Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.29. 04:14 Fabius

Jó reggelt, Fidesz valóság!

Címkék: gazdaság fidesz imf államkötvény országjelentés

Népellenség sompolyog a kertek alatt. Vizsgál, szimatol, adatokat néz és véleményt alkot vereteset, ami lesújtotta kormányunkat, mint Orrfürkész Dávidot a hóesés. Nincs se tündérmesézés se győzelmi örömünnep farpofacsattogós ihajcsárdást ropva, csak a csöndes konstatálás van: itt voltak, elmentek, próbáljuk feldolgozni a leírtakat. Mi mást tehetnénk, legalább ilyenkor próbálunk úgy tenni, mint akik értik ami leírva van, legyinteni rá és a saját hülyeségünket vinni tovább holnap is ráérünk.

Az nem meglepetés, hogy az IMF - EU kettős szerint továbbra is gazdasági irányváltásra van szükség Magyarországon. A költségvetés ad-hoc módon betömött lyukait jó lenne tartósan kiigazítani, az ország pénzügyi rendszerét a padlóról felvakarni, és nem ártana végre valami reform sem, amitől a masszív recesszióban álló gazdaság az élet jeleit mutatná. Mert a zemberek fogyasztási kedvétől - lehetőségeitől - csak a beruházási kedv esett mélyebbre a bányászbéka segge alá, még akkor is, ha Fénylő Csillagunk saját kezűleg vezette le az első kecskeméti Merdzsót a szalagról.

orbán-járatlan-út.gif

Megjegyezték azt is, hogy a termelékenységünk a hozzánk hasonló országokhoz képest is nagyobb mértékben esett vissza, és nagyjából annyira vagyunk versenyképesek, mint ökrös szekér az ügetőn. Ráadásul nem érték be kevéssel, mondtak olyat is amitől Viktor szeme szaporábban kezdett biluxolni, mint egy zárlatos Trabant index. Ugyanis szerintük a Szent Célként kitűzött 3%-os hiánycél sem lesz meg, nem hiszik, hogy az e-útdíj rendszer Viktor csettintésére feláll magától és bevételt termelve működni kezd. Márpedig, ha nem kerülünk ki a túlzott deficit eljárás alól, akkor annak egyrészt anyagi következményei vannak az Unió felől nézve, másrészt Viktorék is elesnek a lehetőségtől, hogy a kampányévben a ciklus egyetlen gazdasági pozitívumként legalább ezt lengetni tudják. Mi pedig tudjuk unortodoxiában mit jelent ez, ugye, kedveslakosság?

Azt javaslom az ateisták is kezdjenek szaporán imába, hogy legyen valami épkézláb megoldás az e-útdíj rendszer villámgyors kiépítésére. Már úgy értem azon kívül, hogy Orbán Viktor rágondol, és holnap ott van. Mert ha nem lesz, akkor újabb kreatív Matolcsy csomagra tessenek számítani a mostaniak mellé. 

A kiadási oldal racionalizálásával ugyanis nem piszmogunk unortodoxiában. Az állam sokat költ és passz. Nincs ezzel mit tenni, sőt, akár a Füstbement Terveknek is külön hivatalt kell létrehozni. Az állami közlekedési vállalatok meg pártkasszatöltő automataként működnek mióta világ a világ, nem is értem ki gondolja azt komolyan, hogy hozzá fognak bármelyikhez is érdemben nyúlni. De legalább annyit elértek, hogy vasutassztrájk már nincs, Gaskóra kicsit sokba került a szájkosár, de az legalább megérte. Az IMF bürokráciacsökkentő megjegyzése annyira gyermekien naiv és ártatlan, hogy igazán kiröhögni sem tudtam. A jókáderek és házelnökfeleségek járásokhoz és tankerületekhez kiszervezésének idején erről beszélni olyan, mintha Fekete Györgytől kérnéd, holnaptól ő legyen a Nemzeti Frizuravarjú. 

Mindezért a sok jóért cserébe Viktorék megteremtik az elvi lehetőséget, hogy a zemberek dönthessék romba az állampapírpiacot. Hogyhogyhogy? A folyamatosan jegyezhető állampapírokkal, a lehetőségvizsgálatra most kérték föl a Kusza Szem minisztériumot, úgy. Mert lóvé az nagyon kéne a drága honpolgártól. Végül is a kamat jó magas, miért ne? Abba meg ráérünk belegondolni később, hogy mi lesz, ha Matolcsy jegybankelnökként a megszokott kreativitásával lenullázza a devizatartalékot is, elterjed az államcsőd híre, a magyar befektető meg egyszerre akar megszabadulni az összes állampapírjától. Ugye emlékszünk még, hogy az államcsőd és a betétbefagyasztás lengetésének idején a betétesek úgy álltak sorba a határon kifelé, ahogy pár évtizeddel ezelőtt a Gorenje hűtőládával befelé? Vajon miből gondoljuk, hogy hasonló eset nem fordul elő az állampapírokkal? Végül is mégis hazafiasabb lesz, ha a hazai betétesek döntik be az állampapírpiacot, mintha a Templeton tenné ugyanezt egymaga. 

A hatástanulmány és kockázatelemzés Lucifer szintű liberális ármánykodás a random pénzgyűjtés rendszerében, kár az előregondolkodással az időt és energiát pocsékolni. Ha ezt, és Matolcsy jegybankelnökké jelölését is meglépik, akkor elmondhatjuk tényleg föltettek egy lapra mindent. Viktor lutri, kismagyar befektetővalóság, hajrá. 

669 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr215050360

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem ez lesz az őszinteség éve 2013.01.29. 20:11:35

Vajon ki lesz a hibás az IMF kiállította bizonyítvány miatt? Az IMF? A sanda nemzetközi banktőke? A szocialisták ármánykodása? Vagy egyszerűen csak az "emútnyócév"? Az IMF jelentése feladta a leckét a fideszes kommunikációs szakembereknek, hiszen vala...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz:

Na. akkor megbeszéljük a mikort.
jó lenne azért több konkrétumot olvasni erről a javasolt irányváltásról

talán több szegényt kéne megadóztatni, és kevesebb bankot?
vagy ne fizessünk vissza államadósságot, és vegyünk fel több hitelt?
vagy mégis mi?

persze tudom tudom, elvakult fanatikusoktól, hívőktől, "szakemberek"től, és a tudománytól nem lehet konkrétumokat várni
@wmiki:
Hagyd a francba miki, megbeszéltük már, nem való ez neked!
Maradj a vörös fiúknál, ott nagy csalódásod nem lehet.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Most elvágtad magad nálam.
Nem mintha ez számítani ki vagyok, de.
Új Ember... aha. Meg a 3/3 netwörkön, a böröcz reggelt magyarország műsorába a katolikus khronjika vasárnap reggel bele az arcba figyelmeztetés nélkül... pfejjj

Van még valamid, amitől okádnom köll?
@Knósszosz:
Akadna... :D
Viszont az az úri neveltetésem, na az meggátol benne, hogy tovább sokkolózzalak!
@OPHELIA:
Azt is, a szado-mazo klubba akarsz-e egy szögeskorbáccsal beszállni? :O
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: az a szokásos libbant érvelés, hogy aki másban hisz, mint mi, az alacsonyabbrendű és neki nem való, hogy mi felsőbbrendűek megmagyarázzunk dolgokat ...:X

persze ehhez az index címlapos bérblogokon hozzászoktunk már...
balról jön a mocsok... és semmi más...
@jaegtoer:
Ottan a Víggel szemben van jó türk kajálda. Az nem koszos kíínnyai, isteni kajájuk van. Persze csak a sereléss utánna, hogymit nemongyak.
Megbeszéjjük, legalább Te nem a velág másik felén vagy, vélhetőleg.
Boli messze van, pedig asszem ha kikezelném az evező fetisiszta mivoltábúl, inna ő is egy sert, vagy kettőt, vagy ki tuggya:-))
Na nemnemnem, nem az evezőlye a baj, hanem messze van.
Pedig egy jó kricsmibe elbeszélget az ember esténkint egy ser mellett.
Nem kötelező bebaszni, nem arról szól a történet.
Majd ha itt is olyan lesz a máv mint Lyapánba, akkor simán elmegyek piálni Mosonmagyaróvárra, meg haza is gyövök aznap estve.

De a levéd sínskanzen drága is, meg nem is pontos, szóval nem alapoznék rá, ha 300 kilameterre dógoznék, oszt naponta köllene berúgni járni a haveremhez.

Kusza-tél ++ 30 év, a többi fényezés mese.
Nekünk tragédia...

Kár, hogy nem
@wmiki: Aki tőled balra van, az az ördög lehet..és mégis kerek..a világ?
@Knósszosz: Apukám is a kocsmaszagért járt oda, amíg bírt.
@wmiki:
Téged elnézve ez a "mocsok" hozzád képest a kultúra olyan magas foka, hogyha valaha képes is lennél a narancsbolsik seggéből kibújni, akkor sem tudnád ésszel és szívvel felfogni azt, hogy MI MAGYAROK VAGYUNK!
Ezért az országért dolgozunk és ezért aggódunk!
Ellentétben a hozzád hasonló kis hazátlan, fizetett bitangokkal...
@Knósszosz: Knósszosz, ez most egy nagyon ichletett tiráda volt, élvezet volt elképzelni Palya bát, pizsiben, ahogy csőgörényre csavargattyaja espagettit.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Mivel (k)úri ember vagy, nem is presszionállak arra, hogy sokoljál engem.
The, Ronista mocsok! :-D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: cseh söröcskék???

Itten nyílt egy kézműves sörde, meg lehet venni benne hordócskákat, komlócskát, élesztőcskét, meg a recipét, és a balkonon, vagy a zalagsori lomtárban saját magad főzheted a sörödet! Valaki hozott az emlékezetes 33-ik évfordulóra egy üveggel - na annak a habját késvel lehetett vágni, és zamatos volt mint mittudoménmi.
@OPHELIA:
Te, az régen egy önkielégítő étterem volt, valamikor a coccialíszmoszba.
Én akkor is voltam benne.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: remekül érvelsz... mint egy hithű libbant

persze nem is várunk el tőletek komolyabb dolgokat, az is csoda, hogy ismertek néhány betűt
@salamander: Ha már ilyen lyól haverkodunk, ugyanmá hozzá példákat, léccives:

"Szóval időről időre vannak ötleteik, amit ha valaki megfogad úgy megy csődbe mint a gyorsvonat. "

Hogy is van ez a saját források kiszorítása? Tebelőled mit lehet még például kiszorítani?
@wmiki: Többet tán, mint a szimpla rovásírás, az igaz..de nem a bötűk száma itt a mérvadó, úgy vélem..
@Knósszosz: A verést kipróbálnám. Te mit csináltál ott?
@wmiki:
Mikike, kettőnk közül az egyikünk IQ-ja sokkal, de sokkal lejjebb van.
Az enyém 152 és 156 között...
Attól, hogy egy vaskalapos faszkalap vagy, még nincs mindenben igazad! A hozzád hasonló kreténekkel még a "sötét középkorban" leledznénk és a vasárnapi robottal üthetnéd el a hétvégédet, valamelyik családi birtokunkon.
@wmiki: Volt keleten egy önjelölt zseni, aki mindent visszafizetett. Aztán tarkónlőtték.
Viszont igaz, ott nem voltak ludtalpasra hizott diákok (endresy.blogspot.hu/2013/01/ludtalp-orran-rozsabojt.html ). Viszont volt gyermekéhezés, amiben mi is jól állunk. Volt szegénység, és fejadagok. Igazi iránytű a pannon géniusznak.
@épészmérnök:
Sakkor arról nem is beszéltél, hogy mecsoda "élvezet" volt eltakarítania a havast, a rezidencziálya elűl.
Azé büntet a gőzterület felügyelet, ha elcsúszik a házad előtt a fásiádám, mer csúszik a lyárda.
Rodeónak jó dolga van, Habanában ijen provlíma nincsen...
@GeoCracker:
Néhány csodastadion felhúzása után itthon is lesznek nem kevesen, akik MÁST is szívesen meglebegtetnének majd a stadion lámpavasán!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
De még milyen jó!?
A joghurtos padlizsánjuk egy költemény!
De nem csak az, van még sok kajájuk, amitől... hmmmmm
Máma, látom, nagy élet volt! Géza, és még Miki is tiszteletüket tették... fontos ember ez a Fabius :-).

Csak Stefi hiányzik a jó szórakozáshoz... vagy, ha jobban belegondolok, hiányzik a fenének...
@wmiki:
Nagyot is.
Mondat elejin is.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mert nem látják be, hogy az oktatásból és munkahelyteremtésből odacsoportosított pénzek, csak és kizárólag a töretlen néplélek magasztos céljait magába megformáló kiváló vezér népreprezentáló képességének előrevitelét szolgálja.

(A pokolban ezt fogják ezerszer leíratni :-) )
@OPHELIA:
Zabáltam!!:-DDD
Rossz vagy!!!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: bevallom nem hiányzott annyira Steffi, de az hogy még neki is hiányzik szív! Döbbenet.
@épészmérnök:
Ja kérem, azért a kis pízükért meg kell dógozniuk, mert különben mehetnek vissza a balettba ugrálni! :)
@Knósszosz: Úriember étkezik, fogyaszt, adózik a gasztronómiának, táplálkozik, eszik, Te meg zabálsz, tömöd a majmot és csócsálsz, Malacz?!:-D
@Knósszosz: Te kezdted. Egy falusi kislány nem ismerheti az ilyen helyeket.
@tucano:
Ugye??? SSteffyke szegénykém ecceriségében is orbitális paraszt, de a lelke... :D

SZÍV ANYÓ azért majd gyere!
SSteffykét lerugdossuk bármikor, evégre nőre kezet nem emelünk, úgyhogy a levegőt is megtisztíccsuk!
@OPHELIA: A falusi kislány félreértette vón a (nem Vona) az önkielégítő fogalmát valszeg!
Knósszosz effendinél ez nem nagy kunszt ugyan..
További szép estét mindenkinek!
@wmiki: Érik még meglepetések a..bocs, majdnem azt mondtam, hogy embert, de maradjunk abban, hogy kommentert, jó?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Olyan lehet ez a Berci, mint Anakin, hogy van még benne jóság!
:D
csak ha kimutatja, akkor kirakja a melóhelyéről a gonosz császár...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az éhségre az evés önkielégítés. Erre gondoltál?
@OPHELIA: Én erre:
"A verést kipróbálnám. Te mit csináltál ott?"

Hogy Knósszosz mire, kérdjük meg, őszinte csákó, belemondja a képünkbe!
Szerintem ezt már ne várd meg!
Jó éjt!:-)
@wmiki:
Az, tudod, a MENSA, ahol persze te max. bablevest kaptál.
A fikázáson kívül, csak egyszer, tudnád tételesen cáfolni Fabius témáját, rámutatni a hibás érvelésére és megdönteni a koncepcióját?
Tudom, na, elragadott a lendület, túl sokat néztem majdnem ki belőled.
ÉN KÉREK ELNÉZÉST! Felejtsd el...
@tucano:
Egy talicska apró Alien azért eljátszadozhatna vele is...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Bezony, nem fogom vissza magam, ha éhes vagyok!
Jó lenne étkezzni kitűnő társaságodban, legalább közelebb kerülnék az e-ticket hez.
Szerintem komolyat zabálnánk türük élvezetkbűl kifojóilak.
'Szem nem tévedek nagyot.
@tucano: @mamitirtok sír derék (kommensevik):
Stefi cica után (Kard-nál) én olyan ... fel vagyok dobva! :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: :0

pontosan mit kellene cáfolnom?
éppenhogy azért vagyok itt, mert kíváncsi vagyok a szent igazságra, amivel minden hozzátok hasonló felsőbbrendű értelmiségi tisztában van... a tévedhetetlen tudomány nevében!

tehát:
mi lenne a helyes irány, amin eljutunk a kánaánba?

talán több szegényt kéne megadóztatni, és kevesebb bankot, meg multicéget?
vagy ne fizessünk vissza államadósságot, és vegyünk fel több hitelt?
vagy mi az szdsz javaslata?
@OPHELIA:
Ha falusi, annak örvendj!
Én nehezen bírom ezt a nagyvárosi életet.
Minden csaj úgy közlekedik a karján a pláza szütyőjével, mint ha vérvételről jött volna.
Ez tök trendi ma. Én meg hányok tőle, de vén hülye vagyok. Mentségemre szolgáljon.
@wmiki:
1. Az Szdsz javaslatát kérdezd meg tőlük.
2. Az államadósság visszavizetésének erőltetése a további növekedést gátolhatja. Nem az államadósság léte, hanem annak struktúrális bajai is problémát okoznak. Amikor a teher indokolatlan kamatfizetésből származik, akkor már a kialakítása is baromság. Ld. 6-7%os kamatígérettel eladott államkötvények.
3. A progresszív adózásról még nem hallottál? A flat adózás eddig csak ott jött be, ahol primer fedezete (aranybánya, gyémántbánya, olajvagyon, stb.) van a gazdaságnak. Hazánk nem ilyen.
@wmiki:
Arany bogaram! Te most miért nem a jelenleg kormányon lévő balfasznak és az ő szent dzsobbjának teszed fel?
Hisz láthatod, hogy teljes töketlenség és káosz tombol.
A potenciális adófizetők menekülnek az országból.
Az értelmiség jó duma, de tudod én 19 éves korom óta dolgozom, mellette tanultam, tettem le a diplomámat is később. Szóval ha tetszik, ha nem ettől én még nem érzem magam "értelmiséginek".
Az szdsz-t meg végképp nem értem, elforgott a zidőkereked?
Piktor nálad még mindig a Liberális Internacionálé alálnoka?
Csak 8 évig volt az, le vagy maradva, most már a Kereszténydemokrata Internacionálé alálnoka!
Mindegy amúgy neki is, csak jól fizessen,osz azért szopik, nyal, akár gombot is varr!
Bepróbálkoztál már nála? Sosem lehet tudni...
Amilyen "elvei" vannak!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Akkor még valami, amitől legyél feldobva, persze nem kötelező. Raúzsika is olyan, hogy gerjed rá valaki, de az beteg.
Mi viszon' egésségesek volnánk, tehát:
budapest.olx.hu/kezdo-tancos-lkonzum-lanyok-csak-tanc-semi-mas-iid-231432944
@Knósszosz: Na, csak vissza"hódítottál" ezzel!
Oda sem tenném be az ördögbotom, ahol ezek a lányok semiben szaladgálnak!
Köll néköm a kezelés? Megint? Kuba után?
@Knósszosz: Eccer téveggyünk ara, ha Uraságod is úgy véli!
De nem mostan, most nehéz a közgarázdasági helyzöt, még alig kezdődött el a csodás felemelkedést ígérő 2013-as szittyaparádé!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Nem vona elenemre, nagyon nem.
Egy másik kolléga is elbírná, de kegyed merrefelé lakozik?
Nagyfalusi?
Én valami olyat olvastam (tán rosszul értelmezvén), hogy nem Buddhapesti.
Nem is értem, mert régebbi tapasztalattyaim alapján, nem erre emléxem. Szóval?
Tévedek, vagy igen?
Bajnai még sehol sincs, de már úgy félnek tőle mint a tűztől a fideszes szarjankók!

Ők beszélnek gyűlöletkampányról, mikor óriásplakáton ekézték a Gyurcsány-Bajnai ténykedését.

Milyen jellemtelen, nemzeti szar erkölcs és viselkedés ez?
Namármost, mert úgysem Steffyztetek.
Egyedül küzdöttem a sárkánnyal.

"Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · stefania.blog.hu/ 2013.01.29. 23:02:13
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Kérd meg a miskolci kamionsofőrt, hogy engedjen vissza a Varánuszra. Jól kislány leszek, megígérem. Valószínűleg már keservesen megbánta, hogy kitiltott, s csak azért nem oldja fel a tiltást, mert a büszkesége nem engedi. Ám rajtad keresztül arcvesztés nélkül kihátrálhat abból a zsákutcából, amibe tomboló büszkesége miatt tévedt."

Muhahahaha.... :D

"Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há... 2013.01.29. 23:12:09
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Felejtős lesz az arany bogaram!
1. Nem ismerek kamionsofőrt Miskolcról.
2. Olyan kretén, asztalra szaró módon viselkedtél, hogy azzal a Fidesz székházban, meg a Parlamentben menő csávó lehetsz, de egy decens kiskocsmából már több füllel mennél haza, mint foggal.
3. A kutyának sem hiányzol, elborult perceimben, hogy Fabiust cukkoljam csak, veled húzom, hogy "Mingyá'gyün a SSteffyke és..." Na ilyenkor én is kapok, meg a baranyai és Kossuth téri rokonaid is sűrűn csuklanak.
4. Semmi büszkeség nincs benned bas.od'alássan? Ahányszor már ott könyörögtél és esengtél bocsánatért, közröhej tárgyává kitéve magad, már nekem volt kellemetlen... :D Azért hangos röhögések közepette...
5. Írogasd a blogod, legyen min nyerítenünk, no meg, hogy a szervilizmusod diadalaként megélhesd a SIKERT ott is!
Csók, jólégy!"

Na, aluka, jók legyetek, Szent Stefánia vigyázzon rátok álmotokban! :D
@salamander: ez eddig oké, szerinted nem kell hitel. :)) ugyan, vázolj már egy elképzelést, hogy mégis mit kéne, hogy kéne.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Most ezt mér kellett? Elhiszem, hogy Neked hiányzik, de a hátam közepinek kevésbé!
Bájologjatok csak magányban!:-P
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Te most miért nem a jelenleg kormányon lévő balfasznak és az ő szent dzsobbjának teszed fel?"

Minek, a választ ők sem tudják (a fegyverszámukat talán, esetleg azt még igen). Wmiki pedig...hagyjuk.

Szóval vegyen a magyar polgár jó magyar államkötvényt? Békekölcsön_v_2?

Normális esetben ez OK, de a mostani magyar helyzet sok minden lehet, csak normális nem.
Télleg ciki, hogy mióta a Fidesz van hatalmon állandóan csőd van itt az IMF szerint.

Bajnai kéne ide benne bízik az IMF én szervezek is neki egy Békemenetet:

www.imgserv.com/images/2013/01/29/wdQhoZ.jpg
Amiket írsz, az nyilvánvaló cionista liberálbolsevik propaganda. Fizetett cionista liberális bolsevik vagy ez triviális. Szent vezérünket és jobb kezét hogy veheted egyáltalán szádra? Nem szégyelled magad? Ugyanolyan cionista liberálbolsevikok által pénzelt bértollnok vagy mint Clinton vagy Baroso.. szégyelld magad te hazaáruló... hát nem tudod? SIKERTÖRTÉNET!!! ÉRTED BAZMEG???? SI-KER-TÖR-TÉ-NET... ez a csodálatos konzervatívértékes unortodox megváltás ami a magyarokat megmentette... szárnyalunk érted? Nézz szembe az igazsággal. A pannon-puma és a kárpátok géniusza együtt ugranak az EU fölé messze az atlanti horizontot hasítva és még az idén mi leszünk a világ etalonja.. a keresztény magyarok, hiszen tudnod kéne már: Európa keresztény lesz vagy nem lesz.. hajrá Semjén Zsolt hajrá Hoffmann Rózsa hajrá Szíjjártó Péter Hajrá Rákay Filip hajrá Vitézy Dávid hajrá Zsiga Marcell hajrá Deutsch Tamás hajrá Tarlós István hajrá Matolcsy György hajrá Schmitt Pál hajrá Selmeczi Gabriella hajrá Bajer Zsolt hajrá Ókovács Szilveszter hajrá minden csodálatos nemzetmentő félisten fideszes angyal és hajrá szeretett szent legfőbb Kedves Vezérünk a Kárpátok Géniusza, az Alcsúti Félisten a MAgyarok Hőse a Kereszténység Megmentője, Európa Helyes Útra Térítője, Őszentsége ORBÁN VIKTOR ATYÁNK... HALLEEEELLLLUUUUJAAAAA... XD
@kiskutyauto:

Aztabazmeg, megleptél, mint döglegyek a mustáros szendvicset, és majdnem elküldtelek a picsába :-D :-D
@Fabius: Na jólvanakkor örülök hogy te is igazai hazafi igazi mimagyarok vagy... ;)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

@Knósszosz:

"__Megbeszéjjük, legalább Te nem a velág másik felén vagy__"
"__Eccer téveggyünk ara__"
"__Egy másik kolléga is elbírná__"

de nem ám! Zugló.
Jövő hét? esetleg az utána következő?
Jajj de jó, má' aszittem, hogy nem jön való világ Miki, mert Géza tezsvír már feladta.
Miklós, nem veszed észre, hogy mindkét oldal, "balliberális" és a "jobboldalinemzetiturulos" is csődöt mondott?? Ha nem, akkor én kérek elnézést!
Ha igaz az 500 ezres szám - biztosan igaz, mert Bolonyult Tekintetű mondta az Ő szájával - akkor az tudod mit jelent?? Ha nem, akkor elmesélem:
- kb 3 millió munkavállalóból minden 6. azaz hatodik!
- az átlagbérrel számolva 500 ezer X 110 ezer forint és ez csak az adó kiesés.
- a megtermelhető javakat nem is lehet kiszámolni, forintosítani.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: :0

ezért is csodálkozom, hogy pozitiv lett az iq teszted
hiszen egyetlen kérdésre nem tudsz válaszolni, csak a mellébeszélés megy, mint szent ferencnek

de nyilván azért adtak pontokat, hogy egyáltalán tudsz olvasni
így összességében pedig igen vicces, ahogy egy libbant index címlapos bérblog a valóságról lamentál xd

mintha szent ferenc az őszinteségről, meg a becsületről papolna xd
és persze a demokráciáról
@wmiki: NA figyelj, te elmeroggyant, a sztaniol-sisakot most vedd le, mert az UFO-kok mostan már a Patakyra utaznak. Szóval, hallgatnánk, hogy mit is tartasz eredménynek a zemúttháromévbe??
Szt Ferencet még léccives hagyd, Assisiben jól volt, hál' Istennek köze nincs a magyar politikai élethez...
Szóval, lécci,lécci okosíccsá má ki minket...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ne etesd a trollt!! Steffyke elmaradt, Fabius alacsony ingerküszöbének következtében. Pedig annyira élvezetes volt, egy ál-sváb marhaságait olvasgatni...
@nincs_itt: :((

én csak kérdeztem... bocsánat...
nektek van (állítólag) pozitív iq szintetek, nektek kéne tudni, mi a jó irány, amin eljutunk a kánaánba
mit kellene tenni...

azon kívül természetesen, hogy liberalizálják a drogokat
@wmiki: Mi van a drogokkal??? Te tök egyedül vagy ennyire okos, vagy súgnak? Kérdezel, de ha válaszolunk akkor liberális pfujabeledjönki ganék vagyunk?
emberke, nem tűnt fel, hogy lassan a zemúttháromév alatt a turul kloákájánál is büdösebb lett ott?? Olvasol mongyuk FAZ-t?? Beszéltél már egy némettel, aki csak fejét fogja, amikor elárulod neki, hogy ugyanazért a munkáért ott mennyit kap a dolgozó és mi mennyibe kerül?? Azt tudod, hogy a 220 ezer forintos átlagbér mennyi euróban?
Akkor segítek:
1 liter 95-ös nyál átlag 1,6 EUR=464 Ft(290 Ft/EUR)
A magyar átlag órabér: 1375 Ft (160 óra/hó)=3 liter 95-ös
A német átlag órabér(Keleti szektor, volt NDK, mert az a legalacsonyabb) 16,86 EUR=10,5 liter 95-ös.
Van még kérdésed, balfaxkám???
nincs, és elnézést kérek, hogy eretnek kérdéseimmel megzavartam a szent áhítatot

a poszter nagyon jól beszél, arany minden szava, őt kellene segédelnöknek választani, dopeman mellé
ámen
halleluja testvérek!
@prosperitas: na mi van, fideszcigány! a szorulásig trükközöl a számokkal, hogy a tetves, magyargyűlölő, feudál-komcsi Gazdáidat valahogyan kimosdasd - duplaáronozol, ígyistöbbevoltakakomcsikozol, te szarcsimbók...

az ostoba bolsevik fajtád csak arra jó, hogy vonulgatva örüljetek a tetves, tolvaj fideszoligarchák gazdagodásának, miközben magyarok millióit nyomorítják meg ezek a képmutató kontárok. meg is érdemled, hogy a nyakadba veszed őket, a nyomoronc életed ennyit is ér. de ezt sose fogod az ostoba buksiddal belátni: duplaáronozol egyet, és máris jól érzed magad, te, szerencsétles, kifordult szemű fideszszektás!
"fideszcigány, tetves, szarcsimbók, ostoba, fajtád, nyomoronc..."

azért látszik a pozitív iq, hiába, ti vagytok a felsőbbrendű értelmiség, ez tagadhatatlan
@xvxvxv: :)
Öröm az ilyen ostoba bunkót ellenzékben tudni.
Írj sokat!
Nem is értem miért nem hallgatunk az IMF-re annyiszor bebizonyította már, hogy az útmutatásai alapján a bajba jutott országok megindulhatnak a felelmelkedés útján.

Itt van például .........

Na, ide várnék 1 azaz egy országnevet.

Nincs??
@wmiki: na, itt a másik idióta. de te annyira szint alatt vagy, hogy fel se tudsz idegesíteni. szimplán csak buta vagy.
@xvxvxv: :((

márpedig az nyilvánvaló, hogy ti aztán MINDENT tudtok a butaságról
@Kalmár: itt ne kérdezősködj te eretnek kutya!
a poszter megmondta, hogy az IMF jó, és dopeman/bajnai a messiás

halleluja testvérek!
máglyára az eretnekekkel!
@Kalmár: na, a harmadik fideszmajom. aranypofikám, nálam senki nem gyűlöli jobban a komcsikat, senki nem köpködte mocskos szájjal jobban őket "zazelmúltnyólcév"-ben. de ezt úgy se fogod az egyszeri talpas agyacskáddal föl fogni. nálatok csak fekete-fehér kép van. egyszerűen szerencsétlen szolgának születtetek. ez van. 1965-ben mind a hárman, te, a Miklós, meg az első is, meg Stefike, mind véresszájú komcsik, megyei párttitkárok, munkásőrök lettetek volna - azért, mert nektek egyszerűen Apa kell, nem érzitek jól magatokat, ha nem ül valaki a nyakatokban, nem uszít mások ellen, miközben internacionáléztok vagy - más korban -gondviselőztök. hol hortimiki, hol a csermanek, hol ez a bolond cigány, mindegy, de Apa, az kell.

nyomorúltak.
2010

Megszületett a megállapodás Görögország, valamint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió között a többéves pénzügyi támogatási csomagról - jelentette be vasárnap Athénban Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök.

A kormány rendkívüli ülésén, a televízióban élőben közvetített beszédében leszögezte: a tárgyalások a kormány azon erőfeszítéseinek részét képezték, hogy elkerüljék a csődhelyzetet. Hozzátette: a megállapodáshoz kapcsolódó szigorú takarékossági program a görög lakosságtól is nagy áldozatokat kíván.

2011
Jó úton jár az adósságválságtól sújtott Görögország a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint, de a szervezet vezetője, Christine Lagarde hangsúlyozta, hogy Athénnak további erőteljes reformokra van szüksége.

2012
az EKB számításai szerint a görög államadósság több mint 140 százaléka lesz a hazai összterméknek (GDP) 2020-ban.

2013
www.portfolio.hu/img/upload/2012/11/adossag2014-20121107-20121110.png

Görög adósság ~ 180%

Mindeközben eladatták velük a kikötőket, a közüzemeket. A legnagyobb mértékben csökkent a kiskereskedelmi forgalom Görögországban októberben, miután a jelentős munkanélküliséget eredményező megszorító intézkedések miatt a görögök kevesebbet vásárolnak.
A görög gazdaság kb. 20%-kal zsugorodott a 2008-2012 közötti periódusban, részben a megszorító intézkedések miatt, amelyeknek célja az ország adósságának, és költségvetési hiányának csökkentése.
@xvxvxv: Nem érdemes erőlködnöd ezzel a sok írásjellel......:) Hülye vagy hozzá.
Te már elmúltál 10 éves?

NyomorUlt.
mire végeznek orbánék, minden hitelünket újraárazzák néhány száz bázisponttal magasabb felárral. hajrá!

a kötvénykibocsátás nem hitelfelvétel. vagy mégis?
@wmiki: rossz hírem van. a te 60-as IQ-d sem negatív. de nem elég a szövegértéshez.
@Kalmár: megint egy félázsiai faszkalap. egyfelől az IMF-et nem a németek szokták végső menedékként felkeresni, hanem azok, akiknek kiszárad az állampapír piaca. másfelől vizsgáld meg az IMF tanácsait megfogadó balti államok és ellenpéldaként Argentína helyzetét

vagy nézd Magyarországét
Pedig biztosan jobb a magyar kisbefektető mint a Templeton. Ugyanis a magyar kisbefektetőtől egyszerűen el lehet venni az állampapírt - nincs is semmilyen papírod fiam, leülhetsz!

Egyszer már megtették a manyupnál, már gyakorlatuk megvan benne.
@bgp:
Isten barmai pedig odaadják a pénzüket, önként. Birka nép...
@épészmérnök:
Szép "lyólhaverkodást kisöreg"!

Ha neked tetszik az IMF módszere, akkor menj szépen hozzájuk és kérj tőlük pénzügyi tanácsot. Talán a szőr a seggeden megmarad .. de nem biztos.

***
@agyamputáltak:
Hát ne haragudj, de erről szólt a hozzászólásom..., s akkor rákérdezel mit kéne hogyan kéne?

Nem lehetne hogy veszed a fáradtságot és elolvasod végig amit írtam?
Arra azért ne számíts, hogy egy komplett kormányprogramot megvalósíthatósági tervvel együtt ide hajítok, mert az vicces lenne nem?

Annyit azért ha már megkérdeztél, hogy a nemzetközi Pénzhatalom, s benne az IMF valóban úgy működik mint egy olasz típusú banda [cosa nostra, vagy a n'drangheta,] behajtócége: kimennek széttörik a berendezést aztán felajánlják, hogy megvédenek ha fizetsz.
Nos az mindenáron való tukmálása a rosszabbnál rosszabb típusú hiteleknek majd a teljes lekötözése a gazdaságnak és a államnak ez egy fajta módszer.
Ezt azonban józan vezető nem választja még akkor sem, ha az egyéb források drágábbak.
Mert amit nyersz a réven azt elbukod [sőt sokkal többet] a vámon.

a megoldás az innováció a fejlesztés és a "hozzáadottérték" hazai támogatása nagy erővel. Ezt sokat lehet hallani, de nem sokat tesznek érdekében mert ezt - nyilván minden multi ellenzi.
A Mercédesz gyárnak nagyon jó hogy itt szereltetheti össze a kocsijait, mert a német munkás 4x annyiba kerül, mint a magyar.
A magyar munkás nagyjából kulturálisan és hagyományait tekintve nincs túl távol a németektől... mint pl. a török...
Ebből azonban Magyarország számára és a többi adófizető számára soha nem lesz felemelkedés, mert a profitot kiviszik és ahogy jöttek mennek is...
Ezért kell fejleszteni ha most fáj is, s nem kell hitelt felvenni csak ha nagyon muszáj, de nem az IMF-től hanem a piacról.

***
süti beállítások módosítása