Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.24. 06:05 Fabius

LMP: szüzek legyünk, kurvák vagy szűzkurvák?

Címkék: kommunikáció reform profizmus karácsony gergely lmp

Nem tudom eldönteni sírjak vagy röhögjek azon, hogy két év parlamenti részvétel, kormányváltási ambíció mellett a poszt címében föltett kérdés még mindig releváns probléma az LMP-ben. Hogy mennyire, azt remekül szemlélteti Karácsony Gergely a 168 órában megjelent interjúban:

"- Fontos a politikai kultúra, de emellett hatékonyság, professzionalitás kell, s ez még mindig – finoman szólva – nem süt az LMP-ről.

– Nem lehet valaki egyszerre szűz és profi.

- Az LMP már nem szűz. Két éve parlamenti párt.

– Olyan értelemben mondom, hogy demokratikusan, átláthatóan működünk.

- Ettől még lehet hatékonyabb.

– Jelenleg kétfajta párt van: az egyik hatékony és korrupt, a másik nem hatékony és nem korrupt. Én az utóbbit választanám, meg szerintem a szavazók jó része is."

 Vadöfakk? Ez a két véglet volna a lehetőség a politikai palettán? Vagy korrupt és hatékony politikai kurvának kell lenni, vagy szoros kontyba font hajú, szigorú tekintetű, piarista vénkisasszonynak? 

lmp_2.jpg

Köztes megoldás nincs? Dehogy nincs kedves pajtások, csak le kéne vetkőzni magatokról ezt az önfelmentő maszlagot, és szembe kéne nézni végre a tényekkel: az LMP hatékonyságának javítása legkevésbé anyagi természetű. Átgondolt szervezéssel, a valósághoz igazított pártszerkezettel, az ingyenes lehetőségek kihasználásával, és a botrányos kommunikáció lecserélésével sokat lehetne mozdulni az úgynevezett profizmus irányába, minden korrupció nélkül is. 

Kezdve onnan, hogy ahogy kommunikáltok az tényleg botrány. Ha ma odamegy valaki egy LMP aktivistához, és megkérdezi: mizu? - akkor a válasz egy negyedórás körmondatban érkezik, benne az éves átlaghőmérséklettől a relatív páratartalom és aktuális zsinórtanga divat ismertetésén keresztül az Omszki tó hőmérsékletéig. Továbbra is hiányoznak az egyszerű, közérthető és könnyen emészthető üzenetek a társadalomnak. Tetten érhető volt ez a népszavazási aláírásgyűjtésnél is, ahol sokan és sokszor elkövették a kérdezőkkel ugyanezt a hibát, és tetten érhető például Széll Bernadett Családhálón megjelent írásában is, ahol négy körmondat egy komplett bekezdés. Leír egy rakás jó dolgot, de mire a gondolatömlesztés végére ér, az egyszeri halandó már nem emlékszik az írásból semmire, mert a második bekezdésnél elvesztette a fonalat. Nézzétek meg a Jobbikot, köröket vernek rátok azzal a három egybites jelszóval amit használnak: cigánybűnözés, zsidók, összeesküvés. Meg tudják ezekkel szólítani a célcsoportjukat? Meg bizony. Nektek van három ilyen tökegyszerű hívószavatok a saját politikátokhoz? És miért nincs még mindig?

Ráadásul rossz helyen vannak a hangsúlyok is. Hány emberhez jutott el, hogy feljelentést tettetek az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. 4 napos közbeszerzése ellen? Hány emberhez jutott el, hogy bírósági úton igénylitek a közérdekű adatokat a pusztaottlakai közmunkaszerződésekről? Azzal viszont mindenki tisztában van aki a közélettel kicsit is foglalkozik, hogy Lázárfalváról kifaroltatok. Vagyis azokat a témákat amiket a korrupcióellenes irányvonal miatt hangsúlyozni kellene azt nem sulykoljátok, de ahol egy elkönyvelt vereséget akartok megúszni jelöltállítás nélkül, ott ezzel a hülyeséggel belehajoltok a sallerba, amitől az egész hangsúlyossá válik.

 Kommunikációs és szervezési hiba az is, hogy bár viszonylag sok közéleti fórumot tartotok, ezeknek a reklámja is nagyon gyenge. Amikor meg van hirdetve egy ilyen a városligeti Kertembe a fővárosi frakciótokkal, dugódíj és egyéb más közérdeklődésre alkalmas témákkal, és én vagyok rajta ez egyetlen civil érdeklődő, akkor ugyan jól elvitatkozunk, de valamit szarul csináltok. Hogy akartok így érdeklődést kelteni a témáitokkal kapcsolatban, és hogy akarjátok megszólítani azokat, akik erre fogékonyak lennének? 

A hasonló amatőrségeket lehetne még sorolni sokáig, de a lényeg talán ebből is látszik: a profizmus nem feltétlenül anyagi természetű dolgokat jelent. A hatékonyságot növelni képes lenne pár valódi szakember, akik konyítanak valamit a politikai PR-hoz a mostaniak helyett, néhány alaposabb munkatárs akinek eszébe jut, hogy aki az LMP híreit keresi az elsősorban a lehetmáson teszi, így ha egy kommüniké kizárólag a faszbúkon van kitéve az annyira nem hasznos. Saját média hiányában elkezdtetek végre blogoni, ami jó, csak lehetne szaporábban közölni a gondolatokat a szimpatizánsokkal. Ideje lenne a párt bázisdemokráciáját megreformálni legalább annyira, hogy mindig legyen olyan nyilatkozatképes ember, aki azonnal meg tud értelmesen nyilvánulni, ha az országban történik valami, és nem kéne erre sokszor napokat várni. 

Ezekre mind szükség lenne. Mert a mi vagyunk a nem korrupt, de csetlő-botló hülyegyerek párt imázs egy idő után kevés lesz. Nekünk is, akik szavaztunk rátok és azóta arra várunk, kinőjétek a járókát és megtanuljatok járni és beszélni végre. 

ui: Ha reagálni kívántok a két kidolgozott sablonválaszt,

1: a politika nem mosópor,

2: lépjetek be, csináljátok, mert a részvétel fontos 

már köszönjük, nem kérjük, hallottuk eleget. Frissítsétek a kifogáskészletet, ráfér.

629 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr644728918

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Álmom egy tanya, állatok hada 2012.08.24. 13:41:44

Tényleg. Csak hát a pragmatizmus könyörtelen fogaskerekeinek mindent bedaráló perpetuum mobile jellegéből adódóan, egy gyakorlatiasan gondolkodó férfi ember első lépésként elégedett a családi ház kompromisszumával is. Legalább is a mi családunk esetébe...

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.08.24. 08:28:22

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen, nem konzultál, hanem értesít, és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy me...

Trackback: Hányan szarták le Orbán új nemzeti konzultációját? 2012.08.24. 08:26:17

Nem mondhatjuk, hogy hétmillió háromszázezer választópolgár le se szarta Orbán Viktor május 30-án postára adott konzultációs kérdőívét, hiszen ezek az emberek konkrétan leszarták a nemzeti ál-konzultációt. Hétmillió háromszázezer választópolgár nem kül...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezt most nem olvasom el... lexarom az elempét...

bűnszervezet szintén... ügynök/besúgóval az élen (sifer)
a fides NER (nemzeti együttröhögés) jegyében drorvbányt röhögjük ki...

lehet mégsem lesz szétqrva (mégjobban) a választási rencer ?

nagy kár lenne... ha már lúd legyen Kövér !

index.hu/belfold/2012/08/23/a_regisztracio_hatranyain_agyal_a_fidesz/
Jó kislány voltam, és elolvastam az interjút.
Ezek még mindig ott tartanak, hogy cúna, gonosz mszp?
Csak nem azért haragszanak, mert ők bénák, az mszp meg az istennek se akar kimúlni, hogy vigyék a szavazókat?!
Amíg ezen a szinten ragadnak meg, addig még az oviban sem fognak választást nyerni.
Csupa nyávogás, meg hogy a zemberek nem a hatékonyságot szeretnék...
El merte mondani valaki ennek a seggfejnek, hogy monoton csökkenő és nem növekvő pályán vannak?!
Még mindig a homokozó szint, meg a mórikálás csak amit játszik az a bagázs. A felnôni c. bekezdés valahol odébb lesz. Ôk a lelkes amatôr kategória, szerény képességekkel, minimális hatékonysággal. Tehát mire is alkalmasak?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A gond az, hogy felnőttek játékát játszák, és senki se fog rájuk várni, hogy felnőjenek.
Hogy lehet egy párt ilyen balfék?!
Nagyon úgy tűnik 2 év távlatából, hogy az LMP egyetlen "progjamja", hogy fúj Gyurcsány! A többi időben meg jól elvannak a milliós fizetésükkel. Mert az rohadtul kevés, hogy néha félősen elmondják az álmaikat, hogy "ezt szeretnénk, meg azt szeretnénk" babla, de konkrét megoldási lehetőségeket nem vázolnak fel. Havi xx milliós fizetésért (és egyéb előnyökért) tudnék én is mondani olyan szépeket hogy mindenki lemenne hídba a gyönyörtől - az más kérdés, hogy a hogyan és miből kérdésről elegánsan hallgatnék.
Halkan megjegyzem: ha egy pár tagú frakció vezetését nem tudják elvégezni és szinte egymásnak adogatják a frakció vezető posztot, akkor hogy tudnának ezek egy országot elvezetgetni???? A facebookos jelenlét egy dolog, de ott is csak a lilaköd kergetés folyik nagyrészben - ráadásul ez (talán szerencsére) csak kevés emberhez jut el.
Összegezve: az LMP 2 éves teljesítménye hatalmas csalódás és értékelhetetlen. Azt minden épeszű ember tudja, hogy csak ellezéki összefogással lehet leváltani a kormányt, de csak annyi látszik, hogy "ezzel nem szövetkezünk mert fúj náci, azzal nem szövetkezünk mert fúj szocialista, amazzal se szövetkezünk mert ott a csúnya Gyurcsány Ferkó... A következő választáson be se jutnak a parlamentbe.
@Fabius: gonosz vagy, kilőtted a végén az összes paneljukat, de fogadni mernék kitalálnak újat, mert kifogásokban és az áthárításban, a magyar verhetetlen.

Sajnos a posthoz nincs mit hozzá tenni, és ilyen amatör dilettáns kommunikáció képtelen gittegyletre nincs szükség. A ilyeneket még ez a korlátolt jobbklikk is megeszi, hát még a fityesz zrt.

Nem mellékesen, az ilyeneket én nem szeretném a kormányzás fő erejének látni, mert még a saját orrukat is képtelenek megtörölni ilyen határozottsággal.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ezek a manusok, még a lelkes de amatőr kategóriába sem férnek be. Arra orr vannak az olyan emberek, mint Eddie a Sas vagy Eric Mousanbani. Ők legalább egy olimpián letettek valamit. Ha más nem azt, hogy részt vettek rajtuk. Az LMP mit csinált eddig?
tegnap csináltam egy körkapcsolást...
amig az atvn tarlós seggét nyalták, addig
a hirtvn csermejpeti ekézte szembe elszámolósdrbudait...
1 éve ugyanő szidta szembe kerényikisasztal művészurat is...
nagyon szégyelli ezeket a hitvány gazembereket...
érdekes... megfordult a világ... vagy belső kritika?
mindenkép le a kalappal... bár egyáltalán minek ál szóba velük..
ojanokat is mondott pl:
-magánkívül nincs még 1 ember aki pozitívan láttya ténykedését
-nem sikerült jobban mint kellerüvegzseb akciója...
-a választók tényleg akartak elszámoltatást, csalódtak...
@Cirbolya_sentinel: Ilyen pártunk úgysem volt, aki úgy reklámozza magát, hogy nem vagyunk hatékonyak és nem vagyunk korruptak.
És csodálkoznak a számaikon. Anyám borogass!
a hvg címlapja szokás szerint bődületesen telitalálat...
"Délibábos fellendülés" és a hortobágyi gémeskút árnyéka toronydarunak láccik...
hazudnak mindig... BŰNSZERVEZETBEN elkövetett kormányzás...
na jó fides nyelven: az igazságtól eltérő képet festenek...
Bezzeg a NER "NEM OLIGARCHÁI" nem tétlenkednek.

"Fidesz-közeli ügyvéd csapott le az "Audi-földekre"

"A fideszes vezetésű győri önkormányzat ügyvédje, rajta keresztül pedig egy hozzá több szálon kapcsolódó offshore-hátterű cég szerezte meg annak az ingatlannak a nagy részét, ahol várhatóan az Audi logisztikai központja épül majd - derítette ki a hvg.hu."

hvg.hu/itthon/20120823_Fideszkozeli_ugyved_csapott_le_az_Audifol

Na már most nézzük meg ezt a kis aprócska, pár szaros százmilliós haszonnal kecsegtető lopást - ne tessék szemérmeskedni, az, nagyon is lopás, vagy csak a fidesz terminológia szerint min.ügyeskedés, hatalommal, befolyással, információval történő visszaélés, üzérkedés.
Nézzük meg, hasonló esetben a fidesznyik média hírgyár és uszító egységek hogyan reagálnák le mindezt.
Nem, meggondoltam! :))
A mocskos fantáziátokra bízom, hogy mi jönne a csövön ezerrel, hogy kik, mit, hogyan lopnak, csalnak, hazudnak. Viszont egy pártnak nem kellene szemérmeskedni, most itt a lehetőség, hogy a fidesznyik korrupcióra rámutassanak és felvilágosítsák a homályban tévelygő NER hívőket is!
Oszt ez egy "SPORTEMBER" vezette városban zajlik, a MOB elnöke... úgy látszik ez a poszt valamiért a szánalom és a gerinctelenség szinonimája lett mára.
Gratulálok Borkai Úrnak és remek csapatának, a NER élharcosainak, példamutatóinak! Csak így tovább, hízik a pénztárca...
LMP - gyakorlatilag feloszlott mielőtt számításba jöhettek volna. Örüljenek ha bekerülnek 2014-ben.
Várjuk, hogy odaláncolják magukat a bűnözőkhöz, akik nem is léteznek.
LMP, Lmp...
Tipikus lelkes amatőrök gyülekezete, polirtikai érzékük viszont igencsak alacsony.
" Saját média hiányában elkezdtetek végre blogoni, ami jó, csak lehetne szaporábban közölni a gondolatokat a szimpatizánsokkal."

Nem tudom de szerintem a Kettős Mérce blogon (gyengébbek kedvéért: magyarinfo.blog.hu/)
elég gyakori a megnyilvánulás, szóval a gondolatokat elég sűrűn osztják, és a Zindex is gyakran kiteszi. Az más kérdés, hogy mi megy a lehetmás blogon, de, ha több fórum van, akkor a lefedés is több.

A többi gondolat nagyjából igaz...
Az LMP-től nem derül ki mit akarnak, milyen a jövőképük, mit tennének a hatalomban és kiket képviselnének?
Jelenleg egy béna protestpárt azoknak, akik szavaznának, de nincsen kire.
Az Mszp nem lehet nekik szövetséges, az egyenes út az Szdsz sorsához. A Fidesz kommunikációja egyből rávetné magát és többet ekéznék őket egy év alatt, mint eleddig a szocikat összesen.
Egy jellemzőt még elfelejtettek megkérdezni: Szüzek legyünk, ......... vagy pedofilok. Az LMP egyik legjobb uniós barátja ugyanis az a "szintén zöld" Cohn Bendit, aki azzal dicskedett, hogy a kisgyerekek huzogatták a nadrágján a cipzárat le-fel, de inkább le. Ő pedig nem akarta elrontasmni a játékukat, mert olyan helyesek voltak. Inkább hagyta. Na szóval az LMP ilyen. Ha legközelebb odaláncolják magukat valahová, akkor mindenki nyugodtan huzogathataja a cipzárjukat, már ha lesz hozzá gusztusa, mert az LMP-sek keze le lest láncolva és még ha akarnának, akkor sem tudnak tiltakozni. Így hát majd ők is hagyják. A párt nevében az utolsó betű jelentése " Pedofil".
@Penivaldes: " ...lelkes amatőrök..."
azért ne bagatellizájjunk...
lehet hogy az igahúzó barmok azok (pl várnai stb)...

de a fides hozta létre drsifert megbízva... teljesen evidens...
a választási csalásokhoz ő volt a kapocs (kopogtató, "pártpénz" stb)
@amor2000: azt hiszem ez felesleges koholmány...

hogy pedofílok... sztem felesleges koholni...
amikor tényszerűen viszont ennek 100 szoros BŰNCSELEKMÉNYE bizonyítható...

köz ellen való, bűnszervezetben elkövetett választási csalás...
Azzal mindannyian egyetértünk, hogy a protest szavazók bejuttattak egy sokak elképzelését mímelő pártocskát. Talán azzal is, hogy megrekedtek valahol az infantilizmus és a homokozószint között. De legalább ne bomlasztanák az ellenzék remélt egységét ! Lépjenek egyet hátra, a következő választáson méressenek meg egyedül. Döbbennek !!
No, a siker láthatatlan... Talán mert menekül a félázsiai csürhe kánja és csipet csapata elől.
Az LMP meg sem közelíti dilettantizmusban ezeket, már csak azért sem, mert esélye sincs a kormányra való kerülésben, amiért meg is tesznek mindent az általatok említett tempóban.
CSAK A FIDESZ! Az... a siker... :(((

"Orbán Viktor miniszterelnök úgy igyekszik békejobbot nyújtani a Coca-Colának, hogy a cég egyik tervezett óriásberuházásáról már lecsúszott az ország - értesült a Napi Gazdaság. A gazdasági napilap pénteki cikke szerint a miniszterelnök egy hónapja a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. dunaharaszti gyárában felavatta ugyan az ország legnagyobb kapacitású, fémdobozos üdítőitalokat előállító gyártósorát, és stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a kormány nevében a társasággal, ám mindez megkésett lépésnek tűnik, mivel az üdítőital-gyártó hazai egysége akár 40 milliárd forintnyi beruházásra is esélyes lehetett volna. A lap összehasonlításul közli, hogy a cég eddig mintegy 100 milliárd forintot fordított magyarországi gyártókapacitásának kialakítására és fejlesztésére.

A Npi Gazdaság értesülése szerint a hazai kólagyár jól jöhetett volna ki a Coca-Cola európai üzemei között zajló átszervezésből, a terveket azonban a chipsadóként is ismert, magas cukor- és zsírtartalmú élelmiszerekre kirótt népegészségügyi termékadó (neta) a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika keresztülhúzta. Az Orbán által átadott gyártósor-beruházás kétmilliárdos projektjét pedig a Napi szerint bonyolultabb lett volna leállítani, mint befejezni."
hvg.hu/kkv/20120824_Orban_mar_csak_kapkodott_a_CocaCola_utan
Lol,szdsz2.0 ugyan azzal a sorssal.Vidéken nem is léteznek.Összes országos taguk száma 570 körül (pl.jobbiknak 100ezer felett)...Én örülnék egy zöld pártnak,de ez bazmeg...
@dr. Bubó: jaj ez így nagyon összeesküvés szagú...az ilyeneket kérem hagyjuk..
@vakpocok: Érdemes felmenni a parlament.hu-ra, vagy a fővárosi honlapra. Látható, hogy magasan a legtöbb képviselői munkát az lmp-sek végezték.
Érdemes felmenni a lehetmas.hu-ra és elolvasni a kidolgozott tervezeteket (pl. alternatív költségvetés).
Nagyon unalmas már ez a duma, hogy nem mond az LMP semmit. De mond, sok mindent mond, csak aki ezt mondja, az nem olvasta el. Érdemes elolvasni.
Egyébként honnan a bizonyosság, hogy a Fidesz vagy az MSZP ért a kormányzáshoz? Az elmúlt kettő vagy az azt megelőző nyolc év bizonyította be, hogy ezek tudnak országot vezetni?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: farkas petert megmentette a sittol az olimpiai aranya..?

nem..

borkait sem fogja:-)

es neki is ugrik az eletjaradek. a hulye fasz..:-)
@elendem:
Ez szép, ez jó, ez megható. De tényleg! :)
Az egésznek az eredményét és hatékonyságának a mérését úgy hívják, hogy VÁLASZTÁSOK.
Tudod, az amin meg sem meritek magatokat mérettetni, pl. Hódmezővásárhelyen.
Ennyi.
A többi csak a mellédumálás és magyarázkodás.
Nagyjából hasonló a véleményem.
Én azért szavaztam rájuk, mert sem a fideszre, sem az mszp-re nem akartam (most sem akarok - úgyhogy nekem még a többi párttól való idegenkedésük is tetszik).
Ugyanakkor engem is zavar a bénázásuk.
1. felejtsék már el, hogy "zöld-fordulat", meg "zöld gazdaság". Vagy legalább magyarázzák meg egy rövid mondatban, hogy miafene. Mondják azt, hogy mezőgazdaságban akarnak munkahelyet teremteni (azzal, hogy a nagyobb élőmunkaigényű ágazatokat támogatják), meg az építőipart akarják fellendíteni (azzal, hogy a szigetelést, nyílászárócserét államilag támogatnák) - ezt még én is érteni vélem a dologból, de a zöld-fordulatra valami "unatkozó hülyegyerekek pandátvédenek" dologra gondolok.
@elendem: Nem a munkahiány az amit kifogásolnak, hanem az, hogy nem képesek arra, hogy eladják magukat a piacon. Igen a politikában a pártoknak úgy kell viselkedni kicsit mint kurváknak, kelletni kell magukat, és mindezt úgy, hogy hamar célba találjon, vagyis nem túl bonyultan, hisz arra nincs senkinek ideje, hogy kibogozza, hogy a sok körmondatból mire akarnak eljutni. Az a szakmai konferenciák feladata. Nyomulni kell, úgy, mint a JObbik, ami kiválasztott pár hívószót, és azt ismétli nap nap után, és a választóknak ez tetszik, mert nem túl bonyolult. És lehet azt mondani, hogy ez nem jó, hogy holmi szavakkal választókat lehet szerezni, de ha egyszer így kell, akkor bizony meg kell tenni. Ellenzékben meg nincs más feladat, mint nyomulni ezerrel. tévében, neten, bárhol, hogy eljusson az üzenet a választókhoz.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Kultúrországban ezért min. életfogyt, de inkább szimplán kivégzés.
A világtörténelem legjobban sikerült hármas jelszava :Liberté, Égalité, Fraternité akár most is megállná a helyét, a testvériség mindenképp.
A "szabadság" és "egyenlőség" helyett azonban lehet jobbat is választani a magyar politikai viszonyok között.
Ahogy említik is a korrupció alapvetően befolyásolja a magyar politikát, ezért a "tisztesség", vagy "becsület" szavaknak a hármas jelszóban a helye. Ez helyettesíthetné az "Égalite-t".
A szabadság helyett nekem tökéletesen elegendő a nyugati demokráciák gyakorlata, amelyet az "Európa" szóval fejeznék ki. Ez annál is jobb, mert a Jobbik kifejezetten EU ellenes, és a Fi.., azaz Orbán is EU ellenes retorikát folytat, vagyis a különbség érzékeltetésére alkalmas.
Amikor azonban Európát behozzuk a jelszavunkba, rögtön megkapjuk a hazaáruló és idegenszívű megbélyegzéseket, amelyek kivédése szerintem szükséges, hiszen súlyos rágalomról van szó. Bajnaiék a haza szót használják helyesen.
Tehát ami nekem tetszik: Európa, tisztesség, haza. Vagy: Európa, tisztesség, testvériség, esetleg : Tisztesség, ésszerűség, testvériség.
Nekem ezek jönnek be, és szívesen látnám őket közvetlenül a pártlogó alatt.

A másik: Az LMP-nek vannak olyan céljai, tervei, ideái, mint pl környezetvédelem, emberi jogok, stb. Ezekről fecserészni szerintem nem hatékony. Lehetnek ők ökopárt, meg zöld párt, a többséget (sajnos) ez úgysem érdekli. Viszont ezeket a célokat hatalomból sokkal jobban lehet elérni, támogatni. Először is tehát hatalomra kell kerülni, ahhoz pedig retorikát kell változtatni. Aztán majd a hatalomból (legalábbis minisztériumból) lehet majd komolyan tenni is értük.

Harmadik: Én bizony megnevezném azon más párti politikusokat, akiknek az elképzelései hozzám közeliek: pl. Ángyán, Bencsik János, vagy akár Bajnai, mint gazdaságpolitikus.
Így az emberek is szemléletesebb képet kapnak arról, mit is akarok.
Egy kompetens, sokat nyilatkozó gazdaságpolitikus megtalálása amúgy is kulcskérdés lenne.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Gondolom abban a hítben élnek, hogy ezt nekik szabad, mert ők a NeRben élnek...csak nehogy kijöjjenek a napvilágra...
"... a másik nem hatékony és nem korrupt. Én az utóbbit választanám, meg szerintem a szavazók jó része is.""

A politikai hatékonyságot nem a sok-sok szavazó jelenti, aki azért szavazó, mert azt akarja választani, akivel egyetért?
Ez is csak egy karácsonyi nyakatekerés.

A kommunikációból kiolvasható, hogy kik, kiknek, mit, hogyan akarnak közölni.
Mivel az LMP fejben lejátszandó dolognak tartja a társadalmi létet, szükségképpen szűk körből szűk körbe tud csak üzenni. Pedig a politika nem vaksakkozás.
Aki minden megnyilvánulásában a téma teljességével akar válaszolni, az valójában visszaretten a vitától, mert kerülni akarja a más megközelítés kérdéseit. Nem tudja elkülöníteni a taktikait a stratégiaitól. Pedig az érvelésnek a részekre kell irányulnia, lehetetlen a részkérdésekre állandóan egészválaszokkal reagálni.
Aki csak a fejre koncentrál, és a test többi részét a fej eszközének tekinti, semmit nem tud tenni az ízületi gyulladás miatt mozgásképtelenség ellen.
És én ebben látom a lényeget. Nem lehet széles bázisú - "hatékony" - az a párt, amely nem tud mit mondani a testnek, mert csak (a) fejben képes gondolkodni.
A semmit nem lehet jól kommunikálni. Kár is erőltetni.
Ja hozzátenném, hogy ezzel együtt is leginkább még rájuk szavaznék -legalább nem érzem, hogy egy bűnszervezetet támogatok.
Amúgy a két nagy párt kormányzati tevékenysége - "profizmus" dacára - kész katasztrófa. Sokkal hülyébbek ők sem lehetnek.
Sziasztok!

Kb 2-3 napja hasonlókat írtam iii-nek, mint amit a poszt feszeget.

,,...hogy ne azt bizonygassátok, hogy _miért nem lehet_, hanem azt, hogy _hogyan lehet_...''

Akkor arra gondoltam, marginális jelenség a patópálizmusuk. Tévedtem, náluk ez a politika alappillére.

Megismétlem, hogy részükről nagyon nem jó módszer a korábbi Fideszes választási stratégiát követni: vki bűnbakra mutogatni (pl. Gyurcsány), és ,,majd MI megoldjuk, csak szavazz ránk! Van programunk, de titkos! És berobbanunk a választások előtt...'' Mitől? Aknától?

Ez a hajó már elment. Bármilyen jó is az az ismeretlen program (van?), a választók már nem hiszik el a Fideszes-történet miatt.
Valójában nem is aprólékosan kidolgozott költség- és időigényes program kellene, ahogy posztoló hellyesen említi.

Lehetnek jó szakemberek, ezt nem tudom (mert olyan keveset mutattak fel, hogy nem láttam érdemesnek utána menni). Az viszont bizonyos, hogy nem elég szobatudósnak lenni, időnként publikálni is kell(ene)...

Mint mások is leírták, ha csupán bevált sémákban, kényelmes megoldásokban tudnak gondolkozni, akkor mi a biztosíték _bármilyen_ változásra?

Számomra az LMP egy kissé elvont szobatudós társaság marad mindaddig, amíg az ellenkezőjét tettekkel nem bizonyítják.
@fletwwod_mac:
A kiindulási alapuk kb., hogy remekül meg lehet lenni az ellenzéki fizetésből. Egy darabig, mert egy idő után nulla hitelességgel, csak a narancskomcsik érdekében tevékenykedő, őket legitimáló, jól kifizetődő ál-ellenzékiség fog maradni!
jaj mit rinyálsz itt varanusz, a lomposok pontosan olyan mint te. Halvány fingjuk sincs a gazdaságról. Ugyanúgy mint te azt se tudják hogy mi az a GDP, milyen komponensei vannak, hogyan számolják ki.

Csak hát a lomposok ellentétben veled ha nem tudnak valamit, akkor nem verik magukat. Talán neked kellene tőlük tanulni.
@fletwwod_mac: Így van, lehet szobanövénynek lenni, csak akkor ne várják, hogy mindenki rájuk vesse magát!
@elendem: nem olvastam a kommentedet, mielőtt írtam az előző megjegyzésemet. Eszerint ráéreztem. ehh...

,,Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani'' - nem tom ki mondta, de igaz.
Ennyi fityesz imádó barmot.
Azt mondják azért nem tetszik nekik az LMP mert nincs programja. Miért a Fidesznek volt amikor megválasztották? A sok ökör 2/3-os többséget adott egy pártnak akinek zéró, ismétlem zéró programja volt azon kívül, hogy "Csak a Fidesz". Gratulálok!
Meg hogy rosszul kommunikálnak... Tessék felmenni a lehetmas.hu oldalára (tele van programokkal, javaslatokkal) utána meg az mszp-re és a fidesz.hu-ra. Abszolút nem kommunikálnak rosszul, a probléma nem az adó hanem a vevői oldalon van. Annyira gyöpös fityeszes mindenki, hogy egy ilyen új pártot csípőből elutasít.
Az LMP-nek egy hibája van, nincs egy karizmatikus, hataloméhes, hazudozó, korrupt, önző vezetője, és ez nem tetszik a drága magyarság nagy részének.
@elendem: "Nagyon unalmas már ez a duma, hogy nem mond az LMP semmit. De mond, sok mindent mond, csak aki ezt mondja, az nem olvasta el. Érdemes elolvasni. "

hat ez bizony a lovon torteno forditva ules tipikus esete...:-)

marmint legyen a nep oly' szives es jaruljon az lmp szine ele, ha informaciora van szuksege?:-)

na ez tenyleg egy mas politika. egy halva szuletett:-D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
@vakpocok:

A fúj-fúj emeszpé és a gyurcsánytakaroggy projekteket nem kéne lebecsülni.

Orbán 22 éve nem tud mást felmutatni, minthogy ő az antikomcsi nagyonellenes, aki majd végleg kipucolja az emeszpét és lecsukja gyurcsányt.

Ezzel az unod a banánt, válaszd a narancsot projekttel már kétszer került kormányra, és másodszorra teljhatalmat kapott.

Miért kéne az LMP-nek a járt utat elhagyni a járatlanért ?

Ez egy bevált recept.

Sok párt csinálta, amik később megszűntek, de a tagjaik ma ott ülnek a fideszben és gyűjtik a pénzt kockáról kockára.

A másik receptet, hogy orbánse meg emeszpése,

kipróbálta Dávid Ibolya és nagyon nem jött be.
De a börtönt megúszta...
épphogy
@nedudki74:
Ebben is egyetértek. Csak akkor miért nem mennek vissza ugrálni a balettba?
Feltétlenül ezzel kell foglalkozniuk?
Ha viszont a politikába kívánnak tevékenykedni, mi a búbánatos, retkes mackótalpért nem képesek profizmussal és lendülettel művelni, nem pedig ilyen tessék-lássék módon, kis finnyás kurvaként?
Annyi foglalkozás van még, ahol szenet is lapátolhatnának...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én meg ettől a vitézidávidka féle művelettől vagyok teljesen kiborulva. :((

Előre lezsírozott mutyi volt a buszkiszervezés?

www.barikad.hu/elore_lezsirozott_mutyi_volt_a_buszkiszervezes-20120822

Miért nem kell a magyar busz? Miért nem jó az, ha magyar munkahelyeket mentünk meg, sőt, teremtünk? Mi írhatja felül ezt a fontos célt?
Szóval ami busz tender ügyben is zajlik a fővárosban, attól be tudok hányni rendesen. :(
@Penivaldes: Szobanövény :) ez bájos! Megjegyzem, a (c) a tiéd marad :)
@high up!:
Ahogy elnézlek, kezdem érteni azokat a bennszülött törzseket, akik a hülyékre nagy megértéssel és valami őszinte rácsodálkozással tekintettek.
Ennek ellenére, amikor össze vissza hazudozol, marhaságokat beszélsz, miért csodálkozol, ha nem vagy vitapartner.
Ha hülyéket akarunk hallani, ott a Kánunk és az Ő Szent Balfasza, sőt az egész politikai paletta - nem kellesz még te is!
@Állam-vizsga: Fidesz imádóknak eddig még nem nevezték az ittenieket...ezt is megértük.
Ember! A politikában, azért, hogy megválasszanak minket oda kell menni az emberek elé, nyilatkozni a tévében, mindig, mindenhol..és ezt meghallja a választó, ami aztán rámegy a honlapra, és elolvassa, hogy kik is ezek..
Tessék megtanulni feltűnősködni.....különben nincs siker.
@Gábriel angyal:
Nem érted ku.vára a NERt! MEGVÉDTÉK!
Baszod alássan, kérlek szépen, nem veszed észre, hogy álmagyarkodásukkal ezek a ... népművészeti agyagedények mennyi kárt okoznak, miközben a saját kis számlájuk rohamosan hízik?
Persze ma, amikor már az adóhatóság is NEMZETI.. meg minden hülye ettől ájul be, akkor miért ne tennék meg? Aki ellene szól, az IDEGENSZÍVŰ! Mondja a felcsuti csávó és csürhéje...
@Állam-vizsga: "Az LMP-nek egy hibája van, nincs egy karizmatikus, hataloméhes, hazudozó, korrupt, önző vezetője, és ez nem tetszik a drága magyarság nagy részének. "

hat igen, meg is lehet sertodni...

az a biztos eltunes receptje:-)
szolgalni kellene a valasztokat. hazalni a politikaval, ha ugy tetszik, kommunikalni, hirdetni az iget. arcot csinalni a partnak, mert jelenleg masok csinaltak neki, ok meg beleszaladtak es rajuk ragadt, mint az okornyal osszel.

tudod.. a romkocsmas-ordogbotos bolcseszek akik a mekipenztar helyett valasztottak a parlamentet. ta;an ki kellene alakitani egy masik kepet..? azt mondjak, ha a kacsa nem tud uszni nem a viz a hulye. ha egy part nem kap szavazatokat nem a nep a hulye. ezt igen fontos lenne szemeloitt tartani, ha nem akartok szurokban-tollban tavozni a politikabol:-)
@Penivaldes: "Tessék megtanulni feltűnősködni.....különben nincs siker."

Na ebben a jobbik jól szerepel nem??? :)
@K.Tomoceusz: "A másik receptet, hogy orbánse meg emeszpése,

kipróbálta Dávid Ibolya és nagyon nem jött be"

RIP magyar jobboldal...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ne is mondd :((

"A Jobbik álláspontja szerint ez lényegében egy újabb közszolgáltatás privatizálása, amit elutasít az ellenzéki párt. Bödecs Barna kiemelte, hogy az egyetlen tőkeerős és hiteles pályázó a VT Transman, így komoly és érdemi versenyről szerinte nem lehet beszélni a tender kapcsán.

A Jobbik "súlyos aggodalommal" figyeli, hogy a pályázaton a szükséges autóbuszok úgy lettek paraméterezve, hogy a magyar gyártók érdemben nem tudtak részt venni a tenderen, így biztosan új, külföldi buszok kerülnek majd Budapestre - hangzott el.

A jobbikos politikus emlékeztetett: a Kravtex nevű magyar gyártó direkt Budapestre készítette a Credo Citadell autóbuszait, amelyekből több mint százat le is gyártott a sikeres próbafutások után. Bödecs Barna szerint a busztender kiírásával az állam és a főváros gyakorlatilag csődbe viszi ezt a gyártót, ami 300 munkahely megszűnéséhez vezethet.

Az ellenzéki politikus kitért arra is, hogy a 150 busz kiszervezésével 500 BKV-s buszsofőrnek a munkája szűnik meg, akiket a BKV várhatóan el fog bocsátani, az alvállalkozónál pedig "sem keresetileg, sem a munkakörülményeket tekintve" nem olyanok a feltételek, mint egy közszolgáltató állami cégnél."
@Gábriel angyal: Ez nem is lehet vitatéma. A Jobbik mindig felhívvja magára a figyelmet, vő. Madonna.
@mikóka kálmán: @Penivaldes: "Vidéken nem is léteznek"

ehhez képest az ország nagyrészében a kopogtató lyuk meg volt...
pedig nem is láttunk elempést... a fides adta nekik.
gondolom kubatov leszólt...

ez nem összeesküvés... ez az "elit" TÚLÉLÉSI technikája...

messzebbről nézd...
teli vannak rohat büdös feudális náci komcsikkal mind...
és elpusztíthatatlanok mint a PATKÁNYOK, mindig itt maradnak...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nem kell háborogni. Az elődeik sem voltak különbek. A magyarok ezt érdemlik. Normális országban ezek nem hogy milliárdos képviselők, de még kutyagumi szedegetők sem lehetnének. Jó reggelt Magyarország! Jövőkép? Sehol.
....érdemes igazságosnak lenni! Az LMP 10'-ben lényegében azzal a jól sikerült szlogennel került be a parlamentbe,hogy "lehet más a politika":mivel a választók elsöprő többsége szerint másnak kell lennie! Ebből kapott " némi" támogatást,a zöld programja- s bár szimpatikus- de kétségtelenül csak adalék volt.
Mit tudott eddig ebből bemutatni: keveset.Nem reménytelen,hisz végül eljutott az Új pólus megszervezésének gondolatához, ám a romló támogatottság arra figyelmeztet,hogy fogytán a választói türelem vele szemben:vagy karakteresen tovább megy (határidő legkésőbb 13' tavasz) vagy marginalizálódik és elsüllyed.Tud-e tovább menni, mi a magyarázat az eddigi teljesítményre:
Mint gyanakvó,de még várakozó polgár 2 esetet látok,és mint feltételezés érdemes megvizsgálni:
1. Ha az LMP létrejöttének valódi oka az lenne, - a borítékolható társadalmi elégedetlenség letörése és a jelenlegi politikai elit hatalom megtartása érdekében,- fogja le a VÁLTOZÁS politikai mezőjét, ezáltal is kézben tartva az események irányítását.......nagy bajban vagyunk. Ekkor (is) érthetővé válik az eddigi teljesítmény. Magyarul ebben az esetben nem arról van szó,hogy nem tudnak...nem akarnak tudni!Ha ez így lenne a párt 14'-re elsorvad...nem lesz kár érte,nem töltötte be történelmi szerepét...a választók által elrendelni akart elitváltás és modellváltás követelményét!!
Ha ez így lenne(mivel,hogy hangsúlyozott feltevés a magyarázat keresése közben) az Új pólus akkora átverés csavar, ami méltán tenné fel a koronát az elit eddigi hatalomgyakorlása, a nemzethez való viszonyára.....Ekkor a nemzet kijelenthető, magára maradt az őt rabul ejtőkkel s rajta van a sor, ha változást akar még is..
újabb elvesztegetett évek,szenvedés de a születés öröme is....a változás determinált, mely csak egy új elit mellet lehet valódi....amire van kereslet, arra a kínálat is meg fog jelenni!(ez a jó hír!)
2. Valóban a gyakorlatlanság és a szükséges bátorság hiánya (esetleg politikai mérlegelés) okozza a tétovaságot.A társadalmi kritikusok biztatása,nyílt kifejezett támogatása,kétségtelenül javíthatja a teljesítményt.A karosszék forradalmárok,minden negatív kritikusok valójában a mozdulatlanságot a változás ellenességet támogatják....lehúzó megnyílvánulásaikkal. Ebben az esetben az Új pólus lehetővé teszi az LMP számára (is), hogy bátor rendszerkritikát fogalmazzon meg és megkezdje (a pólus részeként) a nemzet néppárti (konzervatív-nemzeti-szociáldemokrata) képviseletét.
A haza politikai jövője,kétség kívül magyarázatra szorul a nemzet számára, sok a csapda és a potenciális ellenérdekelt. Egyértelművé kell válnia minden választónak önmaga előtt 14'-re, hogy ő SZEMÉLYESEN miben érdekelt: a változatlanságban vagy a gyökeres VÁLTOZÁSBAN. Most először lesz VALÓDI lehetőség MÁSRA is szavazni, mint az eddigiek...biztatni kell és támogatni,hogy ez valós alternatívává válhasson!!
Hogy, fentiek közül mi a TÉNY,hamarosan kiderül mindenkinek,láthatóvá válik...s e szerint kell kiállni egy ismételt ál képviselet mögül vagy beállni egy VALÓDI változást kezdeményező képviselet mögé..
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ouch. Kiderül, hogy a jó multi se jó multi?!
Persze ez nem az ő hibájuk, hanem a mocsok coca cola-é, mert egy szemét multi aki kiviszi a hasznot.
Tartok tőle, hogy meredeken emelkedni fog a kóla ára:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ja, igazad van.

A választási sikerhez kellett még Orbánnak az antiszemita nézőpont.

Az a nyerő kampány, amiben a komcsikat nem azért utáljuk, mert komcsik, hanem, mert zsidók.

kommunisták
bankárkormány
budapestiek
írástudók
befektetők
szakértők
számolni tudók
értelmiség
diplomások
nemzetközileg elismert művészek
filozófok
nemzetközi szervezetek
bankok
a világ fideszen kívüli része

a világ a falun túl
a világ a kertkapun túl

...

Na, ezek ellen már mind harcolt és örökké harcol Orbán Viktor... és a népe.

Vagyis a kétharmados fülkések.

Mert a fentiek szerintük ....a zsidók.

Úgyhogy az antiszemita kommunikáció a siker záloga.
@zipe moha: Az lmp-vel a legalapvetőbb probléma, hogy eddig semmit nem tudtak letenni az asztalra. Kis gyurcsányozás, kis korrupt mszp-zés a kampányban, zöldnek és liberálisnak látszani, ez elég volt a bejutáshoz.
Azóta csak kínlódnak, és cigánykodnak a szavazóért.
@fletwwod_mac: Mint pld. most hétvégén is? :))

Ha a melegek vonulhatnak, vonulhat a gárda is

mno.hu/belfold/ha-a-melegek-vonulhatnak-vonulhat-a-garda-is-1100964

A BRFK ugyan kérte a Fővárosi Bíróságtól, hogy tiltsa be a szélsőjobboldali szervezetek szombati vonulását, ám a törvényszék mégis megadta az engedélyt a radikálisoknak, hogy megemlékezhessenek a Magyar Gárda alapításáról.
@elendem: Nem az a probléma, hogy nem csinálnak semmit.Az a probléma, hogy "nem jön át", amit csinálnak.Nem azok a mérvadók, akik az átlagosnál többet foglalkoznak a közéleti dolgokkal( például Mi is itt), mert ők elolvassák az írásaikat,- én is elolvastam-de kevesen vannak.Ha nem tudják az üzeneteiket eljuttatni a tömeghez egyszerű szlogenekkel, akkor teljesen mindegy, hogy mi van az alternatív költségvetésükben, az a szomszéd kutyáját sem érdekli most. Nekem nagyon szimpatikus Karácsony G., őt el tudnám képzelni sokkal komolyabb pozícióban, de ettől függetlenül bármennyire is szeretnék szavazni rájuk, így nem fogok. Ha 2 év alatt nem sikerült elérni azt a pozíciót, ami ahhoz kell, hogy ő fogjon össze egy ellenzéki tömörülést(és nem érte el), akkor illő lenne besorolni a legerősebb ellenzéki párt mögé, hogy ne rontsa el az ellenzék esélyeit.Ha nem ezt teszi a jövőben, az olyan kontra produktív viselkedés lesz a részükről, hogy ki is eshetnek a parlamentből.
@K.Tomoceusz: a biciklisták és a szemüvegesek kimaradtak. Ejnye! :)
@nedudki74: "azért szavaztam rájuk, mert sem a fideszre, sem az mszp-re nem akartam"

igen Nektek
félázsiai buta proteszt szavazóknak hozták létre a fides komcsik...
rendesek... hogy tuggyál kire szavazni...
ennyi eszed van... drsifer sem volt gyanus? drorvbány ügyvéggye?
@Failer:
Mi van paraszt, Deutsch Tompit keresed? Ellentétben veled, én büszkén vallom, hogy magyar vagyok. Bár a hozzád hasonlók miatt ez egyre cikibb, de akkor is...
Ebben azért hallatták a hangjukat: www.figyelo.hu/cikkek/374224_mvm_ugy___kocsisek_megzsaroltak_a_fideszt

[..]"A cikk nyomán az LMP a parlamentben követelte, hogy ne álljon „offshore-lovag" az állami óriásvállalat élén. Baji Csaba helyett novemberben az MVM szűkszavú vállalati közleményben reagált a vádakra, miszerint "Baji Csaba több mint egy évtizedes energetikai tapasztalattal, és egyúttal több évtizedes vezetői, stratégiai tanácsadói, elemzői tapasztalattal rendelkező, elismert szakember. Éppen ezért számos hazai és regionális tanácsadói megbízásnak tett eleget karrierje során." A Figyelő Online személyesen Baji Csabához intézett konkrét kérdéseket az ügyben - választ a jövő hét előtt nem ígért az MVM kommunikációs munkatársa."
@fletwwod_mac: Úgy is van.
Biciklisták, szemüvegesek, angolul beszélők, helyesírni tudók, külföldön dolgozók,

egyáltalán - dolgozók, vállalkozók, tanulók, a piacról élők...

szerintük ezek - individualisták -.

Ők ezeket liberálisnak nevezik, de egyben zsidónak is - libsi - liberális biboldó...

Az Orbán népe nem ilyen.

Ők közösségi emberek.

Nem a piacról élnek, hanem a köz pénzéből.

Mozgalmárkodnak, szervezkednek, civilkednek, egyházaskodnak, államiak lesznek, ... aztán

...tádáám...

meggazdagodnak.

.... a köz pénzén kitartott herék.

a köz pénzén lepetézők

...

A piac az ellenségük.
Az LMP/Szolidaritás/Milla eleve bukott ügy, több okból is:
- nem lehet választásokat nyerti protes szavazókkal. ennek a forműciónak jelenleg semmiféle mondanivalója nincs, csak az, hogy csúnya fidesz, mégcsúnyább mszp, ocsmány gyurcsány.
- ez a formáció vidéken nem létezik. nincsenek alapszervezetei, nincsenek pártaktivisták, nincs szervezeti struktúra, nincs semmi. védéken olyan hogy milla, vagy lmp, vagy szolidaritás nincs. még olyan ember is kevés van, aki hallott ezekről bármit is
- a milla kifulladóban, a szolidaritás ugyan úgy. elmentek orbán házához 14-en (???) tűntetni? ez a tömegbázis? félidióta hülyegyerekek gyülekezete?
- a választási együttműködéshez egy sor kérdésben meg kell egyezni: képviselőjelöltek, lista, program, kampányfinanszírozás, stb stb. erre ez a 3 gittegylet képtelen lesz, ez már most tisztán látszik. már kapsából a befutó helyeken össze fognak veszni. 200 fős parlament, oda minden lótifuti nem fog beférni. már ott meg fog bukni a mutatvány.
- bárki is elhiszi Kónyáról, Karácsonyról, a trianonszidó milláról, hogy képes vezetni egy országot? ezt valaki komolyan gondolja?
- az MSZP kapásból elvisz 800.000-1.000.000 szavazót, Gyurcsány még 150.000-et, és ezen szavazók nélkül nem lesz kormányváltás.
Ez egy halott ügy, Karácsony meg egy balf@sz...
2010:

Kis Karácsony, nagy Karácsony,
Sose leszel 10%-on,
Ha összeállsz az mszpével,
Elsüllyedsz az lmpével

2014, választások:

Jaj de szépen ég a maszop,
Nem jönnek a százalékok,
Jön helyette koki saller,
Közös listán az lmpével
@high up!: megnyugtato a tudat, hogy mar csak a hozzad hasonlo infantilis, retardalt gyokerek es koztorvenyes bunozok toljak a fidesz szekeret:-)
@high up!: oh..
es ne gondoljatok, hogy nem hivunk be egy nato kontingenst, ha elszabotaljatok a valasztasokat:-)

tudod, mint szent istvan a nemet-romai seregeket:-D

orban mentalis felnegyeleseben negy elmegyogyintezet fog reszt venni, mindent skizofren tudatanak jut egy-egy...:-DDD
Aki kíváncsi a programra, az olvassa el azt, aki a pillanatnyi állásfoglalásokra, olvassa a sajtóközleményeket. Meg is lepne, ha az LMP lenne felülreprezentálva a médiában, hiszen nincsenek botrányai.

Egyedül az egyszerű hívószavak hiányával értek egyet.
1. Hogyan jött létre az LMP?
A FIDESZ 1998 óta kísérletezett, hogy az SZDSZ-szel szemben indítson egy olyan pártot, amely meg tudja osztani annak szavazóbázisát. Ezek a formációk mind néhány hónappal a választások előtt alakultak, lényegében ismeretlen emberekből, alapvetően a zöld mozgalmakhoz kapcsolódtak, de volt bennük anarchista („bázisdemokrata”) és szocialista programelem is. Nyilván az ilyen eszmékre fogékony szavazókat akarták leválasztani a liberálisokról, hogy gyengítsék őket. Ezek a kísérletek egészen 2010-ig nem sikerültek, de akkor az SZDSZ már annyira kompromittálódott saját bázisa előtt is a kudarcos koalícióval, hogy az akkor összevarázsolt Patyomkin-szervezet, az LMP sikerrel járt.
2. Hogyan változott az LMP?
Itt a FIDESZ kudarcsorozata volt a döntő tényező: ennek hatására az aktivisták és a frakciótagok, akik egyébként komolyan hívei voltak ennek a sajátos ideológiai mixtúrának (zöld-anarchista-szocialista) önjáróvá tették a pártot (ennek volt a tünete Schiffer leváltása). Most a párt keresi önálló szavazóbázisát.
3. Rám, mint szavazóra, csak akkor számíthat, ha tényleg liberális párttá változik, amire különben nem sok reményt látok. A liberalizmus azt mondja, hogy a szabadságom ott végződik, ahol a másik szabadsága kezdődik. Az anarchizmus hajlandó megsérteni a másik szabadságát a „közjó” érdekében. A szocialista meg is nevezi ezt a „közjót”: ez pedig a szociális egyenlőség (amivel szemben a liberalizmus a jogegyenlőséget képviseli). A „zöld” ideológiával pedig az a baj, hogy miközben hirdeti a fenntartható fejlődés és a megújuló energiaforrások felhasználásának az elvét, tevékenysége elsősorban éppen annak a két energiaforrásnak a kiiktatására irányul, amelyek ma egyedül képesek lennének leváltani a kőolajra alapuló gazdaságot: a vízi- és az atomerőművek ellen harcolnak (az olaj ellen még véletlenül sem…). Ez pedig érdekes összeesküvés-elméleteket valószínűsít a nemzetközi zöld mozgalom finanszírozásával kapcsolatban…
Én, mint egység sugarú választó egyszerűen nem látom, hogy mit akar az LMP! Nem látom a gazdasági programját! A nagy csöndben nem jut el hozzám. Kicsit jobban kellene kajabálni...
@Member: Akkor pedig kellene még nehány leláncolós ügy, mert a médiát csak így lehet hekkelni!
@K.Tomoceusz: És már mióta! Szó szerint vett hazugságokat pöntyögnek mai napig vérbeborult aggyal. Két francia nagyromantikus regényíró: Eugéne Sue és Alexandre Dumas regényeiből kiollózott és zsidósra áthamisított szövegekkel (mert ők nem erről írtak azért). Amiket titkosügynökök fabrikáltak "vádirattá" meglóduló fantáziával nehéz pénzekért.

Gábriel pediglen vagy ingyér` vagy sokér`, ám terjeszti ezt lelkesen. Ez a Jobbik/Fidesz-recept, egy centi önálló agyi tevékenység se kimutatható benne, de hogy hová vezet, láttuk a kedvenc negyvenes éveikben.

Az LMP-nek nincs ilyen "nemes", oroszok, franciák, németek, poroszok által ápolt hagyománya valóban, ilyen előre elkészített "jegyzőkönyve" valakik ellen, amit lehet az egysejtűeknek súlykolni - olyan sikerrel, hogy bázist építhetnek belőle.

Hiszen Umberto Eco leírta, hogy hogyan kell ezt csinálni, nem nagy etwas: A Simoni nevű olasz titkosügynök [..]" Buzgón nekilátott, hogy feldúsítsa a /az általa elképzelt, a prágaizsidótemetőben éjfélkor a többiekkel együtt összegyűlő/rabbi beszédét.
[..]újraolvasva úgy látta most, hogy a vitairat szerzője mégsem követte olyan szolgaian Eugéne Sue-t [..] és más olyan gazságokat is tulajdonít az ő Macchiavelli-Napoleonjának, amelyek pompásan tulajdoníthatók kár a zsidóknak is.
[..]Anyaggyűjtés közben rájött Simonini, hogy túl terjedelmes anyag ez. Hogy a katolikusokra csak akkor fog hatni igazán az rabbi beszéde, ha sok szó esik benne az erkölcsromboló elvekről és esetleg kölcsönveszi [..] a zsidók testi előrébbvalóságának az ötletét, vagy [..]a keresztények uzsora útján való kizsákmányolásának szabályait. A republikánusokat viszont a sajtó feletti ellenőrzés megkaparintásáról szóló kijelentések hozhatják ki a sodrukból, a vállalkozókat és a kisbefektetőket pedig, akik amúgy is bizalmatlanul viselkednek a bankokkal szemben (azokra a közvélemény már régóta úgy tekint, hogy csakis zsidó kézben vannak) a nemzetközi zsidóság gazdasági terveiről szóló kitételek üthetik szíven."

Na itt van fekete-fehéren az ósdi de bevált recept tehát, amit a Jobbik ma is felzabáltat moslékként: mindenkinek valami testhez álló hazugság a zsidókról, ami felheccel és hat a zsigerekre. Cigányokat meg en bloc kell gyűlölni: ezek egyszerű módszerek valóban.

Ilyennel azért ne éljen az LMP, elég efféle ordasokból a Fideszjobbik bandája...

Ám politikájuk lehetne valóban más: szellemes, európai értékeket hirdető - és nem folyton multiellenes hörgésbe csapó - mindenhol ott lévő, azonnal a magas labdát lecsapó, akciózó, de nem csak láncokkal. Túl a fekete pincökegyenruhás hőzöngésen, de valami figyelmet felkeltő és megragadó vonulat kéne.

Nem vagyok spindoki, ám nem hiszem, hogy ilyen ne állna rendelkezésre Európa valamelyik szegletéből. Akár még segítségképp ingyér` is az első időkben, megcsinálni végre az arcukat.
@a szív fészkei: Akkor lesznek jók ebben, amikor már az idegesítőség határáig jutnak..nem átesve a másik oldalra.
@Member: voltak botrányok, és még hír is volt róluk, de még ezeket sem tudták minimálisan sem kihasználni. Amíg ennyire eredménytelenek a kommunikációba jelentős tömeget, soha nem fognak elérni, és a választásokat, soha nem a tájékozódók, informálódók, összetetten gondolkodók döntik el. Akik ezt nem értik meg, életképtelenek, és ki fognak veszni, és idővel jön helyettük más.
@Cirbolya_sentinel: Nagyon jó! Igen, egyszerűem kell kezdeni, pár hívószó, amit megtud jegyezni a választó, és ezeknek a hívószavaknak olyannak kell lenni, hogy utána azok akik a mélyebb ismeretre vágynak eltudjanak indulni.
Na ez lesz majd még az igazi fidesz imidzs építés. :((

Benzinnel leönti és felgyújtja magát a rokkant asszony

Egy budapesti rokkant asszony bejelentette, hogy benzinnel leönti és felgyújtja magát tiltakozásul a kormány aljas módszere ellen, mellyel halálba küldi a megváltozott munkaképességű embereket. Győriné Garai Erzsébet a Magyar Szociális Fórumhoz küldött üzenetében tudatta, hogy szellemi képességének teljes tudatában tervezi sokkoló lépését azért, mert képtelen megélni 27 ezer Forintból, és hiába szeretne dolgozni, olyan beteg, hogy nem tud.

www.mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=330:rokkant-asszony-sokkolo-levele&catid=2:magyar
@a szív fészkei: "s már mióta! Szó szerint vett hazugságokat pöntyögnek mai napig..."

Igen igen a te szavad pedig mint a szentírás 1000%-ban igaz minden betűje. :)))
Nem értem, hogy ha az SZDSZ szlogenjeit mondják. Az ő választóbázisukhoz szólnak, akkor miért csodálkoznak azon, hogy SZDSZ szintű a támogatottságuk??
Nem is lesz több.

Van egy réteg aki elhiszi, hogy:
-A zsidók és a cigányok közvetlen életveszélyben vannak globálisan.
-A zsidó értékek fontosak és támogatnunk kell őket, de a keresztény papok pedofilok, holokauszt tettestársak, veszélyesek, és legjobb lenne megvonni minden támogatást tőlük.
-A buziknak gyerek és házasság jár.
-Aki nemzeti érzelmű, az feudális csökevény vagy náci.
-A drogozás magánügy.
-Csak ti vagytok értelmiségiek.

Elismerem, hogy a demokrácia szabályai szerint ez is lehet egy vélemény.
Ti meg fogjátok már föl, hogy ezzel a szellemi készlettel 5-10% fölé nem lehet kerülni, kormányra pedig csak úgy, mint az SZDSZ, piócaként rátapadva valakire.
Hiába próbál az LMP egy zöld sapkát a fejébe húzni, hogy ő mekkora természetvédő.Mindig kihallatszik alóla a liberális csörgő sipka.
@K.Tomoceusz: Szemlátomást a fideszen kívül másnak ez már nem áll olyan jól. 2006-2011 között nagy divat volt, elismerem, de úgy tűnik már egyre kevésbé az.:D
Ha pedig egy kommunikáció soha semmiről nem szól, csak hogy mindenki szar, mszp szar, fidesz szar, jobbik szar, mi pedig nem vagyunk hatékonyak és nem lopunk, az meg kell a fenének.
Ha a fidesznek is csak ennyi lett volna, nulla, sulytalan karakterekkel, akkor sose jutnak be többet.
Szerencsétlen ballib lúzerek, válaszoljátok már meg azt az alapkérdést, hogy a lomposknak miért is kellene összeállni a komcsimúmia maszoppal? (a Debilek Koalícióját meg se említem, azok már ma ki vannak pusztulva, 2014 csak a halotti bizonyítványuk kiadási dátuma lesz). Mi köze a lomposoknak a velejéig rothadt baloldali pártokhoz?

Szóval miért is tolnák a lomposok a hatalomba ezt a züllött, rendre államcsőd gyártó, korrupt maszopos komcsikat? He?

A lomposok nagyon jól csinálják, hogy nem kenegetik magukat a maszop szarral. 2014-ben ők lesznek a Fidesz koala partnere a Jobbik helyett. Majd szépen megegyeznek Obánnal, hogy ezt meg azt kiveszi az Alkotmányból, a közbeszerzéseken meg kevesebbet osztogat Simlicskának. Cserébe Kiskarácsony Óvodásügyi miniszteri posztot kap, Kaufer Virág meg Utcai Szabadságharcos Védelmi kormánymegbízott lesz. Meg még talán egy szolgálati biciklit is kaphat közpenzből.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
kérdésedre a válaszom: semmire...nevetségesek és néha gusztustalanok de mindenképpen hugyos kiscsoportosok...amikor nekiállnak duzzogni, akkor a legszarabbak..a schiffer különösen sokat ártott és még árt az egész gittegyletnek jobban tenné ha visszavonúlna ügyvédnek vagy portásnak...a többiek? hát minden pokolba vezető út jóindulattal van kikövezve eztetetetetet Dante Alighieri írta a Pokol kapuja fölé meg a Lömpöpö kapuja fölé én

brühühühühühü
és még mindig van lejjebb:

TF-botrány: zárt ülésen legalizálnák a dékán lépéseit?

Viharos gyorsasággal rendkívüli kari tanácsülést hívtak össze péntek délelőtte a Semmelweis Egyetem Testnevelési Karán.

hvg.hu/itthon/20120824_TFbotrany_Mosdatni_kezdike_a_dekant
@ősbölény:

sajnos libsike, a lomposokra nem tudsz majd szavazni, mert az elmegyógyintézeted nem fog téged csak úgy egymagadban elengedni a nagyvárosba hogy regisztrálj.
Inkább ünnepeld tovább a fürdetéseknél hogy a körömpiszoknyi szadeszed öt ciklussal tovább volt a parlamentben, mint amennyi egészséges lett volna az országnak.
Ja, én se szavazok senkire...
A maszoposok meg a fideszesek ugyanolyanok, ahelyett hogy a gazdaságot tennék rendbe mindenféle szobrok körüli balhékkal terelik el a sok proli figyelmét (de engem nem vernek át), ja és közben folyton lopnak.
Az elempések pedig tiszta amatőrök, a kutyámat se bíznám rájuk, végülis ha nem láttam őket az elmúlt húsz évben a tévében okosakat mondani akkor biztos nem érthetnek a kormányzáshoz, ráadásul ők ugyanolyan korruptak, mint az eddigiek. Ugyebár a pénznek és a hatalomnak senki se tud ellenállni (én is ezért buzerálom a gázórát és ezért kérek áfás számlát a tejre meg a zsömlére)
Meg különbenis, milyen már a komunikációjuk, nincs semmi normális programjuk, amiben leírnák hogy hogyan teszik rendbe a gazdaságot (mert én aztán értek az ilyen gazdaságos dolgokhoz), ugyanakkor a sok parasztnak se tudják érthetően elmondani, hogy mit akarnak, mer' a sok városi kölyök még az életében nem volt vidéken és sohanem látott igazi parasztot.
Kéne már egy normális párt, akkor talán elmennék szavazni....
@fletwwod_mac:

"marginális jelenség a patópálizmusuk"

Hehe. Tavaly Ertsey Katalint sikerült megsértenem a MT vita egyik passzusáról írt poszt alatt kialakult vitában ezzel:

Mint elátkozott királylány
Túl az Óperencián,
Él magában falujában
Pató Pálné mogorván.
Be más lenne itt az élet,
Ha egy közlemény...
Közbevágott Pató Pálné:
„Ej, ráérünk arra még!”

Roskadófélben van a ház,
Hámlik le a vakolat,
S a szél a kék csíkossal
Már tudj’ isten hol szalad;
Javítsuk ki! Mert maholnap
Pisatesztből áll az ég...
Közbevágott Pató Pálné:
„Ej, ráérünk arra még!

Úgy látom másnak is hasonló jut eszébe róluk időnként.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
ilyen a zseni...mondd eztet a MNO drága olvasóinak a NOL írta a cikket...szóval a törpe nemcsak gárgyula hanem tök hülye is

brühühühühühü
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Elég súlyosak a fidesz karakterei.
Olyan Torgyán féle súlyosság.

De tényleg nem tudnak többet, mint a csílei cseresznye projekt.

Úgy látszik ez minden, ami kihozható ebből az elmeroggyant nemzeti bagázsból.
@Cirbolya_sentinel: Személy szerint keveseket ismerek, akik még ebben a tévhitben élnének, de a dolgok bonyolultsága és legkevésbé sem fekete-fehérsége miatt ilyen rövid szlogeneket nehezen tudnék kitalálni úgy, hogy azt a tagság többsége is támogassa.
@Kalmár: Olyan érzésem van, mintha utoljára 2010-ben olvastál volna LMP nyilatkozatot és azóta csak a kurucinfót és bar!kádot forgatnád.
@ősbölény: Így van.

Védegylet, az orbán legnagyobb tisztelője,
és
TASZ, amelyik viktor hazudozási szabadságának védelmét is elvállalta egy kirakatperben.
aztán
rájuk állították az egész jobbos sajtót és netes fideszhonlapot,
fideszblogot,
hogy végül már minden fidesznyik nick azt harsogta, hogy az LMP mennyire liberális és aki liberális az rájuk szavazzon...
Gyengébbek kedvéért ezért eszdéeszezik őket...

Pont olyan fideszpotyadékok, mint a Vitézy Dávid a civilségével meg a VEKE civilmozgalommal.
Azok is minden nap közéleti civil téma voltak, amíg aztán kiderült, hogy csak állást csináltak egy fidesz-ivadéknak.
@K.Tomoceusz:

Mitől lenne már liberális egy olyan társulat, amelyik mindent és mindenkit ellenez ?

bankokat,hitelt, multikat, szocialistákat, autósokat, erőműveket, haladást...

Ha ortodoxoknak hívnák magukat, közelebb lennének a valósághoz.
@high up!: NA akkor te mindent tudsz és meg is oldottad a problémánkat, kösz. De Drága Vezetőnk miért is hanyagolná hű Sancho Panzáját, Vonát???
Faszfejek! Mélyen tisztelt Fabius!

A mértékadó Boomberg hírügynökség honlapján már megjelent szívmelengető hír, mely szerint az Ipsos augusztusi reprezentatív felmérésében, amelyet 1500 ember megkérdezésével készítetek, a Fidesz egyértelműen növelni tudta az előnyét a teljes népességben és a biztos pártválasztók között is.

Na, buzikáim, ezt mivel fogjátok megmagyarázni?

Milyen érzés látni, hogy valójában ti csak egy szűk, szélsőséges kisebbséget képviseltek?

Does it depress you, Fabius? To know just how alone you really are?
@Fabius:

Faszfejek! Mélyen tisztelt Fabius!

A mértékadó Boomberg hírügynökség honlapján már megjelent szívmelengető hír, mely szerint az Ipsos augusztusi reprezentatív felmérésében, amelyet 1500 ember megkérdezésével készítetek, a Fidesz egyértelműen növelni tudta az előnyét a teljes népességben és a biztos pártválasztók között is.

Na, buzikáim, ezt mivel fogjátok megmagyarázni?

Milyen érzés látni, hogy valójában ti csak egy szűk, szélsőséges kisebbséget képviseltek?

Does it depress you, Fabius? To know just how alone you really are?
@elendem: De ha ilyen dolgokat készítenek, akkor azt miért csak a weboldalukon hozzák nyilvánosságra? Ha ennyire keményen dolgoznak, akkor megérné szélesebb körben is terjeszteni az "igét". Vagy az nem fér össze a gyenge lelkükkel?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: kellene reklám az oldalnak. a tahókat kibaszni a harmadik idióta megjegyzés után majd innen párttá szerveződünk és helló, a sok fasz meg mehet végre dolgozni (47000-ért)
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): igen ez tényleg nem érthető, mert nem az lenne a logikus, hogy mindenhol ugrálnának, hogy mennyit dolgozunk?!
stefike, te korlátolt vadbarom karakterező, uncsi vagy ,cserélj, ez már leszerepelt, karaktered ;-)
@Penivaldes:

Igen, nagy rajongója vagyok a nordikus külsejű Nolan-testvérek művészetének.
@rodeo36: ennél már csak az lesz nagyobb "csemege", amikor a hájfej Csintalan lesz a NOL tulaja. Képzeld akkor milyen cikkek születnek majd??? :)

atv.hu/cikk/video-20120821_csintalan_sandor
@high up!:

"2014-ben ők lesznek a Fidesz koala partnere a Jobbik helyett. "

Ez már valami. Szeretem, hogy a hozzád hasonló egyszerű fideszparaszt is tényként kezeli, hogy Orbánnak egyszerű feles többségre sincs már meg az esélye, és a lehetséges koalapartnerről álmodik.

Igaz, hogy a leprások kezét nem fogdossa senki, de erre ti ráértek rájönni a választások után is.
@amor2000: Értem. Tehát lévén Semjén a katolikus egyházat képviseli, melynek több papjáról bizonyított tény, hogy gyermekeket molesztálnak (nem úgy, mint Cohn Benditnél) akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy Orbán Viktor pedofil. Seems legit!
@Member:

"rövid szlogeneket nehezen tudnék kitalálni úgy, hogy azt a tagság többsége is támogassa."

Akkor bizony ideje lenne felrázni a tagságot is. Az álmodozások korának vége van.
Hát ezek a képek :)))
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:

Idézd ide ügyesen hol írja ezt a Bloomberg.

Cserébe kapsz egy adatsort amint szemmel jól láthatóan népszerűbbnek méri Mesterházyt és Bajnait az Ipsos:

3.bp.blogspot.com/-a9T4V2ZY86M/UDdZFoY0CgI/AAAAAAAAGh0/6CpEs6sgdgQ/s1600/ScreenShot021.bmp

Esetleg megmagyarázhatod hová lett a Főnökből a karizma.
@Fabius:

Fideszparaszt ám az anyád idióta gyereke. Persze megértelek, tegnap nagyon beégtél nálam alapfokú GDP ismeretekből, aztán még mindig a sokk hatása alatt állsz.

Abban meg egyéves késésben vagy, amikor megállapítod, hogy tudom, hogy a Fidesznek nincs 50%-a. Varánusz, te még akkor a közv.kutatásokhoz sem értesz, mert ez már több mint egy éve matematikai evidencia. Mint ahogy az is, hogy a bolsi-libsi ellenzék nem tudja leváltani a Fideszt. Mert annyit se tudnak összeadni, hogy Jobbik+Fidesz = 60-70%.
Ennyi alapfokú matematikai képessége nincs ennek a búskomor letargia ballib csahos hőzöngőnek errefele, de azért csak nyomják a hülyeségeiket a megvalósíthatatlan matematikai fölényről.

Nyugaodjatok meg magatokra hagyott egykori szadeszes libsik, hogy nem fogjátok tudni az LMP-t bevinni a málnásba, hogy álljon be a maszophoz a dobogóra vivő lépcsőnek. Te is csak egy ezirányú egykori szadeszes ügynök vagy varánusz. Csak hogy nem tudsz normális embereket megtéveszteni.

Az lesz hát lúzerkéim, hogy ha a lomposoknak csak egy kis eszük van, akkor a Fidesz koalára játszanak. A maszop meg marad 15-20%-os történelmi szemétnek. Majd ha kitisztítják a ganét maguk közül, akkor majd talán lesz több választójuk is. De ez se 2014-ben lesz.
@fletwwod_mac: Ebben egyetértünk.
Mi az, amit bevált sémának és kényelmes megoldásnak érzel?
Mi az, ami benned a szakértelem látszatát keltené? (tehát nemcsak, hogy értünk hozzá, hanem hozzáértőnek is látszunk)
@Cirbolya_sentinel:

Ezt én is olvastam :-)

Ezért az érdekel hol ünnepli a Bloomberg, hogy a Fidesz 1% -al jobban áll - vagy az Ipsos ennyivel többet mér - mint egy hónapja.
vatsz áp, mondandó nulla, stílus nulla, értelem nulla, szervilitás végtelen

amíg a norma az a fityesznél, amire fent példák sora van, téef, fődek, stb. addig normális embernek az az idióta bagázs vállalhatatlan, elfogadhatatlan, és ha nincs változás az ellenzéknél, akkor marad a oábbal szavazás
@high up!:

Ja, sokkot kaptam tegnap a röhögéstől és a számok magyarázata előli megfutamodásodtól. De ahogy nézem ez ma is menni fog, mert semmit nem okosodtál tegnap óta. A választási matekhoz még a gazdaságnál is hülyébb vagy, de a lényeg, hogy a vereség szagát már érzed.

Ennyi számít a szófosásodból.
@fletwwod_mac: Igen, és akkor is válaszoltam, bemutattam, hogy hol vannak a programok. Úgy látszik, azt már nem olvastad el.
@fletwwod_mac: Bocs, még annyit: elvont szobatudósok mióta láncolják magukat a Közgép kapujához?
@elendem: csendesen jegyezném meg, hogy ellenzékből választást csak úgy lehet nyerni, ha az adott párt hozzáértőnek látszik. Ikszeket nem az hoz, hogy ki milyen okos, kormányon kívül ezt úgysem lehet bebizonyítani; ha viszont elhiteti magáról, hogy adott pozícióban tudna okos lenni, akkor bizalmat szavaznak neki. És utána akár még érthet is hozzá.
Závecz Tibor beszél a közvélemény-kutatásukról:

atv.hu/cikk/video-20120823_zavecz_tibor
@K.Tomoceusz: Egy különbség van, az LMP alapjáratból nem foglalkozik se az MSZP-vel, se Gyurcsánnyal, ezt a média kényszeríti rá, mert állandóan ezt kérdezik tőlük. Plusz még az "összefogás" nevű sirámcsapat tagjai.

Tessék felmenni a lehetmas.hu oldalra és megszámolni, hogy a cikkek közül mennyi ekézi a Fideszt és mennyi az MSZP-t vagy a DK-t. Kb. 100:1 az arány.
@Fabius:

Parancsolj, drágám:

www.bloomberg.com/news/2012-08-23/hungary-ruling-party-boosts-lead-in-ipsos-opinion-poll-mti-says.html

Sajnálom, hogy a tollforgatói tehetséget, amellyel Isten téged megajándékozott, a valóság elferdítésére, az igazság kigúnyolására és sötétség terjesztésére használod.

Tudom, hogy elmúlt évek alatt valósággal tökélyre fejlesztetted a manipulációs képességeidet, sőt a legtöbb esetben elhiszed, vagy elhiteted magaddal, hogy igazat írsz, de azért azt még te sem állíthatod elpirulás nélkül, hogy ez a halvérű Jávor Benedek karizmatikusabb Orbán Viktornál.
A poszt amúgy meglehetősen igazságtalan, de most nincs kedvem végigmenni és tételesen cáfolni minden bekezdést (nem, nem azzal, amit a végén ír a szerző).

De mindegy is, a negatív reklám is reklám :->
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem arról volt szó, hogy a "profik" a kurvák?

Egyébként mitől annyira állatira profi az MSZP meg a DK, mondjuk. Vagy mondhatnám a Fideszt is, amelyik naponta mond ellen saját magának.
@iii: abban a buliban is több lehetőség volt, mint amit sikerült belőle kihozni, hidd el tudom miről beszélek, pont akkor jártam arra, és a hév utasainak már sok fogalma nem volt a történésekről. Annyit sikerült elérni, hogy azóta bazi nagy vaskapu és mindig kinn álló biztonsági növeli a renitensek elhárítását :-)
Na ha a borsnak igaza lesz, akkor azért ez is cuki módon fog bezavarni a következő választásokba. :)

Ennyivel csökkentené a magyar nyugdíjat az IMF

fn.hir24.hu/itthon/2012/08/24/ennyivel-csokkentene-a-magyar-nyugdijat-az-imf/#comments
@Gábriel angyal: Te egyébként fizetést kapsz azért, hogy a Jobbik PR-eseként itt működsz? Vagy én is nyomassam be mindig a legfrissebb LMP-állásfoglalást?
@Fabius: :)
nem ismertem a történetedet (egy éve még abszolút nem érdekelt a blogok világa... későn érő típus vagyok :DDD), de az itt leírtak alapján el tudom képzelni. :)

Szerintem reménytelen esetek.
Kommentjeik után egyre inkább az a véleményem, hogy csak odáig jutnak el, hogy igaztalan vádak érik őket (bántanak) - emiatt megy a duzzogás:
- Hogy jön ahhoz bárki, hogy ,,beszójjon'', he? - Sajnos utóbbi nemcsak rájuk igaz.

Ha pl. eltévednek az erdőben és a kiránduló csoportból ezt meg is mondják nekik, akkor is így tesznek? ,,Neszójjábe, tudom az utat''
---

Valaki azt írta, h fidesz-tagozat (vö.: párt-kisz-úttörő-kisdobos).
Megítélni információ híján nem tudom (nem is tisztem), de bizti akad olyan, aki vevő lesz erre is.

Állami kommunikáció hiánya (nem felülreprezentált): ok, legyen.
Pl. Délegyháza 1 időben tiltott volt, mégis tudta mindenki. Anélkül, hogy a (cenzúrázott) sajtó írt volna róla.
Soroljak még példákat?
@dr. Bubó: A lóf*szt adta a fidesz, ellenkezőleg, letarolta az egész országot, az utolsó percig kellett gyűjteni a cédulákat. Ez egy ostoba vád, amit azóta naponta cáfolnak a tények.
@iii: már csak a legfrissebbség hibázik, a többi megvan ;-)
amúgy a leoltást, kifogásokat Gábriel többnyire jobban visel :-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Úgye ez alapvetően baromság. Egyrészt ugyanannyit, ha nem többet letettek az asztalra, mint bármely ellenzéki párt, pedig ők a legkisebb frakció. Másrészt, mint korábban leírtam (ld. ott), abszolút nem a szocikkal meg a dk-val foglalkoznak, ezt a hozzád hasonlók szedik elő állandóan.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Helyedben gregorián korálelőjátékokat dúdolnék naphosszat :D

Kb. ennyien laknak 1 nagyobb panelházban.
@iii: Nem kapok fizut csak szeretem ha az érem minden oldala látszódik, nem csak mindig az amit a média festeni akar pld. a jobbikról. :)
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:

A karizmát és az ezzel járó népszerűséget nem én állapítom meg, hanem az Ipsos. Márpedig ők (is) azt mérik hónapok óta, amit.
@Cirbolya_sentinel: Ebben igazad van. Elég jól viselem a kifogásokat, sőt engem már Sipi időnkénti "kibelezlek" stílusú kiszólásai sem nagyon hatnak már meg. :) Főleg azért mert tudom, hogy milyen vagyok igazán. :)
@iii: Ne vedd bűnömül, de én a pártokról csak annyit tudok, ami a médián át elér.

Most egy faluban vagyok, és az M1-TV2-RTL aranyháromszögben tájékozódom.

Összesen a cigánypogrom idején említette meg - az M1 - , hogy a jobbik szerint az LMP az eszdéesz utódja...

Ennyi volt, ami megjelent rólatok.

Ott van nálatok a TASZ, amelyik harcolt Orbán hazudozásáért,
mert annyira szólásszabadság-párti.

Hát annyira nem, hogy a pártotok szólását is kiharcolná.

Úgy látszik, viktor, a kis elnyomott szólású - kedvesebb nekik.
Vagy hogy is mondjam.
@pánpéter: Ember, ott van 4 millió szavazópolgár, aki még nem döntött. Ebből min. 2 millió biztos, hogy fog valamiképpen.
@iii: Sok ostoba vádat terjeszt a fidesz.
Ezt is, meg...

Például azt is, amiben Schiffer megvédte Orbánt.

Nem kellett volna.
@TrueY: Igen, talán az kellett volna, hogy a leláncolás közben a programjukat lengetik :-D

lehetmas.hu/rolunk/letoltheto-dokumentumok/
@iii:

Mondtam a posztban is: a módszereikről nyugodtan vehettek példát. Nekik van erre - az internetes jelenlétre, komment szinten is - kidolgozott programjuk, és annak szellemében nyomják amit a párt fontosnak tart.

Gábriel naponta idézi ide is, a többiek szétszedik érte, de tűri amit kap.
@elendem:
Nem erről szólt, olvasd vissza és ne csúsztass.
Nem szakértelem látszata kellene, hanem konkrét tevékenység és ennek némileg *több*
rekláma.

Elmondom más szavakkal (2 példa is lesz):
- van X pék, aki szorgosan süti a kenyeret ám az emberek nagy részének fogalma sincs, miből és hogyan készül a kenyér.
- vagy, ha ettél már lencsét, akkor tudod hogyan néz ki - a termése. És a növény? Láttál már virágzó lencsét?

Mármost engem érdekelne, hogy milyen pékünk/kenyerünk lesz 2014-ben? Szeretném látni a műhelyét, mert különben máshoz megyek kenyérért.

Vagy a lencsénél maradva, milyen a termőföld?
- BIO!!!
- Jó, de mégis! láthatnám, mert akkor megnyugodnék... lesz-e 1 tál lencse 2014-ben?
___
tanmesék vége.
___

Annyira a mundért véditek, pedig itt (többnyire) nem is akarnak bántani az emberek. Képzeld élesben, a mindennapok csatáit!
@Fabius: Linkeld be nekik esetleg az erre vonatkozó jobbikos kisokost, hátha tanulnak belőle. :)
@high up!: " 2014-ben ők lesznek a Fidesz koala partnere a Jobbik helyett."

Háthogynepersze. Ehhez pár feltételt kellene teljesíteni:

1. Nem Orbán a kormányfő
2. Leszállnak az egykulcsos adóról
3. Visszavonják az alkotmányt és egy új, közösen elfogadottal helyettesítik
4. Visszacsinálják az összes antidemokratikus lépést

Ha erre hajlandók, akkor meg lehet fontolni. Feltéve persze, ha még olyan súlyuk lesz akkor, hogy nélkülük nem lehet kormányt alkotni.
@iii: valóban nem szokásuk. Komolyabbak kissé.
@iii: LOL, ugye nem képzeled, hogy majd a fidesz enged?!
Gabe barátunk by book csinálja. Majd megszokod, kiszámítható, és egy idő után már fel se tünik.:D
@Cirbolya_sentinel: Ez biztos így van, de most itt arról volt szó, hogy szobatudósok-e az LMP. Mondhatnám romkocsmákban merengőknek is. (Nem.)
@iii: Na végre valami optimizmus! :)

Komolyra fordítva a szót: sokan balhéznak csak azért, hogy az úri közönség foglalkozzon velük.
Mert az a haláluk, ha nem teszik.
@fletwwod_mac: Nem csúsztattam, az lehet, hogy félreértettelek.
Én úgy látom, hogy nagyon is konkrét és erős szakmai munka zajlik. Te ezt nem így látod mindazok ellenére, hogy leírtam, hol lehet megtalálni a szakmai munkánk dokumentumait.
A kérdésem arra vonatkozik, hogy pontosan mi volna az, amit tennünk kéne, hogy lásd is, amit csinálunk. Ezt én nagyon őszintén és komolyan kérdezem tőled, mert tényleg sok időt fordítok személy szerint is arra, hogy a munkánkat megmutassam minél többeknek.
Sajnos a pékséges és a lencsés példát csak annyiból értem, hogy tényekre és konkrétumokra vágysz, ami érthető, viszont nem tudom, hogy pontosan mi az a kérdés, ahol nem mondtuk el világosan, vagy nem jutott el hozzád, hogy mi a tervünk.
Sokat segítenél, ha konkrétan elmondanád.
@Penivaldes: \o/
amúgy meg, tanulni, tapasztalni, edzeni, gyakorolni, és a végén eredmény is lesz, ha már az első lépéseknél félünk a seggreüléstől, akkor soha nem fogunk futni, még jók leszünk, ha menni megtanulunk rendesen
/aki érti, érti, aki nem, annak úgy is mindegy/
@Cirbolya_sentinel: Tévedés, egyetlen elempés szöveget nem másoltam még ide be. Ha úgy érted, hogy én válaszolok is a leoltásokra, ettől még ugyanolyan jól viselem.
@Cirbolya_sentinel: Ha még blöff lenne. A blöff az, hogy azt hisszük, hogy blöfföl, pedig nem blöfföl.
@iii: Hát, a Fabe által linkelt interjú nem ezt mondja. Csak a nyavalygás ment, hogy az mszp így, meg az mszp amúgy, és azért nem vagyunk pengék mert az mszp így-úgy-amúgy.
Hogy pontosan mi bajuk az mszp-vel nem tudom, de keresztesháborút vívnak ellenük.
@iii: és igazából ez a ti bajotok, az, hogy nincs kedvetek végigmenni egy csomó dolgon. Nem velünk, nem ilyen blogokon, hanem egymás között; ha egyszer normálisan megtennétek, láthatnátok, hogy sokkal többet ki lehetne hozni a helyzetből, mint ahol tartotok.
És ne gyere azzal, hogy így a párt alapelvei, meg úgy a bázisdemokrácia, mert verseny van, az egész világ minden pillanata a versenyről szól, és aki nem győz, azt megeszik.

Biztosan nem érdekli a döglött kutyát sem, de elmesélem, miért nem tudok úszni. Voltam vagy hat-hét éves, amikor egy napon apám azzal jött haza, hogy a vállalat szervez úszótanfolyamot, ingyen (nem ingyen, de akkoriban úgysem értettem volna a kommunista szombat lényegét, ezért erről nem beszélt). Szóval, mehettem volna a többi melós kölykével egyetemben úszni, nagyon szerettem volna, ám egy dolog miatt húzódoztam: hihetetlenül szégyellős voltam, szó sem lehetett arról, hogy mások előtt gatyában kóricáljak. Én is tudtam, hogy semmi baj a testfelépítésemmel, de akkor is vonakodtam, míg végül apám kívánt nekem egy nagy lófaszt a seggembe, és ejtette a témát. Ilyen lehetőségem soha többé nem volt, később meg már időm sem, és reszeltek a vízi szórakozásoknak, megtűr a partmenti sekély, oszt' jónapot.
Egész pontosan egyetlen egy gátlást, egyetlen egy alapelvként vallott gondolatot kellett volna alaposabban megvizsgálnom, és akkor talán az egész életem máshogy alakul, de nem, én valamiért fétisként ragaszkodtam egy olyan elvhez, melyből előnyöm sem származott. Biztos, hogy ostobaság volt.

Pontosan ugyanezt a viselkedést látom bennetek. Szeretnétek úszni, de csak kifogások mennek, vonakodás, ám egyszer csak eljő apátok, a választó nép, haragos arccal elhajt benneteket a lófaszra várakozó sor végére, és onnantól kezdve még negatív kritikát is csak akkor kaptok, ha egymás között szóba kerül a kudarc.

Álljon már fel valaki abban a kibaszott vezetőségben, és kérdezze meg a többieket, mi a cél, akar-e egyáltalán bármit is az a párt. Ha ez elmarad, meg ne halljak '14-ben senkit a fél százalék miatt keseregni, mert - akár egy félázsiai - úgy verem majd pofán, hogy a fogai egy hétig játszanak körmérkőzést a bennmaradásért. A választók 54 %-a sem a Fideszre, sem az MSZP-re nem szavazna; basszátokmeg, ekkora ingyenmedence az életben sem lesz még egyszer...
@iii: Akkor javaslom az új pártszlogent: Nem vagyunk hatékonyak, nem vagyunk korruptak.
Végül is, a hülyeség is lehet reklám... Ha már csak ennyire futja.
Muszáj egy egyébként jó ötletet ilyen hülyékre bízni?!
@K.Tomoceusz: Ennél azért több jelenik meg, a médiahivatal felméresei szerint minden tv-adón 10% körül van az LMP részesedése. Persze, hogy ez milyen szintű, az más kérdés. Az M1 ugye a Fidesz zsebében van, TV2/RTL-be meg csak a láncolásokkal lehet bekerülni. Nehéz ügy.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Akkor nagyon utálhatod az egyáltalán nem nordikus külsejű, inkább Dél Olasz cigányra emlékeztető félázsiai Bonsai Duce vezéredet. Mert magassága és kinézete alapján ő nem testesíti meg a nordikus szőke árja faj genotípusát.
@iii: lehet tévedek, de akkor a többiek is, és ekkor érdemes lehet elgondolkodnod, miért van ez a téves kép bennünk.

Lásd Fabius, Peni és még mások kommentjét ;-)
@K.Tomoceusz: Az konkrétan igaz, hogy 6 évvel ezelőtt valamilyen ügyben, mint TASZ képviselő, védte. De ez olyannyira marginális dolog, teljesen bulvár.
@Fabius: Ismerek pár LMP-st itt a környéken (Bács-kiskun), azé valljuk be nem egyszerű a dolguk.

Nehéz számonkérni bárkin is valamit úgy hogy semmi ellenszolgáltatást nem kap érte, mindenki, aki csinálja, lelkesedésből csinálja, mert nincs pénz mondjuk egy főállású ember megfizetésére.

Szarul vannak reklámozva a rendezvények, ez tény, de plakátolás és szórólapozáson kívül nehéz reklámozni 0-ból, mondjuk úgy, hogy a helyi médiából szó szerint ki vannak tiltva.

Hódemzővásárhely az megint csak egy érdekes kérdés, ott Lézer bacsipajtás rendesen bezsarolta a várost, kár lenne egy másik Esztergomot csinálni belőle. Kampány nélkül elindulni nem sok értelme van, a kampány meg simán pénzkidobás lenne, amiből meg nem állnak olyan jól a fiúk.

Nehéz olyanok ellen játszani ezt a politika játékot akik mögött erős gazdasági hátország áll. A Jobbik meg egy valós társadalmi igényt elégít ki, amire úgy tűnik nagyobb az igény mint az LMP jövőképére.

Egy LMP szimpatizáns
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Ja a Bloomberg az MTI-től vette át a hírt. Akkor biztos kurvára hiteles, ismerve az orbáni MTI munkásságát.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Alfonsine, dehát a riporter kérdez állandóan erre!! Soha nem azt kérdezik, mi az LMP programja, erre egyetlen kérdés nem irányul. A 168 óránál meg pláne erre áll rá a szájuk. Összefogásösszefogásösszefogás + miértbáncsákagyurcsányt.
@W0M1TT: Szerintem a Jobbik jövőképe nem mindenhol trendi..Szabolcsban lehet, de szerintem van olyan országrész ahol az lmp.-nek több keresniuvalója van..
@Légifarkas: Múltkor volt kedvem szembeszállni, most nincs. Egyébként meg a válaszok nagyjából ugyanazok.

Az LMP-ben folyamatosan foglalkozunk azzal, hogy mit is akarunk és ezt nem egy központban döntik el, hanem valóban a tagság véleménye számít. Éppen ezért fontos, hogy aki változtatni akar, az jöjjön és vegyen részt benne. Hogy ez mennyire tud látszani, az más kérdés.
@elendem: A komoly szakmai munkát nem vonom kétségbe, különben nem úgy kezdtem volna, hogy ,,van X pék aki szorgosan süti a kenyeret...''

Nézd, *nekem* most relatíve sok időm van még kb. 1 hétig. Így nagyon jól elbeszélgethetünk, mindenféléről, akár arról is, hogy *személy szerint* nekem mi a kifogásom. Előre szólok, nehéz eset vagyok!

Ám az emberek (választók) többsége nem ilyen ráérős, mint *jelenleg* én. Ha net közelébe kerül egyáltalán, akkor is inkább 1 pornó-site karjaiba menekül, stb.
A politikáról azt vallja, mint K. Tomoceusz (remélem jól írom) írta 13:13:52-nél.

Nem is az én egyszemélyi véleményem a döntő, hanem sok-sok K.Tomoceusz info-vénájú mezei/ugari álompolgár szavazata. Ők *csak* ennyi infóhoz férnek hozzá.
Hangzatosan azt is mond6nám, hogy értük tépem a számat. Megjegyzem, ha itt visszaolvasol, nemcsak én.

Lehet úgy, hogy ők is többet tudjanak rólatok?
Anélkül, hogy külön felkeresnének benneteket?

1 mérnöknek, irodalmárnak, jogásznak megvan a könyvtára és megszokta, ha valamit keresnie kell. Ezt tanították vele min4-5 évig, ergo beleszokott.

No az utca embere nem fog ilyen mutatványt tenni, mert nem erre szocializálódott.

Képzeld azt, hogy el kell adnotok valamit!
Úgy, hogy minél többen vegyék a portékát, ami esetetekben LMP-elismerés. Lassan fog menni és nehezen.

Ettől többet nem tudok segíteni, sajnálom!
@Penivaldes: Félre ne érts szerintem se trendi, csak akinek ilyen bajai vannak, az sokkal könnyebben azonosulni tud a Jobbikkal, ezért könnyebben kap nyilvánosságot.

Az LMP üzenetével próbálj meg egy kuruc.info látogatottságú oldalt összedobni...

LMP olyan nesze semmi fogdmeg jól idealista bagázsnak tűnik a többség számára, pedig van ráció abban amit mondanak, de 0 tömegmédia támogatottsággal nehéz megszólítani a 40+ internetanalfabétákat, akik az MTI híreit kapják már 2 éve ...
@W0M1TT: hihetetlen, ugyan azok a magyarázkodások, ez akkor párt sztender? Tapasztalatokat, ismereteket hogyan akartok szerezni, mert a választásokon igazi háború lesz, abból is a legmocskosabb, még ennyi pénz és megjelenési lehetőséggel sem mint most.

A közférában szimpatizánsokra meg ne is számítson senki, mert olyan megfélemlítés van már most is, hogy épeszű alkalmazottnak még kósza gondolata sem forog feléjük.
@W0M1TT: Jó, de nekem pl nem az a bajom, mint egy Szabolcsinak, hogy azok cúna cigányok már megint..az nekem valami távoli cucc.
persze hogy könnyebb a sértettségre építeni, de nem kéne feladni, hogy ez nekünk úgysem megy!
@iii: olvasd el újra, két beszúrásban szerepel az mszp, a többi kérdés mind az új pólusra vonatkozik. Pár példa a kérdések mennyire mszp centrikusak (azok a mocsok újságírók).
-Mögöttünk a Balaton, szabadságon van – jó pihenést! De nem inkább Hódmezővásárhelyen kellene ezerrel kampányolni?
- Az sosem lesz
- Rossz üzenet, hogy nem nyújtanak alternatívát.
- De az sem látszik, hogy az LMP szervezetileg erősödött volna.
- Mit vár az új pólustól, amely egy hatszázalékos pártból, egy mérhetetlen pártból, egy egyesületből meg egy kommunikációs platformból áll?
- Egységesen megjeleníteni vagy beolvasztani?
- Az nem mindig akadály.
- Csigó Péter szociológus szerint az új pólus akár huszonöt százalékot is szerezhet. Merész matematika.
- Fontos a politikai kultúra, de emellett hatékonyság, professzionalitás kell, s ez még mindig – finoman szólva – nem süt az LMP-ről.
- Az LMP már nem szűz. Két éve parlamenti párt.
- Ettől még lehet hatékonyabb.
- Aki nagyon akarja a kormányváltást, az nem biztos.
- Mert még kivárnak, hátha lesz jobb, de ha nem biztos az erő odaát, a szocialistákhoz fognak húzni.
- Az új pólus megerősödése kapóra jönne az LMP-nek, mert egyenlő erőpozícióból tárgyalhatna az MSZP-vel. Azt Csigó is belátja, hogy „a demokratikus megújulás politikai képviselőinek fel kell készülniük a szocialistákkal folytatott politikai együttműködésre, amely a létükben fogja őket veszélyeztetni”.
- Lehetséges konstrukció volna, hogy az LMP hozza a civileket, az MSZP a szervezeti struktúrát, Bajnai pedig a kormányzóképességet?

Folytassam a másolást?
@Cirbolya_sentinel: Párt sztenderd magyarázkodás, vagy tények, nézőpont kérdése.

@Penivaldes: Feladásról én nem tudok, aki csinálja az meggyőződésből csinálja.
@Légifarkas: +1, azzal a különbséggel hogy én megtanultam úszni. De minden mondatoddal egyetértek.
@iii: Az lmp-nek mszp fixációja van.
Egyfolytában róluk beszélnek, szapulják őket, vagy valakinek könyörögnek, hogy hozzák szóba őket, hogy még többet beszélhessenek róluk.
@W0M1TT: A jobbik a könnyebb útat kínálja szabolcsban, pesten, kecskeméten. Az üzenet világos, és vonzó: az életben elfoglalt helyzetedért nem te vagy a hibás, elbaszott és kilátástalan életpályád nem a te hibás döntéseid eredménye, hanem zsidóké, cigányoké, izraelé, bevándorlóké, liberálisoké, E.T-é.
Az lmp azt mondja, hogy szar az élet, de lehet jobb, csak tenni kell, a hibás döntéseid nem egy életre szólhatnak. Találd ki az emberek melyiket akarják hallani inkább.
@iii:
" Ember, ott van 4 millió szavazópolgár, aki még nem döntött. Ebből min. 2 millió biztos, hogy fog valamiképpen"

Komám, eddig sem választották az LMP-t, okkal. a vágyálmaid és a valóság nem minden esetben találkoznak komám.
@W0M1TT: de ha azt mondod, hogy dehát a Jobbiknak könnyű mert nwkim hosszú szájuk van, akkor feladod..
@W0M1TT: Mik a tények, és kinek a tényei? Miért ezek a tények, mik a célok, mi a hozzá vezető út, mit kell tenni, mit kell más módon csinálni? és így tovább, amíg nem áll fel egy központi csapat, aki össze szedi ezeket a kérdéseket, és meghatázozza a tetteket és a konzekves kommunikációt, addig a szimpatizánsok is fogyni fognak, nem hogy gyarapodnának, pedig ők az érdeklődök, nem az egyszerű választók.
@Penivaldes:
1. Nem érzem felelősségemnek az LMP igéit hirdetni, a baráti társaságunkba vannak kőkemény fidesz hívők, meg kőkemény mszp hívők is, ezért ritkán van napirenden a politika
2. Senkinek se könnyű most a fidesz média fölényével szemben, a jobbik szavazóból meg elég ritkán lesz lmp szavazó, nem éppen egy célcsoport

@Cirbolya_sentinel: Easy to say, harder to do.
@elendem:

"pontosan mi volna az, amit tennünk kéne, hogy lásd is, amit csinálunk."

Nagyjából azt amit te és Várnai csináltok pl, csak hangosabban és jobban szervezetten. A rendelkezésre álló ingyenes felületen önkormányzati képviselőként foglalkozni a kerületetek dolgaival, párbeszédet generálni, vitát folytatni minden fölmerülő kérdésről.

Ha vitafórumot szerveztek azt a lehető legszélesebb körben reklámozni, ha másképp nem megy akkor sima egyszerű szórólapon, de reklámozni és terjeszteni. Minden alapszervezethez kéne egy "bartajani", aki naprakész információkkal bír, meg tud szólalni és a szervezési dolgokban is meglehetősen otthon van. Aki úgy működik, mint egy információs adatbázis: felhívod és megmondja hol lesztek, kik lesznek ott, és pontosan miről lesz szó.

Az elvégzett szakmai munkátok el van intézve annyival, hogy kirakjátok a lehetmásra, és annyi. Az alternatív költségvetéseteket azok se olvasták akiknek kellett volna. Én szemléztem itt a blogon, de közületek senki nem beszélt róla az elkészülte után egy hangot se. Pedig fontos lett volna a bővebb tartalmat szájbarágósan is elmagyarázni minél szélesebb rétegnek.
@iii: "Az LMP-ben folyamatosan foglalkozunk azzal, hogy mit is akarunk"
Ezt egyszer kell eldönteni. Egyetlen egyszer, de akkor nagyon; azzal az akarattal, amivel a sportoló kitűzi maga elé az olimpiai arany megszerzését, mint egyetlen, ám annál konkrétabb célt. Meg lehet erősíteni a szándékot akár naponta is, de elhatározni egyszer kell, különben olyan lesz az egész, mint a hol kakaós csigává, hol sajtos kiflivé formázott, ám ki sosem sütött tészta: gyúrod, gyúrod, megromlik, kidobod, éhes maradsz.
A tagság a célokért támogasson - és, ha jók a célok, fog is. Finomíthatnak rajtuk, de meghatározni, pláne folyamatosan, nem nekik kell. Nem is hatékony így.
@iii: "Ember, ott van 4 millió szavazópolgár, aki még nem döntött. Ebből min. 2 millió biztos, hogy fog valamiképpen."

Na, akkor most vegyél elő egy jó vastag fekete filctollat, és 126-os betűmérettel írd ki minden faladra a következőt:
"FELTÉTELEZÉS A SIKER HALÁLA"
@W0M1TT:
"Easy to say, harder to do. "

kimi raikkonen mondta egyszer, hogy gyozni sosem konnyu, de erdemes megprobalni...
@iii: " Ember, ott van 4 millió szavazópolgár, aki még nem döntött. Ebből min. 2 millió biztos, hogy fog valamiképpen. "

es miert kellene nekik/nekunk pont az lmpre..?:-)
@Légifarkas: Nagyfaterom mondta mindig azt, hogy amíg a döntés megszületik lehet demokrácia, viszont onnantól a végrehajtáshoz viszont kőkemény diktatúra kell.

Ebben egyet is értek vele, de ez az LMP-s bázisdemokráciás utópiában elképzelhetetlen.
@W0M1TT: És ki mondta, hogy jobbik szavazóból csináljanak lmpst?
@W0M1TT:

Koherens, naprakész kormánykritikával, a mi mit csinálnánk másképp, mivel igen és mivel nem értünk egyet hangsúlyozásával - napi frissülés mellett - simán össze lehet hozni egy napilap olvasottságát.

Nekem ne mondd, hogy nem.
@Fabius: Köszi!
Most, hogy lett területi irodánk, már sok fórumot és hasonlót tudok szervezni (hosszú listám van). A kerületi művházban pénzért sem kaphatok helyet, az üzlethelyiségek pedig jellemzően önkormányzatiak nálunk :-(
Egyébként nem mentegetődzésnek szántam: én is tudom, hogy nem látszik eléggé, hogy igazából kik vagyunk, mit akarunk, bár napi sok órában ezért küzdök. Várom az ötleteket, információkat, hogyan lehet hatékonyabban.
Fontos, amit írsz, hogy a tartalmas, de hosszú anyagainkat emészthetőbbé kell tenni. Megerősít engem, ezt találtam ki én is, elindítottam egy projektet, ha igaz, az ősszel már kézbe adható lesz.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Egy darabig, mert egy idő után nulla hitelességgel, csak a narancskomcsik érdekében tevékenykedő, őket legitimáló, jól kifizetődő ál-ellenzékiség fog maradni!"

Hát igen. Ez a goebbels-i propaganda lényege. Addig ismételgess valamit, amíg a többség azt hiszi, hogy az a saját gondolata.
Kiválóan működik az LMP lejáratása. Boli, nem olvasol, csak írsz, hiszen éppen most idézte be valaki, hogy a legaktívabb ellenzéki képviselők az lmp-sek. A honlapjukról és a blogjaikról lejön, hogy mit tesznek, sem a maszop, sem a jobbik feleannyit nem tesz a fidesz ellen, mint az LMP. Mégis, mégis őket baszogatjátok!
Színtiszta önsorsrontás.

És megint, és mégegyszer: ha azt akarod, hogy változás legyen, te is változz meg. Ne azt csináld, amit eddig. Emeld fel a fenekedet a székből, és menj, változtasd meg azt a formációt, amelyik a leginkább elfogadható.

Normális helyzetben okés, hogy az emberek nem aktivistáskodnak. De most nem normális a helyzet. Aki most tétlen marad, az csak egy szájhős. Kezdek kiábrándulni ebből a varánuszos csapatból. Néhány kivételtől eltekintve csak a szátok jár.
@iii:

és a többi kedves LMP aktivista sportás:

vagyok annyira érdeklödő/mazoista :)
hogy kapom az elempé hirleveleit, de kb. nem bírom végig olvasni öket annyira érdektelenek és ami rosszabb némelykor kifejezetten idegesítőek és én akkor érdeklödönek' számítok. Mekkora eséllyel szólitjátok meg akkor Mari nénit...pont akkora eséllyel ahogy nem sikerült egy nyüves népszavazásra összegyüjteni az aláirásokat. Azzal, hogy idealista, halványzöld öko katyvasszal - amivel egyébként egy épeszű ember nem tud azonosulni, mert minden racionalitást nélkülöz - amit képvisel az elempé
nem is fog menni, ehhez kevés az intelektuálisan fejlett igényes választó. Igenis azt a vonalat kell eröletetni, hogy tud a párt megoldást a 72 éves Marinéni problámájára - pl. liberálisan vágjátok le a tolvajok kezét, etnikumra való tekintet nélkül - mindezt az ö egyszerű nyelvezetén elmondva, a szeretetéért pedálozva. Egy olyan qrva párt nincs pl aki úgy próbálná megfogni a nyugdijasokat, hogy az imádott unokák helyzetbe hozásával kampányolna és ne azt hajtogatná hogy de bizony a nyugdijakat megvédjük, persze ez is fontos, de az unokák sorsa a nyugdijasok 90%-át jobban érdekli mint az, hogy holnap mit eszik...
@fletwwod_mac: Köszönöm, hogy elmondtad ezeket!
Nekem nagyon fontos lenne, ha elmondanád, hogy te neked mi lenne a jó, mit várnál tőlünk.
Nem vonom kétségbe, hogy jól látod a tömegigényt, de igazán azt tudod jól megosztani velem, ami a te személyes igényed.
Igyekszem minél többeket megkérdezni erről, és abban reménykedem, hogy összeáll egy kép.
Előre is köszönöm!
(Ha más is szívesen megosztaná velem, annak nagyon örülök!)
@Cirbolya_sentinel: Na ne mondd, hogy háború lesz. 2010-ben nem az volt? És mégis sikerült, minden ellenszél ellenére.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Az új pólus nagyon szorosan összefügg az MSZP-vel, hiszen azok ellenére (is) jött létre vagy jönne létre. Ez tehát ugyanarról szól. Egyetlen kérdés nem vonatkozik az LMP programjára, mondanivalójára.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Lehetséges konstrukció volna, hogy az LMP hozza a civileket, az MSZP a szervezeti struktúrát, Bajnai pedig a kormányzóképességet?

Na ne röhögtess! Mikor volt Libás Kordon kormányzóképes? Az IMF lerakta elé hogy mit kell megszorítani a követekező egy évben, az meg fájdalom enyhítésként elénekelte az internacionálét.
Öregem, Kelemen Anna is kormányzóképes akkor, ráadásul ő tömeget tudna megmozgatni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Szerintem neked van lmp fixációd. Komolyan mondom, a dedóban érzem magam, hogy mindent százszor kell elmondani. Akkor lassan írom, hogy te is megértsd: az LMP nem foglalkozik alapjáraton az MSZP-vel, azt csak ők szeretnék nagyon-nagyon. Menj fel a honlapjukra és számold meg, az állásfogalásaikból mennyi foglalkozik az MSZP+DK-val és mennyi a Fidesszel. 1:100-hoz az arány.
ja és az elöző szöszenetemhez az is hozzá tartozik, hogy tudomásul kell venni, hogy a baloldalinak csúfolt mszp-re még mindig van igény, bármennyire nem tetszik ez sokaknak. Általában "baloldaliságra" - qrva sok a szegény ember - van igény, emiatt viszont nem lehet ignorálni az mszp-t, legyenek bármekora gyökerek. Itt jön a képbe az mennyire inovativ egy tömörülés, hogyan tudja arc vesztés nélkül megoldani a másikat, akkár még úgy is, hogy az a másik bele legyen "kényszeritve" egy pozitiv változásba... annyi libárilis ökot úgysem tudtok felhajtani, hogy az mszp-t kitudjátok golyózni, ma még biztosan nem.
@iii: "A TAGSÁG VÉLEMÉNYE SZÁMÍT" - ITT VAN A KUTYA ELÁSVA!

Ez egy alapvető gondolkodási hiba!
Egy politikai pártnak nem a tagságát kell szolgálni, hanem a választókat. A tagság véleménye lehet ragyogó a pártról, ha a választók nullára értékelik.

Melyik számít?

A vezetőknek a szakértőkre kell hallgatnia, és meggyőznie a tagságot arról, mi a teendő. Nem mehet mindenki a saját feje után. A bázisdemokrácia a legnagyobb csapás, amely egy politikai formációt érhet, mert a manipuláció, és az egyeduralom melegágya! Merő szemfényvesztés - mondom úgy, hogy van róla valódi tapasztalatom.

Van nektek újságírótok, van coach is a csapatban. Hogy-hogy még itt-tartotok?
@pánpéter: Ezekhez az emberekhez el is kell jutni, ahhoz pedig idő kell. A tény akkor is az, hogy nem lehetetlen a dolog, mint ahogy beállítják. Az MSZP se igen profitált belőlük, mást ne mondjak.
@iii:

Nincs is programja az LMP-nek. Minden koherencia és közérdeklődésre számit nem tartó szavakat mindenféle ismeretlen kiadványokban összehordani nem program!

Jól beégtetek a népszavazásotokkal is, de lefogadom máig nem tudjátok hogy miért. De azért csak vitatkozzatok nyíltan alulról az idők végezetéig.

Ne zavarjon titeket, hogy már az ősember is felismerte, hogy nem elég csoportba szerveződni, oda szakmai vezérerő is kell, aki irányítja a vadászatot. Mert ha minden hülye törzstag a saját feje után rohangál, akkor a végén csak egymásba dobják az aranyos kis lompos ősemberek a lándzsát, a mamut meg röhögve elsasszézik.
@batka manó: "idealista, halványzöld öko katyvasszal - amivel egyébként egy épeszű ember nem tud azonosulni, mert minden racionalitást nélkülöz "

Az olyan vicces, amikor Magyarországon bárki, minden élethelyzetből, a kő konzervatív amerikai nagyvállalatok mantráját nyomatja.

Közlöm veled, kedves barátom, hogy az egész világon, minden országban komolyan veszik, de legalább úgy tesznek, az ökológiai problémákat. Nincs még egy hely, ahol nem csak sunyiban fúrják a zöldeket, hanem büszkén harsogják a hülyeséget.
@iii: ha ezt most komolyan gondoltad, akkor nincs mit hozzá tennem, ekkora naivitást és álomvilágot nem feltételezek még rólad sem :-)
@Légifarkas: Akkor nem értünk egyet. Az LMP a részvétel, a minél közvetlenebb demokrácia pártja, nem is akarja másolni a vezérelvű pártok működését. Nem igaz, hogy ez nem működőképes, legfeljebb nem annyira hatékony. De jobb minőséget eredményez. Amennyien ezt megértik és elfogadják, annyi lesz az LMP támogatottsága. Aki vezért akar, ne itt keresse.
@elendem: Művházat tényleg nehéz szerezni..ez igaz, viszont föld alatti információadást lehetne. egyszerűen arra gondolok, hogy én azt tapasztaltam ismerősi kőrben, hogy azok akik vállaltan a Jobbik hívei valahogy nagyszájúabbak, ha valami cigánydolog van, vagy akármi már nyomják is, meg adják a linket, és én odakattintok és elolvasom. viszont akik lmp.-sek náluk valahogy ezt nem látom. És ez olyan dolog amin lehetne változtatni..
tehát a szimpatizánoskban kéne lenni az erőnek, ami elvezet magához a párthoz.
@Légifarkas: Jaj istenem, hány ilyen buta mondat létezik, köteteket írnak össze belőle. Feltételezés nélkül semmi nem működik, az minden tervezés alapja.
@W0M1TT: az LMP szerint lehet más. Meg van az írva valahol, fixen, átsatírozhatatlanul, hogy pont az LMP nem lehet más? :-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nem kell pont. De szerintem az lenne a jobb. :)
@level 1: A vezérerő lehet a megegyezés is, nemcsak egy vezért szava.
Mi igyekszünk megegyezni abban, mit teszünk.
@iii: "Nem igaz, hogy ez nem működőképes, legfeljebb nem annyira hatékony. De jobb minőséget eredményez."

Drága barátom, manipulációt eredményez.
@batka manó: Kérlek, hogy írjál választ nekik konkrétan, ha untat a hírlevél, az nagy segítség lenne.

Sajnálom, ha az "ökokatyvasszal" nem tudsz azonosulni, pedig ez minden, csak nem idealista. Egyébként a támogatóink meg éppen azt hiányolják, hogy nem foglalkozunk zöld dolgokkal, sokkal nagyobb arányban a korrupcióval és szociális kérdésekkel.
@iii: "Aki vezért akar, ne itt keresse. "

Vezetőkre márpedig szükség van. Egyrészt a munka megszervezésére, másrészt arra, hogy képviselje, megszemélyesítse a pártot.

Egész egyszerűen nem értem, hogy mért kell az LMP-nek beleesni az összes gödörbe, amelyekbe a régebbi zöld pártok beleestek. A német zöldek már a nyolcvanas években végigcsinálták ezt a játszmázást a bázisdemokráciával, és kiderült, belátták, hogy nem megy! Az összes zöld pártnak van egyszemélyi, esetleg kétszemélyi - egy férfi, egy nő - vezetője. Másképp egyáltalán nem működik.

Az okos mások kárán tanul, a buta pedig a saját kárán sem.
@elendem:

A hatékonyság növelésére mindenképpen az a jó út amin Várnai jár a megválasztása óta és ami nálatok a zöldbudánál is elindult egy ideje. A vitás kerületi ügyeknek utána menni -lásd MOM park beruházás, Várbazár - amit csináltok, mutyikért a kezükre verni, ha kell balhézni, ügyek mentén a civileket megszólítani, velük összefogni, mert annak ha hatékony eredménye is van:

zuglo.lehetmas.hu/hirek/659/eredmennyel-jart-a-zugloi-polgarok-tiltakozasa/

Ez nálatok és itt Zuglóban működik, valami hasonló kéne az összes többi kerületben és önkormányzatban ahol ott vagytok.

Az sem ártana, ha a szakmai anyagokat is elvinnétek az emberekig. Igen, egészen a szájukig, sőt ha kell, elő is rágnátok, hogy csak le kelljen nyelni. Ha lesz idén is alter költségvetés azt nyugodtan lehetne szervezetenként is ismertetni. Egyrészt a tagokkal, hogy legalább nagyjából tudják miről szól, másrészt meg az emberekkel. Egyszerű konyhanyelvre lefordítva elmondni, hogy miben más ez, mint a kormányé, miért lenne jobb nekik, nem megfeledkezve arról sem, hogy értelmes magyarázat kell a "de honnan lesz erre pénz" fejezethez is.
@épészmérnök:

halló totálisan félre lettem értve :

nekem is fontos a "bazsarózsa" vagy mi f.sz :)

komolyabban:

nincs semmi gondom a kötnyezetvédelemmel, engem is idegesít a pazarlás, megüt a guta a pazarlás miatt, ölni tudnék a ha habzik a Rába és ezer ilyen panelt tudnék mondani, de ugyanakkor szeretek autózni, motorozni éd utálnék akkor biciglizni amikor nincs kedvem ha érted mire gondolok. A baj azzal van amikor túlságosan eröltetve van az öko meg a zöld, ráadásul ez még "tudományos" is, mert ez keveseket érdekel ilyen szinten. Az is gáz ha pl. baztatjuk az atomenergiát - mert én is tudom, hogy kibaszott veszélyes - amikor nincs más alternativa, illetve van de az nekem a végfelhasználónak mocskos drága, vagy csak simán visszalépés a petroleumlámpa korába. A praktikusan megfogható elemek lennének a lakások energetikai korszerüsítésének hatékony támogatása, vagy az autók gázüzemüre átállitásának támogatás és hasonló marhaságok ahogy azt a fejletlen nyugaton teszik. Ha ezek mennek utána jöhetnek az "elvontabb" dolgok...valami ilyesmi :)
@épészmérnök: A tagságnak nem olyan értelemben van véleménye, mint a választóknak. A tagságnak konkrét kérdésekben van véleménye, amiben egyébként befolyásolja őket természetesen a körülöttük levő szimpatizánsok véleménye is. Ez nagyjából a részvételi demokrácia, ami a zöld pártok alapja. Bármely párttag bármely tanácskozásra bejöhet és ott a véleményét is elmondhatja.

A szakértők nem mondhatják meg, mi legyen a politika, az nem az ő dolguk. A szakértők a megvalósításban tudnak működni.
@batka manó: hát, éppenséggel nem vettem észre, hogy kicsiny hazánkban olyan nagyon tolnák az ökológiát. Csak azt látom, hogy az ökologistákat mindenki elhordja naív hülyének, és közben azt a kevés előremutató dolgot (pl. panelszigetelés) is leállítják, ami van, vagy volt.
@level 1: Hülyeséget beszélsz már az első mondatoddal. Természetesen az LMP-nek volt és van is programja. Hogy te nem vagy hajlandó ezt megismerni, arról te tehetsz.

Nagyjából lehet tudni és el is lett mondva, miért nem sikerült a népszavazás. Például azért, mert te nem írtad alá.

Szakmai vezetése természetesen van az LMP-nek, ez is butaság. Olyan vezérürüje nincsen, mint a Fideszben, ahol mindent a vezér villájában döntenek el. A nyugati zöld pártok ugyanígy működnek évtizedek óta, a magyar lelkületnek ez még valóban szokatlan.
@iii: a tagságnak konkrétan az a véleménye, hogy a bázisdemokrácia hatékony, és nincs szükség olyan vezetőre, aki személyében megjeleníti a pártot.

A tagság demokratikusan dönt, a párt bedől, eltűnik. Már a harmadik zöld párt lesz Magyarországon, amelyet alapvetően a bázisdemokrácia tesz tönkre.

(Információt a történetükről csak tiszta forrásból!)
@Cirbolya_sentinel: Mit ne gondolnék komolyan? Hogy választási háború volt 2010-ben? Mi ebben az álomvilág? Nem értem, fogalmazz értelmesebben.
Az LMP már most is csalódás! El kellene dönteniük hogy most Orbán seggét akarják fényesre nyalni 2014 után valami környezetvédelmi altagozatként a Fideszben vagy elzavarni Orbán-Simicska ZRT-t a búsba, de akkor fogjanak össze a demokratikus ellenzékkel. .....mert egyedül nem megy!
@iii: "A nyugati zöld pártok ugyanígy működnek évtizedek óta"

Ez nem igaz. A nyugati zöld pártoknak is vannak a közönség számára igen jól látható, azonosítható vezéregyéniségei és vezetői.

A német zöldek azért csatároztak annyit a nyolcvanas években, azért ragaszkodtak a vezetőnélküliséghez, mert egy csomó, eltérő mozgalom állt össze, feministák, ökologisták, pacifisták. És egyik sem akart lemondani arról, hogy vezető legyen. Végül egyik sem lett vezető, ilyen kompromisszumra jutottak.

De ma már nincs így, van elnök, és nő-elnök. Ami gesztus a feministák felé.
@iii:

jó fej voltam kitöltöttem a kérdőívet, fikáztam rendesen...

öko: vazzeg amikor az embereknek gond a mindennapi megélhetés, szarnak az ilyen magasröptű dolgokba, az érdekli öket mi a qrvaanyjáért 435-450 a gázolaj és mi a picsáért 300eft egy fütési idény...

ui:
az érdeklödésem' ne téveszen meg, én alapból klaszikus "balos" vagy talán inkább szocdem' - ebben az értelmben : "a szolidaritást, az egyenlőtlenségek csökkentését, újabban – a mai »harmadik út« nevű irányzatban – az esélyteremtő állam kialakítását helyezik előtérbe" - vagyok némi liberális beütéssel jelentsen ez bármit is manapság... ;)
@Penivaldes: Na látod, ez a titka a Jobbiknak. Sokkal inkább rá lehet kattanni arra, hogy verjük valahol a cigányokat vagy a zsidókat, mint mondjuk arra, hogy hogyan fosztják ki a közmunkásokat Pusztaottlakán.
@iii: "Hogy te nem vagy hajlandó ezt megismerni, arról te tehetsz."

Barátom, ez öngyilkosság! Nem lehet a választótól elvárni, hogy ő menjen utána az információnak. Oda kell vinni hozzá, olyan formátumokban, amelyekhez szokva van. Magyarország egy végtelenül konzervatív hely, ezért nem lehet nagyon avantgárdkodni.

A szociálpszichológia egyik fontos felismerése (többek között Mérei Ferencnek köszönhetően), hogy ha befolyásra akarsz szert tenni egy csoportban, akkor először is el kell fogadnod a csoport kommunikációs normáit. Be kell illeszkedned, és ha elfogadtak, akkor kezdhetsz kezdeményezni.

Ezt mindenféle élethelyzetben és kísérletben kimutatták, egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha sikert akartok.

Vagy, ha jól értem, az LMP nem akar sikeres lenni?
@épészmérnök: Manipulációt? Szerintem az a manipuláció, amikor egy központban kitalálják a tutit és rákényszerítik a tagságra.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Na lelőtted a poénom. ;-))) Ja csak elegánsabb erre hivatkozni, így látszik, mintha egy amerikai állítaná ezt sziklaszilárdan.
@iii: Ha nincs vezér, akkor ki fogja vezetni az országot ha nyertek?Ha nincs egyértelműen meghatározva, hogy ki vezet titeket, akkor kire szavazzunk? Nem könnyítitek meg a választó dolgát, az már biztos.Értjük mi a bázisdemokrácia lényegét, ami titeket vezet, de az csak addig elég, amíg demokratikusan meghatározzátok a célokat, utána azt le kell vezényelni valakinek, ha kell vasszigorral, anélkül nem megy!
@épészmérnök: Ilyen most is van, az LMP két szóvivője a párt vezetője, akárcsak a németeknél. És van a parlamenti frakcióvezető. Tehát ugyanaz, mint a németeknél.
@iii: az ember arra kattan rá, amit eléraknak.
@iii: Esetleg te is nyomogasd. Gábriel a Jobbik idetolt mosolyoffenzívája a mögé rejtett szörnyűségeikkel együtt.
de ha nem raknak elé semmit, akkor nincs mit megismerni. úgyhogy tessék szépen elérakni. más megoldás nincs.
@épészmérnök: Szerintem nem kell egyszemélyi vezető és főleg nem kell olyan, aki évtizedeken keresztül üldögél a székében. Legyen az LMP ebben kivétel, legalább kitűnik a többi közül. Ez az egyik selling point :)
@iii: jajj... Hogyan kellene azt elmondani, még inkább a két fületek közé kalapálni, hogy nem akarunk mi vezért, tökömnek se hiányzik, mi hatékonyságot akarunk, cselekvőképes változtató erőt, és ha ahhoz az kell, hogy legyen valami priorizált döntéshozói szerv, vagy egy személy, mint a cégeknél, akkor az kell... Lassan kezdem jogosnak tartani azt, hogy megvonják tőletek az állami támogatást, mert ha tudatosan nem is akartok hatékonyak lenni, akkor lesztek szívesek a zsebpénzeteket elbaszni erre a polhobbira, le lehet koccolni a közvagyonról, köszi.
A fasz kivan már azzal, hogy a higgadt céltudatosság hiányának bennetek tomboló sötétségét állandóan valami idealista illúzióval akarjátok oszlatni.
Láttatok már normális céget? Van igazgató (vagy igazgatótanács, elnökség stb.), de szinte soha nem szól bele semmibe, hiába övé az utolsó szó, nem játszik diktátort, egyszerűen kijelöli a távlati célokat, aztán hagyja élni a kisebb osztályokat, és csak akkor avatkozik be, amikor menedzseri ösztöne szerint azáltal lesz gyorsabb a helyes irányban történő továbbhaladás; és bazmeg, a cégek ettől működnek, versenyhelyzetben, terepen, welcome to the real world, ha már a buta mondatoknál tartunk.

De tudod, mit? Meguntam, kiszállok. Értetlen, fogalmatlan, saját széplelkébe ragadt banda, egyszerűen nem bírjátok megemészteni, hogy képtelenek vagytok valós társadalmi igényt kielégíteni, de ha ezt akarjátok, ha ez nektek így megfelel, hát legyen. Egész mostanáig azon gondolkodtam, hogy csendben, jobb híján csak rátok ikszelnék, de szarok én bele ebbe az egészbe, legyetek 2014 mártírjai, vagy amik akartok, tökmindegy, nem megyünk veletek semmire, szavazgassatok nyugodtan századszor is arról, hogy lehet-e szavazni százegyedjére, mindegy, miről, kijafasztérdekelahatékonyság, amikor a részvétel illúziója a lényeg.
Lúzerek.
@batka manó: Pl. a házak szigetelése az nagyon is öko és folyamatosan nyomja az LMP. Paks bővítését meg lehetne spórolni ezzel.
@épészmérnök: De ez nem egy választó, hanem egy ellenforradalmár! :) Ez sima választónak nyilván nem ezt írom.
@W0M1TT: Azért ezt a Varánuszt megnézegetik páracskán...
Lenne vevő egy nagyon szellemes, nagyon ütős, nagy szókimondó oldalra.
@iii: "Manipulációt? Szerintem az a manipuláció, amikor egy központban kitalálják a tutit és rákényszerítik a tagságra."

Naív vagy. Most is ott hemzseg egy csomó ügynök köztetek, bizalmatlanságot szít, tüzeli a naívakat, "erősítsük a bázisdemokráciát" címmel. Kavarja a szart, azon dolgozik, hogy minél kevésbé legyetek hatékonyak. Ez tuti biztos.

Mit gondolsz, mitől dőlt be a Magyarországi Zöld Párt, és a Zöld Alternatíva? Hát emiatt, barátom. A manipulálható naív hülyék miatt.
@iii:

ez szerintem pölö bullshit', paks bővítését nem úszod meg a házak szigetelésével (annyi klima nem ketyeg a magyar házakon) a házakat nem villannyal fűtöd... ezt csak úgy józan paraszti észből, a tévedés jogát fenntartva :)
@iii: ennél érthetőbben nem akarom, ha ez neked nem volt érthető, akkor nincs mit hozzá tennem
@iii: Ez meg a másik dolog: Ökopárt vagytok ésszerűség nélkül.Nem a paksi bővítést kell megspórolni a szigeteléssel vagy bármivel, hanem például öt szénerőművet (vagy valami ilyesmi). Paksot nem lehet(nem szabad megspórolni, mert 20 év múlva tényleg jön vissza a petróleumlámpa(valaki fentebb ezt írta).
@iii: "Ilyen most is van, az LMP két szóvivője a párt vezetője, akárcsak a németeknél. És van a parlamenti frakcióvezető. Tehát ugyanaz, mint a németeknél."

Volt egy jó szónok, felkészült politikus vezetőtök, Schiffer. Simán hagytátok kilőni.

Most azt sem tudom, hogy ki kicsoda. Se hús, se hal emberek. Schiffer jogász, Vágó közgazdász volt, hitelesen szólaltak meg.

Nem csak szóvivők kellenek, vezetők kellenek. Kellenek vezetők, de azt kell hinnem, hogy ugyanúgy, mint a németeknél, a nagy egók nem hagyják egymást érvényesülni.
@iii: ...no akkor mit is akar az LMP? Mert ha csak a szájkarate megy náluk akkor Ne is induljanak a 2014-es választáson!
....vagy az LMP is csak egy a Fidesz kreálta álellenzék??? Volt már ilyen az Új Baloldal képében, csak ők nem vittek el 3-4%-ot a szemétbe! Persze ennek is van értelme 3-4% ot elvenni a Fideszt leváltani akaróktól. S ez a 3-4% fals aranyat érhet Orbánnak.
Főleg Schiffer és Karácsony ténykedését nézve ez a verzió egyre valószínűbbnek tűnik!!! S majd kapnak valami kis állami jattot.
ami kicsiben, az nagyban is, van még kérdés a választási naivaktól?

Megszavazták a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának curriculumában valamint kreditrendszerében azokat a módosításokat, amelyeket a kreditátviteli bizottság és a szakmai felelősök javasoltak – olvasható Mandl József rektori biztos délutáni közleményében. A hvg.hu délelőtt írt arról, hogy a pénteki kari tanácsülés egyik javasolt napirendi pontja Tóth Miklós felfüggesztett dékán eljárásának utólagos, kari tanácsi határozattal történő igazolása volt a diplomabotrány ügyében.

hvg.hu/itthon/20120824_TFbotrany_megvaltozattak_a_tanulmanyi_es_
@batka manó: Hát igen, a lakások energiafelhasználása! Az mindenkit érint valahol.
Pl. van az a rendszer, hogy lehet pályázni a lakás szigetelésére, és ha megnyered, akkor hajrá, indulhat a banzáj (ha pl. szerzel olyan kivitelezőt, aki nem húzza a száját, hogy nem egész Óbudát akarod bevonni csak a te kéglidet. Mert a nagy bazi válságban csomóan azt mondták, hja, ennyiért a lábam ki se teszem.)
Na most ez azért elég nagy időbeni - de gyakran pénzbeni, mert sokszor akcióznak elég komolyan anyagokat - veszteség,hogy ki kell kivárni, hogy igen-e, vagy nem-eeee a pályázat eredménye, nemkapkodják el persze.

Mi megcsináltattuk saját pénzből két éve - olyan feltételekkel jutottunk vaterán anyaghoz, hogy baromság lett volna a 50 %-os esély miatt kihagyni - , de miért nem lehet az, hogy amikor látszik az elvégzett meló, megvannak róla a számlák, akkor kifizetnének nekünk valamit (amennyit adnának páláyzait pénzt)? Így tuti, hogy nem Chippendale fiúkák tangjába tömködtem volna az előre megnyert zsét, hanem lekövethető, hogy elvégzett, pántlikázott melóra adják ezt pénzt.

Ha így lenne, sokkal többen belevágnának esetleg, mert megelőlegezni ilyen - egy családnak - nagy összeget erre a melóra mégis ezzel a tudattal kellemesebb.

Legyen egy bizonyos összeg erre elkülönítve - esetleg társasházaknál lakásokra lebontott lehetőséggel, mert annyi hülye van, akin egy ilyen összmunka megbukhat és akkor a takarékos is szív mások miatt - , azt használják fel így az önkorik vagy tudomisénmelyik sóhivatal a szigetelést lecsekkolva, a tulajnak kiosztva. Akkor legyen az LMP-nek is kampánya ezért is.

Kicseréltem az ablaküvegeimet - az se két fillér - legyen már valami támogatásom ezért is, hogy felelősségteljesen gondolkozom és lakom. Ezt az üzit - nem végtelen za energia, spórolj, gondoskodj és mi jutalmazunk valahol ezért - tudná fogni a lakosság, ez a húsukba vágna. A bazsarózsa meg nem annyira, noha szép, persze. Legyen valahogy támogatott általános megoldás a napelem, ha egyre szárazabb és mediterránosabb időjárásunk lesz, akkor használjuk ezt ki.
Ami azt illeti szívesen olvasnék egy tanulmányt, miképpen lehet visszaszerezni legalább egy részét annak a pénznek amit a csúti nagykorú és társai jómunkásembereire költ például.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F08%2F24%2Fheten_keresnek_900_ezer_felett_a_miniszterelnoksegen%2F

Mert, hogy ezek a szaremberek szarmunkát végeznek, az még a tőről metszett narancs-bolsi számára is nyilvánvaló.

Szóval volna itt mit csinálni, a kép-viselősködés mellett.

De hát mit tud eladni az, akinek a saját jövőképe arra alapul, hogy kimegy Britanniába doktorandusznak oszt' jónapot.
@vantaan: "az LMP is csak egy a Fidesz kreálta álellenzék" - na, ez meg egy szoci mantra az LMP gyilkolászására.
@batka manó: Figyi, majdnem vejem most akarja eladni a gázüzeműre átállított autóját, mert Mattolcsykánk éppen annyira akarja megvágni az ilyen autósokat, hogy ne érje meg!
@a szív fészkei: "Ezt az üzit - nem végtelen za energia, spórolj, gondoskodj és mi jutalmazunk valahol ezért - tudná fogni a lakosság, ez a húsukba vágna. "

Sváb faluban laktam, ezt a helyiek rögtön levágták. Amint megjelentek pl. az energiatakarékos izzók, az egész falu (kivéve a magyarokat) lecserélte az izzókat. Az utcai világítást is.
Amint lehetett pályázni utólagos hőszigetelésre, aki csak élt és mozgott, leburkolta a házát kívülről. Mert nem egy szájkaratés társaság, hanem mielőtt bármit mondanának, fogják a kockás füzetet, meg a ceruzát, és számolnak. Ide kellene eljutni a magyaroknak.
@a szív fészkei: O. Viktor nagykorú és társai már '98 után feltalálták a gazdaságos pályázatot:

1. van 1M ft, arra kiírok egy pályázatott, hogy csak a sógorom tehenének a tőgy-mosója tudja elnyerni, meg 3 akárki, látszatból.

2. beérkezik ezer pályázat, abból a tőgy-mosó kap 90%ot, a másik 3 meg osztozik a maradékon.

3. közöljük a többiekkel, hogy "elfogyott a keret". De ne csüggedjenek, jövő héten újabb pályázat.
@épészmérnök: Rómában élj úgy, ahogy a rómaiak! Nem az LMP volt előbb és utána kullogott a lakosság/szavazóképes népség, hanem fordítva.

Legyen egy-két ember, aki szimpi és megszólít. Örökké kérdem Kukorellyt, akinek a szó a foglalkozása, miért nem tolják előtérbe és miért nem élnek a humorával? a kétfarkúak mutatják, hogy kell a humor, az önirónia, a marháskodás - ez nem erodálnak egy pártot. a Fidesz nyögvenyelős álpátoszát nagyon sokan utálják.

Lehet humorral, lehet lazán kommunikálni. De Schiffer tényleg nem ez irányba mutat, ahogy Jávor se.
@a szív fészkei: igen viszot a tólzott marháskodás sem vezet sehová..
@Viktor Miniszterelnök Asszony: Nem volt illúziónk, igen régótai Fideszlandban lakunk, de volt, aki kapott - nálunk sokkal gazdagabb - ilyenre, szóval létezik azért. Ám ez akkora tömegignyű lehetne, hogy hátha nem csak a heveri kör lenne megszólítva és elismerve. Persze nagy tömegigény miatt nagy pénz is lenne, az meg vonzza a Micimackókat a mézesdbödihez. Akkor menjen minden önkorinál utána az LMP, hogymiért Nagy Julcsa kap és miért nem Kiss Pista, aki jobban rászorul?? Julcsa kinek a kije?

Mert az a korrupció, ha az embereket a valós életkörnyezetükben érinti - esetleg épp emiatt nem részesül valamiben - sokkal jobban felbassza a tömeg agyát, mint a messzi hírek egy Közgépről, amiről sokuk tudja is, nem is, micsuda...
@iii: tipikus idióta mentalitás már ez a jobbik nevű munkahely.

Ez a híres háborús anekdota egyenes folytatása, bővebben itt:
nepszava.com/2011/12/magyarorszag/charles-gati-az-egyesult-allamoknak-azonos-hangon-kell-beszelnie.html

Szóval, Rosevelt elnök megkérdezhetné:
- Monják kedveseim, kit utál ez a Jobbik?
- Hát a cigányokat és a zsidókat.
- Értem, akkor biztosan utálják a fideszt, mert egy cigány vezeti.
- Nem kérem, ők a szövetségeseik, sőt egy polgári körben tervezgették a puccsot 2006-ban.
- De akkor biztosan azért, mert mégis inkább a zsidókat utálják nem?
- Nem kérem, a Jobbikban zsidók is vannak és ők is gyűlölik a zsidókat.
- És akkor miért égetnek Eu-s zászlót, talán ha kiválna az ország az unióból, jobban prosperálnának a saját erejükből?
- Nem kérem, Brüsszelből kapják a fizetésüket is.

és még lehetne folytatni, de a lényeg, hogy ez egy eszement társaság.
Nincs az a tőről metszett náci aki ezekre szavazna.
@épészmérnök: Én, látod, nem svábként - erre Stefi bármikor kiállít pöcsétes papírt! ;-)) - eljutottam. Pedig kurvára nincs miből ilyen melókat kifizetni, hidd el!

Átálltam én is energiatakarékos izzókra már sok éve, hogy először vagyonokért megjelentek, kikapcsolom a stand by-t könyörtelenül, kisebb hőfokon, rövidebb időt mosok - nem a bányában melózunk, nem vagyunk annyira koszosak egy hordás után - leengedem a mélyhűtőt, amikor tudom, nem fürdünk csak tussolunk, stb. Alig használjuk a kocsit. már nem tudok, min spórolni, na.
@épészmérnök:

csókollak, magyar vagyok (asszem' :) ) és egy qrva fillér támogatás nélkül - söt áfa,köfa,tahó nem az a teho ellenére - körbe-körbe szigeteltema aháza, cseréltem a nyilászárokat, cseréltem a konvektorokat modern gázkazánra...csak azt akarom mondani a magyar is számol, csak ez igy együtt már súrolta a fájdalom küszöbömet nehéz volt kinyögni, még úgy is, hogy a naggya melót magam csináltam. Mennyivel jobban esett volna, ha állambácsi mint rendes adó befizetöt legalább minimálisan segített volna, ne annyra mint a döglödő nyugaton csak egy kicsit... :)
@Penivaldes: Persze, arány!!! az a lényeg, ezt már a régi görögök is megmondták. Nem parttalanul elhülyéskedni, ahogy a Milla tette - nagyon sajnos, ahogy egy jónak indult dolgot szétbasztak - hanem egy európai, modern agyra fókuszálni, nemcsak a naftalinszagra vadulókéra, mint a fideszjobbik banda.
@iii: "Igen, talán az kellett volna, hogy a leláncolás közben a programjukat lengetik :-D"

Vagy valami. De azóta sem nagyon jelennek meg sehol. Nem fogok nagyítóval járkálni, hogy rájuk találjak!
@a szív fészkei: Volt egy barátosném, Mariska néni, Isten nyugosztalja. Egyszer azt mondta nekem: "van nekem egy magyar menyecském, meg egy sváb menyecském. A magyar menyecském a száraz kenyeret belerakja a moslékba, a kucunak. A sváb menyecském meg lereszeli, prézlinek. Látja, ez a különbség!"
@épészmérnök: ...miért is szoci mantra???
Sukoró miatt pl. Schiffer följelenti Gy. F.-et! Az okozott kár "0". Sőt ha létrejött volna akkor több milliárd értékű beruházás valósul meg.
A Szajol-Püspökladány vasút felújítás, közbeszerzés után +28 milliárd Orbán utasítására a Simicska cégnek .... s Schiffer hallgat mint szar a fűben!
No akkor hogy is van ez????
@a szív fészkei: "leengedem a mélyhűtőt, amikor tudom, nem fürdünk csak tussolunk, "

Tusoláshoz miért kell leengedni a mélyhűtőt???

:D
@a szív fészkei: "Alig használjuk a kocsit."

Add el a kocsit és a pénzt tedd a bankba! Nagyon sok költségtől mexabadulszuls és kamatot meg elköltheted! ;)
@épészmérnök: nagyanyám is mindig lereszelte prézlinek a száraz kenyeret, meg úgy mindent képes volt újrahasznosítani:)
@vantaan: Sukoróval nem a beruházás volt a baj, hanem az, hogy kiemelt beruházássá minősítették, azaz kivonták a demokratikus döntéshozatali eljárás alól, ami magában foglalja a környezeti hatástanulmányt, és a közmeghallgatást. Egyébként pedig még a választások előtt történt a feljelentés.
A MÁV-ot illetően pedig itt van az LMP szakértői által kidolgozott Fehér Könyv:
lmpnograd.blog.hu/2012/07/26/penzszoras_es_dilettantizmus_helyett

Akinek ennyi jó kevés...
@Penivaldes:

Lehet az épp leengedett víz alá állni, és letusolni vele.
Ha egy lavórban állva tusolsz, akkor a fölfogott vízzel még a WC-t is leöntheted! :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: meg akár másnap levest is főzhetsz belőle...DDD
@iii: Lehet Minden Paraszt Politikus?
Lehet Menni a 3,14 csába! Lehet Más, ha máshonnan kibukott sáros embereket, vagy annak gyerekét befogadja! Futtatja? Annyira nincs kádere? Okos, tisztességes ember nem keveredik bele? Csak jövőt remélő, más munkára alkalmatlanok, mint azt Ciceró 2500 éve leírta!
„Ha azt állítják, hogy az állam ügyeivel való foglalkozásra rendszerint azok adják magukat, akik semmiféle tisztességes tevékenységre nem alkalmasak, hogy még a velük való versengés is szégyenteljes dolog, a velük való küzdelem pedig szánalmas és veszélyes. Ennél fogva nem az a bölcs ember feladata, hogy kezébe vegye a gyeplőt…és az sem illik a szabad emberhez, hogy szennyes és embertelen emberekkel vívott harcban akár szidalom áradatnak, akár a bölcs számára elviselhetetlen jogtalanságoknak tegye ki magát. Mintha nem éppen a jó szándékúakat, a bátrakat és a nemes lelkűeket illetné meg az, hogy a közügyekben részt vegyen? S mivé lesz, …Az elvetemülteknek kelljen engedelmeskedniük, és eltűrniük, hogy az államot ezek az emberek marcangolják szét, miközben ők, még ha, akarnának, se tudnának segíteni”
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Ha egy lavórban állva tusolsz, akkor a fölfogott vízzel még a WC-t is leöntheted!"

Feltaláltad a melegvizet :-), helyes, lám, tudsz te!
Az ilyet szürke víznek hívják, és van, ahol felhasználják vécéöblítésre.

fenntarthato.hu/epites/Members/erost/szurkeviz%20felhasznalas/
postát bontott b.nejem, megjött az ingatlanadó, hogy rohadjanak meg. A saját magam által, adóval terhelt építőanyagból, a leadózott jövedelmemből épített ház után - amit bőviteni kellett, mert teljesítettem (részben) honpolgári kötelességemet, gyerekek születtek - fizethetek mint egy barom, mert a qrva önkormányzatnak nincs pénze, mert rovásirásos f.szomra kellett elb.szni... a jó qrva anyjukat, f.szom a száguldó gyorsnaszádjukba.
@épészmérnök: Nem a MÁV-ról van szó! Hanem arról hogy a Közbeszerzésen 100 milliárddal nyer egy cég megelőzve olyan cégeket akik pl 115 milliárdért vállalták volna a felújítást! S EZ UTÁN A MINISZTERELNÖK KÉRÉSÉRE +28 milliárdot kap majd a nyertes!!! Erre várom Schiffer reakcióját!!! S ha nincs "mennyiért" nincs!
Alighanem sokat kell idézni Szentpéteri Nagy Richárdot!:"Sok elemzőről fillérre pontosan megmondom mennyiért mondja azt amit mond" ...csak egy kis módosítással: "Sok politikusról fillérre pontosan........"
Olvasok, ha hiszed, ha nem. Tudok és szeretek is. Sőt, saját véleménnyel rendelkezem, bármilyen meglepő is ez! Sőt, tévedni is szoktam, sok önjelölt zsenivel és Szent Tehén LMP-ssel ellentétben!
Aktív, aktív az LMP... Szerinted. Szerintem meg nem.
Aktívak... csak... csak éppen lószart sem ér az aktivitásuk, mivel annak a megjelenése majdnem a nullával egyenlő. Az, hogy miért, hogyan hallgatják, hallgattatják el őket, az egy másik téma. Az is a profizmus része kellene, hogy legyen, hogy akkor is megjelennek, hírt adnak magukról, róluk!
Itt most nem ezt néztük, hanem a szövegük, a megjelenésük hatékonyságát, ismertségük, elfogadottságuk és támogatottságuk mértékét.
Mennyi mindent tesz??? Papíron (az nagyon-nagyon sokat kibír), de a mindennapokban ebből én, mezítlábas állampolgár semmit nem érzékelek, illetve távolról, külföldről olyan szépen festene mindez nekem is, hogy leoltogatnék másokat is akár és hasonlókat írogatnék össze - elrugaszkodva a valóságtól... :O

Azután itt kivágtad a biztit nálam:
"És megint, és mégegyszer: ha azt akarod, hogy változás legyen, te is változz meg. Ne azt csináld, amit eddig. Emeld fel a fenekedet a székből, és menj, változtasd meg azt a formációt, amelyik a leginkább elfogadható."
Drágaságom, Te is nagyon-nagyon el vagy tévedve.
Bármilyen meglepő, nem én vagyok ezekért (meglepett???), hanem ők lennének hivatottak énértem, miértünk tenni! Meglepett? Nem mondod???! Mintha valami olyasmi lenne 2 év múlva, hogy választások. (Bár még ki tudja...) Na, most elárulok neked agy nagy titkot - ekkor ezek a csókák és csajok az én szavazatomat IS szeretnék megszerezni! Mondjuk ez ezeknél korántsem biztos.
Mi lenne, ha ezen tanácsaidat, amiket nekem adsz onnan, helyettem, ezeknek az okos, nagyon balf. politikusnak nevezett bagázsnak adnád?
Ja, hogy a kutyát nem érdekelnének ott, ezeknél a Te tanácsaid - sem?
Bármilyen meglepő (horribile dictu), de ezek a legényeket is ugyan annyira érdekli a mi, az állampolgárok véleménye. Bezony'ám!
Ha olvasási készségeddel netán problémák léptek fel időközben, szívesen elismétlem neked, csak neked, még egyszer Fabius azon beírásait, amiben jelezte, hogy több alkalommal beszélgetett már az LMP vezetőivel, képviselőivel - de minek??? Ő sem látta értelmét.
Miből gondolod, hogy majd én fogom a világot megváltani, valami kullancs módjára rájuk akaszkodom és ott melózva világot váltok?
Tiszta véletlenül - ha már ennyire remekül tudod Te is, hogy másnak mit kellene tennie - nem úgy zajlik-e ez abban a nagyvilágban, hogy a pártok KERESIK azokat a szakértőket, kompetens embereket, akik szívesen csatlakoznak hozzájuk, segítik őket, szimpatizálnak velük, akár dolgoznak nekik, vagy önként segítik?
Még egyszer, csakhogy értsd: A PÁRTOK KERESIK MAGUKNAK A MEGFELELŐ EMBEREKET és szakértőket.
A te felfogásod és még sokak szerint, nekünk, Fabiusnak, nekem is ott kéne pitiznünk az LMP küszöbénél, hogy léccci, léccci, jöhessünk és segíthessünk nektek! Na...
Rossz hírem van. Az LMP ebben a stílusban a kisbüdösi presszó hátsó helységében sem fog tudni frakciót alakítani, nemhogy labdába rúgni választásokon.
Hallottál a hódmezővásárhelyi esetről? Na, ott a minta. Ki sem áll megmérettetni magát. A miért lényegtelen, ezt a meccset is gólokra játsszák, nem mellédumálásra!
Úgy látom, hogy neked is csak a szád jár, hisz remekül kritizálod azokat, akik merik a Szent LMP-t kritizálni! Tilos? Nem mondod...? :)
Viszont tudod mit? Igazad van! A lószart fogom kritizálni őket, hátradőlök, melózok és sörözök a haverokkal. Építem a saját világomat, szavazáskor meg ha megremegne a kezem, akkor majd szembe jut a csuti tahó mellett a Szent és Sérthetetlen LMP. Mármint olyanként, akiket nem kéne megjelölnöm...
@épészmérnök:

Olvasok, ha hiszed, ha nem. Tudok és szeretek is. Sőt, saját véleménnyel rendelkezem, bármilyen meglepő is ez! Sőt, tévedni is szoktam, sok önjelölt zsenivel és Szent Tehén LMP-ssel ellentétben!
Aktív, aktív az LMP... Szerinted. Szerintem meg nem.
Aktívak... csak... csak éppen lószart sem ér az aktivitásuk, mivel annak a megjelenése majdnem a nullával egyenlő. Az, hogy miért, hogyan hallgatják, hallgattatják el őket, az egy másik téma. Az is a profizmus része kellene, hogy legyen, hogy akkor is megjelennek, hírt adnak magukról, róluk!
Itt most nem ezt néztük, hanem a szövegük, a megjelenésük hatékonyságát, ismertségük, elfogadottságuk és támogatottságuk mértékét.
Mennyi mindent tesz??? Papíron (az nagyon-nagyon sokat kibír), de a mindennapokban ebből én, mezítlábas állampolgár semmit nem érzékelek, illetve távolról, külföldről olyan szépen festene mindez nekem is, hogy leoltogatnék másokat is akár és hasonlókat írogatnék össze - elrugaszkodva a valóságtól... :O

Azután itt kivágtad a biztit nálam:
"És megint, és mégegyszer: ha azt akarod, hogy változás legyen, te is változz meg. Ne azt csináld, amit eddig. Emeld fel a fenekedet a székből, és menj, változtasd meg azt a formációt, amelyik a leginkább elfogadható."
Drágaságom, Te is nagyon-nagyon el vagy tévedve.
Bármilyen meglepő, nem én vagyok ezekért (meglepett???), hanem ők lennének hivatottak énértem, miértünk tenni! Meglepett? Nem mondod???! Mintha valami olyasmi lenne 2 év múlva, hogy választások. (Bár még ki tudja...) Na, most elárulok neked agy nagy titkot - ekkor ezek a csókák és csajok az én szavazatomat IS szeretnék megszerezni! Mondjuk ez ezeknél korántsem biztos.
Mi lenne, ha ezen tanácsaidat, amiket nekem adsz onnan, helyettem, ezeknek az okos, nagyon balf. politikusnak nevezett bagázsnak adnád?
Ja, hogy a kutyát nem érdekelnének ott, ezeknél a Te tanácsaid - sem?
Bármilyen meglepő (horribile dictu), de ezek a legényeket is ugyan annyira érdekli a mi, az állampolgárok véleménye. Bezony'ám!
Ha olvasási készségeddel netán problémák léptek fel időközben, szívesen elismétlem neked, csak neked, még egyszer Fabius azon beírásait, amiben jelezte, hogy több alkalommal beszélgetett már az LMP vezetőivel, képviselőivel - de minek??? Ő sem látta értelmét.
Miből gondolod, hogy majd én fogom a világot megváltani, valami kullancs módjára rájuk akaszkodom és ott melózva világot váltok?
Tiszta véletlenül - ha már ennyire remekül tudod Te is, hogy másnak mit kellene tennie - nem úgy zajlik-e ez abban a nagyvilágban, hogy a pártok KERESIK azokat a szakértőket, kompetens embereket, akik szívesen csatlakoznak hozzájuk, segítik őket, szimpatizálnak velük, akár dolgoznak nekik, vagy önként segítik?
Még egyszer, csakhogy értsd: A PÁRTOK KERESIK MAGUKNAK A MEGFELELŐ EMBEREKET és szakértőket.
A te felfogásod és még sokak szerint, nekünk, Fabiusnak, nekem is ott kéne pitiznünk az LMP küszöbénél, hogy léccci, léccci, jöhessünk és segíthessünk nektek! Na...
Rossz hírem van. Az LMP ebben a stílusban a kisbüdösi presszó hátsó helységében sem fog tudni frakciót alakítani, nemhogy labdába rúgni választásokon.
Hallottál a hódmezővásárhelyi esetről? Na, ott a minta. Ki sem áll megmérettetni magát. A miért lényegtelen, ezt a meccset is gólokra játsszák, nem mellédumálásra!
Úgy látom, hogy neked is csak a szád jár, hisz remekül kritizálod azokat, akik merik a Szent LMP-t kritizálni! Tilos? Nem mondod...? :)
Viszont tudod mit? Igazad van! A lószart fogom kritizálni őket, hátradőlök, melózok és sörözök a haverokkal. Építem a saját világomat, szavazáskor meg ha megremegne a kezem, akkor majd szembe jut a csuti tahó mellett a Szent és Sérthetetlen LMP. Mármint olyanként, akiket nem kéne megjelölnöm...
@épészmérnök: RIP MAriska néni, akkor a felhők közé neki: nekem nincs malacom, nem adhatom oda, így reszelem. Na de a malachusi is embergyomorba kerül, ergo a magyar menyecske se tett semmi pazarlást, csak hízlalta a majdani kajáját. Sváb meg a majdani disznó ruháját, nem? Szecsko jedno, ahogy a szlovák filozófus mondá.
@TrueY: Életkém, egy 16 éves XM-et adjak el??? Viccölsz?? És vele szállítjuk anyámat néha még kiszellőztetni a nyaralónkba, magatehetetlen, mégis hogy tuszkoljam fel a sárga buszra?

Nem, kell az autó néha, az még illúzió egy hajdani szép világból, amikor legalább mehettünk.
Most van a Bartókon a hírek, a Kedves Beteg egy vidéki fórumon már 1,5 millió új munkahelyet vizionál a következő évekre...

Egyre romlik az állapota. A valóság lassan, de biztosan felőröli...
Üdv, a NER-országban! :-)

Én úgy érzem kissé sokat akarunk az LMP-től. Pedig nincs könnyű helyzetben. Neki azt kell megmutatnia, hogy korrupció és érdekek felett kell politizálni. Az meg nem könnyű. Főképp, hogy már minden más párttól kilelte a hideg az embereket. Márpedig akkor hogy merjen bárkivel is összeboronálódni? Vegyük sorra: ha az MSZP felé húz, akkor komcsi, ha a FIDESZ felé, megutáljuk, a Jobbik-ról meg szót se.
Szerintem az LMP igyekszik megmutatni, hogy valóban nem saját, hanem országérdekeket vesz csak figyelembe. Ezért ért egyet hol ezzel, hol azzal a párttal, mellyel azt bizonyítja, hogy ha XY párt egy jó javaslattal jön elő, akkor az LMP nyitott arra a javaslatra. Másnap egy másik párt érvei mellett voksol, ha az jó. Szerintem ez nem szavazatvadászat, pusztán valóban betartani igyekeznek a "lehet más a politika" szlogent. Nem utálom, nem utálom alapján állnak ide vagy oda. Nem teszik azt, hogy az egyik párt mivel nem szimpi, bármit tesz vagy mond az rossz, a másik meg bármit kigondol, az szuper, hanem valóban csak azt veszik figyelembe ami aktuálisan történik.
Egy a baj csak! Hogy ha ezt ennyire senki sem látja, akkor nagyon rosszul kommunikálják, avagy mi vagyunk éretlenek ahhoz, hogy ezt megértsük, elfogadjuk...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: TE, drága lélek! Ja, mink a mélyhűtőből nyert vízben pacsálunk - jelzem azzal szoktam felmosni... Kihagytam a hőségben egy vesszőt?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: na de itt vizionálja vagy nem itt vizionálja? na????
@batka manó: De ketyeg bizony a klíma is, lassan többet fogyasztunk nyáron, mint télen. A házak hőszigetelésével megtakarított gázból rendkívül gazdaságos erőművet lehet működtetni, amiből máris van villany. Úgyszintén van villany, ha az így megtakarított pénzt megújuló energiába fektetjük. A magyar házakon (és középületeken) kétszer annyi energia pocsékolódik el, mint a németeknél.
@Penivaldes: Egyszer, mikor még főnök volt a zuram, voltunk ilyen hőlégballonos dzsemborin a Velencei tónál, a cége csinálta. Kurvajó, csak néztük, de nem oda száll gyakran, ahová akarnánk.

Mondjuk, ha mi anyámmal elreppennénk, és nem a házunk elé, hanem a Dunába érkeznék, kicsit elképednék a szitun... :-DDDD
@Cirbolya_sentinel: Összevissza beszélsz, aztán meg elmenekülsz. Kicsit fárasztó vagy.
@Penivaldes: Ugye, mi ökoladyk... Mit meg nem teszünk???
@Neolibsi: Igen, ezen lehet vitatkozni, magam is inkább a szénerőművek bezárása mellett vagyok. Ettől még Paks bővítése most nem indokolt.
@lbm: a vásárlónak mindig igaza van, így a választópolgárnak is a párt ellenében. magyarul ha nincs más lehetőség, akkor meg kell tenni, le kell menni a nép füléhez!
@a szív fészkei: NYARALÓÓÓÓÓ!

Látom, habzsi-dőzsi az van, és még sírol is? ;)
@Penivaldes: Aham, így van: járulunk a lavór elé - abban fogom fel a leolvadó vizet - és testületileg egy ugyanazon vízben mártózunk. És közben mormoljuk a Fagor isten áldj meg minket mantrát!!!
@épészmérnök: Senki nem lőtte ki Schiffert, most is ő szerepel a legtöbbet a médiában.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én fekve tusolok, amilyen egy rút szibarita váz vagyok!! Phfőjjjj.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: másfél millió? :-D A DOMUS végkiárusítást tart... És a rolók napról napra lehúzva maradnak a vállalkozások tengerében. Az egészségügyben annyira nincs már pénz, hogy az amúgy is hiányos személyzetet nem is próbálják már feltölteni, meg 80 000-ekért dolgoznak az ápolók... Az emberek kiözönlenek az országból ( bár lehet, hogy így kevesebb lesz statisztikailag a munkanélküliek száma...).
Másfél millió ? Istenem! Ez az egész kormány beteg emberek gyülekezete... Komolyan borzasztó...
@TrueY: Mindent megtennék, hogy megszabaduljak tőle. De minden második ember is pont ezt gondolj a faluban... Esély sincs rá eladni. Tudod ez a kádári időből való kis vityillócska. Megmarad apámtól, anyámnak néha jó oda kimenni 32 fokos kéglijéből, néha nekem is, mert szép a Duna, bár épp kötésig ér a parlagfű ott kint. De meg nem éri tartani persze. GYújtsam fel?
@a szív fészkei: és a Fagor víze az olyan mint a Gangesz, megtisztit a bűntől...
@vantaan: De szerencsére van itt az igazi ellenzék, akik 2002 és 2010 között csodálatosan kormányoztak, olyannyira, hogy az emberek inkább egy program nélküli pártnak adtak kétharmadot, csak ezeket ne lássák többet.

Az LMP programját és javaslatait megtalálod a honlapjukon:
lehetmas.hu/rolunk/letoltheto-dokumentumok/

(Már nem tudom, hanyadszor linkelem ezt be, elnézést kérek.)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
te ezt ilyen hosszan elemezted? én ezt elintézem röviden: LÓPINA

és esti fény

brühühühühühü
@batka manó: Kb. ugyanezt küldöm én is szeretettel az én önkorisaimnak. És nálunk huszonévek óta van ingatlanadó, most már a telekadót akarják bevezetni. Amin áll az az ingatlan ugye. Tehát egy húsról két bürkét.
@Penivaldes: Csakis. Meg rohadt hideg, jégdarabok úsziznak benne. Most jól jönne, de most nincs kedvem ehhez..
@TrueY: ja itt sír miközben dőzsől. bezzeg mi mindennap megizzadunk a véres kenyért mellyel testünk tápláljuk, és magunknak kell kutat ásnunk...
@a szív fészkei: pont a jégdarabok miatt, mert a hideg víz edzi a jellemet..
@a szív fészkei: Nekem már magyarázhatod! Kocsi, nyaraló! Teee, luxus proletár, te offshore lovag, Te aljas kizsákmányoló! ;)
@rodeo36:
Ilyen hülyegyerek vagyok, na! A Szent Gittegyletet kritizálni mertem és nem pitizek nekik, hogy dolgozhassak nekik... Vicces...
@TrueY:
A győri önkormányzat ügyvédje erről az offshore buliról ilyen szépeket tudna mesélni! :))

hvg.hu/itthon/20120823_Fideszkozeli_ugyved_csapott_le_az_Audifol

"A fideszes vezetésű győri önkormányzat ügyvédje, rajta keresztül pedig egy hozzá több szálon kapcsolódó offshore-hátterű cég szerezte meg annak az ingatlannak a nagy részét, ahol várhatóan az Audi logisztikai központja épül majd - derítette ki a hvg.hu."

Még jó, hogy a narancsbolsiknál nincs offshore lovag konjunktúra...
@a szív fészkei: "Én fekve tusolok"

"- Fiam! Hát te ülve vágod a fát???
- Próbáltam fekve is, idesapám, de úgy kényelmetlen vót..."
:D

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Építtet még magának űrkikötőt is a kis fasz, meglátod...
@TrueY: tegyük meg a szükséges lépéseket!:))
@vantaan: Nem lett kár, mert balhét csinált belőle az LMP. Egyébként 1.2 mrd forint kár érte volna az államot:
www.origo.hu/itthon/20111011-magyar-nemzet-az-igazsagugyi-szakvelemeny-szerint-is-milliardos-kar-erte.html

Az LMP néhány esetben tett feljelentést, most legutóbb a hulladékgazdálkodási tenderrel kapcsolatban. Az általad említett eset nem megfogható, papíron törvényes. Egyébként se az LMP dolga mindenért feljelenteni. Miért nem jelent fel Gyurcsány? Hö?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
+1 Boli:
"Aktívak... csak... csak éppen lószart sem ér az aktivitásuk, mivel annak a megjelenése majdnem a nullával egyenlő."
Reggel óta olvasgatom a kommenteket, sok tanulságos megszólalás van itten.
Ha szabad megjegyeznem: az én véleményem szerint vannak igen is jó megnyilvánulásai az LMP-nek. A baj abban a kurva kommunikációjukban van elásva. Volt aki azt mondta oké, de nincs annyi pénzük, mint egy fidesznek, vagy jobbiknak ilyesmire.
Az én postaládámba, naponta négy duguláselhárító hirdetése van bedobva…
Sok milliomos karrier kezdődött egy dollárral. Ha tököséknek fontos az amit képviselnek, áldozhatnának egy-két petákot a nem kevés jövedelmükből erre is. Nem fájna annyira, mint egy duguláselhárítónak. De ha nem ez a helyzet, akkor szart fognak ők is pucolni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Csak nehogy neked is ott kelljen kubikolnod! :)
@Knósszosz: Szisza Knósszi!
Igen ott van elásva a tettes, abban, hogy nem képesek eladni magukat....
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
foogsz te még vágyakozva nézni amikor a hű nervitézek a vagonokba ülve integetnek....:))))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kisbaltával egyet vágnék... Azt nagyon.

De miért, elnyúlva egy kényelmes kádban, azzal mi bajod van?? Nem tudod te, mi a jó!
@TrueY: :-DDD Töredelmesen bevallok. Soha ilyen jól nem éltem. Ekkora szarban.
@iii: Azért a helyreigazítási Guinness-rekorder MN-et annyira nem idézném.
@a szív fészkei: jó az, csak nekem mindig kilóg a lábam a kádból. de néha jó elfeküdni benne...:))
@Penivaldes: Na, nekünk - luxusproliság juhéé - olyan hosszú a kádunk, hogy kényelmesen elférek benne. Jó az, na.
és nézni, ahogy egy pók közelít feléd...meg pancsizni, meg sikongatni közben.)
@iii:
elolvastam, átszenvedtem...egy kalap szar...van másik? vagy marad a szar?

brühühühühühü
@a szív fészkei: én sosem férek el, nem tudunk benne elfeküdni teljesen...
@Knósszosz: És mi lenne a véleményed egy olyan pártról, aki sajtcédulákon kommunikál veled? Akkor meg az lenne a baj. Egyébként az se két fillér.
Ez a köztévé: nepszava.com/2012/08/magyarorszag/elo-kozvetitest-manipulalt-a-kiralyi-teve.html

És ennek nyal be a Nők Lapja most már hetente hájpolva valami ottani közhülyét sokért, aki ott csetlik-botlik milliárdokat elbaszva sosem nézett műsorokkal, ezt kéne nézni tömegeknek Jáksó /Habony/ őrülményeit majszolva, stb. stb.
Ahol egy futballmeccset is hamisítanak szemrezzenés nélkül. Dávid Ibolyka szelleme lebeg kamillázva: nem értek a focihoz. Basszák meg! De kikérni, azt tudnak.

Még a magyar kormány is elnézést kért - egy hét után ugyan - az ottani genyaságért, ezek meg lehazudták.
@rodeo36: Akkor szavazz arra, akinek jobb van. Vagy írd le a javaslataidat az info@lehetmas.hu-ra. Vagy írd meg egy blogon. Szóval, tegyél róla.

Ez, így, hogy kalap szar, kicsit sommás.
Szegény fővárosiak, hogy mit kell elszenvedniük a hőség miatt:
1.1.1.5/bmi/kep.index.hu/1/0/326/3266/32669/3266914_004c2a7ef0849dde561b3fb3b66aba8d_wm.jpg

Bezzeg vidéken:
vicc.sytes.net/feltolt/2012/05/anyos.jpg
Csak azt a rettentő hideg sört ne kéne inni ebben a dög melegben. Egészségtelen!
@lbm:

a nagy hatalmas lömpöpö akit senki sem ért meg még önmagukat sem értik...nekik az a dolguk, azért jöttek létre!!!!!!!!!!!!!!!!!, hogy kommunikáljanak és a kommunikácijá aztat jeleti, húgy addig és annyiféleképpen mongyák a nyelvtörőt amig mindenki aki halgattya űket megérti és kattan nekije a tantusz...

mint a tanítónénje: egy 40 fős osztályban legyen kész arra, hogy ugyanazt a tananyagot 40 féleképpen -legalább- el tuggya aszondani ha nem akkor nem tantónéni hanem fidesz

brühühühühühühühü
ű
estelegesen lömpöpö a nagy...ú
@Penivaldes:
Szia Peni-
Igazad van. Ameddig megelégednek a lakodalmi csöcsös korsó nyújtotta kommunikációs lehetőségekkel, addig ne is csodálkozzanak. Ők nem járnak szájról-szájra. Ma kaptam levelet, az én napsugaramtól. Jól megmondta, hogy mennyire szeretem a munkámat. Na, ilyesmire gondoltam. Persze nem úgy, ahogy Viktor. Az ő esetében a portót én fizetem. Akkor inkább rum (Portorico). Az LMP-nek erre nincs kerete, de lehetnének kreatívak, nem?
@iii: én a magam részéről leszarom őket is a politikájukkal együtt...a politikust azért fizetik abból a sok pénzből amit én sem te sem kapunk meg, hogy megolgya ha nem menjen anyja picsájába

ez így világosch?

brühühühühühü
@Knósszosz: Napsugarad??? aha tehát félre kamayoltál tőlem.
kreativitás nélkül nincs siker...
@Penivaldes: A pók előbb elmenekül, minthogy én csobannék, szegény néha nem ússza meg. Néha igen.
Lent most valaki látott egeret a pincénk táján. Hát szegény Gusztira se vár jó sors. De kurvanagy kárt bírt tenni. Bár statisztikai évkönyvet egyáltalán nem eszik. Az az ő gyomrát is megfekszi. Minden mást igen-
@TrueY:

"Én, mint egység sugarú választó egyszerűen nem látom, hogy mit akar az LMP! Nem látom a gazdasági programját! "

Nem vesztettél vele semmit. Én láttam.
@iii:
A vezérem nem sajtcédulán tájékoztat engem a pillanatnyi elmezavaráról, mégis utálom.
Jobban esik Neked ha Média Markt méretű lepedőre írja rá, hogy: le vagy szarva iii, mintha ezt egy kockás füzetből kitépett, cakkos szélű papíron tenné?
@a szív fészkei: Gusztinak hívod a rágcsálót. én nem szoktam nekik nevet adni.
@Knósszosz: Emberek, ne dobjátok ki a szent levelet, hanem a szakszervezetek összegyűjtik reciklálják és a pénzt valakinek - nem Orvicseknek - odaadják.
@fletwwod_mac: most próbálnál menekülni, de nem fogsz. először is kikezdtél velem...ezért véged lesz majfd:)
@Penivaldes:
Ugyan Peni!
Viktor nekem beragyogja majd a pincémet, hosszú téli éjszakákon. A munkahelyvédelmi agymenését kiszögeztem odalent. Erre gondútam...
@iii:
fabiusunk ide bele tette anno pár hete akkor már leírtam...egyik seggfejke sem reagált rá nem fárasztom magam hülyékkel

le vannak írva mint a tavalyi hó

brühühühühühühü
@a szív fészkei:
Én felelős állampolgár módjára viselkedem. Nem dobtam ki!
Alább írtam Peninek is.
Egy ekkora formátumú politikust fel kell szögezni, meg is tettem. Le fog rohadni a vakolat-:((
@Légifarkas: Szomorúan olvasom ezeket a sorokat. Az ember abban az illúzióban van, hogy ha olyan elveket ajánl, hogy vegyünk részt a közéletben, ne döntsenek rólunk a fejünk felett, ne lobbik és agytrösztök adják a szájunkba, hogy mit kellene tenni, akkor a nép ezt örömmel fogadja. De nem, nekünk Mohács kell, nekünk a szuperhatékony vezetés kell, más nem is számít.

A közpolitika az nem cégvezetés. Senkinek nincs a kezében a bölcsek köve. Nincs olyan, hogy hideg céltudatosság, vagy ha van, akkor az már elég baj nekünk. Hidegen céltudatos Orbán, Putyin meg Berlusconi. Kösz, egyikből se kérek.

Egyébként meg van "priorizált" (ilyen szó nincs egyébként, nagyon utálom) döntéshozó szerv, Országos Vezetőségnek hívják. Van 2 szóvivő, akik a pártot hivatalosan képviselik lehetmas.hu/rolunk/valasztmany/. Én meg pont úgy vagyok vele (és ebben szerintem mindenki az LMP-ben egyetért velem), hogy addig veszek részt ebben, amíg ezek az elvek megmaradnak. Nem kell a pártpénztárnokok hatalma, nem kellenek a kirobbanthatatlan emberek, akármennyire is kényelmes a fotelben üldögélő választópolgárnak, hogy mindig a megszokott arcot látja.
@Penivaldes: Hányan szoktál tusolni befekve? Persze, van, amikor az páros szabadon választott műsor, értem... Látom, már újabb hódolót domesztikálsz, te lány, ne vesztegeted az időd!! :-DDD

Amíg Stefi /tiszta, árja/vérverejtékkel összeszed egy félsváb pasit, addig te zongorázol a rajongók közt. Irigy, irigy. ;-DDDDD
@iii: tudod a politikus az olyan mint a kurva, tudod az az útszéli!!!!!!!!!!! én sohasem fizettem ilyen szolgáltatásokért, viszont láttam olyant -még isztambuli kupi előtt sétálva- amint a kuncsaft ordítva követelte vissza a zsuzsut mert a kurva nem teljesített...ha a kurva akar élvezni ahelyett hogy a kliens élvezne akkor vagy nem kurva vagy nem fizetem

még kurvának is rossz

brühühühühühü
@Knósszosz: Egérírtásra jó? Mert akkor én is kirakok egyet.
@a szív fészkei:
Amúgy meg, ez is Kuszai számítás alapján vagyon, hogy egymilliárdot érdemes remittendába fektetni?
Holnaptól Borsot olvasok…
@a szív fészkei: Miféle szent levelet?
Nekem nem ír senki fia-borja. Se szentet, se rendeset.
Max. váltságdíj-ügyben írnak 1es szolgáltatók, h fizessek, eddig-megeddig, mert különben balhé lesz! :)
Antióchiai szent kézigránátot, azt:

www.youtube.com/watch?v=TpvY2STNAJ0
@rodeo36: Talán azért nem, mert seggfejeknek titulálod őket és üvölt rólad az elfogultság. Mondom, akkor szavazz arra, akinek jobb van.
@Penivaldes: Remegek, mint a nyárfalevél a zivatarban ;)
Követelem, hogy büntess meg :)))
@rodeo36: A te politikusod az lehet, hogy kurva, az enyém ne legyen az.
@a szív fészkei:
Ettől még a poloskák is menedékjogot kérnek az orosz gulág nagykövetségen...
@a szív fészkei: hát igen. én csak itt válogathatok köztük.DDDDDD
@fletwwod_mac:
Nem írt Neked a cár atyuska?
Nem lehetsz a kedvence, én már megkaptam.
brühühühü
@fletwwod_mac: persze, szeretnéd mi.)))
büntetés mi?:)))
@a szív fészkei: és közben pancsikol és sikoltozik is miközben a pók... közeledik ;)))
Tudom, nem mai téma, de holnap már nem lesz off. Nálam ez ma kiverte… a biztosítékot.
Nagy esemény elé nézünk holnap. Ritkán lát ilyet Európa szerte az ember, érdemes lesz rá odafigyelni. A Magyar Gárda megalakulásáról való megemlékezés igazi unikumnak számít abban az értelemben, hogy félig-meddig legitimizálva lesznek innentől kezdve (vagy már is azok?) Igaz, be vannak tiltva, de ilyen piszlicsáré apróságokkal ki foglalkozik?

A történet, amolyan igazi magyaros alapon kotyvasztott fújabelemjönki pörkölt. Ez év márciusában adtak be egy bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, amelyben ennek a holnapi spiritiszta szeánsznak a megtartását jelentették be. Namost, a BRFK mint féltökös akármi, állást foglalt a kérdésben. Világos volt az állásfoglalásuk, egy plurális demokráciában ilyen rendezvénynek nincs helye. Aztán mivel jogállamban élünk, megtehette a másik fél, hogy benyújtson erre egy jogorvoslati kérelmet, amelynek, hogy-hogy nem elvtársak, a Fővárosi Törvényszék helyt adott. Szóval, holnap egy történelmi múltú, paramilitáris náci szervezet, megemlékezhet a saját öt éves múltjáról. A kormány mérges, de nem tehet semmit, mert a jogállamiság alapvető normáit neki is be kell tartani. A Kormányszóvivői Iroda La Fontaine albizottsága kiadta a közleményt: "a Kormány – a jogállami normáknak megfelelően - természetesen tiszteletben tartja a független bíróság döntését, ugyanakkor semmiféle kétséget sem kíván hagyni afelől, hogy a legkevésbé sem ért egyet a Magyar Gárda által képviselt eszmeiséggel, illetve azokkal, akik a kirekesztő és gyűlölködő eszmékkel, vagy az erőszakkal közösséget vállalnak.”
Megható történet, de szerintem egyszerűbben is lehetne tálalni. Don Vittorio és Salvatore Pintér rövid beszélgetésének az eredménye ez az egész:

-Hallottad Gabiék mire készülnek?
-Ja, most hozta a postás. Mi a picsát csináljunk főnök?
-Egész edzés alatt erre gondoltam, még egy pontrúgást is elbasztam.
-Ezt nagyon sajnálom főnök, de van valami ötleted?
-Figyelj, tiltsd be. Abból nem lehet nagy gáz, én meg felhívom Tündit, valamit csak kitalál. Augusztusig van még időnk.
-Te mindenre tudsz megoldást főnök, de Gabival mi lesz?
-Ne szarjál be, megoldom. Hajrá Vidi! Ja, és kézcsókom a kedves nejed őnagyságának!
-Hálás vagyok főnök.
-Leszel is még, pusszancs…

A Klubrádió esetében persze más a helyzet. Ott nem kell figyelmet fordítani a tekintetes bíróság ítéletére. Azt nyugodtan le lehet szarni, de ebben az esetben el kell kerülni a látszatát is.
Újabb ajándék a központi moslékosdézsa körül röfögő Jobbikos potentátoknak, bár az is lehet, hogy nekem van üldözési mániám.
@iii: kedves, közben dolgom is van, tudod nem itt osztani az észt a fő feladatom, arról nem tehetek, ha folyamatában nem értesz meg. Már megszoktam, nem ez az első eset tőled ;)
/ha már a személyeskedésnél tartunk/
@fletwwod_mac: esztelen lelkek! póktól függetlenül pancsizom:)))
@Penivaldes: Ha igazságos, akkor tűrném, ha jogtalan... akkor is :)))
@Penivaldes: pók, pasi, pacák, manus, krapek, ipse, ürge, tag, stb., :)))
@Knósszosz: brühühühü
nekem nem írt, szegény szerencsétlen sorsüldözöttnek. Mi lesz így velem brühühühü
Valami fan elsinkófálta, h duplán legyen neki
brühühühü

Pennike, megvigasztalsz? :))) brühühühü
Én azon gondolkodom hogy az LMP (és a többi ellenzéki párt-mozgalom is) valóban érzi-e a felelősségét.

Nagyon könnyen el lehet cseszni a fidesz leválthatóságának lehetőségét.
@fletwwod_mac: Pókembernek képzeled már magad?? :-DD Lehet, hogy akkor nem is sikoltozna már olyan nagyon.
-no komment-

Vasutat terveznek a felcsúti fociakadémiához

Nosztalgiavonat járna a nyolcvanas években lezárt Székesfehérvár-Bicske vasútvonalon. Ha újraépül,
az egyik megálló az Orbán Viktor által alapított felcsúti Puskás Akadémia lesz.
@fletwwod_mac: Pedig még a 88.-ban lévő anyámnak is, akit eszelősen izgat a munkahelyvédés.
@fletwwod_mac: elkűűgyem az enyémet? időben szólj, mert már epekedik rá a szent darálóm ;)
@iii: Neeeee. Papíron????? Most már Sukoró ügyében PAPÍRON Gyurcsány ártatlan. Akkor mit kavart Schiffer????

Egyre inkább elhiszem hogy az LMP az a Fidesz találmánya!

Talán nem véletlen az LMP mélyrepülése! Lehet hogy más is elhiszi! "Sok politikusról fillérre pontosan megmondom mennyiért mondja amit mond a vagy jelent fel." Neked nem úgy tűnik?
@Knósszosz:

klub rádió - biztos rágják is a kefét, hogy a rádió hallgatok(is?) még mindig eltartják, nem megy a kifárasztás... :)

kifárasztás = ki a pics fizetne hirdetést egy rádióban amelyik bármelyik nap megszünhet és elszedték töle az összes vidéki frekit.
(a neonál bejött pedig ott rendben voltak az engedélyek.)
@Knósszosz: pontosan az utolsó mondataidra gondoltam én is. Van itt mindenre megoldás, ha a kormány azt akarja. Akkor semmi se számít, se a közvélemény se a bíróság semmi. De persze a Magyar Gárdával "sajnos" nem tudnak mit kezdeni... Hányinger... :-( lesz itt még jobbik-fidesz koalíció...
@a szív fészkei:

olyan magaslabdákat dobsz néha...

lehet csak akkor sikoltozna' csak igazán. :)
@lbm: na igen ha a kormányunk akarja akkor megoldják, ha nem akarja akkor nem oldják meg..régi zongoramű ez..
@Cirbolya_sentinel: Összemásoltam, amiket írtál és én válaszoltam:

C: Tapasztalatokat, ismereteket hogyan akartok szerezni, mert a választásokon igazi háború lesz, abból is a legmocskosabb, még ennyi pénz és megjelenési lehetőséggel sem mint most.

i: Na ne mondd, hogy háború lesz. 2010-ben nem az volt? És mégis sikerült, minden ellenszél ellenére.

C: ha ezt most komolyan gondoltad, akkor nincs mit hozzá tennem, ekkora naivitást és álomvilágot nem feltételezek még rólad sem :-)

i: Mit ne gondolnék komolyan? Hogy választási háború volt 2010-ben? Mi ebben az álomvilág? Nem értem, fogalmazz értelmesebben.

C: ennél érthetőbben nem akarom, ha ez neked nem volt érthető, akkor nincs mit hozzá tennem

Tehát rákérdezek egy konkrét dologra, erre más sokadszorra kapom azt a választ, hogy ha "nem értem, akkor nincs mit hozzátennem". Sajátos. És ezt már másodszor játszod el.
@batka manó: nem is:)) Peni szereti a hősöket, mint Pókember:)))
@iii:
mivel te itt hisztizel mint egy menopausiás öreghölgy...nem sok hozzátennivalóm maradt, kurva komolyan és lófasz meg lópina nélkűl leírtam egy teljes rencert meg a kommentjeimet arra sem reagáltak, mert ők jobban tuggyák, hát lópina és esti fény meg basszák meg egymást és mennyenek a picsába

ennyi legyen elég

a te politikusod is kurva csak te már megszoktad és fizeted még ha nem is szopik

kidobott pénz

brühühühühühü
ehhh

Blikk: nyaralni ment a hivatali kocsijával egy képviselő

Munkájához kapott egy autót Bátonyterenye önkormányzati képviselője, Molnár Ferenc (Fidesz-KDNP), majd a politikus ötödmagával a görög tengerparta utazott - írja a Blikk
@batka manó:
Gond egy szál se, majd Klitonynének meg fogják írni megint, hogy ne pofázzon bele, foglalkozzon inkább Lulyinszki kisasszonnyal.
Oszt jónapot.
gárda gyüli:

most lenne értelme finoman (esetleg akár gorombábban is) ellentüntizni...mer' ez megint "gyökér' vagy bazzeg, le vagy szarva nekem még ezt is lehet" kategória.
@rodeo36: ajjaj, te is megkapod, hogy nem fogalmazol egyértelműen ;)

Csak kíváncsiságból, te mit szűrsz le a fenti összeszedésből, szeretném hinni, hogy nem vagyok teljesen hülye...

@Penivaldes: és nem először ;)

/a te véleményedre is kíváncsi vagyok/

meg aki még véleményezni akarja, ne kíméljetek :D
@Knósszosz: "Újabb ajándék a központi moslékosdézsa körül röfögő Jobbikos potentátoknak, bár az is lehet, hogy nekem van üldözési mániám."

Hát ebben lehet tényleg az van. :) Korábban már linkeltem, nem láttad??? :))

Ha a melegek vonulhatnak, vonulhat a gárda is

mno.hu/belfold/ha-a-melegek-vonulhatnak-vonulhat-a-garda-is-1100964

A BRFK ugyan kérte a Fővárosi Bíróságtól, hogy tiltsa be a szélsőjobboldali szervezetek szombati vonulását, ám a törvényszék mégis megadta az engedélyt a radikálisoknak, hogy megemlékezhessenek a Magyar Gárda alapításáról.

Egyébként meg nem tudom miért aggódsz, nem lesz ott semmi extra csak egy normál megemlékezés.:)
@Penivaldes:

"örömszerzésileg" gondoltam azt a sikolyt, nem félésiből... :)
@Penivaldes: Dehogy, Szépséges Királylány!
Csak a hűtővel randizom vacsi ügyben, kell a kalória. Közben olvasom a Falramá Szó-t.

Azt nem említetted, hogy hol szeretnél válogatni és hány kívánságod lenne ;)
@Cirbolya_sentinel:
ez olyan snassz, a Klasszikus Orient Express-t kell átvezetni oda vissza -mikor mindenki otthon van- megállás nélkűl, közben friss pezsgőt szolgálnának fel és kaviárt a szalonkocsiban és a rezesbanda meg fújná...

szóval nagyobb ünnep mint a Knosszosz pincéjében...csak kicsit knósszy...hopgy a vakolatod is megmaraggyon

brühühühühühü
@vantaan: Attól, hogy a bíróság felmentette, még a sukorói panama igaz, mert az nem arról szólt. Egyébként meg az ügyészségi indítványnak nem Schiffer feljelentése volt az alapja, az teljesen másról szólt.

Az "egyre inkább"-ot nem igazán értem Mitől lenne egyáltalán az LMP a Fidesz kreálmánya? Javaslom tanulmányozásra Ockham borotváját:
hu.wikipedia.org/wiki/Ockham_borotv%C3%A1ja
@rodeo36: Ja, hogy egy kommentben megalkottál egy rendszert is... értem... Ápolók mit szóltak? :)
@lbm:
Na, ezt kellene elkerülni!
Milyen gyors vagy? Usain Bolt tempója megy? Ha ez nem, akkor most indulj-:(
@batka manó: ilyenről még nem halllottam..hogy valaki egy képregény hősről fantáziált volna
@batka manó: úgy tudom lesz ellentünti is mehetsz nyugodtan bár hidd el nekem, hogy egyik szervezet emberei sem esznek cigány meg zsidó gyerekeket. :)

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=56840
@Cirbolya_sentinel: Ugye azóta is szorgalmasan irogatsz másoknak, csak arra nem érsz rá, hogy konkrét visszakérdezésre válaszoljál. Most már nem érdekes egyébként, ne strapáld magad.
@Cirbolya_sentinel:
már említettem vala, hogy a korábbi fabius posztban részletesen teljes keresztmetszetben reagáltam a lömpöpö programjára, meg is állapodtuk fabius-szal, hogy egyik járható...mivel ezek az alakok olvassák a varánuszt azóta senki sem reagált tehát leszarják a bárki bármilyét

hát akkor én is

a többiek meg védjék gittegylet és kiesik a parlamentből hacsak nen köt szerződést a törpével mint a ködmönösök van az a píííííííííííízzzzzzzzzzzz

brühühühühühühü

gyagyaságokat ömlengenek a híveik is
@iii:
nyasgem

brühühühühühü
@Cirbolya_sentinel: most mér' vagy ilyen? Hát ő oda biztosan dolgozni ment, a másik négy ment csak nyaralni. Na de akkor mi van?... :-D

Az a baj, hogy igazából abszolút tojnék az ilyesmi stiklikre, de most komolyan. Persze ha amúgy minden rendben lenne. De az ilyen nagyképű falloszok, akik tönkrevágták még azt a picit is ami volt, nagyon idegesítenek... Főképp, hogy ők a becsület, meg a "soha nem hazudunk" kormánya, ezen felül pedig ellopták a nyugdíjamat, úgyhogy még az ingyenes levegővételüket is sajnálom...
@rodeo36:
vityázok rá...
brühühühühü
@rodeo36: Ezt mondták az ápolók? És nem csaptál a szájukra?!
@Cirbolya_sentinel:

ez az @iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nagyon be van csavarodva, mint a felmosórongy

én már konkluzionáltam...

brühühühühühü

ne add fel csak egy másik troll meg gárgyula
@iii:

mondd bucika nem vagy te @kara kán a kánsági dűlőből?
álnéven mint a kukorica jancsi a lucernásban?

vagy másik tetű?

brühühühühühü
@Gábriel angyal:
Nekem a Gárda nem normál.
Egy buzi nem irt zsidókat, ellentétben a hivatalos megfogalmazás szerinti: „nemzeti érzelmű kopasz fiatalemberekkel” Meg a hozzájuk csatlakozó fradista-újpestisesta és egyéb dögkút szökevényekkel.
Bocs Gab, nem értek egyet.
@Knósszosz: talán átvészelem csendben... reméljük még nem vagyok semmilyen listán :-)

bár pont a hetekben beszélgettük itthon, hogy ha 2014-ben nyer a fidesz akkor lehet, hogy jobb lenne máshol, akkor is ha csak a fekete mosogató lenne ott a karrierem... A jobbiktól pedig kifejezetten félek...
@Penivaldes:

"fletwwod_mac: Pókembernek képzeled már magad?? :-DD Lehet, hogy akkor nem is sikoltozna már olyan nagyon."

erre gondoltam volt reagálni, ha tévedtem akkor elvesztettem a fonalat, vagy mit... :)
@Knósszosz: "Egy buzi nem irt zsidókat"... :-)))) bocs de erről az jutott eszembe, hogy " egy kissebbség ne legyen rasszista..." Egy rokonom szokta mondogatni :-)
@Gábriel angyal:

nem is azzal van a gondom, hogy kannibálok lennének a legények...

a gárdát úgy ahogy van egy elb.szott dolognak gondolom, és a tagságot sem becsülöm/tisztelem mert ilyen eszmék mellett nincs mire. Kb. annyira elfogadhatalan számomra, hogy felnött emberek beleállnak egy ilyen dologba, mint az árpádsávos zászló, meg a nagyonnagysosemvoltmagyarországmatrica, mega revizót trianonak. Egy elmebaj ez az egész, pont annyira f.szság mint a thürmer féle komcsipárt tagjának lenni.
@Knósszosz: Küldjed már őket a Duna-kanyarba parlagfüvet irtani, meg lehet veszni, annyi van! Nem azért alakultak??????????????
@lbm: Egy ápolónőért mindenhol kapkodnak, tudod.
Ezzel is tele van a hócsukám. Ki fogja vajon majd privatizálni???

"Egy csomó pénzt kapott az állami mobilcég

A cég alaptőke-emelése egy júniusi közgyűlés eredményeképpen megtörtént, amint azt a cégbírósági adatok is alátámasztják – közölte az MPVI Mobil Zrt. sajtóosztálya az MTI érdeklődésére azt követően, hogy pénteken a Világgazdaság közölte, a negyedik mobilcég 14,1 milliárd forintos alaptőke-emelését hajtott végre. A cégbírósági adatok szerint az emelés még július elején történt. Az emelés nem készpénzben, hanem vagyoni értékű jogok átadásával valósult meg.

A lap információi szerint a társaság tulajdonosai, a Magyar Posta (10 százalék), a Magyar Villamos Művek (45 százalék) és az MFB Invest (45 százalék) a részesedések arányában juttatott vagyoni jogokat a negyedik mobilszolgáltatónak."

index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/24/alaptoket_emelt_az_negyedik_mobilszolgaltato/
@a szív fészkei:
Nézd, a parlagfű irtás nem hoz szavazatokat.
Viszont a „mindenzsidótakazánba” returhika igen.
Tudom, nehéz ilyen egyszerűen gondolkodnod, de Te mint liberális lásd be, hogy sokszínű egy társadalom. Vannak gondolkodók és vannak agyhalottak. Légy toleráns Anya!-:D:D
@a szív fészkei: szia, figyelmedbe ajánlom a LINDT új reklámját Federerrel :))
@Knósszosz: Veled az vagyok, nem? A Jobbiknak nem én vagyok a zanyája, hanem a Wittner Mariska. Összeillenek.
@a szív fészkei: nyelvtudás nélkül? Bár ez elsajátítható, ellenben sajnos a szakmámban csak olyan munkakört tudok ellátni, amiben nem kell emelni. Ez az én vesszőfutásom immár egy éve. A sok évi emelgetés (50 kiló vagyok ) mozgásszervi betegséget okozott mellyel három hónap alatt birkóztam meg úgy hogy most némi fájdalomcsillapítóval elmozgok, néha jobban néha rosszabbul. És ez meghatározta azt, hogy értéktelen lettem, mivel a papírjaim az ágy mellé szólnak, azt meg már sajnos nem tudom ellátni. Amikor munkanélküli lettem akkor meg hiába kértem hogy tereljenek vissza a munkaerőpiacra,nekem nem a segély kell, hanem képezzenek át, elhajtottak. Ennyit az NFSZ-ről úgy egyébként... Most sikerült újra a szakmámban elhelyezkednem olyan munkakörbe ahol nem kell emelgetnem, 86 ezer ft/ hó fizuért. Boldog vagyok, de ha ennek vége, akkor ennyi volt...
Én, drágám, ha kimegyek külföldre, hidd el, hogy max. mosogatólány leszek :-)))/kicsit azért :-( /
@glaci ph 5.5 álompolgár: Kellemes pasi, ja. Ennyi Lindttől meg még inkább az. :-DD
@a szív fészkei: de most ez a Wittner kicsoda? Komolyan? Tényleg nem tudom. 56-os hős, vagy kifene?
@batka manó: Szerintem a komcsipártozás jóval nagyobb gáz. :(
off:

az egyik rádióban reklámként elhangzik, hogy az mgm zrt ( vagy ngm?...) támogatta az olimpiát. Hallotta ezt valaki, és tud erről valaki valamit? Egyszerűen nem találok ilyesmit a neten...

Bocs az offért, csak mindíg mindenre kíváncsi vagyok... :-)
@lbm: Igen 56-os hős bár már van ellentét közte és a jobbik között. Főleg mivel Mária mostanában túlságosan is fidesz kompatibilis lett. :(

hu.wikipedia.org/wiki/Wittner_M%C3%A1ria
@lbm: Ja ezt nem tudtam, sajnálom. Láttam a Nyírőben, ahogy a hozzád hasonló testalkatúak emelgették a magatehetetlen öregeket, nem csodálom, ha kipurcantál. :-(
@Gábriel angyal:

miért? az "csak" egy másik szélsőség...egyik kutya,másik eb

tudod
hitler-sztálin, ez is kaki az is szar.
@rodeo36: Nem ismerem az urat.
@a szív fészkei: fátylat rá! :-) akik szoktak olvasni tudják, hogy nem vagyok "feladós" fajta :-)) Azért is megmutatom, hogy találok mindig melót, és ha állósztrájkkal nem is tudok a munkavállalókért tenni, de a neten jó hangosan kiabálok értük :-))
Amúgy sajna az ápolók nagy %-a tönkrevágja a gerincét már egész fiatalon, de szerintem egyikünk se bánja meg az addigi éveket. Ez egy nagyon szép szakma. Mást már nem is tud nyújtani sajna, mivel se fizetés, se megbecsülés... Viszont állítom, hogy én sok emberrel ellentétben boldogan megyek dolgozni, mert szeretem amit csinálok :-)
@Gábriel angyal: lehet, hogy most némelyek csúnyán fognak rám nézni, de én utána néztem 56-nak némileg, és bár semmiképp nem mondható szépnek az "elintézési" módja, azért az infókat összerakva arra jutottam, hogy a forradalmárok közt voltak olyan "kis" fasiszta beütésű egyének is... Na most eme Mária ahogy évek óta viselkedik, csak megerősít ebben némileg...

Na gyertek tépjetek szét, tudom 56 tabu, és én így belerondítok, mert a véleményem nem fekete-fehér hanem szürke... Hozok is egy sört, úgy állom a rám mért csapásokat...
én meg megyek kocsmázni', ne veszekedjetek nagyon míg visszajövök :)
Kis áthallások milliárdosék világából: rengeteg pénz valahonnan, ettől mindent megengedhetek, magamnak-mentalitás, foci: index.hu/belfold/2012/08/24/szlovakia_egyik_leghiresebb_csaladjanak_tagja/
@lbm: Minden forradalomban voltak kétes alakok, de a többi forradalomhoz hasonlítva a miénk szinte patyolat tisztának mondható.
Az oly nagyon gárdaünneplésbe bódult Gabrielnek: [..]"Túl keménynek tartja a Pussy Riot punkegyüttes három tagja elleni ítéletet Vlagyimir Putyin orosz államfő mellett működő emberi jogi tanács. Az ismert jogvédőkből, szakemberekből és közéleti személyiségekből álló tanácsadó testület szerint elegendő lett volna, ha felfüggesztett büntetést kaptak volna."
index.hu/kulfold/2012/08/24/a_pussy_riot-itelet_meg_putyin_emberei_szerint_is_durva/
@a szív fészkei: olyan szépen hangzik a cikk, mint amikor azt hallottam "recesszió"...
@lbm: Eleinte még nem volt az. Eörsi öccse, a történész írt róla egy hosszabb elemzést. De aztán bekerült a nő Fidesz bűvkörébe, és felfedezte ezt a vonalat magában. Azóta ezt nyomatja. De hogy volt ilyen szín is 56-ban, az tény.
@a szív fészkei: ugyan nem tudom mit köszönsz, de szívesen :-)))
@a szív fészkei: tudtam, hogy te nem értessz félre :-)
@Gábriel angyal: hogy érted hogy a mienk patyolat tisztának mondható?
@a szív fészkei: mer' ott már dúl az a "sokkal jobb" unortodox demokrácia, ami felé mi haladunk :-)
@a szív fészkei: Gondolom ugyanezt írják ha egy részeg neonáci véletlenül kartlendít egy osztrák vagy német kocsmában és ezért mondjuk 10 évet kap. :) Az nyilván ennyire már nem zavarja a demokratikus emberjogi érzékenységüket. :)
Hétfőtől mehettek ide kajálni, valahol legalább nő valami Magyarországon: index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/24/hooters/
@a szív fészkei: a csoki a lényeg! a federert nem enném meg olyan gyorsan, mint azt a sportszatyor trüfit.
@Cirbolya_sentinel:
Én is haddd... Azt szûrtem le, hogy egyikôtök hülye.
Meg azt, hogy nem te vagy az.
Az, ahogy ezek után tovább magyarázgat a csóka, az az alja már. Szerintem a fidesz direkt épített be ilyeneket, mert magától valaki ennyit nem árthat egy pártnak! :)
2014. Kisbüdös. A kocsma hátsó helyiségében nem bír megalakulni a LMP országos frakciója...
@Cirbolya_sentinel:
Én is haddd... Azt szûrtem le, hogy egyikôtök hülye.
Meg azt, hogy nem te vagy az.
Az, ahogy ezek után tovább magyarázgat a csóka, az az alja már. Szerintem a fidesz direkt épített be ilyeneket, mert magától valaki ennyit nem árthat egy pártnak! :)
2014. Kisbüdös. A kocsma hátsó helyiségében nem bír megalakulni a LMP országos frakciója...
@lbm: Hogy így állsz a szakmádhoz! :-))) Jó tudni. Ne szoruljak rá, de jó érzés, hogy vagytok ilyenek itthon még. Láttam is hasonlókat, grat nektek érte!
Ilyen szituban bizony, össze kéne fogni valahogy a legkisebb ellenállás mentén, mert ez a mocsok rajtunk ragad évtizedekre.
@a szív fészkei: akkor enyém a csoki, te meg edd meg a pasast:)
Kurva jó, hogy úgy látszik végképp náci-simogató lett a Varánuszból.

Ez az, reklámozzuk csak őket.
@Gábriel angyal: szóval mi nem szoktunk veszekedni, így ne harapj keresztbe azért amit most írni fogok. :-)
A kettő példa nem ugyanaz. Ugyanis: az egyik egy hatalmas gyilkolászást éltet ( kérném, hogy nézd meg "A csíkos pizsamás fiú"-t, ha egyszer kedved lesz hozzá), a másik pedig csak kifigurázott egy politikust. Na most valóban nem mérhető a kettő össze: mivel az egyik egy tragédia éltetésének elítéléséről szól, a másik meg csak egy kritikát nem tűrő diktátor hatalmaskodása.
@a szív fészkei:
Pfff... ne is említsd a nevét, jó?
Amúgy mi történt itt?
A sokadik hang mondja azt, hogy a Varánusz szar.
Megártott a meleg a törzstagoknak, vagy mi? Én nem vagyok az, de kikérem magamnak! Ugyan hová járjak, ha ez itt belefullad a mocsokba? A Völkischer Beobachter Online nem az én világom, valaki csináljon már rendet!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Egér-Egér, mit nem mondasz?!
A klíma szart be, vagy mi van??
@iii:

Te tényleg ennyire korlátolt képeségü vagy hogy nem érted meg, hogy nem az LMP mondja meg hogy van-e programja, meg hogy milyen jó párt, hanem a szavazó?

Értsd már meg, hogy az LMP-nek nincsen programja, nincsen szakembere, nincsen észbeli tudásban mérhető vezetősége. Ezt én mondom, aki a 90%-ban figyeli és értékeli a híreket. Miközben a magyar átlag 30%-on se áll.
Ha tehát az én tájékozódási igényemmel azt mondom, hogy az LMP egy nagy észrevehetetlen óvodás tömeg, akkor azzal ne vitatkozz. Mert akit ennél kevésbé érdekel a hablaty, az még ennyit se vesz észre belöletek.

A népszavazási leégesétekre meg nem az a magyarázet, hogy azért nem sikerült mert nem írták alá az emberek (jaj de okos vagy, hogy ezt az elméletet így összehoztad!), hanem az hogy itt is megmutatkozott, hogy halvány fingotok sincs arról, hogy mely szaktémák érdekesek az emberek számára, melyek körül forog az életük. Ti elrájszoltatok a tömegeket marhára nem érdeklő rétegtémákon, aztán meg most azokat szidjátok, akik nem akarják megérten a zsenialitásotokat.

Na de majd 2014-ben jön az ébredés a biliben.
@a szív fészkei:

Fogj össze akkor hát a mocskos szemkilövető maszop- Debil Koalíció banda ellen.
@Knósszosz: szar a Varánusz? :-)) Ha szar lenne nem járnának ide az emberek, hogy elmondhassák mennyire szar... Inkább meleg van, és idegesek az emberek...
@lbm:
Ugyan, nem én állítom. Csak olyanok fanyalognak, akikről nem gondoltam volna.
Nem értem...
@lbm: Nem igazán. Mind a kettő elvarázsolt emberek oktondisága de az egyik ha 2 évet kap kitör a világvége és a sipákolás, a másiknál pedig minimum csak mély kuss van. De ha még pontosabbak akarunk lenni, vajon ha valaki a kommunista népirtó bűnösöket élteti az hány évet kap??

Ja persze ez csak költői kérdés, hiszen ez a ballibbantaknak és a posztkomcsiknak cuki és igazán eurokomfort. :)
@level 1:
Te minden este erre alszol el?
Kurva büdös lehetsz, mikor felébredsz.
@level 1: mondjuk én aláírtam nekik az Örsvezér téren, és akartam, hogy sikerüljön. Aztán meg nem sikerült. Azóta pedig ilyesmit meg sem próbáltak, pedig kéne! Én nem tudok tüntikre járni, meg ilyenek, viszont a nevemet bátran adom, ha kell. De nem kell, mert nem történik semmi...
Nos, a siker továbbra is láthatatlan. Meg HU is...

"Senki sem akar nálunk befektetni"

hvg.hu/ingatlan/20120824_Senki_sem_akar_nalunk_befektetni_
"Orbán Viktor szerint a jelenlegi négymillió helyett öt-öt és fél millió magyar munkavállalóra és adófizetőre van szükség a következő egy-két évben ahhoz, hogy ne maradjon törékeny Magyarország gazdasága."

Baromállat.
Állatbarom.
Ostoba szar.
Elmebeteg, komplexusos szar kispados babuin.

VALAKI HÍVJON MÁR ORVOST! HÁT LÁSSA MÁR EL VALAKI BAZMEG!!!

Na ez a holdutazás, Vitya bazmeg! Kemény trip.
@Gábriel angyal:
Véletlenül ... az alja, az csak az alja. A német is megveti az ostoba náci fajtát!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Képzeld el, most fel van töltődve... Aztakkkkku...va! :)
@Gábriel angyal:
Gab, én melyik vagyok?
Egyik oldalra sem sorolom magam. Imádom a Kuznyecov NK-8-as hajtőmű hangját, és imádom a PW-2000-es muzsikáját is. Most akkor tetű-e vagyok?
Érted Te mire gondolok, nem kell ragozolódnom-e...
@Knósszosz:
Nincs is szebb, amikor egy sugárhajtómű felzúg, szinte visít... Illetve, amikor egy kis utánégető még rájön! :)) Libabőr...
@Gábriel angyal: angel! Szerintem pedig pontosan ki kell fejezni a határokat, még az oktondiság esetében is. És számomra a mérce az, hogy a karlendítősdi, még viccből sem, mert azt sem szeretném ha viccből sárga csillagot festenének egy-két bolt falára. Márpedig ez árt, és bár tudom, hogy szereted a jobbikot ( pedig nekem tök szimpi vagy, és nem is értem), de nézd meg: volt egy kis gyújtogatás a fővárosban, aztán lett egy kis magyar gárdácska, árpádsávval (mely tudom nem is az a jelkép, csak épp zsidóztak alatta rendesen, így nem én értem félre mégsem...), aztán lett a jobbik, majd be is került a parlamentbe, az EU-ba stb. Nem tudom érzékeled-e, hogy egy egyszerű karlendítés mitől veszélyes. És itt most vonatkoztassunk el a jobbiktól, ő csak egy példa az ehhez hasonló folyamatokra. na most az hogy pussy akárkik kifiguráztak egy putyinkát, hát.. Nem tudom felfedezni benne a veszélyt.
A kommunistázás pedig szintén nem ugyan az, mint a náci világ. Nagyon csúnya dolgok voltak abban a rendszerben is, ezt én sem vitatom, viszont az tagadhatatlan, hogy amikor a legelején kialakult itt (bár lehet hogy az inkább csak szocializmus volt, de ez is magánvélemény...) akkor nagyon sok ember örült neki, mert olyanoknak is kenyeret adott akiknek addig nem volt ( és nem azért nem volt, mert segélyből éltek ugye?). Voltak hatalmas hibák, tényleg, de a zsidóüldözés, az semmi másról nem szólt, csak a gyilkolászásról, és nem azért mert hibák voltak, hanem mert eleve ez volt a célja, programja, semmi mást nem is akart nyújtani. A kommunizmus alapjaiban nem egy rossz dolog, azaz alapjában nem elítélendő. Az, ahogy kivitelezték, az valóban elítélendő, de nem maga az eszme. Az az eszme viszont elítélendő, ami semmi mást nem nyújt mint a gyilkolászást elborult, buta gondolatok alapján.
Nekem bizony a két eszme nem ugyanaz, mivel az egyiket csak elbaszták a megvalósításkor, a másik viszont eleve szar, szemét, és embertelen.
@Knósszosz: A repülés szeretete oldalaktól függetlenül felül emel minket mind a nácizmus mind a kommunizmus bűnei fölé. :)

Pld. ha ez tetszik nekünk, attól még nem leszünk nácik ugyebár. :)

youtu.be/xfvQnlYB3IE
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :-DDD annyira jót nevettem ahogy kitört belőled a "lássa már el valaki bazmeg" :-))) Hát köszönöm :-))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Igaz!
Amikor jön a bableves utáni farszázs, az meg aztán...
Na, megyek rázogatni a bográcsot.
Rotyog benne két kila marhalábszár.
Köll az, köll-:)))
Kedden úgy is szar napom lesz, de addig ZABA!!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Sztem abban jól érzik, hogy kb. ennyi foglalkoztatott (5-5.5millió) *kellene*, h ne legyünk nyakig a margarinban.
Szvsz. 20 év kitartó *építő* munkával talán elérhető lenne.
Egy év alatt? Még a kínaiaknak is beletörne a bicskájuk ekkora növekedést produkálni.

És kipihenten mond ilyeneket.

Déli áramlat coki,
széles nyomtáv Bécsig coki (helyette felcsúti TGV épül),
Coca-cola coki,
itt a következő heti újabb villámtender:
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F08%2F24%2Fvillamtendert_irt_ki_autovasarlasra_a_rendorseg%2F
(nyertes levajazva).

Ennyi talán már elég is lenne némi növekedéshez, de nem állunk meg -1,2%-nál az tutti.
@lbm: Több ponton nem értük egyet pld. ebben:

"Nagyon csúnya dolgok voltak abban a rendszerben is, ezt én sem vitatom, viszont az tagadhatatlan, hogy amikor a legelején kialakult itt (bár lehet hogy az inkább csak szocializmus volt, de ez is magánvélemény...) akkor nagyon sok ember örült neki, mert olyanoknak is kenyeret adott akiknek addig nem volt ( és nem azért nem volt, mert segélyből éltek ugye?)."

Ezzel kapcsolatban az alábbiak lehetnek még érdekesek:

"A nemzetiszocializmus és a kommunizmus jelentős különbségét mutatja az is, hogy Németország polgárai (a zsidókat leszámítva természetesen) sokkal nagyobb szabadságban és jólétben éltek, mint a vörös birodalom jogfosztott alattvalói. A nemzetiszocialista kormányzat nem folytatott irtó hadjáratot a saját népe ellen, ezzel szemben a kommunizmus több milliós tömegeket gyilkolt le vagy küldött munkatáborokba. Németországban virágzott a kultúra, a Szovjetunióban pedig lényegében lefejezték az értelmiséget, és tűzzel-vassal irtották a múlt értékeit. A nemzetiszocialista Németország polgárai (legalábbis a háború kitöréséig) bíztak a jövőjükben (amit a házasságkötések és születések rohamosan növekvő száma is bizonyít), míg a kommunista állam lakóinak mindennapjait a rettegés és a bizonytalanság mérgezte meg.
Természetesen a nemzetiszocializmus és a kommunizmus emberképe és filozófiai alapjai is szöges ellentétben állnak egymással. Az az unalomig ismert érv, miszerint mindkét ideológia az "emberek egy csoportját halálra ítéli a boldog jövő megteremtése érdekében", nem tűnik túlságosan megalapozottnak. Hiszen még a hivatalos történészek sem állítják, hogy 1941/42 előtt Németországban tömegesen gyilkolták volna a zsidókat. (Megkülönböztető törvényeket hoztak ellenük rendkívüli befolyásuk letörése érdekében, és emigrációba akarták őket kényszeríteni. Ami pedig később történt, annak inkább a háborúhoz van köze, és kevésbé a nemzetiszocializmushoz. Sztálin birodalmában viszont békeidőben is tombolt a terror.) Továbbá érdemes feltenni a kérdést: létezik egyáltalán olyan eszme, amely, miközben megjelöli a nagyszerű célokat, nem mutat rá az elérésük útjában álló akadályokra is? Vajon az egyedül üdvözítőként beállított liberalizmus és a vele szövetséges cionizmus nem jelöl meg olyan embercsoportokat, amelyeket "karanténba kell zárni", le kell tartóztatni, súlyosabb esetben pedig meg kell ölni? (Két ilyen csoport létezik: az egyik a fasiszták-nácik-antiszemiták csoportja, a másik pedig a "muzulmán fundamentalistáké". A cionisták számára ráadásul létezik egy etnikailag is körülírható "nem kívánatos" közösség: a palesztinok, illetve általában az arabok.)
A nemzetiszocializmus és a kommunizmus összemosása azt a célt szolgálja, hogy - miközben piedesztálra emelik napjaink "új világrendjének" hivatalos ideológiáját jelentő liberalizmust - a milliókat nyomorba és szenvedésbe taszító kommunizmus szintjére rángassák le azt az ideológiát, mely példátlanul rövid idő alatt virágoztatta fel Németországot."
@Gábriel angyal:
Nem!
Miért nincs repülőnap?
A focit leszarom (a magyart), de az miért megy a kukába, ahol százezer ember jól érzi magát?
Ki a fasz kíváncsi a magyar válogatott péniszeire, amikor volt nekünk egy Topi, vagy Bagira, akik Fairfordból rendre elhozták a trófeákat? Ja, MIG-29-el, bocs. Ez most nem igazán megy a Gripenekkel. Viszont sok milliárdunk van a karikalábú szemetjeinre, akik az ég-világon nem fognak semmiféle értékelhető teljesítményt felmutatni. Le van szarva, a vezérnek ez a fóbiája, tehát fizetjük.
Meg a gazdasági sikereinket is.
Maradjon inkább a repülés:
"Aztán el repülök Rióba,
beszállok egy kabrióba..."
Jójéllyet!
@lbm:

Kínomban röhögök. :DDDD

Beígért 2 évvel ezelőtt 1 millió új munkahelyet. Lett azóta még vagy 50 ezer munkanélküli, és vagy 40 ezer bedőlt vállalkozás.
És tegnap, mintha MI SEM TÖRTÉNT VOLNA, beígér 1,5-2 év alatt 1, 1,5 millió munkahelyet. Eszem megáll. Ez már a vég kezdete, amikor a pszichotikus elme a saját maga által generált álomvilágba menekül.
@Knósszosz:

Azt tudod, hogy azért vertek szarrá mindenkit a MIG29-ekkel, mert a ruszki gépekbe nem volt beleépítve az a pilótát védő elektronika, ami egy idő után (tripla dugóhúzó hátrafelé maxigázzal :DDD) letiltott volna, és ami a nyugati gépekben benne volt. :D
@Gábriel angyal: "Németországban virágzott a kultúra,"

Milyen kultúra virágzott a náci Németországban, te szerencsétlen...

Te tényleg mindenkit hülyének nézel. Könyvégetés megvan? A modern áramlatok dekadensnek nyilvánítása megvan? A "zsidó művészet" betiltása megvan? Színházak, kabarék bezárása megvan?
@Gábriel angyal:

Mellesleg a náci Németország legsikeresebb, legnagyobb látogatottságú kiállítása ippeg az eredetileg a "dekadens zsidó festészetet" kigúnyolni akaró kiállítás lett. Bezzeg mellette az árja művészetet bemutató tárlat a lőtéri kutyát nem érdekelte. :DDD
@Gábriel angyal: A komunizmus valamit felajánlott,ami jó dolog. Elbaszták cudarul.
A nácizmus pedig eleve azt ajánlotta fel, hogy hulljon a férgese, meg a zsidó, és akkor jó lesz.
Te ezt nem érted. De ez van, mi soha nem fogjuk meggyőzni egymást.

Csak most hasonló folyamatok mennek: eltapossák a beteget a munkanélkülit a hajléktalant a szegényt a romát, és már zsidóznak is rendesen. Semmit nem ajánl se a jobbik se a fidesz csak ellenségképet akiket utálni kell, és lassan megdögleszteni, mert attól majd jó lesz...
A történelem ismétli önmagát időről időre, mi mégsem tanulunk belőle... Pedig tudjuk a mese végét
@Knósszosz: Bennem is ugyanezek a kérdések kavarognak vazze. :( Jó éjt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A legjobb elfogógép. Állítólag a japánoknak is megfelelt.
A kor már némileg eljárt felette, főként elektronikában, de mechanikailag ott van.
@fletwwod_mac:

Összeszedett kis levél, nem nagyon van mit hozzáfűzni, tovább is küldtem.
@lbm: Szerintem nem érdemes folytatni a vitát, meg ez a téma lassan amúgy is a szögesdrótpetting szobába való.

Inkább röhögjünk ezeken. :)

kuruc.info/r/6/100252/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Igen.
De az aerodinamikai képességei a dupla svancnak, lefütyülték a General Dynamics, meg egyéb madarak képességeit. Ezt is vedd számításba. Az F-16-os gyönyörű bemutatót csinált, kétszer mentem el... pisálni, mert sör nélkül nem ment a repülőnap.
Ne offoljunk, hajrá Kecskemét! Remélem lesz még-:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Gábrielre rászólhatnál, hogy vissza kellene vennie a csavarlazító adagját, mert hülyeségeket hord össze... :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ja igen tényleg. Richard Wagner is egy zugzenész volt csupán. Kérdezd rodeót biztos felvilágosít. :)
@Gábriel angyal: én akkor is bírlak :-)) Bár titkos vágyam, hogy veled még beszélgetek pár év múlva. Szerintem az érdekes lesz :-)) Te egészen más vagy mint habzó szájú elv-társaid, és pár év múlva kiderül igazam van-e abban amit most veled kapcsolatban gondolok. Ne aggódj nem rossz, inkább pozitív gondolatok ezek :-)
@lbm:
Egy ápoló? Amint beszélget a leszedált beteggel... Viktorra hamarabb van esélyed! :))
Jó éjt NER-társak, "vágyom az ágyom"! Aztán ma még nem olvastam, hogy " de az elmúltnyóccév", úgyhogy valaki, ha lehetne... :-D
reggel megnézem ám ! :-)
@level 1: És te lennél "a" szavazó? Aki még a nyilvánvaló tényeket is lehazudja? Én ennél többre értékelem a szavazókat.

Az, hogy az LMP-nek van-e programja, az objektív dolog: van. Szakemberei is vannak, például én is sok mindenben szakember vagyok. Lapozzunk.
@fletwwod_mac:

Kiegészítés: sosem értettem meg, és a döbbenettől értetlenül meredek már több mint tíz éve mindenkire, aki Orbánt "tehetséges politikusnak" tartja, hogy az "európai formátumúról" ne is beszéljünk. Szánalmas kis félművelt, buta, beképzelt majom, aki a lehető legaljasabb kamarillapolitikán kívül nem ért semmihez a világon, és akit bármelyik Simicska kaliberű agytröszt dróton rángat, miközben sugdossa neki, mekkora nagy zseni.

Kívánom, hogy jó egészségben nézze végig, ahogy a tákolmánya összeomlik, öregkorát pedig töltse el, mint Magyarország leggyűlöltebb politikusa.
@lbm:
"de az elmúltnyóccév" és a "gyurcsányahibbás" - így oké?
Még jó, hogy a narancsbolsik a kánjukkal nem kúrták el! Akkor mi lenne...
@Gábriel angyal:

De tudtam, hogy előjössz Wagner-rel! :D Kevés vagy, öreg!

Inkább hallgasd, ne csak takarózz vele.
@lbm: Bármikor szívesen beszélgetek - akár személyesen is - és az is jó ha alapvetően jóra gondolsz. Meg aztán, aki ilyen hatásokkal indult az túl rossz ember nem lehet. :)

youtu.be/QQ80Zj3Oqkc
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hozzád képest tudom, hogy kevés vagyok de itt is érvényes a régi igazság, hogy sosem csak fekete és fehér a világ. :)
"Az "elfajzottnak" nevezett kulturális alkotásokat a nácik előbb a múzeumokban igyekeztek elcsúfítani, majd később szétzúzni vagy pedig pótlólagos devizabevételek fejében külföldön értékesíteni. 1937-ben Joseph Goebbels utasítására nyitották meg Münchenben az Elfajzott művészet című kiállítást, amelyet kétmillióan kerestek fel: a képeket keret nélkül, rasszista szlogenek kíséretében aggatták a falakra. Magukra a művészekre pedig megtorlás, egyebek között alkotási vagy kiállítási tilalom, többükre pedig börtön vagy koncentrációs tábor várt."
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCQQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mult-kor.hu%2Fcikk.php%3Fid%3D28689&ei=Nd43UOyiEoHbtAb804DAAg&usg=AFQjCNE6GkpVWqFn_tYMV9atCeRiOTx6Ow

A nácik és a művészetek...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igazad van legyen mondjuk ez a visszamaradott német muzsika. :)

youtu.be/5pkdeQqsvhU
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nem is szeretné érteni? Vagy csak nem akarja. Különböző dolgok, az tény! :(
@Gábriel angyal:
Kicsit sokat szemléled mégis feketében a világot. Most képzeld el színesben... :)
@Gábriel angyal:

Tizedannyira nem vagyok művelt, mint szeretnék az lenni. Az igaz, nem a kurucinfó a kizárólagos szellemi táplálékom.

Valamint nem vagyok annyira hülye, hogy Einsteint és Mann-t égető, festményeket tönkretevő bunkó, náci nyárspolgárokat bármilyen értelemben egy lapon említsek a kultúrával. A nácik bunkók, kedves G., ez van, nyugodj bele.

Ez nem fekete és fehér kérdése, ez esztétikai kérdés, ott meg nincs pardon.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Már most ki reklámozza őket? Épp írom, hogy holnap lehet ellenük tüntetni, ha nem ragad oda valaki az aszfalthoz.
@Gábriel angyal:

Milyen szomorú, hogy ehhez a darabhoz úgy jutottál el, hogy valahol azt olvastad, Wagner antiszemita volt... :(

Egyébként Dosztojevszkij is antiszemita volt (bár nem úgy, mint a nácik) úgyhogy holnap neki is ugorhatsz a Karamazov testvéreknek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
a szelektív emlékezet a titka, már rájöttem!
Nem is voltak könyvégetések, terrorizálás, vagy ha igen, akkor azért mert a ... :)))
@Gábriel angyal:
Gábris - baszod kéhlek alássan - szánalmas tudsz lenni, ahogy egyre jobban belemegyünk!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Na... nemrég rágtam át rajta magam. Jobb mint a Háború és béke, pláne, hogy rövidebb!
@lbm: Lehet, hogy neked kéne futni, te vagy szakember!!! :-DDD
@Knósszosz: Gulyáságyúzol? A gazpacho fincsi lett és maradt rengeteg.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Akiket sorban rúgnak ki, azok x év után kapnak két hónapnyi végkielégítést?
@a szív fészkei: Képzeld én speciel nem leszek ott. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem látta a Mephistot. Rendben. Hagyd már... Hitler festményei: indavideo.hu/video/Hitler_festmenyei

Kb. annyira jó festő, mint Orvbán focista. Ez volt a világ legnagyobb baja, ahogy a miénk is. A középszer szar lázadása a nagyon jó ellen. Német kultúra, ja. Heine égett. Mikor kiderült, hogy Johann Strauss is zsidó, akkor hirtelen valami tohuvabohu szöveggel őt menetesítették a zsidósága alól.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Tudod mit olvass el tőle? A "Hasonmás"-t. Ahhoz képest a Harcosok klubja kutyafasza! :D

@a szív fészkei:

Ezért volt Hitler annyira népszerű, tényleg olyan volt, mint az átlag bunkó német.

Orbán is erre hajt: ugyanakkora gyökér vagyok mint ti! :D
@fletwwod_mac:
már nem lehet hozzászólni...nem elérhető bár olvasható
@a szív fészkei:

"Wagner amúgy egy elég rémes ember volt. Aki utolsó művének, a keresztény legendáriumon alapuló, mélyen vallásos Parsifalnak a vezénylését a bemutatón egy főrabbi fiára, Hermann Lévire bízta, és kizárólag ő dirigálhatta további 12 évig Bayreuthban."
(Farkasházy: Fischer, Wagner, Tarlós)

:D
@a szív fészkei:

tudod a világon addig nem lesz béke amíg vallások az uccán grasszálnak, maradjanak a templomaikban zárt ajtók megett és ne szabadjon semmiféle vallást(hitet) hírdetni...az a métely...mind kivétel nélkűl, a franciák jó úton haladtak amíg el nem kezdték beengedni az expansionista vallásokat és a többi nyugati állam is ma Romney a katolikus Érseket kérte fel áldásra a választási baromságaihoz...és az meg...persze rohant mert...miért ne...mindez képmutatás és hatalom meg pénz és hithez meg lélekhez semmi köze csakis lelketlenség és elynomás meg szegregáció

brühühühühühü
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
beleestek abba az esztétikai abszurdumba, mely szerint a művész élete és a művei azonosak, a nagyok, (legutoljára Lukács és követői) azt állítják, hogy a mű megszületésével önálló entitássá válik és a művésznek a továbbiakban semmi köze sincs hozzá...viszont az előadónak annál inkább...javaslom mindannyiótoknak mélyedjetek el Wagner műveiben és arról beszéljetek -idézném magamat a múltkori leírásomat ugyanebben- akkor kiderűlne sok minden és akkor nem kellene a háziszárnyassal vitázni holmi hülyeségekről...egy Knapperstbusch vagy manapság egy Barenboim, netántán egy Solti azért elég autentikus, gondolom

szóval brühühühühühü
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ez bármely népre igaz lehet, erre van az intelligencia, hogy tegyen ellene...ma ez Levédiában tobzódik...egyik kábulatból a másikba esnek és nem is akarnak felébredni vagy ha igen akkor a kanyar a hibás és máris alszanak hortyogva tovább

brühühühühü
@rodeo36: Közben azon elmélkedem, hogy milyen felemelő lehet egy ilyen zenekar tagjának lenni. Igazi boldogság lehet megszólaltatni egy ilyen művet.

youtu.be/KTM7E4-DN0o
@Gábriel angyal:
és minden idők legnagyobb Lohengrinje és egy csoda

ha ismered a szüzsét

figyeld Astrid Varnay-t

www.youtube.com/watch?v=saI2eTH1jOs
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Talán az antijánál fontosabb volt számára a tehetség, hogy ne basszák el a művét. Van ez így, zsidók értenek a zenéhez eléggé (én sajna a kivétel volnék). Csurka évtizedekig a vállaltan zsidó - Avraham Bogatir hét napja - Kardos G. Györggyel járt lovizni minden nap.

Aztán eljutott a most bemutatandó Hatodik koporsóig egy vállaltan nyilas színházban. .
@rodeo36: Pedig a vallások pláne hogy az utcán fognak grasszálni, mert halászni kell az emberlelket, abban van a pénz!
@Gábriel angyal:
és néhány más magyar a MET-ben

Kónya és Sutherland a Lucia-ban...

www.youtube.com/watch?v=_z-P2AUFslE&feature=related
@Gábriel angyal:

ha tudnád, ebben a zenében egy elveszett remény zokog és az elérhetetlen boldogság és minden hamisság...szerencsétlen Tännhauser
@rodeo36: Lehet, hogy a mű önálló életre kell, de azt nem mondhatod azért, hogy az alkotója akkortól már nem felelős érte. Azért, hogy mi olvasható ki belőle és mit indít el. Szerintem felelős, van az alkotónak nagyon nagy szerepe abban, mit ad oda magából a műnek, mivel táplálja. És miért?

Erről szólt nekem a Mephisto. Ahol nem 1 tehetségtelen szarcsimbók lett nácik felmosórongya, mert abban mi a dráma??? Hanem egy jó művészből jött ki a szarember. Nem elválasztható a kettő, hiába szeretnéd, mert akkor igaz Antall mentegetőzése Csurkánál, hogy ja, a náculás csak írói munkássága része... Nem kell komolyan venni. Aztán pedig de. Akkor Nyírőnél is igaz Kövér mosakodása.

Tudom, hogy voltak náci, fasiszta eszmékért lelkesülő nagy írók. Bocsi, nekem azok már ettől nem olyan nagyok. Egy alkotót mér az embersége, hogy hová áll. Egy igazi művész nem szolgálhatja a halált, a gyűlöletet, a gyilkolás mámorát. Vagy szolgálja, leszarom, de engem nem érdekel, hálisten a művészet millió olyanból is áll, aki ennek ellentétje.
Akinek Bayreuth kell, az menjen oda, ha nem kötelező, megköszönöm! :-)

Te elvonatkoztatsz, én nem tudok. És nem vonom Wagnert kétségbe, engem taszít és nem tudok közel kerülni hozzá, jelzem, nem is nagyon akarok. Ehhez jogom van, ahogy neked is isteníteni.
@rodeo36: Hát, ha láthatta volna a náci birodalmat, akkor zokogott volna csak igazán, mert az volt az übergyagi hamisság hatalmasságnak hazudva! Amit pont ezen az alapon - az ő mitológiáján - akart felépíteni a rajongója.
@Gábriel angyal:
őt valószínű nem ismered, pedig

www.youtube.com/watch?v=5VAKb9I6uIk&feature=related

egyik karmester kivágta a m
űsorból mert ott is énekelt magas C-t ahová nem volt beírva, csak azért mert neki ugye van
@rodeo36: Beadjam Gábrielnek a FB-alkalmazást aminek a címe: a Rabbi tanácsa??? ;-DDDDDDDDD

Kitagadnák a jóból, mehetne Csanci mellé ugrálni a zsinibe.
@a szív fészkei:
ez így igaz, majd beszélgess erről Heller-rel...
és hallgasd ezt

a nagyok között is az istenek -én nem szeretem ezt a kifejezést de hát ezt tudják, senki azóta sem és előtte sem a Scala-ban téboly volt

www.youtube.com/watch?v=YcBFjfJO1Qk&feature=related

és ezekről csak kalóz felvételek készűltek mivel 2 egymással versenyző lemeztársasággal volt exclusive szerződésük a Decca és az EMI ebből él mai napig
@a szív fészkei:
add be a háziszárnyasotoknak hátha...

brühühühühühü
@rodeo36: Hát megtalálta a dalát és azt fújja.

Ehhez passzol az elkoptatott de attól még örökérvényű Babits:
"Megmondom a titkát édesem a dalnak:
Önmagát hallgatja,aki dalra hallgat.
Mindenik embernek a lelkében dal van
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek."
@a szív fészkei:
ezek ketten itt bemutatják mi is az éneklés magasiskolája és semmi kevesebbet

a légzéstechnika a kulcsa

www.youtube.com/watch?v=-_yeqsVAUIo&feature=related
@rodeo36: Azért van hol rezonáljon a hangjuk, nem? ;-) Érdekes, hogy a szőke a mélyebb hangú.
@a szív fészkei:
nem vagyok bizonyos a Marilyn Horne szőkeségében, lehet, itt festett volt...majd utánanézek

ha nincs minek rezonálnia akkor kár gyötörnöd magad énekléssel csak berekedsz
@Gábriel angyal:
itt a teljes mű!!! és a Callas utáni idők legnagyobbjai

2 és 1/4 óra tömény zene és áaradó emberi érzelem
www.youtube.com/watch?v=tbG07SmDsLA&feature=fvwrel
@iii: elszomorítottalak? Illúziót romboltam? Nem mondom, hogy már megérte felkelni, de valami hasonlóra gondolok.

Az aktív közéletet élő társadalom még megteremtésre, kinevelésre vár, ne siettessetek olyasmit, ami nincs. Nézz körbe, de ne magad körül, hanem az országban. Van valami formálódó igény a politikusok fölötti társadalmi kontrollra, de ha alaposabban megvizsgálod a helyzetet, netán elbeszélgetsz pár ismeretlen emberrel, akkor láthatod, hogy az átlagember elsősorban átlagember szeretne lenni. Élni akarja a maga kis életét, meghagyja a másét, és ha néha fel is emeli a szavát pl. egy blog felületét használva (fogadóórákra jár valaki?), nem akar politikacsináló, gazdaságcsináló, stratégiacsináló stb. lenni. Az átlagember tudja, hogy mindig el fognak dönteni a feje fölött valamit, mindig lesznek több-kevesebb sikerrel működő lobbik, ahogy nagyhangú megmondóemberek is. A ti egyik alapvető tévedésetek az, hogy szerintetek az átlagember mindezeken változtatni akar - pedig nem, neki elég lenne, ha érte, és jól hoznának döntéseket azok, akik feladatként a döntések meghozatalát magukra vállalták, illetve erre a lehetőséget - szavazatok formájában - megkapták.

Tessenek lekattanni a végletekről, én nem értem, miért mindig faltól falig csaponganak az elképzelések, miért nem lehet megállni középtájon. Nem kell Mohács (az más kérdés, hogy ha így haladunk, lesz). Egy hatékony központi irányítás azonban kell, mert az nem várható el senkitől, hogy akár a lakókörnyezetére vonatkoztatva is kellően széleskörű rálátása legyen okokra, történésekre, következményekre, megoldásokra, illetve buktatókra. Példa jön.

Képzeld el azt, hogy egy faluban az emberek hidat akarnak a patak fölé, mert elegük van abból, hogy laskagomba szedése előtt és után is versenyt kell úszni a piranhákkal a golyóik megőrzése érdekében. Az LMP előadásában falugyűlés falugyűlést követne: jó lesz-e kőből, vagy legyen pontonhíd, hogy árvíz előtt biztonságba lehessen helyezni; elég lesz-e rá a szabvány egyhúszas korlát újrahasznosított alumíniumból, megfelel-e a RAL1014-es szín vízbázisú festékkel kenve, mit szólnának napelemes szegélyvilágításhoz, és kivitelezőként elfogadják-e a szomszéd faluból Pedro o'Connor von Neukirchen-t, akinek rettentő büdös ugyan a markológépe, ellenben kizárólag disznószarból kinyert metánnal működteti. Az LMP ugyanis egyszerre és mindenre tökéletes választ akar adni, de a harmadik kérdésénél a nép már arra gondolna: "komolyan azért adunk nekik fizetést, hogy a szájukba kelljen rágni mindent?", és ha valamelyik kérdésre elutasító válasz érkezne, akkor folyamat stop, folytatás csakis 100 % egyetértés esetén. Aratnának a piranhák egy ideig, az biztos.
Az átlagember azt szeretné, ha a vezetés meghallaná a híd iránti igényét, és némi helyszín-egyeztetést követően felhúzná oda azt, ami pont megfelel a célnak, okosan gazdálkodva közben az erőforrásokkal és idővel. A népnek ugyanis tökéletesen elég, ha megbízhat a vezetés szakszerű, korrekt, túlzásoktól mentes, ámde ugyanakkor önálló munkájában. És ez a bizalom mindennek az alapja, nem a tojó galamb módjára helyben toporgó bázisdemokrácia.

A közpolitika bizony, hogy cégvezetés, épp csak nagyságrendi ugrással. Minden rendszer akkor a leghatékonyabb, ha alkotóelemei funkciójukat tökéletesen betöltik, és tudják a helyüket: a menedzsment stratégiát alkot, kormányoz; a területvezetők ágazati szektorok koordinálását végzik, szakértőik mérnöki precizitással pakolják egymás mellé a mozaik darabkáit, szükség esetén más területek szakértőivel egyeztetve; a műszakvezetők feladata a lokális irányítás, a dolgozók elvégzik a rájuk rótt melót, és ha jól sikerült minden, akkor a táppénzesek sem fognak éhen halni. Nem tudom, hol dolgozol, de ezt az irányítási modellt, illetve a benne rejlő céltudatosságot én naponta tapasztalom, látom: annak ellenére működik, hogy sem korbáccsal nem vernek senkit, sem főbelövések, vagy kazánházba zárások nincsenek. A rendszer minden eleme tudja a dolgát, készen akar lenni a feladataival időre, a melós nem akar beleszólni abba, hogy hová, mennyit, milyen ütemezéssel és mennyiért adjunk el, a vezetőség pedig baszogatás helyett a zavartalan ellátásra, működtetésre összpontosít. Szó sem volt bölcsek kövéről, elkúrás bármikor előfordulhat, mindenki levonja belőle a rá eső tanulságokat, és az élet megy tovább. Még egyszer mondom, tévedés azt hinni, hogy a köznépben tombol a vágy aziránt, hogy beleszólhasson az őt is érintő döntésekbe: megbízik (illetve ma még csak megbízna) a vezetőkben, azok meg őbenne.

Az utolsó bekezdésed, akárcsak a többi, megint csak a végletekben való gondolkodásmódot tükrözi, ezt vagy levetkőzi az ellenzék, de hamar, vagy a sírba fogja vinni. Kirobbanthatatlanság helyett, aki hasznos ott, ahol van, az hadd maradjon, de aki nem, annak meg kell találni a számára megfelelő helyet, még akkor is, ha az a párton kívül van. Pártpénztárnokokat, külső támogatókat a pártnak kell megreguláznia, nyílt kártyákkal játszva mind a pénzemberek, mind a szimpatizánsok felé. Ezekhez azonban kell egy stratégia, kell egy út, ami visz valahonnan valahová, és bizony kell egy többé-kevésbé stabil elképzelésekkel rendelkező központi irányítás, amely képes mindig ugyanazt a határozottságot, összhangot, irányvonalat mutatni az emberek felé, mert a bizalom kiépülésének nem tesz jót az, ha pl. egy Karácsony Gergely önnön szájszerve útján döbbenti meg a szimpátia nyomait magukban dédelgető embereket azzal, hogy üvegzseb, fehér kéz, és jóllehet szart se érünk így, de nekünk nagyon bejön. Ő is csak végletekben gondolkodott, amikor ezeket mondta, holott egy árva hörrenést nem váltott volna ki, ha átfogalmazza: "lehetőségeinkhez képest maximális hatékonyságra törekszünk, de a korrumpálódás minden formáját elutasítjuk, és üldözzük". Ugye, milyen másként hangzik? Fabius kénytelen lett volna félredugó üregi nyulakról posztolni, mi meg megspórolunk egy meccset.

Végezetül pár szóban erről a "gyere be, alakítsd" hozzáállásról. Annak, hogy ilyen meccsek mellett én bármit alakítsak a pártotokon, egészen pontosan 0.0 esélye van; ha több lenne, nem meccselnénk. Az LMP jelenthetne valami jelentősen újat és hasznosat Magyarország számára, ám neki magának kell eldöntenie, hogy akar-e egyáltalán ilyesmit jelenteni, vagy megelégszik a rétegpárt szerepével, ami gyakorlatilag ugyanazt jelentené, mint belenyugodni a lassú kihalás gondolatába. Én nem tudok, de nem is akarok segíteni ebben a döntésben: nem tudok, mert nem hisztek nekem, illetve nem akarok, rágjátok csak végig az egészet magatokban, legyen a saját döntésetek, akármi is lesz az, és akkor teljes mellszélességgel, őszintén kiállhattok mellette, mi pedig egyszer s mindenkorra elkönyvelhetjük, mit várhatunk tőletek, és az tetszik-e nekünk, vagy sem. Ha meg tudtok barátkozni azzal a gondolattal, hogy múlhat rajtatok valami, és megszületik bennetek az okos elszántság erőt adó érzése, nem hiszem, hogy a nép kikúrna veletek, hiszen pont valami ilyesmire vár.

7617 karakter, azt a szófosó mindenségemet. Bocs, Fabius...
@a szív fészkei:
küldtem a háziszárnyasnak egy komplett Norma-t Roma 1958 élőben, Cerquetti az akkor már kifutóban lévő Callas jogos utódja volt már ekkor a közönség őrjöngése mutatja, amíg Cerquetti 1972 körül vissza nem vonúl teljesen fiatalon és váratlanúl addig a Caballe meg a Sutherland és senki más sem rúgott labdába az 1974-ben Orange-ban készített Caballe Norma a Vickers-szel volt az első ahol a Caballe megmutathatta Europának ki is ő

csillagok vándorlása a Világegyetemben
@Légifarkas:
te nem olvastad a Cserhalmi Gobbi búcsúztatóját? abban többek között az is benne van, hogy nyomasztóan át van politizálva a magyar lét és senki másnak előnye nem származik belőle mint a politikusoknak...valaki már megtehetné és a helyükre hüccsölhetné a sok szemét geci állatját, szolgálnak a pénzükért vagy lámpavas (ami abban az esetben is igaz ha csak jelképesen de kibasszuk őket a húsos fazék mellől egyszer s mkindenkorra mint érdemtelen szemét szar alakokat)

brühühühühüh

ez sokkal kevesebb karakter
@iii:..... Hat évvel ezelőtti pártszolgálat Orbánnak, a mai diktátornak. - 2006-ban. -

A 2006-os események az alapja az egész mai politikának.

Orbán állítása, hogy Gyurcsány rendőrökkel verette szét az ártatlanul időző ellenzéket meg a spontánokat.

És ezt az állítást védte Schiffer a TASZ ügyvédje.

Nem is próbálták bizonyítani.
Azóta se.

Csak a hazugság hangoztatásához és terjesztéséhez való jogát védte Orbánnak.

Na és ezután, hogy a hazug Orbán seggének védője lett,

ezután hipp-hopp kerül Schiffer alá egy párt.

Hát, ha ez régi bulvár eset, akkor az emeszpé még régebbi bulváreset.

...22 évnél régebbi pártszolgálatért - egy diktátornak -
büntetnétek olyan embereket,
akik azóta szintén alapítottak egy másik pártot és másik politikát és közülük sokan nem voltak Kádár ügyvédjei,
de még meg sem születtek akkor.

Régi bulvár eset...
@K.Tomoceusz: Szóval, hogy ez az egész Schiffer-védegylet-tasz-zöldek

alapozás

nekem nem igazán ellenzéki párt benyomását kelti.

Inkább valami utódpárt.

A fidesz utódpártja megbízható káderekből és szerencsevadász munkakerülőkből.

Amilyen a fidesz is volt az mszmp-kádereknek.

Pont olyan.
@K.Tomoceusz: Nem tudsz kiszakadni az elfogultságból. 2006-ban az LMP a Holdban sem volt, ennek tehát semmi köze a párthoz.

Schiffer, mint a véleményszabadságot védő TASZ ügyvédje, teljesen jogosan állt Orbán mellé és ezt a bíróság is megerősítette. A többi ostoba rosszindulat.

"Nem kell bocsánatot kérnie Orbán Viktornak, amiért azt mondta, hogy tavaly október 23-án a “rendészeti minisztérium politikai nyomására és utasítására oszlatta fel a tömeget a rendőrség az Astorián”. A bíróság jogerős döntése szerint azért nem, mert Orbán véleményt mondott, és az nem ment túl a törvényes határon."

tv2.hu/tenyek/video/schiffer-andras-a-tarsasag-a-szabadsagjogokert-ugyvedje-a-jogeros-iteletrol
@Légifarkas: Jó hosszú válasz valóban.

Én nem fogadom el, hogy a társadalomnak ne lenne igénye a bővebb tájékozódásra, a beleszólásra. Mi ezen az elven nem szeretnénk változtatni. A példád a hídról pedig végletesen túlzó, a közösségnek nyilván nem a festék fajtáját kell eldönteni. A jelenlegi helyzetben arról se kérdik meg, hogy egyáltalán legyen-e híd vagy sem. A 16. kerületi fideszes önkormányzat például felszámol egy 90 éve létező focipályát a kerület szívében, a tiltakozások ellenére és nem kérdik meg a polgárokat erről.

Hogy van erre igény, azt az abai modell bizonyítja (www.aba.hu), ahol létrehoztak egy önkormányzat felett működő magisztrátust, amely minden fontos kérdésben véleményt mond. Személyesen jártam ott, elképesztő az a falu.

Azt se fogadom el, hogy az ország vezetésének cégként kell működni. Itt ugyanis nemcsak eladásról és költségekről kell dönteni és a profitot maximalizálni. Ha csak az lenne, akkor valószínűleg az lenne a megoldás, hogy a 8 általánosnál kevesebbet végzetteket elküldenénk Kamcsatkára, mi meg jól ellennénk nélkülük. Az ország vezetésekor erkölcsön és társadalmi eszméken alapuló döntéseket kell hozni, a legkülönbözőbb témákban. Például az, hogy el lehet-e adni az Audinak a védett területeket, az nem gazdasági kérdés, hanem politikai kérdés.

Az LMP vezetése természetesen maximális hatékonyságra törekszik, valóban jobb lett volna, ha ezt mondja Karácsony. Ettől még igaz az, hogy a Fidesz kézivezérléséhez képest nem hatékony a demokratikus vezetés, viszont nem korrupt és kevésbé is lesz az. Lehet választani.
@iii: Sajnálom, ha nem érted.

Ha egy diktátor régi harcostársaiból felépítenek egy pártot,
akkor az nem lesz a diktátor ellenzéke.

Ennyi.

(a védegyletet kiveséztük már ?)
@K.Tomoceusz: Ezen nincs mit nem érteni. Marhaságokat beszélsz.

Kik lennének a diktátor régi harcostársai, név szerint?

(Most arról ne is beszéljünk, hogy Orbán nem diktátor, régebben meg pláne nem volt az. Látod, ez a különbség köztünk: én nem vagyok hajlandó az ellenfelemről sem valótlanságot állítani.)

Schiffer soha nem volt Orbán harcostársa. Szólásszabadság miatt a legkülönbözőbb embereket védett már meg a TASZ.
@iii: Orbán diktátor.

Egymaga dönthet mindenről és mindenkiről ebben az országban.

Törvényt hoz és végrehajtja bárkin és bármin.

Hogy elérje jelenlegi diktátori helyzetét, ehhez kellett neki a 2006-os rendőrattack.

Ennek a kommunikációját védte Schiffer és a TASZ.

Az ilyen hatalomra segítőket nevezik egyszerűen harcostársnak.

Hogyha egy szervezet egy olyan ember szólásszabadságát védi, akinek saját ügyészsége, számvevőszéke és államelnöke, meg tévéi és rádiói vannak, hogy a többi hatalmi szálát ne is említsem,
egy olyan emberét, aki 72 órát ad a kormánynak a lemondásra,

az nem jogvédő tevékenység, hanem politikai szolgálat.

Hogy név szerint... ügyvédeket nem vádolok név szerint, mert nem hoz szerencsét.
@K.Tomoceusz: Na ne fárasszuk egymást tovább.
@iii: Ja, és írtad még nekem, hogy 10 % a megjelenésetek a médiában a figyelők szerint.

Szerintem egy erős nulla egész nulla nulla nulla valahány.

De ezt se bántásból, csak nehogy félreérts.

Egy átlagos médiafogyasztással hoztam össze, amiben még net is van.
@iii: A bemásolt kérdések alapján nem nekem van lmp fixációm. De mondogasd csak magadnak, ha ettől jobban érzed magad. De egy valamin kettő között töprengj el: vajon mikor Fabius lmp-t dicsérő posztjára júni-aug között hány bíráló poszt született. Mert engem lehet vádolni elfogultsággal, de az über ciki, ha az egyébként lmp-hez húzók is csak kritizálni tudják őket.
Tedd fel magadnak a kérdést: nem lehet hogy az lmp bassza el, nem pedig valami gonosz mszp-s összeesküvés van a háttérben?
@level 1: Értő olvasás látom nem megy. Fuss neki még egyszer. Köszi.
@iii: Nálad komoly bajok vannak.
ad 1: Az interjú apropója az lmp pólusképzése volt, mégis miről kérdezték volna? A badacsonyi borokról?
ad2: Az interjúban szerepel, hogy 25%-ra hízna 6-7-ről az lmp egy pólusképzéssel. Hol van ebben az mszp 31%-a?
Ja vagy úgy,értem, ennyien pártolnának el az mszptől, ha összeállna az lmpvel ami szdsz-sequel lenne? Mármint ugyanaz a béndzsa, majd 1%-ommal megmondom a tutit höbörgés.
Gondold végig miket irkálsz. És olvasd már el végre az a vacak interjút.
@glaci ph 5.5 álompolgár : Én már erre várok március óta. Már legalább két minisztériumi posztot stoppoltam le magamnak, árnyékkormány is megvan. Csak párt kellene.:D
@K.Tomoceusz: ahogy iii kolléga mondja, negatív reklám is reklám.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem tudom, ezt mire válaszoltad, mert rossz a link.

Nyilván az lmp folyamatosan elbassza, ahogy mindenki, aki csinál valamit. Egy bloggertől meg nem várja el senki, hogy örömódákat zengjen állandóan, az gyanús is lenne. Én annak is örülök, ha valaki beszél róla és nem ordenáré módon elfogulva. E mögött nyilván nincs mszp-összeesküvés (egyébként a többi mögött sincs, csak picit cukkoltam a hölgyet (?)), csak egyszerű elfogultság.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Most ne kezdjük el azt, hogy kinél van probléma, jó?

1. Nincs kifogásom az ellen, hogy mit kérdeznek az interjúban. A kiinduló vád viszont az volt, hogy az LMP állandóan a szocikat basztatja. Erre mondtam, hogy ez nem így van, egyszerűen erről kérdezgetik őket.

2. Én nem beszéltem százalékokról tudtommal. De nyilván akkor, hogy ha a jelenleg passzívak nagyobb része az új pólushoz csatlakozna, akkor az mszp jelenlegi táborának (ha az nem változna) az aránya csökkenne, mert nagyobb lenne a nevező. Tehát ehhez nem kellene elpártolni feltétlen az mszp-től.

Miből gondolod, hogy nem olvastam az interjút?
@K.Tomoceusz: Most megint tényekről állítasz valótlanságot. Hogy te mit érzel, az egy teljesen más kérdés, az lehet szubjektív.
@Penivaldes: "ja itt sír miközben dőzsől. bezzeg mi mindennap megizzadunk a véres kenyért mellyel testünk tápláljuk, és magunknak kell kutat ásnunk..."

Ilyenek vagyunk mi! Sírni azt tudunk! ;)

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Még jó, hogy a narancsbolsiknál nincs offshore lovag konjunktúra..."
Jé, még egy ember, akinek feltűnt, hogy a fityisz egy kommunista alapvetésű párt! Üdv a klubban!

@a szív fészkei: "Töredelmesen bevallok. Soha ilyen jól nem éltem. Ekkora szarban."

Ki fog derülni, hogy Te egy maszop által pénzelt béraggódó vagy! De most elszóltad magad! Lelepleztünk! ;)

@Husz_János_Puszita: "Nem vesztettél vele semmit. Én láttam."
Elmesélhetnéd, hogy mit láttál benne!
@iii: Már megint... ?

Ez vélemény volt, te szerencsétlen.

Segítségként - ott van az elején, hogy : szerintem...

...és mint átlagos médiafogyasztó jegyzem ezt a véleményt.

Vagyis pont onnan, ahol én ülök.

Nem a ténytár cáfolatával álltam elő.

De tényleg hagyjuk, mert olyan szijjártós vagy.

" Bebizonyosodott, hogy a komenisták már megint hazudtak és rátörtek nemzetükre "

...szerencsétlen balfasz...
@K.Tomoceusz: Milyen vélemény? Konkrét számról nincs olyan, hogy vélemény. Vagy szerinted van olyan, hogy "szerintem ma -20 fok van", miközben a valóságban +30?

Te nem vagy "az" átlagos médiafogyasztó, te csak a saját érzeteidet mondod el, amelyek tévesen írják le a valóságot. Van ilyen, ezért vannak a mérések. Ha mondjuk 1000 embert megkérdeznek ugyanerről, akkor lehetne állítást megfogalmazni, de akkor is csak azt, hogy a valóságot hogy fogják fel (percepció) az emberek.
@K.Tomoceusz: Ja és ne balfaszozzál, hülyegyerek.
@TrueY: Elmesélem:

1. Fizessenek a gazdagok ( havi 291.667.- bruttó )
2. Legyünk ződek.
@iii: Konkrét szám az apád fasza, szerencsétlen balfasz.

Az átlagos médiafogyasztó, aki - szerintem -

... nem keres elempés híreket, nem gyógyult rá politikai műsorokra és honlapokra,

hanem csak megtalálják az ilyen dolgok, mondjuk a hírek között...

...szóval az átlagos - szerintem - nem találkozik veletek szinte soha.

Ha valami állítólagos számlálásból 1000 emberből meg szakemberként azt adták be nektek, hogy minden tizedik hírben felhangzik az LMP neve, vagy valamelyik politikusotoké ...

... akkor becsaptak titeket.

Csak jószándékkal mondom, hogy tudd.
@Dr. simonmondja.: Drága ember, biztos úgy van, ahogy mondod, csak nem erről van szó. A szó arról van, hogy a médiahivatal felmérései szerint milyen arányban szerepel az LMP az országos tv-adókon. Ez pedig bizony konkrét szám, teljesen érdektelen ebből a szempontból, hogy ki is az átlagos médiafogyasztó.

Nyilván amikor kaliforniai kutyakiállításról számolnak be, azt nem kell ideérteni. A hazai politikai eseményekről viszont majd minden esetben szerepel az LMP véleménye is.

Neked meg a barátodnak egyébként se lehet fogalma arról, hogy mit gondol az átlagos médiafogyasztó, azt csak kutatással lehet megállapítani. Véleményt legfeljebb saját magadról mondhatsz, te meg nem vagy az átlag, mert belőled csak 1 van.
@Husz_János_Puszita:

1. Miért, ki fizessen? A szegények?

2. Legyünk inkább feketék?
-> letsgonorbi.com/
@iii: Szóval a - médiahivatal - lenne a - konkrét szám - kiötlője...

Hát téged csúnyán átbasztak a fidesznyikek.

A politikai pártok nem a véleményükkel -politikai eseményekben szerepelnek az országos adókon.

Hanem a személyiségeik szerepelnek különféle műfajú műsorokban a sporttól a szappanoperán át a realitiig, meg a műsorok szervilis szereplői beszélnek róluk, meg a különféle újabbnál újabb törvénykezési ötleteiket adják elő hírként, követelésként, vagy oknyomozó riportként polgármestereik, vagy szakértőnek álcázott csicskáik, vagy közhasznú reklámokban szerepelnek, vagy megnyitókat tartanak, életregényüket mesélgetik, karamboloznak, főznek, személyi védelmet kérnek, szülnek, nyaralnak, plasztikáztatnak, levágják a hajukat, szóval...
Sajnálom, de az LMP seholsenincs.
@iii: "Én nem fogadom el, hogy a társadalomnak ne lenne igénye a bővebb tájékozódásra, a beleszólásra"
Oké.

"Azt se fogadom el, hogy az ország vezetésének cégként kell működni"
Pártszabályzat tiltja az átvitt értelemben való gondolkodást, vagy ez saját fejlesztés?

"a Fidesz kézivezérléséhez képest nem hatékony a demokratikus vezetés, viszont nem korrupt és kevésbé is lesz az. Lehet választani."
Fogunk is. Én például akkor, ha ennél a kettőnél több opció lesz.
@Husz_János_Puszita: Ok, de ez nem gazdasági program! Ez kívánság lista!
@TrueY:

Mondtam, hogy nem vesztettél semmit.
@iii: Árulj el nekem valamit, te vezetsz önálló háztartást?
@Husz_János_Puszita: Fogjuk rá. Miért érdekes ez?
@Husz_János_Puszita: Dehogynem! Egy gazdasági programot vesztettem! :)
süti beállítások módosítása