Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.05.09. 04:12 Fabius

Káder János az átláthatóság pártján

Címkék: fidesz áder jános mutyi átláthatóság infotörvény

Felpislákolt tegnap egy halvány fénysugár Orbán mutyibirodalmában. Ha az átlátszó.hu értesülése helytálló, Káder János politikai vétóval visszadobta az információszabadságról szóló törvény trafikmutyi titkolására is alkalmas módosítását a nagy büdösbe. Mer'hogy gondoljátok már át mit műveltek a Borzasztó Riadalomban, kampányévben nem kéne belefulladni a "titokban lophatunk, mert megtehetjük" kilógó lólábdömpingbe. A dolognak kétségtelen pozitív üzenete van, éppen csak olyan érzése van az embernek, mintha elnök úr negyvenes izzóval szeretne mellkasröntgent végeztetni az egyébként kézzel lábbal kapálózó, mutyizásba belehízott és megtollasodott betegen. 

áder infotörvény.jpg

Maradjunk abban, hogy az üzenet önmagában pozitív, köszönjük, elnök úr. 

Még akkor is, ha az alaptörvény 39. cikk (2) értelmében:

"A közpénzekkel gazdálkodó minden szervezet köteles a nyilvánosság előtt elszámolni a közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával. A közpénzeket és a nemzeti vagyont az átláthatóság és a közélet tisztaságának elve szerint kell kezelni. A közpénzekre és a nemzeti vagyonra vonatkozó adatok közérdekű adatok."

...az alkotmányosság őreként a visszadobáson kívül más választásod nem nagyon volt. Nem tudom mennyit nyomott a latban, hogy Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információsszabadság Hatóság elnöke szerint ki kell adni a trafikpályázat adatait elbírálásokkal együtt, mire a Lászlóné minisztérium vihorászva, mint kezdő jobbikos az első kanmurin felé is letolta a gatyát, és segget villantva kikacagta: úgysenem adjuk oda, bibibí, mi mutyink a mi titkunk, sálálá. Érdekes viselkedés ez azután, hogy a hasonló módon kezelt földbérletpályázatok nyilvánossá tételében másodfokon is pert vesztett az állam. Lászlónénak és a kormánynak ezek szerint semmi nem drága, mert ismét el kívánnak jutni bíróság előtt a másodfokú ítéletig. Érdekes az is, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mennyire nem tiszteli se a nerkotmányt, se a handótündeszéket. Pedig, ha már az átláthatóságra tesznek magasról legalább a saját vívmányaiknak lennie kéne legalább alapfokú respektjének.

Mondjátok gyerekek, amit ilyen magasról és ilyen sokszor nyilvánosan le lehet szarni, az annyit is ér? 

Joggal merül föl a kérdés, hogy a 4. alaptörvény módosítás szó nélküli aláírása, és most, az átláthatóság valamiféle védelme után mit gondoljunk Káder Jánosról? Ő maga azt állítja nem tehetett mást az alaptörvény módosítással az aláíráson kívül. Szabó Máté alapvetőjogi biztos viszont a beadványában így fogalmaz:

A jogalkotási eljárás Alaptörvénybe ütköző hibája mellett formai hiba (közjogi érvénytelenség) az is, amikor az alaptörvény-módosítás következtében belső ellentmondás keletkezik az Alaptörvényben, így az indítvány ezekre is kiterjed.

A közjogi érvénytelenség szerintem önmagában olyan dolog, amit egy jogászembernek illett volna szolgamód aláírás helyett észrevenni és szóvá tenni. Ezen nem sokat segítenek a piros meg zöld lámpás béna hasonlatok és a nem tehettem mást szajkózása. Tehettél volna, ezt te is tudod és mi is tudjuk rólad. Így a mostani döntés minden pozitívuma ellenére sem alkalmas arra, hogy Káder János helyett megint Áder Jánosnak tekintsünk. Mondjuk úgy, tettél felé egy lépést. De az út hosszú, és valami azt súgja tesztelve leszel még jónéhányszor amíg végigjárod. 

526 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr675290579

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akkor van alapjogunk, ha a törvény azt megengedi 2013.05.09. 20:05:29

Változni fog az adatigénylés módja egy törvényjavaslat szerint, legalábbis ezt jelentette be Cser-Palkovics András egy mai sajtótájékoztatón az Átlátszó szerint.  „[a] közérdekű adat megismerése iránti igény teljesítése nem eredményezhet a külö...

Trackback: Valaki lépjen közbe 2013.05.09. 08:28:02

A minap egymás után több olyan hír jött, hogy Orbán Viktor közbelép, beavatkozik valamibe (trafikügy, EU-bírálatok, tüntetések, balettintézet-épület stb.), mert a folyamatot megengedhetetlennek tartja. Rögtön azt hirdettem, hogy ez a választási kampány...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Egy jó pizza, egy igazán kellemes kis olasz Chianti nélkül?"

Rokon!-:)))
@Husz_János_Puszita:
Megoldják. Mi meg fizetjük.
Mocsok kreatív rablásban Ali baba és a fidesz frakció.
""ezzel véglegesen maga mögött tudja a nyolc év szocialista kormányzás államháztartásra gyakorolt negatív hatásait" - közölte Giró-Szász András."
Szegény Giroszka... Ez pont olyan balfasz, mint amilyennek kinéz!
Nem müxik a tranzakciós adó.
Nem müxik a többi zseniális, unortodox balfaszság sem...

"Nem teljesül az adóbevétel a tranzakciós adóból
A január elsejével bevezetett tranzakciós adóhoz nagy reményeket fűzött a kormány, nem kevesebb mint 301 milliárd forintot szeretett volna beszedni belőle, vagyis 10 millió lakossal számolva fejenként és évente 30 ezer forintot. Vagy másként mondva egy négytagú család havi 10 ezret fizet erre az adóra.

(Természetesen az adó nagy részét a vállalkozásoknak kell megfizetni, ezért nem helyes így számolni, de érzékelteti az adó nagyságát.)

A februári adatok alapján még az időarányos bevétel fele sem folyt be, a tervezett 27 milliárd helyett csak 13,4 milliárd bevétel származott ebből az adóból.

Nem akarom azt mondani, hogy én megmondtam, de írtam arról, hogy eddig a legtöbb országban megbukott a tranzakciós adó. (Itt tudod elolvasni)

A legrosszabb hír, hogy a nemzetközi felmérések szerint a gazdaság szereplői gyorsan alkalmazkodnak az új adóhoz és az ebből származó bevétel hónapról-hónapra csökken. A cégek külföldre menekítik a számlaforgalmukat, a lakosság kétszer meggondolja, utaljon-e nagyobb összeget, illetve újra nő a készpénzes fizetés aránya. Pont február-március az, amikor a gazdaság szereplői kézhez kapják az első számlakivonatokat és leesik a tantusz, hogy milyen brutális az elvonás mértéke. Még csak ezek után várható az igazi adóoptimalizálás megindulása."
kiszamolo.hu/tag/tranzakcios-ado/
A róka vigye el az összes narancsbolsevik családját! :-)
@Knósszosz:
Ne dörgölőzz, ne nyalizz! :)
Kis számító! Csak mert egy suliban bactuk a rezet, meg hajaz az ízlésünk...
@Knósszosz:
Azt tudtam, hogy a tegnapi „ladikosé” még megfizetek.
Hát, állom a sarat…-:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ne haragudj meg, de a Matolcsyhoz képest elég szegényes a fantáziád.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Igen, nála olvastam a kommentek között, egyikük Angliába viszi a céges számláit.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Súgsz??? NEM ÉR!!! Ne genyózzzzzz... Marha.
Itt kukkolnak, SSteffyke is meresztgeti az ülőgumóit, azt a másik snájdig, langyi jogászköcsögöt stírölgeti, aki Piktor MELLETT DOLGOZIK! Ejj... nedvesedik a bugyingó...
@Knósszosz:
Hozom a lapátomat... Fej, vagy gyomor??? :)
@tristen2005:
piramis... A fáraó meg elégedetten dörzsölgeti mancsait. Evégre kevés másodosztályú falábúnak költenek ennyit a hobbijára.
index.hu/belfold/2013/05/09/itelet_a_rasszista_buncselekmenyekkel_vadolt_ciganyok_ugyeben/
Ez a nap legjobb vicce. Olyan törvényhely miatt ültetik le őket, aminek őket kellene védenie azoktól a gárdistáktól.
Ez most kiverte a biztosítékot.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Most számoltan utána, a Fradi pálya 600000e/szék!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Válassz, bűnhődnöm kell, mese nincs.
Amúgy meg Áder...

Én le voltam sajnálva, sőt, bal és nemtommilyen fasznak voltam titulálva, mikor Savanyú Jóskát "védtem" picit avval, hottyát aggyunk má neki egy esélyt, mielőtt. Jól emlékszem Fab is ezt gondolta, asszem rajta kívül én voltam olyan naív, mint ő. Kurvára benéztem Janit, nem szépítem.

Másodszor már nem szavazok Bronzonnak bizalmat, a negyedik módosítás, ugye...
Most meg előveszik ezt a már haveri körökben lejátszott témát... ócska, agyon égetett sütőolaj a Lendvay utcai menzáról.
Pfúúúúj
@zobod:

"A szavazók zöme konzervatív, nacionalista, és alapvetően az erős állammal szimpatizál."

Allitasaidat, ha talan probalnad valamivel ala is tamasztani!? Mar csak azert is, mert rogton egy onellentmondassal nyitsz. Ugyanis az elmult 100-150 evben az eros allam igenis baloldali jelszo volt. Nem is veletlen, hogy a republikanusok igyekeztek Obamat szocialistanak beallitani annak "Strong Governement" jelszava utan.
www.ft.com/cms/s/0/11a7e422-63f8-11e2-b92c-00144feab49a.html#axzz2SoolxUnU
www.ottawacitizen.com/opinion/columnists/Obama+fails+make+convincing+case+strong+government/7856250/story.html

" Ha nem lennének rajtunk a brüsszeli kényszerek, akkor alighanem még jobban érvényesülnének ezek a trendek."

Ki kell abranditsalak, hiszen ez eppen forditva van.
Orban es a Fidesz eppen erre epiti szabadsagharcos attitudjet, amivel szandekosan kelti az EU-szkeptikus hangulatot. Vagyis a helyes irany: Ha Viktorek nem pavatancolnanak, es szabadsagharcolnanak, akkor bizony kevesebb brusszeli kenyszer is lenne iranyukban.

"Az mszp szavazók többsége pont ugyanúgy ezt szeretné, mint a fideszes, csak más gazdával."

A fentiek utan pedig mar nem ertem, hogy ha egy balos szavazo erosebb allamot, tobb onnan szarmazo segitseggel, akkor ez miert olyan bombasztikus. Eppen a fidesz szavazok ilyen gondolkodasa, es arra szoktatasa az erdekes ebbol a szempontbol.
@rodeo36:
Akár réparobi, akár valamelyik másik szarrakás, szerelmes Vadaiba, hogy folyton emlegeti. Biztos taccsdaunra tette a hölgy, amikor ajánlatot tett neki a parlamenti büfében. Nagy a pofájuk. Még. De egyszer az ezeregyéjszaka meséi is véget érnek, és akkor nekik lesz nagyobb veszteni valójuk, nem nekem. Volt már ilyen a történelemben. Addig hadd higgyék, hogy sokkal okosabbak bárkinél, hogy olyan szellemi piedesztálra képzeljék magukat, ahonnan Hollywood külsőig ellátnak.
A szekszárdi ügyet nézzétek az ATV-n most,
21.55-kor.
szerintem elképesztő ez a középkori műszaki és esztétikai színvonal...
amugy meg simán közpénz RABLÁS ! nem is értem hogy meri megtenni...
a fődakota ?!? szerintem ezért életfogyt jár... minimum...

sportgeza.hu/futball/2013/05/09/ilyen_lesz_a_felcsuti_alomstadion/
"Orbán arra kérte a nemzetgazdasági minisztert, hogy dolgozza ki a következő csomagot. "

index.hu/gazdasag/2013/05/09/jon_az_ujabb_megszoritas/

nekem rögtön lenne is ötletem min lehetne spórolni....
@zobod:
" A szavazók zöme konzervatív, nacionalista, és alapvetően az erős állammal szimpatizál."

Tökéletesen igazad van. Az én erős államomban az összes fityesz csicska 365/24-ben hordaná követ egy aknazárral, és krokodilos vizesárokkal körbevett építőtáborban. Konzervatívan ragaszkodom az ilyen régimódi, jól bevált kulturális módszerekhez.
A telibebszott anyjukat, hogy már a Spektrumról is göbbelsizmus árad pofámba, narancssárgán.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "8 oldali politika undorom van. :)"

Teljesen megértem.
@Bakter:
A lábbilincshez és a végén lévő 10 kilós kőgolyóhoz is legyél szíves ragaszkodni! Nem félmunkát...
A HAGYOMÁNY AZ HAGYOMÁNY! :)
@Bakter:
A tábor bejárata előtti téren a korinthoszi oszlopon, egy narancssárga kaméleon Kerényi kitűzővel a hajtókáján, kretén bubifrizurás kultúrpápa idézeteket rikácsol, szar hangosítással.

Szerintem így teljes, de én maximalista vagyok, ha már...
@Buga.Jakab: Nekem is egy kettő. S még csak nem is demagóg adjátok vissza a pénzt, amit hazahordtatok stílusú.

Erdélyország lassan fényes nyugati pezsgő állam lesz hozzánk képest, ha elkezdem nézni az utak állapotát.

Hála istennek, még van kihez felsüllyedni, Kárpát-Alja az új cél.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nálad is?? Mert nálam is. :)

Nemigazországban nem mennek ilyen egyszerűen a dolgok. Nálunk a bűnözőknek nagyobb rajongótáboruk és befolyásosabb védelmezőik vannak, mint az áldozatoknak. Nekünk olyan jogvédőink vannak, akik a tények ismerete nélkül, Ezo tévés gondolatolvasással meg tudják állapítani, kiben dúlnak rasszista indulatok, és kiket illet meg a védelem. Az áldozatok iszonya, a tett brutalitása, az igazság és méltányosság csupán kellékek ebben a beteg, szado-mazo szerepjátékban, ahol a merénylő és a felbujtó cinkosan összekacsint.

Mert a mi jogvédőinket, az Amnesty Internationalt, a Helsinki Bizottságot, a TASZ-t és a többi hasonszőrű pózer kisebbségvédőt csak addig érdekli a jogtalanság, amíg az a bűnözők és a deviánsok kárára történik, ezért tiltakoztak akkor, és ezért tiltakoznak most is: micsoda dolog, hogy a rasszizmus ellen hozott törvény ahelyett, hogy védené, bünteti a kisebbségeket?! „Az elkövetők cselekményének indítéka nyilvánvalóan nem előítélet, hanem a rasszistáktól való félelem és azok elűzésének szándéka volt” – írják a mindentudók, akik szerint rasszista csak magyar ember lehet, és aki ezzel nem ért egyet, az maga is rasszista.

Ha magyar emberek „megdöglötök, tetves cigányok!” felkiáltással szétvernek egy roma családot, az gyűlölet-bűncselekmény, ha ugyanezt cigányok teszik, az téves jogértelmezés? Vagy a bíróság tetszés szerint, bőrszín alapján válogathat az elkövetők között, és csak a „fehérekre” sújthat le a jog pallosa? Netán arról van szó, amire Para-Kovács Imre is utalt coming outjában, hogy ki kell irtani a „nácikat”? „Addig lőni, amíg mozognak”?

Milyen nyomorult, sötét lelkű embernek kell lennie valakinek ahhoz, hogy jogvédőként írásba adja (nem egy kocsmaasztal melletti őszinteségi rohamról beszélünk, hanem egy szervezet hivatalos közleményéről!): ha valaki gárdista, felőle akár agyon is verhetik, nem illetik meg ugyanazok a jogok, amelyek a cigányokat.

A bűnözők jogos büntetése miatt habos vért felköhögő „jogvédők” pusztán politikai megrendelésre nem hibázhatnak ekkorát. Ehhez olyan irracionális gyűlölet, olyan könyörtelen szenvtelenség kell, mint amit ellenségeikbe, a „szélsőségesekbe”, vagyis a magyar társadalom normálisan értékítéletű többségébe szuggerálnak.
@Knósszosz: @Habakuk999:
Remélem már ettetek? :D

orbanviktor.tumblr.com/

Tekerd lejjebb. Újabb szervilis mém szabadult a világra...
@Bakter: Minek nézel tv-t vazze?
Én szigorúan csak focit, amióta egy NatGeo-s rusnya krokodilról is Orbán jutott az eszembe.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Holnap vagy holnapután nyársalunk a gyerekekkel.

Zöldhagyma, szalonna, általam sütött friss kenyér, mézízű sörbetek, egy kis törköly grappának álcázva...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nincs kőgolyó. Alkotmányi gránitba lesz fúrva a láncuk másik vége. Így figyelniük kell majd arra, nehogy összegabalyodjanak stonelogistic közben.

@Knósszosz:
Komolytalan vagy. A funkcionalitás mindenekfelett, semmi giccses cicoma.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Én nem nézem végig, ha nem haragszol.:)

Angyal hosszú szövegéből is elég volt egy szót látni, hogy továbbgörgessem.

Csekknek van politikaundora, engem se érdekel, amit itt leírogattok, az untig elég.:)
@Husz_János_Puszita:

"Az nem jobboldaliság, hanem kiskorúság."

En azert nem mondanam ezt ilyen sarkosan. En meg az erettseg(i) azon oldalan voltam a rendszervaltozaskor, de lattam a familiaban, hogy bizony a szocializmusba(n) szocializalodott emberek egy jelentos resze egesz egyszeruen nem volt kepes felvenni azt a ritmust/gondolkodasmodot, amit az uj, a kapitalista rendszer(beli elet) megkovetelt. Es hogy megis csaladokat es az egesz orszagot mukodtette akkor 2 generacio, igazan tisztelem oket erte.

Ugyanakkor liberalis emberkent en is rendparti vagyok szamos kerdesben. (Persze az is erdekes, hogy ki mit ert meg bele a rendpartisagba)

En is szeretnek kevesebb korrupciot, nagyobb biztonsagot ejszaka kozteren stb.
De ezzel egyutt nem gondolom,hogy ezt ugy lehetne elerni, hogy kezeket, labakat vagunk. Hogy elkovetoket a guillotinehoz terdeltetunk, vagy eppen minidarukra huzzuk fel oket, mint Iranban.

Anno keresztul-kasul lehetett koricalni a varosban meg sotet ejszaka is. A Szondi telepet mar akkor sem probaltam ki, de az Avason meg bizony nem kellett parazni. Ma mar a Szechenyi (a setalo fo)utcat sem mernem tesztelni ejszaka.
@Habakuk999:
fél füllel hallottam a nersómant pár percig. Na azt a überszart, amit és ahogy előadott tömegpusztítófegyvernek nyilváníttatnám az ENSZ-szel. Dehogy már a tudományos csatornákon is ezek jönnek elő, mint a hernyók tavasszal...
Foci? A nagy szart. Sose érdekelt túlságosan nézésileg. És ha belegondolok, hogy az is akit nem nevezünk nevén, erre élvez, akkor...
@Habakuk999: Tudod mi a mi nagy bajunk? Kb. ez. Érdemes meghallgatni főleg a végét.

youtu.be/EVlRONNPlq4
@Habakuk999:
Pedig egy Steffy szerű lény van ott... ;)

Jövő hétvégén megyünk Lajta bejárásra, in Österreich.
@Bakter:
Azt remélem tudod, hogy evvel a hozzászólásoddal az alapturhát minősítetted folyamatosan rezgő csulává, ugye?
Jó lesz vigyázni, csak mondom. (magamnak is)

Amúgy igaz; a funkcionalitás a lényeg. Mint az autodafé annak idején a keresztényeknél, ja-ja!-:)
@simple observer 1.0:
"...ezt ugy lehetne elerni, hogy kezeket, labakat vagunk."

Isten ments! Ne pazarolj! Minek levágni a kezeket és lábakat, amikor követ is hordhatnak. Értelme és haszna annak sincs, de humánusabb, és jobban elősegíti az evolúciós folyamatokat, géntisztító hatású.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Jövő héten Angyalnak tartok szemináriumot pálinkaivásból.:)

Végignéztem a talpnyaló barmokat, sok semmirekellő ember van a világon.:)
@Knósszosz:
Az alkotmányi a gránitkeménység legújabb IS mértékegysége.
@Habakuk999:
Tucc te élni!
Nem irigyellek, én sokkal jobb társaságban leszek! :)
Valami elemi erejű mazochizmust vélek felfedezni benned...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A smitizmus szelleme járlya be ójropát.
Meg a seggnyalóké...

Ez mán azé nem semi, centire fizetik a fagyikóstoló nyúlványban megtestesült ganét?
Tükör van otthon, vagy eleve borbélyhoz jár?

Kész-:((
Disney:
"Minden bemutatót eltolnak egy héttel, mert tőlünk került ki a Vasember 3 első kalózkópiája."

Már ezek is beálltak Brüsszel mögé, és szopatják forradalmi népünk. Pedig provokáció volt, ami mögött Miki egér állt, aki Róbert gidával ürügyül tette fel a filmet a netre egy magyar ip-címről.
@Bakter: Nem erőszak a disznótor.:) S nincs benne politika.
Legalábbis, ha Lajtától nyugatra lévő fociról beszélünk.

Itthon megfélemlített bírók, gusztustalanul törtető és maguknak mindent megengedő Videotonosok, persze nem jön össze nekik mégsem a bajnokság, magyar focit én se nézek.

Fideszesek tolongása az "én is szeretem a focit, főnök" versenyben, Tállai éhségmenetelő pógival az élen.

Viszont ilyen lehetett az ötvenes évek versenysportja.
@tristen2005: Árnyékszék fajlagosan többe kerül, semmi csoda ebben..kérdés, mennyi lesz a kihasználtság..20-30% netán? :-(
@Bakter:
100 hurutos köpet = 1 dagattlacca?
Mikor nyomják az új bunkójegyet és mi lesz rajta?
Tudsz valamit?
@Knósszosz: Teljesen egyetértek, én is így jártam..először és vélhetően utoljára! Egy esély jár..több nem!
@Mariann19: Hogyan, mikor jéghoki vb van? Lesajnálom a politikát, bocsesz..:-)
@simple observer 1.0:

A biztonság és a stabilitás utáni vágy minden ember sajátja, oldaltól függetlenül.
Rendpártiság az én olvasatomban az erős vezető iránti igény, aki majd minden téren rendet tesz. Utána a csudálkozás, amikor az erő helyett erőszakot és arroganciát kap a polgár. Semmi csodálkozni való nincs rajta, a kettő kéz a kézben jár, amióta a világ világ.
Utóbbi a mai magyar jobboldal. Éretlen vezetők, éretlen vezetettek egymásra találása.
@simple observer 1.0: Én Husszal értek egyet. A magyar társadalom kiskorú. Legalábbis a kötelezettségek terén. És a nagy többséget nem zavarja a kiépülő autoriter rendszer. Sőt azt támogatjanis, ha.csak egy kis esélyt lát arra, hogy nem a "f@sz rossz végére kerül" minden esetben.
Ez a társadalom a "dns"-ben hordozza az alattvalói attitüd mellett a mindent "okosba" való megoldásának képességét is. Soha nem volt olyan törvény, jogszabály amelynek a társadalmi elfogadottsága/beágyazódottsága a kritikus tömeget elérte volna.
Senkit se tévrsszen meg, hogy az itt kommentelők többsége autonom személyiség. Ez nem egy reprezentatív minta.
@Habakuk999:
Ez itt nem foci, hanem zsibvásár. Képben vagyok, az eredményeket és edző nyilatkozatokat elolvasom, de megnézni a válogatottat se nagyon szoktam. Most beledöntenek egy csomó pénzt, mert ez a főnök hobbija. Várom lesz-e bármilyen pozitív hatása. Valóságban, nem csak a sablondumák szintjén. Mert minden évben azt olvasom, hogy jobb lett a színvonal az NB1-ben. Na ja, csak mindenütt máshol méginkább emelkedett.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: elképesztő!

faház???!??!??!? vat de fak ?

felgyujttya az első b középes... a b közgépes favellát...
@Habakuk999: Nem. Az ötvenes évek versenysportjában eredmények születtek.
@Husz_János_Puszita: @sírbateszezazegész: De jó, hogy tőlem sokkal logikusabban leírjátok a véleményem.

Sokszor pendülünk egy húron.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Magam részéről az esélyeknek vége, ha csak, nem a knédlinek és a káposztának adom a párolt hagymás husival a bizonyítás kényszerét. (hogy meggyőzzön a rohadt - érdemes megenni):
3.bp.blogspot.com/__hDzVgn3jwU/TAFiJzAcsWI/AAAAAAAAAFo/pr7XVzUKzYU/s1600/IMG_1579.JPG
@Bakter:

"Minek levágni a kezeket és lábakat, amikor követ is hordhatnak."

Igaz, igaz. En itt a kereszteny kurzus alapjan, a szemfogat szemfogert elvet, es a bibliai tanitasokat kovetve gondoltam ezekre a buntetesi metodusokra.
Amugy idorol idore, mint ahogy a halalbuntetes is hullamokban, rendszeresen elokerul a kozvelemenyben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Legalább lesz hol megtartonotok a Finesz-NSDAP-Jobbik felvonulásokat..más értelmét nem látom, kivéve a "stadionszétverési" gyakorlatokat és az esetleges autodafékat..
@Knósszosz:
Én? A nevemet sem. Itt nem szabad már semmit sem tudni. De állítólag Magyarországon a fény is unortodox módon terjed, és a színképéből hiányzik a piros, mert 2/3-dal kiszedették belőle.
Jóccakát.
@tristen2005: Fraji..Felcsúton se lesz magasabb sokkal, csak azt könnyebb tán megtölteni, nem?
@sírbateszezazegész: Eszméletlen sok bundával. A kiváló játékosok egy csapatba - akaratuktól függetlenül is - verbuválásával.

Az pusztán szerencse, hogy volt világszínvonalú foci, de ez a szisztéma teljesen egyértelműen determinálta a visszaesést és elsatnyulást.
@Bakter:
Akkor majd figyelek helyetted is és értesítelek.
Neked is jóccakát!-:)))
@Husz_János_Puszita:

"Rendpártiság az én olvasatomban az erős vezető iránti igény, aki majd minden téren rendet tesz."

Eros vezetokkel nem lenne gondom. Bar az a tapasztalatom, hogy egy mar legalabb nemzetkozi szintu cegnel egy szemely mar biztosan nem tud minden teren rendet tenni.

Nalunk meg a Kedves Vezeto, aki lathatoan semmihez nem ert....

Akkor inkabb megsem vagyok rendparti.
Egyaltalan.
@Habakuk999:

Én is egyetértek a hozzászólásaiddal szinte mindig. Több itt kommentelővel is, csak nem lehet mindig jelezni, mert akkor másból sem állna a blog.
@Habakuk999: Kitőrési pont volt a nyomorból. Nem úgy, mint ma. Az élsporz finanszírozásáról órákat tudnék mesélni. Ott voltam, láttam. Elájulnál.:(
@simple observer 1.0:

Nem határozott és kompetens vezetőre gondolsz?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Egy jó stadionra szükség van szerintem, bár gyanús nekem, hogy nem Felcsúton.

Az egri uszoda is szép, az is Makovecz. Persze ízlések és pofonok, nekem nincs bajom az ő építészetével.

Nem is értek hozzá, az igaz.

Viktorka megkapja a játékát, ezzel se lenne semmi baj, ha lenne 7,5 %-os növekedés és futná a sok jövedelemből.

Pusztulunk lefelé országos szinten, így legalábbis megkérdőjelezhető, - azaz bele kellett volna az alapkő mellé annak a fejét, aki ezt a beruházást pofátlanul meg meri csinálni-.
@Husz_János_Puszita:@Habakuk999:
Ezt érdemes elolvadni, ha éppen nincs mit tenni.
Rávilágít kelet és nyugat másságára.
www.grotius.hu/publ/displ.asp?id=OHLOBX
@Habakuk999: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A sport mindenhol üzlet, piaci alapon. Ahol nem, az nem piacgazdaság. Rendszerint minimum félautokrata állam. Ebben a témában Dénes Ferenc írásaival értek egyet.
P.d.: Makovecz építészete többet árt, mint használ. Múltba forduló, retrográd.
Nekem is tetszik, de káros a szellemisége. Nem "hagyomány és haladás".
@sírbateszezazegész:

"A magyar társadalom kiskorú."

Ebben nincs vitank. Es annak ellenere, hogy az aktualis bal-liberalis kormanyok legalabb igyekeztek valami minimalis szinten valtoztatni ezen, a lakossagnak adott ebreszto es kijozanito pofonokon tul sokat ok sem tettek a polgarsag megteremtese fele. Gondolok itt akar kurzusok, tanfolyamok inditasara a rendszervaltozas kornyeken mar felnott lakossag szamara. Arrol meg mar nem beszelve, hogy a Fidesz ugy legalabb 15 eve tudatosan a polgarsag kialakulasa es megerosodese ellen tevekenykedik, mikozben egy ideig meg eppen e hivoszoval kampanyolt...

Ugyanakkor martirunk (Husz) nem ezt irta. O altalanosabban fogalmazott:
""Az meg hogy a rendpartisag, es a stabilitas utani vagy jobboldalisag lenne?!"

Az nem jobboldaliság, hanem kiskorúság."

En altalanossagban irtam a rendpartisagrol, illetve az eros allamrol. Obamaval peldalozva. Husz nem szukitette ezt le a MAGYAR jobboldalra, vagy a magyarorszagi viszonyokra, igy en tovabbra is univerzalisan ertelmeztem az O rendpartisagot, es a kiskorusagot osszekoto szavait.

A tobbivel amugy egyetertek.
@sírbateszezazegész: Miért árt? Meghalt már, szerintem érdekes és egyedi épületeket csinált.

Az ártalmat inkább a nemzeti organikus építészet istenítésében látom, de ezzel ugyanígy eljutunk az autokrácia bájos tevékenységéhez és az alom kölykeinek jutalmazásához.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Habakuk999:
Én is ezt szeretném. Nem feltétlenül azonosulok az egész írással, de az ídézett résszel igen. Gábriel, neked meg főleg el kellene gondolkodnod útódod miatt is.
""Tökéletesen egyetértek a német módszerrel, és hiszem: ha idejében leülünk fiatal nácikkal beszélgetni, elmagyarázzuk nekik, hogy a holokauszt mégsem valami korai Október Fest, hogy nácinak lenni nem csupán rendkívül igénytelen és kontraproduktív elfoglaltság, de még hülyén is néz ki, meg a csajok is lelépnek egy idő után, akkor nagyszerű eredményeket lehet elérni. Iskolarendszer, folyamatos nevelés, szemléltetés, a következmények ismertetése, szembesítés a borzalmakkal – ezek mind segítenek abban, hogy a tévelygő kis nácik észbe kapjanak, és elgondolkozzanak azon, hogy talán ideje lenne szakmát tanulni, kimászni a szélsőjobboldaliság bűzös pöcegödréből, lemosni a szart és elindulni a világba."
nepszava.com/2013/05/velemeny/para-kovacs-imre-szanyi-az-old-school-antifasiszta.html
@Husz_János_Puszita:

"Nem határozott és kompetens vezetőre gondolsz?"

De igen. Ugyanis szamomra amelyik hatarozatlan, ES meg inkompetens is, az SZAR vezeto. Nem eros vezeto.
@Habakuk999: Azért ártott, mert továbbélő szelleme -nagyságát nem vitatom- a tudtával és akaratával a hamis "magyar" mítosz újraéledéséhez vezetett. Az alaplóf@szba emelt MMA alapítója volt. Az építészetnek a mát és a jövőt kell megmutatnia, szintetizálva a múlttal. Nála a jövő elmaradt.
De ez az én véleményem.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

3500 embert ott se lesz könnyű összeszedni, nincs annyi orbán fan a környéken, nagyon bele mászott a lelki világukba!
@simple observer 1.0: Szerintem a bal-jobb felosztás ma mo-on nem érvényes. Autokrata(rendpárti)-autónom. Aki autokrata az kiskorú. Jog igen, kötelezettség nem. Kevés az autónom.
Én így értettem.
Így is érzem.
De ez talán világjelenség is. Obama is a magukról gondoskodni nem is akarók szavazataival is nyert.
@sírbateszezazegész:

A kamaszkori olvasmányélményeim tettek rám nagyon erős hatást a nácikkal kapcsolatban. Különösen egy tanárnő naplója a koncentrációs táborból, nem ugrik be a címe. Volt több könyv is. Az az ideológia veszélyt jelent az emberi életre és méltóságra. Minden eszközzel irtani kell. Kár, hogy ma a gyerekek nem olvasnak, a filmek nem tudják visszaadni azt a szörnyű érzést. Le sem engednék vetíteni a valóságot tükröző képsorokat. Sokkolnának.

Kösz a linket, elolvasom, ha ráérek. Most mennem kell, jó éjt mindenkinek!
@tristen2005:
Szőrzet az ott van, ahol megfizetik.
Orbán fan ezért van sok helyütt, ha mosdatlan és büdös is, de van.
Meg az a pénz is.
@Husz_János_Puszita:
Kerényi Grácia?
Nem olvastam tőle, de sejlik, mint... szóval?
@Habakuk999: mikovec egri uszodájhában főleg a fentartási pénz úszik...
@sírbateszezazegész:

nézd, az, hogy mi szép és mi nem az annyira szubjektív hogy szinte meg sem lehet határozni Makovecz alkotásai mind egy kaptafára készűltek, gyógyfürdő vagy hullaház tök ugyanaz sőt ez a rettenetes giccses és undorító fútballstadion is, még egy oltár hiányzik belőle a nagy hatalmas csökök hatalmas atyjának faszával a középen és egy nagy nagy fútball labda a tetején esetleg foroghatna is kivilágítva akkor már teljesen a giccs csimborasszója lehetne

de miért kell egy luxus falusi pajtába füvet ültetni és vonalakat húzgálni krétával?

egyébként nekem stabilitási és szilárdsági kifogásaim is vannak ellene...és miért a pálmafák ágabogait ídézi felcsúton ahol köztudottan pálma nincs csak lóhere meg katángkóró

brühüyyy
@Habakuk999:
ja mindegyik egy és ugyanaz hullaház vagy uszoda vagy a nagy pajta fútballelátókkal és pázsittal

brühüyyy
@rodeo36: szvsz(!!!) az, hogy mi tetszik és mi értékes, azt meg lehet különböztetni.
tetszhet az embernek a giccs is, mégis tudod, hogy értéktelen. ettől még nem vagy feltétlenül ízléstelen. sőt.
én azt szoktam mondani az ismerőseimnek: olvass ponyvát, nézz szappanoperát, csak azt ne azonosítsd s kultúrával! az szórakozás. az más.
biztos van olyan opera is, ami népszerű, de nem minösítenéd a csúcsnak, nem? (én ezen a téren is meglehetősen képzetlen vagyok)
@sírbateszezazegész:

"Obama is a magukról gondoskodni nem is akarók szavazataival is nyert. "

Biztos, hogy ebben is van igazsag. De nem gondolnam, hogy szignifikans lenne.
Egyreszt mert:
www.presstv.com/detail/2012/11/07/270958/voter-turnout-in-2012-us-presidential-elections-9-lower-than-2008/

Masreszt pedig mert nem igen van ra adatunk. Mert bar sok dologra rakerdeznek az exit pollokban, de ilyesmire aligha. ;)
@rodeo36:
Makó munkássága nem csak a szakma, hanem ízlés dolga is.
Szubjektív oldalról:
én voltam egy építményében (családi ház - majd ezer négyzetméter és négy szint)máriaremetén, háát... nem trendi jobbikos és sikkes fikázásból kifolyólag, de fos.

Viszont a naccságos asszony a sznobságtól vakultan elárulta, hogy most adta ki (egyedül - a férjét felélte) egy Dél-Afrikai üzletembernek/diplomatának, erre pontosan nem emlékszem.

Viszont volt az udvaron tennis pálya, az alagsorban medanszié, és egy csomó luxus iszonyatos giccsbe tekerve.
Száz négyzetméteren lehet olyan élhető környezetet csinálni, hogy ihajj!!
Ezren meg olyan szar fost, hogy az is ihajj.

Sokat látok a szakmámból kifolyólag.
@simple observer 1.0: elgondolkodtató.
Akkor fogalmazzuk úgy, hogy Obamánál a "gondoskodó állam" a szolidarítást jelzi, állami szinten.
Nálunk az írányító államot érzem alatta. Amely valamit nyújt számodra, azonban cserébe a jogaidat is csorbítja. És ez nem elfogadható számomra. Én nem hatalmat adok a kormánynak, hanem felhatalmazást. Arra, hogy képviseljen.
@Knósszosz: Jókat lehet tőle böfögni.
@sírbateszezazegész: "Makovecz építészete többet árt, mint használ. Múltba forduló, retrográd.
Nekem is tetszik, de káros a szellemisége. Nem "hagyomány és haladás". "

Makovecznél az "organikus" az megnyúzott és megcsonkított fákat jelent.
@sírbateszezazegész:
volt egy bölcs barátom az szokta mondani (mindketten "komolyzenében" utaztunk) hogy vannak a nagy művek és vannak mesterművek (ugye mi alább nem adtuk) példaként a Cosi fan tutte az egy csoda az emberi karakterekről, mialatt a Pillangókisasszony egy mestermű ugyanarról általában Puccini "mester" a Triptichon-ban zseni...dehát ott az alapanyaga is az

erre volt a híres mondás (IGAZ! MEGTÖRTÉNT): J. Brahms kvaterkázás közben a pincemester aki mint olyan tőzsgyökeres bécsi aszon'ta Brahms-nak most kihozom a pincémből az Én Brahms-omat, azt kóstold...és arra Brahms: ne verj át, hozzad csak a Bach-odat

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A tegnapi nekem ajánlott linkre és a kérdésedre - kissé megkésve - válaszolnék.
A stabil árfolyam alkalmazásának kérdéséről van szó, amelynél az alábbiakat érdemes tudni.
A vállalkozások export esetén euroban vagy dollárban szerződnek, kikötik a fizetés körülményeit, többek között az átváltás időpontját is, melynél a jegybank van középen, mint átváltó.
Amennyiben az átváltás időpontjában gyenge a Ft, 1 euroért több Ft-ot kap az exportőr, tehát Ft-ban többet kap a teljesítésért. Ezáltal export esetén kedvező a gyenge Ft.
Importnál viszont ennek a fordítottja történik, ehhez nem kell magyarázat.
Tőlem nem idegen a stabil árfolyam bevezetése, mert a valuták átváltása különköltségekkel és kockázattal jár.
Ezen ügyletek közepén áll a jegybank, mely ezen ügyletek + és - hozadékát magáénak tudja be, mint átváltó.
Könnyű belátni, hogy pl. árajánlat számításánál milyen biztonságot jelent, hogy nem kell az árfolyamingadozástól tartani, biztonságosabb a versenyár kialakítása, az árak könnyű összehasonlíthatósága is biztosított, az egységes piacot átláthatóvá teszi.
Tompítja az árfolyamváltozásból eredeztethető gazdasági sokkokat is, melyeket eddig pl. a Ft instabilitása gerjesztett.
Ugyanezek vonatkoznak a vállalkozások által felvett devizahitelek előnyösebb kilátásaira is.
Egy kérdés nyitott, hogy a 305.-Ft-os árfolyam meghatározása mennyire szolgálja ki ezt a célt.
süti beállítások módosítása