Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.03.05. 04:37 Fabius

Az orbánalap törvénye

Címkék: fidesz orbán viktor alaptörvény

Tisztelt képviselőtársaim, tisztelt ház és ti többiek a pulpitustól balra!

Azt kell mondjam: lárifári. Sőt, ha igazán szemléltetni akarom az ellenem felvázolt helyzet álszent fonákságát akkor egyenesen lárifárifárilárilárifári. Egyesek az alkotmányosság kapcsán annyira el vannak tévedve, hogy a határaimat és korlátaimat keresik, amik nyilvánvalóan nincsenek, és ezt elég apropónak ítélik a kegyencezéshez is. Népem harsogja, hogy az alkotmány nem játék, a kibaszott német multilobbi legkedvesebb német barátaim pedig egyenesen a jogállam megmaradásáért aggódnak már megint. 

Pedig mindössze arról van szó, hogy mindenki fogalmatlan idióta nem értenek meg és ezért félremagyaráznak mindent. 

Miről is van szó, kedves mindenki? Arról van szó, hogy én olyan szélesre tárom az alkotmányosságot az Alkotmánybíróság által a francba kihajított törvények visszaszuszakolásával, mint lakótelepi hajléktalan szatír magán a ballonkabátot. 

orbán szatír.jpg

Mit nem lehet érteni azon, hogy a hajléktalanüldözés alaptörvényesítésével biztosítjuk ezeknek az alakoknak a jogot ez emberré válásra. Világosan megmondjuk, mindegy hol vannak és mit csinálnak, ha ez nem a Blaha Lujza téri aluljáróban van szem előtt. Könnyen belátható, hogy a bárhol máshol a helymeghatározás szélesebb módja, mint a beszűkítő és korlátozó valahol. Ezen kívül amit úgy döntenek beszüntetik hajléktalan életmódjukat akkor a létezésükről automatikusan tudomást veszünk mi itt a Balkán sarkán, ami már hogy úgy mondjam több, mint amit az europér etika megkíván. 

Ugyanez van a buzikkal melegekkel. Mi alaptörvényi szinten sem mondjuk, hogy nekik kizárólag az azonos neműekkel létesített szexuális viszonyról és életközösségről kell álmodniuk. Mi arra ösztönözzük őket, hogy bezárkózás helyett szélesítsék ki látóterüket, és ne rémálomnak éljék meg mikor a puncikobold és péniszmanó felkeresi az ellenkező neműeket. Arra ösztönözzük őket, hogy ne csak a mást szeressék, hanem egymást, amiért a "házasság" lehet a jutalmuk. Ha gyereket is vállalnak akkor meg egyenesen a "család" életközösségi elnevezést is elnyerik, ami még a vadasan, papír nélkül együtt élő heteróknak és a vér szerinti rokonságban lévő, de esetleg egy családi tragédia miatt nem a klasszikus szülők+gyerekek modellben élőknek sem jár alanyi jogon. 

Hisztériakeltés az is, hogy ezentúl nem lehet Ady-t, Petőfit, József Attilát idézni mert azt csúnyaságnak minősíthetjük. Mindössze arról van szó, hogy szeretnénk, ha olyan kortárs irodalmat is olvasnának a népek a látószög szélesítés és modern kultúra befogadás jegyében, mint Bayer Zsolt. Ha szükséges az alaptörvény külön paragrafusa foglalkozik majd azzal, hogy teljeskörű mentességet élvezzenek a szavait idézők, és ha Kerényi Imre szükségesnek látja minden önkormányzatban és kormányablak előtt felállítjuk a Szabadon Szavalható Bayer Idézetek Sámliját. 

Nem igaz az sem, hogy az Alkotmánybíróságot leszedálom, a jogköreit ismét visszavágom, és kukáztatom az eddigi AB határozatokat az utolsó szálig, mert felesleges korlátokat jelentenek. Mindössze arról van szó, hogy szeretnénk az alkotmánybírók látókörét és jogértelmezését szélesíteni, amibe ugye nyilván bele kell férniük most már A Párt szájízének pont megfelelő jogértelmezéseknek is. Ez pedig kedves mindenki akárhogyan számolom is többoldalú jogértelmezést tesz lehetővé, mint az eddigi gyakorlat. Mert egy meg egy az kettő, amivel máris megdupláztuk és nem szűkítettük a nézőpontokat, és a ha Kósa Lajos által javasolt "polgármesterek beleugatásának jogát" is megszavazzuk akkor egyenesen megtripláztuk az elmúlt 23 év beszűkült, szimpla törzsszövegre korlátozódó gyakorlatát. 

Ha teátrális akarnék lenni akkor azt kérdezném Hölgyeim és Uraim, meg ti parasztok ott balról, mégis hogy a büdöskurvalófaszba lehet erre azt mondani, hogy beszűkít bármit?

De úriember ilyet nem mond, csak gondol, mármint arra gondol, hogy reményei szerint mindenki mindent megértett, a németeknek is teljesen világos, hogy a hatalmi ágak olyan gondosan vannak szétválasztva és elszeparálva egymástól, mint Matolcsy a pénzjegynyomdától. Lehet itt tüntetgetni és lázadozni szombaton ha nincs jobb dolguk, de izgulni nincs miért: Ez a törvény az én gránit alapom, ami igazodásul szolgál majd a kontinens és jövő autokratáinak demokratáinak most, és mindörökké. Ne is álmodjatok róla, hogy majd szétkapjátok, mint ötvenhatos népítélet a Sztálin szobrot

Köszönöm a figyelmet, csókpuszi, ámen! 

616 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr905117282

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.05. 11:13:08

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: :))) ja ja

it a balkánon elterjedt az önbíráskodás, jobb híján...
a rohadó nyugati jogálamokban meg
ÁLLAM, JOG és INTÉZMÉNYEK vannak erre...
@Nap Pali: miután lezárják a határokat, és lehetetlenné tesznek mindennemű internetes, telefonos, vagy írásos kapcsolattartást a kintiekkel, már csak azt kell kivárniuk, hogy mi kihaljunk. És akkor nem lesznek hozzád hasonló felforgató elemek, akik népünk békéjét és nyugalmát olyasféle ökörségekkel, mint jog és intézmények, megzavarhatnák :-)
@n.i.era: VIDI? Az mijaz?
A Real nyert, C. Ronaldo góljával, mint meg is mondtam korábban..
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

a Mourinho nyilatkozta nincs megelégedve a saját csapatával és a jobbik veszített, a Fergi-t még nem adták majd megnézem

a piros lapról áradoznak, kibaszta a Nani-t mert átment repülő hollandiba egyenesen bele az ellenfél hasába talppal, nyújtott lábbal hogy nem akarta? hát akkor miért csinálta?

most ezen megy a dili...a Ronaldo nem ünnepelte a gólját mert szomorú volt a MU ellen gólt rúgni...végűlis a MU egyetlen gólt sem tudott a Ramos öngóljával majdnem előre kerültek majd két ragyogó góllal a RM megnyerte teljes joggal

a többi rablómese

még majd lesz egy hisztéria a tüörök bíróról aki kibaszta a Nani-t? a FIFA nem fog ítélni semmit vagy ha igen mit tudnak? megismételtetik a meccset?

a MU nem rúgott egyetlen gólt sem 58 percig amíg Ramos öngólozott pedig ragyogó hátvéd...utána még sokáig a MU képtelen volt akármire...a foci gólra megy...majd ha egyszer lesz szép meg egyéb díj is

persze a játékosok és az edzők megnyílvánulásai megleptek én másképpen láttam igaz sohasem voltam egy MU fan

hogy vannak a NER huszárok van még pénz a nemzeti bankban? vagy már hazahordták?

brühühühühü
@rodeo36: 48-ik perc, a többi stimmelhet..jó volt a MU, de a Real most jobb! ez 1!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

itt valakinek a kurva sok pénz érdekeltsége lapúl a fűben mint kutyaszar...fejtsd meg ki is lehet

de ha ezt a kormányt nem érdekli a már meglévő és jól működő magyar kapacitás és saját képére csinál valamit amögött valami nagy aljasság lapúl

persze majd módosíttyák az alkotmányt hogy ne lehessen verseny? vagymijafasz?

el kéne má zavarni ezeket a rohadt romboló barmokat a halál faszára

brühühühühü
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

ki rúgott több gólt? a Real 3-at a MU egyetlen egyet sem még a 48. percig sem és utána sem soha a többi ...brühühühühü
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

a NABI 1983 körűl indúlt Mátyásfüldön az Egyedi gyártó ban magánszerződéssel a MOGÜRT segítségével akik tényleg sokat hozzáadtak ehhez de kíválóan működött a többi csak mese a széles meg szélesebb baromság és lopás a szélesművek nem volt képes normális munkára egy csomó hülye dolgozott a régiek meg vitték a szerszámgyárat és a sajtolót valamint a NABI-t tartották életben...miközben a nagymennyiséget (a teljes kapacitás 18000/év amiben 4000 csuklós van ami 160%-nak számít...és ezt csak úgy ledózerolták mert cum trucc)

minő aljas egy banda

brühühühühü
Azért ez így Sztálin halálának 60. évfordulóján komoly:
hvg.hu/itthon/20130305_Koszonjuk_Orban_Viktor_Miniszterelnok_ur
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): örömöm határtalan és nem érdekel a MU nyomora...legalább egy gólt kellett volna rúgniuk és utána zokogni...de semmit sem rúgtak...hogy hogyan játszottak? az nem oszt nem szoroz

brühüühhü

ezt meg mindíg a megfelelő hangulathoz kell igazítanod ha még nem tudnád lehet negatív és pozitív is de mindenképpen mosoly
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

ez az egész devízaalapú baromság egy átverés és arra épül, hogy a magyar hülye...és sohasem olvassa el a teljes szerződést...mert ha elolvassa mielőtt aláírja akkor sohasem írná alá vagy ha igen akkor hülye

másrészt nemzetközi bank működési szabályokba ütközik, olyan valutáért (devíza) amit sohasem fizettek ki nem kérhet költséget sem kamatot sem semmi más nyalánkságot vagy ki kell fizetnie az adott devízában a hitelt és arról el kell tuggyon számolni a szerződés lejártáig bármikor és utána 5 évig

a többi mese mese mátka szarik a madárka

ha nem vesz fel kölcsönt mi történik? kér halasztást vagy bíróságra megy megváltozott az alaphelyzet (az első felperes) a teljes hitelkonstrukciót annak megfelelően át kell dolgozni...a másik nem adom az ingatlanom mint jelzálogot

kaphattyák a seggemet a faszomat meg a kutyám faszát vagy nem veszek fel kölcsönt annak az árúnak vagy bárminek az értéke az ellentétel amire felvettem

ha lapostv akkor lapostv ha gumibugyi akkor gumibugyi

ez egy rohadt bűnszövetkezet és nem a bankok a hibásak hanem a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Kormány mert létrehozták ezt a helyzetet mert ők osztoznak mai napig a részletekből befolyó összegekből ha nem hiszed járj utána

különben nem így állnának hozzá

az extra bankadó a töredéke annak ami befolyik a jelzálog kölcsönök törlesztéseként tehát ezek egy bűnszövetkezet ellenetek

brühüühhühü
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

közben csináltam egy gyors számítást (nem vettem negyedéves vagy féléves árfolyamváltozásokat a 25 éves futamidőre, hanem vettem egy 3.62% alapkamatot, 2.2 millió forontot mint a kölcsön főösszegét, kezelési költséget 1.91%-ban havonta a mindíg fennmaradó tartozásra, és vettem azt, hogy a svájci frank árfolyama több mint 60 %-kal romlott

a teljes törlesztés 7.3 millió forint ebből következően a hitel terhei 25 évre több mint 5 millió forint és a havi törlesztő 24000 -en felüli

ha most figyelembe vesszük, hogy ez semmiképpen sem éri meg, akkor miért vett fel bárki bármit ezen az alapon?

ezért nem értem én....miért vettek fel egyáltalán ilyen kölcsönöket
ha csak folyamatos 3% körüli árfolyamemelkedést veszek az is megduplázza a hitelt mire a végére ér tehát már az sem éri meg

brühühühühü
@rodeo36: valószínűleg azért vették föl, mert engem, a forinthitelest, a mai napig kiröhögnek a frankhiteles kollégáim amiatt, mert mindent összevetve ők még mindig kevesebbet fizettek ki ugyanakkora hitelösszeg után, mint én. Nyávognak, hogy ójajjajj, denagyonsokatkellfizetni, ám a futamidő elején kibaszottul nagy előnyük volt hozzám képest, csak arról ugye mindenki hajlamos elfeledkezni.
Elmehet az összes nyávogós a picsába, ha erőn felül vett fel hitelt (törlesztő > havi tervezhető bevétel ötöde), akkor azért, ha meg csak sajnáltatja magát, akkor azért. Büdös lófaszt adnék én nekik, nem közpénzt.
Faszom.
@Légifarkas:
el lett ez baszva nagyban...ebből azt kell látnod (remélem észre is vetted), hogy a levédiai hitelrendszer milyen rablóbanda kezében van, a kormány és a pénzügyi irányítás nem szabályozza a hitelfelveők megelégedésére és ezt a kettősséget megengedni meg jogtalan és szemétség, az MNB alapkamatját amit Orbán Járaija csinált akkorára az csakis azért volt olyan amilyen mert ezt akarták elérni, ha ezek 2006-ban kerülnek hatalomra neaggyisten megnyerik 2002-t akkor már nyomorban lennél mert az volt a terv, hogy bedönteni a forintot amit ezek 2010-ben elsőként tettek meg szinte még hatalmon sem voltak és azóta remény sincs a javulásra mert nem is akarják a többi rablómese

meghalt Hugo Chavez, már az USA jelezte hogy ők márpedig a venez néppel vannak azok meg mondták máris hogy köszönik de van nekik másik olvasd ezt:

Rusia tributa a Chávez por haber sido un gran político para el mundo
Caracas, 05 Mar. AVN.- El embajador de Rusia ante la Organización de las Naciones Unidas (ONU), Vitaly Churkin, recordó la figura del presidente de la República Bolivariana de Venezuela, Hugo Chávez, como un gran político para su país, América Latina y el mundo, reseñó la agencia Prensa Latina.

El diplomático calificó como "una verdadera tragedia" la noticia sobre el deceso del mandatario, ocurrido este martes en Caracas.

"Chávez desempeñó un papel muy importante en el desarrollo de las relaciones entre Venezuela y Rusia, y nos sentimos muy mal por su fallecimiento", manifestó.

AVN 05/03/2013 18:21

a CNN most mondja hogy ő volt az egyetlen aki Délamerikában akadályozta és eredménnyel az usa behatolását mint Irán ázsiába és a többiek máshová...kíváncsi vagyok mi lesz mert bármi lehet

figyeld mit csinálnak a többi latinamerikaiak

brühühühü
@rodeo36: "az volt a terv, hogy bedönteni a forintot"

Nem értek hozzá, és fáradt vagyok átgondolni, de szerintem Nyergesék elevenen nyúznák meg őket, ha lenulláznák a vagyonukat. Mindenesetre:
index.hu/gazdasag/2013/03/05/forintleertekelest_akar_matolcsy/

"olvasd ezt"
És egyből spanyolul? Laza vagy, mint mindig :-) Szerkeszthetnél egy kicsit a gugli fordítóján, elég fos végeredményt adott. De most igazából nem is érdekel Venezuela gondja, majd megoldják, vagy ha nem, akkor rábasznak, és az is az övék lesz. Amikor még kattog az agyam, akkor azon teszi, hogy én mi a túrót csináljak, belekezdjek-e nyáron a ház hőszigetelésébe meg a tetőcserébe, vagy hagyjam a francba az eddigi melót és lóvét, és menjek innen olyan messzire, amennyire csak lehet...
@Légifarkas:
érdekes egy fószer vagy, állandóan fáradt, és nyűgös...valamit javallanék neked és a hozzád hasonlóan aggódóknak (aggódás sohasem vezet egy probléma megoldásához, hanem még többet generál)

számoljál, a tények mellett lehet tényszerű trendeket is (ha azt megfigyeled, hogy a magyar vállalkozók nem ruháznak be és mindenáron mellőzik a tőkéjük hosszútávú lekötését magyarországon akkor neked az a megoldás ha szépen és jó áron eladsz mindent és elmész valahová ahol megtalálod a biztonságod...de annak feltételei vannak részedről...tehát egy nagyadag önismeret és önbizalom

van olyan megoldás is (hallottam és sikeres ott levédiában) semmit sem csinálni amiben az államnak akár az árbyéka benne van, és nem venni fel semmilyen hitelt azonnali kifizetésre dolgozni és annyiért ami neked megéri vagy megvárni és kidolgozni hogy legyen olyan ami megéri...de ez már majdnem az, mintha külföldön lennél

minél kevesebb viszonyod van a magyarországon működő financiális mőintézetekkel annál inkább bajban vagy, menj ki a szlovákokhoz bankozni és meglátod milyen más és ugyanaz ausztriában is ha már svájc messze van

a pénzedet ellopják magyarországon amint beteszed betétre vagy bármi másra elbaszott rendszer és még romlik...ki kell belőle lépni nem használni a rendszert semminek a befizetésére ha nem fogadja el cashben akkor nem kell a szolgáltatása sem vagy az árúja

gondolkodj
saját érdeked az egyetlen és mindenki másét szard le

brühühühü
@rodeo36: reggel 9-ig beérek melóba, itt most hajnali 3/4 négy van, és még mindig itt vagyok, és ez heti 4-6 napban így megy, nagyon sokat éjszakázom, lassan húsz éve. Örülök, hogy fáradok - van, aki már nem is élne ennyitől :-)
Számoltam sokat, anyagilag az tart itthon, hogy a cégünk stabil, az államhoz meg semmi köze, sőt, vevőnk sincs (már) idehaza. Szlovák bank közel is volna (relatíve), a célvaluta a kérdés, valahogy az euróban sem bízom annyira, bár a forintnál több garanciát ad, az tuti. Odakint pedig megélnék, ebben biztos vagyok, de ha az asszonnyal arról beszélünk, mi lesz a négy öreg, betegeskedő szülővel nélkülünk, megint csak egymást nézzük kevés ötlettel. Nem az én generációm lesz Európa sikersztorija, akárhogy is döntünk, sokezernyien tapossák itthon ugyanezt a malmot.
Gondolkodom, sokat. És igyekszem nem elkapkodni.
@Légifarkas:

a legbiztosabb valuta európában a svájci frank, de az angol font is ragyogó, a szlovákok sokat tanúltak és okosak érdemes velük bármit ami neked is megfelel

az öregeket vihetnéd magaddal az ő helyzetüket meg lehet oldani valami kombinált biztosítással, életbiztosítás és minden benne ami neked is megfelel érdemes lenne rá költeni de jól kell kiválasztani

én nem sok jót látok a magyar helyzetben innen a távolból és undorodom az ilyen képmutató senkiháziaktól mint akik hatalmon vannak...semmi jó sem várható általuk csak a benső udvartartásuknak de az meg egyre fogy mert a zsé is fogy már nincs honnan a valutatartalékhoz nem mernek nyúlni mert akkor lebombázza őket az ejúúúúúúúú

légy bátor és találd meg a neked jó helyet a változás mindíg egészséges de jól kell kiválasztani mit és hogyan

brühühühühü
@rodeo36: Ha már Járait is felhoztad azt is érdemes megjegyezni, hogy az egész ősbűnt 2001-ben az első Orbán-kormány követte el, mert ők módosították az úgynevezett 1996-os Hpt [hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló] törvényt.
A jogszabályba annak idején a kabinet emelte be a 210-es paragrafust, amely lehetővé tette a bankok számára, hogy teljesen egyoldalúan belenyúljanak a szerződésbe, és a kamatot, költségeket, díjakat az ügyfél sérelmére emeljék.
@rodeo36: Hát igen Chavez. Egy ember, aki először szabaddá és függetlenné tette az országát az Egyesült Államoktól - hogy aztán a saját börtönévé tegye. Egy ember, aki felszabadította népét a nemzetközi nagytőke szolgaságából - hogy aztán a saját szolgáivá tegye őket. Egész életében egy igazságosabb világért harcolt - s a végén odáig jutott, hogy a Tóásó Elődöt börtönbe vető Evo Morales szövetségese lett.

Szabadsághős és zsarnok egy személyben. Pályafutása ékes bizonyítéka annak, hogy a kommunizmus nemzeti színűre festve is ugyanolyan embertelen marad.
A HVG-n sem unatkoznak.
Akár Fabius is írhatta volna. A képről nem is beszélve... :))
Olyan hálás feladat a régi Piktor röfögéseket elővenni és beidézni.

"A pincsivé vált fiú"

"Emlékezzünk néhai Orbán Viktorra, aki pincsivé lett.

Mielőtt az összes devizatartalékunkat rubelre váltjuk, mielőtt száz évre Oroszországhoz kötjük az energiaellátásunkat, mielőtt kitesszük újra a vörös csillagos címert az újranyitott Legvidámabb Barakkra, emlékezzünk, mit mondott Orbán Viktor erről potom öt éve. Azóta pincsivé változott, de élvezi.

"Magyarországnak nincs semmi keresnivalója Keleten, mert ott semmilyen babér nem teremne országunknak, csak alárendeltség és kiszolgáltatottság", mondta ugyanő ugyanott.

Alighanem arra jutott, Magyarországnak alárendeltségre és kiszolgáltatottságra van szüksége ahhoz, hogy továbbra is egy pincsi uralkodhasson rajta."
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130306_A_pincsive_valt_ember#rss
nebassszzz, ő erre? lehetetlen, ezek nem ilyenek:

Forintleértékelést akar Matolcsy?
De ehhez kell még egy devizahiteles-mentés, amit az MNB-tartalékokból fedeznének, mondják elemzők.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F03%2F05%2Fforintleertekelest_akar_matolcsy%2F
Csúnya világ van, egyre betegebb a narancsbolsi csürhe és rendszere.
Nálunk, itt a nyugati végeken is egyre elkeseredettebbek az emberek.
Szinte mindenki németül tanul, az ismeretségi körömben majd mindenki a külföldi élettel kacérkodik.
Kisváros vagyunk, mindenkinek vannak információi, hírei, hogy ki, hol, mennyit lop, ki kivel mit stiklizik, kit vettek meg kilóra.
Nem véletlenül neveznek bennünket Mutyilandnak.
Egyik ismerős mondta a napokban, kilátástalannak ítéli meg az itteni életet, diplomásként (gépész) egyre több melót varrnak a nyakába, egyre kevesebb pénzt akarnak adni, adókra és egyebekre hivatkozva (megérti, de...), miközben náluk nincs fekete pénz, tiszta a cég.
Már ő is nekiállt külföldi munkát keresni. Ilyen országban nem akar élni, elege van ebből, pattan az első alkalommal.
Tervezhetőség = 0!
Voltam in Österreich tegnap. A neusiedleri Merkur élelmiszerben az eladók fele magyar, a vevők fele magyar és van rengeteg dolog, ami nem drágább, mint nálunk. A minőség nem ungarische bolti...
Szóval remek úton vagyunk... valamerre.
hmmmmmm

Elmaradt a pénzügyi jogok biztosa által életre hívott háromoldalú tárgyalássorozat második fordulója, ám a felek ellentétesen ítélik meg ennek okát. Értesüléseink szerint azonban már a múlt heti első forduló is számos kívánnivalót hagyott maga után. Egyre több jel utal arra, hogy a pénzügyi jogok biztosa Matolcsy távoztával légüres térbe kerül.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/legures_terbe_kerul_matolcsy_devizahiteles-mentoje.547139.html
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hejj azok a régi szép idők. Épp hogy kezdtük elfelejteni a ZMKMF-et. :)

youtu.be/a2cdczFqJ_8
@rodeo36:
A rubelra váltás hazahordásnak számít?
@rodeo36:
Elzavarni? Kivel? Egyelőre tele a paletta Hamupipőkékkel: ez ocsú, ez búza, ez ocsú....
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: annyi pont nem volt, még visszapattan a banközi közép, na de ami késik nem múlik, és bassza meg a kecske, hétvégén beszéltem egy már 10 éve az osztrák német határon kint élő asszonnyal, pontról pontra ezt mondta, és azt hogy ahol laknak lassan több a magyar mint az őslakos, és egyre sűrűbben keresik meg őt itthonról, és finoman noszogatva kérdezi, hogy mi meddig???
Tegnap a szabad sávban volt a Csepeli szociológus fószer, hát mint ne mondjak, nem töltötte el boldogsággal a szívemet, az amit ott mondott, nem sok reménye és perspektívája van ennek az országnak. Ezt tetézi nem kis mértékben ez a agyamentség is, és valljuk meg, nincs még vége az ámoknak, és nem is lesz egy ideig...

www.idokep.hu/hirek/meteorologiai-torveny-tervezet
a magyar rögvaló:

Rosszabbul élünk, mint Habony Árpád

Az ügy üzenete az, hogy ha az ember a megfelelő magas szintű, rokon moralitású politikus haverja, akkor üres elmével, kellő brutalitással és sunyi hallgatással minden megúszható, akár bocsánatkérés nélkül is.

hvg.hu/frisshirek/2013.03.05
@rodeo36:
A semmisségi keresetnek az az átka, hogy a bíró hivatalból helyreállítja az eredeti állapotot. Melyik pereskedő tudná visszafizetni egy összegben a hitelt?
Ha meg módosítást kérnek, forinthitelre, akkor az elszámolásnál csak mostanában fognak jobban járni. Korábban ugyanis SOKKAL kedvezőbb volt a devizahitel.
Egyébként a nép abban hibázott, hogy bízott a forint stabilitásában. A világválságra senki sem számíthatott komolyan.
De abból ki lehetett jönni - csak az orbánjárás vitte végleg padlóra őket. Már persze a senkiket. Akinek volt pénze - tehát potenciális fidesz-szavazó, azt a fényes nappali rablással (2/3-os árfolyamon) kimentették. A többi meg hadd szívjon!
@rodeo36:
Mert ugyanarra a hitelösszegre forintban 80 ezer felett volt a törlesztés, devizában meg 50 körül. És azt reálisan felmérték a legtöbben, hogy 80 ezret nem tudnának vállalni. Arra nem számíthattak, hogy most már 80 felett járnak.
Elemzők szerint a forint az elmúlt napokban magyar hírekre, így elsősorban az új jegybankelnök kinevezésére gyengült. Piaci szereplők szerint Matolcsy György jegybankelnök, bár a konzervatív monetáris politika melletti elkötelezettségét igyekezett bizonyítani jegybankelnök-jelölti meghallgatásán, kevés konkrétummal állt elő a tervezett intézkedésekről.

Szerda reggel 7 óra körül egy euró 298,40 forintot ért a kedd esti 298,18 forint után.

A svájci frankot 242,75 forinton jegyezték reggel a kedd esti 242,63 forint után. A dollár 228,38 forintot ért, a japán jen 2,4511 forintot, este 228,45 forint, illetve 2,4472 forint volt a jegyzés.

Az euró 1,3065 dollárra erősödött a kedd esti 1,3019 dollárról.
@Légifarkas:
Te tényleg azt hiszed, hogy Nyergesék forintban tartják a vagyonukat? Hogy nem kedvez nekik a forint bedöntése?
Egyébként jó lesz kapaszkodni, korábban elhangzott már a 400 forintos euró is, mint elérendő célárfolyam, ami majd jól megtámogatja az exportot.
ElTolcsy annak elérésére príma helyre került.
@kekex: ezt suttogjuk mi amatőrök már egy ideje, és csatlakoztak mára ehhez a szagértők is, lásd az indexes cikket.
Nem kell nagy ész erre a következtetésre jutni, haverok végtörlesztéssel kimentve, önkormik folyamatban, egyházak belengetve, matócsnyi a helyén, rubel ugrásra készen, az elit pénze jó helyen, simlicska birodalom ofsorrolva, cba és mind haverok lerendezve. Állompapírok betolva hufban az egyszerieknek, devizában a forró pénzeknek. Varga a kiskasszás is a helyén.
Sameszek úton a világban:

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/torocskei_uj_piacokon_is_kibocsathatunk_devizakotvenyt_2.180662.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A forint alig rezdült ElTolcsy kinevezésére, azt már előzőleg beárazták. De bezzeg, amikor Orbán és Varga kinyitotta a száját és elkezdett újabb devizahiteles-mentésről beszélni! Amelyik elemző ezt MATTolcsyra fogta, annak érdekes a világlátása. Csőszerű.
@kekex: mert tócsni még meg sem szólalt, sunyul a fűben, és alakítja az eszköztáraival amit megadta neki a okosban a szervilis csapatát, pont úgy mint szamariska gittegylet, főbírói fő haja kend, németnés bábcsoport, donpintéres rendvédelem, rózsikásos okultatás stb-stb.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Szerintem is egyedül Simicska tud minket az államcsődtől visszatartani. Amíg nagyobb bizniszt lát az uniós pénzekben való könyékig turkálásban. Mert az Argentin államcsőd nagy tanulsága volt, hogy 6-8 család kezébe került szinte az ország egész vagyona, tehát profitáltak az államcsődből. Akik meg elvesztettek (vagyont, életet) azok senkik, és annyit is értek.
Én egyébként Szlovákia magyarlakta területére költöznék: Uniós ország, euró övezet, és a nyelvtudás hiánya sem akkor gond. Az Ipoly meg nyáron bokáig-térdig ér....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hályogkovácsok. Addig tudnak jól operálni, amíg fogalmuk sincs arról, hogy mekkora károkat okoz/hat/nak.
@kekex: nem az állam csődtől, hanem az eu-s kilépéstől, amíg jön onnan pénz nekik, addig kitartanak, ha már nem, akkor teljes mellszélességgel fordulnak a keleti diktatórikus hatalmakhoz. Azok nem együttműködni akarnak, és ritkán kérnek, ők elveszik maguknak azt ami szerintük nekik jár.
A csőd az csak a következménye lesz a kilépésnek.
körbe körbe karikába, egy innen egy onnan, de a lényeg nem változik:

Így nézne ki az újabb devizahiteles mentőcsomag
Az akcióba beszállhat Matolcsy is a devizatartalékkal.

www.portfolio.hu/gazdasag/penzugy/igy_nezne_ki_az_ujabb_devizahiteles_mentocsomag.180671.html
@kekex:
akkorA gond.
Mi pedig nem vagyunk világelsők szójatermelésben, nincs értékelhető "szén-, arany-, ezüst- , réz-, ón-, vas-, ólom-, csillám-, volfrám-, stb bányánk, így nehezebben másznánk ki a csődből.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: " Piaci szereplők szerint Matolcsy György jegybankelnök, bár a konzervatív monetáris politika melletti elkötelezettségét igyekezett bizonyítani"

Ez magyarra lefordítva azt jelenti, hogy az MNB tartalékot megörzésre nehhány ember hazaviszi a kamorába, oszt ott őrzi konzervként, mint anno a seregben az "M zárolt" túlélési tartalékot.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Jogos, így jár az, aki hisz a mesében, hogy búza is van közte.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: gyönyörű összfoglaló... és ez még nem a vége... a belengetett szocpol újabb "népjóléti" intézkedés... jövőre százezerszám születnek majd a pirospöttyös seggű leendő FIDESZ szavazók... hánynom kell...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem biztos. Már az biztos, hogy ha kilépünk, az totál csőd, az nem biztos, hogy ki akarnának lépni. Jobbos blogokon komolyan fontolgatták, hogy mennyit engednének el a hitelezők az adósságból, a görög példa alapján. És a hátborzongató, hogy totál komolyan! És LEHET, hogy az Unió tényleg kénytelen lenne menteni a balfaszokat. Ahhoz meg bent kell maradni.
@kekex: egy mese sem közelíti mg a rögvalót. Ott van jó és rossz, meg katarzis... A valóságban az eccerinek csak a lófas marad... Ezért is van szükség feritélre... ez vagy Matolcsi ige, vagy "mire feltámadunk" katige. Hinni kell valamiben. Csak a moskos libsibolsianarchojudeoplutokraták nem hisznek semmiben. Na ők meg is kapják, amit várnak. Így aztán mindenki boldog, senki sem marad kielégítetlen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A gond csak annyi, hogy anno a kivételezettek akkor is ki-bejártak a cuccoshoz, oszt vitték, ami megtetszett. Na ez most is így lesz.
Orbán Viktor nem kap lovasszobrot
Csak díszoklevelet ad neki Sopron az adósság átvállalásáért. A szobrot leszavazták.
www.origo.hu/itthon/20130306-orban-viktor-nem-kap-lovasszobrot-sopronban.html

Basszus. Ezek eszüknél vannak? Egy hatalmas paripapélóval talán én is elégedett lennék. Örök mementóul.
Meghalt Hugo Chávez
www.origo.hu/nagyvilag/20130305-meghalt-hugo-chavez.html

Nem járt arrafelé valami dereguláció mostanság az emmutt 2 évben?
Így lett egyeduralkodó az állam kedvenc ügynöksége

Bár a kulcsszereplők makacsul hallgatnak, közvetett forrásokból rekonstruálni lehet, hogyan vált az állami hirdetések terén egyeduralkodóvá egy apró reklámcég. A tízmilliárdnyi közpénzt mozgató IMG alapítója néhány éve még hadban állt a Fidesz mögött álló üzletemberekkel.

hvg.hu/itthon/20130306_Simicska_IMG_tortenete_kozbeszerzesek
Újra lehet nagykövetségünk Nigériában
Akár még az idén újra megnyílhat a magyar nagykövetség Nigériában.
hvg.hu/vilag/20130306_Ujra_lehet_nagykovetsegunk_Nigeriaban

Azt hiszem, megvan a Széles-féle wunderwaffe. Jönnek majd számolatlanul a nigériai spamok a kivételes befektetési lehetőségeről, a mesés örökségekről. Bankkártyaszám és jelszó a további információkért szigorúan megadandó:-)))
@Penivaldes: Jahh nem csoda, hogy ekkora arca van, hisz már lovat is akarnak adni alája:-) Nehogymá egy Miszter20% lekörözze a huszáregyenruhás lovasfreskójával egy eszkurzív debrecenyi szállódában:-)
@Penivaldes: Valszeg valamelyik Lövérekben található borospincében jött elő az Isteni lehellet. Csak elég erős cefreszaga lehetett:-))
Meg erre is van pénz a szanálásból:

Egyéni azonosítót kapnának a tulipánok
Szokatlan módszerrel rettentené el a debreceni önkormányzat a köztéri virágtolvajokat.
index.hu/belfold/2013/03/06/egyeni_azonositot_kapnanak_a_debreceni_tulipanok/
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Tudod én eddig azért hittem abban, hogy Sopron nem hiába beképzelt, és van kultúra a fejekben. Ezek után viszont...
@Penivaldes: Shetlandi kőbányalóval. Legyünk már stílusosak. És babérkoszorú helyett sárazsadányi szőlőlevéllel:-)
Asztaaa...

Az ország legönzetlenebb politikusa – megteheti

Spirk József
2013. március 6., szerda 08:38 |
Sesztákék családi-baráti cége tavaly decemberben vett egy háromszintes irodaházat Kisvárda központjában. Az ingatlanvásárlás tényét nem tették közzé, pedig az épületben az újonnan létrehozott Járási Hivatal nyitotta meg irodáit. A hivatalos közlés szerint a több tízmillió forintot érő irodaház ügyével a politikus érintettsége ellenére is minden rendben van, az új állami szervenek ugyanis semmilyen bérleti díjat nem kell fizetnie a tulajdonosnak. Seszták Miklós, a KDNP országgyűlési képviselője, aki egyben a kisvárdai önkormányzat politikusa is, azt állítja nincs semmi furcsaság az ügyletben: a városnak szüksége volt a helyre, ő pedig - lévén a második leggazdagabb képviselő - megteheti, hogy ingyen adjon egy ingatlant

index.hu/belfold/2013/03/06/az_orszag_legonzetlenebb_politikusa_-_megteheti/

Futi a családi zaciból, meg a máltai felügyelőbigottságból...
@Penivaldes: Milyet szeretnél? Idealizáltat? (Cseréljünk a lóval), vagy élteszerűt:-)
2010 óta 409 felhasználói adatot kértek le a Google-tól?...

Gyors poszt, rövid de velős! Ezt találtam hót véletlenül az interneten:

"A Google Transparency Reportjából az alábbi érdekes adatok derültek ki:

az ínyenceknek sokat mond, hogy 2009 második félévében és 2010 első félévében egy megkeresést sem küldtek a magyar kormányzati szervek a Google-nek,
2010-ben 68 Google felhasználóra vonatkozó adatkérés érkezett magyar kormányzati szervektől,
2011-ben már 154 magyar megkeresés érkezett a Google-hez, mely 161 felhasználót/fiókot érintett,
2012-ben 187 magyar megkeresés érkezett, mely 290 felhasználót/fiókot érintett.” (Forrás: www.internet-ugyved.com/a-google-nem-ad-ki-adatokat.html )

nertars.blog.hu/2013/03/02/2010_ota_409_felhasznaloi_adatot_kertek_le_a_google-tol
@Penivaldes: Butuska vagyol. Egy éltnagyságú nem idalizált sokkal jobban mutat:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: dehogy, dehogy, olyan kell aminek csak a popsiját érik fel a hívek, elvégre azt kell legjobban fényesíteni:))
@Penivaldes: Jahh... meztelenül, egy szál turulos kalpagban, a ló nyakára borulva vágtat a nagybüdös NER éjszakában a szebb jövő felé (esetleg a háhátlan NER-társak elől lótifútva) posija pedig az égnek mered a hívők legnagyobb örömére:-)
És természetesen forgó talapzattal, hogy a butanép mindég tuggya, NERről fúj a szél...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: helytelen válasz. egy talpazaton áll, mint egy antik istenség és kezében egy pálca:)
és amilyen tehetséges, vizet is ezzel fakasztani. No lám... máris szökőkút lett belőle:-)
vicc már simán a mafia=álam

index.hu/belfold/2013/03/06/az_orszag_legonzetlenebb_politikusa_-_megteheti/
Oldalán tarsolylemezek, bennük a két gránitbaszabott NER és a mellékletek:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nem baj ez a lényeg

O.Viktor, S.Lajos, P.Sándor és társaik erre szövetkezve bűnszervezetben elkövetett

hazaárulás nemzetvesztés és országrontás bűnében bűnösök !
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: MSZP-s javaslat volt, de a fideszesek nem vették a lapot. :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
tóásóelőd egy nemzetközi szélhámos és terrorista

kicsit meggyilkolták? annyival kevesebb

a chavez adott a népének a jövedelemből és semmit sem hordott haza valamint nem csinált raffiaszoknyás őrűlteket akik kisbaltával ugráltak volna mint a dzsobbikos gárda?

brühühühühü
@kekex:
attól függ az árfolyamnyereséget ki kapja és milyen valutában?

brühühühü
@rodeo36: Hétfő este La Pazban egy olyan hangfelvétel került nyilvánosságra a Tóásó-üggyel kapcsolatban, amelyben a vádat képviselő ügyész kijelenti: politikai megrendelést hajt végre, a bizonyítékként szolgáló fegyvereket a hatóságok emberei vitték Rózsa Flores szobájába, és azért nem lehet lezárni az ügyet, mert ha az igazság kiderül, a bolíviai elnök megbukik.

mno.hu/kulfold/toaso-ugy-a-kormanyerok-vittek-a-helyszinre-a-bizonyitekokat-1142891
gepnarancs.hu/2013/03/beke-sosav-babits/

A kommentjeiből:
nocenz_Ura #

Kora este benéztem a Lendvay utcába, feltűnt, hogy a békemenetesek egy része jobbikos kitűzőt viselt, árpád sávos zászlót lengetett, a trolin meg arról beszéltek fennhangon, hogy meg kéne rohamozni bosszúból az MSZP székházát, szombaton úgyis tojással dobálják majd meg a román kormányfőt.

A másik, ami feltűnő volt, hogy ha a diákok azt a jelszót kiabálták, hogy “Demokráciát!”, a békemenetesek önleleplező módon ezt kifütyülték. A diákok egyébként felolvasták a Fidesz 1989-es pontokba szedett követeléseit is, amit persze a békemenetesek harsányan kifütyültek
süti beállítások módosítása