Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: MIT TAKARGAT A FIDESZ? „Kocsis Máté: Hagyjuk a hülyeséget, nem a pénz hiányzik Egy jó hírrel kez... (2024.04.17. 18:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.11. 04:13 Fabius

Papcsák a cenz ura

Címkék: fidesz cenzúra tüntetés feljelentés zugló papcsák ferenc

Papcsák Ferenc takarít. Mégse járja, hogy a nertelen bugrisok a szájukra-billentyűzetükre veszik, pellengérre és a halálfasza irányába állítják arccal. Nem oda Buda, eccer volt Budán kutyavásár, Zuglóban meg eccer se, úgyhogy szegénykét minősíteni nem szabad. Mert nagy barátja ő a szólásszabadságnak és véleménynyilvánításnak mindaddig, amíg csupa szépet és jót ír róla a közpénzzel megtömött kerületi Papcsák Harsona. 

Igaz, a píár cikkek rohadtul nem érdekelnek senkit, ellenben a Zugló Vagyonkezelő ügyeivel, meg az országos cimbi Mazsu Gergely viselt dolgaival. Mert kiszivárgott a kismiújság, erről beszél a kerület népe utcán, téren, buszon, villamoson, trolin, kocsmában, de ha poszt születik a témában akkor Ferink beremeg, mint Komár moped az őszi ködszitálásban negyvennél, és azonnal cenzúráért kiált. Nem beszélhet erről se a Vagyonkezelő FB-ben ülő önkormányzati képviselő, se a zuglói választópolgár. Mert titok ám ez, hétpecsétes üzleti, közpénzzel elszámolni az egykori elszámoltató biztosnak nem kell, helyette van ez:

2011. évi CXII. törvény 27. § (5)

 „A közfeladatot ellátó szerv feladat és hatáskörébe tartozó döntés meghozatalára irányulón eljárás során készített vagy rögzített, a döntés megalapozását szolgáló adat a keletkezésétől számított tíz évig nem nyilvános. Ezen adatok megismerését – az adat megismeréséhez és a megismerhetőség kizárásához fűződő közérdek súlyának mérlegelésével – az azt kezelő szerv vezetője engedélyezheti”.

 Egy kiherélt poszt Várnai képviselőnél, kettő vázlatba téve nálam, hétpecsétes közpénztitkokról nem fecserészünk, nem kérdezünk és punktum. Ezt a posztot is vázlatba teszem örömmel, Feri, csak kiálts cenzúrát.

 De nem állt itt meg, körbenyálazta a vele foglalkozó cikkeket a Népszavánál és a Hír24-en, és az egyszervolt zuglói tüntetéssel foglalkozó írások alól a csúnyán beszélő kommentelőket följelentette. Úgy látszik hézagos az elméje szegénynek, és elfelejti, hogy az emberek elmentek a polgármesteri hivatalhoz is tömegével, hogy az arcába mondják és írásba is adják a véleményüket

papcsák-cenzúra.gif

 Mennyivel bátrabb és gerincesebb dolog lett volna odajönni, kiállni az emberek elé és meghallgatni amit mondani akarnak. De te éppen bujdokoltál valahol halált megvető bátorsággal, kitetted céltáblának Biharit, akit a sok teli torokból ordított vélemény hallatán akkora sokk ért, hogy az Értelmező Kéziszótár "kétségbeesetten becsinálva" szócikk alá nem magyarázatot ír, hanem kiteszi Bihari Index videóból lőtt képernyőképét. Pedig mennyi időt, energiát megspórolhattál volna, ha ott elkéred a rólad kemény véleményt megfogalmazók adatait a feljelentéshez, és nem így utólag kell puhapöcs módra a rendőrökkel levadásztatni a csúnyaságokat személyes kontaktus hiányában írásban megfogalmazókat.

 Őszintén érdekel, hogy mit tervezel ezek után? Odamész az emberekhez a Bosnyák sarkon ahogy szoktál, hogy 'potkívánok, én vagyok itt a polgármester és országgyűlési képviselő, úgyhogy rólam vélemény alkotni nem ér, bibibí, de a kedvemért majd tessenek már elmenni regisztrálni, ajánlóíveket aláírni, szavazni és satöbbi. Mert az rohadtul kéne ám édesaranyos szeretlekzugló választó, de mondom újra, ha a véleményed meghallom büdös paraszt, akkor a kurva anyád!!

 

Így tervezed, Feri? Mert a szeretedzuglóság is befagyott az időközire szavazat könyörgésnél. Az meg nem tegnap volt. 

 

720 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr784901360

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kommentbűnözés 2.0 2012.11.11. 18:34:21

Rájár a Népszavára a rúd.  Amikor életbe lépett a médiatörvény, rögtön megpróbálták alkalmazni a legpiszlicsárébb módon, és kormányzati szintről feljelentették a Népszava kommentelőit egy nevetséges indokkal. Az eredmény: pár nap bizonytalanság, ...

Trackback: VENI, VIDI, VICI 2012.11.11. 16:47:48

Októberben még a testület fideszes többsége leszavazta, hogy napirendre kerüljön a közösségi kertekkel kapcsolatos előterjesztésem, mára megtört a jég. Az előterjesztésem célja, hogy a Pesterzsébeten élők is kertészkedhessenek lakótelepi környezetben,...

Trackback: Coming out: vallomás eltitkolt kapcsolatomról Orbán Viktorral 2012.11.11. 13:28:32

Drága Miniszterelnök úr, kedves Viktor, nem is tudom, hogyan fogjak bele. Fájó szívvel, így a nyilvánosság előtt kell bejelentenem, hogy szakítok veled, hogy kilépek ebből a kapcsolatból, amiről eddig senkinek nem beszéltem, amiről eddig magam sem tudt...

Trackback: A Giró-Szász–Lakatos Ernő-tengely 2012.11.11. 12:56:45

Papcsák Ferenc véleményszabadság elleni ámokfutása sajátos fénybe vonta Giró-Szász András kormányszóvivő minapi kijelentését. És ebben a megvilágításban az egykori kiváló politológus mindinkább hasonlatossá válik nagy elődjéhez, az előző pártállamban h...

Trackback: Szedd magad szemét! 2012.11.11. 12:04:02

Novemberben ismét nagytakarításra szólít fel az önkormányzat, legnagyobb cége, a Prizma Nonprofit Kft.  Valójában a ház környékének rendbetételén túl, itt a legnagyobb haszon a széttartó és motiválatlan lakóközösség újrakovácsolása. Vagy annak az ...

Trackback: Szedd magad szemét! 2012.11.11. 12:03:41

Novemberben ismét nagytakarításra szólít fel az önkormányzat, legnagyobb cége, a Prizma Nonprofit Kft.  Valójában a ház környékének rendbetételén túl, itt a legnagyobb haszon a széttartó és motiválatlan lakóközösség újrakovácsolása. Vagy annak az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz: jaja, a megnyilatkozásai alapján valóban, tudja, hogy a nagy többségnek olyan mint a tüdő pestises
@dr. Balta$ár:

"miért nem építünk kis közösségeket, amiből később sok összefog..."

Az valóban fontos lenne.

Viszont még ha így is lenne, akkor is eljönne a pillanat, amikor olyan méretűvé válna az egész, hogy azt már profi irányítóknak, vezetőknek kellene összefogniuk.
Főállásban.
Vagyis pénzért.
Amivel nekem önmagában semmi bajom sem lenne.
Ha jól, vagy legalább elfogadhatóan csinálnák.

Amiről írsz, eléggé utopisztikusnak hangzik, má' bocs.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Martin Luther King, vagy Gandi tudott lelkes tömegeket mozgatni pénz nélkül.
Esetleg Mao, vagy Lenin.

Nem lehetetlen, végülis.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

A Jobbik - Bajnai esélytelen.

Ha összebútoroznak akkor MIÉP, kisgazda, MDF sors, ez nem kérdés.

Ezen kívül egy dolgot biztosra vehetsz: nem a gazdasági faszságaikból fognak engedni. Az egykulcsos baszás jelkép, ha Viktoron múlik az csak halála után lesz lecserélhető. Vagyis a gazdasági mogyorózásról álmodni felesleges, ez kiszámítható.

Papcsák jó példa lehet arra is mi lehet a koalában Fidesz többséggel. Itt kaptak rovásos táblát meg Wass Albert teret és cserébe nem zajonganak. Pedig éppen lenne min, mint tudjuk.
@Dr. simonmondja.:

Ez igaz.
Eleinte.
De egy idő után náluk ott is szükség volt valamilyen szervezeti struktúrákra, nem?

És bármilyen szervezetről is van szó, zsé (is) kell hozzá.

Persze el lehet olyat is képzelni, hogy csak lelkesedésből mindenki.
Te mekkora esélyét látod ennek itthon a nagypolitikában?
@Dr. simonmondja.:

Nem felesleges. Te nem hülye vagy csak duzzogsz. Értem, de ez most nem a buli amiben lehet.
@dr. Balta$ár:

Gyökeresen újat kitalálni - most - nincs mód.

Ezért megelégszem egy olyan formációval ami tisztában van a civil kontroll szükségességével és súlyával, és hajlandó tudomásul venni, hogy a világ ebbe az irányba változik. Mert megtanultuk, hogy a törvényszöveget át kell olvasni, a költségvetést át kell számolni, és mivel senkiben nem bízunk szó nélkül ezt meg is tesszük. Okulva az átbaszásokból.
@Knósszosz:

Ahogy én is mondtam, nem Feri az aki a dögöljön meg Juhász dumát nyomja, hanem Mihancsikék. Ezt meg most nagyon nem kéne.
@Fabius: Ha nem is az egykulcsos,hanem más gazdasági büntetőjogi kérdések.Mezőgazdaság ipar,stb.

Ajvékoltak is a libsibolsik nálatok,nem igaz,:))
Mondom az ideológia így engem nem érdekel.És gondolom van még pár jobbik szavazó akit nem.
Felőlem lehet Horthy meg Kádár szobor is,nem érdekel.
Legfeljebb mindkettőnek a rajongói megemlékezhetnek valahol.
Mondjuk tényleg ne lehessen ennyivel befogni a szájukat.
Ha esetleg ők lesznek a mérleg nyelve ,használják egyszer valami normális dologra!
@Dr. simonmondja.:

Nem látod?

lex Bajnai?
G pont Fodor minden posztja a színrelépés óta?
Mno.hu reinkarnációs cikk?
CÖF békeinformációs antibajnai kiadvány házhoz kézbesítve?

Te melyik műsort nézed, mondd?
@Dr. simonmondja.: "Martin Luther King, vagy Gandi tudott lelkes tömegeket mozgatni pénz nélkül.
Esetleg Mao, vagy Lenin."

Honnan vagy olyan tájékozott fent nevezettek pénzügyei felől?
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: általában magammal, családommal.

szavazni nagy valószínűséggel Olajfára fogok, ha lesz.
mert Bajnai azt mondja, amit gondolok és látok.

Majd meglátjuk, mi történik.
Új ifikommunista rezsimet nem szeretnék.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Az oligarchasztikus földosztást a Jobbik sem támogatja. Koalában majd fogja? Vagy hogy lesz ez a mezőgazdasági támogatás?

Kötekedésnek hat, de ezek tények, és szerintem releváns kérdések amit át kell gondolnia minden jobbikosnak, szerintem.

Mink' itteni libsik nem elégszünk meg a vernyogással, szokjunk tüntetni, orvosi rendelőért kiállni, indokolatlan helyi adó ellen fellépni, iskolákat és közintézmények sorsát védeni meg ilyenek. Megtesszük ezt akkor is, ha a helyi jobbik legnagyobb gondja a Wass Albert tábla :-D
@Fabius:
Ha szabad ezt mondanom: stimm.
Én arra vagyok kíváncsi, mit fog magával csinálni az LMP?
Én nem utálom őket, de valahogy az jön le, hogy a saját identitásukat keresik.
Persze van még másfél évük, de az én környezetemben nem népszerűek. Így nem is lesznek.
14-ig azért nincs olyan sok idő hátra, hogy tesztelgessék a választóikat. Valamivel ki kellene már állniuk. Bajnait baszogatták, hogy „bazmeg, ez túl korai volt!”
Ugyan mikor kellene egy politikusnak kiállni avval, hogy: menjetek már a francba, ha nem ilyen helyzetben?
Ha nem vált paradigmát az LMP, mennek a levesbe.
Ez persze csak az én véleményem, aki ért a politikához, az majd megmagyarázza nekem, miért nem látom jól.
@Fabius: + különböző blogok.
@Habakuk999: Nekem meg marad a náczi párt.
Aztán majd meglátjuk mi történik.:))
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Ami nálunk van, az inkább egy őrült mozgalom alkotmányozása a normális többség ellenében.

Legjobban erre az amerikai Józansági mozgalomra emlékeztet, amiben a mániákusok szektája 13 évig terrorizálta a többi ember - törvényesen.

Szesztilalom...

orulunkvincent.blog.hu/2012/09/06/gengszterkronikak

13 év illegalitásban...
@Fabius: De a fidesz nem gágogott...

Na de jó, hogy mondod ezt a kiadványt a - kiahibás a csődért - dolgot.

Szerintem azért adják ki, mert csinálják már a fincsi fideszes államcsődöt és mindenkinek meg kell tudnia, hogy nem ők a hibásak, hanem - más.

Orbán túl sokat kuncog mostanság ilyesmin.

Nem Bajnai ellen kampányolnak, hanem a közelgő csőd miatt.
Védik a seggüket.
@Fabius: Arra gondoltam,ha van a jobbiknak valamilyen ötlete,vagy valami csoda folytán a viktoréknak van egy jó ötlete.
Akkor ti libsik ott nagyon bátrak vagytok.

Egyébként én kb. ugyanaz az ember vagyok,mint szoci szavazó koromban.
Olyan ez,mint a Vastagbőr.
Azelőtt a szocikat szidták,ezért náczirasszistafaschiszta blog voltak.
Most a fideszt szidják,mert ők vannak kormányon ezért most szélsőlibsibolsi blog lettek.:))
@Dr. simonmondja.: Remélem nincs igazam és csak jókedvükben kuncognak, mert olyan faszán állunk.
@épészmérnök: Csak tippeltem.
A tájékozottak majd jól felvilágosítanak, hogy a Rócsildok álltak mögöttük is.
@Dr. simonmondja.: Meg a Kennedy gyilkosság mögött is.
Meg a Hoower gát építése......ja nem,az Megatron meg a Kocka miatt volt....:))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
kösz, csak mert valahogy ettől a Markótól hánynom kell. Aki csau seggnyalója volt, az az én szememben nem szalonképes. Csak azért kérdeztem rá, mert a zuglói egyik képviselőt is Markónak hívják, és az egy kifejezetten szimpatikusan segítőkész emberke. Nem akartam véletlenül a kettőt keverni. Kösz az infot.
@HgGina: Látom, alaposan informált vagy a romániai magyarok ügyei felől. Világosíts már fel, mi Markó bűne? Én annyit tudok róla, hogy huszonévig egybentartotta az RMDSZ-t, amely minisztereket is delegált a kormányokba, és így közvetlenül tudta befolyásolni a politikát a magyarok érdekében. Ez valahogy nekem nem tűnik olyan főbenjáró bűnnek.
Szerinted?
Na ki ez, kispajtások???

"... hangsúlyozta az állampolgári forradalom szerepét a neoliberalizmustól való megszabadulásért vívott küzdelemben... Továbbá megígérte, hogy radikális harcot fog vívni a korrupt sajtó ellen."
@Mariann19: :-( SAjnos.

Mostanig néztem a Harry Pottert - nem vagyok nagy tudora és rajongója, mert nekem too much a sok ugyanolyan trükk (igaz, nem vagyok gyerek se) - de ez a Főnix rendje fim tiszta Hoffmann Rózsa-revival volt. Imelda Staunton, mint miniszteriális törető és borzalmas tanerő majd főnökasszony media.port-network.com/picture/instance_1/126770_1.jpg, félelmetesen találó volt. (amúgy is nagy színésznő de ez hihetetlenül találó volt erre a mostani helyzetre. Vagy véletlenül adják, vagy valami belülről bomlasztó azért dolgozik az RTL-ben)
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Na végig böngésztem, már amennyire engem ez érdekel, nem találtam a nagy zsidó szálat. Viszont itt igen:www.tottenhamglory.hu/?q=node/5 Kösz, hogy szóltál, kurva érdekes ez:[..]"A liga szinte összes csapatának voltak olyan szurkolói, akik zaklatták a Tottenhamet a klub környékén élő zsidók miatt, de a legrosszabbak a szintén londoni Chelsea fanatikusai voltak. Habár majdnem ugyanannyi zsidó szurkolója volt, mint a Tottenhamnek, a Chelsea néhány kivételesen visszataszító dalt komponált. Az egyik így szólt: "Hitler újra gázt ad nekik/ Nem tehetünk semmit/ tottenhami zsidók." Egy másik pedig így biztat: "Gázosíts el egy zsidót, kemencében a helye, süsd meg jól."
Mit lehet válaszolni az ilyen gyűlöletbeszédre? A Tottenhamnek (...) sikerült előrukkolnia egy válasszal: egy ügyes trükkel megtisztelő címmé változtatták a sértést. Az átalakulás legjelentősebb momentuma idegenben, a Manchester City ellen játszott meccsen történt az 1980-as évek elején. Az ellenfél a következő dallal fogadta a Tottenhamet: "Ma éjjel pucér pöccsel fogunk Tottanhamben rohangálni. Ma éjjel pucér pöccsel fogunk Tottanhamben rohangálni. Énekeljük, nekem van fittymám, de neked nincs. Nekünk van fittymánk, de nektek nincs."
Ahelyett, hogy a Tottenham tétlenül fogadta volna az arculcsapást, összegyűjtötte zsidó szurkolóit, és arra bíztatta őket, hogy tolják le a nadrágjukat, és pimaszul lengessék meg körülmetélt hímtagjukat. A visszavágás annyira bizarr és találó volt, hogy a Tottenham ezzel gyakorlatilag le is zárta a témát.
Furcsamód elsőként éppen azok a huligán elemek tették magukévá a zsidó identitást, akik közül sokan erősen kötődtek a szélsőjobbhoz. Bandájuknak a 'Yid Army' nevet adták, és az izraeli lobogó lett a zászlajuk. Ha sikerült diadalt aratni a rivális csapat felett, győzelmüket azzal dörgölték az ellenfél orra alá, hogy a "Jiddisek" csatakiáltást skandálva körbetáncolták őket. Azt gondolhatnánk, hogy a huligánok jelentősége elhanyagolható volt a szurkolók között, de ez nem így van. A 90-es évekig az átlagdrukkerek többsége úgy tekintett rájuk, mint divatteremtőkre, akik tiszteletet érdemelnek a klubhoz fűződő mániákus ragaszkodásukért. Így hát a Tottenham zsidó identitása a kemény magról gyorsan átragadt a hétköznapi szurkolókra, és a klub kultúrájának szerves része lett. A meccsek előtt, a stadion felé vezető utcákon árusok egész sora kínálta az olyan feliratozású pólókat, mint a "Yid4ever"." Tehát nem is a pénzelése zsidó... És az MTK is a soklibásozást megunva fordított a dolgon: Gedeon az óriás liba lett a totemállatuk. ;-DD

Mert itthon zsidók alapították meg az első fociklubot - ja ez az: MTK és magyar testgyakorlók köre nevet adták, nem zsidók tornaklubja - zsidó gyáros volt az Újpest alapítója is.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Nem, arra gondoltam, keresd meg óvatosan a víz alatti cölöpöket, nehogy bebukj, ha mellé lépsz egyiknek! ;-DDD

De ha mész enélkül is, hódolatom!
@Habakuk999: Nem is pajeszre mennek rá, ahogy a linkemből olvashatod... ;-DDD
@Mariann19: Még szép, hogy visszavonta...:-)

Mondjon bárki, amit akar. azért nem mai téma, hogy Lüzisztraté mivel ért el eredményt. Szóval van a nőknek hatalmuk fakanálon túl is. Engem már hülyéztek itt tarlósosan, nem izgat, csak röhögök. Két kajakavarintás között tudok azért kommentelni is, nekem megy a többfelé figyelés.

Neked meg totál férfiagyad van, mert amikhez te értesz én aztán egyáltalán nem. Elismerem, ez van. DE miért lennénk egyformák?
@Fabius:

"Észre kéne venni, hogy Gyurcsány és az ő szövetségbe erőltetése mindenáron árt. Az ezért hiszti árt. Ezt mondta Para is és ezt mondom én is.

Orbánék kommunikációja Gyurcsány Bajnaiban újjászületésére épül. (...) Erre kell olajat önteni Mihancsiktól Gréczyig mindenkinek? "

Ha némileg sarkítani akarnám, szerintem meg ez az - újabb és szintén hamis - axióma árt. Nem "Gyurcsánynak a szövetségbe erőltetéséről" van szó - a "hiszti" nem ezért megy -, hanem az alapvető szemléletmódról és az ebből következő politikai stratégiáról. Mégpedig nemcsak tisztább és átgondoltabb, hanem hasznosabb stratégiáról is. Tegnap idéztem itt egy cikkből, ami pontosan erről szólt. Nem tudom, láttad-e, egy részét ideteszem megint, nem érdemes máshogyan megfogalmazni (de egy-két helyen hozzáfűzök megjegyzéseket).

[cikk] "ha már megint nem az értékek és az elvek fognak számítani, ha már megint nem a demokratikus minimum elfogadása, hanem kombinációk, gazsulálás, öncsalás, hamis mítoszok adják a fundamentumot, akkor miden marad a régiben, és az új arcok is el fognak használódni.

A közép nyitottságot jelent, jobbról is, balról is demokratákra vár. Az erős közép más politikai mentalitást feltételez, olyat, amely konszenzusra, kompromisszumokra épül. Az ilyen mentalitással viszont nem összeegyeztethető demokraták kirekesztése a demokrácia reparálásából."

[én] Ha ezzel szemben az érvényesül, hogy a hazug orbáni kommunikációhoz igazodva próbálják a szereplők kidobálni azokat, akik e kommunikáció következtében "ártanak", nem pedig a demokratikus minimumot tekintik mércének, akkor vesztes játszmába kezdenek. Illúzió, hogy pusztán azzal meg lehetne nyerni jobboldali szavazókat, hogy nincs benne a szövetségben X és Y, elveszíteni viszont nagyon sokakat lehet az ilyen elvtelen válogatósdival. Vagyis: pl. a DK szavazóit, akik vannak 150-200 ezren, és rengeteg olyan más demokratát is, aki, ha nem szavazna is rájuk, abszurdnak és cinikusnak tartaná az ő kizárásukat, márpedig ez számszerűen is komoly veszteséggel járhat. Ugyanez igaz mellesleg Kuncze szimpatizánsaira; hiba és önbecsapás úgy számolni, hogy neki 0%-nyi támogatója van, mert ha nincs is róla felmérés, a kizárása rengeteg vele szimpatizáló, őt demokratának tartó szavazót bizonytalanítana el. Emellett ezen az alapon ugyanúgy mondhatnák az Együtt leglelkesebb híveinek számító elárvult liberálisok, mondjuk, hogy nem igaz, amit Juhász Péter mond arról, hogy az LMP "természetes szövetséges", mert nem vett részt az elmúlt húsz év politikájában, hiszen részt vett viszont az utóbbi két évében, benne számtalan olyan húzással, amitől akár véglegesen csalódtak benne, úgyhogy kussoljanak és ne akarjanak részt venni, mert elriasztják a bennük csalódott liberális szavazókat. És akkor már csak a DK-nak mért 2% és az LMP-nek mért 3% közötti hatalmas, statisztikailag sem elhanyagolható különbség marad, ami önmagában mutatja ennek a felfogásnak a felületességét és kudarcra ítélt mivoltát.

Vajon attól várható-e változás a magyar politika minőségében, hogy önjelölt, bizonytalan támogatottságú figurák mondják meg, kikből lesz az "új elit", vagy attól, ha ebben a helyzetben, amire a nyomorult Orbán-rezsim kényszerít, képes lesz az ellenzéki összefogás ebben a nyitott, nem megalkuvó és öncsaló, hamis képzeteknek engedő szellemben működni és éppen ezáltal mindenkiben - a csalódott Fidesz-szavazókban is - azt a benyomást kelteni, hogy lesz ereje és lehetősége megbuktatni az Orbán-Simicska-klán uralmát?

[cikk] "a szintén gyakran olvasható „majd megnézzük, ki mennyit hoz, mennyit visz” elmélet is arról szól, hogy fontosabb a ma még korántsem a demokrácia iránt elkötelezett jobboldaliak megnyerése, mint azok megbecsülése, akik már ma is azok, sőt ezeket az elkötelezetteket meghasonlásra is lehet kényszeríteni.

Az ilyen vélekedést nagy tévedés önmérsékletnek becézni, mert ez elvtelenség, ráadásul öncsalás. Ha a ma még orbánisták csak akkor hajlandók szembenézni azzal, amit az Orbán-kormány a demokratikus jogállammal tett, ha tiszteletben tartjuk az Orbán-kormány karaktergyilkos politikájának eredményeként létrejött érzületeiket, amelyek nem elvek és értékek következetes alkalmazásán alapulnak, hanem politikai propagandán, akkor mitől is lesznek ők a demokrácia valódi elkötelezettjei? Ha nem képes ilyen distinkcióra az E-2014, akkor nem fogunk tudni szakítani azzal a métellyel, amely leginkább mérgezi a magyarországi politikát, hogy ez végletesen manipulációra, hazugságra épül. És szerintem ez volt az elsődleges oka a jelenleg regnáló kormánypártok kétharmados hatalmának.
Értem én, hogy így elvész az a szép mítosz, hogy csak új arcokkal lehet új politikát csinálni. De ha nem azt kell elvárni a jövőben sem, hogy egy demokratikus kritériumrendszerhez viszonyítva ítélkezzünk politikai magatartásokról, személyekről, rendszerekről, visszamenőleg is, hanem továbbra is hamis beidegződésekhez igazodva, akkor a szembenézés a múlt hibáival elmarad."

varanus.blog.hu/2012/11/10/hol_legyen_a_fovaros_budapest_helyett/fullcommentlist/1#c18262308

Ettől még lehet és kell diplomatikusnak, okosnak, visszafogottnak és mindenekelőtt nagyon türelmesnek lenni. Amilyen pl. - Ferenczi Krisztina állításával ellentétben - Kuncze volt. Meg ahogy Fischer Iván mondta: annak biztosan soha nem szabad engedni - mert úgy soha nem fog működni semmilyen összefogás -, ha az egyik kürtös azt mondja, hogy én csak akkor jövök, ha az a másik nem.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Ez már agyrém-kategória és tiszta baromság. Kérdezd meg, mert én tahótlanítottam a múltkor - jobban menstruált, mint öt nő bizisten, állandóan ez volt a témája 23-a és Bajnai után: után, a vér, a vér,- hogy ő ingyen dolgozik? Én pl. évekig ingyen írtam cikkeket. Tehát én őrjönghetnék itt a pénz ellen. De nem vagyok hülye és megjátszós.

Ő miből él?
@HgGina: "Valahogy ettől a Markótól hánynom kell."
Miért gondolod azt, hogy egy olyan - nemzetiséget képviselő - politikus, pártvezér, aki felismeri, hogy a legtöbb eredményt nemzete javára az adott kormány együttműködésével tudja elérni, az seggnyaló. Miért kell a saját nemzetünkön kívülieket kizárólag ellenségnek tekinteni? Markó Béla filozófiáját a román kormány elismerte, miniszterelnökhelyettesként bevonta az ország irányításába. Azért azt ne felejtsük el, hogy Románia népességéből a magyar lakosság aránya mindössze 1.6%.
Nem célom dicsőíteni a román kormányt, de jelenleg is van miniszteri tárcája a magyaroknak a kormányban.
Ugyanezt az utat választotta Bugár Béla. Az ottani választók felismerték a kormánnyal való együttműködés hasznosságát, ezt támogatta a szlovák választók egy része is, akik szavaztak Bugár pártjára.
Szerencse, hogy a józan választók nem a gyűlölködésre szavaznak, hanem a békés együttélésre.
@a szív fészkei: Nyilván nem arra gondoltam,hogy zsidó bankárok és gyémántköszörűsök alapították.
A futballhuliganizmus meg elég jelentős volt a 90-es évek elejéig.
Sőt,egymás halottait is rendre gúnyolták az utóbbi évekig is.
Viszont mennem kell.
Jóéjt mindenkinek.
@londonterminals: Fischerrel és veled értek egyet. Azért ha olyanokat várnak csak az E14-be, akik Gyurcsány ellen zsigerből és agyatlanul, - mert tudván lehetett tudni, Orvbűn mire képes kormányon és anélkül - OV-ra szavaztak kétharmaddal, akkor baszhatjuk a lovat. Akik zsigerből viszont ugyanolyan lendülettel most épp OV ellen szavaznak majd, azoknak Bajnai higgadt szakmaisága nem lesz jó, mert ő sem tud azonnal ingyen plazmatévét, alanyi jogon járó arany Rolexet ígérni, mint ami mondjuk, Abu Dhabiban megilleti az állampolgárt.

Akit elijeszt Gyurcsány é Kuncze esetleges valahai szerepvállalása, azok megint kilengetik az ingát és csakis hiszti alapján voksolnak. Ha nem képesek felmérni, mennyi Gyurcsány, Kuncze bűne, és Bajnaié - amit ő el is ismert - ha várnak a hibátlan, bűntelen cukimukikra, akkor annyi nekünk.

LMP nem volt soha hatalomban, az olyan kiábrándult libsik, mit én hozták nekik össze a bejutást, mert kire másra, ha ezekben csalódtunk?

DE LMP-ben nem mérték meg a valódi hatalomhoz való affinitást - mennyire bírnak ellenállni, ha megkínálják őket eu-s milliárdos pénzekért százalékokkal döntéshozó helyzetben. Lehet, hogy undorral minden ilyen próbálkozót kirúgnak, lehet, hogy meginognak. Szadesz, maszop elbukott, mert azért a pártfinanszírozás erre predesztinál minden pártot valahol.. Tehát melyik eddig hatalomban lévő párt nem esett bűnbe? A kulcsszó a hatalom, ott már nagyban megy a játék, ott, annak környékén az éhes száj.

Csurkapoci nem volt a pénzcsapoknál, még a küszöbön se leshetett be, de azért a tévé huszonkét milláját soha le nem dolgozta le és vissza nem fizette,hanem eldőzsölte. Pártvezér volt egy szaros kis pártnál, azonnal visszaélt azzal a 5 %-nyi hatalmával. Vonáék bőszen csapolták a kurucra folyatva BX nem erre szánt pénzét, ezzel gondjuk nem volt. A balhé nem emiatt tört ki, hogy ezt illegálisnak ítélték volna.

LMP habtisztaságát nekem Sólyom megválasztása mindig kétségessé teszi. Oké, nem forintosítható az a dolog, de hogy nem a Fidesz ellen volt elnök, az tuti, tehát a megválasztásáért valami engedményt csak tett. Bruck leírta a kézfogásos műsorát, hát mit mondjak, nem híd volt a két oldal között.

Lehet most Juhásznak feltételeket szabnia, de pl. az annyira utált Szadesz állt mellé a drogkérdésben, amivel ő anno berobbant a köztudatba. Nem kéne állandóan amnéziásnak lenni és lehet gondolkodni Habony Árpi-metódusokon túl is.

Gyurcsányt, Kunczét utálni kell - ki van adva, fújcsúnya mind,amit ő tettek vagy próbáltak tenni.

A mostani lövedékes külföldi műsoroknál látszik, hogy nem Gyurcsány volt a szörnyű mészáros, hanem ahol atrocitás van, előveszi minden hatalom rendőrsége a fegyvert. Az autópályák túlárazottsága lehet, hogy tény és felháborító, de megvannak azok a pályák, míg a FideSS alatt egy centi se épült és mégsem volt olcsóbb az állam és a pártjuk.

Fischernek igaza van: bűntelen politikus sehol a földön nincs. Márpedig ő nem a londoni mekik feketemosogatóinál szerzi a tapasztalatait.

Mondtam pár napja: ha senki nem akar elcsábítani, akkor tényleg lehetek rohadt tisztességes, mert hol van kísértés? Nem Gyurcsány vagy a Kuncze a biztosíték a változásra, de az ő kilökésük sem az.
@HgGina: Ki nem volt Csau seggnyalója? Fél magyar Erdély szekus ügynök volt.

Ahogy látom kuruc és hasonló oldalak vádolják ezzel Markót. Komoly, mit mondjak. Ők hajszolták halálba Cs. Gyimesi Évát is nemzetárulással vádolva. Innen aztán ők mindent tudnak Erdélyről, aham. De szép ez.
@HgGina: Ja az a zuglói rovásos Markó, a jobbikos szimpi neked. Fabiusnak nem annyira az. varanus.blog.hu/2012/04/20/ordogbotos_lecke_jobbikosoknak ;-DDD
@épészmérnök: Jobbikos rizsát nyom, onnan van a nagy tájékozottsága.
@bioLarzen: Nem a Sándor Klára nyelvész volt a szadeszos?
@a szív fészkei: Sokszor csodálkozom még mindíg azon, hogy a nőket kizárólag a házimunkával társítják, úgy általában, és nemcsak a férfiak.Ugyanakkor a férfi társadalom jó része befogadja és elismeri a nőket, ha azokban szellemi partnerre lel. Nem érzem a mellőzést , Te sem mondhatod, hogy nem egyenrangú emberként kezelnek, ahogyan látom.
A világi műveltségedet jó értelemben véve, irígylem.
Az egyik előző kommentedhez hozzá tenném, hogy életem egyik legszebb napja volt az itteni névnapi felköszöntés, kemény csaj vagyok, de a szemem nem maradt száraz. Már késő van, ezért merem leírni.
@a szív fészkei: "LMP habtisztaságát nekem Sólyom megválasztása mindig kétségessé teszi."

Megfogadtam, hogy nem szólok többet hozzá, ha az LMP-ről van szó. De nem állom meg, hogy rákérdezzek: mi a büdös lófütty köze van az LMP-nek Sólyom megválasztásához???

Különben sok puszi amúgy. :-)
@épészmérnök: Védegyletből nőtt ki, nem? Úgy tudom. A Védegylet meg Sólyom elnökségét akarta mindenáron és el is érte.

www.origo.hu/itthon/20090519-ep-valasztas-lmp.html [..]"LMP gyökerei a Védegylet nevű civil szervezetig vezetnek, amely például Sólyom Lászlót köztársasági elnöknek jelölte 2005-ben. A szervezet tavaly szeptemberben politikai mozgalomként indult, majd idén februárban párttá alakult."

Neked is viszont ;-)
A kulturmaflásról. endresy.blogspot.hu/2012/11/maflasok-kulturanak.html
Különben Papacsák is egy nagy történelmi áthallás. Őstörténeti :-)
@a szív fészkei: A Védegylet nem véletlenül vált jelentéktelenné, és hagyták el Schiffer és mások. Egyébként ma is létezik, csak semmi súlya nincsen.
@Mariann19: Örülök, hogy jól érzed itt magad! És meg is érdemelted azt a virtuális tapsot.
@GeoCracker: :-) Szegény mamutok, tudhattak valamit, hogy idejében, még előle kihaltak...
Hős széljobbos álarcosok: hvg.hu/vilag/20121111_alarcosok_szelsojobb_varso Ott milyen forrcsi zajlott, a túrórudolf, mint szimbólum ismert körükben?
@a szív fészkei: A Védegylet kitalálója és vezetője Lányi András volt, ős-Fideszes, 89-ben ő találta fel a Fidesz Akadémiát. Akkoriban fúrta a Zöld Párt megalakítását. Jó kapcsolata megmaradhatott a Fidesszel, ezért sikerülhetett Sólyomot "eladnia" a Fidesznek akkor, amikor baloldalról Szily Katika volt a jelölt. Sólyom nem volt azonos a Védegylettel, és van annyira önérzetes ember, hogy Lányi biztosan nem sugallta neki a cselekedeteit.
Jó lenne kontextusban értelmezni a dolgokat, mert ezek az utalgatások így eléggé manipulatívak, sajnos :-(((.
@épészmérnök: Ja, és az a bizonyos elnökválasztás 2005-ben történt. Négy évvel az LMP megalakulása előtt.
Ezen a világvégi poros egyetemen - Columbia - tanított Bajnai: eduline.hu/felsooktatas/2012/11/11/Ezekre_az_egyetemekre_a_legnehezebb_bekerul_XMIBYE

Hát tényleg, hol van ez a Pázmánytól???
@épészmérnök: Nekem Sólyom nem kóser, bocs. Ahogy megválasztották - és nem tehenészfiú volt ártatlan bociszemekkel a jogi dolgokhoz, hanem Alkotmánybírósági elnök, jogászprof! - az máig nem tecc.

És ahogy működött, az se tecc; na mindegy, Slicc után éteri magasságokba emelkedett az ő korszaka.

Szili meg nem tudom, nem eleve valami FideSS-ügynök volt-e azzal a makacs államfői ambíciójával...
@a szív fészkei: Teljesen mindegy, hogy tetszik-e néked Sólyom, vagy sem. A 2009-ben alakult LMP-t összemosni a 2005-ben elnököt jelölő Védegylettel nem kóser. Sajnálom.
@épészmérnök: Tudom. De ezt arra írtam, hgoy ha az LMp erkölcsöt kér számon minden eddig létező politikustól a balik oldalon, Sólyomtól miért nem kérte ezt soha számon? Tehát nincs erkölcsi fárosz, mindenki bukik valahol, és ezzel nekik is számolni kéne.

Ha nem pénzzel, akkor sarzsival lehet egy hiú embert megfogni és lekenyerezni. És Orvbűnt Sólyom azután kezdte kritizálni, miután nem lett újfent államfő a kegyelméből.

[..]"Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke úgy véli, Magyarország nagyon sokat köszönhet Sólyom Lászlónak, ő személy szerint nagyra becsüli az államfőt, de ha azt kérdeznék, szerinte ő lesz-e a következő években az államfő, azt válaszolná, hogy nem ő lesz. Pokorni mindezt a TV2 Mokka című reggeli műsorában mondta. Kijelentéséből két feltételezés adódik: az egyik, hogy a hegyvidéki polgármester-pártalelnök rosszul tájékozott, vagy az, hogy Sólyom augusztusban lejáró mandátumát a Fidesz nem akarja meghosszabbítani. Erre a kétharmados felhatalmazással minden lehetősége megvan.

A Fidesz nem kommentálta alelnökének szavait, a Köztársasági Elnöki Hivatal is elzárkózott a véleménynyilvánítás elől. Érdekes helyzetben van az LMP, hiszen szóvivője, Schiffer András védegyeletesként Sólyom elnökké választásának egyik kezdeményezője volt. „Az LMP-nek egyelőre nincs hivatalos álláspontja az államfőválasztásról, ami egyrészt nem is aktuális, másrészt az LMP-nek nincs annyi képviselője, hogy államfőt jelölhessen” – mondta lapunknak. Schiffer azt közölte: a személyi kérdésnél fontosabb, hogy milyen szempontok alapján kívánnak államfőt jelölni. „Az LMP első számú szempontja az lenne, hogy augusztustól is olyan elnökünk legyen, aki tud őrködni az államszervezet demokratikus működése felett. Sólyom László ilyen elnök: az elmúlt öt évben eleget tett annak a feltételnek, hogy a demokratikus jogállam értékeit védve megfelelő ellensúlyt képezzen a kormányzati hatalommal szemben. Ha a Fidesz nem Sólyomban gondolkodik, remélem, olyan jelöltet talál, aki legalább olyan súllyal képes ellentartani a megnövekedett kormányhatalomnak, mint Sólyom László” – tette hozzá."

Na itt azért eléggé benyal neki.

nol.hu/belfold/20100428-a_fidesz_nem_solyomban_gondolkodik_
@a szív fészkei:

Megjegyzem Gyurcsánynak és Kunczénak több van a rovásán, mint az LMP-nek akik eredendő bűnösnek számítanak nálad Sólyomért. Arról nem is beszélve, hogy pártként nem léteztek, és Sólyom jelölése civil kezdeményezés volt Szilivel szemben.

Hja, ha ennek a kettőnek is csak annyi lenne a vétke, hogy a szervilizmus bajnok Szili Katit akarták a nyakunkra ültetni most nem térdelnének a szőnyeg szélén.

Sólyom nekem se jött be. De Orbánnal szemben is megtette amit kellett és kimondta amit ki kellett.
@Fabius: Persze, hogy van sok minden rovásukon, azért nem került be a szadesz és van parkolópályán az maszop meg Gyurcsány. Mert elbuktak, amikor megcsapta a pénszaga őket. Mert van neki.

De mivel az LMP nem volt még a húsosfazéknál, mint ők, nem tudni, mire lennének vagy nem lennének képesek ilyen helyzetben. Az a sokat hangoztatott hatalmas erkölcsi fölényük viszont itt nálam ezzel kis gellert kapott.

Pont a szadesz nem akarta Szilit, ezen borult bili, érthetően.

Más: Jeszit meg nem komálják a történészek sem, grandiózus összeesküvés érik a belházasságok feltárásnak - kezdheti a saját családfájával - bajnoka ellen.index.hu/kulfold/2012/11/11/torteneszek_iteltek_el_jeszenszky_gezat/
@HgGina:

"a zuglói egyik képviselőt is Markónak hívják, és az egy kifejezetten szimpatikusan segítőkész emberke"

Hűűűha :-D

De végül is igaz. Ott segíti Papcsákot ahol csak tudja. Nem éri be szapora bólogatással, megírta és felolvasta a hűséglevelet is testületi ülésen. Na ő nem lesz itt képviselő soha többé a tagadhatatlan cukiságfaktor ellenére. Mert azért az cuki, mikor a delegált jobbikos szakértő Ludas Mátyás - nem poén, tényleg ez a neve - szól neki, hogy tesókám, ezt a házvásárlás dolgot megszavazni nem kéne, mert necces nagyon. De a Wass Albert tábla kötelez négy évig, ugye.
@Fabius: magyarnarancs.hu/belpol/koztarsasagielnok-jeloles_elotildett_na_ki_van_a_zsakocskaban-53540

[..]"Két ponton viszont rendíthetetlennek tûnnek a szabaddemokraták: Glatzot és Szilit soha. Utóbbi baloldali pártpolitikus (emlékezzünk, ez kizáró tényezõ) és meglehetõsen népszerûtlen a liberális pártelitben. Glatz Ferenc volt MTA-elnökkel meg az a baj, hogy a 80-as évek végén nem éppen a demokratikus ellenzéket segítette, ráadásul miniszterkedésének idõszakáról is lesújtó véleménnyel van a szabadelvû politikacsinálók zöme. (Glatz egyébként annyi fórumon beszélt már arról, hogy milyen megtisztelõ is lenne e felkérés, bár neki magának soha meg nem fordult volna a fejében, hogy már-már az az érzésünk támad, hosszú évek óta erre a szerepre készül.)"

Amúgy a szadszosok Sólymot még vállalhatónak tartották - saját jelöltet nem dobtak be komolyan - Gombár Csaba mellett, akit pl. én tökjónak tartottam volna.

Viszont[..]"Ha hitelt adunk Kövér László közelmúltban elhangzott szavainak (ami azért nem kis merészség), akkor az MSZP-nek egyáltalán nincs is szüksége az SZDSZ támogatására a köztársasági elnök megválasztásához, hisz a Fidesz akár egy baloldali érzelmû jelöltet is támogatna." Na szóval a Szili azért elég érdekes egy figura volt már akkor is.
@Fabius: Írtam a Ginának, hgoy mennyire imádod ezt a cukkerborsó jobbikos Markót a másik fújcsúnyával ellentétében, akiről Ginánk ennyit mindent tud.

Na újabb igazmagyarérzelmű javítja itt a hazafisági arányt ezen az elbitangolt, libsik megszállta blogodon! ;-DD
@a szív fészkei:

"mivel az LMP nem volt még a húsosfazéknál, mint ők, nem tudni, mire lennének vagy nem lennének képesek ilyen helyzetben"

Akkor talán várjuk meg mire képesek - ha egyáltalán valaha odajutnak - és megtörtént események miatt fikázzuk őket szarrá feltételezés és prekoncepció helyett. Mert könnyen járhatnak úgy, mint a Jobbik Szegedi költségkeretével. De éppen így meglehet átmennek a Loptok szarháziak?- teszten.

Akár hogy is, én leszek az első aki kiosztja ez első sallert ha így buknak - szokás szerint - erről biztosíthatlak.
@a szív fészkei: "Gombár Csaba mellett, akit pl. én tökjónak tartottam volna."

Ugye, nem baj, hogy a Társadalomtudományi Intézetben dolgozott? Szerintem nem. Ebben az esetben viszont Bajuszkirályt sem ezért kellene bactatni.
@a szív fészkei:

"Amúgy a szadszosok Sólymot még vállalhatónak tartották"

Amúgy akkor miért baj, hogy a civilek is annak tartották? Az alkotmánybíróság elnöke volt, jogtudós, és nem volt a homlokára írva a bánáti bazsarózsa meg a tüntetek önmagam ellen sem.
Újabb hülye DSK után: www.blikk.hu/blikk_aktualis/allamtitkokhoz-juthatott-a-cia-fonok-szeretoje-2118949

Ha ennyi agya van, amikor dürrög, akkor tényleg nem jó CIA-főnöknek.
Jóéjszakát nektek, és szép álmokat.
@a szív fészkei:

Azzal nincs bajom, ha jobbikosok idejárnak libsikkel dumálni :-))
Szeretem tudni hogy áll az átlag jobbikos pl olyan dolgokkal amiről Tigerivel beszéltem ma.

Azzal van, ha egy "ellenzéki" képviselő eladja magát két kibaszott tábláért.
@épészmérnök: :-)

@Fabius: Felőlem jöhet, ha zavar,leszedem a képernyőmről de ez a markózás nem az RMDSZ-est minősíti, hanem a Ginát.
:-D :-D :-D :-D

Holnap megdől egy népszerű dogma, nem lehet már az "ördögbotosok összejátszanak a Jobbikkal" szlogent emlegetni:

"Mesterházy Attila MSZP-elnök a Pedagógusok Szakszervezetének felhívására még október közepén kezdeményezett politikai vitanapot a köznevelés helyzetéről, és az ötletet nemcsak a szocialisták támogatták, hanem az LMP-s és jobbikos képviselők többsége is aláírta - igen érdekes egy íven látni Lendvai Ildikó, Vona Gábor és Schiffer András aláírását."

Jelzem ez abszolút rendben van így, de a poén és a kacagás kihagyhatatlan volt :-))
@a szív fészkei:

Ebben egyetértünk. Markó nem népszerű mióta nem rajongja áhítattal Erdély népe a jobberek erőszakos rajongását.
nol.hu/ajanlo/20121110-szegyellik_magukat

Ebben minden benn van: [..]"Mi itthon a hülye amerikaiakat szidjuk meg röhögjük, hogy szegényes a történelmük, a kultúrájuk, mennyire tudatlanok és bunkók, a politikusaikat is ideértve. Nem tudom. Mindenesetre láttam a minap egy fehér házi ünnepség felvételét, Obama elnök Gershwin-díjat adott át Paul McCartneynak, majd közösen elénekelték a Hey Jude-ot. Egy hazai felvételen a magyar kormányfőt is volt szerencsénk látni, ő a meghágós fehérvári huszárokat énekelte a karján Nemcsák Károllyal; utóbbi még csak ezután kap Kossuth-díjat."
@Fabius: Érdekes időzítés, Gina is hogy idetalált erre, hogy ma megjelent ez: nol.hu/kulfold/_nem_fogadom_el__hogy_van_nemzeti_es_nem_nemzeti_oldal_

Máris szekusügynöközni kezdte Markót. Csodálom ezt a tettrekész kommentsereget, na. Jó éjt!
@a szív fészkei: Szia,
nem hiszem, Sándor Klára szerintem akkor még nem politizált (legalábbis nem pártszinten) - évekkel később is jártam még hozzá nyelvészet órára az egyetemen.

bio
@a szív fészkei:
Köszönöm.
Erre nem találok szavakat.
KÖTELEZŐ OLVASMÁNYnak és napi megbeszélendő vitairatnak kellene lennie. Főleg pedig belátni mindenkinek, hogy úgy van!
Régen olvastam ennyire jót(talán csak az ő előzőjét), és bár nagyon szomorú, de legalább kimondta valaki, és már ez is valami.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: @Dr. simonmondja.: @Fabius:

a tejjes társadalmi berendezkedés van csődben...

nem dr-kormány a gond... annál sokkal több...
ők csak a végső sgbeqrást atták a zországnak...

ERKÖLCSI VÁLSÁG van ! elsősorban
másodsorban társadalmi
harmadsorban gazdasági...

ehhez li-bajnai kevés lesz... főleg ha drorbán futtattya...
vszínű a jó kapcsolat onnan ered hogy begyakorlott páros...
formailag li-bajnai maszop volt...
gyakorlatilag drorbán-drsimicska páros...
ezt a felálást még jobban szeretik mint a mostanit (na jo drorbán nem, de drsimicska igen...)
csendesen fojhat a biznic ez juzsöl...
@ariel12: @Dr. simonmondja.:

"aki először szólt, hogy nagy bajok lesznek"

én meg most szólok! ELŐRE ! bajnai nem előrelépés...
a társadalmi erkölcsi hanyatlás ugyanúgy fojtatódik majd
és ugyanaz a mafia marad hatalmon, ÉN MOST SZÓLOK jó előre...

amugy 2011 decvége után a a triplabóvli miatt lesápadt várbeli közönségnek súgta oda drorbán "mgynyugtatásul" hogy :

"bár álamcsőd lesz, de ők majd kézben tartyák az ügyeket, vagyis tervezetten csinájják, hogy a haverok jól jöjjenek ki..."

így mindenki megnyugodott mert drorbán-fides mafia tisztessége és szakértelme megkérdőjelezhetetlen !
@Mariann19: Tessék, itt van, hogy mi a becsületsértés: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97800004.TV . :) A 180. § az (a 179. meg a rágalmazás).
@a szív fészkei: A nyolcvanas évek közepén-végén nagyon sok angol szurkolókkal kapcsolatos durva dolog történt.
A Brüsszeli esetet akkor a tévében néztem 85-ben.
A többiről később olvastam.
Volt egy nagy tűzeset egy stadionban.Sokan meghaltak.
És volt hogy 91 vagy 95 Liverpool drukker halt meg,mert agyonnyomták őket a többiek.
Az 50-es években a Manchester United csapatának egy része meghalt egy repülőbalesetben Münchenben ha jól tudom.
Annyira ment a rivalizálás a pool és a united között,hogy néha egymás halottait is kifigurázták.
A Brüsszeli eset után angol csapatok évekig nem indulhattak nemzetközi kupasorozatokban.
Az angol fejeseknek meg tele lett a tökük és rendet vágtak a stadionokban.
Volt ilyen szabály,hogy ha valaki a nézőtérről berohant a pályára,azt akár le is lőhetik.
Talán egy darabig kerítés is volt a nézőtér és a pálya között,most nincsen.
És szépen fegyelmezetten szurkolnak általában a népek.
Az amerkaiakat viszont irigylem,mert ott nem kell külön szektorokban ülniük a más csapatok szurkolóinak.
Ezer kékmezes drukker között ott ül 3 zöld mezes és nem lesz semmi baja.
Nekik ilyen a mentalitásuk.
@kifordított nagyanyó: A Heysel-tragédiát láttuk a tévében. És a baromarcú Gulyás László - miközben emberek élő egyenesben szörnyet haltak ott - elkezdte mondani konferálásként a magyar megyei harmadosztályú bajnokság meccseit. Őrület volt.
@King of Shadows: Köszönöm a jogi útmutatást. A 180.§ nagyon egyértelmű, ez nem vitás. Azonban a közfeladatokat ellátó személyekre úgy emlékszem, van valamiféle tűrési kitétel.
@Mariann19: Szívesen. :) Az alapján, amit olvastam AB-határozat tényleg van róla, de azt hiszem az csak a közszereplőkre vonatkozik. És a Nagy Narancsbőrű Feljelentő (The Hunter, tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TheHunter) tevékenysége alapján jól gondolom...
@King of Shadows: @Fabius: Köszi a jogforrást.
Papcsák az AB döntését jó lenne, ha memorizálná, mert az indoklásban egyértelmű a jogállása. Amennyiben pert indít, úgyis veszítene, a dolog annyira egyértelmű.
@Fabius: Köszi! :) @Mariann19: Ha jól értelmezem az a határozat nem kötelező a 179 § és a 180 § esetében, tehát érvényes a feljelentése, és az érintetteknek akár még bajuk is lehet belőle. Persze a feljelentőnek legalább akkora gondokat fog az okozni.

Azt hiszem ez a Pyrrhic victory. :(
@King of Shadows: Nem így értelmezem, át kell, hogy nézzem mégegyszer.
@Mariann19: Ok. :) Szerintem a 232. §-t ("Hatóság, vagy hivatalos személy megsértése") semmisítette meg, viszont a jelenlegi ügy a 179. § alapján megy.

"A hatóság vagy hivatalos személy, valamint a közszereplő politikus becsületének csorbítására alkalmas - e minőségére tekintettel tett -, értékítéletet kifejező véleménynyilvánítás alkotmányosan nem büntethető; ..."

Viszont ha magát a személyt szólják le, az már büntethető. Az már egy más kérdés, hogy nincs értelme minden m@rhaság miatt feljelentgetni embereket...
@King of Shadows: Szerinted ebben az inkriminált ügyben Papcsák magánszemélyként, vagy közszereplőként fog fellépni?
@Mariann19: Magánszemélyként, úgy tudom ő is ezt mondta. Legalábbis erre utal az, hogy nem a munkájára vonatkozó sértéseken akadt ki...
@King of Shadows: Ezesetben akkor polgári eljárást kell, hogy indítson. Jó sokáig fog tartani, mire határozat születik. Vajon megéri?
süti beállítások módosítása