Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Tudta az igazgató, hogy a nevelő szexuális kapcsolatot létesített egy 15 éves lánnyal, mégsem tet... (2024.04.24. 13:05) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.13. 03:50 Fabius

Bajnai a népellenség

Címkék: október 23 baloldal bajnai gordon milla

Mire Bajnai Gordon visszatérésének híre körbejárta az országot, addigra sikerült nagyjából mindenkinek féknyomot farolni a fecske alsóba. Befostatok, nagyon helyes. Ideje volt. Azonban bármennyire is kiszámítható volt ez, azt azért nem várta senki, hogy az össze - nem - fogáson rugózó, választási szövetségekről meg kormányváltásról álmodó baloldal hangosabban fogja szidni, mint ahogy a jobberek libásoznak. De elég csak benézni bármelyik témával foglalkozó poszt alá, hogy világos legyen: Ma Bajnai az ördög aki elhozza az apokalipszist, Juhász Péter meg az ő cimborája. Hozzájuk képest mindenki Szent Szűz Mária, és szeplőtlen Jézus pénisz. 

bajnai-apokalipszis.gif

A jelenségre a magyarázat nem túl bonyolult: a kizárólag választási matekban gondolkodni képes baloldali erők elővették a kiskezüket, és az ujjacskákkal balettozva összeadták ami szerintük összetartozik: Itt van ez a Gordon srác, aki Bokros Lajoson kívül az egyetlen eredményes válságkezelő szakembere jelenleg az országnak, akinek miniszterelnöki tevékenységét sikerként könyveli el még a Kedves Vezető is, és aki legalább kétéves legenda szerint az egyetlen lehet, aki képes bármiféle összefogás jelképévé, a széthúzók közös nevezőjévé válni. Plusz itt van ez a Juhász Péter a Millájával, amiből volt pofája - nem pártot, nem - egyesületet faragni, és ami pillanatnyilag 100 014 taggal bír a faszbúkon. Rémisztő és gyomrot markolóan félelmetes a gondolat is: a saját bevallása szerint 32 ezer taggal - ÁSZ vizsgálat szerint 19 ezer tagdíjfizetővel - rendelkező szocialisták, a belőlük  kivált DK és a nem éppen huszáros taglétszámáról híres LMP ha kiegészül a Szolidaritással és a 4K-val, akkor sem érik el ennek a létszámnak a felét.  Ráadásul azt ők is tudják, nincs köztük - és a holdudvarukban - olyan arc, akire egy elbaszott matolcsyzmus utáni gazdaságrenoválást rábízna a nép. 

Ez a kép olyan veszélyt hordoz magában, ami szétfoszlathatja a mostani pártvezérek miniszterelnöki álmait, kérdőjelessé teheti az egymással is karmolok harapok viszonyban lévők erő sorrendjét, tehát meg kell akadályozni. Bármi áron. 

bajnai-baloldal.gif

Pedig konkrétan összesen annyit tudunk, hogy Bajnai Gordon a Milla tüntetésen bejelenti visszatérését, és Juhász Péterék egyesületi formát adtak az eddig faszbúkcsoportként létező Millának. Minden más csak találgatás. Ez az apróság viszont szemmel láthatóan senkit nem zavar. Gyurcsány megkezdte a finnyogást, majd jött utána a kórus. A témával foglalkozó közéleti blogok posztjai alatt legizmosabban azok gyúrják a fikát Millára és Bajnaira felváltva, akik eddig minden héten egyszer minimum szemináriumot tartottak a Fletó nagyjából ártatlan az ellene felhozott kritikai pontokban, és karaktergyilkosság áldozata lett -témában. A Boldog Sajtkészítők ennél is előrébb tartanak, ők versenyre kelve a mandiner trolljaival elsőként tették a kijelentést: Milla = SZDSZ 3.0  Akkora az elszántság, hogy TGM is simán kiröhögteti magát, mert szerinte ez az esemény Bajnai Gordon választási kampányának nyitóeseménye lesz. (nem) 

 Közben megfeledkezik ez a drága ember arról a nem elhanyagolandó tényről, ő maga sem csak filozófus és közíró, hanem pártvezér is, bibi. Mégse gondoljuk, hogy megszólalása a Zöld Baloldal választási kampányának nyitóeseménye. Szerintem jobban is jár így. Mert, ha gondosan szétválogatom a filozófust és közírót - akik kedvelek - a politikustól - akit nem - és kizárólag választási matekban leszek képes gondolkodni, akkor megmérem TGM és a Zöld Baloldal politikai súlyát: A legutóbbi országgyűlési választáson 1425 szavazattal abszolút utolsó helyen végeztek. Ennyi embert érdekelt TGM a politikus. Ettől nagyságrenddel többet érdekel a filozófus és közíró, feltéve, ha képes azonos mércével mérni magát bármelyik másik közéleti szereplővel. 

Amíg a baloldal gondolkodni is képes része igyekszik ezt a képességét nyilvánvalóvá is tenni, addig a többség úgy állít ki magáról bizonyítványt, hogy föl sem ködlik benne mit is csinál. Nézzetek már végig magatokon. Ha valami véletlen csoda folytán sikerül veletek Orbánt leváltani, mit fogtok művelni egy koalícióban? Ha egy huszonharmadikai rendezvénnyel kapcsolatban, ami minden tévhit, mendemonda és Bajnai bejelentése ellenére legelső sorban az újratöltött nem leszünk Gyirmót menet ellenpontja lesz, az a legnagyobb probléma, hogy Szarvas Koppány Bendegúz öltözhet-e Gyurcsány Ferencnek, és tekerheti-e magát tokától bokáig DK molinóba, akkor mi a bánatos kókadt paripa péniszt fogtok csinálni egymással egy költségvetési vita alatt? Már azon kívül, hogy összeverekedtek kinek mennyi zászló és kitűző jusson a május elsejei felvonuláson. Szerintetek ez normális? Ti nem bármilyen összefogástól, választási szövetségtől vagy kormányváltástól vagytok fényévnyi távolságra, hanem a józan észtől. Orbán hátradőlhet, semmi szükség, hogy ő járasson le titeket és Bajnait, mert amit műveltek attól a közéleti fórumok kuministái is elfelejtenek gágogni a röhögéstől.

Én ott leszek huszonharmadikán. Meghallgatom a kisdobosfejű mit akar mondani, megnézem változott-e a Millában valami az egyesületté válástól, és - most jól figyeljetek, megdöbbentőt mondok - utána, a tények és történések ismeretében majd eldöntöm mennyire tetszik vagy nem tetszik ez nekem. 

860 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr844845651

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.13. 14:24:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: 47 busznyi erdélyi gyerek lesz az élő kordon Orbán előtt október 23-án? 2012.10.13. 13:51:26

Kétezer határon túli magyar középiskolás utazhat Magyarországra az október 23-ai ünnepségekre – írja az erdely.ma portál. Ez kísérőkkel együtt 47 autóbusznyi tömeget, és számításaim szerint 9.400.000 forint támogatást jelent, mivel a buszozók bus...

Trackback: Az internacionálét éneklő Bajnai lesz a Milla kampányarca? 2012.10.13. 13:49:24

Na és mit fog énekelni a Milla színpadán? Értem, hogy a Milla végképp el akarja törölni a múltat, de talán nem kellene a szó eredeti értelmében updatelni az aktust. Emlékszel még Bajnai Internacionálés videójára? * * A kínos coming outra 2009 áprilisáb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz:
NA elmész ám TE a búbánatos f... francba! :)
Végighajtottam a napot. Erre ilyen söröcskéket linkelgetsz nekem? Te, te, te.... NERrenforradalmár! Ezért majd még... :((
@King of Shadows:

Most már mindegy. Az adósságot így is, úgy is, de vissza kell perkálni.
A legjobban a korábbi évek bankkonszolidációra elherdált milliárdokat sajnálom, és a MNB bécsi buktáját.5000.milliárd HUF-unk bánja.

Nemzetgazdaságunk kb 80 % -on áll 1998-hoz viszonyítva.
Ebből következik, hogy a privatizáció ( és nem a reprivatizáció) következtében a vagyon rossz kezekbe jutott. Az új tulajdonosok nem tudják jó hatásfokkal működtetni a vagyont.
Megszerezni könnyű olt, de működtetni már nem nincs tehetségük hozzá.
Jó rosszak legyetek, aluka nekem...
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Így van. Valaki olyat kellene választani, aki még nem égett (nagyon) le. Ilyet azonban nem könnyű találni.

A Vona pl. nem égett le, nagyjából az egész Jobbik még nem volt a hatalom közeléb... viszont nem akarok kilépni az EU-ból, nem akarok az oroszokhoz közeledni. Éltem olyan korban, az sem tetszett. Azt sem akarom, hogy az egyház elintézze a sorsomat, nem vagyok vallásos.

A baloldaliság is távol áll tőlem, főleg, ha valami eszement okból kifolyólag tipikus multimilliomos kapitalisták irányítják. :) Bajnai viszont elég sok balos kapcsolattal rendelkezik.
@a szív fészkei:

"Ez a gáncstalan lovag valami össznépi mánia!"

Héhahó, ne piszkájjá' má', na! :o)

Idéztem a gáncsmentesség elvárását!
Fabius is tette a posztjában: idézett.
Belékötöttem, oszt hogy rútul jártam: igaza lett.

Itthonság szocializálódtam, ezért képzelheted, milyen jelentős jellemfejlődésen volt szükséges keresztül mennem, hogy nyilvánosan elismerjem: tévedtem.

Konklúzió: kötözköggyé' azzal, aki ezt írta! :o)
Magyarországon nem trendi ilyesmit mondani. :o)
@saravad:

Megértettük, megértettük, de nem fogadtuk el. Azóta sem..
@Marós: "Az új tulajdonosok nem tudják jó hatásfokkal működtetni a vagyont. "

Hát ebben nem vagyok teljesen biztos. Részben jól működtetik, csak nem akarnak ide adózni, részben pedig az az érdekük, hogy lehúzzák a rolót. És harmadik okként ott a világ változása, ahogy húz el mellettünk a világ azonos vezetés mellett is folyamatosan vesztünk a versenyképességünkből.
@Fabius: Ezt azért jó tudni... Akkor szanyi most baromira haragudhat rám, mivel én még véletlenül sem sejtettem, hogy felmerült a neve ebben az ügyben, ellenben a blogjára betettem egy neki és az mszp-nek szóló posztom linkjét, melyben épp azt hánytam csúnyán a szemükre, hogy elárulta a párt saját vezetőjét... na most sűrűn nézegetik onnan a nertárs blogot ... Én mekkora egy barom vagyok!... de tényleg nem sejtettem. Na mindegy. :-)
"A “van mit finomítani a földpályázatokon” kijelentés még csak a kezdet volt, aztán a képviselő egészen váratlanul rajt-cél győzelemmel megnyerte a rögtönzött "hogyan mondjuk azt lényegében ugyanazt, mint Ángyán József úgy, hogy közben Orbán Viktor mosolyogjon ránk"-versenyt a következőkkel: “Le kellene ülni beszélgetni a nagybirtokosokkal, arról, hogy bár érvényes szerződéseik vannak, de azért a létüket nem veszélyeztetve, hogyan segíthetnének mégis abban, hogy a fiataloknak szánt földalap bővíthető legyen.”

Rájöttek csudálatosék, hogy a földosztást beszopták. Csuhaj. Érdekes lesz nézni ahogy Mészáros Lőrinc lemond a földjeiről. Muhaha.
@Pipas:

Elárulom: ha feltétlenül oldalakban kellene gondolkozni, akkor inkább baloldalinak tartom magamat.

Azért vettem ezt előre, hogy hitelesebben írhassam le: szerintem ma nem az oldalak mentén kellene a következő kormány és vezetője alkalmasságát keresni!

Nekem a közeljövőben nagyon megfelelne akár egy jobboldali beállítottságú vezető/kormány is, ha legalább alaphangon le tudnám neki(k) hinni - és persze nem a nagyon átlátszó ígérgetésekről, parasztvakításokról beszélek! -, hogy ALKALMASAK az ország vezetésére!

Mert az én szememben mind a bal-, mind a jobboldal lejáratta magát a jelenlegi és közelmúltbeli formájában!

Igen, ilyen szerény igényű vagyok: legalább értsenek ahhoz, amire vállalkoznak, és legalább próbáljanak tényleg valamennyiünkért, az országért tenni!

Tudod, mikor kezdenék el avval foglalkozni komolyabban, hogy milyen oldal kormányoz?
Ha mind a bal-, mind a jobboldalon lennének olyanok, akikről ezt el is tudom hinni!

Na AKKOR valószínű, hogy az alapvető politikai értékrendem szempont lenne a döntésemben!

Hol vagyunk ettől...? :o(
@Fabius: Már amennyire azok a ő földjei mind. Van olyan fogalom, hogy néger avagy stróman. Tán még a ripityomos tiszta romlatlan vidéken is.
@lbm-NERtárs -): Inkább azt kéne kiszaszerolni ebben a hatéves bújócskában, kinek a neve nem merülhetett fel semmi körülmények közt!
@lbm-NERtárs -):

Mondom ahogy van: engem marhára nem érdekel melyik párt melyik jóelvtársa éppen mit szól a róla alkotott véleményemhez. Ragaszkodom ahhoz a képzethez, hogy egy demokráciában véleményszabadság van, ahol én azt és úgy mondhatom amit és ahogy gondolok. A Btk-Ptk betartásával.

Ragaszkodom ahhoz a klasszikus szereposztáshoz is, hogy én vagyok a választó ők meg a politikusok, akik értem vannak. Ha bajunk van egymással akkor nem az én dolgom az ő kegyeiket keresni, hanem az övéké a róluk alkotott képet valamivel befolyásolni. Vagy kussolni :-)
@a szív fészkei:

Na jó, gyónok: 43-as lábam van! :o)

Ám ne is kérdezz tovább, több coming out-ot nem terveztem ma estére. :o)

Egyébként igazad van: itt tényleg nagy bátorságra volt szükségem, hogy ezekről valljak. :o)))
@Knósszosz: én én mán meg se nézhetem a jó söröket??? Örök harag!
@lbm-NERtárs -): "És ez annak a három embernek a bűne, mert olyat adtak vekkerviki kezébe, amivel simán hisztériát kelthetett, és megalapíthatta, a kis diktatúráját. "

Ez egy történelmi bűn volt. Egy ilyen árulás nem mindennapi.
@Fabius: Már tiszta kommuna, annyira egybe vannak. ;-D Szeretem, amikor az aggályos jogász szarik az a előírásokra. Lásd Cinege utcai ház papírjait is...
@épészmérnök: Stúdió hangminőségben, pontosan leszállítva, szerintem meg is beszélve, hogy mire kell ez neki. Ergo tényleg puccskísérlet volt.

Még az is lehet, hogy irányítottan terelték Gyurcsányt efelé a kurvaországozós bazmegelős konfesszió felé, miért is ne?
@a szív fészkei: Nem emlékszel, melyik szoci motyogott olyasmit, hogy a haza érdekében akár nagykoalició is elképzelhető a fidesszel?
Aztán most meg az is tenyérrel bele a szarba, hogy: „nem eladó a magyar főd”
Persze…
Szóval, miért csak szaros lőrincek vehetnek/nyerhetnek hektárokat szarásig?
Szerencsétlen Ángyánnak nincs egy nyugodt éjszakája, ha nem is fizikai értelemben, de ki fogják nyírni.
@Knósszosz: Valamiért csak nem nyírták még ki. A kérdés, miért jegelik?
@épészmérnök:

Először Suchmann mondta, majd Molnár Zsolt rátromfolt, hogy nem is azt mondta, csak azt mondta végeső esetben jó lenne :-D
@Knósszosz: egy választási koalicióban prímán elfér egy parasztpárt.
@épészmérnök:
Most ne csináld mán, a linket Te is bekattinthatod. Amúgy meg mitől lennénk harrach-ban?
Ja, Tőle esetleg...
@a szív fészkei: Ha gy zsidó hülye, nagyon hülye. Vagy nyomós oka van erre, hogy ilyen hülyének látszódjék.
@a szív fészkei:

A Czinege utcai háznál sem az érdekes, hogy szabályt szeg, hanem az, hogy még nem íratta át azt a szabályt :-D
@Fabius: és melyik az a szoci, amelyik már nem szoci, és Orbánnal parolázott a közelmúltban?
@Fabius: Ja tényleg, talán nem veszi komolyan annyira az átlátszót meg Ferenczit.
@épészmérnök: A
Benedek Fülöp volt államtitkár a Gráfnál, aki meg is vádoltak valamivel. Ott vigyorgott Csányinál fizuért.
@Knósszosz: különben is, itt a tavasz, ilyenkor nosztalgiázás van, megdörgölöm a dzsinnes üveget, töltök a tonikhoz, és soooook szép fényes szájjeget belé...
@a szív fészkei: ez se rossz, de nem volt belsős. Próbálkozz még :-)
@épészmérnök:

Csintalan Sanyikára gondolsz?
@a szív fészkei:

Ángyánt veszi komolyan. Egy államtitkárra nem lehet rálegyinteni, hogy áh, szocibérenc újságíró.

Jóskabá ráadásul meglehetősen vehemens, és kurvára be van rágva.
@Fabius: Lám, a hálátlan utókor...

Hát Szily Katika, ki más?
@a szív fészkei:
Gecikínos lenne az ismert szarházi specifikációk alapján, csak úgy szanzsé kibaszni. Kussolunk, lapítunk mint süket disznó a búzába' aztán majd lesz valami.
Viktorosch taktika. Ha a többség beszopja, akkor baszhatjuk.
Én tépem a szám az ismerőseim körében, hogy ezt NE! Nem kell különösebben agitálnom, azt mondják: menjen az anyjába!
Ennek a gyökérnek nem csak a Századvég "kutatásait" kellene böngészni, hbanem kimenni a Lehel-piacra. Na, ott megkapná azt az értékelést, ami a valóság. Pofába, bele egyenesen. Ő soha.
@épészmérnök:
Ez az!
Légy epikureista, mert a többi szarság nem számít nagyon! Egyé-igyá-b szá,s'fényre derülsz.
Tök egyet értek...
@épészmérnök: Nem vagyok én bennfentes, írtam. Ez a rosszarcút láttam Csányinál jól tartva. Ja, hát azt a nőt soha nem bírtam. Parolázzon. Már amikor elnök akart lenni, eléggé gyanús lett.
@épészmérnök:

Szili se a kedvencem, de szerintem az a parolát most benézted.

Úgy beszopatta Orbánékat az alkotmányozással, hogy egy hétig röhögtem Viktor megnyúlt csalódott pofáján :-D

Elhitette velük, hogy ő most tényleg. Adja nevét, konzultál, Szájerrel szórólapon szerepel meg satöbbi. Aztán eljött a szavazás napja, és akkora nemet nyomott, hogy átszakította maga előtt a szavazógépet a padlóig, összerondítva a makulátlan, egyhangú igenek oly vágyott látványát :-D

Ez volt akkora EPIC, hogy megbocsátottam neki pár dolgot.
@Fabius: lehet, hogy többet várt az árulásért cserébe. Nem kapta meg, és bosszút állt. Nagyon-nagyon kibaszott velük... :-(
@a szív fészkei: aszongyahogy: "Lehet, hogy van egy szűk réteg – Békemenet – amely elhiszi a miniszterelnök hazugságait, de az emberek többsége már nem veszi be a sok sületlenséget"

Nos, én cirka másfél száz kilóméterre lakom a fővárostól, az utóbbi hetekben több tucatnyi kisebb-nagyobb üzemet megjártam némi javítások okán, és ahol lehetett, beszélgettem a melósokkal. Van egy rossz hírem: zömük azt se tudja, mi volt ez a békemenet, mint ahogy azzal sem törődnek, kinek mit mond éppen Orbán; egyszerűen nem lehet velük politikáról beszélni. Az ő szintjükön ennek az egésznek nem érzik a jelentőségét, pl. a megvágott műszakpótlékok miatt is a munkaadót anyázzák, nem azt, aki átírta a törvényt.
150 kilóméter távolság, kisváros és vonzáskörzete, gyakorlatilag nulla információáramlással. Valami Orbántól függetlenül is nagyon nem működik ebben az országban, és ez baromira vissza fog ütni, mondjuk másfél év múlva.
vmi azt súgja, hogy eddig páratlan karaktergyilok indul, kíváncsian várom a szabadon engedett libákat és egyéb mókákat.
@Légifarkas: "Az ő szintjükön ennek az egésznek nem érzik a jelentőségét, pl. a megvágott műszakpótlékok miatt is a munkaadót anyázzák, nem azt, aki átírta a törvényt."

Hát igen. A kommunisták szó szerint lefejezték a szociáldemokrata munkásmozgalmat, a szakszervezeteket. Hosszú az árnya Rákosi Mátyásnak...
@tucano: "eddig páratlan karaktergyilok indul"

ez biztos. Amire a válasz nem lehet lesütött szemű "hát, igen... izé... az nem is úgy volt...".
@Légifarkas: Én azt láttam a FB-on, hogy szervezkednek a bányászok, indul a telekocsi-telebusz akció, jönnek fel 23-án - és nem innen a szomszédból. Nézd, aki nem veszi a fáradságot utánanézni a dolgainak... Azért a net nem akkora csudaság már, hogy ne lehessen tájékozódni.

De hát én nem járok üzemekbe, az igaz.
@tucano: Még ott vagy a kerek popók országában vagy már visszajöttél ide a közepibe? Rég láttalak. Rodeo leanyázott a sárga fődig minket, aztán eltűnt mára.
@épészmérnök: kb. 30 évvel ezelőtt apám még tagja volt a Vasas Szakszervezetnek, mint mindenki abban a gyárban. Sosem jártunk szakszervezeti üdülőben, az ilyen lehetőségekre lecsaptak a műszakvezetők, nagyobb fejesek; sosem érezte a szervezet működését, mikulásra adtak egy csomagot a gyerekeseknek, illetve a szakszervezetis bonyolította le az évenkénti alma- és krumplivásárt, ha a melósok között volt nagyban termelő.
Még általánosba jártam, a módszerváltás előtt, mikor apám kilépett. Nem volt sok a tagdíj, de az is otthon maradt, és semmi értelmét nem látta az egésznek. Anyám sosem volt tag, én szintúgy, pedig amikor munkába álltam, még létezett a helyi szervezet (mostanra már nyoma sincs).
Nem biztos, hogy Rákosi árnya ilyen hosszú; szerintem maga a szakszervezet sem tudta, mire lehetne jó, vagy hogy milyennek kellene lennie. Vegyipariakat szoktam figyelni, elkelne errefelé is valami hasonló, de a fiatal kollégák már semmi szükségét nem érzik (és ők vannak jóval többen), az öregek közül egy-kettő morog, ám inkább mindenki csendben dolgozik, aztán otthon pakol, kapál, maszekol, vagy épp sörözget.

Közel egy hétig nem voltam netközelben, melósok között annál többet. Semmit nem tudtam meg a hírekből, szó szerint semmit; kérdezhettem öreget, fiatalt, netezőt vagy újságolvasót, mindenki a vállát vonogatta, hogyaszongya: fészbúkot nézte csak, meg a Penny-s újságot. Itt maga a tájékozódás iránti igény halt meg: úgy élnek kényelmes életet, hogy megvannak az alapigazságok (minden politikus seggfej, a főnöknek a kurvaannyát, de a titkárnőt mindenki megdugná), ezeket néha "leegyeztetik", aztán család, meló, maszek. Csak azokat érdekli valamennyire a közélet, akiknek pl. a gyereke kiment külföldre, de beszélni velük sem lehet, tökömnek sincs kedve a végtelen panaszáradatot hallgatni.
Le kéne cserélni a népet. De mivel ez nem lehetséges, minimum ki kellene osztani két irdatlan nagy pofont mindenkinek, hogy ébredjenek már fel, mert valahol kurvára belealudtak a létezésbe. Hama élne Hunyadi János, vagy Dobó István, és jönnének a törökök, az említett urak szomorúan kimennének külföldre melózni, mert ezzel a mai magyarsággal nem hogy csatát nyerni nem lehet, de még nekikezdeni sem.
@a szív fészkei:

Mostanság már nemigen. A hírekből is kiesett, ez a Mozgalom amit csinált is befulladt, az alkotmányozás óta éli a független, hang nélküli ogy képviselők életkéjét.
@Fabius: Nem is volt benne több, mint a rés a fogai közt.
@Légifarkas: :-D Én sem voltam anno szakszervezeti tag az újságnál, minek? Amit kaptak azok a pénzükért cserébe, havi tekercs klozettpapír, én is megkaptam. :-DDD Akkor meg? Igen a vállalati üdülőbe - Tihany, Szabadi nem rossz helyek, még a tihanyi MUOSZ üdülő pénzért elérhető most is - csakis a nagykutyák mehettek valóban. Az a kőgazdag szerkesztő-újságíró pl., akinek kiba szép villája volt a Balcsin, csak kiadta.
Ó szegény, mindig elolvastam a jóslatait! www.borsonline.hu/20121001_ma_temetik_geza_bacsit_

Ki mondja meg ezentúl, hogy a hegyi mütymürütykék ól körüli tipegése mit jelent a hóhelyzettel kapcsolatban??? Bírtam az öreget, jófej volt, ahogy olvastam.
Ja és azt üzeni poszt humusz, hogy kurva hideg tél várható. Na bazz...
@Pipas:
"folyamatosan vesztünk a versenyképességünkből"

Adó vonatkozásban elfogadom a véleményedet. Valóban, a Lehel téri piacon úgy kell kérni egy rohadt blokkot a hentestől, miután bekaszál 2500 HUF-ot. A vásárlónak kell szégyellni magát,, hogy kérni kell azt, amit a boltosnak vagy a standosnak kutya kötelessége lenne automatikusan adni.
Aztán csodálkozunk, ha az orvosnak, óvónőnek, tanárnak nincs miből emelni.
A fogorvosok, nőgyógyászok is elmehetnek a p..ba. Velük kezdődött az egész feketézés az 50-es években..
Milyen versenyképességre gondolsz? Talán a minimálbéren tartott alkalmazottakra? Vagy a lecsontozott bérmunkára? Hogy legyünk még versenyképesebbek. Talán sokat kérünk a munkánként?
Ezekből nem lesz továbblépés, csak későbbi agónia.
Igaz, exportmunkáról, exportteljesítésről beszélnek nálunk, de nekem az exportmunka az, ami magyar tervezés, magyar gyártás, magyar kéz. Stb.
@Légifarkas: A szakszervezeteket ivartalanították Rákosiék, amikor a kommunista párt beolvasztotta magába a szocdem pártot. A vezetőik egy részét koholt vádakkal bíróság elé állították, egy részük, mint Kéthly Anna, külföldre menekült. A többiek beálltak a sorba.

A II. vh. előtt komoly szociáldemokrata munkásmozgalom volt, amelynek a kezdetei még a 19. századra tehetők. Saját munkásotthonokat építettek, amelyekben komoly önképzés, kulturális élet, sporttevékenység folyt, mindez öntevékenyen, nyilván. Lásd Újpesti Munkásotthon, Csepeli Munkásotthon. A hegyekben menedékházakat építettek, ahová a téglákat a hátizsákjukban vitték fel. Ezeket a házakat a kommunisták államosították, és a rendszerváltás után privatizálták.

Ennek a munkásmozgalomnak a szellemi vezetői főleg radikális értelmiségiek voltak. Jászi Oszkár, Szabó Ervin - ha mond ez neked valamit.

A kommunisták ezt a kultúrát taposták szét.

A vezetőiket kicsinálták. Kézi vezérlés volt. Az a szakszervezet, amiben a szüleid voltak, ki volt herélve. A szervezkedés, önigazgatás, öntudat, érdekképviselet, szolidaritás hagyománya durván megszakadt. Ez a kommunisták mindennél nagyobb bűne, mert elárulták azokat, akiket állítólag képviseltek.
@a szív fészkei:

most mit duzzogsz...akinek nem inge ne vegye magára brühühühühü

kurva sok dolgom van mostanában...meg élni is kell...tegnap hatalmas zaba volt csakis magyar kajákkal és piákkal

@tucano szia, azt azért szeretném látni a mint a libákat szabadon eresztik és legyőzik a disznókat
@épészmérnök: az az igazság, hogy ezek a nevek nem hogy nem mondanak semmit, de igazából nem is érdekelnek. Mint ahogy az sem, hogy melyik rendszernek, melyik idológia seggfejeinek mi volt a legnagyobb bűne, mert ezzel van tele a padlás, egy évszázada már csak a bűnt termeljük kifelé, és ahogy állnak a dolgok, ennek még egy ideig nem is lesz vége.
Amúgy nemrég olvastam valahol valamit arról, hogy nyugaton is döglődnek a szakszervezetek, eredeti céljaikat kábé elérték, újakkal meg nem nagyon tudnak előállni. Vagy valami ilyesmi volt benne. Előkeresném, de azt sem tudom, hol olvastam (lehet, hogy egy komment volt?), fáradt vagyok, lassan leáll az agyam.

Radikális értelmiségről még annyi bevillan, hogy immár olyanunk sincs. Van pár haszontalan idealista álmodozó, néhány többé-kevésbé súlytalan odamondóember, de én harcos, tenni akaró értelmiségről nem tudok, igaz, nem is nagyon keresztezzük egymás útjait.

Szar a kedvem, nagy csalódás volt ez a hét. Tulajdonképpen mellbevágott az általános érdektelenség, ezt nem gondoltam volna. Azt hittem, hogy ha semmi más, akkor majd az orbáni ámokfutás felrázza a tömegeket, de nem, még mindig nem, és most nem vagyok biztos abban, hogy én ezt az egészet végig akarom itt nézni, illetve élni.
@a szív fészkei:
ki tette be az origo linket?

most kapkodnak a zisten barmai: szudáni állami vezetők folyékonyan beszélnek magyarúl...meg máshol mert az átkosban volt kapcsolat, élő...mind ki lett baszva 25 éve most próbálkoznak mint a kutya? ragyogóan működő afrikai és közel keleti gazdasági integrációs kapcsolataink voltak...1968-tól kiépítve azután a rencer váltás meg a zantalljózsi és fityesz szépen szétbaszta most meg már senki sem áll velük szóba...meg egyébként is seggfejek

brühühühühühühü

tudod erről a mostani zéről az jut eszembe, hogy válogatós fasznak kutya seggében a helye meg hogy a nyafizó koldus kapja be a lófaszt

a nyomorbán megosztó taktikája műxik, ahelyett hogy egyirányba mennetek az egyetlen ellenség ellen mindenki nyafog, meg valagát vakargatja...akkor mi a lópinának panaszkodik bárki?
@a szív fészkei: arany bogaram: hosszú volt a zestém, sok volt a Debrői meg a hubertus a kaja fincsi és akkor beesek ide és látom, hogy megy a fanyalgás

pedig lassan már fa sem lesz amit lehetne nyalgani

brühühühühühühü

a "dögöljetekmeg" az természetesen nem szószerint értendő -eztetetetet te jól tudod- viszont...szóval kéne valami sokkal keményebb mint az operaházi utcabál volt, legalább annyira, hogy a haláltévé ne tuggyon olyan helyre állni ahonnan senki sem láccik
@Légifarkas: azért fárasztottalak ezzel, mert gondoltam, érdekel, miért olyan fásult a nép.
De ha nem, hát nem.
@épészmérnök: nem fárasztottál, erre a célra a munkát szoktam használni :-)
Úgy vagyok a régmúlt árnyaival, hogy tulajdonképp mindegy. Az okok nem ismerete nem mutatja meg az utat, az okok pontos ismerete ugyancsak nem mutatja meg az utat - akkor meg kár időt pocsékolni rá. Megtörtént, baszódjon meg mindenki, akinek benne volt a keze, tovább, haladjunk.
@Légifarkas: @épészmérnök: @a szív fészkei:

Légifarkas a lényegre tapintott. Nem akarsz saját blogot indítani, amiben ilyen plasztikusan ábrázolhatnád az országos állapotokat?

Orbánéknak pedig érdekük fenntartani a fásultságot, érdektelenséget és teljes tájékozatlanságot. Igaz, nem is kell érte semmit tenniük.

Kettészakad vagy már szakadt is a társadalom: a tudatlanságban vegetáló jobbágyokra és a rablóbandára, akik elfoglalták az országot és a jobbágyok által így-úgy megtermelt jövedelmet összeharácsolva alkotják a parvenü uralkodó osztályt, a Fideszt és klientúráját, amely maga is a jobbágyok leszármazottja, nulla demokratikus kultúrával és szolidaritással, pusztán ravaszabb és erőszakosabb, mint a sorstársai.

A kettő között lebeg a lecsúszó középosztály, amelynek fiatalabb és valamelyest még lépni képes részének zöme külföldre menekül, hogy a saját és a gyerekei életét ne zárja ebbe a zsákutcába, az értelmisége pedig tehetetlen és sokszor maga sincs tisztában azzal, milyen bénító súly ez a felrázhatatlan, tudatlan tömeg: éppen a saját politikai aktivitása, a városban zajló élet és a közvetlenebb környezete, amely szintén tudatosabb és aktívabb, eltakarja ezt előle.
@Légifarkas: @épészmérnök: @a szív fészkei:

Jászi nem volt munkásmozgalmi vezető, csak az egyik legremekebb politikus elméje e hazának, amely természetesen kivetette magából, és elfelejtette, vagy leginkább észre sem vette mindazt, amit írt, akart és tudott.

"Jászi Oszkár (Nagykároly, 1875. március 2. – Oberlin, USA, 1957. február 13.) társadalomtudós, szerkesztő, politikus, a Magyar Nemzeti Tanács tagja, a Károlyi-kormány nemzetiségi ügyekkel megbízott tárca nélküli minisztere, majd emigráns politikus, egyetemi professzor. A liberalizmus elvein és társadalmi, politikai és nemzetiségpolitikai reformelképzeléseken alapuló radikális rendszerkritikával bírálta a korabeli Magyarország viszonyait. A konföderáció eszméjére alapuló nemzetiségi politikája és demokratikus eszmerendszere minden autokratikus huszadik századi magyar rezsim ellenségévé tette."

http://hu.wikipedia.org/wiki/Jászi_Oszkár
@Pipas: A jegyzőkönyv kedvéért: én nem vagyok úgy oda Kordonért, mint itt sokan, és nem is tekintek rá olyan messiásként.

Szerintem '09-ig Veres irányította a gazdaságpolitikát, és Kordon - ebben a kérdésben - csak a kormányváltás után juthatott szóhoz.

Azt meg elismerem neki, hogy ő volt az egyetlen, aki nem a párt érdekét tartotta szem előtt. Illetve az MSZP-nek is el kell ismerni ugyanezt, mert pártpolitikai szempontból ezerszer előnyösebb lett volna nekik, ha hagyják, hogy kiírják az új választásokat, és Viktor nyakába borítják az egész sz@rt, amit addigra összehoztak.
@a szív fészkei: Nem hiszem, hogy hasznos és helyes lépés volna egy mélyen demokráciaellenes lépésre egy mélyen demokráciaellenes lépéssel reagálni... például, ha tudnák a Millában. Annyi okos ember együtt, és csak egy ilyen kizáró ellenlépést tudtak kitalálni. De ha csak ez az egy lenne, kevésbé zavarna. De nézd meg pl. Juhász Péter kommunikációját: amíg ki nem nyitja a száját egy egész szimpatikusnak tűnő ember, amint azonban elkezd beszélni, úgy érzi a hallgató, hogy egy úthenger gurul végig rajta. Lehet, hogy elméletben ismeri a demokratikus (=közösségi) gondolkodás és viselkedés szabályait, de nem tudja alkalmazni őket.
Ahogy más problémás "ügykezelésük" volt. (És az előző bejegyzésemben tévedtem: igenis voltam Milla által szervezett tüntetésen, amelynek a céljával nemigen értettem egyet, de a hangomat akartam hallatni. Bocsánatot kérünk az örmény néptől! Ennek a tüntetésnek az két erénye volt: az egyik, hogy fellépett egy mérsékelt jobboldali is, aki tematizálta az előrehozott választások lehetsőégét, amit aztán a Milla fekve hagyott, és az hogy gyorsan lett megszervezve. De aki nem szavazott Orbánra anno, de elment szavazni, az miért kérne bocsánatot, ráadásul az örmény NÉPtől, ami micsoda??? Jó, a Milla szervezőinek Orbán-ügyben lehet lelkiismeretfurdalása.) De megkérni arra a kedves tüntetőket, hogy ne kiabáljanak be, sőt ki se fütyüljék a parlament kapujában megjelenő hivatalosságokat... ezzel az erővel tényleg lehet a fb is kattintgatni. Cserébe viszont a Milla soha nem szólalt meg olyan ügyekben, amely a lakosság bizonyos rétegeit érintette volna: a szegény és elszegényedő rétegeket (egyre szélesebb periféria) közvetlenül érintő kérdésekben a Milla igen csöndes. És ami még rosszabb, hogy nem is látható ezekben a rétegekben!
Nagyon fontos lenne megtanulnia a Millának, hogy a demokráciában a polgár nem egyenlő kizárólag az elitértelmiséggel, és a működő demokráciák nem úgy jöttek létre, hogy a polgárok könyvből olvasták volna a demokrácia szabályait. Nem, a demokrácia kialakulásának története konfliktusokkal, párbeszédekkel, megegyezésekkel, kompromisszumokkal van teli. Ezek a Milla környékéről hiányoznak.
/És a között, hogy nem tetszik egy fb-csoport tevékenysége meg hogy magam alapítok egy szervezetet, van még néhány köztes állomás. Mai korunkban csak az Orbán Viktor-félék gondolkodnak ilyen binárisan./
@Xfce: Igen, de az általad idézett mondatban az is szerepel, hogy "értékelhető" meg hogy "szakember"! OV értékelhetőnek ugyan értékelhető, hiszen a negatív értékelés is értékelés, viszont szakembernek nehezen mondható (még a focihoz sem ért, mint az a magyar - holland után kiderült:)) ). Bajnai viszont dolgozott a piaci szférában, dolgozott külföldön is. (És egy szubjektív megjegyzés: ha megnézem az én általam igen jól ismert két másik ország, kb. a demokrácia őshazái, politikusait, simán el tudom helyezni köztük Bajnait). A nagy baj, hogy kevés ilyen bukkant fel Mo-n. Ezért is ez a kicsit Messiás-váró hangulat.
@a szív fészkei: itt vagyok, ahogy hazaj9ttem a teljes egészségből, az első hidegfront, majdnem nyomorékra vert, úgyhogy egész nap csak sétálgatok a hegyen, meg készülök újabb kalandokra, mint Carlos a nagyréten:)
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Hú, ez komoly ellenérv, hogy Vágó Petőfinek néz ki. Emiatt lehet, hogy én se fogok az LMP-re szavazni. :->
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
"Sem gáncstalan lovagként, sem zseniként nem tekintek Bajnaira.
De a jelenleg szóba jöhető kínálatból már többen bebizonyították az alkalmatlanságukat!

Hogy neki "csak szerencséje" volt-e, vagy tud-e valamit, azon bárki elmorfondírozhat.
Véleményes.

Gyurcsánynál és főleg Orbánnál viszont megtapasztalhattuk/juk, hová jutottunk velük!"
Megint egy kategórikus kijelentés...
- Milyen gazdaságpolitikát csinált a Bajnai-Oszkó páros?
- Gyurcsánynak melyik kormányfői szakaszára vonatkozik a "hová jutottunk velük"?

Ha valaki megnézi, akkor Bajnai azt a munkát fejezte be, amit Gy.F. elkezdett 2006-ban, csak annyi külömbséggel, hogy míg Gy.F.-nek volt egy koalíciós partnere, mely tulajdonképpen az egészségügyben és a gazdasági minisztériumban tárcairányító volt, annak mindenféle hátulütőjével (arrogáns és nevetséges kommunikáció... potyautasozás az egészségügyben, vagy a Pannon Puma dübörgése), sulytotta az öszödi szivárgás, valamint a saját pártja úgy tett keresztbe a hozott intézkedéseknek,úgy puhította fel az intézkedéseket, ahogy tudta, félve a népszerűségvesztéstől (ami egyébként így is összejött), illetve a Lechmann Brts. féle válság, míg Bajnainak csak arra kellett figyelnie, ami a feladata. Ezen felül sikerült az akkori kormány kommunikációs gyengeségét kihasználva Orbánéknak végigvinni egy populista igérgetős kampányt, mely segítségével mindenféle döntést el tudtak lehetetleníteni (AB közreműködésével), bár ma már ennek a levét isszák... (t.i. "ki a Tisza vizét issza, saját vizét issza vissza...").
Szerintem Bajnaiék szakértelme megkérdőjelezhetetlen, de mint jeleztem, a gazdaságpolitikája nagyon hasonló volt mint Gy.F.-é 2006 után. Én kiváncsi lettem volna arra, hogy sikerült volna
@dogbakszi:
Lemaradt az utolsó mondatom fele...
Én kiváncsi lettem volna arra, hogy sikerült volna Gy.F.-nek rendberaknia a gazdaságot, ha mindaz a felsorolt visszahúzó erő nem akadályozta volna.
@a szív fészkei: Nem Tőled kérdeztem, hanem Fabiuséktól.

JéCé szüzessége alapkérdés, enélkül összedől az egész kereszténység. Képzeld el, az Úr Hetvenkettedik Leszármazottja a sarki krimóban szopogatja a kannást... Naná, hogy karóba húznának mindenkit, aki ez ügyben kotor.
@sörtelen: Az amcsit se húzták karóba, aki ebből megszedte magát regényileg. :-DD Amúgy nem az van, hogy a legelesettebb bőrébe bújik az igazi MEgváltó, lássa, hogy bánnának vele, ha tényleg kannásra szorulna?
@a szív fészkei:
Azt írtam: "húz_ná_nak". De nem tudnak mostanság senkit.

Ahhoz, hogy _lássa_ nem kellene senki bőrébe bújnia. Ahhoz kellene, hogy _átérezze_. De a Megváltó ezt pontosan érzi. Nem kellene bújnia semmibe.

Egyébként ezt nem igazán értem: Te és kommentköröd nem zsidózik, nem cigányozik, de teljes nyugalommal, szanzsén cikizi a (keresztény)hitűeket.
Nem akarok ebből semmilyen következtetést levonni, de egy kérdés adódik: korrektnek tartod ezt?
@sörtelen: Felőlem te is cikizheted a zsidó hitet, amennyi beléd fér. Mint írtam, az árja-zsidó multi fogalmat bevezető agyroggyantnak fentebb, nyugodtan lehet humorizálni Mózesen á la South Park (pedig az kemény volt), engem nem zavar, sőt nagyon jól röhögtem rajta. Amikor viszont az megy, hogy a zsidók zu zammen mind milyen aljas gecik, az kicsit zavar, tudod.

A hitedet, ha az erős, én nem tudom kikezdeni, bármit mondhatok én vagy kommentköröm. Nemde? Nade azt a szemforgatást, mindenbe való benyomulást, ami e hit nevében a római katolikus egyház támogatásával itthon végbe megy, undorítónak tartom. És ezt én fogom is cikizni, ahogy a pedofil ügyeket is, ahogy a Vatikán sötétségeinek eltusolását is a leleplező börtönbevetésével, ahogy a nők hálószobájába és méhébe vájkálásukat is. A Megváltó nemi szervének említése is felháborító? Miért, nem volt neki? Mózesnek is volt, Mohamednek is volt.

Ha ez neked a hited rongálása, sajnálom. Aki - szerintem - igazi kereszténnyel én eddig szót váltottam, ugyanezekért háborodott fel, mint én vagy a kommentköröm. És egyik sem érezte a meggyőződése bántásának.

Cigánynak, zsidónak születsz akaratodon túl, ahogy homokosnak is - és nem változtathatsz rajta, viszont kaphatsz érte hideget-meleget. Keresztény meg lehetsz önmagadban, magaddal elszámolva, hogy épp ez kell neked ,- és tegyük fel, nem kurzusszinten előnyből leszel az, ahogy ma itthon nagyon sokan - , az nincs rád írva.

És igen, életem egyik leggyönyörűbb filmjének tartom Scorsese Jézus-filmjét és hihetetlenül primitív és gyáva lépésnek, hogy nem engedte a püspök itthon levetíteni. Szerintem a mai katolikus deklarált és Vatikán által annyira megkövetelt hit erősen pofán csapja Jézust. Ehhez a másikról idézek neked: nertars.blog.hu/2012/09/29/a_plebanos#c17930490
@a szív fészkei:
Elszaladt a ló, Szív.

Mindenek előtt: hitetlen vagyok. Nekem közömbös, hogy Adonáj, Allah vagy AtyaFiúSzentlélek .
A zsidózásra nem válasz a Jézusfaszozás. Ez az agyroggyantak eszköze.

A kommentedből _nekem_ az nem tetszik, hogy a keresztény _egyház_ miatti felháborodásodat a _hívők_ számára fájdalmas kitételekkel fejezed ki. A hívő nem azonos az egyházzal. (Azon keresztény isemrősöd, akit nem bánt Szűz Mária, vagy Jézus sértő kontextusban való említése, sajátos, mély hitű lehet.)

„ Cigánynak, zsidónak születsz akaratodon túl, ahogy homokosnak is - és nem változtathatsz rajta, viszont kaphatsz érte hideget-meleget.” Ez a mondatod komplett rasszizmus, én szégyellném. (Nem rasszistaként szólva, miért is ne válhatnék zsidóvá? És nincs zsidó vallását feladó ember?)

Hogy’ Jézus mit mondana a papjainak a 2000 év egyházi történéseiről, azt csak valószínesíteni tudjuk, mint azt is, hogy mindketten ugyanazt valószínűsítenénk.
S ha már műveket ajánlunk egymásnak, akkor a tárgyban javaslom J. Sotola: Szent a hídon című regényét. Tanulságos, és élvezetes.
@sörtelen: alapvetően félreértetted a szívet. A Jézusfaszozás NEM a _zsidózásra_ adott válasz, hanem erre:

"...azt a szemforgatást, mindenbe való benyomulást, ami e hit nevében a római katolikus egyház támogatásával itthon végbe megy, undorítónak tartom. És ezt én fogom is cikizni, ahogy a pedofil ügyeket is, ahogy a Vatikán sötétségeinek eltusolását is a leleplező börtönbevetésével, ahogy a nők hálószobájába és méhébe vájkálásukat is."

Magam részéről annyit tennék hozzá, hogy nyugodt lélekkel elkönyvelhetsz ateista, antiklerikális konzinak, ezzel együtt, ha egy deklaráltan ateista kormány kerülne hatalomra, és netalántán eszükbe jutna, hogy az alkotmány preambulumát úgy kezdjék, hogy "Elvont filozófiai hipotézisek és aritmetikai alapigazságok vezéreljék politikai közösségünket az evolúció rögös útján" - nem csak sírva röhögnék, mintha betettem volna az arcomba egy tepsi mariskáspogácsát, hanem még be is pötyögném ide, hogy az "Ateista etatista rabok fas7ával eresszétek a Darwinisták lankadt pöc5éről szopogatott hideg gec!nyelés közben a jóédes kurv4 anyátokat a sírba, akit apátok hátán b457ott s3ggb3 szilveszerkor vmi emberszabású óriásmajom!" Értem? Mer', ugye, nekünk ott van a Himnusz, ami úgy kezdődik, hogy...
@sörtelen: Vallását feladhatja a zsidó is - sőt Radnóti, Szerb bele sem született, hisz ab ovo csecsemőként katolikusokká lettek , ám a halálukat mégsem kerülhették el, mivel a származásukért büntették őket. Három zsidó nagyszülő, és huss, ennyi az életednek. Apámat is reformátusnak keresztelték 13 évesen előrelátóan, semmitől nem mentette meg.

Akkor én rasszista vagyok szerinted. A te hitedet viszont már Jézus nemiszervének az említése is megrendíti, megsérti, hát mit mondjak... eléggé törékeny hit lehet az.

Én nem vagyok vallásos, egyenesen irtózom a 650 vagy hány szabálytól. Viszont tudtam röhögni a SP elég durva száraztészta-marháskodásán Mózes kapcsán. Mert ha Mózes ettől csorbát szenved a hívők szemében, kár hinni benne. Minden legyen kiröhöghető, igen, de ami ma Magyarországon megy az nem ez a kategória, hanem a legteljesebb benyomulás mindenbe, a valóban legszentebb magánéletemben a törvény által a katolikus egyház dominanciáját hangsúlyozva. Ez nem zavar? És miért? Hogy hatalmi pluszt, fölényt adjon a mai kormánypártoknak, ahogy Pantagruel is jelzi.

A hited legyen már a magánügyed. Semjéné is, mindenkié legyen legbenső magánügy. Ez nem teokrácia, hiába akarják annak.

És mert a szeplőtlen fasz témán elmerengtünk - még csak szerintem nem is tiszteletlenül, hisz a szüzesség témáját jártuk körül, -nehogy már kereszténység ellenes támadás legyen! Ha embersorsot élt meg az idolod - aki vagy volt, vagy nem - abba beletartozik vastagon a nemiség is. Ezt emlegethetem, ahogy akarom.

Ugyanez igaz Mohamedre és a körülötte generált cirkuszra, stb.

Kösz a regényajánlást, majd utánanézek.
@a szív fészkei: Direkten kell fogalmaznom, sajna.
"A te hitedet viszont már Jézus nemiszervének az említése is megrendíti, megsérti, hát mit mondjak... eléggé törékeny hit lehet az."
Azt írtam: nem vagyok hívő, tehát nem védem egyik vallást se, de nem is támadom. Azt viszont minden hívő elvitathatatlan jogának érzem, hogy vallása szimbólumrendszerét tiszteletbe tartsam. Ha pl. katolikus egyház súlyos hatalmi eltévelyedéseiről akarok olvasni, megteszem, s ha arra kerül a sor, érvelek ezekkel az ismeretekkel.
De!
Ma még alig lehet hit nélkül élni. (Sőt, amilyen irányba "fejlődik" a társadalom, egyre nehezebb lesz.) A keresztény hívő embernek éppúgy van lelke, mint a cigánynak, zsidónak, homokosnak. Bár formálisan nem, valójában (úgy tapasztalom évtizedek óta) éppolyan kisebbség.

_Ezért_ nem lehet válasz a Jézusfaszozás. Aki "keresztényként" zsidózik: nem az. Azt nem fogja zavarni az idoljának szentségtelenítésre.

Fabiusék posztjában a világon semmi előzménye nem volt Szűz Mária és Jézus bevonásának. Mindössze erre akartam utalni.

Ellenérved a holokausztra utal. SZVSZ a Soá se jogosítja fel a zsidókat a rasszizmusra. Nagyon sok mindenre igen, de erre nem.
Amúgy senki sem születik cigánynak vagy zsidónak vagy kaukázusinak és így tovább. Egy dolog történik: _közéjük születik_. Hogy kiből mi lesz - azt a kulturális környezet dönti el. Bármelyik identitást el lehet hagyni, ha kurva nehezen is, de lehet. (Ha már említetted Radnótit, akkor tudod miről beszélek. Ortutaynak hosszan írt erről.)

@Pantagruel: Idézném Szívet:
"Amikor viszont az megy, hogy a zsidók zu zammen mind milyen aljas gecik, az kicsit zavar, tudod."
Ezt félre lehet érteni, tehát nem akként, hogy "megérdemlik a zsidózó barmok, hogy nekik is odavágjanak"?
Nem érdemes belemennünk a részletekbe, kábé ugyanazt mondanánk egymásnak.
@a szív fészkei: @sörtelen:

Felesleges ebből teológiai vitát generálni. Azt érdemes észrevenni, hogy a vallás a mindennapok része. Az imádság éppen úgy, ahogy a köznyelv is magáévá tette színesebbnél színesebb káromkodások formájában, kurva Istentől istenfaszáig. De éppen így poénkodunk - vagy éppen káromkodunk - a zsidók fitymátlanságával, Mohamed szakállával, Buddha birka türelmével stb.

Hallottam már katolikus papot zsidó viccet mesélni, presbitert a Vatikán pedofil botrányával kapcsolatban teli szájjal Benedeket kurva anyázni. Nem rökönyödtem meg egyiken sem. Ugyanis ezek éppen annyira hétköznapi dolgok egy átlagember számára, mint mikor Gyuszi bácsi rohan a troli után, ami nem várja meg, és lihegtében kicsúszik belőle egy kurvaistenfasza.
@sörtelen: Lehet, hogy kár ezt tovább itt ragoznom, tényleg két malomban őrölünk. És még remélem, nem őrülünk. -DD Viszont az tény, én szimbólumrendszerek sérthetetlenségében nem hiszek.

Fabiusnak igazán nem kell védőügyvéd, sokkal frappánsabb szövege is van nálamnál, de hogy került ez az egész ide? - kérded és nem érzed jogosultnak, csak annyit érzékelsz, hogy vág a szegény hívőkön.

Én meg azt érzem, ez kemény fricska akart lenni azokon, akik ezt a szűzmáriás-jézusos gúnyát most azért viselik oly jajdenagyon az ősmagyar kacagányuk fölé húzva - mert mária és a Turul országa is volnánk ugye mai direktívák szerint - , hogy minden mocsokságukat elrejtse. Ebben a szentlélektől fullra megszállt hangulatban orrba-szájba libásoznak, gyilkosoznak, mindennel fikázzák Bajnait, miközben ugye az egyik szép alapigazságot elfelejtik és kurvára nem gyakorolják: saját szemedben a gerendát se veszed észre, míg másokéban a szálkát is látod.
Márpedig ez bizony egy valódi jézusi példabeszéd lenne, amit a házasságtörő asszony megkövezését követelőknek mondott. Tehát ismernie kéne a nagyon oly keresztény mai nagyhangúaknak.

És erre utalásul írhatta Fabius az inkriminált mondattöredéket a jézusi alkatrészről. Tehát ez így szerintem itt bőven helyénvaló. De majd ő megmondja, ha akarja, hogy így van-e, vagy máshogy.

Én így értelmeztem, mert erről a Tartuffe-i rendszerről már nagyon le kell szedni a keresztvizet, ha kell durván is.

Hogy ezenközben én hol vagyok rasszista, mert ezt gondolom és leírom, azt nem tudom, de tisztelem a véleményedet: ha könnyebb neked úgy, gondold rólam ezt.

Befejeztem, mert már rágjuk csak a gittet.
@a szív fészkei:
Jó, még rágok rajta egyet, aztán kész.
Én arra gondolok és arról írok mindvégig, hogy ez a módszer nem üt azokon, akiken akar. Az általad leírt, támadott „ember”csoport magasról szarik a sértő célzatú kitételekre. Ez csak azokat löki félre akikkel az együttélés alapja az együttérzés. Ez a módszer csak azoknak elfogadható, akik nem is akarnak a _más_ikkal együtt élni. Igazolja annak a baromnak a tételét, aki kijelentette a „rekeszd ki, mert kirekesztenek” tételt.
Ez a fajta vallási szőnyegbombázás hozza is mindazt a fasza eredményt, amit a bármifajta szőnyegbombázás tud és hozott. Annyit is ér. Vonnegut ezt nagyon megértette Drezdában. Én meg tőle.

Miért tartanálak rasszistának? _Egy mondatodat_ minősítettem annak. Azt kellene olvasnunk, amit a másik ír, nem azt amit gondolunk arról.

Hogy mennyire tartják egy vallás hívei magukat a vallásuk előírásaihoz, arról bármilyen vallást meglehet ítélni. A hászidok tudnának erről mesélni, és mesélnek is. De amit valláson belül lehet (?), azt nem lehet a másik vallással szemben. Nekem e viszonyban irányt adó Á. Oznak „Keresztül-kasul Izrael országában 1982 –ben” című könyvének 128. oldalán és környékén leírtak. (Modern könyvtár. 579.)

Szóval. Ez a mód a keresztvíz levételére kontraproduktív. Miként azt valamennyi vallás története milliónyi (!) példával és folyamatosan igazolja. Ez nem keresztvíz levétel, hanem sértettség és bosszúvágyas lihegés.

Persze ez a blog erről szól. Úgyhogy ide illik.
Én is ezért olvasom.

Fabiusék meg jobban tennék, ha megengednének nekem is azt amit maguknak kikövetelnek.
Arról írok, amiről akarok (figyelem! A hogyant nem vettem ide! Még mielőtt...), s ha teológiai vitát generálok, akkor azt. Nekem eszembe se jutna megmondani, hogy milyen témát vegyenek elő. Ha nem tetszik, vagy feleslegesnek tartom, továbblapozok.
Arról nem beszélve, hogy ez a pár mondat, amit egymásnak leírtunk, messze nem teológiai vita.
@sörtelen: Én - bár tényleg nem mozgok vallásos körökben semmilyen valláséban - amikor itt a neten összeakadtam magukat gyakorló kereszténynek, sőt hithű katolikusnak mondókkal, soha nem tapasztaltam ilyen elutasítást. Csakis azoktól, mint Gábriel vagy a régi blogomon két-három hisztis nőnél, de az ő kereszténységük számomra kurvára hivalkodó és kurzusszagú, már bocs. Most marhára megéri keresztények látszani, ne mondd, hogy nem!

Aki komolyabban merült a témában, az soha nem anyázott engem vagy pl. az egyházat keményen osztó Tóta W.-t. Sőt legtöbbször egyetértett velem, Tótával, akit ugye a legnagyobb kereszténygyűlölőnek szeretnek kikiáltani és remekül hisztiznek ellene, elkenve az igazi problémákat. ugyanakkor Tóta vidáman bír hosszasan eszmézni jezsuita blogokon sértegetések nélkül, a másik szempontjait - ha azokat értelmesen vezetik elő - figyelembe véve. Szóval ez az együttérzésre készek elmarása nekem nem napi tapasztalatom. Azok mindig korrekt vitárta készek, cirkusz nem velük van.

Akik azonnal felkapják a vizet minden sérelemgyanúra, azok pont a nagyon látványvallás-gyakorlók. Akik nekem olyanok, mint a látványpékség. Minél több látszódjék az ő nagy hitükből, színes-szagos kivitelben legen közhírré téve,akkor megnyugszanak, hogy tényleg...

Ha nem tolakszik ez a fajta vallásosság a mindennapjaimba, akkor nem fog ennyire se érdekelni mások hitélete. De amíg idelengetik naponta - most épp a vasárnapi iskolák ötletével - tiltakozni fogok.

Igen, manapság sajna már lassan mindenből teológiai vita lesz és ezt azért nem az én "köreimnek", vagy hogy hívjam, köszönhetjük leginkább. Hanem, ahogy Pantagruel is írta, a drága Tákolmánynak, ami annyira szar, hogy Orvbűn azt hiszi, ha a Teremtője nyakába varrja, attól automatikusan szentség lesz és ájultan tiszteljük. Nü én pl. egy igazi hit alapján ezt azonnal kikérném magamnak! Hogy a gányt is ezzel adják el.
@sörtelen:

"Fabiusék meg jobban tennék, ha megengednének nekem is azt amit maguknak kikövetelnek."

1: Szerintem megengedtem, helyet és lehetőséget is kaptál hozzá.

2: Engedd már meg nekem, hogy az én írásom körül kialakult vitához hozzáfűzzem amit gondolok.
@a szív fészkei:
Ez a gitt már annyira túlrágódott, hogy tenyérnyi ablakot sem tudnánk vele helyére ragasztani. (Hm. Létezik gittballon? Mert ezzel a sztratoszféra csak egy ugrás.)

Ami érdekes: személyes beszélgetés során, kábé 10 perc alatt jutnék (jutnánk?)el ide:
nagyjából egyetértünk.
Tanulságos, mennyivel szegényesebb az írás az élő párbeszédnél.
Ami pedig megmaradt különbségnek, az megmaradt.

@Fabius: Egyébként Fabius, megengedem. Valamit valamiért ... :)
@sörtelen: :-) Azért a Pál utacaiaknál is milyen szép dolgok fejlődtek a gittrágásból végül.
süti beállítások módosítása