Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.17. 06:20 Fabius

Listaország királya Orbán, hercege Kubatov

Címkék: fidesz választási csalás gery greyhound kubatov lista diákvezetők

Lassan úgy kéne nekünk egy listaügyi államtitkár, mint Viktornak egy HaHa aktivista mentes rémálom. Ideje lenne megvizsgálni, a Magyar Nemzet főszerkesztő Liszkay Gábornak vagy a Nemzeti Listakészítő Céh alapító Kubatov Gábornak van -e hozzá több affinitása, és melyikükben buzog jobban a szervilitás faktor. Csak jobb lenne, ha mindenki minden szempontból megvizsgálva kilistázva szerepelne a Nemzeti Adatbázisban, nehogy véletlenül olyan Fidelitas tag is bekeveredjen a tandíjról tárgyaló különítménybe, aki egyszer is megtapsolta Raúzsi néni helyett Pokorni Zoltánt. 

A ciklusfelező után néhány hónappal elmondhatjuk, mindenből új van. Na jó, majdnem mindenből, mert a felsőoktatás még ellenáll, és Orbánnak sem találtak a hétvégén féknyommentes új fecske alsót a komódfiókban, de azért, na. Van új alaptörvényünk, Új Széchenyi Tervünk, új maszkok vigyorognak a betonszarkofágokból ahová beöntötték őket ellenzéki atomtámadás esetére, új köztársasági elnökünk - igen, az új helyett még újabb- új költségvetésünk. Ja nem, várjatok, abból meg a legeslegeslegújabb is elavult, Kusza Szem most benyújtott módosítóit megszavazva az már a még sokkal inkább legeslegeslegújabb költségvetés lesz. 

De ezek mind eltörpülnek a legnagyobb újdonság, Tomanovics Gergely Új Őszintesége mellett. Gery Greyhound elhagyta a süllyedő hajót és feltámadó lelkiismeretétől vezérelve megosztotta velünk a Kubatov listázás kézikönyveként is felfogható videóját, amit ha teljes egészében látni akartok akkor kattintsatok ide. Akinek a 20 perc sok a választási mutyiban könyékig turkáló Fidesz pártigazgatóból, EP és országgyűlési képviselőkből azoknak egy gifben összefoglaltam a lényeget:

kubatov-lista2.gif

Azt ügye senki nem gondolja komolyan, hogy ennek bármi következménye lesz? Nincs ügy, nem is lehet, ahhoz kéne egy tökét megtaláló adatvédelmi ombudsman Nemzeti Adatvédelmi Hivatal elnök, abból meg hiány van a lista - feliratkozás - regisztráció korszakban. Ráadásul olyan érzése van az embernek, hogy időnként eltévedve bolyong a jog útvesztőinek rémisztő sötétjében, és minden fény végén csak újabb alagutat talál. Szerinte minden rendben van a Magyar Nemzet listázásával, nincs ott semmi látnivaló, oszoljunk kérem.  

- "Jogsértés nem történt - mondja - hiszen a közfeladatot ellátó, közéleti szerepet vállaló tisztségviselők magánszférához való szabadsága szűkebb, mint az átlagembereké."

 

A probléma annyi, hogy meg tetszünk ám különböztetni Kiszel Tündét a Semjén Zsolttól. Jó, sok különbség nincs, de például Donatellácska lehetséges apajelöltjeit listába szedni 3 millió forintjába fájt az egyik bulvárlapnak, mert "ordenáré módon avatkozott Kiszel Tünde magánéletébe." A közszereplő és közszereplő közti különbség egy jogszabályból fakad. A 2003. évi III. törvény 1§ (13) ugyanis így definiálja a közszereplőt:

 

"az a személy, aki közhatalmat gyakorol, gyakorolt vagy közhatalom gyakorlásával járó tisztségre jelölték, illetve aki a politikai közvéleményt feladatszerűen alakítja vagy alakította."

 

Az ügye könnyen belátható, hogy a diákszervezeti vezetők semmilyen közhatalmat nem gyakorolnak, sőt, éppen azért választják őket, hogy a diákok érdekeit képviseljék a közhatalmat gyakorlókkal szemben. Abban semmi meglepő nincs, hogy egy fideszes ezt nem tudja, a törvényt amiben a passzus van kerülik messziről, mintha pestises volna, mert az ügynök és besúgólistákról meg levéltárról van benne szó, Az ezek nyilvánosságát szorgalmazó javaslatokat meg kaszálják vadul, és szaporán hányják magukra a keresztet, ki ne  kerüljenek a nyilvánosság elé valahogy. De, hogy Péterfalvi is ilyen egyszerűen átugorja ezt azért abban van egy kis meglepetés, különösen, mert Jóri András egykori ombudsman meg látja a problémát. Bár nem tudom meg kell-e lepődni azután, hogy szerinte csak a határon belüli levélben regisztráció aggályos, a határon túlról érkező meg nem aggályos, azzal minden okés. 

 

Úgy érzem időszerű lenne nekünk is csatlakozni a kialakuló hagyományhoz, és készíteni valami listát sorba rendezett összeírást legalább ezekről az alternatív jogértelmezésekről és AB leintésekről. Mégse legyünk már mi az egyetlenek, akiknek Listaországban semmilyen adatbázisa nincs, amit ha keményre csavarunk legalább egy saller kiosztására alkalmas lesz 2014-ben. 

 

1167 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr204969206

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ha a sz..t megkeverjük, az attól még sz.. marad! 2012.12.17. 09:21:30

Gírosz-Ász kormányszóvivő úr és Parragh (Parrot-papagáj-vagymi) László kormányszócső urak megkavarták azt a bizonyost azzal, hogy jókora gyanúsítgató személyeskedést vittek bele a tatárdúlás értékű keretszám-variálás és az általa kiváltott diákfelbolyd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Spániel: "A 10 órás hírekben nincs szó a tüntetőkről"

mijjen tünti van? jaa a párszáz elemista Bajnai ellen?

ha meg nincs szó akkor bizonyára szétverték a romkocsmás bölcsészeket
@a szív fészkei: MEg fogsz lepődni... tudom:-) HONVÉD MŰVÉSZEGYÜTTES... INNEN NŐŐŐT KIAZ eXPERIDANCE:-) vagy ilyesmi... nálunk félművelt vidéki suttyó körökben ez a fáma járja:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Rodeo le szokott kezelni néha...Hanem beszélsz nyolc nyelven tökéletesen, nem vagy akkora zeneértő, mint ő, nem vágod a matekot logarléccel, mint ő...

:-DD
amugy ki ellen ment a pár betépett, drogos diák?

Lee Bajnai vagy Bajnai Rózsa ?

nem mindegy... bár nekem HÓTT mind1 (kettő)...
@a szív fészkei: mindenkinek magvan a maga dilije.. énmeg riposztozk, ha csinál ilyen fotókat, ha legalább 25 éve egy nővel hál, ha magyarországon is vitte valamire, ha általában mindenbe unintelligensen beleugat, ha 10 sör után józan, akkor partner:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Biztos, de azzal a budai milliomoscsemete nájlonnyilassal összevetni, életem, akkor is borzasztó! :-DD

Most piszkálódsz velünk? Hol van arád - Kund Abigél helyett - Mariann, hogy leszedáljon????? Megvan a cím a tengerből létrán megmászható váratokhoz, irány Horány!!!
@épészmérnök:
"22:54

Zajlik a fórum, sok az ötlet.
Az egyetemfoglalás és a hallgatói sztrájk lehetősége sokak által támogatott javaslat.

Egyben azonban biztosak a jelenlévők: NEM HAGYJÁK!
Ebben mi is biztosak vagyunk: NEM HAGYJUK!

Sok szó esik a média kormány által való leuralásáról, hogy a rádió hazudott róluk, és hogy ezt sem szabad hagyni.

Egy 74 éves felszólaló elmondta, hogy a nagyszülőknek is szóljanak a diákok. Korábban már a szülők részvétele is elhangzott javaslatként.

"Ózdról vagyok, paraszt vagyok, veletek vagyok" - mondta valaki felszólalásában.

Tényleg együtt az ország!
Több százan vannak még mindig."
@a szív fészkei: jazzban undergroundben, bluesban, jazzrockban, psicheedlikus rockban zsebreteszem:-) asszem... ki ki a maga áruját árulja... és asszem valamilyen szinten én is okos vagyok. nem a részletekben, az összefüggésekban... ezért vagyunk különbözőek és azonosak:-) én mondom, szeressem, és nem férfimódra.-) másképpen hülye, minr én, de ez nem verseny:-)))
@a szív fészkei: maradjunk anyiban, megvannak az én perverzióim is:-) Meg aszicializációim:-) De asszem ezért kedvleltek:-)
@Vitéz László: Fáj a fejed? Javaslom az aszpirint. Ha arra allergiás vagy, akkor pedig kétségtelenül a Tapsin a leghatásosabb, lehetőleg folyékony formában. A kamillateáról már kiderült, hogy nem hatásos, és ráadásul szárítja a nyálkahártyákat. Ajánlott még a csipketea, de az isten szerelmére, nehogy forrázd, csakis kézmeleg vízben áztasd, különben felbomlik belőle a cé vitamin.
Fejfájásra, ha nagyon feszült vagy, a no-spa is ajánlható. Mindenképpen feküdj le, besötétített, csendes szobában, és eszedbe ne jusson több hülyeséget írkálni ide, mert holnap szégyellnéd magad miatta.
@a szív fészkei: amúgymeg bocsi... ha akrom, nekem sokkal jobb összebújós helyeim vannak:-) És hét szoba sincsen benne:-) Majd kiválasztom, hol hálóm... el:-)
Most olvasom, hogy a Hír tévés riporter azért olyan rémült (háta mögött az érdekes táblával), mert kórusban üvöltik a fülébe, hogyaszongya

OR-BÁN-TÉ-VÉ OR-BÁN-TÉ-VÉ

www.facebook.com/photo.php?fbid=10151498781050116&set=a.312789050115.148110.184334725115&type=1&theater
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Drága, szegényke 36. éve nyög engem. Ez gombócból is mérgezés, belőlem meg...

Szerintem szép fotókat csinál, de nincs drága gépe - mert el szokta veszejteni, tehát majd hülye leszek venni - nem tudom hányat loptak el, hagyott el.

A "vitte valamire", hát ki tudja, mik a kritériumok: volt komoly állásban és volt kevésbében, volt újságíró, de most már jóideje semmi, mert a kora miatt, blablabla. Most fogdatöltelék volt egy hete, azt csinálja, hisz vesztenivalója, mint egy munkába járónak nincs. Van egy környezetvédelmi projektje, rádobtunk - nekünk - kurvasok pénzt, de annyi kéne, hogy annyink nincs, így azzal felhagyott.

Elég szófukar, mert én pofázok tíz helyett is ugye. De ha szól, jó humora van, ha nem, akkor leugatom. Annyit nem sörözik, inkább boros és frankofil. Párizst www.lico-art.hu/media/fotogaleria/20070421130259.jpg imádja, ami neked annyira nem jött be.

Ez egy párizsi Diogenesz: www.lico-art.hu/media/fotogaleria/20070330005658.jpg

De mindenhol feltalálja magát.
@épészmérnök: kifelejtetted a Kukoricza Bajuszt, mint János a Vitéz fegyverét, amivel legyőzte a gaz flanszija kerált, aki Majlandig látott... és az Anyja Rozst, amitől eztet mind megélte:-))
Megtartotta alakuló ülését hétfőn az ELTE-n az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum, amelynek résztvevői elfogadták és támogatásukról biztosították a hallgatók hat pontját. A résztvevők legalább 44 ezer állami ösztöndíjas hallgatót szorgalmaztak.

A felek - a Magyar Rektori Konferencia Elnöksége, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, a Hallgatói Hálózat tagjai, az Oktatói Hálózat tagjai, a Pedagógusok Szakszervezete és Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete - az MTI-hez hétfőn késő este eljuttatott nyilatkozatukban azt írták: a magyar köz- és felsőoktatás képviselőiként, érzékelve az oktatáspolitika súlyos válságát és felismerve az összefogás szükségességét, kölcsönösen kinyilvánították együttműködési szándékukat.

"Hisszük, hogy a magyar köz- és felsőoktatás érték, amelyért mindannyian felelősséggel tartozunk" - fogalmaztak, és rögzítették: az universitas több évszázados szellemiségét követve elfogadják és támogatják a hallgatók által megfogalmazott pontokat: azaz a köz- és felsőoktatás átfogó reformját, hogy legalább 44 ezren kezdhessék meg állami ösztöndíjas formában felsőfokú tanulmányaikat, hogy állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat, hogy töröljék el a hallgatói szerződést, ne korlátozzák az egyetemi autonómiát, és hogy az átfogó reformnak biztosítania kell, hogy a hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba.

Mint írták, tudatában vannak annak, hogy a magyar felsőoktatás több területen átalakításra szorul. Ragaszkodnak ahhoz, hogy az érintettek teljes bevonásával, világos és egyértelmű célok érdekében, hosszú távú, kiszámítható stratégia és oktatási koncepció készüljön - zárul az állásfoglalás.

belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/154448/1/belfold/Az_Orszagos_Felsooktatasi_Egyezteto_Forum_tamogatja_a_hallgatok_hat_pontjat?place=srss
@a szív fészkei: Bocsika... én Róódejoról regéltem.. a család számoma szent... félreértettél:-) Hacsak nem te vagyol Rodejóné:-))
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Tudod, neki ezek nem zenék, mert Bach szerezte és nem Karajan vezényli. :-DD Persze, az a jó, hogy sokféle a világ, Fekete meg itt nincs 1 se remélem!!
@épészmérnök: Bocsi... NAgyvezér ma reggel megmondá: Karácsonxra hazamennek:-) És egy ekkora Sám(t)ánnak hinni kell:-))
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ja, azt hittem az uramról kérdezel. Na mindegy, semmi titkosat nem árultam el róla. ;-D Nem tudom, van-e Rodejóné? Tőle kérdezd meg. De ha van, nem lehet könnyű dolga.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Jó, ez a magánügyetek. Én egyszer szeretnék pár napot - mert aztán sikítva rohannék öt cipőboltba egyszerre!! - elleni egy világítótornyos szigeten az Adrián valakimmel.
@épészmérnök: köcce vitya !

én mondtam... a fődakota egységbe hozza az országot...

nagyon nagy ember... még sose utáltak magyart enyni sokan...
kicsit hőzöngenenek majd ezek a betépett droogos kölkök...

asztán megunnyák oszt haza mennek...

amugy drorbán-drsemjény-drsmitt lemehetne közéjjük...
szórhatna a diákok közé diplomákat... és szakdolgozatokat...

stílszerű lenne...
@a szív fészkei: Amúgy, ismeretlenül tiszteltetem... le a kalappal... és előtted is... 36 év után ilyen vérmesen védeni valakit... naggyon nagy szó. Vagy Te vagy vak, vagy Ő tud valami orbitálisat... Ez kurvajó:-)

sZERETNÉK ILYEN MEGÉRTÉSBEN SZERETEBEN MEGÖREGEDNI. tUDOM, NEM LESZ ÍGY, DE JÓ ELGONDOLNI. No nemazér mert megunjuk egyest, s mást...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: :-))) 07 február-március fordulóján voltunk. Nem találom az eredeti képet - valahol el van mentve, de nem ezen a gépen -, ez a blogomról van kimásolva és ott már torzul.

Mondom én, hogy hasonlóan látjátok a világot. A templomi fotóidból gondoltam, meg az oroszlánból. ;-))) Lehet, hogy ezt is lekaptad a Montmartre-on? www.lico-art.hu/media/fotogaleria/20070421123510.jpg
Két felvételi pontszám lesz
Az egyikkel ingyenes, a másikkal féltandíjas lesz a képzés. Visszatérnek az idei számokhoz.

Az elsőhöz FIDESZ tagkönyv kell 1-500-ig, a másodikhit 501-től 100500-ig?-)
@a szív fészkei: jav: mert nem Bach szerezte, csak egy Lennon meg ilyen futóbolondok. Meg a Zsótti kedvence az ördögfattya Jagger.
@a szív fészkei: Nekem ez 2005 szeptemberi... ezek szerint túlélt 2 évet... A Montmartros nincs, de az ott lévő szobor-Dali magánmúzeum igen... sokan beszarnának, ha tudnák, hogy ez A VILÁGSZÉLHÁMOS MILYEN JÓ SZOBORNYÁSZ VOLT:-) lEHET NÉHÁNY 3D Fotót felteszek okulásképpen. Bocs, a rohadt Capslock:-) Nem kiabálok... csak bénázok:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Azt nem láttuk. És még millió mindent nem. Szóval az öreg old motoros ezek szerint: kurvahideg volt amúgy akkor, teljes téli menetfelszerelésben fagytam meg.
@a szív fészkei: Verona, Trieszt többször megvolt, csak digigép nem..agyban, papíron igen:-)

Verona Picaaso múzeum, Triseszt villamos és főtér, valamint egy Casio karóra és egy Casucci farmerdzseki... mindkettő pótolhatatlan:-)n ÉS Júlia világos bronz melle agyonsimogatva:-) ilyesmi:-)
Nem tudom volt-e mar:

index.hu/belfold/2012/12/17/orban_karacsonyra_vege_a_tunteteseknek/

Meg nem olvastam vegig amiota lemaradtam a hozzaszolasokkal...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: és Pádua... egetem, magyar egyetmisták keresése az udvaron, boncterem. európa legnagyobb, mocsárra épytett tere, találkozás a ruccolával. Giotto utolsó itélete 20 perc keszonvárakozás után... szóval, volna mit... és salamander az Ő nagy képzőművészeti nagyarcával elmehet a picsába:-)
@simple observer 1.0: A válasz erre: általános egyetemi sztrájk készül.
@simple observer 1.0: megvolt. Orbánnak,reményei szerint ezt hozza a Jézuska. Semjén már dolgozik rajta:-)
@simple observer 1.0: így van igaza van...

a hözöngő romkocsmás betépett halgatók megunnyák oszt hazamennek...

szánalmas... pár diák hőzönk... Bajnai ellen az uccán...

de majd később rájönnek hogy fleto kurta el... ellene kel vonulni
@a szív fészkei: basszus mijjen szép szobor sozt má kidobták?
Akos Rona-Tas - Hallgatói Hálózat
Csak Orbán Viktorral személyesen szabad tárgyalni. OV pálfordulása egyértelművé tette, hogy HR és BZ csak bábok. Ha OV már annak a látszatát sem akarja kelteni, hogy a szakminisztériumok szakmunkát végeznek, és hogy nem ő dönt el mindent kénye-kedve szerint, akkor a tiltakozó szervezetek miért ülnek be erre a bábjátékra. Ne menjetek bábszinházba!

Kemény Vagyim :
és vele is csak nyilvánosan érdemes tárgyalni, különben nem az lesz az érdekes, ami a tárgyalásokon elhangzik, hanem ahogyan a kormányzati gépezet kommunikálja.
@a szív fészkei: borsonline egy vérgeci transzszilvániai fideszfészek... háyás, nem olvasom... orbámisten, mocskos cigányok, és csöcs... kb. ennyi.
@épészmérnök: HB pedig a mi buzink fedőneve? :-) És ezek mennek a csatába? :-)
@a szív fészkei: mijjen kis nyikhaj sünök... 18évesek...

ezek nagyon b@lfaszok... képzetlenek, rosszul felszereltek...

ebből baj lesz !
na mára elég lett belőlem...oszlok:-) gudnájght-:)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: De ez a hal tiszta Orvbűn. Nem teljesítette a kívánságokat, vissza kéne dobni. Ahonnan nem bírna kiúszni, oda.
egy utolsó böfögés: Hócman Rózsa, - aki a Comeniusi elvek akpján tanít - na, azok számára asszem maga lesz az útálatos kép... köpködni fogja az utókor...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Nem te olvasod, hanem a nép. És most itt benne volt a tünti. Ami híradókban nem nagyon vagy nem úgy. Meg a pontok is.
@Vitéz László: Hát én is hazahoztam volna, csak a WizzAir - mit keres Oszkó benne? - nem örült volna annyira az ötletnek.
@a szív fészkei: Holnaptól új szerkesztőség, Kriza intézkedik... az új szerkeztőség... aradi krizarokonok...krizantémok az elhullalotttoknak:-)
@a szív fészkei: na tessék... oszkó dobta ki...

jo hogy mondod
fletó+Lee bajnai+oszkó együtt teték tökre a zországot
@Vitéz László: betépés-csinálók vagytok tik itten
Nappal felélsz, éjjel alélsz. Így van ez...

Jóccak! :-)

www.youtube.com/watch?v=T2xpg3N1DA8
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

mi a különbség? dzsezz izé rummal vagy konyakkal? és hány hangnemben modulálva?

ez itt dzsezz, "csak" XVIII-század kicsit XIX. is...súgd ide a hangenemet

www.youtube.com/watch?v=tm_2JIehp2A

www.youtube.com/watch?v=f95qN7ejMDw

csakis dzsezz rajongóknak

brühühühühü
"Riadó! Zavar a parancsnoki hídon!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A gyorsnaszád, amelynek parancsnoka az imént tűzparancsot adott, holnap talán a hadbíróságon kéri számon Önökön a tüzelést! De lehet, hogy már csomagol a mentőcsónakba, és hajnalra csak egy cetlit hagy a hajónapló mellett! Ébresztő, riadó! Baj van, ott, fenn a parancsnoki hídon!"

"Kicsit távolabbra emelve a szemünket, az ország horizontjára, hadd kérdeztessék már meg, ha a diákok felháborodásától ilyen mértékben zavarodik össze a kormányfő és a kormány belső döntéshozó rendszere, akkor mi lenne itt egy katasztrófahelyzetben, legyen az gazdasági, természeti, vagy ki sem mondom miféle! Biztos, hogy ez a struktúra és ez a vezetés alkalmas a vészhelyzeti vagy bármilyen irányításra?"

kard.blog.hu/2012/12/17/riado_zavar_a_parancsnoki_hidon_mayday-mayday?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_18&utm_campaign=index
@rodeo36: :-)

Érdekes dolog ez, bizonyos mértékig minden zene rendelkezik a népzene alapvető jegyével, hogy nincs etalon, csak variációk. A lejegyzés lehet bármilyen pontosságra igyekvő, mégis, csak hozzávetőleges.

Innen nézve csakugyan lehet dzsessznek is felfogni Beethovent.

Túl komolyan vesszük a "komoly" zenét, pedig nem lenne muszáj. Nagyobb része annak, amit ma áhítattal hallgatunk koncerttermekben, valaha szórakoztató zene volt. Divertimento.

Itt van egy nagyon jó összefoglalás, és példa arra, hogy nem muszáj összecsinálni magunkat az áhítattól.

www.youtube.com/watch?v=JXhAz0DOpMU
Többedjére olvasom, mennyire beijedt Orbán a diákoktól, legalábbis a blogvilág és a diákok szerint. Szerintem meg dehogyis.
Volt egy célja, megtervezte az odáig vezető utat, majd elindította a folyamatot. Nem várt módon visszhangja lett, az izgalmak tetőfokra hágása előtt jobbnak látta beavatkozni, és mint egy jóságos csodatévő mágus, biztosította a diákságot arról, hogy ők olyan fontosak neki, hogy a kedvükért arcon szarja Rózsi nenét is.
Kell neki eközben félnie? Aligha. Ő a miniszterelnök, ő az a vasakaratú pártvezér, aki képes kivágni a pártból két nem-mel szavazót (még úgy is, hogy ez a végeredményt nem befolyásolta); ő az a politikus, akit másfél milliónyian tűzön-vízen át követnének, és legalább ugyanennyien meg utálják, gyűlölik, ám tehetetlenek vele szemben. Nem kell neki félnie, elég, ha vár.
Most is azt csinálja: vár. Közben kicsit átszövi a hálót, amit korábban kifeszített, aztán csak vár, míg övé nem lesz a zsákmány. Szerintetek, lelkiismeretes felsőoktatási dolgozók hajlandóak holmi sztrájkkal vizsgaidőszakot szabotálni? Be meri vállalni a rektori konferencia, hogy ellenállást tanúsít minden követelésük teljesüléséig, ám eközben hátrányt (hiszen késedelmet) szenvednek a vizsgázni nem tudó hallgatók? Én nem hiszem. Gyanítom: Orbán meg tudja, hogy nem. Így csak vár, az ünnepek besegítenek neki (viszik az időt), néha esetleg előbukkan, mint a nemzet jótevője, és amilyen mázlista, nem is kell meggyőznie senkit, mert elég, ha kétségeket tud ébreszteni, elég, ha el tudja ültetni a megosztás magvait.
Van egy Murphy-törvény, mely szerint: az a probléma, ami nem oldódik meg önmagától, nem is méltó arra, hogy foglalkozzunk vele. Dögöljön meg a lovam, ha nem ezt a hozzáállást érzem Orbánból nap, mint nap.
A cél változatlan.
Az út újratervezve.
Az elszántság... nos, ismerjük.
Az idő meg csak dolgozik, dolgozik...

Tudom, hogy nem számít különösebben a véleményem, nem is muszáj szeretni érte, de sokadszor érzem megint azt, hogy a t. ellenzék győzelmet kiált a szemből integető ellenfelet látva, aztán úgy bekerítik majd két oldalról, mint a sicc. Nem bántásként mondanám, inkább csak amolyan csendes szomorúsággal, oszt' mindenki úgy hagyja figyelmen kívül, ahogy akarja.
@Légifarkas: sok nyilatkozata teged igazol, ez is: ket lepesben akartuk az atalakitast, most majd haromban fogjuk, nem kell felnetek...
Egy valami torheti meg ezt az amokot, csak az erodalo belso kor, mint a tortenelemben mar annyiszor
@Légifarkas:

Amíg úgy tüntetnek, hogy - miniszterelnök úr, ön blöfföl -...

... addig le se köpi őket.

Addig ezek az ő félázsiai népe, akik ájultak az erő tiszteletétől.

Ezt a szardarabot csak vasvellával lehet kidobni a saját ganédombjáról, mert annyira odavaló.
@Dr. simonmondja.: a vasvellazast vallald te be, ezt ne vard a diakoktol, nekik pont ezt kell tenniuk, csak tartsanak ki
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Én hagyom, hogy a félázsiai nép élvezze az Orbánkáját, akit megnyertek maguknak 8 kemény év küzdelmében.

Mindenki azt kap, amit kiharcol magának.

A diákoknak semmi vesztenivalójuk.

Orbán szerint közmunkán a helyük, de mehetnek is világgá, mert az elmúltnyolcévben nem hittant tanultak, hanem angolt.

Ne féltsed már őket.

Ami rossz történhet velük, az az, hogy Orbán félázsiai népe lesznek.
@Dr. simonmondja.: hja, az elefantcsont tornyodbol csodalatos bolcseleteket mondasz, jo neked, hogy ennyire kivulallo tudsz maradni, irigyellek...en csak szenvedek tovabb csendben a gyerekem, csaladom, es magam miatt
Azt hallottátok, hogy az Apple megvette a Viagra gyárat??

Az új termék neve: iFel

:D:D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Dehogy állok kívül. Itten ülök a közepében.
Egy-két szavam van a jobboldal demokráciafelfogásáról.
Ott van fenn a posztban, hogy hogy gondolják.

Egyenként akarnak mindenkit levadászni

és tollakkal fizetnek a teljhatalomért és az ezermilliárdokért.

És ezektől várni egyetemi reformot ?

Előbb építenek piramist a koponyákból.
@Dr. simonmondja.: Higyj, karácsonyig vége lesz. endresy.blogspot.hu/2012/12/egy-het-eleg-tuntetesekre.html
Vagy a diákoknak, vagy a demokráciának, vagy a kavicslapátolásnak vasvillával. De valaminek vége lesz.
"salátatörvény rögzíti azt is, hogy 2013-ra meghosszabbítják az egészségügyi ágazati mozgóbérek alapjának befagyasztását. Ezen felül egy zárószavazás előtt benyújtott módosító indítvány arra is kitért, hogy a 2013-as költségvetésére való tekintettel a szakdolgozói bértábla egyes oszlopainak 5 ezer forintos emelését elmarad."

Ideje, hogy mindenki összefogjon.
@GeoCracker:

A felsőoktatás átalakítása politikai döntés volt, ami nekik a legfontosabb, és az új társadalmi modell része. Az állam állami pénzen csak az állami szolgálatra kiválasztottakat képezi ki. Ehhez jön a költségvetés problémája - mert vannak dolgok amiken nem lehet spórolni, ugye - ezért még a majdani szolgák képzésének költségeit is részben kiszervezik, ez volna a diákhitel 2, aztán később majd valahogy megoldódik a dolog.
Ehhez az átalakításhoz az oktatókat is, mondjuk, át kell szervezni.

Ezért nem fognak meghátrálni, csak hazudozni.
@saravad: Orbán meghátrálása azonos lenne önmaga elvesztésével. A saját személyisége nem engedi. az, amelyikről már az előző választási veresége után nyilvánvaló volt,hogy sérült, és a falu bikájának mentalitását ismeri csak el.
Azt, hogy gyakorlatilag kasztosítás zajlik az oktatásban mrá nagyon régen ugatom.
Júliusi manifesztációja ennek a sulirendőrök kapcsán is: endresy.blogspot.hu/2012/07/szolganemzetneveles.html
De, ha megnézed a megjegyzéseket, akkor a reakció az, hogy hülyeség.
Holott szerintem a tendenciák elég nyilvánvalóak. Különben a csemeték a tüntin most hasonlókat mondanak. Mármint a diktatúra félelmét a tudástól.
@GeoCracker:

Bizakodik.

A diákok karácsonyra hazamennek.

Őviktorsága abban bízik, hogy otthon a félázsiai család majd jól lepisszegeti a fiait.

Hogy aztán behúzott nyakkal jöjjenek vissza.

Majd meglátjuk.
@Dr. simonmondja.: Szerintem is bizik a kádári korszakban szocializálódott szülők visszatartó erejében. No meg abban, hogy lebegteti a törvényt. Ezzel el akarja bizonytalanítani a társaságot. Közben viszont a szolgák túlteljesítik az abnormát. Ilyen volt tegnap a rádiós lépés. Az, hogy ne a mikrofon előtt esetleg hebegő diák olvassa be, az teljesen rendeben lehet. De a cenzurázott beolvasás csak olaj lehet a tűzre.
Ezt pedig fel kell tudni fogni egy politikai pozicióban. A rádió vzetése pedig, tetszik, nem tetszik, ilyen.
@GeoCracker:
Annyira kiszámítható, előre látható minden lépésük és a következmények. Te le is szoktad írni. Mégis, nagyon sokáig én is azt tapasztaltam, hogy a többség nem akarta elhinni. Ezek is csak ugyanolyan tolvaj politikusok, mint a többi, mondták (no nem a hívek). Pedig nem.
@saravad: Nyilvánvalóan nekem sincs üveggömböm a jövőbe. Tehát, mint írtad is, tényleg a kiszámíthatóságuk okán lehet elemezni. Még csak nem is nagyon titkolják. Az, aki a kortárs, szerintemk simán olvassa az üzeneteket. Csak ugyanaz a generáció még úgy nőtt fel, hogy "erről ne beszélj az iskolában". S ezzel él vissza a kormányzat.
Nem a kiszámíthatatlanságban bízik, hanem a posztkádári reflexekben. Meg aztán a rájuk szavazóknak nehéz ám beismerni, hogy nem ilyen lovat akartak. azután, hogy évekig ott tapsoltak nekik, és beálltak a menetekbe.
@GeoCracker:
A fidesz tábor szisztematikus és profi agymosása folyt évekig, mint arról akkor is többen szóltunk, szerintem is. Így valami mentális csapdába kerültek és a békemenet vagy a k. tv/rádió hozhat némi megnyugvást.
A szekuláris figyelőn jó kis cikkek vannak a vallás működésével foglalkozó kutatásokról, de persze a fidesz szekta-jellegét már soxor kiveséztük. Mindenesetre az információ és a kommunikáció korlátozása, a tudás-cenzúra, a felülről meghatározott értékítélet és közvélemény alapfelszerelés minden diktatúrához, még az ilyen puhához is.
@saravad: "a felülről meghatározott értékítélet és közvélemény alapfelszerelés minden diktatúrához"
A többiben sincs köztünk vita. Ezt csak azért emelem ki, mert a sokat emlegetet Aczél-titkárság, valamint a volt miniszterekből, pártkáderekből felállt rektori rendszer anno is ezt szolgálta.
Bár akkor is voltak olyanok, mint például Dimény Imre, aki elég jelentősen meg tudta haladni ezt. Tudom, mert a Kertészetin sokkal szabadabban lehetett működnie a klubnak is, mint sok más főiskolán, egyetemen.
Csak nyilvánvalóan nem sokan. S attól félek, hogy amikor beindulnak a régi reflexek, akkor a mai középkorosztály egyfajta tetszhalott bénultságba merevedik.
@GeoCracker:
Ki a mai középosztály vajon? tényleg nem tudom.
www.origo.hu/sport/magyarfoci/20110823-szijjarto-peter-is-egy-csapatban-az-egykori-videotonkedvenccel.html

Ezért csak 3hetente fognak összeülni a parlamentben, már ha ráérnek?

Jó, jó, nemzetstratégia, értem.
@saravad: középkorosztályt emlegettem. Ez sajnos biológiai állapot, és a 45-65 éves kor, ha hinni lehet a dokiknak a haláltatisztikákról :-)
A gazdasági középosztályba szerintem már én se férek bele. Vagy csak az alsó negyede körül.
@GeoCracker:
Kösz a pontosítást.
Ha középosztály nincs is, középkor már igen...
Hmmmm. :)

Ki kit vezet (meg)?

Mielőtt azonban jogos felháborodásunktól hajtva rohannánk tovább tüntetni - érdemes egy pillantást vetni a demonstrációk szervezőire is. A - valamilyen titokzatos elhatalmazással bírva - a "fiatalok és hallgatók" nevében Orbánnak videóüzenetben válaszoló Humán Platform tegnap esti megmozdulása például igen tanulságos volt.

Szórólapokon is terjesztett 25 pontjukba a tandíjmentes felsőoktatás célkitűzése mellé hogy-hogy nem becsúszott a hit-és erkölcstan eltörlése is a gimnáziumokban. A kereszténygyűlölő Galilei-kör, és a szélsőbalos népi kollégisták legveretesebb vallásellenes kirohanásait idéző követelés alapján talán politológiai phd fokozat nélkül is belőhetjük e nagyonfüggetlen és nagyoncivil szervezet helyét a hazai közéleti sakktáblán. Az pedig már az ifjú radikál-libsik erkölcsi szintjét mutatja, hogy ezt a 25 pontot - amelyből 20-nak még érintőlegesen sincs köze a felsőoktatáshoz - képesek lettek volna beolvastatni a Bródy Sándor utcába vezetett fiatalokkal. Akiknek a 99%-a minden bizonnyal nem olvasta, vagy nem olvasta végig ezt a hardcore politikai követelés listát.

S közben azért ne feledjük el: a Humán Platformmal kéz a kézben tüntető Hallgató Hálózat volt az, amely az elmúlt egy hétben a leghangosabban tiltakozott az egyetemista tiltakozás "átpolitizálása ellen". Az ő ifjú inkvizítoraik ordították teli torokból a jobbikos képviselők láttán, hogy "nácik haza", az ő aktivistáik spamelték tele a Facebook-ot azzal, hogy párt ifjúsági tagozata "rátelepedik" a tüntetésre.

A HaHa-ról egyébként egy pozitívumot mindenképp le kell szögeznünk: a demonstrációk szervezői közül messze ők kommunikáltak a legjobban. (Sajnos a legitim egyetemista szervezetnél, a HÖOK-nál is jobban.) Azonban ez sem teljesen véletlen. A szervezet saját bevallásuk szerint is egy külön stáb segíti ezen a téren.

Az XKK csoport eddig menedzselt projektjeinek listáján végigtekintve két dolog egyből leszűrhető: egyrészt itt egy vérprofi társaságról van szó- másrészt ez bizony egy virtigli belpesti ultraliberális gittegylet. Soraikat erősíti többek közt a Népszabinál, a Klubrádióban és a Hírszerzőnél edződött Varró Szivia és a veterán magyargyűlölő Horváth Aladár harcostársa, a csalásért elítélt Dancs Mihály "roma polgárjogi aktivista".

Szóval, kedves magyar egyetemista, piszkosul át akarnak téged verni. Jobbról is, meg balról is - a kormány is, meg azok egy része is, akik ellene hívnak tüntetni. Most akkor micsinájjak? - kérdezheti az egyszeri fiatal, aki nem akar milliókat fizetni, hogy tanulhasson, de nem akar piszkos politikai játszmák sakktábláján paraszt lenni sem.

Nos, a helyzet az, hogy a kormánnyal muszáj lesz leülni tárgyalni, mert egyelőre egyedül ők vannak valódi döntési helyzetben. Ugyanakkor meg muszáj lesz tovább tüntetni is, mert a hazai politikai elit már számtalanszor bizonyította: csak és kizárólag az erő nyelvén ért. A lényeg, hogy se a minisztereknek, se az önjelölt diákvezéreknek ne a száját figyeljük.

Csak a kezüket - mert csalnak...

jobbegyenes.blog.hu/2012/12/18/csak_a_kezuket_figyeljetek
@saravad: "Ezért csak 3hetente fognak összeülni a parlamentben, már ha ráérnek?"

"Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen." :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mi a probléma azzal, hogy világi iskolákban ne legyen hittan? Sem olyan erkölcstan, amit ugyanaz a társaság oktat. Maradjon az etika, mint volt és vallási ismeretek a humán tárgyakba integrálva.
@saravad: A hittan nyilván választható. Az erkölcstan meg hasonló, mint ami korábban is volt.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: sajnálom, de a cikk olvastán nekem nagyon az a véleményem, hogy jobboldalról akarják nagyon átverni és befolyásolni a diákságot. Úgy tűnik, savanyú a jobbszőlő, amiért elhajtották a diákok a rögtön hozzájuk dörgölődző, a mozgalomra rárepülő jobbikosokat maguktól.
Hát ezért született meg ez a bejegyzés.
Ezt viszont sokkal veszélyesebbnek tartom, mert amíg hatalom van a kezükben, élni is fognak vele, sőt visszaélni is:
orulunkvincent.blog.hu/2012/12/18/bayer_fenyegeti_a_diakokat
Na szóval! Megnéztem mind a 20 percet. Ezentúl ha ilyenek jönnek, zsigerből csak azt kérdem: listára vagy csak úgy tetszenek érdeklődni?

Amúgy elmennek a jó édes anyjukba. Mocskok. Innentől biztos vagyok abban, hogy a regisztrációs törvény nem akármiért jött létre. Olyan listázás fog menni hogy ihaj csuhaj! És ha mégis a fityesz nyer készüljön a legrosszabbra a nemmel szavazó...
Ez egyszerűen elképesztő egy demokráciában! Szavak sincsenek rá...
süti beállítások módosítása