindegyik
@simple observer 1.0:

Sukoró és ezek után mégis mit gondol a 'Vezényló ügyvédje',tisztességről a pártjáról,önmagáról, ellenzékiségről?
Lassan mindenki hány már tőle.Megy a levesbe Ő és kis csapata is tavasszal!!!

@GeoCracker:
Nem mintha balfaszból hiány lenne bármelyik oldalon...

Toroczkai az 'első zsenge'!Lesznek még vidéken nagyobb meglepik is!!
@gazoló: Nem. Hülyék mind a két oldalon vannak....
Torczkai azonban nem biztos, hogy ott lenne ahol, ha 2006-ban "megkínálják" egy pár milliós büntivel.
De az sem oldaná meg a ma bajait.
Aminek konzerválása Orbán és Vona elemi érdeke.
@Habakuk999: "Oszt azok az áldott magyar emberek mééé flancoltak a switzenfrannal?"

Hogy mivel???? Amint azt már Rodeo is többször kifejtette és mindenki által ismert, ott minden volt csak svájci frank nem. :)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

"ezt a 4 percet 0-24-ben kellene nyomni a köztévében... nyíljon a paraszt szeme, kiket szavazott a parlamentbe."

Igaz.

Megnéztem, "gyönyörű"...
@GeoCracker: Nézd azon nem csodálkozom, hogy a fősodor visszafogottan kezeli a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, Toroczkai László győzelmét az ásotthalmi polgármesteri posztért vívott választási harcban. Szinte csak az alaphír kategóriában jelenik meg az esetről egy rövidke tudósítás, viszont ismételten nyilvánvalóvá vált, hogy a struccpolitikával, az elhallgatásokkal, a társadalmi problémák szőnyeg alá söprésével már nem lehet a felszínen maradni a magyar közéletben és belpolitikában. Toroczkai megválasztása egy olyan összetett jelenség, amelyet több szempontból is elemezni kell, de a legfontosabbakat már most leszögezhetjük: 23 évvel a csillagváltás után a liberális demokrácia teljes kudarcaként és az erős, gondoskodó állam iránti igényként a társadalom egyik legnagyobb problémája, a közbiztonság kérdésére adott határozott, radikális válaszként értékelhetjük, hogy az ország ötödik legnagyobb kiterjedésű községe a nemzeti radikális mozgalmárt és politikust, Toroczkai Lászlót juttatta a polgármesteri székbe.

A csőcselék vezérének kikiáltott Toroczkait az egyszerű, hétköznapi emberek a rend megtestesítőjeként látják viszont, és megválasztásával azt is jelzik, hogy az emberek mindennapjainak boldogabbá, jobbá tétele felülír minden ideológiát és politikainak mondott hovatartozást.

Mit is jelent Toroczkai győzelme? Egyértelműen azt, hogy a hatalmon lévőknek és a magukat demokratikusnak nevező ellenzékieknek egyszerűen rá kell jönniük: politikai zsákutca egész eddigi tevékenységük. Magyarország nem a megfelelés-kényszeres, nemzetinek mondott politizálásával, hanem egyértelműen a Fideszen túli kérdések megválaszolásával és a problémamegoldásokkal kíván újraépítkezni.
Nem tudok jó szívvel mást mondani: ez az ország elveszett. Nem tudja kikerülni a katasztrófát. Értelmisége és demokratái korrumpálódtak, kiveszett a szolidaritás, mindenki a diktatúrában való boldogulását és túlélését keresi. Elveket nem ismernek, áldozatot hozni nem akarnak. Ehhez találnak ki olyan hazugságokat, hogy majd megnyerjük a választásokat, miközben ez is csak olcsó képviselői kenyérharc. Ellenzéki pártjaik személyes ambíciók és a Fidesz játékszerei. Ma sem fogták fel, mekkora a veszély. Amikor még lehetettt volna, nem üvöltöttek. Amíg volt jog, nem használták. Egyetlen erős és szilárd politikai erő létezik, és azok a nácik. És az erő sokakat vonz. Orbán pártja is gyenge és törékeny, mert a belső diktatúra és elnyomás, a belső félelem és függőség erodálja őket. Már csak a pénz és a félelem tartja egyben a csapatot, a rablott holmi. Egy nem alvó, beteg, szétesett félalkoholista és disznózabáló diktátor vezeti őket, aki csak akkor nyer újra erőt, ha veszélyt érez vagy ellenséget lát. Magyarország a világ nevetségének tárgya, lakosainak börtöne, de egy időzített bomba is. Egy tragédia.
Toroczkai megválasztása egy borzalom. Talán fel sem fogják, mennyire az. Azt pedig különösen nem, amit ez előre vetít. Mindennél többet elmond erről a népről, hogy egy ilyen ember a közéletben szerepelhet és még meg is választják. Az ország egyetlen liberális pártjának helyi emberei is rá szavaznak. Az indok: mert változást ígért. Ezeknek az embereknek elment az eszük, ha valaha is volt. A DK pedig csak a helyi vezetőjét rúgja ki, aki nyíltan kiállt a náci mellett. A többi Toroczkaira szavazó maradhat. Nincsenek szavak.
Ma már ott tartunk, hogy csak Orbán tudná ezeket megállítani, de elkészett, ezt már ő sem teheti meg. Saját bázisa fordulna ellene. Ha Alkotmányt el tudnak törölni, náci pártot is be tudnának tiltani. A kuruc.info bezárásához nem kellene más, mint előzetesbe helyezni a szerkesztőket. Nem Washingtonban kell keresni a felelősöket, hanem a magyar parlamentben. De nincs erre semmi szándék. Ez már egy egyirányú utca, amelynek a végén a halál jeges szele vár.
Aki tud, tényleg menjen el. Mentse magát és főleg a gyerekeit. Ennek most már végig kell futnia egészen a szakadékig. Még csírájában sem látszik olyan politikai erő, amely egyáltalán a katasztrófa utáni romok eltakarítására képes lenne. És hol vagyunk még attól?

nepszava.com/2013/12/velemeny/bartus-laszlo-toroczkai-for-president.html
@gazoló:

"Megy a levesbe Ő és kis csapata is tavasszal"

Azert erre meg ne vegyel merget!

Ha a jelenlegi helyzet erdemben nem valtozik, akkor lesz egy inkabb 60%-hoz kozeli reszvetel. Ez ugye 5 millio (+/-) koruli valaszto. Ez egy 250000-es kuszobot jelent. A meresek alapjan (legutobb a Median 2%-ra merte az LMP-t, ami ugy 150000 szavazot jelent) tehat, ha "valaki" megtamogatna az LMP-t ugy 100-150 ezer szavazoval, akkor a kuszob megugorhatova valna a szamukra.

Es ez a megtamogatas nem egy hulyeseg!

Az LMP bejutasaval bentlenne Ofelsege ellenzeke, amely eddig is latvanyosan parirozott.
Parlamenti reszveteluk, egy meginkabb elaprozodott ellenzeket eredmenyezne. A varhatoan 4 ellenzeki frakcio (MSZP, Egyutt-PM (1-2 frakcio?), DK es a Jobbik) mellett lenne egy otodik is.
Az LMP bejutasaval az egyutt es a DK 1-1, mig a szocik es a nacik 2-2 listas mandatumtol esnenek el. Ami egy 200 fos parlament eseten nem tunik nagy kulonbsegnek, de ha figyelembe vesszuk, hogy a ket kisebbnek 5-7 listas mandatuma szulethet, a szociknak se sokkal tobb 30-nal, akkor bizony mar fontos lehet az az egyetlen mandatum is. Nem beszelve az azzal jaro partamogatasrol...

Ha a Fidesznek tutira meglesz a 2/3, vagy eppen tutira nem, akkor egy 3%-nyi szavazo atiranyitasa a Fidesznek meg sem kottyan. Sem szavazatszamban, sem szervezesi teruleten.

A Fidesz lathatoan felkeszul arra is, ha nem lesz 2/3-a. Ha az utolso hetek mandatumbecslesei 60% kornyekere, vagy ala hozza oket, es netalan meg romlo tendencia mellett, akkor az a 3% meg siman belefer nekik. Raadasul ez kozel sem jelent 3%-os mandatumarany csokkenest! Sot sokkal kisebbet eredmenyezne.

A logisztikai levezenylese sem lenne hallatlan kihivas. 10-20 ezernel nagyobb telepuleseken, ahol az LMP erosebb, mint videken, csak kicsit kell radolgozni az LMP szavazataira. S minthogy meg a nagy varosok is, mint az en esetemben Miskolc, megvannak tamogatva kis falvakkal, amik azert biztositjak a valasztokerulet fideszesseget, az ellenzek jelenlegi helyzetet figyelembe veve, ezt a mennyisegu kieso fidesz-szavazatot ki lehet gazdalkodni.
megint besokalltam, és nem először, elegem van ebből az országból, különösen a faszparaszt politikusokból...

Kegyelemdöfés, a jogbiztonságnak, a magántulajdonnak, az oktatásnak, egy normális társadalom esélyének:

Súlyos milliárdokat fizetünk az újabb államosításért

Tízmilliárd forintba kerül és komoly kockázatai vannak a tankönyvkiadás államosításának. A minisztériumok figyelmeztették a kormányt, azonban a Miniszterelnökség szerint vállalni kell az áldozatot - derül ki egy kiszivárgott kormány-előterjesztésből.

hvg.hu/gazdasag/20131216_Sulyos_milliardokat_fizetunk_az_ujabb_all

-------------------------

Most majd az állam megmondja, mi a tisztességtelen

A kormányt és a kormánypárti frakciók illetékeseit is meglepte a Kúria hétfői jogegységi döntése a devizahitelekről (mely kimondja, hogy a kockázatot az adós viseli), sokkal konkrétabb iránymutatásra vártak több kérdésben is. A forrásaink szerint a "gyenge és tartalmatlan" határozat után várhatóan a kormány, és a parlament hozhat törvényt arról, mikor minősül egy szerződés tisztességtelennek.

hvg.hu/itthon/20131216_Kura_devizahitel_kormany_Fidesz

------------------------------------

Az EU-hoz képest kétharmadosak vagyunk
2013. december 16. 16:00

Tavaly a magyar gazdaság fejlettségi szintje az Európai Unió átlagának 67 százalékát tette ki - derül ki az Eurostat számaiból. Az EU statisztikai hivatalának adatai szerint az utóbbi 10 évben alig volt felzárkózás: ezalatt az egy főre jutó GDP tekintetében négy ország is utolért, illetve lehagyott minket.

www.portfolio.hu/gazdasag/az_eu-hoz_kepest_ketharmadosak_vagyunk.2.193047.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
tessenek megőrizni a nyugalmokat. más úccse marad.
MagyarLeaks: így államosították a tankönyvpiacot

Az atlatszo.hu birtokába került a vasárnap benyújtott, a tankönyvpiaci teljes államosítására irányuló törvény egy tervezete a hozzá kapcsolódó előterjesztéssel együtt. Úgy tudjuk, hogy ez a kormányhoz benyújtott előterjesztés szövege. Közzétesszük, annál is inkább, mert a javaslatnak társadalmi egyeztetése nem volt, sőt, amelyik érdekképviselettel elsősorban egyeztetni kellett volna, azt a törvény nemes egyszerűséggel megszünteti.

atlatszo.hu/2013/12/16/magyarleaks-igy-allamositottak-a-tankonyvpiacot/
@vitéž munkášőr: Akármennyire is ciki de Toroczkai társadalmi programot hirdetve nyeri el egy település lakói döntő többségének szimpátiáját, írja felül az ideológiai megközelítéseket és a politikai hovatartozások kérdését, és példázza azt, hogy Magyarország milyen irányba szeretne továbbfejlődni. Mert lehet különböző értelmiségi, jobbos-balos műhelyekben ideológiákat és elképzeléseket gyártani, az élet mindig rácáfol az elméleti politizálásra, és arra, hogy nem a rend, az igazi társadalmi-szellemi alapegyenlőség alapján próbálnak politikai erők programokat készíteni és nyújtani.

Lehet prolizni az ásotthalmiakat egyik oldalról, lehet fasisztázni, nyilasozni Toroczkait a másikról, a társadalmi élettől elrugaszkodott, az emberi lét alapszabályait felrúgó nézetek, megtévesztő ideológiák csak ideig-óráig befolyásolhatják az emberek érzelmeit. Toroczkai győzelme kifejezi azt az emberi vágyat, hogy eltűnjenek a borzasztó társadalmi különbségek, az embert a munkája és tevékenysége alapján becsüljék meg, és idejét a családjára, a saját és a szűkebb-tágabb közössége boldogulására, s nem pedig az állandó rettegésre és félelemre alapozhassa.
.
Elképzelhető ilyen párbeszéd?

- Tóni itt van ez a szöveg az előzetes fogva-tartásról, hogy legyen életfogytig is tartható, mond el ...
- Igenis főnök, megyek is főnök!
- Tóni itt van ez a szöveg a bíróságok és a devizahitelesek problémájáról, mond el ...
- Igenis főnök, megyek is főnök!
.
.
- Tóni, te az utóbbi időben annyi hülyeséget összehordtál, hogy sem országgyűlési képviselő, sem polgármester nem lehetsz... Tudod mit, menj a francba...
- Igenis főnök, megyek is főnök!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Toroczkai győzelme kifejezi azt az emberi vágyat, hogy eltűnjenek a borzasztó társadalmi különbségek, az embert a munkája és tevékenysége alapján becsüljék meg, és idejét a családjára, a saját és a szűkebb-tágabb közössége boldogulására, s nem pedig az állandó rettegésre és félelemre alapozhassa"

ne haragudj Géb, de ha te ezt komolyan gondolod (mármint, hogy ennek van bármi "emberi" és közösségi valóságalapja) akkor baromi nagy gondok vannak nálad sub tonzura
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Baszki!
Te, meg én vállalunk itt max. áldozatot, nem ez a faszparaszt narancskurva csürhe!
Életükben nem dolgoztak olyant, ami egyetlen adóforint bevételt is teremtett az államnak.
Miről ugatnak ezek a tetvek?
Mégis csak körül kell nézni külföldön, oszt az adókat fizesse helyettünk a nyugdíjas, jobbikos és cigány népesség. Csókoltassuk őket...
Nocsak, még a végén a témáról kezdünk beszélni azaz: milyen a politika most és hogyan nézne ki másképp.

Ennek mondjuk több értelme lenne, mint összeállni "az ezígy"-el a zelmúthúszas, kétbites -ők vagy mi- egy tyúk értelmi képességét sem meghaladó politikai komplexitással rendelkező elittel amibe Fabius is végül beleszerelmesedett.

De min. úgy viselkedik...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: van még valami abba a hunhires cikben, amit nem másoltál ide? legyél már túl rajta! ne keljen már 10 percenként hánynom tőle!
Orwell "divatba jött":

Törölték a hivatalos észak-koreai hírügynökség anyagainak 99 százalékát.
Észak-Korea törölte állami hírarchívumának 99 százalékát – írja a brit Telegraph. Hétfőn nagyjából 35 ezer cikk tűnt el a koreai állami hírügynökség archívumából, hasonló sorsra jutott az országot vezető munkáspárt lapjának 20 ezer cikke is.

A lépés eredményeként a hírügynökség archívumában októberi a legrégebbi cikk, korábbról csak néhány cikk maradt fent, amelyek Kim Dzson Un tetteiről szólnak. Az ország nagy eseményeiről szóló híradások is megsemmisültek, így például nem maradt meg egyetlen anyag sem a 2011-ben elhunyt korábbi vezetőről, Kim Dzsong Ilről sem."

www.origo.hu/nagyvilag/20131216-kim-dzsong-un-eltorolte-eszak-korea-multjat.html?sec-1
@dr. jenőke (jenőke): a harmadik, kizárt dolog! simán megoldaná, arc vesztés nélkül!
@vitéž munkášőr: Menj le Ásotthalomra és kérdezd meg az embereket. :)
@magándemokrata: Én meg nyugodtan hányhatnék a Bartus féle szösszenettől, de mivel demokrata vagyok mint te is ugye, így képes vagyok meghallgatni az ellenvéleményeket is. Amúgy meg attól, hogy homokba dugod a fejed, a valóság ugyanúgy tovább dübörög körülöttünk.
@Csaknézek...:
Látszik, nem érted! :((
A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT!

Adjuk oda nekik Piktort, tényleg, minden rosszindulat nélkül mondom...
Nekik már úgyis mindegy, mi meg csak nyernénk! :)
Komolyan, inkább egy jobbikos pöcs is legyen inkább akár ... akármi ebben az országban, de egy ilyen fideszköcsög NE!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te megkérdezted őket? vagy ezt jelentette a Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda?

amennyiben tényleg így gondolnák, kíváncsian várom a pozitív fejleményeket a betyárlaborból
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha hányingered van, magadat hibáztasd! ilyenek ezek a libsi blogok! szerinted innen miért nem járnak az általad favorizált blogokra? tudod nem szeretnek, nem akarnak hányni! de te, tudjuk mártir vagy! neked olyan sokat kell itt tűrnöd, ha valami nem tetszik nem járok oda! ha látom, hogy a szöveg alatt link van akkor elöntöm, hogy érdekel-e! én hülye elkezdem olvasni a kis beirásodat, mert nincs ott link, olvassam a véleményed, mindig át.aszol!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nekem egy-két évvel ezelőttig fogalmam se volt róla például, hogy ki az a Bartus. aztán egyre többször láttam, hogy szarszeplőt kapnak és hisztérikusan hörögnek tőle a mandineres jaffershitnyikek - mondanom sem kell, hogy kedvet kaptam az írásainak tanulmányozásához, jó szívvel ajánlom neked is. még az antidogma.hu is vett át cikket tőle, gondolom azt a portált te sem veted meg

www.antidogma.hu/node/2847
- Fej vagy írás?
- Fej.
- Fej!... akkor ma este te pucolod a krumplit, én meg a gyereket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te Gab, most félrenyeltem a durva sóval szórt nemzeti ropit, pedig sörrel lazítottam az állagát és csukamájolajat is kanalaztam hozzá, elősegítendő a reggel aktuális zökkenőmentes távozását.

Vitéz Thorottszkay von Totenkopf Ulászló polgármesterré való kinevezésével kapcsolatban azt írod:
„megválasztásával azt is jelzik, hogy az emberek mindennapjainak boldogabbá, jobbá tétele felülír minden ideológiát és politikainak mondott hovatartozást.”
Ja, és ezt pont neki fogják köszönni… Persze ki tudja, lehet még a dologból valami és a hit ereje sok mindenre képes. Nézd csak meg Sipit, Ő erősen bízott abban, hogy egyszer jogállamban fog élni és tessék: valóra vált az álma. Szóval Thorottszkay-ba is érdemes bizalmat fektetni, talán beváltja a hozzá fűzött reményeket.

A megválasztásával kapcsolatban az a véleményem, hogy egyáltalán nem a liberális demokrácia kudarca iránti csalódottság juttatta a „nemzeti radikális mozgalmárt és politikust”, Toroczkai Lászlót a polgármesteri székbe, hanem az elmúlt huszonhárom év mindenkori politikája iránti csömör. Vigyetek már ti is el egy jókora szeletet a balhétortából!
Az eredményt nem kell misztifikálni, abból legfeljebb a fidesz vonhat le a számukra nem túl hízelgő következtetéseket.

Milyen arányban is nyert a dzsobbikos? Volt baloldali jelölt? Nem volt. Aki vette a fáradtságot és tele van a töke a fidesztől, az szavazott amoda. A protest szelleme rég óta kísért errefelé és ismét kigyütt a palackbúl. Lehet, én hülye vagyok meg nem is értek hozzá, de szerintem nem olyan bonyolult ez.
Lófaszt ajnározzák arrafelé ennyire a dzsobbikot és ezt veheted tapasztalatnak is, rokonaim vannak arrafelé akiktől hallok ezt-azt.

Ne érts félre, az rendben van, hogy a fidesz a legszebb emléke legyen az újpalotai hőerőmű kazánjának, de bazmeg helyette a dzsobik??
Nemá…
@Knósszosz:

Vitéz Thorottszkay von Totenkopf Ulászló

XDDDDDDD

padló
@magándemokrata:
Nézd! Neki is, mint minden rendes kurvának, meg kell dolgoznia a pénzéért!
Persze, ha valaki vevő az "árujára"...
Én ezért nem vagyok hajlandó olvasni.
@Knósszosz:
Mindezt röhögés nélkül?
Ne... Még ha humornak szánná... de ez komolyan gondolja! :(
Baszod egykomám, inkább igyunk, a jobbikos faszkalapoknál már csak a cocik hülyébbek...
@Knósszosz: "egyáltalán nem a liberális demokrácia kudarca iránti csalódottság juttatta a „nemzeti radikális mozgalmárt és politikust”, Toroczkai Lászlót a polgármesteri székbe, hanem az elmúlt huszonhárom év mindenkori politikája iránti csömör."

Azzal kapcsolatban vannak esetleg ötleteid, hogy az elmúlthuszonban regnálók (köztük elég sok ballib) miért nem tudott egy épkézláb országot felépíteni, amibe te is én is bíztunk??? Remélem nem akarod ezt is a náci nyakába varrni??? :)

Egyébként azon mindig jót röhögök, amikor a mostani jobbereket mondjuk egy Totenkopf harcoshoz akarod hasonlítani. Hol vannak ők pld. attól a katonai kvalitástól??? Ne má... :)
@vitéž munkášőr:
Ez jutott eszembe a harcos rovásírás suszterról...
@Knósszosz: Amúgy én abszolút elfogadom, ha neked nem szimpi a dzsobbik, nekem sem mindenben az. De most gondolj bele, mekkora töketlenkedés kellett ahhoz a nagyon "felvilágosult" politikai elitünktől, hogy már egy Toroczkai is polgi tud lenni? :) Ez sokkal inkább a korábbi hatalmasokra (MSZP+SZDSZ+MDF+FIDESZ,stb.) nézve szegénységi bizonyítvány és nem mondjuk a jobbikot illetően. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Gábris, hagy kérdezzem már meg: hány települést vezet eddig Jobbik-os polgi vagy testület? És milyen sikereket értek el, amely arra utalna, hogy jobban csinálják, mint a többi?
Komolyan kérdem.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
De mekkora hülyék!
Akkora az összefogás, hogy jelöltet sem indítanak. Ez aztán a kiállás azok mellett, akiket állítólag képviselnek. Elmennek a jó büdös francba!

Tényleg, igyunk inkább, mit javallasz?-:))
@vitéž munkášőr:
Nem tűnik rossznak, de nekem nem volt jó tapasztalatom vele, amikor vettem belőle.
Maradok a Pilsner Urquelle-nél. :D
Amióta a Staroprament elszarták Bőcs-ött...
Viszont nemrég volt a boltban olyan Staropramen, amin volt egy kis cimke még, "IMPORTED" felirattal... csehektől jött, NA, AZ JÓ VOLT!!!
@magándemokrata:
Kikezelik belőle... pénzért... evégre... :D
@Knósszosz:
Skót malátapárlatot... abban nem csalódok!
Legfeljebb cseh komlólével meglocsolva...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jaja, ezt már kicsámcsogtuk. itthon én se veszek Laškot, de szerencsére a legközelebbi szlovén bolt mindössze 20km
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Két hozzászólásodra:
A 23 évből egy nem csekély szeletet igen is a nácik nyakába varrok. Ahogyan a coccialisták, a szabadelvűek és a sehová sem sorolható kereszténykleptokratáknak is.

A totenkopf jelzőt lehelletnyi finom utalásnak szántam, nem mint tényt említettem, bár kurva veszélyes az az ideológia, amely mentén politizél ez a seggfej (is), abból még ez is el és kisülhet. Na, az nem lesz lacipecsenye, pedig Thorottszkay és vityáz is...

"De most gondolj bele, mekkora töketlenkedés kellett ahhoz a nagyon "felvilágosult" politikai elitünktől, hogy már egy Toroczkai is polgi tud lenni? :)"
A tökénél kaptad el, ebben sajnos igazad van. Én nem csak a jobboldaltól hányok, bőven ad rá okot a másik is, talán világos abból, amit írtam. Viszont azt a szegénységi bizonyítványt én a magam részéről hitelesítem a dzsobbik részére is.

Egy annyuk vót ezeknek mind... bazmeg
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Kösz!
Egyik sincs, viszont van friss üde rozém, két palackkal. Villányi, kaptam. Isteni és olyan, mintha szénsavas lenne diszkréten, pedig nem. Itatja magát, csak dönti magába a deli(n)kvencs, bezony!-:O
@Knósszosz: még egy adalék: de genere Tóth'enkopf!
"Varga: nincs megoldás az áfacsalások felszámolására

Az Adó Online-nak (www.ado.hu) adott interjúban az elnökhelyettes kifejtette: az adóhatóság évente körülbelül 500 milliárd forint adóhiányt állapít meg, és hiába találnak minden évben egyre nagyobb adókülönbözetet, a csalások volumene is folyamatosan nő.

A felszámolás alatt álló cégek összesített áfatartozása nagyjából 300-400 milliárd forint, ami vélhetően soha nem folyik be, de az egész Európai Unió küzd az áfacsalással – szögezte le.

Varga Árpád az internetes lapnak elmondta: a NAV négyezer revizora nem csak az áfát ellenőrzi. Havonta 100-110 ezer bevallás érkezik a hatósághoz, ebből 40-45 ezerre különösen figyelni kell, mert vagy visszaigénylést, vagy átvihető követelést tartalmaz."
valakiblogja.wordpress.com/2013/12/16/varga-nincs-megoldas-az-afacsalasok-felszamolasara/

Persze, hisz micsoda üzlettől esnének el "egyesek".
Szerintem ha én azt mondanám egy ügyfelemnek, hogy "nincs megoldás a problémájára", holnaptól...

Szánalmas állami alkalmazottak... Egyszerűbb a kifogásokat keresni.
Az ilyennek a legelőn a helye, terelgesse a birkákat.
@Csaknézek...:
Te se szeretnéd, tezsvír?
Nem csodálom.
@Knósszosz:
Villányi???
Na bazz!!! Jól hangzik, ám egyen, hagyom magam... :)
@Knósszosz:

"kereszténykleptokratáknak"

:o)))

Baszki, formában vagy! :o)
@DarthVader: csak ne a 170 lelkes Hegyháthodásszal jöjjön, ahol 120-an 70 és a halál közt vannak. 64 vármegyés csávó a polgi

www.hegyhathodasz.hu
@vitéž munkášőr:
Fordíts kedves melós security, fáradt vagyok...
@Knósszosz:

"Te se szeretnéd, tezsvír?"

Szeretné a faszomse!

Vagy azonnal mennék a búsba (ami ettől függetlenül sem lehetetlen, hogy a tekergős redva essék ebbe a nyomoronc országba...), vagy tiszteletbeli, örökös cigányzsidónak vallanám magamat.
@Knósszosz: eredetileg Tóth László néven jegyezték a kedves szülei
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" a fősodor visszafogottan kezeli a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, Toroczkai László győzelmét az ásotthalmi polgármesteri posztért vívott választási harcban."
Főaosron a Fidesz-médiát érted? Lehet. Nem láttam az m1 hiradót. De elhiszem Neked.

"elhallgatásokkal, a társadalmi problémák szőnyeg alá söprésével már nem lehet a felszínen maradni a magyar közéletben és belpolitikában."
Valami iylesmit írtam a multkor magam is, ha jól rémlik. A Jobbik, illetve a holdudvara valós problémára ad fasisztoid álmegoldásokat

"a liberális demokrácia teljes kudarcaként "
A teljes kudarc nem a liberális modellre vonatkozik. Pont a liberalizmus és az egyenlő jogérvényesítés okán kellett volna szétkergetni a hugyosokat, és után a Turul-klubnak kiszámlázni a teljes területrehabilitáció költségét. A szólásszabadsággal való élés nem lehet ugyanis visszaélés. A Nagy Őszi Pisis Forradalom résztvevői viszont visszaéltek vele.

"és az erős, gondoskodó állam iránti igényként "
Mondja ezt Orbán és a vele baráti Vona és csatolt sleppjeik? Aki szétver minden öngodoskodási lehetőséget, piaci szabályozást, bírói függetlenséget? Ne viccelj?

"a társadalom egyik legnagyobb problémája, a közbiztonság "
Ez igaz. De erre nem a hungaristák, ultrák "cigány vagy, dögölj meg" tipusú válasza az adekvát válasz.

"A csőcselék vezérének kikiáltott Toroczkait "
Az volt 2006-ban. Nem én mondtam, hanem az ultrák. Ha nem tetszik, akkor beszéld meg a B-középpel.

"Mit is jelent Toroczkai győzelme?
"
Qrva nagy ellenzéki töketlenkedést.
@vitéž munkášőr:
Szlovén...
Cseszed...
Az osztrák bót 13 km, a szlovák 15 km. Mégis mocsok ritkán járok arra... Pedig sörügyileg többet kéne....
@vitéž munkášőr: Valószinüleg azért mert az ősei között egy szlovák sem volt....
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: az osztrák nekem is 13! hát a butítva drágított sörök korában muszáj lesz neked is meghoznod ezt az áldozatot
@vitéž munkášőr:
Tegnap még ezt írtam a demagogisztáni naplóban:
"Amikor a kormány-kampány további pénzkiáramlásokkal akar megnyerni tömegeket, vagy leszerelni elégedetlenkedőket, akkor tulajdonképpen miből is? Újabb hitelekből? S amennyiben megnyerik a választásokat, akkor a nyilvánvaló hazugságot mivel fogják ellenőrizni? A gárdákkal? Amennyiben pedig elvesztik a választásokat, és a lerakott aknák robbannak, akkor? Csak nem arra számít a mai hatalom, hogy másfél év múlva amúgy is az utcán fog eldőlni a kormányzás?"

Azóta a végére megkaptuk a választ: D E ! !!!!!
@GeoCracker: főképp, ha még azt is hozzávesszük, hogy őseink anno a szlovákon kívül minden rác, krobót, vend gyüttmentre is egy pillanat alatt rádobták a tót jelzőt...
@vitéž munkášőr:
Bacca keselyű!
Legfeljebb mártíromkodunk...
Azért még találok néha (kutyafuttában, kis boltokban, vagy a Lidl-ben) jó söröket, igaz, néha nem olcsó.
De hát a Pártért ezt az áldozatot is meghozza az ember!
@GeoCracker: én is tartok tőle, hogy lesz itt argentin tango kecskefudára
Kicsit túl van ez ragozva. Ennek a népnek kell még egy kis Jobbik-hatalom, mert különben soha a retkes életbe' nem fogja fel, mi a náci, és mitől az. Meg kell tapasztalnia, hogy a nácik alatt milyen is. Ja, hogy kellemetlen lesz? Az. de hát a kijózanodás is elég szar érzés, legalábbis azon kevés alkalmakkor, amikor részem volt benne, erősen megviselt voltam, és szégyenkeztem. Ez lesz itt is, csak lesz egy kis bibi, hogy bár a kijózanodás meg fog történni, már nem lesz, aki normális országot csináljon. De kijózanodás nélkül se lesz soha normális ország. Hát, ez van. Nagyapáméknak meg kijutott két háború, meg két forradalom. Egyik után se gondolkodtak. Ilyenek vagyunk. Genetikailag.
@Knósszosz: Gondoljatok bele az eredmény talán mégis mutathat valamit abból, hogy egyes helyeken milyen potenciál lehet a csak-ne-a-Fidesz konstrukcióban, azaz a baloldali és a radikális jobboldali ellenzék összefogásában, amit még 2011-ben az azóta már az Együtt-PM színeiben politizáló Karácsony Gergely vetett fel.
@Csaknézek...:
Cigányzsidó-ó-:)
Szóval ákkor üdvözöllek drágá tezsvírem, té vágy ázs á hágyományörzső helyi lákos, áki mezsúzsát szögel á fődbe vájt lákhándija ájtájáára?

Reggel igyunk egy ándu-t, Te, lokálputrióta!!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szerintem pártokon felül támogasd 20% MWST-el az osztrák államot!
@vitéž munkášőr:
Ennyire nem mélyedtem bele a családfakutatásba, kösz!!
@DarthVader: Nem tudom de ez is hülyeség. Kérdezz meg olyan polgárokat akik most épp jobbikos vezetésű községben élnek. (Tiszavasvári, Gyöngyöspata, Monorierdő, Tuzsér félig-meddig Érpatak és most mondjuk Ásotthalom).
Túl van ez lihegve és pont arról írtam, hogy a valóság sokkal egyszerűbb mint a média hörgései és hisztériakeltése.
@DarthVader: Bartus friss írása pont ezt vesézi ki
@vitéž munkášőr: Mert idegenül beszélve kapáltak, azéééé :-)
@Knósszosz: nekim is csak a madarak csiripelték, de lekádereztem: igaz
@GeoCracker: nagyjából pont. meg az üvegtáblát is krákogva szidták törés után
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az apádnak a füle jelenti azt, hogy egy Isten háta megetti kis falu milyen polgármestert választ.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: húhh, megnyugodtam, hogy az érpataki fuckin' moront kihagytad
@vitéž munkášőr: Ez a Bartus egy hülye. Mondjuk aki a Hit maszlagját is benyalta, az mindenre képes. Van olyan erő, ami képes Magyarországon egy normális országot berendezni, csak észre kellene venni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Fogy, nagyon fogy...
Amúgy mi a véleményed:
www.halaszkertvendeglo.hu/

Olyan a kaja, amilyen a hely a képeken?
Máshol is láttam, szóóval?
Az étlapot átnéztem és a második szivacsot veszem ki a pofámból, tök átázva.
Ne kímélj!
@vitéž munkášőr:
Énnemtuttam, de mondjuk a legkevésbé érdekel.
Persze nem a Te infód, érthetően.-:)
@vitéž munkášőr: Sajnos Bartus szemüvege erősen korlátozza a valóságérzékelést (is). :)
@salytóskifli: ezt már sokszor hallottam (mármint, hogy hülye). annál jobban érdekel, minél inkább matricázzák. és hülyeség híján azt vettem észre, hogy a mondanivalója 80-90%-ával azonosulni tudok, szóval hajrá
@Knósszosz: engem is csak Toroczkó diszkrét bája fogott meg ebből a sztoriból - kicsit bryndzaszagú volt
@Knósszosz: Mi itt voltunk néhány hete. Szerintem neked is bejönne a perzsa kaja. :)

www.shirazetterem.hu/#
@Orica Középföldi:
Jól elment az idő, alig egy óra maradt a napból.
Ma majdnem teljes hosszában bejártam az Üllői utat. Nem sok fát láttam, illetve lehetne sokkal több is.
Jó éjt, üdítő álmot!

Kosztolányi Dezső: Üllői úti fák
Az ég legyen tivéletek,
Üllői-úti fák.
Borítsa lombos fejetek
szagos, virágos fergeteg,
ezer fehér virág.
Ti adtatok kedvet, tusát,
ti voltatok az ifjuság,
Üllői-úti fák.
Másoknak is így nyíljatok,
Üllői-úti fák.
Szívják az édes illatot,
a balzsamost, az altatót
az est óráin át.
Ne lássák a bú ciprusát,
higgyék, örök az ifjuság,
Üllői-úti fák.
Haldoklik a sárgult határ,
Üllői-úti fák.
Nyugszik a kedvem napja már,
a szél busan dúdolva jár,
s megöl minden csirát.
Hova repül az ifjuság?
Feleljetek, bús lombu fák,
Üllői-úti fák.

.

Szép almokat azoknak akik aludni térnek, lekváros rántottát az ébredezőknek.
@salytóskifli: melyik erőre gondolsz, felveszem a szemüvegem
@vitéž munkášőr:

Szemüvegben gondolatolvasó leszel?
Ezt még nem próbáltam:))
@Orica Középföldi: csak reménykedtem, hogy Yoda leszek Erő dolgában
@DarthVader:
Ld. Gábriel monológját a Constantine -ban :-(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"ha én azt mondanám egy ügyfelemnek, hogy "nincs megoldás a problémájára", holnaptól..."
na de te a piacról élsz.
azok meg az akol-meleg költségvetésből:(((
@Orica Középföldi:
Üllőre mentem, de nem gyalog. Ha gyalog mentem volna, akkor a szombati ebédre talán odaérek.
@vitéž munkášőr:
Bocs, főzőcskében voltam épp.
Torockóban is bryndza a tuti?
Én a szlovák rokonoknál ájultam bele, azt nem tudtam, hogy arrafelé is. Mondjuk, ott nem jártam sosem.
@Knósszosz: ott is karmolják a juhtúrót, csak nem jut eszembe, hogy hívják szőrtalpul
@dr. jenőke (jenőke): Különösen a "related news" az érdekes:)

2 Origo, a többi MNO hír :)
@vitéž munkášőr: Ásotthalom az ásotthalmiaké

Toroczkai szerint a településen jobb- és baloldali is egy dolgot akar: fejlődést Ásotthalomnak. Szerinte a pártpolitika nem érdekli a falu lakóit.

mandiner.hu/cikk/20131216_asotthalom_az_asotthalmiake
@vitéž munkášőr:

" szőrtalpul "

Ejnye:)))))))))))))))
Leesett a szemüvegem a röhögéstől:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Már múltkor láttam ezt, szóval némiképp genya vagy!-:)

Ez nekem belefér a zaba iránt érzett olthatatlan vágyaim közé, viszont ettem egyszer egy indiai kaját... egy hétig nem volt étvágyam utána. Nem biztos, hogy az étel volt a hibás, lehet, hogy az alapanyagok, de egy biztos: kurva szar volt. Nem akarom fikázni, mert azóta nincs gusztusom hozzá, egy tapasztalat-egy okádás.

A török... az igen!! mmmhhhmmmhmhmhmmm
Az egész mediterráneum benne foglaltatik, plusz még az a harminc százalék, amit csak ott tudnak. Tudod Te, milyen az az igazi Imam Baildi? Ha Rodoszra sodor a szerencséd, netán Kósz-ra, kötelező azt a rövid hajóutat megtenned, amely átvisz téged az egykori Halikarnasszoszba, na, ott elindulsz a turhisták hordáitól mentes városrészbe és beülsz egy helyi zabáldába... és megsemmisülsz a második fogás után.

A nagyon keletit újra kell gondolnom, szerintem átbasztak és ezért a rossz élmény.
Majd próbálkozom.
@vitéž munkášőr:
+1 röhejj Orica véleményéhez!-:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: végignéztem. én egy szavát sem hiszem az arcnak. ráadásul ugyanúgy beszél/hazudik mint a főnököm. a laptopot zizergető kisgyerek viszont aranyos. a falusi prolinak álcázott tinheadek kevésbé

viszont találtam a 'recommended videos' között egy ilyet:

TILA TEQUILA IS YOUR NEW HITLER

youtu.be/C6kRgfBK2gQ

mi ez, valami youtubezsidó összeesküvés? ;-)
@Knósszosz: Mondjuk nem egy olcsó hely, mi is épp egy 50%-os torkos hétfőn voltunk, viszont nagyon jók voltak a kaják. Az asszony evett egy Dolmeh Morgh-ot (Fetával, olivával és padlizsánnal töltött csirkemell sajtöntettel)

www.videkize.hu/files/public/temp/1194_1_490x325.png

én pedig egy Kebab Mahi Vöröshúsú Tonhalat. Az övében több íz kavalkád volt, de az enyém sem volt olyan rossz. Mivel vezettem gránátalma limonádét ittunk majd a végén egy vegyes desszertet toltunk be. (Halva, Shiraz, Baqlawa)
@Knósszosz: nem jártok a mandin, ez azért van. ott minden kedves (a farkunkkal csalánt verő) partiumi és székelyföldi friss jaffershitnyik nertársunkat szőrtalppá avattuk már. mondanom sem kell, nagyon hálásak érte. Peni tudna erről mesélni
@vitéž munkášőr: Hallod ide a rozsdást, hogy ez a csávó megcsinálja amit beígért. A kis csajról jut eszembe, hogy neki is van két gyereke, ha jól tudom. Ezt a Tequilás cuccot nem ismertem, de ha igazán jót akarsz röhögni nézd meg ezt. Én padlót fogtam tőle, nagyon tuti. :)

youtu.be/fqfbScLsFws
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a falu lakóit lehet, hogy nem. egyébként te mindent beveszel kritikátlanul?
@vitéž munkášőr: Dehogy veszek be mindent csak tudom, hogy meg fogja csinálni amit beígért. Amúgy tényleg jó lenne túllépni ezen a barom megosztottságokon, amelyek csak visszahúznak mindnyájunkat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hát nem tudom, szerintem ez viccesebb: youtu.be/lge7Vf6NUmA

ráadásul Hitler nem volt kék szemű
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az tényleg jó lenne. és az optimizmusod is irigylésre méltó
@vitéž munkášőr: Én csak azt látom sokszor olyasmitől akarják, hogy rettegjünk, amitől marhára nem kell. Ez is egy ilyen helyzet. Egyszerűen a helyiek egy élhető települést akarnak és már rég nem hiszik el, hogy holnaptól ott is kitör a világvége.
Mert persze kaptak rajta apácákat valaha is pornószínházban...
Hányni lehet tőled, Te szerencsétlen komcsi-varánusz!
@Knósszosz: www.shalimar.hu/ ide menjél, nem tudom most mennyi, csak az erősre más definíciójuk van... én azt mondtam először, hogy szeretem... mintha tűzet nyeltem volna, viszont így is egy élmény volt... ha hánytál, akkor nem jó helyen voltál... vagy egyél sárgarépa- vagy finomfőzeléket:-)... nem tudom elképzelni, hogy nem ízlene... a lhassit mindenképpen próbáld ki, sósan is:-)... ezekért érdemes élni:-)
@Szúnyog: nincs szánalmasabb mint a álszent felháboroknal, akik nem értik az abszurd példát.
@ fabius:

Milyen erkölcsi szüzesség? Ez csak pitiáner dolog a magyar valóságban.

Az LMP erkölcse mar akkor elveszett amikor:

1, Az antiszemita és "cigányt ledöfő" illetőkkel vigadott mosolyogva Schiffer miközben játszották az eszüket a szélsőjobb ellen

hvg.hu/itthon/20130220_Zagyva_nem_dofne_le_Osztolykan_Agnest

nepszava.com/2011/08/magyarorszag/schiffernek-demokratikusabb-a-jobbik-mint-a-charta.html

___________

2, Amikor Feljelentette Gyurcsányt, hogy a fidesz arra hivatkozva támadhassa, majd amikor megtörtént újra játszotta magát, hogy hat politikai meghurcoláshoz ők nem járulnak hozza

nepszava.com/2011/04/magyarorszag/schiffer-remeli-hogy-esztergomi-mutyikat-is-felderitik.html

_____________
@salytóskifli: Mint a Fideszes elítélt párt igazgató (most meg köztévés megbízott) Varhegyi Attila?

ujexodus.hu/images/7/10/7varhegy.jpg
www.tvarchivum.hu/?id=82475
A ballib oldal egyetlen még labdába rugó pártja a Jobbik. Mert azt ugye senki sem gondolja, hogy ez egy igazi jobbra politizáló párt. Nem azért, mert a Jobbik Európa Parlamenti képviselője az addig leghangosabban zsidózó Szegedi Csanádról kiderült, hogy gyerek korában rituálisan körülmetélték annak rendje és módja szerint.

A Jobbik megrendelésre szállítja a primitiven szélsőséges rasszista vagy nacionalista akciókat, amelyek alkalmat adnak arra, hogy rasszistának bélyegezzék az országot. A Jobbik parlamenti munkájának semmi köze a magyar nép érdekeihez, mindenféle átlátszó indokkal együtt szavaznak a ballibekkel.

Más szóval egy kamú bajkeverő kreálmány. Hogy tagság, meg a szavazóik mikor jön erre rá, az kérdés, de ez hamarosan el fog dőlni!
Vicces, hogy milyen kitartóan offolják a topikot...
@Lindalinda: Vicces, hogy amint Index cimlap lesz, az összes Fidesz-szarcsimbók hordabarom itt terem, és hozzászól. Korán kezdődik a műszak, mi?
@Lindalinda: Kedves drága Linda a négyzeten.
Ez egyre haloványabb lesz így.:) Éljen soká a mi fideszünk aki az egyetlen igazán a zemberek oldalán álló párt.:D
Ma kész lesz a 2014-es költségvetés

Idén utoljára ül össze a parlament.

www.origo.hu/itthon/20131217-kedden-kesz-lesz-a-2014-es-koltsegvetes.html?sec-1

--------------------------------------

A tankönyvkiadók nem hagyják magukat

Perek sorát indítanák a tankönyvpiacot államosító állam ellen.

www.origo.hu/itthon/20131217-a-tankonyvkiadok-nem-hagyjak-magukat.html?sec-1
felkötni a gatyát! köd van?! szürke a világ?!
tessék színeket, érzéseket keresni...
örülni gyerekeinknek, barátainknak, képeknek, könyveknek, zenének...
tessék kicsit kikapcsolódni, sétálni és "szeretni" tanulni...
hátha akkor ez nem lesz igaz!

Stresszország polgárai: lesújtó kép a magyar lakosságról

"A depresszió pedig továbbra is stabilan tartja magát: a mostani jelentés szerint a lakosság 16,7 százaléka kezelésre szorulna (a Magyar Pszichiátriai Társaság korábbi vizsgálatai szerint Magyarországon a lakosság egyharmada érintett a depresszió valamilyen formájával)."

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/stresszorszag_polgarai_lesujto_kep_a_magyar_lakossagrol
ahol egy volt nagykövet is lehet kukás...

Gál J. Zoltán: Érdem
"A nagykövet, aki vagy húsz évet lehúzott külszolgálatban, türelmesen várt sorára a munkaügyi központban.

Kirúgták a kormányváltáskor, meg is alázták, csak úgy megszokásból, és bár sokan hitegették mindenféle megbízással, itt kötött ki végül, sorszámot tépett, mint a többi munkanélküli. „Nem vehetünk fel, fontos, hogy jóba legyünk a kormánnyal, értsd meg” – ilyesfajta mondatokat hallgatott akkor két éve már. A szégyen szorítása csak akkor tört rá újra, mikor a pulthoz szólították. Mihez ért? – sokadszorra mondta el, de itt először: van két diplomája, beszél öt nyelven, volt nagykövet itt és itt, dolgozott az államigazgatásban, ennyit tud felmutatni. A hivatalnok kis habozás után mondta, hogy neki való munkát nem tud ajánlani. Nem is számított másra, már szedelődzködött éppen, mikor felderült az orca az üveg túloldalán. „Azt mondta, ott volt nagykövet? Azt. Nyaraltunk ott pár éve, onnan tudom, hogy arrafelé jobbkormányosak az autók. Azok. Akkor tud ilyet vezetni, nem? Tudok. Akkor hát mégis lenne valami. Tudta, hogy a kukásautók is jobbkormányosak? Éppen sofőrt keresnek a közterületesek…”

A történet nem kitalált, nagyjából így esett meg nemrégiben, jól mutatva, micsoda érték a tudás ebben az új rendben, amiről azt hittük, nem tud már meglepetést okozni. De tud. Most éppen annak szabályozásával, hogy mit kell tudnia egy magyarnak."

www.vasarnapihirek.hu/szerintem/gal_j_zoltan_erdem
Képesek voltak ilyen amatőr húzással lebukni?
Mi történt, miről irkálsz szarházi?

Pályáztak, nyertek, visszavonták a pályázatot, nem kapták meg a lóvét. Teljesen szabályos, normális, korrekt volt az indulásuk. Nem hiszem, hogy mindent be kell jelenteni pl. ha tombolaszelvényt veszel a szülők bálján. Mi itt a gond? Aki politikus, soha nem pályázhat, nem lottózhat, nem adakozhat mert a magadfajta var(ott) ánuszok rögtön döntenek és ítélkeznek?

Az LMP nem csalt, nem lopott, hazudott szemben az eddig kormányzó pártokkal, főleg a mutyista, fideszes vakkomondorokkal. Próbál rávilágítani, feltárni, kivizsgáltatni aljas, szemét, mutyi dolgokat, de ez a magadfajta var(ott)ánuszoknak nem tetszik.
Ánuszoljál karácsonykor kis családodnak is(ha van ).
@Lindalinda: Igen, és a zseni baloldal ezert kényszerítette Orbánt hogy a saját P.Ö.CS.-ébe felvegye Vonát ;-))

nepszava.com/2012/12/magyarorszag/vona-a-fidesz-tagjakent-kezdte.html
Némi emberismerettel rendelkező ember átlát simán az orbanizálódó schifferkén.Hatalma megtartásáért még barátait is képes volt kitúrni.
hitvány bűnöző ügynök g@cik ezek is...

csak pár tisztességes is belekeveredett...
@Igazi rendszerváltás csak fidesz és szocik nélkül: "Az LMP nem csalt, nem lopott, hazudott szemben az "

Kivéve amikor Schiffer Zagyvával vigad együtt röhögve...

végül is sosem mondták bajuk van az zsidózással, cigányozással ugye?
Párizs, Peking... London vagy Róma?
Be unalmas város ez a Föld
Egyazon város és falu: semmi.
Már menni
Sehova se érdemes:
Valami más,
Valami nagy riadal vóna.

Ki birja még e szürkeséget,
Ki hazugokat tündököl?
Már jöjj, Ököl:
boruljon föl e nem jó Élet
S jöjjön a Halál, e nagy orvos,
S a Halál után ébredések,
Borzalmak,
S jöjjön valami más,
Óh forradalmak miért késtek?

Vér, vér, vér,
Be meg fog szépülni az Ember,
Ha vérben jól megmosdik egyszer
S be meg javul.
Óh, jöjj, trombitás angyaloddal
Föltámadás
Óh, jöjj milliónyi hadaddal.
S ifjítsd meg ezt az unalmas
Golyóbist,
Jöjjön a megváltó fegyver,
Ámen.

www.huszadikszazad.hu/1918-julius/kultura/ady-endre-elegedetlen-ifju-panasza
@Lindalinda: Narancsproliktól balra már senki nincs,mikor fogod fel diszlexiás?
@Igazi rendszerváltás csak fidesz és szocik nélkül: Sikeresen leástál a narancsvakegerek gödrébe.Jó szórakozást a birnbaum házaspárral.
Közben szép csendben politikai értelemben megszűnik a népszavazás intézménye is.

A népszavazásról szóló törvény módosítása megkönnyíti a referendum kezdeményezését, de lehetetlenné teszi, hogy a szavazás érvényes és eredményes legyen – állítja Tóth Zoltán. A választási szakértő szerint a módosítás az önkényes jogalkalmazásnak nyit teret.

www.atv.hu/belfold/20131216-politikai-ertelemben-megszunik-a-nepszavazas-intezmenye
@toportyánzsóti: A sunyi fidesz kormány már június elején tisztában volt vele hogy a gázárak lefognak menni mert a Gazprom leviszi azt! Ezért elkezdte hirdetni az ő nagy és egyedülálló rezsicsökkentésüket Európában. Akkor 10-15% akart Gazprom levinni árait, amiből 20% lett…A Fidesz tudatosan elhallgatta ezeket a tényeket előttünk. Ő biztosan nem rezsiharcos! Ha az lenne, akkor az ÁFA lenne az, amit levinne… Azt is tudni kell, hogy az egész energiaipar áram, olaj, gáz csökkentek az árak! Ez NEM Orbán érdeme!! Ez a világpiaci árak csökkenésének az érdeme, amihez Orbánnak semmi köze. Ahhoz ő tényleg egy kis pont! Csak itthon akar ő oly nagynak látszani. Kiteszi a lábát a határon, már meghajol pénzt kéregetni mindenki előtt ,hogy átélje, túlélje a választásokat! Forrás:gas.idealo.de/news/6991-gazprom-will-gaspreise-fuer-europa-senken/

Elég volt az orbáni szarháziságból, szavazzuk le!
A párt új neve: NLMP (Nem lehet más a politika).
Az elempé tulajdonképpen egy alig mérhető bohócpártocska. Azt meg eddig is tudta minden értelmes ember, hogy velük sem lenne más a politika. A hülyébbeknek meg még itt egy bizonyíték is.
nahát, bajnai fizett blogja most az LMP-t támadja?
@alfax: ez bajnai blogja:)

akkoor válcsunk nyelvet:

gááá, gá, gáááá gááá, gá, gá...
@vitéž munkášőr: tudnék mesélni, de nem fogok. mert tudjátok gyerekek, az olyan mint az ejtőernyőzés. nem mesélni kell róla, meg olvasni, hanem ázélni
Megy a ballib bruszt az LMP ellen.

Én pedig nem is szólok hozzá, kérek egy kávét, kedvenc sportom, amikor libsik ütik egymást. Kár, hogy nem lehet fogadni:)
@Nyilas Mise: Ja, ez a Bajnai mögött álló régi SZDSZ, Kóka, Kuncze, magyar, stb. akik be vannak szarva, hogy nélkülük egy új SZDSZ születik, ők pedig újabb 4 évig maradnak a kukában.
@♔bаtyu♔: ja ja én is ezt élvezem

ajvékolnak és nyüszítenek a libsik...
tehát jó az irány !

amugy szerencse hogy mi látunk tisztán ebben a ködben...
@♔bаtyu♔: ja ja... rohat libber libások !

mind bűnöző amugy, de ez most mellékes !

szerencsére mostmár a haza a szentjobb oldal kezében van, akik irtyák a komcsikat és a nemzetet szeretik és óvják !

lesz lesz lesz... újra magyar város.... Kaposvár pl.
@Penivaldes: Nem találtam, ez viszont egy egész érdekes riport.

A harmincöt éves Toroczkai elfelejtené a húszévest

www.origo.hu/itthon/20131217-riport-asotthalomrol-ahol-toroczkai-laszlo-lett-a-polgarmester.html

Az FB oldalán is van néhány gondolat.

www.facebook.com/laszlo.toroczkai/posts/223938894454078
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: miért nem Torockában akar polgármester lenni ez a rohat büdös náci...
Kár hogy Várnait kidobták, jó arc, és Zugló sokat köszönhet neki. A korrupt Papcsák annál kevésbé.
pontosabban ugyértem ez a keddves jobboldali nemzetmentő fiatal értelmes snájdig vitéz embeör
Mi minden és mindenki előfordul a facebookon?
Például Dr. Rétvári, a Bence.
És mit ír?

''''Szerintem Mesterházy Attila a legnagyobb "elmúltnyolcévező". Miért? Ő szorította ki Gyurcsány Ferencet az MSZP-ből, most pedig a DK-t tartják kívül az ellenzéki együttműködésen. Ezt nyilván nem tehette és teheti másként, mint a Gyurcsány-féle idők felemlegetésével, ami kudarc volt az országnak és kudarc volt a pártjának is. Valószínűleg ugyanúgy "elmúltnyolcévezik" a párton belüli zártkörű megbeszéléseken, mint ahogy a kormánypárti képviselők rendre emlékeztetnek a szocialista kormányzás hibáira. Gyurcsány kiszorítása a szocialista padsorokból felér egy beismerő vallomással a saját kormányzati teljesítményükről. Mert a két oldal "elmúltnyolcévezése" között az a különbség, hogy Mesterházy Attila azokban az időkben Gyurcsány Ferenc államtitkáraként és az őt támogató frakció egyik vezetőjeként aktív részese volt a balsikerű kormányzati döntéseknek.''''

Kicsit belehúz, és kérheti felvételét a Dk-ba.
@Fabius:
Alapvetően nem teljesen értettem mitől volt ennyire botrányos ez a pályázat.
Az átlátszón annyi látszott, hogy sok nyertes volt, több helyre, akiket lehetett mondjuk helyszín szerint csoportosítani, illetve némelyek ismerősték egymást. Aztán voltak egy csomóan, akiket az átlátszónak nem sikerült csoportosítani, így ki is maradtak a cikkből. A két LMP politikus két pályázattal volt benne ebben az egészben - azaz elég meredek állítás, hogy ők korrumpálták az egészet. Kb. mindenki ugyanannyit nyert, ami az átlátszó szakértői szerint egyenként sok, mondjuk messziről jött ember azt mond, amit akar, ha ez sok, nem ennyinek kellett volna lennie az alapösszegnek.

Szóval ha valaki, akár az LMP elmagyarázhatná, hogy miért volt ez botrányos, jó lenne. Lázár mondjuk biztos nem ezért vonta vissza, sokkal inkább azért, mert a átlátszóhoz hasonlóan ő sem ismerte a nyertesek nagy részét.(Speciel az, hogy zöldpárthoz tartozó politikusok zöld beruházásokban érdekelt cégekben tulajdonosok, nálam alapvetően kapitalistánál nem veri ki a biztosítékot, persze érdemes ezekre jobban odafigyelniük.)
@Nyilas Mise: Mert nem rég költözött oda a családjával a szegedi panelből. Amúgy azt nyilatkozta minimálbérét fog dolgozni mint polgi. A nácizás meg nettó hülyeség, de erről kérdezd a helyieket, vagy olvasd a Peni által is linkelt origo riportot.:)

alfahir.hu/meggyozo_siker_toroczkai_laszlo_asotthalom_polgarmestere
@Gazz:
Amennyire hallottam, Várnaival nagyjából képtelenség együtt dolgozni, hiába hasznos, ha kibírhatatlan. Nem azért maradt a szakadásnál az LMP-ben, mert ott akart maradni, hanem mert a PM-esek nem akarták magukkal vinni, örültek, hogy megszabadultak tőle.
@Nyilas Mise: csak a pontosság kedvéért, Torocka nincs:

Torockó (románul Râmetea, korábban Trascău, németül Eisenburg) község Romániában Fehér megyében. Egykori bányászváros, a Székelykő hármas csúcsa alatt, lakói betelepült székelyek. A település Erdély legnyugatibb székely végvára, és talán egyik legszebb faluja.

http://hu.m.wikipedia.org/wiki/Torockó

azért az bájos, hogy a homokháti Tóth Laciból hegyi szőrtalp lett...
@Penivaldes: Gondolom ezzel az ott lakók is ugyanígy lehetnek. :) Most bizalmat szavaztak neki várjuk meg mire fut ki a dolog.
@Penivaldes: Nincs szükség védeni én is csak azért linkeltem, mert egy érdekes riport, ami segít picit belelátni a miértekbe a polgármester választás kapcsán.
@alfax: jó, hogy mondod, meg is nézem a számlám, utalt-e már a libás
@vitéž munkášőr: de egyszer irok róluk egy könyvet, hogy hogyan kerültem kapcsolatba zsillel, az örökös felsővezetővel, és hű barátjával, a félamerikással:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te tudsz szöveget értelmezni??? nem torockai költözött panelból, hanem aki nyilatkozik a bolt előtt! (Egy a párjával és kislányával vásárló fiatal férfi volt az egyetlen, aki pártpolitikai okokkal magyarázta Toroczkai megválasztását. "Pontosan tudjuk, hogy milyen politikai eszméket vall, ezért is választották meg őt, mert jobbikos" - mondta. Ők pár hónapja költöztek a településre, szegedi panellakásukat hagyták ott, hogy a kislány kertes házban nőjön fel. Annak ellenére, hogy nem régi lakosok, azt már ennyi idő után is látják, hogy rosszul mennek a dolgok. "Nincs bölcsőde, ami nagyon kéne. Nincsenek munkahelyek, halott az egész település, mennek el a fiatalok, nem élnek sokáig a vállalkozások, az uniós pénzekből pedig semmi nem jut ide. Talán a Laci a fiatalsága, tettrekészsége elindít valamit itt" - mondta a férfi, párja pedig, karján a kislányukkal, egyetértően bólogatott. A változást minden megkérdezett helyi sürgeti, ehhez pedig reményt ad nekik, hogy az új polgármester fiatal.)
@Penivaldes: Amúgy szerintem azért is voksoltak rá mert megígérte, hogy felszámolja ezt, míg mások képtelenek voltak úrrá lenni a helyzeten.

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/negy_betorobandatol_rettegtek_asotthalmon/2159986/
@vitéž munkášőr: Azért tudsz azonosulni, mert egy demagóg néptribun. Az alapokban igaza van persze, csak az egészet a végletekig túlspilázza.
@salytóskifli: engedelmeddel a saját demag-o-meteremet használom
@salytóskifli: + neked, igen, én is ezt olvasom amikor olvasom
@Penivaldes: ráérsz még. szerintem várd meg vele a bukást, mert azt mindenképp a könyvbe kellene foglalni, hogy miként őrülnek meg teljesen
@vitéž munkášőr: az a második kötetben lesz. lassan 4 éve ismerem őket.
@Karcolt lendület: a pályázat azért volt botrányos, mert az NFÜ előző vezetőihez kapcsolódó ügyvédek/vállalkozások nyertek nagyot az első körben (4 milliárdból 3-at), s még Tiborcz István állandó üzlettársa is kapott két csomagot. S a ceruza is elég vastagon fogott, sokak szerint. (Ilyen árakon nem 40, hanem 400 pályázó lett volna normál esetben). Lázár azért lőtte vissza, mert nem akarta az előző társaságért a hátát tartani (a maffia ugye ne szereti a konkurenciát).

A két LMP-s valószínűleg úgy került a körbe, hogy nem a 100%-ot akarták a haverok lenyúlni, hogy lehessen mutogatni, nem csak ők nyertek. Kaptak egy ajánlatot egy pályázatíró cégtől valószínűleg, hogy ilyen s ilyen feltételek mellett tudnak pályázni. éltek vele, nem kellett volna.
@Lastres: Nade aztat mond meg, hogy hogy lehetnek olyan hülyék, hogy abban a pályázatban vesznek részt, amit saját pártjuk támad? Vagy miért nem szóltak nekik, hogy ne támadjátok, mi is benne vagyunk?

Egyébként nem 2, hanem 3 nyertes cégben voltak érdekeltek LMP-s vezetők.

Milyen pályázat az, amiben 200 millát kaphat egy nevenincs, nulla forgalmú cég? Ilyen alapon bárkinek osztogathatnák ezt a pénzt.

Nagyon valószínű, hogy Lázár két legyet ütött egycsapásra: diszkrediálta az LMP-t és ráadásul mint a korrupció elleni harc élharcosa is szerepelhet.
@guma:

höhöhö! én is csak jáccásibul vagyok rénpásztor. valójában kukázok, úgyis, mint viceházmester. innen tudom, hogy mijjen kurva nehéz foglalkozás ez a létező magyarországon, a virtuális térrül nem is beszélve, óóóó, bárcsak általúszhatnám a lajtát, oszt nem kéne itten utálkoznom nap mint nap!
@magándemokrata:

a vakok közt az éjjellátó szemüveges a kerál:)
@jaegtoer: Kívánom, hogy neked is ez legyen a legnagyobb gondod. :)
@Fabius:
Hát először is, Ladányi nem csak a választmányi tagságról mondott le már korábban, hanem az ügy kipattanása után erről a bizonyos forrásszervezői pozícióról is. Azaz jelenleg mezei tag.
Az pedig, hogy a vezetőség nem tudott a pályázásukról, lehet nem elhinni, de ez a helyzet - annyira az LMP se hülye, hogy ne rendezze a dolgot, mielőtt nekimegy nyilvánosan a pályázatnak.
Amúgy meg nem a közvélemény büntet a bukás videóval, hanem valószínűleg volt LMP-s, épp ezért a közvélemény számára kevéssé érthető (pedig tényleg vicces).
@hacsaturján:

"oszt nem kéne itten utálkoznom nap mint nap"

azért ennyire nem vagyunk sújtottak, hogy ilyen lesújtó véleménye legyen Mester... bár ha meggondolom, hogy legjobb, ha nem gondolok semmit...
@magándemokrata: Amúgy azt nyilatkozza Toroczkai a riportban, hogy "nyáron költözött az Ásotthalom határában húzódó tanyavilágba, de állítása szerint nem azért, mert már akkor látta magát a polgármesteri székben."
@salytóskifli: februárban pályáztak. Hogy szeptemberben nem szóltak. hogy ők is benne vannak - ezért kell(ett) lemondaniuk, mert átverték a pártot. Még akkor is, ha egy zöldenergiás pályázaton LMP-sként indulni alapból nem ciki.

2 cégben voltak benne, a harmadik, amit említesz, az egyikük üzlettársáé (nem LMP-s).

A friss cégek jelentkezése tényleg fura, és nem jó rendszer, de ezt úgy hívják, hogy projektcég, és az NFÜ pályázatain nemcsakhogy engedik, de sokszor bátorítják is (egyszerűbb az elszámolás és a nyomonkövetés). Az átlátszós cikkben ez nagyon hangsúlyos volt, s az LMP-s megszólalásokban is, de nem ez a gáz része a kiírásnak.
@jaegtoer:

maga gondulkodik, én utálkozok. nem oly nehéz, idesereglik, ami tovatűnt, a fej lehajlik, lecsüng a kéz.
@Lastres: A projektcég rendben lenne, csakhogy a projektcéget is cégek szokták létrehozni, akiknek viszont kell hogy legyen tapasztalatuk és megbízható hátterük. Itt viszont erről szó sincs. A projektcéget bízvást meg lehet alapítani a pályázat elnyerése után is. Szóval ha ez még ráadásul rendszer is, az nagyon gáz.

Az üzlettárs meg üzlettárs, ugyanaz a csatorna.

Ami még érthetetlen, hogy Várnait egy kétséges magánéleti probléma miatt kirúgjátok, Ladányi és társai meg továbbra is tagok maradhatnak, amikor sokkal többet ártottak az LMP-nek, mint a zuglói frontharcos. Úgyszintén hiányolja a közvélemény az üggyel való nyilvános elszámolást, hogy Ladányi már nem pénzgyűjtő, arról sehol nem jelent meg nyilatkozat, meg a másik illető sorsáról sem.
Lehet Másként is Politizálni - de az is ugyanúgy pénzbe kerül. A pénz forrásai pedig a politika világában nem lehetnek mások, csak amit a pártok már eddig is a maguk módján kiaknáztak

Ez a realitás, a többi meg az álomgyár hiszékeny választóknak
@hacsaturján:

itt van, mongyuk ez:

hvg.hu/w/20131217_Amikor_a_gyerekekert_jottek

árpádunk jól mongya, csakhogy a mű az ő kommentyeivel kerek, azaz a darab értékibül az előadás sokat levon. anno decebal egy tanerő képző angol nyelvű felvételi dolgozatait javítgattam. kereken húsz darab elfogadható minőségű dolgozatot köllött vóna tanálnom, hogy a tanszéken a tanárképzés beindulhasson. nu, nekem insgesamt összejött három. ennek ellenére a képzés beindult. tizenhét nyomorult azóta nyelvet tanít, sőt...a british council meg csak rászta a fejit, mer ők finanaszírosztak. mindazonáltal a kuka kérdés sokkal érdekesebb aspektusokkal szolgálhat, tán eccer írok rula, bár nem hiszem.
@guma: Nem lehet, hogy GJZ pont ennyire alkalmas az életben? Amúgy mi a megalázó a kukásautó vezetésben?
Egyébként, aki a politikában nagykövetségig vitte, annak kell lennie olyan kapcsolatrendszerének, amire egy válalkozást, karriert fel lehet építeni. Ha GJZ-nek nem sikerült megfeleő kapcsolatrendszert építenie, akkor bizony életképtelen lúzer.
@salytóskifli: ezt a céget magánszemélyek hozták létre, akik közül Ladányi már korábban is foglalkozott napelemmel (egy kisebb rendszert építettek fel).
A közvélemény elvárása jogos. Az, hogy már nem pénzgyűjtő, Schiffer nyilatkozott az Indexnek (benne is van a cikkben), amelyik ennek ellenére hozta le olyan címmel a cikkét, mintha ez nem történt volna meg. (később odaragasztottak egy keretet, amiben szerepel, hogy "Ladányi Attila november 30. óta nem a párt adománygyűjtési megbízottja.".
@guma: Googliztam egy kicsit: nem jobbkormányos a kukásautó. Szóval kitalált hazugság az egész.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Kívánom, hogy neked is ez legyen a legnagyobb gondod. :) "

én meg békés, boldog Karácsonyt kívánok neked és szeretteidnek. Te, szarházi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Áááá, dehogy azért. Dehogy.
Ő kimondottan szeret hátrányos helyzetű településeken lakni, ahol semmi sincsen, mert ő egy olyan kis önzetlen gyerek ....érdek, az nem munkál benne, egy fél milliméternyi sem.

Nagy az isten állatkertje ....
@jaegtoer:

van máááásik! no, lássa!
@DFK:
Egyik-másik utca seprő locsoló autó jobb kormányos, az is Főkefe! Meg Magyarország is! Mindenki örömére!:))
@Evezős:
Deviza hiteles volt, bebukta a hitelt, Ásotthalmon talált menedékre!:))
@Evezős: @tristen2005: polgármesterként picit avittak lehetnek nékije a közigazgatási ismeretei azzal a 64 vármegyével. nehogy szabadkára küldje a lelkem a hivatalos leveleket.
@hacsaturján:

bár minden egyre aggasztóbb, fárasztóbb és mulandóbb -mégis- akár lehajlik, akár lecsüng, az ész lomotol szakadatlan, én bizakodok abban, nem hiába, mert "az nem lehet, hogy annyi szív hiába..."

a nyelv meg veszélyes fegyver, szinte közhely, de ezt meg magánál, Mester, ki tudná jobban?
@hacsaturján:

"van máááásik! no, lássa! "

milyen másik? én nem látok senkit.
@Evezős: tanít majd saját főből, amig marad ilyen tanár, fogynak, mert fogyhatnak, ki az aki szélmalmol a narancsmaffiával?

Nemsokára csak két tankönyvből választhatnak a szaktanárok tantárgyanként és évfolyamonként. Miután az Orbán-adminisztráció államosította az önkormányzati iskolákat, megmondta, hogy mi legyen a helyi tantervekben, és centralizálta a könyvterjesztést, most a tankönyvpiac kerül sorra. Ennek köszönhetően tovább csökken a tanárok szakmai szabadsága, nehezebb lesz a diákok képességeihez, műveltségéhez, családi viszonyaihoz igazítani a tananyagot.

/nem elég aktuális A FAL, és az 1984/

hvg.hu/itthon/20131217_Legfeljebb_nem_tankonyvbol_tanitunk
@jaegtoer:

eszt beszéjje meg vörösmarty kollegával!

"van máááásik..."
hiszen ippeg most esett hasra a fostalicskába botolva. ja, hogy nem látta...?
ennyi, kár a szóért:

"„Legfeljebb kevesebbet használjuk majd a tankönyvet” – mondta a fővárosi gimnázium igazgatója, aki viszont reménykedik benne: még ha két könyvre is szűkül a kínálat, az egyik majd olyan lesz közülük, amit jól lehet használni. Ennek ellenére hibának tartja a kínálat szűkítését, mint mondta az 1980-as évek második felében álltak át arra, hogy az 1956-os forradalmat inkább „elbeszéljék” a diákoknak, vagy újságcikkekből tanítsák, mert „a tankönyvben nem a valóság volt”. Ugyanakkor az igazgató attól is tart, hogy a pedagógus-életpályamodellel együtt bevezetett minősítési rendszerben a bizottság – melybe a felügyelő szerv, a tankerület is delegál egy embert – esetleg számon kéri majd, hogy miért nem használják gyakrabban a tankkönyvet."
@bella _ciao:
Nehogy úgy járjunk mint a Szlovákok a Kotlebával, az is bünözöként kezdte, most Besztercebánya ispánja!
@tristen2005:
Akár ezt is kinézném ebből a Tóth Lászlóból (mé'nem vót neki jó a saját neve, sosem fogom megérteni, mint Zázrivecznek a sajátja, vagy attól magyar valaki, hogy magyarosch a vezetékneve????), de sokkal inkább azt, hogy érezte a pénzszagot és annyi.
Nem tudom, mennyi idő múlva jönnek rá a szerencsétlen helyiek, hogy kit ültettek a saját nyakukba - de sajnálni egyet sem fogok közülük ...akiknek az a megélhetéshez az elsődleges szükségletük, hogy cigány- és zsidómentes legyen a környezetük, azok megérdemlik azt a Tóth Lacát, remélhetőleg évekre.Ennél nagyobb dolgot nem fog tudni csinálni ugyanis .... ez ehhez ért egyedül (meg talán az ostorpattintgatáshoz, de azért nem adnak semmit a boltban ...)
@bella _ciao:
Lesz ott minden, ahogy elnézem, gondolom, első teendője lesz a rovásírásos táblák kihelyeztetése, meg annak oktatása ...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
remélhetőleg nem a semlyén meg a zorbán és a kövér írják a tankönyveket> matek, fizika és földrajz valamint kémia és a történelem szerintem irodalomba bele sem mernének fogni vagy ha igen lenne sok mosoly és tréfa meg vidámság

brühüyyy
@hacsaturján:

"ja, hogy nem látta."

inkább hordom a keresztem, mintsem hordó legyen a keresztem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hihi, már az idén lehet erre gyakorolni, még mindig van egy csomó hely az országban, ahova nem érkeztek meg a tankönyvek .... pl. mondjuk nálunk a pótrendelésnek (szeptember után beiratkozottak)még se híre, se hamva ....mindjárt félév lesz.
Tehát ez az év volt a próba a következőhöz ...

Remélem, a tankönyvkiadók végigviszik a pereket és mindet meg is nyerik.
@hacsaturján:

"eszt beszéjje meg vörösmarty kollegával!"

eszt most nem sietem el, van még némi, más irányú tennivalóm:)
@jaegtoer: Hasonló szépeket neked is, bár a jelzőt én nem teszem hozzá, mert akkor hitelteleníteném a jókívánságomat. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Rutinos tanár meg tud lenni tankönyv nélkül (én pl. egyáltalán nem használok - persze ez lehet tárgyfüggő is -, igaz, nagyon sok melóval jár az órai anyag megjelenítése...), aki régóta csinálja, annak van összerakott anyaga is hozzá. Lehet fénymásolni - ha nem az iskolában, mindig akad szülő, aki hajlandó segíteni -, netről dolgoztatni, projektet csináltatni a gyerekekkel, ilyesmik.
Szóval megoldható.
De ettől ez még a világ szégyene!
@tristen2005: Még mindig jobb, mint az elmúlthuszon politikusai, akik kishalként kezdték, most meg nagy pályás maffiozók. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"bár a jelzőt én nem teszem hozzá"

véleményemet ismered, s az pont attól lett hiteles, bár a látszat csalt, mert biza főnév az, innen s túl, de ha olyannak érzed magadat, ki vagyok én, hogy vitassam?:)
@Evezős: igen, erősen tanár és tárgy függő, és lehetnek lázadók, ez viszont és az egy országos góré miatt, vannak kétségeim:

"Ugyanakkor az igazgató attól is tart, hogy a pedagógus-életpályamodellel együtt bevezetett minősítési rendszerben a bizottság – melybe a felügyelő szerv, a tankerület is delegál egy embert – esetleg számon kéri majd, hogy miért nem használják gyakrabban a tankkönyvet."
@Nyilas Mise: "gááá,gá, gááá,gá" vége az órának a közmunkás tanfolyamon? Látom, ötöst kaptál! gratula!
Azért ez a napokban felszínre tört Szijjártói zsenialitás sem volt semmi. :)

Képzeljük magunk elé, ahogy Orbán Viktor egy gyéren megvilágított parlamenti dolgozószobában politikai és gazdasági tanácsadóival körülvéve egy asztalra kiterített térkép fölött hümmög: hogyan lehetne megszüntetni, vagy legalább enyhíteni Magyarország energiafüggőségét? A probléma ugye valós, hiszen például 2009-ben az orosz-ukrán gázvita miatt két hétre leállt a hazai gázimport.

Szóval ott áll az a sok okos, öltönyös ember fejvakarva, és akkor valaki előáll a zseniális ötlettel. Mi lehet jobb egy minket 45 évig megszállva tartó, mostanában újra szuperhatalmi terveket szövögető, a zsarolást píszí gazdaságpolitikai eszköznek tekintő ázsiai országnál? Hát egy rasszista, apartheid államot üzemeltető, háborús veszélyzóna közepén elterülő közel-keleti, amely elzárja az ivóvizet az ott élő palesztinok elől.
Micsoda briliáns ötlet! Micsoda fantasztikus gazdaságpolitikai érzék, nemzetstratégiai jövőbelátás! :)

jobbegyenes.blog.hu/2013/12/17/izraeli_valthatja_az_orosz_gazfuggoseget
@rodeo36:

"remélhetőleg nem a semlyén meg a zorbán és a kövér írják a tankönyveket> "

sovány vigasz... gondolj véleményedre a minap, az akadémiát is hogy leszóltad:)
@DFK:

A kukásautók zömmel balkormányosok. A seprő és sövényvágók meg zömmel jobbosok.
Szijjasztok!

Én csak olvasok sokszor, tudjátok, de amit a tankönyvpiaccal tettek, az Orwell-i, megdöbbentő posztkommunista tett!!!!
Ha a gyerekeim a fizeSS szűrt tudományát kell, h tanulják, az felkészítés a "csavargyári" életre, illetve a változó tudás meghazudtolása. Egy bizottság mondja meg mi az okosság?? Megdöbbentő!!! Középkor!!! Egyébiránt olyan szempontból nem lep meg, h a katolikus egyház történelmileg a zemberek sötétségben tartásában volt érdekelt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hidd el, nem "esetleg" fogja számonkérni, hanem biztosan!
De erre is van megoldás: majd ha jön a - frissen képzett mameluk - tanfelügyelő, akkor szépen előveszik a tankönyvet és kirakják a padra, esetleg felolvasnak belőle, vagy ad fel leckét a tanár, jó látványosan. Vannak erre bevált technikák már. Igaz, még az átkosból - de a fene hitte volna, hogy valamikor még szükség lesz rájuk ...:-(
@DFK:
" nem jobbkormányos a kukásautó"

Nem biza. Viszont az utcaseprő-autó igen. Az sem sokkal nagyobb karrier.
@Evezős: ahogy várható volt, elfogadták. pokornyi is lesunyta fejét.

Bekeményített a Fidesz: leseperték Pokorni puhító ötletét

hvg.hu/itthon/20131217_Bekemenyitett_a_Fidesz_lesepertek_Pokorni
@Evezős: igen a régieknek meg van ez a tudása, az újak, meg beletanulnak, vagy megszöknek, én az utóbbit tartom valószínűbbnek, és ennek örömére még inkább hígult a tanári társadalom, és csapnivalóbbá válik a minőség. Kontraszelekció mindenek felett, és nem csak a gazdaság, a közigazgatás, hanem már az oktatásban is, és hol van még az őrület vége.
@bella _ciao: ha lenne még tartása, lemondana és visszavonulna, de nem lesz, ugyan úgy mint már annyi esetben, és amit még a régi AB tagok sem tudtak megtenni, mielőtt menniük kellett.

"Gyilkosok közt cinkos aki néma"

pedig jelenleg egy társadalom szétverése és kinyírása zajlik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Népakarat? ne röhögtess!! Ásotthalmon az emberek 85 %-a azt sem tudja ki ez az ördögfajzat, mert annyira nem érdekli őket a politika
munkalehetőség

Latinul tudó filmterjesztőt keresnek az átlátszó pályázaton (frissítve!)

cink.hu/latinul-tudo-filmterjesztot-keresnek-az-atlatszo-palyaz-1484790380
@jaegtoer:
mint a mellékelt ábra mutíttya teljes joggal...vannak ismereteim...de a nevezett könyvről még te sem voltál hajlandó egy linket adni, hogy belelapozzak...

szerintem a hangyák oktatása is sokkal rugalmasabb mint amilyen ez lesz most...és a hangya termelékeny

brühüyyy
itt tartunk, ez azizé sem lesz már idiótább...

Navracsics Tibor ezért élete végig szégyellheti magát

A következőket bírta mondani a Parlamentben abban az ügyben, hogy Szombathelyen középiskolásokat vezényeltek ki meghallgatni a kormánymegbízott beszédét egy kiálltásmegnyitón:

Egy rendezvényre egyébként iskolánként szoktak vinni diákokat, azt pedig, hogy egy kormánymegbízott, aki politikai megbízott, milyen politikai beszédet mond, arról a helyi nyilvánosság hadd alkosson véleményt.

Szoktak? Szoktak? Igen, azok a rohadékok, akik az én gyerekkoromban terrorizálták Magyarországot azok szoktak. 12

Egy magyar presztízsegyetem tanárát, a permanensen komcsizó Fidesz mérsékelt, értelmiségi szárnyának prominensét hallották.34

cink.hu/navracsics-tibor-ezert-elete-vegig-szegyellheti-magat-1484142539
@KÁTÉó53éúétr6:

"azt sem tudja ki ez az ördögfajzat, "

majd csak lesz. most még csak holdkóros, szíriuszi idealista ködszurkáló. hja kérem, az asszimiláció csodákra képes:)
@rodeo36:

"de a nevezett könyvről"

na ugye, hogy túl sok könyv van forgalomban:D

mely könyv linkje kellene?
és még egy barom:

Papcsák Ferenc Azerbajdzsán mellé állt a karabahi konfliktusban, és fölszólította Örményországot, hogy vonuljon ki
papcsakosszes

Zugló polgármestere világpolitikai jelentőségű nyilatkozatot tett.

444.hu/2013/12/17/papcsak-ferenc-ormenyorszag-vonuljon-ki-nagorno-karabahbol/
@KÁTÉó53éúétr6: Hát én az országosan ismert ördögfajzatoktól jobban félek. :)
@Myrath: @Evezős:

Nem tudom mennyire vagytok tisztában azzal, hogy mekkora anarchia volt a tankönyvpiacon.
Lassan minden település más tankönyvből tanított,és az egyik szarabb volt a másik. Ebbe tanerőnek beleszólása nem volt. Abból tanított a legtöbb helyen, amit az ig, kiválasztott.A választás szinte mindig kenőpénzalapú volt.

Olyan nagyon kevés akadt, ahol az ig, kiadta a feladatot a szakmai munkaközösségnek, hogy válogassanak, mérlegeljenek, döntsenek, és akkor az a kötelező a suliban

Az a tanszabadság teljes félreértelmezése, hogy a tanár abból tanít, amiből akar.
Csak egy példa. Fővárosi ált.isk 6.oszt. angol. Egy év alatt 4 tanár fordult meg az osztályban, mindenki ragaszkodott a "saját" szabadságához. Így majd 20 ezer forintba került egy év angol, cserébe szinte nem tanultak semmit.
Szóval ez az áldatlan állapot felért az egyetemig, ahol a szintfelmérésen kicsapódott a egész, és egyszerre mutatkozott meg az összes hiba.
Egyetértek, ez tarthatatlan volt.

De!
Nem látok garanciát arra, hogy a két könyv, szakmailag abszolút korrekt lesz, hogy a fejlesztést szolgálja,hogy a következő PISA-n nem esünk még tovább vissza stb.
Persze jelen oktatáspolitikánkban semmire se látok garanciát, illetve amire látok, az bizony nem vidám.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Navracsics valamikor gondolkodó ember volt, mára a pénzért el.urvuló csicskák etalonjává vált - Navracsicska csak...
Majd az emlékezete megszépíti a seggnyalását és hazudozását.

@Evezős:
wien.orf.at/news/stories/2620463/

Frissebben, a mai osztrák újságok szerint összességében kb. 30.000 közalkalmazott tüntet a napokban.
Rendőrök, tanárok, közalkalmazottak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Bugyog a lefolyó... azután a helyére kerül a "cuccos".
Baltavári mesék címmel majd ír egy könyvet.
@Orica Középföldi: szokás szerint a ló másik oldala, mint már annyi esetben...

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
rég volt, tán igaz sem volt
és hol vannak a többiek???

Kilép a Fideszből,
mert csak cigány listára szavazhat
„Ez a törvény olyan, mintha nem a Fidesz, hanem egy szélsőjobboldali párt hozta volna.” A Fidesz komoly kedvezményekről beszél.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F12%2F17%2Fkisebbsegi_regisztracio%2F
öveket bekötni, a választások miatt a szakadék felé gyorsítás következik:

Visszajár a devizahitelesek pénze, abcug Kúria!
deviza

A KDNP-től Rogán Antalig, Szili Katalintól a CÖF-ig, mindneki a kemény hangú közleményeket ír, a devizahitelekről szóló bírósági határozat óta.

444.hu/2013/12/17/visszajar-a-devizahitelesek-penze-abcug-kuria/
@Orica Középföldi:

hiába. a józanság hangja. pedig már a fedáksárinál tartottunk. de tényleg sok péncről van szó. úgyhogy jogos a renonc. de sárit nem szabad mellezni öööö.. mellőzni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Éljen a Kommunizmus!
Nehogy már felelősséget vállalj a saját tettedért, aláírásodért, szerződésedért.
Végül is csak a szokásos narancsbolsevik bullshit.
ÉLJEN A PÁRT!
ELŐRE A PIKTORI ÚTON!

"Fel vörösök..." (na jó, kifakult, rothad, de az elvtársak a régiek!)
Mind komancs, sehol egy rendes dakota... :)
Bajnai: Ez tömegsír
2013. december 17. 11:50

Elkészítette a 2014-es költségvetésről szóló véleményét és a technikai kivetítést a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány és a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest. Bajnai Gordon az elemzést bemutató sajtótájékoztatón közölte: ez egy választási költségvetés, az első félévben osztogat, majd a második félévben fosztogat.

www.portfolio.hu/gazdasag/bajnai_ez_tomegsir.3.193100.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Orica Középföldi:

Lehet, h így van. De ez nem megoldás. Illetve megoldás, ha egyoldalúan szeretném manipulálni az oktatást, gondolkodni képtelen embereket akarok neveltetni.
Van igazságod, de nem csak a két véglet létezik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Bajnai inkább a libák árával számoljon el, meg a Sorostól kapott milliókkal, amivel tönkre akarja tenni hazánkat. :)
"Tízmilliárd forintba kerül és komoly kockázatai vannak a tankönyvkiadás államosításának. A minisztériumok figyelmeztették a kormányt, azonban a Miniszterelnökség szerint vállalni kell az áldozatot - derül ki egy kiszivárgott kormány-előterjesztésből.

Mintegy 10 milliárd forintos költsége és komoly kockázatai lesznek a tankönyvkiadás államosításának a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szerint - derül ki az Átlátszó birtokába került kormány-előterjesztésből (pdf), amely a tankönykiadás államosításának okait, céljait és kockázatait mérlegeli.

Az előterjesztésből kiderül az is, hogy a javaslatot csak a minisztériumokkal egyeztették, a döntés alternatíváit és hatásait nem mutatta be senki a kormánynak. Mint arról a hvg.hu beszámolt az éves szinten 14 milliárd forintos forgalmat bonyolító teljes tankönykiadói iparágat letarolhatja a tankönykiadás államosítása, azonban egyelőre sok a homályos részlet, és nem tudni például, hogy a nyomdákat is eléri-e a változtatás."

Az indoklása (ellátási zavarok) még ettől a simlis aljadékoktól is durván cinikusra sikeredett!
De legalább újra győztünk!
Bajszos népünk győzni fog!!!
@V-PORT:
SZerintem is!
Meg Piktorunk is, evégre sikeresen lejmolta Soros bácsit... hány évig is? :)
Vagy azt már megadta???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Lehet, h a devizahiteles sztoriba ég bele a fizess? Végleg! Olvastam véleményeket, mely szerint valami "apróság", vagy nem várt esemény dönti le az autokráciát. Möglássuk!
@Myrath: annyi alkalom lenne és volt rá, talán egyszer, valami...akár ez is...jó lenne
@Myrath:

Ez tipikusan az a helyzet, ha nincs meg a csontváza az oktatásnak óvódától az egyetemig, amin a hús a tankönyv,az izomképző, agyfejlesztő a tanár, akkor bizony gnóm lesz az eredmény.

Elsődleges felelőssége ebben a mindenkori kormánynak van, mert ez a jövőről szól.
Jóváhagyták a Főgáz megvásárlását
Az állam most majd saját pénzéből is fizeti
a rezsicsökkentést. Nem a legjobb az időzítés.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F12%2F17%2Fjovahagytak_a_fogaz_megvasarlasat%2F
@bella _ciao:
Popkornyíj is menjen az anyjába ....(a többi csúnyát nem írom ide).
Elvtelen f@sz, aki - szerintem - látja, hogy ennek egyszer vége lesz és azért próbál ide is, meg oda is sasszézni.
Megszavazta, tehát benne ül, nyakig.
Sosem feljetem el, mikor ő volt az oktatási miniszter, az előző ciklusban. volt valami konferencia, ahol ő is megjelent. Tele a terem pedagógusokkal, sok egykori kollégája is (PDSZ-ből, suliból), szünetben odament vegyülni közéjük. Mutatja neki egykori kollélgája a fizetési jegyzékét, és mondja, hogy ez az utolsó, mert lelép innen. Pokorni válasza: "Megértelek."
Ezt bírta mondani, miközben ő volt az, aki tehetett volna ellene. De nem tett, hanem a bárgyú Medgyessi tett majd, utánuk.
Eh, ezekbe annyi gerinc/porc/Ca tartalmű testszövet se szorult, mint egy papucsállatkába ...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az újak majd eltanulják a régiektől - ha lesz rá igényük.
Akinek nem - na, azokat fogják első körben PEDII-be átminősíteni!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Már a múlt héten olvastam ...(mármint a hírt, hogy kivezényelték a gyerekeket).
Az a baj, hogy nem a szülők mennek tüntetni az elé az önkormányzat elé, amelyik ezt elrendeli ....
@Orica Középföldi:
Ez valamiért nagyon közkeletű vélekedés, de nem igaz.
Nálunk több, mint tíz éve (megnéztem az ingyenes könyvek pecsétjét) használjuk ugyanazokat a tankönyveket (pl. matematikából a Mozaik Kiadó Sokszínű nevű tankönyvcsaládját? magyarból a Pethőné-féle irodalomkönyveket, történelemből a Száray.sorozatot), és mivel legalább ennyi ideje létezik az (akkor még az önkormányzatok által finanszírozott) ingyenes tankönyv a rászorulóknak, mód sem nagyon volt arra, hogy cserélgessük, vagy variáljuk.
Nem vitatom, hogy sokféle könyv volt a piacon - de hidd el, amelyik pocsék volt, az előbb-utóbb kihullott a rostán. A piac képes volt működni.
Van ált. isk.-ra is rálátásom, tudom, hogy ott is egy idő után letisztult a piac, és csak a használható, életképes könyvek maradtak.
Az miért baj, ha BAZ megyében mást tartanak "testhezállónak" egy falusi iskolában, mint egy fővárosiban? Vagy egy nyíregyházi szakközépben más történelem könyvet tudnak jól használni, mint egy soproniban?
Adott (volt) a tananyag, amit el kellett végezni - de a tanárra volt bízva, hogy ezt milyen módon érte el.
Én egyedül a nyelvkönyvek piacát tartom rendkívül rossznak: direkt arra álltak rá, hogy ne lehessen a könyveiket újra használni, hanem minden évben meg kellett venni újra a könyvet, mert hiába csináltak munkafüzetet is hozzá, a tankönyvbe is bele kellett írni - ráadásul olyan papírra nyomtatták, ami eleve kizárta a ceruzahasználatot vagy a radírozást.
Valamint: szinte évente dolgozták át adott nyelvkönyvet, pár képpel, ábrával felturbózva, cserélgetve benne a leckék anyagait, nehogy használni lehessen több éve át is. (Miközben én nyelviskolában egy tanfolyamon, szinte ábramentes könyvből tanultam nyelvet pár éve, külön munkafüzettel, sok jegyzeteléssel. Miért nem lehet ILYEN könyveket a közoktatásban is alkalmazni??? Tudom a választ: mert ez nem biznisz!)

Én - pedig foglalkozom ezzel bő tíz éve - sosem találkoztam olyannal, hogy bármelyik kiadó meg akart volna vesztegetni, akár engem, akár szaktanárt, akár a főnököt. Azzal viszont igen, hogy most, mikor effektíve nincsen könyv, pl. a (volt) Nemzeti TK., vagy a Mozaik (Szeged), több doboznyi könyvet küldött ingyen, mert évek óta tőlük vásárolunk és mert kétségbeesésemben volt, hogy nekik írtam könyörgő levelet, mert annyira nem tudtunk mit csinálni a totál alkalmatlan KELLO teszetoszasága miatt. A mai napig nem lenne tanári példány az idén megjelent új tankönyvekből, ha ez a két kiadó nem segít ki bennünket ...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hátja. :-(
Nézd meg, Ukrajnában mitől állt fejre a világ ... nálunk a fejünkön ülnek három éve és mindenki robotol, hallgat és húzza az igát.
Ezek a mocskos görények nyolc éven át azt tanulták, mit és hogyan kell tenni ahhoz, hogy ne legyen ellenállás. Arra volt jó a nyolc év.
Egyetlen dolgot tudnak: milyen emberek vagyunk, milyenné váltunk, azaz milyen a magyar "néplélek"?
Ilyen.
Szar.
:-(
@Evezős:
Módosítok: Pokorni nem szavazta meg - tehát ne emiatt menjen a JBQÉ-ba, hanem a gerinctelen, szar viselkedése miatt.
@Myrath: Igen, közben olvastam és korrigáltam. (Ettől függetlenül véleményem Pokorniról nem változott...)
"Babarczi szerint Toroczkai László nem véletlenül költözött Ásotthalomra. Legkésőbb 2014-ben mindenképpen indult volna a polgármester-választáson. Sorra a hatása alá vonta a falu véleményvezéreit: a plébánost, a kocsmárost, a kmb-s rendőrt. Márpedig a falusi ember két helyen tájékozódik: a kocsmában és a templomban."

Tehát megfűzte a plébánost (akinek a korábbi polgármesterrel az volt a legnagyobb problémája, hogy nem adott pénzt lenyírni a templomkertben a füvet .... elnézve a plébit, mi lett volna, ha nekiáll és lenyírja ő maga? A Jóisten megbüntetni, vagy mi???), a kocsmárost - bele sem gondolok, mivel -, meg a helyi rendőrt.
Ennyi elég is volt, azok mentek el szavazni, akikre ez a három ember hatással tudott lenni.
Köszi, ennyi elég is arról, kik szavaztak Tóthra ....

nol.hu/belfold/20131217-ovek_a_templom_es_a_kocsma?ref=sso
@Evezős:

Muszáj válaszolnom, mert szélesebb rálátásom van a területre.
Attól, hogy a te iskoládban nem igaz - hál'Istennek - még nagyon sokban igaz, ezért közkeletű a vélekedés.

A tankönyvvel soha nem a kiadó házal, hanem a szerző.
Ő már csak akkor keres kiadót, ha fix példányra van ígérete, ami megéri.

Könnyű azt mondani, hogy a rossz tankönyv kihullik, de közben hány évfolyammal történt felelőtlen kísérletezés? Ki számol el ennek a kárával?
Ja, hogy ezt soha senki nem méri? Na ez a disznóság! Gyerekkel büntetlenül lehet kísérletezni! Majd kinövi. Aha! És itt most egy hosszú és cifra káromkodás jön.

Ettől a "testhezálló" szövegtől falra tudok mászni.
Ne a tankönyv legyen testhezálló,Szabolcsban és Sopronban is ugyanolyan az elsős,azt ugyanis nem lehet testreszabni, hanem a módszer!

Ááh!
@V-PORT: Kaya Ibrahimhoz vagy simicskalalihoz van szerencsénk? Esetleg egy jól fizetett droidhoz?
@Orica Középföldi: ..és most jobbak lesznek a tankönyvek? Ezt ön sem gondolja komolyan?
@miért:

miért? miért? csak bazmeg!

jó reggelt. bazmeg.

legyen jó napod is, bazmeg.
@miért: @jaegtoer:

jaaa, majd elfelejtettem, b+, bazmeg.
@miért:

Mint fentebb írtam, erre nem látok biztosítékot, noha lehetne.

Az aggályaim alapvetően a tehetséges, tanulni vágyó gyerekek miatt vannak, voltak.
Teljesen abnormális, hogy kitűnő érettségivel rendelkező, egyetemre felvett gyerek a szintfelmérőn szembesül, hogy őt bizony nem tanították meg deriválni, integrált számítani, stb.
Más tárgyakból ugyanennyi példát tudok hozni.

Ennek több súlyos következménye van.

Egyrészt x százalék kihullik fél vagy egy éven belül. Ennek a személyiségromboló hatásával a kutya nem foglalkozik. A gyerekek további sorsáról nem is beszélve.

Másrészt - nagyon helytelenül - az egyetemek egyre alább határozzák meg a követelményt az életben maradás miatt.

Ez egy ördögi lefelé tartó spirál.
@Orica Középföldi:

nem. direkt úgy vannak elhelyezve az ágyak, hogy ne tudjak kelni ballal, csak is jobbal, sőt, két jobbal.
a Miért, miért nem nézett utána, miért írtad, amit. ezért kapott tőlem annyi örömhajhászásra felszólító -nem is leplezett- kedveskedő unszolást. reménykedek, tehettem érte valamit.
@Fabius: Nos, a story-ban konkrétan kukásautó volt.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: így megy ez, kiderül előbb egy részletről, hogy nem igaz, aztán kiderül, hogy nem GJZ a szereplő, nem a munkügyi központban mondták, és nem azt. Amúgy ezenkívül minden rendben van a story-val. Emlékszünk: bajai "oktató" videó.
@DFK:
A sztorival nincs bajom. Hogy valaki nem pontosan fogalmaz, az előfordulhat bármikor és bárkivel. Ebből én messzemenő következtetést nem vonnék le.
süti beállítások módosítása