Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: www.kolozsvaros.com/2024/03/29/soha-nem-rezgett-ennyire-a-lec/ Azért nem mindegy, hogy milyen izz... (2024.03.29. 19:18) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.04. 13:48 Fabius

MSZP aktivisták, fegyverbe!

Címkék: mszp török zsolt összefogás

Talpra koma, hí a Zsotya!

Itt az idő, most vagy soha!

A szegfű istenére 

Esküszünk!

Esküszünk, hogy bambák tovább nem leszünk!

Fegyverbe demokraták! Ragadja meg mindenki ami a keze ügyébe kerül és támadás! Klaviatúra, toll, buszjegy az utazáshoz mindegy, de tegyetek valamit. Ti, mert mi nem. Stratégiát váltunk kedves seregünk, innentől nem mi igyekszünk meggyőzni a zembereket az igazunkról, hanem ti vezessetek Nagy Rábeszélő Hadjáratot! Innentől Egy mindegykiért, mindenki értünk. Mert csak így lehet, csak velünk lehet, csak mi tudjuk, más alternatíva nincs. 

Úgyhogy talpra hamar és beszéljetek lyukat a többi "demokratikus" -nak csúfolt ellenzék hasába!

Bezony, nektek bevallom nagyon is indokolt az az idézőjel amibe a demokratikust tettem. Mert aki mivelünk összefogni feltétel nélkül nem akar, az csak idézőjeles demokrata lehet. Hiszen a Maszületett Szeplőtlenek Pártya valami olyan nagyszerű dolog, amiben a változásnak szüksége nincs, megújulás csak kihalás után lehetséges és aki ezt nem látja az demokratavakságban szenved! 

Előre!

Előre harcostársaim! Ti legyetek a veresjánosok , szanyitiborok, puchlacik megmentői   az összefogás szószólói, akik rábeszélik a mindenkiket mennyire jó lesz ez az országnak. Nyomuljatok, mint az állat, ne hagyjátok őket levegőhöz jutni. Bombázzatok ímélben, levélben, személyesen, agitáljatok buszon, villamoson és vasúti várótermekben. Legyetek végre forradalmárok a hétszentségit neki! Húzzátok ki magatokat és ne azzal törődjetek, hogy hívjátok veresjankót ti magatok is egymás között. Amire mi nem vagyunk képesek azt ti megcsináljátok! 

mesterházy-szövetség_1.gif

Éljen a haza, kezetekbe kapa, ajkaitokról hangosan szárnyaljon a dal: Ez a harc lesz a végső, ideje besorolni már!

A bikicsunáj szelleme kísérje lépteiteket, puszcsi,  Zsotya.

Ui: nyugi gyerekek, ha ez se jön be a perecet majd ráfogjuk valamék eddig erre fel nem használt közvélemény-kutatóra. 

Uff. 

499 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr895194742

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hawaii, dizsi, pálmafák 2013.04.05. 00:03:51

Duna-parti kókusz party, avagy miért olyan kínos a Kubatov-gyarmatok médiamegjelenése. Emigráló művészek nyílt leveleitől zajos a blogoszféra, a főbb indokok: megélhetési gondok, a kultúra szerepének változása, az erőszak és intolerancia megerősödése ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Kalmár: Nem értem! Emberek egészen egyszerű kérdésekre nem bírnak válaszolni.
@Kalmár:
vele NEM LETT VOLNA oRBÁNNAK 2/3-A. mERT NAGYON SOKAN CSAK MIATTA SZAVAZTAK AZ mSZP-RE, ÉS SOKAN MARADTAK OTTHON, MERT NEM ÁLLTAK KI MELLETTE MINDVÉGIG. (capd be lock!)
És sokan azért nem fognak az Mszp-re szavazni, ahogy a DK alakulásakor eljártak. Az Mszp csakis csomagban esélyes náluk - olyan csomagban, amiben benne van a DK is. Pedig olyan haj de nagyon a DK sem felel meg az igényeknek (nem baloldali és nem néppárt, márpedig anélkül nem lehet győzni)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): "@Kalmár: Asszem, szét leszel szedve itt. Ez majdnem baráti jótanács a távozásra.. "

Becsülöm a komát, mert emelt fővel, büszkén távozik :-))), ahogy egy polgárhoz illik :-))))
@épészmérnök:
Na ja. De az aratás sem előzheti meg a vetést.
És utána meg kell várni, amíg megérik, csak úgy van értelme az aratásnak. A hangsúly a Prédikátor 3. könyvében az "ideje van"-on van.
Bár mostanában inkább az 1. könyv időszerű:
" rászántam magam arra, hogy megvizsgálok, és bölcsen kikutatok mindent, ami az ég alatt történik. Rossz foglalkozás ez; azért adta Isten az embereknek, hogy bajlódjanak vele. 14 Láttam, hogy mindaz, amit véghez visznek a nap alatt, csak hiábavalóság és hasztalan erőlködés. 15 Ami görbe, azt nem lehet kiegyenesíteni, és ami nincs, azt nem lehet számba venni."
www.krisztus.ro/online_pred.php
@kekex: van egy ismerősöm, aki számítógépes modelleket programoz nemlineáris rendszerek stabilitásának vizsgálatához. 2011-ben azt találta mondani, hogy (bár nem itt él, de) hetekig elemezte Gyurcsány és a tömeg viszonyát és iszonyát, és neki az jött ki, hogy két év alatt vert helyzetből a legerősebb politikus volna a legerősebb párt élén, ha szán arra egy hónapot, hogy teljes pályafutását őszintén, önkritikusan, valós tények útján támadhatatlanul bemutassa. Ez az ismerősöm akkor még reménykedő Fideszes volt, és jó ideig elkúrta a saját alvását azzal, hogy rettegett: Gyurcsánynak ugyanez eszébe jut, és megteszi.
Most meg már azt mondja, hogy inkább tartotta volna neki a kamerát, és töltögeti jutyúbra, csak kezdett volna hozzá.

A baloldal általában megsértődik, ha a "tisztázás" szó velük kapcsolatban előkerül; nem szeretik hallani azt, hogy szélesebb körben talán nem elég a szimpla, Orbánhoz mért differencia megléte (a százalékok alapján láthatóan nem elég). Ilyenkor mindig eszembe jut az, hogy amikor anno egy gazemberséget körömszakadásig tagadtam vagy próbáltam elferdíteni, anyám egy hétig se szólt hozzám, míg ha töredelmesen bevallottam mindent, az ott helyben gecikínos volt, utána lebaszott ugyan és olykor megnyakalt, de öt perc múlva már csak tanulsága volt az esetnek, tartós negatív következménye nem igazán.
@kekex: az az izgi a dologban, hogy nem lehet csomagban szavazni. Egyénekre kell szavazni, arra, aki a választási szövetség jelöltjei közül a legszimpatikusabb.
Ezeket a meccseket nagyon gyorsan le kell játszani, hogy szeptember-októberre már tudni lehessen, hol, kit érdemes indítani. Ahhoz, hogy a választópolgár elfogadjon neki ellenszenves jelöltet is, az kell, hogy bízzon a választási szövetség programjában.

Tehát ősz előtt meg kell állapodni a közös programban, és elkezdeni kiválasztani a jelölteket. Helyi előválasztásokra lenne szükség, de ezt valószínűtlennek tartom, pont a Légifarkas-féle hozzáállás miatt.

(Légifarkast nagyrabecsülöm, de az álláspontja végletesen individualista, és nagymértékben naív.)
@kekex: Ja. És persze minden hiábavaló, hiúságnak hiúsága.

Ez egy igen eredeti kibúvó a cselekvés alól. Kezd egész szórakoztató lenni, hányféle módon igyekeztek elkerülni a kényelmetlen és kellemetlen cselekvést. Van egy jó chilei mondás: elhúzza a seggét az injekciós tű elől.

Na ez megy ma itten.
@Légifarkas: Kezdek én is arra hajlani, hogy valahogyan reciklálni kéne Gyurcsányt, hogy elhagyja a modorosságait (és bevallja, amit szerinted be kell vallania - nem tudom, mi lehet az, de biztos van mit, ennyi idősen). Az a baj, hogy jó szónok, jól is ír, de nem jó politikus. Bár, ha Orbán kapott három esélyt, akkor Gyurcsánynak is járna, ha igazságosak vagyunk.
@kekex: nem érted. Ezekre a kérdésekre nem nekem, és nem is neked kellene válaszolni, hanem az ellenzéki pártoknak. Egyfajta alapvetésként ki kellene mondaniuk, mi volt szar, és mit szeretnének ezután máshogy csinálni, onnantól az aktivista dolga is könnyebb lenne, hiszen felolvassa a hivatalos választ, oszt' cső.
Csakhogy nincsenek hivatalos válaszok, talán azért, mert akkor kevesebb dologgal lehetne játszadozni, nem volna esély ködös sejtetésekre. Mittudomén.
@aritus:
Kutyával még ez fejezte ki a legjobban az erőviszonyokat. Viszont nem tudom, hogy a PM-nek most milyen kutyát rajzolna.
negymadar.blog.hu/2011/02/04/kutyalkodas_1
@Légifarkas: "nincsenek hivatalos válaszok"

Honnét tudod? Utánanéztél? Elmentél egészen a pártok portáljáig?
@Kalmár:
Nézd, valami leépült alkoholista jobbereknek gründolt oldalon az ilyesmi még elmegy, de minket tisztelj már meg azzal, hogy egy kissé megerőlteted magad, és legalább próbálsz értelmes szövegeket írni.
Az SZJA a gazdagokhoz terelte át a jövedelmeket, akik ettől nem fogyasztanak többet, és elvett a szegényektől akik pedig minden fillért felél/né/nek. Zuhant is a fogyasztás, a GDP - hol a francban adóztatja tehát "helyesen" a fogyasztást, ami nincs?
Viszont 1000 mrd feletti lukat ütött a büdzsén, amit már két Bokros csomagnyi megszorítással sem tudtak befoltozni.
Az más, hogy letagadható módon csinálták, de ne pont itt próbáld letagadni!
@Kalmár: Te tényleg ekkora marha vagy. A cigány most se dolgozik, segélyen van, a korengedményes nyugdíj ugyanúgy megmaradt, csak meg adóztatta. Az árakat a csillagos égig megemelték, az új adóknak köszönhetően, most abból akar csurgatni valamit vissza.
Nyugodjatok meg, a vidéki emberek azért nem mondanak semmit sem most, mert itt a fidesz bérencek az összes vezetést lecserélték, amelyiket nem tudtak, oda egy magasabb beosztást csináltak és be ültették az embereiket, azok rettegésbe tartanak mindenkit. Senki nem mer még csak megszólalni sem, nem, hogy nyilatkozzon, hogy hova szavazna, ki a szimpatikus neki. Ilyen terror utoljára a régi rendszerben volt, akkor mentek így a besúgások, jelentés írások, szó nélküli ki rúgások még a köz munkából is.
Most éljük az 1983-1987-ig terjedő időt, a szocializmus utolsó rúgásaihoz hasonló felfordulást. Nagy pofára esés lesz itt 2014-ben a fidesznek, ezt sejtik, azért akarnak itt törvénytelen eszközökhöz nyúlni.
@Kalmár:
Ó, dehogynem értjük. Te a haszonélvezője vagy az Orbán rendszernek, és szarsz reá, hogy ez egy nulla összegű játszma, és amennyivel te most többet keresel, több tucat, vagy akár többszáz család kénytelen nyomorogni, gyerekek tucatjai éhesen lefeküdni. De sebaj, mert TE jól jártál. EDDIG. De hacsak nem vagy egészen közel a tűzhöz - akkor viszont nem itt keresnéd a betevőt - előbb-utóbb te is rá fogsz fázni. Együtt csúszol te is lefelé az országgal.
Tudod mit? Szar alaknak (azon belül a hígfos alrendbe tartozónak)tartalak, és erről én sem nyitok vitát.
Kedves Fabius!

Nem értem miért élcelődik a szocialista párton. Az MSZP ismét a lehető legokosabb stratégiát választja:
- Világosan felmérték, hogy a FIDESZ ámokfutása nem lesz mindenkinek nyilvánvaló katasztrófa 2014-re.
-Világosan felmérték, hogy 2002 óta nem képesek kormányozni. Még a köztársasági elnökválasztás is túl magas léc számukra.
- Marad tehát a biztonságos demagógia az ellenzékből. Talán úgy négy év múlva. Addigra Orbán talán már az országban sem lesz.
@Légifarkas:
Na ja, csakhogy te nem pártokról, hanem az aktivistákról beszéltél, márpedig egy aktivistának az ilyen labdákat visszakézből kell lecsapni. Mielőtt kiállítják a sarokra, pár hetet töltsön el a Mandíneren, ott jól megedződik, találkozik a sztereotip hülyeségekkel, és begyakorolja a legjobb válaszokat rájuk.
@kekex: Kalamári hívő, így nem jár jól, csak lelkileg.
Nagyapám hithű kommunista volt, sose vitte semmire, de a lelke szűz maradt legalább..Isten nyugosztalja, vagy az alienek legalább!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ez számomra a legmeglepőbb: nyilvánvalóan nem a maffia belső köreihez tartozó jobber hívők mantrája a "mi kormányzunk" meg a "mert legalább nem ti" És fel sem fogják, hogy semmi közük a "MI"-hez, és az ország tönkretétele az ő életüket is elcseszi. No jó, vannak köztük primitív, tanulatlan emberek, akik képtelenek felfogni, és bedőlnek a propagandának (eleve szánalmas, amikor MNO és Echo-s linkekkel akarnak agitálni!) de vannak közöttük művelt, értelmes emberek is, akik csak politikailag debilek. Minden más téren megtévesztésig olyanok, mint a normális emberek.
@épészmérnök: nem bevallani kell, hanem elmesélni. Leülni a kamera elé, és végigmondani, akár dicsőséges, akár kellemetlen, aztán nyilvánosság elé mindent vágatlanul, és lesz, ami lesz. Legfeljebb nem lesz semmi, ami kábé ugyanaz, mint most.

Nagyrabecsülésed megtisztelő, komolyan :-) Tudom, hogy individualista vagyok, de oly módon vagyok az, hogy időnként egyáltalán nem. Itt ez nem látszik, főnök és kollégák tudnának vad dolgokat mesélni. Ha tudnék úgy bánni az emberekkel, mint a gépekkel, ugyanezt a teherbírást a közösségért használnám, de nem megy: az Élet keményen megtanított a saját korlátaimra, és hiányosságaimra.
A naívsággal vitatkoznék, hiszen ezt legfeljebb azzal tudod alátámasztani, hogy ma még elkézelhetetlen, sosenemvótolyan, de a társadalom csak akkor követheti el mindig és mindig ugyanazokat a hibákat, ha ki akar halni. Szerintem nem akar (a legerősebb ösztön mintha a létfenntartásé lenne), így a mozgását leíró képletek, ha lassan is, de minden pofon után módosulnak egy kicsit, egészen addig, amíg a sok kis változás lavinaszerűen nem összegződik. Talán naívság az öntudatra ébredő népben hinni, de ha ebben nem lehet, akkor baj van, mert a jószándékú megváltókban meg valahogy nem megy.
@épészmérnök: elmentem még tovább is, hetekig nyüstölve egy akkori tagjukat. A végső magyarázat sok kérdésre az volt, hogy "Nézd, ebbe nekünk innen semmi beleszólásunk nem volt...".

"Egyfajta alapvetésként ki kellene mondaniuk, mi volt szar, és mit szeretnének ezután máshogy csinálni"
Segíthetnél, hogy egy ilyet hol nem vettem észre.
@kekex: Már többen is leírták (nem állok neki idézetet keresni), hogy a fidesz ereje a közösségképzésben van. Nagy igazság, ha belegondolunk.

Szociálpszichológiában tananyag, ahogy hamis csoportokat lehet egész könnyedén képezni, teljesen légből kapott ismérvek alapján. Klasszikus kísérlet volt, már vagy hetven évvel ezelőtt, amikor nyaraló középiskolásokat két csoportra osztottak, fokozatosan kialakították a csoporttudatot, és egymásnak ugrasztották őket.

Szerencsére lehetséges más ismérvek alapján is csoportidentitásokat képezni, és megbontani az eredetit.

Durvább az a kísérlet, amit Zimbardo mutatott be arról, hogy hogyan lehet tök normális embereket totál megvadítani.

Volt egy kísérlet, amelyben gimnazistákat egy hét alatt meggyőződéses nácivá változtatott a töritanáruk, aztán némelyik teljesen rákattant, amikor vége lett a kísérletnek, alig lehetett visszahozni.

en.wikipedia.org/wiki/The_Third_Wave
@kekex: tudod, ezért tudtam tisztelni az LMP-től megismert aktivistát: sosem a legjobb (neked az mit jelent? legfrappánsabb? legjobban hangzó?) válaszra edzette magát, hanem egyszerűen igazat akart mondani. Még akkor is, ha az a "nem tudom"-ot jelentette. Az az őszinteség, amit képviselt, különösebben hatékony sajnos nem tudott lenni (néha nem tudom, akarta-e egyáltalán a pártvezetés, hogy az legyen), de még a jobbikos kolléga is csak azt tudta rá mondani, hogy korrekt. Ez hiányzik a közéletből, az elvárásával együtt.
@épészmérnök: bocs, ez nem Zimbardo kísérlete volt, ő azt mutatta be, hogyan lehet tök normális egyénekből démonokat faragni.

Itt a TED talks - A Gonosz lélektana
www.ted.com/talks/philip_zimbardo_on_the_psychology_of_evil.html

A videó alatti sorban közvetlenül jobbra van egy felirat, arra kattintva elő lehet hívni a magyar fordítást.
@Légifarkas: "Nagyrabecsülésed megtisztelő, komolyan :-)"

Időnként élesebb vagyok a kelleténél, ma különösen cvíder voltam. Elnézésedet kérem, ha megbántottalak volna.
@épészmérnök: csendben mondom, hogy ha a párod is magyar, és volt katona, tőle mindig bocsánatot kérj, elnézést soha ;-)

Nem folyt vér, tehát fátylat rá. Hölgyem, valóságos élmény volt ma Önnel :-)
Nem tudom, hogy ez volt-e már linkelve a blogban, de mindenképp érdekes levezetés. Az utolsó három bekezdés főleg, a vége felé monoton emelkedő mértékben. Érdekelne róla a közönség (még éber részének) véleménye, Fabius-é pedig különösen, ha már egyszer kényszerítő erőként megismerhettük :-)

kapitalizmus.hvg.hu/2013/03/29/mit-mond-a-diktatorok-kezikonyve-a-valasztasokrol/
@Légifarkas: Mi a különbség bocsesz és elnézés között? Nem vágom :-(
@Légifarkas: "kényszerítsük rá az ellenzéket, hogy ne közös kormányzásra készüljenek, hanem a választási rendszer megváltoztatására"

A rendszerváltás idején nagy viták voltak erről, pontosan a "győztes mindent visz" ellen találták ki a két fordulós, vegyes rendszert. Azonban a szocialisták és a fidesz, meg a szadesz is a "kormányozhatóságra" hivatkozva a kétpártrendszert propagálta. A szadesz meg nyilván élvezni akarta a "mérleg nyelve" előnyeit.

A fidesz és a maszop pedig szépen, sutyiban gyakorolta is a kétpártrendszert, ha igaz, amit Dávid Ibolya mondott a mutyizásukról. Szóval, vissza a régit, szerintem.
@Légifarkas: "Azt hiszem, hogy ha mindent összevetek, jelen helyzetben egy dolgot tehetek: arra bátorítom az embereket, hogy ne féljenek sem a Fidesztől, sem 2014-től, de még az államcsődtől sem. Őszinte alappal csak azzal tudom bátorítani őket, hogy ki fogjuk bírni, bármi is kelljen a józan ész térnyeréséhez, ki fogjuk bírni akár az összes ellenzéki párt megszűnését is, a Fidesz összes agymenését is, mert a megoldás valahol a tisztességes, becsületes emberek ezreinél van, csak ők manapság nem nagyon jutnak szóhoz. Nem fogom az idő csapdájába (és az őrületbe) kergetni magamat azzal, hogy ez sürgős, meg az nem várhat: nincs az elrendelve, hogy mindenképp most és azonnal meg kell oldani a problémákat. A mondat, miszerint "de nekem nincs annyi időm", teljesen jogos, épp csak hiábavalóan ismétlik: egy ország történelmének folyása ritkán illeszkedik a benne élők hátralévő idejéhez."
Köszönöm ezeket a mondatokat. Egyetértek azzal, hogy nem feltétlenül kell megoldani holnapra a gondokat. Ez a poszt jó volt arra, hogy rájöjjünk, ha nem a Fidesz ekézése a poszt tárgya, akkor milyen különbségek vannak a másik oldalon. Talán nem túlzás azt állítani, hogy antagonisztikusak. Számomra az az elkeserítő, hogy itt mindenki csak a hatalom megragadásának technikáiról beszél, de a nagy többséget nem zavarja az, hogy olyanokkal álljon össze, akik maguk sem különböznek a Fidesztől, legfeljebb beszaribbak. De nem becsületesebbek. Viszont szarból nem lehet várat építeni. Mintha senkit sem érdekelne a becsületesség, a hitelesség. Pedig ez az ami számít. Ha meg csak ez van, akkor maradjon a Fidesz, tapasztalja meg mindenki az mit jelent, majd ahogy régebben írtad, fel lehet venni a bakancsot, elbúcsúzni az asszonytól és menni az utcára, megvívni a harcot.
Én nem vagyok a Fidesz zsellére, de az MSZP-é sem akarok lenni.
Én viszont bízom a fiatalokban, akik nem kérnek a pártokból,a hazugságaikból, a törtetésükből, s akiknek érték a szabadság. Majd ők jobbá teszik az országot.
Még egyszer köszönöm.
@sírbateszezazegész: Én nem bízom a fiatalokban. Láttam fiatalokat elkurvulni. A legjobban szervezett fiatalság a jobbikos. A fiatalság nem biztosíték semmire.
@épészmérnök: ugye mint a mai nap hatalmas meglepetése a Basel Tottenham meccs, a baseliek ott Londonban sokáig vezettek 2 góllal úgy, hogy a Tottenham-nak össze kellett szednie mindenét ahhoz, hogy egyenlíteni tudjon, mindezt miért? a Baselt nem érdekelte a hírnév játszottak félelmet nem ismerve és a büszke helyiek mire felébredtek addigra 2 gól hátránnyzal nézték a rendíthetetlen és okos, erős vendégeket akiknek váratlanúl sok támogatója is akadt, a Chelsea letarolta az ellenfelet ugyanúgy mint a Benfica

a kétségeidet nagyra értékelem a fiatalsággal kapcsolatban és megfontolandó de ha nem ezek akkor kik...isten úgye elbújt saját magában valahol a semmi közepén és ott gubbaszt a nagy bumm ra várva de annyi szárabab nincs amitől tehát ottmarad...marad a saját serkedő fanszőrzetük és ébredező érdekszférájuk

oszt...hátha

brühühühühü
@épészmérnök: Ami még fontosabb: a fiatalok egyrészt indulatvezéreltségük, másrészt tapasztalatlanságuk miatt a leginkább manipulálható szektora a társadalomnak. Bármire kapható, ha ügyesen bánnak vele.
@épészmérnök:

politika l'art pour l'art nem létezik vagy perverz mint az utóbbi 25 év

gazdaság és annak a megoldása politikával

a narancsosok politizálnak és seggek a gazdasághoz naponta vagy percenként láccik

brühühühühü

nem is fognak megoldani semmit sem még ha írnak 12 új alkotmányt vagz alaptörvényt vagy kombinálják és naponta 12 új törvényt

a gazdaság iránzítás szakma és ezek nem értenek hozzá viszont tudnak lopni

brühühühühü és lopnak
@épészmérnök: Igazad van, elkurvulhatnak. De bennük megvan annak a lehetősége is, hogy nem. Ők már nem a Kádár-érában szocializálódtak, és azért az fontos dolog.
@sírbateszezazegész: Az ember nem valamilyen érában szocializálódik, hanem a családjában.
@rodeo36: A fiataloktól várni a megváltást, ez megint csak a feladat elől való elugrás egy különösen ízléstelen esete. Vigyék ők a vásárra a bőrüket, mi meg majd tapsikolunk nekik.
Két eset van: a helyzetnek békés, azaz politikai, tárgyalásos, szabályok szerint zajló megoldása lesz. Ehhez a fiatalok, már bocsánat, hülyék, nem is akarják felvállalni.

A másik: véres polgárháború, amelyben jobboldali fiatalok és baloldali fiatalok, fideszes fiatalok és ballib fiatalok gyilkolják egymást.

Melyiket választjátok?
@épészmérnök: őszintén szólva, a választók felé korrektebbnek tartom az egyfordulós módszert: nincs olyan, hogy x az A pártra, aztán a békés szunyókálásba azzal rondítanak bele, hogy másodszorra A sehol, de te tegyél x-et a B pártra, mert ők a megkérdezésünk nélkül kötöttek valami egyezséget a hatalomért. Én ezt soha nem tartottam tisztességesnek, ha számítana nekem a B párt, eleve oda voksolnék. Nem véletlen, hogy a második fordulóban nem volt érvényességi minimum (legalábbis így emlékszem).
A túlhatalom korlátozása egy érdekes kérdés, és akárhány jó ötletem szokott rá lenni, mindegyiket ízekre szedem, ha alhatok rá egyet. Az emberi tisztességet, becsületet nem fogja pótolni semmiféle szabályozás, az biztos.
@épészmérnök: Talán nem fogalmaztam pontosan. Minden bizonnyal igazad is van. Ellenben, ha azt állítod, hogy a "korszellem" nincs hatással az egyén szocializációjára, akkor azt én másként látom.
@Légifarkas: A demokratikus fékek és ellensúlyok pontosan arról szólnak, hogy a rendszer megmaradása ne egyéni jellemvonásoktól függjön, hogy mindenki ellenőrizve legyen, és senkivel ne legyen kivétel téve, ha rosszat tesz.

A legtisztább ügy az egyfordulós, tisztán listás rendszer lenne.
@sírbateszezazegész: "ha azt állítod, hogy a "korszellem" nincs hatással az egyén szocializációjára, akkor azt én másként látom. "

A mostani huszonévesek a posztkádári rendszerben szocializálódtak (a családjukon kívül). Pontosan abban a korszellemben, amelyet meg kívánsz haladni. Mitől lehetnének pont ők mások, mint az a fertő, amely körülveszi őket? Egyedül a családi szocializáció miatt.
@Légifarkas: Azzal a helyzettel ami ma Magyarországon van, csak az a megoldás, ha a választásokra az ellenzék úgy készül, hogy győzelme esetén "alkotmányozó nemzetgyűléssé" nyilvánítja magát, majd annak elfogadása után lemond. De ehhez embernek kellene lenni. Abban meg kételkedem, hogy azok lennének.
Vagy majd jön a polgárháborús helyzet. Mert most azért sokan akarnak majd revánsot venni.
@épészmérnök: Mit jelent az, hogy posztkádári rendszer? Erről egyszer már vitatkoztunk, hogy szerintem a legnagyobb hiba az volt, hogy az ügynöklistákat nem tárták a nyilvánosság elé. Tudod hány ember van, aki akár a gazdasági erejét, hatalmát is az "ügynök-múltjának" köszönheti?
A mai huszonévesek már abban nőttek fel, hogy szabadon, bármit megtehetnek. Kimondhatják amit akarnak, vállalhatják a véleményüket, minden retorzió nélkül. Nekik ez a természetes. De nem fogadják el azt magától értetődően, mint itt a mai kommentek alapján oly sokan, hogy a kisebb szar az jobb, mint a nagyobb. Nekik a szar az szar, akár kicsi, akár nagy, büdös.
@sírbateszezazegész: "De ehhez embernek kellene lenni. "

Egy újabb választási kampányt képzelj el, a fidesszel, amely iszonyatos erőforrásokat birtokol, és teljesen be van épülve az államapparátusba. A fegyveres erők fölött diszponáló államelnök is az övék, továbbá több titkosszolgálat.

A szokásos forgatókönyv ilyenkor, hogy a titkosszolgálat, meg a militáns szimpatizánsok segítségével káoszt idéznek elő, majd elégedetten hátradőlve, a káoszra hivatkozva a hadsereg veszi át a hatalmat.

Közben meg lelőnek néhány naív és jószándékú demokratát, leginkább fiatalt.

--------------------

Ezek a ti utópista gondolatkísérleteitek rettentő veszélyesek, mert lelohasztják az ellenállási kedvet, miközben figyelmen kívül hagyják a valóságot, a társadalmi-pszichológiai törvényszerűségeket, a tapasztalatot, meg a józan észt.

Végelemzésben tehát a fidesz hatalmának bebetonozását szolgálják.
@sírbateszezazegész: nem akarom bántani a fiatalokat, de ha az ország egy kovácsműhely, akkor ők benne a pöröly, meg talán az acélos szorítású kéz. Az ész, ami eldönti, mekkorát és hová kell ütni, nincs náluk, ugyanazért, amiért elismert kovácsmesterek sem léteztek húszévesek között: rutin kell ahhoz, milliónyi leütés rutinja.
A szüleik volnának az elsődleges "eszek", már akit nem a saját sérelmei motiválnak, ám a fiatalok nem nagyon szeretnek a szüleikre hallgatni, nem tudnak (és nem is tanultak meg) várni, örök konfliktusforrás ez.
A tanáraik, az ezernyi megaláztatást átélt tanárok lehetnének a másodlagos "eszek", de én még sehol annyi elköteleződött embert nem láttam, mint közöttük, szabályosan kiutálják maguk közül az oldalhoz nem húzókat.
És a független felnőttek lehetnének mellettük harmadikként, ám ők már nem ugrálnak olyan könnyen (család, állás), és egy kicsit idegenül is figyelik a harsogó ifjúságot.

A hatalom szarik rájuk, amíg veszélyt nem jelentenek, márpedig néhány ezer lelkes tüntető nem jelent. Ha keményítenek, pár embert megvesznek, párat megfognak a családján vagy a tanulmányain keresztül, a maradék meg szétszéled, lelép innen, és az utánuk jövők már abba nőnek bele, hogy ennek sincs értelme, boldoguljon mindenki, ahogy tud.
Talán lesz belőlük néhány politikus a jövőben, kérdés, hogy mennyire változnak meg addigra.
@sírbateszezazegész: "A mai huszonévesek már abban nőttek fel, hogy szabadon, bármit megtehetnek. "

A mai huszonéves jómódú értelmiségiek talán igen. A többiek azonban nem.

Sem az iskolában nem gyakorolják a demokráciát, sem a munkahelyen. A családokban vagy semmilyen figyelem nem jut rájuk, vagy szintén az alávetettséget élik meg. Kisebb településeken pedig egyértelműen a nagyobb kutyák játéka minden.
@sírbateszezazegész: "De nem fogadják el azt magától értetődően, mint itt a mai kommentek alapján oly sokan, hogy a kisebb szar az jobb, mint a nagyobb. Nekik a szar az szar, akár kicsi, akár nagy, büdös. "

Ez tipikusan egy félrevezető metafora, amely - ha nem figyel az ember - indulatokat keltve, félrevisz, és lehetetlenné teszi a világos és árnyalt gondolkodást.

Röviden: nem érv.
@épészmérnök:"A szokásos forgatókönyv ilyenkor, hogy a titkosszolgálat, meg a militáns szimpatizánsok segítségével káoszt idéznek elő, majd elégedetten hátradőlve, a káoszra hivatkozva a hadsereg veszi át a hatalmat."
A Magyar Honvédség jelenéről az alábbi link. Ez azért nem egy Dél-Amerikai, Távol-Keleti haderő, mely az általad fentebb vázolt variációt meg tudja valósítani. hvg.hu/itthon/20130222_honvedseg_Kovacs_Gyula_Hende
A Rendőrség állománya meg nem feltétlenül örül a mai helyzetnek egyöntetűen. A TEK meg pont arra való, amire létrehozták: kirakati operett-díszlet lézerkardozós egyetemisták begyűjtésére.
Meg azért úgy közbevetném, hogy nem is azokon a földrészeken vagyunk. Európai Unió, ilyesmi.
Mellesleg, ha az én "utópista gondolatkísérleteim" lelohasztják az ellenállási kedvet, hát akkor az olyan nagyon elszánt kedv nem igazán volt. Habár a történelemből azért az én gondolatkísérletemre is talán lehetne példát találni. De mintha a múltkor azt mondtad volna, hogy a történelemből nem lehet tanulni, nem?
@Légifarkas: Azért fiatalok, hogy tegyenek valamit. Vagy legalább megpróbálják. Mi, akik már nem fiatalok vagyunk, megpróbáltuk (talán). Ez lett belőle. Most majd rajtuk a sor. Ha elmennek, akkor elmennek.
@épészmérnök: "A mai huszonéves jómódú értelmiségiek talán igen. A többiek azonban nem.

Sem az iskolában nem gyakorolják a demokráciát, sem a munkahelyen. A családokban vagy semmilyen figyelem nem jut rájuk, vagy szintén az alávetettséget élik meg. Kisebb településeken pedig egyértelműen a nagyobb kutyák játéka minden."
Nekem erről mind a tapasztalatom, mind a véleményem más. Amit az előzőekben leírtam.
@épészmérnök: "Ez tipikusan egy félrevezető metafora, amely - ha nem figyel az ember - indulatokat keltve, félrevisz, és lehetetlenné teszi a világos és árnyalt gondolkodást."
Ezt nem értem. Vagy fáradt vagyok, vagy (ami inkább elképzelhető) eleve nem világos és árnyalt a gondolkodásom.
@sírbateszezazegész: Szerinted 2006 történelem?
Szerintem még nem. A Wikileaks által kiszivárogtatott dokumentumokból kiderült, hogy a zavargások hátterében a fidesz állt. Orbán három napos ultimátumot adott Gyurcsánynak a lemondásra, aztán valahogyan ez elsikkadt. Nem csinálta végig a puccsot. Ki tudja, miért. De kétségkívül készült rá, és rendelkezik ilyen forgatókönyvvel.

A magyar hadsereg állapota kétségtelenül rossz. De puskájuk talán még van, és abba lőszer. Amivel lőni lehet, ha akarnak. Van lőfegyvere a rendőrségnek is.
@sírbateszezazegész: Nem tudom, milyen tapasztalataid vannak. Én egy szegény megye szegény középiskolájában dolgoztam, és láttam, amit láttam. Köze nem volt demokráciához.
@sírbateszezazegész:

Nem fogalmaztam pontosan. Most akkor pótolom:

a "szar" nem érv, hanem indulatszó. Nem alkalmas eszmecserére.
Egyébként pedig köszönöm, hogy beszélgettünk, jó késő van már itt is, jóéjszakát, és ne húzd fel magad :-)
@épészmérnök: "figyelmen kívül hagyják a valóságot, a társadalmi-pszichológiai törvényszerűségeket, a tapasztalatot, meg a józan észt"

A mai zárszó, azt hiszem, mert mindjárt kelni kell:

A valóság az, hogy a Grand Canyon fölött átívelő vasúti híd felé tartó vonaton ülünk, a szembeszél (álló vonatra értelmezett) sebessége 5 km/h, a vonaté 100, a mozdonyfülke padlóját kifogyott Technokol Rapid-tubusok és összegyűrt nejlonzacskók borítják, és a személyzet mostanra már az önkívület határait is magán kívülről látja, a canyon közepén meg a genyó prérifarkas felrobbantotta az egész sínpárt. Eközben mi a kocsikban a maradék józan eszünkkel próbáljuk kiötölni, hogy bár törvényszerűség volna a működő vészfék, mit lehetne kezdeni a húzásra sorban leszakadó fékkarok rossz közérzetet okozó tapasztalatával. Van, aki azt mondja, másszunk át a mozdonyba, basszunk ki onnan mindenkit, aztán kiderül, hogy sem a mászás módját nem ismerjük, sem a mozdony kezelőszerveit, és különben is, nem lehet mindenki Chuck Norris. Van, aki mindent hátrahagyva kiugrik, és van, aki nyugodtan ülve azt mondja, van itt akkora lendület, hogy átugorjuk a prérifarkas által tönkretett szakaszt is. És van, aki azzal dicsekszik, hogy bármilyen vonatot megállít fél kézzel, de az az ötlete, hogy ehhez most már valaki tényleg adja neki oda a fél kezét, méltán nem lesz népszerű.

Az ellenállási kedvet a sikertelenség lohasztja le; emelje fel a bal kezemet, akinek attól ment volna el a kedve, hogy én mindenféle pesszimista dolgokat irkálok ide. Vagy bárki más írásától. Még várok... Senki. Így gondoltam én is. Két éve mondom, hogy szervezni és készülni kell, mert el fog fogyni az idő, de nem, jött itt mindenki a "korai még a taktikát kiadni" című résztől kezdve az "először döntsük el, mi az ellenfél ideológiai definíciója" szakaszig mindennel, az idő ment, ma is megy, de az MSZP például még mindig ráér őszig, a tüntetéseken részt vevő tömeg lassan unciában is kétszámjegyű lesz, és a felénk lejtő placcon az egészpályás letámadás még csak most következik, ami eddig volt, azt vegye mindenki könnyed bemelegítésnek.
@épészmérnök: A "szar" nem indulatszó, hanem talán jelzőként használtam volna az állapotra,melyet mindkét párt jelent, s így igazad van, metafora. De semmi esetre sem indulatszó.
Semmi esetre sem húzom fel magam.
Jó éjt.
@Légifarkas: Egy dolog azért adjon reményt számodra: talán, ha valóban van a nemzetekre jellemző tulajdonság, azért a magyarra az jellemző, hogy nem igazából lojális senkihez, még akkor sem, ha az "jót" tett vele; így azért a fülke magányában is felülkerekedhet a rezsicsökkentés adta 10% feletti örömön az, hogy azért ezek is biztos degeszre lopták már magukat.
Azzal meg nem kell törődni, hogy sokan aláírják az íveket, hiszen arra a kérdésre nem is nagyon lehet más a válasz, mint hogy: igen.
Én is szeretem a nyári vásárt.
Jó éjt.
P.s.: ezek a történetek/példák csak úgy jönnek, a semmiből, vagy hogy? Nagyon plasztikusak, tetszenek. Nekem.
@épészmérnök: mint látod nem bízom a magyar társadalomban
2006 eseményei számomra -a távolból pláne- egyértelműen egy politikai puccs randa és undorító megnyílvánulásai és egy gyáva senkiházi végűlis magára hagyta az általa felbőszített söpredéket

és most röhög
meg lop

brühühühü
@sírbateszezazegész: a lopással kapcsolatban eszembe jut volt kollégám egyik mondása: sose szavazz a változásra, mert az újak mindig éhesen kezdenek. Ugye, a legyek, amiket nem kell hessegetni, mert azok legalább már jóllaktak...

Csak úgy jönnek, valahogy így :-) Kitalálom, mit akarok illusztrálni, erre ez a másfél kiló kocsonya levetít egy kisfilmet, és csak le kell írnom, amit látok :-)
Ez a hajó már elment. Kár még unszimpatikusabbá tenni magát a bolsiknak!
@rodeo36: Szóval gyurcsányi. Mit törölgettek? Nem teszik a kritika?
@Kalmár: Nem nézek értetlenül, tényként látom: Magyarország egy szocialista ország, akik nem érettek a demokráciára, akiknek semmit nem jelent a szabadság, és akiket szocialista demagógiával meg lehet nyerni. Ennyi.

Továbbra is építjük a kommunizmust.

Orbán Viktor hatalma a napnál fényesebben bizonyítja: Kádár nyert!
@nemecsek ernő áruló: Csak szeretnéd Ernő, mert nosztalgiád van.

A kommunizmus ellentéte nem a vadkapitalizmus.

Magyarországon volt a legkisebb arányú az állami vállalatok termelése az egész gazdaságon belül, a Magyar Kommunista Párt jogutódjának hatalombitorlása alatt. Kommunistább volt nálunk Franciaország, Nagy-Británnia és Németország is. Már a te egyszerű felfogásod szerint.
@esefe: Ne égesd le magad, nem kell hangoztatni, hogy fogalmad sincs, mi a szocializmus.

Magyarország volt a legvidámabb barakk '89 előtt. Ezért képesek szocialista demagógiával Viktorék szavazatokat vásárolni.

Ezért nagyon haragszom Kádárra. Hagynia kellett volna, hogy '56 után megtegyék az oroszok Münnichet első titkárnak. Akkor igazán rühellték volna az emberek a diktatúrát, nem lenne most nosztalgia az akkori idők iránt, és a Fidesz-Jobbik nacionalista diktatúra sem lenne képes szavazatokat vásárolni kolbássz.. izé rezsicsökkentéssel.
@esefe: milyen kritika? hol van kritika?
e... se... fe... ????

brühühühü
@esefe: Egyébként ha vadkapitalizmus lenne, az állam kiszállna gyakorlatilag mindenből (mondjuk úgy) eladná a nemzeti vagyont. Nekem tetszene, mert alig lenne adó, jobban keresnék ugyanolyan bruttóval, mint az angolok.
@esefe:

te vagy a póttroll amíg háziszárnyas és a többi alusz te itt be esel meg ki es el

el is es tél vagymijafasz?

brühühühü
@esefe: te se fe se e mi az a bol si?
és az antipakolás?

brühühühühü
@nemecsek ernő áruló: Ernő! Mesélj! Mi is a szocializmus röviden(marxista-leninista, kommunista irány, ami nálunk is volt), ha nem a termelőeszközök állami kézben tartása és a politikai pártok működésének ellehetetlenítése a kommunista párton kívül és az internacionalizmus? Mesélj egyszerű "barátom"! Arról is meséj, most ebből mi is van meg, ha szerinted ma az van!
@esefe: Nem vágod, hogy felsoroltad a fidesz programját, ugye? :D
@rodeo36: Szánalmas. Te szerintem nem vagy teljesen épelméjű.
@nemecsek ernő áruló: Ez is nagyon komoly érv volt. Óvodás színvonalú, de ott nagyon komoly. "Bebeee, az mind te vagy,de mi vagyok én....." Hihetetlen, hogy ilyen kaliberek írni mernek nyilvánosan. Nem csoda, hogy Magyar Kommunista Párt (a Szovjet Kommunista Bolsevik Párt Всесоюзная коммунистическая партия (большевиков), ВКП(б))szatellit pártja),jogutódjai ma itt tartanak. Ezzel az állománnyal......
@esefe: Jó, az internacionalizmusból levették az "inter" előtagot, de a többi (folyamatos államosítás, a piacok állami kézben tartása, a politikai pártok ellehetetlenítése, és a többi marxista találmány bizony egy az egyben megfeleltethetők a fidesz által hozott törvényeknek. Azt én leszarom, hogy rosszindulatból, vagy mérhetetlen ostobaságból nem akarsz/nem tudsz tudomást venni ezekről, attól még így van.
@nemecsek ernő áruló: Ugyan! Hol tartják az autópiacot, az elektronikai piacot, a pénzpiacot (és folytathatnám) állami kézben. És hol nincsenek a közüzemek állami kézben, a harmadik világon kívül? Melyik politikai pártot tiltották be? Az internacionalizmust meg magad is említetted, hogy az hülyeség volt mint fideszre jellemzőt.

Összefoglalva, semmi nem olyan mint a bolsik alatt, de azért ez kommunizmus. Logikus.
Soha nem lesz itt ellenzéki együttműködés, míg a Gyurcsány tortában az akkori és a mai ellenzék szerepét nem tisztázzák. A helyzet látszólag nagyon egyszerű. Gyurcsány az ördög, mindent rá lehet kenni. Elég sok felől tájékozódom, de még sehol nem sikerült olvasnom azt, hogy konkrétan miben is bűnös GyF. Az olyan általánosítások, hogy lopott, eladósított, szemkilövetett, emútnyócév stb. valahogy sohasem konkretizálódnak. Egyre inkább az az érzésem, hogy GYF. nem bűnös, hanem bűnbak. Minden irányból. A Fidesz részéről ez érthető, nekik tényleg a mumus. Nem volt véletlen Semjén és Navracsics amortizációs megbízatása. Ami a nagyobb probléma az az MSZP, az SZDSZ, a egyes szakszervezeti vezetők, újságírók szerepe ebben az ügyben. Az öszödi beszédet ott,akkor és úgy kellett elmondani. A legnagyobb probléma az, hogy az érintettek az inget nem magukra vették, hanem rá akarták és akarják Gyurcsányra adni. Ugyanakkor érzékelik, hogy a közvélemény szemében egyáltalán nincs úgy leírva GYF, mint amit láttatni akarnak. Nem lehet elmenni a liberálisok mellett sem, akik a farok csóválja a kutyát alapon akartak politizálni. Ki kell emelni a szakszervezeti vezetőket is, pontosabban nem kiemelni, hanem elásni kellene. Undor hallgatni most Gaskót, Égert, a tegnap hirtelen megjelent -hirtelen nem tudom milyen- Ágnest. Nem semmi Shiffer szerepe sem. Hogy megokosodott mindenki! Ők szembe tudnak nézni saját magukkal? Nem, Ők sem. Sokkal egyszerűbb mindent Gyurcsányra kenni. Csak egy a baj, így nem lehet egy országot irányítani. A fenn leírtak részben igazak Bajnaira is. Azt is állítom, hogy mindezzel már elkéstek, igaz Kuncze állítása: most Orbánon kívül mindenki azon dolgozik, hogy újra Orbán legyen a miniszterelnök.
Kiváncsi lennék mondjuk Fabius véleményére is, mit kellett volna tenni egy miniszterelnöknek akinek két ellenzéke volt. A valódi, meg a saját pártja. Kb. egy éve nézegetem GYF. FB oldalát. Talán másnak is kellene. Nem a szám a lényeg, hanem a tendencia: a folyamatos emelkedés.
@esefe: esefesesesefese

azt nem te döntöd el egyébként is nyasgem

brühühühü

te ki vagy bucika essefesesefesesesese

macaco
@esefe: aszondod hogy "az" nem ...te is dzsobbikos? vagy KDNP a rétvérielvtárskalamusa? te is lopsz? jövőt jelent múltat csak lophassál?

mondd mijafaszazaszocializmus?

van neked arról fogalmad halvány lila

ha idézel oroszúl akkor tanúld meg a ctrl+alt combiné használatát

brühühühü

hogyan fizetenk a pártközpontban? literre, kilóra méterre vagy szóra?

47000?
@nemecsek ernő áruló:

azért Andropov nem volt olyan hülye mint a zesefessesefese?

az tudta milyen laboratóriumot nyit, előrelátóan

brühühühühü

és a laborvezető sem volt rossz jól bevált
@esefe: Pénzpiacot... Ezt egy Matolcsy után még képes vagy érvként felhozni?

Az eszközök finomodtak, hogy az olyan ostobák, mint te, ne vegyék észre, például pallosként leng a médiák fölött a médiatörvény és az expornós Szalai, ha valaki a híradóban meg meri említeni pozitív felhangon bármelyik szervezetet, amelyik nem a fidesz, annak olyan büntetést varrnak a nyakába, hogy lehúzhatja a rolót. Ez de jure nem, de de facto a politikai pártok ellehetetlenítésére tett kísérlet.

Egyébként is ami piacra Simicska szemet vet, az hogy-hogy nem állami kézbe kerül. Elég csak a néhány hónappal ezelőtti hisztire gondolni, hogy nekik kell állami mobilszolgáltató; szerencsére ez elbukott, de mi más lett volna a célja, mint a T, Voda, Telenor ellehetetlenítése, és kiüldözése? Most komolyan attól nyugodjak meg, hogy Simicskának (egyelőre) nem kell az autópiac? Komolyan? Te hülyébb vagy, mint hittem!

A közszolgáltatások egyedül a harmadik világban vannak állami kézben, a nyugati demokráciákban, de még Oroszországban is ezek magáncégek, amelyek legfeljebb a törvények, és ellenőrző hatóságok által ELLENŐRZÖTT, de piaci alapon működő vállalkozások. Otrombán hazudsz, amikor ennek ellenkezőjét állítod!

Visszakérdezek: hol hoznak visszamenőleges törvényeket? Még a harmadik világban sem! És nézd meg Thürmer nyilatkozatait. Igazából egy az egyben ugyanazt a hülyeséget sulykolja, mint a Kedves Vezető, csak ő ki meri mondani, hogy ezt kommunizmusra irányuló törekvéseknek mondják. Épp ezért bár egyébként szarba se veszem, de Thürmert is többre tartom mint a Kedves Vezetőt, aki kommunista propagandát nyom, csak mellé azt szajkozza, hogy ez nem is az. A magadfajta hülyék meg beveszik, bő nyállal!
Az biztos, hogy az ellenzéket leghatékonyabban az MSZP blokkolja. Kihúzza magát minden tiltakozásból, még az ellen sem szól, hogy épp most készítik elő a párt betiltását. Nekik valahogy nem sürgős egy ellenzéki magállapodás, egy súlytalan bohóc a vezetőjük.
a magyar EGY GYÁVA , SZOLGA NÉP !
A Román tökös NEMZET!

A Románok amikor megunták a Diktátor hülyeségeit.
HÁROM NAP ALATT ELKAPTÁK,
elítélték
és leölték
mint egy disznót a tettestársakkal együtt!!!
Azóta becsülön a ROMÁN NÉPET!
Fábiusz!

Türelem!
Úgy látom neked és aberrált csaholóidnak nem a fidesz leváltása igazából a cél, hanem a hatalom mindenáron való megszerzése! És mivel erre most igen csak kevés az esély, tegyük hozzá, hála Istennek!- most mindenkibe belerúgsz, aki nem úgy táncol, ahogy te és álmaid gordonkája fütyül...
És lehet, hogy ott a liberálbaloldalon, ahol te és elv(telen)barátaid lézengenek, ott annyira büdös a helyzet és ti annyira nullák vagytok, hogy még egy igen elhasználódott, minden érték nélküli maszop sem akar felvállalni titeket! Nem mintha a fidesz lenne az a politikai erő, amire szüksége van az országnak, de ti és az mszp sem vagytok azok, és főleg nem együtt.
@Doki J.: Hogy ezzel akommentel még az anno Gyurcsányt minden áron mentegető komment-trollok szintje alá is sikerült leküzdened magad, az valami bámulatos. :D
@zajos1: Ez az Árok Kornél az, aki tavaly valamelyik rendezvényen egy fejéből kiálló baltával jelent meg. Most, hogy rosszat merészelt mondani a patásördög Bajnairól, már jó nekik. :D

Egyébként: a tartalom csak bejelentkezett felhasználók számára érhető el, most nem fogok fiókot csinálni oda, de nem vagyok biztos benne, hogy egészen pontosan ezt mondta volna Kornél.
Tökömhülye maszop.
Pedig kellenek az ő szavazóik is a kormányváltáshoz.
@zajos1: "A probléma az, hogy ha én ezt a videót "Orbán emberei Bajnainak üzennek" címmel feltölteném, kb. ugyanannyira megállná a helyét, mint amennyire ez most (oké, az elejéről le kéne vágjam a szoci dumát.) A videóban nincs más, mint pár részeg idős bácsi mond valamit... (meg a Mónika show-ból kivágva egy jelenet???)."

És egyébként mi a helyzet a sósavas bácsival?
jó a kép, de már volt hasonló, nem?
Azért, ezekre a libsibolsi firkászokra jellemző, hogy soha nem a reális problémákkal foglalkoznak, és ha néha igen, akkor is kifacsart logikával.
Szerintük, ha ilyen esetek történnek - index.hu/belfold/2013/04/05/megtamadtak_a_pecsi_polgarmester_lanyat/ - akkor azért csakis a becsületes emberek a felelősek, mert kirekesztőek, nem tolerálják a férgeket, a libsibolsi holdudvart - amely hasonló eseteknek melegágyat csinál - meg elítélik.
Na ugye megmondtam, hogy fabius szélsőjobboldali!

Aki a maszopot szopatja, az jobbos!

Isten hozott a táborunkban!
@épészmérnök: Igen. Én pl tettem. És? Ki nem sz@rja azt ma le? Dolgozom, adózom, tanulok, tanítok, grátisz segítek akinek csak tudok, viszont nem könyöklök át másokon., Mindezt nem Isten nevében, csak úgy. Hogy az az ominózus tükö/kép nézhető legyen. Ha szavazok, programra teszem. Böcsülettel elolvastam most is alkotmány...izé alaptörvény tervezet, fejlesztési terveiket meg amit csak lehetett. Meg az LMP- jét, meg az Együtt2014-ét, meg a maszopét, mindet. Hogy felelősen döntsek. És mit tehetek? 14-ben is elmegyek szavazni. S mint tudjuk, egy ember egy szavazat....Ja, és még itthon vagyok, bár néha megkérdezem magamtól: Margit, noooormális?
@Knósszosz: Miért, nem az? A se hús se hal politikai palettán az ellenzéki oldalon istenien mutat. Kész papagáj kérlek.:D
@Spániel: hé, ezt ne nekem mondd. Én nem szoktam ekézni Gyurcsányt.:D
@Bakter: Nincs egy hete, hogy láttam Kálmán Olgánál. Vagy az archiv felvétel volt korábbról?:O
És ezért a nem róla nevezték el az utcát kiszólásért el foglak ásatni a pasimmal.:P
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há: Boli! El kéne ezt a szemtelent ásni. Buta szőke libának tart!:( Ugye megteszed?;)
süti beállítások módosítása