Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: divany.hu/eletem/nyugdij-kor/ Amikor az emberek nem mások, csak adatok irodista ripacsok kezében.... (2024.04.24. 09:58) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.26. 05:23 Fabius

Közgép Lajos zseniális húzása

Címkék: mszp népszava simicska lajos közgép

Tegyük fel, hogy te vagy a NER kabalája akinek minden sikerül. A céged rommá nyeri magát közbeszerzésekből, vagonszámra dől a közpénz, igaz a céglogód megjelenik Orbán homlokán vérző stigmaként mikor oligarcháznak a nagy büdösben, de ez ezzel jár. Cserébe ellenzéki képviselők láncolják magukat a kapudhoz, a stigmahordó félkegyelműek rémületükben kizavarják a leghülyébbet kárelhárítani, amivel még le is buktatnak. Szóval tudod te, hogy cukorka az élet és csak tudni kell szopogatni, de ennek most határozottan kezd garatig szaladt krumplicukor íze lenni, az meg annyira nem finom.

Mit teszel?

Kiket lehet felhasználni arra, hogy kicsit más megvilágításba kerüljenek a dolgok, kik ugranak rá bármire, mint gyöngytyúk a zöld takonyra gondolkodás nélkül? Kik annyira kiszámíthatóan hülyék, hogy egy blogger is megvezette őket egyetlen telefonnal, hogy idesjóistenem, Gyöngyöspatán már keresztet égetnek, ki fog ordítani torkaszakadtából, mint egy mutáló albínó betmen, hogy ómájfaszom, felszaladt a szuperhős harisnyámon egy szem? 

 Úgy is van, a szocialisták.

Kik vannak a legnagyobb szarban a baloldalon? A médiumok. Egytől egyig a túlélésért küzdenek, hirdető nincs, pénz nincs, újságíróknak fizetés hol van hol nincs, mint a mesében, egy féloldalas hirdetéssel a párt lapjában a kívánt hatás azonnal elérhető.

népszava-közgép.jpg

Az üzembiztosan ostoba szocialistáknál máris rázendített a kórus: megszentségtelenítették a párt lapját! Az ellenség betette a lábát a barikád mögé! A frakció csináljon valamit mostazonnal, ezt így hogy, ezt így hogy, meg amúgy is: a Népszava innentől nem szociáldemokrata lap és punktum! 

Ezzel megjöttünk, helyben is vagyunk. 

Mert elsőre mi jut erről eszébe az embernek? A Népszava médiamunkásai ne fogadják el a szabályos hirdetést és a vele járó pénzt a Közgéptől, de a megújulás jegyében Puch helyett hozott pártpénztárnok Velez úr és családja bizniszelhet együtt zavartalanul a Simicska érdekkörben közös tulajdonú cégekkel, nem féloldalas hirdetésnyi mértékben? Mondjátok csak srácok: ha a Népszava ezért nem szociáldemokrata, akkor az MSZP nem szocialista?

 Arról nem is beszélve, hogy két éve sírjátok tele a világot azzal, hogy elmaradnak az állami megrendelések, az újságok, rádiók anyagilag ellehetetlenülnek. Andrassew Iván helyretesz benneteket a blogján, és a kép amit fest az uralkodó állapotokról meglehetősen siralmas. Legyinthetnénk erre, hogy barokkos túlzás, ha nem emlékeznénk a másik oldalról Seszták Ágnes már a kormányváltás után született írására, amiben cseppet sem szégyellősen kimondja, fasza volt a barikádon harcolni, de jobboldali pénzemberek tessék a zsebbe belenyúlni, mert kéne az mno.hu fejlécbe egy fasza Közgép logó, és az érte járó pénzt is lenne mire költeni:

"Nem létezik, hogy a jobboldalt támogató vállalkozók ne tudnának összeadni annyi pénzt, amiből egy célzott médiaalapítványra ne futná: ösztöndíjakra, segélyekre, alkotói szabadságra vagy egy szerényebb nyaralásra. A jobboldali média ezt a nyolc évet, sőt, ezt a húsz évet zokszó nélkül csinálta végig. Mindannyian megfizettük az árát: ki gyógyíthatatlan betegséggel, ki kiégéssel, ki alkohollal, ki szegénységgel, de vannak halottaink is."

 Nem sokban különbözik ez Andrassew írásától, ugye? Hálátlan szerep a mindenkori ellenzéki újságíróké. Ki vannak szolgáltatva az állami megrendeléseknek és a ti politikai játszmáitoknak egyaránt. Ha legalább annyi eszetek lenne, hogy Németh Péter módra elintéznétek ezt egy "nem ugrottunk el a pénz elől"-lel, és vigyorogva, hátradőlve intenétek Lajosnak, hogy köszi a lóvét Laller, a hirdetés megjelent, de minden marad a régiben. De nem, ti acsarkodtok ész nélkül, és túlszárnyaljátok Lajos minden várakozását.

Hiába no, neki több esze van egyedül, mint nektek pártba tömörülve.

638 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr814678486

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.26. 11:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Villanyszerelők tervezték a közrádió és a köztévé új logóját 2012.07.26. 09:40:57

Megint megújult a közmédia arculata. Az új logókat az áramkörök tervezésénél használt kapcsolási rajzokról lopták. A logókat kedden parformansz keretében mutatta be az MTVA. Van itt pénz, kéremszépen, ha meg hülyeségekre kell szétszórni, akkor meg plán...

Trackback: Ha lesz egy szamaram, Orbánnak hívom 2012.07.26. 09:39:40

Mondom majd neki: Orbán, te szamár! Magyarországon sose volt kommunizmus! Orbán, a szamár ugyanis azt mondta a Coca Cola szalagavatóján, hogy az ő gyerekkorában Magyarországon kommunizmus volt, és nem először bukott már ki ez a csacsiság a szájából: * ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@AKIsTUDATLAN: Én írtam a Népszabót. Kiéheztetésre mentek, évek óta a Népszavánál. Nem baj, az átlátszó.hu azért van, oda ír az exnépszavás Ferenczi Krisztina is. Aki nagyon jó.
@Fabius: hiába hajtogatod... Néha olyan érzésem van, hogy egyesek mintha rettegnének egy meghiúsuló, vagy meg sem induló összefogás gondolatától, és ez az érzésük annyira erős, hogy bármit, szó szerint bármit alárendelnek a leghalványabb lehetőségnek is. Önmagukat is.
Pedig eleve hibás abban hinni, hogy "először győzzenek, aztán majd rajtuk tartjuk a szemünket". Peeersze... a győztes meg ezt csak úgy hagyja, tán még el is várja, aha. Tök tipikus.
@Fabius: Imádom elképzelni, hogy naponta kétszázszor leírod kuminferkó, hogy az Orvbán-kormány fasza. Tíz nyelven, vagy kapsz egy körmöst Róza mamától.
@Gábriel angyal:
"Nem mondod, hogy szerinted is azért pitiáner szar alakok mert befurakodtak közéjük a zsidók, ügynökeiken keresztül??:)"

Nem. Hanem azert, mert nem tudjak emelt fovel elintezni az ugyet! Tokosen, nyiltan a vilagba kialtani, hogy a tiszta faju (arj..), akarom mondani magyarok kozott nincs helye a zsido fekelynek. Hogyisne persze, hogy elfertozze az egesz bagazst...

"Van amiben viszont tévedsz. Mostanában rengeteg jó napom van.:) Amúgy meg KITARTÁS éljen Bajnai nem?? :)"

Ezzel a kitartassal nagyon beletrafaltal.

Kisdiak koromban a falumban volt egy tanarom, aki egy mogorva, maganak valo oreg ur volt. Szerette zrikalni a kolkoket, es nagyon megszivatni azokat, akik kierdemeltek.

Nos egyik alkalommal eppen ezt lotte be nekem, hogy "Kitartas ...(nevem) elvtars!" . Minthogy akkoriban ez a dolog meg nem forgott kozszajon atlag csaladoknal, igy fogalmam sem volt, hogy mi van?!
Otthon azt az ajanlatot kaptam, hogy ha megint koszont az oreg, akkor replikazzak stilszeruen.
Igy is lett: mikor par nappal/hettel kesobb ujra megtalalt az oreg, akkor valaszoltam neki, hogy "Eljen Szalasi!"
Na, az utan mar ejtette a temat...

Ha neha olvasgatsz tolem, akkor esetleg tudhatod, hogy nem szoktam hajpolni Bajnait eddigi eredmenyei alapjan. Valoban nagy potencialt latok benne es a HaHa-ban, de majd az ido eldonti, hogy mi forrik ki belole.

Es sajnos a rendszer valtozas ota meg mindig a ven pufajkas helyezte olyan magasra a lecet, hogy a tobbi meg kozeliteni sem igen tudta.
@Fabius: Tuvalu reszketve várja az újabb opuszokat!!! Nincs mibe csomizni a garnélákat a piacon. Ja nem a nyomtatottba nyomulunk(umin)? Akkor ezt elbasztam poénnak.

Vagy oda is kell írni?
@a szív fészkei:

Légy büszke a híres őseidre. A mi családunkban makacsul tartja magát a legenda, miszerint a Stöckhardt család egyik férfi tagja, aki éppen Szászországba tartott mesterséget tanulni, Wittenbergben találkozott Luther Mártonnal.

Nekünk csak ennyi jutott...
@simple observer 1.0: :-DDD Miért nem merik Szálasit kitartásozni?? Mikor annyira mosdatja - előhozva kedvenc Karsaiját is ehhez? Agybeteg Diácska legalább nem cicózott és finomkodott, hanem bőszen szálasizott mielőtt megtért az ezoterijéhez és tette egy kanyart széljobbra.
@aritus: megvan a hallgatói szerződés elektronikusan?
Szegeny Tono lehulyezte a fonokot. JAJJ mi lesz most vele?!

"Gazsó L. után Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy hibás dolog egy ellenségképet kialakítani."
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Luther és mások a maguk dicsőségért felelnek. Ahogy mindenki bármikor a történelem során.

Jó tudni honnan jössz, de a hová rajtad áll. Ezt mondta Illyés Gyula is.
@Lucky Larry Silverstein:

Ismerek/ismertem párat a fajtájából, tudom miről beszélek.

Nekem magyarázol, aki csak azért regelt be, hogy mások bokája után kapdosson? :DDD
@simple observer 1.0: Pedig az olyan brigádszervező erő! Pláne, ha álnéven cikkeket irigál nemeztközi sajtóban. Én mindig szólok, hogy mikor vettem meg a NY Times-ot meg a többi szarzsákot. Meg is nézem, mennyi apróm van - húzza a vállam utálom cepelni - veszek rajt egy másik hollywoodi figurát. Clooney elég ütős?

Mondjuk, amikor itt volt John Malkovich, azt is megvettem- sonderangebot - , így fikázta kicsit az Újnyilas Színházat. www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/az-uj-szinhazzal-poenkodott-john-malkovich-2084201
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
Alaposabban még a seggemet is megkukkolhatod. De csak távol, a nyelved hegyével...
Legalább ha olvasnál és tanulnál, akkor rájöhetnél, hogy ez a név hol is szerepelhetett... még a te végtelen sötéten csillogó elméd odvas nyúlványaiban is.
Értem én, hogy a neveltetésed hiánya és kulturális kötődésed alapjának, a nyelvnek az elhanyagolásával igyekeztél asszimilálódni egy olyan közösségbe, melyre feltekintesz és irigyelsz - ez légyen a MAGYARSÁG.
Viszont, ez a NÉP, ellentétben veled és a hozzád hasonló szervilis nyaloncokhoz, mindig is befogadó és toleráns volt. A legundorítóbb selejtjeit az ilyen hazátlan jöttmentekből termelte ki mégis kishazánk, akik magyarnak csak szerettek volna látszani, pl. Szaljosán féle örményekkel, vagy előtte az 1848-as szabadságharcunkat eláruló katolikus egyházzal, mely a sváb fajtádat preferálta a MAGYAROKKAL szemben.
Szánalmas kis magyarázkodásaidban és tereléseidben leld örömöd. Veled ellentétben MAGYAR vagyok, nem csak magyar útlevelem van, mint neked.
Elég szégyen vagy te a tisztességes és dolgos svábokkal ellentétben, akik ezért az országért tettek és tesznek a mai napig.
Persze a Bayer féle tokás disznókat elnézve, a karosszékből, pálinkázástól elborulva, szar lehet kilépni a való életbe, beszélni a "hétköznapi" emberekkel...
@a szív fészkei:
Bacsfaynak is lehet epp ez akadalyozta a karrieret. Hogy tul fennhangon nyomta. Persze az is lehet, mint terjedt eg yidoben, hogy beepitett ugynok volt o is, hogy lejarassa az UGYet.

De Diana azota is megmaradt ennel a dolognal, bar mar elegge foldalatti mozgalmarkent muveli:
www.scribd.com/doc/66443384/Bacsfay-Diana-Az-Aranykor-kuszoben
@Fabius:
Ja, majd rád uszítom a baranyai tenyeres-talpast, hogy cuppogjon a füledbe! Figyelj csak... :O
@Fabius: De nem úgy dob ki a gugli első oldalakon, ha nagyon sokan rákattintanak vaéamire? Kuminisitákat ki fog rengeteg kattra lehívni, hogy legyen első oldal, ami pariban van egy mondjuk NY Times-cikk olvasottságával?

Vagy arra is vesznek fel embert? Kattogni Kuminra egész nap? Na lesz itt munkahely.
@Fabius:

Kumin teljesen fasz... :DDD

Pakoljuk tele a youtubot is "Mit kell gondolni a Magyar Orbánista Kommunista Munkáspárt III Kongresszusáról" című videókkal...
@Fabius:
Szart sem érnek a cikkjeikkel, a Google motort a blog jobban érdekli, 1-2 óra után már citálja is és csak úgy röpködnek majd az "ellenvélemények".
Pl. ahol a piszkostalpú és sérültsarkú, örömlányi tevékenységet gyakorló, legközelebbi nőnemű rokonságukat fogják közvetlen hangnemben feldicsőíteni! :)
@simple observer 1.0: Jaj, ezt láttam tőle előadva, uramatyám!!!!!!!! Nem is tudom, mikor volt félelmetesebb...
@simple observer 1.0: Nézd mit mondjak még arra, hogy az egyik országos alelnök és frakció vezető helyettes ma is tökösen kiállt és elmondta egyértelműen, hogy :)

"A Jobbik elnöksége hétfőn ülést fog tartani, ezután az álláspontunk teljesen nyilvánvaló lesz Szegedi Csanád ügyében. Azt tartom nagyon fontosnak elmondani, hogy láthatóan nem a képviselőnk zsidó származása váltotta ki a vitákat, és most sem arról fogunk alapvetően tanácskozni."

mno.hu/ahirtvhirei/titkolozik-a-jobbik-frakciovezeto-helyettese-1094644

Ugye megengeded, hogy higyjek neki ebben, már csak azért is mert pld. őt elég normálisnak tartom a bagázsban.

Bajnaival kapcsolatban nagyjából egyetértünk az pedig mindent el is mondd a gengszterváltásról, hogy egy pufajkás alkoholista az, aki magasra tette benne a lécet. :((

Szép álmokat és vigyázz magadra.:)

youtu.be/3qOBgKDvdOc
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ezt pont a minap láttam! :DDD

Az Észak-Korei tévés csávó meg kár, hogy abbahagyta...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Figyelj, lehet hogy megfizetik érte. Pénzért lehet, hogy még Tompikának is bebakolna és szülne neki egy... izét! :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Pedig Viktor ontja a jó "nyersanyagot"!
Ecceri, mint a faék és nagyot mondó, mint a Kövér Lacus.
@a szív fészkei: Egy pillanatra megallt bennem az uto hogy; NE!!! O is zsido?! A francba!

De latom a wikin, hogy o is magyarosan "korcs" mint mi legtobben kiveve az arjainkat...

Errol az Unterwegerrol meg most olvasok eloszor. Erdekes sztori az egyszer biztos.
@a szív fészkei: a gugli találatai ellen a leghatékonyabb védelem maga a gugli. Ha regisztrál az ember (pl. egy gmail fiókkal), kereséseknél le lehet tiltani regenként 500 weboldal listázását; amit túl sokan tiltanak le, azt egyszerűen hátrébb és hátrébb sorolja a keresőmotor - különösebb népnemzeti összefogás sem kell ahhoz, hogy Kumin szövegelése ne legyen benne az első száz találatban sem :-)

Erről az egészről eszembe jutott egy volt tanárom. Szín alkoholista volt, de mindig tagadta, annyira, hogy egész órák szóltak a tagadásról ("Remeg a kezem? Basszákmeg, ugye, hogy nem? Akkormeg???", 45 percen át, valahányszor felröhögtünk az emelvényről majdnem leeső alak láttán). Egyszer bejött az igazgató, és elmagyarázta, hogy félreértjük, mer' a tanárnál válás, összetört autó, és még a buditartálya is folyik; nettó mosdatás volt. Soha nem szondáztatta meg, pedig már szülőin is követelték páran, és ki sem rúgta.
Orbánék is csak mosakodnak, holott leülhetnének, átgondolhatnák, és akár még új életet is kezdhetnének ekkora hatalommal a kezükben; de nem, ők mosakodnak, és Kumin nem habozik habozni.
Ja, a tanár ötvenegy-két évesen, májzsugorban meghalt. Pedig az igazgató mindent megtett, hogy a tanár elől is megpróbálja elrejteni az igazságot...
@a szív fészkei:
Olvasmanynak is utos anyag, hat ha meg szemelyesen adja elo. Halvanyan derengenek jelenetek korabeli tv-s produkcioibol, de gondolom az elo produkcio az megsulyosabb lehetett.
@a szív fészkei:

Fasza képek. Akkor tárulna eléd hasonló látvány, ha megnyitnád Sauron titkárának számítógépén az "Önéletrajzok" mappát. :)
@Interlock: @simple observer 1.0:

Szerintem most van az, mikor a pártok vannak kiszolgáltatva nekünk, és igenis ki lehet rugdosni belőlük olyan elvárható minimumot, ami alapján nem hányva kell menni Orbánt elzavarni.

Én az következő 500 napot így fogom eltölteni. Akkor is, ha ezeket a szájkarate órákat naponta kell megtartani.
@simple observer 1.0: Isten ments, dehogy élőben láttam!! Akkor félreérthető voltam, valami ilyen videón.

Minek nézel te engem???? ;-DDDDDD

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: DE most mondd meg, hogy lehet így kicseszni velük? Négynapos vízihulla, ámokfutó, iszonyú módon eltorzították őket - csak nem Burger Barna udvari fotós - havi milla - csinálta? Mert Ovbánról nem lehet jót kattintani, oké, de ezek többet érdemeltek volna!
@Fabius: mikor? Majd utána, ha elvégezte, vagy fizetősre járatod a lányod?
Szerintem amúgy ez végrehajthatatlan lesz, de akkor is vérlázító.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem, csak kedvelem. Judit rajongó vagyok
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Másik mappa lesz az... "Akik az ork vécé takarítására jelentkeztek" :)
@a szív fészkei:
Voltak, akik olyan sikeresen őrizték meg identitásukat, hogy még fényképet sem sikerült róluk készíteni... Durva lesz, az olimpián pedig lepel mögött fognak szerepelni???
Sikeres egy társaság a MOB. Valami Schmitt Péló féle tehetséges társaság lehet...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Nem is tudom...de azért gondolkodom hogy lehetne igazán erőteljesen szopórollerre szíjazni Kumin a saját marhaságával.

Hmmm.

Kéne egy jó kis hoax.
@aritus:

Most. Hagyunk egy ösztöndíjas helyet másnak. Én megtehetem, és nem kérdés, hogy nem hagyom a gyereket röghöz kötni.
@Fabius:
Szívesen segítek, ha tudok valamit!!! :))

Na, mentem aluba, ezeket most kaptam, olvassátok csak...

Jótékony célra gyűjtenek az utcán. Egy idősebb úr elővesz egy bankjegyet, de mielőtt a perselybe dobná, megkérdi:
– Szabad megtudnom, hogy kinek gyűjtenek?
– Hogyne kérem. A szegény megtévedt nők számára.
– Pardon – szól az úr, és visszateszi a tárcájába a pénzt.
Ezeket az illetőket én közvetlenül szoktam támogatni!!

Egy presszó teraszán három lány üldögél. Rendőrök érkeznek,
razzia kezdődik. Az egyiket megkérdezi a nyomozó:
– Mi a foglalkozása?
– Matematikus vagyok! Összeadom magam az igazgatóval,
négyzetre emelem a szoknyámat, és kivonom magam a termelésből...
– Hát maga? – fordul a másikhoz.
– Agronómus vagyok! Vándorlok egyik melegágyból a másik melegágyba...
– A harmadikhoz fordul:
– Hát maga?
– Én is qrva vagyok, csak én nem tudom magam ilyen szépen kifejezni...

Nászéjszaka után szomorúan áll az ifjú férj a bárpultnál.
– Mi a baj? – kérdi a barátja. – A világ legboldogabb emberének kellene lenned.
– Az történt, hogy mikor reggel felkeltem, elővettem a pénztárcám,
és kitettem egy húszezrest az asztalra.
– Nyugi! Csak a barátaid tudják, hogy éveken át bordélyba jártál.
Az asszony biztos észre se vette.
– Hát ez az! Félálomban odafordult, és visszaadott ötezret...

A feleség elmegy az állatkereskedésbe, hogy meglepje az urát.
– Jó napot, egy papagájt szeretnék.
– Sajnos most csak egy darab van, de az nagyon értelmes,
kitűnően beszél. Egyetlen hibája, hogy kicsit káromkodós,
mert a szemközti kuplerájból került hozzánk.
Mindegy, az asszony megveszi. Hazaviszi, és letakarva
berakja a hálószobába. A férj hazaérkezik,és bemegy a szobába.
A feleség lerántja a leplet a kalitkáról. A papagáj körülnéz, és megszólal:
– Hm... újj szoba... új qrrva... szevasz Béla!
@Fabius: Nem bízol abban, hogy ebből úgyse lesz semmi, mert a) mire életbe lépne, ezek már nem lesznek sehol, b)egy csomó joggal ütközik és úgyis elkaszálják.
@Fabius: erre most inni kéne egyet :-)
Én már több, mint egy éve ezen pacigolok, igaz, a szájkaratéhoz egyre ritkábban vagyok jó formában. Merülnek az elemek, vagy mi a fasz... :-)

Össze kéne ezt már egyszer írni. Csinálni egy olyat, amit tényleg nemzeti minimumnak hívhat minden épeszű ember. Leírni benne, hogy le van szarva, ki milyen erősnek hitte magát egykor, és kit milyen nélkülözhetetlennek éreznek ma - az elveszített becsületre nem adunk felmentést, a lopásokra nem adunk felmentést, a másra mutogatást, titkolózást, sunyiságot leköpéssel és mellőzéssel honoráljuk, és így tovább. Le kéne írni, hogy teljes mellszélességgel ott vagyunk minden őszinte ember mellett, aki veszi magának a bátorságot, és picsán rúgja a hiteltelen arcokat, a háttérben kezüket dörzsölgető pénzembereket, meg úgy egyáltalán mindent, amit az elmúlt évtizedekből nem kérünk. Akár saját magukat is, ha a takarítással végeztek.
Le kéne már ezeket írni, aztán legfeljebb nem foglalkozik vele senki; '14-ben győz Orbán, vagy valami szedett-vedett, töketlen gyülevész társaságnak ölébe pottyan a nagy rakás szar. De ezt már sokszor leírtuk...
@Gábriel angyal:
"Nézd mit mondjak még arra, hogy az egyik országos alelnök és frakció vezető helyettes ma is tökösen kiállt és elmondta egyértelműen, hogy :)"

Nem ohajtalak en meggyozni semmirol. Ha nem latod at, hogy miert erdekes, hogy Szegedit nem korrupcio kiserleteert, hanem azert akarjak lapatra tenni mert hazudott (fedve ezzel a valos okot, zsidosagat), akkor tenyleg csak sajnalni tudlak.

"Ugye megengeded, hogy higyjek neki ebben, már csak azért is mert pld. őt elég normálisnak tartom a bagázsban."

Tolem aztan annak hiszel, akinek akarsz. De ha jol sejtem, nem oly regen meg Csanadnak is hasonlo mertekben hittel.

"Bajnaival kapcsolatban nagyjából egyetértünk az pedig mindent el is mondd a gengszterváltásról, hogy egy pufajkás alkoholista az, aki magasra tette benne a lécet. :(("

Igen, ez az egyik legkomolyabb kritika, amit az elmult 22 evrol elmondhatunk. Ebben egyetertunk.

Szép álmokat és vigyázz magadra.:)

Neked is hasonlokat, bar ezt te mar valojaban mar csak utanna olvasod, ha ugyan...
@jaegtoer: Óriási vagy! :-))) Mint Heine, aki az égre írná fel, hogy Ágnes,szeretlek!

Heinrich Heine

Vallomás

Szürkülve szállott le az este,
Vadabbul harsant az ár,
és én ott ültem, és a habok
fehér táncát néztem a parton.

És belsőm felduzzadt, mint a tenger,
és sóvárgova, mély honvágy fogott el,
te nyájas kép, utánad,
ki mindenütt körüllebegsz,
s engem hívsz mindenütt,
mindenütt, mindenütt,
a szélzizegésben, a tengerzúgásban
és ennen keblemnek sóhajában.

Könnyű náddal írtam a homokba:
"Ágnes, szeretlek!"
De a gonosz hullámok átzúdultak
az édes vallomás fölött
s letörölték egészen.

Törékeny nád, te, szétporló homok,
illanó hullám, már nem bízom bennetek!
Az éj komorabb lesz, vadabb szívem,
és a norvég erdőből erőteli kézzel
kirántom a legmagasabb fenyőfát
és belemártom
az Etna izzó torkába és evvel a
tűzitatta, óriási tollal
írom rá a sötét mennyboltozatra:
"Ágnes, szeretlek!"

Minden éjszaka ott lobog ezután
fönn örökké, ez a lángoló írás,
és az eljövendő unokák sora
ujjongva olvassa majd az égi szókat:
"Ágnes, szeretlek!"
@aritus: lesznek itt nemsoká akkora bajok, hogy toronymagasról szarik arra mindenki, milyen joggal mi ütközik nálunk... Nem először érzem azt, hogy Orbán kivárásra játszik, és az eurós problémák súlyosbodása neki szinte örömünnep.
@Fabius: hol lehet megnézni, hogy mennyibe kerül a képzés? Annak idején volt valami oldal, ahol ömlesztve volt az összes, akkor megnéztem, de már nem emlékszem sem az összegre, se az oldalra.
@a szív fészkei:
Ezek a fotok tenyleg eleg kinosak. Mert ezek bizony ott maradnak a neten, ha nem is orokre, de sokaig.
Es barki keres ra az adott sportolora, jo esellyel fogja kihozni a gugli kesobb ezeket a kepeket.
Pedig itt is csak egy igazan keves korultekintes kellett volna. Egy kis szervezes, es elfogdhato kepeket lehetett volna csinalni. Par sminkes, fodrasz sem kerult volna sokba 2-3 alkalommal, hogy mindenkirol keszuljon foto, ha valamelyiken nem tud megjelenni.
@Interlock: Rugdosva vannak azért, igaz még egyelőre ott, amit te nem nagyon becsülsz. ;-DD

Na ez onnan egy kis marháskodás: fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/389164_10150936829131205_293954712_n.jpg Nem is a kocsmában tűntek el, hanem Mattolcsyval vagy Simicskával látták őket utoljára, azóta nem mentek haza.
@simple observer 1.0: Mintha direkte szívatnák őket ezzel. Lett volna szerintem, aki profi fotósként a reklámért megcsinálja anyagáron, nem? Ocsmonda szocreál gyezsurnaja-ruha - szovjet szobaaszonnyok az átkosban, akik egész nap figyuzták, majd feljelentgették a vendégeket a folyosón - pocsék anyagból nevetséges magyarkodással, ilyen halottszemlés fotók; még az a jó, hogy Slicc nem megy oda további renomét rongálni. Tán Orvbán se.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem tesz le semmit... ugyanis kimegy és KÉSZ....

diplomája van, határok (egyellőre) nyitva...

max lesz egy nagyobb összegű adótartozása itthon ami miatt soha nem jön haza... csak esetleg elévüléskor...
@aritus:

A jelenlegi állapotok mellett fontosabbnak tartom, hogy a gyerek diplomája ne egy lutri legyen. Azt se tudjuk megmondani holnap mi lesz, nem akkor mikor diplomáznak. Így nem tartozik a gyerek senkinek elszámolással, azt csinál ami neki tetszik. Ez elvi kérdés. Nem bízom az államban, nem bízom az Alkotmánybíróságban, és nem teszem ki kényüknek a gyereket. Szerencsés vagyok, mert a döntés rajtam áll. Én pedig döntöttem.
@a szív fészkei: én ezeket az embereket nem rugdosni akarom - hanem kirúgni. Takarodjanak a közéletből, egyszer s mindenkorra elég volt belőlük. És nem érdekel, ki mit, milyen vélt vagy valós támogatottságot "visz magával" (már ha), nem érdekel, kivel hány évtizedes tapasztalat esik ki: takarodjanak. A többit majd megoldjuk.
@aritus:

felvi.hu-n minden képzés ára megtalálható. Ha aláírjátok az ösztöndíjat csak a most meghirdetett árakat kérhetik vissza nem teljesülés esetén.

Értsd: ha nem végez a képzés idejének másfélszerese alatt, vagy a kötelezően itthon ledolgozandó viszony nem teljesül.
@Fabius: csak anyni megjegyzésem van, hogy

nem fél a cigány...

mellesleg most kinyitotta a palackot... ha ő le "félazsiacsürhézi" a magyarokat, akkor én már bátran mondom nem pc "dakotázva", meg pc hogy cigánykodik, dehogy... mostmár lehet:

drorvbán egy rohat hitvány büdös bűnöző C I G Á N Y
ha akarod az előzőt töröld ki... majd ha gondolod itt uri közönség előtt tovább

dakotázok és "cigánykodik"ozok...

ja... ez az index egész jó... rózsát emlegetik, meg a röghözkötést...

index.indavideo.hu/video/pont_buli
@Interlock:

Ez nem hülyeség. Simán össze lehetne írni. Szerintem szeptemberre kiderül, hogy Bajnaiék tényleg, vagy tényleg nem, és akkor meg lehet fogalmazni egy általunk, választók által elvárt nemzeti minimumot.

Meg lehet csinálni ügyesen, hogy elég emberhez eljusson.
@dr. Bubó:

Szerintem ezt önkéntes jogvédőink is értik.
@Interlock: @Fabius: ezt szoktam én is írni ide nektek, hogy a

véres forradalom/polgárháború megelőzésének/elkerülésének egyetlen módja, ha lesz egy szerveződés, aki a NÉPAKARATOT képviseli...

és ez a népakarat egy KELLŐ időpontban bedobott kb 10 rövid pont lesz...

de még korai...
@Fabius: szerintem tényleg nem, illetve szerintem ha most össze lenne írva, akkor is majdnem késő lenne már. Ne feledd: ezt nem csak el kell olvasni, hanem fel kell fogni, meg kell érteni, a kijelentések létjogosultságát el kell fogadni, etc. Finoman fogalmazva is sokkoló hatása volna, ha tömegekhez jut el - időt kell rá hagyni.
És ha véletlenül megszületne közben valami alternatíva, az már eleve ilyen alapokra építhetne, nem neki kellene nulláról megharcolnia mindenért.
Még az is lehet, hogy pont egy ilyen iromány indítaná el azt, amiből (vagy azokat, akikből) később az alternatíva létrejönne... mert sokat jelent az, ha látja és érzi az ember, hogy nincs egyedül a gondolataival.
@dr. Bubó: most menjünk bele abba, hogy te mit szoktál ideírni? Szerintem ne.
És nem tíz, de nem is tizenkét pont lesz az, ami a társadalmat kimozdítja a holtpontból, feltételezve persze, hogy kimozdítható. Nem nagy szavak, meg idealista lózungok.
Hanem: emberek, akikben bíznak, akiknek elhiszik, hogy lehetséges, és megcsinálják. A nép hitét kell visszaadni, nagy okosságokat mondani Józsi bá' is tud...
NA oldandó a nagy löttyös indulatokat, Németország ezért esik kétségbe: www.blikk.hu/blikk_aktualis/bokafixet-villantott-merkel-2098717 Szeretném az ő problémájukat.

Vagy, ha Orvbánnal tényleg csak az örökös lila nyakija lenne a gond. "lila dalra kel egy nyakkendő" - írj a félázsiai költő ugyebár.

És - láttam a Bubó linkelte blogot, ahol mentegetik a hülyéjét azzal a szokott doridok, hogy ne rasszistáskodjunk ezzel, mert ez dicséret vagy mifene. Valóban sem ázsiai - miaz hogy fél? sem más népek nem alábbvalóbbak nálunk. De ő nem a fajtára,nem a származásra célzott, hanem arra az egyeduralkodói stílusra - a basik feneketlen, mindent letaroló hatalmára, amit úgy imád Azerbajzsdánban, Kirgizisztánban, szóval ahol még ajtót nyitnak neki, a végeken. Ahol van az Atyuska aranyszobra és az forog 24/24-ben a város felett, ahol az Atyuska szellemi böffenő baromkodásait Ruhnamanak - A lélek könyve - hívják és meg kell tanulni mindenkinek, óriás Ruhnama nyílik ki gépesítve az utcákon, stb. Egész nap.. posztinfo.hu/arckepcsarnok/arckepcsarnok-turkmenisztan/arckepcsarnok-turkmenisztan-tortenelem/turkmenbasi-minden-turkmenek-atyja/

Ugye, hogy ezt szeretné, ezért hiszi, hogy itt is meg lehet ezt lépni, ezért félázsiazik.
Mit is mondott saját népéről Türkménbasi? [..]"Türkmenbasi végül nem lett sah.
A személyi kultuszt illetően a következőt mondta:

„Elismerem, túl sok a portré, a kép, az emlékmű. A magam részéről semmilyen élvezetet nem találok bennük, de a népnek, mentalitásából fakadóan, igénye van rájuk.” Nü ennyibe veszi Orvicsek is a népét, bassza meg egy taliga majom!
@Interlock: Tudod, már indítóul, hogy mit vár el a magyar nemzet, az is elég lenne, ha mindennek az ellenkezőét, amit eddig Orvbán csinált itt két év alatt, meg úgy általában.
@Interlock:

Az időpont dolgában Bubóval értek egyet. Az átlag magyar emlékezete max 3 hónapra szól. Ennyi az az intervallum amíg az érdeklődését fent tudod tartani, utána mindent elfelejt.

Ilyenkor ne magatokra gondoljatok, akik évek múlva is emlékeznek minden apró faszságra. Hanem azokra a tévé előtt, akik szarnak a világra magasról, és a napi politikát nem követik.
@Fabius: én más okból mondom szintén pár hónapra...

nem tud felkészülni a titkos szolgálat és a fides gépezet...

@Interlock: max 10-12 primitíven egyszerű "követelés" amihez kerül majd egy szervezet és a zászlajára tűzi...

de ráér még nagyon...

csak hagy szopjanak a félázsiai fides szavazók...
akiknek már a szájába is szarik a vik torka...
békemenet? ezek után? mocskos csürhe akiket baksisért és egy tál rizsért kivittünk az uccára... eddig és ezt gondoltam, de mostmár tudható hoyg a vik torka is...
@a szív fészkei: na, látod, ezt hívják tévedésnek.
Nem, nem mondom én, hogy hűdejó minden, amit Orbánék műveltek; a változtatásnak azonban nem szabad annyiból állnia, hogy akkor innentől eddig lakkfilccel áthúzzuk, oszt' gépeljük le ellenkezőleg.
Szar meló, de le kell ülni a "mű" mellé jobb- és baloldalról egyaránt, sőt, egyszerre is. Át kell beszélni, bevonva az érintett szervezetek képviselőit, VOSZ-tól a koszig mindent beleértve, és ki kell csemegézni mindent, ami maradhat, vagy kis átalakítással maradhat. A többi mehet a ganéra.
Elkövetni az ellenkezőjét mindennek, az pont ugyanúgy magában hordozza a túlzásba esés veszélyét, mint most folyik, ráadásul továbbra is fenntartja a kettészakított ország képét. Kerülendő.
@Fabius: én azt gondolom posztnak mégis csak ez a téma lenne jo....

de szerintem a következméyneket kellene körbejárnod...

Maroz is inkább csak azzal jött hogy miért tartunk itt...
hogy épp 22 éve drorvbán szakítja el állandóan a polgárosodás épülgető szálait...

azért ennek a hatása lehet fordított... felrázhat nagyon sok embert...
én rossz véleménnyel voltam drorvbánról, de eddig "szakmai" jellegű kritikának gondoltam a rossz a véleményemet...

egyszerűen innentől ELVÁGTA magát... ez öszödhöz képest...
természetesen nem lesz semmi... nirka nép... vagyis drorvbán kimondta az igazat... még a legevidensebb értékeket is EGY hitvány párt ELVEHETI senki nem törödik vele, nem áll ki érte...
nyel, nyel a félázsiai csürhe... de meddig? mi lesz a vége?
tényleg távolodhatunk európától? senki nem vágyik skandináv demokráciára, tudatos polgárosult társadalomra?
nem lehet hogy ezzel a mostani SOKKkal drorvbán felrázza a társadalmat?

lesz e ennek hatása ?

szerintem megint egy fontos mérföldkő...
1. álamosítás - visszamenőleges törvénykezés (2010 okt 5)
2. talán a diploma-disszertáció csalások a második...
3. a mostani "félázsiai csürhének nem kell demokrácia" meg a harmadik...
még az is érdekes téma lehet hogy demjány tökön rúgta az egészázsiai néptribunt
@Fabius: pont azért tolnám mindenki képébe időben, hogy a napi politikát nem követő részhalmaz fogyatkozzon. Ezeket az embereket három hónap alatt észérvekkel nem győzöd meg, forradalmárkodni nincs kedvük / egzisztenciális okokból nem mernek, az újdonságoktól pedig kifejezetten tartanak, ha azokat nem a tévéshopban látják. Muszáj lenne, hogy elkezdjék kapisgálni, miről szól a történet; ennek híján belehullanak az ígérgető, világmegváltó politikusok hálójába, mint eddig, és megvehető, ráadásul bátran hülyére vehető nyáj maradnak, mint eddig.
Persze, akár igazad is lehet - de ha a 3 hónapos alapgondolatból indulunk ki, idén ősszel még messze nem lesz ideális időpont.
@Fabius:

Igazan tisztellek azert, amit az eletben csinalhatsz, vagy itt a blogoddal. Mert en mar tul vagyok azon, hogy probaljak barkit is erdemben meggyozni, megvaltoztatni a velemenyet.

(Amit itt muvelek, akar trollkodasnak is velhetik nehanyan. Hozzaszolni altalaban olyanhoz szolok, amivel nem ertek egyet. Igy kicsit vitazva, gondolkodom erveken, a tortenelem (mily nagy szavak az elmult 15-20 evre vonatkozoan) esemenyein amolyan koca politologuskent. Mi, hogyan tortent, hogyan eltem meg, es valojaban mi tortent. Ugyanakkor nem hiszem, hogy barmelyik vitapartner, te, vagy eppen most Gabriel, az en hatasomra fog "megterni".)

"Szerintem most van az, mikor a pártok vannak kiszolgáltatva nekünk, és igenis ki lehet rugdosni belőlük olyan elvárható minimumot, ami alapján nem hányva kell menni Orbánt elzavarni."

Gyakorlatilag ez az egyetlen dolog, legalabbis legtobbszor ide fut ki a vitank, amiben nem ertunk egyet. Ebben viszont nagyon nem.

Szerintem ugyanis jelenleg, velemenyeddel ellenkezoleg, az egesz orszag van kiszolgaltatva egy partnak. Es ilyen korulmenyek kozott szamomra a legfontosabb, hogy ennek mihamarabb vege legyen.
Ha azt mondjak, hogy minden part (3 ellenzeki) egyforman utalja egymast, mint a szart, DE azert, hogy egy szimpla tobbseg legyen, vagy egy szuk 2 eves kampany hatasara esetleg 2/3 is (ami igencsak irrealisnak tunik, de hat merjunk nagyot almodni!), ami eleg mondjuk az elozo alkotmany visszahozasara, vagy esetleg egy nepszavazas levezenylesehez, majd nehany honap utan egy uj valasztasokhoz, akkor nekem az is eleg jo. Csak ami most megy, ennek szinte barmi aron veget KELL vetni.

Es a tobbi part sem neked van kiszolgaltatva hanem a Fidesznek (egy part mind felett, az egymast hagyomanyosan nem igazan szivelo torpokkel, es tundekkel egeszen a Vegzet Hegyeig). Media viszonyok, partok penzugyei, valasztasi torveny finomhangolasa...

Nem tudom nalad, mi az elvarhato minimum, de en az elmult 10 evben igen leadtam ebbol, mert sem a partok, sem a lakossag nem latszik erdekeltnek lenni a temaban. A regi rocker, lazado enem elfogadta a valo vilagot, es mar apro lepeseknek, fejlodesnek is orulnek, es tudok amikor megvalosul.

Irtam ide otleteket, hogy szerintem hogyan kellene, vagy legalabbbis en mit csinalnek. De minthogy azok egyetlen part oldalarol sem koszonnek vissza, ez egy jo jelzes, hogy nem jarok egyikhez se eladni nagy otleteimet. Aminek amugy nem is latnam ertelmet, mert az MSZP felvallaltan tesz mindenre, es mindenkire (what's -not- to like). A DK-nak vannak szamomra szimpatikus dolgai, de egyreszt GYurcsany komoly teher, masreszt szinte mindig keresztbe tudjak verni a sajat kommunikaciojukat (szakdoga ugy, 2x Bajnai koruli ugyek). Az LMP-vel viszont egyelore nem tudok nagyon szimpatizalni. Schiffer mar kezdetektol nem volt szimpi, ahogy hallottam, hogy a Solyomos Vedegylettol jott (tudom, hogy eloiteletes dolog, de akkor is). Akciopolitizalasuk szerintem nem nyero. Es bar Karacsony vagy eppen Javor kifejezetten szimpatikusak, sajnos ez nem megy at a partra is automatikusan.
Mellesleg most azt probaljak eloadni kicsiben, mint amit az MSZP nagyban. Ok a nagyfonokok, a tobbiek pedig igazodjanak. Az LMP amolyan tyukanyo modjara MLM-es szinten probalja becsatlakoztatni a kicsiket, akiknek ok lehetnek a fonokok.
Az LMP-ben van koncepcio, csak vegre komolyan kene mar vegyek magukat, mert a masik kettore nem igen lehet szamitani.

Az elmult 2 ev is igazolni latszik abban a hitemben, hogy NEM lehet kirugdosni beloluk meg egy ilyen minimumot se.
Egyik part sem igazan akar (MSZP), vagy tud (LMP, DK) nagy valtozast csinalni. Sem hazon belul, sem orszagos szinten.
Mert nyilvan pl. a Szigetvari is nem veletlenul maradt az MSZP-ben, es idovel biztos meg akar szabadulni a kadarista szemlelettel elo oregektol, de en ertem, hogy ezt jelen helyzetben nem erolteti.

Vagyis ha megis elmesz '14-ben Orbant levaltani, akkor elore szolok, hogy keszits be egy kis gyomberteat, mert szukseged lesz ra:
www.otthonigyogymodok.hu/gyomorpanaszok-/40-gyomorpanaszok-kezelese/107-hanyinger.html

"Én az következő 500 napot így fogom eltölteni. Akkor is, ha ezeket a szájkarate órákat naponta kell megtartani."

Valjek egeszsegedre (minden malicia nelkul), am attol tartok, hogy nem lesz foganatja.
@dr. Bubó: annyit kérdeznék csak, hogy pár hónappal választások előtt kitől kezdesz már követelni bármit is. Addigra Orbán lezsíroz mindent, amit csak tud; ha rajta múlik, az ellenzéknek annyi levegője se lesz, hogy fingani tudjon. Képzeld el:
Te: mostazonnalújuljonmeg, midiktálunk estébé!
Ellenzék: hö? höhöhö... inkább Orbán?
Te: ö... ööö...

Holnap már késő, ahogy Nemere írta.
És se a Fideszt, se a titokzatos szolgákat ne becsüljétek le ennyire, minden egyes nap az ő kezükre játszik, nekik jelent felkészülési időt. Erősek. És erős ellenfelet nem egyetlen rohammal, hanem erőinek szétaprózására kényszerítéssel szokás legyőzni :-)
Persze, mindettől függetlenül akár igazatok is lehet; csak azt nehéz eldönteni, hogy ha a társadalom még közel két évig szopik (mert nem csak a békemenetesek vannak ám a fasz rossz végén), akkor 400 nap múlva nem azokat fogják-e véletlenül pofánbaszni, akik (má' megin') elkezdenek jelszavakat zászlókra tűzdelni.
@a szív fészkei:
"Mintha direkte szívatnák őket ezzel."

En aldott jo lelek vagyok es igy pozitivan allok meg hozzajuk is. (szerenyseg... www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI&feature=related)

Ilyenkor johiszemuen rendszerint Hanlon bortvajat szoktam emlegetni:

hu.wikipedia.org/wiki/Hanlon_borotv%C3%A1ja

Bar igaz, hogy tul sok, egyertelmu, mashogy nem magyarazhato huzasa van a Fidesznek, amire mar Hanlon bortvaja sem passzol.
@Interlock:
": szerintem tényleg nem, illetve szerintem ha most össze lenne írva, akkor is majdnem késő lenne már. Ne feledd: ezt nem csak el kell olvasni, hanem fel kell fogni, meg kell érteni, a kijelentések létjogosultságát el kell fogadni, etc. Finoman fogalmazva is sokkoló hatása volna, ha tömegekhez jut el - időt kell rá hagyni."

Pontosan igy gondolom en is.
@Interlock: Orbán és csapata tényleg husz évre vagy dinasztikusra gyur.
@simple observer 1.0: unortodoxiában él, gondolkodjon unortodoxul :-)
Tíz ember kell egy párt bejegyzéséhez. Tíz blogger, vagy tíz kommentelő, vagy tíz vállalkozó, vagy tíz bátor ember. A tíz kicsi indián ne, azok elhullanak mind.
Sok brainstorming után életképes gazdasági vízió kell a tőke bevonásához (mert az muszáj lesz, de amíg tiszta ügy, semmi baj vele). Normális gondolatok hírére megjelennek azok, akik a szakértői bázist jelenthetik; és ha van tőke, lehet marketing is, ami a tömegeket szólítja meg.
De az indulás - csak tíz tökös ember, meg egy alapító biszbasz.
Persze, leegyszerűsítve néz ki így, tudom.
De hol van az leírva, hogy csak létező pártokban gondolkodhatunk?
@GeoCracker: voltam festeni egy öreg néninél, jó régen már. 20 éve halott volt a férje, de ezt valahogy nem fogadta be az agya, tagadta. Rongyosra mosta és vasalta az egykori ruháit, szedett neki levest külön tányérba, és hagyta kihűlni az asztal átellenes oldalán. Néha kiült a buszmegállóba, várta haza a bányából, mint régen. Csendes őrült volt, a lánya élt vele, ő addigra már feladta, hogy anyját megpróbálja felébreszteni - sőt, azt mondta, néha már ő is szó nélkül terített, és azon kapta magát, hogy este az apját várja. Ragadós csendes őrület.
Orbán ugyanígy aludt bele a saját álmába, a körülötte lévők pedig beleszoktak a terítésbe. Vagy valami ilyesmi.
@Interlock: Csak az a baj, hogy közben lassan elszakadnak a ruhák, eltörnek a tányérok, és penészes lesz a leves.
Közben, ha van valaki jóakaró a közelben, tényleg elvihetné dokihoz. A korábban hozott linken csak érintőleg van mutatva, de azért itt elég markánsak a tünetegyezések:
www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=52994
@Interlock: Orbán kitalálta a levelező hazafiságot. Találjuk ki a bloggerpártot? Ám legyen :-)
@simple observer 1.0:

Alapvető nézőpontbeli különbségek vannak köztünk.

Először is: nekem a mai kínálat nem elég jó. Egyik sem.

Másodszor: de, bizony nekem - meg neked, és mindenkinek aki választani fog - vannak ezek a díszpintyek kiszolgáltatva egytől egyig, a Fideszt is idevéve. Ugyanis ha én - mi, a nép - nem adok nekik jogot semmire, akkor pofán fognak csúszni. Orbán Viktor is. Ezt én is tudom, ők is tudják, legfeljebb neked és a hozzád hasonló gondolkozással bíróknak kellene végre elhinni, magatokról, nem rólam.

Harmadszor: éppen ezért van tele a tököm azzal, hogy mindenki a megalkuvásra játszik. Én bizony nem fogok. Vannak elvárásaim - ha tetszik a társadalom által megfogalmazandó nemzeti minimum amiről a többiekkel beszélünk - amiből nem engedek. Van ötszáz napom még baszogatni az emeszpét a szar lesikálásáért, az elempét valami normálisnak mondható gazdasági programért és pártszervezetért, a DK-t, hogy csináljanak programot azon túl is, hogy Orbán hülye. És én ezt meg fogom tenni. Lehet vele egyetérteni, meg vitatkozni, de meggyőzni, hogy ne akarjak a mostani szaron úgy változtatni, hogy hányni azért ne kelljen Orbán elzavarása közben, na azt nem lehet. Ráadásul nem én vagyok most döntéskényszerben, nem 2012. 07. 27.-én kell eldöntenem hogy minden jó ahogy van, és senkinek semmit csinálni nem kell, hanem 2014 áprilisban leszek döntéskényszerben, hogy ami addigra alakult abból mi fér bele nekem. Döntéskényszerben a pártok vannak, nekik félidő után lassan indul a kampány, el kell dönteni kihez akarnak szólni, és főleg mivel.
@GeoCracker: vagyunk olyan helyzetben, hogy szinte bármit kitalálhatunk...
Német kolléga kérdezte nemrég (évek óta itt melózik, amolyan kisfőnök-féle): mi, magyarok, miért bízunk meg olyanokban, akik tudottan becsaptak minket? Nyeltem egy nagyot, aztán megkérdeztem tőle, tudja-e, mit jelent a carpe diem. Tudta.
És mivel töri kicsit a magyart (== mással is beszélget), még értette is.
@Interlock:
Na most viszont egy kicsit hatrahokoltem!

Mert amit irsz az szep, es neha ki is alakul egy ilyen pozitiv onerosito folyamat, de az esetek tulnyomo tobbsegeben elakad a dolog valahol. Es meg ha halad is valahogyan, akkor is ott az idofaktor.

Kutya nehez egy ilyen holabdat gorgetni hegynek felfele.

Raadasul kerdes, hogy kik csatlakoznak.

Pl.

A DK-nal feltehetoen Bauer viheti a gazdasagpolitikat, de nyilvan meg igy sem art 2-3 emberke, aki kapizsgal valamit a kozgazdasagtudomanyi konyvekben olvashato tananyagbol. Es igen, a mar megirtakra gondolok.

Az LMP-nel, majd eves cikkben:"LMP gazdaságpolitikai szakpolitikusa, Scheiring Gábor"
Aki egyebkent szociologus es azota mar nem is aktualis....
hvg.hu/itthon/20110802_LMP_vitak_2014_strategia

Az MDF-nel feltehetoen Bokros volt a foguru, kiegeszulve meg 1-2 arccal.

Es ezzel egyutt egyik partnal sem erzem, hogy nyugodtan mernem rajuk bizni magam. Az MSZP-nel raadasul meg egy nagy think tank is van, de nem latszik meg. Kiizzadnak egy 400 oldalas ketevertekelot, egy komolyan veheto program helyett. Hat ha ezek normalisak...?!

Szoval, ha belekezdtek egy ilyen partizan akcioba, csak egy keresem van: Vegyetek magatokat komolyan!
@Fabius:
Csal gyorsan, mert ezeken a koroket mar lefutottuk parszor:

Alapvető nézőpontbeli különbségek vannak köztünk.

Először is: nekem a mai kínálat nem elég jó. Egyik sem.

Másodszor: de, bizony nekem - meg neked, és mindenkinek aki választani fog - vannak ezek a díszpintyek kiszolgáltatva egytől egyig, a Fideszt is idevéve. Ugyanis ha én - mi, a nép - nem adok nekik jogot semmire, akkor pofán fognak csúszni. Orbán Viktor is. Ezt én is tudom, ők is tudják, legfeljebb neked és a hozzád hasonló gondolkozással bíróknak kellene végre elhinni, magatokról, nem rólam.

Harmadszor: éppen ezért van tele a tököm azzal, hogy mindenki a megalkuvásra játszik. Én bizony nem fogok. Vannak elvárásaim - ha tetszik a társadalom által megfogalmazandó nemzeti minimum amiről a többiekkel beszélünk - amiből nem engedek. Van ötszáz napom még baszogatni az emeszpét a szar lesikálásáért, az elempét valami normálisnak mondható gazdasági programért és pártszervezetért, a DK-t, hogy csináljanak programot azon túl is, hogy Orbán hülye. És én ezt meg fogom tenni. Lehet vele egyetérteni, meg vitatkozni, de meggyőzni, hogy ne akarjak a mostani szaron úgy változtatni, hogy hányni azért ne kelljen Orbán elzavarása közben, na azt nem lehet. Ráadásul nem én vagyok most döntéskényszerben, nem 2012. 07. 27.-én kell eldöntenem hogy minden jó ahogy van, és senkinek semmit csinálni nem kell, hanem 2014 áprilisban leszek döntéskényszerben, hogy ami addigra alakult abból mi fér bele nekem. Döntéskényszerben a pártok vannak, nekik félidő után lassan indul a kampány, el kell dönteni kihez akarnak szólni, és főleg mivel.
Valamiert elkuldte, pedig csak epphogy elkezdtem irogatni....
@simple observer 1.0: ugyan nem ismersz, de biztosíthatlak: amibe én egyszer belekezdek, azt komolyan is veszem. Munkamániám van :-)
Vagy inkább :-(...

Más kérdés, hogy nem magamra gondoltam, mert nekem ilyesmihez (értsd: nyilvános politizálás) nem igazán van affinitásom. Néha támad olyan érzésem, hogy na, most tízezer embert lázba tudnék hozni egyszerre, aztán csendben elszívok egy cigit, és közben rájövök, hogy megint csak az influenzát tudnám szétszórni :-)
Elvárásokkal teli, de lelkes szavazója lennék ilyen csoportosulásnak, az biztos; meg az is, hogy kritikámra is mindig számíthatnának, ha okot adnak rá. A mostani pártok (és híveik) ezt (mármint a kritikát) valahogy nem igazán szeretik hallani...
Én látok némi potenciált abban a négymillió csendes emberben, akik ma nem mennének szavazni. Garantáltan van ott, meg a mostanra párton kívüli aktívabbak között tíz, akikre simán rábíznám az országot, de ők valószínűleg ugyanúgy hátrahőkölnének ilyen gondolatok hallatán, mint te - pedig szinte ugyanaz a sztori, mint amikor főzni kéne, de a spájzban csupa olyan dolog van, amivel tele az ember töke; a lustább végül tizedszerre is grízes tésztát eszik, de aki az asztalra csap, és elege lesz, az minden polcról a kukába pakol, és kerttől piacig járva beújít valami finomat. Fáradtan fogja megenni, viszont annál jobban ízlik majd :-)
És ha nem jön össze egy új párt? Nos, akkor még nem érett meg a helyzet rá, nem értünk meg mi, mint társadalom sem. Még nem elég szar a helyzet ahhoz, hogy tömegesen az asztalra csapjunk.
Akkor várunk. És utána megpróbáljuk még egyszer, meg még sokszor. Csak azt a hitet nem szabad eldobni magunktól, hogy egyszer sikerülhet.
1. Nekem sem, de ... (mar ismert)

2. "nem adok nekik jogot semmire, akkor pofán fognak csúszni. Orbán Viktor is."

Szep, szep az almodozas, de eppen ez ezetett ide. (Amennyire tudom, vagy csak gondolom(?), hogy kire szavaztal igy nyilvan nem rolad van szo) Vagyis, sokan nem adtak jogot az MSZP-nek semmire bunteteskent. Lett egy lose-lose szitu. Egy szetaprozott, es meglehetosen remenytelen ellenzek, es 2/3 Viktornak.
Kevesebb folenyeskedessel lehetett volna win-win (buntibe megy az MSZP, es nincs Fidesz kiralysag) szitu, de tul sokan akartak buntetni.
Es attol, hogy TE (en meg plane nem) nem adsz ilyen jogot Viktornak, attol lesz meg neki eleg talpasa, akik tuzon-vizen at beszavaznak neki...

3. Tolem akar partot is csinalhatsz, es ha olyan szinten csinalod, mint a blogodat, akkor akar meg sikeres is lehetsz vele. Am szkeptikus vagyok az ilyen minimumokkal kapcsolatban. Ezt mar az LMP is probalta a 4K!-val, es boritekolhato, hogy utolag ilyesmihez sem az MSZP, sem a Fidesz nem csatlakozik. Mivel szerintem ilyenek moge igenis kell az ero. Az, hogy az atlagember elhigyje, hogy ezek a partok/mozgalmak rendelkeznek olyan szavazo mennyiseggel, amivel a celkituzesek megvalosulhatnak. Eppen ezert szajkozom mar miota, hogy SZERINTEM az ellenzeknek az az egyetlen lehetosege, ha elkezdenek vegre kozosen gondolkodni, es igy szavazokat is gyujthetnenek. Anelkul a vegetalas van...

Es hogy lerangassalak a rogvalosagba:

Ennek a figuranak (a video vagatlan! 2:30)

www.youtube.com/watch?v=PZtVm8wtyFI&feature=related

a partja utcahosszal vezet

ukpollingreport.co.uk/

Vagyis mashol sem fenekig tejfel az elet...
@Interlock:
Teljesen egyetertek mindazzal, amit irtal.

"Csak azt a hitet nem szabad eldobni magunktól, hogy egyszer sikerülhet."

En pusztan azt mondom, hogy a kicsik mutatjak remekul, hogy bizony nem konnyu felepiteni egy partot. Mert mindannyian a tarsadalmat tukrozik vissza. Mit szeret, vagy eppen nem a lakossag. Kit mennyire fogad el, kiben mennyire bizik...
Ezek pedig lassu dolgok, mint irod is.
Plane lassu Mo-on, ahol mindket oldal alaposan lejaratta magat, es egymast az utobbi idokben csucsra jaratva.
A jelenlegi rendszerben pedig egeszen biztos, hogy egy kezdo kispart nem fog akkora segitseget kapni csupan a veghajraba becsatlakozva, mint az LMP kapott a '10-es kampanyuk soran a media balos reszetol. Minthogy hova tovabb mar alig letezik ilyesmi.
@a szív fészkei:
www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=XeB1srWiBdg&NR=1

csak az öltönyét és a többi szerelését nézd, a dobálósban szedte össze 25 forintért...kibaszott snasszúl néz ki

brühühühühühühü

levettem a hangot mert kiütéseket kapok a hangjától
@simple observer 1.0:

Nem kell engem lerángatni sehonnan. Én nem fogok pártot alapítani, mert eszem ágában nincs politikusnak állni.

A megfogalmazott minimum így nem párt-pártok ígérete, vállalása, mint az LMP-4K esetén, hanem annak az éppen 53% bizonytalan választónak egyféle igénye, akiket nem tud megszólítani senki. Jelzés, hogy mit várunk el, mit tartunk olyan törekvésnek ami mellé odaállnánk, átlátható, kiszámítható és kivitelezhető gazdaságpolitikától a közélet tisztulásán keresztül a jogállami normák maradéktalan helyreállításáig.

A csodákban nem hiszek, így abban sem, hogy akkor egy ilyennel mind az 53% bizonytalan egyet fog érteni. De azt tudom a blogokat is látogató mindenféle politikai formáció jelenlétéből, hogy ki fog odafigyelni, ha a bizonytalanok egy csoportja ad egy esetleges kulcsot a szavazatához: kivétel nélkül mindenki.
„Reméljük, a Jóisten megsegít minket, és nem kell a demokrácia helyett új rendszert kitalálnunk és bevezetnünk”

Na ezért különösen azt a feslett életű közeli nőrokonát említem meg!
A koronására célozgat a kisköcsög, vagy csak Kim Ir Szen elvtárs családi vállalkozása lebeg a szeme előtt?
@Interlock: Néha én is beszélgetek értetlen külföldiekkel. Nem mindenki érti, hogy mi megy nálunk.
@Interlock: egyébként a félázsiai fides mafia csürhét választáson nem tudod legyőzni....

vér fog fojni...

ők a szabájokat utolsó percben változtatják...

pl MOST kell regisztrálni és akik regisztrálnak azoknak kötelező szavazni...

ezek MINDEN JÓZANÉSZT elvesztettek csapkodnak, ámokfutnak... a valóságtől és európától nagyon távolodnak...

a konc (kassza) megtartása BÁRMI ÁRON...
ezek lövetni is fognak... de simán rendeznek neked megint ucca hőzöngést
@dr. Bubó: "félázsiai fides mafia csürhét választáson nem tudod legyőzni"
Én biztos nem, mert nem indulok :-) Ha indulnék, elrágnám a torkukat is.
Szerintem korai / nem igazán megalapozott ilyeneket jövendölni, különben is, a kassza az első lövésig az övék, utána semmi.
@Interlock: ????

itt nem lesz több szavazgatás itt már korbács kell a csürhének... kicsit sokat járt az ISZTÁN okban... most kiderült miért...

drorvbán ugyanijjen hitvány volt egy nappal ezelőtt is... csak most elszakadt a CÉRNÁJA a CIGÁNYNAK... (mert ha mi félázsiai...)

tegnap óta ez már nem politológiai kategória, henm pszichológiai/karhatalmi...
@dr. Bubó: te, Bubó. Szerintem túldramatizálod.
Mi türelmes nép vagyunk, talán túlzottan is türelmes nép - de itt, ha még egyszer valaki kezet emel a népére, annak szarral meszeltek. És ezt nagyon komolyan mondtam.
Felesleges ilyesmik miatt fosnod.
@a szív fészkei: "Jó, nincs bizonyítva."
Nem csak, hogy nincs bizonyítva, de nem kerültek elő "tanuk" sem. Egy olyan rendszerből, mint ami az APEH-ben van, csak nagyok sokrétű tudással törölhető adat (pl. rengeteg backup van). Sok emberből pedig valaki biztosan köp. Ha csak nyilaztak le mindenkit utána.

"Ő volt APEH-elnök, Pintér belügyér, Polt főügyész: működött a Szentháromság."

Hát igen. Ezt nevezik állam maffiának! Így megy ez minálunk... :(
süti beállítások módosítása