Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.14. 03:12 Fabius

Melyik jobb: a hazudós miniszter vagy az igazmondó államtitkár?

Címkék: fidesz kartell mutyi budai gyula földpályázat

Sej, beütött a gebasz a Vidékrontási Minisztériumba. Habonyárpi szabadságon, a szájkosárszertár kulcsa a zsebében, Viktor meg mire visszajön a töltekezésből nem győz majd cellazárlatot kapni ha meglátja amit a félnótások műveltek. De addig is rákkenroll béjbi, nehogy visszafogjátok magatokat és elrontsátok a mulatságot. 

Neked, nyájas olvasó meg addig az a dolgod, hogy eldöntsd: melyik jobb? A hazudós miniszter vagy az igazmondó államtitkára? Fazekas Sándor tér-idő kontinuum miniszter a napokban bizonyította, fogalma nincs róla időnként hol van, mert állítása szerint ő október negyedikén a minisztériumban arról a BNPI pályázatról tárgyalt és döntött, ami október harmadikán a maffiacsaládok lobbi jóvoltából már aláírva vissza is lett vonva. Tegnap meg Budai Gyula oszkókutató államtitkár játszotta el azt, amit a fotelfenegyerekek szoktak másfél másodperccel a csicskalángos előtt: mivamiva', kartelleztem, oszt? Közöd? Mé' mit fogol' csinálni sukár gyerek? Vigyázzál bammeg mer' két hete rágóizomra gyúrok, oszt két harapással roppantom az extra vastag szezámmagos sósrudat is, héló! Na az ilyen hülye szokott szomszédja lenni a hurutos turhának és a kiköpött, eltaposott rágónak a helyi Videó presszó padlóján, és ez a sors vár erre a pökhendi mitugrászra is. 

De azért röhejessége mellett megvan ennek a dolognak a maga tanulsága is. Az csak az egyik fele az ügynek, hogy a nem volt taggyűlés mellett az aranyköpés szótár a "kartelleztem, oszt?" - kifejezéssel gazdagodott, a másik fele ékesen bemutatja mit gondolnak a kormánytagok az általuk hozott törvényekről, és azok betartásáról. Mert kartellezni pfújrossz, értem! - kivéve, ha, ugye, és erre még büszkék is vagyunk. 

budai-gyula-kartell.gif

"És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?” - teszi fel a kérdést Budai, és ha ennyire nem vágja a választ akkor segítsünk neki megkeresni: Tudod, pubi, azt tudja veled, a minisztériummal, a kormánnyal az egyszeri választópolgár csinálni, hogy elzavar benneteket a francba. De ne hidd, hogy ez ennyire sima ügy lesz, mert nem lesz. Ha egy kis esze van az emlegetett választópolgárnak, akkor olyan pártra szavaz, aki például téged odaültet az asztalka mellé, arcodba fordítja a lámpát, és fölteszi a megfelelő kérdéseket: kartelleztél, tényleg? Elszámoltatási biztos létedre tudtál a BNPI pályázat körüli mutyiról, és nem tettél semmit? Végignézted, hogy a BNPI pályázat esetében kiosztott 41 egységből 15-öt (36%) kaptak helyi gazdák, az 50 hektár fölötti 25 parcellákból mindössze hathoz juthattak. (24%) Ugye az Ángyán jelentésben tett megállapításokat azóta sem tudtátok, és ezért meg sem próbáltátok cáfolni.

Minden éremnek két oldala van, nézzük mi esik a budaigyulaizmus érmének másik oldalára, hogy kezeli kormányunk és a jog azokat a gazdákat, akiket Ángyán szerint is sérelem ért. Sinkó Tibor fiatal mezőségi gazda, aki nem szerette volna az érdeksérelmét ennyiben hagyni, és Budai Gyulával ellentétben megpróbálta a jog útját járni:

"A jogi csatározás elég nagy eredménytelenséget mutat. A BNPI-s pályázattal kapcsolatban megkerestem az illetékes Ügyészség Közérdekvédelmi Osztályát. Az Ügyészség felkérte magát a BNPI-t a pályázati eljárás felülvizsgálatára. Érdekes, hogy pont attól várt objektív vizsgálatot az ügyész, aki ellen panaszt tettem... Grédics Szilárd Úr rekord gyorsasággal kivizsgálta az ügyet, és a már megszokott szöveggel a pályázatot jogszerűnek minősítette, és a nyertes pályázók kvalitásait méltatta. Az ügyészség ezután lezárta az ügyet. Ez ellen én panasszal éltem, példaként említettem, hogy egy nyertes pályázó szerepel a NAV  a 90 napot meghaladó jelentős adótartozást felhalmozók listáján. Az Ügyész azt válaszolta erre, hogy a pályázó nullás adóigazolást nyújtott be, és nyilatkozott is arról, hogy nincs adótartozása. Ő ezt a nyilatkozatot tekinti perdöntőnek, a NAV-ot nem fogja megkeresni mert van nyilatkozat. Fellebbezésnek helye nincs.

Történt egy feljelentés az NNI-nél, mert egy nyertes pályázó, Bogárdi Ferenc, egy februári önkormányzati ülésen nyíltan beszélt Szabó Csabával történt lobbijáról a BNPI-s pályázatokkal kapcsolatban is. Bogárdi Úr Mezőnagymihály önkormányzati képviselője, Hagyaczki József üzlettársa, közösen tulajdonolták a szintén pályázati győztes Böllérudvar kft-t sok-sok éven át Hagyaczkival. Az NNI átrakta az ügyet a Heves Megyei Rendőrkapitányságra. A rendőrök példás gyorsasággal meghallgatták érveimet, aztán arra való hivatkozással hogy bárki szabadon beszélgethet a BNPI pályázatról az államtitkárral, az még nem veti fel a korrupció gyanúját, a rendőrség megtagadta a nyomozást. Így valószínűleg Szabó Csaba és Hagyaczki szerepét a pályázati eljárásban soha senki nem fogja már felderíteni."

 

Ha azt hiszed nyájas olvasó, hogy egy gazda pórul csak egyszer járhat, akkor elég messze jársz a földmutyi rögvalóságától. Sinkó Tibor a sikertelen BNPI pályázat után másik földre is pályázott, ott sem járt sokkal jobban:

 "Jelen pillanatban a „Csincse” pályázat érvénytelenítése ügyében van bent egy keresetem az illetékes törvényszéken. Röviden csak annyit foglalnék össze, hogy a pályázati kiírásban szereplő 90 napos ajánlattételi határidőn belül nem született döntés a pályázatok ügyében. Az NFA az ajánlat fenntartási idejének meghosszabbítására nem kért fel senkit, így nem is lehet az NFA-nál már érvényes pályázati anyag. Kértem a törvényszéket, hogy a kiírt pályázatokat nyilvánítsa érvénytelennek, kötelezze az NFA-t a pályázati biztosíték és a regisztrációs költségek visszatérítésére is. Az NFA semmiféle megkeresésemre nem reagál, leveleimre érdemi választ nem adnak. Ez önmagában is érdekes közigazgatási magatartás."

 Abszurdisztánban így megy ez. A kedvük szerint kartellező alternatív jogértelmezők az egyik oldalon, és a kigolyózott helyi gazdák a másikon. Olyan hülyeséggel, mint jogszabálykövetés minek bajlódni? Ha a haver rajta van a NAV adóslistáján mit számít? Jelentse ki, hogy tartozása nincs és nem kérdezi többet senki. Akkor se, ha nyilvánvalóan nem lehet az embernek nullás adóigazolása, mikor rajta van a NAV nyilvános adóslistáján.  Ezek után javaslom átírni az alaptörvény R cikk (2) pontját, ami most így szól:

"Az Alaptörvény és a jogszabályok mindenkire kötelezőek."

 Mert a gyakorlat alapján így lenne helytálló:

 Az Alaptörvény és a jogszabályok mindenkire kötelezőek. Kivéve Budai Gyulát, a kormány tagjait, a bevallott jogszabálysértést elnéző miniszterelnököt, Simicska Lajost és a haveri kör előre meg nem határozott, de rámutatással később azonosítható tagjait.

380 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr284711244

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.14. 12:21:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Megvédi a dinnye árát, kereskedők zsebét tömi vele a kormány 2012.08.14. 08:05:13

Állambácsi után picsogtak a dinnyés gazdák – megkapták! Nem lesz 69 forintos akciós dinnye a boltokban, a nem várt extra bevétel viszont a multiknál marad. Azzal, hogy a kormány “megkérte” a kereskedőket, hogy ne adják 99 forintnál ol...

Trackback: Budai elvtárs, ez már az ítélet! 2012.08.14. 08:02:58

A hazai és az uniós jogszabályok megsértésével büszkélkedett Budai Gyula a Csongrád megyei gazdakörök fórumán. Mely hazai jogszabályokat sért a megvalósult dinnyekartell és a tervezett alma- és egyéb kartellmegállapodás? Mely uniós jogszabályokat sért ...

Trackback: Budai elvtárs, ez már az ítélet! 2012.08.14. 08:02:09

A hazai és az uniós jogszabályok megsértésével büszkélkedett Budai Gyula a Csongrád megyei gazdakörök fórumán. Mely hazai jogszabályokat sért a megvalósult dinnyekartell és a tervezett alma- és egyéb kartellmegállapodás? Mely uniós jogszabályokat sért ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tuggyátok feleim ukmuksükmük...sokfelé jártam a kerek Földön, de ilyet nem hallottam...még olyan helyeken is ahol seperc alatt el tudtak tűntetni egy 35000 tonnás tengerjáró hajót rakományostúl...még ott is végig lehetett járni a bürokráciát és el lehetett érni ennél jobb eredményt...a leghasonlóbb eset az volt, amikor "megsúgták" : ne add be, úccseleszatiéd...

szóval brühühühühühü

lesz változás? és mikor?
kíváncsi leszek az első néhány ülésnapra. fogadni mernék, hogy az ellenzék (ha van töke) meg fogja fingatni a kormányt.
most az lmp-mszp-dk-ra gondolok, mert a jobbiknak esze ágában sem lesz piszkálni a fideszt. majd bolond lesz...
Szavazással ? Ezeket ?

Éppen ünneplik őket, mert jól olimpiáztak.

Mekkora győzelem,bazmeg.

""És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?”

Hát ez elég világos.

Bármit megtehetnek, és ti semmitse.

...

Ezt akarod egy papiron két vonalkával megbüntetni ?
@Secnir: Ünnepelni fogják az olimpiát, az lesz az országgyűlésben.

Mert a magyarellenes világösszeesküvés most szünetelt és óóóriásira legyőztük a világot.

Ennyi ez a szánalom rezsim.

Nem több.
"az egyszeri választópolgár csinálni, hogy elzavar benneteket a francba"

:))))) buruhhahhaha... nagyon naív vagy....

LÁMPAVAS...

de ezen kívül választáson ???? hogyan ? eccere elküldesz mindenkit? ogy+ab+ke+főügyész+bírók+iskolaigazgatók stb....

na ne légy má ijjen naív...

ezt a félázsiai csürhét korbáccsal kell karban tartani...
vannak még kétségek, kékcédulás választásokról, azaz nem kék, hanem narancs sárga...sárga tudjuk, az irigy szin ;-)
@Dr. simonmondja.: Hogy lehet az olimpiától hányni? Majd viktor bácsi megmutatja.
Nem figyeltem, de hallottam, hogy orbánék bűvköre hozta a formáját.
azért a zolimpijai "sikerek", drzorvbánnak KUDARC...

ad1) a "látvány"sportok beb@sztak...

ad2) az egyéni siker a feudalizmusból menekülő félázsiai parasztok egyetlen felemelkedési lehetősége...
Ott a fidesz, hol a pénz ?

index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/14/elveszett_a_mol-nyereseg_99_szazaleka/

Már 99%-os hatékonysággal lopnak.

A Malévot meg a MAL-t már szétlopták, most viszik a MOL-t.

És akkor mit tudnak velük csinálni ?

Megtapsolják üket, mer jól ment a zolimpiázás.
@Dr. simonmondja.: MAL, MALÉV, MOL....

már az "M" betűnél tartanak ? huha b+
@Dr. simonmondja.:
orbán: minden diák fizessen!

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=576716&referer_id=friss

mivel a vállalati ösztöndíjrendszer nincs kimunkálva és csak a sarc van kijafaszfogja megtéríteni valakinek a tartozását ha nem tudja, hogy megéri e?

az oktatásnak valós értéket kell adni és ez a pedagógusok megbecsülésével kezdődik..

folytatódik a parlamentárosdi a nemzeti homokozóban törvényhozás ha kell ha nem mert mást nem is tudnak

az ország meg elirányítja magát a mint a gyorsnaszád a Mariana árok mélyére

brühühühühühü
@Dr. simonmondja.:
és a részvényesek mit csinálnak?

lámpavas?

brühühühühühü
Érik az a pofánba.zás, nagyon érik.
Viszont ha birka a nép (vagy megfizetett kéjenc, mint az itt felbukkanó Kumin-huszárok) akkor még élvezi is, hogy kiforgatják földjeikből és kihazudják mindenéből.
Nem szeretném a jogász társadalmat ekézni, de tele az összes hétmérföldes mamuszom a sok pofátlan, szégyentelen jogásszal, akik jogászkodva, "törvényesen" teszik tönkre az országot.
A vége tényleg a sokak által emlegetett nem annyira törvényes ... meglebegtetése lesz a friss szellőkkel, amivel orvosolható eme elszaporodott kártékony állatfaj további durva károkozása.
Kezd komoly igény lenni erre is...
@dr. Bubó:
Az F betűn hogyan jutottak túl?
Sokan kérdeztük, hogy "kisfas.om nem kéne, Viktor?" :)
@rodeo36: Kérlekszépen, az egyik főrészvényes a magyar állam, mert viktorunk molt vett nekünk a nyugdíjpénzen.

Úgyhogy a veszteség is a mienk, mert a fideszes Videoton-drukkerek szétlopták a Molt.
@Dr. simonmondja.:

az állam 45%-át birtokolja!!! itt a gond...a részvények ára zuhanóban

brühühühühühü
egyébként még ott van a debil álszent TÍZPRÓBÁS kdnp is

kepviselofunky.blog.hu/2012/08/13/magyarorszag_tizprobanagyhatalom?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_08_14&utm_campaign=index

@rodeo36: most kéne venni nem??? de vhogy a magyar adófizető közpénze mindig rosszul jár...
tudhatták volna hogy kormányra kerülésük után két évvel kell megvenni, mert addig tuggyák tönkretenni...
nagy (nemzetközi) cég... sok meló szétb@szni...
Nem csak a Budai Gyula!
Itt verseny van.

A Pénzcentrum.hu újabb konkrét üggyel támasztja alá, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - az áfatörvényben, illetve a vonatkozó irányelvekben foglaltakkal ellentétesen - sorra tagadja meg a vállalkozásoktól az általános forgalmi adó (áfa) levonását olyan esetekben is, amikor a számla kibocsátója megfizette az áfát. Az állami adóhatóság ezzel szembemegy az Európai Bíróság június 21-én hozott ítéletével.
@rodeo36: Itt a fidesznyik Mol igazgatóság.

ir.mol.hu/hu/tarsasagiranyitas/igazgatosag/

Nekik vettük a nyugdíjunkon ezt a Mol-t.

Szülinapi ajándék a ner-maffiának.
esetleg mutathatnának neki egy kettéhugyozott hóembert
"Budai ma már tagadja, hogy kartellezett"

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=145413

Meglátta a Varánuszt és összecsinálta magát.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hát én ezeket nem nevezném jogásznak. A jogásznak és az ügyvédnek kijár a szarkeverő megnevezés, de ezek szarevők. Nem ugyanaz.:D
A zavarosfejű önmagával ellentmondásba levő, és saját bevallása szerint is puha (gerinctelen?) miniszterelnök ( endresy.blogspot.hu/2012/08/orbanikus-kalandinterju.html )
árnyékában szinte minegy.

Budai-nak meg igaza van. A GVH nem fog fellépni, mert ott is emberek dolgoznak.
nem is úgy volt, és nem is hazudik, vagy csak elfelejtette mit mondott korábban?

"Árakról nem is volt szó" - Budai szerint nem kartelleztek

Budai Gyula szerint nem történt kartellezés a dinnyetermesztők védelmében született megállapodás során.

hvg.hu/gazdasag/20120814_budai_dinnye
@Dr. simonmondja.:
már a megvétel veszteség volt a részvények ára 45%-kal esett azonnal és a pakett ára a másik veszteség ami mellett 100 millió közvetítési díjat (finder's fee) is ki kellett nyögni...és ez azóta romlik...

brühühühühühü

a számokra nem emléxem de a nyugdíjeinstand nagy része ráment
@Dr. simonmondja.:

22000 HUF volt a vétel előtti azaz a vételár egy részvényre

az azonnal lecsökkent 14500-ra majd azóta fluktuál 14500 és 17100 között

azaz csak az árveszteség 8500 -s 5100 között ingadozik ami 23000 részvényre vetítve...számítsd ki usque 200 millió de ez göngyölődik
Nagyon igaz az amit leírtak. Az lenne csodálatos ha egyszer valami úgy történne ahogy ezek a különböző ízékben leírták/ alaptörvény,rendeletek stb/ Mert ezek csak arra jók hogy ha a melós hibázik akkor legyen mivel megfogni. Rájuk ezek nem vonatkozna. Budainak meg már régen eljárás alatt kellene állni a különböző jogtalan feljelentései miatt! Ja hogy az ügyészséget a politika irányítja hát akkor bocsi!
Nahh, csak beindul valami, igaz nem nekünk, hanem nekik. Lesz itt még dúlás, küzdés, nagy pénzek kerülnek osztásra, és eme osztások nem szoknak csendben lezajlani, mint tudjuk...

Blikk: Hullik szét V. László birodalma

A Blikk információi szerint az éjszakai élet újraszerveződik, több vállalkozó jelezte V. László helytartóinak: megvennének egy-két diszkót.
@rodeo36:
a 23000 részvény nem igaz, bocs

a mai érték: 1 750 000 000 000 HUF

azaz 104,166000 részvény az állag egyszáznégymillió166ezer részvény x 16800 vagy 22500 ami a vételkor volt hatalmas különbség
@Cirbolya_sentinel: Bocs, hogy itt válaszolok, de itt is időszerű lesz :)
Vszinűleg igazad van.
De vannak olyan emberi minimumok ami meghágása mellett nehéz elmenni szótlanul. Nekem.
így van... a jogszabájokat a félázsiai parasztoknak irlyák...

csak nem képzelitek, hogy a hűbérurakra is vonatkozik ?!?

ennek szellemében gondojjátok át a következő "demokratikus" "választást"
@GeoCracker: tudom, mi is ezért próbáljuk helyre rakni a dolgokat, és pont ez a lényeg, nem szótlannak maradni ;)
@rodeo36: Új Trianon előkészítése folyik!

A termőföldet nem lehet elvinni! De a félországot el lehet venni! Erdélyt siratók meg síránkoznak, de ennyit se tudnak!
„Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezső A nemzeti egység fogalma, határai, feltételei.

A termőföld eladásának előkészítése, jelenleg csak a viták szintjén zajlik, de a mindennél szentebb Európa-uniós követelményeknek való szolgai megfelelés lehetővé teszi majd. A földet el lehet adni, mert azt nem lehet elvinni, mondják a magukat okosnak képzelő ostobák! Miközben Erdély elvesztéséért krokodilkönnyeket hullatnak, nem jut az elhülyült eszükbe, hogy az erdélyi földbirtokok jelentős részét előbb fölvásárolták a románok, és csak azután zavarták el a tulajdonost! Mert azt viszont el lehet! Ma a „zsebszerződések” korában, azt sem lehet tudni, mennyi föld van eladva máris. A kormány felderítési próbálkozása siralmas kudarc, a falusi alkoholisták, buta öregek is túljárnak az eszén! Ennyit az országvezetés „bölcsességéről”
Az országvezetést a lakosság fogyása is csak a szólamok szintjén foglalkoztatja. Amit tesz: elvonja (adónyomorba dönti) azt, aki dolgozik, és eltartja azt, aki nem, de szabad idejét nagytömegű gyermek előállításával tölti. "„Akkor nem sírtak az Urak, amikor a román jött, a román olcsóbb volt, és alázatosabb” —írta Ady. Így cserélődött ki egész vidékek lakossága! Ma nem vidékek, hanem az ország lakossága „cserélődik” ki, és ma sem, „sírnak az urak” hanem támogatják, gyorsítják a folyamatot kínai és mindenféle bevándorló ide csalogatásával, "egyedül a magyar nem kívánatos, mert az követelőzik, nyakas, nehezen kezelhető"
jahh, és bocsi a többiektől a nevükbeni miatt, de azt hiszem, nagyon nem lövök mellé, ezzel a kijelentésemmel :D
:D kis érdekesség, tudom gonosz vagyok, de annyi párhuzamot vélek felfedezni, némely párt, vagy közösség működésében a következőkkel :D

"Az ellenségem ellensége a barátom" - trükkös bogarak a katicák

hvg.hu/panorama/20120814_hangya_katica#
@Szúrófény: Csak a margódra.
A zsebszerződések okai ott vannak, hogy olyanok kaptak földet Antall nosztalgikus és érzelmi gazdaságpolitikája miatt, akiket előtte gondosan munkanélküivé tettek. A TSz-ek szétbarmolása és a feldolgozóipar ellehetetlenítése (+Ikarusz, +Ozd, stb.) félmilliós olyan munkanélküliséget teremtett, akik előtte megéltek a szovjet exportból.
Naszóval, ezeknek az embereknek, miköben a parlamentben az urak a saját fizujukról, és a címerben levő angyalokról vitáztak, nem volt más lehetőségük, mint úgy szerezni pénzt, ahogy.
A zsebszerződésekről tehát lapvetően a jobboldal tehet. Ha már bűnbakot keresgélünk.
Meg az a tőkehiány, ami attól nemlesz jobb, hogy Orbán és csapata koncentrálja a vagyont a dinasztikus oligarchizmus jegyébe.
S bocs, lehetne persze kb. 50 éves mezőgazdasági és vidékfejlesztési programot csinálni. Majd szólj ha látsz ilyet. A kormány jelenleg 5 hónapra nem tervez, nemhogy 50 évre.
@GeoCracker: Nem félmilliós a munkanélküliség.

A félmillió, az egy hurráoptimista kormánypropaganda.

Antall idején az egész ipar és mezőgazdaság felszámolásával nem félmillió ember került az utcára, hanem sokmillió.

Csak akkor is ezek a nemzeti tetük voltak, úgyhogy a média a Dallast adta, nem a magyar valóságot.
@Dr. simonmondja.: Amíg a beleddel szavazol, ki ígér többet bele! Mindíg így fogunk járni!
@Dr. simonmondja.: Összességében igen. Azokra gondoltam, akik a barterszerződések felmondás okán az első hullámban (az első kb. fél évben) kerültek utcára. Az nagyjából ez a létszám.
Persze, többen lehetetlenültek el, hiszen a nyírségi almásokban sokszor családi alapon egy ember volt bejelentve már akkor is. A papíron HTB rokon is dolgozott az ő "könyvével".
@Dr. simonmondja.: „Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hiúság és rokonai: önhittség, önáltatás, öncsalás tartoznak, a másodikba lelkesedés és szalmatűz, harmadikba közrestség, negyedikbe végül irigység és szülöttei, pártviszály és uralomvágy.” Széchenyi mindegyiknek részletes természetrajzát adja, melyből itt csak néhány részlettel szolgálunk:
„Nagy hiúság azon fatális nyavalya, melyben mi magyarok igen nagyon szenvedünk.”
„Századokon keresztül a magyar hízelkedéshez szokott, amibül honosink nagy részének önmaga túlbecsülése, gőgje s hiúsága támada; az igaz, egyenes szótúl pedig elszokott, amibül megint soknak azon teljes meggyőződése vevé eredetét, hogy Hunniát, mint dicsőségtül ragyogót, s lakosit, mint magas helyen állókat a világ bámulja és irigyli.
Most nem tudom, hogy mit izgultok. Nem lesz itt semmise. Szeretjük mi az ilyen kemény tökös fiúkat, akik egyértelműen a tudtunkra adják, hogy a politikai hatalom azt jelenti, hogy azt csinálnak, amit akarnak, a többieknek meg kuss.
Illusztrálásképpen, hogy milyenek vogymuk:
liberatorium.blog.hu/2012/08/13/lazado_puncik_esete_az_orosz_medvevel_es_a_magyar_kommentelovel?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_08_14&utm_campaign=index
érdemes a kommentekbe is beleolvasni. Lázadás? Itt? Elküldés a halálfaszába? haha
@GeoCracker: "Amikor égett az ország háza, a benn ülők azon vitáztak, milyen virágot tegyenek az ablakba!" Írtam a címer vitáról, anno!
@Szúrófény: Belemmel nem szavazok.

Nagyon uncsi, hogy egyedül én akarok itt kajálni is.

Mert az ország ködevő és eszme-fanatikus szektás nemzeti, úgyhogy nem szavazok sehogyse.

Éljetek, mint az ég madarai és dicsérjétek a nemzeti eszméteket közben.

Énrám nincs szükség ehhez.
@Szúrófény: hagyjad már ezt a dumát, hogy az, ha külföldi vehet földet, az lesz majd az új Trianon.
Tudod, lehetne olyan ország is ez a mi lángoktól ölelt kis országunk, ahol a törvényeket be is tartják a nagyurak is. És lehet hozni olyan törvényeket, ami a földeladást úgy szabályozza, hogy nem lesz belőle nemzethalál, hanem prosperáló mezőgazdaság.
Egyelőre az még nyomokban sem látszik, hogy azok, akik a törvényeket "alkotják" (haha), azokat érdekli bármi is a pillanatnyi vélt előnyükön kívül, ha meg kiderül, hogy mégse hoztak jó törvényt a maguk számára, akkor se perc alatt leszarják, oszt jó napot. Ez a nemzethalál, az új Trianon, nem az, ha külföldiek is vehetnének földet.
@Szúrófény: ja, és a zsebszerződések éppen azért lehetnek, mert rossz a törvény, és akkor jön a tömeges kijátszása. Amiben viszont nincs semmi szabályozás, végiggondolás.
@Szúrófény: Na, tessék, még egy Bubó...

Nem hinném, hogy más egyéb baj lenne ezzel a néppel, minthogy minden vezetője

valami kisfalusi mozgalmár,
valami faluesze Józsika,

aki a többi paraszttal és válogatott cigánylegénnyel világeszének képzeli magát, mert lenyomta a faluját snóbliban.

Ezeket beszavazza a hatalomba a sok kolbásztöltő pálinkás.

Nem véletlen, hogy az ipar és a tsz-ek fölszámolásával kezdte az Antall is a hatalomgyakorlást.

Visszamaradtak ezek az ostoba ásatag falusiak még az ipari forradalom előtti korban.

Ha elhagyják a falujukat, akkor lopni mennek.

Az ilyen vezetés a baj.

Sutyerák-elit.
@rodeo36: És van képe azt mondani, hogy ő a tandíjat ellenzi, és ez nem is tandíj! És az újságíró némán, helyeslően bólogat, és nem kérdezi meg, hogy akkor mi a lófasz ez tessen mondani? Ha a diáknak ki kell fizetnie a taníttatása árát, akkor mi ez, ha nem tandíj?
Ezért is működik a nem volt taggyűlés. Csak annyit kell mondania, ez nem tandíj, és punktum. Nem megszorítás, és akkor nincs megszorítás. Szép az élet, és jó lenni magyar miniszterelnöknek.
Kedveseim!
Ne akadjatok ki mindenen, mert van választási lehetőségetek!
Vagy sírtok, vagy nevettek...
@netukki:
"Budai Gyula jelezte, hogy az üzletláncokkal történt megbeszélésen "árakról nem is volt szó".

háperszehogypersze... az összes cba egyemberként csapott a homlokára, hogyaszongya "akkó' aggyuk kilencvenkilencé!"
@DR. INKVIZITOR: Én igazából sok nevetésre számítottam, mint az Orbán-Torgyán polgárkormány idején.
De nem nevetek. Talán öregszem.
@nandras01: Megvilágosodtak. Rájöttek, hogy eddig mocsok módon alulárazták a dinnyét, és a végén még az emberek meg is veszik. Pedig magyar. Hová vezetne az, ha csak úgy árazgatnának a meglévő szabályok alapján?!
@aritus: Nem tudom elképzelni, hogy a katolikus egyház befogadjon klipforgatásra egy zenekart, pláne ha az punk, vagy más nem bevett rágógumit játszik. Nálunk már ezért sem lehetne ilyen. No meg azért, mert nincs olyan együttes aki meg merne egy ilyen számot írni, és nincs olyan szponzor aki finanszírozna egy ilyen klipet.:D
a nullás adóigazolást a NAV állítja ki (nem a pályázó nyilatkozik), innentől kezdve különösen érdekes a sztori...
@dr. pretender: Ugye? Vagy egy ezeréve kiállítottat adtak be, ami már nem érvényes, vagy.... közokirat hamisítás?:O
@Szúrófény: Te figyu már, ha valami rendes, gazdálkodni tudó és akaró külföldi veszi meg, aki nem lopja ki a szemed szarral nemzeti pántlikázva, nem olyan baromira mindegy, kié a termőföld?!
az előbb vezető hír volt a közszolg. rádión, hogy Budai szerint nem volt kartellezés :DDDD
@dr. pretender: nem hát, ukász volt, akarom mondani leszoltak a pártközpontból
Ha elmennek a fiatalok külföldre, akkor ki fog itt forradalmat csinálni, mert anélkül már nem fogunk tudni megszabadulni ettől a bitang és förtelmes, népnyúzó aljadékoktól. A forradalmat remélem még megmélem.
@Peripetia: hat..

nyugdijas orszag magara fog maradni.
felre ertes ne essek, nem kivanok senkit hibaztatni - bar lehetne - de erre akkor kellett volna gondolni azoknak, akiket erint, maikor 3 forint nyugdijemelesert rahuztak az x-et a fideszre.

forradalom akkor lenne, ha nem lenne lehetosegunk elmenni. de van.
Az a baj, Fabius, hogy a birka magyat nemhogy nem fogja ezeket elszámoltatni - holott ez lenne a normális - , az én faszbukos ismerőseim még attól is összefossák magukat, hogy lajkoljanak origós vagy indexes cikkeket. Most szerinted mi a faszt lehet kezdeni egy ilyen - nemzetnek nem nevezhető - beszari bandával? És ami még nagyobb gáz: akármilyen elmebeteg is OV, ezzel a ténnyel tökéletesen tisztában van, és azt csinál az országgal, amihez csak kedve van
jó olvasni ezeket az ejrópai gondolatokat :)

nem élsz te meg semmilyen forradalmat öreg, max. ha épp elfogy előtted a csirkefarhát a teszkóban, lázadsz majd kicsit és aztán hazaslattyogsz :))
@condorpasa: Hát igen, csakhogy egyre többen vannak-lesznek, akiknek már nincs/nem lesz veszítenivalójuk. Amíg van, addig mindenki emlékszik a földrajzinév-bizottságra és társaira. És nem kell nagyon messzire menni ahhoz sem, hogy az ember a saját bőrén tapasztalja meg a konkrét fenyegetést. Szóval pocsék helyzet, de nem érthetetlen.
@TTomi1: mert addigra ti eleszitek elole?:-)

jo lesz nezni egy civilizalt orszagbol ahogy a veszett rozsomakok szepen halalramarjak egymast..:-)
@Szúrófény: valahogy ugy. Költségvetési cégnél dolgoztam. A rózsakert téténybe, de az egész intézet is belelusztult.
@ftk: oszt ha elszakad a cérna és mennek a zemberek zavarogni, akkor majd bemongya viki a renonszot, ostromállapotot hirdet, kikiáltja magát kormányzónak, és már meg is érkeztünk, mindenki bekaphattya a zeju is meg a magyartarka jobbágyság is
Fabius, rossz a cím. Úgy lenne helyes: melyik aljasabb....
Budai Úron miért csodálkozik bárki?

Az ember MSZMP párttag és katonai ügyész volt az átkosban, most pedig a Fidesz jókomcsi tagozatát erősíti Pozsgay e.t mellett. (az hogy elszámoltatási biztos volt külön közröhej)

Az ember megszokta, hogy nem mond ellen neki senki és kész, teljes érinthetetlenség illúziója lengi körül mint oly sok más fideszes potentátot. Ostoba emberek ezek mind..

Nem is értem a sok fidesztroll hogy mer komcsizni bárkit egyáltalán :D
olvasom az SCD ügyet a hvg-ben...ez a módja annak, hogy láthatatlanná váljanak hatalmas lopott vagyonok, OTP és MKB valamint a II kerület hitelezett...csőd majd a vállalat eltűnt és a pénze is, hatalmas összegekről van szó...ezek már valahol pihennek és fialnak...mivel nincs az a levédiai rendőr vagy ügyész aki letartóztatná és 4000 év vizsgálati fogságra benntartaná ezeket kérdések nélkűl...hát vidáman csinálják a csődjeiket és a pénz meg folyik elfelé vaqlamint hatalmas ingatlanértékek váltanak tulajdonost...ezt gipsz jóska hegesztő meg sem próbálja ehhez bennfenntesnek kell lenni

brühühühühühü

a többinek marad a csirkefarhát (ez magyar találmány? más országban ilyen darabja a csirkének nem létezik)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: a blog bejegyzés nem erről szól, hanem arról a sajnos többségi magyar mentalitásról, hogy minek ugráltak, tudták, hogy bajuk lesz belőle, akkor meg? Ne rinyáljanak, maguknak köszönhetik a bajt.
És ez a magyar mentalitás az oka annak, hogy a kormány bármit megtehet, visszaélhet az erőfőlényével, kuss van.
Orbán pontos megfigyelés, tapasztalat alapján mondta, hogy ide erő kell, ami írányít, ezt kívánja a magyar nemzet. Mindenki a félázsiai származékon rugózott, pedig mondandójának a lényege, hogy vágyjuk az erőből irányítást.
2006-ban sem a spontán néphatag vitte az utcára az embereket tiltakozni, akkor is erőből irányították őket, manipulálta őket ez a féreg manipulátor.
@rodeo36: "olvasom az SCD ügyet a hvg-ben...ez a módja annak, hogy láthatatlanná váljanak hatalmas lopott vagyonok, OTP és MKB valamint a II kerület hitelezett...csőd majd a vállalat eltűnt és a pénze is, hatalmas összegekről van szó...ezek már valahol pihennek és fialnak...mivel nincs az a levédiai rendőr vagy ügyész aki letartóztatná és 4000 év vizsgálati fogságra benntartaná ezeket kérdések nélkűl...hát vidáman csinálják a csődjeiket és a pénz meg folyik elfelé vaqlamint hatalmas ingatlanértékek váltanak tulajdonost...ezt gipsz jóska hegesztő meg sem próbálja ehhez bennfenntesnek kell lenni"

A legszebb az egészben, hogy az SCD-nél dolgozó ismerősöm fröcskölve szidta a tolvaj rabló kommer szocikat 8 évig nonstop. Ha találkozom vele akkor azért rákérdezek, hogy most kit szid vagy esetleg ha ők lopnak az nem tré?
@aritus: Azért kiváncsi lennék, hogy minek kellene történnie itt ahhoz, hogy valami spontán tiltakozás meginduljon. Nem kicsiben, nagyban. Mi belesüppedünk bármibe ami állandó. Onnan meg nem mászunk ki.
cím lapos halálhír nem volt még? nem zárlatos senki aksilya?

apropó lévaianikó lehetne poszthumusz mta elnök özvegyi nyugdíjjal...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nincs olyan beteg, aki nem a gyógyulásban reménykedne, aztán szép csendben kampeca
a fides mafia a demokráciát meghágta...
a törvényes rend elleni bűnszervezet a
legsúlyosabb köztörvényes bűncselekmény...
nem mellesleg hazaárulás, nemzetvesztés is...
javaslom (időleg) a halálbünti visszaálítását...
@dr. Bubó: agyutalpat sem emlegetett senki..?

fizetnem a zaszlot amivel letakarjak! a leadozottbol s eskuszom, nem kernek visszateritest!:-D
@dr. Bubó: "A láthatatlan siker és a magyar feritél találkozása"

Cicavirág gondolom te is megnéznél most egy újabb Matolcsy vs Quest interjút, mekkora lenne már amikor Quest beletörli Gyugyó arcát ezekbe az "eredményekbe" a szokásos űber erőszakos stílusában.

:D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: arra még akkor se lesz nagy esélyed, ha nyersz egy flaska örökélet-elixírt. :)
követelem, hogy csinájjunk népszavazást, amiben kérünk egy orvosi szakvéleményt a felcsúti aranylábú csodahogycsatár dúcse egészségi állapotáról!

a magyar nép tudni akarlya a valót!
csakhogy a jövőnket tervezni tuggyuk !
@netukki:

"a Gazdasági Versenyhivatal az ügyben nem vizsgálódik, a hivatal adatokat kért be az üzletláncoktól."

Nálunk az adatbekérést vizsgálódásnak hívják. Ettől függetlenül a gazdafórumon előadott nakiakirálykodás után lefosott zoknival letagadni az egészet röhejes.
@Fabius: "Nálunk az adatbekérést vizsgálódásnak hívják. Ettől függetlenül a gazdafórumon előadott nakiakirálykodás után lefosott zoknival letagadni az egészet röhejes."

Ne aggódj, majd Árpi meghabonyizálja a dolgot jól és ebből is kiderül majd, hogy ez az unorthodox feritél siker!

Mondjuk ezek után tágra nyílt kék szemekkel várom milyen lesz a beígért alma kampány! ;D
@condorpasa:

"Most szerinted mi a faszt lehet kezdeni egy ilyen - nemzetnek nem nevezhető - beszari bandával? "

Én speciel érvekkel igyekszem meggyőzni a Debreczeni szekciót, hogy kicsit kevésbé legyünk már beszarva, és rögzüljön be végre: Európa közepén az Unió tagjaként Orbán Viktor választás útján leváltható. Tessék szépen elhinni.
reméjjük a rohat komcsi náci feudális félázsiai rákos(i)
remélem a kiemelt nyugdíjat hamar élvezheti lévaianikó
@Squid:

A földügyet meg a kartellezést már nincs az az Árpi aki képes lenne meghabonyizálni. Erre Rogán jött rá először, aki visszaadatta V. kerületi alkalmazottjával a 200 kilométerre elnyert földet.
"Melyik jobb: a hazudós miniszter vagy az igazmondó államtitkár?"

van egy dakota mondás...

a legjobb fid eszes a halott fid eszes...
ömlik a siker, de a remény azért meg vagyon...

-------

Megzuhant
a magyar gazdaság

Az előző 0,7 után 1,2%-os az éves GDP-csökkenés, hivatalosan itt a recesszió. A Matolcsy-minisztérium Európát hibáztatja, a számok szerint alaptalanul.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F08%2F14%2Fgdp%2F

-----------------------------------

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elnyeli_a_mercedest_a_magyar_gazdasag.528195.html

-----------------------------------
és ami még sikeresebb lesz vezénylóéknak:

hvg.hu/gazdasag/20120814_recesszio_elemzoi_velemenyek
@Fabius: én is próbálkozom az érveléssel, de állandóan falakba ütközök, és ebből 2 van: az egyik a félelem, a másik az "úgysem lesz jobb, hiába minden". Nem tudom, melyik a rosszabb, de baszottul nem irogylem azt a néhány normálisan gondolkodó, elkötelezett, idealista LMP-s politikust, akik megpróbálják áttörni ezeket a falakat, én mindenesetre kitartok mellettük
@Fabius: "A földügyet meg a kartellezést már nincs az az Árpi aki képes lenne meghabonyizálni. Erre Rogán jött rá először, aki visszaadatta V. kerületi alkalmazottjával a 200 kilométerre elnyert földet."

Jepp! Ez igaz, de ez csepp a tengerben!! Most komolyan ha én gazda lennék és ekkora szopórollerre ferrobondozott volna rá a földügyi tárca tuti, hogy már a parlament előtt traktorral vagy kombájnnal tárcsáznám a képviselői parkolót oda vissza.

Nem mellékesen én már masszívan lengetném az egész földsztorit és azt, hogy vajon a mi csodás nemzetvédő kormányunk földdel jutalmazott nyerteseinek szándéka 2014 után. Árpinak nagyon nehéz lesz majd megmagyarázni, hogy a nemzetvédő kormány nyertesei miért fogják eladni a földet külföldieknek hektárszám.
@condorpasa:
Félelem? Megértem az állami alkalmazottakat, tényleg.
Mint magánvállalkozó viszont elküldöm bárki előtt a ku.va anyjába bármely oldal pártköcsögjét.
Nincs is önkormányzati megrendelésem! :D
NYASGEM A NARANCSBOLSI PÁRTGECIKNEK MANAPSÁG!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem süppedünk bele semmibe. Forradalmárkodás nem lesz, helyette mindenki akinek tele van a töke bevonul a fülkébe, magára húzza a függönyt, és húz egy ikszet a számára megfelelő rovatba.

Pont ahogy megtették ezt 94'-ben Antallék és 2010-ben a szocik 8 éve után. A magyar néplélek ilyen, ha nagyon tele van a cipő akkor mindig ez történik. Ettől félnek Viktorék is, ezért van rájuk szabott választókörzet és ezért tervezik a regisztrációt is. Mintha ezzel elkerülhető lenne a verdikt kimondása. De nem az.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Elmúlt nyócév 8 arany,ehhez mit szólnak?
@Dr. simonmondja.: Legfeljebb az agymosott Orbán hívők tapsikolnak.
@Squid:

Kicsavart közmondással élve egyszer volt Budán (Pesten) traktorozás. Na de ki volt akkor a Magyar Gazdakörök jogi képviselője, a szervezők egyike, később a MAGOSZ elnöke?

Ja, Budai Gyula.

Érdekes, hogy a legkevésbé "nemzeti" pártnak kikiáltott LMP lengeti leginkább a földügyet, míg a legnemzetibb nemzeti Jobbik szemmel láthatóan nem tud, vagy nem akar vele kezdeni semmit.
@Fabius:
Mennyi is a jobbikosok ára? Ja, 70.000.000.- HU Ft.
Oszt kuss van akkor...
@Cirbolya_sentinel:

Örülsz, mi? Te patkány...

Úgy látom, sikeresen magadévá tetted a balliberális eszmevilág legkártékonyabb tanítását, mely szerint:

"minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk!"

Öles léptekkel haladtok tovább a Jászi Oszkár, Károlyi Mihály és Kun Béla által kitaposott ösvényen.

Szégyelld magad!

Szinte látom magam előtt, ahogy Fabius haragos mámorossággal dörzsöli a kövér, szőrös tenyerét, miközben önkívületi állapotában disznózsírba mártogatott császárzsemlét majszol.
@Fabius: A gazdi kezébe nem fognak harapni.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Kicsavart közmondással élve egyszer volt Budán (Pesten) traktorozás. Na de ki volt akkor a Magyar Gazdakörök jogi képviselője, a szervezők egyike, később a MAGOSZ elnöke?

Ja, Budai Gyula.

Érdekes, hogy a legkevésbé "nemzeti" pártnak kikiáltott LMP lengeti leginkább a földügyet, míg a legnemzetibb nemzeti Jobbik szemmel láthatóan nem tud, vagy nem akar vele kezdeni semmit. "

Ne bántsd szegény Jobbikot, van elég bajuk új alelnökkereséssel mert másik épp a Slomónál van, és az EU pénz megfelelő elosztásával az EU ellenes tüntetésekre :D

Szerintem akkor a a káosz Vonáéknál, hogy még kb 6 hónapig próbálják összeszedni magukat.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
Te ostobább vagy mint gondoltam!
Ráadásul erről naponta állítasz ki újabb bizonyítványt!
OSTOBA FAPINA!
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: nyugi ribi..
majd lelepunk es elhetsz a kurva foldedbol buszken..

hogy at amnogatasodat mibol fizetik az adonk nelkul, azt nem tudom, de majd kibasz a kormany dubajozni benneteket minden evben egy honapra es abbol kitermnelitek az o is, ostobenko kurvak:-D
@Squid:
Most akkor a jobbik egy a zsidók és az EU által pénzelt párt?
Megértem őket, ezzel együttélni... :))
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hát szabad így beszélni egy szerelemtől bolond lánnyal?:D
@csengődi: Lesz neked ne mulass az igazhitűektől, ha összemosod az elmúltnyolcévet az aranyakkal. Hát te nem kaptad meg a szemléletkiigazítást, hogy igaz dakota nagyfőnökünk sámándobját ütve elűzte az elmútnyócév depijét és kidobolta nekünk a 8 aranyat?!
@Fabius: Azt azért már várom, mit fognak arra lépni, ha a vártnál jóval többen mennek el feliratkozni. Pláne, ha esetleg beleveszik, hogy szavazni is kötelező ha feliratkozol.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nem kur.aanyáztam le, pedig aztán arra gondoltam először...
Finom voltam és tiszteletteljes, ostoba fapinának neveztem. Ez számára már-már kitüntető, ahhoz képest, amit gondoltam! :D
@Cirbolya_sentinel: Imádtam a feritéles videot.:D Igazi övön aluli ütés.:D
Büszke vagyok a hvg-re, mindig volt humorérzékük.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szóval ennyi volt a románcotok? Ez már a szakítás? Most kire szállt rá? Remélem Gábrielben megleli méltó párját.:D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Most akkor a jobbik egy a zsidók és az EU által pénzelt párt?
Megértem őket, ezzel együttélni... :))"

Hahahha képzeld azokat a nagy csodálkozó bociszemeket, ahogy most a gárdások vakargatják a fejüket a zsidó származású alelnök boltjából EU pénzen dotált gárdamellény viselése közben.

Hát nem gyönyörű kép (zavar) ??? :D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: De ha a jobbikot zsidók és az eu pénzeli, akkor az lmp-t és a szocikat kik?:O
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Abban tévedsz, hogy ostoba. A reakciód láttán mosolyog a bajsza alatt elégedetten. :) Tán egy fizetett provokátor, de lehet, csak a maga kedvére trollkodik, mint én is.

Van rá egy jó gomb, ott alul :D
@Squid:
Vagy amikor a "Vegyél Hazait!" c. szlogen alatt Csanádjuk az izraeli árút értett...
Ezek meg vettek izraeli tarsolylemezt? :)
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:

Tévedsz ahogy mindig egybites.

Nem ekkora mámor végignézni, ahogy a félázsiai szerelmed rommá kúrja a gazdaságot ahelyett, hogy veled tenné ugyanezt.
@leonito77:
Tudom, hogy ez csak egy biszex fapinus, és csak szereplési vágya van a bolsevik seggnyalásban. :)
Viszont a következő reakcióm nekem is az lett volna már, hogy kiiktatom az ostoba luvnyát/fackalapot (szabadon választható).
@Fabius:
Nem, dehogy... Arról nem Viktor és a narancsbolsi csürhe tehet!
Azt is Te, meg mi kúrtuk el, a Vezér az nem, meg az udvari balfasza sem...
Ezért mennyit fizetnek ennek a primitív, népművészeti agyagedénynek, Stefánia álnéven? Végül is mindegy, túlfizetik, ha 10 forintot kap, akkor is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Azok a mocskos kapitalista amerikaiak - akik valamikor a narancsbolsikat is pénzelték... :))
@Squid:

Nekem végül is mindegy, ha a Jobbikról az a kép marad meg, hogy az "Új Trianon" szajkózása mellett a pártkáder földosztásra egy szavuk nincs.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Mit lépnek...majd eltörlik hirtelen, mert "feltámad a lelkiismeretük" :-D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jaj légyszi légyszi, derüljön ki valamelyikről, hogy soros ösztöndíjas volt.:D
Az lenne az igazi mulatság, nem gondolod?:D
@Fabius: Miért lenne? Épp egy büdös szót se szólhatnak, hiszen nem külföldieknek bugázzák el a földet. Amíg meg nem azt csinálják, a jobbikot csak annyiban érdekli, hogy juhász oszi a földjein közmunkásokat robotoltathasson ugyebár.:D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Stefi önszorgalomból troll. Csak már unalmas. Nem kéne hozzászólni vagy egy hétig és cserélné a kimerült karaktert.
@Fabius: Azért ismerd el, végignéznénk röhögve a kínlódásukat.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Gábrielben? Őt lezsidózta :)) meg lekampósorrúzta... Nehéz lesz ezek után oda beszopnia magát! :)
Különben is, a szárnyas mondta, hogy nem szereti a nácikat. :O
@Fabius:
Baszki, nem bírom ki! :-)
Olyan bődületesen kretén, ráadásul mindig pont kézre esik és - vessetek a vérmókusok elé - de jó lebaszni egyet neki - na...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Orbán nem elég? Ismeri az ottani, oxfordi kocsmákat, az MI6 ottani megbízottját,... Mi kell még?
Kis telhetetlen vagy cica! :)
Koszos fehérgalléros bűnözők.
Nemzeti Számonkérőszéket akarunk !
@georgie58:
Magyarbűnözés! :D
Szégyenlem is magam, hogy ezekkel a koszos politikusokkal, engem és még sok MAGYART együtt emlegetnek!
-Mi a korrupció?
-???
-Amiben nem vagy benne!
Az, amelyik hiteleket vesz fel. A hiteleket imádja a magyar. Legyen olcsóbb a BKV - hitelből. Legyen ingyenes az oktatás - hitelből. És a többi.

Aztán ha államcsőd van, húzunk külföldre!
@endike: nem nyalogathatja mindenki orban faszarol a harmatcseppeket milliardokert mint te, andy:-)
@vladimir964:
Hofi.

@endike:
A kormányzati intézkedések, a politikuscsürhe nem is hibás, csak a nép.
Ez így lesz. De tényleg!
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
A Vajna lesz ez? Nincs Amerikában valami dolga? Vagy adóhátraléka... :))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Éppenséggel lehetne szavuk, hisz - elvileg - a helyi gazdákat és gazdaságokat támogatnák ők is.

Namost pl a borsodi földnyertes Kanyok Attila se nem helyi - ott ahol a földet nyerte - se nem gazda, cserébe Mengyi Roland fideszes potentát kampányfőnöke.
@Fabius:
Puszta véletlen!
Rosszindulatú ... mizé is?
Gonoszkodás!
Irigység!
(Még rengeteg magyarázatuk lenne.)
Bár leginkább a fideszes tolvajok balfaszsága, akiket rajtakaptak.
Különben is, mi keres Oszkó a Wizzair-ben? :)
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: te kedves törzsfejlődésben, és nemi elkülönésben visszamaradt biodiszlet, keress vissza az említett mondat kiötlőjét, vagy a gondolat fő szószólóját, lesz ám meglepi, mert istenített cellazárlatos vezényló és zrt-je hangoztatta ezeket dicső ellénzéki korukban.

Mint már említettem, korlátoltan szerencsétlen ez a játszási karaktered, válts másikra, ez már elkopott és hatástalan. Túl leamortizálódott, és szemétre való lett.
@Fabius: Nem helyi gazdák? Ébresztő, de madzsarok. Mi más számítanak, ők nem viszik ki zsákban a jó magyar termőföldet izraelbe. Olyan aprósággal nem törik kis buksijukat hogy még helyi is legyet...
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Pedig hogy a torkukon akadna a kumisz, ha még ez is kiderülne. Rögtön leköpnék a kurultáji táncos sámánt.:D
Nagyon durva ezt így együtt látni. "Maga a NAV-nak hisz, vagy nekünk???" B+, eszméletlen.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Végül is igen. Mészáros Lőrinc is magyar, Nyerges Zsolt is magyar, sőt, a Tállai pereputty is magyar. Ha ebből ennyi a lényeg akkor tényleg nem kell szólniuk semmit. Nem kell szólni mikor műkörmösre, egyetemen frissen végzett szociológus alpolgármesterre, gázszerelő-csatornaépítőre bízzuk a földet és ezzel a mezőgazdaságot földművesek helyett.
@Dr. simonmondja.: "Éppen ünneplik őket, mert jól olimpiáztak."

Lóphaszt, "ezek" magukat ünneplik...
Érdekes hely lett ez az ország--lehet,haza kéne mennem?
Kibaszottnagy gusztustalan seggfej ez a Gyula!
Budai egyszerű csaló ügyvéd, fidesz számára megfelelő.
Felvétele így történt:
-Gyula! Te ügyvédként nem tudsz annyit csalni, lopni, hazudni! Gyere hozzám államtitkárnak, korlátlanok a lehetőségek!
-Már indulok is Viktor!
@HK417: ..hát a neszűrben rendet kéne rakni, erősen feketlik .. a bukéja meg :-(

de hozzál HK-t is! :-)
@Fabius: Miért kellene? Elvégre egyik se zsidó, vagy cigány, vagy amerikai? Az az apróság, hogy olyanok jutnak földhöz akik segghülyék hozzá, és csak rontani fognak a mezőgazdaság és ezzel a mi élelmezésünkön. Ez ugyan miért érdekeljen egy olyan társaságot, akik egy japán márkát imádnak magyarként, kínai holmikban feszítenek, ha van rajta turul, imádnak olcsón külföldi hiperekben vásárolni. Szerinted érdekli őket hogy a föld nem lesz jó kezekben? Hogy esetlen bárki más, még egy német gazda is jobb lenne, mint a műkörmös csaj?
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Most úgy csinálsz, mintha a perverz nagypapiból nem léptél volna elő nagy szerelemnél nála. Meg Fabiust is mi mindennek elhordta, aztán hogy aggódott szegényért. Stefkének ez az előjáték:D
Komiszságomat szereted, igaz?;)
nem lehetne egy fokkal kevésbé közönségesen és központozással megküldve írni az amúgy okos posztokat?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Hát mivel a kipuk faszáról jelen pill nem lehet nyalogatni a nedüt, még jó hogy mindenki hupákol hogy elzárták a csapokat...szopó de ez így megy még vagy 6 évig....
"A börtön ablakába soha nem süt be a nap..."
(2014-től dúdolgatandó)
;-)
...természetesen OV is benyelheti de ami itt megy már 1,5-2 éve ezeken a fórumokon az indexen......több mint megnevettet.
@mia_wallace:

Lehetne. Legutóbb három egész napig tartott. Utána megkaptam, hogy

a: engem is megvettek és már csak a píszískedésre futja,

b: hová jut az ország ha már én sem merem kimondani, hogy büdöslófasz.
@endike: Faszarc!
Először is szépen és alaposan baszd szájba a retkes féreg ringyó anyádat aki a világra fosott.
A zemeber többsége (a fajtád kivételével) már azt vesz fel hitelt hogy ne haljon éhen. Régebben meg azért vett fel hogy tudjon venni lakás, vagy lecserélje az ezerkettest a mi autónkra.
Jó lenne megismerkednetek kúrbánia fosvalóságával faszfej !
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Tudod ennek - meg a Szegedi ügynek - fényében rohadt kíváncsi leszek hogy próbálják ezt majd megmagyarázni a bástyának tartott Borsodban. Mert a kiherélt géppisztolyos durrogtatásra kibaszott kevesen kíváncsiak, de ezekre a válaszokra meg elég sokan.
mindig van lejjebb! ezt soha ne feledjétek!
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Szevasz te rühes korcs!
"minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk!"

EZ A TI HITVALLÁSTOK SZEMÉT MAGYARGYŰLÖLŐ FÉRGEK !
Imádkozz hogy a felcsúti geci minél tovább maradjon hatalmon!
MERT ELSŐNEK A HOZZÁD HASONLÓ GERINCTELEN BÉLFÉRGEK LESZNEK KIBELEZVE A CSALÁDJUKKAL EGYÜTT !!!
@endike:
Kétféleképpen lehet lerabolni egy nemzetet:

Ott, ahol van, lehet pofátlanul lopni. Csak arra kell vigyázni, hogy maradjon.

De ott, ahol nincs. Pld Magyarországon, máshogy kell. Felveszünk hitelt az ország nevében egy szebb jövő ígéretével. Ezt a hitelt nyúljuk le, ezüsthajók, közgépek segítségével. Ha olyan nagyságrendekben csináljuk, amit az egyszeri ember már nem lát át, akkor nem zavarja, mert nem érti.
Utána amikor vissza kell fizetni, finoman visszavonulunk, élvezve a megérdemelt nyugdíjat.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: "Úgy látom, sikeresen magadévá tetted a balliberális eszmevilág legkártékonyabb tanítását, mely szerint:

"minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk!"

- Pech, te SS ribanc, ezt nem a baloldal találta ki.
@endike: Itt vagy te barom? Még mindig adományokat gyűjtesz az oldaladon?
@piszter:
Téveccz! Ha elérjük a Föld középpontját, onnan már felfelé megyünk. Unortodoxia. Kicsit hosszú, kicsit problémás, és egy ideig qrva meleg, de a mi Magyar Utunk.
@belekotty:
Erről a zseniális bizniszmen ismerősöm jut eszembe: 80né megvette a gyümölcs kilóját a termelőtől, oszt eladta 60né a bóttyában. Ez is unortodox módszer.
@GeoCracker: "A rózsakert téténybe, de az egész intézet is belelusztult."

Tényleg megszűnt a rózsa génbank??? Úristen, pedig micsoda gyönyörűség volt... Ha jól emlékszem, Déry Tibor még regényt is írt Rózsakiállítás címmel.
"
Címlap
Belföld
Külföld
Gazdaság
Tech
Tudomány
Kult
Fesztivál|
Comment:com|
Cinematrix|
Műsorok|
Lángoló Gitárok
Sport
Vélemény
Videó

RSS
Gyász
Elhunyt a Cosmopolitan szerkesztője

MTI

2012. augusztus 14., kedd 11:52

|

Helen Gurley Brown nők millióinak volt példaképe. Fontos szerepet játszott a hatvanas évek szexuális forradalmában.

A szerkesztő, akinek több könyve is foglalkozott a női szerepek változásával, a női egyenjogúsággal, 90 esztendős korában hétfőn halt meg New Yorkban. Gurley Brown 1922-ben született Arkansas-ban.
...MÉÉÉÉÉR NE ISMERTEM ÉN EZT A TYÚKOT ???! :)

...PORAIRA...
halom az ócsai svájci telepre ki fog menni a metró...
„ Az Alaptörvény és a jogszabályok mindenkire kötelezőek. Kivéve Budai Gyulát, a kormány tagjait, a bevallott jogszabálysértést elnéző miniszterelnököt, Simicska Lajost és a haveri kör előre meg nem határozott, de rámutatással később azonosítható tagjait.“
Óz a csodák csodája lenne, ha a vádlottak padja ezekkel a görényekkel telne meg.
@dr. Bubó: tévedés, oda a Malév fog járni, naponta 6* :D
---------
húúúbazzz, szegény Kína :D

Magyar példát követne Ázsia
A korrupció nem országspecifikus jelenség, mindenütt "romboló hatással van a gazdasági növekedésre, a társadalomra, aláássa az állam stabilitását, és számos nemzet számára óriási kihívást jelent" - mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára kedden Pekingben, egy nemzetközi korrupció-megelőzési konferencián.

"Rétvári az MTI kérdésére elmondta, Magyarország egyrészt azért kapott meghívót és kiemelt szerepet a konferencián, mert a két ország közötti kapcsolatok egyre szorosabbak, másrészt, mert a magyar gyakorlatot jó példaként tartják számon."

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyar_peldat_kovetne_azsia.528249.html
@Cirbolya_sentinel:
Kínában kivégzik a korrupt vezetőket, nálunk meg kinevezik. Szerintem az övék a jobb módszer.
@aritus: én speciel a haragom miatt mentem, meg azok is akiket ismerek, nem irányított bennünket senki. és lassan mennék megint...
Nekem a legfurább a jobbik kussolása föld- és egyéb, igencsak rossz illatú ügyekben. Viszont jó hírnek: a gazd. konzultációs íveket már csak 800000-en küldték vissza, az előző 1,3 millióhoz képest. Tovább farigcsálódik a kemény mag.
@endike: Endike, draga kis egysejtum, ugyan mi koze a hitelnek a hazudos miniszteredhez, meg a kartellt epito, csalo ugyvedbol fogant bukott elszamoltatasi kormanybiztosbol faragott allamtitkarodnak? Hogy semmi? Akkor miert ezt bufogod? Elutasitott a takarekszovetkezet, amikor uj telo kellett, es nem kaptal ra hitelt? Vagy kiderult, hogy csomoan okosabbak nalad?
Mitol akad be a lemez, aranyom, meseld el a bacsinak, hatha utana jobb lesz, es nem kell mindig hulyet csinalni magadbol, hogy rdfigyeljenek...meg akkor is, csak ha szanakoznak rajtad...az is erzelem, nem igaz?

Es mi a velemenyed Szechenyi Istvan, a legnagyobb magyar konyverol, a HITEL-rol? Olvastad? Nos?
@tomwar: Nagyon jót írtál! Komolyan. De, nem ismered az ékezetet a MAGYAR NYELVBEN?
@Fabius: "Érdekes, hogy a legkevésbé "nemzeti" pártnak kikiáltott LMP lengeti leginkább a földügyet, míg a legnemzetibb nemzeti Jobbik szemmel láthatóan nem tud, vagy nem akar vele kezdeni semmit. "
A Jobbik ??? Hiszen az a Fidesz zsidó tagozata...
@nápolyi maszti: "konzultációs íveket már csak 800000-en küldték vissza, az előző 1,3 millióhoz képest. Tovább farigcsálódik a kemény mag. '

A hivatalos adat : 700.000
@dr. Bubó: az a "telep" része a hángérijen féjritél-nek

..ami ugye nincs és nem is lesz :-))
@felician: nem vonom kétségbe amit mondasz, csak kicsit furcsálom, hogyha az öszödi beszéd annyira kiborított, hogy az utcára menj, és hetekig ott tanyázz (vagy te nem, de sokan), akkor amit ezek csinálnak két éve, hogy hogy csak ott tartassz, hogy fontolgatod?!
Volt itt annyi minden felháborító, hogy hosszú lenne felsorolni.
Szóval továbbra is azt gondolom, hogy a 2006-os eseményeket egy párt irányította, manipulálta, nem volt az spontán, 2002 óta volt az felépítve, indítása a kétforduló közötti TF-es beszéd volt.
Tudod, a fideszesek nagyon szeretnek kockáról, kockára építkezni (by Lázár), na ugyanígy kockáról kockára építgette Orbán és manipulátor csapata azt a nagyon spontán felháborodást.
A haza nem lehet ellenzékben. Ja, most látjuk milyen, amikor kormányon van a haza.
@nápolyi maszti: osztva min. kettővel. Ki ellenőrzi, hogy hányan küldték vissza, és milyen tartalommal? Az előzőeket ki ellenőrizte? Higgyük el nekik bemondásra?
Véletlenül elszólták magukat, hogy az első 3 hétben 390 ezren küldték vissza (ki is rúgták a nemtudomkit, aki volt a kommunikációs államtitkár vagy mi), és utána már nem merték azt hazudni, hogy mégiscsak több, mint 1 millán küldték vissza.
De itt lesz a szépítés, újabb levelet kapunk Vitykától, a munkahelyvédelmi akcioról, azt majd 2 millán fogják visszaküldeni.
@komissarlajos: De, ismerem. Csak sajnos az elmult masfel evtizedben megszoktam, hogy angol billentyuzzeten gepelek, es ekezetek nelkul, es mivel mindig elfelejtem, hogy a nulla az ö, meg foleg a hosszuakat...bevallom, nem kinzom magam: vegulis, a telexet is ekezetek nelkul irjak...

Nem szep, de ez van. Es az ekezetek lelessitanak az amugy sem szelsebes benazasomat...:-((
@nápolyi maszti: Nekem a legfurább a jobbik kussolása föld- és egyéb, igencsak rossz illatú ügyekben. Viszont jó hírnek: a gazd. konzultációs íveket már csak 800000-en küldték vissza, az előző 1,3 millióhoz képest. Tovább farigcsálódik a kemény mag.

- Ja a legmenőbb elenzéki bulikban meg néha 300an is vannak..:)))))
@aritus:
Ha jól tudom, Nyitray Zsoltot rúgták ki. Most úgy hírlik, ő lesz a posta új vezérigazgatója. Káder nem vész el... Nyitray különben egy echte új-fideszes,jellemtelen kis féreg. 2006-ban ő volt az Astoriánál rendezett nagygyűlés rendezője, és váltig állította, hogy a rendőrség nem szólt neki a közelben zavargó radikálisokról. Aztán hangfelvételek bizonyították, hogy igen. Persze ennek se lett semmi következménye. Illetve lett: jó elvtárs, kinevezték, most kicsit seggberúgták, de azért olyan nagyot nem esik. Szerintem Budayval is valami hasonló fog történni, mert ezt a "vagy törvényt sértett, vagy hazudott" szitut büntetlenül nem lehet megúszni.
@tomwar: de egyébként is teljesen értelmetlen amit ír endike, mivel ez a kormány is vesz fel hitelt a piacról, sokkal drágbban, rosszabb feltételekkel. Nyilván ezekkel a beírásokkal arra akar figyelmeztetni minket, hogy de az elmúlt 8 évben mennyi hitelt vettek fel a kormányok, csak annyira hülye szegény, hogy még az se tűnik fel neki, hogy öngólt lő:))
@Fabius: nekik egész más kérdésekre kell választ adniuk Borsodban, ahol úgy tűnik semmit sem tudnak kézben tartani. A jobbikosokat most legkevésbé a magyar földoligarchák érdeklik.:)
@nápolyi maszti: jaja, Nyitrai Zsolt volt.
Szóval elég nehezen tudom elképzelni, hogy az első három hét után mégegyszer annyian visszaküldik. A menete az ilyen kérdőíves cuccoknak az szokott lenni, hogy az elején küldik vissza, akik vissza akarják küldeni, utána már csak csurran cseppen.
Ha itt most nem ez történt (ha igaz a szám), akkor csúnyán beavatkoztak, odahatottak, hogy küldjék még vissza. Úgy erőből, azt nagyon szereti Orbán.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Nem rossz szám ez a 300 -- Leonidászék is annyian voltak, oszt még film is lett belőlük! És úgy mellesleg, azt azért megnézném, egy kormányt anyázó, anonim kérdőívből (mondjuk ilyen kérdésekkel, hogy "Egyesek szerint orbán viktor hazánk megmentője. Mások szerint nálának nagyobb g.cit nem hordott hátán a föld. Ön mit válaszol?) hány érkezne vissza. Nyakam rá, hogy nem 700 000!
@Squid: gyerekek, mindegy ki nyer, csak ne legyen kettőharmada.lehet akkor majd mutogatni az elúttnégyévre gazdagon. Aztán budaigyuszit nem lámpázni kellene, hanem egy kicsit áramozni, akkor többet vallana.Vagy inkább adni neki 47 ezret egy hónapra oszt éljen meg belőle. De az összes fingeszesnek is. Kezdve az oláh viktorral.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: "Úgy látom, sikeresen magadévá tetted a balliberális eszmevilág legkártékonyabb tanítását, mely szerint:

"minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk!"
"

Ó, hogy nem szakad a fejedre a plafon te szerencsétlen rohadék, te. Hát melyik pártnak volt ez a filozófiája 8 éven keresztül te agyatlan nyomorult?
@Cirbolya_sentinel: nem agyhalál az, hanem feritél!
kedves feleim, a deviza árfolyamok alapján, na meg ezen összetevők miatt is, és különben is szárnyal a gazdaságunk mint a madár /gyk. bukó réce/ kéretik bestokkolni devizából, mert itt ősszel minden lesz, csak megeggyezés nem az ájemeffel:

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/regen_ult_mar_annyi_penzen_az_allam_mint_most.171442.html
@Mariann19: Na,nélküle nem kel fel a nap, ő az érnyék.

Bugyula a korszak címerállata lészen. Hisaz oly korban éltünk itt el földön,amikor a jogvégzettek - Bugyula ügyész, ügyvéd, államtitkár - olyan magasról szartak a jogra és annyira kérkedve erőszakoltak farba Justíciát, hogy ez már fejezet lesz az emberiség elleni tettekről szólva. Az elrettentő szemétségek alcímek alatt.
@aritus:
Ideje lenne már Minisztériumnak elmagyaráznia a tudatlan komcsiknak, hogy egy tündérmesében ne keressenek logikát, mert az ortodox zsidó huncutság. Félázsiában a csökkenünk=növekvünk, és szépek vagyunk.
@Expatblog: Az nem Déry hanem Örkény volt. És nem annyira a rózsák voltak a témája,hanem egy rákban haldokló asszony utolsó idejéről szólt leginkább.
@Cirbolya_sentinel: :DDDDDDD...Nu, ha kínában is a magyar Móricz uram-bátyám világot akarják bevezetni, seperc alatt feleszmél több, mint 1 milliárd ázsiai emberke, occt vagy megeszik reggelire őket vagy jó kínai szokás szerint ki-megmérgezik őket az ország statisztikájából...:O)
@a szív fészkei:
A picsába a megérzéseimmel! Tegnap írtam, hogy még egy-két új tanterv, és mi leszünk a mohácsi győzők. Rémszem Gyuri elkezdte írni...
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: ejj...ejjjj. viháncolunk..., viháncolunk......TESSÉK HAZAMENNI MINDIG TÉVÉT NÉZNI, AZ IS INGYAN VAN !
@Fabius: Na te fordítva ülsz a kurultájon őshonos lovon: megmondta valamelyik, lehet, hogy maga Vikotorovics Vinyov elvtárs, hogy a műkörmös pünkt azért kellett műkörmössé legyen - jaj de randa dolgokat tesznek azok a női kézzel - mert aranykoszorús gazdaként nem volt fődje. De most van, női karmok megszabadulnak tőle!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ebben tévedsz. A fater és a hozzá hasonló földmunkában megöregedett embereknek feltett szándéka mindenkit megkérdezni aki a cetliéjért meg a szavazatáért jön, hogy miért hagyták ezt megtenni szó nélkül? Lesz itt faszolás Orbán mellett a kussolóknak is. Ez a korosztály nem fog a Kossuth téren hőbörögni, de el fog küldeni mindenkit a vérbe aki belép a faluba. Ráadásul itt borsodban sokan vannak és dühösek.
@Fabius: :-D Képesek lennének-e rá? Ez a hájpacek szerintem már letudta a dinasztia szaporodási kényszerét, behúzta a kéziféket, most már csak a hatalomra és a pénzre ejakulál. Önző farok,pocsék szerető lehetett, de hát Anikó asszonynak cserébe ott van szintén az édes anyafőd kárpótlásul, amiért oly engedelmes biomatrac volt alatta.

Stefi már nem hiszem, hogy lázba hozná 2m szőke kóccal sem.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): ...ÉS AKKOR LESZÁLLT AZÉÉÉJJJ.....SÖTÉT LETT....FŰSZÁL, FASZ ÁLL SE REBBENT....A TÜ CSÖKKKK...IS ELHALLGATOTT....ECCERCSAK.VALAHOL A KIS-SÁMLITÓÓÓL JOBBRA....HALK ZIZZENÉS HALLACCOTT......ÉS HIRTERLEN EGY FEKETE ZSÁKOT HÚZTAK A FEJEDRE !...AJJAJJJAJJAAJJJJJJ........LEVEGŐT !...LEVEGŐT !!!!!!!!!
@a szív fészkei:

Ez az a műkörmös amelyik a férjével kétszer ment eddig tönkre, mert annyira szakértői a földnek? Az ilyennek adni kell hadd próbálkozzon harmadszor is mint kiskutya a baszással.
@Expatblog: a szó jogi értelmében talán nem, de sétálj egyszer el arra. Téténybe.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Elhiszem, de ezt a jobbikot nem fogja érdekelni. Majd elmondják, ők milyen keményen küzdöttek a magyar emberekért de hát a zsidók meg a cigányok...
De én azt remélem, hogy 2014-ben már nem jutnak el a cédulagyűjtésig, hamarabb kaput lesz nekik.:D
@a szív fészkei: Hát mi lesz így a férjhez menő lyányokkal?! Hát ki fog nekik műkörmöt rittyenteni a nagy napra?! Hát a fődművelés előbbre való a családnál?:D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Eléggé aprítottad tegnap,lehet,hogy erre vágyik. Erős férfimarokra. Szőrös tenyérre. Nyehehe. Aki letépi a drindlijét. Szegény, ha igazi, ha nem, szar egy élete van.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ennyire nem vagyok otthon műkarmosok életében, csak ez le lett nyilatkozva: hogy most igazság tétett, feltámada Mátyás, a szocik miatt éhezett a szerencsétlen, de mostantól nem fog. www.blikk.hu/blikk_aktualis/mar-no-a-kukorica-a-mukormos-birtokan-2090513
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Jaj ma láttam a combinon egy fiatal csajt: formás is volt, jó kis gladiátor a lábán, de olyan retkes szutykos körmökkel villogott, hogy kifordult a gyomrom. Mentségére legyen mondva a mellső patáin is ez volt a helyzet.Szóval lesz még itt sírás-rívás, fogak csikorítása, ha a műkörmös anyukák elmennek szántani.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Amúgy, ha csak a nagy napra rittyóznának műizéket, amik a világ semelyik országában nem terjedtek így el, csak itt! De amiket látok hétköznap, az horror, szegény pasik, csoda, hogy nem kasztrált még mindegyik.
@a szív fészkei: Hát lesz. De az is lehet, hogy szegény igénytelen mint állat, és bár csinin öltözik, odáig nem jut el, hogy a köröm is ápolásra szorul:D
@lecsekkoltam:

Azt megnézném mikor a 70 éves fateromnak magyarázat helyett előjönnek ezzel :-D
A zsidó terményessel meg a földjein sokszor napszámos cigányokkal egy faluban él 70 éve, mindegyik bátyámozza ahogy mindenki, neki meg nem magyarázzák hogy ezek miatt van minden.
off

Nektek a válasz erre gomb megy rendesen?

on
@a szív fészkei: Akkor csak jól jártunk a cserével. Egy műkörmös kilőve, mindet küldjük el kapálni.:D
@vitéz Thapóccay néma bárány: Na, akkor a Burberry sál miatt lehet itt a fődvész. De hogy Vona nem t- 70 milla - nem lehet.

Akinek ennyi jó kevés, azt érje gáncs és megvetés! - éneklik az operában. Majd még szembemegy Vonácska Viktorral bármi fontosban, miket képzeltek ti róla?

Bugyulát miért nem tépték meg a gazdák, akiknek észt osztott? Olyan faszacsávó, aki a saját törvényeit is szemenköpi?
@a szív fészkei:

Tudod mi a parasztok energiaitala?

A kútbull.

Kb ekkora vicc ez a műkörmös cikk is.
@Secnir: "most az lmp-mszp-dk-ra gondolok, mert a jobbiknak esze ágában sem lesz piszkálni a fideszt. majd bolond lesz..."

Hát én erre kíváncsi leszek, nem azért mert sok bizodalmam lenne bennük, de mostanában annyiszor feküdtek le a kormánynak vagy nyaltak be, hogy valamivel kompenzálni kéne azt. választóik és szimpatizánsok fel. Ha most sem teszik meg, annak lehet következménye. Vagy tényleg azt hiszik mindenki megmarad mellettük ilyen nyilvánvaló elkurvulás után?
@vitéz Thapóccay néma bárány: Azt én is, főként ha elég lobbanékony alkat és van olyan káromkodáskészlete, mint az én 80 éves nagynénémnek.:D
Nála valószínűleg spuri lesz, mert karakán, és nem veszi be a maszlagot. Vele nincs dolguk, továbbállnak.:D
megevett a blogmotor: de hogy Vona ezerrel kurultájazik, így védve a magyart csekély 70 milláért, ezt miért nem lehet megérteni?? Ez hazaffyASS elfoglaltság, nem Bugyulát rendszabályozni.
@a szív fészkei:

Nem képzeled hogy bégyula olyan helyre is eljár ahol nem a MAGOSZ bértapsolói a közönség ?
@vitéz Thapóccay néma bárány: aZÉRT EZ NEKEM NEM ANNYIRA A VICC-KATEGÓRIA:[..]"A földterületeket átlagosan15-20 ezer forint hektáronkénti áron bérelhetik a nyertesek a pályázati hirdetmények szerint, vagyis ha hozzáadjuk a föld rendben tartásához szükséges ráfordításokat, akkor 65–90 ezer forint nyereségük lehet minden hektár után a földbérlőknek mindenféle termelőtevékenység nélkül is. Ez pedig több tízmilliós nyereséget jelenthet."
@bróker:

Hányszor kell elküldeni a spammer kurva anyádba, hogy egyszer odatalálj?
@a szív fészkei:
mondd végig: a Szöktetés zárókódája, azaz a rabszolgasorból megszabadúlnak és erre föl zengik: akinek ennyi jó kevés, azt érje gáncs és megvetés (egy csodálatos 8 szólamú korál zenekari kísérettel Mozart-i ujjgyakorlat)

ha ezt ezek a tetvek tudnák

brühühühühühühü
@vitéz Thapóccay néma bárány: Szerintem eltéveszti a helyet, itt nem talál balekot.:D Inkább a mandin vagy a kurucon kellene próbálkoznia.:D
@a szív fészkei:
www.youtube.com/watch?v=Tw84smtNE1Q

milyen jó is nekik, szabadok és hajóra szállnak a szabadság felé
@bróker: Jobb helyeken ilyesmiért már kapott valaki 20 évet ...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A káromkodás készlettel nincs hiba :-D

Nehezen jön ki a béketűrésből, ilyen szarok a politikára típus, de most hónapok óta be van rágva a földmutyin. Röhej, élő elempést még nem látott, neki az egzotikum lenne, de azt már tudja, hogy a szabórebeka megfingatta a Mészáros Lőrincet valami földtorlaszolással. Mit mondott? Több tökösség szorult a csepleszbe mint a csoportosan garázdálkodó trappolókba. Mert hol van ilyenkor a Vona Gábor meg a Novák Előd, mikor merik majd Orbán haverját ők is felbuzerálni? Mert lehetne a tokapofával ( Tállai) már holnap.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: errôl a bombanô jutott eszembe.
" én vagyok a bomba nô
Hajlataimban gomba nô"
Lárpurlár. :)
Aztán, ha a protekcionista gazdaságpolitika miatt visszafordítják külföldről a magyar dinnye/alma/libamáj/bugylibicska/rongybicikli...-szállítmányokat, akkor mit fog mondani ez a kretén?
@a szív fészkei: A Te már megint itt vagy?" kérdést a kutyámnak szoktam mondani, ha már egy kicsit szemtelen.Aztán rögtön Stefike jutott az eszembe.
Budai kinyilatkoztatása nagyon kevély hangulatban fogant akkor is, mikor a földek jövőbeni birtoklását az eu szabályozással ellentétben csakis honi tulajdonosnak adná. Valahogy úgy fogalmazott, hogy az eu biztosan berág, de kit érdekel. Leesett az állam ennek hallatán. Jó, hogy nem azt mondta, hogy nyassgem!
@agresszív kismalac: a nyugat összeeskuvése. A depi. (
@GeoCracker: ) meg az aknamunkájuk.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Na itt az off.
Nem tartozik a témához, de ha már Endi:
azt nyilatkozta pár nappal ezelőtt, hogy ő biz’ abba az ámerikába már nyugdíjas, de amit onnan utalnak neki, az Dobó Kata kutyájának az eledelére se lenne elég…
Hol van rodeo?
Ha valami, akkor ez tényleg brühühühühü...
www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/vajna-remeli-hogy-palacsik-viszonozza-szerelmet-2100435
Mielőtt eltörik a mécses, megnyomom az on gombot.
@aritus: az egyetlen alkalom, hogy valaki beismerte, hogy hazudott és elkúrta, az a sok faroknak csípi a szemét a mai napig. az hogy napról-napra kajak hülyének nézik, az meg faja. ezt valaki magyarázza meg, de úgy, hogy mindketten megértsük
@Knósszosz: ne brühühühüzz, mert le van védetve és fizethecc
@rodeo36: ja az útvesztőkhöz szilárd jellem és erő szükségeltetik

Alberich:
"please my master let me live your slave I will be
the treasure of the Nibelungen I give to you for free
but in Island is another enemy for you
Brunhild is her name and she's undefeaded."

Brunhilde:
"I'm the daughter Odins with the warrior soul
thousand came to reach my heard but no one get the chance
three competitions you must win and then I'm yours
but when you lose your condemned soul is mine."
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Bmeg, elfelejtettem a zidézőjelet-:))
@Knósszosz: nos nekem elsőre az igaz szerelem jutott eszembe, mikor a 70 közeli Vajna és....
@endike: A hitelezés fellendítését 2000 tájt kezdték, az építőipart fellendítendő, és a vagyonosokat 30 milláig államilag garantált hitellel fellendítendő, a csórik adójából.
Aki CHF-et vett fel akkortájt, felelősen terhelte a családi kasszát, mert fele volt a forinthitelnek, és akkor még a finesz is az eurozónába lépést hirdette, szóval a kockázati megfontolás is más volt.
Kicsit bonyolultabb a világ, mint hogy szeretem a hitelt. De eccerűket mondani hatásosabb, főleg, ha közben nagynak érezhetjük egonkat, mert csóringerekbe rúgunk bele. Ugye.
@Pantagruel:
"undefeated" instead of undefeaded
and
"heart" insted of heard

what is your position on the Siegmund's part when the warrior has his decisive battle and Brünnhilde presents herself as the Angel of the Dead foretelling him his destiny

I can not find anybody in present time in Levédia who could be neither Alberich, nor Brünnhilde

what a pity
A poszthoz: Hát, a szokásos: Gondolkodóba esem, hogy ennyire pofátlanok vagy ennyire hüjék, ezzel az összevissza kommunikációval, pedig ellenzékben az tűnt az egyetlen erős oldaluknak, de már a komm is totál szervezetlen és koncepciótlan, azon kívül hogy primitív...
Ennyi telik, lehet, mer 10 órát lenyomtam ma már..

És egy off: Ma hallottam egy hatóanyagkutató / immunkutatóval egy interjút, aszonta, hogy az immunrendszer egészsége és az eü ellátás fejlettsége (statisztika szerint) fordítottan arányos az idegenellenességgel - lásd. pl. terhes mamik az első 3 hónapban nem csípnek senkit, nehogy új bacikat vonzzanak be...

Mosolyognom kellett, mert beötlött Stefi tegnapi esszéje a nordikusok szuper génállományáról, amit a gyapjas orrszarvú elől futva szereztek a nagy glaciálisban ... (Szerintem bonyolultabb ez, semhogy bármelyik baromi egyértelmű legyen, de hát nekem nincs olyan nordikus éleslátásom és főleg nem fekete-fehér, mint Stefinek.)

Na csak ennyi... Szép estét Mindenkinek4
@endike:
Na ide figyelj:
Én is vettem fel hitelt. Nem azért mert baromi jól érzem magam a tudattól, hogy adós vagyok. Nem a Dzsémszbond sziklát néztem meg belőle, a Krung Thep környékén sem jártam, nem élvezkedtem laszvegaszi kaszinókban, az apropó rohadt prózai. Három generáció lakik egy fedél alatt, három lakásban. Nincs lepusztulva a ház, viszont a tetőszerkezet hetven év alatt óvatosan fogalmazva is, unortodox állapotba került. Hét évvel ezelőtt nem ismertelek, ezért nem alapozhattam a segítő szándékodra, szóval hitelt vettem fel. Kurvára nyögöm-nyögjük, de legalább nem ázunk be.
Fogalmazz kissé cizelláltabban, ha azokról beszélsz akik hiteldőzsölősök, jó?
@rodeo36: ja tényleg (igénytelen lyrics-site-ok!) hát hmm. Magyarország 93 négyzetkilométer, ebből cirka 80 ezer termőterület. Az kb. 6 millió hektár. Egy hektár legelőhöz, szántóhoz, erdőhöz hozzá lehet jutni 350 ezer és 1 millió 200 ezer HUF között. Ezek szerint 600 milliárdból meg lehet venni Magyarországot. A MANYUP-ból a hazát 5X. Megvehették volna Mo-ot, felvásárolhatták volna Szlovákiát, Erdélyt és a Délvidéket. :) A MOL-részvényekből fél Magyarországot. Na mindegy. Ez a munka a Jobbikra marad. 200 ezer szavazóval számolva, minthogy mind felnőtt emberek, fejenként 30 hektárt kell venniük, azaz fejenként átlag 15 millió forintot kell rááldozniuk, az egy iskolázott hazafinak semmi. S akkor a Jobbiké az ország. Siegfrieden még agyalnom kell, habár ugratni szándékoztalak: ez egy black metál banda Nibelungja.
@Penivaldes:
Csak vártam, vártam... Peni szabira ment.
Gondoltam. Merre nyaraltál?
@whatsoever:
Neked különösen szépet!!
@Knósszosz: hűséged megható, de tudod jól,hogy én csak...őt...
@aritus: lehet, hogy igazad van. De. Akkor Szegeden laktam, és amikor az egyik tüntetésen megjelent a fideszes polgármesterjelölt, hogy így meg úgy, mittoménmár miket mondott, faszán ki lett fütyülve és el lett zavarva a francba. Ha lenne tüntetés, mennék, de sajnos nincs nagyon, ha meg elvétve mégis, akkor hétköznap délután pesten, vidéken élve-dolgozva arra meg nehéz elmenni. Egyedül meg nem szeretek tüntetni :) Mindenesetre a f@sz kivan már ezekkel is.
@Pantagruel:
amit én szoktam használni:

So bald dich führt der Freundschaft Hand Ins Heiligtum zum ew'gen band

és tudod e honnan?

mikor kígyónyelvek átbasznak valakit és eltérítik, és emiatt nem mehet be (bacsapják az orra előtt a kaput) a Bölcsesség templomába...de mielőtt ez...megszólal a fenti szöveg unisono ellentmondást nem tűrő de nyugodt mert hatalmas
Budai Úr! Te retkes gané! Hogy képzeled ezt a fajta arroganciát? Nem érzed, hogy hivatali stallumodnál fogva (is) legalább a magadfajtának kellene példát mutatni, legalább a törvényesség látszatát keltve? Hogy képzeli a főnököd, mi lesz ebből az országból, ha ti generáljátok a törvénytelenségeket? Kicsit nagyobb alázattal, szakszerűséggel, Jusztícia nagyobb tiszteletével kellene tevékenykedned, nem gondolod? Szállj magadba, oszt monny le! Akkor biztosan nagyobb hasznára lennél csetlő-botló (ál)demokráciánknak!
@Pantagruel:

sajnos ez a banda nem tudja Niebelung Éneket hanem facsarja

a Walkür Siegmundja atyja lész Siegfriednek...mindkettő majdnem ártatlan áldozata Wotan és Alberich intrikáinak a végső hatalomért... de Wotan-nál pozitívabb harcost elképzelni nehéz a Notungot is képes kettétörni mert a múltat el kell törölni mindenestől és ez Brünnhildére marad aki az Istenek alkonyában -miután Hágen az egyetlen tölgyfalevél folton leszúrja Siegfriedet akkor temetés lesz és minden a Walhalla és Brünnhilde is megsemmisűl és Rajna sellői kikapják Hágen kezéből a gyűrűt és elmerűlnek az áradó Rajnában amely eloltja a tüzet és új életet teremt a hamvakon

na erre van szükség Levédiában is

www.youtube.com/watch?v=146tTKSXu7s
@Mariann19: Tudod, én hiszek a hübriszben. Ezeket valami nagyon komoly fogja érni, ennyire nem lehet elszállni büntetlenül. Minden szörnyűséget megérdemelnek.

A kutyit Stefivel összevetni?? Hisz az állat csak téged keres, hogy tudja, biztonságban van. Múltkor meglátogattuk az egyik - ép komoly műtéten átesett - lízing ebünket, (nagyon tökös csávó a kisöreg tacsi, büszkék vagyunk rá), és aztán a gazdájával dumáltunk, míg a másik kutyusát a barátnői sétáltatták. Egyszerre a lökött kis feketeség fogta magát és ész nélkül rohant át az úttesten - pedig járt suliba, tudja, hogy ezt nem szabad - az "anyjához" bújni, hogy megbizonyosodjék, tuti megvan, minden rendben. Aztán visszalibegett játszani.

Hát Stefikénk nem ezért jár ide, bár én már nem tudom, mi az isten a célja ezzel a napi ittléttel.
@Penivaldes:
Tudom-:(((
Szeged viszont kölyökkori szerelmem.
Hogy néz ki most a Virák czukrászda?
A húsos kiflijük legendás volt!
A Kárász ucca meg amolyan egyetemi találkahely, oszt a szécsényi téren meg tanálkozhatsz a szabattérilyátékok szereplőivel. Egy képeslapra kaptam afto-ghrammatíkoszt Bessenyei Ferenctől. Az ma is ereklye nekem.
Aki a hegedűs a háztetőn-t előadja, az mind kókler! Azt csak Feri bácsi tudta!
@Pantagruel:
a link a történelmi és mai napig felűlmúlhatatlan Solti Tetralógia felvételen készűlt 16 óra születés és halál szenvedeés és szerelem, és hatalom mely talmi

brühühühühühü
@rodeo36: hát akkor már csak egy Hagen von Tronjét kell szereznünk / kinevelnünk. csak nem a varázsfuvola? küldjed! :)
@Pantagruel:
ez újfent George Szell Salzburg
Leopold Simoneu, Hans Hotter mint a Sprecher
www.youtube.com/watch?v=xGhynhJ85jg

ha scenírozva is akarod megtalálható, de egyik sem jobb? legalább is nekem
@Pantagruel:
egy hallgatói megjegyzés:
What a luxury to have Hotter as the Sprecher!
@Pantagruel:
nem fordítom...amit mond az nem fér el a legnagyobb könyvtárban...és mindössze 10 perc amely végtelen

mikor a Sprecher bemegy a templomba és becsukja a kaput maga mögött akkor olyan csend támad hogy a Föld is megáll majd a remény egyetlen sugara...
@Pantagruel:
jutalom
a teljes jelenet
Knappertsbusch Astrid Varnay
élő 1951 Bayreuth
@rodeo36: az én álláspontom az, hogy ez az opera végső, mindenek felett álló igazságokban gondolkodik, én pedig nem hiszek a végső, emberfeletti igazságokban, pontosabban, az ilyesmi szerintem nem létezik: igaza mindig a túlélőnek van. az emberek pedig csak emberek. az opera túláradó, parttalan monumentalitása tolakodó módon torzítja, vagyis torzítaná :) a tudati struktúrámat, hogy a gondolatvilágomtól és világképemtől merőben eltérő, ha számára nem is idegen tartalmakban olyan pozíciót vegyek fel, amely a darab, egy színpadi világ - legyen bármily grandiózus és emelkedett, mégiscsak - korlátolt axiómarendszerében nehézkessé tenné számomra az önkifejezést: mit is gondolok a világról, benne Magyarországról.
@Knósszosz: én az ország eladósításáról beszélek, az imf hitelekről és társairól

amik valószínűleg nem fejlesztésekre mentek, hanem arra hogy továbbra is annyi legyen a bkv amennyi, hogy ingyen legyen az oktatás és a többi

a politikusok eladósították az országot, a nép pedig örült annak hogy nem drágább minden

most pedig beledöglünk

persze az egyéni eladósodás is benne van azért ebben, hiszen az állam "megsegíti" az eladósodottakat...

a legdurvább viszont az hogy ez akkora tabu hogy kb az összes média alig meri említeni. nem véletlen, hiszen az értelmiség nagy része a fő felelős
JA, megvan a bűnbak: hülyemerkelnácik lehúznak minket, pedig vazze, de szárnyalnánk az új harmincéves háborúnkban! Lászlóné a markotásonynő, maga Kurázsi mama.[..]" A nemzetgazdasági tárca szerint Európa húz le minket, holott a német gazdaság a vártnál jobban teljesített."
@Pantagruel:

egy nagy filozófus gondolatait nem árt megérteni tanulmányozván

te magad vagy és kialakítod magadat valamint a véleményedet a tévedés jogával

ami a műben úgy jelenik meg, hogy egy történelmi korszak el kell tűnjön ahhoz, hogy tiszta lappal lehessen újraindúlni...mert minden egyéb próbálkozás a mű során befuccsolt és sok sok zsákutca után jön az áradó hullámzó Rajna amely elmos mindent jót és rosszat

mikor Brünnhilde itt azt énekli Ruhe ruhe ruhe az Siegfried és minden jó elhamvasztása és lángok meggyújtása előtti pillanat ahol önmaga is elhamvad

mit szólsz a Norma záróképéhez?
Már ilyen is van a FB-on: Erdélyiek a Jobbik és a gyűlöletimport ellen. Ők írták és tették fel ezt a képet:

"Mercédeszes „betyárok” ?
Ha az álszentség fájna..."

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/314415_423570207679701_1795570014_n.jpg
@endike:
Rendben, a BKV legyen amennyi.
Csak a Kálvin tér után ne égjen szénné a haverom, aki nem autózik, hanem békávézik. Tízezerért havonta, bérletes a hülye.
De van biztosítása, a zsugában benne van. Ha megdöglik az alagútban, majd kap a családja állami temetést. Az élők is, mert miért pofáznak?
Nem gondolod, hogy rohadt nagy szarban vagyunk?
@a szív fészkei:
Szív-em, nagyon jóindulatú vagy.
Lököd a költői kérdéseid, pedig pont tudod mi a helyzet.
Szórakoztató, nem phejj-oratív értelembe gondótam-:DD
@rodeo36: sztem ez az elhamvadós, kimosós (özönvizes?) kényszerpálya valójában kétségbeesés szülte kényszerképzet. Szarumán filozófiája.
@a szív fészkei:

Mi a célom?

A célom az, hogy nemzeti létünk sötét éjjelében világot gyújtsak s utat mutassak azoknak, akik eltévedtek a sötétben. Ha én nem harcolnék a blog.hu-n randalírozó balliberális hordák ellen, megszűnne minden remény, kialudna az értelem és tisztesség egyetlen, még pislákoló lángocskája is. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a belterjes Varánusz-közösség gerincét alkotó 10-15 embert nem lehet meggyőzni, mert nem gondolatoktól vezettetik magukat, hanem vérgőzös indulatoktól. Egyéni sértettségek, faji feszültségek, mérgező irigység, ellenszenv és egyéb sötét indulatok homályosítják el látásukat és döntéseiket. Te is ilyen vagy, öreglány. Olyan mélyen gyökerezik benned a fortyogó gyűlölet, hogy azt semmiféle általam ismert szellemi fegyver kiirtani nem képes. Mélyen sajnállak, mert pontosan ismerem mostani eltorzult szellemi-lelki állapotod keserűségét, én is voltam ebben a sötét állapotban, de minden erőmet összeszedve sikerült kijutnom a fényre.

Én már a fényben állok.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: szal te vagy a fáklya. Égsz mint Reichstag, most már fényességedben fellőheted magad az űrbe nordikus csillagként, oszt onnan világíthatsz pislákolva millió fényévnyi távolságról.
@rodeo36: na most jól kibabráltál velem, mert elkezdtem magamban összehasonlítani Az istenek alkonyát a Normával, holott egészen máshol / máson kéne járjon az eszem. asszem, ez a két zárókép nem ugyanarról szól. nekem - így hirtelen - másról szól a kettő. szal folyt. köv. (jók ezek a sztorik.) amúgy jobb aludni rá egyet, mielőtt nagyot mond a zember.
@Pantagruel:
kuncogok...Saruman = Alberich a Gyűrűk Ura és a Niebelung Tetralógia ugyanaz a mese csak a Tolkien "kicsit" átköltötte british-re és sekélyesebb sokkal több benne a mese elem míg az eredeti és a Wagner által megírt pragmatikus, Tolkien-nél az érzelmek dominálnak Wagner-nél a pragmatizmus: árulás, képmutatás, ravaszság gyűlölet szerelem a legutolsó csakis utódnemzés címén, anyagiak és társadalmi fejlődés (az ipari forradalom van a Siegfried II felvonásában amikor Wotan leszáll a mélybe Alberich-hel és az bemutatja neki a legújabb társadalmat ott a Marx ipari forradalma van zenében és szövegben a kizyákmányolás meztelen valóságában a rabszolgává vált proletár azaz a csak szaporodásra (PROLIFICARE) alkalmas eldobható társadalmi elem

ez ilyen rideg és a zene is ezt jeleníti

egyszer szánj rá 16 órát sok mindent meg fogsz ismerni amit most csak sejtesz

brühühühühühühü
@Pantagruel:
az én ismereteim szerint a Tetralógia és a Norma azonos emberi gondolatokat azonos helyzetekben de különféle történelmi közegben ábrázol

az oppression mindkettőben és a lázadás a hős ezellen majd a hős elbukása a Normában konzerválódik a régi az áldozat azaz a társadalmat forradalmasítani akaró pár halála nem hoz változást míg a Tetralógiában igen

Bellini Beethoven kedvenc zeneszerzője volt és az ő zenevilága sokkal előrébb mutató mint elsőre gondolnád

Wagner mai napig túl nem haladott zenei eszközeiben és mondandójában egyaránt

hasonlóan a Máthé Passió-hoz

hogy teljesen összekeverjelek

brühühühühühühü
@rodeo36: te, ezeket az infókat kenem-vágom, mert a Bartókon ugyanezeket a szövegeket évről-évre, akár többször is - Bayreuth, MET, egyéb közvetítések alkalmával - elmondják / felolvassák a kommentátorok, vmi novum?
Szív! Ekkora elismerést mostanság nem kaptál. A szellemi szurony és fokos csődöt mondott a nevelésedben. Stefike meghátrált, feladta a küzdelmet.
@Pantagruel:
én kiemelni akartam...a részletekben van a mondandó, remélem világos...ha ismered a részleteket!!!! nemcsak a fülszöveget akkor érdemes eszmét cserélni persze ha akarsz...

az ember az utóbbi 10000 évben nem sokat változott...igaz ma van lapos tv-je és okos telefonja de...

brühühühühühü
@endike: "hogy ingyen legyen az oktatás és a többi"

Na, kik is szerveztek tüntetést a tandíj ellen? Meg a vizitdíj ellen? Na? Na? Segítsek?
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nono...bármikor kicsinálják a vállalkozásod, ha úri kedvük úgy tartja. Ne becsüld le a sértett gőgöt, pláne ha már elhiszi magáról, tud a vízen járni. Csak okosan.
@endike: az állami adossegites ocsát ér.
Viki maga intett be az oktatásnak
endresy.blogspot.hu/2012/08/orbanikus-kalandinterju.html?m=1
Bár ossze vissza beszélt.
A gazdaság romokban
endresy.blogspot.hu/2012/08/recessziodepi-2012.html?m=1
Más:
HIR Kilenc rendörfökapitànyt vàltott le a belügyminiszter, több bünügyi igazgatò is tàvozik szeptembertöl. wp.hu/dwap/wj?go=0yQfkwKV //origo
@Expatblog: ld. Az elözôt
Viki két mondaton belül mondott ellent önmagának.
@rodeo36: há még jó, hogy akarok :), érdekel a véleményed, meg eleve gondolatébresztő művekre hivatkozol, ugyanakkor nincs mindenre kész válaszom, nem mindent tisztáztam még magamban, és amit igen, azt is tovább lehet gondolni. néha meg már rég kihűlt levest kell felmelegítenem
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Nü, elérted, hogy csak szólok hozzád, azt hittem, megúszom.

Engem elemezgetsz, oké, de egy hamvas friss bimbó, egy sváb virágszál a kereszet erejét maga mögött tudván, akinek nordikus német ősei nyílegyenes utat hagytak a maguk hesseni életével és génjeivel, az mégis mitől keseredik úgy el, tévelyeg a bűzös mocsárban, mint én, a zsidó?

És Orvbán világított rád, min telihold, hogy azóta ennyire fényben élsz? Na engem pont ő borít setétbe és vigasztalanságba.
@keresztanya fabi(en): Menthetetlen vagyok, pedig ő is megpróbálta. Ez van. :-DD
@rodeo36: nem vagyok nagy operafan. De Tolkien sem tagadta, hogy vett at a regiektöl. Amennyire tudom. Amellett pl Wagner- t kedvelem, de nem utcazenetörténet. Rászánás kell hozzá. Nekem biztos.
@rodeo36: "az ember az utóbbi 10000 évben nem sokat változott...igaz ma van lapos tv-je és okos telefonja de..."
.. éppen olyan hordareflexek hajtják, mint amiko otthagyta mocsárszéli erdôket.
@GeoCracker:

pontosan...csak talán szofisztikáltabban tudja a másikat kínozni

brühühühühühü
@Fabius: "Nekem végül is mindegy, ha a Jobbikról az a kép marad meg, hogy az "Új Trianon" szajkózása mellett a pártkáder földosztásra egy szavuk nincs."

Az ilyen és ehhez hasonló feljelentések szerinted azt jelentik, hogy "egy szavuk sincs" a témában??? :)

www.jobbik.hu/rovatok/alapszervezeti_h%C3%ADrek/nyomoz%C3%A1s_indult_t%C3%B6bb_jobbikos_feljelent%C3%A9s_k%C3%B6vetkezt%C3%A9ben
Na valamiért másoknak is Lévai asszonyság várható tűpénze jutott eszébe Lázár ötletéről: www.femina.hu/hirhatter/extra_nyugdij_levai_aniko_michelle_obama
@GeoCracker:

nem véletlenűl van Wagner társaság meg a Bayreuth-i jegyek 10 évre előre el vannak adva

ha tudsz jól angolúl akkor ajánlom a
www.youtube.com/watch?v=07E5sLsJQe0

mind a 3 részt (még életében egyetemeken kezdték alkalmazni a módszert..)
OFF

Ezt igazán érdemes meghallgatni Jávor Pál tolmácsolásában. :)

youtu.be/-mPdNRr5ANk

ON
@GeoCracker: Kurvára nem változott az ember attól, hogy lapos a képernyője és a telefonja. Azok drága díszletek ugyanahhoz manapság, ami addig is jellemző volt rá, amikor szakócát használt. A hab, a púder az önös érdekek elemi parancsát teljesítő harcot elfedni a befegyelmező vallás lett: mondván, hogy x és y isteni származék, tehát több jár neki és másnak kuss.

Ma ugyanez van, csak mondjuk Orvbán már pl. nem Vénusztól származtatja magát, mint Aeneas. Valami más hülyeséget talál ki vakításra és tettei fedésére.

Az jó lenne, ha őt is még hordareflexek hajtanák, mert - ahogy sokszor írtam - Popper szerint az volt az aranykor: a hordakor. Ott nem legyőzni, hanem segíteni akarták egymást, ott a vezetés nem mások letiprása és netto kifosztása volt, hanem a legrátermettebb önkéntes vállalása a sokaság segítségére. Amiért csak sok meló de nem kézzel fogható kiváltság járt.

Ott a gyengéket nem kiröhögve hagyták megdögleni az útszélen - lásd a lázári mentalitás - , hanem előnyöket adtak nekik és kiálltak értük. Ott valóban élt a D`Artagnan-i eszme: egy mindenkiért, mindenki egyért.

De a tulajdonszerzéssel - földművelés elterjedésével - ez örökre felborult, eltorzult és soha vissza nem tért. Azóta a tulkép közgépes időket élünk.
@a szív fészkei:

Ez itt a lényeg, de Oroszi Babett gondosan elbújtatta a hazugságok paravánja mögé:

"...csak az az özvegy kaphatná meg - a korábbi miniszterelnökökön kívül -, akinek a férje a hivatali idő betöltése alatt hunyt el. Így például Lévai Anikó csak akkor lenne jogosult rá, ha Orbán Viktor a miniszterelnöksége alatt vesztené életét."

Oroszi Babett ismét rettenetes furfanggal és agyafúrtsággal manipulálja az irigységre és gyűlöletre fogékony, lezüllesztett, céltudatosan elbutított nőtömegeket. Az Oroszi Babett írásaiból áradó gyűlölet nagyjából egy szinten van Bartus László öklendezésivel. Undorító.
@Pantagruel: akkor nálad a labda...az általam említett műveket -többek között- partiturából is meg fejből is tudom

vannak művek amelyek az idők múlásával exponenciálisan emelik értéküket és vice versa

brühühühühühü

kezdheted mikor jónak látod
@a szív fészkei:

kedvenc kérdésem ugyanehhez: miért hívjuk -tudományosan- azt az időszakot őskommunizmusnak?

persze én ezt egy élő tv vitában a felcsútbasznádi kondásnak tenném fel aki miniszterelnöknek hiszi magát Levédiában és okat ömleng erről a tévedésről

brühühühühühühü
@rodeo36: Nem tudok németül, nem szeretem Wagnert, stb. - ezt már lemeccseltük, legyen az én bajom, vállalom. Egyet nem értek Rodeo: ha ez annyira világ teremtésének legigazibb mítosza, ahogy te véled, ha annyira az egy és osztatlan igazság, amit mindent leír, amit az ember valaha megélt a világban, amivel minden társadalmi mozgást, emberi vonást lehet modellezni, akkor hogy a frászban lehet az, hogy Hitler imádta, alkalmazta, követte és az lett a társadalmából, ami? A föld legborzasztóbb pár évének története, ami elképzelhetetlen szenvedést okozott?

Hogy értelmezhette ennyire félre, vagy helyesebben mondva, hogyan lehet egy ennyire - számodra - tiszta, érthető és nemes dolog ennyire mégis a legrosszabb szolgálatába állítható?

Hogyhogy nem rettentette el Hitlert a szüzsé - volt affinitása az ezotériához, tehát tudnia kellett volna, hogy miről szól, milyen sorsot szán neki, ha eltévelyedik - , hanem épp inspirálta a szörnyűségei kiélésére és megvalósítására? Ergo, nem lehet, hogy te többet látsz bele, mint ami benne van? Miért ez fogta meg Hitlert, miért nem a Iliász mondjuk?
@Pantagruel:

indításnak javaslom: mondd meg mivel végződik a Máthé Passió és miért
(a 3 utolsó tétel alapján)

és mit hallassz ki a nyitókórusból ugyanabban

most nincs brühühühühü
@rodeo36: jóvan, nálam a labda, de én most álláskereséssel vagyok elfoglalva :), pontosabban munkát keresek, na mind1, a lényeg, hogy ezt az izgalmas és érdekfeszítő társalgást elnapoltam, bár máskülönben okés
@rodeo36: jól van, majd kiguglizom, mit hallok ki.
@a szív fészkei: "Miért ez fogta meg Hitlert, miért nem a Iliász mondjuk? "
Mert örök emberi tulajdonság az, hogy bármiben képesek vagyunk meglátni a nekünk tetszőt, miközben könnyedén megfeledkezünk a dolgok számunkra unszimpatikus részéről.
A tiszta, értelmes, nemes gondolatok mindezeket csak alkotóiknak jelentik igazán; mindenki más már elvesz, kivesz, kiragad, hozzátesz, mellémagyaráz, beleképzel valamit. Mások gondolatait ugyanis lehet ismerni, de a tudati szabadság miatt képtelenség tökéletesen ugyanúgy átvenni, vagy gyakorlatba ültetni.
@a szív fészkei:
köszönöm eme szavaidat, a Tetralógia minden csak nem szép, az igaz, hogy ezotérikus, de alapvetően kegyetlenűl pragmatikus (teremtésről szó sincs benne és Wagner erről sehol sem ejt szót és a hiány alapvető nála)
kizárólag emberi motivációkról írt és zenélt (főleg a zene érdekes) és a maga nyers szókimondó őszinteségével és néha gyűlölettel az elmondott tárgy iránt mesél mint Homérosz, nem értékel, elbeszél: IME AZ EMBER (ECCE HOMO) Hitler a romantikát kapta ki belőle (egy mű végtelen és sok azaz végtelen féleképpen lehet kiemelni vagy szelektálni azt ami benne van) és a heroizmust amire akkor szüksége volt, azt nem mutatta fel, hogy a hősök, mind egyenként elhullanak és eredménytelenűl mert a céljuk mérgezett és hamis indíttatásuk van -mikor Mime baszogatja Siegfriedet, miután csődöt mond minden tudománya arra hogy a csodafegyvert a Notungot összekovácsolja és a gyereklegyény aki egyébként buta is ráadásúl, nekikezd és a kovácsolás adja magát és sikerűl, majd az új karddal kettébassza az üllőt és akkor a MIME beszarik mi lesz vele az álnok pénzsóvár undorító varangyosbéka képű törpébő engem orvbánodra emlékeztet)
ű
szóval ilyen

és akkor ez nem egy komplett magyarázat hanem éca arra, hogy ne higyjél felfútt legendáknak

Furtwaengler elvezényelte a vezérkarnak a Bethoven IX-et de nem fogadta el a Göbbels kezét a végén de attól az még Beethoven maradt és nem lehet Beethovent kisajátítani mert az is végtelen

emlékezz a Goulda Mozart játékára...

brühühühühühühü
Ezeknek elvételi teszt a pofátlansági mutató kilengetése: [..]"Az ügyről megkérdeztük Kecskés Gyula polgármestert, aki kérdésünkre elismerte a kirándulás tényét. Hozzátette: a forrást valóban a feladatalapú támogatás keretében nyerte el a helyi román nemzetiségi önkormányzat. Kérdésünkre, miszerint milyen feladatot láttak el a tengerparton, Kecskés Gyula - aki 2010-ben a Fidesz-KDNP színeiben lett a falu vezetője - szó szerint ezt válaszolta: "nem tudom, de biztosan volt valami feladat, hiszen a pénz a feladatalapú támogatásból jött". Kérdésünkre, hogy nem lát-e kivetnivalót a történtekben, a polgármester azt felelte: szerinte nem történt semmi különös, de ha az újságíró kutakodni akar az ügyben, akkor kutakodjon."
@a szív fészkei: Srefike azért jár ide, mert azt hiszi, hogy a hülyeségeivel behúzza a csőbe az ittenieket, és fölényesen vigyorog magában., mert kényszerképzetei vannak a saját csalafintaságairól. Mi meg rajta röhögünk!
Micsoda csata ez. Már a múltkor is írtam, hogy kell nekünk udvari bolond.
@Légifarkas: Igazad lehet, végülis akkor Vörösmarty kérdése, hogy “Ment-e a könyvek által a világ elébb?" olyan értelemben jogosan cinikus, hogy nem. Mert minden nemes gondolatot ki lehet forgatni és ki is forgattak. Lásd kereszténység, pl.
jav: felvételi teszt

@GeoCracker: Most nem találom ezt a videót, ahol erről beszél Popper két német tudós kutatása alapján. Ő azért nemvolt szemellenzős semmilyen irányban.
Mondjuk nem voltam ott, ahogy te sem. Az állatok viselkedése - elefántok, delfinek - alapján miért is ne lehetett volna valami hasonló az elején?
@Pantagruel: Te nem azt írtad múltkor, hogy mész ki Rodeohoz? Vagy legalábbis a könyékére?
@a szív fészkei:

még valami: a Rajna kincse (az első rész az "operalátogatók réme, nincs benne szünet nem lehet mutogatni a strasszokat) E-dúr kezdő akkordjai a végtelenből érkeznek és nem a semmiből azaz a teremtésről szó sincsen, egy végtelen Universumról van szó...és akkor Erda (a Föld) kiemelkedik és lányaival a Nornákkal a Sors képviselői vagy maguk a SORS fonják végtelen köteleiket ami az emberi történelem (kötélnek és csomóknak ábrázolja, képzeld) és csak folytatása van a sok kötélnek nincs kezdete

ez olyan foldonjáró, pragmatikus szemlélet amit nem mindenki mer megérteni vagy magáévá tenni

és egy kis brühühühühühü

Erda a Földanya Wotan anyja aki a főisten a Pantheon-ban de nem sérthetetlen (kis görög mitológia nem árt) és beszélgetni kezdenek mert Wotan idézte meg Erda-t...

aki megjósolja neki ott az első részben mi lesz a vége de csak Wotan érti mi még nem...
@a szív fészkei: Olvasom Rodeo-val váltott eszmecseréteket, a hangulatomhoz most jól illik.
Most fejeződött be a Savoyai Mafaldáról szóló film, annak hatása alatt vagyok.
Érdekes, hogy a témátok mennyire erről szól, és magam is azt az atmoszférát érzem át a film alapján.
@a szív fészkei: ja-ja de, a kettő nem zárja ki egymást :)
@GeoCracker:
indokold lécci

brühühühühühü
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Te beteg vagy, ami köztudott, de mégis tisztázzuk: ez Lázár János agymenése, nem Oroszi Babetté. Akkor ki az undorító? Ne mondd, hogy Antall özvegye ihlette a dolgot férje elvesztésének 20. évében! Miért nem előbb gondoskodtak róla?

Tehát ez csakis és kizárólag Lévairól szól, a franc és főleg Lázár tudja, miért oly fontos ez most. Senki nem lenne irigy Lévaira, ha megkapná, mert az végre azt jelentené, hogy tisztul a közélet a drága urától.
@Pantagruel: Na nagy csapat lesztek! :-DD Kár, hogy tucano épp eljön onnan.
@rodeo36: a kommunizmus egyfajta hierarchianélküliséget feltételez. Hierarchikus horsában mindenképp van egy elosztási hierarchia. Az eröforrásokhoz való hozzáférésben. De mert a hierarchiához az erödemo is hozzátartozik, az asszimetriák öngerjesztö modon erösödnek
Ld. Hajlam az egyéni felhalmozásra. Különösen, erõforráshiányos àllapotban. Márpedig õseink nem dözsöltek. Az öskommunizmusnak tehát sem szervezeti, sem környezetii feltétele nem volt szerintem.
A szoc.embertipus nem volt barlanglako :) szerintem.
@a szív fészkei: de igen, ment.
Lehetetlen nem észrevenni azt, hogy haladunk. Talán a felgyorsult világ tempója miatt érezzük ezt a haladást - pontosabban a jelenleg mászott lépcsőfokot - lassúnak, de még mindig haladunk, formálódik az én-tudat, a közösségszemlélet, a fizikai térhez való viszonyulásunk, meg még rengeteg egyéb. És az, hogy az információ megőrzésére, terjesztésére immár az írást használjuk szájhagyomány helyett, végtelenül sokat lendített a dolgokon. Vörösmarty is leírta azt a sort, pedig ha komolyan gondolja, hogy nem használtak a könyvek, akkor minimum kapálnia kellett volna helyette.
Tévutak persze vannak, és minél gyorsabb a változás, annál több és súlyosabb lehet, ám ez benne van a pakliban, mint ahogy a gyerek térde is csak onnantól lesz varas, amint elkezdett járni, de csak addig, amíg bringázni is meg nem tanul rendesen. Mi még épp, hogy elkezdtünk járni: egyesek kiforgatnak, kihasználnak nemes gondolatokat, mások hagyják, tűrik, de egyre kevesebben, és egyre rövidebb ideig. Egyszer majd felülhetünk a bringára is, de addig még meg kell tanulni, melyik lépés vagy mozdulat kerülendő, mert csak sebeket ejt.
@rodeo36: "Párkák -A görög Moirák Nüx apa nélkül született leányai, a sors istennői. Hárman voltak, Klóthó (,,a Fonó"), Lakheszisz (,,az Osztó") és Atroposz (,,a Megkerülhetetlen"). A sorsnak ezek az istennői szőtték fonták a végzet fonalát, Klóthó gombolyította a guzsalyról, Lakheszisz kimérte a hosszúságát, és Atroposz ollójával kíméletlenül elmetszette azt. Még az istenek akaratát is hatalmukban állt megváltoztatni, de olykor Zeusszal együttműködve ügyeltek a világmindenség rendjére. A felfogás szerint a Moirák minden egyes embernek sorsát már születésekor kijelölik."

Ezt így látták a mediterráneumban is, nemcsak a germán erdők Stefi-kedvelte mélyén. Ott se volt apjuk, csak anyjuk. hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCx Nézd, ez a felfogás szinte minden teremtésmítosz alapja. Ahogy elmeditálsz a német mitológián, elmeditálhatnál a görögön is. igaz, azt nem dallották meg ilymódon.

Abban is megvan minden, az ellentétek tökéletes összjátéka, az egyensúly jó és rossz között, az hogy milyen összetettségben látták és ábrázolták a sorsot/életet.
@a szív fészkei:
Csókolomok! És még az én hódolóm... :)))
Hallom, Stefke tehén, a'la fapunci, a fényben áll. Valaki nem akar neki szólni, hogy a síneken, az alagútban teszi? Ha nem, hát nem, csak úgy gondoltam, de ha nem...
Szóval ekkor elbaszarintott egy ország, ennyi pofátlan tolvaj és szemenszedett hazudozó jogász politikussal, korrupcióval és szervilis csőcselékkel nincs még egy.
Az ilyen Stefi féle jelmezes provokátorok kellenek amúgy. Bohóc nélkül a cirkusz is szánalmas lenne, ezt a hülyét is csak ezért tartja Fabius. (Apránként a fizetési listájára is feliratkozik?)
Bár gyanús, mert a múltkori "édes bogaram" megszólítással Fabiusnál már új húrokat pengetett, de nem kell nekünk mindent tudnunk! :D
@a szív fészkei:
Ja és olvasatlan barom is a tehenünk, csak a habony-művek által körbemail-ezett direktívák vannak meg neki... Pech. Legalább németül tudna a sváb jelmez mellett.
Basszus, legközelebb hülye biszex luvnyaként dobják már be oszlatni, akkor a ... "franciatudása" legalább nem kerül megkérdőjelezésre!
@Légifarkas: Nem az nyomtatott betű hatalmát kérdőjelezem meg, de ahogy írtad, a legszebb eszmék torzulhattak el, mert önkényesen lehetett és lehet mindent átértelmezni. ÉS ebben az értelemben pedig szerintem nem ment valahol mégsem előbbre semmi, mert látod a legszebb szó, a szabadság mára itthon a legocsmányabb szidalom lett a libsizéssel például. És ma 2012-őt írunk!

Ez a poszt is arról szól eredetileg, hogy a törvény betűjét, szellemét - noha már eleve kiherélték a saját céljaikra - még ezen felül is hogyan lehet röhögve áthágni. Szóval nem tudom, mi fog ezen alapvetően fordítani, mert roppant cinikusan kezeljük a szavakat azzal, hogy millió értelmet adunk nekik és aztán röhögve összekacsintunk a velünk hasonlókkal, hogy na ezt csak mi értjük így, míg a többi hülye, mi vagyunk helikopterek.

Lásd polgár, haza, stb. újundok értelmezése. Most nagyon visszafelé csúszunk ezzel: nem is bringáról lefelé, de már normálisan járni is elfelejtünk, nem? Jó, hogy te optimista vagy legalább!

Talán itt is egyértelműen kell fogalmazni, mert nagyon iszamos lett a közbeszéd. Látod, most itt egy újságírót vádol mindenki Stefikéje gonoszsággal, holott egy olyan törvényről ír, amit nem lehet másként értelmezni, mint ahogy a legtöbben értelmezzük.
@Légifarkas:
Hűűű... Ezt szépen leírtad. Mi nem szoktuk ennyire irodalmi stílusban kifejezni magunkat! De tényleg remek. Tetszik.
@rodeo36: persze a ntto megálllapitásra is igaz, h.szerintem. mert tévedhetek. Jō éjt.
@a szív fészkei: hát ja. bár ő nem böffentet semmit, ki tudja. mielőtt elteszem magam holnapra: asszem, három dolgot nem lehet hamisítani: az szakmai felkészültséget, az életbölcsességet és a tehetséget. ő meg elég jól adja Piszkos Fredet. bízom benne, hogy épp józan lesz, mire összekapom magam. ha megint lekötöm magam ide... bejött, amit az elmúlt pár évben csináltam, épp csak olyannyira röghöz köt, hogy utólag minden hasonló kijelentés, ami kicsúszik az ember száján, könnyelműségnek tűnik.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azt azért mindenki, még a legelvakultabbja is észreveszi, hogy a fény a hathuszas mozdonyának lámpája, ami felé tart! :-DD Ha máskor nem, amikor csattannak.

De édes vagy, hogy szólsz neki!!

Nos, én az udvari bolondot nem tartom Stefi-szerűnek: az épp a királyt tartja kordában azzal, hogy kimond - viccek, tréfák között de azért merészen - a királynak néha nagyon nem tetsző dolgokat is. Stefi meg Orvbánt soha nem ekézi, hanem idealizálja, szentté avatja, ilyet udvari bohóc soha nem tesz. ő az egyetlen, aki ellenpofázhat és meg is teszi.

Stefi magát röhögteti ki pont a szervilizmusával. Nem a királyon röhög a saját szellemi fölénye magasából. az tett lenne. engem ekézni, az csak időpocsékolás, mert nagyon nem fogok már megváltozni. De érdekes, hogy a Zűrhajós, Stefi mind a nácik nagy csodálója és mindig engem vádolnak gyűlölettel. Tehát, ha mi vele szemben csak gyűlölködő banda vagyunk, akkor kizárólag ő a faji és egyéb agyrémjeit idehányvat ezek szerint a tömény szeretetet képviseli. By Goebbels, Hitler, Göring. Hát őt is így szeresse valaki!
FAsza: hvg.hu/itthon/20120813_klebersberg_elbocsatas_oktatas Ilyet csinálna Klébersberg? Senki nem tudja a neveket megvédeni ezektől?

Pintér is beindult: hvg.hu/itthon/20120814_belugyminiszterium_orfk_vezetocserek

Pedig csak két-három embert kéne végleg lecserélni,oszt normalizálódna a helyzetünk.
@a szív fészkei:
A "nagy barna" is emberi eredetű.
Viszont többre is tartom Stefinél! :)
publius.blog.hu/2012/08/14/budai_gyula_versus_gazdasagi_versenyhivatal

[..]"Tehát a kormánynak egy intézkedéssel sikerült megsértenie a világ legnagyobb kereskedelmi szervezetének szabályait, illetőleg az Európai Unió versenyjogát és alapelveit.

Persze felmerül a kérdés: mit tehet egy egyszerű GVH az ügyben? Rohangáljon az EU csak nyugodtan Strasbourgba, mondotta Budai Gyula – ott úgyis lassú az ügymenet, túlbürokratizált a rendszer, stb.

Az államtitkár ismét téved, nem is kicsit. Az Uniós csatlakozással ugyanis a GVH „tagja lett az Európai Bizottság Verseny Főigazgatóságából és a tagállami versenyhatóságokból álló Európai Versenyhálózatnak, s bekerült a közösségi versenyjog alkalmazói közé”. Ha ehhez hozzátesszük, hogy az európai versenyjog érvényesítése a (nem starbourgi székhelyű) Európai Bizottság és a nemzeti versenyhatóságoknak (vagyis a GVH-nak) a hatáskörébe tartozik, akkor már válaszolhatunk Budai Gyula kérdésére: a GVH „azt teheti”, hogy kőkeményen megbírságolja a kormányt és a kartellező vállalatokat.

Vagyis az államtitkár nagyképű kijelentésének idegesítő hetykeségét még elfogadhatatlanabbá teszi, hogy végül a magyar államnak bírságot kell fizetnie a versenyjog megsértéséért. És ki fogja ezt fizetni? Mi, a magyar adófizetők, termelők és fogyasztók.

Akkor kit is támogatunk egész pontosan?"
@a szív fészkei:
Egyre komolyabb igény lesz AZOKRA a lapátokra! Komoly tanfolyamokat kell indítani, mert lesz kiket elásni.

Amúgy Stefkére is ez a teuton sors vár:

Középkorú anyuka gyermekeivel benyit a vegyesboltba:
- Jó napot!
- Jó napot! De szép gyerekek! Ikrek?
- Dehogy ikrek, az egyik 19, a másik 14, a harmadik 5 éves! Ennyire hasonlítanak?
- Nem, dehogy, csak nehéz elhinni, hogy magát 3x megdugták!
@a szív fészkei:
Ááááá, engem csak a válogatás érdekelne! :))
@a szív fészkei:
Mert már megint a bulvármédiát olvasod, ahelyett, hogy a "hoch deutsch" irodalom gyöngyszemein legeltetnéd a szemeidet!
Semmi igény a nordikus kultúrára? A Nibelungok neked smafu?? Niflheim meg sem említődik sehol?
Pedig azután Stefkének képben kéne lennie Audumbláról, evégre mégis csak a rokona!
Tudod... :DD
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Sajnos, tényleg szó szerint hidegen hagy a nordikusság.

Csak gondoltam, lásd, mivel csábítgat nemsoká a bűnös libsiségbe fulladt Pest... Csöcsökkel! Pedig ugye északi teheneket is lehetne idealizálni.
@a szív fészkei:
Na akkor búcsúvicc és mentem aluba.

Nyuszika füvezik a folyó partján, odamegy hozzá a vidra:
- Mit csinálsz, nyuszika?
- Füvezek, vidra!
- Megmutatod, hogy kell?
- Szívj egy jó nagyot, s vedd le.
Szippant egyet a vidra s kifújja.
- Nem úgy! Tartsd magadban, majd utána fújd ki!
Sehogy sem megy a vidrának.
- Na tudod mit, szívj egyet s merülj le a víz alá!
Lemerül a vidra, magában tartja a füstöt s átúszik a másik partra. Kiemelkedik a vízből, kifújja a füstöt, szuper, el van szállva.
Ott áll a viziló s látja hogy a vidra milyen jól érzi magát. Ő is akarja.
- Menj át a nyuszihoz, hogy tanítson meg téged is!
Átmegy a viziló, kiemelkedik a vízből.
A nyuszika megrémülve:
- Baszki vidra, fújd ki, fújd má ki!!!
@a szív fészkei:
A csöcsökért nem vagyok oda... :(
Én azokat a szép, alma forma tenyérbemászókat kedvelem!

Mert ugye van a
- pattanás
- cickó
- cici
- mell
- csöcs
- húúúúúúba.meg! :)
@a szív fészkei: kis hazánkban 1012-ben alighanem a "pogány" szó volt a legdurvább sértés, még akár halált is okozhatott, ha rásütötték valakire - pedig tíz évvel azelőtt még szinte mindenki az volt. Semmit sem jelentenek a dátumok, minden kornak megvan a maga mumusa.
Mint ahogy semmit sem jelent az, hogy valaki kisajátít, "újundokul" értelmez bizonyos fogalmakat. Elvette, használja, de nem az övé, nem is lehet az övé, csak ráhagyják. Még. Amíg tömegesen belső bizonyossággá nem válik az, hogy a szó csak a száj játéka, játékot márpedig komolyan nem veszünk.

"Szóval nem tudom, mi fog ezen alapvetően fordítani"
Az idő, a varasodó térd okozta fájdalom és szégyen, illetve ezek megunása. Mikor huszadszor esik pofára az ember gyereke, hajlamos visszaállni négykézlábra, de ez csak ideig-óráig működik, ugyanis nagyon jól tudja, hogy benne több van ennél, meg tudja csinálni. Ösztönösen kielemzi a mozdulatait, elhagyja a fölösleges vagy veszélyes elemeket, és szigorú önkontroll mellett talpra áll, és lép egyet, kettőt, ötöt, eleinte másba vagy másokba kapaszkodva, később önállóan. Figyeli az eredményt: ha magabiztosságát erősödni érzi, akkor jó, egyébként korrigál, ismétel. A legfontosabb az, hogy őszinte legyen önmagához, képes legyen akár szakítani is a korábbi beidegződéseivel anélkül, hogy ez megtörné a célhoz vezető úton. És egyszer csak oda sem figyelve közlekedhet csúszós parkettán, bolyhos szőnyegen, meg az elé kerülő kavicsokon keresztül is: hiába tűnt végtelen nagynak a környezet, és hiába kellett annak szabályai szerint játszani, a vége jellemzően győzelem.

Most egy másfajta játék zajlik, más környezetben, más szabályokkal és következményekkel, ráadásul látszólag nem is kötelező játszani, de aki feladja, az veszített. Tudom, látom, hogy sokan visszamentek négykézlábba, már-már a stabil hasonfekvésre törekedve, de aki úgy érzi, hogy ennél több van benne, az emelje fel a fejét, nézzen ki valami távoli célt magának, és ismételgesse: nincs az az Isten, hogy ne tudjak elmenni odáig. Aztán játsszon a mindent uraló gravitációval, használja ki és föl, hogy legyőzhesse.

A fordulatot bizonytalanul araszoló egyének indítják, és felszabadult tömeg fogja befejezni, egyszer majd. Ez nem optimizmus, hanem a fejlődés menete. Nem biztos, hogy mi ott lehetünk majd abban a tömegben (mert ki tudja, meddig tart a játszma), de elsőként induló, másokat járni tanító még bárki lehet - a mai világban meg már az is járhat, akinek lába sincs. Nem szabad feladni, sem pedig kapkodni.
@GeoCracker:
rossz, a túlélés és szaporulat egyetlen lehetséges megoldása az egyenlőség és annak mindenáron való megvalósítása azaz létérdek

ez lesz a végső társadalmi felállás is...addig sokan éhenhalnak és elhagyottan elpusztulnak...mint manapság

brühühühühühü

a barlang nagyon jó környezet volt arra
@a szív fészkei:
vigyázz a "teremtés"-sel még a görögöknél is...ott sem egyértelmű ott is voltak eredendően materialista filozófiák...
a végtelen szakasossága azaz a kötél vagy fonal állandó szövése és csomozása valamint a vágás "alárendelt" a végtelenségnek...azaz a fonal nem indúl hanem jön és megszakad vagy csomó/k keletkeznek rajta

ez azt is jelenti, hogy az egyed az individuum létét elismerik ezzel szemben a katlikokkal akik mindenki egy a szentháromságban azaz nincs individuum és ez a valóság tagadása míg a görög és sok más filozófia életszemlélet nem, hanem pont a valóság valós megismerése

azaz Heller/Lukács ismeretelmélet és matematika geometria szerepe az emberi életben onnan ered

brühühühühühü

olvasd át mégegyszer a görögökket is
@a szív fészkei:
és a hindú reinkarnáció folyamatossága és annak is kezdetnélkülisége...stb
@rodeo36: "egyenlőség és annak mindenáron való megvalósítása"

Negatív.
Tökéletesen egyforma testalkatú, képességű, viselkedésű, reakciójú stb., tehát minden külső és belső vonásban, igényben megegyező paraméterekkel bíró emberek esetében jogos az egyenlőség, mivel mindenki ugyanarra képes, és ugyanannyival beéri. Kérdés, hogy mennyire beszélhetünk ilyen esetben emberekről, mi különböztetné meg őket pl. a sorozatban gyártott, azonos típusú turmixgépektől.
Mindig lesznek okosabb, szorgalmasabb, tehetségesebb emberek, illetve ezek ellentétei. A maximális össztársadalmi teljesítmény (mellesleg ez a túlélés záloga) érdekében a társadalom hasznosabb tagjait jobban kell értékelni, mint a kevésbé hasznosakat, három dolog figyelembe vételével: az egyik a mérték, a másik a lehetőség, a harmadik pedig a cél.

A mértéket illetően két dolgot kell meghatározni. Az egyik a létszükségleti minimum: vízből, élelmiszerből, energiából alapértelmezésként annyi jár, amennyi a károsodásmentes önfenntartáshoz szükséges (persze abból kiindulva, hogy a készletek ezt lehetővé teszik). A munkaképtelen, vagy javíthatatlanul lusta, esetleg bűnöző egyének szintje ez. A másik meghatározandó dolog az elérhető maximum: lehetetlenné kell tenni azt, hogy egyesek ésszerűtlenül nagymennyiségű erőforrást birtokoljanak mások kárára. E két határvonal között pedig, ismét csak a készletek rendelkezésre állásának függvényében, úgy kell szétosztani a javakat, hogy mindenki, aki valami hasznosat tud hozzátenni a nagy közöshöz, munkájával arányos többletjuttatásban részesüljön. Az elosztás ezen formája épp annyira igazságos, mint amennyire az egyéni teljesítmények változatossága indokolja.

Lehetőségek tekintetében azt kell elérni, hogy a szintek közötti átjárhatóság mindenki előtt nyitva álljon, és kizárólag az egyén szorgalmán múljon, mennyire veszi igénybe. Kötelezően elsajátítandó alapokra helyezett nyitott oktatási rendszerre van szükség, hogy szabadideje terhére mindenki úgy és abba az irányba fejlődhessen, ahogy és amerre az neki a legjobban megfelel. Ennek lényege az, hogy az egyének a társadalom számára csak így hajthatnak maximális hasznot; annak megítélése, hogy a javak elosztásakor a zeneszerző vagy az atomtudós élvez magasabb prioritást, a harmadik pont függvénye.

Ez a harmadik pont, azaz a cél kijelölése, a legnehezebb, és egyben a legfontosabb. A mai szisztéma a pazarlást támogatja: kis közösségek egymással versengve előállítanak mindenfélét, amiből lesz egy nagy globálkatyvasz, a világ egy része éhezik / szomjazik / fázik, a másik része meg tonnaszám dobál ki felbontatlan kaját a szemétbe, ivóvízzel mos autót szennyvízhálózatba, és nyitott ablakkal élvezi a szabályozatlan távfűtés előnyeit. Mindez azért van, mert a célok inkább egyéni vágyakat jelentenek, közembertől a hatalmasságokig bezárólag mindenkinél.
Globális célok kijelölésének, ráadásul közösen elfogadott kijelölésének azonban van egy igen komoly akadálya: a profit. Mivel elvileg korlátlanul megszerezhető, túltermelést generál (majd a marketinges rátukmálja az emberekre), nemkívánatossá teszi az egyes pontot (nem fogadják el a felső limitet), és ugyanígy a kettes pontot is (mások lenyomásával törekvés a kiváltságos helyzet megőrzésére). Korlátlannak tekinthető pénzmennyiséggel hasonlóan korlátlan befolyáshoz, előnyökhöz lehet jutni, érthető, hogy az emberiség ragaszkodik ehhez a "vívmányhoz" - és valószínűleg mindaddig ragaszkodni is fog, míg egy tömegkatasztrófa át nem értékeli minden dolgok fontosságát. Azt követően már lehet közös cél, tervezett közös együttműködés, termelés, fejlesztés, elosztás - vagy, ha még akkor sem, akkor a túlélők is mennek a levesbe, és akkor lezárul az az amúgy is elég érthetetlenül kezdődött periódus, amit az emberiség korának nevezünk.

Ki tudja, lehet, hogy valahol, jó messziről szemlélve, mindezt kísérletnek hívják...
@rodeo36: a hordahierarchia is biztositja amit irsz
Ha késve reagálok bocs , de a neteléresem hiányos lesz estig
@Knósszosz: a Virág cukrászda zéárva volt. redőny, roló lehúzva.
ó igen, láttam egy szabadtéri próbát. Alföldi rendezte a színészeit. meg ott voltam az olimpikonök fofgadásán is. meg még sok helyen.
De szar lehet így élni, tesókáim, folyton csak gyűlölködve. Ez a varánusz szerintem életében földet még nem látott, semmivel nincs tisztában, csak összeollóz ezt-azt, egybegyúrja és kiszarja.

Ti meg nyaljátok.
@Hótt Kuzin: sztem tévedsz. a rendszeresség a nyugodt, kiegyensúlyozott, békés élet egyik záloga. gyerekkoromban anyu rendszeresen olvasott fel az Ezeregyéjszaka meséiből, én pedig egy idő után mindig ugyanazt a mesét akartam hallani, ragaszkodtam Szindbád valahányadik utazásához, és ha másik mesét hallottam, már nem is érdekelt annyira a szöveg. ahhoz, hogy a gyerekek jól aludjanak el, és szép álmaik legyenek, fontos, hogy mindig ugyanazt a történetet hallják ugyanúgy. jó így élni.
@Pantagruel: elhiszem. Talán az általad vázolt történet is oka annak, hogy valahogy elmulasztottál felnőni, és még mindig meséket nyalsz be.

Bár a Szindbád-történeteknek valahogy több küzök volt a valósághoz a Varánusz-sztoriknál. Még talán a Rúkh-madárnak is.
@endike: Endi, mivel kivetelesen kifejtetted az allaspontod, azert par dolog: az IMF nem ordogtol valo, bar ketsegkivul nem a legszimpatikusabb intezmeny.
De hitelezes nelkul a kapitalizmus nem mukodik. Olvasd el Szechenyi Istvan Hitel cimu munkajat, Marxtol a Toket, hogy legalabb a kapitalizmus ALAPJAIVAL tisztaba legyel...utana ostorozd a hitelbol fogyasztast finanszirozokat, es a hasonlo baromsagokat.
Ertelmiseg. Nos, melyik? Muszaki? Hogy lenne fejlodes mernokok nelkul? Human? Milyen sivar lenne az elet irok, koltok, filozofusok nelkul...es meg sorolhatnam.
A vilag arnyaltabb, mint gondolod, es ha nem egy tuszurasnyi lyukon nezed, mast is meg fogsz latni.
"és a haveri kör előre meg nem határozott, de rámutatással később azonosítható tagjait."

Ideértve Németh Péter elvtársat is. :)
@Hótt Kuzin: könnyen lehet, habár nem vettem magamra
@glaci ph 5.5 álompolgár: főleg az csalódik nagyot, amelyik elhiszi a vajákosnak, hogy a gyógyszer helyett jobb lesz az orbáncfű, oszt' mégse
süti beállítások módosítása