Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • pollutio: @Neytiri1: Dezső! mandiner.hu/belfold/2024/03/irodalomtorteneti-szenzacio-elokerult-egy-kosztolan... (2024.03.28. 11:35) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.15. 05:17 Fabius

Tündérmeseország gazdasága: ó, ió, recesszió

Címkék: gazdaság fidesz recesszió matolcsy györgy

Szervusztok! Megjöttetek, nem vártunk, de ha már a bányászbéka segge alatt is utolértetek minket akkor foglaljatok helyet. Van hely bőven, a bezzegszlovákok és bezzegrománok, meg a környező egyéb bezzeg népségek úgyis szintekkel feljebb laknak, mint mi. - így köszönthette Kusza Szem a magyar gazdasághoz immár hivatalosan is megérkezett recessziót és európai rekord inflációt

Ezzel az unortodox gazdasági szabadságharcos közönyösen visszafordult a cikkhez amit írt, ezek meg csak kamilláztak óvatosan egymás között: hol járt ez a féleszű eddig, hogy még mindig a maga fejben szabadságharcait vívja, de azzal is csak a harmincéves háborúnál tart? Csak nem Ozorán volt ő is, és a bőség zavarából kilábalni képtelenül a protestáns és katolikus harcoló felek között ugrándozva tologatja a szép színes, ám csattogó falepkét?

"A magyar nemzetstratégiának számolnia kell azzal a lehetőséggel, hogy a harmincéves háború újrajátszása nem csupán a képzelet játéka, hanem valóság. Ha így lenne, akkor ma még csak 1627 körül járunk, és még két évtized válságos korszaka lehet előttünk." - olvassák, és csodálkoznak: ez az ember itt tényleg gazdasági miniszter? Mert ők is készültek ám szemléltető ábrákkal meg minden, de az valahogy egy másik, ám sokkal lényegre törőbb valóságot tartalmaz:

matolcsy-fűrész.gif

Többé kevésbé ez az egy releváns kérdés az, ami meghatározza a nemzetstratégiát. Az egykulcsos adó eltörlése - ha mindent nem is oldana meg - a problémák többségére orvosság lenne. A belső fogyasztás nem nőtt tőle, sőt, az évente kieső 5-600 milliárdos lyukat a fogyasztási és mindenadók emelésével foltozzák ahogy éppen eszükbe jut. Ettől nyilván drágább lett az élet, ennek - főleg az élelmiszerárak 6%-os növekedésének - köszönhetően nő az infláció, a szegényebb rétegeknek még kevesebb jut fogyasztásra, a gazdaság meg kereslet hiányában belefordult a recesszióba. Csodálatos teljesítmény ez két év alatt, annyira feritél, hogy Török Gábor is lemondott már most, félidőben a gazdasági csodáról, és a győzelmeteket kizárólag kampánytechnikákkal és egyéb unortodox adminisztratív eszközökkel látja kivitelezhetőnek. A rossz hír az srácok, hogy TG optimista szemléletét sokan nem osztjuk. Ha a most megjött recesszió tartósan itt marad, mint a tripla bóvli, az nem csak nekünk, de nektek is fájni fog. Mert azt viszont jól látja, hogy "a választók érzékelése ezen a téren is erősen szubjektív", és ti a szubjektív érzékelésen fogtok akkorát taknyolni, mint senki a rendszerváltás óta. Ezen pedig a mentegetőzésként hangoztatott, majd, ha még sokkal jobban beindul a Merci gyár kifogás sem segít.

 Sokkal fájdalmasabb lesz ez, mint Viktornak kiállni és bátor félázsiaiként így szólni a hordához: megpróbáltuk, nem jött be, másfelé megyünk! De választhatjátok a nem mondja ki, meglapul és sunyizik, de csöndben irányt vált és úgy tesz, mintha mindig is amarra akart volna menni módszert is. Ha megteszitek ígérem legfeljebb kuncogni fogunk, hahotázni nem. Ennyit megérne ez nekünk is. Mert rátok szavazni az életben soha nem fogunk, de a kisebb tiltakozás és a halkabb anyázás számotokra is belpolitikai eredmény lehetne egy valamire való gazdaságpolitika, és recesszióból kilábalás esetén. 

Viktor, vagy elég bátor ehhez? 

455 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr184713038

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.08.15. 08:52:30

Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezése 3. Kósa és Szíjjártó nyilatkozatai az ország csődközeli helyzetéről 4. A 2010-es választás ...

Trackback: Focistának nem kellett Orbán, ezért lett joghallgató 2012.08.15. 08:51:14

Se a magyar, se a történelem, se a matek, se a fizika nem ment neki, így nem csak bölcsésznek, tudósnak se volt jó – árulta el a Policitynek adott interjújában a miniszterelnök. Bár gőze nem volt, mit csinál egy jogász – ezt is ő mondta ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én is szívből remélem, hogy Pantagruel már oszlopos tagja a pv-nek, természetesen önként és dalolva. Abban is bízom, hogy a mocskosliberálbolsebvikjudeai társaság miatt igen nagy bajba került drága hazánknak felajánlotta már a havi jövedelmének a legalább a felét adósságtörlesztésre...

egyébként, nekem - sajnos - munkám okán volt szerencsém már ilyen pv-s fejtágítóhoz, hát mit ne mondjak, erösen olyan filingje volt mint anno a seregben, csak már nem elvtársazták egymást az "urak" és kb. pont annyi értelme volt ennek is mint anno a katonai kiképzésemnek...

ui: az eskűvel qrva nagy bajban lennék, mert megfogadtam, hogy erre a (fos)kotmányra' én bizza nem eskűszöm ha a fene fenét is... :)
Jó éjt mindenkinek, nehogy stefkével álmodjatok!
@Ergosum: JéjzusmÁária, mennyi kérdés! Ezt most komolyan mind velem akarod megbeszélni este 11-kor? Ami a rám vonatkozó személyes részét illeti, erre - úgy érzem -, illik válaszolnom, mert megsértettelek: felesküdtem, amikor sorkatona voltam, tartalékos állományba helyeztek, tehát akármikor behívhatnak akármire, és jogomban áll hallgatni és meghalni.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Katasztrófa megelőzése érdekében szükséges beavatkozás céljából, valamint veszélyhelyzetben a polgári
védelmi szervezetbe beosztott kötelezett részére ideiglenes polgári védelmi szolgálat rendelhető el, amelynek
időtartama alkalmanként a 15 naptári napot nem haladhatja meg."

Na most leírja a veszélyhelyzetet is. Pl. a szmog, a hőségriadó, a nagy havazás, a belvízés árvízvédelmi megelőzés, stb.

Valamint szerepel a törvényben a függelmi viszony, a mozgósítás, a riasztás és hasonló szavak. A férjemnek ezek a sorkatonaságból ismert kifejezések.

És még ezer apró szépség, ami számomra ijesztő, más számára pedig sima hiszti. Ja, senkinek nem léptünk a tyúkszemére. Nem politizálunk, és nem én írtam a kanizsás cikket, hétfőn kaptuk a papírt. Férjem multinál alkalmazott, én főállású anya 3 gyerekkel (14+2hónap, 8, 6+4hónap), ebből egy értelmi fogyatékos.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Kur.a anyjuk retkes pic.áján egy szép nagy furunkulus készül leginkább.
A Kubatov lista jól jön manapság? Narancsbolsi elvtársak, anno ezek a másod-, harmadvonalbéli kommunisták, mára sikerre vitték a budiforradalmukat?
Csak hiszik. Egyszer csak arra ébrednek, hogy csupa olyan tehetséges balfasz marad ebben az országban, mint ők, Na akkor lesznek szarban csak igazán. Hisz akkor ki fogja őket eltartani? Kitől lehet ellopni még pénzt? Ki fog előállítani valamit is?
2012. Szlovákia - 12% körüli gazdasági növekedés.
2012. Magyarország - -1,5% körüli gazdasági... izé.
Az, szabadságharc, vagy mit hablatyolnak ezek a balfaszok! Remek. A számokank viszont nem hiszünk, azok csak hazudnak, ellentétben Okostojás Vikivel és az Ő Szent Balfaszával.
@a szív fészkei: nem hiszek én semmit, csak má nem volt agyam, gondoltam benézek egy kicsit trollkodni. hiányzott a társaság, mert tegnap ki kellett szállnom, pont amikor kezdett érdekfeszítő lenni, aztán most meg pont nem leszek pár hétig, mert már megint elfoglalom magam ezerrel.
@Pantagruel:
Oké, mehetsz a férjem helyett nyugodtan.

Te is tudod miről van szó, én is, te játszod itt a nemértemmiaproblémádat játékot én pedig már kinőttem ebből a szakkörből.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Privátban szóljál, hol kell gyülekezni (bár lehet, addigra azt is letiltják, mint Iránban), vesztenivalóm nincs.
Elegem, viszont van.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Há` ez az! Úgy meghatódott tőle, hogy szentkép lett előtte. ;-DDD

Na mindegy, majd mi bevállaljuk apjukommal. Nekünk mindegy egy sörhalál már lejártságból fakadóan...
@dr. Bubó:

A kettős mérce már foglalkozott a témával:

magyarinfo.blog.hu/2012/08/01/kotelezo_polgari_szolgalat_a_polgarmester_donti_el_ki_menjen_72_oras_kikepzesre

Ha szerzel egy szkennelt behívót, hogy legalább annyi konkrétum legyen, én utána nézek a jogszabályi háttérnek és megkaparjuk egy kicsit.
@keresztanya fabi(en): Drukk nektek, hihetetlen miket látok-hallok. JA a családvédelmet megoldják a saját debil rokonaikkal - Vitzéy&Company - aztán másoké meg fulladjon meg.
@Fabius:
Hát kedves Fabius, nagy hír van. Stefke tiplizett, bebas... bevágta a durcit.
Valamiért haragszik rám külön. Nem is értem... :)
@Fabius:
Én beszkennelem név nélkül és elküldöm neked azt, amit lehet.
@Fabius: Az ma sokat számít. A Jogszabályi Háttér.
@batka manó:
Eskü ...

A katonai eskü űbereli a pv-s esküt?
Mer', abban arra esküdtem, hogy hazámat "életem árán is megvédem".
@Fabius: három gyerekkel szerintem nem hívható be. nem ismerem a jogszabályt, ez csak a véleményem
@a szív fészkei:
Miért, a buzik itt is előnyt élveznek? Akkor még sok narancsbolsi megússza!
@Fabius: Ezt találtam -www.nyiregyhaza.hu/cimlap/els-kezbl/6321-polgari-vedelmi-szolgalat-ha-baj-van-menni-kell - bájos ez a fekete egyenruha.[..]"Fekete egyenruhát hordanak a polgári védelem munkatársai, és ugyanolyat kapnak majd azok is, akiket polgári védelmi szolgálatra rendelnek be. Az új katasztrófavédelmi törvény szerint a hadkötelezettséghez hasonlóan, polgári védelmi szolgálatra is beosztható minden 18 és 65 év közötti magyar állampolgár. Feladatuk az emberi élet és az anyagi javak védelme, természeti katasztrófák és vészhelyzetek esetén."

www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/onkentes-kotelezo-polgari-vedelmi-szolgalat
[..]"Főként az indokolta az új tervezetet, hogy új alapokra helyeződött a települések veszélyeztetettségi besorolása. A polgári védelmi szervezeteket annak megfelelően akarták átalakítani, hogy az a valós élet valós problémáihoz igazodjon. A rendelkezés legérdekesebb momentuma természetesen a végrehajtásban rejlik, nevezetesen, hogy a kötelezően besorozott "önkéntesek" kiválasztását a helyi önkormányzati vezetők által kijelölt személyek fogják végezni. A részletek - csak úgy, mint általában -, most sem tisztázottak, számos kérdésre még nincs értelmezhető felelet.

A fentieket alátámasztja, hogy maga Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke is fenntartással kezeli a rendelet megvalósíthatóságát - ezt a ma, 2012. 08. 07-én az ATV reggeli műsorában fejtette ki. Gödöllő polgármestere maga próbálja védeni szerepét - véleménye szerint ugyanis a polgári szolgálat nem arról szól - nem szólhat arról! - hogy az önkormányzat első embere berendel valakit találomra, netán mert nem kedveli, vagy csak épp azért, hogy takarítsa ki az utcát. Gémesi azt is elmondta, korábban árvíz esetén szervezett akciókat, de ott azt tapasztalta, hogy a helyiek nem akartak segíteni a munkálatokban - ezzel az intézkedéssel azonban nem lesz választásuk. Az ötletet alapvetően tehát jónak tartja, mert olyan eszköz kerül az önkormányzatok kezébe, amellyel fenn lehet tartani a rendet, viszont üdvösnek tartotta volna bevonni az érintetteket az intézkedés kidolgozásába - a gyakorlati részről ugyanis még semmit nem tudni.

Annak egyelőre semmilyen kritériuma nem ismert, hogy mi alapján jelölik ki az önkénteseket, valamint azokat, akik őket kijelölik, illetve arról sem lehet tudni, hogy pontosan hányan lesznek a polgári szolgálatosok. Egyelőre az a biztos, hogy az önkéntes polgári szolgálatosokat az eskütétel után (!) a katasztrófavédelem munkatársai fogják kiképezni. Persze egyelőre még nem tudni, ki finanszírozza a 40 órás gyakorlat költségeit. Aki a behívót kézhez kapja, köteles mind az esküt letenni, mind a kiképzésen részt venni, különben szabálysértési eljárás indulhat ellene."

Azért ezek elég érdekes dolgok; Pantagruel meg ugye megy hetedhét határba Rodeo után, ahogy írta - szóval most nem fair ez a megnyilvánulása.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Jogállam!
"Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad." (H. Géza - Örökbecsű)
@glaci ph 5.5 álompolgár:

"a) saját személyéhez kapcsolódóan
 a 18 éven aluli és a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatárt elért személy,
 a terhes nő, terhességének megállapításától kezdve,
 aki munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette, vagy aki egészségi állapota
folytán a kötelezettség teljesítésére alkalmatlan.
b) más személyéhez kapcsolódóan
 a gyermekét saját háztartásában nevelő anya, a gyermek 6 éves koráig,
 a gyermekét saját háztartásában egyedül nevelő szülő, a gyermek 14 éves koráig,
 a szülő, ha 3 vagy ennél több 14 éven aluli gyermekét gondozza,
 aki a vele közös háztartásban élő, állandó ápolásra"
Ez a ruhavarrogatás a jobbikos gárdaszalonban történik majd??
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mert te vagy a zúzája csücske, mondom, óvodás tempó: azt bántja látszatra, akit nagyon imád, hogy leplezze szíve kis rebbenő titkát.
@a szív fészkei:
Kiskapu? Mennyiért? Csak mert hát ez HU, a narancsbolsik földje manapság. :)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mingyá` kiszárad a Duna is. Hová rakjam a zsákot? Ha volna benne valaki, azt raknám szívesen, hat m mélyre a homok alá.
@Ergosum: :)

hejes... lesz egy jo poszt:)

bár lehet téged ez nem vigasztal...

de minden apróság, egy pici szög a fides kopor sólyába...
@Marcellusca:

Fülem tudja, de asszem' én még a "kommunista alkotmányra" esküdtem. Aztat' tuti biztosan übereli ez az új önkéntes,kötelező... :)
@Pantagruel: Aranyvirág, szórakoztatóan csinálod by KAra Kán, szó se róla csak már fogyik a humorheroldságunk, valahogy.

Te meg mehetsz szabad vizekre. Legyen jó neked!
@a szív fészkei:
Hát, a hajamat (copfomat) nem tudná húzkodni, mert 5 mm-es, de a lapáttal szemközt vágtam volna, a dömperét meg felrúgtam volna vele együtt.
A zúzáját csak jól átsütve kérem, ha lehet, egy kis szalonnával megvadítva, köretnek héjjában sült krumplival, egy pofa sörrel.
@a szív fészkei:
Három kommentet írtam, hármat töröltem ki. Ez már paranoia. Jó éjt.
@batka manó:
Te is? Akkor bajban vagyunk. Nem vagyunk NER kompatibilisek. Basszus... :(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
NEM FIGYEL RÁD SENKI!
TEK-TEK-TEK-TEK... ezt fogod álmodban motyogni! 8)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hát ja. Csak az számít, amikor Justiciát farba tosszák. Pl. Bugyula,aki ilyenkor "ragyog s gagyog.".
@Fabius: ne feledd belevenni hogy a hitvány fides gyíkok NEM VOLTAK KATONÁK, a kötelező szolgálatot MIND kamu doktorikkal úszták meg...

a rózsadombi úrificsúr divat ez volt akkoriban...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :-) Szerintem Kubiék már olvasnak a gondolatainkban is. Szóval jó Charlize-os álmokat, hadd legen már kis örömük nekik is a listájukon gubbasztva.
@a szív fészkei:
Ez azért durva volt! Csúúúúnya vagy! Miket fogok én álmodni.
Most meztelen nordikus szőkeségeket kell majd nézegetnem, hogy az életkedvem visszatérjen! Dirndl nélkül! :)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

nekem már 2010-ben is ez volt a sanda gyanúm...

qrvára kilógok a sorból, legalább annyira mint annak idején az úttörőböl :)
@a szív fészkei: kizártnak tartom...

csodálkoznék ha pont a felcsúti csodacsatár lett volna...
@dr. Bubó: fedor.blog.hu/2012/06/21/varga_simicska_orban Ott született a megbonthatatlan barátság a maffiózók közt: "Érettségi és katonaság után a trió Budapesten tanul tovább: Orbán és Simicska a jogon, Varga a közgázon, ám gyakori vendég a másik kettő közös kollégiumi szobájában."
@Fabius: ha senki sem megy el, akkor mi lesz? indok: nem lett kézbesítve a behívó...felnégyelik a postást?
ű
leég a zaza?

brühühühühü
@dr. Bubó:

Lehet, hogy sokan félreértenek, nekem nem azzal van bajom, hogy ha gáz van, akkor a férjemnek menni kell, hanem azzal, ahogyan ezt a pofánkba tolták.

Az ajánlott levélben semmi olyan, hogy T.címzett, ez és ez az ábra, ezt és ezt várjuk magától.

FELHÍVÁS
majd a katasztrófavédelmi törvényből idézet, hogy az állampolgárt polgári kötelezettség terheli.
Majd, hogy hova küldje vissza az adatlapot 15 napon belül és hogy melyik kerület állományába kerül beosztásra..
Utána szintén egy paragrafus szám, hogy amennyiben nem tesz eleget a felhívásnak, akkor ilyen és olyan szankciók várnak rá.
Dátum és alárás, oszt jónapot.
Semmi köszönöm, vagy a haza érdekében, vagy hogy gratulálunk, ön a nyertes és ez milyen megtisztelő, vagy menj anyádba, megszyvtad kisköcsög. Személytelen, paragrafus citálások tárháza az egész.

Majd a következő oldalon egy adatlap, amin semmi olyan infó nincs, ami ne lenne meg az önkorinak. név, születési hely, cím, lakcím, szakképzettség, foglalkozás, munkahely neve, címe, ennyi.
Majd egy nyilatkozat, büntetőjogi felelősség az adatok valódiságáért, illetve idézem "egyidejűleg hozzájárulok, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság 71.... alapján nyilvántartásba vegyen."

Képmutató szarság, mert előtt már írták, hogy kiválasztott vagyok (férjem), illetve itt is írják, hogy az adatlap alapján kerül konkrét beosztásra.

Nem tudom, hogy ki ne ijedne meg, egy ilyen levél olvastán. Akinek nincs nete mit tesz? Akinek van, de nem ért a joghoz?
Kinek teszi le az esküt, miért kötelező? Mennyi ideig tarta a szolgálat? A 40+72 óra az jól számolom, hogy 14 munkanap? Ki válaszol a kérdésekre?
Mi ez az egész???
@Ergosum: szerintem beszkennelve kellene feketével kitakarva a név...

de gondolom tértis ajánlott levél... volt...

ez még csak adat egyeztetés... fenyegetés csak nem?

@a szív fészkei: csodálkozom ez a hitvány g*ci volt... üdítő kivétel...

"Orbán Viktor 2003 májusa óta 1981-1982-ben sorkatonai szolgálatot teljesített Zalaegerszegen"
@dr. Bubó:

e szerint volt katona:

egyenlito.blog.hu/2011/05/20/tuzolto_nem_leszel_s_katona

meg másutt is olvastam ilyesmit, 88'- ban vonult be ha igaz, és állítólag a katonai elhárítás csipázta ökelmét.
@dr. Bubó:

Jó, hova küldjem a beszkennelt cuccot?
@a szív fészkei: köszi! :) már stefike puncijáról szólt a társalgás, ahogy átfutottam a kommenteket, na mindegy, majd még fogok itt magyarázkodni. szóval úgy fest sikerül magam lekötni több évre ide, ami nagy szó, tekintve, hogy itt lassan már a ráció szikráját sem lehet fellelni semmiben.
hopsz valamit benéztem, mert 81'-ben is bevonult...
@batka manó: valószínűleg ügynök volt... a "kiképzése" miatt lehetett elzárva katonai objektumba... ezt nevezik ők sorkatona szolgálatnak...
@Ergosum: Részvétem, megértlek, hogy ez így ezektől nagyon is félelmetes: Pantagruel "csak" trollkodott - érzéketlenül - de ő sem ért egyet ezzel, az biztos.

Az is érdekelne, ez a ruhabiznisz tényleg kinek a ki s tűpénzét gazdagítja és egyáltalán mire jó ez az egész valóban munkahelyeket veszélyeztetve?? Ebben a szituban, amikor épp semmi természeti kravál és havária nincs: apad minden víz (kivéve a fejükben), nincsenek tornádók, földrengések, nem támad a madárinfluenza, a lepra és az ebola. (bár megadnék egy-két címet)
@batka manó: az első volt a "rendes", a második pedig az ügynöki kiképzés... a későbbi hazaszolgálatra...

a kisztitkárok gyönyge így lehetett utána csak...
tündérmese...

"Két titkosszolgálati dokumentumra hivatkozva tudakolta a közelmúltban Vadai Ágnes DK-s képviselő Orbán Viktortól, hogy együttműködött-e a kommunista titkosszolgálatokkal, illetve ő volt-e a „Győri Gábor" fedőnevű hálózati személy, azaz ügynök - írja a Hetek."

"A miniszterelnök válaszul... kifejtette: ő és rendszerváltó társai a diktatúra lebontásáért küzdöttek. "

:))))

nol.hu/belfold/ugynokugy__orban_neve_ujra_folmerult__gyori_gabor__kapcsan
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Tudod, hogy értem. Engem pl. a jégpályán mindig felvágott egy srác, taknyom-nyálam egybefolyt a fájdalomtól, annyit estem, már rettegtem tőle. Aztán a barátnőim jelezték, hogy ez ilyen suta kis udvarlás akarna lenni.
@dr. Bubó:

na valami ilyesmi... :) hogy állna bele a görcs.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Priviben elszavaltad neki a verset...ne is tagadd! :-D
@Marcellusca: ahogy nézem, a katonai eskü a pv eskütől nem sérül:

(7) A polgári védelmi szervezetbe beosztott személy esküt tesz. Az eskü szövege a következő:
„Én ............... esküszöm, hogy Magyarország természeti és civilizációs katasztrófák elleni védekezésében legjobb tudásom szerint részt veszek. Magyarország polgárai és a létfenntartáshoz szükséges anyagi javak védelme érdekében szolgálati kötelezettségeimet teljesítem. Az emberi életet és méltóságot mindenkor tiszteletben tartom. Esküszöm, hogy minden erőmmel, törekvésemmel, tudásommal Magyarország javát szolgálom.”
(Az esküt tevő egyéni meggyőződése szerint)
„Isten engem úgy segéljen!”

Különben meg, mint az közismert, aki tudja a dolgát, az nagy szavak nélkül is teszi; aki meg nem tudja, az dumálhat róla ezer évig is.
@Ergosum:

Rendben, ide jöhet: fabius.blog kukac gmail.com
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Én azért szeretem ezt úgy csinálni ahogy a földügyeknél: konkrétum összevetve a jogszabályi háttérrel. Sokszor kiderül, hogy, közbe meg dehogy.
@a szív fészkei: Hazámat.
És nem a mindenkori, aktuális kormányt.
@Pantagruel:
ez Gargantuan hekmekükütyű...hogy mire rá nem visz egyeseket a ZIDŐBŐSÉG...és mi lett kutatásaid eredménye?

jó troll vagy vagy rossz troll vagy ha jó a jelmez és milyen rúzsr használsz? szempillafestékben melyik nálad a menő...téped e a szemöldököd a köldöködön?

brühühühühühü

olyan kíváncsivá tettél

ez a píéjcsdí a 12 dick negatív hatványon narancsléban
@a szív fészkei:

"Az is érdekelne, ez a ruhabiznisz tényleg kinek a ki s tűpénzét gazdagítja"

lehet simlicskának van varrószakköre is... ;)

"és egyáltalán mire jó ez az egész valóban munkahelyeket veszélyeztetve??"

kb. semmire, de megmutatjuk mert nekünk még ezt is lehet, ráadásul így még qrva fontosak is tudunk lenni. Az iszapömlés apropóján gajdultak be ennyire, és el kellett söpörni az elmúlt 8év csökevényét a katasztrófa védelemből (is), megháta kádercserét is meg kellett oldani valahogy. Aztán hogy nézne ki ha a Bélának' nem lenne kit ugráltatni. Mondjuk arra kiváncsi lennék, mi a francból fizetnék ki a kiesett munkanapokat, ha a százezer(?) "önkéntest" tényleg berántanák erre a 10-15 munkanapra. Azt is külön megnézném, hogy amikor a szerencsétlen "önkéntest" kibasszák a munkahelyéről egy ilyen kiruccanás után, hogyan kérnek bocsánatot és ami a fontosabb hogyan kártalanitják???
@Pantagruel: Jajjjjj. Ezt a közhelyhalmot egyedül? Vagy segítettek. Már bocs.
@a szív fészkei: "Azért ezek elég érdekes dolgok; Pantagruel meg ugye megy hetedhét határba Rodeo után, ahogy írta - szóval most nem fair ez a megnyilvánulása."

Hé! Ez a nem fair! Különben meg... :p Nekem földem, erdőm van itt, majd pont az a fószer vagyok, aki csak úgy lelép, mert pénzhetnékje van. Mondtam már, hogy ilyen értelemben nem megyek sehova. Maradok.
@Légifarkas:
és ha nem esküszik? hanem hazamegy? akkor mi van?

nem hiszek az esküben és szabad hit van kotmányszerint?

brühühühühühühü
"az állambiztonsági jelentésekből 1986 augusztusától bizonyítottan kiderül: Horváth István belügyminiszter, az MSZMP KB tagja, aki a jogász szakkollégium igazgatójának: Stumpf Istvánnak az apósa, tökéletes védelmi ernyőt tart a hatalomra törő fiúk feje fölé"

hm... így könnyű rencert váltani... a rencer védelmében...
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Irigy? Há' a verset nem ingyé kaptad? Mit össze dolgoztam az ügyön önzetlenül! :-D
@Légifarkas: Asszem, mintha ez lett volna az első esküm:
„A dolgozó magyar nép fia esküszöm, hogy a Magyar Népköztársaságnak hûséges katonája leszek. A népköztársaság alkotmányához, törvényeihez és törvényes rendeleteihez híven, becsülettel teljesítem kötelességemet. Elöljáróim és feljebbvalóim parancsainak engedelmeskedek. Esküszöm, hogy hazámat, a Magyar Népköztársaságot minden külsõ és belsõ ellenség ellen életem feláldozásával is megvédem.”

Aztán jött az újabb, Köztársaságra vonatkozó, de abban sem szerepelt, hogy kormányra kellett felesküdni.
@Fabius:
imádlak benneteket, mint amikor valaki sohasem örexik meg marad egy kis tini pattanásosch örökre bennünk...asszittem csak nekem van

brühühühühühühü
@rodeo36:

Most olvasom a katasztrófavédelmi törvényt. Legkisebb gond az esküvel van.
@Fabius:

ezt jól tetszik látni, de azé' vannak elvi kérdések is ;)
@rodeo36: hát sztem humor nélkül nem megy, ha már nevetni sem tudsz rajta, és a fonákjáról nézve is értelmetlen, akkor végképp 0 miértje van az egésznek. azt megértem, ha vki nem vevő a humoromra, viszont abban mindig van vmi mulatságos, ahogy az emberek konfrontálódnak a neten. egyértelmű provokációra.
De, hogy részleteiben válaszoljak.
@Pantagruel: "hogyne. amúgy mi a bajod az állampolgári kötelezettségekkel? "
Leginkább a megfoghatatlansága. Különben békeidőben fából vaskarika. Ha jön a víz, nemállampolgári, hanem emberi szolidaritásból fogok segíteni. Amit tudok. Ha atomvillanást látok, akkor meg lepedőbe tekerem magam, hogy ne okozzak plusz problémát. De tényleg.

"van egy jó hírem: ha a férjed behívhatják, alighanem téged is. 50 éves korodig. "
Rám már nem érvényes, de ez tényleg rohadt vigasztaló

"ezen kívül másik jó hír: kiképzést kapsz, ami azt jelenti, hogy felkészülten kerülsz bevetésre katasztrófahelyzetben, és nem azon fog járni az eszed, hogy mit csomagolj. "
Bevetésre? Hol élsz Te? Szerinted milyen bevetésről lehet szó. Békeidőben gondolkodj.Már a szóhasználattól is nyilik a bicska. Amugy meg hidd el, azon fog járni az eszem, hogy mit csomagoljak.A jelenlegi állami ellátás mellett legjobb ha szikét is viszek magammal az elsősegélyhelyre. Kiképzés? Mire? Tűzoltásra, vízlapátolásra? Sugárterápiára? Ez már az MHSZ-korszakban kiderült, hogy kivihetetlen. De akkor még voltak M-zárolt készletek. Ma legfelejebb M-zárolt politikusok vannak. (munkátol-elzároltak)

"legtöbb állampolgár polgári öntudata odáig "
Meg a szocialista embertipusa, ugyebár.

"terjed, hogy hagyják őt békén és segítsék meg, ha baj van, jöjjön akárki, segíjjen az állam. "
Igy van. A beszedett adókból segítsen az állam. Amugy az állam is egy absztrakció. Ne az állam segítsen, hanem erre kiképzett vérprofik. Hatékonyabb és fajlagosan olcsóbb. Hidd el, Te sem akarnád, hogy én csináljak Neked gégemetszést. Holott elvben kaptam rá kiképzést felcserként. Mintha ma lett volna. alig 33-34 éve.
jó éjszakát. stefi rajongóknak külön is...

húzzok aludni, mert holnap tovább csúszunk a recesszióba, ha csipás szemmel (nem)megyek dolgozni a haza javára. :)
@rodeo36: akkor szabálysértést követ el, melyet fél év alatt háromszor megismételve 100000 forintos inkasszóval, vagy akár elzárással is jutalmazhat a hatalom. A pénzbüntetést még ki lehet pengetni, de egy elzárás kettétörhet szinte bármilyen életpályát.
Nem érdekes, te miben hiszel. Egyrészt messziről hiszel akármiben, másrészt a törvényben az van, hogy "esküt tesz", nem pedig az, hogy "ha hisz benne, esküt tesz". Mindezek alapja pont a tákolmány:

"Magyarország Alaptörvényének XXXI. cikk (5) bekezdése meghatározza, hogy a magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgárok részére honvédelmi és katasztrófavédelmi feladatok ellátása érdekében polgári védelmi kötelezettség írható elő"

Jogod van másban hinni, nem hinni, és nézeteid szerint cselekedni - legfeljebb rábaszol. És amíg néhány kósza blogon néhány kósza bejegyzés foglalkozik az egésszel, addig a rábaszási faktor erősen a rendszer része marad.
@Pantagruel:
téged a kíváncsiság vezet ebben...most megtu'ttad

ha sikerűl lelepleznem -magamnak-a delinkvenst akkor adok neki ző'det kéket ha nem sikerűl akkor csak magam maradok és osztom mint tök alsót a zöld betlihez

volt olyan -anno a mandineren- hogy a megtámadott egyszerűen arra kért, hogy hagyjuk egymást békén...

és mittuttál meg?

brühühühühü
@Pantagruel:

te vagy stefi? kac kac a nagykeblű
@Pantagruel:

egyébként stefi tutti áltroll és kurvára röhög amikor nekimentek...ha te is bestefiztél vagy karakán lettél és már altatod a Khán-t?

brühühühühühü
@Légifarkas:

igenám, de a kotmány tartalmazza é, hogy a kieső időre milyen kompenzáció jár meg jogvédelem, mert ugye 2 hét igazolatlan hiányzás az elveszíti a házát mert nem tud törleszteni, elvesz íti az állását mert nem jár be és kibasszák egy másik ül a helyére seperc alatt

szóval ez is az a tréfa amikor a annoban hadgyakorlat volt és a Tisza két partján: egyiken a vezérkar a másikon a sereg és átkelés -hatalmas Tiszahídra kitéve: a HíD FEL VAN ROBBANTVA minden baka úszik mint a fóka de egyszercsak egyik alezredes megláttya három baka battyog a hídon

döntés felnégyelni, meg ami belefér

igenám, de

a bakák mellén egy nagy tábla:
ÚSZVA JÖVÜNK

brühühühühühühühühü
@Fabius:
ja, mint lentebb írám: nincs védőháló a behívottnak, csak kibaszás

ez katasztrófa törvény védtelenséggel spékelve

halál a védőkre

brühühühühühü
@Marcellusca: ebben sem szerepel.

A törvényalkotók valószínűleg abból indultak ki, hogy nem igazán jellemző az általános segítségnyújtás: léteznek "megszállott" önkéntesek, vannak alkalmi nekibuzdulók, de elég jellemző az, hogy az emberek ki akarják húzni magukat az ilyen "pluszmunkák" hatálya alól. Senkit nem akarok megsérteni, és senkiről nem feltételezem alapból ezt, csak hát láttam már zsákpakolókon messziről vihorászókat, meg szerencsés helyen, pl. domboldalon lakó, kerítést támasztó kárörvendőket is. Szóval honatyáink / honanyáink úgy gondolták, legyen egy kis súlya az egésznek, ha már sorkatonákat nem lehet ugráltatni.

Aztán beleöntötték a szokásos pátoszt, amitől megszületett vala az eskü szövege.
Aztán rájöttek, hogy megint kurva nagy feladatot vállaltak, mert ezt igazságosan, sérelmek okozása nélkül lehetetlen szabályozni, kivitelezni.
Aztán összecsaptak valamit, a katasztrófavédelem és a polgármesterek nyakába tették, oldják meg.
Aztán majd esetleg becsődöl egy kisvállalkozás, mert két húzóembere egyszerre oszlat szmogot az ország másik végén két héten át, de a vállalkozó nem mer majd ezen siránkozni, nehogy letámadják amiatt, mert büdösbunkó, aki a haszonért inkább megöletett volna százezer szerencsétlen sorsú állampolgárt.
Aztán pár árvíz után megunja néhány multi is, hogy a kieső alvállalkozók mellett már a saját embereivel sem tervezhet, és csendben összepakol, de nem baj, úgyis faszkivan a multikkal, ugyebár.
Aztán egy nap kiülünk az űbergát tetejére, elégedetten nézzük a megzabolázott árhullámot, és azon örvendezünk, hogy a házunkban elszállásolt parancsnok ma reggel se kente össze a konyhaasztal mellett a falat, miközben az utolsó retket és paprikát is megzabálta.
Aztán zokszó nélkül éhenhalunk.
Jó kis ország ez, csendes, nyugodt hely.
@rodeo36: a katasztrófavédelmi törvény tartalmazza, hogy minden kár- és költségtérítési igényt a polgármester gyűjt össze, majd 60 napon belül továbbítja, elbírálják, megítélik, engedélyezik, kifizetik, vagyis a szokásos bürokrata szardagasztás. Akinek nem fizetik ki, az bíróságra mehet, persze önköltségen, és persze alapból esélytelenül, hiszen pont a hatalom ellenében megy.
Ki van ez találva rendesen, mert megint csak nem a hatékony, netán ösztönző rendszer lett megalkotva, hanem látványmunka folyik, kummantás, ha már szóba jött a sereg.
Kit érdekel, ki megy ebben tönkre - a gépkezelő szikár keze hálásan még meg is simogatja a vasgolyót, mellyel épp szétzúzott egy házat.
@Légifarkas: De most hol a búbánatban van - rajtuk kívül - katasztrófa? Mire fogdossák be az embereket napjainkban?

És lészen dobozolás, Tót! Az a jó!! Örkény óta tudhasssuk-láthasssuk.

Amúgy az igaz, mesélte a férjem is, hogy amíg ők inuk szakadtával lapátoltak, ástak, melóztak egész nap - és nem lakunk Óbudán, szóval szecsko jedno nekünk a Pók utcai ltp - , tényleg mentek bambulni, röhögni a nála sokkal fiatalabb, jókötésű fityfaszok. Ami valóban übergáz. De ezt a mentalitást ez nem oldja meg , ez szivatástudat lesz.
@Marcellusca: Úgy értettem, hogy ezek a fejünkön ugráló újundokak a hazám ellenségei. Belső ellenségei, tehát meg kéne védenetek tőlük az eskü szövege szerint.

@Pantagruel: Nézd, ahogy a csaj leírta, hogy épp nincs nevetős kedvében három - köztük egy -mentálisan sérült - kölyökkel ilyen szituban magára hagyatva. Szóval a humor azért azt ölje, aki megérdemli, ne az ártatlant.
@Pantagruel: Akkor jó. :-D Még van földed, erdőd. Mégen a hangsúly.

Pedig már láttalak lelki szemeimmel, hogy Tom Collinsozol a drága Rodeoval, miközben Solti dirigál nektek a fületekbe, túlharsogva a Ringgel az óceánt.
@batka manó: Nem tudom. Csak azt, hogy nagyon szerettem Bakta manót és Bigacsigát. :-)))
@a szív fészkei: minden évben van katasztrófa, kisebb-nagyobb mértékben, bár egyre ritkábban üti meg a média ingerküszöbét, hiszen a Fülöp-szigetekről, vagy Kínából sokkal rémisztőbb vágásokat lehet összehozni. Nem volna baj azzal, hogy van egy gyorsan mozgósítható, némi céltudatossággal is rendelkező készenléti állomány, mert ha baj van, a segítségkérés is időpocséklásnak számít. Baj azzal van, hogy a következményekre nem gondolt a jogalkotó, lerendezte annyival, hogy létszám ennyi, feladat annyi.
Fiatalokra egyébként tényleg jellemzőbb ez a "mi közöm nekem ehhez" felfogás, de ez nem hazai sajátosság, sajnos. Nagyon nem gondoltam át, de azt hiszem, én nem töröltem volna el a sorkatonaságot: átalakítottam volna, kevesebb látványmunka a több társadalmi haszon hajtása érdekében (megelőzéstől a védekezésig), és ennek a polgári védelmes melónak egyrészt elvihették volna a zömét, másrészt később, átlagpolgárként, nem esnének zavarba egy-egy kihívás esetében. Ráadásul ez egy tervezhető rendszer volt, nem valami rejtett akna.
@dr. Bubó: Na csak elbasztam: Batka manót

@rodeo36: Figyelj, áltroll és fake, oké, már mióta mondom, de! Amiket ideökörködik, az azért megzavarhat agyakat, mert elég komolyan löki a náci rizsát. Hogy neki megyünk, az szerintem érthető önvédelem, mert sok humort nem találok benne,csak ha mi alágyújtunk neki és elkezdünk a révén ökörködni a borzalmain.
@a szív fészkei:
majd minden kialakúl...

a Tom Collins megmaradt kedvencemnek de sok benne a fehér cukor és azt nekem tiltya a...ezért kitaláltam magamnak:

Mount Gay rum extra strong 2dcl
2dcl ice frappée
2 dcl natural tomatoe juice

összeöntve egy hatalmas 1 literes pohárba és felöntve szódavízzel jól megkeverve üvegbottal és hajrá

a többi ahogy leírtad, csak a Gargantuan erdei manó még nem szállt le itt a teraszon

erdők mezők manója Pantagruel a kistestvér

brühühühühühühü
@dr. Bubó: Ja bocs a Batka manó nem neked ment.

Hanem, hogy a Stumpf család forradalmisága az elég érdekes oximoron. És máig tart, nem izgi?
@Légifarkas: "„Én ............... esküszöm, hogy Magyarország természeti és civilizációs katasztrófák elleni védekezésében legjobb tudásom szerint részt veszek. "

Hát 'iszen akkor minden rendben van,lehet menni segíteni, mert a Fidesz-uralom civilizációs katasztrófa...
@a szív fészkei:

ebből megtudhattya, hogy hányan vagy milyen hányad az aki valóban undorodik attól amit befirkál...állandó képbe kerülés...

a többit sejted

a buták akik nyelik ezt is azok a menthetetlenek...gond ott van, amikor nem reagál a nagyrész a számok adva vannak a fejlécben egyszerű számtan

ez a választásokra jellemző adat is lehet

brühühühühühühü
@billy reed: kérdés, hogy mit jelenthet a legjobb tudásunk szerint részt venni valamiben.

Nézzétek meg ezt: index.hu/belfold/2012/08/16/mi_kell_a_baloldal_gyozelmehez/
Egyszerűen fogalmazok: szégyen. Komolyan. Mert ezt az elemzést egy olyan szervezet készítette, amelyik nem is akar indulni a választásokon, tehát tulajdonképpen le is szarhatná, hová tartunk. Nem biztos, hogy igaza van, és nem biztos, hogy pontosan jól lát mindent, az viszont Magyarország szégyene, hogy egy "kívülálló" csoport időt és energiát fordít ilyesmire, rajtuk kívül azonban senki, a "hivatásos" ellenzéktől legfeljebb pár siránkozást lehet kapni.
Ez felveti annak kérdését, hogy a Fidesz-birodalom minősül-e civilizációs katasztrófának, vagy úgy zusammen az egész magyar társadalom.
@Rufus78: Igazad lehet.
Meglepődnék azon, ha az egyszeri hívek értelmezni tudnák.
Sziasztok.

Fabius, elküldtem neked a beszkennelt anyagot.

Köszönöm.
@rodeo36: hát ha látsz egy csávót az utcán kóvályogni sodort dohánnyal (vagy az országházban orrot túrni) "Fuck the system, fuck thre rest, Richard Wagner is the BEST!" feliratú pólóban, kiabálj, hogy "Hé, köcsög!" Ha az illető nem töröl képen, akkor én vagyok.
Hüppsz, ippeg most mondja a tutit a vezető magyar fejvadász az ATV-n.
Egyszerű dolog ez, mint a faék.
süti beállítások módosítása