Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/magyar-peter-barandy-peter-varga-judit-hangfevetel-volner-schadl-ugy/ ... (2024.03.28. 18:51) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.06.27. 16:17 Fabius

A Pártszava szervilis bája

Címkék: mszp népszava önkormányzat zugló lmp várnai lászló

Ebben a rovatban ezúttal nem a jobb, hanem a baloldali pártmédia szervilisségét mutatnám be. Mert van ilyen is, miért kéne csodálkozni rajta. Legfeljebb az azonnali összefogást sürgető hangoknak mutatnám be a valóság egy szeletét, akik végképp nem értik miért nem ül már például az LMP a szocik ölében, kart nyakba kulcsolva az egyesülés aktusára készen. 

 Egyszer volt, hol nem volt, a Dózsa György úton túl, de a Körvasútsoron innen, volt egyszer egy Zuglói Vagyonkezelő, ahol akadtak bajok. A felügyelőbizottságból kirendelt fideszesek mondtak le, mire a Papcsák Ferenc vezette önkormányzat két év után a bizottság teljes cseréjére szánta el magát.Mit tesz isten az új felügyelőbizottságba az eddigi emeszpés tag helyett a kerület fekete báránya, az elempés Várnai László került. Igen ám, de nem megy ez ilyen egyszerűen ezen a környéken. 

Mert mit tehet az egyszeri képviselő, ha felhívja őt valamelyik pártszava, hogy nebassz, most akkor megvettek kilóra, mert ez a hír járja már ellenzéki körökben is? Annyit tehet, hogy cáfol, ami persze megjelenik a print sajtóban, így:  

várnai - népszava.png

Nem is értem miért ez a finomkodás, mikor megjelentetett volna olyan címen is, hogy Várnai cáfolja a hatszoros anyagyilkosság és nagynyilvánosság előtt elkövetett csecsemőevés vádját. Esetleg az apróbetűk közt eldugva valahol egy sorban lehetett volna említeni, hogy pluszbónusz megvenni sem tudták. Helyette magyarázkodhat a blogján, hogy ejmijafasz, meg, hogy akkor be lehet kapni.

Hogy ezt a cikket ezzel a "pletykával" ebben a formában honnan fújta a pártszavába a szél, nem nehéz kitalálni. Éppen csak ízlésesen hányingerkeltő, mikor ezt azok a szocik csinálják, akiknek zuglói pártvezéréről a vasi seggbekúrós tagbotrány, a Zuglóba áthonosított elnökpuccs, az 500 eltanácsolt zuglói millió, az egyszerű pártaktivisták baszogatása jut eszébe mindenkinek. Azok a szocialisták, akiknek zuglói frakcióvezetője - itt a képen, mutatom, Miki Manó mellett a másik - túl sok kifogásolni valót nem talált a papcsáki önkormányzat eddigi működésében. 

Ahogy nem talált kifogásolni valót a Vagyonkezelő Fb-be delegált Hajdu Flórián sem. Nem talált akkor sem, mikor a kerületi átvilágítást végző CCA Zrt. kimondta: ott éppen mellig ér a szar, és bizony komoly bajok vannak. De nem talált a kötvénykibocsátás tervezésekor, a 20 milliós csíki házvásárláskor, és egyéb más esetekben sem. A kerület szerződéseit rendre Várnai kérte ki, ő hozta nyilvánosságra is, és ezért a balhét is egyedül vitte el, mikor Papcsákék nevelő célzattal kirugdosták az összes bizottságból. Ezek után tényleg annak a Várnainak kell bizonygatnia bármit, aki egyedüli ellenzékiként szétfingotta a nullás lisztet az elherdált közpénzek körül? 

Van bőr a pofátokon jó vastag, és a pártszava keni rá a krémet jó vastagon, hogy ki ne repedjen.

196 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr124615007

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyarországon jól mennek a dolgok, náci vagy libsi, aki mást mond! 2012.06.28. 10:38:13

Magyarország a lehetőségek hazája, aki mást mond: hazudik. Idióta, hazaáruló, esetleg náci. Valamelyik a három közül, mert a mindenkori hatalmat minden ciklusban csak az izgatja, hogy simán menjen a lenyúlás, aki pedig ezt szóvá akarná tenni, azt rögtö...

Trackback: 2013-tól a fizetést a munkáltatók dolgozójuk helyett közvetlenül az államnak utalják 2012.06.28. 10:37:15

Januártól kevesebb gondja és több öröme lesz a magyar embereknek! - nyilatkozta optimistán Orbán Viktor miniszterelnök, aki elmondta, az, hogy januártól a munkavállalók fizetését a munkáltatók közvetlenül az államnak utalják, mindenképp nagyban egyszer...

Trackback: Védelmi pénzt szed a fővárosi önkormányzatoktól a Heti Válasz? 2012.06.28. 08:24:27

A Heti Válasz egy kisebb összegért – éves szinten néhány millió forintnyi közpénzért – vállalja, hogy cserébe nem ír rosszat a pénz átutalójáról – írja a Magyar Narancs. A “kisebb összeget” a Heti Válasz Pest-Budai Látkép ...

Trackback: Tüntess a kaszárnyakapitalizmus ellen! Hozz magaddal még egy csekket! 2012.06.28. 08:21:53

Flashmobot szerveznek szombaton délután 3 órára Matolcsy minisztériuma elé a 2013-as költségvetés terve és az új Munka törvénykönyve miatt. A szervezők azt kérik, hogy mindenki vigyen magával egy sárga csekket. A szervezők azt követelik, hogy a Fidesz-...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a szar, az csak szar.
és kenni kell,nem enni!
ide is illik: politikus szerűek, és ez bővíthető más szókapcsolatra szabadon, oldalaktól függetlenül
Aztakurvabazmeg!

Ezeknek aztán tényleg bármi ráfér az arcára. De gondolom lesz most is pár lelkes szurkoló majd, aki megvédi őket, meg majd jön az összefogás dumával, és persze ezeknek adjunk esélyt mert úgy megérdemlik.

Pfejj.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Ha most kibővíteném a szókapcsolatokat amik eszembe jutnak, kiégne tőle a monitor.
Szánalmas rémbanda ez is!
Ilyenekkel kell élnünk ebben az országban..
ááááááá:(((((
@Penivaldes:

Na, most gondolj bele: mi ezekkel egy kerületben élünk, és a képviseletünkre szerződnének a következő ciklusban.

Csodás kilátások.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Engem már az előző poszt is felbaszott, de ez...Ők lennének a kormányváltók és az "új" önkormányzati vezetők? Ezekkel a módszerekkel és arcokkal?
Érdekelne mit szólnak ehhez azok, akik az összefogást meg a szocikat rendre megvédik. Sipi, kismac, ob.szerver véleményére lennék kíváncsi nem genyózásból, tényleg.

Biztos így kell ennek működni? Tényleg?
@Fabius: inkább bele sem gondolok..
és nincs senki aki legalább egy fokkal normálisabb lenne?
vagy azt nem választanák meg?
@vitéz Thapóccay néma bárány: szomorú. viszont nem látni azt aki esetleg ezeket elküldheti a mamájukba..
és ez nagy baj.
@Penivaldes:

Van nekik egy ősszoci arcuk, Pelyva György. Rá nagyon nem lehet mondani semmit. De.

Ő annyira nem közösködik velük, hogy a képviselői fogadóórája sem a szoci szákházban van, hanem légvonalban 100 méterre az egyik iskolában:

zugloportal.info/files/k%C3%A9pvisel%C5%91k%20fogad%C3%B3%C3%B3r%C3%A1i.pdf

Ja, és a legöregebb, legrégebbi képviselőjüket a honlapjuk nem is ismeri. Mintha nem is létezne:

www.mszpzuglo.hu/index.php/kepviseloink/onkormanyzati
Jusson eszünkbe ez a történet, valahányszor kriptomaszoposok az elempét fikázzák.
@Penivaldes:

Jönnie kéne új pártoknak, vagy az LMP-nek kéne végre országosan is magára találnia valahogy.
Hova lett a kommentem? A blogmotor monnyonle!
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Te ne szólj egy szót se. Nektek Kálival még szerencsétek is van.
@Fabius:

Persze, és a közéletünk nyomokban LMP-t is tartalmaz, mi? Nézz már rájuk, februárban telemásoltak egy oldalt azóta meg semmi, zéró, nulla:

lmpmiskolc.hu/
@Penivaldes:

Tényleg kéne. Mert ebből így énekes halott lesz a választásokra.

Én azért szurkolok a zuglóiaknak, hogy hátha leesik végre az országos vezetésnek is, hogy mit kéne csinálni, mit támogatna a nép. De ahogy nézem eddig nem sokat okultak belőle. Ez a Várnai legalább egy tökös gyerek.
@vitéz Thapóccay néma bárány: bármint ugye az lmp vezetésének.
én valahogy nem hiszek benne, hogy felnyilna a szemük..ha eddig nem nyilt.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "hátha leesik végre az országos vezetésnek is, hogy mit kéne csinálni, mit támogatna a nép"

Az a szomorú helyzet, hogy a nép nem támogat senkit, ha cselekvésre lenne szükség. A nép ül a fenekén, és sápítozik. Cselekedjen más, vigye a bőrét a vásárra más.
@Penivaldes: "ha eddig nem nyilt."

A szemükkel minden rendben. Viszont matekozzunk egy kicsit. Az LMP-nek van a legkisebb, mondhatni picike parlamenti frakciója, vannak vagy 18-an. A helyi közéletben is arányosan hasonló a helyzet.
Vannak aktivistáik, de könyi, Dávid és Góliát harcol, és ti Dávidot baszogatjátok, hogy mér nem nagyobb és erősebb... :-(((((

Nem kurva okos tanácsokra, meg kritikára van szükségük, hanem aktivistákra. Emberekre, akik - hogy úgy mondjam, szarvánál ragadják meg az ekét (vagy hogy).

Klasszikussal szólva, brühühühühü
@Penivaldes: nyílna, mitől? gerinces és tisztességes politikus ritka mint a holló, és még fogy is, épeszű ember meg nem megy politikusnak, tisztelet a megint csak kevés kivételnek. Minek is menne, senki sem szeretné a korpa és disznók mondást igazolni, és megtapasztalni. Nyugodt ember vagyok, de a mindennapi közlekedés a városi forgalomban, szembesülni a társadalom morális, és szellemi szinvonalával, nem tölt el optimizmussal.
@épészmérnök:

Az a szomorú helyzet, hogy ez ilyen béna kacsa mentegetőzés. Mit támogassak az itteni LMP-n? Vannak? Felszólalnak? Foglalkoznak akár a város akár a megye ügyeivel? Tudja egyáltalán bárki, hogy léteznek itt? Ha nem jár ide a Varánuszra a Dfcwolf nevű srác, azt se tudja senki, hogy egyáltalán borsodi szervezet van. Aztán faszául támogatták őt is az időközin. Úgyhogy nem kell ez a szar duma.
@épészmérnök:

Meg amúgy most is kiállt a "nép" Várnai mellett mert erről szól a poszt. Vagy valamit rosszul olvastam?
@vitéz Thapóccay néma bárány: "nem kell ez a szar duma."

Izé. Honnan lennének aktívabbak, ha nincs több aktivistájuk? Mer a népek a blogokon baszogatják őket, de nem mennek oda azt mondani, hogy idehallgass, ezt gondolom, hogy ezt kellene tenni, és én x dolgot megcsinálok.

Attól, hogy te leszólod őket, nem lesznek többen.
@épészmérnök: nem, nem. az lmp.-nek arra van szüksége, hogy felfogja végre, hogy nem langyos tej politikát kell folytatni, hanem kritizálni mindenkit. a kormányt, az ellenzék béna, megszáradt tagjait. ehhez nem aktivista kell, ehhez elhatározás kell. ami bazira hiányzik.
lehet, itt a következő 2 évben ezt folytatni, ami most van, csak az szarevés.
@épészmérnök:

Nem tudom mikor lesz világos, hogy a nép elenyésző százaléka kíván párttag vagy aktivista lenni. 2010-ben a képviseletemre jelentkeztek, azt mondták ha rájuk szavazok engem fognak képviselni a parlamentben. Megtettem, kaptak frakciót, pártámogatást és minden egyebet, én meg jogot formálok ezért cserébe, hogy baszogassam őket ha valami nem tetszik. A pártszervezet építés nem az én dolgom, én a szavazatommal hozzájárultam, hogy az anyagi bázis java adott legyen ehhez.

Jó lenne ezt észbe vésni ha ennyire nem világos.
@Fabius:

"Van nekik egy ősszoci arcuk, Pelyva György. Rá nagyon nem lehet mondani semmit".

De bizony lehetett:)) Most csak azért nem, mert a gennyedék kerületi elnök pikszisébe beleköpött paránykát, és ez nincs megbocsájtva. Bünti van. Lehetőség híján nem tud vétkezni.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Várnai is egyedül van, legföljebb két öreg szocira számíthat, akik nem "fekszenek jól" a pártvezetésnél.

Ha Várnai, mondjuk, elköltözik Palotára, akkor senki sem lesz ott.

Ahhoz, hogy többen legyenek, sajtó kellene, de azt tudjuk, hogy tart a nullához. Az "ellenzéki sajtó" pedig, mint a posztból kiderül, a saját potenciális szövetségeseit úgy kezeli, mint ellenséget. Basszák meg.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: engem sosem töltött el bizalommal az amit a közlekedés címszó alatt műveltek.
@épészmérnök:

Mondjuk onnan lennének aktívabbak és ismertebbek, ha a pártközpont kiutal ötvenezret plakátra egy időközi jelöltnek. De nem utalt. Attól se lesznek aktívabbak, ha te nem szólsz nekik ezért. Sőt, szerintük ezzel minden rendben van. Meg különben is, miért nem nyomtatott nekik "valaki".
@vitéz Thapóccay néma bárány: persze, 2010-ben úgy nézett ki, hogy viharos, de mégis, a demokrácia keretein belül lefolyó ciklusra számíthatunk.

A helyzet azonban drasztikusan megváltozott, és nem változtatható vissza pusztán a képviseleti demokrácia keretei között. Most olyasfajta időt élünk (csak sokkal rosszabbat), mint 85-90 között. Tetszik a nyavalyának aktivistáskodni, a franc akar plakátot ragasztani, és a szomszédját győzködni. Mégis, sajnos, szükség van erre is.
Különösen egy olyan pártnál, amelyik nem száll bele a mutyizásba, és megkísérli a (majdnem) lehetetlent: fekete pénzek nélkül, tisztán működni. Az erőviszonyok eszméletlenül, elképesztően egyenlőtlenek.
@Fabius:
Igen, ez a Hagyó melletti vigyorbomba ugyanolyan klóngyerek, mint a Szijjártó , Rogán és a többi nyommancs. Valahol legyártatják ezeket, aztán sorsolással eldöntik Puchsimiék, melyiket hová szállítja ki a pizzafutár.

Az ősszoci valamiért az, ősi, tehát sokakat ismer, az nem tud ezek ellen szólni? Hogyha Szijjártó-Rétvári (kedvezzünk már Rodeonak is)-klónok lepik el a maszopot, akkor szopni fognak tényleg megint?

Hogy ez így gáz és ha az felgyülemlik, nagy robbanás lesz? Hogy Szanyi kapitány,meg ez a
Hagyó meg a többi húzzon el a retkesbe? (ami a szadeszben az e nevű meg is tett maradéktalanul. Nomen est omen)

De azért ott a kérdés? Ki legen? Mert van egy Várnai, oké. És máshol ki van? Nálunk nimolé, én nem fogom kergetni az illető valaholi blogját, mert bocs, nem ő szavazott rám, hanem fordítva. És akkor meg legyen, ha a Várnai tudja, hogy te itt fórumot biztosítasz nekik valahogy, akkor gyüjjék ide más kerület LMP-se is és nyilvánuljon meg.

Ha politizálás, pláne más politizálás a jelszavunk, akkor menjünk a népek után, mondjuk, magyarázzuk - ha itt nálad, akkor itt nálad, ahogy pl. Gábrielék is teszik nagyon okosan. Én basszus az égben, ha behúztam azt a kurva x-et melléjük - pedig Overdose-t is rajzolhattam volna: volt olyan is, csak soká tartott az európai választásokkor - hát lássak már valami viszonzást.

Az sem állapot, hogy ja a szocik is gusztustalanok és cikik, majd a nép nagy finnyásságában úgyis megtalál minket, habtisztákat. Oké nincs pénzük, oké, a törzsfejlődésük elején vannak - de ide azért irigálhatnának néha. Legalább.

Népszava néha elszáll szar irányba ezek szerint - nem kapnak az újságírók ott fizetést jóformán, mivel hirdetésük semmi, mindennap kétséges, hogy a másnapot megérik-: tudom, van ott hajdani nemzetes ismerősöm - lehet, hogy ez volt valami megrendelés. Szar ügy mindkét félre nézve, e ez a mai magyar sajtó: vagy hídelemeket hirdet és cserébe a jobb segglyukból integet és hirdeti az igét, vagy nem hirdethet épp semmit, de be kell menekülnie ballikba...

Nem védek senkit, szomorú vagyok nagyon. Politikai árvaházban vagyok még mindig.
@Penivaldes: "kritizálni mindenkit. a kormányt, az ellenzék béna, megszáradt tagjait"

Peni, szerinted az LMP nem kritizálja a kormányt és a szocikat?
Te egy másik bolygón élsz!!!
@épészmérnök:

Nem vagy képben úgy látom.

Várnai mögött a legjobb LMP alapszervezet áll tagsággal, és olyan koordinátorral, mint Barta Jani. Ráadásul mi kerületi civilek is támogatjuk amíg így nyomja.
Ha így folytatjátok, ha ennyire nem érdekel benneteket a valóság, akkor ti, igen, ti, állítólag ellenzékiek fogjátok bebizonyítani, hogy nem lehet más a politika...
@Fabius: valóban, nem vagyok képben Zuglót illetően. Csak annyit tudok az LMP-ről, amennyit az interneten keresztül lehetséges. Örülök, hogy Zuglóban jól állnak a dolgok.
OFF:
Ma a következő újságok csücsültek a postaládámban:
Demokrata, Heti Válasz, Helyi Téma. Igen, ez így egyszerre. Én nem olvasom ezeket a szarokat, és nem tévedésből kerültek az én postaládámba. Erre a csomó ,a többi lakó által kidobált példányból következtettem.... Jó mi? Hol is a legmagasabb az önk. adó? Ja, itt Zuglóban... No comment:(
@Fabius: Te is kaptál ezekből a vackokból?
@épészmérnök: Tényleg kevesen vannak. Várják a jelentkezőket.
Bárki feliratkozhat a hírlevelükre, véleményezhet is. Én megtettem, és látom, hogy érdemben próbálnak dolgozni, pl. a törvényhozásban. Szerintem többet agyalnak a fidesz törvényjavaslatain, mint a benyújtóik.
@Monçada bíboros:

A Demokratának és Heti Válasznak a remittendáját rendszerint szétszórják a Mexikói, Nagy Lajos, Thököly határokon belül. Eladni úgysem tudták, hát gondolják olvassatok, a tízmilliós költésbe belefér.

Felénk a Helyi Thémát dobálják csak be, az is esetleges. A Papcsák Harsonát meg egyáltalán nem.
@Gábriel angyal:

Nem, Gábriel, ilyet nem dobálnak. Biztos tudják, hogy Markó képviselő úrnak mekkora feladat lenne minden postaládából egyesével kiszedni. :-)
@saravad: azokon a javaslatokon a mosómedve is többet gondolkodik, mint a benyújtok..
@Gábriel angyal: hozzánk már dobtak be egyszer.
a Helyi Témát szokták egyébként.
@Fabius: Bocs, melyik filmből van a gif az előző posztnál?
Na erről beszélek egy ideje, amit a poszt is mutat. Akkor lenne esély a Fidesz leváltására, ha az MSZP feloszlatná magát. Ha tényleg annyira fontos nekik a demokrácia, akkor tegyék már meg! Az így keletkező vákuum meg majd felszippant egy új formációt, amiben nem gazemberségen nevelt fiatal baloldaliak ülnek. F@szom a mohó, semmirekellő MSZP-s aranyifjakba, meg a hívőikbe is! Épp olyanok, mint a Gyurcsány, aki a puszta jelenlétével erodál minden értelmes akciót.
Uff, én beszéltem!
@Penivaldes: igen, azt látom a Gábriel angyal linkjén.:))
A tartalom sem gyenge, de az a vizuális borzalom, ahogy ezt a szart prezentálják, az iszonyatos. Láthatóan a szerkesztő ízlés és tipográfia területén is komoly kihívásokkal küszködik. Amit fel tud mutatni az a minimális kiadványszerkesztői programismeret (valószínűleg azt is net-es tutoriálokból szerezte). Az egész egy kib.szott káosz, rossz ránézni, rossz olvasni...
@Penivaldes:

"nem, nem. az lmp.-nek arra van szüksége, hogy felfogja végre, hogy nem langyos tej politikát kell folytatni, hanem kritizálni mindenkit. "

Azért ez nem ilyen egyszerű. Ezek a fiúk-lányok orrba-szájba kritizálnak mindenkit. A teljesen új arcok még hitelesnek is tűnnek, bár időnként marhaságokat is beszélnek. Belefér. Én is szívesen nézem/hallgatom őket.Ezek a gyerekek nem igazán akarnak politikusok lenni. A pártépítés, bázisképzés sok-sok-sok idő, pénz, professzionális munka.Ezt láthatóan nem nagyon akarják/tudják. És ez átjön.
Schiffer sok szempontból kilóg ebből a sorból. Ő izzadtságszagúan erőlködik, hogy politikus legyen.Úgy is szocializálódott, hogy egy Gyurcsány típusú politikus lehetne, kisebb képességekkel. Nem véletlen a nagy ellentét/ellenszenv.
Úgy látom, hogy a frakció és Schiffer inkább gyengítik egymást. Ebből nem lesz nagy párt, de szegényebbek lennénk nélkülük.

Azért képzeld el, X kistelepülésen hány ember megy el meghallgatni Schiffer pártépítő fórumát? Kovács/Mesterházira 15-25 ember kíváncsi. Gyurcsányra 160 fő, egy 80 fős teremben, és még belépőt is fizet önként. Ez közelmúltbeli info.
@Monçada bíboros: én nem olvastam el, hanem krumplit pucoltam rajta:))
@Penivaldes: Én is krumplipürét fogok holnap főzni, de ennyi papírra nincs szükségem. WC papírt meg épp tegnap vettem, pedig ha tudtam volna...:))) Hmmmm, azt hiszem az egyikből ajtókitámasztót fogok készíteni...
@orica: Gyurcsány elég jól tudja elmondani a semmit. hasonló karakter mint az ellenhaverja a Viktor. Az is olyan dumát levág, hogy ha nem figylesz simán beveszed, hogy így meg úgy győzzük le az imf.-t, a barnamedvét.
Schiffer okos, csak nem tud beszédet mondani. a népnek meg kell, hogy kiáll a pofa a pódiumra, és hipnotizálja őket szakmailag. értem ez alatt, hogy nem az üres szövegről beszélek, hanem arról, hogy csak adatokkal nem lehet megfogni a drága jó emberkéket.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A Supernaturaból, mert az igazság odaát van.
@Fabius: Kösz!

Jó az a Hagyó Mikis fotó, a két igazi bűnöző... :D
@Monçada bíboros: Ez direkt ilyen bulváros kinézetű. Nem az volt a cél, hogy National Geographic klónokat dobáljanak be, főleg ennyi pénzért. :)
@Gábriel angyal: pedig az nagyon ötletes lenne. a tudomány jobbikos módon...:)
@Gábriel angyal: Értem én, hogy bulvár, de attól még egy hányadék a design. Mondom rossz ránézni és olvasni. Igénytelen fércmunka. Ha az illetőnek minimális szakértelme lenne, akkor nem ilyenre csinálná. Nyilván nem kell Nat Geo szintet megütni, de azért ez olyan szinten igénytelen, hogy akkor sem olvasnám, ha személyesen nekem írták volna.
Mondjuk a vizuális igénytelenség sajnos nálunk általános jelenség...
@Monçada bíboros: a designja az egy dolog. de egyébként sem éri meg olvasni.
@Penivaldes: Van egy olyan folyóirat amiben elég jó témák és cikkek szoktak lenni. Bár lehet ismered.

www.karpatiamuhely.hu/

Szerintem ha ezt dobálnák be többet érnének vele.
@Gábriel angyal: őszintén?
múlt időben:(((
egyébként úgy értem, hogy szoktam, csak kevesebbet mint 4 éve:))
@Monçada bíboros: Értem amit mondasz de szerintem próbálják minél olcsóbban kihozni, ennek meg sajna ez az "ára". :(
@Gábriel angyal:

Bazmeg, te jobban bele vagy zúgva a Jobbikba, mint én a sárlizteronba!
:DDDDDDDDDD
Nem hiszem, hogy nem találnának valami egységsugarú szimpatizánst, aki ne tudná ezt 1000x jobban megcsinálni. Valszeg valamelyik pártvezér haverjának kellett fizetett meló. Ennyi a történet szerintem.
A 90-es években olvasgattam RPG fanzine-okat, azok igényesebben voltak elkészítve, pedig azokat sem profik csinálták, hanem unatkozó fiatalok...
LMP-ről annyit, hogy el akartam menni aláírni a népszavazási kezdeményezésük egy részét, abban az időpontban és oda, ahol a közlésük szerint várták volna a népeket.
Mindkét helyre elmentem, egyik helyen sem voltak ott.
Mindezt a második legnagyobb városában az országnak.
Én nem csodálkozom, hogy nem járnak sehol...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
mostanában imádatot tárgya nem tűnik annyira öregecskedőnek, mint pár éve.
hiába a kor sárlizteront is megeszi..:))))

Gábriel számára a Jobbik az imádott nő..._)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az baszna be. :) Egyébként ha már volt itt ma parlamenti "közvetítés" ez egy elég korrekt felszólalás volt a költségvetés vitájában.

youtu.be/Prn4LVUNiH8
@Penivaldes:

Gábriel megtestesíti élőben amit az internetes kampány kiadványában kért az aktivistáktól a párt :-)) De betűre.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Szerintem én annál sokkal renitensebb vagyok. :)
@vitéz Thapóccay néma bárány: Na jó akkor majd én eljátszom az ördög ügyvédjét. Nem védem az MSZP-t, pláne nem a méltatlanul primitív, szájbarágós, olvashatatlanság határát súroló Népszavát. Nem MSZP vagy Gyurcsányfan vagyok, hanem demokráciafan.
Nyilván gennyládák mindenhol vannak. (kivéve természetesen az LMP) De azért tényleg ez most a legfontosabb? Mindenki genyó (egyébként igen) csak az LMP a megmentő? Egyetlen valamire való tettük a Köztársaság, a jogállamiság és az alkotmányosság védelmében az volt, hogy feljelentették Gyurcsányt a sukorói telekcsere miatt. Más baj nincs pillanatnyilag az országban ugye? Ha becsukatjuk Fletót, akkor minden fasza lesz rögtön.
Ez a Népszava cikk (fizetett hirdetés? :)) van legalább akkora támadás a demokrácia ellen, mint az Alaptörvény, vagy Szalai Annamária saját bejáratú média-waffen SS-e.
És még egyszer mondom, NEM vagyok MSZP-s. Vesszen az egész múmia banda! De nincs más. El kell dönteni lassan, demokráciát akartok -e, egy rakás kicsinyes, gennylelkű politikussal, vagy Orbánisztánt vágyjátok inkább. Mert álmodhatunk pillangót magunknak, de választani e kettőből kell majd.
Jaj mit fogok én ezért kapni.

NEM vagyok MSZP-s!!!!!

Mondom NEM!!!!!
@orica: Nekem Schiffer oly módon ellenszenves, hogy ihaj. Nem tudom, miért, nekem a casládjával nincs bajom; sőt az egyik nagybátyját - a filmest - kimondottan nagyra tartom, a fővárosist már nem. De Schiffer lénye valóban taszajtó, na.

Én - ahogy már párszor írtam - olvasnám Kukorelly (ha már nevét adta ehhez) írásait, sőt nézném és hallgatnám is őt, mivel tehetséges és szerepelt már néhányszor, nem lehet az neki már kihívás. De hallgat, sehol sincs. Jávor se hús, se hal nekem, az az Ertsey a nyuggeres dumájával felbaszta nagyon az agyam (emlékszel tán, Tótánál a FB-on keringőztünk ezen).

Sajnálom, szimpátiát nem bírok növeszteni a semmire, amit eddig megtapasztaltam. Nem tudom, ki ez a Várnai, de ha nyüzsizik és betojatja Papcsákot, akkor szerva ott és a pont is, grat neki!
@Gábriel angyal: Too much, túl sok a nemzeti szín, harsogó, így elvész minden a nagy katyvaszban. A bulvárban van ízlés és hangsúlyozás.
@Gábriel angyal: Te hozod az elvártat, sőt túl is teljesíted mindig. Te vagy a Jobbik Márványembere - ha láttad Wajda híres filmjét.www.port.hu/a_marvanyember_czlowiek_z_marmuru/pls/fi/films.film_page?i_film_id=1594

Bár téged még használnak, nem vagy még útjukban.
Na Gábirleék diadala: velemenyvezer.blog.hu/2012/06/27/jobbikos_javaslat_a_btk_-ban_egy_ev_a_szent_korona_megserteseert

[..]"Egymással versenyeznek
Az egészből persze tisztán kiolvasható a jelenlegi parlamenti jobboldal modorossága és pozőrködése, ahogy a Fidesz és a Jobbik egymással versengve próbálnak meg nemzeti pátosszal körbevenni mindent. Ahogy a rendszerváltozás utáni húsz év sorá gyakran szinte nevetségesen és megalázóan mellőzték ezeket a szimbolikus kérdéseket, most legalább ennyire izzadságszagúan próbálják meg ezt kompenzálni."

Bocsika, de mivel nem királyság, hanem köztársaság vogymuk -ha most nem is deklarálja ezt a Tákolmány - , ezért javasolták anno a Kossuth-címert és passz. Senki nem gyalázta akkoriban a koronát, hanem egy olyan fontos történelmi relikviának tartotta, amit a Nemzeti Múzeumban megtekinthet és tisztelhet bárki bármikor.

Aztán a Parlamentbe költöztetésével és a hajókáztatásával elkezdődött a dolog abszurdba hajszolása. Ami most ezüsthajós happy endet ért.
És mindenki üveges szemmel meccset néz, ez is látszik. :-DDD
@shinichi:

Tőlem nem fogsz kapni, a véleményt én kértem. Amúgy se érdekel milyen fan vagy. Az érdekel hogy az összefogás pártiak szerint így kell ezt? Várnai nem tett a zuglói maszoposok ellen semmit, sőt elvégezte az ellenzéki munkát mindenki helyett. Akkor mire fel járatják le ezek a patkányok, akiknek a posztban soroltakért kurvára lapítani kéne?

Ha ilyenek a módszerek még mindig, ha ilyenek maradtak az arcok, akkor a maszop a kurva anyjával akarjon összefogni mert velem nem fog.
Na akkor garázdákodok: ugyan a maszop is szarhalom, de ennyire sok kártékony nímandot még ők sem szabadítottak a magyar kultúrára: orulunkvincent.blog.hu/2012/06/27/okovacs_enekel
@vitéz Thapóccay néma bárány: Megadtad a választ:[..]"akiknek a posztban soroltakért kurvára lapítani kéne?" Megzavarta őket a lapításban.
@a szív fészkei:

Én a magam részéről javasolnám a Szent Korona mellett büntetőjogi védelemben részesiteni a Szent Jobbot is. Meg a gazdáját is :)

(Ja, nem a Bazilikában levő Szent Jobbra gondoltam, hanem a bazi* likában levőre. )

*bazi nagy(kis)vezír

Mi ez az állatság? Ezek szerint ha pl. azt mondom, hogy a szentkorona (sic! de már ez is másfél év nehéz vas), ha a Viktor a fejére teszi, onnantól kezdve faszkalap, akkor kivégeznek? (Na jó, egyenlőre a kivégzés mint büntetési forma kimaradt, de nem a jobbikosokon múlott)

Bazz, ez már kezd Thaiföldre hajazni, ahol az uralkodóról dehonesztálót nyilatkozókat bebörtönzik.

Ebben az országban tort ül az idiotizmus.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Az érdekel hogy az összefogás pártiak szerint így kell ezt?"

Nem, természetesen nem így kell, de erre nem az a megoldás hogy akkor ezekkel nem fogok össze és kész. Ki kell kényszeríteni a teljes megtisztulást. Mert engem meg az érdekel, hogy megéri-e ennek a dolognak a megtorlása a még négy év Fidesz uralmat.
Az ilyen rohadt egyedeket ki kell vetni a közösségből, mint a daganatot. Azt érdemli az ilyen, amit Fabiustól kapott, sőt még ennél többet is. De az akkor sem járható út, hogy akkor ez a párt is kipipálva, nem érdekel bármit akarnak, bármit mondanak. Lássuk megteszi-e a vezérkar amit Rogán meglépett földügyekkel kapcsolatban. Most a Maszopnál pattog a labda, értésükre kell adni, hogy ezt nem tűrjük, változást akarunk. De ha rájuk hagyod az egészet, akkor itt maradunk a Fidesszel, és mehet Bécsbe utcát söpörni az aki meg akar élni.
@DarthVader:

Hosszú távon az a lényege, hogy a Kedves Vezető lecsaphasson az őt le elmebeteg gumicsizmás focistázza, mint én most. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

elkúrtam itt-ott, de azért érthető :D
A nagy összefogás kórushoz még azt is hozzá lehetne tenni, hogy az eddigi legnagyobb ellenzéki összefogást a kerületben, a Bosnyák téri tüntetést és a petíciót a Hermina úti rendelő bezárása ellen szintén Várnai és a helyi LMP szervezte. Magyarul nem az összefogás-kórust harsogó MSZP, hanem a "csúnya, együttműködéstől elzárkózó, Fidesz-fiókszervezet", ami így elérte, hogy az időseknek (MSZP-szavazók!) ne kelljen az Örs vezér téri rendelőbe járniuk és tömegnyomort átélniük lehetmas.hu/hirek/34505/eredmenyes-zugloi-tiltakozas-megsem-szuntetik-meg-a-szakrendelest-a-hermina-uton/.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :-D Ja. Tehát a Jobbik megint nem ellenzéke a Falábúnak, aki néha fejbe csapja magát a koronával. De nem áll jól neki.
Amikor meg a Magyar Nemzet hozza le a hazugságait, akkor meg rohadjon meg az összes fideszes, ugye? :)
Azért Hagyó aláírása se semmi: tisztára ovális, rácsos börtönablakot formáz maga magának a sok cikornyás krikszkraksszal. Be is jött neki.

Na ez meg a másik oldal trágyahalma: www.femina.hu/hirhatter/tokody_ugy_elkepeszto_magyarazat_az_operahaztol
Ha egy barom miniszterelnök kijelenti, hogy 150 ezer rokkant embert vissza KELL terelni a munka világába, mi ez ha nem jogsértés? Ezzel utasítja felbérelt fideszes doktorait a kötelező visszaminősítésre, független a rokkant állapotától!
Több diplomával, 56 éves nő létemre, két eltartott gyermekkel, 10 éve rokkantkét, tele a rokkantnyugdíjra felvett hitelekkel, kiesve a szakmából hova a jó édes anyámba menjek dolgozni, Te barom Orbán viktor?
Hány ezer családot, életet, gyermeket teszel tönkre?
Aljas, sunyi, jellemtelen szarházi banda!
A Fidesznèl korruptabb, inkompetensebb ès antidemokratikusabb párt nincsen. A Fidesznek a legfelsôbb vezetèse korrupt.

A tèny az, hogy a szociknál volt/van jònèhány korrupt kèpviselô, míg a Fidesznél van jònèhány nem korrupt. Habár Ángyánt leszámítva szerintem mindenki cinkostárs ès/vagy korrupt.

Nincs ès soha nem is lesz olyan párt ami korrupciò mentes. A lènyeg a korrupciò mértèke ès formája. Míg a szociknál elvétve ès pár 100 milliòs volt ès egyènek voltak korruptak, addig a Fidesz központosította a korrupciòt, a legmagasabb kormányzati körbôl jön, központi utasításra ès 100 milliárdos nagyságrendben. :(

A korrupciò minden
@Lacdelo: nem vagyok hajlandó elfogadni a szocik ilyesfajta mentegetését, ez annyira jellemző, mi az hogy nem volt intézményesített korrupció náluk? Miért, az autópálya-építés mi volt? Budapest, BKV stb mi volt, ha nem egy bűnszövetség által elkövetett sorozatrablás? És akkor azokat az eseteket nem is említem, amikor a Fidesz sem volt nekik büdös, mert lopni együtt jó (költségtérítések, Sláger-Danubius, a Margít Híd felújítása Közgép-Strabag konzorciummal stb)
Mi volt az autòpálya èpítèsekkel a szocik idejèben. Èn semmi konkrètumròl nem hallottam. Te igen?
@NWolf:

Mellesleg ha ez így igaz, ahogy mondod, hogy lehet az, hogy az Mszp pènzszûkèben van?
@Lacdelo: 5szörös áron építettek 1km autópályát, mint ugyanakkor a szintén nem korrupciómentes paradicsom horvátok. Látom ez nálad kimaradt
@Lacdelo: nyilván azért, mert az országhoz hasonlóan ők se tudnak gazdálkodni, csak eladósítani. A gazdasági analfabétizmus nem zárja ki az intézményesített korrupciót.
Nem pontosan értem, mi a probléma.
Elmagyarázná valaki a gyengébbek kedvéért?

Köszönöm!

-wilson
A Fidesz ha megnyeri a következô választást, akkor 8 èv alatt annyi közpènzt sikkasztana el, amibôl èletük vègèig luxusban èlhetnènek. :(

2 èv alatt 100 milliárdokat loptak. 8 èv alatt ez már 1000 milliárdokra rúgna. Megengedhetjük?
@NWolf:

Melyik autòpályát a magyarok ès melyiket a horvátok?

Nem kötözködök, csak utána szeretnèk nèzni, hogy mennyire valòs az állításod.
@NWolf:

Még a Fideszt sem nèzem annyira pancsernek, hogy eltudna herdálni milliárdokat anèlkül hogy ne biztosítsa a jövôjüket ès a pártkasszát.

Az Mszp-ben milliòs tètelben loptak, amivel le is buktak, míg a Fidesz milliárdokat sikkaszt el törvènyesen. :(
@Lacdelo: Az autópályaépítés milliárdokba került az országnak, a Margít híd felújítás pedig 8 milliárddal került többe a Fidesz-MSZP (Közgép-Simicska) konzorciumnak köszönhetően, amit elég intézményesítetten SZDSZ-Fidesz-MSZP nagykoalíció szavazott meg a budapesti közgyűlésben

vastagbor.blog.hu/2009/04/28/1_km_autopalya_326_millio_forintert

"Horvátország

Vagyis: 63 km új autópálya és 23 km bővítés. 45 milliárdért. Vagyis minden egyes kilométer 523 millió forintba kerül.

Magyarország:

1, Balatonkeresztúr - Nagykanizsa
35 km, 62 milliárd forint -> 1 km 1770 millió forint. HATSZOROS (!!!) ár, bmeg!

2, Nagykanizsa - Becsehely
18 km, 35,9 milliárd -> 1 km 1994 millió forint.

3, Letenye - országhatár
1,1 km, 1098 millió forint"

Kíváncsi vagyok a további érveidre az MSZP mellett, mert ha ez nem intézményesített és nem lopás, akkor nem tudom micsoda.
"Az erőviszonyok átalakulását jól jelzi, hogy a Vegyépszer mostanra az iparági híresztelések szerint az életben maradásért küzd, miközben az egykor általa pátyolgatott Közgép olyan nagy munkának lett a konzorciumvezetője, mint a Margit híd közel 21 milliárdba kerülő felújítása.
a végleges ár jóval meghaladta a főváros eredetileg tervezett 13 milliárdos költségkeretét. Ez nagy sajtóvisszhangot váltott ki, a fővárosi közgyűlésben azonban nem volt nagy tiltakozás egyik oldalról sem. A fővárost akkor irányító Demszky Gábor stábjának egyik tagja szerint a főpolgármesterben felmerült, hogy érvényteleníteni kellene a pályázatot, de tanácsadói lebeszélték erről, mondván, hogy valószínűleg egy újabb tenderen is a Közgép, Hídépítő és a Strabag hármasa nyerne, "

www.origo.hu/itthon/20101206-a-kozgep-es-a-fidesz-kapcsolata-a-ceg-tortenete.html?pIdx=1

Margít Híd +8 milliárd, Fidesz- MSZP- SZDSZ , Közgép-Strabag

EZ nem intézményesített lopás?
Na míg huzakodtok, ki mennyit lopott, ez a közeli jövőnk: www.borsonline.hu/20120627_meglepo_latvanyt_nyujt_az_epitmeny_a_semmi_kozepen__foto A nagy semmin dolgoznak, szépen alakul - elkészül a stadion is hozzá nemsoká.
@Fabius: Off, de lepényként is nagyon fincsi a zukkini hidegen-melegen, kösz az ötletet!
@miva?:

Megmondhatom a szerintem tutit, miközben teljesen egyetértek veled?

Az MSZP-re semmi szükség nincs, mehetnek a levesbe. A fideszre sincs, ők is menjenek a levesbe.
Az LMP nagy talány, a Jobbikról inkább szót se, a KDNP pedig egy bohózat, őket bottal kellene kikergetni a Parlamentből, mert nem oda valók (ahoz képest, hogy kereszténynek vallják magukat, elég képmutatók).

Amire szükség lenne, az (legalább) egy jó jobbos (konzervatív) és balos (szoc, és/vagy szocdem) párt, plusz egy liberális alakulat, aki reprezentálja a ahazi, mintegy 8-10%-nyi liberálisan gondolkodó szavazót.

Ennyi, de ebbe ne értsd bele a gazdasági érdekszférák/lobbyk akaratait.

Hasonlat:
a magyar focinak szüksége lenne egy jó Fradire és egy jó Újpestre, valamint több erős vidáki csapatra is (egyszerre), ez lenne e felemelkedés záloga - a politikában is.De nincs ilyen, főleg Fradi és Újpest nem.

A fidesz és az mszp ideje lejárt (mindkettő erősen mszmp csökevény, ugyanis), az lmp kérdőjel, többi pedig mintha nem is lenne, légypiszok.

A többi párt pedig smafu, minzt ahogy a nagy pártok dumája is az.
Porhintés, maszlag, blődli.
@shinichi:

" Lássuk megteszi-e a vezérkar amit Rogán meglépett földügyekkel kapcsolatban. "

Ez a lássuk megy 2010 óta mikor milyen megújulás címén és itt tartunk. Mire nem volt elég a két év?

Kényszerítsük őket? Oké. Mondd meg hogyan. Mesterházyt hallottuk már a parlamentben Fabiustól "kölcsönzött" poénnal szónokolni, de erről a Tóthról meg a viselt dolgairól kb a huszadik posztor írja hiába. Neki a maszop aktivisták fejére is rá lehet szarni a pártvezetés tudtával. Keressél csak rá, valami Tócsa szeretlek a blog neve amin leírják ezt ők maguk.

Mit akarjak én ezekkel összefogni? Miért én legyek megint akit a hányás kerülget? Én nem vagyok kiszolgáltatva a szocik kénye kedvének ők viszont ki vannak az enyémnek-miénknek.
@épészmérnök: Én egy jó kis kormánypárti koszfészekben élek, egyetlen LMP-tagot sem ismerek,(úgy értem, hírből sem, látásból sem) itt jelöltjük sem volt. Ez itt a Dunántúl nem épp világos vidéke, horribile dictu még a megyében sem volt jelöltjük 2010-ben. Ilyenkor hogy lehet támogatni?Itt tényleg érvényesül az, hogy (a kormánypárt részéről)"ha nem vagy velünk, akkor nem vagy".
@N@a szív fészkei: cukkinisütit szeretitek?Mert az sem elvetendő:)
@épészmérnök: A sajtó nagyon jogos pont, de a költségeire hivatkozva többször el lett vetve. Sajnos mivel még nincsenek maffiózók a pártban, akik hozzák a saját embereiket, alacsony a létszám és alacsony a mozgástér. Nem könnyű úgy nyomni, hogy nincsen nómenklatúra, ami tolja be a milliókat, későbbi állami megbízásokban reménykedve.
@NWolf: Aha. Már máshol és máskor elmondtam: amikor az M0 déli készült, a Gyurcsány -kormány minisztere, Bajnai Gordon azt találta mondani, hogy a közbeszerzési eljáráson felmerült a kartell-gyanú (olyan árajánlatok jöttek), és ha bebizonyosodik, a kartellezésben részt vevő cégek vezetőire végrehajtandó szabadságvesztés vár, ezután olyan ajánlatok érkeztek, hogy az eredeti összegből az M31 Gödöllői szakaszra is futotta. Utána lehet nézni.
Úgyhogy ez a duma az autópályás mutyiról annyiban igaz, hogy tényleg drágábban épült. De hogy kormánymutyi miatt, az kérdéses.

Most a Közgép nem kartellezik.
a konkrét ügytől függetlenül, de ahhoz kapcsolódva.

1. Miért, kedves Varánusz, Te tán nem tolod ugyanolyan keményvonalasan az LMP-t, mint a Népszava az MSZP-t? Volt már kritikád velük kapcsolatban? (Ha netán igen, akkor pardon.)

2. Ha már cikiség, akkor Karácsony LMP-főember kampánytanácsadóskodása Horn Gábor mellett és bedolgozása a MEH-be legalább akkora cikiségfaktor, mint egy szerencsétlen fénykép Hagyó mellett.

Nem ismerem az a fickót, aki Hagyóval fotózkodik, de mégis mit bizonyít egy fénykép? Semmit, csak hangulatkeltésre jó.

3. És tetszik-nem tetszik, az MSZP hegemón pozíciót tölt be az ellenzéki oldalon, ez azt jelenti, hogy az erő pozíciójából tárgyalhat az ellenzéki összefogásről.
Ha pedig Várnai elindul a helyi MSZP-jelölttel szemben, akkor ő a Fideszt segíti, ez egyszerű, mint az egyszeregy. Matematika.
Megjelent a népszava, benne van a pék fa*a.

Aki nem vesz népszavát, vegye be a pék fa*át.

Csikóst a pártba!
Adót a szélre!
@Kürosz: Ha az MSZP nem megélhetést akar biztosítani a politikusainak, hanem valóban a demokrácia fontos neki, akkor feloszlatja magát, teret adva ezzel egy tisztességes formációnak a bal oldalon. De nem. Inkább rátelepülnek minden médiában nagyot durranó akcióra, és ezzel maguk erősítik a Fideszt. Gusztustalan banda, akárhogy is magyarázod. Már csak egy lépés választ el attól, hogy újra elővedd a szavazatod elveszik, ha nem ránk szavazol érvet, ami pont a demokrácia lényege ellen elkövetett legnagyobb bűn.

Részemről a Fideszt a legrosszabb esetnek tartom, de ettől még soha nem fogok az MSZP-re szavazni, sőt egy koalíciót is kikérek magamnak! Nagyon remélem, hogy a 2018-as választásokon a Fidesz és az MSZP összesen nem szerez 3%-ot, és végre nálunk is eltűnik - a régióban utolsóként - az összes pártállam által megálmodott rendszerváltó "demokratikus" tömörülés, és helyettük egy valós civil bázison alapuló tisztességes pártnégyes - ötös, hatos - intézi majd közös ügyeinket. Én minden olyan pártot alkalmatlannak tartok arra, hogy engem képviseljen, ahol nincsenek következményei a legvérlázítóbb dolgoknak sem. Nagyon nem vagyok LMP szimpatizáns, pl. atomenergiaügyben kivejezetten populistának gondolom őket, de ez az egyetlen formáció, ahol még nem bukkant elő olyan dolog, ami eleve alkalmatlanná tesz egy pártot a szememben. Matematika? A szlovén választást olyan formáció nyerte, amelyik 1 évvel a választások előtt még nem is létezett! :D

Lehet visszamenni a civil szférába, kedves politikusok, és lehet várni a biztosan bekövetkező számonkérést minden oldalon! Ha nem ma, hát 6-8 év múlva mindennap címlapon lesztek a pitiáner mutyitokkal, a gyerekeitek, unokáitok még nagyobb örömére! Gondolom megnyugtató ezzel a tudattal élni. :D
Lehet, hogy naív vagyok, de magyarázza meg nekem valaki, miért lett volna inkorrekt ez a Népszava-cikk? Felvetette a problémát és közölte az érintett véleményét. Saját véleményt egyáltalán nem fogalmazott meg, még a sorok között sem. Ez az újságíró dolga. Ha más érintettek másként látják, majd szólnak, és akkor ők is kifejthetik az álláspontjukat. Ez a normális menetrend.
Amit a blogoló kommentárként ír, az sok fontos információt tartalmaz, és én el is hiszem ezeket, de azokat Várnai nyilván nem mondta el az újságírónak. (Erre magyarázat lehet nyilatkozatának utolsó mondata.)
"Ebben a rovatban ezúttal nem a jobb, hanem a baloldali pártmédia szervilisségét mutatnám be."

így legalább mondhatják magukról a blogírók, hogy függetlenek. minden 125. fideszfikára beraknak egy óvatos felháborodást a "baloldal"-al szemben, oszt csá.
@ősbölény: Népszava főcím:

ŐSBÖLÉNY MÉG MINDIG TAGADJA, HOGY KÖZE LENNE A PEDOFILBOTRÁNYHOZ!

Ezalatt kifejtheted az álláspontodat :D

A cikket nem olvassák annyian, mint a címet, így te az emberek nagyobb részének a szemében pedofil vagy. Ennyi.
@ősbölény: Nem vagy naív, Varánusz valószínűleg csak a címet olvasta el. Az MSZP-t pedig lehet ekézni, ez nem használ az LMP-nek, de még inkább a Fidesznek. Szar dolog belátni, tudom, de még mindig ezek a komenyisták a második legerősebb párt, ők vannak a legközelebb a Fideszhez. Lehet hivatkozni a komenyista nyuggerekre, verni az asztalt, éseztígyhogy, de ez van. Demokrácia, aranyapáim.
@ödönke666: pár évvel ezelőttig is visszakereshetsz ám. A kormány kapja a legtöbbet, mert ő taszajt romlásba. Ha a kormány balos, akkor a baloldal gyalulódik, ha jobbos - ami nincs is a politikai palettán - akkor a jobb. Mitől jobboldali a Fidesz?
@sajtoskenyér: Nem lesz ez mindig így. Lásd a fenti véleményem. Mi védenivaló van még az MSZP-ben? Amikor az a Mesterházi az elnöke, akiről mind tudjuk, hogy hol járt Gyurcsány alatt, amikor minden megyei közgyűlésben olyan karakánul helyt álltak, amíg ők túrták a zsírosbödönt, és amikor a mohóságukkal és alkalmatlanságukkal ránkszabadították Orbán Viktor Miniszterelnök Urat?
@ödönke666: Igen, de valahogy LMP-fikázással nem sűrűn találkozom. Pedig egy-két kokit oda is illene kiosztani egy bebukott népszavazási kezdeményezés vagy a 2 éve tartó, bejutási küszöb közelében tartózkodó választói támogatottság miatt. Oké, a kalapból mindig elő-lehet húzni Hagyót, Zuschlagot, Gyurcsányt, de ha valakinek nem tűnt volna fel, ők már nincsenek a szociknál. Mesterházy még a kommunista ősbölényeket, mint Kiss, Lendvai és Kovács, is a háttérbe tolta. Esetleg kasztrálja magát, akkor elég lesz a mea culpa az elmúltnyolcévért?
@miva?: Na ez nagyjából a Véleményvezér színvonala...a szocik csak ne ugassanak, mert ők tehetnek arról, hogy Orbán megszerezte a kétharmadot. Mesterházy pedig valóban egy karrierszocialista, de tudtommal nem volt benne semmilyen mutyiban vagy nokiás-dobozban. Ha azért fújunk rá, mert a politikából él, akkor az LMP-seket is lehetne utálni, mert ők sem tescós minimálbérből éldegélnek.
@miva?: Hát ez az! Többet kellene olvasni, tájékozódni. Ezért más a blogírás és az újságírás, pártközeli sajtó ide vagy oda.
@sajtoskenyér: Az MSZP vidéki arcai ugyanazok, akik tizenéve ugyanott vannak. Volt szerencsém megismerni Mesterházit akkor, mikor gyurcsány volt a sportminiszter, és hát nem zártam a szívembe :D

De mindegy is. A mostani Fidesz kurzus kicsit elhomályosítja az MSZP dicsőséges napjainak emlékezetét, de akkora az elutasítottsága és a hitelességdeficitje, hogy innen már nincs visszaút. Ezenfelül az MSZP legalább 3 párt, ahol a jelölési mechanizmusok egyszerűen viccesek lennének egy működő országban, nálunk pedig tragikusak. Ha bomlott volna idejében, akkor persze elveszett volna egy csomó szervezeti mankó, meg pénz, de lenne esetleg egy tisztesség látszatát felmutatni képes baloldali tömörülés. Nincs, csak a tilitoli van, és mibel láttuk, hogy Orbán milyen szépen meghúzta magát ellenzékben, nem lehetünk biztosak abban, hogy az MSZP-nél nem ez történik.

Ha engem kérdezel, én igenis fontosnak tartok egy egészséges demokráciában legalább egy balos pártot - inkább kettőt - , és reménykedem, hogy Bajnai összehoz egyet. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok balos beállítottságú.
Mesterházyt lehet szeretni vagy nemszeretni, de ami tény: a 2010-es választási pofon és Gyurcsányék kiválása után is egyben tartotta a pártot, ami 10 százalékos támogatottság alól, a Jobbikkal való holtverseny mellől mára a Fidesz közelébe került. És ez nem csak a Fidesz bénázás következménye: személyes forrásokból tudom, hogy az MSZP helyi szinteken kibaszott aktív, szerveznek, fórumoznak, helyi kezdeményezések mellé állnak. Attól, hogy ez nem jön le az országos sajtóban, ez igencsak megdobja az országos eredményeket. Attól, mert a parlamentben Mesterházy nem akkora szónoki tehetség, mint mondjuk Vona vagy Orbán, még kiváló a szervezőkészsége és a vezetői képessége.
@miva?: Ne reménykedj. Bajnai Gyurcsányékkal van.
@miva?: Az MSZP egyre jobban összekapja magát, amit a közvélemény-kutatási eredmények is mutatnak. Lehet őket utálni, de azt is tudomásul kell venni, hogy nagyon sok támogatójuk van, és egyre többen visszatalálnak hozzájuk. Egy kicsit valóban későn váltak szét Gyurcsánytól (és nem bomlottak), ha ezt hamarabb megteszik, már előbbre lennének. Gyurcsány ráégette az MSZP-re a nevét, ezt nehéz lesz elfeledtetni.
@hotredchili: Kérlekszépen, ilyenkor ott csinálni kell magadnak egy LMP-csoportot, semmi akadálya nincs, ha egyetértesz az alapelvekkel (amik minden jobb érzésű ember számára elfogadhatóak szerintem). Az se kell, hogy tag legyél, elég tudni, hogy számíthatnak rád.
lehetmas.hu/tejossz/
Egyébként ha már Pártszava a Népszava: mi a büdös l.f.szt keres Németh Péter, a szociközeli Népszava főszerkesztője kétnapos buliján? Nem adok neki sok időt, előbb-utóbb lapátra kerül a seggnyaló gyurcsányista...
mármint Gyurcsányék kétnapos buliján
@Kürosz: Mi ez a hülyeség? Horn Gábor és a kormány mióta egyenlő Hagyóval és a korrupcióval? Karácsony a munkáját végezte annak, aki megfizette. Más kutatók meg a Fidesznek meg az MSZP-nek dolgoztak, aki ebben kivetnivalót talál, az nem normális.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Na és a fidess is.
Fabius már írtam nagyon szeretem az írásaidat akármelyik oldalról írsz blogot mindig ülnek.
Még akkor is ha némelyiknél más a véleményem.
Arról hogy az LMP milyen párt lenne ha hatalomra kerülne csak találgatni lehet. Az a baj ha egy politikus hatalomhoz jut mindjárt másképp látja a lehetőségeket. Sajnos az embert /legalábbis/a zömét megváltoztatja a tény hogy hatalmat érez a kezében, és nem is jó irányban gondolom. De valamilyen összefogás akkor is kellene a fideSS, a pénzpárt és a jobbik ellen. Jó ötletem nekem sincs, de hát én nem vagyok elég okos ehhez. Vannak azonban civil szervezetek is. Lehet hogy csak én nem figyeltem, de nem veszem észre hogy az LMP /feketeló/ bármelyikkel építene kapcsolatot. Talán te tudsz ilyen kezdeményezésükről. Egyben azért egyetértünk, hogy ennek a mostani bagázsnak mennie kell. Akkor volna jó az országnak ha mindörökre eltűnnének.
Nem egészen értem, hogy mi ez a sírdogálás itt a " szemét" szocialistákról. Mintha Gyurcsányt például egy Schiffer nevezetű manó jelentette volna fel Sukoró ügyben, aztán nyomta a Döbrögizést, nem is egészen értettem, hogy mit akar mondani. Az persze nem egy szavazatoptimalizációs húzás volt, hanem maga a Nemzet élő lelkiismerete. Az is kellemes húzás volt, amikor egy bizonyos Karácsony Gergely belengette, hogy ha a másik képviselőjelölt több szavazatot szerez a II. kerületi választáson, akkor visszalép. Aztán visszalépett? Ugye, ugye, hazudunk éjjel, hazudunk nappal, hazudunk minden hullámhosszon. Bezony a politika már csak ilyen mocskos biznisz, és éppen az LMP bizonyítja, hogy nem lehet más.

Nehogy legyen bármely illúzió arról, hogy bárki is meg AKARNA egyezni az LMP-vel. Ők már titokban le vannak írva, mert megbízhatatlanok (adott esetben simán előidéznének egy koalíciós válságot egy új kormányban, azért, hogy játszhassák a cicafiút a választók előtt). Legyünk őszinték ez sem szép húzás a szociktól, de megint csak érthető, hogy nem akarnak bevenni a kormányukba egy gyenge láncszemet.
Ja és mi az az összefogás? Hát ha az LMP netán jól tematizálná a politikai közéletet (oligarcházik egy kiadósat), akkor gyorsan belengetik a nagy összefogást, erre az LMP elkezd kígyót békát ordibálni, megmutatja, hogy milyen összeférhetetlen, és ahelyett, hogy törne fel, mint a talajvíz, szépen visszaamortizálódik a bázistámogatottságára.

Sőt, a választásokkor, ha netán a szocik nyerők lennének, de az LMP nélkül nem megy, akkor valószínűleg a vezércsel is bemutatásra kerül, mint anno Viktor és az MDF esetében: a.k.a: nem vállalják a kormányzást, új választásokat íratnak ki, közlik, hogy jelen esetben igenis Bandi és Benya tehetnek róla, ha Vikusz kap még négy évet. És volt LMP a parlamentben nincs LMP a parlamentben. Nem szép dolog? Nem ám, de simán belefér a politikába. (mondom ezt egykori MDF szavazóként).

Nos fiúk és lányok, ahelyett, hogy földet hurcolnátok a Fideszes polgi irodája elé, meg álarcosbált rendeznétek ötven emberrel a parlamenttel szemben, meg Green Peace-eset játszadoznátok a parlamenti behajtónál, lehetne meggyőzni a magyar népet, hogy a., ti nem azért nem vagytok korrumpálhatóak, mert a kutya sem akar korrumpálni benneteket (mint a pattanásos srác esetében, ki nem a leendő feleségének őrizgeti a szüzességét csak simán rusnya ahhoz, hogy a csajok lefeküdjenek vele). Mondjuk kicsiben lehet azzal kezdeni, hogy a lakhatási támogatási ügybe keveredett (hopsz, meglepetééés) LMP-s kiscsávót szelíden kitessékelitek a frakcióból, mert nem mutat jól a nagy antikorrupciós harcban.
b., Be lehetne építeni egypár olyan arcot, akiről el is hinné az ember, hogy képes elirányítani ezt az országot, ha már a szent célról van szó. Mondjuk nem Medgyessyset kellene játszani az egyetlen komolyan vehető gazdasági emberrel a környéketeken (Róna Péter), hanem valahogy beintegrálni a párt munkájába, hogy névvel vállaja, amit ti mondotok, az az, amit ő is mondana. Ezenfelül meg kéne tudni írni egy teljes alternatív költségvetést, nem azt a bohóckodást, amit legutóbb előadtatok. Ugyebár Magyarország teljes költségvetése usque húszezer milliárd forint, nem pedig 783 milliárd, amely mágikus szám végigsüvít a legutóbbi szösszeneten. Tudom, ez nem olyan szórakoztató, mint odaláncolni magatokat valamihez, meg Vityáék úgysem fogják elfogadni, DE legalább úgy tűnne, hogy képesek lennétek rá, ha már kormányozni akartok, hogy ne Barroso bácsinak kelljen majd hónapokig magyaráznia, hogy mit rontott el kicsi Benya a matekpéldában. És igen ó mily igazságtalan, a másik két ellenzéki pártról hihető, hogy ők erre képesek lennének, mert már csinálták, ti viszont éppen azzal vagytok elfoglalva, hogy az utolsó közgazdaságtanhoz értő embert (Scheiring Gábor) is kifúrjátok a pártotokból.
sajtoskenyét kb annyi proszoci posztot tolt le pár perc leforgása alatt, hogy simán bevennék a pártba (de valószínűbb hogy már ott van)

Teljesen felesleges és hazug érvelés a szocik erősődéséről beszélni akkor, amikor a bizonytalanok aránya van toppon, a szcik szavazótábora meg a választások óta ugyanabban az 5 %os sávban mozog fel, le

Az a kurva nagy igazság, hogy pontosan az ilyen ügyek miatt van elege az embereknek az MSZP-ből, amiket fennt felsoroltam, és nem érdemes ALzheimer-kórosokra választást építeni.

Én meg személyes tapasztalatból mondom, hogy az MSZP helyi szervezete itt Zuglóban és a rokonaimnál (ahol még az alapszervezetet is feloszlatták és hozzácsapták Tatabányához) olyan kurva aktív, hogy egyetlen egy dolgot sem csináltak, egy petíció, tüntetés, tiltakozás sem volt. Ja, volt egy március 15-ei megemlékezésük, 1 ember ment rá el, plusz a rokonok.
@DarthVader: És kinek a feladata biztosítani a kartellmentes közbeszerzések? Nincs véletlenül ennek valami állami felügyelete? (Közbeszerzési tanács)Dehogynem. Az meg csak fel kéne, hogy tűnjön, ha hatszor annyiba kerül egy autópályaszakasz Magyarországon, mint Horvátországban.
@Kürosz:

1: Képzeld, nem, nem tolom. A gyengébbeknek itt van oldalt a kereső, amibe csak be kell pötyögni a három betűt: lmp, és máris tudatszám szóra a megfogalmazott kritikát:

varanus.blog.hu/tags/lmp

2: A fickó aki Hagyóval fotózkodik két éve a helyi MSZP frakcióvezetője. Aki egyszer sem talált semmit furcsának Papcsákék körül. Se az átvilágítási jelentést, se a tízmilliós médiaszerződéseket, se a 20 millióért vett csíki házat, se a kötvénykibocsátási szándékot, se a Hermina rendelő körüli balhét.

3: Ezzel a "Várnai a Fideszt segíti" szöveggel különösen röhejes vagy, mikor ő az egyetlen itt, aki ellenzékként működik. Megnyugtatlak, itt nem fog erőből feltételt diktálni az MSZP, különösen Tóth Csabával nem fog. A zuglóiak azért zavarták el a szadesz-szoci koalíciós társaságot, mert elegük lett Dodugló Pávelből, a keresztbe tanácsadásokból és a menyhártbizsánozásból.

www.k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/menyhart-bizsan

Aztán ezt vagy sikerül felfogni a szociknak és változtatnak, vagy legközelebb is belenéznek egy parasztlengőbe. Várnai - és a mögötte álló LMP alapszervezet - két év alatt a működésével kiépített egy renomét. De ez csak addig tart, amíg le nem fekszenek Tóth Csabának vagy Papcsáknak. Mert abban a pillanatban baszhatják az olyan civilek támogatását, mint én. Egyszerű ez. Matematika.

Úgyhogy, ha a maszop összefogásról álmodik bármilyen formában, találjon hozzá olyan arcot, akire mi is azt mondjuk: esetleg.
@NWolf: Mondjuk pont ezt írtam, hogy a politika nem csak a médiaakciókból áll, mint a petíciózás, tüntetés, megemlékezés, hanem a csendesebb háttérmunkából, szervezésből, hálózatépítésből, fórumozásból is. Zugló pedig nem épp szoci fellegvár, inkább a közép és a felső-középosztály kerülete, az előző polgi is SZDSZ-es volt.
@NWolf:

Nem ártana ha elolvasnád, hogy ezt a Horvátországi autópályát sohasa építettèk meg. Ez az egèsz egy fideszes kacsa. Van esetleg más meg nem valòsult beruházás Horvátországban ami soha nem èpült meg ès olcsòbb a magyarnál? :) Ezzel durván beègtèl. ;)

en.wikipedia.org/wiki/A12_(Croatia)
@NWolf:

Az alábbi cikkbôl is láthatod, hogy Szlovákiában 5 km-es szakaszt €72 m èpìtettek meg úgy, hogy egyből javítani kellett, mivel nem volt megfelelő a minôsège. Ez €15m/km, ami sokkal több mint a szocik által èpìtett jó minősègű autópálya.

31 October 2011
 
Funding doubts over major highway project

The Slovenske Dialnice consortium recently met with the Transport Ministry over the decision not to continue with the PPP project to construct five stages totalling 75km of the highway. The consortium has put in €32 million worth of preliminary work into the highway so far.

The consortium says that the documentation for the highway stages worked on so far will be handed over to Slovakia’s government once the contract is revoked and compensation has been paid for costs associated with the project.

Meanwhile, a 5km section of the D1 highway near Levoca, which cost €72 million to build, and was only opened in June this year, is already said to need repairs. Speed restrictions have been imposed and repairs are planned to start later.
@Fabius:

Te nem lehetsz annyira naív, hogy azt képzeld hogy lesz valaha is olyan párt amelyik totál korrupciómentes. Ha igen, akkor te Matolcsy Tündérmeséjében élsz.

A szocik milliókat loptak, mìg a Fidesz milliárdokat.
A Fidesz 1000-szer korruptabb mint az MSZP valaha is volt. :(
Az antidemokratikus, inkompetens kormányzásukról nem is beszélve. :(
@NWolf:

A szocik még egèsz olcsón kihozták az autópálya èpítèst, ahogy a világ autópálya èpítèsi költségeit nèzegetem. A hollandoknál volt olyan km ami €100m került.
@Lacdelo:

Hidd el, számomra a tolvaj mindegy mennyit lop a közösből. Azért nem lesz legitim TóCsa mert a Fidesznél Nyergesnek hívják a tolvajt. Én ilyen embert nem akarok még egyszer közpénz közelében látni.

Meg egyébként is: ritka gusztustalan érvelés ez a szocikat vissza, mert ők majd kevesebbet lopnak.
@Fabius:

Minden párt lopott, lop és lopni fog.

A lènyeg a mèrtékèn ès az intenzitásán van. A szomorú valóság az, hogy a Fidesz nagyságrendekkel több pènzt lop el, mint a szocik, ráadásul intèzmènyìsetettèk a korrupciót! Ezen felül a bìróságot ès az ügyèszséget is elfoglalták ès minden adatot titkosították 100 èvre. :(

Ha ezt nem bírod felfogni az a te szellemi gyengeségedet tükrözi. :(

De szerintem, te direkt nem akarod felfogni. :(
Azért annak nyoma van, cégpapírokban, hogy tényleg fb tag -e. És ha igen, akkor a kérdés az, ha fel is ajánlanak egy ilyen posztot, és egy várnai féle el is fogadja, akkor az miért is nem zsebrevágás? Mindannyian tudjuk, hogy a képviselők ilyen tagságokkal szedik meg magukat, és mindenkinek meg van az ára. Várnainak ez. Az biztos, hogy nem kiváló ellenzéki munkájának elismeréseként kapta papcsák elvtárstól.
@Lacdelo:

Szerintem az a szellemi gyengeség, ha az ember nekiáll a tolvajokat szétválogatni. Ezért olyanok a szocik amilyenek, mert a seggbe kúrós tagbotrányos, 500 milliót eltapsoló szarházit is fölmentitek.Ti nem érdemeltek jobbat náluk, mert igényetek mindössze ennyire van.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

A vagyonkezelő FB -ben mindig ül egy ellenzéki. Két évig a szocik ültek ott. Ha elfogadom amit mondasz akkor ők 2 évig le voltak fizetve.

Megjegyzem szégyen, hogy a szocik kedvéért beálltál a Várnait minden alap nélkül fikázók sorába. Tőled azért ettől többet vártam. Sokkal.
@Fabius: És Várnai volt az egyetlen ellenzéki az egész kerületben?! Ne haragudj hogy ilyet írok, de ha a legvéresebbszájú kritikusomnak zsíros pozit adok, az az egyik oldalról mindenképpen lefizetés. Hogy a másik oldalról ennek elfogadása ésszerű, vagy behódolás az még kiderül. De hogy nem ingyen és nem az ellenzékisége miatt kapott ilyen jó kis pozit, azt elhiheted.
@Fabius: Ha megnyugtat bármely ellenzékiről ez lenne a véleményem, függetlenül attól hogy szoci, vagy jobbikos vagy lmps.
@Fabius: nem baj Fabius, egyszer majd te is megtanulod a kompromisszumkotes muveszetet:-DDD

lehet, hogy gusztustalan erv. de vannak helyzetek, amikor mar ez is erv. de tessek, lehet helyette prezentalni egy masik partot, aminek van eselye leverni a fideszmaffiat.

en sem orulok neki, de ez van. es nekem eppen eleg indok, hogy a szocik kevesebbet loptak es jobban ugyeltek a demokracia latszatara.

mert nincs mas. ha lesz mas, majd tessek szolni:-)
de addig baratom, amig csak dogkutbol lopott szagos hus van es friss patkanyhus, addig a patkanyhus is valasztas...

te lehet ehenhalnal. en viszont meg fogom enni a patkanyt, mert a tulelesem fontosabb.
@rajnaig: Az LMP-s kiscsávó ügye még csak fegyelmit sem érdemel. Teljesen törvényesen kapott támogatást, azért mondott le róla, hogy ne lehessen ezen keresztül se vádolni az LMP-t. Ténylegesen vidéken él, jogosult volt a támogatásra.
vastagbor.blog.hu/2012/02/07/minden_forint_szamit/fullcommentlist/1#c15764573

Amúgy meg nagyon vicces, nem kell semmilyen médiavisszhang, akció, országjárás, etcetera, ki kell tenni valakit a frakcióból és minden megoldódik. :-D

Mutassad már meg nekem azt az ellenzéki pártot, aki csak nyomokban írt olyan költségvetési alternatív tervet, mint az LMP, az elmúlt 22 évben. Azt várod el, hogy egy 15 fős frakció, minimális pénzügyi támogatással a háta mögött, kidolgozzon egy ugyanolyan büdzsét, mint amit a kormány az irdatlan apparátusával megtehet? Ezt soha, senki, sehol a világon nem tudja megtenni, ez irreális elvárás.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Ja, persze. Akkor esetleg kezdd el követelni, hogy Hajdu úr számoljon el vele, mit csinált az FB -ben 2 évig a semmin kívül. Mert ezen már túl vagyunk, őt ezek szerint két évig lefizették.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Én ezt a kompromisszumot nem fogom megkötni.
Neked meg azt javaslom nézz utána jobban pontosan kivel is kompromisszumoznál.

nemtudomka.blogin.hu/2012/02/04/amig-a-toth-csaba-felektol-nem-szabadul-meg-az-mszp/

tocsaenigyszeretlek.blog.hu/

Mert tudom, hogy nem ez a szándék, de ezzel magadat is minősíted.
@Fabius: tudom kik.
erted?
tudom.

de ha van egy torott nyelu asom, akkor azzal fogok asni, ha asnom kell.

es en pontosan ilyen minositest szeretnek, ami ezzel jar. igen, megalkuvo vagyok es igen, a magam erdeket elorebbvalonak tartom mint masok erdeket. es nekem az az erdekem, hogy barki mas legyen, mint a fidesz. barki. nekem megfelel a kevesbe korrupt is, mert ha nem tudok egy lenduletbol kiugrani a pocegodorbol, akkor centinkent fogok kimaszni. mert en ilyen vagyok. es nem szegyellem es nem is fogom szegyelni. sot.

es igen, tudom, hogy a tothcsabafelek, puccslacifelek gazosak. de bizonysagot adtak rola, hogy nem annyira gaz, mint a fidesz. es ez nekem egyelore - erted. egyelore.. - eleg. mert te lehet, hogy megteheted, hogy illuziokba ringatod magad. lehet, hogy te megteheted, hogy nem kotsz kompromisszumot es buszken halsz ehen. en nem fogom megtenni. en le fogok paktalni akar a szocikkal is. de jobban orulnek, ha lennenek masok is a kormanyban, akik a szocik kormere tudnak nezni. de nelkuluk is egyre inkabb ugy tunik, hogy a szocik meg fogjak tudni vernia fideszt 14ben es nem leszek maradektalanul boldog, ha egyedul nyernek es nem koalaban, mert nem lesz kontroljuk. de meg mindig jobb lesz, mint ami most van.

mert tokeletes nem letezik. legfeljebb optimalis. de ahhoz meg kurva sokat le kell tennunk az asztalra, hogy megerdemeljuk es pontosan ilyen dolgokat kell megtanulni hozza, mint a kozos munka, az osszefogas, a civil kontrol es az erzelem helyett az ertelem.

szoval erted...
akkor is lepaktalok a szocikkal, ha mocskos nagy balfaszok. nem tudtok alternativat kinalni helyettuk. es megegyszer nem fogom a fideszt hatalomba engedni, ahogy tettem 2010ben. mert semmi racionalis eselye nincs a tobbi ellenzeki partnak, plane egy igen valoszinu jobbik-fidesz koala ellen.

ugyhogy jelenleg ugy nez ki, hogy most meg talan fel tud kapaszkodni a szoci hajora az lmp es a tobbi megfigyelonek, kontrolnak. talan. de en kurvara sietnek a helyukben, mert ez meg mindig ugyanaz az orszag es meg mindig barhonnan visszajonnek a szocik egyedul is akar. mert ne felejtsd el, hogy a fidesz vs szocik meccsben 2:3 az allas. az valahogy osszejott, barhogy balfaszozol. es lesz ez 4:2 is hamarosan.
@Fabius: Ez mind szép és jó, de.
Azért két év alatt könnyűpénz a semmiért a 3360000-Ft. Úgy hogy tudjuk jól az fb tagok nem szakadnak bele a munkába. Nem is tudom, hogy ki kit néz madárnak. Várnai minket, ha az hiszi, hogy azért került oda, mert ki meri nyitni a száját és ezért még a fideszesek hálásak lesznek neki. Persze a ciklus utsó két évében pont erre lenne szükségük, hogy verje valaki a harci dobot. Kellett egy idealista balek, aki még lelkesen el is vállalja a posztot, és még azt hiszi, hogy ez holmi nem létező ellenzéki összefogás ellen irányul, vagy hogy azért mert ő ki meri nyitni a száját. Nem tudom, hogy sajnáljam -e szegényt, vagy tisztelettel adózzak az lmp-fidesz rafinéria előtt.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

A civil kontrollt szerintem ne te emlegesd. Legalábbis ezzel a hozzáállással ne, ugyanis az pont az ellenkezőjét jelenti annak amit csinálsz.

A korlátlan megalkuvással semmiben nem különbözöl az Orbán hívektől. Most is annyit kéne csak mondani, hogy ez a Tóth neked is kínos, és inkább a nehezen köpködhetö Pelyvát futtassák. De nem, ezek szerint ennyi sem várható el.

Oké, ez legyen a te dolgod. Én ebbe a hányásba nem fekszem bele. Így meg ott fogtok állni a 16% -os eredményetekkel és nem fogjátok érteni miért nem hempergett ebbe bele senki. Hibás és Orbánbérenc lesz mindenki, de ha ez az ára annak, hogy egy életre megtanulja mindenki, a lejárt fejek a lejárt módszerekkel nem újráznak, akkor én megfizetem.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Nem megmagyarázni kell ezt, hanem követelni: Hajdu számoljon el mit tett a 3,3 millioért. Érdekes, ez nem jut eszedbe. Az, hogy Várnait megvették meg nyilvánvaló, pedig még egy fillért föl nem vett.

Ezzel a fidesz LMP paktum emlegetéssel két év balhé, kikért szerződések, megfúrt Papcsák tervek után kurvára kiröhögteted magad.
@Fabius: Illendő is hogy elszámoljon, pláne, hogy az fb semmit sem tett, hogy megakadályozzon egy majd 9 milkás prémium kifizetését, még akkor is ha valami debreceni fedőizének adta az igazgató. Mert Hajdú se állt a pénzeszsák szájánál, hogy megakadályozza a lopást. De Hajdú csak egy szoci, aki egy fideszesnek falazott. Mindannyian ismerjük az mszp-t és a fideszt... Nem egy lánglelkű titán, mint a várnai. Ez pedig nagy különbség.
@Fabius: "A civil kontrollt szerintem ne te emlegesd. "

sajnos kurvara nincs jogod megszabni mit emlegetek es mit nem:-)

es lehet, hogy szerinted nem kulonbozok egy orbanhivotol, de nekem ugy tunik, hogy te vagy az, aki nem kepes kompromisszumot kotni es megalkudni:-)
mar pedig ez bizony fideszpestis, a meg nem alkuvas es a gyuloletre, haragra epitett :-)

faszok a szocik?
azok.
kisebb fasozk mint a fidesz?
egyertelmuen

ennyi. kesz. a tobbi gyerekcipoben kavirnyaszo ovodapart egyszeruen nem fog labdaba rugni mellettuk. egyszeruen komoytalanok, idealistak. az, hogy nincs multjuk egy dolog, de mivel jelenuk sincs, jovojuk sem lesz. baszki.. az lmpre meg mind a mai napig azt mondjak, hogy szdsz, pedig hidd el, en, mint volt szdsz tamogato pontosan tudom, hogy sokkal kozelebb vannak solyomhoz es thummerhez, mint kunczehoz es demszkyhez:-)

persze meg is sertodhetsz es szemelyeskedhetsz. legfeljebb visszaugatok es megint jol osszekurunk nagy nyilvanossag elott. mert te haragudni akarsz es buntetni. tegyed bakker:-D

ha te ettol erzed magad faszagyereknek, legyen. de en attol fogom annak erezni magam, ha megbuktatom a fideszt a szavazatommal. na es azt a szavazatot olyanoknak fogom adni, akik kepesek ezt a feladatot ellatni. meg akkor is, ha csibeszek. mert a csibeszek jobbak, mint a gengszterek. nmem tetszik? akkor csinalj egy jobbat, szerezz tomegbazist, a faszomat sem erdkeli honnan, csak csinald es tegyel le garanciat, hogy ezekkel az idealista feherkesztyus szuzkurva dumakkal meg lehet buktatni a fideszt:-)

akkor megkapod a szavazatom, vagy megkapja az altalad preferalt politikai ero. eloszor bizonyits.

mutassatok valamit, ami hihetove, hitelesse teszi az altalad preferalt politikai erot, hogy kierdemelje a szavazatomat a szocikkal szemben. akik azert csak vegigkormanyoztak 3 ciklust es meg a legszarabb ciklusuk is jobb volt, mint amit a fidesz muvel. es akar tetszik, akar nem, ez nekem elso lepesnek eleg. aztan majd meglatjuk, mi lesz kesobb. majd azon a folyon atmegyunk ha odaerunk.

bianko csekket nem kap senki. azt mar kitoltottem 2010ben:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: ", a meg nem alkuvas es a gyuloletre, haragra epitett"

marmint meg nem alkuvasra es gyuloletre, haragra epitett dontes.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"tudom kik. erted? tudom. es en pontosan ilyen minositest szeretnek, ami ezzel jar."

Aztán, ha megkapod a minősítést akkor megsértődsz és mindjárt személyeskedésnek veszed. Pedig ezzel és így nem én minősítettelek téged, hanem te magad.

Az meg csak szomorú, hogy bizonyítást követelsz a konkrét esetben pont attól, aki egyetlenként vette a bátorságot Papcsák baszogatásához, a szerződései kikéréséhez ,
@Fabius:

...kurva android.

Szóval azt nem akarod követelni, hogy Várnain kívül más is ellenzékként működjön?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nem, édes öregem, ha nekem eltört az ásóm nyele, akkor megyek és faragok bele egy másikat!
@iii: de nem faragtok, baszki, csak kopkoditek a torott nyelet, asni meg nem astok:-DDD
@Fabius: "Az meg csak szomorú, hogy bizonyítást követelsz a konkrét esetben pont attól, aki egyetlenként vette a bátorságot Papcsák baszogatásához"

ertsetek mar meg, hogy baszogatni en is tudok. nem kellenek bnaszogatok. az fideszmunka a baszogatas. kormanykepes alternativat kerek. a baszogatas nem kormanykepes alternatiova. belszarni a ventillatorba es bekapcsolni nem kormanykepes alternativa. epkezlab megoldaoskat kivanok latni a problemakra. koncepciokat. a valosaghoz kotodoeket, nem ilyen "allitsuk le paksot" faszsagokat.
igen, tudom, hogy a szocik is csak baszogatnak jelenleg, csak ok mar mar megmutattak, hogy a jelenleginel jobbat tudnak csinalni. harom alkalommal is. ennyi az elonyuk. es nem, nem fogom megadni a lehetoseget a semmire. ahogy fentebb irtam, nicns bianko csekk tobbet. kormanyvalto hangulatom van es az lmp nem kormanyvalto part, hanem egy retegpart. az emberek tobsege nem idealista.

szoval barmennyire is 22es csapdaja ez, azert nem szavaznek a jelenlegi felallassal az lmpre, mert ezzel a koncepciotlan, kaotikus, zoldbalos mentalitassal nem lesznek kepesek annyi embert szerezni, ami eleg a kormanyvaltashoz. arrol nem is beszelve, hogy en alapbol globalizacio- es tokeparti vagyok, es az lmp nem is hajt az en kapitalista es liberalis ertekrendem beolvasztasara.

ugyhogy gyakorlatias szempontoktol vezerelve nem bolt nekem oda szavazni.
ezen kivul en osszefogas parti vagyok. az lmp pedig elutasit mindenfele kozos munkat.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Persze, csak úgy a levegőbe' baszogatni nagyon könnyű, úgy baszogatni viszont, hogy annak komoly, dokumentált alapja is van, nagyon nehéz, felkészültség és ember kell hozzá. No meg egy Papcsák is.

Vajon más kerületekben nincs disznóság? Biztos van, de vagy jobban csinálják vagy nem fektettek elég energiát a feltárásba.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: De bizony faragunk, csak vannak olyanok, mint az anyősom is, akik ahelyett hogy kidobnák a töröttet, a végletekig próbálják szigszalaggal javítgatni :).
anyősom = anyósom
@iii: a fogpiszkalo nem asonyel.

ertem en, hogy van egy reteg aki szerint az lmp kul.
de a tarsadalom tobbsege nem vagyik hippieletre. plazakban, hipermnarketekben akarnak vasarolni, autot akarnak tartani bicikli helyett, aramot akarnak fogyasztani paksrol es multinal szeretnenek dolgozni. retegpart. aranyosak, csak nem kormanykepesek es annyi az eselyuk a fidesz ellen, mint egy babahaznak az uthenger ellen.

kellenek, mert megvannak azok az emberek, akiket nekik is kepviselni kell. csak eppen kevesen vannak ilyenek. kevesek ahhoz a feladathoz, ami most jon.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"osszefogas parti vagyok. az lmp pedig elutasit mindenfele kozos munkat. "

A pártpreferenciád a magánügyed amit nem vitat senki. Viszont aki összefogás párti az miért azt ekézi akivel az összefogás itt megvalosult? Tetszik vagy sem itt a civilszervezetek Várnaival hajlandóak összefogni Tócsával meg nem. Ez nyilvánvaló lett a kerületi tüntetésen is, ahova becsatlakoztak a szocik és a dékások is, és lett egy sikeres meg nem utolsó sorban eredményes rendezvényünk.

Aztán TóCsa most visszatért a régi módszerekhez, te meg tippeld meg mennyire akar vele az LMP vagy mi civilek közösen bármit. Egy összefogás pártinak nem az összefogás gátját kéne kritizálni?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Azt elhiszem, hogy akarnak, csak éppen nem fog menni. Ezek szerint Hollandiában vagy Dániában is hippik élnek, ahol milliók járnak kerékpáron és már rájöttek arra, hogy változtatni kell az eddigi hozzáálláson? Ezt a hippihülyeséget az LMP ellenfelei terjesztik, semmi köze nincs a valósághoz. Én nem mondanám aranyosnak Karácsony Gergelyt például, aki nekiment Orbán Viktornak oligarchaügyben. A valóságban az LMP alapos, megfontolt javaslatokat terjeszt elő. Valóban nagy feladat áll előttünk és ezen nem lehet a régi módon végigmenni, ahogy te is szeretnéd.

Az LMP-nek egyelőre nem is kell önmagában kormányképesnek lennie, bőven elegendő, ha kovász lesz a tésztában.
@iii:

"A valóságban az LMP alapos, megfontolt javaslatokat terjeszt elő."

Máris átestünk a ló túloldalára, juhé :-))

Sokféle jelző eszembe jut az LMP-ről, de az alapos és a megfontolt nincs köztük. Pedig az olyan esetekben, mint a Várnaié hajlandó vagyok megvédeni is őket. De alapos megfontolásról - depláne előrelátásról - beszélni plázatörvény mellett nem nagyon lehet. Az alapos megfontolással olyan alapvető bajok is vannak, mint ami előfordult már százszor: egy rendezvényt elsősorban a párt honlapján hirdetek, nem kizárólag a faszbúkon.
@Fabius: A plázatörvény teljesen másról szólt, mint amit a neoliberális megmondóemberek terjesztettek. Amúgy nekem is elegem van abból, hogy minden második sarkon pláza van már

"Az LMP "plázastop" törvényjavaslata nem akarja halomra gyilkolni a különféle bevásárlóközpontokat. Ezzel szemben hat hónapra felfüggesztené a 800, illetve 400 négyzetméternél nagyobb kereskedelmi egységek engedélyezését. Ez alatt a kormány köteles lenne az érintetteket bevonva új szabályozást alkotni, ami sokkal erőteljesebben veszi figyelembe a környezeti, városképi, közlekedési, kereskedelmi és helyi gazdasági hatásokat. Hogy miért? Mert a nagy kereskedelmi központok engedélyezése és építése ma gyengén és rosszul szabályozott, bizonytalan, korrupt rendszerben működik. A legsúlyosabb probléma, hogy a legatyásodott önkormányzatok egyedül dönthetnek, és figyelmen kívül hagyhatnak minden más érdeket, ha a remélt adóbevételek vagy „személyes ösztönzők” erre késztetik őket. Ez lehet, hogy jó a nagy cégeknek és pár önkormányzati vezetőnek, de rajtuk kívül senki másnak."

hvg.hu/w.nyuzsi/20110930_szr
"ogy a szabályozási szándék pusztán a Fidesznek befekvő hippi LMP hagymázas ötlete. Figyelem: Európa legtöbb országában nálunk jóval alaposabban korlátozzák a kereskedelmi egységek építését. Svájcban, ahol a hely kevés, a parkolóhelyek száma erősen limitált. Angliában „vásárlói szükséglet teszt”-et kell végezni, és nem a beruházó választja ki a területet, hanem az önkormányzat ajánlja fel a települési érdekeknek legmegfelelőbbet. Dániában csak kivételes árufajták estében épülhet 3000 négyzetméternél nagyobb bolt. Olaszországban akár öt évig is eltarthat az engedély megszerzése. Chicago-ban az önkormányzat a nagyok alkalmazottaira plusz járulékot vetett ki. Megannyi buta, önsorsrontó, kommunista ország."
@NWolf:

Aki nem ismeri a kormánypártok oligarcháit és elköteleződését, aki nem látta az ítéletidő kampányt az nem ebben az országban élt. Aki ennek ellenére megszövegez egy ilyet, az minden, csak nem alapos és megfontolt, pláne nem előrelátó.

Mert pont az lett ebből, amit előre megmondtunk páran, hogy lesz belőle.
@Fabius: Ugye azt te is tudod, hogy a Fidesz-féle plázatörvénynek semmi, de semmi köze nincs ahhoz, amit az LMP javasolt? Épp ezért nem is támogatták azt.

Úgy hogy ezzel mellélőttél. Hozz más példát, ha tudsz.
@Fabius: Bocs, ezt később olvastam. Valóban a fészbuk-oldal kissé önjáró, de minden esemény meg van hirdetve a honlapon is. Például a ma délután 3 órai röpgyűlés is:
lehetmas.hu/esemenyek/vissza-a-feladonak-vissza-matolcsynak
@Fabius: Már bocsásson meg a világ, ilyen alapon semmivel nem lehet előhozakodni, mert bármit ki lehet forgatni. Ez egy nagyon hajánál fogva előrángatott érv.

Például az LMP soha nem jönne elő olyan sületlenséggel, mint az MSZP a kötelező szavazással, vagy mondhatnám a Jobbik számtalan sületlenségét, például a Szent Korona sérthetetlenségéről.
@iii:

"Hozz más példát, ha tudsz. "

Biztos tudod mit csinálsz, mikor adod alám a lovat? :-D

Oké, legyen:

Ertsey Katalin, pénzforgalmi szolgáltatás módosító:

www.parlament.hu/irom39/07461/07461.pdf

Háromnapos szarakodások ide, oda az egyszerűség nevében. Ahha.

Tudod mi az egyszerű ebben az esetben? Ha tegyük fel én megunom a bankom, bemegyek a Sugárban lévő fiókba, azonnali - érted, nem három napos - felmondással megszüntetem a számlámat beszedési megbízásokkal és mindennel együtt. Kártyát leadom, és innentől nem érdekel, hogy a dombornyomott kártya forgalomból kivonása 30 nap. Ha náluk van pont nem érdekel ez senkit.

Aztán átmegyek a szemben lévő másik bank fiókjába, nyitok egy számlát, adok nekik beszedési megbízást, aktiválom a netbankot és az egészet elintéztem egy óra alatt.

Aki erre nem képes, annak speciel tökmindegy, hogy 3-3 nap az átfutási idő, vagy 5 és 7, ahogy a jelenlegi szabályozásban van.
@Fabius: Egyrészt elismerésem, hogy ilyen mélységekben követed a parlamenti eseményeket, én nem hallottam erről, másrészt viszont megelégedéssel tölt el, hogy mindössze egy ilyen ügyet tudtál előhúzni a kalapból. Amit te leírsz, az tökteljesen másról szól. Megszüntetni persze hogy azonnal meg lehet, itt arról van szó, hogy egy másik bankhoz hogy lehet könnyen átmenni. Hát nem úgy, ahogy te elővezeted. Úgyhogy ez a példa megint csak nem arról szól, hogy az LMP megfontolatlan lenne.

De kipipálhatod, most csíptél egyet az LMP-n is, rendben van. :P
süti beállítások módosítása