Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • pollutio: @Neytiri1: Dezső! mandiner.hu/belfold/2024/03/irodalomtorteneti-szenzacio-elokerult-egy-kosztolan... (2024.03.28. 11:35) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.09. 13:48 Fabius

Szili pártosította a mozgalmát

Címkék: szili katalin választás 2014 KTI

Kubatov Gábor és Áder János kedvenc játékszere pártra cserélte a mozgalmát. A Szociális Unió több, mint egy párt - mondják ők, és innentől, ha választásokról beszélünk a Közösség a Társadalmi Igazságosságért néven indulnak. KTI - rövidítik, és az én hírhedten kérges szívemet máris melegség járja át ekkora önmérséklet láttán. Lássuk be, elhagyni a névelőt és nem KATI -ként rövidíteni a pártot olyan példa nélküli dicséretes visszafogottság, amilyen nem terem minden bokorban.  Szili Katalin amúgy jó előre felkészítette az övéit a fanyalgásra. Ezt a félelem, ha a programpontokat szemléljük nem alaptalan. Első ránézésre olyan érzése van az embernek, hogy Kati fogott egy gereblyét, és a politikai paletta teljes szélességéből közel húzta magához a szívének kedves törekvéseket.

Van itt minden a szocialisták demagóg osztályharcos vonalának feltétel nélküli alapjövedelmétől a jobbikosok visszahívható képviselőségén keresztül a zöldek alkotmányba foglalt lakhatáshoz való jogáig. 

szili katalin.jpg

Mi a hiba? Csak annyi, hogy az egyetlen lényeges kérdésre - miből? - ők sem adnak semmilyen választ. Akkor is igaz ez, ha a felszín kapirgálásán túl az elnöki program részleteiben is elmerülünk. Újratervezést! - rikkantja az elnöki  társadalmi GPS - nem röhög! szerintük tényleg. Harmonikus fejlődés kell - jelentsen ez bármit - és fejlesztéspolitikai fordulat. Utóbbi szerintük megoldható az oktatáspolitika megváltoztatásával, a természeti adottságok és a tranzitország jelleg okosabb kihasználásával. 

Új agrárstratégiára van szükség, a földeket nem bérletbe kell adni, hanem az állami földvagyon privatizálásával tulajdonba. Arról az apróságról, hogy miként kívánják elkerülni azt, hogy Simicska Lajos Mészáros Lőrinccel kézenfogva fölvásárolja a komplett Dunántúlt, nem esik szó. De a helyi piacok erőltetéséről van, ami éppen csak azt az életszagú apróságot hagyja figyelmen kívül, amit mindenki más is szokott: a helyieknek most is lenne lehetőségük helyi piacon árulni a termékeiket, mégsem teszik, hanem egyeben, a nagykereskedőknek igyekeznek azokat értékesíteni. 

Az államháztartás átalakítása tényleg szükséges és kívánatos lenne, de egyelőre ők is megmaradtak a filozófiai elgondolások szintjén a megvalósítható bármilyen stratégia helyett. 

Az egykulcsos adórendszer eltörlése minden ellenzéki párt programjában szereppel. A KTI 4 sávosra csinálná az adórendszert, ( 700.000 Ft-ig O %, 700.000-8 millióig 16%, 8 és 15 millió között 25%, 15 millió felett 35% ), plusz  az alapvető élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök, oktatási és kulturális termékek, szolgáltatások Áfa-ját 5%-ban, az összes többit 20%-ban határoznák meg,  a dohánytermékek, az alkoholos termékek, 8 millió forintnál magasabb értékű gépjárművek, műkincsek és ékszerek után 10%-os fogyasztási adót javasolnak. Ezzel párhuzamosan pedig bevezetnék a vagyonadót:  minden személy évenként 500 millió forint vagyona feletti része után 5%-os vagyonadóval járuljon hozzá a közösség gyarapodásához.

Mindezekért cserébe alanyi jog lenne a feltétel nélküli alapjövedelem és a lakhatáshoz való jog. Nem lehetne senkit utcára tenni jelzáloghitel bedőlés vagy közüzemi számlatartozás miatt. Bár a devizahitelesek számára bevezetnék a magáncsődöt, de lássuk be, ez a dolog így is nagyobb - társadalmi - kockázattal járna, mintha ex házelnök asszony egy krokodil szájába dugdosná a fejét. 

Ha együtt repülünk messzebb jutunk - mondta Szili, neked pedig kedves választó azt kell eldöntened, hogy akarsz-e ehhez a repüléshez biztatóan gágogni a hátsó sorokból. 

 

302 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr655682970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Egyszer végre dolgozol, oszt egyből marhaságokat és értelmetlenségeket írogatsz össze?
A töketlen linkelgetések meg oszt... :D
NYÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚL!
Nnya, ha basztattok, akkor jól besértődök, oszt mennyetek személyessen megkeresni Aladdin csodalámpását, meg Allah szakállát Maghrebbengubán:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Amúgy a mostani Szüretlen Argus eresztés tényleg vacak volt... :(
A te tecsó söröd azonban már valami!
@Orica Középföldi: Az a szerencsém, hát mégha a dentalistamentalista masamódlikakkal jönnék elő:-) Proliboli a zápfogultkirály:-) Egye meg a fene a rohadékot, ha kiváncsi kereskedjen utána:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem olvasod, hogy Vérmókus fáradt?
Egész nap mogyorót gyűjtött télire.
Te ma is biztosan gyökértömésre várakoztál.
Te is kivagy?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szépember! Pilsner Urquell van raktáron:-) Szerencséd, hogy közel a karácsony, mert csak akkor jutsz hozzá:-) Addighideglelé, inkább aludj, és álmodj Grossenburger Aloevera Specialokkal:-)
@Mariann19: Ugysetudja kis butus, hogy hogyan kupálódott ki tömésből:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Szerencséd Te Majom, hogy eltaláltad, mi van itthon nálam is (Pilsner Urquell) a hűtőben!
Különben letagadlak...
Mi volt ez a cubák kihordásod?
Mert tudom, hogy kivetítesz csak. Illetve vetítesz csak... :D
@Orica Középföldi:
Ugyan, nem ér annyit az egész bolhás bundája! :))
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Ez lesz a módi a jövőben, a beavatkozásokért természetben kell honorálni a fáradozásokat.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Jó van na. Elárulom. Te vagy a konszolidált "polgári családok" házi hentese és fogásza:-) Mindegyikre eleve predesztinálva vagy:-) A húst naponta 25 kilós tesco szatyorban hordod ki, a fogorvsi tudásodkoz pedig a dentamedikák tömésébők szereztél nemi tapasztalatot:-) Mehogy az a valami, amt nagyképűen itten szakmádnak vallasz, Knosszi szerint, hozzám képest lepkefing:-) Megkaptad hát a pályaváltoztatási-keresési támogatást. Grátisz:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
@Mariann19: És akkor dugni kell a jövőben az ágyas pálinkáért? :-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Ööööö.... izé... kissé homály vagyol, a mondókáddal együtt.
Amint azt említéd vala, akkor ütögetsz mellé, amikor megemelkedik a maligánod. :)
Istenkém, van az úgy, hogy izé...
Kevesebb cefre, több sejtecske marad épen.
@Mariann19: Foghúzásért meghúzni a nagymamát? Elfekvő készletekért lefeküdni? Autószerelésért meghúzni az anyát? Alaptömörítésért megdöngüüni a szomszédasszonyt? Párosodásért párosodni az örömanyáért? Orbán kegyéért szájjal illetni a valagát? Na ne... megyek, kiheréltetem magam..
"Nem tud közelebb jutni a magyar gazdaság az uniós átlaghoz, miközben több szomszédos ország is látványos javulást mutatott fel. Ezúttal a Világbank által közölt, egy főre jutó, vásárlóerő-paritáson számított (PPP) bruttó nemzeti jövedelem (GNI) adatokat vetettük össze. A GNI-t használatának előnye, hogy a GDP-vel szemben ez - leegyszerűsítve fogalmazva - kiszűri a külföldi multinacionális vállalatok tevékenységét, viszont a "magyar multikét" figyelembe veszi. (Közgazdaságilag korrektebben fogalmazva a GDP-ből származtatható a GNI, amely a szektorok elsődleges jövedelmének, valamint a rezidens szektorok és a külföld egymás közötti tulajdonosi jövedelemátutalásai, továbbá az EU-tól kapott támogatások és az EU-nak fizetett adók egyenlegének az összege.)"

www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_szakad_le_magyarorszag_a_versenytarsaitol.571521.html
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nos, fenti munkaerőotherhasznosítási segédletein részedre, teljesen absztinens állapotban keletkezett élményekötletek hatására materializálódott, Persze ebből kukamód úgysebem értesz semmit:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Genya leszek, nem keresem vissza, nem világollak. Ha érdekel, keresd vissza nyavalyás bithuszár:-)
@Mariann19:
Reszelgesse akkor csendben a mogyoróit... Ha már bezápultak és pudvásan sztárolgatja!
Amúgy... okosodj isten pici áldozati Berija:-)

Tóta W.: Kabbe gyíkok, én belépek!
115 hozzászólás
Meghánytuk-vetettük itthon a dolgot, és arra jutottunk, hogy be kéne lépni a Pártba.

hvg.hu/w/20131209_Kabbe_gyikok_en_belepek
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Nem ágyaspálinkára utaltam, hanem beavatkozásra.
Bár mindkét említett művelet beavatkozásnak tekinthető.
@Mariann19: Látod millyen izé??? Itten megpróbálunk neki egy kis "lebentraumot" teremteni, erre mi a hála? leverstraumot szeretne, a halatlan:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Ez a mentalitás a rendesezrváltozás c. eposz része volt a környéken.
Több helyről hallottuk vissza, hogy voltak olyan echte munkásmozgalmi famíliák, ahol szépen felosztották, ki, melyik pártba lép be.
Állítólag Pápán is volt ilyen, oszt ma egy komplett parlamenti kupleráj izgul fel rá, és áll fel.
Ki, mire izgul fel...
@Mariann19: Érdekes folyamat ez a balos osztódás. A baloldal eredményét alapvetően határozza meg, hogy hány részletben indulnak. Mivel egyfordulós a választás, csak egy teljesen egységes baloldali blokknak van komoly esélye. Olyan "apróságról" nem beszélve, hogy jelenlegi formájában az Együtt-PM elveszíti az összes listás mandátumát, ha nem éri el a 10(!)%-ot. Erre jelenleg kevés esély van.
A protestszavazók - főleg Észak- és Kelet-Magyarországon - erősen megoszlanak a baloldal és a Jobbik között, ami - ismét csak az egyfordulós rendszer miatt - nagymértékben növeli a Fidesz esélyét.
Vagyis jelen felállásban a Fidesz akkor is győzhet, ha támogatottsága akár 30% alá is csökken.
Drámaian átrendezheti ugyanakkor a mezőnyt, ha az összes baloldali pártvezető visszalép, és közösen támogatnak egy párton kívüli, tekintélyes miniszterelnök jelöltet.

Ennek esélyét csökkenti az, ha csak egy vagy két szereplő "beárazza" előre a Fidesz győzelmét. Leginkább Gyurcsány lehet az, akinek nem a baloldal 2014-es győzelme a legfontosabb, hanem az, hogy az "újraosztásnál" nagyobb szelet jusson neki a baloldali tortából. Erre vereség esetén nagyobb az esélye.
Jenőke ma nem kegyeltet lírában bennünket, így anélkül jó éjt mindenkinek.
@Orica Középföldi: Látom, eluntad unalmas élceinket. De legalább Töki nyugtalanul alszik el. Már ezért megérte. No nem neki:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Nyuszika... kevéske vagyol te ahhoz!
Max. egy 90-es mellbőségű remek asszisztenslány tudna nyugtalanságra késztetni - te viszont...
Nálad a linkjeiden alszok el! :))

Jó rosszak legyetek!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Te csak ne heréltesd ki magad, hanem a gazdasági összefüggéseken gondolkozzál.
Rajtunk már csak a barter segít, mert így meg lehet úszni a kurva magas ÁFA-t.
Egyszerű árú csere, akarom mondani szolgáltatás csere.
"Foghúzásért meghúzni a nagymamát?"
Na ja!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Fogunk mi még esedezni Vérmókusnál egy marék mogyoróért jövőre.
Csak úgy fogjuk kefélgetni a kicsi bundácskáját!
"Mindezekért cserébe alanyi jog lenne a feltétel nélküli alapjövedelem és a lakhatáshoz való jog."
És mivel már 500.000 új határon kívüli állampolgárunk van, így nekik is személyenként majd kifizetjük az uszkve 80.000Ft körüli susit... és még adunk is nekik lakást itt Magyarországon, mert joguk van hozzá, ...s mert megérdemeljük...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Az utolsó bekezdéseden kívül a többi esélylatolgatásod reális a jelen állás szerint.
Mi ketten, te és én más-más oldalon állunk, abban mégis megegyezünk, hogy csakis egy totális összefogás hozhat eredményt, nem részletezem, leírtad.
A folyamatok azt mutatják, hogy az ellenzéki összefogás most, a választási kampány közepén sem valósult meg, mivel képtelenek az egyetlen célra fókuszálni önös érdekeik miatt.
Gyurcsány szerepét másképp látom.
Gyurcsány továbbra is a hazai politikai élet szereplője kíván lenni vezér szereposztásban.
Anyagi előnyökre nem vágyik, politikai vezér szerepre igen.
Ahogyan most már látom, kidolgozott dramaturgiája volt a fellépésekor, amely be is jött. Ugyan az összefogás igéit hirdeti, de tudja, hogy ez nem jön létre. Látszólag a közvéleménynek eleget tesz az összefogás hírdetésével, megnyeri magának a baloldal jó részét,ugyanakkor szerintem jelentős sikert ér el a választásokon, mely viszont az eredeti titkolt célja volt.
Nagyon jó politikus.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: kiváncsi vagy? de még hányan!? köszönjük a gyönyörű képeket
@Mariann19: Írtam NekedJének az előzőben. Kicsit siralmas, de ezt én így látom...
@KÁTÉó53éúétr6: Nyugi! Kicsit rápihenek és normálisabban borítom rátok, némi magyarázatttal. Ez az ország ennyit megér. Ha pedig hozzájön Andalúzia? Beszartok... 5-600 év differencia és semmi differencia. Mint a tacskókutya. Bármilyen szukát dug meg, abból tacskó lesz. Na ilyenek voltak az arabok, anno...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Kicsit édesbús az írásod, de nem olyan rossz a helyzet.
Először is úgy írtál, mint aki nem volt a jachtos projekt oszlopos tagja, pedig valami főtiszti rangban szerepeltél. Elfelejtetted ebben a kesernyés hangulatodban.
Most nem lesz jacht, egyelőre maradunk napfényes hazánkban.
Ha elindul Bécsbe a konvojunk, már most kinevezlek Ütköző Főkapitánynak.
Te leszel a főnök, én szófogadó beosztottként állok rendelkezésre.
Így jó lesz?
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

"Mint a tacskókutya. Bármilyen szukát dug meg, abból tacskó lesz. Na ilyenek voltak az arabok, anno... "

És mindez Andalúziáról... a nap dumája:))))
@Orica Középföldi: Nem Andaluziáról, az arab kulturáról és építészetről. Ami mára ugyanúgy romjain próbál túlélni, mint ahogy a ma már totál haéott görög kultúra. Az kb 500 évig húzta, aztán 1000 évig haldoklott. Menj el ma görögországba. A mai életben, sem mentalitásban, sem kulturában, sem művészetben, nyomát nem látod. Legfeljebb kegyelmi pillanatokban néhány fakó foszlányát.

Az arab hatás, na nem a montani, hanem a 600 évvel ezelőtti, a mai napig nyomonkövethető és élő dél-spanyolországban. Elég szar lehet a mostani araboknak.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
A szükség megalkuvásokra kényszeríthet.
Attól függetlenül még lehet vidám utazás.
Lobogó hajjal, széles vigyorral fogunk repülni egy új élet felé az ütközőn.
Mindíg van kiút.
Minden jelen lévőnek jó éjszakát kívánok.
@Mariann19: Csak vidám lehet:-) Mindketten vigyorgunk majd, mint a vadkörte. Ki ezért, ki azért:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
MAgácskuknk is... majd hahól előkerül, szerintem érdemes lesz erre a görög-arab-spanyol/európai komplexumra visszatérni gazdasági-ideológiai-történelmi-geopolitikai szempontból. Azt hiszem rohadt érdekes téme lenne...
@Orica Középföldi:
Jajajj! Elkéstem, de igazolt!
Igaz, most nem készültem előre, így a keresés tetézte a késedelmet.
Egy nagyon ritkán láthatót, hallhatót választottam.
Jó éjt, frissítő álmot!

JÓZSEF ATTILA: PETŐFI TÜZE

Falvát megőrült népe lerombolá,
Házunk az nincs, fél fal, ha mi megmaradt,
Gonosz Tél van s e kis családnak
Tűze, Petőfi - az Eszme: hol van?

* * *

Petőfi Sándor, Tégedet ünnepel
A jajgató nép s a süket Elnyomás,
De nagy lelked tüzét, az Eszmét,
Cifra, hideg lobogás takarja.

Ó, ünnepelvén, mélyre temetnek el!
Petőfi Sándor, ámde azért nyugodj:
Az Eszme ég az elnyomottak
Büszke szivében örök dalodra.

És égni fog, mert nagy hitem ójja meg:
Világszabadság! - így köszönök, Vezér,
S örömtelen tizennyolc évem
Szent lobogója elődbe hajlik.

1923. jan. 23.
.
.
Vidám hajnalt egy deci törkölyt és tükörtojást - sült krumplival minden most ébredőnek, gint és vodkát az aludni indulóknak.
@Mariann19:

Liber scriptus proferetur,
In quo totum continetur,
Unde mundus iudicetur
Kézzel írt könyv nyílik ottan:
világ terhe, minden, ott van,
ítéletre felrovottan.

erre várok régen:

www.youtube.com/watch?v=E1QaYJqAjJs

meg is valósúl

brühüyyy
annak aki tegnap a La Scala La Traviata-t beszélte

ez az amiatt nem igen megyek arrafelé

www.youtube.com/watch?v=hv5hCEf8qSw

www.youtube.com/watch?v=I4cSVnqGmOc

brühüyyy
inkább játszogatna már végre a saját, vagy egymás farkával orbán Viktor és csapata, mint az önkéntes pénztárakban gyűjtögetett megtakarításokkal:

"A kasszák legfontosabb mutatóiban való csökkenés megelőzte a piac telítettségét, ami okozhatja azt, hogy a jövőben az önkéntes pénztárak egyre kisebb mértékben lesznek képesek a törvényben meghatározott TB-kiegészítő feladatok ellátására. A különadókkal terhelt önkéntes pénztári rendszer zsugorodása tovább gyengítheti a magyar állami nyugdíj és egészségügyi rendszer fenntarthatóságát."

www.napi.hu/tozsdek-piacok/bajban_a_nyugdijrendszer_84_milliard_hianyzik_a_kasszakbol.571517.html

Jó reggelt, szép napot.
bocsánat, helyesen: orbánviktor
Remek megoldás a problémáink kezelésére. :)

youtu.be/xcHXiBdyt94

Szép napot mindenkinek.
@rodeo36: Maria Callast már sajna csak felvételről láthatjuk.

Ha én eljuthatnék Scalába ,bármit és bárkit megnéznék.
@jaegtoer: majjönkiflicsücsök és jól megvédik maguknak azt is, a narancsmaffia örök üdvére, ájmen
faszom, ááá ilyet feltételezni, valami ellenforradalmi ármány, hogy esnének be valami isten háta mögötti kiskorházba, ezek a képmutató idióták

Nagy lesz a baj, több ezer orvos és egészségügyi szakember hiányzik a rendszerből

Az egészségügyi dolgozók tömeges elvándorlása sem kell ahhoz, hogy már a közeljövőben is komoly kockázatot jelentsen az egészségügyi szakemberhiány. Ezt állapítja meg az egészségügyi humánerőforrás-jelentés, amelyet a keddi Világgazdaság ismertet

hvg.hu/itthon/20131210_Nagy_lesz_a_baj_tobb_ezer_orvos_es_egeszs
Na..az én érdeklődésem kevésbé kelti fel a tompa tekintetű kalácsképű nő /Orica akivel szinte mindig egyetértek/, mint azok a kalózképű gyilkos tekintetű rablók, akik most tízmilliós nagyságrendű prémiumokat odaítélik és felveszik. Nem, nem az irígységem okán, mert ha azért veszik fel a számomra soha el nem érhető összegeket, mert ennyi és annyi munkahelyeket -pláne ha még jól fizetőt is- teremtettek, hogy minél kevesebb legyen olyan ember, akit a gally gyűjtésért rendőrök vegzálnak, akkor azt mondom: megérdemlik. Ám vegyük csak sorba kiket és miért premizálnak?.......
Egy csalás, amiben ott van az egész adóbotrány

Az Origo új részleteket ásott elő abból a hatalmas áfacsalási ügyből, amelynek főszereplői az egyik nagy magyar áruházlánchoz, a CBA-hoz kötődnek.

www.origo.hu/itthon/20131208-a-negymilliardos-abdai-afacsalas-tortenete.html?sec-top

----------------------------------------

Kék bajszot festettek
Weöres Sándornak

Egy héten belül másodszor rongálták meg a szombathelyi szobrot.

www.origo.hu/itthon/20131210-kek-bajszot-festettek-weores-sandornak.html?sec-1

--------------------------------------

Csend, fegyelem, feng shui - itt az új Házszabály!

Magyarország Kormánya úgy határozott, hogy a Házszabály érdemi rendelkezésein és nyelvezetén is lazít. Íme, a végeredmény.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131210_Csend_fegyelem_feng_shui__itt_az_uj_Hazs
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Bevallom, az a komplexitás, ami az arab világot akkor jellemezte, teljesen lenyűgöz. Ez pedig ritkán fordul elő velem. Hogy eközben mit gondolok a kereszténységről, inkább nem írom le.
Kikerics-sárga vagyok az irigységtől:)
@dr. jenőke (jenőke):

Köszi:))
Ez nagyon zsenge. Ebben több a hit, mint a tehetség.Jó, hogy kitartó volt:)) Nem ismertem.
@Orica Középföldi: Szia! Ha lesz kedvem/időm, akkor végigcsámborgunk 5-6 marokkói városon, kicsit benézünk a beduinokhoz, az Atlasz hegységbe némi hóval, megnézzük az Atlanti óceánt...lesz igazi halászfaló és portugál gyarmatváros... persze, csak ha Ti is akarjátok. Nem erőszak a birkator (hogy hithű muzulmánhoz, stílusos legyek) :-)
@Orica Középföldi: és kifelejtettem egy marókkói római várost, néhány egyetemet, mecsetet, királyi palotát...
múúúkoggy

A benzinkutaknak is január 1. a határidő
Szerintük addig nem tudnak átállni az új fajta pénztárgépekre. Az NGM szerint elég idejük volt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F12%2F10%2Fa_benzinkutaknak_is_januar_1._a_hatarido%2F
@Sir Bates dö Hól: van akinek az:

"Kivételes sürgősséggel" adott engedélyt 11 kaszinónak a Ház

Tizenegy játékkaszinó működését engedélyezte az Országgyűlés keddi döntésével. Az erről szóló javaslatot kivételes sürgős eljárásban fogadták el.

hvg.hu/gazdasag/20131210_Kiveteles_surgosseggel_adott_engedelyt_11
@Orica Középföldi: hívj csak Musztafa Mohamed Alinak nyugodtan:-)
@Sir Bates dö Hól: Musztafa Mohamed Ali Kuki:-) Az szerintem így jobb. Ha más Sír is:-)
@Sir Bates dö Hól:

első hirtelen olvasatra meg voltam rökönyödve, mit akarsz te mutafasz moha medial inakkal Orica tudtára adni.
kedves mama....

Gulyás: az új házszabály "korrekt ajánlat"

Az új házszabály és az országgyűlési törvény változtatása "korrekt ajánlat a magyar politikai élet valamennyi szereplőjének" - mondta Gulyás Gergely (Fidesz) előterjesztői expozéjában a két törvényjavaslat általános vitájának megkezdésekor az Országgyűlés keddi ülésén.
@jaegtoer: ám átgondolva igazat adsz nekem, mi? :-))
@Sir Bates dö Hól:

nekeeeeed?! sárgarépafőzelék!
@KÁTÉó53éúétr6:

Ezek szerint valamilyen NER-ben egy véleményen vagyunk. Ez lehet,hogy kicsi ner, de ner:)) Már vagyunk ketten:))
@jaegtoer:

Azért van olyan, ami vetekszik a sárgarépával.
A vágott borsó főzelék:)))
A tiédet könnyebb leírni, maradjunk annál.
@Sir Bates dö Hól:

Azt majd én döntöm el, hogy e nevet, mely nyilván címet is takar, ki érdemli meg.
Van néhány száz éved:))
@Orica Középföldi: ne mondd (!!! a termékeny talaj!:)), hogy nem volt jó:-)
@jaegtoer: én minden főzeléket szeretek:-)
Miben különbözik ez a Sorosék támogatotta kis pártocskáktól?

Ha ez vérlibsi lenne, itt menne a lihegés, hogy igen, végre, mennyire vártuk.

Szili jópár ballibsit elcsábít miért olyan nagy baj ez? Ha Gyurcsányéknak szabad. Szili is meg szeretne élni.
@rodeo36: olvastam, valamiért nem hisznek az egyik köpönyeg forgatónak :D
Nem is értem.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

" Mesélhetek. Ez lesz Nektek tőlem a karácsonyi ajándék..."

Kösz a meghívást a Vérmókus odúba.
Esténként kezdheted a mesét, Vérmókusok Sahrazádéja:)
Mivel a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot nem jegyezték be, most a Szili a strómanjuk. Kati kap fizut, meg mindent a parlamentben, cserébe átveszi az MKKP programpontjait.
@rodeo36:
Igyál meg egyt, remeg a kezed! kétszer küldöd!:)

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Akkor rodeo36 sose hal meg:))
@tristen2005:
az valószínű...az örökélet mint a Highlander-ben

ne légy irigy igyál többet

brühüyyy
@rodeo36:

Nem irigylem, én is művelem aszáraz ugart.
öööööööööööööö

Ombudsman: Kishantos méltó az alkotmányos védelemre

A biogazdálkodás eredményeként évtizedek alatt létrejött környezeti értékek méltók az alkotmányos szintű védelemre - olvasható az alapvető jogok biztosának és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesének állásfoglalásában, amelyet a Kishantosi Nonprofit Kft. panasza mentén folytatott vizsgálat alapján írt.

hvg.hu/kkv/20131210_Ombudsman_Kishantos_melto_az_alkotmanyos
@tristen2005:
nabaz'meg...még ez is így karácsony táján

hol van a szent fityma?

www.youtube.com/watch?v=9rNDlIL7Y5M&feature=youtu.be

legalább 30 szent hely állította hogy náluk van

brühüyyy

mekkora lehetett a szent fasz?
@Orica Középföldi: igazad van tényleg kicsi az a ner, és bocs., hogy átmentem populizmusba, de ha állami megrendelést harmadik, negyedik hónapban sem fizeti ki az állam, és közben ilyen premizálási lehetőség van a kasszában, bizony káromkodik rendesen a pógár még akkor is, ha tudja, nem egy fiókból kerül ki a vállalkozónak járó díj és a prémium
lusta disznók vagytok, vagy ebédszünet? és piáltok? esetleg új poszt lett??? megyek megkukkantom hátha újabb krumplileves van már a tányéron és azt zabáljátok 2 percig majd a pletyka folytatódik?

brühüyyy
@rodeo36:

szegedi csanád? ilyen ember nincs is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Ombudsman: Kishantos méltó az alkotmányos védelemre"

Na, ezzel aztán most kint vannak az összes vizekből. Mintha kicsit elkéstek volna az állásfoglalással (ámbár úgysem veszi ezt senki komolyan).
süti beállítások módosítása