Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/03/28/trocsanyi-laszlo-alkotmanybiroi-felkeres-karoli-gaspar-reformatus-egyetem... (2024.03.28. 12:52) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.08.27. 12:42 Fabius

Kormánykommunikáció: izmosodik a kuminizmus

Címkék: közpénz nézőpont intézet fidesz kommunikáció

Te sötétben bujkáló nemzetközi tollterrorista, reszkess!

Erősítést kapott a közélet iránt online érdeklődők kiapadhatatlan humorforrása, a kuminferi tumblrmost aztán egyesült erővel lesztek helyretéve a dübörgő kuminizmus által. Jó lesz, ha innentől vigyáztok mit írtok ÉdesViktor meg a renccerről, mert úgy lesztek visszakézből tényen törölve, hogy a szégyenpírtól lángoló mocskos pofátok elhelyezéséhez külön helyrajzi számot lesznek kénytelenek igényelni a szerkesztőségeitek! Ideje viselkednetek, mert nem hagyjuk, hogy a külföldi sajtót olvasva az állandó döbbenettől képes fele olyan csodálkozó grimaszba torzuljon, ami mellett egy homlokközépig húzott Sly Stallone szemöldök ízléses plasztikai beavatkozásnak látszik!

orbán-nézőpont.gif

Factcheck! - ez lesz innentől, mert Mráz Samu és a srácok a Nézőpont Intézetben a havi győzelmi jelentések írása mellett kurvára ráérnek. Önszorgalomból, hogy másképp, aki összefüggést lát a szorgalom és az éves szinten sajtófigyelésre felnyalt 360 millió, vagy egyéb százmilliós állami megrendelések között az egy factchekkelésre szoruló tényképzelő. 

Itt abszolút másról van szó, teccikéteni? 

Az oldal szerkesztői tisztelik a sajtó és a vélemény szabadságát, illetve sokszínűségét, viszont a propagandát, a manipulációt, az egyoldalúságot és a nyilvános tévedést a demokratikus diskurzus szempontjából veszélyesnek tartják.

Igen, ezt úgy kell érteni Nyájas Olvasó, hogy a propaganda és manipuláció hazai megtestesülése, a cég, ami kutatási eredményeivel még Török Gáborból is képes röhögőrohamot kiváltani most egyszerre ezt a fentit választotta vezérgondolatnak. Mer'hogy az ilyesmi veszéjjes ám, bibi. Úgy értik, ha a bárki mások csinálják, akkor. Ha nekik kell magyarázni a bizit a közkutatás piacán kitört hahota cunami közepén, akkor nyilván rendben van, és csakis a tévedés tényállása factcheckelhető. 

Hogy néz ez ki a gyakorlatban? 

Például úgy, hogy az SME egyik írásában megjelent „Magyarországon gyorsan megmutatkoztak a hatások: a Fidesz képviselőinek több mint a fele hűbérúrrá vált (…)” félmondathoz bőséges magyarázatot fűznek ilyen gyöngyszemekkel tarkítva:

"A kommentár állítása azért is vitatható, mivel a magyar ellenzéki pártok által aggályosnak vélt haszonbérleti szerződések száma az összes meghirdetett földterület haszonbérleti pályázatainak számán belül csekély hányadot tesz ki."

Fene tudja mekkora elvárás lehet egy ilyen oldaltól, hogy legalább ennyire szemérmetlenül ne hazudozzon, ha már van a pofájukon bőr nyilvános tévedéseket emlegetni. Mert a "csekély hányad" pontos mértékét bárki megnézheti az Ángyán jelentésekben -  ti is tökfejek, például ide kattintvaDe ha a számok és táblázatok értelmezésével nem boldogultok az sem probléma, legalább lesz egy újabb humortermő szegmense a kormánykommunikációnak amin naponta lehet majd remekül szórakozni. 

Legalább valami hasznotokat is vesszük így kampány idején, ha már ilyen sokba vagytok nekünk. Köszelőre a vidám perceket! 

678 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr265480230

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sajnálunk Attila! 2013.08.28. 13:40:05

Mikor két hete pénteken este hangoltak a Gyarmati Vigasságokra, érdekes dolgokat figyelhetett meg a látó ember. Szaporodhatnak a gondok és felhők néhány ember feje fölött, mert az azért nem mindennapi látvány, ha valaki vezető emberként nyilvános ren...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patai, patai, patai
/mit is mondtam róla nem is olyan régen???/

"A magyar bankok viselnék a terhek nagy részét az új devizahiteles mentőcsomagból - mondta Patai. A könnyítő program elmondása szerint a bankok javaslatán alapul. Azt mondta, az új terv több évre elosztva több százmilliárd forintba kerülne a bankoknak, az állam a költségek kisebb részét viselné. A tárgyalások Patai szerint csütörtökön folytatódnak."

300.29huf 1 ejró, lássuk meddig is tart a sokk, mennyire edződtek meg a népek
Nincs igazad az utolsó bekezdésben. Ugyanis Ángyán professzor rámutatott, hogy a földpályázatainak számán belül ugyan viszonylag csekély hányadot tesz ki, ám a földterületek arányában annál számosan nagyobb területet birtokol ez a csekély létszám (holdudvar).

Így tehát igaz ugyan a factcheck állítása, mert a pályázaton résztvevők számához viszonyítva, sőt még az elnyertek számán belül is csekély a szám. A területről meg nem írnak. Na ez a gáz.
Ha Kumin, akkor legyen Kumin:
''''Kumin Ferenc szerint maga a miniszterelnök nem bánja, ha például úgy emlegetik, mint aki kész kiállni a nemzeti érdekekért, "és ez vonzza magához a nacionalista jelzőt". A külföldi sajtónak azonban inkább a BBC gyakorlatát kellene követnie, amely szerint a magyar kormánypártot konzervatív és kereszténydemokrata irányzatú pártnak nevezik, ami megfelel annak, hogy a Fidesz-KDNP az Európai Parlamentben az Európai Néppárt frakciójához tartozik - tette hozzá.''''
www.hirado.hu/Hirek/2013/08/24/21/Tranzit_Kerekasztal_beszelgetes_Magyarorszag_megiteleserol.aspx
@Dr. jenőke (jenőke): Vajon miért is nem akarom elolvasni? Mert nem bírom az émelygést hányás nélkül. Bizony érzékeny a gyomrom.
A projekció és az áldozatok hibáztatása marha dühítő tud lenni, könnyen elsülhet visszafelé. Nagy energiákat szabadíthat fel a jogos indulat.
"Mindenféle hibát el fogsz követni, ameddig azonban nagylelkű maradsz és igaz, de egyúttal a végsőkig kitartó, nem tudsz komolyan ártani a világnak, és még nagy bajt sem tudsz okozni."
/W.Churchill/
@Dr. jenőke (jenőke): én is nézem:

http://www.netdania.com/Products/live-streaming-currency-exchange-rates/real-time-forex-charts/FinanceChartPopUp.aspx?symbol=EURHUFCOMP.fx|ms_dla&name=EUR/HUF
@CSENDES:

Az linkelt Ángyán jelentés 6. oldalán vagy összefoglaló táblázat például arról, hogy 2 nyertes érdekeltséghez 13 pályázat tartozott.

erről nekem sok minden eszembe jut, de speciel a csekély számú nem.
mráz a kedvencem. igazi tenyérbemászó alakzat a fickó. egy igazi bonum semen.
Goebeles is elbújhat ezek mellett.
Patai taszított egyet a forinton és a tőzsdén

Jelentősen csökkenteni fogja a devizahitelesek havi törlesztőrészletét a készülő mentőcsomag - mondta a Reuters beszámolója szerint Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke a kormány képviselőivel folytatott keddi tárgyalás után. A hírre 300 fölé ugrott a forint euróval szembeni árfolyama, a budapesti tőzsdeindex is gyengülni kezdett

hvg.hu/gazdasag/20130827_Patai_taszitott_egyet_a_forinton_es_a_toz

---------------------------------

Takarékbank-közgyűlés: jóváhagyták a Magyar Posta tőkeemelését

A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékbank) augusztus 27-én tartott közgyűlése elfogadta a társaság új alapszabályát, megválasztotta a takarékszövetkezeti integráció központi bankjának vezető tisztségviselőit, továbbá jóváhagyta a Magyar Posta tőkeemelését.

hvg.hu/gazdasag/20130827_Takarekbankkozgyules_jovahagytak_az_uj_a
@BadSimpson: mit nem mondasz?

pedig:

Pintér Sándor személyesen jelentette be egy betörési ügy megoldását

A Kapuvár és Csorna, Iván, illetve Zalaegerszeg térségéhez kötődő három csoport összesesen 250 betöréses lopást követett el tavaly március és december között Ausztria keleti részén. Lefülelték őket.

hvg.hu/itthon.bunugy/20130827_Pinter_Sandor_szemelyesen_jelentette_be_e
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
per pill: 298,880

a trend: közelít 300-hoz megint

brühüyyy

kommunikácijá a zorbán kommunistáknál abból áll, hogy a vezírnek igaza van és ha nem akkor azonnal azzá teszik

brühüyyy
Szerintem azért hozták létre ezt az oldalt, hogy aki nem fidesz-hívő, s odatéved a site-ra könnyelműen, kapjon agyvérzést a pofátlan "tény-magyarázattól". Nálam bejött. Most ment el az orvos. Azt mondta, tegyem tiltólistára az oldalt, mert legközelebb már elvisz.:)
@bella _ciao:

mráz akkor sem sértődik meg, amikor az ATV-ben 4-ből 4-en hülyének nézik:)
Az idén május-júliusban 3 millió 964 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, vagyis 56 ezerrel, 1,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban – írja az MTI.
www.origo.hu/gazdasag/20130827-56-ezerrel-tobben-dolgoznak-mint-egy-eve-a-munkanelkuliseg-csokkent-de-206-ezerrel-tobb-no-van.html

A munkanélküliek száma 449 ezer volt 2013. második negyedévében, 23 ezerrel kevesebb, mint 2012 azonos időszakában, a munkanélküliségi ráta 0,6 százalékponttal, 10,3 százalékra mérséklődött - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
hvg.hu/karrier/20130730_KSH_hajszalnyit_csokkent_a_munkanelkulise
Hoffmann a szülők kétharmadát megkerülve dobott egy igazgatót

Nyílt levélben kérnek tájékoztatást a szigetvári iskolaközpont dolgozói a helyi tankerületi igazgatótól arról, hogy a tantestület elsöprő többségének támogatása és Hoffman Rózsa korábbi ígérete ellenére miért nem vezetheti tovább a volt igazgató az intézményt. A háttérben személyi konfliktusok állnak, ráadásul – nem meglepő módon – politikai szempontok is felmerültek.

hvg.hu/itthon/20130827_szigetvari_iskolaigazgato_botrany
@sírbateszezazegész:

majd a péniszvadász meg gyógyít:)
@rodeo36: most 300, ugrál amíg megy a kavarás és nincsen konkrétum, ezek után majd elválik hogyan működik a narancsagitprop
@Husz_János_Puszita:

namost az nyílvánvaló, hogy akkor dőltek be a devizaalapú hitelek felvevői amikor a jelenlegi kormányzat bedöntötte a forintot és amely bedöntést fenntart

tudniillik az egyetlen megoldás az lenne, ha a forint árfolyamát újra 1 EUR = 165 HUF ban fixálnák

brühüyyy

az összes többi izé szarkeverés és a téma meg nem értése

8 évig éhezett a rablóbanda és a legelső intézkedésük ez volt majd a rablások azonnal elloptak 45000 milliárdot 40 hónap alatt és ez folytatódik

ti meg tormai cecíl buziságáról meg a többi szar író hülyeségéről ömlengtek

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nézd, aki ma magyarországon a tormacécíl és a többi rakás szart olvassa az hülye és fölösleges ideje van amit árok pucolással jobb eltölteni

brühüyyy

ha valaki papírra betűket rak azt nem feltétlenűl kell olvasásnak álcázott pótcselekvéssel kihámozni

magam részéről szart nem olvasok és ami nem teccik -még ha világhírű írta is- leteszem vagy kidobom és sohasem szégyellem, sőt
@bella _ciao: bár ez nem egy tenyérbemászó vetélkedő, de van -asszem- egy Gfodor nevű kis gnóm,hát azzal gyereket lehet ijesztgetni. Idegen pályán szintén pofozógép.
Vérmókusnak szeretettel, na és elgondolkodni nálunk hogyan is mehet:

"Az egyik érintett éjszakai szórakozóhely öt éven át működtetett két pénztárgépet, nem dokumentálta bevételeit, és így persze áfát sem tudott fizetni. Fiktív számláival csupán az államot, hanem ügyfeleit is átverte. A vizsgált szigeteken a cégeknek átlag 46,65 százaléka követett el adócsalásokat. A turisták kedvelt célpontjain jóval nagyobb ez az arány: az Amorgosz-Paxosz-Symi Bermuda-háromszögen a cégek 100 százaléka tünteti el bevételeit, Szantorinin 96 százalék felett van ez az arány, Evián 85, Rodoszon 81, Mikonoszon és Androszon 90, Pároszon és Antiparoszon 77,8, Krétán 62,9 százalék."

www.napi.hu/ado/az_adocsalo_cegek_aranya_100_szazalek_nyari_eletkep.562845.html
@sírbateszezazegész: mrázék magömlenek, amitől agyvérzést kapsz. persze. csak ki akartad hívni azt a jótestű, csinos doktornőt.
@tristen2005: miért sértődne meg? Nem hülye. Egy aljas, mocskos kis féreg. Jellemtelen kis gyökér.

:) köszönöm, hogy így aggódsz értem... habár az orvosnak lefordítva az egyik bejegyzésüket, azonnal kihívta a mentőket... magának... azt mondta, érzi a stroke kezdődik:)
@Dr. jenőke (jenőke):

Kérdés, hogy abból mennyi a közmunkás és hány fő a külföldön foglalkoztatott. Én is munkanélküli vagyok most, de nem regisztráltam.
@rodeo36: Ezzel egyetértek. Kb. Ezen az árfolyamon (amit tulajdonképpen a felvételkorinak lehet nevezni) kellene forintosítani.
@Dr. jenőke (jenőke):
és ez mit jelent?

a gdp 1977 mínusz 1000 milliárd

és zuhan

brühüyyy
@rodeo36: Bocs, hogy OFF de mit szólsz hozzá, hogy az amcsik neki akarnak esni Szíriának is???

Ezt gondolom ismered korábbról.

youtu.be/eDQKOgaX-OY
@Fabius: Mindig ellenségnek találsz. pedig én is azt mondom, persze nagyrészt amit te, csak árnyaltabban. Ez a rendszer sokkal rafináltabb. Az igazság egy szeletét kibontja (ami részéről előnyös), a másikat elhallgatja (ami hátrányos lenne). Úgyhogy nem néztem meg, te milyen táblázatból indultál ki, erre nekem egyszer már sok időt kellett szánni, hogy pontosan megértsem az állításokat. És nem azért, mert nem hittem volna egy Ángyán prof.-nak, annak ellenére, hogy jobboldali. De gazdasági szakemberként érdekelt a felvetése és annak bizonyítása.

Ott bizonyos kördiagramokból deriváltam az állítást. Lehet, tévedek. Nem volt szándékos, inkább arra kívántam rámutatni, milyen veszélyeket rejt a szelektív értékelése ennek az új mozgalomnak.
@bella _ciao: @tristen2005: csak rögzítsük: ti kezdtétek az offolást:)...én a poszthoz szóltam hozzá:)
@rodeo36:

Engem nem érdekel a Tormay, se a Jobbik, se az összes komplexusos marhaság.
A gazdasági folyamatok érdekelnek, de értelmesen beszélni bármiről lehetetlen ebben az össznépi őrületben.
Szakmai vita, megnyilvánulás már régen nincs, csak a mindent elborító hányinger.
-no comment-

Bezárt az egyházi dohánybolt, de csak bővítés miatt

A ferences rend ingatlanában vendégátóhely is nyílik, ezért teszik máshova a trafikot.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F08%2F27%2Fbezart_az_egyhazi_dohanybolt_de_csak_bovites_miatt%2F
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

megvan a bengurion háromszög bezárása, csakis a saját belső problémáikat nem tuggyák megoldani azaz nem is akarják Detroit csődben van és most szanálják és még sok más nagyváros is ebben a helyzetben van, a középső területek meg sohasem voltak nyereségesek ott nem nő más csak pampafű

de van magyarországon probléma elég olvassátok azt papírra tettek és aszongyák irodalom pedig lószar és csámcsogtok a sok választásinak álcázott ingyencirkuszon holott nem is erről van szó

a bukott orbán tovább bukik de nem esik ki a hatalomból mert sokaknak -neked is?- szükségük van rá mert tőle remélik a zingyen életet

brühüyyy
@Husz_János_Puszita:
Az egyéni vállalkozók mintegy fele is munkanélküli, és várja a csodát, közben halmozódik az adó és járulék hátraléka.
Ami érdekes: a mezőgazdasági őstermelők sehol nincsenek nyilvántartva, mint "dolgozók", egyébként ha jól emlékszem 750,- e forintig adómentesek, de adófizetésükről nincs hír, viszont pályázhatnak itt is, ott is.
Eközben a parlamentben.

Tegnap még úgy tűnt, Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke csatát nyer Hoffmann Rózsával szemben és sikerül elfogadtatnia indítványát, mely garantálta volna, hogy egy pedagógus se járjon rosszabbul. Reggelre visszakozott, ám a jobbikos Farkas Gergely sajátjaként benyújtotta a módosítót. A kormány leszavazta.

alfahir.hu/dontott_a_parlament_4500_pedagogus_jar_rosszabbul
@rodeo36: keblemre, ez zseniális válasz volt, nem mentél bele a csőbe ;)
@rodeo36: Igen a linkelt videó is egybe cseng az általad említett bengurion háromszöggel. :(
@sírbateszezazegész: részemről semmi offolás, mélyen együttérzek veled. a kommented tartalmával is. tényleg agyvérzést okoz az a cuder oldal, amit egy csinos dokinő kezelhet csak. átküldenéd hozzám is?
@rodeo36: Nekem szerencsére nincs rá szükségem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
magyarországon csak a hülyék fizetnek adót meg azok akik jóváírják azonnal

a többi rablómese

nem adórendszer kell, hanem olyan politika amiben megéri adót fizetni

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
neked ott van a másik szar a büblosz

azzal is csak a legyeket érdemes csapkodni

brühüyyy

még hogy szent? kac kac
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

már régen nem vagyok "csőalakú"

brühüyyy

és link linkeket sohasem nyitok meg: spam
@rodeo36: :D jó napod van ma, sziporkázol nagyon, rövid és tömör, és még igaz is.
Tanulságnak ott a görög link, nálunk sem nagyban különböznek a viszonyok.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az adórendszer rángatásával csak a bizonytalanságot növelik, illetve átcsoportosítanak jövedelmet hol innen oda, hol fordítva.
Csoportosítgatással érdemi fejlődést elérni nem lehet, abból nagyobb jövedelem nem lesz.
Strukturális reformok hol vannak?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én úgy érzem, mindenki arra játszik, jövőre semmi adó- és járulékbevétele ne legyen a költségvetésnek... az élelmiszerek áfájának csökkentése meg 1-vagy nem jelenik meg az árakban, így a kereskedő árrése bővül;
2-ha megjelenik, akkor az így elért megtakarítást a fogyasztó az eddig felhalmozott tartozásai/elmaradásai törlesztésére fogja fordítani.

De ez csak az én gondolatom.
@Dr. jenőke (jenőke):

Igen, arról nem is beszélve.
Az őstermelők úgy tudom szerepelnek a foglalkoztatott statisztikában, mint önfoglalkoztatók.
@rodeo36: Erről eszembe jut egy remek Chesterton idézet. :)

„Ha valaki elveszíti hitét Istenben, nem az fenyegeti, hogy semmiben sem hisz majd, hanem az, hogy mindenben.”

Amúgy hallottad, hogy a tűzvész már a Yosemite nemzeti parkot is fenyegeti?? :(
@CSENDES:

ezek a diagramok és számok a nyert pályázókat tartalmazzák, mutatják! de én tudok nem egy esetről, amikor a főnök szolt hogy pályázd meg, meg nyered a te neveden, de a földhöz közöd nincs!. ez itt a trükk, megnyerte de nem ő használja! így tarthatta meg az állását a téeszcsébe!
@Spániel: Ha a művész urak kibírtak 40 év cucializmust, megbirkóznak pár év fasizmussal is nem?? :)
@Husz_János_Puszita: @sírbateszezazegész: én is ezt látom, ennek nyomait vélem felfedezni a patai bejelentésben is, ott volt az a ló fej a bankok ágyában, az biztos.
-kósa inflációs duma, bér és foglalkoztatási kamu, rezsi kamu, stb
@bella _ciao: megadtam neki a címet. Azt mondta cca. 2 óra múlva ott van. Azt üzeni, míg odaér, próbálj valahol máshol vérbőséget előidézni:)
És igen: unortodox módon vágott a jegybank

A jegybank Monetáris Tanácsa sorozatban tizenharmadik alkalommal döntött a kamatcsökkentés mellett, 20 bázisponttal, 3,8 százalékra vágták a kamatot. A mostani ülés volt az első azonban, amikor a korábbiaktól eltérően nem 25 bázispontos volt a változtatás.

hvg.hu/gazdasag/20130827_Es_igen_unortodoxan_vagott_a_jegybank
@sírbateszezazegész:

A kereskedelem döglődik, néhány nagy szereplő kivételével nem tudja fizetni a közterheket. A verseny rákényszeríti őket, legalább egy részét átadják az ÁFA csökkentésnek a fogyasztó részére.
A fogyasztó olcsóbban vásárol, a kereskedő nettó árbevétele nő, mindenki jól járhat.
@sírbateszezazegész: köszönöm! ha még küldenéd a baguettet is...
hálám jeleként rendszeresen linkelem neked mráz samut, g. fodort és huth gergőt. úgyhogy beköltözhet hozzád állandóra az egész mentőállomás.
@Fabius: alakul ez a kommunikáció

Obersovszkyt előlépteti a közmédia

Az Index úgy tudja, hogy a Schmitt Pál-interjúról elhíresült Obersovszky Péter veszi át Az Estét ősztől az m1-en.

index.hu/kultur/media/2013/08/27/obersovszkyt_elolepteti_a_kozmedia/#
@bella _ciao: Nem szoktam hallgatni/olvasni őt.
"A kapitalizmusnak az a sajátos hibája, hogy egyenlőtlenül részesít a javakban. A szocializmusnak az a sajátos erénye, hogy egyenlően részesít a nyomorban."
/W.Churchill/
@Husz_János_Puszita: ok, de ettől nem fog felpörögni a piac, nem veszel több kenyeret/tejet mert olcsóbb lesz, mert a megtakarításod elmegy a tartozásra... szvsz
@bella _ciao: köszönöm:)... inkább én költöznék a nővérszállóra:)
"A legnagyobb dolgok mindig egyszerűek és egyetlen szóval ki lehet fejezni őket. Szabadság. Igazság. Becsület. Kötelesség. Irgalom. Remény."

"Amikor a sasok hallgatnak, a papagájok kezdenek fecsegni."

"Az egyetlen útmutató az emberhez a lelkiismerete; az egyetlen pajzs tetteink becsületességének és őszinteségének emléke. Nagyon meggondolatlan dolog végigsétálni az életen e pajzs nélkül, mert reményeinket olyan gyakran gúnyolja ki a kudarc és borulnak fel terveink. De ezzel a pajzzsal, még ha játszik is velünk a sors, mindig becsületesen menetelhetünk."

/W.Churchill/
@tristen2005: MIÉRT SÉRTŐDNE MEG , MIKOR 10 ALKALOMBÓL KILENCSZER FODOR CSABA (hogyan nyaljuk a kormány hátsó fertályát) IFJÚ TITÁN VESZ RÉSZT. Bocs a klaviatúráért. Nem gazi politikai elemzőt küldenek harcba, csak opportunista elemzőcskét.
@bella _ciao: Na, akkor ennek is annyi, nem mintha eddig pártatlan lett volna, de nem volt feltétlenül szervilis, csak csínján.
@sírbateszezazegész:

A piac nem fog felpörögni, de a szereplők picit megkönnyebbülnek. A hitelek leépítésének korszaka eltart még egy darabig, ekkora túlköltekezés után. Nem mindegy viszont, hányan csúsznak le végképp a nyomorba, szerintem legalábbis.
Anticiklikus fejlesztéseket csak a nagyon tőkeerősek tudnak véghezvinni, gyakorlatilag az Audin és a Mercedesen kívül jelenleg senki. Ők nem a belső piacból élnek, a munkaerőpiacnak is csak kis szeletkéjét birtokolják.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Igen, megtetszett a Churchill nagyon.:)

"Sose bízz az olyan emberben, aki egyetlen rossz tulajdonságot sem hozhat fel mentségére."

"Értelmetlen azt mondani, minden tőlem telhetőt megteszek. Azt kell tenned ugyanis, amit a helyzet megkövetel."

"Nem csak ahhoz kell bátorság, hogy az ember kiálljon és beszéljen, hanem ahhoz is, hogy leüljön és meghallgassa a másikat."

"A hozzáállás egy egyszerű dolog, de amit tesz, az megváltoztatja a helyzetet."

Befejeztem, nem fárasztalak titeket. Álmodozom csak, hátha jut egyszer nekünk is egy bölcs államférfi.
Miután a kormánykommunikáció tárgyában több területről hangzott itt el vélemény, egy jellemző, a lényeget elhallgató, egyben slágertémát jelentő példával magam is előrukkolok.
A napokban másról sem esik szó, mint az eu-s támogatások felfüggesztéséről. Ezt a kormány Lázár Jánosra bízta. A felfüggesztés okaként a kommunikáció arról szólt, hogy a mérnökkmarai tagság kötelezővé tétele okozta a bajt a projekteknél.
A valóság az, hogy ennek a nagy sietségnek más oka van.
Miután a Fidesz 2010-ben az NFÜ-t az elmúlt 8 év kártékony hozadékának tekintette, a 210 fős állományból kirúgott 170-et, majd 600 főre növelte azt a létszámot, amely a feladattal szakértelem híján nem tudott megbírkózni.
Emiatt a projektek belföldön elindultak, de állami finanszírozással, mely az államkasszában jelentős likviditási gondokat okozott, és okoz.Cselekedni kell, mert 2013. évvégén lejár a periódus, pénz sehol. Addig államkötvényekkel pótolják a kiesett 500-600 milliárdot, melynek kamatai ketyegnek az elmulasztott kötelességek kapcsán.
Ezt nem hirdeti a kormány, hanem Lázár János előírta a projektek visszamenőleges vizsgálatát 2007-ig vissszamenőleg.Miért?
A Fidesz több, mint 3 éve irányít, miért nem 2010-től vizsgálgat.
Ennek a mögöttes oka, hogy a több tízezer projekből csak-csak akad egy-kettő, amely nem egészen szabályos. Ezzel lehet etetni majd a közvéleményt,hogy a szocik okozták a támogatások felfüggesztését, elterelve a figyelmet arról, hogy a jelenlegi kormány súlyos károkat okozott az országnak.
Nemcsak a büntetés 150-160 mrd-jával, hanem a pénzhiány miatti államkötvény kibocsájtások miatti kamatterhek miatt is.
@Mariann19: kamatvágás, devizamentés, patai forint gyilok, takarék bank szavazás, osztrák tulajdonos mkb-ból kivonulása, 301huf ejró, zuhanó tőzsde, ez a néhány órai termés. Vélemény? Rodeo már letudta velősen az adórendszert, te jössz :)

melléklet:

Egy tömeges hitelforintosítás előcsalogathatja a spekulánsokat

Nagy kérdés, hogy a mostani lépés után mekkora léptékben folyik a kamatcsökkentési ciklus, de várhatóan hasonló kamatcsökkentéseket láthatunk az elkövetkező hónapokban, áll az Equilor elemzésében, mellyel a 20 bázispontos keddi kamatcsökkentést értékelik. A forintgyengülés pálya nem lesz tartós, de ez nagyban függ a most formáló devizahiteles csomagtól is, ami kellő MNB segítség nélkül megbillentheti a forintot, és előcsalogathatja a forint ellen spekulálókat.

hvg.hu/gazdasag/20130827_Egy_tomeges_hitelforintositas_elocsalogat

--------------------

hvg.hu/gazdasag/20130827_bet_bux_delutan
@Husz_János_Puszita: Mindezek ellenére azért szó nélkül elhajtották a háború utáni első választások alkalmával. :)
@Husz_János_Puszita: Na akkor egy kicsit pukkasztalak. Találd ki ez az idézet kitől származik??? :)

"Nemzetünk akkor lesz boldog, nagy, ellenállóképes, ha a gyermeklármától nem halljuk meg a bölcs politikusok dörgő, honmentő szónoklatait."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Könnyű lenne gugli barátomhoz fordulni, mondd meg te mégis.:)
@Mariann19:

miért nem téged választott a vitya szócipelőnek? nem is értem:) ja és +1
@V-PORT: Segítségképpen még egy idézet ugyanattól. :)

"Aki a béke kedvéért háborút indít, ugyanolyan, mint az az apostol, aki a híveket gyilkolja, hogy mielőbb élvezzék a túlvilág gyönyörét."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Elhatották, aztán a Munkáspárt nekiállt módszeresen szétverni az angol gazdaságot.:)
Nekem most van elegem mindenből. Balázs Péterestől, Mesterházystól. ELEGEM VAN!!!
@Mariann19: Ezzel kapcsolatban nem is olyan rég linkeltem. Láttad már esetleg?? :)

Fontos bejelentést tehet Lázár szeptemberben

www.napi.hu/magyar_gazdasag/fontos_bejelentest_tehet_lazar_szeptemberben.562827.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Ha valaki örömét leli abban, hogy négyes sorokban zenére masírozzon, az épp elég ok arra, hogy megvessem. "
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha te válaszolsz arra, hogy hány Alföldi darabot láttál akkor én majd bemásolom a Google-ba és megmondom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Saját dörgő szónoklatai gondolom kivételt képeztek.
@Husz_János_Puszita:
Mindezek megjelentek a médiában, itt-ott elszórva, azonban ha összerakjuk ok-okozati összefüggésbe, van rendszer benne.
@Husz_János_Puszita: ok. Értem nem vitatkozom. A termékek, melyek áfáját csökkenteni javasolják, milyen súllyal szerepelnek a nagy egészben? A kieső áfa-bevétel miből lesz pótolva? Mert én erről beszélek. Nem arról, hogy örülne-e ennek bárki:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábriel! Őszintén szólva, te adtad az ötletet erre a témára a linked által, és jónak láttam a vonatkozó ismereteimet közreadni.
Köszi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem mondhatom azt, hogy nem érdekel, mert érdekel. Kilátástalan.
Vívódom magammal...
Azonban...
B... b... bátor leszek.
Le merem írni.
(De talán mégsem.)
Igenis le merem írni.
(Nono, lassan a testtel.)
Akkor is leírom!
(Vigyázz, figyelnek.)
Nem érdekel, leírom.
(Ne légy hülye.)

Leírom, na:

Orbán Viktor Miniszterelnök Úr.

(Jaj, csak nehogy bajom legyen belőle.)
@V-PORT:

Csatlakozom. Átpártoltam az Animal Planetre, nézem, nézem, felötlik bennem egy életkép.
Egy hiéna és egy sakál huzakodik a szavannán az antilop lerágott maradékán. Nem veszik észre a közelben heverésző oroszlánfalkát, akik csak azért hagyják, mert épp az imént zabálták degeszre magukat. Övék a szavanna.
@V-PORT: nem tudok vitatkozni, és látom te rákerestél, én csak az után, hogy bemásoltam egy másik idézetet, megint pontosak voltak a megérzéseim ;)
@tristen2005:
"Miért nem téged választott Vitya szócipelőnek?"
Gondolod, a szövegeim után még felfogad?
Mi lesz Hoppállal?
@Mariann19: Örülök, ha néha használható dolgokat is mutathatok. :)
index.hu/kultur/media/2013/08/27/obersovszkyt_elolepteti_a_kozmedia/

A plagendpléj nyelv holtig konnektál a lyukkal, és 2.0-sá lép elő.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábriel én a helyedben ilyen idézeteket nem másolnék be. Most néztem meg a Google-ban. Te hülye vagy? Bocs. Te hülye vagy.
@sírbateszezazegész:

Jó megoldás nincs sajnos. Anticiklikus intézkedésre nincs mód, a világ nem bocsátana meg egy költségvetési lazítást nekünk.
Marad a hét szűk esztendő, de legalább rontani nem kellene a helyzeten. Amit el lehetett tolni, ez a kormány megtette.
brooooáááffff

Együtt-PM: lakópark épülne a Pető Intézet helyén

Az Együtt-PM véleménye szerint a "Fidesz-maffia megszállta" a Pető Intézetet, ami miatt a világhírű intézmény csődközeli helyzetbe került – mondta kedden az MTI-nek Szabó Tímea.

hvg.hu/itthon/20130827_EgyuttPM_lakopark_epulne_a_Peto_Intezet

---------------------

A tönk szélére került a híres Pető Intézet
Még Diana is támogatta az intézetet. Az arab országokban kapkodnak a magyar konduktorokért, a Kútvölgyi úton viszont leépítési tervekről beszélnek.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F08%2F27%2Fa_tonk_szelere_kerult_a_vilaghiru_peto_intezet%2F
@V-PORT: Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · 2013.08.27. 15:02:55
@V-PORT: nem tudok vitatkozni, és látom te rákerestél, én csak az után, hogy bemásoltam egy másik idézetet, megint pontosak voltak a megérzéseim ;)
@V-PORT: Mondtam előtte, hogy pukkasztani fogok. Amúgy meg jó kísérlet volt. Ameddig nem derült ki, hogy ki mondta addig nem volt velük baj. :) Amint viszont igen jött a kötelező műrettegés és hiszti.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tényleg hülye vagy, arról a szenny szerves hulladékról azt mondani, hogy műrettegés és hiszti, a fenti jelző még szolid is volt
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Talán azért nem volt előtte, csak amikor megnéztem, mert nem szoktam a "műveit" olvasni. Ez a te szinted. Mi nem rettegünk. Tőled? Aki egy nyíltan ballibsi oldalon töltöd a mindennapjaidat, ahelyett, hogy a haverjaiddal lennél? Tőled, aki nem meri felvállalni, hogy egy Alföldi rendezést se láttál? Gondolkozz!
@sírbateszezazegész:

Az a baj, hogy a strukturális reformok sok pénzbe kerülnek az elején, azokat akkor kell előkészíteni és meglépni, amikor megy a szekér. A szocik elmulasztották, a fidesz is az első kormányzása alatt. Ment a habzsi dőzsi, osztogatás, szavazatvásárlás, zabrálás. Most benyújtották a számlát. Nem lehet a gazdasági törvényeket büntetlenül meghágni.

Vissza kell vágni a kiadásokat, abból fedezni a kieső ÁFA bevételt. Nem fogják.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábrish, a pukkasztás az zsidó vircsaft, csak óvatosan vele.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Azért van, mert az idézet szerzője a valóságban épp a szavai ellenkezőjét tette. Bort ivott és vizet prédikált, avagy hazudott. Érted?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ne írd azt, hogy "műrettegés"... dehonesztáló jelentéstartalommal bír... így szavad sem lehet, ha téged ócsárolnak...

Igen, a kísérlet sikerült... viszont gondolj arra is, hogy mit tett az ember... a tettek számítanak végső soron, nem... (ne kezd el taglalni az emberről a véleményed, ma ne, kérlek... előre is köszönöm)
@V-PORT: Eléggé félreérted a lényeget, ha azt hiszed arra gondoltam tőlem rettegnétek. :)
@Bakter: Arra gondolsz, hogy erősen zsidósodom?? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Az akcentusod meg határozottan lóváris, továris Gábrish.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem tőled rettegünk, sőt senkitől sem. A rettegés a ti éltető elemetek, és én nem adom meg a ti féléteknek, hogy örömötöket leljétek az én rettegésemben. Idézhetsz bármennyit tőle, ez legyen a legnagyobb örömöd az életben.
@sírbateszezazegész: Na jó ok nem fogok beszélni róla. Bár tegnap Habakukk mondott egy olyat, ami meglehetős urban legend vele kapcsolatban. Ezt nem én mondom, hanem Karsai a téma igencsak szakavatott történésze. :)

youtu.be/umdcJahc_J4
youtu.be/fImWkuVHCNU
Maszop:
"Még a vidéki pártirodákat is letiltották a befulladt szövetségi tárgyalásokkal kapcsolatos nyilatkozatokról."

Lófaszt, mi már tegnap is szoptunk, meg hónap is fogunk szopni, mert mi szeretünk szopolni, ezért kedves maszop, tuti szavazunk rátok, hogy szophassunk.
@Bakter: Baromi sürgős nekik a megegyezés.
Megcsinálták a maguk érdekeltségél Mit lehetne ehhez hozzátenni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"A Zsidó Nyári Fesztivál keretében rendezik meg a háromnapos hagyományos izraeli piacot a Fővám téri vásárcsarnokban."
Orgia, Gábrish, orgia. Három napig úszkálhatsz minden kóser jóban.
(pajeszt huzigálni nem sportszerű, csak szólok.)
@Bakter:

Hagyd már, egy szem jobbikosunk van itt, de eléri, hogy minden poszt a zsidókról szóljon végül.:)
@Husz_János_Puszita:
Duplacsavar, triplán bepörgetve. Nem véletlenül hívom Gábrishnak egy ideje, ami a Gábriel és az amish szavakból keletkezett. A titkosszolgálat, a moszatod megállította, hogy ő valójában egy zsidó provokátor, aki hithű dzsobbikosnak álcázva minden posztnál eléri, hogy Izrael népéről folyjon a diskurzus.
@Bakter: Invitált taga kolléga, hogy ott találkozzunk személyesen, most meg lapul és nem jelentkezik. :)
@Husz_János_Puszita:
Bocsánat, hogy belebeszélek az ÁFA csökkentési vitába.
Ma olvastam, hogy - az alapvető élelmiszerek ÁFA-jának csökkentésére alakult szervezet megszüntette tevékenységét.
Ennek egyik oka az volt, hogy az ezeket a termékeket gyártó gazdasági szereplők érdektelenséget mutattak a törekvés felé.
Ez azért érthetetlen, mert egy esetleges ÁFA csökkentés az élelmiszer piac naturáliában kifejezett növekedését jelentette volna.
A másik ok a kormány elzárkózása volt, ami nem csoda, hiszen a tervezett adóbevételek elmaradtak a tervezettől, és ebben az ÁFA vastagon benne volt.
Lehet, hogy nem jól gondolom, de a beruházások elmaradása, mely nagy fogyasztásával ÁFA-t jelent, a volumene jelentős, ez is nagymértékben hozzájárult a bevétel kiesésnek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a chesterton egy másik hülye

...leszarom

brühüyyy
hogy bánnk a tahók a tao pénzekkel:

Átlátható állam: elrejtették a tao-pénzeket

atlatszo.blog.hu/2013/08/27/elrejtettek_a_tao-penzeket
@Mariann19:

Tényleg fura, hogy az élelmiszergyártók részéről érdektelenségbe fulladt, de itt semmi nem úgy működik, mint normális, egészséges piacon sajnos. Talán az érdekvédelmi szervezetek háza táján kellene körülnézni. Habakukk biztosan meg tudná mondani az okot, ő élelmiszeriparban utazik.

A beruházások ÁFÁ-ja hogyne hiányozna a költségvetésből! A fogyasztás is padlón. De magának a magas ÁFA kulcsnak is van egy olyan hatása, hogy a volumen csökkenésén keresztül kevesebb bevételt eredményez a költségvetésben, sokakat pedig a szürke zónába terel.
@Mariann19:
"...a beruházások elmaradása, mely nagy fogyasztásával ÁFA-t jelent, a volumene jelentős,..."

Építészeti felmérés alatt állnak a gennyegyűdi, a röcsögefánki, musztafalvi, kiskunkukutyini, külsőalsó-felsői stadionok. Felújításuk ősszel kezdődik, bár gondot okoz az eddig rajtuk legelő 356 darab vadliba elhelyezése.
Tehát dont vörri, lesz beruházás meg áfa.
Kis OFF

Tegnap bement egy pedagógus barátom dolgozni egy nem kicsi ált és közép iskolába, s kérdezték az igazgatót, h mit csináljanak. Aszonta semmit! Sőt az első és második héten sem csinálhatnak semmit, majd ha "leszólnak" fentről, h MOST csináljatok valamit. (Nem tanár, logopédus) Működik a vízfej! :D
@Mariann19:

Még annyit, hogy szerintem a gazdaság fejlődése szempontjából nem oszt, nem szoroz pár termék ÁFÁ-ját kiemelni, kedvezményessé tenni, annak inkább szociális megfontolásokból van értelme.
Igazi hatása egy általános ÁFA kulcs csökkentésnek lenne, mondjuk 10% és 20%, mint pl. az osztrákoknál.

Előbb vagy utóbb mindenképp el kell gondolkodni a kiadáscsökkentésen, mert már most látszanak a jelei, hogy a bevételnövelő intézkedések ellenkező hatásba fordulnak. Agyonnyomják a gazdaságot.
@Husz_János_Puszita: @Bakter:
Mindkettőtöknek írok, mert azonos lenne a válaszom.
A beruházások ÁFA-ja kapcsán többször megfordult a fejemben az a gondolat, hogy a szociknál és a Fidesznél is a lakásépítési programok esztelen támogatása és a kapcsolódó lakáshitelek szorgalmazása azt is jelentette a kormányoknak, hogy hihetetlen ÁFA bevételek keletkeztek a beruházási javak fogyasztása okán.
Az ország gazdasági leépülésének ez is az oka, hogy mára csak a lakossági adósság maradt. A hitelek törlesztése elvonja a fogyasztástól a pénzeket, így az előző dőzsít most kell megfizetni.
Az ÁFA csökkentéstől elforduló érdekelt termelők és azok érdekvédelmi szervezetei mindíg a közvetlen áremeléseket preferálják, az nem jut el a tudatukig, hogy az ÁFA csökkentés az ő profiljukban kereslet növekedést generálhat. A közönyük ezt jelzi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Husz_János_Puszita: @sírbateszezazegész:

csak fényezik a szart.
nehéz is kimondani, annyit költünk amennyi van, ingyenizé megszűnik,
a korrupciót "felszámoljuk, alsó büntetési tétel 10 millió alatt tíz év+vagyonelszámoltatás, és vagyonelkobzás
10 millió felett 25 év kényszermunka és vagyonelszámoltatás hozzátartozókra is és teljes vagyonelkobzás és a gyerekre íratott is, élettársra kiterjesztve
25 millió felett életfogytiglan v. 500 év és kényszermunka és teljes vagyonelkobzás, közvetlen hozzátartozóké is, élettársaké is, a gyerekre íratott is,

miért kellene egy 800.000-et kereső mérnöknek a 32 %-os szja kulccsal adózni, hogy a trógerek tovább lophassanak háborítatlanul?
@Husz_János_Puszita: ebből látszik, hogy Churchill sohase élt szocializmusban!
@Husz_János_Puszita:
"A bevételt növelő intézkedések ellenkező hatásba fordulnak."
Pontosan. Kontraproduktívak, szoktam volt mondani.
A fogyasztónál elérkezik az a pont, hogy túlzott árszintnél ösztönösen vagy tudatosan mérlegeli az ár-érték arányt, valamint a vásárlási lehetőségeit, is eláll ezeknek a termékeknek a vásárlásától.
Meg kell nézni ezt az üzemanyagoknál.Bombasztikus keresletcsökkenés állt be, volt, hogy 25%-os. Ez azt jelentette, hogy még az addigi adóbevételek sem folytak be.
Tényleg úgy van, hogyan mondod, hogy nemcsak bevétel növelés van a világon, hanem kiadás csökkentés is létezik.
@jaegtoer:

a 32 %-hoz adjátok még hozzá az encsem-bencsemet és kiadja a 60%+ még a mindenkit terhelő ÁFA az összesen 87%-ot esetleg 85, és akkor már zigasságos?
@Mariann19: @Husz_János_Puszita: elnézést, de a beruházásokhoz kapcsolodó áfa nem helyezhető levonásba? Moon már nemcsak a végfelhasználó fizet?
@Husz_János_Puszita:
Tócsi pl 27* megbaszhatná a lánchídi kőoroszlánokat ezzel a buzi áfakulcsával. Foglalkozásomból adódóan nettó árakkal dolgozunk, de egyrészt a véghasználóknak mindig ki kell géppel számolni a bruttó fizetendő összeget ajánlatkor, másrészt a nettó árakat 8 forint 53 fillér végűre kell hozni, hogy valami értelmes összeg jöjjön ki bruttóban. Mert amúgy meglehetősen kerek nettó számokat használnánk.

(Már többször elmondtam, hogy az Indexen akkoriban szinte egymás alatt szerepelt a napi hírek között a következő kettő:
- Magyarország a 27. helyre lépett előre a FIFA ranglistán.
- ...-től 27% lesz az áfa.
Szóval így jönnek ki ezek a számok, már a hasukra sem kell ütniük.)
@punkfrog: ez nem volt szerencsés kérdés Gábrielnél:) elindul a linközön:)
@jaegtoer: szvsz most leírtad mit vársz cserébe:) én, ha párt lennék, akkor leülnék veled tárgyalni... :)
@Bakter:
Például ezt gondolják:
"Folyamatos rögtönzést, koncepciótlanságot, átgondolatlan, összehangolatlan reakciókat látunk a baloldali ellenzék részéről. Úgy látszik, ha végül mégis sikerül megállapodni a közös miniszterelnök-jelöltről, még mindig hiányozni fog az üzenet, mellyel a magyar választókat 2014 májusában a baloldal mellé állítja majd."
hetivalasz.hu/jegyzet/idozavarban-a-baloldal-67630
@jaegtoer: Rodeo rovidebben rendezte le, hulye lenne tobbet adozni,/lasd az adocsalast a gorogoknel linket/, de ha vissza kapna az adojabol valamit, egeszsegugy, oktatas, koltura stb stb akkor azert mas lenne a leanyzo fekvese.
@sírbateszezazegész: néha elfelejtem, hogy egy egyszerű kérdésre linközönnel is lehet válaszolni!:)
sorry
@sírbateszezazegész:
Mindíg a végső fogyasztót terheli az ÁFA.
Ez így van, hiszen a visszaigénylésre jogosultak
ezt meg is teszik.
A lakásprogram során az építtetők végső fogyasztók, tehát ők sok milliárddal növelték az ÁFA bevételeket.
Az önkormányzati beruházásoknál érdekes a figura, mivel korábban az eu ezeknek a beruházásoknak az ÁFA-ját nem fizette. Jelenleg változott ez a tilalom, és ezt is megtéríti.
Mert ugye, pl. az önkormányzatok is végső fogyasztók.
@kekex:
Folyamatos rögtönzést, koncepciótlanságot, átgondolatlan, összehangolatlan reakciókat látunk a jobboldali kormány részéről.

Tök jók ezek az univerzális mondatok, csak az alanyt kell kicserélni.
@jaegtoer: egyébként igazad van... ha nem lopják el/megfelelően használják fel a közpénzt →adót, akkor nem feltétlenűl kell emelni... ha jól emlékszem, egyszer ezt már kiszámoltad...
@Mariann19:

Más szóval, a rövidlátó gondolkodás és kicsinyesség az érdektelenség oka? Könnyen lehetséges. Ezt én vállalkozói tehetségtelenségnek nevezném.

Az előbb már akartam írni -csak nem akartam nagyon félrevinni a témát-, a járadékvadászatot sejtem a dolog mögött, tudniillik, hogy garantált termelői árakért, piacvédelemért lobbizni jövedelmezőbb lehet, mint versenybe szállni a fogyasztók kegyeiért.

Magyarországon mindig a gombhoz varrták a kabátot, a költségvetés ( és politikai célok ) igényéhez a bevételeket. Nemcsak a mesterségesen felpörgetett beruházások ÁFÁ-ja jött jól. Ha megnézed, az inflációt rendre alultervezik minden évben. Azért is vannak most bajban, mert az idén elmarad a tervezettől, ami szintén kisebb ÁFA bevétellel jár. A rezsidémon nem számolt az energiaszámlák alacsonyabb ÁFA tartalmával.

A lakossági eladósodás mellett komoly gond az állam és a vállalkozások eladósodottsága.
@Mariann19:

"Mindezek megjelentek a médiában, itt-ott elszórva, azonban ha összerakjuk ok-okozati összefüggésbe, van rendszer benne. "

igen, igen, igen! ezek az állandó kényszerrakorgatások -valójában a részletek utáni kutatgatások -az agyamra mennek.

szerencsére itt vagy Te, és tálcán kapom az "egészet" Respect!

köszönöm!:)
@Mariann19:

Igen az az ÁFA tartalom átlényegült CHF tartozássá. Az állami kamattámogatás pedig államadóssággá.
@Mariann19: ezért kérdeztem... akkor a beruházások klasszikus formája (ha a beruházó termelőeszközt hoz létre) esetén csak az ezt követő produktum esetén lehet az áfabevételek növekedésével számolni, ha a cél nem az export... akkor inkább a lakásépítések elmaradása csökkenti az áfabevételeket jelenleg, vagy rosszul értem?
@sírbateszezazegész: azért téged sem kell félteni . te is megéred a pénzed
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

akkor a Pető intézet lesz a fidesz opni-ja.
@Bakter:

A vállalkozás szempontjából az ÁFA kiadásként jelentkezik, amit be kell fizetnie a költségvetésnek. Nem mindegy, hogy 100 ft bevételből 22 ft-ot vagy mondjuk 16,70-et.
( Egyszerűsítéssel éltem, nem vettem figyelembe a levonható ÁFÁ-t )
@sírbateszezazegész: na gyere keblemre.
:)
na azért te akartál nővérszállóra költözni..
@Husz_János_Puszita:

"Az a baj, hogy a strukturális reformok sok pénzbe kerülnek az elején"

reformja válogatja.

eddig a legköltségesebb futó project a korrupció. ennek a reformja, nem hogy vinne, hanem hozna. Évente 2000-2500 mrd-t + a pozitív externáliák
@sírbateszezazegész:

Ha a beruházás importból származik, akkor nulla az ÁFÁ-ja.
A belső, végső fogyasztás növeli az ÁFA bevételeket. Pontosabban annak végső árában foglalt hozzáadott érték.
@jaegtoer:

:D Igen a korrupció a járadékvadászat legköltségesebb formája.
@Mariann19:

Az üzemanyag tökéletesen szemléletes példa, igen.
@Husz_János_Puszita:
"A termelői árakért, a piacvédelemért lobbizni jövedelmezőbb lehet, mint versenyezni a fogyasztók kegyeiért."
Frappánsabb, tömörebb nem is lehet a helyzetábrázolás, mint ahogyan megfogalmaztad.
A piacvédelemért folyó harcba beszáll a kormány is, és nemzeti érzelmekbe burkolva hirdeti a magyar termékek kizárólagos fogyasztását.
Ez szemben megy a versennyel, ezáltal csökkenti a termékstruktúra választékra való törekvését, minőségtől függetlenül biztos árszintet garantál.
Egyébként az adóbevételek túltervezését már kezdettől jelezték a közgazdászok.
Jelzem, nem könnyű feladat, hiszen az improvizált politikai döntések képesek is a legmegfontoltabb, pontos tervezést is meghiúsítani.
@Penivaldes: :) megjegyzem tényleg életveszély a "kiigazításokat" olvasni...
@sírbateszezazegész: mi?
mi itt azon gondolkodunk, hogy miként lehet 1 4, és 2 akkor miért nem 8, hanem 10?
@sírbateszezazegész:

Aztán lehet még bonyolítani, a turizmus például exportnak számít, külföldön megkeresett jövedelemért vesz magyar terméket és még helybe is jön.:)
ÁFA szempontjából mégis belső fogyasztásként viselkedik.
@sírbateszezazegész: "Ha beruházó termelőeszközt hoz létre."
Amennyiben arra gondolsz, hogy saját kivitelezésű beruházást hajt végre, akkor a beruházás során vásárolt anyagok és szolgáltatások ÁFA-ját visszaigényli. A vásárolt beruházásoknál a számlában szereplőt.
A kérdésed egyébként jogos volt.
A lakossági beruházásoknál nincs visszaigénylés,
ott az államnak tiszta bevétel az ÁFA.
@Mariann19:

"A piacvédelemért folyó harcba beszáll a kormány is, és nemzeti érzelmekbe burkolva hirdeti a magyar termékek kizárólagos fogyasztását."

és ezt meglovagolva, vagy részben ezért is, nem kevés magyar termék jóval drágább, mint a konkurencia kínálata. mivel ez a pofátlanság tetejes teteje, és túl sokszor estem pofára, egy ideje leszarom és a jobbat veszem. ez történetesen általában nem drágább, és nem magyar. úgyhotty coki!a hülyék a túlsó parton vannak. szót lehetne velem érteni mert értem én ezt a spirált, csak az a part ne volna.
@Mariann19:

Az a baj, hogy a túlvédett piaci szereplők nem motiváltak a hatékonyságnövelésre, nem tanulják meg a profi cégmenedzsmentet. Végül ők is veszítenek és mi mindannyian.
@sírbateszezazegész:

amíg a lakossági eladósodottság szintje nem csökken, addig a fogyasztásnövelésre tett intézkedések nem egyebek, mint szitával történő vízhordás.
még néhány évbe beletelik ez törlesztősdi...

mint ahogy az egyszeri vicc mondja:
'egész jól megszokta már az éhezést, csak mire kibírta volna evés nélkül, addigra meghótt!'
@jaegtoer:

Úgy van. A külön nyomorgatásukat viszont meg lehetett volna spórolni.
@Husz_János_Puszita: @Mariann19: igen, lehet árnyalni... pl turizmus esetén csak az eu-s állampolgárok esetében igaz ez maradéktalanul, hisz bizonyos fogyasztási cikkek esetén működik a visszatérítés...
Nem pontosan a saját kivitelezésű beruházásra gondoltam, pongyolán fogalmaztam, minden beruházásra... ebből a szempontból a lakásépítés nem tekinthető beruházásnak, hisz ott valóban közvetlenűl jelenik meg az áfa a költségvetés számára... tudom üzlet bérbeadás céljára való létrehozása már "klasszikus" beruházás... csak nem értem, hogy minek számolnak a kltsgvetésben a beruházások áfájával, hisz az csak egy átmenő tétel...
@Penivaldes: kincsem, most ezeket a számokat nem tudom hova tenni, nem értem... segítenél?
@jaegtoer: ebben most egyetértünk akkor, nem?
@sírbateszezazegész:

a folytonos adóemelés képlete olyan mint a lyukas vödör algoritmusa

töltögethetjük a vödröt, de ha folyamatosan nő a lyukak száma, egyre több víz kell bele, hogy a víz szintje ugyanott maradjon.

nem szaporábban kéne töltögetni,hanem a lyukakkal, vagy a vödörrel kell kezdeni valamit...
@jaegtoer: szerintem ez egy társadalmi vita kezdete, nem:)
@Husz_János_Puszita: "A vállalkozás szempontjából az ÁFA kiadásként jelentkezik, amit be kell fizetnie a költségvetésnek. Nem mindegy, hogy 100 ft bevételből 22 ft-ot vagy mondjuk 16,70-et.( Egyszerűsítéssel éltem, nem vettem figyelembe a levonható ÁFÁ-t )"

Ebben az esetben a vállakozás nyeli be a teljes összeget, az a fogyasztónál nem jelentjezik.
@sírbateszezazegész:

Gondolj egy magyar gyártású gépsorra mondjuk, amit termelőberuházás céljából megveszel. Az árrés után befizeti az ÁFÁ-t az eladó. A hozzáadott értéke után. Ő csak az általa megvett nyersanyag ÁFÁ-ját igényelheti vissza, ami kevesebb, mint az eladási ár ÁFÁ-ja.

Vagy behozol egy csarnokot Németországból, annak az ÁFÁ-ja nulla, de azt szállítani kell, össze kell szerelni itthon, stb. Az itt igénybe vett szolgáltatók is befizetik az ÁFÁ-t a maguk árrése után.
OFF

Közben úgy látom a nyugatnak végleg elgurult a gyógyszere.

Kiszivárgott: küszöbön a Szíria elleni támadás

mno.hu/kulfold/kiszivargott-kuszobon-a-sziria-elleni-tamadas-1180755

ON
@sírbateszezazegész:

A 100 ft nominális bevételt adottnak tekintve ezek a számok.
A többi kereslet-kínálat függvénye.
@Husz_János_Puszita:

"A külön nyomorgatásukat viszont meg lehetett volna spórolni. "

amellett, hogy ez a fidesz történelmi bűneként lesz feljegyezve az annalesekbe, a libor kamatok manipulálása még mindig marginalizálva van, bár lehet, hogy elenyészik a kolomposok ugatérozása és tettei mellett.
@sírbateszezazegész:

Hát ha mi így négyen társadalomnak számítunk...:)
@sírbateszezazegész:

"_szerintem ez egy társadalmi vita kezdete,_"

huszonéve nincs visszhangja, csak büntetőkamata
@jaegtoer:

A libor miatt feljelentés született, nyomoznak azt hiszem. De tényleg semmi visszhangja, most hogy így mondod.
@Husz_János_Puszita: szerinted ezeket én, mint magánszemély veszem meg, mondjuk a többmilliós magyar gyártású esztergapadot a garázsba, hobbi-tevékenység céljából? Mert ekkor van igazad.
@jaegtoer:
Nem ismerek rád! Semmi ordas eszme?
A vásárlási elveid pedig fuvolaszó füleimnek, sőt, pánsíp /kedvenc hangszerem egyike/, mert ugyanígy gondolkodom és teszek, ahogyan te.
Nem tudok azonosulni azzal, hogy "behoznak külföldről minden szart."
Miért gondolják, hogy a külföldi termelő kizárólag a magyaroknak gyárt vacak termékeket?
A másik az, hogy engem ne neveljenek, nagy kislány vagyok, és eldöntöm instrukciók nélkül, hogy mit válasszak.
A magyar termelő kedvében pedig akkor járok, ha ez a törekvés kölcsönösségen alapszik.
Ennek nem látom a jelét sem árakban, sem minőségben egyelőre.
Sajnos.
Sikertörténet sikertörténet hátán... Mint az emeletes kutya...

"...az egyoldalúságot és a nyilvános tévedést a demokratikus diskurzus szempontjából veszélyesnek tartják."
Há'de perszehogy! :))
Szerintem a hónap és a következő hónap mondása, de lehet, hogy az évtizedé is.
Olyan igaz bolsevik módjára hangzik elsőre... meg másodikra... no meg harmadikra is.
Mint a régi szép komancs pártpropaganda időkben az ettárssak... bár az is igaz, ezek ugyan azok az ettárssak.
Szóval én vagyok a hülye, hogy csodálkozom!
Elnézést is kérejk a KISZ titkár elvtársaktól (Orbán Piktor, D.Tomporka, Varga M. elvtárs, stb.), a komcsi párttagoktól és párttitkár ettárssaktól, valamint a III/3 és III/2 spiclijeitől - ja, hogy ez a jelenlegi kormány?
PECH...
Nekünk...
Ugyan az a szar duma megy a narancsbolsevik párttól, mint '89 előtt a propagandistáktól.
Értem én, hogy a jól bevált birkaszédítő dumát meg kell tartani, legfeljebb a címkét kell átrajzolni, mert az ecceri plebs erre a szarra vevő.
De könyörgöm, ennyi ésszel ezek a hívők mégis, hová készülnek jutni?
Xenu birodalmába, Habonykával, az ő földi Orbánovics helytartójával, szép sci meséjével?
Mert lehet, de akkor valami másik földrészen kéne ezt a kisded játékukat űzniük.
Az utolsó részhez, csak annyi, hogy matek.
Persze annak a tudathasadt matekbajnoknak, aki ilyen balfaszságokat röfög, annak már rég mindegy:
"Nekünk egyetlen barátunk van a mai világban, a valóság és a tények.
Orbán Viktor 2012. március 22."
Vincenték találták az aranyköpést. Persze sokan ezt nyalogatják is.
@sírbateszezazegész:
"Minek számolnak a költségvetésben a beruházások ÁFA-val, hisz az csak egy átmenő tétel."
Igen.
@sírbateszezazegész: napközi. ha vki egy napot csinál akkor 4 órai pénzt kap, ha viszont 2 napot akkor nem 8 órai pénzt kap, hanem 10 órait. kérdés a plusz 2 óra hogy és mint jött?
@Husz_János_Puszita: @jaegtoer: valahol el kell kezdeni:)... meg, mint kiderült vannak az itt kommentelők közt aktívisták, akik esetleg felvetik majd ezt... ha már nem olvasták az angol vagy francia forradalom kitörésének közvetlen okait tárgyaló tanulmányokat... mert mindkét helyen az adók megszavazásával volt gond... vagy az egyesült államok megszületése is ennek köszönhető... persze, lehet csak én tájékozodom egyoldalúan:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Nekünk egyetlen barátunk van a mai világban, a valóság és a tények."
Helyesbítek:
Nekünk egyetlen barátunk van a mai világban, a víziók és a tények."
Hol van Nyuszikánk?
@sírbateszezazegész: nem neked igazad van, bár tudtommal angol forradalomnál más is volt, vmi vallás
A Factcheck mottója az is lehetne, és ez tulajdonképpen több szempontból is érvényes:
"Nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy!"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az semmi... a uk-ben szerinted ki követeli leghangosabban az intervenciót? (annyi segítséget adok, rutinból teszi:))
Megszorítások jönnek a Dunaferr-államosítás miatt?
A vételár a hiányt növelheti, az eseteleges hitelállomány-átvétel pedig az államadósságot.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/megszoritasok_jonnek_a_dunaferr-allamositas_miatt.562729.html
Most pocsék a hangulatom. :(
Annyi szar történt az elmúlt három évben. Ott van Mesterházy és Bajnai. Bármennyire töketlenek is simán emelkedhetne a népszerűségük. Mi van ha nem velük, hanem az emberekkel van a baj? Mi van ha ők ezt a kuruckodós-rezsicsökkentős-mélymagyar dolgot szeretik?
@Mariann19:
... a víziló és a víziók.
Piktorka keveri a szezont a fa..ommal!

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Nem, nem... az is egy komcsi volt, de egy másik!
Marosán ettárs, a mai bolsik egyik példaképe volt az.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Miért is? Felejtsd el! Tudom a választ. A Jobbik Assad barát.
@V-PORT: ne marháljál már itt nekem fiam. Mesterházy Attis, meg Bajnai G töketlenek, azt meg nem preferálják, és joggal. amig nem képesek magukról elhitetni hogy legalább egy kecskét elvezetnek addig..
@Mariann19: @sírbateszezazegész: @jaegtoer: @Husz_János_Puszita: élvezetes gazdasági beszélgetés, most csak annyit tennék hozzá, hogy akit árdekel hallgassa meg a VOSZ főtitkárát Dávid Ferencet

16:58 menü-nél 20:15 percnél, két bontásban, érdemes

www.klubradio.hu/bview.php?bid=archiv_n
@Mariann19:
Nyuszi nem rohangált? Beteg? Elvitte kánya?
Fogadjunk, a fotóit retusálgatja NEKED, 24 órában??? :D
@Penivaldes: nem kell vele foglalkozni:) el kell tenni... még mindig jobb, mint ha a két nap 6órát érne, nem?:)
@V-PORT: nem lennék most politikus, egyébként sem. van a rezsim meg van a vallási fanatizmus. csöbör-vödör
@Penivaldes: Ugyan már. Emlékszer októberre? Ott aztán volt várakozás. Nem értem, hogy mi a fene történt. Biztos, hogy nem az Lmp belharc.
@sírbateszezazegész:

Nem te, hanem a cég.:)
A sor végén te állsz, amikor megveszed a terméket, de a gyakorlatban a cégek fizetik be az ÁFÁ-t, ki ki a saját árrése után.

Ha exportra termel, akkor az értékesítő csak a nettó árat kapja meg, de a folyamatban részt vevő cégek közben befizetett ÁFÁ-ja az államé.

Az adó alapja a hozzáadott érték.
@Penivaldes: "Nyuszi ül a fűben."
Azért nincs itt?
@V-PORT: részemről nem volt várakozás, ti vártátok, hogy majd Bégé összefogja, és egységesen menetelünk meg ilyenek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ennyi. Akkor mi itt mit görcsölünk?
Jó az is kell, hogy az Mszp kicsináljon mindenkit, aki a helyét veszélyeztetné.
Amúgy meg kapják be! Orbán is! Ja és nem szavazók Mesterházyra!!
@V-PORT:
Igen, az egyik része szereti, mert szeretnek sok pénzt kapni az államtól meg szeretik azt hallani, hogy milyen fasza csávók, pusztán attól, hogy magyarok.

Egy jelentős csoportnak azonban pusztán csak annyi a baja, hogy úgy látják, majdnem mindegy, melyik fasz kúrja el a politikai érdekei miatt a gazdaságot. A belharc csak a kiábrándultságot növeli, az meg a bizonytalanokét, és a képlet máris összeáll...

És akik októberben ott voltak, talán még most is várakoznak, de már akkor sem voltak elegen...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hehe gondoskodó állam. bár az lenne, de nem az.
egyébként meg igen, eleget fizettünk neki, eleget hallgattuk, hogy most még megszorítunk de aztán jó lesz. itt az idő hogy vezetőink legyezzék arcunk
@Mariann19: egyszer olvastam egy tanulmányt az autóiparról... jelezték, moon nem keletkezik belőle áfabevétel, abelsö piac hiánya miatt... mivel túlnyomórészt exportot építenek be a.kkv-k hiánya miatt, az sem itt jelentkezik... a munkahely teremtése és a kereskedelmi egyenleg javításán kívűl még a tao bevétel ami mellette szól... de nem olyan meghatározó, mint amit propagandaként jeleznek a mindenkori kormányzatok... ebből a legsúlyosabb hiány a versenyképes és a termelésbe saját termékkel bekapcsolódó kkv-k hiánya jelenti... de ezzel egyik kormányzst sem foglalkozik... csak úgy leírtam, ha nem értesz ezzel egyet,,szívesen elolvasnám miért nem:)
@Penivaldes: Fogd rám! Most már úgy is mindegy. :)
@V-PORT: én nem vagyok szomorú. mert sosem hittem ebben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Eszerint megvalósult a tak.szövetkezetek integrációja.
Minden elismerésem Dávid Ferencé, aki igazi érdekvédelmi szervezet vezetőjeként gondolkozik.
Multkori interjújában azt mondta, hogy betartva a jogi fokozatokat, Strassburgig elmennek.
Azonban mire ott döntés születik, a beágyazódás akkora mértékű lesz a helyi hivatalokban is, hogy azt már nem lehet megváltoztatni.
Köszi, hogy szóltál, mindenképpen nézem és hallgatom.
@sírbateszezazegész:

Ja jó leesett!!

Konkrétan csak a termelőberuházás ÁFÁ-jára gondolsz.
Én már továbbgondoltam, a járulékos szolgáltatásokkal, termelési folyamattal együtt, hiszen mi másért ruháznának be, ha nem termelni akarnak.:)

Vannak járulékos hozadékai a beruházásoknak, melyek a költségvetést gazdagítják ÁFÁ-val is, szállítás, összeszerelés, stb.
Most mondja azt valaki, hogy nem kifizetődő meleg szarig benyalni a bolseviki pártnak és annak balfaszainak!

"Az Index úgy tudja, hogy a Schmitt Pál-interjúról elhíresült Obersovszky Péter veszi át Az Estét ősztől az m1-en"

index.hu/kultur/media/2013/08/27/obersovszkyt_elolepteti_a_kozmedia/

Amikor már a másodosztályú mikrofonállványokat is előléptetik...
A szar diadala!
Csak úgy ragyog!
Persze tudom, mindig van lejjebb, lesz ez még rosszabb is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: meg fogom hallgatni... előtte csak annyit, dávid is elmegy a picsába! amíg nem vették el a takszövöket, addig kussolt, mint szarna fűben... most, hogy közvetlenül őket húzták a hancúrlécre, na most rájött, itt törvényt nem tisztelnek... mik vannak!
@Penivaldes: Én nem ettől vagyok. Csak ettől a sok szennytől, ami ránk ömlik mindennap.
Én hittem/hiszek Bajnaiban. Nem volt igazán politikus csak egy éve csinálja. Ő nem született, mint Orbán, vagy Gyurcsány, hanem tanulnia kell. Becsülöm, hogy megpróbálta. Ez nem fog változni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: sosem felejtem el, ahogy sűrű pillázás közben Pali alá feküdt és kérdezett, és közben sűrű nyelvezéssel tisztogatta a ke hátsóját.
@sírbateszezazegész:
Az Audi több saját cégén keresztül számlázva tünteti el a haszon nagy részét "állítólag"... :(
Hát mert ha madárnak nézik...
@V-PORT: Én sajnos nem hiszek benne. semmi gond vele, de olyan mint a bűz nélküli szkunk.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nagyon sertepertélt ott:) sosem felejtem el, ahogyan szinte letérdelt, félrebillentette a buksiját és kérdezett. kb úgy viselkedett mint a pápa az avignoni fogság idején a francia királlyal.:)
@Mariann19:

Mindent így csinálnak, bírók nyugdíjazásától kezdve a trafikkoncesszióig. Mire jogorvoslat születik, már nem lehet visszacsinálni.

Dávid nem egy Parragh az tény.
@sírbateszezazegész: hát mennyi vendég legyen? ne legyünk sokan. aztán mi legyen a menete?
@Penivaldes:
Az is le..opta, nyílt színen az alanyt??? :)
@V-PORT: az szkunk! na jó büdösborz. de az szkunk.
@Penivaldes: Sznob!:)
Ja. Szeretnék gratulálni Balázs Péternek ahhoz, hogy a Vígszínház igazgatója lett. Remélem én vagyok az első. :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: V. Kelemen IV Fülöpöt?:) hát azt azért nem, de minden papírt megmutatott a királynak, és ha annak is tetszett csak akkor adta ki, meg próbált mindig a királynak benyalni:)
de megérdemelték a pápaiak, hogy így..
@Husz_János_Puszita: "Vannak járulékos hozadékai a beruházásoknak, melyek a költségvetést gazdagítják ÁFÁ-val is, szállítás, összeszerelés, stb."
Azokat is levonásba helyezem.
@V-PORT: mindig összevisszazavarsz.
szkunk nem egyenlő sznob:)
@sírbateszezazegész:
"Ebből a legsúlyosabb hiányt a versenyképes és a termelésbe saját termékkel bekapcsolódó KKV
hiánya jelenti."
Beszélgetésünkből és a felvetésedből ez egy lényeges elem.
A hazai autóipar jórészt a külföldi befektetők általi termelés, amelyek világszínvonalú technikával, technológiával dolgoznak.
Ehhez hasonló színvonalú szakemberekre van szükség, mely sajnos nem áll rendelkezésre.
Ezért a tulajdonosok a hazai szereplőknek az alacsony képzettséget igénylő bérmunkát ajánlják fel. Ez hosszú évek óta kialakult gyakorlat, emiatt a KKV-k nemigen tudnak bekapcsolódni nemcsak a tradíciók miatt, hanem azért is, mert nem rendelkeznek ehhez a feladathoz felkészültséggel sem élő munkával, sem a bedolgozás előfinanszírozásához szükséges pénzügyi fedezettel.
A fentiek miatt csekély mértékű az új érték létrehozása és az ágazatnak mérsékelt húzóereje van a más profilban szereplőknél.
Az ilyen nyomott bérmunka teljesítményérték hiányában nem termel magas adókat sem az élőmunkánál, sem a tao-nál, sem az ÁFA-nál.
Erre gondoltál? Lehet, hogy a véleményem szerényre sikeredett, de ezt látom a környezetemben, a leírtak empírikusak is.
@Husz_János_Puszita:
A takarékszövetkezeteknél nem gondoltam volna, hogy a kormány végig meri vinni az integrációt.Dávid Ferenc jelezte korábban, hogy 26 pontos jogsértéssel lépnek tovább az állammal szemben.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem rohangált még.
Az is lehet, hogy a szokott úri szabójához ment, elkészíttetni télre az új bundácskáját
Tavaly a kutyusának csináltatott ruhát, ha jól értettem.
Amennyiben nekem retusál, akkor a szívembe zárom.
@Mariann19: én inkább a spájzba zárnám, miután bepácoltam:)
Örülök, hogy Magyarország legnagyobb problémája, hogy István öltönyben volt, és még tüntetünk is ellene. Irigylem ezt a hatalmas problémát.
Magyarország! Én így nem szeretlek!
@Mariann19:
Kicsit káosz volt idehaza, mire hazaértek. A bundája megújítás nem tudom mennyire időszerű, de amilyen molyrágta, szerinte tök felesleges erőlködnie vele.
Nyajjácsak nekije! :D
@sírbateszezazegész:

Amikor strukturális problémákról van szó, a jobboldali közgazdászok ezek egyikeként említik a külföldi nagyvállalatok túlzott szerepét magyar GDP-ben. Mind a foglalkoztatásban ( 2-300 ezer munkavállaló ), mind az adóbevételekben elmarad a szerepük ettől az aránytól.

Ezért a GDP növekedése elvált a magyar jövedelmek alakulásától, míg a foglalkoztatás gyakorlatilag bennragadt az 56%-os szinten a rendszerváltás óta.

A kis, nyitott gazdaságra, a kétségtelen tőkehiányra való hivatkozással, hogy is mondjam hogy ne tűnjek jobber fannak, szóval az adó- és más szabályozások kialakításánál feléjük lejtett a pálya, hogy idecsábítsák őket.

A tőkehiány miatt valamennyire kényszerpályán voltak a kormányok, de meg is tettek mindent azért, hogy ne képződhessen itthon tőke, a magas elvonásokkal. Amit a multik visszakaptak komoly adókedvezmények formájában, miközben a kkv vergődött, a lakosság reáljövedelme a béka feneke alatt.

Érteni vélem, hogy Orbán ez ellen tenni akar, de hát ne így, mindent lerombolva.

Ez az én véleményem.
@V-PORT: így van, mert igaz magyar ember melósruhába jár! István is lett volna kertésznadrágban...
@V-PORT:
Piktor, Matolcsy ettárs és a többi agyrém történé ebben az országban ezek szerint nem ekkora probléma ezeknek!
Na látod!
HU, biztosan így szeretlek???
@V-PORT:

"Én nem ettől vagyok. Csak ettől a sok szennytől, ami ránk ömlik mindennap. "

Pár hónappal ezelőtt voltam így. Túlleszel rajta.

Akarsz róla beszélni? :)
Bocsi, nem vág ide:

Népszavaztatásra: Egyetért-e azzal, hogy egy átlagos Nemzeti Dohánybolt tulajdonosa többet keressen mint egy átlagos pedagógus?
@miva?:
Alap, hisz nézd a társadalmi hasznosságát! :((
@Mariann19: pontosan. Annyival kiegészítve, hogy ez minden itt "megtelepülő" termelő multira igaz... minden ágazatban... most nem a téglagyártókra gondoltam, mert agyag az van... de ez az egész struktúra rossz, melyhez a most általad megdicsért dávid(véleményem róla fentebb) kenyéradó gazdája, demján is lelkesen asszisztált az oktatás új irányba terelésekor... a német gazdaság sem a nagy cégektől olyan jó, hanem a kkv-k sokaságától, melyek önálló(!!!) k+f potenciállal is rendelkeznek!
Szerintem. De lehet, tévedek.
mindkettőt állambácsi garantálja, tehát tenni is tudnak a dolgok megváltoztatásáért, szarban lennének, az tuti
@miva?:
Találgassak? Neeeeeee... izé vagy... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én kétek elnézést, hogy felmerült akár a gondolata is:D
@Penivaldes: Bele sem merek gondolni, hogy mit szólnak, ha megtudnák, hogy István valójából nem is énekelt, sőt Koppány sem Akkor mit csinálnának?
@V-PORT: nagyon remélem azért, hogy rodeo az elejétől a végéig kiélvezte a mű által nyújtott akusztikai gyönyört :)
@Penivaldes: Kikapsz Tapsitól, ha be akarod a spájzba zárni. Ráadásul titokban megeszi a befőtteket.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Nyajjá csak nekije?"
Nincs mit egymás szemére vetnünk, a te titkolt rajongásoddal volt tele itt minden a múlt héten.
Minden nap csak kérdések özöne zúdult itt ránk, hogy hol van Nyúl, mit eszik, mit iszik.
Tele voltál aggodalommal.
Te álságos Bolika!
@Mariann19:
Spájzba?
Ez titokban? Kétpofára, hangosan csámcsogva nyomatná magába!
Nem tepsibe való amúgy?
@Husz_János_Puszita: előbb írtam Mariannak: az oktatás ilyen írányba tolása csak konzerválja ezt a helyzetet.. múltkor leírtam: ki és minek fektessen be itt?... sem a piac, sem a közvetlen költségek, sem a munkaerő nem vonzó... még úgy sem, hogy az eu tagországban gyártják majd a terméket... ide csak rablótőke fog bejönni egy kormányváltás után is... olyan hátrányba került mo, amit nem látom hogyan lehet ledolgozni... aki mást állít, az szerintem álmokat kerget... mindenki befektetőt akar ma a világban... és mindenhol jobb feltételeket kínálnak... ez van... csak ezzel szembe kell nézni:(
@Mariann19:
Jó, jó... de hát te is tudod, hogy egy csomó kultúrában komoly tiszteletnek örvendtek a ... kissé zizi egyedek! :)
@Mariann19: Nem vagy igazságos! Apám is gyakran felhívja a Józsi bácsit, hogy hogy eszik a malac, meg hogy hízik-e szépen, pedig nem akar összeköltözni vele egyáltalán, max a mélyhűtőbe ereszti be Ferenc napkor.
@miva?: Nekem tetszett. De most nem ez a lényeg. Hanem, hogy minek tüntetni? Ők teszik Alföldit azzá, ami után csodálkoznak, hogy kapkodnak utána. Ezt nem fogják fel. Mit csinálnak tüntetnek az X-faktor ellen is. Hú, majd az élő showba micsoda nemzetgyalázást csináltat a versenyzőivel. Biztos egy zsidót, egy cigányt és egy homokost választ be, hogy bosszantson.
@Penivaldes:
Persze! Nem kell a töltelékkel vesződni, a pácolása már sörben addigra úgy is meg van...
@sírbateszezazegész: Jó, hogy említed a K+F-et. Tegnap nem hittem a szememnek, amikor azt olvastam, hogy a K+F kezd időszerűtlenné válni.
Ezek után már nem lehet csodálkozni a felsőoktatás szándékos leépítéséről, ha ez az új ideológia honosodik meg.
Most, amikor a műszaki fejlődés alkalmazása minden országnak fejlett termékgyártást jelent, a versenyképesség a világpiacon az első rangú követelmény.
Demján vagy Parragh is lelkesen üdvözölte az oktatás torz tervezetét, mintha hozzáértők lennének.
Nagyon is jól gondolod, hogy a magas szintű tudás, a kutatások és fejlesztések jelentenék azt a lehetőséget, hogy ne balkáni módon kullogjunk lassan már Afrika után is.
@V-PORT: Kokoschka kifejezetten örült, amikor a darabjai után a nagyérdemű svédtornát rendezett. Ez a darab sikerét jelenti ám :)
@miva?: A darab után otthon nem mindegy, hogy mit csinálsz? :)
@sírbateszezazegész:

Nem kis munka, de meg lehetne csinálni. Most nem fejtem ki, itt a Bauer az Olgánál.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Penivaldes:
Mindketten rosszak vagytok, mert provokáltok, várjátok, hogy rosszat mondjak Nyúlra.
Már nem emlékeztek rá, egyszer lebuktam Nyúl előtt egy humorizálással, és nagyon kikaptam.
Most már vigyázok a pofikámra.
Világos?
@miva?: Jól van, álljál csak az ármányos Boli mellé.
Ugye nem gondolod, hogy csak a súlygyarapodása aggasztotta?
@Husz_János_Puszita: nem kis munka? Gyakorlatilag egy generáció lett potencionális analfabéta!
@Mariann19:
Nem hát!
A tepsit oké, hogy kitölti, de ha túlnövi??? Ebbe bele sem gondolsz, mi?
@Mariann19: nem akarlak elkeseríteni, de ezt a "balkán" jelzőt "mo-i" kell cserélni, lassan:(
Már megint kamattámogatásról beszélnek.
@Penivaldes: SZADISTA VAGY! Ő simán felvágós amúgy is...
na tele van a kád bőgő gyerekkel, enyelegjetek!
@Husz_János_Puszita:
Ezek? Mindig.
A parasztvakítás legszebb része. A sok ecceri számolni nem tud, a következményekbe belegondolni meg végképp nem.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Devizahiteleseknek kamattámogatás. Lesz vajon a forinthiteleseknek is???
Juhhééé!

Angyal nincs itt?

Javaslom menjen ki Szlovákiába, hadd dülledjen ki a büszkeségtől az ő keble is!

Megkapták a szlovákiai magyar iskolába járók a Bethlen Gábor alapítvány támogatását, nehyon helyesen - ez a büszkeség - .

Nem fértem be ma a bankomba, akkora sor állt a támogatások felvételéért - itt jön Angyal nemzetiszínű keble, szerintem roppant lelkes és büszke lett volna a sorban álló sok sok ifjú csillogó szemű, lelkes gyermekeit kézen- illetve fülön fogva sorakozó nemzettársunkkal vegyülve-.

Egyébként tényleg tök jó ez az alapítvány.
@sírbateszezazegész:

Hogy érted az analfabéta generációt, a mostani vagy akik most mennek suliba?
@Husz_János_Puszita: Persze. Fideszes forinthiteleseknek.

Neked kamat felár, libor + 2/3*bubor
@Habakuk999:
öööö... milyen rasszhoz tartoztak? Kaukázusiak voltak, vagy nem? :D
@Penivaldes: Igen, csak az a baj, hogy az a sok szerencsétlen cigánylány, aki vonszolta magával a gyerekeit, egytől egyig olyan, mint a saját nagyanyja.

Láttatok már tömegben segélyért várakozókat?

Elkeserítő látvány, nem tudom, mennyi a halandósági mutatójuk, de süt róluk a szegénység, a rosszul tápláltság, a koravénség.

Szörnyű.
@Mariann19:

'Mébánccsákezekekittanyúlatot'??
Bizonyára párzani ugrott el v'hova répaköszörülésből kifolyólag...

www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-bl-2257795
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem értek a rasszokhoz.:(((

Ezért javasoltam Angyalnak, menjen és legyen büszke, mert erre tényleg az lehetne, nyilván meg is tudná mondani.
@miva?: csak óvatosan, mert még igazat adnak neked és mindenki bérét a pedagógusokéhoz igazítják!:)
Jön a Sukkandor!!!!

V-port hol vagy?? Közvetítést kérünk!
@Husz_János_Puszita: a mostanira... akik most mennek, azok, ha nincs változás szintén azok lesznek...
@Penivaldes: remélem, de én ehhez azért sokkal nem tudok hozzájárulni...:)
@Penivaldes: Csak állandóan elfelejtik hozzátenni a koordinált jelöltállítás hívei, hogy ha s E14 nem jut be listán, akkor az oda leadott szavazatok elvesznek és a jelenlegi adatok alapján nem jut be.Ez egy 8-9%-os listaeredménynél 4-5 jelölt (5% alatt 2(.Kérdem én, ha nem hoznak mandátumot a listáról, akkor az MSZP-nek mi a bánatért érné meg 35 helyet átengedni egyéniben?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hmm, híreket nézek, kb két perce.

Pogromszerű tüntetés - devizahitelese -
takszövök államosítása

Szóval, aki azt a kis megtakarított pénzecskéjét Magyarországon tartja, az hülye, höje, hüje!!!!!
@Penivaldes: arra céloztam, tőlem max jó kiállást örökölhet, észt nem:)
@Habakuk999:

Ne idegesíts, bankkötvényes vagyok. Jövő decemberben jár csak le.
@Mariann19:

"Nem ismerek rád! Semmi ordas eszme?"

konstruktív, kreatív, konokságig kitartó, konspiratív vagyok. kell hogy eredménye legyen. ráadásul olvasni is szeretek nem csak írni, s látni még inkább, mint nézni.

[kicsit büdös lett, de hát a tények, azok tények:)))]

amúgy meg "régről" tudom hogy sok mindenben egyetértünk, amiben pedig még nem, abban fogunk. nincs messze az az idő és nem csak az igeidőkkel vagy tisztában. 2015.
jaegkiskaes megint betolt nekem egy posztot. ide is betolom, különösen, hogy egybecseng azzal amit már mondtam, a forradalmakat nem lehet megspórolni
progressziv.blog.hu/2013/08/26/alku_alkotmany_forradalom
@E.Csaba:
Arra a listára gondolsz, amin voltak azok a körzetek? Akkor az a véleményem, hogy amit a cocik átengedtek (a saját területünk láttán is), olyan lista, ahol a cociknak nulla az esélye, ezért "nagylelkűen" lemondanak róla.
Persze lehet, hogy én tudom rosszul.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Bocsánat, most már értem. Aggódtál, hogy kicsordul a tepsiből. Mert a féltő szereteted
olyan mélységeket rejt, hogy még az enyészetet is felülmúlja.
Még az enyémet is.
Kiütöttél a nyeregből, tied a pálya.
@Husz_János_Puszita: Akkor vigyél libát orbánnak nászajándékba!

Minden napra jut egy devizahiteles tüntetés.

A gárda készen van.

Államosítunk nyakra főre.

Adóemelést kapunk még a nyakunkba.

Mire várunk még?
@Habakuk999:
Szapulj még... :)
Amúgy ezeknek a tüntetgetős agyhalottaknak a hátteret a narancsbolsik adják, ez tutti.
Hisz ebben a qrva országban tényleg csak ez veri ki a biztit, az, hogy a törlesztőrészleteik elszabadultak és megnőttek, abban a fidesz tök ártatlan, ezért ő ellenük nem... Értem én! TÉNYLEG!
@sírbateszezazegész: Már itt a Balkán, meghonosodva végleg.
Hová szaladjunk?
@Penivaldes:
:)) Tőled meg a Rotschild vagyonhoz hasonló összeget!
a fideSS hazudik ???? ne má... tényleg??? mi meglepő...

amugy az volt már? hogy minden politikus bűnöző ?

+minden (magyar) rendőr is bűnöző

most.444.hu/2013/08/27/rendorok-a-karnevalon-talalja-meg-az-ot-apro-kulonbseget-a-ket-videon/
@gazoló: Alig várom a szeptembert!
A sorsolást nézve a Celje aggaszt, és a szlovénok.
Bízom azért győzelemben.
@Mariann19: Balkán? dehogy.
Páczai Tamás erdélyi kelet kutató ebben az évben végigjárta azt az útvonalat melyet Vámbéry Ármin anno. volt szovjet tagállamokról van szó, olyanokról melyek hallatán fintorgunk. na most találkozott csomó határőrrel útja során, mind normálisak voltak, kivéve a magyar határőrők, akik származásán gúnyolodtak, és azt kérdezgették hogy román létére minek jön Magyarországra.
azt hiszem lenne mit tanulnunk.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hát igen, igen. nekem már csak a pénz marad, a vagyon.)
amilyen randa vagyok:)
@Habakuk999: "Államosítunk nyakra főre."

De ők legalább fizetnek érte nem úgy mint a komcsik anno. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Te tudsz olyan körzetet, ahol az E14 erősebb mint az MSZP? Tök mindegy melyik körzetet kapnák az E14, az MSZP gyakorlatilag mindenhol erősebb és nélkülük egy körzet sem lenne meg..
@sírbateszezazegész: te nagyon okos vagy, és tiszta szívű, és szép magas ember. és kedves, és szép a szemed (kékzöldbarna) és jóságos:)
@Husz_János_Puszita: ne haragudj, nem bántásból libáztam, csak azt a véleményemet fejeztem ki rosszul, hogy imádságban vagy fideszhaverban reménykedhetsz.:)
@V-PORT:

A Karácsony normális volt nagyon, most jött a Smukk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gondolod?
kérdezz már meg egy takszöv tagot.

vagy egy magánnyugdíj pénztár tagot
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
De dilis vagy!
Az első kép olyan, mint a Nyúl barátunk arckifejezése lehetett, amikor bemondták neki a cigije új árát /960.-Ft/ a Nemzeti Trafikban a napokban.
A második képen az a vigyorgó nyúl úgy néz ki a fogaival, mint egy zongora.
Vérnyúl, csak remélem, szebb nála.
@jaegtoer: jó volt a link... nem társadalmi vitáról ír?:)
@Mariann19: @jaegtoer:

a link ugyan azt állítja most, mint Rodeo évek óta ismétel és mondja, újra meg újra meg nem unva...
[és wittner is ugyanezt mondta.) ez talán a magyar sors iróniája, szarkazmusa.

most nem citálom még a Londonban élő Bereznay Andás "Kibulizott ország"-át.... de csakazértis és mégis:

www.kibulizottorszag.net/index.html
@Mariann19: igaza van Sírbatesznek, nekünk a Balkán a reális menekülőút.
@Penivaldes: szerintem ne tedd, inkább valaki másba menekülj
@Habakuk999: én most hirtelen a Dunaferre gondoltam. :)
@E.Csaba:
Nem, nem tudok. De az itteni coci helyi terület átadása... szóval nagy kegy!
Tényleg, mintha puszta kézzel csak egy oroszlánnal kellene megküzdened, nem kettővel.
Így én is tudok kegyes lenni.
@Habakuk999: Horvátország is a balkánon van nem?? :)
@Mariann19:
Hááááááááááááát, remélni azt lehet! :D
@Penivaldes: szavam eláll:) pontos jellemzés:) (mit kapok majd itt!)
@jaegtoer: Jó a poszt, de nem dob fel.
Egy helyzetleírás, ezt mi itt is megtesszük.
Te tényleg azt hiszed, hogy az emberek képesek valamiféle kitörésre? Még empátiából sem, pedig
ahhoz elég az ösztönös együttérzés, nem kell tudatosság.
Gondolj vissza az éhségmenetre.
Itt-ott némi útmenti asszisztálás, és csá.
Idealista vagy, de legalább reményteljes az életed.
@Penivaldes: Pedig. :)

"Kell
hogy legyen egy szem,
akiben
megláthatom magam.

Kell
hogy legyen egy kéz,
akivel
ketten vagyok magam."
(Bella István)
@Penivaldes: Jól beszélsz!
Vonzó, igaz, még sohasem láttam.
A remény éltet, hogy sármos.
Mindíg emlegeti a testmagasságát, szerintem a fajnyulak között ő a fajtáját tekintve a
BELGA ÓRIÁS
@Mariann19:
BALGA ÓRIÁS????
Ezt azért így elsőre nem, de majdnem... :D
@Penivaldes:
"azt kérdezgették hogy román létére minek jön Magyarországra.
azt hiszem lenne mit tanulnunk. "

Biztosan ott is léteznek kiáltó ellentétek. (Románia)
De több száz kilométeren keresztül jó utak, nagyszámú magánlakás építkezések, ha eladót szólítasz meg, nagyon sokszor angolul kérdeznek vissza.
Nem derogál a turista kiszolgálása, sőt.
Mindenütt projekttáblák...
Nem játszótereken, és minikilátókon.

Inkább lapozzunk!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Miért lennének kegyesek?Politikáról beszélünk.Éppen most mondtad ki a lényeget:Az egyik oroszlán, a másik pedig oroszlánkölyökként indult..és maradt oroszlánkölyök vagy inkább kiscica. Csodálkoztok, hogy az oroszlán nem engedi át a helyet egy kiscicának?De hagyjuk..
@Viktor pezsgőt bont.:
Sehol egy faca térkövezés??? Bazzz, ebből is látszik...
@Habakuk999: "Nekünk a Balkán a reális menekülő út."
Mi a javaslat? Albánia?
Habakuk! Máris átképezem magam. Milyen foglalkozást tudsz kitalálni.
A munka lehet alantas is, a közérzetem csak jobb lehet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"_De ők legalább fizetnek érte nem úgy mint a komcsik anno. :)_"

Ugyan miazannyukpicsáját fizettek ezek bármiért is. ezeknek a ganéknak még a taníttatását is mi fizettük bazd meg! A vonának humorizálj ezzel, ha meg koromba dugtad a szemed, mosd ki hipóval. ne terjessz ordenáré valótlanságot.
már a slepp kurvaannyát is az ország fizeti.

amikor azt mondta a légyszarvolumenű becsülettel bíró felcsúti tolvaj, hogy ő garantálja a nyugdíjakat, abban a pillanatban üvöltöttem, garantálod te az anyád picsáját, hol a kurvaanyádba leszel te amikor A NYUGDÍJAKAT KELLENE FIZETNI?!!!!!, ROHATT CAPSLOCK

Te se jáccad az agyad a zazrivec faszát huszkoggyad nyugdíügyekben való gyagya poénkodás helyett, úlláccik az való neked, nem a billentyűzet,

méghogy garantálja!? Ő!? höööeee! feeejjj.
@E.Csaba:
Oroszlán?
Ezek?
Itt?
Max. a szaguk! :)
Egy csúnya vicc a coci csapat, lejáratódva, szétkorrumpálva magukat. Ezért is vesztettek olyan sikeresen itt.
@Mariann19: ha egyszer lesz elég időm és elszánásom megírom mi lesz.
@E.Csaba: minden tiszteletem az aktívistáké és a szimpatizánsoké, ezt leszögezném. De maga a párt, azért inkább egy büdös, koszlott hiéna, mint oroszlán...
@Viktor pezsgőt bont.: iii az mit szed? Csak ámulok, hogy milyen strapabíró:Egész hétvégén itt harcolt, ez mellett még párhuzamosan még vagy két blogon küzdött.Respect neki.De nincs vele bajom, kivéve, hogy csak akkor fog össze ő is, ha ők a vezérek, függetlenül attól , hogy törpék maradtak.
@Husz_János_Puszita:
"Jövő decemberben jár le."
Jól benne vagy a kakaóban, mit fogsz csinálni?
@jaegtoer: Nézd meg ezt a videót, tuti megnyugszol tőle. (avagy mi ez ahhoz képest amiken mi rágodunk errefelé)

www.intellectualrevolution.tv/videos/the-road-to-world-war-3
@Mariann19: Múltkor már említette, hogy Horvátország vagy Málta lesz a cél öreg napjaira. Megjegyzem Máltával én is szemezek. Bár az is igaz, hogy utóbbi már nem a balkán. :)
@Habakuk999:
"Láttatok már tömegben segélyért várakozókat?

Elkeserítő látvány, nem tudom, mennyi a halandósági mutatójuk, de süt róluk a szegénység, a rosszul tápláltság, a koravénség.

Szörnyű. "

Ilyet is ritkán olvasok, inkább a feléjük megnyilvánuló gyűlölettel találkozni.
@jaegtoer: Szakajts rá időt és energiát, hadd okosodjunk!
Ám nehogy valami tündérmese legyen!
@E.Csaba: nehéz az élete az egyszerű etizennégyeseknek. :)
@Habakuk999:

A libákat megtartom, nincs egy gágogó csapatnál hatékonyabb őrző-védő szervezet.
@sírbateszezazegész:
jo oldalúan vagy tájékozódva, csak csínján.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Málta nincs bajban? Mintha ezt olvastam volna, de lehet, hogy tévedek.
@sírbateszezazegész: Nem vagyok aktivista, vagy nem tudom,az vagyok ha az erősebb mellett érvelek egy estleges győzelem reményében?Libsi vagyok, de ha a legerősebbek a hiénák, akikkel lehet, hogy le lehet győzni a Fideszt (oroszlán?), akkor nem kiscicát akarok falkavezérnek.Na, nagy itt már a képzavar, fejezzük be..Búsuljatok tovább, ha az jobb..
@Mariann19:

Semmit. Kifizetik jövő decemberben a névértéket, addig felveszem a kamatokat.
Nem nagy esélyt látok a bankcsődre egy nemzetközi nagy bank esetében.
Mit csinálnak a tüntetők, hogy viszik el a biteket a számítógépről? :)
Lemaradtam Schmuckról. Itt a vég! :(
Azt mondja a Tóth választási szakértő, egy komoly közvéleménykutatást, minimális hibaszázalékkal, megkérdőjelezhetetlen eredménnyel 250 ezer főn kellene elvégezni.
@sírbateszezazegész:

"nem társadalmi vitáról ír?"

úgy is felfoghatjuk azzal a kiterjesztő értelmezéssel, hogy az érvkészletbe beletartozik a kötél a kés, a bot és nem kikötés, hogy ne folyjon vér, s száj ne vessen véres habot
@V-PORT:

Elmondom a mondandója lényegét:

:)
@jaegtoer:

Egy paránykát töményre sikeredett:))
@Husz_János_Puszita:
Szerintem még tényleg nem tartunk itt.
@E.Csaba: Nem lenne nekem se vele bajom, mert sok mindent elnézek- nem bölcs vagyok, inkább a lelki egészségem megőrzése miatt-, de mikor a véleményem megfogalmazása után (is) felhúzta magát, közölte, hogy akkor mostmárazértsemkampányolokazmszp-seknek, na szóval akkor kicsit elveszítette megbecsülésemet.

(Hát fiúk, sok sikert ezek után. Részemről egy gonddal kevesebb, ezentúl nem kell a szocik érzékenységével foglalkozni. Pedig már be voltam írva, hogy Szigetszentmiklóson kampányolok nekik. )
@sírbateszezazegész:

Ne feledd, a hiénának a legerősebb a harapása, és a gyomra.
@Orica Középföldi: igen, csak a hátsó lába picit gyenge:)
@Viktor pezsgőt bont.: Én is emlékszem erre a bejegyzésére, nekem is "tetszett":-)Olyan előremutató volt az összefogást tekintve:-)
@Orica Középföldi:

lehet, töröltem belőle:D pedig azokban nem is volt szóismétlés.
@Penivaldes: "Azt hiszem, lenne mit tanulnunk."
Tanulságos történet.
Fennen hirdetjük a mindenkifelettségünket, a tettek viszont bizonyították a valóságot.
@Mariann19: Én arról hallottam, hogy az ivóvízzel lehetnek bajban a jövőben. :(

A szakértő szerint országának azonnal meg kell kezdenie a víztározók fokozatos felszámolását ahhoz, hogy a rendszer képes legyen megbirkózni a természeti csapásokkal. A dél-európai szigeten súlyos a vízhiány, a lakossági igényeket csak sómentesített tengervízzel képes ellátni a kormány.

A vezetékes ivóvíz felét kell így pótolni, a többi között éppen azért, mert a máltaiak egyáltalán nem spórolnak a vízzel. A mezőgazdaság is jóval nagyobb vízmennyiséget használ a kelleténél, miközben a szennyvíz tisztítása, az esővíz hasznosítása teljesen megoldatlan - fejti ki a szakértő.

vizpiac.hu/hirek/malta-lehet-a-kovetkezo-haiti
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Egy csúnya vicc a coci csapat, lejáratódva, szétkorrumpálva magukat. Ezért is vesztettek olyan sikeresen itt. "

A szétkorrumpálódva kifejezést a mezei szocik joggal kérhetnék ki maguknak.

A többi kis kiegészítéssel stimt.
A legtöbb, vezető testületben ülő szoci képtelen megújulni.
Rátelepednek azokra is, akik ezt látják.
Mindent megszerveznek a szervilis többség felhasználásával, ha valamit demokratikus keretek között el akarnak fogadtatni.

Úgy muzsikálnak, hogy a különböző testületekben a szavazásra jogosult többség az övék legyen.

Még dicsérheted is őket, hogy milyen ügyes hatalomtechnikusok.
@Viktor pezsgőt bont.:
"A szétkorrumpálódva kifejezést a mezei szocik joggal kérhetnék ki maguknak."

"Mindent megszerveznek a szervilis többség felhasználásával, ha valamit demokratikus keretek között el akarnak fogadtatni."

Nen feszül némi ellentmondás a fenti két kijelentés közt? :)
@Habakuk999:

azért érdekes, hogy sem a magánnyugdíjpénztár, sem a takarékszövetkezetek miatt nem okád kénkövet a brüsszeli plüsssárkány.

megmondom miért, azon nagyvonalúan felül emelkedik, hogy hosszú éveken át -jogi szabályozás ostobasága miatt, innen annyi profitot vihettek ki a bankjaik amennyit a "hálózat elbírt", a mostani gebasz az már nadon fáj, de reménykednek, jönnek még jobb idők.
Ellenben teljesen rezisztensek a magányugdíjpánztárak és a takarékszövetkezetek sorsával kapcsolatban. Miért, mert abban nincs pénzük ergo ezek nem fájnak ott.

Hanem majd a gyógyszerkereskedelem feljavítására tett viktori intézkedéseknél felhangzó visítást figyeljétek! dobhártya nem marad szűzen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ma kihúztad a gyufát. bazd meg a linkedet, már megbocsáss, kedves Angyal. ne jáccad a faszfejet, mert nem áll jól, vagy vesd le a nickedet a Gábrielt is és az angyalt is, használatukkal egyébként is gyalázod őket. a többivel még jól szolgálhatod a gazdáid jóindulatát.
@sírbateszezazegész:

Attól, hogy valaki szervilis, még nem korrupt.
(ne feledd: szavazatot nem csak korrupcióval, meggyőzéssel is lehet szerezni.)
El kell ismernem, ez a Schmuk aranyat ér! És az, hogy ő még ott van a politikában és, hogy ilyen helyzetben, ez mutatja meg az egész ország valós állapotát.
De, le a kalappal a csóka előtt.
@Viktor pezsgőt bont.:

Ha így a fejetek fölött lepacsizzák a döntéseket, miért nem léptek ki? Velem egyszer csinálnák meg, a következőnél kalap, kabát.
@Mariann19:

Dalmácia. halászvadászmadarász.

alantas munka magyar turisták fogadása elszállásolása kiszolgálása, kalauzolása etetése itatása ilyesmi..
a többi mind felemelő
@V-PORT:
Rosszindulatú vagy!
Még semmi sem dőlt el, Eszenyi is csak később fog.

Az összes körmömet tövig fogom rágni az izgalomtól, hogy vajon ki lesz majd a pályázat nyertese.
Alig várom a majdani döntést, ami nyilvánvalóan az objektivitás és a szakmai szempontok legmesszemenőbb figyelembevételével fog megszületni.
Nyilván, az ilyesféle kinyilatkoztatások, nem fognak nyomni a latban semmit:
www.stop.hu/bulvar/balazs-peter-buszken-vallja-hogy-meg-mindig-fideszes/1085729/

A bírálóbizottság kikből fog állni és ki lesz az elnöke? Ha a testületben ott fog ülni egy bizonyos belsőépítész, a pályázatokat fölösleges időpocsékolás megírni. Ha nem, akkor is, de még biztosabb az állás Balázs Péter számára, ha az a harcos jellem is ott lesz a bizottságban, aki a pártszékház lambériáját is úgy tervezte, hogy titkos üzenetek voltak belekódolva, amikben a komenyisták bukását vetítette előre a derék kultúrfrontharcos.
Itt olvasható ( de vigyázat! daedalon alkalmazása erősen javallott, az oldal megnyitása előtt! ):
feketegyorgynaploja.tumblr.com/

Annyira gusztustulan és szánalmasan átlátszó lesz ez a történet is, mint az összes többi fidesz által generált mocsok. Miért pont ez lenne más?
Van egy jó Kőbányaim. Kibontottam. Most jó a kedvem (tom eccerű gyerek vok). A bejegyzéshez tutti hozzá tudnék szólni, ha elolvastam volna. Denem. Pedig biztos tuti jó. Össze tudná valaki nekem fogalalni, mondjuk 3 tőmondatban?

Plíz! Közben én irgalmatlanul betöltöm a sörömet.
@sírbateszezazegész:

A szervezetén keresnek némi elsíbolt pénzeket, nem zavartatja magát. Egyszer be kellene vágni a sittre ezeket, okulásként a következő politikus nemzedéknek.
Nem rontanák itt a levegőt és a közízlést.
@Ad Dio:

Ki emlékszik már a bejegyzésre?:)
@tristen2005:

Engem biztos kiadtak. Jöhet az autodafé.
@jaegtoer:

Brűzel így működik. Aminek van lobbyja (korrumpáló potenciája), azt véresen kolyan veszik, aminek nincs, azt leszarják.
@Ad Dio:

Te már nem az első kőbányainál tartasz mi?:)
@sírbateszezazegész: Nézd, komoly pénz kell ahhoz, hogy nyugat vagy dél felé a hazaiakkal egyenrangú polgárként viselkedhess.
ha kevesebb pénzed van, szegény rokony vagy, ha több akkor büdösbunkó keleti maffiózó.

És beépíteni magad egy időtlen idők óta meglévő struktúrába nem egyszerű.

Emiatt érzem én úgy, a balkán valamivel egyszerűbb.
Lehet, tévedek, s egy német kisváros a tuti. már a hollandokról sem gondolom ugyanezt, bár azt mondják a skandinávok befogadó népség, nem ismerem őket.
@Husz_János_Puszita:

Valójában feledik még csak. Viszont fáradt vagyok mint a fene.
@Ad Dio:

Kumint klónozták. Osztoznak az IQ-n. Szájbarágós technika is segíti őket.
@Orica Középföldi:

Értem. Akor nem maradtam le semmiről. IQ-t felezték, vagy testvériesen osztottál el?
@Habakuk999: meg ott még mindenki azt hiszi, hogy vagyunk valakik:)
@Mariann19:
Szia Mariann!
A hozzászólásod alapján, eszembe jutott egy mai tapasztalatom.
Egy kispesti, szép nagy villamos remízből átalakított CBA áruházba voltam kénytelen bemenni (sosem teszem be a lábam magamtól-ez elvi kérdés nálam), mert az öregem ákcziós fagyasztott zöldbabot akart venni meg egyéb óccó(...) dógokat, szóval befogtam a zorrom és bementem vele.

Réges-rég, egy messzi-messzi demokráciában már jártam ott, akkor zene szólt, a sorok között nem zseblámpával kellett a termékeket keresni, mert a világítás jól működött és nem voltak olyan terek, ahol a petigyerek futsallozhatott volna kedvére. Most van, elképesztő az a rohadás, ami a boltot jellemzi. Na, ott, akkor felmerült bennem, hogy a nagytisztelereméltó és seggnyalásban feltétlen az élen járó haverok is beszophatják az unortodox cuclit, tán?
Ha kibasznak a lakossággal és nem lesz a rezsin kívül másra pénze az embereknek, akkor a haverok boltjában sem fognak vásárolni, aztán jön a pusztulás. Minő szopás, nem? Persze én nem értek a közgazdagsági folyamatokhoz, de ez még nekem is szemet szúrt.
Mostakkor mi lesz? Lesz nemzeti élelmiszerbolt is a haveroknak, ahogyan azt a bagóval is megcsinálták?? Kiebrudalják a madaras meg a nemmadaras teszkót, meg a többit és jön a sólyom rozsdás vezérsíkkal meg hecsedlilekvárral??
Elképesztő!

Ehhez még egy apróság; Kőbányán két benzinkút döglött meg, Dunakeszi után Vác felé egy jó forgalmú másik (Shell) van bezárva és egyébként minden rohad le, amerre nézek.
Mi a lófaszról rikácsolnak ezek a senkiháziak, amikor győzelmi jelentéseket készítenek, ahogyan az a posztban is említve vóót??

(ja, a zannyukpitszhája, a czébéjá egy szart olcsó... régen se vót, de most? Viszont echte ungarische. Hát, le van szarva!)
Hoffmann Rózsa: minél több gyermek részesüljön keresztény nevelésben!
Megkezdődik a hittan, illetve az erkölcstan oktatása az állami iskolákban.
A középtávú cél az egész napos iskolarendszer bevezetése.

profitline.hu/hircentrum/hir/295114/Hoffmann-Rozsa:-minel-tobb-gyermek-reszesuljon-kereszteny-nevelesben
@jaegtoer: "Magyar turisták etetése, itatása, kiszolgálása."
Azokra a bazdmegező parvenűkre gondolsz, akikkel soha nem ülnénk be egy kávéra sem?
Pénzük rengeteg, eszük kevés.
Dalmáciába sem megyek.
Elénekelem, hogy a világon nincsen számomra hely, mármint jó.
@tristen2005:

2z, a zizegő hangokkal bajban vagyok:)
@Penivaldes: Nekem az is örömteli hogy a magyar irodalomnak és meséknek nagy sikere van Oroszországban is.

hungarian.ruvr.ru/2013_08_27/A-magyar-Rumini-meghod-totta-az-orosz-gyermekek-sz-vet/
@Knósszosz: Szia Knósszi!
Azon gondolkozom, hogy a magyarságnál egyetlen dologban van összetartás, a bevásárlási szokásokban.
Micsoda offenzíva volt itt már a bevásárló központok ellen, a rohadt nyugati szarok tárházának nevezve.
Meg akarták tiltani a vasárnapi nyitvatartást Semjén Zsolt vezérletével, mondván, hogy ne ott töltsük a hétvégét, ilyen világi mocskos élvezkedésben a családjainkkal, hanem menjünk a templomba.
Nem a templom látogatása a baj, hanem, hogy ez direktíva akart lenni.
Az undorító bojkottra való felbújtás meghiúsult, mert nem vagyunk hülyék. Nem fogunk a CBA-ba vásárolni csak azért, mert a magukat elitnek aposztrofálók ezt mondják.
A magyarok a hét minden napján arcukon derűvel vonulnak hosszú tömött sorokban a csilli-villi
plázákba, és bizony a csilli-villi árut veszik meg féláron, mégha ez nem is kormányprogram.
Az emberek nem felejtik el, hogy milyen meglepően jó érzés volt először tapasztalni azt a választékot amikor megjelent, amit addig csak filmekben látott.
Az, hogy a magyar terméket vásároljuk, azt ki kell érdemelni minőségben és árakban. Ezt kell tudomásul venni, mert ez így működik.
Ezen kívül kérjük, hogy privát életünkbe átnevelési szándékkal ne avatkozzon be senki.
@Dr. jenőke (jenőke):
A kereszténység az valamiféle felsőbbrendűséget jelent az ő olvasatában, hogy ennyire preferálja ezt a dolgot? A magam részéről tökéletesen leszarom, hogy ő, meg a kádéempé mit gondol üdvözítőnek és neki sem ártana egy hétvégi bulit végig hallgatni, hogy a kölkek mit gondolnak ez ügyben az egészről, meg róla.

Van egy külfőddi szó ami kanyart jelent, az a legszalonképesebb, a többi emlegetett mellett. Hallottam, nem süketelek. 15-16-os srácok koncerten… a raúzsika nénnye maga venné elő a teszkó gazdaságos ásd el magad felszerelést, ha hallaná mi a véleménye a fiataloknak róla. A szüleik nagy többségéről nem is beszélve.

Menjenek a francba evvel a süket, szar dumájukkal és hagyják békén a családokat maguk dönteni, hogy kell-e nekik ez a klerikális lószar, vagy sem?!
Ja, és erkölcsre se tanítsák ezek a szarháziak azokat, akik nem hajlandóak hittant tanulni!!

Keresztények és demokraták... és mindegyik a tükörbe tud nézni reggel.
Rodeó tömör volt: martinkemence és Berlioz Requiem...
@jaegtoer: "Azért érdekes, hogy sem a magánnyugdíjpénztár, sem a takarékszövetkezet miatt nem okád kénkövet Brüsszel."
Tényleg érthetetlen.
A hazai jogtiprásról, a jogállamiság megsértéséről folyamatosan zeng a világsajtó.
Amennyiben szó nélkül elmegy szó nélkül az eu, elveszíti a tekintélyét a világ közvéleménye előtt.
Hiszen olyan tagállam van a soraiban, amelynek kihágásait az eu belső szabályozása tilt, ami még rosszabb, már országokkal kapcsolatban hasonló esetekkel szemben az eu elitélő magatartást tanúsít.
Hogyan lehet az, hogy Putyinhoz, Belorussziához, Ukrajnához hasonlítják Magyarországot gyakran, miközben az eu pont ezeket az országokat bírálja.
@sírbateszezazegész: Neked mint környékbelinek mi a véleményed erről??

"Cigánytúladagolás": - Roms L'Overdose Franciaországban magánmilíciák szerveződnek a hívatlan vendégek ellen

"...például Marseilles-ben - ahol több mint 40 illegális cigánytelep létesült 2009 óta -, magánmilíciák szerveződtek a cigányok kiűzésének céljából. Saint Denis-ben július 29-én "büntető akciót" hajtottak végre ellenük az elkeseredett helyi lakosokból szerveződött csoportok, melynek során két cigány súlyosan megsebesült.

Felmérések szerint a franciák 70%-a aggódik a cigányok jelenléte miatt. És nincs különbség a bal- és jobboldaliaknak füstösékről alkotott véleménye között. 2012 októberében az Ifop közvélemény-kutató cég vizsgálataiból az derült ki, hogy a franciák 83%-a egyetért az illegális telepek felszámolásával. (Két évvel korábban ugyanez az arány még csak 66% volt.) Viszont a megkérdezetteknek csupán a 22%-a tartja hatékonynak a hatóságok fellépését a cigányok ellen.

Roms L'Overdose

www.valeursactuelles.com/roms-l%E2%80%99overdose20130821.html
@Mariann19:
"Ezen kívül kérjük, hogy privát életünkbe átnevelési szándékkal ne avatkozzon be senki."

Szívemből szólsz, de ezt nem kérem, hanem követelem!
Ne legyen már a gyerekek előtt, a kereszt szentsége alatt elkövetett bűnök mocska etalon! A hit más kérdés, de az egyház takarodjon az iskolákból é a politikából úgy szintén. Semmi keresnivalójuk ezeken a területeken, amúgy meg lopnak eleget, szóval hagyják békén az embereket.

Ha valaki akar, az majd magától bemegy a templomba, de ne verjék már bele ifjú korban a diákokba, hogy az elvárható erkölcsös magatartás, az csak a keresztények privilégiuma.
Undorító, gyomorforgató a raúzsika röfögése, meg a többi szardarabé is ez ügyben - felőlük.
Okádni kell...
@Knósszosz: Erről hallottál már??? :(

Líbiát is "felszabadították": pláza épül az ősi görög város helyén

Eltűnhet egy ősi görög város minden maradványa, de helyén csillogó luxusapartmanok és boltok nyílhatnak, ahol a még mindig szegény líbiaiak többsége nézelődhet- merthogy vásárolni nem tud. Megéri? Kinek?

kulugyer.blog.hu/2013/08/27/plaza_epul_az_osi_gorog_varos_helyen
@Knósszosz: Én is követelem, és amíg nem szállnak le rólunk, addig dacosan ellenállunk.
Jó éjszakát!
Jó éjszakát mindenkinek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Erre csak azt tudom mondani, hogy a franc egyen minden olyan döntéshozót a világ bármely részén, aki ilyesmire képes.
Ez most nem csak a görög régészeti leletekre vonatkozik, minden másra is.

Hát, Kiríni eltűnik, ezt már nem ássa ki majd kétezerötszáz év múlva egy akkori Schliemann, vagy Evans.
Sajnálom...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én nem találkoztam ezzel. A link francia eredetire ugrik. Te fordítottad? Ha nem, elküldenéd a fordítás linkjét? Ezek tavalyi események, a cikk szerint, mintha román és bolgár romákról lenne szó. Mindkét helyszínen arab többség van általában (Marseille, Saint Denis), viszont ők valóban hajlamosak rassziszta felhangokra.
Várom a linket.
@Dr. jenőke (jenőke):
Akkor ebben egy húron zendülünk, kösz!
Viszont jó éjt is most, biztos neked sem árt egy kis szunya, ily kései NER órán-:)
Szia!
@sírbateszezazegész: Elvileg ez az, ahol egy címlap fotó is van, viszont ott is 2013 augusztusi dátumot látok.

t7.hu/0ovi-overdose
Na ez még a nem semmi. :)

Nemzeti érzelmű, radikális baloldali portál.

balrad.wordpress.com/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az szinte kizárt, hogy személy elleni erőszakos bűncselekményeket kövessenek el... de még a lapról sem hallottam... magukat a franciákat sokkal jobban zavarja a volt gyarmatokról érkező menekültek és az első-harmadgenerációs "arabok" jelenléte... most ehhez képest egy max. 10-20 ezres, szétszórt kissebbség csak bűnbak lehet... a fordítás talán nem teljesen korrekt... mondtam, ne ezeket a baromságokat olvasd...
@sírbateszezazegész: Ahogy láttam inkább egy összefoglaló, aminek a lényege azonos az eredetivel. Jó éjt.
@sírbateszezazegész:

Ezen nem gondolkodom.
Biztos lehet érvelni valamelyik mellett, de a meggyőzöttet nehéz érvekkel eltéríteni, vagy indokolatlanul sok munkával jár, míg a korruptat lehet tovább/újra korrumpálni!

Komolyra fordítva.

Ha van benned hatalomvágy, akkor csináld a dolgaid egy pártban.
Ebben az esetben viszont egy idő után rájössz, hogy melyek az egyszerűbb, kisebb munkát igénylő módszerek, hogy befolyásra tegyél szert, vagy azt megőrizd.

Innentől naivitás azt hinni, hogy aki pártoskodik és sikert ér el, az megőrzi szüzességét.

Vagy rosszul gondolom?
Végszóra az aktuális világhelyzethez.

Amikor az USA nem bánta a vegyi fegyverek bevetését

A Foreign Policy magazin közölte, hogy az amerikai Nemzeti Levéltárban (College Park, Maryland) lévő, nemrégiben titkosítás alól feloldott iratok szerint az USA szoros figyelemmel kísérte a vegyi fegyverek bevetését mind az 1980-88 közötti irak-iráni háborúban, mind pedig az észak-iraki kurd felkelők ellen.

Mivel a Reagan-kormányzat azon volt, hogy biztosítsa Irak győzelmét a háborúban, az USA, amely ma a vegyi fegyverek alkalmazásának megszüntetését követeli, szemet hunyt a halálos ideggáz bevetése fölött.

hungarian.ruvr.ru/2013_08_27/Merges-igazsag/

www.deres.tv/20130827/ketkulacsos-amerika-amikor-az-usa-nem-banta-vegyi-fegyverek-beveteset
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hátha beszélsz franciául, akkor te tudod mit írt. Jó éjt.
@Viktor pezsgőt bont.: szervilizmust én nem a meggyőződéssel szinoním fogalomként azonosítottam.

Ha a hatalmvágy a cél, akkor persze lehet ezt tenni. Ha a közjó, akkor azt nem így kell feltétlenül elérni. Én kevésbé relativízálom a politikusok tevékenységét. Nekem nem elfogadható a "a politika az ilyen" frázis. És nem gondolom, hogy ez naívitás.
@Knósszosz: ezek a plázák nem más mint egy betegség, a kereskedelem betegsége...magyarázzák szocio buzisággal is mert ugyi össze lehet ott gyünni, hacsak a sarki rendőr nem zavar a picsáőba bármi okból..és mijafaszt lehet ott csinyányi? pizzát enni coccola-val vagy lehet mást is? és közben micsinyányi...kőttenyi a pííízzet ami nincs és valóban nem csak levédiaában hanem máshol sincs sőt a legfejlettebbek arról panaszkodnak a lakosság nem engedhetoi meg magának az új lakás vásárlást és majdnem annyit kiizzad lakbérre ez szar helyzet mer ha nincs építkezés akkor sok minden bekrepál

halál a vallásoktatókra és a vallásoktatásra a hitet meg leszarni higgyen mindenki abban amiben akar...a MAMMON vagy Mordor

brühüyyy
@rodeo36: "halál a vallásoktatókra és a vallásoktatásra a hitet meg leszarni higgyen mindenki abban amiben akar...a MAMMON vagy Mordor"

Ha mindenki hihet abban amiben akar, akkor miért halál a vallásoktatókra??? Ők már nem hihetnek abban amiben akarnak??? :)

Amúgy szép napot mindenkinek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ERRE SZOKTAM ÉN ASZONDANI, HOGY: LÓPINA

BRÜHÜYYY
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
egyébként azt tudod-e, hogy mekkora ökörséget írtál?

mindenki abban hisz amiben akar, de ezek a vadbarmok mindenkit egyfajta hitre akarnak egyenhitűvé tennikatlik nem katlik eszi nem eszi nem kap mást

lehetek e a hittanórán zsidó aki nem kara katlani?

vagy muzulmán esetleg az IFA rabja

brühüyyy

szóval halál a hoffmann elvtársnőre és bandájára a ködmönös idiótákra és a fideszre valamint az őket támogató dzsobbikra is a gárda en maraggyon ki

lópina
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mordor
a zájró most éppen: 301,889

és baszik csökkenni

brühüyyy
@rodeo36: Rosszul tudod. Arról van szó, hogy csak választható a hittan. Nem akarják senkire sem erőszakkal ráerőltetni a hitoktatást. Az amúgy is kontraproduktív lenne. Nagyon sokan az erkölcstant választották. Szóval a világvége nem nálunk fog kezdődni, esetleg inkább Szíriában.:(
@rodeo36: Jajj ne kívánj már halált lécci lécci. Te olyan művelt és okos vagy tele sok értékkel és amúgy is élettel telinek ismertelek meg.
@rodeo36: hehe mit vársz tőle, a belinkelt francsia elfordítással is beégett, meg jó hogy sirbatesz képben volt ;)
Ruzsika meg egy hülye picsa, képmutató idióta divat keresztény
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
sziriához semmi közöm...a zerkölcs ugyanaz lilában mint a fos hi tok tatás

pontosan mert olyan vagyok amilyen a kurva annyukat akik ezt erőltetik...mindnek

persze majd ateista erkölcsöt tanítanak meg hogyan legyen valaki nyíltan más és hogyan vállalja azt és persze hogyan küzggyön a jogaiért: emberi jogok?

brühüyyy

űmegetted ezt a kefét is jó kis drótkefe meg dzsobbikos
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ja, juteszembe, a nunciatúró nem is válaszolt a zíméjlemre amiben megkérdeztem milyen nyelvről fordították azt a magyartalan szar szöveget és miért mondatták ezt a szentatyájukkal

szóval sok seggfej van a nunciatúrón is

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Marhára nincs elfordítva de ne zavarjon. A lényeg ugyanúgy benne van az összefoglalóban is. :)
Vállalom a miniszterelnök-jelöltséget. Ezek még mindig vetyengenek. Attila, több % van, de nem vagy alkalmas. Gordon, kevesebb % van, alkalmas vagy. Oldjátok meg. Nem fogtok nyerni, tudjátok, Hazudhattok nekünk, de mi is tudjuk. Szóval ne fogjátok ránk!
@rodeo36: "lehetek e a hittanórán zsidó aki nem kara katlani?"

Lehetsz akár az is, de a zsidók a zsidó hittanórára jelentkeztek. :)
Hogy is van ez az egyre-egyre növekvő munkahelyek száma?
Hát úgy.
Éljen a sikeres fityesz munkahely teremtés!
Arccal az egymillió munkahely felé!
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130828_foglalkoztatottsag_drteny#rss
@AKIsTUDATLAN: Úgy bizony, állítólag a csillagváltás óta nem voltak ilyen jók az adatok. :)
Viszont emiatt most nagy kő esett le a szívemről.:)

Találtak még negyven nácit

nol.hu/kulfold/talaltak_meg_negyven_nacit?ref=sso
hmhmhm

Zavaros kommunikáció, döntésképtelenség, urambátyám haverság. A munkások azt sem tudják, hogy ki a főnök. A Dunaferr egyik dolgozója kipakolt a post.factory-nak.

cink.hu/kitalalt-a-dunaferr-egyik-bennfentese-1207267941
Új Ondóék már megint okoskodnak?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Higgy az eredetinek, aminek címlapja azt írja öles betűkkel:

"Cigánytúladagolás": - Roms L'Overdose Franciaországban magánmilíciák szerveződnek a hívatlan vendégek ellen

www.valeursactuelles.com/roms-l%E2%80%99overdose20130821.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :)

nem tudom emlékszel-e rá de erről én is, de @rodeo36: még bővebben elmondta a véleményét!

itt a lényeg: "Márpedig kell, sőt kötelező mindenkinek, merthogy a dunaújvárosi vasgyár az ország GDP-jének bő egy százalékát termeli, a város kasszájába tőlük 3 milliárdnál is több landol iparűzési adó címszóval, és mindemellett a térség legnagyobb foglalkoztatójáról beszélünk. A város, de többet mondunk: az ország sorsa függ a komplexumon.

Mellékszál, de fontos mellékszál az is, hogy a vasmű teherszállítása leginkább vízen és vasúton bonyolódik, ez utóbbi az érintett társaság bevételének 14-18%-át jelenti a dunaújvárosi vasmű. (A korábban létező MAHART forgalmának pedig 60, sőt 65%-át generálta a Dunaferr). Akármilyen aspektusból közelítjük meg a jelenleg orosz-ukrán tulajdonú céget, világos: szükség van rá – bárki kezében is a kassza kulcsa."

postfactory.kinja.com/isd-dunaferr-a-krizis-hazon-belulrol-1202493331
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem tudok franciául, tehát nem mondok véleményt róla, nekem elég ha egy számomra hitelesnek tekintett ember véleményezi, ha már vagyok olyan hülye, hogy nem beszélem az adott nyelvet.
@guma: igen, emlékszem, ezért is tettem ide a linket, olvasva akkor titeket és olvasva most ezt a cikket, tanulságos kép alakul ki, és még hol vagyunk a teljes valóságtól...
@guma: ez jobban leírja a viszonyokat:

Ez utóbbi mondat lesz a kulcsa mai történetünknek: merthogy a cégcsoport forrásunk szerint "az orosz-ukrán tulajdon alatt is olyan, mintha egy nagy állami cég maradt volna itt a régmúltból - szervezetlen, felelőtlen, döntésképtelen, irracionális, szakmaiatlan működéssel, feldúlt struktúrával. Konkrétan egy harci övezet." Egy terület, amelynek őrei csak a munkásokat és a kamionokat engedik be (majd ki), de a logikának már nem adnak zöld utat befelé – ez persze nem az ő hibájuk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az a vicc, hogy mindenki egy pénznyeló eszement szocialista rémálomnak éli meg...
pedig ez az egyetlen óriás cég volt amelyik a 80.as évek közepére visszafizette az államnak a bekerülési költségeit és közben is meg azután is eszméletlen pénzeket adott a "közösbe"...
A befektetéseken ugyan pozitív eredményt értek el az első félévben a hazai nyugdíjpénztárak, a tagok száma viszont csökken - írta szerdai számában a Világgazdaság.

A lap a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének adataira hivatkozva azt írta: minden pénztári ágban csökkent a tagok száma. A legtöbb tagjuk még mindig az önkéntes nyugdíjkasszáknak van, több, mint 1,2 millió, az utóbbi öt évben azonban minden negyedévben elvesztettek ezek az intézmények is néhány ezer tagot. Hozzátették: 2008 őszén volt a csúcson a tagságuk, akkor több mint 1,4 millió önkéntes nyugdíjpénztári tag volt.

A csökkenés oka a lap szerint az, hogy a már érett piaci fázisban lévő pénztárakból többen lépnek ki, vagy érik el a nyugdíjkorhatárt, és veszik fel a megtakarításukat, mint ahányan új belépőként az öngondoskodásnak ezt a formáját választják
@guma: a 90-es évek közepéről vannak élményeim onnan, a főiskolára járt oda egy rokonom, akkor egész más légkör vette körül várost, mint most.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez sem teljesen így van!

mindig is támaszkodott a saját szakembergárdájára és folyamatosan nevelt és iskolázott is több ezer embert! viszont minden ember gyarló és igen, a vezetők közt is volt jócskán aki azt nézte mikor mi mehet az ő zsebébe...
(hosszú évekig a BNV vasmű pavilonján röhögött a jó nép mert 2 ajtó vagy ablak nem volt egyforma rajta. a rossz nyelvek szerint azért mert mindig olyant készítettek amilyen valamelyik vezetőnek a házához, nyaralójához kellett. na ez az amit mindenhol megtalálsz. de itt bizony olyan újítások, technológiák is kiépültek, valósultak meg ami hozták az eredményt és színvolat képviselt!)
címlapos halálhír ?

fidesmaflaálam...
''''...a kommunizmusban a vallás hirdetőinek kellett megtapasztalniuk, lelkileg, testileg és anyagilag is, hogy milyen szar ügy, ha nem te térítesz erőszakkal, hanem téged próbálnak megtéríteni ugyanúgy...''''
''''Ma Hoffmann Rózsa nagy örömére, Mária (köz)munka alapú országában az állam pénzén terjesztik és erősítik a kereszténységet, leginkább a katolikus vallást.''''

gepnarancs.hu/2013/08/62672/
Pedig Sámuel régen még egész normális volt, de elgurult az ő gyógyszere is...
@guma: az üzemről nincsenek és nem voltak infóim, én csak a városról beszéltem, te jobban képben vagy/voltál, nálam még Rodeo is, pedig ő inkább a 90 előtti időkről tudott nyilatkozni.

Amit tudtam, azt a médiából szedtem magamra, ami így úgy, de sok részigazságot tartalmazhat.
Na ez jó ötlet. Szerintem tuti lenne egy párbaj Mesterházy-Bajnai vagy mondjuk Fletó-Orbán között. :)

Westernbe illő párbajozást engedélyezne a TEK-főnök

hvg.hu/itthon/20130828_tuszejtes_TEK_fegyverhasznalat_Hack
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

tekkelütöt egy banda:)

vezérőrnagy:))))) megvan már mind a 8 általános neki ?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az iskolában miért van helye az egyházaknak és a hitéletnek? az magánügy és az iskolában nincs helye

brühüyyy

a zegyházaknak ott vannak a templomaik abban gyakoroljanak ha valaki bemegy de ne erőltessék fenyegetéssel
szemét rohadt banda
Elolvastam (átfutottam) az Ángyán jelentést. Bazmeg, a helyzet rosszabb mint gondoltam... Azt a kurvahétszentségit.

Féreg fidesz-komcsik, ezt óvjátok, a kurva anyátokat!!!???

Bár az itt megjelent szellemi Honvéd sereg közpénzböl óvja a kormány szarát. Aggodalomra viszont semmi ok, mert nem ússzák meg annyival, mint 2006-ban. Muhaha...
@Viktor pezsgőt bont.: Tavaly a Sándor Palota melletti cukrászdában minket is angolul köszöntöttek. egyébként engem Erdélyben magyarul és románul köszöntsenek, aztán vagy magyarul vagy angolul folytassuk.

és igen, nem minikilátókat építenek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én legszivesebben egy kellemes klímájú, se nem hideg se nem meleg helyen tölteném öreg napjaim. :)
@Mariann19: no igen, azért nekem erről a véleményem kissé sarkosabb, mert a magyar nép megveszi a csili-vili árut, ami akár műanyag is lehet, hiszen azt is csili-vilinek adják el. méne be a paraszt a tescoba. a mínőség meg minden oldalról le van szarva.
a mélységes magyar érzelmű ember.

Jótékony célú koncerten lépett fel Hobo a New York-i magyarok előtt. A szervező, az "önmagát becsületes és mélységes magyar érzelműnek" valló Holló Albert eltűnt a fellépő 2500 dolláros, azaz kb. 540 ezer forintos gázsijával, ami Böjte Csaba dévai árvaházát illette volna.

hvg

az aki nagyon hangsúlyozza, hogy magyar, meg keresztény, arisztokrata az a legtöbbször csak egy rakás halom.

én
a baráti keleten

Több százezer médiában dolgozót köteleznek a következő hónapokban marxista ideológiai képzésen való részvételre Kínában - értesült a South China Morning Post hongkongi napilap.

hvg
@Penivaldes: átveszem a stafétát :D

Átlátszó: A tábornokper vádlottjának cégével társult a Sólyom

A kaposvári tábornokper elsőrendű vádlottjának cégével társult a Sólyom Airways - írja az Átlátszó.hu.

hvg.hu/kkv/20130828_Atlatszo_A_tabornokper_vadlottjanak_cegev

--------------------

jó kedves mamáját a rúzsikának, meee a janicsárképző ideológiai maszlag iskolának kell a zember, meg a szakmunkásképzőbe a 18. századi egytankönyv agymenés, áááá eszem

hvg.hu/itthon/20130828_Tobb_ezer_diak_tovabbtanulasi_terveit_huz
állami kivégzés:

Jó lenne, ha még azelőtt le lehetne lőni túszejtőt, hogy a fegyveréért nyúl
erdelyip

Ezt szeretné a Terrorelhárítási Központ.

most.444.hu/2013/08/28/jo-lenne-ha-meg-azelott-le-lehet-tuszejtot-hogy-az-a-fegyvereert-nyul/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: anyám egyszer volt egy rendezvényen ahol Rózsika is tartott előadást. nagyrészt arról beszélt, hogy ő mennyit dolgozik, és este 9 után megy csak haza..
testvérem szerint aki egy időben ugyanott dolgozott ahol az államtitkár asszony, Rózsika korábban ellibegett.
:)
keleti szél, a fijuk másolják a nagymedvét, lehet a légyszarért is golyó fog járni, ha az egyik tetves vezér képét leszarja, és nincs időben lenyalva:

Rendőrök vitték el a neglizsés Putyint

Törvényszegőnek ítélték a hatóságok azt a Szentpéterváron kiállított festményt, amin Vlagyimir Putyin hálóingben fésüli a cicis Medvegyev haját. A rendőrök bezáratták a galériát is.

Egy kétszobás lakásban kialakított galériában nemcsak ezt a festményt tették ki, hanem készült egy olyan kép is, amin Vitalij Milonov arcát kombinálták az LGBT-szivárvánnyal. Milonov Szentpétervár egyik helyi képviselője, és olyanokat mondott például, hogy a meleg sportolókat le kellene csukni a szocsi olimpián. Miatta lehetett az, hogy a város volt az egyik legelső, aki törvénybe foglalta a melegellenességet.

cink.hu/rendorok-vittek-el-a-neglizses-putyint-1213182055
@Penivaldes: minden tiszteletem a nőké, de azt a némbert el nem tudom viselni látványban sem, hát ha még megszólal...
@Penivaldes: az már van, de messze nem ilyen, tudod van a kerényiiiis féle, meg az amin torgyipapa is virít
@avanivi: jaja, a fasz kivan ezekkel, és akkor még szolid nőies voltam...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: tudom, ami úgy néz ki, mint az amin Rákosi elvtárs megsimogatja a gyerek fejét.
@Penivaldes: igen, és az oszlop diagramot láttad? Az is olyan szép...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nagyon elegem van az egészből, majdnem egy évük van a kormányzásból ,és ahogy a mai helyzet mutatja,lehet húsz évig maradnak.
Mindent megcsinálhatnak, és meg is csinálnak,nincs aki megállítaná őket.
Szemét rohadt banda.
@GeoCracker: attól mert kitiltják őket a belvárosból még léteznek.
egyébként vmit kell csinálni, mert semmi kedvem húgyszagú emberek között mászkálni az aluljárókban.
@rodeo36: Ennek a hírnek talán te is örülsz majd. :)

Újabb magyar világsiker.

Augusztus 27-én kihirdették az angol Gramophone klasszikus zenei magazin 2013-as díjazottjait. Az elmúlt 12 hónapban megjelent, több mint 800 klasszikus zenei felvétel közül 66-ot válogattak ki, amelyekből aztán a nemzetközileg is elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki a győzteseket. A honlapon szereplő lista alapján két felvételre is büszkék lehetünk.
Kamarazene-kategóriában a Bartók-összkiadás hegedűs lemeze, azaz Kelemen Barnabás és Kocsis Zoltán CD-je lett az első. Kiadó: Hungaroton.

kottanelkul.postr.hu/az-idei-gramophone-dijasok
aha, ezt hívják nemzeti kommunizmusnak:

Amikor az állammal éri meg legjobban bizniszelni

Az elmúlt hetek állampapír-piaci hozamemelkedése következtében veszteséget kénytelenek elkönyvelni azok a befektetők, akik állampapíralapokba vitték pénzüket. A bankbetét sem fial már úgy, mint korábban, kockázatos befektetésektől pedig ódzkodik a magyar. Az állam így egyre jobban jár: a választható opciók közül a közvetlenül az államtól megvásárolt államkötvények biztosítják a legjobb megoldást. A jegybanki alapkamat csökkentése, ami – lassabb ütemben – kedden folytatódott, hordoz kockázatokat.

hvg.hu/gazdasag/20130828_Amikor_az_allammal_eri_meg_legjobban_bizn
Szokatlan volt a Sólyom hétfői bejelentése, ami szerint prémium gyűjtőmárkává kívánják tenni a céget, amihez először az „elismert dinamikus üzletemberekből álló” Sales One Kft.-ben vettek tulajdonrészt. Az egyik tulajdonos dinamizmusa korlátozott lehet csak, hiszen nagy értékű adócsalás gyanúja miatt előzetesben ül, de az ügyvezetőnek is csak most csitultak el a legutóbbi kétesebb ügyei.

index
@Penivaldes: Vmi iylesmiket írtam én is korábban. Mindkét félnek van igazsága. A húgyszag az egy dolog. De de facto közegészségügyi porbléma is (bolha, TBC, tetű, stb.)
@GeoCracker: @Penivaldes: reggeli beszélgetés klubrádió, benne világhírű operatőr Színművészeti Egyetem oktatója, két példát hozott egyet Moszkvából ahol kipaterolva és karanténban az utcalakók művi minden rendben városkép, és Párizst ahol hetente többször segítők buszokkal viszik az embereket tisztálkodni etetni, gondoskodni róluk amennyire lehet és amennyire igénylik ezt.
ááááóóóéééééééhhhhhhhhhhhhhhhh

Amit rombolt Bajnai, a Sátán / Felépíté Istennel az Orbán!

Egykori szerzőnk, Para-Kovács Imre találta ezt a csodálatos költeményt a Facebook-on. Kár lenne minden szócséplésért, töltekezzenek, Kedves Olvasóink!

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130828_Amit_rombolt_Bajnai_a_Satan__Felepite_Ist
@V-PORT: ő a versciklus következő részében lesz
@Penivaldes: @CSENDES: művészi magasságosságba nem fért bele több név, az a néhány agysejt ennyire volt képes, kapacitás béli probléma megoldva a szereplők és téma leszűkítésével.

amúgy Attis itten vagyon :D

Orbán Viktor 3000 forintos csukát hord

Hiánypótló, tényfeltáró, szemnyitogató összeállítás a Borstól arról, hogyan öltözködnek a politikusaink akkor, amikor nem kell öltönyt venniük. Megmondom: szarul. Bónuszkép a lángost majszoló Mesterházy Attiláról

cink.hu/orban-viktor-3000-forintos-csukat-hord-1213423889
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Attis helyes srác. Csak szar lehet neki. Gondolj bele. Csinálod a dolgodat, aztán jön egy Ludas Matyi és téged semmibe sem néznek. Se a Fidesz nem veled foglalkozik, se a Heti Válasz, Csak akkor nyersz szavazást, ha meghekkelitek. De te mész előre, még akkor is, ha a saját Facebook oldaladon is mindenki nyír, és Botka se téged visz el az István, a királyra. Én sajnálom őt, vagy inkább szánom.
-no comment-

Viktor a bankokból csicskát csinált
A bankok csak reménykedhettek abban, hogy
a kormány felfog egy alapvető összefüggést: lófasz lesz itt, nem hitelezés és növekedés.

mentalisdeficit.blog.hu/2013/08/28/viktor_a_bankokbol_is_csicskat_csinalt?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_08_28&utm_campaign=index
@Penivaldes: Nehéz az élet! Főleg Mesterházynak.
Fabe, te liberalis, sotetben bijkalo tolterrorista vagy. :-) Mi pedig eme sejt kis kerekei. Hitetlenek. Pl a foldszerzodesek. Nem azt irtak, hogy keves a szerzodes, hanem hogy keves a kepviselo, sok a foldterulet.
@Penivaldes: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem hozzánk öltöznek... ilyenkor adják maguk valóját...
@Penivaldes: Hogyan? Lőjük ki a Holdra? Én például úgy, hogy ha ő lesz az me. jelölt nem szavazok rá.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hvg.hu/velemeny/20130828_Kadar_Janos_kivegzi_Koppanyt_a_polgari_ko

Kádár kivégzi Koppányt, a polgári körök tiltakoznak.
Ezt olvassátok el, ha még nem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem csodalom. A bankok inkabb hajlanak mint tornek. Valtozasra remeny sincs, igaz nekik sincs, amig labon allnak rugdosni fogjak oket. A valasztasokig lesz meg rugas felejuk. Inkabb szomoru ez.
@sírbateszezazegész: Szerintem Gyurcsánynak, meg Bajnainak alapból drágábbak a cuccaik. Sőt Kósának is.
@V-PORT: tegnap vagy mikor olvastam olyan velemenyt, hogy a razos, tuti buko elso idoszak miatt se bajnai, se atis nem akarja, ezert a kotelhuzas. Hajrok ra, hogy egyetertsek.
@V-PORT: aha... az igénytelenségre gondoltam... én gyurcsányt láttam egyszer, egy étteremben... hát nem a legszakadtam benyomást keltette... megjegyzem, a fotó róla nem magánszereplésen készült, hanem bíróságon... mondjuk a pocakja meglepett a képen:)
@CSENDES: Ez az újabb István, a király kritika engem a Három nővér paródiára emlékeztet. Még egy szamovár!:)
@sírbateszezazegész: Szerintem is költ Gyurcsány ruhákra, Bajnain is látszik, hogy nem a kínaiból öltözik.
@V-PORT: na azért a képen nem éppen mutatnak jó képet
@Penivaldes: Nem mondom, hogy jól mutatnak, csak azt, hogy drágább holmikat vesznek.
@Penivaldes: De, hogy több pénzük van, mint nekünk. Gyurcsány annyira fiatalos akar lenni, hogy túllő a célon, Mesterházy sokat hízott, Bajnai csak kéket, és szürkét vesz fel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a magyarok -korábban- ennél sokkal többre voltak képesek

brühüyyy
@CSENDES: öööö izééé, a butaság, a szervilizmus tort ül az értelem felett, a cikk befejező részéhez nem tudok hozzá szólni, de szerintem nem is kell...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Kormányok jönnek, mennek, bankokat több száz évre alapítanak. A bankok mottója.
a gazdasági és erkölcsi válság mexűnésének egyetlen akadája a fideSS...
@Penivaldes: Meg csak coca colát iszik.
@avanivi:
szóval jezsuitákat képeznek, bábokat annak az államnak a képére amely még nem mutatott fel semmit abból, hogy bármire is képes folya,matosan megbukik minden vonalon

brühüyyy
@sírbateszezazegész: mert úgy mondtad, mintha az vmi gusztustalan dolog lenne:(
@Husz_János_Puszita: és ha beárazzák maguknak az elkövetkező 10-20 év agymenéseit, akkor sok jóra nem lehet számítani, már most menekül aki tud, és a választások narancsnyerése után -ami elég valószínű- a folyamat fel fog gyorsulni. Ezt az űrt viszont az izomból és zsarolással gründolt takszövök nem fogják betölteni. A zuhanás évtizedekre bekódolt, és ha ehhez hozzá vesszük az oktatás kinyírását, nagy rózsaszín jövőképet nem képzelhetünk magunknak és gyermekeinknek...

303huf
a gazdasági és erkölcsi válság mexűnésének egyetlen akadája a fideSS...
(beleértve minden benzűlöttet, dakotákat, komancsokat stb)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ki mer belépni nyugdíjpénztárba, amikor simán ráteszik a mocskos mancsukat, ha kell nekik? A nagy nyugdíjrablás óta altatom az önkéntes számlámat, hozamot jövőre is kiszedem, ha ezek maradnak. Három évenként lehet. Inkább fektetem másba, holott csaknem 17%-ot hozott tavaly. A káromat ki téríti meg????

Rohadékok.
@Husz_János_Puszita: kb. ennyi:

Forintzuhanást indítana be a kormány?

A jelek szerint devizahitel-ügyben a politikai akarat érvényesült, és a kormány sarokba szorította a bankokat, akiknek nincs komoly alkupozíciójuk - véli Patai Mihály nyilatkozatával kapcsolatban Peter Attard Montalto, a Nomura londoni elemzője

www.napi.hu/magyar_gazdasag/forintzuhanast_inditana_be_a_kormany_igy_latjak_londonban.562951.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azért is tettem be a korábbi, majd fél éves linket. S azért emlegettem most is, hogy demagógiák párviadala folyik.
A pusztán optikai tuning is demagógia, de a sz...rj ahova akarsz demagógiája is hülyeség.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A bankok fognak győzni hosszú távon. Orbán sehol nem lesz már, amikor ők még mindig élnek és virulnak. Nehéz lehet ezt megemészteni a kedves betegnek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Talán másra számított valaki?
Annyi eurót szedtem össze az utóbbi 3 évben, amennyit csak tudtam.
@Husz_János_Puszita: hjaaa, tudom ezt, na de minknekünk ez nem pálya, mert ez az ostor is rajtunk csattan, és hull a nép tömött sorokban, mindenféle értelemben...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hjaa a szopórolleren nem a bankok ülnek, hanem mi. Ők kibírnak pár év veszteséget egy ilyen kicsi piacon, mint Magyarország.
@Husz_János_Puszita: akinek volt erre lehetősége, na de a többségnek, volt még hajdanában, vagy talán nem is, olyan régen, egy kicsi svájcias autó hitelünk, a 2010-es választásokra vissza toltuk, mert erre számítottunk. Én nem lepődtem meg a lépéseken, csak azon, hogy milyen simán megcsinálják Vezénylóék.

"Körötte csend amerre ment, És néma tartomány."
2013. augusztus 28., szerda 12:52 napi.hu

Paksi Atomerőmű: 50 millió forintot ért a gyanús tanulmány

Az Energiaklub végre megkapta a Teller projekt keretében készült utolsó tanulmányokat. Ezek összevetéséből kiderült, hogy közülük kettő jelentős mértékben megegyezik: a másolás során még az elgépelési hibákat is átvették a készítők<<<<< - közölte a civil szervezet

www.napi.hu/magyar_vallalatok/paksi_atomeromu_50_millio_forintot_ert_a_gyanus_tanulmany.562968.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerencsém volt, el tudtam adni adni a házat, áron alul. Visszafizettem két CHF hitelt ( kocsi+lakás ), anyámhoz költöztem. Nem fogok megbolondulni se a házért, se a kocsiért, se az idióta kormányért. Tettem, ami racionálisnak tűnt. Nem is siránkozom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
az a helyzet, hogy amint azt itt is e cikk elemzi, a nagyobb hitelrész nem lakáshitel, hanem egyéb és nem lakossági hanem más, tehát ez egy látszat intézkedés még akkor is, ha a bankok ténylegsen veszteséget realizálhatnak ezekben bár a fennmaradókban kompenzálódik (megy a sírás mekkor teher holott nincs teher csak politikai humbug a hülyék vakítása) a kormány továbbra is nyer a szar forinttal kifelé befelé meg már régen csődben van de ügyesen takargattya mert a bürgék teljesen agyhiányosak

ha a számokat elemzed kiderűl amit mondok...

egyébként ez a kormány okozta 2010 márciusában az egész kalamajkát pofa be ők nyernek rajta mindenki más fizet nekik

brühüyyy

ezt nem akarják a dilinyós birkák az agyhiányosak megérteni majd jön bogárlaci és előad valami rémmesét
@rodeo36: köszönöm a megerősítést, én is mi is így látjuk, és köszönöm, hogy elolvastad ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Érettségi tétel. Egyes, leülhetsz Tamás fiam!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kell hozzá szerencse, de legfőképpen ész. Például hogy a fedezet értékének a 30%-nál többet nem akartam felvenni, inkább laktam 40 éves koromig egy ócska albérletben.
@Husz_János_Puszita: nem a felvett osszegre gondoltam, meg csak nem is az alberletre, hanem a visszakoltozesre, a szulokre, es a batorsagra, na meg ha vannak a szukebb vsaladra, par gyerekek miegyeb. Hozza teszem, mi a forint hitelnel is a leheto legkisebb legeszerubb osszeget igyekeztunk felvenni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
1 juró= 302,669 és romlóban

brühüyyy
per pillanat (nem forex)
@Dr. jenőke (jenőke):
bakker? most jöttem a Spar nevű műintézményből, 296,68 volt az ejró vásárlási ára?:)
@avanivi: Jó. Jó. De legalábbis annak aki megérti. Ők meg szerintem vagy nem tudják, vagy ha tudják, nem akarják megérteni.
@tristen2005:

az lehet annyiért vásárolják ha eladod de ha veszed akkor minima kal kula 1 ajró = 302,969 cca 303,000 brühüyyy

szegény bank is keressen valamit rajtad is

meg a fideSS
@rodeo36:

akkor a Spar van szopórolleren?:) azok se hülyék?:)
Naszóval, ha "ezek" már most a kurvannyukba küldik egymást, mi lenne egy tényleges megállapodás után egy kisebb nézeteltéréskor. Nyilvános köpködés és hajtépés a parlamentben, egymás szemeinek kikaparása, családok kölcsönös lejáratása.
Inkább neeeeeeeeee

"Nyílt háborúba torkollhat az MSZP–Együtt-viszony"
„A legvisszafogottabb reakció is az volt, hogy elmennek ezek a jó kurva anyjukba. Ilyet még az SZDSZ se csinált velünk!” –
index.hu/belfold/2013/08/28/nyilt_haboru_johet/
@tristen2005: nem mindegy hogy aggyák vagy veszik???

iddkiabilit vagy viddkiabilit az sem mindegy

brühüyyy
@tristen2005:
tudod ez: Zsaan vigye ki a bilit ...mondá a zúr hajnalban beszarás előtt 2 másodperccel

brühüyyy
@rodeo36: " meg a fideSS "

ez az én szövegem:) plagizálsz ?
@Husz_János_Puszita: "Nem is siránkozom.."
Végre hallani egy reális hozzáállást a lakáshitelek kapcsán.
Elmondanám összefoglalva,, hogy milyen álláspont alakult ki bennem, több körülményt mérlegelve.
Amint napjainkban látszik, a hitelek felvételének felelősségét a bankokra és a kormányra hárítják. A hitelvevőket egy mártír pozicióba emelik, mintha felvételkor nem lettek volna döntési helyzetbe.
Miután az ismert volt, hogy az árfolyamok változhatnak, a legegyszerűbb gondolkodású ember is számíthatott a részletfizetések mozgására.
A kezdő és a jelenlegi részletek eltérése abból is adódik, hogy a hitelfelvételt követő 1-2 évben a bankok alacsony részletet írtak elő, mely később csapódott a terhekhez, az árfolyamon kívül ez is növelte a kötelezettségeket.
Amikor arról van szó, hogy mondjuk egy 30.000,. Ft-os részlez felment 80.000.- Ft-ra, számoljuk ki, hogy a 25 éves futamidő alatt mennyi is lehet a kamat. Kamat % x 25 = X
Így már világos, hogy a tőke 2-3-szorosát kell visszafizetni.
A bankokról.Induljunk ki abból, hogy ab ovo, a bankoknak önmagában nincs pénze,tőkéje a betétesek pénzéből származik, akiknek kamatot fizet, és felelősséggel tartozik az értékállóságról.
Jelenleg a devizahitelesek problémáját a bankok, és a teljes társadalom kénytelen átvállalni, többek között azok a betétesek is, akiknek a pénzéből a hitel egyáltalán igénybevehető volt.
Tévedés azt hinni, hogy a banki teher átvállalást kizárólag a bank viseli. Áthárítja a lakosságra a hiteligénylók kamatainak növeléséből, vagy a betétesek kamatainak csökkentéséből.
Fentiekből az következik, hogy a terheket a magyar társadalom egésze viseli, a devizahitelesek is csak az egy állampolgárra általánosan áthárított terheket fizetik meg.
Társadalmi szolidaritást érdemel az, aki vagy sanyarú lakhatási körülményeit kívánta javítani, vagy meglévő ingatlanát emberi életre alkalmasabbá kívánta tenni, és saját erő hiányában hitelért folyamodott.
@Mariann19:
Olvastad?

"Szokatlan volt a Sólyom hétfői bejelentése, ami szerint prémium gyűjtőmárkává kívánják tenni a céget, amihez először az „elismert dinamikus üzletemberekből álló” Sales One Kft.-ben vettek tulajdonrészt. Az egyik tulajdonos dinamizmusa korlátozott lehet csak, hiszen nagy értékű adócsalás gyanúja miatt előzetesben ül, de az ügyvezetőnek is csak most csitultak el a legutóbbi kétesebb ügyei.
Kapcsolódó
Nagy port vert fel a Sólyom hétfői meglepő bejelentése, amely szerint bevásárolták magukat a szilvalekvárt, étolajat, lisztet és ásványvizet forgalmazó Sales One Kft.-be.

Azt is elmondták, hogy a magát nemzeti légitársaságunknak szánó Sólyom mint „maga a minőség kíván megjelenni”. Azaz pontosabban rögtön egy rengeteg területet átfogó prémium márkát akarnak csinálni a Sólyomból, az élelmiszer-kereskedelem mellett olyan lazán kapcsolódó területekre is betörve, mint például a magasépítés, a kultúra vagy a sport. Ehhez csak magyar partnereket fognak elfogadni, akikkel majd az „adott áron elérhető legmagasabb minőséget” nyújtják.

Újszerű üzleti logika
Ez már önmagában elég furcsa, hiszen kevés cég indul úgy, hogy egyből mindenhez értenek, rendszerint inkább úgy megy ez, hogy a már jól működő képességekhez és tevékenységhez jönnek fokozatosan a kapcsolódó lehetőségek.

De ha már nagy holdingként akar indulni a Sólyom, akkor nem világos, hogy miért ragaszkodnak a Sólyom márkanévhez. A márkaneveket ugyanis nem lehet korlátlanul utaztatni iparágak közt, még akkor sem, ha adott területen tényleg jól beágyazottak. Kevesen vennének szívesen mondjuk Algoflex parfétortát vagy David Beckham számítógépet, de az sem magától értetődő, hogy egy Lufthansa étolajra megnőne-e a kereslet az elismert cég márkanevétől.

Elismert üzletemberek
Az egészben a legérdekesebb azonban, hogy a prémium szolgáltatásukhoz elsőként a „Sales One Kft. fiatal és dinamikusan fejlődő magyar vállalatot” keresték meg, aminek „tulajdonosai a hazai üzleti élet elismert tagjai”.

Ami talán ebben a formában nem teljesen igaz, hiszen az egyik alapító-tulajdonos, Janicsek Béla például május 23-a óta előzetes letartóztatásban ül nagyobb értékű áfacsalás gyanúja miatt.

A kiskőrösi vállalkozó neve onnét lehet ismerős, hogy a felszámolás során ő szerezte meg a csődben lévő Pölöskei Szörpöt négy évvel ezelőtt. A cég legutóbb a tavaly téli szörpháború kapcsán került elő, amikor Janicsek egy szolnoki vállalkozóval karöltve, egy általuk megrendelt, de nem auditált jelentésre hivatkozva betámadta a versenytárs Ági szörpöt azzal, hogy nincs a termékükben elég gyümölcs.

Ezután valaki sorra felkereste az Ági szörpöt forgalmazó Ital Magyarországgal (IM) szerződött borászokat, hogy az Ital Magyarország tescós beszállítói szerződése hamarosan lejár, és – részben az Ági szörp alacsonynak nevezett gyümölcstartalma miatt is – Janicsekék lesznek a következő boros beszállítók. Erre a Tesco kiadott egy közleményt, hogy az IM marad, harmadik szereplővel nem tárgyaltak, majd a vihar gyorsan elült.

Janicseknek egyébként elég sok általa alapított cégnél nem volt szerencséje, a legtöbbet hamar továbbadta, és a cégek pár éves működés után adóhatósági felszámolásra kerültek. Így járt a Céginfo adatai szerint az Icom Fabrik, az Info-szóró, a Schwartz-System, a Kőrös-Depó, a Vadkert Depó, a Vinegar-Kőrös, a Kőröstár és a Logimex nevű kft.-je is, a Kőrös Inkubátorház Kft.-nek most törölték az adószámát, így az előzetesben szinte csak a Pölöskei Szörp, a Janicsek Kft. és néhány frissen alapított cég napi ügyeiből marad ki.

Nem mind arany
A friss Sólyom-partner Sales One ügyvezetője körül sincs rendben minden: a cég vezetője az a Kenyeres Sándor Pál, aki az Aranyközpont közelmúltbeli botrányos csődjében játszott főszerepet. Az üzleti modell az Aranyközpontnál elég egyszerű volt: a cég ügyfelei befizetett pénzükért sem aranyat, sem mást nem kaptak."
index.hu/gazdasag/2013/08/28/sitten_ul_a_solyom_uzlettarsa/

Beszarás... Mennyi hiteles és böcsületes embör! :))
ECHTE MAGYAR BŰNÖZŐK! Állami szinten...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
@Mariann19:

...és akkor még a forinthitelesekről szó sem volt, akik duplán fizetnek.

Volt, hogy nagyot kaszáltam devizahitelen, most buktam. Szelaví ( bocs Sírbatesz ). Ez az élet Babocsai néni.

Gyerekkel is lehet szülőknél lakni. Aki a saját életszínvonalánál nagyobb lábon él, törvényszerűen szívni fog. Kis ideig lehet, hosszú távon nem.

Megyek, strandbüfébe fojtom bánatom. Jók legyetek!
@Penivaldes:

"Szokatlan volt a Sólyom hétfői bejelentése, ami szerint prémium gyűjtőmárkává kívánják tenni a céget, amihez először az „elismert dinamikus üzletemberekből álló” Sales One Kft.-ben vettek tulajdonrészt. Az egyik tulajdonos dinamizmusa korlátozott lehet csak, hiszen nagy értékű adócsalás gyanúja miatt előzetesben ül, de az ügyvezetőnek is csak most csitultak el a legutóbbi kétesebb ügyei."

ez konkrétan azt jelenti, hogy a kormány a bűnözők tettestársává vált.
@rodeo36: aaaaaz nem rossz. Fel a fejjel, lesz ez meg igy sem. A szabadsagharc tovabb folyik.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Szia Boli!
Először is egy légitársaság nemzetközi tekintélynek örvendő vállalkozás, amely az esetek többségében a nemzetet képviseli a világ szemében. A Sólyom ráadásul nemzeti légitársaság, nem magánvállalkozás.
Amikor egy ilyen szűk profilú vállalkozás más tevékenységi köört is felvállal, annak szorosan illik kötődni az alaptevékenységhez.
Az itt vázolt Sólyom légitársaság tervei között szereplő kiegészítő profilokat figyelembevéve a következőket lehet elképzelni:
Magasépítés bevonásával létesít egy Empire State Buildinget, melyre az utasokat előzőleg alpinistáknak kiképezve felmászat a tetőre, ahol egy repzajba szállhatnak.
A repülőgépen lévő saját vállalkozású kifőzdéből viszi ki a kaját a sztyuvi, a kaja mellé a választék vagy a Pölöskei szörp, vagy az Ági szörp, ha az üzemszerű működésig nevezettekkel kibékülnek. Miután sportban és kultúrában is utaznak, az utasok kemény gimnasztika után nézhetik meg a Furfangos Nyesztyerka c. örökbecsű filmet./orosz/
Az utasok ellátása végeztével melegen üdvözlik őket az új tulajdonostársak, feltéve, ha addig szabadon engedik őket.
@Mariann19: roviden osszefoglalva: mas honfitarsunk zommel hibas es ostoba donteset szivjuk, mert felnott ember letere nem volt kepes komolyan venni tobb evtizedre szolo fizetesi kotelezettseget. De meg mindig nem latom be, miert is a mi karunkra kerulnek elonybe?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Szia Csekk!
A devizahitelesek felelősségének megengedő megitélése miatt állhatott be az a helyzet, hogy nemrégiben az egyik tüntetésükön már a
"Követeljük a devizahitelek eltörlését!" felirat szerepelt a molinón.
A fellépéseik egyre drasztikusabbak, láthatóan a Jobbik támogatásával.
Elképzelhető, hogy a kormány ezek miatt a félelmet keltő megmozdulások hatására indítja be újra a megsegítésüket szolgáló eljárást.
Jelzem, elég átlátszóan. A bankoknak adja át a megoldó szerepet, akik már ajánlatot is tettek két variációra.
Amennyiben nem lesznek kielégítőek a megoldási módozatok, a bankok viszik el a balhét.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"roviden osszefoglalva: mas honfitarsunk zommel hibas es ostoba donteset szivjuk, mert felnott ember letere nem volt kepes komolyan venni tobb evtizedre szolo fizetesi kotelezettseget. De meg mindig nem latom be, miert is a mi karunkra kerulnek elonybe?! "

azért egy kicsit tágabb a horizont: megfontolás nélkül optimista emberek könnyebben hoznak optimális döntéseket.

Én jól emlékszem arra az osztogatásra és sikerpropagandára amely a pannon puma bűvkörében ragyogott minden honfira.

a bankok egyedüli és kizárólagos bűnbakká kiáltása jól szolgálja a mindenkor kormányok felelősségének és felelőtlenségének eltussolását.

tehát a devizahitelek elfekélyesedésében a fidesz és az mszp tettestárs, hogy ne mondjam bűntársak
egy-két betű lemaradt, de nem aggódok:)
@gipsz.jakab:
doktorslicc+12*48(25*9874125)/45=??? gramm at ica

brühüyyy
fideSS csaklopunk
süti beállítások módosítása