Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.23. 05:11 Fabius

Orbán: pofánk lapos!

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor nagy arc

Azért szeretem én ezt a mi Fénylő Csillagunkat, mert a legnagyobb szart is képes polírozott sztaniolba csomagolt győzelmi jelentésként előadni. Merthogy győztünk ám, recesszió ide vagy oda, akárki meglássa. Mi így győzzük le a válságot, hogy a győzelem mámorában csak egyet tehessünk:

„Csökkentsük az arcunk méretét és a mellkasunk térfogatát”

 Vagyis kisebb pofával halkabban ordítsunk, hogy mekkora segget vagyunk képesek csinálni a szánkból ismét. Rá is fér ez a tanács a külképviseletek vezetőire, ha a legeslegújabb tényállást ismertetni kell odakint:

„Ha azt mondják, megadóztatjuk a bankokat, mondjuk, hogy persze, hogy meg. Ne azt mondjuk, hogy ez csak átmeneti, hanem azt, hogy ez a következő húsz év gazdaságpolitikájának szerves része."

Mindezt úgy kell mondani, hogy Picsaszáj alig két hónapja, mikor a sógoréknál járt kunyerakörúton még a szája helyén hordott kőművesdekoltázzsal ezt trombitálta:

"könnyen lehet, hogy 2013. január 1-jével a bankadót nemcsak a megállapodás szerinti mértékig, hanem teljesen kivezetik az adórendszerből"

 Nem is lenne az akkora baj, ha 8 hónap alatt nem a negyedik irányváltás történne éppen. 

 - 2011.12.15.-én Viktor megegyezik a bankokkal a devizaadósok megsegítéséről, cserébe vállalja, hogy a bankadót 2013-ban megfelezi, 2014-től teljesen kivezeti, egyéb terhekkel a bankokat nem vegzálja.

- 2012.05-09.-én Viktor bejelenti, hogy a bankok a tranzakcióadót is a nyakukba kapják, megkötött egyezség az lófasz, de a bankadót a megbeszélt ütemben kivezetik. 

 Ezek után evidens, hogy visszaveszünk az arcból és féltüdővel ordítjuk csak, mekkora világraszóló spílerek vagyunk. Eddig is elég hülyén vette ki magát a teli torokból fújt, Matolcsy kusza látomásaira épült győzelmi ének, de mellig gázolva a recesszióban, a régió sereghajtóiként, a mellékelt ábra szerint minden épkézláb ötlet nélkül ez már Orbánnak is kurva kínos lenne. De van itt más is, ahogy volt kedves Fénylő Csillagunk rávilágítani: ebben a rohadt demokráciában a politikusnak cudar élete van, mert a válság közepén, érdemi válságkezelés nélkül kéne valahogy választást nyerni. Az meg a szociknak se jött be, hiába rántotta ki Bajnai őket és az országot a szarból az utolsó évben. Úgyhogy a kisebbre szabott arc indokolt, csak nehogy aztán Sly Stallone módra állandóan felhúzott szemöldökkel csodálkozó, szomorú szemű kölyökgólyát műtsenek belőle a nagy ügybuzgalomban. 

orbán.jpg

De Legkedvesebb Vezetőnk nem hagyott minket ideológia nélkül, megvan a tuti mondat amit a külügyeseknek idézni lehet: a történelem kirúgta alólunk a mankót. Ennyi. Ki lehet még színezni, hogy a plezúros fejünkön azért nincs már bőr, mert mi arccal tompítunk a flaszteron minden esetben, és/vagy így oltjuk a tehetségtelen, összevissza beszélő Őfelsége miatt a pofánkon lángoló bőrt, végül is a lényeg ugyanaz marad: Végre gondolkozni kell! - rikkantotta Orbán, mi pedig bólogassunk lelkesen, hogy helyeslésünket észrevegye: igen, kurvára ideje lenne elkezdeni srácok. Ha sikerült majd feltétlenül szóljatok.

Mert ha nem jön be ezúttal sem, akkor nem a mama levesét fogjátok kanalazni, hanem feleszitek a földről amit főztetek. Ha ízlik, ha nem.

589 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr514727060

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.24. 12:09:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Egyikre sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.08.23. 13:42:50

Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek. Mert nem csak én, hanem egyre többen ebben, vagy hasonló változásokban látják a kiút egyik ...

Trackback: Egyikre sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.08.23. 13:42:46

Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek. Mert nem csak én, hanem egyre többen ebben, vagy hasonló változásokban látják a kiút egyik ...

Trackback: Gyűjtsd a vasat és a fémet, ezzel is a békét véded! 2012.08.23. 10:54:58

Nyugalom, nem tért vissza a Rákosi-korszak, pusztán a mi esetünkben találó cím egy intermezzóhoz. Arról már tettem említést, hogy udvarunkban a beton olyan természetességgel van jelen, mint Operabálon a női kiegészítők, mennyiségében pedig a magyarorsz...

Trackback: Gyűjtsd a vasat és a fémet, ezzel is a békét véded! 2012.08.23. 10:54:23

Nyugalom, nem tért vissza a Rákosi-korszak, pusztán a mi esetünkben találó cím egy intermezzóhoz. Arról már tettem említést, hogy udvarunkban a beton olyan természetességgel van jelen, mint Operabálon a női kiegészítők, mennyiségében pedig a magyarorsz...

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.08.23. 10:01:54

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen, nem konzultál, hanem értesít, és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy me...

Trackback: Fogy a fideszes disznó, kampányolni indul Lázár János 2012.08.23. 09:59:03

Hogyan lehetne 3 millióval több moslékzabáló Magyarországon? A néhány éve még 5 millió példányból álló hazai populáció az idén 3 millióra csökkent, ezért Lázár János feladatot kapott: növelni kell a disznók számát! Nyilván nem a sertéságazat fellendíté...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz:
egyél sajtot, a Rockfort és a Camembert az jó meg a Pálpusztai ha érett sok vajas pirítóssal és erős paprikával meg 3dcl sima szódavíz, négy 2 köbincs jég, és 2 dcl Mount Gay rum jól összekeverve üvegbottal

brühühühühühü

egészségedre
@a szív fészkei: boursin van ottan, tessék már elárulni
@rodeo36:
Gonosz pali vagy!
Most hozzak be egy lavoárt, amibe csurgatom a nyálam? Olyat mostanába nem kell errefelé készültségbe tartani, mer erre-arra nem gerjed a levéd szociális munkás. A farhát meg nem kimondottam májselin csillagos, marad a tökki pompós, de valahogy az is túl egyszerű, ha nincsen rajta egy negyven dekás bélszín szelet. Ahogy el meg nézem, nem is lesz. Legfeljebb szotjola a stadionbul, vagy héjja... szárnyalunk ezerrel
@rodeo36:

Szavazz Fecóra 2 év múlva..., ha egyáltalában listára veszik
@Knósszosz: tucc főzni is ,vagy csak enni szerecc?
@Knósszosz:

Már megint túlzásokba esel., hogy sok száz stadiont álmodozol...
Nem vagyunk mi ókori görögök...
@Marós:
Merjünk nagyot aludni!
Olyan kukacos vagy-:)
@Fabius:

Hihi, te vagy az itteni funkcionális analfabéta törzsbetegek vezére! Te tényleg ennyire ekeagyú vagy öcskös, hogy még a használati utasítást se érted? Errefel vagy bloggazda vezér?

Tényleg nem érted pajtikám, hogy a GDP-nek KOMPONENSEI vannak, amelyekneknek a súlyozott átlaga adja meg az adott értéket? Nem bírod fogni a romkocsmában kurvasokborral elivott agyaddal, hogy amikor van egy 2009-es 1%-os növekedés, akkor abban már benne volt, hogy Libajnai néhány ágazatot negatívra vitt le, csak az export túlsúlya miatt maradt a fő mutató pozitívan? Az multiexport meg teljesen független a kormánypolitikától pajti.

De lehet hogy te arra játszol hogy ingyen itt kitanuld a közgazdasági szakközépiskola első osztályát? Mi a célod nagy megmondó?
@Neolibsi:

Hihi, Libajnai dolga az volt, hogy végrehajtsa gyúrtcsány 2008-as IMF vállalásait. Ami elől a szeretett kúrtcsánytok meglépett 2009 tavaszán, mert csak írásban vállata be a nayuggerek megszorítását, de persze akkor is csak HAZUDOTT ÉJJELNAPPAL az IMF-nek.
Titeket meg hátrahagyott árva hülyéknek, hogy majd ti megmagyarázzátok a nyócévet.

Libajnainak persze egy darab önálló gondolata nem volt, de ezt már az előző pozícióiban is láthatta mindenki. A 40 cm-es kilátó persze lehet hogy önálló alkotás volt.
@Knósszosz:

megyesi óta két dolgot biztosan tudunk...
1. Merjünk kicsik lenni
2. A lekjobb koktélokat Kubában lehet inni.

(Tényleg Görögországban minden ókori faluban , városban volt stadion.. Sokat megnéztem..Korábban azt hittem, hogy Olympiaban volt csak.
A bajnokok fogadása, abszolute a maihoz hasonló nagy felhajtással folyt az olimpikon falujában , városában. És életjáradékot is kaptak.)
Nincs uj a Nap alatt.
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Hogy tudok-e főszni, aszt nem nekem köll megítélni.
Zabálni imádok, általában etethető vagyok hajnal kettőkor is, meg bármikor. A haverek aszongyák, elég jól kezelem a fakanalat, bár ez ízlés dolga.
Kinek, mi?
Imádom a perkelteket, heti két alkalommal rántott húst kell ennem, mert meghalok a nélkülözésétől, a sztrapacska fétis, és a mediterrán étkektől sírok, mint a Nagy Levin.
Naggyábul…
@Marós: szerintetek a Bolt kocsmájában, jamaicán milyen lehet mosta forgalom?
@glaci ph 5.5 álompolgár:

szerintem emelkedő...... mint Urbán marcinál.

A srác szerintem hülye volt,mert kérnie kellett volna 1-2 óra többletet az önkormányzattól. Általában, előzetesen megadják...
@Neolibsi: Bajnai Gordonnak a regnálása idején a politikusi vénája nem érvényesült kellő hangsúllyal, azonban az akkori feladatához a szakértői kormányzásra volt szükség. Ezt a feladatát képes volt úgy teljesíteni, hogy felvállalta a népszerűtlen intézkedéseket, megvonásokat és megszorításokat, mindössze 1.-Ft-ért. Tette ezt észrevétlenül, kemény munkávak és következetességgel. Ne felejtsük el, hogy az ország abban az időben elég drámai helyzetben volt.
Jelenleg az én olvasatomban szintén egyszakértői kormány működésére lenne szükség, hiszen napjainkban a legégetőbb kérdések a gazdaságpolitikában léteznek, az ideológiák emiatt másodlagos szerepet játszanak, tehát a politikusi véna háttérbe szorul átmenetileg.
Bajnai meg is jelent most a politikai életünkben, a pontos szándékai egyelőre nem ismertek.
@Marós:
Ja-ja!
Olümpia mindenki(?) számára ismert, de Delphoiban is voltak versenyek, meg az Iszthmoszi játékok is ismertek voltak, a teljesség igénye nélkül. Még a gané Alkibiadész is csinált ezt-azt, arrafelé. Alexandrosznak is jól nyalt, az is valahol sport teljesítmény, nem?
Az ókori görög kultúra sportban elért sikerei valószínűleg abból fakadnak, hogy akkor még nem volt foci. A két ballábas Hésziodhosz, ugyan mivel magyarázta volna azt, amit ma a felcsúti karikalábú szargalacsin?
Nem volt tuti beléptető rendszer a sztadhiónokba?
Ez is érv, de sántít meg bukdácsol...
@high up!: Pedig itt te okosodhatnál, valahogy el kell indulnod felfelé haver.
Nem vagy egy nagy gazdasági guru, igaz-e?
@high up!: Szevasz anyabaszó orbánimádó hullajelölt.
A te dolgod az lesz hogy miután elástad a gazdád meglincselt hullájának a maradványait, áss magadnak egy gödröt.
A fajtádnak már nincs sok hátra te véglény.
Lógni fogtok büdös szarházi élősdi komcsik !
@rodeo36: Igazad van, a költségvetést törvény szabályozza.Pont.
Nekem korai még a költségvetés készítése, hiszen a 1012-es év a jövő év bázisa, ebből kéne kiindulni késő ősz tájékán. A számok napról-napra változnak, nem tűnik túl megalapozottnak. Bár az IMF tárgyalások miatt egy tervezet azért nem árt.
Amit példának emlitesz, hogy egyes országokban szankcionálják a kormány tagjait , az amiatt lehetséges, hogy a felelősség megállapítását ki lehet követeleni, és van olyan hatáskör, mely a szankciókat végrehajtatja.
@Marós: Minden ókori görög faluban és városban jártál? Láttad, hogy köszöntik őket?
@high up!: Figyelj csak szargaluska, itt már engem többször intettek rendre hogy a hozzád hasonló patkányokhoz nincs köze a családjuknak.
Minél több hozzád hasonló rohadékot küldi ide az állampárt, annál többen fogják úgy gondolni hogy a fajtádat családostól kell kiirtani. Próbálj ezen elgondolkodni te rakás szar.
@Knósszosz:
Nem volt anno beléptetőrendszer, de nem is engedtek be bármiféle jött menteket sem, és a csajokat sem..

Ami a beléptető rendszert illeti volt alkalmam megtapasztali Madridban, a Reálnál.Lényegében pontosan tudják ki , hol ül..melyik széken ül...
Nyista balhé....
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Minden kisfiú vasútról és fociról álmodik. Ő csak önmegvalósít, a számlát meg mi álljuk.
@Marós:
Az a helyzet, hogy mint mediterrán népséget, szeretem a Spanyolokat(is).
Én Barcelonában tudnék élni (háromszor is oda evett a fene), fantasztikus város!
A foci meg, na ja; az El Clásico-t megnézném, de annek mi köze a magyar focihoz?
Mint a cár atyuskának a válságkezeléshez.
Ez a segg azt mondja, itten van ám a foci! Ott meg azt mondják, hogy működik is.
Szíjjártó a mi legnagyobb sztárunk, a fosball-ban otthon van. Amúgy teljesen hülye, de az már elég a kétmillióhoz, hogy botladozik egy lepukkant sportcsarnokban.
A vicc, hogy a biztos választók körében, ez a barom 37 százalékon áll.
Ezt nem tudom megemészteni. Valóban ennyi agyhalott van ebben az országban?
„Csökkentsük az arcunk méretét és a mellkasunk térfogatát”

A Fidesz-droidok mindig a "merjünk kicsik lenni" legendával jönnek. Ez miért nem zavarja őket ?
(Bár a félázsiai fidesz droidok mindent elnéznek a vezérüknek)
vastagbor.blog.hu/2012/08/23/kisvasuttal_bovul_a_felcsuti_alomorszag#comment-form
Rejtő Jenő jut eszembe :)))

"- Mikor indul a vonat? - kérdezte Pittman, és kezdte elveszíteni a türelmét.

A vasutas egy fél halat tett a szájába, hogy kidagadt az arca, és amíg evett, csak a vállát vonogatta.

- Ember! Nem tudja, hogy mikor indul a vonat?

- Csak azt tudom, mikor érkezik.

- Hát mikor érkezik?!

- Mikor, hogy...

- Mikor érkezett legutóbb?

- Hát... Ma reggel érkezett egy, de az már továbbment.

- És mikor jön a legközelebbi?

- Két-három hét... Attól függ. Foglaljon helyet.

Pittman kétségbeesetten állt.

- Maga vasutas?

- Igen. De zenedét is végeztem. A nagybátyám azt akarta, hogy karmester legyek.

- Ostobaság!

- Nem ostobaság, csak hiányzik belőlem a hajlam hozzá. Inkább rajzolgattam. Így lettem vasutas...

Ez hülye - gondolta a skót.

A preparált fejű vasutas pálinkát ivott a heringhez, és vörös szemürege olyanfajta árnyalatú volt, mintha folyton sírna.

- Nincs semmiféle közlekedés észak felé innen? Csak a vasút jár arra?

- És a madarak például... Hallja, ne dobálózzon itt... Nézd csak!

- Adjon tisztességes válaszokat. Amíg nem volt itt vasutas, addig is közlekedtek. Mióta indul innen vonat?

- Két éve irányítom a forgalmat. Azóta csak vonaton járnak az emberek.

- És azelőtt mi volt?

- Fagottista egy szalonzenekarnál... De az ital következtében elveszítettem a pontos fúvóképességemet.

- Beszéljen világosan, mert megjárja!

- Uram, ha ez nem világos beszéd, akkor mit fog szólni egy óra múlva? Most hét óra tizenöt van. Nyolc óra húszkor tökrészeg leszek, és minden kérdésre népdalokkal felelek.

- Ezt ilyen pontosan tudja?

- Vasútnál első a pontosság. Hét óra harminckor indul egy teljes üveg, ennek csatlakozása van a nyolc húszas pálmaborhoz. Kilenc óra tízkor befut egy személy.

- Miféle személy?

- Egy arab nőszemély. Elágazó italkeveréket hoz kétféle pálinkából. Kilenc negyvenötkor dühöngök. Ezért különös, hogy ebben a nyugodt időszakban nem tart értelmesnek. Ilyenkor még mindenkit felismerek.

A zsugorodott fejű ember olyan szenvtelenül beszélt, olyan kifejezéstelen, homályos tekintettel, annyira tipikus, lárvaszerű arcvonásaival az idült delírium tremensnek, hogy reménytelennek látszott minden további kísérletezés.

- És én most... Itt várjak két hétig?

- Erről lebeszélem. Revolver van nálam, és amikor dühöngök, olyankor lövöldözni szoktam. De elhálhat addig ott bent a depóban, ahol mindenféle útépítő holmi van. A nagy ládán jól alhat.

- Köszönöm.

---------------

A vigyorgó Törökkel együtt elment. Bennünket őreink a pályaház épületébe vezettek. Már messziről rekedt, hülye nótázás hallatszott. Itt újabb csodálatos meglepetés várt ránk. Érthetetlenül tökéletes pályaudvar, amilyen talán még Oranban sincs. Szép, hatalmas épület. És sok zománcozott pályaudvari tábla:

VASÚTI ÉTTEREM

mellette:

ÁLLOMÁSFŐNÖK

Azután minden falrészen külön:

IGORI

IGORI

IGORI

Minek ebben az átkozott fészekben egy nem létező vasúthoz ilyen állomás? Megint valami őrület. Rövidesen megkapjuk erre a kérdésre a választ. Egy pillanatig úgy éreztem, hogy elvesztettem az eszemet. Két társam is döbbenten állt.

Egy megafon tölcséréből hang hallatszott:

"Vigyázat... Vigyázat... Az algíri expressz négy óra negyvenkor beáll... Negyedik vágányon. Vonat indul: öt óra húszkor... Igori-Sidi-bel-Abbés-Stockholm-Tokió... Első vágány... Halló! Halló! Figyelem... Hét óra ötkor csatlakozás a rizspálinkához egy üveg ginewer..."

Összenéztünk.

- Ilyent még nem értem meg - hüledezett Tuskó.

- Én sem, bevallom. Sehol egy sín. És mik ezek a menetrendszerű alkoholjáratok?...

Visszajön az őr.

- Gyerünk! Egy-kettő.

Elindulunk. Egy ajtóhoz megyünk, amelyen az áll kiírva:

PÁLYAUDVARI KIRENDELTSÉG!
IGORI!

- Mondja, ki énekel itt? - kérdezem az egyik katonát.

- Az állomásfőnök.

- És miféle vonat indul...?

- Expressz a pokolba! Ne kérdezzen annyit!

A pályaudvari kirendeltség holtrészeg volt. Az a vékony kis káplár ült itt egy íróasztalnál, akivel a kantinban beszéltünk. Ő volt az állomásparancsnok. Négy-öt tántorgó, hőségtől verejtékező katona ődöngött itt ingujjban.

- Na, ti mákvirágok?! - sipította a kis káplár. - Most megjárjátok... Hé! - és ahogy becsukta a száját, máris dúdolt.

- A Teknőbe kerülnek - mondja az őr.

A káplár dúdol, és hüvelykujjával hasunkat bökdöste sorba.

- Itt csupa hülye van... - súgta csodálkozva Hopkins.

Azután halkan zümmög, és beírja egy könyvbe a nevünket. Az őrök elvezetnek mindhármunkat.

...Mintha égne a föld, fullasztó gőzpárák emelkednek egyre a pörkölő napsugarak nyomán a talajból. Zsíros íz, fülledt alkonyat telepszik a gutaütött, barátságtalanul sivár tájra...

Az állomásfőnök most kiesik az ajtón, és négykézláb mászva igyekszik felállni, de hiába, újra meg újra leesik... Ilyen részeg embert még nem láttam. És aranygombos piros sapkában van, kék egyenruhában, de inge nincs...

Apró, komikus alak, ráncos kis arca mint egy citrom. A kerítésbe kapaszkodva, nagy nehezen feláll, és vigyorog...

- Öt óra... tízkor... nem jött a whisky... késése van... - holtrészegen nézi az óráját. - Nyolc perc... késés...

- Majd megérkezik, állomásfőnök úr - mondja az őr.

- Maguk... Maguk... izé... tolassanak innen... Mert öt óra húszkor... befut az első idegroham... - És kedvesen ránk vigyorog a póznát ölelgetve. - Olyankor lövöldözök... Nevem... Vaszilics Fedor... és valami Emánuel is... Várnában...

Továbbmegyünk. Mint valami őrült káprázat, olyan mindez ebben az alkonyatban, amikor a nap duzzadtan süllyed az égen, és égető sugarai, mint hosszú vékony korbácsok verik az átkozott Kongó-vidéket.

- Mindennek a Török az oka - mondja Hopkins fogcsikorgatva.

Ez igaz.

De Senki elgondolkozva ráncolja a szemöldökét.

- Tudja az ördög...

- Hát nem ő árult el?

Senki Alfonz nem felel. Dörmög. Váratlanul lövések hangzanak...

Mi az?

- Öt óra - magarázza az őr. - A pályaudvarra beállt a dühöngés.

Hallottak már ilyet?!"

Ma még röhögünk, holnap ezek megcsinálják!
@Fabius: Erre próbáltam utalni a német importban betöltött magyar szerep 0,9 %-os mértékének bemutatásával.
@Knósszosz: Halli Knóssz. Ezt nézd meg. Szerintem behalsz tőle. :)

A videó címe esetleg lehetne: Így jár, aki egy MiG-29-essel szórakozik... :))

youtu.be/ShYmDO4WSoE
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Halihó! Szerintem ne vedd ennyire komolyan a blogot és a kommentelést. A végén még agyvérzést kapsz itt nekem. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Itt nagy verekedés lehetett. Minden feldöntve, üvegcserepek, törött szék, és kissé összeverten ott feküdt a tulajdonos és a pincér.
- Mi volt itt?
- Telefonáltam... - mondta Senki. - Most igyunk egy kortyot."
Nagy vagy Boli, én is imádom Rejtőt!!!
@fletwwod_mac: "a közpénzek 50-60%-a jut el eredeti végcéljához, mert felemészti az apparátus bérezése, stb., stb.,"

A közapparátus fenntartása is közcél.

A mértékről,minőségről és a közfeladatokról, azok terjedelméről lehet vitatkozni. Persze.
@Gábriel angyal:
Az oroszok nem tudnak mi?...
A Dupla svanc (MIG-29) aerodinamikai képességei, lenyomják a General Dinamics F-16 masináit. Ez tény, olvass utána.
De azért ezt nézzed csak meg,itten van azért cáfolat rá:
www.youtube.com/watch?v=RltgyRrAdJ0
Forszázs, és dübörög a bél!!!
Gyönyörű madár!!!
Nekem az utolsó kecskeméti bulin, a Francia légierő Dassault Rafaele bemutatója tetszett. Az kapitális volt! Még nem járt nálunk. Nagyjából össze lehet téveszteni a vasat,a(z) Eurofighterrel. A srác aki repülte, húsz körüli bevetésben vett részt, Afganisztánban. Elképesztő volt a "műsora"!!
@glaci ph 5.5 álompolgár: Mindig más van ottan. Pár napja nagyon finom francia kecskesajtot hozott a férjem. Van diós camembert is, azt nagyon szeretem.
@Mariann19:

szóval? mozgó bilire ne próbálj leűlni ha nagyon kell szarni mert mindenféle csúszkálás következik nyugodt kulázás helyett

na ez van

a törpe a mozgó riglispilre akar felszállni de már soxor pofára esett most felcsútbasznádon kisországot épít mert azt átlátja és megérti, egy ház egy kutya egy kakas két tyúk ami ennél bonyolúltabb aztat hagyja a matolcsynéférjének aki egyszerre tud délre is meg északkeletre is nézni...azaz "Át" lát a szitán

brühühühühühü

kellemes költség vetést

mitsücckisszűcssóshústsücckisszűcs?
@high up!: nol.hu/archivum/20091007-kilato

Ezt a balik sajtó eléggé kivesézte. Megyesi kicsit szellemesebben is , mint te. Na a többit Fabiusra hagyom, ha van türelme hozzád, akkor oktasson.
@Knósszosz: Szilvásgombócot szereted? Most csináltam életemben először saját gyúrású tésztából, marha finom lett! Ráállok erre, unom bóttit.
@Mariann19: Gondolom, tenné a dolgát, de előre nem akar teljesen levadászható lenni. Márpedig a csicskahad csak libásozni bírja: gondolom ez ki van adva órabéri feladatnak - egyszerre hányszor kell leírniuk ezt a marhaságot, amit annyiszor cáfolt már.
@Marós:
a szavazás bizalmas...nem fogadok tanácsokat

brühühühühühü
@Marós: Talán, mert nekik nem arról szól egy futballmeccs.
@Knósszosz: Volt egy ideáljuk a ép test és ép lélek kapcsolatáról. Ezt a sportolók testesítették meg. Orvbánnál ez nyomokban sem lelhető fel, mert csapatjátékban sem tudott másokért játszani. miért nem gyúrt egyéni dicsőséget hozó sportra???

www.balogkriszta.herobo.com/olimpia/okor.html
@a szív fészkei:
Muter,Te élvezed ezt?
Háá, én mindent tudok zabálni, erre löksz nekem szilvás gombócot? Amit szeretek is?
Azt kell gondolnom, hogy megbántottalak valamivel.
Különben nem lennél képes, ilyen "aljasságra"!
-:D:D:D
@Knósszosz: Ja és katonai feelingje is volt a dolognak, naná. Azt a sportágat forszírozták, ami amúgy is előnyös volt a hadakozásban.

Ma azért elcsodálkoznának a szinkronúszáson, pl. ;-DDD
@a szív fészkei:
Anya, nekem gumós zápfogam van, mindent megeszek-:DDD
@a szív fészkei:
Viktor?
Nemá…
Csak csapatban király, még a kedves népe elé is fosott kiállni augusztus huszadikán.
Majd kíváncsi leszek, hogy Hollande elbújik-e a verembe, a L' Armistice ünnepén?
Sejtem, hogy Ő nem akkora tetű, mint a mi sárdagasztó focistánk.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Szevasz anyabaszó Libásimádó hullajelölt.
A te dolgod az lesz hogy miután elástad a gazdád meglincselt hullájának a maradványait, áss magadnak egy gödröt.
A fajtádnak már nincs sok hátra te véglény.
Lógni fogtok büdös szarházi élősdi komcsik !
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Figyelj csak szargaluska,
Minél több hozzád hasonló rohadékot küldi ide az állampárt, annál többen fogják úgy gondolni hogy a fajtádat családostól kell kiirtani. Próbálj ezen elgondolkodni te rakás szar.
@Knósszosz:
Lemaradt:
Jobban jártunk volna, ha ez a karikalábú szemétdomb focista lett volna.
Legfeljebb a klubját vitte volna csődbe, nem az egész országot.
A kulcsot kivettem a zárból, a kutyát bezártam a pincébe, nem kell szétbaszni a bejárati ajtómat, mert nincs pénzem újra. VettéTEK?
Az előző két poszt megoldása röviden: visszaküldve a szuper primitív feladónak.

Látjátok bolsik-libsik, ez a ti fajtátok, ez a Fingadó nevezetü majomlény. Majd gondoljátok, hogy a bizonytalan szavazók ehhez a fajtátokhoz fognak csatlakozni?
Lúzerek!

Akkor lesz az Orbán kormány leváltva, HA NEM TI LESZTEK AZ ALTERNATÍVA.
A szadeszes eszetekkel ezt persze nehéz lesz 2014 májusig felfogni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nekem inkább a Pekingi ősz jutott az eszembe, a sivatagot átszelő vasúttal. Természetesen az egyszem épület útba van, azon megy keresztül a vasút. Amadis Dudu.
@high up!:
Olyan a reakcióidőd, mint Kusza Szemnek a válságra.
Te is besegítesz a megoldásba, vagy keressünk más értelmes életet a galaxisban?
Gyorsan mondd, a baj nagy, nem lehet szarakodni.
Internetes pénzkeresés fotókkal , nem piramis játék és nem MLM , hosszútávú valódi munka kepmarketing.blogspot.hu/
@Knósszosz: :-) Most raktam össze a gazpacho alapanyagait. ;-) Holnap bekeverem. Lélekben majd tálalom.
@a szív fészkei: azé' mintha Balaványnak is elmennének néha otthonról...
@Mariann19: +1

Én keresetlen szavakkal, de ugyanezt ugatom a környezetemben.
Felrúgták a szerződést.
@Knósszosz:
www.corriere.it/cultura/12_agosto_22/elzeviro-levi-bosone-higgs-non-dio_da260810-ec44-11e1-9004-4e22268e2993.shtml

az a vita, hogy a bossom az isteni vagy az isten bossomi...Vatican Elvtárs beleszólt, nem aggya a zistenét de szüksége van arra, hogy ne nézzük avittnak és önmagában hívőnek hát megálgya a bossomot de erre meg nincs lingvisztika mert a kettőt nincs az a nyelvész aki összegyúrná mert ha a zisten teremtett mindent akkor a bossomot is és ha a bossom teremtette az anyagot akkor minek isten

most ezt fel kéne tenni a tömjénélvtársnak mikor éppen helyettesíti a törpét az alpakka öltönyében brühühühühühühü

È bensì vero che c'è ancora oggi chi invoca il nome di Dio per compiere orrendi misfatti. Costoro ci fanno orrore. Ma anche noi laici non credenti rispettiamo e ci sentiamo vicini a coloro che trovano conforto e forza per fare opere buone nella loro fede in Dio e nelle loro invocazioni a Dio; e non ci sogniamo davvero di mettere in dubbio l'importanza della loro fede nell'esistenza di Dio. Con buona pace del bosone, che, con questa straordinaria storia del millenario dialogo tra l'uomo e Dio sul pianeta Terra non c'entra proprio per nulla. Preferiremmo soltanto che si smettesse di definire il bosone «particella di Dio». È una definizione che anche a noi laici suona irrispettosa e che può soltanto suscitare confusione. La scienza faccia la sua parte, e lasci che la nostra intensa riflessione sulle sorti dell'umanità, e su Dio, faccia la sua.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Szóval, az utazásoknál ókorra gyúrok elsősorban. Nekünk szerencsénk volt anno, ,jó volt a latin tanárunk. Hála neki..
@Knósszosz:
Hát igen, spanyolhon lenyűgöző. Barcelonában még nem jártam, talán egyszer... Szerencsés város...És egész Spanyolország szerencsés, a történelme is szerencsés, eltekintve a mór térhódítástól.
Van némi magyar vonatkozás Barcelonában, Kubala László, Kocsis Sanyi, Czibor Zoli stb.

Ami ugyancsak a fantasztikumok világába tartozik: Amíg a mohácsi csatavesztésben a Csele-patakban fulladt, szerencsétlen sorsú Lajos királyunk sírja szőrén-szálán eltűnt, addig felesége, a rendkívül tehetséges asszony, Mária királyné sírjánál lehet kondoleálni El-Escorialban, 2000km-re Budapesttől .
Ez is egy groteszk szituáció.
@a szív fészkei:

Szerintem nem kell kákán keresni a csomót. Sportolt, és kész!.
Mások meg csak vadásznak..és gyilkolnak...
@rodeo36:

Húha... de nagy demokraták lettünk...!!
Ennyire öntudatos adófizető is vagy?
@Marós:

igen, teljesen öntudatos, egyáltalán nem fizetek adót, majd ha elszámolnak vele hová akarják költeni, demos krácia

brühühühühühü
@rodeo36:
Bravó!!

Valamelyik nap beszélgettem egy nagy "matadorral", neves vállakozóval.
A beszélgetés a szlovák rendszámú luxus gépkocsija miatt terelődött az adózásra. Mondta, hogy ő Monte Carloban adózik, ahol trükkök százain keresztül,de lehetővé teszik a mindössze 1 % adófizetést...
Aúgy egyébként jár az SzTK-ba, meg a füredi Szívszanatóriumba, meg Hévízre, ahol semmiért sem fizet...
@Marós:
:-))))

nem tudsz egy néhány dolgot...oda sem járok:szötökámegatöbbiek
@a szív fészkei: Kétségek között vagyok, mert Bajnai visszatérésével kapcsolatban két teória lehetséges.
A minap az Echo TV kerekasztal beszélgetését néztem, melyben Bajnai színre lépéséről esett szó. Az egyik részt vevő Gy.Tóth László azt taglalta, hogy Bajnai Gordon az USA által támogatott lehetséges miniszterelnök. Őt favorizálja Hillary Clinton, a CIA /!?/ és az ezek köré gyűlt csoportok. Anyagilag nemcsak a Haladás alapítvány pénzeli, hanem egyéb alapítványok is.Gy. Tóth hozzá tette, hogy mindez egy most megjelenő könyvében részletesen fellelhető.
Meglepett ez a teória, mely két dolgot jelenthet. Ha igaz, akkor a folyamat úgy megy végbe, mint pl: Monti kinevezése Olaszországban,
vagy ezzel a hírrel szándékoznak Bajnai visszatérésének és fogadtatásának hangulatán rontani.
@saravad: Jó érzés az egyetértést olvasni. Kérlek, ha jónak látod, olvasd el a fenti kommentemet, neked is szántam, de nem célszerű kétszer leírni. Bocs.
@Marós: Azért az, hogy és mit sportolt, eléggé jellemző egy emberre.Ez kicsit több, mint a kákán csomó.Amúgy a rendkívül tehetséges és az urába szerelmes Mária királynő sokra ment a rendkívüli tehetségével. Krúdy írt erről a szerelemről egy szépet, ami nagyon megható, de hát akkor is a tény, tény: II. Lajos nem volt egy ász. Meg át is verték.

Mária királynő szőnyegeit meg lehet csodálni Sevillában, az Alcazarban. Gyönyörűek.
@Mariann19: GY. Tóth, aki a nagy Orvbán-ellenes leleplező "bestseller" egyik írója? Akinek ugyanaz Amerika, mint a Jobbiknak a zsidók? A tarka macskája a beteg agyában? Mindenben lát egy fasza amcsik fizette konteot és ezért ő pénzt is kap, hogy kiböfögi?
Persze, karaktergyilkolászni kell Bajnait, ahogy szokták minden ellenfelükkel. Kopjon el, morzsolódjék fel 14-re! Tán ezért se jön elő a farbával, hisz ismeri a Fidesz-rémhírgyár áldásos működését.

De hogy te miket nem bírsz nézni??? Anyám, borogass #:-((( !!
@a szív fészkei:

talán 20 éves sem volt még..Halála nagy dráma lehetett,ott a Cselepatak melletti fogadónál..de ezt már csak akkor tudjuk meg, ha utolérjük a fény sebességét...

Felesége később nagyra vitte, igaz, egy nagyon fejlödő régióban..

Nem baj , ha egy király nem zseni, de akkor legalább az asszony legyen az
@Mariann19:

ha Bajnaira tesznek fel az amerikaiak, akkor egy buktával többet számolhat el a cia...
@a szív fészkei:

"II. Lajos nem volt egy ász...."

Apja gondos nevelést akart biztosítani fia számára; Hat nyelven beszélt folyékonyan: magyarul, latinul, csehül, lengyelül, németül és franciául és értett olaszul is.[6] unokatestvére, Brandenburgi György vezette Lajos így nem csak kiváló vívó hanem jó táncos is lett, aki szerette a lakomákat és a vadászatokat.
Lajos tehetségesnek mutatkozott, a tanács és a törvényszék ülésein elnökölt és remekül vezette a tárgyalásokat. Tanulni vágyó és tettrekész ifjúvá serdült az olasz humanista Girolamo Balbinak köszönhetően.Lajos király – mindössze 20 évesen, tehát komoly élettapasztalat nélküli uralkodóként – nagy bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor felvállalta a csatát Mohácsnál a túlerőben lévő törökökkel szemben

Sajnos , üres kasszát örökölt, ezzel nyílván ugy járt , mint Orbán Viktor , vagy mint egy notóriusan nem fizető lakóközösség új közös képviselője...
@a szív fészkei: Látod milyen hasznos volt nézni az Echo TV-t? Mindezt honnan tudtam volna meg?Egyébként azt komolyan gondolom, hogy célszerű több információból kialakítani véleményt pro és kontra.Jelzem, az utóbbi időben az Echo kerekasztal beszélgetéseiben mindkét oldal politológusai /fiatalok általában/ vesznek részt, a gazdasági jellegűekben rendre tök pártatlan banki elemzőktől lehet sokat tanulni.
Mindezt nézd el nekem, mérsékelt csaj vagyok, na, azért a vagányság sem hiányzik belőlem. Az utóbbi nélkül nehéz lenne a mai világban fennmaradni. Ennek Te sem vagy híján, valószínűleg emberi vonatkozásban ezért is állunk közel egymáshoz, ha szabad ezt a megállapítást tennem.
@Marós: Lehet, hogy bukta a vélt Bajnai támogatás, magam is tele vagyok kérdőjelekkel ennek a hírnek kapcsán.
@Mariann19:

Gy.Tóth László egy ZS kategóriás idióta. Érdemes ezt a nem mai dolgot átfutni a megítéléséhez:

www.es.hu/old/0130/visszhang.htm

Szóval megjárta ő már az SZDSZ-t, volt Orbán mellett főtanácsadó, most meg a radikálisoknak gyárt összeesküvés elméleteket.

Pedig csak egy szimpla barom és semmi más.
@Mariann19:

Bajnai még nem mutatott fel semmit, ha csak az egyetemi menzai kajaminőség megreklamálását nem nevezzük valaminek. Ez ugyanis arany betűkkel van az önéletrajzában feltüntetve.
De nézzük sorjában:
- Hatalmat barátjától, Gyurcsánytól kapta, amelyből aztán úgy jött el, hogy fiúk, köszi, én ebből soha többet nem kérek.,
-az általa vezetett vállakozásoknak, zrt-nek, csak veszteséget hozott tevékenysége ( ezt még aranyba kötve, ő maga is elfogadja az önéletrajzában, mint dicsőséget.)
- Bíróságnak kell kimentenie, hogy egy vezérigazgató nem felelős az általa vezetett veszteségekért. Ez egyszerűen vicc! Jogszerű döntés, de vicc.
-Pártot nem tudott még alapítani, tudomásom szerint. stb stb.
-Családját már gallyra verte. Tudomásom szerint ,nála a cslád nem a legfontosabb.
-Hogy az angolja milyen, nem tudom, de angolul nyilvánosan felszólalni, papír nélkül, nem hallottam.
-Az egyetlen amire rájött, hogy ez így, mármint a balliberális gadaságvezetés nem mehet tovább, de a „hogy” miképpen legyen, azt már nem mondja..
- Becsületére legyen, elismeri, amire egy háziasszony is rájön a családjában, hogy az adósság, az államadósság magas, ha az éves jövedelmet 85 %-a banki hitel…terheli..

Az a helyzet, hogy mindenki tudja, még az O.V: ellenzők is, hogy qualitásilag
Bajnai, lábnyomába sem érhet,... Orbán Viktornak

Bajnai , nem az a karakter, akinek Mohácson a zászlaja alá gyülekeztek volna az ország-mentő katonák..
Amiben egyetlen hasonlóság van köztük, az a testmagasság...

Szerintem Bajna hezitál , és azt várja, hogy valaki, vagy valakik kikaparják a gesztenyét neki…Ő akkor majd dönt. Dönt, így vagy úgy...

Ő egy kényelmes típus, jó helyen , jókor volt. De szerintem az apja, aki a családi gazdagságot ügyeskedéssel, kikaparta..
@Mariann19: Kösz, ha így látod, megtisztelsz. :-)

Én már nem bírok semmilyen kerekasztalt végignézni, Echoról, Hörr től automatice elkapcsolok, de a többi is idegesít. Elég, ami a netről folyik rám, komolyan

@Fabius: Azoknak van ázsiója Tündérhonban.
pláne ilyen baromsággal, amire - mint a másikban Eco után levezettem mindig és örökkön örökké vevő a jónép.
@Marós: Ne röhögtess kvalitásilag, kérlek. Abban, amiben Orvbán hasít - a személyisége hasadásában - senki nem is óhajtja túlszárnyalni.
@Fabius: Kösz a linket!Gy.Tóth László egy ultra, ezt eddig is tudtam a megnyilvánulásai alapján. Csodálkozom, hogy Vágvölgyi B. Andrással vitába mer bocsájtozni. Politikai szerepvállalásainak változatosságát innen ismertem meg, annyira nem érdekes figura, hogy utánajártam volna a nacionáléjának.
@a szív fészkei: Számomra bármelyik hírcsatorna látogatása nem jelent párt elkötelezettséget, csupán egy teljesebb információ beszerzését. Tudod, a viszonyítás megtétele alapja a vélemény megformálásához. Már nem tudom a definiciót, filozófiából pedig tanultuk. Hiába,
kezdek feledékeny lenni.
Mindíg örülök, ha írsz!
@a szív fészkei:

semmi gond, ez egy demokratikus vélemény...a tied is...enyém is ...
ha tudsz jobbat, mondjad...
@a szív fészkei:

az előzőt megtoldom még: a nagyhatalmak mindíg olat akarnak, aki a szájuk szerint ugrál...Önállóan , csak ők gondolkodhatnak...
@Marós: A kommentedből azt látom, hogy Te a politikust egészen más szempontok alapján itéled meg, mint én. Az általad hosszan felsorolt elmarasztaló tényezők a habitusát és vállalkozásának körülményeit taglalják.

Én szelektív vagyok az effajta minősítésben, mert rangsorolom a tevékenységeket. Miután Bajnai miniszterelnök volt, munkájából az érdekel elsősorban, hogy milyen társadalmi hozadéka volt annak.
Az egyik előző kommentemben leírtam, hogy a 2008-as évben, amikor az ország drámai helyzetben volt, felvállalt egy nehéz és népszerűtlen feladatot. Megállapodott az IMF-el, megszorító intézkedéseket hozott, és megbízható pályára állította gazdaságot. Ezt nem cáfolhatod, mert újra leírom, hogy az IMF hitel utolsó részletének lehívására nem került sor. Ehhez hozzá teszem, hogy Orbán Viktor is elismerte az Eu-ban a munkásságát, midőn az Eu. elnöke volt.
Amennyiben én elismerek egy munkásságot konkrétan egy politikusra vonatkozóan, nem kezdek el hasonlítgatni, egyidejűleg másik politikus sértegetésébe bele menni. Ez igy korrekt!Semmit nem von le Orbán Viktor tekintélyéből, ha más politikust is elismersz.
Ebben az összefüggésben ezért nem érdekel Bajnai magánélete, személyiségjegyeivel nincs gondom.
Részben igazad van.
Nálam azonban fontos a magánélet. Nem fogadtam el soha, hogy lehet jó pártitkár az, aki a családjával egyébként gazember.
Az átkosban volt divat megvédeni a gazember párttitkárt, miközben az végzett a családjával. .Mert az elvtárs jó elvtárs A mi kutyánk kölyke alapon...

Más: Én nem feltételezem egy miniszterelnökről sem, hogy ellopja a pénzt, vagy rosszat akar az országának.. Gyurcsányt sem a Fidesz buktatta meg, hanem a Gy.F. belső emberei. Ha jól végzi a munkáját , kit érdekelt volna az öszödi beszédje.? Nem tudott nemet mondani az embereinek, a belső ellenzéknek. És a magánélete is abszolút zűrzavaros, mert 30 évesen 3 házasságon túl lenni nem kis negatív teljesítmény. Munka és magánélet erősen összefügg. Nem tudom Te milyen habitusú embert képzelsz el miniszterelnöknek?

Bajnai akkor mutatta volna meg az igazi qualitását, ha megküzdött volna ismét a posztért 2 évvel ezelőtt. De nem vállalta. Valószínű, nem az a típus, aki folyamatosan konfrontálódik. Pedig egy miniszterelnöknek ez feladata , folyamatosan ütközni kell. Ehhez , bizony spiritusz kell. És olyan sincs, hogy vaki rossz vállat vezető, de jó miniszterelnök.
Bajnai már most nyilatkozhatna, hogy mit is akar..
Hogy felismerte, hogy ég a ház? Már mindenki kiabálta, csak észre kellett vennie. De nem lépet semmit, hanem meghúzta az emberek nadrágszíját, miközben bemondta a TV-ben: Magyarországra nem jön be a válság… Egyszerűen hülyének nézte az embereket…

Még azt is el tudom képzelni, hogy önkritikát gyakorolva azt mondja, átgondoltam, indulok ismét. De semmit sem mond, és ez akart-gyengeségre utal, ami azt jelenti, nem tudja mit akar.
@Marós: Az egyes ember megitélésénél nem vitás, hogy a morális szempontok hangsúlyosak, minél magasabb szinten helyezkedik el a társadalmi hierarchiában, annál inkább.Ezt a politikusokra vonatkoztatom, a civil szféra ebből maradjon ki. Mint írtam, azonban a munka értékelése és megitélése nálam prioritást érdemel, ezért irtam azt, hogy szelektív vagyok.
Felteszed azt a kérdést, hogy milyen egy ideális miniszterelnök szerintem. Erre bármit mondhatnék, lehet támadási felület. Azért egy-két szempontot megemlítek.
Legyen igazi államférfi /van ma ilyen nálunk?/akinek tekintélye az állampolárok által elfogadott, képes legyen egyéniségével olyan hatást elérni, hogy döntéseit az emberek elfogadják még akkor is, ha kedvezőtlenek, mert biztonságot sugároznak a jövőt illetően.Tartsa be a jogállamiság, jogegyenlőség, a demokrácia szabályait és ezeket minden körülmények között tartassa is be. Képes legyen kiválasztani olyan szakértői gárdát, amely a gazdaság érdekében magas szintű ismeretekkel bír, melyeket el kell fogadni, és érvényesülésüket nem akadályozza. Ez egy-két szempont, lehet tovább taglalni.
Bajnainak megjelennek elemzései folyamatosan, akit érdekel, megtalálja, tehát ha közvetve is, megnyilvánul.
az, hogy eddig nem nyilatkozott ujbóli színrelépésének szándékáról, az miért kérdés?Jelenleg teljesen ismeretlen az a körülmény, hogy vállalható-e Bajnai elképzeléseihez a jövő alakulása.Márpedig ez az ismeret elkerülhetetlen ahhoz, hogy vissza térjen-e.
Egyébként ez a Bajnai ügy szerintem most egy kissé túl van spilázva. Miután megjelent a választás körülményeit analizáló írása, slágertéma lett.
A francba hogy muszáj lesz valamelyik idióta ellenzékre szavaznom. Nincs mese, el kell zavarni a Fideszt, mielőtt késő lesz. Zavarja a válságkezelésben a demokrácia és a 4 évenkénti választás??? 20 év multiadó, bankadó? Komolyan kell venni, nem szabad legyinteni rá, hogy hülyeségeket beszél. Eddig minden agymenéséből valóság lett.
@Mariann19:

A Te embered , úgy gondolom, Deák Ferenc, de a haza bölcse titulusához neki is meg kellett öregedni. És még támadták őt is eleget, később is, de a történelem helyre tette a korszakot vele együtt.

Szerintem nem születik csak úgy a haza bölcse, hanem kemény munkával, sok ütközéssel., hosszú kemény évek alatt lesz azzá valakiből.. Másfél év biztosan nem elegendő .
A kommentekből láthatjuk, a politikához mindenki ért, mindenki tudja a tutit, kivéve a miniszterelnök. Őt váltsuk le, rúgjuk ki, négyeljük fel, vagy legalább is visszaküldjük az anyukájába.
Hasonló, mint a stadionban, ahol mindenki futballszakértő, és jobban ismeri a játékosokat, mint maga az edzőjük.

Én azt mondom, hogy ha OV: felvállalta az első 4 éve után , a második 4 évet, hagyjuk. A mai európai és világgazdaságban nem könnyebb, és nem nehezebb eredményt elérni, mint száz éve , vagy 200 éve. A feladat ugyanaz, csak változott az idő, és vele együtt mi is.

Nem vagyok csodaváró, sok kommentessel szemben, akik úgy akarnak változást, noha a legtöbbje talán ismeri a gondokat, hogy semmi sem változzon.
Nem értem, hogy miért harcolnak egyesek változatlanul a csalásból és az igazságtalanságból szerzett előjogokért , pl, korai nyugdíjak, kamu rokkantnyugdíjak, az egyébként már nyugdíjas öreg bírok maradjanak csak 70éves korukig, miközben fiatalok nem jutnak státuszhoz, a postások, bár már nyugdíjasok, kapjanak akár 65 éves korukban is milliós végkielégítéseket, a nemzeti bank elnöke növelje csak 9-ről 11 millióra a fizetését, miközben a közalkalmazottak 8 éve nem kapnak fizetésemelést..

Mindezek az előjogok elmennének, ha lenne valahol egy olajkutunk, ahonnan számolatlanul jönne fel az olaj, amiből jó pénzt lehetne csinálni. De nincs! Tudjuk, hogy 2,5 millió adófizető van az országban, rengetegen dolgoznak feketén, akik majd semmi nyugdíjat nem kapnak, mivel nem voltak adófizetők.
Elvárjuk , hogy kapjanak fizetést az orvosok, gyerekeink óvónői, tanárjai, miközben szégyellünk blokkot kérni a sarki, vagy Lehel-téri, vagy Fehérvári úti piaci kofától, akinek viszont van pofája nem adni.
Számold egyszer össze, mennyi adót hagysz a kofánál, hentesnél egy hónapban., virágosnál, fogorvosnál, nőgyógyásznál.. Számold csak össze. ( Én újabban már mindig elkérem a blokkokat, dafke..!.)

Nem elég felismerni, hogy nagy az adósság, baj van. Hanem lebontani a gondokat mindennapi intézkedés szintjére, az a kunszt…
Ehhez évek, évtizedek kellenek…és megfelelő ember, aki konfrontálódik és bátorsága
Tabukat ledönteni, emberi mentalitásokat megváltoztatni a legnehezebb..
"Merjünk nagyot álmodni! Merjünk nagyok lenni!"

Vagy a vicc poénja:
- Kuss! Én így szoktam leszállni.

Amúgy szép, szép az önkritika, de mé' nekünk mongya jeza viktorgyerök? :D
@Marós: Először a Deák Ferenc kiemelkedésével kapcsolatos megállapításodra reagálnék.
Miután véleménycserénk a miniszterelnökség mibenlétével indult, én két alapvetést emelnék ki. Az egyik a személyes alkalmasság, kiemelten a vezető képesség, melyről fenti kommentemben már pár szempontot felsoroltam az elvárásokkal együtt.
A másik fontos kérdés a kiválasztás, vagy kiválasztódás mechanizmusa és esetlegessége, melyeknek elégtelen volta a rendszerváltás előtti és utáni helyzetekben mit sem változott. A gyakorlat azt mutatta, mutatja, hogy elég megjelenni egy-egy párt centrumában, ott az elkötelezettség bizonygatásával jelen lenni, ezután nyitott út vezet a kiemelkedéshez.A gond az, hogy ezek a vezető kijelölések nem az alkalmasság szerint történnek, hanem azokat a párthűség határozza meg, és a "jókor, jó helyen" pillanatnyi státusz. Előzményként nem jön számba a teljesítmény mérlegelése sem.
Ha párhuzamot vonunk a civil szféra gyakorlatára, ott alapból az alkalmasság és a képzettség a dobbantó pár év tapasztalat előírása mellett.
"Nem vagyok csoda váró" bekezdésedben foglaltak szerint igen-igen közelítenek az álláspontjaink. /Hogy mik vannak, ahhoz képest ahogyan indultunk!/
Ebben a kérdésben az államtól való örökös elvárásokat feszegeted, melyek abból adódnak, hogy nálunk a szolidaritás elveinek torz alkalmazása okozza az igazságtalan és az ország teherbíró képességét meghaladó igényeket.A szolidaritás egy kölcsönös segítségnyújtást jelentene leegyszerűsítve az önhibájukon kivül bajba jutottaknak. Nálunk viszont ez úgy érvényesül, hogy vannak eltartottak és eltartók, kölcsönösség kizárva.Kissé sommásnak tűnik ez a megállapítás, és nem is teljeskörűen értendő, hiszen akik letettek az asztalra a rászorultságig, azokra nem vonatkoztatható.
Igen, az örökös követelőző hangnem irritáló.

Nálunk az emberek nagyon hozzá szoktak az állami gondoskodáshoz a hosszú évtizedek alatt.Tompítani lehetne ezt a közgondolkodást egy nyílt, őszinte retorikával. Nem mindíg azokat a lyukakat betömni gyorsan, ahonnan a legnagyobb hangorkán tör elő.

Mosolygok, mert az egyik családtagom jár el hasonlóan, mint Te a "dafke" ellenállásoddal az áruvásárlási blokkokat elkérve.Csillapítom, de csökönyösen védi az álláspontját azzal, hogy ez a torz világ soha nem mutat fejlődést, ha örökösen megengedők vagyunk.
lehet hogy te vagy a miniszterelnök, viktor,
de attól még ugyanolyan törpe maradsz.

sárbafingó, harcsafejű, pocakos gonosz törpe.
töröld ki magaddal a segged!
süti beállítások módosítása