Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.31. 04:07 Fabius

Orbán, Alkotmánybíróság, vendetta

Címkék: fidesz kósa lajos alkotmányosság ab határozatok

Nem tudom volt-e valaki aki komolyan elhitte, hogy a regisztráció elkaszálását az Alkotmánybíróság elviheti szárazon, Viktor európai ember módra belenyugszik a döntésbe és nem töri semmi pitiáner bosszún a fejét. Ha volt még valaki, akkor ideje felébredni drága honfitársam. Kedves Vezetőnk nem az a kerályfi akinek ellent mondasz, akaratának keresztbe fekszel, ő pedig ezt - meg holmi alkotmányosságra hivatkozást - elegáns mosollyal tűri, ha már annyit beszélt a magának íratott alkotmány nagyszerűségéről és szentséges szelleméről. A Lisztferihegy kreálásakor a Földrajzinév Bizottság volt kénytelen tapasztalni saját bőrén, hogy a vezéri akarat szent, a bosszúálló kéz hosszú és utánad nyúl, most meg az alkotmánybíráknak kell megtanulni, Vezérünk akaratára kell irányelvként tekinteni holmi kőbe vésett paragrafusok helyett. 

Megvan annak a maga pöcegödörszagú bája, mikor a kopipészt doktorik és morálisan ingoványos sátánista szakdolgozatok kormányából is a legiskolázatlanabb félkegyelmű okoskodik "betilcsuk a puskázást"(!)-ról egy Alkotmánybíróság esetében. Nemásojjá', hörgi Lajos, akinek ilyen problémái nem voltak se SkiccPali se a máig nem tisztázott eredetű Semjén szakdoga idején, legfeljebb azon sajnálkozott magában, hogy neki bezzeg nem sikerült azóta se puskázni egyet sehonnan. 

kósa lajos AB.jpg

Most meg a kormányával együtt úgy tesz, mintha a rendszerváltáskor megszületett alkotmány kidolgozásánál nem lettek volna ott, sőt, Magyarországon jogállam se lett volna a ma is érvényes alkotmánybírósági határozatokkal együtt. Szerintük igazivalódi alkotmányosság azóta van, mióta a nagy büdösben ülő spanyolviaszt tojó gépsor által legyártott alapanyagba Szájer Jocó belekarcolta a szellemiséget az iPad sarkával. Úgyhogy az eddig meghozott AB határozatokat felül kell vizsgálni, mert az mégse legyen, hogy egyszer már lefektetett alkotmányos normákhoz igazodunk. 

Hogy fest ez a gyakorlatban? Szemléltetem: régi becsípődése Orbánéknak a ne ócsárold a drága közszereplőt elv. Részben ezért volt első dolguk nekiesni a médiatörvénynek, és ezért erőlködnek újra és újra az internet és a vélemények valami módon megregulázásával is. Most a 36/1994(VI.24) AB határozat szabályozza részletesen és pontosan, ha azt mondom Kósa Lajos egy vizes piskótával is beégni képes félkegyelmű, azt neki közszereplőként meddig kell eltűrnie, hogy a véleményszabadságom maradéktalanul megmaradjon. Tegyük fel visszamenőleg "megvizsgálják" az AB határozatait, és tippeljük meg vajon az önérzetes nullázást és kommentjeit letüdőző Navracsics HiszTibi és kommentelő üldöző Papcsák milyen vehemenciával akarják majd a kukába dobni. Megvan? Akkor azt hiszem tovább nem szükséges magyarázni az újabb alkotmányosság piszka valódi indokait.

Meg egyébként is: szerintük az úgy lesz jó, ha az alkotmánybírók nem paragrafusok, hanem vélemények alapján fognak beadványokról dönteni. Szegény Lallernak annyi esze nincs, hogy erre legalább megközelítőleg értelmes példát hozzon indoklásul. Aszongya a féleszű, hogy azért kell ez, mert ha a kormányhivatal vezetője egy önkormányzati határozattal az alkotmánybírósághoz fordul, akkor az a törvényesség vizsgálata mellett hallgassa meg, hogy a magafajta nerszakmunkás milyen kusza magyarázattal lenne képes indokolni a törvény betűjétől és szellemétől eltérést, és esetleg szapora fejbillegtetéssel helyeselje azt. 

Igen, jól látjátok, neki tényleg ennyi esze van. Igen, ezért mondatják ezeket pont vele. 

Az csak az egyik fele a dolognak, hogy az engedetlen és tiszteletlen alkotmánybírókat jogtudósokból véleménydöntnökké silányítanák. A másik fele, hogy milyen alapon kérdőjelezi meg bármilyen kormány az alkotmányosság őreinek meghozott határozatát? Az is elgondolkodtató, hogy a sok jogi diplomás kormány és frakciótag vajon miért nem tudja, hogy Magyarországon az alkotmánybíráskodásban sincs precedensrendszer, így a bírákat egy előzőleg meghozott ítélet nem köti, minden beadványról külön, egyénileg kell dönteniük. 

Ebben az esetben a nem tudásnál talán csak egy szégyenletesebb dolog van, a tudás. Szomorú, hogy utóbbi illik bele az Orbán kormány alkotmányosság felfogásáról kialakult képbe. 

806 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr825054326

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.31. 10:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asszem, az lenne a frappáns riposzt, ha ezt a tákolmánymódosítást is elmeszelné az Ab, majd a nem fityiszes tagok rögvest lemondanának. Természetesen nagy csinnadrattával, nemzetközi sajtótájékoztató keretein belül.
@Marcellusca:

A lemondásuk tényleg elég ütős riposzt lenne. Kár, hogy esélytelen.

Aztán meg a tényleges őrségváltásig legalább ez az intézmény nincs tejhatalom alatt.
Vidám hajnalt!

Primitivizálva, de érthetően:
- a jog uralma = demokrácia,
- uralom a jogon, nem demokrácia.

Egyébként, ha valaki elvégzi a jogot, nem gondolhatja komolyan, hogy ért is hozzá. Nagyon sok joggyakorlati idő kell hozzá, van akinek ötven év is kevés, van akinek 2-3 év elegendő. Ezek a fiuk nem a jogot gyakorolták.
Szájer egyébként római jogot adott elő, ügyvédként meg nem tudom mit. Képviselőként pedig egy szép alkotmányt. (Lehet, nem is szép..)
Vannak persze jogágak is, nincs ügyvéd, aki mindegyikben oké. Csak terjeszti.
@Fabius: Persze, hogy esélytelen, de ha lenne tartásuk (ami gerincnek köszönhető), akkor felállnának, mondván: "Ezt azért már mégse!".
És itt jön a 22-es csapdája, hogy, akkor nem lesz senki, aki - valamelyest - megfékezze ezt a jogi és egyéb ámokfutást.
Szarügy. :(
fidesz, és kormánya egy szar geci aljas rabló

ennyi

brühühühühü

magyarok megérdemlik amit kapnak

figyelő szümtüket egyiptomra vessétek
És mi következik még,miután hazaette a rosseb a zuniós sallerosztásról??!!!
Az a baj, hogy a legtöbb embert ez nem érdekli, mert úgy gondolja, hogy nem érinti őket. Mi itt pufoghatunk, de történni fog valami? Semmi. Hiszen ez egy sikertörténet, hiszen mindenki minket irigyel, hiszen csökkentik a rezsit. Az, hogy jogainkat is csökkenteni akarják, nem olyan fontos.
@Marcellusca: tegnap en is gerincet, es szakmai tisztesseget emlegettem, kar hogy nem sok eselye van, ezek utan tok felesleges ez a gittegylet is.
Egy part az egyetlen, egy mind felett, egy a setetseg es a kegyetlenseg.
Ugye az azért megvan, hogy Mr.20% értelmi képességeit ezen beadvány is magasan felülprezentálja?
Ábránd ne legyen, most csak megdolgozik ez az ecceri maki a banánjáért és a stadionjáért. Most Ő az aktuális "beadványozó" droid, aki keménykedik és játssza a szabályozós keményfiút, a Pártból leadott kis papírok alapján. Piktorka természetesen "véletlenül" pont nincs itthon, Navra az USA-ban magyarázz a magyarázhatatlant, így azután ha felhördülés lenne (nem lesz, ecceri föcsfejeknek hol esne le, hogy mit művelnek a majomhorda tagjai) akkor még mindig eljátszhatja a vérdemokratát és összetépheti az egész Laligyereket, beadványostól, a hónaljig érő alsógatyájában.

Amúgy megint igen hülye Fabius. A reggeli teámat szerencsére pont lenyeltem, így nem tudtam beleköpni az egyik ügyfél elkészült notijába! :))
"...igazivalódi alkotmányosság azóta van, mióta a nagy büdösben ülő spanyolviaszt tojó gépsor által legyártott alapanyagba Szájer Jocó belekarcolta a szellemiséget az iPad sarkával."
@Dr. jenőke (jenőke):
Ügyvédként? Passz, de majd egyszer a rablott holmit is előadhatják!
A lényeget meg lehagytam...
Azért félelmetes (szánalmas) és valami hihetetlen primitív lélekről árulkodik az a narancsbolsi mentalistás, hogy bebass.ák a durcit, amikor valami nem a kis kertitörpe akarata szerint alakul.
Durci morci sunnyogás és áskálódás, pitiáner jogászkodás és keresztbetevés indul a bolsevik Párt álságos tagozatától. Persze a balfasz hívők és csatlósok egymást túllicitálva próbálják a genyóságban ilyenkor egymást felülmúlni, ennek csak egy kivetülése Mr.20% és az ő kreténsége.
ha valakinek kétségei lennének, hogy merre halad ez az ország:

Navracsics szerint Amerika lemarad a magyar jó hírekről

Nem a Fidesztől kell félteni a demokráciát - jelentette ki a magyar kormányt ért külföldi bírálatokra reagálva Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, igazságügyi miniszter Washington vonzáskörzetében élő magyarokkal találkozva az amerikai fővárosban működő nagykövetségen, helyi idő szerint...

hvg.hu/vilag/20130131_Navracsics_szerint_Amerika_lemarad_a_magy

------------------------------

Matolcsy elmondta, mi lesz a jegybank feladata

A Magyar Nemzeti Banknak van manőverezési lehetősége a gazdasági növekedés ösztönzésére, de a banknak rendkívül óvatosan kell lépnie, tekintve az ország nagy devizaadósságát és a pénzpiacok bizonytalan állapotát - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Wall Street Journalnak adott...

hvg.hu/gazdasag/20130131_Matolcsy_elmondta_mi_lesz_a_jegybank_fela

-----------------------------------

Az iparkamara beleszólna az egyetemek irányításába
Az iparkamara a szakképzés után kiterjesztené hatáskörét a felsőoktatásra is - írja a Népszabadság.

hvg.hu/gazdasag/20130131_Az_iparkamara_beleszolna_az_egyetemek_ira
valami készül:

Egyhetes csúcsra ugrott a forint Matolcsy szavaira
Reggel stabilan a 295,5 körüli szinten indult az euró forinttal szembeni jegyzése, majd egy óvatos forinterősödési ...

www.napi.hu/tozsdek-piacok/egyhetes_csucsra_ugrott_a_forint_matolcsy_szavaira.543860.html
-no komment-

Heti Válasz: a hírszerzést is bevetik az offshore-ozók ellen
Lázár János szerint az Információs Hivatal kinyomozta, hol kerítettek sort találkozóikra a svájci bankárok magyar klienseikkel, az Információs Hivatal pedig segíti a kormányt abban, hogy visszaszerezze a Svájcba menekített offshore-vagyont.

hvg.hu/gazdasag/20130131_Heti_Valasz_a_hirszerzest_is_bevetik_az_o
www.hocipo.hu/images/stories/napirajzok/2013-01-26.jpg

A kép szövege: "Egyelőre ennyi. De legközelebb már azt is beleírhatom az Alkotmányba, hogy a talár rózsaszínű." (Marabu)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Gyerekek, tényleg ekkora szarban vagyunk? Ennyire még a Nostromo legénysége se pánikolt, mint Lézerék...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szarban? mit nem mondasz?

Két hétig szinte üresen kong az államkincstár kasszája
A hó eleji utalások miatt két hétig szinte üresen kong az államkincstár kasszája, ez az oka annak, hogy a kormány lehetővé tenné számára a betétgyűjtést - írja a Magyar Nemzet.

hvg.hu/gazdasag/20130131_Ket_hetig_szinte_uresen_kong_az_allamkinc
Jó: részegen vezettem. Na de, mielőtt a csekket kitöltik, jogom van kifejteni, hogy MIÉRT vezettem részegen!
Alkotmányossag? Lóf@szt mama. Az megvan, hogy bárki bármit gondol és tesz, a végén úgyis a viktor (dönt és)nevet? Magyarország szégyene, hogy a rendszerváltás után 20 évvel imét egy tösgyökeres kommunista párt trónol, méghozzá teljhatalommal. A birkák meg hallgatnak, leszarják, s közben sírnak, hogy tölünk nyugatabbra bezzeg mindenki másnak milyen jó.
Persze, hogy jó, mert ott lemondatják a hazug, csaló politikust, ha kiderült ról a turpisság. Nálunk meg tapsolnak neki...
Egy szellemileg széteső vezető fullajtárjainak reakciója.
endresy.blogspot.hu/2012/09/kortunet-vizsgalat.html
Adunk itt a demokráciának. Akkora pofonokat, hogy szét is zuhan. Amikor a falak adják a misákokat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Bonyolúlt dolog lehetett. Svájcban találkoznak, ahonnan nagyon gyorsan kitiltják a szaglászót, pláne ha találnak valami állatot is nála. Meglepetésként érhette a bank címe ezeket...
A google-rôl hallottak már? :)
@Fabius: Tejhatalom? Mirűl maradtam le volna? Vona..izé, volna le, no!:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Bolibá!
Közbeszerzéssel is foglalkozol, ár alatt? Lehet, kellene tenni egy kellemetes árajánlatot nemzetközi csempés...izé, hírű cégünknek!
@Penivaldes: Penike! meg sem szólítod már lovagodat, más után nézel/néztél?
hvg.hu/itthon/20130131_Iskola_utan_csatornafedlapokat_loptak_mer

Kivételesen belenéztem a csigakettő reggeli műsörébe, Trutykóval..ott is csak ilyeneket láttam, eszerint van honnan elrugaszkodni, fellendülni még! :-(
Pécsett, a kulturhális fővárosban is eltűnnek épületek, ilyesmik, miként bárhonnan, ahová a "két hét alatt rendet teszünk" szlogen nem ért még el a posta hijánya miatt!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Sajnos a fegyverkereskedelem is kimaradt az életembôl... :(
A fidesz drodioknál(beleértve a pártot is) már megint kopogni fog a skrizofénia: pár évvel ezelőtt még verték a nyálukat amikor az AB megsemmisítette a Bajnai-féle ingatlanadót(hogy csak egy példát írjak) , amióta meg hatalmon vannak azóta meg a csaholás ellene.
hvg.hu/itthon/20120223_designer_drogok_zacher
"A toxikológus a hvg.hu-nak azt mondta, tapasztalatai szerint nagyon ritka, hogy valakinek idegenek tesznek Ginát az italába. A hozzájuk (Péterfy Sándor Utcai Kórház klinikai toxikológiája) befutó évi kétszáz GHB-s eset 99,5 százalékában a kliens maga szedi be a szert, mégis könnyebb azt mondania, hogy valaki más volt, ehhez pedig kiváló inspiráció lehet akár egy a fentihez hasonló állevél is."

Alakul ez, kultúra (Nemzeti) vs. szubkultúra?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Vagyis nincs Nálad pá elfekvő noti? Természetesen árajánlattal?
Nekem sem, egyedileg? (számlás, mielőtt:-)
Ugyanis fellendülés előtt állunk, beruháznék!
"Az EU-s milliárdok elosztásával elégedetlen a kormány, úgyhogy a Gyurcsány idején bevezetett rendszert visszaállítják a Medgyessy idején működőre. A körben forgó kísérletezés mögött érdekcsoportok küzdelme is áll: a központosításért Némethné, a szétszedésért Matolcsy minisztériuma küzd."

Most akkor kilépünk végre, de elébb még kifosztjuk az Eu-t?

index.hu/belfold/2013/01/31/ugy_osztanak_a_penzt_mint_medgyessyek/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ja, így mulat egy magyar Úr! Vagy Egér, v. hasonló...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): szólítson meg ő. de ha már a lovagok akkor ezzel kedveskedek nektek, és nekije

" Vágyamat nem csillapítja
most már az se hogyha tán
lángolásom be is csapna
és másé lenne nem enyém
De tővis karmu kínra
öröm ír jő, gyógyitgatja
ne sajnáljon senki engem"

Jaufre Rudel a 12. századból.
Azt tudja valaki, hogy Kósának miért nincs diplomája, ha már elvégezte az egyetemet? És a Wikipédia szerint még tanított is ott.

Fabius: Várnai tényleg a marad az LMP-ben?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"A reggeli teámat szerencsére pont lenyeltem..."
Én most törölgetem a reggeli túrós rétes
repeszeit a monitor bal sarkából.
@Zuzu Petás: azért mert akkortájt kezdett el kifejtődni politikai karrierje...legalábbis ez a hivatalos álláspont
@Penivaldes:
Ott volt, amíg el nem jutottam a Boli által
is idézett sorokig.
hvg.hu/gazdasag/20130131_Birsagot_fizet_az_OTP_a_tularazott_hitele
"A PSZÁF ávizsgálata nem talált sok, és súlyos problémákat, ezért akirót bírságokat is alacsony szinten állapították meg. A szűrőn fennakadt, de csak 100-200 ezer forintos bírságot kell fizetnie a Budapest Banknak, a Cofidisnek, a Cetelemnek, a Hungária -, illetve a Nagyacsed takaréknak is."

Bammeg, hvg, már tejis a zindex színvonalára, vagyis annak hiányára süllyedt hejesírásilag?
@Penivaldes:
Az udvari szerelem lényege a következő pontokban összegezhető:

1. A hölgy rangban a költő felett áll, a hölgy hűbérúr, a költő hűbéres, ezért a középkori trubadúrok például „Uram”-nak (midons vagy Senher) szólítják hölgyüket. A hölgy csak férjes asszony lehet, a költő általában nőtlen.

2. A (hűbéres) költő (szerelmi) szolgálattal tartozik hölgyének.

3. A hölgy ezért fizetséggel tartozik lovagjának, de a fizetség módját és mértékét nem a lovag, hanem a hölgy határozza meg.

4. Mivel a hűbéri rendszer csúcsán az Isten áll, mint legfőbb hűbérúr, ezért az istenes vers szerelmes versként is értelmezhető, és viszont.

5. Mivel a platóni szerelemtan szerint a szerelem valami magasabbrendű felé való törekvés, a hűbéri szerelem platonista szerelemként is felfogható.

Nálatoknál hogyan megyen ez, óh, nemes Úrhölgy??
Orbán hiába vizionál bármit,a selejt káderei a legjobb ötletet is képesek tönkrevágni.Amikor már nem lesz kit megzsarolni,kizsebelni,pillanatok alatt csődbe jutnak és jön az ország-árulás tizedáron.Nem tudunk annyit termelni amit ők ne tudnának ellopni...
@toportyánzsóti:
Vizionálni én is tudok, de ahhoz mocsok sokat kell innom, amit már jó ideje nem gyakorlok!
Az is lehet, hogy Piktorunk a kis piros bogyóktól szenved, akkor viszont át kéne állni a sárgákra...
@lecsó kolbász:
NEMÉNVÓTTAM! Fabius a galád!
A kis genya, valamelyik monitor és billentyűzet gyártóval lehet leszerződve...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

De valszeg az, aki átveszi tölük az árut meg sem lesz büntetve, pedig öket kellene durvábban büntetni!!! Ha nincs kinek eladni, nem is fogják ellopni. Ennyi.
@Penivaldes:
Kérem, ne legyen már ilyen csípős
hangulatban korán reggel!
@lecsó kolbász:
Be van durvulva a bige, lehet, hogy kicsúszott éjszaka a párna sarka... ;)
@Jaffar:
Túl könnyű neki a nagy tételek ellett eltüntetni. Ha az engedélyét azonnal, véglegesen bevonnák, akkor talán, de manapság, amikor a családban valaki nevén...
Piktorka nem kis piros bogyóktól szenved,hanem funkcionális analfabéta.Azt hiszi elég sokszor kimondania valamit és az úgy lesz.Ha valakiről ő megállapítja hogy hülyére kereste magát rajtunk,akkor az ő felszólítására önként dalolva ráiratja a cégét.Aztán meg ha kap 1 tockost rögtön telesírja az országot hogy megtámadták a nemzetet rajta kersztűl...
Jó magyar parasztnak jó az Aranyi ide-oda füttyögős rigó megoldása, lehetőleg úgy, hogy a tékintetes ispánok, alispánok, akarom mondani pógármestereknek legyen igaza.
Mert a járásokban olyan fluktuáció van ám, ami már igazán becsületükre válik, így ki tudja milyen ballibsi, jogszerű-alkotmányosság buzi kerül be oda. De ahogy te is leírtad, 2014-ben még nekik áll a pöcök, akarom mondani a zászlórúd.
Milyen szégyen lenne már, ha holmi ballibsik lenyomnák lajosunkat, mert az engedetlen ab rájön, hogy alkotmányellenes amit csinálnak.
Képesek kiállni a hontalanok mellett, hogy az önkormányzat nem üldözheti, bírságolhatja, rabosíthatja őket! Meg sem hallgatták az önkorit, meg kocsis mátét, miért is kell ez feltétlen.
Na, innentől meg kell, mert az úgy jó.
@toportyánzsóti: "és jön az ország-árulás tizedáron"

Az már megvolt lásd az azeri baltás gyilkos ügye.
@BadSimpson: Nem rossz, már megértjük, miért is kellene ennél jobban megfizetni az ápolókat és orvosak. Csak úgy órákat van kint a zavart beteg, és senkinek sem hiányzott?!
Mondjuk nem lep meg, a mamám megyei oktató kórház kardiológián van, és csótányok szaladgálnak. Mesélte, hogy egyik éjszaka a nővér flatly stílusban adta elő, mikor el akarta taposni...
Well....
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Igen, helyes a tudásod lovag. A 11 század környékén született meg a provanszál trubadúr költészet melyet követett az dolce stil nouvo és a breton lovagregényciklus. Az első értelmezése valóban az általad is leírt vazallusi is, elvégre a férfiak a keresztesháborúban vagdalkoznak. A szerelem azonban csak plátói, és sosem lép a beteljesülés útjáta, ezért biznyos vélemények szerint a kathar eretnekség hatása ez, amely elutasította a szerelem fizikai formáját. Más értelmezés szerint ez a lovagság vadságának a megnemesedése. de a modern korokban olyat is gondoltak, hogy a költő az anyaképet látja a hölgyben és ezért egyszerre vágyja és elutasítja,és akibe narcisztikus mód szerelmes. De igazából nem tudjuk. A lényeg az elérhetelenség, bár ez sem mindig igaz.
@Fabius: jogállamiság vs neked nem tetsző névsor. Nehéz morális választás valóban...
@Penivaldes: Akkor mi vagyunk a lovagregények hősnői és hősei? Van 3-4 trubadúrunk?:D
@rodeo36: Ugyan ezt te sem gondolhatod komolyan! Miert erdemli meg a szavazo (vagy barmelyik magyar allampolgarsagu ember) ezt a sok mocskot, amit az aktualis kormany a nyakunkba ont?! Voltak, akik bedoltek a "mezes-mazas" szavaknak es azota megbantak szavazatukat.
Szerintem buta hozzaallas, hogy ezt vettetek, ezt egyetek gondolat alapjan ertekeled a helyzetet. A fene sem gondolta volna, hogy a magat Napoleonnak kepzelo idiota ilyen nyiltan sarbatipor mindent.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: tegnap már linkeltem egy jobbos értelmetlenségi cikkét, igaza lesz bubónak alias vitéz lászlónak, ez már maga a feudalizmus, ugyanis rendekről beszél ez a nem normális:

"Hiába azonban a szándék, a „minőség forradalmához” zászlóra van szükség. Zászlóra és spirituális alapú valódi jobboldali rendi mozgalmakra. "

polgarportal.hu/kuzdo-ter/magyarorszag/1347-rendi-mozgalmak-kellenek
@toportyánzsóti: De hisz ha belegondolsz az van amit ő kigondol. Ha kap is pofont, mi változik?! Igazából semmi.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Igen mi vagyunk. Bár néha inkább goliárdok akik pásztorálokkal próbálkoznak:))
@Jaffar: "Két hét alatt rendet tesz" Bélügyminiszterünknek mindenféle jogosítványa meglenne arra, akár titokszolgálati eszközöket is igénybe véve, nem?
Erről ennyit..kétharmad az kétnegyed?
Csak mások zsarolására való lenne ezen műintézmény?
@bella _ciao: spirituális alapú mozgalom? hol élnrk ezek?
Ha esetleg valaki úgy gondolja, hogy a btk szigorítás megfelelő út arra, hogy bcs-t visszaszorítunk, vagy megszűntetünk, akkor az kövesse végig a kábellopások btk-s evolucióját, aminek íme a betetőzése:
index.hu/belfold/2013/01/31/terroristanak_minositenek_a_kabeltolvajokat/
Persze jobboldalon nehéz felfogni, hogy a btk szigorítás halottnak beöntés, de azt mindenki szeresse kishazánkban, ha szegény, és főként más etnikumú emberekkel szívózunk.
Márpedig ha a szentendrei hév vonalán egy nap 2x lopnak kábelt fényes nappal, az már az az elkeseredettségi fok, aminél a fenti módosítás se visszatartó.
@Penivaldes: Pásztororált úgy köll elképzelni, hogy a szabadban kényeztetjük egymást, nyelvészetileg?:-P Hideg van még ahhoz, babám!
@Fabius: beemelték a nemzeti hitvallásba werbőczyt. majd hivatkoznak arra, mikor beszántják az ab-t.
@bella _ciao: Mert a jobber tud csak forradalmárkodni?!
A liberalizmus ma kishazánkban azért véres seggű, mert jól lehetett lejáratni egy egyre erősebb jobboldal által. Amit a kétharmad meg a pincsi jobbika mai napig csinál.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Engem marhára nem érdekel, hogy mi lesz a "szegény" fémkereskedökkel. Ha vélhetöen büncselekményböl származó cuccot vesznek át (márpedig mindegyik pontosan tudja, hogy az éppen fémet eladó embernek nincs otthon 500m réz kábele fölösbe), akkor ad1 fizessék meg az okozott kárt (mármint amit az elkövetök okoztak), ad2 extra büntetést, hogy megtanulják végre. Persze ez megint csak egy álmodozás a részemröl egy olyan országban, ahol az én gondolkodásommal kisebbségben vagyok. Hisz itt csalni, lopni KELLL, ugyi?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Kitelepítés, korlátozott mozgási szabaccság és meglássátok jó lesz félnetek nem kell ha mindenki benne van én nem ellenzem!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Igen, lényegében így is megtudjuk fogni a macska farkát.)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mostanában azért túlzás lenne azt állítani hogy az van amit ő kigondol,hehe.Az év végét 0-4-re hozták,be is rágott a srác,pedig korábban már elhitte hogy minden rendben van,se tüntetés,sem sztrájk,az uralma gránitba foglalva...
@Lószerafin: A választók őket akarták, megválasztották őket.
Csak nem azt mondod, hogy mind olyan, mint az egyszeri devizahiteles, aki amikor már nem neki kedvezett a frank árfolyama elsírta magát, hogy ídesanyám én nem ezt a lovat akartam?!
Megérdemli, aki rájuk szavazott, az nem érdemli meg, aki nem rájuk szavazott. De mindenki egyformán szív.
@Penivaldes: Így könnyebb, mert kisebb, lágyabb, jobb, mint Cioccolina(o:-)!
@BadSimpson: Az is szép volt,de még jönnek az állampolgárságot vásárlók...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Azért ne haragudj már rájuk ennyire, már megbocsáss!
A devizahitelesekről beszélek, persze, nem a kurmányról, aki látszatintézkedésekkel és beszólásokkal óhajtja megoldan(?) a porblémát, ugye?
Van, aki önhibáján kívül került nehéz helyzetbe, ismerd el, kérlek!
Arról nem mindenki tehet, hogy tombol az új munkahelyek teremtése, minimálbér alatt, közmunkában!
@toportyánzsóti: Miért, mi változott?! Talán akár tüntetés ide, vagy oda az lett amit ő akart.
A tünti is arra volt jó a felsőoktatásnál, hogy mekkora demokrácia van itten, mekkora demokrata ő, hogy tárgyalt velük.
De a végén az ő akarata érvényesült, annyi különbséggel, hogy másokkal, akik korábban tüntettek ellene legitimálta azt.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Haragszom rájuk, mert felnött emberek a saját ostobaságuk áldozatai lettek, és erőszakosabban követelik a "megmentésüket", mint az urban legend cigányember, aki kést tett a gyerek nyakára, hogy ő biza elvágja, ha nem kap segélyt.
De téged azért még mindig bírlak:D
hvg.hu/gazdasag/20130131_Van_egy_kis_Matolcsypara

"Habár a forint gyengülésében benne van valamennyire a "Matolcsy-para", ám valószínű, hogy ha nem őt nevezik ki, a hazai fizetőeszköz akkor sem lesz tartósan erős, mert közép-európai trendként továbbra is kedvezőbb monetáris kondíciókat fog teremteni a jegybank" - fejtette ki a befektetési szakértő. Láthatóan a 300-as szinttől sem ijedt meg a monetáris tanács, tovább csökkentették az alapkamatot. Összességében Zsiday úgy véli, hogy a jegybankelnök személyétől függetlenül inkább egy gyengeség felé induló, hullámzó, fölfelé csúszó sávmozgás várhat az euró-forint árfolyamra."

Na, ígyen!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: liberálisként mondom azért, hogy az eszme lejáratásáért sokat tett az szdsz üzleti vonala (kóka) is.
meg nem lehet egy olyan eszme népszerű egy nemgondolkodok országban, ami tényleg agytevékenységet igényel.
@toportyánzsóti: Már látom is, ha 2013-ban elkezdenek jönni, hogy fogják majd lengetni a statisztikát, hogy ők bezzeg 40 év után megállították a népességfogyást.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Regisztrációba csúfosan belebukott,unortodox győzelem a javából a kérődzőknek,az IMF is elutasította a pofátlan koldust,a hallgatók is újra kezdik a sétát nemsokára...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Na ez az, hogy mindenki egyforman sziv!
Azt azonban meg a Delphoi josdaban sem lattak elore - a szavazatok leadasanak pillanatakor -, hogy a torpe ilyen hatalomvaggyal rendelkezik es mindent kozponti iranyitas ala akar vonni. Sokan nem fognak ujbol rajuk szavazni - remelem -, de attol felek inkabb nem mennek el szavazni az emberek es a habzoszaju narancsosok ujra 2/3-os tobbseghez juttatjak "szeretett" Nagyvezirunket...
@bella _ciao: Persze, ez nem is vitás. De a korrupciós botrányok, nokiás dobozok inkább magán a párton kellett volna üssenek, nem pedig magán az eszmén.
Az egyetlen eszme ami ma eszmeként megél kishazánkban a populizmus.:S
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: És..ha kiderülne, hogy én is élősködő devizahiteles lennék? Akkor mi változna meg (köztünk)?
@Lószerafin: Igazából 2002 után lehetett tudni. Amit a választásokkor előadott TF és kossuth tér, és előtte a feles hatalommal az ogy ülés ritkítása, és a 2 éves ktsg vetéssel már lehetett látni.
Öreg kutya nem tanul új trükköket.:S
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Semmi.:D Mert már bevágódtál nálam. Ráadásul valószínű nem az a fajta devizahiteles vagy, aki minimálbérre vett fel 15 milkát.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mi van, Hölgyem, ma szabadságosnak teccik lenni vagy csak ellopták a kábelt a vonalon a devizahitelesek? :-P
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Köszönöm a bizalmat, bár szerintem félreismersz, de így jobb! (nekem legalábbis:-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: de a liberalizmust a szdsz képviselte. az agyhalottak összekötötték az eszmét és a pártot. ilyen ez.
örüjjünk hogy a vezérünk ijjen sikereket ér el és sikeres árja népével menetel a nemezet 1/2 melkedése útJán !

jajrá mogyorók ! jajrá fides !
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem, a héten itthon vagyok. A mamám kórházban van, így most van időm idepofázni...:D
@toportyánzsóti: Az imf-nél eleve lehetetlent kért, amiről mindenki tudta, hogy nem fogják megadni. Így nem ő mondta ki, hogy nem tárgyalunk érdemben az imf-fel, hanem az imf mondta ki. Így ő jobb színben tűnik fel a hívek előtt, és lehet kampányolni, mi bezzeg nem vettünk fel imf hitelt, ellentétben a szocikkal.
A diákok sétája nem fog semmin változtatni. Eddig sem változtatott, ügyesen meg fogják őket kerülni. Őket még könnyebb, mint a szakszervezeteket, mert szegényeknek milyen ilyen tárgyalási tapasztalatai vannak? Eddig már kétszer b@szták át őket. A pedagógusok meg már 3 éve készülnek sztrájkolni, hogy azt majd a kormány megemlegeti, de valahogy sose jön össze. Sebaj, majd júliusban sztrájkolnak, az majd ütős lesz.
A regisztrációnál pedig ugyanazt csinálják mint a diákoknál. Most visszavonulnak, mert már kampányüzemmódban vannak. Egy népszerűtlen regisztráció, a saját szavazótáboruk nagyfokú elégedetlensége a dolgokkal rossz eredményt hozna.
Mi vereséget látunk ezekben, ők apró akadályokat amiket meg lehet kerülni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Eszerint akkor van a rossz méltatlan devizahiteles és a jó, akit megtévesztettek, ugye?
Máris haladtunk előre, a kettős mérce felé, avagy objektivitás minden előtt? :-D
@Vitéz László: olvasd csak te is, már gyártják az eszmét a feudalizmushoz

"Hiába azonban a szándék, a „minőség forradalmához” zászlóra van szükség. Zászlóra és spirituális alapú valódi jobboldali rendi mozgalmakra. "

polgarportal.hu/kuzdo-ter/magyarorszag/1347-rendi-mozgalmak-kellenek
@Jaffar:
Kíváncsi vagyok ebből mit hoznak majd ki:
index.hu/belfold/2013/01/31/terroristanak_minositenek_a_kabeltolvajokat/
Az alapötlet nem lenne rossz, csak nem olyan
hűbelebalázs módjára kellene hozzáállniuk,
mint az eddig véghezvitt dolgokhoz.
@Lószerafin: ...parasztvakítás csak az AB.Orbán az AB-nek(is)köszönheti a hatalmát! Bihari Mihály ugyan olyan megvett bíró mint Pokol vagy bármelyik.
Paczolai 2010 a rátestált feladatot (egy mezőgazdasággal kapcsolatos ügy volt) elsunnyogta s megvárta a kormányváltást.

Sajnos teljesen leamortizálódott az AB!
Persze Pokol Bélák csak még mélyebbre taszították az igaz ....
@Penivaldes: Dehonnem, hiszen neki is laknia kell.:D
@bella _ciao: Igen, ezt látjuk. Sajnos az 1.0 szavazó csak ennyit ért a liberalizmusból, a baloldaliságból, és a jobboldaliságból. Embereket. Így nem azt nézi, hogy mit képvisel az eszme, hanem hogy szeretem, vagy nem szeretem a képviselőjelöltet...
@bella _ciao: én megértem azokat is akik összekötötték a pártot az eszmével, elvégrw nem mehetsz el amellett, hogy ők először láttak liberális pártot, és mivel az olyan volt amilyen ezért elutasították. olyan ez mint az étel, ha az első beélőle rosszul sikerül, akkor utána nehéz meggyőzni arról, hogy a gulyás igenis elehet finom
agyhalottak előnyben vannak manapság

„Ugye ért a szóból?” - Fekete Györgyöt kérdeztük (volna)

www.hir24.hu/belfold/2013/01/31/ugye-ert-a-szobol-fekete-gyorgyot-kerdeztuk-%28volna%29/

és ehhez jól passzol a másik hír

Bezárhat a képzőművészeti egyetem

www.hir24.hu/belfold/2013/01/31/bezarhat-a-kepzomuveszeti-egyetem/
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Kettős mérce jogos. Az én okos nővérem elmondta, hogy igenis lehet önhibán kívül bajba kerülni. Aki felelősen vette fel, és volt tartaléka, de a válság felemésztette.
De szerintem ez kb a hitelesek 5%-ára igaz.:S
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: igen, de mit is képviselt az elmúltt 20 év liberál pártja? én azt gondolom, hogy it inkább ők a hunyók. és nem annyira a választók.
@bella _ciao: Nekünk közszolgák kellenek, nem holmi habókos, önálló gondolkodásra képes művészek, akik ráadásul nemcsak szóban tudják kifejezni tiltakozásukat, és nem lépnének be önként és dalolva az mma-ba....
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nem egészen, főleg mert én nem szeretem a spenótot. és nem vagyok a nagyanyám, hogy bekössem a szemem, és úgy egyem.
@bella _ciao:

" de a liberalizmust a szdsz képviselte. "

A liberalizmus nevében minimum megsértődöm:)))
@bella _ciao: szerintem jobb egy erős stabil feudlizmus mint egy gyenge roskadozó demokrácia...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: sértegessél csak öreglány:))
a művész nem tud termelni a közmunka programban
hvg.hu/itthon/20130131_Uj_jegyautomatakat_szerez_be_a_BKK
"A Budapesti Közlekedési Központ 300 darab új jegykiadó-automata vásárlására és üzemeltetésére írt ki nyílt közbeszerzési pályázatot a Fővárosi Közgyűlés decemberi támogató döntése alapján. Az újonnan beszerzendő jegykiadó-automaták telepítése a BKK szerint látványos változást jelent majd, az új készülékek ugyanis nemcsak külsejükben és méretükben fognak eltérni az eddigiektől, hanem funkciójukat tekintve is: nemcsak jegyet, hanem bérletet is vásárolhatnak majd az utasok a nap 24 órájában működő automatákból."

Kíváncsi leszek, ki nyeri majd a nyílt közbeszerzést, ugye? Bár tippem lenne, de nem merem..
@Penivaldes: Erről beszéltem, hogy elég hagyót, demszky-t, kókát összekötni a liberalizmus eszméjével és voila, máris a liberalizmus a bűnbak. A liberalizmus mint politikai eszme azoknak akik hisznek benne ugyanolyan hasznos, mint azoknak akik a jobboldaliságban (nem fideszben meg viktorban) hisznek.
Ráadásul nem túl merész dolog csak őket hibáztatni? Ehhez kellettek a választók is. Hiszen 2010-ben nem szavaztak rájuk, már gyakorlatilag nincsenek is...
@Penivaldes: Kard ki kard, ne haragudj, de én az "öreglányra" jobban gerjedek, ha nem baj!:-P
@mamitirtok sír derék (kommensevik): De optimisták, hogy 24/7 fognak üzemelni. Eddig gyakorlatilag nem sikerült megvalósítani szerintem, hogy legalább 1 autómata üzemeljen valamerre pesten 24 órában...
@bella _ciao:

Úgy hallottam, a Fekete-ügynek koránt sincs vége.
@Penivaldes: az első benyomással csínján bánok. gyakran nem látszik kapásból a belbecs. emlékszel még a csokitó reklámra? csúnya, de finom. imádtam azt a csokit. pechemre kivonták a forgalomból. így járt az szdsz is.
@Penivaldes: Miként az "öreglányozás" is, nem? Jó, hogy nem "nyanya" már..:-D
Mit mondanál Szívre, szegénykémre, ha itt lenne még?
@Penivaldes: Habókos művészleányom, ez nem az én véleményem, hanem a kormányé. Más oka nem lehet, hogy míg a képzőművészetit ellehetetlenítik, addig 0-ról milliárdokért gründolnak egy közszolga egyetemet.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: félreérted, és rossz helyen próbálod megfogni a dolgok farkincáját. kókáék vastagon bent vannak abban hogy ma a liberalizmus sokak szemében szitokszó. ugyanez vonatkozik a kereszténydemokráciára is, a kdnp tesz érte, hogy sokan idegenkedjenek tőle.
és itt főleg arról van szó, hogy ebben az országban volt x év egypártrendszer, és az szdsz úgymond első volt és mint első megbukott, mert tele volt olyannal aki ártott neki.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Simán. Remélem hogy nem holmi csokiautomatát fognak átszerelni erre, mert az még amatőrebb lenne, mint plazmatv-t kitenni a hév megállóba utastájékoztatónak.
Amúgy szerintem az igazi biznisz igazából a szervíz. Fix bevétel, valamit csinálunk...:S
@Orica Középföldi: szerintem sem fogja jankovics annyiban hagyni. birizgálja az önérzetét, hogy ő lehetne az mma elnöke
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: hacsak a képzőművészetit lehetetlenítenék el. de kapásból ott van szegedi egyetem is. az ok egyszerű, mert bűnös város botka miatt. hányszor hallottam ezt a strigulát szegény szegedre. ezért kap a "jóból" az egyetem is.
@Penivaldes: Jaj szegénykém, ez már biztos?!
A kdnp és az mdf és az szdsz múlt ki eleddig. Mivel az mdf már nincs hasznára a fidesznek, és csak szavazót vitt el a fidesztől, így nekik halniuk kellett.
Az szdsz pedig kicsinálta magát, de az hogy a liberális szitokszó, abban a fidesz vastagon benne van. Butaság lenne ezt vitatni. Hiszen mind a mai napig retorikáznak a balodallal és a liberálissal, és nem pozitív kicsengéssel.
@Penivaldes: Le "Fikusz Kukisz"-oztál, Pi(e)n(i)darella..vagy Fortisszima ..Fingusz?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ők is, de kellettek hozzá kókáék is.
hát ha felvesznek, akkor igen, oda készülök, vagy szociológus (de az túl elvont nekem) vagy elmegyek esetleg egyszer majd nővérkének.
hvg.hu/gazdasag/20130131_Jon_az_elso_uj_fizetes_rossz_vagy_jo_megl
"A havi bruttó 202 ezer és 660 ezer forint között keresők csak profitálnak a változásokból, hiszen – miközben pótlólagos nyugdíjjárulék őket sem terheli – a szuperbruttó kivezetésének hatása pozitívan érinti őket. Egy gyermektelen munkavállaló, amennyiben az aktuális 238 ezer forintos átlagbérrel rendelkezik, mindössze 1 555 forinttal visz haza többet, ugyanakkor 500 ezer forintos bruttó mellett már 12 874 forinttal nő a nettó bér."

Hát, nem a "nép" kurmánya, az tuti!
@Penivaldes: de a lelkem mélyén lakberendeznék, csak nem tudom formába önteni a képzeletem:((
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: egyszerű, ez a mai politika logikája: ellenségkép kell. az mszp is ezt hozza/hozta. ezt könnyű megérteni, azonosulni vele.
hogy ez azért van, mert a pártok felismerték a választók többségének kapacitáshiányát, s kiszolgálják ezt, avagy a választók alkalmazkodtak az egyszerűséghez, no, ezt nem tudom.
@bella _ciao: Inkább az egész várost tönkreteszik, bosszúból, minthogy elfogadják, hogy egy megyeszékhelynek nem kellenek...
@Penivaldes: És Csekk mi, ha szabad kérdenem, cserepes növényileg? Rhipsalidopsis gaertneri?
"Bár a közvetlen napsütést nem szereti, ügyelj arra, hogy jól megvilágított helyre kerüljön. Kedveli a 13-21 °C közötti hőmérsékletet, nyugalmi időszakban azonban a 10-15 °C is elegendő számára. Az első rügyek megjelenésétől kezdve bőséges öntözést igényel."
@bella _ciao: pedig Szegedről példát lehetne venni, nagyion rendezett város.
@bella _ciao: Rendiséghez, szerintem még lehet visszább menni:
"Boldog István a lapnak azt mondta, hogy már az új büntető törvénykönyv (Btk.) elfogadásakor is javasolta a szigorítást, de akkor csak kevesen támogatták. A képviselő úgy vélekedett, hogy a közüzemet, azaz emberek életét veszélyeztető bűncselekményeknél évtizedes börtönbüntetéseket kellene kiszabni. Ha pedig valaki csak egy vödröt visz el egy udvarról, azt is legalább 3-4 évre be kellene zárni, akárcsak az orgazda fémfelvásárlókat. Tanulmányoztam Szent László törvényeit, hasznosak, mondta."
Ezt az az elmebajnok nyilatkozta aki terrorcselekménnyé minősítené a kábellopást...
Bár jogász vagyok, de Szt. László törvényeinél nem találkoztatm terror ellenes passzusokkal. De az is lehet, pont hiányoztam a jogiegyetemről mikor a terror ellenes és cyber bűncselekmények az Árpád-háziak korában c. részt oktatták, vagy háttal álltam a táblának.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ez azért lehetett mert a cyber bűncselekmények az Árpád korban egy új része a jogtudománynak. nagyon kevés róla a szakirodalom.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Ha zsidók keresztény feleséget vesznek el, vagy valamely keresztény személyt tartanak maguknál szolgálatban, ezeket vegyék el tőlük, és bocsássák őket szabadon, az olyanoktól pedig, akik ezeket eladták, ezek árát vegyék el, és a püspökök jövedelmét képezze."

Hm, izé, alakulgatunk, nem?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): és arról mit ír, ha zsidó feleség keresztényt vesz férjül?
@Penivaldes: Pont ez a baj. Hogy úgy rendezett, hogy egy kommunista vezeti.
@Penivaldes: ..és még!
Az egyházak látogatásának elmulasztásáról vasár- és ünnepnapokon

a) Ha valaki vasárnapokon vagy a nagyobb ünnepeken nem megy az ő kerületének egyházába, verésekkel javítsák meg.

b) Ha pedig a falvak oly távol vannak, hogy a falusiak az ő kerületük egyházába nem tudnak elmenni, közülük mindnyájuk nevében legalább egy menjen el botra támaszkodva az egyházba, és három kenyeret és egy gyertyát vigyen az oltárra.

A fent említett napok megünnepléséről

Ha valaki ezeken a napokon vadászik, kutyáit és lovát veszítse, de a lovat ökörrel megválthassa. Ha pedig pap vagy ( más ) egyházi személy vadászik, az egyházi rendből távozzék mindaddig, amíg elégtételt nem ad.
@Penivaldes: És ami volt az megsemmisült a tatárjárás alatt...:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem eléggé tanulmányozta, mert itt van ez is laci keráltól:

Az olyanokról, akiknek családtagja követ el lopást

Ha valaki – ugyanezen törvényünk szerint és az isteni kegyelem rendelkezése folytán – gyermekét vagy rokonát vagy bármely hozzátartozóját kapja rajta lopáson ( az ilyen tolvaj ) a felakasztástól vagy testének megcsonkításától meneküljön meg, azonban, ha a népből való, adják el külföldre. Ha pedig valamely nemest kapnak rajta rokonai ugyanezen bűnben, ne adják el, hanem kényszermunkára adják át.
Megtanáltam a KDNP követelésének alapjait Szt. Laci törvényiben!
"Az ünnepeknek kereskedés miatt való elhanyagolásáról

Ha valaki vasárnapokon vagy nagyobb ünnepeken az egyházat elhanyagolva vásárra megy, lovát veszítse.

A vasárnap megünneplésének elmulasztásáról

Ha valaki vasárnap vásárt üt, megparancsolja e szent zsinat, hogy amiképpen felállította sátrát, éppúgy bontsa szét. Ha pedig valaki ellenszegül, ötvenöt penzát fizessen."

Na, ígyen, XXI. század, előre..vagyis..!
Adios gyerekek, délután jövök!:D I'll be back..........
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Vajon az ilyen házasságból való gyermekek sorsa mi volt?! Vagy akkor még nem volt ennyire családcentrikus az egyház?
@Penivaldes: Tudod itt nem az számít, hogy a polgármester balos színekben jól végzi-e a dolgát, hanem az, hogy nem fideszes:S
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mi lett volna, lelencház, javaik pedig a Szent Egyházé..miként másként!
Primus iacta est..See You later!:-)
de ez a kósa féle javaslat is felveti bennem, hogyan működik ez a kormány. összeülnek a kormányülésen, oszt ötletelnek? jó ekkor ezt lajos tálalja? avagy lajos jelentkezik, hogy főnök, a stadionért cserébe ezt találtam ki?
@bella _ciao: Tartok tőle, hogy lehet a külföldre eladott magyar jobban járt...
@lecsó kolbász:
Mint mondtam, ha csak a kábeltolvajokat büntetik, akkor nem fognak elérni semmit. Az orgazdát is meg kell büntetni, ha kell minden héten razziázni kell náluk. A szememben ök rosszabbak, mint azok, akik ellopják a cuccot.
@Penivaldes: Ne félj, ökörrel kiválthatod magad, meg, ha vészel búcsúcédulkát, le(h)ányom!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ja tudom, elvégre aki balos színekben dolgozik,k az csak rombolni tud, igaz néha ez a rombolás fordított előjelű..
úgy látszik hibás a kubatov-lista

Matolcsy: egymillió városlakó hiányzik Magyarországon

hvg.hu/gazdasag/20130131_Matolcsy_egymillio_varoslako_hianyzik_Mag
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Viszont van ország, ahol még szeretnek röhögni! :)

index.hu/kulfold/2013/01/31/meg-sharon_stone-oztak_a_szerb_kormanyfot/

Most képzeld el, ahogy mondjuk Tömjénes Zsóttival, vagy Piktorral megcsinálnák ezt, itt?
Ezeknek a magyar médiában minimális vér sem szorult a p... pucájukba, úgyhogy esélytelen!

Ebből is látszik, mennyire beszari ez a nép, ellentétben mondjuk a szerbekkel. Persze lehet fanyalogni, meg parasztozni, de az Ungarische Betyárosch politikusainknál nagyobb bunkó parasztot keresve sem találhattok! :D
na basszus már a duna is hibás:

"Matolcsy szerint Magyarország óriási szerencséje, hogy Budapest az egyik legnagyobb város Berlin és Moszkva között, ezért regionális és globális központ is lehetne, azonban a "főváros késői kifejlődése, a városok ipari gyengesége, az egyetemek késői alapítása és a Duna keleti folyásiránya miatt már történelmünk első 500 évében lemaradtunk Nyugat-Európához képest"."
@bella _ciao:
Elvitte a cic... a KALANDVÁGY és a balfasz politikusok "unortodox nem megszorítása" egy nyugodtabb világba őket!
Elböktem, a KALANDVÁGY igazából bennünk van, hogy még itt vagyunk!
Kedvenc egyenesderekú nem egyezzek meg senkivel jogvédőm ilyenkor miért nem veri nagyon hangosan az asztalt?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ezt nézd meg!

Lábközt villantottak a miniszterelnöknek - videó

www.hir24.hu/miafhu/2013/01/31/labkozt-villantottak-a-miniszterelnoknek-video/

el tudnám képzelni magyar módra, piktor és kiszel tünde
@bella _ciao: igen a Duna a hibás, érdekes módon a 20. század elején nem volt hibás a Duna, és érdekes módon az akkori városvezetés képes volt arra, hogy egy fejlődő várost csináljon
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Látom speciális optikád van,bolhának látod az elefántot is.Ez a kormány már illegitim,ezért kell a rezsimcsökkentés,13-ik havi...Szerencsére annyi eszük már nem volt hogy előrehozott választást írjanak ki,vonzóbb nekik az MNB tartalék.
@bella _ciao:
Ebből a felsorolásból max. az az egy igaz, hogy a Duna folyik! Még... Holnap Piktor ha nem akarja, akkor NEM FOG!!! KUSSOL AZ IS!
A többi olyan orbitális baromság, hogy szót is felesleges erre a parasztra vesztegetni.
Narancsbolsi köcsögöknek viszont remek hivatkozási alap, hogy EZEK miért KÚRNAK el most mindent! Ja, Mátyás tehet mindenről, sőt Árpád...
Ja kérem, a fikuszok meg csak úgy fejlődnek...
@Penivaldes:
A 20. század elején Budapestet együtt emlegették Párizs és Berlin potenciáljával.
Ezt kár szépítgetni, a harmincas évekre erőteljesen hazavágták Horthy-ék a lehetőségeket.
Onnantól pedig csak lefelé...
Most meg ilyen hülyék okoskodnak a Duna folyásáról!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Nem mondod? A minim alól kivillant? Te kis hamis, cúúnyafijjú... ;)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: mélységes alázattal, de javítanálak:

"Ja kérem, a fikuszok meg csak úgy fejlődnek... "

helyett

Ja kérem, a fikusz kukiszok csak úgy fejlődnek...
@bella _ciao:
Ne lopd el D.Tompika dumáját! Nem fair! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: na igen, de erről ciki beszélni, csak arrl lehet, hogy miért oda folyik a Duna, és miért nem Matolcsy víkendházához.
hah, előttem van a kép: cicanadrágban a navos, kezében az igazolványa :)))

Zumbaórán bírságoltak a NAV ellenőrei

www.hir24.hu/baleset-bunugy/2013/01/31/zumba-oran-birsagoltak-a-nav-ellenorei/~~fokusz
@bella _ciao:
EZEK nem Fikusz Kukiszok! Kikérem az ő nevükben is! :))
Ezek orbitális balfaszok!

Bráners Orbitalis!

De Egerünk a pontos faji besorolás latin nevét helyesebben tudná meghatározni! Abban ő a zseni!
Bár, ekkora állatot még ő sem láthatott...
@Penivaldes:
Mini alá? Meg vagy te veszve! :)
A Nagy-Duna elterelésről Fabiust kérdezd, ő már elterelte a sajátjához! :)
Off.

Gyönyörű:-)) Bocs, hogy nem linkelem, hanem másolom, de ez elképesztő:-)

Megvan az első ítélet holokauszttagadásért
2013. január 31., csütörtök 10:46

"A napokban jogerőssé vált a holokauszttagadásért Magyarországon kiszabott első büntetőítélet, amelyben a másfél év próbaidő mellett arra is kötelezték N. Györgyöt, hogy a három év próbaidő alatt háromszor keresse fel a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontot, a látogatásról pedig írja le gondolatait, írja a HVG.

A volt pesti zsinagóga helyett a férfi választhatja az auschwitzi emlékhelyet is, vagy Jeruzsálemben a Jad Vasem Emlékparkot, de ezekről ugyanúgy írnia kell utána.

A férfit a 2011. október 23-án, az Egymillióan a sajtószabadságért tüntetésén vették őrizetbe, miután egy héber nyelvű, holokauszttagadó feliratot tartalmazó táblával jelent meg a tömegben. „A soa nem történt meg" felirat tartó férfit elvezette a rendőrség.
A férfi anyanyelvhasználati jogára hivatkozva az eljárás során többször székely rovásírást használt, a tárgyalási jegyzőkönyvet is csak így volt hajlandó aláírni.

Védőjével már a büntetőeljárás jogalapját is megkérdőjelezte, mivel szerintük a holokauszttagadás bűnténnyé nyilvánítása ellentétes is lehetett az alaptörvénnyel. A bíróság ugyanakkor jelezte, hogy az emberi méltóság védelme kivételes esetekben okot adhat a szólásszabadság korlátozására, írja a HVG.

N. György ezután különböző védekezésekkel próbálkozott: többek között azt is állította az eljárás során, hogy a transzparenst egy idegen adta a kezébe, vagy, hogy valójában ő is a véleménynyilvánítás- és a sajtószabadságért tüntetett, sőt tettét a millásokkal szándékegységben követte el."
On.

Héber nyelvű transzparens, rovásírásos aláírás... a pofám leszakad:-)
@bella _ciao: miért egyszer valami tetováló piercing szalont ellenőriztek..:))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "el tudnám képzelni magyar módra, piktor és kiszel tünde"

mámint, hogy a Viktor töke lóg ki ma kisgyatyából? :-)
Eloszoris: Megtisztelo a multkori utalis, legalabbis azt hiszem az en voltam.

Ugyanakkor nem tudok eltekinteni attol, hogy kritikamat leirjam a posztrol:

Ugyanis azt hiszem jelen esetben, es most szgoruan az eljaras okara/indoklasara gondolok, a kormanyoldalnak teljesen igaza van!!!

En szerencsere nem vagyok jogasz, de az szamomra logikai alapon egyertelmu, hogy ha egyszer a fideszes takolmany szamos kerdesben valtoztatja meg az alaptorveny szellemiseget, akkor bizony az erintett teruleteken NEM LEHET/SZABAD figyelembe venni a korabbi Ab-s allasfoglalasokat, amelyeket korabban az akkor hatalyos alkotmany, esetleg a solyomi lathatatlan alkotmany, szellemisege alapjan alkottak.

Egy sarkitott peldaval: A halalbuntetes eltorlese utan nyilvan nem szabad tobbe senkit halalra itelni, csak mert korabban olyan sulyossagu buncselekmenyert azt volt szokas itelni!

Vagyis, ahogy mar regota ezt kepviselem itt; a takolmanyt egy esetleg gyoztes valasztas utan azonnal KUKAZNI KELL, nem pedig toldozni-foltozni, ahogy legutobb sikerult tobbe-kevesbbe egyeterteniuk ebben az ellenzeki partoknak.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Szánalmasék (lásd jobbik) egyik díszpéldánya a figura, aki sima patkány módjára nem meri már utána felvállalni a véleményét és lapít, mint nagy barna a fűben.
Ha(!) egy cseppnyi gerinc és becsület lenne benne (NEM TÖBB), akkor kiállna a véleménye mellet, nem sunyi kisköcsögként magyarázkodna.
No, de legyünk reálisak és ne csodálkozzunk rajtuk. A szar az szar, lehet becézgetni akárminek!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
De, csak beültem egy kávéra egy kávézóba pihenésképp és rátok néztem! :))
Megyek baszki, ha nem bírod, hogy itt vagyok... :((
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ne szíd vissza, tudom hogy megnéznéd hasipólóban tangában tudom!.)
@Penivaldes: Ezért bugyit sem, igaz?
Ki ne dörzsölje ám a ..fájdalmas lesz!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
BASZKI! MARHA!!!
Na, nem fogsz úgy látni, nem a "stílusom". Viszont ha szépen kéred wmikit, na ővele próbálkozhatsz, evégre ő khmmm... szóval MÁS! :DD
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Hát nem is tudom. Ha az a göénypatkány Barnabás, vagy kijafaszom védte, előbb-utóbb keresetet fog benyújtani, hogy ez a tülökorrú Jeruzyálemben, a Siratófalnál akar vezekelni, így legyenszíves már a magyar állam az oda- és visszautazását, valamint az ottartzózkodásának költségeit viselni, hogy az ítéletnek eleget tudjon tenni:-))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): de azt igen, az védi engem. de szoknyát nem:) főleg rövidet.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: hmmm... a kurucinfó meg egyből kiderítené, hogy tkp. kriptozsidó, aki így élősködik az állam nyakán :))
@Penivaldes: Megváromk, ha nem baj!
Te meg nem hordasz bugyit, kész fertő, nem?
Pedig nincs is annál izgalmasabb, mint azzal babrikálni, kettesben!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Kell egy kis szívritmus-szabályozás időnként, hidd el, edzésként!
Neked nem írták fel olykorra?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): szőrős a fejed tokja! én alkalmazkodtam az elvárásokhoz.
nem szeretem ha néznek, meg mindig fúj a szél. takarjon el a ruha, és nem emelje ki a nem létező bájaimat.
@bella _ciao:

ez veri a doktorcserebogár szivattyúit isch...mivel kezelik? valami nagyon erős lehet és a szemtengelye még mindíg girbegurbaakurvaannyát

dolgozni nem akar? ja......nem is tud még ha akarna sem

brühühühü

ez van a 333 Narancsok fő'ggyén, mecsoda szégyen
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: mert különben így jár?

Mókus randira készülődik. Igencsak kiöltözik, amikor hirtelen leszarja egy madár.
Hát, Mókus mérgelődik...
- Na de madárka! Hát miért szartál le, épp randira készülődöm!
- Ja, és még azt is üzeni, hogy nem ér rá!
"A kiosztott háttéranyag szerint az Oktatási Hivatalnak február végéig le kellene bonyolítani minden új tankönyv minősítését ahhoz, hogy a tankönyvjegyzék teljes legyen. A tankönyv-jóváhagyási folyamat korábban átlagosan három hónap volt, ha ezt nem tudja az illetékes hivatal felgyorsítani, újabb csúszások lehetnek."
hvg.hu/itthon/20130131_Ha_elkeszulnek_a_jogszabalyok_szeptemberr

Ha elkészülnek, és, ahogy elkészülnek! Várható, hogy úgy, mint eddig, össze-vissznya, té- és tova!
@simple observer 1.0:
Bizony. Maximálisan egyetértek. Azonnal kuka, majd egy 4/5-ös alkotmányt írni, amit szintén csak 4/5-el lehet majd a késöbbiekben módosítani. Persze erre 2014-ben még nem lesz esély. Talán 2018-ra eljutnak birkáék is odáig...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nekem elsősorban más problémáim vannak... az aa kis mellékkoszúdugulás csak hab a tortán...mondhatnám a bónusz:-)
@bella _ciao: hehhe, ez csakis valamelyik balfasz szürkerokony lehetett... :-)
Miröl is? Bélát meg előbb utóbb kiherélem:-) Rossz híremet kelti ez a csiávó:-)
@bella _ciao:

ja...közismert -tudományos berkekben- a majmok nem szeretik a városokat inkább fákra és a bokrokba

brühühühü

és milyen jó főmajom van az élükön

és a Majmok Bolygója?
PLANET APES
@bella _ciao: Kirekesztő vagyol, a narancssárga mókus is mókus, igaz, kissé kicsiny és sanyarú, de a mienk!
@bella _ciao:

a képtelen művészek képtelen képzésének képletessége hogyan lesz a villanypóznából fogpiszkáló

nagy a zisten állatkertye és a sok a cerkóf benne

brühühühühü
@rodeo36: neki ez realitás, a mocskos, haldokló nyugat keletre eregeti a dunát, csak azért, hogy kibabráljon velünk. de vigasz, hogy peni nem hagyja a babrálást, ő egyedül csinálja.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): csak én lennék kirekesztő, én narancssárgáztam, te meg még le is kicsinyezed, sanyarúzod.
@bella _ciao: Én viszont igyekeztem klasszikust idézni és a magunkénak érzem, baj?
"Ez egy kiállítás, nem lehet megszentségteleníteni"
Fekete György, az MMA elnöke felháborodottan zárkózott el a kérdések elől.

hvg.hu/kultura/20130131_Ez_egy_kiallitas_nem_lehet_megszentsegtel
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
"Ezek nem szabályok, csak lehetőségek. Nem feltétlenül válnak be, mert minden férfi más, és másként reagálnak az ilyen viselkedésre. De a statisztikák szerint a férfiak 70 százaléka ezekkel a módszerekkel manipulálható. Lehet, hogy neked is működni fog!"

köszi, mi már olvastuk, ezért nálunk nem jön be :))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: az eredeti videón még az arcát is láthatod, nagyon kifejező. süt belőle a feketeség.
@Jaffar:

"majd egy 4/5-ös alkotmányt írni"

Sajnos ez kevesse valoszinu, minthogy meg egy "sima" 2/3-ot sem fog tudni, nagy valoszinuseggel, az ellenzek osszehozni (ha ugyan az 50% meglesz?).
A Fidesz meg nyilvan nem fog betarsulni a 4/5-be a sajat szerelemgyerekenek kukazasa utan.

Vagyis szerintem a '89-eshez kene visszaterni. Az abbol levezetett szamos mar meglevo allasfoglalassal egyutt...
@Penivaldes:

fejedben az agyag több vizet kíván akkor képléknyebb

és lehet belőle népművészeti agya gedény

brühühühühü
@bella _ciao:

mindíg vannak friss pisisek

brühühühü

köcsögben a pisi
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

iiiiiiiiiiiiiiiiiiii

gáz

válámi ván

brühühühühü
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

ha jó nagy fekete farka van és aztat lengeti akkor?

brühühühühü
@Zuzu Petás:

"Várnai tényleg a marad az LMP-ben?"

Maholnap kiderül. Úgy értem ma vagy holnap lesz a Zuglói közgyűlésük. Többségük ortodox schifferista, Vida a platformmal tárgyaló hatosban is benne van.
@simple observer 1.0: A választási rendszer miatt nem olyan biztos az. A területi lista túlsúlya és a győzteskompenzáció miatt aki nyer, az nagyon nyer. Kifejezetten nehéz lesz egyszerű többséggel nyerni. A szavazatok 30%-a is elég lehet a mandátumok 60-70% -ának megszerzéséhez.
orkbán és a többi mocskos gazember előbb-utóbb a bőrén fogja megtapasztalni, hogy mi is a bosszú. Lassan nincs ebben az országban olyan ember, akinek ne szorulna - a fideszorkok ordenáré tömege kivételével - ökölbe a keze ennek a rezsimnek, vagy tagjainak láttán. Én azt mondom, nagy szerencséjük lesz, ha 2014-ben csak választások útján fognak eltakarodni.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nem baj, ha nem vetsz érte a mókusok elé. hogy kifordítsak egy másik klasszikust.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: szerintem megint telibe jósoltál. rájöttem, semjén volt a holokauszttagadó, itt a bizonyíték:

"Semjén Zsolt szerdától négynapos látogatást tesz Izraelben és a Palesztin Hatóság területén, Betlehemben; találkozik Jóna Mecger izraeli főrabbival is, továbbá ellátogat a jeruzsálemi Jad Vasem Múzeumba, és koszorút helyez el a holokauszt áldozatainak emlékhelyén. "

hvg.hu/vilag/20130131_Semjen_az_ormeny_egyhazfonel_szabadkozott#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm
@bella _ciao:

Werbőczy Tripartitumának és Orbán rendszerének párhuzamosságait egyszer kielemeztük Csekkel. Nem volt vidám azt látni, hogy szellemiségben visszamentünk 1514-be.
@bella _ciao:

tudod én úgy védekeznék, hogy azon az órán ahol a návósokk harmadszorra voltak sokan voltak először és így nem is kellett tömb hozzá mert nem fizetős csak egy része

részleges elismervényt meg lehet félcédulán is

ugyebárságosan

brühühühühü
@Fabius:

az is a werbőczy nagyságát villantya égigérő kakukkfű

a werbőczy hírös nyája és a bürgék a fideszben mennek utánnya csak battyognak és legelnek mint a törpe csúton

brühühühühü
@Fabius: hát nem vidám dolog állandóan a múltba révedni, az tuti. főleg, hogy werbőczy nehéz analógiaként kezelni a mai rendszerrel. de látod, még szent lászló törvényeit is citálják a mai jogalkotásban. mondjuk nomen est omen, mert boldog istvánról, kétpó polgármesteréről van szó.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ez mind szép és jó, de én nem akarok senkit se elcsábítani.
rendes gyerek ez a barroso józsi. viktorhoz viktor szintjén szólt:

"Az Európai Bizottság elnöke válaszolt azokra a kritikákra, amelyek szerint az EU túl szigorú volna Magyarországgal szemben: Orbán Viktor nagy futballrajongó, így tudja, hogy a legjobb csapat sem képes játszani, ha nincs egy jó bíró a pályán. Az EU ilyen szerepet tölt be, ellenőrzi, betartják-e az országok a szabályokat."

kérdés, megértette-e a futballgéniusz?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ennek itthon két kimenetele lehetne:

1: Varga Pista elkerekedett szemekkel megkérdezné: höhh, szültél ma már???

2: dajcstomi ott a helyszínen élő adásban bepróbálkozik és/vagy nyilvánosan répát hegyez.

:-D
@Fabius: az elsőt nagyon eltudom képzelni...?:DD
@bella _ciao:

Nem látod a jellemfejlődést Bulldog Pityunál?

Pár éve még csak egy árpádsávos zászlót vett át jelképesen csinnadrattázva, most már I. László törvényeit is. Holnap kunokat is betelepít a kétpói faluvégre, államkötvényért nyilván.
@Fabius:
3. semjén meg az orra alatt dúdolgatná, hogy sympathy for the devil
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
KUSS! NEM KEKECKEDIK! :)
Majd Piktor szabályozza! Nehogy'má a paraszt mongya meg...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): az nem érinti meg az érzékelőm, az legyibntés kategória
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

A vargapistai családmodellt megkérdőjeleznéd? Ej, jön még rád 10 tonnás billencs rózsafüzérrel a visszapillantó tükrön! :-D
@Fabius: a negatív fejlődés is fejlődés. ha így halad, holnap hammurapit idézi.
@Fabius: ilyen fenyegetést még nem hallottam...
@bella _ciao: gondolom egyetlen kósza pillantásával, vagy rózsaszín öltönysarkának meglebbentésével teherbe ejti az össze magyar nőt...
@bella _ciao:

4: a sokk hatására Rétvári Bencéből kitörne az elfojtott állat, és a Biblia helyett a Fluorral alaptörvényért cserélt cédéről megtanult szövegből idézne:

Ez egy gecigránát, hé’, ne cibáld má’,
Nagyot robban, tudom, hogy lecidázná’,
@Penivaldes: nana, abban az összes magyar nőben magácska is benne van.
@Penivaldes:

Unortodox, érted. Halaggyunk a korral.

Mindjárt meg is nézem mit mondott volna erre szentbeszéd tagadásra Szent László.
"Szerintük igazivalódi alkotmányosság
azóta van, mióta a nagy büdösben ülő
spanyolviaszt tojó gépsor által legyártott
alapanyagba Szájer Jocó belekarcolta a
szellemiséget az iPad sarkával."

MARHA! :-D :-D :-D

Egyébként minden szavaddal egyetértek.
@Penivaldes:

Persze. Ha a törvényeit újra iktatnánk az átkai és fenyegetései se vesszenek kárba.
Off.

Ez már volt? Bocsi, nem volt időm elolvasni kommenteket.

Fordulat: lassan már csak a Fidesz védi a kommunista ügynököket

velemenyvezer.blog.hu/2013/01/31/fordulat_lassan_mar_csak_a_fidesz_vedi_az_ugynokoket#more5054411

Kezd szimpivé válni Bajnai.
On
@Jaffar:
Hát igen, ehhez nagyon szigorú és
megvesztegethetetlen ellenőrzési szervezet
kellene (álmodozom ?!).
@Penivaldes: Ez majd' ollan, mint a "getár nőjön a hasadba oszt a rák pengesse rajt' a húrokat!" csak kereszténynemzetileg átgyúrtan..
azért minden szentnek maga felé hajlik a keze, igaz laci kerálból csak később csináltak szentet. vajon mit akart velük az udvarban?

Szent László Király Dekrétomainak Harmadik Könyve

7. Fejezet a lopó leányról

Ha valamely hajadon leány lop, adják el és ne nyerje vissza többé szabadságát.

1. § És ha valaki felszabaditja, veszitse el az árát, a leányt pedig vigyék a király udvarába.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Hiába erőlködnek, azt nehezen tudják felülmúlni:

25.media.tumblr.com/148c8588aec0bf795ac8c185dc3b076f/tumblr_mhg3wkf26K1r70ailo1_500.jpg

:-D

Mostanában elég gyakoriak az ilyen url gyöngyszemek arrafelé :-))
@Fabius: A billencs már Sz. Lacinál (reinkarnációja ma Kövér neven fut) is szerepelt!
Ld.
"Azokról, akik a király vagy a bíró pecsétjét megvetik

Ha pedig valaki a király pecsétjét valakire kiküldeti, és maga elmulasztja, hogy a királyi udvarba jöjjön, ügyét veszítse el, és fizessen öt penzát, és ahányszor ezt megismétli, annyiszor öt penzát fizessen. Ha pedig a bíró pecsétjét küldeti ki, és ő nem megy el, száz nummus-t ( aprópénzt ) fizessen."

Most mennyi mumust köll megfizetnyi akkoron?
erre is hivatkozhatna boldog pista meg a kósa az ab-vel kapcsolatban

Szent László Király Dekrétomainak Harmadik Könyve

23. Fejezet az ál birákról

Ha tapasztaltatnék, hogy holmi ál birák titkon itélnek, azon biró eleibe vigyék őket, a kinek határában megtaláltatnak; és kikérdeztetvén tőlök a perben forgó dolog, a mit itéltenek, adják meg annak a kétszeresét és azonfelül tiz pénzzel bünhödjenek.
@bella _ciao: Megbüntetni, vélhetően, oszt ott eldugni a lopós leányban a malaczot!
@Fabius: Hígul a zú(g)jságírói társadalom, hijába is beszélünk erről, ugye?
Talán azért majd a második körben elfogadják lézerjani módosítójával....
hvg.hu/vilag/20130131_paks_orban_putyin
"Orbán ma még talán nem adja el Paksot az oroszoknak"

Az oroszok már Pakson vannak!
index.hu/gazdasag/2013/01/31/ket_reszletben_johet_a_fizetes/

Ez még mekkora, lassan váltókat is kibocsájtanak és Böske-utalványban is lehetne a fizetést adni kizárólag, nem?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Az talán(y) nem is annyira, inkább a korrektor-szerkesztő társadalom.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): azért arra kíváncsi lennék, hogy a kamatot miből fizetnék?

"Amennyiben a közszolga 15-16 napra lekötné munkabérének egy részét, arra kamatot fizetne az állam. A közalkalmazott ez esetben juttatásának egy részét továbbra is a hó elején kapná, teljes bérét azonban a kamattal növelten csak 20-a után."
@bella _ciao: Minden ünnepnapon, ami huszadikára esik, ugye? Vagy másnap..se!
@bella _ciao: Elképzelem Fabiust, amikor a jól megérdemelt írás után elégedetten hátradől és..a korrektorhoz nyúl!
Inkábban, mint a konnektorhoz, nem?:-D
Korrepetítor, azt nekiek! vagy kontsruktort, boáéktól!
@Fabius: szerinted az lehetséges, hogy egy-egy kormánynak nem tetsző ab ítélet után felhívják és leordítják biharit, balsait, dienest?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): de hogyan kamatoztatnák a pénzt? höhö, befektetik államkötvénybe? vagy mi?
@bella _ciao: Simán! Dupöla élvezet! Na, elfáradtam, magamtól, meg tőlük, asszem, ideje elpihegnem kissé!
Napsugaras jó éjt!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): talán poszttolónk nemhiába latinos nevű:

"a görögök és a rómaiak már használtak a szemöldökcsipeszhez hasonló eszközt a nemkívánatos szőrszálak eltávolítására."
Végaszóként:
hvg.hu/velemeny.publicisztika/20130131_Ocsmany_politikai_alku

"Ebben az átmeneti minőségében ítélte meg a képviselőnő – ugyancsak a Facebookon – az elmúlt hétvége immár közismert fejleményé, a frakciótagságukat megtartó kilépők ügyét, éspedig igencsak sommásan: "Az a szöveg, hogy nem akarják szétszakítani a frakciót, EZÉRT nem adják vissza a mandátumot, erkölcstelen és hazug. Sajnálom, hogy eljutottunk ide, mindkét oldalnak nagy munkája van ebben."Az apró hitelességi gubanc csak az, hogy a képviselőnő ugye, mint láttuk, egészen hasonló utat választott önmaga számára, sőt a döntést utóbb azzal a magyarázattal súlyosbította, hogy "Én 2 hónapja függesztettem fel a tagságomat, és megmondtam, hogy végigcsinálom ezt a ciklust, ezzel tartozom a választóimnak. A helyzet a részemről azóta nem változott." Ami azért kicsit bővebb magyarázatra szoruló komment a nem egyéniből, hanem az országos lista 9. helyéről bekerült képviselőnő részéről."
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Én? Dehogy. Spaklit és malteroskanalat. Ebben a korban már egy pici cerkával már nem tudod metrocekcuálisra rajzolni magad :-D
@Fabius: remélem le is alapozod magad, majd rögzíted a sminked. :D
@vantaan: Sziasztok! Jól lemaradtam a mai napról, legalábbis eddig. :) Egyébként a Paczolayt szoktam néha látni misén. Ott lakik nem messze tőlünk. :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

XXI. századi technikai titok: a bloghu posztszerkesztő címsora se huzigálja alá perossal, hogy höjje vagy. Ha így írod ez lesz az url is.

A szövegdobozban már firkál, mint állat, de a címnél nem. Elütöd, elnézed oszt' így jártál.
@Penivaldes:

Hogyne. Falfix mélyalapozó, hogy a ráncok legaljára is leérjen, plusz repedésmentes glett, és úgy a színezés :-D
@Fabius: Javallom a kiterjesztést erre a vonulatra is akkoron, ugye?
Utánna, cha unds amenyiben aláfirkanotta, szándékussan még mög löhössen hagyóni, nem, debár?:-)
@bella _ciao: persze aztán felrakja az éjszakai ránctalanítókrémet..
@Fabius: meg tussal kihúzod a szemed. remélem követed a trendeket!:D
@Penivaldes: Éjtszakára meg minek az, ki láthassa-halhassa akkoron?
Nappaltájt, ha embörök közé megyen, alapozott a kérdvény!
@Penivaldes: Azt én is szoktam, csak a monitoron és politikusainkkal, így alig látom már a képernyőt persze, de megéri, mer' vicces!
hvg.hu/itthon/20130131_Index_Lazar_megmentette_a_Kepzomuveszeti
"A rektor véleménye szerint Lázár János belátta, hogy már nem tudnak tovább takarékoskodni, a következő lépés a „lassú vagy gyors halál.” Kőnig azonban azt nem tudta megmondani, hogy miért Lázár János döntött az ügyben, amikor az általa vezetett Miniszterelnökségnek elvileg nincs köze az egyetemhez, amely Balog Zoltánhoz és az Emberi Erőforrás Minisztériumhoz (Emmi) tartozna.

A rektor reményét fejezte ki az Indexnek, hogy Lázár János ígérete megoldja a problémáikat, bár megemlítette, hogy „a helyzet óráról órára változik.”

Mondom én, hogy tervgarázdaság van itten, kérem szépen! Terverűtlen-garázdaság, Magyar Kurmány a neved!
@bella _ciao:

Az a jelenlegi összetétel mellett nem, ugye jelenleg ők vannak kisebbségben. De az biztos - szerintem - hogy meg van nekik mondva mi lenne a kívánatos álláspont amerre a többieket befolyásolni kéne, és az is, hogy jelentenek a gazdinak ha körvonalazódik már egy-egy kritikus döntés, hogy legyen idő felkészülni rá.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @mamitirtok sír derék (kommensevik):
Okfejtésemet mindkettőtöknek írom a devizahitelesekkel kapcsolatos vitában, ha megengeditek.
Mióta ez a probléma felmerült, a bankok kaptak szidalmakat, ugyanígy a kormány, mert nem akadályozta meg a hitel felvételeket. Az, aki döntési pozicióban volt, és egyedül rajta múlott, hogy részt vesz-e ebben az akcióban, a mártír szerepét kapta meg.
Legalább a megitélés kérdésében is a helyére kell tenni az eseményeket, és megnevezni, valamint súlyozni is kell a felelősség kérdését.
A másik dolog ebben a kérdésben az, hogy amíg az ügyletek előnyösek voltak, a privát szférába soroltuk a devizahitelesek ügyét a jóval kedvezőbb kamatfeltételek fennállásakor. Amikor jött az árfolyamváltozás hatása, azonnal társadalmasítottuk a kérdést, és a terheket szétterítettük a lakosság egészére.
Végezetül ezek a terhek, amelyeket a társadalom ezügyben visel, a devizahitelesek vagyonszerzését fedezik.
@Penivaldes:

Aquacolor színezővel Tutanhamon halotti maszkját is magamra festem, ha arra bux :-D :-D
"A magyar adóhivatal honlapján bármit keresni úgy kell, mint eltűnt macit a Margitszigeti nagyréten: először próbálod beleélni magát a kislány helyzetébe, aki elhagyta a macit, hogy hol járhatott, és ha így nem sikerül megtalálni, akkor segítséget hívsz, és együtt átfésülitek szisztematikusan másokkal. Megtalálod, de addigra már tiszta idegbeteg vagy. És nem lehetsz benne biztos, hogy a jó macit találod meg."

index.hu/bloghu/penzkerdes/2013/01/31/adohivatali_portal_teszt_amilyen_a_mosdo_olyan_a_torulkozo
@Fabius: Peni szerelme eccerűbb lenne számodra, mint SSteffykéjé, ugyanis ez valóban plátói, így a testiség vádja nem érhet!:-P
@Penivaldes: Na, erre kéváncsi lennék azért, szerintem egy jó kis gif kikerekedhet belőle az iccaka!:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nem értem miért kell mindig Steffkével jönnötök. Steffke szőke sváblány aki férfi, én meg nem.
@Mariann19:

azaz 12 fokozatú csalás

kérdésem megmaradt eredeti formában

ki kapott devízát és az mennyi volt netto

kölcsön tudta e adni azt a devízát amit megkapott akkor amikor jobb lett az ára?

vagy ha nem kapott devízát akkor akkor egy intézményesített nemzetközi fraud

brühühühühü
@Penivaldes:

nem keveritek ti ezt a steffy-t a rétvárybenceelvtársnővel?

ő is rángattya

brühühühü
@mamitirtok sír derék (kommensevik): léátod ez igaz, mindig a gyökerek miatt nem tudok eljutni a dolgok legmélyére.
@rodeo36: A devizát a hitelt felvevő direktbe nem birtokolta, így devizával közvetlenül nem is rendelkezett.
Hozzászólásomban nem a hitelezés technikáját és forrását értékeltem, hanem a devizahitelesek köréhez kapcsolt megitélést, és annak társadalmi hatásait.
Amennyiben arra gondolsz, hogy ez egy nemzetközi hitelpiaci szándékolt eladósítás volt, annak mindíg meg vannak a közgazdasági magyarázatai.
Majd meglátod, hogy lesznek nemsokára olcsó hitelek is az országok részére, mert a befektetői tőke baromira megnőtt a pénzpiacokon, most már nagyon ki kéne helyezni azokat. Persze csakis oda, ahol a visszafizetés esélye lehetséges.
Hasonló eset volt a devizahitelek hazai kihelyezése is.
@Fabius:
tutti ha mondod

tutannefer ti ti mi tlá ttok

brühühühü
@shinichi:

Hidd el viszonylag jol ertem, a valasztasi matematikat!
Itt csak arra probaltam utalni, hogy az ellenzek jelenlegi allapotaban nemhogy egy 4/5, de meg a 2/3 is meglehetosen tavolinak tunik.
Az "egyszeru" 50%-os gyozelmet meg nem tartom lehetetlennek, de az ugye a takolmannyal valo buheralashoz, illetve szandekom szerinti kukazasahoz keves.

Amugy igazad van, az angol tipusu szisztema valoban a gyoztest segiti,nem kicsit. Pedig meg az a nonszensz sincs, hogy a gyoztes is visz tovabb szavazatokat a kompenzacios listara!
Nem is csoda, hogy a briteknel mind tory, mind labour oldalrol a liberalis valasztasi reform ellen buzditottak a referendumon. Most pedig latszik micsoda hatalmas "swing"-et jelentene ez ott a jelenlegi meresek alapjan.
ukpollingreport.co.uk/ukpr-projection-2
@Mariann19:
itten három dologról beszélsz?

aki nem kapott devízát azt átbaszták mint szart a palánkon, még akkor is ha akkor azt hitte, hogy nem

a bank amely olyan devízában könyvelt amivel sohasem rendelkezett (visszamenőleg meg lehet nézni a füőkönyveket) az csalt vagy illegálisan játszott a devízatőzsdén

mivel ezt Járay elvtárs a csúti dőzsi különbejáratú bankárjának MNB akciói tették lehetővé, ezzel megteremtve egy hosszútávú extra profit felhalmozást, amelyből a bankok mostanában -morogva- sápot fizetnek a csúti dőzsinek ami HUF milliárdokban mérhető és amit a magyar nép fizet mert ugye megmentették a "hülyéket" a más faszával verve a csalánt

a felesleges és könyvelési tőkefelhalmozás a nemzetközi bankrendszer és financiális rendszer hibája, olyan pénzek keletkeznek amiknek nincs semmiféle fedezete és már tovább deriválni sem lehet, mert felrobban lásd 2008 és...viszont leírni sem merik nullára mert az rossz precedens lenne

de ténylegesen nincs mibe fektetni ezért vannak háborúk és fegyverkezés mert ez az egyetlen csatorna amin keresztűl le lehet ereszteni ezt a szennytőkét a nemlétező deriváltjaival együtt

az van bajban aki nem tud háborút kezdeni (lásd Kína, india, Oroszok hogy csak a nagyokat említsem) de a többiek közűl is csak kevesen tehát

meg kell szűntetni a dollárhegemóniát és nem elfogadni világpénznek még akkor is ha időlegesen sokan tönkre is mennének (Kína földet, bányát és vizet vesz ami hard asset)

brühühühühü
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Nem szivem csucske a Seres, de itt szerintem igaza van.
@Mariann19:

még egy kérdés -csak a tisztánlátás megvalósítására- mondj egyetlen más országot a világon (a Galaxisban) amelyik ugyanezt meg merte cselekedni?

brühühühühü
@rodeo36: Ne is mondd. Én azon röhögtem jót, amit Kásler nyilatkozott a Kúria "ítélete" kapcsán. :)

A Kúria nem tudta értelmezni a szerződésben foglaltakat a már ötödik éve folyó ügyben. Így döntésképtelensége miatt a Legfelsőbb Bírói Tanács az Európai Bírósághoz fordult állásfoglalás kérése céljából. Természetesen ennél jobban semmi sem bizonyítja a szerződések érthetetlenségét, mint az a tény, hogy a legmagasabb jogi fórum sem tudja értelmezni a szerződésekben foglaltakat, sok munkaórát követően sem.

Kapcsolódó:
A politika lefeküdt a pénzhatalomnak
- www.youtube.com/watch?v=WzdCBmtSD3k
Hitelcsalás ügyben itt az igazság
- www.youtube.com/watch?v=QwYpTQAHli0
@rodeo36: Igen, három dologról beszéltem, mert elvi összefüggésben léteznek, még akkor is, ha nem kizárólag a devizehitelesekről van szó.
"A bank, amely olyan devizában könyvelt, amivel soha nem rendelkezett..."
Ez bizony igaz. Magam is meglepődtem egy előadás alkalmával, amikor ezt megfogalmazva hallottam. Nem számoltak a hitel kibocsájtásánál a 2008-as válság bekövetkeztére, mely a bedőlt hitelek sokaságát okozta. Az USA-ban is ebből a fedezetelenségből eredt a válság, hiszen 80%-os fedezet mellett kináltak lakáshiteleket, melyek bedőltek a romló gazdasági körülmények miatt. Érdekes, hogy az USA példa ellenére azért nem állították még le nálunk a folyósításokat. Arra most nem térnék ki, hogy a hitelezésen kívül is a fedezetlenség volt a válság kialakulásának az oka.
Jelenleg szórványosan esik arról szó, hogy a pénzpiacokon óriási pénzek kumulálódtak, melyeknél ki kell engedni a gőzt, mert a folyamat egésazségtelen egyrészt, másrészt ezeknek a tőkéknek így nincs hozamuk.
Ez privát megfigyelés ugyan, de az eu paradigma váltása is arra utal, hogy már nem a megszorításokban látja a válságból kivezető utat, hanem a gazdasági növekedést kezdi megcélozni. Márpedig az hitelek igénybevétele nélkül nem megy. Ezért az adósság ráta mindenáron való leszorítását nem favorizálja már mindenáron, ezzel a felállásával is alátámasztja, hogy a felhalmozódott tőke aktíválása mellett teszi le a voksát.
A múltkor hosszasabban írtam a fegyverkezés magatartásáról. A kapitalizmus régi eszköze, hogy a folyamatos haditechnika szintentartásával lehet gazdaságilag legyengíteni az ellenfelet egyrészt, másrészt a már elavult, korszerűtlen fegyverek eladása érdekében háborúkat kell kirobbantani. Ennek élő példája zajlik most. Persze, a jelszó a demokratikus rendszerek megteremtése, az igazi ok, amit leírtam.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mit mondott a kúria? elkúrták, pont?

egy példa: (agyilag gyengéknek)

krumplit akarsz venni

bemész krumpliboltba

a krumpli ára 100000 fakauri

neked nincsen 100000 fakaurid de kell a krumpli

bemész józsihoz aki bankár és kérsz 100000 fakaurit, aszongya, hogy

van fakauri de a kamatos kamata 27%

te tudod, hogy a 100000 fakaurit 25 év alatt
tudnád visszafizetni de 27% -os kamatos kamaton csak 47 év alatt ami akkor 225000 fakauri

erre bankos jauzsid:

van neki pléhkauri-ja 7% kamatos kamatra amit sokkal kedvezőbben (Excel 2010 IPMT) tucc

1 pléhkauri egyenlő 1.43 fakaurival

jauzsi hazudott nem volt neki pléhkauri-ja de megigérte hogy kifizeti a krumplit 100000 fakaurival...sohasem fizetett, mert ő a bank,

te megkaptad a krumplit megetted

és van tartozásod jauzsinak 158000 pléhkauri

fizeted és boldog vagy

7 év után a fakauri kamata lemegy 12 %-ra
és a zexchange!!!!!!!!!!!!

2.98 fakauri egyenlő 1 pléhkaurival

ekkor kiszámolod és el kezdesz zokogni

kormány megoldja mindenki fizet neked meg neki

és így mindenkivel ki van baszva csak veled és a kormánnyal nem

brühühühühü

és a bank meg röhög majd osztozik a sápon a kormánnyal
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Amúgy Ertsey fideszes volt, és jóban van ma is a régi párttársakkal, jópofizik velük a parlamentben.
@Mariann19: Ennél jobban én sem tudtam összefoglalni.
@toportyánzsóti: ez a kormány sajnos nem illegitim. Szabályosan választottuk meg a parlamentet, szabályosan alakított kormányt. Nem attól lesz illegitim a kormány, hogy már nem szeretjük. Ráadásul te látod nagyobb blamának a felsoroltakat,nem én.
@Penivaldes: bezony, ma az a divat, hogy ami balos, az az ördögtől való. Így bárki lehet balos, még a jobbik is, ha nem szeretjük.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "a Paczolayt szoktam néha látni misén. Ott lakik nem messze tőlünk. :)"

Ez mitől olyan humoros, Gábriel?
@Mariann19:

a Fanny és a Fredy 0 fedezettel is eladtak házakat (ingatlant) aminek kulcsátadási értéke 10000 fakauri és a bank 60000 fakauriért adta el kamatos kamatokra

miután a Lehmann Bro tönkrement (és még 200 másik szarházi) de a többieket megmentették, az AIG-nek 450 milliárd dolláros hard asset-je volt és ahelyett hogy azt mobilizáltatták volna vele adtak neki 400 milliárd "támogatást" azaz ennyit kivontak a halott deriváktakból és aktivizáltak

na ez is egy vonal

brühühühühü

Soros mondta, hogy lópina de nem hallgattak rá
@Penivaldes: Húúúúúha, őőőő, izé, hát, úriember lévén most nem csapom le ezt az igggen magggas labdát! :DDDDDDD
@Mariann19: egy új hír a témában

Ha a devizahitelek mögött valójában nem volt deviza, akkor a konstrukció közel áll az uzsorához - jelentette ki a Gazdasági Rádiónak adott interjújában Doubravszky György. A pénzügyi jogok biztosa elmondta: már keresi azt a szervet vagy személyt, aki a törvény erejénél fogva jogosult annak megvizsgálására, hogy a devizahitelek mögött volt-e valójában külföldi fizetőeszköz.

hetivalasz.hu/uzlet/le-kell-allitani-a-devizahitelesek-kilakolktatasat-60112
@Mariann19:
"Jelenleg szórványosan esik arról szó, hogy a pénzpiacokon óriási pénzek kumulálódtak, melyeknél ki kell engedni a gőzt, mert a folyamat egésazségtelen egyrészt, másrészt ezeknek a tőkéknek így nincs hozamuk. "

ez így nem állja meg a helyét, a pénztőzsde és az árútőzsde számainak "görgése" percenként mást mutat, igen is deriválnak és nem is keveset de éppen az a baj, hogy ha 100 millió (USD) BG -ből tucc 200 milliót csinálni 2 nap alatt úgy, hogy eladod hosszúlejáratra (több mint 10 év) 28%- éves kamatra akkor még deribváltál nagysebességgel 350 milliót a 100 milliód tetején és az egész nem ér semmit "csak" papír vagy könyvelési rubrika

ez a valós probléma

a termelés? hát mit akarnak termelni? a jelenlegi termelési kapacitás ami a Föld nevű bolygón létezik el tud látni 10 milliárd embert úgy, hogy csak 1 milliárd dolgozik fizikailag a többi ötlik meg hatlik meg hétlik esetleg kotlik

brühühühü

szóval

mit akar a csúti dőzsi? és a rablóbandája
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ebből egyedül az érdekes, hogy nem olvastad a lap aljáig honnan is származik ez a tipizáló fos: a polgár portálról.

Te, az baj, ha a megfelelő mennyiségű közpénzért bármire hajlandó huthgergelyeket egyszerű szoponcnak tartjuk bármiben is mérvadó véleményformálók helyett?

Saját definíciójuk szerint nekik az ilyen feladat a "nem szükséges, de más okok miatt fontos kisebb kiadások" kategóriába esik.

Így megszopatni magad....:-D :-D
@bella _ciao: viktor és doubravszky kb. olyan, mint zed és a béna.
@Mariann19:

még egy tréfa (halál komoly)

a 2008-as elnökválasztásra a 2007 kampány alatt meg interview-olták a Soros-t aki nagy szerényen ült és derűsen mosolygott, és úgy konferálták be, hogy: A DEMOKRATA PÁRT TULAJDONOSA nem kommentálta a tárgyra tért

neki nagyon sok jó ötlete van és volt de amit te írsz azért van mert nem akarják és a Bill Gates, Soros, Warren Buffet stb hiába beszélnek...nem akarnak oktatásba és tudományos kutatásba meg hightech-be befektetni mert nincs hozzá munka erő (lásd Levédia agyhalott) és...ennek deriváltjai

rövidlátás és demencia tremens

brühühühühü
@Mariann19:
a Brit kormány döntött tegnap előtt:

highspeed train line building between London North Britain

azaz el kell költeni és végre hallgattak a Soros/Bill Gates vonalra

el kell költeni a pénzt és még munka is magasan kvalifikált és nagy volumenű

az USA miért nem?

mert még tud háborúzni?

brühühühühü
@Fabius: hehe huth gergely, cöf! utóbbi szervezet még mindig nem számolt el a pénzel, honnét van nekik békamenetre, plakátkampányra stb. pedig nagyon, de nagyon megígérték.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szerintem tudott volna dönteni, de nem hülye, hogy a választások előtt megint véresseggűvé avanzsáljon egy olyan döntéssel, hogy márpedig a devizahiteles viseli a kockázatot.
Így húzza az időt, és tanácsot kér az EB-től. Ha jól számol, akkor a választások után mond valamit, de akármi is legyen, lehet az EB-re mutogatni...
Ettől függetlenül lenyűgöz, hogy milyen sokan, most hogy nem járnak jól a frankhitellel jönnek rá, hogy milyen jogtalan szerződést írattak velük alá. Az is lenyűgöző, hogy ilyen sokáig tartott, míg erre rájöttek, noha úgy tűnik
@Marcellusca: nem igazán látom abban a magaslabdát, hogy kolbász és lenyelés. persze előtte jól meg kell rágni.
@bella _ciao: ehelyett ez van pofátlanul a honlapjukon:
A magyar civil társadalom jelentős részét összefogó CÖF semmilyen állami támogatásban nem részesül. Rendezvényeink megszervezése, különösen a gigamegmozdulások előkészítése, az anyagi támogatások hiánya miatt meghiúsulhat.
Példaként említjük törekvésünket az új alkotmány, illetve alaptörvény megünneplésére, amit honlapunkon a bejövő e-mailekben több ezer polgár vár el tőlünk.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A nézetazonosság esete megint fennforog. Örülök.
@vénkujon: tudom, de ha a kedvenc jobbos hetilapban szellőztetik meg, akkor készülnek valamire
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: igen, ezért a Hogyan legyünk igazi Nerek című könyvünk 4. fejezete foglalkozik a kérdéssel. Szabályaink a következők. sohasem üljünk a baloldalra. Sosem keljünk fel ballábbal. és a többi.
@épészmérnök:
Schubert Rosamunda

www.youtube.com/watch?v=uGZ_qqEZcb0

milyen más ha nem poharakon szól?

brühühühü
@bella _ciao: Ezek szerint Te is hallottad ezt a megállapítást, hogy tényleges deviza nem mozgott ezen a piacon. Nem nagyon bátorkodtam leírni, mert egy szűk körű előadásban hallottam, nem hivatalosan, de az általad leírtak megerősítették az infot.
@Mariann19: nem-nem. nem vagyok közgazdász, csak kibic. ezt doubravszky györgy pénzügyi biztos (akinek nincs pénzügyi végzettsége) és könyvkiadó mágus mondta. a könyvkiadásról többet tudok.
@bella _ciao:
jjjjééééééééééééééééééééééééééééééééé

én eztet 2010 márciusban mondtam amikor valaki előszőr sötétített föl devízahitel ügyben

brühühühü

demencia tremens
@bella _ciao: Ez a Doubravszki, vagy kiafaxom, se sokkal okosabb, mint Blonyult Tekintetű..
Ugyanis a deviza NEM fizető eszköz, hanem elszámolási egység. A fizető eszköz az a VALUTA...
Kicsit összezavarodtam. Akkor mi most szeretjük Moszkvát?
@Mariann19:

számomra ez sohasem volt kérdés, FACT, én csak az aljasságukat elemeztem régóta a TÓTAW blogján 2010-márc

brühühühühü

meg egy konkrét baráti esetben privátban ...

mikor Kósa/Szijjgyártó bedöntötték a forintot az ennek volt a "deriváltja"

azóta aratnak

a törpe mennyit kaszált ezen? csak ezen?

szerintem : HUF 450 milliárd tisztán szódavíz nélkűl

brühühühühü
@bella _ciao:

sokra megyek vele, a konkrét eset áldozatai már valahol vannak levédián kívűl

és én nem vagyok érintve mert mindíg elolvasom mivel akarnak már megint átbaszni és elkűldöm őket a picsába

brühühühühü
@rdos: A probléma az, hogy úgy besúgókat toborozni, hogy minden kormányváltáskor név, lakcím, telefonszám, besúgott személyek neve, basúás időpontja: nem lehet.
Fel kellene már fogni, hogy nem a "komcsi" besúgókat védik, hanem a mai saját nélkülözhetetlen besúgórendszerüket.
Mert aki komolyan hiszi, hogy az athéni demokrácia szikofantéitól (a választásra jogosultak 20 %-a! 30 000-ből 6000 besúgó)napjainkig létezik rezsim besúgás nélkül (mutatis mutandis) - az semmit sem tud a hatalom működéséről.
@nincs_itt:

te kis tudós...a devízát váltották valutára a kölcsönszerzződéssel

most már világosabb vagy neked is

demencia tremens?

brühühühü

vagytok még néhányan?

most valaki ki(nyitja)baltázza a szemeteket és most rögtön ti lesztek a világ eszei

hol a picsában voltál 2010 márciusában amikor Lósa bejelentette?

addig senmkinek sem fájt ?
index.hu/gazdasag/2013/01/31/ket_reszletben_johet_a_fizetes/

Van még lejebb is. Hitelezzen a mák-nak!
Gondolom a renszert 2014 júniusában majd nyugdíjasokon és kismamákon tesztelik...
@V-PORT: Igen, nagyon szeretjük a mi barátunkat az orosz elnököt.
1990-2010-ig utáltuk mint a sz@rt, és '98-ban hazavágtuk a magyar exportot oroszokhoz, de mivel kelet felé fúj a szél, így ők a mi legújabb legjobb barátunk.
@rodeo36: ha csak akkor, a tömeges törlesztési időpontokban azóta is mindig, főőől meggghhh leeeeee, csak hogy élvezzék a rövidgatyóóóót /gyk: sortot :D/
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
az kemény, azt olvastam én is. számomra ebből az derült ki, hogy viktor távollétében lázár dönt a költségvetési tételekről. mert ez, hogy odamegy X.Y. lázárhoz, és közli,
" hogy baszki, a 2013-as költségvetésből lehúztatok minket, oszt nekünk annyi! csináljá már valamit!"
és erre lázár közli, hogy
" rendben gecó, lásd mekkora császár vagyok, akkor a költségvetésből mégsem annyit kaptok "
ez nekem úgy tűnik, hogy lázár uralkodik az államkassza felett.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ez olyan hazugságoságosnak tűnik. De biztos tévedek.
valakinek, kérdés?
/olyan filmhíradó filingem van, már csak a csók hiányzik/

Putyin: Magyarország prioritást élvez
Az orosz társaságok szívesen építenének nálunk erőművet. Orbán számít az oroszokra..

Magyarország elementáris érdeke, hogy jó viszonyban és szoros együttműködésben legyen Oroszországgal - mondta Orbán Viktor Moszkvában."Mi, magyarok tisztában vagyunk azzal, hogy Oroszország milyen fontos partnerünk. Tisztában vagyunk Oroszország súlyával és jelentőségével is" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F01%2F31%2Fputyin_magyarorszag_prioritast_elvez%2F
A legvisszataszítóbb komcsi módszerekkel mutatja meg a vezér, hogy mit gondol a demokráciáról.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3811_orban_harom_csapas_orvenye
@Fabius: Te is tudod, hogy nem vagyok személyválogató és van amiben, akár a te véleményed is mérvadó lehet a számomra. Viszont ezt másokkal szemben is tartom. Szóval bárki is írjon valamit először a tartalmat nézem és csak utána az aláírást. :)
@épészmérnök: A szmájli van amikor nem humorost, hanem örömtelit jelöl. :)
áááááááááááááááááiiiiiiiiiiiáááááááááhhhhhhhhh

nem tudom, mit mondjak, ezeknek tényleg teljesen elment az eszük....

Kötelező lenne a napi testnevelés az egyetemeken is

Idén társadalmi és szakmai egyeztetésekkel indul a felsőoktatási sport szakmai és fejlesztési programját 2020-ig átfogó Hajós Alfréd Terv. Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a terv ismertetésekor azt mondta, hogy a középiskola elvégzéséig kötelező mindennapos testnevelést idővel a felsőoktatásban résztvevőkre is kiterjesztik.

hvg.hu/sport/20130131_Ujabb_nagy_tervvel_all_elo_a_kormany
@rodeo36: Ja, ja!! Csak a pontosság kedvéért, voltam annyira merész, hogy erre az apróságra felhívjam a figyelmet. Továbbá, azt is meg kívánom említeni, hogy a neve is tartalmazza: deviza ALAPÚ hitel, amit valutával törlesztesz.
@rodeo36: Rodeo! Nagyon kened ezt a területet, úgy látom, az érdeklődési köröd centruma is. Amiket írsz, tanulságosak, úgyhogy engedd meg, hogy legyek hűséges tarsolyhordozód. Jó, jó, ez csak egy kis humor, szoktunk mi így marháskodni.
Amit a 100 millió USD fialtatásáról írsz, az a virtuális tőkemozgások játéka, ez megy ma a világon. Arra gondolsz Te is, hogy eközben új értékteremtés nincs, melynek következménye az egész világ gazdaságának a leépülése. Olvastam, hogy már Kína is elindult ezen az úton eddigi igéretes teljesítményének ellenére is.
Hiába vannak meg a termelési kapacitások, ha nincs piac, nincs fogyasztás, így a termelésre sincs szükség. Ez okozza a munkanélküliséget, látható, hogy ez egy megállíthatatlan, lefelé mozgó spirál.
"Mert nem akarnak oktatásba és tudományos kutatásba fektetni. "
Legutóbbi - a felsőoktatásról szóló - hozzászólásomban nem tértem ki a K+F /kutatás-fejlesztés/ területére, amikor az egyetemek forráskivonásáról írtam. Ugyanis a hazai egyetemeken folynának ezek a tevékenységek, melyek pénz hiányában le fognak épülni. Tehát ebben a körben nemcsak a diákok felsőfokú oktatásból való kiszorítása zajlik, és nem lesz szakképzett munkaerő, hanem a korszerű technikai fejlődés útját is lezárták hosszú távra. Tehát nem lesz műszakilag fejlett termelési eszköz, és nem lesz képzett munkaerő. Akkor hogyan lesz gazdasági növekedés? Sehová sem vezető út ez!
Amit a britekről írtál, az is jelzi, hogy új úton akarnak járni. Cameron már lebegteti a kilépési szándékot is akár /2015-ös népszavazás dönti el/. Korábban volt már arról szó, hogy félti az eu-tól a City hegemóniáját, különösen a közös bankrendszer viziója miatt. Nem lehet csodálkozni, utána néztem. A Cityben világpénzben a világ üzleteinek 31%-a köttetik, ráadásul az angolok bevételeinek 12-át a City adja. Természetes, hogy félti a gazdaságát.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ki ne felejtsd, hogy mit mondott a cárevics!! Aszonta, az ő szájával, hogy Mo. függ az orosz energia szállítástól... Sok, sok apró borscsocskát tört már a Nulladik Viktor a maci orra alá, kezdve a MALÉV-vel, folytatva a 4-es metróval, meg ugyi Szurgutnyeftyegaz részvény pakettje is...
Szóval, finoman a nyakára tette a kést, ez a retardált focista meg vigyorog, mint Horthy lova a rohadt tökre...
@Mariann19: mint tudjuk régről, gátépítés talicskával és lapáttal, munka alapú társadalom, szolgalelkű mentalitással, lásd a fenti linket is
felhívom becset figyelmét a nagyérdeműnek erre a mondatra:

"Kőmíves Péter Miklós, a DE Hallgatói Önkormányzatának (HÖOK) képviseletében a Hajós Alfréd Tervet a HÖOK támogatásáról biztosította."
HÁÁÁÁVVVÉÉÉÉGGÉÉÉÉÉÉ, a fasszzzééé nem tuttok elöbb olvasni és utána kirakni????

Eltörölik a tandíjat Bajorországban

A szükségesnél jóval több aláírást gyűjtöttek össze csütörtöki hivatalos adatok szerint ellenzéki pártok és civil mozgalmak Bajorországban a felsőoktatási tandíj eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezésükhöz, amelynek sikere nyomán a kormány bejelentette, hogy vagy a nép, vagy pedig a...

hvg.hu/vilag/20130131_Eltorolik_a_tandijat_Bajororszagban
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem mindenkinek kötelezővé kéne tenni, milyen dolog már, hogy 10-12 évig kötelezően testneveljük, mikor meg dolgozik lusta, kövér és ludtalpas lesz a kedves állampolgár. Az meg milyen már.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: gondolom vezénylónak meg felmentés, pedig úgy futtatnám néhány körre :D
@nincs_itt: Ezt a mondatot putyinnal együtt majd kicenzúrázza a királyi tévé. Illetve majd odafotósoppolják obamát. Az többet ér, mint putyin. És ha nagyot fújsz, akkor keletről is eléred az usát:D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Simán. Őt csak mások hája zavar, a sajátja nem.:D
Szegény Corvinus. Itt vitáztam valakivel, aki azt állította, hogy micsoda kudarcai vannak a fidesznek. Pedig azok nem azok, csak átmeneti döccenők, amíg nem találnak más eszközt a cél elérésére.
A corvinust meg akarták szüntetni, nem sikerült a tiltakozás miatt. Erre mit tesznek? Ellehetetlenítik, míg kénytelen bedobni a törcsit. Ennyi. Ha 2014 után maradnak, el fogják érni. Az idő nekik dolgozik, a kassza kulcsa náluk.
"Nem elég,hogy feketén vágott disznót, még a felsőbb kormányt is káromolja? Csak ez a szöveg a miniszterrel három év, Pelikán"
Hiába no, kommunista kutyából nem lesz demokrata szalonna. Ismerik ezek magukat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: oké, majd 2 2lőadás között elmegyünk tesizni..ja persze..
@Penivaldes: kötelezőőőőő, nem látod???
majd lesheted a diplomád, nincs index teljesítés, oszt pápuszi csááá, ha már a nyelv vizsgákkal belazítottak, ha focista vagy, be sem kell járnod ;)
@rodeo36: "a bank amely olyan devízában könyvelt amivel sohasem rendelkezett (visszamenőleg meg lehet nézni a füőkönyveket) az csalt vagy illegálisan játszott a devízatőzsdén"

Az én logikám szerint aki nem arany tallérokban fizet, kézből kézbe, az mind csal.

De lehetne kaurikagyló is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Az elemzés közérthető nyelven írta le a devizahitelekkel kapcsolatos tudnivalókat. Ahhoz nem kellett nagy hozzáértés a szerződés megkötésekor, hogy a kezdeti törlesztőrészletek összege jóval alulmaradt a tényleges fizetendőnek, tehát ez nem jelenthet felmentést. Az is világos lehetett, hogy a lakástakarék átváltozása milyen emelkedést jelentett.
A forint alapú adósokkal az akkori körülmények diszkriminatívak voltak, a terhükre.
Ezeket a tudnivalókat az egész ügy tárgyalása során nem hozták felszínre a médiában, hogy mindenki előtt világossá váljanak a valódi okok, hogy a lakosság reálisan lássa a folyamatokat. Politikai megfontolásból egy egyoldalú információ látott napvilágot, melynek célja a felelősség áthárítása volt a bankokra és a szokásos elmúlt 8 évre. A képlet világos.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én is így képzelem rúgok magamnak egy állatorovosi diplomát:))
nohhh kérem, meg valék lepődve, kérdés holnap /péntek megint ;/ mi lészen az árfolyamokkal, igaz királyok vagyunk és nekünk nem kell a nyugat pénze, hisz szopunk, nyalunk gombot varunk a ruszkiknak /újra éled a régi nóta: Ruszkik, haza!!!/

A IMF felfüggesztette a készenléti tárgyalásokat Magyarországgal

A Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között a készenléti megállapodásról (SBA) folytatott tárgyalások fel lettek függesztve - jelentette ki Gerry Rice, az IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója csütörtöki washingtoni sajtótájékoztatóján.

hvg.hu/gazdasag/20130131_A_IMF_felfuggesztette_a_keszenleti_targya
@rodeo36: A Kósa-Szíjjártó csődbeszólása volt az első, de azóta ez pár esetben még megtörtént. A hülye is tudja, hogy az árfolyammozgásoknak nagy nyertesei vannak eközben, és remekül lehet manipulálni a nyertes pozició elnyerését. Nem kell más, csak kiszámított időben hülyeségeket kell nyilatkozni.
Mi meg szívunk.
@Penivaldes: hööööh, miért nem ember orvosit? Vagy talán az állatorvosi vezénylóra tetszettél gondolni, na de kérem, ez olyan galád gondolat volt ;)
Ne is tagadj, már lebuktál, tisztán fénylik ezen futó gondolatfoszlány a dicsfényes kobakodon, és fénylő tekintetedben :D
@Mariann19: Annak idején 2005-2008 között azért lehetett olvasni cikket itt-ott rendszeresen 2-3 havonta, hogy az mnb figyelmeztet a devizahitelek felvételeinek veszélyeire, és mire kellene odafigyelnie aki felveszik.
Ráadásul a ptk és a polgári szerződések alapja az elvárható legnagyobb mértékű körültekintés és gondosság.
Ezt a devizahitelesek nagy réssze nem tanusította. Az infó mindenhol könnyen hozzáférhető volt, csak sokakat nem érdekelte.
Most meg nyafognak, és követelik hogy mentsék meg őket. Őket nem a politika érdekli, ha mesterházy váltja meg őket a hiteltől akkor rá fognak szavazni, ha a bíróság mondja ki, akkor az lesz a rabbijuk. A lényeg, hogy ne kelljen helytállniuk a vállalt kötelezettségeikért.
@Mariann19: utalnék ismét a fenti linkre, meg a hétvégére, a nyakamat teszem arra, hogy holnap valamelyik okostojgli ismét beböfizik valamit.
Az a mai 292eur nagyon nem fincsi nekijük.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"nohhh kérem, meg valék lepődve, kérdés holnap /péntek megint ;/ mi lészen az árfolyamokkal"

szerinted? elseje lesz, most számolják a törlesztőket. valahogy, érdekes módon, ezek a geczik mindig úgy szólalnak meg, hogy az hó végére essen. fene a pofájukba.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Pedig tegnap még hogy dicsértek. Legalábbis ezt lehetett mindenhol olvasni, hogy barrosó milyen elégedett viktorkával.:D:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: figyi, mi felvettünk lakás hitelt abban az időszakban, úgy kellett megharcolni a forintosért, szinte mindenki szellemi rokkantnak nézett és gyenge elméjűnek minket, ótó is volt, az csak chf-re, de mielőtt jöttek a "drága" fiúkák, visszatoltuk, mert valami miatt tartottunk tőlük...Igaz nagyon nem dorbézoltunk, mert nem szédítő összegekről volt szó, egyiknél sem.
"Vidnyánszky Attila úgy vélte: Alföldi Róbert Nemzetije liberális gondolatok köré épülő színház, emellett történik a közönség részéről a politikai demonstráció, amelynek elsősorban nem az előadások minőségéhez van köze."
Gondolom a kongó nézőtér az a minőséget képviseli.
Vajon sikerül vernie minőségben az új színházt?!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nálunk is volt nyomás, hogy vegyünk fel hitelt, mert az jó lesz, vegyünk lakást...
Kemény csatát vívtunk, mert ugye akkor mindenki hitte, hogy a chf kockázatmentes és a legjobb dolog ami hitelessel történhet...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Mint tudjuk régről, gátépítés talicskával és lapáttal, munkaalapú társadalom, szolgalelkű mentalitással."
Orbán a napokban erről oktatta ki a nagyérdeműt külhonban, hogy a munkaalapú társadalom a mi utunk.
Mint útkijelölés, hatékony stratégia. Azonban ha az emberi munka nem teremt új értéket, akkor a hiábavaló kategóriáját jelenti. Nem hiszem, hogy gazdasági növekedés jönne létre az árvácskák ültetéséből, vagy gazolásból az országút mentén. Bár a stadionépítésbe is bevonnak közmunkásokat, ott meg az a probléma, hogy maga a beruházás improduktív.
A napokban Rodeoval éltettük a manufakturára épülő ipart, és a sötétkék kötényből búzát vető paraszt emberre épitendő mezőgazdaságot, mint a jövő zálogát.
Valóban ehhez nem kell majd egyetem, így felismerés sem lesz. Elég lesz a heti bérért alattvalóként sorba álló bérmunkás.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Üdv! Én vettem fel deviza alapú, svájci frank hitelt! Kiszámolták a havi törlesztő részletet, MOST kéretik megkapaszkodni mindenkinek, aki deviza hitelt vett fel, megkérdezte az ügyintéző: szeretnék havi x-ért ÁRFOLYAM BIZTOSÍTÁST? Volt ilyen is!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Költői vagy!
"új színházt?!"

Be szép is az madzsar nyelv, meg az ő fura szabálai! :-P
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Aki sokat markol, keveset fog!"
Nehogy besértődj (vagyis meg, magyarul), csak évődtem ám!:-)
@Mariann19: Mao, Polpot, Kulturális forradalom, rizs ültető értelmiségiek, mi itt a probléma?
Oktatás, nem kell, úri huncutság az, K+F sem kell, azzal is csak a baj van. Ellenben kell cirkusz a népnek, bőrbogyó terelgető újkori gladiátorokkal, hisz a dicső uralkodói osztály mulatni akar:

magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/petofi/amagyarn.htm
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ez újszerű volt, amit írtál a 2005-2008-as rendszeres figyelemfelhívó tájékoztatásról. Akkor meg különösen érthetetlen, hogy ez miért nem érdemelt kiemelt információt.
Az biztos, hogy szavazókat jelent annak a politikai alakulatnak, aki kilátásba helyezi a kiemelt segítőkészséget. Azért írtam, hogy az egyoldalú tájékoztatás politikai célzatú volt.
Ők ketten tették tönkre az országot egy focimeccsen!

kepkezelo.com/images/3t47yqyr3qbwe9qqshn.jpg
Fabius neked is jogod van annyira magyarnak érezni magadat amennyire te gondolod. Még ha neked ez a közszereplők ócsárolásával teljes, és egésznapos diktatúrától való reszketésből áll. Van egy jó hírem, van sajtószabadság, hisz elolvashattuk magvas gondolatatidat. Sőt te is elolvashatod, hogy én mit gondolok.
Szakdologozat? Szerintem segíthetnél a Ferinek megkeresni, szegény sokat költözött, meg a létrán is fél. Szólj ha megvan.
Egyébként fel kellett váltanom egy nagyobb összeget, hogy kifizessem, ami itthon összegyűlt a hónapok alatt. A pénzváltó kislány közölte, hogy ő most 550 forintot levon tőlem, tranzakciós illeték néven. Akkorát káromkodtam hangosan a pénzváltóban, hogy "a jó k. anyját a Matolcsynak", hogy mindenki megszeppent. Hát hogy jön ez ahhoz, hogy az énáltalam más országban legálisan megkeresett pénzből elvonjon???
@Mariann19: nálunk a workfare is unortodox. Legutóbb matojcsy kapcsán emlékeztem meg erről. Nálunk a piacszűkítéssel járó workfare felé megyünk. Csődbe.
@Kis ember: Magyarul? És nem rontottak Rád többen, hogy "huligán" meg libsibérencz"?
Már a NER sem az igazi, felhígultak a zemberek!
Mi van itt, elüldöztem a némbere..akarom mondani, embereket?
@Mariann19: Igazából hiába írtak bármit is. Miután a jelzáloghiteleket bármire fel lehetett használni, és olcsó volt a frank csőstül vették fel.
Senki se hitte volna, hogy a frank drágulni fog, senkit se érdekelt egy vészharang.
Minek gondolja át bruttó 80-90k-s fizuval, hogy fogja visszafizetni, ha gyengül a forint?! Minek gondolkodjon tartalékokba, mikor olyan alacsony a törlesztőrészlet, ráadásul a bank úgy határozta meg, hogy fussa kajára és rezsire.
Ki figyelt oda holmi jegybankelnökre, aki józanságra és megfontoltságra intette őket?!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Errefelé nincsenek némberek, csak csupa tünci-bünci hölgyemények:P
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Á, csak az asszony szólt rám, hogy ne beszéljek csúnyán, mert mögöttem egy család állt két kisgyerekkel.Gondolom a "Matolcsy" szót még nem ismerik, az hátráltathatja őket a jellemfejlődésben. :)
"legiskolázatlanabb félkegyelmű." :D:D:D
@bella _ciao:
swap volt a devizahitelek mögött.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Na, elő is kerültek hirtelen!:-)
Másrészt: A "besértődés" a színházt-ra szólt volna, nem a devizahitelre, amiben egyet is értek Veled jórészt, igaz, csak jórészt, fenntartásokkal, mint látod!
Szent a harag?:-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Hol, mikor? És ki hívta volna fel erre a figyelmet? Akkor még nem voltunk itt mi, főleg Te, hogy megtedd, nem?:-P
hvg.hu/itthon/20130131_Nyugdij_vagy_fizetes_mar_most_dontenek_a

"Tájékoztatót oszt ki a Semmelweis Egyetem a nyugdíjas korú dolgozói között a kényszernyugdíjazással kapcsolatos új jogszabályi helyzetről, illetve előzetesen azt a kérdést is felteszi nekik írásban, hogy ha választaniuk kellene a munkavégzés folytatása és a nyugdíj között, akkor melyik mellett döntenének - közölte Szél Ágoston rektor az egyetem közalkalmazotti tanácsának szerdai ülésén.2

Én meg már most megkérdezném T. képviselőinket, ott, a Fehér Házban, hogy polgármester, képviselő vagy nyugdíj, ugye?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A két címe: Csekk, jómagam, nameg a Guinness-i szörny, akit már előrehaladottabban pusztíték!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): No way. Én nem vagyok ilyen típus.:D
Mi ehhez nem vagyunk elég buták.:D
Fabius!
hvg.hu/velemeny/20130128_Amerikai_buzi_zsido_segitseg_a_Fidesznek
"(A cikk eredeti címét, amelyet paródiának szántunk, bántónak éreztük, ezért megváltoztattuk. Azoktól, akiket esetleg megsértett, elnézést kérünk.)"

Semmi gond, a fejléc, ugye, maradt! .-D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ..vagy okosak, hogy leszedjük a zsíros lét, ugye? E+gy kis belvárosi csili-vili, dőlnek a reménykedők, halandzsázunk párat és mi baj lehet?
Majd jól elslisszolunk Reunionba, vagyhová, Rodeo tárt karokkal fogad, a lével együtt, nem?:-D
index.hu/belfold/2013/01/31/lazar_janos_megkonyorult_a_kepzomuveszeti_egyetemen/

" Az EMMI trükközésre bíztatta az egyetemet

Birtokunkba került az a levél, amiben az illetékes minisztérium, az EMMI államtitkára bizarr megoldási javaslatát osztja meg az egyetem rektorával. Dr. Maruzsa Zoltán azt tanácsolta a vezetésnek, hogy vegyenek fel minél több elsőévest, többet, mint amennyit amúgy terveztek, és az utánuk kapható állami fejkvótából működtessék az egyetemet."

Kézivezérlés, kiszámíthatóság, Nemzet!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
-...és hogy tetszik önnek a mi híres sörünk? - kérdezte az ír kocsmáros a cseh vendéget.
- Nos... - tétovázott Jan - szerintem nyugodtan vissza lehet tölteni a lóba.
Bammeg, HVG, akkor is!
"Matolcsy György szerint ahhoz, hogy az ötszázezer magyar uniós munkavállalót haza lehessen csábítani, a városfejlesztést új alapokra kel helyezni. Ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy a kormánynak felül kell vizsgálnia eddigi Budapest-politikáját."

Címlapon, így! kel, majd fekszik, ugye? Értelmes, ezt nem húzzá alá senki és semmi!
@Kis ember: A cseh sörök a világ legjobbjai, de egy kis Guinness sem árthat meg soha!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az IMF beintett a rugalmas hiteligényünkre, mert úgy látja, hogy a gazdaságpolitika további recessziós sprirált eredményez.
A kormány átütő sikernek nevezi a költségvetési hiány régóta várt 3% alatti elérését, ami igaz is, azonban ezen kívül milyen perspektívát tud felmutatni.
Látható, hogy a hiánycél miatt és a gazdaságpolitikájában is két eszközt alkalmaz, a bevételek növelését adók és különadók által, és a költségek csökkentését megvonások révén./oktatás, egészségügy, szociális juttatások stb./ Ezek az eszközök nem jelentenek szakmai kihívást, tollvonással elintézhetőek.
Harmadik eszköz a csodavárás, mely különböző államok megkeresése által vált ki reményeket.Azerbajdzsán, Grúzia, az arab államok, Dél-Amerika, jelenleg Srí_lanka /Kövér Lászlóval az élen/, Orbán jelenleg Oroszországban tartózkodik. Ezek a kisérletek egyelőre a dicsőítő retorika szintjén állnak. Nézzük meg konkrétan a nagy garral bejelentett orosz piacok meghódítását a mezőgazdaság számára. Jelenleg ez az ágazat a GDP 4%-át jelenti /fénykorában egyharmad volt/még ha meg is kétszerezi az orosz export által, akkor sem oldja meg a helyzetet.
Nem látható gazdaságpolitikában a gazdasági növekedést meghatározó stratégia, amely megszerezné a bizalmat az ország iránt, hiszen a hiánycél betartásán túl a mutatóink lemaradnak az eu államaitól.
Emiatt nincs bizalom, ezért romlik a forint, ezért nem kapunk rugalmas hitelt, mint pl. Lengyelország.
Nem szabad elfelejteni, hogy a GDP nagy részét a multik teremtik meg, ők alkalmazzák a korszerű technológiákat a termelésben, a termelékenységi mutatót az ő teljesítményük emeli, de még így is a legalacsonyabb az eu-ban.
Erre reagált negatívan az IMF, megtagadva a rugalmas hitelt. Orbán kevélyen reagált, Magyarország majd a piacról finanszírozza magát. Igen, kétszeres terhek mellett minimum, mint az IMF hitel lenne.
Mert mi nem tűrjük, hogy az IMF netán beletekintsen a gazdaságunk rejtelmeibe.
@Kis ember: Az max. a Kilkenny lehetett, bár azt sem a ló hugyozta ki előlem!:-D
Igaz, az meg helyre kis veres, amit kedvelünk, ugye? :-)
@Mariann19: Te leszel árnyékszék-kormányom pénzügyére, akárki meglássa!:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Nyugalom megzavarására alkalmas képsorok előtt,jó lenne alkalmazni a megfelelő karikát!
hvg.hu/gazdasag/20130131_Matolcsy_varosfejlesztesi_terve
"Matolcsy György szerint "Budapest kertvárosának kellene tekintenünk valamennyi határon belüli magyar várost, (...) a nagyvárosok kertvárosainak pedig a környező kisebb városokat és településeket". Minderre szerinte azért van szükség, mert a félmillió uniós országokba távozott magyar munkavállaló csak dinamikusan fejlődő városokba jön haza."

Gyuribá', mi sem eccerűbb, csak mindezt a Zalaptörvénybe köllene foglalni netán!
Úgy mégis hihetőbb, vagy sem?
@gazoló: Majd szólok Fabiusnak, fejlessze a gombok körét, legyen lájk, diszlájk, megjelölnének gombozat is!:-D
Vissza egy kicsinyt Szt. Laci törvényihez:
"Az ünnepnapokon dolgozó zsidókról

Ha valaki vasárnap vagy más nagyobb ünnepen zsidót dolgozni lát, hogy meg ne botránkozzanak a keresztények, eszközeit, amelyekkel dolgozott, veszítse el."

Hát, most erre mit is? KDNP-s rajongók, lájk?
@Penivaldes: Te mitet gondúsz?
Másrészt: Mindenki a Híradót nézi, az egy sem ír gazoló kivételével?
@sortelen: "..minden kormányváltáskor .."

Bocsánat, 1990 az nem egy szokványos kormányváltás volt. 1991-ig ugyanis szovjet katonai megszállás alatt voltunk. Tehát legkésőbb 1994-ben a kérdést rendezni kellett volna.

Nem ez történt, ezért úgy tekintem, ma is orosz (+azóta jöttek a ruszkik mellé továbbiak is) megszállás alatt vagyunk.
@Penivaldes: Szegíny zsidó orvosok, ápolónők, buszvezetők és benzinkutasok!
Nameg a balett-táncosok és a kőfaragók, hogy azokat se feledjem!:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Hölgyelyim, Urralyim!
Az ser, kizárólagossággal dájcs vagy tsche (na nem Guevarra) lehet!! Hukkk! Szóvalhogyaszondom, a ginissz se nem rossz lőre, dejazé, csak a láger(nem nácizni!!!) meg pils ami az élet meghajtókereke...
Asszem a snápszbú is lett sok...
hvg.hu/gazdasag/20130131_imf_hitel_morgan_stanley

Ja, olyat kérni, amiről már egy éve megmondták, hogy szó sem lehet..most vagy hülyítenek bennünket, vagy magunkat hülyítjük, de az eredmény változatlan, hülyék maradunk/leszünk!
@rdos:
No mesélj!
Lemaradtam valamiről, amíg nem voltam itt? Milyen csapatok vonultak be ide?
@nincs_itt: A fene aki megeszi/issza, de, ha már Irelandba' (helyiül: Erie) gyárok, akkor csak megnézem, mivel hülítik ott maguk, nem?
A Jemasonból meg nem adok! (mert' genya vagyok, azér', mijelőtt megkérded:-)!
wallpuper.com/thumbs/2012/11/09/jenna-jameson-9197--jenna-jameson-wallpaper.jpg
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem a legmegtisztelőbb poziciót ajánlod fel, de állok rendelkezésre! Mit fizetsz? Bér/hó?
@Mariann19: Amit el tudsz lopni anélkül, hogy észrevenném! Megfelel? :-P
@Mariann19: dehogybnem
én mi leszek? az árnyékkormányabn?
@Penivaldes:
Köszönöm kérdését. Fekszem a parkettán és a kutya hasát vakargatom. És végre nem akkor megyek vacsorázni, mikor kinyit az étterem, hanem amikor kimegyek a konyhába kenni egy szelet májkrémes kenyeret. Szép dolog a szabadság!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Na, ja! Hogy Eriejül hogyan vagyon asztatnem merem tunni, dejaszt a dzsennát elnyalogatnám egy picinykét! Csak az ízílyért, na, mer ugyi nehommá a zasszony méltatlankoggyék...
De a témánál maradozva, azt az ünnepi - a világ lexebb ünnepe, szeptemberben, az Oktober-fest - Paulaner, na az ám a májrakéta!!!
@Kis ember: Ideje lecserélni a pöttyös túróst a májkrémre, bár azt mintha külhonban is kapni lehetne, csak más néven?!
@nincs_itt: A zasszony örüjjön, hogy új ízeket (vagy izéket) fedezel fel rajt', vagy lehet, a naccságos asszony rajtad, majdan?:-P
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Tessék jobban koncsertálni!! Há' már bármibe belenyaltam vóna, akkor meg kezeltethetem megen?? Hm? Ez NER-társiasság? Turulban tezsvírem, igazán nem szép tőlled!!
Olyan vagy, mint a kocsmárosom, ki van a zajtóra írva, hogyaszongya: FRAUEN, szépnagy betűkkel, oszt mi van benn, na mi??? Budi, baz+, ezt az átverést, szomoromban tovább pusztítottam, bosszúból, a nehezen felhalmozott komló kivonat készletit, a mocsoknak!
@Kis ember: Na, menek, ideje, hogy Olgával foglalkozzam kissé..diktálni akarok!:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
"Megfelel?" Nem! Olyan jövedelemet kérek, ami után kimutathatóan adóznom kell.
Milyen pénzügyér az, aki adóelkerülő?
Te ilyet is alkalmaznál?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
A pöttyöst szeretem. De az igazi a székelykáposzta, szerintem AZ lehetne a magyar exportcikk.
@nincs_itt: Mer' nem tudol dájcsul, ezért lehet! Damen, az mán nem megyen arrafeletájt?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ahogyan azt megfogalmaztuk ánnó decibell, negyed százada:
A csapat meghal, ha kell!!! De NEM SZOMJAN!! Halál a májra!
@Mariann19: Csak ilyet, tudod, fontos a bizalom, mint a Vezénylónak Ma Tócsni feléje..
@Kis ember: Meg a székely kapus és a himnusz..de mi marad nekünk, belgáknak?:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Jókó szósz! vazze, ha meg az van írva Damen, akkor meg táblás játékra számítok... Az is igaz, hogy ölég sok Dámen megy a zuccákon, de egyik sem hordja az ajtót magán!
@nincs_itt: Mé', ha az van kijírva, hogy: Herren, akkor mire asszocijász?
hvg.hu/gazdasag/20130131_tiltott_aregyeztetes_birsag

Megbüntették az összebeszélő édességgyárakat.....Németországban, mijelőtt téves következtetéseket von le valaki!

"A másik esetben, az úgynevezett négyek csoportja ügyben a hatóság megállapította, hogy rendszeresen találkoztak egyebek mellett az Orbit, a Twix és a Snickers márkákról ismert Mars GmbH (Mars), az Alfred Ritter, valamint a Nestlé termékeket gyártó cég és a Haribo cukorkákat gyártó vállalat magas beosztású képviselői. A társaságok ezért összesen 21,9 millió euró pénzbírságot kaptak."

Most mé', ha szerették a helyi söröket és bowlingozni gyártak együtt, baráti körben?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): na azt az apercipiációmat már meg sem merem mondani, még a cihológikusomnak senem!
@Penivaldes:
Nem csak a kutyával. De sajnos csak ilyenkor láthatom, mikor szabadságon vagyok. Ha leveszem a bőröndöt, akkor olyan szomorú lesz, hogy távollétem alatt végig kísért a feje. :(
De most a paradicsomban érzi magát, fekszik mellettem és grillcsirke-szerűen hol a jobb- hol a bal oldalára fordul. :)
Ehol e: barzongorista.eu/images/galeria/pecsi_balazs_duna_bw3_resize.jpg
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ebben csak az bibi, hogy ebből a 4-ből 3, a KRAFT FOOD'S tulajdona... ami végül is a Phillip Morris. A faxom a sok dohányosba!
@nincs_itt: Kezdő vagy, oda gyárnak pisányi a Zurak! Azér' is van odaírva vagyon: hereen..ja nem, akkó' azt hollandus lenne!
@Kis ember: Na melyik az az állat, amelyik halála után 300x fordul meg a hossztengelye körül???
Nem az csodaszép eb, ami a randa sapkás fószer mellet van a fotón!!
@nincs_itt: Azokat akorcsmába mán be sem engedik, ami dísz kriminácijó, ezen az égövön!
Dublinba' nem, ott télen-nyáron, nappal-este 15 fok van, fellelhet készülni!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): a Zurak, há' ezé nem járokén oda!! Nem ám vegyülök, ááá, A Zurakkal, még ha hollandusok is!
@kifordított nagyanyó: Na végre egy józan!!! ilyet is má' régen láttam!
Mint a nőgyógyász, amikor durva kemény műaszak után, betér a kocsmába. Körülnéz, elégedetten felsóhajt:
- Arcok...
Mocskos anyabaszó orbánc faszát szopó fideszgecik! Tavaly december közepén megpályáztam egy rendszergazda állást. Ma megjött a válasz. Most közzé teszem. Mellesleg arra kérem a fajtátokat hogy kezdjétek le egymást kiirtani.

"Köszönjük, hogy pályázatával megtisztelte vállalkozásunkat; a magukat prominensnek, s jó hírnevűnek tartott informatikai vállalatokkal és szervizekkel ellentétben, mi legalább választ adunk Önnek: a jelenlegi körülmények között sajnos nem tudunk Önnek rendszergazdai megbízásokat juttatni, mivel a jelenleg zajló, ún. "unortodox" magyar gazdaságpolitika miatt épp a csőd szélén táncolgatunk, ahogy teszi ezt számos, hozzánk hasonló vállalkozás is.
Helyzetünkben változásra esély sincs, mivel a vállalkozások gazdasági megsegítésére szánt ún. európai uniós forrásokhoz a súlyosan eltorzított bürokrácia és a magyar társadalmat jellemző feudálkommunista nepotizmus miatt hozzáférnünk lehetetlen, csupán pályázatíró cégeken keresztül van rá némi remény, amelyeknek viszont nem vagyunk hajlandóak százezres nagyságrendű díjakat fizetni előre az ilyesmiért. Ja! És önerő hiányában nem is vagyunk erre képesek, nem beszélve a kötelező banki hitelről ilyen esetekben.
Egyetlen hasznos tanácsunk: meneküljön fejvesztve nyugati irányba, mi is ezen dolgozunk nap mint nap. Próbáljon heti rendszerességgel az EURES honlapján munkát találni (e-mail címe: ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=hu). Ehhez sok szerencsét kívánunk!"
Megvóóóót?

"A 16 német tartomány közül Bajorország mellett csak Alsó-Szászországban kell tandíjat fizetni az állami felsőoktatásban tanulóknak. A januári alsó-szászországi választást megelőző kampányban az ellenzéki SPD és a Zöldek azt ígérték, hogy eltörlik a tandíjat, ha kormányra kerülnek. A két párt többséget szerzett a hannoveri Landtagban, koalíciós kormányuk hamarosan megalakul, így Bajorország mellett várhatóan Alsó-Szászországban is megszűnik a tandíj, vagyis egész Németországban ingyenes lesz az állami felsőoktatás."

index.hu/kulfold/2013/01/31/nem_lesz_tandij_bajororszagban/

gondolom a Főnök hamarosan megmagyarázza, hogy Németország, azon belül különösen Bajorország elmaradottsága még nem indokolja, hogy itthon is indokolt lenne a diákok eladósodásán alapuló felsőfokú oktatás elvetése.
@Fabius: Lehet, hogy ezzel még te is egyet értesz??? :)

"Magyarország sikertörténet"? Igen, a Közgépnek, a Századvégnek, és az összes Fideszes háttércégnek. A többieknek maradnak a következők: az európai bérek és nyugdíjak töredéke, a legmagasabb európai ÁFA, a legmagasabb európai infláció, a világ egyik legnagyobb államadósság-kamatterhe, a legrosszabb egészségügyi mutatók, lecsúszó közoktatás és ellehetlenülő felsőoktatás, a mindent átható korrupció, a devizahitelek, a közmunka.

A Jobbik politikusa feltette a kérdést: erkölcsi kérdés a túlzottdeficit-eljárás alól való kikerülés? A nyugat-európai országok vezetői soha nem kezelték erkölcsi kérdésként a gazdasági ügyeket. Még akkor sem, ha háborúkról, emberéletek ezreiről, vagy akár tízezreiről volt szó! Ez anyagi kérdés volt a számukra mindig is.

"Tudjuk magunkat a piacról finanszírozni" - hallhattuk sokszor a kormányzati kommunikációt, azt azonban már kevesebbet hallani: igen, de milyen áron, mekkora kamatok mellett? A nemzeti párt szerint éppen csak a lényegről nem esik szó, arról, hogy tavaly minden idők legmagasabb kamatkiadását szenvedte el az ország, és még az utóbbi hónapok hozamcsökkenésével együtt is irreálisan magas, kigazdálkodhatatlan terhet jelentenek ezek hazánknak. Mikor lesz ezt végre hajlandó beismerni a kormányzat és tenni is valamit, hogy megoldja a helyzetet - tette fel a kérdés a Jobbik gazdaságpolitikusa."

jobbik.hu/rovatok/orsz%C3%A1gos_h%C3%ADrek/magyarorsz%C3%A1g_mint_sikert%C3%B6rt%C3%A9net
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A magyar emberek végzete a "tegyen már valaki valamit!"
index.hu/gazdasag/2013/01/31/orban_visszavasaroltuk_a_gaztarozokat/
"Orbán Viktor Moszkvában bejelentette, hogy Budapesten visszavásárolták az E.On gáztározóit. Részleteket nem árultak el, lehet, hogy Brüsszel vizsgálni fogja a vásárlást, ami rejtett állami támogatásnak minősülhet."

Ő ott se vótt, nem tudott rúla, ugye?
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

"_Mocskos anyabaszó orbánc faszát szopó fideszgecik! Tavaly december közepén megpályáztam egy rendszergazda állást. Ma megjött a válasz. Most közzé teszem. Mellesleg arra kérem a fajtátokat hogy kezdjétek le egymást kiirtani._"

azt hiszem Neked ajánlottam fel a segítségemet, mind a CV, mind a tanácsadást illetően álláskeresés-találás ügyben. a blog.hu üzenetküldéssel is írtam neked e tárgyban mail-t.

az idézőjelek közötti árnyaltan részletgazdag intuitív önkifejezésed kiemelkedő színvonalára tekintettel úgy vélem segítségre nincs is és nem is volt szükséged, és bocsánatodat kérve tolakodó magatartásomért, ezúton kicsit megszeppenve ugyan, de a felajánlásomat visszavonom.

tisztelettel

jaegtoer
@jaegtoer: Be szép, P.C. megfogalmazás arra, hogy nevezett nem szalonképes!
Gratula és én kérek elnézést!
@Penivaldes: Na, ezért nem tartom magam nemzetinek?
Lóf@szot! Nem, ők nem azok, kérem szépen!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Vannak olyan javaslataik, amelyek hasznára lehetnének a nemzetnek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A Fönök mindig igazat mond.

Amikor azt mondja, hogy:

"Tudjuk magunkat a piacról finanszírozni"

akkor sokan félre értelmezik ezt a kijelentést.
pedig azt mondja, fordítom:

MI tudjuk MAGUNKAT, vagyis a fideszt és holdudvarát a piacról finanszírozni az ország további eladósítása árán felvett hitelekből a ti, azaz Magyarország népességének terhére.

nem eccerű?
@Penivaldes: Na, Gábriel mindjárt megkérdi, hogy éjtszakát, nyóckor? Laku nóc!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nekem is lenne javaslatom, ami hasznára lenne a nemzetnek, de rátok nézvén kevésbé lenne kellemetes!:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A bérezésről még nem szóltál. Plusz, a titoktartás külön tarifa. Még kikotyognám, hogy mit csinálsz a terepen.
de hát ez természetes, ezt hívják a hatalmi ágak közti rivalizálásnak, és egy egészséges velejárója a jól működő demokráciának
@Mariann19: Ha Veled csinálom, akkor is? de mit szólna a Kedves Család ahhoz? :-P
@Mariann19: Még kikotyognám, hogy mit csinálsz a terepen.

khmmm ennek amolyan eléggé zsarolás illatja vagyon:-)
Az SZDSZ ügyvezető elnöke Olgánál, minő meglepetés, vannak még?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nekede nincsen mivel zsarolhatóságra okokot adnyi:-) Max, ha megvered, mer alissza előled a seritalt:-)
Kukorelli: Nem lehet kidobni a korábbi AB-határozatokat

www.origo.hu/itthon/20130131-kukorelli-nem-lehet-kidobni-a-korabbi-abhatarozatokat.html

Ellenzi a Fidesz elnökségének terveit Kukorelli István volt alkotmánybíró, amellyel megtiltanák az Alkotmánybíróságnak, hogy hivatkozhasson korábbi ítéleteire. Az alkotmányjogász szerint a "Ctrl C, Ctrl V" messze nem igaz a testület gyakorlatára, a tervezett változtatás ellenben veszélyeztetheti a függetlenségét és a kiszámíthatóságot.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
ez de szar. és ha buszon utazik valaki? vagy ha utas? akkor is tilt?
a hölgy meg ne fogadjon smst, ha mind a két keze foglalt velem.
Hír 1.

Orbán: Visszavásároltuk a gáztározókat

Index, MTI
2013. 01. 31 19:29:00 |
Orbán Viktor Moszkvában bejelentette, hogy Budapesten visszavásárolták az E.On gáztározóit. Részleteket nem árultak el, lehet, hogy Brüsszel vizsgálni fogja a vásárlást, ami rejtett állami támogatásnak minősülhet.

index.hu/gazdasag/2013/01/31/orban_visszavasaroltuk_a_gaztarozokat/

Hír 2.
Orbán: Visszavásároltuk a gáztározókat
A kormányfő szerint az állam megvette az E.on hazai gázcégeit. A szerződést aligha írták még alá.

www.origo.hu/gazdasag/20130131-orban-viktor-miniszterelnok-visszavasaroltuk-az-eon-gaztarozoit.html

Akkor most a sohanemhazudott a saját farkába hazudott????
@jaegtoer: Titkon remélem hogy az idézett szöveg után következő karakter kombinációkat is elolvastad.
Nem velem beszéltél állás ügyben. Bolival volt témázgatásunk és arra jutottunk mivel nincsenek anyagai lehetőségeim lézerváros elhagyásához sajnos nem tud segíteni.
Annak külön örülök hogy ingerült hozzászólásom lényegét sikerült megfognod.
UI: egy bizonyos bájjer zsolt nevű szardarabról hallottál? Esetleg gyöngyösi nevű náci ganéról?
Magyarul Jihocseszki:-)

Morvaországi ismertető, majd valamikor ezután:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Hádenem. Morvaország a mastani Csehország délkeleti-keleti fele. Pl. Olmütz:-)
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Csúnyán beszóltál, ha indokolt is, legalább elegánycsosan tennéd, mint Vérmókus pl.!
Rodejónak is elnézve, messziről jött ember azt mond, amit akar, de innen, a szomszédból, Lázárfalváról nem tűröm, ha nem baj!
Mindemellett javallom megszervezendőileg egy Plzeni kirándulást, ha kérhetem, valamikor a tavasszal, jó?
az össze fidióta megszólal ma:

Lázár: tovább kell csökkenteni az áram és a gáz árát

A megélhetési költségek csökkentésének egyik fontos lépése volt a gáz és az áram árának mérséklése, azonban további intézkedésekre van szükség - jelentette ki Lázár János csütörtökön Algyőn.

hvg.hu/itthon/20130131_Lazar_tovabb_kell_csokkenteni_az_aram_es
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Mármint annak M.országi gázágazatának megvásárlása, a többire kisebb az esély, ugye?:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): az már a végkifejlete, utána jönnek a többiek szépen sorban, a működtetés és a fejlesztés meg megmarad a rothadó nyugatnak, nekünk a Kárpátok Géniusza mutatja az utat a pokolból...Kell a köszgépes oligarcha minden területen: energetika, IT, hírdetés, média, út, építés, vasszerkezet stb-stb
HURRÁ!
GYŐZTÜNK!
MEGINT!
MEGVÉDTÉK!

"Orbán Viktor Moszkvában bejelentette, hogy Budapesten visszavásárolták az E.On gáztározóit. Részleteket nem árultak el, lehet, hogy Brüsszel vizsgálni fogja a vásárlást, ami rejtett állami támogatásnak minősülhet.
Kapcsolódó
Csúszik az E.On-vásárlás
Sok a titok az E.On-vásárlás körül
Miért kell a magyar államnak az E.On?
Holnap üthetjük nyélbe az E.On-vásárlást
Darázsfészekbe nyúl a kormány az E.Onnal
(5)
Címkékorbán viktor, eon, gáztározó, mvm
A kormány a mai napon Budapesten megvette, visszavásárolta azokat az eszközöket - például gáztározókat, szerződéseket - amelyeket az előző kormányok privatizáltak - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Moszkvában az MTI-nek.

A kormányfő hozzátette: Magyarország polgárai most már biztonságban érezhetik magukat az energiaellátás mennyisége, illetve az érte fizetendő ár tekintetében is."

Bebacott, tényleg, innentől majd izgulhatunk... Lehet, hogy mégiscsak menekülni kéne... :(
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Sajna a plzeni kirándulás kilőve. Jószolgálatilag viszünk magunkkal még két embert, és a léccám zárolt. DE: programot, szállást, jóhelyet, útvonalat, árakat május után tudok szolgáltatni. Nem mellesleg Ceské Budejovicc sem ollan rossz hely, főleg úgy, hogy a sörgyár csinált egy új sert, melynek a hites neve Samson, és csak ott, illetve minden osztrák supermarketben lehet kapni. A Budvajzer ehhez képest lepkefing:-) ÉS erről friss infóim vannak személlyes tapasztalat okjából:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szia Töki! Reggel miért is hisztiztél? :-)
Na keresgélj vissza, kaptál újabb dél-cseh adagot, igaz mariannak antedatálva. Lessed, oszt tervezgess. Még néhány nap, oszt teljes lesz a képlista, oszt adok majd útvonaltervet, meg köccségbecslét. A Vltavai hajókázá lehetőségét is elárulom, meg néhány jótanácsot is... baromi nagy buli. És a víz májusban is csak derékig ér:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Bibábuuu... eztet beszoptad:-)

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus 2013.01.31. 20:34:50
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: utalnék a fenti kommentjeinkre, na meg erre:

Budapesti járatindításról is tárgyalt Kövér Srí Lankán

A kétoldalú kapcsolatok erősítéséről, a gazdasági együttműködés bővítéséről, valamint a turizmus fejlesztéséről tárgyal Kövér László Srí Lanka-i látogatásán - közölte az Országgyűlés sajtóirodája csütörtökön.

hvg.hu/gazdasag/20130131_Legi_jaratrol_is_targyalt_Kover_Sri_Lanka
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Tod, úgy kapod az infót, mint a gyerök a karácsonyi napontanyitogatóst:-) Izgujjál:-) Addig, meg lessed a képeket, csodákat látsz:-)
Egyébként kurváta írígyellek. Neked az egész tortúra minusz 600 km. Te szerecsenyfija:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Tudtam! :))
Csak nem sejtettem, hogy azok a fránya Srí Lanka-i turisták el fogják lepni a távoli Ígéret Földjét, Hunortodoxiát!
Na, lehet tanulni a nyelvüket!
Ööööö... hordárok lehetünk, vagy kellenek a masszőrök is??? :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem, de egy kisebb 50 kilóst már pakoltunk arrébb... :)

@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ha rajtam múlna már holnap mennék, de a zasszony... Betegeskedünk... Szóval passz...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ezzel a ketyegővel? Megülék én a korcsmában inkább, nem, :-D
Csehül krcma lehet ufgyan..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Én igen, mer' víziszonyom van, ugye? :-P Csak nem Tégedet vezettek kia zok a nyálas-finnyás flansziják, amikor a Orsajji múziumban levezkedté kissé szaggossan? :-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Kaland kihívás... mint a Don Kihóta:-) Előre gaz Dulcineám!... Rozinante és a kehes Szancsó kissé lemaradva követhet:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: a madzagos penzest? Tul sok osszefonodas latszik, sok cegrol regi, vagy keves infom van meg, lehet nem is lesz tobb, penzek meg aranytalannak tunnek. Tartok tole, hogy ez csak a felszin.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Milyen állat vagy te, hogy víziszonyod vag??? Kitavaszodik és már húzok is a Mosoni-Dunára a kis sárga Kocsma nevű kajakkal! (Ez azért Kocsma, mert az egyik szállítás alkalmával, egy kanyarban bezúgott a ... kocsmába. :) Hát mit ne mondjak, volt meglepetés és ijedt pislogás a törzsközönségnél...)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): próbáld meg. mi 2 éve 8-10 napot rászánunk egyes területekre... beszarás... és gyönyörű:-) megvolt morvaország, dél-csahország, az idén észak-északnyugat a cél... 300 kastély és vár... és mind egyenként egy csoda. jó kaják, jó pi...ák, és nem utálnak, hanem embernek, mi több vendégnek néznek... szóval európa.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Bazz, egyre durvább dolgok lesznek itt még... Pénz nem számít, evégre mi fizetjük! Gáztározód volt már??? :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: há... 3-6 szoros lóvék mozognak.. és a legszebb, hogy a végső rész állbank és ciprusi offshore... inkább ne foglalkozz vele. veszélyes:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Idézőjel kimaratt... mamírtok sírdederék iszonyos... nem én:
mamitirtok sír derék (kommensevik) 2013.01.31. 21:18:00
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Én igen, mer' víziszonyom van, ugye? :-P

:-)))

Persze én is... mókus fáramász, hód úszik:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "(Ez azért Kocsma, mert az egyik szállítás alkalmával, egy kanyarban bezúgott a ... kocsmába. :) Hát mit ne mondjak, volt meglepetés és ijedt pislogás a törzsközönségnél...) "

jól idomított kutya és csónak kitalálja a gazdi legtitkosabb vágyait is:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hmmm ilyen egy igazi SW szakember... már a lukat, amit be akar tömni, azt is digitális szakadéknak nevezi:-))

Komolyabban, fuss, amíg lábad van, de ne nagyon messzire... hátha:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "e innen, a szomszédból, Lázárfalváról nem tűröm, ha nem baj!"
Mártélyra ill. Gorzsára gondoltam, bocsánat.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Semmi gond, itthoniként válogasd meg a szavaid, messziről azt mondanál, amit akarsz, de legalább stílusod legyen, ugye? ._)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem mondod komolyan hogy irritál ahogy a csúti pufiról meg a csicskásairól írok ?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Szó se róla, az egyik alcíme is elgondolkoztató...
Ha így megy tovább ez a ..... ország, akkor bizony nagy "kirándulás" lesz ebből.
Nekem is pedzegették külföldi ismerősök, hogy hülye vagyok, hogy eddig nem mentem.
hvg.hu/itthon/20130131_debrecen_termalfurdo_felujitas
"A debreceni Nagyerdő rehabilitációs programjának részeként megújul az Aquaticum termálszálló és a termálfürdő. A nyáron kezdődő, 2,5 milliárd forintos beruházáshoz összesen 1,7 milliárd forint uniós támogatást nyert a Debreceni Gyógyfürdő Kft."

Van itt píz, Kósa Nertárs ma is megszolgálta, ugye?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"De mit szólna a Kedves Családod ahhoz?"
Te egész nap másokkal dévaj módon kacérkodtál, a "terep" túlnépesedett volt, ezért maradunk a pénzügyér státuszomnál.
A másik dolog, hogy nálam Vérmókus van beárazva igen magas CDS felárral, ő nem kóborol el a terepről.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
Olvastam elkeseredettséged... Viszont húzhatod még, de ha a meló nem megy hozzád, vagy nincs a közelben, neked kell oda menned.
Nálunk is éhkopp lenne, ha nem lennének a svábokból élő fogászatok, mert az állami megrendeléseket lezsírozzák, helyinek esélye sincs. Cégek nálunk is menekülnek, új, potenciális célcsoport nulla...
@Mariann19: Helyemre tettél, köszönöm! :-)
Korrekt együttműködés alapja az alá- és felülrendeltség pontos tisztázása, ugye? :-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nagyon el kell hogy szomorítsalak. A csicskák nem létező agyhelyéig csak ez a stílus jut el. Ha téged bánt őszintén bocsánatot kérek.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
Mikori teszt volt az?
Mert a Chrome most már - Verzió: 24.0.1312.56
Ott meg a 3.xxxx
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Beszéltük már ezt, a gond hogy szó szerint lenulláztam magam.
A vásárhelyi Bárdossy csoportról már hallottál ?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Alapelv: Házi nyúlra nem vadászunk, mi ketten pedig - mióta alkalmazol - munkahelyen leledzünk.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nagyon régi nem is ide akartam tenni :) Egy cimborám PIII gépet használ SuSe 9.2 -vel neki akartan küldeni pidginen.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nekem is nyomjak, meg az gyereknek is, es az asszonynak is, a fasz kivan, de oszinten /mamitirtok ne nezz ide/
Rohadjon meg, az osszes idiota narancsbarom.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Pajkos kedvedben vagy, látom, sikeresen lábadozol. Őszintén örülök.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Dehogy baj sőt neked van igazad.
Sajnos nem tudok higgadt maradni, ez az én hibám.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Szia Vérmókus! Köszönöm szépen a mai ajándékot.
Először kigyönyörködtem magam, azért késtem a köszönettel.
Sikeres az úri szabós megrendelésed? Kutyunak.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Na, akkor örülj, mert anyám olyan finom forgácsfánkot hozott, hogy kétpofára tömöm!
Valami isteni... :))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Örülök, ha a barátaimait áthatja az életöröm. Most egy kicsit még marháskodunk is, így fokozódik benned ez a kirobbanó vitalitás. Remélem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Viszont ha '14-ben ez a kisköcsög majomhorda hatalmon marad, akkor menni kell, nincs mese!
A narancsbolsi majmoknak küldeném szeretettel és várom a hasonló hangnemű állásfoglalásukat MA IS!

"Körvonalazódik egy Putyin-Gyurcsány paktum, egy olyan politikai szövetség, amely mélyen ellentétes az Európai Unió érdekeivel, mélyen Európa-ellenes - jelentette ki Németh Zsolt.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc egy páratlanul botrányos, több külföldi sajtóvisszhangot kiváltó nyilatkozat-sorozatot tett a múlt héten az energiabiztonsággal kapcsolatban. Ez első oldalas hír volt az Internatoinal Herald Tribune-ben, a New York Times-ben, a Der Stanadard-ban, és más jelentős európai orgánumokban. Ebben a nyilatkozatban Gyurcsány Ferenc az unió által kiemelten támogatott Nabucco-vezetéket irreális álomnak minősítette, míg a hasonló nyomvonalon tervezett orosz Kék Áramlat vezetéket ésszerűnek, és kívánatosnak értékelte, amelyben hazánk központi szerepet tölthet be. (A Nabucco-vezeték a Kaszpi-térség gázlelőhelyeit hivatott összekötni az unió országaival Törökországon és a Balkánon át.)

"Lassan kibújik a szög a zsákból. Körvonalazódik egy Putyin-Gyurcsány paktum, az orosz és a magyar kormány közötti olyan politikai szövetség, amely mélyen ellentétes az Európai Unió érdekeivel, mélyen Európa-ellenes" - szögezte le Német Zsolt. A politikus felhívta a figyelmet arra, amennyiben ez a megközelítés megvalósul, úgy Európát teljes mértékben Oroszország túszává teszi a gázellátás területén. Nem véletlen, hogy sok orgánum már most az Európai Unió közös energiapolitikájának hátbatámadásaként értékeli Gyurcsány megközelítését - tette hozzá.

Németh Zsolt aláhúzta: ez a terv Magyarország Oroszországtól való egyoldalú energiafüggőségét is megpecsételi, ellentétes a sokszor hangoztatott deverzifikáció követelményével, és hazánk érdekeit közvetetten is negatívan érinti, hiszen a közös energiapolitika kerékkötőjének szerepébe minősít le bennünket. Sőt az orosz érdekek ügynökének képe nagyon súlyosan árt Magyarország nemzetközi megítélésének - tette hozzá."
2007.március.
www.nethirlap.hu/cikk.php?cikkid=24742

Nahát, nahát...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: baszod, fejezd abba, olyan mintha magammal beszelgetnek, es ettol nem nyugodom le, neha szeretnek droid lenni, es nem torodni semmivel. Szinte mar nincs olyan partner, es ismeros, aki nem ugyanezt mondja.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Templetonra - mint befektetőre - Fabius hívta fel a figyelmet itt, már akkor is elképesztő volt az egy negyedévre eső hozama.
Látható, hogy Magyarország aranybánya egyrészt, másrészt nálunk szívesen látott ügyfél, mert biztos kuncsaftunk hosszú távon.
Amúgy elképesztő a jelenléte.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Nem annyira. Lelkileg van gond...
Hülye magyar vagyok, akinek a kötődés sokat számít.
Viszont ha ezek a narancsbolsik élhetetlenné teszik az országot és a mindennapjainkban turkálva szórakoznak, akkor csak eldurran az agyam és rájukbas.om az ajtót!
Nálam ez egyik napról a másikra is megy.
@Mariann19: A másik dolog, hogy nálam Vérmókus van beárazva igen magas CDS felárral, ő nem kóborol el a terepről.

nyami:-))) mi több: mikk a makkja:-)
@Mariann19:
A visszacsorgatásokról és apró szívességekről akkor még nem is beszéltünk, amikről nem hallasz vele kapcsolatban... :(
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Pajzánkodhatni vágyom."
Akkor ne fogd vissza magad, de a legnagyobb diszkréció mellett tedd. Mi hallgatunk, mint a sír, nem árulunk el soha.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: de Neked csak egy ugrás..nem a sugár, de Burgerland!
Onnan is hazatekintgethetsz, másrészt bírod a nyelvet és hasznosulhat a szakmai tudásod! Nekem ez nem áll, ellentétben máshol azért nincs gond, mielőtt..:-D
@Mariann19: Sikeres az úri szabós megrendelésed? Kutyunak.

Mint minden úrizsabó, ez is késett... amúgy rendben, igaz elmúlt a tél, de amilyen kövér a jószág, jó lesz a ruha szauna-takarónak. Amúgy megtaláltad ezt az átkozottat? :-) Valhol beraktam a mocskos pofájár, valami hamárkutty jeligével:-) Hátha elviszi valaki a sintér helyett:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Pakolj ki, mit nem tudunk Mamitírtokról. Én csak itt-ott benéztem, hol ide, hol oda dörgölőzött, nem kis sikerrel, ahogyan láttam. Ezért lehet ilyen lázas, vágyakozó állapotban.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: tegnap es ma, kicsit csopogos, es mar csak a testveri csok hianyzik

Oroszország a barátunk, mert nagy jövője van
Magyarország elementáris érdeke, hogy jó viszonyban és szoros együttműködésben legyen Oroszországgal - mondta köszöntőjében Orbán Viktor. "Mi, magyarok tisztában vagyunk azzal, hogy Oroszország milyen fontos partnerünk. Tisztában vagyunk Oroszország súlyával és jelentőségével is, de a tiszteletet, amelyet Oroszország iránt érzünk, elsősorban nem Oroszország mérete, hanem kultúrája váltja ki belőlünk, és az orosz kultúra iránti tiszteletünk adja meg az alapját a jó gazdasági együttműködésünknek" - fogalmazott a kormányfő.
Hozzátette, hogy Magyarország mindig is egy nagy nemzetként tekintett Oroszországra, amelynek nagy jövője van.
A miniszterelnök közölte: a magyar kormány bátorítja Oroszország magyarországi befektetéseit, kifejezetten szeretné megőrizni a két ország közötti energetikai együttműködést, és az energiarendszer bővítésében is számít "Oroszország nagyszerű szakmai felkészültségére, világszínvonalú technológiájára". Reméli, hogy Magyarország is képes lesz növelni Oroszországba irányuló exportját.
Moszkvai látogatásának célja - folytatta -, hogy a válság utáni korszak kérdéseiről egyeztessenek, a pénzügyi válság után ugyanis Európában egy új korszak kezdődik, amelyben Oroszországnak szerinte kiemelkedő szerepe lesz.
"Mi egy erős európai országként szeretnénk együttműködni a hatalmas Oroszországgal. Nyitottak vagyunk minden kérdés őszinte megtárgyalására és megállapodásra is" - összegezte álláspontját Orbán Viktor.
@Mariann19: Van, akivel hónapok óta kerülgetjük egymást, nem új a fellángolás, mint Nálatok Mókuskával, igaz, Boli?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Te kis hamis... Hát mégiscsak féltékeny vagy? Hogy simogassa meg a bucidat SSteffyke...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "Amúgy megtaláltad ezt az átkozottat?"
Nem, most is végig mentem, nem találom. Kb. hány óra felé tetted fel?
Imádod ugye, látom a fogalmazásodon, ismerős ez a vadságba burkolt szeretet. Nekem mondod, a kutyák imádójának?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ez a duma Piktortól kurva nyálas és alázatoskodó volt! Végül is ... le is szophatta volna Putyint nyílt színen, akkor sem alázta volna jobban magát!
SSteffy cica írhatta neki?
A seggnyalonc képzés azért meghozta az eredményét ennek a pöcsköszörűnek is!
@Mariann19: mire szamitasz tavasszal, orosz kaland, allamisitasok, kozmuvek, rezsi csokkentes, templeton, allamkotvenyek, osztott allami kifizetesek, halasztott vagy buko eutdij, kabeles penztargep, lassulo nemetek, simor, tartalekok, inflacio, arfolyamok, hiany, munkahelyek, adok, nav, illetekek, buntetesek, van sapka nincs sapka, es igy tovabb. Ez a nagy magyar vegtelenitett labirintus, aminek lehet, kijarata sincs, es nem is lesz soha.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Azt akartam kérdezni hogy ki fogja megvenni azt a mercit melynek ülését a csúti szar érintette... de rájöttem hogy az a szalon próba kocsija lesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kijárata?
Akkor sorolom.
Hegyeshalom, Andau, Klingenbach,...
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Lesz arra jelentkező a seggnyaloncok közt, meg a píz is ott van, nem?
Shortolni jó dolog, sej!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Az a gyönyörű, értelmes szeme, a kis tappancsai... Nem csodálom, hogy esténként itt hagysz csapot-papot, és viszed sétálni. Hiszen ő arra vár egész nap, még akkor is, ha többször viszed.
Tegnap olvastam teljesen véletlenül Byronnak egy elpusztult kutyáról szóló versét, egy pár sor:
"S a szegény kutya, a leghűbb barát
Ki boldogan áldozta föl magát
Kinek szíve gazdája szíve volt
Ki mindenben csak az ő híve volt."
Ugye gyönyörű?
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
Rosszul tudod...
Tudod, vagy az a Berci gyerek (több álnéven is fut), aki a nyálas kólásdobozokat is gyűjti.
Na, most képzeld el, hogy azt a ziccert nem hagyhatta ki, hogy a fenséges tompor által illetett járgányt el ne kunyizza onnan!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nagyjából összefoglaltad a kiskátét. És az istenadta 40IQ nép boldogan tapsikol... mondhatnám: bassza meg...
egy dolgo vígasztalll mi a magunk részéről erőssen kövezzük az utat... és hallejulia...
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Elárulom Neked a nagy titkot. A bemutató után a verda ment a darálóba. És ez nem vicc. A hivatalos magyarázat szerint valami gyerekmentő szolgálat kapja meg, de nem... télleg bedarálták. A mercis marketingesek nem hülék... egy beszennyezett autót nem értékesítenek, nem ajándékoznak el.
@Mariann19: kb egy hete találkoztam a versikével Ha még azt is elmesélném, hogy kb 3 éves korában a lelencből szabadítottuk ki, és amikor elhoztuk, tiszta szar volt a háta, szét volt mentálisan esve, és oda volt a lelke... akkor mindent elmondtam...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jut eszembe... kiskoromban én is jártam mensára:-)) akkor mostan én is okos vagyok? :-)))) Bevallom öszintén, úúútáltam a töklotyót, de a mákostészta... túúdod... :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Mire számítasz tavasszal?" Éves távlatban érdemesebb gondolkozni. Tavasszal, március 15-én lesz egy izléstelen rivalizálással egybekötött vircsaft. Utána jó lesz, mert a devizatartalék adományozó kedvet fog elindítani a választásokra való tekintettel.
A devizatartalék felhasználása nemigen kötött nemzetközi szabályozás tekintetében, kivéve a Guidotti-Greenspan szabályt, mely szerint a devizatartaléknak fedeznie kell a rövidlejáratú adósságot abban az esetben is, ha egy éven keresztül nem sikerül megújítani, a piacról finanszírozni a lejárt adósságot.
Ezértén inkább a jövő tavaszra leszek kiváncsi, legalábbis a stabilitásra. ,
éjszakai lapszemle

Kötelező testnevelés az egyetemeken is
Indul a Hajós Alfréd Terv, ami élsportolókat és sportos szemléletet akar vinni a felsőoktatásba.
Nagy kirúgások jönnek a Corvinuson
Minden harmadik forintot elvett az állam az egyetemtől, minden harmadik embert elküldhetnek.
Magyarországon is újrahasznosítanák
a cigarettacsikkeket
Műanyagot állítanak elő belőle, abból pedig hamutartó lesz. Aki csikket gyűjt, pénzt is kap.
Adósságrendezési eljárást kért Tiszafüred
A polgármester ellen fegyelmi eljárást indított decemberben a képviselő-testület.
Egy év múlva kész az új Várbazár
Kreativitás háza, műtermek, mozgólépcső épül.
Cigányügyi tanács alakul
A felzárkóztatási javaslatok kidolgozásával foglalkozó testületnek Orbán lesz az elnöke.
Megalakult a felsőoktatási kerekasztal
Az aktuális problémákról, a hallgatói szerződésről és az egyetemek finanszírozásáról is egyeztetnek.
Nem lesz tandíj Bajorországban
A tartományi gyűlés elébe megy a népszavazásnak, eltörlik az 540 eurós tandíjat.
Megvan az első ítélet holokauszttagadásért
A felfüggesztett mellett a férfinak fel kell keresnie
a budapesti Holokauszt Emlékközpontot vagy Auschwitzot, élményeit le kell írnia.
Lassan ideje, hogy álmom elaltasson, úgyhogy jójcakát a maradóknak, fejtsétek meg a Szíriusz rejtélyét reggelre, ha kérhetem!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Maradj a ... makknál akkor! :)

Bazze, szépen körülírva a híradóban csak bejelentették a békekölcsönt.

"Az államnál is befektethetnék az alkalmazottak a fizetésük egy részét..."

Há'persze!
Rákosi ettársék találták ki anno, BÉKEKÖLCSÖN néven!
Most Piktor ettársék leporolják.
Kötelező lesz jegyezniük, vagy önkényes? :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Tudom, hogy kivel évődsz naphosszat, az érzelmek lassan elveszik az eszedet. Mondtam már, hogy ezekben az esetekben fő szabály a diszkréció. Le fogsz bukni, ha nem hallgatsz rám.
@Mariann19:
Addigra Cirbinek is el kell intéznie a papírmunkákat...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Érdekes, mert a pszichomókusom, (mer nekem bezony illen is van, igaz az is rokony, csak neki fekete a farka) aztat monta, ha rendesen szedem a bogyóimat, akkor a fejlődés beláthatatlan táblatai nyílnak meg előttem. Pl. Meg fogom tudni különböztetni a mogyoróimat a makkomtól:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: kotelezoen, valaszthato, narancsdemokratikusan
Elen a part, csal a fidesz. Jut eszembe, a jobbklikkes csatolt reszek, milyen kussban leledzenek ruszkik utalatos hangzavarban, es emlekmu amortizalasban.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Aha, a mogyoróidat a makkodtól?
Hogyan?
A mogyoróidat a füled mellé tűzöd, a makkod meg a táskádban?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Tényleg találkoztál pont most Te is ezzel a versikével? Tudod, hogy kemény csaj vagyok, de bőgtem, mikor elolvastam.
Az idén el kellett altatnunk Lilit, a komondort, és Sárit, a kis pulit. Soha nem heverem ki, ugye megérted?
Ők a fiam kutyái voltak, de az enyémek is.
Most van két új, először egyedül volt az egyik, aztán még oldva a magányát, inkább vettünk neki egy társat. A lelki világukra is így vigyázunk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Na, fogadjunk, hogy mostantól nem lesz hisztike az oroszok emlékműveinél?
Leszólnak a csicskáknak a Lendvay utcából, hogy hanyagolják a témát és lőn...
A jobbikos pedig ugrik, csahol és kezet nyal.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ezt nem értem, ezt a Cirbis papírmunkát. Felvilágosítanál Bolikám?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: a fenéket. Csak megmagyarázta, hogy melyik stresszesebb állapotomben melyiket harapdáljam:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Azért ne félts annyira, nem mai gyerök vagyok ám."
Tudod, hogy itt vigyázunk egymásra. Csak úgy mondtam, hogy oda figyelj, amit csinálsz, nehogy bajod legyen belőle.
@Mariann19:
Ha így megy tovább, kb. egy időben pattanunk meg '14-ben a sejtéseim alapján Cirbi komával... tudod, Go West! :(
@Mariann19: kb. 4-5 napja valamelik kommentelő az egész verset betúzte ide, itt találkoztam vele. Egyébként kb 40 éve kutyázunk... a kutyák élettartamát ismerve asszem tudod, hány gyászon vagyunk tól. És nagyjából mindegyik utcáról összevakart jószág volt. A német vozslánk a Lédi, pl. 3-6 hónapos korában egy benzinkútnál simán beszállt anyán kocsijába, majd előreintett, hogy nposza irány haza:-) Mellékesen ilyen gyáva német vizslával, egyben szeretnivalóvan életemben nem találkoztam. Ha jött a vihar, megpróbált a 10 cm magas szekrényaljába bebújni, szó szerint bepisilt a villálmlástól:-) Na ne kutyanosztalgiázzunk...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hülye vagy? :)
Itt fogja az igaz orosz ügyet szolgálni!
Hisz Oroszország mindig is a barátunk volt... no meg a zsi... zsiráfok is csak Afrikában vannak, meg hát az orosz néplélektől sem álltak távol a pogromok.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hülye! Ez Magyarország Megmentése, a Külföldi Karvalytőke Ármánykodása Elleni Hozzájárulás, Vesszen az IMF néven fog futni. És szigorúan önkéntes alapon. A következő lépés a közszolgák napi kifizetése lesz, vagyis a Napszám...
@Mariann19: 2 puli együtt... na majd megtudod, ki az urimuri a háznál. pitizni fogsz... ezerrel:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Most lesújtottad a lelkemet, de aztán feltápászkodtam, mert a világ bármely tájáról kommentelhetünk. Fogtok írni Nekem?
Persze viszed Knósszoszt is, Ő is nagyon vágyik el. Mi meg itt maradunk rodostói magányunkban.
Nem is akarok belegondolni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ha így megy tovább, kb. egy időben pattanunk meg '14-ben a sejtéseim alapján Cirbi komával... tudod, Go West! :(

mi 2 éve dolgozunk a projekten... eléggé előrehaladve, de nem fejetveszejtve... szálak elkötése történik mostanság...
@Mariann19:
Nem szeretnék menni, de ha ez a majomhorda marad, akkor én megyek.
Úgy is mondhatom, egyikünknek mennie kell!
Vagy Piktor, vagy én!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ennél rövidebben szoktam én ilyen dolgokat eldönteni. Ha ma eldöntöm, holnap elintézem, holnapután megyek...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Akkor Te is átélted, amiről írtam. Végtelen öröm, és végtelen fájdalom.
A komondor-puli párosítást én találtam ki, mint az erő és ész együttesét. Most nem így jött ki az összetétel, de jól neveltünk eddig is, nem lesz baj.
Az biztos, hogy a vizslát én sem tudtam volna ott hagyni. Nagyon okos fajta kutyák, az utcán szoktam velük barátkozni.
A versikével egy rejtvényben találkoztam. Micsoda véletlen!
a poszt képén kik ezek a hájas+lúdtalpas lurkók ???

biztos még a libsi kormányok alatt plagizálták a diplomájukat
@Mariann19:
A komondor-puli párosításról úgy tudom régi magyar pásztor hagyomány, evégre az éles hallású és élénk puli volt a figyelő a pásztor mellett, a komondor pedig az elrettentés és erő.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Vagy Piktor, vagy én."
Kár, hogy nem engem jelöltél a kiválasztásra.
Soha nem mennél sehova, és még az ország sorsa is megoldódna egyben.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nálunk ez nem ilyen eccerű... nem részletezem... majd egyszer legfeljebb magányban. addig is, mint gondolom látod is, pucolunk kifelé, amint tehetjük, egy kis friss levegőt színi...
@Mariann19:
Ja, az én találkozásaim pulikkal először mindig úgy indult, hogy elsőre kb. a gatyát is le akarta tépni mindegyik rólam, pörögtek és veszettül támadtak. Majd egy negyed óra múlva már a szaglászások és orrbökdösések után a "na gyerünk, simizz még" fázis köszöntött be... :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Városi létemre csak úgy, a saját kútfejemből jött a javaslat, de tényleg így van.
Bár Lili komondor nagyon intelligens volt, és gyönyörű.
A másik témához még. Vérmókus is készülődik, Ti is, rendeztek egy búcsú estélyt?
@Mariann19: komondor puli kertes házba való, nálunk kétlakiság volt, tehát az alanyoknak alkalmazkodni kellett... fél év hawaj, félév meleg fűtött szobacicaság:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Nekem Deni a negyedik kutyám, mind németjuhász. És mindegyik talált kutya volt. Hol az egész vers?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Azért - úgy látom - Te is szereted őket. Van Neked is?
@Mariann19:
Lányomat (Lili) én is "kutyázom", ha rosszalkodik... :)
@Mariann19:
Csak a lányom. :D
Imádom a kutyákat, de nem kertes házban lakunk. Kínozni pedig nem fogom.
Lányom az retteg a kutyáktól, ha 10 centinél nagyobbak...
@Mariann19: A bejgli igaz ínyenc... döglik a gázkonvektor előtt... már füstöl a háta... és döglik tovább... Simogatni nem lehet olyan forró a szőre...
@Mariann19:
A komondor-puli a leghagyományosabb falusi megoldás. A puli megmondja mit kell tenni, a komondor pedig megoldja.
Ha nem lenne sértő az állatokra nézve, azt mondanám, hogy olyan Orbán-Matolcsy párosítás szerű. :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Plüssben a kb. 200 állata közt számtalan kutya van, az ágyában a bejglidnél nagyobb Morzsi kuttyal + egy kb. 80 centis nyúllal alszik együtt! :)
@Kis ember:
EZ durva sértés volt azért! :((
Ezért büntiből menjél és nyomj le 2 puszit Stefike blogjára!
@Kis ember: Orbánnak nincs annyi esze, mint egy puliónak,Matolcsy meg simán kidöntené a kerítést... rossz hasonlat. Kikérem a kutyák nevében.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Így van nálunk is, kétlakiság, együtt a cicákkal. Ha elindulok az emeletre, jön utánam az egész konvoj, 5 fő, 2 kutya, 3 cica, és én. Nagyon jól mutatunk.
Búcsú esélyt? Ez a két szó így egészen más tartalmat kap. Ez lenne a vég?
Maradjunk az estélynél, de leginkább itthon. Hol a hazafias érzés bennetek? A nemzetállami elkötelezettség? Ideje lesz beiratkoznotok a Rózsi által szervezett etika órákra, legalább estin, a tananyagban ez hangsúlyos lesz. Fejlődjetek már egy kicsit.
@Mariann19: Fejlődjőn a Rauzsi, akinek hat apja volt... esze meg egy cseppse... hazaffiasság? itt, miért, kinek, hogyan, nanemár... homelesspata lennék legszvesebben... elegem van a majdholnajobbleszigéretekből... már nincsenek hagymázaskolbászkerítésillúzióim...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Az egész mókusfamily rokonságod ott a polcon, úgyhogy... becsüld meg magad, mert kivuduzlak!!!
A plakátot a nyári szobarestauráláskor szedtük le.

hu.wallpapersus.com/wp-content/uploads/2012/10/Alvin-%C3%A9s-a-m%C3%B3kusok-Chipwrecked-2011.jpg
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Tudod mi a szép a lányod nevében? A hangzása. Szinte csilingel. Ha lányom lett volna, ez lett volna a neve.
@Mariann19:
Csak utánad!
Mutass.... izé, példát! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Látom a hátteret... mintha csak kishazámat látnám. És az az SOS felirat... több, mint kiáltás:-)
na elemenetem szuszakolni. jócakall... rosszalkoggyatok:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
nem a rohadékok... csak poste restante egy szar lukas tutajt küttek, próbáld meg te is köcsög felirattal:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Mókus! Látlak magam előtt, ahogyan jóságos mosollyal szemléled percekig, sőt órákig a kutyut.
Megnéznélek egyszer. Készíts erről fotót, többet is, és majd napi adagként felteszed. Jó?
@Mariann19: valahol a marokkói blokkba becsempéztem magamról egy fotót. keresd ha akarod:-)
@Kis ember: A politika látod, már az őrületbe kerget minket. Még az életvitelünk részletezésében is megjelennek, belénk ivódnak végeérhetetlenül. Csak már szabadulnánk tőlük..
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Legyen lányom is? Így mutassak példát? A mai világba, most? Megbeszélem itthon, most, hogy mondod. Már a Lili név miatt is.
Mindenkinek jó éjt!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ó tényleg, meg se néztem ma még, hogy visszaüzent-e. :)
süti beállítások módosítása