Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.07.02. 04:57 Fabius

EL LEHET INNEN MENNI !!!

Címkék: semjén zsolt fidesz kdnp el lehet innen menni

A nemzet kettes számú Pótviktora a doktori balhé óta úgy fest, mint egy túlszteroidozott Pumukli, és bizony esze is annyi maradt a félkegyelműnek,  hogy ő legyen a ner Gyurcsánya. Mer'hogy kifogyott a muníció - vagy a habonyárpi szabadságon van - és ilyenkor a cizellált magyarázkodás helyett előkerül a mindenre alkalmazható egyszerűsített hülyeválasz: el lehet innen menni! 

semjén.jpg

Tegnap fekete napja volt a nernek, nem csoda, ha az egyszerű sátánkutató összezavarodik ennyi nehézség láttán.

A tesztüzem nélkül mélyvízbe dobott e - útdíj rendszer összeomlással és teljes fejetlenséggel nyitott, a fuvarozók nem tudtak se eligazodni se fizetni, határainkon teljes volt a káosz, de nyilván: el lehet innen menni, nem kell minket tranzitországként sem számításba venni. 

Orbán TEKnősei a 444.hu újságírójának nyomatékosították, hogy el lehet innen menni(!!!), hiszen ha egy firkász túl közel merészkedik Őfelségéhez, akkor könnyen hazugságon kaphatja megint, az meg ugyan kinek lenne jó? 

Össznépi játék lesz a trafikspotting, fényképekkel keltik a zavart mindenféle elemek az erőben, pedig innen is el lehetne menni: tessék tudomásul venni végre, hogy a vesztes pályázatokat nem olvasta senki, és húzás a picsába, (!!!) nincs itt semmi látnivaló! 

Demján oligarcha nertárs is megkapta a maga el lehet menni szép üzenetét Orbánéktól: vagy befogja és beletörődik a Takarékszövetkezetek államosításába, vagy mély kussban eladhatja részvényeit az "ellenállhatatlan" ajánlattal érkező MFb-nek. A betéteseknek ugyan még nem szóltak, de nekik én mondom: el lehet onnan menni a betétekkel, amíg van rá mód. 

Dagilaci a jobbikosoknak üzente, hogy el lehet menni a képviselői irodaház könyékéről, és vissza se kell menni, mert könnyen a ciklus végéig tarthat a karantén amibe zárta őket. Mondott olyat is, hogy a Tavares jelentést tárgyalóknak is el lehet menni - a picsába - mert mindenki hazudik. Főleg ő maga mikor azt morogja a kamerába rezzenéstelenül, hogy az Európai Parlamentben baloldali többség van, és ők fogják elmeszelni Orbánt alaptörvényrontásért. Pech, hogy az a többség jobboldali, ugye, házmester nertárs, ráadásul a pártcsaládé a legnagyobb frakció, és ha megszavazzák szerdán a Tavares jelentést az degeci kínos lesz. Sebaj, majd az Európai Néppártnak is el lehet menni. (!!!)

El lehet menni ország mostanság így működik. Vezetőinknek lassan már csak erre a frusztrált agresszív kismalac stílusra futja. Csak aztán nehogy az legyen a vége, hogy a zemberek rájönnek, sokkal egyszerűbb nekik, ha nektek jelentik ki magabiztosan jövőre: el lehet innen, az ország éléről menni a francba. 

692 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr725387142

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Trafikrablás: Az utolsó tangó 2013.07.02. 12:56:08

Viktor és János pontot tesz az ügy végére. Trafikrablás-trilógiánk befejező része. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.       

Trackback: Ki lesz az ellenzék? Nem mindegy? 2013.07.02. 12:54:27

Egyre hangosodnak azok a posztok, azok a cikkek, amelyek azt tárgyalják, hogy vajon ki lesz az az ellenzék, amely képes a mostani Fidesz teljhatalmat leváltani. Hogy vajon ki legyen a miniszterelnökjelölt, hogy melyik párt zászlaja alatt sorakozzanak f...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.02. 11:58:37

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@DarthVader: Ld a Sukoró-ügy, Hagyó, meg az összes szarság. Azt mondom, Sukoró, azt mondod, Gyurcsányahibás. Holott....
@Habakuk999: Áááá nem kellett volna annyira bele melegednem.:)
@E.Csaba: talán a hirado.hu-n visszanézhető (ma délutáni adás).
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te Angyal, ezzel a kalocsai mintás anyátokkal kezdhetnétek valamit, lejárat mintegy tizenötmilliónkat a nagyvilág előtt.
@Orica Középföldi: Nem nagyon értem, miért is volt ekkora a láng, se zsidó, se cigány nem volt téma.

Végigfutottam a hozzászólásokat, gondolván leírjátok szépen, mit is művelt vezírünk a parlamentben, de nem volt valami nagy visszhang.
@Habakuk999: Pedig mostanában egyre felkapottabb a kalocsai minta nem?? :)

data.sporthirado.hu/27/64/08/0_5.jpg
na akkor fordíccsuk komojra az osztájharc hagy fokozóggyon...

a trafikok homlokzatára kirakott REKLÁMTÁBLÁK budapest területén nagyrészt "településképi engedélyezési/bejelnetési eljárás" kötelesek....

tutko nem kértek sehol engedéjt...

cégér "650 mm x 875 mm (nagyobb mint 75 cm !!!) x 180 mm" =0,57 m2 !!!
ijjet pl az V. kerben elhelyezni sem szabad...

"B-LVSZ Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának a Belváros-Lipótváros Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatáról és Szabályozási
Tervéről szóló 33/2008. (XII. 05.) önkormányzati rendelet"

"A homlokzati falsíkra merőlegesen elhelyezett cégérek 10.§
(2) A falsíkra merőleges kialakítású cégér
a) falsíkra merőleges egyoldali felülete 0,5 m2-nél,
b) magassága 0,75 m-nél,
c) a homlokzati falsíktól számított kinyúlása 1,0 m-nél, 16,0 m-nél szélesebb közterület esetében legfeljebb
1,5 m-nél,
d) homlokzattal párhuzamos szerkezeti vastagsága 0,15 m-nél
nem lehet nagyobb."

na hello ! osztjónapot !
@Habakuk999:

Pedig nagyon érdekes volt látni és hallani egyszerre.
A HVG nagyon szárazon, de a lényeget jól visszaadta.
@GeoCracker: azt a bigyót, ...azt a nagy valamit .. azt a kereket

azt glóbusznak hívják :-)

láttam a history hd-n az amerikai kincskeresőkben
@Buga.Jakab: valamelyik nap hallgattam az egyik nyertest és azt mondta:
fel vannak mentve engedélyezések alól!

ő sem tudta és feleslegesen nyalt okmánybélyegeket...
az önkormányzatoknak meg fogalmuk sem volt, mit kell csinálni...
@Husz_János_Puszita: Végigrágtam magam a Tárki tanulmányon, végül is megerősítette az elképzeléseimet, bár én soha nem tudnám ilyen szépen megfogalmazni.

És teljesen magamévá tudom tenni a modernista elképzelést, főleg amikor a gyurcsányista-mesterházista-bajnaista hívek hozzászólásaitól pirosodik a fejem.

Egy apró baj van csupán, levonva a tegnapi nap olvasmányainak konzekvenciáját, nem fogom megérni a változást.

Na mindegy, diófát és páfrányfenyőt is ültettem már.
A mai Tavares jelentés értékelésére reagáló Orbán Viktor elmondott egy hazai közönségnek szánt szózatot, amelynek köze nem volt a jelentés konkrét pontjaihoz.
Elvárás lehetett volna a képviselők részéről, hogy az a miniszterelnök, akiről ismert, hogy a döntések joga kizárólagosan a saját kompetenciája, adjon taxatíve magyarázatokat az öt pontra.
Az ülésen tétlenül hallgatták az izléstelen terelést a lényegről, tűrték az eu gyalázását, elviselték Orbán hazug önigazolását és öndicséretét.
Sokkal markánsabban kellett volna az eu-s képviselőknek rávilágítani arra, hogy nem a magyar állampolgárokat érintő bírálatokról van szó, hanem Orbán Viktort marasztalják el.
Ilyen szituációban már nincs helye a diplomáciai attitűdöknek és szóhasználatnak, csakis a kemény igazságosztásnak.
Természetesen most megindul itthon a korábban jól felépített propaganda gépezet, és hallhatjuk Orbán hősies kiállását a nemzetért, miközben az alkotmányos sérelmek és jogtiprások szóba sem kerülnek.
Az nem lehet vitás, hogy jó sok euroba fog nekünk ez a mai nap kerülni a meghiúsulandó pénzek odaitélése által.
Azonban Orbán szerint ez mellékes, oda fog a továbbiakban is harciasan állni, és követelni a ki nem érdemelt jóindulatot.
@guma: :))))

a lóf@szt !!!

az a MŰKÖDÉSI ENGEDÉJ amire gondolsz...

sajnos az építési szabájok és eljárások bár nem 500 millától indul a bünti, de ha nem felel meg a szabájoknak akkor BONTANI KELL !
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Sikerült ismét megragadnod a lényeget, nem a kalocsai miatt szégyenkezünk.
hát igen

ilyen az amikor a zsindex is élőben nyomja .. hogy lássa a magyar mekkorát hazudik ez itt is meg ott is

asziszi ebben a katlanban csak ő fedezheti be a népet .. dehát fax nélkül .. nehéz lesz
@Mariann19: Húzták volna fel valamelyik zászlórúdra?
Mariann, ez nem az eu-képviselők dolga, hanem a miénk vagy a mi parlamenti képviselőinké.

Én nem láttam, csak Orica ajánlására elolvastam a hvg-t, abból nem doromboló simogatásra asszociáltam.

Rohadt nagy baj, hogy a balliberális ellenzék árulkodó ovisként nyújtogatja a kezét Brüsszel óvó néni felé, hogy a Vikike rosszalkodik.

Ez a mi bajunk, a mi hatáskörünk, a mi minielnökünk. Nekünk kell kordában tartani.

Szia! Mindig megtalállak.:)
@Habakuk999: Én meg azt hittem a szocik miatt fogsz kiakadni, akik szinte könyörögtek, hogy büntessék az országot. :)
@Buga.Jakab: nem:)

hidd el, hogy erről is dumált, pont ezek az egyen felszerelések miatt volt az önkorinál több engedélykérése és 3 vagy 4 felesleges bélyeget nyalt emiatt...
@guma: látam a riportot !!

a működési engedéjről volt szó, amit a heji önk ad ki...
de ebben az esetben új szabáj van... központosítltták.. (NAV !!!)

de az építési engedéjt a reklámtánblára biztos nem a NAV aggya ki...
@Habakuk999:

Egyszer ültettem 30 centis fenyőfákat. Eladtam a telket, mikor legközelebb arra jártam nem tudom hány év múlva, meglepődtem hogy mekkora hatalmasak.

Szóval ne csüggedj! :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azokról nem olvastam, arról viszont igen, hogy a Nemzet Jogvédő Anyja gyakorlatilag koalíciós ajánlatot tett Orbánnak, mint arra rámutatott valamelyik eu-képviselő.

És mióta ő a fő családon belüli erőszak védő?

Baszod, a fideszesek panaszkodnak, hogy kevés szakértő emberük van, Hisztinádotokat látva Ti se nagyon dicsekedhettek.

Nem mintha a többiek tömve lennének szakemberrel.

Úgy látom, ez a magyarországi politikai pálya a kereskedelmi tévék celebeire hajaz:
légy minél olcsóbb, minél ostobább, ugyanakkor magamutogatóbb.

Nem véletlen az a sok rúdtáncolás.
@Habakuk999:

Ja ha tetszett, olvass még Tölgyessyt a ( fidesz ) rendszer természetéről.
@Habakuk999:
"... a mi miniszterelnökünk, nekünk kell kordában tartani."
Normális országban, normális kormányzás mellett igen, tovább megyek, a kordában tartás kérdése ilyenkor fel sem merül.
Miért is került sor a Tavares jelentés elemzésére?
Azért, mert Orbán valamikori 2/3-os túlhatalma önkényuralomba ment át, és a társadalom az ebből származó súlyos hibákat már nem képes megszüntetni.
Miután az eu tagságunk által vállaltuk azokat az egyetemes társadalmi szabályokat ebben a közösségben, ez a közösség az, amelyiknek kötelessége azokat betartatni az adott ország állampolgárainak érdekében.
Nem kell ezt a fellépést az eu-s Néppárton kívüli pártjainak ártó szándékának felfogni. Ezek a pártok teszik a dolgukat a vállalt feladatuknak megfelelően. Ez a duma a gyávák
bűnbak keresése a saját hibáik leplezése érdekében.
"Mindíg megtalállak."
Reagálok: Végre megvagy, elfogtalak.
@Mariann19:

Ugye milyen idegesítő tud lenni a polkorrekt semmitmondás? :D
@Buga.Jakab: én írtam, hogy: csak hallottam (valószínű nem az elejétől) és ez jött le a szövegből nekem.

de elhiszem amit mondasz (de ahhoz minek egy rakás bélyeg?)
@Habakuk999:

Morvai liberális korában erre specializálódott. Ugyanolyan véresszájú jogvédő volt, mint amilyen most jobbikosként.

Bármit elő tud adni, van az a pénz:))

Hányingeres a nő. Méltó párja volt megszólalásban Hankiss Ágnes
.
Igaza van Nyúlnak, tényleg formátlanra hízta magát, és durva lett az arca.
@Husz_János_Puszita: A semmitmondást át lehet fordítani érveléssel, a végén szükségszerűen indoklás következhet csak be.
A vitáknak van egy kényszerpályája.
@Orica Középföldi: igen ezt én is igazolom .. lásd mikor a neszűrben volt

van az a pénz, aminek lefekszik és szétteszi a lábát
@Mariann19: Hümmögnék, ha le tudnám írni.

Az, hogy milyen egy kelet-európai demokrácia, hány harmad van és az hogyan hat a kelet-európai állampolgárokra, sok mindenkit nem érdekel Strassbourgban sem.

Az viszont, ha egy tagország feszegeti az unió alapvető szabályait és hozzáteszem értékrendjét, más tészta.
Ezért van Tavares jelentés.

Ez európai ügy, természetesen nincs ártó szándék benne.

De segítő szándékot sem sokat találhatsz, mert a belügyekbe istenigazából nem szólhatnak bele.

Valahogyan a bohóc polgármesterhez tudnám hasonlítani: ha egy falu úgy dönt, hogy vadmarhát akar vezetőjének, az az ő dolguk egészen addig, amíg az ország törvényeit betartja.
@Orica Középföldi: Viszont Angyal jó ütemezéssel megpihent, mikor terítékre került a kalocsai asszony.:)

Egyszer hallottam beszélni, nagyon bájgúnárosan - ennek női megfelelője nincs? - adta elő.
"Ha egy falu úgy dönt, hogy vadmarhát akar vezetőjének, az az ő dolguk egészen addig, amíg az ország törvényeit betartja."
Jó, maradjunk a példádnál. A falu Magyarország ebben, az ország az eu.
A probléma az, hogy az eu törvényeit a kormány nem tartja be, ezért jött létre a Tavares jelentés.
A falu lakossága ha Magyarországot jelképezi, nem egységes a vadmarha kiválasztásában, mindössze 2/3 dönt úgy, hogy ez kell neki.
Orbánnak a 2/3 egyenlő a nemzettel, a teljes falut, mint társadalmat nem képviseli.
Itt van a fatális tévedés.
Ugyanis a nemzet érdekazonossága egységes, a társadalom érdekviszonyai, ideológiája szines, összetett. Egy választott kormánynak a társadalom elvárásait kell szintetizálnia és kiszolgálnia, tevékenysége tehát nem a szűkebb érdekeket szolgálja, hanem mindenkiét.
Ebből következik, hogy egy demokráciában hiába akar vadmarhát ültetni vezérnek a falu népe, ha nem tartja be a törvényeket mindenki érdekében, nem alkalmas polginak.
Ez az adaptáció persze elég elvont, de te dobtad be.
@Habakuk999:

De van:)))))
Nálunk a bájvájdling kifejezést használják ilyen ragacsos csöpögés esetén.
Hátborzongató, amikor Krisztina "kedves".
@Mariann19: Azzal semmi problémám nincs, hogy nem alkalmas vezérnek, bár bennem felmerül a kérdés, mit keres egy vezír demokráciában?

Az én bajom ismét a szemlélet, abba kötöttem bele, hogy zúgolódtál az eu képviselők lanyha kritikáján.
Miért nem ítélték el a randa vezért nagyon.
Egyrészt el fogják, hisz erről szól a jelentés, másrészt a részletek nem az ő dolguk.

Az eu-nak mi egyenjogú tagjai vagyunk, nem szolgái, hűbéresei, akik rőzsegyűjtési engedélyért is a hűbéruruk elé járulnak.

Ez a mentalitás, gondolkodási és viselkedési mód végigkísérte a három év ellenzéki magatartását, amit Orbán kiválóan felhasznált a mocskoshazaárulórezsitnövelniakarómultitkiszolgáló ballib ellenzék ostorozásánál.

Szerintem a baloldal ezzel hibázik.

Mi pedig fölöslegesen kergetjük magunkat hhiú ábrándokba, az eu nem csinálhat helyettünk modern demokráciát.
@Orica Középföldi: Még nem hallottam ezt a kifejezést.:)

Egy választási gyűlésen hallottam beszélni, elég visszafogott volt, nem mesélt sem Salamon sem Gazsi viccet, mint Vona haverja, olyan volt, mint az utálatos baba, kisgyereknéző típus: tudod a gügyögő jajjjdeszépvagykincsemgyereidehozzám, brrrrr.

Azt meg kell hagyni, nem sok értelmet feltételezett a hallgatóságáról, pedig teljesen átlagos emberek töltötték meg a csarnokot, nem csak kopaszok.
@Mariann19:
"a demokrácia nem egyenlő a kétharmad diktatúrájával" - ez, és más nem.

Minek túlbeszélni? Tavares egy spenótzöld pártállású liberális és ráadásul buzi (majd hírbe hozzák-ha eddig nem tették)EP bérenc, aki keresztény-konzervatív magyarvért vacsorázó izéé... na, ki is... komenyista! Az!
A nyugati sajtó meg egy rakás szar, amelyik képtelen különbséget tenni a harcos Levédia és az EU között.

Mikor lesz ennek vége? Ez egyrészt elképesztően szánalmas vergődés, másrészt ha a jövőnkre vonatkozó hatásait nézi az ember, akkor hosszútávon csak úgy tud felelősségteljesen gondolkodni a gyerekét illetően, ha azt mondja neki; húzz el, amíg lehet!

A többi következtetést hagyjuk, késő van.
Jó éjt Mariann!!
Ez azért eleg szerencsetlen helyzet. Amikor itthon tiltakoztunk sokan-blogokon, sajtóban, szakmák nevében stb. lsd. Parti-Nagy aki az elején letiltotta a verseit a Kossuthon; nem volt eredménye.
Nem az, hogy a kormányzat nem visszakozott sose, de meg se hallgatja srm a kritikat sem a konyorgest.

Tavares, Scheppele, vilagsajto ... oket meg azert nem mert kivulrol tamadnak.

bakker de sz@r lehet így élni.mindenhol ellenseg.
@Habakuk999: "Mit keres egy vezír demokráciában?"
Bármelyik társadalomban vagy közösségben egyénenként nem lehet működni, a közösségi célt és akaratot össze kell fogni, és irányítani a megvalósulásig."Az eu-nak mi egyenjogú tagjai vagyunk, nem szolgálói, hűbéresei, akik rőzsegyűjtési engedélyért is a hűbérurak elé járulnak."
Habakuk! Ezt ne csináld! N e vedd be ezt a klisé dumát, amit Orbán folyton hangoztat.
Olvasd el figyelmesen az eu-t, mint felépítményt és a működési szabályait, a szavazati jogok pedig messzemenően szolgálják a deemokratikus döntési mechanizmusokat.
Mi a baj vele?
A másik oldal pedig az, hogy a demokratizmusa mellett számunkra jelentős gazdasági előnyöket juttat.
Azonban engedtessék meg, hogy amennyiben a közösség tagjaként prosperálunk, tartsuk be az általunk is elfogadott szabályokat, és ne húzzuk fel az orrunkat,ha kihágásainkért bírálat ér.
Amennyiben a tűréshatár a végén van, le kell onnan lépni, ott kell hagyni több, mint 20 milliárd eurót, és CSÁ!
@Mariann19: Nem értelek, hogy nem értesz.:)

Egy vezírnek nincs keresnivalója demokráciában, Orbán mint mindent tudó atya nem demokratikus intézmény, ugyanakkor egy sima mezei minelnök az.

Ne kezdd el lécci a fidesz-klisé dumát, hanem próbáld értelmezni a szavaimat.

Az eu jó dolog, egyetlen reménységünk.

De: tudnunk kell, mi az az eu, meg kell tanulnunk a közösség egyenrangú tagjaként élni.

A rőzsegyűjtési engedéllyel a baloldal hülye beidegződésére céloztam: a mi problémánkat nem fogja Brüsszel megoldani, hanem csak mi magunk.
Nincs fölöttünk senki, se jóságos bácsi, se pártfőtitkár, se a Mikulás.
Senki nem fogja helyettünk megteremteni a jólétünket.
Segíteni segít, ha van kinek és miért.

Szóval Te vagy az élő példa a szemléletváltozás szükségességére, a paternialista gondolkodást ki kell űzni az agyakból, a tiedből is.:)

Itt a blogon tetten érhető, szinte ordít ez a "a gondoskodó ez" majd dolgozik helyettünk szindróma, ez a kádári emberarcú szocializmus egyenes következménye.

De tessen szépen tudomásul venni, az eu nem nagy testvér. Barroso se nem Brezsnyev, se nem Kádár.
ugyanakkor egyáltalán nem ellenség, ahogyan a hazudósok próbálják beállítani.
@Mariann19: Tegnap Puszita kolléga beadta a progresszív blogot, olvasd már el a kedvemért, s talán jobban meg fogsz érteni.

progressziv.blog.hu/
@Habakuk999:
Nem leszünk az EU dédelgetett zabigyereke, ha erre gondolsz.
Pláne nem azok után, hogy lépten-nyomon seggbe rúgja őket a kondás képzettségű szarházi focista.

Én egy olyan államban szeretnék élni, ahol figyelembe veszik a véleményemet, ahol nem kell rettegnem közalkalmazottként, hogy kirúgnak-e mert ferdét fingottam... és lehetne sorolni.
Akkor hová költözzek?
@Knósszosz: Az lenne a jó, ha nem kéne sehova sem.
De nem tudom.

Tavaly bíztam Bajnai profizmusában és rendszerváltó programjában.
Ma szkeptikus vagyok. Ahogyan elnézem, bedarálja a fidesz-mszp csodapárosunk.

Azt pedig egészen egyszerűen nem tudom eldönteni, mi lenne a jobb: egy fideszes maffiaállam vagy egy anarchiába torkolló szoci balfaszkodás és bosszúhadjárat.

Ha nem lenne ilyen erős a jobbik, azt mondanám, jobb (mivel gyorsabb) az anarchia.
De egy jobbikos országlástól félek, ők aztán tényleg analfabéták.
@Habakuk999:
Egyet értek, ha ez számít.
Viszont késő van és kell valami, ami a lelket ápolja. Politika kuka, azt úgy sem kerüljük ki, holnap sem.
Viszont van olyan dolog, amiért érdemes élni. Akár ma este is, vagy holnap is.
Kekexnek nem győzöm megköszönni ezt a videót, elképesztő:
www.youtube.com/watch?v=n-DgS75lfmw

Rodeo papa tuggya... már értékelte is.

Én eddig is kedveltem Orff zsenijét, de ez az előadás új dimenziót nyitott.
Hallgassátok, kurva jó!
Orbán visszautasította a Tavares-jelentést
Nyílt levélben tiltakoznak a civilek
Mindez egy oldalon!

www.magyarhirlap.hu/orban-visszautasitotta-a-tavares-jelentest

Orbán Viktor sajtótájékoztatójáról itt olvashat:

master.magyarhirlap.hu/veszelyes-utra-lep-az-europai-parlament - See more at: www.magyarhirlap.hu/orban-visszautasitotta-a-tavares-jelentest#sthash.6btd3BZM.dpuf
@Dr. jenőke (jenőke):
demagógia maxima

most nyüszít...mi lesz a vége? elveszik a kis játékát a zeju pénzeket?

brühüyyy
@rodeo36:
Sajnos azt hiszi, hogy győzött.
Végignéztem az EP hozzászólásait. Kevés igaz szó hagyta el a fejét.
Borzongató volt a sajtótájékoztató is.
@rodeo36:
Most tettem vagy harmadszor, igaz célzottan.
@Mariann19:

"A falu lakossága ha Magyarországot jelképezi, nem egységes a vadmarha kiválasztásában, mindössze 2/3 dönt úgy, hogy ez kell neki."

Tévedés, még fénykorában sem volt ez 2/3, alig bő 50%. Azóta meg...
Persze Orbán hazudott már ennél sokkal nagyobbakat is. :)
@Mariann19:

"_Az nem lehet vitás, hogy jó sok euroba fog nekünk ez a mai nap kerülni a meghiúsulandó pénzek odaitélése által.
Azonban Orbán szerint ez mellékes, oda fog a továbbiakban is harciasan állni, és követelni a ki nem érdemelt jóindulatot. _"

Szia M!

1. A Főnök szerint asz két különböző dolog és már üzengette Brüsszeélbe, hogy ne keverjék.
2. Amennyiben még is késik az utalás, úgy fogcsikorgatva megmódosít, ha kell öccő. van rá precedens.
Tudja, hogy az EU és a pénze nélkül kártyavár az egész itthoni kóceráj.

Ahol meg nem volt kamera ott buszgón nyalta a seggeket.
@Mariann19:

A fidesz zrt. igazgatótanácsa soha nem hagyna veszni 20 mrd €-t. erre vannak szövetkezve. Lajos a begyűjtő, a piszkos tizenkettő a management, (most közjogi méltóság mind), a részvényesi kör ködös.
@Habakuk999: "Mi pedig fölöslegesen kergetjük magunkat hhiú ábrándokba, az eu nem csinálhat helyettünk modern demokráciát. "

Itt van az eb elhantolva. Orbán kiállhat és azt mondhatja:
Uraim, és mazochistáim! Még a székházunknál is tüntethetnek a csirkefogók. Ám hol látnak tízezres elégedetlen tömegeket? Na ugye.
Hát pofa súlyba, és láthatják, hogy az ország szeret."

S amíg Orbán kiállhat, és tényleg nincsenek komoly ellenzéki megmozdulások, mert vasvillával lapátolják a diót, és nem csapják le a legmagasabb labdákat sem, addig az EU nem fog semmit tenni. Illetve de. Kivpnják a tőkét, leszámítoltatják az állampapírokat, és a lepöckölik a megmaradt morzsát.
Munchen es a tuntetes kivalo pelda szamomra, es igen, ennek a nepnek ez a fidesz kell, es ez is lesz, a nem ezt akarok kritikus tomege nincs meg, sot egyre fogy.
@jaegtoer:
egyetértve és megjegyezve, hogy a 20 mrd juró nem 100% sohasem volt sehasem lesz...!!!
ezen az összegen túl a gazdaság teljesítése negatív, és a kinnlevőségek árfolyamváltozásai tönkretehetik az egész gittegyletet... az én számaim szerint eltűnt 35000 milliárd HUF, ennek nyoma sincs 3 év alatt, ezen felűl a kinnlevőségek megközelítik 27000 milliárd HUF hacsak nem haladják túl, a GDP az 1977-es szint alatt stagnál, 26500 milliárddal...ebből a statisztikai hivatal számai következésképpen hazugok, az állam csódben van

brühüyyy

a többi rablómese
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
magam részéről leszarom, mi marad utánam

brühüyyy
@Poszthoz: Fab írta, hogy "Mondott olyat is, hogy a Tavares jelentést tárgyalóknak is el lehet menni - a picsába - mert mindenki hazudik. Főleg ő maga mikor azt morogja a kamerába rezzenéstelenül, hogy az Európai Parlamentben baloldali többség van, és ők fogják elmeszelni Orbánt alaptörvényrontásért. Pech, hogy az a többség jobboldali, ugye, házmester nertárs, ráadásul a pártcsaládé a legnagyobb frakció, és ha megszavazzák szerdán a Tavares jelentést az degeci kínos lesz."

Megnéztem de összességében nincs jobboldali többség az európai parlamentben. Ezért is valószínű, hogy ma elfogadják a Tavares jelentést.

az Európai Néppárt (298 képviselő)
az Európai Szocialista Párt (232 képviselő)
az Európai Liberális Demokrata és Reform Párt (66 képviselő)
a Zöldek (46 képviselő)
az Európai Egyesült Baloldal (kommunisták) és a Skandináv Zöldpárti Baloldal - 56 képviselő)
az Unió a Nemzetek Európájáért (26 képviselő)
a Demokrácia és Sokrétűség Európája (euro-szkeptikus - 18 képviselő)
a Függetlenek (43 képviselő)

www.bruxinfo.hu/cikk/00000000-az-europai-parlament-tagjai-a-kepviselok-es-a-frakciok.html
Kertész Imre a Sorstalanságról:
"Azért találtam ki egy fiút, mert egy diktatúrában mindenkit a tudatlanság és a tehetetlenség gyerekszerű állapotában tartanak"

www.hirado.hu/Hirek/2013/07/02/20/Soha_tobbe_ez_Kertesz_Imre_utolso_interjuja.aspx?source=hirkereso
Aldott tudatlansag, aldott egyugyuseg, nem veletlen a szukitett tudashoz es informaciohoz jutas. A hatalom alapveto erdeke ez, nem veletlen a media megszallasa elso lepesben. Eljen a Fal es eljen az 1984 dicso nemzetvezetoi szelleme.
„Nem akarunk olyan Európát, ahol gyámság alá helyeznek, a szabadságot korlátozzák és nem kiteljesítik... ahol a nagyobb visszaél az erejével, és a többség visszaél a hatalmával... ahol kettős mércét használnak, és ahol csak a kisebbnek kell tisztelni a nagyobbat.”

Orbán Viktor, Európai Parlament, 2013 július 2.
@magándemokrata: ez csak nem valami önkritika akar lenni ov részéről?

brühüyyy
@rodeo36: a nagy semmi marad, amúgy meg szarakodott az okosomon a virt bill, mert frissített a T-Mobile, mostantól Telekom HU a neve, nem gondolom tovább, úgy is minek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A Tavares jelentést nem ezért fogják elfogadni.

Pluszt mutasd már ki melyik az a baloldali többség, amit dagilaci emleget.

(zárójelben megjegyzem, dagilaci azért parázik, mert legutóbb már a néppártból is elküldték Hankiss Ágnest a halál faszára, és korántsem biztos az eddig őket mindig megmentő többség)
@Fabius: Úgy tudom a jelentést a balos, liberális és zöld frakciók mindenképp támogatni fogják.(354 fő) Emiatt többségbe fognak kerülni és el fogják fogadni a jelentést a néppárti frakció 298 képviselőjével szemben.

Dagilaci parája viszont nagyon nem izgat.:)
@gnme: nagyon szívesen besegítek, de úgy sejtem, nem fogadnák el a segítségem, mert nincsen az ismerősi körömben se O.V. se S.L. monogramú ember se. Egyébként infósként én folyamatos agyfaszt kapok a hírektől, amikor olyan dolgokon akadnak el, amit egy pár napos (vagy akár órás) melóval egymagam meg tudok oldani.
@Habakuk999: A közöttünk a tegnapi napon elkezdődött véleménykülönbségünket nagyon jól fejezi ki az alábbi álláspontod:
"A mi problémánkat nem fogja Brüsszel megoldani, hanem csak mi, magunk."
Az én véleményem az volt, hogy Brüsszel beavatkozását el kell fogadni, mivel az országban a két választási ciklus alatt olyan kormányzati döntések születtek az alapvető jogok kérdésében, melyek megingatták a demokrácia intézményét.
A te megállapításod ebben a szituban azért közhelyes, mert nem nem számolsz azzal a rendhagyó gyakorlattal, amely az országban végbement és végbemegy.
A választások óta a demokrácia tudatos leépítése folyik, mely megteremtette annak a lehetőségét, hogy a Fidesz bebetonozza magát, és önkényesen olyan rendet vezessen be, amelybe az állampolgároknak beleszólása nem reális lehetőség.
Az önkényuralom következménye most csúcsosodik ki, amikor az emberektől elvehető lett a vagyonuk, elveszítik az egzisztenciájukat, és el kezdenek személyükben is félni a rájuk leselkedő veszélyektől, melyek a fennmaradásukra vannak félelemkeltő hatással.
/Trafik, föld, parlamenti kitiltások látványa stb./
Azonban a félelem megbénítja a változtatás szándékát, hiszen kiszámíthatatlan retorzióktól lehet tartani.
Hogyan oldjuk meg így mi magunk a problémáinkat.
Az eu-nak ezért abban van szerepe, hogy ebben a helyzetben rávilágítson arra, hogy az ország
alapvető jogokat sért, demonstrálja, hogy civilizált közösségben elfogadhatatlan egy ország szándékos törvényenkívülisége.
Figyelem sokszor a hozzád hasonló - az állampolgárokat elmarasztaló - felhívásokat, hogy a mély álomból ideje lenne felébredni, és javítani a sorsunkon, de sem tőled, sem a hasonló véleményalkotóktól nem hallottam ennek módjáról, a megvalósítás technikájáról.
Ezért ezek pusztába kiáltott szavak maradnak.
A fentiek miatt az én szemléletem és véleményalkotásom azért nem változik, mert a helyzet megitélésében figyelembe veszem a kialakult hazai, sajátos helyzetet, és az alapján itélek.
@Knósszosz: A helyzetről alkotott véleményemet részleteztem a 16.50 h-kor írt hsz-emben.
Kérlek, olvasd el, ha érdemesnek tartod, valószínű, hogy ebben is egy platformon vagyunk.
Szia!
@jaegtoer: "A Fidesz ZRT igazgatótanácsa soha nem hagyna veszni 20 milliárd eurót."
Többek között ezért estem ámulatba, amikor Orbán Viktor kiosztotta az eu-t.
Mai hír, hogy az enapi szavazáson a Néppárti képviselők egy része Orbán arroganciájától átitatott beszéde miatt szavazott a Tavares jelentés mellett.
Ez az egész megnyilvánulása egy antagonisztikus ellentmondás.
Gyalázni nem szoktuk a kenyéradó gazdát.
@Pop40: Azért a 2/3 jobban hangzik, mint az
"alig több, mint 50%".
Milyen mutatós dolog ezzel érvelni 4 éven át, mégha nem is igaz.
@Mariann19:

azért értek veled egyet, -bár Salazar prof. sem demokratikus keretek között művelt "csodát"- mert pragmatikusan nem lenne probléma, ha "itt-ott" sérül a "demokrácia" (hozzáteszem, demokratikusan lett kifosztva az ország az emútt 20 év alatt) csakhogy a fiúk nem a közjó érdekében és magasabb erkölcsi szempontból éltek a megadatott álom- és államhatalommal, hanem visszaéltek vele önös érdekből. ez semmissé tesz minden hivatkozott felhatalmazást (2/3, vs. 50%+n). tehát nem éltek a hatalommal, hanem visszaéltek, és nem közérdekből, hanem jól definiálható kevesek egyéni érdekét szolgálva.
@jaegtoer:
"Nem lenne probléma, ha "itt-ott" sérül a "demokrácia"."
Valóban nem lenne probléma, hiszen az emberek nagy részének a demokrácia emlegetése olyan "politikai dolog", kiesik a hétköznapok megéléséből.
Ebben a kérdésben nem vesznek részt mindaddig, amíg közvetlenül a saját, privát életükez, sorsukat nem fenyegeti a demokrácia hiánya.
A fiúk viszont túl mentek a határon, a korrupció hagyományos útjait is túlugrották, és ma már a privát vagyonok, üzleti értékek, tradicionális anyagi javak is átmennek egy tollvonással a "kiválasztottak" birtokába.
Valóban nem erre kaptak felhatalmazást, és nem értik meg, hogy a parlamenti többség nem mindenekfeletti döntési jogot és hatalmat képvisel.
@Mariann19: Mariann, most durva leszek, szerintem jogosan, mert klisékben gondolkodsz és képtelen vagy kitörni belőle.

Aki életképtelen, az pusztuljon el.

Ez Isten - vagy a természet - legfőbb törvénye.

Mi nem fogunk elpusztulni, el fog jönni a tiszta kezek és gondolatok ideje.

Kérded, hogyan, mert szerinted semmit nem mondtam erről soha, pedig de igen.

Ott kezdem, hogy fölösleges föltenni a kezünket pár bűnöző előtt.
Nem kell beállni csápolni nagypofájú tehetetlenek közönségébe.

Nem kell hinni a hivatásos siránkozóknak, hogy leépült a demokrácia. Még mindig demokrácia van, sajátosan fideszes az igaz, de meg kell tanulni alkalmazkodni hozzá.

Szerveződni kell civilként, ellenzékiként, ki kell követelni a szavazatodért ácsingózóktól, mit is akarsz cserébe érte.

Mellesleg a Varánusz is erről szól.

Három év, még csak három éve van a fidesz, a 22 év negatívba fordult átmenete sem túl sok idő a viszonyok megváltozásához.

Kádár puha, nyálkás szocializmusát nyögjük.
Ki kell nyitni a szemünket, megérteni miért tartunk itt - nem pusztán Orbán Viktor miatt - s megkeresni a megoldásokat. Igen az ittenihez hasonló vitafórumokon, a kocsmában, a nemzeti trafikban, mindenhol, ahol beszélgetsz.

Az emberek nem hülyék, tudják, hogy rohadt nagy gáz van. Csak az okosabbja már nem éri be a piros-narancs váltógazdálkodással.
@Habakuk999: "Most durva leszek, szerintem jogosan, mert klisékben gondolkodsz és képtelen vagy kitörni belőle."
Mosolygok.
Azért, mert te is tudod, hogy autonóm személyiség vagyok, autonom gondolatokkal. Emiatt általában nem értünk egyet, de te éppen ezért szeretsz velem dumcsizni, mert az egyéni, sajátos gondolkodásunk vitákra késztet. Te pedig kissé tekintélyelvű légkört szeretsz ehhez teremteni, én pedig erre is fogadókész vagyok, te is tudod.
"Még mindíg demokrácia van, sajátosan fideszes, de meg kell tanulni alkalmazkodni hozzá."
Akkor miért is kell szerveződni szerinted civilként, ellenzékiként, meg követelni a szavazatomért az igényeimet.
Ellentmondásba keveredtél.
Nálam a demokrácia egy egzakt fogalom, definiálható, mint a fizikai törvényszerűségek például, OHm törvénye nem lehet nálam pl. fideszes vagy eu-s.
A demokrácia eljövetelében és megtartásában nincs pardon, pontosan ezért nem szabad beállni "csápolni" azok közé, akiknek erről ráhatásos és nem önálló gondolatai vannak.
"Ki kell nyitni a szemünket."
Az eu ezt teszi most.Az általad ajánlott vitafórumokon., a kocsmában, a nemzeti trafikban, mindenhol, ahol beszélgetünk, az eu most megadta az alaphangot, a tematikát azoknak is, akik eddig nem ismerték azokat az európai normákat, amelyek a demokrácia jegyében lettek rögzítve a belépésünkor.
@Mariann19: Nem akarok tekintélyelvű lenni.:(
(az igaz, általában én döntök)

Egyáltalán nem keveredtem ellentmondásba.
Demokrácia van még, sajátságos, ahol pár ember ki akarja saját maga számára sajátítani a vívmányait.

Ebbe az egzakt fogalomba ha belemegyünk, még vasárnap is vitázni fogunk, hiszen ahány ház, annyiféle típusú demokrácia érvényesül egyedi specifikumokkal, ezért nem képes és nem is akar az eu "igazságot tenni".

Az alapelvek viszont jól definiáltak és rögzítettek.
Ezt lehet számon kérni Magyarországon.
Az viszont, hogy hogyan töltjük fel őket tartalommal, az biza a mi dolgunk.
@Mariann19: Amúgy tényleg szeretek Veled vitatkozni.
@Mariann19: Az EU jogosítványai (ami a konkrét jogi-pénzügyi következménnyel járó akciókat illeti) igencsak korlátozottak és szigorú feltételekhez kötöttek. És nagyon szomorú lennék (sőt, bizonyos értelemben ha nem is a Szovjetunióhoz, de a KGST-hez hasonlítanám az EU-t), ha az EU-nak kellene az országot kimenteni OV karmai közül (az ilyen "megmentések" soha nem jártak pozitív eredménnyel, lásd Irak stb.). Ami nem azt jelenti, hogy nem kellene elfogadni a kritikát, ezügyben igazad van, és azt sem jelenti, hogy a FIDESZ-nek igaza van, hogy túllépték a hatáskörüket. Egyrészt mert nem lépték túl, hiszen az EP-nek joga van saját kezdeményezésű jelentést kiadnia, és mert a jelentés hivatkozik egy jogi eljárásra, és lehet ennek egy embriója. Másrészt maga a FIDESZ nyilatkozta közvetlenül a parlamenti bizottsági szavazás után (EP-bizottság, nem magyar parlament és nem EB, ahol egyébként szinte az összes FIDESZ-es és FIDESZ sugallta módosítási javaslatot leszavazták, nem véletlenül, én csak az első hetvennel birkóztam meg, de olyan bénák voltak, hogy nem bírtam tovább), hogy habár azt várják, hogy a plenáris is megszavazza, ennek se jogi, se politikai, se anyagi következménye nem lesz.
Megjegyzem csendesen, hogy a szavazati jog megvonása, az egyetlen szankció, amelyet értékelven és nem konkrét jogszabályi hivatkozás alapján lehet kiszabni, a szavazati jog megvonása is csak szégyen, de gyakorlati jelentősége kevés van figyelembe véve Mo. súlyát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A konzervatívok és reformerek hova lettek? Ez nem az előző parlament véletlenül? A pártnevek ezt sugallják.
Európai Néppárt (Kereszténydemokraták) képviselőcsoport 274
Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Európai Parlamenti Képviselőcsoportja 195
a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért képviselőcsoport 84
a Zöldek/ az Európai Szabad Szövetség Képviselőcsoportja 58
Európai Konzervatívok és Reformerek Képviselőcsoport 56
az Egységes Európai Baloldal/Északi Zöld Baloldal képviselőcsoport 35
a Szabadság és Demokrácia Európája képviselőcsoport 33
Független képviselők 30
Összesen 765
Ebből jobboldali: 274+56+33 plusz a legtöbb független, mint pl. a Jobbik is, meg az Északi Liga, a UKIP egy képviselője, a Front National, az FPÖ, a Romania Mare meg a Vlaams belang. Egyébként politikailag a liberálisok is jobboldalinak számítanak, ez a ballibezés ez egy magyar propagandabaromság.
@Habakuk999:
Mindketten szinte végig kitartottunk az álláspontjaink mellett, a témát meglehetősen kivéreztettük.
Várjunk olyan következő eseményre, amelyen újra összeugorhatunk látszólag, de mindketten tudjuk, hogy üdítőleg hat ránk a vita.
Legalábbis remélem.
Kezdek edzeni!
@Kuviklacz: A Tavares jelentés körüli eseménysorozatnak húsbamaró következményei valóban nincsenek és nem lehetnek, még a 7. cikkely alkalmazásánál sem. Ez utóbbinak az eljárás bonyolultsága miatt nincs realitása.
Belföldi viszhangja még kedvező is lehet Orbán számára, hiszen szabadságharcos jelmezében vívta kinn a rezsi csatát a magyar emberek pénztárcáját védvén, és ezt akár kampánybeszédnek is lehet értékelni.
Ebből lehet, hogy jól eléldegél a választásokig.
Azonban ezzel az üggyel Orbán elszigetelte magát Európából, szűkebb értelemben az eu-ból is. Ennek a következményei sok irányban hatnak, gazdaságilag, a diplomáciai életben, az ország általános megitélésében számottevő hátrányokat kell az országnak elszenvedni.
Ez nem látványos ugyan, de izolálva élni Európa közepén, ez már igazán ártalmas az ország számára.
@Mariann19:
Igen, egyet értek és a számomra legdöbbenetesebb megállapítás ami sajnos igaz, hogy a demokrácia tudatos leépítése folyik.

2013 Európájában ez nonszensz!
De lehet fokozni a hülyeséget horthy szobor avatással, húzzuk csak fel a szomszédok agyát, nem eléggé utálnak már így is minket.
Persze van bőven más elképesztő anomália is, de azokkal is tisztában vagyunk mindannyian, akik merünk tájékozódni.

Azért ne csak politizélj, élj is!-:))
@Knósszosz:
Az, ami most zajlott a Tavares jelentés kapcsán, sokakban elnéző mosolyt fakasztott azzal a felismeréssel, hogy az EP parlament - az országot elmarasztaló - szavazása különösebb hátrányt nem jelent az országnak.
Indirekt módon azonban igen.
Megfigyelhető lesz a kötványkibocsájtások emelkedő hozamában, amivel többet kell fizetnünk a befektetőknek, az üzleti partnerségi kapcsolatok leépülnek, és a befektetők menekülésre veszik az irányt az országból.
Többször írtam arról, hogy jobb lenne homokba dugva a fejünket, nem venni tudomást a politikai életről, azonban a jövőbeni életünkről van szó, főleg az utódoknál.
Ne aggódj, azért én nagyon tudok élni is, csak olyan színesen. A fekete a politika, a többi olyan színkavalkád, amiben baromian jól érzem magam.
Ismered a humoros orcámat is, önironikus vagyok, mert saját magamon tudok a legjobban röhögni.
Ma te is érezd jól magad, és készíts valami finomat úgy éjfélre, ahogy szoktad.
Az elnéző mosolyt a fiúk sem gondolják komolyan. Az inkább kényszeredett valami, amolyan; ugyammá, kis pubik mit akarnak??
De akkor meg miért igyekeznek hatáskör túllépésnek, meg hasonló képtelen balfaszságoknak beállítani a megszavazott jelentés tartalmát? Csak nem azért, mert sejtik, hogy ebből még kapitális cumi lesz?

Amúgy élj vidáman és az nagy dolog, ha valaki saját magán tud derülni. Az... valami. Olyan emberi tulajdonság, ami felemel valahová?!
Rodeó elmagyarázza, ő tuggya az ijesmit.
Kaja csak maradék, most Bolival utazom virtuálisan és utálom amiért brizzola mosharit zabál két pofára... a mocsokja!-:)))

Jó éjt Mariann!!
@Mariann19:
Küldtem, csak nem a "válasz erre" izére, bocs.
Ott van, SZIA!!!
süti beállítások módosítása