Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/04/23/balog-zoltan-dunamelleki-reformatus-egyhazkerulet-belvaros-ingatlan/ ... (2024.04.23. 11:19) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.12. 09:58 Fabius

Orbánisztán: monopolni, vagy nem monopolni, ez itt a kérdés

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor monopólium

Mindenórás Tábornok nertárs szerint az országnak vannak rejtett tartalékai. Többek között ilyen tartalékunk minekünk a monopóliumok felszámolása is. Igen, ezt nyilván a fideszlogika szerint tessék érteni, miszerint mi úgy aknázzuk ki ezt a rejtett tartalékot, hogy nem felszámoljuk, hanem kiszélesítjük ahogy éppen a sameszoknak tetszik "a nemzetstratégiai érdek" megkívánja. 

fizess.jpg

Mit nem értesz, nyájas honpolgár? Pártunk első ránézésre úgy van a monopóliumokkal is, mint a komcsikkal: a mi komcsink jó komcsi, a mi besúgónk jó besúgó, a mi monopóliumunk jó monopólium. Ezek szerint vannak még olyan iparágak az országban, amire olyan éhesen néznek ezek az egyszeriek, mint parizervéget szopogató öregkomcsi a legújabb műfogsorragasztóra. 

Például mennyire fasza lenne, ha az összes építkezést, vasút, közút és bicikliút építést, csatornázást egy nemzetstratégiába maradéktalanul illeszkedő cég végezhetné? Mennyire fasza lenne, ha például nem lenne vitatéma, hogy kié az ország összes óriásplakáthelye. Mennyire álomszerűen megvalósulna a nemzetstratégia, ha az összes állami földet ugyanaz a vérszemet kapott műparaszt szántogatná befele. Milyen csodálatos volna, ha tőzeget is egy, csak egy cég bányászhatna az országban. A GVH szépen elkushadna egy csöndes sarokban, és az alkotmánybírósághoz, költségvetési tanácshoz hasonlóan örülne, hogy nem számolták föl teljesen. 

Micsoda? Verseny? Az meg minek? Az alaptörvény M cikk kettes pontját - "Magyarország biztosítja a tisztességes gazdasági verseny feltételeit. Magyarország fellép az erőfölénnyel való visszaéléssel szemben, és védi a fogyasztók jogait." - kiradírozzák, és valahogy szövegkörnyezetbe emelik a nemzetstratégiai monopolhelyzet kifejezést. A díszkötéses kiadáshoz majd Kerényi Imre megfesteti, ahogy Simicska Lajos fölvásárolja a Swietelsky magyar leányvállalatát és vérszerződést köt Mészáros Lőrinccel.

Hogyhogy miért? Mert megtehetik, azért. 

 

 

822 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr155564799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@saravad: az már majdnem cornwall:)... és csak a szépre emlékezz:)... szerintem:)
@V-PORT:
Egyszer úgy jártam, hogy átmentem a most Szent László utca (Reiter Ferenc utcával párhuzamos Budapesten) végén lévő vasút átjáró sínéin. A sorompó nem volt leengedve. Csak akartam, mert harmadik sínpárt picit meghaladva, a negyediken elhúzott előttem egy dízel mozdony.
Teljesen ledermedtem.
Aki ismeri, ismerte a kereszteződést, az tudja, tudta, hogy az úthibák azért vannak, hogy ne nézelődj jobbra, vagy balra.
Percekbe telt, mire magamhoz tértem.

Szerintem ilyen se jobbra, se balra nem néző, kátyúkat kerülgető és kábult, de tartósabb ideje az egész társadalom. Mármint az a része, amelyik nem önhitten szabad-pályás és dízelesített.
hmmmm @sírbateszezazegész:

Választási csalás Franciaországban: szavazókat szállítottak Marseille-ben

A "jelentős részvételre" hivatkozva meghosszabbította egy órával a választási hatóság vasárnap a dél-franciaországi Marseille-ben a kormányzó szocialisták polgármesterjelöltjéről rendezett előválasztás első fordulóját. A francia hírtelevíziókban egyes jelöltek szószólói arra panaszkodtak, hogy az egyik jelölt, Samia Ghali szervezetten szállította az elővárosokból az embereket a választóhelyiségekbe.

hvg.hu/vilag/20131013_Valasztasi_csalas_Franciaorszagban_szavaz
@V-PORT: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ó, Gábriel már régen rájött, a jobbiknak is csak egy fidesz nélküli moon van létezési lehetősége, igaz Angyal?... meg a ballib bér-rettegőknek a humora is szofisztikáltabb, ugye?:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Választási csalás Franciaországban: szavazókat szállítottak Marseillebe...

Mi van? Rossz címet mondtak Zsigónak?
@V-PORT: Van rá esély, de a nagyobb baj az, hogy kevés olyan erő van, aki valódi változást tudna hozni.
@guma: én a magam részéről csak leereszkedő jóindulatban reménykedem Mde Pompadoure irányából:)... elüldögélek szerényen egy sámlin is a szalonban:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem az a lényeg, csaltak-e vagy sem, hanem az eztán következő történések sorozata:)... csalni mindig és mindenhol akarnak... a kérdés, hogy aztán mi történik az azt elkövetővel... mert ott "válik el a szar a májtól":)...
@guma:
-:))
Nincs varage-gömböm és a kártyát se perforálom.
Ja, paraf...prefor, mindegy, tedd helyre.
Csak sejtek valamit.
@Habakuk999:

Akkor tudnék korrekt választ adni, ha elolvastam volna az ellenzék összes benyújtott anyagát, ha ismerném a parlin kívüli pártok szakmai anyagait is.

Bevallom ,nem ismerem.
Nemhogy a teljes spektrumot nem, de teljességében egy szeletét sem. Nagyjából az oktatási elképzelésekkel vagyok tisztában, de ez sem tárgyalható önálló témaként.

Egy-egy stúdióbeszélgetés kevés, mert a rendszerből kiragadva, lehet, hogy szimpatikus, támogatandó egy elképzelés, de nem biztos, hogy megvalósítható.

Bármennyire nem értek a gazdasághoz, azt azért láttam, hogy minden helyénvaló álmodozásnak (pártprogramok), a gazdasági helyzet szab határt.

Innentől van értelme a prioritási vitáknak, innen indul a lobbiharc, és azt gondolom itt gyökerezik a korrupció.

Ha valaki rendszerben gondolkodik, akkor külön témaként az identitás kérdése fel se merülhetne.
Ezt kéne szolgálnia az oktatásnak, a kultúrának anélkül, hogy néven nevezzük a gyereket.

De mára fejre állt minden. Az intézményrendszer nem (ki)szolgálója egy jól megfogalmazott nemzeti érdeknek, hanem önálló életre kelt. Eltorzult hatalmi struktúra korrupt góleme.

És nincs határ.
@sírbateszezazegész: :DDDD

de lökött vagy! :))))
(de a vázolt kép festőecsetjére való! csak tudnám minek ehhez a sámli???)
az ilyen éles eszű, villámgyors helyzet felismerő nő lehet, hogy a falábúakat is egykettőre gatyába rázná!!!
élvezem a tőmondatait. ritka kincs.
@sírbateszezazegész:
A Tarjányi interjú tanulságos esethez fűzött véleményed alátámasztására egy hasonló: Ausztriában a hazai PSZÁF-hoz hasonló hatóság Salzburgban gyanús, pénzügyi manipulációra bukkant. A feltárt visszaélés során több pénzintézetben elhelyezett elsíbolt összegre bukkantak, melyeket a tartomány egyes vezetői tulajdonítottak el. Az összeg több, mint négyszerese volt a Baden-Wüttenberg tartomány éves költségvetésének, 2.2 milliárd euro-nak.
Az osztrák 16 tartományának gazdálkodása eredményes volt, kivéve a Baden-Wüttenbergi és Hessen tartományokat. Ez jelzés volt.
Az osztrák felügyelet - mert ez a feladata - kiderítette az ügyet.
A mi hatóságunk fel merne-e lépni hasonló esetben? Hiszen már régen nem független, és most gyűri maga alá az MNB.
Gúzsbakötött ország vagyunk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ott voltam.
13 L volt a felszálló pályairány, egymást tapostuk a kerítés mellett oszt mi történt? Valami árnyékot (kurva nagyot) láttunk az égen, na, az volt a 380-as, mer a hangja alapján egy suttyogó ATR 70-es se volt.

Elképesztő, hogy a négy Trent 1000-es mennyire csöndes, hihetetlen!
A Rojszrojsz azé nemcsak ótót tud csinyáni, ez má pisztoss.
@gipsz.jakab: :)

mi történt?
szokatlanul bőbeszédű lettél!
már a gipszbe is új "magnószalag" táplált a narancs? :DDDD
@Dr. jenőke (jenőke):
Arra ne menj!
Már én is becoptam, förtelem!
Nyugodtan csinálhatnának ott egy campinget, mert ha leeresztik a sorompót, akkor tuti ott alszol.

Tudom, másik szemszögből is.
Voltam arrafelé nem egyszer Szili (V-43) fedélzetén. Szóval, kerüld ki!
Ha jót akarsz.
@Orica Középföldi: ááááááá! :DDDDD

csak csipem és értékelem a stílusod. :))))
@Orica Középföldi:
Itt az elasott eb!
Ha valaki rendszerben gondolkodik- mondod. Mindenki rendszerben gondolkodik, csak nem biztos hogy ugyanazokat az elemeket veszi be, vagy veti el a rendszerbol. Te tudsz a fogtündérről és a nagymagyarország-térképről kisjézus bölcsőjében, de nem sorolod a rendszerelemek közé. Mások, elméletben, rendelkeznek fogalmakkal a beruházási rátáról meg a morális alapról (ettől hányok), de csak bizonyos kkörülmények kozo
@Orica Középföldi: :)))

ja! és néha piszokul irigylem!!! :D
@saravad:
Itt be kéne fejeznem. Befejezem.

A narancs-rendszer is rendszer, ha módosítod az értelmezési tartományt. Ugyanez igaz a böcsületükre is.
@Dr. jenőke (jenőke):
"Nincsenek lovagias szabályok."
Milyen távol van ez tőlünk...
A bajai kampány során két gondolatom van.
Figyelem a kampány eszközeit és módszereit, amelyek kifejezik azt, hogy a nyerni vágyók korlátolt gondolkodásúnak vélik a választókat, hazugságokkal, gulyással és Tibi csoki osztogatással próbálják megalapozni a hatalmukat mindkét oldalon.
A szó, program, meggyőzés szóba sem jön.
A választók döntő többsége - nem is mondhatni, hogy megadóan - kritika nélkül fogadja az adományokat, gondolataikban fel sem merül a felelősség a közösség és a saját jövőbeni sorsa iránt. Nem politizál - mondja - nem érdekli. Elég neki egy tányér gulyásleves és a huszadrangú celebek falunapi hangulatot idéző
fellépése.
"Minden értelmes ember jogos félelmei"-ről írsz.
Igen, kétségbeejtően jogosak a félelmeink, de a jövőnk is.
@saravad:

Nem akarom módosítani az értelmezési tartományt:))))
a 8:1 már jogerős???
csalásra hivatkozva meg kelene ismételtetni !!!!
szerintem még lehet fordítani !
@sírbateszezazegész:

" neked egy átvillanó gondolat, mi nekem 80 nap a Föld körül:)) "

Mesének is gyenge:)
@Orica Középföldi:
@guma:
Kívánok jó éjszakát, szép álmokat.
Kicsit korábban jelentkezem, és erre szükség van az átlag miatt.

Kivételesen nem vers, hanem egy bukott elnök életrajzának ismertetésére vállalkoztam.
Remélem szép álmokat eredményez (Rejtő Jenő) olvasása.

- Születtem 1879-ben, mint egészen kis csecsemő. A kies Szkutáriban látott meg a napvilág, amely azóta mit sem változott. Miután atyámat szabadon bocsátották, elhatározta, hogy új életet kezd, és kivándoroltunk Amerikába. Amerika a pénz hazája, és lobogóját csillagok díszítik. Ez lett volna a kisebb baj. De anyám mosni járt, hímzéseket árult, és ezért szegények voltunk, sőt pincelakásban tengődtünk. Így lettem hegedűkészítő.
Midőn atyámat szabadon bocsátották, elhatározta, hogy új életet kezd, és kivándoroltunk Guatemalába. Ezt az országot levélbélyegekről már régen ismertem. Guatemala kis állam, de kiterjed a szélrózsa minden irányába, és éghajlata igen számottevő. Anyám ismét mosott és hímzést árult, míg én egy vasúti étteremben hegedültem, saját készítményemen. Így értem el a tizenhatodik életévemet már kora ifjúságomban.
Miután atyám kiszabadult, elhatározta, hogy új életet kezd, és kivándoroltunk Hondurasba. Honduras lakosai különböző életkorúak, földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkoznak. Így kerültem a katonasághoz. A hondurasi véderő akkoriban sürgős átszervezésre szorult, mert az államnak még nem volt hadserege. Megbízást kaptam egy fontos fegyvernem bevezetésére, amelyet Hondurasban még hallásból sem ismertek.
- Miféle fegyvernem volt ez?
- Katonazenekar - suttogta lehajtott fejjel. - Én ugyanis tamburmajor vagyok... - A drámai szünetet mély sóhaj követte. - Így volt, uraim.
Miután atyám kiszabadult, nem folytatta régi életét. De újat sem kezdett. Tetemét örök nyugalomra helyeztük. Így tört ki a forradalom, amely máról holnapra szinte egy csapásra mit sem változtatott a sorsomon. A forradalmat leverték, és én megjelentem az elnöki palotában, az éhező utászzenekar nevében. Ám az elnök méltósága éppen lejárt, és az ország játékszabályai szerint megszakítás nélkül senki sem lehet kétszer elnök. Kerestek valakit, aki a forma kedvéért rövid ideig betölthetné ezt a tisztet, hogy a régi elnök ismét átvehesse a hivatalát. Így történt, hogy magamhoz ragadtam a hatalmat, kikiáltottam a diktatúrát, marsall lettem, és bevezettem a kötelező népoktatást.
- Mennyi ideig volt elnök excellenciád?
- Öt teljes percig, ...
- Azután - folytatta - eljárásomat gáncsolni kezdték. Az elnök ellenségei üldöztek, és amikor az újabb forradalom diadalra jutott, meg akartak ölni. Éjszaka kiugorva az ágyamból, egy szál zongorakivonattal hagytam el az országot, de rövid uralkodásom emlékét ma is áldással emlegeti a nép. Lakóházamról, megemlékezik a Bädeker, Honduras történelmi látványosságai között, és turisták látogatják.
Mit mondjak még? Egy művész a lovas-szobromat tervezte meg két év előtt. Sajnos, később ez a baja elhatalmasodott, és dühöngeni kezdett. Ítéljenek, uraim: ez az én hiteles életem története, középiskolák számára... A többi már a száműzött elnökök sorsa: Egyiptomban állomásfőnök lettem. Oranban kottamásoló, végül a marokkói kaszinóban játékvezénylő a bakosztagnál.
- Krupié!
- Nyert - bólintott rá.

Szép álmokat a majd aludni térőknek is.
@Orica Középföldi: Nem hiszem, hogy van jelenleg az országban olyan erő, csoport, aki, ami képes rendszerszinten gondolkodni.

Én azt is nagy eredménynek gondolnám, ha egyáltalán valódi társadalmi vitát lehetne folytatni "jól megfogalmazott nemzeti érdekeinkről".
@guma:

Ne irigykedj, sok a közös bennünk:))
a 8:1 már jogerős???
csalásra hivatkozva meg kelene ismételtetni !!!!
szerintem még lehet fordítani !
de legalább újraszámlálást követelni !
jogász fenomémok is vagyunk, nemcsak focisták... vagy mi a fene !
@Mariann19: nyilván nem merne fellépni... a helyzetet azonban sokkal rosszabbnak ítélem meg, hisz tarjányi egy "független" piaci szereplő, fiatal és mégis gondolkodását teljesen átitatja az elit mindenhatóságának/érinthetetlenségének tudata... kis túlzással egy kezeden meg tudod számolni, hogy hány ember nem veszi magától értetődőnek azt, a kormány irányít mindent... egész egyszerűen mo népességének nincs a tudatában az, mint jelent a hatalmi ágak szétválasztásának montesquieu-i elve a gyakorlatban, jó, ha jelszavak szintjén ismerete van arról... és valljuk be a gyakorlati alkalmazásának meghonosításában a ballib elit sem segédkezett, hisz ő is mindig szívességet kért, ha gondban volt... ahogy írtam, most fizetjük az árát ennek... viszont elindult a kézilabda-idény, így azért van valami jó is a létben, nem?:)
@Mariann19: @Dr. jenőke (jenőke):

"Nincsenek lovagias szabályok."
az a baj, hogy nálunk már emberi szabályok is kukába mennek...

erre egy szokatlan "vers" jöjjön (ami kicsit hosszú, de a gondolatfolyam mindent elmond...)

Erdős Virág: Na most akkor...

..mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki legeljen penneágyon rozmaringos mellfilét, ki pecázza kukából a halolajos kiflijét, kinek legyen friss levegőn tartózkodni ideje, kinek teljen karcinogén cuccokkal a tüdeje, ki rágja a Cafe Picard mascarponés pitéjét, ki mossa a Szentiványi nagyságosék bidéjét, kinek kelljen éjjel-nappal folyton-folyvást igyekezni, kit lehessen kapásból és szemtől szembe letegezni, ki ne jusson ötről hatra, kinek fussa futópadra, Pulára meg Balira, kit vegyenek palira, kinek legyen hobbija a népi magyar hagyomány, kinek jusson másfél bála angolpólya-adomány, kinek bocskor, rámás csizma, cifra mente, kacagány, kinek jusson, mér’ is jutna, szar se jusson, ha cigány, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki rakja ki carrarai márvánnyal a klotyóját, kinek pakoltassák ki a pénztárnál a motyóját, ki zúzzon ki Rómába, hogy láthassa a piétát, ki nyomassa ezerrel a déligyümölcs-diétát, ki merengjen el egy régi, feudális szokáson, kit érjenek állítólag kisebb bolti lopáson, kinek legyen ad absurdum reklamálni mersze, ki merjen a jogaiért kiállni, na persze, kinek legyen dilije a kuszkusz meg a falafel, ki próbálja nem feladni, végül mégis adja fel, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki költözzön proli szagtól fuldokolva Budára, ki költse egy komplett pesti panel árát dudára, ki ápolja klinikán az egészséges körmét, ki válasszon rövid utat, ki pedig a görbét, ki lásson a Hun West Travel-irodával világot, ki álmodjon zöld fű közé piros, fehér virágot, ki ültessen minden kerti törpe mellé tuját is, ki adja az ártatlant, de hogyha kell, a buját is, ki rendeljen ülőbútort magának a neten, kik lakjanak egyetlenegy félszobába’ heten, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki utazzon még a világ végére is kocsival, ki tudjon le minden bajt egy odavetett bocsival, ki vegye a nyakába egy papucsér’ a plázát, kinek vigye el a bank a vakolatlan házát, kinek legyen párnája a hugyos-sáros aszfalt, ki foglaljon négy személyre, ablak mellé asztalt, kinek legyen jelszava a részvét és a szeretet, kinek kelljen beszerezni tüdőszűrőleletet, ki kerüljön révületbe Csaba testvér szent szavától, ki keljen ki magából egy utastársa testszagától, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki járkáljon házastársi javallatra botoxra, kit vigyenek akarata ellenére detoxra, kinek kelljen másnap délig étlen-szomjan kibírni, kit lenne szép most azonnal puszta kézzel kinyírni, kinek hozzon Télapócska sárgarézzel teli zsákot, ki hordja ki lábon hol a tüdőgyuszit, hol a rákot, kinek legyen igénye a könyvre meg a mozira, ki próbáljon belógni egy kulturáltabb slozira, kinek kelljen nap mint nap a Vágóhídig bliccelni, kinek legyen – láthatólag – kedve most is viccelni, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, kinek legyen névre szóló szekrénye a Gelázsban, ki aludjon álmában egy jó kis fűtött garázsban, ki nevezze komenista fertőnek a Dagályt, kinek sértsen már a puszta létezése szabályt, ki akarja hóban-fagyban kivárni a sorát, kinek kelljen tele szájjal dicsérni a borát, ki hurcolja fel-alá az interspáros batyuját, ki átkozza el a saját sose látott anyuját, ki feküdjön hol itt, hol ott, mint a kilőtt állat, ki rándítson haladtában szemlesütve vállat, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki csinálja új kecóját trendire és takarosra, ki próbáljon mindenáron bejutni a fapadosra, ki locsoljon Francois Voyer konyakot a kivire, ki gondoljon tehetetlen haraggal a gyivire, ki tegye le egyik percről másikra a piát, ki próbálja kivenni a lelencből a fiát, ki lomizzon kisbiciklit, dinókat meg törpöket, ki ugassa le az undok, játszótéri kölköket, ki lássa a sajátját a más ölében csicsikálni, ki próbálja magát minden karácsonykor kicsinálni, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, kinek legyen tiszta sor, hogy haladás vagy haza, kinek legyen úgy, hogy többé ne mehessen haza, kit várjon a boldogság kék tengerén egy bárka, kit viszont a vácrátóti köztemető árka, kinek jusson éppen elég hely az isten tenyerén, Budafokon, Budaligeten és Mátraterenyén, Békésbe’ és Hevesbe’, s ki menjen a levesbe.
@Knósszosz:
Egy időben sokat jártam arra.
Viszont azóta nem hiszek semmilyen sorompónak.
@Dr. jenőke (jenőke):
Nem tudom még mi, de Rejtő pisztossan ösze köt benünket!-:)))
Jó éjt!!
@guma:
Erdős egy zseni csaj, tavaly október 23-án is őt játszotta a Kistehén zenekar a Bajnai műsorban a Szabadsajtó útján.
Már az előtt is kedveltem, ritka üdítő jelenség a művészvilágban.
Kerényi festői(??) után meg pláne!-:)

Igaz, nem ugyanaz a műfaj, akkor nézzük a szellemiség oldaláról. De onnan se.
Még elcsapom a hasamat.
@Orica Középföldi: ááh, mindkettő (sámli és világ körüli út) a realitás... s, mint ilyen, valóban nem kelti fel sem a grimmék, sem andersen figyelmét...:) ki látott már féllábú ólomkatonát?
@Knósszosz: :)))))))

akkor lehet, hogy csatlakozni kellene hozzájuk:

www.youtube.com/watch?v=IWgMHFScxiU

vagy tűnjünk el kicsit a káosz elől???

www.youtube.com/watch?v=H9m6JA6eN9o
@Mariann19:
Amíg tehettem, a nyár egy részét egy kisvárosban töltöttem. Ingatlan eladhatatlan.
A munkanélküliség mintegy 80%, sok családnak tévéje sincs, a legtöbbnek csak fekete-fehér. A rádió nem hozza be csak a Kossuthot, meg egy DIÓ-nak nevezett adót. És a szlovákokat, szlovák nyelven.
Tájékozatlanok. Újságra nem jut pénz. Számítógép gyakorlatilag nincs.
A polgármester fideszes.

Volna még mit írni, de minek?
@Knósszosz: :)))

elképesztően érthető szójátékai vannak a világról...
lenyűgözően egyszerű és sallang mentes.
@gipsz.jakab:

Rájöttem, az volt a taktika, hogy Kádár és Gizmó megpróbálja szemmel verni van Persie-t. Hát, még van hova fejlődni.

Megnéztem az összefoglalót, komolyan mondom, az még a jobbik eset, ha csak simán tippmixeltek a gyerekek. A közelükbe nem tudtunk menni, nem hogy szerelni...
@guma:
Meg vagyok győződve arról, hogy ezt hallottam is, azért ismerős. Olvasni nem olvastam csak most.
Kösz.
@sírbateszezazegész:

Szerintem Andersen eljátszott a rendíthetetlenség gondolatával ólomkatona -ügyben:)
@Orica Középföldi: hierarchikus-viszonyainkban én is rendíthetetlen vagyok:)
@guma:
Kösz. Még otthon bementem a könyvesboltba hogy van-e E. V.
Nem volt, csak Wass összes meg celebek.
@guma:
Hééhóó-:)))
Bezony! Mondjuk lehet, hogy nem érthető hogyan fér meg egymás mellett Lukács és a Requiem Verditől, de nálam megférnek.
Bár összességében egyre több klasszikust hallgatok mostanában és baromira nem esik nehezemre.

Hatalmas értékek vannak arrafelé, vagy csak arrafelé? Nem tudom, egy biztos: a könnyebb oldalon is vannak értékek, számomra. De Rodinak köszönhetően megnyílt egy másik dimenzió is számomra, nem győzök dagonyázni benne.

Na, ezért (ha másért nem is) jön Boli és félreérthetetlenül epés megjegyzéseket fog tenni a nyelvemet illetően.
Mindegy, megszoktam már a kis rohadéktól-:D
@sírbateszezazegész:

A sors szeszélye folytán a hierarchikus viszonyok a legváltozékonyabbak:)
@saravad: :)))

akkor neked: mert a gyerekversei nagyon jók:
(részlet)
A reggel

Ez areggel
szerintem egy
elég fura állat!
Egész korán kel és rögtön
felveri a házat.

Azzal kezdi a napot, hogy
míg én vígan alszom,
nagy fülével pofozgatja
pimaszul az arcom.

S mire kint már
javában a
keménytojást főzik,
egész randa pofájával
odadörgölőzik.

Felugrik az ágyamra és
lehúzza a takaróm,
de ahhoz már tilinkó, hogy
behozza a kakaóm!

de pl itt egy könyv részlet:

Csodák csodája, avagy, hogyan legyünk sikeresek, ha már egyszer mindenáron azok akarunk lenni

5. Popeye, a bátor tengerész egy nyári éjjel három hatalmas cápával álmodott, és
mivel tapasztalatból tudta, hogy ez rosszat sejtet, úgyhogy másnap be is
következett a tragédia. Épp a szép Maldív szigetek közelében jártak, mikor
Popeye, a tengerész fejébe nyomta legkedvencebb matrózsapkáját és kisétált a
fedélzetre. Pont jókor érkezett, mert kisvártatva elnyelte a tenger a hajót. Popeye,
a bátor tengerész azonban korántsem esett kétségbe, hanem inkább fogta magát, s
mintha mi sem lett volna természetesebb,
kisétált a partra.
Egy másodpercre sem
veszítette el a fejét, és ez kétségkívül a javára szolgált, ugyanis a Tenger Bajnokai
című hatszázrészes rajzfilmsorozat producere busás gázsit ajánlott a számára,
amiből aztán sokmindent tudott vásárolni magának és a barátnőjének, akit
ráadásul nagyon kedvelt. Ebből is látszik, hogy a külső megjelenés nagyon is
sokat nyom a latba, és ha valamit egyáltalán el akarsz érni az életben, akkor
okosan teszed, ha ezt jól az agyadba vésed, különben úgy jársz, mint a híres Tom
a Tom és Jerry-ből, akinek azért volt pár baklövése, de nem baj

itt megtalálható pár verse (ezt töltik a világ minden tájából nap mint nap!):

offforever.blog.hu/2013/09/09/erdos_virag_ezt_is_elviszem_magammal
@Orica Középföldi:
Köszi, ez aranyos volt, érteni vélem-:)
Én szeretek kiskutya lenni (ilyen értelemben) és szerintem nem szabad kihagyni olyan lehetőségeket, amikor ingyé tanulhacc tapasztalt és türelmes oktatóktól.

Mióta olvaslak benneteket, sok mindennel gazdagodtam, szóval nem bánom a "státuszt", inkább köszönöm!-:)
@Knósszosz: dagonyázok én is:))))

ezért próbálom a "régi" ízlésem "rendszerezni", mert arra is hatással van...
@Orica Középföldi: de nem ott, ahol a tudás az alap:)... akkor a sors szeszélyében bízva reménykedem egy támka nélküli székben:)
@guma:
Köszi! Egy kincsesbánya ez a hely. (Szív hiányzik.)
@saravad: igaz!:)

hihetetlen ismeretanyaggal rendelkezik és bő szókinccsel - Szív, ezért mindenki szívébe belopta magát!:)

(évekig csak olvastam őket és másokat! sosem dumáltam sehol... egyszer azonban felhúztak és most meg: átesem a ló túlsó oldalára :DDD)
Jó éjt mindenkinek, vár a könyvem:)
ON:

""A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."

Eljön majd egyszer az az idő, amikor e blog bejegyzései és hozzászólásai fontos kordokumentumok lesznek.

Off, foci, ha szabad
a 8:1 nem szégyen, és nem túlzó: ennyit tudunk, őt, még ennyit se.

/Sajnos(?) soha nem bántam meg, hogy 16 évesen beláttam, abban a közegben nem jó érzés focizni és otthagytam a klubot./

Sokan, sokszor mondták már: a magyar foci az ország tükre. Ez az axióma talán soha nem volt annyira igaz, mint manapság.
@guma:
A klászik?
Ha az, érdemes bevonni, ezt sejtem rég óta és vannak olyan művek amelyeket imádok, de kell valami plusz, hogy mélységében (nagyképűen...) is átéld amit nyújt.

Ehhez kell tanár, mert ugyan lehet autodidakta valaki, de azért az útmutatás nagyon sokat számít. Ebben nagymester Rodeó, csak figyelni kell rá, oszt jónapot - a szagos bükkfabot fülűeknek.
Mondjuk azért az kemény, a Das Rheingolddal kezdeni az ismerkedést kopaszként, vagy Verdi Requiem-jével, de legyen a mélyvíz, nem bánom. Csodákra lel, akinek van füle hozzá.

Majd felnövök tán én is, addig meg hallgatom kényszer nélkül. Ha te akkora anyagot kaptál volna amekkorát én tegnap, el lennél látva ét hétre. Én is-:DD

Jó éjt, szép álmokat!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem voltál ott?
Egy repülős mijalófaszt csinál, amikor egy ekkora madár repül errefelé?
Sajnálhatod, bacod...
jó éjt!
mindenkinek szép álmokat!

@Knósszosz: hát egy barát az mindig kivételes helyzetben van!:))))
(igazad van, különben)
@Orica Középföldi: köszönöm, de ismerve magam, ott csak elterpeszkednék:)
Jó éjt.
@Knósszosz: Sajnos nem tudtam róla. :( Azért ezt elküldöm neked jóccakát kívánva. :)

youtu.be/WXxJTKOhSW4
@sírbateszezazegész: Ha esetleg nem ismered, elküldöm neked egyik világnézetileg meghatározó olvasmányomat. :)

mek.oszk.hu/05300/05394/05394.pdf

Neked is jó éjt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A klászik "duplasvancok"... ez jó volt, kösz!
Csak a thoekem attól van tele, hogy alávernek mjúzikot. Minek?
A hajtóművek zaja kell és az egyéb rádióforgalmazási izék! Persze lehet ezt jól is csinálni, egyensúlyt tartva a mjúzik és a fontos dolgok között.
Például így:
www.youtube.com/watch?v=B3giMFtbZbg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

tudományt nem olvasol?

ez olyan maszlag jellegű hittanórai: higgyetek mert ha nem hisztek akkor hitetlenek maradtok

brühüyyy

azzal együtt letöltöttem, mert kíváncsivá tett mit tud 1923 mondani 2013-nak...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hát, hogy -egyelőre- ne mongyak mást, mint ócska tautológia az egész az első 14 oldalon és a szőr felállt a hátamon amint ezt a "módszert" követve képes 134 oldalt megtölteni...gyorsolvasok...
brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez a 16, oldalon, mintha a fideszt hallanám:

íme:

A tudományos gondolkozás rég elintézte a kereszténységet
Így csak azok beszélnek, akiknek a kereszténységhez éppoly kevés közük van, mint a tudományossághoz:
tanulatlan vörös-bolsevisták és félműveltségű kultúrbolsevisták.

kell még?

brühüyyy
és ez egy "mű"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez aljasság, ídézem:

Egy Istent imádunk; mindegy, ki milyen templomba jár.
Abból, hogy egy Istent imádunk, még valóban nem következik, hogy mindegy is, hogyan
imádjuk őt s mit tekintünk az ő kijelentésének és parancsának. A zsidók s a mohamedánok is
egy Istent imádnak, de azért talán mégsem mindegy, hogy zsidó, mohamedán vagy keresztény
vagyok-e. S hasonlókép nem mindegy, hogy mint keresztény a teljeshitelű s isteni akaraton
alapuló katolikus vallás keretében szolgálom és imádom-e az Istent vagy olyan keretek közt,
amelyek az Isten rendelkezéseivel több vagy kevesebb dologban ellenkeznek.

a dzsobbik seggsége bangha úr átiratában

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
itt kell befejezni az olvasást: (újabb ídézet)

E szerint mindenki téved és csak a katolikus jár az igaz úton?
Bizony így van! Mert nem lehet egyszerre igaz a katolicizmus is, protestantizmus is, a keleti
szakadárság is, a zsidó vallás is és talán még a fétisimádás is. Amint nem lehet egyszerre s
egy alapon a kétszerkettő négy is, öt is, hat is, meg tizenkilenc is.

akuravannyát

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez a fidesz alkalmazott kotmánya és napi gyakorlata meg oktatáspolitikája hoffmannrauzsa: (akurvaannyát) (újabb ídézet)

Ma nemzeti nevelésre van szükség, ezért a felekezeti oktatást meg kell szüntetni.
A komoly nemzetnevelésnek nélkülözhetetlen és legbiztosabb alapja: éppen a hitvallásos
nevelés. Ezt megszüntetni tehát annyi lenne, mint; a nemzeti nevelés alól kihúzni az erkölcsi
talajt s tönkre tenni annak legegészségesebb alkotó elemét.
Ez a követelés épp olyan logikus és bölcs, mintha valaki azt mondaná: „Jól kell táplálkoznunk,
tehát ne együnk!” Vagy: „A nemzetnek egészségre van szüksége, ezért el kell törülni az
egészségügyi intézkedéseket, el kell pusztítani az orvosokat és be kell csukni a kórházakat!”
Minek kiabálják tele jelszavaikkal az országot azok s miért képzelik magukat vezetésre hivatottaknak
olyanok, akik ennyire nem tudnak gondolkozni? S akik talán csak azon mesterkednek,
hogy bizonyos kommunista jelszavakat nemzetieskedő szólamokkal cifrázzanak fel!
Aki a vallást gyöngíti, az a nemzetet is gyöngíti.

ezzl most egy darabig nem is nyitom ki, illetve nem lapozom, borzalmas

brühüyyy

a szektariánus gyűlöletkeltés és a butaság szencséggé avatása
Ez a bajai eredmény borítékolható volt. Mondhatjuk azt, hogy a jobboldal csal, lop, hazudik, ezek tények. De a baloldal is benne van rendesen. És itt nem a klasszikus unos-untalan elhangzó hibákra gondolok, vagyis pont arra.
Ez a mai ellenzék, ami semmivel sem rosszabb, mint a másik oldal, sőt szerintem még jobb is. Erre mit csinálunk, én, te, ők, fanyalgunk, fúrjuk, szidjuk, ez nem jó,az nem jó. Várjuk a tökéleteset, de olyan nincs. Én csak a saját dolgomat látom. Egy évvel ezelőtt messiásként vártuk Bajnait (én nem), aztán nem tudott a vízen járni, és meglepődtünk. Pedig Orbán sem tud, csak jó a speciál effekt stábja, akik trükkökkel elhitetik.
Azzal kellene elégedettnek lennünk amink van, és kiállni mellette. Nem a sajtó nyilvánossága előtt kellene üzengetni. Igen a sajtónak sem kéne fanyalogni, hanem támogatni, igen más pártok vezetőinek sem egymást kellene fúrni, hanem a célra tartani.
És végül elhinni, hogy nem vagyunk rosszabbak, mint a jobboldal, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk. Mert ha mi sem hiszünk magunkban, sohasem fogjuk őket legyőzni, és bevonzzuk ezt a pesszimista, állandóan vesztő állapotot. Hinni kell, és erőt sugározni, mert akkor az emberek is elhiszik. A másik oldal is ezt tette, és bejött.
@V-PORT:
Szerencsére nem vagyunk ugyanolyanok.
A fityesz (ellopott kössz)pénze az emberek hülyítésére, végtelen mennyiség. Emellé társul még az a propaganda, amelyiket épp tegnap linkelt vki:
www.es.hu/old/9905/riport00.htm
Éppen ezért úgy tűnik jelen pillanatban verhetetlenek.
A blöff le fog lepleződni, de akkorára Mo.-nak harangoztak.
Itt az idő, hogy az ellenzék spindoctorai eltanuljanak vmi jót is, és okosan használják.
Nem a blöff-rendszerre gondolok, hanem a hatékony módszerekre, a könnye(bbe)n megérthető tartalmakra, amelyek eccerieknél is jól bejön(né)nek. Persze a töméntelen pénzzel, a kotlátlan kommunikációs csatornákkal nem tudunk versenyezni.
De talán pont ezért kellene végre az igazat, a valódit a zemberek agyába vésni.
@AKIsTUDATLAN: Tényleg nem vagyunk ugyanolyanok, mert kishitűek vagyunk, és mert annyira fanyalog mindenki, hogy már nem tesznek semmi ütőset. Az "elmúlt nyócév" elmúlt, nem ezért kéne még mindig vezekelni.
Van fél év, vagy hét hónap. Valakinek 7 nap alatt is sikerült létrehoznia egy világot, akkor nekünk hét hónap alatt, bármi összejöhet. Csak fejezzük be egymás ölését!
Minden szavazókörben ezt fogja jövőre a Fidesz csinálni?
Az itt örömködő jobboldaliak gondolják meg, hogy Teket a többi szavazókört megnyerte. Vajon itt miért nem? Mit tudhatott a Fidesz itt? És vajon máshol miért nem sikerült? Ja és ne tessék a roma kisebbséget szidni, mert ha ilyenkor jó, akkor legyen máskor is.
@V-PORT:
Há'de persze! Evégre egy ezresért megveszik a gázsit, oszt lesz dajdaj. Piktor meg előző nap bejelentheti a győzelmet, minthogy a választás megtörténik...

Amúgy a jogászgenyók élvezkednek, akárcsak itt:
"A polgármester kapta a falu összes földjét
ORIGO2013. 10. 14. 07:09
Tomaj-monostora fideszes polgármestere mellett Budai Gyula unokaöccsének apósa is jól járt. A vidékfejlesztési államtitkár szerint a Ptk. kimondja, hogy kapcsolatuk nem rokoni.
Fazekas Szabolcs, Tomaj-monostora polgármestere kapta meg a falu összes földjét, de még a szomszédos Kiskunmadarason is jutott neki 24 hektár - írja a Blikk a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől megkapott lista alapján. Fazekas a lap szerint összesen 680 hektárnyi földdel rendelkezhet, szeptemberben pedig újabb 170 hektárnyi szántót nyert a Hortobágyi Nemzeti Park pályázatán. "Hat éve használom azt a területet, más pályázó pedig nem volt" - mondta Fazekas a lapnak."
www.origo.hu/itthon/20131014-tobb-fideszes-polgarmester-is-jol-jart-a-foldosztasokon-az-nfa-listaja-szerint.html?sec-1

Ugye-ugye... A tehetség ilyenkor is messze látszik.
@rodeo36: és már vissza se lehet zárni, mert az előzőek az OPNI-t is megszüntették.
@V-PORT: válaszok:

- igen ezt fogja
- a többiben kevesebb volt az így úgy, de megvásárolható tudatlan-fásult, beleszarok tömeg
- nagyon tud fanatizálni és gyűlöltetni

- lásd mint fenn, kell a tudatlan fásult tömeg, a szektáknak kellenek a kételkedésre képtelen, kérdéseket fel nem tevő emberek, akik csak teszik amit mondanak nekik, ez látszik minden szinten, ez látszik az ő kommunikációikban, olyanok mint a papok a szószéken. Csak kinyilatkoztatnak, kérdéseket, más véleményt nem tűrnek, csak a fanatikus követést.

Ismételten megemlítem, hogy a választási rendszert IS beállamosította a narancs maffia, ezek után ez a kérdés, már nem kérdés:

/közbevetés: érdemes a gulyásos izékéről összeszedett kis ismertetőt is mellé rakni a képhez/

Zsigó nem akarta elárulni,
honnan tudta a bajai eredményt
Pedig megkérdeztük, nem is kevésszer.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F13%2Fzsigo_nem_akarta_elarulni_honnan_tudta_az_eredmenyt%2F

-------------------------------------------

Benny Hill show lett a bajai választásból

Most is a Fidesz nyert, de autók szállították
a szavazókat, gulyásfőzéssel követtek el kampánycsendsértést, és a polgármester mindenkinél előbb tudta az eredményt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F13%2Ffurcsasagok%2F
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hol is jött ki egy nappal korábban az eredmény, jahhhh, tudom már, a testvéri Baltaföldön. Igen tisztelt vérbíróság, nincs több kérdésem...
és még mindig nem szakadok le erről sem, hisz a jövőnk itt van benne, ezekben a Vezénylói szavakban:

Hacsaknem Brit konzervatív cenzúra versus Orbán?
Hogyan lehetséges az, hogy Orbán Viktort folyamatosan félreértik nem csupán szűkebb pátriájában, de lassan az egész világon?

index.hu/x.php?id=inxbkc&url=http%3A%2F%2Fhacsaknem.blog.hu%2F2013%2F10%2F13%2Fbrit_konzervativ_cenzura_versus_orban
lefordítom, tehát -soha-
ezzel a gazdasági, oktatási, jogi rendszerrel, teljességgel kizárt:

Orbán megismételte az eurócsatlakozás egyik feltételét
Akkor jöhetne a pénzcsere, ha 90%-ban olyan fejlettek vagyunk, mint az eurózóna átlaga.

www.portfolio.hu/gazdasag/orban_megismetelte_az_eurocsatlakozas_egyik_feltetelet.3.190419.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: többek közt ezért is, és most vonatkoztassunk el az adott területtől, példák sora máshonnan is, amik ezt igazolják:

"El kell vinni innen az aranytojást tojó tyúkot, egyszerűen azért, mert ha itt marad, meghal - így az üzletember. Ha Magyarországon maradok, akkor ez a vállalkozás két éven belül befuccsol. Ahogyan a MySpace. Amikor elkezdtük, olyan weboldalak vezették a piacot, amelyek mára sehol sincsenek. Nem újítottak, és a felhasználók egyik pillanatról a másikra otthagyták őket. Nem arról van szó, hogy én elviszek valamit. A vállalkozásom egy része itt elfáradt, kifulladt, vége. Vagy máshol felépítem megint a nulláról, vagy nem lesz semmim. Ebben az üzletágban, a médiaszolgáltatásban Budapest nem elég erős. Ahhoz, hogy a világon érzékelhető legyen a jelenlétünk, Európa Hollywoodjába, médiaközpontjába, vagyis Luxemburgba kell mennünk - nyilatkozta a Népszabadságnak Gattyán."

www.napi.hu/magyar_vallalatok/tevet_indit_vilagelso_mediaceget_epiti_a_magyar_szexmilliardos.567015.html

-----------------------------------

A másik viszonyszáma egy ország gazdaságának:
/aki járja az utakat, annak ez egyértelmű, míg az életben maradásért küzdőknek be lehet adni mindent, hisz semmi visszacsatolása.

Jelenleg a hazai közúthálózat negyede van annyira leromlott állapotban, hogy gyakorlatilag újjáépítésre volna szükség. Ehhez képest évente a szükséges összeg töredéke jut csak útfelújításra, miután a hazai forrásokat az új utakhoz szükséges önerő szívta fel. Ha nem történik gyökeres változás, pár éven belül a duplájára nő legrosszabb állapotban lévő úthálózat hossza.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_omlik_ossze_magyarorszag_uthalozata.566948.html
@Dr. jenőke (jenőke): jó kép, csak hiányolom az első négyről a vezető szárat és a BV-s egyenruhát és golyóálló mellényt, a mellettük állókról ;)
@Fabius:
Fabi: a mondd igét felszólító módban kettős "bb" kell írni, lécci, javiccs

brühüyyy
@guma: "átesem a ló túlsó oldalára"...nagy lenne az én veszteségem, ha nem ezt teszed. Az éjszakai beszélgetéseiteket, verseitek hihetetlen, hogy mennyire szeretem. Sziv nekem is hiányzik.
@AKIsTUDATLAN: szia:) nem éppen a mobiltelefon-ügyre, hanem, mint jelenségre gondoltam... de most legalább nem terheli a dk-t
@KÁTÉó53éúétr6: aranyos vagy!:)))

csak tudod én mint szöveggel, mint ismeretekkel totál mindenevő amatőr vagyok és az nyomába sincs egy felkészülten megalapozott rendszernek, amit itt páran különböző oldalról megvillantanak.
ezért tudok maradéktalanul elismerni vén fejjel is bárkit aki közérthetően adja át ismereteit, gondolatait úgy, hogy engem is közlésre kényszerít.
szóval engem inspirálni kell ahhoz, hogy tudjak dumálni - ez meg ezért nem mindig szerencsés...
@guma:
Szia! Gondosan és kétszer olvastam el Erdős Virágot. Meghökkentő volt, ahogyan a hazai élet minden szegmensét felsorolja olyan alapossággal, ahogyan földi halandó a tíz százalékát nem tudná megjegyezni.
Nagyon figyel, szemlélődik, és ahogy néz, lázad, ezt az érzést mögöttesen súgja az olvasónak.
Nem vagyok tudora ennek a műfajnak, nem is merészkedem értékelni, csupán a rám gyakorolt hatást és gondolatokat írtam meg most neked.
Nagyon szeretem a gondolkodó, eszes nőket, és örülök, hogy nemünk egyik emblematikus alakjának űvét volt módom olvasni, miután voltál olyan aranyos, hogy elküldted nekem.
Köszönöm szépen.
@Habakuk999:

"Mi együtt tettünk mind több struktúrát olyanná[...]"

Vitatom.

ezt a népet a saját importált vezetői, önjelölt értelmiségi talpnyalói a nagyhatalmak támogatásával kényszerítették az árral való sodródásra. akárhányszor felemelte a fejét, olyan kíméletlen megtorlás volt a válasz, amelyre kevés hasonló eset van a történelemben, és mindig azok árultak el a népet, akiknek vezetni kellett volna őket egy jobb világ felé. ahelyett hogy előnyt kovácsoltak volna a népek keresztútjából, mindig akadt aki elárulta, hátba támadta a tenni akarókat. Ez arra vezethető vissza, hogy sosem volt nemzet. mindig is egy idegen kisebbség uralkodott a többség felett. A Kárpát medence nem volt lakatlan, mint azt sejtetik. az a nép le lett igázva. asszimilálódtak, és tűrtek, túléltek, dolgoztak és alkottak. aztán a cserélődő, kiegészülő vezető elit is több identitású katyvasszá hígult. a célt mindig a kaparj kurta, neked is lesz elv határozta meg. az a néhány nagyszerű ember, aki tenni akart valamit ezért az országért mind elbukott, jó részük pedig magyarul is alig tudott.
a mindenkori "elit" lázas igyekezettel próbálja aláásni az újra meg újra felizzó önbecsülést, élni akarást, ami időnként minden hatalmi törekvés ellenére úrrá lesz a lelkeken. ne üljünk föl a népbutításnak. válasszuk külön a nép nyakán élősködő renyhe haszonlesőket és azokat, akik 1100 éve túlélnek, akik megtartották a magyar nyelvet, pedig nem is annak születtek és nem lettek sem tatárrá, se törökké, se osztrákká, és sosem lettek nácik, mint ahogy sose váltak kommunistává sem, de mindenkor emberek maradtak az embertelenségben bármilyen hatalom is fogta s hajtotta igába őket. Ezek mi vagyunk, mi, a túlélők örökösei, s ha fogyunk is, s ha zuhanunk is, egyre lejjebb és egyre lejjebb és támogatja ezt minden hatalom, akkor sem higgyük el senkinek, hogy alávalóbbak lennénk bárki fiánál, mert minden kényszer és erő ellenében még mindig, még most is, és ezután is a szabadságról, az erkölcsről és a jogról igaz szívvel tudunk beszélni, nem úgy mint azok, akik ezen fogalmak örve alatt megnyomorításunkra és kiirtásunkra törekednek, no nem a személyes megsemmisítésünkre, hanem csak arra, hogy biztos, kiszámítható munka- és vásárlóerő álljon ebben a térségben rendelkezésre amelynek folytonos kifosztásából biztosítani lehet a mindenkori hatalmi-gazdasági elit örökletes jólétét. vannak kivételek, de a fő irány azonban az, hogyan működtethető a rabszolgatartó társadalom a III. évezredben?
szóval ne ítéld el a népet. a nép mindig ártatlan... akkor is, ha boszorkányt éget vagy szentet, s akkor is, ha téveszmét követ. nem az ő bűne, hanem azé, aki vezet.
süti beállítások módosítása