Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.30. 02:56 Fabius

Viktor, 2014 még a tiéd!

Címkék: milla lmp választás 2014 E14

Kedvesaranyos Fénylő Csillagunk!

Ezúton értesítelek, hogy fellélegezhetsz. Legalábbis átmenetileg felesleges regisztrációpótló trükkök százain és a testre szabott hazai pálya még előnyösebbé tételén gondolkodni. Úgy állunk ugyanis, hogy ma Magyarországon nincs aki leváltson titeket, és ahogy a dolgok alakulást elnézzük nem is lesz. Lassan beletörődünk itt a veletek szemközti oldalon, hogy a "mieink" a leváltásotokhoz tökhülyék, plusz abba is, hogy ha egyszer az életben el akarunk valaha zavarni benneteket, akkor számunkra 2014 a saját apokalipszisünkről kell szóljon, és nem a tiétekről. 

Eddig kiröhögtem azokat akik a nekünk Mohács kell orbitális közhellyel dobálóztak, de belátom tévedtem. Nekünk itt veletek szemközt tényleg az kell, hogy kitakarítsunk és lomtalanítsunk 2014-ben mindenkit, akinek a ti elkúrásotok nem elég indok a leváltásotokra. Mert akiknek tárgyalóasztalnál kéne ülnie azok egymással marakodnak és hasadoznak, akik meg összegyűlnek és tárgyalnak azokat a tárgyalódelegációba nevezett névsorral én sem akarom kormányváltó pozícióban látni. Bár azt megértem, hogy röhögnek a többi hülyén teli szájjal, és az egy darab Lendvai Ildikón kívül eszük ágában nincs változtatni semmit a személyi állomány összetételén. Miért is tennék? Azok akik erre rászoríthatnák volna őket azok erre a legnagyobb esélyt novemberben már eljátszották, és éppen azzal vannak elfoglalva, hogy kié legyen a hokedli a pártirodából szakadás után, hogy az Együtt(!!!!)-özés helyett most akkor legyen párt vagy mégse nelegyen, legyennelegyenmajdlegyen párt, mert most sikerült ráébredni a nem tudom mire. Így viszont akik a tárgyaló asztalnál ülnek azok gyakorlatilag az elmúlt ciklus szoci-szadi kormányának széthasadozott részei, ami önmagában nem egy szimpatikus alternatíva semmire. Nem tudom volt-e ország a történelemben, ahol mexikói felállásba fagyott ellenzékből is sikerült kormányt váltani, de azt biztosan tudom, ez így nálunk nem fog menni. 

ellenzék mexikói felállás.jpg

A szocikat valahol megértem. Kényelmes pozíció a fotelban röhögve Szanyi Tibornak Szekeres Imrével és Veres Jánossal pacsizni, miközben emezék felszeletelik egymást helyettük, önként. Azt ők is tudják, hogy a dékával együtt meglévő teljes népességre számolt 18% kormányváltásra édeskevés, azt is, hogy ez erősödni maximum a választások közeledtével, pánik hangulatban, egyéb alternatíva estén fog, ha egyáltalán. Mégis ráérnek, hisz a kormányváltást akarók felé idejekorán kimutatták az egyértelmű szándékot, más kérdés, hogy az egyedüli kormányváltásukra összesen ennyien lennének vevők. 

Odébb egy házzal az egység helyett teljes a káosz. Az LMP szakadás megkezdése után most a Juhász Péter vezette Milla bizonytalanodott el,mint kezdő apáca a rózsafüzér helyett kezébe adott análgolyó füzérre pislogva, és a pártalapítás elhalasztását kérte a többiektől. Mert az alkotmányos egyeztetésen Bárándy Péter összekülönbözött a millás Molnár Péterrel mittom az utolsó sajtos pogácsán, és ez akkora skandallum, hogy a személyi ellentétek házon belüli elrendezése helyett inkább halasszunk egy pártalapítást. Csoda, ha ezt hallva a közélet rezdülése iránt fogékony kommentelőkben az is felmerült, hogy a Juhász - Schiffer kettős úgy megszopatta Bajnaiékat, hogy azt néhány évtized múlva tanítani fogják a jövő pártkáderképző iskoláiban. Úgyhogy éppen ideje lenne színt vallania mindenkinek, aki még valami szimpátiát remél a következő választáson, és egyértelműen előjönni a farbával.

Még mielőtt nagyon belelovalják magukat az aktivisták a hurrázásba nem kellene elfelejteni mivel játszotok. A Milla egyszer már kifarolt az LMP mellől, a mostani újabb irányváltással csak azt bizonyítja adott esetben, hogy hajlik, mint a rohadt nád, akár a többszörös seggszáj is lehet oldalfüggetlen. Ráadásul abban az új pólusban babér senkinek nem termett, a bizonytalanok és kiábrándult fideszesek megszólítására is ugyanúgy alkalmatlannak bizonyult. Bónusznak azóta a schifferisták hazavágták a részvételi demokráciát, és cserbenhagyták az LMP meglévő szavazóbázisának többségét. Az LMP-ből kiszakadt platformisták legalább megpróbálkoznak képviselni minket, a faszbúkra kirakott Jávor videó elég egyértelmű, de ha adhatok egy tanácsot - ha nem, akkor is adok - ha lehet a pártalapítást és a cselekvést ezúttal ne a megszokott "elempés" módon és tempóban csináljátok. Mert az LMP és E14 részeknek a kialakult helyzetben nagyjából napjai vannak a viszonyokat eldönteni, minimum azt letisztázni, hogy ki kivel igen és kivel nem, plusz felénk kimutatni, hogy a kormányváltást ki tekinti elsődleges céljának. Számunkra, a potenciális szavazóbázisotoknak számító biztosan kormányt váltani akaró választók számára ez az elsődleges prioritás ugyanis. 

Mert ennek hiányában egy rakás kiegyezni képtelen és koalícióra alkalmatlan tényezőkupacnak látszotok csak, és nem kormányváltásra alkalmas nyugodt, megfontolt és átgondolt erőnek. Ha ez így marad és a kormányváltás kilátásai elúsznak, akkor nem marad más lehetőség, mint előidézni a baloldal Mohácsát. Szavazatunkkal is a komplett paletta tudtára adni, hogy a megújulásra képtelen szociktól a kizárólag egymással marakodni képes 14millaelempékig a kormányváltásra mind alkalmatlanok vagytok. Ne ringassátok magatokat tévhitekben, ilyen körülmények között nem lesz muszáj a legkisebb rossznak gondolt alkalmatlanra szavazni, Viktor jóvoltából a választás érvényes és eredményes lesz ha otthon maradunk is. 

Aztán lesz 4 kemény évünk Újviktoriában kitermelni magunk közül valami tényleg újat. 

754 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr25052277

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.30. 11:39:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Népszavazást az ügynöklisták nyilvánosságáról 2013.01.30. 10:05:26

Ha van egy minimális esze is az LMP-nek, vagy a Jobbiknak, akkor eldobnak minden más hülye népszavazási és egyéb politikai javaslatukat és ezt nyomják előre. NÉPSZAVAZÁST AZ ÜGYNÖKLISTÁK NYILVÁNOSSÁGÁRÓL. Igen ez fontosabb kérdés lenne a négyes metró...

Trackback: Egyikre pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2013.01.30. 10:04:29

Nem kormányváltásra van szükség, hanem politikai és erkölcsi rendszerváltásra. Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási bojkott és feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

„Mindinkább meggyőződöm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)
„…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsony lelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
Szekfű Gyula Tomori című tanulmányából. Nincs új a nap alatt!

„hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve! Ókor Óta tudott!

Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak (privatizáció, olajmaffia) , melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot…Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter
Korán keltél, vagy ilyenkor szoktál ágyba esni?
Tömény pesszimizmus.
Magam is hasonlóan érzek, de eddig még elhessegettem, azzal, hogy biztosan keveset tudok és a dolgok jobban állnak.
Az LMP-t nem gondolom olyan nagy tragédiának, nekem a Schiffer volt csak tragédia.
Bízom abban, hogy a többiek tanulnak a történtekből.
Most kevés az, hogy majd meglátjuk.
Az LMP szakítás egy érdeked perspektívából.

peppperedmind.tumblr.com/post/41777793469/olyan-ez-az-lmp-s-szakadar-dolog-mint-amikor-az-ember

Amúgy meg igaz, hogy a szarakodásból elég volt, valljatok színt és építsetek hálózatot mind, hogy mi vidéki suttyók is tudjunk kire szavazni! Mert ha minden esélyt elkúrtok az orbánváltásra akkor csak azt érdemlitek hogy lenullázzunk benneteket egytől egyig.
"Az nem lehet, hogy annyi szív
Hiába onta vért,
S keservben annyi hű kebel
Szakadt meg a honért.
Az nem lehet, hogy ész, erő
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt."
Lassan lehet tényleg csomagolni. Indul a vonat.... na nem Auswitzba...
@Dr. jenőke (jenőke): "Tömény pesszimizmus"

Fölösleges bagatellizálni, nincs semmiféle egyetemes törvény arra vonatkozóan, hogy jövőre márpedig kormányváltásnak kell lennie. A kormányváltás olyan, mint az óvó rettegés középpontjába avanzsált demokrácia-eszmény: vagy megküzdünk érte minden nap, és kiharcoljuk, megvédjük, vagy hagyjuk a picsába, nincs értelme.
Ezzel a bagázzsal, amelyik a csere érdekében szorgoskodik (már ha...), egyszerűen nincs értelme. Pesszimizmus helyett realitásérzéknek hívnám, egy kicsit csalódott haragnak, "hát akkor baszódjatok meg, ha erre vagytok képesek" szindrómának, legalábbis ha magamból kiindulva jól sejtem, hogyan vélekedik Fabius. Mi itt a "végeken", ismerőseimmel a noname passzívak között, elég nagy számban így gondoljuk már jó ideje, és ennek a béna huzavonának az eredményeképp csak annyira érdekelnek bennünket a következmények, amennyire ránk vonatkoznak: csináltunk B-tervet, már rég, és nem félünk élni vele, még ha nem is esik jól.
'89-ben mindenki örülhetett, üresek maradtak a lámpavasak, de ezzel mára hazug demokráciaféltő mutyista országrontók, illetve (a másik oldalon) NERtársak lettek az elvtársak. Elég volt ebből. Elég volt a tipitopiból, a négyévente térfélcseréből, a zászlófordításban és logócserében kiélt "megváltoztunk"-ból, elég volt az állandó lejtőből; ha tényleg nem megy másként, tőlem 2014 lehet a virtuális lámpavasak éve, húzza fel magát a mai ellenzék, pusztuljon a jövőnkből, ha csak erre a semmire képes, és adja át a teret azoknak, akik a helyére léphetnek. Hogy mi van akkor, ha nem lép a helyükre senki? Nos, egyszerű a képlet: Orbánia, még 1000 évig, amihez majd távolból kívánunk sok sikert, mert az értelmes fáradozással semmi baj, de mártírnak itt jó ideje nem született senki.
Oszt' sikíthat mindezért az ellenzék, köpök rá. Majd ha esetleg kiérdemli valamelyik, akkor máshogy fogom gondolni.
Nem az idióta pártokon múlik,hogy Orbán elhúzzon a picsába,hanem a választókon! Személy szerint engem nem érdekel az ellenzéki pártok "szerencsétlenkedése" egy tuti biztos: 2014-ben NEM A FIDESZRE FOGOK SZAVAZNI!Ez a lényeg, nem a pártok töketlenségére kell koncentrálni! Aki elégedetlen,nincs munkája,nem fideszes párttag vagy rokon,vagy csak egyszerűen elege van ebből a hazug,népnyomorgató,nagyképű senkiházi bandából az ELMEGY szavazni és leváltja Orbánt!!!
Te Fab! Feltételezem, hogy a cég vezetés eléggé lefoglal, de szerintem alapíthatnál már te is valami tökös kis pártot. Ahogy elnézem a folyamatokat még esélyetek is lehetne. Főleg ha az általad prezentált humorérzék, ami párosul a komolysággal is, még több ismertséget kapna. Ja és egyszer úgy megnéznélek egy TV vitában is viktátorunkkal szemben.;)

Szóval itt az idő, most vagy soha!
OFF:
Kedves Fabius és kedves törzskommentelők, boli, lecsekkoltam, vérmókus, nagyanyó, stb. (Penivaldesnek külön kézcsókom)!
Olyan helyen dolgozom, ahol korlátozott az internet-hozzáférés, így a neten böngészés lassú és drága.Az, hogy mégis rajta tudom tartani mutatóujjamat hazánk közállapotainak ütőerén, nektek és az általatok - igen jó ízléssel - kiválogatott és ide belinkelt cikkeknek köszönhetem.
Rendkívül hálás vagyok a szellemi csemegéért, mit nekem ezzel nyújtotok.
Most szabadságomat itthon töltve van érkezésem megköszönni nektek ezt.
Köszönöm.
@hacsaturján:

"Az nem lehet, (...)
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt."

de lehet. de még mennyire lehet!
erről szól a magyar történelem.
@babo81: "elege van ebből a hazug,népnyomorgató,nagyképű senkiházi bandából az ELMEGY szavazni és leváltja Orbánt"

A poszt által felvetett kérdések egyike az "és akkor mi változik?". Ja, a név. Mert a jelzők nemigen - szelídebb, emberségesebb lesz a hátbaszúrás, ódejó...
Még 20 év Orbániáda.
Nagyon lehangoló, különösen azoknak, akik ilyen-olyan okból nem mehetnek el innen, ám az összes következményt viselniük kell.
Kérdés csak az, hogy meddig fog tartani az ország pénze, és mikor lesz az államcsőd, a teljes összeomlás.
És hogy fog abból a szakadékból, és mikor, a maradék kikapaszkodni?
Mindez azért, mert egy őrült szekta nőtt ki belőlünk (ez különösen fájdalmas), az kaparintotta meg a hatalmat, és nincs ellene orvosság?
Az biztos, hogy a zembereknek halványlila fogalmuk sincs, mi történik velük és miért.
@hacsaturján: :))) hát valahogy így. Hiába, Vörösmarty tudta.
@babo81: Mókás amit írsz. Főleg ha megnézed bármelyik közvélemény kutatás grafikonján a senkit nem választok elég markánsan 50% körüli oszlopát. ;)
@Kis ember:

"__ (...) igen jó ízléssel__(...)" etc.

ez már azért túlzás, ne mondjam nyalizás Kedves Olvasó, szerencsére estére elmúlhat a sokk, ha mindent végig olvasol.
@Kis ember: Mi is köszönjük ( a többiek nevében is a köszönetet:-) Jó időnként nemfikázással is találkozni. A többiek majd szintén fognak szerintem vmit, vartyogni:-)
Azt mondhatnánk, hogy ez jó dolog, mert kinyírják egymást, és csak az életképes maradhat. Viszont ez lesz az egyedüli pozitívum benne. Mivel, ami a magyar politikában életképes az hangos, demagóg, és hazug. Így pedig visszatérünk a kiinduló pontra vagyis Orbánok fognak egymással versenyezni.
Rájöttem, hogy egy pozitívumot el lehet mondani Orbánról. Hogy ő, és a csapata megértették, hogy csak egységben lehet győzni. Tudom ezért minden tönkretett a jobboldalon, de most mégis ott van és 2/3-a van.
ől. mi nt most jogtörő:-) Közbemeg szégyellpsen csipekedi kisgatyója korcát:-)
@Fabius

"_ ha lehet a pártalapítást és a cselekvést ezúttal ne a megszokott "elempés" módon és tempóban csináljátok. Mert az LMP és E14 részeknek a kialakult helyzetben nagyjából napjai vannak a viszonyokat eldönteni, minimum azt letisztázni, hogy ki kivel igen és kivel nem_"

"Ej, ráérünk arra még!"
(addig is én inkább az Őzikémmel...)
Nem kéne mondanom, de mondom: én megmondtam.
Megmondtam, hogy Schiffer olyan megosztó személyiség, aki még azt is képes tönkretenni, amiben benne sincs. /Arról csak csendben szólanék, hogy fixa ideám, lepacsizta ő már Vityával azt a "Viktornak mennie kell" dolgot, odaáll ő ha nagyon - vagy csak kicsit is - kapacitálják egykori védence mellé, oszt jónapot!/ JUhászról pedig /visszakereshető ehelyt is/ elmondtam Orbán kissé ostobább, de ugyanolyan hataloméhes klónja. Lehet ekézni Gyurcsit /Fabius rendre meg is oldja/, de előre megmondta Bajnainak, rossz helyre áll. Akiről az a véleményem volt /szintén talán ehelyt/, hogy tekinthetik jó hajóskapitánynak, de viharban még nem hajózott. Mostan nem vihar van csak kisebb szél, és már össze-vissza kapkod a vitorlák irányában.:((( Igazatok van, fekálián kívül itten semmi sem lesz. Félmillióan már belátták. Rajtam a sor, téleg vonatra vagy repülőre kell szállni...
@Kis ember: fogadjunk, hogy az én linkjeimre is gondoltál, ;))
Ha minden marad így, ahogy van, és most nagyon úgy néz ki, hogy marad, akkor csak ilyen ügyek lesznek:
nol.hu/belfold/20130129-moka-kacagas_es_eltunt_milliok

"A Cre-viza képviselője másként emlékszik: az önkormányzat hónapok óta elérhetetlen a számukra, az egyeztetést az alvállalkozók demonstrációja kényszerítette ki, az elszámolásra pedig éppen az általuk (önkormányzat) kiválasztott fővállalkozó Ligetsor-Bau nem hajlandó."

"Papcsák Ferenc azonban a múlt heti megbeszélésen mindenki értésére adta, hogy az engedményezési szerződést – bár ő is aláírta – érvénytelennek tekinti, és nem hajlandó a Cre-viza Zrt.-nek utalni."

"Nincs olyan nagyobb értékű önkormányzati beruházás, ahol a pénz útja ne vezetne jó ismerőshöz, Fidesz-közeli céghez – összegzi az eset tanulságait Várnai László, az LMP helyi képviselője, utalva ezzel a Zuglói Vagyonkezelő Zrt.-nél hűtlen kezelés miatt indított nyomozásra."

Szóval így megy ez édes hazánkban, és ahogy Fabius is írja, úgy néz ki, hogy így is fog menni, míg világ a világ.
Aki tehet fusson amerre lát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Kedves Gábriel, a te linkjeid nagy részét nem tudom megnyitni. A munkahelyen van egy szűrő és a te linkjeidre (főleg a kuruc.info-sokra de azt hiszem a barikádosokra is) azt írja ki: "The site is filtered. Reason: racism and hate"
De ha ilyeneket linkelsz, akkor miért van minden megjegyzésed mögött smiley? Vagy... így akarsz barátságosnak tűnni?
Ma lesz valami szó az ügynöktörvényekről? Álmodtam, vagy tényleg beszélt erről Bajnai?
@Kis ember: Látom, jó munkahelyrd van:-) Jó izlésú rendszergazdával:-) A továbbiakban állításom igaz. Szemetet én sem nyitok, és Gábriella is a kukában csöcsöl:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Nem tudom mi alapján válogatnak. Amerikai cég, honnan tudják, mi van a kurucinfón?
A mi fasisztáink keze messzire elér... de úgy tűnik a cégedé is:-) Ezeket a férgeket általában nem kedvelik sehol sem. És remdkívül jó keresőszoftverek vannak a szemét kiszűrésére:-) De inkább erről kérdezd majsd a Bolit. Ó itten a bitvarázsló-nethuszár:-)
Nemfizetett hirdetés:

Népfőiskolán oktatják az Orbán-kormány stratégiáját
2013. január 30., szerda, 06:41
Szerző: MTI

Címkék: keleti nyitás; Lakitelek Népfőiskola;

Kinyomtatom • Elküldöm
Keleti nyitás címmel szakmai képzést indít márciusban a Lakitelek Népfőiskola és a Kelet- és Közép-európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány. A kurzus célja a kormány vonatkozó új stratégiájának és a keleti térségnek a minél alaposabb megismertetése - közölte a népfőiskola.

A képzés a keleti nyitás stratégia céljait, feladatait és eszközrendszerét mutatja be, ezen túl a célországokat is megismerteti a résztvevőkkel. A Lakitelek Népfőiskolán tartandó előadásokra és foglalkozásokra olyan 35 év alatti fiatalokat várnak, akik - munkájukkal vagy tanulmányaikkal kapcsolatban - érdeklődnek a téma és a régió iránt, és esetleg maguk is szívesen vennének részt a stratégia megvalósításában. A képzés hasznos lehet azoknak is, akik a későbbiekben szeretnének foglalkozni a térséggel.

A kurzus résztvevői olyan átfogó szaktudásra, elméleti és gyakorlati ismeretekre tehetnek szert, amelyek nem szerepelnek sem a magyarországi felsőoktatás, sem más képzési intézmény kínálatában.

A 2013 és 2015 között negyedévente szervezett bentlakásos képzésben a hallgatók előadások, szemináriumok, valamint gyakorlatok, kiscsoportos műhelymunka keretében sajátíthatják el az ismereteket.

Az első kurzusra február 15-éig lehet jelentkezni a Lakitelek Népfőiskolán.

Asztakirelejzumát: külön országvesztő kurzus... készülhet futószalagon a sokkis matócsnyi:-)
Na ez ennek az esélye is elúszott:
"A különféle baloldali formációk egysége – a választási rendszerre adott racionális válaszon túl – főként azért kívánatos, hogy a kontroll megjelenjen. Azért, hogy akik bizalmukat vagy hitüket vesztették, s nem hajlandók az MSZP-t szólóban a hatalomra segíteni, képviseletet kapjanak, s elkerülhető legyen a kétpólusú szisztéma megmerevedése. Mert akadnak olyanok, akik csupán így látnak esélyt arra, hogy egy baloldali kormány szakít majdani elődje hazug és korrupt politikájával, továbbá messzemenően eltávolodik korábbi ciklusai legszörnyűbb emlékeitől. (A történet az áfacsökkentést követő gyors emeléstől Hagyó Miklósig tart.)"
nol.hu/velemeny/20130129-ov-generacio
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Jelentkezzünk! Bomlasszuk belülről a rendszert. :))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: nem kismatolcsyk készülnek futószalagon, hanem janicsárok. Így hívják az ilyet.
Nincs mit hozza tennem, akinek nincs be terve az alomvilagban el
Háromhónapos gyorstalpaló a gyórstalpnyalóknak:-) Remélem diplomát is ad:-)
@Kis ember: Érdekes amit írsz mert Kurucot én szinte sosem szoktam linkelni. Viszont az jó hír, hogy a többit meg tudod nyitni. Elég sok más is szokott lenni. :)
"A kurzus résztvevői olyan átfogó szaktudásra, elméleti és gyakorlati ismeretekre tehetnek szert, amelyek nem szerepelnek sem a magyarországi felsőoktatás, sem más képzési intézmény kínálatában."

Basszus... az ilyesmit a bomló nyugaton 5-6 évig tanulják, aztán posztgraduálnak. Mao tényleg a zsenik és félhülyék országa.
Én most leírok pár dolgot, de utána ezzel az egésszel nem foglalkozom többé.
1. Szerintem Bajnai a legalkalmasabb arra, hogy Orbán ellenfele legyen. Szerintem ő az elmúlt évek legjobb politikusa. Aki képes volt politikussá válni. Még most is képes harcolni ezért az egészért, amikor azok árulják el, akik eddig minden nap arról írtak, és beszéltek, hogy miért nem jön vissza, milyen hazafi.
2. Szerintem Mesterházy nem alkalmas miniszterelnöknek. És sohasem lesz, bármilyen új frizurája is legyen.
3. Szerintem az Mszp nélkül nem lehet kormányt váltani.
4. Szerintem az Mszp mellett létre kellett volna hozni egy másik "erőteret", hogy az alku pozíciót érjen az Mszp-vel szemben.
5. Szerintem Orbán még jobban tönkreteszi az országot.
6. Szerintem aki nem fog össze az nem az ország érdekeit nézi.
7. Szerintem sokan hülyének, szentimentálisnak, és álmodozónak fognak hívni, de nem érdekel. Egy életem van és nagyon unom, hogy a politikus aggyal gondolkozók elcseszik.
Hadat üzen a sértett kormány az Alkotmánybíróságnak

A kormány eltiltaná az Alkotmánybíróságot az ítéletei alapjául szolgáló, a rendszerváltás után született bírósági döntések felhasználásától. Csak az új alaptörvényre hivatkozhatna.

www.origo.hu/itthon/20130129-ismet-korlatozna-donteseiben-a-kormany-az-alkotmanybirosagot.html

NOKOMMENT
Részterületre kérdeznék rá!

Ez a "millás Molnár Péter", nem az a csóka, aki zsebre dugott kézzel besétált lezseren a közjogi egyeztetésre és nemes egyszerűséggel bejelentette, abba lehet fejezni!...?
Én még nem temetnék.

Ez most olyan, mint amikor a húsleves első forrásakor feljön a gusztustalan hab. Vagy kifut, vagy leszedik, vagy elfő.

Juhász kifutott. Spongyát rá.

Jávoréknak valóban be kell fejezni a tökölést, és rákapcsolni. Az együttműködést illetően náluk legalább tiszta a kép.
@Kis ember: :)
Tudod ő a mosolygós gyilkos.
@Kis ember: Te, kis ember!
Szexszűrő nincs ott a cégnél véletlenül? .-P
@V-PORT: A 2. és az 5. pontoddal egyetértek. :)
@V-PORT:

Lehet, hogy van mit vitatni a pontjaidról. De az utolsó mondatban minden benne van, ami miatt még mindig foglalkozunk vele.
Pedig Fab állapotába más is bele szokott ám keveredni!
@ariel12: Ja aki még egy csigát is kikerült az autójával annak idején. :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Az AB-vel nem lesz olyan egyszerű, mint ahogy azt Móricka elképzeli:)))
@Kis ember:
Hajó... :) Üdv a fedéllzeten!

Sajnos osztom Fabius véleményét. Szavazni is leszünk sokan, de kire? Mert Szanyi és a többi "zseniális" coci majom nem játszik, ez leeshetne a gyengébb képességû másik bolsi majomhordának is.
A Piktori horda ebbôl megél ma és erre alapozva nyerni is tud, hisz a megosztás akkora, hogy számszerûsítve az 1+1-el boldogulók egy sajtpapíron is könnyedén összeadhatják a számokat.
Akinek meg ez nem egyértemû, azzal sokmindent úgy sem lehet kezdeni. Amennyiben ez a jelenlegi ellenzék, akkor az a rossz hírem van nekik, hogy amilyen BALFASZOK, örökre is azok maradnak. Persze ha ez a céluk és megéri nekik így támogatni a narancsbolsikat, az más, akkor hajrá!
Legfeljebb egyre többen fogunk külföldön szörnyûlködni a hazai pol.viszonyokon.
@Orica Középföldi:

Még úgy sem, hogy ennek az AB-nek sok értelme nincs.
@Kis ember:

"a te linkjeid nagy részét nem tudom megnyitni."

A világon semmit nem veszítesz, ha nem olvasod el azokat az agymenéseket. Sőt, időt nyersz:)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

szia te 160 IQ bajnokk:-) alias töki!
Óvastalak tegnap te nagyarc.... szóval te legalább négyszer törlöd meg a feneked, nem úgy, mint a negyvenes ecceriek:-)

Küldök neked is ma egy kis csemegét... örjönghecc:-)
Na ne, sok illuzium nincs a 2014-es "szabad" valasztasok tisztessegerol (az ellenorizhetetlenul bemondott hatarontuli szavazatok, gerrymandinering, stb), de az holt zicher, hogy +4 ev nerisztan utan 2018-ban a gonosz torpet valasztasokon mar nem lehet levaltani.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Legfeljebb egyre többen fogunk külföldön szörnyûlködni a hazai pol.viszonyokon. "
Ha végre sikerül kitörnöm a rosszba, akkor leszarom, majd mi van itthon, áztatom a tököm a tengerben, és vedelem a sört. Full life! Ééérted? :-)
@Orica Középföldi: ezert ugatom mar evek ota, hogy ha maradt egy kis tartas az ab-ban, kulonosen a manyup penzes faszakodas utan, gerincesen kiall a vezenyloek ellen, mar csak a szakmai becsuletuk miatt is, hisz ezzel a szarkavarassal mar biodiszletnek is kevesek, es szeljegyzet sem lesznek a tori konyvekben
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Hogy Ssteffyke simogassa meg a homlokod... Vicceskedünk? Na, mentem melóba.
Egyetértek Fabiusszal, bár én türelmesebb vagyok. Szerintem a szobor benne van a kőben, csak le kell ütni a felesleget. Ehhez idő kell, mert elég sok téma van, ami egyeztetésre vár.
A hitelesség az más tészta, a régi káderek helyett én is szívesebben látnék új arcokat, friss gondolatokat, no meg egy kis lelkesedést. Talán tavasszal már le lesz nagyolva a szobor, meglássuk mit faragnak nekünk választóknak.
Bajnaival nekem sincs bajom, de ha hagyja magát bevonzani a maszopba, akkor bukta lesz.
Ha Karácsony jön az E14-be, az jó pont lesz nálam.
@V-PORT: +1, és nem vagy hülye és álmodozó, mert akkor én is az lennék:)))
@Orica Középföldi: Ezt mire alapozod? Amikor az első jogtiprást, tökcsavargatást megcsinálta a kormány az AB-vel, lapítottak, mint szar a fűben, egyik sem állt fel, állt ki, hogy ezt azért már ne.
A manyup dolgot addig húzták, amíg már nem volt miről dönteni.
A bírók kényszernyugdíjazásáról olyan döntést hoztak, hogy adtak is meg nem is. És még sorolhatnám.
Ráadásul egyre több az elvakult fideszes pártkatona a testületben, szóval AB-t is kipipálhatja a kormány, dörzsölhetik a kezüket, hogy ezt is jól megcsináltuk.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
de van. Kicsit furán működik, mert mikor fürdőruhát akartunk nézni az asszonynak azt letiltotta, de a vöröshajú lányokat simán engedte. :)
@Kis ember: Textilre lehet beállítva, vagy a veres szín nincs tiltva vélhetőleg!
Heineken?
Másrészt: Diktálni Róuzsikának ki fog?
Visszavenné a kormány a Rail Cargót
[origo]|2013. 01. 30., 7:52|Utolsó módosítás:2013. 01. 30., 7:53|

Részben vagy egészben történő visszavásárlással, vagy akár új társaság elindításával, de szeretné a kormány, hogy a MÁV-nak újra legyen teherszállító üzletága.

www.origo.hu/gazdasag/20130130-visszavenne-a-kormany-a-rail-cargot.html

Tied a vasút elvtárs, magadnak építed! Hív a vasút, vár a MÁV.

Minden hatalmat a szovjeteknek! Bele mindent a közösbe!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Csak egy rohatt hímsoviniszta szűrő... a cifrálkodás manapság amúgy is luxus! :-)
Nem akart orvoshoz menni, hívták a TEK-et

Az érsekvadkerti asszony bezárkózott a házába, és öngyilkos akart lenni, a TEK megakadályozta.

www.origo.hu/itthon/20130129-nem-akart-orvoshoz-menni-az-ersekvadkerti-asszony-kihivtak-ra-a.html

Inkább orvost hítttak vóna...

Azért elég viccos: GIZI! HA NEM TESZED LE A KÉST, AKKOR MINK JÓL LELÖVÜNK:-)
Megmagyarázták
a gazdasági csodát

Megszorítások nélküli sikerekkel büszkélkedett az NGM. Kiderült, hogy a Matolcsy-minisztérium szerint senki nem él rosszabbul, és 2010 óta mást jelent a szó. Saját értelmezésük szerint sincs igazuk.

index.hu/gazdasag/2013/01/30/ngm_nem_megszoritas/
@aritus:

"Ezt mire alapozod?"
Ez olyan mérvű unortodoxia lenne, amit az EU nyilván nem tesz lehetővé.
Az origós hírben az tetszik, hogy nini! ezek tényleg megsértődtek:)) És szokás szerint, erőszakkal próbálnak válaszolni.
@Orica Középföldi: Egy évvel a választások előtt és pár héttel a "nemhivatalos" kampány megkezdése után már bőven le kellett volna fektetni legalább a leendő program alapjait és azt kommunikálni, mert a sárdobálás ugyan a fanatikusok számára nagyon kielégítő, de a nemszavazók bizonytalan részének meggyőzésére, aktívvá tételére nem alkalmas, nekik ugyanis pont a mocskolódásból van elege. Abból, hogy a politika másról sem szól már évek óta, mint az elkúrásról, a töketlenkedésről és a sárdobálásról. Még az sem lenne egy rossz módszer, ha egy párt teret engedne a "jó zsaru - rossz zsaru" módszernek, vagyis legalább a szarszájúak között lenne egy pár józanabb hang... de nincs. Pedig a választások eredményét a LeSzarom Párt fogja eldönteni a maga 50% feletti nemrészvételi arányával, akár így, akár úgy, és ameddig az ő bevonásukra nem talál valaki módszert, és a pártok csak a politikailag aktív rétegeket próbálják tologatni egymás között (persze minimális hatásfokkal, hiszen az aktívak már kialakult elvrendszerrel rendelkeznek, és nehezen mozognak a pártok között), addig maradunk Európa Szociális Otthona.

"Aztán lesz 4 kemény évünk Újviktoriában kitermelni magunk közül valami tényleg újat."

Aztán még 4... aztán még 4... elképzelni nem tudom, hogy miből és honnan épülhetne fel egy új formáció, és az hogy lenne képes kormányváltó erővé kinőni magát akár 8 év alatt is, mindezt persze anélkül, hogy az LMP vagy a Milla útjára lépve nekiálljon totyogni az oltár előtt, hogy hát akkor ő inkább mégis szűzlány maradna, amíg nem jön az "igazi".
@Kis ember: Ezt meg tudod nyitni?? :)

Megdöbbentő kijelentést tett Ferge Zsuzsa szociológus a Klubrádióban.

Az interjúban elhangzik, hogy az adatok alapján nő a bűnözés, Ferge ezt teljesen érthetetlen módon a Jobbiknak, a szigorodó törvényeknek tudja be. Sőt, a produkcióját tovább fokozva kijelentette, ha nincs mivel fűteni, el kell menni fát lopni.

t7.hu/0ajl-el-kell-menni-fat-lopni
Biztos már néhányan unják, hogy mindig ezt mondom: nem értem az e14 program fétisét!

Mit várnak? Ha előjönnek egy részletes és tudományos alapokon álló programmal, akkor mindenki visszalép a javukra? az mszp helyi szervezetei, az lmp szárnyai és a kiábrándult fideszesek?

Nem arról kéne inkább tárgyalni, hogy milyen metódus szerint osztják el a körzeteket, hogyan döntenek arról, hogy melyik körzetben melyik szervezet jelöltje indul, hogyan veszik rá a jelöltjeiket visszaléptető szervezetek a támogatóikat, hogy a közös jelöltre szavazzanak. És esetleg az új alkotmányról egyeztetni?

Ennek a program-egyeztető tárgyalásnak nem akkor lenne értelme, ha tisztán listás választások lennének? Most a választókörzetekben dől el minden, folytat értelmes szervező munkát bármelyik szervezet ezek közül? Ha igen miért telefonon keresik a hallgatóságot Bajnai beszédére?
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130129_diak
"Megeszi-e a kormány ebédre a diákokat?"

"A diákság meglepően keménynek bizonyult a múlt évi tiltakozásokkor, úgy tűnt, a Fidesz három éve alkalmazott tárgyalási stratégiája velük nem működik. Mármint az, hogy a megegyezési szándékot hangsúlyozzák, a másik felet tárgyalóasztalhoz ültetik, ezzel elhárítják a további tiltakozásokat, majd megkísérlik megosztani a túloldalt, illetve annak néhány prominensét megnyerni (khm) maguknak, végül valami látszatengedménnyel lezárják a kérdést. A Fidesz kiszámíthatóan minden alkalommal átveri a másikat."
@Rufus78: Tessék olvasni a hazaeshaladas blogot.
@Kuviklacz: Minek? :) Ők is csak az általa írt "politikailag aktív rétegek tologatói egymás között" kategória.
@Orica Középföldi: Attól tartok, hogy túl sokat vártok kívülről. Megjegyzem, hogy a régi Ab ítéletek a régi Alkotmány alapján születtek, és ahol az Alaptörvény eltér ettől, ott formáljogilag nem ér rájuk hivatkozni (amúgy hivatalos precedensjog sincs kis hazánkban). A Sólyom-féle aktivista álláspontot, amely szerint az ítéletekbe belekerültek olyan elvek, amelyek túlmentek az Alkotmány szövegén, persze még magukénak vallhatják (ilyesmi történt, ha nem is pontosan, a választási törvény ügyében, de ott inkább nemzetközi kötelezettségekre hivatkoztak). Egyébként a kérdés nem új, az Alaptörvény elfogadása környékén voltak már erről viták komoly szakértők között is (én nem vagyok az). Az más kérdés, hogy ezt törvénybe foglalni legalábbis necces. Viszont jogi alapja az EU-nak nagyon kevés van, a legszélsőségesebb opciót belengették, de esélytelen, Európai Bírósági eljárást indítanak, amikor lehet, de az Alapjogi Charta alapján nem lehet (azt csak az EU jogalkotás és az EU jog átültetése, illetve alkalmazása során kötelező alkalmazni). Azt meg el lehet képzelni, hogy mikor fognak a tagállamok megszavazni egy olyan lehetőséget az EU-nak (bármit is jelentsen ez az absztrakció, merthogy ez sem triviális), hogy konkrét, de nem formálisan EU jogba ütköző ügyekben őket (pont ŐKET?) bíróság elé citálhassa.
Szóval ha az állampolgárok nem használják fel valamennyi jogi és legitim lehetőségüket arra, hogy rendbe tegyék az országot, senki más nem fogja helyettük.
@Szúrófény: javasolt olvasmány egy volt tanáromtól
www.cons.hu/index.php?menu=cikk&id=421

Különös tekintettel a hazai ötvözetére a jövőorientáció és a teljesítményorientáció hagyományosan gyenge voltára.
"Aztán lesz 4 kemény évünk Újviktoriában kitermelni magunk közül valami tényleg újat"

Bruhahah..:)

Hiszen ez volt a mondóka 2010-ben is, a ballibák történelmi bukása után.
Azóta eltelt majdnem három év.
És mi lett belőle?

Néhány bohócforradalmár, a libaszakértő mint Wunderwaffe, levágott pinaszakáll&ron werber és most a "lehet más a pártszakadás"...

Ennyi "újat" termeltek ki az agyonvert ballibák három év alatt.
Akkor miben reménykednek 2014 után?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ahelyett, hogy szép csendben megfagyna a büdös cigány. Hallatlan.
Az országnak rosszabb lenne egy minimális többségű ellenzéki győzelem mintha a fidesz marad. Annál jobban nem áll le az ország működése mint a fidesz aknamunkája miatt.
Vagy rájuk omlik és betemeti őket a következő ciklusban az a szarkupac amit építettek, és akkor még előrehozott választások is lehetnek vmikor, vagy ha sikerül kihámozniuk magukat a kupac tetejére valahogy akkor meg nem még 4 hanem kb örökre itt maradnak
@MACISAJT:

És most verd ki szépen a faszod egy Viktor-poszterre. Jaj de jó megint egy agyhalott moslékzabáló alattvaló nyálverésére ébredni.
@Orica Középföldi:
Jó neked, hogy ilyen optimistán látod. Irigyellek.
Arra gondolok, hogy az elöző Orbán kormány nem volt ekkora szar mint a mostani,jó nagy tömegeket mozgósított,kiabálták is, hogy Viktor, Viktor és mégsem győztek. Az 1,5 mill. fidesz hívő sem annyi, csak félnek ,nem árulják el kire szavaznának.
Az viszont igaz, hogy végre már megegyezhetnének, gyorsan pártot alapítanának és mehetne a kampány ezerrel.
@quendelapo: A programot tartom a legfontosabbnak. Csak pfújolásból nem lehet választást nyerni. A program alapú politika lehet csak más politika.
A HH megkezdte a csillagközi porból az új rendszer kialakításást. Gravitációs súlya széttépi a kisebb csomósodásokat, - LMP, Milla - sor fog kerülni az MSZP-re is. Gyurcsány hál'Istennek nem fog tudni kitörni a terráriumából.
Orbánnak nam a szavazói a fő támaszai, hanem az MSZP-vezetés. Nem s Fidesz-szavazó a legostobább, hanem sz MSZP-s. Nem a mítikus 50% a legfontosabb, hanem a 18% a főcsapás iránya. Az elsődleges politikai feladat nem az "apatikusok" és a "normális" fideszesek megszólítása, hanem az MSZP-seké. Orbán lába alól nem lehet kiránta a gyékényt, ha azon rajta áll a Mesterházy-csapat.
És igen, régóta mondogatom, hogy a legeslegelső lépés az orbán-pajzs leválasztása: az MSZP szétszakítása.

Amúgy fabius jóreggelt, és üdv a fedélzeten!
@quendelapo: ("Bajnai nem is akar nyerni?
velemenyvezer.blog.hu/2013/01/30/bajnai_nem_is_akar_annyira_miniszterelnok_lenni ")

Miért is akarna annyira nyerni?:)
Egy pillanatra tegyük fel, a szerzőnek és a józan észnek nincs igaza, a Fidesz nem fog nyerni simán 2014-ben.

Tegyük fel, valami ördögi ron werberizmus lévén a ballibák újra nyernének mint 2002-ben( kétharmadról ugye még álmodni sem szoktak).
És akkor? Mi történne?
Hiszen másnap ott állnának szemben a (minimum) fél "legyőzött" országgal , no és az Alkotmánnyal, a köztársasági elnökkel, az MNB-vel és Monetáris Tanácsával, a Költségvetési Tanáccsal...sorolhatnám.

És akkor , ahogy anno kántálták az utcákon: "táncolj, feri":D
Ha tudsz.
@MACISAJT: "Hiszen ez volt a mondóka 2010-ben is, a ballibák történelmi bukása után.
Azóta eltelt majdnem három év.
És mi lett belőle?"

Tartós recesszió, a nemzeti valuta értékvesztése, elbénázott beruházások, amikből azok valósultak meg alulkvótázva, amit Bajnaiék tárgyaltak le.
pl "Az Orbán Viktor miniszterelnök által egy hónappal ezelőtt felavatott gyártósornál akár hússzor nagyobb értékű beruházásmixre is esélyes lehetett volna a Coca-Cola magyarországi egysége, " www.napi.hu/magyar_vallalatok/orban_keson_koccintott_a_coca-colaval.529095.html
Tartósan magas munkanélküliség. Másfél éves munkahelykeresés.
Amugy minden szép és jó. Neked.
Sok mindenben egyet lehet érteni a szerzővel - például én se nagyon hiszek a a 2014-es Fidesz-vereségben, meg hát én is látom az ellenzék széttagoltságát - de azért néhány tévedésre rámutatnék, főleg az MSZP szerepét illetően.

1) Először is mi az hogy 18%? a biztos pártválasztók körében (és ez számít igazán) 30% körül állnak a szocik, amire azért már lehet építeni.

2) Mi az hogy megújulni képtelen? A hirklikk.hu hírgyűjtőportál egyik cikkében olvastam, hogy az Országos Elnökség átlagéletkora 40 év alatt van, és egyetlenegy volt MSZMP tag van benne. Az is fura, hogy mindíg az MSZP-n kérik számon a megújulást és az elmúlt 8 év kritikáját, amikor Bajnai volt tagja a Gyurcsány kormánynak hosszú évekig. Ő mi a francot tett, amiért neki ezzel nem kell elszámolnia?

3) AZ ellenzéki összefogást a szocik nem gátolják, sőt! Éppen a többi 2-4-6 százalékos pártocska vagy párttá alakulni vágyó egyesület izmozik egymással meg az MSZP-vel. Talán el kellene fogadni, hogy jelenleg (sajnos, vagy nem sajnos) az MSZP a legerősebb. Szépen be kellene állni a sorba, bármilyen szarul is hangzik, de így bizony le lehetne váltani Viktor királyt, ami meggyőződésem, hogy a többség érdeke, mert ennyire rosszul még a szocik sem kormányoztak, ennyit 8 év alatt nem loptak.
@babo81: Igazad van. El kell menni szavazni. Ha addigra sem lesz kire szavazni, akkor is kell szavazni. Érvénytelent.

Ha nem ismernéd:
kibulizottorszag.net/
@Légifarkas: Nem is olvastam tovább a kommenteket... ( a Tied az ötödik volt kb.) Ez ennyi. Tényleg ki a francnak van kedve és türelme végignézni sokadszor is ezt a tömör politikai balfaszkodást???
@mojszipupi:

"Vagy rájuk omlik és betemeti őket a következő ciklusban az a szarkupac amit építettek, és akkor még előrehozott választások is lehetnek "

Ezzel csak egy baj van. A szarkupac nem csak rájuk, hanem ránk is omlik. Nekünk nehezebb lesz kimászni, és sokan nem is fognak tudni:(
@GeoCracker: ("Amugy minden szép és jó. Neked. ")

Á dehogy..:)
De ha már a nosztalgiázásnál tartunk, nézzünk egy ballib orgánumot, hogyan tálalta anno a remek libaszakértői gazdasági teljesítményt:

Meglepően jó lett a magyar GDP-adat
[origo]|2010. 02. 12., 9:13

Meglepően jó lett a GDP-adat, bár a rendszerváltás óta így is a legnagyobb visszaesést produkálta a magyar gazdaság 2009-ben. A várt 6,7 százalék helyett 6,3 százalék lett az esés.
-------

Hiába no, ez volt a libaszakértő "eredménye", 9,5 milliárd euró IMF hitel felvétele és eltapsolása után...:D

És lássuk,még milyen választói nosztalgiára alapozná a libaszakértő(vezette ballib nagyszövetség) a választási esélyeit...:D
Mit is csinált konkrétan(nem elméletben) az MSZP-s miniszterelnöki casting győztese, a böszme gazdasági minisztere, immár miniszterelnökként?

Elsősorban ezt, idézzük fel a csomagját:
www.fn.hir24.hu/itthon/2009/04/02/brutalis_bajnai_csomag/

Másodsorban pedig felvett ténylegesen 13 milliárd euró IMF hitelt, amiből a lelépéséig nyomtalanul elköltött 9,5 milliárdot("nagyvonalúan" meghagyva 3,5 milliárdot)...és gondosan a következő kormányra és ciklusára hagyva a visszafizetést.

Teljesen világos, hogy ezt az aranykorszakot a választók csakis visszakívánhatják..:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Javasoltam már én is Fabiusnak a pártalapítást, akkor nem voltak ilyen ambíciói. Pedig ha beszélgetés - vita közben is olyan, mint írásban, minden ellenfelét kifigurázná, leiskolázná.

Amúgy sajnos megértem Fabiust, 5 évig voltam közszolga (közös képviselő kis társasházban). Soha többet nem leszek :-(.
rendben, nagyon is rendben van az ami most történik.
Igen, ahogy írtad... elképzelem, amint Szanyi Tiborból miniszter lesz...brrrr, ha jól látom, most az MSZP már elkezdte azt, amit a Fidesz 2010 előtt, vagyis gátlástalanul elkezdett hazudozni, ígérgetni, a szart Gyurcsányra kenni, egyszóval hányinger amit művelnek, de attól félek, hogy ez lesz a hatásos taktika, mert a magyar szavazók többsége eddig még mindig azt díjazta ha hazudtak neki egy nagy rózsaszín felhőt, nem hinném, hogy most másképpen lenne, a baj csak annyi az ellenzék szemszögéből, hogy a Fidesz kormányon is nonstop kampányol és harcol, ezért nonstop hazudozik, meg bűnbakokat gyárt és ezzel egyelőre senki nem tudott igazán versenyezni, de az MSZP már ébredezik :D érdekes lesz a 2014-es kampány, szerintem a 2014 választások abszolút győztese a nevető negyedik a Jobbik lesz, akkorát fognak a táltosnácik aratni, hogy öröm lesz nézni :D ha van eszük 2014-ig már nem csinálnak több nemzetközi botrányt és akkor a lelkes és alapból barnácskabutácskarasszista magyar szavazók majd megjutalmazzák őket.
"Aztán lesz 4 kemény évünk Újviktoriában kitermelni magunk közül valami tényleg újat."

ne má, 8 évet már elvett az életemből, plusz a nyugdíjamat

még négyet ? mi vagyok én matuzsálem ?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "...gyorstalpaló a gyórstalpnyalóknak.."

:-) Nem lehet mit hozzátenni, annyira találó.
@Kuviklacz: Igaz. Mindenki azt várja, hogy a szájéba repüljön a sült galamb.
Más: Az furcsa lesz, ha preambulum értelmében a történeti alkotmány, a tripartium, meg még az újszövetség is irányadó lehet az alaptörvény értelmezésében, csak a köztársaság alkotmánya nem.
@elwood: ("ne má, 8 évet már elvett az életemből, plusz a nyugdíjamat
még négyet ? mi vagyok én matuzsálem ? ")

Hát ez az..:)
Mindig mondogattam hogy a ballibák ellen a legfőbb fegyver a biológia(i):D
@sortelen:
A HH világnézetét, filozófiáját ismerjük, nem attól fogják őket többen ismerni és szeretni, mert megtudjuk, hogy másfél vagy 3 kulcsos lesz az adórendszer és pontosan hány évesen mehetnek a tűzoltók nyugdíjba.

A részletes program inkább megosztja, mint összeköti az amúgy sem egységes szervezeteket. Egy rövid program kellene amiben teljes az egyetértés. Hiú ábránd, hogy az lmp-t elhagyók, az e14 szervezetei, a szatellitek és az mszp mind felsorakozik egy részletesen kidolgozott közös program mögött.
Vannak köztük különbségek és ennek hangot kell tudni adniuk.
De tegyük fel, hogy létrejön egy ilyen program és felsorakoznak mögötte ezek a szervezetek. Hogyan egyeznek meg, hogy melyik választókörzetben melyik szervezet, kit állítson jelöltnek?
@Légifarkas: Igen, és azért nem éri meg. Mert bármennyire szúrja a szemem a kormány nemteljesítménye attól még semmi kedvem visszaültetni azokat akiknek nincs ott a helye.
@MACISAJT: 2008-ban volt egy apró válság a világban. Ezt egy kisebb konjukturális hullám követte 2010 vége fele. az Orbán kormány nem tudta kihasználni, mivel az unortodox módszerek lebilincselték a rendszert a béke segge alá.

A piai 6-7%os kamattal eladott államkötvények viszont a szart 3-5évvel későbbre lapátolták. A kamatszolgálat már idén is rekordot fog dönteni, és ez csak súlyosbodik. Miközben Orbán a belső tartalékokat gyakorlatilag maradéktalanul felélte.
Pont úgy, mint az első kormányzása második felében, amikor szintén Matolcsynak hívták a pénztalicskát-.
@poszt: Ha ez, mi most megy még mindig egyenértékű sokak szemében a szoci-szadesz uralommal, akkor tényleg nincs mit tenni. Ha ez nem annyira rossz, hogy a E14-re, vagy a DK-ra szavazzanak tömegek, akkor hajrá. Maradjon így.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: érdemes lenne egyszer arra vizsgálatot szentelni, hogy ezen 50 % hogy oszlik meg, mekkora az a rész ami teljesen elutasítja a pártokat, kvázi elitellenes, és mekkora az amely szavazna, és mire szavazna..
@quendelapo: Nyilván szegeden nem LMP-st kéne állítani, hanem ...... Az ötkerben meg pl. fordítva. Azért a közvélemény kutatásokból sejthető, hogy kinek hol lehet esélye.
@MACISAJT: "Mindig mondogattam hogy a ballibák ellen a legfőbb fegyver a biológia(i):D"

Körülbelül 10-15 másik embert tartok el az adó és járulékbefizetéseimből.

Talán sikerül mindenkit elüldözni. Bölcs háborút vívsz.
Nagyon jó! Csak így tovább balfaszok! Amúgy miért is akartok kormányt váltani félkegyelműek ? Hogy a lefelé elindult államadósságot megint meg két és félszerezze valami részeg balos barom ? Vagy azért, hogy a 3. éve válság közepén sikeresen 3 % alatt tartott hiányt ismét 10% fölé vigye valami Gyurcsány -klón ? Miről beszéltek elmebetegek ??? Vagy azért, hogy a hazug klubrádiótok adófizetői pénzen legyen felhizlalva ? Nem egy nemes cél...
Barmok vagytok a legrosszabb fajtából... Nem véletlen az, hogy a Fidesz testhosszal vezet folyamatosan, az épeszű embereket egy bunkó szanyi meg a tettestársai már nem érdeklik... Milla?? Ki az a Milla ? egy holdkóros szipus álfelháborodása a semmin... Nveteségesek vagytok a nagy műfelháborodásotokkal miközben szart sem értetek abból, hogy az elmúlt 3 évben mit konszolidálta kormány miközben államadósságot csökkent szemben azzal a bozonyos balos 8 évvel amiben meg két és félszereződött az államadósság és a hiány 10% fölé ment, nem beszélve az állnadó és hazug fasisztázásról, a szemkilövetésekről, a kordonokról, a gyurcsányi - bevallott - hazugságokról, a ki nem fizetett áfákról stb. stb. Állatok bóvagytok, saját hányadékukban fetrengő állatok...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
" Ja és egyszer úgy megnéznélek egy TV vitában is viktátorunkkal szemben.;)"

Viccősz te. A tetves beteg meg a tv vita az univerzum törvényeibe iktatottan ellentétes fogalom.
Mondjuk egyébként én is elvitatkoznék vele szívesen, ha lenne mersze ilyesmihez, bár az egyetlen sokat mondó érvem az lenne, hogy szembehugyoznám.
@quendelapo:

A barátnőmnek orvosi trehányság miatt szétkúrták a térdét.
A következő lehetősége volt, tovább próbálkoznak, hagy maradjon két lába esetleg, talán, használhatatlanul, fájdalmakkal, beláthatatlan mennyiségű további műtéttel minden garancia nélkül vagy fél combnál amputálják.
Én az amputációt javasoltam. Él, virul, dolgozik, ugyanolyan aktív kerekes székben mint előtte. Korlátozottabb, de nincsenek fájdalmai és szétműtött fájós lábbal is székbe kényszerült volna.

Egyszóval nem vagyok - az első kis problémára - a feladás híve. Nekem Juhász - bocs a hasonlatért - most olyan volt, mint aki két füves szippantás közti tiszta pillanatában ijedten megkérdezi magától, mit is csinálok?
Nem probléma, merüljön vissza a kételyeibe.
@V-PORT: Tökéletes, én is így gondolom. Az LMP úgy viselkedik, mint az óvodások, abból is a kiscsoportosok. Képtelen a nagyobb célért lemondani, a kis önző érdekéért.
@quendelapo:
Értelmiséginek tűnsz.
Van egy rossz hírem: ezt a választást sem az értelmiség fogja megnyerni.
Ami neked trivialitás, az a szavazók messze túlnyomó többségének még nem kérdés.
Nem bántó céllal írom, de nem rólad szól a nóta.
@Kis ember: Biztos arra akart rávenni hogy spórolj, és ne költs fürdőruhára.

ide írom még ezt is.
én azt látom a témához mondva, hogy ezek az új fiatal pártok olyanok mint a kamaszok, akik az eszükkel tudják, hogy hallgatni kéne a papára, de mégis kiakarják próbálni a határaikat.
remélem érthető mit akartam mondani
és igen, ez kell nekünk:

A keddi erősödése csaknem teljes egészét meg tudta tartani ma reggelig a forint az euróval szemben, így a jegyzések a 295,5-296 közötti tartományban maradtak. Ebben segített a tegnapi magyar jegybank felőli üzenetek összessége, de az is, hogy közben kitartóan jó, sőt egyre csak javul a hangulat külföldön. Magyar szempontból ma Orbán Viktor és José Manuel Barroso találkozója lesz a fő esemény, amelyet délután várhatóan fél 4-től közös sajtótájékoztató követ. Délután és este emellett még extra izgalmakra is számíthatunk amerikai fejlemények miatt.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/295_kozeleben_az_euro_delutan_beszel_orban.179012.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
Egyik nap véletlenül láttam Olgánál SA-t, mondom meghallgatom mán mit gügyög. Hitemben megerősített pár perc alatt: ebben az emberben annyi átütőerő sincs, hogy egy szelet klozetpapírt kilyukasszon. VV meg úgy írt róla a minap, mint Bajnai lehetséges alternatívájáról. Tényleg ilyen kibszott rosszul állnánk a tetves beteggel szemben?
Hunniában vannak korok,
Amikor a diktátorok
- bár ez rossz hír szabad fülnek -
Dekádokig trónon ülnek.

Most ily kor van, szürke zima,
S nem segít más, csak az ima:
Én Istenem, jó Istenem,
Segíts rajtunk! Ki, ha Te nem?

Új kor jő majd, melyben talán
Rezsimünk keleti falán
Repedések lesznek s lukak,
S bekérdeznek rajta: "Ну как?"

:)
@Penivaldes: elitellenes ?? Hát ha a pártjaink, a párttagok az "elit", akkor magam is elitellenes vagyok.

Amúgy szerintem a tartósan 50% körüli - feletti, nem tudja, nem megy el, nem válaszol, sajnos olyan "izlésű" mint én :-(.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: o, te hívő lélek :(

szeretnéd, ha csak töredékével rendelkeznél Ferge ismeretének, szociális, önzetlen és természetes, tudományos gondolkodásával, amit még indokolni, tényekkel alátámasztani is tud...

ritkán kapom fel a vizet, és agresszió is távol áll tőlem, de most megkínálnálak egy szívlapáttal, hátha akkor a fejed gondolkodásra is használnád.

mindenki mástól : bocs!:)
"kitakarítsunk és lomtalanítsunk 2014-ben mindenkit, akinek a ti elkúrásotok nem elég indok a leváltásotokra" - Az MSZP-SZDSZ tandem 2010-es leváltásához nemcsak az elkúrások, nemcsak a nyilvánvaló mutyik és lenyúlások, nemcsak a magyartalanítás (pl.tarka-magyar felvonulás, az szdsz-es szeánszok), nemcsak a hatalomhoz való ragaszkodásuk (az előrehozott választások elutasítása) vezettek, hanem kellett hozzá még az is, Orbánék el tudták hitetni a választókkal: ők képesek megoldani és meg is fogják oldani (pl.a söralátétes adóbevallás) az ország problémáit. Most viszont a tömörülő ellenzék csak Orbánék leváltását jelöli meg céljaként, ezen túlmutató perspektívát nem mutat. De miféle perspektívát tudna mutatni egy heterogén zöldes-liberális-baloldali gomolygó massza (E14, MSZP, DK, Jávorék, szakszervezet, SZDSZ-szilánkok meg a jó ég tudja kik fognak még hozzájuk csapódni). Az egyszeri választó még csak-csak kiszavazná Orbánékat a hatalomból, node mi lesz azután. Cseberből vederbe? Nemcsak az ellenzék ikonikus/lejáratódott arcaival van baj, hanem a jövőt illető politikai hiteltelenségével is
@hacsaturján:

De, lehet.

Bizonyíték rá a magyar történelem, és a jelen is.

Ideje felnőni / kinőni a pátoszos önámító csöpögő fals romantikából.
Mindég elmosolyodok ha látom a mondást: "nekünk Mohács kell". Magyarok. De most komolyan. Tanultatok történelmet? Emlékeztek mi történt Mohács után? :) Aki nem emlékszik, annak én elmondom: semmi. Ugyanaz a szarakodás ment mint előtte, jöttek is a nemzeti tragédiák tovább, szépen sorban.

Azaz a mondás hamisan sugallja, hogy valami nagy tragédia kibillentene minket magyarokat, és ha más nem legalább az a helyes irányba tolna minket. Frászt. Helyesen így hangozhatna a mondás: Nekünk még Mohács sem elég.
@rdos: igen de mekkora az a rész ami azért nem megy el, mert nincs olyan kínálat, ami megfelelne az ízlésének.?
@Rufus78:

"elképzelni nem tudom, hogy miből és honnan épülhetne fel egy új formáció, és az hogy lenne képes kormányváltó erővé kinőni magát akár 8 év alatt is,"

A fikázás és a csinálás közötti különbséget csak az ismeri, aki mindkettőt próbálta:))

Erre kitűnő tankönyvi példa az LMP politikusainak fejlődése ill. stagnálása.

A Jávor-szárny minden gyerekbetegségen átesve fejlődik.Még nem nőtt fel:)) Az már látszik, hogy lesznek ott kitűnő szakpolitikusok, de igazi vezéregyéniség még nem látszik. Lehet, hogy nincs is, nem baj.

Schiffer beragadt. Benne nincs ígéret. Valamint jól látszik, neki nem érdeke egy új - lehet más - generáció menedzselése.

Egyszóval egy új formáció kurva sok munkával, kompromisszummal, tudással, ambícióval lemondással születhet.

Tudod te, hogy gyémántcsiszolásnál mennyi a veszteség?
@elwood:

" mi vagyok én matuzsálem ?"

Tesznek róla, hogy annak érezzük magunkat:))
@shinichi: Nem sült galambot akarok a számba,hanem sült libacombot, bazdmeg!
Ma (is) láthatóan versenyt óbégatnak, minden hullámhosszon az agyonvert bal- és hiszteroliberálisok.
Számukra a a következő évekre is a hallhatatlan Kabos Gyula (Nóti Károly) mondatai érvényesek:

„Acsai úr, maga itt marad, két héten keresztül minden nap végignézi, hogy én nem szmokingban zabálom a vacsorám, hanem ingujjban, mit ingujjban, atlétatrikóban, a libasülthöz pedig hagymát eszem, mindenhez hagymát eszem, hagymához is hagymát eszem, a halat pedig késsel fogom enni, két késsel, a feleségem pedig annyit amáliázik, amennyit csak akar, ilyen kövér lesz, és én is ilyen kövér leszek.”

És tényleg.Ez lesz a bal- és hiszteroliberálisok legnagyobb büntetése az elkövetkezendő években.Hogy mindennap végig kell nézniük " Másországot".

Így aztán pl. 2013-ban is végignézhetik, amint az ebül szerzett Nemzeti Színházuk éléről távozik egy degenerált, valamint a Magyar Nemzeti Bankból is a gyurcsányista trojka.

Tetszettek volna nem elkúrni- mondaná a klasszikus( sőt, kettő is, two in one).
De el tetszettek.
Ja igen. Úgy általánosságban, az utóbbi napok témáival kapcsolatban.
Lassan kezd visszaütni az a zsigeri baromság, hogy a szdsz és mszp, meg minden hozzájuk hasonló csak rossz lehet, szar tolvaj mind. Most meg senki nem mer összefogni senkivel, mert fél, hogy szaros lesz a dörgölődzéstől. Ja, csak a szart mi kentük rá azokra, akiknek az idejében még volt köztársaság, működő alkotmánybíróság, felsőoktatás, meg világi közoktatás. Meg volt nyugdíj megtakarításunk, meg jövőnk. Vagy legalább jövőképünk.
De mivel nem osztottak a gecik félmillió ingyencsaládipótlékot hetente mindenkinek, meg tizenötödik havi nyugdíjat, ezért tolvaj szaroknak lettek kikiáltva.
Most meg a szívünk választottjai, a 3 - 5%-os támogatottságú grállovagok nem akarnak azokkal összefogni, akiket MI mocskoltunk be.

Hülye a politikus. Persze. Húsz éven át az volt a magyar társadalom hobbija, hogy bemocskol, tönkretesz mindenkit, aki itt demokráciát, kapitalizmust, jogállamot, működő gazdaságpolitikát szeretett volna csinálni. Most meg két pofára csodálkozik mindenki, hogy eljutottunk a Viktoriánus korba. EZT AKARTUK.
Az ahogy az emberek többsége a mai napig beszél az SZDSZ-ről, pontoan ezt vetítette előre. Ilyen királyt érdemlünk. Mert a magyar ember lelke erre vágyik.

Szóval a megoldás kurva egyszerű: Felemeli mindenki a seggét, és leszavaz az MSZP-re, DK-ra, E2014-re.
Vagy Viktorra. Ilyen kibaszott egyszerű a képlet. Ez a két választás van. Három éve fanyalgunk, se ez, se az. Három év alatt azonban nem jött a megmentő, szar se történt. Az a bizonyos 50% bizonytalan nem kiábrándult a pártokból. Várja, hogy valaki újabb 100 napos programot, vagy átfogó nagyarányú adócsökkentést ígérjen. Várják a sült galambot.
Mekkora szopás ez a magyar népléleknek: NEKÜNK KELL MEGMENTENI MAGUNKAT, SAJÁT MAGUNKTÓL. Kezd már derengeni? Tudom, hogy nehéz. Van könnyebb út is: Vííííktor! Vííííktor! Vííííktor!
na, Fabius, csak leesett neked is. innen nincs kiút, csak hegyeshalmon keresztül. az egymillió szektatudatú nyálcsorgató idiótával biztosított fideszt SOHA sem tudja senki demokratikus úton leváltani.

ide nem mohács kell, hanem forradalom.
@Kuviklacz:
Kenheti a hajára Bajnai a blogját, ha élőszóban képtelen az ott leírtakat kommunikálni, és emiatt nem sikerül tömeget felépítenie a majdegyszerpártleszünk egyesülete mögé.

Egy éve van rá, az meg lófasz! Egy éve van arra, hogy a denealibajnai- meg a gyurcsányzsebéből-együttcsinálták szónoklatokat megtanulja elcsendesíteni, hogy a blogból egy jól kommunikálható programot kialakítson, miközben még az ezerszínű érdekekben és félelmekben pompázó gárdáját is juhászkutyaként terelgesse. Ahogy látszik, arra hiba számítani, hogy a közös érdek majd egységbe kovácsolja a kriptoszocikat, a zöldszüzeket, a passzívanaktívakat, a liberálkísérteteket és még ki tudja kiket, mert nem. Pedig szavazni még mindig csak pártokra és azok képviselőire lehet.

Orbán a jól szervezett zászlóshajójával, aminek legfeljebb a festéke pattogott le itt-ott két pillanat alatt rebbentni majd szét a szemétdombon versengő kiskakasokat, már ha egyáltalán vennie kell erre a fáradtságot. Hihetik a kiskakasok, hogy ők nőnek, lettek magasabbak, pedig csak a szeméthegy emelkedik, dagad alattuk, és mindezt úgy, hogy egyelőre ötletük sincs, hogy mihez kezdjenek mondjuk egy Matolcsyval a jegybankelnöki székben. Tisztán látszott, hogy a fényévekkel józanabb Járai is hogy szopatta az MSZP-t, ezzel a sámánisztikus balfasszal a kasszában csak egy jól szervezett kormányoldal tudná felvenni a versenyt... ez viszont egy katyvasz.
@MACISAJT: Szabó Márk!

neked csak annyit: baszd meg a retkes kurva anyádat te kibaszott parazita.
hogy rohadnál meg ott ahol vagy.
@Conchobar: a megoldás már régen megvan ortodox gazdaságpolitika. ennyi.

ezt annyira egyértelmű, hogy te nem is érted.
@MACISAJT: Csak majd szavad ne feledd, amikor ázol-fázol az Erzsébet-hídhoz láncolva.
A hiszteroliberálisok nagy rész már ma is kívülről szemléli mi zajlik Másországban.
Ezek valóban egy rakás kiegyezni képtelen és koalícióra alkalmatlan tényezőkupac.

Akinek van szeme látja és levonja a következtetést a kis életére vonatkozólag 4 évet előre számolva. Akarod ezt a káoszt 4 évig? Van az életedből 4 éved erre?

Egy gyülevész banda amelyik önmagát is képtelen megszervezni és irányítani hogyan tudná már megszervezni és irányítani az országot?
Végre Varánusz! Gratula!

Mióta ezt "ugatom", kaptam érte bérkommentelő címet. Szép narancs lesz az ország megint. Sorolom a választási szlogeneket:
Megőriztük, sőt növeltük a nyugdíjak reálértékét!
Csökkentettük az adót, az államadósságot, a hiányt!
Segély helyett munkát adtunk!
Növeltük a foglalkoztatást!
Rezsit csökkentettünk!
Rendet teremtettünk az oktatásban!
Megmentettük a hiteleseket!

A királyi hírmédiából az elmúlt hetekben egy hír volt Bajnaiékról, miszerint csökkenteni akarják a minimálbért.
Na akkor képzeljük magunkat egy bites szavazónak, akinél három csatorna van, net nincs. Kire szavazzak?
Az elmúlt 5 évben nem sikerült az országnak kitermelni magából egy igazi Viktor ellenfelet. Lehet azért mert félmillióan a millióból külföldön vannak?
Csak a Fidesz
egyébként nem kell messiást várni mert nem lesz. az veri meg viktort akire szavaznak. el kell menni szavazni. ennyi.

2002-ben medgyesi verte meg. nem a hatalmas vonzerejével, hanem mert viktornál bárki jobb.
@shinichi: Azért mondasz jó pár hülyeséget, hogy finoman fogalmazzak. A sült galambosok ott ugrálnak a Békésmeneteken. az az 50 % az én vagyok, meg a hozzám hasonlók akiknek az a bűnűk hogy nem akarják eltakarni a szemük, és nem mennek bele olyan kompromisszumba amiről tudják hogy nem jó.
Amúgy értem én Fabius reakcióját, de ez egyrészt várható volt, másrészt igenis bölcs dolog inkább lassítani egy folyamaton, mint szarul csinálni, és akkor a végeredmény egy időzített bomba.

A türelmetlenség teljesen jogos, de egy párt felépítése nem gyerekjáték, nagyon erős alapokra kell helyezni, mert ahogy belépnek a politikai küzdőtérre, folyamatosan óriási nyomás alatt lesznek (vannak), amit bírni kell(ene).

Számomra ebben nincs semmi váratlan, Juhász pl. nem profi politikus, és bár valszeg fejlődik önmagához képest, ennek vannak is jelei, ettől még fényévekre van a profi politikusi minőségtől. Ráadásul ő sem szakadhat el a saját támogatóitól, a millásoktól, akiknek joggal szúrja a szemét pár dolog. Szóval nem könnyű ez.

Előre jelzem, hogy lesznek még itt gondok, a trió másik szárnya, a szolidaritás sem profi, velük is lesz gond.
Evvan.
@shinichi: "Az a bizonyos 50% bizonytalan nem kiábrándult a pártokból. Várja, hogy valaki újabb 100 napos programot, vagy átfogó nagyarányú adócsökkentést ígérjen" - Nehéz is azt tudomásul venni, hogy a választók döntő részét is a saját érdeke vezeti választáskor (és nem pártprominensek érdeke, sem ködös doktrínák)
Orbán karizmájához, eszéhez, politikai képességeihez képest az egész baloldal egy hígfos. Középszerű, vagy az alatti képességű senkik pofáznak a partvonalról - ennyi a baloldal. Hajrá Viktor !
@shinichi: a leghelyesebb lépés meg az ha érvénytelen szavazatot adsz le.
@Penivaldes: Ez olyan 50 - 52%, ha hinni lehet a köz véleményét kutatóknak.

Kicsit Off, de jut is eszembe, egy olyan nevű pártot kellene alapítani, "Nem tudja - nem megy el - nem válaszol". Tutti a parlamentbe jutás. Bocska az idétlen tréfáért.

On
Megint az Internacionálét nyomatjátok, nem bírtok több mint egy évszázada túllépni rajta:

"Ez a harc lesz a végső,
Csak összefogni hát"
e vót már?:

"így hárították át a bankok a tranzakciós illetéket"
www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/beszedes_szamok_igy_haritottak_at_a_bankok_a_tranzakcios_illeteket.178986.html?

"A pénzügyi tranzakciós illetékről szóló törvény hatályba lépésével átlagosan mintegy 300 - 350 Ft-tal több díjlevonással szembesülhetünk januári bankszámlakivonatunkon, ami azt jelenti, hogy éves szinten kb. 4 000 Ft-tal kerülhet többe a bankkártya-használat és a számlafenntartás"

hol a fideszes árkommandó?
@Conchobar: Én inkább azt érzem ennél az árva léleknél, hogy más fáj a kicsi szívének..
Bizony, bizony Fabius a dilemma igen nagy: a sz@rt, vagy a f@st egyem meg...
@Penivaldes: Nincs érvénytelen szavazat. Az egyenértékű a Fidesz szavazattal.
@melchi zadok: Annak az unorthodoxiának azért az az előnye megvan, hogy a lakosságot közvetlenül nem éri a megszorítás (csak áttételesen), így a verbalitás szintjén előnyben vannak az alkalmazói azokkal szemben, akik (2008 táján) a megszorítást 'reform'-nak nevezték (meg azokkal szemben is, akik kendőzetlen nyíltsággal tolnák a megszorításokat)
@guma: Én meg azért szurkolok inkább, hogy ezt az interjút ne túl sok cigány hallgassa meg arrafelé se, amerre élsz. Képzeld ha a bűnözésre való felhívást tovább gondolja és véletlen beléd botlik, miközben nem csak arra gondol, hogy fát lopni pedig szabad, hiszen a rádióban is bemondták már.
@Orica Középföldi:
"sok munkával, kompromisszummal, tudással, ambícióval, lemondással".

Ugye te is észrevetted, hogy ebből a 2.-ból és az 5.-ből van leginkább hiány, még a 3.-énál is nagyobb?

Persze, tök jó, hogy a Jávor-szárny ott van magnak, majd kinőhet belőle egy fa, aminek az árnyéka alatt megpihenünk, csak éppen a Jávor-szárny most éppen a kényszer-kompromisszumon kívül nem tud felmutatni semmit, ami megkülönböztetné az LMP-től, és meggátolná, hogy észrevétlenül beolvadjon az E14-be. Mindezt úgy, hogy az LMP cuzammen nem hozott soha, sehol többet 6-8%-nál.

"Az már látszik, hogy lesznek ott kitűnő szakpolitikusok, de igazi vezéregyéniség még nem látszik. Lehet, hogy nincs is, nem baj."

Dehogynem! A gyémánt se magát csiszolja le, hanem kell hozzá egy gyémántcsiszoló:). És ha annak gyakorlatlan a keze, akkor marad egy darab csálé széndarab.
@shinichi: és? az E14-re akkor szavaznék ha tisztán indulna, és nem kötne szövetséget pl a DK-val. Na de fog valszeg, akkor meg..
@Penivaldes: @Conchobar:
Mondom, erre ott van a Fidesz. Akinek a 2013-as demokrácia egyáltalán összevethető a 2010-essel annak tényleg mindegy.
@Penivaldes: "érdemes lenne egyszer arra vizsgálatot szentelni, hogy ezen 50 % hogy oszlik meg, mekkora az a rész ami teljesen elutasítja a pártokat, kvázi elitellenes, és mekkora az amely szavazna, és mire szavazna.."

Mondjuk egy ilyen felmérés eredményeire én is kíváncsi lennék.
@Penivaldes: Bikicsunáj Attisékról meg nem is beszélve....
@melchi zadok:

... fideszt SOHA sem tudja senki demokratikus úton leváltani ... ide nem mohács kell, hanem forradalom ...

A demokratikus eszközök azokkal szemben is hatástalanok, akik a maguk meglehetősen szerény értelmi szintjén fogalmaza úgymond forradalmat, a lényeget tekintve azonban polgárháborút akarnak kirobbantani Magyarországon.

A nem demokratikus eszközök azonban egészen jól beválhatnak.
@V-PORT:
"1. Szerintem Bajnai a legalkalmasabb arra, hogy Orbán ellenfele legyen. Szerintem ő az elmúlt évek legjobb politikusa. Aki képes volt politikussá válni. Még most is képes harcolni ezért az egészért, amikor azok árulják el, akik eddig minden nap arról írtak, és beszéltek, hogy miért nem jön vissza, milyen hazafi."

egyetertek, kiegeszitesem: ez az ember (BG) tud kessel villaval enni...
@Conchobar:
valóban, ha abból indulunk ki, hogy a magyar átlagember egy tudatlan bugris bunkó, akkor tényleg ez a helyes politika, már amennyiben egy párt csak a saját hatalomban tartását tekinti az első és egyetlen szempontnak.
ez itten kérem a rideg valóság.
hogy ebbe mindenki beledöglik? végül is tényleg ki a faszt érdekel?
@Penivaldes: Akkor meg kell őket büntetni. Gondolom abban egyetértünk, hogy valamiféle kormány lesz 2014-után Igaz? Igaz.
Vagy Fidesz, vagy olajfa. Ennyi választásod maradt. A választási törvény egy kétállású kapcsolót csinált a demokráciánkból. (Biztos ez is Gyurcsány hibája. Ellopott valamit.)
Szóval vagy ez, vagy az. Tikk-takk. Tikk-takk. Van még négyszáz napod,hogy eldöntsd. Akkor is valamelyik lesz, ha nem döntesz.
@shinichi: Oké, megfogadom a tanácsod, és rájuk fogok szavazni.
@shinichi:

A 2006 őszi demokrácia összevethető a mostanival?
@MACISAJT: tudod te, hogy miből csinálják a maci sajtot? a megbuggyant, másra nem használható selejtből. az sem baj, ha már penészes.
@shinichi: ("A hiszteroliberálisok nagy rész már ma is kívülről szemléli mi zajlik Másországban. ")

Bár úgy lenne, mondanám, már megérte..:)
No de láthatóan jutott is ,maradt is,
láthatóan éppen az agyonvert ballibák őrjöngenek naponta minden hullámhosszon, ez a poszt is élő példa.
Ami pedig elment, az is olyan mint lendvai paul, schiff andrás,heller ágnes co.

Ami pedig az országból való kivonulást illeti,támogatom, előre hát eftársak a kerteszákosi, mohácsiviktóriai, dánielpéteri úton..:D
akárhány Mohácsot is kapunk a nyakunkba, a mutyiban, sárban magát kényelmesen érző magyar nép semmit nem fog csinálni. orbánék maradnak. ennyi.
A legkisebb legutolsó párta szavazzon mindenki,mert nem az a lényeg,hogy ki fog nyerni,hanem hogy minél több pártot juttassunk be a parlament falai közé,hogy minél demokratikusabb legyen az egész!
Semmiképp sem szabad hagyni többé 2/3-os többséget,ennél még az is jobb lenne,ha akadályoznák egymást és megszűnne a törvényhozás!
Soha többé 2/3-ad!
Minél több pártot a parlamentbe!
@shinichi: nem vagyok hülye, tudom, hogy akkor is lesz valamelyik ha nem döntök. viszont vannak elveim, amiket betartok, és vannak feltételeim is, és nem fogok olyan olajfára még véletéenül sem szavazni ami ne adj isten olyanokkal lesz tele akiket a világ másik felére kívánok, ahogy nem szavazok olyanra sem akik most vannak.
@OPHELIA: Ez volt a macisajtgyár reklámja?
Köszönjük.:)
Fabius csak ezt a cikket kellene terjesztenie az ellenzéknek minden fórumon. És meglenne a kormányváltás.

Egyébként meg szerintem még 2014 nincs lefutva. A zemberek már kezdenek rájönni a Fideszes szómágia valódi üzenetére, és egyre fokozódik a Fidesz elutasítottsága.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az ellenzéki oldalon nincs semmi tennivalójuk a pártoknak és az embereiknek, de a helyzet korántsem olyan rossz, mint amennyire te leírtad. Mondjuk a Millára és Juhász Péterre nincs is szükség ilyen formában. Ezek csak Schiffer Andrásféle utópisztikus, nem állunk a szóba a múlt embereivel hozzáállásra képesek. Döntsék el, hogy akarna-e kormányváltást, vagy csak olyan emberrel állnak szóba akik 2010 után születtek, mert az összes többi ember, beleértve Schifert és Juhász Pétert is, itt voltak az elmúlt 22 évben, szóval ők sem rúghatnak labdába a saját maguk által felállított szabályok szerint.
@hot-spot: Haver! Ajánlom tanulmányozásra a jelenleg érvényes választási rendszert. Ha sok kis párt lesz bent, akkor megint Fidesz 2/3 vagy 3/4 lesz. (3/3 már most is van, hehe)
@Aerion: Igen. Aki törvényt sért, gyújtogat, fosztogat, azt meg kell fékezni. A te érdeked is, hogy ötven focihuligán, ne tudja elfoglalni a fővárost.
@melchi zadok: "valóban, ha abból indulunk ki, hogy a magyar átlagember egy tudatlan bugris bunkó" - Az a baj, hogy többnyire mindenki ebből indul. Úgy értve, hogy a mindenkori 'kiinduló' épp csak önmagára és hozzátartozóira/barátaira nem vonatkoztatja. Másabb volna, ha a hülyézés helyett, próbálnánk megérteni mások motivációit és érdekeit (tán még a demokráciához is közelebb jutnánk vele)
@Aerion: ó igen. mert nyilvánvalóan tömött sorokban állnak kérvényükkel hivatal előtt azok, akik polgárháborút akarnak kirobbantani.
lehet persze ilyen teljesen indifferens definíciós kérdéseken polemizálni, hogy mi a forradalom és polgárháború közötti különbség.
de a lényeg mégis az lesz, hogy amikor a fasz rossz oldalára kerülsz, akkor ez rohadtul nem fog segíteni rajtad.
Na én abban az Újviktóriában nem szeretnék, így a kitermelésben sem vennék részt. Szal ha Viktor nem jobbra el, ekkor én a másik irányba el. Pá, puszi, kellemes további min. 20 év vegetációt.
@Conchobar: erre sosem leszünk képesek, elvégre az mindig hülye aki nem úgy ugat mint mi., vagyis a mindenkori én
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és ha arra kerülne a sor, hogy ne fagyjon meg a gyereked, te mit csinálnál.
Nem azzal van a baj, amennyi fát ellopnak a cigányok és nem cigányok.

Mert nem csak a cigányok lopják, hanem sok lecsúszott ember is, hogy ne fagyjanak meg.
Talán ez ellen kéne tenni valamit, tök mindegy, hova tartozik.
@christvhu: Mitől lenne már a sok kis párttól fidesz?
Tán valami amőba lett a fidesz hogy képes bekebelezni minden kicsit?
@7esbusz: Még ha vegetáció lenne,de nem az.
Erjedéses rothadás,sok bélgázzal.
Ez a helyzet.:)
@melchi zadok: "hogy ebbe mindenki beledöglik? végül is tényleg ki a faszt érdekel?" - Rólam (és még rengeteg emberről) egyszerűen lepereg a propaganda, a lózung (mi ugyanis éltünk a Kádár-rendszerben is. Ott is demokráciáról hantáztak, ott is megmondták, hogy ki jelent fenyegetést a népi demokráciára, a népre, minden szépre és jóra, a boldogságra)
@OPHELIA: szeretünk okosak lenni a jól fütött lakásokból, és irodákból..
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: talán nem vetted észre, de lassan több nem cigány fagy meg otthonában...
talán nem láttad, hogy a közmunkások közt már ki van többségben...
talán az sem tűnt fel, hogy amióta szíven szúrta magát az a nyugdíját megvont rokkant, aki fehér volt : hírekben már nem igen hallasz öngyilkosságról...

tehát gondolkodj amikor egy ilyen kiragadott mondatot etnikai besorolás alá teszel, ami kicsit sem lényeges, de lehet egyet ütni a helyetted is gondolkodó és legtöbbször megoldást is felvázolóra.

mert :
Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.01.30. 08:46:46
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ahelyett, hogy szép csendben megfagyna a büdös cigány. Hallatlan.
@Conchobar: Én ilyenre nem emlékszem,pedig én is éltem a Kádár rendszerben,de a demokrácia szót soha ki sem ejtették a szájukon.SSS
Jut eszembe eftársak, olvasgatván hogy Márk Palmört is elszólította a kötelesség....

mi lesz a beígért Orbán-ellenes Szabad Ejrópa rédióval?:D
www.168ora.hu/itthon/orbanekra-valaszul-ujraindul-a-szabad-europa-88074.html

Mert ahogy elnézem gati "charles" eftársat, ahogyan a +80+70 ballib "aranygeneráció" sok tagja, hamarosan ő is készülődhet útlevele leadására...
@Conchobar: egyetértek. csak annyit tennék hozzá, van egy párt amely olyan szinten lebutította közbeszédet, a kommunikációt, hogy már már képtelenség felelős politikusként igazad mondani, mert rögtön politikai hulla lesz belőled.

és azok az emberek akik ezt igénylik, ezt szeretik ez kell nekik...
hm, lehet finomkodni, de lényeg mégis csak az: idióták.
@Penivaldes: Sajnos nem tudsz mindkettőtől megszabadulni. Csak az egyiktől.

Jó lenne ha lenne egy olyan politikai erő, ami megfelel például a Te, vagy épészmérnök kolléga erkölcsi elvárásainak. Kb. ez az a vonal amiben én is vakon meg tudnék bízni.
Viszont társadalomtudósként és gazdasági szakemberként én különbséget tudok tenni a kettő között.
Az én erkölcsöm meg azt nem engedi, hogy a fehér cápát és a gyilkos bálnát ne különböztessem meg. Nekem nem mindegy melyiket engedjük a gyerekmedencébe, amiben unokáink lubickolnak. Nem tudom egy 'mindkettő nagy és harap' vállrándítással a véletlenre bízni ezt.
@hot-spot: az összes ömlesztett sajtot így csinálják. Begyűjtik a kisebb gyártóktól a selejtet, voltam sajtüzemben auditálni, ott is erre gyűjtötték a selejtet.
@OPHELIA: Többé nem veszek a gyereknek.D
@hot-spot: azt hiszem, te nem értetted meg a választási tv. módosításait. néhány példa: 1 forduló érvényességi küszöb nélkül, olyan kompenzációs listával, ahová a választókerület nyertese is viszi a nyeréshez már nem szükséges szavazatait. aztán még egy vicces praktika: az a párt, amelyik nem tud az adott választókörzet bizottságába 2 tagot delegálni, egyet sem küldhet.
@poszt: leírod, hogy a kormányváltás az elsődleges szempont,90%-ban ekézed az ezt akadályozókat. aztán egy laza félmondatban leírod, hogy de persze az erről éppen tárgyalásokat folytatókra te sem szavazol. szűz is akarsz maradni, meg dugni is akarsz.

nos, hát elmész te oda, ahová. nem ők a hülyék, hanem te. és Orbán Viktor rajtad röhög. ha neked elsődleges szempont a kormányváltás, akkor 100%-ban ilyen posztot kell írnod. de nem írsz, és ezzel pontosan Schifferrel vagy egy állásponton: ja, legyen kormányváltás, de majd én megmondom, hogy ki váltson, ez ne, az ne, ha az jön, akkor én nem. 8 évesen a szülinapi bulikban voltak ilyen finnyásak a gyerekek: jó, de akkor X-et ne hívd meg, mert akkor én nem jövök. és ezt nem a pártok csinálják, hanem te, a szavazójuk. te vagy segghülye, ők csak képviselnek ebben. saját magadat látod viszont.
@babo81: "2014-ben NEM A FIDESZRE FOGOK SZAVAZNI....aki elégedetlen,nincs munkája,nem fideszes párttag vagy rokon,vagy csak egyszerűen elege van ebből a hazug,népnyomorgató,nagyképű senkiházi bandából az ELMEGY szavazni és leváltja Orbánt!!! "

na ez egy tévedés...

ugyanígy van itt a hazaáruló/nemzetvesztő/országrontó fidesmafia is...

a cocikra mondtad ugyanezt...
@shinichi: "Akinek a 2013-as demokrácia egyáltalán összevethető a 2010-essel annak tényleg mindegy" - A választási regisztráció ötletét leszámítva, az én számomra semmilyen különbség nincs a 2010-es és 2013-as 'demokráciák' között. Akik számára különbség van a hatalom felosztása szempontjából, az a politikai elit, amelybe én tartozok bele. A 'demokráciát' illeti, a kifosztott számára édesmindegy, hogy a narancsos zsivány fifti-fifti alapon, vagy másképp akar-e a zsákmányon megosztozni a vörös és a zöld zsivánnyal
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: egyetértek

Varánusz Párt

amugy... 1 év is elég...

ugyis a megelepetés a lényeg... nem kell 4-5 év...
@fvipera: Kéne csinálni párhuzamosan egy fészbúkos szavazást is.
Csak a pontosság kedvéért és a választási csalás elkerülése miatt.
Kivitelezhető?
@szőlőbányász: "Schiffer olyan megosztó személyiség"

a af@szt megosztó...

orbáncsicskája

feudál komcsi náci ügynök...
fides pénzelte, kopogtatózta párt létrehozása volt a büdös komcsinak a feladata

nagyon jol dolgozik...
@Penivaldes: igen, és látom, amikor nem cigányok hordják este sötétben a kerékpár csomagtartóján, amit gallyazáskor össze tudnak szedni. Persze maximum gyújtósnak való.
Meg tudok olyanról, aki a gyógyszertár épületében lakik és az üres gyógyszeres dobozokat kéri el a 80 éves néni és azzal fűt egész télen át az egy szem kályhában.
De csak kizárólag azért, mert a papírnak különösen jó a fűtőértéke. Meg már nem tud elmenni fát lopni
@Conchobar: akkor volt egy szovjetúnió, meg a KGST, ami arra pont elég volt, (nálunk, mert a hülyébb vezetőkkel megáldott komcsi országokban még ez se működött) hogy ne fázzunk, ne dögöljünk éhen.

ma ez sincs. teljesen egyedül vagyunk, nincsenek szövetségeseink, mert azokba kurva nagyot rúgunk folyamatosan, csak ellenségeink, de egy ilyen politika, nem is működhet ellenség nélkül.

rólad lepereg a propaganda, ok. a propaganda nem is neked szól, hanem annak az egymillió regresszív hipnózisban tartott agyhalottak karbantartásához kell, akik a garanciát adják ennek a szörnyűséges rezsimnek a folyamatos túléléséhez.
@hot-spot: Éppen az a baj, hogy nem emlékszel (már ha valóban éltél akkor). Még fel is jelzőzték ('népi demokrácia')
@OPHELIA: Ha tudsz róla és hogy magatehetetlen,miért nem segítesz neki?
@V-PORT: bajnai? maszop ?

maraggyon a fides mafia... de most komojan...
@Conchobar: Ha mondták is,akkor azt sosem mondták,hogy mit jelent a szó.
Éltem a szocializmusban 20 évet.
@Waldi!: "+4 ev nerisztan utan 2018-ban a gonosz torpet valasztasokon mar nem lehet levaltani"

?????

épp előtte írod, hogy most sem...

nem választáson kell legyőzni...
A tisztelt balliberális kommentelők sikeres önmeggyőzésük és igencsak rövid emlékezetük alapján ma már olyannyira azt képzelik: a magyar társadalom mögöttük áll, támogatja őket, és osztja nézeteiket, hogy lassacskán elhiszik, igazuk van.

Ez azonban egy alapvető, és igen súlyos tévedés, a magyar társadalom többsége számára ezek az emberek, politikusaikkal az élen ma ugyanúgy közmegvetés és utálat tárgyai, mint eddig, politikai dimenziókban megjelenő létezésük bármely idősíkjában.

A magyarok utálják ezt a társaságot mint a sz*rt, és ezzel valójában ők maguk is tisztában vannak, ezért fasisztáznak és náciznak mindenkit, aki nem tartozik közéjük. Ha ez a társaság ismét hatalomra kerülne Magyarországon, bárki, aki a kormányuk ellen tüntetne, azonnal náci lenne, mindegy, hogy 10, vagy 100 éves, aki nem fogadja el őket, az náci, nyilas, fasiszta.

De valójában csak a magyarral élet és sorsközösséget vállalt, identitásában magyar ember.

Amit ez a tisztelt társaság nem mondhat el magáról. Számukra ugyanis nem a magyar az első, hanem az elvtársiasság, aminek legújabb kori neve egységes európa.

Ezt az egységet ezek ma is pontosan úgy képzelik el, ahogy kommunista elődeik. Van az ember, magyar (német, orosz, cseh, angol spanyol etc.)meg nincsen.

De elsősorban magyar ember nincsen. Hiszen aki magyar, az szükségszerűen fasiszta.
"Jelenleg nincs aki leváltsa a Fideszt, és ahogy
a dolgok alakulást elnézzük nem is lesz."

De ugye ez nem Orbán Viktor és a mellette "dolgozó" emberek nagyszerű teljesítését igazolja...
@OPHELIA: Itt nem azzal van baj, hogy mit csinálnánk, ha a gyerekünk készülne megfagyni. Sokkal inkább azzal, hogy a bűnözést - akármilyen előjellel - nem igazán célszerű propagálni a médiában.
Főleg ha netán olyanok is hallgatják, akik nem éppen a szocializáció magas fokáról vagy a "Tiborci" lelkületről híresek. (és teljesen mindegy, hogy cigányok vagy sem)

"Tanítóm az éhség,
Mely lopni kényszerít…
Először ma éjjel
Próbálkoztam itt.
Mert aggott nőm beteg,
A lélek tartja csak.
Sok gyermekem ha sír,
Nincs betevő falat.
Miként adjak segélyt?
Úgy törtem ősz fejem,
Besompolyogtam éjjel
A várba csöndesen…
Mind tárva, nyitva leltem
A sok királyi termet,
A bor patakban folyt…
Daloltak, zene zengett…
Gondoltam találok ott
Hulladékokat,
S végre majd jól tartom
Éhes családomat.
Egy tálra …rátevém …kezemet…
Megfogtam…a ó…
De Isten látja fenn
Az égben szívemet:
A lelkiismeret
Nem vitt rá engemet!"
@Conchobar: Független bíróság
Fékek és ellensúlyok rendszere
Alkotmány
Alkotmánybíróság
Hatalmi ágak szétválasztása

Mondom, ha tényleg mindegy, akkor jó ez is.

Ha azt hiszed, hogy a vágyott anyagi jólét ettől független, akkor hatalmas tévedésben vagy.
@hot-spot: nyugodtan vehetsz, csírátlanítják. Az én gyerekeim is eszik.
"Aztán lesz 4 kemény évünk Újviktoriában kitermelni magunk közül valami tényleg újat. "

Nem hinném hogy a csúti szar 2014+4 év múlva megdöglene. Ha '14-ben ismét ez a gané halom győz soha többet nem lehet leváltani.
Ezen azért érdemes elmélázni egy kicsit.
@Ludovikás Levente: ("Megint az Internacionálét nyomatjátok, nem bírtok több mint egy évszázada túllépni rajta:
"Ez a harc lesz a végső,
Csak összefogni hát" ")

Azért legyünk tárgyilagosak: ronwerber elzavarta levágott pinaszakállt Erdélybe is vezekelni, ami a 23 millió beözönlő román c. kampány után minimum felér szegedi csanád auschwitzi zarándokútjával..:D

És hamarosan majd jönnek a pozitív üzeneteik is:
ha megválasztják/visszahívják őket a választók, ígérik másnaptól nem kéne visszafizetni az IMF hitelt amit ugyanők felvettek és nagy részben nyomtalanul eltapsoltak...
nem kéne az egész ország nyakába szakadt miskulanciát kicserélni, a szakadt 40 éves metrókocsiktól kezdve a kettéeső BKV buszokig...
lenne 4-es metró Hegyeshalomig, ingyen BKV, 18.havi nyugdíj, adómentes minimálbér, 850 ezer rokkant(nyugdíjjal), korkedvezmények 40 éveseknek, a gáz-és villany no meg a benzin ára csökkenne ( a nulla felé)...vagyis Hawai..:D
És még a nap is másképp sütne..:D

Lenne "közszolgálati" tévé, Pártkeltéstől, friderikuszostól(" a jobboldalnak ha tévé kell, hát vegyen magának" mondta a D209- jelzem , a jobboldal megfogadta a tanácsot, vett magának. Ideje lenne hogy a ballib is megfogadja a sajátját, mégiscsak snassz egy
vallási szektával társbérletben, egy vidám vasárnap("Feltámadt! Csacsacsa), egy kálmánolga, egy fásiádám, egy bulgáravarmészáros egy sasjózsi:D), lenne mozi, színház, kultúra á lá hillerpifta, ócsított autópályák és gazdaság á lá kóka&libaszakértő...

HÁT KELL ENNÉL TÖBB?:D
@OPHELIA: "Meg tudok olyanról, aki a gyógyszertár épületében lakik" - Csak evvel az a baj, hogy ez nem kormány-specifikus dolog (hanem rendszer-specifikus. Ugyanis a kapitalizmusnak sajátossága a javak igazságtalan elosztása)
@Aerion: rögtön az első mondatoddal kiírtad magad egy értelmes vitából.
szóval pontosan itt a lényeg: aki nem ti, az balliberális.

gratulálok.
vki nyaralni a Lővérekben ? a kies Sopronban ?
akciós ingyen....

kuruc.info/r/35/107275/

először ellopták a nagycigányok, majd most a sok kicsi...

szorgos népek...
@Penivaldes: Nem szörnyülködni kéne meg sopánkodni,hanem segíteni az ilyen magatehetetlen idős embereken!
@Vitéz László: Addig jó neked,míg ezeket lopják és nem téged vernek fejbe egy tál lencséért.
De még ez az idő is eljöhet.
szerényen megjegyezném: MINDENKI SAJÁT SORSÁNAK KOVÁCSA

vagy ti nem vagytok kovácsok? akkor mik?

brühühühühü
@shinichi: "Fékek és ellensúlyok rendszere
Alkotmány
Alkotmánybíróság
Hatalmi ágak szétválasztása" - Pontosan erről beszéltem, amikor azt írtam, hogy "a kifosztott számára édesmindegy, hogy a narancsos zsivány fifti-fifti alapon, vagy másképp akar-e a zsákmányon megosztozni a vörös és a zöld zsivánnyal". Ez az osztozkodás nem az én ügyem, mégha a felosztásban érdekelt egyes pártok igyekeznek is meggyőzni az ellenkezőjéről. Nehéz ezt megérteni? Ami meg a gazdaságot illeti, bizonyára fellendül és elérkezik a kánaán, ha kevesebb fideszes tagja lesz az AB-nek, ugye?
@melchi zadok:
fityiszt "SOHA sem tudja senki demokratikus úton leváltani.

ide nem mohács kell, hanem forradalom. "

Többséget kell szerezni a parlamentben. Ilyen egyszerű

Forradalmat viszont nem olyan egyszerű csinálni. Már sérvet kaptatok a nagy erőlödésbe évek óta, aztán mi lett? Csak égetitek magatokat
@Penivaldes: Rejtőzködnek.Keress és találni fogsz ilyet!
@hot-spot: a főnemzetvesztő/hazaáruló/országrontó majd

1szeméjben tuggya képviselni az 5millió cigányt és 5milla nyuggert
@Vitéz László: Sárkányfő erre szintén ezt mondaná;
Ja, mert az állami alkalmazottak fizetése szent tehén? Az évi 5-600 milliárdba kerülő adócsökkentés a tehetőseknek szent tehén? Ja, mert matóóócsy szent tehén (barom)?
@hot-spot: csak ne hálálkodjanak, azt nem szeretem, amikor segítek egy öreg néninek leszállni, és elkezd nekem hálálkodni. spurizzon gyorsan el.
@V-PORT: Nagyon jól és pontosan összefoglaltad. Akár én is írhattam volna.:)
"Én most leírok pár dolgot, de utána ezzel az egésszel nem foglalkozom többé. "
Aki így vélekedik, az nem fogja abbahagyni vagy feladni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ez baromi szépen hangzik,de az az igazság,hogy a túlélésért folytatott küzdelem felülír mindenféle lélekharangozást és egyebet.
Úgyhogy ne vedd készpénznek a vers sorait.
@hot-spot: nem.

de ha jól sikerül habonyorbán választási trükközése, azaz ordítóan nagy lesz a különbség a 2014-es választás eredménye és a valóság között, akkor hamar eljön Mohács.
@Penivaldes: Mi a lószar bajod van egy köszönöm fiatalemberrel?
Bazd meg.Ha nem faképnél hagyna,az lenne a bajod.Az idősek makacsok,nyűgösek,nem kérnek segítséget sem,inkább megfagynak és éhen halnak,hidd el.
De neked és nekem és a többinek,akik tudunk segíteni bárhogy,kötelességünk segíteni és nem azért mert a bibliában ez vagy az van,hanem azért,mert állítólag civilizált emberek vagyunk,akik nem lökik az árokba a magatehetetleneket.
Feltételezem hogy te is civilizált ember vagy.
"Aztán lesz 4 kemény évünk Újviktoriában kitermelni magunk közül valami tényleg újat."

NEM LESZ! Ha orbán még egyszer nyer, nem lesz ellenzék, nem lesz választás, nem lesz Magyarország többé EU tag... nem lesz többé Magyarország. Lesz egy Azerbajdzsán szintjén működő orbánia, államcsőddel, nyomorral, polgárháborúval. Lesznek baráti orosz csapatok, hogy rendet tegyenek - orbán már tárgyal putyinnal. Lesznek aztán választások is, kiválaszthatjuk, hogy melyik fideszesre szavazzunk.

A következő másfél évnek csak ennyi a tétje.
@Ludovikás Levente: bízva abban, hogy legközelebb meg is érted a magyar nyelven leírtakat, reagálnék.
nem álmodozom forradalomról, nincs szándékom ilyen kezdeményezéshez a nevemet adni, nem is írtam ilyesmiről.
eddig tudsz követni?

szóval véleményem szerint ez a rezsim olyan szinten bebiztosította már magát, hogy demokratikuson úton sem lesz leváltható, mert a hatalomtól képtelen szabadulni és azért gyakorlatilag mindenre képes.

egyébként ha jól emlékszem tán pont a fidesz hisztizett és játszott forradalmasdit, anno amikor seggbe lettek rúgva kétszer is.

most pedig mehetsz játszani.
@hot-spot: jobban szeretem, ha csak elmegy. nem szeretem ha elkezdenek dícsérni azért amit civilizált emberként teszek.
főleg, hogy marhára nem érdemlem meg.
@Orica Középföldi:
"A Jávor-szárny minden gyerekbetegségen átesve fejlődik." "Schiffer beragadt"

Ti progresszívek mindig igyekeztek valahonnan valahova, soha nincs hazátok, soha nincs igazi hitvallásotok, "szél gyerekei" vagytok

Gyerekes álomképekbe menekültök, aztán ha szembe kell nézni a valósággal akkor hazudtok valamit magatoknak, másoknak

Jó hír nektek, hogy itt a narkó, óccóért lehet füvet szerezni. Bajnai, a progresszívek nagy reménysége, és Juhász, a narkósok markáns képviselője vállvetve küzdenek immár egy szebb jövő - álomképéért

Lesz itt ám Szép Új Világ, csak álmodozni kell tovább
@Vitéz László: már többször is olvastam tőled ez a nyugdíjas gyűlöletet doktorbubó.
nem értem mi a faszért gyűlölöd őket? anyádat is utálod?
te is leszel öreg baszod (már ha lesz szerencséd)
@hot-spot: Nem érzel egy kis ellentmondás az általad leírtakkal kapcsolatban??? :)

1. "a túlélésért folytatott küzdelem felülír mindenféle lélekharangozást és egyebet."

2. "mert állítólag civilizált emberek vagyunk,akik nem lökik az árokba a magatehetetleneket.
Feltételezem hogy te is civilizált ember vagy."
@Penivaldes: Attól hogy másodállásban bűnözöl vagy ganéskodsz,még főállásban lehetsz jó.
Az meg hogy mit érdemlünk vagy sem,nem mi vagyunk kompetensek eldönteni.
Istenem, még két hónap és itt hagyom ezt a szánalmat.:)) És vannak akik még képesek a nagy semmin is marakodni...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Semmit.
A lopás a gazdagabbtól a túlélésért és egy idős emberbe való belerúgás közt azért van pár fényévnyi különbség.
@goAus: Hova lesz az út ha nem titok?
@melchi zadok:
Forradalmat tökös gyerekek csinálnak, te legfeljebb anarchiát tudsz a magad köreiben csinálni. Még rendesen kommunikálni se tudod mit akarsz, csak rugdalódzol a járókában és rázod a csörgőt
@melchi zadok: hol lácc ebben gyűlöletet

amugy pont te és én leszünk az ötmilla nyuggerből 2...

pár év és ez a keleti nyuggerland ez így fog kinézni

5 mil nyugger + 5 mill cigó...

ez tény... ez nem gyűlölet...
@hot-spot: igen, de én mindig azt érzem amikor segítek, vagyis amikor erőt veszek magamon ehhez, hogy nem azért teszem mert annyira jó lennék, ahnem azért teszem, mert civilizált emberként mégsem lököm a másikat a vizesárokba. tehát inkább egyfajta parancsként van bennem, hogy ezt kell csinálni, mert úgy illik, hogy előre engedem az idős embert a sorban, és nem rúgom bokán.
@Vitéz László: Akkor megint csak 2 párt közt lehet majd választani.
@Morcos Kartal: "Lesznek baráti orosz csapatok, hogy rendet tegyenek - orbán már tárgyal putyinnal. Lesznek aztán választások is, kiválaszthatjuk, hogy melyik fideszesre szavazzunk. A következő másfél évnek csak ennyi a tétje" - Sőt, nekiindul az apokalipszis 4 lovasa, megváltozik a Föld forgástengelye, új jégkorszak veszi kezdetét, a Föld összeütközik a Vénusszal, végül mindkét bolygó belehull a Napba. Ezt kockáztatjuk Orbánnal. Esetleg elhatalmasodó paranoiát
Nagyon elgondolkodtató és elszomorító ez az írás.
@melchi zadok: "ma ez sincs. teljesen egyedül vagyunk, nincsenek szövetségeseink, mert azokba kurva nagyot rúgunk folyamatosan, csak ellenségeink, de egy ilyen politika, nem is működhet ellenség nélkül."
Te miről beszélsz? És Azerbajdzsán???????
@Ludovikás Levente: ok, megértettem: egy közepesen bővített mondat megértése leküzdhetetlen akadály számodra.

rendben, lépjünk tovább.
kezded reálisan látni a valóságot. esélyetek nincs 2014ben kormányt váltani.
@christvhu: az a nagy helyzet, hogy miután megkapták amit akartak, cserébe szívesen mutogatják nekünk a középső ujjukat.

az orbáni külpolitika egyik nagy sikere ez.
@shinichi: Hmmm. Beleakadtam egy érdekes írásra választás témában. :) (bocs ha picit hosszú)

A tömeg és lélektana
Az ember társas lény, azaz részben szervezett csoportban („falkában”), részben szer-vezetlen tömegben („csordában”) éli le az életét. Ennek viszont kihatása van a szemé-lyiségére nézve. A tömegben lévő ember alapvetően más, mint az egyénileg létező ember. Ennek egyik leglényegesebb pontja, hogy a tömegben az ember veszít önálló-ságából, önálló gondolkodásából, és hajlamos egy alacsonyabb szintű, de a csoporthoz tartozást erősítő közös nevező felé elmozdulni. A közös irány, a „sokan vagyunk” élet-érzés erőt ad az egyénnek, tehát a tömeg általi döntést ösztönösen helyesnek véli. Ezért van az, hogy ha egy döntési helyzetben, például pánikhelyzetben néhány ember egy-szerre indul el „X” irányba, akkor egyre több és több ember szintén „X” irányba kezd el tülekedni, pedig lehet, hogy „Y” irány sokkal jobb alternatíva lenne.

Ha ehhez azt is hozzávesszük, hogy egy népesség nagy része nem a legfényesebb el-me, és sokkal inkább az érzelmei, semmint az értelme vezérli, akkor közelebb kerü-lünk ahhoz a válaszhoz, hogy miért születnek olyan eredmények, amilyenek. Az ar-gumentum ad populum (népre, sokaságra hivatkozás) elnevezésű logikai bukfenc ép-pen arra mutat rá, hogy azért, mert valamit többen állítanak, nem feltétlenül igaz. Ezt tükrözi vissza az a mondás, hogy „egy bolond százat csinál”. Ezt tükrözi vissza az a falfirka, hogy „Kétmillió légy nem tévedhet: a sz@r jóízű!”
Mindez befolyásolja a választási kampányokat? Természetesen.

A 2014. évi választásig már csak egy év van hátra. A Fideszen újra kiütközött az ellen-súly nélküli hatalom okozta gőg. Az MSZP, illetve a DK csak arra vár, hogy az inga, ami 2010-ben kétharmadnyira lendült a „narancs” zónába, 2014-ben átlendüljön, két-harmadnyi mértékben, a „vörös” zónába. Az MSZP és a DK arra vár, hogy a Fidesz bejárja az MDF 1994-es útját.
Az államadóssággal és annak kamatával, a cigánybűnözéssel, Magyarország felvásár-lásával viszont sem a Fidesz-KDNP, sem az MSZP-DK-LMP, sem bármelyikük klónja nem tud, sőt nem is akar mit kezdeni, mivel a kampánypénzeken keresztül is, a háttér-hatalommal egy tálból cseresznyézik, vagy tőle függ.
Az embereknek azt kellene végre eldönteniük, hogy - az „alibifoci” mintájára - to-vábbra is „alibiválasztásokon” akarnak-e részt venni, vagy hogy ki akarnak-e lépni eb-ből az álválasztási rendszerből. Az embereknek el kellene végre eldönteniük, hogy birka módjára körbeee-körbeee akarnak-e járni (vörösből narancsba, vissza a vörösbe, vissza a narancsba, és így tovább), vagy hogy ki akarnak-e törni az ördögi körből. Az embereknek azt kellene végre eldönteniük, hogy a 2010-es, cseberből vederbe ugrás után, 2014-ben visszaugranak-e a cseberbe, hogy 2018-ban ismét a vederbe ugorjanak, vagy hogy 2014-ben, végre-valahára, egy teljesen új útra lépnek-e.

Mire számíthatunk a 2014-es választáson?
Nem, nem az eredményt akarom megjósolni, bár egy érdekességet megosztok Önök-kel: a magyarországi tapasztalat minden eddigi választással kapcsolatban az, hogy a közvetlenül a választások után végzett közvélemény-kutatásban mindig lényegesen többen, kb. 10-15%-kal többen nyilatkoztak úgy, hogy a győztes pártra szavaztak, mint amennyi szavazatot a párt a választásokon valójában kapott. Azért van ez a 10-15%-os eltérés a győztes párt javára, mert sok csigatest-keménységű, kártyavár-jellemszilárdságú átlagember szeret „úgy emlékezni”, hogy ő is a győztes pártra sza-vazott, hogy ő is a győztes oldalhoz tartozik.
Inkább arról szeretnék egy-két gondolatot papírra vetni, hogy az amerikai kampánystí-lus érezhető lesz-e Magyarországon.
Mivel izraeli és amerikai kampánytanácsadók fognak tevékenykedni, biztos, hogy igen.
Először is a microtargetinget (a mikrocélbavételt) alkalmazni fogják.
Lehet, hogy a korábbi, illetve a 2014-es ajánlószelvényeket megsemmisítették, illetve meg fogják semmisíteni, de az biztos, hogy előtte számítógépes, térképes adatbázisba felviszik a rajtuk lévő neveket és címeket, melyek elemzésével megtudható, hogy hol érdemes, és hol nem érdemes kampányolni. Emlékezzünk vissza arra, hogy 2010. ápri-lis 7-én kiderült, hogy a Fidesz adatbázist épített ki a választókról, mely adatbázis Kubatov-lista néven vált ismertté. Egy nappal később, azaz április 8-án pedig az derült ki, hogy az MSZP is rendelkezik választói adatbázissal, amit akár Mesterházy-listának is nevezhetünk.
Másodszor, felelőtlen ígérgetések és osztogatások várhatók. Szavazásra fogják buzdí-tani az olyan személyeket, akik írni-olvasni sem tudnak, soha egy petákot sem adtak be a közösbe, mégis természetesnek vélik, hogy nekik ez meg az meg minden jár. Sza-vazásra fogják buzdítani az olyan személyeket, akik 12 részt tettek be a közösbe, még-is természetesnek vélik, hogy ezért 13 - sőt, egyesek szerint 14 résznyi kimarkolás jár nekik.
Ezek azok a személyek, akiknek a hozzáállását - a „társadalmi igazságosság és szoli-daritás” elnevezésű, mézes-mázos réteg eltávolításával - így lehet összefoglalni: „A kormányzat vegye el mások pénzét, és adja nekem, mert én megérdemlem.” Ezek azok a személyek, akik másokat érzéketlenségekkel vádolnak, miközben saját maguk telje-sen érzéketlenek azzal kapcsolatban, hogy míg a pénz őket kapják, addig a számlát másoknak, a következő generációnak kell állnia. A „vörös” és a „narancs” kormányzat mégis adja alájuk a lovat. Hogy miért? Azért, mert “A government that robs Peter to pay Paul can always depend on the support of Paul.”
Szabad fordításban, facebookos stílusban, a magyarországi helyzetre vonatkoztatva ez annyit tesz, hogy „Egy olyan kormányzat, amelyik kizsebeli Botondot és Boglárkát, és abból a pénzből fizeti ki Brandont, Biszkut és Baruchot, az mindig számíthat három >>lájkra<< kettő >>diszlájkkal<< szemben.”

Átgondolt választást, nem általános választást!
Jó dolog az, ha a leendő vezetők versengenek egymással? Igen.
Jó dolog, ha az ember választhat vezetőt, nem pedig azt kell elfogadnia, aki önmagát erőlteti a népre, a nép megkérdezése nélkül? Igen.
Azonban az is fontos, hogy a döntést olyan választópolgárok hozzák, akik fel tudják fogni, hogy miről van szó, illetve akik a saját pénzüket - nem a másét, nem a követke-ző generációét - kockáztatják.
Ha Ön építkezni akar, ha Ön autót akar venni, vagy ha Ön műtét előtt áll, akkor bizo-nyára beszél több áccsal, kereskedővel, illetve sebésszel, majd dönt a legjobbnak tűnő ajánlat javára. Vajon miért nem kérdezi meg az egész környéket, a szomszédtól kezdve a buszmegállóban várakozókon át a padon fekvő hajléktalanig? Azért, mert senkinek nincs joga, hogy olyan dologról döntsön, amiben a tétet nem tette le az asztalra.
Mindezt a magyar nyelv keresetlenül, de találóan fejezi ki azokkal a mondásokkal, hogy „Kibicnek kuss!”, illetve hogy „Mindenki a saját f@rkával verje a csalánt!”.

t7.hu/0ajn-tudatlanok

Egyébként a linkelt amerikai választási videók is jók a doksiban. :)
@Vitéz László: nem ebben látok, hanem pár korábbiban...
@Penivaldes:
Hódolatom!

@MACISAJT:
Azt ugye tudod, hogy aki leírja a "balliba" szót, azt egy magamfajta pártsemleges ember azonnal ignorálja?! Ez ui. tipikusan a gyűlölködő, fanatikus Orbán-hívők szókincsében fordul elő.Márpedig egy elvakult hívőt senki nem vesz komolyan. Legfeljebb tisztel a hite és sajnál a vaksága miatt.

@poszt: a leírt dolgokban nagyrészt igazad van.
Max Liebermann, a híres osztrák komikus mondta egyszer, mikor Hitlerről kérdezték: Nem tudok annyit enni, amennyit hányni szeretnék. És egyre inkább ez az érzésem a magyar politikával kapcsolatban.
@christvhu: "ma ez sincs. teljesen egyedül vagyunk, nincsenek szövetségeseink"; "Te miről beszélsz? És Azerbajdzsán?" - De kár ilyesmivel ökörködni! Hát lesz, aki komolyan fogja gondolni mindezt, aki majd elhiszi és az iraki, afganisztáni meg mali kalandokat fogja majd propagandának tartani
@Kis ember: MACISAJT = Szabó Márk egy nemzeti sóhivatal főbonyolítója, brutál fizetéssel.
a nézőpont intézet ifjú seggnyalójaként ejtőernyőzött navracsics ánusza alá, és azóta gyakorlatilag ebből él.

ő osztja itt az észt.
@Vitéz László:

Lehet akkora szabad szemmel lathato tobbseg amit nem lehet elcsalni meg ha a hataron tuliak 120 %-ban szavaznak is a Kedves Vezetore, persze ehhez nem toketlenkedni kene.
Ha Orban nem hagyja valasztason, bekesen levaltani magat, akkor majd nem bekesen lesz elzavarva.
Fabius, ez nagyon jó írás, és kellőképp kiábrándító. A 2014-es kormányváltáshoz csoda kéne, és sem Bajnai, sem az Együtt 2014, sem a Párbeszéd Platform nem csoda...

Egy dolgon húztam csak fel a szemöldököm:
"Bónusznak azóta a schifferisták hazavágták a részvételi demokráciát, és cserbenhagyták az LMP meglévő szavazóbázisának többségét."

Ezzel a kijelentéssel nem először találkozom, minden Bajnaista/Gyurcsányista blogger ezt szajkózza, de nem értem, hogy honnan veszik.
Én tudod, hogy 2010-ben mikor döntöttem úgy, hogy az LMP-re szavazok? Amikor elhajtották a vérbe Szanyitibi bácsit és Ildikó nénit. Amikor a folyamatos édesgetés, fenyegetés, könyörgés és átkozódás ellenére kitartottak a meggyőződésük mellett, miszerint az LMP-t az hívta életre, hogy sem a Fidesz, sem az MSZP nem felvállalható választás.

Ezek után két kérdésem lenne:
1. Aki helyeselné az LMP-E14 koalíciót, az miért (volt) LMP-s egyáltalán?
2. A Párbeszéd Platform tagjai hogyan tudják összeegyeztetni a mostani véleményüket az LMP-t életrehívó vezérelvvel? Értem én, hogy álszent hazamentési duma a zsírosbödön közelgetése érdekében, de akkor is!

Az E14 egy újracsomagolt MSZP, semmi több.

Hogy a jelenlegi orbánizmus pocsék, antidemokratikus és a szakadék felé rángatja az országot, szerintem vitathatatlan. De vajon tényleg az a jó megoldás, ha a 2010-2014 között alkalmatlanságukat bizonyító politikusok helyett visszahozzuk azokat, akik 2002-2010 között bizonyították be magukról ugyanezt?

Amíg a Fidesz nem tűnik el, addig az MSZP sem fog, és fordítva. Mindkettőnek egyszerre kell lesüllyednie kis- vagy középpárttá, hogy kitermelődhessen egy új politikai garnitúra, akiket már nem mérgez és stigmatizál sem a Kádár-rendszer, sem a '90-es évek korrupt szabadrablása. Aki sem besúgó, sem főcenzor, sem rablóvállalkozó nem volt.

Sem az MSZP, sem a Fidesz nem fog eltűnni, amíg ilyen-olyan név alatt e két pártra szavazunk.

Aki az E14-re vagy az MSZP-re szavaz, az bizony a Fideszre is szavaz - ha tetszik, ha nem.
@Conchobar: Az a szomorú valóság, hogy nem ökörködtem. De szívesen veszem, ha felvilágosítasz, ki is a mi szövetségesünk jelenleg, és miért az?
@V-PORT:

Csak ket megjegyzes:

"2. Szerintem Mesterházy nem alkalmas miniszterelnöknek."

Egyetertunk, de annyit hozzatennek, hogy MOST. Nem biztos, hogy meg tud tovabbfejlodni, de mar most siman hozna olyan teljesitmenyt, mint Viktorunk. Ami azert meg nem predesztinalja ot minielnoknek.

"1. Szerintem Bajnai a legalkalmasabb arra, hogy Orbán ellenfele legyen."

Ugyszinten egyetertunk.

"Szerintem ő az elmúlt évek legjobb politikusa. Aki képes volt politikussá válni."

No ebben mar nagyon nem! Az utobbi honapokban eppen azt bizonyitotta Bajnai, hogy szornyen ROSSZ POLITIKUS. Es/de ez szerintem nem is lenne baj!

En ugy ertelmezem, hogy a visszateresekori nagy hype eppen annak szolt, hogy O egyreszt valaki, aki nem kifejezetten MSZP-s a bal-lib oldalon, masreszt, hogy valaki, aki hozzaerto vezetokent, alkalmas managerkent meghozna olyan szuksegszeruen huzba vago donteseket is, melyeket a szocik rendre elszabotaltak. De az emberek egy jelentos resze elfogadta volna neki, mert hitelesnek tartjak annyira a szavat, hogy azoktol a dontesektol ha talan sokkal jobb nem is lesz, de legalabb a tovvabromlas megall, valoban szuksegesek, es TALAN meg jobbra is fordul a helyzet.

Ellentetben a kormanyzattal, amely oktoberben szinte hetente "csomagolt", es 2 het utan az idei koltsegvetes is borulni latszik, ami egy par 100 milliardos ujabb csomagot vetit elore...

Bajnainak a SZAKEMBER image-et kene kidomboritania, es eppen nem a politikusit. Szerintem.
@christvhu: valahogy nem tudnék most olyan országot megnevezni, akit az elmúlt 3 évben nem bántottunk meg,, nem oktattunk ki és még hadat sem üzentünk neki.
Hát kedves Fabius,tényleg nem marad más,mint egy forradalom akasztással stb.
Aztán ha nem lesznek akkor kénytelenek lesznek az emberek másra szavazni.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Már jönnek.www.vg.hu/kozelet/politika/erre-fognak-vonulni-a-megyekben-az-ehsegmenetek-396655

Soha sehol a világon nem volt még ehhez hasonló sem.
Vannak sztrájkok meg hasonlók,de ez világviszonylatban is rendkívüli.
"akik meg összegyűlnek és tárgyalnak azokat a tárgyalódelegációba nevezett névsorral én sem akarom kormányváltó pozícióban látni. " ez a baj, hogy az emberek finnyásak
@Kis ember: megkérdezhetejm, hogy engem miért üdvözölt külön?
@christvhu: "Az a szomorú valóság, hogy nem ökörködtem. De szívesen veszem, ha felvilágosítasz, ki is a mi szövetségesünk jelenleg, és miért az?" - Neked nem mondanak semmit azok a nevek, hogy NATO, USA, Irak, Afganisztán és Mali? Ha te ezt nem a szövetségesi viszonyhoz sorolod, hanem inkább a s*ggnyaláshoz, akkor ne vedd figyelembe a következő kérdést: mennyire kell hülyének vagy naivnak lenni ahhoz, hogy valaki elhiggyen egy (párt)propagandát, anélkül, hogy egyáltalán érzékelné a valóságot
Hahó fabius!
látom elolvastad Te is a Vélemény Vezér mai blogját...
szerintem a tied vagy az övéké plágiumgyanus!
pech
de azért ne add fel !
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ide kimegyek fotózni az már biztos.Mert ez történelmi esemény.
@jaegtoer: Még Márai is megírta a Halotti Beszédben:

" Az nem lehet, hogy annyi szív... Maradj nyugodt, lehet!"
@Ludovikás Levente:

"Ti progresszívek mindig igyekeztek valahonnan valahova, soha nincs hazátok, soha nincs igazi hitvallásotok, "szél gyerekei" vagytok"

Gondolom te sem építészmérnökként vagy kőművesként születtél. El kellett jutnod 12-17 év alatt valahova. A következő 40-45-ben, ha nem akarsz végérvényesen lemaradni, folyamatosan képezned kell magad, azaz el kell jutnod mindíg egy következő lépcsőfokra.

Ha mindezt egy normális hangulatú
társadalomban teheted, anyagilag megbecsülve az erőfeszítéseidet, jól érzed magad.

Nem dumálni kell állandóan a nemzetről, hazaszeretetről, miközben gyerekek éheznek, öregek éhezve megfagynak, fejed fölött szétlopják az országot, határon túl megosztják a magyarságot,nem lesz orvosod, nem lesz a jövő generációnak normális oktatása, etc.e

Azt látom, hogy a progresszívitás fogalmával nem vagy tisztában.
@christvhu: " valahogy nem tudnék most olyan országot megnevezni, akit az elmúlt 3 évben nem bántottunk meg,, nem oktattunk ki és még hadat sem üzentünk neki" - Mesélj! Melyik országot oktattátok ki és mikor? (ha mód van rá idézettel)
Éljen a Párt!
A Bolsevik Párttal figyel rád!

"Közel kétszázmillió forintot fizetett a kormány az őszi IMF-ellenes kampányra, csak a tervezés közel 20 millióba került – derül ki egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszból."

www.vg.hu/kozelet/politika/ketszazmilliot-fizettek-az-imf-ellenkampanyert-396733
@hot-spot:
Ezt megyek én is fotózni, ha sikerül akkor odajutnom!
Majd ecceriek megmagyarázzák, hogy tulajdonképp kormány melletti tüntetés, vagy nem is lényeges, hisz alig voltak rajta...
@Orica Középföldi:
A Föld forog a tengelye körül, kering a Nap körül, az egész Naprendszer lődörög a Galaxis központi feketelyuka körül, miközben a Galaxis közeledik az Andromeda köd felé. Azt a rohadt progresszív univerzumát neki, hogy egyik sem tud a valagán ülni, mind igyekszik valahonnan valahová.
@quendelapo:

"Biztos már néhányan unják, hogy mindig ezt mondom: nem értem az e14 program fétisét!"

Ha azuk lenne en csak orulni tudnek neki. De sajnos NINCSEN.

Ez az alkotmanyozashoz ragaszkodas, pedig ha jol ertem, amit erteni velek, akkor nem annyira ilyen fetis-ize.

"Mit várnak? Ha előjönnek egy részletes és tudományos alapokon álló programmal, akkor mindenki visszalép a javukra?"

Nyilvan nem. De feljebb is ilyesmit irtam, hogy azt gondolom, hogy potncialis szavazoinak egy resze viszont epp ezt varna/varja tole. Es igy ha anovemberi allast veszem a Mediannal MSZP(10%), E14(14), LMP(3), nyilvan egy hasonlo helyzetbol tobbet tudnanak kicsikarni a szocikbol, mint a jelenlegiben MSZP(16), E14(6), LMP(3). Plane ha e ket utobbi nem is hajlando meg egymassal sem kiegyezni.

"Nem arról kéne inkább tárgyalni, hogy milyen metódus szerint osztják el a körzeteket, hogyan döntenek arról, hogy melyik körzetben melyik szervezet jelöltje indul, hogyan veszik rá a jelöltjeiket visszaléptető szervezetek a támogatóikat, hogy a közös jelöltre szavazzanak. És esetleg az új alkotmányról egyeztetni?"

Nos szerintem MAR igen. De csak egy program egyeztetes UTAN. Amit a kulonbozo partok "elfelejtettek" idoben elkezdeni. En az egyike voltam azon keveseknek, akik mar tavasszal itt karogtak, hogy kifogunk futni az idobol. Es erre Juhaszeknak is most esik le a tantusz, hogy dikkma' most mit kene csinalni?!

Az elmult 3 honapban mit muveltek?!
@GeoCracker: Neki biztos, mert azt lehet tudni, hogy macisajt nevű kommentelő valamelyik minisztériumban (KIM?) növeli a valagát, és jól él.
@hot-spot: sajnos tűzrevalót nem tudok neki venni, de kajával támogatjuk
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: megint nem arra válaszoltál, amit kérdeztem. És nem többes számban, hanem egyes számban
Én egy dolgot nem érek, de azt nagyon nem értem. Adva van az lmp, amelik párt még akor se érné el pillanatnyilag a 3%-ot, ha nem foszladoznának. chiffer mond egy baromságot, erre minden blogger azzal foglalkozik, hogy jaj szétesik a párt, jaj mi lesz velünk , miért nem okosabbak pedig menyien szavaztunk rájuk. Hát csalatkoztatok, evvan. MInek egy öngylkos párton ennyit vergődni? Jávor és tsai majd függetlenek lesznek, aztán ha van eszük, csatlakoznak az egyik párthoz, remélem a Bajnaiékhoz. Schiffe meg megy a picsába, egy rossz álom lesz csupán.

Már nem tudom ki írta feljebb, hogy az is barom, aki állandóan azzal foglalkozik, hogy miért NEM szavazna erre vagy arra a baloldali pártra, mi lesz ha koaliciót könek a DK-val. A JObbikon kívül én bármelyik pártra szavazni fogok, mert én Orbán leváltását akarom, a többi meg majd megoldódik.
@Farkasokkal táncoló: dehogy oldódik, naiívak ne legyetek már azt ég áldjon meg titeket, ez a majd megoldódik a legnagyobb süétgalambváró szöveg. most kell megoldani, csak a marhanagy Orbán fóbiában ez valahogy nem jön össze. az ellenzéki pártok tárgyaljanak szépen egymással, és szűrjenek maguk közt is.
@/avanivi/:

"Az 1,5 mill. fidesz hívő sem annyi, csak félnek ,nem árulják el kire szavaznának."

Ugy gondolom, hogy a Fideszt egy kicsit felulmerik a cegek. Az MSZP-t, de a DK-t is alul. Bajnai visszaeseseben is lehet par szazalek ilyen hatas, hogy amint elindult ellene a hajtovadaszat, a potencialis szavazoinak egy resze inkabb "illegalitasba" vonult. ;)

Merthogy az utobbi felev idokozin mutatott eredmenyei meglehetosen mas kepet rajzolnak, mint a kutatasi szamok. Az MSZP is jobban szerepel ujabban, mint a mert ertekek magyaraznak, es a DK is tudott polgarjenot adni, es legutobb meg a szoci jeloltet is beelozni.

Ugy, hogy ezek a valasztasok az orszagban elszortan voltak. Vagyis nem lehet azt mondani, hogy tipikusan "voros" kornyekeken: videken viszonylag kis falvakban, Szolnokon mar egy ideje inkabb fideszes korzetben, vagy legutobb Videoton-varos szomszedsagaban Pusztaszabolcson.

Vagyis valami IGENIS van a levegoben, de egy ilyen marakodo ellenzekkel nehez lesz megszolitani a valasztokat.
A Tejút a ganajtúró bogár iránytűje

Index
2013. január 24., csütörtök 22:20 |
Címkékganajtúró bogár, tejút, navigáció
Svéd kutatók ganajtúró bogarak mozgását vizsgálva meglepő felfedezést tettek: kísérleteik szerint a bogarak a csillagokat és a Tejút fényét is használják a tájékozódásukhoz. A Lundi Egyetem kutatói Marie Dacke vezetésével csütörtökön publikálták az erről szóló tanulmányt a Current Biology című szakfolyóiratban.

index.hu/tudomany/2013/01/24/a_tejut_a_ganajturo_bogar_iranytuje/

Basszus. Már értem, hogy a szarháziak vezénylőcsillaga miért is a Szíriusz:-)
Fabiusnak megint tökéletesen igaza van.
Rossz nézni ezt az ellenzéki töketlenkedést.
a mostani zsidó-bal politikai szarkupacnak mennie kell ha valódi alternatívát akarnak a magyarok ellen
@Bakter: "...A Föld forog a tengelye körül, kering a Nap körül, az egész Naprendszer lődörög a Galaxis központi feketelyuka körül..,"

Mosmeg mit is csodákszol? Te is szeretnél folymatosan valami hasonló körül keringeni:-)
@Penivaldes: És a titokzatos kettősspilár vezetett bennünket a kiválasztott Turulja által e kies medencébe:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: igen, én eztt vallom! elegem van a ballib véleményterrorból, és abból hogy leakarják húzni ezt a népet. Minket Csaba királyfi vezetett ide, és az ő lovai adnak irányt szívünk dobbanásának.
Akik meg nem így gondolják, azok bekaphatják!
@Önkéntes Véradó:
Minden mondatoddal maximálisan egyetértek, többek között erről próbáltam meggyőzni a blog szerzőjét a múlt héten egy hosszabb vitában, teljesen sikertelenül.

Sajnos a többség nem képes az általad leírtak értelmezésére és továbbra is a begyepesedett mszp/fidesz tengely mentén képes csak gondolkodni. Csak remélni tudom, hogy ez minél gyorsabban megváltozik.
@hot-spot: Ha te ezt így gondolod, akkor nem értettél meg semmit az új választási tv-ből. Mert az nem engedi meg, nem teszi lehetővé, hogy sok kis párt legyen a parlamentbe. A korábbi választási tv se igazán kedvezett ennek, annak idején amikor kitalálták 90-ben, arra törekedtek, hogy könnyen lehessen stabil kormánypárti többség, arra gondolván, hogy az tudja levezényelni biztonságosan a szocializmusból a kapitalizmusba való átmenetet, a rendszerváltást. A sok kis párt pedig instabil kormányzást jelenthet, gondolták 90-ben.
Node az új választási tv még ezen is túl tesz, lényegileg csak két nagy párt juthat be érdemben a parlamentbe. Ennek alapvetően két oka van:
1, az egyéni jelöltek aránya megnőtt a listán bejutokhoz képest
2, aki megnyeri az egyéni választást, az még + kompenzációt is kap, azaz, az a párt nyer, de nagyon, amelyik az egyéniekben nyer.
3, egyfordulós a választás
4, azok a kis pártok (akiknek te most éppen gőzerővel kampányolsz) amelyek nem tudnak elegendő egyéni jelöltet állítani (ne feledd a kopogtató cédulát!), és/vagy egyetlen egyéni jelölést sem nyernek meg (ami a legvalószínűbb egy kis párt esetében) az nem jut be a köv. parlamentbe.

Én azt látom, hogy az lmp, élén Schifferrel se értette meg az új választási tv-t.
Látom rettenetesen jó a mai trollfelhozatal. Hiába, a szerda mindig is piaci nap volt:-) Bár nem igazán friss az áru, szaga is van, fonnyadt is, de a nyukdíjasoknak jó lesz. Igaz magyar áru, s mint tudjuk, magyar seggbe magyar lófaszt:-)
@sortelen:

"És igen, régóta mondogatom, hogy a legeslegelső lépés az orbán-pajzs leválasztása: az MSZP szétszakítása."

Szerintem ez ongyilkossagi kiserlet lenne.
A teljesen szetesett, mindenki altal csak kopocseszenek hasznalt MSZP '10-ben is majd' 1 millio listas szavazatot kapott. Vagyis van egy bizonyos kemeny mag, amely tuzon-vizen...

Ha ehhez hozzaveszed, hogy a '11-es partszavazaskor Gyurcsany, szerintem, es szinte nem is volt olyan elemzo aki ne hasonloan velekedett volna, a valodi tagletszam tobb mint felet meg tudta szolitani (felejtsuk most el a hivatalosan a kozpont altal sulykolt szamot) es megis neki kellett mennie, aztan pedig a szavazok kis mertekben kovettek csak (ennek okan gondolom a DK-nal agyalnak rendesen), akkor ez nem tunik tul okos strategianak.

En legalabbis nem latom sok eselyet annak, hogy az MSZP-t (ertem itt a szavazobazisat) szet lehetne robbantani. Ezt a kemeny magot nem igen. Ha a szocik nem tudjak megszolitani a lakossagot, akkor kioregedik a taboruk es fokozatosan elkopnak, de szetrobbantani aligha.
@christvhu: Neked is, nem lesz sok kis párt a parlamentben, az új választási tv miatt:@aritus:
A blog olyan amilyen, a kommenetek meg pláne. Nade, az valóban igaz, hogy amig szekeresek,kisspéterek, baják, veresek, lamperthek és igy tovább (inklusive mesterházit), no meg vadaik, stb. tülekszenek és már most azon civakodnak, hogy kinek milyen poziciója lesz (ha egyáltalán) addig viki nyugodtan üldögélhet. siferandriska meg ugy barom ahogy van. majd sorbaállnak hogy rá szavazhassanak. ez klinikai eset.
"Mert akiknek tárgyalóasztalnál kéne ülnie azok egymással marakodnak és hasadoznak, akik meg összegyűlnek és tárgyalnak azokat a tárgyalódelegációba nevezett névsorral én sem akarom kormányváltó pozícióban látni."

Tehát finnyáskodsz, és végeredményben te sem akarsz kormányváltást, mert ezekkel, meg azokkal nem...

Ezzel magaddal kerűlsz ellentmondásba, de észre sem veszed.
@aritus: Tudom. Csak lusta voltam kifejteni) A lényeg éppen az, hogy minden kis pártra leadott szavazat a legnagyobb támogatottságú párt fölényes győzelmét segíti elő. Így extrém esetben akár a tényleges szavazatok 30%-val is lehet kétharmados többséget szerezni.
Hm. Asszem nem mondtam újat))))
@aritus: kopogtató cédula már nem lesz csak ajánló ív. ;)
@pástétom: talán mert van ízlése a szerzőnek annyira, hogy nem mondja mindenre, hogy juhé..
na de ez szokatlan errefelé:((
@Penivaldes: Ízlés? Akarsz kormányváltást vagy sem? Nézd a közvéleménykutatásokat, és csak utána beszéljetek az e-2014-ről, a megváltó "harmadik pólus" egyedüli győzelmi esélyeiről...
@jaegtoer:

esztet talán méltósztassék vörösmarty kollegával megvitatni, én csupán elbújtam az ő óriási slafrokjába a kóbor apácák megtévesztésének szándokábul kifojólag. vagy ez jutott eszembe. fakultatív.
@aritus:

tutta, tutta! noésasztán?
89ben vér nélkül váltottunk rendszert. 89óta minden választáson két vagy több szar közül próbálja mindenki az általa kevésbé szarnak gondolt szart választani, ami általában nem az éppen kormányon lévô szar. 89óta rá kellett volna jönni, hogy ez a taktika nem jó. Mi tehát a megoldás? Szavazzon mindenki az által legrosszabbnak gondolt szarra :) A jobbikosok szavazzanak az MSZPre, a Fideszesek meg az mszpsek meg a jobbikra. jobbik 2/3, EU kilépés, államcsôd, forradalom, lámpavasak, tabula rasa. Hátha az segít, ha ez sem, akkor végképp le lehet húzni a rolót.
Jóvanna toom... csak kilátástalannak érzem az egészet, ezért jutnak ilyen szélsôségek az eszembe.
@Penivaldes: Nem mindenáron? Tehát a mutatott gazdaságpolitikai teljesítményével, a jogállam eltiprásával nem a mostani kormány és a kormányzó Fidesz a legrosszabb, akinél még egy vödör piszkoszokni is jobban kormányozna, mert ugyan hasznot nem hozna az országnak, de legalább kárt sem okozna??

Kösz szépen, nincs több kérdésem.
@Penivaldes: "nem mindenáron akarok" - Valahogy nem akar túljutni az E14-MSZP tábor azon, hogy váltsuk le a mumust, nem akar rátérni arra, hogy de mi lesz majd azután (az Alkotmány, meg a AB összetételének megváltoztatása, meg a több zöldséget kérdése nem fog megmozgatni tömegeket)
@Önkéntes Véradó: A mai 11.42-es kommentre!
Lehet, hogy igaz amit leírsz, de talán el kellene olvasni a Fidesz- alaptörvényt, ami súlyosan jog-szűkítő kb. 1, 5 millió magyar
ember terhére. Ez az alaptörvény nem maradhat
meg 2014 után, ezért pártokra tekintet nélkül
érdekeltek vagyunk, hogy ez a szégyen megszűnjön. Szerintem még a nagyokos Schiffereteknek is ez a véleménye. Ezért kell
Orbánt mindenáron leváltani!!!!!
@sárkányfő:

ha akarod, mekkpróbálom rábeszélni vörörmarty bácsit, hogy írja le ugyaneszt dadába.
Vagy szavazzunk a Fideszre, a következô 4 évben vagy mákjuk lesz, és bejön a feritél, akkor jó. Vagy tényleg fejükre omlik az egész, államcsôd, forradalom, lámpavasak, tabula rasa.
Nincs több ötletem :)
@Vitéz László: Csaxolok, hogy a nyuggerek a te szüleid (persze ha voltak egyáltalán) akik annak idején a fizetésükből levont adókból eltartották az ő szüleiket és joggal várhatják el, hogy most az ő gyerekeik tartsák el őket! Ezt egy nem nyugger mondja neked.
@rodeo36:

mindenki a saját sorsának pogácsa! tessék mán végre megjegyeszni, mer úgy maradunk! légypapíron.
@Nikorene:

a perpetuum mobile még mindig itt van.
@goAus: Ami neked semmi, az nekik a minden...
Úgy hívják hatalom...
(rászoktam erre a 3pontozásra, ha legközelebb rímet is írok, szóljatok rám lécci)
@Conchobar: így van, na de erről kellemetlen megemlékezni, mert mostanság ilyen idők járnak, hogy lebeg a választók előtt a gonoszorbán képe, és ha őt elkergetjük akkor utána minden magától megoldódik mint a karikacsapás. ezért még az ördöggel is összefognának
@Doberdo: "Lehet, hogy igaz amit leírsz, de talán el kellene olvasni a Fidesz- alaptörvényt, ami súlyosan jog-szűkítő kb. 1, 5 millió magyar
ember terhére." - Inkább azt kellene kitalálni, hogy a magyar millióknak, a választóknak mi a gondja, problémája és arra ajánlani valami elfogadható gyógyírt (ahelyett, hogy doktrínákat, meg a mumus mindenároon való leváltását erőltetnénk)
@tucano: Úgy hívják hatalom...
Majd talán szólok, ha akarom...
van még kérdés:

Orbán: Magyarország sikersztori és az IMF-ügynek mindjárt vége

Brüsszelnek nehezen tudna okot találni a túlzottdeficit-eljárás folytatására - mondta a kormányfő Brüsszelben.

hvg.hu/gazdasag/20130130_Orban_Brusszelben_az_IMF_sztori_vegehez_k
Minden tiszteletem Fabiusnak, de talán nem ennyire szar a helyzet. Most a FideSS ellenes oldalon megy a tülekedés a minél jobb tárgyalási poziciókért egy eljövendő választási szövetségben. Persze ebben az is benne van, hogy az Orbán által beépített ügynökök is dolgoznak rendesen egy esetlegesen kialakuló ellenzéki tömörülés ellen. Ezért is nem véletlen a lömpöpö szakadása és az összes többi alakulatban elkezdődött mozgolódások. Természetesen kell baszogatni mindegyik alakulatot, hogy nehogy ellustuljanak vagy feladják.
na én elmegyek a saját világomba.
pá pá
@pástétom:

Tévedsz, semmi ellentmondás nincs ebben.

Kormányváltást akarok és nem az előző ciklus restaurációját, ha érted a különbséget. Az asztalnál ülőkről pontosan tudjuk milyen teljesítményre képesek egyedül, azt is láttuk, hogy a válság közepén beomlott állampapírpiac mellett is előbbre való volt Gyurcsányt kivégezni, mint a gazdaságot rendbe tenni, és így sokkal nagyobbat taknyoltunk, mint szükséges lett volna. Nem sajnálom Ferencet, mielőtt valaki ezzel jön, megérdemelte, ha pártvezető-miniszterelnökként ezt vele el lehetett játszani. De ettől még a gazdaság és az ország oda jutott, ahova.

Ezt nem játsszuk el újra, én őket érdemi kontrollt jelentő erők nélkül nem akarom újra kormányon látni.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Nem kell nekem keringenem semmi körül. Elég ha ülve leemelem a pócrúl a bőrbe kötött feritél by matócsi egy-egy fejezetét, máris minden a fejem körül kering, és belassul az idő is. De mint a reltivitáselmélet kimondja, ilyenkor ellenhatásként törvényszerűen felgyorsul a forint árfolyam esése.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Igen, igen, mint fentebb említettem, ez is benne van a feritél by matócsiban. Éppen azt a fejezetet olvasom, amiben a hős, önfeláldozó Búvár Kund domestos alapú házibombát helyez el az IMF megbillent teknőjének alján.
@Conchobar: A demokratikus jogállami viszonyok fontosak. Még inkább azok mielőbbi helyreállítása. Te lehet, hogy szarsz a demokráciára, mert egy megátalkodott sötét gyökér vagy, aki símán elvan egy diktatúrában is, ha kenyeret adnak a szájába, de sokan nem elégszenek meg ezzel a juttatással. Egy működő, jogállami keretek szabta normális országban kívánunk élni, amely tiszteletben tartja az emberi szabdságjogokat, békén hagyja az embereket, gazdasági növekedést tud biztosítani, fenntartható szociális - oktatási - stb.egyéb politikát folytat.

Nagy kérés? Ebben az országban lehet, hogy igen.
@ariel12: "fizetésükből levont adókból eltartották az ő szüleiket "

erről szó sincs...

a felosztó kiróvó nem volt divat a háború előtt...

egy fillért sem kaptak a nagyszülők, a nyuggerek nem tartottak el senkit...

fizették a pár fillér járulékot a komemnyizmusban immel ámmal vélgzett szociális kamumunka után a kamu munkahejeken...
@Fabius: Csak megismételted magdat: nem akarsz kormányváltást. Mert ahhoz a választottjaid kevesek lesznek.
@Vitéz László: Bocs te tényleg hülye vagy nem csak megjátszod! Nem az őskorra gondoltam egyébként.
@ariel12: amugy nem értem minek írod a nyugdíjat?

én csak tényként közlöm az ország közeljövőjét...

a jelen trendek szerint 5 milla nyugger + 5 milla cigó...

a nyuggerek mi leszünk... a dakotákat meg tudod...
@ariel12: érveid is vannak?

mijen nyuggereket tartottak el a MOSTANI nyuggerek?
mijjen járulékokat fizettek? mekkora nagyságrendben?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hűűűű, de kekec valaki... :)
Pihent vagy bill.huszár?
@Önkéntes Véradó:

"minden Bajnaista/Gyurcsányista blogger ezt szajkózza"

Ha engem valamilyenistázni kell akkor egyedül az "elepéista" helytálló valamennyire.

Éppen ezért gondolom, hogy bizony át lettem verve a részvételi demokráciázással és képviselettel is.

Azt nem teheti meg egy parlamenti párt sem, hogy a szavazótábora állandó kérdezgetése -gyik: részvételi demokrácia gyakorlása - után abszolút semmibe veszi azok világosan megfogalmazott akaratát, és nem képviseli azt se részben, se kompromisszumok árán sehogy, sőt, elkezdi azokat kutyázni - gyik: platform - akik ezzel mégis megpróbálkoznak, hisz a széket nem a sifferandrás szavazta alájuk, hanem mi.

Lehet, hogy ez nem tetszik, de attól még ez a valóság. És ember nincs aki meggyőz az ellenkezőjéről.
"A pénzügyi tranzakciós illetékről szóló törvény hatályba lépésével átlagosan mintegy 300 - 350 Ft-tal több díjlevonással szembesülhetünk januári bankszámlakivonatunkon, ami azt jelenti, hogy éves szinten kb. 4 000 Ft-tal kerülhet többe a bankkártya-használat és a számlafenntartás, az idén januártól, vagy - más bankoknál - februártól hatályos lakossági kondíciós listák alapján."

Tank (for) you mister unortodoxarok.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem, semmi pihentség, éppen indulok is tovább...
csak benézem, és már el is tova, a munka dicső mezejére :D
@pástétom:

Nem barátom. Kormányváltást ti nem akartok. Az ehhez szükséges személyi feltételeket elég világossá tették a zemberek. Ránézel egy tetszőleges közkutatásra és megérted.

Változtassatok és másképp lesz.
@Fabius:
Nézd el tudom azt is képzelni, hogy valakik nem értik azt, hogy sokan tényleg kormányváltást akarunk és nem az előző ciklus restaurációját!

A kérdés csak annyi, hogy hülye és nem érti, vagy direkt játssza a hülyét és értetlent, egybemosva a régi szép bolsevik taktika szerint mindent.

Mert ezúton is csókoltatok mindenkit a Lendvay utca környékén, továbbá a minisztériumok itt levelező oszlopos tagjait.
A Párt keblére ölel minden bolsevik hülyét, legfeljebb ha írni is tud, akkor ide is küldik trollkodni.
@sortelen:
Éppen ezért fontosak a választókörzetek és az egyes jelöltek.

Szerinem a körzetekben nem lehet ejtőernyős jelöltekkel nyerni.
lehet anyázni, lehet nem egyet érteni, vagy hazugozni, de ezen gondolatokat légből kapottaknak nevezni, azt viszont nem, csak meg kell nézni az AB-t, és a többi bedarált szervezetet:

Ha annyian állnak szemben a Fidesszel, mint ma, akkor győz
Itt még az a szavazat sem lesz biztos, amit már bedobtak az urnába – véli Szentpéteri Nagy Richard, a Méltányosság Politikaelemző Központ alkotmányjogász és politológus főmunkatársa.

nol.hu/archivum/20130130-szervezetten_lehet_csalni
@Vitéz László: Az előző rendszerben én már éltem és dolgoztam, gondolom veled ellentétben. Az emberek fizetését úgy állapították meg, hogy eleve bele volt kalkulálva a nyugdíjjárulék amit nem adtak kézhez. Bele volt kalkulálva az az összeg amit az egyetemek és különböző szociális ellátórendszerekre fordítottak. Lehet, hogy a boritékban (te valószínűleg nem tudod, hogy mi volt az) a nettó összeget tették. Amit én akkor termeltem abból fizették a szüleim nyugdíját. Azért mert nem felosztó kirovó rendszernek mondták attól az még gyakorlatilag az volt. Az aktivektól levont pénzből fizették a már nem aktívak ellátását. A cigánykérdést pedig beszéld meg az oldal ez ügyben szakértő házi nácijával. Üdvözlettel, én most megyek megtermelni a mostani nyuggerek pénzét. :)
@Bakter:
Nem igaz! Hazugság, hisz megmondták, hogy ez sem lesz áthárítva a plebsre!
Szóval rágalom csak!
"ne a zemberekkel fizettessék meg..."
Melyik majom susogta állandóan? :)
én meg megyek tönkretenni a lábam, elvégre a szépségért ami nekem sosem lesz szenvedni kell.
@Fabius: Ez mind igaz, sokszor megtárgyaltuk már, de akkor miért olyan az LMP, a DK, vagy Bajnai támogatottsága, amilyen? Mert az emberek többsége MSZP/Fidesz minőségű osztogatópolikiát akar látni. Az rendrakás fáradalmaival senki sem akar vesződni.
Az emberek többsége nem azért utálja az MSZP-t mint te, meg én, meg még talán egy tucat másik ember az országban, mert halogatták, szabotálták a reformokat, hanem mert egyáltalán hozzáláttak.
Ezért népszerűbb az MSZP Szanyival, mint a DK Gyurcsánnyal.
Ugyanakkor az MSZP összemosása a mostani rombolással nem segíti egy minőségi sorrend felállítását. Mert az E14 vagy a DK programja pont annyival különb a MSZP-énél, mint amennyivel az jobb a Fideszénél. Mindenesetre nagyon nehéz menet lesz.

Egyébként a poszt jó. Nagyon alaposan el kéne gondolkozni rajta az illetékeseknek. Ha az ország jövőjénél valakinek fontosabb a pártja tisztasága, arculata, akkor mi még?
kiragadott részlet:

- Orbán Viktor hátradőlhet? Mi bizonytalaníthatja el a jelenlegi kurzust?

- A tájékozott közvélemény. Ha az egyéni tapasztalatok társadalmi tapasztalatokká összegződnek, az ennek a hatalomnak a végét jelentheti. Erre azonban nincs esély, mert a médiaviszonyok nem teszik lehetővé a közönség tájékozódását. Ma a társadalomban már többségben vannak a kormány leváltásában reménykedők. Ha egy vállalható alternatíva képes lesz felállni, és a nemzet óriási többsége a hatalom elzavarásának szándékát fejezi ki, akkor hiába a csalások lehetősége, és hiába a választások röhejessé tétele, a hatalomváltás elkerülhetetlen lesz. Ennek azonban ma semmi jele. Ha a választás napján is annyian állnak szemben a nemzeti együttműködés rendszerével, mint ma, akkor a Fidesz fog győzni.
@ariel12:
Hmmmm... amikor még a szandálos NDK-s lányok nyomultak a Balatonnál?
Nem a 2 ajtós szekrény méretűekre gondolok, hanem a kis formás, harapós bestiákra! :))
@Fabius:

Az ehhez szükséges személyi feltételeket elég világossá tették a zemberek. Sehol nincs a harmadik pólusod. Ránézel egy tetszőleges közkutatásra és megérted.

Változtassatok és másképp lesz.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
A zemberek nem is fizetik meg. Csak az olyan plüsskiskacsák mint te meg én. Bár én már egy ideje inkább egri bördsz vagyok.
Ha az AB ellen megteszi azokat a lépéseket, amiről olvasunk, ki fog utcára vonulni? Senki?
@Penivaldes:
Természetesen és szívesen válaszolok. Az Ön kommentjeiből árad a kultúra és a finomság. Mint egy bartóki tiszta forrás a mocsár közepén, olyanok a megszólalásai. Mindig felüdülés a többiek nyersesége után egy finom női megjegyzést olvasni.
@Bakter:
:)) Legalább Merlotos?
Amúgy szerintem a napokban bemegyek a bankba és teszek egy ellenállhatatlan ajánlatot nekik...
Nem, nem azt.... :D csak néha rá kell kérdeznem a költségekre, mert el találnak pofátlanodni.
@Kis ember:
Most képzeld el mindezt, ahogy elrebeged... Steffy cicának... :DD
NEM BÍRNÁD LEVAKARNI MAGADRÓL!!! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Sokaknak elég az, hogy a szocik nem kúrták szét a jogállamot az alkotmánybírósággal, és Simicskához képest szemérmesen loptak.

Orbán kormányzása mellett én megértem őket is.

Egyet azokkal értek, akiknek ez kevés, de állnak annyira a realitás talaján két lábbal, hogy tudják: a választási törvény és a lejtősre faragott hazai pálya a teljes elitváltás és a kormányváltás együttes teljesülését teljesen kizárja. Ezért abban a modellben gondolkodnak, ami - szerintem - egyedül sikeres lehet: megfelelő és a váltáshoz szükséges tömeg által is támogatható személyi összetételű választási szövetségben.
"Ne ringassátok magatokat tévhitekben, ilyen körülmények között nem lesz muszáj a legkisebb rossznak gondolt alkalmatlanra szavazni, Viktor jóvoltából a választás érvényes és eredményes lesz ha otthon maradunk is. "

Így beszél egy kiábrándult Fidesz-szavazó !
De nem csak Ti vagytok az országban (hál' Istennek !)!
@sortelen:
Nem pont a választási program olvasgatása az értelmiségi sport?
@Fabius: "megfelelő és a váltáshoz szükséges tömeg által is támogatható személyi összetételű választási szövetségben. "

Sorold a pártokat, akiknek ebben a szövetségben szerinted helye van.
@pástétom:

Ránéztem is tudod mit láttam? Jött egy ember aki - és itt egy parttalan vita következhet a pontos százalékról - képes volt hónapok alatt vitathatatlanul küszöbátlépésnyi tábort megszólítani a bizonytalanokból.

Ehhez képest ti bele vagytok dermedve a 14-16%-ban két és fél éve stabilan.

Lehet erről nem tudomást venni, meg lehet észrevenni és megpróbálni változtatni. Igen, Lendvai anyu módra.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Merlot? Amikor jóféle bikavérek vannak?? meg egyéb cuvé-k is! nemá
Pedig amúgy nincs baj Veled, ha még emléxel az ndk-s (meg nyugatnémet és holland) csajokra a blacsiról)))))
@Fabius: Próbáljatok. Egyedűl nem fog menni. Ergo nem lesz kormányváltás.
@pástétom:

E14, Jávorék, szocik Szanyi félék helyett a Botka vonallal, DK, -ha Gyurcsány tényleg visszavonul ahogy írásba adta sikeres kormányváltás esetén.

Utóbbiakról nem titok mit gondolok, de a sikeres orbánváltásért ezt a kompromisszumot még megkötném.
@Fabius: a részvételi demokrácia az emberektől igényli azt, hogy foglalkozzanak a közügyekkel, tájékozódjanak, gondolkozzanak. ez munka, na meg felelősség. ezt nem szívesen vállalja be a többség. készen szeretnének kapni mindent, mint a sült krumplit a mekiben. és most azt a kevés választót, aki megtette a fáradságot, ment a közügyek után, hitt az ezt hirdető pártnak... szóval, hagyjuk. az a röhej, hogy ez a langyhideg hangulat, a kilátástalanság mégis a macisajt, pástétom (úgy látszik a fidesz élelmiszer kommandója a soros ma) szintűeket boldogítja.
@pástétom:

Ne vegyetek tudomást. Egyedül nem fog menni. Ergo nem lesz kormányváltás.
@shinichi:

A zemberek - 300 forint témakörben igazad van.

Viszont a pártoknak az a dolga elsősorban kampány idején, hogy a biztosan választóknak - gyik: akik tutira elmennek szavazni, és nem ha - eladják a programjaikat és elképzeléseiket. azok meg mi vagyunk, közélet iránt napi szinten érdeklődő, saját környezetükben - gyik: család, munkahely - véleményformálók. Minket kell elsősorban meggyőzni bármiről. Ha ez sem megy akkor veszett fejsze úgyis.
@bella _ciao:
Az éhes krokodilok már várják a macisajtpástétomot.
Ha csak a mai ügyfél felhozatalunk életképességét és szellemi everestjét veszem alapul, akkor Magyarország sorsa bevégeztetett, eltűnik egy bazinagy víznyelőben.
@Fabius: Hátrább az agarakkal, békével jöttem! :)

Ha elolvasod figyelmesen a kommentemet, rájössz, hogy nem téged "akármilyenistáztalak" le, hanem maximum a vélemény tipikus forrását jelöltem meg. Sajnálom, ha félreérthető volt, de hát mit tegyek: ezzel van tele az összes MSZP- és DK-közeli médium.

Ha jól értem, Te azért voltál LMP-s, és azért szavaztál rájuk, mert... bíztál abban, hogy összeállnak a régi kormánypárt embereivel? Ezt nem igazán értem, de azt látnod kell: akad ember (jelen esetben én), akiknek pont azért lettek rokonszenvesek, mert NEM pacsiztak le egyik régi nagy párttal sem - eddig.

Érdekelne, hogy a platformisták, akik a "semlegesség és elvhűség" zászlaja alatt nyertek mandátumot, hogyan egyeztetik össze ezt a mostani erősebb kutyához törleszkedéssel. A szememben ezzel lesüllyedtek a többi elvtelen, cinikus megélhetési politikus szintjére, sajnálom.

Sajnálom, de a "Csak a Zorbán elzavarása számít, aztán majd meglátjuk" szólamok engem nagyon emlékeztetnek a "Csak a Fidesz!" típusú egybites demagógiákra.

Hogy Viktorékkal nem jut előbbre a haza, azt látjuk. De vajon előbbre jut akkor, ha visszahozzuk azokat, akik 8 éves regnálása után Viktornak kétharmadot adtak a szavazók? Akikről tömegek szavaztak át a Fideszre/Jobbikra?

Vagy az emlékezés mindent megszépít?
Harmadik pólusra szükség van. Azért is, hogy ez a két pólus, amit nevezzünk pártoknak, változna. Mert amíg az egyik plakátokat készít, és a másik erre válaszol plakátokat rak ki semmi nem fog változni. Addig amíg Kósa, meg Szanyi lesz a megmondó ember, és sokaknak tetszik addig sem fog semmi változni. Ezért kellene egy normális erő. A Jobbik addig lesz ilyen erős, amíg nem oldják meg a vidék programját.
Bocsi de ez volt már??? :)

Orbán: Meg kell szüntetni a túlzott deficit miatti eljárást

mno.hu/eu/orban-meg-kell-szuntetni-a-tulzott-deficit-miatti-eljarast-1134993

ON
Már régóta mondom, hogy a fidesznek leginkább csak saját maga, vagy végső esetben majd az éhező és nyomorgó tömegek tudnak ártani.
Egyenlőre az ellenzék, vagy akár az együtt2014 csupán követi az eseményeket és nem alakítja. Hát pedig a sültgalamb nemigen fog berepülni a szájukba. Elhiszem, hogy nehéz olyasmit megcsinálni, ami alapvetően a magyartól idegen. Összetartani.
Mindenesetre ez a muzsika nagyon gyenge ahhoz, hogy a kormány-féle kakofóniát elnyomja.
@Fabius: "a Gyurcsány tényleg visszavonul ahogy írásba adta sikeres kormányváltás esetén."

Szerintem ha most vonulna vissza, azzal jobban segítené a kormányváltást. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szerintem is, de azt nem fogja megtenni. Így beérem azzal, ha sikeres váltás után tényleg megteszi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Egyetértek, kár, hogy nem tűnt még el a politikából. De ahogy Ferit megismerhettük, szerintem azért tett ilyen ígéretet, mert rohadtul nem hisz a sikeres kormányváltásban. :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Muhaha, megtettem. Bár szerintem Stefi egy rendkívül intelligens fizetett bértroll (és gyanúm szerint férfi), bepróbálkoztam nála. De - ellentétben a Peni irányában érzett valóban őszinte tisztelettel - ott csak vicceltem.:
stefania.blog.hu/2012/12/19/fekete_gyorgy_a_sotet_lovag/fullcommentlist/1#c18931202
:)
@Fabius: Akkor sem fog visszavonulni. Ha kicsit is átlátná a helyzetet, akkor már most megtenné. De ha megtenné, akkor is az lenne, hogy mindent ő irányít.
@melchi zadok: @Kis ember: Ráadásul valami új Kazinczy írja neki(mármint @MACISAJT: -nak) a fidesz trollszótárat, mert egy ilyen okos fiú, aki egész a pártelitig nyalintotta magát, ugyan hogy találhatna ki olyan képzavarokat, hogyaszongya: hiszteroliberális? Értem én, hogy a hisztériás liberálisokra gondolt, de hát istálom, akkor is azt írta, hogy anyaméhszabadelvű. A hisztéria ugyanis eredetileg méhbajt jelentett (hysteria, a méhre ma inkább az uterus-t használják, összetett szakszavakban a hyster-t: hysterectomia, nem összetett szakkifejezésekben az uterust: arteria uterina), szókapcsolatokban továbbra is a méhre utal, pl. ld. fentebb,ill. mostmár: hiszteroliberális, stb. Remélem okosodik a Márkó gyerek.
@Önkéntes Véradó: Mondasz valamit és ahogy elnézem, ebbéli véleményét erősíteni fogja majd Fab. mai posztja is. :)
hehe, üzen a cöf:

Elvtársak! Mi, CÖF-ösök azt kérjük, mindenütt alaposan szántsanak. Így mi a vetéssel tudunk foglalkozni és bőséges aratást szeretnénk. Mellesleg nem véletlen, gyűlölködésük nem segít azon, hogy „el…úrták”, mégpedig nagyon. A nép nem felejt, és 2014-ben sem fog felejteni.

A legközelebbi Békemenet egyik vezető transzparense ezek után ez lehet: „Béke veletek!"

polgarportal.hu/rolunkszol/cof/1348-a-milla-es-a-szolidaritas-csak-egy-csepp-a-mi-tengerunkhoz-merten
Ma délutáni hírvarázs. Csupa optimizmus, győzelmi jelentés. Ejrópa, IMF a lábunk előtt haver:-)

Nem csapjuk be a kisadózókat, szerda után pénteki benzináremelés, hehóóó.. lehet államosítani a MAL-t, Hofmann Rózsi maga a fogtündét, minden kívánságot teljesít.

Juhhééé

Megmagyarázták a gazdasági csodát
Kiderült, hogy a Matolcsy-minisztérium szerint senki nem él rosszabbul, és 2010 óta mást jelent
a szó. Saját értelmezésük szerint sincs igazuk.

Orbán: Brüsszelnek nincs oka a szigorra
Az IMF nem adott olyan hitelt, amilyet szeretnénk. Orbán most a hiányeljárás ellen lobbizik.

Varga: Nem úgy van, ahogy az IMF látja
Az IMF szerint is lesz növekedés, de a bankrendszer túl van adóztatva. A kormány másképp látja.

Jön az első pénteki benzináremelés

Becsapós az új kisadó
Valamit elhallgattak az áttérés előtt.

Holnap elsötétül a magyar óriásgyár?
Hacsak nem lép közbe az állam, a hatezer embert foglalkoztató Malnál kikapcsolják az áramot.

Hoffmann: Egy nap alatt megtalálják
a megoldást az iskolák
Az iskolák állami átvételét a szakszervezetekkel együtt figyelik, a problémákat helyben kezelik.
@Kis ember: Nem akarok beleszólni, de simán látja, hogy csak viccelsz. Egy igazi keresztény, Orbán rajongó, Fekete György imádó sváb úri hölgy először férjhez megy és csak utána paráználkodik. :))
@Önkéntes Véradó:

Azért szavaztam rájuk, mert a sifferandrás többek között ezt mondta a saját szájával:

"Mi azt kérjük a politikánkkal rokon mozgalmaktól, hogy használják az LMP-t céljaik elérésére, gyakoroljanak ránk nyomást a számukra fontos kérdésekben, juttassák el hozzánk javaslataikat, és mi megfelelő képviseletet biztosítunk azok számára az országgyűlésben."

Nos, asszem én elégszer voltam náluk meg jöttek ők hozzám, még a novemberi kongresszust megelőző péntek estén is össze lettünk trombitálva, élőszavas, "merre kéne menni" vitafórumra Kaltenbach vezetésével. Ehhez képest és az írásban is kikért véleményünkhöz képest - aminek összesítését a zuglói LMP feldolgozásában itt olvashatod:

docs.google.com/file/d/0B6E6gDXRqhFSeDIzc0hFUzd1SWs/edit

...nem jelent meg a véleményünk a kongresszus határozatában nyomokban sem. Ezt pedig kizárólag seggszájként és a részvételi demokrácia arcon szarásaként tudom értékelni, és nem máshogy.

Az csak külön érdekesség, hogy sokan hajlamosak úgy tenni, mintha 2010 óta semmi az ég egy világon nem történt volna itt, ami indokolttá teszi a kormányváltás miatt megkötendő kompromisszumokat.
@Kis ember: Gyurcsány még él. Bajnai is. Beléjül eshetne már valami kórság:-)
Nem lehet, hogy a Jávor-féle LMP2 és a milla fog összebútorozni első lépésben? Eleve logikusnak tűnik, elfogadhatóbb is mindenkinek - jobban hasonlítanak egymásra, mint Bajnaira. Mondjuk gyorsan gründolnak egy közös párt-mozgalom-pártszövetség-izét, ami utána választási szövetséget köt a másik párt-mozgalom-pártszövetség-izével. (bocs, ha már más is leírta nem volt időm mindent elolvasni)
@V-PORT:

Az írásban tett kijelentés nem olyan, mint a fing meg a szó, ami elszáll és "nem úgy értette" :-)))

Kökeményen számonkérhető és kikövetelhető.

A sikeres kormányváltás után Ferenc aligha fogja kitenni magát egy újabb, négy évig tartó na mostmá'asztán télleg takaroggyá, hisz ígérted hullámnak, ráadásul nem ellenzéki Fidesz, hanem kormányoldalról.

Sok mindent el lehet róla mondani, de azért nem hülye.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hivatalos besúgóm szerint, amikor orbánc belépett bározó irodájába sehol sem látták a vezető hivatalnokot. Pár perces keresgélés után találták meg a saját íróasztala alatt remegve. Azt még nem sikerült tisztázni, hogy a hispán a tettleg sallerektől, vagy verbális ostobaságoktól félve menekül a bútorba.
@ariel12: Ariel kém ez nagyon vékony érvelés...

mondhatnám Arial Narrow...

amugy a nyugegrek nagy teher... nem 13-14-15 dik havit kéne osztogatni, hanem az ingyen közlekedést elfelejteni és CSÖKKENETENI a nyugdíjakat...

nyilvánvalóan... de ez szenttehén... ebbe inkább (vagy dakotább) az ország belehal...
Bocsi, ez V-Portnak mentvón:-)
Meked annyit kisember: Steffike sokak szerint valóban férfi és ... nemmondommegki, de vagy kólásdobozt, vagy Mercedes kipufogót dug a seggébe, amikor nem épp a főnüke fenekét takarítja:-) És nem csak Bertalan éjszakáján:-)
@V-PORT: a végére azért belefáradtam,de ha mókára vágysz még:

polgarportal.hu/kuzdo-ter/magyarorszag/1347-rendi-mozgalmak-kellenek

miután végiszarozta a fideszen kívüli politikumot, kimondja a nagy meglátását:

"Hiába azonban a szándék, a „minőség forradalmához” zászlóra van szükség. Zászlóra és spirituális alapú valódi jobboldali rendi mozgalmakra. Olyan mozgalmakra van szükség, amelyeket nem a mennyiség, hanem a minőség határoz meg. Értékelvű, összetartó jobboldali közösségek kellenek, melyek valódi „nemes” lelkületükkel erősíthetik a társadalom immunitását és így segíthetik annak tudatosságát."
@Fabius: kezgyük el boncolgatni hogy mi lesz

A) megszűnteti az EU a túlzott deficit eljárást
B) b@szik... és nem bízik a dakotákban...

A) akkor jövőre lesz 16dik havi nyugdíj is... 10% deficittel...

B) kilépünk... baszhattyák ! a qva pénzüket... kennyék a hajukra !
@Bakter: Rosszul tudod. Báramorózó nem az asztal alatt állt haptákban, hanem a sötétítő függönybe kapaszkodva kinn lógott az ablakon. Orbán csak a magával vitt öncimkés pálesz lengetésével tudta visszamászásra bírni:-)
@Bakter: luzitán a barroso lelkem, nem hispán. még megsértődik alonso.
Hááát, ahogy elnézem hamarább lesz államcsőd, mint a 2014es választások!

"A Reuters tudósítása szerint a magyar miniszterelnök elismerte, hogy Magyarországnak nemet mondott a Valutaalap a rugalmas hitelkeret iránti kérelemre. "
privatbankar.hu/makro/az-imf-nemet-mondott-orban-szavaira-gyengul-a-forint-254650

Orbán a kapott fél óra alatt vagy ki tudja nyalni Putyin seggét úgy, hogy elélvezzen rajta és nyomjon egy kis baksist Orbán muzsiknak, vagy államcsőd közeli állapot jön 320 - 350 körüli Euróval.

Kíváncsi vagyok, hogy Birkamenet mit szól ahhoz, hogy orosz gyarmat leszünk?
@Fabius: Azt gondolom, hogy neki 2009-ben vissza kellett volna vonulnia, és jó könyveket kellett volna írnia a baloldalról.
De lehet, hogy az öszödi beszéd nyilvánosságra hozatala után. Akkor lett volna egy választás (2007), amit a Fidesz kis többséggel megnyert volna, belesétált volna a gazdasági világválságba, újabb választás (2011), baloldali kormány, talán Gyurcsánnyal.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: egy tuti, gyanús fickó ez a józsi. nem vágta fejbe piktort egy portóival, cserébe a bokorszaggató páleszért
@bella _ciao:
Nehogymán ő mondja meg, hogy mi. Majd mi megmondjuk neki, mi akar ő lenni. Vagy jön a saller a kokival.
@Anyád, a szúnyogok!!!: Mit mint. Békemenetet tartanak PUTYILOV Elvtárs jó elvtárs transzbarensekkel:-)Pataki Attis meg elzarándokol Bajkonurba. ( mileőtt mondaná bárki, tudom, az nem Oroszországban van, de közelebb, mint a Szíriusz:-) Bráner Zsóti 6 flekkes vezércikiben írja meg a Nagy Orsoz Cár dicső tetteit, exBalóné önagysága pedig felajánlja bájnait éló műholdas közvetítésben, mindenki legnagyobb örömére. Széles Gabesz pedig kiterjeszti az EKHÓS tévé adását a Magyarországhoz csatolt orosz területekre:-) Ennyit se nem tudni...
"Az Információs Hivatalt felügyelő Lázár egy múlt heti sajtóbeszélgetésen világossá tette: a hírszerzésnél is „keletkeztek” már olyan adatsorok, amelyek akár az észak-rajna-vesztfáliai utat is járhatóvá tennék a kormány számára – tudják például, hogy melyik pesti szálloda volt a svájci privátbankárok és magyar klienseik legfelkapottabb találkozóhelye."

Lázár lecsap: a hírszerzést is beveti az offshore-ozók ellen

hetivalasz.hu/uzlet/honfitarsaink-az-elmult-evtizedekben-mintegy-242-milliard-dollart-menekitettek-ki-a-kozteherviseles-alol-60029

szerintem meg a magyar kliensek kiszúrták a megfigyelőket, mert csak azok olvastak egyedül heti választ a szálodában
@Fabius:Tudod miért nem teszi meg?
mert hazudtunk nappal , délben , este és éjjel is...
@bella _ciao: Jahh... északrajnavesztfáliába mennek a svejci aktatáskás vigécek, magyar offsorlovagokkal tárgyalni. Ollyan életszerű. Akkor már inkább egy Dráva menti csőszkunyhó és svejcisapkás békaemberek:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Dehogy állt bározó haptákban az asztal alatt, magzatpózban volt. A függönyön a helytettese lógott. És amikor orbánc belépett, az áram is elment.
Putyin állítólag szibériai nyírtépő medvéket idomíttat orbánc látogatására, mert szakképzett kgb-sként tudja, jobb félni, mint fogadni ilyen pálinkásokat.
www.origo.hu/gazdasag/20130130-egyetlen-lepesre-a-szakitas-az-imffel.html
Ha én ellenzékben volnék, és értenék a gazdasághoz, és még mások is azt gondolnák, hogy értek hozzá, meg adnának az emberek a szavamra, én most úgy megsoroznám ezt a kóklert, hogy csak na.
@Fabius: Remek. Azért nyugtass meg, hogy ferink ezt az esküvést nem reggel, éjjel vagy este írta. ;)
@Bakter: és az a falkányi orosz őrkutya? Vésztartalék? :-)
Amúgy tartok tőle, a tárgyaláson aszt fogja mondani Vityesznek, hogy : Idefigyelj ecsém... itt egy adag búvárruha. Menj a víz alá, a pízemet én is ottan tanátam:-)
@Bakter: Miért? Szerinted az új magyar kémelhárító csodafegyver a volt KGB-s mérgezett esernyő és cipővasorr helyett mostmár a fagyállóból készül pálesz lesz? Persze, ha jobban belegondolok, pálesz se kell. Itthon már minden ki van próbálva. Elég, ha csak a kommunikációra gondolok. A hivatalos irányvonal, amit kommunikálni kell: VAKULJ MAGYAR!:-) ÉS lőn csoda, működik:-)
Úgy állítja be, mintha nem azt akarta volna, hogy az IMF-vel ne legyen megállapodás, és valahogy kihúzza 2013 márciusáig, amikor Simor távozik. Ha elfogy az MNB pénze utána honnan lesz?
@V-PORT: remélem megadóztatják az mszp-seket keményen.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Most teljes komolysággal mondom ezt:
Amikor bölcsünk még nem regnált, csak ugatott, egyszer-kétszer járt Putyinnál. Érdemes megtekinteni az akkor készült sajtófotókat - amik egyébként természetesen már rostálás után kerültek a közvélemény elé. A "cár" a "kija-faszom-ez-a-mitutrász" típusú nézéssel figyelte bölcsünket. Azóta annyiban változott a helyzet, hogy bölcsünk már regnál, ennek ellentételezéseként gyakorlatilag minden jelentős politikus a világban így néz rá szinte minden sajtófotón. Tényleg érdemes ezeket figyelni. (Nem tudom hogy most ezt: :), vagy ezt: :( tegyem ide a végére.)
"„Nincs szükségünk kölcsönre, a piacokról akarjuk finanszírozni magunkat”- Orbán"

Nabassz! Tele lesz a kőccségvetés répával meg krumplival.
@$$$=$$$:
Mármint kire gondoltál? A párttagokra? A pártvezetésre? Vagy aki rájuk szavazott?
@Bakter: Retekkel, mweg répafejűvel... legyünk má pontosak kérem:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Végülis... Matócsi feje pl határozottan töklámpa karakterű. Sötétben világít benne a lángész.
..amit Ti akartok varánusz barátok csak egy egyféleképpen megy...teljes elit váltással....de ti még csak reménykedjetek, hátha lehet karosszékből.....pedig nem!
Marad Viktor ha nem veszitek fel a kövér seggeteket Ti is...tisztelettel!

Ha megnyílik a rendszerkritikus pólus és fikázod Fábius ahelyett hogy az egekig magasztalnád támogatnád minden leheletteddel..... akkor megállapítom ,hogy Te (ti)a fidesz embere vagytok vagy az mszp-é....menniük kell,most... így állj hozzá
"Orbán Brüsszelben tárgyal. Szerinte Magyarország sikersztori lehet, a jóléti Európának meg vége."

Mivel kisdobos és úttörő koromban is hasonlókat hallgathattam, meg kell állapítanom, a hogy a sikersztorihoz idő kell, az agónia meg hosszan tartó. De a türelmem, no az "Done".
@V-PORT:

"Ha én ellenzékben volnék, és értenék a gazdasághoz, és még mások is azt gondolnák, hogy értek hozzá, meg adnának az emberek a szavamra, én most úgy megsoroznám ezt a kóklert, hogy csak na. "

Csak nem Bajnaira gondolsz? Mas ugyanis nem igen van, akire az osszes pont illik ugy-ahogy.
@bella _ciao:

En is pont most akartam linkelni mashonnan:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijugy_fontos_dontes_szuletett_strasbourgban.543781.html

Ezek komolyan el is hiszik?
"A bíróság azzal az indoklással utasította el a beadványt, hogy a törvény értelmében a panaszos 2010 november 1. előtti magánpénztári megtakarításait érintetlenek maradtak, az azt követő befizetései pedig állami nyugdíjra tették jogosulttá, a törvénymódosítások pedig a nyugdíjjogosultságot jelentő szolgálati idő számításánál a ledolgozott éveit változatlanul figyelembe veszik."
...micsoda naivítás a magyar emberek részéről, hogy majd a kartell mutyi álbaloldal leveszi róluk orbán feudális hűbéri rendszerét...ha-ha és Ti ebben hittetek és hisztek ma is (csak párolog a remény,nem de bár?)

az mszp erőlködésének tárgya mindösszesen a 2, hely...a parlamenti ellenzéki munkájának ereje jól rávilágított erre, nem láttátok?...mert ugye a 2 párt (kartell) szisztémához 2 párt kell fidesz+ mszp slussz....pedig olyan jól érveltél az E14 mellet Fabius, visszakereshető a tengernyi folyam.....lassan kimondható, hogy reményeidben ismét megcsalattál...csak közben te még másokat is megcsaltál, tudom nem szándékosan...így láttad...rosszúl láttad...te is
@simple observer 1.0: Merek én valakire is gondolni Matolcsyn kívül? :))))
csak az egyik felét nem tolja el a másik fele...bolond lenne....felborulna az egyensúly (a mutyi)és legközelebb őt is eltolnák ....ez a szisztéma s belátom nem 1x1! Hanem 1x2...
a gép forog, az alkotó pihen:

Stadion és kolbászpark a választásra
Több százmilliárd forint értékű beruházást időzítenek 2014 tavaszára, a választások előttre. Nézze meg, milyen óriásprojektekkel kápráztatná el a kormány.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F01%2F30%2Fstadion_es_kolbaszpark_a_valasztasra%2F

----------------

Kósa: tényleg felülvizsgáltatnák a korábbi Ab-állásfoglalásokat

Az Alkotmánybíróságot (Ab) érintő több változtatást is javasol a Fidesz elnöksége: e szerint a jövőben a legfőbb ügyész és a Kúria elnöke is fordulhatna a testülethez, továbbá erősítenék az Ab munkájának nyilvánosságát, valamint felülvizsgáltatnák a korábbi Ab-állásfoglalásokat.

hvg.hu/itthon/20130130_Kosa_tenyleg_felulvizsgaltatnak_a_korabbi
@simple observer 1.0: ez lesz minddel, hisz azok ott azt hiszik, hogy itt a vezénylóék betartják a saját törvényeiket, és a saját tákolmányukat, lásd média törvény, most a nyugdíj lopás.
némi párhuzam, és jövő latolgatás, aki párhuzamokat vél felfedezni a nagy magyar rögvalóval, az gyorsan kérjen beutalót az orvosától:

Merkel: a társadalom tűrte a náci hatalomátvételt

A nácik azért szerezhették meg a hatalmat nyolcvan éve Németországban, mert a társadalom többsége tétlenül tűrte felemelkedésüket - mondta a német kancellár szerdán Berlinben egy kiállítás megnyitóján.

hvg.hu/vilag/20130130_Merkel_a_tarsadalom_turte_a_naci_hataloma
Késő, már késő, úgy vélem!
"Az MSZP kormányra kerülése esetén minden jogi feltételt megteremt ahhoz, hogy az ügynökakták nyilvánosak legyenek - közölte Mesterházy Attila pártelnök. A szocialisták eddig két ízben biztosították támogatásukról az LMP nyilvánosság-párti álláspontját, ami fordulatot jelent a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányok idején folytatott baloldali gyakorlathoz képest."
hvg.hu/itthon/20130130_Ugynokaktak_mszp_egyutt2014

..és mijaz, hogy kormányra kerülésük esetén?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): a jelek alapján, tudják, hogy úgy sem

Barroso nem dörgöli mindig Orbán orra alá a túlzotthiány-eljárást

Barroso a bankunió támogatását kérte Orbántól. A magyar miniszterlenök pedig várja az Európai Bizottságnak agadasági növekedés élénkítésére szolgáló javaslatokat. Ez történt Brüsszelben: már amit Orbán és Barroso a tárgyalásokról elárult. Kérdezni a sajtótájékoztatón nem lehetett. !!!

hvg.hu/gazdasag/20130130_OrbanBarroso_sajtaj
index.hu/gazdasag/2013/01/30/itt_dolgoznak_matolcsy_kituno_magyarjai/
"A CV&More online foglalkoztatási portál adatai szerint minden hetedik fiatal magyar tervezi, hogy elhagyja az országot. Az adatbázisban elsősorban 22-29 éves, hatvan százalékban diplomást kérdeztek. A Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet hasonlóan elképesztő értéket mutatott: a Google Trends felhasználásával arra jutottak, hogy 2010 ősze óta megugrott, és tavaly év elején csúcsra nőtt a külföldi munkavállalás iránti érdeklődés és kivándorlási hajlandóság. 2010 nyarán 40 pont körüli mutató tavaly januárban 100 ponton volt, vagyis másfél év alatt két és félszeresére nőtt. Orbán Viktor miniszterelnök úgy számolt, ha pártja megnyeri a 2014-es választást, 2018-ra Magyarország olyan hely lesz, ahová a külföldre vándorolt összes magyar fiatal haza akar majd térni."

Az összes? Akkor bezony megugrok itthun a munkanélküliség, egymillió (új) munkahely ide-oda..
hvg.hu/panorama/20130130_Tul_noies_a_brit_ferfiak_melle

De szegény kitántorgott, majd visszatért magyarokkal mi lesz?
Fellendül itthon is az iparág újra?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): eszes emberek nincsenek az mszp-szdsz szavazói vagy tagjai között én úgytudom. vagy kikre gondoltál?
és, kedvenc témáink egyike:
hvg.hu/itthon/20130130_hittan_erkolcs_oktatas

"A határidők kivételével – melyet néhány, nem a témába vágó, tavaly született kormány-, illetve minisztériumi rendelet határoz meg – egyelőre semmi nem tudható mik lesznek az oktatás feltételei. Lehet-e buktatni a tantárgyból, lesz-e tankönyv, mekkora csoportokban lehet tanítani, van-e elég tanterem, az adott iskolában mely egyházak közül lehet választani? A Varánusz című blogon január közepén jelent meg egy levél, melyet az egyik fővárosi iskolaigazgató küldött ki a szülőknek. Ebben arra kérte őket, döntsék el, az etikát vagy hittant választják, ám az utóbbin belül mindössze 4 egyházat (római és görög katolikus, református, evangélikus) sorolt fel – Magyarországon viszont még az erre vonatkozó, az egyházak körét jelentősen szűkítő törvény is 27 felekezetet ismer el. (A káoszt mutatja, hogy az iskolaigazgató még az eddig megalkotott rendeleteket sem vette figyelembe, hiszen január 15-ig adott időt a választásra, összesen 4 napos átfutási idővel.)"

Ez szép, ez jó, de ebből mekkora káosz lesz, ki tudja?
@$$$=$$$: ..valamint a balkezeseket (balosok) miért hagytad ki a listából?
@V-PORT:

Elnezesemet kerem.

Csak hat olyan megtevesztoen inditottal:
"Ha én ellenzékben volnék.."

Ezert Matolcsyban nem is gondolkodtam...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Héhóóó. Most meg mibajod?

A kolbászparkban, mint az ócsai gettóban, bemutatják, hogy milyen is lesz az élet 2014 után, ha marad a FIDESZ a kormányon. Addig is szemléltetve lesz, hogy milyen is az, amikor Orbán által személyesen töltött csabai vastagkilbászból van a kerítés, a potenciális választóknak bemutató látogatásokat szerveznek, akikis élesre fent bugylibicskával vagdalnak majd maguknak méretes darabokat és telipofával óbégatják majd, a jóféle Orbán-pálinka elfogyasztása után: Csak a FIDESZ:-)
A gyerekeknek kolbászringispielle, a nyukdíjasoknak kolbászpad, az inaktívaknak mennyből potyogó kolbászmanna, a meg nem tért ellenségeknek kolbász a seggükbe... szóvall kérem, ki van ez találva:-) Ron Werber se tudna jobbat:-)

Más: Írtam Emilt. Megkaptad?
hvg.hu/itthon/20130130_Tarki_Bajnaiek_es_a_Jobbik_nepszerusege_f

2013 Január:
LMP: 6%
E14: 7%

Fú, ezért valóban tökre megérte a PMP-nek lefeküdni a Bajnai fan klubbal. :P
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"ez lesz minddel"

Pedig nem kellett volna hozza sok nyomozas, hogy szamukra is kideruljon, hogy annak a nyugdij-penznek mar csak morzsai maradtak.
@Vitéz László: BaromagyÚ!
A te fizudat kellene csökkenteni, hogy heti 1 csirkefarhátra jusson csak és az ország fényre derül.
A te érvelésed a 13-14 és sokadik havi nyugdíjjal pedig szánalmasra sikeredett. Légyszi nézz ki az utcára véletlenül nem görög feliratokat látsz mert itt még nemigen hallotunk 14-15 havi nyugdíjakról.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem még azt is beszopták ezek a nyugat-ejrópai csecsen nevelkedett halódó pógárok, hogy igazándiból Orbánék télleg megvétték a nyukdíjjakkat:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): anyázok én is ezért nem kicsit, az agyam robban, minek kell agymosás a gyereknek. Levente képző, mint a vészkorszakban, turullal, meg nemzetieskedéssel, mert tudás nem kell, hisz azzal kezdhetnének valamit...
@Fabius: Ez, ha jól látom, 139 ember egy részének véleménye. Ennek alapján továbbra sem látom, hogy az LMP biztosan hibát követett el, és hogy biztosan a PMP jár a helyes úton.

"Az csak külön érdekesség, hogy sokan hajlamosak úgy tenni, mintha 2010 óta semmi az ég egy világon nem történt volna itt, ami indokolttá teszi a kormányváltás miatt megkötendő kompromisszumokat. "

Sokan hajlamosak úgy tenni, mintha 2010 előtt semmi az ég egy világon nem történt volna itt, ami indokolttá teszi a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy trió által vezetett pártoktól való távolságtartást.
@simple observer 1.0: Ez a Te hibád. Mert nem veszed észre Matolcsy zsenialitását! :)))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: olvastam, most cseppet háttérkutatok, az egyik listás netszolg. és egy korábbi nagyker kapcsolatot frissítem magamnak ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Barroso a bankunió támogatását kérte Orbántól"...

Jézusom! Ez a Bárósó meggárgyult, vagy a Holdon él. Ha Orbánék megtám(ad)odják a bankuniót, akkor az EU bankrencerének kaszáltak. Ezeknek még a svejci bankok píze se lenne elég. Simán megvédenék:-)
Macskát bezárni a kamorába a tejfelesszájú köcsök mellé... Ez a vég.
Szegény kicsi Fabius annyira belelovalta magát abba a téveszmébe, miszerint az Orbán-kormány társadalmi támogatottsága elillant és kormányváltó hangulat alakult ki, hogy ettől a téves felfogástól többé szabadulni nem tudott. Fabius írásai egy megroggyant, elbódult elme szerzeményei, egy olyan bloggeré, ki nem a valóságot tárgyalja többé, attól inkább menekülni akar. Menekülni egy álomvilágba, ahol valami nagy, bölcs és jó megváltó (Bajnai) eljövetelétől az élet minden problémája, nyűge egy csapásra elpárolog, s egy távoli és verőfényes magaslatról (2014-es balliberális választási győzelem) tekintve minden durvaság, baj, gonoszság és minden iszonyúság oly ártalmatlannak, sőt szánalmasnak látszik, mint egy részeg hajléktalan a Kálvin téri aluljáró padlóján. Ahogy egyre jobban belemelegedett a téveszméibe, szinte átalakult ő maga is. Fokozatosan elszakadt a valóságtól és a határtalan fantázia világtengerére siklott. Az igazság észrevétlenül füllentésbe csapott át, a valóság kitalálással keveredett. Elszakadt a tényektől, elrúgta maga alól a racionalitás szilárd talaját és befelé fordult, álomködökbe bódult, önmagából teremtett új világot.

Fabius egy olyan álomvilágba menekült, amely semminemű kapcsolatban nincs már a társadalom és a történelem változásaival. Ebben a varázslatos álomvilágban az ellenzék erőtől duzzad, az emberek Bajnai Gordont akarják, s a kormányváltás már csak idő kérdése. Ám sajnos rózsaszín álomfelszínt állandóan meg-megtöri a kemény, kegyetlen valóság elutasíthatatlan jelenléte. Ebből a cikkből számomra az derült ki, hogy szegény Fabius a kegyetlen valóság felrázó hatására most mély depresszióba esett. Most döbbent rá, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere megdönthetetlen.
Szegény kicsi Fabius annyira belelovalta magát abba a téveszmébe, miszerint az Orbán-kormány társadalmi támogatottsága elillant és kormányváltó hangulat alakult ki, hogy ettől a téves felfogástól többé szabadulni nem tudott. Fabius írásai egy megroggyant, elbódult elme szerzeményei, egy olyan bloggeré, ki nem a valóságot tárgyalja többé, attól inkább menekülni akar. Menekülni egy álomvilágba, ahol valami nagy, bölcs és jó megváltó (Bajnai) eljövetelétől az élet minden problémája, nyűge egy csapásra elpárolog, s egy távoli és verőfényes magaslatról (2014-es balliberális választási győzelem) tekintve minden durvaság, baj, gonoszság és minden iszonyúság oly ártalmatlannak, sőt szánalmasnak látszik, mint egy részeg hajléktalan a Kálvin téri aluljáró padlóján. Ahogy egyre jobban belemelegedett a téveszméibe, szinte átalakult ő maga is. Fokozatosan elszakadt a valóságtól és a határtalan fantázia világtengerére siklott. Az igazság észrevétlenül füllentésbe csapott át, a valóság kitalálással keveredett. Elszakadt a tényektől, elrúgta maga alól a racionalitás szilárd talaját és befelé fordult, álomködökbe bódult, önmagából teremtett új világot.

Fabius egy olyan álomvilágba menekült, amely semminemű kapcsolatban nincs már a társadalom és a történelem változásaival. Ebben a varázslatos álomvilágban az ellenzék erőtől duzzad, az emberek Bajnai Gordont akarják, s a kormányváltás már csak idő kérdése. Ám sajnos rózsaszín álomfelszínt állandóan meg-megtöri a kemény, kegyetlen valóság elutasíthatatlan jelenléte. Ebből a cikkből számomra az derült ki, hogy szegény Fabius a kegyetlen valóság felrázó hatására most mély depresszióba esett. Most döbbent rá, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere megdönthetetlen.
@simple observer 1.0: Ezt csak az egyszeri megfigyelők gondolják így a nagy vízen túlról:-) A kérges valóság az eurós-büroktraták agyáig el sem jut. Ezek a -már bocsánat- balfaszok azt hiszik, hogy Maon európai kulturállam, kulturetika van, nem pedig a " ha nem kapod be a f...om, akkor kiverem a fogad mentalitás... az olllyan, de ollyan zsenánt, hogy fúj, el sem hiszem, elvégre egy földrészen élünk, és egy a béketábor. Csak halkan jegyzem meg, hogy anno egész ejrópa kussolt és nézett ki a fejéből, hogy: Jájjj Istenem, ezek a cúnya németek, mit is nem csinálnak... és 6 év alatt belehalt 200 millió ( lehet rossz számra emlékszem) ember...
@Gustloff: Ha ironizálsz, akkor remek, ha nem, akkor sürgősen kezeltesd magad vagy vetesd fel valamelyik sikerminisztériumba Önmagad! Ezzel a szellentéssel, vagyis józan megfontolással és levezetéssel sikered lesz, akár Gabriella jobbkeze is lehetsz még!
@Gustloff: Stefánia! Csak azért se legyen igazad.
@Gustloff: Kicsi hülye... mér mond maga mindentkétszer, mindent kétszer? :-)
@Önkéntes Véradó: Érdekes adat. Arra azért kíváncsi lennék, hogy a maszopé de főleg a fideszé mijafasztól nő??? :)
A jobbik meg szerintem a 16%-nak is örülne 2014-ben a biztos pártválasztók körében.
@V-PORT:

Stefániának mindig igaza van.
@Gustloff: "Most döbbent rá, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere megdönthetetlen."

Én Fabiussal sokminenben szoktam vitatkozni, sőt, de el kell, hogy mondjam a NER csupán egy propaganda szöveg, amely már akkor is hazugság volt, amikor kitalálták a Habony művekben.:)
Ez télleg a Steffányia a mercedes kipufogóval a seggiben... Neki van kényszeres szeizmomotorikus mozgáskényszere kétszer nyomkodni az elküld gombot:-)
Berciiiii! Lenyagolaggad má ma a szaros kólásdobozodaT? :-)))))))))))))

nem akadt meg a torkodon a merci kipufogó? Csak óvatosan ülj le, mert bajod eshet. És én őszintén aggódnék lelki egészségedért. Ilyen kretén baéfasz ritkán akad, meg kell, hogy becsüljenek:-)))))
@Gustloff: Én nem is tahótlanítalak! Olyan jó ilyen egyenesderekú emberekkel tanulni! Mi balliberálisok csak tanulhatunk tőled. Te alapból vagy ilyen vagy a pártfőiskolán továbbképeznek?
Ez a blog talán igaz is lehetne. De még nincs 2014. Az elemzés pedig téves. Ha egy férfi rájön, hogy a felesége kurva, akkor is elválik, ha a többi nő is kurva. orbán és bandája kurva, kurvábbak még a kurvánál is. És egyre rosszabbak lesznek. Tehát az emberek nem fognak rájuk szavazni. Hogy milyen az ellenzék ? Nem ideális. Nem hát. Sohasem lesz az, de százszor jobbak egyenként és külön is mint orbánék.
Szóval ne írja le senki, a választás előtt több mint egy évvel, hogy orbánék maradnak. Nem maradnak. Azok a fideszzarnyalók akik pedig azt állítják, hogy a vezérlőtábornok megítélése nem romlott, csak higgyenek ebben. Sokan a telefongyógyításban is hittek. Nem hinni kell, hanem a szavazatokat majd összeszámolni. Én tudom, hogy orbánék nem maradnak, mert semmi emberi nincs bennük. De tényleg semmi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Miért, a nemzeti oldalon működik!
Az, hogy ez csak a társadalom kis szegmense, nem érdekli a kitanálóit, ugye..
hmmmmmmmmmmm

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) mintegy negyvenmillió forintos tartozása miatt elzárhatja az ercsi-dunaújvárosi távvezetéket a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. - közölte a társaság.
Agrármérnök-üzletkötő
INGATLAN ÉRTÉKESÍTÉSI IGAZGATÓ
Álláshirdetés

A közlemény szerint a dunaújvárosi víziközmű-szolgáltató többszöri felszólítás ellenére sem tett eleget fizetési kötelezettségének, és a DRV által kezdeményezett részletfizetésről szóló tárgyalások is eredménytelenül zárultak. Ha a DVCSH Kft. nem rendezi tartozását, a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény alapján elzárják az ercsi-dunaújvárosi távvezetéket. A társaság ebben a hónapban is küldött fizetési felszólító levelet a DVCSH Kft.-nek.

Nyomatékosan felszólították a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.-t, tegyék meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az üzemeltetésükben álló területen a magánszemélyek, a gyermek- és egészségügyi intézmények, egyéb gazdálkodó szervezetek ellátása ne kerüljön veszélybe - mondta el Winkler Tamás, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. vezérigazgatója.

A DVCSH emellett további csaknem 60 millió forinttal tartozik, erről még egyeztetnek. Ha a dunaújvárosi cég ez elől is elzárkózik, további okot ad a vízszolgáltatás felfüggesztésére - tette hozzá. Az esetről a DRV az illetékes népegészségügyi szakigazgatási szervet és a víziközmű-szolgáltató szektor felügyeletét ellátó Magyar Energia Hivatalt is értesítette.
"Elszakadt a tényektől, elrúgta maga alól a racionalitás szilárd talaját és befelé fordult, álomködökbe bódult, önmagából teremtett új világot."

Ez a mondat egy irodalomtörténeti klasszikusért kiált:-))))
@Adalberto Gellenzeeri: Nem ismerlek, de nagyon kedvelek téged. :)
@Adalberto Gellenzeeri: Nincs igazad. Az egyik oldalról a gépek, a másik oldalról a gének hatalma tartja majd ott őket:-)
@Fabius:
" juttassák el hozzánk javaslataikat, és mi megfelelő képviseletet biztosítunk azok számára az országgyűlésben."

Ez egy sablon duma, amit szinte a világ összes politikusa elsütött már, legfeljebb kicsit más szavakkal.

Ezért szavaztál rájuk ? Ej, ej.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Miért, a nemzeti oldalon működik!"

Az lehet, de a nemzet nem csak belőlünk áll.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"Csak halkan jegyzem meg, hogy anno egész ejrópa kussolt és nézett ki a fejéből, hogy: Jájjj Istenem, ezek a cúnya németek, mit is nem csinálnak..."

Ha meg csak ugy lett volna! De ezek meg alarasukkal is szentesitettek a teruleti terjeszkedesuket. Bizonyara nem ujdonsag szamodra, de talan akad akinek az:
hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCncheni_egyezm%C3%A9ny

Mint ahogy en pl. epp tegnap eszmeltem ra, hogy az 1. VH elvesztesevel kb 2.6 millio(!) negyzetkilometer gyarmattol esett el a nemet birodalom.
en.wikipedia.org/wiki/Berlin_Conference
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az a HVG, aki ilyen címen közölt cikket: (hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130128_Amerikai_buzi_zsido_segitseg_a_Fidesznek)

Gratulálok, ezzel viccelni, Zuschlag (MSZP) is ilyennel viccelt....
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Ezeknek még a svejci bankok píze se lenne elég."
Lesz itt pénz dögivel.Ugyan az IMF nem adja meg a rugalmas hitelt, mert nem felelünk meg az elvárt kívánalmaknak, ilyet csak a jó tanuló országok kapnak. Orbán nyilatkozata szerint, ha Magyarországnak pénzre van szüksége, majd a piacról beszerzi azt, mondta ezt a brüsszeli Buegel intézetben. Továbbá hamarosan kibocsájtunk 2.500 milliárdért euro kötvényt.
Igaz, hogy a piaci finanszírozásból származó hitel kamattöbblete tavaly 134 milliárd volt, de sebaj. Járt utat el ne hagyj!
Ebből pl. a felsőoktatást szinten hagyhattuk volna, kifizethettük volna a kórházak 30 milliárd felhalmozott adósságait, és még maradt is volna belőle egy-két stadionra is.
Úgyhogy nyugi!
@Adalberto Gellenzeeri: "Én tudom, hogy orbánék nem maradnak, mert semmi emberi nincs bennük. De tényleg semmi."

Ezt így nem lehet kijelenteni, főleg nem a szavazóikról.
Azért még nem kell leírni és temetni az ellenzéket (nem szocikra, E14 re gondolok) ... elindult már egy igaz jobboldali szerveződés.
A Szabad magyar Nép egy új jobbközép szerveződés amely kellő népi támogatás mellett ki tudja vezetni az országot a válságból a néppel közösen együttműködve.
A mozgalom vezetője sohasem volt tagja egyetlen pártnak sem, tiszta, egyikkel sem szimpatizált és elég bölcs és tapasztalt (59 éves) ahhoz, hogy az országot kivezesse a válságból egy "politikától független szakértői kormánnyal" amíg nem késő.

Gyerünk igaz magyarok ha változást akartok csatlakozzatok a mozgalomhoz!

Kell és szükség van politikai váltásra különben elveszünk. Kell, hogy új és tiszta erők jöjjenek a felszínre és a nép az mögé sorakozzon fel!

Magyarország a miénk, a magyar népé és nem valamelyik párté vagy kormányé, vagy érdekcsoporté !
Hah, ez egy jó kis írás volt. Ellenben észre kell venni, hogy ezek csak ilyen kis pesti huncutságok. Ebben a városban mindenre van vevő.
Viszont a választások vidéken és külföldön fognak eldőlni. Ott meg Fidesz van, meg MSZP.
@Adalberto Gellenzeeri:

"Én tudom, hogy orbánék nem maradnak, mert semmi emberi nincs bennük. De tényleg semmi. "

Nézőpont kérdése. Te így látod, és kész.
Azonban az az állítás, hogy az ellenzékből bárki emberibb, erősen túlzó, ami hangsúlyt ad a szubjektivitásodnak.
Igen, lehet hogy Orbánék elbukják, hiszen hatalmas erők dolgoznak, (főleg a pénzvilágban) azért, hogy ez megtörténjen.
Egy kicsit bebuktatják a forintot, hogy az összes devizahiteles visítson, Orbán bukik, a forint árfolyama javul, ők meg realizálják a nyereségeiket.
A posztírónak abban igaza van, hogy a belső ellenzék képtelen megbuktatni, de nem azért, mert szerencsétlen, hanem azért, mert anno Gyurcsány olyan szinten Qrta el.
Kell a külső segítség, (az izraeli kampányember ez a Ron Werber (jó munkásember) már nyomkodja is a fejüket a WC-be, hogy úgymond szedjék össze a szocik magukat (Sajnos van elképzelésem, hogy ez alatt mit ért ez a kampány "zseni"))
@igenember: Vidéken is vannak gondolkozó emberek, és külföldön is. Létezik más is, mint a Fidesz és az Mszp, csak hangosabbnak kell lenni. Én is azt mondom, hogy van még egy év.
Az Mszp nélkül nem lehet, de nem egyedül kell.
@no successful:

Többek között ezért. Elvégre ők azt mondták lehet más. Én meg kipróbáltam.

Volt is más többé kevésbé, egész addig amíg a véleményünk nagyjából megegyezett a Schifferével.
@bella _ciao:

"_ index.hu/gazdasag/2013/01/30/strasbourg_rendben_volt_a_nyugdijallamositas/ _"

Tudom, hogy Bella [ @bella _ciao: ]már belinkelte, de nem bírtam megállni hogy én is, és csendre intselek Titeket kedves liberális csürhe, és persze kedves mélyhülye magamat is veletek együtt és minden félázsiai horda népséget, akiknek nem teccik a renccer.

Igazsága van a főnöknek. Ennyit várhatunk a nagy nemzetközi izétől. és villanykapcsolgatást a Colosseumban. Nagyapám mondta mindig:- Laci, Laci, a politika úri huncuccság. Milyen igaza van.

mi meg itt vergődünk hogy programok, meg demokrácia, meg lónakafasza.

Na utóbbi meg is érkezett a hatos expressel. csodáljuk meg. ritkán kapott nép ekkorát és egyidejűleg kettőt is, vagyis inkább hármat

A feri, a viktor meg a hága. hát hágjanak hármasba.

eccót se többet. demokráciára ácsingózó hülye banda!

:D:D:D
esztazékiraktamhogyércsétek.
@igenember:

"Ott meg Fidesz van, meg MSZP. "

:D
a lónakafasza van kettő darab változatban, a jobbik a bojt rajta, az lmp meg a herélt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Arról megnyugtatlak, hogy ha valami csodával határos módon kormányváltás lesz, én leszek az első aki emlékeztetni fogja az ígéretére :-D
@Adalberto Gellenzeeri:

"_akkor is elválik, ha a többi nő is kurva. orbán és bandája kurva, kurvábbak még a kurvánál is. "

a legkurvább kurvából lesz a legjobb feleség.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Na, na ...majd eldől és meglátjuk !
Van itt még több millió hazafi aki VÁLTOZÁST akar és jobb életet.
@Gustloff:

Ez olyan csudálatosra sikerült, hogy kivételesen bent hagyom, Stefi.

De azért kivágtalak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"___@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Miért, a nemzeti oldalon működik!"

Az lehet, de a nemzet nem csak belőlünk áll.__"

alulképzettek vagytok. itt nincs nemzet. itt félázsiai hordák vannak. rasszista mocskok. minden jöttmentet befogattak évszázadokon keresztül. szerettek is itt lenni. itt multikulturális eszemiszomdínomdámom van.

a főnök is megmondta, hogy nehéz velünk félázsiai hordákkal. ű mégicsak tudja, ű a Nagy Kán. mélynövésű, mint az igényessége. lásd hokedli-pörkölt szindróma.
@jaegtoer:
t'odd most latinúl vagy hottentottáúl kőne, de jó lesz avarúl isch: azaz LEVÉDIA HÜLYE ÉS MEGÉRDEMLI HA SEGGBE IS BASSZÁK NEMCSAK SZÁJBA ÉS FŐLEG HOGY NEM IS FIZETNEK ÉRTE AZAZ KÖZÖS ÉVEZETRE MEGY A BULI

közben ugye a Mághreb és a Levante forrong és nem aggya, most ordíttyák, hogy...és ide aztat gunútopg amid agardog...de ők legalább nem HAHA meg kaka meg HÖHA pricc pracc prucc

hanem kurvanyád és pofánbasszák...már a pakik is ottartanak, hogy vadászni fogják a drónokat mialatt levédia alsón nyögnek

húgy legyen ha ti sem akargyádog

strassbourg és akkor mi van mit vártatok? magas labdát déli fuvallatot vagy ingyen ebédet

elvitték pont

'oddmit? megérdemlitek

és 2018-ban és 2022-ben és 2026-ban is és ha ddig be nem gárgyúl akkor 2030-ban is hadd épűljön ki a zújmagya ranor todo xia

brühühühühü

és még a szóval kuncogok

perrsze a devízahitelek is törvényesek és minden az ha megtörvényezték akkor ez van nektek
A ZEmberek nagyrészét az olyasmik érdeklik, mint a arezsi csökkentés meg, hogy van bankadó.
Nem érdekli őket az Alkotmány, a Közöktatás, a Felsőoktatás, a Közgép, Lézer János, stb.
Az ő szavazataik meg vannak véve a látszak intézkedésekkel. Az igazi problémák meg el vannak fedve.
@V-PORT:

Az MSZP és az E- 14 nélkül is lehet ha a magyar nép változást akar.
Van 51 %-nyi politikától, szavazástól elfordult ember, csak a szemüket kell felnyitni.

Ez kb. 2 millió fő, de nem is kell ennyi, elég ha csak 100 helyen 25-30 /-kal nyerj !

Ezt kellene minden hazáját szerető és itt boldogulni akaró magyarnak tudni...jöjjön már végre egy jobb és ÚJ MAGYARORSZÁG, új vezetővel az élen aki "tiszta" .

A leszerepelt és bizalmukat eljátszó politikusok pedig tűnjenek el a süllyesztőben.

Ha a nép most nem a változásra szavaz és "új pártra" akkor elveszik, bedarálja a fidnyák és mszp.
bocsi a helyesírásért...nem kellene kapkodni :D
@Fabius: Jól hangzik de félek úgy járnál, mint Schifferékkel akik ugye nyugodtan arconszartak, amikor fel akartad hívni a figyelmüket arra, hogy "nem erről volt szó". :)
A NÉPnek a Fidesz belobogtatja majd a rezsi csökkentést, az árfolyamgátat, a végtörlesztést, ócsai lakóparkot, stb. A többséget ez érdekli.
Nem foglalkozik a MNYP, Alkotmány, Köz és Felsőoktatás, őket nem zavarja a kivándorlás, stb
@szabadmagyarnép: Én elolvaslak, de ha olvastál volna tőlem valamit, akkor tudnád, hogy én E14 párti vagyok. Szóval én nem vagyok fogékony erre a dologra.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

M. László Ferenc alaposan összeszedte amit a témáról tudni kell, és abszolút igaz, hogy a kötelezőségen kívül semmi más pontosan meghatározva és szabályozva nincs. A tanároknak indított gyorstalpaló is most indult, és az etika tantárgy tanításához egy 60 órás tanfolyam is elég.
@V-PORT:

Tiszteletben tartom azt, hogy milyen a pártállásod.
Én csak az esélyeket a nyerési lehetőséget próbáltam neked felvázolni.
Sajnos az a baj az E 14 ben sem hisznek annyian, az emberek többsége új arcokat szeretne látni a politikába és nem kompromittálódott egyéneket.
@Fabius:

nem vagy demokrata.
s ezt komolyan mondom. nem vitatom, hogy próbára tennéd vele a türelmedet, de ha én kálmán olgázt tudom nézni hallgatni (echot hírt semmit sem) akkor egy demokrata eltűrheti stefike választékos süsüségét.

szóval ott tartottam, hogy nem vagy demokrata. ráadásul bálványoz Téged. mármint a stefi.
Azt mondták, hogy ne mondjam el, de mivel ez egy kis közösség, mégis megosztom veletek. Március 2-án új állásom lesz.
Latom- kedves balogok-hogy érzitek már a bajt 2014 kapcsán. Nyugodjatok bele: Újabb 4 év Fidesz :))). Mik várnak rátok ;))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a zaustralopen után már elhagytam downunder-t egyébként is kijafasztérdekel egy lüke...

brühühühü

hogy adod a devízát és hogy veszed? manapság levédiában ez nagy dili dzsobbik nem üzletel csak politizél
@sánta vas: Most már eláruljuk neked, ez csak beetetés. Csak azért írunk néha ilyen pesszimistán, mert el akarunk benneteket altatni. Ez a "Medve Hadművelet". Fabius is a központból kapja az utasítást, hogy milyen pesszimista cikket írjon. 1-10-ig van skálázva. Ez most 10+++ lett. Mi tudjuk, hogy veszít a Fidesz. Mik várnak majd rátok. ;))
@jaegtoer:

Az egyhangúság választékosan is egyhangúság:))
@Orica Középföldi: Köszönöm. Ez még titok, de annyira büszke vagyok magamra, és a nyelvemre. :))
@rodeo36:

kuncogjál csak! akkor is itt vannak a legszebb nők, a legjobb kaják és a legjobb piák.

a viktor csak azé van, hogy emlékeztessen halandó voltunkra.

most épp aszt jáccuk, hogy kín az élet, öröm a halál, de ha jön a nagy kaszás a magyar arra is Fitch-et hány. intermezzo ez az egész, múló kelés a Haza testén, az vessen csak ránk követ, kibe nincs már egy lövet.
@jaegtoer:

Túlimád, az lehet a baj. A többiek ezért utálják, és állandó a konfliktus ha itt van. Így nincs itt. Bálványozni messziről és csöndben is tud, látnom se kell. Érzem.

:-D
@V-PORT:

Ez több, mint kétértelműre sikerült. Mihez kellett a nyelved?
@Fabius:

"_ az etika tantárgy tanításához egy 60 órás tanfolyam is elég. _"
ennyire van szükség, a több ismeret már árt a NER-nek.
Hitler magához
ragadja a hatalmat

A diktatúrához a szavazófülkéken keresztül nyílt meg az út, de a kampányt utcai terror kísérte. A náci párt kisebbségben volt, de a demokráciából kiábrándultak inkább felé fordultak. Hitler 80 éve lett kancellár.

Hitler sötét karizmája
Hibás egyszerű őrültként kezelni a Führert. Ravasz politikus volt, akit sokan messiásnak láttak.

index.hu/tudomany/tortenelem/2013/01/30/hitler_magahoz_ragadja_a_hatalmat/

Dézsa vu...
@Orica Középföldi: Basszus rájöttem, hogy egyszer élünk. Mit legyek pesszimista? Úgy még nem volt, hogy valahogy ne lett volna. :)
@sánta vas:

te segg rád ugyanaz a szar vár csak nem képzelted megúszod, seggbasznak és szopsz

brühühühühü

még akkorishatevagynavra csicska
@V-PORT:

te meg Sydol-t reggeliztél? csak úgy ragyogsz mint a mozsár amit a dzsobbikos barátok gyűjtenek

gyűjtsd a vasat és (rezet) a fémet azzal is a békét véded

hurrá optimpista

brühühühühü
@Orica Középföldi: Tudod mennyi bélyeg kellett ahhoz a sok levélhez? :) De ha ilyen vagy bizony nem számíthatsz semmire. Több tiszteletet, ahogy főnököm mondaná! :)
@jaegtoer: Engem eltűr, pedig én egy rohattnáci vagyok. :)
@V-PORT:

Gábor (aljas háziszárnyas) Áron alúl eladta a rezetm most nem lehet lövedéket kapni csak stoplit

brühühühühü
@V-PORT:

Ez az optimizmus azért holnapig tartson ki:)
@Mariann19: Kedves!

A Bueghel, ha jól gondolom, Brueghel, erről
jut eszem, volt szerencsém éppen Brüsszelben járni, amikor az angol kerálné magánygyüjteménye éppen vándorúton volt Brüsszelben. Ifjabb és idősb Brueghel két festménye együtt volt látható egyemást mellett. A téma ugyan az a kompozició ugyan az a két kép között kb. 40 év... érdekes volt egymás mellett látni. AZ egyik a kisdedek leölése tán Heródes által, a másik, ha jól emlékszem a falusi vígasság... ne tudd meg. Kivételes alkalom volt egymmás mellett látné apa-fija festményét. A többi mondanivalóddal egyetértek:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Lehet. De ahogy Schifferék arconszarása, az sem lenne következmények nélküli.

Fletó 2006-ot azért élte túl, mert az szdsz-nek és mdf-nek sem volt érdeke az előrehozott választás. Az új kormánykoalában máshol lesznek a súlypontok. Azt bármelyik részegység össze tudja dönteni úgy, hogy a többiek nem tehetnek ellene semmit. Nem fognak a többiek egy Fletó balhét kockáztatni táboron belül. Nem azért, mert jófejek, hanem mert az lesz érdeke mindenkinek. Mellesleg magának Ferencnek is.
Ja, kutymuttyséta megesett, de aza úri kutyaszabó, - mint minden rendes mesterember- megkésett a kutyaruhaszabászattal, emiatt ma nudiséta volt:-)
@Fabius:

Ah! plátói vonzalomra ítélve. kegyetlen vagy köss alkut vele.

A többiek? ja, vagy úgy a népakarat?! hát legyen. pedig bírtam őt. ha tahótlanítottam is, hiányzott. szépen fűzte a szót, sehol egy lófasz, se egy kurvannnya, űdítő zsenge szerelem, valkurok tánca, ősgermán erő, valld be az zavart, hogy a Főnököt istenítette Ő, Téged csak epedve szeretett,
s türelmetlenséged okán minden reménye odalett.

légy demokrata.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezek az adatok mindig érdekesek, ahogy a négy (öt?) közvélemény-kutató eredményeinek összevetése is. Néha annyira nincsenek köszönőviszonyban sem, mintha nem is ugyanabban az országban készültek volna. :)

Én pl. sose tudom megjegyezni, hogy melyik kutató melyik pártnak hegedül, de azért megnéztem kíváncsiságból egy másikat is:

www.median.hu/object.9a5752eb-18c6-451b-aa98-ec5f7961d465.ivy

A Mediánnál is 6%-7% az arány az E14 és az LMP esetében.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

te őfelsége fizetésnélküli ellenzéke vagyol. mindig rád tud mutatni, hogy íme! :D
@V-PORT: @Fabius:

"mivel ez egy kis közösség"

Mennyire kicsi? Fabius? Mennyien olvasnak?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Jaaaa! persze, hogy eltűr. Idejársz vezekelni:-) mondjuk van is mit:-) de szerintem azért itt nagyon súlyos pofonokat kapsz néha egész könnyedén visszakézből.
@V-PORT: Üdvözöllek a hajón mélyen tisztelt helyettes államtitkár Úr! Egy szagíny, de alkalmazkodóképes megtagadott senkinek nem e volna valami zsíros állásakánlatod? :-)
Szakma ugye nem szükséges? :-))))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A kirekesztés még sose oldott meg semmit, ellentétben a párbeszéddel.

Plusz nem szűntök meg attól, hogy háttal állunk nektek és nem veszünk tudomást egy parlamenti képviselthez juttató tömegnyi emberről.

Úgyhogy gyertek csak, hozzátok a véleményeteket amiket lehet vitatni, cáfolni vagy kiröhögni, és ha ritkán is, de néha egyetérteni.
@jaegtoer:

"mindig rád tud mutatni, hogy íme!"

De itt vége a mondatnak, ugye?
@Orica Középföldi:

"_Az egyhangúság választékosan is egyhangúság:)) __"

de ez az egyhangúság már művészet! tessen értékelni.:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Én nem leszek helyettes államtitkár. Tájékozatlan vagy! A Ner így nem szeret téged. És tudod, ha a Ner nem szeret ki nem szeret még? De mivel ma olyan jó vagyok, adok még egy esélyt. Gondolkozz! :))
@Fabius: Köszi. Jó lenne több olyan ember minden "táborban", akik hozzánk hasonlóan legalább párbeszédet képesek folytatni a másikkal.
@jaegtoer:

Sokan. V.bőrön van kint oldalt egy számláló. A nagyságrend stimmel.
@jaegtoer: engem nem zavarnak a pofonok, meg ugye tudod, keresztényként még ott van a "tartsd oda a másik orcád is". :)

Egyébként az az igazság, hogy imádom a jó humort még akkor is rólunk szól.
Az a baja a ballibeknek, hogy csak a hatalom megszerzése érdekli őket.

Be kellene látniuk, hogy ha Viktorék és a Fidesz jól kormányoznak, akkor az nekik mint a társadalom tagjainak ez szintén jó.

Örűljünk végre hogy, az ország jó kezekbe van és jó irányba halad.

Hagyni kéne már hogy Viktorék kormányozzák az országot.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Lakitelki népfőiskola nélkül smafu. Alkalmazkodóképességeden - az itt olvasottak alapján - még bőven van mit csiszolni.
Javallat: magánórák itt előforduló hűséges droidoknál. Szókincs-szűkítés, fotózás-utazás csak Szíjjártó kísérőjeként.
@Fabius:

engem a számosság izgatott, mert a nagyságrend azonosság mellett lehet 10000, de 40000 is, s a like még messze nem azonos az olvasottsággal.
@P.bubus: Mert Viktort a hatalom megszerzése nem érdekelte? Nyolc évig ezért görcsölt. Mi gátolja meg őket, hogy jól csinálják? 2/3-uk van, nincsenek tüntetések, nincs ellenzéki sajtó.
@P.bubus: Ne viccelj már pubikám. Ha egy alkotmányozó kétharmaddal nem tudnak kormányozni, az már régen rossz.
@P.bubus:

"_Hagyni kéne már hogy Viktorék kormányozzák az országot. "

Másoknak meg azt kellene látni, hogy attól, hogy a főnök kapaszkodik a kormányba, még nem biztos, hogy kormányozza is a hajót.
Azt viszont mindenki érzi, hogy hánykolódik a hajó, igen sokan hánynak is... usw.
@P.bubus:

"_Az a baja a ballibeknek, hogy csak a hatalom megszerzése érdekli őket.Az a baja a ballibeknek, hogy csak a hatalom megszerzése érdekli őket.__"

ez olyan ismerős. mintha csak viktorról szólna.
@jaegtoer:

A lájkoknak a világon semmi köze az olvasottsághoz.

De a pontos szám praktikus okokból csak rám tartozik. ( b.s. per alapján az a számítás alapja ugyanis )
@Fabius: Tudod a párbeszéd szép dolog, csak ha értelmes párbeszédre vágysz a jobbiknál értelmesebb partnert kellene keresni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"_imádom a jó humort még akkor is rólunk szól. _"

Akkor vidáman telnek a napjaid az héccencség:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: A a HVG, aki ilyen címen közölt cikket, és bal-liberális mújság: (hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130128_Amerikai_buzi_zsido_segitseg_a_Fidesznek)

Gratulálok, ezzel viccelni, Zuschlag (MSZP) is ilyennel viccelt....

Erről mi a véleményed?
@Orica Középföldi:

levédiában fordítva ülnek a bilin, az alkotmánybíróság az az egyetlen szerv, amelynek joga van az alkotmányt ls felűlbírálni de legalábbis javaslatot tenni annak helytelen voltára

a kormánynak nem szabad hogy bármilyen hatalma legyen az alkotmánybírók munkáját befolyásolni lásd az usa legfelsőbb bírósága

ez a faramuci 2/3 meg 5/4 és 7/6 meg 13/12 az mind baromság

nem és kész kormánynak kuss megvalósít azért adminisztráció és nem hatalom

brühühühü

szerencsétlenek
@rodeo36:

"_szerencsétlenek_"

szerencsétlen a tököd tokja!:D mondtam már hogy itt vannak a legszebb nők! mit akarsz még? ja, hogy viktorunk is van? na és?! kibaszottul kibírjuk. figyeld meg:-) több optimizmust!
@zajos1: A címet már megváltoztatták, és elnézést kértek a durvaságukért.
Na ehhez mit szólsz?
@rodeo36:

Így igaz. Ezért írtam, hogy az AB egy vicc.
@Penivaldes:

az az igazság, hogy kissé megütődtem rajta, ütődött is lettem. akkor most ünnepelni kellene? őszintén nem értem. tényleg lehet valami a holokauszt üzletben.
OFF
Megy valaki február 9-én a Millenárisra?
Én sajna nem tudok. Családi összeröffenés lesz.
@Orica Középföldi:

"Ezért írtam, hogy az AB egy vicc."

régebben volt olyan, hogy abortusz bizottság. no, az nem volt vicc. vicces sem. úgyhogy fejlődünk.
@jaegtoer:

nyugtával a napot...majd adok róla nyugtát ha még elérhető leszel és nem roggyansz meg addig

amor é fogo e arde sem se ver...Camões
brühühühühü
@Penivaldes:

megemlékezni?

akkor a megemlékezést azzal lehet felvezetni, hogy akkor Németországban 50%-os volt a munkanélküliség és 30 %a hajléktalanok száma. Ez hogy alakult ki? erről diszkréten hallgatnak a történelem könyvek. majdnem mind.
aztán jöhet a megemlékezés.
@jaegtoer:

tanúlj és mondd el a tudodkinek:

Amor é fogo que arde sem se ver;
É ferida que dói e não se sente;
É um contentamento descontente;
É dor que desatina sem doer;

É um não querer mais que bem querer;
É solitário andar por entre a gente;
É nunca contentar-se de contente;
É cuidar que se ganha em se perder;

É querer estar preso por vontade;
É servir a quem vence, o vencedor;
É ter com quem nos mata lealdade.

Mas como causar pode seu favor
Nos corações humanos amizade,
se tão contrário a si é o mesmo Amor?

brühühühühü
@rodeo36:

"ha nem roggyansz meg addig"

igény nincs, esély van. de a szerelem, tudod, nagy köd:-)
@jaegtoer: Ha mi kibírtuk fletót, ti is kibírjátok viktort. :)
@Penivaldes: Jaja. Az előbb már linkeltem vérmókusnak is, de a másik indexes cikk szerintem még érdekesebb, mert ott a személyiségét veszik górcső alá.

index.hu/tudomany/tortenelem/2013/01/30/hitler_sotet_karizmaja/
@jaegtoer:

Ennek mondjuk a kiherélés lenne a dolga, de nem elég tökösek a fiúk:)))
@jaegtoer:
na ez kurva jó lett
kapaszkodik a kormányba hogy el ne essen a viharban de kormányozni nem is tud

brühühühühü
És íme, eljött az idő, amikor minden szavával egyetértek a posztoló írásának.
És vele együtt sírok és nevetek, utóbbit csak kínomban.
Nem gondoltam volna, hogy ebben a blogban ezt le tudom írni a kommentek között, de örülök neki.
Én is változtam, másként látom őket meg emezeket is, és hát a blog gazdája is talán.
Éljen!
( Ettől még persze szar a helyzet )
@jaegtoer:

Ez egy ilyen hely,operett lesz '14' után is! Megvédés,feritél,jócsajok meg minden..kezeket a bilibe,fa@kivanjókedvvidámságosztjónapot!!!

Messze Mississippi, messze ide London,
Itt, a Moszkva téren mégis azt mondom,
Hogy "Európa öreg, Amerika új,
De a rock and roll-ban mind egy követ fúj!".

Harminc éve kezdték ott, Nyugaton,
Keleten szóltak: Csak nyugalom.
Északon rázták, mert nagy a hideg,
Délen meg mindenki csupa ideg.

Sohasem tudtam rock and rollozni én,
Operettbe vittek mindig a hétvégén,
Száz éve már a barométer esőre áll,
Helyettem a babám a Hajmási Pálra vár.

Mondd, miért hagytuk, hogy így legyen?
Van, aki hagyta, van, aki nem,
Túl messze ment a rock and roll srác,
Hiába mondták neki: Nana, vigyázz!

www.youtube.com/watch?v=e7-4TzTp4ZM
@P.bubus:

de hiszen körűlállják mind a 267-en és a kormányhoz senki sem fér hozzá csak a törpe aki nem éri fel

brühühühü

mitakarsz? náluk van ...vigyék is haza...azt is?
@szabadmagyarnép: Isten hozta, Kapitány úr, a fedélzeten!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: LOL. Gyurcsány legrosszabb tulajdonsága az elkúrás volt. De viktorod olyan mint egy ebola járvány.
@jaegtoer: Most is van, nem?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

kijabideswchfasztérdekelhitler amikor itt van nektek a zalcsúti tenyésztörpe

ti tenyésztettétek vigyétek haza és tanúlmányozzátok mint a kerti törpét

brühühühü

neked csak ilyen seggségek jutnak eszedbe?
@Penivaldes: Nem most tavasszal? Persze jövőre, meg utána is, de minek 2 évet várni?
@rodeo36: Olyan ő mint egy kamasz, neki is mindig egy dolgon jár az esze. Csak a szex egészségesebb gondolat:)
@jaegtoer: "mondtam már hogy itt vannak a legszebb nők!"

... viszont elég bunkó és machista férfiak vannak :-(
@Gustloff:
Na, már csak a stefidupla hiányzott nekünk.
Nálam karantén.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Jó értelemben mondom, hogy mindíg irígyellek azokért az élményekért, amelyekben részed volt az utazásaid során.
Visszanéztem, az r betűt tényleg kihagytam, bocs.
Kicsit későn válaszolok, mert állatorvosnál jártam - nem én vagyok beteg - a két kutyával.
A kötelező miatt mentünk időpontra, és nemrég végeztünk.
@P.bubus: Édesem, volt rá három évük! Ja, hogy Fletónak több?
Seggbe is lett rúgva, nem kicsit, nagyon!
De úgy tűnik, a Fidesznek is megadatott a "nyócév" szigorított!

Aztán balra..ja nem, jobbra el..
@Fabius: Úgy látom alakul már a következő posztod mémje is. :)

Kósa: “mosószerügynöki tevékenységet” folytat az Együtt 2014

www.haon.hu/kosa-mososzerugynoki-tevekenyseget-folytat-az-egyutt-2014/2181830
Fabius, csak odajutottál, ahová talán egy - másfél hónapja magam is.

Gyűlölöm az új rendszert, viszont ez nem elég ahhoz, hogy megalkudjam és elfogadjam az előző bagázs restaurálását. (nagyon elgondolkodtatott a 2005-2012 közötti 3,5% növekedési adat)

Sok mindent nem tudok tenni.
Egy dolgot igen: ezt a fórumot (is) kihasználva üzenni azoknak akikre tartozik:

Gyerekek, ha nem fogom látni a rendszerváltozás lehetőségét bennetek, nem fogok rátok szavazni pusztán az orbánizmus utálata miatt.

Mert akkor további minimum négy év kell a valódi változásokhoz.

Ennyi.
A franc egye meg.
@Fabius: Azt meg a Bíróság kikéri és meg is kapja, így nem értem ezt a fenenagy titkolózást, hetven évre..:-D
Közben csak a "szokásos" életkép kéthétalattrendetteszünk a svéd cserediákok között országból. :(

www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&LN=Hungarian&AGM=Hirmix&AN=tamasigyilkossag
@Penivaldes: De én most is meg akarom ünnepelni! Mert olyan jó dolog, hogy kinyiffant. Kevés halált illik ünnepelni, de ezt kötelező.
@Gustloff:
Steffy cica aranyom! Hát eszem a zuzádat - persze jól átsütve, egy kis szalonnával megtűzdelve, egy kis száraz borocskával, valami hagymás krumpli körettel.

Öröm látni, hogy szervilizmusod és a bolsevik párt iránti seggnyalásod töretlen!
Szép is ez... komolyan! Büszke lehet rád a fater, mutter - gondolom Piktor faterjának a pártalapszervezetében voltak ők is, mármint a komcsiban, te meg most itt, a bolsiban.
Ja kérem, a hagyomány kötelez, figyu, szép dolog a tradíció!

Látom, ti nem fokozatosan szakadtatok el a valóságtól. Egyből bele a feritélbe, tökig, nem kispályáztok!
A határtalan fantázia világtengerén siklotok a mozdonyotokkal, a tengerjárótokkal meg a Közgépes síneken zakatoltok, egy balfasz kapitánnyal, aki máshol, mármint egy normális országban max. libapásztor lehetne a fedélzeten!
Az igazság nálatok nem észrevétlenül csapott át füllentésbe, a valóság demagógiával és balfaszsággal keveredett már régóta.
Az öreg Maf&fia mindig is vonzódott a Don címhez, mint putris csávó a merdzsóhoz, a fuxokról nem is beszélve.

Elszakadtatok a tényektől, a mindennapoktól, elrugaszkodtatok és mocskosul elpimaszodtatok!
A racionalitás szilárd talaját és befelé fordult, álomködökbe bódult, önmagából teremtett új, mesevilágot akartok ráerőltetni a népre.
Nem azt mondom, hogy nem fog menni egy darabig, mert a hozzád hasonló szervilis nyomorékok remekül reagálnak erre, és igénylik is egy erős vezető basáskodását, irányítását.
Természetesen bolsevik hagyományaitok szellemében, mindez remekül hajaz Rákosi pajtikátok és példaképetek életművére, melynek a befejezésére is remélem emlékeztek! Kéne... Mert sokan emlékszünk, igaz a legtöbben a történelemkönyvekből tudjuk, de azért ha akarod pár képet küldök az utcákon maradt temetetlen holtakról, csak a miheztartás végett.

Fabius helyett Te és a bolsevik csürhétek egy olyan álomvilágba menekült, amely semminemű kapcsolatban nincs már a társadalom és a történelem változásaival. Külföldön szánalmsan megmosolyognak BENNETEKET, összesúgnak a HÁTATOK mögött, legyintenek RÁTOK.
Kreáltok egy beteges, szervilis és kommunista eszményeitek átpolírozásával szalonképessé varázsolt világot magatoknak (bár Pozsgay ettársat elnézve, nagyon a látszatra sem adhattok), mindezt a szerencsétlen, igénytelen plebsre alapozva!
Ebben a varázslatos álomvilágban (illetve bocsika FERITÉL, tudom FERITÉL baszki!!!!), mint azt az a remek zsenitek, tudod, a Kusza Szem nevű nagyfőnök mondta vala minden csodás és remek, sosem volt még ilyen jó - magas a benzin és a gázolaj, az árszint is kanfasztikus, és hát az életszínvonal... MESÉS! Azok a "boldog '50-es évek", értem én!!!
"Ám sajnos rózsaszín álomfelszínt állandóan meg-megtöri a kemény, kegyetlen valóság elutasíthatatlan jelenléte."
Ja, a mindennapok... Annak, mármint aki itt él, Hunortodoxiában.

TI még nem döbbent rá, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere nem megdönthetetlen.

Mi már tudjuk, hogy megdönthető, mint minden nő is, csak a kérdés, vagy-e gyomrom hozzátok, vagy inkább menjünk inni a haverokkal a szomszédba, (A, oder ins Deutschland - ahhh, du Lieber Gott, du kannst noch immmer nicht auf Deutsch) és röhögjünk rajtatok, ahogy basztatjátok egymást a sötétben!
No de nem baj, tapogatózz csak a sötétben, előbb utóbb találsz egy lukat, próbált be, lehet, hogy nagy örömére wmikibe sikerül... nyúlnod!
Csókoltatlak a szívlapátommal cicus... :)
Ja, miről maradtam le?
Mert bekapcsolom a gépet és nyuszifül egyből a kommentekben... Nem semmi a kis bi luvnya! :D
"TI még nem döbbentetek rá..." hiába no, hosszú napocska volt megint. Vagy innom kéne?? :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ma elsőre ismét megmosolyogtató volt, másodja meg nem jutott néki!
Kissé sajnálom, de ez csak a szentimentalizmusom okán lehetséges!
@Orica Középföldi: @jaegtoer:

"mindig rád tud mutatni, hogy íme!"

De itt vége a mondatnak, ugye?

háhonne icce humanoidroid:)
hvg.hu/vilag/20130130_Tudta_on_hogy_egy_europai_sikerallamban_e

"Orbán igaza nem vitatható, ha a számokat nézzük, akkor az EB részéről nehezen védhető, hogy továbbra is túlzottdeficit-eljárás alatt tartsa az országot, különösen, hogy a tagállamok többsége sokkal messzebb van a hiánycélok teljesülésétől mint Magyarország. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a magyar gazdaság a miniszterelnök által elregélt fenntartható pályán mozog. Márpedig Orbán érvkészlete szerint a magyar gazdaság idén be fog indulni, nőni fog a foglalkoztatás, kifelé haladunk az energiafüggőségből és készülünk a válság utáni időkre."

Kivételesen kívánnám, hogy így legyen, de tartok tőle, hogy álmokat kerget(ünk:-)!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hát igen, már eleve 600+ komment nélkülem ráadásul... lehetett itt olyan troll invázió, hogy ihaj.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ja, olvastam, ez a kegyetlen Fabius megint kivágta szegénykémet!
Szomorú is ez! :(
Tulajdonképp röhej a figura, de legalább megdolgozik a fizujáért.
Dolgos paraszt ez mégis csak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ugye királylány... :(
Mi meg csak melózunk a NER nagyobb dicsőseggére, a stadionok pénzügyi alapjainak megteremtéséért.
Két hét alatt rend lesz helyett már az egynapos rendrakás a cél!

index.hu/belfold/2013/01/30/hoffmann_egy_nap_alatt_megtalaljak_a_megoldast_az_iskolak/
A jogi lehetőséget megteremtik, hogy a szaktantárgyak oktatását - akár nyugdíjasokkal - biztosítsák a jövőben is."

Bocsájnat, az etika- és vallás tantrágya is szaktantárgynak minősül, ezeket is nyögdíjasokkal, esetleg apácákkal lehet megoldani?
Namostan ezt köll szem előtt tartani:
„Az LMP szakadás megkezdése után most a Juhász Péter vezette Milla bizonytalanodott el,mint kezdő apáca a rózsafüzér helyett kezébe adott análgolyó füzérre pislogva, és a pártalapítás elhalasztását kérte a többiektől.”

Bödőcs mehet kapálni, amúgy meg kurva szomorú ez az egész.
Ha még azért is mejakulpáznom kell majd, hogy Ádernek is adtam egy esélyt embernek lenni, akkor aztán valóban lehúzhatom magam.
Mondjuk azt leszarom, hogy igazam volt/lesz vagy sem, a gyerekem jövője az ami fontos.
Na, azt baszták el. Magam miatt is aggódom, de én nem vagyok fontos tényező a levéd szeméttelep jövőjét illetően, hanem a kölyköm, meg a tieitek is!
Az Ő jövőjüket nyírják ki ezek a szarháziak.
Raúzsika dagadt, lúdtalpas senkiháziaknak nevezte az eddig felnőtt gyerekeinket.
Az államtitkár asszonynak szülőként üzenem innen, hogy:
Ő meg egy ostoba vén büdös kurva, aki több százezer szülőt sértett meg, a képtelen marha beszólásával, ráadásul pedagógus barátom szerint fingja sincs arról, amiről beszél.
Szarházi ócska mocsadék, aki teljesen hülye a szakterületéhez, megvette kilóra a zalcsúti administráció egy feltétellel; azt kell kotkodácsolnia, amit a cáratyuska a csőrébe ad. Gaskó dugja tán? Ő is pont akkora tetű, összeillenek.
Feri (is) mondta.

Ha Ilyen ember lehet ma Magyarországon felelős pozícióban, akkor azon nem lehet csodálkozni, hogy ennek a nemzetnek vége van. Most, itt, pont.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Lalika csak tudja...
Meg van már a szakvizsgája? Ja, hogy még a diplomáját sem találja?
Bocsi, én kérek elnézést!
Jobban szeretheti, ha Mr. 20%-nak hívják vajon?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Még négy évet Viktorral Ti se fogtok kibírni (apropó, mióta bírod Viktort ennyire?)
@Knósszosz: Ejnye-bejnye, így köll beköszönni, hogy berúgjuk a korcsma ajtaját és jótevőnket fikázzuk, aki éjt nappallá téve gondoskodik gyermekeink helyes, a NER szellentését követelőző fejlövéséről?
@Fabius: "De a pontos szám praktikus okokból csak rám tartozik. ( b.s. per alapján az a számítás alapja ugyanis )"

Bazmeg! Tégedet a kutya se olvas. Láttál már ABC-s könyvet olvasó kutyát? :-) Rin-Tin-Tin nem ér:-)
Ezek olyan kis naivkák, ott Londonban...

"Amire a piac eltátaná a száját

A piac attól fél nagyon, hogy az MNB-be bekerül egy „futóbolond”, aki olyan nemkonvencionális jegybanki eszközöket vet be a gazdaság élénkítésére, amilyeneket csak a nagy fejlett országok központi bankjai engedhetnek meg maguknak – mondta a hvg.hu-nak egy kereskedelmi bank neve elhallgatását kérő elemzője.

A szakértő szerint a jelölt személye abból a szempontból nem érdekes, hogy mindenki tisztában van vele, Orbán Viktor meghosszabbított keze lenne a jegybankban, ugyanakkor az illető személye mégiscsak jelezné a piacnak, hogy meddig menne el a kormány a monetáris politikában. Vagyis egy elismert szakember kiválasztása azt az üzenetet hordozná, hogy a piacnak nem kell rendhagyó eszközökre számítania. Matolcsy György jegybankelnökké jelölésére viszont a piac még annak ellenére is eltátaná a száját, hogy már hetek óta erről szólnak a sajtó értesülései. Londonban még mindig nem hiszik el, hogy ez egy lehetséges opció – mondta a szakértő."
hvg.hu/gazdasag/20130130_Orban_a_forint_ellen_spekulal_jegybankeln

Shortolunk, shortolgatunk majd? :)
Na, figyelni kell az árfolyamot, evégre nekem nincsnek bennfentes infóim, én csak ezeknek a balfaszoknak a röfögéseiből tudok hasznot húzni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

én egyáltalán nem bírtam Ferit. annyira sem, mint vikit. csak szöveg volt, tett semmi. mondjuk nem véletlenül. nagy volt a kettős ballaszt. saját frakció+ viki
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Bocs hogy OFF de az idei kecskeméti repnapra nem jössz esetleg?? ;)
index.hu/belfold/budapest/2013/01/30/kocsmai_stilusban_bontottak_el_a_kordonokat/

Viktor, kérlek, menj oda és bonts!
„elfogadhatatlan az a fajta erőszakos fellépés, amit az anarchista csoport alkalmazott. Az önkényes épületfoglalás után ez már a második olyan megnyilvánulás, amely a közrend kocsmai stílusú megzavarását szolgálja”
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hol van még augusztus? Különben is, az még sok mindentől függ.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"Bocsájnat, az etika- és vallás tantrágya is szaktantárgynak minősül, ezeket is nyögdíjasokkal, esetleg apácákkal lehet megoldani?"

Az egyházak háborognak, nincs egyeztetve velük a hittanoktatás. Etika - 60 órás cca. másfél hetes képzés után lesz elég szaktanár.
Ha mégis lesz probléma, majd az iskolák egy nap alatt megoldják.

Egyetértek Knoszósszal, a pokolba ezzel a némberrel.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Steffy cica aranyom! Hát eszem a zuzádat - persze jól átsütve, egy kis szalonnával megtűzdelve, egy kis száraz borocskával, valami hagymás krumpli körettel...."
Töki! Gyönyörű szóza-tovuhabohut eresztettél el az arra érdemteleneknek. Ha nem IQ 40-es intelligenciaszinttel rendelkeznének ( magarul a magam alá szarok, vagy de nem), akkor lenne értelme szakavatott példabeszédednek, mondhatnám, La Fontaine magaddágokba emelkedett Aesopusi cvikipuszidnak. De így... sajna tanmeséd, a pusztulat homályába vész, néhány százezer poirot-i szürje agyamenetes sejteddel egyetembe'. Emiatt javaslom, ne a disznól elé igazgöröngyöt, hanem bort, buzit(hogy bigott álkeresztyény testvíreinknek is jusson nehhány szájbarágó falat), valamint békességet terjessz ezen árnyékvilágban, mivel boldog sosenem lesze, mert nem vagyol sem lelki-, sen agyarilag szegény. Punktum, uff én beszéltem, a döglött dakotaló:-)
hvg.hu/kkv/20130130_Pazarlas_felesleges__nem_tetszik_a_valla
"A megfogalmazott igények szerint ne a már pénztárgépekkel rendelkezőket sújtsák újabb terhekkel, hanem szélesítsék azok körét, akiknek a jövőben rendelkezniük kell pénztárgépekkel, így fehérítve a szürke és feketegazdaságot. A példák közt említették például az agráriumot, a fogorvosokat, a könyvelőket vagy a nőgyógyászokat. Kezdeményezték, hogy 15-20 millió forintos éves forgalom alatt ne kelljen pénztárgépet használni, és az új szabályozást semmiképpen ne a turisztikai főszezonban vezessék be."

Erre most mit is lehet?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
A kocsmázásnak is vannak szabályaji.
Azt a raúzsika rúkta föl, nem én.
Én feltétlenül és anyagi érdekektől mentesen kurvára utálom, mert igyexik szét baszarintani a gyerekem jövőjét, de azt nem tudja a szerencsétlen vén ribanc, hogy a kölykök nem hülyék.
Na, ezért nem olyan biztos a széke ciklusokon átívelőlegessschen, persze a korát nézve neki ilyesmivel nem köll foglalkoznia mán.

Meno-Brain-pauza... ugyebár.
amúgymeg, rohaggyon meg hejesírásilag a laptopklavi a turha:-)
@Knósszosz: Dejszen most magyarázta meg a megmagyarázhatatlant, hogy majd lesz valami..ez sem elég? Tervgazdálkodást várnál, mint a komenistáknál? Ezeknek még arra sem telik, sajnos..azért sajnos, mert velünk játszadoznak, megen'!
Hofi idejében (nem nyóc, hanem vagy 30-40 éve) jobb volt, lassan..azokon is röhögtünk kínunkban, de lassan ezeken már nem lehet!
@Orica Középföldi: hámégha aztat írtam volna, hogyaszongya: I.M.R.I.:-) főleg úgy, hogyegy igazhitű nem használ maggányos hangzóst, vagyis a helyes írásmód: .Mr. :-) Maga az Úr:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Én pont azt szoktam mondani, nem a sz.gép tehet arról, ha én hülye vagyok! :)
Dumagép.
Esetleg .NR: de, ugyi az csak a Nr1.Lehet, mert a mi (t)uru(lu)nk csak egy lehet:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Kéretik Gézát nem említeni ilyen seggfejekkel egy lapony, ljó?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A példák közt említették például az agráriumot, a fogorvosokat, a könyvelőket vagy a nőgyógyászokat.

Hehhe... hölgyem!, volt egy alig használt pesszáriun, egy majdnem bekötött ovulátum, egy küret... annyimint... öööö számlával, vagy anélkül, minusz ÁFA? Basszameg:-)
A fogorvost most kihagynám...
Navra elég pofátlan tetű módon hazudozik.
Szégyen ez az ember.

"A többnapos látogatáson az Egyesült Államok fővárosában tartózkodó Navracsics egy intézetben tartott rendezvényen kapott kérdést a tervezett változásról, és a kormányfő-helyettes ugyan a válaszát azzal kezdte, hogy egyelőre ő is csak az újságból és a barátaitól hallott a javaslatról, szerinte puszta formalitásról van szó. "Van egy elképzelés arról, hogy a bíróságot köteleznék arra, hogy a döntéseik érvelésénél nem utalhatnak a korábbi bíróság érveléseire" - fogalmazott Navracsics, aki szerint ez csak a döntések eljárást érinti, de a tartalmat nem.

A McCain Institute nevű intézetben tartott rendezvényen Navracsics a rendszerváltás óta eltelt időszakről beszélt főként magyarokból álló közönség előtt. Az Alkotmánybíróságról szóló kérdést ugyanakkor az amerikai külügyminisztérium egyik munkatársa tette fel, aki érdeklődött arról is, hogy a magyar jegybank miért csökkentette többször is a kamatszintet annak ellenére, hogy a bank elnöke és több pénzügyi elemző is ellenezte azt. A tisztviselő - aki nem közölte a nevét, és később tudósítónk kérdésére sem árulta el -, azzal a felvetéssel zárta a kérdését, hogy "vajon mi fogja visszafogni Orbánt?"
www.origo.hu/itthon/20130130-navracsics-washingtonban-vedte-az-uj-alkotmanybirosagi-szabalyt.html
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
"A többit megesszük mi!"
Na, ez gyön lassan, megen.
Én meg húzok a műhelybe, délelöt jönek egy gépért, oszt sehol se vagyok vele még.
Később visza-nézek.
(aztán babgulyás, csak mondom)
@Knósszosz: Meno-Brain-pauza... ugyebár. ...

jól értelmezem? pótlólagos kései agyhalott?
Tévedesz. Ez soha a kurva életben nem volt normális. Most jutott el szellemi kvalitásai színuszgörbés csúcsára... deriváltan...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Jelzem majd az ügyfeleimnek, hogy készítsék a helyét a pénztárgépnek. Milyen szép is lesz, ahogy az osztrák nyanyának beütik a 3 korona, 5 implant, 5 húzás tételt. A business dübörögni fog!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: momentán mondanám, ha a jóizlelésem mege nem tíltalá és nem néznének jobbos testvéreink közül, szabadelvű liberálbuzinak: Kapd be:-)
@Knósszosz:

jó estét. akkor lesz kocsmázás vagy nem lesz?

Rauzsikázik itten Kend, ahelyett, hogy inna. legalább a gyerök egésszégére.

Részemről Isten éltesse!n! (remélem a Finlandia nem sértő) vagy Absolut? a rossebb ezekbe az övegekbe!öszve vannak kavarodva...vagymi
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Sztat gondolom, rája tpintotál a lénegre.
Keresnem köllöt vona mit mongyak a témába továbbra is, meg van! :-DD
@Knósszosz: Ha előtte eszed, akkor nyílszínen szereld, javallom!
Jó bogarászást, menek vissza Gejzához, megen' aktujális, a fene vigye el!
www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=Abvtd24MSaw&NR=1
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Te!
Én a Boli vagyok, a Steffykének, vagy wmikinek ajánlgasd a lomposodat! Csak azután ne lepődj meg, ha azt mondja valamelyik, hogy vedd elő...
@jaegtoer:
Lesz és nem keverlyük, jó?
Csak sorrendben, Absolut a Finn az első, aztán megláttyuk:-)))
A részletekről vitát nyitunk itten maj'
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

azért az is furi lenne, ha hatályát vesztett tárgyi jogforráson alapuló érveléssel kardozna egy bíró a verdiktben
"Meglepetés is lehet

Orbánra az is jellemző, hogy meglepetést akar okozni, így az lehet, hogy a végén olyan jelöltet nevez meg, akire senki nem gondolt - mondta a neve elhallgatását kérő banki elemző. A monetáris tanács, 2011 tavaszán kinevezett 4 külső tagját is az utolsó pillanatig titkolták: a monetáris tanácstagokat Matolcsy György, Varga Mihály, Járai Zsigmond és Rogán Antal választotta ki teljes titokban, és javasolta Orbán Viktornak. Arra is figyeltek, hogy ne ismert szakembereket kérjenek fel a tanácsba.

A neve elhallgatását kérő közgazdász szerint az egész kiválasztás egyáltalán nem úgy működik, ahogy kellene, és a jegybank feladatának mélységes meg nem értéséről tanúskodik."
hvg.hu/gazdasag/20130130_Orban_a_forint_ellen_spekulal_jegybankeln

Ezek a mocsok NERrenforradalmárok még mindig nem akarnak behódolni!
@Knósszosz:

nem keverlyük, isszuk. amúgy O.K. lássa meg.
@Knósszosz: Vigyázat, hamisítottat nem ér!
index.hu/kultur/zene/fesztival/2010/08/11/vodkas_tampon_fenekbe_tomeny_a_szembe/
"Egyébként Hemingway – aki igen jó ismerőse volt az alkoholnak – ötvözte az inhalálós technikát a hagyományossal. A szájába vett egy korty rumot, azzal öblögetett kicsit, aztán lenyelte. Ezután a szájában maradt alkoholpárát egy mély levegővétellel leszívta, bent tartotta a tüdejében, aztán az orrán lassan kiengedte a levegőt."
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Miketyeg?
A gép, vagy a bab? - gulasch...
Az utóbbi az nem ketyeg, az Charlotte Bronte.
Üvölt, mint szél.
A gépet nem tom.
@jaegtoer:
Egy szép tavaszi estve ezt meg vitattyuk, jó?
Én bírom a zijesmi összegyövésteket.
Kut nájt, menek összerakni a munkát.
Tumoró itten!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Naiv gyerekek valóban. Olyan angolosan ortodoxak, nem gondolod?:D
Biztos nem tetszik neki, árt az egójának.:D
Bolinak, az IQ halmozónak:
www.youtube.com/watch?v=vC7ZV6Cy3nI

"ez a tudáshalmaz, ez! Attól fájhat a fejem..vagy a sapka kicsi!"
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Én tudnék valakit, akinek lehetővé tenném a sekemből párolgó thörköly pálinka illattyát inhalálni ingyé.

Jó éjt Efendi, muszály csinálni a melót, mer honlap nem lesz mit csirkefarhátolni.
@Knósszosz:

"Egy szép tavaszi estve ezt meg vitattyuk, jó?"

legyen úgy. jóccakát, gépet, babot.
@Knósszosz: Dógozzá csak, legyen mibűl cipelni/cipeltetni a píztárgépet majdan!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Ezek a mocsok NERrenforradalmárok még mindig nem akarnak behódolni!"

Nekem van ötletem, pl. a Lutz Gizi, akinek ugya 8 átaláossáa van de ezelőtt 20 évvel kurvára jól szopott, mosmeg nem kérdez, akárcsak a Németné:-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
A füvük nő, azután azt hiszik, akkor már minden oké's?
Meg a malátalé-re vágnának fel? Azt nem is ők, a skótok kavarják istenien.
A focijukra?
Meg a londoni világpénzügyi központjukra?
Meg ...
Meg ...
Meg ...

:D
Ihaj! Múlassunk:-)

Közpénzen húzta a cigány Vargának
Az IMF-tárgyalásokért felelős miniszter és csapata bátran megtáncoltatta az IMF–delegáció tagjait.

Stoppal jár a gyógypedagógus
Sok a bizonytalanság az iskolák állami átvételénél. Nem egyértelmű, mi tartozik a működtetéshez.

Csalás lehet az ingyennyelvoktatásból
Nem fizetik ki az uniós pénzt, ha nagy
a lemorzsolódás, márpedig ami ingyenes, ott nagy.

Nem akarják átadni az államnak az 1,2 milliárdos rendelőt
Az eredetileg tervezett összeg tizenhatszorosát költötték az elmúlt években az épületre.
ha igazán jól akarok szórakozni, akkor Szanyi Tibor éppen hülyézi a kommentelőket a Határátkelőn.
Hitler magához ragadja a hatalmat

A diktatúrához a szavazófülkéken keresztül nyílt meg az út, de a kampányt utcai terror kísérte. A náci párt kisebbségben volt, de a demokráciából kiábrándultak inkább felé fordultak. Hitler 80 éve lett kancellár.

Hitler sötét karizmája
Hibás egyszerű őrültként kezelni a Führert. Ravasz politikus volt, akit sokan messiásnak láttak.
Dézsavue... eccer már beraktam.. Karanténba került... edig aszittem.. érdekel a párhuzam valakit. De nem... Az én seggembe a lófaszt...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Neked:

A cica valójában gyilkológép

A macskák évente több milliárd állatot ölnek meg,
az egyik legnagyobb veszélyt jelentik a vadvilágra.

index.hu/tudomany/2013/01/30/a_cica_valojaban_gyilkologep/
@tucano:
Erre mondom, nem csak hülyének néznek ki a cocik, Szanyival az élen, hanem vastagon azok is!
Ezek a szerencsétlenek tényleg indulni sem akarnak a következő választáson?
megjegyzés
ha már a fides mafiakormány is lészrevette és beismerte az exodust

akkor az 5000 ezres szám az nyilván hazugság...
a fidest ismerve akkor 1-1,5 millió magyar ment el az elmúlt 2 évben
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Pl. Zöld vagy? Egyél algát:-) Véded az erdőt? Írtsd a hódot! Sorojjam? Vagy a tetves macskeszokkal érdek védelmettestet kötöttél? :-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha szereznek pontot a futamban, akkor azért pénz jár! Vagy az a Baumgartner volt és nem a választás? Keverem már ezeket a dolgokat:)
@tucano: Szereznek! Ezzel Szanyo kapitány meg is elégszik vélhetően! A többi meg le van sz..érdekelve, mi?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Egy debrecenyi sationnyi lóvé ki tudja hol áll meg? Lófüle? Vazze, te télle g semmin se nem csodákszol. Persze, ha egy burger-landi traktoros tróger elállja a kapubejárót, vasvellát ragadsz! :-)
@tucano:
:)) Ebben a tempóban a cocik ellen megint lehet bármilyen palotapincsit indítani és az nyerni is fog!
@Vitéz László: Lófülét! az a plusz 1 millió minden hónap 20-a tállyán hazagyün felvenni a munkanéküli segílyt:-) Ha meg a hasafáj, itten kér széntabolettát ingyéé, vagy közgyógyi igazóóványra:-) Oszt Ószhtriában, meg Homburg környékin hajszólja a luvnyákot:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"A cikk szerzője a Magyarországgal és Romániával foglalkozó, magyarul is jól beszélő Keno Verseck szerint leginkább programjuk hitelességére helyezik a hangsúlyt, ám most komoly problémába ütköztek: vezető jobbikos politikusok ugyanis arról panaszkodnak, hogy Orbán Viktor kormánya folyamatosan lopja a témáikat és ötleteiket, hogy aztán sajátjának adja el azokat."

Majd jön Gábriel és kideríti az író származását vélhetően!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Nem téved nagyot a fickó. Egy bagázs az! Így, vagy úgy, de egymásnak dolgoznak.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: engem érdekel, de párhuzam az nem nagyon van sajnoshálaIsten. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Inkább, mint az ellenzék, nem?
(a Jobbikot eddig sem tartottam annak, amióta Viktor král késlekedik a tockost kiosztani nekiek!:-)!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Az úgy van, hogy "Védd az erdőt! Egyél hódot!"
Olyan dagadt és ellustult darabok vannak felénk, hogy ihajj!
@jaegtoer: arra legalább ráírták, hogy (in)Fusion
hvg.hu/kultura/20130130_A_Nemzetimarka_es_az_Alfoldistab_titka
"Ez a társadalom elvesztette már a közmédiát, a vidéki színházakat, az Új Színházat, a kortárs kultúratámogatást, az oktatást. A frusztráció tehát adott, az önkifejezés pénzért megváltható a jegyirodában. Így lett az az Alföldi-stáb márka és ikon.

Akad azonban egy masszív különbség a Coca-Cola és az Alföldi-stáb között. Az előbbi egy olyan márka, ami elmond egy történetet és a happyend eszközét állítja a középpontba. Az utóbbi a veszteségről szól. De nincs rossz reklám, amíg minden jegy elkel.

Mondhatnánk, hogy nincs jobb marketinges csapat a megszálló erőknél."

Szerintem is!

"Ez a társadalom a 80-as években járt általános iskolába vagy óvodába. Gyorsan eszmélt az ezredfordulón, hogy a Horthy-nosztalgia betegség, a felületes álpolgári-álnemzeti kulturtermékek jobbos bóvlik, és pont nem érdekli őket, hogy a gyerekkori Kisvakond, Gojko Mitić, a tekerős diafilm, az úttörőtábor vagy Rumcájsz az egykori KGST országokból érkeztek. Úgyhogy elkezdték pólókon, plakátokon, animációs filmeken használni őket."
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Hátnem. Engem messziről láthatatlanul imádhat csak. De a Dunántúl Bikája koslat utána, sóvárok, megidézget....:-D :-D :-D
@aritus: Erről lemaradtam... Nem tudtam, hogy beépített hozzászóló.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Anno ezt a blogon eccer feszegettem..... Azóta is azt hiszem, higy Orbán a weimari receptkönyvből főz.
@GeoCracker: Ááá ne aggódj. Nekünk még egy normális Hitlerre sem futja. :)
@Fabius:
Nem is értelek... 8)
Na, nem kell a púder, tegnap még csak pitizett nekem, hogy járjak közben nálad, mára nem bírt ... feszítő vágyaival és lábaid elé vetette magát.
Erre te???
Most erre mit is mondjak? Kár cinikuskodnod,CSAK TÉGED SZERET! .(
Én már lemondtam róla.
A TIÉD lehet! :D
(Késő, visszahozni nem ér!)
Embörök!!!

Kisemberünk sem egy elveszett gyerek. Most olvastam, hogy piszkálgatja SSteffykét, még be is próbálkozott nála a kis hamis... ;)

"Kis ember 2013.01.30. 01:32:30

Kedves Stefike!
Szerelmes lettem Önbe. Volna egy ajánlatom: csináljunk gyereket!
Magamról annyit, hogy negyven felé közeledő, valaha szőke, ma már kissé kopaszodó, egykor sportos, mostanában már kissé elnehezült, árja kinézetű férfi vagyok. Legalábbis mások szerint. Érdekes módon a német nyelvet pillanatok alatt tanultam meg, ellentétben az angollal, melyre nem áll rá a szám s az orosszal, melyet 9 éven át hiába tanítottak az iskolában.
Azt hiszem, ezek az Ön számára fontos információk.
Ne érdekelje, ha nem vagyok szimpatikus, a Hazának sok hozzánk hasonló gyermekre van szüksége.
Ha egyebekre kíváncsi, várom szíves válaszát itt a blogon!
Üdvözli Önt forró szíve minden melegével s hideg kék szeme minden csillogásával:
Kisember (Kleinmann)"

Csúnyafijjú... Hát szabad ilyent... :o)
@épészmérnök:
debias tener tu misma quién le digalo jajajaja todavía son estúpidos también siempre dejadando a fuera a quién le esribes, pobre amoroso se encontró su amor eterno como la salvavída por último y merece como todos nós merecemos algo mejor este país de los idiotas merece el enano del rey de todos los estercos de vaca...el gallo enano cocoreando por el sol que jamás llegue

brühühühühü
@épészmérnök: lo conseguí con más errores que nunca....por la rábia jajajaja
@hacsaturján:

maricóncito...todavía estoy carcajando cayendome del sillón

pogácsa

brühühühü

és az őn sohasem létezett egyetlen istennem áldjon meg és aggyon nagy egészséget ezekhez a böffenetekhez....is
@Fabius:

az csak egy bölömbika ágaskodván a nádasban lesve a békákra és mindíg úszva gyün

brühühühühü

csináljunk puccsot ha nem sikerűl akkor egy puncs is jó lesz vannak recdeptjeim...eg yp Tomi
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Nem a karizmája. A másolható eszközök. De annyi esze sincs Vityának /vagy csapatának/, hogy amit ellopnak a náciktól, felismerhetetlenné tegyék. Pl. H. egy beszédében nemzeti együttműködés szövetségéről beszél, erre mi Viktátortól megkapjuk a nert.:((
@GeoCracker:

staniolban

mac cis aj T

brühühühü

mini sztérium
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

nem tudok /sajnos Alföldihez hozzászólni, mivel nem láttam de...valami olyan lehet benne ami felmutat: EIS mondja Jézus...

és az emberek rácsodálkoznak és ha nem is értik megérzik, hogy itt valami olyan van "felmutatva, íme" amit meg kell nézni, ha nem is fogjuk másolni

mint a Máthé passio erededeti változatának hallgatói nézői akiket letaglózott az élmáény és sohasem tudták kitörölni de nem értették talán 1 %-kát sem de...és ...meg volt a lehetőség arram hogy pusztán az élmény alapján másképpen kezdjenek szemlélni dolgokat és akkor máris nyerő

brühühühühü
@jaegtoer:

Tanquerey paradicsomlével, citrommal és fűszerekkel benne jéggel...már néhány "kupicán" túl vagyok és a brandenburgiak ordítoznak itt a fülemben Páris-ból

brühühühühü

egyébként jól vagy?
@Knósszosz:
www.youtube.com/watch?v=4JG8KkWhsiY

és amikor a Tejút száguld az űrben és kondenzcsíkot hagy maga után tripla spírálban

brühühühühü
@Knósszosz:

mikor az Olympos leszáll

www.youtube.com/watch?v=-sk_UCZWK64

és ilyenkor térden állva mennek az Olympos istenei is

www.youtube.com/watch?v=zuh3WyfVL2M

brühühühü
@simple observer 1.0:
Hangsúlyosan a z MSZP szavazókról írtam. Az "50-ek bandája", akik lenyúlták a pártot viszik (megint!) csődbe a baloldalt. A szavazóik pedig még mindig abban a hitben rinatják magukat, hogy értük politizál ez a csoport.
Itt (is) mindenki értetetlenkedik, hogy a fidesz-szavazók, hogy' nem látják, mit tesz szeretett vezérük?
És az MSZP-sek miért nem látják, mit tesznek legfelsőbb pártvezéreik? Az miért nem ostorozza itt senki?

A programolvasást pedig lehet az értelmesebbre hagyni. A tanulatlanabb szavazóknak tömöríteni, egyértelműsíteni, azonnal átláthatóvá/megérthetővé kell tenni.
Ezeket a tömörítvényeket hívják jelszavaknak kábé 2000 éve. Döntő jelentőségű politikai eszköz.
Ki az eredményesebb ebben itt 20 éve?
(Az orbáni manipulációra nyilvánvaló példa a 'regisztráció'. Nem tudatos-e, hogy a törekvéseit világbajnoki szinten tömör, világos képi megjelenítésű, érzelmileg kitűnően beágyazó, gyakran nyelvileg és egyébként is kifejezetten szellemes szörnyeteg erre a - a tömegek számára nehezen megjegyzehető, ismeretlen kifejezésre bízta? Hogy képzetlen ellenszavazói tudattalanja automatikusan ellenérzéssel utasítsa el, ne foglakozzon vele?
És mit tett a tradicionálisan balfasz baloldal? Még mindig nem értve orbán lényegét - állandóan használta ezt a kifejezést! Csak a végső stádiumban kezdte a 'feliratkozást' nyomatni.)
Ezért (is) érzem, mondom, írom állandóan, hogy az MSZP vezetés műveletlen, ostoba, és orbán szekértolója.
A "csinálja meg más helyettem a munkát, én majd politikuskén javadalmaztatom magam" alapelvű MSZP-vezetők kiosztották a közbeszéd feladatát Szanyira, akit kéjesen "Szanyikapitányoz" a jobboldal , nagy egyetértésben Újlipócia önelégült és doktrinér szalondemokratáival.
@sortelen: Igazad van! Éljen a "@sortelen"!!! Te asztán na megaszontad!!!!

Nem csak az a problémád hogy ha lenne gengszter váltás nem lenne árnyékoló segg a fejed felett???

Miért is kellene bárkit is elutasítani aki ezt a tolvaj bandát a süllyesztőbe akarja küldeni? Ezek 2 év alatt többet loptak mint elődeik 20 év alatt!!!
Elüldöztek 500 ezer igaz magyar embert az országból!

Tökmindegy ki! ...akár Gyurcsány akár Bajnai , akár a sarki fűszeres CSAK VALAKI EZEKET küldje a süllyesztőbe!
@vantaan:
Csillapodj.
"Miért is kellene bárkit is elutasítani aki ezt a tolvaj bandát a süllyesztőbe akarja küldeni?"
Ez a lényeg. Nem _bárkit_ kell elutasítani. De azokat akik hozzá nem értésükkel, a feladathoz mért politikai-emberi-kulturális színvonaltalansággal, személyes önzéssel, erkölcstelenséggel az országra idézték a 2/3-ot -, azokat igen. De hisz ez történik: az "apatikusok", "közönyösek" ezt teszik.

És írhatod akármekkora betükkel a VALAKI-t, először azt kell megválaszolni ki azok a valakik, akikkel nem lehet váltani (akiket nem lehet felmenteni bűntettük alől), majd azt, hogy kik azok a valakik, akikkel igen.
Az "50 -eknek" menniük kell.

Ez sz "500 igaz magyar ember" elgondolkodtatóan hülyén hangzik.
A cikk is jó meg,most látom hogy a rajz is jól sikerült.:))
Leesett.:))
"a nekünk Mohács kell orbitális közhellyel dobálóztak, de belátom tévedtem."

Aaö... vki homályosítson mer fel, lécci-lécci, mire épül ez a közhely? Mire volt jó Mohács? Még Trianont vagy Rákosit érteném, ja, mondjuk: "nekünk Rákosi kell", mert abból következett '56... ez a Mohács elég zavaros. (Vagy a köztudat ismretei ködösek Mohácsról, oszt lemaradtam?)
@Adalberto Gellenzeeri: Kivéve persze ha csak úgy lehet elválni, hogy azzal egy időben megnevezed az új feleséged is.
@Pantagruel:

Szia Pantagruel.

Akkor tisztázzuk ezt a Mohács szindromát.

Nekünk Mohács kell
Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szivű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.

(Ady Endre)

akkor talán konszenzusra juthatunk abban a dilemmában, hogy közhely vagy nem, egyúttal az is világossá válhat mindenkinek (de Te ezt eddig is tudtad:-) hogy milyen értelemben használtam én (is).

konkrét kíváncsiskodó kérdésedre köhögöm csak, mely szerint "Mire volt jó Mohács?" nos arra, hogy kipusztuljon a fél ország. ez kielégítő?
@rodeo36:

Köszönöm, jól vagyok. még mindig.

szépek a zenék. mint mindig.
@jaegtoer: Miért? Önnek kurva volt a felesége ? Biztosan nem. Ez csak egy hülye szólás, de nincs igazságalapja semmi.
@Adalberto Gellenzeeri:

...ha nem vette észre benne az iróniát... szmájli nélkül, akkor most mit is válaszolhatnék...
@jaegtoer: igen-igen, jó, hogy betűzted, mert be kell tűzni és betűzni.

Adynál mintha vmi mást jelentene, mint ahogy ma használatos, amikor már közhellyé erjedt a nagy cefrében, ahogy ez a poszt használja, hogy ennek és ennek, valami nagy dolognak kell történnie, tragédiának, fejbe kólintó, mellbevágó eseménynek, Mohácsnak, hogy egyről a kettőre jussunk:

"nekünk Mohács kell orbitális közhellyel dobálóztak, de belátom tévedtem. Nekünk itt veletek szemközt tényleg az kell, hogy kitakarítsunk és lomtalanítsunk 2014-ben mindenkit"

máskülönben oké, bár Mohács nem csak ok, hanem következmény is, és akkor itt végig lehet zongorázni, hogyha nekünk Mohács kell, akkor miről beszélünk (ha nem Adyról)

látok benne perspektívát, hogy az állam lezüllesztése után egy totálisan dilettáns vezetés a megsemmisüléssel felérő vereségbe hajszolja az országot, ami után még lenne 15 évünk, hogy valamit csináljunk, de nem csinálunk semmit, meredek hintapolitikával magunkra húzzuk a Keletet, kardcsapás nélkül engedjük át 150 évre a balkanizálódásnak, miközben a teljes magyar vezérkar a szultáni sátorban lakmározik, vigaszul legyártunk magunknak egy eszmét a Magyarország a Kereszténység Pajzsa címmel, ami egészen unortodox módon azt jelenti, hogy Erdély az ellenség hűbérese, az ország közepe hódoltság, a maradék préda és csak azért és akkor nem esik el, mert az ellenségnek nincs rá ideje, amikor meg van, akkor meg Bécs alól kell visszaverni uniós összefogással; szóval 150 év balkanizálódás után az osztrákok fegyverrel bevonulnak rendet rakni, és akkor lesz földtörvény, birtokrendezés, közoktatás és a többi. bár nem fogjuk megérni, rokonszenves koncepció, legalább kipróbáltuk, tudjuk, hogy járható út, egyszer már bejött, míg Matolcsyé 20 éves terve még járatlan.
@Pantagruel:

majd egyszer, ha lesz időd, hasonlítsd össze miben különbözik az ortodox és az unortodox válságkezelés. (a járatlan út miatt)

persze a tolvajlásokra, a gazemberségekre semmilyen mentség nincs.
@jaegtoer: na, akkor gondolkodjunk... hát, hmm, utóbbi attribútuma a fosztóképző.
süti beállítások módosítása