Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.20. 13:32 Fabius

Orbán veje: ifjú oligarcha, vagy csak egy paraszt?

Címkék: fidesz orbán viktor lopás tiborcz istván

Fene tudja mennyire jó ómen A Dinasztiába beházasodva mindjárt egy ilyen ügybe keveredni. Ha a tükröspusztai favágást elnézi az ember azonnal adja magát a kérdés, hogy a legifjabb oligarcha generációt látjuk éppen felnőni, vagy csak egy orbitális paraszt pofátlanságát szenvedik a helyiek? Ha nem világos segítek, szerintem nem az a paraszt, aki gumicsizmában villamosozik. 

Tiborczék - Natura 2000 oltalom alatt álló - területről 3200 négyzetméteren kivágták az akácost a tulajdonosok beleegyezése és tudta nélkül, majd mikor lebuktak vele elegánsan hagyták az egészet a francba. Aztán most, mikor a Tekintetes Hatóság tripla ejmiafasz értékű határozatával a vétlen tulajdonosokat kötelezte a visszatelepítésre megjelentek, és tettek egy pofátlan ajánlatot nekik: ha nincs pénzetek visszatelepíteni amit mi vágtunk ki, akkor megvesszük a földet két traktorbelső szelepsapkáért

Mi a végtelen cukisága a nernek, ha nem ez?

Az már kiderült, hogy Csabdi környékén ki szeretne pofátlan kiskirály lenni, de az most fog, hogy az országban na'ki a király? Fénylő Csillaguk reakcióján az ország szeme, mit tesz, és tesz-e egyáltalán valamit a vője és a nászcsalád megregulázására? Vagy innentől ez az emberekhez állás lesz az irányadó, hogy A Dinasztia szó szerint bármit megtehet, elvehet, inggombért kiforgatva visszautasíthatatlan ajánlatokat tehet. 

orbán tükröspuszta.jpg

Vagyis ÉdesViktornak most jött el a családi etika vizsga ideje. Azt nem gondolom, hogy feltöreti a Csabdi térségében frissen húzott aszfaltot, de azt - talán - elképzelhetőnek tartom, hogy némi habonyárpival való tanácskozás után a Tiborczoknak odaszól: ezt azért mégsem kellene, mert a tarvágás-kiszorítás elég szarul mutatna a nemvolttaggyűlés - szőlőbányák listán a választások előtt, basszátok meg. 

Ha másért nem, ezért. Vagy ezért sem. Ez a kérdés, Viktor. 

336 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr305589275

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy oligarcha vallomása 2013.10.21. 10:33:20

Dr. Kállai-Tóth András agrármérnök nem csak a Civis Kurázsi 2010 Zrt. vezérigazgatója és többségi tulajdonosa, hanem a Szent Humusz Alapítvány, valamint a Tízmilliárdot A Túlsúlyos Galamboknak! Alapítvány kuratóriumi elnöke és a Kétfarkú Kutya Párt&nbs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rodeo36: Állítólag a mézes fokhagyma, nagyon jó megfázás kezelésére is. :)
@sírbateszezazegész: ". meg az nem igaz, hogy paprikát mindenhó kapsz... olyan csemege, mint othó, olan nincsittt:(... de itt lecsót sem tucc csináni..."

itt van rendes magyar paprika:-)

a hetvegen olyan lecsot csinaltam, hogy ihhaj:-)
@ausländer Sipi: Hmmm azt én is szeretem. Hogy ízlett a svájciaknak??? :)
jó reggelt, na rosszak voltatok a hétvégén? nem sokat néztem rátok :D
Jöhetne hozzánk sakkozni a srác.
Úgyis hiányzik egy sötét paraszt...
azt nezem, hogy gyurcsany jol felrugta a szarosbodit ezzel a partfinanszirozas temaval, be vannak megint szarva tole jobbrol-balrol:-D
Amikor a Tiborcz anyuka azt mondta valamelyik újságnak,hogy csendes esküvőt szeretett volna, de a leendő nászúra szerint ez nem lehetséges ,mert ez az esküvő "társadalmi esemény "akkor már érezhette,hogy sok mindent felkavar az országos esemény, amit nem igazán kellene?
(Nincs időm megkeresni melyik újságban jelent meg)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: elájultam micsoda igazi látványosság lett abból a szemétdombból a város közepén az egyetemmel szemben.Dicsérem aki kitalálta és a kivitelezés is jó.Olvasom, a malomból szálloda lesz......Irigyellek, hogy csoboghatsz rajta:)))
@Penivaldes: Szasz! A másik nevemen írtam pár napja itt is.:))

@ausländer Sipi: fecóról néha nem tudni kivel van.
@kifordított nagyanyó: de az nyilvanvalo, hogy kivel nem:-)

mar 2006ban, az oszodi beszedben is az ellen lepet fel ami ellen most. ki is csinaltak, az mszp es a fidesz kozosen. nekem ugy tunik, tovabbra is az atlathato politikai gazdalkodassal es a nyugati tipusu, felelos tarsadalommal van.
08:42
A Politikatörténeti Intézet Strasbourgig megy

Strasbourgban keres jogorvoslatot a Politikatörténeti Intézet, miután az Alkotmánybíróság (Ab) döntése is megerősítette a levéltári törvény módosítását, amely kisajátította és az országos levéltárba helyezte át az állampárt és a hozzá kapcsolódó szervezetek iratanyagát.
Rovat: Itthon
Szerző: MTI

08:41
A lakosság többsége ellenzi a stadionépítéseket

A stadionépítésre szánt összeget a lakosságnak csupán öt százaléka hagyná a sport területén, a többség az egészségügy fejlesztésére vagy munkahelyteremtés ösztönzésére fordítaná – derül ki a Republikon Intézet felméréséből.
@ausländer Sipi: Néha mintha vikiék beépített embere lenne.
Ami mellé odaáll azt megutálják az emberek.
Én az elkúrás utáni politikája miatt haragudtam meg rá.
Meg pl. a jaj szegínromákok politikája sem tetszett
@Knósszosz:
milyen vídeót?

valamiről lemaradtam?

a csalás akkor is csalás (mármint a választási) ha nem filmezik, hátha még retroaktívan...

fel kell készűlnötök ugyanez lesz 2014-ben...nekem folyamatosan az a gyanúm van, hogy 2010-ben ugyanez ment...és még a lömpöpöcsiből is csináltak pártot a parlmamenti homokozóba

vidám kis szemétdomb levédia

brühüyyy
@rodeo36: jól látod, a HVG-s dilettantizmus miatt kicsit megcsömörlöttem én is, nagyon feddup vid ez az egész well...
CÖF: nemzeti konzultáció lesz a Békemenet

A CÖF vezetője szerint az október 23-i békemeneten annyian lesznek, mint az elsőn.

hvg.hu/itthon/20131021_COF_nemzeti_konzultacio_lesz_a_Bekemenet
@Knósszosz:
nem jut eszembe, hogy melyik városban (gyanúm szerint valahol Spanyolországban) van egy modern templom, az alaprajza egy homokóra, és a szűkületben van egy feszület, amely a megfeszített Jézus teste és az egész acélhuzalokon függ, az építész a fényviszonyokat úgy tervezte (csodálatos), hogy az egyébként nyers kő falak tetején vonúl végig egy sor szines ablaküveggel beüvegezett ablaksor és a feszületjézusra valamint a huzalokra eső fény csakis a huzalokat mutatja mint égből beeső fénysugarakat és ebből adódóan az a képzet alakúl ki, mintha feszületjézus lebegne a fényen

volt egy sor képem is róla de már régen...és nem találom melyik város és a templom neve sem jut eszembe

brühüyyy
@kifordított nagyanyó: csak annyit, hogy ugyan ezt kisebb nagyobb mértékben el lehet mondani az összes pártról, még a kedvenceidről is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Egy kicsit reméltem hogy ez lesz.
De ahogy néha szoktam írni,meg ahogy a kisebbségi munkatársamnak is mondtam,itt az a baj,hogy akár fehér akár cigány itt a becsületes ember szopik a bűnöző meg jól jár.:((
Na de most már mennem kell aludni.:((
Na viszlát!
(nekem jóéjt!:)) )
@kifordított nagyanyó: en azert mondom, hogy a magyarok akkor fognak demokraciat es joleti allamot erdemelni, ha rehabilitaljak gyurcsanyt.

barmilyen furan is hangzik, gyurcsany egy nyugat-europai tipusu demokrata.

egyszeruen az orszag meg nem erett meg a valosagra es ha valaki kihuzza a fejuket a homokbol siman sokkot kapnak es ahelyett, akik bemagyaraztak nekik, hogy dugjak a fejuket homokba, csinaljanak ugy, mintha a partfinanszriozas mukodtetesevel seggberugva az orszag gazdasaga, moralja, becsulete nem fosos deszkan csuszna sikitva a korrupcio es gerinctelenseg pocegodorbe.

ilyenkor inkabb nekitamadnak annak aki a valosagot probalja eroltetni. pedig fletonak kuravara igaza van. ezt nagyon sokan tudjak. de felnek attol, hogy mi fog tortenni, ha egyszer valaki rendet rak? hogy fognak el- es leszamolni a kognitiv disszonanciajukkal? mi lesz a valalkozasukkal, amit felig-meddig svarcban uzemeltenek, uzemeltettek? mi lesz a munkahelyukkal, ahol a fonokkel osszekacsintva felpenzzel vannak bejelentve? a svarcban kiadott alberletukkel? az okosba leirt szamlakkal, az afa es nyugta nelkuli olcso vasarlasokkal, a hivatali utvesztoben eligazitast segito korrupt rokonnal es haverral, a lefizetheto haziorvossal?

ezt bolygatja feri, az evtizedek ota a lakossag borbe ivodott kadarista buzt. alig van olyan ember ugyanis, aki kisebb-nagyobb mertekben nem korrumpalodott es ezert olyan utalatos a feri, mert mindenkit sert egy kicsit valahol, valamelyik baratjan, rokonan, csaladtagjan, horribile dictu, sajat szemelyen keresztul amikor rendet akar rakni.
@ausländer Sipi: "sokkot kapnak es ahelyett, akik bemagyaraztak nekik"

helyett

sokkot kapnak ahelyett, hogy valagba rugnak azokat, akik bemagyaraztak nekik
@ausländer Sipi: igaz amit írsz, de ne essünk túlzásokba, nem megváltó ő sem.
Vagy eszmélnek a népek, vagy semmi nem fog változni, de ezt már megrágtuk múlt héten.
melléklet:
/üdvözlöm az egybegyűlteket a szotyialista kumminizmusban/

Rogánnak nem idegen a hatósági húsár
Szerinte az adócsökkentéseik abban különböznek
a szocialistákétól, hogy az övék fenntartható.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fado_es_koltsegvetes%2F2013%2F10%2F21%2Frogan_nem_idegen_a_hatosagi_husar%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem, nem megvalto. valaki, aki valami olyasmit kepvisel ami hetkoznapi errefele ahol en elek jelenleg.

es zaloga a demokracianak, jogbiztosnagnak es gazdasagi joletnek.
@ausländer Sipi:
A BENYÁLAZÁS MAJDNEM MINDÍG SIKERŰL

az őszödi beszédből hónapokkal később, mint időzített bombát bedobni a nemzetközi médiának a lehető legundorítóbb aljasság, miszerint: A MAGYAR MINISZTERELNÖK BEVALLOTTA, HOGY FOLYAMATOSAN HAZUDOTT

hír vége, a tevék és njúszpéjperek terjesztették mint leprát

csak a bűz hiányzott

na ilyen -leírásod hajszálpontos- levédia és ebbe döglik bele

annyát aptyát megloptya de szerintem saját magától is lop

brühüyyy

ja ...és megérdemlik azt ami ebből kialakúlt
@rodeo36: bocsi, sokan megérdemlik, azért nem kéne mindenkit egy kalap alá venni, már bocsánat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
emlékeztetni szeretnélek, hogy a teljesen "tiszta" piac seholsem létezik, a beavatkozások mértéke és metódusai cégenként és országonként változnak, de az ilyen mértékű perverzió mint amit a fidesz csinál már nevetséges és sohasem lehet eredményes

ha érdekel nézz utána a GLENCORE ügyeinek az összes számokkal és metódusokkal, én voltam kapcsolatban velük, nem riadnak vissza semmitől, hogy a piacot uralják, ez a magyar búzának dollármilliárdjaiba kerűl évente és a búza az csak egy a listán

brühüyyy
és a GLENCORE nem az egyetlen, persze
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
meg van bocsátva, de attól még mindenki szív

ha akarod én visszaszívom szavaim, de attól nem szűnik meg a jelenség, hogy hallgatunk róla

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azon kevesek akik nem vehetok a kalap ala mar vagy leleptek, vagy eppen lepni keszulnek, vagy lepni szeretnenek, de meg nincs meg hozza minden.

egyebkent a finomkodas fog a legkevesbe segiteni. hidd el, mindenki azt fogja magara venni, hogy "en nem.. en jo vagyok, masok a rosszak. masok dolgoznak svarcban, vagy felsvarcban, masok keresik a keruloutakat, masok fizetik le a rendort, az orvost, a hivatalnokot, masok bliccelnek a buszon, masok, masok, masok.."

es igen. tenyleg vannak meg becsuletes emberek az orszagban. cska egyre kevesebben es sokkal tobbel talalkozol aki megmagyarazza, hogy miert is helyes/kell/nincs mas valasztasa, mint nem becsuletesnek es felelotlennek lenni. vagy ha megjegyzed, hogy milyen allapotok uralkodnak az orszagban, hogy a kozmoral a banyabeka szemolcsos valaga alatt van, akkor meg hibas is leszel:-)

es kozben mindenki arra var, hogy majd jon valaki, aki egyszercsak rendet tesz.

es a legviccesebb, hogy jelenleg az egyetlen aki szeretne az egyik legelutasitottabb politikai figura. nonszensz, ugye?:-DDDD
@rodeo36: "mértékű perverzió mint amit a fidesz csinál már nevetséges és sohasem lehet eredményes"

igen ez a lényeg, teljesen szabadjára engedett piac sehol sincs, de ez már tényleg agyament dolog, megint kinyíródnak a nem haveri cégek.

Hova is fektetett be Csányi, jahh a hús és mezőgazdaságba, hova is fektettek be viktorklánél, simlicskáék, mlőrincél, jah így megy ez narancsmaffia landon.
@rodeo36: "annyát aptyát megloptya de szerintem saját magától is lop"

igy van. a sajat anyja nyugdijat, a sajat egeszsegugyi ellatasat, a sajat gyereke iskolaztatasat, a sajat autoja alol az utat lopja el..

es lehetne folytatni a listat:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A nagyi megkeri az unokat hogy vigyazzon a kutyara amig o elmegy menetelni es mozgalmi dalok eneklesetol konnyes euforiaban konyorog orbannak: b.ssza mar szet teljesen az unoka jovojet, nehogy jobb legyen a koloknek mint neki volt az '50-esekben.

hajra fuggetlen civilek!
@ausländer Sipi: és megint mennnyé a francba, minek a bővített mondatok sokasága a felvezetés után, ott a lényeg, a többi rizsa nem kell sajnos.

@rodeo36: ne szívd vissza, csak pontosítottam, mert kell, hogy elismerjük azokat akiknek nem jó ami most van. Kevesen vannak/vagyunk, de nem szabad, hogy magányosoknak érezzük magunkat.
@saravad: @ausländer Sipi: @rodeo36: látjátok, most kevesen vagyunk itt is, akik ezt gondoljuk, szépek az arányok is, ki hol is van jelenleg?
@ausländer Sipi:
???
Ő volt annak a pártnak az elnöke!! Ez a figura nem európai demokrata, hanem vagy öngyilkos hajlamú vagy bolond.
Amúgy kampányfinanszírozás terén nem lehet újat mondani. Mindenki tudja mi a helyzet, számos számítás jelent meg arról mennyit költhettek a pártok a kampány alatt. Ez csak attól gázos, hogy a volt pártelnök-miniszterelnök van felháborodva azon, hogy az általa is működtetett rendszer korrupt. (esetleg adja fel magát, tépje meg a ruháit, szórjon hamut a fejére és önként vonuljon be a sittre)
Ez az év hülyesége (mondjuk a bajai videó letaszíthatja). A fidesz folyamatosan azt nyomja majd a kampányban, minden korrupciós vádra, hogy "ahogy maga GYF is megmondta piszkos, nem európai pénzek folytak az mszp-hez". Ha szerencséjük van a biróság elé citálják és az elkövetkező fél év arról szól, hogy GYF és az Mszp tolja egymásra a korrupciós vádat.
Tud ez az ember olyat csinálni hogy ne védjétek meg?
@nedudki74: röviden, most és így, csak magának és a hozzá közelállóknak árt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mert pontosan a funicionalis analfabertizmus es a bovitett mondatok meg nem ertese az, amiert egy ekkora gumicsizmas fasz, mint orban uralkodni fog, akinek a beszede annyibol all, hogy

zsolozsma-zsolozsma-zsolozsma-NEMZET-zsolozsma-zsolozsma-zsolozsma-ELLENSEGEINK-zsolozsma-zsoozsma-zsolozsma-zsolozsama-MEGVEDJUK-zsolozsma-zsolozsma-zsolozsma...

es igy tovabb. ezert kellenek az osszetett mondatok.
igenis, kell a rizsa. az osszetett mondatok olvasasa, megertese, megfogalmazasa agytorna.
szép így összeszedve, hű képe egy beteg társadalomnak és a politikai elitnek:

A bajai választási csalást leleplező videót leleplezték: kamu. A Blikk azt írja, a csalásról videót forgató csalók egyike vallomást tett a rendőrségen. Mármint most. Korábban ugyanis a videó több szereplője tett már vallomást a rendőrségen, különböző ügyekben. Mert akad köztük egy-két bűnöző is. Mindenesetre a videó egyik készítője most azt mondja, az MSZP bízta meg. Viszont közben kiderült, hogy ő egy másik párt, Gyurcsány Ferenc DK-jának a tagja. Tudja követni? Nem baj, ha nem, úgyis mindenki hazudik, és valószínűleg ez az egész nem is a politikáról szól.

index.hu/belfold/2013/10/21/valaki_rank_akarja_kenni_es_az_szerintem_nem_a_fidesz/
@ausländer Sipi: aki érti az megérti tömören is, aki meg nem akarja, vagy nem tudja, annak a bővített mondat sem segít.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Engem a merhetetlen setetseg űzött el. A nemzeties korlátoltság. 40 évig ott éltem, nem voltam egy vilagcsavargó de nem vagyok harcos tipus se.
@saravad: tudom és emlékszem, ismerős szavak és ismerős gondolatok, oly sokszor hallottam már itt is, és a környezetemben is.
hmmmm

Az ügyészség felfüggesztené a fideszes Meggyes Tamás mentelmi jogát

2013. október 21., hétfő, 11:06 • Utolsó frissítés: 2 perce
Szerző: MTI

A legfőbb ügyész kezdeményezte Meggyes Tamás mentelmi jogának felfüggesztését.

Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte az Országgyűlés elnökénél Meggyes Tamás fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával összefüggésben - értesült az MTI hétfőn.
@nedudki74: "Ez csak attól gázos, hogy a volt pártelnök-miniszterelnök van felháborodva azon, hogy az általa is működtetett rendszer korrupt."

pontosan azert csinalta ki az mszp es a fidesz osszefogva, mert meg akarta valtoztatni ezt a korrupt rendszert.
@saravad: en harcos tipus voltam..
csak kioregedtem:-)

40 ev alatt az ember elveszit ezt-azt. pl a harcba vetett hitet:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: javithatatlan optimista vagyok:-)

hiszem, hogy elobb-utobb kitermelodik az a reteg aki a tomondatokon kivul a reszletekre is kivancsi es az ok-okozati osszefuggesekre.

dehat pont ezert mondjak, hogy a hit tudas nelkul atelt bizonyossaag:-)
@ausländer Sipi: Az a baj, hogy ezt a nektek felépített alternatív valóságot lassan maga is elhiszi.
@ausländer Sipi:
Ott ahol a 'vertanusag az erkolcsiseg legmagasabb foka', informatika HELYETT, ahol szerintem mindenkit at fognak engedni fizikabol aki felmondja a nemzeti hitvallast? Ahol a szulok alairnak a fogyatekkal elo es/vagy allami gondozottak ellen? Ahol a jol szitualt feher ferfiak aldozatait szokas hibaztatni? (+media, multik stb.)

Mitol lenne jobb az a generacio amelyik igy szocializalodik? Es a sor bővíthető.
@saravad:
bocs, helyett rkvasirast tanulnak.
@Nagy László 0:
Lószart mama.
Ezek nem félnek semmitől és sz@rnak mindenre.
Nem hiszem, hogy bármelyik Tiborcz ingerküszöbét akárcsak átlépnék a sajtóban megjelent cikkek ... tenni meg senki ne fog semmit. Ahhhoz a falu népe nem elég öntudatos (sehol sem, egyébként!)
Ajánlom figyelmedbe Kishantost, ahol az ország szeme láttára lopnak el biogazdálkodásra kialakított és évek óta eszerint művelt földeket - és senkit nem érdekel ...
Vagy Esztergomot, ahol még mindig hisznek a fidesznek/fideszben.
Ez van.
Orbán nyolc évig tanulmányozta a magyar néplelket és leszűrte, hogy mit és hogyan tehet meg.
És jól számított.
Ilyenek vagyunk ....
@nedudki74: az alternativ valosag maga a ner es az azzal egyre kompatibilisebbe valo mszp jelenti.
@Evezős: igy van.

azert lehet barmit megcsinalni otthon, mert az emberek hagyjak es inkabb azt tamadjak, akii megprobalna kinyitni a szmeuket, hogy mi vezetett oda, ahol vannak.

szukseguk van az embereknek a huberuraikra. ugy latszik, akkor erzik magukat a helyukon ha jol megszivatjak oket es azert kicsit moroghatnak. de semmi tobb, nehogy valtozzon a rendszer:-)
@saravad: elobb-utobb jonnie kell egy katarzisnak...

teny, hogy minnel kesobb jon annal fajdalmasabb es aldozatosabb lesz.
@ausländer Sipi:
Kertész Ákos nemhogy túlzott, hanem erősen alábecsülte a "magyarembert".
Ez van. :-(

Amíg arra képtelenek emberek, hogy elvonatkoztassanak a pillanatnyi igényeiktől - és ezt persze hosszasan lehetne ragozni, hogy miért van így -, és a négyévenkénti szavazást pézbevételi forrásként, valamint álmaik megvalósításaként tartják számon, addig ez lesz.
(AZ, hogy az összes pedagógus egyetlen "cég" - KLIK - alkalmazottja, máris megoldott azt a problémát, hogy valaki ugrálni merészeljen a munkahelyén tapasztalt visszásságok miatt. Ha elbocsátják, nincs hol a szakmájában állást vállalnia ...Ez van kitalálva és működik, mert akik megpróbáltak ellenszegülni, azokat - nincs rá jobb szó - elkussoltatták....)
@ausländer Sipi: Igen a fidesz is egy alternativ valóságot épít a híveinek. Nem szeretem az mszp-t, de nem látom hol kombatibilisek ezzel. Hacsak annyiban nem, hogy nem akárták a Ferit a listájuk 2. helyére tenni (sőt olynagyon sehová). Bár ez utóbbi gondolom mindennél fontosabbb Neked. Ez az "összefonódott mszp-fidesz"-szöveg igen jól áll az LMP-nek, a Jobbiknak, egy darabig Juhásznak vagy Karácsonynak is jól állt, de GYF volt mszp elnöknek, mszp-s min.elnöknek nagyon hülyén fest.
@ausländer Sipi:
Nem kell jönni, ez nem görög színház. Évszazadokig lehet törzsi háborúk, önsajnálat es önteltség (supremacy) csapdajaban vergodni. Elegedetten.
@nedudki74: " Nem szeretem az mszp-t, de nem látom hol kombatibilisek ezzel."

nem baj ha nem latod.
csak nehogy keos legyen majd amikor rajossz. na akkor mar konnyen lehet nagyon nagy baj:-)

de ha erdekel avelemenyem a dologgal kapcsolatban, szivesen leirom.
@GeoCracker: Úgy tűnik nem csak a címadásban hibáztak. :)

Videó-gate: hibáztunk

hvg.hu/velemeny/20131020_bajai_video
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Jelen pillanatban nem tudjuk, hogy kiknek áll érdekében és lehetőségében megrendezni egy olyan szituációt, amelyben bűncselekmény elkövetésével vádolja magát több ember, illetve bűncselekmény elkövetését imitálja. Csak annyit tudunk, hogy a körülményektől függetlenül súlyos, megengedhetetlen hibát követtünk el, amiért nem háríthatjuk másra a felelősséget, és aminek a tanulságait nekünk kell levonnunk.

Most írhatnánk azt, hogy nincs videó-ügy. Hivatkozhatnánk folyamatban lévő eljárásra, emlegethetnénk manipulációt. De nem tesszük. Hibáztunk."
@saravad: szerintem tul gyors a vilag mar az evszazados vergodeshez. ez addig m,ent, amig a szomszed falubol is napokig tartott, amig atjutott egy hir, ha atjutott egyaltalan.

mind a mai napig allitom, hogy a hideghaborut nem a fegyverkezesi versennyel nyerte meg a kapitalizmus, hanem az astra muholdak fellovesevel a 80as evek elejen, amikor is elkezdtuk latni a tanyeros tvben, hogy hu bazd meg....
igy is lehet elni???

a rendszervaltas folyamatat a vilagra nyilt szelesebb ablak gyorsitotta fel. a kadar rezsim alsagos, hitelbol joletet - de azert igen puruttya joletet - biztosito koncepcioja spiralba hajszolta onmagat, hiszen feltek egy ujabb 56-tol, ezert probaltak egyre nyugatiasabb eletszinvonalat, kapitalistabb vilagot teremteni polgaraiknak, de persze mindezt valodi ertekek megtermelese es a valodi verseny es annak szelekcios hatasa nelkul. ebbe dolt bele a rendszer es valt gazdasagilag tarthatatlanna es hozta el a rendszervaltast. gyakorlatilag az tortent, hogy a nep kivvansagara az allam es vezetoi ontottek alovet a feneketlen kutba, az olcso husba, olcso lakossagi hitelekbe, az olcso eletbe, majd maikor lejott a vege, akkor szepen hatraleptek es kijelentettek: tessek. vigyetek.

az utana jovo partok - a 94-98as szoci-szadesz koaliciot kiveve - gyakorlatilag mind azt a hitet erositettek az emberekben, hogy a jolet jar, a jolet az alapja es nem hozadeka a kapitalista joleti tarsadalmaknak. ok meg elhittek. teljesen mindegy, hogy a nemzetieskedo viktort, vagy a szaznapos medgyesit valasztottak meg, az igeretek ugyanazok voltak: a jolet alanyi jogon jar!

de egyre inkabb vilagos lesz, hogy a jolet nem jarr. nem finanszirozhato a semmibol. nem finanszirozhato a kontraszelektalt uram-batyam, vagy az esz nelkul osztogato kadari koncepciokat kovetve. a lemaradas egyre nagyobb, a szakadek egyre melyebb. a spiral korei egyre szukebbek, egyre melyebb a repules. elobb-utobb csattanas lesz. elkerulhetetlenul.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Több ilyen nyilatkozatra lenne szükség, nem itt tartana az ország és nem arra, amerre.
Szép napot mindenkinek!:) Hétfő van, hogy lehet már most ilyen negatívnak lenni?:)
"...Hiszen elég nagy a világ. És van benne elég leány. Szebbnél szebbek, édesebbek. A hozományok se vesztek még ki. Ej, csak egészség legyen és egy kis tűrhető kártyajárás."
Úgy, hogy ne keseregjetek nekem itten:D
@ausländer Sipi: azért ez a nagy jólét nyugatra is vonatkozik:)... ott is hitelből tették/teszik ezt... kicsit egysíkú és leegyszerűsített a leírásod:)... azért a többszörösen összetett mondatok használata segít abban, hogy a vitapartner elveszítse a fonalat, nem?:))...nekem mondod?:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt tudom:))... erős vár a te hited:))... amíg van ajatollag, addig van remény, mi?:D...
@sírbateszezazegész: igen, de itt a hitel mogott teljesitmeny is van. nem maga a hitel a problema. a hitelrol szechenyi is ertekezett annakidejen. ha valaki egy hitelt a fejlesztesbe, a kesobbi novekedesbe fektet akkor az hasznos. a hitel is olyan, mint a bot, vagy a repulo, vagy a dinamit. a felhszanalas modja donti el hasznossagat, vagy karos mivoltat.
@sírbateszezazegész: Nem tudom ajatollagéknál mizujs, én erre építkezek. :)

"Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készített, akik Őt szeretik" (1Kor 2:9).
@ausländer Sipi: a teljesítmény azért nem akkora ott sem:)... meg a múltban elorzott erőforrásokra könnyebb építeni... vagy az elévülés az a kapitalusta társadalom alapja?:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de szeretni kell mindenkit is, akit a saját képmására alkotott, nem?:)
@sírbateszezazegész: na igen, a sved, norveg, dan es svajci gyarmatok kizsakmanyolasa messze foldon hirhedt volt es nemetorszag is kurva nagyot kaszalt a 2. vh megnyeresevel;-)

nem ugy, mint pl spanyolorszag es portugalia, szerencsetlenek iszonyat csorok, mert kimaradtak a gyarmatositos jatekbol!;-)
@ausländer Sipi: :)) tényleg ezt a süket dumát érdemlem én is... ezeket az érveket... vagy megtiszteljük a másikat azzal, hogy nem az egybiteseknek fenntartot érvrendszert alkalmazzuk vagy hagyjuk a beszélgetést... van más téma is:)).. nők, borok, időjárás, foci, étel, autók, nők, nők, etc....:D
@sírbateszezazegész: igen ezt érdemled, főleg ahogy sikerült lekétbitesezned engem is, amúgy jahhh :D
@sírbateszezazegész: en csak nem ertem, milyen multban elorozott javakra gondolsz, hiszen a leginkabb joleti allamok nem nagyon oroztak el semmit...
Én csak olvasó vagyok főleg, de aszem a kör bezárult. Még 4 év fizessre lehet gyúrni.
Bartusnak lesz igaza vazze! Mindenben! Patkányok gyülekezete a magyar politikai elit, de szerintem az egész közélet.
Baja lehet így, lehet úgy, tök mindegy, a lényeg, h az igazság soha nem fog kiderülni, és a fizess nyer oszt jónapot.
@Myrath:

"Baja lehet így, lehet úgy, tök mindegy, a lényeg, h az igazság soha nem fog kiderülni, és a fizess nyer oszt jónapot."

Így van. Ha van valami következménye a bajai ügynek, az pont az, hogy végképp elege lesz mindenkinek az egészből és hagyja a francba.
@Kowalski, helyzetjelentést!: gyakorlatilag a fidesz megmutatta, hogy barmilyen eszkozt hajlandoak bevetni a valasztasok megnyerese erdekeben. tehat a jelenlegi ellenzek az erosen korrupt megkerdojelezhetoen "megujult" mszpvel az elen, altaluk megosztva es elnyomva gyakorlatilag eselytelen.

a szavazatok megvasarlasa, a hatarohntuli szavazatokkal csalas, mubiznyitekok gyartasa, ha kell, az ugyeszseg, rendorseg es torvenyhozas felhasznalasa mind ott van a fidesz kezeben, mint eszkoz a valasztasok megnyeresere es nem fel hasznalni. az ellenzek pedig tehetetlen ugy az apatiaba sullyedt valasztok, mint a szetszabdalt erovonalak miatt.

kar..

szep kis orszag lehetett volna:-)
@ausländer Sipi:

"__a szavazatok megvasarlasa, a hatarohntuli szavazatokkal csalas, mubiznyitekok gyartasa, ha kell, az ugyeszseg, rendorseg es torvenyhozas felhasznalasa mind ott van a fidesz kezeben, mint eszkoz a valasztasok megnyeresere es nem fel hasznalni. az ellenzek pedig tehetetlen ugy az apatiaba sullyedt valasztok, mint a szetszabdalt erovonalak miatt.

kar..

szep kis orszag lehetett volna:-)__"

Ez egy egészséges szemléletet tükröző hsz volt.
Most zavarban is vagyok, feltámadtál haló poraidból, vagy szimplán csoda történt?
@ausländer Sipi: @sírbateszezazegész:

a kép nyilván árnyaltabb egy kicsit, ha jóléti államként figyelembe vesszük Svédországot, Norvégiát, [Japánt (?)] is. persze a svédek nem átallottak egy kelekótya franciát (Bernadotte márkit) meghívni királynak XIV. Károly János néven maguknak, tök törvényesen, amikor úgy hozta a szükség, és kiderült, több, mint bölcs volt a döntés....

Spanyolország és Portugália pedig korai fosztogatásaikat nem aknázták ki, jobban mondva elháborúzták a "semmire", míg a többiek, Nagy Britannia, Franciaország, Hollandia, Belgium az ipari forradalmak korában befektették az iparba, kereskedelembe, hajózásba... Az USA kihasználva az I. világháború adta ziccert átvette a "stafétát" (ahol csak tudta) és a 20. századra installálta gyarmatokat a maga javára, hasznára és képére, amit azután a II. világháborúban upgrade-elt, felismerve, hogy az energiahordózók és nyersanyagok, ásványkincsek mellett a felvevő piacok legalább olyan fontosak. nem minden arany ami fénylik, legalábbis ez a felismerés is aranyat ért, ha figyelembe vesszük azt, hogy az aranylázból többen gazdagodtak meg azok, akik felszerelést árultak, mint azok, akik tevőlegesen kotorásztak az arany után. a logisztika tökélyre fejlesztése megint csak egy kellemes felfedezése volt a pénzcsinálóknak, amiként a számlapénz jelentősége is túl későn világosodott meg sokak számára. ma persze már minden világos, csak a kivezető út homályos. ezért lett magyarország a világ labora, de ez véletlenül sem keverendő azzal, ami úgy hallik, hogy 'ora et labora' ugyanakkor nincs aki megmondaná melyik segítene rajtunk gyorsabban, az imádság vagy a munka. személyes véleményem szerint leginkább a mennydörgős mennykő:)
@ausländer Sipi: @sírbateszezazegész: @jaegtoer:

bocsánat, csak schlagwortokban, a teljesség igénye, azaz szándéka nélkül...
@ausländer Sipi: Mert fecó aztán olyan kuuurvára becsületesen szerezte a vagyonát!
Nem az a tolvaj aki svarcba még kap 30 ezret,hanem az aki milliárdokat nyúl le!
Amúgy nem rossz az elv.
Csakhát a megvalósítás.
Meg hogy fejétől bűzlik...
süti beállítások módosítása