Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.14. 06:29 Fabius

Az Orbán bukás receptje

Itthon egymásba érnek a diáktüntetések, a Fidesz kárderosztálya olyan zilált, mint pitypang mező tornádó idején, a gyengébb idegzetű igazhitűek ordítva verik az asztalt, van középiskola az országban, ahol szerintük már csak a Jóisten és az ima segíthet, és a hangulaton nem sokat javít, hogy ismét sikerül lebukni a hazudozással: Egy eldugott módosítás után derült ki, hogy a tervezetnél is 11 milliárddal kevesebbet kap jövőre a felsőoktatás. Már a Fidesz ifjúsági tagozata is érzi, hogy ég a ház és a választmány összehívását sürgetik, mire Kedves Vezető csak legyint:

Nem köll annyit vinnyogni, hétvégére megoldunk mindent

Fénylő Csillagunk mentális állapota vajon milyen lehet, ha az elmúlt napok eseményei ennyi reakciót váltanak ki belőle? Pedig már a nyugalmáról az óperenciás tengeren túl is híres ötös rajtszámú előkelőség agyában is lefogazott a hajtáslánc, amúgy jókeresztény módra írt olyan felindult sms-t a zellenségnek, hogy a zihálásától keletkező belső vákuum elszívta az oxigént a Magyar Hírlap székház gázkazánja elől. 

bayer sms.jpg

Vagyis van baj elég, a pánikra minden ok megvan. Viktornál van a tuti bukás receptje és nem fél használni. Emezék meg tudják mi következik mikor arcon szarunk mindenkit, és nem marad lassan egy csoport sem, amelyik egy betűt is elhinne nekünk. 

- A Tárki felmérése alapján a nép szerint a II. Orbán kormány a rendszerváltás óta eltelt idő legszarabb kormánya. 

- Sikerült Gyurcsányék minden negatív gazdasági rekordját megdönteni, stabilan állunk benne fejjel a recesszióban.

- A tandíjjal túl vannak a hazudtunk reggel éjjel és este kurzuson, kiderült mennyire átverték a 2008-as népszavazókat. 

- Megvoltak/vannak a spontán tömegmegmozdulások, immár országos szinten.

- Az antikommunista dumát nem eszi többé senki a Pozsgayval írt alkormány, az MTVA-nál hírhamisító és önkényeskedő Böröcz ügynök és az ügynöklista nyilvánossági sorozatban elkaszálása után. Mikor a kommunista nyugdíjakról beszélnek már senkinek nem Biszku, hanem a Stumpf Pisti após Horváth István egykori belügyér, Dunagate főellenőr jelentésolvasó jut eszébe, aki vígan lesz a komcsi nyugdíjból Biszkuhoz hasonlóan. 

- A regisztráció társadalmi elutasítottsága 80%.

A legsúlyosabb betegek fölött gyakorolt élet-halál joga drágaságra hivatkozva olyan valami, amitől hányingerkeltőbb dolog nem létezik a földön. Emberek gyógyításán, szenvedésein kufárkodnak 1-2 milliárd spórolást remélve, mikor 3 milliárdért oszt tanácsot csak a Századvég, és számolatlanul épülnek stadionok? 

- A Schmitt, Semjén és a Lasztovicza gyerek dolgozatügyeivel minden addig vélt morális fölényüket is levesztették. A sunnyogás, csalás, kifehéredett bütyökkel székbe kapaszkodást rájuk égett. 

- Simicska a 300 milliárdos közbeszerzésével és az ötszörösen túlárazott vasútfelújításával elhomályosítja még a völgyhidas-löszalagutas M6-ost is. 

- Az földoligarchák már szó szerint a szart is kilopják a gazdák alól. 

Ezek után lehet próbálkozni a mutogatással, hogy az mi fingunk nem olyan büdös, csak felesleges. 

bayer-török.gif

A felsorolt pontokat azok is megértik, akik az alkotmányosságon, jogállamiságon, szólásszabadságon, médiatörvényen derpegést esetleg nem minden esetben. Az mindenkinek világos mitől drága a kenyér meg a tej, miért jön újabb és újabb áremelés, miért lesz egy doboz cigi lassan kilencszáz forint, miért kell sárga csekk helyett lehetőleg online bankban rendezni a számlafizetést és miért lett drágább a mobiltelefon percdíja. 

Világos ki hazudott nekik mikor a kommunista múlt lezárást és ingyenes első diplomát ígért. 

A társadalom kiosztotta a szociknak amit kiérdemeltek. De ti a kétharmaddal sem tudtok más kottából játszani, a bukást ugyanabból a receptből főzitek. 

918 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr504964734

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ez a Fidesz-kommunikáció mélypontja, vagy van még ennél lejjebb? 2012.12.14. 20:36:38

Elérte a teljes káoszt a felsőoktatással kapcsolatos kormányzati kommunikáció. Mert miket is hallottunk eddig? Selmeczi Gabriella még kedden elmondta, hogy "a legfontosabbnak azt tartják, hogy a kormány képviselői a szakemberekkel és a diákok képvisel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@GeoCracker: Több jó megoldás is lehetne, akár a tiédhez hasonló, de nem hiszem, hogy a megoldás a céljuk. Az állam=fideszkdnp. Profitmaximalizálásra törexenek és költség-minimalizálásra. A cégnek szüksége van pár tanultabb emberkére, sőt az államosított szektorokban mindenféle szaktudásra. Ezt a - szerintük - saját pénzükből megoldják. A többiek oktatása nem a vállalat érdeke. A lojalitást a röghözkötés és a hitel-átvállalás biztosítja, a tudás/tudós függőségének fenntartása.

Ez fideszül: nemzeti, megmentett, közjó, erkölcsös, magas színvonalú, igazságos, ingyenes.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Teljesítsem három kívánságod? :-DDDDDDDD Ha már ürgeanyádnak szólítottál ugye...
@saravad: Erre hoztam fel valahol Jedlik Ányost. Pap violt, és az egyház nem volt feltétlen elektromosságpárti. Descartes sem volt a kedvencük. Ha tehát Orbán illetve DemjánOarragh logikáját követnénk, akkor Jedlik Ányos talán iskolát se végez a papneveldéhez képest.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Most már itt vagyok, figyellek benneteket, kell egy kis nyugalom is. Jók voltatok?
@GeoCracker:
Orbán illetve Demján Parragh logikája szerint a munkaerő-piaci igények szerint kell képezni. A piacot viszont ők alakítják. Betiltanak, államosítanak, stratégiai megállapodást kötnek, kiüldöznek - mikor mit. Normális esetben mindannyian piaci szereplőként alakítanánk az igényeket. A jövő nemzedékek választásukkal befolyásolnák azt a bizonyos munkaerő-piacot. Ehelyett nálunk jobbkéz és balf@sz 20 évre tervez és a gyerekeinket előre alárendelik a képzelgéseiknek.
@Dr. simonmondja.:

En nem vagyok ennyire jo velemennyel Ibolykarol:

En ugyanis nem felejtettem el, hogy '98-ban egyeniben hogyan jutottak be jeloltjeik, majd pedig meglepetes-meglepetes, egyetlen miniszteri tarcat kaptak, amit hogy hogy nem eppen Ibolyara szabtak.
Aztan pedig Viktor elso eljovetelenek vegen, hogy sajat es partja politikai tuleleset biztositsa, a Fidesz hatan jutottak a Parlamentbe.

Ketsegtelen kesobbi probalkozasai arnyaljak a kepet, de a csokonyos ragszkodasat az antalli "okorseghez" nem igen tudom neki felejteni...
@hadri: Na a CBA előtt a Lóitatónál állítottak betlehemet. Csakis az hiányzik a népnek bevásárlás előtt-után.
@simple observer 1.0: Hú de nem bírtam. És nem értett a focihoz, basszus, ezzel ágyazott meg Gyöngyösiéknek. Ahogy a madöfben nyírt maga körül, azt kapta Orvbűntől nagyban. Ki kardot ránt... Nem nagyon lett volna ő se más, mint a többi,még ha magára húzta Lajost és Györgyöt is. Na és a kis családja kurvára megtollasodott azért e pár munkás éve alatt.

A fia kábszeres kalandja meg nem volt mese, ahogy hallottam a srácot ismerőtől. (együtt pólóztak és rohadt kisgenya stílusban nyomta a srác.)
@hacsaturján:

:DDD

Kálmán C. mindig is a kedvenceim közé tartozott.
nol.hu/belfold/visszavonja_a_tarca_a_rakrendeletet

Nem árt figyelni a jövőben, ezek nem szoktak visszavonni, csak sunnyogni.
@a szív fészkei:
Láttad, mit művelt ez az idióta? Már megint kell a gumicsont a tandíj/regisztráció téma terelése miatt.
index.hu/belfold/2012/12/14/garazdasag_miatt_eloallitottak_lenhardt_balazst/
@Mariann19: :-)

Na megint mit bírtak aa széljobber gyilag rokik kitalálni? www.hirado.hu/Hirek/2012/12/14/21/A_Kulugyminiszterium_elitelte_a_zaszloegetest_.aspx?source=hirkereso Grat gábriel, szellems , csodás fellépés, Irinyi János brigád előre! Anyátokakerekperec, ennyit tudtok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

látod milyen hülye vagy? ez nem megoldás semmire sem

a társadalom ki/felneveli ezeket az összes egyenlőtlenséggel, ájtatossággal (ez rád jellemző többek között) képmutatással és rabszolgatartással a társadalom fejlődés csúcsának tartott konglomerátum hulladéka egyre több és nincs hová recyclálni....Tajgetosz?

meg a vallás és a hit meg az egyházak....mintha mindez levédiában megvalósúlna

a buta embernek nincs más megoldás CERN és a Nagy Egyházak amelyek egymás elől lopkodják a hívőket Big Bang sőt bigebb bangebb a legnagyobb big nek a legnagyobb bengje meg a lapos föld ami szögletes és akkor fizet az utolsó falat kenyerét odaadja annak aki ezért ki is röhögi de elfogadjA

BRÜHÜHÜHÜHÜHÜ

most a törökök mit kaptak ajándékba karácsonyra? na mit? rakétákat és 400 katonát az egyetlen amerikai exportcikket és europa határán ahelyett hogy csökkentené escalálja a háborút...mert félünk a muzlimoktól mert azok rohadtak és államuk sem lehet beeeeeeeeeeee

béke nem lesz de kurva komplikált marad és senkinek sincs igaza már 7000 éve...nevetséges

ember most leesett a fáról és máris tépi a másik haját

brühühühü
@épészmérnök: értyük... pont az a 4% kellett...
@a szív fészkei: Oda jutottunk, hogy ezeket a dzsobbikosokat már lassan nehezebb lesz integrálni a társadalomba, mint a romákat. Persze ha egyáltalán lehet még társadalomnak nevezni ezt az embertömeget.
@Habakuk999: Az a film tényleg nagyon szép.
Ez viszont nem II. világháborús, de nagy kedvencem. A címe is hasonló. :)

indavideo.hu/video/Az_elet_csodaszep_2
@Ringlósztár: Ja, jó lenne ezt a mémet már elfelejteni. Csak klasszul hangzik odavágni hülyeségfaktornak.
@a szív fészkei: Néztem a közvetítést végig. Nagyon viccesek voltak. Volt ez "ánuszrózsa" verzióval is. Néhányan (idősebbek gondolom) énekelték: "azt hiszed, hogy nyílik még az ánuszrózsa, ...
:-DDDDDD
@hadri: Nem ez az alja, mégcsak nem is fekália, mert az tán valmelyest visszahasznosítható.

Talán répás - narancsszínű - hányás ők. FideSS kiöklendezi, oszt jónapot. Ők meg terülnek.
@rodeo36: Ez jutott eszembe.

"Valami nagy zavar van az Isten-képpel, de ez már korábban elkezdődött. Az ember bukásával. Mikor egyetemre jártam, orosz–magyar szakra, néha elmaradt egy-egy szeminárium. Helyette egymással beszélgettünk. Azt mondja egyik csoporttársam: ő nem hisz Istenben, ő ateista. Hallgattam. Ez a türelem talán nem mindig volt meg bennünk. A türelem és a figyelem, pedig ez a legfontosabb. Elmondta, mit gondol Istenről. És akkor azt válaszoltam: MEGGYŐZTÉL, ÉN IS ATEISTA VAGYOK. MERT AZ AZ ISTEN, AKIRŐL TE BESZÉLTÉL, AZ AZ ISTEN TÉNYLEG NEM LÉTEZIK.

Miért fulladt ki mára az ateizmus? Hiszen kifulladt, nincsenek ateisták, mindenki valamiben hisz, ha másban nem, akkor valamiféle ezoterikus zagyvaságban. Hát azért fulladt ki az ateizmus, mert soha nem az volt a kérdés, van-e Isten vagy nincs, hanem az, hogy milyen az Isten.
@hadri: FideSSben csak az nyílik. De a laza záróizmok sok kellemetlenség forrásai. Látjuk, mi bugyog.
@hadri: hamár Szörényi volt minap...
@Knósszosz: De mikor én kivoltam, nem nagyon jöttél. Nem esett jól.
@GeoCracker: "Aligha fogja az érdeklődését felkelteni olyan nyelvi környezet beható ismerete, mely csak az iskola falain belül, vagy ott is csak a tanórákon létezik."
Azzal, hogy szóban próbáljuk a gyerekeket az irodalom szeretetére nevelni, az nem elég. Meg kell magyarázni azt is, hogy az olvasás élményén túl mit jelent az a nyelvi sokszínűség, melyet ott tanul meg, és miért van arra szüksége. Nem ok nélküli a versek memorizálása sem. Amikor fel kell a verset mondania gyereknek a társai előtt, egyidejűleg fel kell vállalni a nyilvános szereplést is, és ehhez hasznos hozzászokni. az így szerzett gyakorlat megszünteti a gátlásokat, zavartalan véleménnyilvánításra szoktat, horribile dictu hat a gyerek karakterére is.
Az olvasás olyan szókincs birtoklásához juttatja a gyerekeket, hogy gondolatait érzékletesen vagy plasztikusan tudja előadni.
Az idősebb korosztály egy részére is jellemző, hogy lenne véleménye, azonban nincs megfelelő képessége azokat megfogalmazni. A kommentelőkről végzett felmérésbőől kiderül, hogy inkább olvassa a hsz-ket, de nem szól hozzá, mert úgy véli, nem tudja kifejezni magát. Ezek az emberek közösségben visszahúzódóak, olykor kisebbségi érzetük van, nem képesek a saját érdekvédelmükre sem.
Tehát az olvasás, az ebből szerzett nyelvi ismeret nemcsak élmény és ismeretszerzés, hanem jellemalakító tényező is.
@hadri::-)) Ja. Nem élhette meg magyarságát. Ha nekem Lezsák maradna választás, sikítva rohannék és keresnék egy intelligens - Lezsáknál intelligensebbet találni nem nagy kihívás - kecskét és vele mekegtetnék el valami szöveget. Annál Tartuffe-ibb fejűt keveset bírok elképzelni ebben a cifrafosásos bayerzsóttis világban is.
@miva?:

21:22 Nagyon szep is lenne.

De aligha lelsz ehhez tobbseget a valaszthato partok kozott...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

akkor én vagyok az utolsó ateista

ez a baromság nem vezet sehová csakis a Connecticut-i dilihez és hasonló agymenésekhez mint ami ma levédiában tombol

kurva nagy ára van és meg kell fizetni

a baromság ára

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem tudom kifulladt-e az ateizmus, mert nem követem, ahogy nem-horgász szövetségbe sem iratkoznék. Mindenesetre, én azt a kérdést vizsgáltam magamban, hogy van-e Isten és egy rövid ideig régen arra jutottam, hogy van. Aztán még tovább gondolkodtam.
FB: fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/10097_10151283212808467_1596916490_n.jpg

"A tegnapi középiskolás tüntetés közben a minisztériummal szemközti épületben három anyuka felkapcsolt villanynál odatartotta a kisbabáját az ablakhoz, amire a diákok elkezdték skandálni: "Ti vagytok a jövő"."
@Mariann19:
"közösségben visszahúzódóak, olykor kisebbségi érzetük van, (nem képesek a saját érdekvédelmükre sem)"

Ez rám is igaz, oszt mégis bezongorázok mindenfélét a netre :)
@saravad: Te nagyon jókat írsz. Mi a bajod magaddal?

Na újabb FB:-fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/532515_418969451505572_1959357862_n.jpg

""Ha valaki nem akar diákhitelt felvenni és a családja szegény, akkor legyen annyi ambíciója, hogy megkíséreljen eljutni a csúcsokra, felmászni fél lábbal a Himalájára. Ez lenne az igazán jó mentalitás. Nem tud ennyi képzést kifizetni az állam. És nem is helyes, ha kifizeti." (Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár)
www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/hoffmann-aki-szegeny-masszon-fel-fel-labbal-a-himalajara-475704 "

Őt meg feltolta a MSZMP-s szél, bassza meg a ló!
@a szív fészkei: Külügyminisztérium előtti zászlóégetésről a TV-ben hallottam. Mi folyik itt? Rögtön utána arról szóltak, hogy Székesfehérváron Bajnait várta egy provokáló 20 fős jobbikos az utcán, aztán a folyósón próbáltak fellépni, végülis sikerült eltávolítani őket.
Nem jól értettem, hogy 30 fő, vagy ország írt alá egy tiltakozást Gyöngyössi beszédre, miszerint tűrhetetlen, hogy Európában listázásra lehessen felszólítani a parlamentben az érdekelteket.
Ennek nem lenne szabad megtörténnie, ha nem éreznék, hogy zavartalanul megtehetnek következmények nélkül hasonlóakat.
Ez jó szintén FB: "Én Hofmann Rózsában a mosolyát szeretem. Egy arc, amelyik csikorog. Miközben minden egyes vonását, ráncát összehúzza a gyűlölet, mégis - hiszen ez a dolga - mosolyogni próbál. Ez egy ökölbe szorított arc, amelyiket hordozója igyekszik kinyújtott tenyérnek álcázni. Egy sarokba szorított patkány arca, amelyik mosakodó kiscicának szeretné maszkírozni magát. A hatalom igazi arca. Bármilyen hatalomé." PK írta.
HVG: Az Igazgyöngy Alapítványt vezető Ritók Nórát is jelölték az év emberének az RTL Klub év végi szavazásán. Büszkék vagyunk rá, hogy Nóra a hvg.hu-n vezeti A nyomor széle című blogját. Olvasóink itt szavazhatnak Nórára: azevembere.rtlklub.hu/jeloltek/1439
@saravad: Amennyiben Te bezongorázol az internetre, akkor nincs kisebbségi érzeted, nem vagy visszahúzódó, legfeljebb szerényen itéled meg magad.
Az érdekvédelmi fellépést viszont több körülmény is befolyásolhatja.
@rodeo36: "most a törökök mit kaptak ajándékba karácsonyra? na mit? rakétákat és 400 katonát az egyetlen amerikai exportcikket és europa határán ahelyett hogy csökkentené escalálja a háborút...mert félünk a muzlimoktól mert azok rohadtak és államuk sem lehet beeeeeeeeeeee"

A törökökhöz nem a muszlimok miatt rakják épp most a Patriotokat, hanem mert le akarják nyomni Szíriát. Eközben Oroszország már figyelmeztette Törökországot, kerülje a Szíriai válságba való beavatkozást.

Törökország Patriot fegyverrendszer kérelmére válaszul Oroszország azonnal le is szállította Szíriának az Ikszander rakétarendszereket. Amint az Orosz haditengerészeti logisztikai hajók megérkeztek a Szíriai Tartusz kikötőbe, az átadás meg is történt.

Az Ikszander egy föld – föld (szárazföldről indított, szárazföldi célpontok ellen) típusú rakéta, melyet a jelenleg rendszerben lévő légelhárító rendszerek nagyon nehezen képesek bemérni, és kilőni. Oroszország egyszer már kénytelen volt válaszlépéseket megfogalmazni a Patriot rakéták ügyében, mikor Amerika azokat Lengyelországba akarta telepíteni, válaszul Oroszország áthelyezte volna rakétavédelmét a Lengyelország és Litvánia között található Oroz fennhatóságú Kalinyingrádba.

Katonai szakértők úgy vélik, hogy a NATO a döntésével ajtót fog nyitni egy szárazföldi katonai beavatkozás számára Szíriában. Török források szerint a NATO létrehozott egy új katonai bázist az ország nyugati tartományában Izmir-ben az elmúlt héten. A jelentések szerint, a NATO-küldöttség ellátogatott Sanliurfa-ba, a délkeleti török tartományba is, hogy felderítsék a lehetséges helyeket a telepíteni kívánt rakétáknak.

Tisztán látszik az, hogy a cionisták nem mondanak le Szíriáról. Olyan mérvű pénzt, időt, energiát fektettek már bele eddig is, ami azt támasztja alá, hogy számukra ez a harc létfontosságú.

Senki nem gondolja ma már, hogy a demokratikus szabályoknak megfelelően megválasztott szír kormány megdöntése a szír nép érdeke lenne. Senki nem gondolja, hogy a nyugati zsoldosok válogatás nélküli gyilkosságai a szabadságot hoznák el Szíriának. Egyre több katonai és politikai vezető mondja ki, Szíria a kulcsa az Iránba vezető folyosót lezáró ajtónak. És kevesen ugyan, de végre már mások is felismerik, hogy a végcél Oroszország!
@a szív fészkei:
No igen. Ha a '70-es években konzervatív polgári pályakezdő diplomások minisztériumi osztályvezetők lehettek, lehet még én is visszasírom Kádárt :)

Remélem a fiatalok nem róla vesznek példát.
@Mariann19: Az történik, aminek jó húsz éve megágyaztak. Olyan szlogenekkel, hogy Csurkának a náculás csak "írói munkássága része" by Antall, Boross Gönczöt kifütyültető skinheadjei és " a médiában jóarcú magyar vidéki gyerekek kellenek már", Torgyi parlamentbeli "hordót a zsidónak!", Ibolyka nagysád "nem értek a focihoz", Orvbűn " a haza nem lehet ellenzékben, bankárkormány, a baloldal ráront nemzetére" stb. stb. Kikelt a sárkányfogvetemény,lehet lencsibaba szemmel ámuldozni, hogy hogy ide jutottunk. Egyenes út vezetett idáig.
@rodeo36: Azon gondolkodom, hogy kettőnk közül vajon melyikünk örül jobban annak, hogy - ebben a kérdésben - marhára nem egyezik a véleményünk. :)
@a szív fészkei:

Nekem volt patkányom, fényévekkel szimpatikusabb pofája volt, mint Hoffmannak. Pedig, miután rászoktattam a nyers húsra, azt már én is csak védőfelszerelésben mertem piszkálni. :D
@Mariann19: + 1 én egyszer mondta, hogy ha lenne pénzem szakemberekre, én a komplex sulit csinálnám meg. Nem lenne tantárgyakra bontva a tudás, hanem egybe venném a korszakok minden tudományát: pl. amikor ez és ez volt a görögöknél a mindennapokban(töri), akkor ezt tudta Arisztotelész itt és itt, ezért harcoltak, ezt termelték, szoborták, hitték, verselték, zenélték...

Lehet Ritók Nórára szavazni, mint Év emberére.

Nem lenne s tzéttördelve a világ a szemükben.
@a szív fészkei:
Ez nekem is tetszene. +rengeteg gyakorlat. Kőpattintás, hogy is készült egy balta? Melyik kő alkalmas? Máris egy kis ásványtan.
Vetni és megfigyelni ahogy fejlődik a növényke.
Alkimista trükkök a középkorban, a kémia bölcsője.
Eljátszani egy-egy eseményt. Kísérletezni, sokat.
@a szív fészkei: Valóban, ahogyan végig vezetted Csurkától kezdve azt a megengedő magatartást, amely nem korlátozta ezeknek a beteges eszméknek a gyakorlását kormányzati szinten, nem csoda, hogy most csak a folytatásról van szó. Hozzátenném még a nyomtatott jobboldali sajtó hangvételét is, melyeket néha idéznek a médiában.
Komplex suli? Tervezett átnevelés, az igen, az lesz!
@Mariann19: Olvasd ezt: www.delmagyar.hu/szeged_hirek/botrany_a_varoshazan_kifutyultek_a_fideszeseket/2311360/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso

HA valaki Orvbűn ellen szól, mi a reakció?[..]"„Miért szégyellné magát Bohács? Azért, mert magyar ember?! Takarítsátok el ezt a büdös, takony zsidót! Meg ezt az Alföldi buzit is!" – üvöltötte egy idősebb jobboldali ellentüntető a másik karzatról."
@saravad: Mert akkor övék lenne az élmény, hogy amikor felfedezték Amerikát - oda miért mentek - akkor mi volt itt, ki mit csinált, ki elen harcolt, nem ilyen szétforgácsolt adathalmaz lenne, amit nehéz összerakni. Akkoriban mire szórakoztak, mit énekeltek, milyen darabokra ment a nép Londonban a Globe Színházba, ami megint felépült ugye...

Amit ti csináltok a reneszánsz lakomátokkal.

Ahogy József Attila írja.[..]"A távolságot, mint üveggolyót megkapod, tűzoltó leszel s katona, vadakat terelő juhász", szóval átélheti picit az emberiséget és akkor az már az övé lesz.
@saravad: Ez a hatalmi logika az aktív vasfüggöny korszakában sem tudott teljesen érvényesülni....

@Mariann19: "Meg kell magyarázni azt is, " a szülőnek? Mert 8-10 éves gyereknek magyarázhatod. Neki ez kötelező penzum lesz. Vagy olyan feladatot adsz, amitől nem megutálja, hanem megszereti az olvasást, verselést, vagy görcsös erölködéssé válik az olvasni tanulás.
Erre pedig minden tiszteletem fenntartása mellett Jókai-nál alkalmasabbak a mesék, kicsit később Rejtó. Verselésben meg a Nagy Szamárfül például.
Ha a gyermek már tud olvasni, és nem egy unott fintorral löki el magától az írott kultúrát, akkor lehet, hogy egyszer majd elolvassa Jókait. Ha valakinek a nyelvezetében kicsit fura, a diák szemében ezeréves szövegtartalmat kelle először megtanulnia muszájból, akkor nem vagyok optimista az olvasástanítás hatékonyságát illetően.
@a szív fészkei: Sokszor felbosszant a szegedi zárt ülésre hajazó történet, amikor azt látni, hogy a hatalom nem beszámol az állampolgároknak, hanem kirekeszti őket, mintha nem ő lenne alárendelve a népfelségnek.
Vajon milyen lehet pl.Botkának ilyen atmoszférában dolgozni, ahol állandóan küzdeni kell egy normális működésért, mert betartanak, ahol csak lehet. Látod?Csak végig vitték az akaratukat, pedig ott voltak a szegedi választóik is, ellenük fütyültek és léptek fel, hiába. Tényleg botrány!
pl repülőn vészhejzetben a maszkot előbb magadra kell adnod aztán az erre képteleneknek segíteni...

nyuggerek, diákok, kismamák, rokik, betegek, munkanélküliek stb...

egy rendesen működő társadalomban-gazdaságban az első prioritás a szolidaritás....
a versneyszféra dolgozói eltartják a rászorulókat...

van egy rossz hírem... válságban ez ojjan mint a repülőn !
először arról kell megbizonyosodni, hogy az életerősek maraggyanak életben, akkor van eséjük a rászorulóknak...
különben mindenképpen meghal mindenki...

a magyar társadalom HALÁLRA VAN ÍTÉLVE !
@a szív fészkei: miért a kormánynak pofon?

a sikertelenség "eredményét" az a társadalom, az ország szenvedi...

viszont az ALKALMATLANSÁGUKKAL a kormáyn és a fides mafia okozta...
@GeoCracker: "Mert 8-10 évesnek magyarázhatod."
Azt tapasztaltam, hogy a mai gyerekek értelmi szinte a feltételezettnél magasabb. Ezért ha magyarázunk egy cél érdekében, nyíltan meg kell fogalmazni, hogy mit szeretnénk elérni.
Az esetek egy részében a szülőt meggyőzni nehezebb, mint egy gyereket. Nem tudom elképzelni, hogy ebben a kérdésben olyan szülő partner tudna lenni, aki nem forgat a kezében könyvet. Azért gondoltam arra, hogy önérzetileg is fel lehet kelteni az érdeklődést, kilátásba helyezni azt, hogy mennyivel sikeresebb srác lesz, ha magabiztosságot szerez ezáltal.
Mindezek nálam csupán gondolatok, a pedagógusok lehet, hogy elnézően megmosolyognának, én gyakorló szülőként ezt kipróbáltam, bejött.
@a szív fészkei:

Nekem nincs ilyen rossz velemenyem rola. Sokra nem tartottam, de az egyik legerdekesebb politikai palyafutasnak tartom az ovet a rendszervaltozas ota.

Ugy erzem eleinte lassan vette fel a ritmust, tamasi ugyvedkent ertheto modon nem ertekelte tul magat. Kesobb, amikor viszont mar kezdett szemelyes karaktert adni MDF-elnoksegenek, tukeppen mar tul keson volt. Akkorra mar olyan kenyszerpalyara kerult, amelyet korabbi sajat politikai multja, parttarsai, es az ellene megmozdulo sokszor hatalmasabb erok (pl. UD-ugy) alapvetoen behataroltak.

Ugyanakkor ertekelem karrierjenek az utobbi fazisaban tett erofesziteseit egy normalisabb hazai konzervativ part, es tarsadalom forma iranyaba, vagy eppen a 100 napos NEM-juket.

A 2010-es meszarlast pedig, nemileg megengedoen, betudom a meglehetosen kilatastalan helyzet diktalta esemenyeknek.
@Mariann19: A saját tapasztalatom az, hogy a csemete olvasnivalójának olyan jó, ami leköti az érdeklődését, és ami befogadóvá teszi.
Alog hiszem, hogy pl. az Elektra erre alkalmas lenne.
Eszembe sincs lebecsülni a mai ifjakat. De még emlékszem, hogy pl a Julianus barát komoly kényszermunka volt nyolcadikosként.
valahogy nem nagyon hiszek abba, hogy leülök egy 8-10 éves gyerekkel éselmesélem neki, hogy milyen baromi jó lesz neki 20 év múlva, ha most elolvassa a veretes irodalmat. S ne kezelje kötelező unalomhegyként, hanem csillogó szemekkel nézzen a jövőbe.
Ellentétben azzal, ha kezibe nyomom Romhányit, elolvassuk együtt Rejtőt, jókat vigyorgunk, és minden magasztos eszme hintése nékül is szívesen fogja kezébe venni legközelebb is. Ráadásul nem valami elefántcsonttorony nyelve, hanem olyan, amivel a szomszéd srác szemében is jó fej lehet.
De bőven lehet több jó megoldás is. A pedagógia-történet azt mutatja, hogy túl sokan állították magukról a tuti feltalálását ahhoz, hoygbármelyiküknek teljesen igaza legyen :-)
@a szív fészkei:

Ez a Rozsa nem veletlenul Emeserol "magyaritotta" a keresztnevet?
@miva?:

Lehetne. Egy ideális másik valóságban. De ez nem az. Ezért vagyunk kénytelenek a valósággal szembenézni és a magunk kompromisszumait megkötni.
@saravad:

Nem az a kérdés kérem, hogy ki mennyit (és mit zongorázik), hanem az, hogy tisztán játszik-e.
Ehhez pedig néminemű "belső hallás" is kell...

Erre tessék gondolni...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Hát azért fulladt ki az ateizmus, mert soha nem az volt a kérdés, van-e Isten vagy nincs, hanem az, hogy milyen az Isten. "

Pardon, melyik Istenre gondolsz?
:-o.

De egyébként tényleg, ha az egy igaz Istenre gondolsz, akkor:
semmiképpen sem olyan, mint amilyennek az egyházak (pláne a monoteisták) láttatni akarják.

Isten szerintem olyan, mint egy irtó hosszú és bonyolult kód (vagy kódrendszer) ami alapján működik ez az egész, amit Univerzumnak hívunk (vagy sok más Univerzum is).

Isten egy számsor (egy programnyelv), ha tetszik.
De hogy ki alkotta e számsort, azt ne kérdezd: lehet, hogy ez az egész végtelen, és nincs is senki és semmi akit/amit te Istennek gondolhatnál...
@a szív fészkei: a tudatos ifjúságpolitikájukkal ágyaztak meg. Azzal, hogy már 88 táján, ahogy bejött a gyülekezési törvény, rögvest megalakították a cserkészcsapataikat, és megkezdték a résztvevő gyerekek masszív indoktrinációját. Övék a Magyar Sziget, övék a Pázmány. Kialakították a saját szubkultúrájukat.
@De hol van Columbo felesége?:

"De hogy ki alkotta e számsort, azt ne kérdezd: lehet, hogy ez az egész végtelen, és nincs is senki és semmi akit/amit te Istennek gondolhatnál... "

ez ateizmus, ugye?

az kurva jó kérdés melyik isten, aztatatatat szeressem a leginkábbosan...meg azatatatat amikor a zagyházak összevesznek és harcolnak az egyiga zisten tulajdonlásáért és a hozzátartozó adóbevételek, állami és egyéb támogatások meg a péterfillérek ért és meg is karmolják egymást meg rágassák egymás copfját is és elcsórják a kislapátot vödörrel és homokkal teli

brühühühühü
@saravad: van ilyen, alsó tagozatos szisztémában is, középiskolában meg a Poliban, és gondolom, az AJK-ban.
@Vitéz László: Vészhelyzetet kedvelt vezéred idézett elő. Ha nem lopják szét a Hazát, akkor ma nem lenne vészhelyzet.
@GeoCracker:

mondd van neked valamennyi fogalmad mijalófaszt akar elérni azaz mi a célja mindezzel ennek a lilanyakkendős tetűnek?

lécci itt ülök az összes tűkön

brühühühühü
@simple observer 1.0:

page 13
income és a vallásosság

a jobboldalon a felső sarok üreske

brühühühühü

más? érdemes tovább olvasni?
Ami zajlik, az a pirosorrú forradalom :-)

Ahány fotó, csupa pirosorrú, csillogó szemű srác, elragadóak :-)

Békéscsabán is tüntettek, mínusz tíz fokban, hóban ugráltak kinn az utcán, és kiabálták, Rózsa, Rózsa, gyere ki a hóra!

Mert Rózsa az új tankerületi főigazgató ünnepélyes beiktatásán vett részt.

Tankerületi főigazgató! és nem elég, hogy kinevezik, hanem még be is iktatják, méghozzá ünnepélyesen.

Ez a dermesztő, nem a hideg!
@épészmérnök: :)))

ja ja a fénylő csilagom:)

apropó épségben hazaért Európából?
@rodeo36:

Ahhha, pont ott, ahol alacsony a jövedelem, ott erős a vallás (Vatikán kivétel, erről és MAgyarországról nem szól a fáma).

Ateizmus?

Szerintem ateizmus az lenne, hogyha a véletlenben hinnénk. Vallás és egyház különválasztandó, pláne, hogy van olyan vallás, aminek gyakorlásához (majdnem) nincs szükség templomra, és páncélozott autóban közlekedő vezetőre...
Egyébkén igen, vértziki, hogy a muzulmánok vallási türemlme a legerősebb a 3 jeruzsálemi közül.
@Vitéz László: Pici provokátorom, mit érdekel az téged?
Micsoda csend.

Ja bizony. Ideális világban. Azért én szeretném, ha a megtisztulási folyamat a megtisztulásról szólna.
Elfogadom persze azt, hogy egy reálisnak tűnő megoldás ettől lényegesen különbözik, de ne feledjük, hogy pl Bajnai antréja előtt teljesen más meccset játszott pl. az LMP mint most. 16 hónap rengeteg idő, már 6 hónap múlva is különbözhet gyökeresen a megoldandó helyzet a mostanitól.

@De hol van Columbo felesége?: Végtelen végtelenül valószínűtlen véletlen eredményei vagyunk :D Valaki évmilliókon át csak hatost dobott, etért lehetünk most itt. Ez semmiképpen nem ateizmus, sőt!
@rodeo36: Azt hiszem a jelek egyfajta neokádári, neohothysta restauráció felé vezetnek.
@épészmérnök: Na, tehát ez az egész kurvára nem véletlen és leszigetelt, hanem előre eltervezett, mondhatni az ő "polgári" világuk alapja és összetartó habarcsa. Akkor meg ne csináljunk úgy, mintha nem ez lenne a helyzet.

És amíg a jobboldalon ez a "polgáriság" és konzervativizmus, addig ebből én nem kérek.

És akkor ide is, hogy nemcsak én vagyok vele így: atv.hu/cikk/20121214_harminc_orszag_kepviseloje_koveteli_a_jobbik_betiltasat?source=hirkereso De nem a Jobbik a hunyó.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a "tettes" állítólag nyomi. Lehet, hogy nem is ő volt, hanem a testvére. Aztán meg ott hagyja ólommal a testében a helyszínen.
@a szív fészkei: Mármint, hogy 30 ballibsi képviselő különböző országokból ugye??? Ez valóban "majdnem" lefedi az "igazságot", amit megfogalmaztál. :)
@a szív fészkei: "Na megint mit bírtak aa széljobber gyilag rokik kitalálni? Zászlóégetés. Grat gábriel, szellems , csodás fellépés, Irinyi János brigád előre! Anyátokakerekperec, ennyit tudtok."

Ez ugye akkor most ugyanolyan hungarofób magyarrasszista általánosítás, mintha én azt mondanám neked, hogy mindnyájan olyanok vagytok mint ez a baromállat perverz rabbi, aki ugye zsidó mind te is.

Orális szexszel büntette a 12 éves lányt az ortodox rabbi

www.nytimes.com/2012/11/27/nyregion/sexual-abuse-trial-of-nechemya-weberman-of-brooklyn-begins.html?_r=0

Olyan jó látni, hogy ti nagyontoleránsan demokraták sosem általánosítotok.

Szerintem szakíts időt erre a remek Müller Péter előadásra és szedd egy picit rendbe magad. :)

youtu.be/yLJKSUNl64g
@a szív fészkei: Másrészt azt nem értem még, hogy lehetnek ennyire oktondiak ezek a politikusok, akik nem látják, hogy a betiltás pont az ellenkezőjét váltaná ki mint, amit a nagyondemokratikus ötletükkel el akarnak érni. :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Aki számára olyan természetes a kettős mérce, mint a levegővétel, annál felesleges erre rámutatni. Ezt a "szív fészkei" nevű ostobenkó balliberátor fórumtrollt inkább a "gyűlölet fészkei"-nek kéne hívni. Persze lehet, hogy csak levezető csatorna számára a fórumon habzás, lehet hogy élőben mosolyogva beszélget veled, "aztán a neten leírja, hogy mennyire gyűlöli a "fajtádat" (lásd a kirohanást a cserkészet vagy a pázmány ellen, mert nyilván miattuk vannak "nácik"), és az önmagát a csúcspontig hergelő gyűlölet paroxizmusába merevedve ontja a kreatívabbnál kreatívabbnak gondolt mocskolódó gúnyneveket stb. Ez a típus nagyon intelligensnek, műveltnek, kulturálisnak szereti beállítani magát de azért az européer álarc mögül elő szokott tűnni a visszataszító ábrázatjuk, a nyers uralom- és pénzféltés, a rettegés, hogy esetleg örökre csak a hisztizés marad. Hiába, sz.r ügy a harag hatalom nélkül.
Bayer nyomán nevezhetjük ezt a társaságot 5000 értelmiséginek, vagy úgynevezett SZDSZ-nek (bár ezt a brandet már megszüntették). Zsidózni nem zsidóznék, mert nem számítanám semmiképpen közéjük sem Köves Slomót, sem Fónagy Jánost, vagy a barom Chanádot sem.
Egyébként meg a két zsóti kb. egy szint, menjenek ki a hóra és rendezzék le.
De amúgy teljesen igaza van, lehet még emlékezni a kordonbontás miatti hisztire, hogy az mekkora államellenes bűncselekmény volt, na akkor mit szóltak volna, ha anno egy fideszes ogy képviselő állt volna elő az Y-tervvel? :)
@a szív fészkei:
??
Ezt most értsem úgy, hogy le vagyok...
Sosem tennék olyat, amivel bárkit megbántsak itten, főként nem Téged.
Mit követtem el?
Hú, de rossz perceket szereztél...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
kis blogocskámban már fél éve vizionáltam nemzetstratégiai kp-ot, de azt hittem hüle vagyok.
Ez tényleg az igazijószarilyen mobilja?
Hajnalban fel fogom hívni, hátha épp ügyeletben van és várja a Vezérürü hívását! :DDD
süti beállítások módosítása