Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.09. 05:28 Fabius

Oszkó saller az ellenzéknek

Címkék: ellenzék saller haza és haladás oszkó péter

A fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk. A hazai ellenzéknek meg saját ovizsaruja, aki, mint önkéntes Mr. Kimble, igyekszik kigombolni azt a fránya nadrágot, hogy a pisa mégse a csoportban csurranjon el. Nekem legalábbis ez jutott eszembe, mikor Oszkó Péter legutóbbi szavait olvastam.

"Azt gondolom, az az önigazoló narratíva, amelyet jelenleg egyes baloldali pártok megfogalmaznak, miszerint a választók csak egy nagy ellenzéki összefogásra vágynak és utána jöhet a Kánaán, mert az egységgel kialakul az értelmes politikai alternatíva, egyszerűen önámítás. A közvélemény-kutatási adatokból, az időközi választási eredményekből is az látszik, hogy a választók jelentős része nem a jelenlegi pártok összefogására, még csak nem is a meglévő pártokra, hanem azon túl, valami teljesen újra vágynak.(...) Azok a politikusok, akik azt hiszik, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok rendben vannak és már csak össze kellene fogniuk, nem vesznek tudomást a valóságról. A választók a jelenlegi pártokat nem szívelik sem egyenként, sem összefogva, hanem valami minőségileg újat akarnak."

 Oszkónak ebben tagadhatatlanul igaza van. Ez a valóság mellé nézés tetten érhető a szocialistáknál, akiknek 2010 őszéig a reményhal volt a totemállata, amit akkor lecseréltek a szarok rájára, és a sokat hangoztatott megújulást ezzel befejezettnek is tekintették. Azóta kivárnak és Orbánék elkúrására játszanak mindenféle eredmény nélkül, érdemi tevékenységük kimerül a nem mi vagyunk a gyurcsányok hangoztatásában. Talán kifizetődne ez a taktika, ha annyi eszük lenne legalább, hogy az Aranykoszorús Kretén versenyben nem szállnak harcba a Fidesszel. De nincs, honnan is lenne, így meg azon kapjuk magunkat, hogy a magát demokratikusnak mondó oldal vezéralakjai állnak egymással szemben orrt orrnak nyomva, és Gréczy Zsolt lila fejjel ordítja a blogján: mijaz, hogy Orbán igen, Gyurcsány meg nem???!!! 

gréczy-mesterházy.jpg

Viktor megtette nekik azt a szívességet, hogy köszöntő levelet írt Horn Gyula nyolcvanadik születésnapjára, és a szocik annyira nem gyurcsányok, hogy ezt felolvasták, a Fletóét meg nem. Mit mondhatnánk erre a régi arcokat és a levetkőzhetetlen pitiánerséget látva? Azt hiszem ez az a pillanat, mikor a tekinteteket elhomályosító összefogás légvárát mindenki nyugodtan kidörgölheti a szeméből, mint a hajnali csipát, helyette érdemes még Oszkóra figyelni egy kicsit:

"A jelenleg aktuális politikai kérdés nem az, melyik pártot kellene választani a kínálatból, hanem hogy egy következő kormánynak mit kellene tennie az országgal. Akkor tudnak a választók jó elvárásokat megfogalmazni, ha erre kérdésre keresik a választ. És csak a következő kérdés, hogy melyik politikai erő tudja ezt a legmegfelelőbben megvalósítani."

 Tökéletesen igaza van, az elvárások megfogalmazásával nagyon szarul állunk. Az interneten megforduló nem reprezentatív többség beéri annyival, hogy miután Orbánék nem talicskázzák hanem vagonszámra hordják ki a pénzt, hazavágták a jogállami normákat erősen, ezért húzzanak a francba. Jöjjenek a szocik, mert még mindig kevesebbet loptak, legyen valami olajfa, összefogás, bárakármi, csak Orbánék ne legyenek. De a lényeg, az elhasznált arcokat és a kiderült módszereket köszi, nem kérjük elvárás megfogalmazása már elmarad. Pedig ez most az az időszak, mikor ráhatással lehetsz a szimpatizált pártodra. Lakossági fórumon szólhatsz, írhatsz blogposztot, kommentelhesz amennyit akarsz, megfogalmazhatod azokat a dolgokat amik neked sem tetszenek. Igen, el fogják olvasni, egyebet se tehetnek, mikor a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága 16%, a bizonytalanoké meg 48%. Írd le, mondd el, szóljál. Mert nem az a baj, hogy baloldali szimpatizáns vagy, és teli a csukád a Kedves Vezető hülyeségeivel, hanem az, hogy a leváltása érdekében hajlandó vagy - esetleg - 2014-ben is a cseberből vederbe helyzettel megalkudni. A kérdés nem az - divatos szóhasználattal élve - hogy akarunk-e köztársaságot, hanem, hogy működőt akarunk-e? 

Arra azért külön kíváncsi leszek, hogy Oszkó szerint mit jelent Bajnai esetében a "nem halogathatja sokáig a döntést." Mai állás szerint a Haza és Haladás Bajnaival az élen erősen átrajzolhatja a politikai - főleg ellenzéki - erőviszonyokat. A csendes többség leginkább neki - és nyilván a stábjának - adná a gazdasági kormányzást, mert róla hiszik el, hogy kezdeni tudna valamit ezzel a tündérmese-trágyadombbal. Ha megkapnák koalíciós partnernak mondjuk az LMP-t, akik a korrupció ellenességüket és jogállami normák betartása iránti kérlelhetetlenségüket adnák a buliba, azzal elég sokan kiegyeznének. Csak egy apró szépséghiba van: hiányzik mögülük a tömeg, az apparátus, aki képes összerántani a jelölőszelvényeket. Ennek kiépítése az LMP-nek is nehézséget okoz még mindig, úgyhogy, ha Bajnai és a Haza és Haladás tényleg színre akar lépni, akkor tényleg nem halogatható sokáig ez a döntés.

 

 

 

 

860 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr784637023

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Várj csak a hajódra, nyomorult utas vagy! 2012.07.09. 11:31:58

A BKV hajóprojektjének nagyon örültem. Az már az elejétől egyértelműnek tűnt, pláne a két part közötti cikkcakkozás kapcsán, hogy ez a járat nem a gyorsaságról fog szólni, hogy az utazás örömét nem a gyors eljutás fogja jelenteni. De ezt nem érezt...

Trackback: Várj csak a hajódra, nyomorult utas vagy! 2012.07.09. 11:31:44

A BKV hajóprojektjének nagyon örültem. Az már az elejétől egyértelműnek tűnt, pláne a két part közötti cikkcakkozás kapcsán, hogy ez a járat nem a gyorsaságról fog szólni, hogy az utazás örömét nem a gyors eljutás fogja jelenteni. De ezt nem érezt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mi nem érthető
ágyban fekszem, és a lábamat emelgetem és elalszom.
@Penivaldes: Elébb a lábemelgetés, utána a megérdemelt pihegés, ha ajánlhatom!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): :-) Akkor ezt most beszéljük meg mégegyszer! Hogy is? :-)))
@lbm: Magas iskolája. Ha nem ismerném Knósszoszt, azt mondanám KDNP-s.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): azt hittem hiányzok neked...:O
@Knósszosz: Éljünk egy kicsit, elvégre szégyen, hogy a fidelitás vadabbul él, mint mi libsik.:D
@lbm: Még azt sem tudom, hogy fijjú vagy-e vagy lány!
"A fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk."

Curvára nem mindegy ám!:-)
@Knósszosz: Jaj de imádom!! ;-))
Erzsébet királynő meg állítólag a Waczak Szállót - ha az ment a tévében, minden küldöttséget lerázott és rohant fel a szobájába nézni...
@Penivaldes: Holdvilágos éjszakán, miről álmodik a lány?
@vakapad: igen, ez is valóban igaz. Valahogy az ellenzék tábora, vagy inkább (helyesebben: akik nem értenek egyet a kormánnyal), azok sokkal konszolidáltabbak. Nincs egy "Kövér" köztük akinek "ömlik a szar a szájából" ( copy by Hofi Géza :-) ), vagy egy Bayer, és hasonló kaliberű egyének, akik hangosak. Orbán "ingyen gyógyszert a gyerekeknek" típusú kampányok sincsenek, és a higgadt gazdasági elemzések meg nem is hangzanak úgy mint Orbán dakota mondásai.

Csak azt nem értem, hogy hol vannak azok a bátrabb, mozgósítható emberek, akik mára már kiváltak a FIDESZ táborból ( hisz kétségtelen, hogy nagy számban vannak mára már ilyenek...)? Most mért nem vonulnak az utcára? Ennyire csalódottak, ennyire fásultak lettek?
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Erre volt Gálvölgyinek egy szkeccse: becsületes tablettás maffiózót alakított, aki elborzadt a szőlőből bort gondolatára is: fújj, az olyan undorító, tapicskolni, összekoszolni a kezet, lábat!!
@Penivaldes: Hogy jön egy királyfi tán, hófehééér paripán??? És még? Sorold.

Én álmodtam egy Gucci cipőről, de lemaradtam az aukcióról sajna. Királyfi nem az én kedvemért jönne. :-(
@Penivaldes:
Mondom én, hogy eddig te rossz helyen voltál csak... :)))

@a szív fészkei:
Borocska, jó is az... A tablettás anyaszomorító nem igazán... :)
@Penivaldes: Hogy vasas legyen a szentem, vagonnyit kéne ebből megennie. Átverés a köbön.
@lbm: Félnek. Sokan közülük nagyon félnek szerintem. Tudnak róluk, utánuk nyúlnak bármikor, ugrik az állás, meló, stb., nem részletezem.. Nem kell lófej az ágyba fenyegetésnek.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): áá, nem érdekes... Én sem tudom rólad, virtuálisan meg nem is számít :-)) Hát már most kiadjam magam, így az első kommentek után... :-))Olyan gyors ez nekem... :-))
@a szív fészkei: Jó fej a királynő:D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jó is az, ülünk a teraszon, és mindenféléről dumcsizunk. És zömmel pasikról. Lehet hogy téged is jól kibeszélünk majd.;)
@Penivaldes: A jó, csak ne fehérben tedd, mert a fűfolt nem jön ki. Mondja a romatikátlan háziasszony énem.

De egyszer teliholdnál Andocson - remélem Gábriel már veti ott a keresztet a csodatévő Mária előtt, aki csodát tesz vele és kigyógyítja a jobbikból - találtunk a szállásunk mögötte egy nagy rétet. Oda elhevertünk a csillagok alá, az valami fantasztikusan finom volt.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Na, ha holnap el kezdek csuklani, azonnal felhívlak és vonyítani fogok! :D
@a szív fészkei: még jó, hogy demokráciában élünk... :-(
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Hányan vagytok? Tényleg jó az ilyen? Őszintén tartok tőle, én előbb-utóbb megunnám a sok nőt, de nem is volt ilyenben részem. Barátnők egyenként adagolva, úgy még csak-csak. ;-)

De ha olyanok, mint te, jó humorral, nagyszájúan, akkor biztos ereszd el a hajam -feeling lehet.
@lbm: Bontja a lelkem,galambocskám, Viktorovics Vinnyov, bontja a feje fölül rendesen...
Jó éjt! Jó elmélkedést! Megyek megálmodom a pártom. :-)
@Penivaldes:
Bele hát!
Jó, ez rendben!
Csak azért nem mondom amit karok, mert ugye nem tudom Egér mekkora darab, és amúgy is utálom az erőszak minden megnyilvánulását-:DD
De ha már itt tarunk, nézz utána Sir William Waterhouse munkásságának. Csuda képeket festett a görög mitológia tárgyában. Itt van egy, ami a kedvencem tőle. Hülász és a nimfák:
www.goldenkite.com/gallery/files/1/1161329826_93_FT451_hylas_and_the_nymphs%5B1%5D_original.jpg?language=hu
Az Argonauták úttyáról vagyon szó, nyilván ismered a történetet.
De van egy másik említésre méltó festő is a témában, Sir Alma-Tadema, akinek az Alkaiosz és Szapphó képe a másik kedvencem:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/Sappho_and_Alcaeus.jpg
Nem akarok nagyképűsködni, de aztán ott van még Adam Elsheimer, Giovanni Battista Tiepolo, Gustave Moreau, Jean-Léon Gérome és még sokan mások, akik kurva nagyot alkottak a festészetükkel, a görög mitológia vászonra lényegítésében.
Nekem ezért érdemes élni, meg talán a reményért, hogy nem csak ez tart életben.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: na! Akkor ezt álmodom meg, a részleteket meg holnap megbeszéljük :-)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Éljünk, vallom én is!
Akkor menj vissza a Balcsira, ott van még két nap jó idő! Aztán csönd, és augusztusban megint két hét kazán. Nekem idén nem megy, de aki teheti, annak minden jót kívánok!
@a szív fészkei:
Ugye-:)))
Elképesztően jó a Waczak is! A bugyuta spanyol pincér... hááát-:DDD
Nem lehet megunni!!
@Knósszosz: a kazán ment, az elmúlt tíz nap nem volt semmi! Tiszta nyaralásnak éreztem..:-D
@Knósszosz: Na a finom lirizáló képeidbe nem akarok belerandítani, de beugrott az Ephesosban látott Priapus. mek.oszk.hu/03400/03410/html/6881.html

Az nem volt agyon bonyolítva,lényeg a lényeg-alapon szoborták. :-DD
@a szív fészkei:
Durva lesz! A csajok polírozzák az .... egómat??
Hűűűűű... pirulgatok... :)))

@lbm:
Oksi! Holnap alapítunk valamit. Egyházunk már van, legfeljebb pártunk is lesz.
@épészmérnök:
"(sóhaj) tessék olvasni, nem csak írni..."

A helyzet az, hogy nincs mit olvasni. "Mit tenne az LMP?" Most oszinten, kit erdekel olyankor amikor eselytelen, hogy kiprobaljak?

Ha olyan biztosak a dologban, akkor gyujtsek egybe a terveiket, javaslataikat, es irjak ra nagy kani betukkel, hogy "Az LMP valasztasi programja", vagy "Az LMP kormany programja". Vagy valami hasonlo. Onnantol kezdve van tetje annak, hogy mit is irnak le. Lehet ragodni azon, hogy mennyire realis, ki hogy viszonyul hozza. Hogy speciel nekem tetszik-e, es ha valasztast lehet vele nyerni, hogy akkor vajon azt valositjak-e meg, es milyen sikerrel.
STB..
Addig viszont, hogy alternativ koltsegvetest csinalnak, meg sirnak a 150 modosito miatt... csak mellekzongek. Ugyanis ilyen "mit tenne a ...?" programokat mar lattunk mind az MSZP-tol, mind a Fidesztol ismert eredmenyekkel.

Ha egy heten/honapon, fel even belul ezeket osszegyurjak egy nagy egyseges programba, amiert onnantol felelosseget vallalnak, akkor az elsok kozott leszek akik megsuvegelik oket erte.
@a szív fészkei:
-:DDD Esztet meg mos mié???
Orbánnal álmodtál? Amúgy meg ilyesmit Déloszon is láthatsz, igaz félbe törve-:)) Meg arrafelé csodás mozaikok is vannak. Antiókhia, ugyebár.
Na, megyek zabálni jó éjt!!!
@a szív fészkei: A sztorik alapjan nagyon is "kiralyi" eletet eltel/elsz. ;)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Lesz még, lesz! Aszongyák a volt jugó meteurológusok, ők mindig tutták. Télleg.
Kalinyíhata!!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
"Az az érzésem, hogy nem maga gyurcsány árt nekik, hanem a gyurcsányozás.:D"

Ilyen szempontbol mindegy, hiszen Gyurcsany szemelye adja a lehetoseget a gyurcsanyozasra. Vagyis a ketto dolog nem elvalaszthato.
@Knósszosz: Bár megtehetném.:D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Akkor feltétlen rajta leszel a kidumálandó pasik listáján.:P
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Csak szeretne Boli pirulni.:D
@simple observer 1.0: Sátrazva drágám és nagyon régmúltban. ;-)) Meg kell mondjam, a francia Riviéra nem megfizethetetlen és minőséget kapsz a pénzedért. (jó ezek nem tegnapi infók, de nem hiszem, hogy most hirtelen szarrá ment.)

Valahogy ott nem a "három hónapos az év gazdagodni , így lehúzzuk a hülye turistát"-mentalitás van érvényben.
@Knósszosz: Most mondta ismerős utazási irodás (Tui), hogy a görögök sajna szintén a rosszabbik végén fogják meg a dolgot: bepánikolva kevesebbet nyújtanak sokkal drágábban (all inclusive náluk most megfelel a hagyományos fél panziónak), így ő sem ajánlja már, inkább a törököket.

Szóval, ha kibasznak a vendéggel, az visszaüt azzal, hogy nem megy vissza. Na ezt tudják a franciák.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): De a lényeget is ellopta Orvbán róla??? Megvédte, mint a Manyupot??? Nála van?? Nem látszik rajta. Segíteni se segít rajta.
@épészmérnök:
"A médiatörvényről, meg a médiatanácsról hallottál-e már? Tudod-e, hogy a TV2-nél tavaly február óta kormányzati "tanácsadó" ül a hírszerkesztőségben? Hogy az RTL-t megzsarolták a frekvenciapályázattal? Láttad-e azt a királyi híradót, amelyik az ötvenezres január 2-i tüntetésen képes volt szemrebbenés nélkül az üres Andrássy utat mutatni?
Tudod-e, hogy a tévénél még mindig tart a tisztességes újságírók éhségsztrájkja? Esetleg feltűnt-e, hogy most csinálták ki a Klubrádiót?

Esetleg gondolkodj el azon, hogy mi volt mindezekkel a fidesz célja, és hogy sikerült-e neki elérni?

Szerintem igen.

Ha egyetértesz, akkor adj tippeket, mit tegyen az ellenzék, hogy a gondolatai eljussanak a közönséghez? "

Ezekben mindben igazad van. Ezert is irtam az utobbi napokban pl Bajnaira es a HaHa-ra vonatkozoan otleteimet. Nincs vesztegetni valo ido. Minden nappal drasztikusan csokken az eselye, hogy az eyges partok uzenetei, elkepzelesei eljussanak a valasztokhoz. Egy idejekoran inditott tematizalassal, tarsadalmi vita keltesevel, es fenntartasaval (a Fidesz ugyis szallitja majd az aktualis "skandallumokat") az ellenzeknek kell kikenyszeritenie, hogy teret nyerjen.

Ha az egyetlen part az LMP lesz, mely komolyan veszi magat, akkor legyen, csak csinaljak mar vegre!

Ha meg nem csinaljak akkor maradnak az en elsomben irt tenyek. Es az MSZP mar nem csak mint a legnagyobb kormanyvalto partkent fogja magat pozicionalni, hanem "hala" Karacsony mai beszolasanak, az egyetlen ilyen partkent. Es mar a "legnagyobbsag" is mennyit hozott nekik minden erdemi munka nelkul...
@simple observer 1.0: Pontosítsunk, éhségsztrájk már nincs a köztévénél, helyfoglaló sztrájk van gördülő formában, aki ráér - lehet civil egyetértő, nem kell újságírónak lennie, azok alig vannak, csak a kirúgottak - az ott ül valameddig, beosztják egymás közt.

Két hete volt 200 napja, hogy elkezdődött.
Ilyen buli volt: fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/428507_250753168374151_1337852428_n.jpg

De nem veri szét a tömeg érdeklődése sajna. Túlontúl a periférián van fizikailag is - ha a Szabadság téren lenn, akkor volna nemzetközi visszhang , bár olaszok kitüntették őket - lelkileg is. Nem sok tévés, filmes, skribler van ott velük, aki meg elkezdte, csinálja, az sehol nem kap melót a szakmájában.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Tedd meg!
Nem lesz már SZOT üdülő, csak SZOP.
A retro is olyan. Na meg olcsó:
hotelhelikon.hu/arak
/fő/nájt
Hurrá nyaralunk?
@a szív fészkei:
"Nem sok tévés, filmes, skribler van ott velük, aki meg elkezdte, csinálja, az sehol nem kap melót a szakmájában. "

Es kerdes, hogy egy kormany valtas utan is mennyi eselyuk lenne elhelyezkedni...
@a szív fészkei:
Értem.
De ha én oda megyek, akkor nem számolok.
Én azért megyek (mennék), mert csak.
Lehet szar a helyzet, de én leszarom, engem más visz (vinne) oda.
Én hülye vagyok, meg elfogult is. De ugyan annyiból megúszok egy hetet Korfun repülővel, mint Keszthelyen. Akkor mit választanék, ha nem is lennék Hellén buzi?
Na, valóban jó éjt!
Mi mediterrán őrültek, tarcsunk össze-:))
@Knósszosz: Amúgy szeretem a Balcsit, nem fikázásibul mondtam.
hvg.hu/itthon/20120710_rendor_iskola_bilincs

Lehetne különleges meggyfákat ültetni, Szingapurban is olyannal botoznak. Bele is lehet halni, ha jól suhintják. És Rózsi lelkem gimi igazgatónő volt.
@Knósszosz: Nem a táj meg a hellén kultúra ellen szólok, hanem értük: ha elbasszák ezzel a "lehúzom a bőrt rólad, szart adva érte"mentalitással, mert pótolni akarják amit a hőzöngészet miatt elvesztetteket, akkor az utált ellenfelük tarol a piacon, a török.

Ahol szintén van sok ógörög rom, emlék, stb.
@Knósszosz: Szép, de modellezték a mostani időjárásra és 50 év múlva ki fog száradni - mondta a szakember. Szívás.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Lovagoljatok be az Adria menti városokba, nekem az is megteszi, ha azt okupáljátok fenséges hadfiak! Az aDria gyönyörű.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): most mennek oda a lányomék óccón. Majd kiderül, hogy milyen a leve a töröknek...

Nekem 9 éve nagyon bejött ott minden: Panukkale, Ephesos, tenger, színvonal, kedvesség, kaja, hangulat.
@a szív fészkei:
Az is görög volt.
Magna Graecia, ciccíliától aigüptoszig. Meg még már szej is. Meg valen szia is. Szia, hatra czegkléden keleni.
Jó éjt!
@a szív fészkei:
Imádom, kurva jó!
Nem dutam kihatyni...
jó estét hölgyek, urak!
Az interjú végén a miniszterelnök azt is elárulta, hogy ha tehetné, farmernadrágban kormányozna. "Több energiát emésztett fel ez a két év, mint amire gondoltam. Mostanra az akkumulátoraim lemerültek." Ezért két hétre szabadságra megy, és a londoni olimpiára is Ádert küldi maga helyett.
akkor most ki, kinek ad utasításokat?
a kakas húzza fel a napot? vagy mi
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Nincs túl korán július közepén 10-kor lefeküdni ilyen fiatalon?"

Az én időmben azt mondták, hogy rendes lány kilenckor lefekszik, hogy tízre hazaérjen.
@a szív fészkei:
a nagy "só" az lenne -és ha lenne igazi gazdasági szakembere az ellenzéknek- ha be tudnák bizonyítani a kartellezést a simlicskáék oldalán, mert az ellen van nemzetközi bíróság és kényszer felszámolást rendelhet el országhatárokon át is

itt nem azt kell vizsgálni milyen korrupció alapján nyerik el az összes pályázatot az állami és párt összefonódás miatt (persze ez is egy téma) hanem az, hogy árfelhajtás és kartellezés miatt a nemzetközi piacon milyen károkat okoznak kizárva a nemzetközi tőke szabad áramlását

valamelyikőtök megírhatná ezt a Molnár Csabának hadd legyen izgisebb a boszorkányüldözés és a boszorkányok máglyára rakása

milyen szép máglyarakás lesz

brühühühühühühühü
@rodeo36: Tudod, én liluskalibsi bőcsész vagyok nulla tudással, de szerintem az egész kurvaroszág egy bazi nagy kartell. "Szövőlány cukros ételekről/álmodik, s nem tud kartellekről" - írta József Attila. Na itt meg még a retekárus is abba tömörül, fillérre annyi mindenhol csomagja. Ami azért nem véletlen.

Ergo, ha a Közgépet elkaszálják emiatt, akkor mindenkit el kéne, mert olyan fillérre egyeznek minden szegmensben minden áru, szolgáltatás árai, hogy az hajmeresztő.
@épészmérnök: Oppácska, ezt még nem hallottam. ;-DDD Még a zénidőmben sem. Minden egyéb stimmt. ;-DD. Persze ugye akkor még kínzóan aktuális volt Illésék Kéglidala. www.youtube.com/watch?v=xAlKB8q1i9Q
@Cirbolya_sentinel: a nemzetieskedő kommunizmus szimpatikus, én a jobbikra a gazd. polj.-ja alapján simán szavaznék, csak a soviniszta, ellenségalapú társadalompolitikájuk riaszt el tőlük. Mellesleg én nem látom, hogy balos progikkal Dunát lehetne rekeszteni, a Maszop-dk tandem full piacpárti, kapitalista, leszámítva a nyuggerektől való szavazatvásárlást. Én a vityáékat is hasonlónak sorolom, bár kétségkívül a Fidesznek valamivel állambarátibb elképzelései vannak, a szavazatvásárló hülyeségeit leszámítva ők is echte tőkés párt. LMP és a Jobbik a két gazdaságilag ma balos parlamenti párt. Nincs más.
@a szív fészkei: Hogy is válaszoljak, nem rombolván tovább az értelmi képességeimről alkotott elképzeléseidet :-) Naszóval.

Sajtó, és annak szabadsága. Gyerekkoromban Szabad Föld, Népújság, majd az ebből kinőtt megyei hírlap volt a hírforrás, és jellemző program volt az esti híradó megnézése. Ez mostanra mind eltűnt, helyette jött az internet. Mondhatnám a magam nevében, de ismerőseim köréből is az jön át, hogy a nyomtatott média érdektelen, tévét meccsekért néznek, vagy néha röhögni a celebidiótákon. Itt nem rendelődött hozzá a fizetni nem hajlandó, majd következetlenül saját maga csapdájába futó Klubrádió bezárása a sajtószabadság sérüléséhez; azt se nagyon tudtuk, hogy volt Klubrádió. A blogokat én speciel nagyon bírom, nagyszerű lehetőségeket látok bennük, de olyan embert, aki bevallottan, rendszeresen olvasná ezeket, mutatni sem tudnék (írásról nem is beszélve), mint nemrég kiderült. Próbáltam népszerűsíteni, múlt héten feladtam, szerintem csodabogárnak tartanak ezért az aktivitásért. Szóval szerintem nincs ezzel különösebb gond; aki tájékozódni akar, annak van miből, aki meg nem akar, annak mindegy.

Cigányság. Ezt a szót én meg sem említettem, én a mélyszegényekről beszéltem, közülük is azokról, akik nem becsülik meg a hónuk alá nyúló kezet, nem becsülik meg a többségi társadalom felől érkező segítséget, a számukra átcsoportosított javakat, sőt, tiltakoznak azon gondolatok ellen, miszerint nekik is le kellene tenniük valamit az asztalra. Te nem ezekről az emberekről beszéltél, nagyon nem. A politikusok sem szoktak. Az, hogy ne alázzák őket, rendben van; az, hogy mindig adjunk, de ne kérdezzünk, ne támasszunk feltételeket, az nincs rendben.

Melegekről. Mint említettem, tőlem aztán hajrá, de azt tartom, hogy a felvonulás aligha segít sokat a céljaik elérésében. Én nem vagyok akadálya annak, hogy kézenfogva sétálgassanak, parkban csókolózzanak hetero párokhoz hasonlóan; még az állami esküvőjükben is benne vagyok, az egyháziról meg döntsön az egyház, semmi közöm hozzá. Az örökbefogadásnál szoktam ráncolni a homlokomat, sajnálom, azt egyelőre nem veszi be a gyomrom, igaz, sosem döntenék egy személyben erről, egy tényleges többségi akaratot tudomásul vennék. Most idézlek:
"Kultúrállamokban - amiknek a pénzére annyira fáj a fogatok: már bocs, de te írtad, hogy a befektetőik tartanak életben a beruházásaikkal - ez így van: egy ilyen Pride-on ott van a város apraja-nagyja, hatalmas turistalátványosság, mennek a hetero állami vezetők köztük, örömködés van. És igen, ide zárkozzék fel a hazám, ne az őket véresre verő középkoriak szintjére. Ha ez magas nektek, azt is sajnálom és vállalom, hogy a szemedben korlátolt vagyok."
Nos, aljas belénkrúgás ez a "az ő pénzükre fáj a fogatok". Tudod, dolgozunk, cserébe fizetést várunk el, ők meg adnak. Magyar vállalkozásnál is dolgoznánk, ha lenne ilyen lehetőség, de hát nincs. Kicsinyes, rosszindulatú megjegyzés volt ez, tanárnő, akárcsak a "ha ez magas nektek" rész is. Mi felvonulás nélkül sem verünk véresre senkit, aki nekünk nem akar ártani; mi nem az a csőcselék vagyunk, bármilyen szívmelengető érzést is okozhat, ha oda sorolsz bennünket. Talán nem vagyunk annyira liberálisok, nem vagyunk annyira nyitottak minden újdonságra, nehezebben vagy több morgással nyugtázzuk a dolgokat - és talán nem is érdekel minket annyira ez az egész. A seregben, a deszantosoknál volt egy meleg, egy hónappal bevonulás után a parancsnok megtudta, és saját érdekében villámgyorsan áthelyezték valahová a fővárosba. Minden katonatársa, a század összes honvédje tudta, egy hónapon át, de hozzá sem nyúltak, pedig ők már az alapkiképzésen is torokvagdosást imitáltak, és szaros piszkafával se lehetett felérni az orrukat, annyira magasan hordták a harci erejükkel büszkélkedve. Nem mentek vele együtt zuhanyozni, ennyi volt a hátrányos megkülönböztetés csúcsa. Véresszájú szarember vagyok, tudom, mert én se igazán mennék.
És ezt a Niemöller nevűt amúgy nem ismerem, meg kellett nézni Wikin.

"Nem csak te dolgozol és gürizel, még ha ez olyan jól is hangzik, hogy Pesten csak a pofázás megy, a vidék a szorgoskodás hona."
Ilyet se állítottam, kár belemagyarázni. Dolgozókról, adófizetőkről beszéltem, helytől függetlenül; fingom sincs, hogy a fővárosban vannak többen, vagy azon kívül. Nem is érdekel különösebben, mert az a tény, hogy az adófizetők viszik a vállukon az országot, ők az alapjai minden másnak, az szerintem cáfolhatatlan.

És még sok minden van, amihez az írás már kevés, elmondani nincs mód, tehát ennyi.
@épészmérnök: akármilyen hihetetlenül hangzik: igen, egy vagyok a noname melósok közül. Műszakbeosztásom páratlan napokon 08-04 között szokott lenni (20 óra, igen), páros napokon 08-22 között, időnként becsúszik egy-egy 19 órai befejezés is, néha a gyereket is látni kell. Ezen beosztás okait úgysem tudom elmagyarázni, bonyolult. Néha ülő-, néha állómunka, de legtöbbször görnyedő-gubbasztó, nem szériameló.
@Interlock: Nem akarlak megbántani, ál
talánosítok, kihegyezek, ahogy te is teszed. Mert mindig a vidék-Pest ellentétre futnak ki a megjegyzéseid. Lehet, hogy nem is így akarod, de az jön le, hogy csak ott - valahol, ahol élsz - van komoly dolog, odafigyelés, húzás, melózás, nekünk itt Pesten csak a mászka, hőzöngés, beleduma marad. Sarkítok, bocs, ezt szokd meg. Tanárnő a képesítésem, de nem voltam nagyon gyerekek közt élőben, pont mert tudom, hogy türelmetlen vagyok.

Amúgy éppen nagyon is értelmes vagy - nem először írom, hogy kurvajó képességeid, intelligenciád, humorod és kifejezőkészséged van - fáj, hogy ennyire nem akarsz sem engem, a vérpestit és pl,. Csekket, aki vidéki, megérteni.

Az, hogy említetted a Bajnai asztalnál meghalna, ha Ózdon lakosságin faggatnák a cigányságról - nem ezekkel a szavakkal írtad, persze - az nekem azt sugallta, hogy a "kapnak, de nem adnak érte semmit" róluk szól nálad. Én támogatom, hogy igenis a munkára kell késztetni őket, nincs ingyenebéd senkinek, legyen az első lépés a saját portájuk rendebtétele - amikor mentünk Krakkó felé és Szlovákiában láttam roma telepeket, még a buszban is érezni lehetett sztróhát onnan, elképesztő mi volt ott - de ami most megy, az sima alázás és kész. ez meg visszaüt.

És nem megspórolható a sok évtizedes sok pénzt is felemésztő integrálásuk, ezt is mondom. A melegeknél az van, hogy a jogaik nem ugyanazok, nézd meg! Addig pedig joguk van ezt követelni, ha egyébként ugyanazt azt adót, terhet viselik, mint mi heterók. ennyi. Hogy akarnak egy évben egy nyári farsangot, ahol egymásnak és a velük barát heterókkal együtt örülnek, szerintem kibírható.

Megható, hogy nem vettétetk vérét a katonaságnál a saját buzitoknak - fgiyelem, irónia!! - nem állítottam, hogy homofób vagy, de ha bárkid esetleg saját nemét fogja kívánni, akkor mi lesz? Ezt kérdeztem? Nem jobb előbb az ügyük mellé állni, hogy ne legyen ez alap a diszkriminációjukra? Niemöller: hu.wikipedia.org/wiki/Martin_Niem%C3%B6ller Ezt szerintem megérti mindeki a környezetedben. Nem akkor kell szólni, ha téged visznek, hanem picit előbb. Ez ennyi csupán.

Nem nézek le senkit, de hogy a ti köreitekben senkit nem érdekel, lépni valamit, mert minek, írtad, szavazni se mész, mert minek, lapok bakfittyek, kollégáidnak még a blogok is, mert minek -
bocs, de ez szellemi restség. És ez még a valódi kurva nagy kizsákmányolós Horthy-korszakban a PEyer paktum idején se volt így, mert szakszervezetekben tanultak, olvastak a melósok a sorsukról, összeadva a filléreket könyvekre, újságelőfizetésre - így lázadva. Ma még az info azért elérhető a legtöbb embernek.

Nálad nem látom a lelki restséget, mert te itt vagy és nagyon komolyan vitázol. A többi erre miért lusta?
Csekk is dolgozik - második szakmáját szerezte - ahogy a többiek is. Fabius is és mégis van ereje naponta posztolni és utána járni mindennek. Ez a felelős állampolgári magatartás, nem a parttalan finnyázás besörözés közben azzal, hogy mindenki szar és kész, csak én vagyok a trolibusz.

Írtam, hogy neked tényleg tanárvénád van, mire válaszoltál, ja, volt irányodban ilyen felkérés. Hát akkor kezdd el felvilágosítani a barátaidat, hogy a sajtószabadság az, hogy mi itt blogolhatunk még, hogy az átlátszó.hu-n - egyszerűen le van írva: atlatszo.hu/2012/07/11/nyergesek-elso-milliardja-i-tuntesd-el-az-adossagot/ - még ez olvasható. Nem akarták volna a jogot megadni, ha tehetik, elgyalulják sokkal komolyabban, tehát kellett a hiszti ez ellen.

Melós vagy, ez nem befolyásolja a szellemi munícióidat. Más meg ül ennyit a gép előtt, az sem móka, kacagás, fizikailag sem. A lányom hajnaltól kisgyerekek közt van, abba is bele lehet gárgyulni, hidd el. A fiam tárgyalásokra jár, mégis csak emberi sorsok múlnak a felkészültségén. Apám korában még volt halálbünti, szóval neki még nagyobb volt az ücsörgésének a tétje. Az orvost, ápolót most nem mondom, annyira triviális, hogy ő is mit leisztol munkaként. De egy eladó egész nap áll, szétrobbannak a vénái végül a lábán. Stb. Stb. Ne menjünk abba bele, hogy csak a Fizikai Erőkifejtés a munka, a többi herevakarás, pinapihi a Rózsadombon. Nem.

Az www.atlatszo.hu igen követhetően írja le az orvbáni nagybani lopást, szerintem értenék a barátaid, ha erről beszélgetnétek. Hogyan lesz egy kis szolnoki cég országrabló nagy hal? Meddig hagyhatjuk ezt?
Ezek a pestiek kérdései is. A mi érdekeink teljesen egyformák: ezt a szemét bandát eltüntetni és figyelmeztetni a többi hatalomra aspirálót, hogy minden türelem elfogyott, változtatni kell. De ehhez nekik is kellenek impulziók, hiszen olvassák ezeket a blogokat.
@a szív fészkei: általánosítás nélkül néha nehéz beszélni valamiről, de azért ahogy lehet, kerülöm, megpróbálok nem visszaélni ezzel.

Ez a főváros-vidék szembenállás ősi magyar szokásnak tűnik :-), de én különösebben nem szeretném erőltetni. Tény, hogy nálatok több minden van, akár kulturális programokról, akár politikai rendezvényekről van szó; végül is, főváros. Itt, ha őszinte akarok lenni, semmi nincs; egyszerűen nem alakult ki a társadalmi kiállás kultúrája. Ezt tanulni kell, ahhoz meg pofonok kellenek, ébresztőnek. Új Alaptörvény? Ki nem szarja le. Kórházbezárás? Hoppá, nana. Földpályázatok? Finomabban is lehetne, kezd idegesítő lenni. Ilyen valami ez a tanulási a folyamat, sok-sok, közvetlenül érezhető pofon után egyszer eljön az a pont, ahol elég volt, megyünk, adott esetben másokért is megyünk. De ehhez idő kell, beleértve azt is, hogy a kontroll elfogadását, a tömeg megmozdulásának kordában tartását is tanulni kell. Ti, fővárosiak ebben előnyben vagytok, sok ember van összezárva (minden hír gyorsabban terjed, jobb az egyetértő per négyzetkilóméter arány, utazni se sokat kell, ráadásul az igazi gennyládák is helyben vannak), ismert és elfogadott eszköz a tüntetés, és így tovább.

Bajnait itt szétszednék, ebben biztos vagyok; ha nem, akkor csak azért nem, mert mégiscsak öltönyös, azokkal meg sose lehet tudni, mire képesek. Ez ellen csak úgy védekezhetne, hogy eleve válogatott helyszínen jelenne meg (pl. egy hotel nagytermében), ahová a hőzöngők, hangadók eleve el sem mennének; kiállni egy kis falu omladozó kultúrházában a nép elé nem olyan könnyű feladat, erőt, hitet, akaratot kell sugározni, nem tudok rá jobb kifejezéseket. És aki igazat akar mondani, annak bizony fel kell kötnie a gatyát a színpadon, mert tucatnyi olyan előtt fog állni, akik a munkanélküliség, az éhenhalás elől kamurokkantságba, elvárt szociális segélyezésbe menekültek, és ezeknek a fele nem akar még egyszer dolgozni. Embert próbáló feladat az ilyeneket meggyőzni valamiről, ezt ráadásul személyes tapasztalatból mondom - van pár ember, akiknek emiatt már köszönnöm sem kell.
A felzárkóztató pénzekkel sosem volt bajom, csak érjen célt. Ahhoz azonban nem csak a döntéshozókat lehet kritizálni, van helye az elvárások megfogalmazásának a másik oldalt illetően is.

Gondolkodtam már azon, mi lenne, ha a fiam egyszer csak más fiával állítana haza... Azt hiszem, nem volna szabad ellene szólnom, hiszen az ő élete, de az enyémben törés keletkezne, és nem tudnék szabadulni attól a gondolattól, hogy valamit rosszul csináltam. Ez egy olyan hegy, amit nem szeretnék megmászni, de ha nem lesz más lehetőség, meg fogom tenni.

Restség? Nos, igen. Az elején említett tanulási folyamat elején tartunk, a dolgok haladását késlelteti az a tény, hogy nyitva van az út külföldre, és aki kezdi kibírhatatlannak érezni a jelenét, az bizony lelécel. Azok mennek el, akik jobban ráláthatnának dolgokra, akik elmagyarázhatnák másoknak, minek mi a veszélye, a következménye. Minden kollégával igyekszem beszélgetni, aki szóba áll velem (nem könnyű, munkásruhából indítva), és tőlük jön át az, amit te restségnek hívsz. Az emberek nem hisznek abban, hogy hatásuk lehet a folyamatokra, döntésekre, és tulajdonképp önvédelemként fogják fel azt, hogy a nyüzsitől távol tartják magukat. Azzal szoktak hárítani, nincs nekik erre szükségük. Na de a gyerek jövője, kérdezek vissza; a válasz az, hogy majd lesz valahogy, az a gyerek dolga, jobb esetben egy fasztuggya, és hümmögés. És emiatt szoktam azt mondani, hogy baj van a demokrácia rendszerével, hiányzik belőle a visszacsatolás, hiányzik belőle az, hogy érdekeltté tegye az embereket magában az érdeklődésben, az információgyűjtésben - más szóval a tanulásban.
Régen gyakrabban, ma már alig futok neki annak, hogy másokat győzködjek, vagy - ez is hülyén hangzik - felvilágosítsak. Általában nem értik, hogy éjjel-nappali meló, gyerek, házfelújítás, nyelv- és szakma tanulgatása közben mijafaszé' foglalkozok még ezzel is, ahelyett, hogy hangládát barkácsolnék, vagy játszanék valami süket netes játékkal. Meghallgattak, legyintettek, velem mérgelődtek - a hátam mögött meg röhögtek, hogy nemsoká jön értem a fekete autó, túl nagy a pofám. És hiába küldözgettem linkeket innen-onnan, a nagy többség a tálcán eléjük tett dolgokkal sem foglalkozott, bele se néztek, mint az utólag kiderült. Nehezen haladunk, ha egyáltalán haladtunk is valamerre. Mégsem verhetem őket, hogy olvassanak és értelmezzenek, bármennyire is szeretném néha...
@Interlock: Kösz a választ. Nézd, itt van ez, kis falu kálváriája: tordasradio.blog.hu/2012/07/10/a_tordas_radio_kozlemenye

Egy kis nevesincs pötty térképen, volt rádiójuk, amit együtt gründoltak, szerették, mert az övék volt: magukról, nekik szólt. Falutáblától falutábláig vehették az adást. Olvasd el, hogyan fojtották meg őket 750 forintra hivatkozva. Ne legyen önálló gondolkodás faluhelyen még 1700 embernek sem.

A Klubrádiót se kell szeretni - engem halálra idegesít, hogy az uram azt bömbölteti állandóan, szerintem hülyíti erősen :-DD - de hogy a bíróság Fidesznek nem kedvező ítéletét úgy játsszák ki, hogy azért nem kapnak mégsem frekit, mert a pályázatuk üres hátoldala NEM VOLT SORSZÁMOZVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ugye ez minden kocsmában agyrémnek számítana. Meg más normális helyen is. Ennyire meg merik tenni, hogy hülyét csinálnak mindenből: jogból, lakosokból, pályázatból, stb.

Én is elgondolkoztam, mi lenne, ha fiam vagy a lányom saját neműt szeretne... És arra jutottam, nyelnék egyet, mert ha azzal boldog, akkor nekem ebbe belepofa nincs. Te nem érezhetnéd úgy ilyenkor, hogy hibáztál, mert ez nem nevelés kérdése. Ha a választottjával szemét lenne, bántaná, kicseszne vele, alázná, akkor verhetnéd a fejed falba, hogy valamit elbasztam oppácska, hog yilyen sudribunkó állat lett... De az identitása az nem rajtad áll vagy bukik.

Nem harcolhatsz széllel szemben, megértem, ott kell élned köztük. Csak az a baj, hogy ők is koppannak majd nagyokat, ahogy most is őket, téged, engem fosztanak ki rezzenéstelen arccal, erre gyártott "törvényekkel", a Közgépet ennyire védve. LMP-láncolás, érdemes követni, mennyire szemetek megint a Simicskacsicskák.. Tudom, nem hálás a nyüzsgönc szerepe.
És hidd el, Pesten se mindenki politizál, ugyanaz van: elegük van, unják, behúzódnak a magánéletükbe, ahol kibekkelik, közben várnak valami csodára.
Meg kihajtják a belüket, ha van melójuk, akkor azt pláne féltik pofázással, tüntin való ottléttel veszélyeztetni.
2 milliós városban 54 ezres tüntetés azért nem akkora etwas, mikor a hasonló Rómában vonul egy millió ember ilyenkor. Félnek és lapítanak az emberek. Olvasd el ezt is, az életből van véve: magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/neha-elfog-a-felelem-ha-meglatom-miket-irtam-80845
@Interlock: Ja, azt a vicces, műsorozó BKV-sofőrt azért rúgták ki múltkor, mert nyilatkozott az ATV-nek és más médiának. hirek.msn.mainap.hu/itthon/kirugtak-az-utasokat-szorakoztato-buszsofort-16934/

Pedig egy ilyen ember aranyat ér a szar, széteső drága BKV-nál: ha röhögve utazol, nem forr fel a agyvized ezektől a szitukról: hogy koszos, késik, szauna, stb. egy vagyonért.. Nekünk is van ilyenünk - ő nem készül a műsorra, csak nyomja, ha kedve van, de a végállomáson már mindenki dől a röhögéstől és máshogy kezdi a napot, vagy fejezi be. Nincs acsargászat, tolakodás, csupán égi béke, szeretet van.

Na ez se jó.
@a szív fészkei: a Tordas Rádió esete felháborító; amennyiben a cikk igazat ír (és nincs okom feltételezni, hogy hazudik), akkor az nagy gáz. Ami még nagyobb gáz, az az, hogy van alatta négy komment, pedig biztos több embernél van net Tordason.
Erről, meg a magyarnarancsos témáról beszéltem, amikor azt mondtam, van még mit tanulnunk. Az egyik komment szerint Magyarországon nincs hagyománya a szabadságnak, telitalálat ez a kifejezés. És hát, politikusi nézőpontból ideális helyzet...
A Klubrádió keményebb dió, már ami a megítélést illeti. Nem igazán követtem az esetet, de nekem úgy tűnik, hogy Annamarisék kekeckedtek egy kicsit (elvégre, magyar hivatal, azok szeretik az ilyet), a rádió meg kicsit rájátszott, feszítette a húrt a szándékos nem fizetéssel, aztán csőbe húzta magát, törlesztett a hivatal egy kicsit.
Orbán helyében én mindkét esetről beszámoltatnám Annamarist, és alighanem jól le is cseszném. Az ellenzéki rádió (akárcsak az ellenzéki blog) tök jó találmány, erőfeszítés nélkül tudhatja a hatalom, hogy hol van az ellenzék...
Azon gondolkodom, ellenzéki pártok nem kezdeményezhetnek ilyen beszámoltatást? Vagy nem ilyesmikért fizetjük őket?
Vagy már nincsenek is ellenzéki pártok?

A sofőrt valami szemellenzős, begyepesedett agyú, dugatlan / kókadtfaszú, megkeseredett ember rúgathatta ki, akinek fizikailag fáj, ha másnak valami jó. Sok van ilyenből itthon, a régi rendszer gondolkodásmódjának maradékai mind. De úgyis kipusztulnak egyszer...
Mellesleg, ha az emberek tudnának beszélgetni egymással akár egy buszon is, nem is hiányozna senkinek egy vicces sofőr. Madridból Avilába mentem vonattal, be nem állt a népek szája, egy angolos érdeklődő még nekem is jutott.
@ Interlock & @a szív fészkei:
nagyon jó titeket olvasni, ha belőletek lenne úgy 1000 másik már jövő héten máshogy nézne ki a közösségi politika ! :) ne adjátok fel, így tovább!
süti beállítások módosítása