Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.12. 05:26 Fabius

Tülekedés Simicska seggénél

Címkék: fidesz selmeczi gabriella oligarcha lmp közgép

Mekkora bálvány, előtte az állvány, fogja a mikrofonját,
Remeg a drága, az oligarchája a sarokba dobva ég.
Jó ez a lány, semmiben nincs hiány, gyere a csápjaiddal fond át!
Meleg a hála, jó Lajos nála, pedig nagyon korcs keverék.

(via)

selmeczi - simicska.jpg

Kedves elempés pajtások! Ez a tegnapi Simicska fingató akció akkora ötös, hogy kilóg a naplóból. Látjátok, hogy megy ez, csak akarni kell. Jobban kiugrott nyúl a bokorból, elvált szar a májtól, mint ezer meg egy parlamenti interpellációtól. A reggel vezető híre lesz, hogy Simicska seggénél nyaloncok torlódása várható, pedig az Oligarchák Felhasználása Kézikönyv első fejezetének első tételmondata így szól: a lekötelezett hordák nyilvános demonstrálása tilos. De mit tehet a Párt, ha a (köz)pénzembert megtámadja egy sereg korrupcióellenes falangista, előkerülnek a láncok, majd a rendőrök és velük a bilincsek is a Nemzeti Közpénzfosztó Vállalat udvarán? A pánik azonnal szüli a riadóláncot, hogyaszongya: ómájfaszom, bilincs, érted, bilincs van baszki a Közgép udvarán, és nem tudni biztosan, hogy a magukat láncra verő falangistákat viszik el, vagy az OLAF jelentése alapján egyenesen Lajosért küldött OliRén. Szaladjunk amíg csak Jávort tapizzák, és azonnal csináljunk valamit! Úgy rohannak, hogy a Fidesz székházban bandukoló habonyárpit lesodorják a lépcsőn, aki estében még hallja, amit odavetik neki: most ne gondolkozz, szaladjál, a NER oligarchák mentén reped, tesó! Aztán száguldanak tovább Lajos seggét menteni, ki ki a maga tehetségéhez mérten.

Selmeczi nagyasszony méreteset farolva érkezik a Bajcsyra, és elkerekedett szemmel nem találja azt a rohadt LMP székházat. Kis pontosítás Kubatov Gabival, a lista alapján jön az új cím: Hegedűs Gyula út 36, gyors helyszínváltás, majd hitet tesz ország világ, és az összes tévékamera előtt: Simicska Lajos a Fidesz oligarchája, aki őt támadja az egy rohattlabanc a szentségit neki, majd szőkenősen könnybe lábadt szemmel elszipog még egy genyózni nem ér! -t.

A csapat másik fele lerohanja a Magyar Nemzet székházát, és a jelképesen méretes Közgép banner alatt felsorolja azokat, akik a Veszélybe Került Farpofák megmentésére összesereglettek, Futó Barnabástól Boros Bánk Leventéig.   banner.jpg

A pánikra és kapkodásra semmi nem jellemző jobban, mint hogy a címbeli erős indításból akkor önherénrúgás lesz a végére, hogy nemzetközi orvoscsoportnak kell azokat a szemüregből kioperálni. Azt mondja a szerkesztőségi cikk, hogy ez a népellenség Karácsony állandóan a külföldi cégek érdekében szólal föl a nagy büdösben. Azt az apróságot felejtik el, hogy a Közgép legkedvesebb tejtestvére, konzorciumtársa, a szajoli beruházásban is kenyeres pajtása, aki Horvátországban 236 millióért újít fel vasutat a saját bevallása szerint, míg itt nálunk 2,3 milliárdért a Közgéppel pacsizva, na szóval ez a Swietelsky ez vajon milyen nemzetiségű? Mert, hogy osztrák ez a kebelbarát, akarom mondani labanc az istenadta. Eh, újfideszül ez is csak annyit tesz, mint a Szűrösre és Pozsgayra érvényes mi kommunistánk jó kommunista szólam. De legalább végtelenül röhejes, ahogy nyalás közben azt sem veszik észre, milyen segget is nyalnak ekkora lendülettel egészen pontosan. 

 Sebaj. Innentől legalább világos, hogy a Közgép a Fidesz cége, Lajos és Zsolt a Párt oligarchái, ebben a nagy kapkodásban a tagadás lehetőségét is elbaszták. Ezzel párhuzamosan az sem látszik véletlennek, hogy Polt Péter jelentése szerint az utóbbi három évben csaknem megduplázódott a gazdasági bűncselekmények száma. 2009-16 ezer; 2011-32 ezer. Illetve egészen pontosan az áll a Polt jelentésben, hogy ez az elmúlt húsz év legmagasabb nagyságrendje. Nem nehéz azt a - lehet téves - következtetést levonni, hogy a Fidesz kormányra kerülésével sokan azt gondolták, hogy itt innentől bármit lehet. Mindenesetre ezt a kétségbeesett oligarchavédelmi akciót elnézve ki tudja mennyire jártak messze a valóságtól. 

548 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr534646848

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Facebook droidokkal a magány felszámolásáért 2012.07.12. 23:45:42

A hagyományos blogokkal ellentétben az Elvarázsolt Kastély nem csak osztja az észt ész nélkül, hanem tettekkel is hozzájárul a társadalmi fejlődéshez és a nemzet felemelkedéséhez. Ennek ékes bizonyítéka, hogy hosszú évek tudományos kutatómunkájának ere...

Trackback: Nemzeti labancok 2012.07.12. 14:10:50

A magyar miniszterelnök válasza a Parlamentben a KÖZGÉP tevékenységét firtató kérdésre: Orbán: "Ha Ön a magyar tőke ellen beszél, labancpolitikát folytat, amit én elutasítok." A magyar nemzeti tőke zászlóshajójának konzorciumi partnerei (magyarán: ...

Trackback: Selmeczi a hazugság szőke nagyasszonya 2012.07.12. 12:10:44

Az LMP ma az oligarcha-uralom ellen tüntetett a Simicska Közgépénél. (Simicskának, Orbán kollégiumi szobatársának a cége 2010 óta körülbelül 300 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el). Arról, hogy a Magyar Nemzet és a HírTV hogyan hamisította meg a...

Trackback: Eközben túl a Lajtán 2012.07.12. 10:27:10

- Tisztelt Kollégák! Azért tartunk ma értekezletet, mert az Igazgatótanács kiadta, hogy növelni kell a piaci részesedést Magyarországon, úgy látják, hogy abban a piacban még van potenciál! Ötleteket kérek, hogy ezt milyen módon tehetnénk!- Ígérjük meg ...

Trackback: Köz- és Gépvédelmi Megbízott 2012.07.12. 10:26:37

- Szia, itt vagyok a címen, de itt nincs semmilyen székház!- Ott kell lennie!- De nincs! Hogy kell írni azt, hogy elempé? Kis „e" vagy nagy „E"?- „L", kedvesem, „L", mint lófasz.- Ja, LMP? Az van..., valami iroda.- Az lesz az! Mondjad el szépen, amit k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@NWolf: vajon miért nem lehet visszamenőlegesen vizsgálni az közbeszerzéseket? ha már annyira a Demszkyre hivatkoznak a Margit-híd felújítással kapcsolatban. Kiderülne, hogy közös volt a mutyi????
@Interlock: "miért is ne élnénk túl valahogy, bárhogy, újabb négy évet a Fidesz alatt?"

Van benne logika, így az összes szar, amit összehordtak a következő kormánynak, az ő fejükre hullana.

Kicsit hasonló, mint 2006-ban - ha akkor Gyurcsány lemond, akkor a fidesz nem készülhetett volna fel ilyen iszonyat módszeresen a demokrácia lerombolására, és a gazdasági válság is az ő nyakukba esett volna.
@épészmérnök: meg a miénkre.És még képesek lennének felülmúlni saját magukat
@keresztanya fabi(en): Persze, az egy Közgép-Strabag közös konstrukció volt, amit az MSZP-SZDSZ-Fidesz közösen szavazott meg, méghozzá 8 milliárddal drágább áron mint előre tervezték(ha ehhez hozzávesszük, hogy 2-4 milliárdot költenek pártok illegálisan kampányra, akkor sejthetjük, honnan lehet rá pénz). Állítólag Demszky háta mögött történt a dolog és már nem tudta megakadályozni, de bevallom én nem vagyok vevő a Demszky szende szűz elméletekre.
@keresztanya fabi(en): akárki kerül kormányra 2014-ben, óriási gazdasági káosszal fog szembekerülni, és esélyes, hogy belebukik.
@épészmérnök:
"A párt alapító nyilatkozata szerint hármas (liberális, baloldali és konzervatív) értékrendet képvisel és gyakorlati politikájának több elemében szemben áll a korábban kormányzó balliberális pártokkal (MSZP, SZDSZ).... "
@épészmérnök: "az összes szar, amit összehordtak a következő kormánynak, az ő fejükre hullana"
Pontosan; meg kellene enniük, amit főztek, de nagyon meg. Nagyon szívesen olvasnék egy tárgyilagos elemzést erről; és nagyon szívesen föltenném ezt a kérdést az ellenzéki pártoknak is, mert tudom, hogy ezt a hozzáállást totál elképzelhetetlennek tartják, legfőképp önmaguk miatt - '14-ben is zakózva, egyenes út vezet a lefolyóba...
@épészmérnök: @Interlock: és mégis mennyire kapaszkodnak a hatalomért, nem pedig értünk
@keresztanya fabi(en):

Ehehe, a szopóroller nem népszerű jármű a koalícióban :-D
@keresztanya fabi(en): Először azt kellene nagyjából látni, hogy annak, aki a fidesz ellenében győzne, egyáltalán mekkora lenne a mozgástere, közjogilag, politikailag, és főleg gazdaságilag.

A sok bebetonozott fideszes minden jószándékú intézkedést képes lesz azonnal megfúrni.
@keresztanya fabi(en): mit vársz olyan politikusoktól, akik pozícióért küzdenek, befolyásért tepernek, a gerinc totális mellőzése árán is.
Láttál már te is eleget belőlük: kiderülhet bármi, cél a megmagyarázás, a vetítés. Ha én lettem volna a lebukott plagizáló államfő, kiállok a kamerák elé, az ország elé, bocsánatot kérek, szégyellem magam, és lemondok, örökre eltűnök; ehhez képest...
Igaz, ha én lettem volna ő, nem is lett volna másolt doktorim.
Az egyszerű emberek tisztessége, az hová lett ebből az elkurvult világból... :-(
@épészmérnök: hát a tákolmányt elnézve és a bebetonozattakat, nem sok a remény
Ezek nem mások, mint az új arisztokrácia! A szüleik kiépítették a párton belüli kapcsolataikat, ők meg kihasználják a lehetőséget, bármely oldalon is állnak! Kövér apja Pápa város függetlenített pártitkára volt, Viktoré a gánti bányáé. Sólyom feleségének apja a Baranya megyei pártbizottság első titkára, Áderé a csornai MSzMP első embere volt. Szekeres Imre a Veszprém megyei első titkár Lendvi Ildikóról és a a többiről nem is beszélve!
Itt már nem ügynökösködni kellene hanem az állampárt vezetőinek második-harmadik generációjától megtisztítani a közéletet. Addig posvány lesz és dagonya, a mi rovásunkra! Teljesen mindegy, narancs, vörös, zöld vagy bíbor. Polip-szerűen harapófogóba került az ország, a rendszerváltás csak amolyan mitosz mindaddig, amíg nincs teljes megtisztulás. Ezért vagyok utópista!
A politika feloldhatatlan ellentmondása, hogy ha valamit el akarsz érni, akkor hatalomra van szükséged. Hatalom nélkül is lehet ezt-azt elérni, persze, de csak esetenként.
Ha viszont valaki már hatalmon van, ritkán esik jól elengedni. Kétségtelenül, van ilyen, a "dekadens" nyugati országokban.
Ugyanakkor a hatalomnélküliség fából vaskarika. Az LMP az anarchista bázisdemokratáinak a foglya, akik két kézzel húzzák vissza azokat a személyiségeket, akik kiemelkedhetnének, és megszemélyesíthetnék a pártjuk politikáját. Ez a ló túloldala, és legalább annyi manipulációra ad alkalmat, mint az ellenkezője.
@Interlock: tudod rajtam sokszor megbotránkoznak a munkatársaim, amikor vezetőin kérdez a főnök tőlem valami baromságot és én a szemébe mondom, hogy erre most nem tudok válaszolni, de értekezlet végén utánanézek, ha sürgős, akkor azonnal. És soha nem kaptam érte elmarasztalást. Tisztességét ne csak az egyszerű embereknek, hanem mindenkiét keresd. Ritka, de azért nem annyira mint a fehér holló. Hidd el, inkább az egyszerű embereknek van. Ennél számomra az összefogás, a szeretet, együttérzés és az egymás közötti kommunikáció hiánya a hétköznapokban sokkal tragikusabb
@épészmérnök: A két fő hazaáruló banda összeállna? ;)
@épészmérnök: tudod, erről is beszéltünk, és úgy vagyunk vele, hogy amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten.
Ha én többséggel győznék, de épp kétharmad nélkül, pontosan addig szarnám le a demokrácia összes vívmányát és alapelvét, amíg karhatalommal ki nem picsáznám a bebetonozva hitt embereket, kacagva szaggatva szét minden kinevezési dokumentumot, gyakran ismételgetve közben, hogy kussbazmeg. Aztán alkotmányozó nemzetgyűlést vagy mit verbuválnék a népből, jobbról-balról-mindenhonnan, és amint egyezségre jutnak a tartalmat illetően, kiírnám a választásokat a területi listák eltörlése mellett (tehát csak egyénre lehet szavazni), majd lemondanék. Lehet, hogy egy évig a hadsereg tartana rendet, az is lehet, hogy megpuccsolnának, de még az is, hogy újraválasztanának :-)
Semmi mást nem akarnék, csak azt, hogy az értünk elvégzett munka fokmérője a tisztesség legyen. Hülye Orbán, ha egy ekkora ziccert nem hagy ki pár szaros milliárdos, meg a saját korlátoltsága miatt, szuperlézert építenék, hogy belefaragjam a Holdba a nevét, meg az arcképét...
@Interlock: nagyjából hasonlóan tudom én is elképzelni. Bár már látnám...
@keresztanya fabi(en): "Hidd el, inkább az egyszerű embereknek van"
Mármint tisztessége? Akkor ugyanerről beszéltem... Annyi pontosítással, hogy nekem mindenki egyszerű, rendes ember, aki bármilyen hatalmát, ha van, csak lehetőségként látja, nem pedig olyan eszközként, amivel muszáj élni.

A közöny kicsit önvédelem is, egy határon túl az ember megpróbálja távol tartani magát attól, amihez valami okból kifolyólag már nincs kedve. A többi hiányzó dolog már leszármaztatható ebből... És ez sem igazán magyar jellegzetesség, még ha erősebben érezzük is a magunk baját. Rendszerszintű hiba van kialakulóban, rendszer alatt az emberiség viselkedését értve :-(
@Interlock: na erre már nem lesz szükség, mármint Orbán nevének a Holdba gravírozására. Építsd meg inkább a birodalmi lépegetőt, ami minden rosszat széttapos, mint a szart.
@keresztanya fabi(en): Na ez egy külügyér! Rugalmas, előrelátó,a legjobb választás vagy! :-)))
@lbm: Dönthetnek utólag úgy, ahogy Orvbán akarta előre kétszáz vagy hány millióért levelezgetve.
@Vu, de ja vu:

"A nyugdíjast a nyugdíj azért foglalkoztatja erőssen, mert abból él, abból tolja a lét a kisonokának, és ha több a nyugdíja, többet tud tolni."

Logikusabb lenne, ha nem venné el adó formájában a gyermekétől a pénzt, hanem meghagyná. Így nem kéne támogatni az unokát, mert lenne rá pénze a gyermekének.

"Én azt mondom, hogy aki megdolgozott érte, aztat ne basztassuk már!!!"

Igen. Egy jelenlegi nyugdíjas kb háromszor annyi nyugdíjat kap, mint amiért megdolgozott. Igazságosabb lenne ha csak annyit kapna, amennyiért megdolgozott.
@Interlock: közöny alatt pont az egymásssal valő kommunikálást törődést érte, úgy mint szomszédok, munkatársak, ismerősök. Úgy, mint régen, gyerekkoromban. Micsoda traccspartik voltak az öregek között délutánonként az utcában Most meg a szomszéd gyerek, ha éppen teenager és nem akar csókolomot köszönni, sziát sem, akkor a jó napot t már túl bonyolult és inkább elfordítja a fejét, vagy lehorgasztja, mintha nem látna. Pedagógus szülőkkel.
@Knósszosz: Anyádnak fogadtál. A zanyai szív meg ugyebár... Ezek szerint jó ízlésed van. ;-))) Örökölhetted.
@Tzp: lassan meg lesz a 40 éves munkaviszonyom.Ebből 2,5 évet voltam gyes-en és kb 5 hónapot táppénzen.
Az összes munkahelyemen rendszeresen túlóráztam, mondhatom azt, hogy naponta minimum 1-2 órát ráhúztam, amit soha nem fizettek ki.
Szerinted mennyi, az amiért megdolgoztam??
Arra megy el rengeteg pénzt, hogy megpróbáljanak életben maradni a lakásukban, plusz ráadásul ne ott vesszenek éhen. Ez tényleg hedonista életvitel.
@keresztanya fabi(en): Ez egy hülye. Remélem, olyan öregkort ér meg, amikor a küszöbre ágyaznak neki.
@a szív fészkei: na az enyémből a megtakarítást és befektetést nyugodtan ki lehet venni, meg az üdülést is. Ha ez benne lenne, éhen halnának a gyerekeim
@keresztanya fabi(en): Ez azért nem mai jelenség csak. Aki bunkó akar lenni, az bunkó öntudatosan, vagy ilyen volt anno és lesz is még.Suszter cipője lukas, pedagógus gyereke meg.... Ill. nekem anno kamaszként roppant nagy gondot okozott megszólítani a felnőtteket a tetszik, az önözés, a magázás, stb. kérdések köre mentén. Inkább én e szóltam gyakran, ne legyek hülye látszatra.

Szerintem beszélgetni lehet, csak elhatározás kérdése. Én szoktam a buszon, san gens, miért is ne? Ebben az elidegenedett vad dzsungelnek leírt fővárosban! Ahol pontosan annyira ki vannak éhezve jó szóra az emberek,mint bárhol máshol. Csak mindenki fél a másik elutasításától.
@keresztanya fabi(en): ha én egyszer igazán építek valamit, az a Millenium Falcon lesz, és akkorát csillagugrok innen, hogy csak na... Végtelen számú Föld van "odakint", majd' csak lesz egy megfelelő is.
Igen, mi, múlt századiak még mintha tudnánk másokkal beszélgetni, és igényünk is van a személyes kontaktra. Mára ez megváltozott, de hát azt mondják, a világban egyetlen dolog állandó, mégpedig a változás...
@keresztanya fabi(en): Dettó a tételekre.

Feküdjön csak ott, menet-jövet rúgjanak ötször belé. Rágja a küszöböt, talán néha besózzák neki, hogy jóízű legyen.
@a szív fészkei: fene tudja, valahogy nem szeretem a hollandokat, talán az apartheid gyerekkoromból megmaradt emlékei miatt, nem tudom. Így most még nem, a jövőt meg ki tudja.
Lehetne magasabban a tengerszint fölött, pár évtized múlva nagy szarban lesznek.
@a szív fészkei: Én lázasan köszöntem a csókolomot, amíg nem mondták, hogy tegeződjünk, mondjuk akkor azért ez elég ritka volt. Amikor már nagyobb lettem, a jó napot sem okozott problémát, valahogy ezt el tudtam dönteni maagmban. Jó múltkorában találkoztam azt ált.iskolai 2. osztályos tanítónénimmel. Köszöntem neki szokás szerint a csókolom MARIKA NÉNIT. KÉPZELD AZT MONDTA, HOGY TEGEZZEM LE NYUGODTAN, ÚGYIS EGYMÁSHOZ ÖREGEDTÜNK MÁR.
Új munkaerő az Orvbán-bányákban? fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/376488_478938508801476_1724616215_n.jpg

Hitchcock lapátol. De ilyen horrort ő sem tudna rendezni.
@Interlock: TÖBBSZEMÉLYEST CSINÁLJ, MEHESSENEK MÁSOK IS
@keresztanya fabi(en): :-) Igen, jó napotot én is morogtam. Tudod, anno ez az elvtársazás ment az agyamra. Na most meg urazok mindenkit meg önözök. Oszt kész.

A tanerők nem öregszenek, valahogy ezt láttam osztálytalikon.
@keresztanya fabi(en):

"lassan meg lesz a 40 éves munkaviszonyom"

Dicséretes. A nyugdíjasok 10-20%-a rendelkezik csak ezzel az időtartammal.
@keresztanya fabi(en): Jóóóóóóóóó.

@Tzp: El sem mehet előbb nagyon, miről beszélsz? Régen meg más szabály volt, aszerint mentek el, ahogy akkor lehetett.
@a szív fészkei:
"Ezt a hozzáállást "lovagolta meg" (és még rá is tett egy lapáttal) a szélsőjobboldali Szabadság Párt: ez év elején egy olyan diszkriminatív honlapot hoztak létre, amely azt sugallja, hogy a közép- és kelet-európai munkavállalók miatt is nő a bűnözés az országban, és miattuk veszítették el a hollandok a munkájukat."

Hónapokkal ezelőtt "megjósoltam", bár ez fellengzősen hangzik, nem szándékos. Kezdődik a vihar, több millió fiatal munkanélküli van az EU-tagállamokban, minden recesszió szítja és szítja a feszültségeket, amiket legfeljebb félrekezelnek, már ha.
Egyre több a hibajelzés.
Legalábbis készülnek. Keleti szélre.
@a szív fészkei: a gyerekemékhez is folyamatosan mennek ki, havonta 4-5 magyar. Nem kell tudniuk németül sem, mert van külön magyar kisfőnök, aki intézi az ügyes-bajos dolgaikat, kb. 70-80 fő magyar dolgozik már a cégnél. Eléggé nemzetközi brigád, olasz, török, orosz, arab is van náluk. Külön szolgálati lakótelep van, ahol élnek, 300 EUR havonta a komplett felszerelt lakás rezsivel. És most, hogy 15 fok van nappal, éjszaka még fűtenek is. Automatice bekapcsol a fűtés 12 fok alatt.
@a szív fészkei: én az elvtársazással voltam nagyon bajban, csoda, hogy van nyelvem, mert mindig le akartam harapni inkább, mint kimondani
@keresztanya fabi(en): a családnak lesz hely, ha jönni akarnak (igaz, nélkülük én sem mennék), de azon kívül, fene tudja. Publikálnám a terveket, de az irányt, amerre indulok, nem...
@Interlock: Erről írtam párszor, hogy már nem annyira vágynak a keletiekre. Sőt, angolok bánják a korlátlan nyitást. Olaszoknál is szűkül a lehetőség, spanyoloknél is, franciáknál is.

Igen, a kenyérharc ott is az. Az a lány, aki kint végzett Franciaországban, dolgozott kint, mesélte, hogy annyira nem örvendeztek neki a kollégák. Nincs is már pár éve melója, el is költözött onnan, feleség most a világ túlfelén.
@keresztanya fabi(en): Na most én meg állandóan azt kellett makogjam, hogy igenis Matolcsy elvtárs, persze Matolcsy elvtárs. Bassza meg, akkor is hogy utáltam már ezt a nevet!
@keresztanya fabi(en): DE ha kimentek, neked még kell őket támogatnod innen?
Jó éjszakát, Próbálok aludni, mert búcsúzkodós napom volt.
@a szív fészkei: csak a fiam ment ki, a lányomék itt vannak unokástól, őket kell nagyon támogatni a minimálbér+ 67 e GYED miatt
Na ez jópofa és hasznos: matyódizájn nol.hu/ajanlo/20120711-_ajaj__rozsat_feketebol

Már a vaterán a All Star dorkókat is így árulják. Anno én is hímeztem, persze a magam feje és nem a matyó után.
@keresztanya fabi(en): Ja, neked is kettő van. Hát ja, kellünk még. ;-) Basztat egyik barátnőm, hogy miért nem vágom el a köldökzsinórt! Mondjuk neki jól kereső lányai vannak,nem érti, hogy előfordul másfajta felállás is. És segíteni nem magadhoz láncolás.
@Knósszosz: Na azért , helyesen tetted - Fairy Tale a divat, tudod - hogy öreganyádnak szólítottál!!! Majd varázsolok, ne félj!!
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Sejtettem hogy nekem szol, de kosz a megerositest.

"ondd, ugyan mit kéne tenniük, mikor az MSZP az elmúlt egy hét alatt mindkét potenciális szövetségesét felrúgta? Gyurcsányt ugyanúgy, mint előtte a zöldeket. Baszódjanak meg egyedül, közösködésről ebben a formában ne is álmodjanak, meg ti se. Ha ekkora az arc akkor megy minden faszán egyedül is. "

Azert ez igy elegge leegyszerusitett megkozelites. Nezd csak mit leltem:
nol.hu/lap/mo/20120125-alakuloban_a_deka

Ebbol a lehetosegbol farolt ki az LMP, mikozben eppen 2 nagy letszamu tuntetesen volt tul az ellenzek. Ha akarod kerdezd szivet, hogy az azt koveto egyes tunteteseken, osszejoveteleken mikent csokkent a resztvevok szama, a hit elvesztesevel parhuzamosan. Pedig mar lassan jott a tavasz, a jo(bb) ido. Egy akkor elkezdodo es akar meg most is javaban tarto egyezkedessel mara mindegyik part es mozgalom joval tobb szavazot tudott volna begyujteni, mint igy. Ahhoz az idoszakhoz kepest az LMP minimalis, mig az MSZP valamivel nagyobb nepszeruseg-novekedest ert el.
Mint mar epeszmernoknek is irtam, majusban az LMP a 4K!-val elovette, hogy akkor majd ok megmondjak a tutttit mindenkinek, es aztan mindenki ahhoz tartsa magat.
Akkor most az LMP, hogy varhatja el, hogy az MSZP allandoan parirozzon nekik, hatha egyszer majd sziveskednek jo szoval szolni felejuk?

A DK. Az MSZP mindig is faragta Gyurcsanyt, meg a csucson is. Azota tevekenyen benne vannak abban, hogy nincs DK frakcio. De azok vannak annyira okosak/ketsegbeesettek (nem vagyok biztos a sorrendben), hogy ilyenekbol nem csinalnak hiusagi kerdest. Es igyekeznek minden olyanban resztvenni, ami egyreszt nagy media feluletet nyujt szamukra, masreszt pozitiv szinben tuntetheti fel oket.
Es a korulmenyekbol igyekeznek kihozni a legtobbet (kulon pechje Molnarnak es a DK-nak, hogy a posztot feltehetoen viszonylag kevesen olvastak):
"Másfél hónappal ezelőtt volt egy másik időközi önkormányzati választás Dunaújvárosban, akkor is az egyik fideszes képviselő sajnálatos halála miatt. Ekkor is összegyűjtöttük a szükséges ajánlószelvényeket, de menet közben megkerestek minket a szocialisták és megállapodtunk egy közös, független jelölt támogatásában. Most viszont semmiféle megkeresést nem kaptunk. Mi most is összefogáspártiak voltunk, de nem volt igény az összefogásra. Azután különösen nem, hogy az MSZP elnöke, Mesterházy Attila országosan kiadta a jelszót: a szocialisták egyedül győznek. Teszem hozzá, épp a Népszabadság írta meg, hogy a szocialista jelölt sem a DK-t vagy az összefogás hiányát, hanem saját pártját okolja a vereség miatt. Amikor volt összefogási javaslat, összefogtunk. Most, hogy nem volt, nem tettük. Ilyen egyszerű."

Latod igy is lehet…

"Nekem ne gyere, hogyakkó majd a Zorbán, az összefogás pártiak baszogassák a szocikat, mert a régi/új szoci tempó is hányós. Legalábbis, ha összefogást akarnak."

Csak emlekeztetnek 2006-ra. Amikor a Fidesz latta, hogy baj van, elkezdte koruludvarolni az addig kemenyen alazott MDF-et. Azok, szerintem, korrekt felteteleket szabtak, amiket Viktorek nem fogadtak el. A vereseg utan viszont a jobboldalon hatalmas munkat fektettek arra, hogy az MDF-et allitsak be bunbaknak. Sokakban maig sikeresen rogzult ez a verzio.

Elobb vagy utobb de eljon a pillanat, amikor az LMP-nek dontenie kell. S mindegy milyen ideologizalas mellett, de a dontese eredmenye vagy az lesz, hogy a Fidesz marad kormanyon, vagy az, hogy (jelenlegi ismereteink alapjan) az MSZP-vel lepnek kormanyra.

NE legyen ketseged, hogy az elso esetben a 3X akkora szocik azonnal igyekszenek majd rajuk sutni a belyeget. Ezt egy joval nagyobb mediajelenlettel/hatterrel jo esellyel teszik majd. A masodik esetben viszont a Fidesztol kapjak majd meg, hogy "ugye mondtuk, hogy SZDSZ, az MSZP-vel soha".
AZ LMP pedig egyik helyzetbol sem fog tul jol kijonni...

Es vegul. Konyorgom, ezt mar szamtalanszor leirtam. Az itt altalad is agyonszidott MSZP (amellyel egyebkent egyetertek, meg ha esetleg nem is hiszed), ezzel eyutt is 3x annyi szavazora szanithat most, mint az agyon sztarolt moralis etalon, melynek annyi szavazoja van, mint 2 eve a kampanyuk csucsan...
@Tzp: "Igen. Egy jelenlegi nyugdíjas kb háromszor annyi nyugdíjat kap, mint amiért megdolgozott. Igazságosabb lenne ha csak annyit kapna, amennyiért megdolgozott."

Nem ismerek olyan közgazdászt, aki a '80-as évek végén ezt le merte volna írni!

Annyit kapna, amennyiért megdolgozott???

Bazzeg, Téged kóbor kutyák neveltek fel, vagy Tökölön voltál intézetis???

Akárkit ismertem, mindenki inaszakadtáig - szó szerint - dolgozott, mert szarba se nézték faluhelyen a munkaképtelen férfiakat-nőket!!!

Közel-távol volt 1 db tanácselnök, 1 db tsz-elnök, meg a sleppje. Ettek-ittak, faszt se zavart. Tsz-elnök összehordatott a lányának egy családi házat: na bumm!

Ma Lázár stiklijeiből meg a forint shortolásából hány családi házat lehetne venni boldizsárkának??? 100-at??? Ezret???

Hol vannak ehhez képest a nyugdíjasok??? A rokisok??? A rendvédelmisek???

Baszott jó gumicsont volt tavaly a rendvédelmis nyugdíj, fura hogy pl. a HM-en nem akadt fel senki, amikor már a vágás tudatában nyögték be, hogy a leépítés során X db embert küldenek nyugdíjba - olyanba, aminek néhány hónap múlva 16% (vagy 20+ szuperbruttóval) lesz kevesebb a jövedelme!

Ha azt mondom, hogy nincs hivatalos papírom arról, hogy mennyi a nyugdíjam, ebből mennyit vonnak le és milyen címen, elhiszed???

A Nyufignak nincs kiépítve a rendszere a nyugdíj adóztatására. A TERV szerint májustól egy másik költségvetési szervtől jönne a 'szolgálati járandóság'... Nem, a Nyufig-tól jön!!!

Semmi elszámolás, semmi tájékoztatás, a Nyufig is csak hasra vonja az adót, rémálom ami ezen a téren van.

A nyugdíjam pont annyi, amennyit adott időben a törvény előírt. Más szakmákban ez kevesebb, megint másokban több...

De ha a szuperbruttóval adóztatva 20+ %-ot csökken a nyugdíjam, miközben van 3-4 felsőfokú végzettségem, de nem tölthetek be ilyet, mert elveszik a nyugellátás, annyival többet meg nem fizetnek...

Ez direkt szopatás, főleg ha valaki úgy kapott hitelt, hogy juhhély, nyugger az adós, bármi lesz is, pénzünknél vagyunk: hát ezúton is értesíteném a T. takszövöt, hogy bizony ebben a hónapban új adóslistát kell készíteniük, amin én is rajt' vagyok... ezt a havi részletet ugyanis nem kapják meg!

Nincs, nem megy, képtelenség... nem tudok 100 eFt-ot összeszedni a téli tüzelőre (lignit), tkp. a havi számlák is meghaladják a hivatalos bevételt, és ÉN a faluban még mindig a TEHETŐSEK közé tartozom (egy hónapon belül tudom rendezni a tartozásom)!!!

Nem tudom kinek, de mindenáron drakulálok!!!

PS: szívsen megadom a címemet Lázár-Balsai polgártársaknak, hogy tiszteletüket tegyék. Mi - kutya urak és én - szívesen mutatjuk be a falusi élet gyönyöreit, kivált nyáron vagy télen... kérem, hogy a torzóik eltüntetéséhez fóliát szíveskedjenek maguk hozni...
@a szív fészkei:
Oké-:DD
Csak így privátban mondom, hogy senki se lássa:
pussz öreganyám, jó éjt-:)))
@épészmérnök:
"Van benne logika, így az összes szar, amit összehordtak a következő kormánynak, az ő fejükre hullana.

Kicsit hasonló, mint 2006-ban - ha akkor Gyurcsány lemond, akkor a fidesz nem készülhetett volna fel ilyen iszonyat módszeresen a demokrácia lerombolására, és a gazdasági válság is az ő nyakukba esett volna. "

Igazan sajnalom, hogy ezen meg elgondolkodni is hajlando vagy. Es akkor hadd kerdezzem mar meg:
A Fidesz majd ilyen (negy) ket ev utan, majd annyira tisztaba tesz mindent, hogy '18-ban egy esetleges valtaskor majd a Kanaanba ul bele az uj kormany?

A 2006-os eszmefuttatashoz meg tenyleg csak annyit, hogy ha akkor Gyurcsany lemond, bukik a kormany, es csak par honapos kampany kellett volna, hogy hozzak a 2/3-ot, mint '10-ben.
@épészmérnök:
"akárki kerül kormányra 2014-ben, óriási gazdasági káosszal fog szembekerülni, és esélyes, hogy belebukik."

Igy van, ezert kellene minnel hamarabb letisztazni, hogy mit kell csinalni, es azt hogyan lehet.
Ha pedig a lakossag nem vevo ra, akkor marad a Fidesz, es szabad a vasar.
@a szív fészkei: Köszi, most még lassan alakul a helyzet
@épészmérnök:
"Az LMP az anarchista bázisdemokratáinak a foglya, akik két kézzel húzzák vissza azokat a személyiségeket, akik kiemelkedhetnének, és megszemélyesíthetnék a pártjuk politikáját. Ez a ló túloldala, és legalább annyi manipulációra ad alkalmat, mint az ellenkezője. "

Te jo eg! Te ilyeneket is tudsz? Akkor minek koveteled ki tolem az ideologiai tovabbkepzest?!?!?! ;)
Boldogabb országokban tombol az uborkaszezon ilyen hírekkel www.borsonline.hu/20120712_bizarr_hazassagra_kenyszeritik_a_ferfit nálunk meg vérkomolyan tombolnak az uborkafások.
@simple observer 1.0: az az igazán sajnálatos, hogy te négymillió passzív szavazó, ismerten aktív Fidesz, és szemmel láthatóan nyögdécslő ellenzék mellett viszont gondolkodni sem vagy hajlandó ilyesmin. Eret is vágsz magadon, ha az, amiért ennyire kepesztesz, nem jön be?
Régóta nem a kánaánba való beülésről szól már ez az egész, tudod ezt te is nagyon jól; a minőségi csere volna a lényeg, ha el lehetne érni valahogy. Dialízis helyett donorvese.
@Vu, de ja vu: Ez nagyon komoly. :-( A kutyáid is sírva ennék őket, megértem.
@Tzp: "Igen. Egy jelenlegi nyugdíjas kb háromszor annyi nyugdíjat kap, mint amiért megdolgozott. Igazságosabb lenne ha csak annyit kapna, amennyiért megdolgozott."

Ne nézzenek ide a gyenge szívű olvtársak, gyerekeknek fogjátok be a fülét.

DÖGÖLJ MEG!
@simple observer 1.0: Fogalmunk sem lehet arról, hogy ki mennyi szavazóra számíthat, mert a lehetséges szavazók több mint fele rejtőzködik.
Ez egy.
A másik, hogy a maszop nagykoalicióra készül a fidesszel. Kibújik a szög a zsákból.
@épészmérnök: Mi keresztanyával könyörületesebbek(?) voltunk. Hosszú öregkort szánunk neki ennyire szerető , hozzá hasonlóan gondolkodók között...
@simple observer 1.0: nem vagy egy kicsit pepita gondolkodású? ;-)
@épészmérnök:

"Fogalmunk sem lehet arról, hogy ki mennyi szavazóra számíthat, mert a lehetséges szavazók több mint fele rejtőzködik."

A legtobb ceg 40-50% koze meri a partot valasztokat a teljes lakossagra nezve. Ha figyelembe vesszuk, hogy 63% volt a reszvetel '10-ben, es sokkal tobbre (ha egyaltalan) nem nagyon lehet szamitani '14-ben sem. a 2002-es es 2006-os 72% ill. 73% pedig nagyon felfokozott "minden most dol el" hangulatban jott ossze. Vagyis olyan sok uj szavazora aligha lehet szamitani, hogy ok alapjaiban valtoztatnak meg a szavazataranyokat.

"A másik, hogy a maszop nagykoalicióra készül a fidesszel. Kibújik a szög a zsákból."

Ez valoban egy orbitalis baromsag Suchmantol, de szerintem helyen kell kezelni. Ha a vezetoseg valoban ilyesmirol dontene '14-ben, akkor az elmult 10 ev viszontagsagait mind borukon erzo videki, egyszeru 2.-3. vonalbeli szoci tagok ezeket egyenkent koncolnak fel. Ugyanis csak probald elgondolni. En, csak mert inkabb a szocilibsi kormany, mint a Fidesz elvet vallottam, es miket kaptam. Akkor egy-egy szoci funkci/aktivista/szimpatizans miket elhetett at a Fidesz miatt. Biztos lehetsz benne, hogy ilyet a sokat szenvedett parttagsag nem nyelne le.
@simple observer 1.0: "ilyet a sokat szenvedett parttagsag nem nyelne le"

Ez a párttagság mindent lenyel.
@épészmérnök:
Szerinted igen, szerintem nem. Majd annak idejen kiderul, ha ilyen helyzet lesz.
@simple observer 1.0: mondhatnám, fekete-fehér, de az egyszerűsítés lenne :-)
Suchman teljesen komolytalan, partvonalra sodródott figurája az mszp-nek. Ebben a pártban mindig voltak ilyen össze-vissza beszélő figurák, akiket szerencsésen megtalált a jobboldali média. Gondolom, jelen esetben a lassacskán felfelé ívelő mszp hiteltelenítésen cél a fidesztől kiábrándult "bizonytalanok" körében.
@épészmérnök: a párt volt mindig tényleg az ami túl sokat nyelt le. Nem véletlen talán, h. Orbánék, akarva nem akarva onnan, abból a korszakból merítenek.
endresy.blogspot.hu/2012/06/athallasok.html?m=1
@Vu, de ja vu:

"Nem ismerek olyan közgazdászt, aki a '80-as évek végén ezt le merte volna írni!"

Össze is omlott az a rendszer.

"Annyit kapna, amennyiért megdolgozott???"

Ha többet kap, akkor valakitől el kell venni azt a pénzt. Persze túl nagy áldozat lenne az, ha mindenki annyi nyugdíjat kapna amiért megdolgozott, de ha csak kétszer annyit kapna, az működőképes gazdaságot eredményezne, míg a mostani rendszer fenntarthatatlan. Az ország minden energiáját a nyugdíjasokra költi.

"Akárkit ismertem, mindenki inaszakadtáig - szó szerint - dolgozott, mert szarba se nézték faluhelyen a munkaképtelen férfiakat-nőket!!!"

A rendszerváltás után jellemző volt, hogy nyugati cégek átvették az irányítást hazai cégek felett és elküldték a dolgozók felét-kétharmadát és nem csökkent a termelékenység. A dolgozók fele-kétharmada feleslegesen volt alkalmazva korábban.
@épészmérnök:

Fáj az igazság? Elhiszem. Jézus megmondta, hogy az igazság felszabadít. Azt nem mondta, hogy az igazság sokak számára fáj.
@Tzp: Tanulmányozd a történelmet. A kommunisták mesterségesen lenyomták a fizetéseket. Egy magyar X szakmájú ember az ötödét-tizedét kereste annak, ami azért a munkáért máshol járt volna, avégből, hogy erőltetetten modernizálják az ipart. A munkaintenzitás pedig, bár kétségkívül alacsonyabb volt, de nem annyival, hogy az ennyire alacsony fizetést indokolja.
Az értelmiséget pedig azért tartották éhbéren, nehogy autonóm módon kezdjen működni.

És kívánom neked, hogy nyalósóval bevont küszöböt kelljen rágnod hatvan és kilencven éves korod között.
@épészmérnök:

Nem tudsz semmit a magyar gazdaság történelméről. A kommunisták kölcsönt vettek fel és emelt fizetést adtak. Igen, a szocializmusban az emberek jobban éltek mint amiért megdolgoztak. Ennek valamikor meg kell fizetni az árát.
@Tzp: Szerintem meg túl nagy jelentőséget tulajdonítanak egyesek a nyugdíjasok ajnározásának!

Erre rájátszik a hatalom, hogy amikor odadobja a nyuggernak a koncot, akkor egyrészt a tudatlanokat meg is vásárolja vele, másrészt ugyanezzel meg is osztja a nyugger-nemnyugger tábort, így ha valami fáj is a nyuggernak, nyugodtan ricsajozhat, a kutya se fog mellé állni, mert "így is ki van nyalva a s.ggük":-(

Mást sem hallok, mint hogy ez vagy az a szociális lépés mennyi százmilliós meg milliárdos megtakarítást eredményez, miközben tucatjával akadnak értelmetlen pénzkidobások.

Azt mondod, hogy ez miatt omlott össze a rendszer???

Nem, barátom! A Rendszer azért omlott össze, mert a privatizáció során termelőüzemeinket kiprivatizáltuk a konkurens külföldi multiknak, akik a cementgyáraink, cukorgyáraink, stratégiailag fontos gyárainkat, szövetkezeteinket lebontatták velünk, és mi örömmel dobtuk el az önfenntartás lehetőségét. Pénzt adtak a szőlők kivágásáért, haszonállatok tartásának felszámolásáért, és lehetne sorolni, hogy miért is vagyunk most abban a sz.r helyzetben, hogy ha kipattintana az EU, zsíroskenyér is csak ünnepnapokon jutna:-(

Ja, és a nyugdíjrendszernek nem arról kellene szólni, hogy az állam beteszi a nyugdíjalapba a befizetést, ráteszi a fedőt, mintha a párna alá rakosgatná az ember a pénzt.

Szép is lenne, ha most az 5.500 Ft-os mérnök-gyakornoki fizetésem lenne mérvadó a nyugdíj-megállapításnál, egy elfogadható szintű megélhetést biztosító nyugdíj esetében akkor a teljes fizetést félre kellett volna tenni, ha csak a befizetett tőkét kapnák vissza a nyuggerek.

Valóban nem vagyok közgazdász, de azért egyszerű összehasonlításokért nem kell messzire visszalapozni, hogy az ismertté vált pénzügyi mutyikhoz képest arányaiban mennyire bagatell összegeken rugóznak... legyen szó a nyugdíjakról, magánnyugdíjpénztárakról, gyermekmentő szolgálatról vagy éppen iskolai- óvodai étkeztetésről:-(

Leragadtál (Te is, Megint) egy gumicsontnál és hiába pisszegnek rád, hogy nézz már körbe, mi zajlik körülötted, még mindig képes vagy a mostani helyzetért a Kádár-érát, vagy az elmúlt 20 év egy-egy kiragadott szakaszát okolni... holott az a helyzet, hogy a rendszerváltás óta eltelt 20 év alatt a töredéke fejlesztés nem történt, mint a 60-as, 70-es, valóban átkos korszakban:-(((

A diktatúra építette azokat a földalattikat és metróvonalakat, amikbe talán végre sikerül beújítani néhány új szerelvényt. A diktatúra időszaka alatt készültek azok a buszok, mozdonyok és vagonok, amelyeket még mindig nagy százalékban használunk. Valójában a rendszerváltás után a beruházások drasztikusan visszaestek, mert ugye azért azt ne számoljuk már ide, hogy a nyugati multik egyik centert a másik után nyitották meg - csakhogy abból mi nem biztos hogy olyan sokat profitálunk:-(

Ez az én véleményem... lehet vele egyet nem érteni, de azt elvitetni, hogy a mostani gazdaságpolitikában több ráció lenne, mint az ötéves tervekben, az életszínvonalam alakulása nem igazolja:-(((
@Vu, de ja vu:
A rendszerváltás legnagyobb vesztesei azok az ágazatok voltak, kik keményen megdolgoztak a szovjet államadósság bázisáért. S úgy mellesleg dolgoztak.
Az antalli idiotizmus, bocs érzelmi gazdaságpolitika gyakorlatilag azonnal padlóra küldte a mezőgazdaásgot és élelmiszeripart. A privatizélésre nem lett volna lehetőség, ha ezek termelőüzemek maradnak, és nem dolgozó és piac nélküli vázak. Ahogy a hazai busszgyártás is ment a levesbe például.
A hab a tiortán a tiz ft körüli transzferábilis rubelben nyilvántartott CCCP-államadósság elinflálása volt. Mennyiért is adták el végül 20-30 fillérért? A kettő közti inflációs veszteség mennyi kárt okozott? Rengeteget? Szorozd meg tizzel.
Ha akkor itt teccettünk volna orradalmat csinálni, ahogy antall arcpiritó cinizmussal emlegette, akkor nem kórházban, hanem börtönben hal meg. Nyügösebb országokban tarkólövésben vagy kényszermunkatáborban (Kína, Laosz, ilyesmi).
A privatizálás alapvetően tünet volt és nem ok.
Ami a hatásait és kárait nem menti, csak maygarázza persze.
Nyugdíj. Jobb helykeen a nyugdíjalapok gazdálkonak és nem a párna alá gyüjtik a pénzt. A felosztó-kirovó rendszer annál a gazdasági fejlettlenségért, amit a nagy mesemondó ma is gardiroz, egy hatökrészet.
@Tzp: "Igen. Egy jelenlegi nyugdíjas kb háromszor annyi nyugdíjat kap, mint amiért megdolgozott. Igazságosabb lenne ha csak annyit kapna, amennyiért megdolgozott." Maiértéken? Kétlem. Buta vagy. Remek alanya akormányzati szolgaprogramnak: endresy.blogspot.hu/2012/07/szolganemzetneveles.html
@GeoCracker: Elveszett a hsz-em, bakker!

Szóval köszi a megerősítést!

Röviden: fater az átkosban mezei villanyszerelőként a falvak villamosításában dolgozott, olyan körülmények között, amire ma szerintem kevés ember vállalkozna (hetekig távol otthonról, minden este más idegen házában aludva, a '60 években jellemző bérért).

Utána dolgozott a Gagarin Hőerőműben, ami az egykori Thorez-bányával együtt immár NÉMET TULAJDON - máig el lát el árammal, mert állami kézben nem működött jól, és a helyettesítésére sem kezdődött semmilyen lépés... mint ahogy Paks helyett se született semmilyen értelmes alternatíva, pedig annak a napjai tényleg végesek:-(

Azután egy kis építőipari ktsz-ben a nyékládházi vasbetongyárnak dolgoztak bel, az összes szoci lakótelep hasonló panelekből épült és mára biztosan nem a legnívósabb helyek közé tartoznak, de ez igaz lehet bármilyen 30-40 éves házra, aminek nincs rendes gazdája, aki karbantartsa. Ezek helyett csak csilliós lakóparkok épültek, a kevésbé tehetős réteg számára még mindig csak az öreg, azbesztes szigetelésű 'szoci romok' vannak...

Akkor hova is lett a felvett államadósság, ha semmit nem építettek belőle???

Hova lettek a privatizált állami üzemek, azokból befolyt vételárak, ha egyik helyett sem épült másik???

Az 100+ év alatt felépített vasúthálózatból, az infrastruktúrából a megszüntetésen, szétverésen, szétdaraboláson kívül sikerült-e előre mutató fejlesztést is véghez vinni???

És csodálkoznak, hogy sok a nyugdíjas, és kevés aktívnak kellene eltartani! Akkor miért lehetetlenítik el a vállalkozásokat, a magánszektort gyilkos adókkal, követelményekkel???

Miért nem hagyják, hogy amelyik nyugdíjas képes rá, a nyugdíja mellett képessége és tudása szerint a lehető legtöbbet keressen és ADÓZZON??? Hogy relatíve csökkenthesse ezzel is az állam terheit...

Az marhaság, hogy a nyugdíjas vesz el munkahelyet a pályakezdők elől...
Ezzel a párhuzammal nyugodtan meg lehetne tiltani a rokonok, barátok alkalmazását is, mert ahol még jobban ragaszkodnak a nyugdíjashoz mint a pályakezdőhöz, azokat ugyanaz a 'biztonság' motiválja, mint akik az vadidegen helyett inkább az ismerős ajánlásával érkezőt preferálják.

Meg aztán vannak munkakörök, amiket egy egészséges fiatalnak egyszerűen szégyen elvállalni, mert az igénytelenségének a stigmája... Lenézzük a kisebbséget, amelyiknek alternatívája, hogy "sikeres segélyezett" legyen, közben pedig a nyugger éjjeliőr meg vagyonőr helyére pályáznak azok, akik sehova nem kellenek???

Szóval nem kellene ennyire bedőlni a megosztó politikának, jobb lenne inkább azt számonkérni rajtuk, hogy ha 20 év alatt többszöröse lett az államadósság, akkor hova lett a pénz??? Mert úgy néz ki, hogy elég sokat fizettettek velünk ezért, hogy a végére semmit se tudhassunk felmutatni:-(((
süti beállítások módosítása