Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/03/18/a-belugyminiszterium-szerint-szabalyosan-jartak-el-amikor-megszokott-a-pedofilia... (2024.03.19. 06:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @Neytiri1: szerintem is kurva jó. :) Félálmos vagy "olyan" szintre kerülős zene. A klippek is jók... (2024.03.01. 09:25) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.16. 05:04 Fabius

Az Országgyűlés elnöke: Közgép László

Címkék: interjú fidesz kövér lászló köztévé lmp obersovszky péter

Még mondja valaki, hogy semmi értelme százmilliárdokat köztévére költeni. Szerintem Untermanszky Péter riportsorozata minden pénzt megér, sőt, még annál is többet. Ez ugyanis a többcélú felhasználás magasiskolája: Untermanszky ábrázatát átveszik a kutyaiskolák, az ebek a fotójáról tanulnak nézést utánozni "hálás kutya tekintet" órán, az Értelmező Kéziszótár "szervilis idióta" szócikke alatt a neve kimerít minden magyarázatot, és ugye minket is szórakoztat kabaré helyett. 

Tegnap nála jelentette be Kövér László, hogy nevét immár Közgép Lászlóra magyarosítja, és a jövőben kéri az új verziót használni. A kötelezően előadott: a feritélben minden annyira jó, hogy már kormányzati szinten fölmerült, el kéne egy kicsit baszni valamit, mert az emberekben a tökéletesség miatt fog kétely ébredni, és Orbánt a Békemenet rántotta ki a pancserpuccsisták karmai közül - szöveget egy ásítással át is ugorhatjuk, és foglalkozhatunk a lényeggel:

Az LMP ( meg a Jobbik is) azért demonstrál, mert közpénzen meg akarja magát veretni. Bizony. Szabó Rebeka a maga 31,5 kilójával - amiben benne van a vaságy, kapukulcs és minden jóindulat - titokban arról ábrándozik, hogy egy kilencven kilós TEKnős hátba rúgja a Közgép udvarán. Ha nem így lenne nem tenne ilyen illetlenséget, hogy a Közgép kormányzati kötődését piszkálja, az ötszörös árú vasútfelújítások miértjét kérdezgeti. Mert ilyet csinálni illő, rákérdezni meg nem illő. Selmeczi Gabriellának közpénzen Közgépet védeni LMP székház előtt illő, válaszolni, hogy mit keres az Unió Csalás Elleni Hivatala a Közgépnél meg nem illő. A rendőrséget leterhelni és a közpénzt előállításra herdálni nem illő, a nyilas parlament tagjának hamvaival töketlenül rohangálni közpénzen, majd a beszopás után külképviseleteknek "Nyirő politikailag védhetetlen" kommünikét kiadni meg illő.

 Ez ilyen újfideszes illemtan, amit Közgép László maradéktalanul tesz a magáévá, és büszkén hirdeti a köztévén. 

 Érdekes ezeknek a konzervatívnak mondott embereknek a lelkivilága. Rogánnak az LMP akciójáról a fétispornó ugrott be, Közgép Lacinak meg a verés. Szerintem alakuljon meg a Keresztény Konzervatív Képviselők Szado-Mazo Klubja, vonuljatok be egy irodába, és rendezzétek el az ilyen fantáziátokat egymással. 

kövér-rogán.gif

 Igaz, az illemtanórátokat elnézve meglepődve ezen sem nem vagyunk, de nem muszáj ám minden alkalommal az orrunkra kötni, hogy mire izgultok igazán.

557 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr134658987

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Túlparti álom-parti 2012.07.16. 14:18:45

Bizonytalan vagyok, vagy mégsem? Kérdezi a kormány, miközben az IMF megállapodással kapcsolatban vacillál. A hitel-nem hitel kérdés valószínűleg már eldőlt a Fidesz berkein belül, de hivatalosan senki sem köti azt az orrunkra. Ha pedig a sajtóközlemény...

Trackback: Tocsiktól Simicskáig 2012.07.16. 11:19:44

Olvasom a Közgépes híreket és elemzéseket, Simicska (média)birodalmának felépítését és a hasonló hírek hosszú-hosszú sorát és azt gondolom, hogy a fenébe van, hogy már jó ideje lopják a politikusok a magyarok pénzét, és még mindig van ember, aki megvál...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.16. 10:12:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz: én a Hungaria Extra Dry-ra esküszöm
@GeoCracker: régi nóta.
"Szörnyű anyák ágaskodtak,
Szörnyen vágytak odalátni."

Federico García Lorca: Torreádorsirató.
@Fabius:

Persze ott habzik az két segg, akiknek teljesen az agyára ment, hogy a mandin valamilyen okból tényezőnek tartják őket.
@Fabius: Egyébként egyet értünk a dögzabálókkal vakló hasonlóságban. De csak részben. a legyek, hiénák, dögkeselyük célszerű és fontos részei a bioszféráknak. Csak a mi szemünkben undorítóak. Ezekkel a halálvámszedőkkel való rokonitást nem érdemlik meg. Ezért nem szoktam felelőtlenül leférgezni sem senkit. Még megsérteném azokat a szegény csuszómászókat.
@épészmérnök: Persze, nem új jelenség..... De ettől nem lesz kevésbé szégyenletes. Két fiam van. Elképzelem, hogy mit szólnék, mit éreznék akkor, ha bármi bajuk lenne, és valaki idejönne ezen édelegni.....
@GeoCracker:
Értem.
Az osztrakhíszmosz intézménye, a két és fél ballábas focista diktatúrájában nem megy. Athéni demokrácia? Ja-ja, de ne feledd, hogy volt arrafelé más megközelítés is. Általában a görögökről nem lehet beszélni, ebben a megközelítésben. Nehéz összehasonlítani Periklészt, teszem azt Alkibiádésszal. Nem azonos súlycsoport, de hagyjuk! Viszont a levéd poloskát össze lehet hasonlítani a
Hylobius abietis fajával, ami hasonló a törpe parazita fajrendi besorolásával.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ja, turulékat is kikiáltják a jobboldal árulóinak, mert a fosra azt merik mondani, hogy fos. Pedig nagyon is szükségszerű, hogy a saját táborukból is legyen aki ír időnként pár fellegekből lehozót.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hát ez tripla csillag!!!
Vazd meg-:DDDDD
@épészmérnök: Akkoriban én is bedőltem nekik. Szavazni mindig a szadeszra, de vittük Nagy Gábor Tamást - I. ker. polgármestere - egy ilyen bősi konferenciára az Eörsinél dolgozó barátnőjével együtt.
@GeoCracker:

"Elképzelem, hogy mit szólnék, mit éreznék akkor, ha bármi bajuk lenne, és valaki idejönne ezen édelegni..... "

+1 . Ezért vagyok berágva egész nap.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Csúnya vagy velem... :)) Egy jó szegélyléc...hmmm...
Mos'mé? Szeretek dolgozni, a kétkezi munkát is.
Igen is szépen bevágtam a takarólécet, milliméterre, pontosan, ívelve. Igyekszem maximalista lenni, az pedig a saját igényességemmel és munkámmal kezdődik!
Most meg vagyok elégedve magammal... :))
A szidásomon kívül hol tartottunk?
Hallom, a Fityisz képmutató, álszenteskedő tagozata is beleugat és észt oszt, ennek a szerencsétlen lánynak a halála kapcsán?
Kezdhetem magam megint szégyenleni, hogy egy ilyen népművészeti agyagedény társaság, a keresztény szót folyamatosan megbecsteleníti?
Vagy csak a politikai koncért liheg a statisztikai hibahatáron lévő pártcsíra?
@Fabius: Ebben volt nagy Cozma apuka. Ezt csírájában elfojtotta és nagyon nagyon tisztelem érte.

Trvtko undor. Ja, igazad van.
Összességében azt mondhatjuk, hogy "korunk fő tartalma" az agykéreg kikapcsolása, és az ősi indulatok és érzelmek manipulálása.

Ezzel szemben nem tudok más teendőt, mint a (sokszor hatástalan) felvilágosítást. Tudom, hogy nem trendi, de én mást nem tudok csinálni. A saját szakmámban is nyomul a rengeteg jó- és rosszindulatú kókler, azt ígérik, hogy fellebbentik a fátylat a "titok"-ról, hogy megemelik a vibrációdat, ha az ő pomádéjukat veszed meg.

Ha felhívom a figyelmüket arra, hogy a vibráció megemelése a hetedikes fizika szerint hőtermeléssel jár, és ha "megemelik" a szerintük alacsony vibrációmat, akkor megfőlök, vagy minimum belázasodok - ilyenkor elnémulnak, és csendben gyűlölnek.

De nem tehetek mást. Az embert egyedül a racionalitása különbözteti meg a többi állattól, ha ezt nem akarja használni, fejleszteni, akkor menjen vissza a dzsungelbe, vagy ami még megmaradt belőle.
@a szív fészkei:
Azokat, akik azért abban a bősi témában olyan rettenet okosak voltak, megnézném, ki fizette... Sanda gyanúm van, hogy szlovák barátaink... Az az egész egy szégyen - erre az országra nézve!
Aki még nem járt a szlovákoknál a Szigetköz túloldalán, egyszer menjen el arra és meglátja, milyen fejlődésről maradtunk le. Arról, hogy energia előállítás, gazdasági haszon a kikötők miatt, környezeti károk nálunk, akkor még nem is beszéltünk... Tessék egyszer arra kirándulni és CSODÁLKOZNI! :(
@Knósszosz: A kártevőkkel mindig bajom volt. Maradjunk a korokozóknál. Az Alternaria, Cladosporium, Uromyces és vidéke közelebb állnak az ismereteimhez :-)
SÍ persze, ugy mint görögök tényleg nem. Szívem szerint hoznék egy linket, de nem merek :-))
A Nmezeti köznevelési koncepcióban írták ezt:
„Az európai kultúrában a görögök óta tudjuk, hogy ez a legjobb módja annak, hogy gyerekeink a boldoguláshoz szükséges képességeiket kibontakoztassák, másfelől pedig hogy átadjuk számukra annak a közösségnek az alapvető értékeit, amelyben élniük kell”.
Gyermekjogot tanulva viszont tudom, hogy nekik köszönhetjük a pederasztia és porno-szavunkat is (mely utóbbi a fiatalkorú szexrabszolgát, a rabszolgák legalját jelentette eredetileg (pornai -ként). Szóval erre futotta Hoffmann Rózsitól anno.
@a szív fészkei: Megállítani nem lehet, mert az a különvélemény című filmhez hasonló lenne. De tanulhatunk a történetekből és igyekezhetünk nevelni egy jobb generációt (talán ezt hívják társadalmi fejlődésnek). Ha ez a cél, akkor a jövőben sokkal kevesebb ilyen(vagy hasonló) gyilkosság lesz...

A jelenben viszont nincsen ráhatásunk a most élő emberek jellemére, csak minimális, elenyésző mértékben.

És véleményem szerint ezen a halálbüntetés léte semmit sem változtatna... Gábriel pedig egy bukott angyal, ha jól tudom... nomen est omen
@a szív fészkei:
Azért a Cozma apuka sem felejt... Egyszer majd véletlenül Lakatosék gyermek megcsúszik a konyhakövön... ejj, veszélyes üzem a börtön! :))
Kihegyezett fogkefék, harapós románok...
@Fabius:
Szelekkel szárnyaló...
Tegnap bab volt.
Csanád ha hazagyön, mit fog csinálni?
Meg lehet élni a manöken pisa gyalázásibul itthon is? Ott elég jól fizetnek érte? Nem is értem miért nem rúgják seggbe úgy, hogy a brüsszeli távolkörzeti irányítás radarján, kelet felé száguldó azonosíthatatlan repülő tárgynak aposztrofálják. Persze arra is mi baszunk rá, mert itt fúródik a földbe, és amilyen szerencsénk van, fel is tápászkodik sérülés nélkül, aztán ugatja a baromságait mint a Lövőház utcában.
Szar egy jövőkép van felsejlőben előttem..
@a szív fészkei: Nono! Még majd félremagyarázzák itten :-))
(De érteni vélem, mire gondolsz :-) )
@Fabius: Engem az lep meg, hogy néhány nap alatt a nyakukba szakadt az egész szarkupac amit feltornyoztak itt nekünk. Nem szépen lassan elkezdett béhorpadni, (by P.N.L.) hanem rianásszerű gyorsasággal a építőire dőlt az egész tákolmány:
- kezdődött Heim P. nyilatkozatával, majd szorosan ezután az egyéni nyugdíjszámlák indításának eltolása 2015-re. Vagyis az egész nyugdíjelkúrásukról kiderült, ők maguk vallották be, hogy az nem úgy lesz ahogy ígérték .
- aztán ugye ma reggelre csak kiderült, Varga tolmácsolásában, alig várjuk hogy ideérjen az IMf delegáció, hogy lemehessünk végre kutyába, mert a gyarmatosítók jutalomfalatkái nélkül éhen veszünk.
- Most meg Orban megnyilatkozása, üzenete az Alkotmánybírósághoz, tágabb értelemben az egész társadalomhoz. Az van amit ő akar, értsük mán meg mindannyian, de gyorsan, amíg jól van dolgunk. Szarik ő az alkotmányra, de különösen az alkotmányosságra, a régire és az újra egyaránt. Lófasz van itten nem demokrácia, pondrók. Ezt üzente röviden a vezér.

Mi meg állunk és nézünk magunk elé. Persze a normális emberek tudták ezt eddig is, erről ugatnak a "bérrettegők" két éve. De most kimondatott, nyíltan, terelés nélkül, saját maguk rántották le a leplet magukról. (Ami persze eddig is átlátszó volt, annyit takart mint a folpack) A reakció hiánya viszont meglep.
Ennek a milliomod részéért lángokban állt a Kossuth tér, meg a TV székház anno. Most meg semmi. Tényleg mindent meg lehet csinálni ezzel a birka néppel?
@a szív fészkei:

Petre Cosma lehetne mérce. De senkik elé állítasz mércét?
@GeoCracker:

Görög Kultúra - Buzulás = Modern Konzervatív Oktatás!

(RÓ-ZSA! RÓ-ZSA! RÓ-ZSA!)
@GeoCracker:
Rózsika műveltsége lehet, hogy .... FRANCIÁS!
Abban lehet jó, nem??? Kekec... :DD
Amúgy túl sokat tételezel fel ezekről. A görögökről és a rómaiakról max. a frázisok szintjén vannak képzeleteik.
Gondolj bele a klasszikus Pokorni féle "balneológiai képzésbe" - szerencsétlen baromja minek is hitte???. Pedig azt mondják, az a jóember az egyik legintelligensebb a csürhében. Akkor a többi hol lehet?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Képzeld el, még az itt jelenlévők a liberálisok... Hejjj... Akkor Viktorka (csak 8 évig volt a Liberális Internacionálé alálnoka!) és Rózsika már-már de Sade márki rajongók!
@shinichi:

Horpadt már ez a szarkupac egy ideje, rég nem az a kérdés, hogy ránk dől-e, hanem, hogy mikor. Azt már tavasszal feszegettük itt is, hogy az IMF hitel nélkül meddig tartunk ki, és kb őszig, "amire a levelek lehullanak", ahogy a szemüveges klasszikus mondta.

Orbán meg régen ugyanezt vezényli. 2010 ősze óta ez megy, az alkotmánybíróság jogainak megkurtítása óta. Nincs ebben semmi újdonság. De ahogy mondta: a meccsnek akkor van vége, mikor 90 perc után lefújják. Én a magam részéről elkezdtem gyűjteni a mit nem teszünk meg, miből nem engedünk szólamait, és abból lesz poszt a szerződés megkötésének másnapján, hol tárta mégis szélesre a farpofáit. Tételesen, napra pontosan. Ebbe a bírók ügye is beletartozik, hisz az EB feltétele.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: "azt mondják, az a jóember az egyik legintelligensebb a csürhében. Akkor a többi hol lehet?"

www.magyarhirlap.hu/images/ups/77/77597.jpg

Még kérdés? :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hát igen... Lerí az értelem és felsírok a röhögéstől ennek a köcsögnek a láttán!
Echte retro "téjeszelnök" feje van, csak a zsíros műbőrkalap hiányzik róla!
@GeoCracker:
Hagyjuk a görög vonalat, bár szívügyem az ókori hellén kultúra, de itt ma van. vvel kellene kezdeni valamit, mert bele döglünk ha ez így megy tovább. Az első dolgod, hogy elmész szavazni! Addig meg beszélsz, ugatsz, és minden fórumon elmondod, mekkora ganaj ez a regnáló hatalom. Egyenlőre ezt teheted, de ezt meg kell tenned, ha nem akarsz a nyakadba még négy év rakás szart Kusza Szemmel, meg Don Vittorio-val. Ez alap.
Lehet piszkálni az LMP-t, de ők legalább csinálnak valamit. A többiek??
Nem nőttek fel a feladathoz, Attila is megy a levesbe, meg Feri is, aztán lehet a saját töketlenségüktől brühühühühüzni.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem fizette őket senki.

A Szigetköz nem csak természeti érték, hanem alatta volt egész Európa legnagyobb, folyamatosan öntisztuló, megújuló ivóvíztartaléka. Valóságos folyó a folyó alatt, amely lassabban haladt, és miközben áthaladt a gigantikus kavicskúp alatt, megtisztult.

A pangó, duzzasztott víz egyrészt kiáztatja a nehézfémzárványokat a kavicsból, másrészt az állóvízben felszaporodnak az algák, amelyek elpusztulva lesüllyednek a fenékre, és toxikus maradványaik bemosódnak a vízbázisba, tönkretéve azt. A jelenséget a rajnai vízierőműveknél írták le először, és az osztrák Dunaszakaszon is megfigyelték.

A bősi vízierőművet már a harmincas években kitalálta valaki, és mint nem gazdaságos, és károkkal járó projektet, elvetették. Rákosi idejében porolták le, de még ők is úgy gondolták, hogy ez csak a szlovákoknak hasznos, és annyiban hagyták.

Megítélésem szerint egy ilyen projekt akkoriban Magyarországon kizárólag a cementlobbi érdekét szolgálta, hiszen kétféle projektbe lehet a legtöbb cementet beépíteni, a gátakba, és az utakba. Akkoriban a Váci Cement Művek igazgatója MSZMP KB tag volt, később mszp korifeus, 90-től a parlament környezetvédelmi bizottságának elnöke, mint ilyen, a gátépítés bajnoka.

A Magyarországi Zöld Pártot "leváltó", nem mellesleg ökofasiszta elmebetegeknek a bősi programiroda biztosított helyiséget, és infrastruktúrát.

A következtetéseket ki-ki vonja le magának.
@Fabius:
GYŐZTÜNK! Nem érted? Az EU mindenben engedett, fényességes győzelmet arattunk...
Hisz a mi bankunk, tulajdonképp pitizni jönnek, mert ide akarják adni a zséjüket!
Olyan kis ... ellenséges tudsz lenni! :))
@épészmérnök:
Mivel ott lakom és magam is hajóztam (nem motorossal) tudom. Sőt látom. A szlovák szakaszon a mai napig él a folyó, hatalmas élettel, rengeteg emberrel. A magyar rész elhalt, elalgásodott, posványos.
Szégyen, amit műveltek vele. Persze jópáran szépen megéltek és megélnek máig a zöldségből. Nem kevés köztük, akik még életükben ott sem voltak, de védik, jópénzért, tanulmányokkal, amivel max. a szekrényt lehet kitámasztani.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Tönkre tetted az éjszakámat. Rózsika 69??
Inkább evezz, akkor aludni is tudok-tudunk-:))
@Knósszosz:
Te kis perverz... Hogy mire nem gondoltál? Egyből 69? Ennyire bejön a Rózsika neked???
Egyből aláfordulnál? Azért ez látod dúúúúúrva! :))
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Boli, nem értettél meg.
Az elterelést, az elposványosodást a környezetvédők meg akarták akadályozni. A Duna körben mindenféle politikai krédójú ember jelen volt, ugyan a szadesz megpróbálta saját céljaira felhasználni (erről Mécs Imre írt valamikor), de Vargha János ellenállt ennek. Nem vállalt miniszteri poziciót... el tudsz ma ilyet képzelni?

A Duna elterelését minden módon meg akarták akadályozni a környezetvédők, ráadásul, erről nem sokan tudnak, magyarok és szlovákok együtt!
Az, hogy mégis megtörtént az elterelés, az a málészájú Mádl Ferenc lelkén szárad, aki egy szalmaszálat nem rakott keresztbe, hogy megakadályozza. A magyar diplomácia is a lábát lógatta. Tudom.
@épészmérnök: vagyis azt mondod, jobb is, hogy az erőmű megépítése nálunk elmaradt?
Illetve, amiket leírtál, azok alapján az összes vízierőmű problémás?
Csak kérdezem.
@Knósszosz: Bevallom becsülettel, hogy alapvetően nem humán szakmám van. S elég nehezemre esett Tacituszt olvasni :-) (nem eredetiben :). Csak aztán igyekeztem sokat olvasni. Ezért van, hogy tévedhetek.
Akár abban is, hogy Feri tényleg el fog menni a levesbe. Méghozzá önként és dalolva.
Ugyanis az is teljesen jó taktika, hogy most magára tudja húzni Orbánt és bandáját. Amikor pedig már teljesen belezavarodtak és belegabalyodtak a kabátjába, akkor szépen kiszáll és magával rántja a sok zsákutcába rohanót.
Mögötte pedig ott van Vadai, akit sszép lassan tolnak egyre előrébb a médiákokba. Fpgadni persze nem mernék, de nem tünik kivihetetlennek. Miközben Orbán lassan felszámolja a valós második vonalat.
@épészmérnök:
Azt tudom, hogy a szlovákok végig nagyon képben voltak, az egész építkezés folyamán úgy dolgoztak, hogy ha a magyar fél kiugrik, azonnal a saját hasznukra fordíthassák azt. A dunai kikötők haszna, az élővilág épsége ott megmaradt, hatalmas vízi nyaralóparadicsom épült ki... sorolhatnám.
Miért?
Őszintén?
Lényegtelen... A végeredmény EZ.
Innentől kezdve minden csak magyarázkodás, mellédumálás azok részéről, akik miatt EZ bekövetkezett.
Személy szerint hazaárulóknak, idegen (szlovák) érdekek kiszolgálóinak tekintem azokat, akik ezt, a mai állapotot KIVÍVTÁK!
@Interlock: nem vagyok szakember, tehát nem tudok az összes vízierőműről nyilatkozni. Azt tudom, és otthon megvannak a dokumentumok erről, és utána is lehet keresni, hogy a folyóparti kutak vizét a természetes kavics és homok szűri, ezért azt csak fertőtleníteni kell, és használható. A legtöbb Duna-menti kút így működik, ultraibolya lámpával, és kisvíz (erősebb szennyezettség) idején klórral fertőtlenítenek.
Ahol felduzzasztották a vizet (Rajna, osztrák Duna), ott ezeknek a kutaknak a vize elromlott, külön szűrőberendezéseket kellett beállítani a nehézfémek és az algatoxinok szűrésére, ezért nagyon megnőtt az ivóvíz előállítási költsége.

A kínai nagy gátszörnyetegek pedig földrengéseket is előidézhetnek, sőt, amennyire tudom, elő is idéztek, a többiről nem is beszélve - milliónyi ember kitelepítése, egész ökoszisztémák elöntése, stb.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: A töketlen és széthúzó magyaroknak, és a kritikán aluli, öntelt, rövidlátó és haszontalan magyar politikának és diplomáciának köszönd, ugyanúgy, mint a trianoni döntést.

Minden esélyünk megvolt arra, hogy ne valósuljon meg ez a torzszülött helyzet, akiknek hatalmukban állott megakadályozni, leszarták.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Hiszed vagy sem, nekem Rózsika szimpatikus. Egyetlen döntéséről sem lehet elmondani, hogy szar lett volna, sőt! A lányom gimiben eltöltött utolsó évéből kiindulva állíthatom, hogy a szarnál nagyságrendekkel képlékenyebb fos volt.
Bocs Boli, mennem kell.
Szia!
@GeoCracker:
Ne haragudj, holnap folytassuk, jó? Mennem kell, de majd dumáljunk!!
Elvárlak-:))
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Elég ha megnézed kik vettek részt a tiltakozásokban. Aztán azt, hogy kik nem. Akkor tagja voltam a magyar biológiai társaságnak. Egy mérvadó biológus, ökológust nem tudok, akik a C-variáns mellett áltak volna ki. Persze nem ismerhettem akkor sem mindenkit.....
@Knósszosz: Jó álmokat. Csak mobilról fogok tudni lenni, de igyekszem...
@GeoCracker:

Vadai, mint miniszterelnök? Ezen most gondolkodnom kell pár napot...
@épészmérnök: hm... én sem értek ehhez, de a kúti vízminőség romlásáról két dolog jut eszembe:
- a Tisza holtágai mellett is használnak fúrt kutakat, egyéb szűrés nélkül, pedig ott még kutyábbul pang a víz, mint egy tározóban
- a falunkban sok éve megtiltották a kútfúrást, illetve a meglévők további használatát az arzénos víz miatt; mi azon a vízen nőttünk föl, sokan máig abból locsolják a vetést, a hivatalos mérésekről senki nem látott papírokat; azt tartja a "nép szava", hogy az akkori polgármester egyszerűen hazudott, így kényszerítette rá az embereket a vezetékes víz beköttetésére, mert valószínűleg "megérte neki".

Mindenesetre a földrengéses, elöntős dolgot elhiszem; de ha elhiszem a Rajna-menti eredményeket is (és nem csak egy filtergyár lobbija nyert), akkor újabb alternatív energiatermelési mód esik ki a körből (nem mintha ez kis hazánkban bármit is eredményezne).
@Interlock: ez az alternatíva akkor játszik, ha nagy a folyó esése, ezesetben nem szükséges duzzasztani. A Szigetköznél az a feneség, hogy óriási tározót és gátat kellett építeni, hogy legyen elegendő esése a víznek, egyébként nem termel jelentős energiát. Ez a tározó az, ami problémás, sokféle szempontból. És gazdaságosnak nem gazdaságos...
A szlovákok a mai napig a nemzetközi joggal ellentétes módon, a saját területükre átterelve egy tíz-tizenegy kilométeres szakaszon használják a Dunát, a Duna vizét, és az energiát. A hágai bíróság ítélete alapján a magyar diplomácia elérhette volna, hogy legalább a hasznokból részesedjünk, ha már szó szerint ellopták tőlünk a Dunát, de nem. Hornék jóba voltak Meciarral, ugyanaz az iskola...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Csak egyike azoknak, akit a DK nyilvánvalóan tól előre. Mondjuk nagyon tól. Nem feltétlenül lesz min.elnöknő. De olyan koaliciós partner, akivel számolni kell.
Azzal az abszurd érvvel is jöttek, hogy majd javítja a Duna hajózhatóságát. Na persze - zsilipelgetéssel...
@épészmérnök:
A vízügy egy alapvető tudomány, akkor van baj, ha az idő, a lobby-k keresztbe tesznek és ez mindenhová igaz (az USA erre a furcsa példa: nincs folyamszabályozás, a floridai sós mocsarakat próbálják megmenteni a szennyezéstől amit ők maguk tesznek bele és ugyanez aLuisianai tengerparti mocsarak ellátó rendszerek 100000-ek élnek belőle de az árvízek és egyéb katasztrófák sokba kerülnek, ugyanakkor az ország lapos vidékén kiírtották az erdőket és most panaszkodnak a tornádókra amelyek egyre többen és egyre veszélyesebben keletkeznek és az ipari méretű mezőgazdaság sem használ...)

a Duna hasznosításáról megállapodtak és a gengszterváltók elbaszták már nem lehet visszacsinálni és látni, hogy barmok voltak ebben is...a Balaton halálra van ítélve nem gondozzák a Velencei tó szintén az Aral tó és környéke sorsára jutnak hamarosan

a franciáknak van árapály vízierőművük Marseilles környékén és régóta jól műxik és panasz sincs és a norvég partoknál lévő 15 méteres árapályról még nem is beszéltünk de azok meg el vannak foglalva olajbányászattal
de magyarokra visszatérve amíg politikai téma lehet a természet addig halálra van ítélve az ország

brühühühühühü
@rodeo36: "amíg politikai téma lehet a természet addig halálra van ítélve az ország"

pedig az ügy természeti, ökológiai vonatkozásait meg sem említettem... csak az ivóvizet.

Jellegzetes magyar attitüd, hogy ha valamihez nem tudok hozzászólni, akkor nem mondom, hogy ehhez nem értek, nem foglalok állást, hanem azt mondom, mint Boli: mindenki hibás, mindenkit utálok.
Egy kalap alá veszik a tettest és az áldozatot, az agresszort, és a védőt. Így kényelmesebb. Igen, Boli, rólad is beszélek :-((((. Ez így megy Magyarországon. Ezért nem lesz semmiből semmi.
@épészmérnök: kár, hogy nálunk a víznek csak akkor van esése, ha lelököm a poharat az asztal sarkáról.
Külügyünk pedig tradícionálisan kábé olyan hatékony, mintha azt a lehulló poharat akarnám elkapni... Egyszer sikerült, de víz abban sem maradt.
Nagyon halványan rémlik a Bős-Nagymaros ügy, talán tele volt az újság a környezetkárosító hatásokkal, de már alig emlékszem valamire. Egész pontosan, igazából semmire sem emlékszem belőle, ezért is érdekelt az igazság belőle.
@GeoCracker:

Tyűűűű. Vadai, mint miniasszony? Tejóisten :-))
@Interlock: "kár, hogy nálunk a víznek csak akkor van esése, ha lelököm a poharat az asztal sarkáról."
:-D

További politikai vonatkozások: mivel a szocialisták (vélhetően saját jól felfogott anyagi érdekükből) meg akarták építeni az óriás lavórt, a szadeszosok az ő nagy elméleti liberalizmusukkal mind ellenségnek könyvelték el a zöldeket, akik a "fejlődés" kerékkötői, ábrándozó ezmegazok.

Ennek következménye, hogy sok környezet- és természetvédelmi aktivista a jobboldali politikai mezőben találta magát. Lám, a víz problematikájával jelenleg csak a dzsobbik foglalkozik, méghozzá úgy, hogy lejáratja a témát, holott létfontosságú.

A zöldek inkább bal-, mint jobboldaliak, de Magyarországon elmarták őket a baloldalról, mind a mai napig. Figyeld meg, milyen kommentárokat kap az LMP a szoci szimpatizánsoktól ezen a blogon is.
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=570067#null

"Börtönben kellett volna ülnie Bándy Kata gyilkosának
Börtönben kellett volna ülnie P. Lászlónak, akit Bándy Kata megerőszakolásával, és meggyilkolásával gyanúsít a rendőrség. A férfinak július 2-án kellett volna bevonulnia 20 nap szabálysértési elzárásra a kecskeméti fegyintézetbe."

Ez a bevonulás a böribe olyan szabadon választott kűr vagy vannak módszerek bevinni valakit, ha egyszer muszáj bemennie?
@a szív fészkei:

Elvileg elővezetnek és bevisznek, ha nem jelensz meg, de...Gyakorlatilag egy 20 napos elzárásra keresgetés, előállítás, benti ellátás többe kerül, mint az összeg amit szabálysértéssel leülne. Így sokszor szarik rá mindenki.
@Fabius: Nem, azok tényleg senkik. De néztem sokat akkoriban emiatt a tévét, mert valóban lenyűgözött a szülők magatartása és mert Cosma a fiammal volt egyidős - nagyon megrázott a halála.

Én így biztos nem tudtam viselkedni ennyire nemesen és higgadtan.
@a szív fészkei: @Fabius:
Pedig már Rejtő megírta, hogy az apróságoknak is jelentősége van az igazságszolgáltatásban. (Igaz nem ilyen helyzetre vonatkozott, és nem is pontos az idézet).
@épészmérnök: "A zöldek inkább bal-, mint jobboldaliak"
Na, ez már nekem magas. Az én értelmezésemben a zöld az a természetet védi, a környezeti ártalmak elkerülése és elkerültetése a célja; hogyan befolyásolhatja a tevékenységét az, hogy melyik oldalon áll, vagy hová sorolódott? A baloldali zöldnek nem ugyanazt jelenti egy folyó, erdő stb. élővilága, mint a jobboldalinak?
Kicsit nyakatekert nekem ez a felosztás, én zöld alatt inkább környezetvédelmi szakembert értenék; ha már politikus is, akkor csak az előbbi rovására lehet az.
@a szív fészkei: Monjuk jó lenne, ha a kormányzat ilyesmikkel is foglalkozna ahelyett, hogy az alpinista kötél és a nyakaka viszonyát konzultálják. Ott a blogon van valami erről, de már csak holnap merem idemásolni :-)
@épészmérnök: Azon a konferencián, amiről írta, hogy vittük a Fidesz mai korifeusát _ akkor aranyos szerény srác volt - épp szlovákok, magyarok, meg néhány ami és pár más külföldi tanakodott az összefogásról a folyóért.
@épészmérnök: Na meg orosz beavatkozások. Mi a címe annak a gyönyörű regénynek az elöntött faluról? Ja igen: moly.hu/konyvek/valentyin-raszputyin-isten-veled-matyora

Ó de gyönyörű volt, azt hiszem filmet is csináltak belőle.
@a szív fészkei: Szia Szíventosz! Végre itt vagy! Jól vagy?
@Interlock: Ez érdekes, amit írsz, mert nekünk a Pócsmegyeri szigeten van vityillónk és kurvadrága a vezetékes víz, pláne a semmi kertre locsolni. Na gondoltuk, fúrunk kutat, hisz alattunk ott a Duna, kavicságy, minden, tisztának kell lennie. És azt mondta a szomszédasszony,hogy ne, mert arzénes a víz.

Én bevizsgáltatnám azért.
@n.i.era: Szia! Kösz, hát vannak hepehupák... De örülök, hogy látlak. Két kirándulás közt parkolsz itt? ;-)))
@épészmérnök: Ezt nem értem. mondom, mi szadeszosok voltunk és mentünk ki oda saját pénzünkön, kocsinkkal vive ki a Fidesz két prominensét konferenciázni arról, hogy ne épüljön betonlavór meg maradjon meg a Duna annak, ami volt. Akkor?

Szadesz akkoriban a maszop mellé állt? Ezt nem vettem akkor - kilencvenesek eleje, a marosvásárhelyi magyarverő cirkusz után nem sokkal - észre.
@a szív fészkei: Nem, mindig igyekszem itt lenni. A múlt hónap végén húztak meg alkotmányjogból. Nem vagyok erre büszke.
@a szív fészkei: anyám is be akarta vizsgáltatni, míg meg nem mondták neki, mennyibe fájna. Utána úgy döntött, hogy a vizsgálat árából legalább öt évig fizetjük az összes vízdíjunkat, a kútról meg hadd "táplálkozzon" a csirke, malac, meg a krumpli - és ami nem hervad el, azt megesszük. Azóta is azzal locsolnak, senkinek semmi baja, pedig 30+ év alatt csak kijött volna valami.
Egyébként most próbálnék műanyag tartályokat beszerezni, összesen vagy 3000 liternyi hasznos térfogattal; az én portámon nincs kút, esővízből azonban jutna bőven, az asszony meg csupa olyat ültettetett velem, amik éhes fiókák módjára nyújtózkodnak víz után :-)
@Interlock: ???? Tényleg egy vagyon a bemérés?
Na látod, így kell engem meggyőzni... :-DD

Elmondom az uramnak ezt, aztán döntünk. De most be kell lépni ott valami csatornatársaságba úgyis, franc se tudja, mi lesz, hogy lesz, legszívesebben eladnám az egészet, de ki venné meg?

Pedig Lászlónénak is ott van háza, bebebeee. Én hálisten még arrafelé ezt a némbert nem láttam.
@Interlock: Tegnap itt is zuhogott. De a paradicsomjaim helybenjárnak, semmi előremutatás. Majd felolvasok nekik Mattolcsy-összest.
www.hirado.hu/Hirek/2012/07/16/16/Munkatarsa_olhette_meg_a_gyori_ferfit.aspx?source=hirkereso

Aki a címmel ellentétben győri nő. A négy gyermekes nő feltételezett gyilkosáról is van képe a cikkbeli videóban, lehet benne gyönyörködni, milyen is.
@a szív fészkei: én nem jártam utána, de nincs sok illúzióm egy laborvizsgálattal kapcsolatban.
Ha van valami tetőfelület, csatornát rá, és (algásodás ellen fekete falú, pl. festett) tartályba a vizet - ezt még a potenciális vevők is jobban szeretik, mint azt, hogy "... és ha locsolni akarsz, itt az 1500 Ft/m3-es félcollos csatlakozás, ugyanennyi a csatornadíj minden köbméterre, na de anyagilag tönkremenve zabálni ebből a paradicsomból, aaaaaaz megfizethetetlen..." :-)

Lászlóné, meg Eltolcsy a gyereket is visszavetnék a növésben, nem hogy a paradicsomot, úgyhogy csak óvatosan. Az asszony volt nemrég a nagyfaluban, hozott haza Metro újságot, az elején ott volt ez a mindenre ferde szemmel néző mágus; arra pucoltunk krumplit meg répát, aztán ahogy kivittem a tákolt komposztálóba a maradékot, el kellett mennem a paradicsomok mellett, hát, némelyik karót kiszaggatva menekült; fele a kerítésdrótokon halt mártírhalált, másik fele meg azon átjutva, a szomszéd tyúkjainál. Jóllehet a papírt végül a kukába dobtam, egy kicsit még fosok attól, hogy a fénykép által szemmel vert krumplihéj miatt valami baja lesz a komposztáló fölött magasodó diófámnak...
Végigkínoztam magam Futó Barnabás - felszopója az a tévékettős nő, valamilyen Éva a Tényekben - magánszámát közgépes védelem címszóval.

Hogy azért közérdekű a Közgép, mert szerinte közérdekű. Meg nem tudtak a nagy bazi teherautók behajtani - mert olyan jóságosak voltak, hogy hajtottak át az embereken - , és az nagy károkozás. Meg azt írták a molinókra, hogy ilyen-olyan fújcsúnya a Közgép, ezzel a rossz hírét költötték a lömpopósok és ez súlyos piaci károkat okoz neki: nem náluk veszi meg emiatt a Mari néni a piacon a hídelemet, hanem a Juliska kofától. (na jó ezt így nem mondta). Tehát büntető- és polgári per is lesz ellenük, de mi az hogy!

Ilyen egy rosszarcú ember és vagy húsz percig tündökölt ott zavartalanul. TV2=M1,2 teljesen ugyanaz a metódus. Tények?? Vicc. Nyalászat.

Na ez meg Fabius mosolyalbumába: fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/487386_10151030170373467_1292141440_n.jpg
na fáradok: nem hajtottak át. Pedig ha veretni s bilincseltetni szeretik a lömpopóék magukat, biztos a Kamazok alá is feküdnének örömmel.
@a szív fészkei: "A TV2 tulajdonosa 81.5 százalékban az SBS Broadcasting Europe B.V., 16.0 százalékban az MTM-TV2 Kft. és 2.5 százalékban a holland Danube Broadcastiing"
Holland négyötöd. Ez az a pont, amikor azt szoktam mondani: hagyjátok a sajtószabadságot a picsába. Annyira létezik, mint amennyire a tulajdonos mohósága, pénzszeretete lehetővé teszi. Ugyanígy feküdt le a Google Kínának - jó pénzért a média az első, amelyik képen szarja a saját elveit, és a közönség elvárásait egyaránt.
@Interlock: Pedig kézenfekvő. A jelenlegi gazdasági modell fenntarthatatlan, mivel a Föld egy véges rendszer, ahogy nő a fogyasztás, úgy nő a környezetterhelés. Ugyanebben a rendszerben egyre nagyobb a különbség szegények és gazdagok közül, és egyre többen szorulnak ki a rendszerből egyáltalán.
Közös tehát az ellenfél. Ezt az ENSZ Környezet és Fejlődés Világbizottsága már huszonöt évvel ezelőtt megfogalmazta. Jelképes esemény volt, amikor a Világkereskedelmi Szervezet Seattle-i konferenciája ellen 1999-ben protestáló zöldeket a szakszervezeti vezetők (akik korábban elutasítóak voltak) "a mi édesgyermekeink"-nek nevezték.
en.wikipedia.org/wiki/World_Trade_Organization_Ministerial_Conference_of_1999_protest_activity

A környezetet a szegények kényszerből használják túl, mert nincs más lehetőségük (Indiában, Afrikában eltüzelik az erdőket pl.). A fogyasztói társadalom gazdasága pedig abban érdekelt, hogy minél több fogyjon a nyersanyagokból. Pl. egy sörös aludoboz alapanyagának előállításához annyi olaj kell, ami harmadáig megtöltené a dobozt.
A szegények megszenvedik a környezetszennyezést, hiszen a szemétlerakókat és hasonlókat sokszor a nyomortelepek közelébe építik, továbbá a gazdag országok a hulladékukat a szegényebbekbe exportálják, sokszor illegálisan.
Ilyen késői órán már nem tudok többet írni, de itt van két cikk. Lehet, hogy holnap találok jobbakat.

Környezeti igazságosság:
kornyezetiigazsagossag.hu/?q=6&s=22

Itt van egy interjú Gyulai Iván ökológussal:
magyarnarancs.hu/lelek/az_alternativokat_kiveti_a_vilag_dr_gyulai_ivan_okologus-60209
@Interlock: Tényleg képes a szemmelverésre? Lehet, hogy ezért nem engedték az imf delegáció közelébe
:-)
@épészmérnök: az a baj, hogy hiába szar a mostani modell, országszinten ezt már nem igazán lehet kezelni: a környezettudatos termelés a fétisként tisztelt GDP esését hozza, azt meg nem vállalja be senki, mert a vetélytársak felől érkező nyomás túl nagy lenne. Az egész világnak kéne váltani, ahhoz meg túl sokan vagyunk, és túl nagyok az igények...
Amikor azt mondod, közös az ellenfél, hozzá kell tenni: nekünk. A döntéshozóknak ugyanis egész más az ellenfelük, tulajdonképpen mi...
@leonito77: Hát ezt rosszul tudod. Gábriel egyáltalán nem bukott angyal. Nem tudod, hogy még a hősök terén is ott csücsül a nagy oszlop tetején?? :)

hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%A1bor_f%C5%91angyal
Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mikor nem hoztak ők szégyent az álszent képmutatásukkal a kereszténységre?! Kikiáltják magukat az erkölcs, család és keresztényi szeretet lovagjának és ez alatt gusztustalan dolgokat művelnek.
Persze a halálbünti emlegetése kedves a választók fülének, és veszélytelen, hiszen ezt (is) rá lehet verni a gonosz eu-ra aki miatt nem tudják visszahozni a halálbüntit.
@épészmérnök:

Én előszőr és utoljára 1990-ben szavaztam a Fidesz kerületi jelöltjére,azt hiszem Molnár Péter volt.Az 1994-es súlyos választási vereség után a Fideszből kilépő tagok Fodor Hegedűs stb már érdekes dolgokat ejtettek el Orbánról.Aztán Orbán rálépett a POLITIKAI TÉRNYERÉSHEZ SZÜKSÉGES DAMASZKUSZI ÚTRA.A legmegdöbbentöbb az hogy itt a Fidesz vezetők (ők a zsiros poltikai és anyagi haszonzerzés miatt döntöttek igy ) szimpatizánsaik tizezrei váltottak hasonló módón ideológiát,néhány hozzám közel álló emberen ezt személyesen is megfigyelhettem.( amit eszel azzá leszel (mármint szellemi szinten)A fidesz 2006-ban simán nyerhetett volna egyébként,ha egy korrekt és tartható gazdasági programot mutatott volna be.De igérni kellett tutira kellett menni de ne jött össze.De már akkor is hazudtak ők az igéretszámlálón asszem 3800 milliárdot igértek.az Mszp. 2500 milliárdot.A televiziós vita mutatta be igazából hogy a király meztelen.És ezért nincs bocsánat sem az ellenzéknek sem annak a rétegnek aki szavazataival abban az időben a kormányt támogatta.
@Interlock: Ja, nem lep meg, hiszen választások azonnal rekrutáltak magukhoz a tévékettősk für alle fallosz a Hörrtévéből egy intendánst megmondani, hogy mit gondoljanak mindenről.

Csak - kicsi hányingerrel vegyes - szórakoztató volt látni az izzadságszagú erőlködést, azért írtam. Futó Barnabás ügyvédi tevékenységéről tudunk már mióta: 34 évről ezelőttről férjemet fingatta-forgatta ki nagyon alantas eszközökkel. Azóta csak "fejlődött", pláne az új uraihoz...
@Gábriel angyal: Bizony, ő a tanító, hírhozó angyal. A bukott, az a Fényhozó: Lucifer, aki szembe mert szállni az Úrral és ugye akkor zakó. Ő a legjobb fej a madáchi Tragédiában. Ahol, mondhatjuk a L`Art pour l`art-ral: az ember a tragédia.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ez viszont sajna igaz.

"Cozma meggyilkolása és két társának megnyomorítása után Mohácsi Viktória azt bírta mondani, hogy egy szokványos kocsmai verekedésről van szó, és Cozma provokálta a cigányokat. Mohácsi Viktória többet ártott ezzel a két mondatával a saját fajtájának, mint amennyit akárhány gárdista ártani tudna.

Most nagyon nem kellene megszólalnia egyik „jogvédőnek” sem, kiderítve, hogy igazából Bándy Kata tehet a sorsáról. Miképpen nagyon nem kellene megszólalniuk azoknak sem, akik ilyenkor az „irtsunk ki minden cigányt” jelszóban látják a megoldást.

De mondani mégis muszáj valamit. Mert nem nézhetünk félre illedelmesen, fintorogva, mintha kutyapiszkot fedeztünk volna fel a bálteremben.

Mindenekelőtt meg kellene szólalniuk a cigányoknak. Ideje lenne a bocsánatkérésnek, ideje lenne a szembenézésnek önmagukkal. A nyomor, a szegénység, a kilátástalanság ugyanis nem mentség semmire. Ha majd mentség lesz, akkor eljött a Mad Max világa. És akkor majd tényleg nem kell semmit sem mondani. Akkor elég lesz lőni…

Mentősöket, tanárokat verni, mindent ellopni, öregasszonyokat kirabolni és agyonverni, felfegyverkezve diszkóba menni, ott mindenkibe belekötni, majd ölni, a haldokló segítségére sietőket megszúrni, fejbe rúgni – és igen: Bándy Katát megkínozni, megerőszakolni, kirabolni és megölni, csak azért, mert „gádzsi”, s mert éppen arra járt: ez nem tolerálható. Ha a cigány közösség nem lel valami megoldást, hogy kiirtsa ezt a mentalitást saját fajtájából, akkor ki kell mondani:

lehetetlen velük együtt élni.

Ez a tét most."
@GeoCracker: "Nem feltétlenül lesz min.elnöknő."

Az tuti! De max. elnöknőnek sanszos! :D
süti beállítások módosítása