Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=jtKUjWeHSu0 lázárkedvencemjános véleménye juditról és katiról. Csak anny... (2024.04.19. 10:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.10. 05:11 Fabius

Hol legyen a főváros Budapest helyett?

Címkék: főpolgármester Fidesz választás 2014 tarlós-istván

Veszni látja a kormány a fővárost 2014-ben. Megmérették egy kormányközeli közkutatóval az esélyeket és kiderült, a Nagyfalu népe máris megvonta a 2010-ben szűken adott bizalmat. A szocik átvették a vezetést, az ismertebb fideszes arcoknak meg nem nagyon akarózik megméretni magukat olyan környezetben, ahol esetleg egy röhögő Demszkyt ábrázoló emlékplakettel zavarják haza őket. Tarlós simán bevállalná az indulást, de ő meg nem csak Kálmán Olgát oktatja keményen, hanem a Legkedvesebb Rokongyereket is, aki hüppögésével lármázza fel a tágabb családi fészket időről időre. 

tarlós-vitézyt-nevel.gif

Tarlós esélyeit némileg javítja, hogy hadban áll ő a fővárosi Fidesz frakcióval is, de a főpolgármesteri poszt hirtelen jött népszerűtlensége a keresztbeszívatásoktól sem mentes iszonytól függetlenül a malmára hajthatja a vizet. Már, ha, ugye. Mert a rögtönítélő papcsákferi bármelyik reggel beállíthat egy százoldalas módosítóval, amiben a kormány kijelenti: ha nem nyernek az önkormányzati választáson a főváros elköltözik máshová, és életbe lép az alaptörvényben a főváros átnevezési záradék. Emlékezzünk csak: aszonta a főnök az önkormányzati után:

Mától Budapest ismét a nemzet fővárosa. Az önkormányzati választásokon a zemberek azt nyilvánították ki, helyes irányba fordult az ország szekere. 

Vagyis ezek szerint a mért közbizalom megvonás azt is jelenti, hogy a zemberek szerint az a kurva szekérrúd megint rossz felé áll. És, ha nem látnak a szemüktől - merjófele, győzelem, feritél, baszki! - akkor -esetleg- Tarlóst megérdemlik, de a főváros címet nem. Végül is Felcsúton épülszépül az új stadion, lesz új középiskola, a "hazai pálya" modellből már csak a főváros cím hiányzik. A lényegesen kisebb populáció csak könnyebben kordában tartható, mint a pesti szedett vedett mindenféle, Mészáros Lőrinc meg rátermettebb hűbéres Tarlósnál. 

A Fidesz pánikja nem csak Bajnai személye és a főpolgármesteri cím körül érhető tetten. Hogy, hogynem a jelenleg polgármester országgyűlési képviselőknek egyszer csak elkezdett nem tetszeni az összeférhetetlenség. Pedig a törvény erről régen megvan, a helyosztó kasztingon lepacsizták Viktorral, ki marad(na) képviselő, ki polgármester, a megállapodásra a jelképes kolbászkarikát is elrágták a felcsúti csűrben a nyálszerződés végett. Éppen csak szó nem volt még akkor Bajnairól, a színrelépése óta egyre rémisztőbb népszerűségről és a választás elvesztésének valós esélyéről. Most meg van. 

Újabb kapkodás és pozícióharc is. 

Mégis csak Rogánokról, Papcsákokról és Kósa Lajosokról van szó, nyilván nem mindegy lesz-e a derék nertársaknak megfelelő tuti biztos pozíció vereség esetén is. Innentől pedig nyugodtan számolhatunk azzal, hogy a helyosztók felrúgása középkáder szinten  elégedetlenséget fog szülni, előkerülnek a "nemezértadtukanevnket" emberek, és a külső morzsolódás után a belső hasadások is megindulnak a pártban és csatolt testrészében. Ez pedig érdekes helyzeteket okozhat az utolsó pillanatig élő, mit kéne még megváltoztatni tegnapról mára a vereség elkerülése miatt helyzetekben. 

683 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr304899861

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megjelentek új, tematikus szórólapjaink! 2012.11.11. 13:31:06

A fővárosi LMP egy tematikus sorozatot kezdett el, amiben igyekszünk végigvenni azokat a témákat, amelyek a budapesti polgárokat érdekelhetik és amelyekre az LMP-nek kidolgozott javaslatai vannak. A szórólapok a linkre vagy a képekre kattintva PDF form...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.10. 13:51:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Comming out: vallomás eltitkolt kapcsolatomról Orbán Viktorral 2012.11.10. 11:54:04

Drága Miniszterelnök úr, kedves Viktor, nem is tudom, hogyan fogjak bele. Fájó szívvel, így a nyilvánosság előtt kell bejelentenem, hogy szakítok veled, hogy kilépek ebből a kapcsolatból, amiről eddig senkinek nem beszéltem, amiről eddig magam sem tudt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@a szív fészkei:

Igen, nem velem vitatkozol, hanem azzal, aki írta. Részemről egyetértek veled teljesen, és éppen ezért találom feltűnőnek, hogy ezt keveri bele ebbe is. De lehet, hogy valóban csak valamiféle felelősségáttolás van benne, ebben igazad lehet, nem pedig az, hogy olyan mélyen keseríti meg a mindennapi létezést a helyzet, ami miatt összekapcsolódik benne a kettő.
@a szív fészkei: Senki sem mondja,hogy mindegyik ilyen!
A nagymagyarországos matrica meg még maszopos koromba se zavart .
Felhergeljük őket?Szegények.
Tudunk valamit tenni.Nem.
Ők röhöghetnek a markukba,Igen.
Akkor legalább azt a kurva matricát hadd ragasszák már ki egyesek!
@aritus: Miért?nem egyenrangú úniós állampolgár mindenki???
@londonterminals: Dehogy vitázom veled, csak olyan jól hangzó sirám, amit persze most megértek. Ki van borulva, de később ezen azért el kéne tűnődniük mindannyiuknak. Kemény dolog, borzasztó felelősség lesz szembe nézni magukkal is, de erről az esetről tényleg nem OV tehet.
@aritus: Én is elkezdjem most ex cathedra leírni, hogy te ki vagy és mit gondolsz valójában ??? :) Vagy írjak arról, hogy ugyanúgy vannak cigány barátaim is???

Szóval amit írtál nem felel meg a valóságnak. :)
Szerintem új szelek kezdenek fújni azáltal, hogy viktor felrúgta a 22 éves megállapodást. Valami éppen most történik... remélem összefogás lesz a neve és azt is, hogy lesz utána valami... ha lesz komoly elszámoltatás, akkor igen... ha nem... akkor ez is csak a szappanopera egy újabb része volt...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem röhögnek a markukba, csak a Slotához hasonló véglények, akiknek alájátszotok ezzel.

És azt okozztáok ezzel, mint amit már leírtam: későn hatalmas hóban, fagyban lekéstük a Tátárban az egyetlen vonatot Tátrafüredre. És elindultunk akurva messzi lévő üdülőbe gyalog. Senki nem állt meg a stopolásunkra.
Közben araszoltunk tova eléggé beszarva és átfagyva.

Végre fékezett mellettünk egy öreg bordó Skodri. Fiatal srác vezette, angolul kértük; persze üljünk be, arra megy, elvisz, naná. Megköszöntük, jó meleg volt, jókedvűen dumáltunk erről-arról, mikor kérdi: honnan jöttünk? Budapestről.

Megfagyott a levegő. Már kezdtünk szedelkőzködni, hogy na kész, kirak és valahol meg is értjük. DE nem, egy tized mp-nyi gondolkozás után gázt adott és egy merő néma kussban végig vezetett, jóformán a kapuig. Kiszálltunk, újra megköszöntük, ő bólintott, kurtán köszönt és el.

És ezt ennek a baszott nagymagyarkodásnak köszönhettük 2000-ben.
figyi már... itt az emberek érdekében próbálkoznak és, ha nem jön be akkor elismerik

www.origo.hu/gazdasag/20121110-dania-eltorli-az-egy-eve-bevezetett-zsiradot.html
@a szív fészkei: Ezt akkor Trianonban baszták el.
Amúgy persze a környező országokban mindenki jófej és alapból szeretnek ám minket.
@leonito77: Na az az ami nálunk nem lesz.
Mármint hogy eltörölnek egy ilyen adót....
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Na most ezzel csak magadat égeted. Nézz utána, hogy mit jelent az, hogy az unió tagja vagy, hova milyen módon utazhatsz, tartózkodhatsz. És akkor már annak is nézz utána, hogy mit jelent, ha egy országnak az állampolgára vagy és ha nem.
@a szív fészkei: 2000-ben még nem is érdekelt a politika.:))
2002-ben utáltam meg a viktort.
@aritus: Szerinted engem hazatoloncolnának,ha kimennék.
És miért nem?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Pedig az egy kellemes finom kiscsaj.
jav: de NEM a Csányiét, már elvből se
@a szív fészkei:

Hasonló történetet rengeteget hallottam, és furcsálom, hogy velem soha hasonló nem esett meg, pedig havi rendszereséggel járok át Kassára meg Rozsnyóra. Ezzel nem azt mondom nem igaz a történet, csak azt nekem furcsa hogy ha rendre olvasni ilyet akkor én miért nem tapasztalom?
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Én mindig kedvességet tapasztaltam és valóban Trianonban baszták el itt a Monarchiában is elbaszták.

Ha odamész és csak piszkálod őket, azt kapod vissza. Ha normális vagy, akkor azt. Majd 100 évvel Trianon után tán ez utóbbi a tanácsos, nem?
Megbüdösödött itt valami tészta.
Kidobtam.
Takarítok.
@a szív fészkei: Gondolom talán bennük is van némi alap nacionalizmus és gyűlölet.
Nem hiába van gond esetleg egy magyar feliratú táblából.
De néha az a véleményem,hogy abban a büdös mocskos-mocskosbüdösmocskos kommunizmusban normálisabbak voltunk.És a környezetünk is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Őőőőőő...próbálom érteni, de nem megy. Szóval izé, he, mi? :-))
@Fabius: baszod!Csak most esett le a tésztás hasonlat!XD
@vitéz Thapóccay néma bárány: Nézd, ez ott és akkor így volt. De az is volt sajna, hogy az ottani újságíróüdülőben egy ex kollégám a Magyar Nemzetnél - külpolos volt ráadásul, nagy benyalija a Mattolcsy rokonnak - olyan hangon és olyan stílusban bicsknyitogató magyar fölénytudattal szidta a felszolgáló személyzetet - töknormálisak voltak, semmi probléma amúgy - hogy leégett a bőr a pofámról. Látszott, hogy minden szavát pontosan értik, noha nem beszéltek magyarul soha.

És akkor megint mi szívtunk, mert kurva kimért lett a hangulat a baromsága miatt.

Viszont máskor tudtam román csajjal nagyon kellemesen eldumálni, semmi gond nem volt, mert épp nem hőzöngött bele senki.

Kárpát-Ukrajnában még nem voltam, pedig döglenék a sós karamelláért. Horvátországban mindig a saját nyelvükön köszöntünk a háziaknak, a végére ránk tukmáltak saját főzésű iszonyerős törkölypálinkát, mi is adtunk valami hazait és imádtuk egymást. Csak ennyitől, hogy nem játszottuk meg a bazári majmot. Szerintem ez a titka. Hogy neked mi, nem tudom, biztos a vonzerőd. :-)))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Baszki... :))
Ennyire? Hagyd a csajokat nekem, mert ha már ez is gond, akkor ott mi lehet... ;))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Aki szórakozni akar vele-rajta annak ott a bloga.

Itt inkább egyétek egymást a gárda vonuláson, még annak se akkora anyázás a vége, mint ha hagyom megint a lényt túltengeni.
@Fabius:
...lényt! EZ QVA JÓ! :))
De SStefike csak egy papucsállatka.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Már kész, megyek Klicskót nézni a sport1-re, Sly Stallone a díszvendég :-D
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: A nemzetieskedés mindig választási harci kiáltás mert biztos poén bizonyos szavazatokra. Csurka pl. csak Meciernak-Slotának tett szívességet meg a románoknál is a hülyébb nacionalistáknak.

Most írta épészmérnök, hogy Argentinában áll a bál, unják a kedves elnökasszonyuk pofátlan lopkovicát és egyeduralmát, hogy még többet lophasson. Ismerős? Tehát mit csinál a felvarrt baba? Elkezdi kijátszani a Falkland-kártyát megint: Anglia és Argentina vitatja a szigetek hovatartozását, volt is háború ebből. hu.wikipedia.org/wiki/Falkland-szigetek

Amíg lehet az angolok ellen hazafiasan hujjogni, nem törődnek az ő bizniszével annyit. Reméli,legalább is. Régi recept.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Heccölsz, mint a tésztaság fél egészség (by L`Art pour l`Art társulat)úrhölgy.
@Fabius: Szegény, teljesen félrehúz már a feje.
@Fabius: Ez így van.Kultúrált rendes jobbikos nem fog itt anyázni.:))
@a szív fészkei: Azért ez slotának is jól jön.
Ha elkezd magyarozni,akkor nem azt kérdik tőle honnan van 400 ezer eurós autód.
@a szív fészkei: Nem heccölök.
@Fabius: bloga az.Haverom anyja meg fogászra járt....:))
@a szív fészkei: Ez azért rendesen kétoldalú dolog.Maradjunk annyiban,hogy mindkét fél hibás valamennyire.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Pontosan, ez globálpista recept. Persze, minden ország hibás, csak túl kéne ezen már lendülni végre. Egybesültünk, virtuálisak a határok - Bayerzsóttinak is szlovák rendszáma van - hát mi kell még több? Ide-oda mehetünk, csak az a kurva sós karamella nem jön át ide. :-(((
Hú, múltkor a buszmegállóval szembeni vendéglőbe igyekezett két figura - az egyik még elég kellemes pasi is volt, - de egy akkora lesötétített üvegű ukrán terepjáróból libbentek ki, mint ide Lacháza. Csak azon tépelődtem, magyar vagy ottani maffiózók-e. :-DDD
www.olaszreceptek.com/penneallarrabiata

Ez azért finomnak tűnik. ;-DDD Azért már a merőkanáltisztelő rigorózus svábok is ilyet esznek, halad ez a világ kérem szépen...
@aritus:

"A jobbik meg gárda masírozással meg csak elmélyíteni lehet ezt a problémát.
Ami azt jelenti, hogy kurva sokba fáj ez nekünk, és a jövőben is kurva sokab fog fájni.
Olcsóbb integrálni, mint kirekeszteni."

Egyetértek.

Hozzáteszem: nemcsak olcsóbb, hanem humánusabb is.
Már ha valakit érdekel ez a szempont (ezt nem Rád értettem természetesen).

Mert ki is az "én fajtám"?
Szerintem az ember, a homo sapiens.

Az össze többi felosztás a fontossági sorrendben "csak" ezután jön (férfi/nő, fiatal/idős, gazdag/szegény, magyar/nemmagyar, stb.).

"Sorrendbéli" prioritása az embernek van.
Ma ezzel kívánok szép estét mindenkinek.
Az egyik kedvenc filmem, zseniális zenével. :)

youtu.be/WSkyoyyvnAY
@a szív fészkei: oké.:))
Mára ennyi lassan haza kell mennem.
Jóéjt mindenkinek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Egyébként mondasz egy összeget, hogy eddig hány milliárdot szórtunk az integráció lyukas zsákjába??? :)"

Ebből te azt a következtetést vontad le, hogy nincs is értelme az integrációra pénzt adni (ha jól értem).

Én pedig úgy gondolom, hogy van.

Hogy az erre fordított pénzeket rosszul használták fel, az empirikus ellenérv ugyan, de nem axióma.
Stefánia elűzetésére

"Stefike szövege nem Orbánt tükrözi, hanem azt, ahogyan az orbáni világmagyarázat megjelenik egy tipikus fideszes szavazó szövegében (és vélhetően a gondolkodásában is). Stefi nem is írhat mást, mint groteszk, leegyszerűsített katyvaszt, mert maga az orbáni kommunikáció, és annak befogadása, ilyen. (…) meghatározó részei a fideszes világképnek azok a mémek, amiket az orbáni kommunikáció terjeszt például a "hisztériásan óbégató balliberális gyűlöletkampányról". Ez maga egy mém, ami terjedni és kombinálódni tud, például összekombinálódik azzal, hogy "nemzetére rárontó idegenszívű", vagyis "zsidó", és előáll az a metaforikusan és félig elhallgatottan antiszemita nézet, ami pár perc után kibukik a tipikus fideszesből. (…) A fideszes világképet nem is az "Orbán a Sátán" képpel kéne megpróbálni legyőzni, hanem az orbáni szövegekben meglévő, hasonlóan primitív és káros leegyszerűsítések nevetségessé tételével. (…) a Habony Árpádék által kifőzött (vagy régebbi időkből felmelegített) és tányérra rakott mémkupac, például a hiszteroballib hazaáruló sajtóról. Nyilván van egy kör, amelyik tudatában van annak, hogy ez egy profin összerakott és a célközönség igényeihez alakított csomag, amit ők maguk nem hisznek el. És van egy sokkal szélesebb kör, akik érdekeltek abban, hogy elhiggyék, mert koherens világmagyarázatot ad, és az jó érzés. Ha a "jóoldal" őket akarja kibillenteni, akkor egy legalább ugyanennyire tudatosan összerakott csomaggal fel kell kelteni azt a sejtést, hogy amit kajálnak, az egy tudatmódosító cucc, és hogy az miért nem jó nekik. Az orbánsátán és jobbiknáci képekben kimerülő ellenoldali próbálkozások pedig önmagukban ehhez nem elég hatékonyak."

(Részletek Késes Szent Alija észrevételeiből, stefania.blog.hu/2012/10/28/elmelkedes_a_balliberalis_media_aljas_termeszeterol/fullcommentlist/1#c18172132)
@bucatini all'amatriciana: Szerintem feküdj le! Ezért nem kapsz plusz pénzt.
@aritus:

"Nem erről szólna a poszt?"

De, igazad van.

Ám a kommentelők sokasága - velem együtt - szinte mindig egyéb témákat is elkezd kibontani, részben a napi aktuálesemények, részben pedig a csevegések sodrása folytán.

Oszt eccercsak elkezd dzsumbujosodni szitu...

Há' de mennyivel jobb lenne nekünk is, ha Sellgabóca, Szájjártó Petya és tsai. adnák meg - sorry: KÖZVETÍTENÉK! Mert a Forrás Tuggyukki! :o) - az alaphangot!

A "normál" A-hangot.

Akkor nem lenne félreduma!
Önálló vélemény???
Naneröhögtess!! :o)
No off!
'jen a Párt! :o)
@londonterminals: "Ez maga egy mém, ami terjedni és kombinálódni tud, például összekombinálódik azzal, hogy "nemzetére rárontó idegenszívű", vagyis "zsidó", és előáll az a metaforikusan és félig elhallgatottan antiszemita nézet, ami pár perc után kibukik..."

Ugyan már, hová gondolnak? Ezek valóban csak konteós mémek. :) Esetleg ez az Alija igazán elemezhetné ezt a verset is. :)

Dr. Regős Péter, a Magyar Zsidók Világszövetsége
szóvivőjének verse:

Hangosak a fasz magyarok,
Fajtiszták, mint az olaszok.
Buták, mint az oroszok
S úgy végzik, mint a karthágó'k.

Lesózzák a földjeiket,
Felszámolják történelmüket,
Eltűnnek majd nem sokára,
Elmennek a bús picsába.

Úgy rühelem minnyájukat,
mocskos, gyilkos falkáikat,
s mikor himnuszukat hallom,
felfordul a teli gyomrom.

Panaszkodnak, nyavajognak,
Ők sehová sem tartoznak,
Mindenki az ellenségük,
Nincsen nekik kistestvérük.

Mindenki utálja őket
Magyar férfiakat, s nőket,
Mindegyiküket megvetik,
De egyiküket sem szeretik.

Elveszett tekintélyüket féltik,
De mások a nyelvüket sem értik,
Nem tartoznak nyelvcsaládba,
Csak a tetves, bús picsába.

Európába keveredtek
Emberekké nem vedlettek,
Ázsiai majmok még ők,
Zsivány Trianon-védők.

magyarellenesseg.blogspot.hu/2011/01/dr.html
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"2002-ben utáltam meg a viktort."

Igen, akkor volt az egyik nagyon egyértelmű, nyilvános, lelki sztriptíze a két választási forduló között.
Az a gigahisztit, amit akkor levágott, helyére tette nálam azt az embernek látszó lényt.
No, nem mintha korábban pozitív illúzióim lettek volna vele kapcsolatban.

Voltak, akik értettek ebből, és sokan voltak, akik nem.

És azóta számtalan ilyen volt, sokkal durvábbak is.

És még mindig sokan nem értik.

Majd, egyszer...
Viktort és csipet csapatát, nem lehetne egyszer ide beutalni?? :)

youtu.be/40wjubqjxew
@a szív fészkei:

"DE Szekeres hullhatna, Mesterházyt se bánom, ki volt a harmadik? Valamilyen Csaba. Az kijaf?"

Jobb, ha nem tudod:))
@bucatini all'amatriciana:

"Már rég élt bennem az a gyanú, hogy a blogodra kikerülő írásokat élesítés előtt fizetett korrektorok ellenőrzik. A hozzászólásaidban ugyanis hemzsegnek a helyesírási szarvashibák, a posztjaid azonban tiszták és hibátlanok"

SStefi, elárulom, de csak neked, és kérlek, nehogy megírd!!!
Könyörgök neked, miként te tetted ezt itt nem is oly régen lírailag túlhabzó módon Fabiusnak és Bolinak!

Képzeld, nem egyszer előfordult az idők folyamán, hogy mikor Fabius a posztjában éppen valami helytelenírást vettem észre, vettem a fáradságot, és privát írtam neki!

És volt pofám mindezért nem kérni pénzt!

Ugye döbbenet?

Tippem szerint lehetnek mások is, akik így tettek.

Egykori újságfőszerkesztőként további kulisszatitkokról rántom le most a leplet, de tényleg kérlek, nehogy eláruld!!

Szóval ha az ember ír egy cikket/posztot, akkor utána újra átnézi, neadjisten lefuttat egy helyesírás ellenőrző programot.

Ha viszont kommentel, akkor általában nem csinál ilyesmiket.

De ez szigtitok!

Csácsumicsá! :o)
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Sly bevonuló gegjét bámulva félszemmel megesik az ilyen :-D

Meg különben is szar lenne tökéletesebbnek látszani, mint amilyen vagyok :-))
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Szegény Stefi, hogy kiborítottam a mitokondriális fekete Évával! :-DDD
@Fabius: az új bond film. Ezek szerint nem láttad. Pedig varanusz film... Lol. Nézd meg, érdemes.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az csak nekem probléma, hogy a versike eredetijét nem találom?

Gondolom ha megjelent ez valahol, akkor kéne lenni forrásnak. De kizárólag radikálisok anyázzák az eredeti forrás nélkül.

Szóval, mit tudsz erről azon kívül, hogy te is egy ilyen oldalról citálod?
@aritus:
szóval az ország megöngyilkolta magát?

és még meg is van magyarázva és van egy tetű aki csinált egy gittegyletet és jól megélnek a szar hátán

brühühühühühü
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem rajongom az űrben is kúrni tudó szupersrác kalandjait, de ha varánusz az más. Akkor kivételt teszek :-))
@aritus: DE már mióta! Vérezünk, vérezünk. És van még pofánk élni. A fiam nemrég jött meg valami romkocsmából.

Szarcsimbók Medgyessy meg a Parlament elé ilyentájt ingyen jégpályát csinált, csakhogy a polgári erők mind kitörjék a nyakukat! Na ennek hálisten vége!!!!! Most semmi sincs, de az nagyon nincs. Bilikék buszok viszont vannak.
@épészmérnök: Egyre kifinomultabb konyha megyen ott a vadregényes Baranyában Svábéknál. Erről konkrétan nem is tudom, mijafranc, mindjárt megnézem.

Jézus, jövök itt a lecsómmal...
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Sajtó,harmadik hatalmi ág??? Aham... Oszt hová jutottunk, anyám borogass! #:-((

Mondjuk, én csak írtam. De láttam a főszerkesztő-helyettes melóját. Mérgezett egér nulla hozzá képest rohangászásban és idegeskedésben. Az még a K-vonal ideje volt. De most is vannak biztos K-vonalak. De gyűlöltem, uhh, féltem felvenni, rettegtem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: DE nagyon rágyógyultál erre a Craig gyerekre. Hol csoki az??? Pedig neked külön ajánlottam egy itteni cukorfalatot a klubodba, aki még bátor is a sok gagyi celeb között: Kembe Sorelt. Le se szartál.
@a szív fészkei:

"Szegény Stefi, hogy kiborítottam a mitokondriális fekete Évával!"

Ez elkerülte a figyelmemet, de nem kell hozzá nagy fantázia, hogy elképzelegjem.

Nem vót szép dolog Tőled, ejnye und (von Raúzsika) bejnye!

Hát szabad így rátapodni egy intenzíven érző lény Achilles-tyúkszemére!? :o)
@Fabius: ???? Nem probléma a súlytanal lebegés neki akkor sem? Azta. Én már sajna a Sean Connery Bondján is bealudtam. Genetikai hulladék vagyok, tudom, tudom.

Na ez jópofa: fedor.blog.hu/2012/11/10/kommentbunozes_2 Streisand-effektus. Szegény Papcsi: fáradságos melóval elérte, hogy egy nagyorrú zsidó színésznével kerül egy platformra tucatnyi rovásos utcatábla után. :-DDDD Rodeo, ez az igazi brühühühühűűű!
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Az olimpia idején marhult azzal, hogy különböző no name de valóban fehér és szőke német sportolónőket rakogatott ide, hogy na ez a nordikus test diadala, meg ilyesmi. Én gyüttem ezzel a mitoval. Azonnal kiborult, hogy az ő ősei nem egy fekete afrikai némber szottyadt emlejéből - kép megint beadva gondosan a sötét szottyról - szopták az őstejet, hanem a Walhalla sugárzó hófehér istennőiből.

Óriási volt, bár szerintem az egységfideSSnyik azért nem ennyire mívelt a teuton mitológiában.
@a szív fészkei:

Kicsi, rétegre gyúró lap, kicsi idegbaj.
De az is több volt az indokoltnál.

Így egy idő után Le Monde-ra váltottam. :o)
NA megnéztem ezt az újabb sváb ínyenc menüpontot: nincs is magyarul recept róla, tehát nemcsak én vagyok ebben bunkó, hanem en bloc kis hazám. De látom, miért kedvence: a Mussolini rajzolta határhoz van valami köze a városnak, amiről elnevezték.

Azért én még életemben nem főztem és ettem ennyire tudatosan. ;-DDD
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Téged kell megvennünk, mocsok újlipóciaknak, ha hazát akarunk franciául árulni? ;-DDD
@rodeo36: Talán azért lettígy megöngyilkolva, hogy élhessen tetű meg a gittegylete a nyakán.
@a szív fészkei:

"Az olimpia idején marhult azzal, hogy különböző no name de valóban fehér és szőke német sportolónőket rakogatott ide, hogy na ez a nordikus test diadala, meg ilyesmi. Én gyüttem ezzel a mitoval."

Így már értem, akkortájt rendszertelen rendszerességgel követtem vagy nem követtem a blog-eseményeket.

Tán csak nem arra a nem régi qtatási eredményre hivatkoztál eléggé el nem ítélhető módon :o), miszerint az emberiség eredete egy kicsi közösségből indult, amelynek tagjai mellesleg dús pigmentációval bírtak bőrileg?

Nagyon dulva! :o)

Mer' eszt is a zsidók tanáták ki!
Csak ravaszul álcázták magukat, ezér' mon'ták, hogy feketékek vótak ottan! :o)
FB-ról: D. Lomb: "Apukám írta, én megosztom.

Barátaim, édesanyám dr. Lomb Kató, aki egész életét a nyelvek tanulására tette fel, és aki fiatalokat és időseket is nyelvtanulásra ösztönzött, szomorúan figyelné a nyelvtanulás körüli kétségbeejtő oktatási elképzeléseket. Közismert mondása: " A nyelv az egyetlen, amit rosszul is érdemes tudni " Már a 60- as években - a hozzá fordulóknak, - milyen nyelvet tanuljak? - elsősorban az angol, a kínai é
s igen, az orosz nyelv tanulását ajánlotta. Logikus. Ma is azt gondolom igaza volt! Erre ide pottyan - ki tudja honnan - egy államtitkár, aki kijelenti, hogy az angol nyelv túl könnnyű, ezért az iskolákban első nyelvként németet kell tanítani. Lomb Kató szerint nincs érteme könnyen, vagy nehezen tanulható nyelvekről beszélni, mert egy bizonyos szint után, minden nyelv tanulása " nehézzé " válhat. Szóval, egészen ma reggelig az államtitkár asszony dilettantizmusát okoltam, mikor is bejátszottak az ATV híradójában egy, a miniszterelnökkel készült riportot, ahol is megtudhattam, hogy a gazdaság mellett a nyelvtanulással kapcsolatban is unortodox nézeteket vall, miszerint, gyermekeinek tilos első nyelvként az angolt tanulni! Persze gyermekei külországban tanulhatják a nyelvet, a papa hatalmas vagyona ezt lehetővé teszi. De akiknek ez nem adatik meg, akkor azok olyan nyelvet tanuljanak, amely mai világunkban kevéssé segíti boldogulásukat? Hiszen legtöbbjüknek egy nyelv megtanulása is komoly nehézséget okoz. Vagy ez lenne a cél? Minél kevesebb, a világot megismerni képes fiatal annál jobb?"
@a szív fészkei:

"ha hazát akarunk franciául árulni?"

Eh bien, nem éhteni matyar... :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Nagyon felhúzta magát ezen, még a szokásos, nekem a világháborús filmhíradók patetizmusát és bornírtságát sugárzó hangnemét is elfelejtette a négerezésben! :-DD

Szóval azért lehet, hogy ez a felvett szerepe nem esik annyira messze tőle.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: De ha kűggyük a pénzt,leírtok mindent,amit itt árulásilag diktálunk a szent magyar kormányról, remélem! Pénz beszél, le chien ugatérozik.
@a szív fészkei:

"Szóval azért lehet, hogy ez a felvett szerepe nem esik annyira messze tőle."

Ebben majdnem teljesen biztos vagyok.
Na lehet hun keblet dagasztani! Valami sikerül még a levéd pusztán is. www.blikk.hu/blikk_aktualis/magyar-kesztyube-dudalnak-a-sztarok-2118773

Emlékszik még valaki a reklámjára? www.youtube.com/watch?v=2BsjXIg5uE4
@a szív fészkei:

"De ha kűggyük a pénzt"

Nos, ebben az esetben viszont tökéletesen beszélek magyarul! :o)

Permanens utánképzés az újmagyar kapcsán persze szükséges.
De megoldjuk.

Pölö már értjük, hogy Viktor annyira de annyira szereti az IMF-et, hogy na, csak szemérmetesen titkolja... :o)

Kűggyed a zsét!
@a szív fészkei:

Felelősség: helytelen szótári alakzat, helyesen: félősség.

Kapcsolódó szócikkek: fél-ős, nemzetáruló, idegenszívű, nagymagyar, Szíriusz.

(Forrás: újmagyar szótár)
@a szív fészkei:

"kalapozni"

Kalapozni: helytelen alakzat.
Helyesen: kardlapozni.

Lásd még: szemkilövető, Gyurcsány, rendőrterror.
Upgrade: Svájc, Videoton

Forrás: újmagyar szótár
@a szív fészkei: talán @aritus említi fentebb, hogy a törpe bűnös szétbassza Budapestet

történelmi tény, tudósok bebizonyították, hogy a barbárok mindíg a kultúra hordozóira azaz a városokra haragudtak, mert a város olyasmi amit egy barbár nem tud létrehozni mert állandóan szaros a segge és messziről bűzlik és oda nem mehet be mint a parvenű sem a kultúremberek közé mióta eszümket tudjuk és tudjuk hogy vannak barbárok azóta ez megy de mindíg a város győz...még Trója esetén is mert miután legyőzték önmagukat nem tuták legyőzni a barbár győztesek és elhullottak egyenként és egymás ellen

brühühühühühü

minő tetű
@a szív fészkei:
ez a magyarminielnök attól dühödött meg -többek között- hogy amikor a más pénzén azaz ingyen volt Oxfordban akkor is a részegeskedéssel és a baromságaival volt elfoglalva és azzal a rémálommal, hogy mialatt ő Oxfordban azalatt kibasszák a jól megágyazott kis helyéről és sohasem lesz képes azt visszaszerezni ezért megszökött és csapot papot hátrahagyva vissza és semmi tudás semmi angol (csak gügyögi azóta is) tehát irígy azokra akik tudnak és főleg az angolra mert az 50 országban jó hivatalosan és másik 120 ban nem hivatalosan és ő meg...brühühühühü
@rodeo36: Hát, Rodeo, azért ez erősen (és egyoldalúan) leegyszerűsített visszatekintés.
" ...mindíg a város győz...még Trója esetén is mert miután legyőzték ..."
"...barbár győztesek..."
Mindamellett, hogy önellentmondó, miért is lettek volna az akhájok barbárok a trószokhoz képest?
Hacsak a _görög_ szó _görög_ értelmében nem... :)
@Fabius: Tedd azt. Hidd el, nem fogod megbánni. Ez az utóbbi 3 James Bond nem az az űrben- sielés közben dugó szuperman kalanddal.:D
@a szív fészkei: Ne haragudj. De a Casino Royal után van egy kis hely a szívemben Craig-nek.:D De ez a Bond film, szerintem 50 év alatt ez lett a legjobb. Nagyon megvan csinálva.:D
A srác az aranyos, jól néz ki, csak fiatal.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A politika 98%-ban szavakból áll, amin felbuzdulva a pógárok majd szavaznak. Különösen szavakból áll egy ellenzéki párt esetében.

Amikor meg az LMP csinált valamit, akkor azt finnyáztad. Szórólapot osztogatni egyébként nagyon is cselekvés, próbáld csak ki pár óráig, ha nem hiszed.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: :-D Hiánypótló vagy!

@rodeo36: Igazad van: mindent megkapott, hogy kultúrember lehessen ingyen, bérmentve, pozitív diszkriminációval és lepereg róla/róluk minden. Pedig eu nem törvényszerű, Váncsa István is tájszólásos parasztgyerek és mecsoda tudása van, apám is egyszerű vidéki családból jött, 14 éves kora óta keményen melózott és segítette az őseit de a latin volt az anyanyelve szinte, állandóan latin szerzőket recitált. Plusz olyan feje volt, hogy a kollégái inkább hozzá mentek be törvényért, ha lusták voltak a jogtárban megkeresni...És mindig lusták voltak. ;-DD

Szóval, nem a származás, csakis az emberi minőség/telenség/ a korlátja a műveltség megszerzésének és becsülésének, fejlesztésének. Igen, ezért gyűlöli a várost=szabad és öntudatos emberek lakóhelyét, csak a szaros falujában érzi biztonságban magát a tőle függő vazallusok között, akik felnéznek rá, mert ott ő a helyi isten.
De ALcsút - ott a nevében AL az csak - nem lesz Budapest, szegény hülye felfuvalkodott béka, hiába akarná! Elbukik randán és szégyenteljesen, és itt nagyon kiröhögik már most is. Meztelen a király, aki sose volt király! Ez egy nagy opera témája.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mi van??? Hát te se vagy nyugdíjaskorú!! Azért vedd előjegyzésbe - és nagyon karakán, nem beszari, mint a legtöbb celeb itthon. Pedig a Dunától már kirúgták, de a vegzálás hírére rögtön odarohant a Kunigundába.

Valamiben láttam a Craiget - aki pasiként egyáltalán nem tecc - de színészként jó, abszolút, elismerem. Össze van minden Bond film rakva amúgy, de nem tud lekötni és passz. Mondom, génhiba, nézd el!!! ;-DDD
@sortelen: Róma így csinálta: mindenkinek helye volt benne, bárhonnan, a legeldugottabb szaros kis provinciából is jöhetett, de! De el kellett fogadnia a város törvényeit. Láttam egy tudományos filmet erről, abban mesélte a profnő, hogy ott nem volt "kínai negyed" - már persze nem kínain, hanem a zártságon van a hangsúly - meg ilyen, meg olyan zárvány: odamentél, beolvadtál, egyenjogú római polgár lettél és kész. A jogaid adottak voltak ettől kezdve, de ezt volt a feltétele.

Még mai szemmel is hatalmas világváros volt, ezerszínű-nyelvű és fajtájú - és nem voltak benne ezért faji villongások, mert ezt a feltételt minden barbár tudta és akceptálta, ahogy odakerült. De másba nem szóltak ott bele, élhetted az életed, ahogy tetszett és amennyiben mást nem zavartál vele - így a kapott előnyök megérték ezt a besimulást. És Róma ma is áll.

Orvbűnék sose értették a várost, - Debrecent is leparasztosítják egy földesúr magánhodályává, hol a cívis város, a kálvinista Róma büszkesége??? - rettegik és utálják. Erővel akarják legyűrni, ha nem megy: kivéreztetni. Szarcsimbókok.
@a szív fészkei: Szív, majd otthon utánanézek a római etnikumok együttélésének, mert gyanítom ez a " odamentél, beolvadtál, egyenjogú római polgár lettél és kész." - valószínűtlenül hangzik. A római polgárjog komolyabb dolog volt ennél.
Róma ma is áll - persze, miután évszázadokig lakatlanul állt- hála fenékpusztai Nagy Theodorik gót királynak,aki - mint tudjuk Ravennában temette Rómát.
"... De másba nem szóltak ott bele, élhetted az életed, ahogy tetszett ..." már úgy érted, leszámítva a pápaság kábé ezer évét,ugye? :-)

Nopersze a lényegben újfent egyetértünk.
@sortelen: Most ez 1 elnagyolt visszaadása egy elnagyolt, a nagyközönségnek szóló ismeretterjesztő filmnek,amit - azt hiszem - egy amerikai profnő celebrált.

Persze, hogy voltak nüanszok, a való életben nagy fontossággal bírók az illetőknek, de kétezer év távlatából ő így szűrte le a lényeget. Hogy Róma akkor - nix még pápaság, ez a római birodalommal foglalkozott - vitathatatlanul a világ közepeként és hatalmas birodalom uraként ezt így tudta szétrobbanás nélkül megúszni.

A pápaság is egyfajta római birodalmat hozott létre persze, központosítva a világot: nem is értem a globálpista ellenes hisztit itthon a mélykeresztényeknél, mikor a kereszténység a legjobb példa a világ egyenarcúsítására már mióta!

De Róma áll, bárki bármikor és bármiért rohanta is le. Budapest is állni fog, bárki bármikor és bármiért rohanja is le most. Ahogy Párizs, London is, mert a falaikon túl még valami összetartja.
@a szív fészkei: Hát, itthon nem találtam az etnikai összetételre semmit, valszeg nincs is ilyen adat, de a héten a könyvtárban még rákeresek. Majdnem biztos, hogy nem volt lényeges, a római kultúra ösmeretes pragmatizmusa, toleráns sokistenhit, rabszolgák mindenünnen stb hatásai. Ámde. A polgárjog (a vagyontartás jogán túl) a "gyüttmenteknek" nem járt ki, a libertinusoknak sem, a latin polgárok nagy többségének sem. (Választó és választható ilyesmi. Max. kerületi tanácstagot választhattak, de jelöltek ott sem lehettek.)
De akár 100 millomosok is lehettek, semmi baj.

A másik nagyon érdekes a Róma püspökének birodalma. Persze ez pont azért lehetett "homogén" Európa-birodalom (mert világ azért nem), mert homogén volt a vallása.

Innen Huntington: A civilizációk összecsapása és a világrend átalakulása c. írása olvasandó.
A "civilizációk" jelzője természetesen a "vallási". Először lesz globális vallásháború, majd a fennmaradó _egy_ vallás után(!) élhető globalizált világ.
Ámen.
süti beállítások módosítása