Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Van az a pénz...? 444.hu/2024/04/23/balog-zoltan-a-sajat-lekotelezettjeve-tette-egyhazat-amokfuta... (2024.04.23. 07:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.26. 03:48 Fabius

Trafik: hamarabb utolérik Lázárt, mint a Sánta kutyát

Címkék: mutyi strómanok fidesz trafiktörvény lázár jános

Tegnapelőtt még félig viccesen írtam bele a trafikjog osztó posztba a mondatot: Megmondtuk, hogy ki lesztek fizetve. Akkor még én sem gondoltam, hogy egy nappal később tizenegy oldalas törvénymódosítással teszi nyilvánvalóvá Lázár János, hogy egészen pontosan milyen vastagon. A két és félszeresre növelt haszonkulcsot látva nagyjából annyira fájhat a régi trafikosoknak a haveri kör kistafírungozása, mint a Belga tripperes kavbojról szóló nótájának utolsó sora minden beleérezni képes férfiember számára

lázár sánta trafik.jpg

Innentől nyugodtan elmondhatjuk, busásan kifizetődő dolog a Fidesz és Lázár János barátjának lenni, és ne akadjunk föl olyan morális csacsiságokon, mint a pénzen vett "barátságok" milyensége. Ez a rendszer ilyen, náluk még a Viktor és országmentő békemenet se tesz egy lépést sem ingyen. De miért is tenne? Hisz pártunk és kormányunk gavallér, urasan kifizeti "barátait" a zsebünkből. 

Bizony, mert a dohánybizniszt bőségszaruvá átíró törvényből valahogy kimaradt egy nélkülözhetetlen kormánypárti trend, a rezsidémon. A dohánygyárak kötelező költségcsökkentése ugyanis nem szerepel a javaslatban, hogy annak helyében valósulhasson meg az árrésemelés. Ha a javaslat megint Lázár Jankó legjobb barátjának, Sánta Jánosnak gépén íródott valami fatális véletlen folytán, akkor nyilván ezen sem csodálkozunk. Majd megfizetjük mi azt a dobozonként 60-70 forint pluszt, hisz ennyivel biztos szívesen hozzájárul az ország dohányos népe a haverok, strómanok és egyéb telefonon is lebukni képes balfaszok boldogulásához

trafikos-stróman_1.gif

Két napja még azt gondoltam a rezsidémon mellé lesz bevezetve az új szlogen. De a feneséget elegánsan elpöckölték a dohánygyárak útjából, úgyhogy már csak ez az egy őszintén harsogható maradt:

Aki magyar velünk szív!

340 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr315247535

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dohányüzlet a korzón 2013.04.27. 03:22:12

Dohányüzlet a korzón    "Besétált hozzám egy férfi azzal, hogy tudja, nem nyertem a trafikos pályázaton, ő viszont igen, és szívesen átvenné az üzlethelyiséget" - mesélte az Indexnek egy felháborodott trafikos a Kosztolányi térről. (http://...

Trackback: Ki nyer ma? Játék és mutyika tíz percben 2013.04.26. 08:33:26

Ki mondja, hogy hazánkban nem lehet boldogulni? Lottó ötös, keno, vasútpálya felújítás, stadionépítés, vagy éppen trafiknyitás. A lehetőségek tárháza egyszerűen kiapadhatatlan. Csak nyerni kell hozzá tudni! A négyszögletű kerek erdőben, még a komm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@sírbateszezazegész:

Szerencsére meg, de úgy látom a Fidesz nem fog, vagy a fene sem tudja, kurvára nem tudni mi van a fejekben, mert éjjel nappal nyomják a hazugságokat.

Nem mellesleg az ellenség egy fos, lehet a Fidesz a kiseb rossz nekünk, de ebben egyre kevésbé vagyok biztos.
@a kormány embere: Azért azt nem gondolod, hogy eleve nem így számoltak! A beker oldal ott semmit sem mozdult! Gyakorlatilag, ha úgy nézzük ott valami köcsög a kozbeszerzésnél meglopta a lajost 3mrd'vel! Kivette a zsebéből!:)
@sírbateszezazegész:
Nem is lennék szívesen a helyében!!
@a kormány embere:
Ugyan, azt csírájában meggyilkolták, nevetséges a már 100%-ban megvalósított fityesz mutyikhoz hasonlítani.
Különben is. A szocik is mutyiztak, nem vitás. De nem iparszerűen, futószalagon, törvényesítve. State capture, a k. édesanyjukat a mocskos maffiózóknak!
A szocik ebben sem voltak olyan rafináltak.
Lehet nem volt/nincs nekik száz rogántoncsijuk, meg a mögöttes éceszgébereik, akik kiötlik nekik ezeket a mocsokságokat, és meg is csinálják.
Vajon meddig tud ez a fityeszvirtus működhetni? Nem, nem fog elmúlni, kimúlni csak úgy magától, nyomtalanul.
Nagyon veszélyes. Már most maffiaállam működik, és az mindenkit megsemmisít, aki megpróbálja felszámolni.
@a kormány embere: Pedig az már biztos az ő emberük volt. Csórókám gondolta, az egész bő nyállal kijön 8mrd-ből 15%-os árréssel, írjunk 15-t, főnök majd hogy megdícsér. Benézte:)
Azért az elég "unortodoxnak" tűnik, hogy pályázaton többek között üzleti tervet kell beadni és az súlyoz leginkább, majd az eredményhirdetés után valaki közli, hogy törvényileg az árrés akkor mostantól legyen 4% helyett 10% :))
győzött a trafikforradalom
@AKIsTUDATLAN: Nem akarlak elkeseríteni a cocik sokkal jobban csinálták. Nem véletlen, hogy nem tudod:)
@xvxvxv:
"nyomorult fideszcseléd" sem magától vonul, hanem vonulTATják. A te, az én pénzemen szervezik a szimpátia tüntetéseket, és mindent, mindent!, amivel a hatalmukat örökre bebetonozhatják.
Na, jó, nem örökre, csak amíg a boldizsárkák boldizsárkáinak jövője is biztosítva lesz.
Én azt nem értem, hogy hogy van az hogy az energiamultik 8 százalékos eszközarányos garantált haszna sok, akkor a trafikosok sima 10 százalékos forgalmi árrése nem az?
@AKIsTUDATLAN:
A szocik azért nem voltak olyan rafináltak,mert az "öregek",még a megcsontosodott módon akarták intézni a dolgaikat,és nem engedték érvényesülni a "fiatalokat"!A helyzet,mai is változatlan.
Gyurcsány,csak egy ballépés volt a maszop életében,amit gyorsan helyre is akartak hozni.A mostani bohócuk,nem oszt,nem szoroz.
Meddig fog a felcsúti maffia működni?
Amíg a családfők közt, nem tör ki hatalmi harc.
Szerinted, mifasznak kell ez a sok magánhadosztály?
@sírbateszezazegész:
Nem tudom elhinni. A szocik született lúzerek, egyrészt.
Másrészt a fityesz még azt is kiásta volna, ami meg sem történt.
Esetleg valami konkrétum?
Amúgy nem vagyok szocihívő, de én így látom.
Ha olyan agyafúrtak lettek volna, akkor tán mégse tudta volna a fityesz olyan könnyen a vágóhídra terelni őket.
@Link elek: "Mivel mindosze 5k helyen lehet majd cigit venni, raadasul ezek is keves kezben oszpontosulnak valoszinuleg nem 10%, hanem 50-100%-os lesz az áremelés."
- A cigaretta hatósági áras.
@sírbateszezazegész: "Ha ez a
módosítás átmegy, azt a piac már nem bírja el.
Elég érdekes a figura, mert az árrés növekedése miatt lehet, hogy a külföldi gyártókat fogja kötelezni a termelői árcsökkentésre, hogy ne emelkedjen a fogyasztói ár, de ezt a magyar előállítóknál is meg kell tennie. Amennyiben nem így jár el, az eu a piaci verseny megsértése miatt ezt tiltani fogja.
Viszont az érdekeivel az is ellenkezik, hogy árat emeljen, különösen annak fényében, hogy deklarált célja a magyar termék fogyasztásának növelése.
Egy biztos. Áremeléssel a fogyasztás csökkenni fog. Ez volt pl. pár évvel ezelőtt is a benzinár drasztikus emelésénél is, amikor 25%-kal csökkent a fogyasztás.
Vajon a költségvetési bevételek esetleges csökkenése zavarja nagyratörő terveiket?
Fabe, drága barátom! Ez a leguniverzálisabb szlogen amit csak ki lehet találni. Mondhatni polkorrekt!:D
@sírbateszezazegész:
Most meg nem győz futás közben hátrafelé nézni!
De majd kárpótoljuk a lajost, valami piszlicsáré utólagos rendeléssel,úgy 6 mrd-ért.
@AKIsTUDATLAN:
Nekem most van még kettő, meg még két szent István - fizetésig. Kibírom.

Miért kérded?
@a kormány embere:
Áh, majd felosztják a területet, mindenkinek meglesz a saját érdekszférája. Esetleg harc közben napvilágra derül(het) ez-az.
A magánhadseregek nem egymás ellen, hanem az ellenzék, a lehetséges lázadások letörésére kellenek. Persze azt is közpénzből.
@AKIsTUDATLAN: Nem mondanám különben:) Azt meg mit ássanak elő, amiben a lajos is benne volt?:)
@Mariann19: De zavarja. De leírtam, ezt nem viktor csinálta, most rohan az események után.
Másrészt a ciginél mit mond, hogy csökkenteni kell? Exportálják legfeljebb. Ez nem helyhez kötött mint az áram.
dohánybárók
földbárók !

új forradalom ideje közeleg...
@AKIsTUDATLAN:
Légy nyugodt!
Jobban félnek egymástól,mint holmi ellenzéktől,meg parasztlázadástól!
És erre,minden okuk megvan.
@a kormány embere: Ezeknél az is lehet. Kiderül, hogy süllyed a talaj. A szerződés szerint az ár 5% mehet felfele.
@sírbateszezazegész:
Vácnál köztudottan nagyon szar a talaj!
Minden régi ipari üzemet elnyelt már.Az is előferdülhet,hogy építeni kell egy alagutat, az erre elrepülő szlovák magángépek számának drasztikus felcsökkenése miatt.Ki tudhatja ezt hátra?
Minden esetre az MTA által bizonyított tény, hogy ami felmehet,az fel is megy!
@sírbateszezazegész:
"Ezt nem Viktor csinálta, most rohan az események után."
Csak nem gondolod, hogy Orbán Viktor nélkül bármilyen bizniszt végre lehet hajtani? Sokkal kisebb kérdésekben is fenntartja magának a döntés jogát.
"Exportálják legfeljebb."
A Continental legnagyobb problémája pont az volt, hogy a saját termékét nem vették. Ezzel a törvénnyel a céget is helyzetbe akarja hozni. Amennyiben eddig lehetősége lett volna az exportra, megtette volna. Nem ismerem a külföldi piaci lehetőségeket, de szerintem labdába sem rúghatnak az ismeretlen magyar termékükkel külhonban.
@a kormány embere:
A legsötétebb bűnök közössége szorosan összeláncolja őket.
De legyen inkább neked igazad!
@Mariann19: dr.O.Viktor csak stróman...

körülötte mafia ágak önálóan tevékenykednek:)
"a dohánylobbi erősebb volt"
@Mariann19: Multikról beszélek, akik világmárkát gyártanak. Continentál meg sokat ér, ha neki kell lenyelni az áremelkedést:)
Mint írtam, sok egymással ellentétes gazdasági érdekcsoport van a fideszben. Ahogy Habonyt srm szeretik, sőt kifejezetten rühellik, úgy az is sokaknak csípi a szemét, hohy mindent lajosék visznek. Te belemennél egy ilyen üzletbe amin sokat nem kereshetsz (cca max 10m€/év), sokat bukhatsz a másik oldalon, úgy hogy csak a Bp-t elkerülő vonaton kaszálsz 15x ennyit 3-4 év alatt. De csak ha maradsz. Mert aláírt szerződés ide, vagy oda, a kínai ellenzékkel, főleg ha bukott, nem dolgozik.
Lajos nem hülye. Legalábbis ebből az aspektusból.
@xvxvxv: Tyűűű, ez amolyan Mikszáthosra sikerült,nálad a pont!! :-)
@FILTOL: Mit Gyurcsányozol? Ő már a parlamenti küszöböt sem lépi át, el lehet felejteni!
Arra meg mérget vehetsz, hogy a Fidesz se különb a mocskos, szarházi elődeinél.
A párt, és politikus fanok (főleg Fidesz/Orbán)pedig gyáááááá!!
Nahát! Most azután csodálkozunk nagyon... :(

"A kormánypárt helyi potentátjai osztották el a dohányboltok üzemeltetésének jogát – tudta meg a hvg.hu több fideszes forrásból. A listát a választókerületi elnökök véleményezték, de volt olyan város is, ahol a kormánypárti frakcióval szavaztatták meg, ki nyithat trafikot. A kormánypárti politikusok több esetben a saját rokonaikat juttatták e lehetőséghez.

„Városunkban a trafikok bérleti jogáról egy frakcióülésen döntöttünk.” – ezt írta a hvg.hu szerkesztőségébe eljuttatott levelében az egyik megyeszékhely fideszes önkormányzati képviselője. A helyi politikust megkerestük telefonon, ellenőriztük, nem élt-e vissza valaki a nevével, de megerősítette állítását, viszont ragaszkodott az anonimitáshoz."

hvg.hu/itthon/20130426_Trafikmutyi_Fidesz_valasztokeruleti_elnok

Higgyétek el, ez csak a kezdet... Teljesen el vannak szemtelenedve, holnap akárki vállalkozásával, cégével szórakozhatnak az ettársak.
Fognak is!
Rövid hír lesz az is: „Városunkban a ... (tetszőleges vállalkozás behelyettesíthető) bérleti jogáról egy frakcióülésen döntöttünk.”
A magántulajdon meg hallomásból sem ismerős - igaz Rákosi ettársék?
Kulákozás is lesz? Csak a bolseviki hagyományok miatt kérdem... :)
@sírbateszezazegész: Azt mondod, hogy a Fideszen belüli érdekcsoportok vannak olyan erősek, hogy saját szervezéssel, Orbántól függetlenül is gazdasági terjeszkedéssel maguknak is kanyarítsanak szeletet a tortából.
A trafik ügyletet úgy kell tekinteni, mint a folyamat egy részét, amelyben a klientúra egzisztenciális helyzetbe hozása folyik a második vonalbeli kádereknél.
Kezdődött a Járási Hivatalok vezetőinek kinevezésével, ahová azokat a Fidesz potentátokat helyezték, akik a 200 fős parlament miatt kiszorulnának az első vonalból. Ez a folyamat zajlik a nagy elosztó rendszerek átalakításánál is, ahol új munkakörökbe helyezik az embereiket.
Ettől Lajos is él és virul, mindenkinek a jövője biztosított lesz rajta kívül is, akik támogató hivei lesznek Orbán Viktornak.
Ez a kistafírozás folyik most is, a tarfiktörvénynél, mely csak az egyik szegmense ennek a stratégiának, mely a Fidesz közösen felvállalt célja Orbán irányítása mellett.
@Mariann19:
Nem hiszem, hogy Viktor nélkül csinálták, de azt hiszem komoly érdekeltségek vannak mögötte. Önérdekeltségek.

endresy.blogspot.com/2013/04/szivj-kampanyert-oh-magyar.html
@Buga.Jakab: Lásd 20.50.27-kor írt hsz-emet, mely magában foglalja a Neked adandó válaszomat is.
"Pletykaként terjed ugyanakkor a kormánypárti körökben, hogy a következő ciklusban talán az alkohol árusítását is monopolizálják, akkor pedig anyagilag is jövedelmezővé válhatnak az esetleg nemzeti dohány- és italbolttá alakuló üzletek."

Szép is lesz ez...
DETÉNYLEG!
KOMOLYAN!
A Klasszikus Italiano Maffia hány százalékkal dolgozik is?
A Narancsbolsevik Maffia mocsok sokban van. Akkor inkább jöjjenek az olaszok!
Legalább rendet raknak... :DD
A konkurenciát elfektetik... :))
@GeoCracker: "Nem hiszem, hogy Viktor nélkül csinálták."
Egyetértünk.
Előző hsz-emben erről írtam 20.50-kor.
@Penivaldes:
Nyuszifül... Ki vagyok simulva, előbb jöttem le a vízről, nem hatsz meg!
Jelentem a Duna isteni, a kisfröccs pont kellemetes, a gonocok nem hatnak meg.
SSteffyke volt már?
Na, ő is kinyalhatná, ha könyörögne, és előtte Domestossal megtisztítaná a nyelvét!
@taga20:
A narancsbolsi ettársak meg egy komplett talicska aprómajmot szo.janak le... :)
@AKIsTUDATLAN: Autópálya, mezőgazdaság, áfacsalások beindítása, szoc lakásépítés, vadásztársaságok, ha lenne kedvem belegondolni, írhatnám ezerrel a gazdaság teljes vertikumát.

Tavasz van, gyönyörű az idő, énekelnek a madarak, legyen ideges az Orbán és a Mesterházy a bandériumukkal egyetemben, vitatkozni nincs kedvem.:)
@AKIsTUDATLAN: Ezt nem tudom.

Úgy vélem, nincs kiért ordítani, aki értékformáló művész lehetne, az már elkötelezett valamelyik oldal felé, így kapásból lejáratódott.

Értelmiségünk felelőssége határtalan.
@Habakuk999:
Halihó!
Erre céloztam elébb én is.
Halásziban (Party Csárda - www.partyszabadido.hu/etterem.asp) zabáltam egy isteni óriás bécsi szeletet előbb, majd hazaeveztem... Le van szarva az összes kretén, tolvaj aljanép politikusa.

Ha jössz, úgy gyere és úgy készülj, elviszlek arra téged is a vízen. Szóval hajrá...
@Habakuk999: Lehet, hogy kánikula van, de az azért vérlázító, hogy mindennap újabb és újabb faszság kerül elő a Fideszről.:)
@sírbateszezazegész: Ebbiza így van.

Nem is olyan régen hallottam fideszék szájából, hogy lehet az, hogy x helyen y funkció szociké maradt.
Bezzeg a szocik alatt ez nem fordulhatott elő, fideszes még véletlenül se kerülhetett körön belül.

Ezek a narancsosok nagyon hülyén csinálják.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Kedden ettem csodacsülköt literes korsóbeli mézízű serbettel, szerdán hazafelé a komáknál bécsi szeletet krumplisalátával.

Most két hétig csönd utána megyek.:)))

Szép a víz?
@Habakuk999:
Mocsok szép!
Múlt héten szombaton 400 képet lőttem túrán, a vízen... Majd összerakom, feltöltöm valahová.
@taga20: Ez csak jó lehet, elvileg egyre több embernek kell, hogy felnyíljon a szeme, valami nagyon nem jó itten.

Csak az a csoda ellenzékünk venné a fáradtságot, és kezdene felnőni a feladathoz.

Mert én ugyan nem szavazok egy olyan brigádra, aki a mai napig nem nézett szembe saját felelősségével, s a gyerekeim életmódját és nemzetközi megítélését teszi tönkre ostoba felelőtlenségével.
@Habakuk999:
Holnap, ebéd után megpattanok és csapok egy nagyobb túrát megint.
@Habakuk999: Akkor kire szavazol?gábriel brigádjára? a szvinderes jeszenszkyre?:)
@taga20:
Volt még a pornós Niki, a faszpumpás Józsi, ...
Szóval választék van! :D
Amilyen válogatós...
Ezek a cigánykomcsik is ugyanolyan tolvajcigányok mint az MSZP. Ez mivel jobb mint a Hagyó Miki meg a 100 milkás vég(bél)kielégített zsírdisznó? Lassan már kezdem azt hinni hogy ezeknél még a Jobbik is jobb lenne, pedig azokban ész az nem sok van.

Igazából felháborodnék, de minek? Ez a birkanép még bólogat is hozzá, akkor megérdemli hogy elvegyék a nyugdíját, vagyonát, lehúzzák 101.-szer is. Valahogy nem csodálkozom hogy aki képes adót csalni, az meg is teszi. Ezért fizesse be?
@Habakuk999: @AKIsTUDATLAN:
Azért, mert egynéhány fűzfapoétát leszámítva, senki nem adja a nevét a politikához. Se mellette, se ellene. A politikának nincs szüksége a művészekre, megvannak a maga hírközlési csatornái, a nagy tömegeket kell megszólítani--középszerűen.
Erre a művészet nemcsak nem alkalmas, de művelői (kevés kivétellel) nem is akarnak részt venni benne.

Röviden fogalmazva a forradalmár költők, írók kora lejárt.
Ma nem találsz kiadót új verseskötetre, bármennyire jó is. Aki meg elkötelezte magát valamely pártnak... no, az annyit is ér! hogy nagyjainktól idézzek.
@taga20: Én kérlek szépen a Dortmundra.

Aztán, ha nem marad más a Bajnaira, bár ő is előállhat olyan megoldással, hogy őrá se.

Akkor aztán tényleg csak a rúdtáncos leányzó marad.:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Nekem munka van holnap délután.
Valami borfesztivál lesz, aztán - gondolom ezen felbuzdulva - bejelentkeztek hozzám uraságok egy kis beszélgetésre.
@Habakuk999: fujj, te vacilálsz? szerintem a csajok a nyerők.:)
@le Látó: Én úgy gondolom, az igazi művészet kell, hogy valahol valamilyen szinten a társadalomról is szóljon, egy értelmiségnek kell lenni véleményének a koráról és teréről.

Nem pártszínekben tobzódó megmondókra gondolok, hanem valódi gondolkodásra, gondolatébresztésre.

Elsősorban nem az alkotások hiánya a feltűnő számomra, hanem a társadalmi közbeszéd hiánya.
Lázár Jancsika...ragaszkodva elveihez, "akinek nincs semmije, annyit is ér!"...TELJES HAVERI, ISMERŐSI KÖRÉT TRAFIK-HÁLÓZATHOZ JUTTATTA !

a munkanélküliek, a több évtizede trafikosok meg le vannak szarva !
@taga20: A lányok a nyerők, ez nem vacila tárgya.:)

A politikai pártok se nagyon azok, de tőlem még Bajnai is elszúrhatja.
@Mariann19: Nem ezt mondom. Már írtam, de megismétlem. Analógia, ok?
Van a Város. Erős a polgármester, vannak hívei, vannak ellenfelei. Hívjuk Vnek. V régi barátja, de mindenképpen cinkostársa L, akivel együtt indultak hajdanán, de L nem ambicionálja a közszereplést, nem is oly kedvelhető, viszont elvállalja kassza kezelését, hogy V hívei előtt szent maradhasson. V azért melléteszi sógorát Zst, hiszen azért barátság ide-oda, L nem szent ember, ma már inkább a közös bűnök kötik őket össze. L harácsolt, küszködötz az elmúlt 8 év alatt, míg V ellenfelei írányították a várost, fizette a számlákat, most természetesen elvárja jutalmát. De V a főpénzkiadási osztály élére a hozzá lojális fellegekben járó Tt helyezi L embere helyett. L ezt nehezményezi, T nem neki táncol, Vhez lojális. Egy év elteltével L kiutálja Tt a pozicíójából és a saját emberét, volt kávéfőzőjét zst (jelőljük kisbetüvel jelentéktelensége miatt) helyezi helyébe. Minden sínen van, dől a lé, minden megbízást Lék visznek el. Mindenki örül? Nem. V, 8 éves küzdelme alatt, csapatott épített. Kemény kézzel tartotta őket, magához láncolta, leginkább L finanszírozásával és a majdani hatalom ígéretével, senkiházi jellemtelen alakok ezek a csapattagok, fiatalabbak is náluk egy fél generációval, de ezt V nem tudta még ekkor. Lt nem szeretik, mert bár az ö általa kezelt pénzből élnek, ezt mindig érezteti velük. Jeleztem L nem szeretni való ember.
Tehát ott tartunk zs tolja a lét ezerrel Lnek. Aki azt nem osztja senkivel, az az ővé, megszenvedett érte. V csapatának ifjú titánjai éhesek. Vezetőiket nevezzük ljnek és ranak. lj V beiktatása után átveszi a csapat vezetését. Szervezi őket, kordában tartja őket, legnagyobb segítsége ebben ra. Egyengeti későbbi útjukat, hisz most vannak ilyen pozicíóban ennyien utoljára. Változnak a szabályok jövöre. la úgy érzi neki is jár a tortából. Ő is szeretne részesedni a pénzből. L nem ad neki, fel sem merül benne ez. la Vhez fordul. Jelzi mindig hű volt, bármihez az arcát adta, legyen az bármily gyomorforgató. Meg különben is, ha neki lesz V sem lesz olyan függésben Ltől, mint most. V azt mondja: la, csináld,, de L üzletét nem sértheted. la mondja ok. Cigaretta. L nincs benne. Sok meló, hatalmas nemzetközi mogulok dübörögnek ott, zs egy mozdulattal egy évnyi keresménynél több lét tol ki, a híveknek sem fáj, nem az övék. la megcsinálja a cigibizniszt. Bejelenti. V látja a bajt. Most mit tegyen? Ha lefújja beismeri, hogy la hibázott. Dehát ő maga V választotta ki, ő pedig soha nem hibázik! Hívei előtt ezt nem ismerheti be. Meg ez a genyó la a csapat többi tagját is érdekeltté tette az üzletben. Ha laval keménykedik, velük is keménykedik. Most még ő a főnök, de la a trónkövetelő. Főleg mivel nagy spanja ra. Akire szintén sokat bízott. Most mit tegyen? A baj az, hogy la a cigivel a hívők zsebét közvetlenül célozta meg. L örjöng, nincs benne a buliban, még is az ő nyakába varrják, hisz eddig mindig mindent ő kapott. Továbbra is ő kapná a nagy lét, de ahhoz a hívők szavazata is kell, márpedig ahhoz kell nekik a cigi, mert az kell. Hülye la nem az ő zsebükben turkál! Persze la akkor is jól jár, ha V bukik, hisz ővé a jövő. Itt tart a történetem. Vajon most miről beszél egymással L és V?
De ez egy mese. Az enyém.
@Habakuk999: Igen. Cocik. Buli: építettek egy AUTÓPÁLYÁT EGY ZSÁKVÁROSBA AZ M8 HELYETT. Alagúttal. A síkságon. Ami egyébbként tényleg egy mérnőki teljesítmény, mert egy dombot kellett odahordani, hogy az alagút meglegyen. Az M6-on akkor lesz a forgalomtól dugó, ha mi innen eltorlaszoljuk az autóinkkal és akkor 3 óra alatt összejöhet akár 150-200 m kocsisor is. A cocik így loptak. De ezzel mit buknak le? Völgyhídat hagyjuk is.
@Habakuk999:
<<
Urbi et orbi

Egy pápa (nevezzük Orbánnak)
Lánglisztet deklarált korpának.
„Üdvöt nem csiszlik ád”
Címmel enciklikát
Küldött, hogy minden nap Orbán-nap.
>>
@Habakuk999: van is, csaak nem jut el.
ím itt is 1 :)))

Markos-féle esti mese, de a szöveg alatt ott van, aki érti.

www.holmi.org/2000/10/kovacs-andras-ferenc-csakcsondzong-cangrang-gjaco-felszaz-dalai

,,
4
Én, Csakcsöndzöng Cángráng-gjacó,
Gyöttem Tibet nem temetni,
Csak dicsőzni Dzsungáriát:
Elkelt naptól enyészetig.

5
Tibetben is, midőn báj nájt,
Minden kand úr majd nem tigris:
Elhúzza az összes csíkját,
Mert ha szőr van, megbundázzák.''
@sírbateszezazegész: Az az igazi magyarossh virtussch.

Nagy hülye hegyekbe alagutat építeni nem nagy kunszt, csak kell egy jó fúrópajzs.

Sík vidékre alagút, az az igazi. Az már nemes cselekedet.:))

Kőzetmechanikából annak idején tanultuk is, ahhoz, hogy a kőzet ne omoljon be, kell egy kis fedőréteg-vastagság is.

Be is omlott, maradt is ott ember.:(
@le Látó: Éreztem én, hogy van még vitéz a vártán.:)
@le Látó: Meggyőződésem, hogy a humor jobban meg tudja ölni a beképzelz pökhendiséget, mint százszoros anyázás.

Nem is tudják elviselni, ezért van szükség a nemzetiessh pátoszra.
Bocs a hosszú linkért, csak egy példa, mit is lehetne csinálni alázatos bégetés helyett.

"A demokratikus parlamenti ellenzék választhatott volna más stratégiát, taktikát? Igen. Kijelentvén: 2010 nyarától más a mandátumhelyzet, mint volt 20 éven át. Az alkotmányos szokás- és értékrend nem módosulhatott volna, mégis lefokozódtunk 1/3-ra. De nem nullára!? Így, ha még 1/3-nyi érdemi beleszólást és együtt döntést sem kapunk, akkor a demokratikus alkotmányosság védelmében következetesen félreállunk. Bojkott indul minden minősített többségű közjogi lépésre, előrevetítve, hogy fordulat esetén mindaz nem marad érintetlen. Ez 2010 közepétől hiteles(íthető) lett volna sok összefüggő, pozitív, (kül)honi akcióval. Másként történt. Felállt a demokratikus oldal hófehér vívóruhában, sportfegyverrel, a túloldal pedig petrencerúddal ágyékon ütötte, vergődni hagyja, átlép rajta.

Mi is a 2/3: egy korábban, találomra belőtt arányszám, érdemben pedig az Alkotmánybíróság (AB) szerint „a minősített többség nem egyszerűen… formai előírása, hanem olyan alkotmányos garancia, amelynek lényeges tartalma az országgyűlési képviselők közötti széles körű egyetértés”. L.: 1/1999. (II. 24.) AB-határozat, ABH 1999. 25. Mindez az alkotmányos berendezkedés alapjainak megőrzésétől elválaszthatatlan. Nem maga az arányszám, hanem annak eredete, (ind)oka, egyetértő kritériuma a döntő. A 2/3 hatásköri előfeltétel, nem adu. Érdemi meghatározó szerepe nincs: tartalmilag egy minősített többségű döntés éppúgy lehet jó, mint rossz, alkotmányos vagy alkotmánysértő.

Lehetne, volt is más garancia, ill. mérték: pl. a 4/5. Ma sem mellőzhetnék a többség-kisebbség konszenzusát a legsúlyosabb, rendszerelvű, 4 éves cikluson túlmutató, pártsemleges ügyekben. Egy legitimációjában hiányos, otromba alkotmányozás már csak ezek miatt is lehetne igazoltan alkotmánysértő. Az alkotmányozó és a törvényhozó hatalom nem esik egybe: az előbbinél muszáj lennie minőségi többletnek is.

Miért nem tűnt fel a kormányoldal őrjöngése, amikor csak szóba került a legitimációjukat rontó bojkott? Ám a demokratikus oldalon se valós, erős cél, se okos alternatív mód, se karakán kiállás, se egység, se markáns közjogi aprómunka nem volt. Ma sincs. Míves közjogi összefogás sincs! Naiv próbaléggömb a demokraták megüzent, kormányoldalról kapásból visszavert kiegyezési próbája: ti. együtt vizsgáljanak felül szövegszerűen néhány alaptörvényi képtelenséget. Nem-nem. Olyan ez, mint amikor a bárány feltét(el) nélküli tökfőzeléket ajánl vacsorára a ragadozónak! Klasszikus mottó: látszódj báránynak, de legyél belül oroszlán, azok között, akik oroszlánként tetszelegnek, de belül birkák!"

nol.hu/specialis/rss_valogatas/20130426-bolsevista_harmadolas
@sírbateszezazegész: "De ez egy mese. Az enyém."
Kétszer kellett elolvasnom a szereplők azonosításának megértése miatt.
A meséből az tűnik ki, hogy V és L teremtették meg a két ifjú titánnak a biztos jövőt, L azért közben profitált is, de V mintha vesztese lenne ennek az ügynek, függetlenül attól, hogy minden körülményt hosszú időn át ő teremtett meg egy bulldog kitartásával.
Jól értem?
A mese mintha a Te teóriádat támasztaná alá.
@Mariann19: Hogy fizetnék vissza?
Jogállamban élünk.:((

@Habakuk999: A pornós gárdistacsaj vagy Szabó Tímea mellett biztos tüntetnék.:P
És még lenne pár tippem.:))

@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Akkor most milyenek vagyunk...?
Mindazonáltal mivel kis hazánk nem a világ közepe, nézzük meg mi történt az elmúlt két hézben határainkon kívül.

Volt egy robbantás Bostonban. Ahogy kiderült, az elkövetők csecsen nemzetiségűek, azonnal elíndult az orosz-amerikai "párbeszéd". Végig kehet követni az amerikai (cnn, fox), illetve az orosz (ria novosztyi - angolul rt.com-) hírcsatornákon. Kezdte Putyin, hogy ö megmondta Washingtonnak ne fogadjon be olyat aki tőle menekül, mert ő ok nélkül tényleg senkit, az mind terrorista. Rt.com azonnal elővette a csecsen helyzet bemutatását, hát nem a kaukázusiak szemszögéből. Amerikai válasznyilatkozatok jelzik Putyin ne óbégasson, miatta menekül mindenki, talán mert nem érzik jól magukat egy esetleges genocidium lehetőségével a fejük felett. Putyin válasza: a terrorizmus világméretű veszély, közösen kell ellene fellépni, ő mindenesetre elkezdi. Orosz források kiderítik a csecseneket cia képezte ki, na hol(?), az oroszokkal nem éppen baráti grúzok területén. Amerika tagad. Birkózik a két behemót, én mindenesetre most nem lennék nem orosz a kaukázusban. Putyin úgy is régen mutatta meg az oroszok erejét.
Amerika Putyin kedvencét a szír szabadság védelmezőjét, két módon is foglalkoztatja: ellenzékének 150m $ segélyt ad, na nem ételjegy formájában, hanem fegyverre, minek az étel, ha úgy sem él, előbb védje meg magát; bejelenti, 100x1000% bizonyítéka van arra, hogy Asszad rendelkezik vegyi fegyverekkel, melyeket nem fél használni; ezt a hírt megerősíti egy másik független forrás, na ki, egyet találjunk, igen az angol miniszter. Ma breaking news: Obama jelzi akár fegyverrel is bemehetnek Szíriába. Tiszta Irak. Közben Moszkvában mennek a razziák az összes kaukázusi jihadistát összegyüjtik (az, hogy úgy néznek ki, mint az építőipari vendégmunkások, csak a jó álcájukat dicséri).
Kína 8 hadihajóval vonul fel a japánokkal vitatok szigetek körül, de azért a közleményükben, melyben tulajdonjogi igényüket jelzik, biztos takarékosságból, 2-in1 alapon, azt is kifejezésre juttatják, hogy ugyan már mit erősít amerika ott a csendes-óceán környékén, neki ez nem szimpatikus. Valamiért azt is közlik, hogy exportálnak 200m$ körül orosz árút. Nem, nem kaviárt. Inkább haditechnikát.
Ehhez képest az, hogy az eustat felmérése szerint a görögök, ciprusiak, spanyolok nagyobb tulajdonnal rendelkeznek, mint a németek, osztrákok (mely megállapítást utóbbiak azonnal elutasítanak), csak arra volt jó, hogy felbacca egyszeri hans és stephan agyát, s döntő elhatározásra jusson; délre segijt soha többet(!),; ami nyilván nem így lesz, de aki merkeltől lét akar a továbbiakban, annak véreset kell pisálnia, s irigyelni fogja a ciprusiak-görögök kedvező feltételeit (szép kilátások az állítólag most bedőlő portugáloknak, szlovéneknek). Ha már megjelent ez a felmérés angol-francia koalicíó jön létre, mely közli, erről csakis a németek tehetnek, na miért(?); igen, kevesett fizetnek a munkáért, nem úgy mint ők! Az nem zavarja a franciákat, hogy rekordot dönt náluk a munkanélküliség (11% feletti), hisz Holland megígéri ez az év végén már nem így lesz (az ő népszerűsége megválasztása óta 30%-t csökkent, mai esélye az újrázásra, mint trójai falónak azon a bizonyos derbin).
De a legjobb hír amit a héten olvastam, attól kuszaszemnek is összefutna a nyál a szájában, s jelzi hülyék mindenhol vannak: görögország hivatalosan is jelezte igényét (csekély 163mrd€ értékben) németország felé, mint II. világháborús kárpótlás az elrabolt javakért, s az infrastuktúrában bekövetkezett károkért (gondolom az akropoliszt is odavették). Az ehhez a hírhez kapcsolódó kommenteket olvasva rájöhetünk milyen viszonylagos minden. A hszek jelentős részéhez képest a novákelőd-gyöngyösimárton duó kifejezetten filoszemitának bizonyul.
Hát ennyit az elmúlt két hétből így hirtelen. S ehhez képest, hogy valami hülye lenyúlta a magyar trafikokat, tényleg semmiség.
@Habakuk999:

az számomra egy külön tanúlmány marad, hogy miért? a diktátor hisztérikus és állandóan attól retteg, hogy hátúlról mellbe (pedig mindnek az a sorsa kivétel nem volt)

az a rettenetes érzés, hogy körűlvesz az ellen és nincs menekvés

a pomádé király jól írja le

túl pihe a paplan túl puha a párna nem ízlik a csokoládé pedig nekem minden kijár azért vagyok kiráj

persze nem az egész de a lényeg

brühühühü

ezzel halálba lehet kergetni
@Mariann19: V azért profitál, hatalmon van, a játék/játszma csak most kezdődik igazából. De itt már nem hibázhat. Most már valóban az életéért küzd. Szembesül azzal, hogy saját magát hozta ilyen helyzetbe. Én tényleg kiváncsi vagyok arra mit csinál. Természetesen van még pár érdekkör, melyeket az L íránti irigység egyesít. De erről csak ha érdekel.
Én így látom a helyzetet. Persze, hogy engem támaszt alá, én írtam. Csak vedd figyelembe, hogy itt a szereplők (lj, ra) első kézből értesülnek a kinti véleményekről. Őket nem lehet nem lehet etetni, mint a plebst.
www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=206188:rogan-meg-a-nemet-ellenzeki-partok-is-demokracianak-tartjak-magyarorszagot&catid=76:hazai-vonatkozasu-hirek&Itemid=113
@le Látó:
"kurvák" belelendűltetek

legalább mi innen ha már az ellenzék selyemfiú

brühühühü
Mondjuk én már azt sem értettem, hogy mi a bánatos lópöcsért kell ezeket a trafikokat nemzetinek nevezni? Mi a szájbalökött pénisztől nemzeti egy olyan kóceráj, ahol a portéka 90% multicégek terméke és külföldieket gyarapít. Vagy esetleg attól, hogy a koncessziókat lenyúló ner-es elvtársak a nemzeti oldalról rohadtak ide?
Hogy a keze szakadna le tőből az összesnek, aki ezeknek 2/3-ot szavazott! Sok agymosott droid!
Mocskos Fidesz maffia! Remèlem a baloldal összeszedi magát ès leváltja ezeket az aljas nèpnyùzòkat 2014-ben.

A problèma az, hogy sok a birka Magyarorszàgon.

A birkàkat meg mind a Fideszre szavaznak. Orbàn gondolkozik helyettük.
A baloldal sose fogja levaltani a FIDESZT, ahogy en latom. De a Jobbik sem.
Akkor lesz vege a FIDESZ-uralomnak, ha vegre osszeomlik az orszag.
Mert a magyar ember olyan ostoba, hogy a hatan fat lehet vagni, sose fognak a FIDESZ ellen szavazni, mert a magyar ember olyan ostoba, hogy a sajat megnyomoritasahoz is asszisztal.

Mostantol az ellenallas jele, ha valaki leszokik a dohanyzasrol vagy csempeszett cigit vasarol.

Szepen lassan az elet minden teruletere beferkozik a FIDESZ: kozoktatas, egyetemek, trafikok, kozmucegek, media, egyhazak, szakszervezetek, parkereses. Minden olyan teruletre is beteszi a mocskos labait, ahol a politikai partoknak semmi keresnivaloja nem lenne.
Ez a fasizmus, korporativ allam, Mussolini mar kitalalta, most a fiuk ujra osszehoztak.

Aki tudjon menekuljon Magyarorszagrol, amig ki nem vagjak az EU-bol, mert akkor mar csak szogesdroton keresztul tudja majd atlepni a hatart a magyar paraszt.
Bar az lenne a legjobb, ha egymasra rohadnanak a szavazok a kormanyparttal. Elvegre tenyleg az emberek akaratabol uralkodik a FIDESZ. Megvalasztottatok :) Birkak!!!
@sírbateszezazegész: De naív, de naív... Komolyan azt hiszed, hogy az Orbán tudta nélkül folyik itt minden, és elszemtelenedtek a Lázárjankó félék? Mint az átkosban, hogy jajj, de ha ezt a Lenin/Kádár/akármelyikelvtárs tudná mit csinálnak ezek itt. Akkor is bolond volt aki bevette.
Nézzétek meg kinemzetidohany.hu/eredmenyhirdetes/a-b/ a nyertes a lekóhelyeteken :)
@avanivi:
Már túl vagyunk rajta. Ha megnézted a miénket, akkor látod azt is, miről szólt. (Persze ha ismered őket.) Hiába no, azok a szorgos dohányipari munkások... :)
Jut eszembe még...

"A hvg.hu-nak mindezt elmondó fideszesek egyike úgy véli, vidéken nem biztos, hogy nagy üzlet lesz a trafik, de szerinte a kormánypárton belül úgy számolnak: ezek fontos találkozási pontok lesznek, ahol közvetlen kapcsolatba lehet lépni az emberekkel, például ha aláírásokat kell gyűjteni. Pletykaként terjed ugyanakkor a kormánypárti körökben, hogy a következő ciklusban talán az alkohol árusítását is monopolizálják, akkor pedig anyagilag is jövedelmezővé válhatnak az esetleg nemzeti dohány- és italbolttá alakuló üzletek."
hvg.hu/itthon/20130426_Trafikmutyi_Fidesz_valasztokeruleti_elnok

Nemzeti Alkohol- Dohány- és Aláírásgyűjtő Pont lesz akkor majd a nevük is.

Ahol a sok mocsokmulti áruját árulják majd az ecceri plebsnek...
Érdeklődve várom, mikor lesznek megint Intertourist boltok újra... :)
A fiatalabbja nem is tudja, mi volt az.
@magándemokrata: na ez az atkuras!!!
a Romaban a "four-season" hotel elott a fekaktol 25euroert vett hamis zsakot zsazezrekert arulni...
vmi markavedonek fel kene nyomnia a kis toni kocsgot!

szerintem azt az orat meg vmi tuk-tuk kostol vette a toni 20dezsoert...

Itt meg szivatja a proszto magyarokat :):)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Megnéztem, , nagyon sok az ismerős és az , akit "hirből" ismerek .
@Kivancsi: rázni a rongyot és a seggét riszálni

brühühühü
@sírbateszezazegész: Miután ez a válaszom kissé későire sikeredett, a linkre reagálnék.
"Német ellenzéki pártok is demokráciának tartják Magyarországot."
Ez a megállapítás többször elhangzik a magyar médiában. Azonban kérdés, hogy ennek a bizonygatására jó módszer-e a német ellenzéki pártoknál /is/ történt házalás annak érdekében, hogy ezt ki lehessen jelenteni. Ugyanis a cikk utolsó bkezdése szerinti német nyilatkozat a diplomáciai nyelvezet szerint nem tükröz mély meggyőződést ahhoz, hogy ők így is gondolják.
Ezen kívül a látogatás valódi célját a német pártok első blikkre felismerik nyilván, ezért világos előttük, hogy ezt a látogatást Rogánék milyen célra kívánták felhasználni. A német pártoknak nem valószínű, hogy tetszik a balek szereposztás.
@sírbateszezazegész:
Kihagytad a kis Kim atommal való fenyegetőzését, de egyébként szép kerek !
@Mariann19:
A magyar multi jellemzően olcsóbb árfekvésű termékeket termel, tehát az árelőnye nagyobb haszonkulcsnál is megmarad. Viszont, ha az engedélyezett haszonkulcsot ráteszik a külföldi multi termékére, akkor ott drasztikus fogyasztás zuhanás lesz. Mert a magyar áttér az olcsóbbra. Ha nem mindjárt a csempészettre.
@sparklie:
És addig lépjen le, mielőtt hadkötelesként ÚJRA összeírják! 18-tól 40 éves korig. Állami szervek "és más jogi személyek" Emellett bárkit lehet ANYAGI és személyi szolgáltatásra kötelezni, ha az "ország érdeke úgy kívánja"
Anyagi szolgáltatás: honvédelmi célra kijelölt ingatlan, ingó , szolgáltatás.
www.vasarnapihirek.hu/friss/haboru_az_adatokert
süti beállítások módosítása