Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.17. 05:19 Fabius

Mese az önkéntesen kötelező polgári védelemről

Címkék: fidesz kötelező polgári védelem

Egyszer volt, hol nem volt, valahol Európa közepén a Kárpátok gyűrűjében élt egyszer egy félázsiai horda. Egy másodosztályú focista volt a királyuk, egy kusza tekintetű látnok a sámánjuk, és ezek ketten szentül hitték, a szóból nem, csak az erőből ért ez a sok paraszt. Ezért - mivel be voltak ám tojva, hogy történhet valami ami nem csak az zorrodat tisztíccsa - írtak egy csudálatos katasztrófavédelmi törvényt, ami önkéntesen kötelezővé teszi adott esetben az atomvillanásba hunyorgást.


Azt mégse mondhatták a népnek, hogy a látnok úr fejében hordott taktikai atomfegyverben egyszer csak spontán maghasadás alakulhat ki, és a horda ajándékba nem az augusztus huszadikai tűzijátékot, hanem a látnok úr ledobott koponyakupakja alól előtűnő atomvillanást kapja.

matolcsy atomfegyver.jpg

Mit lehet tudni, nem árt felkészülni, így postázni kezdték az önkéntesen kötelező behívókat a jövő polgári védelmiseinek. ( itt, itt, meg itt megnézheted hogy néz ez ki pontosan ) Kedves Hordatag! Leszel szíves azonnal nyilatkozni az adataidról, tudomásul venni milyen önkéntességet vár tőled a haza, és mivel csak az erőből értesz büdösparaszt, hát elmondjuk, hogy ha nem vagy elég lelkesen önkéntes, akkor száz ruppód bánja, és/vagy homokzsák általi eltemetésben lesz részed.

Kérünk szépen, meg jogod, meg ugyan az adódból tartjuk fönn a katasztrófa és polgári védelmet, de (...) - indoklás semmi, magyarázat semmi, csak a pojácák viccesen befeszített tömlőtestű hőzöngése, ahogy mindig. Honfiak és honleányok forgolódtak álmatlanul, átizzadt párnahuzatok és megrágott kispárna csücskök tanúskodnak a bizonytalanságról. Mert ez a kormány kötelezően jót még nem csinált, mostanában minden gondolata a választási nagy ruha elkerülése körül forog, testre szabott választókörzetektől kötelező regisztrációig. Márpedig olyan megesett már a történelemben, hogy hasonló trükközésekkel visszaéltek, ráadásul pont olyanok, - Tisza,  Széll Kálmán, Wekerle - akikre a mostani kormány nosztalgiakultusza épül. Bár ott még nem tartunk, hogy az elődökhöz hasonlóan össze is verekedjenek a nagy büdösben, de ott már igen, hogy egy ilyen minden tájékoztatást mellőző akció minimum kétségeket ébresszen a választókban. Különösen, mert minden helység önkormányzata, pontosabban a polgármestere köteles kiválasztani a kötelezően önkénteseket, és a postázott levelek alapján, magyarázat nélkül a pofára és ex has alapon történő kiválasztás látszik. 

Pedig ez, minden látszat ellenére nem így van. Megkerestem egy témában járatos ismerőst, - ezúton is köszi a segítséget - a katasztrófavédelmi törvény végrehajtási utasításait, ( itt és itt olvasható ) ami alapján ez a kötelezően önkéntes polgári védelem így néz ki:

A törvényben és a végrehajtási rendeletben sincs meghatározva, milyen szempontok alapján kell a résztvevőket kiválasztani. De. Az mindenképpen támpont, hogy a településeken megalakítandó polgárvédelmi szervezetnek kell lennie:

- törzsének - vezetők, ezek általában a polgármester, alpolgármester, jegyző, elemzők, tolmács, sofőrök 

- logisztikai egységnek a szállításhoz, romeltakarításhoz - ide hivatásos sofőröknek pl. speckó jogsikkal van esély bekerülni

- hírközlési egységnek - rádiósok, telefonszerelők

- romeltakarítók - pl. építőipari dolgozók

- kárfelszámolók - ácsok, kőművesek, víz-gáz-villany szerelők

- egészségügyi egység -ápolók, orvosok

Tehát akinek ilyen foglakozása, képesítése, netalán régebbről katonai kiképzése van az jó eséllyel bekerülhet. Rajtuk kívül rendkívüli helyzetben 18 éves kor és a mindenkori nyugdíjkorhatár között bárki - ha nincs mentessége - szolgálatra kötelezhető. A polgári védelmi parancsnokságokat most kell kialakítani, egy katasztrófa idején ez elég körülményes is lenne. A levelek a személyi állomány felméréséhez szükséges adatgyűjtést szolgálják. A polgármester felelőssége, hogy a törvényben megjelölt nyilvántartásokból és az adatszolgáltatásból - bejelentési kötelezettség teljesítésből származó adatok alapján összeállítsa azt a névsort, amiből a "hivatásos polgárvédelem" parancsnoksága - kirendeltsége kiválasztja, hogy személy szerint kik lesznek erre kijelölve. (ebben segíti az önkormányzat közbiztonsági referense).  Magyarul tévhit az, hogy majd a polgármester pofa alapján fog választani, helyette a területileg illetékes katasztrófavédelmi szerv vezetője fogja a személyi állományt kijelölni.

Eddig megvagyunk, de a mit szól majd a munkahely, ha elrángatják az embert, hány elrángatás után fogják a munkavállalót kirúgni? A képzés időtartamáról és az esetleges tényleges bevetésről ezt mondja a törvény:

59§

(2) A polgári védelmi szervezetbe beosztott munkavállalót a polgári védelmi feladatok ellátására történő kiképzés, gyakorlat és ideiglenes polgári védelmi szolgálat idejére a munkavégzés alól fel kell menteni, erre az időszakra munkajogi védelemben részesül. A felmentés időtartamára távolléti díj jár.
(3) Ha a megjelenési vagy az ideiglenes szolgálatadási kötelezettségét teljesítő állampolgár nem áll munkaviszonyban, a kötelezettség teljesítésének idejére a kötelező legkisebb munkabér egy órára járó mértékének alapulvételével megállapított térítésre jogosult, amelyet az elrendelő köteles részére a munkabér folyósítására vonatkozó szabályoknak megfelelően megfizetni.
(4) A távolléti díj és az ellátás igazolt költségei az elrendelőt terhelik, aki azt a munkáltató részére téríti meg.


Kedves Félázsiai Tajparasztok!

Igen, ti akik a kipostázott levelet megfogalmaztátok. Látjátok, ilyen egyszerű lett volna elkerülni, hogy az adatszolgáltatók nekifutásból leköpjenek, mielőtt a levelet visszaküldik. Ha nem csak a kötelességről izmozásban merülne ki az iromány, hanem tájékoztatást adna a jogokról is, most nem néznétek úgy ki, mint egy csulatartály. Ha volna a hivatalokban egy ember, aki értelmes válaszokat tudna adni a fölmerült kérdésekre, akkor az emberek nem méricskélnének bizalmatlanul, nem állnának seggel a polgári védelemhez. De nincs. Úgy látszik azt gyorsan elfelejtettétek, hogy Devecserre, Kolontárra, a felsőzsolcai gátszakadáshoz, Edelénybe, Szendrőbe mind önként mentünk, a segélyvonalat kényszer nélkül hívogattuk, a jégkorongozók ereklyéire magunktól licitáltunk, az amerikai autósok főzőbrigádjának alapanyagot minden ráhatás nélkül küldtünk/vittünk. Ott voltunk mindenhol és minden formában, ha baj volt. Írtunk magunknak összefogást helyettetek.

De veletek együtt egy illúzióval megint kevesebb van.

477 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr1004716729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Ergosum: Nem fogom szétoffolni ezt a blogot.
@Pantagruel:
Hosszú hétvége gyön, min csodáxol?
Nagybádogasszonyunk ünnepe, meg ilyesmi.
Lesz vidéki összeröffenés, Horthy-sátorral, rovás tanfolyammal, nézz utána. Hallottam.
Legyél magyar!!
@Ad Dio:

Mert most kezdték el a kötelező mozgósításokat és esküket. Azért.

Tulajdonképpen te arra játszol, hogy kiprovokáld a másikból, hogy elküldjön a francba az álhiggadtnak tűnő álértetlenkedéseidért?
Hogy aztán elmondhasd, nem tűrik a más véleményt, pedig én nem is anyáztam és kulturált voltam?

Vagy csak félreértelek?
@Légifarkas: Én nem azt mondom hogy ne fejezze ki a nemtetszését az ember. Tegye. Állampolgári joga. Szólásszabadság van.

De - és ez szigorúan a magánvéleményem - ugynaojan hisztit csapni minden körül ami kicsit is "nemtecc", hasonlatos az egyszeri juhászhoz aki a farkast sokszor vette az ajkára.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ugyan, bárki megtekinthette, nálunk is ki volt plakátolva a közlöny: így villany - és lépcső - nélküli pincében, egy használaton kívüli vécében elsuvasztott, bezárt iratszekrény fenekén volt kiállítva, az ajtón a következő felirattal: "Vigyázz! A leopárd harap!"
@Ad Dio:

Olyan sok jó és megvalósított, előremutató dolgot tudnál írni? ;P
@Ergosum: Azt gondolom félreértesz. Az első hsz-odtól kezdve indulatos vagy. Velem, aki pusztán nem ért Veled egyet. Nem én hoztam a törvényt. Max egyetértek a szellemiségével.
@Ad Dio:

Gondolom mert mostanra került elő a Magyar Közlönyből. Én se minden nap olvasom.
Ha én lennék mondjuk a kormány, akkor ha egy döntésem egy csomó embert érintene a mindennapi életében akkor azt a döntést elmagyaráznám a póroknak.
@Ergosum: Fura a stílusod. Megengedsz egy személyes kérdést: ez szokott működni más helyzetekben?

Nem bántás, csak kérdés.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:

Aztán meg hallgatnád a blogokon, hogy hány inkubátort lehetett volna venni a kampány árából.
@Ad Dio:

Tudnád idézni, hogy hol vagyok veled indulatos?
Vagy bárkivel? (A fideszt leszámítva, de az más)

Én vagyok a szelídség mintaképe:)
Sőt mostantól még megértőbb leszek hozzád, mint eddig:)
@Ad Dio: 2012 jan 1-én lépett hatályba a törvény. most kezdődtek a sorozások. legalábbis a tömeges része. az olimpia alatt, hátha eltusolható. látszik is, hogy pártok nem vetődtek rá, csupa állampolgári düh, értetlenkedés, hitetlenkedés. a pártok nyaralnak.

ezért van most a felháborodás. jogsegély, visszaélések elkerülése stb? sehol. amit az első kommentemben felvetettem, azt nem utána együtt megyünk tüntetni, hanem leszögezve, hogy 1 évban max 15 nap szolgálat vagy ilyesmi.

a hibás, szar, selejtes, ráadásul átgondolatlan, felülről az állampolgárokra kényszerített törvény ellen van most lázadás. hiába a szép elv, meg szent cél, ezt elbaszták. azonnal vissza kéne vonni, vagy módosítani a törvényt, ebben a formában elfogadhatatlan...
@Ad Dio:

Mire gondolsz konkrétan?
@Ad Dio: és talán nem teheted-e meg azt, hogy leszarod? De most komolyan. Megteheted-e azt, hogy ha bárkivel beszélsz, csak és kizárólag a mondanivalója érdekel, nem pedig az, hogy honnan jött, hová tartozik?
A saját gondolataidról csakis te magad rendelkezel, így az, hogy te magad is oldalazol, a te döntésed, nem külső ráhatás, vagy kényszer. Addig fogod csinálni, amíg te magad úgy nem döntesz, hogy abbahagyod.
Kissé cinikusan fogalmazva, valami elképesztő szabadságérzetet ad az embernek az, hogy mindenkit, aki keresztbe tesz neki, válogatás nélkül és egyformán képes felrúgni :-)
@inreallife: "a hibás, szar, selejtes, ráadásul átgondolatlan, felülről az állampolgárokra kényszerített törvény ellen van most lázadás. hiába a szép elv, meg szent cél, ezt elbaszták. azonnal vissza kéne vonni, vagy módosítani a törvényt, ebben a formában elfogadhatatlan... "

De azért még ugye olyan is elképzelhető, aki egyetért a törvénnyel?
@Ad Dio:
Egy péntek reggelt lehet megért volna.
@Ad Dio:

Persze, csak azt nem értem, hogy akkor mi szükség a kötelezettekre? Hiszen akik egyetértenek a törvénnyel, azok már nyilván letették önként az esküt is.
Sziasztok, kellemes hétvégét mindenkinek.
@Légifarkas:

Az a hétköznapi tapasztalatom, hogy az emberek legnagyobb arányben igenis "oldalak" mentén lövik be magukat. A "véleményük" egyik vagy másik oldal tudatmódosításának az eredménye. Ha valamelyik karmester beint, indul a hisztivihar vagy a tapsorkán.

Meglepődnél ha elmondanám hogy milyen kis "közösség" él az udvarunkban a legnagyobb békében. Napi vendég a volt munkásőrtől a punkon át a jobbikot jobbról bíráló agyhalottig. És ha hiszed ha nem, a közös pont én vagyok. De erről ennyit.
@Ergosum: A törvény szelleme az, hogy az állampolgári léthez állampolgári kötelezettségek is hozzá tartoznak. Így ha önkéntesen elvinnék a balhét azok akik eddig is tették, akkor pont nem a törvény szelleme valósulna meg.
@Ad Dio: mindig találsz olyat. sokan ismeretlenül is rávágják, hogy az úgy jó, ahogy van. nemezalényeg. súlyos joghézag, hogy nincs benne korlátozás az állam részéről. minden törvénynek úgy kéne elkészülnie, hogy visszaálni ne lehessen vele. pláne nem ilyen jellegű karhatalmi törvénnyel. még a látszatát is kerülnie kéne.

nem kétséges, hogy kell polgári védelem. a kérdés, hogy a 21. százádban a kötelező vagy önkéntes irány az, amit erőltetni kéne? te is elismered, hogy szerencsésebb lenne az önkéntes pv. mert nem mersz, vagy nem akarsz keményebben fogalmazni.

elfogadhatatlan a kötelező jelleg, amikor önkéntes alapon is lehetne ilyet szervezni.

elfogadhatatlan a "kiválasztottak" behívása. (a kubatov listák korában azt gondolom nem szükséges indokolnom)

elfogadhatatlan a korlátozatlan behívás. akár 15 naponként is behívhatnak 15 napra. mint a torgyán, elfogyott a két percem? kérek még kettő percet!

ez nem korszerű, nem is jó, de annál kontraproduktívabb törvény. igazából aki ilyet megszavaz, azt fel kéne akasztani árulásért. erre senki nem hatalmazta fel őket, hogy az állampolgárok közül válogassanak kényük, kedvülk szerint. szerintem sok önkéntest találnánk az akasztófavédelemre...
@Knósszosz: zsír. Az ócsádi szlovák legendában István király a Racsa nevű hegy belsejében rejtőzködik, a hegy tetején repedés tátong. Az erre legeltető pásztornak régebben minden napon eltűnt itt egy-egy báránya. Bojtárját küldte utánuk, aki pár nap múlva került csak elő. Ő mesélte, hogy a hegy belsejében tágas terembe jutott, ahol fegyveres katonák alszanak, lovon, s az egyikük Szent István király. A király azt mondta neki, hogy még nem jött el az ideje annak, hogy fölszabadítsa népét, hazáját. A moldvai csángók balladaszerű énekében Szent István egykor majd "a világ minden népének szabadítója és királya lesz”."
@Ad Dio:

"A törvény szelleme az, hogy az állampolgári léthez állampolgári kötelezettségek is hozzá tartoznak. Így ha önkéntesen elvinnék a balhét azok akik eddig is tették, akkor pont nem a törvény szelleme valósulna meg. "

Mi van????

Ezt több ponton sem értem. Nem az a lényeg, hogy katasztrófa esetén legyen elegendő segítség? Ha önkéntesből, akkor abból.

A másik pont, ahol ismét nem értek egyet az érveléseddel, az, hogy nincs információjuk arról, hogy ki vett már részt önként ilyen eseteknél. Tőlünk nem kértek iratokat, amikor segítettünk. Önként, mert akkor megtehettük.

Akkor jól értem, hogy te, bár egyetértesz a törvény szellemiségével, nem jelentkeztél önként.
@inreallife: Leírtam az érveimet és ahogyan én látom. Az ellenérveitek egy része megáll (joghézagos szabályozás pl. Másik része részben indokolt (rosszul kommunikált),a többi része azonban az én szememben csak üres műrettegés és hangulatkeltés (jaj, munkatábor, szivatják szegény "nem fidesz" szavazókat, ha minden hónapban 2x15 napot elvisznek akkor alig leszek otthon, ráadásul ki is rúgnak stb.).

Megbocsássatok, itt visszavonulok, mert egyfelől eldőlök a fáradtságtól, másfelől nemigen hiszem hogy újabb érvek előbukkannának.

Jó hétvégét.
@Ergosum:

"Ezt több ponton sem értem. Nem az a lényeg, hogy katasztrófa esetén legyen elegendő segítség? Ha önkéntesből, akkor abból."

Azt meg lehetne oldani másképp is. Az hogy pont ÍGY hangzik a trvény, az egyfelől amiatt van hogy a szerződéses PV állomány a lehető legalacsonyabb legyen (költségvetési cél), másfelől rámutat arra is, hogy bizony létezne állampolgári kötelességek is nem csak jogok.
@Ergosum:

"Akkor jól értem, hogy te, bár egyetértesz a törvény szellemiségével, nem jelentkeztél önként. "

Nem. Nem jelentkeztem önkéntesnek. Nem vagyok buzgómócsing. Viszont amikor úgy éreztem, mentem. És nem leszek megsértve ha mostantól néha "be is hívnak" majd.
@Ad Dio:
Halkan megkérdem, ha ezért a kis vállalkozásom csődbe jut és a megrendelőim elpártolnak tőlem, mert éppen gyakorlom a homokozást, kislapátkezelést, mint informatikus, akkor ugye jogosan küldöm édesnyukájának a búbánatos sejhajába azt a népművészeti agyagedényt, aki a családom jövőjével és a megélhetésemmel játszik?
Netán nem fizetek elég adót, amiből a hivatalos szerveket, szervezeteket megfizetik?
Nem kéne hülyíteni, mert akkor egyikünk nem tud számolni!

Egy kicsit más is legyen:
"Tíz napos, gyorsított tárgyalásos eljárásban keresik a megfelelő pályázót a kommunikációs feladatokra. Az értesítőben megjelent rövid határidő az ügynökség szerint szabályos.

Gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki kommunikációs feladatainak ellátására az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft (OHÜ). A Közbeszerzési Értesítőben pénteken jelent meg a pályázati kiírás, amelynek határideje augusztus 21., kedd, vagyis a hosszú hétvégét követő első munkanap. A kiírás szerint a nyertes pályázó feladata lesz a kreatív stratégiaalkotás, kreatív tervezés, gyártás, médiastratégia alkotás, médiatervezés, médiavásárlás, PR feladatok ellátása az OHÜ számára, hétszázmillió-százhatvanegyezer forint értékben.

"Szabályos a kiírás, ugyanis nem az számít, mikor jelenik meg a hirdetmény a Közbeszerzési Értesítőben, hanem az, hogy mikor adták fel. A feladási dátum pedig augusztus 10. volt" - mondta az [origo] kérdésére az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. hirdetményben megadott kapcsolattartója."

Találgassak, vagy az "úriember nem fogad biztosra" elv mellett döntsek? :))

LOPNAK, MÁR MEGINT!
www.origo.hu/gazdasag/20120817-szuk-hataridot-szabott-a-hulladekgazdalkodasi-ugynokseg-egy-kozbeszerzesre.html
@Ad Dio:

"Az hogy pont ÍGY hangzik a trvény, az egyfelől amiatt van hogy a szerződéses PV állomány a lehető legalacsonyabb legyen (költségvetési cél)..."

Mivel a kötelezett személy kap igazolványt, leteszi az esküt, ezért a szervezet tagja, azaz valamilyen (ez a törvényből nem derül ki) szerződéses viszonyban áll az "állammal". Távolléti díj illeti meg, ami pl. a férjem esetében nem kevés. De erre a hivatal nem kérdez rá, pedig ez is lehetne költségtakarékossági meggondolás.

A törvény pedig nem arra mutat rá, amiről te írsz. Szerintem. Szerinted pedig igen, tehát a törvény nem egyértelmű, azaz nem jó.
@inreallife:
Nem hallottam a narancskomancs és jobbikos elvtársak tömeges jelentkezését sem ezekbe a szervezetekbe.
Vajh, mi lehet az oka ennek? :)
Márpedig ha 2 jelentkezett volna, akkor a királyi médiák főcímmel és virágesővel számoltak volna be ezen rettenetes tettről.
@Ad Dio:

"Nem. Nem jelentkeztem önkéntesnek. Nem vagyok buzgómócsing. Viszont amikor úgy éreztem, mentem. És nem leszek megsértve ha mostantól néha "be is hívnak" majd. "

Igen, mi is mentünk, ha úgy éreztük menni kell, ez már csak így van felnőtt embereknél.

Félreértesz, nem megsértve vagyok, hanem felháborodva. Már ha érted, hogy a kettő között mi a különbség. És nem azért mert menteni kell, ha baj van, hanem minden másért.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: ha az elmúlt két évben semmit nem csináltak volna,csak felveszik a fizetésúket és hagyják történni a dolgokat, viszont nem lopnak és nem hagynak lopni senkit, akkor is jobb helyzetben lenne az ország. ez a "felelős" kormányzás sokat rontott az ország és az emberek állapotán
@Ad Dio: ,,...pont a törvény szelleme nem valósulna meg.''
Épp ezzel van a gond: a törvény mindenáron szabályozni akar, ha kell, ha nem. Mint Móriczka a viccben. Mindenáron átkísérné nagymamát a zebrán. Akkor is, ha nagymamának soha nincs is dolga a túloldalon.

Más:: Pár napja (Budai ügy kapcsán) épp az ellenkezőjével érvelt szintén 1 fanusík, mondván: van, amikor a törvények nem is olyan fontosak, sőt jó, ha esetenként figyelmen kívül hagyjuk őket(Nem szó szerint, de a lényege ez volt.).

Hiába támogatod ezt az agyhalott 5letet. Talán bíróságon védő/vádló szerepben szódával még elmegy, ha valakinek ,,mindenáron'' igaza ,,kell'' legyen, de ott is csak bizonyos határig.
@Ad Dio: nem hiszem, hogy az hiszti, amikor az ember összevonja a szemöldökét, lejátszva magában a saját helyzete szerint ugyanezt. Persze, van, aki műbalhézik minden szaron, de az annyit is ér.
A hatalom belőlünk él. Mi vagyunk a forrása, mi tápláljuk, mi mondunk le kisebb-nagyobb javainkról azért, hogy (maradva az ideálok rögös talaján) a szélesebb látókörrel rendelkező döntéshozók ésszerű átcsoportosításokkal a lehető legtöbbet hozzák ki az országból. Az lenne a minimum, hogy egy-egy, meglehetősen balfasz módon meghozott törvénynél rákérdezünk: és ez most így miért jó? Voltam már zsákot pakolni, erdőt zárótűzzel védeni, egy szó nem kellett sem hozzá, sem érte; az ember időnként megy, mert mennie kell. Szóltam a főnöknek, hogy két napig nem lennék, értette, kettőnket is elengedett. Azóta már máshol melózom, de a helyzet annyit változott, hogy ha ma két embert kivennének abból a vállalkozásból egy hétig, a harmadik napon már be lenne töltve a helyük, az ügyfél ugyanis szarik bele, haladni akar. Le van ez szabályozva? Nincs. Térítések, panaszok okán mehet az ember a bíróságra, de úgysem fog. És rengeteg olyan apró kis vonzata van ennek az egésznek, ami átlagembernek létkérdés tud lenni, ennek ellenére a hatalom megoldotta annyival, hogy rajzolt pár körmondat elé csicsás kis paragrafus-jeleket; ez a hatalom dolga szerinted? Felelősségérzetünk mások iránt csak nekünk legyen? Lószart.
A hisztizőket picsán kell rúgni, de a többieknek bizony oda kellene állni, és azt mondani: siettetek, kissé elkúrtátok, oké, van ilyen - üljünk le, beszéljük át, és a sok ötletből kovácsoljunk egy erős, működő valamit. Mert haladni akarunk, de nem bármi áron, nem izomból, azzal az arroganciával, amivel a kocsidat meghúzó kigyúrt állat behajol az ablakon, és a kétcentis fuksz fölül gúnyosan odaszól: jelents fel, baszki.

Sose lesz olyan, ami mindenkinek jó, törekedni azonban arra kell, hogy a lehető legtöbb embernek legyen jó. Te, amikor a szólásszabadságot említve, szinte vállat vonva lerendezed az egészet, nem teszel mást, mint saját jóléted, biztonságod tudatában befekszel a hatalom alá, engeded neki, hogy rossz hatásfokkal működjön, márpedig ennek az lesz a vége, hogy egyszer elzavarják a francba, a következő meg talán pont téged szopat meg elsőként, aztán csere, majd megint és megint, és soha nem lesz igazán jó senkinek, a te négy gyerekedet, meg az én majdnem kettőmet is beleértve.
@sutyerák: Miért nem az eredetitől lesz könnyes? Az szerintem sokkal jobb.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Talán mert az igaza t írják. Ha Gyurcsány ezt így vezette volna be, az ő fejét is leszedte volna a ballib média. Mert nekimentek, ha faszkodott, sőt sokak szerint egyenesen a ballib média volt a veszte. De az Orvbánnak tövig benyaligátor-sajtó - remittenda-Guinness-rekoderek - mindig csak azt írják meg, amit szabad.

És azt is úgy, hogy ahogyan szabad. Ez a nagy difi a két oldal mentalitása közt. Hogy ami szar, azt balon meg meg lehet mondani, szokták is - jobbon meg fennakadt szemmel isteníteni kell orrvérzésig minden agyament baromságot, mert különben jön a dádá.
@Légifarkas:
"márpedig ennek az lesz a vége, hogy egyszer elzavarják a francba, a következő meg talán pont téged szopat meg elsőként, aztán csere, majd megint és megint, és soha nem lesz igazán jó senkinek"
Már elnézésedet kérem, hogy beleugatok, amellett, hogy teljesen egyetértek Veled úgy látom, hogy van egy réteg aki nem tudom, talán szervilitása, talán kiskorúsága révén ezt élvezi és ha nem szopatnak valakit, legyen az akár ő, vagy a más véleményen lévő, akkor szó szerint rosszul érzi magát. Neki kell a feszkó, a hódolás és néha a megalázottság, különben rosszul van.
Nőben is van ilyen hülye pi.sa! :)
Valahol szánalmasak és felnőhetnének már. Értem én, hogy egyszerűbb nekik, ha úgy beszélnek velük, mint a birkákkal, ha a szájukba kell rágni mindent, mert önállóságuk a biliztetéssel be is fejeződött. Akkor viszont miért csodálkoznak, hogy hülyén nézünk rájuk?
@Ad Dio: inkább ne gyere költségvetési indokokkal egy olyan országban, ahol 3000 milliárd szinte nyomtalanul tűnik el, 70 milliárd megy a totál nélkülözhető köztévére, milliárdokért kérdeznek rá rég eldöntött dolgokra, és így tovább. Nettó hazugság azt állítani, hogy nem tudnánk némi átcsoportosítással akár hivatásos pv-állományt is fenntartani, vagy olyan fejlesztéseket elvégezni, amik után a csökkentett létszám is megbirkózik a feladattal.
@Ergosum: Nem érti. Meg van lepve, hogy mit nem értünk az ő szabálytisztelésén (asszem itt túl finom voltam), horribile dictu: ,,lázadozni, sértődni'' a Szent Határozat ellen? Abszurdum.
Micsoda népek vannak! Nahát!
@Légifarkas: "Hisztizőket picsán kell rúgni." Hogyne, kérlek alássan.

Azt azért ne felejtsük már el, hogy kezdődött pl. az én "hisztizésem", majd Sipié: ez az ember, aki most elment nagy elegánsan, azzal nyitott, hogy Izraellel kezdte ezt az egészet összevetni, mondván, ott sokkal keményebb a behívási regula, miért van ez a nagy cécó most ennél a fasza önkéntességnél nálunk?

Amikor ketten, hárman megpróbáltuk elmondani, hogy nemáá, ez NEM ugyanaz a szitu, sőt Svájccal se azonos a helyzetünk, hanem egészen más, sőt mi több, erősen szivatásgyanús, jött a fidesznyikek végső tromfj tőlea: indulatból mondok dolgokat, jaj de csúnya dolog, így nem lehet vitázni. (jelzem, tények is voltak ott vastagon) De a kanócot meggyújtani, azt nekik lehet. Ha meg robban valami, jaj de csudi van!

Na mindegy, nem tudom, te szerinted ki hisztis, ki nem; én vállalom, hogy fizikailag-lelkileg undorít/kiborít ennek a pökhendi és semmihez sem értő, semmit jól nem tévő bandának minden lépése, mert eddig csak kárt okoztak. Ahogy sokan mondjuk: ma egyedül itt ők a KATASZTRÓFA.

Ha őket kéne végre elhárítani, boldogan mennék! És már meg sem játszom a higgadt törökgáboros elemzőt: nem, ezek túl sok bűnt követtek már el mindenki ellen, amit csak tetéznek újabb arroganciával és zsarolással.

Ergosumnak azt nyekegte illetékes főelvti, akitől infókat esdekelt, hogy ha még sokat ugrál-kérdez, behívják őt is. Ez szakszerű katasztrófavédelem??? Vazze. EZ DRÁGÁIM, BEFENYÍTÉS. És erre igenis hisztis leszek.
@Ad Dio: Az egésznek, ami jelenleg zajlik van egy rendpárti militáns feelingje, a beharangozott iskolai miliciáktól a választási előregisztrációig. Miközben a Hősök terén gárdaavatáshoz asszisztálnak a Pintér-legények, és az Emmi megvonja a felzárkóztató oktatási alapítványoktól a támogatást, viszont az iskolákat államosítják.
Mely mellett külön védett ovi jár az Ovisták csemetéinek.
Igazad van. Az egyes jelenségeken kár külön hisztizni. Orbán kiépülő rendszere úgy ahogy van sírnivaló. Miközben egy ostoba gazdaságirányítás éhezteti ki az országot hosszú távon és a recesszió biztosítja a demoralizálást, a közmunkaprogramok a negatív társadalmi visszacsatolást a munka világába.
Bűnbakot képezve azokból, és ne eresztve azokat,akik egyszer belesodródtak ebbe a csapdába.

Ha kihagytam valamit, elnézést.
@sutyerák: Én inkább Szilveszterre várok!
Ő legalább berobbant a köztudatba Biatorbágyon. :DD
@Légifarkas:
Nem akarásnak ilyen nyögés a vége.
Ha én speciel ilyen papírt kapok először is nem veszem sem én, sem senki a családban át, vissza a feladónak.
Ha kitrükközik, nem kis ráfordítással, hogy megkapjam és átvegyem, akkor közlöm majd a nemkedves hivatallal és a kretínókkal, hogy kitörölhetik vele a k...könnyes szemüket, mert elég pénzemet teszik el, hogy ebből fizessék azokat, akiknek ez a munkájuk. Az államapparátus és a slepp...
Ezúton is csókoltatom Kumin elvtársékat és talpnyalóikat, lehet önként belépni, homokot lapátolni, árokparton a Vezér köpésein álmélkodni és hülyén nézni ki a fejükből, ha valaki netán arcon találja kapni őket. Mert igény az lenne már rá.
@Légifarkas: Bocs, és minek egyenruha? Azt miből, kire, hogyan varratják, mennyiért és ki csinálja meg? Zoób Katti baráti szabósága vagy hogy? Az nem pénzkidobás?

A gazdaságot lelassítani így, nem pénzkidobás? Az egészségügyet lelassítani így, nem pénzkidobás és kibaszás a betegekkel? Beadtam tegnap Gémes polgármester fenntartásait, aki szintén nem tud erről az egészről semmi gyakorlatit. atv.hu/cikk/20120806_gemesi_gyorgy?source=hirkereso
@fletwwod_mac: :-) Vigyázz fertőzök a hisztimmel. Még elkapod.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Egyébként igen: beszednek már lélegzetvételi adót is - Hubám, majd megdumcsizzuk a szerző jogot! - miért nem bírnak abból szakképzett és mindenhol bevethető kis katasztrófahadtestet kiállítani? Esetleg egy stadionnal kevesebb épülne fel egyelőre, de akit érdekel, aki így keresné a kenyerét, az rekrutálható lenne és folyamatosan is karban tartva a tudását bevethető bármikor.

Akiket ide-oda, ki tudja miért épp őt és miért akkor ad hoc berángatnak, milyen ütőerőt képviselnek majd? Milyen hatékonysággal?
@a szív fészkei:
Hőőőőő.... izé, csókolom! Szárnyast láttad?
Ha látnád, küldöm neki is, szeretettel, innen a nyugati határvidékről, amerre terjeszkednének a ... minek is nevezzem a pucsító oroszlánt?

belepofazok.blog.hu/2012/08/17/szabolcsi_szeb_lyovo?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_08_17&utm_campaign=index

"„A hazánkat elárúlóknak , az országot kiárúsítóknak,pedig meg lesz a jussuk hogyha a Jobbik kormányra kerül 2014-ben,akkor a haza elárulói is a az őket megillető helyűkre fognak kerülni a börtönökbe. Mi a haza árulásért nem fejbúbolást adunk majd, hanem életfogytig tartó szabadságvesztést” – írja tehát Bakó József, aki a Jobbik honlapja szerint „végzettségét tekintve újságíró”.
Sipos Gábor Kemecséről a cigányság felé fordul mély empátiával dolgozatában: „Megértjük, cigánynak sem könnyű születni. Nem könnyű tudatlannak lenni és azt a lehetőséget sem könnyű meglátni, ami előttem van.” Mit is lehet ehhez hozzátenni? Megértjük, jobbikosnak sem könnyű lenni…"

Most képzeld el, ha még magyarabbak lennének, vagy összejönne az a ku.va "nyóccáttalánossa"! :)
Azért majd passzold át neki, nehogy lemaradjon...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ez már a nem nevetséges kategória. vajh ez kire van testre szabva ?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Biztos van egy egészázsiai rokonuk a sifonérban erre. Valahogy pont ezt akarta egész kicsi korától csinálni és jéé, szőőrpráájz, megkapta. Vannak véletlenek.
@a szív fészkei:
Bolond vagy TE! Nem gondolod, hogy a Vezényló Vezér Ettárs hobbiját (falábú focistáival) holmi szaros katasztrófavédelem miatt beáldozzák?
Még mit nem gondolsz!
Arra, a focira van pénz, erre meg csak ennyi és így jut! Na! Mit nem lehet ezen érteni???
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Kis tudatlan! Azért sem árulom el a söröm márkáját! :)
@a szív fészkei:
Az, meg büdös falusi parasztok a nagyvárosban... - minden tiszteletem a földművelőknek, nem róluk van szó!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én őt nem látom, mert már egy ideje kivontam a forgalmamból. Kicsit megfeküdte a szárnyashusija a gyomromat.

Egyébként segítek én nekik, adok listát a haza árúllókbőll (lehet így is írni, kreatívoskodjunk): mindenki, aki a mocskos, magyarságot rabigába döntő Eu pénzét költötte Csanci szőrös , karmos zsidó kezéből elfogadva, az hazaáruló. Na, segítettem vagy segítettem?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A magyar foci is KATASZTGÓFA, ebben igazad van. Ott is van menteni való.
@a szív fészkei:
Nem fogják érteni. Pontosítanod kéne, ennyit ne nézz ki belőlük! :O
www.hirado.hu/Hirek/2012/08/17/20/Fokapitanyvaltas_rendkivuli_kozgyules_osszehivasat_kezdemenyezik_a_Pest_megyei.aspx?source=hirkereso

Már senki sem megbízható? Ez a hőscincér Pintér láthatóan igen be volt szarva a rendőrtüntin, röhej volt látni. Na most törleszt?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ázsiai félember? sörzöl? ha menni kell homokozni, hadonászol majd részegen a lapáttal
@a szív fészkei:
Ahol egy másodosztályú pali királykodik, mit várunk? A talpnyalók meg még hülyébbek és még licitálnak is egymásra.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Kurucuk zu zammen. Azt pénzelte Csancibogár idegenszívű pénzből, nem?
@glaci ph 5.5 álompolgár: Jaj te. Éjjelre berendelnéd ásni? Mondjuk egy esetbe szerintem rohanna.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Baszki, olyan hosszú a nick-ed, hogy kitakarja előttem a kávét :-)

Naszóval. Nem hiszem, hogy többségük különösebben élvezkedne. Inkább valamiért biztosak abban, hogy nem lehetnek érintettek, nem lehetnek vesztesek, mások élete meg nem mozgatja meg a fantáziájukat, leszarják. Az viszont igaz, hogy előbbiekkel párhuzamosan túlzásba viszik a szervilizmust, lemondanak az őszinte, építő szándékú kritika lehetőségéről, pedig az ember még az amúgy szeretett gyerekére is ráordít néha, ha az máshogy nem akarja felfogni valaminek a veszélyét.
Valószínűleg ezért van az, hogy bármikor képesek így kezdeni egy mondatot: "de ez még mindig jobb, mint..."; na, ilyenkor oldalfüggetlenül akkora pofont tudnék mindegyiknek kiosztani, hogy Hondurast letarolná a lökéshulláma. És pusztán azért, mert senkit sem másokhoz képest kell megítélni, hanem önmagához, illetve lehetőségeihez mérten.

Na, mindegy, alakul még ez. A hatalom kapkodása - tapasztalat - képes valami furcsa egységet, alapdolgokban való, sosemvolt egyetértést kicsikarni az emberekből, aminek akár még következménye is lehet, egyszer. Én az oldalakat temető ki- és megegyezés híve vagyok, ezért szoktam (nem kevés lazasággal) úgy fogalmazni, hogy Orbán az én öklöm: fáj, de pontosan úgy csapkod, hogy megtanítsa a magyarokat egymással kibékülni. Mondjuk úgy 2025-re. De ha azt nézzük, hogy ez ezer éve nem megy, akkor már nem is olyan hosszú idő...
jav: esetben vagy esetbe`

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: HA tökös vagy - és biztos!! - akkor remélem a verescsillagos rettenetet keltő Heinekkent iszod dafkei célzattal mától.
Na jön 1 újabb árnyalata a kéknek: itt nem a szürke 50 árnyalata tarol (milyen?), hanem a buszé meg a strandkorláté. www.figyelo.hu/cikkek/373874_150_uj_mercedes_citaro_busz_allhat_szolgalatba_budapesten

Van a szokott sötétkék, nálunk járnak a bilikékek, láttam - főleg a Margitszigetre járó - türkizkékest, egy fajta középkéket a Volvókon, igaztotan várom az legújabbat. Szeretem a kék színt,a remény színe. Arra pedig szükségünk van, szegény bpestiek!
@a szív fészkei: nem éjjelre, hanem másnaposan kora hajnalba! na az teccene neki
@glaci ph 5.5 álompolgár: A friss levegő és a mozgás nem tesz jót? (nem tudom, nem nagyon voltam még másnapos)
@a szív fészkei: Nem kiadás, hanem bevétel valakiknek, közpénzekből.
Ki van ez tökkintve rendesen.

Ami az ügy kapcsán igazán diktatúrába hajló, az az, hogy így olyanok is késztethetők a rendszer szolgálatára, akik egyébként ellene vannak.

Nem a segítséggel van probléma, még csak nem is az álompolgári(!) kötelezettséggel, hanem a módszerekkel.

A fertőző hisztidtől meg nem félek, nekem is van, bibibí... :)))
@a szív fészkei: nem muszáj ám magára vennie, amiket én itten írogatok, tisztelt tanárnő :-)

Tény, hogy vannak hisztizők. Olyanok, akik totál elszállt lázálmokat tárnak elénk, mert annyira gyűlölik mondjuk Orbánt, hogy ha az pl. átsegítene valakit az úttesten (csak a példa kedvéért), akkor is minimum emberrablásról beszélnének. Nem egy ember van átesve ebben az országban a paci egyik-másik oldalára, és aki ezt tagadja, az vak.
Ez a mai kommentfolyam (nem egy korábbihoz képest) egész tűrhetőre sikerült, az úri közönség érvelt, tényeket kért számon, valós veszélyekre figyelmeztetett, szóval akár büszkék is lehetnek magukra, tisztelt hölgyeim és uraim. Így kell ezt csinálni, ésszel, józanul, kitartóan. Lesz, aki sosem fogja fel, csak belefárad, de a lassan növekvő többség számára úgy is jó.
@Légifarkas:
Nem kell kritizálni a nickemet (baszki, csak ennyi fért ki, maradt 4 karakterem, majd kitöltöm még.)
A többiben viszont egyetértünk, nekem is viszketegséges a tenyerem!

@a szív fészkei:
Nem, most semmit. Délután eveztem egy jót a Mosoni-Dunán, egy laza kis fröccs Halászinál belefért. A vörös csillag sem hat meg, a narancsbolsik rothadó narancsa is hidegen hagy.
@a szív fészkei: azt tudnám, ezeket miért tőlem kérdezed: se Matolcsy, se Orbán nem vagyok. Sőt, én is inkább tőlük kérdezném, ha épp ez jutna eszembe. Mert azért bőven felötlene más is, alkalomadtán...
@a szív fészkei:
Az a rohadék Béközép nem ezt ígérte. Ő meg itt szervezi pár szaros milliárdocskából a játszótereiket.
Viktorka, mint mindig, lapít, mint nagy barna a fűben!
@a szív fészkei: nem törleszt, hanem területet hódít. Alapoz, terjeszkedik.
@Légifarkas: Amit veszek,azt veszek, tisztelt úr!(honnan ez a tanárnőzés?) Nem játszom mag a higgadtságot, ami rég nincs. Orvbán meg nagyon sokat tett azért már lassan egy emberöltőnyi ideje a nyakunkon, hogy a mamóka - aki négy évvel ezelőtt sokkal rosszabbul élt, ezt azért hozzátenné óriásplakáton róla - átkísérési jelenete emberrablásnak tűnjék.

Kósáné Kovács Magda örökbecsűje: nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Na ez nagyon kevesekre illik, de legkevésbé Orvicsekünkre. Minden rosszat feltételezek már róla és azt is überelni bírja.

atv.hu/cikk/20120816_gyomro_a_foter_a_parkkal_egyutt_visszakaphatja_regi_nevet?source=hirkereso Na lehet fogadni, sikerül-e nekik?
@Légifarkas: Kéznél voltál, bocs, most épp tegezve. ;-DD
Ahogy a gárdapincnök-rucibiznisz nagyon jól tejelt Bencsik András barátnőjének, ez a katasztrófás barbibabázós öltöztetés is fog valamelyik sameszuknak hozni a konyhára.

Csak kis sejtésem arról, hogy ezt se felelősségtudatból, az országért csinálják, hanem zsigeri szivatástudat és harács vágy okán. Ad Dió meg higgyen bennük, hogy ááá dehogy.
@a szív fészkei:
Mert TE ilyen gonosz és vasorrmányos banyek vagy! :)
A baranyai ribanc is miket mondott rád!
Valahogy nem hiányzik a rüfkéje... Baj??? :((
@fletwwod_mac: :-))) Nekem egyébként van egy kreatív hisztim házi használatra. Nem kellemes, elismerem, de amikor valamiért nagyon verem a palávert - irányított süket férjem ellenében - az mindig értelmes dologra fut ki, amit utólag fent nevezett is elismer.

Talán egyre többünknek kéne már erősen hisztizni itt, mert ez nagyon nem normális állapot.Igen ilyenkor mondják a fanjaik, na de itt irogatjuk ezeket, köszönjük meg, hisz Viktor bácsi közénk is lövethetne, nem??

Igaza van Ergosumnak, hogy kezdte verni a habot.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: most keresi a szunyocsillanású érveinek letaglózó halmazát. Hogy meghódítson tégedet.
@a szív fészkei: "amikor valamiért nagyon verem a palávert - irányított süket férjem ellenében - az mindig értelmes dologra fut ki, amit utólag fent nevezett is elismer"

:-D
A férjed egy bölcs :-) Persze, hogy elismeri; ő már lejátszotta rég, hogy ha ellenkezne - újrakezdenéd :-D
@Légifarkas: Van neki aranyglóriája, magam csináltam. :-DD

DE egyébként valóban a hisztik nagyon sok pozitív dolgot hoznak, pl.: ne tudd meg mekkora árán elértem, hogy a garázsunkat rendbe vágta. És akkor kiderült, hogy a ménkű nehéz ajtót gyakorlatilag nem tartotta semmi, mert az épnek látszó fagerendát szinte megették a hangyák. Bármikor rázuhanhatott volna a kocsinkra vagy valakire, aki bemegy oda gyanútlanul.
Családbarátok, ha a saját retyerutyáról van szó, egyébként ez lesz: [..]"Az elbocsátást viszont megkönnyíti azzal, hogy még a gyes általános időszakának hátralévő idejére sem védi a kismama munkahelyét, ha korábban visszamenne dolgozni. Nem kap táppénzt, aki veszélyeztett terhes, és hetekre kiesik. De ha a terhességét nem jelenti be, a munkáját is elveszítheti. A passzusok az Orbán-kormány családpolitikájával is ellentétesek, a részmunkaidős munka látszólagos támogatása pedig a szükséges körülmények hiánya miatt maradhat írott malaszt."

hvg.hu/gazdasag/20120817_vissza_a_munka_vilagaba
Jó hírünk a nagyvilágban, Orvbán hab a tortán - jaj, ha valaki végre pofán vágná egy ilyennel! hvg.hu/utazas/20120817_Tiltott_helyek_turistacsapdak_amirol_Buda
@glaci ph 5.5 álompolgár:

A fő cél a lopás volt, minden más ennek van alárendelve. A fizetés csak hab a tortán.
@a szív fészkei:

Ezt nem is értem, 'A passzusok az Orbán-kormány családpolitikájával is ellentétesek', dehogyis, EZ az orbán-kormány családpolitikája.
@sutyerák: A minap az Õrsön jártam, rengeteg szegényember, lerongyolódott, sovány öregek, koldusok.. szinte csak a 20 évesek tûnnek egészségesnek, más mindenki elgyötört.. és a Most múlik pontosant játszotta egy harmonikás meg egy hegedûs.. Bõgtem én is a napszemcsi mögött.. " szívében szögesdrót, csõrében szalmaszál".. hol van már a szalmaszál.
@a szív fészkei: Igen. A gyógyszerkasszából most hiányzik 40 mrd ft, jövõre 80 mrd-dal csökkentik, plusz a jövõ évi hiány, plusz pl. a tûcsereprogramos civilek idén már nem kaptak támogatást, ami hatásában szintén a gyógyszerkiadásokat növeli... Ez csak 1 példa, elég könnyen átszámolható stadionra.. tudom, hogy tudod te is, triviális. Szívesen megnéznék olyan tanulmányt, ami kiszámolja, h ha elvesszük a gyóccertámogatást, az X plusz, ha ettõl középtávon betegebbek lesznek, az Y mínusz, de hosszabb távon meghalnak az Z plusz... Van ilyen vajon? És a demográfia összzefüggéseirõl a ktg- vetéssel? A halálozások okaira pervrzen kíváncsi lennék... Baz, rossz a gépem, kölcsön ipad-en nyomom, lassú írni.. :( Minden jót!!!
Ninc itt szenki.. biztos alusztok, látom, hajnalig ment a dumcsi...Szép reggelt ... fahéjas cht puszival + ilyenekkel, ízlés szerint... :)
@Ad Dio: B@szd meg a szellemiségét!
(Tényleg kiprovokálod, hogy elküldjenek a francba.)
Az nem ér semmit. Főleg jelenlegi kúrmányunknak.
És a kommunikációjuk sem. Lásd: korkedvezményes nyugdíjak, mely - kommunikáció szerint - csak a rendvédelmisekre vonatkozik, aztán mindenkit pofán csapott.
A tettek, a végrehajtás számít, nem a szellemiség (ami lehetne éppen jó is, de nem ilyen végrehajtás mellett)!!!
@a szív fészkei: Jajjj, megint a picsogás, fanyalgás. :D
Nem mindegy, hogy milyen színű?
Csak jöjjön pontosan, időben és tisztán!!!!!
@Marcellusca:

Szia, lehámozva az indulatosságot a hsz-odról, sajnos érdemi érvet nem találtam. Ezzel nem vagyunk beljebb.
Nincs baj, csak ezzel nincsm it kezdeni.

Üdv!
@Légifarkas:
"Egy dolgot nagyon okosan csinál a Fidesz: kis adagokban tolja elénk, és csak akkor megy tovább, ha érzi, hogy mehet."

Ez pontosan így van, első ilyen az NBH átkeresztelése volt.
Egy őtést nem baszik, hogy hogyan hívják őket, (főleg, hogy kiherélték az egészet); de amikor látták, hogy egy pisszenés nélkül egy biztonsági hivatalt magyarországon(!) átnevezhetnek AVH-ra, akkor mindent megtehetnek.
(és tényleg)
@whatsoever: Megértlek. De hát ezek a népsorsrontók nem járnak gyalog az Őrsön ugyebár.
@Marcellusca: Őszintén? Már leírtam máshol: nekem is mindegy valahol, csak jöjjön és ne essen szét két megálló után, ami eddig menetrend volt a mi járatunkon. Pláne esőben, szélben, hidegben. Vagy kigyulladva húzta el a belét a Moszkávig.
a tanárok nem élveznek mentességet?
süti beállítások módosítása