Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Rodeo36 11: @Gábris szomszéd: mondd azt honnan lehet megtunni, hogy a Kígyót ki teremtette? és hogy a tudás m... (2018.02.17. 23:06) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • gazoló: válogassatok)) www.udiscovermusic.com/stories/best-jazz-trumpeters/?utm_source=ka&utm_medium=... (2018.01.28. 05:23) Zeneszoba
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok
  • Rodeo36 11: @Gábris szomszéd: www.youtube.com/watch?v=85fe_KliGwU az emberi naccság és a senkiháziak mai lev... (2017.09.04. 03:07) Menj a picsába, Soros!

2013.02.01. 03:59 Fabius

Offshore lovag a közbeszerzési bizottság elnöke?

Címkék: fidesz korrupció közbeszerzés offshore seszták miklós

Két bekezdéses senkit nem érdeklő hír volt pár napja, hogy pártunk és kormányunk kiosztott 20 milliárdot szélessávú körzethálózati fejlesztésre. A január 16-án megjelenő közlönyben közzétették amit közzé kellett az egymilliárd fölötti nyertesek nevével (739. oldalig tessék lapozni) , de mint rendesen, az ördög és a stikli ezúttal is a részletekben lakik. Ha fölmegyünk a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjára, és az eredmények menüpont alatt a támogatott projekt kereső szűrési paraméterének megadjuk felső sorban az ÚSZT-t, legalul kiválasztjuk a szélessávú körzethálózati fejlesztéseket, akkor máris megkapjuk a milliárd alatti nyertesek névsorát is négy oldalon keresztül sorolva. 

Na, innentől kezd a dolog bonyolódni, nem állítom, hogy könnyű lesz követni, de tegyünk egy próbát. Szóval, a nyerteseket átböngészve feltűnik, hogy öt cég halászta le a 20 milliárdos kiírás felét, összesen 10,54 milliárdot. Jó-jó, de hol van itt a kilógó lóláb? - kérdezitek teljes joggal, én meg mutatom: 

ScreenShot104.bmpÉrdekes, nem? Ugyanazon a napon alapították őket ugyanakkora jegyzett tőkével, mind egy címre vannak bejegyezve - 1134 Budapest, Váci út 19. - és fura azonosságokat és átfedéseket mutat a tulajdonosi kör is. Ott kezd még jobban bonyolódni a történet, amikor a tulajdonosokat körbejárjuk egy kicsit. 

Az EQNet Zrt. 1999.-től működik, a jegyzett tőkéje tartósan 20 MFt volt. 2012-ben ugyanakkor négy tőkeemelést hajtott végre és így 2012.07.10.-től 30 MFt-ra, 2012.09.21.-től 35 MFt-ra, 2012.09.21.-től 55 MFt-ra, 2012.09.21.-től 60 MFt-ra nőtt a jegyzett tőkéje. A 2011. évi záró mérlegadatai alapján egyebekben veszteséges gazdálkodás miatt olyan mértékű vagyonvesztése van, hogy a saját tőkéje 2,3 MFt apadt.

Az Enternet 2001 Kft. ugyancsak 1999-től működik és jegyzett tőkéje 2011.08.03.-tól már 119 MFt. A céggel szemben 2012.08.24.-től APEH végrehajtás van folyamatban, valamint a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kezdeményezésére 2011.12.16.-tól büntetőjogi intézkedés van a cégjegyzékben nyilvántartva. Jelenlegi tagjai három magánszemély (Hegedűs József Zsolt, Bauer Róbert és Smuk Zoltán), valamint két cég:

- Enternet Invest Zrt. (aminek a tulajdonosai között Bauer Róbert mellett az Enternet 2001 Kft., valamint két ciprusi cég található és 2011. év végi mérlegadatai szerint 133 MFt vesztesége van, a halmozott saját tőke pedig -601 MFt),

- LiberCom Kft., amelynek a tagjai között három magánszemély (László Márton, Smuk Zoltán, Bauer Róbert) mellett az Enternet 2001 Kft. és egy ciprusi cég is tag, továbbá az a Trezorg Vagyonkezelő Kft., amelynek egyszemélyi tulajdonosa a Magyar Fejlesztési Bank Rt. 100%-ban.

Rutinosabb olvasóinknak az Enternet Investről rögtön beugorhat Demján Sándor nemzeti nagyvállalkozó neve, mert annak idején címlapon hozta minden újság, hogy ő is beszállt az internetbizniszbe, és a ciprusi Mogul Consulting Ltd. nevű offshore cégén keresztül vásárolt magának részesedést az Enternet Investből. Ha a cég nyilvános adatai közt böngészünk egy kicsit még érdekesebb dologra bukkanunk, amitől az offshore lovagok halálos ellenségének, Fénylő Csillagunknak is haragos francia bulldog szerűvé gyűrődik az ábrázata, és éktelen lesz az ő haragja. Nyilván. Mert az van, drága Feleim, hogy a cég felügyelő bizottságában nem más ül, mint dr. Seszták Miklós, aki a parlamenti adatlapja szerint nézzétek csak hol mindenhol elnök és tag: 

ScreenShot105.bmp

Lássuk be, azért csak úgy jó tíz-húszmilliárdos pályázatokon indulni, ha a cég felügyelő bizottságban ott ül a gazdasági és informatikai bizottság, az informatikai és távközlési albizottság tagja, a közbeszerzési és vállalkozásszabályozási albizottság elnöke egyszemélyben. Nem is jó ezt a véletlenre meg a vakszerencsére bízni, legfeljebb kicsit bukés mikor bizottsági tag-elnök-országgyűlési-önkormányzati-megyei közgyűlési képviselő-választókerületi elnök a cégkivonaton ciprusi kollégájával látható szoros barátságban. 

ScreenShot106.bmp
Kíváncsi vagyok a svájci számlafürkészek és fölesküdött offshore lovag üldözők elintézik-e ezt is egy legyintéssel, hogyaszongya ÉdesViktor csak azt mondta jegybankelnök nem lehet offsór lovag, de azt egy szóval sem említette, hogy képviselő, bizottsági tag vagy közbeszerzési tótumfaktum se lehet. Úgyhogy oszoljunk kérem, nincs itt semmi látnivaló, a Fizess Magyar Offsórdemokrata Párt és a Kereszténydemokrata Pénzpárt alkotta szövetségnek talicska platformja is van, ami már csak lehet neki, ha Lázár Boldinak is lehet svájci betétje.  Oszoljunk. Tényleg. Ne avatkozzunk bele a politikai elit örök körforgásába. 

seszták-miklós-off-shore.gif

 

467 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

http://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr755056080

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Visszautasítja az offshore-vádat a 12,5 milliárdot kapott cég 2013.02.06. 21:39:01

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség napokban vitatott pályázatán nyertes vállalkozások egyike sem offshore cég, a tulajdonosi struktúra teljes egészében megfelel a pályázati követelményeknek - közölte a projektgazda EQNet Zrt. szerdán az MTI-vel.

Trackback: Orbán Viktor azt üzente 2013.02.01. 13:21:14

  Pesterzsébet városvezetői része lettek a Nemzeti Együttműködés Rendszerének. Egy rövid pillanatig az ország vezetőivé váltak. Ugyan beleszólásuk ezen túl sem lesz semmibe, az iskolák államosítása, a félévente rendszeresített einstandok, a működ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

„hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve! Ókor Óta tudott!

Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak (privatizáció, olajmaffia) , melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot…Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter
@Szúrófény: szerintem rakasd ki Fabiussal oldaldobozba, vagy egyenesen a lap tetejére, és akkor nem kell minden poszthoz bemásolnod. Úgyis állandóan időszerű, az ilyen folyton ismétlődő dolgokat automatizálni kell :-)

Meg lesz ez magyarázva, biztos vagyok benne. Majd azt mondják a jó NERszolgák, hogy há'de így legalább a pénz egy része jó NERszolga magyar vállalkozóknál marad, eeemúttXévekben mindet kilopták volna Ciprusra, és így ahhoz képest mennyivel jobb, ugye, vak is láthatja.
Meg a látó is baszhatja. Úgy, úgy: legyintve...
@Légifarkas: még annyi jutott eszembe, hogy ez most egy 20 milliárdos tétel, egyként nem túl nagy, de sok ilyen van, többfelé 800...1000 milliárdra saccolják (alá?) azt az összeget, ami évente "átcsorog" ilyen-olyan haveri zsebekbe, ráadásul ez kormányszíntől független dolog, csak van, akinél több derül ki, és van, akinél kevesebb. Na de a lényeg az, hogy amíg ez így van (és innentől nem fog tetszeni), mindenki lesz szíves befogni a száját az egykulcsos ostorozása helyett, de nagyon ám. Értem én, hogy mi, (az általunk sosem kért) egykulcsossal épp jól járók vagyunk a könnyebben megmutatható ellenség, mert a posztban tárgyalt "jellegzetességeket" nehéz megmagyarázni a minimálbéres átlagtrógernek, mégis inkább azt javasolnám, hogy ellenzéki oldalon a felvilágosításra összpontosítsanak elsőként. Ha lesz értelme több kulcs alapján adózni, benne vagyok, de ilyen állapot ebben az országban még nem volt.
Én már a Ciprus Étterembe (XIV. ker., Hungária körút) sem teszem be a lábam.
Biztos, ami biztos.
ehehehe
Kissé nagyon jogászos lopás ez, hogy lehetne Nokiás dobozokra váltani?
Őszintén, ki az, aki ezt néhány vájtfülűn kívül felfogni képes? Noha, ez máris bizonyítottnak tűnik, szemben ama Nokiás dobozossal, amellyel még most is vergődnek Kecskeméten a handókatonák.
@Szúrófény: Mire is valók a példabeszédek? ;) Egyszerre akarják Isten országát elrejteni azok elől, akik nem engedik meg a Szentléleknek, hogy szembesítse őket saját magukkal, inkább elpártolnak Istentől; és feltárni azok előtt, akik készek az értelmi ismeret vasrácsán túl a szeretet megértésével ráismerni életükben Isten csodálatos működésére, s így megmentik a lelküket.
Fabius!

Úgy jársz egyszer mint a tákolmánybíróság ha sok ilyen NER ellenes dolgot írogatsz. Oszt majd nézhetsz mikor a TEK kopogtat.
Ja és papcsák fejike még be is perel.
@Crip Lee: hvg.hu/itthon/20130201_kepviseloi_vagyonnyilatkozatok
"Papcsák telket vett

A kormánypárti képviselők közül 2011-ben a fideszes Papcsák Ferenc keresett a legjobban, és neki 2012-ben is jól ment az üzlet: képviselői (havi bruttó 510 ezer) és zuglói polgármesteri (544 ezer) fizetésén túl 64,9 millió forint osztalékot és 4 millió forint bérleti díjat vett ki ügyvédi irodájából - míg tavalyelőtt csak 40 milliót hozott az iroda –, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány elnökeként pedig keres további nettó 188 ezer forintot.

Mivel ilyen jól keres, nem csoda, hogy Papcsák tavaly vett Szigligeten egy 2880 négyzetméteres építési telket. Egyéb követelésként ötmillió, hiteltartozásként négymillió forintot tüntetett fel. Autói közül eltűnt egy 2009-es Chrysler és egy 2005-ös Fiat, így már csak egy 2004-es Skodája van. Bár a vagyonnyilatkozata alapján tavaly megszabadult 500 darab OTP-részvénytől, még mindig van kétezer darab E-Star papírja, 45 ezer euró és 95 millió forint bankbetétje, illetve 15 millió forint készpénze."

Van gondja nékije Fabius nélkül is, szántás, vetés, fűkaszálás, ugye?
Nade:index.hu/bloghu/mentalisdeficit/2013/01/31/a_bankszamlankra_is_szemet_vetett_az_allam
"A jelenlegi törvények értelmében eleve csak hitelintézet gyűjthet betétet, de ezt persze egy egyszerű képviselői módosítóval felül lehet írni. Az viszont érdekes kérdés, hogy akarnak-e fiókhálózatot, vagy megelégszenek azzal, hogy a közszféra dolgozóit belezsarolják az állami számlavezetésbe. Bankváltásra persze nem kötelezhetik őket, de finom undorító eszközökkel lehet érzékelteteni, hogy aki biztos állásra vágyik, annak jó, ha az állam lesz a számlavezető bankja, s az se baj, ha a jó hazafi a fizetését nem egyből markolja fel ötödikén.

Ha lesz fiókhálózat, oda első körben a Békemenet agyalágyultjai viszik majd a pénzüket, hiszen Viktor nyilván erre buzdítja majd őket. Ha magas kamatot adnak, persze mások is jönnek majd, ez ilyen egyszerű. A lakossági állampapírokat a bankok szívesen forgalmazzák némi jutalékért, de hogy a betétállományuk lenyúlásához asszisztáljanak, az nehezen hihető. Innentől fogva ha tényleg hálózatot akarnak, nemigen látszik más opció, mint a Magyar Posta bevonása a buliba, ott azt csinál az állam, amit csak akar. "

csak Igaz Magyar céget akarok, a többiek meg húzzanak a ...-ba?
Anno a bányával kezdődött minden. Meg Kaya-val. Tehát mindennek az okai a kövek és a külföldiek.
A magyarázat meg meglesz. A szocilibsizsidolobbi tehet az egészről. Mert csak.:-)
Mit nékünk EU-szabályok, ugye?
"A törvény méltányos nyereség melletti díjszabást ír elő, a rezsicsökkentési tervek viszont pont ettől fosztanák meg a cégeket. Ráadásul az EU szabályai előírják az uniós támogatásokból végrehajtott közműfejlesztések teljes költségmegtérülésének elvét is."

hvg.hu/gazdasag/20130201_Csodbe_taszithatja_a_rezsicsokkentes_a_vi
Nem értem. Most akkor ki lopta el ezt a mai 20 milliárdot ?
A fideszes illetékes elvtárs ? A nemzeti nagytőkés ? A '99-ben cégalapító rokonyok ?
S hogy ne okozzak csalódást. Vezetőinknek megmondták már régen a hangok,h.mindent jól csinálnak. endresy.blogspot.hu/2012/10/tunderturulkak-hangjai.html
Na, ezért haldoklik a Nyugat!

index.hu/kulfold/2013/01/31/nem_lesz_tandij_bajororszagban/
"A 16 német tartomány közül Bajorország mellett csak Alsó-Szászországban kell tandíjat fizetni az állami felsőoktatásban tanulóknak. A januári alsó-szászországi választást megelőző kampányban az ellenzéki SPD és a Zöldek azt ígérték, hogy eltörlik a tandíjat, ha kormányra kerülnek. A két párt többséget szerzett a hannoveri Landtagban, koalíciós kormányuk hamarosan megalakul, így Bajorország mellett várhatóan Alsó-Szászországban is megszűnik a tandíj, vagyis egész Németországban ingyenes lesz az állami felsőoktatás."

Csoda, ha tönkre fognak menni? Vigyázó szümtük Baktalórántházáre vessétek, ne, ne a tűzcsóvát!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ezt már tudom, hogy megy.
Aki Szijjártótól akar valami zsugát, az a Petike futszal egyesületébe nyomja a kenőpénzt.
Aki meg Papcsáktól akar valami zsugát, az meg betér az ügyvédi irodájába.
De szep...most erdemes vegigolvasni a fideszfanok szarmaszatolasat :-)
Hűűű, Fabius, ez kurva nagy dobás volt. Gratula.
Lesz itt mit csinálni...

És világos, hogy miért nem akar ez itt közpénzen jogász- és közgazda-képzést.
De változatlanul nem értem, hogyan lehet ezt a végtelenül ostoba embert politikai tehetségnek tartani? Aki még azt is képtelen felfogni, hogy a holnap mindig beköszön? Akinek eddig úgy telt az élete, hogy a _felelősség_ fogalmát, tartalmát és elkerülhetetlen következményeit egy kiscsoportos óvodás értelmi szintjén sem fogja fel!
Más kérdés, hogy a még nála is ostobább "baloldali" pártok nem tudják úgy lehozni a témát, hogy nyíljanak a szemek.
@GeoCracker: Ha szabad egy javaslat. Szellősebb és könnyebben olvashatóak lennének a posztjaid ha egy picit nagyobb sortávolságot tennél a szövegbe.
@sortelen: A baloldal rátörjön nemzetére?
Mire bujtogatod?
Örömmel látom Fab, nem felejted, honnan jöttél!
Továbbra is gondot viselsz Kelet Magyarországra, Szabolcs- Szatmár- Bereg megyére IS!
Már ha ez a csóka ez a csóka:
sesztak.fidesz.hu/index.php?id_cikkgroup=255
@Tűzfal: Vélhetően ő lesz az!
"Aktívan részt veszek a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának munkájában."

Az aktív tán ezt jelenti, nem?
@Légifarkas: már megbocsáss, de ha komolyan azt gondolod, hogy ma Magyarországon minimálbérért az "átlagtrógerek" dolgoznak, akkor súlyos tévedésben élsz!
@sortelen: "De változatlanul nem értem, hogyan lehet ezt a végtelenül ostoba embert politikai tehetségnek tartani? "
Azért azt el kell ismerni, hogy rendkívül tehetséges abban, hogy embereket magához édesgessen. Egy kis vidéki suttyóból sikerült neki az ország legnagyobb hatalmú urává válnia. A FideSS-ból sikerült egy szektát csinálnia ahol az emberek hívők és nem gondolkodni képes humanoidok. Ehhez hasonlót csak Hitler tudott és lám mit tett a hatalmával. Ő most szintén errefele hajt. Azt hiszem, hogy az "állitsátok meg Arturó Uit" itt már késő. Politikusként nulla viszont szektavezérként kíváló!
én azon csodálkozom, hogy még létezik nyilvános-vagy bármilyen cégnyilvántartás..ez után a bejegyzés után van rá esély hogy lesz e tárgyban is egy törvényjavaslat
@Penivaldes:

Ez annyira megható, hogy el se hisszük. :D
@ariel12:

Az amoralitást és a gátlástalanságot én nem keverném a tehetséggel. Az amoralitás és a gátlástalanság ideig-óráig sikeres, mert kihasználja a többé-kevésbé "sportszerűen játszó" ellenfél védekezésképtelenségét. De hát ennyi erővel Ronnie Briggs, a brit vonatrabló "sikeres üzletember".
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

És akkor elmondhatjuk, hogy Briggs legalább a saját bőrét is vásárra vitte...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: na egy vonatrablás megszervezéséhez szükség van tehetségre.
Kicsit utánaszámoltam. Az a 10,54 milliárd, van bizony 12,52 is. Ammegmár a teljes lóvé 60 %-a asszem...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Nem tévedtél el?
Az un-ortodox nem azonos az un-doritó fogalmával.
Ez nem offshore. Ez lopás.
Ciprus nem offshore, hanem onshore terület, az Európai Unió tagja, annak minden szabályát betartva.
Amiről Fabius ír, az egy rendes lopás.
Az persze külön ciki, hogy a Magasan Szálló Turul Csillag sem tudja mi az, hogy offshore. Minden offshore, ami külföld, bocsánat, amit nem ők visznek külföldre.
Egyébként szerintem ezeknek nem lesz mit megnyerniük 2014-re...
@én már a fény gyermeke vagyok: kisfiam! A bejegyzés láthatóan nem neked íródott:-) Küldd be apádat:-)
@Penivaldes: Rossz hejre címezted aranyom:-) Ezt Fab-nak kellett volna:-) Ő kekeckedik az élőholt fával is. Én csak lapítok:-) Engemet agybaj nem érhet:-)
@tucano:
Ezek szerint, ha egy magyar politikus külföldön hülyeségeket beszél és bukik a tőzsde az lenne az ofshortolás?
Gábrist és a komplett jobbik szakaszt most nem látom tiltakozni. A szememmel lehetnek gondok?
Helyette a sortávolságért aggódik szárnyasunk?
Ne'ba Gábriel, vannak gondjaid, látom!
Nehéz is az élet, 1-es sortávval, bezzeg a másfeles, na az igen!
Tényleg, nem ciki?
Mármint nektek?
A napokban is, csak a hallgatás... Tegnap sem volt reakció Putyin ettárs gyarmatosítására. Bezzeg a mocsokmulti amikor beakarja tenni a mosott csülkit...
Most akkor leszünk moszkvai gyarmat, vagy nem?
@Légifarkas:
"ez most egy 20 milliárdos tétel, egyként nem túl nagy, de sok ilyen van, többfelé 800...1000 milliárdra saccolják (alá?) azt az összeget, ami évente "átcsorog" ilyen-olyan haveri zsebekbe,..............Na de a lényeg az, hogy amíg ez így van (és innentől nem fog tetszeni), mindenki lesz szíves befogni a száját az egykulcsos ostorozása helyett, de nagyon ám. Értem én, hogy mi, (az általunk sosem kért) egykulcsossal épp jól járók vagyunk a könnyebben megmutatható ellenség, mert a posztban tárgyalt "jellegzetességeket" nehéz megmagyarázni a minimálbéres átlagtrógernek, mégis inkább azt javasolnám, hogy ellenzéki oldalon a felvilágosításra összpontosítsanak elsőként."

Egyetértek.
@ariel12: a nagyon nagy gazemberek is zsenik.Az ellenzék csak had papolja, hogy "nincs ekókészités, hatásvizsgálat" stb itt a bizonyiték, hogy döntéseik milyen előkészitettek
Most olvastam egy Tiffán Zsolt nevű fideszgeci vagyon nyilatkozatát.
Laptop: 388.000 forint értékben.
Gépkocsija : Suzuki Swift.

Megfogadva fórumtársunk ajánlását, nem leszek alpári.
Ebben a pöcegödörben (orbánia korábban Magyar Köztársaság) a közbeszerzés tulajdonképpen a SZERZÉS MAGA.
A Pick Szeged Zrt. -nél a 18.000 forintba kerülő SLES (SUSE Linux Enterprise Server) támogatással együtt 25.000.000 forint volt közbeSZERZÉS keretében.
SZERZÉS nélkül 8.000.000
Gyűjtenünk kéne!
De komolyan!
Adakozzatok, s az Isten meg.....

Szóval Kusza Szem naffőnök és Semjén szemforgató ettárs is csóringerebb lett...

www.origo.hu/itthon/kepviseloi-vagyonnyilatkozatok/2013/index.html

Szörnyű is ez... KOMOLYAN! :(
Ez szép munka volt Fabius, gratula.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szia! Köszönöm a javaslatot. Igyekszem a bloggermotort rábeszélni! :-)
@Penivaldes: Nem is lehetne másként szerintem sem. Ha másért nem, mert anno Lakitelken kinyitottak egy ajtót, Vagy pusztán majd a "csak" marad a végső érv. Majd Selmeczi Gabika bejelenti. Őt ilyesmi nem szokott zavarni.
Ez mondjuk simán peresíthető is lenne egy olyan országban ahol nem egy pártmaffia uralja a legfőbb ügyészséget meg a bíróságokat.

Röhögve kimutyiztak 10,5 milliárdot a pénzünkből...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ő a gátlástalanságban tehetséges. Az ideíg-óráig immár 23 éve tart. Az pedig nem kis idő főleg nekünk akik nyögjük a terheit. Ja és nem látok az utcán továbbra sem tiltakozni tömegeket. Na ebben is sikeres!
@sárkányfő:
Jó párszor "klasszikus, oknyomozó" újságírást művel Fabius.
Amit kéne az újságoknak megtenni...
Kipakolják a botrányokat és kontrollálják a közéletet.
Amiből külföldön megélnek.
Nálunk abból élnek meg, hogy lapítanak...
HUNORTODOXIA.
Szép találat.Azért én még a láncszavazásos választási csalás kimenetelére leszek kíváncsi.
Szép. Cimlapra vele!
Mondjuk a Fidesztől ez az offshore-lovagozás tipikusan a "bagoly mondja..." minősített esete.

A kormánynak ugyanis tagja egy bizonyos Gál András Levente államtitkár, aki nem is lovag, hanem egyenesen ő maga a nagy magyar offshore-király.

de ez persze senkit sem érdekel, egy fideszes lehet offsóros, lehet vén komcsi, lehet oligarcha, egy fideszesnek mindent lehet.
Orbán: Az IMF egy bank, így védi a bankokat

Még nem vettük vissza a E.Ont, csak közel állunk hozzá, a szerződést bármikor aláírhatjuk.

index.hu/gazdasag/2013/02/01/orban_az_imf_egy_bank_igy_vedi_a_bankokat/

Akkor mi is volt a tegnapi orbitális győzelmi jelentés? Vettünk egy csirkét, de ekkora tojásunk lesz? (Pedig kokas a szentem)
@sárkányfő: Agymosás. Addig mondogatták, míg sokan mást nem is tudnak elképzelni offshore lovagnak, csak mszp-s és szdsz-es képviselőket és holdudvarukat.
@Légifarkas: Már elnézést, de kit is nevezel te "átlagtrógernek"? Közeli családom tagjai, házaspár, egyik egy, másik kétdiplomás, ketten nem keresnek annyit, hogy az immár csak 1 gyerek - mert a másik három egyetemista - után a családi kedvezményt teljes egészében felvegyék. De más: 30 éve bölcsődében szakdolgozó - immár felnőtt gyerekes - keres nettó 87 ezer forintot, a másik diplomás szakápoló meg 19 év után nettó 102 ezret.
De hogy más családtagomat is említsem, mert van olyan is, mint te, a 16%-os adó bevezetése óta kezdetben 70 ezerrel, mostanra 150 ezerrel keres többet, mint a sávos adózás idején - és képzeld, nem rázná meg még csak lelkileg se, ha nem ő, hanem a gyárban a szalag mellett dolgozók keresnének inkább 10-20 ezerrel többet.
Visszafogom magam, oké? és inkább nem anyázok.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Vazz már megint te basztatsz??? :) Inkább nyilatkozz jössz -e az idei kecskeméti repnapra??? :) Knóssz és én szerintem ott leszünk.
@Légifarkas: még annyi jutott eszembe, hogy nem, nem lesz megmagyarázva semmi. Ennek a rezsimnek egyetlen tagját se fogják látványosan, bilincsbe verve végighurcolászni a főtéren, hogy íme. És én erre nem is vágyom, csak arra, hogy szépen, suttyomban, minden felhajtás nélkül bezárják a legalább a rácsos ágyban például orbánt például az E-on gáztározóinak az ügyében.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Bagoly mondja verébnek hogy nagyfejű.
A hazudozás koronás királya másra mondja hogy hazudik...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Egyébként meg ők is szembe mennek ha kell a fidesszel is, akár helyi szinteken is.

www.kisalfold.hu/gyori_hirek/a_jobbik_harom_gyori_ugyben_feljelentest_tesz/2317771/

Bár neked tök mindegy mit csinálnak úgy sem lesz elég jó. :)
Nocsak nocsak.Fabius oknyomozó lett.:))
Még mindig úgy érzed,hogy a véres forradalom nem jó dolog?
Mert a pénzeket amit ezek ellopnak máshogy,törvényesen vissza nem lehet szerezni.
fidesbűnözés... minden politikus bűnöző !
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

megnéztem a képeket, kurva jók, az nem lehet, hogy te vagy az éjjeli tér közepén? de az lehet, hogy a pult mellett ülsz a jobboldalon és egy hatalmas tál izét nézel mert valószínű sok lett?

vagy tévedek?

az első képen az aki kirohant mint Zrinyi az nem te vagy

brühühühü

most már ...???

a blog.hu eddig nem engedett be olyan mint egy vén kurva és hisztis
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

frászt,

egy kappan de annak is hullótollú dagadt levesbe való

brühühühühü
Amit Fabius megírt, az bizony tilos és lehet büntethető is. Pont 2 napja voltam egy tanfolyamon, ahol egy fokkal jobban rejtett verzióját is támadhatónak ítélték meg - a közszolga azt a céget "ajánlja" beszállítónak amelyikben a felesége vezérigazgató.

Kiváncsi vagyok lesz e ennek valami fejleménye. Az biztos, hogy rajta fogom a szemem tartani :-)
@Penivaldes: Gondolom csak annyira, mint Fab posztjától. :)
@rodeo36: "hogy te vagy az éjjeli tér közepén"

találtál valahol egy billyt? :-)
@Penivaldes: Nem magamat hasonlítottam, hanem azt, hogy mind a két írásban fideszes visszaélések feltárásáról van szó.
@kifordított nagyanyó: Szerinted pár millió megér egy gyilkosságot?!
Fene a fajtátok gusztusát, csak rombolnátok, mindegy mi áron.
@Penivaldes: Csak nem Gabe barátunk Tündérke művésznevű transzveszti?:D
Fab, the blog is venomous...de a mai Levédiában kijafaszt érdekel ez a piszlicsáré ügy a maga kis 20 milliárdocskájával?

már elsinkófáltak -az elmúlt 34 hónapban- több mint 28000 milliárdot...ez egy breadcrumb

brühühühühü

de az Angol Bank is onnan tudta meg, hogy milliárdjai hiányoznak hogy az egyik könyvelő észrevett egy egy penny-s hibát...és...a többi történelem
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

ez nem az a képsorozat amit tegnap beadtál, ezen az első kép vagy? kis duci

brühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

egY frászt, egy úriember áll a tér közepén a tömegtől elválva és hasonló öltözete van mint a másiknak aki a pult mellett evésbe kitikkadtan maga elé mered ...azok a sok kajáldával és a hosszú halakkal amik persze nem angolnák és ha jól készíted akkor fincsi...de mi szem szájnak ingere ez a mai képsor nem azonos a tegnapival

éjjeli kép ami éjjel készűlt brühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Igaz, hogy a kemény munka még senkit nem ölt meg, de miért
kockáztasson az ember?

Rossz az embernek egyedül: nincs aki, untassa!

Ezt az életet nem szabad túl komolyan venni, mert még úgyse élte túl senki.

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg
is történik.

brühühühü

tér éjjel, Monet után szabadon (éjjeli tér night space)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ja már sikerült a levegőben szétnyitni a lábam, viszont térdelni még nem tudok.:((
@Dr. jenőke (jenőke): :D

Képzeld el, ha valamelyik kísérleti majom, bocsánat politikust akartam írni, szóval ha okosat mondana? Lehet hogy erősödne a forint, ami miatt újra vádolni lehetne őket ügyeskedéssel!
@tucano:
Hmmm...
Amúgy találgassunk, vagy rákérdezhetek?

"Ingyen adta ingatlanjait az állam

Szabó András

Hatvanöt ingatlant ingyen, húszat a piaci árnál olcsóbban adott bérbe az állam különböző magáncégeknek. Többek között erről számolt be az Állami Számvevőszék, amely az állami vagyongazdálkodást vizsgálta. A jelentésből az viszont nem derült ki, hogy érte-e kár az államot, illetve, mi a magyarázat a szokatlan szerződésekre. A vagyonkezelő egyelőre hallgat az ügyben.
Címkékmnv, vagyonkezelő, ingatlan
Az állam az elmúlt években több ingatlanját is mindenféle díjazás nélkül, vagyis ingyen bocsátotta a piaci szereplők rendelkezésére - többek között ez olvasható az Állami Számvevőszék (ÁSZ) még decemberben nyilvánosságra hozott egyik jelentésében. A dokumentum arról szól, hogy az állam 2011-ben hogyan gazdálkodott a saját vagyonával. A jelentés akkor komolyabb visszhangot nem kapott, ennek az lehetett az oka, hogy az ÁSZ erről szóló közleménye főként a vagyonnyilvántartási rendszer általános problémáira koncentrált."
index.hu/belfold/2013/02/01/ingyen_adta_ingatlanjait_az_allam/

Biztos multik kapták, a vállalkozásélénkítésre, vagy induló magyar vállalkozások segítségkép. Tutti!
Csak így lehetett!
@rodeo36: az éjszakai kajoldás képek helyszíne:
Jemaa el Fna - Marrakech, magyarul: az akasztott ember tere...
@Penivaldes: dehogy, inkább a szellemisége vonzó.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: man megint kekec vagyol, nem csak a vezenyloekkel, hanem csatolt reszeivel is, ugy lenne otosom mint ahogy terelnek megint, a megbeszelt csendes ivan vedessel :)
Igaz este ezt mar megbeszeltuk, es mara bizonyossagot is latunk.
@mim:
"Amit Fabius megírt, az bizony tilos és lehet büntethető is. (..)
Kiváncsi vagyok lesz e ennek valami fejleménye."

Erre már válaszolt Orbán Viktor, pont tegnap:
"Holló a hollónak nem vájja ki a szemét"

Na és ki a legfőbb ügyész?
Na és melyik kormány tagja a főügyész felesége?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: tegnap is volt, es megis csend honolt a tajon, droid se neszezett, fu se nott.
A hazug, sumák, álszent, gőgös, bóvli, orbáni nemzeti szar politikába minden belefér.

Ezek már aljasabbak mint a szocik voltak.

Nekik mindent lehet, a valódi kétharmadnak meg nem.

De elég volt, tegyél meg mindent ezek leváltására.

ORBÁN BANDA TAKARODJ!
@Penivaldes: Mire? A nemisúgyvolt, nemazvolt, nemisottvolt, nemisvoltott, nemvolttaggyűlés, nemisazér, kijafaszomezafabius, emúttnyóccév,libásbajnaidöglenekalibatartók, mitkeresazoszkóaizeldében, megdöglötökbitangok, offcourseperszehogy... szóval ilyenekre?
"Kisöpörjük a magánérdeket a közérdekből" (Orbán Viktor, 2010. októbere)

Felhívom a T. Kommentelők figyelmét, hogy az egész cikk a balliberális média újabb, teljesen alaptalan bérrettegése, amit külföldi barátaik (ugye tudjuk kik?) diktáltak, és pénzeltek.

Minden rendben van az országban, még egy éve, és megötszörözzük a GDP-t, stb. stb.

Köszönöm a figyelmet!

FIDESZ sajtóosztálya

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Egy kis gyöngyszem a vagyonnyilatkozatokból:
"A miniszterelnöknek nincs autója, hat felcsúti ingatlannal rendelkezik, de az összesen ötezer négyzetméteres területet 50 évre átengedte a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak. A fizetése 1.507 400 forimt, ehhez jön 231 ezer forint képviselői gázsi, a Fidesz-elnökségért nem kap külön díjazást. Több mint hatmillió forintos a megtakarítása, s négymillió forint a tartozása. Lévai Anikóval közös számlán több mint ötmillió forintos megtakarításuk van, s kevesebb pénz állt ugyan a házhoz a könyvkiadás révén, mint évekkel ezelőtt,..."
Javaslom, legyen egy éhség Békamenet a minielnök magasabb juttatásaiért.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
tudod számomra még ma is ez a piac, mi szem szájnak ingere...és ahogy zabálnak és minden friss nincs ideje megöregedni még a színét sem változtathatja más pirosra mert addig már elviszik...csigák abban a hatalmas tálban a gázon és a többi...ezek isznak is vagy csak otthon vagy titokban? azok a hatalmas zamatos citromok sehol máshol ilyet nem is látni (persze délamerika) nem látok gránátalmát ami az utóbbi időben a kedvencem lett

kösz brühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: biztos máshová kellett pontosíteni az erőiket. Bár ha így van, akkor csökkent a nercsapat humánerőforrása. :DD
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: vannak dolgok, amikor hasznosabb a pofaalapállás és a mély kussolás... ez úgy tűnik olyan... meg különben is. Mi ez a rongyos tizenmilliárd... lepkefing.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mert se nem az lmp-t, se a cigányokat, se a jobbikot nem érintette a poszt. A téma meg amúgy is magas volt nekik.:D
@empatikus pszichopata:

Elfelejtetted hozzátenni, hogy a bölcsiben dolgozó ismerősöd / rokonod csak azért keres 87 nettót, mert 10k-t kompenzálnak.

Nekem van barátnőm, 20 éves gyakorlattal, bölcsi, 80 nettó, de csak azért, mert kompenzálnak 10k-t. Bérkalkulátor szerint 70k-t kapna, ha nem lenne ilyen mázlista, hogy kompenzálnak...

@Fabius:

Igazi oknyomozós / vérnyomás emelős / HVG-s poszt (98-02 között volt hasonló ott), grat.

Ezek ilyenek, tudod jól: MANYUP eltőzsdézi a pénzed! Hja. Nem baj, lenyúljuk, majd MI eltőzsdézzük! :)

Soroljam?
@rodeo36: volt gránátalma, éppen érett, de az út mellett Fez felé. És volt érő medvetalpkaktusz gyümölcs is, az meg Volubilisben. Persze, hogy nem romlik meg a kaja. Délután 5 körül kipakolnak, reggelre totál kitakarítva minden elpucolva, felseperve... méghogy koszos arabok...
@tucano:

ez a gyanúm nekem is már régóta kérdzlek benneteket mi marad 2013 végére?

már mindent elloptak

a Putyin nem játszotta be neki az 1989-es beszédét a koporsók mögűl?

brühühühühü
@rodeo36: és tudod azok a külön szekciók: tojásos sor, elcsigás sor, birkasor, tésztasor, gyümölcssor... belsőségsor...
@ariel12: Kapjon minden érettségiző a könyvéből........ Ez bevált módszer az eladhatatlan szarok elsózására politikus körökben:D
@ariel12: volt egy bajszos kis topszli osztrakos foszer, akinel nagyobb adocsalot keveset hordott a fold, nala is meg volt az osszes amit felsoroltal.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

a Halal meg a Kóser az tök ugyanaz csak a betük benne mások

brühühühü

csak testvérek tudják ennyire gyűlölni egymást ha van aki szítsa ezt 6000 éve...

nem ismerős?
@rodeo36: persze, hogy isznak. Sört, sörbetet, páleszt, mindent ami kerül. Otthon és titokban. Vagy a haveroknál vendégségben. Jellemzően az arab buszsofőr az idegenvezetőNŐT!!! kérte meg a supermarketnál, hogy nem e venne neki két láda sert:-)))
@rodeo36: ezek ottan MArokkóban tökjól elvannak egymással néhányszáz éve... jellemzően a zsidók örizték az arab negyedeket. Persze zárt ajtók mögött:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

ja az egyik képen marhatüdő a gégén lóg meg a pacal a pulton

brühühühü

ha ismered a Sashalom nagyicce-i Nagypiac volt nagyon jó bár méreteiben

és imádtam a Nagycsarnokot meg a többi pesti vásárcsarnokot...az volt egy élmény meg a zaba
Már régóta mondom, hogy közpénzt érdemes lopni, mert azért senki sem szól!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: meg minden kiscsoportos, minden újszülött, és külön az elsőszülött fiúk.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Spanyolországban is Andalucía és az északi tartományok Madrid és környéke az ki van belezve

az Alhambra amit tanítani kellene, hogyan lehet két kultúrát egybeépíteni kő kövön és csodaszép

brühühühü
@rodeo36:

bocs La Mezquita

már hülyülök

brühühühü
@rodeo36: kb 10 éve tervezek arrafelé egy utat. Vagy pénz, vagy paripa, vagy fegyver nem volt egyszerre. Leginkább azonban idő. Oda minimum 3 hét kéne. Annyi egybefüggő sosevoltsoselesz.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
mai tőlem:

Fab, the blog is venomous...de a mai Levédiában kijafaszt érdekel ez a piszlicsáré ügy a maga kis 20 milliárdocskájával?

már elsinkófáltak -az elmúlt 34 hónapban- több mint 28000 milliárdot...ez egy breadcrumb

brühühühühü

de az Angol Bank is onnan tudta meg, hogy milliárdjai hiányoznak hogy az egyik könyvelő észrevett egy egy penny-s hibát...és...a többi történelem

brühühühü
@rodeo36: Próbáld akkor meeg Barcelonában a nagypiacot, vagy akármelyik görög város piacát reggel tájt. Persze ne túl korán:-) Beszarsz:-))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
mióta Londonban a Buckingham Palota előtt a tömegben a Királynő szülinapjára és fényképeztem...amíg ki nem derűlt, hogy nincs benne film

szóval én úgy utazok, hogy nézek és memorizálom mert fotografik memóriám van a legjobbak közűl való ozok között is...a kép eltűnik meg "elég" (hamvad)...de amíg élek nem felejtek utána meg....
brühühühühü
www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_a_magyar_haziasszonyok_penzeben_bizik_az_imf_helyett.543983.html
Egy kérdésem van, miért engedték vissza?! Ha már úgy nyilatkozik, mint kádár és rákosi, hogy hurrá, hazaengedtek, miért tették?! Vagy ez a rakás szar már nekik se kell?! :S
@rodeo36: Értettem, tudom. És persze Toledo, Sevilla, Cordoba, Granada, Ronda basszus....
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Thesszaloniki és Athen ami ismerős és hogy zokogj az Istambul-i Nagybazár

brühühühühü

Spanyolországban az útszéli kis kastélyokban berendezett hotelek evöldével kombinálva ahol benn a nyílt tűzön készűl minden a vendég orra előtt
@rodeo36: Portugália detto... ugyanez a vendéglátás. Valami neve is van de elfelejtettem...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

én azzal szórakozom...zene és munka (fordítás angolról spanyolra) mialatt a tv-ben mennek a hírek

ez ami igazán leköt

brühühühühü

kis rumos kávé
@Penivaldes: Hát igen, szerintem egyáltalán nem jó biznisz elsőszülött fiúnak lenni. Ki tudja, ki játszik legközelebb heródest.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

hospitalidade (hospitalidad az meg spanyol)

brühühühühü

törökre...szines szagos de...igazad van lopnak és nem annyira vendégszeretők mint a spanyol és portugál, sőt a francia is amint megpróbálsz franciáúl hozzászólni...a németek is és imádom az angolokat egy londoni pub az első korty után már dumáltunk is
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

azt hogyan eszik arrafelé

én fekete afrikában ettem kaktuszt de nem magyarázták el hogyan készűlt

brühühühühü
mindenki tuggya hogy a fidesmafia az bűnszervezet,
hogy hazudnak, "tisztességtelen", "gerinctelen" csürhe,
továbbá hogy ALKALMATLAN az ország kormányzására...

ennek ellenére sokan támogattyák...
2 706 292 szavazott:
drpintérre-drmatolcsira-drmikolára-drsnittre-drkósára stb
vagyis ez az ország nem érdemel jobbat...
EQNet székhelye: 1134 Budapest, Váci út 19.
Még ennyire sem vették a fáradtságot...
+1 szoba, −2 gyerek Orbánéknál
Beépítették a tetőteret, és megjelent a pince
az ingatlan-nyilvántartásban, ezért változott meg
a kormányfő házának alapterülete.

Hehhe : unortodox építkezés. Először a pallás, aztán a pince. Mekkmester utólagosan revirenoválva lett:-))
@rodeo36: sima gyümölcs. Tüskés a héja, azt lehámozzák, aztán bele az arcba a húsát. Finom.
@rodeo36: nem erre emlékszem, hanem az olyan falusi-vidéki kisebb kúriákra, vendégházakra, ahol összesen van 8-10 szoba. Majd megkeresem, most nincs kedvem. De lehet, hoy lesz.
Ezt hogyan teljesítik ciprusi offshore tulajdonossal?

Magyarország Alaptörvénye

39. cikk
(1) A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható.
ojjan rubrika nincs a szavazólapon hogy "fletó ellen"

ezek az emeberek vagy aljas megfontolásból támogattyák a fides mafiát,
vagy gondatlanságból elkövetett szavazóként azt hiszik fidesmafia = nemfletó

sajnos a magyar átlagparaszt sem sokkal gerincesebb és alkalmasabb...

ez az ország enyni... erre való... a szájába szarni...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: :D Manapság már nem hinném, hogy bajlódik ezzel.:D
@Távmunkás: Ugyan már, hiszen ők a törvény. Inkább Fabius a hibás, miért ássa elő a ciprusi offshorkodásukat?! Csak nem ők lesznek a hibások, hogy adót optimalizálnak, akarom mondani befektetéseket eszközölnek egy gazdasági válságban lévő országban.
ofsór mentes zóna a kis magyar valóságban (ijjen talán csak a vrangel szigeti jeges medvék között fordulhat elő, bár ök aszongyák, hogy ekkora fityisz nincsen is):

nol.hu/belfold/20130201-a_hanyatlas_ellen_tiltakoztak
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"A téma meg amúgy is magas volt nekik.:D"

Húúúú, de gonosz vagy:)))
Majd nézd meg, délutánra hogy fel lesznek készítve. Most megdolgoznak a pénzért.
Lámpavas volt már? :-D
Pintérnek 200 milliót törlesztett a család

A milliárdos belügyminiszer megtartotta Wartburgját, Budai Gyula lovakat vett, Lázár János karosszéke gróf Széchenyi Zsigmondé volt. Vagyonnyilatkozatok.

Így is kell. Remélem a kézcsók is megvolt:-)
Ez a nép 1998 és 2002 között megtapasztalhatta, hogy milyen, amikor a szervezett bűnözés kerül hatalomra.

2002 után dokumentumok kerültek elő, amelyek azt bizonyították, hogy Orbán Viktor miniszterelnökként a saját kft-jének mutyizott közpénzeket. Emellett soha nem adott magyarázatot a székházbizniszére, Kaya Ibrahimra, ingatlanügyeir, az Orbán család mesés meggazdagodására.

A következmény? Orbán Viktor a nemzeti megvetés tárgya, a társadalom páriája, olyasvalaki, akinek a neve fel sem merülhet valamely választott tisztség jelöltjeként?

Lófaszt, Orbán Viktort ismét miniszterelnökké választják, de ezúttal 2/3-dal, nehogy bármi akadályozza a munkásságában.

Akkor most ki csodálkozik és min? Azt kapjuk, amit érdemlünk.
@Penivaldes: A könyvektől könnyű megszabadulni, azoktól nem félek. A magyar lakosság is egyre kevésbé olvas. Még danielle steelt se olvasnak, nemhogy fideszkönyveket.
@rodeo36:

ohhh, vazze! minap spanyol történészek röhincséltek azon, hogy valójában az a jakab, a compostelai, meg el cid, a hős mindketten igazhitűek voltak, és a hispán történelmet utólag fogamalmaszták. oszt másképp lett.
Ha lófejet találnék az ágyamban, én is rohannék törleszkedni:-)
@ob.szerver: Anno talán valami 20 milliós biznic volt a neminyerjük a legtöbbet. Most 10-12 mrd-ról van szó... senkinek a szeme sem rebben...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Neked mit ér meg a te életed?A gyereked jövője?Hogy a legh alapvetőbb dologra nincs pénzed,mert az ilyen férgek,ki tudja hány embernek az éves fizetését nyúlják le következmények nélkül.
Amiért nincs pénz a gyerekednek gyógyszerre,az anyádnak a kórházban ápolóra,neked egy rohadt nyaralásra?
Egyébként milyen fajtámat???
A náczi,komcsi,japán,szunnita,siíta,tuszi vagy hutu fajtámat?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: + még.Ha nem is akasztást de jó sok kemény börtönévet megérnek az ellopott milliárdok.
Állítólag így kezdődött a találkozó Putyinnal:
- Zdrásztvujtye, elnök úr. Köszönöm, hogy szóba áll velem, miután korábban lehazaárulóztam Ferit, amiért szóba állt Önnel. Továbbá bármikor rendelkezésére bocsátom manufaktúrámat, ahol a hájtek rongygerinceket állítom elő magam és párttársaim számára... De térjünk is a lényegre, Elnök Úr, szervírozza fel számomra a végbelét egy nyalintásra.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

ijet csak egy ofsórlovag monthat trianonba vagy raffay ernő a spájzba, a davaj gitár előtt.
Hajdú Péter a tilosban parkolásáról:
A jövőben is lehetnek ilyen túlkapásaim

A műsorvezető most nem rokkantparkolót foglalt el, hanem egy fél sávot a Margit hídra felvezető úton.

Korunk médiahőse, gyermekes anyák példaképe. Szaralak.
@rodeo36: és a múltkor hallottad az új amcsi védelmi miniszter (Chuck Hagel) elszólását?? :)

"elnézést,hogy zsidót mondtam...Izraeli lobbit akartam mondani ki kárt tesz és veszélyezteti az USA békéjét" :))
Ilyenkor miért nem tesz valaki feljelentést?
Esetleg valamelyik ellenzéki párt?
A Jobbik?
KDNP álkeresztények....
@Távmunkás:

Ha belegondolsz éppen arról szól a poszt, hogy átlátjuk.

Ezen most röhögök, bár nem azért, mert vicces.
@Penivaldes: :-)
Az. De láthatóan július óta semmi hivatalos reakció nincs
@Távmunkás: Átlátható! Ott az of(fel)sórolás! Mit nem értesz?
Megfelelő embert, a megfelelő helyre! És máris látható, hogy a piszkoskapitalistamultival szemben, a dicső hazai vállalkozások vannak preferálva.
@kifordított nagyanyó: na látod, a börtön az már mennyivel jobban hangzik és kevésbé véres.
A minden politikust lemészároló, véres forradalomról és anarchiáról ábrándozó forradalmárok fajtája. Akik forradalomról és patakzó vérről vizionálnak.
@Bakter:

Nagyon hülye vagy:))))))))))))))
@GeoCracker: Pártunk és kormányunk nem szereti azt ha valaki ellentmond, Klebesberg örökösét meg mégsem merik lelibsiszocibérencezni..:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: De még mennyire örült, hogy ép bőrrel hazajöhetett!! Ahányszor ez takarék-láng elme odacsípte a medve orrát az ajtó résbe, direkte...
Nem kezdem sorolni, de séróból van, vagy 5 eset, ami súlyos pénzekbe fájt az orosznak...
Putyin, a legutóbbi beiktatásakor meg is emlékezett ezekről, hogyanszongya: Tisztázzuk ezeket a kérdéseket.
Ismerve az arrafelé dívó "tisztázási" technikákat, valóban nadöröm és bódottsáá, hogy Nulladik Viktor gépe nem ködben szállt le!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Le vagy maradva. Tegnap ezt már kiveséztük Viktor és Kiszel Tünci aspektusából, amikor is a Viktornak lógott ki a töke a kisgatyából:-)))
@nincs_itt: Te csak ne célozgass I.Putyin cár nem eléggé átlátható KGB-s múltjára. Úgy jársz Te i, mint a Katyvaszki fivérek:-)
@nincs_itt: Amúgy meg a Vityes még nem érte el a tűrésküszöböt. Sas nem kapkod legyek után...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: eszemben sincs, különben is már lecseréltem a TU-154-emet, maradt az AIRBUS, ez van, válság, baz+
De az azért mosolyt csalt a képemre, ahogy O. Viktor melegxarig benyalt... Fosott, mint a guminyúl! De még a gáztározók se voltak megvéve, amikor már arra számított, hogy lesz mivel csitítani a Cárevicset!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Csakhogy azóta kiderült, hogy Tömjénzsóti mellet a szerb minielnök sem jófejségből vizsgázott jelesre, másrészt, hogy a "riporternő" télleg jó bőr!
Különben is teljessen europailázódtak már ottan is a dolgok. Egy telefon Merkel asszonnak: hogyaszongya... bedugultak a szibériai gázmezők... hű testőreim a továbbiakban jappán gépkocsikkal járnak, nem agjul el nektek a legújabb, Kamazzal hordozható zsebtelónk licenciáját, ad absurdum, letiltjuk nálatok az abakuszt.... és Viktor.... pápá dádá:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: még a küszöbbel is küszködik, a kilincs majcsak 10 év múlva jön, mint terv...
@nincs_itt: én még űltem TU-154-ben, vagy 4 éve. Ilyen kényelmetlen szarokat csak a Wizzair tud állományba venni. A legújabb Erbuszoknál a lábhely nagyjából zéro. és kárpit kb fél centi. Egy másfélórás út... kínhalál.... ÉS a Zéroflot legalább adott enni-inni:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Persze, később elkezdett szigorkodni de ott nagyon nem úgy viselkedett mint aki...
a "riporternpő meg valóban mutatós volt, bár arcra kissé egy tucat.
@nincs_itt: ugyanmá... ez volt a hadiccsel... besunnyogni a kszöb alatt, nehogy üres garderét találjon, mint annak idejjén Bushnál:-)
@Penivaldes: Már írtam aranyom: A nő a pinán csak egy dísz:-))))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Az ilyenek nem a vérengzés miatt vízionálnak erről,hanem mert tele a tökük.
Viszont akkor sok börtönt kéne építeni.
Mert hosszú ideig kellene a bentlakóknak.:))
Sajnos azért inkább forradalom,mert ezek eleget loptak ügyvédre is,és a törvényeket maguknak hozzák.
Ha normál körülmények között van valami pereskedés,akkor: De kérm hát ez törvényes üzlet volt!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ja, ja, emléxel, amikor a Ferenc testvér is kapott ebédet, akkor Viktor Ellentengerkicsire éppen, pont nem ért rá a cárevics... Van annak már vagy 4 éve is.

Airbus, az smafu, űtté má' Fokkeron, Avro100 megvan?? Na baz+ ezekben van ám halálfélelem, amikor fel akar ugranyi a betonyrú...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ja.És úgy élték túl az evolúciót,hogy fondorlatos módon körbenőtték a pinát.:))
"Heti 20-30 oktatót bocsátunk el" - kényszervágás az egyetemeken

hvg.hu/itthon/20130131_felsooktatas_kerekasztal_egyetem_elbocsat

Mindeközben Kormányhirdetés: Megbízható ófsorálló lovagokat eseti megbízással felveszünk. Bejelentett ciprusi, máltai, luxemburgi, kajetán-szigeteki lakcím előnyt jelent:-)

Ajállatokat kéretik a " Ne lopj, hogy mink lophassunk" jeligére, A Virgin-szigetek,Posztfach 007 címre elküldeni:-)
Mottó: Dől allé:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

penig a csudálatos vezér azér ment ippeg most, hogy végre visszavágjon a don-kanyarér.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: ja végülis, egyeseknél csak az számít. na látod ezért van rossz véleményem minden férfiről aki közeledni akar felém:)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

avagy az a kellemetlen körülmény, amivel aktus után beszélgetni köll.
@nincs_itt: Héhá... a Fokker az igazi repüllő... nem báncsad. Ők találták ki a légcsavar között kilövő géppuskát:-) AVRO100-at nem ismerem.
@Penivaldes: Csak egy régi róvásírásos székely népi truffát idéztem be. Nem sajátos véllellemény:-)
Feltámadt a halottnak hitt nő

Felült a koporsójában és csodálkozva nézett végig a gyászolókon. Még a hamvasztás előtt.

Ez a magyar csoda:-)
@Penivaldes: de de.. forrás: Faragott székely bútorok (monográfijja)
@Fabius: Ha annyira átlátható, akkor miért nem írtad le, hogy az Enternet-tulajdonos ciprusi cégeknek kik a tulajdonosai?
@kifordított nagyanyó: De egy ilyen emberhulladék, mint a kormány tagjai jobbat nem érdemelnek.
De a szomorú tanúság az, hogy mindig lesznek olyan hülye polgárok, akik újra meg újra meg újra tüntetnek, kukát gyújtanak fel, és megszavazzák a fideszeseket. Ehhez pedig nem kell más, mint kitartóan duruzsolni, hogy a másik az ördög...
Télleg már vagy kétórája címlap, oszt sehol egy megmondóember... valami itten naggyon budoty...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Na, ja!! De csinyátak pógári repüllőt is,olyan is volt a megboldogútt Málevnek...
@nincs_itt: Á, ezt egy újabb előszobáztatással is el tudja érni. Nincs rosszabb mint a gúnykacaj egy politikusnak. Múltkor szocsiban csak a portás fogadta. Ez már haladás. :D
Ráadásul amint a pannon puma lemegy kínai pincsibe az az élmény megfizethetetlen lehet Putyinnak is.
@rodeo36: "de az Angol Bank is onnan tudta meg, hogy milliárdjai hiányoznak hogy az egyik könyvelő észrevett egy egy penny-s hibát...és...a többi történelem"

A magyarországi ellenzéknek ma könyvelést kéne tanulni, hogy minél hamarabb legyen elég könyvvizsgáló a fidesz-rezsim förtelmes lenyúlásainak a feltárására.
@nincs_itt: Meg a szépemlékű Bombardier:-) Aki főállásban vonyatot csinál:-)
@Bakter:
Barózó Józsi: Mijafasz baj van már megint ezzel a kis hülye pöccsel?!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Sok rusztlit meg vodkát kapott a főnök, most éppen azzal foglalkoznak eligazítás helyett. Továbbá kétezerrel megy a bréjnsztorming, hogy hihető magyarázatot találjanak arra, mé hívja vissza a főnök az oroszokat, amikor annak idején ő zavarta haza őket. Most még arra sincs kapacitás, hogy a "mi offsórjedink jójedi". tőmondatos alapvetést odavéssék az lcd-re.
@nincs_itt: Amúgy láttam a guglimapson a Malév gépeket valahol Arizonában egy roncstelepen kissé szárnyaszegetten. Dicső vég... a földön trélerrel húzva meghalni...
@Fabius:
Te átlátod, oszt'jónapot. Akkor mi van?
@Penivaldes: Ha meg tudod, akkor meg mit kötekecc? Persza akkor aztat is tudod, hogy a szekerény és láda vasalatok is mind puncit alakoznak:-))
Egész véletlenül 2 személyt ismerek korábbról. A Smuk fideszes kötődéséről már akkor is tudtam. A Bauer nagybátyja meg egész véletlenül az az ember aki a West End-et is építette. Az mszp ideje alatt rendre el lettek zavarva az ilyen pályázatok környékéről. Hogy változik a világ. Személyes véleményem, hogy Smuk normális ürge, Bauer meg egy ostoba bunkó akinek van egy klassz nagybácsija.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ez az ország még mindig az uram bátyám rendszer fenntartója és amíg ez marad addig a pórnépnek a szopás is marad.
@Távmunkás: "Ezt hogyan teljesítik ciprusi offshore tulajdonossal?
Magyarország Alaptörvénye
39. cikk
(1) A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható."

Hát ez tök átlátható, nem? Fabius átvilágította.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ja? Értem:-) Egy sima mezei hullarabló nem éri el a tűrésküszöböt:-)
@Bakter: No akkor be lehet zárni a komáromi erődöt... jönnek vissza az orosz atomraketták:-)
@blah: Amúgymeg, aki a kicsi 10 milliárdot nem becsüli, a nagy százat nem érdemli:-)
Iskolákból rekvirál bútort a KIK

Index
2013. 02. 01 11:21:00 |
Infrastruktúra nélkül, üres irodákban kezdték meg működésüket a Klebelsberg Iskolafenntartó Központ tankerületi irodái. De találtak megoldást az áldatlan állapotokra, az alárendeltségükbe tartozó iskolákból hoznak el ezt-azt. A tanárok rekvirálásnak érzik, hogy elveszik legjobb bútoraikat és számítógépeiket. A központ szerint csak kölcsön veszik a berendezéseket.

Hoffmann: Egy nap alatt megtalálják a megoldást az iskolák

Érdekesen zajlik a tankerületi hivatalok elhelyezése, írtuk két napja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) körüli visszásságokról szóló cikkünkben. „Előfordul, hogy a KIK tankerületi hivatalát egy iskolában helyezik el. Van olyan intézmény, amelyben emiatt a tanároknak le kellett mondaniuk egy általuk használt teremről, illetve egy szertárt is meg kellett szüntetniük. Előfordul, hogy a hivatal működéséhez szükséges bútorokat és más felszereléseket is az intézményektől »gyűjtik be«” – írta a Hálozat a Tanszabadság a weboldalán.

Ilyen visszásságra figyeltek fel Nyíregyházán is. Az FN24.hu beszámolója szerint több nyíregyházi szakközépiskolában is bútorokat, számítógépeket válogatott magának a KIK helyi irodája berendezéséhez. "Csak az újabb, szebb darabokat teszik szállító járműre" - írja a lap. A beszámoló szerint a tanárok rekvirálásnak tartják a történteket, bár a KIK szerint csak kölcsönbe kérik a holmit.

Mi a francot nyafognak? A padlás le se seperték:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Az uruguay-ok nagy mellénnyel beharangozott saját repülőtársasága olyan vadi új gépekkel szolgálta ki a regionális utakat, amelyekben gyakorlatilag a földön kuporogtál, és valahányszor felálltál, beverted a fejed a csomagtartóba. Egy pohár vizet sem lehetett kérni.

Két év után becsődölt. De lehet, hogy három.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ahogy régen is volt az iskolában: amikor az erősebb gyerek elvette a másik radírgumiját, vagy vonalzóját, mondván, ami az enyém, az az enyém, ami a tiéd, az is az enyém.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Dehogy. Mohácsnál lesz tengeralattjáró bázisuk.
Külömben is: Lesz nekük színes, szélessávú, háromdimenziós, Ciprusról fellőtt, műholdas tantervük, istentiszteletük, etikaoktatásuk, internetük, tormaórájuk...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: ű
Majd jön a Tenkes kapitánya, oszt nem lesz rekvirálás.
@épészmérnök: a gaucho ne akarjon marhafelsállal a nyakában repülni:-)
@Bakter: És ne feledett a paksigaluskás Magyar Atomot:-) Basszus, ha ezek megharagszanak ránk, épp egy elemcsere idején? Mehetünk a felhőkbe gombát szedni...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Na ezért írtam, hogy Magyarországon a férfiak bunkók.
Igazán értékelem a tájékozottságodat és a humorodat, Vérmókus, és ez ugyanígy szól Knósszosznak, Bolinak is, de mindennek van határa.
Külföldön férfiak nők jelenlétében a századrészét sem engedik meg maguknak közönségességben, amit ti igen.
Penni, ne hagyd!
@épészmérnök: Irodalmi hivatkozást adtam, nem én találtam ki.. Ha akarod a forrás te is megveheted a Vaterán kemény 3500 forintért. Jelzem, ez egy 1982-es kiadvány, még az Aczél korszakból. Penni tudja, nem hőbörög... és ez most nem vicc...
@épészmérnök: Igenis!
Na várjatok csak fiúk megfogjátok ti még bánni ezt!
@épészmérnök: Az más dolog, hogy engem a téma ( no nem a pina, hanem a festett bútorok érdekeltek, valamikor elolvastam, megragadt, hivatkozni talán nem bűn...
Szóval itt az ajánlatom: :-)
hasznalt-konyv.vatera.hu/muveszet_epiteszet/kepzomuveszet/kocsi_csomor_festett_butorok_a_szekelyfoldon_1705265057.html
@épészmérnök: Elmondaná, én a bunkó nagyjából 27 éve hetente viszek haza kicsi vágyott virágot, csak úgy, mert teccik:-)
@Penivaldes: Na állj! A lovaginakori költészet remekeiről szőtt eszementfuttatásaitokat tegnap volt szerencsém végigélvezni. Szóval a klasszikafilológus lovagkor, a maga úrnőivel, - ekik lehet hogy urak voltak igaából- meg a nehhány ütődött grállovag, akik nőt csak álmaikban és festményen láttak... szóval... akkor már inkább egy offhorelovag, meg az Orbán:-)
@Penivaldes: mé lenne ugyan az, egyébként manapság már remek vizalizáló életöntettek vannak:-) És művirágról sem hallottál? Leporolod, oszt havaj:-)
@épészmérnök: Hááát tudod, már csak ilyenek ezek a csökött itthonmaradt, töketlen keleteurópai hímsovinyosta bunkók:-) És még hagyják is magukat időnként megverni a soderófával:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: na jó te akartad. Én mosom kezem
"E hihetelen dolgok között említenek egy kétnemű lényt is amelynek jobb melle férfié, hogy ne zavarja őt a munkálkodásban.."
(8. század)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: ja meg a szedőlapáttal..nem vaygtok kissé izé..hát..érted?:)
@Penivaldes: Értem én, hogyne érteném:-) A szívlapátot is értem. Az első 20 hátbavágás után:-)
Hajjaj... felfedezte a Lendvay ucca címlapot... kuka:-)
Bocsi. Visszakerült: Alattomossan rágallomaztam két frissítés között:-)
@Penivaldes: "A melle nem feszes, a farka nem áll fel

Erekciós probléma, fingás, betépés, káromkodás. A 40 és annyi nem ezek miatt vicces."

www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20130131-kritika-judd-apatow-40-es-annyi-cimu-filmjerol-leslie-mann.html

Hát... itt tartunk:-)
@Penivaldes: Nem, egy szerintem jó moziról...

bár ha a félmellű, kétnemű hivatkozásod olvasgatom... ki is tudja, vagy ahogy a művelt angolna mondaná: Who knows? :-)
csak hogy emeljem a szintet:

Hétszázmilliós informatikai fejlesztés az államkincstárnál
Közel nettó 700 millió forintért fejlesztik a Magyar Államkincstár informatikai rendszerét, a legtöbbet, mintegy fél milliárd forintot költenek az állampapír-forgalmazó rendszer bővítésére.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/hetszazmillios_informatikai_fejlesztes_az_allamkincstarnal.544025.html

-------------------------------

Kevés érdeklődést mutat az ÖBB osztrák vasúttársaság a Rail Cargo Hungaria egy részének eladása iránt - írta pénteken egy osztrák gazdasági lap.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/obb_nem_elado_a_rail_cargo_hungaria.544012.html
Na, kicsit el dologra, Isten belétek, majd benézek, ha betépek:-)
---nagyszerű ez az oknyomozás Fábius (tényleg)...legalább most már látjuk ki ültek a nyakunkban s kiket választgatunk oda -vissza...leng a hinta oda-vissza fidesz-mszp mszp-fidesz...most mi lesz?
átnevelő tábor?munkatábor? vagy csak továbbra is bottal piszkáljuk a sz@rt, mit eddig..ez ilyen ,ez meg ilyen?? MI LESZ MOST?? SEMMI...
jól átvagyunk b@szva...sz@r érzés nem? mint mindig.....de meglehet szokni, szokjuk akkor szokjuk, kérem....
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: ja az más.
(bocs de a mandiner teljesen kiveszi az energiámat, most próbálnak meggyőzni arról, hogy azért nem vagyok magyar mert nem látom a sátáni mosolyt Alföldi arcán)
Most nézem csak ezt a ciprióta másik FEB tagot... Georgios Koufaris... ízlelgetem... Koufaris... Kufár is? Basszus... nekem ollyan de ollyan Kaja Ibrahomonovicsos érzékletem vagyon....
@Penivaldes: mazoista-e vagyol?
reménytelen ott a többség, kár a borsóért...
@Penivaldes: Az alföldi arcán az a kósza mosoly nem azért van... majd mingyá jól megmagyarázzák:-)
@Penivaldes:
Minek kóricálsz te ingoványos területen, ahol az elkárhozott lelkek füstcsápkezeikkel húznak le a fityesz narancssárga mocsarának mélységei felé?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez a nőszeméj tudhat valamit, ha még nincsen onnan kimoderátrollva:-)
@Penivaldes: Télleg nem kéne ebbe a motsárba belecsinpaszkodnod. Majd jön mindjárt Vidnyánszki Mester... és tele lesz a szinháza ütős... hangszerekkel... kongával... és ürességgel:-)
@hacsaturján: Má mér kölleni beszélgetni? Felkelsz felhúzod a gatyádat a sublótra ráteszed a kis pizmagot oszt hazamész az asszonyhoz. :)
@Bakter: Onnan jöttem azért, onnan ismerem Egér barátunkat.
@Penivaldes: én csak eccer akartam volt odakommentenlleni. Mandínerből csak annyi volt a bejegyzése: a kurva anyátok... azóta sincs hozzáférésem a bloghoz:-)))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: igyekeznek, de sajnos nem sikerült nekik bizonyítékot nyerni arról, hogy én gonosz libisi vagyok:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Uggyan már hétszázmilla.... a Varga cigányzenés elhúzósa az IMF-nek többe került:-) Bagatel:-)
hmmmm

A kormány nem készít újabb költségvetési kiigazító csomagot, mert megítélése szerint a 2013-as büdzsé még mindig szilárd lábakon áll. Az eddig hangsúlyozott és élesedő negatív kockázatok mellett pozitív kockázatokat is találhatunk az idei költségvetést illetően. Kérdés azonban, hogy november óta miként változott az Európai Bizottság véleménye a magyar költségvetési folyamatokról. Az első bizonyítványt három héten belül már ki is állítja a Bizottság, miután február 22-én Magyarországgal kapcsolatban nemcsak növekedési prognózist, hanem fontos értékelést is megfogalmaz. Ezzel pedig kezdetét veszi a Magyarország ellen folyó túlzott deficit eljárás újabb felvonása. A kormány nagyon bízik abban, hogy tavasszal végre lezárul a történet, ám könnyen lehet, hogy ez csak hiú ábránd.

www.portfolio.hu/gazdasag/ezert_nem_aggodnak_matolcsyek.179130.html
ez ez almási kornél akinek a megíbzása szerint haza kelet vágni egy rencerváltó joboldoali konkurens pártot ?

többmillás fizu a jutalom... a fides júdás pénze...

"szegény" nem győzi betömni a jukakat...
amugy remélem a posztya megüresedik, mert kell majd a júdás pénz drsiffernek, törökgábornak és még egy csomó fidescsicskának...

inforadio.hu/hir/belfold/hir-543645
@épészmérnök:
Köszi a nők nevében. Valóban uncsi és fárasztó, amit Puncimókus, akarom mondani Vérmókus megenged magának.
@Klarita: Nem vagyok kötelező olvasmány. Ollasmit a Rauzyika Nemzeti Alaptantervében keress... Úz Bence, Wass Albert ilesmi... Mégegyszer: NOSZA!
kéne néhány troll, mert különben minden f.szságon össze tudunk ugrani, pedig mókus nem ön és közveszélyes, még csak nem nőveszélyes ;)
Remélem nem leszek ekűűdve én is :D
@Klarita: FArokrezgetve, de nem félve megkérdezném: Esetleg a poszt témájához volna valami érdemi megjegyzésed? Mert igencsak érdekelne...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: dolgoztam sok sok nő között, hát egymásnak mondogattak szebbeket, alkalmasint én irultam pirultam, pedig nem vagyok szende szűz :D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Úgy gondolom, a tahótlanító gomb használata a blog gazdáját illeti meg. Ha egy liberális blognak mondott oldalon elmegy ez a stíl, akkor az legyen Fabius gondja. Ha neki is tetszik, akkor meg az öröme.
@Klarita: tévedésben vagyol. Ez azért liberálfasiszta blog, mert a bloggazda az indivídiumra bízta a tahótlanítás feladatát. Tehát, ha nem tetszik valaki/valami, bátran élj vele.

Ezt pedig hálából csak itt és csak Neked... szeretettel:-)

milstory.blog.hu/2009/07/14/044_a_tabori_fapina

FIGYELEM: Kiskorúak, prűdek, és mentálisan problémásak ne nyissák meg. Szigorúan 18-as karika!

Részemtől a téma lezárattatott.
@Klarita: a tahótlanító csak neked tüntet, a gazda más módon tüntet el, nem szerencsés szerintem a túlérzékenység, akár milyen témában is van az, megfér itt sok nézet, és ha valaki túl megy az elfogadott szinten, szólás is van. Szerintem ez most nem az az eset volt, de én csak egy ugyan olyan hím soviniszta vagyok, mint mókus :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akkor legyél te, akihez utoljára szólok ezen a blogon. A hím sovinisztákkal semmi bajom, melyik férfi nem az? (Titokban, mert jobb helyeken ez már nem dívik.) Nekem a mucsai macsókkal van problémám...Félreértések elkerülésére nem fakadok sírva egy jóízű káromkodás hallatán, az Apám jutasi kiképző őrmester volt, idősebb férfiak talán tudják, mit takar ez a fogalom. Az meg külön tetszik, hogy az szólít fel engem, hogy a poszt témájához szóljak hozzá, aki a legritkább esetben teszi ezt...Mióta nincs itt Szív, ez a blog nagyon elsivárosodott és ez legkevésbé Fabius hibája. Köszönöm, hogy eddig itt lehettem, minden jót! ( Aki a zsüfrazsetteket emlegette, az pedig nézzen utána és máskor nem fog butaságokat beszélni.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem szeretnék túl sok szót fecsérelni minimalista afférunkra, így Neked említem, hohy túlérzékeny lyányunk is ércse: Tehát: figyelmedbe ajánlom az ókori görög mitológia tanulmányozását (no nem az ifjúsági változatot) kezdve a titánok harcától, Zeusz pajkoskodásáig. mondjuk még írásos emlékként az Aranyszamárt. Szapphot, jelen esetben felejtsül el és az athéni múzeumot is. Esetleg nem ejrópai körben az indiai Káma Szútrát és annak építészeti megjelenését valamely templomukban. Folytathatnám a kínai tusrajzok remeivel, szintén elégéé régóta. A római kórt szándékosan lapozom. De ha tovább megyünk a settét középkorba, akkor a Canterbury mesék, essetleg Boccaccio Az apácafőkötő, vagy csak símán a Dekameront, még később Shakespeare jöhet szóba, talán a Rómeó és Julia, vagy a Szent Iván éji álom. Délszaki területen pl. Rómában az ANgyalvár pápai lakosztályának falfreskói (ezt azt hiszem, nem sokan látták, vagy a Vatikán némely pajzánabb gyüjteményét, vagy a firenzei városháza lépcsőházának falfestését... asszem nagy hírtelen elég is. Csak még annyit: a testiség és a nemiség minden normális érzeletű népségnél természetes és elfogadott volt. Még a katolikus egyhát felszentelt fiai is elégedetten szemlélgették pajzán képgyüjteményeiket a cölibátus magányában. A vaskos és pajkos népi humort már meg sem említem... inkább mellékelek egy fotót napjainból, Kölnből, mely szobor a város egyik terén állik... és senki sem óbégat miatta:

picasaweb.google.com/117954347335284581558/KOLN#5840001295171840194
@Klarita: Tündérbogaram... azt hiszem, most piszkosul mellélőttél. Napá:-)
" Nekem a mucsai macsókkal van problémám.."

Nyihahha:-)))) Basszus... A helyemre lettem téve:-)
(csendben sirdogálva elvonul egy setét sarokba, önostorát magához veszi és verni kezdi magát. Nem mellékesen már bejelentkezett egy mucsaimacsótlanító átnevelő táborba, holnap reggeli indulással)

Jééézusom:-)
@épészmérnök: "Külföldön férfiak a nők jelenlétében a századrészét nem engedik meg maguknak közönségességben, ami ti igen."
A nők - tapasztalatom szerint - azt a közeledési módot tudják elérni a férfiaknál, amelyet a saját habitusukkal megteremtenek maguknak.
A férfiak tudatosan vagy ösztönösen felismerik, hogy kivel, milyen hangot üthetnek meg. Az első blikkre meg lehet állapítani külső szemlélőként is, hogy az adott nő pl provokatív-e egy kis elhajlásra, mert ilyen is létezik, vagy ilyen tekintetben távolságtartó. Ilyenkor a férfiakban fel sem merül, hogy lazára vegye a figurát.
Lényeg, hogy a kifogásolt magatartás formában a kölcsönösség jelentős szerepet játszik.
Végezetül azt leszögezem, hogy hónapok óta hosszas kommentváltások során magammal kapcsolatban nem tapasztaltam azt, hogy itteni férfitársaink túllépték volna azt a határt, amely az európai viselkedéskultúrát képviselné.
Amennyiben mégis megtörténne, egészen biztosan egyértelműen fogalmaznám meg a kifogásaimat, ugyanis - rossz magyarsággal - szokva vagyok a tisztelethez.
@Mariann19: Hello szépem!
Namost aztán jól ki lettem osztva:-)
Zokognom kell. No nem épész...miatt. Ő ezt így látja.
Off... csak úgy:

Ilyen coming out még nem volt az olasz tévé történetében
2013. február 01., péntek, 16:24
Szerző: hvg.hu

Tabut döntöttek le az olasz állami tévében: egy vetélkedő résztvevője nyíltan közölte a magánélete részleteit firtató műsorvezetővel, hogy nem álmai nőjét, hanem férfiját szeretné megtalálni.

Az olasz állami tévé egyes csatornáján, a Rai Unón egyik vetélkedőben példátlan eset történt: a játékosoknak a műsor bevezetőjében megszokott bemutatása során egy résztvevő nyíltan közölte, hogy homoszexuális. A Repubblica című lap tabudöntésként beszél az esetről.
On...

hvg.hu/kultura/20130201_Ilyen_talan_meg_nem_tortent_az_olasz_teve
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "előkerült a szüfrazsakett frakció:-) "

Tévedés. A női frakció. Sem az úrinők, sem a szüfrazsettek, sem a szüfrazsett úrinők nem szeretik, ha a férfiak túlságosan disznólkodnak a társaságukban. Némi csipkelődés, célozgatás, hülyéskedés belefér, de amikor már mindenütt csak nemiszervek vannak, na az eléggé sivár bír lenni, pont úgy, ahogy Klarita írta. Stilisztikailag, és egyáltalán.
Az EQNet érdekcsoport mellé tedd még oda az Opticon/Optinet csoport által elnyert 2,7 milliárdot és máris megállapíthatod a szokásos forgatókönyvet: A pénz kétharmadát kiosztjuk a haveroknak, a többiért futhatnak a fogalmatlan hülyék, nekik is kell morzsa.

Amúgy az Opticonos Körmöczi-Tari párosról elég közismert a stabil balos kötődés, a balos kormány alatt a hasonló GVOP-s kiíráson nyertek vagy 15 pályázatot. Igaz, nem saját néven, hanem az önkormányzatok pályáztak, az Opticon meg - mit ad isten - mindenhol megkapta az üzemeltetést. Amúgy az NFÜ keresőben keress rá az opticon nevére az UMFT időszakban, lesz ott még pár milliárd, amit kaptak mindenféle érdekes témákra. Akkor ők voltak az erőnyerők, a jobboldali nemzetiek lettek a második helyezett. Most fordult a kocka, de ez csak annyit jelent, hogy most a jobb oldal lop többet, a bal meg kevesebbet. A lényeg a konstans és stabil lopás, csak a lopott pénz elosztásában van különbség.

Így működik a magyar politika. Bűnözők, oldaltól függetlenül. A szuperjobbos turbónemzeti kormány ugyanúgy üzletel a csúnyagonosz komcsikkal. A hülyéknek szánt retorikát meg zabálja a sok békemenetes debil. Hajrá nemzeti együttműködés!
@épészmérnök: Bocsesz. Arra eléggé szoktam vigyázni, hogy ne öncélúan tegyem meg az illyes megjegyzéseimet. Mint említettem, irodalmi hivatkozást idéztem, megjelöltem a forrást és az elérhetőséget. Innen kezdve kissé túllihegettnek tűnik a dolog. Nem mellékesen, itt a blogon az én megjegyzéseimnél sokkal erősebbekkel is találkoztam már, mégsem jutott eszembe megsértődni, erkölcsi és etikai piedesztálra emelinteni magam, hanem vagy nem vettem róla tudomástm, vagy csak simán lapoztam a kérdést.

AZt hiszem, erre kár több szót vesztegetni, mert nem éri meg a közöttünk egyébként meglehetősen jól kialakult dialógust rosszérzetűvé tenni.
@zsg?: Erről a témáról én is hallottam néhány kósza pletykát, mondjuk, hogy internethálózatkiépítésre nyaltak fel lóvét, a hálózat elkészült, majd egy IT előfizetővel nekiálltak nagyban KTV-t adni, megölve a már kiépített KTV hálózattal rendelkező "kicsiket"
szép volt fabius, csak meg ne üsd a bokád :)
@épészmérnök: Előző hozzászólásomhoz hozzá tenném, hogy a köznyelv változásokon esik át. Ez még akkor is úgy van, ha mi - a klasszikus irodalmi nyelvet kedvelők - ezt kissé csodálkozva fogadjuk. Az érdekes az, hogy a nyelvészek megengedőek ezzel kapcsolatban. Többször hallgatom és olvasom az okfejtéseiket, és a jövevényszavakat, vagy a korábban nem alkalmazott kifejezéseket az árnyaltság eszközének tartják. Nem nevezném nyelvújításnak ezt a jelenséget, inkább a kor oldottabb szóhasználatának, melynek a megváltozására nem kell számítani a jövőben.
Bocs a közbevetésért és azoktól is akiket ezek érzékenységükben sértenek de bagatell dolgok ezek a posztban is leírt émelyítő 'magyarvalósághoz' képest.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Szia Vérmókus! Szerencsére kettőnkre ez a kritika nem vonatkozik, ezt bátran állíthatom. Elég sok párbeszéd zajlik közöttünk, de soha nem tapasztaltam azt, hogy a közlekedés módunkban az egészséges humoron túl bármilyen - a jó izlést zavaró - szóhasználat jött volna létre.
Ezért nehogy rossz kedved legyen, mivel az lerontaná azt a kellemes, jó hangulatú beszélgetést, amelyet folytatni szoktunk.
@Mariann19: Nincs is semmi gond, csak kicsit nem értősen fogtam fel Klarita blogtársunk epésnek ámde általm butusnak ítélt megjegyzését és részben igaztalannak is. Próbáltam meggyőzni, de hajthatatlan maradt. Amikor pedig megkértem, hogy esetleg a blogtémáról vakkantana valamit... hát az nemigen sikerült, csak valami olyasmit kaptam, hogy énsenemsenem szólok hozzá. Hozzátenném, már reggel kellőképpen körbejártam az adott témát, amit Önagysága nagy valószínűséggel nagyvonalúan átlapozott, csak a pénisz ütötte meg SZEMÉT A SZÖVEGFOLYAMBÓL. EZZEL PEDIG NEMIGEN TUDOK MIT KEZDENI:-)
@Mariann19: Ha van kedved, innen olvasgass egy sort. Lehet később is, mert ma nem sokáig leszek.

Klarita 2013.02.01. 15:30:00
Vagyonbevallás:

KÓSA LAJOS
alelnök, Fidesz Kósa túladott a Suzuki motorján.
Kósa Lajos vagyonnyilatkozata
Megtakarítás: 3 millió bankszámlán
Hitel: 21 millió banki, 23 millió magánhitel
Ingatlan: 1 debreceni ház fele, budakeszi üdülő részben, két út részben
Ingóság: Mercedes Viano tartós bérlet, BMW motor, motorcsónak
Egyéb jövedelem: Debrecen polgármestereként 550 ezer
Céges érdekeltség: nincs

Mr.20%! Hol a többi lé?
@AKIsTUDATLAN:

"Te átlátod, oszt'jónapot. Akkor mi van?"

Akkor az van, hogy írok róla posztot, hátha kicsit többen átlátják a viszonyokat.

De könnyen lehet a nők és férfiak társas érintkezésének szabályairól kellett volna, arra ma valahogy fogékonyabb a törzsközönség mint elitünk vagyonszerzésére.
@Fabius: Jóvanna. Nem offolom szét a topikodat. Húzok is a valagba:-)
@Fabius: Hogy a témáról is essék szó: Figyelmedbe ajánlom a kollegaúr hozzászólását. Az is megér egy misét.

zsg? 2013.02.01. 16:37:54
@Fabius: Arról, hogy a jól beidomított trollhorda lapít, mint a szar a fűben, igazán nem mi tehetünk:-)
Azt, hogy "Ruszkik haza", csak úgy mondtam, de tudjátok, továrisi, hogy nem a számat kell figyelni, hanem hogy mit csinálok.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Trollhadat és kuministákat nem is vártam mára. A cégkivonattal és parlamenti adatlappal vitázni és azt más nézőpontból próbálni megközelíteni elég nehéz.
@Fabius: A 10,54 szerintem 12,54, ha hozzáadom zsg. 2,7-t, az mennyi is?

15,24?

20-15,24 = 4,76 mrd. Ennyi ment a parasztoknak...
@Fabius: Mindenesetre én a helyedben erősen gondokodnék egy tavaszi kabát megvásárlásn. A nyárra már gondolni sem merek:-)
@ariel12:
a vagyonbevallási adatok is igazolják legjobban, hogy Orbánnak igaza van. Csak ennyire képes a jogászdiplomájával.
Kérhetne a környezetében lévő nem oligarcháitól tanácsokat, hogyan kell mégjobban, méggyorsabban gazdagodni.
Vagy ezeknek a bevallásoknak csak azt kell tartalmazni, mi van itthon a malacperselyében,
de a külföldi(....) számlákat nem.
Jók ezek az adatok a porhintésre.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Szerintem nekem ilyenen nem kell gondolkodni. :-)

Sokkal inkább gondolkodom azon a fenti számok ismeretében, hogy az IT szektor - és más esetekben más szektorok - miért nem lépnek föl egységesen, mikor egy 20 milliárdos beruházás háromnegyedét elviszik a haverok? Mi a frásztól fél itt mindenki, mikor kovász a kenyérbe úgysem jut?
@Fabius: a morbus hungaricus... mindenki a másik 5 millás vagyonára írígy... ennyi. meg a szokásos ügyes megosztás több vertikumban... és ne felejtsd az NMHH, a GVH, a FOGYASZTÓVÉDELEM? és a NAV erős visszatartó erejét...
Adott esetben 2 hét alatt bárkit le lehet nullázni...
@Fabius: És persze tegyük hozzá a távközlési adót, a telekomadót, a közműadót, a pornóadót... van még kérdés?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Elolvasom az ajánlott anyagot, majd írok Neked.
Most visszaidéztem azt az intermezzot, ami után jött a nagy megbékélés. Az ember egy blogon arra is kell, hogy ügyeljen, hogy privát attitűdökkel ne módosítsa egy blog kialakult, jó atmoszféráját. Részemről a fent említett kis "intermezzonak" fogalmazott esetben ez si szempont volt. Nem hiszem, hogy valaha is bánni fogjuk, hogy olyan jóindulattal és kultúráltan kezeltük le az ügyet.
És milyen jó vége lett! Igaz? Helyeseljél!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "Most visszaidézem azt a kis intermezzot, ami köztünk volt." Ez a helyes második mondatom, kérlek így értelmezd.
@Mariann19: Helyeselek. DE! egy genya, gonosz, cinikus és rosszindulatú vérmókus nem tud kibújni a farka alól:-) Az atymosszféra, meg szerintem addig is olyan volt, amilyen,- én se nem javítottam, se nem rontottam rajt'- míg ide nem tettem a szék helyemet:-) Azér is maradtam, és nem megyek máshová:-)
@Mariann19: Jaaaa??? Arra a futó liesonra gondoltál? Én hallgatok, minta sír:-)
@Mariann19: Amúgy írhacc most is, mert kaptam telefont, ma mégsem én leszek a bálkiráj:-)
@Klarita: koszonom, hogy en lettem a megszolitas celszemelye, sajnos nem vagyok melto erre a szerepre, mert tulzonak erzem a reakciodat, es az onkentes elvonulasodat is, szivre hivatkozva, csak annyit tennek hozza, hogy o ezen konnyebben tovabb lepne, mert a problemak soraban ez a legkisebb szerepet jatsza nala is.
Lasd gazolot, egyetertek vele, es Mariannal is.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Van bizony még kérdés, mert az emlegetett gyávaságra ezek egyike sem igazán indok. A mai magyar vállalkozások a felsoroltak mindegyikével szembenéznek. Osztan mitől remélünk itt bármi változást, ha félrenézve félünk oszt annyi?

A gazdák alól kiszervezték a földet, az IT szektor alól a hálózatépítési beruházásokat - és sorolhatnánk ezt hosszan - és egy büdös szót nem szól hangosan senki. Ez engem jobban elkeserít, mint maga a mutyi.
@Fabius: Ettől sokkal bonyolultabb jelen esetben a kérdés. Majd egyszer, ha úgy adódik mesélek. Most csak annyit: Mindenkinek mindenhol kötött a keze, nem gúzyba, attól rosszabb, az érdekképviseletek megosztottak, egyébként, mint mindenhol ukázszerű rendeletalkotás és kormányzás folyik, és itt is működik az oszd meg és uralkodj szisztéma, és a népség másik felének mostanság más a puszta megélés jelenti a kardináliát. Ugyanakkor van egy nagyon erős centralizációs törekvés is, mel yberkeken belül is szítja az ellentéteket, és a következő kérdés pedig a közvetítő szerepből adódik, azaz az átfolyásból a rendszeren. Egyszóval: egy katasztrófa az egész.
@Fabius: kerdesedre, ott Mokus valasza, es a szektor jogos es jogtalan meghurcolasainak sora, mindenkinek vannak tapasztalatai, es elszenvedett sebei. Pont ugy mint minden teruleten az orszagnak, lasd oktatas, fold, rendvedelem, szallitmanyozas stb. Kell hogy folytassam?
Szinten zenesz:

Ez engem jobban elkeserít, mint maga a mutyi.
@Fabius: Hozzátenném, hogy tavaly nyáron, amikor a fogytv-ben átsorolták köszolgáltatókká a népet, majd decemberben egy beszúrt mondatta lehetővé vált a stratégiai igénybevétel lehetősége, illetve az államosítás... azért ez eléggé erős presszió volt a szájak befogására.
dekár, hogy klarita önkéntessen klastromba vonult... most olvashatna a nemfütyikről is:-)
@Fabius: és azért ne feledjük a szépemlékű 2011 évet sem, amikor az egész ágazat visszamenőlegesen meg lett suhintva egy orbitális különadóval...
@Fabius: Olvasom az újságban, hogy Rajoy, a spanyol konzervatív miniszterelnök-pártelnök az elmúlt tizenakárhány év során különféle vállalatoktól úgy évi hétmillió forintnak megfelelő összeget kapott, amelyet nem jelölt meg az adóbevallásában.

Most áll a bál Madridban, tüntetők rázzák az öklüket, és a mi kis helyi újságunk is a szemöldökét ráncolja.
A CÖF-ös társadalom"tudós", hogyishívják, milyen Tamás írt még régebben a következmények nélküli országról.

És milyen igaza volt! Hálás neki a fidesz, hogy ezt észrevette, és egész stratégiájukat erre alapozták.
Most nézem ujra az Orwel 1984 filmet. Alakulgatunk. Igaz, hogy az utcák még nincsenek szétbombázva és a gondolatrendőrséget még csak TEK-nek hívják azért a buta emberek kitermelése már itt is elkezdődött. Még 4 év a kedves vezetőnek és utolérjuk az Orwelli viziókat. :(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és azért ne feledd, ez valahol (CATV, IP, IT) nagyon stratégiai ágazat...
@ariel12: Ne aggódj! Orwell után jön a Wells-i szuperpempő. Már dolgoznak rajta ezerrel. És minden újra szép lesz, mint régen volt:-)
Fáradok. Wells volt a jó, csak a cím nem: Az Istenek eledele... így már rendben van.
off. a hiperintelligens genyája:-))

Alföldi nyílt levelet írt a nézőihez
2013. február 01., péntek, 16:47
Szerző: hvg.hu

Nyílt levélben köszönte meg Alföldi Róbert a Nemzeti Színház közönségének az érdeklődést és a nyitottságot. A teátrum főigazgatója arról is írt, hogy az új intézményvezetőt, Vidnyánszky Attilát segíteni fogja munkájában.

"Mind a magam, mind pedig az egész társulat nevében, megtisztelve és őszinte örömmel szeretném megköszönni azt az érdeklődést, amivel a Nemzeti Színház előadásait látogatják. Manapság, ebben a teljesen átpolitizált kulturális és közéletben igazán felemelő, hogy Önök ennyire kíváncsian, nyitottan és értő figyelemmel fordulnak előadásaink felé, szem előtt tartva a művészet, a színház erejét és szabadságát a napi politikai csatározások ellenére" - olvasható Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatójának a közönséghez írt nyílt levelében....

hvg.hu/kultura/20130201_Alfoldi_robert_nyilt_level
@Fabius:
Mit vársz a manyup szori után? Hányan dobtak oda milliókat, 100 ezren mertek csak kiiratkozni a NER-ből, kevesebb, mint 10 százalék!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"És nem is megyek sehová."
Eszedbe ne jusson!
"Arra a futó liesonra gondoltál?" Igen, arra.
Akkor az elfogadható kifejletre gondoltam, aminek a célja csakis a "szent a béke" lehet, mert ez mindenkinek jó.Egy döntésnél mindíg ez a lényeg. Pont.
A dolgok maguktól elsímulnak.
Nem Te leszel a bálkirály? Szabin vagy? Ma volt egy gondolkodásra késztető tapasztalatom, szemlélődésem eredményeként majd leírom, ha itt leszel. Ne fáradj!
@Fabius:

" más nézőpontból próbálni megközelíteni elég nehéz. "

Ilyen apróság mikor szokta zavarni a bigottakat?
@ariel12: nem hadakozom. csúnya vagyok és hódítani sem akarok.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Aha.
Informatikából már annyit tudnak, hogy kopizni hogyan kell!
Ő is és a mi szeretve tisztelt képviselőnk, polgármesterünk, ilyen-olyan elnökünk, stb, bölcs és nagytiszteletű Tilki Attila úr ugyanazt a fityisz sajtóosztály féle közleményt osztják a jónéppel, mint mindegyik, amelyik magától már 5 mondatos közleményre sem kap felhatalmazást!

sesztak.fidesz.hu/index.php?id_cikk=24754

www.tilkiattila.hu/index.php/fidesz-hirek/310-a-fidesz-fehergyarmat-vasarosnamenyi-valasztokerueleti-koezlemenye

Ne keressetek tovább.
Nagyjából minden vk-ban ezt nyomják!
mert hülye a nép és nem veszi észre!
@Fabius:
Béke. Félreértettél, inkább az elkeseredés vett rajtam erőt, és fideszesen válaszoltam.
Nagyon jó, hogy ilyeneket megírsz, kell is. Engesztelésül:
magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/ady/intes.htm
@Fabius:

" Ez engem jobban elkeserít, mint maga a mutyi."

Ez Vitya történelmi bűne.
Olyan mérvű bizalmatlanságot alakított ki, hogy nem tudom mikor lehet ezt meghaladni.
A deprimáló közhangulat/érzet szép lassan belekúsz(ik)ott a hétköznapokba, az intim szféránkba.
@ariel12:

"Nem tesz jót neked a hölgyekkel való hadakozás :)"

Főleg, ha nem nem vigyáz a benne (is) ficánkoló Freudra:)))

Mókus nem hibázott, csak a fogadó-ízlés küszöbe más és más.
2013.02.01., 14:10
Klebelsberg Kuno Parazitaklub
Máris érezhetik az iskolák az államosítás előnyeit: jönnek a csinovnyikok, és visznek lovat, bútort, számítógépet, karórát. Úgyis túl sok a felszerelés a magyar iskolákban.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130201_Klebelsberg_Kuno_Parazitaklub#rss
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Napi szinten előforduló kritika éri a magyar társadalmat arról, hogy morális válságban van, politikai értelemben pedig szellemileg leépült. Szomorú tapasztalatot szereztem a napokban, mely ehhez a megállapításhoz kapcsolódik, és elgondolkoztató. .Egy korábban kiemelkedően jól egzisztáló, magas szintű vállalati vezető életfilozófiája lepett meg, aki elveszítve előző életének anyagi biztonságát, elfogadva az új helyzetet annak fényében, mert még ki tudja fizetni a számláit, az étkezése megoldott. Igaz, hogy ezen túl életvitelébe nem férnek bele a mai világ korszerű elemei, a kultúra, utazás, de jobb a helyzete a mélyszegénységnél, és ez megnyugtatja.
Elnéztem ezt az embert, a kifinomultan művelt, tájékozott, irányitáshoz szokott figura, és azon gondolkoztam, hogy a külső körülmények hogyan rombolják le az egyén tudatát, szellemiségét és igényszintjét. Nem értettem meg, hogy miért lefelé néz, miért van megszűnőben az értékek felé fordulásának az akarata benne.
Itt kanyarodnék a mai poszthoz, átvezetve a gondolatsort. Vajon amikor az egyén azt látja, hogy elfeledett és kijátszott állampolgár, a politikai játszmák áldozata, reménykedhet a felemelkedésben? Legyen ereje valamiféle kapaszkodásban, vagy hagyja magát szellemileg lecsúszni?
A reménytelen jövőkép miatt inkább az önáltatást válassza, viszonyít, nem próbál fellépni, megalkuszik, elfordul és besüpped a dagonyába.
Ez a folyamat zajlik jelenleg nálunk a reményt vesztett állampolgárok körében. Hiszen mit lát? A gátlástalan, már nem is leplezett korrupciót, a semmibevételt és az alattvalói magatartás kényszerét.

A
...Arra készültek, hogy kimennek az iskolákba, és onnan zabrálják el a cuccokat maguknak. Kéne ugye íróasztal, számítógép, szőnyeg, kávéfőző, meg ha már ott vagyunk, akkor kivesszük a parasztgyerek kezéből a süteményt is. Úgyis hájasok meg lúdtalpasok. Kell egymillió munkahely, kis lépés ebben a KLIK, de nagy lépés annak, aki ügyesen beférgelődött oda a Fidelitasból, ugye.

A here, miközben platóra pakolja a szajrét, egyáltalán nem szégyellős. Ha híre megy a dolognak, odaveti bátran: ezek úgyse kellenek már a sulinak, ők csak lomtalanítanak tulajdonképp. Közismert, hogy a magyar iskolákban túl sok volt eddig a felszerelés, főleg a számítógép. Konkrétan nem volt hely a napi tornaórának tőlük. Szervereket használtak svédszekrénynek! Még szerencse, hogy a tankerületi központban elférnek megőrzésre. Majd hozzuk, amikor jónak látjuk, kivéve, ha megszeretjük, mert akkor megtartjuk. Esetleg hazavisszük a saját gyerekeinknek, tetszik tudni, az iskolában nem jutnak számítógéphez, valami bűnözők elvitték. Akinek mindez nem tetszik, azt meg kirúgjuk....

részlet
@Tűzfal:
Olyan ösmerős ez a módszer. Emlékeztek?
A szoci érában a megyei önkormányzatok ingyenes lapjában tolták(mert ugye, azt közpénzen maguk a lúzer szocik biztosították).
Most ők, ilyenekre nem pocsékolják a lopott milliókat(majd választás előtt).
De a honlapokat igen-igen kevesen látogatják. Ezért kell a békamenet, az óriásplakátok.
+a reggeltől estig harsogó einstandolt közmédiák. Azok is a mi pénzünkből.
Ez a másolás számtech.-es izé most a legmenőbb. Mr. 20% is ezt harsogta az AB-nek.
Vki(ki most az ügyeletes droidképző?)beültette a chipet, és a robotok teljesítenek.
@Mariann19: sajna a kultúrára nekem sem jut. évek óta nem voltam színházban.
@Penivaldes:
Isten áldásával őriznek.
Ez meg is látszik az ő Sorsukon.
Ma ahogy olvasom a vagyonnyilatkozatokat rájöttem, hogy Matolcsy egy zseni. Hiszen ki tudna ennyi hülyeségért a Heti Választól még pénzt is kapni?
Plusz annak is örülök, hogy egyik kedvenc kerületi polgármesterünk jól él. Hiába a becsületes munkának mindig megvan a gyümölcse!
@Mariann19: Érdekes az okfejtés,de...
a túlélés igénye rendkívül nagy út. Egy ilyen trauma testet, lelket összetör. Ha nincs segítség a környéken, az ember összezuhan, lehet bármilyen művelt, intelligens, alkalmazkodóképes. Egy sima válás életeket tesz tönkre. Egy egzisztenciális megzakkanás sokkal rosszabb. Kevés embernek adatik meg a felállás képessége. AKi tud és megteheti világgá szalad (feltéve, ha annyi tartalékja marad), aki meg nem, az beáll a sorba, szépen lassan leadja az igényeit, elöször a kulurálisat, aztán szépen lassan a külső megjelenésre vonatkozókat, ezután a környezete iránti igényt... és csendben várja a csodát, Csodák pedig nincsenek. A rosszabb esetben az élethelyzet feloldása alkohol, egyéb szerek segítségül hívásával történik. És nincs megállás.
Ezek a szimptómák.
És az előzmények: Aki anyagilag, egzisztenciálisan, érzelmileg kiszolgáltatott, az retteg az előbbi lehetőség bekövetkeztétől. Normál esetben ez meg sem fordul az ember fejében, de az elmúlt néhány év (és most mindeg ki és mi volt kormányon), a megtapasztalt negatív élmények (amit le is írtál) sajnos ezt az egészségesnek mondható mentalitást kiölte az emberek nagy részéből. És a mostani politika legnagyobb bűne ez. Rettegő, megfélelmitett, megvezetett, értékekben, saját magukban nem hívő emberek sokasága. Gondolom, a cél ez is volt. És ami az iagzi bűn: a jelen kurzus, ezt a szolgává, lehajtott fejű senkivé történő varázslást már iparszerűen űzi, és a gyerekeink is sorra kerültek. Ahogyan valaki fogalmazott: Megindult az alattvalóképzés és betörés. És ne feledjük ebben a helyzetben előjönnek az alantas indulatok a hasonló pozicióban leledzők között. És mindez a túlélés érdekében. Siralmas és elkeserítő.

Mpndhatnám, hogy a magyar értelmiség bűne az, hogy ez ellen nem kelt ki, nem tett ellene semmit. Nem mentegetem, de gyakorlatilag ezek az emberek is ugyanezeket a köröket futják. A néhány tízezer kurzuslovag, akiket a nagy többség legitimen megválasztott, pedig röhög a markába és elégedetten néz ki a fejéből. Csak egyet felejtenek el. Ezek az emberek termelik ki munkájukkal azokat a vagyonelemekez, amiből az elit az éppen aktuális vagyonbevallásakor oly nagy előszeretettel megfeledkezik.

Na ennyit sem írtam még ilyen mélyfilozófiai köntösbe bújtatva az elmúlt 1 évben.
@Penivaldes: Biztos nem a piros pöttyökért csinálja! De most komolyan ezekért fizet neki Borókai? Mit tud ez a Matolcsy?
@Penivaldes: Akkor írjon könyveket, vagy készítsen filmeket! A gazdasághoz nem fantáziálás hanem előrelátás kell. Nem mondom, hogy mindent előre lehet látni, de egy jó közgazdász fél évre előre tudja a fő elemeket látni.
@V-PORT: ő távolabb lát évszázadokra előre..
Egy kis kiegészítés az előbbiekhez. Az volt az egyik alternatíva. A másik pedig a kivetítés és bűnbakkeresés. És jön a büdöszsidózás, cigányozás, élősködő nyugdíjasozás, a gyurcsányozás, orbánozás, kinek-kinek izlése, neveltetése, vérmérséklete, igénye szerint.

És a szomorú a dologban az, hogy nem feltétlenül a lustaság a töketlenség, a tehetetlenség és a töketlenség üli torát.
@Penivaldes: Ki ez? Egy időutazó? Egy vámpír? Egy Hegylakó? Mert a gazdasági szakembert kizárnám.:))
Bajnai Rózsa így gázol át a diákságon kocsival közéjük hajtat !

hajcs ! hajcs !

vimeo.com/58570811
Srácok, értem én az összes magyarázatot meg kifogást. De ettől még aki hagyja, hogy az arcára szarjanak annak az arcára fognak szarni.

Általánosságban gondolom, hogy kurvára elfelejtettünk kiállni magunkért. És ez kurva nagy baj.
Nem ertem. Ez a micronet kft nem 2012 ota letezik. 5 eve biztosan, de inkabb regebb ota. Fut ez 3c kft, banknet kft neven is. De a kepbekerul a dunakanyar holding kft is. Valaki kibogouhatna hogyan es miert. Mondjuk a 3c es micronet a szakma szegyenei dijjal kituntethetok. Libercom evekkel ezelott beadta a kulcsot. Felvasaroltak haldoklo cegeket?
@Fabius: Kicsiben, nagyban ez van. Nem tudom mikor voltál pl. állásinterjún. A magam részéről most rendszeresen "élvezem" végig.
Simán orcán szarják az embereket. S hihetetlenül meg vannak lepődve, ha valaki akként reagál. Mármint akként, hogy felálltam azzal, hogy most szerintem hagyjuk abba. Mert joguk van azt felvenni, akit akarnak, de ezt tegyék tisztességgel.
Akit ilyen rendszerben törnek meg, azt a nagypolitika is simán arcon hugyozhatja.
@Orange: nézd meg a cégjegyzékszámokat kb. egyszerre lettek bejegyezve... szóva ez nem az.
esetleg nézzük orbán takarodj urat. ő még a lázadós korszakát éli.
@Orange: más kérdés, hogy ezeken a neveken hogy lettek bejegyezve... ez is érdekes kérdés... mert ilyen néven cégek már futnak.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Amit kölcsönösen kielemeztünk, lehet, hogy öncélúnak tűnik. A felismerésnek azonban mindíg van súlya, mert akkor tovább gondolkozik az ember azon, hogy mi a teendője. Hagyja-e magát lenullázni, és belesímul-e a nagy semmibe, vagy legalább a lehetőségeihez viszonyulva megőrzi az értékeket, amit eddig birtokolt.
Beszélünk a túlélésről, de a túlélés feltételezi, hogy valami más jön.
Itt van a reményvesztés, mert a közeli jövőben nem várható a "más."
Vérmókus! Tényleg csak megmozgattuk az agytekervényeinket a helyzet elemzésével, de a kivezető utat nem tudjuk kitalálni.
Viszont elterelésnek jó volt az analízis. Érted, ugye?
A két-három rosszcsont merre jár?Még ma nem láttam őket.
Most egy kicsit lazulunk.
@Mariann19: értem, persze, hogy értem. a bölcsesség kövével persze én sem rendelkezem. és ahogy elnézem, más sem. szép lassan be lett alázva ez a nemzet tényleg szolganépet csináltak belőle. egy-két utóvéd harcos maradt. mint pl. ez a fantaszta fabius:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Jókor jöttem... :))

Most olvastam mókuska által is belinkelt, azokat "a boldog '50-es évek" rekvirálásait idéző HVG cikket.
Pofám leszakad!
Mint bolsevik elődjeik, a komisszár ettársak mentek oszt rekviráltak, ami tetszik majd a vezető ettársaknak...

"A KLIK szerint jogosan einstandolják az iskolák berendezéseit
2013. február 01., péntek, 13:15

Címkék: Nyíregyháza; közoktatás; iskolák államosítása; Klebelsberg Intézményfenntartó Központ; KLIK;

Kinyomtatom • Elküldöm •Hozzászólások (#19)
Bútorokat és számítástechnikai eszközöket vitt el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) egy nyíregyházi iskolából, hogy azokkal rendezzék be a saját irodájukat – írja a hir24.hu helyi pedagógusokra hivatkozva. A KLIK azt állítja, csak használaton kívüli, leselejtezett berendezéseket vettek át, tanárok és diákok szerint viszont volt, hogy teljesen új, használatban lévő berendezési tárgyakat foglaltak le.

Bútorokat, számítógépeket válogatott a nyíregyházi iskolákban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ helyi szervezete belvárosi irodái berendezéséhez – nyilatkozták az FN24-nek nevük elhallgatását kérő pedagógusok. Elmondásuk szerint a KLIK az újabb, szebb darabokat gyűjtötte be az iskolákból, volt, ahol egy teljes irodát „kipakoltak”. Számítástechnikai eszközök mellett a szállítók szőnyegeket, asztalokat, székeket, szekrényeket, elosztókat, nyomtatókat, sőt még poharakat is lefoglaltak, amiket egyesek szerint ideiglenesen, mások szerint tartósan a KLIK belvárosi irodájában helyeztek el."

hvg.hu/itthon/20130201_Einstandolja_a_KLIK_az_iskolak_berendezes

Csekk nyilatkozz, gondolom amúgy is sok volt arrafelé a cuccos az iskolákban, nem fért már el...
@Fabius:

viki hamarosan nagyobb kommunikációs problémával találja magát szemben, mint valaha is gondolta. Most hogy Putyin lábhoz rendelte, és ennek -nem lévén más választása- eleget is tett, minden mítosz odalett.

most látszott csak meg igazán, hogy még légyszarnak is mennyire kicsi viki.
@GeoCracker:

Én az vagyok aki tartja és nem járja az interjúkat. Ettől függetlenül azt is gondolom, csak az törik akit törni lehet és azt szarják akit szarni lehet. Elfelejtette ez a nép milyen érzés időnként egy isteneset az asztalra baszni a miheztartás végett. Lapít, nyüszít de eltűr bármit.

Mondja meg nekem valaki: ha pl a tanárok mind, egyszerre sztrájkolni kezdenek kivétel nélkül, akkor ki a tököm fogja kirúgni mind a 140 ezer tanárt, és főleg honnan pótolná őket ugyan?
@ariel12:

valami amit talán te sem emléxel:

1967-ben borzalmas helyzet alakúlt ki, valami olyat képzelj, mint mikor ülsz a kompu előtt és az "lefagy" se ki se be...és akkor kétségbe esve és szédűlten megoldást keresel

a hatalom besötétedett és nem volt képes mozdúlni öntörvényűsége miatt, a nép meg, na mi történt? amit ma nem mertek megtenni:

PASSZÍV REZISZTENCIA a munkahelyeken lógás, lazítás a legfontosabb dolgok az üzemi étkezdében az ebéd vagy amit éppen (több műszak esetén volt vacsora) és csevej meg a ki tud többet hazahordani aktatáskában vagy teherautóval a kis háztájiba (teljes spektrum)

ez 1966 végén kezdett kialakúlni addig nem volt jó volt amit kaptunk és egyensúlyoztunk

majd jött 1968 eleje és a hatalom széttárta a kezét és kérdezett mi legyen mert ez nem mehet...

és megmondtuk:

az életünket akarjuk egészben és egyre jobban vagy folytatjuk

és ...csodák csodája megoldódott (na nem mindenhol, de a legnagyobb részeken és azoknak láncreakciói és közvetlen vonzatai voltak...a járműprogramok több mint 250000 embert vontak be még a mezőgazdasági mellékágazatok létrejöttében is tevékenyen...a többi történelem)

lehet ez példa a maiaknak

mariann írja a vezető sűllyedését

na zt nem szabad

de

brühühühühü

most sokan majd leköpködnek és mondják, hogy ők ezt...

jogos de az én személyes tapasztalatom 1986-ig bezárólag ez és nem más sőt
@Fabius: @GeoCracker:
Nos, a munkavállalók, pláne a fiatalabbak is azért néha egy egész elvarázsolt világban élnek. Volt szerencsém párat tartani, meg ügyfélnél is meló közben hallani...
NO COMMENT! :)
Mindenesetre tanulságos volt...
@Fabius: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Népileg igaz lehet. Ahogy Gandhi is általános, de békés sztrájkot hirdetett annak idején.

Állásinterjuilag a tuloldalról tudok olyan esetet, ami No Comment. Ja, és nem stresszinterjut, mert annál teljesen rendben is van.
Pl. Amikor a HR-is leányzó nagy büszkén meséli, hogy milyne nagyszerű, jó hangulatu a társaság, és külön jó, hogy az átlagéletkor 38 év alatt van. Majd rám néz, irdatlan zavarban van, és elkezd magyarázkodni, hogy azért nem kell azt hinni, hogy diszkriminatívak, meg izé, nem ugy kell érteni. De azért az interju végére csak kiderül, h. azért mégis inkább lőjjük le a 45 év felettieket.
@Fabius: Tanárilag néhánynak azért fizetnék, hogy tartson sztrájkot :-)
@Fabius: tanár a jobbikos történelemtanár, tanár a HAHA-s diákot ülve kritizáló zöld kosztümös nősténysakál, az itt időnként okoskodó troll.

Tanár a túlélésért küzdő devizahitelben és túlterheltségben megfásult, állásáért rettegő.

Nem látják olyan sötéten a helyzetet, mint Te, aki látja és számon tartja a politika visszásságait.

Ők még nem látják olyan sötéten a helyzetet, ahogyan pl én, aki kapásból megérzi, ha elfogy a gazdaságból a pénz.

Ez Viktor szerencséje. A megosztottság és az információhiány.
A poszthoz: szdsz-hez közelálló legények annak idején "árulták" a pályázatokat és uniós pénzeket.
Ugyanezt teszi a narancs is, nem csodálkozom az összefonódásokon, ha ökölbe is szorul a kezem. ( én soha nem pályáztam, egyszer akartam energetikában, de nem láttam elég stabilnak hozzá szerintem a gazdasági szabályozást.)

A mai napon megvetette velünk -tízmilliónkkal- az elkövetkezendő hét év boltját egy-két ember.
Nekik ott lesz a néhány centes nyereség, nekünk marad a senkinek sem kellő, keményen túlárazott eszköz.

Ennek a néhány embernek semmi sem drága.
A vagyonnyilatkozat sem.
@Habakuk999:
Erről szól a narancsbolsi tagozat működése.
- Oszd meg és uralkodj.
- Tedd hívővé azt a sok ecceri lelket és csak csepegtesd az informácikat nekik, persze a bizalmasság látszatát fenntartva, gondosan megszűrve, zártan, antikommunista retorikával megspékelve.
A szerencsétlen zabálni fogja és Istent egy cseppet hátrébb sorolja Piktornál.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

és mijafaszt fog csinálni a klébelsberg mindezzel? mert nem munkára kell, mert az nincs nekik

a tanarak sztrájkjáról

van olyan ország (igaz a pocsolyán túl) ahol a tanarak egy friss parlamenti törvényt vonattak vissza sztrájkkal, addig sztrájkoltak, hogy és már nincs is a törvény vissz lett szipkázva élt 3 hónapot de sohasem működött

brühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Sajnos én sötétebben nézelődöm.
Először is teljesen egy kalap alá veszem fideszékkel az összes többi pártocskát, önjelölt országmentőt - Bajnai kivételével-.

Másodszor nincs jó véleményem a magyarok erkölcséről, gazdasági és az általános életben folytatott magatartásukról.

Úgy érzem, gondolom, hogy az erjedt kádárizmus, illetve a lagymatag rendszerváltás kiölte legtöbbünkből a tisztességes munka tiszteletét és megbecsülését.

Sokkal egyszerűbb beállni a sorba és együtt nyalni a többi ügyeskedővel valakinek a talpát.
S ez teljesen független a pártok színétől, Móricz rokonai ma is vigéckednek.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: " szép lassan be lett alázva ez a nemzet tényleg szolganépet csináltak belőle"

Szolganép volt ez mindig. És a szolga lop is, mert az neki jár, ha már rosszul bánik vele az uraság. Ez a puszták népe.
de egy éve világgá szalasztották azt az írót, aki ezt megpendítette...
@rodeo36: Az új gazdasági mechanizmust, amely 1986-ban kezdődött, és 72-ben, Brezsnyev hatalomra kerülésével, és a visszarendeződéssel fejeződött be, Nyers Rezső, Nagy Imre, és mások már az ötvenes évek elején elkezdték kidolgozni. Kevesen tudják, hogy Nagy Imre agrárközgazdász volt. Rákosi távozásával, amely 56 nyarán történt, mindenféle tisztázó pártkongresszusok után, a Petőfi kör gőzével is meghajtva, elkezdtek ezeken dolgozni. Ebbe a folyamatba csapott bele a felkelés. Furi, mi? Dehát azt már Tocqueville megmondta, hogy a forradalmak nem ott és akkor törnek ki, ahol és amikor a legerősebb az elnyomás, hanem amikor gyengül (ezt egyébként érdekességképpen mondom, az egyetemen Pozsgay Imrétől tanultam, aki a Bölcsészkar egyik eldugott szegletében, optatív politikai filozófia kurzust tartott a hetvenes évek első felében. Amúgy a kutyát sem érdekelte, pedig mindent előadott, ami jelentős.)

Biszku bűne nem az volt, hogy komcsi, hanem, hogy konzervatív moszkovita lévén, alávágott a gazdasági reformoknak.
@épészmérnök: Javítás: nem 1986-ban, hanem 1968-ban kezdődött az új gazdasági mechanizmus.
Mi jut eszetekbe erről?

"Passzív-agresszív személyiségzavar
Ez a személyiségzavar, amely "negatív személyiség" néven is ismert, abban fejeződik ki, hogy az ember állandóan mindenre nemet mond, mintegy passzív ellenállását kifejezendő.

Ennek gyökere talán abban keresendő, hogy gyermekkorában nem volt képes közvetlen formában kifejezni haragját, önállósági törekvéseit vagy negatív érzéseit. Vannak arra utaló bizonyítékok is, hogy az ilyen személyiségzavarban szenvedők szülei rendkívül következetlen, ambivalens módon viszonyultak hozzájuk, esetleg el is hanyagolták őket. Mivel a szülői autoritás kiszámíthatatlan és dühítő volt, a gyermek nem tudott megfelelő reagálási formákat találni, s nem volt képes sem kifejezni dühét vagy ellenállását, sem megszabadulni tőle.
Ha Ön passzív-agresszív személyiségzavarban szenved, akkor valószínűleg rettenetes tehernek érzi környezetének legapróbb kérését is. Általában nem szereti és elutasítja mások autoritását, még akkor is, ha jóindulatú tekintélyről van szó. Többnyire úgy érzi, szörnyű terhek nehezednek Önre, amelyekkel nem tud megbirkózni. Védekező magatartást vesz fel környezetével szemben, amely folyamatosan elárasztja teljesíthetetlennek érzett követelésekkel. Munkájában és személyes kapcsolataiban is meg nem értettnek, alábecsültnek, kihasználtnak érzi magát. Sokszor dühös vagy elégedetlen, és automatikusan mindenre negatív módon reagál.
A passzív-agresszív személyiségzavarban szenvedők természetes hangulata pesszimista, cinikus és szkeptikus. Szerencsétlennek és ügyetlennek érzik magukat, általában mindenhol nehézségeket és elkerülhetetlen kudarcokat látnak, úgy gondolják, mások nem becsülik és kihasználják őket. Ha nem úgy mennek a dolgok, mint szeretnék, az ilyen emberek gyakran még defenzívebbek, ellenségesebbek, negatívabbak és ingerültebbek lesznek.
A passzív-agresszív zavarban szenvedők nem könnyen tudnak konfrontálódni másokkal, egyet nem értésüket, csalódottságukat vagy elégedetlenségüket többnyire közvetett formában hozzák kifejezésre. Jellemző rájuk a halasztgatás, a lassúság, a makacsság vagy a hatékonyság teljes hiánya, amelyek aztán többnyire dühöt váltanak ki környezetükből.
A passzív-agresszív személyiségű emberek a munkahelyükön nehezen jutnak előre, mivel többnyire maguk aknázzák alá saját pályájukat. Gyakran elidegenítik azokat is, akik segítségükre szeretnének lenni.
A passzív-agresszív személyiségzavarral jellemezhető emberek többnyire ingerlékenyek -- könnyen megsértődnek, mindent provokációnak vesznek. Viselkedésükben gyakran az ellenséges öntudatosság és a bűntudatos megalázkodás váltakozik -- mindenben hibát találnak, nem hajlandók együttműködni, elégedetlenkednek, de rendkívül dependensek."

bura.hu/szakmai-informaciok/psziches-betegsegek-a-dsm-iv-es-mas-szakirodalom-szerint/szemelyisegzavarok/pass
@Habakuk999: :-)))

Nem baj.

Azért hoztam ide, mert elég jól leírja sok ember jelenlegi lelkiállapotát, és hogy miért nem hajlandók kiállni magukért.
Önvédelmi gesztus volt a hererántás
A kiskorú veszélyeztetésével vádolt kiskunhalasi tanár együtt ivott a diákokkal, és a vádiratban egy tréfás hererántás is van.
www.origo.hu/itthon/20130131-riport-kiskunhalasrol-kiskoru-veszelyeztetese-miatt-all-birosag-ele-egy-tanar.html
@épészmérnök: Mi másmilyen szemmel nézzük a világot, így szerintem inkább "történelmi", tapasztalati és gazdasági okai vannak, miért is nem áll ki önmagáért az emberek nagy többsége.

Ráadásul én abban is hajlamos lennék vitázni, hogy igenis kiáll. Pont úgy, ahogyan a magyar társadalmi viselkedési normákból megtanulta:
sunyi módon, lopva, csalva, hazudva, összekacsintva, de kiáll magáért.

Valahol kettőnk nézőpontja között lehet az igazság, nagyon kíváncsi lennék, az általad írtak mennyire igazolhatók van-e és mi ennek a "nemzeti" oka?
@épészmérnök: Olvastad a Tápéi furfangosokat?
Móra.
Azok a történetek sem másról szólnak, mint hogyan jár túl a "nép" az állami bürokrácia eszén.
Nem lázongva, hanem valóban, ahogyan írtad, a gyengék, a szolgák módján, azaz lopva.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szerbusz Angyal, most nem tiltakoztok a komcsik gyarmatosítása ellen?

Vagy Putyin is a mi komcsink?
Jutalék van kilátásban, ha már a keresztapa bejutott a csőbe?
@épészmérnök:
az 1972-vel nem értek egyet...másképpen de folytatódott akkor nyitott a gazdaság a III. világ felé és nagyban és kurva nagy gazdasági sikerrel (részese voltam, onnan tudom, és meg is becsűltek bennünket)

szóval revideáld ezt mert nem így volt

a Po76zsgay nem volt egyedűl ezzel és a Párt maga is tartott szűkkörben a kiválasztottaknak (nem lehet mindent mindenkinek elmondani) és nagy külker meg nemzetközi gazdaság és pénzügyek oktatása kezdődött akár szemináriumi formában azaz beindítottak egyedeket és hagyták hadd folytassa magától

brühühühühü
@Habakuk999: Miért szerinted még mindig komcsik?? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha Bajnai libáskomcsi, akkor Putyin is az, legfeljebb nem libás.

De ne terelj, hogy is van ez az egész, Fletó elárulta a hazát a Kék áramlattal, Viktorod kezet csókol ugyanazzal a projekttel, nem értem ezt olyan nagyon, ő nem hazát árul?

És megy egy buksi barackért, hogy hadd vegyük máááá mi azt a gázt, kéne már egy kis jutalék, kilöktük az E-On-t is, az igaz, a németek most egy hétig részegek lesznek, akkora boltot csináltak, de a magyar nép majd leadózza, szóval én nem értem, Te biztosan meg tudod magyarázni népnemzeti aspektusból.
@rodeo36: leállítani már nem lehetett a gazdasági reformot, de akkoriban kezdtek megint bekeményíteni, lásd a március 15-i letartóztatásokat. És ugyanakkor jött az olajválság is, fokozatosan ráengedték a szovjetek a kgst-országokra a világpiaci olajárat, öt év alatt. 1978-ban szűnt meg valójában a "szocializmus", akkor emelték először a kenyér, a tej, a villamosjegy árát. Aztán beléptek az imf-be, és kezdtek hiteleket fogyasztásra felvenni. Ami hitelfelvétel addig volt, azt tudomásom szerint a termelés fejlesztésére fordították, tehát helyesen jártak el.
@rodeo36: Próbálkoztak a termelés intenzifikálásával, jött egyes vállalatoknál a bértömeg-gazdálkodás, meg a készletezési bírságok, de az meg munkanélküliséggel fenyegetett. Ezeket Te biztosan jobban tudod.
@Habakuk999: Ez a Viktorod ugye csak egy vicc akart lenni?? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ismét megragadtad a lényeget.
Nem vicc, látod, próbálsz viccelni, terelni, de most valahogyan nem akaródzik neked leírni a hazaárulást.
Miért is nem?
@Habakuk999: Mármint az a hazaárulás, hogy mi mint apró bolhafing próbálunk jóba lenni az orosz medvével, ahogy tette azt fletó és most viktátor is?? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Érdekes a világ, ugye Angyal.

Fletónál még csorgó nyállal pocskondiáztatok, most pedig barátkozunk a nagy medvével.

Viktorod jó tanítványa vagy.
Jó éjt!
@Habakuk999: Nem is tudtam, hogy azt is tudod mit csináltam 2010 előtt. :)
@empatikus pszichopata: hogy én kit nevezek átlagtrógernek? Nagyjából azokat, akik felénk a többséget jelentik. Nem hogy diplomájuk, de zömmel érettségijük sincs, csak egy szakiskolai végzettség, illetve papír egy olyan szakmáról, amiben sokan már 20+ éve nem dolgozhatnak - attól függően, mikor mentek tönkre, vagy mikor lettek szándékosan tönkretéve, hajdani munkahelyeik. Ismerek péket, aki idén 12. éve nincs bejelentve (egyáltalán!), így bruttó fizetése nincs, nettója 68000, állandó éjszakás, két gyereke soha nem fog még egy gimnáziumig sem eljutni. Biztonsági őreink (nagy, neves security cég) fizuját saját főnökeik lejmolják le, így kaphatnak havi 240 óráért 79500 Ft-ot, emellé tilos egymás között szolgálatot cserélni (aki főnöknél csókos, az eljuthat egy ballagásra, lagzira, aki nem csókos, azzal itt szoktam karácsonyozni, szilveszterezni), tilos a tévé, a rádió, de hogy bele ne betegedjenek mindebbe, duplájára emelték a járőrözési időt, éljen a szabad levegő jelszóval. Nagyáruházban dolgozó, minimálbérre bejelentett ismerősök zsebből térítik a lopáskár adott százalékát (szerintem a területvezető el is teszi a lóvét, szimpla zsarolás), kis maszekok minimálbér mellé csúsztatott fizut adnak (zsebbe csúsztatottat), cserébe nincs táppénz, nincs szabadság, vagy ha van, akkor nincs munkahely. Errefelé, sajnálatos módon, kábé ez az átlag: tömegesen termelődik újra a nyomor, a kitörés leghalványabb lehetősége nélkül, akinek ugyanis nem tetszik a helyzet, az mehet, vannak a helyére alázatosabbak.
Mellesleg, mivel én sosem kardoskodtam az egykulcsosért, simán benne lettem volna, ha nem én keresek többet 25 rugóval havonta, hanem a sorra, a volt kollégákhoz megy az a pénz, de hadd ne legyek már bűnös, mert épp nekem jutott. A cégünk differenciáltan csinálta az inflációkövetőt, adott bruttó fölött (így nekem is) kevesebbet adott, alatta többet - szavam sincs ellene, sőt. De hát ez egy rohadék népnyúzó profitkihordó mocskosmulti, ha a Szájjalártó-féléknek hihetek. De nem szoktam nekik hinni.

Korábbi kommentemből annyit akartam kihozni, hogy nem az egy kulcs vagy a családi adókedvezmény igazságtalan, hanem a számolatlanul ellopott közpénz: ott volna a fedezet mindarra, ami most speciel nálunk landol, és majdan másoknál is landolhatna. A mi "jó világunk" véget ér azon nyomban, amint egy álbaloldali csürhe váltja a mostani áljobboldali csürhét, de közpénzt ugyanúgy lopnak majd (lásd és értelmezd: poszt), én fizethetek újra progresszívben 40akárhány százalékos adót, ám ugyanígy nem jut majd pénz útfelújításra (új út építése? ááá...), kórházakra, oktatásra, könyvtárra, szeméttelepek korszerűsítésére, meg mittudoménmire, pont úgy, ahogy évről évre egyre kevesebb jutott minderre, amióta az eszemet tudom. Mert - szépen törve a magyart - ellopódik. Mégis, ellenzéki oldalon belőlünk, vétlen jól járókból csinálnak ellenséget, mert az sokkal könnyebb, mint nekimenni a közpénznyúlás hálózatának, s maguknak, a politikának gyártani ellenséget azokból, akikkel eddig kölcsönösen életben tartották egymást. Ebből a körfolyamatból azonban mi, akik fenn tudnánk tartani magunkat, előbb vagy utóbb ki fogunk szállni, és akkor mindenki más itt pusztul éhen, már aki nem fagy meg hamarabb. Aki akarja, veheti fenyegetésnek, leszarom, csak történjen már valami a populista faszságokon túl is.

Ja, igen, a történés. Fabius feltette a kérdést, hogy vajon miért hallgat mindenki, mitől fél ennyi millió ember. Szerintem attól, hogy ha valami nagy felhorgadás mellett elkergetnénk az összes senkiházit a vérbe, az első tiszta pillanat a tanácstalanságról, a második pedig már a zűrzavarról szólna: mindenki ragaszkodna ahhoz, amije van, vagy ami szerinte jár, mindenki a maga bajának megoldását követelné azonnali jelleggel, jönnének a félmegoldások és az újabb sérelmek, aztán megint elkergetés (immáron rutinból), míg végül két ember marad az országban, de abból az egyik épp csomagol. Szar dolog ezt így mondani, de itt szinte senki nem akar kiegyezni másokkal, mindig akad valami indok arra, hogy az egyet nem értést toljuk előtérbe, és aszerint viselkedjünk még akkor is, ha nem logikus. Ezért lehet sikeres Orbán, semmit nem kell csinálnia, csak megmutatni az ellenséget minden korcsoportnak és társadalmi rétegnek, a többit intézi a magyar magától: ugrik, acsarkodik, belemar. Nem tudom, mi lehetne a többséget észhez térítő hidegzuhany, de ha lesz ilyen, na, az fog fájni, nem Bajnai egy éve. Ha nem lesz ilyen, akkor nyelvként él még a magyar egy ideig, de mint nemzet, meg fog bukni, évismétlés pedig ezen a szinten nincs.
Részbeni válazs Fabius kérdésére:

Négyszáz embert vett fel a UPC

MTI
2013. 02. 01 19:59:00 |

A UPC Magyarország négyszáz ügyfélszolgálati feladatot ellátó, kölcsönzött dolgozóját saját állományba vette az idén – közölte a társaság pénteken. Az állományba vett dolgozók között vannak call centeresek, telesales-es munkatársak, továbbá üzletekben, shopokban dolgozó értékesítők.

A televíziós, internet- és telefonszolgáltató cégnél jelenleg 1300-an dolgoznak. Emellett alvállalkozóként több százan dolgoznak a cégnek.

A UPC Magyarország 1998-ban alakult, de jogelődjei révén már több mint 20 éve jelen van Magyarországon. A cég a Liberty Global nemzetközi kábelszolgáltató 100 százalékos tulajdonú leányvállalata. A társaságnak mintegy 750 ezer ügyfele van Magyarországon, akik több mint egymillió előfizetett szolgáltatást használnak.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legfrissebb adatai szerint a televíziós szolgáltatások területén a UPC piacvezető, piaci részesedése 26,6 százalék, míg a szélessávú internet esetében a második legnagyobb szolgáltató, 21,9 százalékos piaci részesedéssel.

A céginformációs adatok szerint a társaság a 2011-es évet 55,5 milliárd forint árbevétel és 6 milliárd forint üzemi nyereség mellett 11,4 milliárd forint mérleg szerinti veszteséggel zárta. Egy évvel korábban, 2010-ben árbevétele 58,4 milliárd forint volt, üzemi vesztesége 19,5 milliárd forintot, mérleg szerinti vesztesége 37,6 milliárd forintot tett ki.

index.hu/gazdasag/2013/02/01/negyszaz_ember_vett_fel_a_upc/

És ez egy mocskosmulti... akkor kisebb szinten gondold eé, mi lehet. Ez is az okok egyike.
Es kie a rubicom? A leggazdagabb Top 20ban benne van
Milyen érdekes, hogy aznap, amikor kiderült ez a kis informatikai pénzkitalicskázás 10 milliárdért (persze az öt cég nyilván mérhetetlen hatékony munkát fog végezni, ebben biztos vagyok), szóval hogy véletlenül pár órával később egyszer csak valakinek eszébe jut megvakargatni ezt a kis MSZP-s informatikai mutyit:
index.hu/belfold/2013/02/01/nyomozas_indul_a_zoldtarca_informatikai_beszerzese_miatt/
Igaz, a 2009-es ügy még reálértéken is legfeljebb 3%-a a mostaninak, de ez sokakat nem fog érdekelni. A fidesziták hozzáállásából már régen sugárzik, hogy amit a Fidesz visz haza a közösből, az tulajdonképpen arra szolgál, hogy megakadályozzák a mocskosszocik-szemétlibsik visszatérését, megerősödését, és ezért hunynak szemet felette, sőt, titkon még örülnek is neki.
@Mariann19:
"Itt kanyarodnék a mai poszthoz, átvezetve a gondolatsort. Vajon amikor az egyén azt látja, hogy elfeledett és kijátszott állampolgár, a politikai játszmák áldozata, reménykedhet a felemelkedésben? Legyen ereje valamiféle kapaszkodásban, vagy hagyja magát szellemileg lecsúszni?
A reménytelen jövőkép miatt inkább az önáltatást válassza, viszonyít, nem próbál fellépni, megalkuszik, elfordul és besüpped a dagonyába.
Ez a folyamat zajlik jelenleg nálunk a reményt vesztett állampolgárok körében. Hiszen mit lát? A gátlástalan, már nem is leplezett korrupciót, a semmibevételt és az alattvalói magatartás kényszerét."

Matiann, amit itt leírsz, az nem a forradalomm a robbanás előtti társadalom lelkiállípota?
@Légifarkas:

+10*

annyira, de annyira ott van, hogy egy pillanatig azt hittem én szóltam.

de változatlanul fennáll a kérdés. mi a megoldás?

azt láttuk, hogy demokratikusan nem megy, mert 2010-ig a fosztogatás konszenzussal és demokratikusan folyt.
@Légifarkas:
"Korábbi kommentemből annyit akartam kihozni, hogy nem az egy kulcs vagy a családi adókedvezmény igazságtalan, hanem a számolatlanul ellopott közpénz: ott volna a fedezet mindarra, ami most speciel nálunk landol, és majdan másoknál is landolhatna."

Sajnos, akik nem fizetnek a jövedelmük után adót, azok nem is értik vagy nem akarják érteni ezt a gondolatmenetet.
Csak pontosítanék, a NFÜ eredmények honlapja alapján a megnyert támogatás összesen az 5 cég esetében: 12,47 milliárd Forint a kihirdetett 21,254 Milliárd Forintból, azaz a teljes támogatási összeg 50,9 %-t nyerte el a két cég. (több, mint a felét)
(Bár megjegyzem, fogalmam sincs, hogy a saját forrást (önerő) (jellemzően a beruházás 30%-át kitevő) 8,48 Milliárd Forintot melyik bank biztosítja számára. (MFB ,mint állami bank és majd leírja veszteségként?) (öt újonnan alapított cégnek az összes vagyona ezek szerint 2,5 Millió Ft, kft csak ennyivel felel a társaság veszteségéért egy felszámolási eljárásban.)
Politikai biznisz? Valószínűleg...
@quendelapo: "Amit leírsz, az nem a forradalom, a robbanás előtti társadalom lelkiállapota?"
Egy globális társadalmi helyzetet fogalmaztam meg, mely statikus. Ez a mentális állapot azonban nem hordozza nálunk a robbanás, a forradalmi helyzet létrejöttét.
Ugyanis számtalan szándékolt korlát akadályozza meg, hogy az emberek megpróbáljanak változást kicsikarni az együttes fellépés által.
A népakarat kinyilvánításának megteremtődtek a jogi korlátai. Az egységes fellépés csakis szervezett formában jöhet létre. Miután az érdekvédelmi szervezetek lassan-lassan már a kormányzat képviselőivé váltak, nincs az az aktivizáló, mozgósító, egyben a többséget összefogó képviseleti rendszer, mely a végrehajtást elvégezné.
Itt érdemes megemlíteni a gondolkodók vonatkozó elméletét, mely szerint a forradalmakat nem a legelnyomottabb réteg robbantja ki, hanem a középosztály, amely folyamatosan a lecsúszás állapotába kerül, felismeri a rá leselkedő veszélyt, és hárítani igyekszik.
Nálunk a középosztály egzisztenciálisan és testközelben is függő /értelmiség, alkalmazott/, a versenyszférának nincs ütőképes érdekvédelmi szervezete. Mert pl. Parragh László az lenne?
Az általam leírtakat alátámasztja a jelenleg tapasztalható hamvába hullt érdekegyeztetések sora, a pártok tétovasága és összefogásra való képtelensége.
A perifériára szorult tömegek jellemzésével zárom a hozzászólásomat:
"Az átlagembernek nincsenek álmai, eladta őket a biztonságáért, és megalkudott a körülményekkel." Bill Quain
Nem szeretek idegen tollakkal operálni, de a fenti aranyköpés ide találónak tűnt.
@Mariann19: Igen a függés. Sajna az elmúlt évtizedek arra tanították az embreket, hogy addig van állásom amig x kormány van, mert az y kormány ugyanúgy politikai alapon válogat mint az x. magyarán a szakértelem nem számít, csak az hogy a fönök balos vagy jobbos. ahol az állam egy kicsit bent van ott ez megy.
@Penivaldes: Valóban évtizedeken át zsigerileg benne van az emberekben a függőség megalázó érzése, melytől csak akkor szabadulhatna meg, ha meg tudná teremteni anyagi függetlenségét, amely aztán meghozná a szellemi szabadságát is.
@Mariann19:
"Itt érdemes megemlíteni a gondolkodók vonatkozó elméletét, mely szerint a forradalmakat nem a legelnyomottabb réteg robbantja ki, hanem a középosztály, amely folyamatosan a lecsúszás állapotába kerül, felismeri a rá leselkedő veszélyt, és hárítani igyekszik."
Az ismerősöd, akiről írtál, pont ebbe a kategóriába esik. és én is egyre több ismerősön érzem ezt. Nem felkelésre gondolok, hanem arra, hogy végül - és ezzel most nagyon ellent mondok korábbi kommentjeimnek, amikor az ellenzéki pártok választókerületi szerveződése mellett érveltem - bárkit meg fognak választani képviselőnek, csak takarodjon Orbán.
Parragh egy vicc, de a HAHa és a PMP bizakodásra adhat okot, utóbbi még talán az e14-nek is új lendületet adhat.
@quendelapo: Abszolute nem ad derülátásra okot az ellenzék taktikája, stratégiáról már ne is beszéljünk.
A helyzet az, hogy az emberek információ szerzése rendkívül hiányos két okból.
A TV-ből a lakosság kb.30%-a kizárólag a közszolgálat médiából értesül az ország helyzetéről, mert nincs lefedettsége. Emiatt tájékozódása egyoldalú, hiszen csak a kormány elsöprő sikereiről hall, és önnön dicsőítéséről.
A másik ok az érdektelenség.
E két tényező összeadása révén vajon hogyan tud dönteni, hogy a kormány vagy az ellenzék oldalára álljon-e?
Ez a nagy magyar valóság.
@Mariann19:
Korábbi postokhoz írt kommentjeimben amellett érveltem, hogy az E14-nek vagy inkább a HH-nak és a Solinak + az LMP-nek, illetve a PMP-nek már régóta a 106 választókörzetben kéne dolgozni helyi szervezeteik és jelöltjeik felépítésén. Nem csak azért, hogy ellensúlyozzák a fidesz médiáját, hanem mert csak egy jól beágyazott, hiteles, helyi kapcsolatokkal rendelkező emberek által képviselt szervezet képes legyőzni a fideszt, hanem mert ennek híján végképp lehetetlen lenne győzelem esetén a fidesz által irányított zűrzavarban kormányozni.
Szerintem a különböző szervezetek külön - külön kampánya 2 okból lehet fontos, így több embert tudnak megszólítani és csak ezután lehet valós támogatottság alapján képviselői helyekről, körzetekről osztozkodni.
Ezt a PMP most megkezdte, de az E14 elvesztegetett 3 hónapot. Lehet, hogy ők mutyiban utaznak. Nem tudom.
Erről már volt itt vitám Oricával Nemcsekkel és sortelennel is.
@quendelapo: Ebben a kérdésben nincs még véglegesen kialakított álláspontom. Abban egyet értek Veled, hogy az ellenzéki pártoknak helyben szervezniük kell a pártszimpatizánsokat, meg kell győzni őket a hovatartozás okainak feltárásával.
Azonban a helyzet valóban zűrzavaros, mert az erőviszonyok egyelőre nem láthatóak. Azért nem, mert a két oldal túl korán kezdte az egymás elleni izléstelen offenzívát. Erre szerintem Bajnai sem számított, így kezdeti népszerűsége hiányt szenvedett, mert még nem tudta felmutatni az erejét. Ezáltal az összefogás eredményessége sem bizonyított.
Amennyiben Bajnai pártot alapít, konkrétabbnak mutatkozik a megválaszthatósága is. Így egyelőre egy politikai alakulatnak tűnik a megszokott párt megjelenülése híján.
A bizonytalan körülmények ellenére hajlok arra, hogy egy olyan összefogás lehet eredményes, amely közös jelölt állításban egyezik meg. Ugyanis a széttagoltság miatt a szavazási szándék korlátozódik, amellett a jelöltek nyerési esélyei jelentősen csökkennek.
A végleges állásponthoz stabilabb körülmények megteremtése kell az ellenzék részéről.
@Mariann19: igen de addig meddig úgy kell gondolkodnod, hogy addig van állásod amig x párt van kormányon addig lehetetlen előrelépni. és addig míg azoknál az állásoknál ahol állami szerv fentartó, megrendelő, ott bizony ott van hogy nerm q szakértelem számít, hanem hogy milyen pártállású vagy. és mindkét pártoldalon ez megy. kormányváltáskor tisztogatás, és saját embreel való betönködés.
@quendelapo: igen olynrqa nem szavaznak akit nem ismernek. és helyi problémák kiemelése.
@Mariann19:
Az egyértelmű, hogy közös jelölt kell - a választási törvény miatt nincs más lehetőség - a kérdés csak az, hogy a közös jelöltet mikor nevezzék meg. Rögtön egy közös jelölttel induljanak körzetenként? Akkor az a kérdés, hogy melyik körzetben melyik szervezet állíthat jelöltet, mi alapján döntenek erről? Vagy mindenki minél előbb igyekezzen saját jelöltjét és programját felfuttatni és most csak abban állapodjanak meg, hogy 2-4 héttel a választások előtt kölcsönösen visszaléptetik a jelöltjeiket a legesélyesebb javára? Szerintem realitása és hosszú távú eredménye csak az utóbbinak van.
@quendelapo: "2-4 héttel a választások előtt kölcsönösen visszaléptetik a jelöltjeiket a legesélyesebb javára?"
Pontosan erre gondolok. Amennyiben ebben a taktikában nem tudnak megegyezni, jelentősen csökken a körzetekben az ellenzék nyerési esélye.
Aki elmegy választani, alapvetően a két oldal valamelyikét preferálja sarkosan. Akkor is kizárólag a bal vagy a jobb oldalra szavaz, ha egyébként konkrét pártpreferenciája van.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Rodostoba emigráltál? A magányba? Ez végleges?
Ne tedd!
HIHETŐ!
DE TÉNYLEG!
KOMOLYAN! :D

"Már nem tag, az eredményt most tudta meg

A Privát Kopó információi nem helytállóak – mondta az atv.hu-nak Seszták Miklós. „A legnagyobb csúsztatás engem érint” – tette hozzá, bár helyreigazítást nem kért, és nem is kezdeményezetett a lappal szemben semmit. Kérdésünkre Seszták azt mondta, hogy a cikkben feltüntetett 2011. májusi időpont helytelen: valójában 2008. július 25. és 2012. július 10. között volt felügyelőbizottsági tag. Júliusban lemondott minden felügyelőbizottsági tagságáról, „amely azt jelentette, hogy az új tag megválasztásakor, de legkésőbb 2013. január 15-étől megszűnik a posztom” – részletezte. Az utolsó időpont pedig, amikor az EnterNettel kapcsolatban állt, illetve megbeszélésen vett részt 2012 májusa volt, tette hozzá. Így – elmondása szerint - az egész ügyről nem is tudott semmit a képviselő, a pályázat eredményéről csak pénteken, azaz február 1-jén értesült.

Nem szólhat bele

A felügyelőbizottsági tag egyébként „az ügyvezetést ellenőrzi, nem szól bele a gazdasági döntésbe, nem is tud” – mondta Seszták arra a kérdésünkre, hogy mennyiben befolyásolhatta volna egy felügyelőbizottsági tag a pályázatokat. „NFÜ-s pályázatba nem is tudunk beleszólni” – állította. Bár kérdeztük arról is, hogy a Privát Kopó által feltárt cégek közti összefüggések és tulajdonosi hálók helytállóak-e, a képviselő azt mondta, erről nincs információja.

A varanus.blog.hu szerint azonban mindez nem lehetett a véletlen műve: „lássuk be, azért csak úgy jó tíz-húszmilliárdos pályázatokon indulni, ha a cég felügyelő bizottságban ott ül a gazdasági és informatikai bizottság, az informatikai és távközlési albizottság tagja, a közbeszerzési és vállalkozásszabályozási albizottság elnöke egyszemélyben. Nem is jó ezt a véletlenre meg a vakszerencsére bízni.”

Az NFÜ döntése

Ami a pályázat adminisztrációját illeti, „29 különböző vállalkozástól 43 db pályázat érkezett be 112 kistérségre, 35 esetben alakult ki átfedés a pályázatok között, és a nyertesek listájában 21 különböző nyertes vállalkozásról beszélhetünk” – tudatta lapunkkal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

„A kiválasztáskor az NFÜ elsősorban a pályázó vállalkozást vizsgálja, másodsorban a közvetlen tulajdonosi kört. Ugyanakkor a projektek megvalósíthatóságának biztosítása és az állami támogatások védelme érdekében e projektek esetében csak 100% biztosíték (pl. bankgarancia, ingatlanjelzálog) nyújtása mellett történik tényleges kifizetés” – részletezték.
A pályázati kiírásuk egyébként azoknak szólt, akik saját forrás felhasználását is hajlandóak áldozni a körzethálózati infrastruktúra kiépítésére. Egy vállalkozás pedig „több kistérség lefedésére is beadhatott pályázatot, majd egy-egy kistérség fajlagos lefedési költségeit is figyelembe véve összehasonlításra kerültek a vonatkozó pályázatok és fejlesztési igények, így választották ki a legjobb projekteket.”

Ugyanakkor hangsúlyozták azt is, hogy „a távközlési szektorra Magyarországon folyamatos koncentráció jellemző, amit gyakorta kísér névváltás, illetve jellemző, hogy egy-egy hírközlési piaci szereplő különböző cégekbe csoportosítja szét a tevékenységeit.”

Reagált a Privát Kopó

Cikkünk megjelenését követően reagált a Privát Kopó magazin, valamint mellékelte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálata hatályos cégnyilvántartását, melyből a többi között az alábbiak derülnek ki:

"A *Cg.01-10-045623* cégjegyzékszámú *Enternet Invest Befektető, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság* cég 2013. január 23. napján hatályos adatai a következők:

*A felügyelőbizottsági tagok adatai*15/8.*dr.Seszták Miklós* Jogviszony kezdete: 2008/07/25
Jogviszony vége: *2014/05/24* *A változás időpontja: *2011/05/24 *Bejegyzés kelte: *2011/08/10 *Közzétéve: *2011/08/25 *Hatályos: *2011/05/24 ..."

A Privát Kopó szerkesztőségünknek megküldött e-mailjében hangsúlyozta: "nem állított valótlant, amikor cikkében azt írta, hogy Seszták - a hatályos cégnyilvántartás szerint - felügyelőbizottsági tagja az Enternet Invest Zrt-nek. Az ugyan nem kizárt, hogy esetleg korábban valóban lemondott a felügyelőbizottsági tagságáról, de a lemondása nem került átvezetésre a cégnyilvántartásban, vélhetően azért, mert elmulasztották azt bejelenteni az illetékes cégbíróságnak. A hatályos cégnyilvántartás szerint Seszták Miklós felügyelőbizottsági tag az Enternet Invest Zrt-nél."

atv.hu/cikk/20130204_utolag_tudta_meg_a_fideszes_fb_tag_hogy_milliardokat_nyert_a_ceg
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Az alapítás ideje mindegyik esetében 2012. június 27-e, jegyzett tőkéjük 500 ezer forint, székhelyük címe pedig a XIII. kerület Váci út 19. – derítette ki a Privát Kopó."

Seszták is szórakoztató, de az is, hogy az atv szerint a privát kopó derítette ezt ki. Két nappal azután, hogy itt -és az Index címlapon - megjelent. Brilliáns felderítés :-D :-D

További szórakoztató apróság, hogy Seszták jogviszonyáról a screenshot itt van a posztban napok óta :-))
@Fabius:
Mert hát a klasszikust ismered?

Elmondhatja ő is, hogy
"hazudtunk reggel, hazudtunk délben, hazudtunk..."

"Kis magyar pofátlanok" c. lehetne egy komoly sorozatot csinálni ezekből.
Bár ahogy haladnál befelé, a volt UD-s ettársak úgy szállnának rád.
Ezúton is csókoltatom őket, hisz "tuggyuk, a párt figyel". :D
@Fabius: Lassú munkához sok idő kell.:)))
@én már a fény gyermeke vagyok:

Aki pedig Orbántól akar valamit, annak Lévai Anikó irodájába kell befáradnia a Nokiás dobozzal. Esetleg egy ismeretlen céghez, akik majd megbízást adnak Anikó asszonynak, jogi tanácsadásra. Nem olyan bonyolult ez - és ki mer utána nézni? Az APEH?

A világon egyedülálló dolog, hogy a miniszterelnök felesége, apukája (közeli hozzátartozója) üzleti tevékenységet folytat.

Na, ez az igazi Hungarikum!