Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.27. 04:20 Fabius

Schiffer tökön rúgta a választóit

Címkék: kongresszus lmp schiffer andrás

Game over. 

Végül is ennyivel és egy átrajzolt, gyászkeretes "nem erről volt szó" plakáttal elintézhető lenne ez a poszt, és az LMP. 

lmp nem erről volt szó.jpg

De talán mégse menjünk el szó nélkül amellett, hogy az LMP lett a második párt a rendszerváltás óta amelyik lecseréli a szavazótáborát, de az első, amelyik arcon is szarja őket. Ez a történelmi tett pedig csak megérdemel egy alaposabb kifejtést, ha már a pártkongresszusról nehéz eldönteni elsőre, hogy a kádárista az van amit én, Schiffer András akarok, szarunk a zemberekre, véleményre, választói akaratra, vagy az éppen liberálisból konzervatívvá átvedlő Fideszre hasonlít jobban. 

Komoly dilemma, ne tagadjuk. Amíg az eredményre vártunk többen jutottunk itt arra a nézetre, hogy a mostani helyzet leginkább a Fidesz 93-as szakadását idézi, amikor Fodor Gábor és a társai intettek be Orbánnak. Schiffer elorbánosádása egyre nyilvánvalóbb: "Csak olyan politikai erőnek lehet szándéka az LMP „bedöntése”, amely 2010-ben kiesett a Parlamentből és most ezt a pártot használja fel arra, hogy visszakapaszkodjon." - mondja, és egyben kiállítja magáról a bizonyítványt, ő bizony nem lehet más. Mert hosszan gondolkodtam létezik-e nagyobb kreténség annál, hogy valaki - ha burkoltan is - de le eszdéeszesezi egykori pártalapító társait - mint ahogy vele tették ezidáig azok, akik most defaszagyerekvagy módon a hátát lapogatják - de ettől parasztabb viselkedésre példát nem találtam. A fideszes fórumtrollok színvonala ez, ami lassan nem meglepő az orbanizálódásban már Viktorhoz hasonlóan kényszeres ellenségképet gyártó Schiffertől. 

Próbáljuk mégis megérteni Schiffert. Létrehozott többedmagával egy pártot, bejutottak a parlamentbe, de úgy alakult a közélet, hogy ő maga és a párt támogatói bázisa elkezdett nem egyetérteni a tennivalókról. Schiffer nem érti a választóit, ők meg Schiffert. A saját népszerűsége bukik lefelé, mint taknyos zsepi a szelektív hulladékba, és van olyan párton - szimpatizánsokon belüli kérdőíves felmérés, ahol a vélemények szerint csak Mesterházy Attila és Orbán Viktor alkalmatlanabb nála miniszterelnök jelöltnek. Pluszbónusz készíttetnek országos felmérést a Mediánnal - okvetetlenkedő elempéseknek mondom: kéressétek ki valamelyik választmányi taggal, vagy kérjétek Schiffertől hozza nyilvánosságra, ha meri - amiben a választók döntő többséggel feketén fehéren kinyilvánítják, a tárgyalások megkezdését tartanák kívánatosnak, és az orbánváltást elsődleges célnak. 

Mit tehet ilyenkor egy a nézeteivel magára - és fegyverhordozóira - maradó ember?

Elkezdhet a "többséggel" takarózni. Tény, és nem vitatja senki, hogy a küldöttek között a schifferizmusnak többsége van. A probléma annyi, hogy az LMP sacc/kb 600 taggal rendelkezik, az ő többségük a kongresszusi, viszont 380 ezren szavaztunk rájuk 2010-ben, és a még meglévő szavazóbázis elsöprő többségének véleménye nem egyezik a kongresszuséval. Szóval akkor kinek is van milyen többsége, he? Vajon elvárható egy parlamenti párttól, hogy a székekhez juttatóit képviselje, ha másképp nem megy akkor kompromisszumok árán, részben, kicsit, egyáltalán valahogy? Vagy lehetmásék attól lehetnek mások, hogy a szavazóbázis akarata véletlenül sem jelenhet meg egy magát részvételi demokratának tartó pártban? Tessék akkor fogni egy cerkát és átrajzolni holmi párthonlapot, hogy egyértelmű legyen, és nem hazudozni tovább se számító részvételről se demokráciáról: 

lmp nem erről volt szó2.jpg

Mennyivel egyszerűbb, konkrétabb és sértődésmentesebb lenne így, nem? Mi nem várunk el semmit, nektek nem kell megfelelni holmi választói igényeknek, és nem szükséges lekutyázni pont azokat a társaitokat, akik a velünk kötött társadalmi szerződésnek igyekeznének megfelelni.  Schiffer szabadon gyakorolhatja tükör előtt hogy kell Orbánnak lenni, aztán kész. Nincs ez az alakoskodás, hogy gyere hozzánk, vegyél részt, mert a részvételi demokrácia a legfaszább dolog ám a világon egészen addig a pillanatig, amíg egyetértesz és nem ellenkezel Bandikával. Mert akkor aztán SZDSZ 3.0 leszel ám, mire egy felet pislogsz. 

Ejtsünk pár szót a tegnap legviccesebb bullshitjéről: Schiffer szerint tömegek fogják várni az LMP-t 2014-ben. Amikor ezt meghallottam az jutott eszembe, hogy én sokszor voltam LMP vitafórumon, lakásszalonon - ja, van nekik ilyen is, bibi - meg a tökömtuggya hol mindenhol, de egy dolog nem volt soha sehol: tömeg. Annyira kellett ezen röhögni, mert eszembe jutott az eset, mikor tavaly a fővárosi frakció Városligetbe szervezett fórumán én voltam egyedül civil érdeklődő, vagyis a "tömeg". Most próbáljuk meg elképzelni mennyien lesznek ugyanitt idén, ha engem sem érdekel már a schiffervízió legfrissebb vetítése, a fővárosi frakcióból is lesznek akik a platformmal tartanak,  -  ha hinni lehet a szóbeszédnek platformból pártot alapítanak - és mekkora lesz ez a "tömeg" 2014-ben? 

Így aztán Schiffernek elég nehéz lesz az orbánváltás látszatát is fenntartani, legalábbis azok előtt akik a mesedélutántól és csodavárástól behatóbban érdeklődnek a közélet iránt, és a választási törvénnyel is tisztában vannak. Arról nem is beszélve, hogy egy demokráciában egy magát elkötelezett demokratának valló ember és párt számára létezik elegáns módja annak, ha úgy érzi(k) az őt/őket parlamenti helyekhez - és az ezzel járó előnyökhöz - juttatókat nem tudják/akarják képviselni, mert ez összeegyeztethetetlen mittom a karmájukkal: oda kell ballagni Morcos Bajusz elé a mandátummal, csókpuszit szórni elegáns félmosollyal, és a mandátumot az asztalra kell tenni. Aztán lehet azt hangoztatni, hogy mi aztán nem tudjuk ezt a skandallumot képviselni, detélleg. Igen, tévedés ne essék és kifogás ne legyen, hogy a választók tudták, blabla. Ugyanis a választóitok döntő többséggel pontosan meghatározták mit akarnak, és akik nem ezt, azoknak lesz módja majd beszavazni benneteket 2014-ben. Bízzatok bennük, ha már bennünk és magatokban nem. 

Ők úgyis arra játszanak, hogy a nácikártyát is kijátszva, kriptoszocialistázással rémisztgetve Fidesz szövetségest csináljanak belőletek. Ahogy kommenben is írva van: "Legyen úgy. (Vagyis: egy elvhű, de kompromisszumkész LMP külső támogatásával folytassa a Fidesz.)"  Ha ezt akarjátok akkor tegyetek érte, és szavazzátok be magatoknak őket a Fidesz mellé. Hátha nektek több szerencsétek lesz, és Schiffer kibír veletek egy egész ciklust. 

Vagy nyírjátok ki őket is, ahogy az emdéeftől kisgazdákon keresztül a miépig mindenkit sikerült. Szerintem ahhoz is elég pancserek lesznek, hogy a kezükbe nyomott fejfát is külön út jelzőtáblának nézzék. 

 

786 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr755045904

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Két párt több mint egy? 2013.01.28. 00:37:33

Pártok szétválására számos példa akad a demokráciák történelmében, de az igen ritka, hogy mindkét utódszervezet életképesnek bizonyuljon, s legalább az egyik ne tűnjön el a Parlamentből a következő választásokon. Ehhez képest, ha az LMP alapítóiban val...

Trackback: Második lehetőség 2013.01.27. 15:14:37

Tavaly novemberben az LMP hatalmas lehetőséget szalasztott el. Megtehették volna, hogy ők kezdenek el elsőként tárgyalni az E14-el, így helyzeti előnyre tehettek volna szert, már belülről, egy nagyobb szövetség részeként - nem feltétlenül abban felold...

Trackback: Rezsimváltás 2013.01.27. 09:58:00

A 2009-es EP-választáson az LMP-re szavazott a liberálisok döntő hányada. Másnap az örömükben osztozni akarók arcukba kaphatták Vay Marci posztját. "Az LMP nem volt, és nem is

Trackback: Felsőfokú pólusképző 2013.01.27. 09:57:18

Vannak ítéletnek látszó hangsorok (mit állítok?), melyeket, ha a tények cáfolnak, annál rosszabb a tényeknek. Az ilyen mantrák arra szolgálnak, hogy távol tartsák az ártó szellemeket. "Nem számolt el az

Trackback: Felsőfokú pólusképző 2013.01.27. 09:54:04

Vannak ítéletnek látszó hangsorok (mit állítok?), melyeket, ha a tények cáfolnak, annál rosszabb a tényeknek. Az ilyen mantrák arra szolgálnak, hogy távol tartsák az ártó szellemeket. "Nem számolt el az

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó poszt. Csak az elég szar, hogy megint ott tartunk: egy alternatíva kiesett, oszt' már meg se köszönjük nekik, mert minek; eddig se szarták le nagyon a visszajelzést, ha az túlment a weblapjuk elírásainak taglalásán.
Javasolnám az LMP-nek, változtasson nevet, és legyen mondjuk KJ. Úgy értem, Bandikájé.
Remélem, leendő politikusjelöltek figyeltek, és értelmezik: soha, soha nem a választók vannak a pártért, nem a választók dolga igazodni; a választók piacoznak, megveszik a nekik tetszőt, de ami szerintük büdös, vagy rohad, azt nem, ha az árus emiatt szarrá konteózza az agyát, akkor sem.
A legszomorúbb ebben az egészben az, hogy kőkeményen bebizonyították: nem lehet más a politika...
A Magyar Nemzet meg örvendezik:

"Azzal, hogy Bajnaiéknak novembert követően ismételten nem sikerült elfoglalniuk az LMP-t, egyértelműen elveszítették pólusképző erejüket."

mno.hu/belfold/az-lmp-nem-kert-bajnaiekbol-1134106
Ezek szerint Schiffer úgy gondolja, hogy Orbánnal -a fidesszel- együtt lehet más a politika?
Aki ilyen csökönyös, csökött agyú az nem való politikusnak.Ráadásul fogalma sincs a jelen helyzetről, ha azt képzeli, hogy tömegek fognak szavazni 2014-ben rájuk.Bizom benne ,hogy a választók többsége Orbán leváltására fog szavazni.
@épészmérnök: na majd ha jonnek a narancs trollok, en nem lepodtem meg, de sok ellenvelemenyem ellenere, iii es a hasonlokat sajnalom oszinten, nem mas, nem kulonb, es igazan magyar
Kemény, de való.

Schiffer egy barom.
Ne, attől a Sáfártól sem vennék ám használt auzót. Még ha azt is mondja, lehet mást...
hát ennyi volt kéremszépen.
siffert megkérjük, kapcsojjaki.
Kíváncsian várom a mai nap fejleményeit. Fabius, Te meg ne keseregj, hisz cak a bőrünkről, (no nem a lölömpősről, hanem az ország) bőréről van szó. Azt meg már megszoktuk a zelmúlt három évben, hogy vastagon be lehet kenni szarral, ha a tét: pénz, paripa, fegyver. És ezt NEM lehet másképp csinálni.
Találja már meg valamelyik Jobbikos fasiszta és lépjen a metélt farkára ennek a Schiffer állatnak!!!
Orbán azt hiszem hosszú ideje először tegnap éjjel végre szépet álmodott. Mert megérdemli.
Alapítson mindenki egy új pártot, fasza lesz...
A fidessben meg dörzsölhetik a tenyerüket, 10-15 párttal szemben már 15-20 %-kal is meglesz a négyötödük.
Andrást elérte az önállóság átka. Valyon mikor fog bekövetkezni az, hogy már magával sem nagyon ért egyet ?
Sajnálom a LMP-t , mert egy üde színfolt a magyar politikában ,de ennyi.
Ahogy elnézem a fejleményeket 14-ben sok minden várható itt de kormányváltás az nem nagyon.
Valami azt súgta, ma Fabius "lehetettvolnamás"-os témájú posztot fog írni. Szerintem nem kell keseregni. Az elempé azt csinálta, ami a dolga, minden "magyar" pártnak.

Megosztani minket.

Ebben a tevékenységben minden létező és alakuló formáció (igen, DK, jobbkilikk, E14 is), elkötelezett. Azt mindegyikről tudni lehet, kivel nem fog össze. Azon túl, hogy ez most viktorka malmára hajtja a vizet, azért abszurd, mert választási programok és konkrét ügyek mellett kellene koalíciókat kötni, ehhez képest minden oldali eftársaink elvipolitizálnak.

Na ebből van elege tartósan a társadalom felének, a HaHa-nak, és egyre többeknek. A demográfiai trend alapján a politikus eftársakra egyre szűkösebb jövő vár.

Eftársak! Menjetek a 3,14159-be :-)

hallgatoihalozat.blog.hu/2013/01/26/_menjetek_a_p_ba
@épészmérnök:
Így jár látod aki MN-et olvas! :))
Egy olyan "mérvadó" szennykupacot? Egyszer vettem meg, majd az első oldal fele után ablakpucolásra és zöldségvágásra alkalmasnak minősítettem.

Nekem a legjobban az tetszik, hogy a narancsbolsik eddig, tulajdonképp alakulása óta ezt mondták, jelenidőben az LMP-re: "Mert akkor aztán SZDSZ 3.0 leszel ám".
Olyan ismerős, ja tényleg Fabius írta előbb, a párton belüli ellenkezőkről...
Azok, akik eddig unoka és zsidó és eszdéesz és libsi felhangokkal fikázták az LMP-t, Schiffert, mostanában komolyan "aggódtak" érte, szinte féltették a kis trójai pacijukat.
Most majd, ahogy Fabius is írta, elégedetten lapítgathatják Schiffer vállát, hogy "faca gyerek vagy ecsém, jólmegaszondtad!".

Tényleg nem tudok mást kérdezni, minthogy ez az ember ennyire nem ezen a világon él, ennyire elvarázsolt és tájékozatlan magukkal kapcsolatban, vagy ennyire hülye és meg is éri hülyének lennie?

Illetve rövidebben és klasszikusabban:
Cui prodest?
Bár nem fabius-konform, és nem is a leglényegesebb,de megvan ez mindenkinek?
galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=111803%3Alevel-unokaoecsemnek-schiffer-andrasnak&catid=9%3Avendegek&Itemid=66

Ez az ember éppoly torz, elvtelen, hatalommániás, mint a mai politikusaink többsége. Irtam már valamikor, hogy ez a párt a névválasztással olyan kötöttséget vállalt, ami nem teljesíthető.
Nincs félmosollyal mandátumot visszaadó politikus. Ez népmesei elem. Gyerekes vágyálom ujjszopás közben.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Nemcsak Orbán, Mesterházi is jót aludhatott.
Schiffer elérte, hogy annak a két pártnak és vezérüknek könnyű, boldog álma volt, amiknek és akiknek ő állítólag kérlelhetetlen ellenfele.
Brávó, azért ez nem semmi teljesítmény, ezt így összehozni. Jobbra is, balra is besegített.
Már nem öntökönrűgést hajtott végre?:))

Szerintem meg azt tette, amit ígért. Nem feküdt be sem a bolsik, sem a fidesz ölébe. Nagyon helyes. Kezdenek tetszeni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A saját érdekük. (Ha az egyezik másokéval, akkor jó, ha nem akkor egyedül maradnak.) Midneki abban cselekszik. Aki azt mondja nem így van, az vagy kisgyerek, vagy teljesen ostoba.
nahhh, az első istenítő fidesztroll is befutott :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Vagy van egy ígérete,a bejutásért cserébe, amiből nem tud kibújni. Közben meg persze el is hitte, jó ez így. Egyenes út a tudathasadáshoz.

Schiffernek nem marad más, mint közös lista a Fidesszel.

Poszthoz:

Nem lepett meg az eredmény. Már akkora volt az autokrata lóláb, hogy a működés teljesen ellehetetlenült.
Ha Kaufer közel olyan jó munkát végzett, mint Varju a DK-nál, menni fog a dolog.

Schumpeter osztrák tudós szerint, az átlagember racionális viselkedése oly mértékben csökken/tűnik el, ahogy távolodik a családtól a közélet felé.
Az urnák előtt az érzelmek győznek. Márpedig Jávor és Karácsony nagyon sokak szemében vonzó személyiségek.
Fabricius szerint Karácsony remek elemző és stratéga, Jávor agilis menedzser.
Én nem ismerem őket. Ő igen, és én elhiszem neki.
Probléma?

Hajrá fiúk-lányok!
Jobb is, hogy a kis nyálas schiffer nemet mondott Bajnainak! Neki egy teljesen új párt színeiben, illetve miniszterelnök jelöltjeként kel indulnia a 2014-es választásokon!
@épészmérnök: Hankiss Elemér : "...bátorság nélkül, semmi sem lesz ebből az országból." - a gyávák örömtüzet gyújthatnak.

Remélem hidegtálad "forró" estét hozott... Gratulálok a dupla 3-hoz.
De gratulálok véleményeid ésszerűségéhez, kikerülhetetlen vonalához is.
@rdos:
Te csak ne aggódj a politikus eftársak miatt!
Olyan szar még sehol sem volt a demográfiai helyzet,hogy a politikus éhen halt volna.
@esefe:
Az LMP érdeke, hogy ne vegye a potenciális választóinak az akaratát, a szimpatizánsai véleményét alapul?
Ez az érdekük?
Akkor egyikünk tényleg teljesen ostoba!

Majd amikor 2014-ben kiesik az LMP, vagy a narancsbolsi párt beviszi magával alibinek Schiffert, akkor ez látványos is lesz.
@aritus:

Ha OV-nek és MA-nak Schiffer tegnapi teljesítménye elég volt a könnyű álomhoz, az kurvakevés!
Ennél a szónál mindíg Tábori Nóra felejthetetlen hangja jut eszembe - ahogy így, egyben kimondta:))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: utalnék a tákolmányban résztvevő pótlatokra, főleg egyre ki korábban maszopos volt jelölten Pécs úrhölgyének, oszt mostanra írmagja sem maradt, de jól van ez így, ennyit tudunk ennyit is érünk.
@antiforradalmár:
Kel? Mi kel?
Schiffer, mint miniszterelnök jelölt?
Örülhet, ha 1%-ot összehoz.
Te, a bolsevik párt kör email-jét nem kaptad meg, hogy 2014-ben Piktor lesz a miniszterelnök jelöltjük?
Az LMP kb. 4%-on áll. Ha helytállóak azok a feltételezések, miszerint a választóik többsége együttműködés párti, akkor egy-másfél százaléknyi szavazó veszhetett el. Nem nagyon valószínű, hogy ezen áll vagy bukik az orbánrezsim.

A dolognak tehát sokkal nagyobb a füstje, mint a lángja. Szerintem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem egészen értem mire akartál kilukadni, de Szili és pl. Jávor nem is egy univerzum:))
Schifferről lerí,hogy 1 őszintétlen szarkavaró,orbanizálódó megnemértett szarházi.Van pofájuk dehonesztálni párttársaikat!Tiszta fityusz alja kommunikáció.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Lenne rá???
Egy ilyen igénytelen,fos "társadalomban"?
Mi van akkor ha ez egy stratégia, és már 2014-nek szól. Ha a Fidesz marad, akkor az Lmp kiemelkedhet a habokból és mondhatja, hogy én tiszta maradtam. Ha pedig az ellenzék győz, akkor udvarolhat nekem, ha kell a szavazatom, én pedig kemény feltételeket szabok. Mind a két verzió szerint én vagyok a győztes.
@ob.szerver:
Az LMP-nek viszont ezen állt, vagy bukott a LÉTEZÉSE!
Azt látom, hogy kőkemény munkával leküzdötte magát egy párt, majdnem a nullára.
Hogy ebben mennyi volt a saját munka, vagy más pártok munkája, ezen lehet vitatkozni.
@ob.szerver:

"A dolognak tehát sokkal nagyobb a füstje, mint a lángja. Szerintem."

Ez látszatra igaz. A hangsúly a bizonytalanok megszólításán van. Azokat egy jobbra tolódó LMP tuti nem fogja megszólítani:))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Kell! Bajnai, mint miniszterelnök jelölt! Schiffert és piktort is nagyívben le...om! Ahogy írtad is, Schiffer jó ha 1 %-ot összetud majd kaparni!
@kormányzó:
Sajnos ebben is van valami.
Az "elit" mindent megtesz, hogy a társadalmat jelentősen erodálj. A potenciális hangadó és véleményformáló csoportokat vagy a maga uralma alá hajtsa, vagy zavart keltve ott azokat elhiteltelenítse, szétverje.
Az, hogy közben az ország, a nemzet érdekei sérülnek nem számít, a politikai túlélésük érdekében.
A társadalom lezüllése ennek csak egy tükörképe.
@Orica Középföldi: Szili és Schiffer párpsra gondoltam, meg a reményeikben meglévő fidesz egyeztetésre ;)
Na meg citálhatnám, a földügyeket bentről nyaggatókat is, akiknek a parasztok dobják össze a nem kicsi büntetést. Csak mert a fidesz olyan gerinces és meghallgatós.
Én anno azért szavaztam az LMP-re mert esélyt akartam adni egy új pártnak. Amit viszont a választások után csináltak az nagyjából megegyezett az SZDSZ politikájával. Én akkor mondtam azt, hogy nem erről volt szó, valami mást ígértek, egy megújulást. Most viszont tényleg tettek valamit ami nem szokványos, amitől képes elhinni az ember azt az illúziót, hogy lehet más a politika. Úgyhogy kedves Fábius a magad nevében beszélj, ennél a döntésüknél érzem úgy, hogy nem lettem szembehugyozva. A 6%-os pártodnak meg nem emiatt nem lesz meg a 2/3-a.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: olyan vagy, ok és okozat, vagy mondhatnám azt is: kontra szelekció, társadalmi viszonyokban is öles léptekkel haladunk a múltba, pedig eddig sem voltunk a fő sodorban, és még a közép mezőnyben is alig.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Na most mond már!
Hidd el, majd (2014 után) külföldön TE SEM foglalkozol annyit a politikával... :))
Meglesz a pénzed, elélsz belőle szépen, leszarod, hogy Hunortodoxiában mit basznak össze a "zokosok".
Amúgy ajánlom mindenki figyelmébe ezt.
(Ezek állnak az un. "elit" mögött, ők pénzelik, majd persze oda-vissza játék is van...)

"Végelszámolás alatt áll Simicska Lajos és Nyerges Zsolt Fidesz-közeli oligarchák svájci cége, a Zürichi-tó partján fekvő Zollikonban jegyzett Basis Invest GmbH. Ottani strómanjuk, a Basis Invest cégjegyzésére is jogosult Walter Hediger főállású vagyonkezelő pedig a jelek szerint kiszáll magyarországi, Simicskáékkal közös üzleteiből. Ha így van, egy történelmi kapcsolat végjátéka zajlik: a nexus az 1985-ös, a budapesti jegybankot és a német Volkswagen autóipari óriást érintő devizaügylettel kezdődött."

hvg.hu/hvgfriss/2013.04/201304_kivonulas_az_adoparadicsombol

Akit jobban érdekel, olvasson utána, miről is szólt anno, 1985-ben, "a budapesti jegybankot és a német Volkswagen autóipari óriást érintő devizaügylet".
"viszont 380 ezren szavaztunk rájuk 2010-ben, és a még meglévő szavazóbázis elsöprő többségének véleménye nem egyezik a kongresszuséval."

Ezt ugye nem a 139 zuglói véleményéből szűrted le? :)

Amúgy meg ha nem tetszik, el lehet menni, ahogy bukott prófétátok mondta.
@74. Vladys: bandikában mi a nem szokványos?...dörgölőzés a hatalomhoz és a jobbikhoz és gyülölködés az ellenoldallal szemben? ez nem szokványos? becsaptak.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ezek minden párt mögött ott vannak, nem csak ebben az országban. Most hiába szavazzátok be Patás Orbán helyett Messiás Bajnait ez akkor sem fog változni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szili egy igazi antipolitikus, akit kizárólag az érzelmei vezérelnek és nagyon kicsi ész. Ez a kombó sose ígért nagy politikai pályát.
Pont Szili példája lehetne figyelmeztetés Schiffernek, de nem!
Ő is elhiszi magáról, hogy nagy politikai pálya vár rá:)))) Pedig Szilinél tényleg okosabb és jártasabb a hatalomtechnikában.
@KÁTÉó53éúétr6: Nem szavazta meg a Prófétával való együttműködést, ezért egyből náci. :)

Kitalálhatnátok már valami újat.
@74. Vladys:
Ha neked jó továbbra is Piktor, akkor lelked rajta, de utána akkor nem kéne nyafizni, hogy elkúrta, meg szar van...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Akiket jelenleg hatalomba akartok juttatni azok is elkúrták rendes, és nekik még 2/3-ad se kellett hozzá.

Viktorka felőlem takarodhat, nagyon nem hiányozna, csak nem tudom mivel lenne nekem jobb az MSZP, hogy ezért minden másik pártot beáldozzunk.
@74. Vladys:
Az MSZP nekem sem kéne. Még ha szeretnéd összemosni is Bajnaiékkal, vagy velem.

Az meg ugye lejött a fenti HVG cikkből neked is, hogy a Volkswagen konszern miért is nem akart, akar errefelé beruházni? :(
Amennyiben ez igaz akkor aztán tényleg menjenek a 3.14-ba! Mármint Sch és tsai.
@kormányzó: Dehogy aggódom! Ha tartok valamitől, az az, hogy még mindig sok az ilyen - olyan oldali "hívő". :-(
Igaza van az LMP-nek
A most formalodo egyuttmukodes az elsosorban az Mszp-re epit, a veddlett komcsikra pedig semmi szukseg a magyar politikaban.
Ha az LMP lenne az egesz kozepe mas lenne a helyzet.
schiffernek tökéletesen igaza van. csak úgy lehet más a politika, ha egyrészt saját utat, új alternatívát kínál, illetve/és koalícióképes marad minden irányba. a koalíciókötésnek viszont nem jött még el az ideje, még akkor sem, ha ezúttal az lmp baloldalon keres majd partnereket. minden más út szenvedelmes megszűnés. lehet, hogy ezt se bírja ki a (varánuszi) magyar poltikikai szocializáció, és meglesz az ára az lmp számára, de akkor az elv (lehet más stb...) legalább nem járatódik le.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nekem úgy tűnik,a "potenciálisan hangadó,vélemény formáló csoportok" - magyarul,a kiszorult értelmiség - legfőbb célja,hogy a "társadalom" hátán taposva,
felmásszon az "elitbe".Ha ez sikerült,elégedetten követik a "bentiek" stratégiáját.Ehhez pedig, nem kell a "bentiek"igyekezete a hiteltelenítésre,szétverésre.Lásd:lmp.
@/avanivi/: Nem gondolja Schiffer sem, hogy Orbánnal lenne más a politika, igazságtalan dolog őt Orbán-bérencnek beállítani. Ő az LMP hosszútávú érdekei szempontjából döntött, miszerint a kőkemény függetlenség majd egyszer jobban fog jövedelmezni, mint most a megalkuvás. Mert kétségtelen, hogy együttműködni megalkuvást, szebben mondva kompromisszumot jelent. Szerintem ezt most be kell áldozni, hogy az Orbán-rendszer megdőljön, a különutas platform szerint nem szabad ezt megadni.
Schiffer nagy politikai pályát futhat még be../a fidessben/
@gazoló:
Önállóan nem is. Az LMP innentől kezdve nem a parlamenti bejutási küszöbért, hanem az 1%, mint álomhatár eléréséért harcolhat. Persze ha Piktorék megint segítenek neki, akkor az meglesz, de több nem.
@74. Vladys: Észtországba a finnek járnak át melózni. Hallottál róla hogyan érték el ezt?

A történet: 2 millió lett, észt, litván lakos ment ki egyik nap az utcára fogták meg egymás kezét és 600 km(!!!) hosszú emberláncot alkotva fogadták meg, hogy ők mindig keresni fogják a kompromisszumot, kiegyeznek mindig egymással ha vitáik vannak. Közösen reformálják meg a régiót, ez lesz a balti út.
És ez lett az igazi rendszerváltás, ami meghozta a gazdagságukat, gyarapodásukat, nem pedig egymás kijátszása, kirekesztése.

Ja és külföldről hoztak nem besározódott, de elismert embert miniszterelnöknek. Nézd meg mire jutott az az ország ahol ilyen szempontok érvényesülnek emberek fejében és nem állnak be "A hullám" keltők játékszerének...

(Ha érdekel a hullám itt megnézheted :
offforever.blog.hu/2013/01/27/ha_a_hullam_resze_vagy_mindent_el-_vagy_ledonthetsz_pedig_csak_jatekszer_vagy#more5044759 )
@74. Vladys: ezt én nem gondolom, és nem is modtam, de...hogy nem más, nem új, az biztos.Egy huszonhatodik senki,aki nagyon nagynak akar látszani
Nézzük a történteket jóindulattal:
1. az LMP még mindig zöld, de mikorra kell beérik és akkora Fidesz aratni fog (egyszer majd kérünk valamit...),
2. az E14 gondja kevesebb lett és ez így van jól.
Ha az LMP nem is, de Schiffer biztosan nyerő.
(Pozsgay is belülről bomlott évtizedeken átívelve, és jutott a Fideszbe)
@Orica Középföldi: Azt azért nem tagadhatod, hogy megkönnyítette a dolgukat.
Látom két pártra szakadtunk. De szerintem itt nem a tegnapi döntésről van szó, hanem a novemberiről. Arról, hogy akkor nem az Mszp-vel kellett volna összefognia, hanem alternatívát kínálni az Mszp-vel szemben.
Kérdezem én a "legyünk nagyon önállóak platform"-tól, ha bejut a Parlamentbe, és rajta fog múlni az ellenzék sikere, és akkor áll össze az Mszp-vel, az nem a választók szembehugyozása? Vagy az akkor más lesz?
Off.

1 hete volt egy kis amália ..., akarom mondani anomália a varanus blog es index blog - blogketrec "között". Akkor is néztem, most is látom hogy nem automata választja ki a címlapos blogokat a "ketrecbe".

1. ajánlata tegnapi keltezésű blog 53 kommenttel, ez az:

index.hu/bloghu/fenteslent/2013/01/26/felmillios_negyzetmeterar_a_pusztaban

Fabius ma hajnali blogja jár most 65-nél.

Index agyában kopasz "cenzor" ül?

On
@Dr. jenőke (jenőke):
Emlékszem Pozsgay ettársa is anno, ahogy a szolgálati Mercedesben bomlasztott a "múlt rendszerben". Még amikor '88-ban katona voltam és a Parlamentnél, a Kossuth téren álltunk őrséget, arra hajtott a sok fekete állami Merci, a "bomlasztó" ettársakkal, pl. Pozsgay ettárssal is.
Szívszorító volt látni a szenvedését... :)
Schiffer előtt is ezen szenvedés rémlik fel, majdan pedig mesélhet-mesélhet.... Egyszer tán még tákolmányt is írhat akkor!
@rdos:
Ezek a fránya összeesküvés elméleteid! :)
@ob.szerver: A dolog nem ennyire egyszerű, hogy összeadunk meg kivonunk.
Schiffer baszakodásán az úszott el, hogy az ellenzéki összefogást ki koordinálja, ki vezesse, ki kezdeményezze.
Schiffernek köszönhetően nem az lmp és az együtt-14, hanem az mszp, aminek kapásból két hátránya van.
1, Így semmi esély arra, hogy az mszp magába szálljon, megszabaduljon a vállalhatatlan arcoktól, dolgoktól, azaz semmi nem fog változni a magyar politikai kultúrában, két vállalhatatlan mutyi párt uralja a terepet (fidesz, mszp)
2, a fentiekből következően kevesebben fognak szavazni az mszp gründolta ellenzéki összefogásra, ami azt jelenti, hogy még nagyobb eséllyel marad a fidesz (a választási tv módosítása amúgy is nehézzé tenné a leváltását), de ha az mszp nyer, akkor lásd az első pontot.
Tehát itt a tét nemcsak az volt, hogy 14-ben sikerül-e leváltani a fideszt, hanem az is, hogy sikerül-e Magyarországnak kiszabadulnia abból az életveszélyes és önsorsrontó csapdából, hogy két populista, mutyi, korrupt stb párt(maffia)formáció uralja.
Szóval azt köszönhetjük Schiffernek, hogy tevékenyen hozzájárul ahhoz, hogy minden maradjon úgy, ahogy volt.
Az a másik nagy kedvencem, hogy aki az összefogásról beszél, az rögtön Bajnai szekerét tolja. Ez nem róla szól, hanem rólam, és sok millió emberről. Ha ezt nem fogjuk fel, akkor itt sohasem lesz változás.
@rdos: Teljesen jogos, a link is, meg amit írtál, az is! Egyetértek, ha bármit is számít, nem úgy, mint a néhai LMP!
..mosolyogva olvasom a sok dühöngőt....értetlent! Melléfogtatok, ennyi!
Vajon az LMP vagy a 4K! tehet az mszp vagy akár a magukat liberálisnak nevezők állapotáról? Lehetett volna más az álbaloldal politikája 23 éven át...de nem, ezért történelmi felelősség terheli a szétszabdalt kifosztott országért...örvendezzetek a megszerzett vagyonnak,símogassátok,gyönyörködjetek e szomorú lágerré tett, kisemmizett nemzeten....az ország valójában a poszt mszmp mszp kezébe "adatott" a rendszerváltás idején-a nép rájuk bízta magát s főként tőlük várta a modern HAZA megteremtését-értékes teljesítmény helyett ezt kapta...szépíteni nem lehet
Nincs visszaút a hatalomba.....ennyi volt. Lesz majd baloldal..igazi...nélkületek,ti meg mehettek kapálni....jót tesz a testnek és a léleknek..kezdjétek gyakorolni a mozdulatokat :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ja ja Bajnainak soha semmi köze nem volt az MSZP-hez. Ezt inkább hagyjuk, ez még Pozsgay mosdatásánál is durvább.

"Az meg ugye lejött..."
Ezt a mentalitást hiba a FIDESZ-re ráverni, a többi párt se tisztább.

@guma: Pont ezért kell nemet mondani a FIDESZ-nek MSZP-nek meg az álruhás pártjaiknak. Amíg ezeket el nem takarítjuk, addig se összefogás se igazi rendszerváltás nem lesz. Az LMP tett most ebbe az irányba egy lépést, ez sokaknak nem tetszik érthető okokból.

@KÁTÉó53éúétr6: Ez majd elválik idővel.
@zipe moha: Átnevelőtáborokat javasolsz?
@rdos: Vagy csak egyszerűen nem a legnépszerűbb blogokat teszi ki. Ha ez így működne akkor mindig ugyan azok lennének kint.
@V-PORT: Ebben az a bibi, hogy a parlamenti küszöb közelébe sem kerülhetnek többé, ezen már nem lehet segíteni vélhetőleg!
@kormányzó: nekem meg úgy tűnik, hogy óvodában vagytok és a játékokon vitáztok.

Itt már rég nem párt szempontokat kellene nézni, hanem egy irányt kikövetelni merre mehet ez az ország és azt milyen szempontok szerint kell megoldani.

A következő választási szabályok lehetősége, jelen állapotunkban ahogy én látom ugyanis csak 1 azaz egy (most) regnáló pártról szól, amiben több millió ember deklaráltan nem fér bele.

Lehetősége sincs másnak szólóban labdába rúgni. Tehát a választás mint olyan - megszűnt! Véleményem szerint ez van.
@V-PORT: Ebben a számításban csak az a bibi (ha Schiffer érdekeit nézzük), hogy ez akkor működhetne, ha 14-ben az lmp bejut a parlamentbe. De nem fog. 3%-on állnak, és az új választási tv miatt még kisebb az esélye, hogy legyenek elegendőek, akik rájuk szavaznak.
De ha valami isteni csoda folytán bejutnak a parlamentbe, az kb 2 db képviselőt jelenthet, mivel az új választási tv miatt az egyéni jelőlteken múlik szinte minden, igen a pártlista is, mivel a győztes is fog kapni töredékszavazatot, valamint listáról sokkal kevesebb képviselőjelölt juthat majd be arányaiban, mint eddig.

Na most, ha ezt a nagyon optimista forgatókönyvet veszem alapul (2 db lmp-s képviselő), ki az isten fog nekik bármiért udvarolni? Jelentőségük a 0-hoz közelít.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): És ha mégis? Ha akkor fog össze vele? Az nem ugyan olyan szembehugyozás?
Most mondjam azt, hogy jé meglepődtem, hogy így döntött a Schiffer fémjelezte LMP? Dehogy mondom, nekem ez nem volt meglepetés. én a sorok közt mindig azt olvastam ki, hogy Schiffer a jobboldal fele nyitna. Ami nekem akkor szimpatikus is lenne ha a fidesz nem így lenne hanem máshogy.
@aritus: "Schiffernek köszönhetően nem az lmp és az együtt-14, hanem az mszp, aminek kapásból két hátránya van."

Az LMP soha sem irányított volna, túl kicsi a súlya esélye se lenne rá. E14=MSZP.
@aritus: Schiffer megmondta, hogy özönleni fognak a szavazók hozzájuk! :)
@Link Elek: Igen valahogy meglehet őket érteni, csak a gond az, hogy könnyen padlóra ülhetnek vagy össeszorítja őket a satu.
@V-PORT: Nekik már annyi, szétforgácsolták, eltékozolták az újszerűséget, a "más"-ságot, ezt nem lehet visszavarrni, mint a szűzhártyát, nameg értelme sem lenne!
@aritus: ezt érzem, gondolom én is...
@aritus: Amég az emberek így fogják fel a demokráciát, addig sok mindent nem lehet kezdeni.

"ki az isten fog nekik bármiért udvarolni? Jelentőségük a 0-hoz közelít."

Jó kis FIDESZ-es lennél.
Szerintem ezért felesleges egymásnak ugranunk. Ennyi volt az Lmp. Majd elemzik a helyzetet 2014 után, levonják a következtetéseket, megtalálják a hibásokat, aztán visszamennek dolgozni.
@74. Vladys: Semmi gond, Schiffer járja a maga útját, olyan eredménnyel, amit megérdemel..de minek kibaltázni a választóikkal? Neki kellene elhagynia a pártot, azt vélem és utána megmutatni a maradék tökösségét..tévednék, nagyot?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A kongresszus döntött, váljanak ki szépen az ellenzők, és majd választáson kiderül mit akartak a választók. Én ezt az utat támogatom.
@74. Vladys: A rémképeiddel, és összeesküvéselméleteiddel nem vitatkozom.
drsiffer a leghitványabb (gerinctelen alkalmatlan) politikus ma mogyoróországban !

a fides atta ennek a rohat komcsi náci feudál ügynöknek a feldatot hogy csnájjon ojjan pártot ami azokat a szavazókat "leköti" akik nem szavaznának a fidesre...

és a szavazóit mint a birkákat terelgesse a pusztában cél nélkül jobbra balra...

egyre vigyázzon nehogy a fides közelébe jöjjenek...

rohat büdös komcsi ... neki is azt kívánom amit a főországrontó/hazaáruló/nemzetvesztőknek...

gebeggyen meg!
@74. Vladys: Arra kérlek, hogy ne irogassál nekem, mert kurvára nincs se kedvem, se időm a faszságaidra.
@Penivaldes: Tökéletes cikk. Még tetszene is ha nem rólam lenne szó. :(
@Penivaldes: Jól kezdődik:))))

"Tíz témából kilencben egyetértünk egymással – mondják az LMP tagjai, ami biztosan igaz, kár, hogy a választókat egyedül a tízedik pont érdekli, amelyben viszont kibékíthetetlen vita van köztük. Hiába gondolja a párt két szárnya ugyanazt a paksi atomerőműről, a magyar népet a paksi atomerőműnél csak a paksi atomerőműről kialakított LMP vélemény foglakoztatja kevésbé."
@guma:
Mindazok akik ezen, és az ehhez hasonló oldalakon megnyilvánulnak,óvodában vannak,és a játékokon vitatkoznak.
A valódi választás az lesz,amikor azt kell eldönteni,melyik,az "elit" tagjainak hátából kiálló vasvillanyél a legszebb faragású.
Véleményem szerint.
@aritus: Tökéletes kis komcsi vagy, mondom én, hogy jó helyed lenne a FIDESZ-ben. Persze ha ennyire akarod letahótlanítalak rajtam nem múljon. Viszlát.
@74. Vladys: "...akkor mindig ugyan azok lennének kint."

Igen. Ha jol tudom, ebben a webes "tudatmodosito iparban" ez, azaz a nepszeruseg, a latogatottsag, a klikk -ek dekara mert darabszama a "szent gral". Ebbol jon a nagyobb hirdetesi bevetel. Mar most ha hetvegen nem merik a takarekon mukodo szerkesztosegek szoftverekre bizni a latogatottsag novekedest, akkor ott valami egyeb, ennel fontosabb szempont is lehet.

Masra nem tudok gondolni, mint arra, a profitnal is fontosabb a "tereles". Persze az is lehet, csak nem ertenek hozza.

Bocsi az ekezetek hianya miatt.
@74. Vladys: Támogasd, ezzel már majdnem olyan sokan vagytok, mint itt, Fabius rajongótábora. Érdekes, miért is nem indul, ki érti eztet ezek után..:?
@aritus: na igen, hiába ezek az öko gondok igazán mélyen csak keveseket izgatnak:)
@aritus:
Valódi és értelmes együttműködés a választásokon ugyis csak valós támogatottság alapján képzelhető el. Az lmp az elmúlt két évben már sikeresen leküzdötte a támogatottságát, a tagfelvételi stoppal a választókörzeti szervezet építését lehetetlenítette el. Így Schiffer tegnapi öntökönbökésének már nincs túl nagy jelentősége.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Orulok, hogy egyre tobben latjuk hasonloan a dolgokat. :-). Alakul ez, ha lassan is.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Leht olyan dolgok derülnének ki róla amit nem akar. :)

Pedig jó politikus lenne belőle, a csúsztatáshoz nagyon ért.
Amúgy mikor szavaznak legközelebb? Mert sűríteni kéne, különben nem lesznek címlapon. :)
@aritus:
"Ameddig Orbán nem vonul vissza, két pólus van: ő és a többiek. Ami beteges, valóban. Eggyel több ok, hogy hazaszeretetből visszavonuljon végre. Míg ez meg nem történik marad a kétpólusú szembenállás, mert a választók miatta/érte állnak szemben egymással anélkül, hogy a szakpolitikai és ideológiai finomságok különösebben lekötnék őket. Ezt már a ciklus elején látni lehetett. Esély nem a két pólusú rendszer, hanem az MSZP meghaladására volt. Lesz majd idő, amikor a Fidesz kerül sorra. Az LMP átvehette volna a helyet a baloldali póluson. Ehhez azonban nem a Fidesz és az MSZP közé kellett volna állni, amellyel a zöldek eleve tudomásul vették a régi struktúrát, benne a kijelölt szerepekkel, hanem kizárólag a Fidesz ellenében kellett volna meghatározniuk magukat, az MSZP-vel pedig nem foglalkozni. De ez a hajó már elment. "

Itt a lényeg, részemről..bár mindenkinek más tán a motivációja, nem?
@V-PORT: igen, főleg az a rész jó ami fvelsorolja a 3 variációt amit a fideszből kiábrándultak nagy része tenne...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): igen, én is ennek örültemvolna ha za lmp adott volna egy altert...bár ahhoz nem annyira a zöld részt kellett volna hangsúlyozni.
@V-PORT: özönleni fognak? na majd ez is elválik idővel, de .......ahogy itt a kommenteket figyelem és ilyen lesz az arány?...hát?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: :-). Miert is jut eszembe. Tiboru legujabb konteo-s blogbejegyzese.

konteo.blogrepublik.eu/2013/01/23/sunstein-vermeule-algoritmus/

Konteo a konteorol, avagy hogy kezelik az USA-ban a konteosokat, a konteokat. Annyira nem is vicces :-(.
@KÁTÉó53éúétr6: Mi nem vagyunk mérvadóak. Ott van a vidéki bázis. :))
@Fabius:

For The God's Sake!
Schiffer a Fidesz gyermeke.

Az LMP a Fidesz által gründolt, az emberek közép-liberális szekciójára kitalált képződmény.
Úgy, mint ahogy a Jobbik (Polgári Kör) meg a náci oldal.

Kérdés?

Schiffer bizonyítottan a Fidesz oldaláról jön. Mi a fenét vártál úgy mégis?

Az LMP oda jut, ahova való, ennyi. Tényleg nem érdemel több szót, az meg fáj, hogy ennyit koptattad most is emiatt az ujjad... kíméld! Kell még néhány évtizedig az ízületed... nem? :)))))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Igazából egy csalódott mdf és szdsz szavazók által parlamenentbe jutott kezdő párt maximum csak ennyire volt képes. Kiváltani az mszp-t csak akkor lehetett volna, ha egy baloldali párttá válik. A világnak kell egy jobb és egy baloldali párt és időnként kereslet van árnyalatokra.
Tündéri ez a véres nyáltól fröcsögő, maszop-fanatikus hevület. :) Az LMP 2010-ben nem volt hajlandó lefeküdni a szekfűsöknek - szerinted ezek után az LMP-szavazó miért várta volna el, hogy 2014-ben összeboruljanak velük? De most komolyan!

Szóval az, aki nem sz0pja lelkesen Bajnai, Gyurcsány és az MSZP f4szát, az rögtön fúj-fúj gonosz ellenség?

Gratulálok, a baloldali szavazó sem jobb a fideszes droidnál.

Én például nem vagyok hajlandó 2014-ben olyan pártra vagy pártszövetségre szavazni, aminek bármi köze van
1. Orbán Viktorhoz
2. Gyurcsány Ferenchez
3. Bajnai Gordonhoz.

És örülök, hogy a jelek szerint nem a Jobbik lesz az egyetlen, aki nem sz0pja be bő nyállal ezt az MSZP-s hülyeséget, hogy itt kizárólag ők azok, akik el tudják zavarni a mostani csürhét. Az MSZP és összes utódpártja (DéKá, Gordonisták Mókaklubja stb.) takarodhat a bús p1csába, a fidesszel együtt.

Azt hiszem, hogy a stabilan 40-50% körüli párt nélküli szavazó rohadtul jól mutatja, hogy a komplett politikai elitet EGYSZERRE kell felállítanunk.
@aritus: 10-ből 9? Az a baj, hogy kapásból tudnánk olyan 10 dolgot említeni amiből 9-re minden párt mélyen egyetértene, de mégsem mondanánk rájuk, hogy 1 párt.:)
Cseppet sem lepne meg, ha a 10. pont az volt, hogy ebédre pizzát vagy gyrost egyenek....
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Csókolomok! Off-os cucc, de ezt nézd meg, nem semmi... :))
Gyönyörű!
bigblue.postr.hu/ember-es-delfin

És még az ember lenne az okosabb? Nem vagyok benne biztos...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ha Te a Fideszt jobboldali pártnak tartod, ugye? Én populistának inkábban..így a besorolás máris tévedés, de nagy!
Amúgy ha jól látom az ilyenkor szokásos troll áradat beindult, hogy megvédje schiffert. Vladys, gábriel, stb mind lelkesen csahol.
@Önkéntes Véradó:
Mármint arról a lelkes jobbikról beszélünk, amelyik még az életben nem kelt ki rendesen, nem is tüntetett a Fidesz, annak rablói és tolvajai ellen?
Értem én! :))
Polgári Kör... Vona, Piktor... ezek mondnak neked is valamit?
Ááá, hagyjuk, tényleg....
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Én szimplán bolsevik pártnak tartom Piktorékat. Talán akkor tévedek a legkevesebbet.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Olyan szép is, hogy azok akik eddig zsidózták, volt "komcsiősözték" és "szadeszutódozták", most olyan lelkesen kiállnak mellette.
Megható is ez... ;(
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nekem már rég nincsenek ilyen gondolataim:) De annyira cuki. Tudtad, hogy cuki állatok nézegetése növeli a koncentrációt?:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Mert a populizmus baloldali találmány?!
A fidesz jobboldali, efelől ne legyen kétségeid.
Ha elfogadnám az érveidet, akkor a héten rögtön jobboldalivá avanzsált volna az mszp, amikor mesterházy bocsánatot habogott, amiért anno rossz kérdésre rossz választ adtak... Azaz hogy helyesen az állampolgárság devalválása ellen népszavaztak.
Akkor most az mszp jobboldali, a fidesz meg bal?!
Lehet, hogy hülyeség, de szerintem ebbe az egész, fogjunk össze az Lmp-vel dologba, inkább Juhász Péter vezette bele az E14-et. Bár lehet, hogy rosszul gondolom.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha túl népszerű, akkor komcsi, és/vagy szadeszutód. Ha pedig támadják, akkor tökéletesek.:)
@V-PORT: De szerintem jól gondolod, és valahol kár hogy nem lett így...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Van egy ilyen gyanúm egy ideje, de még ez sem, nálunk ezek nem maghatározhatóak vélhetőleg egyelőre!
Mikor felnyomta Gyurcsányt, akkor már látszott, hogy sajátos felfogással rendelkezik a hatalomtechnikáról.
Most nem tájékozódott például a közjogi egyeztetés kezdetét megzavaró történésről, mert ha ezt tette volna, akkor elgondolkodhatott volna, ki, mire készül.

Meglátásom szerint a szakadár lmp-sek összebútoroznak pl a millával és beszállnak az egyeztetésekbe...

A maradéknak meg jut a közös vigyorgás a jobbik és fityisz prominensekkel.
@Önkéntes Véradó:

Tegyük fel győz a pártod?

Te figyejjé képzedddel!!! Novákelődforpresident...
@aritus: Tehát itt a tét nemcsak az volt, hogy 14-ben sikerül-e leváltani a fideszt, hanem az is, hogy sikerül-e Magyarországnak kiszabadulnia abból az életveszélyes és önsorsrontó csapdából, hogy két populista, mutyi, korrupt stb párt(maffia)formáció uralja.
Szóval azt köszönhetjük Schiffernek, hogy tevékenyen hozzájárul ahhoz, hogy minden maradjon úgy, ahogy volt.

Na, ez az igazi schif feri bűn... Innen kezdve a szememben mehet kapálni.
@gazoló: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ezek szerint jobbikos vagyok - ez mutatságos.- :D Tanuljatok már meg olvasni, legyetek szívesek.

Sajnos semmi különbséget nem látok a Fityisz és a Maszop szavazói között: ugyanolyan véresszájú, agyhalott, szektás banda mind a kettő. Ez a pártokra is vonatkozik.
exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus 2013.01.27. 07:28:04
Kíváncsian várom a mai nap fejleményeit. Fabius, Te meg ne keseregj, hisz csak a bőrünkről, (no nem a lölömpősről, hanem a nemzet/ország) bőréről van szó. Azt meg már megszoktuk a zelmúlt három évben, hogy vastagon be lehet kenni szarral, ha a tét: pénz, paripa, fegyver. És ezt NEM lehet másképp csinálni.

Fenntartom...
@Kijelölt Felelős:
Szép társaság lesz, végül is remekül el lesznek együtt, néha a jobbikkal karöltve elmennek tüntetni a ... kormány ellen tüntetők ellen. :)
Ott ez már hagyomány!
Lesz egy pikantériája.
@kormányzó: "A valódi választás az lesz,amikor azt kell eldönteni,melyik,az "elit" tagjainak hátából kiálló vasvillanyél a legszebb faragású."

TErmészetesen egy matyómintás-turulmadaras, egy Fidesz képvedelő hátában:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: És mondd, a "két populista, mutyi, korrupt stb párt(maffia)formáció" uralmából kivezető út biztos az, amit a piros színű párt és annak két korábbi miniszterelnöke mutat nekünk? Nem lehet, hogy csak így akarnak visszakuncsorogni a húsos fazékhoz?

Azt sem értem, hogy 2013 januárjában miért megy itt a sírás-rívás meg a hisztéria, hogy 2014 telén sikerül-e elküldeni a narancsos fiúkat.
Itt hónapról hónapra változik minden, vegyétek már észre! Pl. hol voltak a diáktüntetések 2 hónapja?
@Önkéntes Véradó:
Az én pártomra? El kell, hogy keserítselek, nincs olyanom.
Még csak annyira sem vagyok balos, mint Piktor (egyesek szerint akkor beleférek a komcsikba), arra szavazok, akitől látok arra esélyt, hogy kihúzza az országot a szarból. Ha ezt a fidesz kínálná, szavaznék én még rájuk, ha a jobbik, akkor rájuk, ha a cocik, akkor rájuk is!
NEM KÍNÁLJÁK! A demagógián és parasztvakításon kívül más egyik sem kínál.
A jobbik legutóbbi nagy dobása a "lépjünk ki az EU-ból és vámoljunk meg mindenkit, aki erre akar menni" c. nagy ötlet komoly tartalékokat feltételez a pártban!
Mármint Monty Python stílusában...

Hallgattál meg egy Bajnai beszédet?
Én hallgattam Vonát és egy vicc az az ember (hülye viccek is vannak), komolytalan, demagóg.
Program?
Hát az annyi mint Piktornak volt, hogy szavazzatok rám és minden jó lesz, mert eddig minden szar volt! Ez aztán a perspektíva...
Hogy is mondta @Önkéntes Véradó: " ...hogy a komplett politikai elitet EGYSZERRE kell felállítanunk.."

És hogy a jobbklikk maszop déká e14 elempé átlagosan a másik 4 ból 2 vel nem lép egyezségre, az nem vélelen.

Ez a többpártállami feladatuk.

Acsarkodni egymással, acsarkodásra késztetni a híveiket egymással.
@Önkéntes Véradó: Egyetértek, nagyon hasonló gondolkodású mindkettő.
Szerintem az amit Schiffer gondol nem elvetendő.Nem kell elköteleződni most senkinek , legyen saját irány később ez a függetlenség felértékelődik.Miért kellene már most összebatyuzni olyan, politikai csoporttal, ami már erősen lejáratódott politikusokat gyűjt maga köré.
Van még idő, látni kell a többiek milyen muníciót halmoznak fel. Nem értek eggyet azzal ,hogy ez az LMP szavazók szembe köpése, speciel én is támogattam őket azon elgondolásból, hogy legyen valami más a politika.Az LMP nem SZDSZ nem FIDESZ stb...
@aritus:

"Tehát itt a tét nemcsak az volt, hogy 14-ben sikerül-e leváltani a fideszt, hanem az is, hogy sikerül-e Magyarországnak kiszabadulnia abból az életveszélyes és önsorsrontó csapdából, hogy két populista, mutyi, korrupt stb párt(maffia)formáció uralja."

Igen ez is a tét, legalábbis sorrendben a második. Az első az hogy az ország megszabaduljon Orbántól és bandájától, mindenféle társadalmi / gazdasági fejlődés akadályától.

Az első cél elérését én Bajnaitól várom. És a másodikat is, nem pedig a schifferisták egy-másfél százaléknyi "tömegétől".
@Önkéntes Véradó: "Itt hónapról hónapra változik minden, vegyétek már észre! Pl. hol voltak a diáktüntetések 2 hónapja?" +1 :-)

Van itt pár időzített bomba, mind 2013 februárban élesedik.
1. MNB elnökcsere. 2. HaHa türelmi határideje. 3. Járási rendszer, finoman fogalmazva is akadozik (el sem indult), ügyek meg csak gyűlnek.

Valami szerintem is készül.
@karpackie:
"ez a függetlenség felértékelődik..."
Segítek számszerűsíteni.
1%.
Mármint ha a hibahatárokat is hozzáveszem, akkor komolyan konvergál a nullához....
@ob.szerver: Máshogy fogalmaznék, Orbán leváltása nem cél, csak eszköz. A cél az hogy kiszabaduljunk abból a csapdából amit a 2 nagy sorsrontó ránk rontott.
és ehhez eszköz az is, hogy Bajnaiéknak kemény feltételeket kell szabni azok felé akik belépnek.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nekem a tegnapi Vona évindítóból az alábbiak ragadták meg a figyelmem:

- a pártelnök által elképzelt állam erős. Feladata nem csak az adók beszedése, az államigazgatás imitálása, hanem a rábízottak védelme. Fejlesztő állam, amely nem értéksemleges, hanem hagyományőrző.

- a fiatalok körében ma a legnépszerűbb párt a Jobbik. Aki a fiatalok támogatását élvezi, azé a jövő.

- a magyar feldolgozó- és élelmiszeripar feltámasztása a keleti nyitással karöltve, Országos otthonteremtési program kezdeményezése. A magyar infokommunikációs terv, stb.

- lengyel, magyar, horvát tengely felvázolása

- a Pannon Pumából legfeljebb csak a ketrecszag vált érezhetővé. Egyik kormány sem volt képes a gazdaságot fellendíteni. A felsőoktatás kapcsán Vona kiemelte: a strukturális átalakítás egy nagy hazugság. A magyar gazdaság jelen állapotában nem képes munkahelyeket biztosítani a felsőoktatásból kikerülők számára, ezért is hatalmas az elvándorlás.

- a devizahitelesek kérdése. Vona szerint minden devizahiteles megmenthető lett volna. A Jobbiknak 2013-ban feladata a legelnyomorítottabbak mellett kiállni, ezért a civil kezdeményezéseket is támogatni kell.

- a magyar föld, amely jövőre végveszélybe kerül, védelmét a kormány leszavazta. Akik a magyar föld ügyét képviselik megalkuvás nélkül, azoknak egymásra kell találni ebben a rendkívüli helyzetben. Vona bejelentette: baráti jobbot nyújt Ángyán József felé. Szükség van egy nemzeti földvédő kerekasztal felállítására, pártoktól függetlenül. Ebben Ángyán Józsefnek kulcsszerepet kell adni.

- végül a cigány-magyar együttélés problémája. A Jobbik elnöke szerint meg kell vonni a segélyt azoktól a családoktól, ahol valamelyik tag súlyos, erőszakos bűncselekményt követett el. A politikus kiemelte: az együttélés ügyében azonnal tenni kell valamit, a segély megvonására tett javaslatot pedig népszavazásra bocsátja.
@iii: @katajev: Emlékeztek még, hogy került Schiffer az LMP-be? Először megalakult az LMP, majd elterjedt, hogy Schiffer benne lesz. Miután a TASZ nem szívleli, ha vezetői valamelyik pártban is vezetők, Schiffer tagadta, hogy az LMP-be tartana. Majd átcsámpázott egy pillanat alatt.
@rdos: Elszámoltam magamat, köszi. :) Igen, valami ilyesmire próbáltam utalni. És a listád még folytatható:
4. iskolabezárások, ami pont a Fidesz 2008-2010 közötti retorikája miatt nagyon veszélyes
5. az agglomeráció tömegközlekedésének szétverése, ami biztos, hogy rengeteg fennakadással és bosszúsággal fog járni, ráadásul olyan fideszes városokban, mint Budakeszi, Törökbálint stb., valamint Budaörsön, ami még nem teljesen fideszes, de a párt nagyon-nagyon szeretné megszerezni, immár 11 éve
6. a regisztráció+kisebb parlament volt a fidesz nyerő stratégiájának alapja - na, a két komponensből úgy lett kirúgva az egyik, hogy a másikat már nem tudják visszacsinálni. Vagyis: 2014-ben úgy lesz kisebb a parlament, hogy az urnákhoz járulhatnak akár a legutolsó pillanatban hozott döntés alapján is a 40-50% körüli bizonytalanok. Így nem zárható ki az, hogy egy új politikai formáció, amit ma még nem is látunk, pusztán a "se narancs, se vörös, se piros-fehér csíkos" zászlaja alá össze tud gyűjteni annyi embert, ami a parlamentbe, sőt akár középpárti pozícióba repíti. A pakliban benne van... és épp ezért nem örülök annak, hogy az ilyen gyurcsányok meg bajnaik meg hillerhaver és szanyitibibácsi szintű lidércek ahelyett, hogy behúzott farokkal letakarodtak volna a politika színpadáról, még itt izmoznak a húsos fazékért, s így életben tartják a Fideszt (!).
@Önkéntes Véradó:

Úgy is van, gyorsan változik itt minden. Eddig az LMP szart a választói arcára, innentől a választók szarnak Siffer fejére.

Hol lesz az LMP két hónap múlva? Sehol.
Egy brancs ez.

mindegy, hogy
nyerges vagy puch,
suchmann vagy simicska,
demján vagy csányi,
co-nexus, vagy cordax
tribuszerné vagy tócsik ica
anno mire antall is rájött mi folyik, őt is gyorsan kinyírták. ez van.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Azt olvasom, hogy jön az LMP 2, bár pénzük még nem nagyon van rá. Gondolom ezt is megoldják majd okosban, mint 10-ben a kopogtató gyűjtést. :)

www.origo.hu/itthon/20130126-az-lmp-kongresszusa-es-az-uj-strategia.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: AZ erős állam a legveszélyesebb, különösen Magyarországon. Ez már kiderült, és ne hidd, hogy a Jobbik (nézd csak a Szegedi Csanád és EU pénzek ügyét, de más Jobbikosokról is kiderültek umbuldák) más lesz.
Ipar: www.vg.hu/velemeny/elemzes/ki-tette-tonkre-a-magyar-ipart-396269
A valósággal eléggé hadilábon állak ők is.
Amellett a FIDESZ országlása alatt a fiatalok között jelentősen csökkent a magukat jobboldalinak vallók aránya (Vona és a polgári kör kapcsolatát már felvetették itt, úgyhogy a FIDESZ-vonalat kár tagadni).
Amúgy a gazdasági elképzeléseik olyan kommunisták, hogy csak úgy zeng.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Nana. Majd Kubatov kiad egy körlevelet, hogy a köv. közvélemény-kutatásnál minden 3. fidesztag jelölje az LMP-t)))))))
Egyből lesz 8%.
@Önkéntes Véradó:

" a komplett politikai elitet EGYSZERRE kell felállítanunk."

Papa, ezek szerint te elzavarnád Schiffer elvtársait is a halál véres faszára?
Mert tudod ő születése óta a politikai elit tagja. Huszonéve politikai pályán riszálja rutinosan a farát, mint egy repedtsarkú aluljárói kurva.
Már az alapindítás hamis, hogy ő a tiszták, a szüz, a romlatlan.
Schiffer huszonéve politikus, legfeljebb a másod, harmadvonalban, mint Schmuck Andor.
Még Gyurcsánnyal is volt közös pártja, az összes rokona generációs vérszoci, különféle vezetőbeosztásokban 60 éve, közte az elmúttnyóccévben, Andriska pedig a politikai elitkaszt tagja születésétől fogva, egy kommunista kisherceg.

De mondhatnám az MDFes repedtsarkút is, a Milét, vagy Elek Istvánt, majd mindegyikőjüket, kivéve egy két fiatalt.
Ráadásul pont ezeket fiatalokat basztatják, mocskolják a Schiffer mögé beálló vén rutinos politikai kurvák és a bértollnokslepp.

Tudod azokat a huszonéves fiatalokat, akik a párt arcai, akik valóban tiszták és szüzek!

Igaza van Fabiusnak, az ordas politikai kurva Schiffer Orbánt másolja!
Ő ugyanígy csinálta ki a konkurenciáját, miközben titokban Hornnal tárgyalgatott a szoci-Fidesz kormányról és a Fidesz pécsi kongresszusán nyíltan erről beszélt.

"Volt olyan idő, amikor még bíztunk abban, hogy a kormánykoalíció pártjai akár korszerű
konzervatív erőkké válhatnak. A kommunisták utódpártja, az MSZP esetében gondolataink épp
ellenkező utat jártak végig.
Abban az időben, amikor egyes MSZP-politikusok még MSZMP-vezetőként abban látták pártjuk
legfontosabb feladatát, hogy a Fideszt kiiktassák a közéletből, még semmi esélyt nem láttunk,
hogy egy korszerű szociáldemokrata párt felé vennék az irányt. Az eltelt másfél év alatt azonban odáig fejlődtek a dolgok, hogy talán már a következő választási ciklusban hiteles
szociáldemokrata párttá válhatnak.
Mint tudjuk, az indián nem felejt. De a magyar demokrácia stabilitása érdekében úrrá kell lennünk rossz emlékeinken.
Az MSZP szociáldemokrata párttá válása előtt ma már nem a múltja tornyosul akadályként,
sokkal inkább az a tendencia veszélyezteti, hogy szakszervezeti klienspárttá alakul át. Egy
szakszervezeti bürokrácia zsebében lévő parlamenti párt pedig soha nem fogja támogatni azt a
liberális elveken nyugvó restrikciós gazdaságpolitikát, amely nélkül nincs sikeres átmenet a
piacgazdaságba.
Ami pedig a szabad demokratákat illeti, reméljük, hogy minél hamarabb úrrá lesznek belső
nehézségeiken, és ismét kiegyensúlyozott, megbízható szövetségesei lesznek a fiatal
demokratáknak. (...)

Orbán Viktor beszédéből a Fidesz pécsi kongresszusán, 1992. február 7."
Az LMP ezzel azt érte el, hogy a bizonytalan tömegek sem fogják látni a kiutat az orbán vezette rombolásból! Az új választási törvényből kiindulva, csak olyan választási ív lehet, amin max. 3 induló lehetne: fidesz, jobbik, és akiknek nem felel meg az orbáni rendszer! Ezért kellett volna már rég be állni a sorba, elfogadni, hogy Ők egyedül nem képesek erre! Az összes többi politikus be látta ezt, legalább is adja ennek jelét! Ha nincs összefogás, akkor nem lehet megszólítani azt a kb.40%-ot aki mos nem nyilatkozik!Én hiszek benne, hogy egy Bajnaival jobb,és kiszámíthatóbb lenne az ország! 2014.ben nem arról fog szólni a választás, hogy ki a jobb, hanem a"rossz" rosszabb, és a legrosszabb közül válasszunk!
@Anyád, a szúnyogok!!!: "Papa, ezek szerint te elzavarnád Schiffer elvtársait is a halál véres faszára?"

Természetesen. Mi ebben a meglepő?
@Önkéntes Véradó:

Egy apró nem-et tényleg figyelmen kívül hagytam a kommentednél/bocs/,igy csak idealista álmodónak véllek...
A teljes elit elzavarása...hát???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kedves Gabriel. Vasarnap van, meg minden, kulonben sem birtam kihagyni.

Mondtad:
"- végül a cigány-magyar együttélés problémája. A Jobbik elnöke szerint meg kell vonni a segélyt azoktól a családoktól, ahol valamelyik tag súlyos, erőszakos bűncselekményt követett el. "

Jo, rendben de terjesszuk ezt ki a politikus - magyar allampolgar viszonyra, es a munkaviszonyra is. Mert szerintem a kotmanyup lenyulasa az sulyos es eroszakos buncselekmey volt

:-).

Ha szenvedsz a kettos mercetol, ne alkalmazd masokra!
@karpackie:

amennyiben az a célja Schiffernek, hogy ötödmagával bejusson a parlamentben 2014-ben úgy a mostani lehet optimális megoldás. de don Viktor elhajtása a sunyiba komoly logisztikát kíván, a szervezést már el kellett volna kezdeni, mert a szavazó körökbe be kell tudni ültetni azokat az embereket akik meghiúsíthatják a választási csalásokat és ellehetetlenítik a kubatov-féle rendszerek élesítését. nincs idő a halogatásra. ha csak egyéni érdekről van szó, akkor persze igen, sőt azt kell tenni, mert a privát árfolyamot úgy lehet srófolni fölfelé.
@Önkéntes Véradó:

Az írásaid, a Schiffer elvtárs és repedtsarkú kurvái melletti kampányod :O)))

Vagy úgy képzeled, hogy elzavarsz mindenkit és a Duna jegén megválasztunk téged királynak?
@Önkéntes Véradó:
Visszavonva, nem tudok olvasni (néha) tényleg! :))
Ez az eredménye, ha az ember vasárnap délelőtt csak olyan "ránézek" c. marhasággal leledzik.
Majd 4 óra után leszek beszámítható csak. Rohanok tovább...
@Kuviklacz:
A "kommunizmusuk" mögött azonban nagyon is komoly tőkeszerzési érdekek és vonalak vannak! A néplélek, a kádári kisember zsigereire akarnak hatni, mindegyik!
Ezt kár lenne szépítgetni!
:(
@Önkéntes Véradó: :-).

Igen, folytathato.

Talan ugy lehetne a jovobe latni (nem ertek hozza, ezert batran belekotyogok), hogy nezni kellene a hataridos Ft arfolyamokat, a Magyarorszagra utazok jovoveli utas / baleseti / beteg biztositas arait.

Ezeknek a bitositoknak, brokereknek neha olyan jo szimatuk es/vagy remek elemzo csapatuk van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

már megbocsáss, de ez mind lózung. fingja nincs miképpen kellene megoldani ezeket a problémákat, ha lenne, nyilvánosságra hozta volna a megoldást jelentő, és a végrehajtást tisztázó törvénytervezeteket. de a küldetés és fényestekintetű gáborom is úgy van vele, valaki majd megcsinálja, valaki majd elintézi valaki majd befejezi, és ha mégse, még mindig lehetnek csodák....
Én nem látom olyan nagy problémának az LMp nyílt választását.
Legalább feketén fehéren láthatja mindenki, Orbán szalámis taktikája ismét győzött.
Amúgy az egészet viharnak tartom egy apró piros biliben.

Nem az a problémánk, hogy a tolvaj bandából ki kivel köt szövetséget.
Valaki hozta a baltikumi láncos példát, valaki a HAHA lapot.
Nekik van igazuk véleményem szerint. Sokszor hoztam már itt a példát:
A magyar gazdasági növekedés 2005-2012 között 3,5% volt, a lengyel és szlovák cca 40%.
Nincs miről beszélni, a rendszerváltáskor kialakuló politikai-gazdasági érdekkörök - Csekk ezeket nem lehet jobb és baloldali pártokként determinálni - lejtmenetbe vezették az országot.

ha nem takarítjuk el őket és nem lesz helyettük valódi politika, akkor Moldovával versenyezhetünk az Európa perifériáján lévő legszegényebb ország címéért.

summa summárum, szerintem jó döntést hoztak az lmp-sk, mehetnek a süllyesztőbe.
Nincs időnk még négy évig várni a csodát.
@jaegtoer:

Schiffernek egyet meg lehet köszönni, nyílvánvalóvá tette, hogy aki kormányváltást akar, az ne szavazzon az LMPre.

A képlet ilyen egyszerű, akarod-e az Orbán rezsim újabb 4 évét, avagy nem.

A Schiffer féle LMP ezek után a Fidesztől és a Jobbiktól tud szavazókat leszalámizni. A Mandíneres generációt. Amint Habonyiárpinak ez leesik, abban a pillanatban megvonja Mandíneréktől a Közgép a bőkezű appanázst.
Úgyhogy jókat fogunk mi még röhögni, amikor Schiffer Fideszes-Jobbikos támogatói egyszer csak nekiesnek a kedvencüknek:O))))
@rdos: Kollektív bűnösség?! Ez nem kettős mérce. Ez az amire azt mondjuk, hogy szélsőjobb. Rasszista. De majd jól megsértődnek, hogy ők aztán nem.
@Orica Középföldi:

Tegyen úgy. De hozzám itt ne jöjjenek se jelölésért se szavazatért. Végignéztem ahogy az időközin is beszopatták a saját emberüket, ( aki amúgy egy lelkes jó arc, megfordul itt is ) most végignézem ahogy a Schiffer szétbombáz minden épkézláb, valahová tartó dolgot párton belül, és baszik képviselni a népet.

Én nem ezért szavaztam rájuk, innentől arccal a halál fasza irányába és lépés indulj.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nekiestetek szegény Önkkéntesnek, pedig nem ír hülyeséget.:)
@Habakuk999:

"akkor Moldovával versenyezhetünk az Európa perifériáján lévő legszegényebb ország címéért."

Pontosan így van,
ROSSZABBUL ÉLÜNK MINT 8 ÉVE!
A grafikonon nagyon jól látszik:
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/kis/kis21211.pdf
@Anyád, a szúnyogok!!!: "Még Gyurcsánnyal is volt közös pártja, az összes rokona generációs vérszoci, különféle vezetőbeosztásokban 60 éve, közte az elmúttnyóccévben, Andriska pedig a politikai elitkaszt tagja születésétől fogva, egy kommunista kisherceg."

Szerintem is ez a lényeg.
Lehetősége megvolt, hogy más legyen, eljátszotta, mehet orbán után, hiszen egy kasztba tartoznak.

Amúgy ez a kommunista szülők gyereke "kaszt" pont nem attól bűzlik, hogy politikailag baloldali lenne a család bármely tagja.

Éppen a politikai elkötelezettség az amit olyan könnyedén váltogatnak mint bugyit.

Érdekből, anyagi haszonból voltak kommunisták és ezért lesz olyan könnyen '93-ban egy radikális liberálisból konzervatív.

Szerintem hazugság, fedőtevékenység ez az egész pártosdi.

És hol lesz itt így társadalmi egyeztetés, ha ilyen tempóval nyomulnak?

A legnagyobb jóindulattal is azt kell mondjam, hogy ugyanaz valósulna meg, mint a rendszerváltáskor: néhány értelmiségi haver kitalálja mi legyen és az egyedüli kérdés, hogy támogatod vagy nem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem lehet mindenhol egy Kovács Béla elvtárs, aki Putyin elvárs zsebéből megtölti a pártkasszát.

Mellesleg a címkézést is elbasztad, hozzátok hasonló Fidesz fiókpárt a SchiffLMP lesz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ismét sikerült a süket lózungokat hangoztatni.

Az pedig elég nagy szegénysági bizonyítvány, hogy Vonádnak egyetlen konkrét mondata, hogy éljen Ángyán, a fideszes!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Megnyugodtam, ha a neonáci jobbiknak ennyire futja. Gőze sincs a valóságról, de egy kis cigányozással vegyíti a bullshit bombát.
... a sok ideírogató cinikus egoista nyugdíjas figyelmébe ajánlom, hogy a nyugdíjatok sincs biztonságban... ha marad a fidesz akkor mennek a dolgozó adózó emberek az országból....ha nyer az mszp akkor is.... a kritikus tömeget már 13' végére elérheti a haza ....valami más kell,hogy csengessen a postás továbbra is....
@jaegtoer: "de ez mind lózung. fingja nincs miképpen kellene megoldani ezeket a problémákat, ha lenne, nyilvánosságra hozta volna a megoldást jelentő, és a végrehajtást tisztázó törvénytervezeteket."

Elmondom mi a bajom ezzel. Az, hogy 22 éve egyik bagázs(including Bajnai) sem tudta megoldani hazánk felemelkedését, sőt mindent csak szétbasztak. Ezen az alapon akinek a legkevésbé lehet bűntudata az épp, hogy a jobbik.

Persze tudom, hogy jön majd a technokrata meg "szakértő" szöveg, de aki Orbán, Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy variációkban gondolkodik az semmit sem tanult az elmúlt 22 évből.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Azért ez az eredmény nem meglepő. Mikor tegnap reggel lehetett olvasni, hogy akkor schiffer eltűnik mint szürke szamár a ködben ha nem a szája íze szerint szavaz a kongresszus, tudtam a végeredményt.
Hihetetlen hogy a legprimitívebb manipuláció is milyen hatásos.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Kedves Alfonsine! Igen, valami ilyesmire gondoltam. Vagy hogy pl. miert a cigany - magyar egyutteles (felteszem bucselekmeny) viszonylataban gondolkodik a jobbklikk ilyen javaslatokon.

Meg egyszerubben fogalmazva ha cigany - cigany, vagy magyar - magyar viszonylatban van eroszakos bucselekmeny, akkor mar nincs kafeteria?, segely? megvonas? Vagy a banat tudja mit akartak megvonni, hagy ne olvassam el meg egyszer.
@épészmérnök:

"Azzal, hogy Bajnaiéknak novembert követően ismételten nem sikerült elfoglalniuk az LMP-t, egyértelműen elveszítették pólusképző erejüket."

Latod, latod. Pont errol (is) irtam ugy 1.5-2 hete, amikor az LMP-s strategiat Bajnai egyik hibajakent rottam fel.
Ugyanis az LMP azon tul, hogy magat leamortizalja (te igazan tudhatod, hogy ez nem igazan erdekelt, bar ha egy novekvo part hozna a szavazoit egy valamilyen kozos valasztasi platformba Orbanvaltashoz, annak nyilvan orulnek) akkora gyomrost adott az E14-nek, amibol azota sem tudtak felallni.

Ezt legujabban a Median merte is(hogy ez a visszaeses eppen az LMP miatt lenne-e nyilvan nem egyertelmu, de szerintem nagyban hozzajarult):

www.median.hu/object.9a5752eb-18c6-451b-aa98-ec5f7961d465.ivy

Vagyis a Schiffer-szarny amolyan forditott Dugovics Tituszkent, nem csak magat intezi el, hanem sikeresen magaval rantja a H&H-t is. Es azert ez nem kis teljesitmeny!
Meg ha sok gratulaciot ezert nem is erdemelnek...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Aki pedig bármit elhisz Vonának, az legjobb esetben is Lenin hasznos idiótája címért vetélkedik :))))

Neoliberális diktatúra, amit vizionál,Fidesz a négyzeten.
@aritus:

"Nemcsak Orbán, Mesterházi is jót aludhatott. "

Igy van. Mindkettojuket alaposan kisegitette...
@Habakuk999:
Az semmi! :))
Sőt, még igazatok is van jócskán, kutyafuttában olvastam és belegabalyodtam, mint cigánygyerek a hózentrágerba! :D
@simple observer 1.0:
Bazz, tényleg elsőre azt olvastam, hogy "kielégítette"! (ÉKEZETEKKEL!) :(
@Habakuk999: Viszont nektek nincs mit aggódni. Az eddigi szart örömest újracsomagoljátok, miközben azt hiszitek ez bármit is megold. :) Mókás lesz majd olvasgatni majd a blogot, mondjuk 16-ban. Eddig szegény FAB is nagyjából az elempét támogatta, most már csalódott bennük is. Kár, hogy ugyanez lesz a sorsa a "bizzunk az E14-ben" attitüdnek is.

Viszont a kapcsoljuk le az áramot tényleg nagyon fontos, immár világszinten. :)
"Orbán Viktor szerint „ma a Magyarországra érkező pénzek nagy részét ellopják.” "

(2007. szeptember 20.)
Azt hiszem talán ez az idézet hozzászólás pontosan leírja a lényeget:
"
topi mackó
2013. január 27. vasárnap
09:38

Schiffer a jovo semmilyen zsótija.

topi MaCKó
Értékelés: +9 (9 szavazatból)"
@Orica Középföldi:

"Fabricius szerint Karácsony remek elemző és stratéga, Jávor agilis menedzser."

Rolam tudhato, hogy epp Karacsony az egyik, akivel meg ugy-ahogy szimpatizalok az LMP-bol, bar a debreceni musorat meg mindig emesztem...

Ugyanis EPPEN NEKI, aki kutato cegnel is dolgozott, kellett volna realisabb kepet festeni mar evekkel korabban. Valamint alaposan felkeszulni startegia-szinten!
Mert bizony en mar nem eloszor hivatkozom itt az alabbi infora:

hvg.hu/itthon/20121106_Bajnai_tagsag_valasztok_LMP

"Információink szerint ugyanis a nyáron Karácsony kidolgozott egy koncepciót, amely kimondja: az LMP körül kéne létrehozni egy olyan választási szövetséget, amely a politikai paletta közepét foglalja el, és képes megszólítani a Fideszből kiábrándult, a kormányzattal elégedetlen szavazókat. Az elképzelés a sikertelen népszavazási kezdeményezésből – a párt nem tudta összegyűjteni a 200 ezer aláírást – azt a következtetést vonja le, hogy az LMP önmagában még nem elég erős, három évvel az alapítás után a szervezet nem képes egyedül mozgósítani."

Ez komoly?!?!
Meg Karacsony is azt hitte, hogy a Fidesz sose fog elindulnia lejton, es az MSZP sem talal (legalabbis kicsit) magahoz?! Es hogy a tesze-tosza maszatolasuktol majd nepszeruek lesznek a ciklus vegere?!?!

Ez a produkcio sajnos nem igazan arrol arulkodik (nekem legalabbis), hogy milyen remek elemzo es stratega is lenne...
@Vitéz László:
... ma is... :(
A kontinuitás jegyében persze, evégre a hagyományőrzés fontos dolog!
@Anyád, a szúnyogok!!!: "Aki pedig bármit elhisz Vonának,.."

Én elég kritikus vagyok feléjük is, de aki bármit elhisz Bajnainak vagy a Maszopnak??? Hát tudod...... :)
@Penivaldes:

Az ökopolitizálás jegyében Schiffert láncoljuk hozzá egy jegesmedvéhez. :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Meghallgattam mindkettőt és nem kérdéses, hogy melyik a reálisabb és hihetőbb.
Nem Vona! :))
A demagógiában és töketlenségben viszont Vona a nyerő!
apropó nyugdíj... "jövőre lesz 13dik havi nyugdíj... de csak az "

dézsavű ez is... ujra és ujra beszopják a magyar zombik:))))

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=nsUQ2YediVE&list=PL-zx0ixvHs9Z91tzf4DxZ_cqkPFOio-26#t=445s

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ezen változtattak!!!!! már nem "ők" lopnak...
Itt nem fog senki kilépni. Jávor és Karácsony szépen elfelejti ezt az intermezzót és besimulnak. Hiszen nekik elveik vannak, meg parlamenti helyük.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nehezen olvashatsz ki az én mondataimból újracsomagolást.

Azt meg ne vedd a szívedre, hogy négy év alatt nektek sem sikerült programot csinálni.
Semmivel se rosszabb a bizonyítványotok az összes többitől.
nem is jobb, ez is igaz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

És te eldöntötted már, hogy üllő vagy kalapács leszel a lengyel-magyar-horvát tengelyben?

Vona elvtárs Orbáni magasságokba ért a képzavarokat illetően és a 40es IQjú debilekhez beszél, őket tekinti szavazóbázisnak.
@Vitéz László:
Ma ŐK lopnak! Már csak a 70/30 sincs... :)
A nép büszkén és dalolva fizet be a narancsbolsi pártkasszába!
@V-PORT:
Akkor nincs miről beszélni, evégre akkor ugyan az a gerinctelen csürhe, egy karakterrel sem érdemelnek többet!
@Anyád, a szúnyogok!!!:

Ja és az a Hét vezért terv is olyan első blikkre, mintha Matolcsytól lopták volna :O))))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Vagy Vona elvtárshoz:
"A szélsőjobboldali párt ezen kívül ökoszociális nemzetgazdaságot és organikus, szerves társadalmat szeretne, amelynek van feje, keze és lába."
@Habakuk999:
A jobbik meg a program???
Progrom akart az lenni!
Te viccelsz?
Köszönő viszony sincs köztük!
"Kilépünk az ejuból és megvámolunk mindenkit!" szint azért eléggé árulkodó, az említett 40-es IQ túlbecslés lesz! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha ez történik akkor én azonnal kilépek, nem majd gondolkozom rajta. Meg ahogy Schiffer kiírta a Facebook oldalára, hogy velük mulatok éjszaka. Nem fognak semmit csinálni. Majd csinálnak aranyos akciókat, ami miatt Kövér elvezetheti őket, és velük lesz tele a sajtó, hogy micsoda tökös srácok.
@Penivaldes:
Csak szeretnél OLYAT!
Egér meg hát mit tud nyújtani?
Illetve csak próbálja nyúúúúúújtani, de hát az azért kevés, lássuk be... :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: keményem fiaim mint Józsika aki megakarta mekkorát tud rúgni aztán belerúgott a kerítsbe
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Most miért mondod Vonára, hogy demagóg??? Azért mert szerinte, ha nyernek, akkor újra a vas és acél országa leszünk, vagy azért, mert a devizasérültek hitelét abból akarja kifizetni, amit azon spórolunk, hogy éhendöglesszük a cigányokat? :DDD
@Habakuk999: Ha emlékeim nem csalnak 10-ben is volt program, amely nem is volt a legrosszabb, és már készül a 14-es is.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem illik bántani kisállatokat. különen is gondolj az egérfarokra. na látod:D
@Penivaldes:
Nem valami ... Viktor nevű másodosztályú focista volt az??? :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Butaságokat írsz, mivel marhára nem csak ez volt és lesz a programjuk.

Ezzel szemben nézz szét az országon és bátran higgy továbbra is azoknak, akik felelősek a szétbaszott országért. :) Tudom persze, hogy a kis plakát fiú nagyon cukiiii, stb. csak tudod én már inkább nézem azt, hogy eddig mit tettek és milyen "eredményeik" voltak, mint azt, hogy megint mit hazudoznak össze.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: én kezdem tanulni a mozgalmi dalokat a hős bányászról.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A dupla haszonra gondolsz?
Vagy a ... mire is?
Egér, baszki, Te nagyon, nagyon ... izé tucc lenni! :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"...kis plakát fiú nagyon cukiiii"
Hűűűű... izé, felétek nem ciki, amikor ez a pedofil stílus és a hülyeség párosul?
Azta... le vagyok maradva és döbbenve! :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Vona nem demagóg, mivel csak copy pasztázik.
Orbán hangzatos baromságait visszhangozza.

" Ugyanakkor kifejtette, hogy pillanatnyilag nem válság van, hanem végjáték: „a globális kapitalizmusnak és a liberális demokráciának vége”. Új világ jön. Még senki nem tudja, milyen, de annyi biztos, hogy „szét fog durranni a lufi”."

Lesz itten még Jobbikos Békamenet is, legfeljebb nem Széles KGBs oligarcha lesz az élén, hanem valami MSZMPből kikukázott milliárdos.
@Penivaldes:
Meg Gabriella is, mint azt kedves kollégák már emlegették! :)
DURVA!
A másságot így meghurczolni!
Semmi libsi vér nincs bennetek... :))
Remélem nem űztétek el az Egeremet...
@Penivaldes:
"én a finom erőszak híve vagyok....)"
Jajj ne!
Kezditek megint majd Egérrel a kikötözős játékaitokat megint? :((
Komolyan, valami más kéne már!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nyugodj meg a kikötözés a múlté.
innovatívak vagyunk, és most a szabad mozgást hangsúlyozzuk. .))
@aritus:

10:13 +1 Tokeletes leirasa a helyzetnek.
@Anyád, a szúnyogok!!!:

Viszont a medve foglalt, Vona elvtársat hozzá-szigszalagozzuk egy bordás krokodilhoz, hogy érezze: ma is tett a természetvédelemért. (További politikusok számára felkészül: a leopárdmuréna, a méhészborz és a halálkígyó.)
@Penivaldes:
Sejtettem, csak nem gondoltam...

Milyen perverz játékokat tudtok pizsi buliba?

Fiúk lányok vegyesen lesznek,mindenki 18 éves.

2010-07-09 02:44 Privát üzenet Tetszik

A válaszok
1 2
Betonozás éjfélkor, kiskanállal.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hagyjuk.
A Jobbik lesz a következő lmp.
Program és demagógia nem ugyanazt jelenti.

Te azt hiszed, a jobbik új párt. Nem az. Ugyanúgy része az elmúlt éveknek, mint az összes többi. Az kétségtelen, hogy csak az asztalról lehulló csontok jutottak neki a csaholásért.:)

Nem ti lesztek az új erő, akire az 52 százalék párt nélküli vár.
Abban egyetértünk, hogy a szocidkH&Hlmp kvartett sem az.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Na nem a választók felé értékelődik fel, hanem majd a választási tárgyalások során. Nem azt mondtam , hogy nem kell keresni a többi pártot, hanem azt, hogy még korai elköteleződni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A „nem kell hozzá más csak ész, kéz és egy csomó szigszalag” elv működik!
De tényleg!
Lásd Madagaszkár pingvinjei c. örökbecsű, kedvenc sorozatom! :))
@Penivaldes:
Pedig igény az arra is lenne, pizsi ide- vagy oda... :)
@74. Vladys:

"Én anno azért szavaztam az LMP-re"

Te pár hónapja még azért ríttál itt, hogy nálatok nem léteznek, hozzátok nem szólnak, vidéken láthatatlanok és amúgy is nem elég jobbikszerűek.

Most meg már rájuk szavaztál? Füllenteni olyat legközelebb, amire senki nem emlékszik, töki :-D
@Penivaldes:

Gyönyörű beszédet tartott Vona elftárs. Azért az teljesítmény, ha egy párt VALAMENNYI célkitűzése:

A: Megvalósíthatatlan
B: Bombázna minket miatta a NATO

:DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nana! Az azért már valami lenne!
Végre valami eredményt fel tudnának mutatni! :((
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Csak szeretné, ha fellendülne az idegenforgalom.
Én is kíváncsi lennék kőbaltás emberekre.
@Penivaldes:
DURVA EZ, mondom én! Képeket is küldhettél VALAKIKNEK, mert olyankor namitírtok kolléga ... felduzzadt! :))
"Csak olyan politikai erőnek lehet szándéka az LMP „bedöntése”, amely 2010-ben kiesett a Parlamentből és most ezt a pártot használja fel arra, hogy visszakapaszkodjon."

Nem hittem volna sose hogy Schiffer ilyen szintre süllyed. Ez sajnos nekem is elképesztően kiábrándító :( Ez konkrétan a Szíjjártó-Selmeczi színvonal.

Még hogy lehet más? Schiffer, ez maga a színtiszta ócska hazug mocskolódás.

Ráadásul nem is valami hülye pártra mondja, hanem saját párttársaira, mintha legalábbis ellenségek lennének.

Megjegyzem nem tudom melyik politikai erőre gondolt pontosan, mert az Szdsz 2010-ben nem kihullott a parlamentből, hanem magától kilépett, nem is indult. Amelyik párt indult, és valóban kiesett, az az Mdf.

Bár mindegy, ez mellékszál. Ha Schiffer más gondol, mint pártjának szavazói, akkor két dolgot tehet: vagy sikeresen meggyőzi a szavazóit saját álláspontjáról, vagy szépen háttérbe vonul, remélve hogy az idő őt igazolja, és akkor megnövekedett politikai tőkével térhet vissza. Schiffer egyiket sem csinálja, hanem elszakítja a pártot a választóitól, ez amolyan politikai öngyilkosság egy amúgy is a küszöb környékén billegő párttól.

Ez a süketelés, meg, hogy majd az Lmp lesz a 3. pólus, meg az Lmp majd felszívja a fideszből kiábrándult jobbosokat, ez baromság. Jól hangzott, jó ötlet volt, de nem működött. Volt rá 2,5 év, hogy működjön, nem működött, nem sikerült megcsinálni. Ez a projekt kudarcot vallott. Ezt észre kéne venni. El kéne ismerni. És ha valami nem megy, akkor le kéne szállni róla, és próbálkozni máshogy. Ahogy a dakota mondaná, döglött lóról le kéne szállni. A Fidesz elvesztett szavazói felét, és eközben egy centivel nem nőtt az Lmp támogatottsága, szóval piszkosul nem tudtak megszólítani senkit, ez kudarc.

No mindegy. Engem az Lmp nem is érdekel önmagában annyira, engem a hazám érdekel. Örökké várom az erőt, amelyik képes jó irányba mozdítani az országot, az Lmp-nevű kísérlet erre nem volt alkalmas. Jelenleg az első számú cél a Fidesz leváltása, mert még egy ciklust nem bír ki az ország.
@karpackie:

Választási tárgyalások? Miféle tárgyalások? Ki akar majd decemberben a leosztott szerepek és kidolgozott stratégia után a siffermaradékkal tárgyalni bármiről? És főleg minek?

Meg egyébként is: szóba állni Bajnaival és a szocialistákkal, alkudozni? Mit nem gondolsz. A külön út azt jelenti, hogy akiknek nem kell szövetséges azoknak nem lesz szövetsége. Senkivel. Tudom, 4K, de az ugyanaz.
@Fabius:
Bazz, lemaradtam... :) Most olyan izé vagy megint!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azért a szupataki kocsmában egy felesre meghívná ezért a beszédért a törzsközönség Vonát.
Nem lesz baj Öcsi, igyál egy csöppet, amíg jön a fehér autó érted.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"A: Megvalósíthatatlan
B: Bombázna minket miatta a NATO"

Orbán már egyszer ugyanezt előadta, két évig haknizott ezzel a dumával.

Nem valósította meg, csak unortodoxnak nevezte el a szélsőséges neoliberalizmust,a jóléti állam szétbaszását.

Nem jött a NATO, piszlicsáré hordószónokokkal nem foglalkoznak.

Az esetleg akkor jön, ha Orbán elvtárs Moszkvában eladja az országot Putyinnak.

Én inkább azt a részét emelném ki Vona beszédének, amely a Fidesz bázisnak szól.
Ők is ugyanarra hajtanak, mint Schiffer, a kiábrándultakra. Schiffer a Mandnergenerációt szalámizná, Vona a debilekre hajt.

Kérdés, mekkora karéjjal tudnak maguknak kihasítani?

Ha nem elég nagyot, akkor a Fidesznek simán meglesz a többség. Legfeljebb beveszik a Jobbikot, LMPt koalciós partnernak a KDNP és az MDF roncsainak helyére, Schiffert átfazonírozzák Semjénzsótira, Vonát Lezsákosra.
@sárkányfő: a fideszből kiábrándult jobbosokat most senki nem tudja felszíni
Abból látszik, hogy az Lmp rosszul döntött, hogy a jobboldali hozzászólók Schiffert istenítik.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Milyen rövid lett volna a mese, ha a királykisasszony egy nyílméregbékát csókolt volna meg.
@Anyád, a szúnyogok!!!: kiábrándultak..szerintem a jobbiknak nagyon már nincs mit lefejteni a fideszről..a radikális nemzetiek ugyanis már rég a jobbiknál vannak.
lmp meg akkor tudna lefejteni ha átalakulna jobbos párttá. konzervatív meg társai.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: én szeretem a rövid meséket..lekaszabolja a királylányt, elveszi a sárkányt és ennyi.
@Penivaldes: Azon gondolkodtam el egy picit, hogy a jobbikosak között sok a fiatal diplomás városi férfi.
Nehezen tudom elképzelni, hogy a kommunista propaganda nem szúr szemet nekik.
Lehet a cigány gyűlölet olyan nekik, mint bikának a muleta?
@Habakuk999: Az utolsó mondatoddal egyetértek. :) Valóban minden szereplő sok kívánnivalót hagy maga után. Tudod mi a vicc?? Ha mondjuk feltűnne egy Szent István, Szent László, netán egy Széchenyi kvalitású ember itt őket is kiröhögnék.:)
@Fabius:
Érdekes az a 4K is az ősFideszes Bodokival.
Tavaly, amikor az E2014 szóba jött, akkor hirtelen lett egy kalap pénzük utcai akciókra, párttá alakulásra, párt infrastuktúrára.

Szerintem a 4K Navracsics futtatottja.
@V-PORT:

"a jobboldali hozzászólók Schiffert istenítik. "

Igen, a stabilan elkötelezett Jobbikosok,Fideszesek.

De csak addig, amíg rá nem jönnek, hogy kikre hajt Schiffer.
@V-PORT:

"_ hogy a jobboldali hozzászólók Schiffert istenítik._"

már megint egy sztereotípia. én jobboldali is vagyok és konzervatív, schiffert nem/sem istenítem. akkor most mi van? menopausa?
@sárkányfő:

Szily Katalin meg a negyedik pólus, GyF az ötödik, lassan táblázatba kell őket foglalni, mint a bozonokat.
@Habakuk999: én inkább a tudatlanságot látom. gyakran olyanok a legvéresebb jobbikosok akik aztán abszolút nem egy "cigányveszélyes" helyen élnek. de ők nem reménytelenek, sokan kinőnek ebből. ismertem ilyet, most is olvastam egy srávról aki nemzetiradikális volt, meg cigányokat elkülöníteni, aztán mára a tolerancia és az emberség nagy képviselője.
@Penivaldes:

Én láttam egy ilyen karikatúrát! (Martin Perscheid, ha jól emlékszem.) A királynő ledöfve az ágy mellett, a sárkány meg a lovag meg cigizik az ágyban. :DDD
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: saját korukban is kiröhögték őket illetve nekik mentek.

nyugodtan egyet érthetsz a korábbi mondataimmal is. Volt alkalmam tapasztalni a narancs és s jobbik közös bálozását.
@jaegtoer: Te kivétel vagy.:) De Te is olvasod, nem csak itt hanem máshol is, hogy most micsoda király lett.
@Anyád, a szúnyogok!!!:

Bodoky mióta 4K? Erről lemaradtam, még csak ott járok, hogy LMP szimpi.
@Penivaldes: Nem szabad elfelejteni a nemzeti kártyát.
Jó példa erre a cseh elnökválasztás, Zeeman jó érzékkel ijesztgetett a Benes dekrétumok kárpótlásának veszélyével, simán nyert is.

A szocik és libsik egyik nagy bűne, ami egyébként itt a blogon is lépten-nyomon előfordul: a nemzetiség tagadása.
A nemzeti nem fasiszta, nem rasszista.
@V-PORT:

"Lehet, hogy hülyeség, de szerintem ebbe az egész, fogjunk össze az Lmp-vel dologba, inkább Juhász Péter vezette bele az E14-et. Bár lehet, hogy rosszul gondolom. "

Szerintem ebben a kerdesben nagyobb a sara Bajnainak, mint amit ma felmernek neki hanytorgatni.

Ugyanis, ha figyelembe vesszuk, amit par hete mondott, hogy fel eve dolgoznak a programokon, akkor kiszamithato, hogy 3 honapja, az oktoberi fellepesekor ezek a munkak meg nagyon az elejen tarthattak. Ugy latom, hogy eppen ennek a kesoi dontesnek is (es talan annak a teves alapallasnak is, hogy egy minielnok-jeloltnek all-roundernek kell lennie) resze volt abban, hogy vegul a politikai modon (vagyis politizalasi lavirozasokkal, praktikakkal) igyekeztek (sajnos meg mindig) szavazotabort szerezni. Igy viszont beleszalad(tak) a hatalmas LMP-pofonba, amit raadasul talan illet volna elore sejteni azok utan, hogy rendszeresen targyalt Meterhazival es Schifferrel is...

Ugyanakkor meggyozodesem, es tapasztalatom is, hogy Bajnai potencialis szavazoi a szakembert, a hiteles, a donteseket eszervek alapjan meghozo embert latjak benne. Neki(k) eppen erre a karakterre kellett volna felepiteni Bajnai szinrelepeset, illetve tovabbi tevekenykedeset. Plane ugy, hogy nagyon rovid idejuk volt arra, hogy teljeskoruen, minden szempontbol felepitsek a szemelyiseget.

A minimal-beres felremagyarazasi kiserletbol micsoda zurzavar keletkezett nemregen a Fidesz haza tajan...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Inkább a modern marketing termékpozicionálási előírásait kell nézegetni.

Végül is a politikus is próbálná eladni magát, egy kiválasztott célközönségnek.

Engem vegyél Rozi, mer én vagyok a Tesco gazdaságos, meg intelligens mosópor.
@simple observer 1.0: Én mégis úgy gondolom, hogy ez egy fajta gesztus volt Juhász Péter felé, hogy az Lmp-vel kezdjük, és majd utána,ha velük megállapodunk jön az Mszp.
Schiffer András élő példája a plitikusnak, aki pártvezéri szerepében nem alakította ki pártja hosszú távú stratégiáját. Ezt a helyzetet tovább rontotta hatalommániás személyisége, tekintélyelvű stílusa.
Schiffer alapította meg az LMP-t, ő volt e pártnak az arca, azt az elvet azonban nem követte, hogy a korszerű pártok a demokrácia jegyében működnek.
Amennyiben pártjának irányát kívánja egy pártvezér megszabni, elvárható, hogy kialakítson pártjának olyan eszköztárat, melyek a megvalósítást garantálják.
Jelen esetben az LMP célja is egy lehet, az Orbán kormány leváltása. Az Orbán kormány ellenfél, ehhez tendenciájában kell ismerni a ellenfél harcmodorát, és a tendenciákat elemezve kell fellépni ellenük.
A Fidesz múltbéli regnálásának örökös jellemzője volt, hogy ellenfeleit vagy behálózva, vagy egyértelműen, de kiméletlenül bedarálta, hatalmi törekvéseit a többi párttól elkülönülve, kizárólagossággal érte el.
Schiffer nem akar kormányváltást, Orbánnál még statiszta szerepet sem kapna, a baloldalból és más pártalakulatokból nem kér, pártját sikerül - úgy tűnik - végleg kivezetni a politikai közéletből.
Schiffer András nagyon meggyőző, hatásos, a racionalitást felmutató retorikával bír. Nagy a valószínűsége, hogy párttársaiban ezzel az attitűddel érte el azt, hogy a kongresszuson megkapta a többségi szavazatokat a haladó szellemű platformot képviselőkkel szemben.
Nagy kár, hogy a Schiffer hatásos szövege mögött nem ismerték fel azt a tévedést, mellyel saját pártjuk parlamenti jelenlétét tette bizonytalanná a jövőt illetően.
@Fabius:

Tavaly amikor kirúgták a H&H egyik kutatóját és felmerült az Átlátszó szétesése, akkor Stumpf Andriska a Heti Válaszban belsős infókra hivatkozva elkotyogott pár dolgot.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"___Ezen az alapon akinek a legkevésbé lehet bűntudata az épp, hogy a jobbik.___"

Ezen akkorát kellene röhögnöm, hogy a hangszálaim szana szakadnának meg széjjel.

A jobbiknak máris 1000 évre visszamenőleg lehet bűntudata, ugyanis a romadeviancia kérdéskörét cigánybűnözéssé eccerűsítve dajkálgatja, megoldása erre a problémára sincs, de így nem minden alap nélkül- más eccerű elemek náci színben tudják feltüntetni az ország egészét, ahol a jobbiknak kiemelkedő támogatása van. jaaa eeeeepééé képviselője az a morvajihisztike, aki a világképét a metélt és nemmetélt farkak kaleidoszkópjában véli megragadni... amely megragadás egyben jól jellemzi a jobbik fogvatartottságát egy olyan eszmekörben, amelyből jobb lenne feloszlással megszabadulni
...ésasztánmindazonáltaltovábbá fogalmuk nincs arról sem, hogy 2010. évbe érve erősen a XXI.századba tévedtek, ami a harmadik évezred nem gyenge eleje, és több világháborún vagyunk túl, mint amennyi számozva van.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Bazz, tényleg elsőre azt olvastam, hogy "kielégítette"! (ÉKEZETEKKEL!) :( "

Az oreg Freud Zsiga bacsi befigyel? ;D
@Anyád, a szúnyogok!!!:

"Schiffer elvtárs régi szalámigyáros családból származik."

Az ilyenek kevesse hatnak ram. Korabban sem ezert nem szimpatizaltam vele.
@guma: Köszönöm szépen a kedves szavakat! (Elpirul.)
@simple observer 1.0:

Csak tudod, ha valakinek a rokonyai ott vannak az MSZP és a szadesz vezető és pénzosztó beosztásaiban, akkor az talán otthon családi körben elmúttnyóccévezzen először.

No meg ne legyen valakinek akkora arca, hogy ő a fehérruhás szüzike, amikor az illető huszonéve ott kavar a politikában, sőt, ebbe született bele, a politikai KASZTba.
@Anyád, a szúnyogok!!!:

"_A képlet ilyen egyszerű, akarod-e az Orbán rezsim újabb 4 évét, avagy nem_"

deiszen nem ilyen eccerűűűű" hánccóó monggyam!

mivel kifogytunk az időből, csak eccő választhatunk, és azt jól kellene tenni, azaz, olyat, aki képes rendet tenni, és most 2014-ben a szükséges 3 elemből, feltételből egy mindenképpen hiányozni fog.
vagy az alkalmas jelölt, vagy a szükséges többség, vagy a csoda.
@V-PORT:

"Én mégis úgy gondolom, hogy ez egy fajta gesztus volt Juhász Péter felé, hogy az Lmp-vel kezdjük, és majd utána,ha velük megállapodunk jön az Mszp. "

Nincs vitank. Ezt en is mar az ontoberi beszede utan is irtam parszor azoknak, akik fellelkesulve orvendtek, hogy most aztan Bajnai bedaralja az MSZP-t is.

Es anno en nem is lattam ezt hibanak, mert azt gondoltam, hogy a taktika kidolgozasa mogott van annyi ismeretanyag, netalan elore leegyeztetett forgatokonyv, hogy a felkeresre, (megjatszott) nagy duzzogas utan, de azert csak igent mond az LMP.
(Azert nagyon erdekelne, hogy a mindharom fel altal elismert 1-2 havonta megejtett beszelgetesek alatt hogy a fenebe nem tunt fel Bajnainak, hogy Schiffer siman elhajtja majd a picsaba?!?!)

Es ne feledjuk, akkor meg a ket formacio egyuttesen joval tobb szavazot mondhatot magaenak, mint most, amikor egyutt sem erik el az MSZP felet...

Vagyis akkor kulso szemlelokent valoban nem tunt ez rossz strategianak.
@V-PORT:

"_máshol is, hogy most micsoda király lett."

....hááát a vakok közt!

dehafelnyílik habonyárpi szeme, hogy sifi honnan nyúlhat le szavazókat, rögtön elkezd optimalizálni:-)
@Önkéntes Véradó: "Itt hónapról hónapra változik minden, vegyétek már észre! Pl. hol voltak a diáktüntetések 2 hónapja?"

... és hol lesznek 2 hónap múlva.... :-(((((((
Najónapot!
Nem olvastam reggel óra végig a kommenteket, így vagy újat mondok, vagy de nem. Szóval, a Schiffert ekézni teljesen érthetetlen számomra, mert előtte lebe a magy út. Nincs igaza, aki azt mondja, hogí 1%, az lófasz, meg ilyesmi, mert hát nézzük már meg a KDNP-t. Mekkora a támogatottsága? Ott van a parlamentben? Tömjén Zsófi miniszterelnök-helyettes? Schiffernek ez elérhetetlen cél? Na ugyi:-)
@simple observer 1.0: Ha belegondoltuk ennek az okfejtésnek az eredményébe, az Mszp-nek is ugyan olyan jól jön ez a helyzet, ha nem jobban, mint a Fidesz-nek.
@jaegtoer:

Azon,hogy csak a jobbik ártatlan,meg hogy a legnagyobb a támogatottsága a fiatalok körében... meg kell a szívnek szakadni:

www.youtube.com/watch?v=DlLh1H3PLtU

csakkurvákvannakmárdevannakkülönbségekóriásiak...
És igen . Ebben az lefejtésben ki nem szarja le, mi lesz az országgal? Azt az ópiumot haggyuk meg a maradék értelmiségnek, hogy ne unatkozzon, míg el nem húz a vérveres péniszbe ebből az országból. A torta így kerek:-)
Épépsznek meg külön üzenem: ha a parizer zöld, attól az még nem lesz környzetbarát. Akármelyik nyugdíjas megmondja:-)
@Anyád, a szúnyogok!!!:

"Csak tudod, ha valakinek a rokonyai ott vannak az MSZP és a szadesz vezető és pénzosztó beosztásaiban, akkor az talán otthon családi körben elmúttnyóccévezzen először."

Azert itt is lehet valami, mert ha elolvasod a galamusos belikelt es nem is tegnapi cikket, akkor abbol latszik, hogy csaladikorben is vannak ott zavarok.

"No meg ne legyen valakinek akkora arca, hogy ő a fehérruhás szüzike, amikor az illető huszonéve ott kavar a politikában, sőt, ebbe született bele, a politikai KASZTba."

Ebben egyetertek. Mar parszor leirtam, hogy nekem Schiffer azota nem tudott szimpatikus lenni, amikor eloszor hallottam, hogy a Vedegylet felol erkezik a politikaba:

www.nol.hu/belfold/lap-20081004-20081004-40

Most ahogy kerestem a cikket leltem valami erdekeset, amit akkor nyilvan nem olvastam:

greenr.blog.hu/2010/03/26/lanyi_az_lmp_nem_erdemli_meg_a_voksukat
Na csak ennyit a Fidesz fele torlekedesrol...

"Volt-e ebben szerepe annak, hogy Fodor Gábor, akivel megpróbáltak összehozni, nem óhajtotta elhagyni az SZDSZ-t egy alakuló új alternatív párt kedvéért, azt nem tudhatom. Annyi bizonyos, hogy Schiffer András, az LMP mai listavezetője, akivel 2005-ös pártütése óta nem vagyok beszélő viszonyban, 2008 nyarán, egy nappal az után, hogy Fodort megválasztották az SZDSZ elnökének, megpróbált rávenni, hogy a sajtóban együtt támadjuk meg Fodort. Ilyen fokú gátlástalan cinizmus egy pályakezdőnél nem mindennapi: sokra viheti még."

A Stumpfos dologrol ha meltoztatnal kicsivel tobbet a pornepnek elhinteni! ;)
hvg.hu/kultura/20130127_kerenyi_imre_alfoldi_robert
Ezért is örülök, hogy nem lesz összefogás, mert Kerényi még jó ideig maradhat. :(
@simple observer 1.0: kijafaszaza juhászpéter? Amúgy dojcstomisan...? És fgőleg, mit keres a wizzerben? :-)
@Kuviklacz: "Amúgy a gazdasági elképzeléseik olyan kommunisták, hogy csak úgy zeng."

A gazdasági elképzeléseik nem kommunisták. A kommunizmus definició szerint: "mindenkinek szükségletei szerint" jusson a közösből.

Az, hogy államosítanak, valóban hasonló, de az államosítás célja más.

A hajléktalanság kriminalizálása, a Munka Törvénykönyve kiherélése nem "kommunista" lépések.
@épészmérnök: @Kuviklacz: "Amúgy a gazdasági elképzeléseik olyan kommunisták, hogy csak úgy zeng."
Igazad van. ez nem kommunizmus, hanem megvezetett visszaállamosítás után átjátszás a cimbiknek. XXI. századi szabadrablás:-) És feudálimperialista hű béres teremtés.
Orbán ígéri, mindenkit megvéd
A kormány nem tűri a kisebbségek kirekesztsét, az antiszemitizmust - közölte a holokauszt-évfordulón.

Ebből a nagy kibaszort megvédési hullámból nem lehetne valahogy kijelentkezni? Mert ahgy eddig megédtek, az nagyjából számomra a belehalást jelenti... Javasolnám, Orbán végre védje meg már magát önmagától. Asszem ez lenne a kolbászbólfont Kánaán...
@simple observer 1.0: "agyis a Schiffer-szarny amolyan forditott Dugovics Tituszkent, nem csak magat intezi el, hanem sikeresen magaval rantja a H&H-t is"

Szomorú szívvel tudatom, hogy igazat adok Neked. És Kvínnek is, így utólag. Kvín, igazad volt (a fene egye meg).
@épészmérnök: Valóban, idézem egyetértőleg: @exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Igazad van. ez nem kommunizmus, hanem megvezetett visszaállamosítás után átjátszás a cimbiknek. XXI. századi szabadrablás:-) És feudálimperialista hű béres teremtés. "
Azért én jóhiszeműbb lennék. Tényleg az képzelik (hogy is lenne másként, a Kádár-rendszerben meg - a rendszerváltás után - az azt visszasíró társadalmi közegben szocializálódtak), hogy lehetséges egy önzetlen, mindent elrendező állam. Csakhogy ahhoz még akkor is jó szakemberek kellenének, ha ez az idealizált és nem maga felé hajló kezű szent embertípus nagy mennyiségben létezne, és ez a típus vezető pozícióba is kerülhetne (mindegyik feltételezés téves). Azok meg pont azért hiányoznak a Jobbik mögül, mert az elképzeléseik minden alapvető szakmai szempontnak (is) ellentmond.
Ennélfogva a szakmát ki kell kiáltani ortodoxnak, összeesküvéselméletet kell konstruálni, hogy minden tradicionális szakmai megszólalás a karvalytőkét szolgálja és ezáltal hitelteleníteni kell.
A hajléktalanság kriminalizálása egyszerűen baromság, mert semmit sem old meg, a munka törvénykönyve kiherélése pedig visszavisz minket a 19. századi kapitalizmusba. A vadkapitalista módszerekkel üzemeltetett állami tulajdon az állammonopolista szocializmus lenini modellje, és itt ér össze a kommunizmussal (a valódival, nem az idealizálttal).
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Milyen rövid lett volna a mese, ha a királykisasszony egy nyílméregbékát csókolt volna meg."

Basszus, milyen kiábrándítóak ezek a biológusok! Nem értik a lelket... :-(((((
@Penivaldes: "én szeretem a rövid meséket..lekaszabolja a királylányt, elveszi a sárkányt és ennyi."

Peni, leborulok nagyságod előtt, ez ám az out of the box thinking :-DDDDDDD
@Penivaldes: "gyakran olyanok a legvéresebb jobbikosok akik aztán abszolút nem egy "cigányveszélyes" helyen élnek."

Talált, süllyedt. Szociológiai kutatások kimutatták, hogy az etnocentrizmus és az idegenellenesség azokon a területeken szokott a legerősebb lenni, ahol az utált etnikum nincs jelen. Szlovákiában például a vegyes területeken nincs magyarellenesség, a szín szlovák területeken viszont igen.
@V-PORT:

"Ha belegondoltuk ennek az okfejtésnek az eredményébe, az Mszp-nek is ugyan olyan jól jön ez a helyzet, ha nem jobban, mint a Fidesz-nek."

Erdekes kerdes, es altalaban ilyenkor szoktam en igazan agyalni.

Szerintem ugyanis nem feltetlenul.

A szociknak persze, hogy jo ha a "belso ellenzeke" (itt most ugy ertem, hogy az ellenzek vele szemben allo csoportosulasai) gyengulnek hozza kepest, raadasul szamottevoen.
Ez ellenzeki szerepben, illetve arra keszulve lehet igazan pozitiv a szamukra. Hogy mennyire kis part marad az LMP (ha ugyan bejut) a kovetkezo ciklusban. Hasonloan, hogy mennyire lesz sulya Bajnainak, ha ugyan erdekli 4 even at viszonylag kis frakcioval vegigcsinalni a ciklust. Es egyaltalan egy kozos lista utan milyen aranyban osztozkodnak a mandatumokon.

Am nyilvan a szocik kormanyzasra hajtanak, es ebbol a szempontbol meg egy paritasos targyalas az MSZP es az E14/LMP kozott is siman belefert volna szamukra.
Nagy duzzogva "bealdozzak" a minielnok-jelolti poziciot Bajnainak, a kornyezetvedelmi teruletet a (mara tobbre mar aligha eselyes) LMP-nek. Tesznek nehany engedmenyt szemelyzeti ugyekben, cserebe viszont olyan temakat tartanak meg, illetve kotnek magukhoz, amik valamekkora sikerrol szamolhatnak be majd egy 2018-as kampany soran. Mikozben a kormanyzas felelosseget ugy altalaban, majd igyekeznek Bajnaira vetiteni, ami rovid tavon, vagyis a '18-as valasztason fontos lehet...

De azert az igazi nyertese a tegnapi dontesnek megiscsak Orban.
@Anyád, a szúnyogok!!!: "Tavaly amikor kirúgták a H&H egyik kutatóját és felmerült az Átlátszó szétesése, akkor Stumpf Andriska a Heti Válaszban belsős infókra hivatkozva elkotyogott pár dolgot. "

Mesélj, lécci, lécci!
@Anyád, a szúnyogok!!!: "ne legyen valakinek akkora arca, hogy ő a fehérruhás szüzike, amikor az illető huszonéve ott kavar a politikában, sőt, ebbe született bele, a politikai KASZTba."

Igen, a Savonarola-i attitüd a kognitív disszonancia tipikus kivetülése. Projekció, freud-iasan szólva.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"Simple observer barátja ezek szerint egy simple soul:-) "

Ezt mire fel kaptam?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Láttam én már zöld parizert, borsószemek vótak beléje applikálva, meg piros is, amiben kaliforniai paprikadarabok - látod, nem hagyom magamat :-)))
@simple observer 1.0: mééé mi a baj ezzel? mindenkinek vannak ecceri barátjai, elleségei:-)
@épészmérnök: neked jó. a nyukdíjas itten nem is utazhat illen eksztrákra... neki csa a szín marad. oszta vagy a nacsaka eszi meg, vagy ő... ki éppen az éhesebb. és eebben a nemes versenyben, mint tudjuk, a nyukdíjas a vesztes:-)
@simple observer 1.0: Lányi egy hiú páva, a Duna mozgalomban is sokat kavart. Ezer éve kriptofideszes.
@Habakuk999: Jééééé. :)

A nyugati nagy cégek érdekeit szolgálja az unió, amikor a multik által gyártott technológiát helyezné előtérbe a magyarországi beruházásoknál. Ezzel a közösségi támogatások ugyan névleg hazánkba érkeznének, de a haszon jelentős részét a nagy nyugat-európai vállalkozások viszik ki az országból.

veddamagyart.info/gazdasag/5463-a-multikat-segiti-az-unio
@simple observer 1.0: sima ténymegállapítás. Te is így kezeldd:-) Tudod hány ember mongja, hogy az én barátom, és én mennyit szégyenkezem emiatt? :-)
@épészmérnök: " A kommunizmus definició szerint: "mindenkinek szükségletei szerint" jusson a közösből."

Tehát, ha jól értem, akkor a kommunizmus olyan mint egy ingyen-nap Amszterdamban.

Ha ezt Kádár elvtárs megérhette volna.
@épészmérnök:

Ezt csak megerősíteni tudom: Mordorban nem volt jelen az ork-ellenesség, de bezzeg Lórienben, ahol meg egy darab sem volt... :D
@épészmérnök: igen, és nekem ez mindig fura, amikor azok a leginkább etnikumellenesek akik max a tévében látják az adott csoport tagját...
Stand up comedy by Választás 2014

És akkor felsorakoztak a jelöltek. Csupa idegen, ismeretlen arc….. Na ez nem egészen így van mert többen, - a jelöltek mintegy 99%-a -, már többször játszott a futottak még kategóriában lassan negyed évszázada. Mint egy vetésforgó a mi választásunk négyévente.

És akkor ígérgetnek. Csökkentünk, emelünk, kompenzálunk, betartjuk, nem tartjuk, kirúgjuk, felvesszük, elszámoltatjuk…., ja…, azt nem.

És akkor mi elhisszük. Miért ne tennénk. Minden negyedik évben elhisszük, amit előtte négy évig nem hittünk el. Mindent elhiszünk amiért zúgolódtunk, morogtunk, káromkodtunk, számonkértünk…, ja…, azt nem.

És akkor bedőlünk. Négyévente bedőlünk. Nekik. Nem ám a kardunkba.

És akkor piedesztálra emelünk. Boldogok vagyunk, örömmámorban úszunk. Azt hisszük, hogy most…, most minden megváltozik… Még mindig azt hisszük.

És akkor csalódunk. Mint négyévente általában…, a harmadik hónapban. Már nincs olyan örömmámoros feeling sehol sem. Se itt, se ott.

És akkor dühöngünk. Már megint. Átkúrtak. Át, hát. Mint mindig.

És akkor megírjuk, tiltakozunk, kiállunk, elhatárolódunk, demonstrálunk és aláírást gyűjtünk.

És akkor……
A várt hír... kéretik nem kivégezni...

Szakad az LMP

Index
2013. 01. 27 15:50:00 |

index.hu/belfold/2013/01/27/szakad_az_lmp/
más...
Kerényi: lesz még Alföldinek színháza
Kerényi szerint azért jobb, ha a balliberális oldal megszokja: hét szűk esztendő jön.
hvg.hu/kultura/20130127_kerenyi_imre_alfoldi_robert
@épészmérnök:

"Szomorú szívvel tudatom, hogy igazat adok Neked. És Kvínnek is, így utólag. Kvín, igazad volt (a fene egye meg). "

Koszi. Jol esik.

Am attol a nagy budos helyzet megiscsak az, hogy az ellenzek, ugy altalaban, kerul egyre rosszabb helyzetbe. Az Orbanvaltast meg mindig realisnak tartom, de a 2/3-os parhonappal ezelotti optimizmusom mara odalett.

A sors fintora, hogy a schifferi-szarny dontese, akar az MSZP tovabbi erosodesehez is vezethet.
Ugyanis, ha Bajnai tovabbra is ragaszkodik a teves strategiahoz, akkor az MSZP megjobban rafekudhet a "Mi vagyunk Orban egyetlen realis alternativaja" kampanyra. Amely ha marad a Median altal mert helyzet, egyre inkabb autentikussa valik.
Es ekkor mar csak az marad az egyetlen kerdes, hogy ha sikerul is a szociknak egyenlore feltornazniuk magukat (kis eselyet latom), akkor a potencialis szavazokkal el tudjak-e hitetni, hogy egyenlonel van realis eselyuk kormanyt valtani (a mai szablyozas szerint aligha).

Vagyis relative kis esellyel, de Schiffer, szandekaval ellentetben,akar a szocik nemelyes megerosodehez is hozzajarulhat.
@Penivaldes: nem mondod, hogy cassa blancában a kikkötő s/m bázisony tötötted ifjonyti lyánykorod? :-)))))
@épészmérnök:

Nem is annyira kripto. De attol meg lehet igaz, amit allitott...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"Tudod hány ember mongja, hogy az én barátom, és én mennyit szégyenkezem emiatt? :-) "

Mar Mong Attila baratodat is szegyenled? ;)
Bréking nyúz!!!
Schifferikóóó új pártot alapít. Az új formáció neve, eddig meg nem erősített hírek szerint: LFS:-))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Mog= Mong... bassszus... ezér szar szójátékolni, ha az ember nem tud rendessen hellyessen írni:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: nem csak az említett helyszínekről való olvasás az ifjúságba repít
@Penivaldes: Elmondanám, én volta Cassabalncában, Tangerben:-))) Hehhe:-) Nem láttalak, pedig bisztos befizettem vóna Rád:-) Egy jó... beszélgetésre:-)
@simple observer 1.0: Amúgymeg csak hívőkkel barátkozom... pl. országos cin borám: Monk ChiChi:-)
Ezt nem csak Rodeónak küldöm. :)

A legjobb könyv, amit manapság egy amerikai elnök olvashat. :))

"The Post-American World"

www.snopes.com/politics/obama/postamerican.asp
Új párt. Csatlakozás az E14 pártszövetséghez. Közös lista. Érdekes.
Na véééégre egy jó hír. :)

Lebontják a Kínai Nagy Falat a Jobbik miatt

naczivadasz.com/?q=lebontjak_a_kinai_nagy_falat_a_jobbik_miatt
@Penivaldes: Lehet Schiffer Dilis? =LSD.
Nem húzol a csőbe! :))
Off

HaHa -s legfrissebb blogba Szanyi Tibor nicken bejelentkezett, Szanyi Tibor.

Izzik rendesen.

Lustabbaknak:
hallgatoihalozat.blog.hu/2013/01/26/_menjetek_a_p_ba?fullcommentlist=1#comments

On
@V-PORT: Móka kacagás. :)

Az LMP 15 fős parlamenti frakciójából nyolcan tagjai a Párbeszéd Magyarországért Platformnak: Karácsony Gergely, Jávor Benedek, Szabó Tímea, Scheiring Gábor, Dorosz Dávid, Szabó Rebeka, Szilágyi László és Szilágyi Péter. A platform munkájában több mint 130 LMP-s párttag vesz részt. A házszabály értelmében a frakció megszűnik, ha a platform tagjai úgy döntenek, hogy elhagyják a pártot, vagy háromnál többen lépnek ki.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem vagyok a párt tagja, de mégis benne vagyok a frakcióban? Ez meg, hogy?
Most ez a szakadás jó vagy nem, Fabius?
Kilépnek a pártból az LMP platformistái
Gyorshír: az LMP platformistái kilépnek a pártból

Kilépnek az LMP-ből és önálló pártot alapítanak a Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai. A frakciónak ugyanakkor tagjai maradnak és tovább keresik az együttműködés lehetőségét Schiffer Andrással.

hvg.hu/itthon/20130127_LMP_platformistak_kilepese
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mostan Te vagyol a lassu. Én már a schif ferkó új pártya nevit is megírtam:-))))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: na most szakadnak vagy nem..Schiffer elvarászolta őket, hogy nélküle nem tudnak?
Off
@rdos: Boccs. Most látom, 15:32-kor megelégelte a Szanyi eftárs a boxzsák szerepet. Viszont ezt a mail címét "közkinccsé" tette. :-).

Miért jut erről a 2-es főút Vácot elkerülő szakaszának az esete (az illetékes misztérium naponta zsáknyi levlapot kapott a váci polgároktól, aztán megunták és megépítették).
On
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Bocsi a kérdésért, de milyen fényképezőt használsz??? :)
@rdos: Persze a Varánusz házi nácijának is oda kell rondítania. Remélem a fiatalok neki is felmutatják a mai blogjuk mottóját. :)
@Penivaldes:

Schiffer eltárs is megkapta a maga tökönrúgását, túlspilázta magát, a fiatalok otthagyják!

"Szakad az LMP"
index.hu/belfold/2013/01/27/szakad_az_lmp/

Maradnak neki az MDFből, Fideszből kikukázott mindent túlélő politkuszombik és be lesznek darálva a Fideszlecsóba.
@ariel12: ahogy végigolvastam a kommenteket azt hiszem jó páraknak odakéne tenni a szeme elé a napi mottót...
@Penivaldes: Sok diszlexiás ezetet úgy olvassa: Game FORever:-)
oszt még látyinyúsetud:-)
@Penivaldes:

"tagadná de mink tudjuk:DD "

Ja, ja. Eberek vagyunk, es minden kis elszolasnal lebuktatjuk.
@Anyád, a szúnyogok!!!: kár értük. és ezzel az mszp-t is meglehet erősíteni sajnos.
nem lesz itt változás félek, max leváltják Viktort, de az lószart sem fog érni
Az remélem mindenkinek megvan, hogy az LMP témában jelentéktelen blogok már mind kint voltak a ketrecben még a Gréczi Zsóti is, egyedül a szavazótábor nevében megszólaló Fabius nem. Pedig itt mintha több lájk és komment lenne címlap nélkül, mint a többi blogon összesen ajánlózva.

SZOPJATOK LE INDEXES GYÁVA SZAROK! :-D
@Penivaldes: Én is nézem a "komment szimultánt". Amit alapból nem értek, elmondják nekije, félre nem érthetően, ne gyere közénk. Erre odamegy.
@épészmérnök:

Hát a lényege az, hogy Stumpf Andriska összejár sörözni Bodokiékkal akik mesélnek neki a belső dolgaikról, aztán Stumpf Andriska hozza a médianehéztüzérséget, hogy úgy alakuljanak a dolgok, ahogy Habonyiárpi elképzeli.

Gondolom baráti sörözés közben egy-két csekk is gazdát cserél. A politikában mindennek ára van.
@simple observer 1.0:

"___ ha Bajnai tovabbra is ragaszkodik a teves strategiahoz,___"

mitől lenne téves?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"pl. országos cin borám: Monk ChiChi:-) "

Most meg raadasul flugos cimboraddal buszkolkedsz... :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: ott van az a sok szoci meg egyéb pártkatona és ott visít. őrület
@rdos: "HaHa -s legfrissebb blogba Szanyi Tibor nicken bejelentkezett, Szanyi Tibor."

LOL! Kíváncsi vagyok, Kozsó mikor kezdi el osztani az észt a "Klasszikusok" blogon.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ne idegeskedj, kedves bárány. Tudod, amúgy is ez a céljuk.

Vagyis nem gyávaság ez, hanem "csak" pénz. :-(
@vitéz Thapóccay néma bárány:

"SZOPJATOK LE INDEXES GYÁVA SZAROK! :-D "

Ne bánts őket, ilyen politikai "válsághelyzetben " a tulaj, dr. Spéder Zoltán maga dönt, hogy mi és hogyan jelenhet meg.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Gréczi????jaj ne emlegesd azt a kályhaszökevényt....DD
@ariel12: Nem kell félteni a fiatalokat. Ügyesek, csak az elejét néztem át, de szanyieftárs megkapta rendesen. :-).

Gabrielnek szerintem ez a "munkaja", Boli szerint nem. Ennel tobb ketseg sose gyotorjon :-).
@V-PORT:

Szerintem jó. Elválik szar a májtól, szerintem a politikailag tehetségesebb és realistább csoport távozott az LMP-ből.

- Szabó Rebeka renoméja egyedül többet ér, mint a Schifferistáké együtt.
- Scheiring vitte a gazdasági vonalat,
- Jávor az ökológiait,
- Karácsony az elemző stratégiait.
- Kaltenbach az adatvédelem-jogállam vonalat nyomta,
- Hanzély Ákos meg a "népszerű húzónév" volt.

Na, most tippeljük meg együtt mi maradt az LMP-ben Schifferen és az álomivókon kívül.
röviden tömören: a lömpöpöcs ugyanolyan fölösleges mint a pápa fasza

a többi a szar körüljárása és megmagyarázása

sem nem oszt sem szoroz 4%-kal annyit ér mint egy kiló krumpli és ráadásúl nem is tesz semmit csak kavarja szart ami egyéblént is elég bidesch

ami láccik a magyar embör még pólyásbaba politikai téren is, rablómesére 2/3-ot ad (bármilyen csalással jött az létre) egy párt ptrogram és részletes munkaterv nélkűl megnyerte...és most elvitte mint kiscica a gombolyagot nagyi nem tud zoknit kötni

na ez a magyar politika és még lopnak is

brühühühühü
@Penivaldes: Mondjuk az sem kizart (ismerve a fiatalok informatikai kreativitasat), hogy szanyieftars mailboxa 15:32 -re megtelt, tulterhelodott, ... Meglehet ilyen nincs is, nem tudom tul lehet-e terhelni egy mailboxot.

Persze ha kapnek naponta 5000 db keretlen mailt, megfontolnam, hogy feladom a mailcimem.

A kéretlen kiber-tenykedes mar csak ilyen :-)
@Fabius:
az egész párt elfér egy Füredi úti panellakásban (54 négyzetméter) és ugyanolyan értékes

ezek a titulusok meg olyan szépek mint a seggem szüretkor

mit akarnak ezek? vannak 12-en

szerintem ma Levédiában az egyetlen valós politikai erő a HAHA csak a felnőtt lakosság még nem elég érett és tapasztalt ahhoz kogy ezt megtanúlja a fiaitól és lányaitól

brühühühühü

hagyd már a picsába a lömpöpöcs-öt, szart ér és szar is
@Fabius:

Mile Lajos és Elek István.

Na most Eleket én akkor írtam le, amikor 2006ban eszelős tekintettel, sírva könyörgött hogy a Fideszre kell szavazni vagy különben nemzethalál.
Az igaz kérdés szerintem most az, hogy az Lmp-szavazók hogyan fognak dönteni, melyik oldalra állnak.

Ha a többség marad Schiffer mögött, akkor talán-talán 2014-ben bejut a parlamentbe 5,01%-kal az Lmp, az akkor már 200 fős parlamentbe, azaz lesz úgy 3-4 fős frakció. Ha nem marad a többség Schiffer mögött, akkor Schiffer megy a lecsóba Dávid Ibolya, Szili Kati meg a többi után.

Ugyanez igaz a másik új pártra is, azzal a különbséggel, hogy ha Jávorék belépnek az e14-es összefogásba, akkor nőnek az esélyeik rendesen a túlélésre.

@Fabius:
Vágó egy elég aktív tag (bár nem profi sajnos), érte eléggé kár, illetve nagy kedvencem még a Szél, de sajna ő is maradt Schiffer mögött, e két ember nekem nagyon fog hiányozni :(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Bocsi, nem tudom ki az a Kozso, gugliban ez volt az elso talalat.

gasztroturak.blog.hu/tags/Kozs%C3%B3

Erre gondoltal?
@Penivaldes: @simple observer 1.0:

lehetséges. minden változat.

eredeti:"__ teves strategia__"

téves, tevés, tévés, de! tetves is
@rdos: te még olvasol @háziszárnyast?

én már régen lapozok és csakis a ti soraitok érdekelnek róla...bérkommentel csak még azt nem tudom ki fizeti, lehet, hogy többen is?

brühühühühü
@jaegtoer:

"mitől lenne téves? "

Kutatasi eredmenyeket neztel mostanaban?
@jaegtoer: nekem azok akik nem tesznek írásjeleket nem olvasandók

sörös és soros nem azonos és nem vagyok hajlandó megfejteni, lapozok

brühühühü
@Penivaldes:

"na de mit vártál egy vérmókustól?.)) "

Altalaban nincsenek elvarasaim emberekkel kapcsolatban. Igyekszem oket ugy elfogadni amilyenek. Ha ez miattuk, vagy miattam nem megy akkor pedig ejtem a dolgot.
@rodeo36: és ha ismert kommentelő, alkalmasint ír ékezet nélkül? ;)
Schiffer szerint Pom Pom megtalálta Picurt. :))
@simple observer 1.0:

néha.

de most kifejezetten érdeklődve várom az eredményeket és a fejleményeket.

bajnai stratégiája megfelelő. ha a népek nem vevők rá, akkor:

- azt kapják amit megérdemelnek
- bajnai köszöni jól ellesz
- mi meg szívunk,
- viktor hátradől, mosolyog.
@Anyád, a szúnyogok!!!:

"Na most Eleket én akkor írtam le, amikor 2006ban eszelős tekintettel, sírva könyörgött hogy a Fideszre kell szavazni vagy különben nemzethalál."

Ne feljtsuk el, hogy akkor meg a korabban allami penzbol, altala is, letrehozott Heti Valasz szerkesztobizottsagaban ugykodott. Vagyis nem kevesse volt erdekelt anyagilag. Aztan kiesett a pikszisbol. Ezen (is) valoszinuleg jol megsertodott, esetleg felnyilt a szeme, es igy jutott el 2011-ben idaig:
hvg.hu/velemeny/20111031_szabadsag_kor_cohn_bendit_orban
@simple observer 1.0:

Meg a Gondolában!

Azt most pucolják ki, valszeg megkapja a Fideszesített LMP.
A Fórumát már bezárták hetek óta.

Milliárdokat húzott le Elek az államtól.
És ő a tiszta, meg a szűz! :O)))
@jaegtoer:

"néha.

de most kifejezetten érdeklődve várom az eredményeket és a fejleményeket."

Epp a minap erkeztek:
www.median.hu/object.9a5752eb-18c6-451b-aa98-ec5f7961d465.ivy

Ma mar belinkeltem. A masodik abra talan segit valamelyest.
@rodeo36: Nem olvasom, csak a cigany - magyar egyuttelest, meg a buntit vettem eszre a szemem sarkabol, ahogy lapoztam fel - le, arra valaszoltam is.
@rdos: használj írásjeleket

lécci

brühühühühü
Az LMP ezután a szerencsétlen fordulat után a túlélésre nem számíthat. Azonban mindazok, akik eddig az LMP-t preferálták, megmarad a remény abban a megújhodásban, amelyet az új platform igér. Nem szabad elfelejteni, hogy az LMP korábbi fellépései igen meggyőzőnek tűntek, volt bennük vitalitás, tenni akarás, és törekvéseiknek hangot is adtak több formában. Tüntettek, népszavazást kezdeményeztek, parlamenti szerepvállalásukkal bizonyítottak kiállást és bátorságot. Mindezeknek a képviselői a fiatal korosztályt képviselő frakció tagok voltak, akik az első sorokban képviselték pártjukat.
Az új platform megérdemli a támogatók bizalmát, mert kitartóan képviselik azokat a szándékokat, amelyek miatt az eddigi párthívek kitartottak mellettük.
Számomra pontosan a kiválásuk jelent erőt, és egyben reményt is arra, hogy fennmaradnak, ha más formációban is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Dörmögő Dömötör

valahogy nem hangzik: dormogo domotor

én nem olvasom

brühühühü

tisztelet kérdése (van egy taulmány mely szerint ha egy szóban összekeverjük a betüket az ember tudata elrendezi és kiolvassa, de csak akkor ha minden betű az aminek lennie kell)az olvasó tisztelet

nekem qwerty-m van de minden nyelvre átállok amikor azon írok, már majdnem mindent meg is jegyeztem

a billentyűsor:

qwertyuiop+´~
asdfghjklçº
zxcvbnm,.-

\1234567890'«
|!"#$%&/()=?»
QWERTYUIOP*`^
ASDFGHJKLǪ
ZXCVBNM;:_

milyen nyelven van?

brühühühü
@V-PORT:

Ezért rühellem én ezt a faszt, úgy beszél, mint egy Fideszes gecihuszár.

Két nap és fantasztikus győzelem lesz ebből, igazi magyar matolcsys Tündérmese. A Fideszes bértollnoksajtó csak erről fog szólni.
@Mariann19: ez olyan szép, hogy...ihaj...szerinted mit fognak elérni 2014-re?

brühühühü

micimackóésahéttörpe?
@rodeo36: Hát ha egy vastagbőrű közszolgának megtettem, Neked mi sem természetesebb.

Nem olvasom, csak a cigány - magyar együttélést, meg a büntit vettem észre a szemem sarkából, ahogy lapoztam fel - le, arra válaszoltam is.
@rodeo36:

Ők lehetnek az E2014 magja.
Másfél év alatt simán fel lehet építeni egy pártot, fiatalok, radikálisok és tele vannak energiával, ötletekkel.

Övék a jövő!
Embörök, mirűl maradtam le?
Dögvész, éhhalál, pátszakadás-földindulás?
Kiléptünk az EU-ból ,Viktor disszidál Fehéroroszországba és Luk a Csenko helyettese lesz, Schiffer Krisnával egyesül?
@sárkányfő: Akkor majd Schiffer visszamegy és dolgozik tovább az ügyvédi irodájában. Nem szeretem az LMP-t, de szakmailag ő a legjobb.
Sokkal becsületesebb mint az ál bal-jobb oldali megélhetési "politikusok" a parlamentben. Az ügynök kérdés többszöri felvetéséért minden tiszteletem, ugyanis ameddig ez a gennyes ügy nem tisztázódik addig Magyarország gyorsulva fog haladni a megsemmisülés felé!!!
"Az 1990-es parlamenti választásokon az MDF-KDNP-Független Kisgazdapárt összetételű kormánykoalíció képviselői között százharminc ügynököt találunk. Így már érthető Antall általunk sokat emlegetett kifakadása, nevezetesen: Ha elfogadjuk az ügynöktörvényt, elvész a koalíciós többség . Hát bizony elveszett volna, vagy ha kiderül, hogy a Fideszesek között is tizenhét, az SZDSZ-nél negyvenhat, az MSZP-nél meg húsz ügynök található, de még a függetlenek között is ült két besúgó, új választásokat kellett volna kiírni Magyarországon."
Lakatos Pál Júdások a magyar parlamentben...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Parragh László, mint autentikus forrás? ne tedd velem Angyal.

Nem értem amúgy az eut, amikor van nekünk jó karikás ostorunk állattenyésztési technológiának, minek tolakodik mindenféle hülye technológiával.
Árokparton füvet irtani jó magyar hurrámindenkidolgozikmódon kapával és kaszával is lehet.
Angyal, ezzel a linkkel mi volt a szándékod?
Bemutatni, mekkora demagóg ökör Parragh vagy a jobbikos sajtód?
Nem értelek.
@simple observer 1.0:

köszönöm a linket.

ez nem változtat azon amit mondtam.

már csak 2-3 hónap. attól tartok áprilisban már semmi sem lesz igaz, amire most akár esküt mernénk tenni.
@Anyád, a szúnyogok!!!: Bodokiiiiiiii??????? A glasznoszty nagyágyúja??????
@épészmérnök:

Na, ezen jót röhögtem :O))))))))))))

A magyar politikában semmi nem az, aminek látszik.
Ideje volt a szétválásnak.
Sokakkal ellentétben úgy gondolom, ez az lmp-s szétválás Orbánnak a legrosszabb.
Ugyanis szerintem az lmp Orbán Schiffer paktum szüleménye volt, megakadályozandó egy liberális mag újraalakítását.

Úgyhogy nem keseregnék siratva az lmp-t. Amúgy sem sok vizet zavartak.
A mai nappal új esély született.
@rodeo36: "Szerinted mit fognak elérni 2014-re."
Számomra több szempont létezik.
Az egyik az, hogy a kiváló platform megszemélyesítői igéretes, egyben tehetséges politikusok a vezéregyéniségeket tekintve. Ellentétben a jelenleg parlamentben lassan megkövülő politikusokkal szemben, akiket kövületeknek szoktam jellemezni.
Ezek a fiatal politikusok szakmai irányultságúak, ennek megfelelő a feladatok leosztása is ennek felel meg, ahogyan látom.
A másik kérdés az, hogy a parlamenti langyossá váló hitvesi ágyat fel kell melegíteni friss erővel, mert a nyoszolya lassan összeroskad a bóbiskoló atyáktól, akik a közelükbe nem engednek riválist mindkét oldalt tekintve, márpedig alternatíva nélkül minden marad a megélhetési politikusok martalékának.
Arról nem is szólva, hogy egy demokráciában minél több irányzatot képviselő párt vesz részt az ország irányításában, annál jobban érvényesül az állampolgárok sokszínű akarata.
Szándékosan nem vagyok kishitű, nem akarok abba a hibába esni, hogy mindent lekicsinyeljek, és csak egy mélabús szemüvegen keresztül keseregjek.
Veled sok mindenben egyetértettünk korábban is, Te is mondtad azt, hogy az eddigi országirányítás képviselői már nem tudják betölteni a szerepüket, a múlt történései bizonyítják, hogy alkalmasságuk megkérdőjelezhető.
A választó ennek a helyzetnek a megszüntetésére alternatívákat keres. Nem vitás, nem nagy a választék, Nekem az új platform jelenti az egyiket.
@Habakuk999: Úgy néz ki, hogy egyetértünk.Ez jó!
@Anyád, a szúnyogok!!!:
Bodokynak még csekk sem kell, ír az hülyeséget magától is!
@Habakuk999:
Hülye kekec tucc lenni, na!
Igen, bemutatja, mekkora demagóg ökör Parragh vagy a jobbikos sajtó.
Mijja gondod ezzel? :))
Nekik szabad, a gyengélkedő IQ huszároknak meg úgyis mindegy, ha holnap az ellenkezőjét írják, akkor is tapsikálni és bólogatni fognak!
Nem értelek... te még csodálkozol ezeken? Én csodálkozok a rácsodálkozásaidon... :DD
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a spanyol billentyűzeten egy darab ékezet van, amikor á-t, é-t, í-t akarsz írni, akkor előbb lenyomod a vessző billentyűjét, aztán az a-t, e-t, stb. De ha nem, akkor sem történik semmi.

Mert, hogy a spanyolban ezek csak hangsúlyt jelölnek, nem külön fonémát.
@quendelapo:

Csak épp amióta kirúgták a zIndextől, azóta valamiből élnie is kell.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
portugál

brühühühü

'1234567890-=
"!@#$%¨&*()_+
qwertyuiop´[]}A]{à[a}
ASDFGHJKLÇ^
ZXCVBNM<>:
zxcvbnm,.;ãôêaàèòìéáóí
asdfghjklç~
zxcvbnm,.;₢/?°ªº¹²³£¢¬§
¹²²³££¢¬§
@£§€{[]éê€íóòúüáàâãôõç¨|!"#$%&/()=?»^
¹²²¹@#$%¨&*()_+

brühühühü
@Anyád, a szúnyogok!!!:
Hát, ja. Szüksége van pénzre, de nem a nagy zsé miatt írja a sok hülyeséget, hanem mert testszik ez neki.
@Mariann19:

A Dánok ellenünk bezzeg fel tudták szívni magukat most meg szétestek mint az LMP..

34:16
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Próbálnám megérteni, de végképp nem sikerül.:(

Vagy csak ennyire hülyének látszom, hogy ilyen propaganda szövegeket küldözget nekem? :(
Jól nézek én ki...
@épészmérnök: @rodeo36: AZ ELSŐ GONDOLATOM LETT VOLNA JÓ, NA DE bocsi, a nagyért :D
@Habakuk999:
A legizgalmasabb kérdés az e14 - és a Párbeszéf latform viszonya?

Változik-e Bajnaiék taktikája, stratégiája?
@Mariann19:

a kulcs a "megélhetési politikus"-on van...és azon, hogy a képviselő nem hívható vissza, bármikor!!!

a lopásokat azzal lehetne kiüszöbölni, hogyha azt büntetendőnek és ténylegesen bűntettnek fogná fel a jog és közvélemény valamint a politikus egy ciklus után lecserélendő lenne és el kellene mennie a versenyszférába, sőt politikus csak akkor lehetne bárki ha megméretett a versenyszférában és allor a sok seggfej nem is lehetett volna választható és az olyanokból mint a fiatal demokraták sohasem lehetett volna hivatásos ribanc és tolvaj (rabló)

folytassam?

brühühühühü

sajnos nem bízom egyikben sem még a jó kis hecceket produkáló LMP-sekben sem gyorsan kifújtak és nem találtak tömegbázist a tetteikhez és ez alapvető hiba
@rodeo36:
Basszus, lebuktál, megtaláltam, honnan van a "brühühühü".

Ezt nem magyarázod ki!!! :D

3:16-nál!

videakid.hu/videok/animacio/a-madagaszkar-pingvinei-s01e38-mese-pingvin-sorozet-bNetBO04wySTeq3u
Ha Bajnai ketté tudja szakítani az Mszp-t is, elnevezem Mózesnek! :))
@gazoló: Nem vagyok büszke magamra, de van bennem egy nagy elégtétel. Ezt legzordabb álmaimban sem tudtam volna elképzelni.
Most magyarázzák, hogy a dánok nem tudták elviselni azt a terhet, hogy Spanyolországban kellett a spanyolokkal játszani.
Rendben. Azonban ez a tehertétel ekkora leépülést kell, hogy jelentsen...
Ez már a csapat mentális elégtelenségére utal.
@rodeo36:
ץקראטוןםפ
שדגכעיחלךף
זסבהנמצת
:-) ?,.'
שלום
@Habakuk999:
Szeret... van az úgy... :))
Hátha meg tud téríteni!
Küldetése van, na!
@rodeo36:

A Füredi úti panelek 45 négyzetméteresek, csak mondom.

A többi stimmel :-)
@Mariann19: Az nem olyan nagy baj, ha más is gondolkodik hasonlóan.:)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ha 2014-ben veszítenek, talán az is összejön. :)
@sárkányfő:

Vágó jó arc, én is bírom.

Kár, hogy neki a politika buli, és nem kicsit schiffer demagóg.
@Fabius: Debrecenben van 54 négyzetméteres, a Füredi úton, jelentem!
@ariel12:
Na, Te meg a másik fele... :))
Mintha kínai pálcikákkal játszanátok.
Nemrég egy koreai csóka notiján kellett állítgatnom. A kiskoreai csak nézett, hogy hogyan nyitom a menüket és állítok a gépen. Kérdezte, honnan?
Honnan, honnan... Már fejből vágj az ember a menüket és hogy hányadik menü micsoda. :))
@V-PORT:

Ez hülye.... :-)))))))))

Pártszakadás az nincs, sőt, új belépők, jelentkező szakértők, még sokkal aktívabb új hátország van, mert akkora a siker :-D

Abnormális fasz.
@Fabius: "Kérdésre válaszolva azt mondta: körülbelül hetven ember távozik a pártból, ami kevesebb, mint a tagság tíz százaléka."

Minden relatív, mint tudjuk!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Ott még nem laktam, de csináljunk egy felmérést az ország Füredi útjai található lakások négyzetmétereiről :-)

Füredi úton lakók jelentkezzetek :-D
@Fabius: Na ugye nem gondoltad, hogy Matolcsyval lehet valaki egy szinten?
@épészmérnök: spanyol:

º1234567890'¡ç
ª!"·$%&/()=?¿Ç
qwertyuiop`+
QWERTYUIOP^*
asdfghjklñ´ASDFGHJKLѨ
<zxcvbnm,.->ZXCVBNM;:_
\|@#~€¬}€[]{

brühühühü
@ariel12:
Ez amúgy mi akart lenni??

Tzkratonmf
Sdgcaihllachf
Zsvanmtzt

A google fordító szerint... :)
@rodeo36: A megélhetési politikusainknál a legdühítőbb az a cinizmus, ahogyan képtelenek felállni, venni a kalapjukat, és abból az egzisztenciából megélni, amelyet politikusként megteremtettek maguknak. Világosan látható és ismert, hogy a parlamenti szerepvállalás azon túl, hogy állandó bevételi forrást jelent, egyben a kapcsolati tőke által a további gazdagodás forrása.
Ezt alátámasztva látható az is, hogy még a saját soraikból sem adnak lehetőséget azoknak a fiataloknak, akikben még van ambició, és felfogják kiválasztódásuk feladatait. El fehéredő ujjakkal kapaszkodnak a székeikbe, mikörben álságos igéket hirdetnek az ország megjobbításáról.
Hidd el, a versenyszférában való közreműködésük sem igényel tehetséget, mert a helyett ott a korrupció, mely hozzáértés helyett is igen jövedelmező.
@Fabius:
Nem mondod!?
Tulajdonképp akkor sikertörténet az egész! Hurrá, győztünk! :))
@zollerbá:

"Az ügynök kérdés többszöri felvetéséért minden tiszteletem, ugyanis ameddig ez a gennyes ügy nem tisztázódik addig Magyarország gyorsulva fog haladni a megsemmisülés felé!!!"

Ez annyira szep, hogy mar-mar meghatodom. De azert a Lakatos Pal idezet sokat rontott a hozzaszolason.

De hogy igazan gonosz legyek, megkerdezem:
Gyurcsany is kierdemelte "minden tiszteletedet"?

Mert bar egyikojuk eseten sem tudjuk, hogy sima, keznel levo gumicsontkent hasznaltak a temat, mert ugysem lesz belole semmi, viszont kommunikacios szempontbol hasznos lehet, vagy valoban komolyan is gondoltak a dolgot.
Csak emlekeztetnek, hogy Gyurcsany hasonlo probalkozasainak egyik, es sajnos talan legnagyobb, "eredmenye" volt, hogy egy kozeleti szemelyisegrol kiderult valamifele erintettsege, aki ennek kiderulese miatt megatkozta ot...
@jaegtoer:

"köszönöm a linket.

ez nem változtat azon amit mondtam. "

Szivesen.

A te velemenyed a te dolgod.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Bazze, úgy odáig vannak azzal a hatszáz fős tagsággal három és fél év után, mintha legalább 6 millióan lennének.

Én amúgy 130-140 tag kilépéséről tudok kb, de ez csak pletyka.

Azt azért érdemes szem előtt tartani, hogy a húzónevek távoznak.
@V-PORT:

Én már nem lepődök meg semmi.
@Fabius: Lennének annyian, mint az LMP megmaradt tagjai, nem? :-D
De itt egy másik:
"Eközben jó ha mindenki tudja, a kutatások szerint az LMP-s szavazók több, mint kétharmada a DK-ra is szívesen szavazna. Na erre varrjunk gombot! Ennyit a nyolc év LMP-s szavazói megítéléséről."
index.hu/bloghu/greczy/2013/01/27/lmp_okofogyott_letezes
@Fabius@Fabius: Mos meg nyuggerezik.

Szerinte azért fog megbukni a fidesz tutira, mert 13. havi nyugdíjat ígért, és ezt a fiatalok nem fogják hagyni.

"Nem szabad hagyni, hogy az egyesült baloldal és a Fidesz a nyugdíjasoknak tett licitversennyé degradálja a 2014-es választásokat. Az adófizetők érdekeit is képviselnünk kell, különben nem lép ki a rövidtáv vezérelt saját árnyékából a magyar politika."

vagogabor.blog.hu/
@ariel12: hebrew?

1234567890-=پچجحخهعغفقثصضگکمنتالبیسش/.وئدذرزطظپ×!@#$%^&*)(_+|ًٌٍ،؛,][\}{َُِبۀآـ«»:"|ةيژؤإء<>؟

brühühühü
@rodeo36: Szerintem az egyik billentyűdhöz írjál egy scriptet, hogy ne kelljen a brühühühü-t annyit írnod :)
Szólj Bolinak, biztos megcsinálja neked. :)
@simple observer 1.0:
Nem kérdéses, remek propagandafogás, úgysem lesz semmi belőle, viszont remek kommunikációs kitörési pont. Jól hangzik.
@Mariann19:

Ha jól emlékszem,az EB-n vertük ezt a spanyol csapatot...Ellenben nagyon sokat jelent a hazai pálya ha pszihésen jól ott vannak.Ennek ellenére max. respect a spanyoloknak és bennem is ott volt a kisördög,főleg az edzőt látva...
@Fabius: Hatszáz főt összegrundolni nem kis teljesítmény, főleg, ha MLM rendszerben teszed, de pártban? Hát, nem egy nagy történet, az tuti!

Ha elindítjuk mondjuk a Háromfejű Kacsa Pártot, szerintem ott is sikerülni, ha van kitartás meg aktivisták, nem?
@rodeo36: a hebrew az volt amit én írtam.
@ariel12: Szerintem egyszerűbb lenne a nevébe beleilleszteni, maradt még ott karakter, nem?:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"Eközben jó ha mindenki tudja, a kutatások szerint az LMP-s szavazók több, mint kétharmada a DK-ra is szívesen szavazna. Na erre varrjunk gombot! Ennyit a nyolc év LMP-s szavazói megítéléséről."

Nem akarnam Greczyt cafolni, de en elegge figyelem a kutatasi adatokat es ilyenre nem emlekszem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Simán a héber billentyűzet kiosztás. Az alsó sorban pedig én írtam a Salom-t.
@V-PORT:

Saját éppen most nyilatkozott bevallásuk szerint is 800, de az az optimista verzió. Én ténylegesen 600-at tudok.

De végül is akár 6, akár 8, egyik se egy huszáros, büszkélkedni való valami.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem rossz de azért aláírásnak jobban mutat. :)
@quendelapo: Véleményem szerint nem ez a legizgalmasabb kérdés.
Hanem az, lesz-e programjuk, olyan amiben bízva szavazható erővé válnak.
A parlamenti székek kiosztását hagyjuk meg a fideszre, nekik más tevékenységük úgysem lesz.

ha Bajnaiék megcsinálják a rezsimváltás programját, ráérünk vitázni, ki és mi legyen a szövetséges.
Most program kell. Igazságügyi, gazdasági, alkotmányozó, szegénység megszüntetéses, oktatási....
És ezekhez a programokhoz kell megtalálni a megfelelő szervezeteket, embereket.
@simple observer 1.0: @mamitirtok sír derék (kommensevik):

Csatlakozom observerhez, ilyen hülyeséget még én se láttam kutatási adatok közt.
@épészmérnök:
a magyar politikusok szakmai állapota a nulla alatti

addig, amíg egy érvényesíthető és eredményes, rugalmas, hosszútávú/rövidtávú gazdaság politikát nem képesek összerakni és azt végog menedzselni addig ez nemzethalál

nem a 13. havi nyugdíj a probléma, hanem az, hogy a GDP nem fejlődik éves átlagban és hosszútávon cca 4.5 - 6.3%-kal és amely GDP-nek a 68%-át nem rabolnák el haszontalan tevékenységekkel valamint nem pártkasszákba vándorolna

amíg pártkasszát lehet ilyen módon fenntartani addig rend nem is lehet, ellenőrzött eredetű magán adakozásokból kell a pártokat üzemeltetni és semmiféle állami támogatást nem kaphatnak

brühühühü

folytassam?
@simple observer 1.0: Szerinted van jelenleg olyan párt akire jó szívvel lehetne szavazni a csalódott lömpöpö-s szavazóknak?
@ariel12: tudom, de nem mondod én mit tettem be neked?

brühühühü
@épészmérnök:

Tegnaptól kurvára röhögnöm kell mikor egy sifferista azt mondja: "képviselnünk kell". Ember nem marad aki nekik képviseletről elhisz bármit.
@Fabius: Gréczy Ú(?)rtól nem újdonság, ezért is illesztettem ide, mert nem hittem a szememnek!
@ariel12:

nem, farsi

brühühühü

kösz az ötletet
@Fabius: Az adófizetők érdekeit, azt írták..alulbecsülik ezt, miként a tagságot meg túl, vélhetőleg!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Az biztos, hogy nem a hálózat és pártépítés sikere ez három és fél év alatt.
@Fabius:

Pedig koztunk aztan nehany havonta elokerulnek a kutatasi adatok.

Arra viszont emlekszem epp egy ilyen vitabol, hogy par honapja egy hvg-ben lekozolt meresben az LMP-tol nem sokkal elmaradva az egyik legkevesbbe elutasitott part voltak.

Annyira elottem van az egesz oldal kepe, csak nem emlekszem mikori volt, es melyik cegtol. Ha jol emlekszem ez volt az, ahol a partokat belottek a bal-joob skalan valo elheleyzkedesuket illetoen.

Megprobalok utannanezni, mert hatarozottan emlekszem, hogy az E14 mar benne volt.
@ariel12:
A google is hellónak fordította! :)
Van viszont egy arab billentyűzetes noti nálam javításon... Na az sem piskóta, olyan, mint amit rodeo bátyánk pötyögött előbb!
@Fabius:
Vannak ott komoly túlzások... :)
@simple observer 1.0: Altalaban nincsenek elvarasaim emberekkel kapcsolatban. Igyekszem oket ugy elfogadni amilyenek. Ha ez miattuk, vagy miattam nem megy akkor pedig ejtem a dolgot.

hehhe:-) mitöbb: mikk-makk:-)
@gazoló: A hazai pálya mindíg előnyt jelent, ennek ellenére a dánoknak nagyobb esélyt adtam magamban. Megfordult a fejemben a spanyol nyerés lehetősége is, de ekkora gólkülönbség teljesen letaglózott.
A dánoknak a vereségen túl ez még azzal is jár, hogy hosszú évek múlva is viselik majd presztízsveszteségük terheit, mert iskolapéldaként fogják emlegetni az ezen a VB-én megismert sanszokat.
@Mariann19: Esélyeket, könyörgöm, legalább Te ne "sansz"-ozzál, kérlek!
@Fabius:
Hát eléggé siralmas, ha ennyi telt csak "építkezés" címszó alatt!
Ungarische wirtusch?
Egyre nullább az LMP, a jövőben pedig ez még osztódik is... Hmmm... Remek!
@simple observer 1.0:

Igen, volt ilyen, Medián kutatta népszerűség mellett a az elutasítottságot is.

De az ugye másodlagos preferenciát csak Gréczy szerint jelent.
@rodeo36: Akkor minden ok, nálunk nyolc év alatt van 3,5% gdp növekedés.
hipp hipp hurrá!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Kíváló magyar tanárnőm volt. Most boldog vagyok, hogy a nyomdokaiba léptél. Osztályozni is fogsz?
@Fabius:

www.median.hu//kepek/upload/2012-12/DK_webre.pdf

Ezt talaltam a Mediannal, ami azert nehol erdekes abrakat mutat....
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Esélyeket, könyörgöm, legalább Te ne "sansz"-ozzál, kérlek!

uggyanmá... mér ez neked snassz?

pedighát nem mindegy, hogy valakinek snassza, sansta, vagy esélye van:-) a sanszos, még távolról sem esélyes:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Az adófizetők érdekei nem túlságosan hatják meg őket, ha elsősorban még mindig nem Kusza Szem elzavarása a fő szempont. Aki ezt nem akarja az nekem ne pofázzon adófizetők érdekeiről.
HVG:
hvg.hu/itthon.parlament/20130127_LMP_frakcio_szabalyok

"Ha nem sikerül megállapodnia az LMP-ben maradt parlamenti képviselőknek és a párttal szakító platformistáknak, akkor megszűnhet a Lehet Más a Politika országgyűlési frakciója. A parlament működésének legfőbb szabályait tartalmazó házszabály ugyanis szigorú limitet határoz meg erre az esetre."

Meg fognak állapodni, ugyanis érdekük, nem?
@Fabius:

"Az biztos, hogy nem a hálózat és pártépítés sikere ez három és fél év alatt."

Ez az új Messiás világra-jötte, egyértelműen Schiffer sikere.
Következő lépése a bázisdemokrácia megszüntetése lesz. Már pedzegette, hogy így nem lehet sikeresen pártot vezetni.

Miket fog ez összekamuzni itt a jövőben:)))
@simple observer 1.0:

Es epp az utolso oldalon van egy abra arrol, hogy az LMP-sek 59% szavazna egy esetleges kozos jeloltre.
ezér szép a magyar nyelv, még ha vendégszavakat is használ... mindenre majdnem van külön szava... nem úgy, mint az angolban... talán próbáld meg megfejteni szövegkörnyezet nélkül mit jelent a "mat", vagy a "plate":-) Emiatt bolondulnak meg a nem magyar anyanyelvű műferdítők:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"mitöbb: mikk-makk:-) "

A hehhe-t ertettem, de a mikk-makkot nem. Komolyan kerdem: mit jelent?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szerintem ez a legfontosabb, a többi csak másodlagos :
אושר אהבה פרנסה בריאות בריאות בריאות
@Fabius: Egyre többen gondolják úgy, hogy az idő előtti IMF törlesztés valódi oka a gyenge yen mellett a törlesztést megelőző fideszes frakció évkezdet, február elején, ahol bejelentik az MNB új elnökének nevét.
Ha valaki ejrot akar februárban, nem biztos, hogy sokáig érdemes várnia a váltással.
@simple observer 1.0: kicsit csúfolódtam, vidámkodtam a komoly megjegyzéseden:-) Vmi ilesmi volt, megnézem a zembert? vagy mi:-) HA akarod visszakeresem, de most annyira nincs kedvem:-) annyit levettem, ritkán jársz erre, és hála isten(francokat) ritkán olvasol:-)
@ariel12: אושר אהבה פרנסה בריאות בריאות בריאות

a gyengébbek és lustábbak kedvéért lefordítok: ... és akkor eljött ariel.. és tisztára mosott minden szennyes lekű embert:-)
@Mariann19:@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Fura volt kézi meccs adrenalin nélkül..mint a zelempé szavazótábor nélkül..
@simple observer 1.0:

Vannak benne érdekes dolgok, és vannak szerintem egymásnak ellentmondó hülyeségek is. De témánál maradva azért az utolsó táblázat érdekes:

- már tavaly szeptemberben, a DK-nak mérve is 59% volt a közös jelöltre szavazási hajlandóság az LMP tábor körében.
@ariel12:
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

szia, megtennéd hogy írsz egy scriptet a: "brühühühü"-mhöz? van egy ninjascript-em extension on chrome vagy más?

brühühühü
@Fabius: Hubazz, az alantit törölnéd? Megköszönném/nénk, tán többen is, mint az LMP létszáma jelenleg!:-D
@rodeo36: Na a hozzászólásod felettit mond meg milyen nyelven van? :)
Persze "vérmókus" szép képet tudna belőle csinálni :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

az én ismereteim szerint:

Amor, Felicidade Saúde subsistência Saúde

ha nem akkor indokold

brühühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"Emiatt bolondulnak meg a nem magyar anyanyelvű műferdítők:-) "

Teljesen egyetertek. De neha igazan jol is eltud sulni egy-egy ilyen dolog:

Nem tudom hallottal-e rola, meg nagyon uj, indult egy sorozat az egyik usas adon: The following

A cim pedig priman utal legalabb 3(!) modon is a sorozat tartalmara:

1. Szol egy sorozat gyilkosrol, hogy ki lesz a KOVETKEZO aldozat.

2. Szol az ot koveto szektas TARSASAGROL.

3. Szol az e tarsasag ULDOZESet vezenylo FBI-os emberkerol, es a tobbi rendori anyagrol.

Persze a magyarban is vannak azonos alaku szavak vagy epen tobbjelentesuek, de az angolban tenyleg bosszanto es zavaro, hogy 1-1 szonak 5-10 (akar elesen eltero) jelentese is lehet. Mikozben mar joideje atleptek az 1 millios alomhatart:
www.telegraph.co.uk/culture/culturenews/5285085/One-millionth-English-word-could-be-defriend-or-noob.html
@Habakuk999:

Nekem ejróval nincs gondom, a melóm nagyobbik fele abban teljesül. De az szerintem is úgy van, hogy aki ejrót akar az vegye meg tegnap, ha tudja,
@Habakuk999:

"Ha valaki ejrot akar februárban, nem biztos, hogy sokáig érdemes várnia a váltással. "

Lehet benne valami. Nem lenne meglepo a korabbi forint-belengeteseikre gondolva.

Kivancsian varom, hogy tenyleg igy lesz-e.
@ariel12: lefordítottam, itt is van, ismételve neked:
Amor, Felicidade Saúde subsistência Saúde

brühühühü
Köszönöm a törlést, máskor jobban figyelek reményelhetőleg!
@Orica Középföldi:

A bázisdemokrácia tényleg egy lomha és nehézkes valami, ami a legmesszebb van a hatékonyságtól az összes pártmodell közül.

Ráadásul úgy, hogy Schiffer üzeni meg lefelé amivel fölfelé majd egyet kell érteni, úgy még kurva felesleges is.
@rodeo36: Na és nem ez a lényeg?
"Persze a magyarban is vannak azonos alaku szavak vagy epen tobbjelentesuek, de az angolban tenyleg bosszanto es zavaro, hogy 1-1 szonak 5-10 (akar elesen eltero) jelentese is lehet. Mikozben mar joideje atleptek az 1 millios alomhatart:"
A modern héberben pedig nem írják ki a magánhangzókat esetleg jelzik, hogy ott valamilyen magánhangzó van. A bibliaiban pontozással jelzik. :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"annyit levettem, ritkán jársz erre, és hála isten(francokat) ritkán olvasol:-) "

A tobbit poenra veszem joszandekom jelekent.
A ritkan erre jarasra csak annyit, hogy nezd meg a profilom. A hozzaszolasokbol alig nehany nem erre a blogra jott.

Ugyanakkor valo igaz, hogy az utobbi idoben (kb 3-4 honap) szivhez hasonloan joreszt onkentes szamuzetesben vagyok. Csak en lassabban, fokozatosan tettem meg, es azert neha hozzaszolok a temakhoz.
A mai pl. jo ideje a legerosebb napom.
@ariel12:
YESSS!
Egyetértünk! :))
Azért a google nélkül seholse... :(
@ariel12:

taquigraphía

brühühühü
@simple observer 1.0: Igazad van, de én úgy gondolom ( és ebben az angolzyeniális), hogy egy kb 2000 szavas un.pidgin angollal már bárhol a világon elég nehezen adnak el szappannak. Az ecceri amerikai pedig jól elvan a kb 5-7000 szavas ismeretével. Nem mellesleg, a 19. században a kelet-londoniakat (cockney),nem értették meg az úri negyediek, annyira eltérő volt a kiejtésük. Elég, ha Shaw: Pygmalionjára utalok... és akkor még nem említettem az amerikai, az auszttrál, és a különböző egyéb angol kiejtéeket és paradigmákat, szókészletet. De ha nagyon akarják, megértik mégis egymást:-)
Ezt a kis szösszenetet ven outdoor megjegyzésnek:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Bazzzz... Egyre nyomibb vagy! :))
Ariel eljött közétek és igét hirdet! :D
@simple observer 1.0: nos, én pedig kb. 3-4 hónapkja rontom itten a levegőt... nagy szellemek elkerülös esete:-)
@Fabius:

"már tavaly szeptemberben, a DK-nak mérve is 59% volt a közös jelöltre szavazási hajlandóság az LMP tábor körében."

Szamomra is ez volt az egyik legerdekesebb, mert te is es LMP-s parttagok is hivatkoztak egy 2/3-os kutatasra, de en olyat sose lattam.
Reszemrol ez az elso ilyen meres, amit nevvel, ceglogoval elismerve latok.
@simple observer 1.0: Én úgy gondolom, hogy most a svejci sapkára érdemesebb ráfeküdni... talán január végéig... de nem vagyok fogadatlan brókátor:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @simple observer 1.0:
Meglátjuk.
Nekem is sikerült úgy átszervezni a munkámat, hogy csak eurós bevételeim vannak.

Hihi, csak 70 ember távozik a pártból Schiffer doktor szerint, akik kevesebben vannak, mint a tagok tíz százaléka.

Most komolyan az lmp-t, mint komoly országos tényezőt siratják egyesek?

végre tisztul a kép.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ld. arab (b)irodalmi és helyi nyelvek, nyelvjárások..az is megérne egy misé..izé, mesét (vagy 100 és egyet, nem?:-)
@Fabius: Nagyon érdekes a frakció - kiírhatnak szavazást a frakcióvezetőről. Izgi lesz! Többségben vannak a szakadárok, és a többség azt csinál, amit akar, a kisebbségnek igazodni kell - legalábbis Schiffer szerint :-)
@rodeo36: "Amor, Felicidade Saúde subsistência Saúde"

Némelikünknél az ámor helyett a mámor helyénvalóbb lenne:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

annyit tennék hozzá, hogy az USA államaiban különféleképpen "ugatnak" és ember legyen a talpán aki ezeket a seggfejeket megérti amikor csukott szájjal vagy legalábbis résnyire kinyitott szájjal és mimika nélkűl dumálnak még tv speaker-ek is...és az általad becsült 5-7000 szavas szókincs az jobb ha elfogadod 2-3000 és egyetemi végzettségű agyalágyúltak sem tudnak szép angolt...minék "gyűröttebb" annál jobb és ha rappereket -akiket én ciánoznék- is beleszámítod akkor azután már nincs is nyelv csak egy értelmes kutya ugatása

brühühühü

ugyanezt a latin nyelveket beszélőkről sokkal nehezebb elmondani bár azok sem kivételek
@simple observer 1.0: "annyit levettem, ritkán jársz erre, és hála isten(francokat) ritkán olvasol:-) "

A lényeg mindig a zárójelekben és az ördög fenekében lakozik:-)
@Habakuk999: egy kisebb pártban könnyebb uralni mindent. Egy még kisebb pártban pedig még könnyebb. Jó lehet most Schiffernek lenni.
@rodeo36: én is a 2000 szavas alapszókincsre gondolta, de nem akartam ezzel a dehonesztáló számmal újabb obszervenció alá kerülni:-)
@épészmérnök: ad absurdum, adott esetben eljön az az idő, amikor kurva jól elbeszélget majd magával, és hatérozatot hoz, hogy menjen e pisilni, avagy jobb lesz a gatyókába:-)
Hinnye... ez valami zseniális. Remélem, mozogni is fog:-))))))

kep.index.hu/1/0/380/3803/38039/3803962_ce2829637b543caff4bde9c6780c6eea_wm.gif

egyébként indexcímlap... egy szép kép, mindent mesél:-)))
hvg.hu/itthon/20130127_Videon_uzent_Javor_Benedek
"A Párbeszéd Platformban azért dolgozunk, hogy Magyarországon 2014-ben kormányváltás legyen" - így kezdődik az a videóüzenet, amelyet az LMP-ből kilépett Jávor Benedek tett közzé Facebook-oldalán."

A Facebook mikor indít pártot hazánkban? Milliónyi lenne a támogatottsága!
Lájkra fel!
@Fabius:

"A bázisdemokrácia tényleg egy lomha és nehézkes valami, ami a legmesszebb van a hatékonyságtól az összes pártmodell közül. "

Talan mar olvastad a progblog etemaju posztjat:
progressziv.blog.hu/2012/11/30/a_nep_vagy_az_esz
A maradék szimpátiám is elszállt az LMP iránt.
Sikerült bizonyítaniuk, mekkora seggfejeket tömörít a párt. Természetesen nem Rebekára és a hasonlóan értékelhető emberkékre gondolok.
A Schiffer-féle vonalat magukéknak érző, az ő politikai meggyőződését lájkoló, önkimaszturbáló támogatóira gondolok mostan.

A bandirarecskázás örömét előnyben részesítők ha megnyitják a - vankalapja_nincskalapja.rar – fájlt, és ott választják a mind kicsomagol és futtat opciót (stricik előnyben), megkapják amire vágynak. Kattintanak a schiffer.exe-re, oszt már látják is a vidijót, amin szerencsétlen Bandi olyasféle anti-Matula bácsit alakít, aki a tollánál fogja az evezőt oszt a szárával igyexik egyenes vonalú egyenletes mozogásra bírni az ő demokratikás zöld ladikkját, az összes többi, mimimum Vetyerok szovi-jet motorral felszerelt, mérsékelten gyors naszádjaikkal szemben. Teljesen hülye.
Kissé kontraproduktív az igyekezete, mert nem ezt pofázta annak idején, oszt most mégis ez lett az ígéreteiből.
A poszt konklúziója: Game over LMP.
Evvel nem lehet vitázni, csak sajnálni azt, ami lehetett volna belőlük. Schiffer innentől számomra ellenség. Ellenség azért, mert világossá tette, hogy szarik a választóira, szarik Magyarországra, szarik mindenkire. A fontossági listán egyetlen dolog számít, a karrierje. Keserves lesz az ébredése, persze majd picit később. Ha az ő magánügye lenne, talán nem is érdekelne miként kínlódja meg a szopást a négyzeten. De nem az ő magánügye, hanem a mi közös ügyünk az, ami a gerinctelenségének okán igen messze került a megvalósítástól. A megfelelő bajonettet sürgősen ki kellene választania és beleülnie, most!
Volt itt több olyan vélemény is, hogy arra játszik a Bandi, miszerint ő előre gondolkodik ám, oszt nem most, hanem majd 18-ban fog aratni mint gerinces izé, aki nem tagozódott be sehova. Nem akarok senkit megbántani aki ezt gondolja, de az én részéremről nem kívánom 14 után még négy évre prolongálni Don Vittorio csürhéjét.

Lófaszt!!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"mat" lehet lábtörlő, a matematika rosszúl írt rövidítése,
és hivatalosan:

Synonyms:
adjective: dim, dull, opaque, matt, frosted, lacklustre
verb: tangle
noun: matting, doormat

mats plural
A piece of protective material placed on a floor, in particular
A piece of coarse material placed on a floor for people to wipe their feet on
A piece of resilient material for landing on in gymnastics, wrestling, or similar sports
A small rug
A piece of coarse material for lying on
a beach mat
A small piece of cork, card, or similar material placed on a table or other surface to protect it from the heat or moisture of an object placed on it
A thick, untidy layer of something hairy or woolly
his chest was covered by a thick mat of soft fair hair

mat Verb /mat/

mats 3rd person singular present; matting present participle; matted past participle; matted past tense
Tangle (something, esp. hair) in a thick mass
sweat matted his hair
the fur on its flank was matted with blood
Become tangled
Web definitions

a thick flat pad used as a floor covering
entangle: twist together or entwine into a confusing mass; "The child entangled the cord"
flat: not reflecting light; not glossy; "flat wall paint"; "a photograph with a matte finish"
mounting consisting of a border or background for a picture
felt: change texture so as to become matted and felt-like; "The fabric felted up after several washes"
sports equipment consisting of a piece of thick padding on the floor for gymnastic sports
wordnetweb.princeton.edu/perl/webwn?s=mat

A mat is a generic term for a piece of fabric or flat material, generally placed on a floor or other flat surface, and serving a range of purposes including: * providing a regular or flat surface, such as a mousepad. ...
en.wikipedia.org/wiki/Mat

The Gospel According to Matthew (κατὰ Ματθαῖον εὐαγγέλιον, kata Matthaion euangelion, τὸ εὐαγγέλιον κατὰ Ματθαῖον, to euangelion kata Matthaion) commonly shortened to the Gospel of Matthew, is one of the four Canonical gospels and is the first book of the New Testament. ...
en.wikipedia.org/wiki/Mat.

Mat is a 1926 Soviet Union film directed by Vsevolod Pudovkin.
en.wikipedia.org/wiki/Mat_(1926_film)

Mat bez elektrichestva (Мат без электричества, means 'Mat(e) without the electricity', where Russian word 'mat' referred to Russian mat and Checkmate) is second studio album of the Russian band Leningrad and first album to feature Sergei Shnurov as lead vocalist.
en.wikipedia.org/wiki/Mat_(album)

Mats are used for safety in gymnastics, and in training new skills. They are usually a piece of foam ranging from 1.5-28 inches thick, covered in a vinyl or plastic lining. The foam ranges in density from relatively firm to very soft.
en.wikipedia.org/wiki/Mat_(gymnastics)

Mat (мат, матерщи́на, ма́терный язы́к) is the strongest form of obscene profanity used in Russian and other Slavic language communities. Mat is censored in the media and use of mat in public constitutes a form of disorderly conduct, punishable under article 20.1. ...
en.wikipedia.org/wiki/Mat_(language)

A diminutive of the male given name Matthew
en.wiktionary.org/wiki/Mat

A flat piece of coarse material used for wiping one’s feet, or as a decorative or protective floor covering; A small flat piece of material used to protect a surface from anything hot or rough; a coaster; A floor pad to protect athletes; A thickly tangled mess, of hair etc; A thick paper or ...
en.wiktionary.org/wiki/mat

(matting) mats, a collection of ground coverings; coarse fabric, of the kind used to make mats; a dull surface, often used for surrounding pictures; matte
en.wiktionary.org/wiki/matting

(Mats) The general term for the base material of shingles and certain rolled products.
www.theroofmen.com/Roofing_Terms

(MATS)) Military Air Transportation Service
www.secretscotland.org.uk/index.php/Main/Glossary

(Mats) Materials; items needed in professions.
www.suite101.com/content/abbreviations-and-slang-from-online-gaming-and-world-of-warcraft-a322467

(Mats) Frame inserts of high–quality card stock. A mat acts as a frame within the frame, presenting the picture in a more formal and aesthetically balanced way. A mat also protects the image by preventing it from coming into direct contact with the glass.
www.potterybarnkids.com/design-studio/tools/wall_decor_glossary.html

(Mats) Materials. "Making 6 slot bags free, you provide mats."
www.lqgaming.com/wow/data/1530~generalmmoslang.php/index.php

(Mats) a shortened form of a word materials, refers mostly to crafting materials, like ore, cloth, herbs and so on.
levelingguidehorde.net/horde-leveling-guide-wow-slang/

(The Mats) is short story written by Francisco Arcellana that captures a father's affection towards his family the same way as he pays tribute to their loved ones who already passed away.
en.wikipilipinas.org/index.php?title=The_Mats

(mats) slabs, usually constructed of timbers, which are placed on the deck of a vessel for the purpose of supporting and distributing the weight of heavy loads. back
www.eandkequipment.com/new_page_3.htm

Philippine mats colourful creations that are made from pandan leaves woven together. Typically used to line hotel walls, these souvenirs can be found in places such as Luzon, while the mats that are created in Basilan and Sulu are prized for their dramatic geometrical patterns. ...
www.1stopphilippines.net/shopping/general

(Matting) Pieces of cardboard or rag board that separate the painting or drawing from the frame and glass.
www.redmotif.com/art-glossary/art-glossary

plate Noun /plāt/

Synonyms:
noun: dish, slab, sheet

plates plural
A flat dish, typically circular and made of china, from which food is eaten or served
An amount of food on such a dish
a plate of spaghetti
A flat dish, typically made of metal or wood, passed around a church congregation in order to collect donations of money
A course of a meal, served on one plate
I'll have the salad plate
An individual meal, with reference to its cost
a gala $1,000-a-plate dinner
A shallow glass dish on which a culture of cells or microorganisms may be grown
Dishes, bowls, cups, and other utensils made of gold, silver, or other metal
A silver or gold dish or trophy awarded as a prize in a race or competition
she lifted the plate in victory
A race or competition in which such a prize is awarded
the final of the Ladies' Plate at Henley
A thin, flat sheet or strip of metal or other material, typically one used to join or strengthen things or forming part of a machine
he underwent surgery to have a steel plate put into his leg
A small, flat piece of metal or other material bearing a name or inscription and attached to a door or other object
a brass plate with her initials
A thin, flat organic structure or formation
the fused bony plates protect the tortoise's soft parts
Each of the several rigid pieces of the earth's lithosphere that together make up the earth's surface
A piece of lumber laid horizontally along the top of a wall to support the ends of joists or rafters
A light horseshoe for a racehorse
A sheet of metal, plastic, or some other material bearing an image of type or illustrations from which multiple copies are printed
A printed photograph, picture, or illustration, esp. one on superior-quality paper in a book
A thin sheet of metal, glass, or other substance coated with a light-sensitive film on which an image is formed, used in larger or older types of cameras
A thin piece of plastic molded to the shape of a person's mouth and gums, to which artificial teeth or another orthodontic appliance are attached
A complete denture or orthodontic appliance
A thin piece of metal that acts as an electrode in a capacitor, battery, or cell
The anode of a thermionic tube

plate Verb /plāt/

plated past tense; plated past participle; plating present participle; plates 3rd person singular present
Cover (a metal object) with a thin coating or film of a different metal
she had already taken the coin to a jeweler to be plated
the cylinder is nickel-plated
Cover (an object) with plates of metal for decoration, protection, or strength
Serve or arrange (food) on a plate or plates before a meal
overcooked vegetables won't look appetizing, no matter how they are plated
Score (a run or runs); cause (someone) to score
Inoculate (cells or infective material) onto a culture plate, esp. with the object of isolating a particular strain of microorganisms or estimating viable cell numbers
Web definitions

coat with a layer of metal; "plate spoons with silver"
home plate: (baseball) base consisting of a rubber slab where the batter stands; it must be touched by a base runner in order to score; "he ruled that the runner failed to touch home"
a sheet of metal or wood or glass or plastic
a full-page illustration (usually on slick paper)
dish on which food is served or from which food is eaten
the quantity contained in a plate
wordnetweb.princeton.edu/perl/webwn?s=plate

9158 Platè is a main belt asteroid with an orbital period of 1273.4074395 days (3.49 years).
http://en.wikipedia.org/wiki/Platè

A plate is a type of dishware, a broad, concave, but mainly flat vessel on which food is served. They can also be used for ceremonial or decorative purposes.
en.wikipedia.org/wiki/Plate_(dishware)

A shallow foundation is a type of foundation which transfers building loads to the earth very near the surface, rather than to a subsurface layer or a range of depths as does a deep foundation. ...
en.wikipedia.org/wiki/Plate_(structures)

Plate and Platé are surnames.
en.wikipedia.org/wiki/Plate_(surname)

A dish from which food is served or eaten; The contents of such a dish; A course at a meal; A flat metallic object of uniform thickness; A vehicle license plate; A weighted disk, usually of metal, with a hole in the center for use with a barbell, dumbbell, or exercise machine; An engraved ...
en.wiktionary.org/wiki/plate

(Plates) Flat, typically rectangular components that contain the active material and a mechanical support structure called a grid, which also has an electrical function, carrying electrons to and from the active material. ...
www.morcobattery.com/battbasics/terminology.html

Plates are the carriers of the images that are to be printed on paper. One printing plate is required for each ink color printed. Metal plates are currently the only way to produce high quality close-register printed images. Plates can also be made out of plastic and paper.
www.freeprintquote.net/glossary.htm

(Plates) Whole-page illustrations printed separately from the text. Illustrations printed in the text pages are called cuts.
www.deewhybooks.com.au/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=59

(Plates) The flat discs placed on the ends of barbell and dumbbell bars to increase the weight of the apparati. Although some plates are made from vinyl-covered con-crete, the best and most durable plates are manufactured from metal.
www.bodybuilding.com/fun/glossnz.htm

(Plates) A metal plate, usually lead or lead compound, immersed in the electrolyte in a battery.
akrenewable.com/DOE Glossary.htm

(plates) Giant, rigid slabs of the Earth's crust. The plates "float" on a dense, fluid layer just beneath them.
www.educationoasis.com/curriculum/Social_Studies/resources/geoglossary.htm

(PLATES) Shoes horses wear in races. Racing plates.
www.sportsinteraction.com/racebook/glossary/

(Plates) Pieces of wood placed on wall surfaces as fastening devices. The bottom member of the wall is the sole plate and the top member is the rafter plate.
ashbycustomhomes.com/glossary/

(PLATES) A flat sheet of metal used singularly or as a part in a larger apparatus.
www.lancasterknives.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1285&Itemid=802

(PLATES) A heraldic term for a number of particularly (but not exclusively) white or silver discs – but see ‘quinas’ (also ‘bezant’, ‘disc’ and ‘roundel 2)’). ...
www.crwflags.com/fotw/flags/vxt-dvp2.html

(Plates) (playtz) n. Cymbals. also frizbee
reocities.com/CollegePark/quad/6764/slang.html

(Plates) A metal sheet of coated material that transfers ink from the printing press to paper.
www.quantumpressinc.com/pages/glossary.htm

(Plates) Dies or Blocks and / or metal plates on which the Die is attached too.
www.3dembossing.com/embossing-and-print-glossary/

(Plates) Illustrations, cut on copper or steel plates, which were then inked and printed on sheets of heavier paper separately from the rest of the work in which they appear. Such illustrations were often provided in early magazines as bonuses to subscribers. ...
www.historicpages.com/glossary.htm

brühühühü

dehát ezt bármilyen nyelven meg lehet csinálni
@rodeo36: Nabazz, én az ilyesmit töröltetném, olvassa el, aki akarja..:-P
@ariel12:

"A modern héberben pedig nem írják ki a magánhangzókat esetleg jelzik, hogy ott valamilyen magánhangzó van. A bibliaiban pontozással jelzik. :) "

Ha jol emlekszem melymagyar nyelvbuvolok oldalairol, akkor valaha a sumer-magyar nyelv is hasonlokeppen mukodott. Es a maiak szerencsejere a szovegekbe itt-ott olyan maganhangzot illeszthetnek, ami nekik tetszik.
@épészmérnök: hmm, ahogyan elnézem, egy Varánusz párt komolyabb felkészültséggel rendelkezne, mint a parlamenti pártok ötven százaléka.
@simple observer 1.0:

Olvastam, sőt, velük (is) össze szoktunk futni időnként egy kávé-csevegésre fésztufész is.
@rodeo36: talán annyira nem. és kíváncsi lennék ezekkel a jelentésekkel hány átlagamerikai van tusztában:-) köszönöm a nemcáfolatot... tudod: a please two rum, to room. two, two, rwo:-)
@épészmérnök:

Ettől érdekesebb lesz mit kezdenek majd a helyi szervezetekkel?

Itt Zuglóban is kétpólusú a társaság, vannak bőven sifferisták és platformosok is. A ki hová áll a napi működésre is hatással lesz.
Vajon mikor lesz frakcióülés? És ki fog elnökölni? Leváltják Schiffert a frakció elnöki tisztjéről? Milyen formulát találnak ki, hogy egyben maradjanak? Akármilyet, az már nem "lehet más"...
@rodeo36:

5 linknél ne legyen több egy kommentben, mert automatikusan moderálásra küldi a rendszer, és nem jelenik meg amíg kézzel külön be nem engedem.
@simple observer 1.0:

Az elempés kétharmados kutatást Jávor elismerte a hvg interjúban, itt meg iii is felemlegette pl Várnainak is legutóbb.

Magán célra készült és nem véletlenül nem nyilvános. De választmányi taggal kikérethető.
@Fabius: Hm... erre nem gondoltam.

Vajon mit lép Schmuck Erzsébet, akiről már az is kiderült, hogy az Ökopolisz Alapítvány elnöke, vagyis ő ül a pénzen.
Az ő talpasai vannak vidéken. Ő jegyezte azt a javaslatot, hogy napolják el decemberre az együttműködésről szóló döntést. Elsőre átment a javaslat, azonban valaki (kicsoda?) másodjára is megszavaztatta, és másodjára - láss csodát - már nem ment át.
Érdekes egy bázisdemokrácia van az LMP-ben... addig szavaztatunk, amíg a mi álláspontunk nem győz.
@rdos: Ha mégis rászánod magad a gondolkodásra, akkor nem lesz nehéz rájönnöd kiket is takar a súlyos bűncselekmény elkövetője. Aztán alaposan lepődjünk meg együtt az eredményen.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): mindi az első benyomás számít ilyen esetben.:D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Csak par rovid megjegyzes.

"egy kb 2000 szavas un.pidgin angollal már bárhol a világon elég nehezen adnak el szappannak."

Ez igaz, de voltam mar en olyan, viszonylag ismert, bar nem tulzottan felkapott nyaralo celpont varosban, ahol az angolommal teljesen elveszettnek ereztem magam. De attol meg en is angol parti vagyok. Inkabb mint az uj modi nemet, meg francia eroltetese.

"Az ecceri amerikai pedig jól elvan a kb 5-7000 szavas ismeretével."

Meg hasznal hozza 4 igeidot.

"Nem mellesleg, a 19. században a kelet-londoniakat (cockney),nem értették meg az úri negyediek, annyira eltérő volt a kiejtésük. "

Ilyen temakban elszoktam sutni, hogy lattam olyan interjut Steven Gerard-ral, azt hiszem a legutobbi VB idejen, amikor nem kis onironiaval nyilatkozta le, hogy neha valogatott beli tarsai sem ertik meg liverpooli akcentusat. ;)
@épészmérnök: Részemről hasonlít a párt egy olyan fotósoppolt képre, amin a vezetőség benne ül egy lakótelepi guruló szemeteskonténerben, és gyorsulnak fék nélkül a lejtőn, aminek a végén ott a szakadék.

Komolyan sajnálom a normális vonalat.
Kár értük, voltak szimpi ötleteik, no meg tettek is valamit. A többi "ellenzéki" akármi, még most is rágja a gittet, de azt mán az üveges is kibassza, mer olyan nyálas és képlékeny, hogy nem lehet vele dolgozni.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"de nem vagyok fogadatlan brókátor"

De meg fogatlan provokator siman lehetsz.
@simple observer 1.0:

Ja, lemaradt: ;)

Nehogy fenyegetesnek veld...
@Habakuk999:

"Most komolyan az lmp-t, mint komoly országos tényezőt siratják egyesek?"

Nem errol vagyok itt hirhedt.
@Fabius:
bocs, nem figyeltem eléggé

brühühühü
@épészmérnök:

Tévedsz, Bözse elég kis pont a párton belül. Különösebben nem fog érdekelni senkit, mit szól, majd beáll szépen Schiffer mögé és csöndben mosolyog ahogy az elvárható. Az Ökopolisz tisztség tiszteletbeli, Rónának sem volt beleszólása érdemi dolgokba.
@rodeo36: Usácska??, Remélem ezt láttad már?? :)

A legjobb könyv, amit manapság egy amerikai elnök olvashat. :))

"The Post-American World"

www.snopes.com/politics/obama/postamerican.asp
@rodeo36:
Most, hogy Rodeo bátyánk megtartotta akadémiai székfoglalóját, talán ugorgyunk... :D
@Fabius:

"Olvastam, sőt, velük (is) össze szoktunk futni időnként egy kávé-csevegésre fésztufész is."

Ez erdekes, mert epp a multkor zordultunk ossze Bajnai okan, majd rakovetkezo nap ok is odaszoltak neki rendesen...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

a hírdetések számait imádom, ugye minden ár 9,99-re végződik...és ahogy mongyák:

nájninájninájni

kurva annyukat megszűntetik az 1 centest és akkor mit csinálnak? mert a vevő addig nem távozik, amíg a kezébe nem nyomják az 1 centest...tönkremegy az egész márketing ipar? minden 9,95-re fog végződni?

tudod e hogy Cuba-ban van 3 peso-s bankjegy?

brühühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ez egy olyan szimbóleumra emlékesztet, ami majnem olyan minta szterelnök.
Priaposz meja kulup
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

szobatiszta vagyok már régóta ....nem székeltem sehová

brühühühü
@Mariann19:
Semmit sem mondok.
Boli itt van és figyel:-((
@rodeo36: Van nekem is, de micsinyájjak vele, itthun nem kelendő a jányoknál semár..naja, inflálódnak a dógok, ugye?
@Fabius:

"Az elempés kétharmados kutatást Jávor elismerte a hvg interjúban, itt meg iii is felemlegette pl Várnainak is legutóbb. "

Tudom, mert kovettem a hireket, es a hozzaszolasokat is szoktam szinte minden nap atfutni, meg ha nem is irok semmit. Ez rendben is van, de azert biztos, ami zicher alapon szeretem az ilyeneket sajat magam olvasni, es en ertelmezni az abban szereplo adatokat.
Ez amolyan szakmai artalom. (Marmint nem a masokban nem bizas, hanem a sajat ertelmezes igenye)
Basszus progresszivek most is szinte szorol-szora azt irjak, amit gondolok:

progressziv.blog.hu/2013/01/27/frusztralt_lelkek_politikaja

Talan meg nem volt, bar valszeg illne tudnom vegigkovetve a folyamot...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

te a szokásos baromságaiddal,

Fareed Zakaria írta aki egy akadémikus az USA-ban és rendszeresen tanúlmányokat közöl a legtudományosabb gazdasági és politikai, kultúrális folyóiratokban és a CNN-en állandó előadó valamint ugyanott állandó 1 órás programja van, az egyik legjobb amerikai tudós

brühühühü

na ezért nem olvaslak, még jó, hogy benyitottam a linkedre
@simple observer 1.0: amúgymeg, ez még mindig jobb, mintha a vad szellenetek találkoznának:-)
@Fabius: Teee figyejjmáááá... Schifferér mikó lesz Békemenet? Hallottál már valamit? :-)
@rodeo36: majd lesz helyette a tutúútútutúúú tututu:-) az ámerikai marketing mindent legyőz:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"naugyi:-) ne ítélj, hogy ne itéltessél:-) "

Ok. Egyezzunk ki dontetlenben! ;)
Amolyan fekete lovag modjara.
@rodeo36: tudod e hogy Cuba-ban van 3 peso-s bankjegy?

nem voltam még kubában... elkallódott valahol a kasztró meghívólevele:-) pedig addigra rengeteg 3 pesosom volt, mert ismerősök monták, hogy annyiért eccerre 2 csokilány is kiszolgál egy kis kubalibré-vel:-) a Habana Clubban:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Kérdés, melyik hárompesós, a népi vagy a konvertibilis..ott is elmentek a zárak ám!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"vad szellenetek találkoznának:-) "

Annal mindenkeppen.
@Knósszosz: "Boli itt van és figyel."
Gyere, menjünk fedezékbe.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ha bármit mondok valamelyuk csajnak, azonnal sek njaló vagyok, azé, azóta.
@Knósszosz: És ez így is leszend az világnak és LMP-nek végeztéig, ámor, ja nem, ámenny! .-P
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Bazz!!
Botyán-or-mánj??
1enlő, vagy talájja ki aki?
Mu-hahha
@rodeo36: és ki mondta egy szóval is, hogy ne lenne elismert tudós?? :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Mester! Mint mindíg, a képeket megköszönöm.
Kérdés: Az első kép a nagyágyúval Téged szimbolizál a Varánuszon?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"te mit szeretnél? kezet, vagy lábost? :-)"

Jelenleg meg meg van mindkettobol mindketto. Es ha becses kerdesed nem kizaro vagy, akkor en szivesen meg is maradnek ennel az allapotnal. ;)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Q és meg rossz az indulat itten egyesektűl.
Mindegy má, azé el meg bírom valahoty.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"mondom én. főleg ha passzát:-)
"

Jaja. Es az sem mindegy ki kelti azt a passzat szel(lent)et. ;)
@simple observer 1.0: Különben meg ha a lábost választod, akkor megmarad nyakad-kezed-lábod ( nem úgy mint szegény Léderernek, vagy Kodelkának, már nem emlékeszem pontosan), és még a vacsit is van miben megmelegíteni:-) Ne mondd, hhogy nem volt gáláns ajánlat:-)
@simple observer 1.0: Hááát jelen esetben, hogy kicsit bologoljunk is a Shipfair:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
sirokk...
mocsadék vagy, mer asz te pontosan tudod, mitől érez kroszvindlending késztetést egy medi terán légy.
Ha fúj a szél kereszbe, nehéz leszállni, de ha talas börek van a kifutópálya végin a kifőzdébe, akkor nincs oljan szélvihar, amér ne koczkáztatnánmeg a leszálásot.

Elég volt belűled, csak folyamatosan szopatod a zemberet.
Ide mindenfélét be engednek, mer liberális szellemiségű a blog. Ez az eredménye.
-:D:D:D
@simple observer 1.0: Gyurcsányi hasonló próbálkozásaiból csak egyet sorolj, ami az ügynökfeltárásra irányult?! A kettős-hármas ügynököktől hemzsegő parlamenti pártok nem a mi országunk érdekben tevékenykednek. Schiffer nem érintett, ezért veti fel a témát az UD. a parlamentben a tárgysorozatba vétel ellen szavazott a fidesszel együtt!!!
Ajánlott irodalom a témában a neten fent van:
Lakatos Pál "Rendszerváltó" miniszterelnökök pórázon /2003/
Tíz éve az érintettek nem miért nem pereltek?
@Knósszosz: Majd oszkódással szaporodik, meglátjátok, feleim/negyedeim!:-D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Nagyágyú! Nem a képkiválasztó automatádról kérdeztelek, hanem a vezérlói státuszodról.
Értelmezz!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

" Rendben. Kardok sutba, kezeslábos levéve.-) "

Helyes, legalab bekeben valunk el. Lepek, mert hajnalban meg jegre lep a Detroit, es addig is van meg elintezni valom.

Kodelkanak meg majd utannanezek...
'ccakat mindenkinek!
@Mariann19: félértelmeztem. szándékosan. ideges tollakat nem borzolunk:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
És péteredik mikor mán a gyorsleguruló úton van.
Ha más oszkódik.
Bazmeg, van tehetséged fétízkor is leköpetni velem a monyi tortot!:-D
@Knósszosz: A kőműves segédből lett bróker is így nevezte őt, ez az ügy sem nagyon érdekli a fidesz vezetését. Az ezer milliárdos olaj szőkítési történetet is O.Viktor megbízásából D.Ibolya igazságügy miniszter titkosította 80 évre!!!
@Knósszosz: Ehhez elég néked, effendi, leírnom a Vezényló nevit, nem?:-P
gondolom ez a kormány nem hagy senkit az út szélén...
nem úgy a maszop kormány akik alatt rendre hultak a fagyott emberek

index.hu/belfold/2013/01/27/negyen_fagytak_meg_egy_nap_alatt/
@zollerbá: Ezek mind gyanúsítottak? Mert azokat szokás ígyen, nem?
Gy. F. aljas Gyilkos Fűegér, mi?
@zollerbá:

Nos csak visszaneztem, igy aztan okulasodra:

www.origo.hu/itthon/20050122gyurcsany.html

"Az úgynevezett ügynöktörvény tervezeténél a kormány egy sokkal karakteresebb módosítást fog támogatni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP országos választmányának ülése után. Az MSZP pénteken nyilvánosságra hozott javaslata ugyanis nem sokat valósítana meg a korábban ígértekből, vagyis a szinte teljes iratnyilvánosságból."

Es ha a hozzaszolasokat is vegigbongeszed akkor tolem lathatod fentebb valahol, hogy azt is fejtegetem, hogy vajon mennyire volt ez a "tobbet akaras" oszinte...

Amit nem tudhatunk, es nyilvan keszpenznek sem szabad venni.

Es megegyszer leirom: Lakatos Pal szamomra nem hivatkozasi alap.
@zollerbá:
Van itten egy valaki, aki nem szereti ha az MDF-et méltatom. Nem jut eszembe a nikkje, nem is erőltetem most. Nekem holnap melózni kell mennem, vele ellentétben, szóval nem rá gyúrok.
De ha már meg lettem szólítva a témában, igen! Ibolyka egy profi politikai ribanc volt, szerencsére csak volt.
Ő a femin Schiffer, oszt akkor el is mondtam mire gondolok.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Fé szavakbúl is ércsük egymást, szerintem. :-D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

" a megfejtés:"

Ez kimaradt az olvasmanyaim kozul. Igy maris ertem nehany uzeneted.

Na de mostmar tenyleg: balra el.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Remélem hamarosan kinyílnak az aktáik és felnyílik a magyarok szeme, hogy milyen világszínvonalú szélhámosokra szavazgatnak 23 éve!
@simple observer 1.0: Itt a megfejtés:
www.fullextra.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1935

Lédererné, mi van a kosárban?
Kodelkának, nyaka, keze, lába...
tréfás csasztuska az 1925-ös évekből...
@zollerbá: Pont ezért nem fognak, hidd el, bármit is állítson egy majd 600 (vagy hatparizer) tagot számláló párt jelenlegi feje, sajna!:-(
@épészmérnök:
Félinformációkból könnyen jut az ember téves következtetésre.
A stratégiai szavazásánál 3 önálló, de egymást kizáró javaslat volt a kongresszus előtt, és ugye még egy opció, hogy egyik javaslatot sem fogadja el a kongresszus, ekkor marad a novemberi döntés.
Mivel a három javaslat egymást kizárja, nem egyenként szavazott róla a kongresszus, hanem szétszavazással lett kiválasztva egy, végül a megmaradt javaslat lett egyszerű szavazással megszavaztatva.
A megmaradt egy beadványt sem támogatta a kongresszus.
Szóval pont annyi szavazás volt, amennyire szükség volt a döntéshez. Az eredménye pedig az lett, hogy egyik javaslatot sem támogatta a kongresszus, ami megváltoztatta volna a novemberi döntést.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Ideges tollakat nem borzolunk."
Nem látom Rajtad az ideges tollak rezgését. Inkább egy joviális Úr humorzsák benyomását kelted.
Vagy ez csak a megtévesztés eszköze?
@Mariann19: a joviálistól asszem igen messze állok:-) Mondanám de nagyon... alkatilag nem ebbe a kaegóriába, mentálisan meg pláne nem eza kategória:-)
@Mariann19: Neked elárulom, az átlagkocsik első ülése hosszában rövid általában:-)
@Mariann19: a "humorzsák" sem igen stimmel, csak egy kicsit az átlagtól eltérő aszociáciális látásmód ami nem baj, de ennek ellenére, nem is hátrány:-)
@Knósszosz:

"Ő a femin Schiffer, oszt akkor el is mondtam mire gondolok."

Húúúúú, ez nagyon találó! Stílus egy az egyben, bár S. okosabb.
@simple observer 1.0:
Egy biztos, 23 éve azért sumákol a Fidesz-MSZP és csatolt részei ügynök ügyekben, mert közölük nagyon sokan kockáztatnák a hazaárulás minősített esetében kiszabható, igen súlyos következményeket.
hvg.hu/itthon/20130127_Ertsey_katalin_lmp
Ertsey: "erkölcstelen és hazug" a platformisták érvelése
hm, majd elolvassuk, értelmezzük, miért is?
@Orica Középföldi: Viszont az Ibolyka nem értett a focihoz... (megjegyzem, ezen a némberen, bár nemigen szoktak itthon vitáink támadni ilyen célból és eszközből és alanyból, majdnem késhegyre mentünk...)
@zollerbá: hahó zotsesz! Te nagyon rácsavarodtál az ügynöktémára... várj 5-10 évet, oszt nem fog érdekelni, mint ahogy a tizenkilences vüöröskatonák, és lassan az ötvenhatos "hősök" sem:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): amúgy nem egyterű... sima sedan... középkategóriás. Lenézett, mert nem németbuzi:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Szoktam olyat miheztartásiból."
Te vagy a felderítő osztag? Okos! Az információ hatalom.
@Orica Középföldi:
No meg a volt pártja... meg annak a főnöke...
Nem bántok olyat, aki nem tud válaszolni, de Rodeo értékelése irányában, az nekem az etalon.
Nem sértek kegyeletet, keresd meg, nem rég volt.
brühühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Egy herényi istennőért ölre menni????
Még a kalapjai sem voltak jók:)))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Te mindent tudsz. Az a versike honnan származik, hogy:
"Nagyanyám a tálban
Kockára vágva."
Az általad említett békeidőkből, 1923-ból?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Az se volt semmi, remélem, Te fedezted..fel a teheccségét és az ellenzék ellenezte otthun, nem?
@Orica Középföldi: Én simán lehülyéztem, butapicsáztam, meg hasonlók. Páromnak árnyaltabbak voltak a meglátásai:-)
@Knósszosz:

Én itt, néhány kivételtől eltekintve, mindent elolvasok:))) Tehát emlékszem.
@Mariann19: Nem élek vele, én ide elvileg szórakozni járok..igaz, ahhoz tán túl sokat, nem?:-P
@Mariann19: Ezt sajna nem ismerem, véleményem szerint valai gyermekmeseversike lehet, amolyan grimmes beütéssel:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Elismerésem a humorérzékednek, kivált, hogy a kedvencemet, az öníróniát gyakorolod.
@Mariann19: Ha már az ember önmagán sem tud röhögni, akkor eléggé elveszett:-)
@Orica Középföldi:

Akkor tudod:-)
"sértődött vén kurva"... három napig röhögtem...
Nem mellékesen, ha az amber önmagával kíméletlen, nyugodtan megteheti, hogy másokkal is az legyen. Ezt az oskolában régebben követelményszintnek hívták, azt histzem. És a másik: annyit várj el másoktól, amennyit magadtól elvársz:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ide kell, hogy járj. Most a lábadozás időszakában a mentális állapotodra jó hatással vagyunk /remélem/, sőt szerintem rendbe is jöttél általunk, közben a táppénz is csordogál.
Igaz?
Mink meg agyilag tartjuk karban... bár néha hiábavalóságosdinak tűnik:-)
@Mariann19: Nem csordogál, sőt! Polgári engedetlenségben leledzem, amíg engedi Pártunk!:-(
@Fabius: "Bözse" hozza a vidéki természetvédőket. A Magyarországi Zöld Párt, és a Zöld Alternatíva tagságának a túlnyomó részét is az ő emberei adták. KISZ KB funkcionáriusként kezdte, civil mozgalmárként folytatta, otthonosan mozog Brüsszelben, bekerült a kv. minisztériumba is, van ottani tapasztalata. Szervezés, finanszírozás, kapcsolatépítés terén megkerülhetetlen.
Továbbá együtt indult a KISZ KB ifjú törökjeivel a nyolcvanas években, emiatt elképzelheted a kapcsolatrendszerét arrafelé.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem lehet már lébecolni ilyen átlátszó trükkökkel, mint a komenizmusban ám!:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Pedighát majdnem a szívedet is az asztalra tetted:-) És asse segített.-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Ha már az ember önmagán sem tud röhögni."
Az a legjobb.
Nem is mondtam Neked, hogy voltam tegnap puli nézőben. Lesz egy másik pulink a meglévő mellé
a családban. Elhoztuk, hogy összeszokjanak.
Ugyanis mi csak magyar fajtát tartottunk mindíg./Remélem, Viktor olvassa./
"
„…Az 1925-ös esztendő során két esemény lett szenzációvá frissen szétporciózott hazánkban.
Az első ilyen történés Léderer Gusztáv csendőr főhadnagy, volt különítményes tiszt, valamint neje, Schwartz Mici jóvoltából eshetett meg: a házastársak lakásukon meggyilkolták Kodelka Ferencet, aki akkoriban már régóta ügyködött a feleség asszonyi kívánalmainak csillapításán, ráadásul ezt olyan furmányos módon tették, hogy a bűnesetet követően a tehetős hentesárugyáros nyolcvanmillió koronáját is magukénak tudhatták. Nem csoda, ha jól kiterveltnek vélt óvintézkedésekkel igyekezték megelőzni a lelepleződést: a holttetemet darabokra cincálták, a testrészeket elrejtették, illetőleg a Dunába dobták. Bár a balvégzetű mészáros huszonkét porcikája később előkerült, fejét sohasem találták meg. A házaspárra végül mégis lesújtott a törvény szigora: Léderert a katonai törvényszék kötél általi halálra ítélte, és rövidesen nyakára is került a kravátli, feleségének meg életfogytiglani fegyházbüntetés lett a jussa…”

1.
Lédererék ötszobás Soroksári út 39-40 sz.alatti, bérlakásában feszült izgalommal várták Kodelka érkezését. Az ikerlépcsőházas ötemeletes, nyitottfolyosós épületet az Adria Biztosító Társaság építette pár évvel ezelőtt. A bajárat impozáns, aranyozott stukkói, a kapualj boltívének mozaik freskói mindjárt elárulták, hogy itt az úri középosztály tagjai a lakók. Cselédekkel, házmesterrel és viceházmesterekkel ellátva.

A legtöbb lakosztályt a közeli vágóhidak tulajdonosai, a nagyvágók bérelték, családtagjainak számára. Laktak itt belesgazda dinasztiák, akik a lóbél, marhabél piacot uralták. Külön laktak a sertés, marha és juhvágók. Aztán a hentesek. Ilyen hentesmester volt Kodelka Ferenc is. Harminckét hentesbolt volt a tulajdonában.

Az ötödik emelet hatalmas saroklakásában laktak, melyhez két cselédszoba és öt szoba tartozott. Nagy konyhával, ebédlővel, és két fürdőszobával, két WC-vel ellátva. Az ötvenéves, vérmes, hatalmas termetű, pirospozsgás arcú hentesmester igencsak szerette az italt, ennél jobban már csak a nőket tartotta nagyobb becsben. Három derék fia, már rég önálló hentesüzlettel rendelkezett és külön családban élt, természetesen ugyanebben a házban, csak más, más emeleten. Így a Kodelka egy bokorban lakott gyermekeivel, unokáival.

A családfő, hatalmas termetű, podagrás, vissszeres lábú, másfélmázsás feleségével, Mancinénivel egyedül birtokolta a hatalmas lakosztályt. Úgy is hívták a hátamegett, hogy a „Tonnás Manci” Kodelka a kuplerájok állandó látogatója volt, mert a gutaütést csak úgy tudta elkerülni, ha valahol levezeti energia fölöslegét, és lecsillapítja ágaskodó libidóját.

Történt, hogy a harmadik emeletre új lakók költöztek. Léderer Gusztáv főhadnagy, a hírhedt Héjas különítmény egyik századparancsnoka. Vele tartott gyönyörűséges, karcsú, tejfehérbőrű, égő vörös hajjal koronázott fejű felsége a Swarcz Mici is. Ugye, milyen az ember? Kíváncsi. Kodelkának is felkeltette a szépséges fiatalasszony a figyelmét. Megtalálta az alkalmat az ismerkedésre. Sűrűn nyitogatta a bukszáját, hogy hálójába vonja a természetnek e ritka kincsét.

Summa, sumárum: Léderer asszisztálása mellett, annak rábólintásával heti egy alkalommal átengedte Micit a hentesnek. Ennek a gyümölcsét aztán le is szüretelték. Egyre szépült a Léderer lakosztály. Guszti büszkélkedett tiszttársai előtt, a hatlmas tehetségű szponzor bőkezűségével. Kodelka pedig úszott a gyönyörben, hogy a tiszti társaság cehhét fizethette a Mátyáspincében hetente tartott dorbézolások után. A fizetésen kívül az a hatalmas kitüntetés is érte, hogy Mici fülébe húzathatta annak a nótáját: „… az a szép, az a szép, akinek a szeme kék…”

Így folyt volna az idők végezetéig ez a szerelmi háromszög, amikor Lédererék komoly elhatározásra jutottak. Így szólt Micihez Gusztáv.
–Micikém, kis bülbül madaram, át kell lépnünk ezen a büdös hentesen! Nem illik ez már a mi köreinkhez.
–Mire gondolsz kandúrkám?
–Kicsaljuk a pénzét, és eltesszük lábalól.
–Értem, de, ha kicsaltuk a pénzét, mért kell eltennünk lábalól?
–Azért cicám, mert csak az élete árán juthatunk a pénzéhez.
–Neked az a feladatod, hogy köttetsz vele egy nagyösszegű, mondjuk 80-100 millió koronás életbiztositást, melynek te leszel a kedvezményezettje. A többit már nem kell magyaráznom.

Így is történt. Kodelka megkötötte az életbiztosítást és másfél év mulva, eltünt. Már folyt a holttá nyilvánítási eljárás, amikor a Duna egy kosárban és két bőröndben emberi maradványokat dobott fel. Végülis huszonkét porcikáját fellelték, a fejét sose találták meg. A mellkasán lévő tetoválásáról tudták azonosítani a hullát. Félkévre rá, hogy felvették a hatalmas biztosítási összeget őrizetbe, vették a házaspárt. Gusztit halára ítélték és kivégezték. Mici életfogylinglanit, azaz 25 év börtönt kapott bűnrészesség miatt.

Az eset nagy port vert fel és a világsajtó is foglalkozott vele. Gúnydalok, kuplék, születte róla. Ilyen a máig fennmaradó strófa is: „… Kodelkáné, mi van a kosárban, Kodelkának a keze feje lába…” Igenám, de a dalocska fals, megtévesztő. Ugyanis Kodelka feje sohasem került elő.

2.
A múlt század hatvanas éveiben egy gyönyörű arcú, nemes vonásokkal megáldott szépséges, ősz hajú, törékeny, kecses és művelt asszony árulta a virágokat az Emke cukrászda előtti placcon. Minden cukrászdalátogató törzsvendég tudta, hogy ő, ama bizonyos Léderné. Ő volt a cukrászda bukkéja, legfőbb vonzereje...."
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Nem, de túlélem tán..ellentétben, remélem, párakkal ellenben, akik a begyemben kezdenek lenni, mert velünk játszanak, a mi pénzünkből és bőrünkre!
@Mariann19: Nálunk egy gerinctelen nyálgép beagle rontja a levegőt:-) No nem a lakásban, anyám társalkodónöje:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Mink meg agyilag tartjuk karban."
Látod, a fáradozásunk nem volt hiába, milyen jó fej lett belőle.
@Mariann19: Miből lesz a cserebogár, mi?
"Két katicabogár megismerkedik egy csinos katicalánnyal. A csaj hajlandó lenne szeretkezni velük. Sorsot húznak, hogy ki legyen az első, és amelyikük másodiknak kerül sorra, türelmesen várakozik a szomszédos falevélen. Arra repül egy bogár, és megszólítja:
-Szia, hát te ki vagy?
-Én vagyok a katicabogár. És te ki vagy?
-Én vagyok a cserebogár.
Mire a katica felpattan, és magából kikelve üvölti:
-Egy frászt! Én vagyok a csere bogár!"
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
A polgári engedetlenségedet kódoltad, de értem.
Mindent meg kell tenned a helyzet fennmaradásáért.
Mókussal melletted állunk a végsőkig.
@Mariann19: Lédererné a kis magyar panoptikum. A nyelvezete pedig gyönyörű az összefoglalónak:-)))
@Mariann19: A polgári engedetlenségedet kódoltad, de értem.

Ez magyarul a "Juszt se döglök meg"-et jelenti? :-)))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Nagy tévedésben vagy az 1500 szt.tiszt és a kétszázezer volt ügynök-besúgó nem léphet le elszámoltatás nélkül a D-209 és piti Vikidál, Som Lajos társaira is kíváncsiak vagyunk, igen sokan!!! Egyébként a családom és saját megfigyelőim felbujtóira is igen kíváncsi vagyok, szerencsés vagy hogy téged és családodat nem figyelték, vagy inkább nem tudsz róla, vagy a másik oldalon álltatok!
2.
A múlt század hatvanas éveiben egy gyönyörű arcú, nemes vonásokkal megáldott szépséges, ősz hajú, törékeny, kecses és művelt asszony árulta a virágokat az Emke cukrászda előtti placcon. Minden cukrászdalátogató törzsvendég tudta, hogy ő, ama bizonyos Léderné. Ő volt a cukrászda bukkéja, legfőbb vonzereje.

Este l0 után bejött, karján a fonott, vesszősárban elhelyezett szépséges, illatozó rózsákkal, szekfükkel és körbejárta az asztalokat. Mire a végére ért egy szál sem maradt a kosárban: mind megvették a gavallérok. Mikor befejezte a körbenjárást, akkor a zongorista felállt, meghajolt. Micikének kezet csókolt és a zongoraszékhez vezette. Mici pedig ráhajolt a billentyűkre és felcsendült a jólismert kuplé: „Léderené, mi van a kosárban…?”

A strófa eléneklése után meghajolt. Beseperte az elismerő tapsokat és a tányérba dobált tizeseket, húszasokat, majd távozott. Hazaérve legelső dolga volt, hogy a falba mélyesztett fülke ajtaja elől leakassza az azt elfedő semmitmondó ócska tájképet és egy rejtett gombot megnyomva kikattitsa a zárat. Feltárult az üreg. Az üregben Kodelka kipreparált feje nézett vele farkasszemet. Leemelte a koponyatetőt és belehullajtotta a koponyaüregbe a péterfilléreket. Ez volt az ő titkos trezorja.

Életében, soha senki nem láthatta ereklyéjét. Senki nem jött volna rá a titok nyitjára, ha a hatvanötévesen is csinos, kívánatos Mici egy titkos hódolóra nem akad. Beleszeretett egy negyvenkétéves zsidó bankár fiacskája. A néhai bankárpapát, már régen leszegényítették. Tulajdonképpen a családdal a Hortobágyi munkatáborban ismerkedett össze, amikor 1950-ben amnesztiával szabadulva a börtönből-hiszen akkoriban 25 év volt az életfogytiglan elévülési ideje- őt, is mint osztályidegent ki nem toloncolják a fővárosból. Egy istállóban laktak Béni családjával. Az akkor harmincéves agglegény belebolondult, az akkor ötvenévesen is, gyönyörű Micibe, és összeálltak. A munkatáborból 1953- ban szabadultak. Mivel Micinek a volt szobalánya megőrizte a Léderer lakást, hiszen semeddig sem tartott akkoriban átvenni a bérleményt. Micike 2 szobát kapott Terézkétől albérletként. Így volt hol laknia. Terézke, természetesen férjhezment egy henteshez, aki a Közvágóhídon rabittyol és négy gyereket csinált neki ,nem feledkezett el, hogy mivel tartozik Léderenénak,és ugyanúgy kiszolgálta, mint úriasszony korában.

Férje, természetesnek tartotta a hálának ezt az emberi megnyilvánulását és nem volt ellenvetése. Így éldegéltek békés egyettértében, amikor 1982 ben Mici, alias Lédererné halálát elközeledni érezte. Összehívta az időközben megözvegyült Terézkét, Bénit és megeskette őket, hogy megtartják a titkot, nem árulják el senkinek, amit most látnak, hallanak tőle.
@zollerbá: Elszámoltatás márpedig itt nem lesz, vagy, ha lesz, irányítva, sajnos! Annyian hozzáfértek/férnek az aktákhoz, akiknek tán nem kellene, főleg csemegézni belőlük, nem?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Akkor a beagle-vel mentél a minap sétálni este. Gondolom, amikor haza érve rákérdeznek virágos kedved okára, ráfogod a kutyára, hogy a presszóba Te nem is akartál bemenni, csak a kutya.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Ez magyarul a juszt sem döglök meg, magyarul ezt jelenti?"
Szerintem ez egy jogállást jelent, Neked magyarázzam?
@zollerbá: Okoska! Melletünk volt a lépcsőházban egy ügynöklakás. Naponta mentem el mellette. A faszit is ismertem. Ez az állapot valami 1970-ig tartott... ő volt a ház ügynök Kohnja... ÉS elhiszed, hogy kijafaszt érdekel? A lakásba nem engedtük be, apámat is megfigyelte. Mi meg jóízűen röhögtünk:-) És nem habzik a szám. Kérdés?
Schiffer András a Facebook-on idézi a Mandiner cikkét, amely egy másik cikket idéz az LMP-ről.

www.facebook.com/schifferandras/posts/552418268102598

Szeressük a Mandinert, öcsi?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Melletted vagy ellene, attól függ, hogy a pálya melyik térfeléről szemlélődünk. Félszavakból is értjük egymást szerintem.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ... és itten a mese harmadik része:-) Okosodjatok:-)))

3.
Manci pedig hozzákezdett a végtelen történethez.
–Elérkezett a végzetes nap, amikor Kodelkának be kellett fejeznie földi pályafutását, hogy Léderer Gusztáv főhadnagy ki tudja fizetni négymilliós kártyaadóságát. Ha másnap reggelre nem tud fizetni, akkor a becsületén esett foltot, főbelövéssel tudja csak lemosni. Léderernek esze – ágában sem volt öngyilkossá lenni. A könnyebbik utat választotta. Megzsarolja Kodelkát, hogy ha nem ad neki azonnal ötmillió koronát, akkor a világ elé tárja a feleségével való viszonyukat. Léderer húzódozni kezdett, hogy így, meg úgy, ez mégsem járja, hiszen az életbiztosításában már úgyis Micike a kedvezményezett.

Léderer elvesztette türelmét, látván, hogy mennyire kidudorodik a hentes zsebében a hatalmas buksza és cselhez folyamodott. Igy szólt Kodelkához
–Jól figyelj Frici! Lassan mondom, hogy megértsél! Nekünk most kell a pénz, azonnal. Nem érünk rá megvárni, míg feldobod a talpadat. Ha reggelig nem fizetek, lőhetem főbe magamat.
Ez sem hatotta meg Kodelkát. Csak húzódozott a tejeléstől. Ekkor végső elkeseredésében előhúzta a nyulat a kalapból a Léderer.

–Akkor pedig nincs más hátra, mint előre. Elhíresztelem, hogy mekkora buzi vagy és én vagyok szeretőd! Holnap tele lesznek a reggeli lapok vele…
Ez hatott. Kodelkának padlizsánlilára változott az arca. Levegő után kapkodott, és azon nyomban ott, helyben megütötte a guta. Lefordult a zsámolyról, hörögve hempergőzött a földön és kínjában lerágta a szőnyegrojtokat. Aztán kettőt rúgott. Szájasarkán véres hab buggyant ki. Szemei megüvegesedve meredtek a semmibe. Bevégeztetett.

– A legelső volt, hogy kivettük a zsebéből a bukszát. Nyolcmilla volt benne. Ez éppen elég volt arra, hogy ha reggel Guszti kifizeti a sarát, még maradjon is belőle, erre, arra. De, milyen az ember, telhetetlen. Evés közben jön meg az étvágy. Arra az elhatározásra jutottunk, hogy mi lenne, ha végleg eltüntetnénk a hentest? Így hozzájutnánk a biztosítási összeghez is.
Így is történt. Feldaraboltuk a saját hentesbárdjával. Hogy úgymondjam, miszlikbe aprítottuk. A darabjait két hatalmas vulkánfíber bőröndbe és egy fedeles vessző ruháskosárba gyömöszöltük és levonszoltuk a Dunapartra. Aztán zutty! Bele a vízbe, hagy ússzanak, le egészen Mohácsig!

Félév mulva halottá nyilvánították. Felvettem a biztosítási összeget. Minden pénzen briliánsokkal kirakott arany ékszereket vásároltunk. És morbid ötletem támadt. Mivel a fejét nem tettük be a bőröndbe, nehogy felismerjék, elvittem egy preparátorhoz, hogy áztassa ki vitriolban, pereparálja ki. A fejetőt körben válassza ketté, és zsanérral felnyithatóvá tegye. Elkészítette. Aztán kialakítottunk itt a falban, e mögött a tájkép mögött egy üreget a trezornak. Mert bizony trezorként szolgát ötvenegynehány éven át szegények a feje. Elhelyeztük az üregben a fejtrezort. Letapétáztuk. Csak nagy kutatással lehet kitapintani a rejtett nyomógombot. Mivel ez a giccses kép senkinek sem kelti fel az érdeklődését, nem vitték el se a zabráló ruszkik, se a komcsik.

Mivel szegény, jó Gusztim a lelkemre kötötte, hogy csak végszükség esetében adogassak el belőle, így abban az ínséges időkben ebből éltünk veletek Terézem, drága jó férjeddel és még a gyerekeiteknek is jutott. Most már kiürült a trezor. Annyi megtakarított pénzem van, hogy eltemessetek. Egy a kérésem. Hamvasztassatok el! A hamvaimat szórjátok bele Kodelka fejébe, azaz a trezorba, és zárjátok le újra az üreget. Akasszátok fel kedvenc képemet, amit jó Gusztávom vásárolt annakidején az ócskapiacon.

–Drága nagysága, minden úgy lesz, ahogy kivánta!–csókolgatta krokodilkönnyeket hullatva a sezlonról lehanyatló csontos, eres kezet Terézke.
–Egyet, tessék mán elárulni nekünk, mi ennek a képnek a címe? Háthogyha valaki megkérdezi, mit ábrázol, legalább fel tudjuk homályosítani az illetőt.
–A címe,a címe…–hörögte elhaló hangon Lédererné –Ürgeöntő tatárok.
–Szent egek!–csapta össze tenyereit Teréz és így óbégatott.
–Én, csak egy nagy ződ mezőfélét látok, egy barna lyukat a közepén, a távolban meg valami rekettyésféleséget. Hol vannak itt a tatárok, és hol az ürge?

Lédererné feltápászkodott. Megtámasztották a hátát egy díszpárnával és a képre mutatva így szidta meg Terézt.
–Jaj, fiam, ennyi idősen már ragadhatott volna rád valami! Nincs egy csepp beleérző képességed sem. Az ürge benn van a lyukban. A tatárok pedig elmentek a folyóra vízért, hogy később kiönthessék a lyukból. Ezért nem látni őket.– fezezte be a felvilágosítást és kilehelte a lelkét. Azóta is őrzi a mögötte lévő trezor titkát a napszítta festmény.
Na léptem, máma eleget rontottam itteen a levegőt. Jócak all:-)
@Mariann19: Én azzal is megelégednéd, ha a pályát elhagynák végre a "szerencselovagok"!
A HA-HA ezért is szimpatikus tán, egyelőre, amíg el nem kurvulnak és le nem kenyerezik őket (is:-)!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Engem a rekettyésféle ragadott meg leginkábban!
Hijába, a félműveltségem lehet a zoka!
Laku nóc Beléd is!:-)
Jó éjt mindenkinek.
Végszóként:
"A voksolás közeledte megnehezíti a kövéri konszolidációt. A Fidesz–KDNP korteskedést behatároló tervei miatt – a sajtó parlamenti mozgását, közvetítését korlátozó szabályok ellenére – az ellenzék számára egyre inkább felértékelődik az országgyűlési fellépés. Így borítékolható az eredmény: zajos ülésszakok jönnek, házelnöki szankciókkal."
hvg.hu/hvgfriss/2013.04/201304_megregulazott_orszaggyules_kivezet_a_vegen
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
bilis nincsen...volt viszont (ma már assenincsen) Certificado A és Certificado B az elsőért vehettél bármit egy speciális üzletben ahol minden volt, kivéve olyan dolgok amiket csakis kemény valutáért szereztek be azt lehetett máshol használni és azért akár autót is vehettél teljesen nyugateuropai áron amikor a Noriega-t elkapták a zusások (azért mert ő szállította a Castro-nak mindezt) akkor ennek egyiko napról a másikra vége szakadt az üzlet is bezárt hiába mentem

brühühühühü
Schiffer pártja olyan (volt), mint ő maga: vérszegény, lagymatag és töketlen. Ha néha volt is egy-egy jobb megmozdulásuk, na az biztos nem tőle származott. Szerencsére 2014-től csak túristaként látja majd belülről a Parlamantet (hacsak nem dörgölözik a jó viktorához). Viszont jó hír az egészben, hogy végre érdekes lett a karácsonyos-jávoros zöld szín. Még akár tényleg lehet lehet más a politika, így Schiffer nélkül. Sose fogja fel, hogy lehet ő k*rvára zöld, lóf*szt se ér, ameddig ez a szélkakas pörög a torony tetején.
@zollerbá: akkor miért nem kéred ki a rád vonatkozó aktákat?
@Parajpuding: Minden jogos kritikával együtt azért én nem felejtem el, hogy amikor a szocik csöndben lapítottak a médiatörvény elfogadásakor, akkor Schiffer tartott egy remek beszédet, miközben a gipszöntvényes kultúrhérosz a pirosorcájú tévésztárral fenyegetőleg a nyakába lihegett.

Nem vagyok vevő összeesküvés-elméletekre. Schiffernek vannak ragyogó képességei, jelentős teljesítménye. És vannak komoly korlátai. Elsősorban az, hogy a felmenői bűneit ő igyekszik jóvátenni. Ez nem megy. Ez nem dolga egy gyereknek. A politika nem őtőle lesz más, ha más lesz valaha.

A világ nem dőlt össze, most majd lesz két zöld párt. A többit meglátjuk.
@Parajpuding: "Schiffer pártja olyan (volt), mint ő maga: vérszegény, lagymatag és töketlen. Ha néha volt is egy-egy jobb megmozdulásuk, na az biztos nem tőle származott."

A Parlamentben tavaly a legtöbbször Schiffer szólalt fel. Meghallgattad?

Egyszer végignéztem, ahogy egy tyúkot kergetett a kutya. A tyúkocska kiszabadult a kutya szájából, de a lába megsérült. Eliramodott volna a kutya elől, de a többi tyúk, meg a kakas utánaeredtek. Nem hagytak neki nyugtot. Csipkedték, vagdosták a csőrükkel.

Nem volt szép látvány, és én a tyúkkal éreztem együtt.
SSteffyke kommunikációs csatornáin gyorsan átfolyt a "zinformácijjó". :))

"Ha tehát hazafiként igazán áhítjuk a magyar megújhodást, akkor a 2014-es választáson meg kell védenünk Orbán Viktort, és elejét kell vennünk a liberálbolsevik restaurációnak, az EU és az IMF által támogatott Bajnai-Gyurcsány-Kuncze-Jávor tengely és vele a globalofasiszta erők hatalomátvételének. Ez ma a legfontosabb feladat."
kozossegigazdasag.blog.hu/2013/01/27/nyilt_level_kasler_arpad_es_orban_viktor_uraknak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_28&utm_campaign=index

Jávor máris a főellenség lett!
Gyönyörű. Gondolom Schiffer meg félisten.
Azt a blogot jegyzőt inkább nem minősíteném, a való világból sok mindent még nem láthatott, a homokozó mellöl meg azt írogat, amit akar.
Sokan dicsérik Schiffer elveihez való hűséget, és, hogy milyen nehéz helyzetben van. Szerintem a kilépők sokkal nehezebb helyzetben vannak. Ők hozták létre az Lmp-t, most pedig ott kell hagyniuk, mert ők is hűek akartak lenni ahhoz, amiben hisznek, plusz még hozzánk is. Tudom, hogy ezek nagy szavak, de sok jobboldali beszél és ír árulásról. Én viszont Schiffert nagyobb árulónak tartom, mert ő engem, minket árult el.
@V-PORT: Ki tudja...Én inkább azt látom, hogy mindig is mások voltak Schiffer és mások a szavazók vágyai. Mert honnan is szerezte az LMP a választóit? Kikre is szavaztak ők 2010 előtt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hát nem is Iránból fognak pénzt kapni, az biztos.
Fábius!

Szerintem pedig a választók rúgták tökön az LMP-t, veled az élen!

Bár személy szerint nekem az LMP mindig is SZDSZ 2.0 volt, azért most had védjem meg őket!

A lehet más a politika, pontosan arról szólt, hogy nem kurválkodnak politikai értelemben, hanem a saját irányukat követik. Schiffer és "fegyverhordozói" a mai napig ezt vallják, és teszik. Akik kiváltak, és akik ezzel egyetértenek, azok lettek politikai kurvák, veled együtt, mert ahhoz a platformhoz igyekeznek csatlakozni, ahol az általad is megvetett SZDSZ (most még a háttérben), az MSZP leszerepelt izzadságszagú bolsiai, a DK liberálfasiszta hazaárulói, és a Soros pénzen összetrombitált Millások gyülekeznek. Csak azért, hogy Orbán leváltásával a szart a szarra cseréljék.
Talán nem bűn, ha Schiffer kitart a lehet más a politika elvnél, még ha ezáltal ki is írja pártját a következő parlamentből. Lehet állva is meghalni egy párt számára, ez lesz most.
És ez a rá szavazó 300 valahány ezer szavazó bűne is lesz, akik most hátat fordítanak a lehet más a politika elvének. Ahelyett, hogy inkább erősítenék és meghatározó és megkerülhetetlen politika elemmé tennék az LMP-t. Ezért felesleges Schiffert lemondásra ösztökélni, ugyanis Ő nem azt ígérte 2010-ben, amit Te most elvársz tőle!Ha azt tették volna, akkor tényleg SZDSZ 3.0 vált volna belőlük. Már akkor! A Te igényed fogalmazódott át, nem az LMP alappelve.
Ez van! Szavazhatsz másra.
@Doki J.:

"ugyanis Ő nem azt ígérte 2010-ben, amit Te most elvársz tőle!"

Tényleg? Nem ígért mindenfélét?

"Mi azt kérjük a politikánkkal rokon mozgalmaktól, hogy használják az LMP-t céljaik elérésére, gyakoroljanak ránk nyomást a számukra fontos kérdésekben, juttassák el hozzánk javaslataikat, és mi megfelelő képviseletet biztosítunk azok számára az országgyűlésben."

Ugyanolyan seggszáj, mint akárki más. Lehet választani: vagy képviseli azokat akik bejuttatták a nagy büdösbe, vagy eltakarodik a francba. Ha nektek kell és nem csak most vakargatjátok a fülét, hogy jó kutya, okos, nem morogja a gazdit, akkor majd visszaszavazzátok.
Ez a poszt merő egy bullshit.
Az totál nonszensz, hogy 2010-ben 380 ezren azért szavaztak az LMP-re, mert azt várták tőle, hogy majd 2014-ben Bajnaival, Gyurcsánnyal, Schmuckkal és Mesterházival együtt Orbánt váltson. "Ló***t Mama", hogy egy klasszikust idézzek.
Az a 380 ezer ember azért szavazott az LMP-re 2010-ben, mert egyaránt el akarta küldeni a búsba Orbánt és az egész levitézlett szoci bagázst, Gyurcsánytól Bajnaiig.
És most végre talán el is kezdhetnek ebben a szellemben politizálni, miután végre megszabadultak a ballib ballaszttól.
Számomra most felcsillant az esélye annak, hogy talán mégis lesz kire szavaznom 2014-ben. Az Orbánváltás nem öncél, kedves Varánusz!
@Doki J.: Na ott a pont!
@Fabius: Van benne valami amit ír.
Viszont a választói igények is változhatnak ,ez tény.
Mi a véleményed Fodor Gáborról egyébként?
@kandúrkoma:

380 ezren azért szavaztak, hogy képviselje őket, mint a párt listavezető arca.

Óriási elvárás gondolom, hogy ezt megtegye. Nem ingyen, a pénzért, amit miattunk és a szavazatunk miatt kap.

Ahogy óriási elvárás az is, hogy egy politikus és pártja kövesse az országban végbemenő változásokat és reagáljon azokra. 2010-ben még nem tudtuk mit fognak Orbánék pontosan művelni, és azt se mennyire lesz muszáj elhajtani őket a halál faszára 2014-ben.

Már annak, aki tényleg le akarja váltani őket, és nem csak a pofája jár, mint Schiffernek.
@kifordított nagyanyó:

Szerintem Fodor Gábor ott van jó helyen ahol most van: visszavonulva egy csöndes sarokban. Nem kell neki (sem) a politizálást erőltetni. Ő a rendszerváltás örök "nagy ígéret"-e, és az is marad.
@Fabius: Érdekes vélemény.Nekem szimpatikus.
Kitart az elvei mellett.
Talán az a legnagyobb baja,hogy nem tud nagyobb tömeget megmozgatni.
@kifordított nagyanyó:

Az elvei mellett kitartás valóban megvan. De megvan az is, hogy minden pártban ahol megfordul előbb utóbb elkezd törekedni a "meghatározó szerep" felé, és ez még mindig csak az adott párt megosztásával és szakadásával járt. Lásd Fidesz 93' és Fodor-Kóka párharc és SZDSZ megszűnés.

Ha valamire, akkor erre nincs most szükség. Legalábbis az én nézőpontom szerint.
@Fabius: 93-ban a fidesz kezdett keresztény-konzervatív-jobboldalivá válni.
Azért ez gondolom nem Fodor miatt volt.
Az szdsz meg rendesen szarban volt már akkor,mikor ez volt.
Az megvan, hogy a telibevert indexen csak és kizárólag Schiffernek benyaló fideszes blogok jelenhetnek meg a témában? Érdekes egyoldalúság ez azok után, hogy eddig milyen örömmel fikázták a tumblr-en.

Volt az az utasítás amit teljesíteni kellett gyerekek?
Kiváló emberek... Kiváló emberek?

Mit lehet ilyenkor mondani? Elmondom mit érzek. Hittem, hogy lehet más a politika. Eleinte jó emberek, jót akartak és ezért nagyon sokat tettek. Aztán megérkeztek azok, akik le akarták fölözni ennek a hasznát. Nekem Karácsony volt az első ilyen. Tény, hogy ismertsége volt és úgy érkezett. De kijelentette, nem akar képviselő lenni, aztán mégis akart. Itt elásta magát. Nem térnék ki a többi KIVÁLÓ emberre. Amikor hóban fagyban mentünk és gyűjtöttük a cédulát, akkor mi az LMP-nek gyűjtöttünk. Azért, hogy páran ott üljenek és képviseljék az elképzeléseinket és a választókét. Most 8 ember nem ért már egyet az LMP-vel. Akkor szépen ki kellene szállni és visszaadni a mandátumot azoknak, akiknek szántuk. Azoknak akik a választóinkat akarják képviselni. De ez nem fog megtörténni. A jó fizetés csalogató és el lehet kurvulni a pénzért. El lehet kurvulni annyira, hogy eladjuk magunkat Bajnainak is azért, hátha még 4 évig ott kucoroghatunk. A választók? Jah azok le vannak szarva. A tagok, akiknek a kemény munkájával odakerültünk, na ők meg arcul vannak köpve. Ez a 8 ember bebizonyította, hogy nekik nem lehet más. Ők olyanok mint a többi. Inkább térdelve élnek, mint állva meghaljanak...
@Habakuk999:
Lesz programja az mszp-nek, a lmp-nek és az exlmp-nek is. Az, hogy kinek a programja milyen arányban lesz képviselve a társadalmi támogatottságon, beágyazottságon múlik. Ez utóbbi pedig, azon, hogy a választókörzetekben kinek milyen erős szervezete, hány támogatója van.

Azt ma is tudjuk, hogy a HH-nak milyen a világnézete, gazdaságfilozófiája, mit gondol nagyjából szociálpolitikáról. Senki nem fog megdöbbenni a részletes programpntikat olvasva.......
De a választásokat nem a programok, hanem az emberek nyerik meg.

Nekem sajnos egyre inkább mutyizásnak tűnik, az ami e14 közelében folyik. 30 - 40 ember mindenáron ott akar ülni az új parlamentben és félnek a megmérettetéstől. Szívesebben intéznék háttéralkukkal az egészet.....

Kár.
Fabius akarsz valamit írni az LMP tavalyi, szerinted rossz döntéséről annak kapcsán, hogy kedves PM-es barátaid közös listán indulnak Gyurcsánnyal?

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@MacPhisto:

Ja, akarok.

1: Például a kép amit ehhez a poszthoz csináltam sosem volt még ennyire aktuális.

2: Ha akkor - és azóta - nem kizárólag egymás kinyírásához vagytok elég bátrak, ma nem itt tartanánk. Mi sem, és ti sem.

Hogy a gyávaságotok mennyire találkozott a szavazótáborotok szimpátiájával arról meggyőződhettetek azóta a közkutatási adatokból, a választási eredményekből (Baja - Ikotity - nulla szavazat) és megnézhetitek majd elképzelés, ismert arcok, szervezetek és szavazótábor nélkül tavasszal is.

Most legyek kárörvendő és biggyesszek ide egy kacagássort hozzád hasonlóan? Minek? Szerintem ez szomorú
@Fabius:

Megint csúsztatsz. De már megszoktuk.

Ha akkor szerinted "bátrak" lettek volna és elfogadják Soros pénzét, izé Bajnait, akkor most ott mosolyoghatnának Ferivel és bullshitelhetnének, mint Karácsony meg Szabó Timi.

Ehelyett azt választották, hogy inkább állva halnak meg. Ehhez képest vicces, hogy arról is az LMP tehet, ha nem valósul meg a nagy összefosás, meg arról is, ha így valósul meg. LOL.

Baján az ELSŐ szavazáson egy abszolút nem az LMP szavazóit tartalmazó körzetben az országos méréssel egyező szavazat volt (3% körül). A megismételtre valószínűleg nem mentek el. Tehát csúsztatsz.

Ugyanígy lefelejted a békéscsabai időközit, ahol 13,5% volt az eredmény. Gondolom véletlenül.

LOL.
süti beállítások módosítása