Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.09.28. 13:38 Fabius

LMP: közelebb a választókhoz, távolabb a vitától

Címkék: para kovács imre lmp schiffer andrás közéleti fórum

Ha egy meghívón ez áll: "Az LMP sztori: Ezt a pártot az amcsik, a zöldek vagy az ufók csinálták? Para-Kovács Imre publicista kekeckedik Schiffer Andrással. " - akkor azért csak oda esz a fene kíváncsiság, hátha meglesz a kámingaut: valójában a zöld amerikai ufók alapítottak pártot, mert valami számomra ismeretlen ok miatt ide emigráltak az 51-es körzetből. A kámingáut elmaradt, helyette egy mondatban össze lehet foglalni a történteket: Para-Kovács Imre mindent megtett azért, hogy emberközeli arcot varázsoljon a pártnak, Schiffer András pedig kőkeményen ellenállt ennek. 

lmp-para-kovács.gif

Furcsa dolog úgy felróni valamit Schiffernek, hogy nem ő tehet róla. Hisz megtette amiért odahívták, válaszolt a kérdésekre, hősiesen tűrte "Para-jelenséget", éppen csak ő maga sem vette észre, hogy az LMP egyik kedvelhető tulajdonságát herélik ki éppen, és pechjére ő az arc akin a port ezért el lehet verni.

Mikor megláttam emilben a "tedd föl a kérdésed előre, írásban" felszólítást azért egy ejmiafasz kiszaladt a számon. Mit bohóckodunk itt ezzel az óvatoskodó - és előmoderációra lehetőséget adó - formulával, ami a fehér holló gyakoriságával megegyező fideszes fórumok sajátja. Ott divat ez a juj, nehogy zavarba hozzuk kellemetlen kérdésekkel az őfőméltóságokat, legyen csak lehetőség szűrni a kényelmetlenséget, aki meg ennek ellenére is elmegy, az ülje végig az aktuális győzelmi jelentést az álkérdésekre adott válaszokkal és kussoljon. 

Ez az LMP fórumain eddig nem volt divat. A rendezvények érdemi párbeszédekre épültek, a fésztufész vitában  ráadásul a prominenseik sokkal jobbak, mint a sajtóközleményezésben. Schiffer sem ugrott meg ez elől soha, de Jávort vagy Vágót is lehetett izzasztani gazdagon. A vigyük közelebb a közéletet az emberekhez bizony azt jelentette, hogy kimegyek közéjük és ide lőjetek módon állom amit kapok. Ezt a vitafórum jelleget sikerült tökön szúrni nekifutásból. Nem segített ezen az sem, hogy a helyszínen is lehetett kérdezni írásban, mert ugye nem közvetlenül Schiffertől kérdeztél, így vagy feltette a kérdést a moderátor, vagy nem. 

 Ez lenne a "szerethető párt" arculat irányába tett lépés, meg a szólítsuk meg a választókat? Ha annak gondoljátok jókorát tévedtek. Ugyanis az érdeklődő nem arra kíváncsi mit akar elmondani az LMP és az aktuális prominens saját magáról és a pártról- ezt megnézzük a honlapon - hanem arra, hogy mit felel(ne) a minket érdeklő kérdésekre. Mit felel akkor, ha a kérdés éppen kényelmetlen. Mit felel, ha el kell szakadni a fejben felvázolt irányvonaltól, és nincs mód előzetesen a kérdésocsútól szétválogatni a szeretnékválaszolnirá búzát. Tudjátok, mikor nem a betanult pártálláspontot kell felmondani, hanem érvekre van szükség a meggyőzéshez. Amikor van közvetlen lehetőség vitába szállni egy kijelentéssel, és amikor a riposztot is állni kell. Amikor partnernek vagyunk nézve szavazórobot helyett.

Para mentette amit lehetett, de hosszútávon ez működni nem fog. Mert a hozzám hasonlók legközelebb egy unott ásítással elintézik az ilyen rendezvényeket, ha ez a lehetmás tendenciává válik.

419 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr814808334

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Összeesküvés-elméletekkel mossa a Fidesz az egyszeri szimpatizánsok agyát 2012.09.28. 17:03:12

A fanatizált narancsdroidok hamarosan a gyilkolásra, netán a kollektív öngyilkosságra felszólító üzenetet is megkapják majd? Számos értekezés olvasható a neten a történelem nagy diktátorainak elmeállapotáról, a diktátori elme és a paranoia, valamint a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Értelek, Fabius, és egyetértek azzal, hogy nem csak demokratikusnak kell lenni, de annak is kell látszani.

Azért hadd kérdezzem meg tőled: nem mondott semmi, de semmi érdekeset Schiffer?
Nem értem.

Sokat törtem a fejemet, a legkülönfélébb - és hozzátehetem: pimasznál is pimaszabb - feltevésekkel játszogatva, de nem jöttem rá, hogy mégis mi a fenét keres Franck Ribéry a cikkhez csatolt gifben.

Valaki magyarázza el. Köszönöm.
szánalom, offline tájékoztató, pont akkor, amikor minden másodpercben változik az ország és a világ is, pl.:

a jó kurva anyjukat, hogy dögölnének meg, ilyen meddőségi, és gazdasági viszonyok mellett?????

Csak két gyerek esetén járna az átlagnyugdíj?

Formabontó nyugdíjrendszer-javaslattal állt elő a Botos-házsaspár. Javaslatuk szerint az új szisztémával fokozatosan kialakulhat a társadalomban az a szemlélet, hogy gyermeket vállalni ésszerű döntés.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_az_uj_nyugdijjavaslat_csak_ket_gyerek_eseten_jarna_az_atlagjuttatas.532537.html
@épészmérnök: Dehogynem. Az egyetlen lehetséges módját a Fidesz legyőzésének elutasítják. Ez érdekes ugyan, de nem újdonság.
Gyurcsány igazságtalan megvádlásáért gondolom még nem kért bocsánatot. Ott tartunk, hogy Budai előbb fogja megkövetni Fletót mint Schiffer. És lássuk be, Budaihoz képest lemaradni bármiben is, azért elég komoly teljesítmény.
Aztán. A Vásárhelyi szereplést megduplázzák '14-ben. Bár nullának a duplája ugye...
Kedves Fabius!

Lehetett volna más. De 2. éve nem lett. :-( Pedig van igény liberális, emberi szabadságjogokat fontosnak tartó politikai pártra.

Ahogy a jobbik is lehetett volna jobb. De 2. éve nem lett. :-( Pedig lenne igény, valódi polgári és valódi nemzeti érdekeket védő politikai pártra.

Ahogy lenne igény szociáldemokrata pártra is, de éppen az se nincsen, utóljára petrasovics annácska szocdemezett (magyarul lefikázta a szociál demokratákat), cirka 22 éve.

Le kell vonni a szomorú következtetést. Ez a sajnálatosan halovány kínálat.

A magát nagybetűsen és ünnepélyesen "nemzeti"-nek nevező fityiszre egy - tőlem lassan már megszokott - nem kicsit Off szösszenet:

Kedvcsinálónak egy rövid idézet, az alatta lévő honfoglaló eleink kalandozásos linkjéből:

"Keresztény alapozottságú történetírásunk csak az augsburgi vereséget (955) próbálja belénk verni. A mintegy ötven megnyert csatánkról semmit nem tanítanak. Ez olyan, mintha a francia iskolákban Napóleonról csak azt tanítanák, hogy húsz éven át fosztogatott Európában, aztán szerencsére Waterloonál tönkreverték."

Forrása:
vilagnezet.blog.hu/2012/08/20/vajk_a_hitehagyott#more4721523

Íme "nemzeti" kormányunk hivatalos "történelme" erről a korszakról:
"A honfoglaló magyarok új szálláshelyükön folytatták a legeltetést földműveléssel kiegészítő életmódjukat, harcosaik azonban - a normannokhoz és vikingekhez hasonlóan - még évtizedeken át zsákmányoló és sarcoló portyákkal zaklatták Európa népeit, míg Ottó német király az augsburgi csatában (955) vereséget mért rájuk."

Forrása:
orszaginfo.magyarorszag.hu/informaciok/tortenelem/magyartortenelem/arpadhazi.html

On.
Bazmeg, ha már ezek se állnak bele a párbeszédbe vagy vitába a választókkal akkor ki fog?

Nem tudtál/nem volt értelme kérdezni oké. De nem mondott Schiffet semmi érdekeset magától?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ja. Ezeket addig kéne ütni amíg el nem párolog mind a kettő.
@rdos: Igény az van hatalmas, csak kínálat nincs:(((
@King of Shadows:
Hát ez nagyon egyszerű lesz. Selmeciki szenátorina majd tart egy sajtájt,ahol bejelenti, hogy újfent megvédik a népet a szocik ármánykodásától és nem engedik bevezetni az előzetes regisztrációt...Még csak meg sem fogunk lepődni...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mer nem magánügy a gyerek, bazzeg!
Megmondta Köteles Laci is:

www.hir24.hu/belfold/2012/09/28/kover-laszlo-a-gyermek-nem-maganugy/

A jó .................... :(((((
@King of Shadows: A járulékplafon önmagában nem rossz dolog. Nyugdíj járulék plafon is van. Vagy legalábbis volt. Nem várható el, hogy egy ember 50-szer, 100-szor annyit annyit fizessen, mint egy másik, miközben nem vesz igénybe nagyságrendileg eltérő mértékű, vagy minőségű szolgáltatást.
@Marcellusca: hülyék ezek. csak dumálni tudnak, de azon nem képsek elfilózni, hogy vajon miért vállalnak "csak" 2 gyereket..
@Penivaldes: Hát, igen.
Napi 47.000-ből én sem aggódnék, hogy miből nevelem fel a gyerekemet.
Sőt! Gyerekeimet! Mer, akkor lenne több is, de így ...
@Marcellusca: akkor egy egész hadsereget bevállalunk. sorban szülöm majd a gyerekeket, ahogy kijött az egyik, már jön is a másik. mennyire szép lesz...lenne, de nem lesz..
@Parafrázis: Szerintem meg az a Fideszes közvélemény kutató intézet - aminek most, hirtelen nem jut eszembe a neve - majd kihozza, hogy szerintük 90% támogatja a regisztrációt. A zemberek ezt akarják, tehát megcsináljuk! Dejókvoltunk, má' megint!

@shinichi: Igen, úgy tudom nyuggerplafon most is van, de a kettő kötött van egy nagy különbség. Az előbbi azért kell, hogy ne kelljen milliós nyugdíjakat fizetni bizonyos személyeknek. Az eü-plafon viszont csak rontja a költségvetés helyzetét, ami már így is siralmas.
@Marcellusca: "hanem a közjó egyik eszköze"
mi a közjó, és kik a tagjai?
bekker, tényleg meredek idők jönnek:

2012. szeptember 28., péntek 14:33 Domokos László

Mellár: az infláció felpörgetése vagy a jegybanki tartalékok felélése jöhet

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mellar_az_inflacio_felporgetese_vagy_a_jegybanki_tartalekok_felelese_johet.532567.html
@King of Shadows: Igen, pontosan így van. De akkor sem lehet a költségvetés, vagy szűkebb értelemben az EÜ kassza hiányait úgy kezelni, hogy az egyik állampolgártól 1.370,- Ft-ot szedünk be, egy másiktól meg 285.000,-Ft-ot. Ugyanazon a jogcímen. Ez kirívó aránytalanság. A rendszer hibáit kéne orvosolni, nem csak szorítani, szorítani. Ennyi különbség nem lehet állampolgár és állampolgár között.
Vértes:a pávatánc eddig 560 milliárd forintba került

A pávatánc muzsikáját a kormány rendeli, de a lakosság és a vállalatok fizetik meg - véli Vértes András GKI-elnök. Számításai szerint a hitelesség hiány eddig makroszinten 485 milliárd forintba, míg mikroszinten 560 milliárd forintba került.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/vertesa_pavatanc_eddig_560_milliard_forintba_kerult.532577.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Mellár: az infláció felpörgetése vagy a jegybanki tartalékok felélése jöhet"

Mi az hogy "vagy"? ES!!

A fiuk biztosra mennek...
és a posztok is... egyre unalmasabbak...

engem csak a fides bűnözés és annak büntetése érdekel...

+ a mi lesz a fides után.... kérdés, amire nme az lmp a válasz
@shinichi: Azt csak úgy lehetne értelmesen feloldani, ha a plafon fölött is vonnák a TB-t, de azt az összeget vezetnék egy számlán, és abból fizethetne az illető privát eü-t is, ha akar. Ez "felül" piaci alapúvá tenné a Tb-t, bizonyos értelemben.

@Penivaldes: Pedig két gyereknél többet eleve nem is kellene vállalni, mert az csak a munkanélküliek tömegtermelése. És a nyugger boomra nem lehet még több gyerekkel reagálni, mert az később még inkább vissza fog ütni...
:) (márnemvitéz) b*zi c*gány mága... :) mint drsnitpálesz kb...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A montázsaimat a jobbikos fiúk is szeretik, ott pörgött a jobbik.hu-n a Hazai pálya vagy mi a tök reklámjában hónapokig.

Mégis van különbség:

- az elempés elkéri és hivatkozik a forrásra,
- a jobbikos meglátja és elveszi.
@Fabius: "A montázsaimat a jobbikos fiúk is szeretik, ott pörgött a jobbik.hu-n a Hazai pálya vagy mi a tök reklámjában hónapokig.
Mégis van különbség:
- az elempés elkéri és hivatkozik a forrásra,
- a jobbikos meglátja és elveszi."

- a fides meg magáénak hazuggya... (vö: plagizálás)
@Fabius: oops, ez felèrt egy rovásírásos hivatkozással :)
@Fabius:
Ugye ugye a cucik meg milyen rendesek...:)) Nem veszik észre, nem is látják, de lehet, hogy nem is értik...:))
mandiner.hu/cikk/20120927_osszefogasra_torekszik_az_mszp_a_dk_es_a_szolidaritas

1: a szocik visszavettek az arcból, és /vagy ráébredtek: egyedül nem megy. Reményke az összefogáspártiaknak, jipiájé.

2: érdekes szervezet ez a Szolidaritás. Ha az ördögbotosokkal beszélnek velük és a Millával lennének harmadik pólus, ha a szocidékával akkor meg velük fognának össze. Határozott elképzelések a fasztuggya mit akarunkról.

3: ennek ellenére elhangzott az utóbbi idők kulcsmondata ellenzéki részről:

"ha az ellenzék eléri, hogy a választási részvétel 60 százalék fölé emelkedjen, akkor szinte biztos a kormányváltás, míg ha a szavazók aránya 40 százalék alatt marad, akkor a csoda sem segíthet rajtuk."

Kellemes jó reggelt a valóságban kedves baloldal, nem volt értelmetlen nyakon vágni titeket a debreczenizmusért.
@Parafrázis:

Höhő, a szocik Brendel Mátyása a montázsbiznisz minden vivő Lola-T-je :-D

Úgy vitte ahogy a jobbikosok, cserébe itt ordított, mint egy barlangi troll :-))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Csak két gyerek esetén járna az átlagnyugdíj?"
Kicsit távolról kezdem.A munkateljesítmény társadalmi hasznossága jó esetben az elért jövedelemben jelenik meg, melynek folyománya a jövőre biztosított nyugellátás a járulék befizetések mértékében.
Kérdés, hogy a gyermek létezésének milyen szoros kapcsolata van a befizetett nyugdíjjárulékkal, és ennek alapjával, a munkateljesítménnyel.
Amennyiben az állampolgár nem reprodukálta magát a nyugdíjjogosultság elvárásainak megfelelően, és nem számíthat alapnyugdíjra, miért kell járulékot fizetnie? Erre nyilván az a gyógyszöveg, hogy alapnyugdíjról van szó, mely vélhetően alanyi joghoz kötötten jelenik meg majdan.Aki ennek az elvárásnak nem felel meg, hiába dolgozott és fizetett be sokkal többet, mint a két gyermeket nevelő állampolgár, e téren hátrány éri. Morálisan ez rendben van?
Az egykulcsos adónál a kormány ideológiája az, hogy aki tizszer többet dolgozik, annak tízszer több jövedelem jár. A nyugdíj terveknél fordított a figura? Hogy is van ez?
@shinichi: A lányom havonta hajnali keléssel,kemény 8 órás melóval kisgyerek közt nem keres annyit, mint Bugyula egy nap. Van ennyi difi köztük, hasznosságban??! A lányom összehasonlíthatatlanul szebb. :-))
@King of Shadows: én kettőt tervezek. persze ha négyes ikrek lesznek, az más:)))
@Fabius: DE ők nem lopnak, á nem!!!! Csak a cigányok!!! (mintha erdélyi véreink is arra kérték volna nyilvánosan a kurucot, hogy ne lopkodjon tőlük tartalmat forrásmegjelölés nélkül)

Gábriel nem uncsi?
@Fabius: azért fiam, mert ez a magyar nép tulajdona, és a magyar népet a jobbik testesíti meg...
@dr. Balta$ár: A bűnözésükről mindennap ezer cikk szól. A büntetés mi legyen? Ezer életfogyt is kevés lenne 560 milliárdért, nem?
@Fabius: összefogás..nem tudom. igen, ott van az, hogy jelenleg mégiscsak az mszp a legerősebb mért baloldali képződmény, de én azért még nem hiszek ebben, hogy ez annyira jó lesz. mert, hogy kölcsönsen dícsérjük egymás nyakkendőjét az még nem az igazi.
@a szív fészkei: jó jó, de Bugyula nélkül hol is lennénk..:?:))))
Schiffer arcberendezésileg be van oltva népszerűség ellen. Olyan gyomorbeteg feje van, nem lehet vele roadshow-zni és népszerűséglistákra ugorni, na. Para megpróbálta, ha nem megy, nem megy: an idő még, keressenek ehetőbb fazont ehhez és lazább lebonyolítást.

Anno SZDSZ-fórumon is volt írásban - ott firkálva - kérdezés. Talán, hogy a megszokott terjengős, "én nem vagyok a szavak embere, csak azt szeretném mondani pár szóban, hogy bár nem akarom húzni az időt, de mégis azt gondolom, hogy meg kéne kérdeznem, ha lehetséges most ezen a módon, de csak egy-két mondatban, blablabla" típusú szereplési vágytól megmeneküljenek az ott lévők.
@Penivaldes: Sehol, ő az origó. Bele kéne veri valami egyenesbe, oszt maradjon is ott mozdulatlan.
@a szív fészkei: ejejeje. hát nélküle már rég elvitt volna minket a karvalytőke..vagy nem ő a megmentő. bocs de egyre jobban keverem ezeket a nerlovagokat.
@a szív fészkei: vagyis mégiscsak számít az, hogy mennyire eladható, és csupán tényekkel nem lehet választást nyerni...
Jó jézus a jégen!! nol.hu/belfold/a__felelos_szexualis_magatartasrol__papoltak_a_parlamentben Ezek miért nem egymással üzekednek és abnnak gyümölcseit nevelik aztán fel boldogan? Borzasztó!
Nem szabd védekezésről beszélni? DE abortusz se legyen? Mindenkit szálljon meg a szentlélek, úgy lesz teli Magyarország?

Őrültekháza a parlamentben. De jó.
@Penivaldes: Persze, hogy eladható legyen. Valamilyen vállalható szintig. Amíg magát bírja adni. De ez az ember nem tömegvonzó, hanem -oszlató hatású.
@Penivaldes: Tehát ne a nettó hazugságok legyenek a vonzerő fő alapjai.

De egy eleve ilyen savanyajóska mit tud sugallni azon túl, hogy tényleg nagy szarban vagyunk? Fabius szerint semmit nem mondott újat sem. Akkor mi volt ez? Para debütált? Miben? Kampányfőnök, sajtós?
@a szív fészkei: Viccesek ezek mint a savanított káposzta. ne ismertessük meg a fiatalokkal a védkezési módszereket, mert még képesek nemi életet élni..ó hát szegényeim nem tudják ott nagyokosok hogy anélkül nem lesz gyerek? másrészről nem azért fekszik le senki a partnerével, mert az iskolában óvszerről beszéltek neki, vagy az szerintük jobb ha a gyerek terhes lesz, és vagy elveteti, vagy ott áll kamaszként egy babával. és persze itt megint lehet papolni..
a legnagyobb baj ezzel a felfogással, hogy nem csak az abortusz ellen van, de a védkezést, fogamzásgátlást is támadja.
@Penivaldes: De ki kényzerítette, ha nem fekszik neki a szerep, hogy politizálni kezdjen? Maradjon háttérben a szürke eminenciás, adjon irányt a pártnak ott tanácsokkal de ne szerepeljen, ha ennyire nem fekszik neki a téte á téte az emberekkel viszony!

Hasonló jött le nekem Jávorról is, múltkor írtam. Mintha nem szívesen vegyülne a "néppel". A`nem jó.
@Penivaldes: A védekezés akkor volt hiányos, amikor őket nem szűrte ki.
@a szív fészkei: én most a drága népünket szóltam le..nekünk magyaroknak vezérbika kellett. mint Ov, meg GYF. meg a nagy szöveg, aminek még mindig sokan befekszenek. dehogy kell ide ész, meg tehetség..
@Penivaldes: Hát ez máshol is így van: Berlusconi bohócra is volt igény, pedig tudván tudták, milyen és mire képes.

Nem nálunk találták fel a populizmust, amióta ember él, létezik és bevetik a hatalomért. De a másik véglet se jó: ha ki van írva a politikus pasi arcára, de kurvára unlak titeket és kelletek, mint a púp a hátamra! DE szavazzatok rám azért jobb híján!
@Fabius: A poszthoz nem sokat tennek, mert az "ilyen" eljaras, ami teged annyira sziven utott, nekem nem jelent(ene) nagy gondot, mert ez huszadrangu problema.

Miutan a tegnapi DK-s linkemnek nem lett visszhangja ugy gondoltam, megvarom mig valaki feldobja a tegnapi harmas talalkozo temajat, es akkor lesipuskas modon lecsapok. A'la Butragenyo.

Nos szamomra csak a Szolidaritas volt meglepetes.
Hogy eppen ok ultetik fel az LMP-t a szoporollerre, az igazan mokas.

Az MSZP - annak ellenere, hogy te csak a (velt) rossz dolgokat veszed eszre toluk - tulajdonkeppen tankonyvszeruen azt teszi, amit nekik kell. Persze sok hibaval.

Ha a ket partot (belekeverve a posztot) akarnam osszehasonlitani, akkor azt mondhatnam, hogy az MSZP (nem feltetlenul tarsadalmi ertelemben, sokkal inkabb sajat parterdeket tekintve) jot csinal (elegge) szarul, mig az LMP (elegge) szart csinal (sajnos tul) jol.

1. A szocik nem vettek vissza az arcbol, mert eddig sem volt, meg hat nincs is mire (amit muvelnek gyakorlatilag nulla). Paran valoban elbiztak magukat, de meg Mesterhazynak is be kell latnia, hogy nem (meg, talan soha nem is lesz) alkalmas minielnoknek. Ha pedig meg arra sem kepes, akkor plane nem alkalmas a feladatra...
A szovetsegezes korabban is kommunikalt tema volt minden heten elkottyintotta valaki meg szoci oldalrol is. Mint legnagyobb, es az ot kovetonel is joval (2-3-4-szer) nagyobb partkent logikus, hogy beleallnak a kormanyvalto part pozaba. Ez mar honapokkal ezelott is latszott, emlegettem is mar akkor is.
A szocik tehat megalapoztak a latszatot a kozvelemenyben, hogy ok egyedul akarnak nyerni, mert hogy egyebkent megtudnak csinalni (no persze), majd most fokozatosan egyeb partok/mozgalmak noszogatasara hajlandoak a tagabb tarsadalom erdekeben egy osszefogasra, melyben tobb szemlelet- es gondolkodasmod dolgozik egyutt a NEPert (meccsoda onzetlenseg).
Kozben pedig megy felig-meddig tudatosan, masok reszerol zsigerbol, a szetbeszeles, ami akar jo is lehet, hiszen hosszu eveken at csinalta ezt sikerrel a Fidesz is.

Ugyanakkor beszoritottak az LMP-t is, hiszen most mar csak ok szoloznak az ellenzek kozul. Vagyis ha egyszer megjon az eszuk, akkor nekik kell majd odasonfordalni a most (talan) alakulgato szovetseg-szeruseghez, es akkor mint ujonnan jottnek nyilvan kevesebb beleszolasuk lesz az istentiszteletbe.

2. Ha pozitivan fogom fel a Szolidaritas szerepet (nem mint az 1.-ben), akkor esetleg lehet egy olyan segitseg az LMP szamara, amivel kisebb kellemetlensegek aran kozeledhetnek ehhez a triohoz, mondvan, hogy ha mar a Szolidaritas ott sertepertel, akkor mar konnyebb megemeszteni a zoldek szavazoinak az arra valo nyitast. Nem tudom, majd az ido megmutatja, hogy a Szolidaritas atverte, vagy majd segiteni fogja ily modon az LMP-t.

3. Valoban fontos kijelentes volt, de talan eros, hogy kulcsmondat. Mert ez igy szukseg, de nem elegseges feltetele az Orbanvaltasnak. A 60%-bol ugy 10 korul elvisz majd a Jobbik, ha nem fekszenek be Viktoreknak, mint anno a Zsirtaltos. Es maris nem olyan egyszeru a kombiznalgatas...

Ez a debreczenizmus meg kicsit eros. A bojkottos otlete valoban orbitalis baromsag, ugyanis Mo eseteben ilyenre nem ugrana az EU. Az, hogy valahol sotetafrikaban, vagy epp, mint tegnap a feheroroszoknal szovateszik a valasztasi csalasokat, az egy dolog, de Viktorek ellen semmilyen szankciot nem foganatositanank.
Ugyanakkor bar te berrettegonek konyveled el, sajnos tul sok meg jovalk valasztasok elotti joslata (nem egy meg tul is licitalva az o meglatasait) meg is valosult Orbanek altal.
@Penivaldes: Dehogynem lehet, csak máshogy kell csinálni. Ebben az esetben kell egy profi szóvivő, és mögötte egy kampánystáb, aki - és ami - viszi a kommunikációt. Salazar is 36 évig vezette Portugáliát egy nemzetiszocialista diktatúra élén, pedig ő aztán minden volt, csak karizmatikus nem. Pedig - gondolom - el sem tudnád képzelni egy szélsőjobb vezérről, hogy ne legyen jó szónok...

A feljebbidhez: én egy gyereket sem tervezek, nem is akartam soha. :)
@a szív fészkei:

Írásban előmoderált kérdés kell a francnak. Az nem vita. Egy épkézláb moderátorral a terjengős nem vagyok a szavak emberei simán kezelhetőek. Para fel is vetette a lehetőséget, de nem kellett.

Ja, ő hivatásos szívatóemberként volt jelen és nem tett lakatot a szájára. Jól nyomta, lenne fantázia abban is ha önállóan csinálna ilyet: ő moderátor, vannak meghívott közéletiek - úgy értem nem csak elempések hanem vegyesen - és fésztufész lehetne nyomni a verbálkillert.
Éljenek az utcanévtábla újraföstők!! v Tersánkszky Józsi Jenő, az édes zseniális író miért is nem lehet utcanév többé??????????? hu.wikipedia.org/wiki/Ters%C3%A1nszky_J%C3%B3zsi_Jen%C5%91

Bűnei:[..]" 1944-ben hamis igazolványokat szerzett a menekülő zsidóknak, [...]1952-ben felkérték, hogy a magyar írók által Rákosi Mátyás 60. születésnapjára összeállított köszöntő kötetbe írjon. Tersánszky A nadrágtartógyáros címmel írt egy művet. Az alacsony Rákosiról köztudott volt, hogy nadrágtartót hordott. A hatalom ezt Rákosi kigúnyolásának vette. Az írás természetesen nem került be az ünnepi kötetbe.[3][..]Munkásságát többször is Baumgarten-díjjal jutalmazták (1929, 1930, 1931, 1934) 1949-ben pedig Kossuth-díjat kapott.[..]Három évtizedig élt Budán az Avar utcában. A Németvölgy és Krisztinaváros jellegzetes alakja volt. Naponta találkozhattak vele a környék lakói, nemegyszer - utcai - tilinkó játékával is elbűvölte az éppen arra járókat. Mindennapos vendége volt a környék szép számú borozójának, kocsmájának. Asztalánál a művésztársak mellett helyet foglalhatott bárki, a "TF"-es hallgatótól a Déli pályaudvar "Tüzép"[4] telepének szenes emberéig."

Ilyen szemét mocskos komenyistától elkell venni az utcáját!!! [..]"a XVIII. kerületi Tersánszky Józsi Jenő sétány pedig Somogyi László plébános nevét viselné a továbbiakban."

Atomot ezekre.
@King of Shadows: igen, de valakinek ki kell építeni az imázst. az is egy ilyen épitkezés amikor a Hajdú elment Orbánékhoz és csinálta a riportot a családról, és ott futkározott a kislány. ez kell az embereknek kár tagadni.
te döntésed.
@Fabius: Jó lenne. Mondjuk, én is furcsálltam azt akkor, mert Kuncze azért nem volt megfutamodós ilyenben, nagy débattőr ugyebár. De béna volt a moderálás ott a Tímár utcában.
@simple observer 1.0:

Nem szorították az LMP-t sehova, különösen a Szolidaritás nem szorította.

A feleket ismerve én nem vennék mérget semmi összefogásra még. Egy hete hallani se akartak egymásról, egy hete még a Szolidaritás is harmadik pólusképző akart lenni. Várjuk meg ezzel a találgatás-reménykedéssel, hogy megéri-e az új "szövetség" az első hétfordulóját.
@Penivaldes: Bajnai is népszerű, és ő is olyan mint Schiffer, vagy Mesterházy (az utóbbi és Gordon már utol is érte Zorbánt), szóval működik ez, populizmus nélkül is.
@King of Shadows: Bajnai - aki szerintem valóban nem egy férfiprimadonna, ami tény Gyurcsány után kimondottan üdítően is hatott - más kicsit, mint Schiffer: annyira a népundor nem rí le róla.

Jól nevelt kisdobos feje van, az tény.
@Fabius:

"vannak meghívott közéletiek - úgy értem nem csak elempések hanem vegyesen - és fésztufész lehetne nyomni a verbálkillert."

ezt kéne valahogy meggrundolni...érdekes lenne milyen amikor a poltikusnak látszó tárgy szembesülne az "utca népénék" a véleményével, mert meggyözödésem, johy pl. a LMP-seknek lövésük nincs arról mi a gond velük a mi szemünkben. Ugyanakkor az is elgondolkodtató, hogy pl. nekem van elég magas státuszú politikus ismerösöm és elképzelésem nincs arról - a kincstári duma nem érdekel -, hogy ö emberként(!!!) mit gondol azokról a dolgokról amik bennünket bosszantanak és amit itt és más bloggokon nem kicsi kritikaként szóvá teszünk nap mint nap.

egyszónak is száz a vége, egy komoly(talan :)) "szembesítés" érdekelne erösen...
@Fabius:

"vannak meghívott közéletiek - úgy értem nem csak elempések hanem vegyesen - és fésztufész lehetne nyomni a verbálkillert."

ezt kéne valahogy meggrundolni...érdekes lenne milyen amikor a poltikusnak látszó tárgy szembesülne az "utca népénék" a véleményével, mert meggyözödésem, johy pl. a LMP-seknek lövésük nincs arról mi a gond velük a mi szemünkben. Ugyanakkor az is elgondolkodtató, hogy pl. nekem van elég magas státuszú politikus ismerösöm és elképzelésem nincs arról - a kincstári duma nem érdekel -, hogy ö emberként(!!!) mit gondol azokról a dolgokról amik bennünket bosszantanak és amit itt és más bloggokon nem kicsi kritikaként szóvá teszünk nap mint nap.

egyszónak is száz a vége, egy komoly(talan :)) "szembesítés" érdekelne erösen...
@King of Shadows: Mesterházynál mindenki jobb. de mindenki
na azért Bajnait is remekül ellehet adni. nem arról beszélek, hogy ki mekkora szöveget nyom, hanem az eladhatóságáról. vagyis hiba a készülékedben.))
@Penivaldes:

Igen, és amikor a fideszes buszos tüntetők elmentek a szocik házai köré fenyegetőzni,

az is nagyon szép családi jelenet volt.

Tudod, a családját csak az mutathatja meg, aki a többiek családját megfenyegeti a csőcselék hadaival.

A többiek nem.

Mert gonosz emberektől minden kitelik.
@Dr. simonmondja.: Ez igaz. De a szent családot azért a TEK védi für alle Fallosz.
@Dr. simonmondja.: Én elítélem azokat akik a politikusok családtagjait fenyegetik. az nem túl tisztességes.
@Penivaldes:

azé' az se hátrány ha valaki úgy tud (értelmesen) dumálni mint Cyrano...

kell az a spiritusz, málészájú ember ha egyébként iq bajnok is, nem tud megmozditani tömegeket.
@a szív fészkei: Az undor az talán nem, de nem is ő fogja elvinni a Kiváló Szónok díjat. Ennek ellenére is simán lehagyja L'Qrót.

www.ipsos.hu/site/graph?type=2
Ezt az édes pofát fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/282297_10151176970574855_964518743_n.jpg
radírozzák ki a mocskok, miközben Nyírőből műveltségi versenyezek Csepelen
@Fabius: Engem nagyon meglepett ez az LMP-akármi,
hogy ilyen beadott kérdéses sajtótájt tartanak.

Nem azt mondták, hogy ők a közvetlen demokrácia pártja ?

Vagy keverek valamit valamivel ?
Ki az a Somogyi László plébános?????? @Fabius: Nektek meg lesz Teleki és Tisza tér. Érik a Horthy is arrafelé nagyon.
@a szív fészkei:

lehet hülyén hangzik, de túl személyes az ismeretség viszont nem annyira baráti, hogy öszintén lehetne faggatni bármiről is...
@batka manó: én eddig értelmesen dumáló politikust nem hallottam. az összes rizsázik, lehalkítom ezért a tévét..
@batka manó: Kuncze ebben jó volt. Szemtől szemben mindig hatásos.
@batka manó: Oké, csak biztos ezt a magatartást kapja mindenkitől, aztán így semmivel sem szembesül.

Ha én ismernék ilyet, basztatnám néha, ahogy magam ismerem. ;-DDD
@Penivaldes: Orbán csőcseléke szokott ilyeneket csinálni.

Az egyiken a Pelczné ott rikácsolt a csőcselék élén Gyurcsány háza előtt, és kijött a Gyurcsány neje, hogy beszéljék már meg egy kávé mellett, hogy miért ordítanak az ablaka alatt...
@Penivaldes:

mondjuk az se az a sportszerű amikor a tróger szarházi (a napi 74ezer forintos)erőböl - mer' megtehetem - lehetetlenit el több millió embert. Ha a szép szóból nem ért, hátha a családja meggyözi...persze nyilván való, hogy a családját bántani nem frankó, de arra azért fellehet hívni a figyelmüket, hogy szar alak apjuk vagy az anyjuk.
@a szív fészkei: Nem. Ahogy házasságot sem terveztem soha.

@Penivaldes: Nagyon lebecsülitek Mházyt, pedig az, amit a pártjával elért nem semmi teljesítmény. Más típus, mint az eddigiek, de attól még el tudna vezetni egy országot is.
@Fabius: www.nepszava.hu/articles/article.php?id=588167&referer_id=toplist

[..]"Világossá tette azt is, hogy az összefogás vezető ereje az MSZP, amellyel Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke és Székely Sándor, a Szolidaritás Mozgalom társelnöke is egyetértett. Mint ahogy abban is, hogy még semmiről nem késtek le a demokratikus ellenzék tagjai. Molnár Csaba egyebek mellett kijelentette: ha 2014-ben hagyják még egyszer nyerni Orbán Viktort, akkor "homlokukon lesz örökké a bélyeg", ezért kell együttműködni.

A választók ugyanis azt üzenik: több az, ami összeköt benneteket, mint ami elválaszt. A DK alelnöke megismételte, hogy Gyurcsány Ferenc nem akar miniszterelnök-jelölt lenni. Azt hangoztatta, nem is lenne normális dolog, ha az a párt akarna kormányfő-jelöltet adni, amelyiknek alacsonyabb a támogatottsága. Egy ilyen összefogásban erre leginkább az MSZP-nek lenne joga - tette hozzá."
@a szív fészkei:

Az a helyzet, hogy egy jó fellépéshez nem csak egy jó fej kell kívül-belül, hanem egy barátságos bariton is.

De mondjuk, annak a jobboldalnak, ami a hisztérikus őrültekre gerjed, annak jó a rikácsolás meg a sunyi fej is.
@King of Shadows: Ja drága, a házasság kérdését nem is a pasik döntik el. Na jó hogy, más se kéne!! ;-DDDDDD Hinni hihetik, hogy de rajtuk múlik - legyen valami reményük, persze.
@Dr. simonmondja.: Igen a kellemes hang is fontos. A fisztulázástól megőrülök.
@Penivaldes: Azt hittem, valami nagy híres embermentő vagy ilyesmi. Salkaházi Sára vagy Slachta Margit nekem is mond valamit. De ezt te se tudod.

Jó hogy nem már Banga Béla pátert kezdik szentté avatni.
@King of Shadows: semmit nem ért el a pártjával. Mházy egy nagy rakás szar. ha ő jelenti a modern baloldalt akkor én abból nem kérek.
magyarnarancs.hu/snoblesse/narancs-revu-nepunk-csak-illuszrtacio-81877

Narancsrevü: Népünk csak illusztráció

Színház

Időpont
2012. október 4. 21:15
Helyszín
Gólem Terem
1027 Budapest, Jurányi utca 3.
@Spániel: :-DDDDDDDDDDDD Soroznak a bírók, Bugyula már mikor dob be törcsit? (South Park: Törcsi a beszívott törülköző is értelmesebb Gyulánknál)
Annak se lesz könnyű, aki a Kalkuttai Boldog Teréz anya téren lakik ezentúl.
@a szív fészkei:

"Népünk csak illusztráció" :D

Zseniális.
@a szív fészkei: kedves Szív, én sem ismerek több egyházi személyt mint te.
@a szív fészkei: @Penivaldes:

Schifferrel nem (csak) az a baj, hogy savanyú képe van. Hanem az agyalágyult politizálása és a heraus mit uns- sága, ld. Trianon emléknap. etc.
@a szív fészkei:
Mit csodálkozol ezen?
Ezek annyira erkölcsösek, hogy osztódással eszi a fene a világra őket.
Anya ilyen férgeket nem „csinál”, vagy ha még is, annak semjénzsolt a végeredménye.
„Őrültekháza a parlamentben. De (nem) jó.”
@Fabius:
"Nem szorították az LMP-t sehova, különösen a Szolidaritás nem szorította."

De bizony. Nem is annyira a Szolidaritas, hanem a masik ketto. Meg akkor is ha te, es ami fontosabb, az LMP sem erti ezt meg. Mindenesetre en szoltam mar feleve is, most is.
Nekem aztan vegkepp nem szivugyem az LMP, ha ilyen konokul onsorsrontoak, hat csinaljak. Csak annyit uzennek nehanyuknak (pl. Ertsey Katalinnak), hogy elvezzek ki minden percet a hatralevo 1.5 eves parlamenti munkajuknak!

"A feleket ismerve én nem vennék mérget semmi összefogásra még. Egy hete hallani se akartak egymásról, egy hete még a Szolidaritás is harmadik pólusképző akart lenni."

Kicsivel tobb, mint hetes cikk (Szept. 17):

Botka: Gyurcsánynak is helye van az ellenzéki összefogásban
atv.hu/cikk/20120917_botka_laszlo?source=hirkereso

"Várjuk meg ezzel a találgatás-reménykedéssel, hogy megéri-e az új "szövetség" az első hétfordulóját."

Rajtam nem mulik.
@a szív fészkei: Nálam ez azért ... egészen más. :) Engem nem érdekel a szex sem, hacsak nem váltok (és akkor sem engem fog érdekelni, hanem másvalakit). Az utóbbira meg nem feltétlenül vagyok hajlandó. :)

@Penivaldes: Csak átvitte egy totális választási vereségen, az utána következő Fideszes össztűzön, sikeresen menedzselte a kiugrási kísérleteket, megszüntette a rájuk annyira jellemző frakciózást... Végül is, ja. Ez semmi. :P

Az L'Qró egyik legnagyobb hibája is az volt, hogy begyűjtötte a pártelnökséget is, aztán meg nem tudott mit kezdeni vele. Meg is lett az eredménye...
@Penivaldes: Ezt nem bántásiból írtam, csak te nagyon olvasott vagy, jártas a katekizmusban, míg én meg nem. Ezért gondoltam, hogy ez a faszi valaki volt, azért mosta le Tersánszkyt, egy nagy és humánus jó írót a tábláról.
@Penivaldes: Mi az a "több"? Mert ez így elég ... megfoghatatlan. :)
@King of Shadows:

Mondjuk lehet, hogy mindenki jobban járt volna, ha szétesik az MSZP és fölépülhet helyette vagy amaradványa mellett más, több, a választásokra szövetségre lépő ellenzéki formáció.
@a szív fészkei: ó én egyáltalán nem vagyok jártas a katekizmusban,. ezt nem szerénykedésből mondom. ugyanannyira ismerem ezeket a fejeket mint te.
@King of Shadows: Bocs, nem akartam intimpistáskodni, csak általános igazságot írtam le.... Amúgy nem értek egy szót se a mondatodból - gondolom, az a cél :-DD - , de élj úgy ,ahogy neked jó! ;-))) Én nem vagyok KDNP_, hogy belepofázzak a legbensőbb magánügyedbe.
@King of Shadows: vagyis te csak azért csinálod mert a másik akarja?:)
@a szív fészkei:
Ezt probalom en megertetni Fabiussal, es talan meg LMP-sek is olvasnak itt (nem tudom iii, vagy eppen epeszmernok mennyire bennfentesek), hogy az MSZP es a DK elkezdtek leosztani a lapokat, meghatarozni a felteteleket. Es mire a zoldek eszbekapnak mar sok beleszolasuk nem marad

"akkor "homlokukon lesz örökké a bélyeg", ezért kell együttműködni."

Maris szukitik az LMP mozgasteret, es ha sokaig kelletik magukat akkor johet a negativ kampany, hogy miattuk nem lesz esetleg Orbanvaltas. A 2010-es kampanyban ezt remekul el is jatszottak a toryk a libdem ellen.

"Azt hangoztatta, nem is lenne normális dolog, ha az a párt akarna kormányfő-jelöltet adni, amelyiknek alacsonyabb a támogatottsága."

Ennel finomabb uzenet nem is szolhatna a kozonsegnek (a patas visszatereserol szo sincs!) es egyszersmind az LMP-nek is.
Bizony szorongatjak ezek az LMP-sek tokeit, csak azok nem veszik eszre...
@batka manó:

Átgondolom mit lehetne tenni ezügyben, mert az ötlet egyre jobban tetszik nekem is.
webbulvar.hu/tart/cikk/dc/0/145330/1/kekhirek/Beismero_vallomast_tett_a_domonyvolgyi_gyilkos?place=srss

NA ezt elfogta végre a TEK. De amikor rabolni akarta az előző áldozata kocsiját, amit a nő meghiúsított, nem vettek a nőtől jegyzőkönyvet a bejelentéséről. Mert akkor talán már előbb meg lett volna a kis patkány és nem ölhetett volna utána.
@a szív fészkei: @King of Shadows:

Gyanítom, a King neve melletti linkben rejlik a magyarázat. Ha belenézel, szerintem érthetővé válik a mondat. "Váltok", "más".
@londonterminals:

Nem kurkásztam utána. Szoktam lecsapkodni labdákat, néha tán körül kéne néznem? Senkit nem akartam bántani,bocs ha mégis...

@Fabius: Hajrá!! Szivatástudat!!
@londonterminals: Az egyáltalán nem biztos. Nézd csak meg Silly pártját. Én például azt sem tudom, hogy mi a neve, és nem is jegyzik sehol. A DK is épphogy meg tudja ugrani az öt százalékot.

És az utódpártok nem feltétlenül fognának össze. Főleg akkor nem, ha mindegyik nagyjából ugyanarra a szavazótáborra menne rá, és főleg úgy, hogy mindegyik igyekezne bizonyítani a saját létjogosultságát.
@simple observer 1.0: Akkor rossz politikusok, és alkalmatlanok amúgy is. A politika nem egyszemélyes magánszám, a partnerekre - akik ellenfelek, időszakos szövetségesek, esetleg örök barátok is lehetnek - minden percben figyelni és reagálni kell. Mélázni, toronyból lenézelődni,előre megírt kérdések szűrésével langyosan fórumozni nem lehet.
@a szív fészkei: @simple observer 1.0:

Ne ábrándozzatok ébren is srácok :-))

A szocik és Gyurcsány újra összebútorozásával semmi az ég egy világon nem változik.

- a kör aki elutasítja őket ugyanakkora,
- ahogy az is, amelyik hajlandó szóba állni velük, és szavazni rájuk.

Sőt, gondoljátok csak át: az EGYETLEN változást is lenullázták ami a táborban végbement. Márpedig Gyurcsány és a DK tagok éppen a Fletó belő korrupciót elhárítani kívánt javaslatai mentén szakadt ketté.

Ennek lenullázása olyan valami, amiért elzavarta a nép őket a francba. Én várnék az ünnepléssel egy kicsit :-))
@Fabius: na igen, ez inkább gyászos, mint dicső..
@a szív fészkei: Ja, persze! :) Elfelejtettem, hogy egy többséginek nem feltétlenül magától értetődő az, amit egy "multiple" csinál. Vagy épp nem csinál. :)

@Penivaldes: ÉN egyáltalán nem csinálom. Átadom Akachinak a feladatot, aztán csinálja ő, ha akarja. :)

@londonterminals: Pontosan. :) Köszi. :)
@Dr. simonmondja.:

Nem keversz, ezt mondták. Ami fontosabb a gyakorlatban is ezt mutatták.

Most először nem így van, ezért a poszt. Kurvára nem tetszik a változás.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez a cikk kicsit kiverte nálam a biztosítékot, megpróbálom rövidre fogni így cifra magyar káromkodásomat, ami kitöltené a Révai lexikont, csak feltennék pár kérdést:
1) Hol fog megjelenni, hogy milyen szüleim voltak, ha voltak, hogy nevelőotthonban voltam és kitűnő tanuló voltam?
2) A gimis érettségi hány pontot ér, aztán munka mellett a szakképzés?
3) Aztán gyerek és munka mellett még egy szakképzés és egy felsőfokú tanfolyam?
4) 41 évesen 20 éve dolgozom egy munkahelyen, plö tegnap is fél 6-kor keltem, és fél éjfélkor feküdtem, ez hány pontot ér?
5) Hogy egyedül nevelem a gyerekem több, mint 10 éve, több, 4 éve albérletben, az hány pontot ér?
6) A depresszióm hány év mínusz?

És ha "elmegyek", mert csak mennék nyugdíjba (mert a jelenlegi törvény szerint még van 24 évem, amit meg sem érek), akkor majd ŐK eccerűen pontozzák az életem a gyerekem bizije alapján?

Ja, bocsi, nem élek házasságban, mert a férjem csúnyán nézett rám, és csak egy szeretőm van 10 éve, akkor ez most mennyi mínusz?

Amit javasolnak, az a saját szegénységi bizonyítványuk. "Boldogok a lelki szegények"

Ha a pontozáson múlik, akkor nem hogy nyugdíjam nem lesz, de holnap már állásom se...
@Fabius: Ünnepel a rosseb. Fogalmam sincs, mi lesz és lenne, ha... Csak így szétforgácsolva az tuti, hogy ez lesz a köbön, ami ma van: Baltavár szarból ácsolva.

Ezzel a Nagy Navarróval nem tudnátok Zuiglóban vagy valahol ilyen killerklubot összegrundolni? Az mégis újságíró-szerkesztő, értenie kell hozzá.
@Penivaldes:

Bezony, a szoci és DK tagok/szimpatizánsok akik Orbán leváltását szeretnék most egymás tenyerét csapkodják, ami érthető. Mi is ezt akarjuk, ha nem is tartozunk közéjük.

De a tömeget ami kell ehhez nem így fogják megszólítani, sőt.
@simple observer 1.0: az lmp nem csak önsorsrontó, de hülye is. Mint eg mérges sün a lufiboltban. Mindenfele szúr, de meg van sértődve a zajtól.
Amúgy Gyurcsánynak talán nem,,de a pártjának szerintem is helye marad a politikában
endresy.blogspot.hu/2012/09/homok-kampanymalomban.html?m=1
@a szív fészkei:

Para alkalmasabb lenne moderátornak. Humorban és oltásban akkora geci, amivel a közéletieket és a magukról megfeledkezett népet is kezelni tudja egyszerre úgy, hogy röhögsz rajta nem sértődsz.

Meglátjuk mit lehetne tenni.
@King of Shadows: Bocs, őszintén: én mindig a jelen szövegedre figyeltem, a blogot meg sem néztem. Most majd megteszem, elnézést a figyelmetlenségemért.
@Fabius: sőt én menekülök, mert ez nekem nem jó. nem ettem meszet ugyanis.
tömeget ők nem tudnak megszólítani, mert a tömeg tőlük írtózik leginkább, és most hogy újra egymás keblére borultak tovább fogják őket utálni.
@Fabius: Én imádom Para szövegeit, csak gondoltam, nagyobb igényű anyagiakban, mint a valóban majdnem éhező Nagy Navarró...

Humor az kell,mint a falat kenyér, te sem mész a szomszédba zseniális dumákért és szívózásért, én már megvettelek titeket! :-DD
@a szív fészkei: humortalan embertől mentsen meg minket az ég:)
ellenőriztem, hogy létezem e, vagy csak fantáziatermék vagyok.
@a szív fészkei:
18:45 - En is igy gondolom. Az angol libdemek jo pelda, mert most epp 1-2 napja szelloztette meg a partvezeto Clegg, hogy legkozelebb akar a Labourrel is koalaznak. Sajna (neki) az a hajo eluszni latszik, mert azok magukban is boven nyeresre allnak.

Es most itt ugye az LMP viszolygasarol hallunk a masik kettovel kapcsolatban, de azert vannak am ott komoly serelmek a ket szoci(?) partban is es ellenerzesek egymas iranyaban. Es nem is feltetlenul kisebbek, mint amilyenekkel a zoldek viseltetnek.

Ugyhogy nem olyan sima ugy ez. Am ezek ketten viszonylag realisan felmertek, hogy bar nagy garral alapitott uj partot Gyurcsany, de be kellett lassa, hogy rovidtavon (lehet hosszun sem) tud az MSZP fole noni. Mig az MSZP pedig nem kepes egyedul gyozni, ami nem is nagy baj.
@a szív fészkei: időt és fáradságot nem kímélve, eztet találtam. T.Józsijenőke sétánya pont a Lakatos telepen volt útban az esperes úr előtt.
hu.wikipedia.org/wiki/Somogyi_L%C3%A1szl%C3%B3_%28pap%29
@Penivaldes:

Neked is azt mondom amit a lelkeseknek: várjuk ki mi lesz a vége.

Mert éppenséggel élhetnek is azzal az eséllyel, amit Gyurcsány át akart vinni mikor még tag volt. Az a belső korrupciós cucc nem volt hülyeség - ezért is fostak be tőle - ha megcsinálnák mégis akár lehetne is belőlük valami. Mert minden tévhittel ellentétben nem az a fő baj velük, hogy szocialisták vagy baloldaliak, hanem az, hogy a korrupt szarháziaktól képtelenek megszabadulni.
@Penivaldes: Hát ... ez egy kicsit bonyolult. :) És ha nekiállnánk kitárgyalni, szétoffolnánk a topikot. :)

@a szív fészkei: Semmi gond. :) Ebből is látszik, hogy nem látványos, ha nem engedem, hogy az legyen. :)
@a szív fészkei:

Anyagiak? Csak a lelkesedés meg a mindent a hazáért :-D :-D
@GeoCracker: könyvről. reggel bemegyek a könyvtárba és amikor megtalálom a keresett könyvet szólnak, hogy zárnak.:))
@Penivaldes:

Én viszont azt gondolom előbb utóbb ők lesznek azok akik rászorulnak ezeknek a megtételére.

Már, ha tényleg kormányt akarnak váltani.
@Fabius: ők nem kormányt akarnak váltani, hanem visszajutni a fazék mellé..
@Fabius: Szerintem nem fognak tisztogatásokba kezdeni. Ha jönnek fel, mint a talajvíz, azért. Ha meg csökken a népszerűségük, azért. Az első esetben nem akarnák elijeszteni a potenciális választóikat, a másodikban meg azzal lennének elfoglalva, hogy mentsék, ami még menthető.

Az utóbbit már láthattuk is, hogy nem történt meg, azután, hogy elhasaltak '10-ben.
Kötelező olvasmány, nagyon jó:))
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120928_navracsics_az_onerzetes_nulla?FullComment=true#comments
Már az első mondat is ütős, és fokozni tudja!
"Navracsics Tibor minisztériumi leltári tárgy csúnyán kiakadt"
@adi71: Én csak azt kívánom ennek a tetű - de nem is : a tetvek kedvesek, lád South Park - szóval ezeknek a borzalinóknak, hogy minden de minden aljas,mocskos, emberekkel kicsesző rohadt intézkedésük hulljon ezerszeresen vissza rájuk és igenis a családjukra!! Mert ők is emberéletekkel, családokkal játszadoznak, olyan undorítóan, amit el nem hittünk volna ugye addig, hogy meg nem éltük!
El-em...
Pár jó ötletüket lájkoltam, de azt kell mondanom, hogy az LMP mára piccardi mélységekbe süllyedt.
Demagóg duma ha meg kérdezem, hogy ugyan miből kenegetik a – hátmajdmegláttyuk, mégnemtuggyuk – szart?
Hát abból, amivel minden állampolgár hozzájárul a töketlenségükhöz. A Fidesz ugyan a szemétdombra való, de ha hasonló habitusú az őket leváltani óhajtó „tömörülés”, akkor néhai nagyapám mondását ajánlanám figyelmébe a párt prominenseinek:
„Elmentek az apátok faszára vitézgörcsnek!”
Ezen a felületen kérdezem tőletek tisztelt LMP, hogy számoltok el a lelkiismeretetekkel, a választóitok előtt? Hogyan magyarázzátok meg ezt a tesze-tosza balfaszkodást nekik/nekem, amit ellenzéki politizálásnak aposztrofáltok? Az a duma nem játszik, hogy: fújgyurcsány-Mesterházy-súlytalanmilla, nem! Ti azért vagytok a tisztelt házban (akaratunkból), hogy értem és a családomért dolgozzatok. Azonban az ebben irányban kifejtett mostani teljesítményeteket, a nullánál jobban jellemzi a mínusz végtelen. Azért írom ezt a Varánusz felületére, mert tudom, hogy olvassátok.
Szóval, hogyan tovább? Meddig játsszátok még ezt túlélési csiki-csukit? Regeljetek, és akkor tudtok mailt küldeni, megszólítandó egy potenciális választót.
A környezetemben sokadmagammal várjuk, talán lesz magyarázatotok arra, amit szobafestőként, meg diplomásként sem értünk.
Ja, Szoci-DK összeborulás láccattya sem etalon, állítsátok be az ébresztést az okostelón.
Pusza!
@Fabius:

Para nagy ász, nem hülye, egyre jobban kedvelem :)

csinyáljunk' valamit kedves Fabius, fogjuk meg azt' vigyed...
:)

ui: ha kell, szerény eszközeimmel hajlandó vagyok támogatni az ügyet, ha mással nem lelkesítő szóval,tapssal innen a partvonalról ;)
@King of Shadows: Oké, hozzáolvastam kicsit. Erről egy amerikai filmsorozat www.sorozatjunkie.hu/2011/06/30/united-states-of-tara-vege-a-3-evadnak-es-a-sorozatnak-is-irta-nina/ jut eszembe: egy nőről szól, aki alapból egy mindennapos mai amerikai kétgyerekes anya, aztán egy tüchtig 50-es évekbeli tipikus kertvárosi reklámfeleség, aztán egy káromkodós verekedős, bagós,alkesz pasi, aztán a lánya barinőjének képzelt kamaszlány.

És bocs, de ahogy a soriból lejött, ez nem is neki volt annyira nehéz - mert ő mindig az aktuális életét élte hozzá való ruhákkal, stílussal, szöveggel, kellékekkel - , mint a családjának.

De ez film és valóban nem tudom elképzelni se, nem áltatom magam. Nekem te teljesen kompaktnak szóval egyben lévő, összeszedett, értelmes embernek tűnsz, nem vettem észre semmilyen ugrást. Tényleg, különben észre vettem volna, látod, Stefin is mit rugózunk, hogy most hány ember írja őt?
Hol van most Gábriel, talán ott csápol ő is?, Ezeknek a pöcsöknek tényleg ez a legnagyobb problémájuk:
hvg.hu/itthon/20120928_Tobb_szaz_Jobbikos_vonul_a_fovarosban#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_9_28
@Fabius:
Nekem annyira közvetlennek tűntek, hogy csak akkor válaszoltak valami kérdésemre, ha le akartak komcsizni.
És a komcsizásnál többet nem is mondtak.

Pedig tudod, hogy csak szőrmentén szoktam nehéz kérdéseket feszegetni.
most jól elmegyek "kocsmázni", de visszatérek úgyhogy addig is tessenek jól viselkedni... :)
@Fabius:
"Ne ábrándozzatok ébren is srácok :-))"

Nem szokasom. A magyar politikai ugyekkel kapcsolatban meg plane nem! Ha valami, akkor nem az abrandozas lesz az eletem megrontoja... ;)

"A szocik és Gyurcsány újra összebútorozásával semmi az ég egy világon nem változik."

Az elutasitottsagukrol nem ismerek szamokat, de a tamogatottsaguk (na nem olyan nagyon, de)szamszeruen nott az 1-1.5 eves kutatasi adatokkal osszehasonlitva.

"Sőt, gondoljátok csak át: az EGYETLEN változást is lenullázták ami a táborban végbement."

Epp ellenkezoleg! A tavalyi partszavazas mutatta szepen, hogy a szocik (pl. Puch) meg a trukkozesektol (30000 aktiv parttag, hat persze...) sem riadtak vissza, hogy Gyurcsanyt lehetoleg partvonalon tulra tegyek. A kivalassal megkerulhetetlen a DK es GYurcsany velemenye (meg ha kis part is, az Ipsos eredmenye majd par honap utan lenne/lesz erdekes), ami nem egyszer kulonbozik. Most a legutobbi elhiresult az eloregisztraciorol szolo vitan valo reszvetel.

"Márpedig Gyurcsány és a DK tagok éppen a Fletó belő korrupciót elhárítani kívánt javaslatai mentén szakadt ketté."

Az allitas igaz, am semmi koze nincs a bizonyitani kivant (elozo) allitashoz.

"Ennek lenullázása olyan valami, amiért elzavarta a nép őket a francba."

Azon is sokat lehetne polemizalni milyen okok, merthogy nem CSAK ez, vezetett a szocik veresegehez, de ha elkezdenem kifejteni a velemenyem, akkor nem lenne holnapi posztod, es gondolom kevesen bocsatanak meg nekem...

"Én várnék az ünnepléssel egy kicsit :-))"

Majd veled unneplek, ha ugy gondolod, merthogy most en sem teszem. En ezt termeszetesnek veszem, minthogy szuksegszeru fejlemenynek tartom, amint az LMP csatlakozasat is majd, ki tudja meg milyen modon megkoreografalva.
@a szív fészkei: nnna, mint tizennyóckerületi lakos, erről többet nem tudok és nem is akarok

By iNowWeb Design
Tersánszky is bigott komcsi lehetett,Tarlós elveszi a sétányáról a nevét
@batka manó:
Para zuglói gyökerekkel is rendelkezik.
Nem Kövérre gondolok, remélem ismerősi szinten sem voltak kapcsolatban, meg a szarosbajusz nem szennyezte Zuglót.
Már nem emlékszem pontosan, de vagy a Bánki Donát utcában, vagy a Bolgárkertész utcában lakott egy darabig, ott suszteroltam a mosógépét.
Nem egy átlagos fazon volt akkor sem-:))
@Fabius:
"Para alkalmasabb lenne moderátornak. Humorban és oltásban akkora geci, amivel a közéletieket és a magukról megfeledkezett népet is kezelni tudja egyszerre úgy, hogy röhögsz rajta nem sértődsz.

Meglátjuk mit lehetne tenni. "

Nem akarnam veregetni a sajat vallam, de korabban mar felvetettem hasonlo otletet, de minthogy en nem csinaltam az ugyben semmit, igy a dicsoseget is az azt esetlegesen kivitelezokre engedem at. Ugye milyen korrekt vagyok?

Nem akartam automatikusan radlocsolni a dolgot, de ha valami ilyesmi elindulna, akkor neked is es mindenkinek, aki reszese a munkanak elore is megkoszonjuk ( gondolom tobbek neveben is tehetem).
@a szív fészkei: Igen, én is írtam róla a blogomban. :) Az a film a látvány (és a közérthetőség) kedvéért eltúlozza a dolgokat. Mi, "multiple"-k sokkal többen vagyunk, mint amennyit nyilvántartanak, és viszonylag ritkán vesznek észre minket. Épp azért, mert kerüljük az olyan feltűnő viselkedést, mint Tara abban a sorozatban. :)

Mert majdnem mindig velem - Sithissel - beszélsz, de ha például "King" átvenné tőlem az irányítást, azt simán észre lehetne venni. Ő sokkal inkább érzelem vezérelt, mint én, és a politikához sem ért ennyire. Persze nem is az a dolga... :)
@GeoCracker:
"Amúgy Gyurcsánynak talán nem,,de a pártjának szerintem is helye marad a politikában"

En peldaul elegge figyelem a partokat, de nehezen tudnam megmondani, hogy ez a ket valami (Gyurcsany es a partja) vajon kulon fogalmak-e egyaltalan...
@Spániel:
Akkor ezutan mar minden pap kap egy utcat halala utan, a kornyeken ahol elt?
@Spániel: Bocsi de ez a jó embör hol van jelentőségben a Jenőhöz??? Aki a magyar irodalom édes fenegyereke, ellenállt humorral Rákosinak, Misi mókus apukája, and so on,and so on.

Mi ez a klerikális agyhúgykőves nyomulás?! Akkor nevezzenek el teret a focizós papról is, meg tudom is én kiről még, aki valaha reverendát öltött! Az eleve ettől értékesebb, mint a magyar nyelv művelője és gyerekek aranyos meséjének a kiötlője?? Ez családbarát kormány? Vazze!
@Spániel:
Bubble gumi.
Milyen ízű, naftalinos?
Ilyet fognak még bedobni sokat.
Aki kajálja, az kajálja, engem nem érdekel.
Az örmény látogatás annál inkább. Putyin rühelli Szaakasvilit, sikerült megint a focistának beletenyerelnie a szarba. Annyit jár keletre ez a fasz, hogy lassan Turbán Viktor lesz a neve.
A barom azt sem tudja, hogy hiába smárol egy pópával, az leszarja a pápa primátusát
brühühühü
Jöhet a levéd steakwondo, atyuska tenyéréllel szeleteli majd a félig véres farhátatot, mer az Örményektől se kap majd népi-nemzeti marhabélszínt.
Segg...
@Knósszosz: Szerintem itt egyszerűen az történik, hogy az LMP a nyugati - és most már nem csak nyugati - többpártrendszerben hisz, és aszerint is gondolkodik. Abba nagyon is belefér(ne!), hogy egy párt önállóan működjön, és ha úgy is be tud jutni a parlamentbe, ott kívülről támogassa a kormányt, amennyiben az számára elfogadható javaslatokkal áll elő. Vagy beszálljon egy koalícióba, mikor-hogy.

A bajok ott kezdődnek, hogy ezek még mindig nem jöttek rá, milyen meccsre tévedtek be. Tudniillik ez itt nem Hollandia, vagy Szlovénia, hanem az Orbánság. És ők hiába ragaszkodnak a saját játékszabályaikhoz, ha egyszer a fociban nem szabad kézbe venni azt a kib@szott labdát. :D
@aritus: Ó, nagyon jó!

@King of Shadows: DE akkor legalább nem kavarodik benned annyi minden, mint pl. bennem: őrülten üvöltök türelmetlenségemben, máskor kedves szelíd vagyok - na jó az elég nehéz egy idő után, ha sok hülye vesz körül - , stb. stb. Nálad meg mindennek van egy felelőse.

De mindegyik felett van egy éned, aki kontrollálja az összest?
@King of Shadows:
"Mert majdnem mindig velem - Sithissel - beszélsz, de ha például "King" átvenné tőlem az irányítást, azt simán észre lehetne venni. Ő sokkal inkább érzelem vezérelt, mint én, és a politikához sem ért ennyire. Persze nem is az a dolga... :)"

Nem serteskent (amugy szerintem nem az) csak a tisztanlatas kedveert: akkor itt DID-rol beszelunk az esetedben?
@simple observer 1.0: valamivel ki kell szúrni KDNP szemit, ha már nem szólhatnak bele a nagyok dógába.
@a szív fészkei: ne adj hülye ötleteket, mert ezek megvalósítják!
@a szív fészkei: Bizonyos értelemben igen, de egyvalaki több funkciót is elláthat. :) Am biztos, hogy ezt itt kéne kitárgyalni? :S és :)

@simple observer 1.0: Igen. :) Nem vagyok skizofrén, mielőtt még megkérdeznéd. :D
@aritus: Kb. ezt gondolom én is róla, cak az háborít fel, hogy ez a rinobőrrel bevont beszélő beszívott törcsi, amivel orvbűn a beizzadt büdös lábát szokta törülgetni néha, diákokat oktathat jogra.

Blöáááááá. És még egyszer: Tobint ők engedték el 2000-ben!!!!!!!!! Valakinél akkoriban lobbizott az ír nagykövet. Ki volt hatalmon? Ki volt gazságügyi miniszter???
@Knósszosz: asszem, ezt nem nekem szántad.
@King of Shadows: Nem. De amellett itt szoktunk sok mindent tárgyalni,én pont ezt szeretem, hogy bármiről lehet beszélni, megtudni érdekeset - hálisten most épp nincs itt egy felettes énünk se :-DD, aki lebaszna, hogy miért nem a címben foglaltakkal és csak azzal foglalkozunk egyfolytában??

De ő is csak a lebaszással van olyankor eltelve egész kommentelés alatt.
@Spániel: József Attila utca minek??? László atya, a Repülő pap utcája legyen.
@a szív fészkei: van egy gördeszkás plébi is, őt hogy neveznék el utcának?
@Spániel: "Az egyik erkélyről a demonstrálókat vízzel töltött lufikkal dobálták meg."
Azért amióta nem fidesz szervezi a jobbik akcióit, az ezres létszámot se érik el. Most is csak pár százan vannak.
@Spániel:
De Neked, legfeljebb félreértetted a személyeskedő szavakat.
Bocs, ha így történt!
Eszem ágában sincs pikírt megjegyzéseket tenni Rád.
Amit mondtam, azt úgy is gondolom.
Szóval bocs, ha a hülyeségem félretrafált.
Eszemben sem volt...
@King of Shadows:

"Igen. :) Nem vagyok skizofrén, mielőtt még megkérdeznéd. :D"

Bocs a kerdesert, mert utanna esett le a tantusz, hogy a nick utan ott is van a bloghoz a link.

Amugy meg eppen jokor csoppentem ebbe a temaba, mert a minap neztem ra a Wikin, amikor ismet megemlitodott (igen en is ludas vagyok benne) Orban nyelvmozgasa, es valaki emlitette a skizofreniat. De ott rogton az elejen tisztazzak a ket dolog kozotti kulonbseget. Ugyhogy ezert is tudtam ilyen vaganyul, nemileg kodoltnak szant bolcsesseggel a helyes iranyba tapogatozni.
@Spániel:
"valamivel ki kell szúrni KDNP szemit, ha már nem szólhatnak bele a nagyok dógába."

A francba rossz szakmat valasztottam. Van azoknak akkor igy minden, es meg a vegen a halhatatlansagot is megkapjak egy utca neve altal.
@King of Shadows:
Ő a keleti egypártrendszerben hisz, ha követed az utazásait.
Ráadásul annyira hülye, hogy megint oda megy. Grúzia-Örményország-Azerbajdzsán, egymással határosak.
Egy (nem)eltévedt sorozat...
Beszennyezi a mitológiát is, mert ott van Kólkhisz is, de ez a tahó nem argonauta.
Csak tahó.
@Knósszosz: csak most sem értem, mire válaszoltál, bennem a hiba.
@a szív fészkei: Akkor még nem voltunk EU-tagok, és az írek szemrebbenés nélkül kicsuktak volna minket, ha nem engedjük el. Csak Fideszék ezt valahogy "elfelejtik" emlegetni...

@simple observer 1.0: Igen, sejtettem, hogy erről lesz szó. :) Abban biztos vagyok, hogy Zorbán nem "multiple". Qadi szerintem az volt, de rajta láttam is. :)
@simple observer 1.0: aztán megint jön a következő kormány és megint lesz Kun Béla köz, Kádár János utca, Biszku Béla körút.
Aztán jön végre a csősz és mindenkit kizavar az erdőből.
"Budai Gyula jóízűen falatozta a szabolcsi almát. Szeretné, ha a gyerekek sem banánt ennének."

index.hu/gazdasag/2012/09/28/minden_nap_egy_alma_es_a_doktor_al_ma/

Dr. Budai... A sötét paraszt... Tényleg... Bocsánatot kért már Gyurcsány elvtárstól, Bajnaitól??? :D Akkor jó...

Amúgy kifizette, vagy újabb "kiflibotrány" elé nézünk?
Ne'már, unom, hogy állandóan lopnak a szo... fidesznyikek! :DD
Nem tudtam sajnos elmenni, de tényleg ez volt a legnagyobb problémád, hogy nem lehetett a helyszínen kérdezni? Valóban nem voltak kényelmetlen kérdések? Valóban kiszűrték ezeket és csak győzelmi jelentéseket hallgathattál?

Volt tudtommal videofelvétel, úgyhogy erről meg lehet győződni személyesen. Nekem az egyik szervező azt mondta, hogy ez az önjelölt sámánok ellen van, akik valódi kérdés helyett a saját agymenésüket kezdik el reklámozni, valamint a DK/szocikommandó ellen, akik képesek lennének 28 ezerszer feltenni a "miért nem szövetkeznek" kérdést.
@Spániel:
Talán ott lehet a bibi, hogy félreérthetően fogalmaztam. Bocs érte, igazán kedvellek, nem állt szándékomban megbántani. Legközelebb elszámolok százig, mielőtt beírok valamit, jó?
@Spániel:
Kiskutya, kiskutya... Nemrég köpcösözött... 187 cm-el nem érzem annyira köpcösnek magam...
Csaknem! :)
még valami: ez a direkt kérdés - válasz - viszontkérdés egy pár fős rendezvényen még elmegy, de 150-200 fősön nem működik. Senki se arra kíváncsi, hogy ketten hogy tudnak egymással elvitatkozni, arra kevés az idő.
@Spániel:
"van egy gördeszkás plébi is, őt hogy neveznék el utcának?"

Lehetne Don Matteo utca:
www.youtube.com/watch?v=M_OcWPlWjxA

A donoknak manapsag ugyis nagyon jol megy...
@Knósszosz: Viktor? Persze! :) De ez látszik a pártvezetési stílusán is. Gondolom azért preferálja azt, mert abban érzi jól magát, azt tudja vezetni. Neki meg arról nem szóltak, hogy neked kell alkalmazkodni a járműhöz, amit vezetsz. Meg arról sem, hogy egy ilyen struktúra irányításához nála sokkal nagyobb ember kell. :)

@a szív fészkei: Ja, persze. Közben eszembe jutott, hogy korábban volt már szó erről. :)
@GeoCracker:
"szerintem megindulni látszik egy szétválás."

Ez akkor lesz igazan erdekes, amikor mar lesznek annyian, hogy komoly kulonbsegek lesznek a fonoksegben, es azt nehanyan fel is vallajak.
@Knósszosz: Most jut eszembe, hogy október elsején választások lesznek Grúziban, tehát Szakasvili már kezdhet is csomagolni. Viktor őt támogatta, tehát a papírforma szerint bukni fog. Erről Mubarak tudna mesélni... :D
@Knósszosz: nem bántottál meg, mert egy szót sem értettem az egészből, mert nem tudtam, helyik hsz-re reagáltál. Én is csipázlak. Nincs miért haragudnom.
@a szív fészkei: na de képzeld, hogy Morvai is oktathat az egyetemen jogra. Ez egy ilyen ország.
@King of Shadows:
"Qadi szerintem az volt, de rajta láttam is. :)"

Az titok, hogy ki volt ez a Qadi? Bar tukeppen ha lett hetkoznapi tema, akkor valoszinuleg nem is volt olyan fontos az allapota...
@batka manó: Mesélj, mi a gond velük szemben! És honnan gondolod, hogy ők a föld felett lebegnek 2 centivel?
@simple observer 1.0: Ha skizó vezetőről akarsz olvasni, akkor meg ott van Idi-Amin. Ő: en.wikipedia.org/wiki/Idi_amin . :)
@Dr. simonmondja.: Ez nem sajtótájékoztató volt, hanem egy beszélgetés, amihez lehetett kérdéseket feltenni. A demokráciának ehhez semmi köze. Egyébként az LMP nem hirdeti kifejezetten a közvetlen demokráciát sem, csak több (helyi) demokráciát, beleszólást.
@londonterminals: "az agyalágyult politizálása és a heraus mit uns-sága"

?? Az mit jelent? És mi az agyalágyult?
@Spániel:
Pfff... akkor jó-:))
Zavar támadt az erőben, egy haveromnak írtam mailt, talán ott kavarodott össze a dolog. Ő is kérdőjeleket küldött-:(
Na, még egyszer bocsánat, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Ezért tévedhetetlen a karikalábú focista.
Kedvelem a hozzászólásaidat, ha ez számít.
Gyáá heee!!!
@simple observer 1.0: És a libdemek összefogtak a torykkal? Vagy az angol zöldek bárkivel is 30 év alatt? Pedig ott tiszta egyéni rendszer van, ott aztán tényleg a győztes mindent visz.
@iii:

Én ott voltam ahogy számtalan másikon is eddig. Amikor lehetett vitatkozni Schifferrel, Jávorral, Vágóval az ért valamit, ez meg így szart se.

- kevés kérdés a reakció lehetősége nélkül,
- gondosan kiválogatva

az lófasz. Ez a véleményem.

Mellesleg a beszélgetés dialóguson alapul. Az meg csak az asztalnál ülő hármas között volt, köztük és a közönség között nem.
@King of Shadows:
Vlagyimir erre mit szól?
Felmegy a GUM áruház legfelső emelettyire, oszt vesz egy rőf alcsaútti kalbászt, mer ipeg magyar napok vannak a záruházba?
Grúziával kapcsolatban, ez a fasz valóban azt hiszi, hogy Putyinnal is kibaszhat? Na nem akar ő, de mégis. Nem lesz ennek jó vége... nem én mondom, hanem Oroszország szakértők. A hülyék, Viktort nem kérdezték...
@Knósszosz: Ha valmi konkrétumot is írnál, esetleg lehetne válaszolni. Ebből egy árva betűt nem értek, mi is a te bajod tulképpen. Amit ki tudtam hámozni belőle, hogy az LMP hasonló habitusú, mint a Fidesz. WTF?? Egy dolgot mondjál már, amiben hasonlók, eszmétlenül érdekelne.
@Penivaldes: @King of Shadows:

Nagyjából ott állnak két év után ahol 2010 után álltak. Azt ünneplik nem estek szét. Előbb vagy utóbb billenni fog a mérleg nyelve. Aki arra bazírozik, hogy majdcsak megjön amire két éve hiába várnak az önmagát áltatja.

Ettől sokkal jobban elkúrni már Orbán sem tudja. A jogállamiság halott, a gazdaság recesszióban, a kamra kifosztva. Ordenáré nagy dolgok már nem lesznek.
@simple observer 1.0: Önmagában a "főnökség" is érdekes ehet. Szerintem Vadai előtérbekerülése megindult (ezt már írtam, azt hiszemmásutt is korábban). A Fidesz erői kezdenek megoszlani Gurcsány, a DK, és Bajnai között. Nyilvánmaradnak hitharcosok, de könnyen nyilvánvalóvá válhat, hogy Orbánnak továbbra is csak fanatizmusa, komplexusai és önzése van. Programja egy szálse.
Az LMP egyik balfogása, hogy beállt a forgácsolásba és a karaktergyilkosságokba.
Az országon azonban a személyeskedés nem fog segíteni,ahogy eddig sem segített. A szimbolikus politikától nem lesz több kenyér, és munkahely.
Az LMP jelenleg viszont szlogenpolitizálást folytat. A konkrétumok körül meg olyan grinpiszes hülyeségeket lovagol meg, aminek alig van racionalitása. Amúgy nem egyszer racionális alapja sem (ld. GMO in global).
@Knósszosz: Putyinnal már akkor kib@szott, amikor belerondított az örmény-azeri konfliktusba. Az is csak annyira hiányzott a ruszkiknak, mint egy hanyatt esés, szóval náluk is szorgalmasan gyűjti a fekete pontokat. Meg a törökökkel is sikerült összebalhézni, az Atatürk Tér miatt. Ha jobban meggondolom, lassan már nem lesz olyan hely, ahol ne utálnák...

Lépek aludni! :) Mindenkinek jó éjszakát! :)
@Spániel: Ja-ja, miért nem tüntetnek a szakáldi magyarbűnöző ellen? Amikor lassan nem merünk kocsiba ülni, mert nem tudhatjuk, hogy a szőke magyarbűnözők mikor késelnek meg, fényes nappal!!
@Dr. simonmondja.:

Én szoktam nehéz kérdéseket feszegetni. Arcból arcba is. Eddig remekül működött, hogy odamentem és elmondtam: háttihülyék vagytok, ők meg aszonták: denemis. Aztán ezeket próbáltuk indokolni pro és kontra.

Schiffert ha belekergeted valami vitába ahol kicsit eldurran az agya abból egész értelmes dolgok is kisültek már.
"az is annyira hiányzott a ruszkiknak...náluk is szorgalmasan gyüjti a fekete pontokat"
Itt valami tévedés van, mert minden a legnagyobb rendben, vagy most a nyalizás ideje jött el?
www.hirado.hu/Hirek/2012/09/28/17/Miniszteri_biztos_jo_kapcsolatokra_torekszunk_Oroszorszaggal.aspx?source=hirkereso
@Fabius: Változatlanul azt mondom, 150 embernél már nem működik, hogy face-to-face csatázol, akármennyire is szeretnéd ezt. Szólj Várnainak, hogy szervezzen Zuglóban egy estet, ott lesz erre is lehetőség :).

Egy ilyen vitaestre én is kíváncsi lennék, csak a finanszírozás oldalát nem látom. Nem volt két fillér a termet kibérelni és gondolom, a műsorvezetőknek is kell fizetni valamennyit.
@iii:

Te mindig azzal jössz hogy oda kell menni meg csinálni kell. Ha az ember odamegy és szól, hogy mókuskák, amit eddig csináltatok faszább volt, nem kéne tolatni, akkor meg azzal jössz neki hogy miért nem elégszik meg azzal amit kap, msolyog és kussol?

Látod ez pl fideszes mentalitás.

Fabius megtegette volna hogy nem ír erről egy szót se, hanem a szar új rendszeretek miatt elvesztett érdeklődésének más alany keres. Csak ha majd mindenki szarik rátok kinek fogjátok gyártani az önigazolást? Segítek: egymásnak.
@iii:
Az LMP felvette a kűrruhát, azt gondolván, hogy a Rosszul Őrzött Lány-t egymaguk is színpadra viszik. A Fidesz ugyanez, ők is a kakasos kapirgálós izét állítják színpadra.
Mi meg fizetjük a zsugát, ha a művészek mozgássérültek is.
Olvass, nem fáj.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Hát ha ez fideszes mentalitás, akkor az összes nagyobb rendezvény ebben a fideszes mentalitásban leledzik. Ez hülyeség, kedves barátom, a Jobbiktól a DK-ig bezárólag. És természetesen nem kellett kussolni, fel lehetett tenni kérdést, igaz, írásban. Amikor panelbeszélgetés van például, mindig így történik, bárhol a világon. Mint írtam, ez elsősorban a hallgatóság védelmében történik, hogy önjelölt szószátyárok ne tudjanak villogni.

Most először rendeztek ilyen formátumú és ennyi ember előtt ilyen fórumot. Nyilván, akik ezt rendezték, azok olvassák ezt a kritikát is és majd eldöntik, hogy jó volt-e ez így vagy változtatni kell rajta.

Fabius arról ír, amiról akar természetesen. Meg én is.
@Knósszosz: Ez, ha lehet, még rejtélyesebb volt az előzőnél. Sebaj, spongyát rá.
@iii: elnézést, a "a Jobbiktól a DK-ig bezárólag" az előző mondat végére akartam írni.
@iii:

Para szerint is működött volna, annyira, hogy javasolta is, és a túlpörgők leoltását is bevállalta. De Gajárszki be volt tojva.

Ez az igazság.

Az első elempés fórum ahol tényleg sokan vannak, és beleolvad a Balaton szelet a gatyába. Röhej.
@iii:
"Fabius arról ír, amiról akar természetesen. Meg én is."
Én is.
Mivel nem értesz egyet?
@Knósszosz: Írtam én olyat, hogy valamivel nem értenék egyet? Nem egyet nem értek, hanem egyáltalán nem értem, amit írsz. Kevésbé kellene rébuszokban fogalmazni.
Ezt láttátok már? Szerintem nagyon jó.:)

youtu.be/iiTE3tfe7qM
@Spániel: JA, azt hittem a fehér mészárosok áldozataiért. Biszku, hát ítéltessék el. Schmitt teniszpartnere volt, miért nem kérdezték elnöki ideje alatt?
@iii:
Rémusz Bácsit felejtsük el.
Szerinted ki a nagyobb gané?
A bal, vagy a jobb?
Mondjad...
@Spániel: Barom állat. Mit mondjak rá? Bekopiztam, ki volt Tersányszky. Ja, nem volt Horthy nagy barátja, hanem sőt, nem volt Rákosi nagy barátja, hanem sőt...

Érte is kellene balhézni, nemcsak József Attiláért, mert ő is az emberarcú , jó és igazi magyar irodalmat művelte, nem azt a tetű álmagyarosch kulimászt, amit most annyira csipáznak.

De nem szól senki, csak a FB-on van egy kép róla meg ez a cikk. Az írók is bekaphatják!!!!
@Spániel: De ő már meghalt, Gazdagrét papja volt, nem?
@Spániel: Ja. De eErsánszky kit bántott?? Egy irodalom, amelynek ennyi kurvajó művelője van,nem érték? Bassza meg Tarlós, ennek csak Csurka az író. Még arról is elneveznek a Jobbiknak nyalva valamit.
Pöcegödröt keresünk e célra!!!!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hófehérke - te nézted az ominózus filmet!! - mitől is hunyta el magát????? ALMA, ALMA!!! Kultikus gyümölcs.
@aritus: Ja. :-((( De mintha Navracsicskának most nagyobb felelőssége lenne az országra nézvést.

HAvas Henrik meg nem akarja kifizetni a fogadásból - hogy a baltás miatt lemond Martonyi és Navracsicska - felkínált egy havi pénzét... Hogy az csak szimbólum volt. Ennyi genyát hogy bír el a föld? Nem csodálkozom a cunamikon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gab, ne csináld ezt!
Ha én ballibbant vagyok, akkor Te jobber köcsög?
Ez meg mire jó?
Nézetkülönbségek ütközhetnek, de ilyen formában szarra sem jutunk.
Airbus A 320 az rendben! De nincs zsidó winglet rajta, meg nem zsidó.
Tök elegem van ebből, bár jól eldumálunk a repülésről.
@Knósszosz: én értelek, más meg nem akar ;)
Beszarás esete, pont mint a múltkori indulásnál, ott is megvolt a magyaràzat és itt is, szànalom nah, gittegylet, nem párt ez az lömöpö, tisztelet a kevès kivètelnek, lásd a Fabius kerületi posztot.
@iii: Három napja ezt kérdezem Gábrieltől közvetve - mert tahótlanítottam - , bár ő folyton bombáz engem zsidó összeesküvés a cigány rablógyilkosság izékkel, mintha mi se...
Mehetnének vagy négy fehér mészáros ellen, ha már levegőzni van kedvük.
@iii:
"És a libdemek összefogtak a torykkal?"

Igen, es most isszak is a levet rendesen. Persze nem csak az osszefogasnak, de nyilvan egy kettosbol altalaban a kisebb jar rosszabbul (MDF, FKGP, SZDSZ, hogy csak hazai peldat hozzak). Pedig "kispart" letukre 23%-nyi szavazatot szereztek.

Persze nem csak amiatt szivnak, hanem mert ott is a ket nagy tudatosan igyekszik a ketosztatusagot fenntartani. Igy aztan mindket part a valasztasi rendszer megreformalasa ellen izzitott a LibDemek altal kikenyszeritett referendumon.

Ugyanakkor valoban nehez helyzetben voltak, mert ok voltak a merleg nyelve. Valaszthattak az egyszerubb helyzetet, es a Torykkal "sima koaliciot" kothettek, vagy az akkor eppen "mindenki altal megvetett" Labour es meg par kisebb par tes/vagy fuggetlennel egy joval rizikosabb koalat. Ez utobbiban esetben, mint part valoszinuleg jobban jartak volna, am maga a kormanyzas tunt sokkal-sokkal remenytelenebbnek, ugy hogy tudhato volt, hogy komoly donteseket hoznia az uj kormanynak.

Vagyis szar es megszarabb dontes kozul valaszthattak. Szerintem felelosen dontottek, megha a part is a vezeto Clegg rosszul is jart vele.

"Vagy az angol zöldek bárkivel is 30 év alatt?"

Jo kerdes, nem tudom. Ugy 5-6 eve figyelem az ottani esemenyeket, de ugy tunik, hogy az ottani zoldpart meg kevesbbe van sikerre itelve, mint a LibDemek. Vagy akar a magyar probalkozas. Most utanna neztem, a jelenlegi also hazban 1(!) zoldparti kepviselo van (Caroline Lucas). Ami tulajdonkeppen meg is lepett. Marmint, hogy egyaltalan sikerult nekik abban a rendszerben.

"Pedig ott tiszta egyéni rendszer van, ott aztán tényleg a győztes mindent visz."

Ezert is a meglepodesem a zold kepviselo miatt. Persze ez is osszetett dolog, mert o Walesbol, egy Brighton Pavilion nevu korzetbol kerult be. Es valoszinuleg az is segitett neki, hogy a part vezetojekent viszonylagos ismertseget kapott.
@Knósszosz: hagyd, ma rossz napja van, elszállás alatt nyög angyalunk, hisz kihat rá a vonulási kényszer ;)
@Fabius: Meg kell mondani, v agy beírni a meghívóba, hogy két perc vagy x perc egy kérdés. Ha terjeng, elveszik a szót. Ehhez tökös kell, de Para szerintem is meg tudná oldani.

Amúgy rá kéne venni az embereket a normális megszólalásra, mert töltelék mekegéssel tüntiket is agyoncsapnak. Lehet gyakorolni stopperral otthon. Tanulni szerepelni, stb. De lopni a drága kifizetett időt, azt NEM!!!
@King of Shadows:
Vettem a lapot, csak nem asszocialtam a tabornokra.
Most fentebb volt egy hozzaszolasom, de elotte marcius kozepeig jutottam nalad.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Rendben, köszi!
Jó éjt Neked, meg mindenkinek!
Félötkor gálya. De tízkor olvaslak benneteket mán!
@Fabius:
Neked könnyű, mert te egyívású vagy velük.
Orbánalapú.

Én viszont arról az alapról indulok, hogy Orbánnak hazugságokból áll az élete.
Minden fordítva volt, mint ahogy mondta a fideszlegenda-gyár.

Erről az alapról az elempével nem szabad vitatkozni, mert ez nekik ellenséges - lekomcsizzák és kész.

Ebből meg azt látom, hogy ők fidesznyikek.
ŰNa baromarcú mgin villantott: vwww.hirado.hu/Hirek/2012/09/28/21/Tiltakozott_az_ORF_nel_a_becsi_magyar_nagykovet_.aspx?source=hirkereso Bekopiztam a videót erről a délben.
Íme: tvthek.orf.at/programs/1283-Club-2/episodes/4676499-CLUB-2
Aki érti a dájcsot mesélje, mi volt!
GYün Szalonnamariska az osztrák médiákok ellen is.
@GeoCracker:
Szerintem Vadai es Molnar, Bauer es meg 1-2 szukseges szinfoltjai a partnak. Nem hiszem, hogy eloterbe akarnanak torni, ami valoszinuleg amugy sem nagyon sikerulne nekik, amig GYurcsany akar lenni a szellemi fonok.
Nyilvan kulonbozo teruleteken illik ahhoz erto un. "szakembereket" mutogatni a tv-kben. Itt nem az emlitettek szakertelmet vonom ketsegbe, csak arra utalok, hogy ez a szempont a szavazok fele. Ilyen szempontbol pedig meg igenis le vannak maradva, hiszen szamos igazan fontos teruleten vannak szemelyzeti hianyossagaik.
Masreszt nyilvan nem kuldhetik mindenhova Gyurcsanyt, mert unszimpztia indexe alapjan a part nem igen tudna novelni nepszeruseget.
Ez kurva nagy!! hvg.hu/w/20120928_

[..]"Gyakorlatilag az történik, amit ő akar. Ennél erősebb kéz már tényleg nem fér el Európában. Magyarország rekorder az Európai Unióban az egyszemélyi befolyás terén.A nyögvenyelős, egyeztetős, plurális demokráciát most kipihenhettük. A parlamentben érdemi vita nem folyik, idomított bableveses kurvák nyomják a gombot bármilyen hülyeségre és aztán az ellenkezőjére. Az Alkotmánybíróságban szintén megvan a többség, a médiatanácsban a seggüket kiteszik, hogy megfeleljenek a felsőbb akaratnak, a bíróságok elfoglalása ugyan lassan, de folyik. Most már sikerült bevenni az utolsó ellenálló bástyát, a jegybankot is.

[..]"A kudarc egyik oka, hogy az erős kézhez nem erős jellem és elme tartozik, hanem proletár mohóság és hanyatló mentális képességek, színes elmebajokkal tarkítva.[..]" Korrupció volt az élcsapat győzelme előtt is, de nem határozta meg a politikai stratégiát. Ma ez a helyzet. Az Európai Unió, a külvilág és a nyilvánosság nyomása mindenekelőtt azért utálatos és visszaverendő, mert akadályozná azt, hogy Lajos és barátai felvásárolják az országot az utolsó macskakőig. Hogy az étvágyuk megvan hozzá, az nyilvánvalóvá vált mostanra.

Minden más: tragikus zsákutca. Erős volt a kéz, amely kipaterolta az IMF-et, de nem elég ügyes, hogy ne kelljen visszahívnia. Izomból tolta át az erős kéz az alaptörvényét, olajfestményekkel és bazári pátosszal – hogy aztán a díszkiadás érvényét veszítse egy éven belül, amikor máris foltozni kell a remekművet. És hasonlóan erős kéz dolgozott az oktatásügyön, az adópolitikán, erős kéz kellett a nyugdíjvagyon elherdálásához, a közmédia röhejjé züllesztéséhez. Kellett a parancsuralom a baltás gyilkos elengedéséhez is. Az erő, az nyomot hagyott az országon. Mire mentünk vele?

Ideje levonni a tanulságot. Nem ússzuk meg a csődöt azzal, hogy uralkodót választunk, kezébe adjuk sorsunkat, és hazamegyünk. A központosítás óhajtása tévút volt. A feltétel nélküli rajongás kártékony. Az erős kéz is maga felé hajlik, minél erősebb, annál zavartalanabbul. Jegyezzük fel a jövő nemzedékeknek.

És jegyezzük fel, hogy ezt már megtanulhattuk volna, mielőtt egyáltalán elkezdtünk belefáradni a demokráciába."
@simple observer 1.0: Frászkarikát fogtak össze. A koalíciós kormányzás az nem összefogás, az a választás után történik, nem előtte. Egyetlen angol párt se állt össze választási szövetségbe csak azért, hogy megnyerjék a választást. A toryk is, a liberálisok is, a zöldek is mind külön-külön indultak. Ez a normális.

Igen, pont ezért említettem, most sikerült végre az ottani zöldeknek bejuttatni egyetlen képviselőt a parlamentbe. Nem álltak le mutyizni senkivel, csak azért, hogy bejussanak.
Olaszok is röhögnek azon az olasz magzatvédőn Carlo Casinin - , aki itt pörög a hülye konferenciájukon ; azt írja onnan egy nő, hogy ezt ott Itáliában, a vallásos Itáliában a faszi nem merné mondani. nol.hu/belfold/a__felelos_szexualis_magatartasrol__papoltak_a_parlamentben
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ez nagyon komoly anyag volt, bar kivancsi vagyok mik is voltak az eredeti "fenykardok"..
Kemény aranyigazsága:[..]" Tisztességes csapatot a kudarc sem bomlaszthat fel. A klasszis játékos először mindig önkritikus, csak azután kritikus, és keresi azokat az akadályozó pontokat, amelyek tőle, a saját teljesítményétől függetlenek voltak. Ez az elemzés normális menete. De ez már csak a csapatra, az öltöző világára tartozik."

A klasszis mindig önkritikus. Ezért nem volt soha klasszis Orvbűn. Csak egy hólyag, aki kipukkad és randa véget ér az uralkodása.
@Dr. simonmondja.:

Orbánalapú legfeljebb az apádfasza, kedves Szájmon.
FB-ról:"Nem a regisztrációra, igen a részvételre
Kedveld ezt az oldalt · szeptember 24.

Tiltakozz! Nyomj egy tetsziket, csatlakozz az oldalhoz és ezzel írd alá ezt az online petíciót a választási regisztráció ellen!

Oszd meg ezt a képet, hogy minél többen legyünk!

Egész egyszerűen nem igaz, hogy bármilyen technikai érv szólna a regisztráció mellett, hiszen a meglévő problémák mindegyike orvosolható e nélkül is. A Fidesz által bevezetni kívánt szavazói regisztráció teljesen felesleges intézkedés, ellenben akár az állampolgárok hetedét is elijesztheti a választástól.

A Facebook oldal 3 célja:
1. Maga az oldal egy online petíció a regisztráció ellen, amit az oldal tetszikelésével írhatsz alá
2. Ha a Fidesz mégis elfogadja a regisztrációt, az oldal célja az lesz, hogy minél több ember regisztráljon és menjen el szavazni
3. Az oldal támogat minden olyan kezdeményzést, ami az állampolgárok demokratikus jogai, a részvétel, az átláthatóság mellett áll ki
Egész egyszerűen nem igaz, hogy bármilyen technikai érv szólna a regisztráció mellett, hiszen a meglévő problémák mindegyike orvosolható e nélkül is. A Fidesz által bevezetni kívánt szavazói regisztráció teljesen felesleges intézkedés, ellenben akár az állampolgárok hetedét is elijesztheti a választástól."
@simple observer 1.0: Gyurcsánynak taktikai hiba lenne, ha megmondóembernek akarna maradni.
A poszthoz:

Nagyon szép az, amikor playbackről hangzik a dallam, de ez a koffeinmentes kávéhoz, az alkoholmentes sörhöz és az orgazmus mentes szexhez hasonlít: a LÉNYEG hiányzik!

Pláne, hogy már tizen-huszon éve váltott guminőkkel tantrikusan gruppenszexelünk - "mostmámingyánnagyonjólesznekünkcsakegykicsitkellmáncsakvárni! Ja...Persze... - , ami nem nagy élmény. :o)
Merthogy előtte - 1990 előtt - még a szex is be volt tiltva.

Ráadásul az úgymond átlagemberek mindig a farok/vagina rossz végén helyezkednek el, valamilyen rejtélyes okból kifolyólag. :o)

A playbackes nóták remek minőségűek szoktak lenni hangszerelés szempontjából - ám "tisztelt" politikusainkkal kapcsolatban az az érzetem nem tegnap óta, hogy mintha photoshoppal akarnák elhitetni az éppen aktuális, erősen korosodó, 140 kilós debil arcú hölgyről, hogy harmatos, ámde tüzes és kívánatos ifjú szexbomba...

Ugyan miért is van ma hazánkban bőven 50% felett a biztosan nem szavazók aránya?

Tessék kiállni elénk, választók elé fésztufész, tessék elmondani, miatúrót akarunk, tessék vállalni az arcunkat, habitusunkat, elképzeléseinket, akár a hibáinkat is!
Mert qrvára unjuk már a gagyi, playback-es, mellébeszélő arcokat, akik már a látszatra sem adnak, és egyre látványosabban néznek hülyének valamennyiünket!

Más: ha lenne PKI-vel, és/vagy Nagy Navarró Balázzsal vezetett beszélgetés különféle politikusokkal, én is szívesen ott lennék!
Vannak kételyeim, hogy a jelenlegi kínálatból hányan vállalnának ilyesmit.
@Knósszosz: Jó bocsi, csak kicsúszott. Viszont a lényegen nem változtat. Vannak akik nácikhoz vonulnak mások meg komcsikhoz. :)
@a szív fészkei:

Naja, a retorikai hiányosságokat ne is részletezzük. Borzalmas a színvonal, megszólalni és azzal mondani is valamit nagyon kevesen tudnak.
@Fabius: TE, a közönsége gyűlik a killerklubra, csak szólok!! :-DD
A fagyi visszanyal? Az itthoni közszolgálati tévében mennyire villog az ellenzék, mikor a tüntetésen is "véletlenül" az utca túloldalát mutatják?

www.origo.hu/itthon/20120928-kiakadt-a-becsi-nagykovet-a-magyarorszagot-kritizalo-film-miatt.html
@iii:

"valamint a DK/szocikommandó ellen, akik képesek lennének 28 ezerszer feltenni a "miért nem szövetkeznek" kérdést"

aláhúzva:
szocikommandó

tudomásul kéne vennie végre az lmp-nek, hogy egyedül nem megy, ha ez sikerül onnan már csak egy lépés, hogy nem fikázzuk az mszp-t vagy a dk-t mert bár megvan mindkét pártnak a terheltsége ezzel csak megvadítják a balos érzelmű emberkéket és azt el kell ismerni még mindig vannak szép számmal, viszont ők így meg ők is fosnak a zöd' dumára. Azt is ideje volna észre venni - ha akar egyáltalán valamit az lmp- hogy le kell(ene) kicsit szállni az entellektüel magas lóról mert ez nem sok embert mozgat...lehetne sorolni sokáig, én pl. maximális jó szándékkal kitöltöttem egy kérdőívet, hogy mi nem frankó az lmp háza táján de kb. semmi jelét nem látom, hogy a párt magára vette volna az inget (jó ezt azért nem gondoltam teljesen komolyan :)) A fő gondom az, hogy ezzel a faros hozzáállással a baloldalhoz, csak bomlasztják a még létre sem jött összefogást, pedig óvatos finom kritikával - nem a teljes elutasítással - lökhetnének egy kicsit akár az mszp átalakulásán (alku feltételekkel) és az annyira utált gyurcsányt is hátrébb küldhetnék (bár már ö maga is felajánlotta, hogy hátrébb áll). Zárójelben jegyzem meg halkan (nem értem ez a fene nagy gyurcsány utálatot, mert úgy gondolom ő az egyike azon kevés politikusoknak akit nem a kassza izgat csak és kizárólag)
@a szív fészkei:

ökör iszik magában egyrészt, másrészt ez egy tízen éves hagyomány' a barátaimmal, hogy péntekenként összejövünk egy pizzériában és megdumáljuk a hét dolgait egy kis kajálással egybekötve...viszont mivel mindegyikünk géperejű járművel érkezik csak üdítőt iszunk és lássuk be mennyivel vagányabb azt mondani, hogy kocsmába mentem mint azt hogy elmentem üccsizni. :)
@batka manó: :-) Én csak a hazafiatlansági megnyilvánulásra hívtam fel honleányi buzgó kebellel a figyelmedet! Orvbűnünk legnagyobb politikai tette - saját értékelése - a házi pályinkafőzés engedélyezése és akkor elmenni mást iszogatni????

Üccsizés jó. De remélem ezentúl magyar kólát isztok majd. :-DDDDDDDDD

Ne keseríts el teljesen!!
@iii:
"Frászkarikát fogtak össze. A koalíciós kormányzás az nem összefogás, az a választás után történik, nem előtte. Egyetlen angol párt se állt össze választási szövetségbe csak azért, hogy megnyerjék a választást. A toryk is, a liberálisok is, a zöldek is mind külön-külön indultak. Ez a normális."

Valoban. Felreertettelek, hogy csak a koalara gondoltal. Igy van es ez (lenne) a normalis. Bar eredmeny szempontjabol azert elgondolkodtato, hogy egy part 23% szavazattal szerez 8.7% mandatumot (LibDem) mig a gyoztes (Toryk)36%-ra realizal 47% mandatumot. 13%-bol igy lesz majd' 40% kulonbseg.

A nemeteknel, meg mar mindenki volt mindnekivel (kiveve a 2 kicsit).

Am hogy a lenyegi kerdesre is irjak. Az angoloknal attol, hogy eppen melyik nagy adja a kormanyt, meg NAGY kulonbsegek nincsenek. Ugye Blairt, majd Brownt is erosen biraltak az afgan, es iraki szerepvallalsert, annak korulmenyeiert. Ugyanakkor mind a mai napig halnak angol katonak Afganisztanban.
Vagyis igazabol nincsenek nagy valtozasok, igy vesziteni valok. Persze szemelyzeti ugyekben, de amugy nem olyan nagyok. A nagy partok viszonylag tudtak elore, hogy kire mi var, es a Libdem igyekezett is kihasznalni, a merleg nyelve szerepet, mar elore is, amit szerintem nem csinalt tul ugyesen...
Am a kis partoknak meg plane nem volt vesziteni valojuk. Vagyis az, hogy most eppen lett egy zold kepviselo, nyilvan szamukra tortenelmi jelentosegu, de orszagosan sot meg Wales eleteben sem okoz sorsfordito valtozast.

Nalunk meg eppen forditva. Es epp ez a nem mindegy!
Mert jelenleg bizony nagyon fontos, hogy valtas tortenjen, es ehhez a jelenlegi allapotok szerint az EGYETLEN REALIS lehetosegnek az egyuttmukodes tunik. Mint mar celoztam ra korabban tan epp Fabiusnak, engem nem erdekel, ha az LMP max 7-8 fos orokellenzeki frakciot akar, legyenek boldogok vele. Kesobb. En "csupan" Orbanvaltast akarok. Es ha ebben ok lesznek a fo ludasak (nyilvan az MSZP es DK is hiszen miert nem hoztak tobb szavazot), nos akkor szerintem nem csak elottem, de nagyon sok el nem kotelezett de valtast akaro ember elott is orokre leirja magat a part. Es csak az lesz a kerdes, hogy '18-ban, vagy a kovetkezo valasztasokkor esnek ki...

"Igen, pont ezért említettem, most sikerült végre az ottani zöldeknek bejuttatni egyetlen képviselőt a parlamentbe. Nem álltak le mutyizni senkivel, csak azért, hogy bejussanak."

Ha neked ennek a mai rendszernek a megszuntetesere vonatkozo oszefogas mutyizas, akkor nagy kulonbsegek vannak ertelmezeseink kozott.
@GeoCracker:
"Gyurcsánynak taktikai hiba lenne, ha megmondóembernek akarna maradni."

Ez ok. Es kifele is ugy kell eladni, legalabb latszat szintjen.
De az is biztos, hogy nem azert grundolt egy partot a szoci vezerkarral valo kuzdelmei utan, hogy aztan 2-3 ev mulva valamilyen teljesen mas iranyba induljon, mint o azt eredetileg szerette volna.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Esetleg kerítéslécek??? :) "

Valoszinu, de mindenesetre ennel eletszagubb realityt rendezni se lehetne...

Megegyszer kosz.
@a szív fészkei:

magyar' tonicot szokok' inni, és rühelem a pálinkát legalább annyira mint a focit.

inkább egy kis whisky, vagy egy jó cseh sör a zsánerem... :)
@simple observer 1.0: Nem látok a jövőbe. A pillanatnyi véleményem meg az, ami :-)
@batka manó: Még leírsz ilyeneket, és Kubatovék megvonják tőled az állampolgárságot. Hászen nem is érdemled meg!
@a szív fészkei:
Ez a szep a Velemenyvezerben, hogy nap nap utan irjak a lesujtobbnal lesujtobb kritikai posztokat a Fideszrol, es meg mindig ott tartanak, hogy csak vissza kell mutogatniuk, hogy debezzeg a komcsik, a szocik, a patas Gyurcsany...

Holott ekkora szar meg a rendszervaltozas ota nem volt. Mert bar Antallek is csod-kozeli allapotban hagytak Hornra az orszagot, de ok legalabb alkalmatlanok voltak a kormanyzasra. Ami nalam (csak nagyon kis mertekben, de ) mento korulmeny.
A szocik beszariak voltak a Fidesz nagy nyomasa alatt, de ezek tudatosan megtervezve vagnak gallyra mindent.

Na jo persze nehol ezek is "csak" elbarmolnak valamit szakertelem hianyaban. Megengedo vagyok ha mar en szoktam itt johiszemuen Hanlon beretvajat reklamozni.
@a szív fészkei:

kubatovnak kapja be a harapós ló, majd pont tőle fogok beszarni,voltam én úttörő is, meg sorkatona a cuclizmusban :)
@GeoCracker:

én meg motorozni szeretek na bumm... :)

hajrá Talma, hajrá Németh Balázs - bár autós a szentem - hajrá Michelisz :)
@batka manó: én meg azt hiszem sportallergiával születtem :-)
@batka manó:
"tudomásul kéne vennie végre az lmp-nek, hogy egyedül nem megy, ha ez sikerül onnan már csak egy lépés, hogy nem fikázzuk az mszp-t vagy a dk-t mert bár megvan mindkét pártnak a terheltsége ezzel csak megvadítják a balos érzelmű emberkéket és azt el kell ismerni még mindig vannak szép számmal,"

Azt hiszem azt a lepest gyorsan ugrottad at.
Ugyan miert ne fikazhatna az LMP a DK-t, vagy akar forditva? Egyik se valtozzon meg azert, mert a masik eppen azt varna el tole.
Es e 3 part valoban komoly csomaggal van terhelve. Ha ez a zoldeknek nem tetszik (amit egesz jol meg tudok erteni) lelkuk rajta, valjek egeszsegukre.

Szerintem te epp azt a hibat kovetted el itt, amit az LMP-sek es fel is rovod nekik, vagyis, hogy elvarasokat fogalmazol meg a masik part iranyaba.

Nekem pl. politizalasi, vagy viselkedesbeli elvarasaim nincsenek. Ha az LMP-sek nem hajlandoak a masik 2 part kepviseloinek meg koszonni sem, vagy akar csak egy legterben lenni veluk, az o dolguk.

Nekem EGYETLEN elvarasom van, hogy miattuk ne maradhasson a kormany.
@simple observer 1.0:
"Es e 3 part valoban komoly"

csak a kettore gondoltam
@simple observer 1.0:

kompromisszumot kötni - már pedig most muszáj lenne - csak úgy lehet, ha bizonyos dolgokban az érdekeltek engednek. Az engedmények mértéke lehet kérdéses, azon lehet vitatkozni, a teljes elutasítás nem szerencsés mert akkor ez nem jön össze: "Nekem EGYETLEN elvarasom van, hogy miattuk ne maradhasson a kormany." most az a szitú van, hogy mindenkinek kicsit engednie kell, és ez oda vissza igaz, ebben a tekintetben az mszp se százas (mondjuk sok másban se, de ez egy másik tészta)
@a szív fészkei: Köszönöm, ideiglenes békét kötöttünk a derekammal. Tudom, hogy tényleg ideiglenes, de a következő rossz mozdulatig működök.
@batka manó:
"az a szitú van, hogy mindenkinek kicsit engednie kell, és ez oda vissza igaz, ebben a tekintetben az mszp se százas (mondjuk sok másban se, de ez egy másik tészta)"

Ebben egyetertek, es mint a DK beszolasaibol kitunik, ok eleg jol vettek a lapot, hogy nem ok fogjak a dolgokat iranyitani. Nyilvan lesznek elvarasaik, amik kielegittetnek, de a nagyfonok az MSZP lenne. Illetve Bajnai eseteben a dolog maskent alakulna, amit remelek hogy ugy is lesz. Az MSZP meg reszben (talan) ezert is csinal kisebb-nagyobb alluroket, hogy aztan azok elhagyasat is lehet engedmenyeknek feltuntetni...
A posztról eszembe jutott, hogy az eddig megnézett LMP-s képviselők lapjain mindenhol ott volt a kommentek előmoderációja. Én ezt gyávaságnak tartom. Aki közéleti szereplésre vállalkozik, vegye tudomásul, hogy az emberek egy részhalmaza kőkeményen seggfej, de a maradéktól sem csak egyetértést, vagy szalonképes kritikát lehet kapni.
A sokadszorra vesézett összefogástalanságról meg az villant be, hogy minden lehetséges szereplő irányítóként szeretne összefogni, mindenki ki akarja szakítani magának a lehető legnagyobb szeletet, töretlen a másik utálatának alapállása, aztán ahogy közeledik 2014, egyre csak fokozódik a kapkodás, a kétségbeesett, vádaskodó-önmentegető összefogástalanság, és a Fidesz akármilyen utált szarrakás lesz addigra, satuféket nyomva is állva hagyja az összes többit, nem lesz képes nem nyerni. Úgy látszik, itt ez kell ahhoz, hogy beinduljon a politika köpedék palettáján a tisztítótűz.
Eddig nem sikerült meggyújtani, hát én most már kivárom.
@Fabius:
Nem volt rencerváltás,
régi komenisták és bérenceik rátörnek nemzetükre, bérrettegők, elcsalt választások, szemkilövető rendőrterror, nokiás doboz, elmúltnyolcév, gyurcsányahibás
még az orbánért is, libajnai, debreceni, körömtépő, dávidibolyáruló,szanyikapitány
...megvolt ?

Bocs, de én úgy láttam, hogy megvolt neked mind.
@Fabius: Szerintem az MSZP most is előre akar menekülni, és megpróbálja a gyengébb pártokat maga alá rendelni. Úgy látszik most ők is a Viktor féle "egy a tábor, egy a zászló" elvre játszanak. Meg arra, hogy vannak a "magunkfajták és a magukfajták". Így - feltéve, hogy ez sikerül - ha a Fideszt nem is tudják leváltani, de ugródeszkának használhatják a többieket, a saját előrejutásuk érdekében, és nekik ez az elsődleges szempont...

@Spániel: Az nem jelent semmit. Mi az örményekkel is jó kapcsolatokra törekszünk, ezért meg is mondtuk nekik, hogy fejezzék már be a hisztizést, de nagyon sürgősen.

@a szív fészkei: @simple observer 1.0: :)
@Légifarkas: Konkrétan melyik képviselő lapjáról beszélsz (a lapot nem is értem, mit értesz alatta), se Karácsony, se Scheiring, se Várnai blogján nincs előzetes moderáció. Facebook oldalon meg egyáltalán nincs. Az LMP honlapján is szabadon lehet kommentelni, regisztráció után.

A pártok nem azért születnek meg, hogy legyen kivel összefogni, ezt nem győzöm hangsúlyozni. Nyilván azért vannak, hogy a saját elképzeléseikről meggyőzzék a választókat és az országot ebbe az irányba tereljék. Itt tehát nem utálatról van szó, hanem egy természetes dologról. Az LMP meg különösen azért jött létre, hogy az eddigi 20 év alatt kitermelt pártoligarchákat megtörje, tehát az messze nem elegendő, hogy Orbánt leváltsuk.
@batka manó: Az LMP nem igazán az szoci és DK híveket akarja elhódítani, sokkal inkább azt az 50%-nyi embert, aki jelenleg egyetlen pártot se tud kiválasztani. Akiknek jó része bizony szociszavazó volt és gond nélkül szavazott a Fidesz-kétharmadra is. Az állandóan hajtogatott összefogás kizárólag a szocik érdekeket szolgálja. Minden ilyesmi csökkenti a Fidesz-ellenes tábor méretét, nem növeli. Ezzel nem lehet megszólítani a jelenleg passzívak tömegeit.

Szerintem az LMP semmivel nem entellektüelebb, mint bármely másik párt, de ha ennek az ellentéte a populizmus, akkor inkább maradjon entellektüel. Ez egy szokásos szöveg, hogy az LMP entellektüel lenne, csak éppen alátámasztani nem lehet semmivel. Hogy a szavazói között relatíve többségben vannak a képzett fiatalok, az teljesen természetes egy új párt esetében. Még a Jobbiknál is így van ez.

Az LMP párszor kifejtette már, hogy más lenne a helyzet az MSZP megújulásakor, de erre semmi esélyt nem látok, éppen ellenkezőleg. Mesterházy vaskézzel visszacsinált mindent, show must go on. A DK pedig Gyurcsány nélkül nem létezne, lássuk be. Hogy miért nem szeretjük Ferkót, arra álljon itt Jávor februári levele:
www.facebook.com/notes/j%C3%A1vor-benedek/v%C3%A1lasz-gyurcs%C3%A1ny-ferencnek/322155004492638
@simple observer 1.0: Minden összefogás szükségképpen az elvek feladása, szűkíti az állampolgárok választási lehetőségeit, bizonyos értelemben mutyizás, egymás közti osztozkodás, amelyben nem a választók döntenek, hanem a pártok egyezsége.

Ellenkezőleg, az "összefogás" nem alkalmas a passzív választók meggyőzésére, ellenben igen alkalmas a meglévők egy jó részének leválasztására. Rögtön mehetne a gyurcsányozás, komcsizás ezerrel. Az LMP össze akar fogni, de nem az eddig lejáratódott pártokkal. Nekik persze ezt nehéz elfogadni, ezt megértem.

Továbbá nekem meg már abból van elegem, hogy ismét ott tartunk, mint tíz évvel ezelőtt: bármit, csak Orbánt ne! Ebből elég volt, ezen túl kell lépni.
@simple observer 1.0: Igazad lehet, most vakítják a tétet, amit aztán annyira feltornásznak, hogy az engedmény is végül nagy eredmény lesz mások előtt.

Kiszorítósdi, lenyomósdi - nem a legjobb program, de ők megkerülhetetlenek és kezdenek visszaélni ezzel.
@iii: Az elég szépen ragozza a tüntetéseket, amiknek okával nem óhajt foglalkozni. Érdekes hozzáállás.
@iii: Hogyan? Ti legyőzitek Orvbűnt egyedül? Hódmezővásárhelyt meg sem próbáltátok.
@iii: "Minden összefogás szükségképpen az elvek feladása, szűkíti az állampolgárok választási lehetőségeit, bizonyos értelemben mutyizás, egymás közti osztozkodás, amelyben nem a választók döntenek, hanem a pártok egyezsége."

Ööö, ezek szerint a választások UTÁNI koalíciókötés meg a választók totális, és elvtelen átverése? Mert akkor már semmi beleszólásuk nincs a dolgokba...
@a szív fészkei: Ki mondott ilyet, hogy legyőzzük egyedül?
@King of Shadows: Nem, mert az kikerülhetetlen, bár ott is sok függ attól, hogy mit ad fel a párt. Nem véletlen volt az Szdsz-től tömeges elfordulás 94 után.
@iii: Jaaa, értem. :) Vagyis a szavazatom, AZ kéne, de nem kell előre tudnom, hogy mire is adom, mert a koalíciós tárgyalások miatt valami egészen más is lehet a dolog vége. Akkor már lehet közös programmal, együtt is indulni, és akkor legalább tudom, hogy mire szavazok.
@a szív fészkei: Sajnos nem látják be, hogy ha ezidáig nem sikerült annyira megerősödniük, hogy meghatározó erő legyenek,- most hogy az MSZP stabilizálódott- már nem is fognak.Érthető és elfogadható érveket hoznak fel, hogy miért nem akarnak közösködni, de ez mind nem számít, mert ennél most fontosabb a kormányváltás.Még 2 évig lehetnek "Mások", utána viszont összetehetik a két kezüket, ha sikerül bent maradniuk a parlamentben, és nem fogom őket sajnálni, pedig egy időben drukkoltam nekik.
@iii: " Az LMP össze akar fogni, de nem az eddig lejáratódott pártokkal. Nekik persze ezt nehéz elfogadni, ezt megértem."

Ami nincs a palettán, azzal viszonylag nehéz. Egyéb alternatíva? De lehet itt szómágiázni, abban mindenki nagy.
@Neolibsi: Én feltartott kézzel feladom, , ahogy fentebb írtam: ha nem akarnak összefogni létezőkkel, akkor egyedül kell legyőzniük, ami nem fog menni, elég számolni és körül nézni.
Hablelkűként lehet majd élvezkedni tisztán, érintetlenül újabb felmorszoló négy vagy nyolc vagy ki tudja hány évig Orvbűnék alatt. De az elveik legalább nem sérültek.

Ez nem politizálás, ez ködevés. Ha Sztálinnal nem fognak össze a nyugatiak, ma már ki tudja hanyadik hitleri birodalom lenne, ami biztos faszályos érzés lenne sokaknak itt is. Bár a magyar eleve csicskának lett oda betervezve, remélem ezt is tudják a nácibarátok.
@King of Shadows: Lásd: semmilyen körülmények között nem és nem barátkozunk a kisgazdákkal, mondá Orvbűn. Aztán Mariska leányfalusi húslevese és láss csodát: Torgyiborgyi a kormányban verheti szét a mezőgazdaságot négy kemény évig!
@a szív fészkei: "Ha Sztálinnal nem fognak össze a nyugatiak, ma már ki tudja hanyadik hitleri birodalom lenne" Ezt megjegyzem,találó!Ámen, nincs mit hozzátenni.
@a szív fészkei: persze, de ahogy megnyerték a háborút leszoktak a szovjetek nyalásáról..
@a szív fészkei: Igen, erre gondoltam én is. :) Meg arra, hogy '10-ben sem volt szó Jobbik-kormányzásról (most gyakorlatilag az van). Ezért is találtam kicsit disszonánsak Grabovszki LMP-védését. :)
@Penivaldes: Ne nyaljanak egymásnak! De a realitásokhoz kell a politikát igazítani, ha vészhelyzet van. Nemcsak Sztálinnal, de az ördögök feketeseggű öreganyjával is összefogott volna Churchill és a nyomában Roosevelt Hitler ellen. Egyik rossztól való undoruk akkora volt, hogy legyőzte a másik iránt érzettet. Mert azt ítélték a kisebb rossznak, amit éppen a helyzet adta választás kellős közepén el kellett dönteniük....

És meglépték, utána pedig együtt koncentráltak a legnagyobb veszély elhárítására. Bizony én hálás vagyok nekik, hogy ezt felmérték, mérlegeltél és bevállalták, mert különben nem élnék, ahogy szüleim, természetesen a gyerekeim, barátaim, stb., stb. és millió más ember sem élne... Többek közt Schiffer se.

De ha te, Boli, szóval a nem zsidók, nem cigányok, nem buzik, nem szakszervezetiek, nem kommunisták - tehát akik nem az eleve kiirtandók listáján szerepeltek Hitlernél - esetleg igen, kurva randa stefikés világban cselédkedhetnétek.
@King of Shadows: Hogy a Jobbik csak a szócsövük, hogy minden széélen állót begyűjthessenek, az azért elég nyilvánvaló volt. Hogy kis VONAkodó álellenzékieskedés megy a műsor miatt, de gyakorlatilag hármas koala van, az is tény: lásd minden fontos szavazás eredményét. Orvbűn keltette ki Vonát és terelgeti, néha a kiscsibe önfejűsködik. de előfordul minden baromfiudvarban. Akkor fejére koppint a főnök és rend lesz.
Viszont mehetnek masírozni - nem a fehér gyilkosok áldozataiért, ó, nem - hanem a kommunista luxusnyuggerek ellen.Pozsgayt és Szűröst is bevették a programba? Azok havi 47-ből vekengenek? Szűrös úgy ki van kerekedve, hogy csattan ki a pofáján a bőr.
@a szív fészkei: Roosevelt eléggé elvolt ájulva Sztálintól. Truman már szerencsére nem, és abbahagyta a szovjetek hátsójának nyalását.
Másrészről Hitler meg Orbán között azért van egy erős különbség. Mindig is ezen szoktam nevetni, amikor néhányan azon gondolkodnak, hogy melyik diktátorhoz hasonlítsák OV.-t. Volt ő már Hitlertől Pol Potig minden. Ez nekem kissé inkább nevetséges. (na ennyit a magánvéleményemről, a következőkben már rendes leszek)
én is zsidó vagyok halachikus értelemben.
ja és ugyanilyen nevetségesnek tartom amikor Ferit, bvagy bárki mást patás ördögnek mondanak.
ezek érzelmi dolgok. arra meg nincs szükség.
@a szív fészkei: Úgy látszik a program, és szerepírást is kiszervezte nekik. Azért is tartunk ott, ahol...
@Penivaldes: Orvbűnt bármelyik diktátorhoz joggal hasonlítják, mert a késztetés,hogy így uralkodjék örökkön örökké dinasztikusan, bizony hogy benne van!!
Az az ő peche és a mi mázlink, hogy nem olyan nemzetközi helyzet, mint Hitler idejében. Mert azokat lépn. Mint ahogy Pol Pot is micsoda harcot - részéről fizikai megsemmisítésbe torkolltatható harcot - vívott az értelmiség ellen! A szemüvegesek - tehát értelmiséginek látszók!! - ellen is!!

Orvbűn most 2012-ben mit csinál? Irtja a kultúrát. Hellerék ellen kezdte. Lehet legyinteni,de nem volt véletlen. És figyeld a többi lépését. Mosolyogj ezen, de Orvbűn olyan, mint a legsötétebbek. Csak egyelőre még a hatalma és lehetőségei nem olyanok, ez frusztrálja. De nagyon.

Patás ördögöt senki nem látott, halálos csapásokat mérő diktátort igen. Azt is, miből&hogyan nőttek ezek ki, miként szervezték maguk alá a pártjukat ellentmondást nem tűrően, az országot kiherélve annak törvényeit, ellopva értékeit, hogyan aláznak mindent. A lépései megvannak, csak Európa közepén most nem alkalmas az ideje rá. Zavarja is.

Nem véletlen kapálódzik és uszít az Eu és Amerika ellen, nyalogat baltásokat, putyinokat, és más fiókdiktatúrákat.
@King of Shadows: A Jobbik Orvbűn vicce. És neki nagyon nincs humora. Azért is csikorgóan borzasztók, mint a köröm karistolása a táblán.
@a szív fészkei: Túlzásokba esel, de a te gondod. én nem idegesgetem feleslegesen, mert ez az. és én nem onnan indulok, hogy OV.-t elkergetjük, aztán mekkora ihaj csuhaj szuper lesz minden. én mélyebbre ásnék, sokkal mélyebbre. mert, hogy itt nem OV a fő gond, Viktor egy termék, a mi dréga jó rencerváltásunk terméke...ahogy a mai politikai garnitúra nagy része szintén.
@Penivaldes: Ha én nem lénnék zsidó - akármilyen értelemben- akkor is undorodnék Orvbűntől. Sőt, sokkal jobban.

Ha Márai mintájára lennék katolikus-református, mindegy: vallásos konszolidált jobbkonzerv polgár, még sokkal jobban hánynék tőle, mert az én osztályomat szégyeníti meg naponta azzal, hogy névleg olyannak hazudja magát, mint mi vagyunk és fest ezáltal rólunk borzasztó képet. A világot elidegenítően szörnyű képet.

Nem a zsidóknak kéne Orvbűnt elsősorban leköpniük. Nektek, jobboldali, konzervatív , mondhatni a kereszténységet értékként megélő embereknek okozza a legnagyobb kárt.
@Penivaldes: Nem lesz ihaj-csuhaj, szörnyű sebeink vannak miatta és tőle, nem tudom mikor gyógyulnak be. De legalább tovább nem rohasztana. És lenne esély feltápászkodni valamikor. Hitler is lebecsülték. Kinevették. Figyelembe se vették. Eleinte.
@a szív fészkei: undorodással nerm jutunk sehová ezt te is tudod.
jobboldali, konzervatív, keresztény...mily vicces. neked az vagyok, azoknak akik meg a másik oldalon OV oldalán állnak ballibsi, liberális, ateista-kereszténygyalázó, provokatív vagyok.
:(((( na most mi is vagyok?
Én sem szeretem OV.-t, dehogyis...és én is azt akarom, hogy távozzék, mert lejéárt az ideje.
@a szív fészkei: Kíváncsi vagyok mikor unja meg őket, mert előbb-utóbb rájuk is sor kerül...

@Penivaldes: Én is ezt mondom. :)
@a szív fészkei: feltápászkodni?? kivel kedves Szív, kivel? Egyik oldalon OV egy rögeszmés, másik oldalon béna kacsák gyülekezete, akik önmagukkal sem képesek mit kezdeni..
ezek együtt elsüllyesztik ezt az országot..és lehet, hogy az lenne a legjiobb megoldás, mert akkor tényleg lehetne újrakezdeni..
@King of Shadows: Na látod, én sem szeretem azt ami most van, csak azt gondolom, hogy azzal, hogy most OV.-t ördögitjük elfelejtkezünk az igazán nagy, még nagyobb gondról:)
@Penivaldes: Peni, írtam, hogy márais értelemben. Ezek számodra sértő jelzők? Nem annak a szándékával írtam. De van egy ilyen társaság is, meg ahová én sorolom magam, az ezerszer elhordott ballibsik, ami jelzőt tényleg sértés gyanánt vágnak a fejünkhöz. Pláne még zsidó is.
Én ezeket dicséretnek és nem sértésnek fogom fel. Te miért bántódsz meg?

Te írtad, hogy milyen suliba jártál, stb. Engem ez nem zavar,én nem ítéllek el, csak azért, hogy neked semmi és senki nem jó, de hogy mi kéne azt nem írod le.
@Penivaldes: De, épp undorodással jutunk valamire. Meg kell határozni, hogy mi az, amit semmiképp el nem lehet tűrni. Egy undorminimumot. Orvbűn ezt átlépte régen.

Már nincs egyrészt-másrészt, csak a lefizetett Töröknél. Ő még mentegeti, de tudjuk, hogy ez mennyibe van neki. Aki nem Orvbűn csecsén lóg, az undorodik erősen és egyre erősebben.
@Penivaldes: Igen. :) Pedig eleve nem lenne a kétharmad, ha a szocik nem olyan dilettánsok, amilyenek.

@a szív fészkei: Miért BAL libsi? :O Ebben az országban vannak jobblibsik is? Én az vagyok, de az nem igazán számít... :)
@a szív fészkei: nem bántódtam meg, csak felhívtam a figyelmet egy különös jelenségre, ami szerint egyik oldalnak az vagyok a másiknak meg amaz. én mindkettőt büszkén vállalom.
igen egyházi suliba jártam, de annyira sokat nem lendített a felfogásomon. azt ugyanis nem annyira a szentírából szereztem hanem másból.adyból, kosztolányiból.
@King of Shadows: á itt senki sem számít, aki nem nyájkövető:)
így van,m ha a szocik nem lettek volna annyira bénák ma nem lenne 2/3.-ad
@Penivaldes: Én is voltam már minden, meg annak az ellenkezője is, csak akasztott ember nem. :D

Egyébként pont az "oldalazás" miatt alakult ilyenre a magyar politikai paletta. :)
@Penivaldes: Azért nagyon vicces tud lenni, amikor egy turbómagyar, vagy naridroid szembesül azzal, hogy valaki libsikonzi. Nem tud mit kezdeni vele, érzékeli, hogy error van ... :D
@King of Shadows: juj tudom miről beszélsz..szegények ilyenkor a mocskolódáshoz tudnak csak menekülni..DDD
@Penivaldes: Vagy zárlatot kapnak, beugrik az L'Qró program, és mondják, hogy nekik VAN egy A-tól Z-ig terjedő tervük, és azt ki is fogják belőled VERNI! :D
@King of Shadows: ezzel még nem találkoztam, de viccsnek hangzik..
mindenesetre megdöbbentő volt elsőre, mert, hogy én elsőnek konzervatív, jobboldali portálokra regisztem, aztán a helyi mag elég hamar közölte, hogy én liberális vagyok, és szocibérenc. :DDD
@Penivaldes: Bizonyos helyeken a jobboldaliak mindig verekedni akarnak, ha nem tudnak besorolni valakit. Meg akkor is, ha be tudják, de az ellenséghez. :D
@King of Shadows: ha ünnep van,m ha gyász van iszunk mentalitás...)))
@King of Shadows: tapasztalat, reggel, délbe, este iszunk. ha születik gyerek iszunk, ha meghal Mariska nénje felhajtunk egy kupicával. ha nyertünk iszunk, ha vesztettünk méinkább..
@King of Shadows: még szerencse hogy én sem, és itt a többiek sem igazán..:)
@King of Shadows: Ezt szokták a fejünkhöz vágni,. Egyszer megcsináltam egy ilyen tesztet, valami konzervlibsi jött ki ;-DDD Amennyire én ehhez a felosztáshoz értek, inkább baloldali nézeteket vallok - szóval nem vagyok annyira magyar, hogy attól valami különleges lénynek gondoljam magam, nekem Európa is a hazám és benne azok az magyarok az ideáljaim, akik ezt tevőlegesen is lehetővé tették, próbálok empatikus lenni a szegényebbekkel és megértem, ha esetleg őket is támogatják a pénzből, ami nekem jöhetne, nemcsak a jól fieztett középosztállyal szolidarítok és nemcsk azt tartom egy ország legfontosabb elemének, noha gondolom, ahhoz tartozom, elismerem a magyar hibákat és erényeket a világtörténelem folyamán kialakult helyzetekben, stb.stb. - liberális meg minden körülmények közt akarok lenni.
Ergo legyen joguk a melegeknek, a romáknak az abortuszt kérőknek, az ateistáknak, szingliknek, nem szülőknek, stb. stb. - am szitokszóként kezelteknek egy olyan országban élni, amelyik nem erőszakol rájuk a többi állampolgárnál komolyabb elvárásokat, pressziókat és nem bántja őket feleslegesen. Remélem, ez elég világos. Legyen szekularizált államhatalom, az egyház maradjon a templom, esetleg néhány kórház és néhány iskola falain belül de semmiképp ne a mindent megmondó második hatalmi ágként, hanem kushadjon a politikába belepofázástól.

@Penivaldes: Emlékszem, diadalittasan hozott Egér, hogy megtérített és megmentett egy angyalkát!! :-)))
@a szív fészkei: Igen, mert a bal és jobb liberálisnál ér össze a politikai spektrum, ezért nagyon könnyű átmozogni az egyikről a másikra. Nekem ezen: www.politikaiterkep.hu/survey/ 18,44 lett az eredményem. Tehát gazdaságilag enyhén jobb, társadalmilag enyhén bal. :)

Am az, amit leírtál nagyjából olyan, mintha én írtam volna, csak itt-ott módosítanám egy kicsit. :)
@King of Shadows: Na megcsináltam most. Liberális gazdasági jobb 20,64 :-))
@a szív fészkei: Még egy jobblibsi. :) Stefi zárlatos lesz... :D
@King of Shadows: Ez azért érdekes, mert kimondottan igennel feleltem a szegényebbeknek is juttassunk a gazdagok kárára, legyen jó egészségügy akár államadósság árán is, stb. kérdésekre.
@a szív fészkei: A teszt az összpontszámod alapján helyez el - gondolom - . Mindenesetre engem oda tett, ahova számítottam magam, és a feljebbi hozzászólásod alapján Te is ahhoz állsz közel. :)
És a többieket is nagyjából oda pozicionálja, ahova én azt vártam. Legalábbis eddig... :D
@Penivaldes: Igen. :) Szerintem itt a közösség nagy része jobblibsi. :)
@King of Shadows: szerintem is, azért érzem itt jól magam..:))
Na jól nézek ki.
30,72-vel liberális, gazdasági jobb oldal.

Kb így is jellemezném magam.
@Penivaldes: Szerintem Angyal és Stefi -x,-y eredményt kapna, tehát "balkonzik", vagy etatista konzervatívok. :D

@Habakuk999: :)
@Penivaldes: ... Ami csak egy kicsit van jobbra a kommunizmustól, amit viszont gyűlölnek. :D
@King of Shadows: azb ember mindig a szomszédját utálja leginkább.)))
@King of Shadows: Kicsit sincs jobbra, az maga a kommunizmus, ami ellen bőszen harcolnak.:)

Angyal egyértelműen kommunista, Stefire kíváncsi lennék, mert ő csak szerepjáték.
Érdekelne pl Hollandia vagy Belgium hasonló eredménye.

Nálunk látszódik, hogy nem szabadultunk meg a szocialista államfelfogástól.

Rengeteg a baloldali, x tengely körüli pötty.

Most akkor a jobblibsi lesz a szitokszó?
A ballibsit úgy látom, testületileg elbuktuk a Varánuszon.:)
@Penivaldes: Nem feltétlenül, mert a jobboldali szomszédaik, meg a nemzetiszocik. Itt meggyőződhetsz róla: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/36/European-political-spectrum.png . :D

@Habakuk999: Elméleti különbség van köztük. :) A kommunizmus internacionalista, a nemzetiszocializmus meg pont az ellentéte. Minden másban tényleg pontosan ugyanolyanok. :)

Más államokról még nem kerestem ilyesmit, de ha jól következtetek az általad említett két ország nagyrészt jobblibsi. Az Egyesült Királyság meg konzervatív, az igazi értelemben (náluk például -20,30 körül lenne).

Ahhoz még át kell képezni őket, és az munka mellett... :D
@King of Shadows:
Hmm, a biztos szavazók - lila pöttyök - nagy része konzi balos.

Jók ezek a tesztek, egyszer én is csináltam ilyet, megcsináltam egy barátnőm iskolai feladatát, a cigánykérdést elemeztem.
Az a jó, ha jól válogatod össze a kérdéseket, nehéz manipulálni, mert a válaszoló nem tudja, mire milyen súllyal megy ki a játék.

Egyértelműen kijött a földrajzi elhelyezkedéssel és településfajtákkal való szoros korreláció.

Minden más: végzettség, kor, nem, gazdasági helyzet sokkal sokkal jobban szórt.
Ez tök jó::)

a baloldali zöld pöttyök a jobb oldalon vannak, a bal pedig piroslik a jobbosoktól.:)))

Ez is igaz,ez a magyar politikai élet diszkrét bájai közé tartozik.:)
@Habakuk999: Persze, mert a mélymagyarkodás és a szocialista rendszer etatizmusa egyszerre kell(ne) nekik. Mondjuk ez a nemzetiszocializmus, annak normális értelmében. Leginkább Franco és Salazar vezetett ilyen értelemben egy országot. :S

Persze! :D Ha megnézed a szocik és a szadesz gazdaságilag jobbosok (voltak), kulturális értelemben meg balosok. A Fidesz és a Jobbik meg pont fordítva. :D
@King of Shadows: ilyet láttam már párat az elmúlt években:))
@King of Shadows: lehetnék az is ha afelé irányulnék el nemsokára:))
@Penivaldes: Tehát egyetemre jársz? :) Szociológus vagy? :) Azok nem a szocik kutatásával foglalkoznak! :D
@King of Shadows: aféle:)) nem a szociológusok azok társadalmi csoportokkal foglalkoznak. mint cigányok, szegények. vagyis hát szinte csak velük, pedig van még parlagon heverő téma. mint pl a gazdagok.)) ez komoly!
@Penivaldes: Akkor még 20 körül lehetsz. :)
A bálnatenyésztők alapján azt hittem, hogy a szociológus mondjuk az L'Qrókat tenyészti. XD
@King of Shadows: eltaláltad akörül vagyok. én még most jöttem ki a tojásból
@Penivaldes: Igen, eléggé. :) Illetve egy multiple esetében a kor kiszámítása is bonyolult. :)
@a szív fészkei: Viccelsz? 94-ben még 17.6%, 98-ban már csak 6.2%.

@King of Shadows: Akkor javaslom, legyen egyetlen pártszövetség, nevezzük mondjuk Hazafias Népfrontnak és mindenki szavazzon le szépen erre, nemdebár?
@iii: Nem. Egy normális választással működhetne a többpártrendszer, de ez a mostani nem az. Ez bipoláris politikai palettára lett tervezve, és a Fidesz - mivel egyedül van az egyik oldalon - simán viheti az összes egyéni helyet, ha az ellenfelei között megoszlanak a szavazatok.
@King of Shadows: vagyis nagy összefogás? igen, de azzal az én álmom romlik el:)
@iii: Tessék: hvg.hu/itthon/20121001_Egyertelmu_nem_Bajnai_miniszterelnokseger . Idézek is belőle:

"hvg.hu: Tehát bármilyen együttműködés kizárt?

S. A.: Parlamenti együttműködésre eddig is akadt példa. Az már egy másik helyzet, ha a választások után koalíciós kényszer alakulna ki – amit én nagyon nem szeretnék, és az új választási rendszer nem is nagyon ad erre lehetőséget. Ebben az esetben – kőkemény garanciákat kellene kérni, hogy a programunkat meg tudjuk valósítani. ..."

Schiffer is elismerte, amit mondok. :)
@Penivaldes: Ahogy eggyel feljebb írtam: csak egy átmeneti szövetség kellene, ami meglépné azt, ami elkerülhetetlen a gazdaságban, rendbe hozná a választási rendszert, meg a többit, aztán kiírná az új választásokat, és azokon már lehetne szólózni. :)
@King of Shadows: Tévedés, a Fidesz sincs egyedül "azon" az oldalon.

Másrészt meg simán el lehet képzelni olyan felállást, amiben egységfront nélkül is meg lehet verni a Fideszt. Ehhez viszont az kell, hogy ne 50% fölött legyen a pártot nem választók aránya és ne a Fidesz vezesse még mindig a pártok rangsorát. Ami meg fog történni, előbb-utóbb. Pl., most hasamra ütök, egy 35%-os MSZP és egy 15%-os LMP szövetség nélkül is simán nyeri a választást. Hogy a koalícióval mi lesz, az egy másik kérdés.

Nem értem, melyik részét ismerte el Schiffer, abból amit mondtál.
@iii: Ha arra gondolsz, hogy majd a Jobbik gyengíti a Fideszt, hanyatt esek. Szerintem nem lenne nehéz megdumálni, hogy a "libsiveszély" miatt álljon be a Fidesz mellé, és induljanak együtt.

Ha meg mégsem történik meg, vagy a regisztrációval kavarnak valamit, akkor baj lesz. Mert a Fideszesek biztosan elmennek regisztrálni, ha Viktor rájuk parancsol.

Ezt ismerte el: "Az már egy másik helyzet, ha a választások után koalíciós kényszer alakulna ki – amit én nagyon nem szeretnék, és az új választási rendszer nem is nagyon ad erre lehetőséget."
süti beállítások módosítása