Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.01. 05:21 Fabius

Eü turizmus: mentő ablakából ismerd meg hazádat

Címkék: fidesz egészségügy betegszállítás

Nagy nap virradt Tündérországra, úgyhogy szeretném, ha a kávé után a reggeli bágyadtságot felváltaná a lelketekben a honfiúi-honleányi büszkeség. Mától minden jobb lesz, mondhatni tündérmeseszerű: érvénybe lépnek a kormánykatonák által nem látható, de ettől még 150 oldalon részletezett új tarifacsomagok, hatályos lesz az új Munka Törvénykönyv, és átszervezik az egészségügyet amúgy Molnár Lajos módra. De nem kell ezen csodálkozni, hisz Matolcsy a héten kidolgozott legeslegújabbnálislegújabb radikális növekedéscsomagja szinte csak Orbánné Lévai Anikó konyhapénzét hagyta tranzakciós adó nélkül, mert nem látott be a stelázsi polcra a viaszosvászon alá. 

Csodálatos új világ lesz ez, ahol az intézményessé tett hálapénzt már nem kell dugdosni, hanem oda lehet tolni nyíltan és büszkén. Feltéve, ha eljutottál a kórházig. Mert, ha az ellátási útvonalakat böngészed úgy tűnhet, nem a mentőszolgálat szállítja majd a betegeket, hanem az Ibusz fog társasutat szervezni Hegyeshalomból Szegedre, Tiszabecsről Veresegyházra a spórolás jegyében, nehogy már egyesével rohangásszon itt mentő és helikopter fel s alá. Most, hogy az egészségügyben található lóállomány felmérésén (WTF) sikeresen túl vagyunk, azért van minek örülni is. Például az fasza, hogy kórházsorozat csak a Jóbirosszbi van, mert a Csillagvirág Klinika példáján keresztül remekül be lehet majd mutatni egy súlyponti kórház kihasználtságát, ahová az ország ellátatlan részéből özönlenek a betegek, és akkora feritél a várólista, hogy Kalkuttáig ér. Képzeld el, ha még mindig a Szomszédok lenne műsoron, ahol Mágenheim doktor küzdene meg a legfrissebb kismagyar valósággal. 

szomszédok.gif

Szerintem a következő részben Vágási Feri egy kiszakított nyomdagépajtóval támadná meg a Nemzetgazdasági Minisztériumot az LMP, 4K!, Szolidaritás hármas helyett, Etus nem mintázna több Orbán arcú miskakancsót Kerényi Imrének, Virág doktor a sarokban szégyellné magát mindenki helyett. Taki bácsi Lenke néni minden hánykolódása ellenére ingyen szállítaná a lépcsőházi betegeket a szegedi klinikára, a friss diplomás Julcsi éppen Ferihegyen imádkozna a Londonba tartó Wizzair gép ajtajához, hogy záródjámá', -  Budai: mitkeresJulcsiaWizerbe - mire Juli, az anyatigris, emigráló gyerekén feldühödve a keze alatt fekvő Selmeczi Gabrielláról nem csak a felesleges szemöldököt tépné le, hanem brazil fazontól az utolsó szempilláig mindent. 

Azt hiszem ezt a csomagot nézegetve, ezen a honlapon a lakóhelyünk szerinti ellátó kórházak távolságain merengve nekünk igazán csak egy kérdésünk lehet:

- Ne írjunk ki népszavazást, hogy jusson egy kis pénz az egészségügybe? Van felesleges 300 forintunk, esetleg odaadnánk.

399 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr814621688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@keresztanya fabi(en): Ez hálisten Orvbánt nem izgatja. Miért is?? Legfőbb érték a Zember. Akit úgy hívnak, mint őt. Más nem.

Picidnek már műtéte lesz? :-((
Keresgéltem annak az angol együttesnek a nevét, amelyik miatt az uncsitesóm elveszítette a bal műszempilláját (ez dráma, mert egy műpilla nem műpilla), és belefutottam egy baró érdekes történész disszertációba, amelyik a magyar könnyűzene és a hatalom kapcsolatát dolgozza fel 1956-tól a rendszerváltásig.
doktori.btk.elte.hu/hist/csatari/disszert.pdf
@Gábriel angyal: Ja, hülyén halok meg!!! És hülyén nem fog eltemetni a Járai, bebebeeee, mert nem hagyom nekik...
@Fabius: Az má igaz! De a vége nem semmi! Sejtettem, hogy a Spanyolok jobbak lesznek, na de ennyire?
@a szív fészkei: Most, látod, egyes temetkezések kegyeleti okokból stb. egyet már nagyon várunk ugye? De most még csak az eü. a téma, oda meg minket be sem engednek lassan, ahol a nert...izé..elvtársak ápoltatják megfáradt porhüvelyüket, ugye?
@épészmérnök: Hát a mi szobrainkat faragják ki, csini kis galéria kerekedne ki belőlünk, nem?
@Knósszosz: Esélytelenek, vagyis sansztalanok voltak a taljánok, így, tízen végképpen!
De aki ezt a szót behozta, azt fellógatnám, úgy bizony!:-(
off
szar az eü?
szarban a gazdaság?
persona non grata vagyunk é- korea, mongólia és bergengócia kivételével mindenütt?
munkanélküliség, infláció az egekben?
igen.
érdekel mindez bennünket?
nem
index.hu/belfold/2012/07/01/a_fidesz_jeloltje_nyert_dunaujvarosban/

jó reggelt magyarország...
on
@a szív fészkei: igen, remélem a jövő hónapra kapunk időpontot. mert ugye ez is úgy megy, hogy Szegedről jön a doki a szomszéd városba, most is oda kell hordani, természetesen maszek alapon, ha nem akarunk egy hónapot várni egy vizsgálatra
@nandras01: Belterjesek leszünk, legközelebb négyötödöt nyerjenek tán! ..vagy ötnegyedet?
Éljen a Párt! Éljen Orv..kosi nertárs!
Ez mire emlékeztet Téged, Olvtárs?

"A KISZ budapesti kulturális seregszemléjének kapcsán a párt végrehajtó
bizottságának 1960. január 4-ei ülésén Hantos János, a Fővárosi Tanács elnökhelyettese
hangsúlyozta, hogy a fiataloknak inkább népdalokat kellene énekelniük munka közben,
mintsem „mai, oly nagy népszerűségnek örvendő, semmitmondó, értelmetlen szövegű
slágereket.”
@nandras01: még ekkora részvételi arányt! biztos a nagy meleg
@keresztanya fabi(en): Természetesen..vége a szocializmusnak, észre kellene tán, hogy vegyük, ugye?
Sansztalanul, Jenő bazmeg, sansztalanok vagyunk arra, hogy megtanuljuk édes anyanyelvünket?:-(:-(imidzs. ja, az is!
@nandras01: "4028 választásra jogosult szavazópolgár a hét jelöltre 835 érvényes szavazatot adott le, ez 20,73 százalékos részvételt jelentett. A legtöbb szavazatot, 295-öt Nagy Zoltánné kapta."

295 szavazat. Frenetikus!
@épészmérnök: A szocik meg 283-at? Szoros, nagyon szoros, nem?
A Népfront jelöltje nem indult?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Ekkorát, mint amekkorát Prandelli hibázott, azért ritkán hibázik edző vagy szövetségi kapitány. Nullázta az esélyt rögtön.
@épészmérnök: Érdekes, de most nekem kicsit hosszú. Rajnák, az de egy tetű volt, láttam sokszor akció közben.

Volt itt 67-ben először a műfajból - de a Kisstadionban - a Spencer Davies, aztán a Nashville Teens, de hogy az Ifi Parkban ki???

Én ez találtam a Parkról. bfl.archivportal.hu/id-103-balazs_magdolna_az_ifipark.html Baksa nem Amerikába ment, hanem repatriált anyja révén Németországba. Még próbálták pótolni Somlóval, stb. De a Kex nélküle nem volt már az igazi. És Doleviczényi disszidált, Attila meghalt, stb.
Bartát viszont tényleg Amerikában lőtték agyon sajnos.
@Fabius: Ne varrjuk a nyakába, kérem! Megpróbálta, nem jött be! Ha bejön, akkor meg istenítjük, ugye?
@Fabius: Azt mondta az uram, nagyon rosszul csereberélt.
@a szív fészkei: Shpentzer Dévisz, ez az!!! Köszi!!! (A nosztalgia örömkönnyei hullanak)
@Fabius: az, hogy a 4 hispan gólt eltaláltam egy öröm, de, hogy az Azzurri-k nem tudták a várt 3-at bekotorni...ez fájdalom

egyébként ragyogó meccs és a politikusok ki voltak hagyva tökig a két őrintett ország vezetőit leszámítva...lehetőséget sem kaptak kézlábnyújtogatásramegmosolyra és ez a legjobb az egészben

a politika csináljon politikát és menjen a picsába mindenhonnan máshonnan
@épészmérnök: igen.
lehet önmagunkat ámítani azzal, hogy "dehát a részvételi arány...", de sajnos az a helyzet, hogy ez az érv biz' szart sem ér.
a mandátum nem kérdezi, hogy mi volt az arány és pontosan ugyanannyit ér, mintha 1000%- os lett volna a részvétel.
síránkozunk a blogokon, hogy ejdeszarezafidesz, aztán, amikor tehetnénk valamit, akkor ülünk a sörünk mellett és bambulunk a tv- re - majd megint síránkozunk.
megérdemeljük
@a szív fészkei: Valamit csiripeltek a madarak, hogy felújítják az Ifi-parkot és környékét.
De oda megint nem lehet majd bemenni nyakkendő nélkül, úgy vélem!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Gundel Takács nálam esélyes a lógára... Hú de nem bírom a szervilisségét.
@a szív fészkei: Az ördög álarcosbálja.
Az volt a csúcs.
Bercsényi.
@nandras01: Én nem siránkozom, örülök neki! Annál nagyobb lesz a bukás 14-ben. Ha lesz. Mondjuk ebben sem bízom igazán..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): De mióta csiripelik, a park meg életveszélyes és rogy össze. Vannak az aljában műtermek, azokat is rendezni kéne tulajdonjogilag, valaki befektetőt is kéne találni, meg hogy mire használnák...
@nandras01: igazad van.
Az is igaz, hogy az ellenfelek heten voltak.
Majd, amikor összefognak, akkor más lesz az arány. De főleg, amikor az emberek úgy érzik, hogy tétje van a választásnak. Most úgy tűnik, mindegy volt nekik, nem mentek választani.
@épészmérnök: Ott nem voltam.

Nekem, míg élek - de Járainak akkor se halok! - Baksa marad a csúcs. :-DD Bem rakpart, Ifi Park: ott ismertem meg Bódy Gábort, Baksa sógorát, Gellérthegy,Párizsi kert. Slussz, ahogy ő elment, nekem lőttek.
@a szív fészkei: A Nemzet képeit oda is ki lehetne állítani, Kerényi módira..lenne tömeg megtekinteni..
lényeg hogy arra legyen pénz hogy a felcsúti aranybálú csodacsatár élőben nézhesse kijevben a döntőt
@keresztanya fabi(en): Momentán, mindenkinek kötelező lesz megvennie a falvédőinket. Ellenőrizni kell a házaknál, hogy ki vannak-e téve, stb. Ne szarozzunk, ha kérhetem!

Kösz, imádom ezt a számot! Stevie Winwood - hát térden csúsztam volna a vörös fejéért, jaj de tetszett! Hatalmas hangulat volt, eső is, aztán jöttek a végén a lovas rendőrök... Pedig nem emlékszem balhéra, de ugye gondos kártun és pormányunk aggódott: sok fiatal együtt felizgatva az angol poptól 67-ben!!!
@a szív fészkei: igen lyó lenne ha élőben már soha semmit ne tudna nézni...

dakota mondás ez is...
az országnak addig rossz, míg a kirájnak lyó...
@a szív fészkei: "Ellenőrizni kell a házaknál, hogy ki vannak-e téve,"

Az ellenőrzés különleges fegyveres testület végzi, melynek kizárólag 85 kg feletti hölgyek lehetnek a tagjai. Kihágás esetén fagyasztott csirkével fejbeverhetik a kihágót, miközben harci kiáltásukat hallatják: "Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?"
@épészmérnök: Ja, nagy ötlet laza utalásként Roald Dahl alapművére is. Mert intézkedés után meg lehet enni, bűnjel sehol-alapon.

Ez meg még a rallyzéshez:www.femina.hu/egeszseg/matol_valtozik_a_betegellatas_az_orszagban
@épészmérnök:
"... amikor az emberek úgy érzik, hogy tétje van a választásnak. Most úgy tűnik, mindegy volt nekik, nem mentek választani."
ez megint önámítás.
igenis komoly jelentősége és tétje van az időközi választásoknak.
emlékeztetnék arra, hogy '90-94 között az időközi választásokat sorozatban a szocik nyerték.
(kivéve, amikor az szdsz- nek is sikerült egyet megfogni, de ez a tendencián nem változtatott...)
ez a sorozatos nyerés jól jelezte, hogy melyik pártnak van meg a választói támogatottsága, avagy melyik párt választói aktívak- amely végül is egyre megy az eredmény szempontjából.
nagyon sötéten látom a jövőt...
@a szív fészkei: Nem szarozunk. A varróképesek számára kötelezővé kell tenni a bedolgozást, hogy jobban haladjunk.Növeljük a foglalkoztatást! Utána a Falvédőjáték zéerténkkel nyilvánosan a célszemély által kisorsolásra kerül, kinek melyiket kell megvásárolni.

Viszont egyes termékek gyártását nem adjuk ki a kezünk közül. Mondjuk a kuszát azt igen, az már mindegy merre néz, mert csak néz, mint aki be van lőve
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

De, bizony varrjuk a nyakába. Utolsó cserének sérült embert tét meccsen nem küldünk pályára. Ez az edzők kiskátéjának első fejezetének első oldalán ökölszabály.
@nandras01: "90-94 között az időközi választásokat sorozatban a szocik nyerték."

Mekkora volt a részvételi arány?
@Fabius: csrének nem is.
alapjátékosnak. utána meg évezredekig sírunk az elvesztett vb miatt...
@rodeo36:

Nekem is bejött, hogy a közvetítésből kimaradtak a politikus fejek, és helyette azzal foglalkoztak amivel kell.
@épészmérnök:
"Mekkora volt a részvételi arány?"
teljesen mindegy.
a játék gólra megy.
@nandras01:

Még az első második csere is belefért volna, ha a harmadik talonban marad. De így túl nagy rizikó amit normális ember nem vállal.
@Fabius: lehet, hogy igazad van, én nem láttam a meccset- sőt egyetlen meccset sem az egész marhaságból, mindössze felrémlett egy régi történet :)
@Fabius: Rendben, igazad van. Bár nem ezen múlott!
Jó, hűvös éjt kívánok..az omszki-tavas cikk nem semmi, főleg a hozzászólásokat is áttekintve..
@nandras01: Nem mindegy. Akkoriban nem volt jellemző a rejtőzés. Az első fidesz-kormány idején viszont igen, ezért volt nekik akkora meglepetés a bukta.
@épészmérnök: csak magamat tudom ismételni:
önámítás.
@keresztanya fabi(en): Minden színű Audit megérdemelsz!
Tegnap beparkolt mellénk egy Aston Martin. Jelzem, a legújabb trend fekete vagy sötétszürke totálmatt dukkózás. Nekem nem tecc, de nem is engem akart lefektetni a svájci tulaj ezzel a kocsival nyomulva, hanem egy kis fiatal szösszentyűt.
@Gábriel angyal: Inkább az a link a jó. :)

youtu.be/afGQPZ_rGK0

Ránk, bűnösökre minden verés ránkfér,
De könyörögnek ők tépett hazánkért.
Hadd legyünk mink is tiszták, hősök, szentek:
Hazánkat így mentsd meg!
Na itt még nem tepernek le a pacsáért: velvet.hu/blogok/balaton/2012/07/01/ot_szabadstrand_ahova_megeri_elmenni/

Mi Surányban jártunk anno most már jó régen fizetős Pázsitra, ami akkor nem volt nevesítve, viszont ingyér` volt. Ott fürdették az oroszok - volt valami laktanyájuk a könyéken - a tankjaikat ill. a lovaikat is. De azért igyekeztek nem a csúcsban...

Aztán körbekerítették,pénzt kérve a nyaralóktól, lakosoktól, aztán pénzért lehet bemenni, nem tudom biztonságosabb-e ettől, mert nem voltam azóta, hogy ilyen lett. De ma halt meg Révfülöpön egy fiatal srác - lányként keresték egész délelőtt - a Tatai tóba is belefulladt tegnap egy ott áruló pasi - szóval úszni kéne megtanulni, tisztelni a vizet, stb. Én az Omszki tavon tanultam meg szörfölni, tehát fürödtem is benne.

A nagy sportolós felhevülésében Orvbán bevehetne a mindennapos tornaórákba az úszni tanítást is.
"A munka törvénykönyvének július elsejétől hatályos szabályai szerint a hálapénz elfogadása bűncselekménynek számít, kivéve akkor, ha a munkáltató máshogy rendelkezik."

Azért ez nagyon súlyos: a munkáltató dönti el hogy egy viselkedés bűncselekmény-e?!

Következő az lesz hogy a lopás-csalás-sikkasztás-hűtlen kezelés is a munkáltató döntése szerint lesz bűncselekmény: a proletariátus számára igen, a "köz szolgái" számára nem, feltéve hogy főosztályvezetői vagy azon felüli pozícióval rendelkeznek... :))
@a szív fészkei: Ha már a magyar nemzetnél tartunk. A legjobb az volt amikor az MNO fórum vezérgyűlölködő jobbosa Írysz a muszájt ly-al írta. Aki magyartanár volt civilben. :-))
De ott a yatumux nevű nagyképű vezérhülye aki leírta hogy benne van az üzleti élet "sűrülyében". :-))
Orbán Viktor beszédének szó szerinti leirata

Az alábbiakban közöljük Orbán Viktor 2008. február 13-án, a SYMA csarnokban elmondott évértékelő beszédének szó szerinti leiratát.

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=108394

részlet:
"Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim!

A népszavazás másik nagy témája az egészségügy és a jövőnk. Azt talán mindenki tudja ebben az országban, hogy Európa egyik legtöbb adót és járulékot fizető országa vagyunk. Ezért aki ingyenes egészségügyről beszél, ezt a fontos tényt valójában elhallgatja. Magyarországon ma egy átlagos jövedelmű dolgozó és az ő alkalmazója évente mintegy 260-261 ezer forint egészségügyi járulékot fizet be. Ez évente több mint negyedmillió forint! Hol van itt az ingyenesség? Joggal várja el az ember cserébe, hogy ezért megfelelő időben és megfelelő színvonalú alapellátást kapjon. Joggal várjuk el cserébe, hogy az orvosokat és az ápolókat tisztességesen megfizessék. Nézzék meg, hova jutottunk a hálapénz elleni sikertelen harcban, szélmalomharcban ma már hálapénzt is, meg listapénzt is fizetünk. Listapénzt azért, hogy előbbre jussunk azon a várólistán, amelyen, ha előrejutunk, talán majd hamarabb fognak bennünket meggyógyítani. Mit jelent hát végül is a vizitdíj és a kórházi napidíj? Azt jelenti, kedves Barátaim, hogy kétszer fizetünk ugyanazért! Ez olyan, mintha egy színházba befelé és kifelé is jegyet kellene váltani. Higgyék el, máris sokan vannak - és ahogy elnézem a gazdaság fejleményeit, egyre többen lesznek - azok, akik nem tudnak kétszer fizetni. Ez azt jelenti, hogy nem mennek orvoshoz, nem gyógyulnak meg, és a végén nem lesznek munkabíró emberek: az államra fognak szorulni. Segély, mesterségesen létrehozott munkahelyek, valahogy az életben maradáshoz való segítés terhe. Ez azt jelenti, hogy ez a politika, ez az egészségpolitika összességében többe kerül Magyarországnak, mint amit az állam vizitdíj és kórházi napidíj formájában beszed. "
Most bocs. Ha a tabi eü. központban nincs kardiológia, vagy éppen MRI, akkor ott nem is lesz mostanában, muszáj máshova vinni a beteget.

A 300Ft meg rossz vicc. Felét elveszik a fizetésednek adók és járulékok címén, az kicsit több, mint 300Ft. Meg lehetne ez oldani abból, ha meg akarnák.
@ColT: Jah, persze az Index által kirakott esetek epic fil kategóriájúak, azzal nem vitatkozik senki.
Amúgy felvetődik a kérdés, hogy miért nincs szakember? A dilettantizmus nem abban mutatkozik meg, hogy csak Kecskeméten van égésekel foglalkozó szakember, hanem abban, hogy miért csak ott van? Talán csak nem azért, mert évek óta nem rakják rendbe az egészségügyet, és leléptek az orvosok?
Megszórták a népet, a déltepsi 11 pályázója azért üt:

"A legtöbben egyébként a Jahn Ferenc Kórház vezetői posztját célozták meg, ide 11 pályázat érkezett, a képzeletbeli dobogó második helyezettje a Szent János Kórház hat, és a Nyírő Gyula Kórház ugyancsak hat jelentkezővel, míg a harmadik a Heim Pál Gyermekkórház négy pályázóval"

hvg.hu/egeszseg/20120702_allami_korhazak_vezetovaltas
Elnézést, ha már volt, saját tapasztalat: tegnapi ügyeletemben debütáló új ellátási-területi rendszer. Eredmény: KÁNY nem elérhető, folyton foglalt,mentő ICS őrület határán, majd este amikor újra hívtam őket, azt az infót kaptam, 6 órai működés után összeomlott a szép új rendszer, sürgősen visszaálltak ideiglenesen a régire.

Az, aki hétvégén vezette be azt a cuccot, forró szurokba forgatnám. Hétvégén, amikor csak ügyelet és mentő van!
Egyéb kritikát még nem tudok mondani, csak azt, teljes a káosz.
@csutkababa: még nem volt, de segítséget kérnénk a nagybetüsök értelmezéséhez, vagy csak én vagyok nagyon tudatlan :D

te is/ti is pénteken kaptátok e-mail-on az utasításokat, ügymenetet?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
KÁNY: Központi Ágynyilvántartó
ICS: irányító Csoport

jaja, pénteken. néztem, mint a luki nyúl. 25 oldal, és prioritás szerint küldöm/viszem a betegeket.
Azaz példa kedvéért a gödöllői ügyeletre beeső sérült esetén: kis bibi: hatvani kórház,
nagy bibi: ÁEK.
Ha nem kell mentő, kérdem én, hogy jut el Hatvanba? arra a közlekedés kriminális.
és miért küldjem mentővel egy ujjzúzódás-törésgyanúnál?
@csutkababa: húúbazzz, kiráz a hideg, így példákkal még félelmetesebb, visszafelé forog az idő kereke, magán autó, taxi, lovasszekér, vagy old meg ahogy akarod a bejutásodat a vegetáló kórházba, a kizsigerelt orvoshoz...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Nemtom, mi lesz. Egyelőre teljesen ismeretlen és vad a rendszer.
Sajnos, előfordulhatnak majd késések, nem időben kiérések, beteggel körbejárások...
Félek...
@csutkababa: van miért:

Lemaradt egy kórház az új beutalási listáról

Továbbra is fogad fekvő betegeket a marcali kórház, amely lemaradt arról az új, július elsejével hatályba lépett, a fekvőbeteg-beutalási rendet tartalmazó listáról, amelyet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) küldött meg a háziorvosoknak - közölte a kórház igazgatója hétfőn.

hvg.hu/egeszseg/20120702_lemaradt_korhaz
@ColT: Talán mert ott van katonai kórház, repülősök miatt, hisz ott sanszos az égési sérülések nagy száma?
@Stefánia kisasszony (lánctalpas germán kurva): Az még a régi komenista hazaifaszos - hozták így le egyszer a fejlécet Hazaifasz Népfront lapja - időkbeli Nemzetnél volt.Szimplán alkesz volt a gépírónő, de ezek szerint előremutató volt a tevékenysége az utódoknak is. Jaj de randa sztori, ahogy azt a lapot is kicsinálták anno!
@csutkababa: @komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: erről írtma egnao, majd megy mindenki aki tud mozogni, a saját költségére.
Csak kérdezem, hogy ma, hétfőn a törésgyanús zúzott újjat Gödöllőn a rendelőintézeti sebészeten ( ha van ilyen) el tudják-e látni. Mert így elkerülhető lenne az utazgatás
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: jahhh :D, ok, pénteken ezekről beszélt néhány háziorvos, most meg olvasva a szivárgó "sikerekről", még félelmetesebb az egész, átgondolt, és kidolgozott agymenés...
Vezényló 2.0

Fico: egyetlen állami egészségbiztosítóra lenne szükség

A szlovák egészségbiztosítási rendszer egyetlen közszolgálati biztosítóra épülő modelljét tartja a legjobbnak Robert Fico szlovák kormányfő, aki a magánbiztosítók állami kézbe vételét is lehetségesnek tartja.

hvg.hu/egeszseg/20120702_szlovakia_fico_egeszsegugy
na majd most megtudunk mindent, és ki fog derülni, hogy mi vagyunk az élhetetlen korlátolt senkik, mert nem van igazunk, és különben is:

Orbán újabb programot hirdethet – percről percre a Parlamentből

Az EU-csúcsról és az új gazdaságélénkítő csomagról beszél Orbán Viktor napirend előtt. Az Országgyűlésben szó lesz az új egészségügyi struktúráról, a Munka törvénykönyvéről, és a „közös dolgainkról”.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Én eddig úgy tudtaM, hogy a gyógyulást segíti, ha a beteg mellett vannak a szerettei. Ha valakinek utazgatni kell látogatásra, kb.100 km-re, hogyan fogja megoldani? Miből? Mert van aki még 50 km-t sem bír kifizetni. Marad a telefonálgatás, látogatás híján.

Morbidabb esetben otthonmaradás és a szeretteid vagy meggyógyatnak vagy nem
@keresztanya fabi(en): hol van már szó a gyógyulásról? Itt a pénz és a lehúzás a lényeg, ha akrasz valamit fizess: eü, oktatás, munka, bíróság, nyugdíj, de semmi képpen ne kérj pénzt a zállamtól /ala vezényló és zrt-jétől/
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Akkor dögöljünk meg a saját költségünkön. Minél több van valakinek, annál lassabban fog menni..., annál tovább fog tartani... ...
@keresztanya fabi(en): ennyi:

A debreceni klinikán is engedélyezték az utólagos hálapénzt

Utólag is elfogadhatják a hálapénzt a jövőben a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum klinikáinak orvosai, egészségügyi dolgozói - olvasható Paragh György centrumelnök július 1-jétől hatályos utasításában.
@keresztanya fabi(en):
rendelési időben hogyne. De 6 után és hétvégén nem.Akkor jön a szép új világ.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: És természetesen nem kell adózni utána.
Ez csak az első lépés, meglásd a 70/30 LEGALIZÁLÁSÁHOZ
@csutkababa: Ma egy hete egy SBO-n 5 órán át fogtam apukámat, hogy nem zuhanjon ki a kerekes székből, ennyi volt a várakozási idő. A nővérek rohangáltak, hogy nincs kerekes szék, nincs fekvőkocsi. Az orvosok pedig nagyon higgadtan, udvariasan közölték, hogy fél napot mindenkinek ki kell bírnia.
Csak azt nem tudom, hogy epegörccsel hétköznap miért visznek valakit mentővel az SBO-ra.
Ezt nem genyaságból írom, fetrengtem én is 3 napig, tudom mi az. De ezt egy háziorvosnak hétköznap le kellene tudnia rendezni. Megjegyzem, le is szarták a hölgyet az orvosok nagy ívben.
Törött újjal meg ki lehet bírni egy éjszakát is ezek szerint
@keresztanya fabi(en):
Hogy miért? Mert mentőt hívott magára az állampolgár, mert ingyenes, mert jár. és nagyon helyesen, erre nem roham-esetkocsit zavartak ki, hanem mentőgépjárművet, amin a szakápolónak nincs mérlegelési joga, be kell vinnie. Semmit nem adhat neki.Tilos.
Esetleg keresgélhet ügyeletet, orvost, aki ellátja, és talán nem kell bevinni, de ez elég nehéz, ha enyhén szólva csoportnyomást fejt ki a beteg és környezete, hogy vigyedmábefaszszopó, mit tojózolmá?
Megtörtént esetek, illusztráció:
nostenyek.com/2012/04/13/hallo-on-a-mentoket-hivta/
@keresztanya fabi(en):
Ja, és nagyon gyakran a HO nem megy ki. Mert agyonnyomja a betegszám és adminisztrációs teher, vagy egyéb okai is vannak, mert rendelésről nem ugrik ki egy epegörcs miatt, jogosan, ekkor marad az ügyelet, mentő.
Mert a jogainkat nagyon tudjuk...
Lenne csak 8-12 órás várakozás az SBOkon, mint a yugati ER-eken, rögtön lenne itt megbecsülés.
ja, és az SBO-on kéne rendészet is, hogy a kiontoma szívedvérit-megverlekhanemlátodel típusú beszólogatós-támadós polgárokat kitegye...
Még egy utolsó, aztán eldugulok: ügyeletben voltam, éjfélkor OMSZ átadott egy hívást. Őket hívta a hölgy. Már adtak tanácsot, próbálták vele megbeszélni, de amikor a hölgy ordítani kezdett és fenyegetőzni, segítséget kértek tőlünk.
A baj az volt, hogy 3 napja nincs széklete.
Két sürgős hívás után kiértünk a címre éjjel egykor. Ahol senki nem nyitott ajtót.
Hm?
szóval a rendszer hibái mellett lássuk be, a magyar lakosság hozzáállása is hagy kívánnivalót maga után...
@csutkababa: Hát a rendészet az tényleg elkelne. Ezt én is megtapasztaltam, amikor bevonult a famili egyenesen a kávéautomatához és fennhangon röhögtek a szenvedők között.
Lehet, hogy nem jó az infóm, úgy tudom, ha valaki indokolatlanul hívja ki a mentőket, akkor fizetnie kell. Legalább is nálunk a cégvezetés mondta, hogy hívjunk mentőt ájulásos eseteknél és inkább kifizetjük a költségeket, mint hogy komolyabb baj történjen. A múlt héten is volt ilyen, elsősegély után nem is vitték el a kolléganőt, a férje jött be érte és az vitte be a kórházba.
@keresztanya fabi(en):
Dehogy kell fizetni. Se eszköz, se akarat rá.
Fizetős egyedül a mozgóőrség megrendelése. rendezvényen.
nahh. lassan mindenkinél szabad, tehát a probléma megoldva, ismét egy sikeres tett viktorkáéknak, és az eü is felvirágoztatva:

Szabad az utólagos hálapénz a Semmelweis Egyetem klinikáin is
A fővárosi Semmelweis Egyetem klinikáinak egészségügyi dolgozói is elfogadhatnak utólag hálapénzt. A munka törvénykönyvének július elsejétől hatályos szabályai szerint a hálapénz elfogadása bűncselekménynek számít, kivéve akkor, ha a munkáltató máshogy rendelkezik.
süti beállítások módosítása