Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/fn/gazdasag/2024/04/19/nagy-marton-posta-bezaras-leepites-beszamolo/ "2023-ban 246 milliárd... (2024.04.19. 12:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.07.06. 04:01 Fabius

Küszöbön az oligarchák forradalma?

Címkék: gazdaság fidesz otp takarékszövetkezetek tranzakciós illeték

"Ebben az országban épp az a jó, 
Hogy nem ide figyel a mindenható. 
Ha valami van ami mozdítható, 
Az mázli... úgyhogy ellopható... 

Ebben az országban még az a jó, 
Hogy itt minden és mindenki lenyúlható. 
Nem számít az intés nem számít a szó, 
Az Mázli, úgyhogy megúszható... "

(via)

Tűz lesz ebből, baszod, sokkal nagyobb tűz! - üzente Kedves Vezetőnknek Demján Sándor, aki annyira nem élvezi, hogy a takarékszövetkezeti tagok és betétesek pénzét is "megmenti" az állam a manyupokhoz hasonlóan. Ezzel párhuzamosan Csányi Sándor és bankja, az OTP is kiiratkozott a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből, legfrissebb hirdetményükben értesítik a számlatulajdonosokat, hogy áthárítják a tranzakciós adót és fizetni kell azokért a szolgáltatásokért is amik eddig ingyenesek voltak. Kedves gesztusként kétséget nem hagynak az ügyfelekben, egyértelműen és világosan közlik kit tessenek majd kurvaanyázni az áremelésekért:

"A Hirdetmény módosítását a tranzakciós illetékről szóló a 2012. évi CXVI. törvénynek - 2013. augusztus 1-től hatályos - a 2013. évi CXXIII. törvény 9. §-a szerinti módosítása és az általa okozott költségnövekedés indokolja."


Úgy tűnik a nemzeti oligarcháknak is teli lett a puttonya Orbánékkal. Hiába próbált Viktor pettingelni az egyeztetés elmulasztásán őrjöngő Demjánnal, hogyaszongya Sanyikám, nem figyeltél apafej, ez már az egyeztetés volt és kuss, a jóember csak habzott tovább a lényegi átalakítás nélkül újra átvert törvény és nem mellesleg a saját pénze miatt. 

orbán-demján.gif

Mer'hogy Demjánon szemmel láthatóan kitört az akut Lajositisz, és aggódni kezdett a takarékszövetkezeti vagyonka elsimicskásítása  miatt:

"Ahol lehetőség van, márpedig a törvény a lehetőséget megteremti, ott kétségünk ne legyen, éhes tőkecsoportok próbálják majd a profitcentrumot megszerezni. 


Éhes tőkecsoportok? Ne már, olyanok Magyarországon nincsenek is te kis buta, itt csak Nemzeti Oligarchák - akarom mondani nagyvállalkozók -  vannak. Éhesnek mondjuk éhesek, akár sugárzó izotópot is letolnának a torkunkon néhány kósza milliárd reményében, de nem mondod, hogy ott tartunk, ti is ennyire befostok mikor az eddig nyalt valag mögötti árnyékban egyszer csak felparázslik a narancs Pall Mall köntösbe bújtatott nemzeti dohánytermék, és fénye vészjóslóan tükröződik az ikonikus szemüvegben? Eddig nem tolakodtatok tiltakozni különösebben semmiért, most meg az egyik tűz  lesz, babámot sikolt, a másik nyílt hadüzenettel felérő közleményben pattintja át a zemberekre a "nem lehet, hogy áthárítják, tuti nem lehet" adóterhet? 

Ti tényleg azt hittétek ingyen lesz a csillámpaúni amivel majd félázsiába lovagolhattok? 

'Sztán most mi lesz? Lázadás, tűzgyújtás, forradalom? Vagy ami eddig: kicsi nyafi és a szapora ima, hogy nehogy más is megteccen Viktoréknak, ne legyen szükség újabb unortodox Varga csomagra legalább év végéig, és akkor már a ciklus vége a változás lehetőségével itt van a nyakunkon? Aztán meg ha pechetek van, és megint ők nyernek lehet aggódni újabb négy évig, hol és mikor váltja le legközelebb a kisebbségi tulajdonos a többségit. 

606 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr425393128

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzeti Oligarchák Himnusza 2013.07.06. 14:58:06

Rozi néni élre tör a honi oligarchák slágerlistáján. Csuhajja! A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.         

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Penivaldes: ok. Csak itt egyszerűen az átlagember nem hiszi el, higy egy uniós TAGországban ilyenek történhetnek!
@Knósszosz:

"Övéké marad a pénz, a fegyver, a paripa."

Nem kell ennyire borúlátónak lenni! Unorthodox eljárások kitalálására nemcsak a Fidesz képes, hanem az ellentábor is. Senki sem ígéri, hogy ha valami csoda folytán az ellenzék nyerne a választásokon, a Fidesz kottája alapján fognak muzsikálni.

Képzelj el egy olyan szituációt, hogy az új Országgyűlés első lépése az lesz: átnevezi magát Nemzetgyűléssé. Így az Alaptörvény rendelkezései már nem vonatkoznak rá, hiszen azok az Országgyűlést említik. A Nemzetgyűlés azonnal törli az Alaptörvényből az összes kétharmados korlátozást, majd pár nap múlva – akár egyszerű többséggel – felfüggeszti az Alaptörvényt. Alaptörvény hiányában hatálytalanná válik az összes olyan törvény, ami az Alaptörvényre hivatkozik, a többit pedig a sima többséggel egyébként is törölni lehet.

Na most ezen kívül kb. háromszáz olyan unorthodox megoldást tudok mondani, amivel nem marad övéké sem a pénz, sem a paripa, sem a fegyver. Kettővel kiegészítve az unorthodoxiát: én például bevezetném büntetési tételként a kényszermunkát – és Orbánéknak ásóval, kapával, csákánnyal, lapáttal és talicskával, de leginkább a két kezükkel - száz méterrel odébb kellene rakniuk a felcsúti stadiont. Mire végeznek, elmegy a kedvük a politikától.

Több elképzelést nem írok, mert a Fidesz már holnap módosítani fogja az Alaptörvényt, nehogy ez véghez vihető legyen. A lényeg, hogy kreatívan kell gondolkodni. Ahogy egy régi elvtárs (a neve nem jut az eszembe) is megmondta: „határ a csillagos ég!”
@sírbateszezazegész: mondom én sem hiszem el ezért menekülök a hedonizmusba
@taga20: Cégünk mindig az ön szolgálatára áll
@Knósszosz: jó főzést. Szia:)
(rossz szomszédság, török átok :-))

Majd, ha leszel még, írom milyen sört ittam:)
@Penivaldes: mit jelent nálad a hedonizmus:))?
@taga20: nem fárasztasz, fél kézzel elintézlek, vagyis félnyelvvel:)
@Penivaldes: Margit! azé mer szavazhatsz, meg jógsi stb...nem kell itt arcoskodni:)
@Tamás Csacsicska:

De csak azután, hogy a kibundázott nemzetközi szereplést érő helyezés után a kis ékszerdobozban az első szembejövő csapat gurít kilencet a Felcsútnak a Kedves Beteg előtt...
@taga20: Jó, tudom téged magam elé kell engednem öreapám:)
@Penivaldes: tudom segget csinálok a számból:) de csak neked, hogy sírj egy ilyen jó pasi után:)www.youtube.com/watch?v=__obh4w6tD8
@Tamás Csacsicska:

" száz méterrel odébb kellene rakniuk a felcsúti stadiont. Mire végeznek, elmegy a kedvük a politikától. "

Ez jóóóóóóóóó:))))))))
@taga20: sírok is, sőt megtépem a ruhám ilyen jó pasiért mint te:)
de elvárom hogy te is sírj utánam!:)
@Tamás Csacsicska:
Hát, lehet én vagyok szkeptikusabb a kelleténél, de sajna nem sok esélyt látok az általad vázolt optimista történésekre.
Betonba van öntve minden, amitől ez a szennyes hatalom működik és gondoltak az „azután”-ra is.
„… Orbánéknak ásóval, kapával, csákánnyal, lapáttal és talicskával, de leginkább a két kezükkel - száz méterrel odébb kellene rakniuk a felcsúti stadiont. Mire végeznek, elmegy a kedvük a politikától.”
Szívemből szóltál, ezt magam is teljes mellszélességgel támogatom, sőt, vannak egyéb más ötleteim is-:)

Szerintem tartsuk a kapcsolatot, a kreativitás mindig szül valami megoldásfélét, a kezelhetetlen dolgok tárgyában!
-:)))
@Penivaldes:
Brassói aprópecsenyét.
Nem bonyolult és finom.

Jó étvágyat Peni!
@Penivaldes:

Nem szégyelled magad??? Azt hiszed nem figyelek??? Na, majd...
@taga20: olyan édes vagy:)) int egy borsószem:)
@taga20:
Oszt csekkolva a hozzáállásod,
0:18:30-tól, ezt:www.youtube.com/watch?v=f1ZlQ2e1byo
szóóóval, legyen az ördögé... koma!
Bezony!
meg féltékenykedsz, aztán majd bezársz a szobába.
Rossz Rágcáló!
@Knósszosz:

Rendben, tartjuk a vasat a tűzben.

De ne feledd: az élet sohasem olyan bonyolult, megoldás mindig van. Mindig előbb kell dönteni, cselekedni - és akinek nem tetszik, mehet perre, ahogy a Kretén is megmondta. Majd nem lesz fűtés a bíróságon télen (vagy hűtés nyáron), el fog tartani egy darabig, mire eljutnak a strassbourgi döntésig. Addig is szorgosan fogják lapátolni a földet Felcsúton, különben nem lesz vacsora! Lehet, hogy majd nem is akarnak fellebbezni. Sohasem lehet tudni...
@magándemokrata:
Egyszerű.
Pici füstölt szalonna kiolvaszt, rá apróra vágott hagyma és üvegesre az egész. Aztán hőfok emelés és bele a csíkokra vágott lapocka (szerintem a legjobb ebben a műfajban), nagy lángon fehéredésig pirítva, aztán fokhagyma gazdagon meg sok bors, só, pici víz alá, fedőt rá.

Párolni szépen, de nem hosszú pörköltlevesen, csak úgy finoman, ügyelve, hogy ne fogyjon ki alóla lé. A végkifejlethez közeledvén újabb adag fokhagyma és majoranna. Ez feltétlenül... és az ínyencek óvatosan adagolhatják hozzá a tárkonyt, az aztán a valami!

Kockára vágott sültkrumpli dukál hozzá, rövid szaftos leve lesz a cuccnak, pont az a lényege. Meg az, hogy a krumplikockák mérete hasonló legyen a husival.
Sok savanyú és friss fehér kenyér...

Na
@Penivaldes:

Bácsika mi??? GRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!

:D
@Knósszosz: Szalonna pirit zsirjára, comb csikokra, fokhagyma, só, bors! zsirjára piritás, min. 2x,kis csontlé, lehet viz is, par.püré lepirit! A végén kis viz, beforralom! Finomra vágott petrezselyem! A köret stim! Amúgy jó étvágyat!
@Penivaldes: Jó éjt neked is. :)

"Én hiszek Istenben, bár tudom ez nagy balgaság,
És csak neki zenélek, mégis mások hallgatják,
Talán engem ki sem szúrt a több milliárd közül,
Talán amíg ki nem szúr, talán addig örül.
Én hiszek benned, még mindig, bármit mondtam,
És igaz, ami igaz, mikor adtam is csak loptam.
Elvettem tőled mindent, minden csepp reményed,
Már te is csak áhítod, tudod, a lelki szegények.
Én így születtem, látok, de a vak nyelvét is értem,
Azért beszélek így, mert hazudni mindig féltem.
Hogy a mennybe jutok kétlem, mert árnyékod íve
Ágyékom kigáncsolta és visszalőttem a szívre.
Én hiszem, hogy van Isten, mert mi mástól lehetne,
Hogy mindazt amit láttam végül mégis nevetve
Mesélem és karjaid mégis újra ölelnek,
Hogy álmaim a sárból minden reggel fölkelnek.
Én hiszem, hogy a sorsom sajnálja a sorsát,
Hisz' ki tapos szívesen tövis nélküli rózsát?
Én hiszem, minden egyes ember angyalnak születik,
És Isten arról álmodik, hogy nem mindig csak követik.
Hanem egy szép napon majd utolérik páran,
Akik rendet tesznek itt lent ebben a világban.
Én hiszem, hogy Te lehetsz az, ki felvezet a csúcsra,
Hisz' nálad van az ajtó, tessék, itt a kulcsa."

youtu.be/TKAuXOlE--A
@taga20:
-:D:D
Ezt én is!!

Utsó élményem Budapest Park, egy hónappal ezelőtt.
Kurva jó volt!!!
@magándemokrata:
Franczbaaa... petrezselyem. Igen!
Lemaradt, de jótvágyat neked is!!!-:))
@Penivaldes:
Nekem a friss kenyér köll akkor is, hacsak kéttunkoláserejéjigis... a szaft mijatt.

Érted Peni?
Na...
Nálam este már csak szendvics van.. Gondoltam megosztom én, hogy csinálom.
jó éjt barátom! jó éjt Peni!csak ennyi:)www.youtube.com/watch?v=wcHNZVrxEts
@Knósszosz:
jóbarát...hogy van a paellá-d?

brühüyyy
@rodeo36:
Na, az elvan magában!!-:)
Végre!!

Tudod az a helyzet, hogy én nem voltam olyan szerencsés mint te, csak látogatóban voltam Hispániában. Sajnos...

Egy biztos, olyan mély nyomot hagyott bennem, amit ne felejtek sosem.
Paella...? Nasszóval, van nekem egy hülye szokásom, én ahol előfordulok ott nem eszem a restaurant soron. Igyekszem olyan helyeket felkutatni, amelyek messzebb esne turisták által látogatott konform izéktől.

Az igaz, hogy nem könnyű ilyen helyeket találni főként olyan településeken, ahol száz százalékig az idegenforgalomra van építve minden. De én makacs vagyok ebből a szempontból, szóval sétálni szoktam.
Namostan ráleltem Lloret de Mar-ban egy olyan La Bodegára, ami rohadt messze volt a... mindentől.
És ott... ott tudtam meg, mi a katalán konyha és mi a paella.

Igazad van, öntöttvas szeró, abban készül az autentikus és eredeti csemege. mmmhhhhmmhmm...
Ahogyan nálunk sem összehasonlítható ízeket produkál egy szar zománcos bogrács, az igazi vassal szemben, ott sem működik ez.
Tudom, hogy a resztórantokban ugyanúgy működik a dolog, mint nálunk a 100 éves étteremben a belvárosban. Gulasch és semmi.
Szar a tizenhatodik hatványon.

Nahát, akkor elmentem a hegyoldali Bodegába, és olyan élményem volt, hogy aztakurvaéletbe!! Az katalán szájíz szerint készült paella volt, tele fekete kagylóval. Életem eddigi legfinomabb kajája.
Nem csak ezért, de imádom Hispániát, bár görög őrült vagyok.

Ja, a hosszú lére eresztett kezdemény amit küldtem képen, talán azért olyan amilyen, mert a rizsnek is kell lé amit majd felszív.
Mindegy, ha ismerkedni akar az ember egy adott kultúra gasztronómiai csodáival, azt sosem szabad elkezdenie a turisták által látogatott negyedek éttermeiben.

Kell egy jó cipő, és a felfedezni vágyás kényszere, én mindig ezt teszem.
Jó éjt/vagy jó reggelt kedves barátom!!
Mi a történés? Ma se lesz új poszt?
@Orica Középföldi: Nekem is hiányzik,addig nem tudok dolgozni míg nincs új poszt :(
takarékszövetkezet? magánynyugdíjpénztár? dohánybolt? malév? MAL zrt? média? stb ...

Orbán Viktort elviszempont vezérelte...

elviszem, pont...
Orbán oldaláról hoztam egy kis ízelítőt seggnyalásgól,óvassátok :)

-Orbán kiemelkedően tehetséges politikus és ezt most ismét bizonyította. Botcsinálta amatőröknek tartott oktatást a demokráciáról. Rájuk fér

-Kitartást Miniszterelnök Úr! Az igazság győzni fog, a magyar nép nem adja oda magát ezeknek!

-Büszke vagyok Orbán Viktor miniszterelnök úrra! Igazi államférfi, hazafi! Kiállt mellettünk és hazánkért! Megmondta, hogy mindig velünk lesz, akkor is, ha nem lesz könnyű. Szeretünk Viktor! Az összes baloldali képviselő még a táskáját sem vihetné! Undorítóak és hazaárulók voltak!

-ÍGY IGAZ!

-Egy mindenkiért,mindenki egyért!!! Győzni fogunk!!! Hajrá Fidesz!!!

-Óriási beszéd volt!!Gratulálok!!!!

-Nem vagyok O.V. rajongó, de ez a viszonválasz teljesen korrekt. Totálisan kimondja a lényeget! Grat...
vikiék még mindig nagyon éhesek.
@Buga.Jakab: csak legalább ne akarnák megmagyarázni. S ne Hoppál. Ld. @GeoCracker:
Este 10 után is adnak el alkoholt a Nemzeti Dohányboltokban

Egész éjjel adhatnak el alkoholt a Nemzeti Dohányboltokban – írja a Szuperblog egy bejegyzésre hivatkozva.

hvg.hu/itthon/20130708_Este_10_utan_is_adnak_el_alkoholt_a_Nemze
Palcsó Tamás: "Lázár unokahúga nem volt a segítségemre"

Mind az öt trafik megnyitása komoly erőfeszítéssel járt – mondta a Blikknek az exmegasztáros Palcsó Tamás, aki a nagy vihart kavart trafikpályázaton a maximálisan kiadható öt nemzeti dohánybolt üzemeltetésére nyert engedélyt.

hvg.hu/gazdasag/20130708_Palcso_Tamas_Lazar_unokahuga_nem_volt_a_s

------------------------

csak a látszat

Őfelsége ellensúlya: így veszi semmibe a Fidesz Áder János vétóit
Látszólag határozottan nyesegeti a Fidesz jogalkotásának vadhajtásait Áder János, de az alaposabb elemzésből kiderül, hogy igencsak kesztyűs kézzel bánik a kormánypártokkal. Bár az államfő maga is gyakran lát alaptörvénybe ütköző rendelkezéseket, nem az Alkotmánybírósághoz küldi a törvényeket, márpedig az elnöki vétó a legtöbbször csak egy kicsit késlelteti azok hatályba lépését.

Rovat: ItthonSzerző: Kovács Áron
06:20

hvg.hu/itthon/20130708_Ader_visszakuld_torveny_veto
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: jahhhh, látom te is leakadtál, érdemes megnézni Szauron kastélyát Vezényló földén.
ennyi:

Rekordot döntött a megszűnő cégek száma
Rekordot döntött a megszűnő cégek száma Magyarországon. Az elmúlt hat hónapban 16108 céget töröltek a cégbíróságok, ez 538-cal több, mint az eddigi rekordfélévben, azaz 2010 második felében. A cégalapítások alacsony száma miatt a cégfluktuáció máris csökken. Ez a trend fel is erősödhet, ha igaznak bizonyul az Opten szakértőinek előrejelzése, mely szerint legkésőbb 2014 első félévében a cégamortizáció is csökkenni fog.

Rovat: VállalkozásSzerző: hvg.hu

hvg.hu/kkv/20130708_Rekordot_dontott_a_megszuno_cegek_szama
@Knósszosz:
Elszántam magam. Ma kipróbáljuk.
(Kicsit másképp szoktuk csinálni, kíváncsi lettem)
@avanivi:
Olyan vagy, mint a hajsampon. Mazochista és szadista egyben. A mazochizmusod, az rendben, de minek szadiol minket?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Metrónak megrendeltek már két vak-kondot. Az egyik komondor, de elírták és kommodore 64-et kaptak.
@Penivaldes: TeKendnek, ha kell, lesz, szépen tüzesen, narancsvörösen :D
melléklet Mordor felső-alsó-középsőn:

Nem jött össze a keleti nyitás
Ázsiába 15 százalékkal csökkent a magyar kivitel. Még mindig a multik húzzák az exportot.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F07%2F08%2Fnem_jott_ossze_a_keleti_nyitas%2F

---------------------------------------

Érdemes sírni a londoni magyarokért?

A fejlett országok hosszú távon nyernek a bevándorlással, a szegény országok pedig örülnek a hazaküldött csekkeknek. Magyarországgal mi a helyzet ebben a tekintetben?

hvg.hu/gazdasag/20130708_Sirjunk_a_londoni_magyarokert

-------------------------------

Pride: a rendőrség a megvertekre mutogat
Nem volt kit igazoltatni, nem volt kit előállítani.
A három megvert férfi állítólag nem működött együtt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F07%2F07%2Fa_rendorseg_a_megvert_pride-osokra_mutogat%2F
@Penivaldes: ööö a narancsos, a vörös, avagy a pirosfehér csíkos, mert cseppet bajban vagyok a melyikben? ;)
@Penivaldes: tessen megnevezni, nem kenőcsözünk, mind annyian mások ;)
melléklet:

A Fidesz élvezi
Áder János pofonjait

Bár az államfő több fontos törvényt is visszadobott, a fideszesek nem mérgesek rá. Sőt a vétók még jók is, hogy lemossák a Fideszről a mindig készséges Schmitt szégyenét.
@Dr. jenőke (jenőke): Nem foglak szadizni többet,csak átugrottam megnézni milyen a hangulat, mondhatom siralmas,lehangoló a sötétség. Soha többet nem fog előfordulni, hogy az ott szerzett élményeimet megosztom veletek :))
Eddig azt hittem Csányi belsőkörös. Még örültem is, hogy az OTP-ben van a pénzem, mert azt hittem az OTP-re majd hoznak valami törvényt "okosba".
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezenkívül legitimizálja a törvényt, mivel "nem alkotmányellenes", csak "neki nem tetszik".
Két legyet egy csapásra.
@Tamás Csacsicska: Az ötletet, mely szerint Alkotmányozó Nemzetgyűléssé körösztöli magát a következő parlament és annullálja a tákolmányt, én is leírtam már pár éve, de ettől még jó 5let. Mellesleg itt van, a 20. sz. hozzászoliban, 2011 márciusából: forum.index.hu/Article/showArticle?go=108483688&t=9207672.

A kényszermunkát mint korrupt policickányok büntetését támogatom.

Mellesleg már Demján is nyüszít, mint a fürdős alkalmazott. index.hu/gazdasag/2013/07/08/demjan/

Épp csak addig nem jut el agyilag egy se, ahová a német pénzemberek rég eljutottak, mert tanultak abból, ahogy az 1920-es évekbeli elődjeik jártak. Azok ugyanis úgy belelkesedtek a beruházások mián - német autópályák építése, hadiipari és autóipari beruházások stb.-, hogy uralomra segítettek egy kefebajszos őrültet, aki ezeket mind nagyon akarta. A baj, hogy más dolgokat is nagyon akart, és azokba már, hogy, hogy nem, belehalt alsó hangon 72 millió ember.

Na, Demjánnak meg Csányinak csak most esett le, micsoda szörnyet költöttek ők ki. Még az a szerencse, hogy igazán sok pénzt nem öltek bele, mert igazán sok pénzük nincs is, lévén ők globális mércével csak egész kis vállalkozók. Ezt követően se sokan lesznek, akik nagyon sokat tesznek a NER-be, csak az a baj, hogy az a maradék, ami a trafikosoktól, a földmutyisoktól meg a CBA-tól "hálából" bejön a Fidesz kasszájába, még mindig jóval több lesz, mint amennyit bárki más kampányra tudna fordítani.

Csányinak és Demjánnak már hónapok óta gőzerővel kellene keresnie, hogy hogyan találjanak és futtassanak fel egy kapitalizmus-párti új politikai erőt.

Persze, az is megoldás, hogy megvárjuk, míg elmegy külföldre mindenki, aki csak képes versenyben is helytállni. Aztán mikor majd itt áll Orbán 3,5 millió nyugdíjassal, 1 millió megélhetési gyerekgyárossal meg 1,5 millió közszolgával, akik akik összesen 6 milliónyian mind csak kenyeret kérnek, de semmit le nem tesznek az ország asztalára, akkor hamar eljő a csőd. És mikor ezek szépen megmeccselik egymást az utolsó májkonzervért, akkor már nem sok van hátra. Aztán hazajönnek azok, akik vagy 4 milliónyian elmentek és rendet raknak ezeknek a maszopos, fideszes és jobbikos patkányoknak a honfoglalása után.

Épp csak én nem szeretnék pár vizes zsömléért egymást ölő 70 éveseket látni az utcán, sem pedig kisebbségieket gyilkolászó, betiltott gárdistákat. Pláne nem szeretnék odáig jutni, hogy közelharcba kelljen bonyolódnom a saját otthonom védelmében, mert valaki elhíresztelte a rongyosoknál, hogy van még egy üveg baracklekvárunk a konyhakredencben. De hát kit érdekel, hogy én mit szeretnék?

Üdv:
b
borzimorzi 2013.07.09. 18:58:32

Nos, erre mondják, hogy „nagy szellemek, ha találkoznak…”. Az ötlet elsőbbségéről szívesen lemondok, ha lesz valakinek vér a pucájában, hogy véghez is vigye. Amúgy nem kell félni attól, hogy a Fidesz jajgatni fog – mindenképpen jajgatni fog – félni az itthon maradó hazánkfiaitól kell.

Három napja teljesen kicsinálták a takszikat: a mai sajtóban már nyoma sincs az esetnek. Egyedül Demján siránkozik, mert kiénekelték a szájából a sajtot. Pedig milyen szépen beette magát a takszikhoz, építési vállalkozó létére…

Más. Láthatóan nem működik jól az új e-útdíj rendszer – a fuvarozók keményen ráfizetnek, teljesen zavaros a rendszer – mégsem hallani egyetlen út-torlaszról sem. Pedig ők még jól is tudnak egymással kommunikálni. Chilében a fuvarozók sztrájkja buktatta meg az elnököt, ott még voltak bátor emberek és ismerték az összefogás erejét.

Persze, ahogy a banki tranzakciós adókat a lakosság fizeti a végén, az e-útdíj is rájuk lesz hárítva. De hát nálunk birkák élnek, egészen pontosan néma birkák, mert még bégetni sem tudnak.

Csoda, hogy az Orbán maffia mindent meg tud tenni?
@Tamás Csacsicska: Nézd, lehet, hogy téged nem vigasztal, de nekem lenne vér a megfelelő alkatrészemben ehhez. A baj az, hogy pártom nincsen hozzá. Márpedig szervezet nélkül nem megy. Pár hónapja fellendítettünk egy topicot pártalapítási céllal, de még csak ketten vagyunk, akik biztosan akarjuk. Talán jönnek még ketten, egyelőre érdeklődnek csupán. Ha gondolod, gyere. Eddig azt látom, hogy mindenki csak zúgolódik, de valaki mástól várja a csodát. Márpedig "a gonosz győzelméhez elég, ha a rendes emberek nem csinálnak semmit", mint tudjuk...

Ha gondolod, hogy tenni is akarnál ezt-azt, akkor írj nyugodtan a borzimorzi@index pötty hu címemre, válaszolni fogok.

Üdv:
b
Kedves Borzimorzi!

Nem érdemes párt alapításával bajlódni, mert Orbán ellen választáson senki sem nyerhet. Nem azért, mert olyan sokan szavaznak majd rá és olyan kevesen ellene, hanem azért, mert bármilyen formáció csak a közelébe kerülne Orbán alakulatához, az diszkriminálva lesz. Orbán hatalmon akar maradni és nincs az az Isten, amiért azt a kezéből kiadná. Tanult 2002-ből, a nyócév nagyon sok volt neki. Ha kell, akkor csalni fog, ha kell, akkor erőszakot alkalmaz – hogy a szava és maga az ember mennyit ér, azt már tudjuk.

Orbánt a népharag fogja elsöpörni – sorsa és társainak sorsa – ugyanaz lesz, mint Caucescu vége volt. Vélhetően egy olyan szikra kipattanása után, amire ő maga és a sleppje sem számít. Világosan kell látni, hogy Orbán – talán az ócsai élményparkot leszámítva – eddig semmit sem tett hozzá az ország fejlődéséhez. Orbán az elvételben, a fosztogatásban spíler: ám egyre kevesebb dolog van, amit jelentős érdeksérelem nélkül tud elvenni.

Nem akarok jósolni, de nemsokára hozzákezd az ingatlanok és/vagy a nyugdíjak adóztatáshoz: Orbánék egy hatalmas pilótajátékot játszanak és mint minden ilyen, akkor dől be, amikor már nincs új jelentkező (elvehető forrás).

Egyébként minden baráti társaságnak szívesen tagja vagyok – de a párt alapítását nem tartom gyakorlatias megoldásnak. Üdvözlettel: ujcegek@gmail.com
süti beállítások módosítása