Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.17. 05:04 Fabius

Orbán: az alaptörvény én vagyok!

Címkék: konzultáció orbán viktor imf alaptörvény bírók korhatára

Egy forradalmár a szabadságban sem pihen. Vagy klónozták, mert tegnap megint ő folyt minden csapból. Esetleg még az lehet, hogy a nyugágyban pihegve az egyik kezével tartja a telefont, konzultál és interjút ad egyszerre, a másikkal meg leveri az Alkotmánybíróság lázadását, mert éppen ráér. 

Univerzális egy ember ez. Pénteken még kiült a faszbúkra, - miért, hová üljön, búzatáblába nem ülhet, nem az ötvenes években vagyunk, helló - és felcsúti hombárfejű téeszelnökbe oltott Münchausen báró módjára előadta a Nagy Győzelmi Beszédet, ma meg már pisszeg, hogyaszongya csak csendben, csak halkan, az IMF amúgy nem krampusz, nincs virgács, ők a mi bankunk, "kevésbé harcias, sokkal inkább szolid összefüggésben érdemes értelmezni a közeljövő tárgyalásait."  

orbán faszbúk.jpg

 Ne mond, hogy ezt a szolidságot te nem érted. A győzelem péntekre esett, tegnap meg már hétfő volt. Rohan a világ, ha nem vennéd észre, ebben a nagy rohanásban még az is megesik, hogy Varga Mihály hamarabb mondja, bizony hozzányúlhatunk az IMF hitelhez, mint ahogy Viktor kijelenti, a társadalom félre van informálva, mert olyan stabilan állunk, mint Selmeczi Gabriella az LMP iroda előtt.

Párhuzamosan megkezdődött a nemzeti konzultáció, Viktorunk itt nálunk Zuglóban konzultált, - nem, nem a zuglói választókkal, ahhoz vér kellene a pucába - a KDNP vezetésével. Mintha nem konzultálnának egymással eleget. De gondolom, ha már helybe jöttek akkor volt alkalmuk megbeszélni, hogy  ifj. Harrach Péter ennél is simulékonyabban működjön együtt a Papcsák vezette önkormányzattal, mert frakcióvezetőségről leváltani gecikínos volt, és a vagyonkezelő Felügyelő Bizottságból kimenekülni sem az a nerkompatibilis cselekedet. Egy a naszád, egy a zászló, nincs kiszállás! 

ifj harrach péter.jpg

Ezek után a nap csúcspontjaként már azon sem csodálkoztunk, mikor Viktor felállította a képletet: Orbán Viktor egyenlő magyar állam, tovább egyenlő alaptörvény. Az Alkotmánybíróság ha bólogatni képtelen, a rendszerbe belepofázást tartsa meg magának, ugyanis a rendszer marad és punktum. Ne tessenek tucatszám idézgetni, hogy:

„Van még egy tanulsága az Alkotmánybíróság döntésének. Mégpedig az, hogy egy demokráciában általában a demokratáknak van igazuk. Egy demokráciában nem képzelhető el, hogy a kormány a saját programját egyetlen lehetséges útnak minősítse.”
(2007. március 12., orbanviktor. hu)

 Ha nem teccettek volna észrevenni, 2007 március 12 elmúlt, a demokráciában nem csak a demokratáknak nincs már igazuk, de a saját embereivel feltöltött Alkotmánybíróságnak sincs. Igaza Orbán Viktornak van, ahogy alaptörvénye, Alkotmánybírósága is neki van, még ha lázad is időnként.  Ha ő azt mondja, hogy itt egy bíró 62 évesen nyugdíjas lesz, akkor nyugdíjas lesz akkor is, ha személyesen Viviane Reding örvendezik a twitteren, hogy Magyarországon csak maradt valami ebből a demokrácia nevű izéből. 

 Ezen a meggyőződésen legfeljebb az változtathat, ha Lagarde asszony az elcuppanó kézcsók után elsőre azt kérdezi, mennyi a bírók nyugdíjkorhatára jelen pillanatban, mert akkor hetvenkét év lesz egy másodperc alatt. Amilyen gyorsan változik a világ.

 

494 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr564661343

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Marad? Ez a rendszer? 2012.07.17. 18:17:51

Dehogy marad köpcöském. Dehogy marad. Akármit is sugdosnak a füledbe a turbónyaloncaid, az a csúnya igazság, hogy mióta világ a világ, még nem volt olyan rendszer, ami maradt volna.A tied se fog.Nem akarnék én itten most rendszerelméleti fejtegetésekbe...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.17. 11:48:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: A bábmester: a Metallica üzenete Orbán Viktornak (videó) 2012.07.17. 08:38:17

A bábmester Vége a szétforgácsolódásnak, szenvedésnek Önpusztításod forrása én leszek Leszívó, tiszta sötétség, félelemtől lüktető erek, A halálba tartó úton vezetlek Kóstolj meg, s meglátod Csak a még többet akarod! El...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

" ...mennyi a bírók nyugdíjkorhatára jelen pillanatban, mert akkor hetvenkét év lesz egy másodperc alatt. Amilyen gyorsan változik a világ."

Tovább gondolva egyre szebb jövőnket, az egy másodperc alatt 72 évre módosuló korhatár az IMF-el kötött szerződésünk hatályba lépése után (szintén 1 másodperccel) visszamenőleges hatállyal 62 évre fog vissza-módosulni. Meglepődnénk? Mi már ugye nem.
"felcsúti hombárfejű téeszelnökbe oltott Münchausen báró"

Ez a legpontosabban megfogalmazott Orbán jellemzés amit valaha olvastam :-D
A politikusok többsége gerinctelen jellemtelen alak!
www.youtube.com/watch?v=x6n9uA3DeKc
Fabius szeretnélek figyelmeztetni, hogy holmi lajosokhoz hasonlítani a szeretett vezetőt az olyan zsenánt pláne ha tuggyuk, hogy a lajosokból annyi volt, hogy addig a kedves vezető el sem tud számolni...16 lajos...hát képzeld el...pesze a hülye lajos aszon'ta, hogy az állam én vagyok...dehát a kedves nedves vezető tanulékony...csak nehogy hazavigye zsebben ha már ő az...

egyetértek nagybecsű vitéz Thapóccay néma bárány-nyal a felcsúti hombárfejű téeszelnökbe oltott Münchausen báró...hát az kibaszta a biztosítékomat...ilyen késő este hétfőn (az idő kereke valamint isten malamai lassan őrölnek)

brühühühühühühühü

képzeld benyitottam a faszára bocs a faszbúk j-ra és bele is firkáltam ...még nem válaszolt

hogy mik vagynak levédiában?

és a világ meg érdeklődés nélkűl csak úgy elhalad mellettük...a sánta kóbor kutyát sem érdekel...talán ha Lagarde asszony mexólal esetleg más onnan a Olymposról lefelé villámokat hajigálva
Ez a bírói kényszernyugdíjazás azért ennél komolyabb gikszer. Az nyilvánvaló - Szájerné is leszögezte -, hogy vissza nem helyeznek senkit. Akkor viszont az egyetlen út az elmaradt munkabér, illetve a jogellenes megszüntetés miatti kártérítés marad együttesen. Vesszük a párezer bírát, megszorozzuk itt-ott kb 6-8-10 évvel, ami még hátra lehetett volna nekik és máris kijön egy olyan szép summa, amit minden költségvetés meg fog majd érezni. Persze Viktorék erre tesznek, mert ezt már egy másik kormány fogja kifizetni. Vagy levonatják a pártok költségvetéséből, ők úgy is lopnak eleget a Lajoson keresztül. Emellett természetesen fizetni kell az új bírókat is, akikkel a jogellenesen felmentettek pozícióit feltöltötték.

Fidesz=szakértelem. Fizessünk duplán mindenért.
Ha nem teccettek volna észre venni, 2007.március 12 elmúlását, követte a demokrácia is.
Hiányzik valakinek?
az álom én vagyok, hozzá tenném, rémálom
és még a többségnél messze az ébredés, és talán már késő is lesz, a mű kész, az alkotó pihen
:)) A médiagépezet pedig elsütötte a Viktor elvtárs a gáton, gumicsizmában és Viktor elvtárs a Putyilov gyárban c. örökbecsû poénokat. A búzatáblás kép vérciki lett volna már, helyette azon a Facebookon ossza az észt, amirôl kb.azt sem tudja, eszik-vagy isszák, de ha Habonymûvek azt mondja, akkor ...
Viktor a gáton van na, igaz nem látszik, hogy mint ürge, vagy kavics.
a felcsúti aranylábú digitális huszár....

ojjan jó hogy ijjen hősök a mi vezetőink...
egy betmen egy spájdermen, egy haspókmen...
fojjon de ne vér... ember... fidesman...

a posztból hiánycikk a sziklán lógó kdnps sel...
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: @Cirbolya_sentinel: gáton van?

akkor ő az "ürgeman" ahol juk van, vagy buzgár azt buzgón betömi...
szeméjesen ott terem minden fán minden kertben...
Azért az kérdés maradhat, hogy Orbánék kötelén ki lóg, kinek a nyakát szoritja
endresy.blogspot.hu/2012/07/kinek-nyakan-log-konzultacios-teher.html

Miközben persza nagy történelmi áthallások is vannak
endresy.blogspot.hu/2012/06/athallasok.html
Az egész kötelező 62 éves nyugdíjazás melletti érvelés már ott sántít, hogy a mindenkire vonatkozó 62 év az jog és nem kötelesség. Tehát aki akar, az dolgozhat tovább!
@dr. Bubó: A sziklán lógást is igyekztem potolni a linkekkel. Itten @GeoCracker:
@Virág et.: A birák nyögdijazásával más a baj. A kormány üzenete hibás. Az AB-t lenézve a saját kádereit is leköpi. Orbán tehát világosan megüzente, hogy mindenkinek coki, és a sajátjaiért sem áll ki többet. Mert már akkora komlexus. Izé ember.
@Zuzu Petás: Ezzel csak az a baj, hogy a bírák esetén kötelező a nyugdíjba vonulás és nem szabadon választott. Ha akarna sem tudna tovább dolgozni bíróként, mert elérte a nyugdíj korhatárt és nyugdíjba kell mennie! Ha akar, ha nem. Szóval ez így nem jog. Apám, bár nem bíró volt, 7 éves koráig dolgozott, mert a munkahelyén megbecsülték, és ragaszkodtak a munkájához. Az ő végleges nyugdíjba vonulása az jog volt. Ez nem az.
A tévében bemondták, hogy 40 000 ügy lett gazdátlan ezzel a bírói nyugdíjazással.

40 000 ügyben kezdődik minden előről egy gyorstalpalón végzett fideszes bírópalántával.

Mert a 62 éves bírók komenisták a zakkant diktátor szerint.

Jönnek a fideszes családtagok bíráskodni és pofára eldöntik az ügyeket.
Azt hiszem, a sors kezében vagyunk. Ezek a degenerált fideszesek a terhelt rokonaikkal mindenkire kimondhatják a bármilyen itéletet.
üdv @Virág et.: a varanuson :D
az egy dolog, hogy az elmaradt béreket rendezni kell (ene. ugyan nem tudom mi alapján számolják ki, hogy még hány évet dolgozhatott volna).
a gond pl a pokol béla-féle különvéleménnyel van, nem tudom, olvastad-e, egy részlet belőle:

"és mivel így alaptörvényi rendelkezések megtámadásáról van szó tartalmilag, vissza kellett volna utasítani az alkotmányjogi panaszok befogadását, mivel ezek vizsgálatára az Alkotmánybíróságnak nincs hatásköre."

még ő sem tudja, hogy a sarkalatos törvénybe berakott intézkedések -amik visszahatnak az alkotmányra- azok most milyenek. ráadásul hol alaptörvényről, hol alkotmányról beszél.
namármost.
ha viktor nem hajtja végre az AB határozatot (megteheti), akkor a következő kérdés nem az, hogy mi lesz a bírákkal, hanem az, hogy mi lesz az AB-vel? Van-e rá szükség? Van-e létjogosultsága?
Ezekután (mert ez több mint polgári engedetlenség) mondhatom-e egy akármilyen bírósági határozatra (vagy más határozatra, pl. rendőrségi stb.), hogy az rám nem vonatkozik, lásd AB kontra orbán? mondhatja-e bárki?
természetesen.
Nem értem, mi bajotok: Orbán Király kimondta, hogy nincs demokrácia, és punktum. Akinek nem tetszik, pofa súlyba, és el lehet menni, a NER-nek nincs szüksége rá.
Hi!
De akkor a 62 éves korhatár az orvosokra és a politikusokra is vonatkozik, gondolom.A miniszterelnökökre meg még korkedvezményt is adnék, mivel sokkal hamarabb elhasználódnak. Lásd Tekintélyes is hogy leamortizálódott két év alatt.Már azt sem tudja mit beszél. Elfelejti, amit előző nap mondott, és csak azt hangoztatja, ami épen most jut az eszébe a körülményeket látva.
Itt a Milla, a felmentő sereg: "E cikksorozatban közvéleménykutatási adatokkal bizonyítom, hogy a fideszes-szocialista politikai osztály által meghatározott politikai valóság szétfoszlóban van, és tektonikus változások szabják át a magyar politika terét. A választók jelentős tömegei kilépnek abból a virtuális világból, amely az ország problémáit a „nemzeti antikommunisták” és a „balliberális modernizátorok” közötti szimbolikus csatára egyszerűsítette le."

nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/07/16/csigo_peter_tul_balon_es_jobbon_a_radikalis_demokratikus_megujulas_polusa_a_kozvelemenyben_i_resz?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_07_17&utm_campaign=index
Úgyse az számít, hogy orbán mit makog, hanem, hogy simicska mit akar. Már nem, hogy nem ügyelnek a látszatra, hanem büszkén vállalják a diktatúrát.

Na, menek aludni, pá. Szép napot nektek.
Na még egy utolsó: Jávor Benedek levele Gyurcsány Ferencnek.
Queen-nek és Kismalacnak kötelező.
www.facebook.com/notes/j%C3%A1vor-benedek/v%C3%A1lasz-gyurcs%C3%A1ny-ferencnek/322155004492638
@Secnir: mondani lehet, max le sem szarnak, önbíráskodás rulez, oszt utána koncepciós per : haverok, buli, fanta
@Secnir: Tényleg mondhatod. Akár még akkor is, amikor a kötörő kalapácsot hozzábilincselik a csuklódhoz.
@épészmérnök:
a Jávor Benedek sorai = libafos...körülbelül ott tartanak, mint amikor az orvosi konzílium azt dönti a súlyos beteg ágya mellett, hogy már pedig új frizurára van szüksége

ez a demokrácia moslék amit itt etetnek mindenkivel sohasem fog működni ha az ország gazdasági helyzetétn alapvetően nem változtatják és az emberek jóléte nem párttagság függvénye valamint a munka becsülete helyreáll

magasan leszarom az ilyen ömlengéseket és a Jávor Benedeket magát is

brühühühühühühü
Pont eztet a Zálllam én vok cuccost írtam meg én is tegnapi posztomban.
Mi a tanulság? Egyre gondolunk, mert mindenki számára félreérthetetlen, mit kell érteni azon, hogy a "rendszer marad". De majd Gíroszok meg kuminista Kuminok megmagyarázzák:nem-nem, a fekete az fehér, kedves nertársak.

Azért, Fabius ezt kifelejtetted, pedig az OV-breviáriumot mindig a zsebedben kellene hordanod:

"Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye.”

Na ki mondta?
És a kedves Fidesz-szavazók még ekkora köpönyegforgatásra sem hördülnek fel? Fél évig ment az uszítás az IMF ellen, idegenszívűtől a labancig volt itt minden, aki csak egy szót is mert szólni az IMF érdekében, hogy idegen pénzhatalmak érdekében lobbizik, most meg "Keblünkre, haver!"?!
@manifesztum:

Jééééééééééééé!

Rájöttél? És teljesen egyedül? :)

Ügyes gyerek vagy!

(Egyébként nemcsak itt, Magyarországon, hanem a világ valamennyi demokráciájának valamennyi politikusa szavazatmaximalizáló rohadék.

Mondjuk Viktorkánk sajnos csak nekünk van.

Ha esze lenne ennek az országnak, TÉNYLEG végre VÉGLEG kispadra küldené ezt a pasit, ennek soha, soha többé még a Parlamentben se kellene ülnie!)
@Secnir:
"Mondhatom-e egy akármilyen bírósági..."
Mondhatom-e egy kölcsön-szerződésre,hogy ÉRVÉNYTELEN,mert nem írtam alá az üres hátoldalakat?
@kormányzó: Ugyan már. Nem is értem mit csodálkoztok ezen.

Hallottátok Viktort, nem az számít, amit mond... Az AB, a parlament, a konzultáció (hahahaha) mind csak díszlet. Elérte amit akart, megvan a teljhatalma, ez volt az álma.

De vannak apró porszemek a fogaskerékben (mint ez az AB döntés is). Nem gondolta volna, hogy a gazdasági hátország majd minden téren rákényszeríti az akaratát (azért a lajos elég kemény...). Az ország gazdasága csak azért nem lendül fel, mert ő ezt parancsba adja. Az egymillió munkahely sem teremtődött meg, töredéke sem, hiába a nagy közmunka program.

Ennek az embernek mára több csatát kell vívni több fronton, mint azt valaha is elképzelte... csak rá kell nézni a fejére. Ezt már nem fogja sokáig bírni (a próféta szóljon belőlem).

Minden hatalmat muszáj a kezében tartania, egy percre sem pihenhet... az aksiknak bírni kell így...

Szóval az van, amit ő mond... ilyen kérdésekben... ezt el kell fogadni... minden ilyen húzása egy újabb szög a saját politikai és az igazi koporsójába is.

Én így látom és őszintén remélem, hogy megfullad a saját álmába mielőbb, mert az országunk lassan belerokkan ebbe.
@nemecsek ernő áruló: Ezzel az orbáni felfogással csak az a baj, hogy egyre többen érzik úgy, hogy e kell innen menni. Az orvosok, a jó mérnökök, a jó szakmunkások... Ennek az lesz vége, hogy maradnak ők, és pár olyan szerencsétlen, akik már nyugdíjas, rokkant, vagy valamilyen más okból nem tud egy menekülő egyest dugni. És akkor azokkal a szerencsétlenekkel lesz kibaszva de nagyon. Akkor inkább pusztuljon a Bonsai Duce és kompániája.
@Rufus78: A Fidesz szavazók szemmel láthatóan éber kómában vannak. Semmire nem hördülnek fel. Az sem érdekli őket, hogy nő az infláció, csökken a reálbér... Ha a bülbülszavú vezényló azt mondja, hogy az ég zöld azt is beveszik.
@Rufus78: Azok a kedves fidesz szavazók a szocializmusban Pozsgaynak, és Kádárnak tapsoltak május elsején (ismerek párat). Le se szarják, hogy változik a világ, nekik személyek fontosak, nem eszmék. Ha Viktor kiállna a Hősök terére, és kivetítők előtt szájon csókolná Gyurcsányt, akkor a következő békamenet Gyurcsány virágokkal feldíszített portréját tűzné ki a magyar zászlóra.
@Virág et.: Te csak hiszed. Júli egytől hatályos törvény szerint már jóval kevesebb jár a jogellenes kirúgásért, mint a régi mt szerint. A másik kérdés, ki fog azért perelni, hogy újra bíró lehessen?! Meg vajon Áder újra kinevezi, ha megnyeri a pert?!
Pannon Psycho
hvg.hu/w/20120717_hatterhatalom

A "sötét erők", aha..
Nekem a konzultáció "tetszik" leginkább a kdnp.-vel. ennyire látdzsat cselekedetet ritkán látni.
Magyarország történelmének egyik súlyosan sötét korszakát éljük. 20 év múlva is bele fogunk borzongani, mikor a (tank)önyvekben olvasunk róla.

Fabius! Rég volt már gumigyík... Most, h itt az IMF kéne játékot indítani, h szellemi/szakmai/emberi törpéink milyen érvekkel fogják indokolni a távozásukat.
@tinca: Nyári szabadság, tengerparti nyaralás az én tippem, és stipi-stopi, ha lesz gyík, fenntartom, hogy én voltam az első! :D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": vissza nem veszik, még ha pert is nyernek, megaszonta szájérnéni is és vezényló is, kárenyhítés lehet max. meg nemzetközi bírósági beadványokra ugyan ez, a helyek betöltve, a mű kész, a köccságeket meg fizetjük mi /a morális, a jogi, az emberi,a gazdasági költségeket/
íme:

Orbán utolsó esélye

A külföldi hírügynökségeknek nyilatkozó elemzők úgy vélik, a magyar kormányfő 2014-es újraválasztási esélyeinek alárendelten kezeli az IMF-tárgyalásokat.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ez_orban_utolso_eselye_csod_is_johet.525553.html
@nemecsek ernő áruló:
Mivel kiszámíthatatlanok, én konkrétan még csak meg sem merném tippelni, de h valami kínosan bunkó dolog lesz, azt majdnem biztosra veszem.
@Virág et.:

ANNYIRA durva.
Biztos nem lehet elítélni őket majd, bebörtönözni LEGALÁBB hűtlen kezelésért?

Gondoljatok bele!
MÓDJUKBAN ÁLLT VOLNA már másfél éve megállapodni arról a hitelkeretről, aminek a terhe cca. 3%. Ehelyett mit csinálnak?! Majdnem 10%-os finanszírozást választanak, ami 3x többe kerül mindenkinek!

Ezért nem lehet elítélni őket később? Komolyan kérdezem, mert számomra kimeríti ez a hűtlen kezelés tényállását.

Ha nem lehet elítélni őket, akkor ÉN IS KORMÁNYOZNI AKAROK!!! Bármit megtehetek, büntetlenül. Szuper! :)
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): elitéléshez helyzetbe kell kerülni olyanoknak, akik számon akarják őket kérni, na ez a legnehezebb, főleg úgy, hogy ha helyzetbe is kerülnek valakik, önként nem fognak lemondani a jóról.

Te nem kormányozhatsz, ez kihalásos kör, bejutni szinte lehetetlen.
@Cirbolya_sentinel: akkor lassan pakolhatnak a bőröndbe.de miért nem rögtön mondják azt, hogy a királynő személyesen hívta meg őket Balmoralba.?
:)))
Kövér Lacánál nincs laca-faca (a borzalmas szóviccért elnézést! xD)

"És közvetlenül a politikába avatkozó tőke megfestése után a Közgépnek okozott erkölcsi károkról kezd beszélni. Szemrebbenés nélkül, mert nem is villan be neki semmi, eszébe sem jut, hogy ezeket legalább ne egyazon műsorban hányja egymásra."
hvg.hu/w/20120717_hatterhatalom
„Magyar-magyar párbeszédhez frissen végzett 16 éves (gyesről ismét visszatérő) vagy 55-61 év közötti (igazoltan) súlyosan fogyatékos UFÓ-kat keresünk tolmácsnak.”
Apróhirdetések az orbáni 10 narancsolat után
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2647_aprohirdetesek_az_orbani_10_narancsolat_utan_38
@manifesztum:

Ti szegények számláján szalonnázó
szédítve szofizmáló szóakrobaták
szentenciát szépelegve szirénázó
szitkokat szakszizó szollipszisták
[benzin] kútba tesztek, onnan is kivesztek
kormánykerék alá tesztek onnan is kivesztek
Hová repüljek? Mindenütt csesztettek
Csődbe húztok aztán ködbe vesztek
de rábasztok, ha kurvára senkit sem választok
Szervusztok Ti politikusok
ránézésre nem vagytok proli típusok
Úgy nézem, hogy van szép házatok
sok mindenre megvan a módotok a drótotok
Számjegyekkel szambázó szalonkommunisták
és kik nem is valójában, csak az indulatot szittyák
szeszesen szónokló szájhős szuverén szakértő szolgával egyik sincs híján

Nem adod be, nem veszem be
Nem nyelem be, veheted be
Miattam a mercitek, azt velem geciztek
Készpénzzel kenegetett kenyeret reggeliztek
A napi menü egy kis borsos mutyi
desszertnek zselés, vagy lekváros bratyi
ebéd iránt egy jó vajas javaslat
vacsira egy zsíros útalapi falat
A korrupció okoz neked erekciót,
ha nem korrekt ó zokon ne vedd e reflexiót,
de a seggem kilóg.....,)

Belga. Politikusok .1(részlet)
@Zuzu Petás: Egyszerű halandóknak (52 utániaknak) nincs 62 év! 65 év van arányosan ! Én 54 es vagyok 63,5 év vagyis miért nem mehetek kötelezően 62 évesen? Ja én nem bíró vagyok a helyemre nem kell Fidesznyik.
@leonito77: Remélem előbb utóbb csak fenékzárlatos lesz!
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Sántító hasonlat, de a rezsiszámláimra, amire akkoriban sajna hitelt kellett felvennem, kb háromszor annyiba kerültek, mintha már akkoriban közalkalmazottként másfélszeres fizetésem lett volna.
Háromszoros szorzó ezeknek meg se kottyan, ha nem ők fizetik, legfeljebb lesznek adóemelések satöbbi...
@kormányzó: A demokrácia igen, amit orvbán fél kézzel elsöpört a bérenceivel együtt. Képzeld 2007-ben még lehetett népszavazást tartani, és a népszavazás eredményét figyelembe vették.
Lagarde asszony meg hol nem szarja le, mennyi.
Egyébként meg szerintem is vonatkozzon csak a nyugdíjkorhatár mindenkire, aki eléri. A magyar bíróságokra meg igencsak ráférne egy kiadós átszervezés.
Korrupció úgysem változna, mert a régiek is korruptak, meg akik helyettük jönnek, azok is azok lesznek.

Csak az AB döntése is vonatkozzon mindenkire, akit érint. És ha az AB azt mondja, hogy nem (indoklással is), akkor az nem.
@Cirbolya_sentinel: a Melia stílusosan megkérdezi: kijafaszezaszijjgyártó?

brühühühühühü
@épészmérnök:

Milyen Kismalac?
Gúnyolódsz, vagy elírás, drága Mérnök úr?

Ja, bocs. Nem is rám gondoltál?
kivételesen teljesen egyetértek ezzel:

TG oldaláról:

Ebből pedig – bármennyire is nehezen érthető ez annak, aki szerint csak gazdasági racionalitás létezik - tényleg az következik, amit Madár István mond: minden látszat ellenére, a magyar fél részéről nincs „jelentős megállapodási szándék”. A politikai logika útját tovább követve így aztán az is kimondható: ebben a gondolkodási keretben a kormány számára a sikert az jelentheti, ha úgy ússza meg a megállapodást, hogy közben annak hiánya nem rántja magával a költségvetést. Ehhez pedig – lássuk be – egyelőre azt kell tenni, amit eddig: nagyon lassan, előre és hátra lépegetve közelíteni a megállapodáshoz, megtartva annak lehetőségét, de nem elszenvedve annak politikai kárait.

Ha ezt jó sokáig – legalább addig, amíg a megállapodás elmaradása nem lenne már olyan romboló hatású, mint ma - lehet csinálni, a kormány tényleg nyert. Ha ez képtelenség, akkor persze valahogy majd meg kell állapodni – ám az egyértelműen kudarc lesz. Nem azért, mert az IMF-megállapodás önmagában kudarc (ez más körülmények között másképp is lehetne), hanem azért, mert akkor a korábbi stratégia - és az ehhez rendelt sok-sok politikai erőfeszítés - kétségtelenül értelmetlennek és elhibázottnak látszik majd.
@P.mester:

Viktorunk mondta ezt is, de annyian elsütötték már ( ugye LMP a nagy büdösben is) hogy direkt citáltam másik idevágót.
@rodeo36: mikre nem gondolsz :D

nem olyanok ők:

Képviselő Funky: Szijjártó Péter
ki a fasz az a Thomas Meliával találkozik
És még két másik tisztviselővel, akiket Deutsch Tamás eddig még nem kiafaszozott le.

index.hu/x.php?id=inxcl_stamp&url=http%3A%2F%2Fkepviselofunky.blog.hu%2F
Azt hiszem, Orbán sokat olvassa Marxot, ezért hirdetett harcot az államdósság ellen:

"Az államadósság az eredeti felhalmozás egyik legerőteljesebb emeltyűjévé válik. Mintha csak varázsvesszővel érintené, a terméketlen pénzt nemzőerővel ruházza fel és így tőkévé változtatja anélkül, hogy ezért az ipari, sőt még az uzsorabefektetéstől is elválaszthatatlan fáradságnak és veszélynek kellene kitennie magát. Az állam hitelezői a valóságban semmit sem adnak, mert a kölcsönadott összeget könnyen átruházható állami adósságkötvényekké változtatják, melyek kezükben továbbra is éppen úgy működnek, mintha ugyanannyi készpénz volná¬nak. De ha eltekintünk is a semmittevő járadékosok így teremtett osztályától, s a kormányzat és a nemzet között közvetítőt játszó pénzemberek rögtönzött gazdag¬ságától - valamint az adóbérlők, kereskedők, magángyárosok rögtönzött gazdagsá¬gától is, akiknek minden államkölcsön egy-egy jókora darabja égből hullott tőkét jelent -, az államadósság lendítette fel a részvénytársaságokat, a legkülönbözőbb fajtájú átruházható értékpapírokkal való kereskedést, az ázsióüzletet, egyszóval: a tőzsdejátékot és a modern bankuralmat."

(Marx: A Tőke)
félelmetes ez a hülyeség, ezzel a szorgalommal:

---

Orbán óriási nyomásra számít, de "végig fogja vinni"

Orbán Viktor szerint kormánya egy új gazdasági rendszert épít fel, és ezt most már a gazdasági élet szereplői is érzékelik. A kormányfő óriási nyomásra számít a munkahelyvédelmi akcióterv miatt, de "végig fogja vinni".

hvg.hu/gazdasag/20120717_orban_mkik

----------

kedves feleim, nekem erről ez jutott eszembe, oly nagy változtatást nem kell a szövegen:

www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/dal0694.htm
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Dehogynem tehetnek velük szemben semmit. És tesznek is. Mégpedig azok a magyar állampolgárok, akiknek tele van a fasza a köztörvényes bűnöző viktorral.

Ez bookkmaker-i precizséggel kijelenthető, csak türelemmel kell lenni... ;)
@épészmérnök:

Nem is vagyok képes végigolvasni ezt a... hogy mondhatnám szépen? Mert az a szó nem illő, ami eszembe jutott. Iromány? Ja.

Nem értem, mit jön itt a gumilövedékezéssel?!

Drága Benedekünk itt Fidesz-seggnyaló? Vagy hatott rá az agymosás?!

Ismételném magam: a rendőrség 2006 őszén NEM VOLT ELÉG KEMÉNY A NÁCIKKAL. A nácikat addig kell ütni, amíg mozognak, pláne, ha köztulajdont rongálnak! Nem szabad kímélni őket.

Az hogy ezekből a szemét rongálókból hőst avattak, és az LMP-s Benedekecske ezt be is szopta, na ez mutatja számomra azt, hogy kurvára egy lapra teszik az MSZP kormányzását a Fideszével!

Komolyan, kezdek legalább annyira kiakadni a fotelfilozófus - LMP-ben a megváltót látó NEMSZAVAZOKASZOCIKRAAKKORSEHAÖSSZEDŐLAVILÁG emberkéken, mint a Fideszen.

Jó.
Álmodozzatok.
Szavazzatok a gerinctelen, magát nem meghatározó LMP-re, szívetek joga.
Vagy - mint ahogy néhányan - ne szavazzatok, ahhoz is jogotok van, ez demokrácia. Talán. Még.

De aztán ne sírjon a szátok, ha a nyakatokba kapjátok megint 4 évre a Fideszt!
Én meg fogom köszönni a passzívoknak, hogy megint a nyakamra ültetik, ezzel kivándorlásra "kényszerítenek".

Bocs mindenkitől a kiakadt hangnemért - főként Fabiustól. Ott sokalltam be, hogy Benedekecske felemlegette 2006-ot. Két verzió van: vagy egy rohadt gerinctelen féreg, vagy olyan hülye, mint a leghülyébb Fideszes szavazó. Utóbbira nem lenne mentsége, előbbi azért valószínű.
Jó hogy a bíróktól várod el hogy a saját kollégáik nyugdíjkorhatárát lenyomják kedves Fabius. Igy legalább tovább dolgozhatnak a rendszerbe bőven az átkosban bekerült bíróbácsik, a fiatalok meg várhatnak 50 éves korukig hogy kinevezzék őket...
@Cirbolya_sentinel: Nem az ő pénzük, nem az ő erkölcsük. A kibicnek semmi sem drága.
@a szív fészkei: Annak idején micsoda karaktergyilkosság ment a keller féle elszámoltatáskor. Persze ez csak a komcsi bírók bosszúja a kormányon, és tudjuk ;);) kik állnak mögöttük.
@épészmérnök: Még milyen szerencse, hogy nem akart gyurcsányból bűnbakot csinálni. Milyen lett volna a levél, ha már így elsütötte az öszödözés, elkúrtad, szemkilövetős dumát?! Megtámad egy rudiautomatát?!
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Nekem az jutott eszembe, csak nem ott volt a fidesz gyűlésen és kapot pár pofont a rendőröktől?!:D
a mi érdekünk is az, hogy ne szopják be viktort a tárgyaló felek, mert ha igen, sikeres konszolidáció esete forog fenn, és az egypárti/egyszemélyes gulyásdiktatúra rendszere elkészült és bevégeztetett:

"Peter Attard Montalto szerint ha meg is születik a megállapodás, akkor sem lesz tartós (nem tartja be a magyar fél a feltételeket). Várakozása szerint a megállapodás nem tart majd ki 2013 vége után, tekintettel a 2014 tavaszán sorra kerülő magyarországi parlamenti választásokra. Az elemző szerint a mostani magyar helyzet (elinduló hiteltárgyalások, kamatcsökkentési kilátások) vételi lehetőség mind a forint-, mind a devizaalapú állampapírok piacán, de attól tart, hogy ezek nem lesznek hosszú távon jó befektetések (a menetközben esélyes hozamemelkedés miatt például a megszakadó EU/IMF együttműködés miatt)."

www.portfolio.hu/gazdasag/ujra_velunk_foglalkozik_a_cnbc_regi_lemez_uj_kontosben.170222.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): egyet kell, hogy értsek, és ez elszomorító és katasztrófális az országra nézve, de ne legyen igazam
/igaz, erre egyre kevesebb esélyt látok.../
@Cirbolya_sentinel:

Nem baj.

Majd megjelenik index címlapon nagy betűkkel: van élet a csődben is!
Mint ahogy lehozták pont így, amikor bóóóóvliiik lettünk, emlékeztek?

Legalább megtudjuk, milyen csődben lenni, hát nem klassz?! Szuper! Isteni!

És egyeseknek MÉG MINDIG egy erkölcsi szinten van a Fidesz az MSZP-vel.

Eszem-f...szom megáll. Komolyan.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Igen, általában is zseniális Fabius jellemzésben :-P, de ez viszi az eddigieket is!
@Cirbolya_sentinel: Utálom, mikor az ilyen elemzőkkel egyet tudok érteni. Pedig milyen igaza van.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Bizony.
Biztos gumilövedéket is. Szemkilövőt!

Hogy valaki még mindig ebből próbáljon meg szellemi tőkét csinálni... és hogy valaki KOMOLYAN belinkeli nekem (feltételezem, mert vagy nem nekem, vagy eltévesztette, vagy gúnyolódott, nem tudom) ezt a szöveget...

Hogy valaki még mindig beszopja a Fideszes retorikát úgy, hogy elvileg talán felsőfokú végzettségű, és még ő mondja magát másik-pártnak, mikor ide is nyal (Fidesz), oda is nyal (Jobbik), és nem tudja meghatározni magát.

Néha odabilincselik magukat valahová, de nem komolyan, mert csak 1-2 napig beszélnek róluk, semmi jelentős. De mindig úgy időzítik, hogy épp akkor legyen a felmérés, közvéleménykutatás. Interessztingg.

Zöld párt (szép, friss zöld színnel), de tiltakoztak-e a Kossuth téri fák kivágása ellen? Odaláncolták-e magukat? Csinálnak-e bármilyen ilyen akciót?

Én azt látom: LMP = SZDSZ, csak sokkal-sokkal-sokkal rosszabb, sokkal gerinctelenebb.

Szívesebben látnám még mindig az SZDSZ-t a parlamentben, még akkor is, ha őket se szívleltem, de ezekhez képest... főnyeremény.
@rodeo36: Lajos, a Napkirály nem is mondta ezt: hu.wikipedia.org/wiki/XIV._Lajos_francia_kir%C3%A1ly
Hanem: [..]"Mazarin halálakor a 23 éves király készen állt uralkodói hivatalának betöltésére. Az államtanács tagjainak bejelentette, hogy a továbbiakban nem fog főminisztert kinevezni, hanem egyedül folytatja a kormányzást, önmaga főminisztereként. A későbbi korok köztudatában ez az aktus egy – tévesen Lajosnak tulajdonított – idézetbe foglalva maradt fenn: „Az állam én vagyok (L’état c'est Moi”)."

Mégiscsak megtehette, mert király volt az istenadta. Vikibojt a koronán meg MÉG nem az. Apró difi.
viccnek komoly, komolynak vicces, szerencsétlenkedés ott is, pont mint a köszgépes bulinál, jó ötletek csapnivaló befejezése és utóélete:
/a fszért nem lehetne picit közösködni, együtműködni, hogy legalább ütős legyen és hatásos valami/

Orbán az első IMF-tárgyalási napon lemond - ezt reméli az MSZP

Az MSZP azt reméli, Orbán Viktor az IMF-tárgyalások első napján, azaz még ma lemond kormányfői hivataláról, mivel az ellenzéki párt szerint a miniszterelnök korábban egy "zártkörű fideszes beszélgetésen" úgy fogalmazott: "ha az IMF-jön, én megyek!".

hvg.hu/itthon/20120717_imf_mszp
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Az lmp megélhetési párt, aki piaci alapon pozicionálja be magát. Az erkölcsi demokrácia a kiábrándult szociknak kell, 2006-os cucc és az öszödi a bizonytalankodó jobbikosoknak és fideszeseknek, ha pedig itt-ott elejti, hogy fenntartható, akkor még zöld is. Így szépen összehord hetet-havat, mindenki kap valamit amivel azonosulni tud.
@Cirbolya_sentinel: Az lmp-nek ahhoz sem volt hozzáfűzni valója a sajtó nyilvánossága előtt, hogy júli 2-án törvényesítették a manyuppénzek lenyúlását. Ők a jól megfogható főcímek után mennek, agrárbotrány, közgép, gyurcsányozás, sukorró.
ez itt keleteurópa, emberek. szokjatok hozzá.
ja, 100 év múlva is az lesz.

aki tisztességes, korrekt és becsületes-az szopórolerre kerül.

hajrá:)
@Cirbolya_sentinel:

Ezek a politikai elemzők ott tévednek egytől egyig, hogy a gazdaság számait, a 2013-as költségvetést kihagyják a képletből.

Abból ugyanis világosan kiderül, hogy az IMF szerződés lehetséges vonzatai fejben már el is vannak költve.

Így a kérdés nem a kötünk vagy nem kötünk, hanem az elfogadják a tranzakcióadót jelenlegi, államot is adóztató formájában, vagy sem.
újabb exódus hullám? az orvosok után mennek a mérnökök is...

szerintem túl optimista cikk... már rég nincsenek itthon...

index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/17/tomegesen_mehetnek_kulfoldre_az_epiteszmernokok_is/
hvg.hu/gazdasag/20120717_orban_mkik

Micsoda seggnyalásra késztet egyeseket egy pár száz milkás potyapénz a fidesztől. Döbbenetes. Ez viszi el a hét gusztustalan seggnyalása gerinceteln féreg címet.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": a kommersz politika még nem lenne baj, ha a többivel is hathatósan foglalkoznának, bázist akarnak építeni, ezért nem hagyhatják ki ezeket az eseteket, de ha nem foglalkoznak a gondolkodóbbak megszólításával, eljátszák az esélyüket, és a két szék között találják magukat gyorsan
@Fabius: Török elemzése megvolt?:D Azt hiszem a hét seggnyalása címet ő viszi el. Mert azt írja, hogy milyen szépen táncikál a kormány, és ha ezt csinálja 2014-ig akkor ő lesz a nyertes, de akkor is elkerüli hogy egy gazdasági önállóság elvesztését süssék rá, ha aláírják a hitelt...
Hihetetlen, hogy senki se dörgöli az orruk alá, hogy pont arról a hitelről tárgyalnak, amit első körben és sokadik körben is kizártak, mert mi faszák vagyunk, a gazdaság úgy nő, mint a dudva, nekünk csak egy tessék-lássék-kutya oldalba ne vizeljen tipusú hitel kell.
@rodeo36: Van igazságod, mert ez a levél nagyon szép, nagyon ideális, csak arról nincs egy kurva hang se benne, mindezt az erkölcsi magaslest hogyan akarja felépíteni,hogy aztán onnan tüzeljen korrupcióra, erre-arra?

Civil szervezetekkel akarnak együtt dolgozni, írja, amilyenből ők. Kösz. Aki azért már megválasztása körülményeiből adódóan sem volt független - na jó nem Slicc az etalon ebben - és pártatlan, csak folyton sértett és nagyon egy oldalra húzó. Civil szervezetek is tehát nagy pártok foglyai, ha nincs is előttük Puch a pénzesládikóval. De valahol ott vannak más pénzemberek, mert mibul megy az egész?

Igen, a hibák, amiket felsorol valóban hibák, sőt bűnök, de ma ők hogyan harcolnak közgépes performanszon túl? Azt az előző műsort a nemzetközi média pont Gyurcsány miatt kapta fel és szerteszéjjel szórta a köztudatba.

Milyen civilekkel fog összefogni Jávor? Ez Morus Utópiája valahol.
BAsszus megette a felét a moci: ..Civil szervezetekkel akarnak együtt dolgozni, pl. amilyenből ők kinőttek és ami adta Sólyom Lászlót.
@Fabius: ez az egyik forgatókönyv, a másik az a hozzáférés valamelyik tartalékhoz, lehet MNB, felfújt forint államkötvény, felpörgetett infláció stb. ötletek tárháza kimeríthetetlen, és egy jó kis sort még mindig játszhat végszükség esetén...
@leonito77: Egy pénzügyi ismerősünk mondta, hogy nemcsak a túlhatalom, de a túl sok rabolt pénz is rájuk omlik, nem tudják lassan koordinálni. Egyre nagyobb hibákat követnek el, Simicska sok mindent akar, de szerepelni ennyit, biztos nem. Pláne így.
@Cirbolya_sentinel: Már ott vannak, a közvéleménykutatások szerint. A kérdés, ha nem lesz egyhamar megint egy jó gyurcsányozás, akkor mögéjük szorulnak?!
@nemecsek ernő áruló: Tegnap éjjel írtam a Futó Barnabás nevű ügyvéd ebbeli magánszámáról a tévékettőben. Hogy mekkora erkölcsi kárt okoztak a Közgépnek a piacon a lömpopós molinók. Lehet, hogy emiatt már te sem veszel tőlük hídelemet, amit pedig úgy, de úgy hirdetnek Vidi meccsen és MN-ben???
@a szív fészkei: Jajj, hát éppen tegnap akartam rendelni, de megláttam a molinókat, és gázt adva eljöttem! :D
@Zuckerbrot:

Az alkotmánybíróktól azt várom el, hogy az alaptörvény betűje, és a nemzeti hitvallásban megfogalmazott szelleme szerint járjanak el.

Ez megtörtént.

Senkinek se joga, se lehetősége nincs a határozatukat egy legyintéssel felülbírálni. Már úgy értem egy demokráciában nincs.
@dr. Bubó:

Sajnos igen, újabb hullám. Csak az a gond, hogy akik előidézik, na azok nem mennek sehova.

...mi ez ha nem oligarchagazdálkodás.

Ezt érdemeljük.
Érdekes kérdés ez a bírókkal. Miért fáj vajon a vörösnáciknak a korai nyugdíjaztatás ? Talán csak nem azért, mert az érintett korosztály még a Kádár-rendszerben választotta a jogi pályát - azaz a Kádári diktatúrát nemcsak hogy jogállamnak fogadta el, de egyenesen jogi karriert épített benne. Ami esetleg ugye azt is jelentheti, hogy a régi elvtársakhoz húz a szíve - esetleg még a régi elvtársi kapcsolatok is megvannak. Végül is, érthető, hogy az ex-vörosnácik minden követ megmozgatnak a régi jó elvtársak helyzetben tartásáért. Csak ki kellene mondani, hogy igazából miről is van szó.
ööö izééé, mióta mondom, hogy ki a zidegen bankárokkal, mi igaz magyar bankokat szeressük csak, pont mint a cébéját, állami mobilt, állami bankot. stb.

Felerészben magyar bankszektort akar Orbán - Mennyi most az arány?

A kormány új gazdasági modelljének része az is, hogy a bankrendszer ötven százaléka magyar kézben legyen...

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/felereszben_magyar_bankszektort_akar_orban_mennyi_most_az_arany.170232.html
@Penivaldes: Az angol elég gyászosnak tűnik, a miénkét a londiner/szobaasszony is sírva viselné, a francia, olasz, amcsi elegáns, a spanyol elkúrt az orosszal együtt.
A jamaicai jópofa.
@Cirbolya_sentinel: Ezt A bankelnök felálltáig tipegik majd. Onnantól fejjel a trezorba.
@Cirbolya_sentinel: Normális ember megbízható, stabil bankot akar, amit nem kell az államnak tőkésítgetnie, mentegetnie. De nem, a hülye orbán nem ezt akarja, mert akkor a végén még egy picula is marad a kasszában.
nahhh, végre egy egyszeri, most már tudjuk a direktívát az agitprop osztályról, megint évtizedeket okosodtam, hála neki(k)
Ha az IMF a barátunk, akkor miért ebrudaltuk ki alig két éve?
@midnight coder: Azonkívül, hogy alkotmányellenes? Bah, mi is az, törvénytelen intézkedéseket hozni. Miért fáj a fidesznek és a jobbiknak, ha az alkotmányt, törvényességet, jogállamot kérik rajtuk számon?! Érdekes. Ez genetikai adottság, vagy iskolázatlanság?
@dr. Bubó:

Egy történet (itt mellettem) a kivándorlásról. Már korábban leírtam máshol, de érdekes(nek találom):

Érkezett a (külföldi) cégünkhöz egy magyar kolléga, aki amúgy Isten- és viktor hívő. Hónapokkal később a feleségét (és a gyerekeit) is aki szintén Isten- és viktor hívő elhozta maga után, ugyanis ahogy ő mondta "otthon felkopna az állunk". Azt is mondta, hogy a viktor akkor is megkapja az ő támogatásukat, bármelyik komcsi-zsidó is szeretné a szavazatát megkaparintani.

Konklúzió:
Ez a fasz egy mazochista?
Nem értem, ebben (abban) az országban mindenki hülye?
@Cirbolya_sentinel: Jövő március 15-én megint szabadságharcolni fogunk a labanc eu és imf ellen? Csakhogy akkor most veszek ójrót, mert sokat fog az még érni, mikor szabadságharcolunk.:D:D:)
@a szív fészkei: Nem, nem tetszik a lajosnak (és másnak sem) ez a nagy nyilvánosság, de nem történik semmi. Itt még senki nem lett elszámoltatva és tartok tőle nem is lesz... és persze nem hagyómikit, meg a kis szemüvegest értem ez alatt, hanem valami rendes elszámoltatást...

Persze a Rményhal meg utoljára...
Szörnyű gyanúm van. Orbán úr az Anonymus csoport egyszemélyben. Miután Szíjrágó úr megmutatta neki az Enter billentyűt, éjszaka permanensen támadja a gyarmatosító nyugat digitális szentélyeit. De napközben lelkes katamarános bálnamentő a Japán tengeren, hisz a búzamező manapság már tényleg elavult. A múltkor mutatták is a Diszkó Veri Csenelen.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): A fákért nem mentek, ezt én sem értem. A levél meg a széplelkeknek szól.

Azért a szadesz nem volt gerinctelen szerintem: mindig megmondta, mit akar, sőt nagyon nagy hangon mondta meg - de nem sasszézott a Fidesz felé, hogy ha nem az lesz, akkor majd velük... Hanem - amit mindig Kuncze szemére vetnek, mint szemét érzéketlen megjegyzést - jelezte, miszerint az a mártíromság 06 októberében eléggé irányított és szervezett váráldozat volt.

A rendőrséget valóban a tévénél cserben hagyták, Gergényit tök feleslegesen tüntette ki Demszky - de igazad van, a tankkal indulókkal mit finomkodtak volna? Azzal meg igeni kéne foglalkozni - ha már megemlíti - hogy miért is oda és úgy volt szervezve a nagygyűlése Vikibojtnak, aki páncélozott autóval ment oda. Valamiért...

Jávor is eemúttnyócévezik, senkinek nincs a tarsolyában semmi előremutató, ahogy az előbb írtam. Ezt viszont kiválóan lehet ezzel és gyucsizással elfedni.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: a kocsmafilozófia része volt. Van akinek kényszer, h. Ô legyen a falu bikkanccsa
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!:
Wazze! Helyesen Viktoristen és isten hívő. Csak szólok, mielőtt megy a tek felvilágosítani a megfelelő nagybetű használatról és sorrendről.
@a szív fészkei: Viktort hibáztatni ellenzékiként?! Egy olyan szervezet amely sólyom lászló és más jobboldali zöld gondolkodó társaságából vált ki?! Kritizálni azt, aki oly kedvesen, atyaian bánik velük, ha szépen interpellálnak?! Hogy képzeled?! A fidesz nem tehet rosszat, hiszen ki fog belőlük miniszter úrat és miniszter asszonyt kreálni 2014-ben?!
@midnight coder: Okos csillagocska a NER egén: Orvbánod mikor is végezte el a jogot???
@a szív fészkei: "Jávor is eemúttnyócévezik, senkinek nincs a tarsolyában semmi előremutató, ahogy az előbb írtam. Ezt viszont kiválóan lehet ezzel és gyucsizással elfedni. "

hat jah..
sajnos az lmp osfideszesedik egyre inkabb...
lofaszt mas a politika. csak elokerult az uj (de)generacio, hogy folytassak kadar eletmuvet.

ha 20 eves lennek, mint 20 eve, akkor biztos tetszene ahogy tetszettek a fidesz mubalhejai es performanszai is anno. csak azota a fidesz megtanitott a helyen kezelni az ilyen "politizalast":-)
@midnight coder:
Nem zavar hogy vitya alkotmánybírósága és vitya alkotmánya szerint hibás a törvény?
Ja, és vitya nem kádár rendszerben választotta a jogi pályát? Az évszámokkal és történelmi korokkal mindig bajom volt.
@midnight coder: "Talán csak nem azért, mert az érintett korosztály még a Kádár-rendszerben választotta a jogi pályát "

mint orbnan viktor es az osfideszesek..

kiveve kovert, bayert es stumpfot, akiknek mar akkor a torkaig ert kadar fasza, amikor orban erettsegizett...
ok mar akkor az mszmp ifju titanjai voltak, stumpf a belugyer veje, bayer a mediafelelos, kover meg a kb ifju kutatoja, aki a szocializmus jovojet boncolgatta szociologus kutatokent...

szoval ez nem lehet ok. hacsak ugye ne megint az van, hogy a te kommunistad jo kommunista, mase meg nem;-)
@a szív fészkei:

+1.

Nekem visszataszítóbb az LMP még a Fidesznél is, mert a Fidesz legalább az, ami. De ezek undorítóan mondják magukat valaminek, aztán közben olyan átlátszóak (számomra) mint a plexiüveg.

Ezért sem értem, hogy egy olyan okos ember, mint Fabius, mi a fenéért támogatja őket?! Fel nem bírom fogni, az egész bagázst lehúznám a WC-n, körülbelül annyit érnek.

Igazad van a Szadival kapcsolatban, tényleg elnézést kérek, ezeket nem szabad egy lapon említeni, főleg, mert a Szadi legalább tudta, ki és mi. És aszerint politizált. Nem nyalt se jobbra, se szélsőjobbra. És bár koalíciót alkotott a baloldallal, igazából arra se nyalt, mert az egyik legnagyobb kifogás, ami felmerült velük kapcsolatban, hogy nem kooperatívak és nem engednek a huszonegyből, nem tudtak megegyezni a Szocikkal sok témában.

Ez nekem személy szerint azért nem tetszett, mert egy törpepárt voltak és úgy rángatták az MSZP-t, ahogy akarták. És ezt ki is használták. De az biztos, hogy se a MIÉP-pel, se a KDNP-vel, se a Fidesszel nem paktáltak le - még vélemény szinten se! Ők tudták, kik és mik. Ezt el kell ismernem. Inkább a Szadi, mint az LMP, százezerszer inkább.
@Cirbolya_sentinel: ..úgy fogalmazott: "ha az IMF-jön, én megyek!".

Ment is. Szabira.
höhö, már a kezdés is sántít :D

Civilek láncolták magukat a magyar IMF-iroda épületéhez

Két ember láncolta magát a Bank Center, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti képviseletét is magában foglaló épület bejáratához kedd délelőtt; a rendőrség előállította a be nem jelentett ülősztrájk résztvevőit.
@Fabius: "Így a kérdés nem a kötünk vagy nem kötünk, hanem az elfogadják a tranzakcióadót jelenlegi, államot is adóztató formájában, vagy sem."

Amikor kiderül, h mégsem lesz megállapodás kérek egy gumigyíkot!
@Fabius: Időnként elmerengek, hogy miért éri meg valakinek a valósággal szöges ellentétben álló dolgokat irogálni ami a hatalom szájaíze szerint való. Persze a magyar kártya szépen hozott neki, egy szép dicsérő poszt a képviselőségért cserébe igazán semmiség.
@tinca: igen, így van, és vitte a jobbkezi ikonját is, hiába, nélküle még a pihenés sem az igazi :D
Az AB történetének egyik legszégyenteljesebb döntését hozta meg. Olyan döntést, amely durván sérti az Alaptörvényt, amelynek éppen védelme a feladatuk.
Nem véletlen, hogy faramuci, a XIX századik visszamenő, meglehetősen zavaros indoklás kíséri az alkotmány sértő döntést. Nem véletlen, hogy szavazategyenlőség alakult ki, és csak azért tudták elfogadni a határozatot, mert az elnök - aki a határozat előterjesztője is volt - saját határozatára szavazott.
Valószínűleg az értelmetlen bosszúvágy lett úrrá a bírákon hatalmuk valamelyes megnyírbálása miatt, és így sikerült megmagyarázni, hogyan lehet alaptörvényellenes az Alaptörvény.
Érdemes elolvasni a határozatot és a hét bíró különvéleményét is.
„Viktor felállította a képletet: Orbán Viktor egyenlő magyar állam, tovább egyenlő alaptörvény.”

A képletből kimaradt többek között az „egyenlő nemzet”. Mert az pl. egyáltalán nem vitás, hogy a nemzet érdeke — orbáni olvasatban — a kormányváltás óta tökéletes fedésben van Orbán érdekével. S ha Orbánt támadják, az egyben a nemzet elleni támadás, stb. Az egyenlőségek listája nagyjából ez:

Orbán Viktor = Fidesz = nemzet = magyar állam = szentkorona = alaptörvény = szebb jövő = egyetlen, univerzális igazság

Aki mást mond, az mind hazaáruló, nemzetellenes felforgató elem, ellenforradalmár, elpusztítandó ellenség. Orbán Viktor gyakorlatilag minden beszédében ezt a következtetést járja körül.
@vakablak: És evvel még jóóóóóóóó sokan egyet is értenek...
@a szív fészkei:

Mielőtt ezt a civilszervezet ügyet átdobod a ló túloldalára Jávorral együtt azért javasolnék valamit: nézz körül a lakásban, hátha otthon van az embör. Eszedbe jut róla valami? :-)

- Hermina rendelő,
- Tiszta kezek, zuglói civilek,

folytassam, vagy megválaszoltam az utolsó kérdésed?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Hali! :-)) Ja kiégett öreg szarok vagyunk, nem hiszünk a Fariy Tale-ekben, mint a csecsemő, aminek minden ősrégi vicc új.
@Fabius: Velük akarnak összefogni? Én egy lömpopóst nem láttam, amikor a 200 napot ünnepelték a Kunigundában. Lehetett volna odamenni legalább akkor - fincsi csokitorta, pezsgő volt - csinálni a médiaheccet, így mi meg a többiek fotózgattuk egymást, mint köménymag.

Hajrá Várnai nálatok, de a többi mit csinál?
@P.Guszti: Nem lehet, hogy a 7 bíró pont a fidesz kinevezettje, megkockáztatom expolitikusa egyik-némelyik? De nem zavarjon aranybogár az ilyen apróság, hogy az AB kicsikét fidesz politikusokkal (pl. stumpf) egészült ki 2010 óta.
@Cirbolya_sentinel:
"
Felerészben magyar bankszektort akar Orbán - Mennyi most az arány?"

Konyorgom valaki verje mar meg rendesen, vagy valahogy teritsek eszhez ezt a barmot!

Ki fog felvasarolni kulfoldi tulajdonu bankreszt bo 30(!) Milliard EURO(!) ertekben?!
Uj szereplokent megjelenve a piacon, az 50%-hoz mar tobb, mint 60(!) Milliard EURO(!) kellene!

Mikozben allami szinten most kuncsorognak, hogy 10-15 (20?) milliardot kapjanak, hogy a csodot elkeruljuk...

Igy aztan egytetertek Fabiusszal, hogy nagyon valoszinu, hogy lesz megallapodas.

Ugyanis ha pl. az MNB-ado, es meg par tetelt kihuznak ilyen-olyan szervek a beveteli oldalrol, akkor vagy nagy gebasz lesz, vagy megnagyobb megszoritassal kezdi Viktor a valasztasi kampanyt. Es ilyen szempontbol, meg mindig "kenyelmesebb" helyzet magyarazni az IMF-bizonyitvanyt kitomott zsebbel.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): "Ez nekem személy szerint azért nem tetszett, mert egy törpepárt voltak és úgy rángatták az MSZP-t, ahogy akarták."

az van, hogy ez a koalicio...

amit a fidesz csinal az nem koalicio, mert a koalicios partner felszalamizasa es beolvasztasa nem az. a koalicioban akoalicios partner bizony rangatja a masikat. ezert orulnek en pontosan a magyar olajfanak, mert az mszp-dk adna a tomegbazist, az lmp, milla pedig a felugyeletet. es rangatna a cocikat. el puccslacibacsitol.
@Fabius:
"Senkinek se joga, se lehetősége nincs a határozatukat egy legyintéssel felülbírálni. Már úgy értem egy demokráciában nincs. "
Nem is fog ez megtörténni.
Fabius, alapvetően nem értem a blogbeírásod miértjét. Olvasd el az Magyarország Alaptörvényében a 26.cikk (2) bekezdést.
Ebből láthatod, hogy a hivatásos bírói nyugdíj korhatár egyezik a mindenkori öregségi nyugdíj korhatárral. Az Alkotmánybíróság az Alaptörvény szellemében kell, hogy eljárjon, de az Alaptörvényben foglaltak nem képezik eljárásainak tárgyát. Ennélfogva jelenthette ki Orbán, hogy a bírák nyugdíj korhatára marad, csak a nyugdíjazásukról szóló jogszabályt kell összahangba hozni az Alkotmánybíróság döntésével ill. az ALaptörvénnyel. Miként az Alkotmánybíróság is rendelkezett a vonatkozó jogszabály megsemmisítése útján.
Ezért szerintem marhaság a posztod, legfeljebb egy kis szájtépés generálására jó.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Én meg ezt az elvakult gyűlöletet nem értem. A szoci szavazók tényleg ekkora konkurenciát látnak az ördögbotosokban?

Egyébként meg sokszor elmondtam: normálisabb alternatíva hiányában ha választanom kell a béna faszok irányba terelgetése és a megújulásra képtelen korrumpálhatók legitimálása között, én az előbbit fogom választani. Aztán majd kiderül.
Ha olvastad volna az alkotmánybíróság ítéletét, akkor rájöhettél volna, hogy a rendszer maradhat, ha megfelelő formába öltik. Ennyi a történet. Tehát Orbán nyugodtan mondhatta, hogy az alkotmányossági kritériumok betartása után a után a lényeg változatlan marad.
@a szív fészkei: Nekem az LMP-ről meg van a magam, rájuk nézve nem túl hizelgő véleménye. Folyton olyan akcióba kezdenek, ami kicsit mintha a fidesz találta volna ki. Mintha részt kaptak volna a közvéleménymegosztási és -fárasztási akcióban.
Olyan akciókba fognak sorra, ami a kezdettől kiszámmíthatan bukásra van ítélve. De a fidesz elmondhatja, hogy ni, itt a demokrácia, hiszen kimehetnek pampogni, aláírást gyűjteni. Viszont minden valós hatás nélkül.
A legutóbb sem ők nyertek teret, hanem Selmeczi (talán mert későn kapta meg a konnektor mellől az écát) vetette el a sulykot, amikor magáncég mellé ált ki pártja nevében (endresy.blogspot.hu/2012/07/szovivoi-idozavar.html).

Ja, és a tegnap ígért link, ha itt már elsodródott volna reggel óta: endresy.blogspot.hu/2012/07/kinek-nyakan-log-konzultacios-teher.html
@prosperitas: mint a röghözkötésnél. mert nekünk ilyen karakán AB jutott.
@Fabius: Ez nem gyűlölet. Düh és frusztráltság, csalódás. Ha te egy gyurcsányozó, szemkilövős, nem állok szóba mással csak a fidesszel, jobbikkal pártra akarsz szavazni, a te dolgod. De ne tessen 2014-ben arról panaszkodni, hogy az ördögbotosokról kiderült, hogy ezek is ugyanolyanok mint a fidesz és a lenézett mszp.
Fejtől bűzlik a hal, avagy miért nincs közbiztonság ?

Pintér elvtárs a módszerváltás előtti időkben

Pintér mindig is a hatalom és azon belül is a karhatalom közelében mozgott. Az 1989-es úgynevezett rendszerváltás előtt az MSZMP hűséges kutyájaként a rendőrségnél futott be egy igen sikeres pályát. 1978 és 1985 között az akkor még törtető „Sándorunk” az Országos Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának előadója volt, majd főelőadója lett. 1985-ben átkerült a Budai Rendőrkapitányságra bűnügyi osztályvezetőnek, majd megbízott kapitányságvezetővé léptették elő. 1988-ban átirányították a Pest Megyei Főkapitánysághoz, ahol a vizsgálati osztály vezetőjévé nevezték ki. Ez a pályafutás természetesen nem mindenkinek adatik meg, de ha valaki abban az időben a párt hűsége katonája, akkor bizony könnyebben juthat előre. A „jobboldali” kormány belügyminisztereként az MSZMP-s múltról inkább nem is beszélt Pintér, aki természetesen nem az első és nem is az utolsó a Fidesz tagok közül, akik ilyen „szép” múlttal rendelkeznek.

Az 1989-es szörnyű „katasztrófa” sem akasztotta meg Pintér pályafutását, amely nemhogy leszálló ágba került, hanem még jobban felívelt, mint azelőtt. 1990 és 1991 között a Pest megyei főkapitány közbiztonsági helyettesévé léptették elő, majd 1991 márciusában Budapest rendőrfőkapitánya lett. Pár hónappal később, 1991 szeptemberében Boross Péter akkori belügyminiszter kinevezte országos főkapitánnyá, mely tisztséget öt éven keresztül viselt, amikor nyugállományba vonult. 1991-ben vezérőrnaggyá, majd 1993-ban altábornaggyá nevezték ki.

Vajon egyéni tehetsége és teljesítménye juttatta előre, vagy kapcsolatai révén kerülhetett egyre feljebb és feljebb a ranglétrán? Miként érhette el Pintér Sándor ilyen gyorsan a rendőr-főkapitányi posztot az 1990-es években? Az az egy biztos, hogy már akkor is kiterjedt kapcsolatrendszere volt mind a politikában, mint pedig az alvilágban, azonban erre belügyminisztersége idején is számtalan példát fogunk látni.

Közéleti és gazdasági pályafutása

Nyugdíjazása után őrző-védő céget alapított Civil Biztonsági Szolgálat Zrt néven, majd 1997-ben az OTP Bank Rt. biztonsági tanácsadója, illetve igazgatóságának tagja lett, és Csányi Sándor közelébe került, aki jelentős részvénytulajdonnal is rendelkezik a bankban.

Számos vállalkozása alapján az Index információi szerint már többször felkerülhetett volna a leggazdagabb hazai vállalkozók listájára, de ő inkább - talán nem véletlenül - kimaradt a top 100-ból.

Fenyő Jánost 1998. február 11-én rejtélyes körülmények között agyonlőtték és a tetteseket azóta sem találják
@Fabius: "A szoci szavazók tényleg ekkora konkurenciát látnak az ördögbotosokban?"

semmit nem latunk az ordogbotosokban.

erted..

csak azt, hogy joptt megegy baloldali part, aki a cociknbal is baloldalibb akar lenni. es vagyunk joparan jobboldali liberalisok. akiket egyuszeruen jobban kepvisel az mszp-dk vonal, mint az ordogbotosok barmikor is fognak a sukoros feljelenteseikkel, plazastoppos, antiglobalista hippiszovegeikkel. ennyi.

nincs harag.

csak egyszeruen be- es kiszamithatatlan az lmp.
A duplázásáért bocs, de elsőre nem jelent meg, és azt hittem rossz gombot nyomtam :-(
@hümhüm:

Neked olvasásra javaslom az alaptörvény nemzeti hitvallás részéből ezt a passzust:

"Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét."

Mert történelmi alkotmányunk szerves része az 1869-es bíróságokról szóló törvény, ami többek között a bírák függetlenségét és elmozdíthatatlanságának elvét garantálja. El kell dönteni, hogy most akkor csak pofáztunk erről és ha nem felel meg kényes ízlésünknek meg a napi politikai akaratnak, akkor a nemzeti hitvallás le van-e szarva, vagy tartjuk magunkat a megfogalmazottakhoz. Ha a leszarás lenne a válasz azért jelzem, a leszarni kívánt mondatban a szentkorona is szerepel, még mielőtt nagyon fekáliás lenne.
oops, arogán is szabadságol, pont most, hogy mik vannak :D

A hitelfelvételről folyó megbeszélésen a lap szerint jelen volt Pleschinger Gyula a gazdasági minisztérium államtitkára is, Rogán Antal viszont éppen ma kezdte meg nyári szabadságát, így nem vett részt a tárgyaláson.

hvg.hu/gazdasag/20120717_imf_targyalas_varga
@GeoCracker: Mna fene, ezek elirigyelték a receptet az lmptől?! Vajon kinek a civiljei? Fidesz? Jobbik?
Szegeny Varga!

Ugy tunik, akik meg jovojuket tervezgetik, mind igyekeznek az IMF-targyalasnak meg a kornyekerol is tavol maradani. Ok majd mind jo esellyel indulnak, hogy kommunikacios offenzivaval mossak tisztara a nevuket, mint akiknek semmi koze a megallapodashoz.
Ez a hulye Varga lesz odadobva az oroszlanok ele, mint fobunos.

Kivancsi vagyok milyen poziciot kap majd erte? Ha eleg zsirosat, akkor lehet, hogy megse olyan hulye...
@Cirbolya_sentinel: Miért van az az érzésem, hogy a mély torok2 magyar verziója elől menekülnek?! Minden magára valamit is adó fideszes elhúzott szabira. Vikike, gyurika, tónika, petike washingtonba ment, lalikára meg talán szájpecket tesznek... Annyira kell a pénz, hogy inkább eltűnnek a balfenéken mielőtt labancoznak, moszkváznak egyet?
@a szív fészkei:

Azért ne tegyünk úgy, mintha soha ott se lettek volna:

hvg.hu/itthon/20111226_mtva_rendor_schiffer

Azt hiszem mi a saját példánkkal bizonyítottuk, hogy igenis létezik olyan civil kontroll, aminek eredménye van. Az LMP legnagyobb előnye az én szememben pillantnyilag az, hogy ők már abban a környezetben szocializálódnak politikusként, amelyikben a magamfajta, férjed fajta emberek odamennek, és arcból arcba is elküldenek a faszba, ha hülye vagy. Ők megtanulják, hogy a kritika nem egy elvont nyafogás valahol a neten, hanem közvetlenül arcba fröccsenő indulat nyálpötty az elégedetlen választótól. Ez pedig nagyobb visszatartó erő bárminél.
@Cirbolya_sentinel:
Nem tudom, azért tévén át nem tűnik olyan félelmetesen kemény dominának ez az agyonbarnult, ősz hajú hölgy, hogy ezek ennyire menekülnek előle.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

"nem állok szóba mással csak a fidesszel"

Milyen jót beszélgettek legutóbb is a Közgép udvaron. Szinte szövetséget kötöttek.

Nekem semmi bajom azzal, hogy szoci szimpatizáns vagy. Csak nem értem miért az LMP miatt vagy frusztrált és dühös, miért velük szemben érnek az égig az elvárások, és miért hiányzik ugyanez a szocik felé?

Mert megújulást, tisztulást, változást, akciót, bármi lótúrót követelni tőlük még nem hallottalak.
@Fabius: Volt olyan aki nem volt ott?! Nem ücsörgött, buzdított nekik?! Persze, hogy egy politikus nem hagy ki egy ilyen remek fényképezkedős lehetőséget egy nagy port felverő ügyben. Ne feledd, a politikus sem jobb egy reflektorfényre ácsingozó rubint rékánál. Ez nemcsak schifferre igaz, igaz gyurcsányra is, vagy mesterházira is. A politikus az igazi médiakurva. Ne azért kelljen már dicsérgetni, mert megtalálja a médialehetőségeket.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Mindenkinek szíve joga szar véleménnyel lenni az LMP-ről. Nem szimpatikusak, oké, nincs harag, nekem is van bajom velük elég.

Én tényleg csak azt az indulatot nem értem, amit csekk és kismaci nyom, ha szóba kerülnek.
@Fabius: És ezzel hümhüm mely állítását cáfoltad? Az alaptörvényben szerepel, hogy a bírák szolgálati viszonya megszűnik a nyugdíjkorhatár betöltésekor. Ezt az AB nem semmisítette meg, nem is tehette volna, az alkotmány ezen rendelkezése tehát továbbra is él, kötelező, és az alacsonyabb rendű jogszabályokat ezzel összhangban kell megalkotni.
Annyi az AB elvárása (a bírák függetlenségének és elmozdíthatatlanságának elvéből kiindulva), hogy legyen egy - pontosan meg nem határozott - átmeneti idő.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Ehhh...sóbernorbirékáról eszembe jutott valami, ide kurvára off, de ha zokogva akarsz röhögni olvasd el:

magyarcitrom.postr.hu/norbi-szerint-a-kovetsegi-fenykep-marketing-volt
SZDSZ, LMP...

Mint SZDSZ szavazo, majd nem-szavazo van nemi alapom arra, hogy velemenyt mondjak az ugyben.

Bar szerintem is az LMP az SZDSZ palyajat futja be, megis ugy gondolom paran kisse letulozva irnak az ugyben.

Az LMP eseteben szinte ponrol pontra ki lehet mutatni ugyanazokat a staciokat, es jellegzetessegeket, amiket az SZDSZ eseten.

DE!

Am azert meg tavol tartanak az SZDSZ 2006 utan, fokent a gazdasagi helyzet, es a Fidesz nyomasatol atomjaira szetesett partkent elkovetett szerencsetlenkedesetol. Az SZDSZ-t egy ido utan eluralta a hozzanemertok (Demszky...), szaremberek (Horn, Wekler...), naiv balekok (Fodor...) tobbsege. Es mar csak nyomokban maradt pragmatikus, az ugyekkel foglalkozo (Kuncze) emberuk.

Ugyan komolyan gondoltak, hogy ha Gyurcsanyt megbuktatjak, akkor majd azt szavazoik ertekelni fogjak? Hogy majd Suranyit fogjak a szocik felemelni, csak mert Orban aldasat adta ra Fodornak? Hogy Gyurcsany tavoztaval a maradek kemenyvonalas szocikkal, akik korabban is betartottak mindennek, aminek lehetett (pl. egeszsegugy), majd konnyebben fognak egyezkedni?

Es bar minden rossz elemet felfedezni velek az SZDSZ-bol az LMP-n, megis azt gondolom, hogy bennuk legalabb van MEG fantazia. Kulonben csak legyintenek, hogy Milla, 4K!, Szolidaritas? Lapozzunk!

Mar parszor leirtam, miert tartom akar vegzetesnek is, amit csinalnak, de az o ugyuk, az o partjuk...

Szerintem a mostani akciozasukkal szerzett szimpatia is ugy fog elulni, mint a decemberi. Par honap alatt a megelozo szintre...
@grundigg:

És te ezzel melyik állításomat cáfoltad? Mert, ha keletkezett jogalkotási kötelezettség az AB határozat miatt, akkor

1: a jelenlegi szabályozás alkotmányellenes,
2: Viktor nem intézheti egy legyintéssel,
3: csak változtatni kell a rendszeren, hogy a bírók függetlenségének és elmozdíthatatlanságának elve maradéktalanul érvényesüljön.
@a szív fészkei: Azért örülnék ha egy pici rád is omolna belőle. :) Gondolom te is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Szerintem olvasd el figyelmesen az alkotmánybírósági közleményt, és akkor látni fogod, hogy igazam van. Az alkotmánybíró az alkotmányt (Alaptörvényt) nem bírálhatja felül, az nem az ő ítélkezésének a tárgya, hanem az alapja. Nem is teszi ezt a határozat, hanem a bírák jogállásáról szóló törvény vonatkozó passzusait kifogásolja. Az a törvény pedig nem azonos az Alaptörvénnyel.
@Fabius:
Az általad idézett mondat az (aktuális) Alaptörvény preambulumában van. Szerintem, mint minden efféle fennkölt stílusú szöveg, eléggé homályos és elnagyolt (nem is lehet más, mert akkor oda a fennkölt stílus), mivel nem részletezi itt a preambulumban, hogy mire is gondol. Az általánosság mögött rejlő konkrétabb gondolatok az Alaptörvény további részletező cikkelyeiben vannak megfogalmazva (ha ugyan...).
Szerintem kár 1869-es törvényekre hivatkozni, mert akkor vissza lehetne menni Verbőczyig, sőtt az Aranybulláig, netán Szent István törvényeiig, dehát ezeket a történelem mármeghaladta. Nehogy már előadjuk Angliát, ahol néhol még most is érvényben vannak 300 éves, ma már nevetséges jogszabályok.
Amúgy 1869-ben nem volt nyugdíj....
@Fabius: Közgép, ja. Meg is kell ám dicsérni, szarkazmus nélkül is. De, sőt DE. Ne kelljen már azért tapsolni, mert havonta egyszer a közvéleménykutatások előtt villantanak, mint egyszeri filmcsillag az oscar átadón. De hol vannak most? Mit csinálnak? Mit csináltak a leláncolós cucc után? Tán még fogdában ülnek? Akkor most ennyi? Ennyire telt vagy ennyire önteltek?
Nem őszinték, nem egyenesek, bármit, ismétlem bármit, még a nácik karlengetést is bevállalnák, ha az feljebb lökné őket, max azt kiáltanák, hogy fenntartható.
Amúgy tévedsz, nekem nincs kifejezett párpreferenciám jelenleg. Azt tudom, hogy ez a választék, amiből választanom kell. Egy korrupt, cinikus, antidemokratikus izé, ami kizárt, a neonácik szintúgy.
Mi marad akkor? A dk, ami semmilyen, és nem lehet rá számítani, ha egy gyurcsányozás földreküldi őket. A szocik semmit nem csinálnak, ez pedig baromira idegesítő. A nagy büdös semmire 2010-ben sem szavaztam, most sem fogok, ha nem mutatnak fel valamit. Ott az lmp, aki bárkivel összeállna kicsit több hatalomért akinek komoly demokrácia deficitje van. Akinek meg nincs, azt elintézik szemkilövetős öszödös dumával, meg korrupcióval. Ami utóbbi azért érdekes, mert ez nem izgatta őket, mikor viktor alá interpelláltak, vagy mikor a jobbikhoz dörgölöznek.
Számtalanszor kritizáltam már őket is, mármint az mszpt, hogy soha semmit nem csinálnak, lapítanak mint szar a fűben. Ebben tévedsz. De az mszp tudja kik ők, hol állnak a politikai palettán, ebben a szerepben szerzik a szavazatokat, következetesen. Tudják magukról, hogy ők egy balos párt. Ez pl. marhára értékelendő bennük, ez már több, mint amit az lmp elmondhat magáról.
Nem adom a szavazatomat egy fideszhez és jobbikhoz dörgölőző, kampányszerűen, népszerűségért magát leláncoló pártra, aki szopna, nyalna, gombot varrna egy kis népszerűségért, még a mi júj de függetlenek vagyunk független civilekkel összeállva győzni fogunk szólamú izére. Mert utóbbi pont a minden pártból ki vagyok ábrándulva, mert mind korrupt és hazudik és júj de kiábrándult és csalódott szavazóknak szól. Az utóbbi közvéleménykutatások szerint ők vannak többségben.
@Fabius: Ebben igazad van. Ők csak szájkarate szintjén nemzetiek és történelmialkotmányosak. Ha pld. majd a termőföld és vízkincs kerül sorra, ugyanúgy leszarják majd az ország érdekeit. :(
@Penivaldes: a gáz az, hogy az ortodox is épp bukóban van. :)
@hümhüm: Látom, te alapvetően el vagy tévedve. Rajtad kívül senkinek sem fordult meg a fejében, hogy az AB az alaptörvény alkotmányosságát vizsgálgatná. Ha elolvastad volna a linket, vagy megértetted volna, akkor láthattad volna, hogy az AB egy konkrét jogszabályt vizsgált, nem az alaptörvényt, azt viszont az alaptörvény rendelkezéseinek fényében.
@Zuckerbrot: Bíró-e vagy? Akkor kuss.
@Fabius:

EBBŐL a felhozatalból én biztosan szoci szimpatizáns leszek. Mert ENNÉL a helyzetnél még akkor is jobb volt, amikor a szocik az SZDSZ-szel karöltve segget vakargattak.

És jól csinálják. Jól csinálják, hogy igazából csendben vannak. Ti, LMP szavazók, akik olyannyira egyetértetek még mindig a szemkilövő gumilövedékezéssel és burkolt vagy nem burkolt Gyurcsányozással vagytok rá az élő példa. Nálatok is működik a Fidesz agymosás.

Nálatok még mindig, erkölcsi szinten is, a Fidesz még mindig az MSZP felett áll.

Ha elkezdenének a szocik akciózni, akkor:
- egyrészt az LMP rögtön menne dörgölőzni - lásd még: éhségmenet
- másrészt rögtön céltáblája lenne a Fidesznek és a hozzátok hasonló, a Fideszt még mindig inkább preferáló embereknek.

Én azt mondom: maradjanak kussban, jobb, ha az emberek maguktól jönnek rá, hogy bazze, a szocik alatt jobban éltem! A szocik ilyet nem csináltak!

A JELENLEGI helyzetben én a következőket várom a szociktól, ha nyernek:

- A demokratikus intézményrendszer visszaállítását.
- A jogbiztonság visszaállítását.
- A külföld bizalmának helyreállítását.
- Lehetőség szerint a Fidesz ténykedésének kárainak csökkentését.
- A havi pénz ismét a MANYUP számlámra kerülését x dátumtól.

Most így hirtelen ennyi jut az eszembe.
SZÁMOMRA a garancia a fentiekre, a helyreállítás lehetőségére az, hogy:
- van már kormányzati tapasztalatuk
- voltak már kétharmadban és nem éltek vissza vele
- ha tényleg szarban voltunk, beismerték, kértek és KAPTAK IS forrásokat, amikkel OLCSÓBBAN tudták a gazdaságot finanszírozni.

Nem vagyok naiv: a politikus hazudik. Ha valaki még felháborodik ezen, annak kevesebb az IQ-ja, mint Forrest Gump-nak.
@GeoCracker: Továbbra is nehéz felfognom, hogy a bíráknak miért rossz az, ha az általános 62 éves nyugdíjkorhatár elérésekor nyugdíjba mehetnek és nem kell 70 éves korukig dolgozni.

Ha ennyire támogatják itt egyesek, hogy 70 évig dolgozni kelljen, akkor miért nem emeljük fel az általános nyugdíjkorhatárt 70 évre, hogy mindenki örüljön, hogy tovább dolgozhat?

A nyugdíjkassza is jól jár, az állam is jól jár meg az állampolgár is.
@hümhüm:

Olyan, hogy szerinted meg szerintem nincsen. A nemzeti hitvallás az alaptörvény része, bele is van írva, hogy szó szerint értendő és törvényerejű, mint a paragrafusokba szedett része.

Innentől meg igen, vissza kell menni Verbőczyiig, az Aranybulláig. Ezt nem én találtam ki, hanem akik az alaptörvényt szövegezték. Ha így írták meg, mert szerintük így jó, akkor meg tartsuk is be, és ne keressünk kibúvót mikor kényelmetlen.

Jah, hogy ez így értelmetlen, meg anglia izé? Ezt beszéld meg a szövegezőkkel.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Hát nem tudom, hogy ők mit tudnak magukról de ezt áruld már el nekünk, hogy a maszopp mi fasztól "balos" párt??? :)

Remélem nem azt fogod írni, hogy azért mert sok a piros szín a dizájnjukban. :)
@Gábriel angyal: Ezt időről időre én is kérdezem és hozzáteszem azt is, hogy nem létező ellenzékünk van.
@Fabius: A sírva röhögős rész az az, hogy vannak akik beszopják. A másik szimpla röhögős rész meg az, amikor már nem hívják meg olyan helyre, ahol hagyományosan a nők tudják, hogy kell az alkalomnak megfelelően felöltözni.:D
@Fabius: "És te ezzel melyik állításomat cáfoltad?"

Hát pl., hogy Orbán leveri az AB lázadását, meg azok ne pofázzanak bele a rendszerbe stb. Orbán ugyanis semmi ilyesmit nem mondott, egy szóval nem kritizálta az AB-t. A rendszer bizony marad, hisz az alkotmány is marad.
Más kérdés, hogy ősszel Brüsszelben az alkotmányt is felülírhatják, és akkor lehet, hogy a rendszernek is mennie kell.
@Penivaldes: ez legalább reménykedésre is adhat okot. :)
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Ezt addig olvastam, hogy kimosta agyamat a Fidesz. Most negyedóra röhögésszünet következik, mert kiestem a fotelból.

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
@grundigg:

De rendszer nem marad, mert változik, ha új szabályt alkotunk rá :-))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

" Ott az lmp, aki bárkivel összeállna kicsit több hatalomért akinek komoly demokrácia deficitje van. "

Numeró unó LMP kritika: ezek a gecik nem akarnak összeállni senkivel.

Döntsük már el, hogy akkor most mi van ezzel az összeállással. :-))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

"mi júj de függetlenek vagyunk független civilekkel összeállva győzni fogunk szólamú izére. "

Ez speciel nem szólam. Szív férje és én vagyok rá az élő cáfolat, meg a Hermina rendelő, az erősen átgondolt zuglói kommunális és bölcsi adó.

Ragaszkodjunk a tényekhez.
@Gábriel angyal: Imádom, mikor a jobbik és hívei politológiával foglalkoznak. Olyan mint amikor a kutya kétlábon jár.
Nézzük csak, talán azért baloldali értékeket képvisel, konzekvensen. Talán olvasd el a közzétett doksijaikat (vitairat, választási program), nem perverzebb dolog hidd el, mint kurucinfót vagy barikádot, vagy más neonáci szennyoldalt olvasgatni. Látom, vladys szabin van. Mindjárt jössz azzal, hogy ők komcsik, a fidesz meg balos és a jobbikon kívül nincs jobboldali párt kishazánkban (most óriásit ásítottam erre).
@Fabius: Nem mondtam, hogy ilyet nem tesznek. De választásokra összeállunk a civilszervezetekkel, mint két kicsi legó (karácsony), az reklámszöveg a pártokból kiábrándultaknak. Ez viszont tény.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

"- másrészt rögtön céltáblája lenne a Fidesznek és a hozzátok hasonló, a Fideszt még mindig inkább preferáló embereknek."

Azt hittem ettől a félbites - aki nem eszik a maszop tenyeréből az fideszes!!!! - dumától több eszed van.

Tévedtem. Van ilyen.
@Fabius: Finnyás vagyok, na. Az összeállás legyen őszinte, ne szavazatszerzés és reklám legyen az elsődleges cél. Ne legyen izzadtságszagú, ne süssön róla az erőlködés. Törekedjen arra, hogy mind megjelenésben, mind cselekvésben megfeleljen a felvállalt politikai irányzatoknak, ezt tartósan képviselje.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Ja, reklámszöveg, egyetértünk. Ahogy reklámszöveg a maszop: 300 ezer rokkantnyugdíjassal megnyerjük a választást, a Fidesz 100 ezer forintos minimálbére is.

Csak emögött van valamennyi tartalom is.
@Fabius: ja es en mondjuk kenysezrszavazo leszek..

mint sokan masok. lehet, ezert haragudnak az pmpre, mert az egesz egy be nem tartott igeret:-)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem kell ásítani. Nyúlnyi agyammal csak azon morfondírozom, hogy talán nem a doksijaikat kellene nézegetni, hanem a kormányzásukat, ami minden volt csak nem "baloldali". :)

Jut eszembe Áder, Bándy Kata családját mikor látogatja meg???
@Cirbolya_sentinel: A rendszerváltás után a kétszintű bankrendszer felállásáért epedeztünk. Megszületett!Az Orbán által létesítendő - fele részben - állami bankot ugyan miből óhajtja feltőkésíteni?Folyó bevételek az ország finanszírozására sem elegendőek, IMF hitelből tilos, pénzpiaci tőkéből a gatyája is rámenne!Kérdések, és érthetetlenség üti fel a fejét e tárgyban. Ráadásul egy ilyen bombasztikus ötlet bevezetésének költségigénye elképesztően magas, hacsak a napi működés infrastruktúrájára gondolunk, nem beszélve a versenyképes jövedelmekről, melyek a bankrendszerre jellemzőek.Van egy lényeges kérdés e bejelentés hallatán:Milyen gazdasági eredmény, milyen hozadék az, amely ezt a rendkívüli elhatározást követi?Állampolgárként fajsúlyosan elvárnám a kormányzati döntések indoklását, számomra nem elég a szabadságharcban lovon nyargaló miniszterelnök oldalkiáltása, mely ostor pattogtatással van zeneileg aláfestve.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

De aki jelenleg NEM akar összeállni senkivel, azzal szemben ez értelmetlen. Szedd elő akkor, ha majd tényleg akar itt valaki összeállást a társadalomban jelenlévő igény szerint. De erre szándék sincs egyelőre egyik oldalon sem.
@Gábriel angyal: Hagyják békén Bándy Kata családját, és hagyják békén a holtakat is.
az mszp kormányzása az kapaszkodás volt a hajóhíintán. szeretném ha egyszer csak mint fájdalmas távoli emlék maradnának meg.
@Fabius: Ebben nincs igazad. Pont te voltál a múltkor, aki a szocikat ekézte. Ebben igaza van Kismacnak, hogy ha a szocik bármivel kapcsolatban megszólalnak felhangzik az elmútnyócév kórusa a gúnyos na persze, pont ők beszélnek kísérettel. Ha most elkezdene közgépezni az mszp, akkor te is kiröhögnéd őket. Már látom a posztot az mszp esete a közgéppel címmel.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": bocs de valahol jogosan hangzik fel a kórusmű..még akkor is ha nem vagyok híve az elmúltévezéseknek.
Jó a kép! A fityisz egy bolsevik típusú kripto-rákosista párt. Bölcs vezért 97%-os szavazataránnyal szavazzák vissza hivatalába! Még Kim Ir Szen is örömmel tapsikolt volna! ;)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

A csalódottság nálam is megvan. Sokkal többet vártam, és arra végképp nem számítottam, hogy két év után is úgy kerüli őket bármiféle profizmus, mint Selmeczi Gabriellát az épeszű gondolat.

De ettől még a hülyeségeikért fogom picsán rúgni őket, és nem kezdek kiabálni, hogy rosszabbak vagytok a fidesznél, mert csalódást okoztatok.
@Fabius: De ők összeakarnak állni, borzasztóan össze akarnak állni egy pártfüggetlen, parlamenten kívüli elkötelezett civil szervezettel:
hvg.hu/itthon/20120710_karacsony_lmp_dk
"Az LMP frakcióvezető-helyettese a lap keddi számában közölt interjúban azt mondta, most arra készülnek, hogy nem kötnek szövetséget a jelenlegi parlamenti pártokkal, viszont keresik az együttműködés lehetőségét azokkal a szervezetekkel, amelyek hozzájuk hasonlóan tiszta lappal indulnak, és egyszerre kritikusak az Orbán-kormánnyal és az azt megelőző szocialista kabinetek politikájával is"
@Penivaldes: Nem a jogosság a kérdés, hanem az, hogy ha állandóan ezt huhogjuk, és ezzel torkoljuk le amásikat, ne csodálkozzunk, ha nem szólal meg. Ha ez a válasz egy ellenzéki megmozdulásra, mert ugye már elkúrtad-takaroggy kórus félreérthető lenne, akkor nincs értelme megmozdulni, az inkább negatív hatású, mint pozitív.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Én pontosan ugyanezt írtam a legelső beírásomban is, amire te reagáltál azzal, hogy olvassam el az AB közleményét. Abból jogosan gondolhattam, hogy nem értetted a beírásomat vagy az AB közleményét. Ezek szerint csak félreértettük egymást.
Remélem, az országyűlés úgy módosítja az ominózus törvényt, hogy az már elsőre megfelel mindenkinek...
@Fabius:
Ne marháskodj...Verbőczy, Aranybulla...
Kicsit olyan a szöveged, mint amikor a kersztényektől pofozkodás esetén számonkérné valaki, hogy miért ütött vissza, amikor Jézus azt tanította, hogy ha megütik az arcod egyik felét, nyújtsd oda a másikat..
Ezért írtam azt, hogy a preambulumban foglaltak értelmezése és kifejtése történik az azt követő cikkelyekben, ami egyben azt is jelenti, hogy ahogy és ami a cikkelyekben meg van fogalmazva, úgy és azt kívánják beemelni az alkotmányba a preambulum általánosságban megfogalmazott elveiből.
Amúgy a bírákat nem váltja le senki, viszont ők is kötelesek alárendelni magukat a vonatkozó törvényeknek. Ha a törvény úgy rendelkezik, hogy 70 éves koráig lehet bíró (mint ahogy 2012-ig volt), akkor 70 évesen mehet legkésőbben nyugdíjba, ha úgy igazgatja, hogy a mindenkori nyugdíjkorhatárig lehet bíró, akkor meg akkor mehet legkésőbben. Azt kell látni, Fabius, hogy itt nem a kormányzat váltogat le bírókat, hanem megváltoztattak egy törvényt, és ahhoz akarták igazítani a bírók jogállását rendező törvényt. Csak szarul, mert az AB alkotmányellenesnek találta.
Az csak hamis és vicces jogkövetelés,hogy ha 1869-ben valahogy rendelkezett egy törvény, azt ne lehessen megváltoztatni.
@Fabius:

építészmérnök linkelte itt nekem az LMP egyik prominens személyiségének, Jávor Benedeknek a nyílt levelét Gyurcsánynak.

Ebben nem-is-annyira-szolid Gyurcsányozás, szemkilövő gumilövedékezés van. Konkrétan utóbbi pontig voltam képes végigolvasni az irományt.

És igen: te is és itt még sok mindenki, LMP szavazó illetve juszt-se-szavazok-senkire fotelfilozófus rakja még mindig feljebb az erkölcsi és minden mércéjén a Fideszt.

Fáj, hogy azt mondom, még mindig beszopjátok a Fideszes retorikát (Gyurcsányahibás, szemkilövő gumilövedék)? Azt gondolom, nem tudom, helyesen-e-é, hogy ha valaki egy bizonyos párttal egyetért, akkor annak gondolatkörével is egyetért.

Benedek bácsi még mindig szemkilövőzik, még mindig Gyurcsányozik egy jót, ha teheti. Te bevallottan LMP szimpatizáns vagy. Több kommentedből is kitűnik, hogy még mindig, nálad is feljebb van erkölcsileg a Fidesz.

Ja, most jössz majd azzal, hogy egy szinten van mindegyik párt, kivéve a friss-ropogós-zöldike LMP-t. Mert ők milyen jók. Meg láncolnak.

Ha te lehülyézel engem, akkor viszonzom: azt hittem, ennél neked is több eszed van, mint hogy elhidd, az LMP valóban az, akinek el akarja adni magát.
@Gábriel angyal: Ezért ásítok, és ezért a kutyás hasonlat. Mert ha megnézed a kormányzásukat, állatorvosi ló -szerű reformjaikat, az biza baloldali.

Miért, még nem látogatta meg sem ő, se viktor, se pintér, de még lázár senem?! Hiába itt az imf, spricelnek a ......
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": jó, de nem kell azoknak sírni, hogy jaj bánt minket a Pistike, akiknek a füle mögött nem tiszta. Tőlük jóval többet várnak el, mint az újaktól, nekik most bizonyítani kéne, hogy képesek változni, képesek elhagyni a mutyit.
amig ez nem megy, addig ők nem játszanak igazán. vagy nem játszathatnának.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Az a veszély nem fenyeget, hogy az MSZP Közgépezni fog. Velez új pénztárnok úr családi vállalkozásaival, apu Simicskával közös cégeivel tényleg vicces is lenne.

Igen, ekéztem a szocikat, és fogom is: ezért a változatlanságért. De áruld el: ha - képletesen szólva - beverek egyet Simicskának a Közgépezésel, és ő lefejeli a mellette álló üzlettársat, akkor én vagyok fideszes?
@hümhüm: Az egész gyakorlatot kell megváltoztatni, nem elég annyit mondani, hogy a bírák nyugdíjazása nem a tb törvény szerint mozog. Mint azt te is tudod, a bíróság a harmadik hatalmi ág, a bírákat nem lehet úgy kibaszni, mint pirikét a minisztériumból. Ezért nem lehet elintézni, a jóvanna majd módósíccsuk estére oszt csókólom alkotmánybíróbácsi. De ezt te is tudod, hiszen elolvastad a határozatot, nem igaz? Ezért írta Fabius, hogy egy ilyen határozatra legyinteni és azt mondani és akkor mi van, szarunk rája, a gyakorlat marad úgy ahogy van, az iszonyatosan nagy gáz.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "ha a szocik bármivel kapcsolatban megszólalnak felhangzik az elmútnyócév kórusa "

Drága hölgy, nem az elmuttnyócév, hanem AZ ELMÚLT HÚSZ ÉV az, ami miatt a maszop menjen a levesbe.
@hümhüm:

Nem marháskodok, csak el kéne olvasnod egyszer azt az alaptörvényt. Ugyanis ott van benne, R cikk (3):

" Az Alaptörvény rendelkezéseit azok céljával, a benne foglalt Nemzeti hitvallással és történeti alkotmányunk vívmányaival összhangban kell értelmezni."

Nem én írtam, nem én találtam ki. De azt jelenti amit jelent: Verbőczyt meg az Aranybullát. És az 1869-es törvényt is.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Angyal, ha te olyan iromány alapján kritizálsz, amelyet saját szavaid szerint nem olvastál végig, akkor ezt most hogy? Ez szerinted érvelés? Vitaképtelen vagy, a véleményed értéke ezek után nulla. Vagy, ne legyek olyan szigorú, fél bit.
"Konkrétan utóbbi pontig voltam képes végigolvasni az irományt."
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

"A kormányfő óriási nyomásra számít a munkahelyvédelmi akcióterv miatt, "

Munkahelyteremtés helyett már csak védelem.

Azt végképp nem értem, hgy non-profittá akarják tenni a közszolgáltatásokat. A hulladék és vízügy államosítással párhuzamosan kiterjesztik erre is a megemelt különadót. A gáz, áram biznicbe tökig benne vannak. Non-profit? Épp most fogják rólunk az utolsó bőrt is lehúzni, az utolsó garasunk is megy a feneketlen zsebbe elszámoltatás nélkül.

Hazug, hazug, hazug.
vót egy embör, aki hajdanán, félrészegen hosszasan ecsetelte, hogy a politikának másnak kéne lennie, mire a dicső nemzetnek ecceribe kinőtt az erkölcsi érzéke, lett belüle szemkilövetési pancserpuccs, szociális népszavazás meg kétharmad. arkanygyal szárnysuhogás meg alaptörvény kerényije. orbánosított közgép (vagy fordítva), jó nagy, kövér baromság plusz selmeczi/szíjjártó tandem. ezenközben mindenki változik, a fülkeforr fölzabájja saját gyermekeit, az imf lengeti a csatabárdot, mire a nemzet lila sapit ölt, a kreativabbak hülyeségeket karattyolnak, olyan az egész, mint a rozmár csámcsogás. valahogy télleg más lett a politika, de a kutya megveszne tüle. a rének mmeg se ennék.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

" Több kommentedből is kitűnik, hogy még mindig, nálad is feljebb van erkölcsileg a Fidesz."

Legyél kedves idézni egy ilyet. Gondolom, ha több ilyen kommentem is van, menni fog.
@Penivaldes: Mindenkinek, még a szüzike lmpnek is van vaj a füle mögött. A politikában nem erkölcsi szűzek leledzenek akik harmat kis lelkükkel küzdenek a korrupció ellen. Ehhez gyomor kell, és vastag bőr.
Azért elgondolkodtató, hogy senki se mondta a fidesz ellenzéki idején, vagy az elszámoltatásoknál mostanság, hogy nem a fidesznek kellene nokiásdobozoznia, lopnakoznia, meg puchoznia. De most hogy az mszp van ellenzéki poziban, és esetleg felszólalna a korrupciós ügyekben, most azt mondod ne tegyék, mert vaj van a fülük mögött.
Érdekes felfogás.
@Fabius: Az a nagy bűne, hogy simicskával van egy üzletben, vagy az hogy szoci, vagy az hogy szociként a simicska 50 cégének valamelyikében üzlettárs? Szóval csak az közgépezhet akiről nem tudod hogy van-e benne érdekeltsége? Egy másik ellenzéki párt, pláne ha szoci ne is tegye? Üljön csendben, térdepeljen kukoricán? Mert te azt hiszed, hogy lehet más a politika, ha piaci alapon politizálunk, kiszolgálva a kiégett, politikában csalódott tömegek igényeit látszatra?!
Ja, Magyarország vajdája...
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): "Milyen Kismalac?
Gúnyolódsz, vagy elírás, drága Mérnök úr?"

Bocsánatodért esedezem. Tényleg Kismalacként képeződött le neuronjaimban neved. Mint ahogy mások gépészmérnöknek, vagy építészmérnöknek olvassák az enyémet.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Még valami:

"Azt gondolom, nem tudom, helyesen-e-é, hogy ha valaki egy bizonyos párttal egyetért, akkor annak gondolatkörével is egyetért."

A saját gondolatmeneted alapján akkor te egyetértesz Suchmann - legyen emeszpé fidesz nagykoalíciójával is, ugye? Mert olyan nincs, hogy a faszsággal nem értünk egyet, csak olyan van, hogy mindennel azonosulunk, ha szimpatizálunk bárkivel.
@saravad: A non-profit az államosítást jelenti a fidesz szótárában. Ahogy a nemzetivé tétel is, lásd pécsi vízművek.
Ez megint egy kedves lesz az utca embere fülének szólam, hiszen a gonosz külföldiek kizsigereik őket a vízdíjjal, meg a gázdíjjal, és az inkább legyen kádári árazású, mint rendes szolgáltatás.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": mindenkinek van valami a füle mögött igazából. szűzek nincsenek.
de azért ne hasonlítsd egymáshoz az lmp.-t meg az mszp.-t. és ezt úgy mondom, hogy egyiket sem támogatom.
nem azt mondom, hogy ne tegyék, csak ne kezdjenek el bölcsis módra bőgni, ha valaki megjegyzi, hogy ti sem voltatok jobbak..
erről van szó.
@saravad: Hát először munkahelyet akartak teremteni. Aztán a ténykedésük miatt már védeni kell a munkahelyeket. De sebaj, a zorbán megaszondta, hogy 100ezer lesz itt a munkabér nemsokára...
hű tükre társadalmunknak a fenti vita, mindenki azt nézi, miben van a különbség, mi a gátló, az el nem fogadható a másikban, amíg ez lesz, soha nem fog megváltozni ez az ország.
A közös nevező nélkül, ezzel a széthúzással, csak a vezényló félék nyernek, amíg világ a világ:

A MAGYAR UGARON

Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.
hasonló DIKTATÚRÁK esetén az IMF közleményeket az érintett nyelven is felteszik (ez európai országoknál szinte sosem szükséges)...

2010 óta minden IMF közlemény magyarul is fenn van a honlap lyukon...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Nyilván én vagyok a hülye, mert azt hiszem hitelesen Közgépezni az tud, aki nincs benne a Simicska érdekkörben, és mindenki más helikopter. Nem is értem, hogy fordulhat meg a fejemben ilyen. De ezek szerint hitelesen Közgépezni tudna az is, aki Simicska haver.

Akkor már csak az a kérdés, miért nem teszi?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "A non-profit az államosítást jelenti a fidesz szótárában."

Az én olvasatomban meg azt, hogy az orbánék ellopják a nyereséget. Ezért nincs profit...
@épészmérnök: Ó igen, előre a mindig azt mondom majd amire igény van párt felé. Szupi. Menjen az mszp a levesbe, ha nincs rá igény menjen. De ne kelljen már beérni egy mindig olyan leszek amilyenre vevő van párttal. Lehet, hogy neked jó, hogy egyik nap azt mondják, hogy ellenzékiként a többi frakcióval (kivéve szocik és dk) szorosabb együttműködés. Majd pár hétre rá, parlamenten kívüli koaliciót nekem, akik kiábrándultak orbánból, gyurcsányból és a szocikból. Mindig azt, ahol több szavazót szagolnak.
Igénytelen szavazónak elvtelen pártot.
@Gábriel angyal: Jut eszembe Áder, Bándy Kata családját mikor látogatja meg???

Azt a szegény lányt egy heteró férfi ölte meg. Ebből a szempontból?
@kovi1970: Van különbség, ha ők államosítanak?:D
@Fabius: Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy papcsákot csak az tudja hitelesen kritizálni, aki nincs benne az önkori testületben. Hiszen akár így, akár úgy, az lmp is egy csónakban evez papcsákékkal zúglóban. Kelletlen üzlettársak, mit kritizálják ott papcsákot?! Ugyanonnan jön a fizu mindkettőnek. Ezzel valahogy mégsincs bajod. Pedig várnainak több kötődése van a zúglói önkorihoz, mint mondjuk mesterházynak a közgéphez (amennyire én tudom legalábbis).
@prosperitas: "Továbbra is nehéz felfognom, hogy a bíráknak miért rossz az, ha az általános 62 éves nyugdíjkorhatár elérésekor nyugdíjba mehetnek és nem kell 70 éves korukig dolgozni."

Te kis butus, most lebuktál. Nehéz neked felfogni még saját nevedet is. A bírák nyugdíjkorhatára 62 év. Te szerencsétlen. Nem KELL 70 éves korukig dolgozniuk, csak LEHET. Te agyi-lelki nyomorult, te Orbándiktátor WC papírja. Azt is rosszul tudod, amit nem értesz.
Na most azért rossz ami van, mert mint Fabius írta, történelmi alkotmányunk része, így jelenleg hatályos Alaptörvényünk értelmezése során jogerővel irányt mutató elem a bírói függetlenség és az ebből következő elmozdíthatatlanság, másrészt a modern jogállamiság egyik fontos eleme, a fékek és ellensúlyok rendszerének egyik sarokköve és eképpen a demokrácia fontos garanciája.
Na most a baj, kis bugyutám nem az, hogy meddig kell egy bírónak dolgoznia, hanem az, hogy eddig kialakult az a rend, hogy 70 éves korukig lehetett. Erre jön az állampárt legbelsőbb köreiből az új legfőbb bíró és rögvest kap olyan hatalmat, hogy kvázi ő egy személyben eldöntheti az új bírók kinevezését. (hiába a bohóckodás a szakmai testülettel, pályázatokkal. végül ő dönt.)
A 70 és 62 év közöttiek elzavarásával pedig egyszerre annyi bíró ment el nyugdíjba amennyinek 8 év leforgása alatt kellett volna. És hirtelen ott van Handó, egy éve a hivatalában, és annyi bírót fog kinevezni, amennyit nyolc év alatt kéne. Érthető? Egy négy évre megválasztott párt nyolc évre elegendő bírói kinevezésről fog dönteni. Na ez a probléma. Ezt hívják túlhatalomnak. Nem az a probléma, hogy a bírónak annyi ideig kelljen dolgoznia mint a fogtechnikusnak, és az 62 vagy 65 év.
@Cirbolya_sentinel: Ó, az alap megvan mindkettőnkben. Igaz, @Fabius? Egyikünknek sem kell se a fidesz, se a jobbik. A többi már részletkérdés.:D
@Mariann19: Már megbocsáss, de Te (is) túl értelmes vagy ahhoz, hogy megérthesd mi folyik itt :)

Már tavaly, vagy mikor, a gazdaság és mindenmás tőkehiányáról szólva OV mondott olyat, hogy majd az állam fog forrásokat biztosítani a gazdaságnak. Mivel a bankok nem. Befektetők nem. Piacok sem. Hogy honnan? Na ja.
@Fabius: Hogy miért nem teszi? Ezután az eszmefuttatás után még kérded?!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Ne hasonlítsunk már egy köztestületet egy mutyibirodalomhoz :-)) Ilyen alapon csak az tudja hitelesen kritizálni a Fideszt, aki nem ül vele egy teremben a nagy büdösben, úgyhogy mindenkinek kuss :-D

Arról meg, hogy Mesterházynak és a zuglói maszop vezér Tóth Csabának milyen mutyista kötödése van egymáshoz tudok mesélni, ha kéred, de szólok előre, nagyon szarul fogsz belőle kijönni :-)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Igaz, éppen a részletkérdéseken vitatkozunk :-))
@a szív fészkei: "Milyen civilekkel fog összefogni Jávor? Ez Morus Utópiája valahol."

Az LMP éppen, hogy egy nagyon civil párt, ez a ti fogalmi rendszeretekbe azért nem fér be, mert sohasem ismertetek civil mozgalmat. Honnan is ismertetek volna?

Ha Magyarországon van civil mozgalom, akkor az a zöld, környezet- és természetvédők. Most már huszonkét éve vannak a porondon, országos hálózatokkal, tizennyolc éve saját internetes hálózatuk van, a Zöld Pók, folyamatosan egyeztetnek egymással. Az LMP-t pontosan ez a társaság vitte be a parlamentbe. Az a (Magyarországon) különleges bennük, hogy alapelvük a konszenzuskeresés, és az egymással való szolidaritás. Arról beszélnek nyilvánosan, amiben egyetértenek. Van a hálózatban nemzetközi szervezettől falusi biológia szakkörig minden, egyenrangú résztvevőként. Az LMP parlamenti frakciójának jónéhány tagja ennek a mozgalomnak a régi harcosa.
'56 utáni kádári konszolidáció, az új kedves vezető is megaszonta:

Már érezni az IMF kedvező hatását

Csökken az államadósság kockázata, és ma volt, idén először, 7 százalék alatt a kincstárjegyhozam.

hvg.hu/gazdasag/20120717_cds_felar_csokkenes
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Hűűűű, várj, megfejtettem: tőlem félnek, mert ki fogom őket cikizni. Sakkban tartok egy pártot, na ez a valami! :-))
@Fabius: :))
Nyugodtan mesélhetnél, mert nem vagyok járatos az ilyenekben. Jobb megtudni, mint nem tudni.:P Igérem, nem vetem le magam a forgószékről bánatomban.;)

Hogy lásd, jó kislány vagyok, és nemcsak a stefikével folytatott rómeo és júlia szerű románcoddal tudok offolni:
index.hu/belfold/2012/07/17/nem_mondjak_meg_mikor_szignalta_schmitt_az_elbocsato_leveleket/

Micsoda multitasking talent! Igazán kár érte, igazi hungarikum volt.:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Azért elgondolkodtató, hogy senki se mondta a fidesz ellenzéki idején, vagy az elszámoltatásoknál mostanság, hogy nem a fidesznek kellene nokiásdobozoznia, lopnakoznia, meg puchoznia. "

Ezt lécci fejtsd ki bővebben, mert nem értem.
@prosperitas: a helyzet rossz. Mert a döntés egy tapasztalatorientált pályán nem jó, ha nominális es nem alkalmasságalapú. Az is, rossz persze, ha van egy AB-dōntés és arra azt lehet mondani, h.le van ejtve.
@Cirbolya_sentinel:

A piac beárazza a lehetőséget, Orbánon múlik mit kezdünk vele.
@épészmérnök: bocsánat, hogy bele vau, azért alkalmasint ez a zöld nyomokban sem fedezhető fel bennük, pont mikor kéne, de lehet rosszul látom, de én mint egy egyszerű szemlélődő ezt szedem össze a megnyílvánulásukból, és lehet hibás vagyok, de nem hiszek a szeplőtelen pártokban, mint ahogy a szent és megváltó emberekben sem. Minden hatalmasnak, párnak kell a kontrol, ezek nélkül az történik amit látunk.

Egy jobboldali gondolkodó mondta a választások idején: "Még az angyaloknak sem adnék 2/3-ot" bővítem ezt: a saját és az ő érdekükben sem
@épészmérnök: Nem vagyok nyeretlen kétéves, rajongok a politikáért. De 2006 óta, valahogy mindenki elfeledkezett, hogy micsoda kis korrupt, lopós fidesz, akinek nincs alapja azt mondani, hogy az mszp lop, csal, hazudik, mikor ők ezt jobban csinálták/csinálják.
@shinichi: "És hirtelen ott van Handó, egy éve a hivatalában, és annyi bírót fog kinevezni, amennyit nyolc év alatt kéne. Érthető? Egy négy évre megválasztott párt nyolc évre elegendő bírói kinevezésről fog dönteni. Na ez a probléma."

Ezeket a helyeket nagyrészt már a nyugdíjasok távozása előtt betöltötték, hogy ne akadjanak el az ügyek. A kinevezettek egyébként döntően bírósági titkárok, akik évek óta a bíróságon dolgoznak, és őket nevezték volna ki egyébként is, csak később.

Amúgy 129 helyet hirdettek, ebből "az OBH elnöke a Bírói Tanácsok által felállított rangsortól összesen 8 esetben tért el, amelyből 6 esetben a bíróságok elnökeinek javaslatával egyezően, két esetben pedig azoktól eltérően döntött. Az egyik esetben az eltérés indoka a Bjt. 41. § által meghatározott összeférhetetlenségi tilalom volt.".
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy papcsákot csak az tudja hitelesen kritizálni, aki nincs benne az önkori testületben."

Ez nem olyan.
@Fabius: Csökkenő cds, erősödő forint, csökkenő kincstárjegy kamat.... tipp: elkergeti őket a pi...ba?
@Fabius: mi az hogy drzorvbánon múlik???? mi ez LUzerisztán? miért nem egyértelmű hogy az ország érdekei alapján dönt? min kell gondolkodnia? hogy a fidesnek? neki magának? vagy a zoligarcháinak mi a jó?

HAZAÁRULÓK !
@Cirbolya_sentinel: szombati sajtóközlemény:

lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/34910/natura-2000-az-audi-fontosabb-a-termeszeti-ertekeknel/

Hogy az általad olvasott sajtó mért nem hozta le, vagy miért kerülte el a figyelmedet, hát azt már ne tőlem kérdezd.
@Fabius: javítanálak engedelmeddel:

"Orbánon múlik mit kezd(delete:ünk) vele."

na itt a lényeg, és a bizonytalansági csúcs, amit azért az itt élők /mink/, határozottan érzékelünk ;)
@hacsaturján: ragyogóan pontos, hajrá rének

brühühühühühü
@épészmérnök: Most megint gonoszkodok: úgy tűnik, ha nincs odabilincselve valahová vagy valamihez az lmp, a sajtót nem érdekli, vagy a pártot nem érdekli annyira, zöldpártként, hogy jobban verje az üstdobokat, hogy messzebbre hallatszon.
@saravad: Én abból a szempontból gondoltam erre, hogy mostanában volt valami Áder látogatás ha jól rémlik, no meg a nyugati demokráciákban is bevett szokás, hogy az államfő meglátogatja az elesetteket vagy a nagy tragédiák áldozatait.
@Penivaldes: A hajóhintás hasonlatod tetszett, remélem csekknek is. :)
@épészmérnök: köszi a segítséget, mivel a forrásod adott, azért ezt némi elfogultságnak tekintem, mert még tőlem sem várható el, hát még egy kevésbé informálódó polgártól, hogy nap mint nap, ott csüngjön a pártok weboldalán. Csak megemlítem a köszgépes, vagy a kordonos láncolgatást /minden elemezgetés nélkül/ azok azért eljutottak az emberekhez. De említhetném ellenpéldaként a Kossuth téri fákat, vagy nem zöldes, hanem más fontos képviselendő és elsikkadó lehetőségeket.

A fideszt sok mindenben lehet szidni, de az agitpropot remekül csinálják, míg a többi párt fényévekre van tőle, még ha a mostanra sűrűsödő hibáikat is számításba vesszük.

Legyőzni őket, szerintem, csak két dologban lehet, vagy az összefogással, vagy a jobb és érthetőbb, karakteres kommunikációval. Jelenleg egyik sem realitás egyik pártnál sem, tehát a végkövetkeztetést azt hiszem nem kell részleteznem.
@Fabius:
erre -szerinted- a magyar jog fel van készűlve? vagy a két új mindenható majd értelmezi? vagy az AB és a "két mindenható" versenyben? vagy két szék közűl a pad alá?

jó kis homokozó magyar módra

brühühühühühü
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": A magyar sajtót eleve nem érdekli semmi, ami zöld, vagy környezetvédelem. Így vannak szocializálva.

Az is elkerülte a sajtó figyelmét, hogy Mesterházi, gondolom, merő véletlenségből, a közgépes performansz után egy nappal jelentette be a maszop "zöld fordulatát".... LOL, sőt, ROFL

mszp.hu/hirek/zoldet_a_pirosra_mesterhazy_attila_irasa_a_het_legfontosabb_politikai_esemenyeirol
@Cirbolya_sentinel: "az összefogással, vagy a jobb és érthetőbb, karakteres kommunikációval. "

Egyetértünk, ez nyilvánvaló. Ami az összefogást illeti, nem lehet feltétel nélküli. Erről beszél állandóan Fabius, hogy ki-ki a saját kedvencénél lármázzon, hogy úgy muzsikáljanak, ahogy a választó szereti.

Ami a kommunikációt illeti, ebben a fideszen és a maszopon kívül az összes többi párt, vagy kezdeményezés borzalmas hátrányban van, remélem, ezt nem kell ragozni.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Oké, mesélek, ha tényleg érdekel:

Az előző ciklusban Zugló 500 millióért vett "jótanácsokat" például Dodugló Páveltől, és tízmillió számra az EMC Consulting Kft. -től is. Ebben a cégben érdekelt volt a zuglói maszop főnök Tóth Csaba felesége, Menyhárt Bizsán nevű jobbkeze, és Mesterházy Attila személyesen. A tanácsok nulla forintos megtérüléssel és haszonnal bírtak a kerület számára, kitalicskázott lóvé volt az utolsó fillérig.

De ez magyarázza, miért van itt Tóth még mindig annak ellenére, hogy a saját aktivistáit is szájba szarja, a honlapkészítésért nem fizet, és miért járatták le ezeket az aktivistákat az MSZP honlapján is a megszólalás lehetősége nélkül.
@épészmérnök: Miért, most mi bajod van?! Talán attól félsz, hogy a szocik komolyan gondolják, és a végén nem csak a fenntartható szó közbeszúrására szoritkoznak?
Most rotfl, mert lám a szociknak is fontos a nők szerepvállalása a politikában?
www.gurmai.hu/index.php?pg=news_3_508
@Fabius: LOL. Mesterházy is benne van az áltanácsadásban?:D
Még. Imádom a botrányokat.
@épészmérnök: a maszop sincs mára fasorban sem, és csak azt kérdezném, az akinek per pill. nincs kedvence, az kinél is lármázhat most, és sajnos ezek vannak/vagyunk többségben. Jelenleg azt látom a környezetemben, hogy a többség, nem a feltétlen összefogász szorgalmazza, csak jeleket szeretne látni az összefogás szándékára, és nem önjelölt megváltókat színre lépni, se zöld, se fekete, se piros, se narancs, se barna, se piros-fehér csíkos zászlósokat.
@Gábriel angyal: a tavaszi gyilkosságok gyászolóit sem látogatta meg, pedig Sopron is szép város. Hetente 4-5 befejezett emberölés történik hazánkban, ezért is van áldozatsegítő-szolgálat. Szép hivatás.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Miért, most mi bajod van?! Talán attól félsz, hogy a szocik komolyan gondolják, és a végén nem csak a fenntartható szó közbeszúrására szoritkoznak?"

Azért röhögök, mert ilyet már sokat megéltünk, hogy valamelyik párt hirtelen felfedezi magában a zöld-séget :-)
@saravad: Ez a lényeg. Legyen szarabb,mert a költségei kevesebb, de számlázzunk többet, mert úgy nagyobb a haszon. Gábriel barátunk meg székelyhimnuszt énekelve csengeti be majd, hiszen nemzeti!
Bocs, most kapcsolódok negint be, és a tegnapi álságos krokodilkönnyekhez egy újabb adalék: www.femina.hu/hirhatter/bandy_kata_gyilkossag_felelosok

Ahogy írj ez az oldal, kurvára hallgat mindenki illetékes arról,hogy mi is volt, miért nem kapták el ezt a lazán FB-oló, ide-odakóricáló bűnözőt, ha be kellett vonulnia. Igen írta, Fabius, hogy drágább keresni bevinni, mint hagyni a picsába, de most ennek ez lett az eredménye. Egy priuszos bűnözőt ráhagytak az emberekre..
@Fabius: en nem is mondanam egy szoval sem, mert jelentosen jobbak a fidesznel.

de jelen pillanatban nem latom, hogy abban a pillanatban, maikor kezukbe kerul valami nagyobb, akkor nem lesznek-e lelkesen hajszolt illuzioik es utopizmusuk folytan olyanok, vagy rosszabbak mint a fidesz.

ezt jelenleg boven kinezem beloluk.
es tudod mirt? mert nem masok, mint a tobbiek. egy ujabb - meg kicsiny - ehes szaj, ami pont ugy hany savat mindenkire, mint az elmult 22 evben az osszes ehes szaj. tehat nem mas lett a politika, csak eggyel tobb a kopkodo.

ezert is mondtam, hogy jelenleg engem leginkabb az - akkor - altalam is tamogatott osfideszre emlekeztetnek. stilusuk, habitusuk, performanszaik, vilagnezetuk...

na pontosan ezert vannak fenntartasaim. nem fogok ketszer ugyanabba a szarba lepni. jo eros fideszpotencial van bennuk, ez a nagy helyzet. aztan meglatjuk, h mi lesz. de nekem deja vu-m van toluk. nagyon.
@a szív fészkei: ó hát arról nem beszélünk, hogy miért kóricálhatot szabadon a tettes, akinek ülni kellett volna....arról mint mondod semmi.
@Cirbolya_sentinel:

Én nem vagyok bizonytalan. Szerintem a fejben már elköltött 100 milliárd miatt kis húzódozás után megkötjük azt a szerződést.

Valaki írta feljebb, hogy kéri a gumigyíkot, ha nem lesz szerződés. Tegye föl a kezét ki volt, - mert a csekkel folytatott vitában már nem emlékszem - mondja el én mit kapok, ha lesz, és állom a fogadást :-)
@Cirbolya_sentinel: "csak azt kérdezném, az akinek per pill. nincs kedvence, az kinél is lármázhat most,"

Normális országokban a pógár négyévente egyszer elmegy, oszt választ azok közül, akiket a média elétálal. De Magyarország jelen állás szerint nem egy normális ország, a média fideszvezérelt. Emiatt a pógárnak, ha tényleg fontos neki, hogy változás legyen, nincs más lehetősége, mint utánamenni a politikai szereplőknek, és megkeresni az információt, ami érdekli. Strapás, tudom.
@Gábriel angyal:

Azta! A Jobbikot is? :-D

Ha ezt hamarabb tudom már makkoltató ridegtartás lenne az összesnek! :-))))
@Fabius: Embör itt bambul mellettem focit - nanáhogy -és azt mondja,ő nincs ott mindennap, tehát nem teljesen autentikus: de annyira nagy összefogást és lömpopós támogatásról nem tud. A maszop voltkordont bontani, van maszopos ember - magánként, de nem titkolva hovátartozását (Tóth Józsi csapatában dolgozik)- lömpopósról ő szervezeti szinten rendszeresen odamenve segítőről őket nem tud.Attól még lehet, de nincs akkora médiahájp, kihasználva a párt parlamentiségét,hogy napirenden tartsa a Tiszta kezeket. Zuglóba Nagy Navarro ottanisága miatt mentek..
@Fabius: Még nekem is??? :) Vagy nekem aztán igazán???
@épészmérnök:

Az LMP eltematizálta a dinamikus Mesterházy elől a jegesmedvéket.
@Fabius: Mi az hogy lesz? Úgy aláírják nemleszükgyarmatosan, hogy csak úgy zörög a papír. :)
@a szív fészkei: Végre ismét egyetértek veled. A probléma az, hogy ez már a fityesz kormány előtt is ugyanígy volt. :(
@Gábriel angyal: bocs de kit érdekel, hogy mi volt a fidesz előtt? most van ez, senki ne jöjjön, hogy a xvi. lajos korában és így volt.
a nagy szöveg a rendről ide vezetett.
@a szív fészkei: ha várható, visszaeséses károkozást is nézzük, akkor egy zsebest sem éri meg szabadon hagyni. Egy rablót pláne nem. Fabiusnak , ill.az általa idézett véleménynek, ebben nem van igaza.
@Fabius: Ja, meglengette az irdatlan műhanyag (kisgyerek bon mot) csöcseit a szaudaiknak. Akik erre nagyon vevők nyílt színen. Vazze.
Behalok, annyira buták. És a Rékucilimucili kurva randa, na. Igen, irigy öreg boglyashajú, kampósorrú, ÁVH-s, rohadófogú banya vagyok (by Zűrhajós), aki irigylem a tökély, radiátorokat kenterbe verő hasát, de AKKOR IS!!!! :-DDDDDDDDDDD
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Benne bizony. Weinek ellen hűtlen kezelésért zajlik két vizsgálat, most teligatya van, kire fog rávallani.

Amúgy csodás biznisz volt ez: a XIV ker szakértői tanácsoltak a VII kernek, a VII szakértői meg nekünk. (szoci-szadi mindenki játszott) Ehhez jöttek a kerületileg nem érintett "független" szakértők, mint az EMC Consulting. Az valamiért nem volt opció, hogy ez a sok kurva okos szakértő otthon szakértsen a kerületében ingyen - ezért fizették ugyanis. Nem, helyette átjártak a szomszédba tanácsot adni tízmilliókért.

Ne higgyük, hogy ez most nincs így. Csak éppen a mi Papcsák Ferink javaslatára a jogtanács már nem közbeszerzés köteles, így nem annyira látszik a miújság.
@Penivaldes:

Már az Ősrobbanás előtt is elmúltnyolcév volt.

És akkor csodálkoznak, hogy nincs meg a Higgs-bozon.
@Fabius:

De legalább jó tanácsokat adtak?
@GeoCracker:

A tegnapi állítással nem a véleményemet közöltem, hanem a gyakorlatot.
@Gábriel angyal: Rohanjunk kis csücsökre fogott köténykékkel -nem meggyet, mint a népnótában - de simipénzt szedni, ha hullik a manna!
@Penivaldes: Már hogy ne lehetne ezzel jönni? Ez most nem arról szól, hogy elmúltnyócév. Ez pont arról szól, hogy az összes garnitúra kettős mércével hagyta ideáig fajulni a dolgokat és félrenézni rengetegszer amikor nem lett volna szabad.

De egyébként valahol ez a "mi" hibánk, a mi felelősségünk is, hogy ez megtörténhet egy fiatal nővel ma Magyarországon.

Valahogy nem értem ezt az egész pécsi történetet. Akikkel bulizott a Kata, hogy engedhették el egyedül? Éjszaka, főleg, ha tudták, hogy cigányferőzött terület? Ő pedig miért ment egyedül? Hogy volt bátorsága egyedül elindulni? Valahogy az „én időmben” ilyen nem volt. A lányokat mindig hazakísérték a fiúk, az előttünk lévő nemzedékek idejében is. Azt hiszem, ez a mi hibánk is, mai felnőtteké. Lehet, nem tanítjuk meg a fiainkat, hogy a lányokra vigyázni kell, elkísérni, megóvni az esetleges bajoktól.

A lányainknak pedig talán kevésbé kellene megtanítanunk az önállóságot, a fiúktól való függetlenséget. Mert bizony adódnak olyan helyzetek, amikor nem kellene feministán gondolkodni, és el kell tudni ismerni, hogy a nők "gyengék", és szükségünk van a férfiakra.
@Fabius: Mondjuk az uram sem bírja annyira a lömpopót, bár rá szavaztunk 10-ben, mert kire másra?

Ő most azt mondta, az LMP neki olyan, mint Sólyom. Zuglóban, papacsákbasztató túrára Nagy Navarró kedvéért ment, nem a lömpopósok hívására. Az, hogy Nagy Navarró épp hogy borult egységbe Várnai,azt nem tudja és nem is érdekli, csak fideszes ellen bármikor elmegy, ha ezek hívják.
@a szív fészkei:

No, akkor mondd az embörnek, hogy amihez Navarró csatlakozott a Tiszta Kezekkel ahhoz az aláírásokat a lömpopo (ti: Várnai) szedte össze, amire a közös tüntetést a Herminán egyáltalán elkezdték.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
én, mint nem hivatásos rettegő, azt is aggályosnak találom, hogy az energiafüggőségünk az államhoz fog kötni. A költségvetésbe meg amúgy mindig találnak majd + forrást, a közüzemi díjak variálásával.
Ha netán fejlesztenek valamit, azt mi fizetjük és közmunkik végzik, ehhh, van itt min rágódni.
@Fabius: Oké, ezt az első ilyen megjegyzésednél is írtam: hajrá Várnai. De ő=PÁRT? Akkor klónozzál ezerrel ilyet. Embört kimerítette a Barca-Malaga vagy milyen meccs, eldőlt, mint a zsák. ;-DD ilyen szofisztikált tudást majd akkor osztok meg vele,ha felfogja. ;-DDDDDDd
@Gábriel angyal:

Most betojtál a ridegtartástól, mi? :-D

Nem neked, okos, a pártoknak.
@Gábriel angyal: valószinű, hogy már többször megtette az utat éjjel. ezért nem félt.
én azért azt mondom, hogy önállóságra kell nevelni a gyereket. persze vannak kivételes esetek.
@a szív fészkei:

Várnai nem egyenlő LMP, de azért szét se választható.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Képzelheted mennyire, ha hűtlen kezelésért eljárás folyik ellenük.
@saravad: Orbán Viktor retorikájában visszatérő igéret, hogy az ország nem lesz gyarmat, gazdasági stabilitásának megteremtéséhez más utakat keres, ezért nem kell IMF, nem kell az Eu. diktatúrája,stb. Ezeket a "más" utakat tényleg tébolyultan keresi olyan országok megkeresésével, amelyektől csodát vár valamilyen gazdasági megállapodás kapcsán.Csak egy pár sikertelen tárgyalás helyszinei voltak:Szaud-Arábia, Kina, Grúzia, Türkmenisztán, Fehéroroszország, Brazilia, most éppen Izrael. Tébolyult világjárás során hisz abban, hogy valamelyik állammal köt valami bombasztikus gazdasági és hosszútávú megállapodást, mely esemény után a világ ájultan fog minket nézni, hogy az új útkeresés soha nem látott, dicsőséges jövőt képes igérni a magyar népnek.Nem tudok másra gondolni a terveit illetően, mert a magyar gazdasági állapotot és az ország lehetőségeit mintha nem venné tudomásul. Úgy tűnik, mintha a most kezdődő IMF tárgyalásokat sem venné komolyan, látszólag hagyja folyni az eseményeket.Egy ilyen fajsúlyos tárgyalás előtt nem kellett volna az inkorrekt harcmodorát nyilvánosságra hoznia, nem mindegy, hogy a szakértő Varga Mihály mellett milyen szintű kormánytag-vagy tisztviselő képviseli az országot. Valójában a kötelességszegési és más IMF elvárások sem kerültek 100%-ban korrekcióra, a költségvetés egyes tényezői kizárt, hogy teljesíthetőek legyenek.Ráadásul van az IMF által kifogásolt és rendbehozandó tétel, melyet a kormány törvénybe iktatott, hiába az elvárás, a hivatkozás majd arra tér ki, hogy parlamenti döntést, és törvénybe iktatást az ország nem változtat meg.Éber figyelemmel kisérem a tárgyalások menetét, és minden kritikám ellenére szeretném a sikeres lezárását.
@Gábriel angyal: nem félt. van ilyen. sokan nem félnek. mi se féltünk kiskorunkban.
@Gábriel angyal: És a kinyírt négy gyerekes győri nő családját? És a füredi szívgyógyász családját? És a szigetszentmiklósi megkéselt nyomozónő családját?
@Mariann19: :-) DE milyen lovon nyargal? már írta, Baktay Ervin rokonáról, a nemrég elhunyt textilművész B .Patríciáról. Őneki volt egy aranyos kétfejű nemzetiszínű hintalova.
Ja,a két feje két ellenkező irányba nézett,naná!!! :-D Ez volt Magyarország szimbóluma akkor - 3-4 éve - és most pláne.
@a szív fészkei: belőlük nem lehet kampányt csinálni. őket azért nem emlegetik.
@épészmérnök:

Tanács: ne legyen ötnél több link egy kommentben, mert azt automatikusan jóváhagyásra küldi a bloghu rendszer akkor is, ha nincs előmoderáció. És amíg kézzel külön be nem engedem addig nem látszik.

Ha nem vagyok egész nap, az ilyen nem fog látszani csak este.
@a szív fészkei: Humorban hozod magad, már vártalak és hiányoztál.Vizionálom a hivatkozott hintalovat, és látom rajta Őt, a Fényességest, annyira röhögök!!!
@Fabius: volt egy ilyen érzésecském. Azért is fogalmaztam óvatosan.
@rodeo36:

A magyar jog kurvára nem volt felkészülve erre. Csak a gesztuskodás visszanyalt, és biza következménye van az alaptörvénybe írt minden szónak.

Most próbát eszik vele az AB és az jogrendszer, meglátjuk mennyire akad a torkukon.
@Fabius: Látod, hogy mégis hasznos tud lenni a történelmi alkotmány?? :) Tök jó, hogy még te is erre hivatkoztál.

hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_t%C3%B6rt%C3%A9nelmi_alkotm%C3%A1ny

A következő aktuális téma az alkotmányellenes hatalomnak való ellenállás joga (ius resistendi) Aranybulla 31.§. lehet. :)

E jog megerősítésének elmaradása volt az egyik oka a Rákóczi Szabadságharc kitörésének. A koronázási eskük e jogot ezt követően már nem erősítették meg, azonban a magyar nemzet az alkotmányellenes hatalomnak való ellenállás jogát a történeti alkotmányból eredő alapjognak tekintette az Aranybullában foglaltak szerint.
@Gábriel angyal: Azaz a magyar nemzet az alkotmányellenes hatalomnak való ellenállás jogát a történeti alkotmányból eredő alapjognak tekinti az Aranybullában foglaltak szerint.
Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.
@Gábriel angyal: igaz.

Viszont, ha nem mondod el neki mennyire gyönyörű, akkor szomorú lesz és megcsúnyul. Vagy otthagy. :)
@Mariann19: Aranyos vagy,kösz,de ez nem az én humorom volt,hanem a szegény, ma már csak por művésznőé. Nagyon édibédi kis böszme fehér paci volt szépen megcsinálva, feltrikolór-pántlikázva dacosan kétfelé meredő fejjel.

Amúgy nagyon jó kis dolgai voltak, ám ez az objet-ja ütött valóban. Az utolsó kiállításán ezt tette a plakátjára is. Végülis, aki vágtat a hintalován - bármilyenén - , annak igenis lehet száguldás-élménye, hisz mozog körülötte a levegő, ha nagyon fújtat. Nem?
@Gábriel angyal: Igen, így van. Én legalábbis ennyire hülye vagyok már mióta. A sokszor hallott hogy de ilyen, olyan, de nagyon hűde vagy!-szöveg az simán lepereg, mert úgy gondolom, ez PR-duma, azért kapom, hogy meglegyen az eredménye. ;-DD

De a" mi ez a mentőövecske, jé, de kikerekedtél, stb." az a pasi legbelső bensőjéből tök őszintén jön, mondhatni önkéntelenül kibuggyan, ha rám néz. Azzal semmit nem akar, az tényváladék, amit regisztrál, amilyen marha, épp hangosan és pont nekem. Tehát brutálisan igaz ekkép. Még tehátabban sajna hihető és fájdalmasan igaz. Na ez a konyhapszichós magyarázatom Épészmérnök majd szakszerűbb lesz és talán okosabb, mint én.
@Gábriel angyal:

Nálunk 2008 tól tavalyig voltak ilyenek, de aztán a fideszes rendcsinálásba nem fértek bele anyagilag.

http://www.boon.hu/miskolc/miskolci-varosorseg-mi-lesz-a-„lakatlan”-kontenerekkel/1754292

Rondák voltak de hasznosak.
@a szív fészkei: "Aki vágtat a hintalován, annak igenis lehet száguldás-élménye".Nevezett nem az élményre kapott felhatalmazást, hanem a száguldásra. De szívesen vágtatnék utána fakó lovamon!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Matolcsynak megjött az esze, Viktor beismerte, hogy elkúrta, leszálltak az ufók, Selmeczi igazat mondott.
@Fabius:
"De aki jelenleg NEM akar összeállni senkivel, azzal szemben ez értelmetlen. Szedd elő akkor, ha majd tényleg akar itt valaki összeállást a társadalomban jelenlévő igény szerint. De erre szándék sincs egyelőre egyik oldalon sem."

Itt hatalmas tevedesben leledzel:
nol.hu/belfold/szolidaritas__az_emberek_ellenzeki_osszefogast_varnak

Vagy ezutan a Szolidaritas is kuka?

Ugyanis a Szolidaritas mar tel vegen-tavasz elejen meghirdette az Ellenzeki Kerekasztalt. Nos tippelj melyik part farolt ki ebbol?!

www.168ora.hu/itthon/elkezdodott-a-demokratikus-ellenzeki-kerekasztal-elso-szakasza-95065.html

Es igen, AKKOR minden partnak erdeke volt egy ilyen tevekenyseg, hiszen a Fidesz nemileg feljebb, az MSZP nemileg lejjebb volt a kutatoknal. A kicsik, idesorolom a DK-t is, meg a 4K!, Szolidaritas pedig leginkabb csak ettol varhatta, hogy barmifele publicitast kap. Vagyis volt egy KOZOS erdek, amit gyakorlatilag az LMP torpedozott meg.
Ezert is eleg mokas, hogy eppen TE hivatkozol a megegyezesi szandek hianyara! Raadasul mindenkire kivetitve...

Ugyanis a dolog erdemben nem nagyon valtozott.

A Szolidaritas probalkozik a DEKA-val (fentebbi linkek), de partok nelkul szinte bizonyosan halalra van itelve.

A 4K! is probalkozik, igyekszik ki a napfenyre.
gepnarancs.hu/2012/05/keszul-a-koztarsasagi-minimum/

Veluk egyutt az LMP egyeztet is, meg nem is, mint a meseben. A ketlepcsos osszefogasnak mar az elso lepcsoje is zsakutcanak latszik.

A DK szinten probal latszani, es az egyuttmukodest, osszefogast szerintem meg mindig ok csinaljak a legkorrektebbul, noha nyivan naluk is fontos szempont, hogy minel tobbet es megkulonboztethetoen jelenjenek meg a mediaban.

Az MSZP az utobbi idoben valoban egyenieskedni latszik, am "mentsegere" legyen mondva, hogy ugy emelkedett nemileg fel ev alatt, hogy csak az egyeduli kormanyvalto part imidszet tolta. Vagyis ha ennyivel jonnek fel, akkor minek veszodjenek tobbel? Senki nem kenyszeriti, es itt most versenyre gondolok. Sajnos nincs realis alternativajuk, meg ha az LMP igyekszik is ezt a szerepet elvallalni.

Vagyis eredeti mondatodbol nem a NEM szocska, hanem a JELENLEG szo kellett volna hogy hangsulyos legyen.
@a szív fészkei: ha valaki nemtudja ott és akkor úgy mondani vkinek, hogy ott es akkor ö a legjobb, jobb ha meg sem próbálja. Kifizeti a kv- t és távozik. :)
@simple observer 1.0: kb. én is ezt vau vau, és ezt tapasztalom, és én is főleg a saját pecsenye sütögetéstől kockásodom a "tisztelt" pártoknál és tagjainál,
igaz naív sem vagyok, mert ez alap emberi tulajdonság, és kontroll nélkül senki sem lesz tisztességes
más is kiakadt a magyarkodó bank agyamentségen:

Teljesen értelmetlen Orbán álma
Legyen magyar a bankok fele! - ezzel az ötlettel állt elő a magyar miniszterelnök kedden.

m.hvg.hu/gazdasag/20120717_orban_bankok_fele_magyar
@épészmérnök: Kicsit fura is a duma fukushimáról, meg a paksi atomerőműről. De adjuk meg nekik a lehetőséget, hogy szociként is törődjenek a környezettel. Aggódni akkor is ráérünk, ha németországban az atomvonat elé kötözik magukat.
@Fabius: Akkor kivárjuk míg leváltják, és reméljük, hogy nem semmisítik meg őket. Akkor élvezkedünk majd rajta.
@Gábriel angyal: Nős emberként még kérdezed?! (Naná, hogy igaz.)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Sötétség, elhanyagoltság. Netán uraságod is lakásfelujított?!:D
@Cirbolya_sentinel:

Ez hülye. Ez nem tízig, egyig nem számol el, mielőtt bemond valami faszságot. Hihetetlen, hogy ez a majom tényleg azt hiszi, mindenhez ért. Mint Hitler, az volt ilyen Okoska.

Bazmeg, nem lehet semmi a vacsoraasztal mellett órákon át hallgatni ennek a páviánnak a szónoklatait.

Nem csoda, hogy a neje úgy néz ki, mint az űzött vad.
@Cirbolya_sentinel: Egyébként nem olyan nagy hülyeség ez persze nem azért mert vityka mondja.:) Pld. ez a civil bank kezdeményezés kifejezetten szimpatikus.

www.webbank.hu/

Kellenének ilyenek is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Pedig ebben lenne fantázia, főleg, hogy normális civil cucc mindenféle oldalak nélkül.
@Gábriel angyal: fából vaskarika, semmit nem számit, hogy állami, vagy magyar, a működése mindnek ugyan az, nem lehet más
@Cirbolya_sentinel: Ez mekkora hülyeség már. Az hagyján, hogy lehetetlen, de teljesen felesleges is. Vmi Gábriel féle szélmagyar tanácsadója lehet, aki ilyen baromságokat ad a szájába.
Egyébként döbbenetes, hogy mennyire impotens a magyar ellenzék, mert ha vmelyik értelmes programmal odamenne a külföldi bankokhoz, akkora pénzzel segítenék meg, hogy kamionnal se tudná elvinni a székházig (bérelt irodáig). Mert Orbán javaslatát nem lehet úgy értelmezni, hogy akkor sikeres magyar bankokat építünk, csak úgy hogy elkergetjük a büdös gringó külföldi bankárokat. És akkor bezárul a kör. Már minden szava a következő választásról szól, alig várom, hogy elkészüljön vmi film arról, ahogy megdönti a Szovjetuniót és amelynek elején rovásírásra vett folyóbetűkkel mondanak neki köszönetet.
@Gábriel angyal: Én profizmust, stabil hátteret akarok, nem magyarkodást és civil f@szkodást. Már megbocsáss. Nekem ez a lényeg, nem holmi civil macázgasson a vagyonkámmal.
@Gábriel angyal: Vannak hasonló, és működő kezdeményezések a világban, ám itt nálunk az állam csak rátelepedni képes mindenre. Civil kezdeményezés? Esetleg több ilyen bank is? Helyi pénzek? Regionális együttműködés? Nerisztánban?

Ugye érted az aggályaimat?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Az LMP eltematizálta a dinamikus Mesterházy elől a jegesmedvéket."

... meg a fűegereket :-)
@simple observer 1.0:

Mitől is vagyok tévedésben, mikor eleve leírtam, az emberekben van erre igény, a pártokban nincs?

De én készséggel elfogadom, hogy az LMP az eredendő gonosz, a kerékkötők szekértolója, legfeljebb harsányan röhögök azon, hogy az összefogás partnereket egy héten belül szájba szaró emeszpé számára mentség az mindig van. Ráadásul olyan, ami egyébként nincs is. De esetleg mutasd meg ezen a grafikonon, hol is van az az erősödés amire hivatkozol, mert a +/- hibahatárt leszámítva ez a népszerűségi mutató olyan egyenes 2011 januártól, mint a szög:

www.tarki.hu/hu/news/2012/kitekint/20120627_1.png
@saravad: Szerintem te jó irányba mész. Látod a lényeget, persze nyilván szkeptikus vagy nerisztán miatt, viszont benned nincs a kötelező sápitozás.
@Fabius: nem kell megsertodni..
egyszeruen aki ket frontot nyit az vegye tudomasul, hogy dp lesz a vege. durvan.

az lmp pedig ket frontot nyitott. torpepart letere. neha harmat. neha otot. szerintem csunyan bele fog dogleni...

ha visoznt nem, akkor kemenyebb, fifikasabb es sokkal gecibb lesz, mint a fidesz. ilyenek az idealistak:-)
@Fabius: Lömpöpöékkel kapcsolatban ez meg volt annak idején?? :))

youtu.be/VXqb-8z-078
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem kell mindenben rosszat látnod. Hidd el vannak jó elképzeléseik.
@Gábriel angyal: konkrétan nerisztán miatt vagyok szkeptikus.
Az ökopolitika alapja a civil és helyi kezdeményezések hálózata. Csak én nem vagyok radikális. Globkritikus, de nem ellenes. A technológiával, tudománnyal sincs bajom, sőt. A nagyvállalatok létezését hasznosnak tartom, csak nem mindet és nem épp így. A "hagyományos" bankoknak is megvan a maguk szerepe.
Név szerint fel lehetne sorolni a mai helyzet felelőseit, az elmúlt 40-50 év korántsem bujkáló politikusai, gazdasági főszereplői és lobbistáit.
@Gábriel angyal:

Ez úgy marhaság ahogy van.

1: Orbán honnan venne tőkét ehhez? Sehonnan. Teljesíteni egyféleképpen lehet: a jelenlévő bankok kivonulnak a francba. De jó lenne, egy kibaszott fillér hitel nem jutna a gazdaságba.

2: Civil szerveződésre nem bízom a pénzem. Kizárólag olyannal állok szóba, aki az európai bankpiac szereplője, és megfelel azoknak a garanciáknak, amik bankcsőd esetén a betétemet garantálják.
@Gábriel angyal:

És az megvan, hogy melyik közismert blogger alakítja a cukrosbácsit? :-))
@Fabius:

Vagy ennyire nincs tisztában a pénzügyi rendszerrel, mint olyannal, vagy tényleg azt hiszi, hogy minden csak akarat kérdése...
@saravad: "Név szerint fel lehetne sorolni a mai helyzet felelőseit"

mind a tizmilliot...?
vicce;ltek ezzel a mutogatassal allandoan, bakker...

nincs kire mutogatnod. az elitet mi valasztottuk az elmult 22 evben sajat magun k kozul, tehat az elitunk mi vagyunkl. megtehettuk voplna, hogy fizetunk adot becsuletesen es egy nyugati mintaju gazdasagot epitsunk. de nekunk fontosabb volt szetlopni a sajat orszagunkat. a tanar lopta a gemkapcsot es a fiuzeteket, tollakat, a sofor a dizelt, az acs a faanyagot, a komuves a cementet. es az aodcsalas meg mindig nemzerti sport. elitunk csak azt tettek, amit az oket korulvevo tarsadalomtol tanultak.

magunkban kellene eloszor rendet csinalni es utana ugatni es mutogatni..

sajnos most orbant erdemlunk. vagy tanulunk belole, vagy legyozzunk az aljassagunkat, rosszindulatunkat es enyves kezunket, vagy megrosszabb lesz..

de mutogatni felesleges. nem lesz tole jobb. erted...
@saravad: Hasonlóan látom azokat, amiket felsoroltál.
@saravad: "én, mint nem hivatásos rettegő, azt is aggályosnak találom, hogy az energiafüggőségünk az államhoz fog kötni."

Ez alap az ökologistáknál: függetlenedni a nagy ellátó rendszerektől.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: az arkangyal-felek agybacserkeszesehez mond ekkora faszsagokat.
orban egy pillanatig nem hitte el ezt sem.

de felido van, kezdodik a kampany:-)

es epitgetni kell a fideszjobbik kloakat.. ize.. koalat:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nem vagyok megsértődve. Éppen csak kurvára unom, hogy a foshalomra mentség, relativizálás mindig van, kritika meg egy szál nincs soha.

Feljebb csekkel megvitattuk az ügyeket nevekkel, cégekkel, konkrét esetekkel, egy büdös hang nem jött hozzá, hogy ezt tényleg nem kellett volna. Sokszor elmondtam és újra megteszem: senki pártszimpátiája nem zavar, ami bosszant, hogy ez a beletörődéssel és a változatlansággal párosul.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: azt nem vitatom amit írsz, de én nem erről beszéltem.

Arra célozgattam Gábrielnek, hogy nem hiszek titkos és ördögi háttérhatalmak globális szerveződéseiben. Arra utaltam, hogy kutatók, elemzők, lelkes amatőr gondolkodók szóltak jóelőre, hogy baj lesz a népesedéssel, erőforrásokkal stb, de nem vették ezt figyelembe, max világkonferenciákat tartottak arról, hogy mit kéne csinálni, ha csinálnának valamit.

Én hiszem, hogy minden polgárnak kötelessége morális kérdéseken rágódni és a saját életében azt tenni, ami helyes (nem lopni a munkahelyről, nem vásárolni orgazdától, nem szemetelni stb; dehát én liberális vagyok, vagy mi...
@GeoCracker: Jó jézus a jégen, én azért már nagyon régen, Kr.e 1000-ben randiztam utoljára. Mittomén, hogy volt az!! ;-DD A házasságban megélt élményeimet mesélem itt kőporosan...

De az az igazság, azért - giccs vagy nem, nem érdekel - van egy nézés, aminél nem kell a rizsa, de abban tényleg minden benne van, attól megindulnak a hegyek. Ha azt megkapja az ember - és ez mindkét félre igaz - akkor minden működik. Néha irigylem a fiatalokat a villamoson, mert köztük tapintható ez szinte. A lila köd. És abban gyönyörű lesz az, akire így tekintenek.

Amúgy van egy kép rólam meg a két-három éves fiamról, ahogy felnéz rám, miközben átöleli a térdem. Na, akkora áhítattal még senki soha nem pislantott rám. :-DDD
@épészmérnök: mivel manapság az energia megvonása nagyobb fenyegetés, mint a kiátkozás.
+ amíg monopolhelyzetben vannak nehéz rávenni őket a felelős hozzáállásra.
@Cirbolya_sentinel:
"kb. én is ezt vau vau, és ezt tapasztalom, és én is főleg a saját pecsenye sütögetéstől kockásodom a "tisztelt" pártoknál és tagjainál,
igaz naív sem vagyok, mert ez alap emberi tulajdonság, és kontroll nélkül senki sem lesz tisztességes"

Nekem ezzel tukeppen semmi gondom, minden part ugy gondolja, es csinalja, ahogy akarja. Elveiknek (jobb esetben nem csak sajatmaguknak) ugy szereznek minel nagyobb tamogatast, ahogy szerintuk a legjobb, meg ha sok esetben ezzel nem is szimpatizalok. En azert szoktam Fabiust, es epeszmernokot szekalni, hogy amit az LMP csinal, az bizony nem hatasos. Magyarul; meg OK SEM profitalnak belole. Arrol nem is beszelve, hogy az ellenzek sem, es igy az orszag sem.

De mint mar Fabiustol meg is kaptam feljebb, hogy megint az LMP-t kialtom ki fobunosnek, gyorsan hadd jegyezzem ,meg, hogy ha az MSZP csak reszben lett volna olyan korrekt, mint Bajnaiek programja 1 ev alatt, akkor szinte biztosan nincs 2/3, de - es ez kicsit mar bator feltetelezes - meg a vereseg sem lett volna biztos.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hát nehéz kenyér Orvbánnénak lenni, egyedül csak a Stefi I. irigyli.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "orban egy pillanatig nem hitte el ezt sem."

Egyfelől igen, másfelől szerintem simán benne van a pakliban, hogy tényleg ennyire hülye. :D
@tucano: :-DD De azért a saját kis tűpénzét valami mocsok karvaly svájci bankában tartaná. Szeressük mink Csányi bácsit, de eme ennyire! - jelszóval.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Is. Meg idealista is. Meg tapasztalatlan is. A hasonló társulásoknak jó vége még nem volt, vagy képtelenek voltak kinőni a adok hitelt lapostévére egy évre nagyságrendből tőkehiány miatt.
@saravad:

"a tavaszi gyilkosságok gyászolóit sem látogatta meg,"

Naív vagy:)) Arkangyal nem bírt a zsidó-fóbiájával (esmeg), A főrabbinál tett látogatást nem tudja megemészteni, csak azt hitte most ügyesen csomagol. De hát a lóláb az lóláb.
@orica: tudom. csak nem akartam arról beszélni, azérse.
@Fabius: en elmondtam az en allaspontomat...

en a fideszt akarom latni levaltva.
mert ennel minden jobb. a szocik is. igen. hatarozottan. ezt gondoloom nem kell bizonyitanom.

erre az lmp nem kepes.

ennyi...

tudod, ha nyakig vagyok egy kupac szarban es kozben sullyedek, de csak derekig tudok kiemelkedni, akkor meg fogom tenni. akkor is, ha derektol lefele szaros maradok. mert jobb, mint eselytelenul elsullyedni es szarba fulladni.

es ezt igen sokan gondoljak igy.

de ha akartok meg 8 evet adni a szociknak kontroll es felugyelet nelkul, akkor persze, lehet finnyaskodni. de imho ra fog meg szorulni a tot a pisis kortere:-)

en sokkal jobban orulnek, ha nem garazdalkodhatnanak csak magukban. de inkabb ok garazdalkodjanak, mint a fidesz, mert kisebb kart okoznak. es a kisebb kar jobb, mint a nagyobb kar.

kersz meg ilyen trivialis kozhelyeket?;-)

mellesleg en nem szeretnek olyan orszagban elni, amit az lmp egyedul kormanyoz, megmondom frankon. en mar oreg vagyok idealistanak.
@Gábriel angyal:

Nem talált :-D

WMH, ennyit segítek.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Azért remélem nem olyan profi bankokra gondolsz amelyek tucatszám mentek tönkre pld. az USÁ-ban.

Vagy mondjuk egy Lehman Brothers az civil faszakodás volt csupán??? :)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: én vegytiszta idealista vagyok + lmp szimpatizáns, de én se szeretném.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hmm..
ebben az esetben lassan le kell minket rohanni, mert ez azt jelenti, hogy don pinter gengszterfonok babminiszterelnoke orban...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ezerszer elismételgettük már ezeket, újra megint felesleges.

Az se titok, hogy az LMP kezébe gazdasági kormányzást nem adnék. Náluk kevésbé viszont csak a szocik jelenlegi felállásának adnám.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Lehet, hogy még a jobbikra is szavaznál ha velük lehetne leváltani vitykáékat. :)
@a szív fészkei: úszógumiról nem írnak az Evoluciós pszichológiában :-)
@Gábriel angyal:

Hogy mi zajlott 2008-ban a Lehmannál és a Wall streeten:

ingyenfilmek.eu/?p=24600

Az amcsi pénzügyér figurája picit heroizálva van, de azért a bemutatott tények és körülmények a valóságnak megfelelnek. Nézd meg, tényleg érdemes.
@Gábriel angyal: neked meg mindig a barcabitorlo naci kurva anyadat es ez igy is fog maradni...

es megint hosszu idore kibeszelgettuk magunkat...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Legalább ismét rögzíthettük szakadatlan felvilágosultságod. :)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Bajnainak adnám.

Az én receptem:

Bajnai + Oszkó gazdaság, LMP korrupció és jogállamiság felügyelet, szocialisták lecserélt vagy nagyon eldugott régi fejekkel, DK, 4K, Szolidaritás, Milla ezek felügyelete árgus és kritikus szemmel.

Ezt el tudnám képzelni.
Na szegény lány halála miatt tüntetett a Jobbik. www.hirado.hu/Hirek/2012/07/17/20/Bandy_Kata_meggyilkolasa__igy_tuntetett_a_Jobbik.aspx?source=hirkereso Mások meg hullhatnak szerinte. négy gyerekes anya, nyomozónő - az nem abszurd, hogy fehér pasik mészárolják a feleségüket, barátnőjüket halomra. Annak a terrornak mikor lesz vége?
@a szív fészkei:

Őket magyarok ölték meg, értük nem kell tüntetni.

Hányinger.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ha tavaly rohannak le minket, már az is késő lett volna.

@a szív fészkei: "hogy fehér pasik mészárolják a feleségüket, barátnőjüket halomra."

Tanulták volna meg, hogy hol a helyük. :(((
@épészmérnök: Drága, attól még rárakódik a zember lányára egy pici. Mert nem vagyok Rékuci, a radiátorhasú pókharapó élmami a gymből. Meg hát azért "rohan a zidő, elmúlik a nyár, évek múlnak el". DE a leggyönyörűbben Radnóti írta ezt az Á la recherche-ben:""és szaporodtak a ráncok a szépmosolyú fiatal nők
ajka körül s szeme alján; elnehezedtek a tündér-
léptü leányok" .Szóval lehet ezt ilyen finoman is megjegyezni....
@Fabius: Felfoghatatlan és borzasztó. Én a lány szüleinek helyében konkrétan megtiltanám hogy ezek a gyerekem nevét így és ezért a szájukra, molinójukra vegyék.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Már, ha egyáltalán lesz ilyen. Mert egyelőre nem efelé tartunk.
@a szív fészkei:

Szerintem nagyon is felfogható, és éppen ezért gyomorforgató.
@orica: :-D És mennyire nem érti azt a látogatást!
@Fabius: Na igen, abban igazad van. CSak úgy értettem, ha emberi életekért aggódnának, akkor nem tennék ezt a szörnyű különbségtételt halott és halott között. De hát nem a részvét a fontos, hanem a részvétel a hecckampányban.
index.hu/belfold/2012/07/17/marihuanat_lopott_egy_rendor_dilerektol/

Azon túl, hogy mérhetetlenül epic, azért csak megkérdezném: egy pénzszállító kirablója mi az apjafaszát keresett szabadlábon?? Lövöldöző és kézigránáttal dobálózó fószer mégse egy 20 napos letöltendő, amire ha nem vonul be önként a delikvens, akkor szarunk rá, mert sokba kerül megkeresni.
@a szív fészkei: @Fabius: Nekem bőven elég lenne ha a "jogvédők", helsinkibizottságosok, amnesztisek, cépresszesek akkor is sírnának ha nem cigányt, zsidót vagy homot bántanak. Ez nagy kérés szerinted??? :)

Lehetne egyszer egyaránt sírdogálni a magyar áldozatokért is függetlenül attól, hogy ki volt a gyilkosuk?

Jelenleg sajnos a bűn és a bűnöző olyan jogi és társadalmi fölényt élvez az ártatlansággal és az áldozattal szemben, amely megbicsaklott arányt helyre kellene állítani. Az utcákon potenciális gyilkosok tízezrei lófrálnak.

A pécsi gyilkosban ugyanis nem az a leghátborzongatóbb, amilyen kegyetlenül gyilkolt, hanem az, hogy manapság ez a karakter teljesen mindennapos az életünkben. Ha az ember kimegy az utcára, akkor két perc alatt legalább négy-öt ilyen alvilági, sötét arcú trógerrel találkozik, akinek a szeméből az sugárzik, csak az alkalmat keresi, hogyan köthet bele valakibe, valakibe, aki neki nem ártott, csak éppen rosszkor van rossz helyen. Régebben is voltak ilyenek, de mára egyre brutálisabbak. Régebben kötekedtek, esetleg pofozkodtak, raboltak, de mára gyilkolnak. Agresszívak, drogoznak, miközben - különösen a cigány származásúak - olyan alacsony szocializáltsággal rendelkeznek, amely már önmagában kriminológiai esetté teszi őket.

Szükség van az egész magyar-cigány együttélés újragondolására, hiszen vegyük észre, hogy itt egy etnikai gyökerű jelenségről van szó. Tudom, hogy ez politikailag nem korrekt, de attól még ez az igazság. Szinte minden hétre jut egy ehhez hasonló brutális gyilkosság. A többségük híre nem üti át a média ingerküszöbét. Ha egy köztiszteletnek örvendő tanár - Szögi Lajos, egy híres sportoló - Marian Cozma vagy egy fiatal rendőrségi pszichológusnő - Bándy Kata az áldozat, az hír, nagyon helyesen, de idős házaspárok, egyszerű emberek százainak tragédiáiról alig hallunk. Pedig a gyilkosságok folynak. Az elkövetők pedig 80-90%-ban ugyanazon szociokulturális közegből valók.:(
Haj, kisebbségi komplexusos Viktorunkkal jól kibaszott az IMF :-D

t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR33DqRX0wg_cTsq54Q4D7QTzbWhz3IBIoi0JxzVdL8X7Ha94QuVg&t=1

A képen lévő toronydaru Tanosz Arvanitisz, a kirendelt IMF tárgyaló. Gecik ezek, na, vérgecik :-D :-D :-D
@keresztanya fabi(en): Ezt írtam én is. FB-ol, mutogatja magát és nem tűnik fel senkinek, hogy hol is lenne a helye egy elítéltnek.

DE már pogromhangulat van, mert ezt meg lehet lovagolni. Az, hogy kétnaponta irtanak ki nőket, meg ki nem szarja le, ha fehérek csinálják a saját nőjükkel..
@Gábriel angyal:

Na hagyjál ezzel a hülye mantrával békén.

A potenciális gyilkosokból az elmúlt hetekben történt és tegnap neked itt gondosan kigyűjtött esetek szerint sajnos több a magyar, mint a cigány. Ha csak az elmúlt 2 hetet nézem az arány 5:1 -hez. Akkor milyen 80-90%-ról beszéltek?

Amit ezzel csináltok az nem kicsit nem polkorrekt, bocsi, hanem kb annyira gusztustalan, mint orrból felszívott féltenyérnyi túrha az aszfalton.

Szarok én a helszinkibizottságra meg mindenki másra is, de titeket is elküldelek a picsába, mikor egy halottat politikai célokra használtok fel.
@Fabius: Olvastam, hogy ez a faszi egyrészt görög - és tudjuk, ott sem habostora a zélet gazdaságilag, tehát valamit érezhet empatikusan - másrészt sokat volt a vadkeleten, így ismeri ezt a drágalátos egy lépés előre, kettő hátra, közben meg beléd rúgok-stílust.

Szerintem amúgy be akarnak már tartani ennek a kis hülye felfuvalkodott kecskebékának, hadd feszengjen és pukkadjon meg.
@a szív fészkei:

A csóka Ukrajnában edződött, Janukovics után Viktorunk nem fog tudni semmi újat mutatni neki. Szerintem egy ilyen technokrata embertől - aki ráadásul görög, tudja mit tett a saját vezetése az országával - empátiát várni teljesen felesleges.
@Gábriel angyal: És Pandur Ottóból mi sugárzik baszd meg? Hogy felmegy és kinyír - mert olyanja van - egy négy gyerekes!!!!! anyát. Minden kopasz negyvenes pasit kötélre?? Vagy hogy képzeled?

Péntek egy bűnöző életvitelű tengő-lengő roma stricinyomorult, aki élete végéig remélem lakat alatt lesz, mert nem is leírható a tette. DE épp ezért kéne valami értelmes jövőkép is eléjük, amit most aztán végképp elvett előlük Orvbán. És igen, még több ilyen senkit és semmit nem tisztelő lesz köztük, ha elszabadul a pokol.
Pandur Ottónak volt melója, fehér ember és mégis kegyetlenül sunyin gyilkolt ő is, ráadásul olyat, aki valaha közel állt hozzá, tehát, aki bízott benne és beengedte magához.
@Fabius:

De Viktor szabadságon van, nem?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Elvileg ott van, de ennek ellenére tegnap is itt aktívkodott kussolás helyett.
@Fabius:
"Mitől is vagyok tévedésben, mikor eleve leírtam, az emberekben van erre igény, a pártokban nincs?"

Attol, hogy eppen arrol szolt szinte az egesz hozzaszolasom - es nem arrol amivel mindjart elo is hozakodtal, amirol majd lejjebb - hogy IGEN a partokban is VOLT, es tobbseguk reszerol meg MOST IS van ilyen igeny. Meg akkor is ha tobbseguk esetleg ezt a kiegyezest, illetve fokent annak folyamatat, mint remek kommunikacios lehetoseget latja, es nem is magaert a kiegyezesert pedaloznak.
Ennel tobb peldaval linkkel nem tudom bizonyitani allitasomat. De oszinten nem is erdemes tobb idot feccolni bele. Ha ez neked, es az LMP-nek nem elegendo bizonyitek, akkor tolem ugy csinaljatok, ahogy nektek tetszik. Mint tapasztalhattad, veled lefolytatott nehany vita utan le is alltam errol a dologrol. Ha nem sikerul gondolatokat ebresztenem, hanem csak jon a reflex-szeru elutasitas. Mar csak ritkan harapok ra ilyen temakra, mint pl. most amikor valami ennyire egyertelmu...

"De én készséggel elfogadom, hogy az LMP az eredendő gonosz, a kerékkötők szekértolója, legfeljebb harsányan röhögök azon, hogy az összefogás partnereket egy héten belül szájba szaró emeszpé számára mentség az mindig van."

Kar itt fellengzosen eloadni a dolgot, mert eppen azert linkeltem be olyan cikkeket is, ahol bizony nem en mondom meg a tuttit, hanem masok irjak le a TENYT; hogy igen, az LMP rugta fel az egesz kezdemenyezest. Amely soran szamara is adott lett volna a lehetoseg, hogy minel szebbnek, hasznosabbnak, okosabbnak... mutassa be magat.

Az MSZP ugyeben sincs mentseg. Ha olvastad volna a linket, amit a DK-val kapcsolatban adtam, akkor bizony neked is leesne a tantusz. Ugyanis azt a cikket eppen azert reklamoztam, es azert dicsertem miatta a DK-t, mert amikor elso korben (10. korzet) a DK felajanlotta tamogatasat, es az MSZP elfogadta, akkor lett valamennyi szavazatuk, igaz meg nem nyertek. Masodszorra (7. korzet) is felajanlottak, de az MSZP-nek nem kellett, el is buktak, holott egyutt mar nyertek volna. A DK emelt fovel jott ki a helyzetbol, meg ha mindenki Molnar nyilatkozatat savazta is. Az MSZP meg is "lakolt" hibajaert a vereseggel. Es nem is hibaztathat mast, mint magat, ahogy meg is tettek. Most nem lelem a Nepszabi cikket.

"Ráadásul olyan, ami egyébként nincs is. De esetleg mutasd meg ezen a grafikonon, hol is van az az erősödés amire hivatkozol, mert a +/- hibahatárt leszámítva ez a népszerűségi mutató olyan egyenes 2011 januártól, mint a szög:

http://www.tarki.hu/hu/news/2012/kitekint/20120627_1.png "

Hogy lasd milyen uriember vagyok, mindjart 4! adatsort hozok neked (igaz ez Torok Gabortol van, de az o oldalara masert nem igazan erdemes jarni):
docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AoLnDrKA6fV8dEJvUFRBLUZ3cThkcjlMYS05eDcyemc#gid=0

Igazad van a hibahatarral, de:

Ha megnezed a sorokat, akkor igenis van valamifele emelkedes az utobbi fel evben. Kiveve az Ipsost. Meg az altalad linkelt abran is latszik, hogy volt egy kis hupli tavaly tavasszal, majd az ujevtol van kis emelkedes a szociknal. De ha ezt nem vesszuk tendencianak, akkor vajon mit mondjunk a december ota akciozo LMP joval laposabb eredmenyeirol?
De nezhetjuk a valasztas ota eltelt valtozast is. 3 cegnel van 4%-os emelkedes (ami nem acelos) 1 cegnel pedig minimalis 1%-os.
Az LMP 2 cegnel tart pontosan ott ahol a valasztasokkor, 1-nel 1%-ot, 1-nel 2%-ot nott.
A Jobbik sem tul fenyes.
Nos ha e harom partot osszehasonlitom, akkor bizony az MSZP egesz jol teljesit. Foleg ha figyelembe vesszuk, hogy mindig azert ekezed/ekezitek oket mert ... (amelyekben egyebkent javareszt egyetertek veled/veletek)

Az MSZP tehat ugy konyvelhet el nemi emelkedest, hogy kozben erdemi dolgot szinte nem is csinal.

Amint mar epeszmernoknek felajanlottam (nem volt tul kivancsi), neked is megteszem:
Ha gondolod irok egy szosszenetet, hogy miert tartom elvesztegetett idonek az idei evet az LMP reszerol az utolso ev okan. Hogy miert gondolom, hogy kulonosebb megeroltetes nelkul az utolso 1 ev az MSZP-e lesz.
@Fabius: ez akkor lenne jogos ha a másik oldalt is elküldenéd a picsába, amikor a saját áldozatait használja állítólagos politikai célokra.

De egyébként félre vagytok "picit" csúszva mivel speciel ebben tüntetősdiben sem az a volt lényeg, hogy kik a gyilkosok, hanem az hogy mely áldozatoknál van sírás-rívás libsiéknél és melyeknél van nagy kussolás. :(
@a szív fészkei:
"Az, hogy kétnaponta irtanak ki nőket, meg ki nem szarja le, ha fehérek csinálják a saját nőjükkel.. "

Foleg ha meg rendor is volt.
@Fabius: @a szív fészkei:

Tök fölösleges a hittérítő erőlködés, úgy sem győzitek meg, a rasszizmus az rasszizmus.

Minden város minden külvárosában mindig ugyanez ment, nem kellenek ehhez cigányok.

csak akkor a prolik voltak a cigányok.
@Fabius: Ha már koala lehet erre fogtok majd ti is rápacsálni??? :)

Pozsgay lapot indít: nagykoalíciós szócső?

nol.hu/belfold/pozsgay_imre_havilapot_indit

Pozsgay mind a Fidesz, mind a baloldal irányában kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik. Suchman Tamás volt szocialista privatizációs miniszter a múlt héten felvetette, hogy a szélsőjobb ellenében adott esetben a Fidesznek és az MSZP-nek nagykoalíciót kellene alkotnia. Formálódik az együttműködés?
@Fabius:
Mikozben potyogom neked az EPOSZT, kozben idepottyintesz ilyet ni:

"Bajnainak adnám.

Az én receptem:

Bajnai + Oszkó gazdaság, LMP korrupció és jogállamiság felügyelet, szocialisták lecserélt vagy nagyon eldugott régi fejekkel, DK, 4K, Szolidaritás, Milla ezek felügyelete árgus és kritikus szemmel.

Ezt el tudnám képzelni. "

Gyakorlatilag teljesen egyetertunk, csak annyi kulonbseggel, hogy en, a szoci reszt (az MSZP-s nagykutyak miatt a valasztasokig) a realitasok alapjan hajlando vagyok elfogadni, Te meg nem.
Meger ez annyit, hogy maradjon a Fidesz?
Szerintem nem. Szerinted meg igen...
@Gábriel angyal:

Hézagos az emlékezeted: a másik oldalt posztokban tettem helyre, mikor túldobták Gyönygyöspatát és a Pesty filmet, és nem csak kommentben baszogattam őket. Úgyhogy pont te, és pont nekem ne gyere ezzel.

Az a tegnapi válaszképtelenségedből kiderült, félrecsúszva éppen ti vagytok a melyik áldozatoknál van sírás rívás tüntetés, és melyikeknél nincs témában. Ez amit most csináltok nekrofil kannibalizmus, még ha csak képletesen is. Engedd meg, hogy hányingerem legyen tőle.
Ahogy elnézem azért hódit ez az odaláncolós divat. :)

www.noltv.hu/video/4485.html
Ha szabad en is adnek egy linket, mert hatalmas potencial van az anyagban, es mar most is nagyon ut. Szerintem kotelezo darab!
Mar magaert a sorozatot indito legelso 5 percert erdemes megnezni!
De csabitaskent azt hiszem eleg az alkoto Aaron Sorkin (Az elnok emberei) neve.
Persze kicsit elfogult is vagyok Emily Mortimer miatt.. (elpirul)

www.1channel.ch/tv-2734005-The-Newsroom/season-1-episode-1
@Gábriel angyal:

Pozsgay, meg a szellem és a művészet...
@simple observer 1.0:

Hagyjál te is ezzel a juj, ha nem amnesztiázzuk a szoci vezetést mostazonnal, akkor marad a Fidesz, jujujuj.

Frászt.

A szoci vezetést most kell rászorítani, hogy ha kormányt akar váltani akkor kénytelen legyen leváltani azokat, akiket ehhez a józan ész szerint is le kell. Ez speciel azon is múlik, hogy te például ne legyél kész megalkudni, és igenis szóvá tedd azokat amiket szóvá kell tenni.

Feltéve, ha tisztább közéletet akarsz, kevesebb mutyival, és nem elégedsz meg azzal, hogy átülünk cseberből a vederbe újabb négy évre.
@Fabius: nekem meg engedd meg, hogy azoktól legyen hányingerem, akik kitermelni engedték a pénteklaci féléket.:(
@Gábriel angyal:

Pozsgay elvtárs saját lapban hirdeti majd az eszmét.

EPIC.
@Fabius: ezt a combót én is elfogadnám!
@Fabius:
"Hogy mi zajlott 2008-ban a Lehmannál és a Wall streeten:

ingyenfilmek.eu/?p=24600

Az amcsi pénzügyér figurája picit heroizálva van, de azért a bemutatott tények és körülmények a valóságnak megfelelnek. Nézd meg, tényleg érdemes."

Kimondva hasonlo temat dolgozott fel, meg ha nem is ilyen direktben a Margin Call is:
www.1channel.ch/watch-2728419-Margin-Call
@Fabius: "A képen lévő toronydaru Tanosz Arvanitisz, a kirendelt IMF tárgyaló. Gecik ezek, na, vérgecik :-D :-D :-D"

És az a fanyar, elgondolkodó mosolyszerűség a szája sarkán... hihihihi
@Gábriel angyal: meg még attól, hogy Kata és szülei munkája és adója segített felcsepredni és segélyen jóllakatni a későbbi gyilkosát is. Ez aztán a valóban hányinger. :( Fasza kis országot rittyentettek nekünk ide az elmúlt 22 évben, ahol az általunk eltartottak lincselik és ölik meg az eltartóikat.
@simple observer 1.0: "epeszmernoknek felajanlottam (nem volt tul kivancsi), neked is megteszem:
Ha gondolod irok egy szosszenetet, hogy miert tartom elvesztegetett idonek az idei evet az LMP reszerol az utolso ev okan. Hogy miert gondolom, hogy kulonosebb megeroltetes nelkul az utolso 1 ev az MSZP-e lesz."

Nagyon szívesen elolvasom, de nem vagyok szerkesztő, sem politikai blogger.
Kedves Fabius! Ez a "kávéházi ország" szöveg meg volt már??? :)

nol.hu/gazdasag/elkepesztonek_tartjak_a_bankok_orban_otletet

(videó elején)
Azt hiszem, megint jót tahótlanítottam. Fafejű is, ostoba is, ugyanazt mantrázza hónapok óta, jólesett kibaszni. :-)
@Fabius: Biztos sok energiába és időbe kerül majd hirdetést szereznie a lapba vagy szponzort találnia... :-)
@Gábriel angyal:

Orbán egy másik világban él, de Parragh László benyalása a meleg szarig azért nem mindennapi.
@szerénységem:

Sej, ha a vén komcsi lapjában egyszer Közgép reklámot láthatnék elmondhatnám: mindent láttam és mindent megéltem ezen a világon :-D
@Fabius: Pedig elvileg ő nem akkora hülye gyerek nem? :)
@Gábriel angyal:

"hiszen vegyük észre, hogy itt egy etnikai gyökerű jelenségről van szó."

Tévedsz!

Ez az az egybemosás, amit már sokan elkövettek, elkövetnek, főleg (szél)jobboldalon, és ezt egyre jobban unom.

A PONTOS megfogalmazás:

itt egy SZOCIALIZÁCIÓS gyökerű jelenségről van szó, aminek TÖRTÉNELMI aspektusból nézve lehetnek etnikai jellemzői is.

A két megközelítés között nagy különbség van: az egyik (az általad leírt) azt jelenti, hogy "ezek csak cigányok, menthetetlenül és reménytelenül gizdák, gecik, elmaradottak, genetikailag meghatározottan bűnözők, ugyan mit is várhatnánk el tőlük?"

A másik megközelítés: történelmileg úgy alakult, hogy a roma népesség jelentős része leragadt egy olyan viselkedési mintarendszernél, ami nem műxik, ami nem előrevivő.
Nem elítélni, (pláne nem "etnikai szinten"!) hanem SEGÍTENI kellene őket abban, hogy - némiképp lejáratott szóval - integrálódjanak.

Szóval vegyük észre: a napi, mégoly vegyes vagy negatív tapasztalatok NEM az etnikumból magából fakadnak!
Csak hát MÖGÉ kellene nézni a jelenségeknek!

Jelzem: az etnikai meghatározottságon alapuló elítélés pontosan fedi a rasszizmus definícióját.
@Fabius: Szerintem nem sokat kell már várnod rá. :) Lesz benne közgép meg magyar bank reklám is.
@Gábriel angyal:

Parragh egy szervilis seggnyaló. Világ életében valami érdekvédő és másokat képviselő szerveknél volt aktív, de igazán sose képviselt senkit. Ugyanazt a - köszönjük a kormány jótéteményeit, a vállalkozók vállalják a terheket, hajrá-hajrá - szöveget nyomja 20 éve, mindegy ki van hatalmon.
@Fabius: el tudom fogadni az érveit, függetlenül attól, hogy Balavány nekem picit necces. :)
@Fabius: A Heti Válasz meg a Hír TV is elindult valahogy, kezdeti nehézségek árán, hogy csak pár milliárdból kellett gazdálkodniuk, mára már profitot is termelnek. :-)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Jó hogy írtál és kijavítottál. Nagyvonalakban egyet is értek veled.

Viszont az általad is lejáratottnak írt "integráció" egyre inkább működésképtelennek tűnik sajnos. Talán pont azon érdekcsoportok miatt, akik egyfajta biológia fegyverként akarják továbbra is felhasználni a cigányságot ellenünk. :(
@Gábriel angyal:

Nem tudom, legfeljebb sejteni vélem, hogy milyen "érdekcsoportokra" utalsz.

Ám ma itt, Magyarországon én egyetlen olyan csoportot érzékelek a magam eccerű szintjén, ami ezt felhasználja, és ami "biológiai fegyverként" használja ezt a kérdéskört: a Jobbikot.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Ez azért nem állja meg a helyét mivel hol voltak ők az utóbbi 20 évben??
Ők csak kimondják mindazt, amit amúgy is mindenki tud.:(

Peninek egyébként már leírtam. Én lennék a legboldogabb ha nem is lenne jobbik. Viszont hidd el, ha egyik napról a másikra felszívódnának ezek a problémák ugyanúgy égetően velünk maradnának. :(
@szerénységem:

"Szabad a sajtó Magyarországon?

TBG: Amíg nincs szabad piac, addig nincs szabad média, ilyen egyszerű. Amíg az állam és az általa éppen kedvezményezett nagyvállalkozók ennyire torzítják a szabad versenyt, amíg államilag dotált háttéralkukon múlik minden, amíg ’ha nem írsz rólam jót, nem támogatlak’ alapon dőlnek el a dolgok, addig nincs miről beszélni. Igaz, az internetes újságok azért hoztak némi friss levegőt, a kényes ügyeket ma már lehetetlen folyamatos pártpropagandával megúszni. Eközben persze mindkét politikai oldalról támadják az újságírót, tisztában kell lenni a szerepünkkel. "
@Gábriel angyal:

Még annyi: az, hogy az integráció szó lejáratódott, az aligha az integráció eszméjének a hibája.
Az elmúlt 22 évben egyik kormány sem tett tett ez ügyben sokat.

Akkor hát elvetendő, mint valódi megoldás?

Akkor jöjjön az elkülönítés, izolálás, és a gárda?
Meg a "gyűlöljük a cigányokat"?

Ez nem MEGOLDJA, hanem elmélyíti a problémát!

Szerintem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Persze, nem hittérítek, csak kiigazítom. Most láttam a csodás Tényekben, hogy ez a fehér negyvenes jómagyar Pandur Ottó amellett, hogy lazán megfojtotta a tőle szabadulni akaró nőjét még lazábban ki is rabolta két mobil és 100 ezer forint erejéig.

De hát ez laza ujjgyakorlat fehér heteró férfinak, nem? Milyen szociokulturális hatás az, hogy négy gyerektől elgyilkolja az anyját és bónuszként ki is fosztja a családot? milyen fehér heteró kultúra az,hogy aki vissza akar menni a gyerekéhez, családjához,azt szíven döfjük a saját kéglijében, (ahogy a győri asszonyt is)?
@Gábriel angyal: Újabb havibaj. Vörösnarancs, kurvajó. Kell majd bele betét, mert csak akkor lesz könnyebb, tisztább, szárazabb érzés. Erre van pénz?
@Gábriel angyal:

"Ők csak kimondják mindazt, amit amúgy is mindenki tud.:("

Másról beszélsz!

Megkérlek, mutass rá, HOL írtam vagy utaltam rá, hogy ez a probléma nem létezik?

Arra reflektáltam, hogy Te etnikai aspektusba helyezted ezt a témát.
Ami egyébként korrelál a Jobbik általános retorikájával.
Megköszönném, ha nem adnám a számba/klaviatúrámba olyan gondolatokat, amelyekről nem beszéltem, nem írtam!

Az, hogy a Jobbik "kikényszerítette", hogy erről szó essék, az rendben van!

Viszont hogy milyen "megoldási" javaslataik vannak, az szerintem nagyon gáz.
És az is, hogy az egyik fő szavazatszerzési forrásuk is erre alapul.
Erre utaltam a "biológiai fegyver" szavaimmal.

Eszköz - a hatalomszerzéshez.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Nézd az elkülönítés, izolálás néha muszáj. Lásd pld. Francia vagy Olaszország.

A gárda egy sima immunreakció volt, most meg már inkább figyelemfelhívás funkciója lehet. Ahol megjelennek, legalább a rendőrök is oda nyomulnak és addig egy kicsit nyugi van attól a rétegtől aki a normális cigányok életét is megkeseríti.

Az a lényeg, hogy mindenkinek emberként kell viselkednie. Csak kétféle csoport van. Aki építi és aki rombolja a közösséget. Tök mindegy, hogy ezt milyen bőrszínnel teszi.
Az utóbbit igenis rá kell szorítani a normális életre vagy ha ez nem megy, akkor igenis ki kell rekeszteni a normális közösség érdekében.

Meg kell értetni a bűnöző életmódot vonzónak tartó fiatalokkal, hogy ha törvényen és társadalmon kívül helyezik őket, akkor annak következményei vannak. Nem lehet egyszerre elismerni ezt a viselkedésmintát a "sokszínűség" jegyében, ugyanakkor a társadalom védelmét biztosítani követőinek.

Ki kell rekeszteni a társadalomból az ilyen "cigánykultúra" követőit. Nem nagy feladat, hiszen a jelenség pontosan leírható, követői azonosíthatóak. Ahogyan a rendőrség különösebb gond nélkül képes üldözni és zaklatni a nemzeti radikális szubkultúra követőit, vagy képes volt korábban a rockereket, a hippiket, a punkokat és még ki tudja, hányféle népséget nyakló nélkül ütni-verni, ideje, hogy ezekre fordítsák a figyelmüket.

De ismétlem itt egyáltalán nem arról van szó, hogy minden cigányt, hanem azokat akik nem hajlandók emberként viselkedni legyenek azok természetesen akár magyarok is.
@Fabius: Szerintem fogsz. Nekem azért ennél fáintosabb kívánaságaim vannak! :-DD
@a szív fészkei: Hu bazz ez jó hasonlat. Lehetne akár vérnarancsnak is hívni az új nagykoalát. :)
@a szív fészkei: Mikre gondolsz pld.?? Mondjuk amikor Vona Jeruzsálembe látogat, sirató falat simogatni??? :)
@Gábriel angyal: Ne is érjen hozzá. De az én kívánságaim magánjellegűek, nem publikusak ;-DD
@Gábriel angyal: Már amilyen finom a vérnarancs. De ez az egybeborulás - ha megvalósul, uramatyám!! - keserű lesz, mint az athéni utcai fákon csüngő. Az csak díszfityegő és epeíze van.
Látod szív néha azért egész jó kis pénzt lehet beszedni, ha az ember okosan ellenzékieskedik. :)

tomcatpolo.hu/droidzona/showpost.php?id=199
@a szív fészkei: Ne is mond. Ez olyan brutál lenne, hogy bele sem merek gondolni. Szerintem sipi dőlne elsőként a kardjába. :)
@Gábriel angyal: Ki kell rekeszteni a társadalomból az ilyen fehérkultúra követőit. Akik azt hiszik, hogy egy nő, attól mert valaha szerette őket, és ezért alájuk feküdt, stb. már a tulajdonuk is, akinek nem lehet nélkülük önálló élete, csakis örökkön örökké velük kell sínylődni. Akiket inkább holtan, megfojtva - kirabolva - , vagy épp kivéreztetve, agyonverve lássanak - és lásson a nyomorult családjuk, kölykeik -, mint mással boldogan élve, újabb gyermeket szülve.

Ez a fehér férfikultúra mindig egy nő életét követeli, ráadásul brutálisan és aljasul kivitelezve, mert nem tud azon a röhejes hemungján: a kinevetéstől való félelmén, a férfiasság atavisztikus képén túlnőni.

Lehet magasan iskolázott, sőt lehet pont az élet védelmére felesküdött rendőr, lehet jól kereső üzletember, mindegy - de annyira kártékony példát követ, hogy írtandó tűzzel-vassal!

Na Gábriel, hogy tecc?
@Gábriel angyal:

"Csak kétféle csoport van. Aki építi és aki rombolja a közösséget. Tök mindegy, hogy ezt milyen bőrszínnel teszi.
Az utóbbit igenis rá kell szorítani a normális életre vagy ha ez nem megy, akkor igenis ki kell rekeszteni a normális közösség érdekében."

Ezekkel egyetértek.
Nyilván nem a buksisimi játszik, ha szembejön egy bármilyen bőrszínű, vallású ember éjjel az utcán metakommunikációilag határozottan levehető kibelezési szándékkal. :o)

A gárdáról más a véleményem.
Te immunreakciónak tartod, én másnak.

No problem.
@Fabius: Úgy értem, nem a szarcsimbókunk iránt lesz empatikuspatikus, hanem megérti, hogy a lakosságnak mit okoz ez az ámokfutó bolondgomba. De óriási, hogy óriási!! Ettől bele fog vadulni ez a kis görcsgéza még jobban az alázásba.
@a szív fészkei: Nem rossz de az általad leírtak szerinted valóban a fehér kultúra részei?? :)
@Gábriel angyal:

Még annyit: Te létező jelenségekről beszélsz és az általad pozitívnak tartott TÜNETI kezelésekről, én a MEGOLDÁSI lehetőségeket igyekszem forszírozni.

Nyilván nem kell folytatnom a gondolatmenetet, mert értelmes vagy.

Az összes többi: hatalmi játszma és parasztvakítás.
Valamint rejtett sunnyogás: ááá, mi AZT nem mondtuk, ne má'! Vagy ha mondtuk is, nem gondoltuk komolyan. Csak úgy kicsúszott a szánkon!
Aha.
Vannak, kik mindezt beszopják.

Szerintem.
Ehhez képest a Brian élete lófütty esti súrolófényben: nol.hu/belfold/20120717-kinos_ugy__csak_az_anya_szamit Hát nem vagyok büszke. #:-(((((((((( Ezek elmebetegek sajna.
@Gábriel angyal: Mert kik követik el? A logikád alapján, igen.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Erről korábban Fabius is beszélt. Igenis le kéne ülni és elsőként felállítani őszintén és tabuk nélkül a diagnózist. Ezek után jöhetne a valós megoldások és a gyógyítás kimunkálása.

Ezzel szemben még mindig ott tarunk, hogy a nagypolitika a szőnyeg alá söpör - a jobbikon kívül - és hallani sem akar még a kibeszélésről sem. :(

Egyébként ha nem lennének annyira hülyék pont a jobbikot lehetetlenítenék el, ha megoldanák ezeket az égető problémákat és, - ahogy írtam korábban - én örülnék a legjobban ha ezen megoldások hatására nem is lenne tovább jobbik.:)
A tételes vallás roppant káros, egyre komolyabb meggyőződésem. Zsidó, katolikus, mindegy, belehülyülnek és kész.
@Gábriel angyal: Drága tollashátú, melyik orgánum írt először arról, hogy Péntek László többszörösen büntetett előéletű egyed miért nem volt zárkában már július 2-án????

Bongó!! A Népszava, éjjel linkeltem.
Bongó=Bingó Egyiknek sincs értelme.

Ha a büntetésnek ennyire nincs foganatja, ha ilyen értelmetlen az egész, akkor?
@a szív fészkei: Hát elég bizarr, amikor már ők is faji alapon szelektálnak.
@a szív fészkei: Azért vannak pozitív példák is hála Isten. Persze én inkább a Katolikus oldalt ismerem. :)

www.devaigyerekek.hu/news/news_2631_az+igenek+utjan.html
@Gábriel angyal: Azt hiszem meg kéne vennem ezt az új könyvét is. :)

A szeretet bölcsője korábbi szerzőtársával, Karikó Évával közösen készült, aki Csaba testvér előadásait ezzé a szép könyvvé szerkesztette és a fejezetekhez az elmaradhatatlan verseket válogatta. A téma a házasság, ami talán meglepő, hiszen egy cölibátusban élő pap mit is tudhat erről, gondolja az olvasó. Ez a kérdés az egyik előszó címe is. A számos érv közül, amelyet a könyv felhoz ennek ellenében, talán a legmeggyőzőbb, mikor felteszi a kérdést: „Vajon ki tud többet egy szívműtétről: az, akit operálnak, vagy az, aki a beavatkozást végzi?”Csaba testvér olyan szemszögből közelíti meg a házasságot, amelyből nézve az olyan, mint egy autó, amely ha elromlik, vagy csak kifogy belőle a benzin, akkor meg kell javítani, vagy újra kell tankolni, és nem félreállni vele, otthagyva az út szélén. Számára az ember nem csak hús és nem csak csont. Lélek is. A házasság előtti szexet ahhoz hasonlítja, amikor az étkezést nem az aperitiffel kezdjük, hanem a desszerttel. Felteszi a kérdést: ha a házasság előtti együttélés, a másikkal való élet kipróbálása olyan jó, miért nem boldogabbak a mai házasságok, miért nem stabilabbak a kapcsolatok. Még ha nem is értünk egyet sokszor vele, ha megrögzött szabadelvűek vagyunk, vagy ha nem is hiszünk Istenben, akkor is azon kapjuk magunkat, hogy ha beleolvasunk ebbe az aranyozott borítójú kiadványban, a könyv szelíd gondolatai és életünket terelgető tanácsai megragadnak bennünk. Elhisszük: Isten szerelmes levelei vagyunk valaki számára, hogy érdemes küzdeni is akár a boldogságért, a másikért, hogy a házasságkötési szertartás egy nyilvános szerelmi vallomás lehet.

A szeretet bölcsője lapjain szó esik babysitterről, anyósról, munkahelyről, közös házról, limlomok gyűjtéséről. És természetesen a gyerekvállalásról is, a vajúdástól a felnőtt gyerek kezének elengedéséig. Csaba testvér a mindennapi életből tudja, mennyi gyermek marad magára. De elsőre talán meglepő módon mégis a minél több gyermek vállalása mellett érvel. Arra születtél, hogy otthonodat megtöltsd kacagó gyermekekkel – mint írja ő, aki a világ egyik legnagyobb családjában él. Hiszen „a nagycsaládnak csodálatos íze, színe, formája, varázsa van”. Persze nem minden fenékig tejfel, ahogy a mondás tartja. A könyv nem megy el olyan témák mellett sem, amelyek ugyanúgy az élethez tartoznak, mint a nevetés, az öröm.A házasságban termő tövisekről: a fájdalomról, veszekedésről, válásról, a másik elvesztéséről. Szerinte a házasság olyan is, mint az autóvezetés, ami előtt természetes, hogy órákat kell venni, mielőtt forgalomba merészkedünk. És az egyetlen iránytű, amit használhatunk a bajban, ha elbizonytalanodunk az úton, az a tudat, hogy az Isten egyetlen törvényt adott nekünk, a szeretet parancsát.A könyv az életből vett megfigyelések, a mindennapjainkból hozott hasonlatok mellett természetesen ezer szállal kapcsolódik a keresztény valláshoz. Magától értetődően használja Csaba testvér a Bibliát, mindennapnak is megélve a benne leírtakat, például mikor a megbocsátásról, kiengesztelődésről ír, Jézust hozza fel példának, akinek esze ágában sem volt nagypéntek után „sértődötten duzzogni”. Igazi ajándék tehát A szeretet bölcsője azoknak, akik el akarnak indulni a házasság útján, és azoknak is, akik épp rajta sétálnak. Erőt adó csomag, hogy végül méltóak legyünk az Élet koronájához.
@Fabius:
Megneztem a filmet. Remek. Kosz. Meg csak nem is hallottam rola...

"Hagyjál te is ezzel a juj, ha nem amnesztiázzuk a szoci vezetést mostazonnal, akkor marad a Fidesz, jujujuj.

Frászt.

A szoci vezetést most kell rászorítani, hogy ha kormányt akar váltani akkor kénytelen legyen leváltani azokat, akiket ehhez a józan ész szerint is le kell. Ez speciel azon is múlik, hogy te például ne legyél kész megalkudni, és igenis szóvá tedd azokat amiket szóvá kell tenni. "

Persze lehet ezt igy is nyomni, mint te, de azert a szamok megis csak azt mutatjak, hogy bar nem szivelik az emberek nagyon a szocikat, de meg igy is 2.5-3-szoros a tamogatottsaguk, mint az LMP-nek.
Es a szoci mohikanokat az Isten se tudja jobb belatasra birni. Mert bar nem annyira, mint szeretnek, de az ido NEKIK dolgozik, es nem az LMP-nek.

Ha neked a realizmus=megalkuvas, hat vallalom. Inkabb legyen barmilyen modon kormanyvaltas, ad absurdum egyeduli szoci kormany kepeben, meg mindig csak sokkal jobb lehet a jelenleginel.

"Feltéve, ha tisztább közéletet akarsz, kevesebb mutyival, és nem elégedsz meg azzal, hogy átülünk cseberből a vederbe újabb négy évre."

Eppen az a helyzet, hogy en azt mondom amit Te irsz. Vagyis igy vagy ugy, de kevesebb mutyi lenne, am a ti konoksagotok viszont epp a jelenlegi vederben maradast konzervalhatja.
@épészmérnök:

Hadd kezdjem azzal, hogy multkor kicsit durvabb coltam, a kelletenel, ugyhogy elnezest. Azota olvastam, hogy nyugdijas vagy (remelem jol figyeltem, es nem tevedek) ugyhogy a 30-as megfeddes tulzas volt, de attol meg a mondandomat tartom.

"Nagyon szívesen elolvasom, de nem vagyok szerkesztő, sem politikai blogger."

En sem vagyok semmi ilyesmi. Sot! Nem is vagyom ilyesmire, mert csak kepzelem Fabiusnak mennyi ideje megy el ilyesmire. En nem lennek hajlando ennyi idot aldozni
Am azert ajanlottam fel ezt a multkor is, mert itt az LMP-s, fogalmazzunk ugy, finom elfogultsag miatt legtobbszor ugy jon le a dolog, hogy en csak az LMP-t osztom.
Amiben van is igazsag, hiszen a szocikkal '14-ig aligha lehet tenni barmit is, igy leginkabb az LMP-n mulik, hogy mit kezd a helyzettel. Masreszt, szerintem, sajnos nagyon gyatran kezelik a helyzetet. Es minthogy szerintem az MSZP ugyis profital az utolso egy evbol, ezert minden het/nap fontos lenne az LMP szamara.
@Fabius:
"Ugyanazt a - köszönjük a kormány jótéteményeit, a vállalkozók vállalják a terheket, hajrá-hajrá - szöveget nyomja 20 éve, mindegy ki van hatalmon."

Azert mar jo ideje ismertek a preferenciai:
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=33992

Amiben amugy akkor meg igaza is volt, de mara hogy megfeledkezett akkori velemenyerol...
@a szív fészkei:
"Na Gábriel, hogy tecc? "

A szufrazsettek buszkek lennenek rad.
@a szív fészkei:
"Ehhez képest a Brian élete lófütty esti súrolófényben"

Ez a Csanad ugye pepitaban. Ezeknel is vannak birkak ezek szerint.
@simple observer 1.0:

"Es a szoci mohikanokat az Isten se tudja jobb belatasra birni. "

Ja, aham, Isten nem is, de te igen: ugyanis te adsz nekik enni. Ha megkapja úgy is, hogy tennie nem kell érte semmit, akkor nem is fog tenni semmit. De ez a te döntésed, ne takarózz azzal, hogy úgyseúgyse.

Azt Oszkó is leírta, hogy aki ezekkel a hibahatáron belüli mozgásos közvéleménykutatásokkal áltatja magát az bakot fog lőni. Kinek kell még szólnia, hogy elhiggyétek? A szocialisták támogatása semmit, a világon semmit nem nőtt, ráadásul a teszetoszáskodást látva új formációkban gondolkodnak egyre többen. Nézz csak rá a progresszív blog mai írására, vagy a milla blogjára. Ennek a bizonytalanokkal és a jelenleg mindenkit elutasítókkal szopóroller lesz a vége. Nekem végülis nem fontos a szocik túlélése, de nem mondjátok, hogy nem szóltam időben.

Azzal nem lesz tisztább a közélet, ha a jelenlegi szocikat legitimáljuk. Kevesebbet loptak az igaz, kisebb a mérték, de olvass vissza a mai példákra, vagy elég, ha mérce linket megnézed amit szív betett itt feljebb: mindenhol ott vannak most is. Én pedig konok vagyok ezt vállalom bármikor, nekem ez nem elég tiszta.
@simple observer 1.0: "Hadd kezdjem azzal, hogy multkor kicsit durvabb coltam, a kelletenel, ugyhogy elnezest. Azota olvastam, hogy nyugdijas vagy (remelem jol figyeltem, es nem tevedek) ugyhogy a 30-as megfeddes tulzas volt, de attol meg a mondandomat tartom."

Az életkor nem érdem, a nyugdíjasság meg majdnem túlzás, annyira mikroszkopikus az ellátmányom. Ezért kezdtem új életet egy másik kontinensen, és köszönöm, jól vagyok. Magyarországon nem volt szükség rám, sőt, útban voltam, itt viszont kíváncsiak rám, és fizetnek is azért, amit tudok. Ezt az élményt odahaza oly ritkán éltem meg...

Érzékeny nem vagyok, ilyen haszna is van az életkornak. Nagyon kösse fel a gatyáját, aki engem meg akar sérteni.
Lassan kiállhat a "nép" elé és bejelentheti, hogy "Én vagyok a Király!".
@simple observer 1.0: Ha hülyék a zsidók, akkor nagyon hülyék. Ez egy axióma és mindig beigazolódik. És nagyon rtudják egymást nyírni.

Szüfrazsettekhez: ez elég erős - hogy is mondjam - irónia lenne(csak ezekhez a borzasztó ügyekhez ez túl frivol szó) arról, hogy bármikor lehet ilyen kategorizálást kreálni. És ahogy küldtem neki a magyar legkegyetlenebb sorozatgyilkosokat felsoroló linket, ott sem romákról esik szó. Ez a veszett tetű, ez a Péntek - állítólag piás és betépett is volt - nem emberi lény, de a cigánysága, mint olyan, nem a legjellemzőbb ebben a ölésében. atv.hu/cikk/20120718_blikk_9_eves_kisfiu_azonosithatta_a_bandy_gyilkossag_gyanusitottjat?source=hirkereso Csak ezt akartam megértetni, úgysem tudom, de a fal zöldül a ráhajigált borsóimtól legalább.
@Gábriel angyal: "Meg kell értetni a bűnöző életmódot vonzónak tartó fiatalokkal, hogy ha törvényen és társadalmon kívül helyezik őket, akkor annak következményei vannak."

ezt az árulkodó mondatot már másodszor olvasom.

Meg kell értenünk: ha fiatalok csoportjait MI társadalmon kívül helyezzük, annak következményei vannak.
@a szív fészkei: am ha nem tudni elôidézni a ködöt, akkor mindegy. Meddô kuzdelem...
@Fabius:

Ezzel a legutobb HSZ-oddal kerult helyere a dolog. Mert eddig nem igazan ertettem, hogy mi is a gond, de megertettem, hogy hol megy vakvaganyra a logikai okfejtesed, ugyhogy most igyekezlek felhomalyositani, hogy mi is a valos helyzet:

Ha a 4 kutato adatait elemezzuk, kiderul, hogy meg a legzordabb idoben sem mentek a szocik 10% ala. Masreszrol, a Fidesz meg csokkenoben van, de az Ipsosnal es a Tarkinal is ugy 16-17% kornyeken egy minimum tunik fel. Lehet, hogy meg nemileg veszitenek, de valszeg nem sokat. Az MSZP is 14-15% korul tart, ugyhogy azt hiszem realis feltetelezes, hogy '14-ig a ket part ugyuttesen le fog fedni egy minimum 30%-os szeletet az osszlakossagbol (es itt nem beszelek koaliciorol, pusztan a kettejuk egyuttes reszesedeserol).
A jobbikot az egyszeruseg kedveert vegyuk kereken 10%-ra!

Nos tehat: a 3 legnagyobb part egyuttesen bir 40%-nyi(!!!) szavazoval az osszlakossagbol!

Csak emlekeztetnelek a reszveteli aranyokra (itt egy jo gyujtes):
hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok

Vagyis eleddig egyetlen egyszer(!) 2002-ben volt ez nagyobb, mint 70% (70.5%). A masodik forduloban Viktor Testnevelesi Foiskolai beszede utan lett 73.5%. Ketszer volt meg majdnem 70%: '94-ben (69%), es 2006-ban (68%).
2010-ben 64.2%-os reszvetel volt, es realisan most sem varhatunk erdemben nagyobb megjelenest.

De lassuk a mar bejelentkezett, es egyeb potencialis kihivokat:

Szolidaritas:
www.szolidaritas.org/
Az 1. oldalon van 8 cikkuk (1 honap alatt), a legujabb 11-ei.

4K!:
negyedikkoztarsasag.hu/
Naluk joval tobb tartalom van, de ezeknek is egy resze, ilyen-olyan akcioikkal (sarga csekkes) kapcsolatos, illetve roluk szolo anyagok linkjei.

Milla: Csak a Facebook oldalukrol tudok
A boseges tartalom javaresze egyeb hirek, poszterek megosztasa.
(blogkent ezt leltem (1millioan.blog.hu/), de nem tudom mennyi koze volt hozzajuk)

Progressziv blog:
progressziv.blog.hu/
10 poszt 40 nap alatt ebbol 2 tegnap.

Nem tetszik a rendszer:
nemtetszikarendszer.blog.hu/
25 poszt, bo 4 honap alatt.

Nem tudom kikre kell(ene) meg odafigyelni, de ugy gondolom, hogy ez a felhozatal eleg gyer. Igen a HaHa-t nem emlitettem , mert szerintem nekik mas feladatuk van, igy nem szamolok veluk, mint onalloan indulo parttal.

Van meg ugy 21 honapjuk, hogy a valasztokat meggyozzek. A gond az, hogy az ilyen partok archetipusa, az LMP, 27 havi Parlamentbeni munka utan all ugyanott, ahol a valasztaskor. Vagyis az istenadta/istenverte nep alaposan elgondolkodik, hogy kinek adjon bianco csekket 2 ev mulva.

En azt allitom, hogy az uj, kicsi, feltorekvo partok nem fogjak tudni tulszarnyalni a 40%-ot, illetve ezektol a partoktol nem fognak tudni elszipkazni szavazokat jelentos aranyban. A DK szereti azt alliatni, hogy ok is javareszben uj szavazokat szolitottak meg, es nem az MSZP-tol csabitottak at oket.
Barhogy is akar Csigo Peter az alig valamibol nagy durranast fujni:
nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/07/17/csigo_peter_tul_balon_es_jobbon_a_radikalis_demokratikus_megujulas_polusa_a_kozvelemenyben-_ii_resz

En ezen infok ismereteben allitom azt, hogy '14-ig biztosan (utanna majd meglatjuk) ezek a partok/mozgalmak nem fognak megerosodni olyan szintre, hogy maguk (barmilyen formaban az MSZP nelkul/elleneben) kormanyt alapithassanak.

Es innen mar vissza is kanyarodhatunk megalkuvo mantramhoz, hogy asszonnya:
Az LMP-nek ki KELL egyeznie az MSZP-vel. Ha Gyurcsanypatas (a DK szamomra sokszor szimpatikusabb amugy, mint az MSZP) nem vallalhato (minap errol is tettem be elgondolkodtato politikusi nepszerusegi szamokat), akkor feltehetoen nelkuluk is meg lesz a tobbseg, de az MSZP nelkul NEM.

A dolog ilyen egyszeru...
süti beállítások módosítása