Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/19/hatarozatban-tagadja-a-srebrenicai-nepirtast-az-orbant-kitunteto-dodik-es-a-parl... (2024.04.19. 07:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.17. 05:07 Fabius

Lázár: fizess adót te is fiam, Boldizsár!

Címkék: gazdaság fidesz bankok off shore

Reszkessen ki offsór lovag, teringettét neki! Az amnesztia ideje lejárt, lesz itt visszamenőleg kivetett 35% forrásadó meg titkosszolgálati módszerekkel svájci bankszámla felderítés. Bizony. Utóbbit úgy kell elképzelni, hogy Viktor a legnagyobb titokban felhívja fricc Andzsit, hogy kisztihand, esetleg megmondanád-e nekem édesnaccság, hogy a lopott cédéteken vannak-e magyar nevek egészen véletlenül, ha nem az sem baj, písz, lávollak mindenképp, de lesz még az Oktoberfest neve Felcsúti Búcsú!

Isteni szerencse, hogy Lázár Boldizsárt nem kell titkosszolgálati eszközökkel megfigyelni, hisz a Nagy Felderítést bejelentő apu az annyit is ér beszéd idején volt kedves kamingautolni, hogy a svájci betéttel minden a legnagyobb rendben, lehet majd jönni a menyecskéknek néhány évtized múlva asszonyos tenyészcsípőt villantani, mert majd házasodna a gazda. Eddig ez volt a módi:

lázár jános_2.jpg

Most meg ez lesz:

lázár-offshore.gif

Ha ezeket a képtelen hülyeségeket nézem nekem mindig az jut mostanában az eszembe, hogy a habonyárpi tényleg és őszintén ennyire unja az egészet. Vagy haragszik valakire és ezek a gegek valami eszelős szívatás részei, amin röhögni kéne, csak nem meri elhinni valóságnak senki. A választási eljárási törvény módosítóit benyújtatják az egyetlen emberrel - Papcsák - akinek neve választási csalásról szóló bírósági ítélet indoklásában fölmerült, Gripen Gabival magyaráztatják a korrupciós jelentést, most meg a svájci számlabizniszben érdekelt Lázárral jelenteti ki, hogy az amnesztia véget ér, reszkessed össze magad kisfiam, mert apuci ha kell titkosszolgálati eszközöket is bevet a neved, címed felderítésének érdekében. 

Az tény, hogy a mindenoldali oligarcha offsór lovagok tetemes lóvékat mozgatnak és mozgattak külföldre, de az is tény, hogy aki erről a felindulásról tényleg elhitte, hogy a látványpolitizáláson kívül jó bármire, annak nem muszáj erőlködni a közélet megértésével. Ahogy az borítékolva volt egy délutánt sem élt meg a dolog, estére már álltak a falak, ismét nekiszaladtunk valaminek fejjel amiről plezúrosra horzsolt homlokkal pattantunk vissza. Be kéne látni,  nem vagyunk mi akkora Janik, hogy egyedül rendszabályozzuk a svájci bankrendszert. Tell Vili utódai az Unióval kötött megállapodás értelmében kifizetik a kamatadót Magyarországnak is, a többitől meg kuss van. Lehet izmozni meg kardozni, de nyilván oka van annak is, hogy a Lázár gyerekeknek nem itthon, hanem Svájcban gyűlik a kelengye. Nincs az a fene nagy bizalom, ugye, csak tuti ami tuti, odakint összeomlani semmi nem fog, itthon meg mindjárt Kusza Gyuri lesz a jegybankelnök. De nyilvánvaló oka van annak is, hogy Szlovákiában szinte minden banki call center beszél magyarul, az internetbankokban is választható a nyelv a magyar több helyen, Hegyeshalom után meg óriásplakátok köszöntik a megtakarításukat biztonságba kihordó "óv-sór" hétköznapi embereket. 

Ezen kéne változtatni legelső sorban gyerekek, hogy legalább az átlagember merjen itthon tartani megtakarítást,  ne kelljen se einstandtól se államosítástól félnie és elhiggye, a pénzének bántódása nem eshet. Mert ma nem hiszi. A példa szerint Lázár János sem. Addig pedig baszhatjátok az offsór vagyonokat is. 

770 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr895022899

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár és a svájci betét 2013.01.17. 13:36:51

Furcsa, hogy a kormány kommunikációs stábja talán még a magyar választóknál is gyorsabban felejt. Lázár János elhíresült 2008-as hódmezővásárhelyi közgyűlésen elhangzott felszólalásából – többek között itt hangzott el az ,,aki nem vitte semmire...

Trackback: Kurva életbe: csak összeesküdött a világ Matolcsy és Orbán ellen! 2013.01.17. 11:35:16

Régebben talán azt remélte a FIDESZ-KDNP vezetése, hogy idővel talán majd immunissá válik a világegyetem Matolcsy újabb meg újabb rettenetes kijelentéseire, amiket szokásos módon a csütörtöki Heti Válasz oszt meg az olvasókkal, azonban ha ők nem is v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Lesznek államilag finanszírozott helyek azon a tizenhat szakon is, amelyeken eredetileg csak önköltséges formában lehetett volna tanulni - erről állapodott meg Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK)."
index.hu/belfold/2013/01/17/ingyenes_helyek_is_lesznek_a_16/

Ugyenezen hírhez, ugye?

index.hu/bloghu/hircsarda/2013/01/17/matolcsy_nyerte_a_birkanyiro_vb-t
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Nem bizony!

De az emberfogás és nyitott védekezés ellen leblokkoltunk. Egy Nagy Laci beálló, kiugráló védők mögé keresztbe befutó lövőkkel, sok keresztmozgással jobbak lehettünk volna.

Aginagaldét viszont faszán levettük a pályáról.
@Fabius: A hazaiak ellen ez így most belefért szerintem, bár az agyonfinanszírozott 8helyzetünkhöz képest) labdarúgásban lennénk ennyire pariban a spanyolokkal, horvátokkal (najó, velük most nem voltunk, de általában..:-)!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Nem fér bele(!!) - akkor se, ha továbbjutás nem múlik rajta - hogy negyedórára levegyenek minket a pályáról :-D

Foci? Azmegmiaz? :-)
dr lázár jános a szorgalmas kitartó türelmes szakmai munkával érte el eddigi sikereit...

továbbra is bízunk magasfokú szakérte4lmében és emberi tisztességében

reméjjük még soká emeli a népért és a hazáért önfeláldozóan harcoló fides fényét...
@Fabius: Pár szakmai indok pedig indokolna nagykoaliícioszerűséget.Legalább részben. (oktatás, egészségügy pl.)

@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Eszembe sem volt trivialitásokon vitatkozni...
@Fabius: Mocsai az elején megmondta, ha jól emlékeszem, ha látjuk a vereséget, a csoportmeccsen nem kell mindenáron beledöglenünk! Vagy rosszul emlékszem tán?
Én nem temetném őket..még!:-)
Amíg hajtottunk,. az tetszett, nagyon!
@GeoCracker: Nekem sem, csak önvédelemből jegyeztem meg tán, de itt és most nem Gabriellel beszélgetek, látom! .-)
Mint gőzgazdasági kérdésekhez teljesen hülye, kérdezném tényleg inkompetensként, ottan Zürichben esetleg nem fognak elgondolkodni rajta, hogy valamilyen formában seggbe kellene rugdalni levédiát, mostmár függetlenül attól, ki szomorítja miniszterelnökként?

Olyan az nem lehet, hogy Svájc valami háttérben történő akármivel be fog nekünk tenni, mer nem tetszik nekijük például az, hogy a magyar kormány baromsága következtében sokak kiveszik/viszik majd a lóvéjukat a bankjaikból? Nem igazán fognak örülni neki, ha ezer milliárddal csökken a betétállományuk, szerintem. Az azért arrafelé is pénz, némileg. Persze nem fogja érdekelni ez az egész a fideszt. A lényeg, hogy a fő céljukhoz ez is egy retorikai dezodor, amivel lefújjak a saját szarukat oszt azt képzelik, hogy ettől a még megmaradt hívő agyhalottjaik virágillatot fognak érezni és lájkolják őket továbbra is.

Nem párt ez, hanem vallás.
Teljesen hülyék, ez sokáig nem fog menni
@Fabius:
L-klászikó.
Magyar változata nincs.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

...és -tök igaza van Mocsainak, megdögleni a hétfői meccsen kell, ezért raktam röhögő szmájlit a nem fér bele mögé. De azért a szakmai és szurker énem csak kibökte ami bökte a csőrét :-))
@tucano:

@Penivaldes:

"_...svájciak felajánlották nekünk a Rubik-megoldást_... "

Színjáték. és nem Svájc részéről. hónapok óta köztudott, hogy magyar offshore vagyon fajlagosan (is!!) nagyobb mint néhány kifejezetten jól prosperáló EU-s alapító országé.

Ezért kellett a "majd mi megmutatjuk!" lázár píár, hogy aztán széttárhassák a kezüket, hogy jaj a szemét svájciak banktitkolózása miatt sorry. mi tennénk, de őmiattuk nem lehet.

az egész szemfényvesztés. nem 1000-2000 milliárd a kinti zsé szerte a világban, hanem cirka 52000 milliárd Ft(azaz 242 milliárd dollár)
Svájccal szarakodnak, közben annyi fincsi hely van még a világon ahol a lopott lové jó helyen van, hiszen ők is oda viszik.
amíg ezzel az 1-2000 milliárddal szórakoznak addig a többi szuperbiztos helyeken landol.
@Fabius: Értem én, de félrevezetett ez: "Nem fér bele(!!)", azt hiszem, ezt már hallottam valahol!?:-P
@GeoCracker:

A jelenlegiekkel ez esélytelen. Az ellátórendszerek reformja csak elitváltás után lesz, ha egyáltalán. Ezeknek az örök és soha be nem teljesülő ígéret az érdekük.

A tanár-orvos-nővér-közszolga addig politikai fegyver marad.
@tucano: Az első hsz-ben utaltam arra, hogy az adóamnesztia nem generál etikus magatartást az adóelkerülőknél.
Nem csodálkozom, hogy Franciaország elutasította a Rubik ajánlatot, mert ugyan hozzájutott volna az adókhoz, viszont az adócsalók büntetlenek maradtak volna. Ez olyan, mint mikor valaki sikkaszt, kiderül, visszafizeti az összeget, és szépen hazasétál.
Szerintem ez egy ország jogrendjébe sem fér bele, és érdekes, ez a kérdés az olvasott anyagokban fel sem merül.
Egyénként a Rubik megoldás dobbantónak jó elvek szerint indul, csak tovább kéne kidolgozni az érdekeltek jogi viszonyait.
@Knósszosz:

Svájc íveset szarik Viktorék fejére. A kamatadót megkapják és szevasz.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ha ezen mulik átmehetek trol-ba, de nehezemre eshet. Vagy írjak valami szép neofasisztát.
Inkább olvasd el propeller.hu/szorakozas/2597686-szexvideo-miatt-halt-meg-13
hozzászólásait. Látható, hogy Bayer-nek igenis van tömegbázisa a négereket gibbonozó hölgy? példájából.

@Fabius: Esélylatolgatásilag igazad van. Sak elsóhajtottam az óhajom. Nem először.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Bolikám! Kikaptunk 28:22-re.
Kár, hogy nem Téged küldtünk átlövőnek, ha már rutint szereztél az iskolában. Ha játszottál volna, csakis Neked drukkoltam volna.
Mi a szarfaszt kaparásznának már a saját svájci bankszámláikon ,ugyan...röhejes.
@Fabius:
Szóval azt mondod, hogy ezt nem szívatásként élik meg ottan Svejcben?
Lehet, de én azt gondoltam, tele lesz nekik a tökük, hogy ilyen Lázár baromság okán egy nagy csomó lóvét kivesznek a bankjaikból. Gondoltam egy ilyen barom kijelentésnek az lesz a következménye.
Szóval nem ilyen kalgon egyszerűség ez?
Tényleg érdekel, mindenhez én sem értek, pedig majnem tökéletes vagyok - ezt mondta a haverom - miután megkóstolta babgulyásomat. :-)
@GeoCracker: Megértelek, ilyeneket olvasgatva ott:
"Mindenesetre a fehér majmok még mindig magasabb fokán állnak a fejlettségnek, mint a feketék; ha nem így lenne, akkor az angol majmok húznának tömegesen Csádba, Nigériába, Kenyába, nem fordítva."

a fehér majom szerintem is az evolúcijó tévedése, csak még nem merjük belátni? Majd, ha a "sárga majmok" felénknőnek, nézünk nagyot, ugye?
@Knósszosz: Nem, szerintem sem, röhögnek egyet, legyintenek (ez milyen képalkotó szó!) osztjóvan!
Drága fórumtársak tudom hogy nagyon off... de hátha több szem többet lát.
Vajh mi lehet a hiba ebben az önéletrajzban hogy 352 helyről egy visszajelzés sem érkezett:

1994-óta foglalkozom informatikával, 1998-ban végeztem a szegedi SZOFI-ban rendszergazdaként (CIT04 fokozat) utána rögtön munkába álltam a szintén szegedi Erdészeti technikumban, mint rendszergazda. Itt Windows 95 és Novell 4.0 volt a munkaeszközöm 2 évig, a Windows 98 és Novell 5.0-ra való átállást még én csináltam meg a suliban. Ezután a Media-Markban voltam az informatikai osztályon eladó, szaktanácsadó. Itt szintén két évet dolgoztam. 2002 -től a Hód- NET kft-nél dolgoztam, először, mint szervizes, (nyomtatók, szkennerek kisebb hibáinak megjavítását is el tudom végezni, beleértve a tonerek és patronok utántöltését) eladó, utána részt vettem a helyi wifi hálózat kiépítésében üzemeltetésében. Itt Suse és Centos szervert üzemeltettem, valamint az ügyfelek levelezést SquirrelMail segítségével oldottam meg. A cégnél 2007-ben tulajdonos és profilváltás történt. 2008-ban a PICK Szeged Zrt-hez kerültem, mint szupportos rendszergazda, közel 650 munkaállomást és a hozzájuk tartozó perifériákat tartottam karban. 2010-ben leépítettek. Eddig az unokatestvérem PC boltjában voltam mindenes, sajnos a cég becsödölt. Hardver ismeret: Pc-k szerelése: szervizelése, bővítése, 80386-tól AM3 és s1366-ig. Hálózatépítés: kábelcsatorna fektetéstől, padlásmászástól kezdve a router beállításáig és a szerver üzembe helyezéséig. Wifi hálózat kiépítése, Avaya, Mikrotik. Antennaszerelés. Cisco routerek ismerete (SOHO kategória). Heterogén hálózat működtetése (Linux szerver/Windows munkaállomások '98, XP, 7 vegyesen) Az álltam ismert operációs rendszerek: - Windows server 2000 - 2008 készség szintű ismerete (active directory ismerete) - Suse 6.3-tól opensuse 12.1-ig, Centos, Debian. - Ubuntu, Ark Linux - Windows 9x, XP, Vista, 7. - QNX
Szakmai rutin:
➢ Hálózati konfigurálás / Tűzfalak, Titkosított adatcsatornák, Útválasztás, alkalmazások protokollszintű támogatása, ➢ Rendszer konfigurálás, (LVM+DRBD+OCFS2+NFS, XEN, KVM, Nagios, titkosított fájlrendszerek)
➢ Rendszerszintű alkalmazások /Openafs, Openldap, Kerberos, Samba, mysql, Apache, Asterisk/
➢ Mindennapi használatban: BASH Script, Perl, TCL, HTML, PHP, SQL
➢ Linux ( Debian, Red-Hat ), FreeBSD rendszer üzemeltetés, rendszer-démonok általános ismerete.
➢ Novell Netware 3.1x, 4.x, 5.x, NDS környezet ismerete ( ZENworks, ConsoleOne ismeret )
➢ Windows 2008/2003/2000/NT szerver és kliens, Active Directory ismeret.
➢ Irodai alkalmazások Windows és Linux környezetben. Hobbim: Nokia, HTC és Samsung telefonok szoftveres moddolása (rom cooking: android, WP7)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ilyeneket ezekkel éppen ugy nem lehet megértetni, ahogy sok mást sem.
Tulajdonképpen néha nem is értem, hogy miért nem.
mert az egész kulturtöténelem ciklikus birodalmakból áll.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Szóval akkor ez arrafelé nem valami trauma?
Rendben, tanult kollégák véleményére vagyok kíváncsi, tehát legyintenek(szarnak) az egészre.
Ha én ottan élnék, én is szarnék rá.
Hagyad mán a politikátot, ettél ma valami mediterrántot? Vagy esetleg fogsz? Vagy esetleg elküldesz a picsába mer mekkérdeztem?

Jó, haggyuk, nem köllött vóna.
Viszont éhes vagyok..
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
A hiba az, hogy egyetlen utalás sincs arra, hogy az író feltétlen seggnyalója a fidesznek.

A dolog itt van elbaszva... Üdv:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az átlövő kulcsfigura a kéziben. Bár én a védő játékosokat favorizálom.
Rossz vagy!
@Mariann19: " Ez olyan, mint mikor valaki sikkaszt, kiderül, visszafizeti az összeget, és szépen hazasétál. "

Nem, jogod van arra, hogy minden legális eszközzel csökkentsd az adódat.
Először bizonyítsák a bűncselekményt, aztán kutassanak a bankszámlán. Az a baj, hogy az emberek egyre jobban megszokják a pénzügyi fasizmust. Minden az államé, hát nagy büdös f. (bocsánat). Magyarországon sosem volt pénzügyi magánélet, de normális helyeken azonnal küldik a helyére az adóhatóságot, ha úgy döntenek, hogy akkor most megnézzük mi van valakivel, mert nem tetszik nekünk. Bírósági ítélet vagy alapos gyanú nélkül nincs vizslatás a számlán, ez lenne az alap, naná hogy ez nem tetszik a franciáknak (sem).
@jaegtoer: "hónapok óta köztudott, hogy magyar offshore vagyon fajlagosan (is!!) nagyobb mint néhány kifejezetten jól prosperáló EU-s alapító országé. "

Ez nagyon nem igaz, napokkal ezelőtt írtam róla ide egy regényt. Mindig annyi a kint lévő vagyon, amennyi az aktuális igény a nép cseszegetésére, senkinek sem lehet fogalma sem arról, hogy valójában mennyi. A TJ, aki a sokat idézett felmérést készítette, csak és kifejezetten politikai megrendelésre dolgozik, mint a Békemenetes civilek.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
Ezt kiknek küldted el? Nem cég, hanem beosztás?
S tényleg ilyen tagolatlan izét küldtél?
Borzasztóan áttekinthetetlen.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Én még mindíg bízom a csapatban, volt már arra példa, hogy a reményt vesztett mérkőzésen győztek.
Engem mindíg az zavar, hogy a szélre nem koncentrálnak. Ott volt Iváncsik, alig kapott labdát most is, pedig az egyik kíválóság.
Vérmókus hol van?
@Fabius:
A Haza és haladás leginkább mérsékelt jobbközép gazdaságpolitikát képvisel, a szolidaritás pedig egy szakszervezet. Hogy jön ez össze egy pártba? Taktikailag is jobb lehet külön, mert eltérő rétegeket tudnak megszólítani és az egyes választókörzetekben is inkább kiegészíthetik egymást.
@trolipotlo: "És aminek a nagy része más országok az ügyfelek által lerabolt vagyonának a megforgatásából származik/származott."

Dehogy is. Nagyon egyszerű másra mutogatni. Nem lehet, hogy azért olyan gazdagok, mert összetartanak minden különbözőségük ellenére, termelnek, takarékoskodnak, valódi demokrácia van, mindenkit bevonnak a döntésekbe és óriási a jogbiztonság? A svájciak évszázadok óta védik a saját értékeiket és magukat, hagyjuk már a "mások rabolt pénze" szöveget. Sztem irigykedés helyett tanulni kéne tőlük és nem keveset...
Ha egyszer ki akarnánk mászbi a nyomorból, akkor meg kellene nézni, hogy ott milyen viták vannak, hogyan készül egy svájci törvény, stb. Komolyan mondom, ha mi a Földön élünk, akkor ők a Marson vagy fordítva. Volt egy felmérés, hogy miért mennek a cégek Svájcba, 10 volt a fontossági sorban az alacsony adó és 1. a jogbiztonság...
@Knósszosz:

Nem vesznek ki onnan egy petákot sem. A banktitok nem olyan valami amivel Orbán csak úgy szarakodhat. Már a szlovákok is úgy kezelik ezt, hogy a bankadót megkapja, az adatoktól meg kuss van.

Pedig az nem egy svájci rendszer dollár és euró ezermilliárdok fölött ücsörgő magánbankokkal.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Így nem lenne jobb?

Végzettsége(i)m:
1998- Hely, eredmény, fokozat.

Munkatapasztalat:
1994 - hol, mi? Milyen beosztásban (hobbi a kutyát nem érdekli csak az állásinterjún lehet elmesélni, hogy a z első munkahely az volt, de….)
1998 – (utána rögtön nem játszik. Senki nem fog utánaszámolni.

Rendszerismerteim:
Mi mennyire?
Suse, Windows, stb.

Szakmai erősségeim (ld. Rutin).

Ha nem a szakiknak írod, akkor a moddolás és társai senkinek semmit nem mond. Az ilyen részeletek szerintem az állásinterjú részei. Hacsak nem kifejezetten azt keresik…
@quendelapo:

Hogy taktikailag miért előnytelen azt leírtam feljebb.

Ráadásul szerintem csak használ egy centralista pártnak, ha nem egy homogén, egyenarcú massza alkotja.
@tucano: Ezzel elviekben nem tudok egyetérteni.
Amennyiben egy állampolgár hazai környezetben eltitkolja az adóját, az az adó megfizetésén túl olyan szigorú szankciókkal jár, hogy a feltárt adóhiánynak minimum az 50%-a bírság, a számított késedelmi kamat tovább növeli a terheket.
Egy országban a jogegyenlőségnek érvényesülnie kell.
Nem csak a bűncselekménnyel szerzett tőkére kell ilyen összefüggésben gondolni.
baromság... lázárt a hős népmentőt nems zabad kifigurázni...
ez nagyon tiszteletlen poszt... hallgassátok inkább a Kozmoszt:)

ezzel robbantak be, (már nem dr) snitt pálesz
www.youtube.com/watch?v=jjxbjysXUV0
nekem ez nagyon tetszik szintén jo kis összefoglalo a magyarokról:
www.youtube.com/watch?v=VDnBZ5k_Gns
aztán itt meg elbúcsúztak a hős snitt pálesztől:
www.youtube.com/watch?v=iikb0jTckaY
ez meg a forradalom:
www.youtube.com/watch?v=KTA3URFPnO8
@Fabius:

"- A H&H kidolgozza a szakmai részt,
- a Szoli szervezi a hálózatot, az aktivistákat,
- a Milla a rendezvényszervező és az egészséges fék, hogy a szocikkal és kiszakadt részeikkel nem mindent és főleg nem bármi áron. "

Ez elment vadászni, ez meglőtte, ez hazavitte, ez megsütötte, ez az icike-picike pedig mindmegette.

Ez ugye most csak vicc volt?
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Több hibát is látok.
A fizetési igényt kellett volna a legelső sorba beírni,mégpedig a mindenkori nyugdíj felét megjelölve.
A második mondatnak azt kellett volna kifejtenie,hogy 3 ember helyett is hajlandó vagy elvégezni a munkát.
A negyedik mondatban a fideszfanságodat kellene kinyilvánítanod.
Végezetül pedig az aláírásnak Fing Adó! néven kellene szerepelnie!
@Mariann19: Rajtam keresed? ez mekkora! :-D
A szélsők arra valók, hogy az átlövőket tehermentesítsék..nálunk, van, ahol ugyanolyan fontosak!
A védekezéshez meg nem szólnék be..hozzá!:-)
@Mariann19: te adócsalásról írsz én meg arról, hogy miért is akarják tudni mennyi pénz van a zsebemben? Milyen jogon feltételezik, hogy csalok?
Mivel vannak gonosz emberek, ezért mindenkinek a hálószobájában is legyen kamera?
Mert ez ugyanaz, bármennyire banálisan hangzik is. Magánélet az magánélet.
Na, többek között ezért működik Svájc, meg Anglia és még sorolhatnám, mert tisztelik a magánéletedet. És érdekes módon Svájcban elkapják a simliseket, nálunk meg nem és Franciaországban sem. Akkor mégis melyik működik? Kinek fák a banktitok akkor?
@tucano: fák helyett fáj, de úgyse rossz:D
@Knósszosz: Szia! A külföldön elhelyezett betétek kivonásáról nincs szó Svájcot illetően sem. A cél az, hogy az ott elhelyezett betét adóját be tudják hajtani, de ehhez ismerni kell a betét tulajdonosát.
Nem haragszol, hogy bele beszéltem?
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Munkáltató szemmel: elveszett az ember az adatok, felsorolások között. A kevesebb néha több, próbáld kicsit összefoglalni a szakmát, és legyen nagyobb hangsúly az emberen. Legyen kiérezhető egy pár mondatos bemutatkozásból is a motiválhatóságod és hozzáértésed. Ha nálam felvételiznél jobban érdekelne az első benyomás rólad, mint az összes általad ismert bizbasz hajszál pontos verziószáma.
@Mariann19: bocsánat és Svájcban napi vita folyik erről. Hogy mi lenne a jó, mi a megoldás, stb. Új utakat keresni, megőrizni a bankrendszert, de nem összeveszni az EU-val. Kompromisszum keresés, szakértői munkacsoportok, véleménykérés a szakmai szervezetektől, stb.

Olyan, mint egy álom nem?:D

pl. friss termés:
www.swissinfo.ch/eng/business/Banking_data_debate_offers_no_easy_answers.html?cid=34737504
@quendelapo:

Miért lenne vicc? Mert önálló egységek alkotnák egy párton belül a részlegeket, ami minden párt üzemszerű működésének alapja?
4es metro: nem a luk a drága... hanem a sokk segg fölötte...

www.youtube.com/watch?v=C2P7PT7a5_E
@Fabius:
Most komolyan, a szoli szakijai majd hitelsen képviselik például egy vidéki körzetben a HH által kidolgozott szakmai anyagot?
@hot-spot: A sorrenddel nem tudok egyetérteni. Az első mondatnak a fideszfanságot kellett volna utána jöhet az általad elképzelt fizetési igény, bár lehet, hogy túl magasat jelöltél meg és még azt hiszik, hogy dőzsölni akar. :)
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): És hol van hogy milyen nyelvet beszélsz?
Továbbá a neten fellelhetők amerikai típusú önéletrajz minták,jó lenne aszerint megcsinálni az önéletrajzodat.
@ariel12: Nekem az a tapasztalatom ami a munkakeresést illeti,hogy a gerilla típusú munkahelykeresés a legeredményesebb.
Továbbá én személy szerint mindig az olyan munkahelyeket és munkákat kerestem,amit a kutya sem végzett el,mert ott nélkülözhetetlennek éreztem magam és ez jó.Így mondjuk rendszerint belepancsolok a leghígabb szarba is,de nem érdekel.Szóval a személyes keresést javaslom és soha nem a meghirdetett állások közt,mert ott túl nagy a konkurencia.
Továbbá;
Az nem lehet hogy egy embernek csak egyetlen érdeklődési köre legyen és ezzel bezárult a világ.Muszáj minden hangszeren játszani ebben a világban.Muszáj több irányban többféle munkakört elvállalni.Csak így lehet pénzt keresni és sehogy máshogy.Mindent,értsd szó szerint,mindent amihez egy kicsit is ért az ember,vagy képes megcsinálni,azt el kell vállalni!Ezek mellett még nyugodtan kamatoztathatja egyéb hobbiját is ha van neki olyan.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Elnézésedet kérem, ha segíteni nem is tudok, de szeretnélek bátorítani és felhívni a többiek figyelmét, hogy aki teheti, legyen a segítségedre!

A legfontosabb, felismerted, valami javítani való lenne az önéletrajzodon.
A második, hogy segítséget mertél kérni.

Amikor kellett, rengeteg önéletrajzot küldtem el.
Csordogált néhány elutasító válasz, de a siker elmaradt. (pedig én voltam a legszebb és a legokosabb)
Egy távoli ismerősöm megkért, küldjem át neki, ha van valami ötlete, továbbítja.
Pár nap múlva megkérdezte, nem zavarna, ha javasolna pár változtatást rajta?

Jól tette!
@tucano: Értem én, hogy Te az állampolgári szabadságodra utalsz, de vonjál párhuzamost a kinti betétesek és a hazai adózók között. Mondjuk egy dolgozónak az itt levont közterhei 34.5%-ot jelentenek, a milliárdos terhe nulla úgy, hogy mondjuk ez a dolgozó és társai teremtették meg számára azt a tőkét, amit ki tudott helyezni.Az adózás különben nem az emberi szabadság kiteljesülése, Te is tudod.
Ha már itt tartunk, magánvéleményként elmondanám, hogy a vagyonosodási vizsgálatot tartom célravezetőnek. Nem kell ahhoz szimatolni, csak elővenni az éves beszámolót, Mérleget, azt kell elemezni, csak jó szem kell hozzá.
Valamint megnézném a hozzátartozói vagyon alakulását és annak pénzügyi eredetét is.
Ezt a lehetőséget a jogrendben kéne meghatározni. Láttam már olyat, hogy milliárdos bevételeknél a négy tulajdonos minimálbért keresett, a vagyonuk mégis jelentősen gyarapodott évről évre.
Ilyen reviziók után már nem is kéne külhonba keresni a bankbetéteket.
@tucano: Olvastam az ajánlott cikket. Az eu is foglalkozik a kérdéssel, hiszen majdnem minden országra jellemző ez, keresi a megoldást.
Mondjuk én Svájc helyében úgy foglalnék állást, hogy az adóelkerülések módját minden állam oldja meg belügyként. A svájci bankok a saját játékszabályaik szerint kötnek szerződéseket, aszerint járnak el.
Most, hogy ez sláger téma lett a világon, Svájcra majd kitalálnak valamiféle nemzetközi direktívát?
@Fabius:

"Ebből lehet egy ütőképes néppárt, ha el nem kúrják. "

Nincs idő megvárni, hogy 2014-ig sikerül-e valami ütőset kialakítani.

Itt már kampány van.
Tetszik, nem tetszik, hozott anyagból kell dolgozni!

Most!
@Knósszosz: Bocs de ez nagyon jó videó lett. A címe mindent elárul:

Paradise

youtu.be/WWHUPsMKWbI
@tucano: A helyzet megoldása az lenne, ha szakértőkre bíznák a megoldásokat, és nem politikai döntések alapján szabnák meg az adópolitikát és annak személyi feltételeit.
Ugyan nem az eredeti témánkhoz kapcsolódik a mai témám, de engedd meg, hogy elmondjam.
Egyik államtitkárunk bírálta az előző kormány foglalkoztatási politikáját és költőien kérdezte, hogy hogyan lehet az, hogy 4 %-os gazdasági növekedés mellett nem nőtt a munkavállalói létszám? Ekkora baromságot hogyan lehet kérdezni az automatizálás korában. Példaként mondom, hogy egy 600 fős gyár egy technológiai fejlesztés után a továbbiakban 50 fővel termelt. A kapcsolótáblán 1 ember irányította a soros műveleteket. El tudsz Te képzelni egy ilyen nyilatkozat után egy korszerű gondolkodás módot szakmailag?
Kis kitérő volt, de gazdaságot irányítani, az bizony komoly felkészültséget igényel.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Azt tudom, hogy melyik játékosnak mi a feladata, és láttam már nem egyszer az általam kifogásolt taktikának megfelelő játékot, rendkívül hatékonynak bizonyult.
@Mariann19: Azt látom, hogy tudod, nálamnál biztosan jobban, én is hiányolom a szélsőjátékunkra, de Nagy Lacival valahogy másra vannak kihegyezve, Csaszi meg ma gyenge volt!
Szerintem.
@Mariann19: Teljesen így igaz, hagyományosan más nevén vannak nálunk a vagyontárgyak, ráadásul itthon könnyebb nyomozni, mint esetlegesen több országban, összevontan..magyarán: az egész csak PR-fogás szerintem, látszatja nincs, de füstje annál nagyobb!
Ha kiadnák az adatokat, amit kétlek, akkor sem biztos, hogy lehet velük érdemi dolgokat behajtani, de reklámnak és a "szemétbankokozni" meg pont jó, a megvalósítás veszélye nélkül, nem?
@Mariann19: persze, ez egyértelmű, nem is kérdéses, hogy igazad van benne. Akinek nem tetszik a rendszer költözzön el, de ne csaljon, vigye el a vállalkozását vagy amit akar. Megvan a legális módja annak és mindig van legális mód, hogy valaki csökkentse az adóját.
azóta töröm a fejem, mióta lázár bejelentette a kormány legújabb agymenését, hogy miért éppen svájc..?
aztán most beugrott!
dehiszen tudjuk, hogy orbán bele van révülve a sosemvolt nagymagyar dicsőségbe, így - valószínűleg a feritél tudora, az ő jobbkeze hathatós inspirációjának hatására, eszébe jutottak a dicső magyar kalandozások*
innen már csak egy lépés a st galleni kiruccanás emléke.
dehiszen a svejcban van!
csapott a homlokára, és rögvest telefont ragadott, hívta a balkezét, a lázár gyereket, s röppent az utasítás:
szopassuk meg a svejciakat, egyszer már bejött!
és lázár gyerek kiállt a nagyközönség elé... a többi már ismerős.
hogy aztán ki fog szopni, az nem kérdéses...

* egyesek szerint azok a kalandozások közönséges rablóhadjáratok voltak, ami egészen jól működött addig, amíg rá nem untak a már akkor is erősen hanyatló európaiak, és úgy rúgták seggbe a kedves rablovics őseinket, hogy azóta is csak óvatosan merünk leülni.
(de ezt persze csak a liberálbolsevikzsidókok terjesztik, és egy szó sem igaz az egészből)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem lesz ebből kényszer hatására nagy állami bevétel. A 10%-os adó még csábító volt, ott inkább az önbevallás volt a jellemző, de az összeg jelentéktelen a mostani elvárásokhoz viszonyítva. Miután itt a gazdag emberekkel szembeni fellépésről van szó, a nagy tömegű szegény emberek rokonszenvét ezzel a fogással el lehet nyerni. Az egész ügy erről szól.
Mókus, Ő egy intézmény, hiányzik a humora, majd holnap letoljuk, hogy köszönés nélkül itt hagyott minket.
A "tucano"-val folytatott eszmecserénk komolyságot igényelt, mert mindíg a téma szabja meg az aktuális magatartást.
Tudod, hogy képes vagyok venni a lapot az irányultságnak megfelelően.
Jó éjt Neked!
@tucano: Jó volt ezt a témát megbeszélni Veled, jól kiveséztük. Jó éjt!
"A politikai ítéleteket nem a történészeknek, hanem a gondolkodó polgároknak - többek között a bloggereknek - kell megalkotniuk, miután mérlegre tették és értelmezték a történészek által eléjük tárt bizonyítékokat."
index.hu/bloghu/pendulum/2013/01/17/nevezzunk_el_zsakutcat_horthyrol
"A független és demokratikus Magyarország számára, amely az 1956-os forradalom örökösének tekinti magát, csakis zsákutcát jelenthet a két világháború közötti ellenforradalmi rendszer."
@Mariann19: Jó éjt Neked is, ott a két pont!:-)

avagy három, ahogy teccik érteni..:-P
privatbankar.hu/ongondoskodas/kibelezett-nyugdijszamlak-nem-ezt-igertek-254234
"A visszalépéssel, a tagsági jogviszony megszűnésével, a tag követelése is megszűnt a számlán nyilvántartott összeggel szemben" (EMMI)

Az enyém nem, jogfenntartással éltem..apropó, mi van azzal ,elévül eccercsak?
@Mariann19: "A helyzet megoldása az lenne, ha szakértőkre bíznák a megoldásokat, és nem politikai döntések alapján szabnák meg az adópolitikát és annak személyi feltételeit. "

Igen, ennyi az egész.
A politikusok arról feledkeznek meg, hogy nem ők a nottinghami bíró és akkor finom voltam.
Egy értelmezhető adórendszer felállítása legalább öt év előkészítést igényel. A legkisebb változtatás is min 1, de inkább 2 évet. Abban a pillanatban, ha a puzzle legkisebb darabja hibádzik, már bukta az egész, mert rögtön elindul az elkerülés és/vagy jól kicsesznek egy csomó emberrel. Ezt mindannyian tudjuk 1986. óta.

Közben van egy nemzetközi versenyképességi kérdés és még ki tudja hány szempont, amiről ezek a szerencsétlenek mintha nem tudnának. Most komolyan mondom, biztos hogy egy vidéki város polgármesterének kéne megnyilatkoznia nemzetközi adózási kérdésekben?
Nehogy félreértse valaki, semmi bajom a vidékiekkel vagy a polgármesterekkel, de ha valaki nem nemzetközi adózási/diplomáciai szakértő, akkor ilyen kérdésekben ugyan kussoljon már, hacsak nem hivatalos szócső.
Nem tudom mind a hétszáz hsz elolvasni, így nem tudom volt e már, de komolyan kezd a kezem viszketni:

www.hir24.hu/belfold/2013/01/17/hoffmann-vegyen-a-tanar-kretat%281%29/
@Mariann19: így van, köszi, mire látod:
Jó reggelt:)
Jó éjt mindenkinek Steve Hackett-el. :)

youtu.be/mLTlAnVUx3A
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Javaslom, hogy ne mindenhova ugyanazt a CV-t küldjed. Nézz utána a cégeknek, tudd meg, vagy legalább saccold meg, hogy vajon mire van szükségük, és azt emeld ki, ne röstelld fényezni magad.

A CV mellett motivációs levelet is szokás küldeni, amiben leírod röviden, hogy miért is lenne kedvedre való az xy cégnél dolgozni. (Ennél a résznél ne a fizut említsd :-))
@tucano:

és...persze mariann19 is...

szóval adózás: ALAPVETŐ MINDENKI ADÓKÖTELES ÉS EZT MEG KELL VIZSGÁLNI FÉLÉVENTE DE LEGKÉSŐBB ÉVENTE A BEVALLÁSKOR

aki bármilyen okból adómentességet jelent annak azt igazolnia kell alanyi alapon a szükséges igazolásokkal amit az alany köteles beszerezni vagy mellékelni

az teljesen egészségtelen (lásd a vitát ami a zusában folyik hogy a milliárdos nem fizet mert munkahelyet hoz létre, és ellnevélemény az, hogy munkahelyek nélkűl egyáltalán nem lehetne bevétele stb) hogy bárki nem fizet

de a másik oldal is, az adóév zártával az adminisztráció beszámol mire költörtte soronként és tételesen az illetékes népképviseleten nálunk parlamentnek nevezik ezt a homokozót

itt visszacsap az egész a parlament tagjai nem dolgoznak és lopással jutnak jövedelemhez, a milliós honatyai bevételt semmi sem indokolja, lásd az eredményeket

és itt a kélgyó bele is harapott a saját farkába

amint másra haszálják vagy elsinkófákják akkor jogos az adó nem fizetés és nincs mit tenni a jogállam felszámolta önmagát

brühühühü
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

segítőszándékom ne vedd sértésnek!!!

ez egy nagyon szar CV (nem is CV hanem resume)

ajánlkozó levelet kell mellékelni amelyben megjelölöd milyen állásra és miért jelentkezel

igenám, de, ha el akarod kerülni azt a jogos látszatot, hogy előregyártott CV-t postázol mindenkinek (ami egy kapitális sértés) a CV-t azzal kezded (azért CV és nem resume), hogy személyes érdeklődésed (és ide azt kell röviden belizélni, hogy miért imádod ezt az állást és milyen sikereket értél el alkalmazása által: IDŐRENDBEN RETROCEDEING)

ÉS EZUTÁN FELSOROLOD ÉLMÉNYSZAVAKKAL ILLUSZTRÁLVA AZ ELŐZŐ MUNKÁIDAT, HIVATÁSODAT szintén mai naptól visszafelé a múltba

a befekezés jegyezd meg, hogy bármikor rendelkezésre állnak ajánlások amit külön kérésre bemutacc az második interview-n és nem előbb

szóval kibaszott szar, a formátuma a legfontosabb a szemet kell megvezesse mint egy GPS arra amit tényleg ki akarsz emelni és tagoltan pontokkal vagy más módon bekezdésekkel operálva 1.5 sortáv 12 -es betűnagyság olvasható világos betű font, és nem több mint 2 levél oldal lehet mellékletekre hivatkozni de benn a szövegben (1. melléklet, 2. melléklet megnevezve miről szól)

ez munka és profi munka egy CV elkészítése

amit ide tettél én a szemétbe raknám olvasatlanúl

valószínű ez történik vele

brühühühühü

sok sikert, dolgozz rajta 2-3 napot
@Knósszosz:

a Credit Suisse-ben nem babgulyást tárolnak a széfben

mint azt Fabi már elmesélte (mások is?) hogy a németek és az amik blöffje a saját állampolgáraikra akart hatni és sokan bekapták

bankszámlát külföldön megfelelő körülmények között nyitunk, az egy ügyvédi mestermunka (svájci bankok segítenek ebben, a te érdekedet figyelve mert az az ő érdeke is) eztután mindkét fél betartja a leírtakat

neked nincs kötelezettséged a magyar adóhatósággal szemben a pénzed hollétéről és a létéről, példáúl amikor nincs akkor nem adnak, tehát ha van akkor az a tied és nem veheteik el hacsak bíróság itt jön Fabi szövege már mondta...anélkűl érinthetetlen vagy hacsak nem fasizmus és kínzásoknak vetnek alá hogy elárúld

brühühühühü

de ez profi dolog nem lézer nem zorbán nem eltolcsy

talán nem knósszosz, sem?
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

a háziszárnyas linkjei csak olyannak hasznosak aki már profi ebben, azok a meghatározások ott a link linkben csak profiknak valók

másrészt ajánlatos angolúl elkészíteni és Magyarországon is azt használni hacsak nem valami mezei izére akarsz de ott be kell telefonálni előtte, javaslom

brühühühühü
@GeoCracker:

a zemberek nagy részének ez már lerágott csont még nem tudják mi lesz ebből amikor mennek majd nyugdíjba (ha mehetnek)

azóta annyi csontváz és gumicsont, hogy ez már...elfelejtődött?

brühühühühü
@Ni csak ki beszél most: ...

"Megalapozatlannak nevezte azokat a hangokat, amelyek az iskolák átadás-átvételével kapcsolatban káoszról, információhiányról, bizonytalanságról beszélnek, mert „abból az előfeltételezésből indulnak ki, hogy csukott szemmel mindjárt mindent a helyére lehet tenni."
Értsük talán úgy, hogy a kormányzat csukott szemmel cselekszik? Mondjuk, úgy tűnik...

"arra még nem volt szükség, hogy a pedagógus saját maga vegyen krétát"
Sajnos, dehogyisnem. Nem csak hajdani általános iskolámban, de még szakközépben is előfordult párszor, előbbiben forráshiány, utóbbiban szűkre szabott kvóta (!) miatt. És megvették a tanárok, mert végezni akarták a dolgukat, de hogy kibaszottul utálták érte az illetékeseket, arra mérget vehet Rózsi néne.

Megkérdeztem pár kollégát, akiknek iskolás korú gyereke van, hogy mit szólnak a változásokhoz. Általában semmit, szerintük olyan lehet minden, mint régen, gyerek ötöst hozott matekból, szülőire meló miatt legfeljebb a nagyi jár. Most vegyem el a kedvüket a hírekkel? Már így is hülyének néznek, amiért foglalkozok ilyenekkel.
@rodeo36: nem felejtődik el itt semmi (már ami eljut a népek füléig), csak annyi minden van, annyi téma lenne megvitatni való, hogy se sorrend, se komoly elhatározás nincs már hozzákezdeni. Az emberek már csak legyintenek: tegnapelőtt is volt valami szar, tegnap is, ma is tutira lesz valami, mit tegyünk, ez van...
És igazából kevesen vevők olyan magyarázatokra vagy javaslatokra, amik három mondatnál hosszabbak.
@rodeo36: off.
Úgy látom (helyesebben érzem), hogy megsértettelek a korábbi beszólásaimmal; talán finomabban is fogalmazhattam volna, már mindegy, kimondatott. Mindenesetre, bocsánatot kérek érte.
Továbbra is utálni fogom, ha spanyolul vagy portugálul írsz ide, ám tartózkodni fogok attól, hogy ezt szóvá tegyem. Azt, hogy más témában szólunk-e még egymáshoz, nem tudom, mindenesetre én nem erőltetem.
Ugyanitt (ha már), téged, és a többieket is megkövetnélek azért, mert párszor keményen kifogásoltam a főzőcske-lavmí-akármi irányba fajuló kommentfolyamot; fassetuggya, miért akarok én mindenbe beleszólni, ami másnak jó. Fabiustól külön bocs, amiért néha kétszer alá akarnám húzni a posztra adott hármast, ellenben sosem mondom be az ötösöket; nem kenyerem a dicséret, egyetértő bólintásaim pedig nem látszanak.

Mielőtt az új posztra ugranátok, még annyit mondanék, hogy 2014 valószínűleg bukott ügy, de 2018 még lehet a józan észé. Túléljük valahogy, bárhogy, csakazértis, nem igaz? Nahátakkor.
Csüggedni szabad, feladni soha.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

megírom priviben mi a baj vele. de csak szombat, vagy vasárnap lesz rá időm, ne haragudj.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

@rodeo36:

közben látom többen is elmondták a tutit és úgy van, ahogy mondják.

de azért megírom a frankót. nekem ez szakterületem volt 20 évvel ezelőtt. azért is van ma (is)jó munkám, és jó állásom:-)
@tucano:

"Ez nagyon nem igaz, napokkal ezelőtt írtam róla ide egy regényt. Mindig annyi a kint lévő vagyon, amennyi az aktuális igény a nép cseszegetésére, senkinek sem lehet fogalma sem arról, hogy valójában mennyi. A TJ, aki a sokat idézett felmérést készítette, csak és kifejezetten politikai megrendelésre dolgozik, mint a Békemenetes civilek. "

ja, ha az observer, meg a guardian is ez a kategória, akkor nincs miről beszélni.
@Légifarkas:

elfogadom, bár minek bocsánatot kérni? ez egy blog és az jó benne, hogy mondhatjuk...én azokkal tréfálok spanyolúl vagy portugálúl akik azt meg is értik és igazándibúl az a célom vele (bevallom) hogy ízét zamatát adjam annak, hogy valaki más körben is otthonos és az milyen fájintos tud lenni...Fábi is reklamált eleinte mondván, hogy angol kéretik (mert azt meg ő érti) azután rájött, hogy ez herce hurca, szerintem kisszínesnek elmegy

minden jót, oszt ugorgyunk ahogy Pósalaki Úr mon'ta vó't

brühühühühü
@rodeo36: A kormány nem hagyja békében nyugodni a nyugdíjakat....
@jaegtoer: Persze, majd kérlek keress rá, hogy a saját hazájukban mennyire kiröhögik őket,
javallom a Cato intézet vs. TJ vitát elemzésre. Vagy nézd meg a módszertani útmutatójukat (fent van az oldalon) és döntsd el kérlek, hogy alkalmazható-e Magyarországon, illetve a saját módszerük szerint kijönne-e a Magyarországra írt eredmény?
@rodeo36: ez a nagy kérdés, hogy meddig közteherviselés és mettől pucsítás. Sztem az otthon lakók ez utóbbi formát létesítik előnyben, tisztelet a kivételnek.
Abban a pillanatban, amikor az adófizető nem tudja fillérre pontosan, hogy mie költötték az adóját, borul a rendszer.
Nincs nagy kalap, minden fillérről tudnia kell az állampolgárnak.
@rodeo36: Szia Rodeo! Tegnap hiányoltalak.
A tegnapi adózási témához írnék egy zseniális megoldást, az USA-ban alkalmazták, nem tudom ez a gyakorlat jelenleg is érvényben van-e. Tehát a cégek által éves szinten kötelező Mérleg benyújtását megelőzően hiteles könyvvizsgálónak kell leellenőriznie, a vagyon valódiságát megállapítani.
Mérlegrevízió szúrópróbaszerű a tárgy évet követően, és ha az ellenőrzés számításai alapján az új vagyon értéke + - 5%-ban eltér, a könyvvizsgálót örökre eltiltják foglalkozása gyakorlásától.
Ezek a könyvvizsgálók egyébként kiemelten jó jövedelemmel bírnak az USA-ban. Igencsak igyekeznek ilyen feltételek mellett kinyitni a szemüket, és profi módon vizsgálódni.
Ennek a módszernek rendkívüli előnye, hogy nem kell hatalmas adóellenőrzési intézményeket fenntartani, mert a könyvvizsgálót pl. az adott cég fizeti. A módszer másik zsenialitása, hogy a könyvvizsgáló végzi el évvégén az adóellenőrzési feladatokat is a munkája során.
Tehát két óriási előny: az állami kiadások csak az utólagos szúrópróbákat illetik, és van az egész gyakorlatnak egy szigorú számadásra való kényszere.
Jó, nem?
@tucano: Ma 15.48-kor írtam egy dolgot Rodeonak, Neked is címeztem, de véletlenül nem ütöttelek be.
@Mariann19: Hát az USA-ban nem kerülnék adót, viszont cserébe nekik ott van Delaware és Nevada, hogy jó kis onshore offshore cégeket lehessen alapítani, nem véletlen, hogy a Forbes500 tekintélyes része(nem emlékszem a pontos számra, de talán több mint fele) ezekben az államokban van bejegyezve.
Mindenesetre, ha elmegy melletted egy ami az utcán és odasúgod, hogy IRS, rögtön elájul, az tuti:)
@tucano: "Odasúgod, hogy IRS, rögtön elájul, az tuti. Mit ne mondjak, az IRS hazai megfelelőjének hallatán a hazaiak is ebbe az ájult állapotba esnek, tudva azt, hogy a velük való kapcsolatból jól nem jöhetnek ki. Nemcsak a megállapított adóhiány és egyebek, de az arra rárakodó büntik is transzba ejtik az állampolgárokat.
Azzal viszont újat mondtál, hogy Nevada és Delaware is egy paradicsom, ennek utána nézek, mert érdekel. Jó tanulni arról, hogy mi van a világban, bár én személy szerint nem valószínű, hogy felkeresem ezeket a helyeket célirányosan.
@Fabius:
Meglátjuk, remélem neked lesz igazad. Én nehezen tudom elképzelni, hogy ez működjön a gyakorlatban. 2 párt szövetsége szerintem jobban hatékonyabb lenne.
süti beállítások módosítása