Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.03.12. 04:34 Fabius

Üss a vonalra!

Címkék: fidesz eu tüntetés orbán viktor alkotmánymódosítás

Fénylő Csillagunk tegnap leminősített magát a Nemzet Favágója szintig, bár az esze sajnos még ehhez a szakmához is hiányzik. Mert ahogy azt a fakitermelők első számú ökölszabálya mondja, ha azt hallod DŐL A FA!! - akkor ugorj baszod. De nem felfelé, elfelé. Mert a pattogással rönk ellen sokra nem mész, legfeljebb te leszel az erdő következő értelmi rokkantja, aki kizárólag arra képes, hogy fülét befogva ordítozzon:  trálálálálálálálálálá-rezsicsökkentésreszicsökkentésreszicsökkentésrezsicsökkentérezsicsökkentés -trálálálálálálálálálá. Mintha a zajongással nem látszanál hülyének. 

De legalább azt elértük, hogy most már mindenki hülye, csak te vagy helikopter, aminek seggében Gulyás Gergely a tehetetlen körbeforgást gátló hátsó rotor. Nincs különbség köztünk, a többezres tüntető tömeg, a Barroso-Európai Bizottság-Európa Tanács Bermuda háromszög, Sólyom László, a jobboldalnak az alaptörvény módosítás bajait magyarázni igyekvő Ablonczy Bálint, a Mandineres Lakner Dávid, az Indexes DeDi és a Fidesz alapító-alelnök Molnár Péter között, mind ugyanolyan hótthülyék vagyunk. De legalább olcsón hülyék, nem kell még ötvenezret fizetnünk is, mint az iszonyú anarchista középiskolásoknak, akik most tanulják, hogy Viktor bácsi egy kretén, Navracsics bácsi meg egy beszélő pénisz. Aki mellettük a kamerába még aszongya mosolyogva: élnek jogukkal, majd ballagtában senkitől nem zavartatva és nem akadályozva még hozzáteszi: a népképviseletet nem lehet akadályozni, aztán szó nélkül elnézi ahogy a mozgásában és "népképviseletében" őt sem akadályozó fiatalokat egy egész délutánt baszogatják és jókora bírsággal sújtják

Tévedés ne essék, meg kell tanulniuk ezeknek a gyerekeknek, hogy büntetlenül becsokiztatni a néniket bácsikat nem lehet, annak bizony ára van. Azt is meg kell tanulniuk nekik, és az őket interneten, tévében, közösségi oldalakon figyelő társaiknak, hogy az ország igazságügy miniszterének az is akadálynak számít, ha el kell olvasnia pár táblát parkolótól a bejáratig. Meg kell tanulniuk, hogy ebben a jogállamban a sósavas bácsi és a habonyárpi a népi mesehős, ők meg az anarchistaterroristák. Meg kell tanulniuk, hogy Viktor bácsi még ingyen bontott kordont, de nekik már fizetni kell a táblatartásért. Inflálódik a szabadság és másik mérlegen mérik azóta az ilyen cselekmények "társadalomra veszélyességének fokát". Hiába no, győzött a forradalom ez meg a vívmánya. De mikor tanulják meg ők ezt, ha nem most?  Végül is sokan közülük első szavazók lesznek 2014-ben, meg frissen érettségizett röghöz kötendők. Sajna az sem vigasz, hogy Viktor minden figyelmeztetés és intés ellenére megint belehajol a turhacunamiba, nem csak a világ előtt, de itthon  is. Hátpersze, hogy LegkedvesebbLajos és barátai nem fognak repesni a boldogságtól, ha azt látják ez a Barrózó Józsi így kiokosodva favágásból rögtön tuskót hasít, és Reding alapjogi biztos a négy kezdeményező külügyminiszterrel máris az "atombombaként" aposztrofált 7. cikkel játszik

orbán barroso.jpg

Nem járhatunk túl messze az igazságtól ha feltételezzük, hogy bizony elhangzik arra is pár indulatos esztkellcsináni-é?! Naná, nemrég már kiderült mennyi az annyi 2014-2020 között, és 97%-os uniós beruházás finanszírozás mellett az urak nagyon nem szeretnének ettől elesni. LegkedvesebbLajosnak már be lett ígérve a fővárost elkerülő vasútvonal megépülése, lenne nagy savanyújóskázás meg haragszomrádozás az 7.cikk eldurranása után. Az meg ugye sok jót nem jelent, ha Laller nektek is odaveti: gondom lesz rátok! - és favágónak áll ő maga is. 

554 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr385128934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.12. 11:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Marx és Lenin legjobb magyar tanítványa 2013.03.12. 10:09:51

Nem csak az alkotmány kiherélésével vert szöget ma Orbán a jogállamiság koporsójába. Figyeljetek kedves  fiatalok, mert Viktor bácsi most mind a szóhasználat, mind az eszközök tekintetében hűen szemléltette számotokra, mi is volt az a kommunizmus:...

Trackback: Az álom én vagyok 2013.03.12. 07:51:24

A négyszögletű kerek erdőben megszületett az Alaptörvény 48-dik módosítása. A módosítást XIV. Viktor király saját maga terjesztette be, önmagával vitatta meg és egyhangúlag fogadta el. Miután néhány éve megszüntette az alkotmánybíróságot, majd a f...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Janics Natasa Győrben folytatja

nnnyyyaaa. Töki ha megtuggya... a Mosonynak szalad örömébe':-)
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: hééé és ha hozzáteszik, hogy mindaz ami ide vagyon írva holnaptól másképp volt? Akkor???
"Lemondott a balesetet okozó rendőr
Ittasan vezetett, hat autó ütközött össze miatta."

Lézer Jani!!!! Ébresztő!!! Pedig ott senki sem halt bele.
300 ezer közfoglalkoztatott lehet idén
MTI|2013. 03. 12., 16:05|

Tavaly 260 ezer közfoglalkoztatott volt, idén már 300 ezer fölé nőhet a számuk. 2012-ben 157 milliárdot költött az állam a foglalkoztatásukra, de jóval több, mint a duplája lenne az összeg, ha a minimálbért kapnák.

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130312-300-ezer-kozfoglalkoztatott-lehet-iden.html

Fasza. Csökkentjük az állami bürokráciát. Reszkess hazai kkv.
"Egy évszázada nem találtak ilyen közeli csillagot, két barna törpe kering egymás mellett."

Szar a távcső. Valójában viktor próbálja megszelídíteni a lasztit a csúti stadionban.
lehet hogy vannak gondok, lehet hogy nem minden tökéletes !

de azt javaslom énekejjük el együtt a Himnuszt!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ettől még jól alszik a szemét. Ennek a taposógépnek nincs veleszületett lelkiismerete.
"Írj levelet a köztársasági elnöknek!

A TASZ, a Helsinki Bizottság és az Eötvös Károly Intézet nyílt levelet küldött Áder János köztársasági elnöknek, amelyben arra kérjük, hogy hivatali esküjének megfelelően őrködjön az államszervezet demokratikus működése felett és emeljen vétót az Alaptörvény negyedik kiegészítése ellen. Kérjük, küldd el Te is ezt a levelet a Köztársasági Elnöki Hivatal emailcímére!"

ataszjelenti.blog.hu/2013/03/12/irj_levelet_a_koztarsasagi_elnoknek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_03_12&utm_campaign=index
Édesanyám, mint a legtöbb magyar választópolgár meglehetősen tájékozatlan a napi politikai (mind a kül-, mind a belpolitika), gazdasági (miért kerül veszélybe az ellátás a rezsicsökkentés miatt) kérdésekben. Nem fog átkapcsolni az Atv-re a Barátok köztről, nem Hvg-t, Mancsot vagy Ést olvas. Blogolni nem szokott. Max. Story, Blikk, Bors. De azt megérti, hogy ha azt mondják, hogy Orbán Orsós volt, az apja párttitkár, Zsiga Marcell a 47 ezrével menjen a picsába, Kövér és Rogán KISZ titkár volt. Akkor azt mondja: Nem sül le a pofájukról, ott ülnek a Parlamentben azé a nagy pénzé, persze hogy nekik semmi se drága, a rohadékok!
Rendes, egyszerű lélek, nem árt senkinek. De csak ezt érti meg két sorozat között. De ezek megmaradnak a fejében, és jövőre elmegy és valahova tesz egy "bazi nagy IKSZET", de nem a Fidesz neve mellé. Lehet, hogy csak az én édesanyám ilyen egyszerű lélek.
Az jó lenne. De azt gondolim, hogy sokan vannak ilyenek. Vajon melyik párt fogja őt megszólítani?
"A sportdöntőbíróság elutasította a magyar szövetség fellebbezését a románia elleni vb-selejtező miatt."

Reszkess, futballnyugat! Minden multi futballklub, aminek egynél több országban vannak szurkolói, az ezután stadionhasználati díjat fog fizetni, ha beteszi a lábát az országba!
(Mivel ilyen klubok igen kis számban szoktak itt járni, ezért az adóbevétel pontosan olyan remek lesz, mint a többi unortodox adó, ami kevesebbet hoz, mint korábban.)
@Myrath: Remélem, csak még én sem tudom, az melyik.
@sírbateszezazegész: ennyi elég is édesanyádtól. Csak az a fontos, hogy terjessze.
vigyázatok ! a fidesmafia mögött valójában bajnai van !!!!
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Addig, amíg

1. nem kezdődött meg a választási kampány
2. nem szavazták meg a 4. módosítást, ezzel a demokrácia nyílt megszüntetését

addig teljesen helyénvaló volt a civilek elhatárolódása a pártoktól.

Most azonban megszűnt a demokrácia, és a kampány pártok között zajlik, ebben a civilek szerepe a mozgósítás, és az aktivistáskodás lehet. Most a pártoknak kell platformot nyújtani, hogy megmutassák, mit kínálnak, mit tudnak! Ha erre a Milla hajlandó, akkor pozitív lesz a szereplése. Ha nem, ha továbbra is a pártmentességet nyomatja, akkor objektíven a demokrácia ellensége.

Uff! Szóltam.
@Nap Pali: Én is szívesen látnám Oszlóban. Oppardon Osloban öföméltóságú Péterke és Tüncike.
@Bakter: Bazzeg rosszat akarsz azoknak a szerencsétleneknek???? Gondolj bele kimegy selgeczi megmenteni az elefántokat oszt hirtelen eltűnik mind államadósságilag.
Ezt rakjátok össze fidesz trollok:

"Nem vagyunk kommunisták, nem irigyeljük mások pénzét. A vállalkozások sikere az ország sikere is" - mondta a miniszterelnök.

Bizonyos embereknek meg kell mondani, hogy "fiam, te a kezedből fogsz megélni, és nem valami ködös, jóisten tudja, milyen papírt kapsz", amiért majd a fizetésedet kéred. Orbán úgy vélte, ez egy becsületbeli ügy, a kommunista rendszer szakmunkásképzési rendszeréből lehet meríteni.

index.hu/gazdasag/2013/03/12/iparkamara/
@Bakter:

"Ideje lenne, ha ez a bizonyos Néppárt nem zárna össze megint védelmezően a zorbán előtt. Ideje lenne, ha onnan kapná meg végre az esedékes sallert. Mert ameddig a-mi-kutyánk-kölke elvből kifolyólag védelmezik, addig ez a szarházi belőlük is csak hülyét csinál. "

Ugyan mar Bakter! Te ennel realistabb szoktal lenni! A Neppart megtette a maximumot, azzal, hogy nem tette meg Viktort ujra alelnoknek. Oktoberben a politika nyelven egyertelmuen uzentek neki, hogy elengedtek a kezet.

A magyar oldal meg nem frissult igy az angol:

http://en.wikipedia.org/wiki/European_People's_Party

Ennyi...

Ennel tobbre nem szamithatunk. Viktorek esetleges elmeszelesevel a Neppart, es szemelyszerint Merkel elismerne, hogy az uj alkotmany elfogadasakor, de mar korabban is gyakran felpanaszolt Orban, tul messzire ment. Mikozben ok az europai machinacioik (es az ehhez szukseges Neparti szavazatok) erdekeben eveken at vedelmeztek, Viktort es falaztak neki, azokkal szemben akiknek mindvegig igazuk volt.

Biztos lehetsz benne, hogy Merkelnek komoly fejtorest fog okozni a kampany soran (Szept. 22.) a gorog-kerdes es, hogy hogyan kezelte az europai ugyeket. Nyilvan nem kell neki meg egy altaluk is diktatornak nyilvanitott korabbi "harcostars".
Egy jol sikerult kampany utan meg egy "egyszeru" SPD-Zold ketparti koalicio is buktathatja Angelat.
www.spiegel.de/flash/0,,21034,00.html

Es akkor meg nem is emlitettuk, hogy jovo juniusban EU Parlamenti valasztasok lesznek, egy olyan europaban, ahol ha nem is olyan egyertelmuen, mint korabban jobbra, de balra lengeni latszik az inga.
(Csak zarojelben az angol helyzet, ahol meg ygan kicsit odebb a valasztas:
ukpollingreport.co.uk/ukpr-projection-2)

Nos tehat most a Neppartnak egyaltalan nem hianyzik, hogy testuletileg (EP, vagy EB) elmarasztaljak a Fidesz vezette kormanyt, hiszen az nyilt szini beismerese lenne annak, hogy eveken keresztul szemet hunytak Viktor torekvesei felett, aki mara teljesen zabolazhatatlanna valt. Ez az, amit a konzervativok nem fognak meglepni.

A 7. cikkely pedig nem mas, mint a gyermekmesek zsakos embere: riogatasra jo, de a valosagban sosem viszi el a gyereket...
Jósötétet, mi a stájsz?
hvg.hu/itthon/20130312_A_Transparency_tanacsa_Ader_Janosnak

"Kiemelték továbbá, hogy "a jelenleg kormányzó pártoknak kedvező, önkényes kampányszabályok alaptörvényi lehetővé tétele és a szabályozatlan kampányfinanszírozás kiugró korrupciós kockázatokat eredményeznek a választási kampányok terén", illetve "az alaptörvény saját maga vezetne be a választópolgárok kiegyensúlyozott tájékozódáshoz való jogát korlátozó tilalmat"."

Janibá', nekem is lenne egy tanácsom, jobban mondva egy polgári indítványom..
@simple observer 1.0: hmmm:

Alaptörvény 2.0: Brüsszelben újra téma vagyunk
Alaptörvény 2.0: tiltakoztak Brüsszelben Szájer felszólalása alatt

Egy pillanat alatt vége lett az utóbbi időt jellemző békülékeny hangulatnak Brüsszelben alkotmánymódosítás miatt. Az Európai Parlamentben képviselők tiltakoztak Szájer József felszólalása közben.

hvg.hu/itthon/20130312_alkotmany_modositas_Brusszel_kormany
Kreatív.hu: újabb újságírók távoznak az Indextől

Távozik az Index másik főszerkesztő-helyettese és a videórovat több tagja is - tudta meg a Kreatív.hu.

A CIB olasz tulaja: "Magyarország rémálom"

Az Intesa Sanpaolo vezérigazgatója szerint Magyarország rémálom a pénzügyi szektor számára, és a bank kész csökkenteni aktivitását az országban. A Intesa a CIB Bank olasz többségi tulajdonosa
A másik posztban már megkérdeztem. Ha nem diktál nekünk Brüsszel Orbán miért ott tölti a nemzeti ünnepet?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Brüsszeli vélemények szerint az sem elhanyagolható körülmény a legújabb magyar ügyben, hogy Barroso EB-elnök közös levelet adott ki az Európai Tanács elnökével, ami nem éppen bevett gyakorlat."

Ideje lenne Vikitornak Bjelorussziába mennie, nem?
Nem szakmai gyakorlatra gondoltam, hosszú távú is lehet(ne) a kiküldetése..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Uj Péter új lapot csinál sokan oda mennek.
@V-PORT: kuncsorog simlicskának pénztet, meg átbassza a nyugatot /bocsának a rondáért, de ez még finom volt a valósághoz képest/
Gratulálok a hihetetlen rezsicsökkentés kormányának!
Utolsó érték
Dátum/Idő 2013.03.12/17:59
305,8075
növekedés
2013
(03.11.) 301,9650
2012
Történelmi Max.
(01.04.) 319,8800

Történelmi Min.

(01.03.) 288,8525

(08.06.) 275,2400
Teljesítmény
(291,0600) 5,07%

1 Hónap
(290,1985) 5,38%

1 Év
(293,7700) 4,10%
Off:

"Rendkívüli ülést tart a XIV. kerület képviselő-testülete csütörtökön a BVSC-Zugló térítésmentes átvételéről."

hvg.hu/sport/20130312_Rendkivuli_ulesen_dont_Zuglo_a_BVSC_atvet
"Kövér László, az Országgyűlés elnöke ma és holnap hivatalos látogatáson vesz részt a bajor fővárosban, Münchenben. A látogatás legfontosabb eseménye a holnapra tervezett találkozó lett volna Barbara Stamm-mal, a bajor parlament keresztény-szociális elnökével. A CSU közismerten – a hűvösebb álláspontot elfoglaló CDU-nál sokkal jobban – támogatja a magyar kormány törekvéseit, és eddig egyetlen alkalommal sem bírálta a budapesti vezetést. A tegnapi alkotmánymódosítást azonban ők is kritikusan szemlélik, ezért Barbara Stamm – amint sajtóosztálya kedd délután közzétette – nem kíván holnap Kövér Lászlóval találkozni.

Barbara Stamm döntését a következőképpen indokolta: „A magyar alkotmány tegnap elfogadott további módosítása az egész Európai Unióban és Németországban is mély aggodalmat és vitát váltott ki a magyar jogállamiságot illetően.”

hetivalasz.hu/vilag/nem-talalkozik-koverrel-a-helyi-parlament-elnoke-61576/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201303
@Csaknézek...: Akkor ehelyett sörözni fog menni az árfolyamnyereségből, amit keresett az ájrón?
@Csaknézek...: mi a f@sz dolga lenne egy jogállamnak egy mafiaálammal...

épkézláb ember szóba se áll bűnözőkkel...
A múlt hétvégén Orbán Viktor tárgyalt Áder Jánossal az Alaptörvény negyedik módosításának tárgyában.
Ezt követően Orbán egyik nyilatkozatában kijelentette, hogy "Az Alaptörvény ezekkel a pontosításokkal áll be végre az a helyes rendszer, amelyben az alkotmánymódosítás legvégső szerve az Országgyűlés lesz, és nem az Alkotmány Bíróság."
Ehhez célszerű viszont hozzá rendelni az AB feladatának egyik fő elemét, mely szerint az AB-nak meg kell védenie a jogállami jellegű Alkotmány vívmányait a többségi jogalkotó esetleges önkényével szemben.
Áder János úgy nyilatkozott Németországban, hogy reméli, sikerül tisztáznia az Alaptörvény módosítása körüli vitákat.
Ez a nyilatkozat arról szól, hogy meggyőzésre törekszik, ami arra utal, hogy a kormány szándékával ért egyet.
Gyerekek...
Mint a Reichstag, úgy égnek ezek.

"az EP keddi strasbourgi ülésén a képviselők hangos bekiabálásokkal adtak elégedetlenségüknek hangot Szájer József fideszes EP-képviselő felszólalása alatt. A zöld, liberális és baloldali képviselők közül sokan fekete felkiáltójeleket ábrázoló képeket emeltek a magasba, és követelték, hagyja abba a mellébeszélést a magyar honatya. A német külügyminiszter is számon kérte Berlinben Áder Jánoson az ügyet, aki a szokásos magyar reagálással tájékozatlanságuknak tudta be a kritikát."

Fabius meg ebben a cinikus és pökhendi, szánalmas Káderban bízott??

Miért nem csodálkozom ezen a szerencsétlen Jánoson???
Csak egy, a sok talpnyalonc és báb közül.
"De hogy mit jelent mindez Magyarország megítélésre nézve Brüsszelben: ahogy egy lapunknak cinikusságát megvillantó névtelen uniós forrás fogalmazott, “még nincsenek kifüggesztve a Berlaymont (a Bizottság irodaháza - a szerk.) liftjeiben Orbán-portrék horogkereszttel kidekorálva”. Más több komolysággal úgy foglalja össze a helyzetet, hogy előbb-utóbb az Orbán kormány tényleg eléri, hogy csakis az erő nyelvén beszéljenek vele. Ez pedig a magyar miniszterelnök esetében az uniós támogatások kockáztatásával egyenlő büntetést vonhat maga után."

Akkor nem véletlenül menekül Piktorka az ünneplés helyett Brüsszelbe, magyarázni és bepucsítani!

Amúgy magyar ez?
Az összes ilyen forrongós és forradalmi ünnepen hirtelen dolga akad.
Értem én...

Petőfitől fél?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem sokkal az enyem felett, epp mikozben a sajat hozzaszolasomat ptyogtem, valaki be is linkelte:

nol.hu/kulfold/_orban_ur_viccet_csinal_belolunk_

"Az Európai Néppárt eközben nem hagyott kétséget afelől, támogatják Orbán Viktort. A Fidesz pártcsaládja nevében a keddi sajtótájékoztatón Jean-Paul Gauzes francia képviselő a magyar alkotmánymódosításokat firtató újságírói kérdésre válaszolva közölte: a jogállamiság az, amit a többség megszavaz."

Vagyis most egy darabig tartjak a hatukat, amig az EP ellenzekiek kieresztik a gozt, majd kicsit hatrebb lepnek Orbantol, de semmi komoly, erdemi dontesre nem lehet szamitani.

Nagyon is talalo Reding hasonlata az atombombaval, ugyanis azt is manapsag mar nem kell bevetni, mert hiszen olyan elrettento erovel bir, hogy puszta emlegetese elegendo.
Az mar mas kerdes, hogy a 7. cikkely emlegetesen mar csak rohognek Viktorek, hiszen jol tudjak, hogy nem fogjak meghuzni ellenuk, az orszag ellen...
Nem fogadja Kövért a bajor parlament elnöke

Lemondta a Kövér Lászlóval holnapra tervezett találkozóját Barbara Stamm, a bajor parlament elnöke - közölte a Heti Válasz.

hvg.hu/vilag/20130312_Nem_fogadja_Kovert_a_bajor_parlament_elno

Törvényt módosít a Fidesz, hogy titkolhassa az új állampolgárok számát

Nemzetbiztonsági és diplomáciai érdekekre hivatkozva tenné eltitkolhatóvá a kedvezményesen honosított magyar állampolgárokra vonatkkozó adatokat egy fideszes képviselő, a parlament honlapjáról pedig eltűnt egy dokumentum, ami tartalmazott ilyen számokat. Korábban a hvg.hu már pert indított a statisztikákért, amelyben már a tárgyalás napja is ki van tűzve.

hvg.hu/itthon/20130312_allampolgarsagi_torveny_modositas
Mindig azt hiszem, hogy nincs lejjebb, de mindig van. Ha ennek egy tizedét tették volna meg ezt a szocialisták, már égett volna a város. Elegem van!
@simple observer 1.0:
"a jogállamiság az, amit a többség megszavaz."

Magyarországon, de nem a művelt Nyugaton, ugye?
@V-PORT: Lehet, hogy az EU-t még hülyíthetik egy darabig, bár Kövér László nemfogadása azért mutat valamit..de az orosz medvével jó lesz vigyáznia Vikitornak!
fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/421836_438483612893941_1972851841_n.jpg
ma kiderült: a bajor parlament elnöke mögött Bajnai áll !!!!
@Csaknézek...:
Az Alkotmánybíróság jogköre igenis bővült.
Csak éppen unortodox módon: felcsökkent!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Rohantak átváltani forintra az eurójukat? Ez csak azt mutatja, hogy a magyar zembereknek halványlila fingja nincs a pénzügyekhez!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

""a jogállamiság az, amit a többség megszavaz."

Magyarországon, de nem a művelt Nyugaton, ugye?
"

Lehet, hogy felreertem mondatod (bar ezzel az ugyeval erzek egy kis cinikus izt), de megis:

A mondatot "Jean-Paul Gauzes FRANCIA képviselő" volt kepes kimondani...
@simple observer 1.0: Nem-nem, semmi cinizmus, a Néppárt az Néppárt, úgy tűnik, mindenhol!:-(
@épészmérnök: Nem igazán értelek, a kommentem pont arra irányul, hogy megérthetők, nem?
(Tegyél már fel egy avatart, hosszadalmas megkeresni...)
@simple observer 1.0:
Az EU fáziskésésben van, sok országban már átlendült balra az inga, de még a jobbos küldöttek ülnek az Európa Parlamentben. Tehát nem érdekük, hogy gyengítsék magukat. Viszont Orbán "rájuk éghet" és rongálja az egész néppárti frakció hitelességét és jövendő választási esélyeiket: tehát érdekük, hogy elengedjék. Majd az győz, hogy melyiktől remélnek több hasznot és/vagy kevesebb kárt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
„Amíg ég a ház, senki nem fog azzal foglalkozni, hogy valaki esetleg elemel a kamrából egy-két szál kolbászt” – érzékeltette a kormányzati attitűdöt forrásunk.
De könyörgöm! Arra azért csak felfigyelnek, ha egy kanna benzinnel szambázik be!
@bella _ciao:
Nem az a demokrácia, amit a többség megszavaz, hanem az a BOLSEVIZMUS!
@simple observer 1.0:
Lehet, hogy igazad van, de most átfutottam a híreket gyorsan, íme (bár talán már más is idézte ezeket):
"A müncheni hivatalos látogatáson lévő házelnök, Kövér László szerdán találkozott volna Barbara Stamm-mal, a bajor parlament keresztény-szociális elnökével, de Stamm lemondta a találkozót, írja a Heti Válasz.
a CSU közismerten támogatja a magyar kormány törekvéseit, és eddig egyetlen alkalommal sem bírálta."
"A kétharmados parlamenti többséggel való felelősségteljesebb bánásmódra hívta fel a figyelmet a német kancellár a magyar államfővel folytatott megbeszélésén.

A német kancellár, aki kedden Berlinben találkozott a magyar államfővel, bírálta a magyar parlamentben hétfőn elfogadott alkotmánymódosítást - közölte a német kormány egyik szóvivője."
"„Mint tudják, Magyarország korábban nagyon jó hely volt a pénzügyi szolgáltatások számára, most viszont egyfajta rémálommá vált” – mondta Enrico Cucchiani az Intesa Sanpaolo vezérigazgatója. Ezért készen áll arra, hogy csökkentse jelenlétét az országban – tudósít a Reuters."
"A budapesti tőzsdére 280 000 010 darab OTP-részvény van bevezetve – az összes bankpapírnak 68,61 százaléka az úgynevezett közkézhányad –, ezek záróértéke alapján az OTP úgynevezett kapitalizációja (részvények száma megszorozva az adott árfolyammal) hétfőn 1 324 960 000 000, azaz 1324,96 milliárd forint volt. A keddi zárásra ez 26 499 200 000 forinttal csökkent, vagyis a tőzsdéző OTP-részvényesek vagyona egy nap alatt 26 és félmilliárd forinttal esett."
@kekex:

"tehát érdekük, hogy elengedjék. Majd az győz, hogy melyiktől remélnek több hasznot és/vagy kevesebb kárt. "

Egyetertunk, en is hasonlo modon erveltem Bakternek. En azert nem varok komolyabb retorziokat, sulyos donteseket, mert ezt a "raegest", ahogy irtad, eppen ugy tudjak leginkabb elkerulni, ha az utolso pillanatig kitartanak mellette.

Ellentmondasosnak hangozhat, es nem is fejtettem ki korabban bovebben:

Ha a Neppart megvedi Viktort, de kozben mar majd feleve lefokoztak alelnoki tisztsegebol, akkor ha az egyes orszagokban a EP kampanyban a helyi Neppart-tag part ellenfelei Orbant is felemlegetik, akkor is csak annyit tudnak mondani; hogy voltak itt mindenfele gondok, meg demokracia-deficit, meg hasonlok, de komoly intezkedesek nem tortentek vele szemben, vagyis nem voltak azok olyan sulyos ugyek, es "csak" a balos es liberalis partok csinaltak partpolitikat az ugyekbol. Nehany esetben az EU az alkotmany megvaltoztatasara szoritotta Orbant, de ezek kis szamban fordultak elo. Mint ahogy a mostani 15 oldalbol, majd jo esetben 2-3 oldalnyit visszavonatnak, vagy valamilyen modon megvaltoztattatjak veluk.

Masik esetben, valamilyen komoly dontes utan, eppen azzal lehetne ervelni, hogy a Neppart ezzel beismerte hosszu eveken at Orbannal kapcsolatban folytatott politikai "kesztyus kezzel banasanak" kudarcat. Vagyis az egy joval kellemetlenebb szitu lenne a Neppart szamara.

Igy aztan komoly valtozast csak osz vegetol, teltol lehet varni, ha a nemet kormanyzast a jelenlegi ellenzek veszi at.
A tavaszi csicsergésben bódult madarak szerint édesdrága magyar miniszterelnökünkkel már eddig is úgy bántak az EU-ban, mint egy utolsó büdös rongyoscigánnyal. De szerintem fel sem fogta, és döntött némi benzint a máglyára.
Egy kis olvasnivaló mindenkinek:
www.magyardiplo.hu/kezdolap/1097-az-orban-rezsim-politikai-teologiaja
zseniálisan szedi le a keresztvizet népünk vezérlő csillagáról
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"És mit szól ehhez Csányi papa? "

Gyujti a penzt a sajat reszvenyek olcson valo felvasarlasahoz.
@Bakter:

Ilyen a politika, amikor profik muvelik. Ugy rugjak le magukrol Viktort, hogy kozben szorosan magukhoz olelik, hogy ne legyen bantodasa. "Gyere ide Takarodj!"

Mig a Fidesznel a kettos/tobbes beszed a kommunikaciojuk legalapvetobb, es legfontosabb pontja, addig nyugaton joval ritkabban nyulnak ehhez az eszkozhoz. Igy a CDU-s es CSU-s kritikakat hallo nemet polgarnak nem az lesz az elso gondolata, hogy vajon ezt most miert hazudta az adott politikus...

Es akkor meg nem is emlitettuk, hogy ha jol emlekszem a 2011-es EP-s ugyek kornyeken olvastam, hogy bizony sok Nepparti egyenesen irigyli Viktort, hogy ilyen eszkozokkel elhet, mert amugy ok is szivesen kormanyoznanak hasonlo modon.
Fekcsikos kis gorcsunk jobaratja, Cs. Sándor biztos mar most nagyon boldog, hiszen 26 milliard kicsit talan tul magas ahhoz, hogy fekcsikos gyatyabol kiszedett segget nyalogasson :>

index.hu/gazdasag/2013/03/12/26_milliardot_buktak_ma_az_otp-tulajdonosok/

Hajra Viki, mind kivancsiak vagyunk a szep arcodra a kovetkezo napokban, hetekben, legyszi sallerert ne menj kulfoldre itt ugy osztjuk neked, hogy nem lesz hianyerzeted :>>>
@V-PORT:
"Mindig azt hiszem, hogy nincs lejjebb, de mindig van."

A magyar közélet olyan mint a magyar foci: mindig van lejjebb.

Adalék, ismert:

- Mondja, maga tud focizni?
- Nem.
- És, ha megfizetem?

Ennyi.
@Бабаяга:

Klassz írás, de szerintem inkább az egyházakról szedi le a keresztvizet.
Könnyű Katát táncba vinni, ha maga is akar menni.

Orbán ugyanis semmi mást nem csinál mint amit a többi politikus is tesz: szavazatot- és hatalmat maximalizál.

De az egyházak (pláne a katolikus egyházak) hadrendbe állása valóban csúfos. Van olyan lelkész ismerősöm, aki napi rendszerességgel posztol a FB-on politikai tartalmú (igen, mszp-t, Bajnait alázó) képeket, szövegeket. A nyáj meg olvad és sebtiben nyomja a lájkot, persze.

Őrület.
Ha politikus lennél, ezt az attitűdöt te is kiaknáznád.

Egyébként:
ezért reménytelen dolog Orbán leváltása.
Mert tényleg az.
Alulról, a jog, az erkölcs és az ész mezsgyéjén haladva lehetetlen. Ehhez túl sok ebben az országban az idióta és a birka.

AZ EU-s, amerikai intelmek? Smafu. Hazánk szuverén állam, nemfognak beavatkozni (közvetve sem, pláne, amíg Orbán fizet - mert fizet).
Ha mi magunk nem akarjuk lecserélni (s nem karjuk, ez tisztén látszik a alaptörvény módosítás ellen tüntető mindössze 1000(!) főnyi demonstráló láttán (Athén, Párizs, Róma már lángokban állna, 100ezrek üvöltenék, hogy takarodj!), akkor az EU hagyni fogja, hogy látszat-demokráciánk (mert arra Viktor figyel, hogy a látszat meglegyen) tovább poshadjon.

Szinte reménytelen.
Azon gondolkodom, hogy hol van ilyenkor (orbánkotvány 4. módosítása) az ellenzék hangja? Azonnal és keményen kellene reagálni, de nem hallok ilyen hangokat az ellenzék felől. Már megtanulható lett volna, hogy a retorikát zabálják a magyarok, mint a disznó a moslékot. Ez kell nekik és elég ez nekik. A csuti gumicsizmás mögött sincs már SEMMI. Se tudás, se tehetség, se becsület, se tisztesség. Csak duma (meg téboly). De az tényleg.
@Parajpuding: szerintem ne gondolkodj rajta, fölösleges. Amennyiben az említett stílus kell a népnek, semmi szükségünk moslékot öntögető ellenzékiekre, kiválóan megfelel a moslékot öntögető Fidesz is, a kilátásokon ez nem sokat változtat.

"A csuti gumicsizmás"
Látod, ez pl. moslék. Bocs, ha szarul esik.

Tehetségüket amúgy kár kétségbe vonni (csak magadat csapod be ezzel, dühből), van az bőven: nem csak az a tehetség, ami az ecsetről leváló pacákból Mona Lisa-t alakít. A Fidesz maximálisan tehetséges abban, amit csinál (hatalom maximalizálása), hiszen emberek tömegeinek ma is az a meggyőződése, hogy amit csinálnak, az jó. Az én meggyőződésem ettől eltér, a helyzet viszont az, hogy jelenleg a kutyát sem érdekli, mi az én meggyőződésem, egyrészt azért, mert a Fidesz támogatói létszámbeli fölényben vannak a nyíltan ellenzőkkel szemben, másrészt pedig azért, mert sokkal nagyobb létszámbeli fölényben voltak akkor, amikor el kellett dönteni, merre menjünk négy évig mindannyian.

Szerény meglátásom szerint három dolgot tehet az, akinek nem tetszik a dolgok menete. Dönthet úgy, hogy game over, nincs több álló dominó, és akkor tipli innen, van még vagy 250 másik ország a Földön, lehet válogatni. Dönthet úgy, hogy passzívan részt vesz a hazai életben, tűr, igazodik, kizár, elfordul - folytonos túlerő ellen, támogatás nélkül, a túlélés nem is olyan hülye cél, a vegetálást is föl lehet úgy fogni, hogy "de legalább élek". És végül, dönthet úgy, hogy mindent átgondolva megfogalmazza magában azokat az elveket, módszereket, illetve célokat, melyekkel egyetért, aztán valahogy nyilvánossá teszi, és vár. Vár egyrészt arra, hogy aki egyetért vele, az szintén kinyilvánítsa, másrészt pedig arra, hogy a növekvő egyetértést látva előlépjenek azok az emberek, akik a nyilvános politizálást bevállalva az ügy zászlóvivői, képviselői lesznek. Aztán melléjük áll, és hatalomba segíti őket, bármire is legyen ahhoz szükség.

Ma a kormány ténykedését ellenzők többnyire megsértődnek, fölháborodnak és fölhánytorgatnak (nulla befolyásoló erővel), külföldi segítségben bíznak (persze, egy esetleges kormányváltás után nehogy beszóljon valaki kintről, milyen dolog már az), vagy az ellenzéki összefogás fedőnéven ismert csodát remélik bekövetkezni, némileg megfeledkezve arról, hogy az ellenzéki pártok annyira sem tudnak összefogni, amennyire a híveik egyetértése kézzelfogható (nem az).
Én a magam részéről mindenkinek azt mondanám, hogy egyezzünk ki mi, átlagemberek egy közösen kívánt jövő részleteiben, aztán keressünk ehhez (akár magunk közül) olyan képviselőket, akik felvállalják a politikai küzdelmeket, mert őket biztosan jó szívvel, őszintén akarva szavazhatnánk be bárhová, tudva azt, hogy ők a mi akaratunk végrehajtói lennének. De én is csak mondanám ezt, igazából nem nagyon hangoztatom, mert tudom, hogy honfitársaim millióinak nincs annyi ideje vagy türelme, bátorsága, lehetősége, vagy akarata, mint amennyi ehhez kellene. Vagy egyszerűen ökörségnek tartják ezt az egész gondolatsort, szóra sem érdemesnek a kiutat keresők egyéb ökörségei mellett.
@Légifarkas: Nagyjából ez a helyzet. De.
Én a tehetség fogalmában ragaszkodom az erkölcsi jó tartalomhoz. A sorozatgyilkos is "tehetséges" abban amit csinál, mégse említhető együtt Leonardoval. Az erkölcsösség és erkölcsiség követelményeit figyelmen kívül hagyni-tudás nem tehetség. Erkölcstelenség - vagyis ennek kifejtett értelme szerint az együttélés konszenzusos szabályait áthágni-tudás mindössze. Felelőtlenség, lelkiismeretlenség. Nincs, de nem is lehet elfogadható, pozitív értelmezése.

"... akár magunk közül..." Nincs ilyen. A polisnak való megfelelés kiválasztási mechanizmusai a megismerés technikájának van alávetve. Ezek pedig a szolgálat-típusú személyiség fellelését és pajzsra emelését nem teszik lehetővé.
A többi stimmel.
@sortelen: én nem ragaszkodom, de ezt tudod már. én mindig különválasztottam az agy és a lélek nagyságát. a tehetség nem minden esetben példaértékű. mert tehetséges volt Pascal, de tehetséges volt Sztálin is, aki a harmincas években nagyon jól rájött arra, hogy folytonosságot kell alkotnia az előző rendszerrel ahhoz, hogy a nép magáénak érezze a sztálinizmust. ehhez is kell tehetség, és kellett tehetség a Veszedelmes viszonyok szereplőinek is. pedig ők sem az erkölcs szobrai voltak. számomra más az erkölcs és más a tehetség. az erkölcs magasabbrendű, hiszen vannak törvények, belső szabályok amik minden helyzetben érvényesek. de a tehetség az személyenként és koronként változó.
@sortelen: teljesen igaza van Penivaldesnek. Ragaszkodhatsz ahhoz, hogy a tehetség kéz a kézben jár az erkölccsel, de ez inkább az önérzet tiltakozása, a jó érzés nevében. Egy, inkább érzelmi alapú vélemény, amivel nincs különösebb baj, csak félrevisz: nem tudod miatta eléggé komolyan venni az ellenfelet, mert létezésének egy bizonyos részét kitakarod magad elől. Pedig az attól még ott lesz. És amíg nem akarsz róla tudomást venni, nem kezeled a helyén, addig mindannyiszor ő fog meglepni téged.

Van olyan. Csak nem fellelésben kell gondolkodni, hanem előlépésben. Az összes párt úgy "kezdődött", hogy egy kisebb, egymással egyetértő közösség kiállt a nagy népmassza elé, bekiabálta a véleményét a hangzavarba, aztán az odacsapódott támogatói által biztosított érdekérvényesítő erővel megpróbált kezdeni valamit. Nincs elvi akadálya annak, hogy ez megismétlődjön, viszont annak, hogy hasznunk is legyen belőle, gyakorlati oka van: ma Magyarországon erős kisebbségben vannak azok, akik a normális véleményt (néha úgy mondom: a kíméletlen igazságot) támogatnák. A populizmusra, az osztogató és gondoskodó hatalomra van igény, olyan fölénnyel, hogy még ha gondolkodna is valaki a kiálláson, elmegy az életkedve is, miközben nekilát. A társadalom elvárásainak eredője az, ami miatt túl kevesen lennének, s ezáltal mindenképp elbuknának, a jót pajzsra emelni szándékozók.
@Penivaldes:
Hát, kedves Peni, e téren nemigen fogunk közös nevezőre jutni. Én változatlanul élesen elkülönítem a „tehetséget” és a „képességet”.
Ezt meg végképp nem értem: „… folytonosságot kell alkotnia az előző rendszerrel… „
Melyikkel? A cárizmussal? Ezt nem gondolhatod komolyan!
@Légifarkas:

„Teljesen igaza van Penivaldesnek.” Legyen ez a véleményed. Oké.
Azonban attól, hogy valakit nem tehetségesnek, hanem az erkölcstelenség bármely tettére, „fokozatára”) _képesnek_ tartom, sem illúzióba esőnek, sem lefegyverzettnek nem tartom magam. Sőt.
Gyilkolni (embert ölni) valószínűleg az egyik legkönnyebb élőlény-életkioltás. Nem kell hozzá jóformán semmi, csak a gátlás kioldása. A legsikeresebb sorozatgyilkost senki nem tekinti „tehetségesnek” (pl. tehetséges vadásznak), gondolom te sem. Vajon miért nem?
@sortelen: megértem, és elfogadom.
a cárizmus és a sztálinizmusról pedig John Lukacs írt. röviden mondva. Sztálin szakít elődje internacionalista poltikájával, mivel rájön arra, hogy azzal nem lehet megerősíteni a szovjet rendszert. ahogyan a folytonos kivégzésekkel sem. mindezekért pedig elkezdett egyfajta nacionalistának látszó politikát folytatni. ennek kicsúcsodása az volt, hogy 1945-ben amikor európában véget ért a háború, Sztálin beszédében egy szót sem ejt a pártról, az eszméről, hanem az orosz nép hősiességét említi.
hogy miért írom azt, hogy folytonosság a rendszerek között. nos azért mert Sztálin felfogta hogy az orosz történelem nem 1917-tel kezdődött, és rájött arra, hogy ha a múltat kissé a saját képére alakítja akkor az egyszerű emberek elfogadják a rendszert. ennek jele volt az, hogy pl Kutozovról neveztek el kitüntetést. amely persze nem jelentett volna azt, hogy ha a marsall a harmincas években élt volna ne került volna GULAG-ra, de volt neki egy olyan üzenete, hogy nézzétek a régi hősöket mi is elismerjük.
@Penivaldes:

" mert tehetséges volt Pascal, de tehetséges volt Sztálin is"

azért tegyük helyére a dolgokat fogalmakat. bocsánat. jó napot kívánok.
szóval Pascal tehetséges volt. sztalin pedig gátlástalan.

mint ahogy sokakkal szemben a személyes véleményem az, hogy viktorunk sem tehetséges, hanem inkább gátlástalan. kurva nagy különbség. azaz kurva is, nagy is, különbség is. mint ahogy az is igaz, hogy ha valaki seggfej, akkor az egy valag marad ha sapkát adnak rá, ha gatyát. no még egy kicsit... viktor hiába köt nyakkendőt egy bugris bunkónak láccik akkor is, éppen, mint kövér. íiiigy van ez.
@jaegtoer: hiába magyarázod, nem fogunk egyetérteni. tudod én nagyon cinikus vagyok.
@Penivaldes:
Hát, lassan nyugvópontra jutunk. 
De nem én lennék, ha nem kommentálnám két mondatrészedet.
Ezt: „…mindezekért pedig elkezdett egyfajta nacionalistának…” ezzel a Lenin-idézettel:
„…az olyan soviniszta nagyorosznak, lényegében erőszakos gazembernek a támadásától, amilyen a tipikus orosz bürokrata. Nem kétséges, hogy a szovjet és szovjetizált munkások, akiknek százalékaránya igen csekély, úgy bele fognak fulladni a nagyorosz soviniszta szemét-nek ebbe a tengerébe, mint a légy a tejbe.” Szóval Sztálin nem elkezdte, hanem kiteljesítette a nacionalizmust, ami akkor és ott is teljesítette kötelezettségét.

A másik: „… az orosz nép hősiességét.” Valószínűbbnek tartom, hogy a „szovjet” nép hősiességét emelte ki. Ennek akkor volt jelentősége.

@jaegtoer: Már ketten vagyunk :)
Mi az, hogy megköti? Kigombolt gallérra képes felhúzni, és nezetközi fotóshad elé kiállni.
@jaegtoer: a gátlástalansághoz is kell ész. én a filmekben a gonoszt játszanám, és nem a jót.
@Penivaldes:

a gátlástalansághoz nem ész kell, hanem az erkölcs hiánya. valamit nagyon tecc keverni.
@Penivaldes:

"__ hiába magyarázod, nem fogunk egyetérteni. tudod én nagyon cinikus vagyok. __"

nem bizony. nálam a cicikusságra is hiábavalóan hivatkoznak.

de.

asz a gátlástalan gané, aki kinyírja és kinyírattya az összes riválisát, és a vakok köszt a félszemű lesz a kiráj, na az a félszemű, féleszű mitől is teheccséges? mert nem volt rest gyilkolni és gyilkoltatni? udjan mááár! nehodj már egy szorgalmas gyilkost zseninek gondollyunk.
@jaegtoer: miért Habbibal Lecter nem volt zseni? az volt bizony. aztán mégis megette..

mondom én nem vagyok jó, mint aminek mutatom magam.
@Penivaldes:

" én a filmekben a gonoszt játszanám, és nem a jót_"

persze. kinek mi a testhez/lélekhez álló! de ettől még mindig nem lenne teheccséges se a Peni, se a Marsall, se a piciduce.
@Penivaldes:

csitt! nemkőhíresztelni. tuggyuk:)
@jaegtoer: na igen, megmutattam már az igazi arcom:)
@Penivaldes:

"_ miért Habbibal Lecter nem volt zseni?_"

fikciókra is lehet elméleteket építeni, csak nem lesznek tartósak.
@jaegtoer: semmi sem tartós, minden elmúlik, és nem marad belőle semmi.
na megyek. másik gonoszsággal akarok foglalkozni.
@Penivaldes:

nemigaz. a szerelem és az élet örök.
@jaegtoer: nincsen szerelem. az egy hazugság. az élet meg nem örök, meghalsz, és porráv álsz.
@Penivaldes: Ez csak egy borzasztó kedves, halvány és belátó mosoly volt, ha nem tudnád.
süti beállítások módosítása