Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 444.hu/2024/03/28/hajdu-peter-szerint-a-frizbi-bulvarplatform-ez-az-ami-nem-tette-lehetove-hogy-a-... (2024.03.28. 12:16) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.18. 06:15 Fabius

A matolcsyzmus vége: dupla Bokros csomag

Címkék: gazdaság fidesz bokros csomag matolcsy csomag feritél

- Mi újság otthon? - kérdezte a külhoni rokonság tegnap.

- A feritélre ráesett egy pekidzs, most szorítja belőle a szuszt kifele, mint egyszeri Ángyán Jóska a földoligarchákból. De Kusza Szem ismét győzött, két és fél éves kemény küzdelem árán letaszította trónjáról az öröknek hitt megszorítás rekorder Bokros Lajost.

matolcsy-megszorítás.gif

- Orbán hogy viselte?

- Majd kidoboltatja ezúttal 300 millióért minden nyomtatott termékben és a tejesdobozok oldalán hogy a Zúnió a hibás.

1995-ben a Bokros csomag bejelentését fekete vasárnapnak hívtuk. TündérGyuri tegnapi napja jó eséllyel pekidzs déj elnevezéssel égő narancsvörössel kerül a magyar gazdaság történelemkönyvébe. Az Állami Számvevőszék egyszer szólt, hogy édes barátaim, a költségvetés bevételi oldala bizonytalanabb, mint Selmeczi Gabriella morális egyensúlya, de ti felpofozni is kétszer szeretitek saját magatokat. Nyáron még azt harsogtátok a mindenoldali gazdasági szakemberek intéseire, hogy nem lesz több új adó. Erre ősszel más sincs, csak új és egymás után megemelt, megduplázott mértékű régi adók. Cséfalvay államtitkár gyomorszájig kifordulva magyarázta, hogy helló, most szakadunk el a déli problémáktól, pedig csak akkor kezdtünk el igazán beleszakadni. 

Jött a recesszió, nőtt az infláció, nyakunkba kaptuk a tranzakciós adót, a megemelt telefon percdíjat, hogy csak a matolcsyzmus feritéljének legnépszerűbb elemeit emlegessük, és azóta mi változott? Minden. Minden még ennél is rosszabb lett, és lesz. De ti tovább őrzitek azt az egykulcsost, amivel kapcsolatban a Felcsúti Álmodó nem is olyan régen még kikérte magának, hogy Gyurcsány ne adjon a szájába olyat, hogy ő híve ennek, és amivel évente 600 milliárdos hiány termelődik újra a gazdaságban. Az Orbán-bankadó seggszájszámláló ötödik rovátkát húzza be nyolc hónap alatt, 70 milliárdot vágtok a kukába évente egy mozdulattal, ami nem csak bevételkiesést jelent, hanem a munkanélkülivé vált emberek segély járuléka 4 milliárd kiadásnövekedést is. De mit számít ez, mikor a banki hitelezés beindulása továbbra is álom marad a gazdasági növekedéssel együtt, a befektetők az új közműadó és az iparűzési adó hatására nem, hogy nem jönnek, de azokat is elriasztja akik eddig itt voltak. Nekünk jutnak a megemelt jövedéki adók, a dupla mértékű áthárított csekkadó, a jósolhatóan kevesebb cafeteria. 

Csudálatos eredmények ezek. Két és fél év alatt összehoztatok egy dupla Bokros csomagot, seggére vertetek a Manyup pénznek, és ezzel együtt is minden kilátásunk annyi, hogy az egykulcsos miatt a ciklus végére nektek ez harmadszor is menni fog. Az egyetlen kézzel megmarkolható eredményetek, hogy G pont Fodor Gábornak ennek ellenére is föláll.

739 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr354855551

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szja-emelés nélkül ez csak egy drága lófilé 2012.10.18. 11:27:19

Kezdjük ott, hogy ma reggel úgy viselkedett Matolcsy, mint egy taknyos kis óvodás, akinek a nagyok összedöntötték a homokozóban a várát, és még a lapátkáját is elvitték. Ez az egész az EU a köcsög, és ő követel még plusz megszorításokat duma eleve kiba...

Trackback: A kormány nem ért egyet saját csomagjával 2012.10.18. 10:41:44

Kormányunk kifogás-gyártásban utolérhetetlen - színvonal mint az oviban, mutogatás a szélrózsa minden irányában. Nem mi voltunk, nem mi akartunk, már megint más a hibás, nem kicsit, nagyon. Meg nem értők, unortodxia-ellenesek körben 360 fokban, a világ...

Trackback: Hol jár az eszem, csak az ásót ölelem. 2012.10.18. 10:23:49

Napok óta. Mert egy családi ház rendbehozatala nem merül ki a különböző belsőségek transzplantációjában, rozzant és megereszkedett, ráncot vetett burkolatok cseréjében. Ide tartozik bizony a külcsín is, kert, udvar. Mivel a belső munkák immáron télies ...

Trackback: Hol jár az eszem, csak az ásót ölelem. 2012.10.18. 10:23:12

Napok óta. Mert egy családi ház rendbehozatala nem merül ki a különböző belsőségek transzplantációjában, rozzant és megereszkedett, ráncot vetett burkolatok cseréjében. Ide tartozik bizony a külcsín is, kert, udvar. Mivel a belső munkák immáron télies ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nézzétek meg a Tarlóssal készült riportot a Kálmán Olgánál. Ekkora bunkó tahót ahogyan beszélt K.O-val egy ember nem engedhet magának egy nővel szemben, nem még egy "politikus". Pontosan alacsony IQ-val rendelkezőnek nevezte őt mert faggatni merészeli és nem arról és úgy ahogyan ő elképzelte. Látszik hogy fideSS-nél a tahóság alapkövetelmény!
@Secnir: aha, a józan ész mellé kell a szív is, csak hát ez az ilyen félázsiai származékoknál, mint mi, a józan és a szív még édeskevés - nekünk erő kell, ha van erő, van összefogás, jól mondom?
@Penivaldes:
Valami agyabeteg asztrológiai elemzésben azt olvastam, hogy ő fogja szétb..uherálni a világot.
Fene tuggya, sok újkori próféta mondja, hogy keletről fog jönni pusztulat. Miért preferálja a tetű a keletet?
@Knósszosz: Miket olovasol te? asztrológiai elemzés..ma a kosokra új kihívások várnak..
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:
normális ember nem olvassa sem a mandínert, sem a véleményvezért
@Knósszosz: Az is fárasztó a nyelvnek..az a sok csapás.
@házelnök: Én a 168 órát, meg a Barikádot is átolvasom..hasonló szint mindkettő. de meglehet tudni, hogy hol az ellenség.
@ariel12:
Tarolóspista az én megközelítésemben olyan, mint Áderjancsi. Mindkettő gyökér, de azért mégsem annyira gyökerek, mint a Fidesz fő köcsögjei.
Áderről az volt a véleményem, hogy nem lesz akkora szervilis tetű, mint az elődje. Azt nem mondom, hogy ez maradéktalanul igaz lenne ma, de az kétségtelen tény, hogy nem bakizott akkorákat mint az elődje. Eddig. Tarlóst azért nem dobnám a pöcegödörbe, de az vitathatatlan, hogy Ő sem találja a megoldást, a kapitális szar eltakarítását illetően.
Az persze megint más kérdés, hogy bizonyította a bunkóságát. Megint.
Vannak szakmai kérdések, amelyekben jól érvel. Azt nem értem, miért kell ezt Kozsó színvonalán előadni?
Nyilván van mindenkinek rossz napja, de ezeket a seggfejeket azért stafírungozza a magyar adófizető, hogy tegye a dolgát azért a pénzért, amit kap.
Amúgy a nőkkel szembeni kommunikáció mikéntjéről való véleményemet ismerheted, ezt ide röfögtem már, még ha nem is tetszik mindenkinek. Szív-em tudja nem nyalok, pusztán tisztelem a hölgyeket, meggyőződésből. Anyám is az... mindannyiunké.
Kitört belőlem a demagóg marha, de leszarom. Ez a véleményem.
Visszatérve a kommented lényegéhez: Tarlós egy büdös paraszt, egyet értek! Szarul veszi a kommunikációs akadályokat (néha), de vannak elképzelései, amelyekkel egyet tudok érteni.
Mondom: ez nem jelenti azt, hogy kedvelem.
Téged viszont igen.
@Knósszosz: Kozsó? Tarlós? Juj az durva lehet..
Engem is kedvelj!
@Penivaldes:
Az eddig nem jött le, hogy kedvellek??
Iratkozz be egy szövegértelmezési tanfolyamra, jó?!
@Penivaldes:
Ez igaz, most zártam el a gulyásleves alatt a gázt..-:)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A banki pénzmosás figyelése sokat ér a feketegazdaság készpénzes forgalma ellen...
@Knósszosz: Te meg iratkozz be egy olyan tanfolyamra, ahol helyrebillentik azt mait billenteni kell! Meg vegyél egy kiló lisztet.
@Penivaldes:
Most meg vagyok úúútálva?
Liszt minek?
Persze veszek, ha tudsz jó lángost sütni.
@Knósszosz: Édes fiam Knósszosz, én csak tojást tudok sütni, meg kisütni a rántott húst. de lángost nem. tehetségtelen, mindent félbehagyó szakácsnő vagyok.
@online távmunkás: házipénztár, bérek stb. előbb utóbb számlára kerül valahogy ;)
@Penivaldes:
Édes lányom Peni, ennek ellenére kedvellek!
Lángost azt én nem, ezért törleszkedtem, hát ha...
Akkor ketten nem. Rokonok vagyunk!-:D:D
@Knósszosz: Én rossz házizqsszony vagyok. de elég szórakoztató
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Lázár János szerint nagyon nehéz munkahelyeket teremteni azokban az országokban, ahol nincs ipar. "
jóóóóóóóóóóóregggggeltvietnám!
ez kb 1902 óta köztudott. aki marxista iskolába járt, az ezzel kelt-feküdt. a nácikok is tudták. a cocik is tudták.
talán művelődni kellett volna, kedves jános?
@Penivaldes:
Akkor főzzünk együtt!!
A teában otthon vagyok, na??
@Knósszosz: Főzzünk együtt. csak meg ne tudja az uram:)
@ariel12: Nemcsak az ATV-n adta magát:Volt szerencsém 1 nappal korábban a Hír TV-n a Rájátszás című műsorban is tapasztalni, hogy mekkora gyökér: A műsorvezető-hölgy is rákérdezett egy-két dologra, de neki meg azt mondta, hogy "figyeljen már jobban a szavaira,mit nem ért azon,amit mond"!Nagy paraszt, az nem vitás!
@Secnir: Akkor ez azt jelenti, hogy az egymillió az tulajdonképpen 100 ezer, mínusz 100 ezer közmunkás?
Van olyan barom, aki ennek a beszédjét megy hallgatni a Kossuth-térre?
Van, ezért nem megyünk előre...
dik szorongasák csaka csiramagyar torkát a gecibe
elis megyen innén mindenik asz jónapot he
@Penivaldes:
Diszkrét vagyok, nagyon ügyelek az "alsó" kapcsolataim érzelmileg tiszta, és erkölcsileg megkérdőjelezhetetlen mivoltára.
Az urad semmit sem fog megtudni!-:D:D:D
@Knósszosz: ok, várlak. új ágynemű huzat..gyertyák..
:))
@Penivaldes: menjenek a csicska magyarok ahun is lehet csicskulni
ugyis elmegyen mindenik gyáva szaros dicsak
@futás csicskák!:
Köszönjük, hogy megosztottad velünk a hitvallásodat!
Pontosítanom kell: velem. Nem beszélhetek a blog harsonájaként, ezért magánemberként kérdem: mit óhajtottál a tudomásomra hozni, a "geci-jónapot" konklúziójú szösszeneteddel?
Beszélem én is ezt a nyelvet, főként ha a magad fajtákat kell jelzőkkel illetnem.
Orbánnak igaza van, vannak akik beleszülettek a turulba.
Te benne is fogsz megmurdelni...
@Penivaldes:
Ahhh..:))
Öreg vagyok émmá ehhöz Peni!
Bár... ha a sót nem is, de a sósat még mögnyalom-:D
@Penivaldes:
Ugyan mit?
Van amit tizenöt évesen, meg hetvenesen se lehet.
Szóval??
Asszem ez mindent elmond helyettem is:

Tinódi Lantos Sebestyén: Tudjátok magyarok

Sírva veszíköl most szegény Magyarország,
Mert tőle távozék hangosság, vigasság,
Belőle kikele sok fénös gazdagság,
És fogságba esik egynéhány uraság.

Bolondság tőletök fejenkín' magyarok,
Terek álnok hitit meg nem gondoljátok,
Maga csak tőlem es sokszor hallottátok,
Sok fejedelmeket mind csaltak, tudjátok.

Tudjátok, magyarok, hírösök valátok,
Míg nagy szeretettel egymást hallgatátok,
De mihelt köztetök ti meghasonlátok,
Ottan országtokban, ím, mint pusztulátok.

Tanácsot sokáig, kérlek, ne tartsatok,
Ha ez két víz között ti lakni akartok,
Mert ha csak hallgattok, szömben ti nem vívtok,
Félök, hogy sokáig itt nem uralkodtok.
@Knósszosz: mi? hagyámá fus szaladj innén teis nekárogjál
@Secnir: uram atyám! Ennyi ideig tartott, míg felébredt?

És tessék mondani kedves Lázár elvtárs, mikorra terveznek ezen a helyzeten változtatni, basszák meg???
@Penivaldes:
Nézd Peni, én sok mindent elviselek, a hölgyektől meg pláne. De azt, amit most mondtál, az a legdurvább sértés!
Az hagyján, hogy seggre utaltál, azt még megemésztem. Az igazi sértés az, hogy matolcsy-t egy mondatban említetted velem.
Tudod gondolkodóba estem, szóba álljak-e veled ezek után..?
Holnapig átgondolom-:)))
@Penivaldes: tanujá lovárit nemsokára ugyis az leszen a hivatalos mer mentek a levesbe innén csicskák
@futás csicskák!:
Ezt így, vitakultúraként?
Cigánynak átlátszó a dumád, tudom hogyan adják elő magukat. Vagy Stefi volnál?
@Knósszosz: mészte rákba ugassá anyádal én alszok te csirapöcs
@futás csicskák!:
Kedves baromarcú tuskó!
Az a baj, hogy művi tahósáhgod nem éri el azt a szintet, hogy valósnak tűnjön. Ezért húzzűl nyugodtan a vvéres mocsinghulladékok közé a turul gyomrába. Oszt jónapot.
Kuminnak meg üdvözlet.
@futás csicskák!: mi van agyzakkantka. Kevés a mai napidíj. vagy tul sok? S agyadra ment a fény?
@Bakter: Szerintem arra gondolt, hogy az árú szó milyen kapcsolatban van, már ha van, a magyar áru szóval?
Gyapálják Szanyit, de nagyon szemét stílusban.
A 168 órás újságírónő kritikus, de higgadt és korrekt.
@GeoCracker: szakat vona anyádba asz rákos anyádba fejed te csicskageci mitképzeszte magadrol he
rék legyen a gyomrodba dicsak!
A Bors újságírója egy tudatlan fasz.
@GeoCracker: rák a gyomrodba te köcsög raszista magyar geci
@futás csicskák!:
Meg kellene mártóznod abban a közegben, amit itt megpróbálsz megjeleníteni nekünk. Kevés vagy haver, mint kolostorban a fitymacsattogás. Én egy új nickkel két komment után hitelesebb leszek cigányként, mint te.
Á rák egyemmeg...
Nohát, nohát. Ilyen folklorisztikus troll... szinte sajnálom tahótlanítani...
Meg köll ennek lenni. Tahótlanítok.
@Knósszosz: asz ugathatol geci seholnemvagy paraszt leszophatol
innén télak csicskamagyar szophatol hahah
@futás csicskák!:
Kitartó vagy műándzseló, de engem nem versz át. Ismerem a cigányokat, volt dolgom velük elég. Szóval ne erőlködj, velem legalábbis ne. Holnap Armandó lesz bevetve itten? Paradigmaváltás volt tán a központban? Üzenem a Cáratyuskának; itt ez sem fog menni, kedves droidja a pimpós narancslekvárnak.
Sajnálom, ha az állásinterjú után egy nappal munkanélküli leszel, de ez van.
Ha esetleg tévedtem nagy dolog, a főnököd miatt már másfél éve én is.
Remélem, ezek után elégedett vagy?!
Szarházi
Kedves Barátaim!

Magyarország Orbán Viktor államférfiúi képességeinek köszönhetően a nemzetközi válság által teremtett kedvezőtlen környezetben is épül, szépül, lüktet benne az élet, és a szinte letaglózóan gigantikus nehézségek ellenére is egyre fejlettebbé válik. A balliberális médiabirodalom azonban aljasul kiszámított, előre kitervelt módon nem engedi átszűrődni a pozitív tartalmú híreket, ezzel próbálva letargiába taszítani a magyar nemzet pesszimizmusra hajlamos rétegeit.

Ezért úgy döntöttem, hogy minden nap harmatos csokorba gyűjtöm az éppen aktuális jó híreket.

A mai nap pozitív hírei:

1.Martonyi János Hillary Clinton amerikai külügyminiszterrel tárgyalt Washingtonban.

Videó a közös sajtótájékoztatóról:

www.youtube.com/watch?v=2TcN5VRQOXY

2.Budapesten lesz a Fiat regionális központja:

mno.hu/automobil/budapesten-lesz-a-fiat-regionalis-kozpontja-1112132

3.Budapest lehetne az Európai Szabadalmi Bíróság regionális központja:

www.hirado.hu/Hirek/2012/10/18/14/Navracsics_Budapest_lehetne_az_Europai_Szabadalmi_Birosag_regionalis.aspx

4.Jelentősen estek a magyar államkötvények hozamai a csütörtöki aukción. A forint is erősödik, a CDS-felárunk is csökken:

www.origo.hu/gazdasag/20121018-jelentosen-estek-a-magyar-allamkotvenyek-hozamai-a-csutortoki-aukcion.html
DRága fiam, kelttészta prof vagyok. Lángos, fánk, aranygaluska, rózsatorta, pizza - amit akarsz.

Most épp tenyérnyi rántott gombákat csináltam. Csak hogy tudd. :-DD Na itt meg mizu kicsilegók? Gyúrjátok az ipart a hületroll ármádával?

Én meg voltam az Aranymúzeumban, egy diplomata - és macher a köbön - kicsit visszaforgatta az évtizedek külképviseleti szolgálata alatt begyűjtött délkelet ázsiai kincseit a köznek. Az Andrássyn van, gyönyörű felújított villában szuper japánkerttel + teázóval. Ez legalább nem tesz minden magánzsebbe, mint ezek a bunkóvicsok. Hihetetlen vagyon van felhalmozva és kiállítva igen elegáns módon.

Simicska és Orvbűn a büdös tornacsukáit fogják múzeum helyezni majd egyszer?
Jesszus, mi volt ma itt! :DDD
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Hillary Clinton vegyvédelmiben volt? Ámerikát szeressük most? Mit nem mondasz... És ez jó hír nektek, a Nem leszünk gyarmat!! menetelőinek?
@futás csicskák!: Na, mi van kiscsíra, te vagy Stefi népieschben? Anyám, népszínművet is rendez a Kumin már?
@épészmérnök: Uram majd csinál és felteszi. Meg gondolom, más is. Nekem egy 8 éves mobilom vam - és még bírja rezzenéstelenül - nem tudok avval fényképezni. A lányom ígért valami nála leselejtezettet öreg anyjának, de nagyon nem érkezett el hozzám...
"Szétvert demokrácia, államcsőd felé sodródó gazdaság, szétszakadó társadalom és Európából kifelé haladó Magyarország – ez másfél év kormányzásának elborzasztó mérlege. A pályát, amelyen Magyarország halad, radikális irányváltással módosítani kell. Késlekedés nélkül.
 
(…)
 
A következő választásokon dől el, hogy a Fidesz mostani uralma a rendszerváltás első, zűrzavaros 20 évének szomorú lezárása vagy a következő 20 év kurzusának nyitó-megalapozó szakasza volt-e. Burke híres mondása szerint, a rossz győzelméhez az is elegendő, ha a jók nem tesznek semmit. Kormányváltás akkor lehet, ha választható alternatíva szerveződik a politikai palettán – a kormányváltásnak pedig csak akkor lesz értelme, ha az új kormány képes a jó kormányzásra.
 
Az első feltétel tehát a választhatóság. Az új választójogi törvény és a még nem ismert további jogszabályok nem zárják ki a Fidesz vereségét, de – képletesen szólva – a százméteres síkfutásban jó harmincméternyi előnyt biztosítanak neki. Ezért, aki győzni akar, annak emberfeletti teljesítményt kell majd nyújtania.
 
A választhatóság ma jelentős részben menedzsment-kérdés: országos, kampányképes szervezet, versenyképes helyi és országos jelöltek, elégséges mértékű, átlátható finanszírozás, helyi és országos médiaelérés, megfelelő ismertség és természetesen vonzó politikai áru kell hozzá. Ezek megteremtése rengeteg idő, szervezés és persze más pártokkal való versengés a népszerűségért és az elérhető erőforrásokért.
 
A váltás egyik lehetséges módja, ha a választások előtt a demokratikus ellenzék valamely – parlamenti, vagy még azon kívüli, civil pártja – olyan domináns és integráló szerepre tesz szert, hogy lényegében egyedül képes kihívni a mostani kormánypártot.  Ez a – ma legnagyobb szavazói tábort jelentő – bizonytalanok sikeres megszólítását igényli ettől a már létező vagy „időben” párttá alakuló új erőtől.
 
Amennyiben azonban ez senkinek nem sikerül, akkor az egyfordulós, egyéni választókerületekre épülő választójogi törvény szinte megkerülhetetlenné teszi a számottevő demokratikus ellenzék erőinek együttműködését. Ez azonban nem lesz könnyű. A szavazói bázis átfedése a versengést erősíti, a kölcsönös szavazói elutasítottság pedig az együttműködést nehezíti. Amiképpen egyelőre nem látszik objektív mérési pont arra nézvést sem, hogy az esetleges közös listák belső arányait majd milyen szempont alapján határozzák meg.
 
Az új választójogi törvény a választás látható időpontjának ismertté válásáig – az ellenzék pártjait a különutas, pozícióépítő működésben teszi érdekeltté.
 
A Fidesz leváltásának és az ország talpra állításának erősödő választói elvárása ösztökélheti majd a demokratikus ellenzék vezetőit arra, hogy időben megteremtsék a hatékony modus operandit a szóba jöhető erők között.
 
A kormányváltás azonban csak akkor nyeri el értelmét, ha képes a mostani destruktív kormányzás helyén egy jobb, sikeresebb országot építeni. Ez pedig a szerveződő alternatíva kormányzóképességének kérdését veti fel.
 
Az új kormánynak nem lesz ideje kísérletezni és munka közben tanulni. A minden szempontból kivérzett gazdaságnak és kifáradt társadalomnak azonnali irányváltást kell érzékelnie, ellenkező esetben az új kormány legitimációja gyorsan szertefoszlik.
 
Ezért az új kormánynak kész, azonnal alkalmazható programmal kell rendelkeznie: a köztársaság, a kiegyezés és a kilábalás programjával.
 
A köztársaság programjával, amely az alkotmányos demokrácia és a kormányozhatóság azonnali helyreállításának cselekvési tervét jelenti, a harmadik köztársaság korrekcióját.  A helyreállítás azonban kevés, a pártfinanszírozás tisztaságával vagy a közmédia pártatlanságának korábban hiányzó, új garanciái nélkül, a köztársaság gyenge immunrendszerrel születne újjá.
 
A kiegyezés programjával, amely konszenzust teremt abban, hogy sem az inga újbóli kilengése, sem a bosszúállás nem lehet megoldás a köztársaság helyreállításakor –bármennyi sérelmet is szenvedtek el a most ellenzékben levők és támogatóik. Az új kormány egyik legfontosabb feladata lesz, hogy új, ciklusokon átívelő széles társadalmi megegyezést teremtsen alapvető nemzeti céljaink tekintetében. Ehhez pedig a mai jobboldal demokratikus meggyőződésű szavazóinak beleegyezésére éppúgy szükség lesz, mint a határozott politikai kötődés nélküli vagy baloldali szavazókéra.  Az ország nem bírja ki, hogy négyévente a legalapvetőbb elvi kérdések képezzék a politikai küzdelem tárgyát.
 
Végül a kilábalás programja arról kell, szóljon, hogy a külső és belső válságoktól meggyötört gazdaság és társadalom gyors talpra állását és újrainduló erősödését milyen konkrét kormányzati eszközökkel és reformokkal lehet elérni, és az idővel így megtermelt többletjavakat a megújított nemzeti célokkal összhangban igazságosan és okosan elosztani.
 
De mindannyiunknak, választópolgároknak, civil szervezeteknek, politika pártoknak, tudomásul kell vennünk, hogy 2014 Magyarországa már alapvetően egy más ország lesz, mint a válság és a fülkeforradalom előtti világ. Fáradtabb, kétkedőbb, tapasztaltabb és talán bölcsebb is, de alapvetően más. Máshol lesz a közepe, máshol az ingerküszöbe és mások a prioritásai. Talán azt a tanulságot vonja le ebből a korszakból, hogy a csodavárás és a reményvesztettség a biztonságos gyarapodás két legnagyobb ellenfele. És talán azt is, hogy a demokrácia olyan, akár a levegő: míg körülvesz, fel sem tűnik, de a hiánya azonnal fojtogat.
 
A jó kormányzásra eséllyel csak az vállalkozhat, aki ezt a változást megérti."

hazaeshaladas.blog.hu/2012/01/09/koztarsasag_kiegyezes_kilabalas

Ez most is jó. Vajon mit mond majd 23-án?
@aritus: Mikor megírtam neki, hogy szerintem hol van alkalmazásban elkussolt. Robin mester, ja. Osztályvezetőként tolta munkaidőben. Erre kell adózni, mert ez állami költség, nem?
@aritus: Elküldtem neki. Valamilyen Gergely, nagyon futtatja a Navracsicska.
@aritus: Harmadik gáz, hogy ez a nóta huszárostul nem így van: akkoriban ez nem volt annyira komilfó. Selyemágyban háltak - ezt rímet váltotta kis a bunkóbrigád a hágtára. Van erotikus töltete, de sejtetés szinten,nem ilyen ilyen orvbűni szinten. Hav astól mit vártál? Azt hiszi, hogy ő a Férfiasság maga. Egy hányás csupán sezgénykém, nem vonzó pasi, pláne nem Tanár Úrként! Akinek meg az, hát szegény, csak azt szánni tudom..

Na akkor elmondom, ha már farkakról van szó és kései óra, kiskorú sehol,hogy mit tanultam ma. :-Dd Erre fogékony vagyok. Az Aranymúzeumban láttam, ott írták szigorúan tudományoan: Dél-Kelet Ázsiában indiai hatásra, Siva isten teremtő alkatrésze, a linga=fallosz hatalmas tiszteltnek örvend. Abból árad az élet, és ezért egy négyzet alakú mélyedésben - Boli kedvenc szimbólumán - állva ábrázolják. Tehát a yónin,a nő nemi szerven. Ugye e kettőből lesz a teremtés csodája, nem is elmismásolják, mint a katkók a dolgot Szentlélekkel.

Na és a nagy uralkodók ilyen szent lingamokat emeltek, állítottak különböző méretekben a tereken, templomokban édes népüknek örömforrásul - voltak kisebb drágakőből: élethűek, vagy stilizáltak napi hordásra is - és arannyal, ezüsttel borították a kőből kifaragottakat. Ezeket KÓSA-nak nevezik. Tehát, amikor megemlékszünk Mr. 20%-ról, annyira nem járunk messze az igazságtól. Ő egy fasz. Csak nem olyan szép, értékes és imádnivaló.
@épészmérnök:

Majd tolok fel twitterre párat, az aznapi poszt alatti kommentek közt lesz a linkje.
@Fabius: Ezeket klónozzák Rogán csipájából? Vagy hogy lesznek ennyire ugyanolyanok kívül-belül? Hihetetlen tudományos eredmény! Stefi ezt ünnepelhetné!
@futás csicskák!: Remélem Fabius kilapátolt. DE ha még olvasod, akkor anyámat akkor vedd szádra.. Nem , akkor sem, mert annál ő is többre tartja magát, de homonoid szakupac.
@a szív fészkei: "Ezeket klónozzák Rogán csipájából?"

Jaj, szivi... majdnem leköptem a laptopot.
@a szív fészkei:

Ő még hagyján. De új kedvencem GFG és Mráz Ágoston mintha ikrek lennének: aprók, kobold fejük van, és szervilis génhordozók.
@Fabius:

felesleges testi adottságokon élcelődni feszt, nem éppen elegáns, nem is etikus... eccer-eccer elmegy, ezek meg amúgy is különösen katasztrofális elmék, bocsánat elemek...
hmmm:-) milyen jól elcsicskáztatok itt éccaka
@jaegtoer: A gunyolást illetően talán igazad van. Viszont a testi adottságoknak bizony szerepe van a személyiségalakulásban. Így akár abban is, hogy a Vezér egy erősen tulkompenzált személyiség, és eljutott oda, hogy vitatható a pszichikális állapota. endresy.blogspot.hu/2012/09/kortunet-vizsgalat.html
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Isten őrizz'!

Az ilyenek tartják jó kondiban a blogot. Idejönnek, böfögnek-finganak, aztán lehet rajtuk - ízlés szerint - röhögni vagy utálkozni.

Szerintem tehát igenis ápolgassuk, nevelgessük ezeket az agyatlan trollokat. Mert egyrészt jót lehet szórakozni rajtuk, másrészt azt se felejtsük el, hogy ők ennek a rendszernek az igazi arcai. Nem árt velük nap, mint nap szembesülni.
@Cartman (ex Cartman): Én nem akarok szembesülni velük, elegem van ezekből a faszkalapokból, mint Gábriel, meg Blogger Géza, akiken látszik, hogy nem olyan hülyék, mint amilyennek el akarják adni magukat, viszont élvezik, hogy a rendszer az ő kisebbségüknek hajbókol úton-útfélen. Elegem van ebből az uram-bátyám világból, elegem van abból, hogy ezeket nem röhögi pofán hangosan mindenki, hanem egyáltalán szóba áll velük, és ezért úgy érzik, nekik mindent szabad. Elegem van abból, hogy mindenki a vállát vonogatja, miközben saját szememmel látom, hogy a szüleim hogyan betegednek bele abba, amit ezek a szarháziak egyre bátrabban csinálnak! Elegem van abból, hogy fasizálódik az ország, és ha valaki ezt szóvá teszi, akkor gyurcsányista libsibolsibérenc, és elegem van abból, hogy az ilyen tetveket nem vágják ki szó nélkül a fórumokból!

ELEGEM VAN!
@Fabius: :-DD A South Perk-beli Mefityisztó (botcsinálta csodadoktor, kísérletező)nagyon belehúzott az új FideSS-nemzedék megalkotásába. Kb. olyan is eredmény.
@a szív fészkei: jó nem lehet mindenki olyan vonzó mint én:))
@jaegtoer: Bocs, de itt érvényesül a hermetikus alapelv: ahogy bent, úgy kint. Nem lehet felül emelkedni a külső satnyaságukon, amiből szerintem kialakult ez a borzasztóan gennyes szervilizmusuk, és sunyi kis valójuk. Mert máshogy nem érvényesülhetnek látványra is torz valójuk miatt, beállnak egy képzelt (aki beteg is, és nem csak képzelve) ERŐ mögé, azt szopják fel habos nyállal fényesre a te ,az én, a mindnyájunk nagyon másra kellő forintjaiból.

A szaros kis egojuk ápolása kurvasokba fáj az országnak, és tudod, ezt máshogy, mint ilyen dühvel nem lehet fogadni. Ha te türelmes Terézmamóka vagy, gyakorold a megértést, én rohadtul unom, hogy ennyi kis aljadék rohangál iszonyú sok pénzt felmarkolva a semmi teljesítményért. És mint láttuk, Rogánból se pillangó lett, hanem még gusztustalanabb hernyó, ami rágja a Belvárost.

Mikor szemünk előtt esik szét használhatatlanná az ország ilyenek miatt is, kitör a gúny, ja. Legalább az... Bizony, számítsd csak át inkubátorra, kórházi&hajléktalanellátásra, iskolák modernizálására, bölcsik építésére ezt a rengeteg pénzt, amit ezek a manófejű vazallusok felmarkolnak! Demagóg vagyok, vállalom.
@Penivaldes: Igen, Penit minden gigaplakátra!!!! Csináljunk gusztust ennek az agyonsanyargott vérrel áztatott kis nalsor verte országnak végre!! Pe-ni, Pe-ni!!! Remélem, Simicska olvassa, vagy Kumin elküldi ezt neki és végre kikerülsz a házfalakra. Nem mint lecsorgó radnótis fájdalom, hanem országbüszkeségként!! :-DDD
@a szív fészkei: Én is merem remélni. Rögtön helyre állna az ország megítélése külföldön. :DDD
süti beállítások módosítása