Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.05. 04:30 Fabius

Sólyom László beintett Orbánnak

Vannak pillanatok amikor nézel egy embert és olyan érzésed van, hogy az átbillenésének vagy tanúja. Ilyen érzésem volt nekem amikor Török Gábor blogján elolvastam Sólyom László aszófői beszédét.  (akinek túl hosszú, kivonatolva itt)

Sólyom nem a kedvenc köztársasági elnököm, különösebben nem kedveltem soha. Sőt, bevallom férfiasan én simán kiröhögtem mikor tüntetni ment önmaga - mint a hadsereg főparancsnoka a radarállomás ellen. De mindentől eltekintve az elvitathatatlan tőle, hogy a jogállamiság és az alkotmányos rend elkötelezett híve volt alkotmánybíróként, köztársasági elnökként és közéleti szereplőként is. Éppen ezért érdekes, mikor ő is eljut egy olyan pontra, ahol átbillen benne valami, és egy jelentéktelen falunapon mond olyanokat, hogy csak pislogsz. Mint akiben felgyülemlett az elmúlt két év minden baja, az ordenáré alkotmányos húzások csúcsra pörgették fejében a kerekeket, és most átszakadt a gátlások gátja. Ömlik ki a cucc és ilyenkor már nincs fék, nincs kontroll, kijön minden aminek ki kell jönnie. Az aszófőiek meg kapaszkodnak egymásba rémülten, hogy fel ne robbanjon mérgében, mert ilyen túlnyomással a darabkái leszakítják az esti utcabálra előkészített lampionokat. Képzeld el mi van, ha nem falunapra, hanem narancsszüretre hívják.

sólyom-lászló---orbán_1.gif

Ennek a dolognak a tanulsága nem az amit Sólyom elmondott, azokat az érveket külön külön hallottuk már sokaktól sok helyről. Hanem a tény, hogy a baloldali liberálisnak semmilyen alapon nem nevezhető ex köztársasági elnöknek nyakán is felforrt a víztorony, és eldurrant a búra az orbáni értelemben vett alkotmányosságon. Hányan lesznek még ilyenek? Hányan fognak még kiakadni Viktor ámokfutásán? Gazdasági értelemben már sokan megtették a jobboldalon is, de a morális, alkotmányos, jogállami válságok most fognak előjönni. Az előzetes regisztráció, a fél tizennyolc éveseknek adandó szavazati lehetőség, a határon túliak levelező szavazati joga mind olyan eszközök, amik valamilyen formában a múlt szellemét idézik. Azét a múltét, ahol előfordult kék cédulás választástól korlátozott szavazati jogig minden, és amiről azt hittük mi "rendszerváltó hősök", hogy 1990 után nem jön vissza soha.

De itt van nekünk ez a mi Zsebnérónk, aki ha úgy látja jónak a lex Sulyokról is lefújja a port végső kétségbeesésében. Ettől pedig a keresztény konzervatív szellemi holdudvarból is sokaknak hányni kell, ahogy a példa mutatja.

393 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr824696187

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kétség nélkül: elégtelen 2012.08.06. 07:20:25

Sólyom feladta a leckét. Kétségkívül, tartalmas, sok rétegű beszédet mondott pár napja az aszófői falunapon. És a sajtó, a bloggertársadalom rá is ugrott  témára. Az Index blogok általában ünnepeltek. A Varánusz szerint „a baloldali liberálisnak semmil...

Trackback: Szájer József szerint mégsem félázsiai származékok, hanem kurucok vagyunk 2012.08.05. 10:44:54

Kuruc mentalitásúnak vallotta magát a cingár kis alázatos, szemüveges, 51 éves aktakukac a Fidelitas balatonlellei táborában. Nagyon röhögök :) Mit lehet mondani arra, ha egy férfikora csúcsán bőven túljutott második vonalbeli ős-fideszes politikus vál...

Trackback: Besokallt az MSZP fővárosi elnöke a kamu nagykoalíciózás miatt 2012.08.05. 10:41:21

Azt kéri a nyilatkozatát tudatosan félreértő és félremagyarázó blogíróktól, hogy ne dőljenek be a címszerkesztő újságírók trükközésének és saját rövid távú politikai érdekeik helyett inkább az ország jövőjére gondoljanak. Igen, szándékosan fogalmaztam ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius: ok jáccunk el a gondolattal...

-tegyük fel nyer az "Utolsó Párt"
(akiknek az egyetlen legfőbb programjuk hogy felszámolják a pártokat)

-tegyük fel hogy a fides nem csal a választáson OVB stb...
(csak lepapírozott, "jogos" előnyöket zsebeli be)

-tegyük fel hogy 2/3-da lesz a parlamentben... :)))

ekkor szerinted a fides otthon ül és várja az új főügyészt hogy becsenget és emgkéri őket hogy a vagyonukat aggyák át és üjjönek má böribe 10-15 évre...

:))) ahha reális alternatíva... nem gyujtják fel a fizetett provokátoraik megint a fővárost:)))

ok te nyertél... ez a reális...
@dr. Bubó: @Fabius: De előtte regisztrálsz és mindenkit elviszel regisztrálni, akit tudsz (ugyebár a regisztrációra nem vonatkoznak a választásra vonatkozó szabályok, lehet buszoztatni, szállítani, rábeszélni az utolsó pillanatban. (Kuss, még rájönnek, hogy ezt is meg kell tiltani :-()
@Fabius:
El kell keserítenem téged.
A barátnőm fia környezetében lévő gimis srácok, szarnak az egészre.
Rohadtul nem érdekli őket a politika, azt sem tudják ki az a Kövér és mekkora tetű a Matolcsy. A végzett (érettségizett) diákok úgy baszták ki a kukába Rózsika ajándék alkotmányát, hogy haza se értek vele. Nem azért mert tisztában lettek volna a tájékozottságuk okán a tartalmával, egyszerűen nem érdekli őket a politika, meg a turulszaros magyar imidzs. Amiről beszélsz, az már egy másik korosztály hozzáállása szerintem. A felsőoktatásban tapasztalt szarságokat, már másként értékelik az érettebbek. Na, rájuk van hatással a mocsok, amit be kell nyelniük. Talán őket már valóban nem lehet megvezetni, ebben reménykedem én is.
@Fabius: @Kuviklacz: jo akkor most szólok...

nem szavazok komcsi fidesre, sem maszopra, sem náci dzsobbikra... sem csaló elempére... sem álkeresztyény kdnpre...

ha nem kínálsz ojjan szervezetet aminek az összes párt megsemmisítése a célja akkor én nem megyek (továbbra sem) szavazni....
@whatsoever:

Optimális verzióról nem tudsz gondolkodni addig, amíg a pontos szabályok-korlátok nem ismertek.

Éppen erről beszélünk.

De ha remény kell csak mondok én:

Tegyük fel a baloldalon nincs előzetes összefogás, mindenki egyedül indul. A bizonytalanok közül a Fidesz megszólít 10%-ot, így lesz 28%-a, a Jobbik 5%-ot, így lesz 16%-a. Ekkor minden kizárólag azon múlik, hogy a baloldali pártok kihez tudtak szólni, hány százalékot tudnak mozgósítani, és nem utolsó sorban, hogy akarnak-e közösen kormányt váltani? Ha igen, a 44% -os jobboldali koala is simán verhető előzetes összefogás nélkül is.

De ehhez ha regisztráció lesz regisztrálni kell, és el kell menni szavazni is. Igen, a baloldali pártoknak meg úgy kéne tenni, mintha élnének.

De egyelőre csak reményről beszélünk. Az meg itt van.
@dr. Bubó:

Te, a nevemre ne vegyelek, és nem aludnál mindjárt a kanapémon is?

Ébresztő.
@Fabius: No, akkor én is bérrettegek.. pontosabban bér-qrvamérges-vagyok.. :) (Hol a bér? Idevele.) Ha a választások tisztaságát tudja is minimálisan garantálni az eu, és elég sok szavazó jár el felelõsen, akkor is szétforgácsolódik a siker az ellenzéki összefogás hiányán. És akkor az lesz, x valószínûséggel, h a fidesz és az ellenzék is kib*sz*tt velünk. A dolgom nem csak annyi, h szavazzak, hanem hogy megfogalmazzam a véleményemet és a várakozásaimat az elvben engem képviselõk felé. Az övék meg, hogy ezt ne negligálják a politikai érdekeik miatt. Szerintem ebben egyet is értünk, csodálkoznék, ha nem.
@dr. Bubó: Akkor viszont ne is pampogjál, ha nem tetszik, amit csinálnak.
Kicsit komolyabban: ha megsemmisíted a pártokat, akkor létre kell hozni valamit, ami összefogja azokat, akik hasonlóan képzelik el a kormányzást, összeállítják és hatalmon tartják a kormányt, megszavazzák az intézkedéseit. Ezt aztán elnevezheted baboskendőnek.
A közvetlen demokráciára még nem adottak a feltételek (ha kicsit is ismered az internetes biztonság kérdéseit, akkor tudod, hogy technikailag miért nem, azt meg mondani se kell, hogy minden kérdésben felelősséggel és informáltan dönteni tudó ember nincs. És ha az informálódástól nem ér majd rá dolgozni a szavazópolgár, akkor meg miből élünk?
@Kuviklacz: nem mondom hogy egyszerű...

de lehet párt is... pl politikusok nélkül...
remélem nem hiszed hogy maszlagokat beveszek pl kósánétól? vagy lendvaiildikótól?
Kicsivel rosszabb a helyzet, mint 4 éve volt.
Gyurcsány "kormányzásáról" minden józan ember tudta, hogy nulla értékű, ahogyan felhasználta a kisebbségeket a többség ellen az meg gusztustalan.
De volt alternatíva, amely a választók többsége számára a hatékony kormányzás igéretét jelenthette.
ilyen alternatíváról én most nem tudok.
Sólyom hülyeséget beszél, amikor azt állítja, hogy a zemberek azért fordulnak el a politikától(egyre nagyobb a pártok között választani nem tudók/nem akarók aránya), mert a jelenlegi kormányzásnak agresszív stílusa van.
Ugyanis lehetne a kormányzati munka 2x ilyen szar is, ha volna sokak számára elfogadható választás a pártok közül, akkor akár már meg is bukhatott volna a Fidesz a maga 25 % körüli támogatottságával..
elég volna hozzá egy 50 % körüli MDF,vagy Vállalkozók Pártja, MSZDP(én egyszerűen nem tudom leírni ezt maszoppal, vagy a gyűlöletpárttal)
Az alternatíva hiánya miatt fordulnak az apolitikába az emberek, arról meg kevéssé tehet OV, a patás.
@Knósszosz:

Nem tudsz elkeseríteni. Nyilván van akik leszarják Kövér Laci bácsit. De én most érettségiztettem és felvételiztettem a nagyobbikat, most magyaráztam a kisebbnek, miért volt úgy, hogy katolikussá lesz az iskolája, és végül miért nem lett így.

Én a saját bőrömön, a gyerekeim környezetében azt tapasztalom amit leírtam. De ha akarom statisztikával is alátámasztom: olyan helyeken ajánlózzák - mindenki más mellett - az oktással foglalkozó posztjaimat, ahol eddig soha, és ahol szinte kizárólag tanköteles korú a közönség. Pl. eduline.hu
@dr. Bubó: Lassan megérkezünk. A jelenlegi garnitúrából én se sokat tartanék meg, ha tehetném. De ez nem jelenti azt, hogy amatőr alapon lehetne a politikát intézni (most nem amatőr alapon, de amatőr módon intézik).
@whatsoever:

"A dolgom nem csak annyi, h szavazzak, hanem hogy megfogalmazzam a véleményemet és a várakozásaimat az elvben engem képviselõk felé. "

Ezt gyakorlatilag naponta leírom és kérem mindenkitől :-))
@Fabius: vagyis elõzetes összefogás nélkül is lehet kormányképes ellenzéki koala? Igen, de nagyobb megszólító ereje lenne talán egy közös platformnak.. bár az lmp-sek nem bírják a szocikat stb... és idõbeni összefogással hamarabb lehetne konszenzusos gazdaságpolitika, amire már most égetõ szükség lenne.. Az összefogási készségnek aktivizáló hatása lenne, könnyebben hihetõ, hogy együtt gyõznek, kevésbé hasonlítana az eddigi pártérdek- politizálásra, amirõl a közvélemény úgy érzi, nem segített az országon. (Ld.elfordulók aránya) ... ...
@Fabius:
Nem tudom olvastad-e kerdesem az ermekkel kapcsolatban?
Csak mert azota nemely sorok masok lettek, igy zavaro lehet mostanra. Vagy csak politikai erintettsegu temaval foglalkozol?
@whatsoever:

Lehet előzetes összefogás nélkül is baloldali koalíciós kormány. Előzetes összefogásra pillanatnyilag reális esély nem sok van.

A ki kit utál azért ennyire nem egyértelmű. Napi állás szerint a szocikat utálja a másik kettő a Lázárfalvai közös jelölti tárgyalás felrúgásáért és a maszop-fidesz koala belengetéséért. Történik ez akkor, mikor Jávor az összefogás felé nyitás lehetőségéről beszélt a héten.
@Fabius:

Ezt hogyan gondolod? Egyszerű többséggel a Fidesz alakít kormányt. Vagy hogy?
@Fabius: Szeretnék egy ellenzéket csesztetõ posztot. Nagyon jól esne. Lehet, írok is 1-2-t...
@Fabius: igen, fenomenális ütemérzék.. :-/ azért lmp is tud antiszoc lenni.. persze a fidesz-koala belengetése kritikán aluli.
@Husz_János_Puszita:

Ebben a példában a 3 baloldali pártnak többet kell szerezni összesen, mint a jobboldal 44%-a. És akkor nem Orbán és esetleges koalíciós Jobbikja alakít kormányt, még ha a Fidesz nyeri a választásokat, akkor sem.
@whatsoever:

Ellenzék baszogató posztok eddig is voltak, meg lesznek is. Akkor is, ha anyám a Debreczenisért még nem hagyta abba a csuklást.
@simple observer 1.0:

Az olimpia nem biztos, hogy téma lesz. Legfeljebb akkor, ha olyan közéleti jelentőségű dolog történik.
@Fabius: inkább lazíts egy picit mással
@Fabius: vigyél neki citromot az állítólag jó a csuklásra. bizonyos helyzetekben maga vanek úr is használta
@keresztanya fabi(en): @mamitirtok sír derék (kommensevik):

Srácok, nem az vagyok akit a nap baszogatás bármitől visszatart :-D
@Fabius: Már megtapasztaltuk, személy szerint örülök neki.
@Knósszosz:
OFF:
Pitiáner javítás?
Azért hívnak ki, naná, a mentő ingyenes 104-es telefonon át, mert arra sincs pénzük, hogy vegyenek egy kurva recept nélküli lázcsillapítót!
Az orvosi ügyelet lassan a teljesen lecsúszottak ingyenrendelése, és a jól élők orvos lábhoz füttyentése lesz...
Kiszállási díj? Volt, de le hülyenépszavazták.

ON:
SL megválasztása nekem eldöntötte, mit gondoljak róla, ez jottányit sem változott.
Azokkal értek egyet, akik sértődött viselkedést, felemelt kézzel ugribugrit látnak ebben a falunapos szánalomban, jajvalaki figyeljen már rám, mer megérdemlem!!!jeligére.
Jó éjt mindenkinek, holnap sorsfordító nehéz nap lesz
@Fabius: tudom, olvasom, néha linkelem.. csak írtam.. hogy továbbra se hagyjuk õket babérágyon ülni..
@Knósszosz: csokira sört? most, ettem meg egy egy doboz csokis banánfagyit
@Fabius:
Oké, én is átmentem a lányom okán a katolukas egyház által a sulijukra erőltetett szemétségek szarhalmazán. Bocsánat, javítanom kell a hitelesség kedvéért, nem ők voltak azok, hanem az evangélikusok.
Tisztelem Sztehlo Gábor személyiségét, olyan ő mint Wallenberg volt. Róla kapta az iskola az új nevét, miután az egyház átvette (lófaszt), rájuk erőltette az önkormányzat, mert rohadtul nem volt pénzük a működtetésére. Nekem nem evvel volt a bajom, hanem avval, hogy milyen jogon kötelezték az én kölykömet hetenkénti istentiszteletre? Utolsó évét nyomta a suliban, érettségi előtt. Nem az lett volna a korrekt, hogy aki az átvétel után beiratkozott az tudomásul veszi az új rendet, a többi meg elvégzi úgy, ahogyan azt megkezdte? Miféle jogrend szerint dönthet úgy egy egyház, hogy felülír egy három évvel azelőtti szerződést? Kérdem ezt azért, mert a tanuló jogviszonya az iskolával, valahol az is egy szerződés, nem? Nem vagyok jogász, ezért nem értem az egészet.
Mindegy, kár belesírni a kiömlött tejbe, meg már nem is érdemes. Érettségi abszolválva, minek is ugatok?
Azt záró megállapításként szeretném hozzáfűzni, hogy nem vagyok ellensége az egyházaknak. A valóban karitatív alapon működőeknek. Iványi Gábort nagyra becsülöm, róla kellene példát venniük sokaknak. Persze van még pár említésre méltó hitközség a Metodistákon kívül is, de ezek közé semmiképpen sem tartozik a katolikus maffia, a szcientológus maffia és Németsanya gittegylete sem.
Persze amíg lószar van, addig veréb is.
Már akinek.
Nem fárasztalak tovább, de a téma olyan, hogy nem tudok nem válaszolni rá. jó éjt!
@Fabius:
OFF

Engem nem annyira az olimpia erdekel, bar most is kovetem a kozvetitest, hanem arra igyekeztem utalni, hogy milyen elegge extrem eremeloszlasok vannak. Az elso 4 a tabellan vagy a "csak" 5 aranyat nyero kazahokat emlithetnenk. Mig masreszt ott vannak az oroszok, a japanok, es az ausztralok.

Engem igazan erdekelne, hogy vajon mi lehet emogott. Nem allitom, hogy itt komoly tarsadalmi okok vannak/lehetnek, de azert szamomra erdekes egy kerdes.

ON

Solyomrol meg mar kiirtam magam... ;)
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Nem most megyünk forradalmat csinánni, Te-:)))
Majd 14-be, addid csak eltűnik a szádbula csokiíze...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Valami azt súgja a sportdiplomáciánkat fogom elküldeni a picsába :-)))
@simple observer 1.0:

Figyu, szerintem emögött a megszerzett érmek száma van, semmi egyéb. Legalábbis én nem látok benne semmi messzemenőt.
@Fabius:

"Ebben a példában a 3 baloldali pártnak többet kell szerezni összesen, mint a jobboldal 44%-a. És akkor nem Orbán és esetleges koalíciós Jobbikja alakít kormányt, még ha a Fidesz nyeri a választásokat, akkor sem. "

Na azt azért én megnézem magamnak, amikor Orbán egyszerű többség birtokában, gálánsan átadja a hatalmat a baloldali koalíciónak. Ki van csukva.
@Fabius: Na majd amikor jobbik dicsérő posztjaid is lesznek, pld. az általad is támogatott elgondolásaik (szülőtámogatási életjáradék) vagy pld. az alábbi negatív adó elképzelésük miatt. :)

"A Jobbik emellett fontosnak tartja, hogy a sok (dolgozó) gyermek felnevelése jelenjen meg a külön áldozatot vállaló szülő nyugdíjában. Ugyanakkor nehezményezzük, hogy a kabinet még a valódi egyéni számlavezetés rendszeréig sem jutott el ezen a területen. Népesedéspolitikai szempontból éppen ezért egy gyors hatást kiváltani képes eszközzel élnénk: a gyermekek után járó adókedvezményt negatív adó formájában tennénk visszaigényelhetővé. Azok számára is biztosítanánk a teljes kedvezményt, akik nem keresnek annyit, hogy igénybe vehessék az összes megtakarítható, gyermekek nevelése után járó forintot. Különösen fontos ez azért, mert bár a magyar családok igen nagy hányada idén elérhette a családi adókönnyítést, a legtöbben csak „csonka” módon, a teljes összeg egy részét érték csak el. Ennek tudható be, hogy a születések számában sem történt lényegi, pozitív elmozdulás, márpedig a Jobbik úgy véli, a népesedési krízis elhárítása nélkül sem egészséges gazdaság, sem tisztességes jövő nem építhető. A Jobbik szerint minden eszköz adott ahhoz, hogy megfordítsuk sorsunkat, s arra biztatjuk a kormányt, hogy az ehhez szükséges programpontokat bátran vegye át tőlünk, hiszen azokat nem a magunk számára dolgoztuk ki, hanem a magyarság legszélesebb köre érdekében."

Persze erről sem harsog a média.:(

A Szabolcs megyei Tiszavasvárit 220 milliós hiánnyal vette át 2010-ben a jobbikos városvezetés. A tavalyi évet 30 millió forintos többlettel zárták.

jobbik.hu/rovatok/multim%C3%A9dia/tiszavasv%C3%A1ri_30_milli%C3%B3_forintos_t%C3%B6bblettel_z%C3%A1rt
@Fabius: Köszi. Egy irányvonatra való is kevés lesz
@Knósszosz:

Iványi Gáborról mondok olyan példát, hogy a nevét kiradírozod a kommentből is. De ez most mindegy.

A lényeg, hogy a ti példátok alapján is találkoznak a gyerekek akaratukon kívül a politika hatásaival, ha akarják ezt, ha nem. Szeptembertől ez még inkább így lesz, sokkal több és sokkal nagyobb változások lesznek, mint eddig bármikor. Várd csak ki a kötelező hittan/etika órát, a sulifelügyelőket, az utcán diákot okkal ok nélkül baszogató rendőröket meg az összes többit.
@Fabius:
Pont azert mert nem nezted meg meg a tabellat.

Csak 3 szampar.

kazahok: 5 erem -> 5 arany
japanok: 26 erem -> 2 arany
auszik: 20 erem -> 1 arany

Mindenesetre ejtem a temat, mert latom nem erdekel kulonosebben....
@Husz_János_Puszita:

Ez speciel nem Orbánon fog múlni. A görögöknél se azon múlt, mit akart a választás nyerő párt, mikor koalíciós partnereivel sem lett meg a feles többség.

Ugyanígy lesz itt is.
@simple observer 1.0:

Bocs, de ilyen összefüggésben tényleg nem. Az egyetlen ami most érdekel a táblázatból az, hogy lesz-e nekünk három helyett négy arany azon a táblán.
@Fabius: Lesz- lesz, hamarost!
Ez a Bolt viszi ám a boltot rendesen!:-D
@Fabius: Semmi gond. Hatha valamely sportos blogon valaki majd pedzegeti a temat.

Tenyleg csak mellesleg, azota annyiban valtozott a helyzet, hogy szuletett egy ujabb kazah erem a 6.

Kitalalod milyen szinu? ;)

Na lepek, tovabbi jo okoskodast, morfondirozast!
@simple observer 1.0: Ebben én nem látok semmi meglepőt azért..csak utolérjük még őket, nem?
@Fabius:
Vannak sejtéseim a szenny további oktatásban megjelenő manifesztációjáról, nem vagyok naív.
De érdekelne Iványival kapcsolatban a véleményed. Hallottam én is negatív dolgokat róla, de nem olyanokat, mint mondjuk a Hitről.
Tájékozódni próbálok, nem tényekkel szembe menni.
Szóval, ha majd lököd az értesüléseid, azt megköszönöm.
Üdv!
Há'mán csókolomok!
Lemaradtam valamelyik balfasz narancskomcsi trollról? Mi a téma? OOOOO (5)karika?
@Knósszosz: Jó éjt! Mindenkinek. Viszlát..
@Fabius: Szerintem aki vallásos annak a hittan aki meg nem annak az etika óra javára válhat.
Az örök erkölcsi értékek átadása csak hasznos lehet, de még inkább has a tanárok a az életük példájával is hirdetik azt az iskolában.
PARSNAK MEGVAN AZ ARANY!!!!!

:-D :-D :-D :-D
PARS OLIMPIAI BAJNOK. :)
MEG VAN A 4. ÉREM. :)))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Igen mármint a 4. arany. :) Szép, hogy a magyar zászlóval fut körbe.
@Fabius:

Görögöknél kicsit más volt a helyzet, másnap már nem lett volna nyugdíjkifizetés és közszolgáltatás.
@Fabius:
Megérdemelte a srác a csilli-villit! :)
Ezzel feljovunk a 10. helyre az eremtablan.

Es meg van jopar eremeselyunk...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Köszönet kormányunknak, hogy biztosította a feltételeket, a kitűnő eredmény eléréséhez! Amúgy minden olimpikonnak a gratulálok, azoknak is, akik érem nélkül térnek haza.
@simple observer 1.0: Igen, tényleg a kurmánynak jár a köszönet, valóban..az új focibóll-létesítmények felépülésével megnyílik a 2037-es olimpanyi győzelmünk felé vezető út is!
Másrészt jójcak (mán lesz), mert reggel mindjárt eljő, ideje, hogy...:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Azert kivancsi vagyok, hogy a Habony muveknel hogyan keszitik maris a kampanyt a sikeres olimpiai szereples baberjainak learatasara.

Mert bar TE es Knosszosz csak ironizaltok, de ott biztos vagyok benne, hogy mar komolyan keszulnek a forgatokonyvek.
@Knósszosz:
Nem, dehogy... csak mértékkel... :)

@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ezek a fránya kifogások állandóan!
@Knósszosz:

Iványival kapcsolatban nézz utána mit művelt pénzügyileg a Wesley-ben. Nem volt rossz biznisz az a fejkvóta. Ehhez a munkáltatóként felvett szokásai csak amorális apróságok.
@Gábriel angyal:

Aki vallásos annak a hittanoktatás eddig is a rendelkezésére állt szabad választása szerint. Asszem te se repesnél az örömtől, ha a heti sábeszkor a menóra előtt kéne kuporogni erősen ajánlott jelleggel, mert az egyetlen számotokra elérhető iskolában ez a divat.
@Husz_János_Puszita:

Közjogilag semmivel nem volt másabb a görög helyzet, mint amit példaként hoztam.
@Fabius:
Meg fogom tenni, kösz!
Legfeljebb újabb egyházzal gyarapodik a fújabelemjönki gyűjteményem. Sok meglepetés már nem ér ezen a területen. Kábé olyan naív vagyok akkor, mint Te. Te a politikában vélsz felfedezni tökös gyerekeket, én meg a hit életben. Vagy se itt-se ott? Asszem mindketten benéztük, idealista faszok lennénk? Hát lehet, bár én csak a magam nevében tudok nyilatkozni.
Holnap utána nézek Gábornak, jó éjt!
Tét nélkül! Hol volt sólyóm az első regnálásuk idején, hogy nem értesült az akkor elkövetett gazságaikról??? Mire
számított, ha ismét hatalomhoz jutnak??? Szánalmas ripacs, ócska komédiás, nem szabad bedőlni ennek a hitvány mutatványnak. Mostmár tét nélkül csácsárolhat, tök hiteltelen!!!
@simple observer 1.0:
A (nem) vicc, hogy szerintem is...
Két hét és meglátod.
Igazad lesz.
@Fabius: Ez tiszta sor, de az erkölcstan pont a nem vallásosaknak lenne ha jól tudom. Ha ilyen irányú ismereteket átadnak, az csak hasznára válhat minden diáknak. Te, hogy látod?
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Én úgy tudom Vona is el fog menni beszélgetni Köves Slomóval. :)

"Köves Slomó válaszolt a levelemre - fel fogom keresni

Az alábbi barikad.hu cikkben elolvasható az általam küldött eredeti levél és a rabbi mai válasza is. www.barikad.hu/megfutamodott_a_lenyegi_vita_elol_a_politizalo_rabbi-20120713

Köves Slomó válaszából azt olvasom ki, hogy ő a szíve mélyén szeretné ezt a vitát. Sajnálom, hogy mégis elbátortalanodott vagy hagyta magát lebeszélni róla. A levelét viszont azzal zárja, hogy szívesen beszélget velem akár magánúton is a Bibliáról. Remélem, a rabbi ezt nem csupán a leszerelésemre találta ki, mert a lehetőséget én elfogadom. Találkozzunk és beszélgessünk a Bibliáról! Mivel az én célom nem a provokáció, ahogy azt a levelemben is írtam, hanem az érdemi párbeszéd, ezért fel fogom keresni őt, hogy személyesen győzzem meg egy nyilvános vita szükségességéről."
@Gábriel angyal:

Erkölcsre majd én nevelem a gyerekeimet önállóan, nem kell az állam beleszólása ebbe.

Ezen kívül mindösszesen hetedik nyolcadik osztályos tananyag van jelenleg, és nincs egy hónap mire kezdődik a suli. Ki fog és micsodát oktatni erkölcs, etika címén? Majd ex has ötletből?
@Fabius: Hát a NAT korábbi nyilvános vitaanyagában pld. ezt találtam:

Erkölcstan, etika: Az erkölcsi nevelés a minden emberben jelenlévő erkölcsi érzék
kiművelését jelenti; nem egyik vagy másik tantárgy feladata. Az iskolai környezetnek, a
pedagógus példájának, az osztályközösség életének a maga egészében van erkölcsi
jelentősége. Az etika oktatása úgy épül az erkölcsi nevelés rendszerébe, hogy feltárja és fogalmilag megragadhatóvá teszi azokat az értékelveket, amelyeken a társadalmi együttélés bevett normái alapulnak.
A helyes magatartás és a jó döntés elveiről kialakított álláspontok párbeszéde végigkíséri a civilizáció történetét.
Az erkölcstan, etika műveltségterület feladata, hogy megismertessen ezzel a hagyománnyal. Nem kész válaszokat kínál, hanem a kérdések felismerésére és értelmezésére törekszik. Feladata, hogy a morális helytállás értelmének sokoldalú megvilágításával elmélyítse a tanulók önismeretét, segítsen különbséget tenni jó és rossz döntés között, eligazodni az emberi kapcsolatok bonyolult világában. Fejleszti a tanulók problémaérzékenységét, erősíti becsület- és igazságérzetüket, és megtanít a lelkiismeretünket nyugtalanító erkölcsi dilemmák tudatosítására, elfogulatlan vizsgálatára, szabatos kifejezésére.
Ha és amennyiben Sólyom Lászlónál kiakadt a kakukkosóra, miszerint elege van (szerinte okkal és joggal) Orbán és a Fidesz-Kdnp ámokfutásából (mindnenki ossza be magának, miben lát ordas hibákat és rossz irányt: demokratikus fékek rendszerének bontása/alkotmánybíróság, Közmédia/Médiatanács/választási szabályok énképre formálása/Matolcsyzmus/látszat-elszámoltatás/köz és felsőoktatási ámokfutás/nyugdíjasok/rokkantak cseszegetése/satöbbi...), akkor nemhogy az aszófői falunapon, de a létező legtöbb helyene, a lehetséges összes módon el kellene mondania véleményét.

Kovács Manyi nénire Jászkarajenőről ugyanis kevesen figyelnek, de arra, ha egy jobboldal által (szeretem ezt a félrevezető terminust, de legyen) megválasztott, volt köztársasági elnök mond valamit, vélhetően sokan.

Ha csak egy paraszthajszálnyit is hozzá tud tenni ahhoz, hogy az emberek világosabban lássák, hol tart Magyarország 22 évvel a kádárista rezsim bukása után (tényleg, megbukott, hm?) és kik azok, akiknek soha nem szabadna bizalmat szavazniuk, akkor ezt kutya kötessége meg is tennie.

Nem csak Aszófőn és nemcsak teszem azt Zamárdi-alsón, hanem mindenhol.
Egy KE sosem lehet nyugdíjas, amíg él, dolga van ezzel a hivatallal - esküje - szövegezése bárhogy is volt - élete végéig szól, neki tehát felelőssége van.

Remélem, a volt KE úr is tudja ezt, és nem akad meg a torkán a szilvásgombóc, ha ez eszébe is jut.
@Gábriel angyal:

Kit érdekel mit firkálnak a natban?

Ember, 1-6 osztályos etika tanterv nem létezik. 7-8 osztályos és 9-12 évfolyamos van. Ki fogja megírni 3 hét alatt? Milyen tanárok milyen képesítés alapján fogják ezt oktatni?
@Gábriel angyal: "az erkölcstan pont a nem vallásosaknak lenne"

Van ember, aki komolyan gondolja, hogy ha megtanulja a kisdobosok tíz pontját a gyerek, akkor át fogja kísérni a vakembert a zebrán???
@Fabius: "Ember, 1-6 osztályos etika tanterv nem létezik." - Majd csinálnak. Első pont. Hőn szeretett vezérünk iránymutatását kövesd!
@Gábriel angyal: A NAt alapján az erkölcstant is az egyház felügyelné.....
Ergo, az is hittan, csak elbujtatva.
Kedves Fabius, /és az is, aki esetleg leírta már - még nem volt érkezésem végigolvasni az úri közönség bölcs köpködéseit:))/azt írod Sólyom elkötelezett híve volt az alkotmányosságnak. Azt vélem, hogy megválasztásának körülményei bizony arról szóltak, hogy lóalkatrész. Ilyen kutyakomédiával egy falusi kóceráj / c by csúti Caesar/előljárója sem választható meg, magára valamit adó jelölt a bánatba küldi, azt ki őt szeretné így helyzetbe hozni.
Egyeb sólyomi gazságokról ne is szóljunk /alkotmánybíróként ő szentesítette - az OTP feltőkésítése okán - az egyoldalú szerződésmódosítást, a vízóra üggyel pedig ránk szabadította a"készenléti díjat", amiről valahogy nagyon elfeledkeztünk./
Amíg Sólyom nem azt mondja: ez és ez a szerepem a mini akarnok hatalomra juttatásában, addig hintheti az észt, amit mond nem ér egy fabatkát sem.
@szőlőbányász: amikor idetettem egy linket arról, h. Solyom nem a szentek szentje, akkor tanult olvtársain közölték, h. Solyom nem annak látása baromság

endresy.blogspot.hu/2012/08/solyomkiralylany.html?m=1
megjegyzem, hogy nem lett volna ez egy rossz beszed, ha ugy kezdi lacibacsi, hogy "embrek.. bocsanat. elkurtam. nem kicsit, nagyon. europaban allamfo ekkora boszmeseget meg nem csinalt, hogy egy elmebeteget szabaditott ra az orszagra..."

es utana johetett volna a tobbi. de igy, mint az arnyekallam vakondokok altal valasztott aktivan politizalo koztarsasagi elnoke nemileg disszonans amit mond..:-)
@GeoCracker:
No akkor már ketten vagyunk.:)) Viszont ragaszkodom ahhoz, hogy Sólyom urunk bezony mini diktátorunk méltó párja. Mindíg is az volt. Az, hogy ő mit gondolt magáról, engem miért kellene mozgasson? Tettei alapján ítélek meg mindenkit. Az ő tettei pedig, alkotmánybíróságától kezdve, ölég vaskos tekitélyelvről szóltak. Az pedig nem a demokrácia alapja.
@Neusziklész: nálam meg akkor amikor anno a fisszamenőleges kamatemelést alkotmánysonak mondta (mág AB korában). Ezért is csodálkoztam, hogy ezt a tetvet jelölik KE-nek. :o
Több ezer (ha nem 10k) családot vágot haza azonnal, ezzel a megállapítással.
Egy igazi geci. Aztán jött, hogy a hadsereg főparancsnoka, tiltakozik egy lokátor építése ellen. :o Ami még jó is lenne, ha nem a Fidesz tűzte volna anno ki, hogy hová is épűljön.
(az meg non plus ultra, hogy a terület, már akkor is a honvédség tulajdona volt)
Mecsek tarvágása: jogos a felháborodásod! Mint ahhogy ahhoz sem volt egy büdös szava sem, hogy a nagy tiltakozó környezetvédők(?) ácskapcsokat vertek bele az élő fákba azért, hogy majd a láncfűrész kicsorbúljon, ha vágásra kerűl a sor. (a fáknak azóta sanyi...)
@Fabius:

Orbán és bandája tart majd egy fejtágítót a tanároknak,

mert azt a könyvet még nem írták meg, ami az ő erkölcsükről szólna.

Unortodox erkölcs, ahol a lopás neve - védés.

Szótár is lesz később.
Sólyom a tökös beintő????
És amikor alkotmány ellenesen választották még
(gy.k. a titkos szavazás annyira volt titkos, hogy a fideszes képviselők mutogatták, hogy ők bíz rá szavaztak) egy büdős mondandója nem volt.
Végig úgy táncolt ahhogy a Viktorka fütyürészet.
Most amikor már nincs tétje ránézve annak, hog yokoskodjon, meg beszól??? Milyen egy gerinctelen alkat ez?

Alkotmány védelmezője mi? Amikor 90-es évek elején simán kijelentette AB korában, hogy a visszamenőleges kamatemelés alkotmányos??
Több 10k család életét végta haza azonnal. Jó részük az utcára kerűlt mert nem tudták fizetni az addigí 2% helyett érvénybe lép 32%-os kamatokat.

Nagy környezetvédő mi? Amikor ácskapcsokat vertek a zöldek a fákba, hogy ne lehessen őket kivágni, kussolt. Amikor a véded nyövényeget magmáig taposták a zöldek a nagy tíltakozásukban kussolt. Amikor a Mecsek felét tarvágással elintézték, (ő meg ott sétált!) kussolt.
@Fabius:

Közjogilag nem volt más, az EU nyomásgyakorlásában viszont óriási. Nem volt más választásuk, az IMF fizette a számláikat, akkor már régen.
@Macropus Rufus: Solyom önmagát hiteltelenítette el. Amugy a kritikai érzéke csak az utóbbi két évben nött meg a fidesszel sezmben.
A korábban említett linken, amit ide linkeltem
(varanus.blog.hu/2012/08/05/solyom_laszlo_beintett_orbannak_522/fullcommentlist/1#c17482526

nagyjából szintén ez van. párral feljebb.
@GeoCracker: Nem tudok elmenni a logikatlansagod mellett. Szerinted Solyom inkompetens es ne szolaljon meg, utana meg sulytalan, nem veszik komolyan. Raadasul tobb oldalnyi szoveget hablatyolsz ossze, Duna korrol, nagyjabol hitekbol.
Elvarasokat tamasztasz Solyommal szemben, mikozben nagyjabol egy rakat szarnak tartod?

Komam, rajtad aztan nehez eligazodni.
Sokan feltesszük ma ezt a kérdést...

"Ha a balközép ennyire intoleráns és rosszhiszemű, akkor ugyan mit lehet várni majdani kormányzásától, amely – az ígéretek szerint – majd visszaállítja a demokráciát, elhozza a jólétet, a békét és általában a közboldogságot?"

hvg.hu/velemeny/20120808_tgm_solyom
süti beállítások módosítása