Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.27. 04:20 Fabius

Schiffer tökön rúgta a választóit

Címkék: kongresszus lmp schiffer andrás

Game over. 

Végül is ennyivel és egy átrajzolt, gyászkeretes "nem erről volt szó" plakáttal elintézhető lenne ez a poszt, és az LMP. 

lmp nem erről volt szó.jpg

De talán mégse menjünk el szó nélkül amellett, hogy az LMP lett a második párt a rendszerváltás óta amelyik lecseréli a szavazótáborát, de az első, amelyik arcon is szarja őket. Ez a történelmi tett pedig csak megérdemel egy alaposabb kifejtést, ha már a pártkongresszusról nehéz eldönteni elsőre, hogy a kádárista az van amit én, Schiffer András akarok, szarunk a zemberekre, véleményre, választói akaratra, vagy az éppen liberálisból konzervatívvá átvedlő Fideszre hasonlít jobban. 

Komoly dilemma, ne tagadjuk. Amíg az eredményre vártunk többen jutottunk itt arra a nézetre, hogy a mostani helyzet leginkább a Fidesz 93-as szakadását idézi, amikor Fodor Gábor és a társai intettek be Orbánnak. Schiffer elorbánosádása egyre nyilvánvalóbb: "Csak olyan politikai erőnek lehet szándéka az LMP „bedöntése”, amely 2010-ben kiesett a Parlamentből és most ezt a pártot használja fel arra, hogy visszakapaszkodjon." - mondja, és egyben kiállítja magáról a bizonyítványt, ő bizony nem lehet más. Mert hosszan gondolkodtam létezik-e nagyobb kreténség annál, hogy valaki - ha burkoltan is - de le eszdéeszesezi egykori pártalapító társait - mint ahogy vele tették ezidáig azok, akik most defaszagyerekvagy módon a hátát lapogatják - de ettől parasztabb viselkedésre példát nem találtam. A fideszes fórumtrollok színvonala ez, ami lassan nem meglepő az orbanizálódásban már Viktorhoz hasonlóan kényszeres ellenségképet gyártó Schiffertől. 

Próbáljuk mégis megérteni Schiffert. Létrehozott többedmagával egy pártot, bejutottak a parlamentbe, de úgy alakult a közélet, hogy ő maga és a párt támogatói bázisa elkezdett nem egyetérteni a tennivalókról. Schiffer nem érti a választóit, ők meg Schiffert. A saját népszerűsége bukik lefelé, mint taknyos zsepi a szelektív hulladékba, és van olyan párton - szimpatizánsokon belüli kérdőíves felmérés, ahol a vélemények szerint csak Mesterházy Attila és Orbán Viktor alkalmatlanabb nála miniszterelnök jelöltnek. Pluszbónusz készíttetnek országos felmérést a Mediánnal - okvetetlenkedő elempéseknek mondom: kéressétek ki valamelyik választmányi taggal, vagy kérjétek Schiffertől hozza nyilvánosságra, ha meri - amiben a választók döntő többséggel feketén fehéren kinyilvánítják, a tárgyalások megkezdését tartanák kívánatosnak, és az orbánváltást elsődleges célnak. 

Mit tehet ilyenkor egy a nézeteivel magára - és fegyverhordozóira - maradó ember?

Elkezdhet a "többséggel" takarózni. Tény, és nem vitatja senki, hogy a küldöttek között a schifferizmusnak többsége van. A probléma annyi, hogy az LMP sacc/kb 600 taggal rendelkezik, az ő többségük a kongresszusi, viszont 380 ezren szavaztunk rájuk 2010-ben, és a még meglévő szavazóbázis elsöprő többségének véleménye nem egyezik a kongresszuséval. Szóval akkor kinek is van milyen többsége, he? Vajon elvárható egy parlamenti párttól, hogy a székekhez juttatóit képviselje, ha másképp nem megy akkor kompromisszumok árán, részben, kicsit, egyáltalán valahogy? Vagy lehetmásék attól lehetnek mások, hogy a szavazóbázis akarata véletlenül sem jelenhet meg egy magát részvételi demokratának tartó pártban? Tessék akkor fogni egy cerkát és átrajzolni holmi párthonlapot, hogy egyértelmű legyen, és nem hazudozni tovább se számító részvételről se demokráciáról: 

lmp nem erről volt szó2.jpg

Mennyivel egyszerűbb, konkrétabb és sértődésmentesebb lenne így, nem? Mi nem várunk el semmit, nektek nem kell megfelelni holmi választói igényeknek, és nem szükséges lekutyázni pont azokat a társaitokat, akik a velünk kötött társadalmi szerződésnek igyekeznének megfelelni.  Schiffer szabadon gyakorolhatja tükör előtt hogy kell Orbánnak lenni, aztán kész. Nincs ez az alakoskodás, hogy gyere hozzánk, vegyél részt, mert a részvételi demokrácia a legfaszább dolog ám a világon egészen addig a pillanatig, amíg egyetértesz és nem ellenkezel Bandikával. Mert akkor aztán SZDSZ 3.0 leszel ám, mire egy felet pislogsz. 

Ejtsünk pár szót a tegnap legviccesebb bullshitjéről: Schiffer szerint tömegek fogják várni az LMP-t 2014-ben. Amikor ezt meghallottam az jutott eszembe, hogy én sokszor voltam LMP vitafórumon, lakásszalonon - ja, van nekik ilyen is, bibi - meg a tökömtuggya hol mindenhol, de egy dolog nem volt soha sehol: tömeg. Annyira kellett ezen röhögni, mert eszembe jutott az eset, mikor tavaly a fővárosi frakció Városligetbe szervezett fórumán én voltam egyedül civil érdeklődő, vagyis a "tömeg". Most próbáljuk meg elképzelni mennyien lesznek ugyanitt idén, ha engem sem érdekel már a schiffervízió legfrissebb vetítése, a fővárosi frakcióból is lesznek akik a platformmal tartanak,  -  ha hinni lehet a szóbeszédnek platformból pártot alapítanak - és mekkora lesz ez a "tömeg" 2014-ben? 

Így aztán Schiffernek elég nehéz lesz az orbánváltás látszatát is fenntartani, legalábbis azok előtt akik a mesedélutántól és csodavárástól behatóbban érdeklődnek a közélet iránt, és a választási törvénnyel is tisztában vannak. Arról nem is beszélve, hogy egy demokráciában egy magát elkötelezett demokratának valló ember és párt számára létezik elegáns módja annak, ha úgy érzi(k) az őt/őket parlamenti helyekhez - és az ezzel járó előnyökhöz - juttatókat nem tudják/akarják képviselni, mert ez összeegyeztethetetlen mittom a karmájukkal: oda kell ballagni Morcos Bajusz elé a mandátummal, csókpuszit szórni elegáns félmosollyal, és a mandátumot az asztalra kell tenni. Aztán lehet azt hangoztatni, hogy mi aztán nem tudjuk ezt a skandallumot képviselni, detélleg. Igen, tévedés ne essék és kifogás ne legyen, hogy a választók tudták, blabla. Ugyanis a választóitok döntő többséggel pontosan meghatározták mit akarnak, és akik nem ezt, azoknak lesz módja majd beszavazni benneteket 2014-ben. Bízzatok bennük, ha már bennünk és magatokban nem. 

Ők úgyis arra játszanak, hogy a nácikártyát is kijátszva, kriptoszocialistázással rémisztgetve Fidesz szövetségest csináljanak belőletek. Ahogy kommenben is írva van: "Legyen úgy. (Vagyis: egy elvhű, de kompromisszumkész LMP külső támogatásával folytassa a Fidesz.)"  Ha ezt akarjátok akkor tegyetek érte, és szavazzátok be magatoknak őket a Fidesz mellé. Hátha nektek több szerencsétek lesz, és Schiffer kibír veletek egy egész ciklust. 

Vagy nyírjátok ki őket is, ahogy az emdéeftől kisgazdákon keresztül a miépig mindenkit sikerült. Szerintem ahhoz is elég pancserek lesznek, hogy a kezükbe nyomott fejfát is külön út jelzőtáblának nézzék. 

 

786 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr225045904

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Két párt több mint egy? 2013.01.28. 00:37:33

Pártok szétválására számos példa akad a demokráciák történelmében, de az igen ritka, hogy mindkét utódszervezet életképesnek bizonyuljon, s legalább az egyik ne tűnjön el a Parlamentből a következő választásokon. Ehhez képest, ha az LMP alapítóiban val...

Trackback: Második lehetőség 2013.01.27. 15:14:37

Tavaly novemberben az LMP hatalmas lehetőséget szalasztott el. Megtehették volna, hogy ők kezdenek el elsőként tárgyalni az E14-el, így helyzeti előnyre tehettek volna szert, már belülről, egy nagyobb szövetség részeként - nem feltétlenül abban felold...

Trackback: Rezsimváltás 2013.01.27. 09:58:00

A 2009-es EP-választáson az LMP-re szavazott a liberálisok döntő hányada. Másnap az örömükben osztozni akarók arcukba kaphatták Vay Marci posztját. "Az LMP nem volt, és nem is

Trackback: Felsőfokú pólusképző 2013.01.27. 09:57:18

Vannak ítéletnek látszó hangsorok (mit állítok?), melyeket, ha a tények cáfolnak, annál rosszabb a tényeknek. Az ilyen mantrák arra szolgálnak, hogy távol tartsák az ártó szellemeket. "Nem számolt el az

Trackback: Felsőfokú pólusképző 2013.01.27. 09:54:04

Vannak ítéletnek látszó hangsorok (mit állítok?), melyeket, ha a tények cáfolnak, annál rosszabb a tényeknek. Az ilyen mantrák arra szolgálnak, hogy távol tartsák az ártó szellemeket. "Nem számolt el az

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Mariann19: a "humorzsák" sem igen stimmel, csak egy kicsit az átlagtól eltérő aszociáciális látásmód ami nem baj, de ennek ellenére, nem is hátrány:-)
@Knósszosz:

"Ő a femin Schiffer, oszt akkor el is mondtam mire gondolok."

Húúúúú, ez nagyon találó! Stílus egy az egyben, bár S. okosabb.
@simple observer 1.0:
Egy biztos, 23 éve azért sumákol a Fidesz-MSZP és csatolt részei ügynök ügyekben, mert közölük nagyon sokan kockáztatnák a hazaárulás minősített esetében kiszabható, igen súlyos következményeket.
hvg.hu/itthon/20130127_Ertsey_katalin_lmp
Ertsey: "erkölcstelen és hazug" a platformisták érvelése
hm, majd elolvassuk, értelmezzük, miért is?
@Orica Középföldi: Viszont az Ibolyka nem értett a focihoz... (megjegyzem, ezen a némberen, bár nemigen szoktak itthon vitáink támadni ilyen célból és eszközből és alanyból, majdnem késhegyre mentünk...)
@zollerbá: hahó zotsesz! Te nagyon rácsavarodtál az ügynöktémára... várj 5-10 évet, oszt nem fog érdekelni, mint ahogy a tizenkilences vüöröskatonák, és lassan az ötvenhatos "hősök" sem:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): amúgy nem egyterű... sima sedan... középkategóriás. Lenézett, mert nem németbuzi:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Szoktam olyat miheztartásiból."
Te vagy a felderítő osztag? Okos! Az információ hatalom.
@Orica Középföldi:
No meg a volt pártja... meg annak a főnöke...
Nem bántok olyat, aki nem tud válaszolni, de Rodeo értékelése irányában, az nekem az etalon.
Nem sértek kegyeletet, keresd meg, nem rég volt.
brühühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Egy herényi istennőért ölre menni????
Még a kalapjai sem voltak jók:)))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Te mindent tudsz. Az a versike honnan származik, hogy:
"Nagyanyám a tálban
Kockára vágva."
Az általad említett békeidőkből, 1923-ból?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Az se volt semmi, remélem, Te fedezted..fel a teheccségét és az ellenzék ellenezte otthun, nem?
@Orica Középföldi: Én simán lehülyéztem, butapicsáztam, meg hasonlók. Páromnak árnyaltabbak voltak a meglátásai:-)
@Knósszosz:

Én itt, néhány kivételtől eltekintve, mindent elolvasok:))) Tehát emlékszem.
@Mariann19: Nem élek vele, én ide elvileg szórakozni járok..igaz, ahhoz tán túl sokat, nem?:-P
@Mariann19: Ezt sajna nem ismerem, véleményem szerint valai gyermekmeseversike lehet, amolyan grimmes beütéssel:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Elismerésem a humorérzékednek, kivált, hogy a kedvencemet, az öníróniát gyakorolod.
@Mariann19: Ha már az ember önmagán sem tud röhögni, akkor eléggé elveszett:-)
@Orica Középföldi:

Akkor tudod:-)
"sértődött vén kurva"... három napig röhögtem...
Nem mellékesen, ha az amber önmagával kíméletlen, nyugodtan megteheti, hogy másokkal is az legyen. Ezt az oskolában régebben követelményszintnek hívták, azt histzem. És a másik: annyit várj el másoktól, amennyit magadtól elvársz:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ide kell, hogy járj. Most a lábadozás időszakában a mentális állapotodra jó hatással vagyunk /remélem/, sőt szerintem rendbe is jöttél általunk, közben a táppénz is csordogál.
Igaz?
Mink meg agyilag tartjuk karban... bár néha hiábavalóságosdinak tűnik:-)
@Mariann19: Nem csordogál, sőt! Polgári engedetlenségben leledzem, amíg engedi Pártunk!:-(
@Fabius: "Bözse" hozza a vidéki természetvédőket. A Magyarországi Zöld Párt, és a Zöld Alternatíva tagságának a túlnyomó részét is az ő emberei adták. KISZ KB funkcionáriusként kezdte, civil mozgalmárként folytatta, otthonosan mozog Brüsszelben, bekerült a kv. minisztériumba is, van ottani tapasztalata. Szervezés, finanszírozás, kapcsolatépítés terén megkerülhetetlen.
Továbbá együtt indult a KISZ KB ifjú törökjeivel a nyolcvanas években, emiatt elképzelheted a kapcsolatrendszerét arrafelé.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem lehet már lébecolni ilyen átlátszó trükkökkel, mint a komenizmusban ám!:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Pedighát majdnem a szívedet is az asztalra tetted:-) És asse segített.-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Ha már az ember önmagán sem tud röhögni."
Az a legjobb.
Nem is mondtam Neked, hogy voltam tegnap puli nézőben. Lesz egy másik pulink a meglévő mellé
a családban. Elhoztuk, hogy összeszokjanak.
Ugyanis mi csak magyar fajtát tartottunk mindíg./Remélem, Viktor olvassa./
"
„…Az 1925-ös esztendő során két esemény lett szenzációvá frissen szétporciózott hazánkban.
Az első ilyen történés Léderer Gusztáv csendőr főhadnagy, volt különítményes tiszt, valamint neje, Schwartz Mici jóvoltából eshetett meg: a házastársak lakásukon meggyilkolták Kodelka Ferencet, aki akkoriban már régóta ügyködött a feleség asszonyi kívánalmainak csillapításán, ráadásul ezt olyan furmányos módon tették, hogy a bűnesetet követően a tehetős hentesárugyáros nyolcvanmillió koronáját is magukénak tudhatták. Nem csoda, ha jól kiterveltnek vélt óvintézkedésekkel igyekezték megelőzni a lelepleződést: a holttetemet darabokra cincálták, a testrészeket elrejtették, illetőleg a Dunába dobták. Bár a balvégzetű mészáros huszonkét porcikája később előkerült, fejét sohasem találták meg. A házaspárra végül mégis lesújtott a törvény szigora: Léderert a katonai törvényszék kötél általi halálra ítélte, és rövidesen nyakára is került a kravátli, feleségének meg életfogytiglani fegyházbüntetés lett a jussa…”

1.
Lédererék ötszobás Soroksári út 39-40 sz.alatti, bérlakásában feszült izgalommal várták Kodelka érkezését. Az ikerlépcsőházas ötemeletes, nyitottfolyosós épületet az Adria Biztosító Társaság építette pár évvel ezelőtt. A bajárat impozáns, aranyozott stukkói, a kapualj boltívének mozaik freskói mindjárt elárulták, hogy itt az úri középosztály tagjai a lakók. Cselédekkel, házmesterrel és viceházmesterekkel ellátva.

A legtöbb lakosztályt a közeli vágóhidak tulajdonosai, a nagyvágók bérelték, családtagjainak számára. Laktak itt belesgazda dinasztiák, akik a lóbél, marhabél piacot uralták. Külön laktak a sertés, marha és juhvágók. Aztán a hentesek. Ilyen hentesmester volt Kodelka Ferenc is. Harminckét hentesbolt volt a tulajdonában.

Az ötödik emelet hatalmas saroklakásában laktak, melyhez két cselédszoba és öt szoba tartozott. Nagy konyhával, ebédlővel, és két fürdőszobával, két WC-vel ellátva. Az ötvenéves, vérmes, hatalmas termetű, pirospozsgás arcú hentesmester igencsak szerette az italt, ennél jobban már csak a nőket tartotta nagyobb becsben. Három derék fia, már rég önálló hentesüzlettel rendelkezett és külön családban élt, természetesen ugyanebben a házban, csak más, más emeleten. Így a Kodelka egy bokorban lakott gyermekeivel, unokáival.

A családfő, hatalmas termetű, podagrás, vissszeres lábú, másfélmázsás feleségével, Mancinénivel egyedül birtokolta a hatalmas lakosztályt. Úgy is hívták a hátamegett, hogy a „Tonnás Manci” Kodelka a kuplerájok állandó látogatója volt, mert a gutaütést csak úgy tudta elkerülni, ha valahol levezeti energia fölöslegét, és lecsillapítja ágaskodó libidóját.

Történt, hogy a harmadik emeletre új lakók költöztek. Léderer Gusztáv főhadnagy, a hírhedt Héjas különítmény egyik századparancsnoka. Vele tartott gyönyörűséges, karcsú, tejfehérbőrű, égő vörös hajjal koronázott fejű felsége a Swarcz Mici is. Ugye, milyen az ember? Kíváncsi. Kodelkának is felkeltette a szépséges fiatalasszony a figyelmét. Megtalálta az alkalmat az ismerkedésre. Sűrűn nyitogatta a bukszáját, hogy hálójába vonja a természetnek e ritka kincsét.

Summa, sumárum: Léderer asszisztálása mellett, annak rábólintásával heti egy alkalommal átengedte Micit a hentesnek. Ennek a gyümölcsét aztán le is szüretelték. Egyre szépült a Léderer lakosztály. Guszti büszkélkedett tiszttársai előtt, a hatlmas tehetségű szponzor bőkezűségével. Kodelka pedig úszott a gyönyörben, hogy a tiszti társaság cehhét fizethette a Mátyáspincében hetente tartott dorbézolások után. A fizetésen kívül az a hatalmas kitüntetés is érte, hogy Mici fülébe húzathatta annak a nótáját: „… az a szép, az a szép, akinek a szeme kék…”

Így folyt volna az idők végezetéig ez a szerelmi háromszög, amikor Lédererék komoly elhatározásra jutottak. Így szólt Micihez Gusztáv.
–Micikém, kis bülbül madaram, át kell lépnünk ezen a büdös hentesen! Nem illik ez már a mi köreinkhez.
–Mire gondolsz kandúrkám?
–Kicsaljuk a pénzét, és eltesszük lábalól.
–Értem, de, ha kicsaltuk a pénzét, mért kell eltennünk lábalól?
–Azért cicám, mert csak az élete árán juthatunk a pénzéhez.
–Neked az a feladatod, hogy köttetsz vele egy nagyösszegű, mondjuk 80-100 millió koronás életbiztositást, melynek te leszel a kedvezményezettje. A többit már nem kell magyaráznom.

Így is történt. Kodelka megkötötte az életbiztosítást és másfél év mulva, eltünt. Már folyt a holttá nyilvánítási eljárás, amikor a Duna egy kosárban és két bőröndben emberi maradványokat dobott fel. Végülis huszonkét porcikáját fellelték, a fejét sose találták meg. A mellkasán lévő tetoválásáról tudták azonosítani a hullát. Félkévre rá, hogy felvették a hatalmas biztosítási összeget őrizetbe, vették a házaspárt. Gusztit halára ítélték és kivégezték. Mici életfogylinglanit, azaz 25 év börtönt kapott bűnrészesség miatt.

Az eset nagy port vert fel és a világsajtó is foglalkozott vele. Gúnydalok, kuplék, születte róla. Ilyen a máig fennmaradó strófa is: „… Kodelkáné, mi van a kosárban, Kodelkának a keze feje lába…” Igenám, de a dalocska fals, megtévesztő. Ugyanis Kodelka feje sohasem került elő.

2.
A múlt század hatvanas éveiben egy gyönyörű arcú, nemes vonásokkal megáldott szépséges, ősz hajú, törékeny, kecses és művelt asszony árulta a virágokat az Emke cukrászda előtti placcon. Minden cukrászdalátogató törzsvendég tudta, hogy ő, ama bizonyos Léderné. Ő volt a cukrászda bukkéja, legfőbb vonzereje...."
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Nem, de túlélem tán..ellentétben, remélem, párakkal ellenben, akik a begyemben kezdenek lenni, mert velünk játszanak, a mi pénzünkből és bőrünkre!
@Mariann19: Nálunk egy gerinctelen nyálgép beagle rontja a levegőt:-) No nem a lakásban, anyám társalkodónöje:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Mink meg agyilag tartjuk karban."
Látod, a fáradozásunk nem volt hiába, milyen jó fej lett belőle.
@Mariann19: Miből lesz a cserebogár, mi?
"Két katicabogár megismerkedik egy csinos katicalánnyal. A csaj hajlandó lenne szeretkezni velük. Sorsot húznak, hogy ki legyen az első, és amelyikük másodiknak kerül sorra, türelmesen várakozik a szomszédos falevélen. Arra repül egy bogár, és megszólítja:
-Szia, hát te ki vagy?
-Én vagyok a katicabogár. És te ki vagy?
-Én vagyok a cserebogár.
Mire a katica felpattan, és magából kikelve üvölti:
-Egy frászt! Én vagyok a csere bogár!"
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
A polgári engedetlenségedet kódoltad, de értem.
Mindent meg kell tenned a helyzet fennmaradásáért.
Mókussal melletted állunk a végsőkig.
@Mariann19: Lédererné a kis magyar panoptikum. A nyelvezete pedig gyönyörű az összefoglalónak:-)))
@Mariann19: A polgári engedetlenségedet kódoltad, de értem.

Ez magyarul a "Juszt se döglök meg"-et jelenti? :-)))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Nagy tévedésben vagy az 1500 szt.tiszt és a kétszázezer volt ügynök-besúgó nem léphet le elszámoltatás nélkül a D-209 és piti Vikidál, Som Lajos társaira is kíváncsiak vagyunk, igen sokan!!! Egyébként a családom és saját megfigyelőim felbujtóira is igen kíváncsi vagyok, szerencsés vagy hogy téged és családodat nem figyelték, vagy inkább nem tudsz róla, vagy a másik oldalon álltatok!
2.
A múlt század hatvanas éveiben egy gyönyörű arcú, nemes vonásokkal megáldott szépséges, ősz hajú, törékeny, kecses és művelt asszony árulta a virágokat az Emke cukrászda előtti placcon. Minden cukrászdalátogató törzsvendég tudta, hogy ő, ama bizonyos Léderné. Ő volt a cukrászda bukkéja, legfőbb vonzereje.

Este l0 után bejött, karján a fonott, vesszősárban elhelyezett szépséges, illatozó rózsákkal, szekfükkel és körbejárta az asztalokat. Mire a végére ért egy szál sem maradt a kosárban: mind megvették a gavallérok. Mikor befejezte a körbenjárást, akkor a zongorista felállt, meghajolt. Micikének kezet csókolt és a zongoraszékhez vezette. Mici pedig ráhajolt a billentyűkre és felcsendült a jólismert kuplé: „Léderené, mi van a kosárban…?”

A strófa eléneklése után meghajolt. Beseperte az elismerő tapsokat és a tányérba dobált tizeseket, húszasokat, majd távozott. Hazaérve legelső dolga volt, hogy a falba mélyesztett fülke ajtaja elől leakassza az azt elfedő semmitmondó ócska tájképet és egy rejtett gombot megnyomva kikattitsa a zárat. Feltárult az üreg. Az üregben Kodelka kipreparált feje nézett vele farkasszemet. Leemelte a koponyatetőt és belehullajtotta a koponyaüregbe a péterfilléreket. Ez volt az ő titkos trezorja.

Életében, soha senki nem láthatta ereklyéjét. Senki nem jött volna rá a titok nyitjára, ha a hatvanötévesen is csinos, kívánatos Mici egy titkos hódolóra nem akad. Beleszeretett egy negyvenkétéves zsidó bankár fiacskája. A néhai bankárpapát, már régen leszegényítették. Tulajdonképpen a családdal a Hortobágyi munkatáborban ismerkedett össze, amikor 1950-ben amnesztiával szabadulva a börtönből-hiszen akkoriban 25 év volt az életfogytiglan elévülési ideje- őt, is mint osztályidegent ki nem toloncolják a fővárosból. Egy istállóban laktak Béni családjával. Az akkor harmincéves agglegény belebolondult, az akkor ötvenévesen is, gyönyörű Micibe, és összeálltak. A munkatáborból 1953- ban szabadultak. Mivel Micinek a volt szobalánya megőrizte a Léderer lakást, hiszen semeddig sem tartott akkoriban átvenni a bérleményt. Micike 2 szobát kapott Terézkétől albérletként. Így volt hol laknia. Terézke, természetesen férjhezment egy henteshez, aki a Közvágóhídon rabittyol és négy gyereket csinált neki ,nem feledkezett el, hogy mivel tartozik Léderenénak,és ugyanúgy kiszolgálta, mint úriasszony korában.

Férje, természetesnek tartotta a hálának ezt az emberi megnyilvánulását és nem volt ellenvetése. Így éldegéltek békés egyettértében, amikor 1982 ben Mici, alias Lédererné halálát elközeledni érezte. Összehívta az időközben megözvegyült Terézkét, Bénit és megeskette őket, hogy megtartják a titkot, nem árulják el senkinek, amit most látnak, hallanak tőle.
@zollerbá: Elszámoltatás márpedig itt nem lesz, vagy, ha lesz, irányítva, sajnos! Annyian hozzáfértek/férnek az aktákhoz, akiknek tán nem kellene, főleg csemegézni belőlük, nem?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Akkor a beagle-vel mentél a minap sétálni este. Gondolom, amikor haza érve rákérdeznek virágos kedved okára, ráfogod a kutyára, hogy a presszóba Te nem is akartál bemenni, csak a kutya.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Ez magyarul a juszt sem döglök meg, magyarul ezt jelenti?"
Szerintem ez egy jogállást jelent, Neked magyarázzam?
@zollerbá: Okoska! Melletünk volt a lépcsőházban egy ügynöklakás. Naponta mentem el mellette. A faszit is ismertem. Ez az állapot valami 1970-ig tartott... ő volt a ház ügynök Kohnja... ÉS elhiszed, hogy kijafaszt érdekel? A lakásba nem engedtük be, apámat is megfigyelte. Mi meg jóízűen röhögtünk:-) És nem habzik a szám. Kérdés?
Schiffer András a Facebook-on idézi a Mandiner cikkét, amely egy másik cikket idéz az LMP-ről.

www.facebook.com/schifferandras/posts/552418268102598

Szeressük a Mandinert, öcsi?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Melletted vagy ellene, attól függ, hogy a pálya melyik térfeléről szemlélődünk. Félszavakból is értjük egymást szerintem.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ... és itten a mese harmadik része:-) Okosodjatok:-)))

3.
Manci pedig hozzákezdett a végtelen történethez.
–Elérkezett a végzetes nap, amikor Kodelkának be kellett fejeznie földi pályafutását, hogy Léderer Gusztáv főhadnagy ki tudja fizetni négymilliós kártyaadóságát. Ha másnap reggelre nem tud fizetni, akkor a becsületén esett foltot, főbelövéssel tudja csak lemosni. Léderernek esze – ágában sem volt öngyilkossá lenni. A könnyebbik utat választotta. Megzsarolja Kodelkát, hogy ha nem ad neki azonnal ötmillió koronát, akkor a világ elé tárja a feleségével való viszonyukat. Léderer húzódozni kezdett, hogy így, meg úgy, ez mégsem járja, hiszen az életbiztosításában már úgyis Micike a kedvezményezett.

Léderer elvesztette türelmét, látván, hogy mennyire kidudorodik a hentes zsebében a hatalmas buksza és cselhez folyamodott. Igy szólt Kodelkához
–Jól figyelj Frici! Lassan mondom, hogy megértsél! Nekünk most kell a pénz, azonnal. Nem érünk rá megvárni, míg feldobod a talpadat. Ha reggelig nem fizetek, lőhetem főbe magamat.
Ez sem hatotta meg Kodelkát. Csak húzódozott a tejeléstől. Ekkor végső elkeseredésében előhúzta a nyulat a kalapból a Léderer.

–Akkor pedig nincs más hátra, mint előre. Elhíresztelem, hogy mekkora buzi vagy és én vagyok szeretőd! Holnap tele lesznek a reggeli lapok vele…
Ez hatott. Kodelkának padlizsánlilára változott az arca. Levegő után kapkodott, és azon nyomban ott, helyben megütötte a guta. Lefordult a zsámolyról, hörögve hempergőzött a földön és kínjában lerágta a szőnyegrojtokat. Aztán kettőt rúgott. Szájasarkán véres hab buggyant ki. Szemei megüvegesedve meredtek a semmibe. Bevégeztetett.

– A legelső volt, hogy kivettük a zsebéből a bukszát. Nyolcmilla volt benne. Ez éppen elég volt arra, hogy ha reggel Guszti kifizeti a sarát, még maradjon is belőle, erre, arra. De, milyen az ember, telhetetlen. Evés közben jön meg az étvágy. Arra az elhatározásra jutottunk, hogy mi lenne, ha végleg eltüntetnénk a hentest? Így hozzájutnánk a biztosítási összeghez is.
Így is történt. Feldaraboltuk a saját hentesbárdjával. Hogy úgymondjam, miszlikbe aprítottuk. A darabjait két hatalmas vulkánfíber bőröndbe és egy fedeles vessző ruháskosárba gyömöszöltük és levonszoltuk a Dunapartra. Aztán zutty! Bele a vízbe, hagy ússzanak, le egészen Mohácsig!

Félév mulva halottá nyilvánították. Felvettem a biztosítási összeget. Minden pénzen briliánsokkal kirakott arany ékszereket vásároltunk. És morbid ötletem támadt. Mivel a fejét nem tettük be a bőröndbe, nehogy felismerjék, elvittem egy preparátorhoz, hogy áztassa ki vitriolban, pereparálja ki. A fejetőt körben válassza ketté, és zsanérral felnyithatóvá tegye. Elkészítette. Aztán kialakítottunk itt a falban, e mögött a tájkép mögött egy üreget a trezornak. Mert bizony trezorként szolgát ötvenegynehány éven át szegények a feje. Elhelyeztük az üregben a fejtrezort. Letapétáztuk. Csak nagy kutatással lehet kitapintani a rejtett nyomógombot. Mivel ez a giccses kép senkinek sem kelti fel az érdeklődését, nem vitték el se a zabráló ruszkik, se a komcsik.

Mivel szegény, jó Gusztim a lelkemre kötötte, hogy csak végszükség esetében adogassak el belőle, így abban az ínséges időkben ebből éltünk veletek Terézem, drága jó férjeddel és még a gyerekeiteknek is jutott. Most már kiürült a trezor. Annyi megtakarított pénzem van, hogy eltemessetek. Egy a kérésem. Hamvasztassatok el! A hamvaimat szórjátok bele Kodelka fejébe, azaz a trezorba, és zárjátok le újra az üreget. Akasszátok fel kedvenc képemet, amit jó Gusztávom vásárolt annakidején az ócskapiacon.

–Drága nagysága, minden úgy lesz, ahogy kivánta!–csókolgatta krokodilkönnyeket hullatva a sezlonról lehanyatló csontos, eres kezet Terézke.
–Egyet, tessék mán elárulni nekünk, mi ennek a képnek a címe? Háthogyha valaki megkérdezi, mit ábrázol, legalább fel tudjuk homályosítani az illetőt.
–A címe,a címe…–hörögte elhaló hangon Lédererné –Ürgeöntő tatárok.
–Szent egek!–csapta össze tenyereit Teréz és így óbégatott.
–Én, csak egy nagy ződ mezőfélét látok, egy barna lyukat a közepén, a távolban meg valami rekettyésféleséget. Hol vannak itt a tatárok, és hol az ürge?

Lédererné feltápászkodott. Megtámasztották a hátát egy díszpárnával és a képre mutatva így szidta meg Terézt.
–Jaj, fiam, ennyi idősen már ragadhatott volna rád valami! Nincs egy csepp beleérző képességed sem. Az ürge benn van a lyukban. A tatárok pedig elmentek a folyóra vízért, hogy később kiönthessék a lyukból. Ezért nem látni őket.– fezezte be a felvilágosítást és kilehelte a lelkét. Azóta is őrzi a mögötte lévő trezor titkát a napszítta festmény.
Na léptem, máma eleget rontottam itteen a levegőt. Jócak all:-)
@Mariann19: Én azzal is megelégednéd, ha a pályát elhagynák végre a "szerencselovagok"!
A HA-HA ezért is szimpatikus tán, egyelőre, amíg el nem kurvulnak és le nem kenyerezik őket (is:-)!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Engem a rekettyésféle ragadott meg leginkábban!
Hijába, a félműveltségem lehet a zoka!
Laku nóc Beléd is!:-)
Jó éjt mindenkinek.
Végszóként:
"A voksolás közeledte megnehezíti a kövéri konszolidációt. A Fidesz–KDNP korteskedést behatároló tervei miatt – a sajtó parlamenti mozgását, közvetítését korlátozó szabályok ellenére – az ellenzék számára egyre inkább felértékelődik az országgyűlési fellépés. Így borítékolható az eredmény: zajos ülésszakok jönnek, házelnöki szankciókkal."
hvg.hu/hvgfriss/2013.04/201304_megregulazott_orszaggyules_kivezet_a_vegen
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
bilis nincsen...volt viszont (ma már assenincsen) Certificado A és Certificado B az elsőért vehettél bármit egy speciális üzletben ahol minden volt, kivéve olyan dolgok amiket csakis kemény valutáért szereztek be azt lehetett máshol használni és azért akár autót is vehettél teljesen nyugateuropai áron amikor a Noriega-t elkapták a zusások (azért mert ő szállította a Castro-nak mindezt) akkor ennek egyiko napról a másikra vége szakadt az üzlet is bezárt hiába mentem

brühühühühü
Schiffer pártja olyan (volt), mint ő maga: vérszegény, lagymatag és töketlen. Ha néha volt is egy-egy jobb megmozdulásuk, na az biztos nem tőle származott. Szerencsére 2014-től csak túristaként látja majd belülről a Parlamantet (hacsak nem dörgölözik a jó viktorához). Viszont jó hír az egészben, hogy végre érdekes lett a karácsonyos-jávoros zöld szín. Még akár tényleg lehet lehet más a politika, így Schiffer nélkül. Sose fogja fel, hogy lehet ő k*rvára zöld, lóf*szt se ér, ameddig ez a szélkakas pörög a torony tetején.
@zollerbá: akkor miért nem kéred ki a rád vonatkozó aktákat?
@Parajpuding: Minden jogos kritikával együtt azért én nem felejtem el, hogy amikor a szocik csöndben lapítottak a médiatörvény elfogadásakor, akkor Schiffer tartott egy remek beszédet, miközben a gipszöntvényes kultúrhérosz a pirosorcájú tévésztárral fenyegetőleg a nyakába lihegett.

Nem vagyok vevő összeesküvés-elméletekre. Schiffernek vannak ragyogó képességei, jelentős teljesítménye. És vannak komoly korlátai. Elsősorban az, hogy a felmenői bűneit ő igyekszik jóvátenni. Ez nem megy. Ez nem dolga egy gyereknek. A politika nem őtőle lesz más, ha más lesz valaha.

A világ nem dőlt össze, most majd lesz két zöld párt. A többit meglátjuk.
@Parajpuding: "Schiffer pártja olyan (volt), mint ő maga: vérszegény, lagymatag és töketlen. Ha néha volt is egy-egy jobb megmozdulásuk, na az biztos nem tőle származott."

A Parlamentben tavaly a legtöbbször Schiffer szólalt fel. Meghallgattad?

Egyszer végignéztem, ahogy egy tyúkot kergetett a kutya. A tyúkocska kiszabadult a kutya szájából, de a lába megsérült. Eliramodott volna a kutya elől, de a többi tyúk, meg a kakas utánaeredtek. Nem hagytak neki nyugtot. Csipkedték, vagdosták a csőrükkel.

Nem volt szép látvány, és én a tyúkkal éreztem együtt.
SSteffyke kommunikációs csatornáin gyorsan átfolyt a "zinformácijjó". :))

"Ha tehát hazafiként igazán áhítjuk a magyar megújhodást, akkor a 2014-es választáson meg kell védenünk Orbán Viktort, és elejét kell vennünk a liberálbolsevik restaurációnak, az EU és az IMF által támogatott Bajnai-Gyurcsány-Kuncze-Jávor tengely és vele a globalofasiszta erők hatalomátvételének. Ez ma a legfontosabb feladat."
kozossegigazdasag.blog.hu/2013/01/27/nyilt_level_kasler_arpad_es_orban_viktor_uraknak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_28&utm_campaign=index

Jávor máris a főellenség lett!
Gyönyörű. Gondolom Schiffer meg félisten.
Azt a blogot jegyzőt inkább nem minősíteném, a való világból sok mindent még nem láthatott, a homokozó mellöl meg azt írogat, amit akar.
Sokan dicsérik Schiffer elveihez való hűséget, és, hogy milyen nehéz helyzetben van. Szerintem a kilépők sokkal nehezebb helyzetben vannak. Ők hozták létre az Lmp-t, most pedig ott kell hagyniuk, mert ők is hűek akartak lenni ahhoz, amiben hisznek, plusz még hozzánk is. Tudom, hogy ezek nagy szavak, de sok jobboldali beszél és ír árulásról. Én viszont Schiffert nagyobb árulónak tartom, mert ő engem, minket árult el.
@V-PORT: Ki tudja...Én inkább azt látom, hogy mindig is mások voltak Schiffer és mások a szavazók vágyai. Mert honnan is szerezte az LMP a választóit? Kikre is szavaztak ők 2010 előtt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hát nem is Iránból fognak pénzt kapni, az biztos.
Fábius!

Szerintem pedig a választók rúgták tökön az LMP-t, veled az élen!

Bár személy szerint nekem az LMP mindig is SZDSZ 2.0 volt, azért most had védjem meg őket!

A lehet más a politika, pontosan arról szólt, hogy nem kurválkodnak politikai értelemben, hanem a saját irányukat követik. Schiffer és "fegyverhordozói" a mai napig ezt vallják, és teszik. Akik kiváltak, és akik ezzel egyetértenek, azok lettek politikai kurvák, veled együtt, mert ahhoz a platformhoz igyekeznek csatlakozni, ahol az általad is megvetett SZDSZ (most még a háttérben), az MSZP leszerepelt izzadságszagú bolsiai, a DK liberálfasiszta hazaárulói, és a Soros pénzen összetrombitált Millások gyülekeznek. Csak azért, hogy Orbán leváltásával a szart a szarra cseréljék.
Talán nem bűn, ha Schiffer kitart a lehet más a politika elvnél, még ha ezáltal ki is írja pártját a következő parlamentből. Lehet állva is meghalni egy párt számára, ez lesz most.
És ez a rá szavazó 300 valahány ezer szavazó bűne is lesz, akik most hátat fordítanak a lehet más a politika elvének. Ahelyett, hogy inkább erősítenék és meghatározó és megkerülhetetlen politika elemmé tennék az LMP-t. Ezért felesleges Schiffert lemondásra ösztökélni, ugyanis Ő nem azt ígérte 2010-ben, amit Te most elvársz tőle!Ha azt tették volna, akkor tényleg SZDSZ 3.0 vált volna belőlük. Már akkor! A Te igényed fogalmazódott át, nem az LMP alappelve.
Ez van! Szavazhatsz másra.
@Doki J.:

"ugyanis Ő nem azt ígérte 2010-ben, amit Te most elvársz tőle!"

Tényleg? Nem ígért mindenfélét?

"Mi azt kérjük a politikánkkal rokon mozgalmaktól, hogy használják az LMP-t céljaik elérésére, gyakoroljanak ránk nyomást a számukra fontos kérdésekben, juttassák el hozzánk javaslataikat, és mi megfelelő képviseletet biztosítunk azok számára az országgyűlésben."

Ugyanolyan seggszáj, mint akárki más. Lehet választani: vagy képviseli azokat akik bejuttatták a nagy büdösbe, vagy eltakarodik a francba. Ha nektek kell és nem csak most vakargatjátok a fülét, hogy jó kutya, okos, nem morogja a gazdit, akkor majd visszaszavazzátok.
Ez a poszt merő egy bullshit.
Az totál nonszensz, hogy 2010-ben 380 ezren azért szavaztak az LMP-re, mert azt várták tőle, hogy majd 2014-ben Bajnaival, Gyurcsánnyal, Schmuckkal és Mesterházival együtt Orbánt váltson. "Ló***t Mama", hogy egy klasszikust idézzek.
Az a 380 ezer ember azért szavazott az LMP-re 2010-ben, mert egyaránt el akarta küldeni a búsba Orbánt és az egész levitézlett szoci bagázst, Gyurcsánytól Bajnaiig.
És most végre talán el is kezdhetnek ebben a szellemben politizálni, miután végre megszabadultak a ballib ballaszttól.
Számomra most felcsillant az esélye annak, hogy talán mégis lesz kire szavaznom 2014-ben. Az Orbánváltás nem öncél, kedves Varánusz!
@Doki J.: Na ott a pont!
@Fabius: Van benne valami amit ír.
Viszont a választói igények is változhatnak ,ez tény.
Mi a véleményed Fodor Gáborról egyébként?
@kandúrkoma:

380 ezren azért szavaztak, hogy képviselje őket, mint a párt listavezető arca.

Óriási elvárás gondolom, hogy ezt megtegye. Nem ingyen, a pénzért, amit miattunk és a szavazatunk miatt kap.

Ahogy óriási elvárás az is, hogy egy politikus és pártja kövesse az országban végbemenő változásokat és reagáljon azokra. 2010-ben még nem tudtuk mit fognak Orbánék pontosan művelni, és azt se mennyire lesz muszáj elhajtani őket a halál faszára 2014-ben.

Már annak, aki tényleg le akarja váltani őket, és nem csak a pofája jár, mint Schiffernek.
@kifordított nagyanyó:

Szerintem Fodor Gábor ott van jó helyen ahol most van: visszavonulva egy csöndes sarokban. Nem kell neki (sem) a politizálást erőltetni. Ő a rendszerváltás örök "nagy ígéret"-e, és az is marad.
@Fabius: Érdekes vélemény.Nekem szimpatikus.
Kitart az elvei mellett.
Talán az a legnagyobb baja,hogy nem tud nagyobb tömeget megmozgatni.
@kifordított nagyanyó:

Az elvei mellett kitartás valóban megvan. De megvan az is, hogy minden pártban ahol megfordul előbb utóbb elkezd törekedni a "meghatározó szerep" felé, és ez még mindig csak az adott párt megosztásával és szakadásával járt. Lásd Fidesz 93' és Fodor-Kóka párharc és SZDSZ megszűnés.

Ha valamire, akkor erre nincs most szükség. Legalábbis az én nézőpontom szerint.
@Fabius: 93-ban a fidesz kezdett keresztény-konzervatív-jobboldalivá válni.
Azért ez gondolom nem Fodor miatt volt.
Az szdsz meg rendesen szarban volt már akkor,mikor ez volt.
Az megvan, hogy a telibevert indexen csak és kizárólag Schiffernek benyaló fideszes blogok jelenhetnek meg a témában? Érdekes egyoldalúság ez azok után, hogy eddig milyen örömmel fikázták a tumblr-en.

Volt az az utasítás amit teljesíteni kellett gyerekek?
Kiváló emberek... Kiváló emberek?

Mit lehet ilyenkor mondani? Elmondom mit érzek. Hittem, hogy lehet más a politika. Eleinte jó emberek, jót akartak és ezért nagyon sokat tettek. Aztán megérkeztek azok, akik le akarták fölözni ennek a hasznát. Nekem Karácsony volt az első ilyen. Tény, hogy ismertsége volt és úgy érkezett. De kijelentette, nem akar képviselő lenni, aztán mégis akart. Itt elásta magát. Nem térnék ki a többi KIVÁLÓ emberre. Amikor hóban fagyban mentünk és gyűjtöttük a cédulát, akkor mi az LMP-nek gyűjtöttünk. Azért, hogy páran ott üljenek és képviseljék az elképzeléseinket és a választókét. Most 8 ember nem ért már egyet az LMP-vel. Akkor szépen ki kellene szállni és visszaadni a mandátumot azoknak, akiknek szántuk. Azoknak akik a választóinkat akarják képviselni. De ez nem fog megtörténni. A jó fizetés csalogató és el lehet kurvulni a pénzért. El lehet kurvulni annyira, hogy eladjuk magunkat Bajnainak is azért, hátha még 4 évig ott kucoroghatunk. A választók? Jah azok le vannak szarva. A tagok, akiknek a kemény munkájával odakerültünk, na ők meg arcul vannak köpve. Ez a 8 ember bebizonyította, hogy nekik nem lehet más. Ők olyanok mint a többi. Inkább térdelve élnek, mint állva meghaljanak...
@Habakuk999:
Lesz programja az mszp-nek, a lmp-nek és az exlmp-nek is. Az, hogy kinek a programja milyen arányban lesz képviselve a társadalmi támogatottságon, beágyazottságon múlik. Ez utóbbi pedig, azon, hogy a választókörzetekben kinek milyen erős szervezete, hány támogatója van.

Azt ma is tudjuk, hogy a HH-nak milyen a világnézete, gazdaságfilozófiája, mit gondol nagyjából szociálpolitikáról. Senki nem fog megdöbbenni a részletes programpntikat olvasva.......
De a választásokat nem a programok, hanem az emberek nyerik meg.

Nekem sajnos egyre inkább mutyizásnak tűnik, az ami e14 közelében folyik. 30 - 40 ember mindenáron ott akar ülni az új parlamentben és félnek a megmérettetéstől. Szívesebben intéznék háttéralkukkal az egészet.....

Kár.
Fabius akarsz valamit írni az LMP tavalyi, szerinted rossz döntéséről annak kapcsán, hogy kedves PM-es barátaid közös listán indulnak Gyurcsánnyal?

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@MacPhisto:

Ja, akarok.

1: Például a kép amit ehhez a poszthoz csináltam sosem volt még ennyire aktuális.

2: Ha akkor - és azóta - nem kizárólag egymás kinyírásához vagytok elég bátrak, ma nem itt tartanánk. Mi sem, és ti sem.

Hogy a gyávaságotok mennyire találkozott a szavazótáborotok szimpátiájával arról meggyőződhettetek azóta a közkutatási adatokból, a választási eredményekből (Baja - Ikotity - nulla szavazat) és megnézhetitek majd elképzelés, ismert arcok, szervezetek és szavazótábor nélkül tavasszal is.

Most legyek kárörvendő és biggyesszek ide egy kacagássort hozzád hasonlóan? Minek? Szerintem ez szomorú
@Fabius:

Megint csúsztatsz. De már megszoktuk.

Ha akkor szerinted "bátrak" lettek volna és elfogadják Soros pénzét, izé Bajnait, akkor most ott mosolyoghatnának Ferivel és bullshitelhetnének, mint Karácsony meg Szabó Timi.

Ehelyett azt választották, hogy inkább állva halnak meg. Ehhez képest vicces, hogy arról is az LMP tehet, ha nem valósul meg a nagy összefosás, meg arról is, ha így valósul meg. LOL.

Baján az ELSŐ szavazáson egy abszolút nem az LMP szavazóit tartalmazó körzetben az országos méréssel egyező szavazat volt (3% körül). A megismételtre valószínűleg nem mentek el. Tehát csúsztatsz.

Ugyanígy lefelejted a békéscsabai időközit, ahol 13,5% volt az eredmény. Gondolom véletlenül.

LOL.
süti beállítások módosítása