Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.06. 03:44 Fabius

Lehet más a párbeszéd?

Címkék: önkormányzat képviselők lmp pártszakadás párbeszéd magyarországért párt

Valóságos csodát láthatnak a napokban azok, akik eddig közelről szemlélték az LMP-t. Igen, tudom, a pártszakadás nem csoda, és velük kapcsolatban bármit annak nevezni költői túlzás, de mégis van itt valami, ami eddig nyomokban sem volt: Gyorsan meghozott döntések, világos elképzelés a mit is akarunkról, megkezdett tagság és hálózatépítés, párttá alakulás, működő honlap Keresem a szavakat, igen, tényleg, és nem tudom eldönteni a Hortobágyról felszökő szürkemarhafing táncol előttünk ózonlyukfeszítő csalóka délibáb képében átverve érzékeinket, vagy ezek tényleg ti vagytok? 

Na jó, azért a lehet máshoz képest sem lehet minden azonnal lehet más. Van ami a régi bénázós, hogy az érdeklődő megnyugodjon nem jár teljesen rossz helyen mikor titeket keres. Itt van mindjárt a honlap fejlécképe, ami - hogy kell polkorrektül megfogalmazni a dekurvaszart? -  nem a legjobban sikerült darab. 

IMG_3396-2_0.jpg

Az csak egy dolog, hogy Jávor erőlködése olyan hatást kelt, mint aki egyszerre akarja felső ajkával visszaszorítani a torkából kiugrani készülő Alient és vele együtt a protkót, de Dorosz úgy néz ki abban a Lonsdale kapucniban, mint akit a frakciószakadási tárgyaláson súlyosan nyakon hánytak, mert lila galléros pólót vett alá. Nem akarok én elsőre átkot szórni, hogy sztájlisztoljon titeket a Lakatos Márk, de az nem baj ha a honlapon nem úgy néztek ki elsőre, hogy az embernek a szájsebészet és az én kicsi mosodám jut eszébe azonnal. 

Ezzel együtt a lépéselőny az ősLMP-hez képest tagadhatatlan, a szavazótábor nagyobbik fele régen várja, hogy ezt így egyben leírva lássa:

"Mi, a Párbeszéd Magyarországért kezdeményezői már tapasztalatot szereztünk a politikában, de távol tartottuk, és a jövőben is távol tartjuk magunkat a gazdaság és politika káros összefonódásától, amely egyaránt veszélyezteti a népképviseletet és a közös erőforrások tisztességes és hatékony felhasználását. Úgy látjuk, hogy az ország nyugodt, hiteles, párbeszédre kész és felelős politikára vágyik, amely az ész, és nem az erőszak nyelvén beszél, amely meggyőzni, és nem legyőzni akarja a többi felet, amely alázattal közelít a feladathoz, és nem alattvalókat, hanem partnereket keres. Tanulva az előttünk járók hibáiból, készek és képesek vagyunk arra, hogy jó útra vezessük az irányt tévesztett Magyarországot."

Ez eddig rendben is volna, innentől pedig rajtatok múlik, hogy mennyire sikerül megtölteni a megfogalmazott sorokat valós tartalommal. A tempóért és a tettrekészségért beírtunk egy kisötöst, de azért a párt és frakciószakadás közben nem árt(ana) gyakorlati dolgokkal is törődni a családi ezüst elosztása és a közös guminő tulajdonjogán egyezkedés közben. 

lmp-frakció-szakítás.gif

Gondolok itt arra, hogy mi lesz például a helyi szervezetekkel, a sok helyen magukat átvertnek érző szavazótáborral és szimpatizánsokkal? Ha csak a szűkebb pártiámat Zuglót nézem is modellezhető mire gondolok: Itt Várnai eddig eredményesen dolgozott, gyakorlatilag egyszemélyes ellenzékként működött Papcsákkal szemben, a helyiek szerveztek lakossági fórumoktól tüntetésig elég sok mindent. Igen ám, de az itteni szimpatizánsok - az országos mintát is meghaladó mértékben - szembekerültek a sifferistákkal az irányvonalat illetően. Amit talán nem kéne elintézni annyival, hogy a frakciószakadásnál is bábáskodó Vida majd belemondja a Füredi lakótelepen az eddigi szimpatizánsok arcába, hogy ugyan kérdőíven is felmértük mit akartok - eredményért katt ide - és még a novemberi kongresszust megelőző péntek este is a véleményeteket tudakoltuk élőszóban Kaltenbach és Várnai vezetésével - "állampolgári tanácsot" ültünk ha úgy tetszik - de másnap se kompromisszumokkal, se érintőlegesen, se jelképesen, se sehogy nem voltunk hajlandóak képviselni amit akartok, mert szerintünk ez a részvételi és bázisdemokrácia. Két és fél éven keresztül kérdezgetünk - hisz ti vagytok az aktív résztvevő bázis - majd leszarjuk és képviselet nélkül hagyunk. 

Igen, ezzel azt akarom mondani, hogy ilyen ügyekben is célszerű lenne valamiféle párbeszéd, amitől nem nullázódik le teljesen az elmúlt időszak összes eredménye. Fel kellene oldani valahogy a konfliktust az ortodox sifferisták, az önkormányzati munkát elvégző képviselőitek és az őket -eddig- támogató, most magát átvertnek és becsapottnak érző szavazóbázis között ahhoz, hogy ne csak a parlamenti, de az önkormányzati ciklus is eredményesen végigvihető legyen. Ez csak a megfelelő kompromisszumokkal fog menni, és igen, nem lesz megúszható a választók arcába belenézés és a föltett kérdésekre válaszolgatás nélkül. Schiffer nem bujdokolhat a választásokig vidéken, mert az biztos öröm a 250 lakosú Komlóskán élőknek, hogy életükben először élő elempést láthattak, de előbb vagy utóbb a szemébe kell néznie az eddigi választóinak is. 

Mert egy demokráciában így szokás. Állítólag. 

650 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr765065048

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tettestársak 2013.02.14. 20:31:46

2010-től új rendszer épül. Autoriter, tekintélyelvű, a kasztrendszert célzó formális demokrácia. Ennek kialakulásáért mindnyájan felelősséggel tartozunk. Felelősek, akik legyintettek, még inkább, akik ma is legyintenek a politika szóra, mondván, ho...

Trackback: Dorosz Dávid Lonsdale-ben pózol 2013.02.06. 14:57:17

A stylist elfelejtett szólni, hogy ideológiailag nem helyes a szélsőjobb kedvenc márkájában pózolni az LMP-ből kivált nyolcak vadonatúj honlapjának fejlécében. Az LMP 15 fős parlamenti frakciójából nyolcan tagjai a Párbeszéd Magyarországért Platformna...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Most megpróbálom elképzelni mekkora igény és érdeklődés volt Schiffer Andrásra Komlóskán.

.
.
.
még próbálom,
.
.
.
de nem megy, pedig borsodi vagyok.

Jávorék jó felé indultak, remélem megmarad a lendület. A bénakacsázó LMP--ből ideje volt kinőni. Az érdekelne még, Schiffer mit fog kezdeni egyedül? Az összes húzónév, szakértő, stratégiai vezető eljött, helyettük ment vissza a kókler Róna Péter.
Fabius: te látsz valami reális esélyt arra a kiegyezésre amit feszegetsz? Kibékíthető pl a zuglói tábor a tagokkal legalább támogatás szinten?

Tényleg, Várnai maradt vagy szakadt?
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Nem tudom kibékíthető-e. Azt igen, hogy támogatás nélkül önkormányzati munka nem lesz/lehet sikeres, úgyhogy ha eszük van legalább megpróbálják.

De nem csak minket érint ez, a többi fővárosi kerületben is hasonló a helyzet. Kemény menet lesz, mert akik nem csak ugatták hanem csinálták is ezt a részvételi meg bázisdemokráciásdit azok köptek pár hegyeset azóta.
@Fabius:

Szia Fabius.

Most elbizonytalanodtam. Éppen tegnap éjjel szúrtam be az előző post-ba az alábbiakat. Máris módosítsam, van remény? Mert:

Felhívás!

Méltányos áron eladnánk elhasznált és önmagát leharcolt miniszterelnökünket és kormányának tagjait, valamint a teljes országgyűlési képviselő gárdánkat továbbá a megyei kormányhivatalok vezetőit, bónuszként adósságot felhalmozó polgármestereinket. extra bónusz: Fekete György.

Vételár: teljes koncesszió reorganizáció tárgyában Magyarországra kiterjedő hatállyal, és -1000000 Ft/fő azaz mi fizetnénk, csak vigyék el mind, minél előbb.
Előnyben részesül az a pályázó, aki vállalja, hogy az adásvétel tárgyát képező egyedeket, minden lakott helytől legalább 500 km távolságra és a tengerszint alatt 500 m alatt hasznosítja.

Használati utasítás nincs. Szabad a gazda! De! vannak ötleteink.

Pályázatokat 2013. február 14-ig Valentin napján 11 óráig Barroso úr titkárságán lehet, kell leadni, névvel, számlaszámmal "poste restante". Érte megyünk. Nem fogunk késlekedni. Utalás a kívánt devizában, valutában, az áru átvételét, elvitelét követően haladéktalanul.

A vevőnek szobrot állítunk a Kossuth téren, és valamennyi Európai fővárosban, a tengerentúlon, igény esetén Vlagyivosztokban, Piréz-földön, az Amazonas mentén tetszőlegesen választott kanyarban a fősodorvonalra merőlegesen, a Viktória vízesésnél lebegő megoldással függesztés nélkül, továbbá Pretoriában. A Himalájában a megfelelő helyszín keresése folyamatban.
A vevő megkapja még Budapest díszpolgára címet és a magyar állampolgárságot, valamint a Corvin láncot és az összes kitüntetést ami létezik. Teherautót és repülőgépet az elhordáshoz biztosítunk.

Jelige: "reményhal"

Szóval, vonjam vissza?
A poszthoz.

saját hibámból kissé alulinformált vagyok LMP-ből, s amit tudok róluk-tőlük az elég ahhoz, hogy elrettenjek tőlük. Ezzel szemben, PMP-ről kiskorúságuk ellenére jóval többet tudok, de még így is bizonytalan vagyok, abban, csak a pelenkát érdemelték ki, vagy az Orizából is kaphatnak. Meggyőzhető vagyok, csak az a "múlt" ne lenne. Bár igazad lenne.
Én nem ismerem az Lmp-t. Viszont azt látom, hogy Schiffer csak azért sem fog kiegyezni. Ő most egyenes derékkal és a jobboldaliak tapsviharában megy lefelé a lejtőn.
Ez eddig rendben. Remélem tisztában vannak azzal,hogy hihetetlenül sok és kemény munka vár rájuk.
Meg fog nőni a támogatottságuk, és ezt józanul kell kezelni.
Nekem a képpel nincs bajom. Olyanok, mint egy felújítás közben lekapott brigád:))

Valamelyik nap/műsorban egymás után következett Karácsony és Schiffer. Közel sem volt olyan magabiztos és nagyképű S. mint szokott. Csatát vesztett tábornok, aki nem is akarja felfogni, belátni, beismerni - ezt a képet sugallta, eléggé tépázott álcával.

@vitéz Thapóccay néma bárány:

Róna Péter nem kókler, csak nem hisz a szemének. Ilyen az, ha valaki demokráciában nő fel, öregszik meg:))
Schiffer szerintem nem egy tábornok típus. Vagyis egy sunyi tábornok típus. Közel van Orbán stílusához.
Én mint szavazó majd 2014-ben azt fogom nézni, hogy kivel lehet leváltani Orbánt, aki még normális is, ez pedig nem a "senkivel sem összefogó" Schiffer lesz. Mert szép dolgok az elvek, de a politikában nem csak elvek vannak, hanem racionalizmus, ja és választók. De ezt Schiffer is elfelejti.
Biztos, hogy taktikázik, úgy, mint Orbán Matolcsy nevének belengetésével az MNB élére.
tudod mit nekem teccik a kép, és a Jávor nem erőlködik, hanem van egy fanyar vigyora, ami így sikerűlt, a ruházat köznapi azaz nem lila nyakkendőben és egyenruha stílusú ócska öltönyben pipiskednek mint sánta pávának álcázozz kövér kappan a köszörűkövön, a többiek is jól a lila trikó as zürke hoody-val nagyon jól vág színharmóniában és az egész olyan hangulatot ad:

Íme mi itt vagyunk közűletek és veletek, MINT AHOGY A JELBEKEZDÉS IS MONGYA AMIT MEG TE IDÉZTÉL
Fabi szeressük má egy kicsit őket? hátha

brühühühühü
@rodeo36: "

Fabi szeressük má egy kicsit őket? hátha"

Haho, ez te vagy? :)
@V-PORT:

"Schiffer szerintem nem egy tábornok típus."

Képletes volt:)
@rodeo36: Jobb lábbal keltél ma fel??? :)
@V-PORT:

a zabaj h ogy nem eléggé lengette meg és nem szédűltek még jobban el mind a ketten...

annak alapján amit írtok a schufnischról aki ügy véd...hát nem egy kedves embör

brühühühü
Majd, ha műxik és meg tudnak szólítani engem, a szomszédot és az eddigi töketlenkedés nélkül tudják bizonyítani, hogy ők MÁSOK. Addig csak időpazarlás...

Offfffffff...
Michaelt olvastátok?

"A héten a kötvényvásárolók éppen nem kölcsönadnak nekünk, hanem a győztes szabadságharcunk eredményeként, 5,5 százalékos hozamra hadisarcot fizetnek majd...

Magyarország kétmilliárd dollár értékben bocsáthat ki dollárkötvényt a hét második felében, azt követően, hogy kedden befejeződnek a magyar hatóságok és a befektetők közötti találkozók - írta meg a Privátbankár, hozzátéve, hogy várhatóan 10 éves futamidejű dollárkötvényt bocsát ki az állam, minimálisan 5,25 és 5,5 százalék közötti hozamszint mellett.

Értelmezzük csak a hírt! Tehát a magyar állam várhatóan kétmilliárd dollár értékben bocsát ki államkötvényt, 10 éves futamidőre. Kétmilliárd dollár az barátok közt is - jegybanki középárfolyammal számolva - cirka 430 milliárd forint. Egyrészt ennyivel növeli a kormány az ország adósságát. Tudom, erre nyilván majd kitalálnak valami frappáns fordulatot, például hogy a kötvényvásárolók éppen nem kölcsönadnak nekünk, hanem a nyertes szabadságharcunk eredményeként hadisarcot fizetnek, vagy szofisztikáltabban, esetleg kevésbé pofátlanul azt, hogy azért vesznek államkötvényt, mert ők is részesülni szeretnének a magyar gazdaság példátlanul példás sikereiből. Lehet fogadni, hogy az államadósság tényszerű növelését milyen csomagolásban próbálja majd megetetni velünk a kormányzat. Mindenesetre azért a magunk részéről a racionalitás talaján állva szögezzük le gyorsan: a kötvény - értelemszerűen az államkötvény is - hitelviszonyt megtestesítő értékpapír.

De nézzük csak tovább. Kötvénykibocsátás tízéves futamidőre, vagyis 2023-as lejárattal. Vagyis ezt a kölcsönt - mert azért nevezzük csak annak - nem a következő kormánynak, de még csak nem az az azt követőnek, hanem az azutáninak kell visszafizetie. Ráadásul rögvest a hivatalba lépését követő évben! Ha most az a gond, hogy a Gyurcsány-Bajnai összeesküvőcsoport által felvett IMF-hitel törlesztése ennek a kormánynak a mozgásterét szűkíti, következésképpen milyen aljas és alattomos húzás volt ez tőlük, hogy már jóelőre betettek a nemzeti kormánynak, akkor mit mondjon majd a következő utáni utáni kormány? Ha ennél populistább szeretnék lenni, csak amolyan Fidesz-módra, azt is mondhatnám, hogy 2023-ra a fiam 21 éves lesz, így akkorra már unokám is lehet, tehát Orbán Viktorék a jövővel nem törődve éppen az unokáinkat adósítják el ezzel a kötvénykibocsátással...

És akkor matekozzunk is egy kicsit! Számoljunk a minimálisan szükséges 5,25 százalékos kamattal. Kamatos kamattal számolva ez 10 éves távlatban 75,57 százalékos hozamot jelent, ami 430 milliárd forintos kölcsön esetén 325 milliárd forint kamatkiadást jelent. Ennyibe kerül nekünk ez a hitel. Namármost ha ezt az összeget 3,5 százalékos IMF-hitel keretében vennénk fel, az 10 éves távlatban 46 százalékos kamatkiadást jelentene, vagyis ez a 430 milliárd forint IMF-hitel formájában, 10 éves távlatban nem egészen 198 milliárd forintba kerülne. A különbség mindösszesen 127 milliárd forint - ha az esetleges árfolyamveszteséggel nem számolunk. Mondhatni, egyetlen kötvénykibocsátás esetén ennyi a szabadságharc ára. És akkor most lehetne ezt hasonlítgatni az évente felsőoktatásra vagy egészségügyre fordított támogatások nagyságához..."

michaelknight.blog.hu/2013/02/05/kamatozzatok_egi_magasok#comment-form
@Orica Középföldi: Tudom

Én arra lennék kíváncsi, hogy egy Lmp szellemiségével egyetértő, és rá szavazó szerint most ki képviseli jobban az Lpm érdekeit, az Lmp vagy a Pmp?
A kép találó. A vita a politikai guminő körül zajlik. Jelenleg az Lmp sem volt ügydöntő helyzetben. A részlmpk sincsenek. Momentán biztos.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az ott jobboldalt Vona Gábor lenne?
Nem a szimpatikus német-náczi ajtós-szekrényre gondolok persze!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Még rengeteg betű van az abc-ben. :)

Ki csinálta (bocs a rossz kifejezésért) az Lmp-t? Jávorék vagy Schifferék? Schiffer ott volt az elejétől vagy ő csak később sétált bele? Mert, hogy most ő csinálja ki az biztos. :)
Az valóban dicséretes, hogy a párt józanabb része megszabadult Orbán 2, akarom mondani a Schifferistáktól.

Azzal kapcsolatban viszont szkeptikus vagyok, hogy mi szükség van egy n+1-ik kommunista pártra. Így csak a parlamentben ötről hatra nő a számuk.

Gyöngyszem a kiáltványból: "a tőkejövedelmeket, a magas személyi jövedelmeket, a káros és szennyező tevékenységeket nagyobb arányban érintő közteherviselésre"

Tehát a tőkejövedelmek, és általában az átlagosnál több pénz az a káros és szennyező tevékenységekkel esik azonos megítélés alá. Ez az ország reménytelen.
kiragadott részlet:

Miután egyre messzebb lehet tartós munkát találni, mind többen vágnak neki családostul − már nemcsak a nyugati határszélen, hanem az Ormánságban, sőt az Alföldön is számos olyan kistelepülés van, ahonnan elment a munkaképes lakosság 65-70 százaléka. Akad olyan falu, ahol a 25−45 év közötti korosztály 90 százaléka külföldön él, köztük több korábbi vállalkozó is. Ez az elvándorlás csak növeli az önkormányzatok gondjait − figyelmeztetett a körmendi járási hivatal egyik vezető munkatársa. Miközben csökkennek az adóbevételek, a segélyezettek száma többnyire nem változik, hiszen rendszerint nem ők kelnek útra.
@Horemheb:
2 milliárdért költöztetik kastélyba a járási hivatalt Navracsics kerületében

A veszprémi járási hivatalt kétmilliárd forintért költöztették egy patinás kúriába - adta hírül a Blikk. Korábban azt ígérték, a járási rendszer felállítása egy fillérjébe sem fog kerülni az adófizetőknek.

hvg.hu/itthon/20130206_2_milliardert_koltoztetik_kastelyba_a_jar
10 milliárdból kisajátítás lesz a patikákban

Ha akarják, ha nem, a gyógyszerészeknek hitelből meg kell venni munkahelyüket, különben megszűnik. Az EU eljárást indított.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F02%2F06%2Fkisajatitas_lesz_10_milliardbol_a_patikakban%2F
lexarom a lempet !

drsiffer náci/komcsi ügynök a fidesmafia parancsára létrehozta,
most majd meg is semisíti, nehogy vmi komoj legyen belőle....
@Penivaldes: ne nekik, nekünk:

Hosszas Orbán-kormányzásra készülhetünk
A Békés megyei Gyulán soha nem látott politikai tömegrendezvények kísérték a kormánypárti frakciók évadnyitó ülését.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fvideo%2F2013%2F02%2F06%2Fhosszas_orban-kormanyzasra_keszulhetunk%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "25−45 év közötti korosztály 90 százaléka külföldön él, köztük több korábbi vállalkozó is"

a kreatív, alkotó VÁLLALKOZÓ (kedv) ment el...

itthon semit nem lehet csinálni

ebben a középkori sötét feudális középkorban ... semit !
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: jut eszembe nekünk volt anyánk közös fényképe Harrax Péterrel...de szerintem kidobtuk
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Hogyan is tudhatna egy borsodi csak elképzelni is egy zempléni falut? :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

A PMP legalább válaszol megkeresésekre nem úgy, mint a HH. Tehát lehet ebből még valami.
Ez volt már??? :(

A Miniszterelnökség felszólítására sem veszi le a levelet Kásler

Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szövetségének az elnöke a honlapján közzétett egy, az Orbán-Kásler találkozóval kapcsolatos levelet. A hivatal felszólította, hogy távolítsa el.

A várva várt tárgyalás helyett fenyegetést kaptunk a Miniszterelnökség részéről. Személyiséghez fűződő jogokat sértettem a válaszlevelük közlésével és jogi útra kívánják terelni a rettenetes bűncselekményt - írja honlapján Kásler Árpád.

www.beol.hu/bekes/kozelet/a-miniszterelnokseg-felszolitasara-sem-veszi-le-a-levelet-kasler-482771

Érdemes beleolvasni a levélbe is. :)
@Penivaldes:
Öööööö.....
Már majdnem válaszoltam. Most mire is gondolsz?
@Orica Középföldi: hmmm... róna. nem tudom, furcsa ember. itt egy érdekes elmélkedés róla:

magyarnarancs.hu/felcsuti/az-irastudok-felelossege-es-a-devizahitelek-83483

de ezt ajánlom neked is, mert devizahitel: @rodeo36:
@bella _ciao:

Hallottam Felcsutit.
Két iskola szemléletkülönbségét látjuk.
Nem szeretnék, mert nem tudok állást foglalni, nem úgy mint Gyurci:))
Majd az idő és a gazdasági környezet eldönti kinek lesz igaza.
@quendelapo: hát szerintem mind a borsodi mind a zempléni falu egyforma, utca, templom, kukoricaföld.
Gábrielnek igaza van, valaki felvilágosíthatná ezt a Dorosz gyereket, hogy mit jelez a Lonsdale. Ha meg direkt van rajta, akkor menjen a neki való frakcióba.
Különben se jelenjen meg kapucnis pulcsiban, vagy suhogós mackóban.
Hasznos tanácsok azoknak, akik svájci céget vagy vállalkozást indítanának. :)

hataratkelo.blog.hu/2013/02/06/elni_es_dolgozni_hagyni
@Penivaldes:
Peni, Te mikor jártál utoljára BAZ megyében?
azért engem nem tölt el optimizmus. másfél év a választásokig. gyenge ellenzékkel, ami tovább osztódott. a legnagyobb ellenzéki párt, az mszp, kiegészülve a szolidaritással is csak pár tucat ember mozgósítására volt képes gyulán. bayerék meg odahúzták a hülyéiket, sőt, mivel a húsgyárat pénzeli a kormány, még a hazaiak is melléjük álltak.
szóval nem áll jól a szénánk.
@quendelapo: én utoljára 2011 július elején látogattam meg BAZ megyei kinyúlta le a sütőm? rokonaimat.
@shinichi: Szerintem fingja nincs, hogy ezt is jelezheti. :)

"Lonsdale... nagyon nehéz kérdés. Bokszoló sportmárka, érthető, mit szeretnek rajta a vízimadarak. Sőt, némi nyelvi leleménnyel még a gyűlöletbeszédet tiltó törvények eszén is túljárhat viselője: ha ráveszünk egy kardigánt, és csak félig zipzárazzuk be. A ''V”-alakban összetartó kardigán egyik oldalon a ''Lo” és a másikon ''le” betűket takarja, amivel az ''NSDA” betűk maradnak szabadon. Az NSDAP-t, vagyis Hitler Nemzetszocialista Munkáspártját idéző betűkép a márkatulajdonost is megbotránkoztatta, hiszen ismerünk fekete bőrű celebeket is a Lonsdale-t kedvelők körében, mint például Mohamed Alit. Gyorsan szervezett egy divatbemutatót, ahol Benetton minden színében felvonultak a modellek, de hiába, az urbánus harckultúrában megmaradt a betűjáték hagyománya bizonyos márciusi ifjú-körökben is. Túl egyértelmű üzenetet küld, hanyagoljuk."
@Horemheb: Egyetértek. Menthetetlenek vagyunk. A magyarság legalább 95%-a kommunista. De ez a változat még mindig jobb, mint az orbáni belemászunk az agyadba, lelkedbe, ágyadba -kommunizmus.
Tényleg észvesztő egyébként, hogy ökölbe szorult aggyal irigykedünk, hogy másoknak miért jobb, miközben arra építjük a társadalmunkat, hogy aki és ami gazdasági többletet (profitot) termel, az rossz, és büntetendő. Hát így nehéz lesz.
@Penivaldes:
Javasolt útvonal Borsod, Abaúj és Zemplén felfedezésére:

maps.google.hu/maps?hl=hu&tab=wl

Szálláshelyként érdemes valamelyik zempléni falut választani.

Komlóska helyes, vicces polgármesterrel. Kezdem érteni miért beszél Schiffer doktor ennyi hülyeséget.
@shinichi: Olvasd el a svájci kisokost. Elég jó dolgok vannak benne. :)
@Horemheb:
Igazad van, ha a PMP nem dobja ki ezeket az általuk balosnak mondott, valójában konmcsi tételeket, nem fognak tudni továbblépni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nem jó a matek, mert a kötvények nem kamatos kamattal futnak.
Pl.

1000 Ft-os kötvény 10 évre 6%-on:
első év: tőke marad kamat kifizet 60 Ft
második: tőke marad kamat kifizet 60 Ft
.
.
.
10 év tőke és kamat kifizet 1060 Ft
Költsége 10×60Ft=600 Ft----60%

Ezért emelkedik a kamatkiadása Mo-nak, mert a reltíve olcsó hiteleket cseréli le drágára.
@Penivaldes:
OK, de akkor mér szólsz be?
Rasszista-e vagy? De legalábbis előítéletes.
@quendelapo: kerdves nem kedves barátom, max előzetes ítéletes, ha a barnább bőrű hazafikról van szó. velük ugyanis nincs szerencsém naponta találkozni. akikkelt találkoztam azok kissé hangossak voltak, de kedvesek.

először gondolkodj aztán írj
üdv
@quendelapo: egyébként azért nem, mert nem oda akarok menni.
egyébként igen, mert nekem az nem ember aki nem Füred körzetében lakik.
@Penivaldes:
Nem, nem barnább bőrű "hazafikról" van szó, hanem arról, hogy nem ismersz valamit és össze-vissza beszélsz.
@quendelapo: hülye vagy. attól mert azt mondtam, hogy nem akarok oda menni, még nem kell megzakkanod.
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Szövetséget kötne az LMP-vel a 4K! - a név már megvan

A 4K! - Negyedik Köztársaság Mozgalom azt javasolja az LMP-ben maradtaknak, hogy kezdjenek tárgyalásokat egy szoros együttműködés létrehozására Szövetség a Korszakváltásért néven.

hvg.hu/itthon/20130206_Szovetseget_kotne_az_LMPvel_a_4K__a_nev
@Penivaldes:
Hát, nem agyon érdekel, hogy hová mész.
Nem ismersz valamit, ne minősítsd! Ennyi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: páratlan páros lesz. most már mindenért lesz szövetség: korszakváltásért, (polgáribb) magyarországért, jövőért...
javaslom a blog közönségének, hogy alakítsuk meg a "szövetség a szövetségért" mozgalmat. cél az ellenzéki pártok és szervezetek rugdosása a helyes irányba.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A Nem Lehet Mas a 4. Koztarsasag talalobb nev lenne :D
@bella _ciao: @Waldi!: káosz csak növekszik:

Klucsszerepet szánnak Ángyánnak Vona Gábor terveiben

A Jobbik-elnök szerepet szán Ángyán Józsefnek a Nemzeti Földvédő Kerekasztalban. Vona szerint "elementáris erejű népi ellenállás kell" földügyben. A múlt héten a két politikus egyeztetett is a kérdésről.

hvg.hu/gazdasag/20130206_Klucsszerepet_szannak_Angyannak_Vona_Gabo
@Deathstick: ütős mondattal nyitott uj péter az írásában:

"Most, hogy a Bajnai-féle Együtt 2014 mozgalom gyakorlatilag összeroppant Jávor Benedek politikai súlya alatt, és szépen eltűnt a politikai porondról, a közfigyelem maradéktalanul a Matolcsy–Orbán-féle „Műköggy!!! 2013” Dumaszínházra irányulhat, és a közfigyelemnek, mint megelőzőleg számtalan alkalommal, ezúttal sem kell csalódnia."
@V-PORT:
és mi van ,ha az ellentettje lesz igaz?
a bajnai féle katymaty + az mszp magasan kvalifikált 13%-a bedarálja a választások elött kb.2 hónappal az lmp kirándulóit (az ugrálókat).
Pedig ez inkább hihető, mint fabius által megálmodott (nyilván nagyon drukkol nekik) mesét, mármint hogy hőssé fognak válni a választóik előtt! Azaz az a kb.180 ember fogja az előbb említettekkel közösen megdönteni a
zsarnokság és a hazugság pokoli rendszerét!
Egy év múlva csak nézünk, ha megkérdezi egy száguldó ripoteter emlékszik ön az LMP-ből kivált fiatal, tehetséges és szakmailag érett
igéretesnek indult fiataljaira? Neveket nem is kérek, csak hogy néztek ki? magas is volt köztük, és hány fő női volt tag közöttük?
Majd lesz fejrázás, nem emlékszünk ilyenekre,
kb. a kisgazdákra,a MIÉP-re azok között volt egy-két vezető egyéniség azért, de az örökigéretes ifjuk már sehol sem lesznek.A nők legfeljebb abban tünhettek ki ,hogy szültek 1 - 2 gyermeket
...ámen
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Nemzeti Földvédő Kerekasztal" - úgy látszik verseny írtak ki a hülye nevek hivatalában. ez is esélyes.

az meg szép lesz, ha bencsik és ángyán átül a jobbikba. angyal röpködni fog örömében.
Először is gartulálok a Seszták-leleplezéshez, óriási volt!

Általában nincs időm kommentelésre, de mióta az LMP-n belül a pártbeszéd plankton megjelent, a párttal kapcsolatos írásaid olyan szintű elfogultságtól és kettős mércétől szenvednek, hogy nem tudok elmenni mellettük szó nélkül! :D

A demokratikus választás lehetőség arra, hogy mindenki kifejezze véleményét, de a többség akarata dönt. A véleménynyilvánítás ugyanakkor nem jelenti azt, hogy mindeki azt csinál, amit akar, mert az már anarchia. Immár az LMP két kongresszusa fogadta el a többségi álláspontot demokratikus módon, ez nevezetesen a párt önállóságának megőrzése volt.

Aki a végül kisebbségben maradt álláspontot képviselte demokrataként két dolgot tehet: aláveti magát a többség akaratának vagy csendben feláll és távozik. A pártbeszéd plankton utóbbit választotta, csak éppen üvöltve és asztalt borogatva, lelkük rajta. De még ők sem kérdőjelezik meg a döntés demokratikusságát.

Ezért kérdezem Fabius, nem gondolod, hogy azzal, hogy folyamatosan megkérdőjelezed a döntés demokratikus jellegét, a saját anti-demokrata (netán anarchista?!) attitüdödet propagálod?
Netán úgy gondolod, a pártnak 5 milliárd Ft-ból egy országos népszavazást kellett volna szerveznie a döntés legitimálására?
Esetleg az mszp-nek miniszteri tárcákat követelni a fidesztől 2010-ben, mert mégiscsak összekapartak valahogy 1X%-ot? :D
@minimalista:

Ha támogatóik többsége is ezt akarta volna, akkor igazad lenne.
Felmérték, nem ezt akarta:)
nekem ebbül az egész vircsaftbul az jött át, hogy egy mongol ugrifüles azzal henceg itten, hogy ő jeges medvékkel küzdött itten a szűkebb pátriámban, jóllehet a legutóbbi hírek szerint, amit a belugák csicseregtek, mindössze egy betépett evenki mosómedve járt errefelé, aki télleg meg akart cicerélni egy lejárt szavatosságú macit, mer katica bogárnak nészte, de végül is az össznépi pártszakadás távozásra kényszerítette a ferenc józsef föld irányába. ennek csak annyi a jelentősége, hogy én a ferenc józsef földet mán régóta rekonkvisztálni akarom, elvégre mán eccer tanáltam ottan egy székely zászlót meg három kupac rénszarvas ganét.
@Orica Középföldi:

"Nekem a képpel nincs bajom. Olyanok, mint egy felújítás közben lekapott brigád:))"

Ezek szerint elég, ha egy politikus a megbízható kőműves vizuális megjelenését hozza. Oké :-))
@V-PORT:

"Én arra lennék kíváncsi, hogy egy Lmp szellemiségével egyetértő, és rá szavazó szerint most ki képviseli jobban az Lpm érdekeit, az Lmp vagy a Pmp? "

Ha S. ragaszkodik az önállósághoz, esélye sem lesz bármit képviselni.
@bella _ciao:

mineki ajánlottad nekem ezt:
magyarnarancs.hu/felcsuti/az-irastudok-felelossege-es-a-devizahitelek-83483

az un. devízaalapú hitelek nem devízahitelek, mert a hitelefelvevő sohasem kapott egy kanyi valutát sem (a devíza fizetőeszköz formája), hanem egy olyan jelzálog hitel amelyben a hitelfelvevő sohasem tudja mennyit törleszt és ebből adódóan azt sem tudja, hogy mikor fejezi be a törlesztést,

tehát, ha:

vett egy házat aminek az értéke adott -bármilyen pénznemben - és azt jelzákogként be is jegyezték, akkor a forint és annak a devízának az árfolyama fogja meghatározni a pillanatnyi állapotot, amelyhez kötötték a törlesztést, és így előfordúlhat az is, hogy 3szor vagy négyszer veszi meg az ingatlanát és még mindíg nincs kifizetve az árfolyamok annyire elszaladtak egymástól, tehát Róna bankárnak igaza van

és annyit tennék hozzá, hogy ez az egész egy csalás, ami akkor vált nyílvánvalóvá amikor a fidesz bedöntötte a forint árfolyamátés én azzal gyanusítom a fideszt, hofy tudatosan tették mert ebbők is előre megállapodott sápot kaptak a bankoktól de az árfolyam ilyen elrohanása mellett a fidesz sápja csillagászati összegekre növekedett és hallgatnak mint szar a fűben mert ez nekik bevétel

brühühühü
@Fabius:

Most igen:))) Tudom, szentségtörés, de én még a sört is látom a kezükben:))

Én már tudom, hogy egy Tommy Hilfiger öltöny is takarhat nagy nullát.
@Orica Középföldi:
Épp ez az: az általatok hivatkozott felmérés milyen mintán készült? Mindenkit megkérdeztek? Ez a legitim döntési mechanizmus egy párton belül?

Egyszerűen semmibe veszitek az egyetlen legitim és demokratikus fórum immár kétszeres döntését, ez szerinted méltó egy demokratához? :)
@Fabius:

Tudod te milyen kevés megbízható, hozzáértő kőműves van?
Mindjárt tiltakoznak itt:))
@Fabius: megbízható kőműves? ez olyan, mint a nigériai síugró.
@minimalista:

Anarchiát jelentene megkövetelni egy párttól, hogy ahhoz tartsa magát amit hirdet fennen, és elvárni, hogy a köztünk lévő társadalmi szerződést betartva a választóit képviselje?

Ha ez lenne az anarchia, akkor egy utolsó anarchista vagyok és büszkén vállalom :-D

Mellesleg képviselőket választottunk magunknak, akiknek dolga, hogy képviselnek minket, akaratunkat nyilvánvalóan kifejezőket. Nem jófejségből, hanem mert ezért kapták a széket a nagy büdösben és az önkormányzatokban, ezért jár párttámogatás, frakciópénz meg a satöbbi.

Arról nem beszélve, hogy részvételi és bázisdemokráciáról az beszéljen aki művelni is tudja és akarja. Aki meg nem, az ne.
@minimalista:

Miért, az legitim, ha egy általuk rendelt kutatás eredményét leszarják, mert nem passzol az elképzeléshez?
Ugyan:))
@Orica Középföldi: @bella _ciao:

A "megbízható kőműves" oximoron, ezért írtam :-)
@Fabius:

Én ismerek kiválót, tehát nekem nem oximoron:)
@minimalista:

Az általam hivatkozott felmérés kizárólag LMP tagok és szimpatizánsok között készült, a látható eredménnyel, a zuglói LMP kapcsolatlistája alapján, kérdőív kitöltésével.

Tudom, a Medián felméréseit divat mostanában lefikázni, csűrni-csavarni, pedig tőlük is rendeltetek ti is országos kutatást. Sokszor elmondtam, kéresd ki egy választmányi taggal és nézd meg.

De a tagok-aktív választók részvételével készült felmérést csak egyféleképpen lehet magyarázni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Varhato volt, hogy Angyan nem a demokratikus ellenzek fele fog tapogatozni sajnos.

www.youtube.com/watch?v=LE4JQP4kXa4

9:10-tol

"Ha a libatolvaj lesz az új miniszterelnökünk, akkor végünk van."

Ossze no ami osszetartozik.
@Orica Középföldi: szerencsés vagy. én csak olvastam olyan embert, aki ismer megbízható kőművest. pont most.
@rodeo36:

Nem ismerek rád...:-))

Oké, rendben, próbáljuk megkedvelni őket, hátha tudnak élni azzal, amivel szakadás előtt nem.
@rodeo36: Nincs igaza. Az téveszti meg az embereket, hogy forintban kapják a fizetésüket. De ha egyszer deviza minőségű kamatokat akart, akkor tessék devizában számolni, gondolkodni. Mindíg tessék frankban mondani:
Felvettem ennyi frank hitelt,
Visszafizettem ennyi frankot,
Tartozok még ennyi frankkal.

Csak közben annak pénznemnek, amiben a fizetésemet kapom a, az antikapitalista kormányzati megnyilvánulások agyonvágták az árfolyamát.

Úgyhogy Rónának nincs igaza. Bocs, de nem fogom hagyni a népbutítást.
Egyébként a tények:
No. 1. A devizahitel tényleg deviza.
No. 2 A devizahitel olcsóbb mint a forinthitel.

www.portfolio.hu/users/elofizetes_info.php?t=cikk&i=178336

kiszamolo.blog.hu/2013/01/30/teveszmek_a_devizas_hitelekrol?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_30&utm_campaign=index
@Fabius: te sem ismersz rá? :D
én csak ennyit tennék hozzá:
/lesz itt még anyázás és minden szép és jó/

LMP: a kilépőknek vissza kéne adniuk a mandátumukat

Az LMP arra kéri a pártból kilépett, a Párbeszéd Magyarországért (PM) pártot létrehozó képviselőket, hogy nyilatkozzanak arról, visszaadják-e a mandátumukat vagy függetlenként folytatják munkájukat - közölte az ellenzéki párt választmányi szóvivője szerdán.

hvg.hu/itthon/20130206_LMP_a_kilepoknek_vissza_kene_adniuk_a_man
@Fabius: Én is csodálkoztam azon, hogy valamely politikai formációról pozitívan nyilatkozik. :)
@shinichi:

Ezen besírtam. Bazmeg, mint egy csehszlovák újhullámos művészfilm. :DDD
@Penivaldes:

Nyugi, biztos borsod-abaúj-mordorban lakik, és nagy patrióta. :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerintem meg azoknak kellene visszaadni a mandátumukat, akik nem kívánják képviselni a szavazótáboruk döntő többségét. Felhatalmazást arra kaptak ugyanis.

De ha így áll a dolog Jávorék akár a függetlenséget is választhatják, ha a kőfejűeknek nem kellenek a frakcióval járó előnyök akkor ne legyen nekik.
@Fabius: bakker, tegnap esti gondolkodásunkat látom viszont itt is, kezdhet félni tőlünk a nagyérdemű, szinte egy az egyben minket igazolnak a szagértők is :D

www.portfolio.hu/gazdasag/teszteli_a_piacot_a_kormany.179355.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Fabius:
A részvételi és bázisdemokrácia gyakorlásának előfeltétele egyfajta alapjog: az általános értelemben vett szavazó/választó-jogosultság. Nevezetesen te pl. ókori athéni polgárként nyilván nem szólhattál bele egy másik városállam ügyeibe, mert jogod az athéni államtól eredt és csak ott érvényesült. (Ráadásul a részvételi (közvetlen) demokrácia nagyon költség-, idő- és erőforrásigényes dolog és tudjuk, hogy ez nagyobb népességszámnál egyszerűen nem működik, ehelyett arányos képviseleti demokrácia működik.)

Az LMP-vel kapcsolatosan ez azt jelenti, hogy aki belépett a pártba (kvázi athéni polgár), az jogot szerzett arra, hogy véleményét az általa választott küldötteken keresztül érvényesítse. Aki nem párttag (szabad a belépés) a véleményét természetesen szabadon elmondhatja, de ügydöntő szavazáson nem vehet részt, ez azt hiszem egyértelmű (nem athéni-nem szólhat bele döntően Athén ügyeibe).

A közvetlen demokrácia csudajó lenne, de rendkívül drága, nem véletlen, hogy törvényileg szigorúan szabályozott feltételek esetén kerülhet csak rá sor. Az LMP esetében pedig szintén csak a párttagok viszonylatában értelmezhető: a magyar állam sem volt kíváncsi ausztrál állampolgárok véleményére a vizitdíjjal kapcsolatban.

Az LMP tagsága kb. 6-800 fő, ők 160 küldöttet választanak, akik őket képviselik, ez azért egész jó arány,nemde? Másfajta képviselet egyszerűen nem működik.
@shinichi: Az azé gáz, h mikor a bankközi kamatok a nullához konverváltak, kamatot emelt a bank a hiteleseknek. Brutál kamatmarzszsal dolgoztak. (1,5%-ból lett 8% chf alapon)
Ezt kellett volna nem engedni, mert nem volt rá indok a bankok részéről.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Egy frászt! Az én bizalmamat a kilépők kapták, ragaszkodom a további képviselethez:))
@Fabius: nem is lesz frakció, de olyan jól fog mutatni annyi független: DK, LMP, PMP :D
Ja tényleg, Katika még van?
@hacsaturján:

:))))))))))))))
Pozsgay nem maradt véletlenül ott a zászló mellett?
Hát Fabius megint csak nem értek egyet veled!

A lépés előny a Schifferéknél van, akikre sokkal több hozzám hasonló bizonytalan fog tudni szavazni, így hogy a Jávor féle a hatalomért nyalok, szopok társulat levált és elindult a jól megérdemelt helyükre!
A milla, az együtt 2014 meg ezek is , akárhány nevet vagy szervezetet hoznak létre, mind ugyan azt a pár száz ezer embert szólítják meg és fedik le.
Az országban viszont sokan vannak, akiknek valódi változás kell, és akik azt nem a régi garnitura visszaszavazásában látják!
És ahogy elegük van a kormányból, úgy elegük van az eddigi ballib működéséből is!
Persze tudom sokan az új rendszer alatt, ahogy ez a blog is, azt érti, hogy a saját ballib ideológiája kerüljön újra hatalomra!!
És mivel minden áron a hatalom kell ezért ez a blog is és még páran csak azt sulykolják csak az a helyes út, ha bárkivel összefogunk!! Csak legyen újra a miénk a hatalom, és ne a hülye Orbán ideológiája legyen hanem a mienk!!
Mert hát gazdasági érdemek tuti nem szólnak az előző kormány mellett sem!
Jó ez a szakadás, mert letisztult a kép, és ami összetartozik az meg össze tud nőni.
Miattam alsógatyában is állhatnának a tablóképen (na, jó, a lányok baby-dollban), ha okos, értelmes dolgot csinálnak és nem holnap, hanem még ma. Azért szakadtak, hogy tárgyaljanak, hogy csatlakozzanak. Nem a formáció az érdekes (Bajnaiék formációja sem kristályosodott még ki, legfeljebb az ő fejükben), hanem a tárgyalás. Azért ma, hogy holnap már egy irányba lépjenek, beszéljenek. Ha ez lesz a szakadás gyümölcse, akkor megérte szakadni. Ha nem, akkor csak hiába való felhajtás volt az egész.
ühümmm:

Kósa Lajos "nagyon éles vitáról" jött ki Gyulán

A vita abból fakad, hogy bizonyos cégek, például az önkormányzati tulajdonú vízszolgáltatók nem tudják kigazdálkodni a Fidesz-elnökség által javasolt rezsicsökkentést - mondta az alelnök.

hvg.hu/itthon/20130206_Kosa_Lajos_nagyon_eles_vitarol_jott_ki_Gy
@minimalista:

Szerintem nézz utána gyorsan mit jelent a zöld pártok gyakorlatában a részvételi és bázisdemokrácia, mit jelent az "állampolgári tanács", amit nem véletlenül emeltem ki a posztban sem.

Aki ezt nem akarja/tudja csinálni az ne kísérletezzen és ne beszéljen róla.

Mellesleg a véleményt, részvételt nem mi erőltettük, hanem a gyertek már és csináljátok kérlelés ment addig a pillanatig, amíg a Schifferétől eltérő álláspont nem alakult ki. Na, onnantól nem fontos ez sem.

Ez meg olyan orbántempó, amiből én nem kérek.
@bella _ciao: "az meg szép lesz, ha bencsik és ángyán átül a jobbikba. angyal röpködni fog örömében."

Hát a két úr közül én csak Ángyánnak örülnék. :)
@irógép:

Az a kép nincs meg, hogy te, a békemenetet éltető fogsz Schifferékre szavazni.

De a nap vicce megvolt, köszönjük :-D
Hát nem tudom nálam az LMP ott betette a kaput, amikor volt az a cirkusz a Jobbikkal hevesben. Agyonvertek, vagy csak loptak, raboltak valami idős magyartól -erre kimegy az LMP-s fiatal gyerek aki élétében nem járt Borsodban, Szabolcsban stb vidéken és nekiállt etetni a gyilkos roma családját.....Ez a Karácsony meg bandája egy bohóckodó megélhetési "jogvédő" banda. Én személy szerint Schiffernek adok igazat - azzal a dumával jutottak a parlamentbe hogy: Lehet Más A Politika; azaz sem Mszp, sem Fidesz, jobbik pláne nem. Erre lepaktálnának Scmuckkal, Bajnai-val, Szanyival, Gyurcsánnyal?? Utána tükörbe is néznének?? Hagyjuk már - szánalmasak....
@Orica Középföldi: ja, a Ferenc József-földön felejtett székely légió egyetlen tagjaként
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mit mondhatnék, sokat láttunk és sokat tapasztaltunk :-))
@Myrath: Na ezt meg lehet kapargatni. De nem az a megoldás, hogy nem fizetek, mert átverés, nem is frank a frank, meg mittomén. Biztos nem annyiért jutott hozzá a bank sem a forráshoz, mint az ügyfél gondolja.

Amíg jó volt az árfolyam, senki nem panaszkodott kamatmarzsról, meg árfolyamról, meg hibás termékről. Elkölteni mindenki tudta. Az nagyon ment.

A marzsal azért szaroznak, mert a törvény nagyon szigorúan behatárolja mit és hogyan lehet költségként továbbdobni.
Tipikus magyar rendszer. Agyon van szabályozva, csak azt nem tájékoztatják, meg védik - előre - akit kéne.
washington helyett moszkva:

HVG: Orbán 4,6 milliárd dollárért cserélte Moszkvára az IMF-et

hvg.hu/gazdasag/20130206_HVG_Orban_46_milliard_dollarert_cserelte
Tetszik ez a schifferistázás (legalább a nevét leírhatnád helyesen), amikor szervezettsége a platform többségi ellenzékének alig volt és egyfajta türelmes várakozás jellemezte pár aggitátor OV tagon túl. Úgy látom, a Varánusz végképp úgy döntött, hogy a Platform szócsöve kíván lenni. Még mindig csak zuglóra sikerül hivatkozni (ami amúgy a legeredményesebb kerület és ahol pont a platform vezetői által gyűlölt egyének volt a csodahozók?), hol vannak a vidéki terszervek, ahol a szakadárok siralmas eredményeket tudtak felmutatni?

Végre beindulhatott a munka, nem csak ott, ahol úgyis 7-8 baloldali és álbaloldali párt riszálja a popóját, hanem azokon a településeken, ahol nem hogy elempést, hanem talán országgyűlési képviselőt sem láttak még. Eddig ezt a később a platformhoz ezer szállal kötődő apparátus nem tudta ellátni, mégis, most pusztán lelkesedésből megindult a szervezés.

Nem jósolok többet fél évnél a platformnak, be fognak olvadni az elmúlt 20 év bűnös táborába, és az "Egyik sem" prominens szavazók nem ezért küldték ezt a 8 embert a parlamentbe!
@shinichi: Tipikus magyar rendszer. Mindenki lop mindent, és senki mögött nincs VALÓS teljesítmény. Mindenki tudja mindenkiről hogy hazudik ...:_))) , hogy értse az átlag ember is: a magát szerényen BANKnak nevező forással nem rendelkező pénzintézet hitelezik- , a biztos munkával nem, vagy ha igen akkor sem magas keresettel rendelkezó; sokszor rezsitartozással küzdő ügyfél meg felveszi, hogy abból majd felépíti az életét,de persze ha belegondol ő is sejti hogy esélytelen visszafizetni. S ezt pontosan tudta mind a két fél--vagy legalábbis ha felelősen gondolkodik tudnia kellett volna!...
Láttam testközelből a hitelügyintézők munkáját midkét oldalról..
@Fabius: hm?????????
te miről beszélsz?
valakivel csúnyán összekeversz hombre!
én nem éltetem a békementet, és én már 10 ben is az LMP re szavaztam!
A békementről max annyit mondtam, hogy ahogy sok tízezren összegyűlnek mondjuk egy millás tüntetésre, úgy mások meg más miatt gyűlnek össze!
Az, hogy te az egyiket elfogadod, a másikat leszólod meg a résztvevőit, azzal azt bizonygatod csak, hogy 0 közöd van ahhoz, milyen egy demokrácia, és kizárólag a saját gondalataidat tudod elfogadni!
De ez már sokszor ki is derült!
Mondanám, hogy a nap vicce te vagy, de nem mondom, mert igaziból szomorú, hogy még vannak olyanok akik csak a saját ideológiai onanizálásuk véget visszaszavazzák azokat akik 8 évig tették tönkre az országot!
@bella _ciao: Itt van Róna válasza. :)

RÓNA PÉTER VÁLASZA
- Felcsuti Péter cikkére

1. Első állítás:
„A helyzet az, hogy nevezett úr (ez én vagyok) szakmai előélete alapján úgynevezett befektetési bankárnak nevezhető, ami feltétlenül tiszteletre méltó foglalatosság, de történetesen meglehetősen más ismereteket tételez fel, mint a kereskedelmi bankári szakma.”

Ezzel szemben:
1985-91 között a New York-i székhelyű IBJ Schroder Bank & Trust Company vezérigazgatója voltam. A bank az amerikai Federal Reserve System tagja volt, és mint olyan, teljes körű kereskedelmi banki tevékenységet végzett. Felcsuti Péter állítását nehéz jóhiszemű tévedésként tekinteni, hiszen 1990-ben mint a bank vezérigazgatója folytattam hivatalos tárgyalást vele, mint a Magyar Nemzeti Bank tisztviselőjével és Barta Ferenccel, az MNB akkori elnökével.
1980-85 között a bank kockázatkezelő és hitelbíráló testületének voltam az elnöke.

2. Második állítás
Felcsuti szerint azt állítom, hogy a devizahitel azért nem hitel, mert az adós nem tudja, a hitelszerződés aláírásakor, hogy mennyit kell majd az esedékességkor visszafizetni.” Cáfolata szerint „a magyar állam, a magyar vállalatok sokasága mind felvesznek devizában hiteleket anélkül, hogy tudnák esedékességkor hány forintot kell adniuk a törlesztő részhez szükséges deviza megvásárolásáért:”

Ezzel szemben:
Azt állítom, hogy a magyar Polgári Törvénykönyv 523.(1) bekezdése szerint – amely teljes mértékben megfelel a hitel nemzetközi gyakorlatban használt fogalmának - azt írja elő, hogy „Kölcsönszerződés alapján a pénzintézet vagy más hitelező köteles meghatározott pénzösszeget az adós rendelkezésére bocsátani, az adós pedig köteles a kölcsön összegét a szerződés szerint visszafizetni.” A magyar „devizaalapú hitel” adósa a „meghatározott pénzösszeget” forintban kapja, - ez a „kölcsön összege” – de nem ezt az összeget kell az adósnak „visszafizetni”, hanem egy más, a svájci frank árfolyam mozgása alapján a bank által egyoldalúan kiszámított összeget. A deviza alapú hitel adósa tehát, ellentétben a Felcsuti által felhozott példával, nem kapott svájci frankot, svájci frank fölött sohasem rendelkezett, és ráadásul nincs joga a hitelt svájci frankban törleszteni. Felcsuti deviza adósa devizában, „meghatározott pénzösszegben” kapja a kölcsönt, és ugyanabban a meghatározott pénzösszegben fizeti azt vissza, így a szerkezet meg is felel a törvényben foglaltaknak. De a magyar „deviza alapú” adós – nem véletlen, hogy nem devizaadósnak, hanem deviza alapú adósnak nevezték őt el Felcsutiék – nem azt az összeget fizeti vissza, amit kapott.

3. Felcsuti Péter kamatra vonatkozó állítását Dr. Barabás a Facebookon közzétett hozzászólásában maradéktalanul cáfolta. Cáfolatával egyetértek.
Felcsuti Péter minősítését –ellentétben ez irányú velem szemben tanúsított szorgalmával – az olvasókra bízom.
Róna Péter

----------------

Nagyjából ennyit a "hiteles" Felcsutiról, aki ha minden igaz oszlopos tagja lesz az E14-es "kormányban". :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"2 milliárdért költöztetik kastélyba a járási hivatalt Navracsics kerületében"

Természetesen nem menti fel semmi bkv-s botrányok résztvevőit, de hol vannak azok az összegek ehhez. A szegedi klinikán a felnőtt lestrapált vese dializátort adták a gyerek részlegnek. 2 milliárdból már akár újat is tudtak volna venni. Ha már populizmus.
Aha szóval lmp alatt ezt az új kiválós bandát értjük.
Kíváncsian várom mi lesz, ha tényleg összefekszenek a szocikkal, akkor nem jósolok sok jövőt nekik, hálistennek...
@Horemheb:

Az LMP programja alapjában a Jobbikéhoz áll a legközelebb: döntsük meg a kapitalizmust, de legalábbis fosszuk ki a gazdagokat. S ebben nincs különbség az LMP-bolsevik és az LMP-menysevik szárny között.
@bella _ciao: ezért van csendben a jobbklikk is, van az a pénz, már nem is annyira fontos a téren lévő emlékmű
@bella _ciao: Gondolom olvastad a lényeget is. :)

"A két és fél órás Kreml-béli munkamegbeszélésről kiadott semmitmondó közleményekhez képest méretes pénzügyi csomag körvonalazódott. Az orosz fél 4,6 milliárd dollárnyi magyar állampapírt jegyezne le, mégpedig 2,25 százalékos kamattal, ami vetekszik egy IMF-hitel kondícióival. És messze olcsóbb, mint a lakossági euróforrások levadászására kitalált, 5 százalék feletti kamatozású eurókötvény, vagy a most kibocsátani tervezett dollárkötvény, amely várhatóan 5,5 százalék körüli hozamszinttel kerül forgalomba. Továbbá 5 milliárd euró értékű, de majdan rubelben igénybe vett kötvényről is szó esett."

Ezzel a kamatszinttel szerintem még Fab is meg lenne elégedve. :)
@irógép: ühüm

"10 ben is az LMP re szavaztam"
"azokat akik 8 évig tették tönkre az országot! "
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A kulcsmomentum az, hogy forintot kapott a hitelfelvevő. De ez csak technikai kérdés, kaphatott volna frankot is, amit aztán beválthat ott helyben forintra. Érted, ez csak egy technikai dolog. Olyan mint arra hivatkozni, hogy tízezer forint hitelt vettem fel, de tíz darab ezrest kaptam.
Tudom, hogy sokan szeretnének ebben hinni, De ha 25% volt a kamat, az forinthitel. Ha 6% az Frank. Mindegy hogy milyen pénzköteget kaptál a pénztárban.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gábriel a lényeg a végén van. kérdés formájában:

"Mit ad a pénzügyi segítségért cserébe Magyarország?"
@AKIsTUDATLAN:

"Ijedtében egy székre menekült" LOL! :DDD

A Bet365 a hír hallatán a vendég siker 1,1-es oddszát 1,05-re módosította...
@Fabius:
T. Fabius, V-PORT-nak is válaszoltam ezzel párhuzamosan ---- ámen!

a független - vagy nem független volt LMP-s fiataloknak (gigászoknak), nincsenek tisztában a politika lényegével!
lemorzsolódnak 1 éven belül...
ledarálja őket a maszop és az E14
ámen
Ja, a szavazótábor nagyobbik fele:D:D:D
Úgy érted, hogy a pesti liberálisok, akik lehet az LMP-re szavazókban nagyobbik fél voltak 2010-ben, de akik azóta már réges-régen kimentek az LMP mögül, és akiknek a maximális létszáma nem éri el a 200ezer +1 szavazót..., akit meg tud szólítani az egyébként hazug, hiteltelen, erkölcstelen, mandátumtolvaj banda. És akik óhaját követve az egész LMP-t le kell volna húzni a szélsőliberális, hazaáruló tolvaj bandával kötött szövetséggel:D
Éppen ezért pesten valóban a hazug, erkölcstelen, mandátumtolvaj képviselők fogják elvinni az alapszervezeteket, ott lesz nagyobb arányú kilépő tagság, átpártolt aktivisták. Mert az ő értelmezésükben ilyen a bázisdemokrácia, amit a képviselő mond, az van, azt kell követni és nem azt képviselni, amit a tagság többségi döntéssel elfogad. Ilyen az élet, aki szélsőliberális volt, az max 3 évig bírja ki hatalom nélkül, annak érdekében bármire képes.

Tényleg csak sok sikert lehet kívánni a pesti kilépő LMP-seknek, nagy bőrt kell növeszteni, hogy majd tolják Horváth Csaba, Szanyi, meg 1-2 DK-s, jóval több MSZP-s jelölt kampányát, cserébe azért az 1-2 kerületért, meg pár államtitkári pozícióért:D
Ilyen az élet, valaki már a hatalom érdekében elkurvul, valaki csak hatalmon. Attól még ugyanolyan kurva lesz.

Köszönettel tartozik egyébként minden becsületes ember, hogy elhúzták a belüket a picsába végre és nem rombolják tovább az LMP hitelességét, esélyeit a valódi rendszerváltásra. Ha a választók többsége nem akar kilépni a fidesz-mszp váltó rablógazdálkodásából, akkor nem fog kilépni az ország. Ha igen, akkor viszont lesz alternatíva akire szavazhat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
melyikkel van a bajod?
Hogy 10 ben az LMP re szavaztam, és attól még nem fogok azokkal egyet érteni, akik szerint a megújulás az, ha a régieket szavazzuk vissza?
Vagy a másik mondatommal van baj, mert szerinted az elmúlt kormány 2 ciklusa nagy fejlődést hozott? ( és ne a Bajnai egy évével gyere légyszi, amikor a csőd ellen felvett IMF hitel miatt végig kellett csinálni egy nagyon kemény megszorítást! Ami pont annyi pénzt kivett az emberek zsebéből, mint a mostani hülyék!)
mennyi narancsdroid jött ide hirtelen a főcímre, védeni az LMP-t :D
OFF
Órák óta nem voltam gép közelében és lemaradtam néhány dologról.
Mi ez a Bajnai-Orbán csörte? Megint megjelent valami Cöfös marhaság az újságokban?
@bella _ciao: Ezt gondolom meg lehet kérdezni az IMF hitel esetében is ugye??? :) Bár velük kapcsolatban Fab ezt sosem feszegette csak azt, hogy a kamatszint a lényeg mert így olcsóbb a hitel. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a három szereplő játszmában mindegyik fél hibás: bank, adós, állam.
hogy felcsúti e14 oszlopos tag, leszarom. ugyanúgy róna lmp tagságát is.
egyenlőre a különböző mentőakciók folytán az én (meg a többi nem devizahiteleséből) pénzemből mentik őket.
@shinichi: Fókuszálj még egy picit erre a lényeges részre is. :))

...a magyar Polgári Törvénykönyv 523.(1) bekezdése szerint – amely teljes mértékben megfelel a hitel nemzetközi gyakorlatban használt fogalmának - azt írja elő, hogy..."
a választók nem számítanak.

Schiffer elvei miatt képes lenne meghalni politikailag.

Jávorék, meg a székükért képesek meghalni politikailag/és erkölcsileg.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Sajnos nem mentik max. elodázzák a problémát 4-5 évig. :( A mentés mondjuk a felvételkori forintosítás lehetne, amit már a parlamenti vizsgálóbizottság is javasolt ugyebár.
Erről mi a véleményetek??? :)

Vitára hívja Bajnai Orbánt

Ennek most - több mint egy évvel a választás előtt, ráadásul egy 3-6 százalékra mért, még be sem jegyzett párt meg sem választott vezetőjeként - mintha semmi értelme nem lenne. Legfeljebb csak azt mutatja, hogy Bajnaiék kapkodnak.

www.hir24.hu/belfold/2013/02/06/vitara-hivja-bajnai-orbant/~~fokusz
@irógép: elolvastalak visszamenőleg, sok tekintetben egyetértek, csak a jelen helyzetben vagy a fidesz, vagy az ellenzék választásának lehetőség adott, és csak az alakítható, hogy ki legyen az oldalak fő ereje. Na az LMP és szakadárjai soha semmikor nem lesznek vezető erők, max kontroll, de az biztos, hogy nem a fidesznél. Hozzá tenném, nem sokkal esélyesebb az mszp kontroll, de az a minimális lehetőség is fontos.
@Fabius: A választók akarata az utóbbi 2 és fél évben - ki tudja, mi okból - kissé módosult. Azt a bizonyos egyenlő távolságot ma már az LMP-t választók többsége nem akarja. Túl nagy lett a baj.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: igen, az imf is követel a pénzéért, ám a megszorításokat így is megcsinálták orbánék. az orosz medve ölelése sem ingyenes. várjuk meg, talán kiderül, mibe fog fájni nekünk. mert vásárolhattak volna simán piacról magyar államkötvényt 5,5%-os kamaton.
@quendelapo: Mik a "komcsi tételek"? Nyavajgunk?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ja!!! már megint ez a régi nóta! Aki nem veletek ért egyet, az biztos valami narancs droid:)
Ezzel a hozzáállással már értem, amit írtál nekem az előbb!
Aki nem veletek van az narancsdroid!
tudod vannak olyan emberek, akik nem csak ebben a két síkban tudnak gondolkodni!
Annyira vicces vagy inkább szomorú, hogy piont úgy írogatsz te is, meg páran szoktak, amiért utáljátok Orbánt! Aki nem velem van az ellenem van!
Nos ez a mentalitás juttatta ide az országot!
És sokan a mostani ellenzékből is így beszélnek, vagy ahogy te is, akkor mond csak hol az új ebben , hol a változás?
Azt csodálkozol, hogy sokan köztük én is bármennyire nem értek egyet ezzel a kormánnyal nem állok be egy újabb szekértábor harcba!
Természetesen te gondolkodhatsz így, hogy aki nem úgy gondol a történtekre, ahogy te, az narancsdroid.
De azért hidd el, sokan és szerencsére úgy érzékelem egyre többen, nem ebben a két síkban gondolkodnak! És nem véletlen, hogy akárhány formációt vagy nevet talál ki az ellenzék egy része nem igen lesznek többen.
Mert sokunknak van tele a töke ezzel a háborúval, hogy ha nem azt mondom amit épp a másik hallani akar, akkor tuti valami droid!
És persze neked önálló gondolataid vannak, de ha én nem értek egyet a te önálló gondolataiddal, akkor droid vagyok igaz? sőt egyenesen narancs droid!
@fal_adja_a_masikat:

El ne durranj kismókus. Olyan megható nézni amint a jobbikosok szét aggódják magukat az eddig vadul narkós eszdéeszesezett Schifferéken.

Agyfaszt ne kapjál azok miatt akikre se eddig, se eztán szavazni nem fogsz. Mi lesz így a jobbik táborral?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Helyesen értelmezed a fogalmat, csak azt az egy szót - kapott - érted félre.
Nem azt jelenti, hogy forinthitelről van szó, hanem technikailag forintbankjegyeket kapott a kezébe. (Vagy a elektronikusan a bankszámlájára)
Ó hát persze, aki nem az ellenségem ellensége az az ellenségem:D:D:D
Több millió ilyen idiótát termelt ki a kommunizmus, amit azóta is nyög az ország és amit tudatosan kihasználnak a kisstílű politikusok. Ösztönlények vagytok.

A választók csak az LMP-nek számítanak jelenleg (meg a Jobbiknak), ők nem nézik hülyének a választóiakat, reális alternatívát (a Jobbik nem) nyújtanak, vállalható programot (a Jobbik kevéssé....). Ha a választó nem akar az LMP-re szavazni, akkor szavaz majd az Együtt14-ben 14 név alatt szövetkező MSZP-re...ahhoz megint hihetetlen gyökérnek kell lenni, hogy azt mondja valaki ezért nem lesz kormányváltás:D:D:D Mert csak azért nem szavazott valaki az E14-re mert az LMP nincs benne, de ha belépnek akkor nem marad választása:D Tehát akkor számítanak a választók, ha kényszerítik őket az urnánál...

Jobbikot támadjátok drágák, akik valóban gyengítik a fideszt, mert elvisznek majd listán 20% feletti szavazatot meg elég sok egyénit. Az nem zavar gondolom, hogy a "jobb" oldalon van a fideszen kívül egy 20% körüli párt. De a 7%-nak mért LMP nagyon a begyetekben van. Csak az a probléma, hogy az LMP a fidesztől, az MSZP-től és a jobbiktól is tud elvenni szavazókat, az a kérdés, hogy hány ember ébred fel és szavaz nem érzelmi alapon.

Csak elvek mentén érdemes politizálni, mindenki számára világos, előre meghirdetett elvek mentén felépített programok mentén.

Amit a többiek csinálnak az pont emiatt döntötte romba az országot, mert elvtelenül politizálnak, csak a hatalom számít, a pénz, a pozíció, a másik kicsinálása.

Ilyen "emberekkel" nem lehet szövetséget kötni, nagyon helyesen az LMP abba se fog belemenni, hogy akár csak a frakció neve miatt összemossák őket a tolvaj, hazaáruló bandával szövetkező fenti dísztök társasággal.
@irógép:

Ezt te írtad 2013.01.09-én:

"A békementen rengeteg sőt sok tíz ezer rendes tisztességes ember vett részt! Ha valaki megnézi a felvételeket tele van fiatalokkal (akik közül ma a kormány ellen tüntetnek és hirtelen nem fidesznyikek, hanem hősök lettek!!) és családokkal!
Ezeket az embereket elítélni, mert a nem tetszésüket kifejezték az eu akkori viselkedése ellen, aki elítéli az ne tartsa magát demokratának!! Ha én megyek ki egy megszervezett tüntetésre én egy hős demokrata vagyok, ha más megy ki tüntetni valami ellen az egy bólogató birka!!!"

A fideszparaszt fideszparaszt akár mit hazudik magáról egy hónappal később. Geci dolog a memória, meg az aktivitásmutató, tudom.
@bella _ciao: Ezzel teljesen egyetértek. Ezen a téren Orbánék semmivel sem jobbak a szociknál, sőt ők IMF nélkül is megszorítanak csak nemzeti mázba csomagolva. Én mint jobboldali, emiatt még inkább haragszom rájuk.

Ami az orosz medve ölelését illeti, ha elnézem a világpolitikai fejleményeket, talán jobb lehet békével ölelgetni, mint konfrontálódva.
Mondom ezt akkor is ha történelmi múlt meglehetősen terhelt ezen a téren, de szerintem a mostani orosz vezetés, messze nem olyan mint ami régen volt.
@fal_adja_a_masikat: Akkor legyen egy Lmp-Jobbik koalíció!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A felvételkori forintosítás egyszerű lopás lenne.

Én veszek tőled frankot mondjuk 180 forintért - ha már rögzített árfolyam. Komolyan. Bármennyit. Milliót. Milliárdot. Ha akarsz, hozhatsz nekem 10 évvel ezelőtti Frank-bankjegyeket. Az akkori frank olcsóbb volt. Érted? Nekem jó a régi, olcsó, 120, 140, 150, forintos frank is. Megveszem 180 forintért. Komolyan. Még jól is jársz vele, nem igaz?
@irógép: régi nótázni te kezdtél, elolvashatsz te is visszamenőlegesen, ha valahol is találsz olyan részt, ahol azért szóltam valaki ellen, mert más a véleményem mint az övé, akkor bátran kérdezd meg angyalt, nézetben kevesen vannak távolabb tőlem, és mégis számtalanszor vitatkoztunk egymással :D
Retteg a fidesz a Bajnaitól, még alig csinált valamit de már pánikolnak!

- Az LMP nem lopott, csalt, hazudott mint az eddigi kormányzó pártok!
Miért nem hiszed el, hogy el kell szakadni a két moslék párttól, a fidesz-szociktól?

- Ha nem lesz IMF megállapodás, Varga Mihály miért nem takarodik, miért élősködik rajtunk?
Szerepeltetni kötelező?? a számlákon a kormány által előírt csökkentést ( az eszem megáll)

Lenne még itt pár kérdés a telefonadó és az áthárított bankadók mellett:
- Hol van-lesz feltüntetve a villanyszámlán a világcsúcs fideszes 27%-os ÁFA miatti többlet-teher összege mind havonta, mind éves összesítéseben?
- Hol van-lesz feltüntetve a boltokban az élelmiszerek, a ruhák, a benzin, a vonatjegy, MINDEN árcéduláján a 27%-ra emelt ÁFA miatti többletteher?
- Hol a kötelező autóbiztosításon feltüntetve, hogy az új fidesz-adó, a biztosítási adó miatt mennyivel kell többet fizetni?
- Hol a gyógyszeres dobozokon a felirat, hogy kedves nyugdíjasok, a megszorítások miatt ennyivel kell többet fizetni?
- Hol a fizetési papírokon a kimutatás, hogy a Fidesz miatt, az adójóváírás eltörlése miatt (azaz a bújtatott szja-emelés miatt) ennyivel és ennyivel kevesebbet kaptok?

Hol lesz az éves összesítése annak, hogy mennyivel keresnek kevesebbet?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Messze nem csak ez a két választás lenne!! ha a Fabiushoz hasonlók nem azt sulykolnák, hogy csak így lehet leváltani a kormányt!
Hanem, hogy úgy is lehetne, ha egyre több platform jönne létre, akikre lehet szavazni.
És ez most nem egy új platform ami lett, és még el is számították magukat, mert egy Mesterházy Bajnai csatában Jávorékat úgy söprik el, mint egy tornádó a fingot! De picit sem sajnálom őket!
És a Schiffer féle magatartás nekem más , és ezért rá fogok szavazni. Ő nem hajlott semmire, pedig hol az egyik tábor, hol a másik támadja éppen aktuálisan kinek van útjában!
És lehet ez most még nem lesz tényező, de egy apró lépés számomra egy valóban másfajta politika felé.
Na most visszaszavazni a kvázi a régi kormányt az csak egy helyben toporgás!
És igen most nyilván nem lesz szava az LMP-nek, de jobb gerincesen veszíteni, mint gerinctelenül nyerni!
Nekem a fejléc teccik, akárcsak Rodeonak. Azért amit üzen: mi Ti vagyunk. Olyanok vagyunk: hétköznapiak, spontának, sokfélék, amatőr profik, lelkesek, őszinték.
Ez jó. Nem voltam soha lömpöpős hívő, de ezeknek a fijjataloknak szurkolok. Végre megszabadultak a legnagyobb lehúzó kolonctól, Schiffer et.-tól.
Most már szárnyalhatnak, de kib. nehéz lesz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te, aki olyan kényes vagy a történelmi pedigrére mondasz ilyet egy olyan államról, amelyiket egy volt kgb-s vezet? bár sejtem honnét fúj a szél.
@Jolka40:

Az utóbbi két és fél évben történt ebben az országban egy s más, ami mellett nem lehet(ne) elmenni szó nélkül. Választási lehetőség kettő van:

1: ezt akarod tovább ami most van,
2: nem ezt akarod és változtatnál.

Első pont egyértelmű, a másodikban két eset van:

1: úgy akarsz kormányt váltani, hogy ebben a minimálisan szükségesnél nagyobb szerep a szociknak ne jusson,
2: vagy rábízod az egészet a véletlenre és az addigra még jobban elkeseredő kormányt váltani akarókra, akik a legerősebbnek véltre fognak levoksolni.

Más eset nincs. Se a Jobbik, se a Schifferék kormányt váltani nem tudnak.
@irógép: fejtsd ki bővebben ezt a platformosdit a választásra levetítve, mert a törvény alapján idealista ezen felvetés számomra
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nyehehhehhe, Orbán és a fésztufész nyilvános vita éppen olyan oximoron, mint a "megízható kőműves" :-D :-D
@KÁTÉó53éúétr6:
A tőke és a magas jövedelmek valamint a környezetszennyező tevékenység jelentős megadóztatása - bocs, most nincs időm kikeresni a pontos megfoglamzást.

Ez elég gumi, és nem túl vállalkozó barát megfogalmazás, ki tudja mire gondolnak?
Már tudom, hogy nem vagytok Magyar Nemzet olvasók, mert kis kutatómunkával rájöttem, hogy megint van benne Cöf-ös hirdetés. :)
@Fabius: LMP-re szavaztam, annak ellenére,hogy tudtam hogy az akkori támogatóik nagy része szdsz alternatívát kereső pesti liberális lesz, ennek megfelelő aktivistákkal, tagsággal is, akik 1-3 év alatt ki is ábrándultak az LMP-ből, mert nem lett SZDSZ. Nem kapok agyfaszt a kilépők miatt,az indulatszavak nem indulatot, hanem minősítést takarnak, ami kijár nekik, de abban igazad van, hogy nem rájuk szavaztam és nem is fogok rájuk. Annak ELLENÉRE szavaztam az LMP-re, hogy tele volt ilyenekkel... Ugyanez vonatkozik az LMP-t az E14-be terelő "választói" akaratra, olyanok mondják ezt, akik soha a büdös életbe nem szavaztak volna az LMP-re, akkor se ha 6. fordulós választási rendszer lenne...semmi más céljuk nincs, csak az LMP felszámolása. Ahogyan a fenti bandának is ez volt a feladata, csak elbaszták, több pesti liberálist kellett volna beléptetni, csak már lusták, nem olyanok mint a 90es évek puccsistái. Azt hiszik, hogy elég blogolni, meg a szubkultúrájukba királynak lenni és övék a világ:D

Látom faék egyszerűségű tapló vagy, pedig már Kádár is eljutott odáig, hogy aki nem az ellenségünk az velünk van. Számomra aki Kádárnál nagyobb megosztottságot hirdet, az tapló. Ti visszaléptek Rákosiig, az egész MSZP-DK-HH-Milla és a fidesz is, aki nem a barátunk, azaz ellenségünk.

Kismókus meg te voltál a mókus örsben, onnan szocializálódott beléd a kommunista világnézet, otthonról meg gondolom hoztad a libsit, amivel megerőszakoltad az előbbit, vagy fordítva. És tele van több millió ilyen elbaszott emberrel az ország, csak mások a kommunista ideológiát az otthonról hozott keresztény ideológiával erőszakolták meg, így születnek a kommunist-keresztény-alázatos birkák. A tiédből meg a kommunista-liberális-erőszakos birkák. Persze a birkák között is van kitörési lehetőség, a jobbakat legalább fizetik, hogy birkák legyenek. Remélem nem ingyen csinálod:)
@irógép:

Neked hótmindegy hány platform jönne létre, te békemenetelni fogsz Csizmadia Lacikával, mert ott sok a rendes jómunkásember.

Te tényleg a nap poénja vagy eddig, abba ne hagyd. :-D
@Fabius:
Nos most ezzel, mit is bizonyítottál?
Igen leírtam, hogy a békemeneten is sok rendes tisztességes ember vett részt! Mert attól, mert veled nem ért valaki egyet, még lehet tisztességes.
"Ezeket az embereket elítélni, mert a nem tetszésüket kifejezték az eu akkori viselkedése ellen, aki elítéli az ne tartsa magát demokratának!! Ha én megyek ki egy megszervezett tüntetésre én egy hős demokrata vagyok, ha más megy ki tüntetni valami ellen az egy bólogató birka!!!""
ez mg kvázi ugyan az, amit az előbb leírtam!
Ha te az egyik tüntetsét leszólod, mert nem értesz vele egyet, azzal a tüntetéseddel szemben ami meg neked tetszik, akkor 0 demokrácia érzéked van!!!
ezt írtam az előbb

"A békementről max annyit mondtam, hogy ahogy sok tízezren összegyűlnek mondjuk egy millás tüntetésre, úgy mások meg más miatt gyűlnek össze!
Az, hogy te az egyiket elfogadod, a másikat leszólod meg a résztvevőit, azzal azt bizonygatod csak, hogy 0 közöd van ahhoz, milyen egy demokrácia, és kizárólag a saját gondalataidat tudod elfogadni!"

Tudod a demokrácia lényege, hogy mindenki elmehet és kifejezheti a véleményét!
Te az egyiket leszólod, a magadét igaznak tartod! Szerinted, ha azt írom , hogy rendes emberek vannak a másik tüntetésen is, akkor egy fideszparaszt vagyok:)
Nem barátom, csak én veled szemben nem ideológia szerint ítélem meg az embereket!!
Az én ismerősi és baráti körömből mindkét tüntetésen vettek rést! Hogy, miért az ismerőseim? mert ismerem őket és jó rendes emberek, és ez számít!
a stílus, és ezek nevezik magukat politikusnak:

Aligha lesz Orbán-Bajnai vita

Válaszolt a Fidesz Bajnai Gordonnak, aki szerdán nyilvános vitára hívta ki Orbán Viktort. A párt sajtóirodája szerint az Együtt 2014 vezetőjének "ma nem Magyarország miniszterelnökével kellene vitáznia, hanem a magyar emberekkel".

hvg.hu/itthon/20130206_Nem_lesz_OrbanBajnai_vita
@shinichi: Az előbb már kitárgyaltuk, hogy a hitelfelvevők nem vettek frankot. A különbözeten pedig sokkal inkább a bankok hajtottak végre lopást, csak ez lenne leállítva amit eddig szakított. Szerintem még örüljön, hogy sokan legalább azon árfolyamon (160-170 ft) visszafizetnék. Ha így folytatják még durvábban is bukhatnak az üzleten.
@fal_adja_a_masikat:

Te is az LMP-re szavaztál, a jobbikos klisétár amit rendszeresen kiborítasz magadból meg a véletlenül hordozott genetikus hordalék.

Persze kismókus, hogyne.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: De Orbánnak is. Megnéznék, egy magyar nép-Orbán vitát. Biztos, hogy ott lenne a Tek. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Az előbb már kitárgyaltuk, hogy a hitelfelvevők nem vettek frankot."

A hitelfelvevő nem vett semmit. se frankot, se forintot. Azért vett fel hitelt, mert nem volt saját pénze. A vasárlás apránként, a havi törlesztő befizetésével történik. Most épp 238 forintért.
Kevered a hitelfelvételt, meg a pénzváltást.
@irógép:

Ne magyarázkodj :-))

Nekünk itt elég vicces a fideszparasztok és jobbikosok Schifferért aggódása enélkül is :-)

Bocs, de a békemenet aktivistákat és Bayer pártolókat csak leszólni tudom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: www.hir24.hu/belfold/2013/02/06/nem-lesz-orban-bajnai-vita/
Olvasd el a teljes közleményt. Pontosan ugyan olyan, mint a Cöf-ös hirdetések szövege. Sikerült a saját csapdájába esnie. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szanyi egy ostoba kretén, ezt én is mondom régen. Kevés ember tud bármilyen szervezetnek annyit ártani, mint ő.
@V-PORT: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A szinonima szótárban a gyávaság szócikk alatt innentől csak ennyi szerepel: Orbán Viktor :-)
@Fabius: Ez Bajnaiék is tudják szerinted??? :)
@V-PORT: az óriás "ők tették" tacepaok pofába nyomása után, nem vagyok meglepve, amúgy végig olvastam, és a cuccok kikerülésének ideje is sokat mondó
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nos ebben igazad van! És nem tudok neked erre most konkrét racionális választ adni!!
Kis lépések kellenének, és ez nem fog egy-két év alatt választási győzelmet érni!
De amíg ez megy itthon, hogy , ahogy Fabius is írta, egy fideszparszat vagyok, mert leírom, hogy a békemeneten résztvevők többsége rendes becsületes ember, addig nagy baj van!!
Mert bár ugye sokak szerint Orbán lenézi az embereket, hát ez ugyan úgy lenézése az embereknek. Csak , mert valakinek más a gondolkodása, rögtön egy paraszt bírka?
Ennek a hozzáállásnak köze nincs a demokráciához!! És hiba hangoztatják és mondják ki naponta többször itt sokan a demokrácia szót, attól nem lesznek a demokraták!
Demokratának lenni egy gondolkodás mód, ami ott kezdődik, hogy nem birkázom le, azt aki más miatt tüntet mint én, és nem vonom kétségbe, hogy az attól még az rendes ember!
Nos ennek ahogy Fabius írásaiban az országban sajnos nyoma sincsen!
És igen idealista vagyok, és ezért nem tudok válaszolni neked konkrétumokkal most!
csak azt tudom, amíg egy mást tisztességét vonjuk kétségbe, csak mert másképpen gondolkodik, addig itt igazi változás nem lesz!!
@Fabius: „Bajnai Gordonnak ma nem Magyarország miniszterelnökével kellene vitáznia, hanem a magyar emberekkel. Bajnai Gordon csökkenteni akarja a minimálbért, a magyar emberek azonban nem támogatják ezt. Bajnai Gordon a családi adókedvezmény megszüntetésére készül, a magyar emberek viszont nem értenek ezzel egyet. Bajnai Gordon csökkenteni akarja a nyugdíjakat, de a magyar emberek nem kérnek ebből. Bajnai Gordonnak tehát a magyar emberekkel van vitája.”-Fidesz

Legalább arra vigyáztak volna, hogy a hirdetések szövege jobban eltérjen. Mi van Gyulán Orbán leszívta a maradék agyukat? Amatőrök!
@Fabius:
Nos , ha azért lettem Bayer párti, mert sok sok ezer ember tisztességét ismeretlenül nem ítélem el, akkor legyen!
És persze te leszólhatod azokat is ismeretlenül, meg engem is!
Sőt, ahogy a dolgokhoz állsz, az hogy leszólsz inkább dicséretnek veszem!
Csak egyre kérlek a demokrata szót ne járasd már le, mert neked közöd nincsen hozzá!!
"Bajnai Orbánnal vitázna
Élő műsorban szembesítené a valósággal. A Fidesz szerint Bajnainak a magyar emberekkel van vitája."
Tele a gatya rendesen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tudják. Szerinted miért nem ülnek tárgyalóasztalnál, mikor kapitányék már ott türelmetlenkednek?

Ezért:

"De a szakpolitikai egyeztetés valójában már koalíciós tárgyalás: arról szól, hogy kivel és milyen program alapján készülünk kormányozni. Erre pedig sem a meghirdetett forma, sem a jelenlegi időpont, sem a résztvevői kör nem alkalmas."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem baj, tulajdonképpen úgy is érthető, meg így is. És mindkét megfogalmazás helytelen. A lényeg:

"Az egész devizahitel egy átverés, a bankok nem is vettek semmiféle devizát. Forintot kaptam és azt is fizetek, mi közöm a svájci frankhoz."

Rossz hírem van: a devizaalapú hitel deviza alapú. Amikor tombolt a svájci frankos láz, akkor a forint alapkamata átlag 8% körül volt. Ha a bank ehhez tette hozzá a saját 3%-os marzsát, akkor jóval 10% felett volt a hitel kamata, amit senki nem akart kifizetni.

Mivel a banknak mindegy, hogy a magyar megtakarítók pénzét helyezi ki hitelre 8+3%-os áron, vagy a svájci kisnyugdíjasok pénzét 3+3%-os áron, ezért mindkettőt kínálta. Mivel egy 20 éves, 10 milliós hitel havi törlesztője 6%-on 71.643 Ft, ugyanez 11%-on 103.218 Ft, szinte mindenki az előbbit választotta. (Megjegyzem, választhatta volna a forintosat is, mert azt is kínálták a bankok.)

kiszamolo.blog.hu/2013/01/30/teveszmek_a_devizas_hitelekrol?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_30&utm_campaign=index
Elolvastam a kiáltványukat. Ez is egy baloldali párt, ilyet minek még egyet? Erre se tudok szavazni.
@irógép: Én nem akarok beleszólni semmibe. Főleg ha Fabius-val van vitád. De szerintem sokunknak, köztük Fabiusnak is azzal van baja, hogy októberig az Lmp a jobboldaliak számára, és ebbe beletartoznak a Békemeneten résztvevők is, hülye liberális párt volt. Azóta pedig számotokra követendő példa, Schiffer pedig a hős. Ti változtatok, mi akkor is az összefogásról beszéltünk.
@irógép:

Felőlem annak nevezed magadat aminek akarod. De az biztos, hogy LMP szavazó nem vagy, és nem is leszel. Felesleges a mese, hogy a békemenet éltető, Bayer támogatókból valaha LMP szavazó lesz.

Ez még Schiffer sem hiszi el nektek.
@V-PORT:

Orbánék nem értek rá, a szövegezésből ítélve ezt a CÖF írta :-)
@Fabius: Akkor a Cöf mégsem olyan civil? Egy világ omlana bennem össze. :)
Nevet váltott a fővárosi LMP-frakció

Párbeszéd Magyarországért frakcióra változott a fővárosi LMP-frakció neve - közölte Kaltenbach Jenő frakcióvezető szerdán.

hvg.hu/itthon/20130206_Nevet_valtott_a_fovarosi_LMPfrakcio

-----------------

Cáfolják az oroszok a gigantikus kötvényvásárlás hírét

4,6 milliárd dollár, 2,25 százalékos kamattal, vetekszik az IMF-fel.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/cafoljak_az_oroszok_a_gigantikus_kotvenyvasarlas_hiret.179372.html
@Orica Középföldi: "Valamelyik nap/műsorban egymás után következett Karácsony és Schiffer. Közel sem volt olyan magabiztos és nagyképű S. mint szokott. Csatát vesztett tábornok, aki nem is akarja felfogni, belátni, beismerni - ezt a képet sugallta, eléggé tépázott álcával."

Meg mindenki másnak is.
Ti tényleg annak örültök, h kivált az LMP-ből egy csoport, aki Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy tengelyt akarja visszasegíteni a hatalomba?

"Ő most egyenes derékkal és a jobboldaliak tapsviharában megy lefelé a lejtőn. "

Így van, a rohadék, képes egyenes gerincű maradni! Micsoda skandallum! Buknia kell!
(bukni is fog, mert erre ma már senki nem vevő. Az emberek a hazugságra, csúsztatásra, ügyeskedésre, bunkóságra, változatlanságra vágynak. A többségnek elég most is, h Orbán takarodj, az országgal mi lesz ki a faxt érdekel.

Nem vagyok LMP fan, de azért ők legalább mások egy _kicsit_. Mert pl ez a platformosdi csak egy azon baloldali tiszavirág életű pártocskák közül, akik először magukat centrumba definiálják, aztán az első adandó alkalommal tövig nyalnak az mszp-nek, mert onnan remélnek morzsát. Ld pl Kupa meg az ő Centrum pártja még 2002-ből.

Én egyet tudok: nem fogok szavazni sem fideszre, sem maszopra, se jobbikra, se platformra, se Bajnaira, se DK-ra. A Schiffer féle LMP még _TALÁN_ kiérdemelheti a szavazatomat.
@V-PORT:

De, civil. Sőt, a Gyulán látott, dekoratőrökkel elkészíttetett profi traszparensekre is a civilek dobták össze a lóvét. Például a két fiatalember ezen a videón 4 perc körül:

index.hu/video/2013/02/06/hosszas_orban-kormanyzasra_keszulhetunk/

Ránézésre nekik csakis erre van pénzük.
@irógép: Nem olvastad el, vélhetőleg ott fen(ne)n:"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát...

de azért arra kíváncsi lennék, ha 2006-ban a libsibolsi "csürhe" vonult volna fel a kurmány mellett, lengetve az "Elkúrtország, én így szeretlek!" és a "tovább a (f)osztogatás útján!" valamint a "Nem leszünk húgyosok" feliratú táblákat, hová soroltad Vóna űket?
@irógép: számomra a kormányt védő demokrata is egy anakronizmus, a hatalom mindig felügyelni és ellenőrizni való, a messiás várás, vagy a felvonulók molinói nem gyengítik a birka képet, hanem erősítik, még ha főleg jószándékú emberek lennének, de még erről sincs szó. Hisz a hatalomnak csak biodíszletnek kellenek, pénz paripa fegyver, az a központból, a hatalomtól jön.
Látom, Scheiring is ott van a képen. Az a legnagyobb görény a parlamentben. Bár Jávor sem piskóta.

Kilépnek a pártból, amely mandátumot adott nekik (listán jutott be mindegyik). Sem a mandátumukról nem mondanak le, sem a frakcióból nem akarnak kilépni. Nem semmi. Tőről metszett SZDSZ-es hatalomtechnikai variálás.

Görények.
@V-PORT:
Én 2010 ben is az LMP re szavaztam már. Számomra egy új remény volt ez a párt. Főleg Schiffer személye miatt! És maradt most is az a szakadás után!
Pont, hogy az van, hogy, mert valaki nem Jávorékkal ért egyet, akkor az valami narancs droid:), ez mekkora gáz és óvódás duma, már!
És olvasd vissza a vitámat Fabiussal!
Bevágott egy korábbi kommentemet, bizonyítván, hogy én egy békemenetelő paraszt vagyok!
Amiben pont azt írtam amit most a fentiekben is, hogy a békemeneten sok ezer rendes ember vett részt!
Semmit nem mondott ezzel a bevágással, mert most is így gondolom!
Én se a békemeneten se a millás rendezvényeken nem vettem részt, de tuti nem aszerint döntöm el ismeretlenül, hogy ki milyen ember, hogy melyik oldal politikáját támogatja!
Nem fogok senkit leparasztozni se azért mert millás tüntetésre megy se azért mert békemenetel! Nálam itt kezdődik a demokrácia minimuma! meg úgy egyáltalán az emberiesség minimuma is!
Fabius leparasztozhat engem is, meg a békemenetelőket is! És érezheti magát egy több tízezres millás tüntetésen különb embernek. Az ottani emberek jók, a másikok parasztok!
én ezzel a gondolkodással nem tudok és nem is akarok azonosulni!
Ennyi.
És mivel más érve nincsen, jön a végső érv, hazudok azt ennyi:)
@Fabius: Ők már tuti elitták azt a pénzt, amit kaptak. Bár tudom, hogy nem kaptak, ők csak a béke miatt menetetek.
Rángatják a forintot az orosz hír miatt
294 körül ingadozik a hazai fizetőeszköz árfolyama.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/rangatjak_a_forintot_az_orosz_hir_miatt.179352.html

A többség hisz a 13. havi nyugdíj bevezetésében
A lakosság 59 százaléka szerint a kormány bevezeti az extra juttatást.

www.portfolio.hu/vallalatok/nyugdij/a_tobbseg_hisz_a_13_havi_nyugdij_bevezeteseben.179375.html
@Fabius: "Szerintem meg azoknak kellene visszaadni a mandátumukat, akik nem kívánják képviselni a szavazótáboruk döntő többségét. Felhatalmazást arra kaptak ugyanis.

De ha így áll a dolog Jávorék akár a függetlenséget is választhatják, ha a kőfejűeknek nem kellenek a frakcióval járó előnyök akkor ne legyen nekik. "

Szerintem meg a Parlamentbe az LMP nevű párt jutott be. Szerintem az LMP nem szerzett egyéni képviselői helyet, csak listáról. Szerintem a lista egy párté. Szerintem ez a párt itt csak az LMP lehet. Szerintem aki nem LMP tag, az nem lehet az LMP frakció tagja. Szerintem a kilépők helyét a parlamentben a "megmaradt" LMP kellene, h feltöltse.
Vagy nem?
@irógép: Két oldalon állunk. És én is bosszankodom Schiffer nyakassága miatt, mint ahogy Fabius is. Én már túljutottam, hogy elküldjem a fenébe, majd Fabius is eljut. :) Még egyszer mondom itt ne csináljunk hős Schifferből, ő taktikázik, és nem értem, vagy érted csinálja, hanem azért, mert ő akar a habokból kijövő Vénusz lenni. De ez nem gerincesség, hanem szemétség. Lehet, hogy 2014-ben Orbán nyer, de ha meg sem próbálom megállítani, akkor nem vagyok gerinces, hanem önző.
De lehet örülni Róna Péter újból visszatér!
@xunilo:

Szerintem meg az LMP-nek nem neked, a "nem fannak" kell megfelelnie, hanem engem, a "szavazó fant" KELL képviselnie.

Ugyanis ezért szavaztuk be őket oda.

Ha Schifferék nem tudnak azonosulni a szavazótábor véleményével, nem tudják a képviseletüket ellátni, akkor föl kell állni, ki kell mondani, és le kell lépni. Nekik. Nem azoknak, akik mégiscsak képviselnék a szavazóik többségét.
@xunilo: Ebből is látszik nem lehet más a politika, a huszon x év alatt, mutass nekem egy olyan pártszakadást ahol a kiváltak visszaadták a mandátumukat, 1 max 2 embernél ez ésszerű és megoldható, csoportos kiválásnál nem. Ha így lenne, túlságosan is pártdroidokká silányulnának a képviselők, hisz nem a pártnak kell megfelelniük, hanem a választóiknak, ezt meg alapvetően a visszahívás lehetőségével lehetne szabályozni, addig meg marad a maszatolás, mint olyan sok más témában.
@xunilo: Ezzel akár egyet is kell, hogy értsek! A többivel, azzal, ahogy az LMP viseli ezt, jóval kevésbé, ha nem baj!
@xunilo: Akinek fontosabb a gerince, mint a demokrácia, a köztársaság, vagy a jogállam, az igen, vesszen. Mit akar Schiffer tőletek? Mi babér teremhet ott neki? Semmi.
Orbán mellé úgy kell ő, mint valami modern kori Röhm. A vége is az lesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Figyelj igazad van ebben is! Én szerintem sem kell békemenet, hanem egy kormány kormányozzon úgy, hogy hitele maradjon!
Ott akkor az is benne volt, hogy volt egy pár tízezres tüntetés az Operánál, és azt külföldön meg itthon is úgy akarták beállítani, hogy itt a nép akarata ellenére diktatúra van! Pedig a mai napig a fidesz a vezető párt! Gyurcsányék akkor nem mondtak le, mikor már 5 ször népszerűbb volt az ellenzék!
Ezért volt a békemenet , hogy lássa a külföld, hogy itt messze nem arról van szó, hogy itt senki nem áll a kormány mellett és az erőszakoskodik!
Nekem nagy csalódás a kormány pont azért, mert ekkora hatalommal lehetett volna most kiegyezés, és ezt nem erre használták fel!
Ettől még vannak, sőt mai napig a legnépszerűbb párt és ez van!
És ezt lehet szeretni vagy nem szeretni, de így megy ez egy demokráciában!
TGM- nek abban nagyon igaza volt, mikor azt írta, itt nem volt igazi demokrácia.
Itthon az emberek számára a demokrácia annyit jelent, az én ideológiám van hatalmon!
És sok mindenért lehet szídni a kormányt!! És nem kell egyet érteni a békemenettel sem!!
de aki nagy tömegeket néz le ismeretlenül, csak mert nem ért velük egyet, az nem demokrata picit sem! és az nagyon veszélyes és gyűlölet keltő! Pedig a 20 században lett volna miből tanulni!! Nos mi ma itthon semmit nem tanultunk!
@Fabius: Tessenek eldönteni ezt végre, de házon belül, mert így csak a kormányzó kétharmad jár jól, a rájuk szavazók a legkevésbé sem!

Uff, én beszóltam!
felhívom a figyelmet a befejező mondatra:

Kreml: semmit nem írt alá Orbán és Putyin

2013. február 06., szerda, 14:32 • Utolsó frissítés: 11 perce
Szerző: hvg.hu

Nem írtak alá semmilyen megállapodást Orbán Viktor múlt heti moszkvai látogatásakor – ezt közölte szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője a HVG értesülésével kapcsolatban. A hetilap forrásai szerint méretes pénzügyi csomag körvonalazódott abban a megállapodásban, amelyet múlt héten hozott tető alá Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin.

A HVG szerint nem előre ivott a medve bőrére Orbán Viktor miniszterelnök, amikor feltűnően magabiztosan kosarazta ki az IMF-et, kijelentve, hogy Magyarországnak nincs szüksége hitelre, képes a piacról finanszírozni az adósságait.

A HVG forrásai szerint a két és fél órás Kreml-béli munkamegbeszélésről kiadott semmitmondó közleményekhez képest méretes pénzügyi csomag körvonalazódott. Az oroszok 4,6 milliárd dollárnyi magyar állampapírt jegyezne le, mégpedig 2,25 százalékos kamattal, ami vetekszik egy IMF-hitel kondícióival.

A hír megjelenése után nem sokkal Putyin szóvivője, Dimitrij Peskov cáfolta, hogy bármilyen megállapodást aláírt volna múlt héten Moszkvában a két politikus. Annyit azonban hozzátett, hogy szerepelt pénzügyi együttmnűködés a megbeszélés témái között.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Mit cizelláljak még? Egy békemenet és Bayer fan bizonygatja, hogy ő bizony LMP szimpatizáns.

Kell ezen még bármit cizellálni? :-D

Hagyom, hadd csinálja. Nem baj ha látszik kik támogatják ilyen vehemensen Schiffert. Elhitetik vele, hogy majd csuhaj lesz meg minden, közben meg az zajlik ami az MDF-fel, Torgyival, Miéppel is zajlott. Tévhit, kalandba verés meg szalámi. Oszt csókolom.
@shinichi: Ettől függetlenül ebben a kérdésben sokkal inkább Rónának, Káslernek, Léhmannak semmint a kiszámoló blognak van igaza. Őket igazolják az eddig megnyert perek és a jövőbeliek is.

Az ő jogi érveiket is átnyálaztad már??? Mármint amelyekkel eddig pert nyertek :)

De ha már nekem nem hiszel, mert én ugye jobber vagyok, akkor legalább olvasd el Rodeo érveit. :)

Na de végszóra érdemes ez is cukiiii. :)

"a PSZÁF adatai szerint a bankok mintegy 1626 milliárd forintnyi hitelt vettek fel eurón kívüli valutában, ugyanakkor több mint 7600 milliárd forintnyi hitelt helyeztek ki. Vagyis a bankok bizonyítható módon nem váltottak devizára forintot.."

Magyarán: a kihelyezett hitelek 80 %-a tulajdonképpen nem is volt egy pillanatig sem deviza alapú (svájci frank, jen stb.), hanem egyszerű forint hitelek voltak, amire ráaggatták a devizás elszámolás külső mázát, majd a megváltozott kamatok, árfolyamok, és kockázati felárak alapján elképesztő profitot akartak bezsebelni rajta.

És mindezt egy hatalmas csalásra alapozva... Mert ezt nem lehet más szavakkal illetni. Ez bizony csalás a javából. Méghozzá társadalmi méretű, sőt valószínűleg európai méretű (más országokban is ugyanez folyt)! Vagy nem is tudom milyen kifejezést kellene alkalmazni arra, amikor meghamisított adatok alapján a nagyjából 6000 milliárd forintnyi (7600-1600=6000) deviza alapúnak álcázott hitelből a törlesztőrészletek indokolatlan felduzzasztásával kb. 9000-12000 milliárdnyi profitot akarnak zsebre vágni. És mindezt egy, már koldusszegényre züllesztett társadalomban!

Ha ez nem egy világraszóló köztörvényes bűncselekmény, akkor mi az? Minek nevezzük azt, amikor egy vérlázító hazugság alapján egymillió koldus-egere családot akarnak megrövidíteni és még kitüntetést is várnak érte?

Kutatok a magyar történelemben, hogy volt e már hasonló méretű csalási-lopási művelet, de amiket ismerek (A Nagy Lajos korabeli arany-panamáktól Szerencsés Imrén át a közelmúlt Postabank-BKV stb. botrányig) azok bizony méreteiben messze eltörpülnek ehhez képest. Tehát a szenzációsnak tűnő címünket szép szerényen akár az évezred csalására is módosíthatnánk.

Ugye sokszor emlegetjük azt, hogyha valaki egy tyúkot ellop, akkor börtönbe kerül, de ha egy országot akkor béke Nobel díjat. És ezek a kedves bankok most a kormánnyal történt devizahiteles-mentő megállapodás alapján lemondanak a profitjuk egy jelentős részéről, több száz milliárdról! És a nemes lelkük nem szakad bele ebbe a jóságba!

Tényleg komoly teljesítmény ez a bankok részéről. Egyrészt színészi, mert ehhez tényleg vastag bőr kell, hogy ezt valaki így el tudja játszani. Másrészt a csalás ilyen szintű kidolgozása nagyívű gondolkodást feltételez.

A pofátlanság dimenziói lenyűgözőek!

És a kormányunk ezután a dolog után úgy tesz, mintha nem történt volna semmi, sőt ezek a kedves emberek komoly segítséget nyújtottak a magyaroknak. Nem lesz semmiféle kivizsgálás az ügyben, sőt nagyon örülünk a dolognak, mert a megegyezés nagyon jótékonyan fog hatni a forint árfolyamára. És a bankszövetség elnöke olyan jóságos arcot vágott a megegyezés bejelentése során, hogy tényleg látszott rajta, hogy a lelkéből beszél. Éppen hogy csak a sírásával nem küszködött.

Mindez természetesen csak itt történhet meg egy abszurd országban és egy abszurd korban, ahol néhány ember - következmények nélkül - grandiózus mértékben csinálhat hülyét egy egész társadalomból. És mi abszurd módon toleráljuk ezt!

Kedves honfitársaim! Azért mi is megérdemlünk minden elismerést saját magunktól!
@Fabius: Ilyen a választási rendszer, aztán Schiffert lehet ekézni a nyakassága miatt és jól nemrásavazni, de ettől még itt és most igaza van xunilo-nak (ez meg milyen név, ha nem figyelek oda, sunyilónak írom:-), úgy vélem!
Emlékezzünk vissza: a Fidesz annak idején akkor kezdett megindulni felfelé, amikor kiléptek a liberálisai (Fodor, az a leszbi picsa, nem tudom már hogy hívják, stb.).

Az MSZP pedig abba ment tönkre, hogy az SZDSZ-szel csóváltatta magát.

Az SZDSZ pedig abba, hogy képletesen mondva pufajkába bújt a kommunisták kedvéért.

Nem vagyok biztos benne, hogy Jávorék tudják, mit csinálnak.

Figyelemre méltó fazon ez a Schiffer. Ki sem néztem volna belőle 2010-ben.
@V-PORT: De bakker!!! Szerinted önző, más szerint meg gerinces! Ezt ki dönti el???
És abban igazad van, lehet nem értem csinálja!
Jávor érted csinálja vagy Bajnai???
Nem lehet tudni!!!
És lehet nekem nincs is igazam!! Ezt is elfogadom! Bár szerintem tök mindegy ki van itt hatalmon csak a lopás és a másik elleni uszítás megy!
Egyet tudok, aki ismeretlenül vonja sok ezer ember tisztességét kérdőre, mert nem ért velük egyet, az nekem nem demokrata picit sem!!
@Fabius: Pontosan, nem is erre, hanem a stilisztikára céloztam volt..
"Ez még Schiffer sem hiszi el nektek."

Kimaradt egy "t" bötű, ami a múlt idő jele volt Schiffer előtt még!
@J.László: Hogy széjjel tudja b@szatni azt, ami a jövőnek indult?
Ezt én sem, de sikerült neki, halleluja, ugye?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

A héten meg kell születnie a döntésnek, hétfőn első ülésnap, nem lehet tovább halogatni.
@irógép: Nincs vita, de a lenézésre ráerősítenek keményen, és én ugyan úgy lenézem bármely oldal végletekig elfogultjait, legyen az bárakármelyik színezetű is.
Csak nézd végig a képeket, normális ember nem tombol úgy, mint egy tini a koncerten, és nem istenít egy embert, aki pont olyan gyarló, mint önnön maga. ;)
@irógép: De nekem sem Jávor, sem Bajnai nem nyomja az arcomba, hogy értem csinálja. Schiffer pedig úgy tesz, mintha értem tenné, hogy én tudjak egy tiszta pártot választani. Pedig csak 2014-ben akar úgy feltűnni, mintha ő egy szende szűz lenne.
@Fabius: Ebből is látszik, hogy NEM LEHET MÁS A POLITIKA, 2010 tájékán sem! EGS!
@Fabius:
fabius én veled szemben nem hordom a bölcsek kövét! Te nagyon tudod a dolgokat, én nem!
De te ismeretlenül szólsz le sok ezer embert, csak mert számodra nem elfogadható okból gyűlnek össze! ez nettó előítélet!
Tőlem gondolhatod te Jávort és a többieket a jóknak, azzal, hogy le fidesz parasztozol meg lenézel valakit, mert szerinte a békementelők is rendes tisztességes emberek, ezzel lettél hiteltelen! érted?
Politikailag még tőlem lehet , hogy neked lesz tök igazad! Emberileg lettél hiteltelen ezekkel a megnyilvánulásaiddal számomra!
index.hu/belfold/2013/02/06/kisajatitas_lesz_10_milliardbol_a_patikakban/
"Bankhitelből – vagy ha van, saját pénzből – az év végéig meg kell vásárolniuk az összes hazai gyógyszertár minimum 25 százalékos tulajdonrészét az ott dolgozó patikusoknak. A tulajdonos cégek természetesen maguktól nem adnák el a vállalkozásokat, és a patikusok jelentős része sem szívesen adósodna el hosszú évekre, és venne a nyakába vagyoni felelősséget. Választásuk azonban nem lesz: ha nincs adás-vétel, a munkahely is megszűnik. A kormány 10 milliárdos kerettel, állami kamattámogatású diákhitelszerű konstrukciót készít elő a gyógyszerészeknek. Az Európai Bizottság már értesítette a kabinetet, hogy az üggyel kapcsolatban eljárást indít."

Ez mekkora már, megen'! .-(
@V-PORT: annak azért tudnák örülni, ha a felcsuti egy nyilvános vitában szembesitené ezekkel a megállapitásokkal Bajnait, és válaszadásra kényszeritené. Persze tudom, h pont a válaszoktól fél csillogószemü melnökünk, pedig....mekkora kampányfogás.....!?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: na ja!
igen ez megint egy tök új téma!! én egyet értek veled, pont ezért én még életemben nem vettem részt semmilyen politikai rendezvényen!
egyetlen hely, ahol a tömegpszichózist elviselem a válogatott meccs! De ott is csak az értelmes szurkolás gyanánt!
És igen semmiben nem jó a túl rajongás, mert így van nem tudhatjuk mi lesz belőle! És vannak alapvető emberi normák azokban kéne hinni nagyon nem Orbánokban meg egyéb politikusokban!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Mert, hogy mitől is van igaza? Az legyen elfogadott dolog, hogy bármilyen párt félidőben feltartja középső ujját a választóinak, vigyorogva közli, hogy kösz a halakat, párt és frakciópénzt, de nem kívánunk a ciklus hátralévő felében képviselni titeket?

Most ugye viccelsz?
"Ezzel együtt a lépéselőny az ősLMP-hez képest tagadhatatlan, a szavazótábor nagyobbik fele régen várja, hogy ezt így egyben leírva lássa"

Látom még mindig azt hiszed, hogy a vágyaid egyenlőek a valósággal, mint Tiszta Múltú Prófétánál.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
A Jávor-Scheiring frakció az SZDSZ ötödik hadoszlopa. 2010-ben az egész LMP-ről hittem ezt. Meglepetésemre most úgy tűnik, Schifferék tényleg "lehetnek mások". Ezt feltétlenül értékelem bennük.

Jávorékat le fogják húzni a WC-n, miután összeboronálták az új MSZP-SZDSZ-Gyurcsány szövetséget. Addig csak azért kellenek, hogy kvázi parlamenti képviselete legyen az E14-nek. Nem véletlenül nem akarnak kilépni az LMP frakcióból. Szegény Jávor nem tudja mit csinál, erre mérget veszek.
@shinichi:

tucc még egy országot a Galaxisban amely ugyanezt csinálta a devíza alapú hitel (= sötétutcasarki rablás) végrehajtásával?

ha nem akkor hülyeséget beszélsz, persze enyhénszólva és baráti alapon egyébként egy seggség

brühühühü
És akkor székely-zászló ügy:
"Arra kérem, külügyminiszter úr, hogy mielőtt Brüsszelbe indul, adjon határozott választ, hogy nem tűrünk - tartózkodnék a nem diplomatikus kifejezéstől, de normális esetben ezeket szemtelenségeknek nevezném -, de nem tűrünk semmilyen leckét senkitől arról, hogyan alkalmazzuk a törvényeket Romániában" - mondta Ponta a szerdai kormányülés elején, a sajtó jelenlétében.

A román kormányfő hozzátette, úgy véli, Románia a legmagasabb európai szabványokat alkalmazza a kisebbségek képviselete és a helyi autonómia terén.

"Ha valaki Romániában akar választási kampányt folytatni, arra határozottan kell reagálni, anélkül persze, hogy csapdába esnénk, de nem hinném, hogy valaki megmondhatja nekünk, milyen zászlókat és hogyan függesszünk itt ki. Nem akarom, hogy provokációk csapdájába essünk, de annak a látszatát is szeretném elkerülni, hogy külföldről adnak nekünk leckéket. Nehogy valaki is azt képzelje, hogy túl sokszor odafordítjuk a másik arcunkat is" - mondta a szerdai kormányülésen a román miniszterelnök."
hvg.hu/vilag/20130206_Felduhitette_Nemeth_Zsolt_a_roman_kormany

Egy pinanyalatnyira elgondolkodtam azon, ha román lennék, hogy vélekednék! Aztán elhessegettem ezt a gondolatfoszlányis inkábban..
@Fabius: Igen, komolyan! És akkor jön a kis választó és elmondja, hogy ő meg nem így gondolja..ettől demokrácia a dolog, nameg a cserépszavazástól és a békemenettől, nem?
@irógép:

Áruld el miből gondolod, hogy egy másodpercig érdekel a rólam alkotott véleményed?

Neked a békemenet és Bayer hiteles, én speciel kicsit cikinek is tartanám, ha még engem is közéjük sorolnál. Jól van ez így, ahogy van.
@KÁTÉó53éúétr6: Nem kedvelem Viktort, de 2 perc alatt felmosná Bajnaival a padlót egy vitában. Gordonka másban tehetséges.
@74. Vladys: Viktor meg populista szónoklatokban, vit(y)a nem kenyere, igaz, Bajnainak sem az tán..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"És akkor jön a kis választó és elmondja, hogy ő meg nem így gondolja..ettől demokrácia a dolog"

Szerintem éppen ez történik most. Akkor miről is beszélünk?
@V-PORT:
Hát erre nem tudok, mit mondani! ha így érzed, az a te érzésed és nyilván van oka!
Én nem érzem ezt Schiffertől, egyszerűen csak az LMP onnét indult, hogy a múlttal sem fognak össze. Ő ehhez tartja magát, Jávorék meg már nem! Én pont azt érzem nagyon is képvisel az LMP, mert én azért szavaztam rájuk, mert újat változást akartam! A most kilépők meg elkezdtek közeledni a múlt felé, amire pont hogy nem szavaztam!
Persze, aki Bajnaiban bízik azoknak meg schiffer nem szimpi!
Csak, hogy Bajnai a múlt számomra, és nem rég még Jávorék számára is az volt!!
Csak, hogy ők szeretnének egy esetleges győzelem esetén a fazék közelében lenni, és ezért megtagadva azt amit még nem rég mondtak, elkezdtek kúszni arra!
nos ezek meg az én érzéseim!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Megijedtél, hogy egyetértesz a FIDESZ-el? :)

Ja nem, csak hozod a jó világpolgár mentalitást. Szegény románokat báncsák a csúnya náci magyarok.
Hm, ebben is lehet valami, nem?
"Túl sok közhely él bennünk Hitlerről, és ezek mind ugyanarról szólnak, a szörnyetegről, amely lehetővé teszi, hogy megnyugtassuk a lelkiismeretünket. Gyakran azt mondjuk magunknak, hogy ha eljönne egy új Hitler, könnyű lenne megállítani. Én megpróbálom bizonyítani az ellenkezőjét, azt, hogy Hitler ma is sikeres lehetne - csak másként" - fejtegette Timur Vermes a német médiának adott nyilatkozataiban."

hvg.hu/kultura/20130206_Hitler_szatira_nemetorszagban

Tudom, most a zelempéna a théma, de párhuzamot lehet azért találni mai közéletünkkel, aki akar, tegye meg!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Tagadhatod az igazságot, de Viktor ebben nagyon profi.
@74. Vladys: Nem, csak abba fájdultam bele, ha levetkezném magyarságom, mivel szembesülnék, tudod?
@shinichi:

bucika, egyetlen devíza alapú hitelest hozzál elő, bárhonnan a sírból is, akinek a kezébe adták a valutát vagy az akitől vásárolt valutát kapott

csak egyet

lécci

itt ülök tűkön és várom

brühühühühü

még te is fiam b(R)utus
@74. Vladys: Populizmusban? Elismerem, Csurka is megirigyelhetné, ha élne még!
Ehhez képest a Jobbik kispályás Vóna!
@Fabius: "Neked a békemenet és Bayer hiteles"
Kurva nagy, mindenre ez a válaszod:)))))))
Amúgy tényleg lényegtelen mit gondolok rólad, vannak más emberkék akikkel lehet beszélgetni vagy akár értelmesen vitázni is, attól mert nem értünk egyet!
És azt gondolsz amit akarsz te is, nincsen azzal baj, csak mondom demokratának magadat semmiképpen ne képzeld, mert az így nem nyilatkozik meg azokról akikkel nem ért egyet, ahogy te!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "a PSZÁF adatai szerint a bankok mintegy 1626 milliárd forintnyi hitelt vettek fel eurón kívüli valutában, ugyanakkor több mint 7600 milliárd forintnyi hitelt helyeztek ki. Vagyis a bankok bizonyítható módon nem váltottak devizára forintot.."

Mondtam, kevered a pénzváltást a kölcsönnel. A bank nem devizát vesz neked, hanem devizakövetelést.
Nem forintot cserélsz devizára, hanem forinttartozást devizakövetelésre.

Írtam már korábban, ha forintot adtak volna franknak álcázva, közel tíz éven át kellett volna nyelniük a gigantikus veszteséget, éveken át összekacsintva, csitítva a részvényeseiket, a befektetői alapokat, megkenve vagy átverve a nemzeti és nemzetközi hatóságokat. Tíz éven át irdatlan bukó lett volna a hitelezési szektor, és most meg giga nyereséget kéne valahogy összehangoltan titkolni, mindenki előtt.
Róna ezt nyíltan nem mondja ki, mert a szakma körberöhögné. Csak utalgat, hogy rossz termék, te meg ugrasz, mert ezt akarod hallani.

Írjon Róna egy feljelentést:

T. Bíróság!

A devizahitel nem deviza, hanem forint fedezetű. Tessék forintosítani.

üdv. R. P.

Ha elolvastad volna a másik linkelt cikket, tudnád, hogy ez esetben a hiteleseknek még többet kéne fizetni. Mert a teljes tíz éves időszakra vetítve a devizások jártak jobban.
@irógép: Szerintem a képlet egyszerű, és én most nem fogom cizellálni és leírom.
Az Lmp a büdös életben, de legfőképp 2014-ben nem fog egyedül kormányt váltani. Ha te az Lmp-re szavazol a múltra szavazol, Orbánra szavazol, és nem a változás lehetőségére.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Abban, és annak tálalásában. Egyedül Ferikének sikerült ebben felvennie vele a versenyt, de vele tudjuk mi lett. Ez rohadtul idegen pálya Bajnainak.
@V-PORT: Mi ezzel a baj?
Kellenek a kis pártok is, na, nem a Parlamentben, erről választási törvényünk gondoskodott már régóta, egyre feljebb tornázva a küszöböt!
@74. Vladys: Mégis odadobta a kesztyűt!
Most akkor szájhős, mert tudta, hogy nem veszik fel, vagy csak "bátor", mint a cigány (roma)ecceri lova?
@V-PORT: Tehát szavazzunk Bajnaira, mert ő a jövő?
@74. Vladys: Most nem, elfáradtam (Belétek), de gondolkozz kicsit el ezen, ha nehéz is!
eldőlt, nem adják vissza a mandátumokat:

PM: nem adjuk vissza az LMP-s mandátumainkat

hvg.hu/itthon/20130206_PM_nem_adjuk_vissza_az_LMPs_mandatumaink
@74. Vladys: Arra szavazol akire akarsz. Abban biztos vagyok, hogy Bajnaira nem fogsz. :)
@irógép:

Kedves barátom azért ez a válasz, mert idéztem az eddig elkövetett és fellelhető munkásságodból.

Plusz szerintem hazudsz mikor elempé szavazónak állítod be magad.

Ezt gondolom, te meg éld túl valahogy.

Ja, amúgy ma kiderült már, hogy anarchista vagyok. Mert a sifferi demokráciában is úgy van ez, mint az orbániban: aki bólogat demokrata, aki nem anarchista. Abban speciel semmi meglepő nincs, hogy szerinted ez így van jól.
@KÁTÉó53éúétr6: Emlékszik még ő arra, amikor a Feri a földbe döngölte. Nézd csak meg a videómegosztón.

Szánalmas...

Gyáva, nincsen mögötte semmilyen szakmai tudás, csak populista ígéreteket és kretén mondásokat pufogtat.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ejtettem, hogy nincs semmi, csak az alja nép magyar maradt. Ezt Kádárék jól belenevelték a magyarságba. Szégyelld magad, és sajnáld a szegény románokat, szlovákokat és szerbeket, akiket ez a náci horda állandóan bánt.
@rodeo36: Van ilyen típusú szerződés is. Legalább tízezer, vagy még több ilyen fut. Lakossági, nem vállalati. Tényleg frankot/eurót kaptak, és abban is törlesztenek.
De nem ez a lényeg. Gábriellel azon lovagoltok, hogy anno kaptál két köteg ötezrest, és most egy köteg tízezrest kérnek tőled.
Technikai kérdés. Mindegy, hogy lila Bertókfejes, vagy zöld Kodályfejes pénzt kaptál pénztárban. Az a lényeg mi van a szerződésben.

A devizahitelek fedezete deviza. Nyugodj meg. Nem gondolod, hogy egy évente 7%-ot inflálódó pénzt megkapsz 5%-ra, hogy hátha tíz év múlva beomlik az árfolyam.
@Fabius: Fabius Bátyóka!
Tegnap Cirbicimbi és Tomboli gyönyörűen levezette, ha jól gondolom - a Sesztyakov Tirpákovics renoméját. Valami ciprusi Don Ramirenttel haverkodik, ha igaz. Szóval, ez a Nemtudomka lehet megérne még egy posztot lovagsága okán, mivel, tán ebben a csodacsapatban már tulajdonosként van jelen. Nem mellékesen meg lehetne vakargatni a Szabad Oxigén, tiszta levegő gimnyasztyorka egyöttest ios. Tudod, én úgy gondolom, addig kell ütni a Tirpákot, mig meleg. Te is tudod, én is tudom miért. Mindenesetre eléggé érdekes, hogy pénzügyi nagyjaink kb. onnan eredeztethetőek. Sorolom: Papzsák Papcsákovics, Sesztyakij Tirpákovics, Jura Krasznijov, a zsurki votkabetyár ruhatáros, Basa Bajakovics... azért ne mondd, hogy ez nem jelez valamit? :-)
@74. Vladys: *Sejtettem

@V-PORT: Szépen kibújtál a válasz alól. :)
@V-PORT:
2014-ben senki, sem együtt, sem külön nem fog kormányt váltani (szerintem 2018-ban sem). Jávor ezt nem veszi észre, a szerencsétlen. Nagyot fog bukni. Schifferék előtt pedig ott a jövő, mert nem kompromittálják magukat a libásékkal.

1994-ben a Fidesz éppen hogy bekerült a parlamentbe. Ma 2/3-dal kormányoz. A politikában sok minden megtörténhet, csak idő kell hozzá.

Azt hiszem, ezt látja Schiffer és ezt nem látják Jávorék.
@74. Vladys: Nem, én szegény magyarokat, székelyeket sajnálom igazán, akiket így és itt "képviselnek" egyesek..
@74. Vladys: Ha azt mondom, hogy igen akkor meg az lesz a bajod. :)
erre mifelénk a ruszkik egy tengeralattjáró segiccségivel kitűzték az orosz zászlót 4000 méter mélységben. egy eltévett vak rozmár meg lelegelte. abban a mélyégben mán kevés a számottevő idealista. ahogy az ecceri pézsma tulok monta: hábazmeg?!
@J.László: Schiffer és Orbán nem egy súlycsoport. A Fideszben orbánizmus és vezérelvűség van. Próbálom elképzelni ezt Schifferrel. Bocs. Nem sikerült. :)
@V-PORT: Nem nekem azzal van bajom, hogy LMP szerinted a múlt egy levitézlett egykori MSZP-s pedig a jövő.

@mamitirtok sír derék (kommensevik): Persze, így nehezebben asszimilálni őket, lassabban fogy az alja nép, emiatt biztos fáj a fejetek. :)
@J.László:

Áruld el nekem légyszi, hogy mióta aggódik Schifferért valaki, akinek Rommel a faszbúkos profilképe, és a megosztásaiban a kurucinfón kívül semmi más nincs?

Igen, ha annyi eszed van, hogy a regisztrációs méled a vezetékneved.keresztneved - kukac szolgáltatód, akkor én bedobom a keresőbe és megnézem valójában ki aggódik.
@74. Vladys: Szerintem Te értetted, hogy mit írtam.
szemelgetek egy másik cikk hsz-iből.... siralmas...

" 2013. 02. 06. 12:18

hát az enyém bzdmg , remélem egy életre kizárják magukat.....a fideszesek,mert ennyi sza rt régen öntöttek a nyakunkra.
Remélem jól értettelek:)))) Saját haszon, más gyalázása, más kárára törvénykezés,,,,,,stb...van még. Mondjam még....
8 frakki60 2013. 02. 06. 12:14

Az életemet rámerném tenni, hogy nem fog kiállni vele!
Nem az ő stílusa szemtől szemben, férfiasan megküzdeni!
Ő ennél sokkal gyávább.
Ahhoz a - jól futó - óvodáshoz hasonlítanám, aki bokán rúg, vagy leköp, aztán elfut.
Na ez az ő stílusa!
De a hergeléssel egyszer csak úgy jár, mint Verebes, aki egy kutyát hergelt, amelyik a kerítésen belül kísérte a járdán sétáló színészt.
Mire a kerítéssarokhoz értek, a kutyának már habzott a szája, őrjöngött az idegességtől, ugatott veszettül.
Aztán, ahol a kerítés saroknak lennie kellet volna, és ahol be kellett volna fordulnia a kerítésnek, az ott egyszerűen végetért!
Ő pedig ott állt, szemben a tajtékzó kutyával, és közöttük a nagy semmi...
Eljön majd a 2014!
7 hát az enyém bzdmg 2013. 02. 06. 12:12

Mint magyar ember és választó polgár, felszólítom Orbán Viktor Magyarország miniszter elnökét és a választott Magyar Kormányt, hogy egyszer és minden korra fejezze be a gyalázkodások eltűrését. Kérem, torolja meg minden lehetőségével, jogi eszközeivel, hogy az olyan egyedek akik ennek az országnak a saját érdekeikre nézve kárt okoztak, a magyar nép kártékonyaivá lettek, semmi módon ne tudjanak senkit sem gyalázni. Ha sikerült is az igazság szolgáltatást fondorlatos módszereikkel kijátszani, a továbbiakban ne vehessenek részt a közélet egy cseppjében sem.
6 ödönke 2013. 02. 06. 12:08

Lehet, hogy unalmas a szlogen, DE SAJNOS IGAZ!!! A libatenyésztők családját kellene 1-ként vitára hívni!! Szerintem Orbán mostantól Egyfolytában azon izgul, hogy ki kéne-e állni a vitára ?????!!!! Nagy bukta lenne!! Na kinek???
5 Csárli Firpó 2013. 02. 06. 12:08

Orbán Viktor helyében soha nem állnék le egyetlen vitára hívó ellenféllel sem. Nem amiatt, mert ne lenne képessége hozzá szavakkal érvelni. Hanem nem egy 1 órás PR vitán kell lemérni egy teljes ciklus teljesítményét, hogy utána a libsi médiamegmondók mindenhol a saját szájízük szerint egyféleképpen magyarázzák, ferdítsék az egészet.
Maga a műfaj is egy álságos, ravasz dolog, ami semmire sem jó, maximum az agyatlan TV fogyasztó nézőknek tolnának egy szokásos show műsort.

Arról nem is beszélve, hogy ki az a Bajnai Gordon?"

Ennyi setétséget egy rakáson...
@V-PORT: Igen ebben igazad van!
De a jövőben az LMP még leválthatja a fideszt!
Viszont akik most bajnaira meg Mesterházyra szavaznak meg ezek összefogásaira az épp úgy a múltra szavaz!
A mostani választás nem fog változást hozni! Vagy az orbáni múlt vagy a Bajnai plusz mszp múlt nyer!
De 18 ban már lehet, hogy nyer egy LMP, ami meg egyik múlt sem! Igen az messze van,de ezt asok szart ami itt összegyűlt nem lehet 2 év alatt rendbe tenni, főleg nem régi emberekkel! Ezért érdemes picit tovább nézni 14 nél, szerintem!
@74. Vladys: Az enyém, mert én egy egyéniség vagyok!
Ne válaszolj, meghatározatlan időre kivonom magam hatásod alól..
@Fabius:
"Mert, hogy mitől is van igaza? Az legyen elfogadott dolog, hogy bármilyen párt félidőben feltartja középső ujját a választóinak, vigyorogva közli, hogy kösz a halakat, párt és frakciópénzt, de nem kívánunk a ciklus hátralévő felében képviselni titeket?

Most ugye viccelsz?"

Baszdki, az egykönyvűségedet (már bocsánat) egyre nehezebb elviselni, úgy viselkedsz mint egy sértett óvodás, mert nem a Te véleményed kapott többséget egy demokratikus döntési folyamat eredményeképp.

Az LMP, mint mozaikszó jelentése: Lehet Más a Politika, nem Leváltjukorbánt Mindenáronbárkivel Platform és nem is Lefekeszünk Mszpvelorbánellen Picsaszájpárt!!!
A párt épp a kétosztatú politikai mező megszüntetésére, az mszp-fidesz váltógazdálkodás ellen jött létre, mert belátták, hogy az állandó marakodás a kutya és eb között nyomorba dönti az országot.

Ha ez neked az elején nem volt világos, akkor félreismerted ezt a pártot. Ez esetben nyugodtam húzd az ikszed az mszp-re (E14 köntösben), de ne csinálj úgy, mint akit átvertek, ugyanis itt Te értettél félre valamit, az elejétől kezdve!
@V-PORT:
Erről van szó. Ezt nem értik Jávorék és úgy tűnik, Te sem. A közélet megváltoztatása nem Orbánhoz viszonyulás kérdése. Orbánhoz mérünk és belőle vezetünk le mindent. Ez így óvoda, semmi több.
@nyulámbátor:

Lesz még témaposzt, csak kivárok vele kicsit amíg hivatalból teccenek mondani valamit a jómunkásemberek az eddig felhalmozódottakra frakcióülés után.
@J.László: Te méred hozzá, amikor azt mondod, hogy mi volt 1994-ben a Fidesz-vel.
@Fabius:
Írom mindezt őszinte aggodalommal, mert nem tudom megérteni, hogy lehet egy ilyen horderejű elvi kérdésben ennyire szemellenzős valaki, akinek humoros és frappáns posztjainak 95%-val napról napra egyetértek! :D
hehhe lyo a maji trtolltermés... hiába idejológiai sykon erősek a fijugg:-) az előző 4-5 napban viszont a szar a fűben csomolungma volt hozzájuk képest:-)
@Fabius:
Hivatalból:
inforadio.hu/hir/belfold/hir-544642

Ehhez nemigen van mit hozzáfűzni, mintha egy mszp-fidesz csörtéről olvasnánk. A platformban még gerinchúrból is nagy a hiány.
@Fabius: ne reménykedj... nem fognak... szerintem megy a seprés...
jamegatémaaltatás... az origo türésküszöbét sem érte el a dolog. Szégyen.
@Fabius: "Szerintem meg az LMP-nek nem neked, a "nem fannak" kell megfelelnie, hanem engem, a "szavazó fant" KELL képviselnie.

Ugyanis ezért szavaztuk be őket oda.

Ha Schifferék nem tudnak azonosulni a szavazótábor véleményével, nem tudják a képviseletüket ellátni, akkor föl kell állni, ki kell mondani, és le kell lépni. Nekik. Nem azoknak, akik mégiscsak képviselnék a szavazóik többségét."
Hm, ebben nem értünk egyet. Szerintem az LMP -és bármely más párt- célja az kel legyen, h minél nagyobb bázist építsen magának. Szerintem jobb út a maradóké, de ezt majd az idő megmutatja.
Amit gondolsz erről az szép, csak a gyakorlatban nem tud működni. Pl Furcsány Fegyencet sem zavarta, h az mszp szavazók miért szavazták be őket. Ahogy Viktorékat sem nagyon érdekli.
Valamint Te valamiért nagyon magabiztos vagy abban a tekintetben, h az LMP szavazótábora (a 2,5 évvel ezelőtti...) mit gondol. Megkérdezted mindegyikőjüket? Vagy Te így gondolod, mert beszélgettél egy-egy területen az ottaniakkal, és akkor így van?
(én nem tudom hogy van, én nem folytattam közvélemény kutatást ebben a témában)
@xunilo: "Én egyet tudok: nem fogok szavazni sem fideszre, sem maszopra, se jobbikra, se platformra, se Bajnaira, se DK-ra. A Schiffer féle LMP még _TALÁN_ kiérdemelheti a szavazatomat."

Akkor már lesztek tízen.
@Fabius:
Nos az idézeted szerint is csak azt mondtam anno, amit ma is , nem lehet sok ezer ember tisztességét kérdőre vonni, csak mert olyan tüntetésre megy ami nem áll közel hozzád...
Akkor, akik egy milla tüntetésre mennek azok tisztességtelenek, annak a szemében aki meg azzal nem ért egyet?
Lehet vannak akik így gondolják, én biztos nem!
Főleg, mert jó pár ismerősöm volt milla tüntetésen, és ismerem őket, és tisztességes emberek! de ha nem ismerném őket akkor se szólnám le őket! A tömegek leszólása és elítélese olyan dolgokhoz vezetett mint a sztálinizmus meg a fasizmus!
Természetesen azt mondhatod rám, hogy hazudok!
Nem ismersz és szabadon mondhatsz ilyet rám, és hidd el elviselem, hogy hazugnak tartasz!
én nem tartalak téged se hazugnak se rossz embernek, hisz nem is ismerlek! Annyit gondolok rólad, hogy nem igazán tudod elfogadni, ha valaki másképpen lát valamit, ennyi! Ez sem baj, max mi így valóban nem tudunk érdemben még vitázni sem...
@Fabius: Ezek most ottmaradnak a gyulai pálesz. és kóbi fesztiválon hétvégéig. Az sokkal fointosabb.
@irógép: Ne haragudj ez marhaság. Most populista leszek. Néz körbe az országba, és mond ezt el egy tanárnak, orvosnak, pályakezdőnek. Ő nem marhának fog hívni, hanem sokkal csúnyábbat mond majd.
@V-PORT:
Az ismert Orbán-fóbia eléggé lejött a válaszodon. A '94-es példa itt van előttünk. Utánuk lehet csinálni, persze fóbia nélkül, mert úgy nem fog menni. Ezt látja jól Schiffer.
@nyulámbátor: Akkor lehet, hogy Szanyival is találkozni fognak. Pálfy meg Szanyi. :))
@Spániel: Szíve joga erre, nem? Az más tészta, hogy értelme nem sok, de joga, az van rá!
Na, nem lesz itt kurmányváltás, lúf@szolás lesz itt, csikánók, de az dögivel!
Viktorék meg a jól megérdemelt "élvezkedés" örömivel baromkodhatnak tovább..és tovább.. és tovább!?
@minimalista:

Megint ott tartunk, hogy mindenki hülye és csak te vagy helikopter.

Nézz szembe vele te is szépen, hogy a választóitok többsége úgy érzi, hogy arcon szarták. Ez nem az ÉN véleményem, hanem a százszor felmért többség véleménye!

Viseljétek ennek következményeit emelt fővel. Nem kell a hiszti meg a magyarázkodás: szájba szartátok a részvételi demokráciátokat Schifferrel az élen, és megcsúfoljátok ami eddig olyan kibaszott fontos volt.

Te ettől nyugodtan szavazz orbán zöldpárti manifesztációja ha úgy tetszik.
@shinichi: "kinek fontosabb a gerince, mint a demokrácia, a köztársaság, vagy a jogállam, az igen, vesszen. Mit akar Schiffer tőletek? Mi babér teremhet ott neki? Semmi.
Orbán mellé úgy kell ő, mint valami modern kori Röhm. A vége is az lesz. "

Mondom én, valódi értékekre már nincs szükség, sőt!
Köszönöm, h ilyen gyorsan alátámasztottad a véleményemet.
Sajnos azonban pont emiatt olyan embertelen a világunk, amilyen. És ez ahogy nézem, így is marad. :-(
S hogy a Schiffer mit akar tőlünk? Kik azok a tőlünk? Félek beskatulyáztál, de sajna azt sem tudom hová?
@J.László: Akkor gondolom Te Schifferre fogsz szavazni 2014-ben?
@Spániel: Én a helyetekben vennék egy jó puha matracot, 14-ben nagy lesz a pofára esés.
@V-PORT:
Eszem ágában sincs. De ettől még el lehet ismerni az erényeit és a tisztán látását.
@Fabius: Kezdesz egyre furábban viselkedni. Látom képtelen vagy elviselni, hogy nem az van amit te kigondoltál.

A többi 14-ben kiderül.
Hát ennyiszer az LMP kapcsán még nem hangzott el, hogy demokratikus döntés, meg egyenes gerinc, tehát már megérte a hercehurca. :)

@Fabius: Hagyd, tényleg nem érdemes tovább ragozni. Majd meglátjuk, hogy alakul a támogatottsága a két utódnak.

@Schifferisták: Én az LMP-re szavaztam, de most biztos, hogy nem fogok. Tehát Fabius nem egyedül van a véleményével.

Az, hogy a "csakis önállóan párt" ezzel egy pillanat alatt a jobboldalra került, és nem balra, hatalmas Fidesz öngól. Pont az ilyenek miatt írták a választási törvényt. El tudjátok képzelni, hogy a Fidesz stratégák mennyire utálják most Schiffert? A szavazók megosztását a baloldalon kellett volna csinálni, nem jobboldalon. Brühühühhü.
@74. Vladys: " Tehát szavazzunk Bajnaira, mert ő a jövő? "

Hát, ha nem is a jövő, de legalább nem elmebeteg. Persze, erre mondhatod, hogy igénytelen vagyok, de az ország tett ilyenné.
@J.László: Akkor Te jobboldali vagy. Mostanában ők szokták piszokul elismerni az erényeit. Mikor emelitek pallosra? :))
@Fabius: "Hagyom, hadd csinálja. Nem baj ha látszik kik támogatják ilyen vehemensen Schiffert. Elhitetik vele, hogy majd csuhaj lesz meg minden, közben meg az zajlik ami az MDF-fel, Torgyival, Miéppel is zajlott. Tévhit, kalandba verés meg szalámi"
A kedvenc platformoddal meg az fog történni, mint a centrummal meg az MNDP-vel anno. Az jobb lesz?
Két lehetőség van:
1, sikerrel jár ez a baloldali -színtisztán közös ellenségképen és anyagi remélt előnyökön alapuló- szerveződés, és leváltják a mostani kormányt. Ekkor majd az mszp alakít kormányt, s hamar kilóg majd a lóláb, h platformosok az ő szekerüket tolták. Az mszp rutinosan fog titeket lepattintani, hatalomhoz max szadeszes módon fogtok tudni odaférni; választók kiábrándulna belőletek [aki maszopra akar szavazni, annak nem kell stróman ehhez]
Az országnak pedig NEM lesz jobb automatikusan
2, nem sikerül kormányt váltani. Ekkor pedig elolvad a maradék támogatottság, mert nem csak az mszp szekértolói lesztek, de ráadásul bukottak is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: És mivel is lesz jobb egy FIDESZ 2.0 ennek az országnak?

Nem volt még elég az elmúlt 22 év?
@xunilo:

"az LMP -és bármely más párt- célja az kel legyen, h minél nagyobb bázist építsen magának."

Mondd, és erre az a megoldás, hogy a meglévő szavazóbázis nagyobbik felének, az ogy frakciónk nagyobbik felének, a fővárosi frakció egészének, a stratégiai tanácsadó Erőss Gábornak és a szakpolitikusaink döntőt többségének is hátat fordítunk?

"Amit gondolsz erről az szép, csak a gyakorlatban nem tud működni."

De, bizony tud(na) működni, ha nem Furcsány Ferenc emeszpéjét tekintetnénk bármiben mércének, hanem a lehetmásság volna szempont. De ilyen téren nem az.

"Valamint Te valamiért nagyon magabiztos vagy abban a tekintetben, h az LMP szavazótábora (a 2,5 évvel ezelőtti...) mit gondol. Megkérdezted mindegyikőjüket?"

A saját környezetem véleményét fésztufész is ismerem, a rajtuk elvégzett LMP közkutatás eredményét közzétettem. Plusz annak a Mediántól rendelt országos kutatásnak az eredményét is ismerem ami nem nyilvános, de azért született mert tudni akarták a tábor véleményét az irányvonal döntés előtt. Többször javasoltam, tegyék közzé, ha merik. Lásson a nép tisztán és világosan.
@V-PORT:
Tudom!
De a tanároknak, orvosoknak jobb lesz, ha jön vissza az előző kormány? nem lesz több pénz akkor sem!
Bár ennél lehet jobban csinálni az tény, csak, hogy azoknak akiknek most reális esélyük lehet nyerni, azok 8 évig bizonyították az alkalmatlanságukat!
Ha msot 2 év alatt megvilágosodtak, akkor tök jó!! valahogy ebben nem hiszek!
Amúgy nem kell másokat megnézni, mert emiatt a kormány miatt kirúgtak , de előtte még ezek is kivettek pénzt a zsebemből!
Ezzel együtt nem látom a reményt a közel jövőben, a régiekkel biztosan nem!
De inkább tévedjek !!!!
Na további szép napot, majd máskor fojtatjuk max!
és hajrá magyarok most 5 től!!
@74. Vladys:

Mondtam ma már párszor: jobbikosoknak nem muszáj ezt se érteni, se belefolyni.
@hacsaturján:

tuttam...a kávé sohasincs billentyűközelben

rozmarak és a nemzeti zászlavak

és hol a kurva annyában maradt a gyorsnaszád meg 424-es amihez le van horganyozva!!!!

szegény cinkelt mozdony

brühühühü
@Fabius:
"Ez nem az ÉN véleményem, hanem a százszor felmért többség véleménye!"

Már százszor, Jézusom, miről maradtam le?! :D

"Orbán zöldpárti manifesztációja" - mögötte a párt többségi támogatása ember!

Ezek akkut hallucinációk, most már tényleg irány a gyógyszertár!
@74. Vladys: akkor miért nem teszi? szerinted?...csak nem emberbaráti szeretetból?
@74. Vladys: tudod, őszintén abban reménykedek,hogy kevéssel, de győz a fidesz és vergődik a saját szarában még egy-két évig, amíg végleg bele nem fullad.
Aztán jöhetnek a tiszta és új választások, a tótok meg székely testvéreink megvásárolt szavazatai nélkül. Semmi pofáraesés nem érint, mert eleve így tartanám helyesnek, hogy meneteljetek csak bele a végső megaláztatásba. Orbán meg a gumiszobába.
@Fabius:
Kedves fabius!

Ugye tudod, hogy bloggazdaként inkorrekt húzás lenyomozni a hozzászólókat és a "nyomozás eredményét" kitenni a blogra?

Párját ritkító egy patkány lehetsz öregem.

Különben láthattad: én én vagyok, nem más és egy profilom van, nem itt is egy, ott is egy. Tehát példát vehetnél tőlem, ha nem bántalak meg vele.

Amíg kitiltasz innen, írhatok még egy-két hozzászólást, te kis patkány?
@rodeo36: ha meg ott a kávé, akkor ráömik.
Murphy
@Fabius:

most lett két párt...melyiknek fog a fidesz "vérvonalat" kű'denyi? és mannyi lesz a nókiás dobozban? vagy esetleg IFA ja az már nincs akkor Volvo platós

a schiffer mennyiért...vehető és mit nyújt érte...gumicsontot?

ti meg rágjátok

majd lesz valahogy úgy még sohasem volt hogy valahogy ne lett volna

vidám lesz és népiesch

brühühühühü

én a Jávoréknak abban fanyar kanyarban és lilatrikóban szürke hoody alatt hát söközi de popopulista a limpopopopóban
@Spániel: klaviatúra eltolva, kávé megidva

brühühühü
@Fabius: Én ennél már jóval többször mondtam, hogy nem vagyok jobbikos, persze így könnyű kitérni a válasz elől. :)

@KÁTÉó53éúétr6: Nem tudom miért nem tesz, nem ismerem, szerencsére.

@Spániel: Na valamiben egyetértünk.
@V-PORT:
Nem, szoktak "pallosra" emelni valakit. Piedesztálra inkább.

Méltó ellenfél elismerésében én semmi kivetni valót nem látok.
Baráti cégeknek parkoltatják az uniós pénzeket?

A kormány kommunikációjával ellentétben egyes innovációs pályázatoknál nem osztják a rendelkezésre álló pénzeket, sőt még érvényes pályázatokat is elutasítanak. Vagy a bürokrácia ügyetlen, vagy másnak kell a pénz.

hvg.hu/gazdasag/20130206_Kormanykozeli_cegeknek_stoppoljak_az_unio
@Fabius: "...Nagy port vert fel, hogy a szélessávú körzethálózati fejlesztésre kiírt közbeszerzés 20 milliárdos összegéből 12,5 milliárdot öt olyan cég vitt el, amelyet a pályázat leadási határideje előtt bő egy hónappal alapítottak. Emellett a vállalkozások tulajdonosi köre is érdekes egyezéseket mutat: a cégek hátterében részben ciprusi bejegyzésű társaságokkal. És a hvg.hu értesülése szerint a felkapott sajtóhíren túlmenően is különös történések zajlanak a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) pályázatai körül: be nem tartott határidők, hiányzó pontszámok, jelentős túligénylés, kevés forrás kiosztása szerepelnek a lajstromon. A "későn kapcsoló" kormányzathoz közeli cégeknek tartalékolják az uniós pénzeket vagy csak egyszerűen a bürokratikus bénázás miatt vannak ezek az anomáliák? – a kérdést nem egyszerű megválaszolni....'

hvg.hu/gazdasag/20130206_Kormanykozeli_cegeknek_stoppoljak_az_unio
@J.László: Szoktak pallosra emelni. Csak egy kicsit kényelmetlen a megdicsőültnek:-)
@V-PORT: "@irógép: Szerintem a képlet egyszerű, és én most nem fogom cizellálni és leírom.
Az Lmp a büdös életben, de legfőképp 2014-ben nem fog egyedül kormányt váltani. Ha te az Lmp-re szavazol a múltra szavazol, Orbánra szavazol, és nem a változás lehetőségére"

nem gondoltam volna, h ma még hányingerem lesz.
LMP-re szavazni= múltra szavazni, akkor ezek szerint E14-re (E14=Gyurcsány+Bajnai+Mesterházy+Kovács László)szavazni maga a jövő?
Abban spec igazad van, h 2014-ben az LMP nem fog kormányt váltani. De az még kijöhet, h 18-ban részese lesz.
@xunilo:

Szerintem nem ez fog történni. Legalábbis akkor nem, ha az E14 + PMP szövetség megerősödik annyira, hogy elég határozott nemet tud mondani a szociknak, és képes kiszorítani belőlük a szükséges változásokat.

Az E14 már elhitte, hogy képes erre és csinálja. Ha a PMP csatlakozásával erősödnek simán kerülhetnek a bizonytalanokat is megszólítva olyan erőfölénybe, amivel ez reális lehet.
@nyulámbátor:
És így válunk kedvezményezettből az unió nettó befizetőivé. Gennyes kártevők.
@Fabius: "Áruld el nekem légyszi, hogy mióta aggódik Schifferért valaki, akinek Rommel a faszbúkos profilképe, és a megosztásaiban a kurucinfón kívül semmi más nincs?

Igen, ha annyi eszed van, hogy a regisztrációs méled a vezetékneved.keresztneved - kukac szolgáltatód, akkor én bedobom a keresőbe és megnézem valójában ki"

Mondd csak, Hatalmas Tudású Vezér, honnan vagy Te olyan biztos abban, h tényleg a Schifferét láttad?
@xunilo:
"Mondd csak, Hatalmas Tudású Vezér, honnan vagy Te olyan biztos abban, h tényleg a Schifferét láttad?
"

Ezt picit félreértetted! :D
@74. Vladys: volt már ki főlmosta vele a padlót, azóta is gyülöli
@Fabius: "Legalábbis akkor nem, ha az E14 + PMP szövetség megerősödik annyira, hogy elég határozott nemet tud mondani a szociknak"

Az E14 tele van szocikkal, kezdjük mindjárt a vezérrel. Maguknak meg csak nem mondanak nemet. Nem az önmegtartóztatás mintapéldányai.
@Spániel: "@xunilo: "Én egyet tudok: nem fogok szavazni sem fideszre, sem maszopra, se jobbikra, se platformra, se Bajnaira, se DK-ra. A Schiffer féle LMP még _TALÁN_ kiérdemelheti a szavazatomat."

Akkor már lesztek tízen."

Inkább legyek 10 gerinces között, mint több százezer hajlékony között.
@J.László:

Kedves Rommel fan!

Amíg nem linkeltem ide a profilod addig nem tettem ki semmidet sehová.

Azt viszont nagyon is gondolom, hogy lássa elég világosan mindenki, kik azok akik a sifferista szárnyat ily hősiesen megvédik.

Mert zömmel nem az LMP jelenlegi és reménybeli szavazótábora, néhány kivételtől eltekintve.

A megosztásaid között egy darab LMP cucc nincs, de itt úgy véded, mintha az életed múlna rajta. Szemforgatás és szalámizás kedves barátom, nézd el nekem, ha nem megyek el mellette szó nélkül.

De ha nem nézed el úgy is jó.
@xunilo:
Fabius a bloggazda. Nyilván látja a hozzászóló regisztrációjában használt e-mail címet. Lenyomozta az enyémet és azon ugrál.

Nem tudom, felnyomjam-e az index-nél a kisköcsögöt, de úgy viccesen beverném a képét, az biztos.
@Fabius:
"Szerintem nem ez fog történni. Legalábbis akkor nem, ha az E14 + PMP szövetség megerősödik annyira, hogy elég határozott nemet tud mondani a szociknak, és képes kiszorítani belőlük a szükséges változásokat. "

Ha a szükséges változtatások alatt azt érted, hogy a közös lista összeállításkor (ha közös lista van, mellette nem lehet önálló!) a szocik kihagyják az "elmúttnyóccévben" levitézlett harcosokat, akkor ez igen messze áll a realitástól. Mintha egy hiénát próbálnál vegetáriánussá nevelni.
Na mókuskák, akkor ki hazudik /szerintem mindenki/

2013.02.06. 15:44
Cáfol a Kreml: Moszkva nem vásárolna magyar állampapírokat
Az LMP arra szólítja fel Orbán Viktor kormányfőt, hogy ismertesse moszkvai tárgyalásainak részleteit, és számoljon be róla, mit ígért "a baráti kölcsönért" cserébe Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Vágó Gábor parlamenti képviselő az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra hivatkozik, hogy a miniszterelnök a sajtóértesülések szerint 4,6 milliárd dolláros "hitelt kért és kapott".

Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának LMP-s tagja azt írta, hogy az "összeborulásnak azonban ára van, amit az adófizetőknek kell megfizetni, legyen szó akár a paksi erőműről, akár egyéb vállalt ellentételezésről".

Az ellenzéki politikus sajnálatosnak nevezte, hogy Orbán Viktor jobbnak látja "az ország tartós elköteleződését és egyben fokozódó kiszolgáltatottságát Oroszország felé", csak azért, hogy elkerülje az IMF és a nemzetközi pénzpiacok bevonását a magyar adósság finanszírozásába.

A nyugat átláthatóságot és pénzügyi fegyelmezettséget megkövetelő elvárásai helyett nyilván kényelmesebb "egy keleti despotának kiszolgáltatni az országot", aki nem kérdezi meg, hogy mire mennek el a milliárdok - jelenti ki Vágó Gábor. A képviselő hozzátette: Orbán Viktor a keleti nyitás politikáját összekeveri a keleti függés politikájával.

Orbán Viktort múlt csütörtökön fogadta a Kremlben Vlagyimir Putyin orosz elnök. A magyar kormányfő Moszkvában Magyarország elementáris érdekének nevezte, hogy jó viszonyban legyen és szoros együttműködést tartson fenn Oroszországgal. Azt is mondta, hogy Magyarország számít Oroszországra energiarendszere bővítésében, Vlagyimir Putyin pedig jelezte, hogy orosz cégek készek részt venni magyar energiaipari beruházásokban.

Kreml: "nem volt megállapodás magyar államkötvényekről"

A HVG szerdán írt arról, hogy információi szerint Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin arról állapodtak meg, hogy az orosz fél mintegy 4,6 milliárd dollár értékben, 2,25 százalékos kamattal jegyezne le magyar állampapírokat.

A Kreml Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivőn keresztül szerdán cáfolta, hogy Moszkva magyar állampapírokat vásárolna. A Vlagyimir Putyinnal Szocsiban tartózkodó magas rangú állami hivatalnok a Reuters brit hírügynökség kérdésére kijelentette: "nem volt megállapodás magyar államkötvényekről" az orosz államfő és Orbán Viktor miniszterelnök között.
@xunilo:

Nem a Schifferét láttam, a J. Lászlóét. Azt hittem ez világos.
@Fabius: "Te ettől nyugodtan szavazz orbán zöldpárti manifesztációja ha úgy tetszik. "

Hohó, micsoda fejlődés: Schiffer és az LMP immár jobboldali! Ezt ők is tudják vajon?

(ha jobboldali lesz/lenne, annak csak még jobban örülnék, úgy mégiscsak könnyebb lenne rájuk szavazni :-) )
@shinichi:

egy néhány faktort kihagysz és máris úgy tűnik -neked- hogy igazad van...ha arra van szüxéged, hogy igazat adjak akkor itt van vidd...én ilyen hitelezővel nem álltam szóba sohasem, meg sem hallgatom és a többi ennek következménye

én abból indulok ki, hogy egy adott, lonkrét esetre elvégeztem a számszaki felülvizsgálatot és kiderült csakás az egész

ha visszateszed azokat a faktorokat amiket kihagytál akkor már eredményt kapsz

a legfőbb tévedésed az, hogy azt állítod egyik csomag forint helyett egy másik csomag forintot kell visszafizetni

de kijafasz fog 1000000 HUF (csak hogy kerek szám legyen) 12% -os kamatos kamatai helyett

vállalni azt, hogy ugyanazt a tőkét (kölcsön) 47 és 67% -os kamatos kamatra vegye fel

ugye 7.2% kamatos kamat van a "devíza alapon" továbbra sem fizettek neki csakis forintot, de a devíza árfolyama változik +67%-kal ami ugye 80.2% os kamatos kamat

és akkor kiszámítható (ha nem tudod akkor írja majd lefuttatom neked)
a devízás játékban 6,683,000.00 a teljes tartozás ami havonta 22000 körüli törlesztés

a futamidő mindkét esetben 25 év

most nem teszem be egy excelbe PMT-n le lehet futtatni mindkét esetet

cáfolják számokkal vagy azzal, hogy te melyiket választanád

brühühühü
@xunilo: Lehet, hogy nem ennyire sarkosan kellett volna leírnom. De mégis vállalom, mert Orbánról van szó, és arról, hogy meddig hagyjuk neki, hogy hülyének nézzen minket. Meddig engedjük meg neki, hogy átlépjen rajtunk és személyi kultuszt építsen ki magának.
Ne jöjjön itt nekem senki 2018-val, mert azt nem tudjuk megjósolni, hogy akkor mi lesz. De azt már úgy, ahogy látjuk, hogy 2014-ben mi várható. Ezt akarjuk még 4 évig? Matolcsyt? Lázárt? Feketét? Bayert? Én tőlük is hányingert kapok!
@Fabius: "Mondd, és erre az a megoldás, hogy a meglévő szavazóbázis nagyobbik felének, az ogy frakciónk nagyobbik felének, a fővárosi frakció egészének, a stratégiai tanácsadó Erőss Gábornak és a szakpolitikusaink döntőt többségének is hátat fordítunk? "

Hm, eddig azt gondoltam, h az LMP-ben demokratikus szavazással dőlt el -kétszer is-, h merre tovább. Valamint úgy tudtam, h a platformosok fordítanak hátat az LMP-nek? Rosszul tudom?
@minimalista:

"Bajnai Gordon szerint a szakpolitikai egyeztetések valójában koalíciós tárgyalások, erre pedig sem a jelenlegi időpont, sem az MSZP által javasolt forma és résztvevői kör nem megfelelő."

Bajnai elkezdte a nemek kimondását. A PMP érez magában annyi önbizalmat, hogy ők is képesek lesznek erre. Én meg drukkolok, hogy ez így legyen.
@J.László:

Gyere töki, próbáld meg.
@J.László:

melyik érzékeny részedet érinti a kritika?

kidörzsöli? vagy piros pöttyössé teszi?

ide csak olyanokat látunk szívesen, akik adnak kapnak és tűrik mert azért jöttünk, hogy eszmét cseréljünk nem pedig bugyit

brühühühühü
@V-PORT: én nem csak hányingert, és a nem csak én, hanem a családom, és a gyerekem sem
@74. Vladys: Nem látnám Fab ábrázatát, amikor a választási győzelem után ott fognak majd tolongani a szanyi félékkel egy szinpadon az etizennégyesek minusz cenzorasszonny. ;)
@xunilo:

A 600 tagú LMP tagság választmányában többsége van Schiffernek. A kb 300 ezres szavazóbázisánál akiket képviselnie kötelessége lenne plusz a frakciójában meg nincs.
hmmm, nekik lehet, akkor a szegényeknek tovább adni miért is nem???

Hamis Pumában és Nike-ban járhatnak ezentúl a rabok

A jövőben a börtönökben használják fel a hamis márkajelzésű ruhákat - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) szerdán az MTI-vel.

hvg.hu/itthon/20130206_Hamis_Pumaban_es_Nikeban_jarhatnak_ezent
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én se nézném a tiédet, mikor egy szerintem rossz kimenetelű eredmény után Vona odagömbölyödik Viktor térdéhez amúgy Torgyi módra :-)
@Spániel: odakozmált a rántotta?

ennek úgy láccik most ez a sorsa...semmi sem úgy alakúl ahogy akarja, és ha ez így megy akkor a sponzorjai kibasszák mint macskát szarni még 2014 előtt és ezt ő maga jobban tudja

mondtam én egy pár hónappal ezelőtt szívemnek, hogy nyugi már készűl valami

és

itt van

brühühühühü
@rodeo36: az eddig megszületett bírósági ítéletek faktorait is kihagyta kedves pénzügyi gurunk. ;) Lehet azért mert ott már kevesebb szám van és több bízonyított jogsértés.
@rodeo36:

nekem kurva szerencsém, hogy nem nekem köll párt választanom, sokkal inkább engem választanak, mer külömben nem engedem ki őket legelészni. így asztán ráérek elmerengeni az idealizmus mai hejzetén, mer ezek az idealisták csak szaporodnak, lassan mán többen vannak, mint a partizánok 56-ban. egy öreg grönlandi fóka szerint van valami tengeri zőccség, amivel lehet irtani üket, de addig se árt valami zászlóval megjelölni üket.
@Fabius:
Én is drukkolok, persze, csakhogy ez édeskevés a fidesz leváltásához, ráadásul így teljesen okafogyottá is vált a platform kiválása, hiszen elsődlegesen Schifferéknek is az mszp-vel volt baja.

Ezzel a kör bezárult: az LMP-t megosztották, Bajnaiék és a platform önmagukban alig nagyobb támogatást tudnak felmutatni, mint a zöldek, a gazdaságilag és oligarchálisan pedig eddig is jól becsatornázott mszp pedig röhög a markába a ~20%-val és szarik az egészre a sokkal jobb alkupozíciójából. A hegy nem megy Mohamedhez, figyeld meg!
@nyulámbátor: @Fabius: betaláltam? :D

Jager László | 2013. február 6. | 07:05:18

Érdekes
Hát ez kérem + volt cinkelve az 101%.
Hazugság
szemtől-szembe.
Kínos nem?
Tisztelettel
J.L.
@minimalista:

Nem vált okafogyottá a kiválás. Schiffer nem volt hajlandó ez a nemet Bajnaiékkal együtt kimondani. Valakinek meg ki kell, mert ehhez az E14 egyedül kevés lesz.
@V-PORT:
"Matolcsyt? Lázárt? Feketét? Bayert? Én tőlük is hányingert kapok!"

Ezzel biztos sokan így vannak. Legalább, ha nem többen vannak ugyanígy Kovács Lászlóval, Lendvai Ildikóval, Ferenc barátunkkal, az egész SZDSZ-szel.

Az E14 ezt fogja visszahozni, ha megteheti.

Aki Orbánt le akarja váltani (kb. 2023-ban), annak mindkét oldaltól egyforma távolságot kell tartania. Ez jelenleg egyedül, úgy tűnik, a Schiffer-féle LMP. Ezt most valószínűleg nagyon nehéz megtenni. Éppen ezért becsülöm nagyra Schiffert.

Ha megnézzük, 1994-ben a Fidesz is így kezdte. A két nagy között nem volt sehol. Ma kétharmaddal kormányoz. Schifferre nem árt odafigyelni, azt hiszem.
@xunilo: tudod, élnek itt még talán másfél milliónyian olyan emberek is, akiket nem tudott a fideszcsürhe megtéveszteni semmilyen mocskos karaktergyilkolászással, megfélemlíteni utcai polgárháborós harci helyzet kikényszerítésével, feltételezték a jószándékot az előző balfasz kormányok tevékenységéről. Persze, loptak, csaltak, hazudtak, ezért mentek a lecsóba.
DE: Végletesen taszított az emúútnyócév aljas, agresszív, sohasem fáradó, állandóan ismétlődő hazug fideszes mindenbe belekötő napi támadása.
Ha mindezek ellenére most a kétharmad birtokában AZ ORSZÁG ÉRDEKÉBEN azt bizonyították volna be, hogy alakulatuk egy tisztességes úriemberekből álló, kultúrált gesztusokra és ésszerű kompromisszumokra képes
becsületes politikát folytat, elismerésem az ővék lenne.
De ez a szegénységet cinikusan kiszipolyozó, mocsokban fetrengő, hazug, korrupt oligarchabanda takarodjon el végleg a picsába!!!!
Ezekhez képest a patás csak mamlasz kisinas volt.
@nyulámbátor:

MSZP: Seszták Miklós mondjon le

Az MSZP felszólítja Seszták Miklóst, hogy vagy "adjon hitelt érdemlő" magyarázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pályázatai kapcsán felmerült kérdésekre, vagy mondjon le.

hvg.hu/itthon/20130206_MSZP_Sesztak_Miklos_mondjon_le
@shinichi:

csak a számok a PMT csak a kamatos kamatokat adja, számaim ennek tükrében tévesek korrekció:

HUF >>> 5000/hó >>>25 év
Devíza alap (HUF) 25611,11/hó >>> 25 év

a különbség az előzőekben írtak alapján 6,183,000.00 a hitelfelvevő vsztesége

ez egy 1000000 -t érő ingatlan esetén "jelentős"

brühühühühü
@minimalista: @Fabius: Azért az E14 támogatottságát azért becsapós még mérni, mert egyelőre még nem léteznek pártformában, csak platformként. Perpill ha engem megkérdeznek, kire szavaznék, feltehetően a szocikat mondanám. De ha 2014-re Bajnai előáll egy értelmes párttal, értelmes emberekkel, esetleg pártszövetséggel a PMP-sekkel, akkor egész biztosan az övék a voksom Mesterházyék helyett.

Gondolom nem vagyok ezzel egyedül és ezt az MSZP-ben is látják.
@rodeo36: Egyhibás feltevésből indulsz ki. Amúgy a számítás majdnem helyes, csak az a baj, hogy a vágyott dolgot számítod.
Egy egyszerű feljelentéssel kideríthető lenne az egész.

A hitel kamatait alapvetően - egyéb tényezők mellett - az befolyásolja, hogy milyen a fedezet megszerzésének költsége. A forintinfláció alatti kamatot úgy lehet elérni, hogy a forrás....

Érdekes dolog az elme hatalma. Simán képes lennél pusztán logikai képességeidre támaszkodva befejezni azt a mondatot. De a hinni akarás erősebb. Feltéve, de nem megengedve, hogy nem jól azonosítottad a problémát, lehetséges-e megoldást találni?
A lassan megfőzött béka tipikus esete:

Kis adagokban adják be Matolcsy jegybankelnökségét

Senki nem cáfolta még, hogy Matolcsy György lesz az új jegybankelnök, a Fidesz kommunikátorai csak azt tagadták, hogy szó esett a témáról a frakcióülésen. Pedig Matolcsy jegybankelnökségéről még egy hete is azt mondogatták, hogy attól mindenki eltátaná a száját

hvg.hu/gazdasag/20130206_Matolcsy_jegybankelnoksege_meg_mindig_nem
@rodeo36: te még véded azt a kurucos tempót,amit Fabius nyomat?
@nyulámbátor: komment a nolon, ellenőrzése Fabiusnál, hogy jól tippeltem-e :D
@J.László: A fidesz nem így kezdte, hanem csinált a korábbi liberális pártból egy jobboldali néppártot és rárepült az MDF-ből kiábrándult tömegekre.

Az egyenlő távolság politikájával egyelőre két pártvezetés próbálkozott és mindkettő belebukott: a Demszky féle SZDSZ és a Dávid féle MDF.
@rodeo36: tudod, a cinege cipője: kapkod fűhöz-fához..szalad a vargához....máig sincs cipője szegénynek.
Talán majd egy magányos szobában két mélyaltatás között néha felkiált: kiscipőt, kiscipőt....
Tanulva az előttünk járók hibáiból, készek és képesek vagyunk arra, hogy jó útra vezessük az irányt tévesztett Magyarországot."

Előtte még egy kicsit bepucsítunk, aztán behatol hátulról Bajnai, majd Házmestery, Megagyurcsány, valamelyik maszopos picsa lenyalja, oszt jó napot!
@J.László:

bucika, egy valamit már meg kellene értened talán neked is, de sok másnak is, hogy nem a politikáért vagyunk, hanem a politika van értünk és ha nem akkor, mint szaros bugyit kidobjuk és másikat húzunk elő a sifonérból vagy esetleg veszünk egyet újat a bótban

én könnyen jártatom...de én mindíg minden esetben az akciókat és tetteket kritizáltam és sohasem azt aki csinálta (szerintem ez demokratikus) és ha az aki rosszat tett ezután eltávolítottuk, ha kellett egyazonnali választmányival azon senki sem csodálkozott

ti valahogy másképpen csináljátok azaz kibaszott rosszúl

brühühühühü
@Spániel:

Zelk Zoltán?

naccerű

brühühühühü
Kell az ujabb provokáció nehogy békesség legyen. :
" Németh Zsolt részt vett kedden azon az ünnepségen, amelyen Budafok-Tétény polgármesteri hivatalának falára kitűzték a székely lobogót. A Külügyminisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: azáltal, hogy Kovászna és Hargita megye kormánymegbízottai körlevélben tiltották meg a székely zászló kitűzését, „szimbolikus agressziónak” vagyunk szemtanúi. Az államtitkár egyben arra buzdította a magyarországi önkormányzatokat, hogy szolidaritást vállalva a székelyföldi településekkel, tűzzék ki a székely zászlót, ami az autonómia melletti kiállás lesz."
B@sszák meg......
@angyalföldi partizán:

én nagy híve vagyok Fabius-nak, demokratikus, intelligens, erős, koncepciózus, baráti, és sziporkázó humora van

neked mid van?

piros pöttyök nem érnek

brühühühü

ismétlem szoci vagyok és maradok, de imádom a párbeszédet olyanokkal mint a fabi
@ariel12:

dehogy, hagyd!

ez is része annak amit @szívnek írtam

önpusztítás

brühühühühü
@Fabius: "Seszták Miklós kedden kijelentette, hogy NINCS SEMMIFÉLE OFFHORE ÜGYLETE. A kormánypárti országgyűlési képviselő így fogalmazott: úgy fél a baloldal az offshore vádaktól, mint a tűztől, és szerinte van is mitől. Ennek tudja be a személye elleni "összehangolt és alaptalan támadást, amikor olyannal vádolnak meg valakit, amit ők követnek el" - írta az MTI-hez eljuttatott dokumentumban."

HAHÓ:-))))))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
dehogy guru(l), rossz brossúrából tájékozódott,

a fidesznek legalább 12000 milliárd tiszta bevétele van ebből, a Kósa és a szijjgyártó azaz fidesz legelső akciója ez volt szétbaszni a forintot...senkinek sem esett le a tantusz?

elő volt ez készítve vártak rá mint a mikulásra közel 10 évig

brühühühühü

és megjött a mikulás

ezt nem kátja sinicica
@Virág et.:
Demszkyt a saját pártja buktatta meg (ami most Schifferrel nem sikerült).

A Dávid Ibolya-féle MDF még önmaga paródiájának is rossz volt. Bokros, mint egyenlő távolság az MSZP-SZDSZ konglomerátumtól.
@ariel12: Ponta: nem tűrjük a magyar "szemtelenségeket"
A székelyzászló-ügy miatt a román külügy bekérette a bukaresti magyar nagykövetet.

hvg.hu/vilag/20130206_Felduhitette_Nemeth_Zsolt_a_roman_kormany
Demján telkére költözik a kínai piac?
Ötezer mobil bódéból gigantikus méretű piacot húzhat fel egy cég a TriGránit telkén.

hvg.hu/kkv/20130206_Koltozik_es_Demjane_lesz_a_kinai_piac
@shinichi:
na most ez mivé fog kifejlődni?

olyan kölcsönt aminek nem ismerem a kamatait és a futamidejét nem veszek fel, ez alapállás

tehát a bank is vállal kockázatot akkor amikor a HUF-ban megkötött hitelszerződésben periódikus kamatfelülviszgálatot követel, ha a hitelfelvevő így felveszi?

ha ilyen nincs, akkor a bank szakmai felkészűltsége szabja meg milyen lesz a kamatajánlat (levédiában minden valószínűség szerint egyéb költségeket is hozzátesznek, megdrágítva ezzel a hitelt, adott esetben annyira, hogy inkább nem veszem fel)

namost nem értem amit kérsz?

nem lehet két egymástól független faktort beépíteni egy adott hitel kamatrubrikájába, vagy forint vagy svájci frank de akkor svájci frankban szolgáltat és abban törlesztendő

nincs más

te sem tudtál egyetlen esetet sem a Galaxisban, vagy ha igen ide nekem hadd lássam ha már megint hittan órán vagyunk

miért is rosszak a számaim?

brühühühühü

számszerűen bizonyítsd ahogy én is tettem
@nyulámbátor: Na, ez a hír a Schiffernek jó vagy a Jávornak?
Basszus:-)

Emberekre támadt a komodói sárkány
2013. február 06., szerda, 11:39 • Utolsó frissítés: 3 órája
Szerző: MTI

Az incidens a Balitól mintegy 400 kilométerre található Rinca szigetén történt. A varánusz a szájában lévő méregmirigyek segítségével bénítja meg áldozatát. Az utóbb három évben két embert is komodói sárkány ölt meg, de ezúttal nem történt tragédia.

hvg.hu/panorama/20130206_Emberekre_tamadt_a_komodoi_sarkany
@shinichi:
"A hitel kamatait alapvetően - egyéb tényezők mellett - az befolyásolja, hogy milyen a fedezet megszerzésének költsége. A forintinfláció alatti kamatot úgy lehet elérni, hogy a forrás.... "

mint írám fentebben neked: a bank szakmai felkészűltsége szabja meg az adott pénznemben felveendő vagyis felvételre ajánlott tőke kamatait (az összes járulékos költséget(=pofátlanság))...ha a bank hülye veszít, ha bölcs eladja a pénzét és nyer rajta

a devízaalapú hazugság esetén nem volt forrása mert hozzá sem nyúlt, senki sem kapott abból a valutából egy penny-t sem tehát akkor hol vannak az érveid?

brühühühü

számokat kértem számokat várok ha kell 12 sorban variációban
@nyulámbátor:

Küldjek neked egy kamionnyi idézőjelet?
@Fabius: Látod milyen cuki, hogy ezt csak a másik félről tudjuk elképzelni? Csak a végén, nehogy mind a kettőnknek igaza legyen. :)
@74. Vladys:

Egy viktornyival és egy matolcsnyival lesz jobb. Ez nem sok, de jelen pillanatban ezzel kell főzni.
@nyulámbátor:

tudom hová kell a fideszt nyaralni vinni

brühühühü

fabi te dög ezt meg elkallgattad? kis huncfut
@Orica Középföldi: aki akarja igy is megérti:-)
Az olan macerás... időnként próbálkozom, időnként nem. ha hivatkozás is van akkor valszeg a téma a szereplő éps nem a komment. Elnézést. Megpróbálok lyó lenni:-)
@rodeo36: nem Zelk, Móra Ferenc, de ez nem számít ahhoz képest, amit lelki szemeimmel már látok.
@Orica Középföldi:
amikor nyulamék modernek a tvitter meg faszbúk és a többi telefonos baromság már csak 3 betű és megy valamiylen szó....mindegy milyen oda sem néz attól izgalmasabb

láttad a vídejót amin a csaj textel és az autó meg átmegy rajta?

brühühühühü
@Spániel:

nem estem messze a zsenitől

én is látok valamit...már folyamatban van lassan indúlt 6 hónappal ezelőtt de nem állt meg semmi módon és most gyorsúl

brühühühühü
@nyulámbátor: Amit voltál szíves beírni, az 5000 kínai bódéról. Hogy világos legyek: hogy kerül ez a csizma LMP asztalára? Talán azért, mert most ferde szemmel néznek egymásra?
"Kazahsztán államosítja a magánnyugdíjat
De állítólag nem költi el, csak az állam kezeli tovább."
www.origo.hu/gazdasag/20130206-kazahsztan-is-allamositja-a-magannyugdijvagyont.html

ollyan ismerős...
@czjanos: Aranyom. Mindenkinek van egy kicsi lenyomata. az enyém ilyen... te még nem ismered, de ez annyira nem nagybaj:-)
@nyulámbátor:

én meg -olcsójános- a billentyűzetemről lekoptattam a festéket és ezzel az is jár, hogy a MSW multilanguage system-jével gombnyomással váltok nyelvet és mivel nem emlőxem mindegyikre a fekete izé csak,. szóval melléütögetek

brühühühüh

még nem tanúltam, meg vakon textelni talán a hét végén már a programom megvan hozzá
@J.László: "Nem tudom, felnyomjam-e az index-nél a kisköcsögöt, de úgy viccesen beverném a képét, az biztos. "

Vicces fiu vagy Te, ugye? :-)
1. A blog.hu -nak és az index.hu -nak ugyan közös a gazdája, de nem egymáséi. Olvasgass :-)
2. Ha már index, akkor a saját forumuk is megfeküdte a saját gyomrukat :-) ld. gepnarancs.hu/2012/12/volt-egyszer-egy-forum-az-index-en/
3. Szvsz népi füles cserépedény ügyben elég, ha egy tükröt keresel.

s most a verekedés ccéltalanságát most nem is érinteném adott esetben. Salvor Hardin -t meg nem is idézem. Nem nézem ki belőled, hogy tudnád kiről van szó.
@czjanos: tudod ez egy olyan blog, ahol Asimov módszerrel mennek a dolgok... párhuzamos világegyetem, a nagyobb információ-sűrűség elérése céljából. Van aki az egyoldalút sem fogja fel.
@Fabius: Előbb azér még főzne gulyáslevest. :-)
@nyulámbátor: Még szerencse, hogy előtted hivatkoztam Hardin-ra. Most meg Asimov. Szegényekkel mi lesz így ? :-)
@nyulámbátor:
ja,bár nem vagyok süket

brühühühü
"és a jövőben is távol tartjuk magunkat a gazdaság és politika káros összefonódásától"

ezt a kiválásukkal már elcseszték...
sajnálom.
@GeoCracker: hehe, haggyadmaa, olyan vagyol, nahh, mit kell szembesiteni szegenyt a korlataival ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"fejtsd ki bővebben ezt a platformosdit a választásra levetítve, mert a törvény alapján idealista ezen felvetés számomra "

Nem csak hogy idealista, de orbitalis barmsag is. A klasszikus ongyilkos technika...
@GeoCracker:
Nálam is Hardinnal jön. Ezt az egyet olvasta biztos.
@Fabius:
ááá, a CÖF-nek is a fityesz ír. Ez konkrétan selmeczis szöveg, de ki ír annak a szőkenőnek? Habony v. Kovács? brrr.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Aligha lesz Orbán-Bajnai vita"

Ez teljesen barhato volt, es valjuk be; forditott esetben mi sem nagyon foglalkoznank az ellenzek egyik onjelolt vezeto-jelolt tagjaval.

Kar volt ezert a pofonert felkinalkozni...
Kis adagokban adják be Matolcsy jegybankelnökségét
hvg.hu/gazdasag/20130206_Matolcsy_jegybankelnoksege_meg_mindig_nem
na, megmondtam vagy megmondtam? Az már kettő..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Egy elsöprő fölényű népakarattal megválasztott kormányfő elvből nem vitázik kamarilla-puccsistával. Ez kézenfekvő.
@J.László: Az az egy egy tucat legalább,elolvasni neked kb. négy hónap, nálam megközelítőleg két-cca.három hét, de erről nem te tehetsz, az igaz!!
@J.László: Népakarattal vitatkozni valóban nem illendő, de valahogy kételkedek ebben már, közvéleménykutakodás ide-oda!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Kételkedem. De nem te tehetsz róla, hanem a tanulmányaid.
Szép menet volt a mai, de hogy Fab kurucosra legyen vádolva az anarchistán túl, ezen elröhincséltem egy darabig:))
@nyulámbátor:

"aki akarja igy is megérti:-)
Az olan macerás.."

Jelek nélkül meg a megértés macerás:))
@J.László: Többet is olvastam. Csak nagyon találó mondás az, hogy "violence is the last refuge of the incompetent"
@rodeo36: "nem lehet két egymástól független faktort beépíteni egy adott hitel kamatrubrikájába, vagy forint vagy svájci frank de akkor svájci frankban szolgáltat és abban törlesztendő"

Írtam, hogy van ilyen típusú hitel is. A többszöri átváltás miatt annak érte meg, aki ténylegesen devizában (pl. frankban) kapta a jövedelmét. A mai napig vígan futnak az ilyen hitelek.

Ebben a pillanatban ha kérsz kölcsön tőlem 1 frankot, mondjuk zsemlére, praktikusabb, ha 238 forintot kapsz. (ez le is van írva a szerződésben) Ha 5%-os kamatra kell, akkor tíz év múlva egy frankot kell visszaadnod nekem, praktikussági okokból forintban fizetsz majd egy frankot (+ kamat).
Ha 20% kamatra kell a pénz, akkor tíz múlva 238 forinttal jössz, plusz kamatok értelemszerűen.
Ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni.
Sportot űztök abból, hogy ne kelljen visszaadni egy másik ember életbiztosítását, nyugdíjmegtakarítását, vagy a gyermekének a betegbiztosítását.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: emlékszik még valaki arra, hetekig mekkora rohattmocskos hazaáruló volt fleto, a patás, amikor fogadta Putyint gazdasági megbeszélésre és megkajáltatta sajátkezű palacsintájával?
Mosmeg? a törpenyúl laposkúszásban megy kalapozni ugyanahhoz a Putyinhoz és még hazudik is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mindkettőnknek igaza csak úgy lehet, ha Bajnainék nyernek és Vona ennek ellenére Orbán ölébe ül dorombolni :-D
"Az erőszak a gyengék végső mentsvára"
:)
@Orica Középföldi:

Stipistop, anarchista kuruc nicket levédtem :-D
@J.László:

"Az MSZP pedig abba ment tönkre, hogy az SZDSZ-szel csóváltatta magát.

Az SZDSZ pedig abba, hogy képletesen mondva pufajkába bújt a kommunisták kedvéért."

Kedves Laszlo!

Annyira fogalmatlan vagy, hogy az mar faj!

Az MSZP nem azert ment tonkre, mert az SZDSZ iranyitotta volna oket. A szocik azert mentek tonkre - es itt hadd idezzek klasszikust - mert;

"És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"

Erted? Az Orban altal leallitott osszes reform-probalkozas utan ugy vittek vegig 8 evet, hogy semmilyen nagy eloszto rendszerhez nem nyultak hozza. Vagyis a legtobb rendszer a kadari modon folyik tovabb, esetleg Hornek valtoztattak rajta.

Az SZDSZ sem abba bukott bele, amit itt vizionalsz. A szadi egy mindig is felvallalt LIBERALIS part volt (meg ugyan vegetal, de mar szamomra, egykori torzsszavazojuk szamara is multido). Marpedig egy europai tarsadalomban a liberalis partok meglehetosen limitalt szavazo-bazissal birnak. Ennek tobb oka is van egyebkent.
Am Mo szempontjabol a legfontosabb a tarsadalmi tagozodas. Az orszag szavazoinak egy jelentos reszet adja meg mindig a kadari kisember, aki legutobb Viktort juttatta hatalomra. Masreszt a politikai folyamatok ugy alakultak hazankban, hogy a bal-jobb oldali eroterek kialakitasa utan keves szavazora szamithattak. Lehetne itt emliteni pl. Orban es az egesz jobb oldal vallasos gyuloletet a liberalisok, es a liberalizmus ellen, mikozben a testveri lengyeleknel egy liberalkonzi a minielnok (Tusk).
De az is ketsegtelen, hogy a szadi elgalloppirozta magat. Fodornak es Horn Gabornak mar azt sem tudom komolyan venni, ha kerdez. De hogy pufajkaba bujtak volna? Nyilvan sokan nem bocsajtottak meg nekik a '94-es koaliciot, de a megfogalmazasod kisse eros.
@Fabius: Lesz izgibb témád is? Jó, jó, nem provokállak, mert harapós vagy mostanság....:P:D
hvg.hu/panorama/20130206_Emberekre_tamadt_a_komodoi_sarkany
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Pedig a népakarat szent. Kivéve ha 2/3-od van Magyarországon, mert akkor sz@rhatsz rá:D
@J.László:

Bajnai udvarias és jólnevelt a surmó alcsútbasznádról meg egy tahó és most be is bizonyította x+1-egyszer

ezután nincs kegyelem, mindenki szabadon beszélhet
és ez a vége az idiótának a te vákasztott vezetődnek de menj arra amerre mutítja nehogy letérj

brühühühü

szerencsétlen hülye
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Üdv! A Nol-on lévő, így aláíró J.L.szerintem nem azonos az itteni j.lászlóval! Olvasom ott is a törzsközönséget,Az a nick tuti nem jobbikos emberé!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A sárkány semmi, csak kóstolgatott.. Egy cirkuszban most ette meg félig egy bengáli tigris az idomáját műsor közben.
@J.László:

"1994-ben a Fidesz éppen hogy bekerült a parlamentbe. Ma 2/3-dal kormányoz. A politikában sok minden megtörténhet, csak idő kell hozzá."

De ha mar ennyire erolteted a dolgot, akkor talan arra is emlekszel, hogy '92-ben pedig 40% folott voltak, amikor pedig meg kismillio part volt. Es onnan suroltak a bejutasi kuszobot felulrol. Emlekszel meg Viktor hokimeccses "interjujara"?

Szoval nem olyan egyertelmu, hogy innen csak felfele vezethet az ut...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Vagy unyagaz, ki tudhassa/láthassa/b@szhassa?
Külön Lacikának:
"De ne moccanj, mert különben
Meg talállak csípni,
Igy ni!
Ugye fáj?
Hát ne kiabálj.
Szájadat betedd,
S nyisd ki füledet,
Nyisd ki ezt a kis kaput;
Majd meglátod, hogy mi fut
Rajta át fejedbe...
Egy kis tarka lepke.
Tarka lepke, kis mese,
Szállj be Laci fejibe."

magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/petofi/aranylac.htm
frigid hüjepicsa 2013.02.06. 19:17:53
Hajrá Schiffer!

Ez epic! :))
Kár bármit is hozzáfűzni.
@Spániel: Mit tehet a tigris?! Nagy étvágya van.:D
A mi Fabiusunk beérte kis harapdálással:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ééééééééén?! Perveeeeeerz?! Ne már, ők a perverzek. Én hamvas szüzike vagyok, hozzájuk képest.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): akko Fábius harapdájja a gondozóit? vagymi
@frigid hüjepicsa: Nem illik így bíztatni egy haldokló párt vezetőjét. Csak nem biztatod, hogy hajrá lmp múlj ki gyorsabban?! Azért kegyelet is van a világon kérlek. 2014-re már egyik se lesz meg, minek siettetni?!
@Spániel: Többen ajánlották néki ma a gyógyszerezést, ezek után csoda lenne?:-D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: figyu, ez a hüjepicsa nem a stefi? Ő volt frigid, aki csak a bátyjával.
@Spániel:
"Az incidens a Balitól mintegy 400 kilométerre található Rinca szigetén történt. A varánusz a szájában lévő méregmirigyek segítségével bénítja meg áldozatát. Az utóbb három évben két embert is komodói sárkány ölt meg, de ezúttal nem történt tragédia."

Bali, zeneszó, gondolák, hm..a többi stimmel, remélem is!
@Spániel: Bali sokak úticélja. biztos melegedni akar.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Egy magamfajta liberális nem veszi fel a versenyt perverzióban egy keresztény konzervatívval.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Nem:)
Én tudom, hogy a meg nem értett zseni keserű könnyeit fogja nyelni.
Csak ő hiszi, hogy nyerni fog. Addig még lesz néhány szép hónapja.
@Penivaldes: Én is mennék.:)
@Spániel: Lehet. De teljes bizonyossággal csak Boli, a steffy szakértő tudná megmondani.:)
@Fabius:

"Az E14 már elhitte, hogy képes erre és csinálja. Ha a PMP csatlakozásával erősödnek simán kerülhetnek a bizonytalanokat is megszólítva olyan erőfölénybe, amivel ez reális lehet. "

Azert erre ne fogadj nagy osszeggel!

Tul keson kaptak eszbe, tul lassan haladnak, es tul sok hibaval a hatralevo idohoz merten. Szerintem nekik mar az is nagy dobas lesz, ha ujra a szocik magassagaba felernek...

Ugyanis ez a masodik futam mar joval nehezebb. A kulso korulmenyek miatt is, es hat tobb hianyossagot is eszrevehetnek a szavazok, ami miatt esetleg megsem annyira rajuk szavaznanak, mint ahogy meg akar 2-3 honapja ugy lett volna.
@Penivaldes: Fehér bűröd nem is bírná, kislyányom, oda edzett, vastag bőr (hm. áthallás lenne?:-) köll!
@xunilo:

"Hohó, micsoda fejlődés: Schiffer és az LMP immár jobboldali! Ezt ők is tudják vajon?"

De bizony, hogy tudjak! Belso levelezes alapjan mar a jobboldali, Fideszbol-kiabrandult szavazok fele igyekeznek nyitni...
@simple observer 1.0: Igen, lehet, így viszont kénytelenek lesznek a szocikkal szövetkezni valamelyest, ami meg nem jó a bizonytalanoknak, amit meg is értek tán!
@J.László:

Csak röhögök rajtad,Fabius megszivatott rendesen:)
Miből gondolod,hogy nem ismerik a netes hozzászólásaidat?
Párszor vitáztam veled,de tök felesleges egy jobbikossal értelmes gondolatokat cserélni,mert minek?

Minden második szavad ballibsi,libsi......
Most meg beállsz a szerinted jó "libsijeidet" megvédeni a rossz " libsiktől".

Egy sima troll vagy , az is lehet fizetett, de inkább csak agyhalott:)

Az net nem felejt:D ne felejtsd:)))))

Az erőszakkal való fenyegetés,meg rosszabb mint a lebukás,már bocsi, az tipikusan a jobbikosok védjegye :)
hvg.hu/kkv/20130206_Februar_15ig_igenyelheto_a_gazdasagatada

De csak, miután bevallották földjeiket és regisztrálták őket, igaz, tán már a nyertesek is köztünk járnak!?
@Penivaldes: Na, tekintsd meg Csekk hozzászólását, utána, ha (még)akarod, megbeszélgethetjük! .-D
Sok sikert az Lmp-nek és Sciffer Andrásnak. A párbeszédeseknek meg gratulálok, hogy összeállnak a "világvégi" alakok gyülekezetével. ( Gyurcsány, Szanyi, Schmuck!!!, Bauer, Kuncze stb.. ) Ez egy igazi "nagy" csapat lesz. A Millát is sajnálom, kinyírják őket Bajnaiék. Kónya Péterben az elkövetkező évek Budai Gyuláját vélem felfedezni ( 99%-ban nincs tisztában azzal mit beszél és mi történik körülötte, a tökmagos fogadása az Atv-n kifejezetten szánalmas volt. )
@simple observer 1.0:

S. ezt nyilvánosan is elmondta. Reményei szerint, a Fideszben csalódottak tömegei fognak az LMP-be áramlani.
@Penivaldes: Mert gyerek vagy még. Neked még Disneyland való:P
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Tulokból túltermelésben vagyunk. Egyhamar nem lesz védett állat, az már tuti.:D
@simple observer 1.0: A PMP vagy PIMP?! nem lesz hosszú életű. Mielőtt felmérnék a támogatottságot már fel is oszlott. Az lmp is dettó.:D
@Orica Középföldi: Erre csak annyit lehet mondani, hogy aki hülye haljon meg. A csalódottak inkább mennek bizonytalanba, vagy vissza a fideszhez. De hozzájuk tuti nem.
Az lmp és a pimp a semmin civakodnak, a semmi ketté osztva is semmi marad.
Minden mindennel összefügg, ezért nem annyira off.
Uhh, ez nagyon jó:
hvg.hu/w/20130206_Beteg_idok_mozija
„Egy ablak mind felett
Most úgy tűnhet a vazallusoknak, hogy jó úton halad az új osztály kiépítése. Hogy tuti a helyük ebben a kellemesen húgymeleg, könnyen átlátható mikroklímában, ahol a nemzetközi és még a hazai versenyt is ki lehet kerülni a jól irányzott nyalással. Tévednek.
Ahol egyetlen ember szeszélyei döntenek, ott nála senki semmihez nem érthet jobban. Aki szolgálni szegődik, az abban a pillanatban lemondhat a nagy műről: nemhogy ő nem fogja létrehozni, de az lesz a dolga, hogy megakadályozza a megszületését. Ez tényleg egyablakos rendszer, de a kikönyökölt előnyök itt sem tartanak örökké. Van verseny, csak beteges. Kurvából mindig jön egy ügyesebb; a lojalitásnak nincs határa.
Amikor már minden helyi csúcsra felszopta magát a leghűségesebb sarlatán, amikor éppen megpihenhetnének, mert tönkretették vagy kizavarták az országból a tehetségesebbeket, amikor kivágtak minden fát és megmérgeztek minden folyót, akkor jönnek rá, hogy Orbán Viktort nem lehet megenni. És egy szép napon éppen a kontraszelektált nyaloncok ostobasága fogja megbuktatni az egészet.
Elegánsabb lenne időben felállni és hazamenni.”
@Penivaldes: Én nem mertem volna leírni, hogy Fabius, a 190 centis óriás melegedni akar...
@Penivaldes: Eztet:
"Egy magamfajta liberális nem veszi fel a versenyt perverzióban egy keresztény konzervatívval.:D "

Igaz lehet ez vagy urban legend csak?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Penike keresztény-konzervatív?! Persze a sok fürdőcskézés, meg a kötözős szex Egérrel... Ez megmagyarázza.:D
(Szerinted milyen gyorsan lesz itt Egér a bűvös szavak leírta után?!:D)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Penike, fürdőcskézés, szex..ezekre biztos be van állítva a ..keresőmotorja!:-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: neki is kell meleg, vagy nem?:)
én nem félek Fabiustól
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Azzal nem tudok mit kezdeni, ha azt hiszed, hogy az ellen oldal jobb neveket tud felsorakoztatni. Láttuk 02-10 között mire voltak képesek. 0 különbség.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ez igaz, a legerkölcsösebbeknek látszók a legperverzebbek
@Penivaldes: Miért is félnél, mikor nevelt lányaként kezel, liberális szellemben, ha meleg is?:-P
@Penivaldes: Kivéve a gyevi bírót, Vérmókus-nyulat és engem, vélhetően!
Felelősséget csak utóbbira vállalok azért!
A délutáni "vitához":
hvg.hu/vilag/20130206_Nemeth_a_roman_miniszterelnok_valamit_fel

"Európában amit a törvény nem tilt, azt lehet. Romániában nem tiltja semmilyen törvény a székely zászló használatát. Ilyen értelemben az európai normákat, a jogállami normákat - attól függetlenül, hogy a román miniszterelnök mit tűr és mit nem - biztosítani kell" - nyilatkozta.

Az államtitkár szólt arról is, nagyon örül annak, hogy Romániában most már jobban odafigyelnek a székely zászló ügyére. Ez volt a szándéka a budafoki önkormányzatnak is, amikor úgy döntött, kitűzi a székely zászlót, és kezdeményezi, hogy más helyhatóságok is így tegyenek - fűzte hozzá. A székelyeknek joguk van ahhoz, hogy használják a székely zászlót - mondta Németh Zsolt, aki bízik abban, hogy a román kormány megérti, ezt lehetővé kell tenni, biztosítani kell a feltételeket."

Hát erre most mit lehet, kíváncsi leszek a fejleményekre, bár már előre sem szeretném, az ott-élők érdekében, ha ez elfajulna!
@Penivaldes: Minden férfi disznó, ebben egyetért(het)ünk azért!
A nőkre ez hogy vonatkozik, Penike, Kedves?
sokan csak megjátszák az erkölcsöt
hvg.hu/itthon/20130206_Sesztakugy_cafolja_az_offshorevadakat_a
"A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) napokban vitatott pályázatán nyertes vállalkozások egyike sem offshore cég, a tulajdonosi struktúra teljes egészében megfelel a pályázati követelményeknek - közölte a projektgazda EQNet Zrt. szerdán az MTI-vel."

Nem hát, feltételezte ezt volna valaki? .-P
Ezek igaz magyar cégek, igaz ciprusi internacionalista frakcióval!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): a férfiak legalább vállalják hogy malacok,de a nők sokszor játszák hogy mennyire jólányok aztán a nyakig érő ruha alatt a legkihívóbb fehérnemű.
@Orica Középföldi: Ezt sólyom tekintetem előtt fejtsd ki bővebben. Max tigrissé válok, és felfallak, ha nem tetszik.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nekem semmi bajom a melegedőkkel és a melegekkel. Szóval csak hajrá Fabe, találd meg a frakciótársad!:D
ízléses földrajzi földrajzi példák, mennyit kell szopni az indexnél egy ilyen állandó helyért?
@dlaci222: Elég egy bevakkantás hozzá, Nertárs, máris vezércikket írhatsz a Magyar Nemzet-be!
@Fabius: Ha Bajnaiék nyernek, akkor Vonának pláne nem lesz érdeke Viktor ölébe ülni. :)
@Penivaldes: Követelek meglegedőket az aluljárókba a fedél-nélküli melegeknek!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): vagy a meleg nélküli fedeleknek

ma megdícsérték a technikám
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hogy lehet úgy leülni az ölébe még egyszer, hogy már most is benne ül?!
Látod, ez a nagy magyar dilemma.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: egyszerűen, most nem éri a valaga Viktor ölét, csak guggol felette.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mélyebben, Édes! :-D

"Főnök és titkárnő szeretkeznek.
- Főnök! Bent van már???
- Igen!
- Hú de hatalmas!!!!"
@Penivaldes: Na, ki a perverzebb kettőnk közül akkor? Vagy az álszentebb tán? .-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): én nem vagyok álszent, sosem voltam az. csak én nem tenném sosem amit leírok, csak másokról tudom elképzelni, de róluk nagyon:))
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Hinnye, hirtelen de fontosak lettek az európai normák. Elég eklektikus gondolkodásmódjuk van a fiúknak:)
Jesszusom! ez a sok László meg Laci! valami kórság támadt, vagy mi, hogy így mekk vannak vadulva.
@shinichi:
""Az erőszak a gyengék végső mentsvára" "

idézni csak pontosan, szépen, ahogy csillag megy az égen...
Az erőszak a gyengék végső menedéke.
Asimov: alapítvány, Salvor Hardin polgármester kedvenc szavajárása volt.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Biztos a ruszkik cáfolata miatt. Vagy most józanódtak ki a brókerek:)
@Penivaldes: Lap dance?:)
@jaegtoer: Várjuk a jelentkezőket csekkolgatásra, aztán majd pontozunk Penivel! .-D
Aztakurva, egy nap alatt lettem Balin harapdáló anarchista buzi kuruc sárkány, ha mindent összeadok.

Bázz, ez ám a karrier :-D

Csúcsra értem, sütkérezem, sej.
no, jó éjszakát. nem lesz ebből a pmp-ből semmi, hacsaknem megélhetésiek lesznek éppúgy, mint a schiffer, meg a többi 300.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"Igen, lehet, így viszont kénytelenek lesznek a szocikkal szövetkezni valamelyest, ami meg nem jó a bizonytalanoknak, amit meg is értek tán!"

Ez igy van. Ezert szoltam en mar idoben, hogy valamit kell majd kezdenie magaval az ellenzeknek, mert a szocik szavazataira igenis szukseguk lesz, es akkor nem lehet arculat vesztes nelkul egyszeriben csak osszebutorozni veluk. Az mar csak hab a tortan a szocik szamara, hogy a tobbi part/mozgalom is inkabb osztodik, es toketlenkedik.
@Orica Középföldi:

"S. ezt nyilvánosan is elmondta."

Elnezesemet kerem! Sosem volt Bandi a szivem csucske, szoval konnyen elofordulhatott, hogy nem hallottam eloben....
@simple observer 1.0: A szocik nem akarnak váltást, megfelel így, a legerősebb ellenzéki párt szerepe, nekik, azt hiszem!
Szanyi kapitánynak legalábbis!
@Fabius:

"Csúcsra értem, sütkérezem, sej. "

és még csak a sminkedre sem kell vigyázni.
Nagyon ne lelkesedj ezért a pmp-ért, a frakció pénzesládája schiffernél van. mégeccő neki gyűrkőzni nem olyan eccerű.

ha eszük lenne, nem szarakodnának, hanem máris egyeztetnének Bajnaival, hogy mi is lehetne az a karakteres politika, amit megjeleníthetnének, képviselhetnének az országgyűlésben. mert amit álmodtak, az a "sírba viszi" őket.
a kassza kulcsa schiffernél van. még.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"A PMP vagy PIMP?! nem lesz hosszú életű. Mielőtt felmérnék a támogatottságot már fel is oszlott. Az lmp is dettó.:D "

Tetszett ez a pimp, bar nem igazan ertem, hogy kit is futtatnak ok?

Amugy ez egy erdekes kerdes. En valahogy ugy sejtem, hogy a hivatkozott kutatasi eredemnyek ellenere nem fog a 2/3 Javorekkal menni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Már kiveséztük. Schiffer elszámolta magát. Fél parlamenttel a fidesz nem lehet/lesz nagyvonalú. Nem tudom kikre számít S., ha független akar maradni. Erre értettem egyet, hogy aki hülye....

Jávorék sokkal hamarabb fognak szaporodni, és együttműködve bekerülhetnek.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Azért mégsem szólíthatom nagyközönség előtt Tündérbogyinak. Hogy nézne már ki?!:D
@simple observer 1.0: Magukat?:D Amúgy meg miért is vagy ünneprontó? Mikor lesz még egy olyan pártunk, akinek a neve ilyen közel áll a foglalkozása lényegéhez?:D
@Orica Középföldi: Mindketten elszámolták magukat. Ugyanazt képviselik, ugyanazt a szavazóbázist fogják szétforgácsolni. Ebből nem lesz nagy szavazóbázis.:) A fideszből kiábrándultak meg nem fognak zöld párt pártivá válni, ezt már látjuk. Kérdezték miért pimp, na hát ezért. :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Most mindenki jöjjön rá, hogy miért nem fog engem soha innen kivágni?:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

nem bírom ezeket az összefonódásokat!:D
@Fabius:
a buzi politikailag inkorrekt, az harapós gay gyík, mérges mert nem vették be....a csapatba

egyébként ebből láccik milyen fejlődőképes vagy, akár napról napra isch

brühühühü
@jaegtoer: Akkor nevet kellene cserélniük a pimp-pel?:D
...I don't know what you heard about me
But a ***** can't get a dollar out of me
No Cadillac, no perms, you can't see
That I'm a **********ing P-I-M-P....
:D
@Fabius: Legyél rá büszke Tündérbogyi, nem mindenkinek adatik meg.:D
@Orica Középföldi:

"Jávorék sokkal hamarabb fognak szaporodni..."

viktornak, semjénnek nem lehetne egy szava sem, ha sokasodnának. csak hát... hmm.. 9 hónapba belefér
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Juszt se, ha már ennyire akarod. Elvégre nő vagyok, jogom van meggondolni magam....:P Naponta milliószor is.:D
@jaegtoer: Ahogy a Drakula halott és élvezi klasszikusban mondják, mindig csak a helyezkedés...:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ez eddig rendben, de mely likre legyen az?
Meleg büszkeség, vagy kuruc büszkeség légyen-é a nagyobb, ez itt a kérdvény, nem?
@jaegtoer: Ráadásul hiába szaporodik, ha 18 a korhatár a szavazófülkénél...:D
Reméljük nem lombik módon, az eléggé hervasztó.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Csak az előbbire lehet büszke valaki. Mármint ha épp nem a csillagbörtönben akar felvágni.:D
Szóval egyelőre perbeszéden agyalognak, nem párbeszéden. a kassza az kassza.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem kétséges, hogy nem lesznek tömegpárt, Együtt se lettek volna. Jávorék meg tudják szólítani a fiatalokat. Meg is fogják.
Valamint az értelmiség egy nem elhanyagolható szeletét.
S. már elvesztette ezt az imázst, ha egyáltalán volt. Emlékeim szerint nem volt.
@jaegtoer:

Nem nekik akarnak szívességet tenni:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Akkor igaz a hír. A jobbik elmiépesedik. A fidesz kinevelte a következő polgári szélsőségesét. Van nekik már rasszista - antiszemita ki és beütéseik a cöfnél, igazi elvtárs nyomja a cigányozást. Ráadásul drágábbak, és ezreket tudnak gyulára vinni... és még Barroso se tikkel tőlük.
Szegény jobbik, elejti a fidesz mint a forró krumplit...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Tündérbogyiíííííí"!!! őrüleeeeet! mi folyikitt?!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"A szocik nem akarnak váltást, megfelel így, a legerősebb ellenzéki párt szerepe, nekik, azt hiszem!"

Szerintem ok nagyon is akarnak. Mar bizonyos keretek kozott: bizonyos oreg arcok tovabbra is jo poziciokat fogjanak, stb...

Ha vegigfutom kulonosebb szamolgatas nelkul a mandatumok lehetseges eloszlasat, akkor szerintem a jelenlegi allas alapjan, es egy mar turheto kampany mellett, meg kulonindulas mellett is, a szocik behuzhatnak annyit mandatumot a majd fele akkori leendo Parlamentbe, mint amennyijuk most van (47). Vagyis igazabol ok nem igen veszithetnek a dolgon.

Ugyanakkor emlekezz mekkora betartas, dac miegyeb vezette a szocikat GYurcsannyal szemben! Ehhez add hozza, hogy ez a tarsasag (legalabbis joreszuk) mar 3 ciklust kormanyzott vegig, es szamukra mekkora zsigeri gyuloletet okozhat, hogy a Fidesz EZT csinalja VELUK!!! Nagyon meglennek lepve, ha nem akarnanak ezert kamatostul megfizetni Viktoreknak...

Vagyis szerintem ok mennek a fodijert (Orbanvaltas), de ha nem is jon ossze, ok meg akkor sem jarnak tul rosszul...
@Orica Középföldi:

csak arra akartam utalni:), hogy a 9 hónapos sokasodásból még lehet valami, a pártos az elég nyögvenyelősen fog menni.
@jaegtoer:

Értettem:))
Semjénről beugrottak a puttók:)
@simple observer 1.0: Win-winben vannak jelenleg, szerintem is, így nem lesz arculatváltás, Szanyi kapitány tarolhat!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

nem írhatom le. mindennek van határa. de oda.
@jaegtoer: Most irigykedsz, mi?:P Mert én még ezt is megtehetem, bebebebeeeeee:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): De nem megy mindig a kis drágának, mert nem tudja szívvel-lélekkel hozni.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"Évődés, mi más? A politikában bevett gyakorlat! "

Eeegeeeeen? ezek szerint viktor is csak évődik velünk? asztakurvaaaa! haéneszttudom!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

nem irigykedem, mert én meg máshol tehetem meg:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mit apród?
Mögötte a Haza!?
Csak a Haladás nem, de az szombathelyi csapat, nem Fejérvári!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ezt nem tudhatod, ugye?
Lehet, hogy a punci.net-en fényezik a ..zegóját, nem?:-P
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Na azért ne túlozzunk, elvégre mégiscsak Fabiusról beszélünk.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Dehogy is, mostanság öregszik a cincogó barátunk, nagyot hall.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Fabius a minielnök?
Mijóta? Gurrá, akkor megyünk támogatásért, de izibe, közfelk..izé, közbeszerzéssel!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ha ő a minielnök, akkor majd jól megzsaroluk közbeszerzésileg a Tündibogyival.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem zsaroljuk, azt meghagyjuk a Bélügyminiszernek, csak irányítjuk a döntésit, jó?
Megvilágítjuk azt, miért jó nekije, ha hallgatunk, ugye?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Magukat?:D Amúgy meg miért is vagy ünneprontó? Mikor lesz még egy olyan pártunk, akinek a neve ilyen közel áll a foglalkozása lényegéhez?:D"

Rajtam ne muljek!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem vagyok nagy imadoja a feldollaros fickonak, de a Snoop (aki maugy konkretan pimp volt, tan meg most is csinalja) altal remixelt anyagnak van egy kis Majkas belehalok erzese. Ugy ertem, forditva, mar az idorendiseg miatt is.
@simple observer 1.0: Én csak a fél dolcsisat ismertem.:D De a Majkás utalás nem tűnik hízelgésnek.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Man, nem fogok neked is kaparni.:D Ha zsarolunk, ketten zsarolunk.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Eszerint nem jössz hozzám?
Tudod, jóban-rosszban, meg rádíratnám azt, amit Te nem mersz Magadra, ugye?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

" Szanyi kapitány tarolhat"

Ez a Szanyi szamomra egy nagy talany: Ertelmesnek tunhetne vegzettsege okan, vannak meg rangos kituntetesei is, legalabbis ugy emlekszem olvastam ilyesmirol, de amugy ritka nagy bunko tud lenni.

Masreszrol viszont ertekelem az egyenesseget. Ami a sziven az a szajan, meg ha abbol tul sok mindennel nem is ertek egyet...
@simple observer 1.0: Volt már ilyen arratájt, tán nem is egy,,igaz, most nincs már a kis csintalan!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Attól még hogy összeházasodnánk, nem jelenti, hogy egyedül kell bűnöznöm, akarom mondani közbeszereznem!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem, de egymásra írathatnánk a javakat, de csak azután, ha elváltál Fab..akarom mondani: cuncibogyótól!:-D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Én csak a fél dolcsisat ismertem.:D De a Majkás utalás nem tűnik hízelgésnek."

www.youtube.com/watch?v=UDApZhXTpH8

Bevallom, hogy rakerestem az idezett szovegre, es ez volt az egyik, ami felugrott. Amugy meg nem szantam negativ kritikanak a Majkas dolgot, mert bar az ozdi host nem nagyon viselem el, de ez a szama meg nekem is bejon.
@simple observer 1.0: Na, ezt még megnézem, nem mellesleg csatlakozom ehhez a véleményedhez!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"Volt már ilyen arratájt, tán nem is egy,,igaz, most nincs már a kis csintalan! "

Tetszett a szojatek! ;)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Meg nyelvében él a Nemzet, igaz, a nyelvével még senki sem nemzett!"
Kivéve a gyevi bíró és a KDNP, persze..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Latom te meg magad is jol elszorakoztatod.

Na mara en lepek is, meg lefekves elott kene ezt-azt elvegezni...

Jo ejt!
index.hu/belfold/2013/02/06/all_a_metro_a_deak_es_az_ors_kozott/

"A BKK fődiszpécsere elmondta, hogy ha valaki a metrószerelvényen lesz rosszul, akkor mindig ez a protokoll. A szerelvény a következő állomáson megáll, a beteget azonban nem mozdítják, nehogy további sérüléseket okozzanak."

Még jó, hogy megáll, különben szétrázná a szerencsétlent, nem?
@simple observer 1.0: Engem is ideje, hogy álmom elaltasson, ha már nem jött össze a közbeszerzés, ugyi? .-(
@jaegtoer:

A kasszakulcs éppen annyira van Schiffernél, mint náluk. Ők is be tudják zúzatni azt a kasszát amitől Schiffernek éhenhalódia van. Patt helyzet, ami vagy feloldódik kompromisszummal vagy lecsó. Aztán Schiffer megnézheti hányan fogják támogatni anyagilag húzónevek és stratégák nélkül.

Csodát nem vártam a PMP-től. De azt igen, hogy a teszetosza politikamímelés helyett elkezdenek érdemben is cselekedni valamit. Az meg egyelőre történik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Felségnek, uramnak és ha nagyon akarod istennek szólíthatsz, Alfonz, de utóbbi tényleg nem muszáj, csak ha nem bírod leküzdeni jelzem, nem bánom :-D
A proklamációban leirt

"Tanulva az előttünk járók hibáiból, készek és képesek vagyunk arra, hogy jó útra vezessük az irányt tévesztett Magyarországot."

mondatból alig valami, 3 szó hiányzik csupán, s helyesen igy kellene kinézzen:

"Tanulva az előttünk járók ÉS SAJÁT MAGUNK hibáiból..."

Egyébként rokonszenvvel nézem majd működésüket, a kalapomat már azért megemelem, hogy szakitásra merték vinni a dolgot a végtelenül dogmatikus és öncélú Schiffer-féle tagsággal. Végre egy párt, ahol százalékosan elég sokan le merték nullázni a Kedves Vezetőt!

És végül: reményeim szerint egyszer, tán nem is sokára eljön majd az ideje annak is, hogy ebből a példából okulva a fidesz belső, és még csak halkan formálódó ellenzéke is erőre kap és lesz bátorsága kilépni OV hihetetlenül gonosz, sötét és értelmetlen árnyékából!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Ha már, akkor inkább:

www.youtube.com/watch?v=9kD8sxIjVuc

..-különös tekintettel a tánckarra :-))
hvg.hu/itthon/20130206_KLIK_hamisitvany_az_unortodox_urlap

Tehát épp az ellenkezője igaz annak, amit az Index közölt: csak támogató jellegű nyilatkozat készülhet, hiszen a pedagógus továbbfoglalkozatása az oktatási közfeladat ellátása miatt szükséges, tehát a tanár és a munkáltató közös elhatározása alapján történik" – szól a közlemény."

Igazodj el rajt', ha tudsz!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Elpihegni? Hajnalban? Nálam ráadásul a pihegés-kikapcsolódás is valami ilyet jelent:

www.youtube.com/watch?v=2_otfDmwJFc

:-D
@Fabius: Van, aki nappal dolgozik, van, aki iccakás, mint a taxisoknál, ugye?
Jójcak, gondolkozz, dolgozz, frappánsat várok reggelire! .-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

...és van aki azt vallja az alvás a gyengék menedéke, és aki sokat alszik keveset él :-))

Jóccak!
@Fabius: Ismerősöm bevezette a négy óra alvás, négy óra fennlét gyakorlatot..azóta nem láttam! .-P
A végén ki nyúlta le a guminőt?
Csak mert sokáig melóztam és nem volt időm nagyon rátok nézni, szóval nem vagyok ma képben.
Vagy azt Fabius vittel el végül, helyette vigaszdíjként magukévá tehették a Fabiusi Gumivaránuszt? :))
Basszus, rodeo bátyátok be fog sírni...

brühühühü
Nocsak nocsak. :)

Végképp bye-bye, IMF? Ezért erősödhetett a forint

Az ÁKK felkért négy neves nemzetközi óriásbankot, hogy szervezzenek befektetői találkozókat Európában és az USA-ban a következő hetekben. Ez nagyon hasonlít egy nemzetközi devizakötvény-kibocsátás előkészületeihez, ami brókerek szerint jótékony hatással is járhat a forint árfolyamára nézve. Az IMF-megállapodás viszont végképp a távoli jövő ködébe vész.

“Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. felkérte a BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank és Goldman Sachs pénzintézeteket kötvénypiaci befektetői találkozók megszervezésére Európában és az Egyesült Államokban a következő néhány hétben” – írja a szervezet egyetlen mondatos közleménye. Hasonló befektetői találkozó-sorozatot, “road show-t” általában akkor szoktak rendezni, ha nagy nemzetközi értékpapír-kibocsátást készítenek elő, vagy legalábbis ezzel kapcsolatos igényfelmérés folyik.

Az Investor.hu szerint a hír azt is jelenti, hogy nagyon közel lehet a devizakötvény-kibocsátás, hiszen más értelme nem lenne ilyen nagy formátumú találkozókat szervezni, a hasonló előkészületekről pedig csak nagyon kevéssel a tényleges tranzakció előtt szokás nyilvános információkat közzétenni. Ezzel együtt egyelőre nem ismert, hogy pontosan mekkora forrásbevonásra készül a kormány, és hogy milyen ütemezésben szeretne devizaforrásokhoz jutni. A devizakötvény-kibocsátás levezénylése egyértelművé tenné a már most is kész tényként kezelt szakítást az IMF-tárgyalásokkal – teszi hozzá az Investor.hu.

Zsiday Viktor alapkezelő és blogger az ÁKK "Lopakodó bombázójának" nevezte az eurós lakossági - valójában nem lakossági - kötvényeket. Szerinte a PEMÁK sikere azért is fontos, mert ezek a papírok hazai befektetőknél landoltak, így csökkentik a külföldi intézményektől való függőséget. Úgy véli, hogy idén már nem kerül sor nagyobb, külföldi, nemzetközi devizás kötvénykibocsátásra, hanem helyette az ÁKK "lopakodó bombázója" és "az MNB Halálcsillaga" kerül majd bevetésre.

privatbankar.hu/kotveny/vegkepp-bye-bye-imf-akk-roadshow-miatt-erosodhetett-a-forint-254210
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem hittem, hogy a mai napra rá lehet még licitálni, de te tudtál. Már kisebb ellenség a Goldman Sachs, mint az IMF?

Gyönyörű pillanat ez függetlenül attól, hogy bizonyos tájékozatlanságról és a pénzpiacokon járatlanságról tanúskodik :-)))

index.hu/gazdasag/vilag/2012/08/10/az_usa_nem_emel_vadat_a_goldman_sachs_ellen/

"A befektetési bankról egy a 2007-2008-as pénzügyi válság ügyében vizsgálódó szenátusi albizottság tavaly áprilisában az állapította meg, hogy az négy, bankok és más befektetők számára szánt, komplex jelzálog-értékpapírjával kapcsolatban nem figyelmeztette ügyfeleit az ügylet rendkívüli kockázatára. A Carl Levin szenátor vezette testület szerint a Goldman Sachs titokban a befektetők ellen fogadott, félrevezetve őket a saját pozíciójával kapcsolatban, rájuk hárítva ezzel a kockázatot."

Asszem kezdhettek szaporán imádkozni, hogy édesviktort mindenről az utolsó betűig pontosan tájékoztassák :-D

Különben hajszál pontosan úgy találunk járni, mint a görögök:

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/hogyan-verte-at-gorogorszag-a-vilagot-307122

És baszki te ezen mosolyogsz elégedetten, hogy a geci IMF el lett zavarva a maga tagságunkkal vállalt kötelezettségeivel és szaréhúgyé kamataival.
@Fabius:
a háziszárnyas ezt "még" érti, a részletes vád és a valóság (amiért ma már nem sokat lehet visszaszedni lévén, hogy a FED és sok ezer kisebb bank is bele lett kavarva)az, hogy olyan "minősítést" adott ki, mint a legelismertebb értékminősítő, hogy az általa egyébként veszteségre tervezett értékpapírokat nyereségesnek minősítették és rövid távon egy csomó bukott de legalábbis vesztes bank és egyéb műintézet lett nagyhírtelen mireföl a GS kaszált duplán

egy kérdésem csak neked: nincs magyarországon egyetlen használható közgazda sem, vagy aki tud azt parkolópályára állították a zanor todo xiások?

brühühühü
@Fabius:

még valami a GS volt az, aki az egész "görög ügyletet" megtervezte és lemenedzselte, a VG cikken túl az a gond, 2öö9 első hónapjaiban tanúlt Európa pofonokat kapni rablóktól, ugyanis az államok kisegítették illetve a az európai bankok jól működtek mert...de mivel amerikai viszonylataik voltak a tényleges nyereséget egyszerűen leemelték és áttelepítették amerikába, mialatt a Bush 750 milliárdot első lépésben szépen szétterÍtett olyanok között akiknek ez csak kenyérmorzsa volt de a könyvelési trükkjeiket eltakarta

mindebből azt akarom aláhúzni, hogy a Wall Street mai napig Euro ellenes politikát követ és az európai "veszteségek" egyenesben amerikai bankszámlákra mennek, ezalól a svájciak mentesek és kurvára bassza a csőrit az egész rabló bagázsnak

brühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Boli ne basztass, a VARÁNUS DíJ MAI NAPIG ESZMEILEG A VITRINEMBEN VAN

pukkadjatok meg

a guminőt meg a mosoni dunán látták lebegni nagyon sok apró luk volt rajta...a csalitosban

brühühühühü
@Member: Elképesztően elfogult vagy, de jó hogy leszedted Horthyt a honlapodról. Bár ha visszarakod, azzal új réteget lehet megfogni, ezt azért gondold meg!
@Gólyakalifa: Elmondom még egyszer, lassabban, a gyengébbek kedvéért. Nem horthyzmusból raktam ki, ahogyan a MIÉP-es Solymosi Eszter megemlékezőket sem szimpátiából. Ezek a témák is előfordultak a bloggomon, kritikai éllel. Tetszik érteni? Vagy most már a keményebb platformistáknak mi lettünk az új radikális jobb?
@Gólyakalifa: Hááát, látszik, hogy olyan kalifa vagy, akinek szavára csak a madarak indulnak.

Hitler nem része a magyar nemzettematikának (talán feltűnt, hogy ez a területem), ahogyan Szálasi, Imrédy vagy Sztójay sem jelentős a mai közbeszédben, Horthy viszont igen. Nem kéne egyből nácifób maszkot húzni, ha kérhetlek, továbbra is elítélendőnek tartom Horthy rendszerét és mindent, ami nem demokrácia, ellenben a hozzád hasonló rettegőktől szeretem megkérdezni, mit tettél volna a náci Németország közvetlen ölelésében? Sokat gondolkoztam rajta és bevallom, nem tudom.
@Amidazophen:
Nem Amidazophen-t szedtél te aranyapám(aranyanyám), hanem füvet szívtál, amikor ezt írtad...eltűntök ti a semmiben, mint homok a szélben..
süti beállítások módosítása