Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.15. 05:17 Fabius

Tündérmeseország gazdasága: ó, ió, recesszió

Címkék: gazdaság fidesz recesszió matolcsy györgy

Szervusztok! Megjöttetek, nem vártunk, de ha már a bányászbéka segge alatt is utolértetek minket akkor foglaljatok helyet. Van hely bőven, a bezzegszlovákok és bezzegrománok, meg a környező egyéb bezzeg népségek úgyis szintekkel feljebb laknak, mint mi. - így köszönthette Kusza Szem a magyar gazdasághoz immár hivatalosan is megérkezett recessziót és európai rekord inflációt

Ezzel az unortodox gazdasági szabadságharcos közönyösen visszafordult a cikkhez amit írt, ezek meg csak kamilláztak óvatosan egymás között: hol járt ez a féleszű eddig, hogy még mindig a maga fejben szabadságharcait vívja, de azzal is csak a harmincéves háborúnál tart? Csak nem Ozorán volt ő is, és a bőség zavarából kilábalni képtelenül a protestáns és katolikus harcoló felek között ugrándozva tologatja a szép színes, ám csattogó falepkét?

"A magyar nemzetstratégiának számolnia kell azzal a lehetőséggel, hogy a harmincéves háború újrajátszása nem csupán a képzelet játéka, hanem valóság. Ha így lenne, akkor ma még csak 1627 körül járunk, és még két évtized válságos korszaka lehet előttünk." - olvassák, és csodálkoznak: ez az ember itt tényleg gazdasági miniszter? Mert ők is készültek ám szemléltető ábrákkal meg minden, de az valahogy egy másik, ám sokkal lényegre törőbb valóságot tartalmaz:

matolcsy-fűrész.gif

Többé kevésbé ez az egy releváns kérdés az, ami meghatározza a nemzetstratégiát. Az egykulcsos adó eltörlése - ha mindent nem is oldana meg - a problémák többségére orvosság lenne. A belső fogyasztás nem nőtt tőle, sőt, az évente kieső 5-600 milliárdos lyukat a fogyasztási és mindenadók emelésével foltozzák ahogy éppen eszükbe jut. Ettől nyilván drágább lett az élet, ennek - főleg az élelmiszerárak 6%-os növekedésének - köszönhetően nő az infláció, a szegényebb rétegeknek még kevesebb jut fogyasztásra, a gazdaság meg kereslet hiányában belefordult a recesszióba. Csodálatos teljesítmény ez két év alatt, annyira feritél, hogy Török Gábor is lemondott már most, félidőben a gazdasági csodáról, és a győzelmeteket kizárólag kampánytechnikákkal és egyéb unortodox adminisztratív eszközökkel látja kivitelezhetőnek. A rossz hír az srácok, hogy TG optimista szemléletét sokan nem osztjuk. Ha a most megjött recesszió tartósan itt marad, mint a tripla bóvli, az nem csak nekünk, de nektek is fájni fog. Mert azt viszont jól látja, hogy "a választók érzékelése ezen a téren is erősen szubjektív", és ti a szubjektív érzékelésen fogtok akkorát taknyolni, mint senki a rendszerváltás óta. Ezen pedig a mentegetőzésként hangoztatott, majd, ha még sokkal jobban beindul a Merci gyár kifogás sem segít.

 Sokkal fájdalmasabb lesz ez, mint Viktornak kiállni és bátor félázsiaiként így szólni a hordához: megpróbáltuk, nem jött be, másfelé megyünk! De választhatjátok a nem mondja ki, meglapul és sunyizik, de csöndben irányt vált és úgy tesz, mintha mindig is amarra akart volna menni módszert is. Ha megteszitek ígérem legfeljebb kuncogni fogunk, hahotázni nem. Ennyit megérne ez nekünk is. Mert rátok szavazni az életben soha nem fogunk, de a kisebb tiltakozás és a halkabb anyázás számotokra is belpolitikai eredmény lehetne egy valamire való gazdaságpolitika, és recesszióból kilábalás esetén. 

Viktor, vagy elég bátor ehhez? 

455 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr184713038

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.08.15. 08:52:30

Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezése 3. Kósa és Szíjjártó nyilatkozatai az ország csődközeli helyzetéről 4. A 2010-es választás ...

Trackback: Focistának nem kellett Orbán, ezért lett joghallgató 2012.08.15. 08:51:14

Se a magyar, se a történelem, se a matek, se a fizika nem ment neki, így nem csak bölcsésznek, tudósnak se volt jó – árulta el a Policitynek adott interjújában a miniszterelnök. Bár gőze nem volt, mit csinál egy jogász – ezt is ő mondta ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én még csuklok attól, hogy amikor 2010 április valahányadikán elmondtam, hogy ezek a dolgok nem jók és ide fognak vezetni, pontosan precízen ahol most Levédia -még- áll...el lettem kűldve melegebb éghajlatra, sőt duzzogás is volt: hogy mered te ezt egyedűl amikor ezek szakemberek

brühühühühühühü

már nem szólok vissza ugyanoda nekem fájna
Nem ismered viktorunkat, Fabius.

Szót se ejt majd recesszióról, meg hogy a gazdaság behalt.

Ilyen esetekre a háromlábú összeesküvés, az olimpia-merjünknagyotálmodni meg a 9 pontos akcióterv szokott lenni.

-Nincs hova hátrálni ! - sikítja a mikrofonba
- ellenségeink kimutatták a foguk fehérjét ! - szól,
és megvesznek még a kutyák is.

Ez lesz.
a fides a saját szabájaival NEM LEVÁLTHATÓ...

az alkotmányt megszegve hatalmat koncentráltak...
BŰNSZERVEZET, mejj ellen mindenki KÖTELES fellépni...

akár erőszakkal is...

minden perc míg a fides mafia "6alomban" van, addig 1-1 évet repül hazánk VISSZA A FEUDALIZMUS MOCSARÁBA...
Hihetetlen az optimizmusod, Fabius. Már csak egy váltópárt kéne. Tökös is, meg okos is.
@biohouse:
Ööööö... olyan nincs.
Ez olyan, mint az autószervizes szlogen:
"Olcsón, pontosan, gyorsan dolgozunk. A háromból kettőt választhatsz."
@a blikkről örökre kitiltott topi mackó barátja:
Nem, dehogy, áááá, mégis hogyan képzeled, ugyan, naaaa, hogy mondhatsz ilyent,.... IGEN! Sőt, még annál is hülyébb, még talán Stefikénél is!
@rodeo36: eme nézettel, nem voltál egyedül, és váltás az nem lesz, nincs mért, hisz szárnyalunk árfolyamilag is, és tartalékilag is, megeggaezés sem lesz, simorvárás, és trezor habzsi az viszont igen
@biohouse:
VáltóÁram viszont van!Na,azt kell a fejükbe vezetni.
Amúgy milyen recesszió?Csődbe ment netán a Közpénz?Máris???
OV elmegy a szakadékig. Addig nem kell imf kontrollt felvállalnia és addig még lapátolhatja a pénzt a klientúrába. Aztán majd a sikertelen német válságkezelést hibáztatja, pl. Szociopata, nem érdekli, kik és hányan halnak éhen és válnak jövõtlennè. Ez mondjuk az ellenzéket sem, a szavak szintjén túl legalábbis. Én nem monomániás leszek lassan, mert minden nap ezt írom. Az a sok nyomrult kölyök, aki nem jut normális tápanyaghoz, hogy tanuljon, és ha tanul is, nem fog tudni fizetni érte, hogy továbbtanuljon..

Egy dologban lehet talán bízni sztem: Hogy S. Lajos maga lép OV tökére, mert mégiscsak az európai lóvék azok, amiket õk a zsebükbe csorgatnak. Demján kb ezt mondta, nem? Kösz a rabszolgákat Vikk, de lé is kell mellé, egyensúlyozz jobban a jog kijátszása és a gazdasági taktika játékban.

Húzok el dolgozni, de azért: mitgondoltok.. szép napot.. (olyan szép augusztusi telített sárga napfényû reggelek vannak már... most jön a drámai színek idõszaka, szeretem...)
@Cirbolya_sentinel:
Egy picike bibi van, éppenhogycsak...
Egy ékezetnyi.
A szárnyalás helyett, Pártunk és Qrmányunk, szarnyalást mutat be, szabad stílusban.
Na, még egy hely, ahol az elmebetegek kerekedtek felül. :)) Habár, amikor orrmányszinten is ez van, akkor hülye vagyok, amiért csodálkozom.

"A Magyar Turisztikai Desztináció Szövetség azt várja a médiától, hogy ne írják meg olyan borúsan, ha rossz az idő, hiszen az hátrányos a turizmusnak. Egy kis fantáziával át kéne fogalmazni a híreket úgy, hogy a legnagyobb ítéletidőben is mindenki rohanjon a Balatonra."

index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/14/le_az_olcso_mediterran_idojarassal/
@kormányzó:

szerintem a jó megoldás parlamentárosdi avagy nemzeti homokozás közben beengedni a gömbvillámot a nagyterembe

brühühühühü
Nagyon negatívak vagytok. Tulajdonképpen végre valamiben elsők vagyunk Európában. Infláció, tripla bóvli, recesszió. Hát semminek nem tudtok örülni? A negatív reklám is reklám. A hátulról elsőnek lenni is eredmény. Igaz, hogy nem akkora, de akkor is.
Majd jönnek a narancskomcsik és jól elmagyarázzák nekünk, hogy ez mekkora eredmény is tulajdonképpen, és hogyan kell ennek is örülni.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

és nem mondtak egyetlen példát sem? hogyan gondolják? a viharos Balatonon a legjobb csolnakázni kíváló vizimentőink vannak forró tea ingyen

vagy

rianáskor a zengzeteket iphon-nal fel lehet venni és a faszbúkon leközölni közös örömökre harmonia coelestis aquatica

brühühühühühü
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: @rodeo36: van már gyakorlatuk, tudják, tudjuk, csak azt kell tenni, mit csernobilnál, hisz nincs baj, sőt, egyenesen tápláló a gyors, a félgyors, vagy a lassú felezési idejű cuccokkal bevont csócsálni való
@Cirbolya_sentinel:
teljesen véletlenűl, mikor Csernobil történt a svéd rádiót hallgattam URH-n és ott mondták be éjfél előtt valamennyivel, hogy Ukrajna déli részén nukleáris robbanás történt és a felhők a megfelelő esővel már Europa felett vannak...riadó

másnap reggel a magyar rádió: tök hallgatás

brühühühühü
@rodeo36: Sajnos nem tudom, de már felvettem a kapcsolatot a cikk írójával. Megírtam neki, hogy nekem is szükségem lenne ilyen "feritél porra" a mindennapok könnyebb elviseléséhez.
Vesszőt a Gertrudis-sztori óta nem használtak még ilyen jól, mint az utolsó mondatban.
Vagy csak túlspilázom, de akkor Fabius tette túl magát a nyelvhelyességen.
Fabius, nem lehet leváltani őket. Már a kopogtatócéduláknál el fognak vérezni a potenciális ellenjelöltek. Szerinted az lmp miért nem indul Hmvásárhelyen?
Szerinted egy olyan településen - és sajnos a legtöbb ilyen -, ahol az emberek nagyrészének az egzisztenciája az önkoritól függ, ki meri majd másnak adni a KC-t? Ha te dolgozó vagy egy cégnél, ahol a főnök fideszes, vagy haver vagy rokon, akkor mered másnak adni, mint akit a főnök "javasol"?
Épülget a Hazaffyass Népfront. Én már azt is tudom, ki fogja koordinálni. Akinek van megfelelő tapasztalata ebben, naná.
nem lesz váltópárt, nem lesz több párt...

orbánahibás... orbántakaroggy lesz
Nem az egykulcsos a hibás, a környező "bezzegországokban" működik.
Az egykulcsos még mindég magasabb elvononást jelent, mint pl. Szlovákiában, de sehol nem látott mértékű, több száz milliárdra rugó családtámogatás társul hozzá.
Az egyházak támogatása is óriási mértékűre duzzadt, onnan is lehetne egy százast visszaszedni.
És érdemes számolni a különadók gazdaság fékező hatásával is. 1 % növekedés 100-150 md állami bevétel.
Nem az egykulcsos a hibás, hanem a "szabadságharc".
@kisa: arról már nem is beszélve, hogy 2014-ben - ha lesz előzetes regisztráció -- a fideszes cédulagyűjtők pontosan tudni fogják, mely címeken van cédula, míg a többiek vaktában fognak tapogatózni, így még kisebb esélyük lesz a megrövidített gyűjtési időszakban összeszedni a megnövelt számú cédulát.

Plusz, a begyűjtött cédulák számának függvényében két hónapja lesz a pártnak a TG által megpendített "adminisztratív" módszerek bevezetésére.
@quendelapo: nem, nem ez a probléma... a 1kulcs kis csepppp...

a megbízhatatlanság tengerében...
-visszamenőleges jogalkotás
-álamosítás
-havi szintű adóváltozások
-bizalmatlanság, cigánykodás
-a közpénz hatékony széthordása...

azt gondolom ebbe a zország most BELEROKKAN
@quendelapo: főleg, hogy már nem tudni ki ellen kell harcolni...ha legalább az egyértelmű lenne.
@elmeherceg: semi gond nem lesz a fidesnek...

hűbéres intézményvezetők akár a benlakók tutta nélkül is de begyűjtik...
(nyugdíjasházak, iskola, önkormányzat tanárok stb)
sőt ha kell még a lista alapján ki is töltik maguk...
pusztán anyni hogy kétszer kell szólni a függőségben lévőknek...
sőt már szólni sem kell a VÁLASZTÁSI CSALÁSOK automatikusak...
@elmeherceg: Pontosan. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy más is labdába rúghat majd - remélem, ezzel elég orbánkomform vagyok. Zseniálisan kitalálták, háthiszen megmondta a vezír, hogy egyszer kell nyerni, de akkor nagyon.
Kész, ezt a meccset lefújták, meg az összes következőt is, hosszú időre. Dőreség abban reménykedni, hogy majd jól el lesznek küldve.
@K.Tomoceusz: jaja
konnyen lehet egy haboru meg viktorbol europa ellen..

teljesen megorult, kozveszelyes elmebeteg mindketto. most, hogy a fideszesek orbanhoz hasonlo hagymazas oprultjei trianonozgatnak, okos beszedet tartanak romaniaban konnyen lehet ebbor csunya villongas. erik a nagy saller. lehet, viktor jobban jart volna, ha grazban marad mert ott elmosolygott volna ey nyugodt, hosszu elet vegeig, most viszon t egyre inkabb cikcakkol es rovidul az eletvonala...

valoszinuleg sejti a kis csuti fasz, hogy doglodik, azert van ez a vegrendeletesdi az asszonykanak. semmit nem tesznek, amibol nincs kozvetlen hasznuk....
@rodeo36: Igen, sokan megmondtuk, hogy ez várható. De miért van az, hogy ez most nem boldogít? Pedig általában élvezem, ha igazam van.:S
@kisa: Oda fogják merni adni, de a kérdés, hogy lesz-e elég idejük begyűjteni őket időre.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Ne tartsd meg magadnak, én is ki akarom próbálni.:D Szerintem az lsd-kokó- dizájnerdrog koktél se tud ilyet produkálni.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mégiscsak felháborító, hogy nem azt mondják az narancsriasztásra, hogy igazi nézd a szálloda négy falát idő van, de tényleg. Engem is határozottan felháborít, hogy valaki képes az ingatag időjárásunkat holmi horvát, olasz vagy spanyol időjárásra lecserélni.:D
@quendelapo: az egykulcsossal annyi a gond, hogy koraszulott, mutans es torz.

kulonben lehetett volna helyre kis kolyok, de matolcsyur unorthodox modon meegindittatta a szulest ido elott. aztan mivel nem tette inkubatorba, ilyen feltudeju, feleszu, fejletlen, gonosz kis gnom lett belole.

igen, matolcsybol is, de en az egykulcsosrol beszelek:-)
@kisa: az egyetlen lehetoseg az ellenzeki olajfa lett volna.

az meg mar nincs.

bajnai megunta a tokolest es beintett. az lmp meg mindig azzal van elfoglalva, hogy sajat homokozoja legeyn egy oklomnyi kvarckristalybol - de persze keves is es feltorni sincs erejuk...
az mszpben meg a csikicsuki miatt meghatalmasodtak a suchmann-fele fokurvakok.

ugyhogy hello hungary, csavard fel a hangerot

doljunk hatra es elvezzuk:-)
az internetes chit-chat-csatikat most hagyjuk:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Mna ja, ez olyan, mikor meg vagy fázva és az orvos azt mondja vegyük ki az egyik tüdőt, mert úgy meggyógyulsz. A tüdőeltávolításnak is megvan a maga helye, de lehet hogy nem náthát kéne vele gyógyítani. :D
Az egykulcsos is ilyen. Önmagában és megfelelően alkalmazva jó ötlet. De nálunk, így bezetve, most?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: az egykulcsos jo lett volna az egybol kivezetett szuperbruttoval.

de ez a kormany nem semmi hallod. ugy emeltek adot a nagytobbsegnek, hogy ezel kevesebb maradt a koltsegvetesben.

ez a gyuri egy zseni bakker...

egy langelme.
@rodeo36:
"Ezek közül a legismertebb a pozitivista-szcientista babona, az evolucionarista-progresszivista babona, a materialista-hedonista babona, és végül az egalitáriánus-demok­rácionista babona. "

El is olvastad végig?

Most már nem halok meg hülyén.
A Mercigyárral is az a baj, hogy hiába eredményez akár 1-1,5%-os növekedést önmagában, ha ehhez Matolcsy hozzáteszi a maga -1,2%-át, az még mindig a statisztikai hibahatáron belül való tötymörgés, az origó széle.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: jol van, azt hittem ez csak nalam veri ki a biztositekot, de akkor csak keson dobtam be este.

bepereljuk aki kimondja, hogy szar ido van!
@Rufus78: a mercigyar lefedi az elkergetett nokiat..

szoval a matek ugy nez ki, hogy mb-nokia=0
@rodeo36: ezek nem nyugszanak, amig vissza nem vezetnek a feudalizmusba, vagy bele nem halnak...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: na valóban nem normálisak, hogy elmennek a szardíniaérzésért. :))
@Tűzfal:
"Az egalitáriánus-demokracionista babona alapvető célja tehát az, hogy a hatalmi rendszer addigi átláthatóságát felszámolja. A klasszikus hatalomgyakorlási formákban ugyanis még átlátható hierarchia volt, és a döntést hozó uralkodó, illetve uralmi elit közvetlenül volt felelős tetteiért. A demokrácia rendszere ezt az átláthatóságot számolta fel. A döntéseket formálisan egy olyan rendszerre bízta, ahol látszólag az egyenlő emberek gyülekezete dönt, de olyan egyenlő embereké, akik leginkább a teljes informálatlanságukban, következésképp korlátlan manipulálhatóságukban „egyenlők”, igaz, abban nagyon. És a fékek és ellensúlyok léte semmit sem változtat, mert az ezeket biztosítani hivatott intézmények ugyanúgy a manipulatív rendszer fenntartásában és üzemeltetésében érdekeltek, ugyanis a cinikus és gátlástalan uralmi elitek kezében vannak."

Csodálatos ez a bekezdés! Gyakorlatilag ez a fasz azt elemzi éppen, hogy az informálatlan egyedek befolyásolhatósága, manipulálhatósága által keletkezett, átláthatatlan diktatúrának tűnő demokráciánál még a nyílt hierarchia és diktatúra is jobb, mert legalább átlátható.

Tehát beindult a Fidesz-hívők ideológiai felkészítése arra, hogy egy pillanatra se rökönyödjenek meg, sőt, az átláthatóság megváltását lássák abban, amikor I. Viktor királlyá koronáztatja önmagát.
@Penivaldes: Nincs is jobb, mint esős időben ülni a dugóban a balcsi felé abban a biztos tudatban, hogy azért pár múzeumot megnézhetsz. Megfizethetetlen.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Pont ez a bajom nekem is. Mindenki maximálisan a Mercigyártól várja a növekedést, mintha nem lehetne közben annyira elbaszni a dolgokat, hogy a Merci rakéta helyett csak szépségtapasz legyen a nemannyiraszar GDP adaton.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ha esik az tényleg szar. viszont amikor jön a vihar, és elsötétül az ég, az valóban megfizethetetlen.ülsz a parton, fúj a szél, szemben megy a viharjelzéa.
és sétálsz a part mellett.
@rodeo36: direkt nem néztem meg előre, hogy ki az írója eme érdekességnek.
olvastam, és közben hümmögtem, meg hitetlenkedve csóváltam a fejem, hogy éseztmostígyhogy??
aztán elérkeztem a végére, és feltárult előttem a titok.
megnyugodtam.
jaaa, bogár lászló?
akkor minden rendben :)
1012 év feudalizmus + fides = álamcsőd + belháború
Ah, hitetlen banda!
2013-ban robosztus fejlődést produkálunk, 5-6 év múlva visszajönnek a most még külföldön kalandozók és két évtized múlva a halódó nyugat porain fogunk hátrafelé nyilazni az otthon főzött pálinkától mámorosan!

Segítenék néhány törzs kommentelőnek, hogy ne kelljen fáradniuk:
endike: vegyünk fel hitelt, habzsoljunk!
vmiki: majd Dopeman megoldja!
Hótt Kuzin és még sokan mások: De szar lehet így élni, tesókáim, folyton csak gyűlölködve.
Ez a -1,2% egyébként már része annak a duplázásnak, amit Matolcsy 15-20 éven belül szándékoztott elérni nem is olyan régen?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Csak próbálok segíteni azon embertársaimnak, akik az 1500 szavas szókincsükből minden cikk alá mindig ugyan azt a tucatnyi szót tudják beilleszteni a vágólapról! :-)
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Ezt már megkaptuk, amikor az államkötvényeink után 9-10%-okat fizettünk, Viktorunk röhögve kommentálta, hogy perpillanat a befektetők számára mi vagyunk a legjobb üzlet, és ezt ők érték el
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Sajnos még nem volt ideje válaszolni. Valószínűleg most folyik a tanácskozás arról, hogy milyen szöveggel jelenjen meg Kusza Szem Richard Quest következő interjóján a CNN-en.
@Le_Penseur: hát persze, hogy recesszió van, és zsugorodik a növekedés, amikor az adósság ellen vívunk háborút, ezért nem veszünk fel újabb hiteleket (gyk. amiből finanszírozhatnánk a beruházásokat,a növekedést), az emberek pedig ugyanígy: visszafizették a devizahiteleiket, hát még jó hogy! ez a recesszió az áldás stigmája fénylő homlokú ngazdasági miniszterünk szeme közt, hiszen az adósságválság sikeres kezelésére és az adósságcsapdából való kilábalásra utaló biztató jel.
Fabius, ne légy ennyire optimista...tegnapi témánkra visszatérve, kibaszott egy gyáva népség vagyunk, sajnos. Most hallom az egyik kollegától, hogy szombaton volt az "önkéntes" polgári szolgálatosok avatása Db. főterén, és Kósa ünnepi beszédben köszönte meg, hogy ennyien ÖNKÉNT jelentkeztek...Figyelj, a 400 emberből nem akadt egyetlenegy sem, aki összefogta volna a bandát és belevágták volna a képébe, hogy önkéntes a jó kurva anyád...ugyanis aki nem jelent meg, azt 150 ezres pénzbírsággal fenyegették. Szerinted ezt egy normálisan működő országban mikor ( pl. Franciao., Svájc, Németo.)j'tszhatn'k el?
@dr. Bubó: Milyen "szép" is lesz ha valóban bevezetik az előzetes regisztrációt fityeszék. .(

Jön a karácsonyi kampány

index.hu/belfold/2012/08/15/jon_a_karacsonyi_kampany/

"Ezután a kampány nagyon durva lesz. Ugyanis a regisztráció lezárultával már csak elkötelezett, fejben már pártot választott választókra lehet hatni. A regisztráció pillanatához képest már nagyon nehéz lesz változtatni az érzületeken.

Mostanáig a pártok leginkább a bizonytalanok meggyőzésére koncentráltak a kampányban. Ahogy ez a célcsoport februártól kiesik, az ellenfél iránt elkötelezettek meggyőzése lehet már csak cél. Ez sokkal nehezebb feladat, mint a bizonytalanok befolyásolása, és sokkal agresszívebb módszereket követel.

Ahhoz, hogy valaki meggondolja magát, és pláne az ellenkező oldalhoz pártoljon, hatalmasat kell csalódnia saját kedvenceiben. Ennek az érzetnek a kiváltására pedig nagyon megalázó dolgokat kell kideríteni a másikról. Az ígérgetés itt már aligha lehet hatékony fegyver, a pozitív üzenetek a bizonytalanoknak valók."
@Pantagruel:
problémáid megoldása:
egy boldog zseb tele pénzzel

www.yovivo.cl/attachments/article/65/un_feliz_bolsillo_lleno_de_dinero.pdf

olvasd el...most ajánlotta kedves barátom, máris olvasom...ez nem kuszaszem műve...hátha tényleg nem

brühühühühühühü
A legröhejesebb az,hogy a Merci sem fog lendíteni sokat a bevételeken,mert nem itthon adják el őket.Így csak az alkalmazottak bére és a járulékok maradnak leginkább az országban,na meg amit fizetnek az energiáért,vízért.Persze ezek sem magyarok már jórészt...Van még iparűzési adó is ,de lehet hogy arra mentességük van pár évig.Nyereség addig míg a beruházás meg nem térül szintén nincs,és ki tudja hány évig adómentességet élveznek...Tehát a megváltás elnapolva,oszt jónapot.
@Gábriel angyal: baromság...

"az ellenfél iránt elkötelezettek meggyőzése lehet már csak cél"

ez paradoxon... pont hogy nem lesz semmijjen kampány...
merte ezeket lehetetlen meggyőzni...
pusztán a listákkal fog kubatov szaladgálni hogy mindenhol rendben mennyen mminden...

a kampány így anyni lesz hogy ERŐDEMONSTRÁCIÓK és csapat összetartó BÉKEMENETEK lesznek...
a birkákat kell csak egyben tartani...
és az adminisztrációt jól szervezetten intézni...

értsd: választási csalások bűncselekménye
félreértés ne essék 22 éve amióta többpárti választás van... azóta fojamatos a választási csalás...
csak szervezettségében ért a dolog a CSÚCSRA
@Gábriel angyal: Szerinted a hatalmas csalódás nincs meg,főleg a protest szavazókban?Látszik hogy az elkötelezettek is meginogtak,alig konzultáltak viktorbánnal.
Gonosz banda. Reggeli közben ilyent. Halálomat okozzátok, annyit röhögtem.
Pedig a helyzet tényleg sírni való. A 6 %-os infláció tovább növeli a leszakadók terheit. /Mivel ebben minden benne van a zenélő hereverőtől a kenyérig - ki tudja mennyivel nőtt az alapvető élelmiszerek ára?/ Félek, éhséglázadás lesz a vége.:(
@dr. Bubó:
Ja, meg baromi sok mocskolódás, az összes politikai szennyes kiteregetése, amikhez képest a legendásan undorító 2006-os kampány vegytiszta lesz.
@laci0011:
Valamennyi azért hoznak majd a környékbeli beszállítók (és azok adóján keresztül az államnak), és az autókat sem vihetik csak úgy ki mindenfajta árbevétel elszámolása nélkül.

Azt azonban, hogy adót kéne fizetniük, szerintem évekig nem kell félni.
@szőlőbányász: Éjjel véletlenül bekapcsoltam a tv-t és rtl híradót néztem. Összevetették a mi eredményeinket a régióval, recesszió, infláció minden volt, majd bemondták, hogy minimum 30% kenyér- és 10% tejár növekedés szeptembertől.

Aszittem még alszom. Szabad ilyeneket mondani kertévébe?
Közben pedig "senkit sem hagynak az út szélén" ugyebár. :((

Sose lesz már Ócsán adóstelep?

index.hu/belfold/2012/08/15/ocsa/
@saravad:
Igen, olyat lehet, de olyat nem, hogy zuhogni fog az eső, és maradj otthon a picsádon, mert attól tönkreteszed az idegenforgalmat. Ez meg még pozitív hatással is van a gyógyszeriparra a nyugtatókon keresztül, vagy a szesziparra.

Ezért lesz jó az ingyenes pálinka: enni ugyan egyre kevesebbeknek lesz mit, de legalább pálinka lesz, hogy részeg bódulatában senki se foglalkozzon vele.
@saravad:
Szabad ilyeneket mondani kertévébe?

Szerintem már vizsgálódik a médiahatóság! A 16-os karika kint volt-e?
Már látom, hogy amikor a 2014-es poll-ok beesenek, és a gazdaság romokban, OV bejelenti, hogy a körülményekre való tekintettel hozzá kell nyúlni a demokráciához...
@Gábriel angyal:
Már akkor is erősen sejtettem, hogy a "senkit sem hagyunk az út szélén..." mondat úgy folytatódik, hogy "...helyette beletapossuk a betonba" vagy "...helyette belelökjük az árokba".
@sörtelen: A vessző a megszólítás után van, mi a gond vele? Au utcsó mindat érdekessége, hogy a szórend megrezzenti a befogadó elméjében a "buzi-e vagy" sláger refrénjének reminiszcenciáit ... :) (Ezt egy kis kollégám elég aranyosan vezette a céges közbeszédbe: "Mizu-e van? " kérdezve.. :) )
@Gábriel angyal: Szerintem nem így van. A bizonytalan simán lehet betonbiztos abban, hogy akar szavazni, csak azt nem tudja még, hogy kire. Ezért regisztrál, aztán vár, hogy ki fogja meggyőzni. Én legalábbis az eddigi fejlemények alapján előreláthatólag ezt fogom csinálni.
@Rufus78: Szerintem az árbevételt egyelőre elszámolják a beruházás költségének megtérülésére,jó darabig,pár évig kitart.
@Gábriel angyal: Az ócsai adóstelep kiváló példája az állam hatékonyságának.Eddig a pénz 1 ezrelékét költötték adósmentésre!Így lehet a fülkeforradalmat offolni,hehe.
@Rufus78: Pedig a puszta tájékozatlanság és manipulálhatóság kiküszöbölésére lenne elvben a törvényhozás szabályozásában a kivitelezhetőségi, megtérülési, szociológiai és egyéb hatástanulmányok előírása ... amit ha nem megkerülnénk jogszerűtlenül akkor szintén megoldás lehetne a manipuláltság egy részére. Lehetnének persze egyéb törvényi garanciák is, elszámoltathatóság pl., gondolom... Szóval persze baromság, hogy az átláthatóság lenne az egyetlen megoldás.

Mindig ezt csinálják, egy rohadt szót lengetnek, a másik 50 000 szempontot valahogy nem említik. Vagyis manipulálnak. Kedvencem az "arányos" adózás - mivel is arányos? A fizuddal vagy a teherviselőképességeddel, vagy az adóhelyzetedben rejlő munkahelyteremtő potenciállal, vagy a hangyák nemi életének a szezonális csúcsaival? És egyenesen vagy fordítottan vagy logaritmikusan?
Minden érvelésük manipuláció. Dilletánsok és romlottak a végletekig.
@Squid: Ahoz is érdemes hozzányulni csak nem úgy, ahogy viktorunk teszi. ;)
@Rufus78: Nem beszélve arról, hogy NÉHÁNY ember nem bír a Merciben dolgozni, mer nem dolgozhatnak ott másfélmillióan egyelőre. (Mint tudjuk, 5,5 millió embernek kéne dolgozni.) És amíg csomóan nem tudnak dolgozni, mert nincs hol, addig ők csak rontanak a maradék GDP értékhozzáadó rátáján is, míg ha megfelelő befektetési politika eredményeként dolgozhatnának, a GDP és folyományai is előbb-utóbb javulhatnának... Persze erre is van unortodox megoldás: a sok nyomorult kiesik a TB és eü ellátásból, és akkor kivehetjük őket rövid távon a büdzsé egyenleteiből. (Csak azt nem tudom, a hosszú távú, de már 10 év múlva jelentkező következményekkel mit a frászt akarnak kezdeni, medddig akarnak hatalmon maradni? Ha ez az oktatás- és társadalom- és gazdaság-politikai sz*r a nyakukba szakad? A diktatúrából még nem tömi a zsebét S. Lajos és rokonai barátai és üzletfelei.. .. ? )
@whatsoever: " Nem beszélve arról, hogy NÉHÁNY ember nem bír a Merciben dolgozni, mer nem dolgozhatnak ott másfélmillióan egyelőre. (Mint tudjuk, 5,5 millió embernek kéne dolgozni.) És amíg csomóan nem tudnak dolgozni, mert nincs hol, addig ők csak rontanak a maradék GDP értékhozzáadó rátáján is, míg ha megfelelő befektetési politika eredményeként dolgozhatnának, a GDP és folyományai is előbb-utóbb javulhatnának... Persze erre is van unortodox megoldás: a sok nyomorult kiesik a TB és eü ellátásból, és akkor kivehetjük őket rövid távon a büdzsé egyenleteiből. (Csak azt nem tudom, a hosszú távú, de már 10 év múlva jelentkező következményekkel mit a frászt akarnak kezdeni, medddig akarnak hatalmon maradni? Ha ez az oktatás- és társadalom- és gazdaság-politikai sz*r a nyakukba szakad? A diktatúrából még nem tömi a zsebét S. Lajos és rokonai barátai és üzletfelei.. .. ? ) "

Éééés ne feledjük a borzalmas mennyiségű államkötvényt amit az adósságcsökkentés keretében a piacról 9%-11%-on sikerült kiadni 5-10-15 évre. Orbán történelmi bűnei közt ez is szépen benne van, hol lesz az a GDP növekedés ami ezt kompenzálja? Hogy érhette meg ennek az eszetlen állatnak, ilyen kamatra felvenni pénzt 4-5% IMF lóvé helyett?

Őrület!
@whatsoever:
Ha 10 év múlva rogy össze a rendszer a saját maguk (és ige, az előző időszakok) által odalapátolt szar alatt, akkor pont 10 évig.

Én már rég arra készülők, hogy egy szép napon mindenki kap egy körsmst "Csá, gennyek! Mi leléptünk!" szöveggel, kiürül a csipkás kupleráj, és onnantól egy kiadatási egyezménnyel nem rendelkező országban fogják szopogatni a mojitót, míg mi a faszt, bő nyállal.
@Squid: Ez az, ami megfoghatatlan, ez vagy súlyos, számunkra nem belátható szociopátia, vagy tényleg van valami rettentő hüje terv, miszerint csak az a lényeg, hogy uszkve 10 évig kiszívni minden pénzt a klientúrának...

Nem tudom tényleg, mert egy ötödikes belátná, mi térül meg, és hogy ha békemenet címmel uszítunk gyűlöletre, attól még a gyakorlatban gyarmati függő helyzetben maradunk, ráadásul nem fognak nekünk méretünknél és történelmi szerepünknél fogva mindent elnézni, ahogy pl. az Olaszoknak vagy a lengyeleknek inkább..

Szóval már olyan szempontból is megérné lassabban gazdagodni és nem diktatúrára hanem gazdasági konszolidációra építkezni, hogy ha a választó nem döglik éhen, szívesen újra is választ.. És 8 év alatt gazdasági stratégákkal is fel lehetett volna készülni.. szóval tényleg egy a kortól és realitástól elszakadt nemtommi ez...

Ami aggasztó, mert tényleg a tömeges halál és a nemzet Albánia alá süllyedése és a polgárháború sem drága ár akár..
@Rufus78: Aha, van igazságod.. Lázár öröklési ötleténél is eszembe jutott, hogy OV temetést rendez magának és ennek örve alatt lelép egy ilyen szigetre... (Lecserélve és kompenzálva öregecskedő feleségét? sic...)
@kisa:

Szerintem ez az eleve feladó hozzáállás a hiba. 750 helyett 1000 kopicé kell, de minden körzet dupla akkora. Nem rajongok a cetlis rendszerért de akinek ez is megugorhatatlan feladat az milyen esélyekre számít?

Amúgy meg nem kéne ezzel az állandó jajveszékeléssel az emberekbe sulykolni az esélytelenséget, még elhiszik és szarnak menni regisztrálni meg szavazni. ( utóbbi nem személyesen neked szól kisa )
atzakurva..

ez volt mar?:-DDD

index.hu/belfold/2012/08/15/vannak_akiket_komolyan_zavarba_ejtett_a_nyolc_arany/

lattam, nagy olimpiaszurkerek vagytok. na most akkor ehhez tessek hozzasozlni. tulnyertek magunkat fiaink, mert igy nincs indok a sport atszervezesere - ertsd: haveroknak kicsorgatni a kozpenzt a sportbol is.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Nem tudom, a reménytelen helyzetről nem beszélni kicsit olyan lenne, mint egy súlyos betegségről nem beszélni.
Részemről nem az embereknek szól, hanem a pártoknak és (lehetséges) ernyőszervezeteiknek. (No meg ríni is jó néha, amíg van hol. Inkább ez jöjjön ki, belőlem, mint a mentő, értem.)
Emellett persze kell arról diskurzus (kellene valós parlamenti is, ami nem lesz) , hogy mért kell regisztrálni és választani, még ha esélyegyenlőtlen helyzetbe is hoznak az elvben téged képviselők a regisztrációval - és hogy mit kellene még tenni.
De hallgatással asszisztálni az ellenzéknek, aki nem hatékony ill. megélhetési színjáték részeként épp úgy manipulálni próbál minket, mint a finesz...
azért ennek a galacsinynak, amit 7-8 éve görgetünk, van ám egy olyan hatása is amiről senki sem beszél. egy szar jövőképpel nem könnyű a gyerekeket tanulásra ösztönözni, az ideges ingerlékeny szülő rossz mintát mutat. lassan ott tartunk mint amerika, a gettóból nincs kitörési lehetőség.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Én örültem volna ha még inkább "konzerválni akarják" és még több érem van. Persze a nyolcnak is maximálisan örülök, pont úgy mint bármelyik másik országban.
micsoda remek hasonlat
"Hirtelen nem is tudok ennél nagyobb kontrasztot elképzelni, úgy vizuálisan, mint esszenciálisan. Talán a Simicska Lajos köszönti Assisi Szent Ferencet, vagy a Budai Gyula üdvözli Arisztotelészt, esetleg a Pálffy István fogadja Barack Obamát lehetne hasonlóan extravagáns performansz, de egyikben sem vagyok biztos."
hvg.hu/velemeny/20120815_olimpia_kormany_kommunikacio
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Minap pont erről beszélgettünk! Egyre több kábszeres, alkoholista, játékfüggő, ideggyenge felnőtt lesz, akik szülőként nem tudnak mentálisan egészséges gyereket nevelni. Nagy árat fogunk fizetni a jelenlegi jövőkép és kilátás nélküli, létbizonytalansággal teli légkörért!
@Le_Penseur: Ennek orvoslására építették a rendszerbe a "keresztény értékek", "helyreálló erkölcsi világkép" és hasonló förmedvényeket.
Az általad írt problémákért agymosott honfitársaink a liberális fertőt teszik felelőssé.

Nem folytatom. Csak ideges leszek.
@Penivaldes: Nem téveszt meg. Szép az a kilencedik hely a listában. :)

Ja ezt meg csak neked. Ha esetleg nem ismerted eddig az idézetet. :)

www.facebook.com/photo.php?fbid=485992691411652&set=a.479952278682360.120450.125157424161849&type=1&theater
- Igazgató elvtárs! Vendégünk jött!
- Kicsoda?
- Deficit elvtárs!

(Hofi)
Minő skandallum!!! A népszava után a népszabiban is hirdet a közgép. :)

barikad.hu/nagykoalicio_a_nepszabadsagban_hirdet_a_kozgep-20120815
@Gábriel angyal: persze, csak attól még vannak a sportpolitikában problémák..
@Penivaldes: Ezt nem vitatom. A legnagyobb problémát én pld. abban látom, hogy MI A TÚRÓÉRT A FOCISTÁKRA ÉS A FOCIRA KÖLTÜNK?

Megáll az ember esze, amikor egy válogatott foci meccsen annyi embert lát, mint egy jobb vizilabda bajnokin. Csoda, hogy pld. aranyérmeseinknek volt lelki erejük és támogatásuk ebben az ellenszélben. Persze most, hogy hazajöttek, lett nagy politikusi tolongás és újabb ígéret-dömping. (Azután folytatódik a focistadion építés.)

Jut eszembe a Syma csarnokos program, hogy tetszett??
az álamot kellene minimálisra csökkenteni...
az én adómból egy fillért ne kölcsön élsportra...
külgyön a kormány portyázó csapatokat külhonba
és a zsákmányt osszák ahogy akarlyák...
@dr. Bubó: Szerintem ha sportra és ezen belül élsportra költ az mindenképp hasznos befektetés. Inkább a támogatandó sportágakon kellene változtatni.
@Gábriel angyal: az enyémből ne...

a tiédből felőlem...

az enyémből CSAK tömegsportra és arra is pusztán építésre...
(persze ne a köz(pénzlopó)gép épíccse)
van egy ojjan érzésem hogy a szíriai eltűn TEK tek -esek voltak...

ahogy csepegtetik:
-két volt rendőr
-lehet dolgozni voltak
-a harmadik is volt rendőr
-lehetett köze az áprilisi eltűnéshez...

szóval szerintem TUTI hoyg TEKes legények...
ezt nagyon mexívta a törpedúcse... hitvány szervezet ez is
@Le_Penseur: az okozott kár beláthatatlan és felbecsülhetetlen. hány jobb sorsra érdemes, tehetséges gyerek tűnik el a süllyesztőben.
@Gábriel angyal: légy focista és dől a lé..
a többiek meg szenvedjenek..
@glaci ph 5.5 álompolgár: kevesen mardnak meg..legtöbbjüket elnyeli az élet, az, hogy dolgozni kell tizenévesen, akiknek nem, ők meg sajnos beleszürkülnek..
@Penivaldes: Pontosan ezen kellene végre változtatni.
@Gábriel angyal: van amatőr sport és van profi sport. a profi sportolókat kitömöd pénzzel, az amatőr sportolóknak pedig minden faluba építesz stadiont és uszodát. az olimpia amatőr sportolók korrupt bajnoksága, és azért lehetünk viszonylag sikeresek benne, mert bizonyos sportágakban nincs pénz. ha milliók volnának hajlandóak mezt, baseballsapkát és kesztyűt venni, amin szerepel egy öttusázó neve, felvásárolnák őket kilóra, kapnának Ausztrál állampolgárságot stb. vagy ha milliárdosokat érdekelne, hogy együtt lólenghessenek valakivel, mint ahogy fizetnek azért, hogy Tiger Woodsszal golfozhassanak, megint más volna a helyzet. milliárdosok viszont inkább tárgyalnak értékpapírokról golfozás, mint lólengés közben. ez van.
Ez volt már?

"Kőszegi Zoltán szerint csak a Fidesz megerősödésén múlik, hogy fel lehessen vetni a trianoni békeszerződés revízióját.

Nem kizárt, hogy már nyolc év múlva, a trianoni béke századik évfordulóján hivatalosan is fel lehet vetni a revízió kérdését - mondta Kőszegi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője a kronika.ro tudósítása szerint. A képviselő ezt az Erdélyi Magyar Ifjaknak a hargitai Borzonton rendezett hagyományos nyári táborában jelentette ki. Kőszegi szerint ehhez mindössze annyi kell, hogy a Fidesz tovább tudjon erősödni, és sikerüljön hazánkat gazdasági és más tekintetben is erős országgá tenni. A fideszes politikus meglátása szerint erre már akár nyolc év múlva is sor kerülhet."

Teljesen kicsinálják az országot baszki.
@Husz_János_Puszita:
Kőszegi Zoltánt megsütötte a nap...
A trianoni békediktátumnak nyilván van egy olyan záradéka, hogy ha Magyarországon erős s fidesz, akkor visszacsinálják az egészet!
@Husz_János_Puszita: Selmeczi már mosdatja a birkózóedző Kőszegit. Hiába, érdemes volt emelni a sporttudósok arányát a felsőoktatásban, meg is lesz az eredménye.
@saravad:

Ki az az állat, aki befektet ott, ahol ekkora arrogáns idióták vannak hatalmon? Ha revíziót képesek követelni, mit várhatnak tőlük a befektetők? Vagyonelkobzást, munkatábort? Kicsinálnak minket teljesen, ostoba barmok.
@Husz_János_Puszita: Ez elképesztő... nem találok szavakat. Már csak a gazdasági megerősítés miatt sem... meg a revízió pláne.. és mi a más tekintetben? Katonailag? ..........
@Husz_János_Puszita: Sajnos nem tudok vitatkozni Veled erről :(
Romániában 38 millió román él. A honvédelemre kb 2x annyit költenek, mint mi. GDP arányosan, erről a friss adatokat meg ismerjük.

Azért érdekelne, hogy mi az a terület, ahol hazánk erősödött az utóbbi 2 évben?
@saravad: ritka tehetségesek ha úgy vannak 38 millióan, hogy a lakosság durván 20 millió.....
@Penivaldes: francba, eltévesztettem, bocs...

Akkor van esélyünk?
miben előztük meg eu répát?

hm
öngyilkosság
pesszimizmus
halálozás
népességfogyás
balesetek
munkanélküliség
...
ez volt már?

A verseny nélküli mobilozásra készülnek - indul az új szolgáltató

Kedvező kormányzati csomagra kértek ajánlatot a három szolgáltatótól....

index.hu/x.php?id=inxnapi&url=http%3A%2F%2Fwww.napi.hu%2Fmagyar_vallalatok%2Fa_verseny_nelkuli_mobilozasra_keszulnek_indul_az_uj_szolgaltato.528363.html
ez a GDP nekünk nem megy... ezt nem kéne erőltetni...

hejette pl INFLÁCIÓ na abban tudunk elsők lenni...

vagy kéne vmi nemortodox mutató...
@whatsoever: De már ősz érződik, settenkedik a kertek alatt, jól látta Ady, ott a már akkor is hanyatló Párizsban. Az olyan,hogy mindig hanyatlik a nyugattal együtt. ;-DDD
Jó munkát,bár már talán be is fejezted. Én meg most jutok géphez.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Tudod, a külföldi az annyira hülye, hogy ha 10 fokos hőrmérséklet-zuhanás, jeges eső, 100 km-es orkán van, nem veszi észre,merazújságazatatírtahogykurvaszépidővan.

Ja, ja. Ennyi hülye rokona van Orvbánnak, hogy nem csak Vitézy van stratégiai helyen???
@nandras01: Minden őrült szabadlábon, ez az igazi demokrácia!! Nem rekesztjük el őket, sőt úgy teszünk,mintha normálisak lennének: kormányozhatnak, cikkeket írhatnak, gazdaságot vezethetnek.

Ebbe viszont beleőrül a többi 10 milla eddig még ép.
@dr. Bubó: "vagy kéne vmi nemortodox mutató."
Egy főre jutó forradalmárok száma?
Az álmodozók száma a kormány tagjai közt?
EU-s támogatások, és kormánymegbízások összege egy S.-sel kezdődő vállalatvezető cégeinél?
@whatsoever: Elveszi Stefit!!! Jaj de szép lesz, együtt ügyködnek valahol Tuvalun - amikor már nyaldossa a tengerár erősen, tehát az ottaniakat ez nem bántja,mert már elköltöztek - nordikus utódokon. És potyog,csak potyog rájuk a kókuszdió.

Add uram, hogy így legyen.
@Husz_János_Puszita: Na ezt tegnap már meghökkenten beadtam,de azért van Erdélyben ellenzékük is, lásd választás.

media.mandiner.hu/cikk/20120815_a_millamedia_a_bizonytalanok_nepszavaja
@a szív fészkei:
Csodálkozol? Tündérmeseországban? Ne viccölj, amikor a nap is csak a kis buzernyák Vitézzy nagyon tehetséges orrtúró-fartúróra süt!

Még ezt is megérhetjük:

"Térdre, mert itt jön a Napkirály!
A hintón arany fénysugár.
Az egyszerű nép mind a földre borul,
és az uralkodó lassan továbbvonul.

Reggel, mikor még kócos a Napkirály,
s a paplan alól a lába kikandikál,
a szeme előtt az ország gondja helyett
egy tükörtojás és egy bögre kávé lebeg.

Nyáron könnyen leég a Napkirály,
jól teszi, hogyha árnyékba áll.
De törvény mondja ki, hogy kötelező viselet
a király színe előtt a napszemüveg.

Az égen a Nap túl magasan jár,
s a képzelet gyáva, elhízott madár,
így igazi Nap helyett
nekünk itt van a Napkirály.

Az alattvalók kiáltják: Éljen a Napkirály!
Az ünneplés neki mindennap kijár.
Pedig közben tudja jól, hogy a Nap a feje felett
az egész hajcihőn csak egy jóízűt nevet.

Az égen a Nap túl magasan jár,
s a képzelet gyáva, elhízott madár,
így igazi Nap helyett
nekünk itt van a Napkirály.

Térdre, mert itt jön a Napkirály!
A hintón arany fénysugár.
Az egyszerű nép mind a földre borul,
és az uralkodó lassan továbbvonul."

A Napkirály (Nap) - KFT
FB-on találtam: fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/319303_342143349205439_249083674_n.jpg Freud és Jung szaunáznak. Miket mesélhetnének közben, ha ismernék ezt a ránk küldött isten barmát!!
@saravad: Remélem, üstöllést kiugrottál az ágyból és elkezdtél Vity vezért éltető röplapokat terjeszteni. Elvégre ez IS siker: ekkora áremelés sehol nincs Ejrópában.
@a szív fészkei: Sziaa!! Dejó, h írtál.. Ja épp kijelentkeztem a melóból.. Megyek boltba meg ilyenek.. így fogászatilag szétszedve dolgozhatok itthonról..
"itt van az ősz itt van ujjé
s szép mint mindig énekem
Isten tudja hogy mi okból
jövök haza a kioszkból
s húzgálom a zörgő avarban
mint kiskocsit, az életem"
(Parti)
(akit imádok)

Nagyon tetszett a tegnapi mercis betyáros kép, örültem a jelenségnek..

Viszlát később, szép estét!
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: milyen lírai vagy ma. csajod hol van? ma még nem hányt ide. kezd hiányozni
@saravad: semmi gond..
esélyünk mindig van..kérdés, hogy tudunk e vele élni..
@glaci ph 5.5 álompolgár: ki az a szerencsés, aki meghódította Boli szívét?
@a szív fészkei: így van. ha azt mondják, hogy szép az idő, és napsütés van, akkor az van. és pont.
@Penivaldes:
Cica, ne gonoszkodj... Volt egy kis... hmmm, mondjuk úgy, afférom(??) a baranyai büdös paraszttal, Fabius után csak a FAPUNCI-val. Azóta ajánlgatott képet is magáról, amitől kitört a frász... Életkorom is érdekelte - komolyan nem is értettem, szülinapomra akart meglepni, vagy mi?
Közben Fabiust "édes bogaram"ozta, meg hasonlók... :DDD
Áááá, sajnálhatod, bulis volt!
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Mivanmivanmivan??? Figyu, tiéd lehet a baranyai tehén, nem kell a kutyának sem - hisz fapunci... :D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: afférod mi?:))
ne kertelj, nyugodtan bevallhatod, hogy közel kerültetek egymáshoz...
biztos szülinapra akart meglepni..tudod előugrik a a tortából..
na szegény Fabius..
@Penivaldes:
:)) Ne, ilyent ne tegyél, vizuális típus vagyok.
Ezek után rá sem merek nézni a tortámra majd!
Ha közel kerülnék hozzá, le találnám tépni a fél orcáját. Csak hogy megnyugodjak!
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: konosz vagy!!! biztos most is arra gyakorol.. a kiugrásra, te meg leszólód..
:))
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: egyébként a tortát megenni kell nem nézni...juj most eszembe jutott valami...húhúhú..:DDD
Kedveseim!
Az előbb - hivatalos forrásból - arról értesültem, hogy a hasznos észrevételeket/javaslatokat tartalmazó konzultációs válaszok beküldői között túlélő-készleteket, (tündér)mesekönyveket és a kormánytagok portréinak repro-változatait fogják kisorsolni.
Időben szólók, hogy ne himi-humi, csacska dolgokkal töltsétek az időtöket!
@whatsoever:

Kicsit egyet is értek meg nem is. Szerintem a helyzet nem reménytelen. Orbán egyedül a szabad választás jogát nem veheti el tőlünk büntetlenül. EU és NATO tagok pont addig vagyunk, IMF hitelünk is csak addig van.

Ez alapvető dolog, jó lenne megérteni.

Innentől meg egyetértek ezzel:

"mért kell regisztrálni és választani, még ha
esélyegyenlőtlen helyzetbe is hoznak az
elvben téged képviselők a regisztrációval - és
hogy mit kellene még tenni."

Pont ezekről kéne beszélni. Mert választás lesz, de fideszre optimalizálva, riaszó regisztrációval terhelve. Erről érdemes vitázni, a hogyanon ötletelni, az ellenzékieket valami normális irányba löködni. Arról kell meggyőzni a komment olvasót hogy van értelme csinálni és a seggünket megemelni. Nem arról, hogy jajajaj, ugyse ugyse ugyse.
Hallottátok már hogy a felcsúti patkány minden magyar nagykorú állampolgárnak levelet küld ?
www.hir24.hu/belfold/2012/08/15/mar-uton-is-orban-ujabb-levele-onnek/

Komolyan mondom vállalnám az életfogytiglant ha ki tudnám írtani a felcsúti korcsot családostul, csicskástul.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
Ez baromság, viszont ha szeretnéd, hogy jobban odafigyeljenek rád "egyesek", TEK-kesek akkor hajrá, tovább ebben a stílusban!
Üdv NER-társak! :-) Van egy verzióm arra, hogy fogja kommunikálni eme két remek ember ( Viktorunk és Matolcsy) az egykulcsos adó elmúlását...
Aszongya: mivel az egykulcsos adórendszer immáron beváltotta a hozzáfűzött reményeket, és mindent rendbe tett, a gazdaságot felélénkítette, stb, stb, ezért már nincs is rá szükség, így átváltunk a régi módszerre, mert most már azt is elviseli a nagyszerű gazdaságunk...
Kérném a söröket, amennyiben az előbbi mondat elhangzik! Szerintem most megyek is lottózni :-)))
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Ez baromság, viszont ha szeretnéd, hogy jobban odafigyeljenek rád "egyesek", TEK-kesek akkor hajrá, tovább ebben a stílusban!

"

Szerintem az itt kommentelők nagyrészére már régen odafigyelnek
.
.
.
valahol.

böktmb
@lbm:
Genya! :DD
Úriember biztosra nem fogad! Libsibolsik... :)
@Cirbolya_sentinel:

Ha tízszeresére emelik a telefonszámlám, akkor se kötök szerződést a szolgáltatójukkal, rohadjanak meg.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): a családja miről tehet? Én viktorunkat sem bántanám, csak elküldeném nyugdíjba. Azért az irtást nem érdemli meg, elvégre két éve még imádták, és 2/3-ba hozták. Ez pedig bizony kollektív hiba volt, amiben nem csak ő a vétkes... Fabiussal meg sokakkal itt most tök jól egyetértünk, de nem bánom, hogy 3-4-5 éve még nem látogattam ezt a blogot, mert szerintem akkoriban közellenség lettem volna itt...
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Te minden bitek rakoncátlankodásait megza-Boli-záló géniusza az nagy globális IT-katyvasznak, hát komolyan gondolod, hogy melletted csak úgy elmenTEK? Hosszú a lajstromunk, itten a Varánuszon ám!
(jogdíjat nem perkálok rodeonak, képzeld ide…)
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): a családja miről tehet? Én viktorunkat sem bántanám, csak elküldeném nyugdíjba. Azért az irtást nem érdemli meg, elvégre két éve még imádták, és 2/3-ba hozták. Ez pedig bizony kollektív hiba volt, amiben nem csak ő a vétkes... Fabiussal meg sokakkal itt most tök jól egyetértünk, de nem bánom, hogy 3-4-5 éve még nem látogattam ezt a blogot, mert szerintem akkoriban közellenség lettem volna itt...
véletlen volt a két ugyanolyan komment, bocsi... Közben a gépem újraindította magát...
@Knósszosz:
Jóóóóóvanna! Hol nem szarom le a kukkolókat? irigykedjenek csak, hogy mekkora a f...fülem! :))
@Cirbolya_sentinel: tehát a kormány mobilszolgáltatásban bizniszel. Olyan rossz vagyok, de az jutott eszembe, hogy akkor érdemes lesz figyelni a TEK-nek adott "fejlesztési" forrásokat, összegeket... Na ha hirtelen kapnak lóvét, "fejlesztésre", akkor nem veszem igénybe az új kormányzati mobilszolgáltatót... :-)) na vajon ki tudja miért? :-)))
De persze ez csak vicc ám :-))...
@DR. INKVIZITOR: és a portrékat dedikálják is? :-) Olyan izgatott lettem... :-)))
@Penivaldes:
Ja, de a vizet nem tudom felszívni! :))
@Knósszosz: de most ez komoly? Mer' ugye itt csak viccelődünk viccelődünk, meg ilyenek...
De például itt mindenki tudja, hogy imádom Viktorunkat ( mindíg úgy is hívom: vikikénk)... Ezt bárki megmondhassa... :-D
@a blikkről örökre kitiltott topi mackó barátja:

Részemről amit itt azt bármikor bármelyiknek arcba is. Lehet beírni a Kubatov listára a megfelelő rovatba, magyar állampolgár vagyok választójoggal, így minden politikus főnöke ahogy mindenki más. Félni nem én fogok, hanem tőlem fognak, gazsulálni nem én fogok, hanem a voksomért nekem fognak. Tarthatnak ezért nagyképű köcsögnek de a valóság attól még valóság marad.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: lehetne, hogy ne? Akkor hogy olvasgatnálak például téged? :-D
@vitéz Thapóccay néma bárány: Szerintem nem feladás, hanem realitás. Én biztos fogok regisztrálni, ha külön ezért kell hazarepülnöm egy napra, akkor is. És a cetlimet is odaadom, mert nekem (már) nincs félnivalóm ezektől. Viszont konkrét esetről tudok, hogy az előzőnél a főnök szólt a melósainak, hogy neki adják le, majd ő továbbítja. Gondolom, nem egyszeri eset.
De majd meglátjuk. Sőt, azt is el tudom képzelni, hogy kormányhivatalokban, önkoriknál is így fog menni.
Mondjuk én minden (bármi) elvetemültséget el tudok képzelni ezekről.
@lbm:
Én is szeretem! :O
Bár kicsit sérelmeztem, hogy az a legutóbbi fényképes levele is feltörte a se...jhajomat.
Úgyhogy bízok benne, a mostani képes mesekönyve puhább papírból lesz és korrektebbül betölti szerepét a legkisebb helyiségben!
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Annyira de annyira szeretném ha igazad volna.
Persze van más megoldás is, pl a felcsúti patkány bandája nem jut a parlamentbe 2014-ben. Akkor magától elintéződik az ügy.
De azért az gondolod végig szükségünk van még egy 2002-2010-re ? Amikor a felcsúti patkány bandája minden szó szerint mindent megakadályozott?
Megint jöjjenek a "spontán békés" tüntetők és égjen Pest? Megint legyenek "természetvédő" egyesületek akik minden értelmes beruházást akadályoznak? Kellenek a gazda körök ???
@vitéz Thapóccay néma bárány: na igen! A Kubatov listán már nem vagyok biztos benne hogy nem szerepelek-e meg itt sokan mások. A bloggerekről nem is beszélve. vajon azt is tudják kik vagyunk valójában? Pedig úgy igyekeztem, hogy ne... :-D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: na de így elpazarolni? Hát azt a képet szépen fel kell akasztani abba a helyiségbe, és naponta legalább egyszer szembenézhetsz vele hosszabban...:-)
@lbm:
Nem vagyok én olvasmányos. Fabius, na ő igen!
Nem véletlenül buknak rá a Kumin-huszárok, mint gyöngytyúk a takonyra!
Amúgy ma levették erről a blogról a kretén csapatokat, hisz az elmúlt napokban eléggé leamortizálódtak és elég szar érvrendszerrel próbálkoztak. Úgyhogy lehet készülni, új kommunikációs irányvonali útmutatásokat kapnak a Stefi és Várúr féle szőröstalpú hegyitrollok!
Bár az is igaz, hogy Kumin minőségére gondolva sokat fogunk kacagni majd megint!
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Azért az sokat elárul az ország állapotáról, hogy akár a vicc szintjén is felmerülhet ilyen óvatoskodásnak számító, ám koránt sem lehetetlen képtelenség, nem? Ahol megfordultam Európában, mindenhonnan hoztam valami emléket magammal, amely emlékeztet az országra és egyben hasznos is. A Galloktól franciakulcsot, Helvéciából Svájcli sapkát, a Spanyoloktól csizmát (ócó vót a kínai piacon), a Görögöktől „Greece” feliratú öngyújtóban tüzet, de azt mondd meg már: hová utazzak, ahonnan demokráciát lehet hazacsempészni?
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
Apránként már marhára nem zavarna az sem, ha égne Pest. No meg Buda... Persze kitől?
Hisz a béközép most senki által nincs megfizetve, illetve be vannak már nekik ígérve a játszóterek, közpénzen, focistadionnak álcázva. Az LMP nem fogja felgyújtani a város... Még a hangulatot sem képesek.
@Knósszosz:
Ukrajna, Fehéroroszország?
Apránként komám, semmi difi... :(
Ráadásul azok is tezsvérek, hisz félázsiaiak!
@lbm: lásd szóvívőmet @Husz_János_Puszita: :-)

amúgy az itteni tekkerek után a mobilos tekker már nem sokat számítanak, ikaz azon haj dú, most pontosiccsa kiket is vittek el ott a messzi arabusoknál, meg hát a zindexes orcás kamerás cikke itán nem szűndékozom naivkodni ;-)
@lbm:
Mazochista nem vagyok, a tiszta munkát szeretem! :)
Leszarom és kész!
@lbm:
FüleljeTEK ott fenn:
Viktor az isten, vallom!
De az istenek is feltöltődnek néha, mert lehet, hogy csak félistenek. Az elkövetkező két órában csak akkor zavarja bárki a kánt, ha atomtámadás éri Levédiát. Izraellel játszik a válogatott... Nem-nem, nem antiszemitizmusra akartam hülye utalást tenni, csak a tény az, hogy foci van! Akkor pedig más nincs. Ha esetleg Hollande (ezt tegnap egy rádióinterjúban így mondta Kósa - télleg! fonetikusan brühüh-na), bejelentkezne a Czinege utcába audienciára, hát várhatna a hülyéje.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ezt még át kell gondolnom, de alternatívaként most ugrott be Berisha.
Bár vele nem viccelnék, ottan előbb lesz felemelkedés, mint itt az LV-426-on. Hiába van nekünk egy atmoszféra professzorunk, a levegő nem lesz lélegezhető vagy húsz évig.
@Knósszosz:
Akkor Viktor kinek szurkolhat? A kipa kéznél lehet neki?
@kisa:

Ilyen volt is meg lesz is. De ma még azért többségében vagyunk olyanok, akik nem közalkalmazottak, közvetlen módon nem fingathatóak. Éppen ezért legalább mi mutassunk már elég határozottságot.
@saravad: A honvédelemre Románia a GDP 1.3%-ot költ, nálunk ez a mérték 0.8%.
A határrevizióhoz kérdés, hogy mit szól az Erdélyben élő román lakosság, mely jelenleg 80%-ot képvisel az erdélyi magyarok 20%-val szemben.
Nem ártana a valóságot ábrázolni akár az autonómia, akár a határrevizió kérdésében.Bele kell gondolni az ott élő román többség helyzetébe és akaratába is.
Az Eu-nak is lenne állásfoglalása ezügyben.
@Knósszosz:
Nekem meg Viktorra gondolva Berija. :)

De eme Berisha láttán meggondoltam magam...
www.zvijezde.info/anitaberisha
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Most rába... illetve Edéztél! A nyugalmam megzavarása okán, főjelentelek-:))
Ezt vegyed komojan, jó?
@lbm:

A helyi politikai "elit" gyakran eszik nálam, ha vadász vendégeik vannak. Meló közben politika nincs, nem érdekel kiféle miféle a vendég amíg a ruhája tiszta és rendesen fizet. De a nickem az életben is becenevem, így nem nagy titok előttük hogy ki vagyok.
Hát akkor sok szerencsét! :-))))) Igen bátor emberke vagy te, mer' ugye az egy dolog, hogy téged nem érdekel amíg fizet, és kulturált, de ez nem zárja ki azt, hogy őket sem... Én még a két facebook-profilommal is igyekszem elkerülni egymást azaz én meg LBM nem "lájkolgatják" egymást túlzottan... :-))) mer' én beszari vagyok, meg ez talán így kényelmes is nekem, meg még munkát is szeretnék kapni az életben, ami a könyv után... hát... :-))
Na mindegy. Szóval nagy játékos vagy te, én meg csak irigykedem :-)
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ó! Az előző hozzászólásomat neked szántam !
azé ez megérne egy "MI SE" -ét...

vatdöfakk? ez így komoj? vagy vmi vicc?

torokgaborelemez.blog.hu/2012/08/14/469_minusz/fullcommentlist/1#c17552865

"Mi lenyeltük a manyupot, bár kiiratkoztunk a társadalmi szolidaritás rendszeréből, Lenyeltünk sok mindent. De most hétfőn a férjem megkapta a kötelező behívóját a Polgári védelmi szervezetbe és ez eldöntötte a kérdést. Megyünk, ameddig lehet, ha az idő rövidsége engedi. Számomra eddig csak billegett a mérleg a demokrácia/nem demokrácia mezsgyéjén.
Beszélhetünk-e ott még demokráciáról, amikor véletlenszerűen kiválasztott emberek (pl. 45 éves, 3 gyerekes, biztos állással rendelkező értelmiségi férfi) behívót kapnak. Kötelező eskütétel, igazolvány, egyenruha, kiképzés, visszavonásig érvényes bármikori behívó parancs, stb. Apelláta nincs, jogorvoslati lehetőség nincs, mérlegelési lehetőség nincs, feltételek nincsenek tisztázva, ellenben a szankciók igen. Évente 40+72 órás kötelező kiképzés, alkalmanként 15 naptári napig tartó gyakorlatozások, bevetések. Nem csak katasztrófa helyzetben."
@dr. Bubó:

A munkahellyel mi lesz, amíg polgári védelmist játszatnak velük?
@lbm:

Az IP címed mire való, ha már TEK? Szerinted?:D
@Husz_János_Puszita: na de nem vagyok veszélyes elem ( legalábbis nem tudok róla...) így nem gondolom, hogy IP cím mélységig kutatnának utánam, igaz? Most "beszarattok" engem? ejnye... nyuszikkal nem szabad ilyet tenni...:-)
@dr. Bubó: mégis minek kötelezik erre? Miért? Veszélyben a haza, vagy valami olyasmi fog történni, amitől veszélyben a kormány biztonsága...? Ez nagyon durva...
@lbm:

Veszélyes vagy a NER-re, lásd be.:D
@lbm: totá nem értem ez mire jo....

mi a lóf@szt védenek???? ezek tényleg elindulnak a trianont visszafoglalni????? a qva annyukat má tényleg? de ki hívja be???? a kata strófa védelem???? vagy önkormányzat ???

akivel rosszban van a polgármester azt behíjja??? azta... ez már több mint vicc

vagy fordítva??? aki jo NER tag az géppityut kap??? fides munkásőrség????

"26. A polgári védelmi kötelezettség
53. § (1) A polgári védelmi kötelezettség személyes kötelezettség az emberi élet és a létfenntartáshoz szükséges anyagi javak
védelme érdekében..."

www.kameleon98.hu/Torveny/Jogszabalyok_Munkavedelem/2011_CXXVIII_katasztrofavedelemrol.pdf
@Husz_János_Puszita: ÉÉN... :-) Hogy köszöntem ma ide? : " Üdv NER-társak!" Hát lehetnék még ennél is kötelességtudóbb állampolgár?... :-D
mostmár lassan tőlem kell megvédeni a NER tagok (fides) védelmét...

"Ergosum 2012.08.15 19:58:50 @dr. Bubó:
Lehet, de akkor nincs humorérzékem.
Ez egy olyan "ügy", ami agyon van hallgatva, csak az a (kerületenként/településenként) párszáz ember tud róla, aki megkapja a behívóját:(
Ja, bocs, a hiradóból értesülhetsz arról, hogy több településen az önkéntesek letették az esküt. Csak az lemarad, hogy a kötelezően behívottak is:(

A férjem munkahelyén (multi) ma közölték, hogy ezzel a papírral ne nagyon dicsekedjen a nagyfőnökök előtt, mert indoklás nélkül el fogják küldeni. (amire ugye július 1-től már lehetősége van a cégeknek)
Az önkormányzatnál pedig velem közölték, hogy ha sokat ugrálok, akkor én is megkaphatom a behívómat, mert ez nőkre is vonatkozik. Fogadjam el, hogy "ezt dobta a gép" - szó szerin ti idézet."

Akit érdekel, itt érhető el a törvény szövege:
vas.katasztrofavedelem.hu/cms_files/content_93421.pdf

torokgaborelemez.blog.hu/2012/08/14/469_minusz/fullcommentlist/1#c17553199
@dr. Bubó: Ezzel az a bajom, hogy a hírekben nem olvastam, hogy elkezdték az embereket kiképzésre behívogatni, és valójában rémisztő is mert azt feltételezi, hogy valami gáz lesz itt. Márpedig nincs annál félelmetesebb mint az hogy ha valakik készülnek valamire, amiről mi nem tudunk...
Nem lett jókedvem...
@Husz_János_Puszita: itt a válasz... egy jó nertárs megkapja a munkahejét... miútán a polgárivédelmis behívottat KIRÚGJÁK...
@vitéz Thapóccay néma bárány: Hát én nagyon határozott vagyok! Remélem, sokan leszünk.
@Husz_János_Puszita: @lbm:
Ha valakinek kell segítség, akkor nyugodtan... :O)

www.torproject.org/

Tök látványos, ahogy a Karib-tenger közepéről látszik az IP címem!
@glaci ph 5.5 álompolgár: Így értettem én is. 3.60 lesz, csak eurónyi értékben. Elérte. És hol veheted ezt meg: hvg.hu/kkv/20120815_allami_cba
@Penivaldes: Előugrik csendőrszuronnyal és kakastollal! Engem is nevelt és öreglányozott. Formában volt nagyon.
"A polgármester lényegében és gyakorlatilag önkényesen válogathat az állampolgárok között. Eskütételre akkor, és azt rendel be, akiket és amikor csak akar. A polgármesterek kényük-kedvük szerint jelölhetik és választhatják ki, hogy kiknek kell ebben részt venniük. Ha a polgármester — akárcsak időlegesen is — ki akarja iktatni valamelyik politikai riválisát, akkor egyszerűen berendeli polgári védelmi gyakorlatra."

kanizsahir.hu/kanizsahir/web/?menu=cikk&id=4177
@lbm: Mert annyira kattog és susog meg recseg??? :-DDD Ez se ők találták fel.
Elhagyom az oldalt.

Fabius és a Varánusz minden rétege felől felém áradó gyűlölet, ellenségeskedés és ellenszenv már hosszú ideje jelentősen meghaladja azt a szintet, amit még lélekroncsolódás nélkül el lehet viselni. A megérkezésem pillanatától kezdve rám zúduló tüzérségi tűz már az első napon nagy károkat okozott a lelkemben, de hősiesen helytálltam. Krisztusi türelemmel tűrtem a fejemre záporozó ütéseket. A szellemi-lelki megpróbáltatásoktól megedződtem, kitisztult a látásom, összeálltak a gondolataim, jobb keresztény lettem, elmélyült a hitem, de megmaradt a korábbi célkitűzésem is: az etnikai büszkeség terjesztése és a nordikus rassz megmentése.

Meggyőződésem, hogy csak azok fognak tudni helytállni a következő szörnyű polgárháborúban, akiknél a keresztény élet alapállása és mértéke a hősiesség. Én hősnek tartom magamat.

Boli, téged utáltalak a legjobban, te szaros tetű.
A poszt jó, ha szabad hozzá:

Viktor nem elég bátor ehhez.
Ráadásul az ő esetében, egy ilyen beismerés egyenlő lenne a saját helyének meghatározásával, a politikai paletta emésztőgödrében. Márpedig, ő nem arra a pöcegödörre gondolt, amikor ránk erőltette magát.
Ő nemzetvezető, nem akárki. Erre csattog a Lázár-Kósa oratórium, bár most ebbe belepiszkított a Csanád-féle fityma klezmer, Viktor meg nem jutott a csúcsra a coitus interruptus okán. Skandalum! Pedig szerették Csancit a Lévay utca környékin. Na nem azé’, csak alkalom adtán jól jött volna egy kis támogatás, cserébe a homokozó egytized részéért. Szegedi elbaszta, most aztán lehet tanakodni. Marha kínos lehet jobbikosként magyarázni, mi a faszt keres a muter ablakában a menóra.
A világ dicsősége ugyebár, meg ilyen latinos, okos dolgok.
Szeretném leszögezni: csodálom Fabius optimizmusát. De egyre inkább az az érzésem, álmokat kergetünk. Azért a többes szám, mert abban reménykedem, hogy le lehet váltani a tetvet választás útján. Ketten vagyunk naívak? Lehet, de más út nincs, ami a demokratikus eszközökön kívül esik, attól az isten mentsen meg elvtársak!

Stefi, Kara, anyám jól bírja a kritikát, én viszont nem.
Szóval, csak óvatosan, jó?
Elhagyom az oldalt.

Fabius és a Varánusz minden rétege felől felém áradó gyűlölet, ellenségeskedés és ellenszenv már hosszú ideje jelentősen meghaladja azt a szintet, amit még lélekroncsolódás nélkül el lehet viselni. A megérkezésem pillanatától kezdve rám zúduló tüzérségi tűz már az első napon nagy károkat okozott a lelkemben, de hősiesen helytálltam. Krisztusi türelemmel tűrtem a fejemre záporozó ütéseket. A szellemi-lelki megpróbáltatásoktól megedződtem, kitisztult a látásom, összeálltak a gondolataim, jobb keresztény lettem, elmélyült a hitem, de megmaradt a korábbi célkitűzésem is: az etnikai büszkeség terjesztése és a nordikus rassz megmentése.

Meggyőződésem, hogy csak azok fognak tudni helytállni a következő szörnyű polgárháborúban, akiknél a keresztény élet alapállása és mértéke a hősiesség. Én hősnek tartom magamat.

Boli, téged utáltalak a legjobban, te szaros tetű.
@whatsoever:
Viktor,
vagy
(valaki, aki)elég bátor,
hozzá?
Kissé erőltetett, tudom.
@Knósszosz: ne menny el... én bár sose olvastam a kommentyeidet... mert a tahótlanító csodákat tesz...

maraggy nem kell paráznod megoldom... nem válaszolok...

az én felőlem áradó gyűlöletet nem fogod érezni...

rohat szemét komcsi náci feudális fidesznyik
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
A te szőröstalpú anyukád, te fapina!
Buktál? Nem baj, szopni is fogsz! :)
@Knósszosz:
Bocs, a kopipasztébe nem vagyok sukár.
"Elhagyom az oldalt."
Ettől dobódtam fel.
@dr. Bubó:
Csak bámultam mint Rubint Réka az óvodai szintfelmérőn, de nem értettem a dolgot. Ahogy ő sem, mitől ég a zsír a dadus párnás pofikáján. Már tudom-:)))
@dr. Bubó: Ez nagyon duuuurvaaaa!!! :(((
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Keresztényként polgárháborúra gyúrsz??? Nem vagy semmi szépjány! Amellett, hogy berúgtattál ide a náci rizsáddal, gyűlölve mindent és mindenkit, aki nem eszerint, a rosenbergi fajelmélet szerint felelt meg neked. Még a te lelked sérült ezek után? #:-((( Anyám borogass, de ideggyengék vagytok, ti nácik.

Csendőrszuronnyal fogsz belezni mindenkit, aki nem nordikus? Menjél Grazba Stefánia! - mondom Shakespearet átírva. Odavaló vagy kedvenced mellé. Pá.

Én sajnállak, ha igazi vagy, ha csak fake: ez már viccnek se jó régóta. Ha tényleg mecseknádasdi vagy - ahogy ideírta valami srác - akkor szomorú egy hely lehet, hogy ilyenné nőhettél ott.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
Nem, nem, nem, nem teheted ezt velünk!!! Fabius itt fog zokogni, a napokig nem alszunk, álmatlanul fogunk forgolódni...
Ááááá, dehogy! :)
Nézd, sokkal tisztább lesz a levegő, ha egy ilyen mocsok, alja kis pöcsköszörű nem rontja itt a levegőt.
A látásod kb. annyira tisztult ki, mint Matolcsyné férjéé, gondolataid annyira álltak össze, mint Viktoré Graz-ban, kereszténységed meg olyan elkötelezett, mint a templomokban található munkásőr és komcsi elvtársaké.
Agyrágó bogarad eléggé elmélyült, a hited sötét, mint az ecceri néger seggeluka. Így azután megmaradsz annak, ami eddig is voltál: egy szerencsétlen, ecceri fapina, aki álságos etnikai büszkeséget és elmebajt terjeszt.
Nordikus rassz? Primitív fasz vagy inkább csak! :)
@lbm: Beszólsz, elégedetlenkedsz - kapsz egy PV-i behívót! :(
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
Szívesen átveszem Boli helyét.
Beszélgessünk!
Engem jobban fogsz utálni, ezt garantálom.
Felveszed a kesztyűt?
@Knósszosz:
Te kis telhetetlen!
Mert én úriember voltam vele, azt hiszed, majd most Te???
Olyan izé tudsz lenni! :)))
Jegyezd meg, a FAPINÁRA bukik ... nagyon!!!!!
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Kedves Stefánia Kisasszony!
Mély szomorúsággal vesszük tudomásul eme nehéz, de mindenképp nemes döntést. Ám erőt ad nekünk ama tudat, hogy mindez a te, mindig is megkérdőjelezhetetlen döntéseid, és tudásod terméke. Köszönjük, hogy köztünk voltál,hiszen mély űr támad majd e blog kommentjeinek sorai közt ezután, de nem tartóztatunk. A te szárnyaló intellektualizmusodnak mindez ami itt zajlik már bizonyára kevés, és egyébiránt más, okulásra, és megvilágosodásra vágyó közösségektől sem vonhatunk el, önző és gyarló mivoltunk miatt. Kérünk, taníts másokat is, oly büszkén, és fajtisztán, ahogy téged az Úristen megteremtett!
Szívem összetört, könnyem kicsordult... Menj! Menj hát! Isten veled!
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
Na végre, hogy beláttad, mennyire felesleges vagy itt. Csak azért nem tahótlanítottalak, hogy lássam, mire is anyáztak a kedves NER társak.
Nem tudsz eltűnni. Láttam én már ilyen elvonulásokat, de mindig visszatértek.
Mibe fogadjunk?
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: hát akkor köszönd meg a törzsközönségnek, hogy a szellemi-lelki megpróbáltatásoktól megedződtél, kitisztult a látásod, összeálltak a gondolataid, jobb keresztény lettél, elmélyült a hited.
Remélem sok segítséget kaptál hozzá.
Várjatok, majd most jön az, hogy leleplezi igaz valóját!
Melyik narancsköcsög lesz ez a Parlamentből? :)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Vettem.
De azért Te, mint művelt ember, igazán fogalmazhatnál cizelláltabban, még megsérted az érzékeny náci lelkét. A szálkás vagina azért csak szalonképesebb, ha már Európa felé (sem) megyünk, ugye?
@keresztanya fabi(en):
Ha nagyon kellett volna, én a poroszos oktatás keretében ütöttem is volna a fejét! :)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Egyik sem. Ha nem okádott volna más blogora is, meg merném kockáztatni, hogy ismerős
@keresztanya fabi(en):
Dehogy! Szívlapáttal, vagy US. M1 Garand bajonett 17 colos változatával!
@Marcellusca: @a szív fészkei: mert már akkor is egy mocsok manipulátornak tartottam viktort. Másrészt én Gyurcsány beszédét és tetteit némileg másképp láttam/ látom, mint ahogy itt sokan, csak ez már nem téma :-) Horváth asszont mondjuk az egészségügyi tevékenységével együtt kivágtam volna valahová, de az sem téma manapság. :-) Szóval én nem egy megtévesztett, becsapott fidesz-szavazó vagyok, és ez pár éve még szinte szégyennek számított. Most sokan csak megutálták a fideszt, de pár éve...? Szóval a jelenben ideférek a múltban meg ki tudja...
@Marcellusca: bocsi, de szív fészkeinek írtam választ, csak én nem tudom ma mi van ezzel a géppel...
@Marcellusca: Akkor: " SZERETTEM a NER-t!, és a NENYI-t is!" :-D
@Knósszosz:
Ne sértegess! Jó hogy nem jogászoztál le! Bántottalak én Téged??? :)
@a szív fészkei:
Megértem őket! Szépek a magyar lányok!
No nem a sváb tehenek! Múúúúú, Stefke, múúúúú! :)
@lbm: No problem! :)
Minden szavaddal egyetértek.
Sosem voltam fityisz- és viktor-kedvelő. Már '88-'89-ben megvolt róluk a véleményem. És azóta csak erősödött. :(((
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem csak nekem. A múltkoriban volt egy szóhasználata, ami baromira kilógott a stílusából. Ezt a szót itt már többször használta valaki.
Szerintem egy nagy blöff volt az egész.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Csak vettem a fáraccságot, hogy felhíjjam a figyelmed a zóvatos fogalmazásra. Drága egy dolog a pereskedés-:D:D:D
@lbm: Hopp-hopp, elszóltad magad!
Idézet: " SZERETTEM a NER-t!..."

Mer mán nem szereted, te, kis te?! :D
@lbm: Azt mondják, hogy Horváth Ágnes semmi más nem vot,. mint Molnár Lajos magyar hangja. Mindent ő gondolt ki, Horváth meg utána mondta. Nem vagyok bennfent, csak hallottam olyantól, aki ismerte a nőt.

Én sem vagyok megvezetett, hiszen Viktorról van elképzelésem, ki és micsoda már húsz éve.
@keresztanya fabi(en):
Persze!!! Egy narancsbolsi szerepjátékos próbálta játszani az eszét.
Mint Fabius többször rámutatott, az rendben, ha az okos hülyéskedik, de vérciki amikor a hülye okoskodik.
A Kumin-huszárok újabb leszerepelt toprongyát kell elfelejtenünk! Szomorú is ez! :DDD
@keresztanya fabi(en): Kire tippelsz? Nekem az a fura, ahogy a gyűlöletünket elemzi: ez valóban másnak a tarka macskája. Na mindegy, elszórakázott itt. Mi is. Legalább Boli elmélyedt a dirndliviseletben. De nagyon el. :-DDDD
@Marcellusca: jaj! jaj! Úr isten, és a magasságos NER segítsen most rajtam! ... :-D :-D amúgy elírás volt, de Freudi... A rohad életbe! Még hazudni sem tudok, mert akkor félreírom... Hát tényleg, na...
@lbm: :D
Sok mindenben egyetértünk - mint, ahogy az itteni többséggel is - ,úgyhogy emiatt is örülök, hogy rátaláltam erre a blogra. :)
Sokszor nincs mit hozzáfűznöm a kommentekhez.

Az meg vér ciki, hogy: "Egyetértek az előttem szólóval." :DD
@a szív fészkei: akkor jó! :-) a végén még aszondom, hogy mér is nem jártam ide már régen is? :-)
@Marcellusca: "És mint alapító tag, javasolom, hogy énekeljük el a Himnuszt!"
@a szív fészkei: A tippemről nem írok, mert lehet, hogy véletlen egybeesés. De tényleg jól szórakoztunk.
@a szív fészkei: Én eleinte azt gondoltam viccel a kisasszonka, meg, hogy kifigurázza a viktor-hívőket. Néha még most is elgondolkodom ezen... De egyszerűen nem esett ki ebből a "szép magyar vezérünk van nékünk" szerepből, így muszáj volt komolyan vennem...
@a szív fészkei:
Anya csak egy van, ez igaz. De a virtuális térben van másik is-:))
Köszi! Imádom Zsuzsit, tudod...
(szolgálati közlemény: a paradicsommagok nagyon kiszáradtak...:DD
@a szív fészkei: Ez az idézet már többször is volt ebben a blogban, és mindig megröhögtet. Imádom Hofit :-)
@a szív fészkei:
Boli majd kikéri magának a nordikusot, meg most én is, jó?
Semmi ne emlékeztessenmá Steffire!
@lbm:
Áááá...svááány...visz!
Nemértedbazmeg?
Hofi örök, imádom én is!
@a szív fészkei: :P :D

@lbm: Hofi örök.
És (egyre) aktuális(abb). :(
Na bazz, ezeket már mikor tiltják be? www.blikk.hu/blikk_aktualis/belahaltak-a-napi-ot-ura-szaunazasba-2102445

Nem lepne meg, ha ez a mattolcsys ámok is valami scis baromságon alapulna.
Fabius ! van már poszt témád ???

NEMZETI POLGÁR VÉDELMI (ba)szolgálat,
vagyis intézmények hejett csináldmagad?

nem kéne felvállanod Neked mint legnagyobb demokratának e témát?
vagy fosol hogy bevitet papcsók a gátra szolgálatra??? ;)

torokgaborelemez.blog.hu/2012/08/14/469_minusz/fullcommentlist/1#c17553778
@Knósszosz: "Semmi ne emlékeztessenmá Steffire!
"

Steffl: Teuto-nordikus paraszt kamusör.

:D
természetesen a Rákos-patak gátyyára gondoltam...
de még az is lehet hogy a kocsilya körül ellapátoltattya veled a havat, mert ő nemzeti érdekű működés...
@Marcellusca:
Mit álltam én sorba a jegyért!
A Madách kamarában volt az előadás, de hónapokkal azelőtt nem volt jegy. Mindig ki volt jelölve egy nap, amikor valamelyik előadásra lehetett venni zsugát. Háromszor álltam végig. Egy órakor nyitott a pénztár, de sok század magammal már kilenckor ott álltunk a sorban. Szendvics, üdítő, izé. Ha jól emlékszem a tejbüfé már nem volt a sarkon. Mindegy, kurva nagy élmény volt, amikor Géza kirúgta a színpadon a téglafalat és elkezdte a műsort. Megérte a sorban állás, ma is megtenném.
Mutass egyetlen olyan humoristát, akire megérné jegyet váltani. Szerintem nem tudnál, én sem. Géza intézmény volt, a lába nyomába nem érnek a sztendaposok (bár vannak értékelhető produkciók), de Hofi műfajt teremtett. Az Odüsszeusz egyszerűen elképesztő:
www.youtube.com/watch?v=hv2BHmUOUsY és van a második rész:
www.youtube.com/watch?v=lAYyVpkn418
Csak komenistáknak, Stefinek kuss!
@dr. Bubó: gagyi hangulatkeltés: női hiszti. apuci elfelejtette elmondani anyucinak, hogy a medzsó miből áll a ház előtt, vagy elmondta, vagy anyuci nem fogta fel. polgári védelmisnek nem csak úgy behívnak, hanem önként lépsz be, ha hagyják, csókosként lehetsz tag, és felnyalod a lóvét, amiért semmit nem kell tenned. kiönt a folyó, és hívják a kiskatonákat zsákot rakni, te meg megjelensz partizni, ha elvonult az ár, és mindenki részegen ünnepel, hogy milyen ügyesek voltatok. hótt guszta. jaj, most meg behívták apucit!, miért, inkább visszafizetné az illetményt, amiért az elmúlt másfél évtizedben egy szalmaszálat nem tett keresztbe? anyucinak nyilván feltűnt volna, ha mégis. ó, hát menjetek, ha akartok, hátha páran majd utánatok köpnek: állami pénzeket felemelő kötelezettségmulasztók szevasztok!

ennél már csak az a gusztusosabb, amikor a fószer akkora medencét épít, amiben motorcsónakázni lehet, totál illegálisan persze, vízkiemelésért sem akar fizetni, és ráfogja, hogy az tüzivíz tároló, ezzel is a tűzoltóság munkáját segíti (Muwhahaha!), és szolgalmi jog híján a tűzoltók használhatják mondjuk novembertől januárig, amikor le van eresztve, a gyerek meg ott úszkál benne, vagy akkor partik mennek, hogy összecsokizod magad. szép történetek ezek.
www.borsonline.hu/20120815_magyarorszagon_dragul_leginkabb_az_elet_az_egesz_unioban

[..]"Mellár Tamás közgazdász, a Központi Statisztikai Hivatal volt elnöke szerint gyökeres fordulat kellene a gazdaság beindulásához, de erre kicsi az esély. – Magyarországon jelenleg szerkezeti válság van, annyira rosszak az itteni állapotok, hogy egy fellendülő Európai Unióban is sereghajtók lennénk – mondta a szakember a Borsnak.

– Nagy a baj, hiszen a kormány egyelőre egyáltalán nem akar szembenézni a problémákkal. A múltkori, 300 milliárdos munkahelyvédelmi ­ak­ció­terv is csak tüneti kezelés volt. Ehelyett beruházásokra lenne szükség. Például tejfeldolgozó üzemeket vagy vágóhidakat kellene építeni, ami beindítaná a gazdaságot – fogalmazott a szakértő.

– Gyökeres fordulatra van szükség. Enélkül nem fog változni semmi, az idén zuhanó gazdaság jövőre csak kicsit vagy egyáltalán nem nő. Jönnek az újabb megszorítások, az újabb adók. A környező országok meg ­leköröznek minket. A kormány is csak az időt húzza, nem akar megállapodni a valutaalappal. Tavaszig kitartanak majd a források, akkor lesz az elnökváltás a jegybank élén, amivel újabb lehetőség nyílik a kormány előtt: elvonni az MNB devizatartalékát, amivel egy ideig megint ki lehetne húzni, de hosszú távon csak magunk alatt vágnánk a fát – véli Mellár."
@Knósszosz: mennyi témája lenne most :-) Bár szerintem lehet, hogy meghurcolnák érte,ebben a marha nagy demokráciában, ha még élne, és osztaná ki a bandát :-) De olyan jó lenne hallgatni mit mondana. Tuti jókat röhögnénk. Valahogy úgy elviselhetőbb lenne ez az egész. Szerintem Hofi egy társadalmi ikon volt ( nekem még most is az). Szóval szar nélküle...
@Knósszosz: Ügyes vagy, az én magyari paradicsomjaim meg helyben járnak.Még zöldek. Pedig annyi napot kapnak, hogy már nekem is megárt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Steffi szar sör, a másik meg sör!!
Mondjuk én a Heinekent kedvelem, bár a komlósznobok fikázzák.
Hát, sose rosszabbat!!!
@Pantagruel: azért ne feledd, hogy be lett vezetve viki által valami olyasmi, hogy ha a kormány úgy dönt gáz van, pl, az egészségügyi dolgozókat kötelezni lehet, hogy kijelölt helyen tevékenykedjenek, stb. Az már akkor érdekes volt számomra, csak mivel engem az eü. része érint a többinek nem néztem utána. Ez után a törvény után ez a történet már nem is olyan muhaha... nagy itt a felejtés, de pedig biztosan összefüggenek a dolgok.
@lbm:
Igaz!
Hofi naponta változtathatná a műsora aktualitásait, ez biztos.
Nekem nagyon hiányzik.
@a szív fészkei: Jól mondja. A föld haszonbérleti szerződésekben bezony preferálják, sőt feltétel is az állattartás. Ez a Kanyok gyerek is fel fogja lendíteni a szarvasmarha tartást. Lesz sok tej és szükség lesz marha-vágóhídra is rögvest.
@a szív fészkei:
Na, majd jövő nyáron meglátod, mekkora egy fél kilós pomodoro. Ja!!
@lbm: Azért kell valahogy pótolni - nem lehet, tudom - mindent, e mindent azonnal kifigurázni, kiröhögtetni: ebben nagyon jó Fabius. És itt sokna. A humor ezeknek halálos méreg!!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Képzeld, Stefikében elszakadt valami, már nem akar itt vibrálni (az elemet is kivette a vibrátorából). Valami kommunikációs zavar támadt köztünk, miután bedobta a karaktere a kulcsot. Nem akarja már Fabiust, engem meg különösen utál, le is tegezett... valami bogarat emlegetett, meg hogy jobb ember lett tőlünk. Most képzelheted!
Valami megtört bennem...
Muszáj lesz valamit bontani ennek örömére! :D
igen! valószínűleg ezért kezdtem a varánuszt olvasni. Nem Hofi, de jól esik az embernek ha a dolgokat úgy is feltálalják neki, hogy kevésbé vegyük magunkat komolyan. :-)
@Knósszosz:

A Steffl meg a Heineken hol sör???

Sörnácik: egy a jelszónk: Tartós béke!
:D
Jó, nem offolok... de így este... mikor egész nap ezt a szar gépet javítottam... :(
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Áááá Boli, ne is mondd!
A haveromml órákon át tudjuk idézni Gézát.
Párja (ma) nincs!
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Szóval, a kisasszonyság feladja, pedig tegnap (vagy tán tegnapelőtt) még valami büszkén, mindennel dacolva utat mutató fáklyaláng, vagy mi a búbánat állapotában tetszett leledzeni. Gyorsan átbillent egyik végpontból a másikba, túl gyorsan: vagy tegnap (vagy tán tegnapelőtt) hazudott, vagy most. Nem nekünk, á, nem erre gondoltam: önmagának. Önmagáról.
Szó se róla, ha hosszabb ideig olvasgatja csendben az ember a hozzászólásokat, tényleg letisztul benne ez-az, de, ahogy elnézem, kegyedben inkább felkavarodott minden. Megedződve vajon miért is kellene megfutamodni? Aki ennyi ideig ilyen állhatatosan tűrte (értsd: hagyta figyelmen kívül) a személye vagy mondanivalója (néha mindkettő) ellen irányuló kritikákat, és tolta, tolta kitartóan ugyanazokat a nagyképűsködő paneleket, az mitől változik meg annyira, hogy kihátrál saját(jának hitt) érvei mögül? Látja, kisasszony, ez a baj azzal, ha valaki hagyja, hogy mások tömjék tele a fejét mindenfélékkel, mert azoknak ott, a befogadó fejben nincs alapzata, anélkül meg egyetlen normális házat sem lehet építeni, csak amolyan légvárakat.
Nézzen mélyen a falra kifüggesztett Orbán Viktor szemébe, és mondja oda azoknak a céltudatos, elszánt retinákat megörökítő pixeleknek, hogy gyáva. Mármint nem Orbán Viktor, hanem maga. Na jó, lehet, hogy Orbán Viktor is gyáva, de ezt vele nem tudjuk megvitatni, lévén, hogy viszonylag keveset kommentel ide, szóval maradjunk csak a kisasszony gyávaságánál. Helyesebben: maradjon ott maga, ha úgy érzi, ennyire képes. De akkor inkább vegye le azt a képet onnan, mert kábé annyi realitása (és mondanivalója) van az Ön számára, mint Quasimodo tetőtéri zugában egy Charlize Theron-poszternek.
Félreértés ne essék, sem tartóztatni nem akarom, sem hiányozni nem fog. Menjen csak, hősködjön máshol, de vadászpuskája mellé el ne felejtsen jó sok konzervet venni, nehogy a polgárháború során olyasmi szaladjon a torkába egy odalökött falatért cserébe, amit amúgy nem szeretne. És sose feledje azt, hogy a keresztény hősöket általában mártírként jegyzi az utókor.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Segítettem volna, bakker!
Hisz mától én is más emberré válok! :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Szar a helyneken?
Igyábazmeg szászhúszforintos kronenbiszbaszburgbraut, majd megtudod mi a szar-:)))
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

És, ha tényleg jobb ember lett? Ha talán belátta, hogy a másik oldalon nem vérivó vámpírok gyülekezete van? Jó, lehet, hogy idealista vagyok, de ez elképzelhetetlen? Akkor pont nem kigúnyolni kéne... :DDD

Persze, ha úgy érti a Jobb Embert, hogy "Nácik a Holdról", akkor nem szóltam. :D
@Légifarkas:
Egy szép máglya, vagy karóba húzás... Istenem... hmmmm... elmerengek, ahogy Stefike ott...
Na, de "mától megjavulok én..."
Inkább eltáncolom nektek, minthogy énekeljem!
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Cimborám öt perc alatt csinálta volna meg, de büszkeség is van a világon... :D

@Knósszosz:

Én majdnem mindent megiszok, de ezeket még én is csak padlófelmosásra használom. (Egész jól felmarja). :D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Melyik a vérfarkas? Amelyik elöl van, vagy amelyik hátul? :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Nem pont így akartam linkelni, így kicsit reklámnak tűnik...:(
Jó éjt! A NER legyen veletek, és mielőtt ma ti is nyugovóra tértek egy perces néma csönddel emlékezzünk meg Stefániánk kommentjeiről... :-D
@a szív fészkei: na látod szív! Most milyen vagy... megtörted az egyperces néma megemlékezést... Csak 15 másodpercen múlott... :-)))
@a szív fészkei: Stefi ment, Légifarkas jött.
Szerencsénkre
@lbm: Vigyázzállásban búcsúzol?
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120815_anyasag_kirugas#rss

DE szaporodni fognak a népek, mert Mattocolcsy rájuk veti ferdefényű szemeit. Mástól nem hiszem, ezek után pláne.
@a szív fészkei: Tudok olyan 3 gyerekes anyukáról, akit nem vettek vissza gyes-ről, pedig nagyságrendekkel profibb munkaerő volt, mint az utódai.
@lbm: hát nyilván egyre nagyon gáz lesz minden téren. (Európa ezen fertályán ezt nevezzük progressziónak) erre jobb, ha felkészül az ember fia.
@keresztanya fabi(en): :-))

@lbm: Drága, nem hordok régóta órát. Bos, hogy belerondítottam az áhítatba, de mentségemre szolgáljon, hgoy elbocsátó szép üzenetként kapott tőlem, az öreglánytól - mink így szerettük ám egymást, hogy becézett és nevelni próbált!! - Stefi egy szép náciszerető olimpikonnordikusnémetet. www.london2012.com/imgml/athletes/xl/1282577.png Jégkék szeme nincs. Kérjen kölcsön Orvbántól ilyen színt adó kontaktlencsét!)
@Pantagruel:

Szasz.
Én vagyok a gagyi hangulatkeltő hisztis nőci.
Kéred a férjem behívóját, hogy kipróbáld mennyire hiszti az egész?
Mellé megkapod grátis a házunk előtt álló medzsót is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Én csak a kőhányásit szeretem. Ha mán turul, az fosson homlokon-:))
@keresztanya fabi(en): A női blogon, ahonnan pár, vérfarkast is megszégyenítően üvöltő anyuka - köztük állítólag politológus - elmart, hogy mit bántom folyton Orvbánt, üldözöm mocskosul a keresztényeket és minek politizálok állandóan azon a helyen, most remélem eltűnődnek azon, mire jutott vágyuk lucskos álma a családvédelemmel. Mondhatnám nekik páratlan kocsiintelligenciámmal, baszodkéhlekalássan!

Amúgy, ha üldözés és keresztény, azért ezt is meg kell említenem, mert volt, aki így értelmezte a papi hivatást: olaszforum.blog.hu/2012/08/15/140_eve_szuletett_angelo_rotta_eleteket_mentett?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_08_15&utm_campaign=index
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hátulról lepi meg éppen (jó alaposan) a nordikust?
Ennyi ... érzés sincs benned. :)
@Ergosum:
Mesélj, mi is volt ez, hogyan keveredtetek bele?
Miért pont a férjed?
@a szív fészkei: ma már vannak nagyon intelligens autók is :-)
@Ergosum: hogyne. amúgy mi a bajod az állampolgári kötelezettségekkel? van egy jó hírem: ha a férjed behívhatják, alighanem téged is. 50 éves korodig. ezen kívül másik jó hír: kiképzést kapsz, ami azt jelenti, hogy felkészülten kerülsz bevetésre katasztrófahelyzetben, és nem azon fog járni az eszed, hogy mit csomagolj. főleg, ha behívót kaptál, alighanem szükség lehet rád. ezek szerint van, aki észnél van a térségben: előrelátó és felelősségteljes. a legtöbb állampolgár polgári öntudata odáig terjed, hogy hagyják őt békén és segítsék meg, ha baj van, jöjjön akárki, segíjjen az állam.
Embörök!
Herr Fabius már tudja a szörnyű hírt? Le lesz törve.
Valahogy majd túlteszi magát rajta, szegény... :(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: NA, ha szakembere vagy, szerinted a belga sör lejárhat? A fiamnak - aki gyűjtötte a különlegeseket - hozott a férjem egyenest BX-ből valami nagyon faintosat díszdobozban fafogács között: Patern, Corsendonk www.ratebeer.com/beer/corsendonk-pater--abbey-brown-ale/994/ van rája írva. Hát van már pár éve ennek az igaz, a hülyéje meg mindig várt valami naaagy alkalmat, hogy ezt felbontsa, aztán ment az idő...
. Pincében állt, de a szerinte ez már nem lehet jó.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Törökgáboron már leírtam és nem szeretnék zavarni itt (is), csak felháborít, hogy a neten mély kuss van a témáról, szinte senki nem is hallott róla semmit.

Röviden fogalmunk sincs. Az önkormányzatnál azt mondták, hogy ezt dobta a gép. Minden kerületből/városból behívnak most pár száz embert. Kb. 100 000 ember kapja meg mostanában a kötelező behívóját, majd kötelezhetik esküre, egyenruhára, fényképes igazolványra, stb. Fellebbezésnek, jogorvoslatnak helye nincs.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Talán visszaédesgeti... és én is vagyok neveletlenül. Sok dolga lenne Stefinek az etnikai harcászatában.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Tudom, mindeki hülyének érzi magát bennük. Német barátunk - kinti magyar - vett valami csoda Audit, hát hónapokig erős kisebbségi érzése volt tőle. :-DDD
@Pantagruel: Az igaz, hogy legyen valami tudás, de ha ezt a poligmester ex has alapon, kitartás-betartás alapon intézi? kanizsahir.hu/kanizsahir/web/?menu=cikk&id=4177 Ahogy máshol is írják, akkor más a leányzó farfekvése.

És ki fog kiképezni? Hende Csabáéktól valaki? Amikor szerintük a szakrételem bolsevista trükk? Szóval a kivitelezés , amennyit erről most tudunk: a szokásos szar és befenyítős.

Amikor helyzet volt - árvíz - ment a férjem szó nélkül magától napokig zsákolni a Margitszigetre meg Óbudára. Van is Tarlós pajtitól fejsimink erről.
@a szív fészkei: ja, ezt a kanizsásat olvastam, lehet, hogy az Ergosum-família a tyúkszemére lépett valakinek. de hát már mikor mondtam, hogy kiskirályok fognak uralkodni?
@Pantagruel:

Az állampolgári kötelezettségek mellé demokráciában tudtommal jogok is járnak. Pl. mi alapján történt a kiválasztás, mennyi időre szól a behívhatóság (a törvény szerint VISSZAVONÁSIG). Állampolgári kötelességem, hogy a gyerekeimet eltartsuk. Ha a férjemet kirúgják (márpedig egy multi nem fogja elnézni, ha évente többször megy az ember gyakorlatozgatni.) nem lesz kereső a családban. De sebaj, akkor majd a mostani adózó állampolgár helyett a segélyezettek körét gyarapítjuk.
Tudtommal jogállamban lehetőségem van jogorvoslatot kérni, fellebbezni, jogom van ahhoz, hogy az általam befizetett adómból biztosítsa az állam a katasztrófa elhárításához szükséges képzett embereket.
De legfőképp jogom van nyiltan megismerni a feltételeket, azt hogy mire, kinek teszek esküt, milyen időtartamra, milyen ellenszolgáltatásért, milyen garanciák mellett. Ja, és a behívottnak van valamilyen neve (mint a sorkatonaságnál tudtuk, hogy azok a katonák, most úgy hívják a behívottakat: KÖTELEZETT SZEMÉLY)

Te mikor léptél be a Polgári Védelmi Szervezetbe, csakhogy állampolgári kötelezettséged teljesítsd?
Mesélj, milyen a hangulat?
index.hu/belfold/2012/08/15/megtalaltak_a_szigeten_eltunt_edzot/

Ha ez úgy lenne, hogy megtalálták a hajdani focistát Grazban, nem emlékszik semmire....
@Ergosum: ne magyarázd aki nem érti annak nincs érzéke a demokráciához... az FÉLÁZSIAI...

a jogszabáj akkor jo ha
-egyszerű, érthető
-tuggyuk mi a célja
-hatékony (eléri a célját)
-mindenkire egyenlően vonatkozik
-semijen szubjektív főleg nem kegyurtól függő eleme nincsen
-vagyis normatív...
stb
@Ergosum:
Kötelező munkaszolgálat? Ejj, azok a "boldog '40-es évek". Tényleg visszajönnek...
Mint magyar, milyen kitűzőt kapok?
@a szív fészkei: tudok egy jó dilidokit, ha akar beszélni róla:-)
@Pantagruel: Most tényleg azt hiszed, hogy egy család érintett ebben? És semmi más nem következik ebből a törvényből, ezektől???

Miért és mire kell esküdni, ill. ha önkéntes valami, az miért kötelező és szankcionálható - elég keményen - ha nem dalolva teszi, hanem sehogy?

Szóval ez nem svájcias jellegű nekem, hanem kibaszósdi, de tényleg.
"Akit kijelölnek, azt kiképzésre és gyakorlatra is behívhatják. A kiképzés éves teljes időtartama nem haladhatja 40, gyakorlaté a 72 órát. Vészhelyzet esetében pedig ugyancsak kötelező a megjelenés." Még ez bele is férne az állampolgári kötelességeink közé. Persze találgathatunk, hogy mások is kivételek lesznek, véletlenül, evégre egy alig korrupt országban történik mindez, ahol a Párt élesíti a körmeit.
Persze, ha Zalából elvisznek védekezni a Nyírségbe, akkor ... szopacs.
A politikus egyértelműen kivétel. Az akkora állat, hogy alkalmatlan erre is. Max. a gátra, cölöpnek, echte magyar bunkó csak arra jó!
@a szív fészkei:

A Corsendonk-ot mérnem issza meg? Mit csinál, a szentkép alá teszi???
:D
@Ergosum:
Ugyanúgy szarunk erre, mint minden másra. Tippelj, kit vagy kiket fognak "véletlenül" pont a szavazás napján behívni.
Még az a csoda, hogy még itt kommentelgetünk. (Persze, már csak szigorúan otthonról!)
:DDD
vagy inkább: :(((
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Felügyelő lesz, a barakknál? :)) A sört ő fogja osztani?
@a szív fészkei: Asszem, hogy halovány fogalmuk sincs sok esetben, hogy mi a a család, nemhogy még azt megvédenék.
Az én lányom sem fog tudni visszamenni gyesről a munkahelyére, mert a főnökének a lányát dugták be helyette. Max. majd felajánlanak neki valami betanított munkát, amit majd visszautasít, mint az a bizonyos 3 gyermekes anyuka. ha jövő tavasszal el tudok nyuggerbe menni, akkor elkezdünk neki valami melót keresni
@Pantagruel: bakker, még jó, hogy az orvosokat és mentősöket nem hívják be. Pedig az lenne a szép világ!
@a szív fészkei:
Ez bizony az össznépi kiba.zós játék része. Pártunk és Qrmányunk dógozik. Mindenki felkészült a behívójára a blogon?
Addig sem a billentyűket ütitek, meg röhögtök a narancsbolsi idiótákon, amíg a homokzsákokat rakodjátok!
Ilyen ország nincs. Illetve Orbanisztán...
Én is szívből remélem, hogy Pantagruel már oszlopos tagja a pv-nek, természetesen önként és dalolva. Abban is bízom, hogy a mocskosliberálbolsebvikjudeai társaság miatt igen nagy bajba került drága hazánknak felajánlotta már a havi jövedelmének a legalább a felét adósságtörlesztésre...

egyébként, nekem - sajnos - munkám okán volt szerencsém már ilyen pv-s fejtágítóhoz, hát mit ne mondjak, erösen olyan filingje volt mint anno a seregben, csak már nem elvtársazták egymást az "urak" és kb. pont annyi értelme volt ennek is mint anno a katonai kiképzésemnek...

ui: az eskűvel qrva nagy bajban lennék, mert megfogadtam, hogy erre a (fos)kotmányra' én bizza nem eskűszöm ha a fene fenét is... :)
Jó éjt mindenkinek, nehogy stefkével álmodjatok!
@Ergosum: JéjzusmÁária, mennyi kérdés! Ezt most komolyan mind velem akarod megbeszélni este 11-kor? Ami a rám vonatkozó személyes részét illeti, erre - úgy érzem -, illik válaszolnom, mert megsértettelek: felesküdtem, amikor sorkatona voltam, tartalékos állományba helyeztek, tehát akármikor behívhatnak akármire, és jogomban áll hallgatni és meghalni.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Katasztrófa megelőzése érdekében szükséges beavatkozás céljából, valamint veszélyhelyzetben a polgári
védelmi szervezetbe beosztott kötelezett részére ideiglenes polgári védelmi szolgálat rendelhető el, amelynek
időtartama alkalmanként a 15 naptári napot nem haladhatja meg."

Na most leírja a veszélyhelyzetet is. Pl. a szmog, a hőségriadó, a nagy havazás, a belvízés árvízvédelmi megelőzés, stb.

Valamint szerepel a törvényben a függelmi viszony, a mozgósítás, a riasztás és hasonló szavak. A férjemnek ezek a sorkatonaságból ismert kifejezések.

És még ezer apró szépség, ami számomra ijesztő, más számára pedig sima hiszti. Ja, senkinek nem léptünk a tyúkszemére. Nem politizálunk, és nem én írtam a kanizsás cikket, hétfőn kaptuk a papírt. Férjem multinál alkalmazott, én főállású anya 3 gyerekkel (14+2hónap, 8, 6+4hónap), ebből egy értelmi fogyatékos.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Kur.a anyjuk retkes pic.áján egy szép nagy furunkulus készül leginkább.
A Kubatov lista jól jön manapság? Narancsbolsi elvtársak, anno ezek a másod-, harmadvonalbéli kommunisták, mára sikerre vitték a budiforradalmukat?
Csak hiszik. Egyszer csak arra ébrednek, hogy csupa olyan tehetséges balfasz marad ebben az országban, mint ők, Na akkor lesznek szarban csak igazán. Hisz akkor ki fogja őket eltartani? Kitől lehet ellopni még pénzt? Ki fog előállítani valamit is?
2012. Szlovákia - 12% körüli gazdasági növekedés.
2012. Magyarország - -1,5% körüli gazdasági... izé.
Az, szabadságharc, vagy mit hablatyolnak ezek a balfaszok! Remek. A számokank viszont nem hiszünk, azok csak hazudnak, ellentétben Okostojás Vikivel és az Ő Szent Balfaszával.
@a szív fészkei: nem hiszek én semmit, csak má nem volt agyam, gondoltam benézek egy kicsit trollkodni. hiányzott a társaság, mert tegnap ki kellett szállnom, pont amikor kezdett érdekfeszítő lenni, aztán most meg pont nem leszek pár hétig, mert már megint elfoglalom magam ezerrel.
@Pantagruel:
Oké, mehetsz a férjem helyett nyugodtan.

Te is tudod miről van szó, én is, te játszod itt a nemértemmiaproblémádat játékot én pedig már kinőttem ebből a szakkörből.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Privátban szóljál, hol kell gyülekezni (bár lehet, addigra azt is letiltják, mint Iránban), vesztenivalóm nincs.
Elegem, viszont van.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Há` ez az! Úgy meghatódott tőle, hogy szentkép lett előtte. ;-DDD

Na mindegy, majd mi bevállaljuk apjukommal. Nekünk mindegy egy sörhalál már lejártságból fakadóan...
@dr. Bubó:

A kettős mérce már foglalkozott a témával:

magyarinfo.blog.hu/2012/08/01/kotelezo_polgari_szolgalat_a_polgarmester_donti_el_ki_menjen_72_oras_kikepzesre

Ha szerzel egy szkennelt behívót, hogy legalább annyi konkrétum legyen, én utána nézek a jogszabályi háttérnek és megkaparjuk egy kicsit.
@keresztanya fabi(en): Drukk nektek, hihetetlen miket látok-hallok. JA a családvédelmet megoldják a saját debil rokonaikkal - Vitzéy&Company - aztán másoké meg fulladjon meg.
@Fabius:
Hát kedves Fabius, nagy hír van. Stefke tiplizett, bebas... bevágta a durcit.
Valamiért haragszik rám külön. Nem is értem... :)
@Fabius:
Én beszkennelem név nélkül és elküldöm neked azt, amit lehet.
@Fabius: Az ma sokat számít. A Jogszabályi Háttér.
@batka manó:
Eskü ...

A katonai eskü űbereli a pv-s esküt?
Mer', abban arra esküdtem, hogy hazámat "életem árán is megvédem".
@Fabius: három gyerekkel szerintem nem hívható be. nem ismerem a jogszabályt, ez csak a véleményem
@a szív fészkei:
Miért, a buzik itt is előnyt élveznek? Akkor még sok narancsbolsi megússza!
@Fabius: Ezt találtam -www.nyiregyhaza.hu/cimlap/els-kezbl/6321-polgari-vedelmi-szolgalat-ha-baj-van-menni-kell - bájos ez a fekete egyenruha.[..]"Fekete egyenruhát hordanak a polgári védelem munkatársai, és ugyanolyat kapnak majd azok is, akiket polgári védelmi szolgálatra rendelnek be. Az új katasztrófavédelmi törvény szerint a hadkötelezettséghez hasonlóan, polgári védelmi szolgálatra is beosztható minden 18 és 65 év közötti magyar állampolgár. Feladatuk az emberi élet és az anyagi javak védelme, természeti katasztrófák és vészhelyzetek esetén."

www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/onkentes-kotelezo-polgari-vedelmi-szolgalat
[..]"Főként az indokolta az új tervezetet, hogy új alapokra helyeződött a települések veszélyeztetettségi besorolása. A polgári védelmi szervezeteket annak megfelelően akarták átalakítani, hogy az a valós élet valós problémáihoz igazodjon. A rendelkezés legérdekesebb momentuma természetesen a végrehajtásban rejlik, nevezetesen, hogy a kötelezően besorozott "önkéntesek" kiválasztását a helyi önkormányzati vezetők által kijelölt személyek fogják végezni. A részletek - csak úgy, mint általában -, most sem tisztázottak, számos kérdésre még nincs értelmezhető felelet.

A fentieket alátámasztja, hogy maga Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke is fenntartással kezeli a rendelet megvalósíthatóságát - ezt a ma, 2012. 08. 07-én az ATV reggeli műsorában fejtette ki. Gödöllő polgármestere maga próbálja védeni szerepét - véleménye szerint ugyanis a polgári szolgálat nem arról szól - nem szólhat arról! - hogy az önkormányzat első embere berendel valakit találomra, netán mert nem kedveli, vagy csak épp azért, hogy takarítsa ki az utcát. Gémesi azt is elmondta, korábban árvíz esetén szervezett akciókat, de ott azt tapasztalta, hogy a helyiek nem akartak segíteni a munkálatokban - ezzel az intézkedéssel azonban nem lesz választásuk. Az ötletet alapvetően tehát jónak tartja, mert olyan eszköz kerül az önkormányzatok kezébe, amellyel fenn lehet tartani a rendet, viszont üdvösnek tartotta volna bevonni az érintetteket az intézkedés kidolgozásába - a gyakorlati részről ugyanis még semmit nem tudni.

Annak egyelőre semmilyen kritériuma nem ismert, hogy mi alapján jelölik ki az önkénteseket, valamint azokat, akik őket kijelölik, illetve arról sem lehet tudni, hogy pontosan hányan lesznek a polgári szolgálatosok. Egyelőre az a biztos, hogy az önkéntes polgári szolgálatosokat az eskütétel után (!) a katasztrófavédelem munkatársai fogják kiképezni. Persze egyelőre még nem tudni, ki finanszírozza a 40 órás gyakorlat költségeit. Aki a behívót kézhez kapja, köteles mind az esküt letenni, mind a kiképzésen részt venni, különben szabálysértési eljárás indulhat ellene."

Azért ezek elég érdekes dolgok; Pantagruel meg ugye megy hetedhét határba Rodeo után, ahogy írta - szóval most nem fair ez a megnyilvánulása.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Jogállam!
"Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad." (H. Géza - Örökbecsű)
@glaci ph 5.5 álompolgár:

"a) saját személyéhez kapcsolódóan
 a 18 éven aluli és a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatárt elért személy,
 a terhes nő, terhességének megállapításától kezdve,
 aki munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette, vagy aki egészségi állapota
folytán a kötelezettség teljesítésére alkalmatlan.
b) más személyéhez kapcsolódóan
 a gyermekét saját háztartásában nevelő anya, a gyermek 6 éves koráig,
 a gyermekét saját háztartásában egyedül nevelő szülő, a gyermek 14 éves koráig,
 a szülő, ha 3 vagy ennél több 14 éven aluli gyermekét gondozza,
 aki a vele közös háztartásban élő, állandó ápolásra"
Ez a ruhavarrogatás a jobbikos gárdaszalonban történik majd??
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mert te vagy a zúzája csücske, mondom, óvodás tempó: azt bántja látszatra, akit nagyon imád, hogy leplezze szíve kis rebbenő titkát.
@a szív fészkei:
Kiskapu? Mennyiért? Csak mert hát ez HU, a narancsbolsik földje manapság. :)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mingyá` kiszárad a Duna is. Hová rakjam a zsákot? Ha volna benne valaki, azt raknám szívesen, hat m mélyre a homok alá.
@Ergosum: :)

hejes... lesz egy jo poszt:)

bár lehet téged ez nem vigasztal...

de minden apróság, egy pici szög a fides kopor sólyába...
@Marcellusca:

Fülem tudja, de asszem' én még a "kommunista alkotmányra" esküdtem. Aztat' tuti biztosan übereli ez az új önkéntes,kötelező... :)
@Pantagruel: Aranyvirág, szórakoztatóan csinálod by KAra Kán, szó se róla csak már fogyik a humorheroldságunk, valahogy.

Te meg mehetsz szabad vizekre. Legyen jó neked!
@a szív fészkei:
Hát, a hajamat (copfomat) nem tudná húzkodni, mert 5 mm-es, de a lapáttal szemközt vágtam volna, a dömperét meg felrúgtam volna vele együtt.
A zúzáját csak jól átsütve kérem, ha lehet, egy kis szalonnával megvadítva, köretnek héjjában sült krumplival, egy pofa sörrel.
@a szív fészkei:
Három kommentet írtam, hármat töröltem ki. Ez már paranoia. Jó éjt.
@batka manó:
Te is? Akkor bajban vagyunk. Nem vagyunk NER kompatibilisek. Basszus... :(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
NEM FIGYEL RÁD SENKI!
TEK-TEK-TEK-TEK... ezt fogod álmodban motyogni! 8)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hát ja. Csak az számít, amikor Justiciát farba tosszák. Pl. Bugyula,aki ilyenkor "ragyog s gagyog.".
@Fabius: ne feledd belevenni hogy a hitvány fides gyíkok NEM VOLTAK KATONÁK, a kötelező szolgálatot MIND kamu doktorikkal úszták meg...

a rózsadombi úrificsúr divat ez volt akkoriban...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :-) Szerintem Kubiék már olvasnak a gondolatainkban is. Szóval jó Charlize-os álmokat, hadd legen már kis örömük nekik is a listájukon gubbasztva.
@a szív fészkei:
Ez azért durva volt! Csúúúúnya vagy! Miket fogok én álmodni.
Most meztelen nordikus szőkeségeket kell majd nézegetnem, hogy az életkedvem visszatérjen! Dirndl nélkül! :)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

nekem már 2010-ben is ez volt a sanda gyanúm...

qrvára kilógok a sorból, legalább annyira mint annak idején az úttörőböl :)
@a szív fészkei: kizártnak tartom...

csodálkoznék ha pont a felcsúti csodacsatár lett volna...
@dr. Bubó: fedor.blog.hu/2012/06/21/varga_simicska_orban Ott született a megbonthatatlan barátság a maffiózók közt: "Érettségi és katonaság után a trió Budapesten tanul tovább: Orbán és Simicska a jogon, Varga a közgázon, ám gyakori vendég a másik kettő közös kollégiumi szobájában."
@Fabius: ha senki sem megy el, akkor mi lesz? indok: nem lett kézbesítve a behívó...felnégyelik a postást?
ű
leég a zaza?

brühühühühü
@dr. Bubó:

Lehet, hogy sokan félreértenek, nekem nem azzal van bajom, hogy ha gáz van, akkor a férjemnek menni kell, hanem azzal, ahogyan ezt a pofánkba tolták.

Az ajánlott levélben semmi olyan, hogy T.címzett, ez és ez az ábra, ezt és ezt várjuk magától.

FELHÍVÁS
majd a katasztrófavédelmi törvényből idézet, hogy az állampolgárt polgári kötelezettség terheli.
Majd, hogy hova küldje vissza az adatlapot 15 napon belül és hogy melyik kerület állományába kerül beosztásra..
Utána szintén egy paragrafus szám, hogy amennyiben nem tesz eleget a felhívásnak, akkor ilyen és olyan szankciók várnak rá.
Dátum és alárás, oszt jónapot.
Semmi köszönöm, vagy a haza érdekében, vagy hogy gratulálunk, ön a nyertes és ez milyen megtisztelő, vagy menj anyádba, megszyvtad kisköcsög. Személytelen, paragrafus citálások tárháza az egész.

Majd a következő oldalon egy adatlap, amin semmi olyan infó nincs, ami ne lenne meg az önkorinak. név, születési hely, cím, lakcím, szakképzettség, foglalkozás, munkahely neve, címe, ennyi.
Majd egy nyilatkozat, büntetőjogi felelősség az adatok valódiságáért, illetve idézem "egyidejűleg hozzájárulok, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság 71.... alapján nyilvántartásba vegyen."

Képmutató szarság, mert előtt már írták, hogy kiválasztott vagyok (férjem), illetve itt is írják, hogy az adatlap alapján kerül konkrét beosztásra.

Nem tudom, hogy ki ne ijedne meg, egy ilyen levél olvastán. Akinek nincs nete mit tesz? Akinek van, de nem ért a joghoz?
Kinek teszi le az esküt, miért kötelező? Mennyi ideig tarta a szolgálat? A 40+72 óra az jól számolom, hogy 14 munkanap? Ki válaszol a kérdésekre?
Mi ez az egész???
@Ergosum: szerintem beszkennelve kellene feketével kitakarva a név...

de gondolom tértis ajánlott levél... volt...

ez még csak adat egyeztetés... fenyegetés csak nem?

@a szív fészkei: csodálkozom ez a hitvány g*ci volt... üdítő kivétel...

"Orbán Viktor 2003 májusa óta 1981-1982-ben sorkatonai szolgálatot teljesített Zalaegerszegen"
@dr. Bubó:

e szerint volt katona:

egyenlito.blog.hu/2011/05/20/tuzolto_nem_leszel_s_katona

meg másutt is olvastam ilyesmit, 88'- ban vonult be ha igaz, és állítólag a katonai elhárítás csipázta ökelmét.
@dr. Bubó:

Jó, hova küldjem a beszkennelt cuccot?
@a szív fészkei: köszi! :) már stefike puncijáról szólt a társalgás, ahogy átfutottam a kommenteket, na mindegy, majd még fogok itt magyarázkodni. szóval úgy fest sikerül magam lekötni több évre ide, ami nagy szó, tekintve, hogy itt lassan már a ráció szikráját sem lehet fellelni semmiben.
hopsz valamit benéztem, mert 81'-ben is bevonult...
@batka manó: valószínűleg ügynök volt... a "kiképzése" miatt lehetett elzárva katonai objektumba... ezt nevezik ők sorkatona szolgálatnak...
@Ergosum: Részvétem, megértlek, hogy ez így ezektől nagyon is félelmetes: Pantagruel "csak" trollkodott - érzéketlenül - de ő sem ért egyet ezzel, az biztos.

Az is érdekelne, ez a ruhabiznisz tényleg kinek a ki s tűpénzét gazdagítja és egyáltalán mire jó ez az egész valóban munkahelyeket veszélyeztetve?? Ebben a szituban, amikor épp semmi természeti kravál és havária nincs: apad minden víz (kivéve a fejükben), nincsenek tornádók, földrengések, nem támad a madárinfluenza, a lepra és az ebola. (bár megadnék egy-két címet)
@batka manó: az első volt a "rendes", a második pedig az ügynöki kiképzés... a későbbi hazaszolgálatra...

a kisztitkárok gyönyge így lehetett utána csak...
tündérmese...

"Két titkosszolgálati dokumentumra hivatkozva tudakolta a közelmúltban Vadai Ágnes DK-s képviselő Orbán Viktortól, hogy együttműködött-e a kommunista titkosszolgálatokkal, illetve ő volt-e a „Győri Gábor" fedőnevű hálózati személy, azaz ügynök - írja a Hetek."

"A miniszterelnök válaszul... kifejtette: ő és rendszerváltó társai a diktatúra lebontásáért küzdöttek. "

:))))

nol.hu/belfold/ugynokugy__orban_neve_ujra_folmerult__gyori_gabor__kapcsan
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Tudod, hogy értem. Engem pl. a jégpályán mindig felvágott egy srác, taknyom-nyálam egybefolyt a fájdalomtól, annyit estem, már rettegtem tőle. Aztán a barátnőim jelezték, hogy ez ilyen suta kis udvarlás akarna lenni.
@dr. Bubó:

na valami ilyesmi... :) hogy állna bele a görcs.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Priviben elszavaltad neki a verset...ne is tagadd! :-D
@Marcellusca: ahogy nézem, a katonai eskü a pv eskütől nem sérül:

(7) A polgári védelmi szervezetbe beosztott személy esküt tesz. Az eskü szövege a következő:
„Én ............... esküszöm, hogy Magyarország természeti és civilizációs katasztrófák elleni védekezésében legjobb tudásom szerint részt veszek. Magyarország polgárai és a létfenntartáshoz szükséges anyagi javak védelme érdekében szolgálati kötelezettségeimet teljesítem. Az emberi életet és méltóságot mindenkor tiszteletben tartom. Esküszöm, hogy minden erőmmel, törekvésemmel, tudásommal Magyarország javát szolgálom.”
(Az esküt tevő egyéni meggyőződése szerint)
„Isten engem úgy segéljen!”

Különben meg, mint az közismert, aki tudja a dolgát, az nagy szavak nélkül is teszi; aki meg nem tudja, az dumálhat róla ezer évig is.
@Ergosum:

Rendben, ide jöhet: fabius.blog kukac gmail.com
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Én azért szeretem ezt úgy csinálni ahogy a földügyeknél: konkrétum összevetve a jogszabályi háttérrel. Sokszor kiderül, hogy, közbe meg dehogy.
@a szív fészkei: Hazámat.
És nem a mindenkori, aktuális kormányt.
@Pantagruel:
ez Gargantuan hekmekükütyű...hogy mire rá nem visz egyeseket a ZIDŐBŐSÉG...és mi lett kutatásaid eredménye?

jó troll vagy vagy rossz troll vagy ha jó a jelmez és milyen rúzsr használsz? szempillafestékben melyik nálad a menő...téped e a szemöldököd a köldöködön?

brühühühühühü

olyan kíváncsivá tettél

ez a píéjcsdí a 12 dick negatív hatványon narancsléban
@a szív fészkei:

"Az is érdekelne, ez a ruhabiznisz tényleg kinek a ki s tűpénzét gazdagítja"

lehet simlicskának van varrószakköre is... ;)

"és egyáltalán mire jó ez az egész valóban munkahelyeket veszélyeztetve??"

kb. semmire, de megmutatjuk mert nekünk még ezt is lehet, ráadásul így még qrva fontosak is tudunk lenni. Az iszapömlés apropóján gajdultak be ennyire, és el kellett söpörni az elmúlt 8év csökevényét a katasztrófa védelemből (is), megháta kádercserét is meg kellett oldani valahogy. Aztán hogy nézne ki ha a Bélának' nem lenne kit ugráltatni. Mondjuk arra kiváncsi lennék, mi a francból fizetnék ki a kiesett munkanapokat, ha a százezer(?) "önkéntest" tényleg berántanák erre a 10-15 munkanapra. Azt is külön megnézném, hogy amikor a szerencsétlen "önkéntest" kibasszák a munkahelyéről egy ilyen kiruccanás után, hogyan kérnek bocsánatot és ami a fontosabb hogyan kártalanitják???
@Pantagruel: Jajjjjj. Ezt a közhelyhalmot egyedül? Vagy segítettek. Már bocs.
@a szív fészkei: "Azért ezek elég érdekes dolgok; Pantagruel meg ugye megy hetedhét határba Rodeo után, ahogy írta - szóval most nem fair ez a megnyilvánulása."

Hé! Ez a nem fair! Különben meg... :p Nekem földem, erdőm van itt, majd pont az a fószer vagyok, aki csak úgy lelép, mert pénzhetnékje van. Mondtam már, hogy ilyen értelemben nem megyek sehova. Maradok.
@Légifarkas:
és ha nem esküszik? hanem hazamegy? akkor mi van?

nem hiszek az esküben és szabad hit van kotmányszerint?

brühühühühühühü
"az állambiztonsági jelentésekből 1986 augusztusától bizonyítottan kiderül: Horváth István belügyminiszter, az MSZMP KB tagja, aki a jogász szakkollégium igazgatójának: Stumpf Istvánnak az apósa, tökéletes védelmi ernyőt tart a hatalomra törő fiúk feje fölé"

hm... így könnyű rencert váltani... a rencer védelmében...
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Irigy? Há' a verset nem ingyé kaptad? Mit össze dolgoztam az ügyön önzetlenül! :-D
@Légifarkas: Asszem, mintha ez lett volna az első esküm:
„A dolgozó magyar nép fia esküszöm, hogy a Magyar Népköztársaságnak hûséges katonája leszek. A népköztársaság alkotmányához, törvényeihez és törvényes rendeleteihez híven, becsülettel teljesítem kötelességemet. Elöljáróim és feljebbvalóim parancsainak engedelmeskedek. Esküszöm, hogy hazámat, a Magyar Népköztársaságot minden külsõ és belsõ ellenség ellen életem feláldozásával is megvédem.”

Aztán jött az újabb, Köztársaságra vonatkozó, de abban sem szerepelt, hogy kormányra kellett felesküdni.
@Fabius:
imádlak benneteket, mint amikor valaki sohasem örexik meg marad egy kis tini pattanásosch örökre bennünk...asszittem csak nekem van

brühühühühühühü
@rodeo36:

Most olvasom a katasztrófavédelmi törvényt. Legkisebb gond az esküvel van.
@Fabius:

ezt jól tetszik látni, de azé' vannak elvi kérdések is ;)
@rodeo36: hát sztem humor nélkül nem megy, ha már nevetni sem tudsz rajta, és a fonákjáról nézve is értelmetlen, akkor végképp 0 miértje van az egésznek. azt megértem, ha vki nem vevő a humoromra, viszont abban mindig van vmi mulatságos, ahogy az emberek konfrontálódnak a neten. egyértelmű provokációra.
De, hogy részleteiben válaszoljak.
@Pantagruel: "hogyne. amúgy mi a bajod az állampolgári kötelezettségekkel? "
Leginkább a megfoghatatlansága. Különben békeidőben fából vaskarika. Ha jön a víz, nemállampolgári, hanem emberi szolidaritásból fogok segíteni. Amit tudok. Ha atomvillanást látok, akkor meg lepedőbe tekerem magam, hogy ne okozzak plusz problémát. De tényleg.

"van egy jó hírem: ha a férjed behívhatják, alighanem téged is. 50 éves korodig. "
Rám már nem érvényes, de ez tényleg rohadt vigasztaló

"ezen kívül másik jó hír: kiképzést kapsz, ami azt jelenti, hogy felkészülten kerülsz bevetésre katasztrófahelyzetben, és nem azon fog járni az eszed, hogy mit csomagolj. "
Bevetésre? Hol élsz Te? Szerinted milyen bevetésről lehet szó. Békeidőben gondolkodj.Már a szóhasználattól is nyilik a bicska. Amugy meg hidd el, azon fog járni az eszem, hogy mit csomagoljak.A jelenlegi állami ellátás mellett legjobb ha szikét is viszek magammal az elsősegélyhelyre. Kiképzés? Mire? Tűzoltásra, vízlapátolásra? Sugárterápiára? Ez már az MHSZ-korszakban kiderült, hogy kivihetetlen. De akkor még voltak M-zárolt készletek. Ma legfelejebb M-zárolt politikusok vannak. (munkátol-elzároltak)

"legtöbb állampolgár polgári öntudata odáig "
Meg a szocialista embertipusa, ugyebár.

"terjed, hogy hagyják őt békén és segítsék meg, ha baj van, jöjjön akárki, segíjjen az állam. "
Igy van. A beszedett adókból segítsen az állam. Amugy az állam is egy absztrakció. Ne az állam segítsen, hanem erre kiképzett vérprofik. Hatékonyabb és fajlagosan olcsóbb. Hidd el, Te sem akarnád, hogy én csináljak Neked gégemetszést. Holott elvben kaptam rá kiképzést felcserként. Mintha ma lett volna. alig 33-34 éve.
jó éjszakát. stefi rajongóknak külön is...

húzzok aludni, mert holnap tovább csúszunk a recesszióba, ha csipás szemmel (nem)megyek dolgozni a haza javára. :)
@rodeo36: akkor szabálysértést követ el, melyet fél év alatt háromszor megismételve 100000 forintos inkasszóval, vagy akár elzárással is jutalmazhat a hatalom. A pénzbüntetést még ki lehet pengetni, de egy elzárás kettétörhet szinte bármilyen életpályát.
Nem érdekes, te miben hiszel. Egyrészt messziről hiszel akármiben, másrészt a törvényben az van, hogy "esküt tesz", nem pedig az, hogy "ha hisz benne, esküt tesz". Mindezek alapja pont a tákolmány:

"Magyarország Alaptörvényének XXXI. cikk (5) bekezdése meghatározza, hogy a magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgárok részére honvédelmi és katasztrófavédelmi feladatok ellátása érdekében polgári védelmi kötelezettség írható elő"

Jogod van másban hinni, nem hinni, és nézeteid szerint cselekedni - legfeljebb rábaszol. És amíg néhány kósza blogon néhány kósza bejegyzés foglalkozik az egésszel, addig a rábaszási faktor erősen a rendszer része marad.
@Pantagruel:
téged a kíváncsiság vezet ebben...most megtu'ttad

ha sikerűl lelepleznem -magamnak-a delinkvenst akkor adok neki ző'det kéket ha nem sikerűl akkor csak magam maradok és osztom mint tök alsót a zöld betlihez

volt olyan -anno a mandineren- hogy a megtámadott egyszerűen arra kért, hogy hagyjuk egymást békén...

és mittuttál meg?

brühühühühü
@Pantagruel:

te vagy stefi? kac kac a nagykeblű
@Pantagruel:

egyébként stefi tutti áltroll és kurvára röhög amikor nekimentek...ha te is bestefiztél vagy karakán lettél és már altatod a Khán-t?

brühühühühühü
@Légifarkas:

igenám, de a kotmány tartalmazza é, hogy a kieső időre milyen kompenzáció jár meg jogvédelem, mert ugye 2 hét igazolatlan hiányzás az elveszíti a házát mert nem tud törleszteni, elvesz íti az állását mert nem jár be és kibasszák egy másik ül a helyére seperc alatt

szóval ez is az a tréfa amikor a annoban hadgyakorlat volt és a Tisza két partján: egyiken a vezérkar a másikon a sereg és átkelés -hatalmas Tiszahídra kitéve: a HíD FEL VAN ROBBANTVA minden baka úszik mint a fóka de egyszercsak egyik alezredes megláttya három baka battyog a hídon

döntés felnégyelni, meg ami belefér

igenám, de

a bakák mellén egy nagy tábla:
ÚSZVA JÖVÜNK

brühühühühühühühühü
@Fabius:
ja, mint lentebb írám: nincs védőháló a behívottnak, csak kibaszás

ez katasztrófa törvény védtelenséggel spékelve

halál a védőkre

brühühühühühü
@Marcellusca: ebben sem szerepel.

A törvényalkotók valószínűleg abból indultak ki, hogy nem igazán jellemző az általános segítségnyújtás: léteznek "megszállott" önkéntesek, vannak alkalmi nekibuzdulók, de elég jellemző az, hogy az emberek ki akarják húzni magukat az ilyen "pluszmunkák" hatálya alól. Senkit nem akarok megsérteni, és senkiről nem feltételezem alapból ezt, csak hát láttam már zsákpakolókon messziről vihorászókat, meg szerencsés helyen, pl. domboldalon lakó, kerítést támasztó kárörvendőket is. Szóval honatyáink / honanyáink úgy gondolták, legyen egy kis súlya az egésznek, ha már sorkatonákat nem lehet ugráltatni.

Aztán beleöntötték a szokásos pátoszt, amitől megszületett vala az eskü szövege.
Aztán rájöttek, hogy megint kurva nagy feladatot vállaltak, mert ezt igazságosan, sérelmek okozása nélkül lehetetlen szabályozni, kivitelezni.
Aztán összecsaptak valamit, a katasztrófavédelem és a polgármesterek nyakába tették, oldják meg.
Aztán majd esetleg becsődöl egy kisvállalkozás, mert két húzóembere egyszerre oszlat szmogot az ország másik végén két héten át, de a vállalkozó nem mer majd ezen siránkozni, nehogy letámadják amiatt, mert büdösbunkó, aki a haszonért inkább megöletett volna százezer szerencsétlen sorsú állampolgárt.
Aztán pár árvíz után megunja néhány multi is, hogy a kieső alvállalkozók mellett már a saját embereivel sem tervezhet, és csendben összepakol, de nem baj, úgyis faszkivan a multikkal, ugyebár.
Aztán egy nap kiülünk az űbergát tetejére, elégedetten nézzük a megzabolázott árhullámot, és azon örvendezünk, hogy a házunkban elszállásolt parancsnok ma reggel se kente össze a konyhaasztal mellett a falat, miközben az utolsó retket és paprikát is megzabálta.
Aztán zokszó nélkül éhenhalunk.
Jó kis ország ez, csendes, nyugodt hely.
@rodeo36: a katasztrófavédelmi törvény tartalmazza, hogy minden kár- és költségtérítési igényt a polgármester gyűjt össze, majd 60 napon belül továbbítja, elbírálják, megítélik, engedélyezik, kifizetik, vagyis a szokásos bürokrata szardagasztás. Akinek nem fizetik ki, az bíróságra mehet, persze önköltségen, és persze alapból esélytelenül, hiszen pont a hatalom ellenében megy.
Ki van ez találva rendesen, mert megint csak nem a hatékony, netán ösztönző rendszer lett megalkotva, hanem látványmunka folyik, kummantás, ha már szóba jött a sereg.
Kit érdekel, ki megy ebben tönkre - a gépkezelő szikár keze hálásan még meg is simogatja a vasgolyót, mellyel épp szétzúzott egy házat.
@Légifarkas: De most hol a búbánatban van - rajtuk kívül - katasztrófa? Mire fogdossák be az embereket napjainkban?

És lészen dobozolás, Tót! Az a jó!! Örkény óta tudhasssuk-láthasssuk.

Amúgy az igaz, mesélte a férjem is, hogy amíg ők inuk szakadtával lapátoltak, ástak, melóztak egész nap - és nem lakunk Óbudán, szóval szecsko jedno nekünk a Pók utcai ltp - , tényleg mentek bambulni, röhögni a nála sokkal fiatalabb, jókötésű fityfaszok. Ami valóban übergáz. De ezt a mentalitást ez nem oldja meg , ez szivatástudat lesz.
@Marcellusca: Úgy értettem, hogy ezek a fejünkön ugráló újundokak a hazám ellenségei. Belső ellenségei, tehát meg kéne védenetek tőlük az eskü szövege szerint.

@Pantagruel: Nézd, ahogy a csaj leírta, hogy épp nincs nevetős kedvében három - köztük egy -mentálisan sérült - kölyökkel ilyen szituban magára hagyatva. Szóval a humor azért azt ölje, aki megérdemli, ne az ártatlant.
@Pantagruel: Akkor jó. :-D Még van földed, erdőd. Mégen a hangsúly.

Pedig már láttalak lelki szemeimmel, hogy Tom Collinsozol a drága Rodeoval, miközben Solti dirigál nektek a fületekbe, túlharsogva a Ringgel az óceánt.
@batka manó: Nem tudom. Csak azt, hogy nagyon szerettem Bakta manót és Bigacsigát. :-)))
@a szív fészkei: minden évben van katasztrófa, kisebb-nagyobb mértékben, bár egyre ritkábban üti meg a média ingerküszöbét, hiszen a Fülöp-szigetekről, vagy Kínából sokkal rémisztőbb vágásokat lehet összehozni. Nem volna baj azzal, hogy van egy gyorsan mozgósítható, némi céltudatossággal is rendelkező készenléti állomány, mert ha baj van, a segítségkérés is időpocséklásnak számít. Baj azzal van, hogy a következményekre nem gondolt a jogalkotó, lerendezte annyival, hogy létszám ennyi, feladat annyi.
Fiatalokra egyébként tényleg jellemzőbb ez a "mi közöm nekem ehhez" felfogás, de ez nem hazai sajátosság, sajnos. Nagyon nem gondoltam át, de azt hiszem, én nem töröltem volna el a sorkatonaságot: átalakítottam volna, kevesebb látványmunka a több társadalmi haszon hajtása érdekében (megelőzéstől a védekezésig), és ennek a polgári védelmes melónak egyrészt elvihették volna a zömét, másrészt később, átlagpolgárként, nem esnének zavarba egy-egy kihívás esetében. Ráadásul ez egy tervezhető rendszer volt, nem valami rejtett akna.
@dr. Bubó: Na csak elbasztam: Batka manót

@rodeo36: Figyelj, áltroll és fake, oké, már mióta mondom, de! Amiket ideökörködik, az azért megzavarhat agyakat, mert elég komolyan löki a náci rizsát. Hogy neki megyünk, az szerintem érthető önvédelem, mert sok humort nem találok benne,csak ha mi alágyújtunk neki és elkezdünk a révén ökörködni a borzalmain.
@a szív fészkei:
majd minden kialakúl...

a Tom Collins megmaradt kedvencemnek de sok benne a fehér cukor és azt nekem tiltya a...ezért kitaláltam magamnak:

Mount Gay rum extra strong 2dcl
2dcl ice frappée
2 dcl natural tomatoe juice

összeöntve egy hatalmas 1 literes pohárba és felöntve szódavízzel jól megkeverve üvegbottal és hajrá

a többi ahogy leírtad, csak a Gargantuan erdei manó még nem szállt le itt a teraszon

erdők mezők manója Pantagruel a kistestvér

brühühühühühühü
@dr. Bubó: Ja bocs a Batka manó nem neked ment.

Hanem, hogy a Stumpf család forradalmisága az elég érdekes oximoron. És máig tart, nem izgi?
@Légifarkas: "„Én ............... esküszöm, hogy Magyarország természeti és civilizációs katasztrófák elleni védekezésében legjobb tudásom szerint részt veszek. "

Hát 'iszen akkor minden rendben van,lehet menni segíteni, mert a Fidesz-uralom civilizációs katasztrófa...
@a szív fészkei:

ebből megtudhattya, hogy hányan vagy milyen hányad az aki valóban undorodik attól amit befirkál...állandó képbe kerülés...

a többit sejted

a buták akik nyelik ezt is azok a menthetetlenek...gond ott van, amikor nem reagál a nagyrész a számok adva vannak a fejlécben egyszerű számtan

ez a választásokra jellemző adat is lehet

brühühühühühühü
@billy reed: kérdés, hogy mit jelenthet a legjobb tudásunk szerint részt venni valamiben.

Nézzétek meg ezt: index.hu/belfold/2012/08/16/mi_kell_a_baloldal_gyozelmehez/
Egyszerűen fogalmazok: szégyen. Komolyan. Mert ezt az elemzést egy olyan szervezet készítette, amelyik nem is akar indulni a választásokon, tehát tulajdonképpen le is szarhatná, hová tartunk. Nem biztos, hogy igaza van, és nem biztos, hogy pontosan jól lát mindent, az viszont Magyarország szégyene, hogy egy "kívülálló" csoport időt és energiát fordít ilyesmire, rajtuk kívül azonban senki, a "hivatásos" ellenzéktől legfeljebb pár siránkozást lehet kapni.
Ez felveti annak kérdését, hogy a Fidesz-birodalom minősül-e civilizációs katasztrófának, vagy úgy zusammen az egész magyar társadalom.
@Rufus78: Igazad lehet.
Meglepődnék azon, ha az egyszeri hívek értelmezni tudnák.
Sziasztok.

Fabius, elküldtem neked a beszkennelt anyagot.

Köszönöm.
@rodeo36: hát ha látsz egy csávót az utcán kóvályogni sodort dohánnyal (vagy az országházban orrot túrni) "Fuck the system, fuck thre rest, Richard Wagner is the BEST!" feliratú pólóban, kiabálj, hogy "Hé, köcsög!" Ha az illető nem töröl képen, akkor én vagyok.
Hüppsz, ippeg most mondja a tutit a vezető magyar fejvadász az ATV-n.
Egyszerű dolog ez, mint a faék.
süti beállítások módosítása