Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/matteo-renzi-antifa-tamadas-jogallamisag-tiszteletben-tartas-magyarors... (2024.03.29. 08:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.11. 08:04 Fabius

A választási csaló, az offshore lovag meg a "korrupt patkány"

Címkék: fidesz választás 2014 egyéni képviselőjelöltek

A poszt címe akár egy gájricsi film címe is lehetne, de ez nekünk a kismagyar valóság: ezzel jellemezhető a Fidesz jelöltlista első ránézésre. Összeállt a csapat, hogyaszongya: "a jelöltek mindegyike erős felelősségtudattal, megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkezik". 

Mit tudom én, nekem valamiért nem ezek jutnak eszembe ezekről az emberekről elsősorban, különösen akkor, ha jelképes gesztusok kormányától jelképes gesztusnak veszem, hogy a lista tetejét (baranya 1) egy rutinos választási csaló, Csízi Péter foglalja el. Ő az a derék nertárs, aki a Gery Greyhound videó vége felé kioktatja a Kubatov módszerről az aktivistákat. Örömmel láttam, hogy a másik rutinos öreg kampánycsendsértő rókát sem vetették a vérmókusok elé, és Bácsban Zsigó Róbert is szerephez jut.

Nagyjaink - Orbán, Kövér - ugyan kerülik a személyes megmérettetést, de jelképes arcokból hiányt a lista további részén sem szenvedünk. 

Annyira sikerült az offshore lovagok elleni harc, hogy Seszták Miklós is megkapta a neki méltán kijáró helyet. A korrupció elleni harcban is élen járnak, így nyilván nem a véletlen műve, hogy a párttárs által nyilvánosságra hozott hangfelvételen le korrupt patkányozott Papcsák Ferenc is lehetőséget kapott itt nálunk. Külön bukéja a dolognak, hogy ellenfelének ezt a Tóth Csabát voltak képesek kiállítani összefogásék, úgyhogy ebben a vk-ban tényleg akár egy állólámpának is esélye van bármire. 

De legalább ilyen jók és eredményesek vagyunk a közmunkaprogramban is, úgyhogy nem meglepetés Simonka "Kartelleztem, oszt?" György kegyelmes úr békési helye sem. Földügyekben is faszán hasítottunk ebben a ciklusban, nem csoda, ha Tállai "hukk" András és Mengyi Roland úgy osztja el a két dél-borsodi körzetet, ahogy a BNPI pályázatokat nemrég. A fideszkeresztények egyik erőssége a nőkkel szembeni jó modor, így nem meglepetés Tasó "kőbunkó" László helye sem. Kisanyámozó bülbülszavára bizonyára illatosat pisálnak és a szavazólapra szapora ikszet hánynak majd a jányok. Hogy ne firtathassa senki nyakló nélkül mi mennyibe került, arról tett Vas Imre az általa fogalmazott "hagyjatok már nyugodtan lopni" törvénnyel, amivel elég aktívan szolgálta a nert egy vk helyhez. 

Én már tényleg csak azt az egyet nem értem, hogy azt a Tilki Attilát, aki nem szomjas állapotban összekarcolta az autópálya korlátot, aki helyett buszreklámban kerestek "tisztességes" képviselőt maguknak a szatmáriak, vajon ki gondolhatta komolyan? 

 

 

 

863 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr565684813

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.11. 15:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Ja, beleolvasok a netbe, oszt a narancsbuzik rémtettei mindenhol! Húzok vissza inkább melózni a kis kábeleim, gépeim közé...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: rövid u-val, ha kérhetném, bár nekem sincs nyelvész diplomám. Másse, tehát aljaember vagyok:-) Nyelveket meg különösen nem beszélek. Mégaljább... azért érdekes volt a diszkriminált diplomaérték. Pesze vannak kiválók, és kívülállóbbak...
@látjátok feleim szümtükkel:
"
Én úgy gondolom nem a diplomádtól van eszed, és vagy olyan, amilyen, hanem attól van diplomád, hogy volt hozzá képességed. Szerencsés vagy. "

Igen, egyetértünk, szerencsés vagyok. Volt lehetőségem és tudtam élni vele, még ha nem is mindig volt könnyű. Ezzel együtt én nem diplomában mérem az embert, sok olyan ismerősöm/barátom/családtagom van, akit példának állíthatnék emberségben, általános és mesterségbeli tudásban bárki elé, beleértve magamat is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Te nem vagy bent ebbe a Horváth Aladár fiának a csempész bulijában. Lajtán a habokon, hasít a ladikom, swarc cucc az aljában, tele van Afgánnal!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
javítás az előzőhöz:.... sok olyan diploma nélküli ismerősöm/barátom/családtagom... stb

Soha senkitől nem kérdezem meg, hogy van-e ilyen papír a birtokában vagy nincs, sose számít. Az enyémeket sem szoktam emlegetni, ha Rodi nem provokál, most sem teszem.Egy ember megítélésében ez csak mellékszál.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: a hosszú ú célzatos volt, kételyek esetén tessen visszaolvasni ;)

a diploma és emberség tekintetjében, nincs mit hozzá tennem

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ezt a nyelvoktatásos agymenést már citáltam én is, néhány hónapja, mára ért le az egyszeri újságíróknak, hozzá tenném, hogy a mostani 4. osztályosoknak félévkor nyilatkozni kell, hogy felsőben nyelvi emeltebb, vagy közismereti emeltebbet akarnak, persze a barom vallás-erkölcs szarakodás, meg a mindennapi kötelező tesi, az tabu, még véletlenül sem átszabható, a jó kedves mamájukat a narancsmaffiásoknak.
@tristen2005:
Az a mazochista módi lenne, felfelé evezgetni a Lajtán.
Cigóval tele van Moson, egy csomó mercis, meg svéd rendszámos cigány van, de feléjük nem olyan aktív a NAV, meg az adóhatóság, mint a fehér emberek felé... Nem is értem... Szinte nincsenek is benne a csempészetben, az orgazdaságban. Csak napi szinten 3-4 kisebbségi kering a városban az "eredeti" német késkészletekkel, paplanokkal, zoknikkal, "STILL" fűrésszel...
Persze ezt csak a halandók látják, mert a rend éber őrei nem észlelik az autóikból, ők nagyon határozottak tudnak viszont lenni a 60 éves Suzukis nénikékkel szemben!

Amúgy én is írtam a Jézuskának!

Kedves Jézuska!
Egész évben jó voltam.
Igen...a legtöbbször!
Oké...néha néha!
Na jó...egyszer kétszer rosszalkodtam!
Áhhh... hagyd a francba!
Megveszem magamnak!!!
@Fabius:
Te megmarhultál???
Most majd megtudják, ott, mi az a "békefolyamat"!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
A diploma az olyan, hogy örülhetsz is neki, ha van, de az inteligentiát nem pótolja.
Egyébként - régen volt - de állitom, hogy nehezebb volt a villamos-erőműkezelői képesítés megszerzése, mint maga a diploma.
Más a gyakorlat, mint az elmélet.
Gondolj például arra, hogy fenn marad-e a malter a falon, ha te küldöd a fándliból?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Szia! Nehogymá alvilággá szaladj! Rossz napja volt a vénembernek:-) Naggyon jó, hogy a linkelt fotómontázsom és a megjegyzés leócskázása (magyarán leszarozása és basszammagezése nem ért utól, mert el kellett mennem Pestre a Carreas koncertre, így nem volt lehetőségem válaszolni. Inkább hallgattam élőben Carrerast, amiért ez a vén házyártos manó a lelkiüdvét odaadta volna:-)
@tristen2005: és alul (n)zavracsicsorossban halászó, NER alábányászós, Drávapartról importált láncoskutya békaemberekkel:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Nem.
Az Aktio (Actium) mintájára. A t = c
Esse tudni?
Fel kellett volna tüntetnem az eredeti irásmódot is, elhanyagoltam,
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
én azt "hittem" -legalább itt- lehet szót váltani sok mindenről még akkor is, ha személyes példákkal kell operálni...de kiderült, hogy itt sem...engem kurvára nem zavar, hogy immár fekete seggűt csináltok belőlem...annyi végkövetkeztetést le tudtam vonni, hogy már majdnem megértem miért lehet az ma magyarországon ami van...itt és ennek révén sok minden kiderült...azon nagyon csodálkozom, nem veszitek észre sőt nem is akarjátok észrevenni

te is ismétled azt a borzalmat amit sokadszorra és talán végjátékként a fidesz meglépett: az idegen nyelv oktatást tereli mederbe ahonnan nincs kiút mert nem tanítanak nyelvet azokban a műintézetekben hanem megutáltatják azokat és elbaszott időként fogja -bárki- megélni ha egy másodpercnél többet ott eltölt...igen: megy és befejezéséhez közeledik az alattvaló gyártás, de senki sem marad -lassanként- az országban aki ne lenne alattvaló még a zalcsútbasznádi surmó gömböc is egy az alattvalók közűl mert önmaga baromságának alattvalója és onnan már csak a lámpavasra van kijárat...

félelmetes ami egy -viszonylag egyszerű- vita kapcsán ki tudott villanni még a VIP-kből is...és észre sem veszik???

ez meg szomorú és a vég

brühüyyy
@rodeo36: Szia! Nem tudtam, hogy éberen vagy. Amit leírtam, a ahátad megett, szemedbe is leírom, ha kell. Amúgy Carreras jó volt, hangulatilag, de a kihangosítás miatt nem jött át igazán a hangja. Kásásak volta a felső hangjai. Sohasem lesz olyan kihangosítás, mint egy erősítés nélküli operaelőadás a 3-4 sorból.
Kicsit perostituát előadás volt a jónépnek Karácsonyra hangszerelve, a debreceni fülharmonikusok és a kórus rendkívül jól be lett idomítva, a spanyol David Gimenez által, eza Natalja Kovalova, (sose hallottam róla) tudom, paraszt vagyok, igencsak odatette magát. Carreras hanga szerintem, kicsit kopik, de azért voltak borzongatós részletek. Ha lesz a jutubon, akkor majd linkelek.
@tristen2005: Egy bojtorján jogász legyen haverja a bíró. Tapasztalatból tudom. Páromépp tegnap mondotta, elvesztette hímporát a befolyásolhatatlan, független előítéletmentes bíróság tekintetében.
@dr. jenőke (jenőke): Actiumi csata helyett hiperaktviumiról írni, asszem mégiscsak történelemhamisítás lenne:-)
Persze a jógászok, indent kidumálnak:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Carreras elveszítette a hangját a 80-as évek elején amikor megkapta a leukémiát és fájdalomcsillapítás nélkűl kezelték mert teljesen meg is némúlhatott volna...a többi a neve ragyogása...egyébként én nem szeretem az ilyen kereskedelmi adásokat

nem kell megismételned ...elolvastam és kétségbe ejtesz...te is fiam Brutus?

veletek nem lehet...mert akkor fekete seggűt csináltok bárkiből

a kurva istennek nem akarjátok elfogadni azt, hogy helytelen úton jártok

de most már -legalább Boli-nak leírtam- legalább tudom mi megy ma levédiában

szomorú

brühüyyy
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Az Aktio-Preveza alatti alagút volt a minta.
Nem tudtam az alagúti csatáról.
Volt Klark ádám téri csata is a Clarc Adam, vagy Makkadám téren?
@dr. jenőke (jenőke):

Cigány is meséli meg halt a felesége influenzában!
Na és haza hoztad, vagy ott temetted el!
@rodeo36: Semmi efféle nem állt szándékomban. Mindenesetre, kicsit a helyedben lemennék alfába és mélyklitorisz önvizsgálatot tartanék némely megnyilvánulást illetően. Az elvetett sulyok és Sipike... lassan összetéveszthető lesz. Tudom, mi vagyunk a bunkók, és Te a csalhatatlan Vátesz, de azért hidd el, mink is gondolkodni kicsitképes egyedek vagyunk, nekünk a Te által ócsárolt és egyben a mi felelősségünket feszegető-leszóló felvetéseid, egyben az "lebetraumunk", Te pedig a Walhallai magasságokból osztasz bennünket, akik elszenvedjük azt, amit Te olyan vidoran, lepocskondiázva, de nem itt élve a mindennapokat kiket-miket fennsőbbséggel leszólsz. És most sem köptem a zsarátnokra, mert a Békepipa szent dolog. (Bár nem keresztény valami)
Egyébként tudomásom szerint Domingo volt az elszenvedője az általad lírtaknak, nem véletlenül neveztál egy darabig 'Placebo' Domingonak. Persze, megint én vagyok a hülye...
@dr. jenőke (jenőke): Már mondtam Neked. Sima hülye vulgárértelmiséginek nevezett gennycsomó vagyok a NER haza abszintkék egén:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

tévedsz, Carreras volt és a Domingo -akkor már multimilliomos- csinált egy alapítványt amibe kizárólag a Carreras fért bele a kritériumok alapján és a Carreras aki akkor útálta a Domingo-t (Carreras katalán Domingo Spanyol zsidó) és nem fogadta volna el -inkább meghal- persze név nélkül ment a dolog akkor derült ki mekkora ember is a Domingo (ha az éneklését nem is szeretem) és utána lett a franchise a 3 tenor pont azért, hogy visszavezessék a Carrerast ...

egyébként most már másodszor bánom meg, hogy egyáltalán meg mertem említeni sokatok tévedését amit persze támadásnak éltek meg és lőttök...hiába lövöd le a hírhozót a hírt sohasem tudod megsemmisíteni

de már túl van tárgyalva és most hagyok itt néhány vérigsértett bloghőst akiknek sokkal egyszerűbb lelőni a hírnököt

brühüyyy

kár de ennek messzehangzó következményei vannak: A MAI MAGYARORSZÁG ÚGY AHOGY VAN
@rodeo36: A Carreras rákdolog a Tiedpontos... utánanéztem. Bevallásban vagyok:-) Értékeld!
@rodeo36: Senki sem képzeli magát bloghősnek, sem hőspincérnek. És nem ellenkezve. Mi itt élünk ezen a nyomorult 93 ezer km2-en, naponta szenvedjül elazt, amit Te nagyvonalúan lekezelsz, és még basztatsz is érte, hogy itt maradtunk. Annyira, ez nem esik jól. És hidd el, nem csak a hülyék maradtak itthon, hanem azok is, akik érzelmi, kor, kór, családi (le-felmenő) okból anyagi lehetőségek, nyelvtudás és bátorság és botorság híjan nem tudtak-mertek nekivágni. De ettől ezek még nem síkhülyék... garantáltan intelligensebbek, értelmesebbek, szenzitivebbek, minta azok, akik jelenleg "képviselik" neadjisten, megválasztották a mostani képviselőiket. Nem kell együttérezni velük, lehet ócskázni leháynni őket, se ezzel bizony a maradék tartásuknak, önbecsülésüknek nem teszel jót, és Te ettől nem leszel boldogabb és kielégültebb...
@Evezős:
A tegnapi 21.48 h-kor írt véleményedhez:
"Sokan közülünk nem érzik sértve a méltóságukat. Közöny, beletörődés, meghunyászkodás..."
A kormány itt is bevetette azt a hatalompolitikai eszközt, amellyel ki lehet húzni a pedagógus társadalom méregfogát.
A pedagógusok azok, akik értelmi és gondolati erényeik által befolyást képesek végezni a környezetükben.
Ezt a befolyást megszüntetni csak látványos elhallgattatással lehetne, ezért került sorra az egzisztenciális függés módszere.
A mai körülmények között ez az eszköz hatásos, mivel létükben érezhetik fenyegettetve magukat a pedagógusok, és ez a cél azonnal megvalósítható az érintettek félelmei miatt.
A tavalyi decemberi Ha-Ha fellépéseknél markánsan látszott, hogy a pedagógusok, egyetemi tanárok milyen távol tartották magukat az eseményektől, több esetben a kormányt támogatták, holott a saját sérelmeikről, hátrányaikról volt szó.
Ez a réteg sem vesz fel más magatartást, mint a magyar társadalom - mondhatnám egésze - alkalmazkodik a direktívákhoz, elfogadja azokat, még akkor is, ha a saját sírját ássa meg.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
szóval basszam meg a megjegyzésemet mert ti olyan érzékenyek vagytok, hogy minden akciótok kimerül az ezen a blogon folytatott "beszélgetésben"

brühüyyy
aztakurvaistenit a sok érzékenynek
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

jéééééééééééééééééééééééé...taps

brühüyyy
DELIKVENCS
@Mariann19: Szia! Nem belepofázva, nem megsértve az itt lévő pedagógusokat. Apám, iskolaigazgató volt, mindegy hogy hol, de... egy tanárikarnál szegmentáltabb, picsafasz orientáltabb, nyálasnyalizós kitárullkozósabb, megalkuvó, seggnyaló, seggodatartóbb, megosztottab közelítően pontos, kistársadalmi modell a mesében sincs. A szociológusok mintarésztársadalma. 30 ember, 150 jól elkülöníthető érdek és viszonyrendszerrel...
@rodeo36: Nyugi, pihi. Meghívhatsz a tekilára, fwltéve, ha fizeted a repjegyemet a minimum 30 napi ottartózkodásm, és hidd el kurvára jól elbeszészégetünk az első két napban, majd mi jól kiköltözünk és ésljük a mi életünket. És az sem lesz sokkal rosszabb. Neked meg marad a 2 nap élvezet a harmincból, amikoris jól megmondtad nekünk, hogy hogyan is kellen élnünk. Nem mellékesen a Harmann-Kardon erősítőn hallgatott zenéid, örök életemben az elmémbe vésődnének:-)
@jaegtoer:
Szia! "A hang. honnan vette? a hangvételt."
Nem értelek, hogy férfikorod hajnalán hogyan lehetsz ilyen érzékeny?
Nagyvonalú figura vagy, most nem léptél túl rajta, csodálkozom.
Nekem még ütősebbet is írtak, pl.
"Hiányosak az ismereteid." kezdettel, nyilván megszégyenítő szándékkal.
Röhögtem rajta.
Fő, hogy mi olyan jól elvagyunk az egykulcsossal, gondolom, nem Szili Katalinra fogsz tavasszal voksolni, mert ott elérheti a programja szerint a 35-40%-ot is.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
én sohasem szólnék bele az életedbe hacsak nem szarsz a perzsa közepére amin a Harman-Kardon áll...

de azt lemosatnám veled kis tequila-val amit Gordon Gin-nel és száraz Martini-vel kevernék kis citrom azért így is kellene bele...hukk

brühüyyy
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

ja első javaslatom: R.S.: Also sprach Zaratustra

teljes hangerővel

brühüyyy
@rodeo36: Kicsi kispajtás! Az itt folytatott blogkommentek, többnyire a napi 8-12 órás "keccsölések" után megmaradt maradék energiák hozadéka. Marad még jobb esetben 12 óra evésre, ivásra, mosdásra, szarásra, baszásra, alvásra... az itt töltött idők ezen dolgoktól vagynak kirabolva. Farkangyal ebből a szempontból irreveláns. Ő munkaidőben blogol, nem közösül, legalábbis biológiai értelemben, de az általa jónak és megváltónak ítélt ideológiapistáknak bármikor készségesen odatartja a seggét, és lássuk be, kommentjei alapján, nem is igazán kíván nagy szellemi erőkifejtést az itteni jelenléte, szóval, itt forradalmi hevületet, számonkérő kisszéket, ha lehetne, nagyon ne kérj itt senkin számot. Betűt meg plánanenm:-)
Holnap is el kell menni valahová pénztcsinálni, hogy holnapután, ne a csepeli kollektivizált szociális temetőben szórják rád a földhavát...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
közben a makacsmacskák és a Tottenham derby-t is kukkantom -igaz ismétlés de olyan cuki volt amint a sok makacsmacska nem jutott nyávogáshoz sem

brühüyyy

és Gordon lecsúsz----ott reggelire
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

"egy tanárikarnál szegmentáltabb, picsafasz orientáltabb, nyálasnyalizós kitárullkozósabb, megalkuvó, seggnyaló, seggodatartóbb, megosztottab közelítően pontos, kistársadalmi modell a mesében sincs."

és igen
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Jókai Anna egyik regényében pontosan ugyanezt írta le a pedagógus múltjának tapasztalatai alapján. Akkor csodálkoztam el, hogy miért adta közre általánosító véleményét, amellyel sikerült
aláásnia ennek az embercsoportnak a tradicionális tekintélyét.
Nem gondolod, hogy ebben a foglalkozásban egy új generáció más modort vesz fel?
Előttem nem tiszta, hogy mi motíválja az ellenséges magatartást a pedagógusi karokban.
Szakmai irígység? Az előrelépés korlátai? A pénz?
Az én szakmámban ez teljesen ismeretlen jelenség, mert összetartó közösségről van szó nemcsak szűkebb körben.Azonban ez más téma.
@rodeo36: Mifelénk csak Budimel-lék van... talán nem feljtetted... prosztország... az a csoda, hogy hallotunk délben harangozni imígyen szólottról ZacsekGyula prozstáról (belpiac hazaffyassan)... a többi smafu és kézifék:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Holnap is el kell menni pénzt csinálni."
Te szorgalmas pénzimádó!
Én megszakítottam ebbéli törekvéseimet most délutánra, mert fontos egyéb elfoglaltságom akadt.
Sorsdöntő meccs lesz 5-től.
@Mariann19: nem vesz fel más mentalitást az új sem, öröklődik tovább a régi megszokás, most a központosított állami rövid póráz ezeket a csírakezdeményeket is megfojtotta.

Szervilizmus és bólogatás biztosítja a jelen túlélését, az egyénieskedés és az együttműködés kicsi és távoli szigetekre űzve, Horger Antali világ, ami megint nem mostani jelenség.
@Mariann19: Zárt közösség, parancsuralmi rendszer és beszorítottság között. (Igazgató, 3 helyettes, tanszéki követelmények, alátrendelt, alázható aljanépség (tanulók) kitörési vágy, letargia, életmodellhiányosság, társadalmi kontrollfezítettség(szülők), eltérő indíttatás és eredet... (pajdagogosz family, elsőgenerációs kikupálódott világmegváltó, eltérő megközelítésű szakok (rajz, ének, magyanyelv. idegennyelv, lófasszak, kézimunka, környezetismeret etc.) feszítő teljesítménykényszer, ( buktassam? szar tanár vagyok, nem tudok tanítani, ne buktassam,? hülye marad, de jó a statisztika...)... minden egyben. Tényleg minimodell, kisközösségben. iszonytató. Jobb esetben nem a diák szívja meg, rosszabb esetben de igen...
@Mariann19: Én nem csinálok pénzt, csak költöm... Ez másmese... a pénzcsinálás nem a tezaurálás záloga, hanem a holnap reggel a kölyöknak adandó margarinos kenyéré...
@dr. jenőke (jenőke): :DDD

tanúsíthatom :) nem jártak elméletre, aztán a vizsgán potyogtak mint az érett gyümölcs.

a legszebb az volt amikor az érintésvédelmi vagy a szabványossági felülvizsgáló képesítést is így akarták páran megszerezni, hogy ők mérnökök!
olyan minuszpont gyűjtést rendeztek aztán, hogy mindenki ledöbbent rajta
@rodeo36: @Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: O :)

miről maradtam le, már megint! :D

fantasztikusak vagytok...
@Mariann19: szia!:)

az a írónő nekem is eszembe jut pont ez miatt!

és pipa vagyok érte, mert ezzel robbant be a köztudatba és nyert méltán elismertséget...
ma meg!
szóval sokszor van hányingerem.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

ráadásul egy elnőiesedett pálya, ahol az "érzelmi" vonal is sűrűbb, ami megteremti nem csak a szakmai rivalizálást...
@guma: nők egymás között, mennyi intrika és ármány ;)
@guma: Volt készetésem a pályára, de inkább maradtam gyatra építőipari szakmunkás. Gondoltam, Pióker Ignác és a malteroslányok után, nyugalmasabb időszak következik. Hát, de nem. Ignác sírba vitte a falatástechnikát, a malteroslányok egyre telhetetlenebbek:-) KI Győzike ezt írmaggal? :-) Inkább akkor már a virtualizéé:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Általában - tapasztalataim szerint - nem jellemző a kis munkaközösségekre ez a széthúzó, negatívumokkal tűzdelt attitűd.
Nem az lehet az oka, hogy a pedagógus közösségek működési struktúrája eltér az általánostól?
Arra gondolok, hogy a cégek, intézmények specializálódott közösségeinek a felépítése áll az irányítóból, aki a fej, ám övé a teljes felelősség is, míg a tanári karokban nem erős az alá- fölé rendeltségi viszony, az anyagi és erkölcsi elismertség egymáshoz viszonyítottan könnyen mérhető.
Az egymást folyton méregető, értékelő emberek elveszítik az önkontrollt, túlértékelik önmagukat, ebből eredeztethető az írígység, a taposás, az érdemek akaratos elismertetése.
@guma: Azért voltak nekem is izgalmas pillanataim a magyar oktatás bülbülkék egén. 45 évvel ezelőtt a túlkoros osztálytáram, (tiszta fiú osztály) a félcipőjébe beállított zsebtükörrel, ( a stílfésű a farzsebében csücsölt) próbált a huszonéves bombázócsaj rajztanárnő lábaközé betekinteni suttyonban. No ez, neki sikerült. 13 évesen, amikor beszámolt látomásáról, megállapítottam, realistának születtem. Nem izgultam fel a közlésétől: Basszátok meg. Hord bugyit:-))))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez azért nem teljesen igaz :D

a férfiak közt is ez zajlik (főleg irodákban), tapasztalatom szerint.
@Mariann19:

Ha semmi más, ez akkor is jelezné, hogy a központi nyomásgyakorlás lehetősége önmagában kétségessé teszi az iskolák kiszolgáltatottságának létjogosultságát. Még akkor is, ha ismerve a pedagógiai hatásokat, tulajdonképpen üdvözölni is lehetne a kezdeményezést. Az ugyanis közismert jelenség, hogy a kötelező jelenléttel „élveztetett” kiállítás-megnyitó népszerűsítő hatása alighanem vetekszik a nemi erőszakkal népszerűsített szexualitáséhoz.

gepnarancs.hu/2013/12/ha-menni-kell-hat-menni-kell/
@guma:
kb. Négy-öt éve voltam egy író-olvasó találkozón, Eszterházy Péterrel voltak jelen.
Akkoriban jelent meg a "Ne féljetek" c. könyve.
Végig azon duzzogott, hogy nem volt annyi részt vevő, amennyit várt volna, és hogyan tudja ott a könyveit eladni.
Biztosan jobban érzi magát a Fidesz rendezvények pulpitusán, ott van elég csodáló.
Az, hogy ugyanezen csodálók a könyveit veszik-e, az kétesélyes.
Egyébként nem véletlen, hogy benned is nyomot hagyott az általa élesen és izléstelenül bírált tanári kar, meghökkentő volt nekem is.
Soha nem írtam volna le hasonlót a munkatársaimmal kapcsolatban, annál is inkább, mert annak a közösségnek ő is részese volt.
Ezen kívül létezik a mundér becsülete is.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: :DDDD

nagyon formában vagy ma! :) kinyílt a szövegládád... én meg csak keresem a szavakat, ahogy "töményen" jöttök szembe (vagy jókat röhögök! - mint most).

komolyan irigylem Rodit, ahogy kortyolgat folyamatosan. lehet, hogy rá kellene szoknom nekem is? :DDD
@Mariann19: szerintem nem az alá és fölé rendeltségi viszonyok a döntőek, mert ha ez lenne, akkor a mostani központosított kézivezérlésnél pont ellenkező folyamatok lennének, az egymást folyamatosan vizslató és bizonyítgató attitűd már valóságosabb lehet.

@guma: zajlik zajlik, de más arányokban, de az is lehet, hogy én tapasztaltam másképpen
@Mariann19: Azt hiszem igazad van, de írtam. Őket alúlról, felülről nyomják, plusz az egyéni ambiciók. És bizony, az elvtársársok (alúlról-felülről és közben) gyaklottan antagnosszikus ellentmondásban vannak, főleg, ha fiatal és kanos a nős igazgató, de hátha elválik pláne ha ideológiailag jól megfontoltan pártelkötelezett,. Ha a tornatanár is, de csak egy jót akarna dugni elvárások nélkül, akkor pláne. Az aggszűz kémiatanárnő és az alkoholista, megszokásból tartott napközistanár, valamint az évvégi prémiumok és órarandkialakítások. Mindez a Kulturmissszióval szennyezet Klérus Hugó Tanszéki Központ felügyelete alatt, ahol olyan jólfekvő, ám sosennemtanított kulturpicsák mondják meg a tutit, kik, maximum az ízesített koton felrakásához, majd szájbacsorgatásához értenek, szigorúan az első áldozás prioritásának jegyében. Ne feledjük, amit társunk is oly jól leírt, elnőiesedett a szakma, sok a facér majdben aggleány a pályán. ( Hogy ez mit jelent a tanuló kiskandúr társaság számára, az egy másik kérdés). És akkor imhol, teljesíteni kellene. De mit is?
@Mariann19: nem tudom, hogy ismered-e pletykát arról, amiért így írta meg?

én amikor nézem ezt a garnitúrát akik anno is sikeresek voltak, most meg elárulnak mindent és mindenkit "30 ezüstért" - sőt kreációkat gyártanak még arra is amiért abba a közegbe nem szültek...
no akkor nem csak hányinger gyötör...

(azt rebesgették, hogy őt kihagyták a "játékokból" és roppant irigy meg dühös volt ezért alkotot... de szerintem, ez csak duma :DDD)
@Mariann19: nahhh ez az ami alig van meg náluk:

"Soha nem írtam volna le hasonlót a munkatársaimmal kapcsolatban, annál is inkább, mert annak a közösségnek ő is részese volt.
Ezen kívül létezik a mundér becsülete is. "
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: szétszedtek volna téged ott a nők! :)))

különben is a malteroslányok őszintébbek és "kisebb" igényűek, készségesebbek egy "nadrágos" emberrel. ugye? :DDDDD
@dr. jenőke (jenőke):
Az iskolák kiszolgáltatottsága az abban szereplők bizonytalanságát hozza létre, nincs biztonság a lét fenntartására, előkerül a nyomulás, a megalkuvás, alamusziság.
Értelmes gondolkodó emberként felismerik saját negatív manírjaikat ezek az emberek, és önnön felmentésükért ellenségképet keresnek, és saját kollégáikban lelnek rá.
Így lehet egy társadalmat kicsiben és makroban szembeállítani, és figyelmüket elfordítani a lényegről, arról, hogy drámájuknak ki és mi az okozója.
@guma: Na végül, és nem bezárólag. Éltam hajnalán, középiskolát végezve, egyébre várván kényszerkollegiumi "tanár" voltam a város legrosszabb hírű szakmunkásképző iskolájának kollégiumában. Egy alkaolmmal, szobavizit tájánb tapasztaltam, hogy a beiskolázott falusi suttyó festéknövendékek kedven szórakozása az volt, hogy a kollégiumi szoba beépített szekrényajtaján késdobálós versenyt tartottak napbizaszám. Elképzelhető furmintajtó állapttya. Éppen akkorelé estem be a szobába, mikor pengett a penge. Nos, gondolkodtam a bukott angaylok előtt, mit is tehetnék?

Ha felbaszom őket az igazgatónál, tökkuka, mennek vissza a bányász apjukhozcsalédjukhozm palaválogatónak, illyesmi. gondoltam, leszarom a házirendet. Elslattyogtam a kollegijunigazgatóhoz és montam néki: Kurvajó csapat van az xxx szobűbában, megdumáltum, szorgalomból kifestik a kolesz szintnyi összes szobáját, ha kapnak pénzt, paripát, fegyvert. És lőn... a legszebb szint lett a koleszban.

Kb. 10 év múlva találkoztam az uccán a "főkolompárral, nem ismertem meg, de Ő igen... Leszólított. "Jajj Tanár Úr! :-)))))))))))"
Émmost MajnaCum Frankfurtban dolgozom, mint élfestő. De jó, hogy akkor el teccett sikálni azt a marhaságot. Mer most nekem jó. Teccik e eljönni egy sörre? Vastag vagyok, meghívom!

... és akkor... megráztam kisbuksimat a nálam kb 4 évvel FIJALABB SRÁC ELŐTT. kÖSZ. RENDES VAGY, ÖRÜLÖK. EGY KORSÓ SÖRT MÉG TALÁN ÉN IS TUDOK VENNI. fELE-FELE. eBBEN MARADTUNK.

hALLJA, KI LÁTJA, HALLGASSA, KI NÉZI...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Nem ismerem ezt a területet, csak arra hagyatkozom, amit írsz.
Nem az lehet a baj, hogy a pedagógusok egymás teljesítményeit felmérve azt tapasztalják, hogy nincs szelekció a munkavégzés minőségét illetően?
Más foglalkozásoknál eleve a képességeknek megfelelő munkakör illeti meg a munkavállalót, míg az általad leírtak alapján egy tanári karban nincs leminősítés, alacsonyabb munkakörben való foglalkoztatás.
Mintha az alkalmasság nem élvezne prioritást már a munkakör elfoglalása kezdetén sem.
Ez egy nagyon negatív állandóság.
A másik kérdés az, hogy ebben a foglalkozásban a teljesítmény elégtelensége nehezen mérhető, emiatt elmarad a felelősség megállapítása is.
Az én szakmámban nem megengedhető a gyenge, vagy hibás teljesítmény, mert látványos és egyben súlyos anyagi következményekkel jár, sok embert érintve.
@guma:
Nem ismerem az indokokat, amire a bírálatait építette.
"Azt rebesgették, hogy őt kihagyták a játékokból."
Milyen játékokból?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Pedig a mundér becsületének megvédése a zsigereinkben van ősidők óta.
Becsületbeli ügy.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Nagy voltál tanári mivoltodban.
Minősítelek. Alkalmas vagy vezetőnek!
Kezdődik a német - magyar női sorsdöntő kézilabda mérkőzés a Sport 1-en.
@Mariann19: Egy dologról ne feledkezz el. A Te teljesítményed a legközelebbi adóbevallásnál, esetleg mérlegleadásnál zebremenő kérdés. Pajdagogoszoknál 10-15 év, ha kiderül jobb esetben soha, ha ki is derül...
@Mariann19: áááá csak az életben adódód ritka pikllanatot használtam ki. Nem bántam meg, de pajdagogosz sem maradtam... volt más is... az eletette minden kedvem...
@Mariann19: kb. 1 hónapja voltam, Pasti Szinház...
Parti-Nagy, Spíró, Závada, Esterházy, zene Dés... és nem volt fenntartásom. Maradéktalan élvezet.
@Mariann19:
És még valami: a tanárok mindezt továbbadják - nem meglepő módon a szülőknek. Ugyanis az öntudatukat ott teljesítik ki.
Parkettás szülő? Hasznosítják, Disznóvágás volt? Az is jó. Politikai kapcsolat? Hát hogyne...
És a csemeték mindezeket tudva így nőnek fel.
Közvetlen rokonságban hat pedagógus (paidagogosz) van.
@Mariann19: Verem a nyálam... ilyenek, tegnap Carreras... egy hete Illuzionist, ma kimaradós, tökömtelinemmmegyek Experidence... lahet útáltok, pedig csak jól vagyok tartva. Megérdemlem... Szép vagyok, okos vagyok.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Vérmókus az életművész!
Megértem, hogy otthagytad a pedagógus pályát, hiszen megtervezted szédületes karrieredet, és gyakoroltad is.
Az egy csoda, hogy gondosan kiépített életedet milyen cukiságokkal színezed.
Színház, hangversenyek, utazások, jó kaják, végül Gumát idézve "szét szednek a nők", minden az öledben van, mi szem-szájnak ingere.
Igazad van! Még mi is jól tartunk, sztárolunk, ha nem vagy itt, látványosan hiányolunk.
"Szép vagyok, okos vagyok."
Nem tetted hozzá: Mert megérdemlem!
@dr. jenőke (jenőke):
Azt mondod, hogy az oktatásra is jellemző a "hálapénz?"
Ez a legnagyobb vétek a gyerekek ellen, amit el tudok képzelni. Nyilván a gyerek magasabb minősítése érdekében igénylik a tanerők ezeket a változatos javakat.
Emiatt egyenes út vezet oda, hogy a felnövő generáció akarat és erőfeszítés nélküli életre rendezkedik be, melyben nem lesznek önerőből elért sikerek, kudarc esetén pedig jön valamilyen megmentő.
Én nem láttam a környezetemben ilyen lelombozó jelenségeket, inkább odaadó, a gyerekekre és a közösségükre nagyon ügyelő tanárokat ismerek.
Vagy csak szerencsém van?
@Mariann19:
A tanárok is emberek, mondhatnám. De valóban előfordul, hogy ...
Nézzünk mást: pedagógus nap szülői szemmel: a virág sok esetben csak kísérő, mint vodkának a tonik.
Egy virágárus mondta némi túlzással, hogy a Katalin, a Mária meg a pedagógus nap már nyereségessé teszi az egész évet.
(halottak napját nem mondta)
Valószínű, hogy szerencséd van.
Egyébként ismerek egészen kiváló tanerőket is. Például a gimnáziumi matektanár szerettette meg a verseket - nem csak velem, ami azért érdekes, mert a magyar irodalmat is nagyon jó tanár tanította.
@dr. jenőke (jenőke):
"Pedagógus nap szülői szemmel: a virág sok esetben csak kisérő, mint vodkának a tonik."
Figyeld meg, hogy a magyar szokásokat a túlzások jellemzik, amelyektől képtelenek elszakadni, és mint a hínár, megbénítja a mozgást és megöl.
Ezek a túlzások jellemzőek a baráti, családi, közösségi rendezvényekre is, amelyeknek anyagi terhei és a viszonzások kötelező jellegének terhei megölik a közösségi életet.
Nem meri sehol senki kimondani, hogy vegyük lazábbra a figurát, és az együttlét öröme kerüljön a fókuszba, ne vendéglátás aktusa.
Aki felismeri ezt a helyzetet, nem kíván részt venni ebben a színjátékban, van aki az anyagiakat nem bírja fedezni, és végleg visszavonul, izolálja magát végleg az emberektől.
A pedagógusoknak szóló ajándékozást mi, szülők tesszük, ők mindössze elfogadják úgy, hogy otthon már nem tudják, kitől, mit kaptak.
Holott a szülők ajándékozási versengése a méregdrága virágcsokrokkal nem a tiszteletet fejezik ki, hanem sanda szándékkal kivételezett státuszt kivánnak elérni.
Micsoda beteg és torz gesztusokkal vagyunk tele!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: főnök, ez szép volt, hisz mindketten tudjuk, másokért beszélsz, azokért, kiknek még annyi bindzsi se jött össze, mint nekünk... se okos, se szép nem vagy:-)... a jóltartás oka inkább a fotelből billentyűt lenyomó apparát lehet:-DD
@dr. jenőke (jenőke):
"Gondolj például arra, hogy fenn marad-e a malter a falon, ha te küldöd a fándliból? "

Szerintem ugyanarról beszélünk.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Nehogymá alvilággá szaladj"

Dehogy szaladok én innen bárhová is. Csak nem értettem, hogy Rodeo miért hergelte fel magát ennyire.
Az alvilágba meg pláne nem futok, mert nem tudok úszni, és bajban leszek, ha Kharón épp kávészünetet tart.
süti beállítások módosítása