Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.04. 05:38 Fabius

Ángyán akasztja a hóhért

Címkék: fidesz földtörvény ángyán józsef

"Tisztességtelenebb a helyzet, mint a szocialisták alatt" - köszönt oda a kormánynak, a Fidesz frakciónak, és a földmutyistáknak ismét az Ökopolisz alapítvány konferenciáján Ángyán József. A kormánypárt - még - élő lelkiismerete ezúttal sem vacakolt, kirámolta a jelenlévők elé amit földbérletpályázatokról és a kormány földpolitikájáról gondol. A videót érdemes megnézni, ilyen az, mikor valaki már annyira berágott, hogy a rá kiadott kilövési engedély tudta ellenére félni is elfelejt. Azonban a sok kiosztott saller mellett a mostani mondandójának lényege egy szinte elsuttogott csöndes félmondatban van: a jövő héten lesz érdemes figyelni a parlamentre. 

Én itt kaptam fel a fejem igazán, - a mondókáját, a tanulmányait kiveséztük már itt elégszer - és röhögtem el magam. A jövőhéten kezdődik a földtörvény vitája a parlamentben. A finom utalás szerint Ángyán hóhért akasztani megy, szerintem a kijelentéssel a csúcsra járatta a Kossuth tér környéki gyógyszertárak széntabletta forgalmát. Orbán és a Budai-Tállai-Fazekas szentháromság a kárpitossal együtt a fotosopper szerkesztő-operatőr párost is megrendelte előre, mert, ha Ángyán csak a szokott formáját hozza akkor is rojtosra karmolják a fotelkarfát mire végez. Annak meg csak nem kéne látszania az élő közvetítésen. 

ángyán-föld.gif

Handó Tündinek is lesz dolga megint. Ott fognak tolakodni az ajtaja előtt, hogy adjon ki hivatalos állásfoglalásokat:

- Ki számít még rokonnak, illetve a feleségre, testvérre, gyerekre mikortól lehet család helyett fatális véletlenek furcsa egybeeséseként hivatkozni. 

Hányadikán volt az az október negyedike, mikor Fazekas Sándor a Vidékfejlesztési minisztériumban Budai Gyulával, Szabó Csabával és Ángyán Józseffel annak a BNPI pályázatnak a visszavonásáról értekezett, amit október harmadikán már sunyiban érvénytelenítettek, csak kellett a színjáték. 

- Létezik-e az alaptörvényben passzus, amivel a Mengyi Roland szóbeli utasítására érvényes pályázatot visszavonni vonakodó BNPI igazgató kirúgása indokolható, vagy faragni kell egyet gyorsan a regisztrációs törvényéhez hasonló módszerekkel. 

- Van-e határa a pofátlanságnak, vagy a földbérletpályázaton pórul járt, jogorvoslatért és magyarázatért folyamodó helyi gazdák korlátlanul alázhatóak

- Alkossanak-e a házszabály mellé külön háznyelvtörvényt, vagy egyéb úton is biztosítható, hogy a Simicska, Nyerges, Mészáros, maffia, oligarcha, Ráhel és hozomány szavak használata legalább az ülésteremben tiltott legyen. 

Szóval lesz mivel piszmogni a földtörvény vitájáig, és akkor csak a nagyobb horderejű tűzerőből szedtem elő néhányat, és a földtörvény szövegéből nem idéztem egy sort sem. Pedig az is tartogat érdekességet és lehetőséget eleget az oligarchakormány nagytőkéseinek helyzetbe hozására. Valami azt súgja, hogy mire ezzel a kupaccal végeznek, mire a földtörvény megszületik, addigra a vidéki lakosság és a gazdák maradék jóindulatára is keresztet vethetnek. 

582 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr894819101

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán földtörvénye: a külföldiek és nagytőkések kezére játssza a magyar termőföldet! 2012.10.16. 13:22:16

Nem veszi figyelembe az Alaptörvényben rögzített fenntarthatóság szempontjait, nem zárja ki a külföldiek földszerzésének lehetőségét, ugyanakkor korlátlan lehetőséget jelentő kiskaput nyit a tőkeerős nagybirtok terjeszkedésének! MEGHÍVÓ Az Élőlánc Ma...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.04. 11:33:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@a szív fészkei:
"A nyilasok csak következménye mindannak, amit ez a társadalom az elmúlt huszonöt évben elkövetett, hogy műveltség, erkölcs és tehetség nélkül érvényesülhessen. A nyilas horda éppen olyan bűnös, mint az a vezető magyar réteg, mely az alkotmányosság palástja alatt Horthy huszonöt évében szemérmetlenül fűtött, buzdított mindenfajta reakciót. Ez a társadalom ilyen egyszerűen nem háríthatja el a felelősséget. Most szívesen odadobják koncnak a nyilasokat, hogy meneküljenek."

Na erről írkáltam tegnap. Meg azóta, amióta a miniszterelnők egy 2 méteres turul előtt delirált arról, hogy a turulban születtünk és a turul szárnyai alatt összetartozunk.
@aritus: és Telekiről utcát nevez el a fővárosi közgyűlés. Arról a Telekiről, akiről többek között szól a Márai idézet. Az alkotmányosság palástja alatt jogfosztott és kitaszított a magyar államplgárok közül több százezret.
Én beszoptam, elismerem.
A Sportinggal szemben annyi esélyt adtam a Vidinek, mint egy hintalónak az epsomi derbyn.
Hát, a bölcsességem az - szik tranzit glória mundi - ez van.
Habony már fogalmazza a holnapi hálelúját, csak győzzük emészteni:
„Magyarok, kedves feleim!
Ismét bebizonyosodott, hogy a mi nemzetünk képes a lehetetlenre is. Tegnap bebizonyítottuk, hogy a Turul nem kopasznyakú keselyű, hanem az európai, helyüket nem találó vándormadarak között, a kolibri szárnycsapásait meghazudtoló helikopáter. Kedves barátaim, a tegnapi győzelmünk a Vidi stadionban megerősített bennünket azon hitünkben, hogy képes a magyar tövisszúró gébics olyan sérülést okozni az IMF által ide delegált focicsapatnak álcázott csürhéjével szemben, hogy azok a farkukat behúzva távoznak innen.
Ezek vagyunk mi kedves barátaim, a magyar szív legyőz minden akadályt!
Köszönet Mladan Bozovic-nak, Nikolics Nemanja-nak, Fernández Balufo-nak, Brachi Álvaro-nak, Nicola Mitrovics-nak, Filipe Oliveira-nak, Paulo Vinícius-nak, Marco Caneira-nak, Lanique dos Santos Tavares-nek!!
Kedves barátaim, retardált NER-tagok, hajrá Magyarország!!
" „Nagy hiányosságok vannak a Wikipedián. Ráklikkeltem az erdélyi fejedelmek címszóra, és nem jelenik meg a legfrissebb nevesítés...” – írja Facebook-oldalán Kovács Péter. Az RMDSZ főtitkára arra utal, hogy a Sapientia Alapítvány kuratóriumának elnöke az erdélyi fejedelmek sorába emelte Orbán Viktort. Kató Béla Bethlen Gábor 1622-es gyulafehérvári kollégiumalapításához hasonlította a Sapientia létrehozását, és azt mondta: „Orbán Viktor belépett erdélyi nagy fejedelmeink sorába”.
.
Azt hiszem mire befagy a Duna lesz itt még koronázás is. :)
@lbm-NERtárs -): Enek a férfinak volt 72 ezres munkája. AMíg egy éjjel ki nem rúgták, akor a munkásbusz se vitte haza, muint a többi kirúgottat. Szemét cég.

Most valami zöldséges vállalkozónál melózik, de nem tudja - hiába van fizuja - elintézni a gáz visszakötését meg a villanyét, mert be kéne menni félfogadási időben intézkedni. De a munkaadója azt mondta, ha egy szabadnapot kér, ki van rúgva. Hétvégén meg zárva a hivatal. Netje ugye nincs, mert árama sincs. Mire hazaér, zárva a tanács vagy valami,ahol esetleg netezhetne.
Vajon mi fog történni ezzel az Ángyánnal?
Pedofil pornót találnak a gépén?
Kábítószert a lakásán vagy az autójában?
Szívroham végez vele?
Elüti a kukásautó?
Vagy csak egyszerűen nem kap szót a parlamentben?
@Mariann19: Mi is gondolkodtunk a segítségen, a vejem barátja mégis. De odamenni vinni csomagot, az annyi pénz üzemanyagban, amit rendszeresen nem tudnak megengedni maguknak. A posta is drága, de sehol se lenne a küldéssel sem, mert messze van a másik faluban, hát hogy vinné haza a cuccot, pláne, ha nem ér oda zárásig? Egyszer küldtünk rizst, száraztésztát, ezt-azt, de az is elfogy előbb-utóbb.

A falusiak nem segítik, csicskáztatják, d mivel pesti gyüttment, nem fogadják be. És nekik sincs ugye amúgy sem, hisz azért van a falopászat mindenki tudtával.Meg a rapsicozás.
Azt mondta ez az ember télen - mivel dolgozott hajdan hullaszállítóknál - hogy télen igyekszik úgy kiegyenesedve aludni, ne legyen majd dolguk a merev de görbe testével, ha mégis megfagyna... És ez nem humor volt.
@aritus: Boldogan, önként danolva. Ne feledd azonban, Demszky sem mondott ellen a szoborintásának, hanem nyolc éve még nagy cirkusz volt és a balhét nem akarták,azért álltak el a várbéli szobrától.
@aritus: Már nem Márai a sweetheartjuk,láthatod. Valaki biztos szólt, hogy gyerekek ez milyeneket firkál?????
@Penivaldes: Valahol ott önkormányzati képviselő egy balatoni helyen. Aszófőn, vagy hol?
@Knósszosz: Drágám, nem akarlak kiábrándítani, volt, amit én is élveztem tőle, de azért tudd, hogy Moldova nagyon nem szegényes körülmények között vekengett a Zugligetben már a nyócvanasokban sem a könyvei jogdíjából. Hallottam kis szülinapi bulikról, amiket a lánykáinak rendezett, hát mit mondjak...

Biztos azért átérezte a szegények sorsát, talán még emlékezett a kőbányai éveire. Oké, ne nyomorogjon maga is, de kicsit olyan visszás a méregdrága villában kopácsolni ezekről, nem?
@lbm-NERtárs -): Aljas genny. Ahelyett, hogy felemelni próbálná őket. Keresztény? Tetű. De nehogy már az ilyen alatvalói hülyék döntsenek, mert azok meg agynélküliek.
@Mariann19: Tudod, az volt Esterházynak a legszörnyűbb - pláne, hogy a Harmonia Caelestisben hőssé emelte a papát, akit nem bírtak megtörni 56-ban sem - mikor rájött az iratokból, hogy az apja még akkor is jelentett, amikor már el sem várták tőle. Önként danolva lett besúgó.

És így minden de minden a múltjukból, az ő gyerekkorából átértékelődött: a nyaralások, a vendégjárások, a felvételije mind arról szólt, -mint kiderült - hogy kihez kell menni megfigyelni, hogy talán nem is az esze miatt került be az ELTE matekszakra rögtön, hanem ez gesztus volt a hatalomtól, hogy Bécsbe menni nem öröm hanem muszáj volt tulképp kifigyuzni a rokonokat, stb. És amikor rájött, hány ember lett a környezetükben szerencsétlen vagy ne adj isten öngyi. És nem véletlenül. Összeállt a kép.

Olvasd el, a korszak vádirata, nemcsak a papáé. Az meg mindig kocsmákban jelentett, persze, hogy ivott is, hogy fedje a dolgot és higgyék csak sima alkesznak. Tán a feleség se tudta ezt, aki megszenvedte a iszákosságát...
@Knósszosz: Jól van az öreged?

Na ez meg mai hír: www.nepszava.hu/articles/article.php?id=589829 A Szolidaritás a Millával együtt tüntet október 23-án
A Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) megállapodott az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (Milla) szervezőivel, hogy október 23-án az általuk szervezett tüntetésen vesz részt a Szabad sajtó útján - áll a Szolidaritás csütörtöki közleményében.
@a szív fészkei: Soha nem gondoltam volna, hogy testközelben ennyi emberi nyomorúságot lehet megélni. A segítség nyújtás is nagy odafigyelést igényel. Néha nehéz eldönteni, hogy megtegyed-e, vagy sem. Nem lesz-e bántó, ha megalázónak érzi, mert olyan tipusú ember.A baj, hogy azok a támogatások, melyek nyújthatóak, időlegesek, végleges megoldást nem kínálnak.
A leglehangolóbb, hogy ez a kilátástalanság nem múlandó, hosszú évekig nem lehet a megszűnésére számítani.
Az utolsó mondatod megborzongató...
@Mariann19: Sírni kell, mert felrobbansz különben. Nem kell keménynek lenni,mert a kemény törik. Szerintem.
@Mariann19: A lányom egy dajka tanfolyásra kifizetett - helyesebben mi - 100 ezer forintot. Egy évig keresgélt állást.
Keresetek országszerte: www.femina.hu/hirhatter/nav_kozepmagyarorszag_keresetek

[..]"3,3 millió per nap

A régió legnagyobb, döntő részében munkaviszonyból származó összevont jövedelemmel rendelkező adóalanya 1 milliárd 208 millió forint jövedelmet vallott be - ez 3,3 millió forint naponta - amely után 193 millió forint adókötelezettség terhelte. Még a 20. helyen álló adózó összevont jövedelme is elérte a 346 millió forintot." Simicska???
@lbm-NERtárs -):

Félelmetes, mi mindent kitalálnak a fidesz -fiúk, hogy védeni próbálják a védhetetlent.

Regisztrálni pedig (ha már ez ennyire cudarul fontos) annak kellene inkább, aki NEM szeretne élni jogával - a nyilvánvaló többletköltségek terheljék csak a szavazni nem kívánó polgárt, regisztráltassa magát ő, s ne az, aki szavazni kíván.

Mindez hogy is volt a manyup-einstandnál? Ott is azok nyilatkoztak, akik NEM akartak visszakerülni az állampi pillérbe, s nem azok, akik igen.

Sajnos már-már lerágott gumicsont a téma - kár, mert piszok nagy lehetőséget teremt a csalásra. Talán nem is véletlen, hogy a törvénytervezet vitáját elszabotálták a T. fideszes/kdnp-s képviselő urak...
@a szív fészkei:
Nem tisztem védeni Őt, pusztán arról van szó, hogy abban a szardagonyázós átkosban olyan szatírákat írt, amitől a hatalom nem kapott levegőt. Ezt nyilván Te is olvastad/tudod.
Aztán a zsidó mivolta-amit sosem tagadott- az lehet még a mai megtámadtatásanak az (egyik) oka.
Na, ettől hányok el Kispesttől a Kossuth térig!
Küldjön el engem a picsába akárki, de Moldovát nem vagyok hajlandó kiirtani a kedvelt íróim közül. Szerénytelenség nélkül állítom, hogy minden műve megvan. Ja, aztán beszélhetünk másik cigarettázós komenista köcsögről is, róla csak azért nem esik szó, mert a szarráművelt jobbos balfaszoknak fogalmuk sincs róla, ki volt Szilvási. Én imádom, és a mai napig előveszem a regényeit. Voltam vagy 18, mikor az „egymás szemében”-t elolvastam. Na, az padló volt, aztán minden jött Tőle.
A haverok kocsmáztak, én meg olvastam Lajost.
Persze ízlés dolga, kinek mi tetszik.
De én meghasonultam önmagammal a kamaszkor derekán, mikor Tamara történetét olvastam.
Kész, az nekem olyan volt, amikor Becky Thatcher volt a favorit, tizenhárom évesen.
De kurva jó egy elvonulni egy könyvvel valami nyugodt sarokba, és falni!
Az valami! Lehet nem hiszed, de nincs TV-m. Bedöglött, nem csináltatom meg, szarok rá. A Forma-1 közvetítéseket anyámnál nézem (azt szeretem), aztán a többi „műsor” kurvára nem érdekel. Internet viszont kell, az fontos.
Na jó éjt Anya, holnap munkanap, elteszem magam…
@a szív fészkei: Eszterházy nem talált felmentő momentumot édesapjának erre a tevékenységére?
Teljesen elitélte?Vajon tudta-e, hogy mi volt az ára annak, hogy kénytelen volt a besúgást vállalni?Már a család megóvására gondolva.
Fájdalmas felismerés lehetett és egy nagy bizalom vesztés egyben.
Bár voltak nagy egyéniségek, akik nem vállalták mindezt, és tudták a következményeket.
El kell olvasnom mindezt, mert szeretem Eszterházyt.
A kemény egyéniség olyan eseményeknél kell, hogy jelen legyen, amikor döntéseket kell hozni valaminek, vagy valakiknek az érdekében, vagy helyzetet kell megoldani, melyek nem egy esetben látszólagos sérelmekkel járnak együtt, a cél érdekében mégis racionálisak.
@a szív fészkei:

Az a baj ezekkel a formációkkal (Milla, 4K, Szolidaritás), hogy vidéki tagságuk (s így támogatottságuk is) szinte nulla. Illetve az is, hogy létezésükről, fontosságukról Kovács Manyi néni jászkarajenői szavazati joggal rendelkező lakos vajmi keveset tud.

Sokkal több parlamenti pártra lenne szükség, sokkal színesebb civil politikai életre, de a pillanatnyi helyzet ennek egyáltalán nem kedvez.
Olyanok vagyunk, mint a legrövidebb (2 lépéses) matt a sakkban: fojtott.
@Knósszosz:

Csak címszavakban:

Moldova kikerülhetetlen.
Szilvási kiváló író.
TV nálunk sincs.

Jó éjt!
@Mariann19: Ahogy emlékszem, ötvenhatban nagyon megalázták, kínozták a családfőt. És akkor az első könyvében még úgy emlékezett a kitelepített papára, hogy állta bátran az ütlegeket,ezért hősként nézett rá. Hisz ráadásul védte a többieket is a nagyon kemény paraszti meló mellett ott a világ végén és ember maradt. Talán ez idő tájt szervezték be: volt négy gyereke, hát ugye meg lehet ezzel embereket törni.

Megértette valahol az apját persze, csak azt nem, hogy később nem volt határ a muszáj meg a lelkes önkéntessége közt. Mert akkor is csinálta, amikor nem is kellett volna, élete végéig...

De ennek más emberek-családok itták meg a levét: sokan a munkájukat vesztették el a KMK veszélyes korában, sőt mondom, valaki tán öngyilkos is lett, mert amit jelentett a papa róla - és mindig volt ellenőrzés is, hogy tényleg nem kamuzik-e, az ügynököt is megfigyelték - azt úgy használták később fel ellene. És ezt megemészteni felnőtt fejjel olvasva...

Így értette meg a piálását, a nőzését, a tőlük külön töltött idejét, mindent. Mondom, összeállt számára a kép. És ettől eltört a gyerekkora az emlékeiben. Mert minden megkérdőjeleződött és kapott egy - vajszínű - hanem lepedékes árnyalatot. Hisz minden a besúgást szolgálta, ha idementek, ha oda.

Nagyon szépen meséli el, nem a szokásos stílusbravúrral - amit néha nem is tudok követni és fáraszt - hanem teljesen normális mindennapi hangon. Ez a család igazi regénye.
@Zébácsi: Szilvásit, Berkesit soha nem olvastam. Valahogy nem kerültek a kezembe,nem is érdekeltek. De Kertész Makrájára máig emlékszem, micsoda reveláció volt az akkor!

Nekünk van tévénk. ;-)
@Zébácsi: Azért jöttek fel vidékről októberi Millára csapatosan.
@IQ bajnok: Ez egy szélsőségesen elfogult oldal, elfogult cikke. Helyette GOTO ksh.hu és nézd meg az államadósság alakulását 2000-től.
@aritus: Itt van Pogátsa blogja:

pogi.blog.fn.hu/

Keresd már meg lécci, ahol Gyurcsányt szidja, mert én sehol nem találom, pedig írt vagy 50 bejegyzést. Van közte néhány érdekes is... :) Valóban nem a neoliberális kánont fújja, az igaz.
@aritus: Nem lepne meg, ha visszaütne, mert a magyarok túlnyomó többsége konzervatív, rugalmatlan, ha mégsem, akkor is nem ritkán csóró és ezért pragmatikus; vagyis "a múltat végképp eltörölni, rabszolgahad indulj velünk..."-féle tempó túlságosan radikális és költséges játék a magyarnak. Ha kicsit empatikusak vagyunk, nem nehéz kitalálni, miért utasította el a III. kerületi lakosság a névváltoztatási mizériát (mármint a megkérdezettek közül az a töredéknyi kisebbség, aki egyáltalán válaszra méltatta a kérdőívet): ezekben az utcákban nőttek fel, a gyermekeik is ott születtek, ott jártnak iskolába (Arató Emil), ergo nekik ez nem a kommunizmusról szól, hanem a legszebb éveikről, amit nem fognak kihajítani, lehúzni a klozeton pár radikális kedvéért, ahogy azt az 1500 forintot sem, amit a személyi és lakcímkártya változtatásra kéne költeniük, nem beszélve a szabadidőről, amit kénytelenek volnának feláldozni, ha az okmányirodára kéne időpontot kérniük. Madzsar utca: tízemeletes házak :), összességében mégis hány embert érintene ez a sok utca és tér? Tízezret? Többet? Bírnák az okmányirodák? Azt oké, hogy a népek hadd válasszák meg maguk, milyen körülmények közt akarnak élni, és szép gondolat felvetni, hogy hatvan évvel ezelőtti állapotába állítsanak vissza egy utcanevet (Gelléri / Regele), na de mi lesz az utca elmúlt hatvan évével, és ki fizeti ki az okmányirodákat, ugye? Na sebaj, majd kiderül (s ha kiderül, néked beborul).

Hm... Amit viszont mindenképp megváltoztatnék, ha már a III. kerület: a pünkösdfürdői, ill. békásmegyeri Boldog Özséb R.K. Plébániához vezető Ármány utca neve inadekvát, ugye érezzük? Odáig még rendben, hogy minden út Rómába vezet, na de Ármány útján a boldoguláshoz? Ami pedig különösen bosszant, az a számos budapesti kerületi Akácfa utca, nem beszélve arról, hányba botlani országszerte. Az akác invazív faj: kiszorítja az őshonost, az ősi, szittya magyar fajokat, amelyeket Árpád unokáinak vére öntözött és amelyet az istenadta magyar nép verejtéke hullásával nevelt magosra. Ezeket az idegenszívű, Amerikából Habsburgok által importált, becsempészett, ránk erőltetett, ráadásul Mária Terézia, tehát egy nő szeszélye folytán ránk tukmált fafajnak semmi keresnivalója nálunk, erre mi utcákat nevezünk el róla? (Nem, nem soha!) Az "Akácos út" című nótát gajdolja nemzetünk? Gyalázat. A Barackos út és utca elnevezések iránt ugyanígy érzek: ez a fafaj a török hódoltsággal terjedt el, hogy a muszlim impérium röhögjön a markába a kereszténység pajzsán. Szégyentelen valamennyi.
@Habakuk999: Akkor neked is:
pogi.blog.fn.hu/

Hidd el, okos ember, bár én se értek vele egyet mindenben, de érdemes átgondolni, amit mond.
@Pantagruel: Én pláne úgy tudom, hogy az Akácos út, ha végigmegyek rajtad én kezdetű nyamit a román királyné írta. Há`szóval dupla idegenszívűség fennforgása forog fent, azannyakrausz!
@Pantagruel: Akácmézet is bojkottálni kell? Meg Szép Ernő Lila ákácát? Mit bőgtem rajta!! :-)www.youtube.com/watch?v=I8HFxzGx7XM
@Penivaldes: "a pszichomókusok mindenkiről bebizonyítják hogy elfojt valamit.:)"

Angyalkák, el vagytok úgy száz évvel maradva.

Egy pszichomókus.
@a szív fészkei: "visszás a méregdrága villában kopácsolni ezekről, nem?"

Nem. :-(
@Zébácsi: " vidéki tagságuk (s így támogatottságuk is) szinte nulla. "

És ezt te honnan tudod vajon?
@a szív fészkei: Lehet, hogy a fideszre szavazott, a kislány meg nem? :D
@a szív fészkei: nem kell bojkottálni, de aki március 15 után nem teszi, arról eztán tudjuk majd, miféle. a magyar száját a babája csókja ízesíti. természetesen, mint gyógyhatású készítményhez továbbra is hozzá lehet majd jutni, minthogy azonban a tájvédelem, az őshonos fajták megóvása nemzetbiztonsági kérdés, nem ruházható a feladat másra, mint egy sógornő nagybátyjának apósára, aki értékesítőláncán keresztül biztosítja majd a rászorulóknak. persze, ezt a vágyam senki se érti, se gyerek, se nő, se férfi...
@Habakuk999:

jó féléve baszom itthon a rezet a nemzet 22.800 forintyán élősködve, pályázgatok jobbra is meg balra is, az utolsó ajánlatom eddig az vót, hogy mennyek el fejőnőnek dániába, ma viszont megjött a tuti: hentesi állás nagyváradon. ha mégis úgy döntesz, hogy beszállsz a román biznicbe, tán megkereshecc ott, osztán fizethecc egy cujkát! :)))
@épészmérnök: Pszichológus vagy? :O Akkor téged figyelni foglak... :)
@épészmérnök: Te így gondolod.Én meg kicsit máshogy, mivel alkalmam nyílt hangyafasznyit értesülni az életvitelükről egy jó darabig.

Luxusélethez joga van, megkereste rá a pénzt, semmi gond - csak a nagy plebejus lendület meg a valóban IRL mutatott valósága számomra köszönőviszonyban sem volt. Az olyan hitelesebb számomra, aki ír az ilyesmikről és közben mutat is valóban némi szolidarítást a téma címzettjeivel ill. hőseivel. Na mindegy, régi sztori, lehet, hogy azóta nagyon is empatikussá lett igazán is, nem csak szövegben.

Nem az első dolog, amiben nem értünk egyet. ;-))))
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Simán csak megcsalta, ahogy szent tiszta forrásom, a Blikk írta ;-DD, és most, hogy a csaj már mással boldog lett kemény átbőgött hónapok, évek után, hirtelen eszébe jutott a lengyel alpinistának 100 000+ Áfáért, hogy az exe a Madách téren szokott naponta közlekedni, így elkezdte az akciót. Amúgy annyit elért, ahogy olvasom, hogy a csaj jól kiborult.

De a mémözön jó lett.
@hacsaturján: Ilyen sokba fájsz a böcsületes adófizetőknek?? Rénszarvasozni a mások derága pénzén????? Ennyi horror forinton habzsidőzsizni, nagyon tudsz te élni, hallod-e!!! És renegát módon nem is kecskézel, ahogy Don Pintér javasolta. Te, teeee.... :-DDDD
@ariel12: Van élet tehát tömeges lobotómia után is. Sőt agy&gerinc nélkül születve is lehet élni. Hát tudod, semmi mást nem kívánok - fognak az átkaim tényleg! ;-DD - mint, hogy csak ezt csókdoshassák egész szaros férfiúi életükben ezután. Basszák is meg!

Magyar egyetemek meg dögöljenek meg, élükön a Corvinus-szal. Ahoj Poplacsek!
@Pantagruel: Sógornő apósa hanyadfokú nemcsalád? 10 pontos bugyulás kérdés.

De mivel te mindent tudsz - amit meg nem, az nincs is ;-P - melyik lenne az őshonos szittyafajta mézlelőnek? Mert az egész nyáron a virágaimon döngicsélő hülye méheket betanítom csakis arra menni. Ha Örkénynél a rab meg tudott tanítani egy hangyát kunsztokra, akkor nekem is bakfitty lesz ez.
@Penivaldes: Te is balatoni sellő vagy? :-)) Jó helyen élsz, irigyellek. Csak legyen elég lábvizetek jövőre a nagy lavórban!!
@a szív fészkei:

most micsinyájjak ebbe a nagy tétova kivagyiságba? ebbe bírtam befektetni.
@Zébácsi: Feltehetően a Milla százezres támogatóinak többsége vidéki, a Szolidaritásnak meg kifejezetten van vidéki bázisa is. Persze vidék alatt nem a falvakat kell érteni.
@a szív fészkei: nem egészen balatoni. inkább a Balaton és a Bakony közötti. :)))
@blur7:

"Szerintem egészen jól látod a lényeget. Ahogyan ő fogalmazna: Lényeglátó vagy."

Hm, ez örvendetes. :)

Ám egyben túlságosan talányos.

"De szerintem - ismerve más nickjeit és blogját [aminek címét nem vagyok hajlandó elárulni] is - túl messzemenő következtetéseket vontál le. De tévedhetek."

Mindenesetre annyi információt föltétlenül tartalmaz, hogy Stefánia kisasszony szerzőjének van blogja. :)
@Penivaldes: Oké, de sellőszködsz nyaranta ott is, legyen már a népeknek valami öröme. :-DD
@londonterminals: Pedig nagy garral előadta, hogy szegény kis szűz lévén, nem tudhasssa ő aztat, hogyan kell ilyen etnoglaicálisfajvédő blogot csinálni...

Azért izgatna, ki lehet ez a titokzatos valaki. Mondjuk, amikor lánykoromban óriási hájp közepette meg jelent Csokonay Lili Tizenhét hattyúk című könyve, rögtön tudtam, hogy ezt csaj így nem írhatta. Aztán ki is derült, hogy persze, Esterházy a szerző. De itt fogalmam se nincs tényleg, de nő nem nagyon lehet az illető.
@a szív fészkei:

"(...) neki ebben meddig érdemes elmennie? Mi az a pont, amit már ő sem bírna leírni?"

Nekem az eddigiek alapján úgy tűnik, precíz és érzékeny iránytűje van, pontosan annyit és úgy ír, ahogyan szarkasztikus marad, de nem csúszik bele abba, hogy komolyan állítson valamit. Biztos vagyok benne, hogy ez mindig így működne, szerintem nem valahonnan valahova tart, csak ugyanazt csinálja, mindössze a konkrét tárgy változik.

"Én kijátszottam vele magam, akkor most te jössz. ;-DD"

Ha lenne is amúgy időm rá, ahogyan nincs, akkor sem lenne már módom erre a jelek szerint. :)
@a szív fészkei:

Apropó, Csokonai Lili, ezt láttad? :D

"Csokonai Lili
NE SZÜLJ RABOT, TE SZŰZ!

Parlamenti vita a családon belüli erőszakról. Varga István (Fidesz): „A nők az önmegvalósítás, emancipáció mellett elfelejtenek gyereket szülni. Ha önök azt szeretnék, hogy ötven-hatvan év múlva legyen még magyar (...) majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni. (…) Talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.”

Egy KDNP-s: „Tessék példát mutatni a normális családból, és akkor utána majd lehet a nőknek érvényesülni.”

Édes fiúkák. Tényleg menjetek a picsába. Puszi.

(négygyerekes családapa)"

ÉS, 2012. szeptember 14.
@londonterminals: Ne zokogj utána, mindenhol pörög ezen kívül is, ahol libsiket kell egyelni. A konzerveknél meg fordított rizsákkal heccel, szóval a neten bárhol belefuthatsz a ritka nordikus szőkeségébe.;-D

Fabius megunta, mert szerintem azért Steficsek számodra olyan pontos iránytűje néha kiakadt.
@londonterminals: Igen, idéztem is. Hát ez egy karakán ember véleménye. Aki nem a Négy Tigrincsben vett kínai hamis kutyabőrt....
@a szív fészkei:

Igen, láttam, hogy van máshol is, de mintha itt lett volna leggyakrabban. amúgy meg annyira nem mélyedtem el azért a munkásságában, így lehet, hogy tényleg nem tökély az iránytű. :)
@londonterminals: nekem nem a nácibarát szövegével volt sosem bajom, hanem inkább azzal, ahogy másokat fenyegetett. hogy a felakasztja meg a disznók felhasítják a hasát.
@Penivaldes:

Uhh, igen. És bár azzal kíséreltem meg a képbe illeszteni, hogy ezek a kirohanások is parodizálhatják a bárgyú idill mögött megbújó szadisztikus személyiségjegyeket, amik nácikra sűrűn jellemzőek voltak, igen, ezek súlyosak.
@Knósszosz: @Zébácsi: Szeretném, ha megengednétek, hogy hozzászóljak - ahogy kommentjeitekből látom - a kortárs magyar irodalom képviselőiről szóló írásotokhoz.
Szilvási Lajost nem volt nagyon vonalas dolog a sznobok előtt kedvenc írónak felemlegetni, mert a könnyű irodalmi műfaj képviselőjének kiáltották ki. Pedig aki olvasta a könyveit, remek felépítésű és olvasmányos regényei kőkemény társadalomkritikát jeleztek. Azonban ezt csak az az olvasó érzékelte, akinek volt erre szeme és füle.Valóságos kórképet festett regényeiben az akkori visszás és pprotekcionista életről és már az akkor kialakult hierarchikus társaqdalomról./Ott fenn a hegyen c. regénye pl./
Moldova könyvei nem rejtetten, hanem nyíltan mutatták meg egy-egy társadalmi csoport életét és nyomorúságát.
TGM a múltkor egy írásában a 75-ös évek kultúrális befektetéseit és eredményeit a Kádár korszak legeredményesebb intézkedéseinek tartotta.
Valóban, azok az évek a kortárs magyar irodalom virágkorát jelentették.
Mindössze ezzel szerettem volna hozzátok csatlakozni.
@a szív fészkei: Eszterházynak egy kisregényére emlékszem, a "Termelési regény" -re. Inkább a publicisztikái maradtak meg bennem, és a közéleti szereplései vonzottak.
Az általad ajánlott regényt kiveszem a könyvtárból, az utóbbi időben így operálok, mert több tízezret el tudnék költani könyvekre, de ez ma már luxus.A dajka tanfolyam ügyön meg vagyok lepődve.A munkaügyi központok idétlen, sehol nem hasznosítható oktatást tartanak, amilyen keresletnek esélye lenne, az meg fizetős?Marha jó!
@Penivaldes: Olvastad tegnap az egyik itteni társunk kommentjét, mely szerint az egyik faluban a munkanélkülieknek TV bemondói képzést tartottak? Nem tudok napirendre térni felette.
@Mariann19:
Nos, nem tudok sem elvenni, sem hozzátenni az értékelésedhez semmit, egyetértek!
Nálunk divat kultúrsznobnak lenni, de én magasról szarok rá, hogy valaki lefitymál Szilvási miatt.
Én azt fogom ezentúl is olvasni ami számomra értéket képvisel, amitől viszont lúdbőrös lesz a hátam, azt meg elegáns mozdulattal dobom a kukába, akármilyen trendi is. Van egy (szerencsére) távoli ismerősöm, aki csak „Dumás” regényeket hajlandó olvasni, meg Balzac-ot. Gonoszságból megkérdeztem, hogy akkor olyan szarságokat nem olvasott remélem, mint a régens lánya?
Válasz: „Nem!”
Hozzátenném még, hogy az úriember egy budapesti önkormányzat okmányirodáján dolgozik ( a kerület illetőségét fedje jótékony homály), magas pozícióban.
Szóval nem azt akarom mondani, hogy én vágom a világ klasszikusait, távolról sem. Közelről meg még úgy sem, én ízlés alapján döntök. Aztán aki azért gyökérnek titulál, mert a Háború és Békét nem tudtam megrágni, tegye nyugodtan. Én azt olvasok ami nekem tetszik, meg ő is és itt a pont. Kedvencem egy eset, az egyik Múzeum körúti antikváriumból; Ormos Mária Hitler könyvét kerestem (ne gondolj rosszra – csak érdekelt ), kérdésemre a rebegő szempillájú kishölgy odafordult a kollégájához:
„Péter, öö… Kormos Máriát keres az úr” Puff, kész. Azért egy „antikvárius”-nak, kellett volna fogalma lennie egy olyan történészről, mint Ormos. De nem volt…
Mit írhatott vajon az önéletrajzában, hogy felvették?
Nem akarok piszkálni senkit, köszönöm a reagálást és egyet értek Veled!
Ahoj, a következő poszt okán!
@a szív fészkei: hát a hárs. a hársméz olyan nemes, egészséges, akár az akácméz, talán még drágább is a piaci ára :)
@Mariann19: Őszinte legyek: nekem nagyon nem mentek a regényei elolvasásai, pedig szakmám lenne. A Harmonia Caelestist recenzáltam - vért izzadtam vele, mit mondjak: egy irodalmár, külföldöm lapot alapító és azt húsz évig vezető fordító haverom mondta, hogy ezt rajtam és Esterházy kívül nem sokan bírták végig enni, még ő sem - de ez a Javított kiadás gyönyörű szép. Látszik, hogy ez kiszakadt a szívéből, itt nem marháskodott a nyelvvel, ahogy szokott.

Én is vagyonokat költöttem könyvekre, tels velük a lakás, még a földeken is állnak, de pár éve én is könyvtárazok, ja. A Könyvhéten megnézzük, mi van és jövünk, ahogy mentünk üres szatyorral, max egy könyvvel. A Huncíkra tavaly ott záráskor rábeszéltek, olcsóbban is adták, azt megérte megvenni.

Ezért nem bírtam még az Ecot elolvasni, mert új könyv lévén rövid időkre adják csak oda, és nem bírom, nehéz: egy este max 20-30 oldalt fogok fel belőle. Üdv tehát a klubban!
@Pantagruel: Kösz, kösz, szeretem az illatát! Méhek, hátra arc!!!
@Knósszosz: Én úgy vagyok vele, hogy semmit sem olvasok el csak azért, hogy utána mondhassam, hogy na én azt olvastam. így lehet, hogy kimarast pár nagy mű az életemből, de amit elolvasok az megmaradt.
@a szív fészkei: Eco nekem is kíhivás volt mindig is. ezért nem is olvasom.
@Penivaldes: Nagyon érdekes a sztori, pláne a mai közhangulatban - csak tömény és bonyolít is, szerintem feleslegesen. A Rózsa nevét nagyon szerettem, a Foucault-ingát is, a többire tényleg nem futotta. Mindegy, majd kihozatom harmadszor is, már csak 100 oldal van hátra a 600-ból. ;-DDD

Amúgy én is leteszem, ha unom. Erre írta Garcia Marquez, hogyha nem tudja az író az elején megfogni az olvasóját, akkor kisnyúl. Pl. az ő 100 év magányát, akármekkora bazi nagy divat volt lánykoromban, letettem, annyira untam.Vagy rezonálok, v agy nem - kész szenvedni nem vagyok hajlandó semmiért.

Az biztos, hogy amiket a te korodban vagy előbb elolvastam élvezettel: Dosztojevszkij, Th. Mann, Tolsztoj, ma már türelmetlenség miatt nem menne. A hangulatuk bennem van, ennyi.
@a szív fészkei: Emlékszel még a régi könyv hetekre. Előre bejelöltük, hogy mit veszünk meg. Mikor kinn voltak a pavilonok, ebédidőben kimentünk, és simán megvettük a kijelölt könyveket kp. Akkor még a fizetésünk sem volt túl nagy.Ma már feliratkozunk a könyvtárba egy-egy csemegére és várakozunk.
Na, mindegy, akkor sem akarok elhülyülni!
@Mariann19: :-) Ahogy olvasgatlak itt, jó darab ideig megélnél a tartalékaidból, míg a hülyülés látszódna rajtad...

Nekem is megvannak a lánykoromban megvett könyvek 10, 20 forintokért. És az azért fontos volt, ha torzított piac is volt.

Én mindig vettem egy-egy olasz festőset fizetéskor - ha pesti vagy, tudod, a bölcsészkarral szemben, a Kígyó-Váci utca sarkán, ahol ma gogo kurvák pörögnek a rúdon - volt az idegennyelvű könyvesbolt, teli csodás és ahhoz képest drága albumokkal. Nagyon szép minőségűeket adtak pár száz forintért, ami nekem horror volt, de megérte.
@a szív fészkei: Nekem a nehéz, túlfilozofált művek nem jönnek be. Aminél percenként kell elővenni egy idegen szavak szótárát.
Most regényekre vágyom, ki is írtam egy párat:)))
@a szív fészkei: Köszi, reményt adtál az elhülyülés időpontjának kitolódására.A helyzet az, hogy sajtóra még mindíg sok pénz megy el. A szomorú az, hogy ezt is lassan redukálni kell. A minap találkoztam egy általam nagyrabecsült hölggyel, és a beszélgetés során utaltam egy írásra. Megkérdeztem, hogy mi véleménye róla.Nem olvasta, mert nincs pénze újságokat járatni, pedig tudom, hogy a szellemi élete a legfontosabb a számára. Erre felé gyalogolok én is.A rohadt életbe!!!!
@Mariann19: Nálunk sincs már nyomtatott sajtó, csak anyámnak vesszük a szenyákat: Story, Best, Nők Lapja ilyesmi, mert ezeket bírja az ágyba magával vinni elaludni a marhaságaikra. Amúgy könyveket fal. Könyvtáriakat.

Férjem a szüleitől kapja tán a Népszabit, 168 órát, ÉS-t könyvtárból hozza kis. Narit is. Ez van. Én szégyelljem? Amit tudok, olvasok a neten.
@Mariann19:

Köszönöm, örülök, hogy Szilvási kapcsán ezt a kultúrsznob dolgot elővezetted. Igazad lehet, bizonos szitukban nem volt sikk előhozakodni azzal, hogy olvasod.
/Nagyon-nagyon sarkítva a dolgot: Jókai Mór mennyivel több nála?/

Szilvási nekem egyébként a véletlen műve, nem is tudom, gimis koromban milyen indíttatásból vettem le szüleim polcáról könyveit - amit olvastam tőle, az tetszett, de sajnos nincs teljes képem munkásságáról...

@iii:
@épészmérnök:

Mindkettőtöknek köszönöm az észrevételt.

Meglehet, hogy tévedtem (van ez így), s az említett poltikai szerveződéseknek/képződéseknek van vidéki támogatottsága. Ha így van, akkor örülök, mert sokkal erősebb és politkusabb civil szféra kellene (ez tudná megmenteni ezt a gúzsbakötött országot)...
@Penivaldes:

"Nekem a nehéz, túlfilozofált művek nem jönnek be. Aminél percenként kell elővenni egy idegen szavak szótárát."

Akkor Thomas Pynchon Súlyszivárvány című kötetébe bele ne kezdj - szinte kibogozhatatlan....

magyarnarancs.hu/zene2/konyv_-_teremto_paranoia_-_thomas_pynchon_sulyszivarvany-71077
@a szív fészkei: Meg kell, hogy mondjam, a net maximálisan kárpótol, különösen azzal, hogy itt találkozom azokkal a véleményekkel, melyek számomra irányadók atekintetben, hogy a hasonló státuszú emberek, hogyan gondolkoznak. A másik örömteli dolog, hogy kicserélhetjük a gondolatainkat azonnal olyan társaságban, melynek véleménye számít.
@Zébácsi: Kedves Zébácsi! Olvasási hajlandóságunk kezdetén vettük kezünkbe a klasszikusokat, melyek ihletet adtak az irodalom más területein való barangoláshoz. Eközben annyira megváltozott a világ, hogy az egykori remekművek talán már túlhaladottnak tűnnek, ezért keresgélünk új élményeket a könyvek kiválasztásakor.
Be kell vallanom, hogy a net és a körülöttünk zajló események folytonos értéklése kissé elfordítja az embert az olvasástól, amire nem vagyok büszke.Üdvözlettel.
@Mariann19:
Kerdves Mariann,

nekem minden a mesékkel kezdődött, majd persze ifjúsági irodalom és krimik, scifi-k következtek a nagy klasszikusok előtt. De sajnos van lyuk bőven a Guttenberg galaxisomon, talán sosem fogom tudni magam számára megnyugtatóan pótolni.

A világ változik, így a kultúra is halad vele - talán előre. A klasszikusok viszont mozdíthatatlanok, örökzöldek, sosem csalódsz bennük. Az a titkuk, hogy új élményként is ugyanazt adják.
A legcsodálatosabb dolog a világon a szeretet, a legérdekesebb pedig -szerintem- az ember által a világról felhalmozott tudás (pedig oly kevés ez még, 10-es skálán talán 3-4 lehet).

A net tényleg elterel és a felgyorsult világ megértése (sőt, csak a figyelése is) valóban igazságtalanul sok időt vesz el tőlünk, de sajnos ezzel nemigen tudunk mit kezdeni, csak a szelektálás marad.
@Zébácsi: Zébácsi!Örültem és köszönöm válaszát!
fabius, ha erre jársz:

láthatod korunk burgert róbertjét:

hvg.hu/itthon/20121009_Orban_Csanyi_Bonafarm_teheneszet_riport

ezután elolvasnám mégegyszer tokfalvi bejegyzését, oszt megpróbálnám az egészet alleszcuzamen összehasonlítani az általad hozott olasz üzlettel.

csókpuszi!
süti beállítások módosítása