Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.05.18. 14:07 Fabius

Polski wengry dwa bratanki?

Címkék: gazdaság fidesz eu lengyel-magyar barátság

Az elmúlt két napot volt szerencsém Lengyelországban tölteni. Hazajövök tapasztalatokkal megpakolva és mi az első ami szembejön az interneten? Hogy ez a Bajnai a főgonosz már megint, aki nyilván semmihez nem ért, meg úgy egyáltalán: zéró erkölcs, zéró hozzáértés, mondja róla a kiflicsücsök kommisszár, aki maga az erkölcs és hozzáértés Gripen jelentésben megtestesült szobra

Ha valamitől akkor ettől még kontrasztosabb lett az elmúlt két nap összes tapasztalata. 

Megszokhatatlan, hogy kínos vigyorgással vagy őszintén lesajnáló tekintettel méregetnek szerte Európában. Ha egy gumicsizmás betyárt választottunk miniszterelnöknek ez ezzel jár, de legalább az importálható békemenetelők országában azért egy kicsit mást várna az ember. Itthon keringenek a "bárcsak nekünk lenne egy Orbánunk" hírek, odakint meg ugyanaz a kérdő tekintetű sajnálkozás fogad, mint Európa tetszőlegesen kiválasztott egyéb részén. 

Hol van akkor a hirdetett Orbán iránti megértés, elismerés és szimpátia?

Az én tapasztalatom szerint sehol. A lengyel üzletemberek között legalábbis sehol. Ők ugyanazzal kezdik mint a többiek: hogy boldogulhatunk mi itt ilyen jogbiztonság mellett? Mert az alkotmánykiegészítés csak egy dolog, de a komplett iparág államosítás és elmutyizás meg egy másik. A hasraütésre adóztatás és a tavalyi hat darab megszorító csomag sem növelte irántunk a befektetői bizalmat, de amit a trafikmutyival csináltak az -  én tapasztalataim szerint - kiverte a biztosítékot az eddig elnézőekkel is. A legáltalánosabb kérdéssé ez vált: Vajon mi a a garancia arra, hogy nem lesz holnap egy másik tetszőlegesen kiválasztott iparág amiben valamelyik haver érdekelt, aki törvényt írhat magának, majd egy előbb ködös később nevetségessé váló ideológia alapján kijátszatják az egészet az addig befektetők alól? Mi a garancia arra, hogy amit a dohánnyal megtettek azt nem teszik meg akármi mással is? 

Igen, ne tévedjünk. Ennyire képben vannak rólunk már a lengyelek is. A Sántadohánytörvény nem maradt határokon belül bármennyire is szerették volna, az összes hányingerkeltő elemét ismerik a "barátaink" is, aminek hatására az eddig meglévő befektetői szándék többnyire édesbús emléke a tegnapnak.  Gondoljunk bele: közép-kelet Európa legnagyobb gazdasága a lengyel, az egyetlen gazdasága az Uniónak, minek bruttó hazai terméke nem esett vissza a 2008-as válság óta. A növekedési ütemük megtorpanása is csak magukhoz képest rossz pillanatnyilag, hozzánk képest még mindig szárnyalnak. Az oknak felhozott belső fogyasztáscsökkenést viszont sokan az export bővítésével pótolnák. A probléma annyi, hogy ezt már nem velünk tervezik. Végignéztek rajtunk, megítéltek minket és jogbiztonságot nyújtani nem tudó, kétes erkölcsű sefteseknek látszunk. Olyan barátnak, akinél vendégségben pénztárcával a párna alatt kell aludni, és még így sem biztos, hogy reggelre nem áll az ágyvégében egy államosító munkacsoport az estéről reggelre átnyomott friss einstand törvényt lobogtatva. 

Köszi, Viktor! A renoménkat faszául elintéztétek! 

434 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr685305910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Penivaldes: @Habakuk999: szerintem a tolerancia hiányára céloz. Leírtam már itt is, nem igazán vonzó az a kilátás, hogy "béka-birka-gyökércsicska", azok számára, akik ugyan nem szeretik a fideszt, de azt mondják inkább ők, mint azok akik előttük voltak. Én ezt a magam részéről el tudom fogadni, ha nem is értek egyet vele.
Rosszul értelmeztem amit írtál, Habakuk?
@Dr. jenőke (jenőke): Szerintem a legjobb tiszai halászlevet Tiszaújváros és Polgár közötti Sziget csárdában főzik tényleg Tisza szigeten.
@sírbateszezazegész: tolerancia? nos az szerintem a választások közeltével gyorsan fogy, elvégre mindenki a sajátját érzi a legjobbnak. és ez okozhat fagyást a hangulatban.
@Habakuk999: halászlevet hogy lehet megenni?..sosem értettem..
@Penivaldes:
Ugyan Peni, én nem is ezt akartam sugallani.
Most miért csinálod, hogy ostobának nézlek?

Jó, tudom, túl dimenzionáltam kissé- szándékosan!-:))
De valóban ragyog az ég arrafelé, és ez nekem a norvég életszínvonalnál is több!
Az hideg, emez meg... nagyon más.

Van élet Tromsö-ben is, de Rethymno azért inkább.
Krétán.
Jó éjt Peni, baromi szép lehet a Balcsi ilyen tavaszi napokon. Irigyellek...
@Penivaldes: és ez rosszabb lesz, háború, meg ilyenek itt.
@Knósszosz: nagyon jól éreztem magam mindig délen (olasz, spanyol, görög). Csak egy fenntartásom van ott: vajon a nő ellopja a borotvám? Én még eggyel sem találkoztam ott, amelyik nem az életemet költötte volna el a gyanta-számlájára...
@sírbateszezazegész: Részben igen, részben pedig az előítéletekre, illetve a berögzült reagáló típussémákra.

Az elvakult, zsigeri, gondolkodás nélküli elutasításra.
@Knósszosz: A Balcsi az innen 10 km-re kb van. de biztosan szép, bár ilyenkor már sötét.

én inkább északra mennék, vagy egy angol kastélytúra))
@Penivaldes: a definíciók nagyon fontosak. Értem ezalatt, hogy ugyan azt értsük egy-egy kifejezésen.
@Knósszosz: NA Knosszi, most szívni fogsz...
Tegnapelőtt friss, kb. 30 dekás pisztrán belül fokhagymás petrezselyemmel + medvegyhagyma bőven kikenve, kívül ugyanaz, alufól és süttyő... mellé karikázott újkrumpli cserépben olajban feső alatt sütve, lózungna a kenővel azonos zöccség mellékletnek.
Tegnap, kakukkfüces velős pulykabelsőmell frissen sütve összepárolva, kakukkfüves újkrumlér a változatosság kedvéért, de csak kicsit pirítva...
Máma: pacsonya gyecnyófarokból, marhaerőleves csigázva, zöccségek és gombasz a levesből, majd velencei máj polentával, nyomatéknak eper és staropramen, előtte egy kis flanszia armanac... na eztet übereld.-)
@sírbateszezazegész: miért lopná el bárki is a borotvád? pénzt szokás lopni, meg ékszert
@sírbateszezazegész: ugyanazt, dehogy azt értjük alatta amit a kitaláló kitalál. igazából nagy becsapás az egész.
és egyébként egyetérteni a világ legunalmasabb dolga. majd a nyugdíjas körben ott. de most nem kéne.
@Habakuk999:
A legjobb halászlét eddig a párom 98 éves dunaszentbenedeki nagyapja (hajózott - uszályos hajóval - a Dunán egész életében), valamint egy érdi ismerősöm készítette.
Az érdi azért érdekes, mert a vendégeinek csinált, Ő nem evett belőle, mert nem szereti. Mégilyet?!
@sírbateszezazegész: Butaegésztengerész: vigyél magaddal kívánatosat, szépet...
@Habakuk999: meg a szerbekkel, azt kifelejtetted.
Rám itt is felnéznek. Azt hiszik a nobilis kisebbséghez tartozom:))
Mondom: TELJESEN összemosnak velük!
(nem akarok muníciót adni az angyalnak és nagymutternek;)), azért így írom)
@sírbateszezazegész: felnéznek persze, mert ráálltál egy dobozra aztán magasabb vagy, és most lépjél előre a ranglétrán:)
@Habakuk999: Ja és ki is felejtattam az esti kcsi túrógombócot barackdzsemmel:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ezek az egyéni utak voltak... van, hogy úgy alakul az élet:)
de az otthoniak a legszebbek, szerintem
@sírbateszezazegész: Há az úgy van, hogy mink is kb 25 éve egyénileg megyünk mindenfelé... ha nem úgy sikerül, akkor pattanunk... egy-kétszer pedig felvezetést vállaltunk max plusz két embernek, .. egyetlen kivétel volt, Marokkó... arra nem volt meg a bátorság egyedezni...
@Penivaldes: viszonylag világos bőrű vagyok. Ez a megkülönböztetés tárgya. Nekünk mi a románokkal, bulgárokkal egy nemzet vagyunk. Azért itt sem lesz a nagy többség nobel-díjas agysebész:). Meglehetősen egysíkú az oktatási rendszerük állami része.
@sírbateszezazegész: :) ezt aztán guglizhatják.:))

Orbánt hallgatva pénteken az jutott az eszembe, hogy ezt a rezsicsökkentést lehetne a következő módon is beadni a magyar népnek:

balfaszkáim, barbárok! Nem kell nektek a nyugati szolgáltatások minősége, untig elég a csau féle Románia minősége és a kumisz, s lássatok csudát kedves nem táncoltatható és csicskáztatható nemzeti feleim, óccsóbb is lesz.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ez csúnyaság volt a Részedről. Akkor is, ha bográcsoztunk ma.:(((
@Dr. jenőke (jenőke): ízlések és pofonok.:)

az tuti, a szibériai, jenyiszeji halleves tök rossz és ízetlen.
@sírbateszezazegész:
Tőlem ott nem lopott csaj beretvát, de ezek után vigyázni fogok, hogy a jövőben se tudjanak!-:))

Mondjuk Elli esetleg megkockáztathatja, tán oda se figyelnék a kezére - vagy mégis?:
www.youtube.com/watch?v=b2L4OueYcJ8
Gyááá heee...
@Habakuk999: azt soha, DE SOHA EBBEN A QRVA ÉLETBEN NEM GONDOLTAM VOLNA, hogy bárki is lehagyhat minket a volt szovjet-blokkból! Evvel szembesülni egy rémálommal ér fel:(
@Habakuk999: a nyereg alatt puhított, kissé oszladozó lófaszt és pesti fényt kifelejtetted:-)
@sírbateszezazegész: Igen, pontosan így vagyok vele én is.
Ráadásul én éveken át map mint nap láttam, hogy leszünk elsőből utolsók.

Szép álmokat mindenkinek!
@sírbateszezazegész: Amúgy van egy fix flúgunk... modszeresen leküzdeni az épitett világörökségeket ejrópában... elmenni, meglesni, járni rajta benne, megtapogatni, megszagolni... csalódni még nem csalódtunk. mostanság valahol a 60-65 környékén járunk... Marokkó volt a kakukktojás, ami nem európa... az is lenyűgöző...
@sírbateszezazegész: Ha voltál Msozkvában, Leningrádban, Lembergben... akkor .... na nem is mondom...
@Habakuk999:
Bocs. Kedvet akartam csinálni.
Nem voltam sikeres.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Te olyan áhítattal tudsz beszélni az építészetről, ahogy Knoszi a kajáról:)
@Dr. jenőke (jenőke): na ezt nem értem:)

nekem nem vetted el a kedvem, mivel Magyarországon ahány ház, majdnem annyi halászlé és valamelyik valakinek tuti, hogy a legjobb, bátorkodtam arról írni, hogy rossz halléért 6000 km-t kell utazni.
@sírbateszezazegész:

Miután kétszer elkövetted, minden laza elhelyezésű tüske nélkül, bolgár az a bulgár:))
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: engem a tömeg egyre jobban riaszt az ilyen helyektől. Nem a forgatag, hanem amikor 2500m sor van a Vatikáni Múzeum előtt. Ami átlósan nics olyan távolság!!
Engem főleg a távol-keleti csoportok, meg az oroszok készítenek ki ilyen helyeken:)
Inkább az ismeretlen helyeken üddögégel..
@Habakuk999:

Ááááá, Szegeden is lehet nagyon rosszat kapni.
@Orica Középföldi: én így tanultam/tudom, hogy bolgárkertészet, meg bolgár, de lehet bulgár is. Meg a királyságuk is bolgár volt;)
De most akkor mán èn se töltsek ki jelentkezési lapot a svédekhez?:(
:-D
@Penivaldes: akkó gyere, neked is jó dolgod lesz itten kinten:)
@Orica Középföldi: igazad van. Én meg magyarázom, hogy szerintem a bolgár is jó:-)))
@sírbateszezazegész: ELárulok Neked 2 kicsi titkot. Általában olyan időben megyünk ilyen helyekre, amikor kb. holtidő van, másrészt ezekre a helyekre soron kívül, ingyen jutunk be. Így már annyira nem rémisztő:-))
@sírbateszezazegész:

Ha elfogadod, hogy van olyan ritka kivétel, amikor a tudás felülírja a tanulást, jelentkezz:)
Volt olyan, hogy a Sixtus kápolnában összesen kb 20-an voltunk:-) A másik őrület a csehországi kastélyok, várak... most fogunk menni harmadszor, Prágáig még nem jutottunk el, annyira az nem sürgőd. Most Morvaország maradéka a cél, kb 14 város, kastély és vár. Na persze meg a sör, meg a kaja:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: biztos te is kistitkár voltál, mi:)
Én az Ermitázsba mentem be így;)
@sírbateszezazegész: nem nem. Van egy olyan gittegylet, hogy ICOMOS. Maon kb 180 tagja van, kihalásos alapon pótlódik. Keress rá, megtudod mi ez...nekik van ez a kis varázskártyája. Az angolokat kivéve mindenhol működik. A fene a bundáját a Párizsi központnak:-))))
@sírbateszezazegész: nekem piszkosul bejön... mondjuk életvitelszerűen annyira nem, de egy hétig kiválóan lehet rá a cseh söröket inni:-)
@Habakuk999:
Ebben igazad van. A töltött-káposztát vagy négyféleképpen kedvelem, de a legjobb az amit nagyanyám csinált.
A zsíroskenyeret is lehet elrontani.
Attól függetlenül az originális olasz parasztkonyha a sztár... az angolok nem is értem miért élnek még. Valszeg fényevők....
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: viszont én Carszkoje Szelon voltam VIP-ként. De oda nem az ICOMOS vitt be:-)
A görög ambivalen, ugyanilyen a marokkói, a francia túl kimódolt, bár a konfitált kacsáért tényleg ölni tudnék, a belga semleges, az ukrán-orosz inkább érdekes, a spanyol majdnem olasz szintű... megjegyzem, nem vagyok gasztromókus... bárhol bármit megeszek, feltéve ha legalább négy lába van, és nem több...
@sírbateszezazegész: Hja, ha jelenteni voltál... a Te dolgod:-) Legalább hazahoztad az atomtikot Sándor cárcsitól? :-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: mindenhol az autentikus paraszt ételek a legjobbak. Ami konyha jó, az mindegyik abból újult meg (francia, olasz, spanyol). Talán nálunk is elindult valami.
Meg persze az alapanyagok.
Életem legjobb lazacát Helsinkiben ettem. Egy bevásárló központban. Kérdem az embert, mi a titka. Mondja: reggel még úszott:)
@Orica Középföldi: Nem értetted ezek szerint... én tudom, mit kellene tennem, és mégsem tanulok belőle:-) Így???
@sírbateszezazegész: azért aa nemzetiségit se hagyd ki. Milyen szépen kicveséztétek a varjút valamelyik nap:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: jó éjt.
Pedig a rákok, meg a tengeri dolgok, halak a legjobbak. Spanyol, olasz teljesen más. Olyan, hogy olasz nincs is. Legalább is egy ott élőnek. Bologna fölött pl. inkább zsír van olivaolaj helyett. De ez anspanyolranis igaz:))
@Orica Középföldi:

Megnéztem. Megint tanultam valamit. Hogy lettél tag?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Mi a túróért ugrik be egyből az olasz lovag, bocs most már bohóc? Ja csak nem azert mert végre letöltendő börtönbüntetést kapott.
De ha mondjuk a másik maffia főnököt. Don Corleonét vesszük, neki még volt tartása, bármennyire is kecsegtető volt, nem szállt be a kábítószer bizniszbe. Na, kérem szépen van a gumicsizmasnak bármilyen !!! erkölcsi megfontolása bármiben is? Aki a sajat kert végébe ültet a köz pénzéből stadiont? És még nincs börtönben ? Megérdemeljük, a magyar egy birka nép,
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"tudom, mit kellene tennem, és mégsem tanulok belőle:-) Így???"

Oké, de akkor ez még nem tudás:))

Az előző hsz neked ment - volna.
@Orica Középföldi: és annak már kb 25 éve... akkor még okos is voltam, meg szép is. De inkább szép és kedves. A felvétel sem volt ennyire macerás.
Meg asszem elég sokat tettem a zügyért... mármint az egyleti célért...
@Orica Középföldi: mint diák, én tartottam néhány művtörténeti előadást. Az előadó csendesen üldögélt egy sarokban. Érdekes volt:-)
@Orica Középföldi: Rég volt, igaz se volt. Maradt a nihil és a fogcsikorgatás. És a remény, hogy el innen, minél hamarabb.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: hát nekem, ha a városban alszom/lakok, akkor a japán (van egy utca a luxembourg kerthez közel -rue monsieur le prince-, tele jó japán helyekkel, baráti áron), de én jobban szeretem az operához közeli rue ste annet. Ott ramen is van, oda járnak a helyi japánok, ott főzik ki előtted a tésztát, batyukat. Ott ülsz a pultnál. Voltam igazán jó étteremben is, jó volt, de egy picit csalódás. Meg is beszéltük a pincérrel mi volt a hiba. De a bor az helyrehozta a renoméjukat:)
Ha kint alszom a városon kívül, akkor meg sajt (azokat a pultokat/sajtsorokat a boltokban látni kell egyszer mindenkinek az életben!!!) meg pástétom, borral, olivával. Vagy valami libanoni vagy marokkói kaja. Nekem ezek most.
De voltál párizsban, tudod, hogy ha most elkezdenénk az éttermeket kóstolni, amíg élünk, nem fejezzük be:))
@Orica Középföldi: de majd lyonba akarok lemenni egy hónapra, az a csúcs itt a franciáknál.
@Orica Középföldi: konyhája miatt. Közel vannak a hegyek, de a tenger sincs messze. Meg ott vannak a legjobb séfek. Állítólag.
Digitális pütty pütty pütty, pütty pütty
pütty TV.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Nekem lenne ezzel kapcsolatban magán kérdésem.

Kereshetlek vele?
Na ,kellett a pihenő egy újabb országlejárató,Ron Werber és az európai baloldal által rendelt cikkhez!:))
Ha már kint voltál Lengyelben baszod,hozhattál volna egy Bem apót.:))
Most nagy szükség lenne rá.
Mert most a forradalmárok a pofátlanok.
Ez a pénztárcával a párna alatt aludni Ez kész!XD
Érdekes, hogy még Kaczyński-ikrek sem mertek annyi disznóságot elkövetni a lengyelek ellen mint amit most tesznek a csutiék, pedig azért ők sem kispályások voltak.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Kénytelen vagyok ezzel vitatkozni: " Deszéplenne látni Orbánt, Lázárt az ökör után baktatni, tolva a faekét... pont a helyükön lennének..."
Mert nem az a "helyük"
Mert az igazán szép az eke ELŐTT lenne az ökör HELYETT és HÚZVA!
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
A DK MI A FENÉNEK NEM VITT EGY "aZ KIABÁL, AKINEK A HÁZA ÉG" MOLInót cserében? Ennyi eszük nincs? Maffiabaloldal? Magukból indulnak ki!
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nem überelés, csak egy konyhatipp: husika (csirkétől sertésig) falatnyi darabokra vágva, erős pistával bekenve (reggel) délig hütőben, délben sörtészta, husika zuttybele, és egyesével kihalászva a tésztából forró olajon kisütögetve. (nagyobb serpenyőben 20 db is sülhet egyszerre.
Én majonézes burgonyasalival szeretem, de rizi-bizivel sem rossz.
süti beállítások módosítása