Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/16/belgium-orban-natcon-betiltas-miniszterelnok/ magyarnemzet.hu/kulfold/20... (2024.04.16. 20:51) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.06.21. 04:41 Fabius

Adjuk kölcsön Orbánt Egyiptomnak

Címkék: választás egyiptom alkotmány martonyi jános

Martonyi János beugrott egy pacsira Egyiptomba. Oda éppen csak ő hiányzott, gondolom örültek mikor leszállva a gépről első szava az volt: mikor hoztok egy kis lóvét, tesó? 

 De fontos a smúz, és a mi külügyérünk az Óperenciás tengeren túl is híres a remek ütemérzékéről. Mubarak életfogytot és ezzel együtt szívrohamot kapott, fontos lenne a törleszkedés. Így felvette a fapofát és mondott olyat, hogy az egyiptomiak a hajukat letették: 

 "elismerően szólt az egyiptomi demokratikus átalakulás eddigi eredményeiről. Gratulált az első szabad elnökválasztás sikeres lebonyolításához, amely fontos mérföldkőnek számít. Kiemelte, hogy Magyarország kész megosztani saját demokratikus átmenetének tapasztalatait partnerével. Ezzel kapcsolatban felajánlotta vezető magyar jogtudósok együttműködését az új Alkotmány kidolgozásához, amit az egyiptomi partner teljes nyitottsággal fogadott."

 Mondta ezt abban az országban, ahol a Katonai Tanács éppen most közölte, hogy demokráciásat köszi még nem játszunk, mi maradunk fegyverrel hatalmon, hoci a kasszakulcsot oszt'szevasztok.  Mit érthetett vajon Martonyi ebben a helyzetben a tapasztalatok átadásán? Adunk egy erős szívű forradalmárt az egyiptomi népnek kölcsön, hadd végezze fáraóként ez a remek ember?   orbán fáraó.jpg

Vagy kapnak egy iPadot Szájer József háttérképpel? Esetleg kiküldjük az udvari ceremóniamestert a Bérfestők Kerényi Imre Szakkörével együtt, hogy valami magas művészet is költözzön az országba, és végre ne azokat a hülye, ötezer éves hieroglifákat bámulják? A vezető magyar jogtudósokra is égető szükségük lehet, mert még a fegyverrel hadonászó Katonai Tanács is azt mondja, ha lesz új alkotmánya Egyiptomnak akkor arról népszavazás is lesz. Ezen a szemléleten tényleg ideje változtatni, mert ha egy katonai junta véletlenül demokratikusabbnak látszik majd a Nemzetvezető Nertársnál, az végtelenül kínos lesz.

Na ugye, megmondtam: Martonyi ütemérzéskével semmi baj. Menti amit még lehet.

 

752 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr744601877

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Varga, Simicska, Orbán... 2012.06.21. 14:10:27

Egy tegnapi hír szerint A Debreceni Ítélőtábla ma jogerősen három és fél év letöltendő börtönre ítélte különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás miatt Varga Tamás Sándor üzletembert, a Fidesz egykori gazdasági tanácsadóját. (…) a ...

Trackback: Index.hu: ekkora pöcse van az Orbán-kormánynak 2012.06.21. 10:52:28

Időnként kicsinyes vizuális bosszút áll a jobboldali elvárásoknak egyre inkább megfelelni igyekvő Index valamelyik szerkesztője  :) * **...

Trackback: Matolcsy Csodaországban: A magyar tündérmese egy éven belül sikeres lesz 2012.06.21. 10:51:20

“The Hungarian fairy tale or the Hungarian example will be a successful one in a year’s time.” – olvasható a Matolcsy-interjú CNN által közzétett angol nyelvű leiratában. Érdemes végigolvasni lentebb az anyagot, mert tele van sú...

Trackback: Robbanni készül a Hungarikum bomba 2012.06.21. 09:43:59

Mégsem hamisítatlan Hungarikumok  a Hungarikumok? Már megint átverik a magyart, hívja fel a figyelmet az LMP, a belpolitika grínpísze. Az Elvarázsolt Kastély bojkottra szólít fel. Én gyanítom, hogy ez az Ángyán József az MSZMP által beültetett kak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pedig jó hírünk van ott, a hajtós focistákra is azt mondják a tv-ben, hogy "húz, mint a magyar mozdony"
ezen a kölcsönadunk nektek fáraót, leértékelve, áron alúl, ami ebben az esetben azt jelenti mi fizetünk nekik csak vigyék má'
persze mindezt annak tudatában, hogy a legtöbb fáraón gyógyítólag ugyan de végrehajtottak koponyalékelést -az eredetiből olyankor kijött valami- és mivel a régészeti leletek azt mutattyák, hogy a lékek sohasem gyógyultak be tehát a fáraót szentté is avatták megistenűlt benn a piramis sírkamrájában, nemcsak koronában hanem rengeteg tu ten k ámen ....szóval nekünk ez egy megoldás?

az, hogy a katonai junta (ejtsd: hunta mert español) népszavaztat...hát le vannak maradva egy NER-rel...ahhoz netán yahúúúúúúú kellene egy szilárd moszattal tek-ek helyett tektelenség esetén meg lehetne importálni az egyip tomi ketreceket a tárgyalásokhoz...hátha hagyó haggya

brühühühühühühühü
Ne csináljátok már!
Jobb helyen a kölcsön kamatostól jár vissza!
Adjuk ajándékba a csodálatos nemzetvezetőnket!

Még azt kell eldönteni, hogy balzsamozás vagy aranyozás legyen a vége!
ööö...
...ezt abban az egyiptomban mondta, ahol két éve a rendszerváltás előtt orbán azt mondta mubaraknak, hogy biztosítja őt magyarország a támogatásáról? és másnap kirobbant a forradalom, aminek eredménye volt az első szabad választások, ami után odament martonyi gratulálni, és elmondta, hogy biztosítja őket magyarország a támogatásáról?

nincs több kérdésem, bíró úr!
@Secnir: ezen az alapon, mekkora mozgósítás lehet a hadseregben? félek ez is lezáratlan buli lesz, mint sok sok környéki látogatásá vezénylóéknak
Mondjuk az Alaptörvény mögötti "szellemi erő" akár a Muzulmán Testvériségnek vagy az egyiptomi Katonai Tanácsnak is írhatna alkotmányt. Az alapok adottak.

(Hihetetlen, hogy a magyar külügy mennyire nem érzi a Közel-Keletet. Sem.)
@Secnir: 2011. 01. 24 - Orbán Viktor úgy látja, Egyiptom kulcsszerepet játszik a térség stabilitásában. A Mubarakkal folytatott megbeszélésről Orbán Viktor úgy fogalmazott: "A jövőről tárgyaltunk, az elnök optimista".

2011. április 13. "Szorul a hurok: letartóztatták Mubarakot és a fiait is"

2011. április 28. Orbán: "Olyan, mint a futball: tempírozva kell passzolni, tehát az ütemérzék a legfontosabb a magyar politikában."
@Secnir: Meghalt a király, éljen a király... ennyi. Mindig ahhoz kell dörgölözni, aki éppen hatalmon van... legalábbis az elvtelen talpnyalóknak.
@Rufus78: Így igaz. Speciel a magyar külpolitikának most elég oka van egy kicsit elvtelenül talpnyalni Egyiptomban. A kiváló tempírozással előadott Mubarak-randi után nagyonis időszerű, hogy körbenyálazzuk az új vezérkart. Az, hogy az egyiptimiak nem emlegetik fel a sajttájon a Mubarak-csókolgatást, kb. a maximális eredmény, amit én előzetesen elvártam volna.

Egyiptommal pedig muszáj jóban lenni, ha egyáltalán bármit akarunk Észak-Afrikában.
Kölcsön?
Örökbe!!!
Már mé'ne támogatná?
Csak a cégvezető személye változott,más nem.
Fizetné derék nemzetvezető fideSS viktátorkának a repülőjegyét de csak óda! Kezdjenek vele valamit a Muzulmán Testvérek!
A mi (enyém nem) politikusaink annyira nem értenek semmihez (a nyaláson és harácsoláson kívül, hogy bárhova mennek a világban csak a "jó"hírünket csorbítják. (ha még van)
@kormányzó: ez majdnem olyan "mókás" mint az alaszkai HíD A SEMMIBE

vagy egy beélesített bombára ülni a bili helyett
mekktettük az első, igen fontos lépést egyiptom visszaszerzésire, ojjan nagy problema ez? a következökben arccal iránnak, oszt minden jó lesz, meglássátok! (bekerittyük az orosz/amerika barát szíriát és seperc alatt magunkévá tesszük az őshazát. vagy sziriuszt? mindegy, az is pártus!)
sharm-el-sheikbül zamárdi középső lesz, kötelező lángoselőállítási ódiummal.
@elmeherceg: ezt mondom. Mert mi van, ha kamatostól kapjuk vissza?
Pl: 100 %-osra?
Akkor lenne 2 belőle.

Többre nem is merek gondolni!
Egyiptom jó messze van, de tényleg azt akarjuk, hogy majd magyar nászutasokra utazzanak az egyiptomi terroristák, Viktorkánk miatt?!
Hová fognak menni nászutazni?! De most komolyan. Szerintem küldjük Észak -Koreába. Ott már határozottan reform forradalmár lenne, akit a nép földre borulva imádna. Nem lop annyit és még annyira nem durvult el mint a kis Kim:D
@hacsaturján: Mindkettőt. Soha se tudni, most még erősek vagyunk.:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Nem lop annyit és még annyira nem durvult el mint a kis Kim:D" Biztos?
@Secnir: Tudom már! A katonaság erejét töri meg Martonyi! Figyeld meg, mindjárt jelenti az MTI, hogy egyiptomban fegyvereket eldobva elmenekült a katonai vezetés és folytatódhat a demokratizálódás. Persze a biztos sikerért viktort kellett volna küldeni, de lehet ő is megteszi.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

mértékletességbe tessen gondúkodni, az pásszol a fülkeforradalmi naccerűséghöz nemám a vödörbül történő vedelés.
@hacsaturján: De mi van, ha martonyinak nincs olyan karizmája, mint viktorunknak?! Láttad, csak megjelent ott és máris tiltakozásul kiverték a hatalomból mubarakot.:D
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Ezzel egy a baj mindössze (vagy több). A katonai junta napjai azért végesek, szerintem, most a Muzulmán Testvériségnek illene nyalni, ha akarunk valamit arrafelé. Szerintem, mondom újra.
Szerencsére nem vagyok külügyér..de, ha a harmadik, "magyarosch" utat követnénk, így tennék a helyükben.
De ehhez (is) hülyék, úgy tűnik..

és most: brühühühühü, ha jól idézem!:-D
ööőőő, hmmm, izééé, van mááásik:

Matolcsy: "Szun-ce tanítványai vagyunk"

A nyugati és keleti kultúra eltérő stratégiáiról értekezik Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban megjelenő állandó rovatában.

hvg.hu/gazdasag/20120621_matolcsy_heti_valasz
tanulságos :D

Ön mit küldene ma a földönkívülieknek?
960 Az új alkotmányt
164 Egy iPadet
389 Az ember genomját
198 Space cake-et
238 Cicás videókat
690 A Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvet
76 Gyógyító képeket
276 Index-címlapot

index.hu/tudomany/2012/06/21/elozzuk_le_a_voyagert_amig_nem_keso/
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"most a Muzulmán Testvériségnek illene nyalni,"

levágnák a nyelvit a gyaur kutyának. nem kitörési pont. elébb hidzsra, majd rövid gatya és konyharuha. azok komojan veszik.
@hacsaturján: Hidzsrát csak hithű muzulmánok követhetnek el, ott is jártunk, oszt pénzt nyema kaptunk, igaz, a "Bűvös kocka" előtt nem térdeltünk le tán, esetleg ezért nem?
Ez egy cikkben a nol.hu-n?

"és a Hoszni Mubarak halála óta az országot irányító katonai tanács ellen demonstráltak."

"Mindeközben Hoszni Mubarak válságos állapotban van. Időről időre felröppen a hír, hogy a volt elnök meghalt, de a hivatalos források ezt cáfolják, pontos információkat viszont nem hajlandóak adni Mubarakról."
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Nehéz dönteni, hogy melyik próféta teremtményét küldjük el a külföldieknek.

Az új alkotmányt vs Egy iPadet.

Vajon a két gyökér közül kit látnék szívesebben bolygóközi nagykövetként.

Talán maradok a alkotmánynál az úgy is 1000 évig marad.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
attól függetlenűl, hogy már nem fog tudni visszaüzenni továbbhalad mind a kettő és amíg nem csapódik be -ami nem valószínű- addig halad...ki tudja lehet, hogy gyorsúlni is fog a helyzetéből adódóan...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): a
Kába követ tudtommal fogdosni kell az iszlám hagyományok szerint.
egyébként ez nem csak úgy van, hogy fogod magad aztán elmész.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Al kotmány, azt értik arrafelé, Al aptörvény, ezt kevésbé..bár, mindkettő arab névelős, az igaz..
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: tán az alkotmány alkotók nem bírják 1000 évig? mit nem mondasz, te fenségsértő galád kishitű idegenszívű :D
@Penivaldes: Pontosan. Meg kell kerülni, rituálisan, és vannak még egyéb alapvetések, például nem illik keresztet vetni a láttán!:-P
@rodeo36: igen megnéztem a tegnapi linked is, meg hát a nagy térben, lehet egy két nem látható objektum, ami megeheti szerény szondákat :D
oops:

Varga: kicsit lemaradtunk

A tárca nélküli miniszter szerint nem tudni, mikorra lehet meg a korábban ígért egymillió munkahely.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mar_a_kormany_sem_tudja_mikor_lesz_egymillio_uj_munkahely.523093.html
@Tűzfal: előre is tolatóradart kell szerelni.Nem a lézer ötlete ez?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
hát nem érdemes keresztet vetni:)
de én most nem erre gondoltam.
hanem, hogy az elindulás sem úgy van, hogy fogod magad aztán mész. Először is csak ép elméjű zarándokolhat, mert fel is kell fogni az egészet. Egészségesnek kell lenni, mert megerőltető. A részvételhez szükséges anyagi forrásokat becsületesen kell előaállítani, és gondoskodni kell az otthonmaradókról is.
Akadályoztatás esetén elég a szándék is.
Aztán magaukra veszik a köpenyüket. ilyenkor a nők nem fedik be az arcuk, mert a zarándoklat idején a férfi szíve tiszta. Aztán elérik as zent kerületet, és ott is van csomó előírás.
:)
Ebbe nem nagyon értem, minek belekötni. Mondott egy közhelyet, ami egyébként ott még ül is, akár meg is fogadhatnák.

Persze leszarják, de nem ez a lényeg, hanem a jó kapcsolatok.

A szaúdiak épp most fejeztek le egy embert boszorkányság miatt és mégis mekkora haverja a legnagyobb demokráciáknak. Pld. itt az indexen is, egyetlen libsi szemét sem szúrta, akik pedig már arra is ugranak, ha valahol valaki lekever egy fülest egy néger, zsidó, vagy cigány tolvajnak.

Ilyen a világ, most mit mondott volna, menjetek a picsába, ez csalás amit csináltok?

Ők pedig majd azt mondják, OK haver, akkor majd a biszbaszt a szlovákoktól vesszük.
@Tűzfal: hatt ki vagyol te orban? Császár? Királ? Vagy Fárajó?
@Anti Anyag: miből gondolod, hogy nem volt azon baromság is szóvá téve? Diplomatának azért lehetne nagyobb szókincse, és tudhatna jobban fogalmazni, vagy akkor ne legyen diplomata ;)
Viktorkával mehetne a pénztárnoka is:

Nem lassít a Közgép
A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt. a közelmúltban újabb rekultivációs, vasút- és útépítési munkákat nyert el konzorciumtársaival együtt. A cég részvételével megvalósuló munkák értéke eléri a 280 milliárd forintot.

hvg.hu/kkv/20120621_kozgep_tender
@Penivaldes: Természetesen mindannyian összekevertük a Hidzsrát a Hadzs-zsal, ugye?
Nem menek muszlimnak, mea culpa, mea maxima culpa..
www.unnep.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=296&Itemid=43
@Anti Anyag: éppen itt a probléma antikám, lekever egy pofont a tolvajnak, de nem mindegy, hogy az cigány, néger, zsidó, magyar vagy ősturáni? Ha a rendőrséget hiába hívod ki, akkor tényleg mindegy. Most is azzal vannak elfoglalva, hogy a konkurens banda főrendőreit eltakarítsák a minniszter elől... De SENKI nem szólhat a magarokra, hiszen a miniszterelnökünk is cigány, lehet itt kérem nagyra vinni...
@pjm: Az lehet, de az egy másik poszt. Vagy neked mindegy, a lényeg, hogy kiadd magadból?
@Anti Anyag: A boszorkányokat még a fülbegyónós ősmagyarkersztények is megégették. Ahhoz képest a lefejezés királyi kegy...Egy kicsi el vannak maradva, hagyjuk őket, majd kifejlődnek. A narancs kormány is ezt kérte, türelem, majd jobb lesz.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
én nem mert én tudom, hogy mi a Hidzsra (kivonulás) és mi a Hadzs (zarándoklat)

sőt még a Hüdrát is ismerem, ami egy viziszörny
:DDD
@Anti Anyag: bocs, csak eszembe jutott a pofonról...
@hacsaturján: Ezt az érvet nem értem, de tényleg szeretnék így kinézni 42 évesen.:D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Onnan, hogy nincs Orbán fóbiám.

Azt tudom, ami itt le van írva.

Martonyi mondott egy ideillő közhelyet, tárgyalópartnere pedig teljesen nyitott volt erre.

Virágnyelven:

Martonyi: Tudunk segíteni, hogy jobban elfogadjanak benneteket.

Egyiptomiak: Köszi, leszarjuk, nem érdekel, van elég tankunk, de akkor térjünk az üzletre.

A lényeg nyilván nem ez lehetett, azt Varánusznak nyilván nem árulták el, vagy nem is érdekelte.
@Rufus78:
Lásd komplett EU, USA, ők is ezt csinálják. Most kivételesen illeszkedünk a szövetségesi rendszerünkbe...
@pjm: Kurvajó lehetsz te történelemből, gondolom, ott is lehetsz az összes zsidózós, trianonozós és keresztényező posztban mint szagértő.

Az ősmagyaroknál nem léteztek boszorkányok, sámánok igen, de ezeket tisztelték, a gyógyítást is ők végezték.

Az egész boszorkányüldözés nem is magyar találmány, az akkori Mo-n még annak divatjában sem volt különlegesen sok áldozat, elég hamar, királyi rendelettel be is tiltották.

A világban a spanyol (zsidó) Torquemada kompenzációja révén terjedt el, aki szinte ipari szintre emelte a dolgot.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: addig rugdosni aki igérte, míg nem teljesíti. Varga lesz a megmagyarázó ember??? Miért nem az magyarázza, aki megígérte, most nem mer kiállni a zemberek elé? Csak üzenget???
Hú, Egyiptom kemény hely, onnan még Mózesék is kimenekültek! Utána pedig...

Pusztai vándorlás

Körös-körül száraz puszta,
Szomjas tömeg nem túl guszta.
Csoda kéne, vízfakasztó,
S egyből lenne marha-klassz tó!
Víz nélkül a manna-hami
Sem tök ugyanaz, mint ami
Lehetne, ha lében ázna.
Kétmillió néhányszáz „Na!
Mi lesz már?!” kiáltás hallik.
Mózes csap és csapként fal lik
Nyílik a sziklán és Áron
Örömtáncot lejt a sáron.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2012/01/pusztai-vandorlas.html
:)
@Anti Anyag: azért Torquemada a zsidókat is üldőzte. pontosabban mondva a conversokat. miközben a nagyanjya is az volt.
@Anti Anyag: "A szaúdiak épp most fejeztek le egy embert boszorkányság miatt és mégis mekkora haverja a legnagyobb demokráciáknak."

de bizony, itt is tema volt, hogy mekkora csicskak..
eppen az elozo poszthoz tartozo kommentek kozott volt...

"Ilyen a világ, most mit mondott volna, menjetek a picsába, ez csalás amit csináltok?

Ők pedig majd azt mondják, OK haver, akkor majd a biszbaszt a szlovákoktól vesszük. "

nincs bizbasz. martonyi koldulni ment.
csak tudod nem csak varanus es mas ellenzeki ujsagirok emlekeznek arra, hogy a legutobbi koldulasnal mubarakot es rendszeret dicserte, moist pedig a legyozoit/eliteloit...
akiket raadasul a hadsereg puccsol eppen
Nem, nem, ne kölcsön örökbe! 2 tevéért vihetik!
ezt a seggnyalást! őrület.
@piszter: nem is oly rég még Mubarak hátsóját fényesítették. ahogy elnézem őket ezek egy krokodilt is kinyalnának a "barátságért".
@Anti Anyag: 1./ köszönöm, éppen azt értetted meg, amit mondani akartam. A mai magyar valóság éppen erről szól, szerintem rajtad kívül senkinek nem tűnt fel az, amit írtam.Abszurdisztán. még hortiból is zsidóbarátot csinálnak.2./ Értem, tehát a spanyolok is zsidók. Basszus akkor tényleg félni kell, mert akkor az egész délamerika is zsidó, meg észak amerika is, kivéve azt a 3 millió magyrt, akik horti iddején kitántorogtak. Na jó, hagyjuk, van tolvaj, meg nem tolvaj. Azt, hogy ki tolvaj a törvények mondják meg. A telekspekuláns is tolvaj, csak azt szabad. A közgép is az, csak azt meg támogatja a ner.
3./ nem vagyok zsidó, nem vagyok cigány, nagyon ősaim svájcból származtak Sopron környékére. DE: nem azon múlik, hogy milyen rassz, azon múlik, hogy milyen ember az ember. A vitát ebben az állapotában lezártnak tekintem.
Adjon pofont a tolvajnak! fullstop...
Na és siitaként, vagy szunnitaként ment ez a díszparaszt ápolni a kapcsolatokat?

És a Demjánparasztot vitte-e magával?
@Penivaldes:
Isten hozott a külpolitika világában. Mubarak seggét nyalták vagy egy évtizedig az EU vezetői is. Aztán váltottak szemrebbenés nélkül, mintha soha semmi közük nem lett volna hozzá...
@No_Fidesz_No_Problem: szunnita, és azon belül is hanafíta iskola követőjeként ment oda:)
":Magyar Az NGM szerint nem lesz kikerülhető a csekkadó

A tranzakciós illeték nem lesz elkerülhető a pénzmozgások külföldre menekítésével - írta a Nemzetgazdasági Minisztériumra (NGM) hivatkozva a Magyar Nemzet.

Balog Ádám, a nemzetgazdasági tárca adóügyekért felelős helyettes államtitkára a lapnak azt mondta: a pénzek külföldre irányítását megelőzendő reális, teljesíthető adószabályokat igyekeznek alkotni."

de a legszebb ez a resz:

"Bármikor lehet olyan eljárásjogi rendelkezéseket hozni, amelyek gátat vetnek az adóelkerülésnek."

ezek szerint en meg barmikor atkurhatok egy jegcsakanyt a fejukon.. egyik fulukon be, masikon ki.
es meg sem fogjak hallani...

kicsit razzak a pofonfat ezek a gengszterek...
hoznak egy torvenyt, hogy nincs jogom es kesz?
kurva nagy baj lesz ebbol, fijjug...
@Long R3 IGF-1:

Esetleg vihetnék a Habonyárpit meg azt a homoszexuális amcsi kommunikációs tanácsadó párost is grátiszba hozzá.
@Muad\\\'Dib: azt hiszed, hogy most újat mondtál??:)
dehogyis. ugyanezt csinálták Kadhafival. az is milyen rendes gyerek volt, mint tudjuk, aztán hirtelen nem lett rendes gyerek.
@Anti Anyag: Óriási infót adtál! Utánanéztem Torquemadnak. Ezt minden zsidózónak az orra alá fogom dörgölni! :-))

hu.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A1s_de_Torquemada

"Tomás de Torquemada (magyarosan Torquemada Tamás, teljes nevén Tomás de Torquemada prior de Santa Cruz) (1420. Valladolid - 1498. szeptember 16. Ávila) Domonkos-rendi pap, 1481-1498 között spanyol főinkvizítor. Hitvallása: „Egy ország, egy nép, egy vallás". Ő fogalmazta meg azt a rendeletet (ediktum), amit a spanyolországi zsidók 1492-ben történt kiűzése követett. Nevéhez több ezer ember lemészárlása és elűzése kötődik. Kikeresztelkedett muzulmánokat és zsidókat is meggyilkoltak idejében, mivel áttérésük nem feledtette etnikai hovatartozásukat. A történelem úgy értékeli, hogy Spanyolországban egy „kis holokauszt” ment végbe."

"A spanyolországi Valladolidban született. Tomás de Torquemada zsidó származású volt, nagyanyja kikeresztelkedett marrán zsidó nő volt. Torquemada dominikánus szerzetes lett, s hogy származásáról elterelje a figyelmet, buzgón, nagy odaadással dolgozott azon, hogy a zsidó és muszlim hittől megtisztítsa egész Hispániát."

"Három csoportosulást különböztetünk meg ebben az időszakban a zsidóságon belül: a konverzorok csoportját, azon zsidókat, akik megtartották a zsidó identitásukat és az ú.n. marranókat (spanyolul: disznók), akik ugyan formailag áttérnek, de a magánéletben megtartják a zsidó szokásokat és vallást.

Általában ezek a csoportok továbbra is együtt élnek, ami óriási feszültséget eredményez, mert az áttért zsidók antiszemitává válnak. A konverzor csoport viszont egyre feljebb kerül a spanyol társadalomban, amit a tömegek egyre nagyobb féltékenységgel néznek. Megpróbálnak nyomást gyakorolni a társadalomra, hogy közösítsék ki őket, de ezt már vallási alapon nem lehet megtenni, hiszen már ők is keresztények. Faji alapon próbálkoznak tehát. A spanyolok elkezdik a családfájukat kutatni, hogy biztosítsák: nincs zsidó rokonuk."
@Penivaldes: haaaat..
azert azt nem allitanam, hogy kadhafit jofiunak allitottak be...

kadhafit utoljara a kadar-rendszerben hallottam pozitiv szereplokent megemliteni:-)
@Anti Anyag:

Nagyon érdekelne, hogy te vajon mit tudsz felmutatni azon kívül, hogy fajmagyar vagy, ostoba rasszista barom.
@belekotty: így igaz. Torqueamada célja a sangre limpa biztosítása volt. ezért üldözték a marranókat is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem látom miért volt most rasszista. Hogy leírta cigány, meg zsidó? Az még nem rasszizmus.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
háát én meg azért azt mondom, hogy nem nagyon zavarta őket. na persze Lockerbie után megfagyott körötte a levegő.
@No_Fidesz_No_Problem: Ja, meg a Matolcsyt, a Simon L.-t, a Németh Lászlónét, a...
de nem sorolom tovább, annyi teve nincs is a világon :))
@Penivaldes: Egyre több dolog jön össze amit a zsidózók orra alá lehet dörgölni. :-))
Érdekes, ezeket a dolgokat miért nem tanítják a középkori történelemből?
@Penivaldes: targyaltak vele..
de nem dicsertek:-)

ahogy orbanek dicsertek mubarakot 2 eve.

targyalni kell. dicserni, kepmutatni, gerincet a ruhatarban leadni nem kotelezo.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ja, hogy nemtod +indokolni.. stimmel.
@belekotty: ismeri a munkassagat az "urnak"...

tudod, hitler is antiszemita volt akkor is, ha eeppen nem zsidozott.

_most_ ebben a hozzaszolasban nem zsidozott/ciganyozott. de attol meg rasszista gyoker:-)
@Long R3 IGF-1:

"Ja, meg a Matolcsyt, a Simon L.-t, a Németh Lászlónét, a...
de nem sorolom tovább, annyi teve nincs is a világon :)"

*

Dede, csak sorold, néhány karavánnyi teve talpra állíthatná a magyar mezőgazdaságot.

Nyugaton állítólag nagyon megy most a teve-biotej.
Tényleg vicces/abszurd a világ hírtévéin élőben közvetített katonai puccs kellős közepén elismerően szólni a demokratikus átalakulás eddigi eredményeiről.

Gratulálni az első szabad elnökválasztás "sikeres" lebonyolításához, miközben a puccs miatt eredmény sem hirdettek, már szürreális.

Hihetetlen milyen gyenge teljesítmény nyújtanak a politikusaink, gondolkodás nélkül darálják az évtizedekkel ezelőtt bemagolt sablonjaikat, mint egy robot.

Mondjuk Martonyi más szempontból is érdekes.
Többek közt miatta nem fogja a Fidesz soha nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat. Martonyi ugyanis III/III-as ügynök volt "Magasdi" fedőnéven. És ők magukat sose fogják leleplezni. (Boross Péter dettó)

Martonyiról bővebben:
index.hu/velemeny/2012/05/17/hogyan_definialjuk_a_halozati_szemelyt/

"Az Állambiztonsági Levéltár iratai között fennmaradt az Mt-1691/1 „Magasdi” fedőnevű dosszié. Ebben Martonyi János „útijelentései” találhatóak, amelyekért sajátos módon dr. Jójárt István rendőrszázados saját kezű feljegyzése szerint 600 forint jutalmat is adott az érintettnek."
@belekotty:
nem tudom, főleg, hogy én nem tanultam középkori történelmet:)))
Szerintem adjuk oda örökbe...!
@No_Fidesz_No_Problem: Akkor talán cseréljük be a menetelő birkákat is tevékre :)
Ha Magasdi ügynök úr nem lenne egy ennyire senkit sem érdeklő szürke csinovnyik (még miniszterként is), akkor erre a hülyeségére mémeket lehetne alapozni :)

Pl. fotosoppal lehetne csinálni egy lángoló polgárháborús Kairót, amire Martonyi aszondja, hogy gratulál a nyugodt, békés átmenethez :))
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Csak az aki kívülálló, azt azt látja hogy ok nélkül lerasszistáznak valakit.

@Penivaldes: Akkor a zsidóság elleni pogromokat? :-))
@Penivaldes:

az igazi moszlim vahabita, különben lövök!
@Penivaldes: akadtal mar pokfonalba..?
olyan jelentektelen seminek tunik, de amikor belegabalyodsz, nagyon kellemetlen.

es meg egy kis adalek a pokfonalhoz:

index.hu/tech/hirek/80654/

:-)
@Penivaldes:

lehet, hogy nem is fogsz, galambom, de ez engem egy pillanatra sem érdekel.
@belekotty: mondom, hogy én hivatalosan nem tanultam középkori történelmet. nálam a Római Birodalom bukását az 1867.-es kiegyezés követte:)
@hacsaturján: nem fogok mert világosabb a bőröm, és nem barna a szemem.
@Penivaldes: uhumm...

hidd el, egeszen biztosan nem a szem es a bor szinere gondolunk ilyenkor;-))))))))
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
akadtam bizony, tényleg nagyon nehezen lehet belőle kijönni:)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
nagyon egyszerű a válasz. elmondom.
más iskolába jártam 9.-dikbe, és másba 10.-be.
9.-dikes osztály 4 osztályos gimiben volt. tehát kezdtük az egészet az őskornál. a 10.-es osztály ahová átmentem viszont 6 osztályos volt, és ott a tanár az pskort, ókort megtanította nekik 7.-ben (tehát a gimi elsőben) és így mentek tovább. így mire 16 évesek lettek már 1867.-nél voltak.
persze mondtam a tanárnak, hogy nekem pár évszázad kimaradt, de nagyon nem izgatta. annyjt mondott, hogy tanuljam meg, de sosem kérdezett ki belőle.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
tudom, de valahogy arra sem szeretnék. a franc se tudja, hogy miért de sosem vágytam egyetlen sztárnő külsejére...az indokot nem tudom:))
@Penivaldes:

...és a tudomány mai állása szerint az sem biztos, hogy leszel negyvenkét éves. csacsi gyermek! :)))
OFF! Kósa Lajost megint kifütyülték egy kicsit. Rendőrök is voltak.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2464_a_kiraly_beszede
@hacsaturján: hát ahogy én magamat elnézem néha....ez bekövetkezhet, hogy nem leszek 42 éves:)))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem vagyok fajmagyar, német őseim voltak, csak éppen veled ellentétben (ostoba barom) néha olvasok is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
dekoratívan nem tudok kinézni:DDDDD
tehát ezért sem vágyok erre.
@sárkányfő: Az egyik ok, amiért nem lesz soha ügynöklistás ügy a fidesznél?:D:D:D Pénzért besúgni, hát ez tényleg amolyan fideszes tempó, nem csodálom, hogy évek óta jól elvan ott.
@pjm: Akkor a zsidóságának mindössze annyi jelentősége volt, hogy a csóka keresztényebb akart lenni a keresztényeknél.

Persze ma ez egyeseknek kínos, hiszen keresztény egyház-ellenes propagandájukba ez a tény nem nagyon illik bele.

Holott kurvára nincs jelentősége, akkor egyszerűen ilyen volt a világ. De azért ma simán antiszemitázhatnák érte, lám, itt egy gyökér is engem.
@Anti Anyag: Nem eleget és nem megfelelő olvasmányt. Mielőtt valakire jelzőt aggatsz, és leostobázol, akkor jó lenne, ha nem a barikádon nevelődnél. Mert az az ostobaság és az önálló gondolkodásra való alkalmatlanság fokmérője.
@Anti Anyag: Azért is le antiszemitáznak ha Izraelt kritizálod, vagy ha ne értesz velük egyet abban, hogy minden muszlim nőgyűlölő arab terrorista. :)
@Penivaldes: Nem akartam megsérteni a rusnyákat, de jobb jelzőt nem találtam hirtelen. :)
adjuk kölcsön varánuszt az ördögnek, a lelkét már úgyis odaadta neki
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Nem, kicsit sem rasszista felfogás.
Mondjuk én szeretem a csokit (is:-)!..ja, a focit is, pardony.
"Adjuk kölcsön Orbánt Egyiptomnak"

Kölcsön??? Neeee! Még kamatostul adnák vissza! Ajiba! :)
nabaszdmeg! pont egy fideszes ad tanácsot? nemsokára megy simicska meg a közgép építeni még egy piramist
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": hasonló volt ez ahhoz, hogy a Vörös és Feketével jártam. ott is kihagytam pár első fejezetet, mert úgy véltem, hogy az nem kell.
:))
@3dom'f'speech: ismnerve a keresztenyseg 1200 ev es amokfutasat es a ti emberi minosegeteket az ordog csak jo fej lehet:-)
@TrueY: nemnem.
kerjunk erte valamit, mert kulonben visszaajandekozzak...

egy marek homok?;-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem szeressem a sötét tónusú bőrt. Ezért nem érzem magam rasszistának. Fehérben se bírom pirítottat. Persze van egy két jól kinéző közöttük is, de ez a banya kifejezetten nem tartozik közéjük.
@Anti Anyag: "Persze ma ez egyeseknek kínos, hiszen keresztény egyház-ellenes propagandájukba ez a tény nem nagyon illik bele. "

dehogynem

egeszen pontosan beleillik.
hiszen meg egy zsidobol is verengzo allatot csinalt a keresztenyseg:-)
@Penivaldes: Tudom, azok hozzá képest szépségkirálynők, de mint mondtam hirtelen n találtam jobb jelzőt.
@3dom'f'speech: Aha! Te vagy aki hitelt ad az ördögnek! :-))
De jó lesz nekünk ezután!
Martonyi elintézte, hogy ne szenvedjen semmiben se hiányt a mi sokat szenvedett népünk! Minden évszakban legyen a Nílus völgyében zöldellő egyiptomi anyaföldön bőségesen termő szárított füge, és cukrozott datolya a magyar dolgozó tömegek terített asztalán.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

komoj embör komoj véleménye. és vajjon a tanganyikai bocskoros legyek párzási szokásaival kapcsolatba mi a stájsz?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem tudja mi a jó.:D Pedig mennyi helyes pasi van a feketék között is, meg az ázsiaiak között is. Persze ehhez nyitottság kell, hogy az ember színesben lássa a világot. Ne pedig csak fehérben. Borzasztó uncsi kis élet lehet. Minden egyszínű. Brrrrrr.......
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
mik ki nem derülnek? és ha megkérdezhetem. neked milyen a zsánered?:)
@Penivaldes: És igazad volt?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: ó, mikor azt mondjuk rád, hogy rasszista vagy és antiszemita nem őket akarjuk megbántani, csak jobb jelzőt rád nem találtunk.
Hahaha, ezek mekkora bénák, már csak Szíria hiányzik a lajstromból.
@hacsaturján: Csak tudnám miért baj, ha nem jön be a sötét bőr.

Mondjuk a narancssárgát kifejezetten utálom.
@Commandante Jayasuriya: Még jó hogy nem ajánlotta fel hogy disznóhússal egyenlítünk.
@Anti Anyag:

Elnézést, hogy antiszemita vagy. Bocsánat. :D
@belekotty:

Mit indokoljak ezen? Egyrészt nagyon jól ismerem a világnézetét a kommentjeiből, másrészt magas lóról hadovált tolvaj cigányokról, zsidókról meg négerekről.

De felőlem lehet valaki annyira náci, amennyire neki jólesik, csak ne sértődjön meg, ha rámondják, hogy náci. :D
@Anti Anyag: 1. nem érdekel, ki-mi volt? A mostani dolgok foglalkoztatnak. 2./ NEKEM teljesen mindegy, hogy valaki keresztény, zsidó, még akár kommunista is lehet, csak a normális viszonyoknak megfelelően emberként viselkedjen. Szerintem egy adott ember pontosan olyan kersztény, mint kommunista. Ha visszaél pl a hatalmával, akkor az nem a hit, világnézet miatt van, hanem az indivídum miatt. 3,/ A gyökérségre gondolom nem rám értetted, mert én nem antiszemitáztalak. Nekem csak azzal volt gondom, hogy felsoroltad a hülyeségedet: "cigány, néger, zsidó tolvaj", akiket pofon kell vágni. Arra kérdeztem volna rá, hogy akkor a magyar tolvajt nem kell pofon vágni, vagy a kínait? Látod a műveltséged is okozhat gondot, túl sokat tudsz a részletekről, nem ltod a lényegét a dolgoknak. Pedig azok vannak!!
@keresztanya fabi(en):
Biztosan nagyon átgondolt javaslat volt, csak az én kicsiny agyam nem fogta fel egyből a kötelező követési távolság bevezetésének előnyeit.
Azért a fantáziám beindult, melyik cimbinek van raktáron olyan ketyere, amivel a betartását lehetne ellenőrizni...
@Tűzfal: mindnek, lehet válogatni, vagy beszolgáltatni a górénak, azaz simlicskának ;)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

speciel arra próbáltam meg finoman utalni, hogy hülyevagybazmeg és ez a szivárvány összes szinébe így láccik, ami ugye szintén félre érthető. remélem nem eszöl sokmagvas kenyeret!
@hacsaturján: Azért vagyok hülye mert nem tetszik a sötét tónusú bőr? Ez, hogy jött össze?
@Tűzfal: Nem értitek, Ahogyan a választási törvény, mot a KRESZ is ugyanazt sugallja: nem lehet előzni!! mert ugye, ha betartom a 10 méter követési távolságot, akkor soha nem tudok előzni. Márpedig ennek nagy jelentősége van.
Martonyi ténykedése inkább kárt okoz Magyarországnak, mint hasznot. Elhúzhatna már a kozéletből. Persze Pintérrel együtt. Ennyire lúzer kül- és belügyminisztérium ritkaság.
@Tűzfal: szerintem pedig pinter tevekenysegenek jutalmat kellene evekben megfogalmazni..
ezt az ostoba gyokeret....

es mitol fugg hany meter a kovetesi tavolsag?
mert a gepjarmu megallitasahoz szukseges tavolsag fugg

- sebessegtol
- az utfelulet anyagatol (beton, aszfalt, akarmi)
- az utfelulet homersekletetol
- az utfelulet tapadasatol
- az utfeluet erdessegetol/simasagatol
- az utfelulet szennyezettsegi fokatol, a szennyezodes milyensegetol (kavics/por/olaj..)
- a hasznalt gumiabroncs futofeluletenek minosegetol/gyartojatol/kopottsagi allapotatol
- a fekek minosegetol
- a gepjarmu tomegetol
- a gepjarmu koratol
- a szallitott szemelyek szamatol, szallitott rakomany mennyisegetol
- a futomu allapotatol

most hirtelen ennyi jut eszembe. tehat minimum ennyi valtozo hatarozza meg a megallashoz szukseges tavolsagot.

a felkapaszkodott simlis gepkocsivezetobol lett keresztapa rendorminiszter mindenet az ilyen sutyeraknak...
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

mégis sokmagvas kenyeret eszöl? nu, ebbül gyün össze.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem is arra gondoltam, hogy te pasikat less. Hanem te lányokat, én fiúkat. Látod, semmi közös nincs bennünk.:(((
@Penivaldes: Ugye? Ugyis több nő van mint pasi, bűn lenne egy színre lekorlátozni a kínálatot.:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": igen, bár én nem jönnék össze nem fehérrel. de barátnak, munaktársnak, szomszédnak elfogadnám:)
@hacsaturján: Látom feleslegesen fizetjük az ápolókat. :(

@Penivaldes: Mocskos rasszista. :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
nem hinném, mert nem akarom őket megölni meg akadályozni az életben:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: bazmeg, már megint nem nyaltad tisztára a seggem. Ebből is látszik, hogy a szarhoz se értessz, akkor miért használsz olyan szavakat, amelyeket nem ismersz?
rosszat sejtek, vagy csak velem van baj, és nekem semmi sem jó?

Túljegyzés volt diszkont kincstárjegyből

Magas túljegyzésre megemelt összegben, az előző aukcióhoz képest jelentős hozamcsökkenéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki, két heti rendszerességgel tartott aukcióján.

hvg.hu/gazdasag/20120621_dkj_aukcio

-------------------------

11:59 Váratlan erősödés indult - nem tudják higgadtan kezelni a forintot?

www.napi.hu/tozsdek-piacok/varatlan_erosodes_indult_nem_tudjak_higgadtan_kezelni_a_forintot.523118.html

-----------------------------------------

11:09 Hároméves mélyponton az euróövezeti PMI

11:02 Fékez a német gazdaság

10:25 Itt a világvége, szörnyű adat jött a németektől
Köszönöm, akkor most szállnék ki, az "értelmes" beszélgetésből, itt!:-(
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Esetleg megindulhat az EU belül lévő ne euró övezethez tartozó gazdaságok felé való menekülés. Persze mi ebben az esetben is csak a kalandorok célpontjai leszünk. :(
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: en fel oraja mondtam a kolleganak, akivel a gazdasagi torteneseket szoktuk megvitatni, hogy valami keszul...:-DD

ugye veletlenek nincsennek, a forinterosodesnek nicns meg a hattere, valamifele spekulacio lehet a dolog mogott, amire gyonyoruen ra fogunk b@xni, mint egyszeri acs az ujjara...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: ettől hasít a forint??? hogy mik vannak :D

ööö, nincs új a nap alatt:

Polték nem indítanak büntetőeljárást a Mol-pakett ügyében
Az ügyészség szerint nincs alapja eljárás indításának a Mol-pakett visszavásárlása ügyében. Az eljárást a Demokratikus Koalíció politikusa firtatta, szerinte a tranzakció kárt okozott az államnak.

hvg.hu/itthon/20120621_mol_pakett_polt_peter_ugyeszseg
@pjm: hinnye, hogy de rájöttél a lényegre
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

I. Orbán idején azért még úgy ment ez, hogy a vizsgálat elindult, majd nem csináltak semmit és pár hónap múlva közölték: minden fasza.

Ez a Polt is ahogy öregszik úgy butul és lustul :-D
@keresztanya fabi(en): egy évet dolgoztam az egyiptomi-izraeli határon. Nekik is piros a vérük, mint nekünk, csak ők globálisan összetartanak, náluk meg egy társasház is megbukik az összefogáson. Van mit irigyelni tőlük, mégha a boszorkányokat le is fejezik. Van itthon is egy-kettő, akit le lehetne. matolcsynak kimondottan előnyére válna...hejreállna a szemmozgása.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Miért, nem vagyunk tán oly viszonyban, hogy beszólhassak és eltünhessek?:P
Amúgy mi a baj a hellyel?! Tán csak a fidesz droidok dühönghetnek, mi meg nem is kacsinthatunk egymásra?!
@Fabius: Én is ellustulnék 5x évesen 9 évre egy jó kis állásba bebetonozva.:D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ouch, a gonosz gyarmatosítók nem akarják hogy elbutulva dögrészegen bámuljunk.:D
@Penivaldes: Pedig minden ugyanaz rajtuk, és minden ugyanott van. Csak a csomagolásnak van más színe.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Csodálatos hely ez az NGM. Mikor két hónap után legalább Varga Miskának leesett, hogy szopattyú lesz a tranzakciós adóval, akkor sem olvassák el a szabályozást amit aláírtak, és amihez csatlakoztunk.

A SEPA rendszer ellen nincs orvosság. Az egységes övezeti rendszerre mit fog mondani Balog Ádám? Ugyan csatlakoztunk, bevezettük, él és működik nálunk is ahogy Európában mindenhol, de megtiltom a magyar lakosságnak hogy használja!!!

:-D

Marhák.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Jó-jó, de SherlockPoltnak éppen az ilyen önszopások elkerülése lenne a feladata 9 évig :-))

Gyurcsány tegnap azt mondta, szerinte hamarosan vádat emelnek ellene Sukoró miatt. Na, ez Polt kijelentése után elég nehéz lesz.
@pjm: Nem, nem. Azok barbár terroristák, rosszul láttad. :)
Valakinek van linkje a cikkben szereplő idézetre, angolul?
@pjm: Matolcsy, mint boszorkány? Inkább a neje lehet, az a kis pénzügyi guru, nem?:_D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": hát én meg már azt hittem, hogy nekik hátul van a micsodájuk!:))
@Fabius: Ahogy ismerem a FIDESZ-t ezzel nem foglalkoznak, még messze van. Addig kitálalnak még vagy 500 másik adót, amivel majd kompenzálják azt a kiesést. Így kell leépíteni a magyar bankszektort, legalább ezek se fognak többet gyarmatosítani.
@Fabius: bezony..

nem ugy van ahogy azt moricka elkepzeli..:-)

ezert a kijelentesert magaert meg boven taknyan tenyerelheti oket az iju:-DDD
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
fúúúújjj!!!!!
megrontjátok itt az én ártatlan lelkem:))
Kölcsön? Mitképzelsz, szegény egyiptomi elvtá.. polgárokat itt adósságba zavarni?

És még a végén kamatostul adnák vissza..
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
éppen ez az. megakarjátok rontani az ártatlanásgom. így nem lehetek apáca!:)))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az émelyítő. Az étcsoki olyan nyami, nem?;):P
@Fabius: Ne feledd el, hogy a fidesznyikek hatalmas baromságokra képesek, és annak ellenkezőjére is, a szemük rebbenése nélkül.
@Penivaldes: ooo.. en mar nem szivesen vallalnam az ezzel jaro lelkiismereti kovetkezmenyeket...;-)

azok az idok mar elmultak:-D
@Penivaldes: azok meg tartanak..
szerencsere nalam ez elhuzodik;-)

szoval a fiatalABB eveimre emlekszem;-))))
@Chopinke:

Az Egypt Daily News-nak van más baja Martonyin kívül is.

www.egyptdailynews.com/egypt6.htm

De a kormányportált nyugodtan tekinthetjük autentikus forrásnak. Ha ők azt mondják ott volt és ezt mondta, akkor biztos úgy van.

akadalymentes.kormany.hu/hu/kulugyminiszterium/hirek/martonyi-janos-egyiptomban

Magyarország kormánya sosem hazudik.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Én nem aggódom azért, mert Polt hülyeséget csinált. Aggódjon ezért a főnöke...:-))
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
ok, ok. .)
én is szoktam fiatalabb éveimre emlékezni, mikor elmagyarázom anyámnak, hogy az az ing amit 12 évesen kaptam, már nem jó rám:)))
@Fabius: jó de a fönökéánek mi vagyunk a fönöke...DDD
Készi szépen.

Hogy is kételkethednék én Magyarország kormánya szavában? Csak azért kerestem angolul, mert speciel egyiptomi ismerősőmnek lesz, aki angolul tud, magyarul nem. Hadd nevessen egy jó nagyot. Bár neki is van más baja Martonyin kívül is....
@Fabius: Aggódni, ők? Soha. Tudod, amit szabad Jupiternek....
@Chopinke:

Na várj, beültetted a bogarat a fülembe.

Gondoltam kormány.hu angolul is megy, hozok neked egy linket úgy.

Ja, csakhogy ez a cikk csak magyarul van kint, az angol verzióból hiányzik :-D

www.kormany.hu/en/search#category=all&search=martonyi
@Penivaldes:

2014-ben közgyűlés, ahol osztályozó konferencián mondhatják el véleményüket a részvényesek :-))
@Fabius: Gondolom még nincs kész a fordítás. Majd pár nap múlva.
@merre: "Ennyire lúzer kül- és belügyminisztérium ritkaság."

Martonyi csak az évszázados magyar hagyományt követi. A mindenkori magyar külpolitikáról inkább ne mondjunk semmit...
@Fabius:

János, János, te szopni jársz ide...

A megbeszélések elvtársi légkörben zajlottak.

Gondolom most jön, hogy két hét múlva tepsiben lesz mindenki, akivel Martonyi kezet fogott. :D
kedves feleim, bijomassza, morzsolgassátok szépen, és mondogassátok, bijomassza, áldassék a neved, és te mutass utat nekünk, de csak a gyógyvíz, a pájinka és a csodálatos főd után persze :)

Orbán: a biomassza az iránytű

Orbán Viktor felavatta a Hungrana Kft. új biomassza kazánjait a Fejér megyei Szabadegyházán. A kormányfő beszédében hangsúlyozta: a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő vállalat fejlesztésével iránytűt mutat az egész országnak.

hvg.hu/kkv/20120621_orban_biomassza
kömény a csávó, mint a macskapöcse paprika :D
ismét ötös unortodox diplomáciából :D

A Matolcsy György vezette nemzetgazdasági tárca közleményben reagált a Magyarország ellen a telekomadó és a kereskedelmi különadó miatt indított uniós kötelezettségszegési eljárásra, illetve illetve a házi pálinkafőzéshez kapcsolódó jövedékiadó-törvényt ért brüsszeli kifogásra.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/megsorozta_magyarorszagot_a_bizottsag_ujabb_eljarasok_indulnak.523123.html

www.napi.hu/tozsdek-piacok/visszaszolt_brusszelnek_matolcsy_megvedjuk_magunkat.523110.html
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: azért volt ott az egyház, hogy megáldja...

jó csócsált rajta megint az öltöny
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "A kormányfő beszédében hangsúlyozta: a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő vállalat fejlesztésével iránytűt mutat az egész országnak."

Iránytűt mutat... ostoba paraszt. :D

@keresztanya fabi(en): :DDD

pont ez jutott eszembe, milyen szépen kiöltözött megint a kis kalauz...
@keresztanya fabi(en): hűűűbazz, tudom rohadjak meg, de ama hivatásos szent ember, minek is vagyon ott? és tényleg jól mutat a kontraszt a vezényló mellett nem csak öltözékileg ;)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Háááát, nem is tudom, milyen beszélgetések zajlottak, meg egyáltalán voltak-e.

A kormányportálon csak magyar nyelvű a hír, és most néztem, se az Egypt Independent, se az Aljazeera nem tud róla. Pedig Martonyi 2010 decemberi látogatását mind a kettő lehozta, az independent archívumában most is ott van, fényképpel együtt.

Hmmm-hmmm....
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Hát biztos van valami matematikai ésszerűség abban, hogy melyik cikket fordítják le, mert ahogy nézem 5-ből 1-et fordítanak le és akkor lehet sokat is mondtam.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ne csodálkozz, agyára mentek a költői képek, remélem ezt a mutogatott iránytűt, nem a Titanikon használták, tájékozódásra :D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ezt a bűnrossz dumát, hogy a hagyomány fennmaradása miatt... Mintha nem most lenne egyre divatosabb a pálesz meg a sör.
@Fabius: Csak viktor gondolja úgy, hogy olyan fontos, hogy megpuccsolják amerikából és az euból. De a jónép zömet jól tudja, hogy egy magyar külügyminiszter, vagy miniszterelnök, köztársasági elnök puccparádézik kairóban az még a bivalybasznádi újságnak is ezredrangú hír.
@Chopinke: Passz, a hivatali munkamorált ismerve nem csodálkozok.

@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: A Titanic iránytűjével semmi baj nem volt. Ott utaztak, ahol akartak.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

A háborgó tengeren hányódó mozdonyon Viktor kapitány szextánst mutat Európának, miközben sújt helyez a mérleg nyelvére.
@Fabius: oops, ez mekkora kavart fog még okozni, szegény APEH/NAV-nak, lesz itt még fogaknak csikorgatása és új adóknak agymenése:
/persze ezeket sem MI fogjuk megfizetni.../

index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/21/tobb_magyar_ugyben_dontott_az_europai_birosag/
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Victor úgy van vele, hátha most a jéghegy süllyed el... :D
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: igaz, a jéghegy volt csak otthon, de az útvonalat iránytűzték egy csöppet északabbra, csak mert miért ne, hisz arra nem szoktak lenni, oszt mégis volt egy renitens :D
a régió és a topik okán, bocsánat az idecitálásért, nem tennék hozzá semmit, csak annyit, hogy a hasonlók számbavétele alapján, elég tanulságos ez az eset is:

Jordániába menekült vadászgépével egy szír pilóta

Jordániában landolt a szíriai légierő egyik MiG-21-es vadászgépe csütörtökön, a gép pilótája politikai menedéket kért - közölte Szami al-Majta jordán tájékoztatási államminiszter.

hvg.hu/vilag/20120621_szir_pilota_jordania
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: A más időjárás miatt randiztak egyet a jégheggyel. Ők a szokásos útvonalon hajókáztak, csak a meleg vagy hideg (már nem emlékszem :)) idő miatt lejjebb vándoroltak az akadályok, így nem ott voltak ahol az előző években megszokták. Persze erről tudtak, csak leszarták.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: igen, "jó" szokás szerint, mint eddig olyan sok helyén e dicső világnak

volt olyan ország, aki pont ezért külföldi zsoldosokra támaszkodott a hatalmát védendő, és még sem tudta túlélni magát
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
"nemnem.
kerjunk erte valamit, mert kulonben visszaajandekozzak..."

A cikk címe az, hogy "adjuk kölcsön", nem az, hogy ajándékozzuk oda.. :)

"egy marek homok?;-)"
Azt hiszem az a kérdés, hogy mennyit lennék hajlandók fizetni az araboknak, hogy elvigyék. Matolcsyval egyetemben...
Én egy kisebb összeget megreszkíroznék a cél érdekében... :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Miért utálnálak? Egyik ellen sincs kifogásom:P Sőt, a páleszt nagyon is szeretem. A sört nem, de az gusztus dolga.:)))
@Fabius: irigykedem, ti kiváltságosok :D

Jöhet a zuglói pláza

Felmentést adott a gazdasági miniszter a lengyel Echo Investmentnek a plázaépítési tilalom alól, így megépülhet Zuglóban a Bosnyák téren a Mundo – Zugló Kerületközpont.

hvg.hu/kkv/20120621_mundo_plaza
segííítség, lehet melegem van, de nekem sehogy nem jön ki az eredményük:

Elárulta az NGM, miért nő a tranzakciós adó 2014-től 2012. június 21., csütörtök, 16:20
Szerző: MTI

--------------------------------------------------------------------------------

Címkék: tranzakciós adó; tranzakciós illeték;

A költségvetési törvényjavaslat tranzakciós illetékből jövőre 283 milliárd forintos bevétellel számol, az összeg azonban 2014-től 322 milliárdra nő; a különbség abból adódik, hogy a közteher 2013. január elsején lép életbe, így a januári tétel februárban érkezik meg az államkincstárba.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint ez egyben azt is jelenti, hogy a 2013 decemberére eső tranzakciós adó 2014 januárjában folyik be, így az összeg már a 2014-es költségvetés bevételeit gyarapítja. 2013-ban tehát egy tétellel kevesebb érkezik, ezért számol a kormány mintegy 280 milliárdos összeggel
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: arc könyv, ennyi, az sem normális aki önként és dalolva kommentel oda, így se sokkal biztonságosabb, na de dogozzanak meg a szervek egy kis infóért, én aztat mondom ;)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Ezzel nem az a lenyeg epul vagy sem, hanem hogy hogy epul. Ha megepul vele tenyleg az a keruletkozpont ami eredetileg tervben volt, akkor kell. Ha a kitrukkozott masodik verze epulne akkor meg lofaszt. De ugy latom uj terv keszul, megvarjuk, meglatjuk.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: hogy kell iránytűt mutatni? rámutatsu, hogy nézzétek iránytű? vagy hogy?
OMG!!! Veszélyben a szabad pálinka!!!!!!!!!!!
@Penivaldes: egér is kiakadt ezen, de olyanok vagytok, költői kép, csak olyanra sikerült, mint a kigondolója maga ;)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: úgy látszik végképp megfertőzte Matolcsy. annak vannak ilyen képei..
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Szerencse, hogy senkik nem dolgozik allami cegnel. Bar nalam valszeg ellenkezo hatast ernenek el ezzel.

*ezt csak en gondolom magamrol es nem elitelek barkit.
@Penivaldes: víz alatti rúgás, növekedési ösvény,jéghegy, hétfejű sárkány,
@Fabius:

Egy ilyentől megalkuvó helyett jogos védelem és vendetta üzemmódba kapcsol az ember. De abban igaza van, hogy ha más issza meg a levét akkor ez nem egyszerű. A természetem vendettázott volna, az eszem meg nem szólt volna egy szót sem, és megíratta volna a sztorit valahol máshol.
fopatkany orvik menjen inkabb eszak koreaba kolcsonbe, hatha nem adjak vissza
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Azért a ti "minőségetek" is elég korrekt. Bízom benne, hogy magadra ismersz. :)

"Nem tudnak semmit ők a Bibliáról
s hogy van Madách, Faust, lélek-asztagok!
S csak annyit tudnak az Isten fiáról,
hogy elítélt minden gaz gazdagot!
Kinél szurony s arany van: az erős!
E fiúkért valaki felelős!

Rothasztó testi-lelki rossz koszokból
nem hámozta ki senki kincsüket
s zenghet a jóság száz angyal-torokból,
fülük az ég szavára már süket.
Szívük gennyes, szemük nézése bősz.
E fiúkért valaki felelős!

Ezeknek az lesz majd a messiásuk,
ki forradalmat, pénzt és nőt ígér,
a Múlt hulláján tánc lesz, kurjongatásuk
világ-lángok között a Holdig ér.
Jön a Halál, a mindent elnyelős:
ítélet lesz s valaki felelős!"
@Fabius: figyeljetek a környezeti hatástanulmányra, és ragaszkodjatok a közmeghallgatáshoz. Ne csak akkor nézzétek, amikor már kész a terv, hanem az előzetes változatokra is.
@Penivaldes:
Penike, köszönöm!
Eddig is kedveltelek, de mostantól kitörölhetetlenül beleírtad magad a szívembe. Reggel óta szorulásom volt, de hála a linkednek, kisímultak a ráncaim.
Kérj bármit, ezek után!
@Knósszosz:
ugye, ugye! Penike nagy mágus ezt is megcsinálta:)))
bármit kérhetek? na majd kérek...)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: úgy nem jó. a főzeléket kísérővel kell enni.))
meg kanállal...
@Penivaldes:
Oké! Ha az égiek is rábólintanak, Fabiusnak is tartozom egy bográcsnyi, lájtos ungarische eledellel. Asszem jól etethetőek vagyunk mindketten, a nap husszonnégy órájában-:D
@Penivaldes: Akkor edd úgy. Én magába szeressem. :)

Amúgy a fasírtot kifejezetten nem szeretem, kolbászból pedig a jó füstöltet szeretem csak. Az meg nem illik főzelékbe.

Nálunk amúgy pörkölttel szokták, azzal elfogadom.
@Penivaldes: Ebben egyetértünk.
Két zsernyák, kanállal a kezében...hm. Megfelelne?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Azt gondolom, egy zabaszoba kialakítása aktuálissá vált, nemde?
Egyiptom is belefér, akut shawarma mérgezéssel hozna haza a mátai szeretetszolgálat.
Meg arrafele a pacalot is kedvelik, igaz leveske formájában, nem? A törökök igen, asztat tudom. Szurkójjá:
sportszelep.nso.hu/sportszelep/mosolygos-lanyok-mutogatos-digok-lelaton-uszo-franciak-gifek-2142063
Bevallom őszintén, én dán lennék a lelátón. Ha 1-et nem is értel-:)
@Knósszosz: De, sajnos, osztoznod kellene velem..vagy nem.
Megverekedjünk, ahogy Csekk szeretné?:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Miazhogy nem? Tán nem tecik? Vrekszés meg szóba se gyühet. Legföljebb sör-virsli verseny, na!
@Knósszosz: Hogyne teccene! Azok a dudák, meg az ártatlansága..ma, tőlem!:-P
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Aztat nem volt szerencsém, de ha te mondod nem lehet rossz. Bírjuk mi az ilyeneket (is)
@Fabius: Lehet hogy a katonai hunta szégyenli martonyit? :-))
olyanok vagytok, csak a kaja, meg a buli, és nekem senki nem segít számolni, pedig tényleg akarom tudni, hogyan számolgattak MaTócsiék :D
hehe minőségi csere, igaz a bebukott betétek helyett alig rizikós állampapír :D

17:58 Állampapír-vásárlásra buzdítják a Soltvadkert-betéteseket

www.napi.hu/magyar_gazdasag/allampapir-vasarlasra_buzditjak_a_soltvadkert-beteteseket.523209.html

------------------------

szaporodjatok sokasodjatok, és örvedjetek, dicsérjétek a nagy varázslót:

18:16 Ünnepli az egykulcsos adót az NGM

www.napi.hu/magyar_gazdasag/unnepli_az_egykulcsos_adot_az_ngm.523211.html
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Gondolám, de Egypt-be is van, nemde? Nem lyártam sajnos arra, de olvasmányaim alptyán állítom, hogy ja. Vagy nem?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ma tócsni, az is kaja:) Csak legyen hónap is! Tolcsy ne, ha szabad kérnem:(
@Knósszosz: Lehet. Nem tudom, pedig ettem ott is időnként ezt-azt.
Mondjuk a hummusz és a tahíni mindenhol ugyanazt jelenti..
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Azt mondta az engéem, hogy a tizenhat százalékos okán másztam rá sűrűbben az asszonyra.
Most, hogy visszagondolok, tényleg!
Még két százalékpont csökkentés és a szomszédasszony sincs biztonságban, garantálom:)
@Knósszosz: Ácsi! Közösen ülni csak nemzetszaporítási okból szabad!
Tudja ezt a szomszédasszony is?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Most nyomtatom az NGM cikket, stikába becsempészem a posztboxába, aztán várok. Azé is megyek zuhanyozni, hátha:))
jó csaj
@Knósszosz: Gyermek-kihordás képes? Mert élvezkedni tilos lesz mostantul..visszamenőleg is!
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Veled is csak annyi a baj, hogy gyerekkorodban mindent megengedtek neked csak a gázt nem. :)

Az meg, hogy milyen vagy valójában, korábban elküldtem egy vers részletben. :) Remélem olvastad.
Gyerekek, megint kezditek?
Najó, semmi gond, ignore egyelőre..
Olgánál alakulgat megint..a mellébeszél gyakorolgatva..
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Igaz, hogy én nem szóltam hozzád, de te ennek dacára megint belepofáztál.:)
@Knósszosz: Aki igazolja NER-képességét, annak a TB visszavarratja, ingyér'!
Gyerekek hagyjátok abba. Izraelről mindenki tudja milyen ország, azonban a magukat balliberális demokratának valló réteg ezt soha sem fogja elismerni, ahogy a magyar ellenes gyűlölet se hatja meg őket. Emiatt felesleg is a szájtépés.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Most? Hálapénz nélkül? Olvasol-e Efendi?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Pop Simon versei alkalmazhatóak a marha vágóhídon, taglóként. Ezentúl pacalt se veszek magamhoz, nem környezetbarát eljárás.
Van aki a pókoktól fél
Van aki a repüléstől
Van aki a tömegtől
Van aki a nagy terektől
Hoffmann Rózsa az egoista felnőtettktől fél
....
@Knósszosz:
hát akkor egyetek:) én nem eszem inkább.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Mondjuk megint nem én hoztam be a témát ugyebár. :)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
pörkölttel? hagyjál már ezzel a menzakaja dologgal....7-16 éves korom között alig ettem valamit:))))
@Penivaldes: Nem tudod te mia jó!
Esetleg nézz szét itt:
likebalaton.hu/program/balatoni-hal-es-borunnep
Ott van kaja is, nem csak bor. Bár egy könnyű gyümölcsös rozé, tán nem esne nehezedre, nem?
nem lesz fáraó temetés ?
hogy szolgál a kedves egészsége ?
hogy dögölne meg....
@Knósszosz:

sőt az egész utca, háztömb, emelet..hogy mi a megfelelő...?:)
@Knósszosz: én nem iszom egyáltalán. engem borral nem lehet megfogni.
a halat szeretem...szálkák kiszedése..mennyei érzés.
@Gábriel angyal: Persze, de a végén úgy is te leszel a köcsög aki állandóan felhozza.

@Penivaldes: :D
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: tök komolyan. adták a menzán a képosztástésztát, meg a tarhonyát, meg a gyümölcsmártásos húst, amiket nem szeretettem.
ezért is voltam nagyon vékony.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: anyám borogass, nosztalzsi tájm! :-)))
@Knósszosz: "Még két százalékpont csökkentés és a szomszédasszony sincs biztonságban, garantálom:)" te kis huncut vérnősző!
@dr. Bubó: "nem lesz fáraó temetés "

Fel a fára, óóó!
@Penivaldes: nahát-nahát, még repper lösz belőled, lyány!
@Penivaldes: "dták a menzán a képosztástésztát, meg a tarhonyát, meg a gyümölcsmártásos húst, amiket nem szeretettem."
Bezzeg az én időmben, a szociális menza ráadásul az alagsorban volt, és iszonyat büdös. Keveredett a mosogatórongy szag a káposztával, meg az égett rántással. Dehát milyen az élet, engem ez motivált, hogy megtanuljak főzni. Eladtam a kajajegyet, és inkább otthon kutyultam magamnak, és lassacskán egész jól megtanultam. Itt (az ellenlábasoknál) legalábbis üzenni szoktak emberek, hogy ugyan hívjam meg őket, mert nem bírják ki a főztöm nélkül.
@épészmérnök: én nem igazán tudok főzni. nálam az kimerül a palacsinatsütésben. meg abban hogy húst sütök, meg krumlit főzök, vagy uborkaát eszem hozzá...
meg túrógombócot tudok. meg tésztaételeket:)
ja és tojást sütni..:)))
@Penivaldes:
Vettem, életem. A halat én is imádom, autentikus a Balaton partyán a hekk-hukk, nem? Mindegy, finom. Szeretem! A Barbúnit is, vörös márna (bolsevik uszonyos), na de az asztán, mmhhhhh:)) Kurva drága, de ha egyszer megkóstolod faszénen grillezve akkor a többi hal, hát...
brühühühühühühü
@épészmérnök:
Ugyan, én már csak a cipőmre pisálok, nem a kalapomra:)
@Penivaldes: "képosztástésztát, meg a tarhonyát"

Nem tudom mit sír a szád, ezek finomak. :)
@Knósszosz: Neszeberben, a faszénparázson sütött kardhal... azóta sem ettem olyat. Pedig itt, a Csendesnél annyi hal van, hogy ránk rohad.
:( látom senki nem akar matekolni, akkor nosztalgiázzunk, és főzőcskézzünk :D
@épészmérnök:
Szerencsés volnál!
Én imádom, de errefelé a marinírozott csirkeláb is a gourmet kategóriába tartozik lassan. Hála a 16 százaléknak. Talán Martonyi hoz majd egy kis lóvét, 'sztán lesz disznóhús is. Azt nekünk adják Kairóból, mert arrafelé van dögivel. Nagy üzlet van kilátásban esmét, nem?
Klasszikus:
brühühühühühühü
@Knósszosz: a hekk az nem jó. én a normális halról beszélek. a süllőről, keszegről, csukáról, pisztrángról. megsütöd, és megeszed nyam nyam.
@Knósszosz: szerintem ne együnk inkább. kövérek leszünk tőle.
vagy együnk répát, meg zöld leveleket. és igyunk sok vizet, és ha ezt megtesszük visszakerülünk az eredeti súlycsoportunkba:)))
@Penivaldes:
Drágám, minden hal normális! Kivéve azokat, amelyeket Grazi halastavakban tenyésztettek. Szálkás, ízetlen egyedek, de a faszénparázs fölött jól néznének ki. Legyen keszeg, igazat szólsz! Azt szerettem a balcsin enni:D
@Penivaldes: aztán nézed Földvárt, Lellét vagy amit akarsz.......
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: jellemző:))) Debrecen..Kósa Lajos mi? vele eszed a tarhonyát..:)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: engem ki sem akarnak végezni?!!!
Knósszosz, te vagy most a férfi:DDDDDDDDDD
főleg hogy rágcsálóbarátunk bebújt a lyukba:((((((
@Penivaldes:
Lopxast, ev tszak zampalvi szeretxek! Vte aszt vagxiov!
8e hogx bagx ebbel?
Ezt Greeklishnek híjják, magyarra transzformálva, bocsi!
@Penivaldes: A hívó szót megkapta. Gyön:)))
@Penivaldes: Lófaszt! én csak zabálni szeretek! De azt nagyon! Te, hogy vagy evvel?
A görög alfabétumot átírják "értelmezhető" karakterekre az ánglishban, ennyi. Azt meg lehet tovább magyaroschíttani, na. Nem röhög, ez van.
@Penivaldes:
Én meg imádok, sokat! Nem leszel népszerű Kommensevik kollégánál evvel a hozzáállással, és gyanítom, hogy a gazdi is más véleményen van.
Megent kell zuhanyozni, rohad rólam a cseppfolyós győzike.
Bocs
@Knósszosz: Nekem ezen eszperente nem tetsz!
Elvem nem feledem, de nem gyerebe!
@Penivaldes: Enned eleget nem lehet, beled remeg, tekereg! Ezen kecses elemed, mered, beteszed, eledeled ezennel elengeded!
Bulémia rulez!
Emberek! Nem lehet csevegnem, mert nem lelem helyem? EB helyett ezen szent helyen esetleg?
@épészmérnök: te nem a marhasültjére büszke országban vagy? Ott van hal is? Azt hittem csak gauchok:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Esztet nem nekem kellett megszerkesztenem. De ez nekem nem teljesen kellemetlen, mert nem lehetetlen, nem megfejthetetlen.
Van söröd?
@Knósszosz: Megfejtenem nekem sem lehetetlen, de nem szeretem. Ezen nyelven szebben lehet, nem?
@hacsaturján: Hú ezt nem értem. Amúgy agyon van (foto)stoppolva a Naomi, mint egy lyukas zokni.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Más dolga sincs a drágának. Van ehhez egy orosz multimilliárdosa, aki állandóan cseszteti, hogy nézzen ki, sportoljon, stb. Cserében ilyen gunyhóban lakhat (Rihanna után jönnek a képek): blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pev=2011&pho=09&pnap=23&n=schuro
@tucano:

rsrsrsrsrsrs hungachilena sem vaca sómente cabrões
@Penivaldes: Főleg az ilyen szokott üldözni kompenzálásból. Na és akkor megint lehet zsidózni.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: matekolni? Hát minek akarsz te matekolni, úgy őszintén? Azt hiszed, Matolcsy annyira belemerült?
De a kedvedért, meg azért, mert olyan szépen kérted, megosztom veled a legfrissebb rejtett kamerás felvételből készült átiratot. A felvétel helyszíne a székházi budi két, egymástól dupla (ám messze nem hangszigetelő) furnérral elválasztott fülkéje:

"
[ajtónyitás, gyors léptek, ajtózárás, nadrágszíj csörgése, cipzárhang, alfarhang, megint, vízbe potyogó objektumok, elhaló nyögés]
[kivágódó ajtó, csoszogó léptek, nyöszörgés, kilincsrázás, a fülkében ülő megszólal]
- Foooglaaalt.... púúúúú...
- Te vagy az, főnök?
- Naná... áááÁÁÁ...platty.. húbazmeg, a víz is kijött rajtam. Már megint elnézted az ajtót, csak szólnék...
- Esküszöm, főnök, hogy a másik kilincsre fókuszáltam... [közben ajtózárás] ... Na, eddig oké.
- El ne felejtsd felnyitni, tudod, hogy közben a papírtartót kell figyelned, akkor nyúlsz jó helyre... Időben szóltam?
- Igen, főnök... Á, bazmeg, ez nem igaz... - [alfarhang, cipzárhang, gomb pattog a járólapon] - , púú, frsbrs, bfrsfrsbrs, óóóó.. ennek nem sok híja volt, főnök...
- Nem érdekel, ne is haragudj. Mennyi lesz a hiány?
- Izé... Így előre, nem is tudom... Fél kiló biztos kijön, de ha sokáig itt ülök, lehet egy is, akkor ahhoz az egyhez képest ha fél megvan, akkoooor ööö...
- Édes Istenem, nem elég nekem a hascsikarás, mondd? Az államháztartási hiányról beszélek, te állat! [a furnért üti mérgében]
- Ja, hogy az... Öt. Izé... Hat. Igen. Hat. Hat és fél. Talán hét.
- ÁÁÁÁÁáááápúúútatatataratata, toccs, hányszor mondjam, hogy az a dzsídípí, ne idegesíts már fel, lassan az agyamat nyomom kifelé. Hiány, bazmeg, hiány! Mennyi??
- Bocs, főnök... Három.
- Szar.
- Tényleg az... Te átlátsz a falon? Ezt nem is hittem volna...
- Fingok mindjárt olyat, hogy utána rajtad is át lehet látni. Az szar, amit mondtál! Három alatti kell, mondjuk egy. Mi kell hozzá?
- Öööö... Papír, mert itt pont elfogyott.
- Már végeztél is, vagy mi van?
- Dehogy, csak föl szeretném írni, tudod, ezek a nyamvadt számok...
[véget nem érő sóhajtás, papírtépés, megint] - Ehh, selejt ez is, összevissza szakad, nesze, az egész guriga...
[puff] - Á, a fejem, főnök... Oké, felírtam, egy. Ne legyen egy-kettő? Elengedjük egy picit, de azt kommunikáljuk, hogy egykettőre leszorítjuk... Szóvicc.
- Hehe. Még jó, hogy itt nem kell attól tartanom, hogy befosok a röhögéstől. Hmmm.. Oké, legyen egy-kettő. A többi számot hozzá tudjátok ehhez igazítani?
- Persze, tegnap töltött le valamelyik ájtís egy mikrót, szerinte az mindent kiszámol.
- Mit töltött le? Mikrót? Honnan?
- Én sem értem, főnök, de a dátumból meg a koromból azt is megmondta, mikor születtem, szerintem szuper az az izé...
- Koromból?!? Jósgép az, vagy micsoda? Jól van, leszarom - [toccs, púú] - csináljátok, délután bejelentjük. Végeztél már?
- Igen, pont most... [papírzörgés] Megint nem találtam bele, hihetetlen. [papírzörgés] Na, ez már jobb, alig lóg ki. [cipzárhang, jajkiáltás, vízzubogás, ajtónyitás, kézmosás]
- Hé...
- Igen, főnök?
- Azt a gurigát visszaadhatnád... Ha itt hagysz a szarban, véged van.
- Bocs, főnök, tessék. [ajtó alatt benyújtja] Hoppá... Azzal töröltem ki, amire ráírtam, mennyi is volt... Most mi lesz?
[papírzörgés, cipzárhang, nadrágszíj, vízzubogás, ajtónyitás, egymás mellett állnak]
- Mi lenne? Semmi, ne parázz: ha nem tudnád, akkor most mondom, hogy amit én odaadok, azzal mindenki nyugodtan kitörölheti a seggét. Na gyerünk, sok a meló, egy, kettő-egy, kettő-egy...
- Igen, ez az, kettő-egy, kettő-egy... Valóságos isten vagy, főnök...
[kimentek]
"
@a szív fészkei:
Szív-em, kaptok szoborot. Nem is örülsz? Azé' megen sikerült egy szemétládát bronzba öntenie a tetveknek. Csak terv, de nincs kétségem, hogy meg is valósul. Prohászka.
Miféle ország ez?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Vettem, oszt nem óbégatok. Akkor rendben volna, gondolám. Veneziába is:)))
@Knósszosz: Na, az (is) még kimaradt eddig. De Róma, az "örök város" is..tehát még vigyájjunk kicsinyt, hátha megér(t)jük a fel, lendülvést!
@Knósszosz: Hol? Prohászka Ottokár volt Szerb Antal keresztapja. Hát kurva sokra ment vele, az biztos.

Látom nagy halkampány van felétek. Hát kiderült, azt nagyon már nem ehetek. De nekem egy Prága környéki rántott pisztráng maradt meg a retinámon emlékként, látványra is, ízre is fenomenális volt. Meg a Rab szigeteki hatalmas makrélák. Meg az uram halászléja...
@tucano: Ő a Torgyi kedvenc gyümölcslelőhelyén van.
@a szív fészkei: jut eszembe, pont most olvasom, egy hónappal ezelőtt kapott 1.5 év letöltendőt egy 18 éves lány itt, mert rasszistáskodott a Twitterén, Stefi+a többiek mit kapnának itt? Imádnák a brazil börtönöket az tuti:D
@a szív fészkei: gyönyörűűű, teljesen megértem.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A re: ménjh hal meg utojára. Oda el köll jutnom ég.
@tucano: Mindjárt idelohol az a Vladys és kijelenti, hogy te egy mocsok elnyomó diktatúrában élsz, ahol nem lehet szaftosan zsidózni, pedig ez emberi elidegeníthetetlen
szabijog!! Stefi meg találna ott elég nordikus feszes altájút?
@a szív fészkei:
Asztat nem tudom hol akarják felállítani, de ma tele volt vele a rédió. Amúgy én vagyok a hülye, hogy csodálkozom rajta. Horthyt sorozatban fröccsöntik, Gömbösnek éppen most szikraforgácsolják a szerszámát, ez a segg már nem oszt, nem szoroz. Egyel több, oszt jónapot. Azért megin' szép történet. Halászlé… istenem!
Rendkívül gonosz vagy, hogy ezt említetted!
Lottókárhoz visszatérve, megint egy seggfej, akit olyan piedesztálra akarnak emelni, ami nálam a Mariana-árok legalja. De szép méltatásokat olvastam róla, már majdnem meghatódtam. Az igazi énje:
„Teljesen igaz, hogy vannak derék zsidók, de a zsidóság idegen, kereszténységet leszorító, honfoglaló, minket kisajátító, idegen hatalom. (…) Itt egy rafinált, romlott, hitetlen és erkölcstelen faj garázdálkodásáról van szó, poloskainvázióról, patkányhadjáratról. Egy kérdés van: hogyan védekezzünk?”
Mondá vala eme tetű, püspöki megszentelt ajkaival, keresztényi szeretettel.
Oszt azt mondják radikális volnék, mikor azt mondom: kazán!
Megint lesz egy rakás, elpocsékolt bronz.
Nem normális egy ország ez.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
280/12= 23,3
280+23,3= 303,3

Viszont december mindig erős hónap, pláne mivel addigra konszolidálódik a nemzetmentés és bővül a fogyasztás, valamint tündérmese.
@Knósszosz: Pont , mert ezeket mondotta volt, állítanak neki ma szobrot. Jó éjt, álmodj nagy kondér halászléval!
@a szív fészkei: Mit tartasz inkább szarevésnek, az adószedő néniket vagy a mandit, ahol rögtön probléma, ha a rendpártiság meg az államérdek a polgári közép komfortzónájába is beteszi a lábát?
@saravad: A mandinál, konziknál is azonnal felfeslik a rend szövete, ha a saját polgári kényelmüket basztatják, ez nem lep meg. )

Az viszont igen, hogy ennyire kicsinyes egy virágzó balatoni község. Hogy erre van emberük: belesni házakba, kertekbe, hogy a baráti/családi meghívásokat forintosíttassák. Ne mondd, hogy nem szarevés!
Nekünk - nem ott, de kellemes másik tavi vízparton - odaadta a baráti házaspár hetekre a kis meseházukat. Csakúgy, mert tudják, hogy máshogy nem juthatnánk oda ennyi ideig + vigyáztunk is rá egyúttal. Na, mondjuk barter volt... Most már ez se lehessen?

Mi az, hogy vő és a meny, az nem családtag, aki ellehet egy hétvégén ingyér`? Istenem, snassz,na.
@a szív fészkei: Pedig én sok további szarevésre számítok, mert ilyen -olyan kicsinyes ötletekkel próbálnak majd az önkormik túlélni.

A család intézményét meg elvileg a zalaptörvény védi, meg keresztényien definiálva van. Az azért durva, hogy a lepapírozott hetero párok se számítanak, ha a zsebükben lehet turkálni.
@Knósszosz: na, a végeredmény meg kimaradt... :-)
"A jövő évi büdzsé kiadási főösszege 15.476,9 milliárd forint, a bevételi főösszeg pedig 14.799,7 milliárd forint. A javaslat szerint a központi költségvetés bevételei 9.849,2 milliárd forintot, kiadásai 10.492,4 milliárd forintot tesznek ki, hiánya 643,2 milliárd forint, a GDP 2,1 százaléka."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/benyujtotta_a_kormany_a_koltsegvetesi_torvenyjavaslatot_reszletek.522618.html

Továbbra sem értem, jelenlegi helyzetünkben miért kell többet költeni annál, mint ami befolyik, főleg úgy, hogy a növekedési kilátásokat az udvariasabbak optimistának, mindenki más pedig víziónak tartja. Tiszta hazárdjáték...
@a szív fészkei:
neked se köll mindent érteni!:)))
időnként szórakozásbul szokok trollkodni, csak nem úgy mint az arkangyal meg az a vladys nevű. érdekes módon így is begyün. egészen pontosan: leszarom a celebeket, mégha feketék is.
@Interlock: Most hülyéskedsz?? ;) Az utóbbi 22 évben mikor volt olyan költségvetésünk, amikor nem volt hiány benne?
@saravad: ezek nekem is kijöttek, de az összegek amiket kómünikának nem ez, hiáncikk tizen x milliárd, az tán a tűrés, vagy hogy is van ez? :-)
@sanyoka: Hát igen. Szerencsére vannak még olyan helyek ahol nem csak jó poén marad egy templom megszentségtelenítése.:)
@Knósszosz: "Lottókárhoz visszatérve, megint egy seggfej, akit olyan piedesztálra akarnak emelni, ami nálam a Mariana-árok legalja."

Szeretnél te olyan seggfej lenni, de ne aggódj sosem fog sikerülni. :)
@Gábriel angyal:
Ja ja. Akkor a zsinagóga falára horogkeresztet festőnek is kijárna vagy 20 év!
@sanyoka: Hát abból biztos nagyobb siránkozás van a síp utcában meg a szektATV-n mint ebből az tuti.
@Gábriel angyal:
Még mielőtt Fabius pihire tesz, gyere át a szögesdrótpettingre ha zsidózni akarsz:D
@Knósszosz: Egyébként meg hallgasd meg Spányi Antal néhány gondolatát róla, valóban érdemes.

youtu.be/Ts7w49C1Fu0
hát olyan kétes figura nem akarna sok értelmes ember lenni, mondott és tett nem kicsi faszságokat az a otto-kár
@sanyoka: Látod látod ti viszont folyamatosan gúnyolhattok mindent ami keresztény és nemzeti. Ugye milyen bájos??? :) Egyébként meg nem kell nekem zsidózni, ti így is remek referenciát adtok arról, hogy mennyire toleránsak és a más vélemények hős elfogadói vagytok. :)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Nem tudtok róla szinte semmit de azért nyomatjátok az egyen szöveget, amit hápognak róla nagy "szellemi" példaképeitek.
@Gábriel angyal: amit tudok nekem elég, nem érdekelnek a részletek, pont mint a többi előbányászott idiótánál sem, és te is egyenszöveget nyomsz, csak ellenkező előjellel ;-)
@Gábriel angyal:
Speciel pont hülyeséget beszélsz mert a Putyinos linken szereplő templomon sem gúnyolódott senki csak te magyarázol bele hülyeségeket. Nem valószínű, hogy a lányok zsidók voltak és pont azért mentek a templomba, hogy megszentségtelenítsék azt hanem ezek a csajok Putyin ellen tiltakoztak sok performansz keretében.
Prohászkáról:
" Prohászka ugyanis olyan katolikus püspök volt, aki korának jelentős ideológusa, bevallottan antiszemita is volt – tette hozzá. A nyilas mozgalom ideológiai alapvetése az ő műve, ő alakította ki a hungarista ideológiát. A közbeszédben egy addig páratlanul brutális nyelvet honosított meg, amelyben a zsidókat férgekhez, görényekhez hasonlította és azt mondta, hogy ezeket az állatfajtákat ki kell irtani -"
"Püspökként megáldotta az utcán grasszáló zsidóverő különítményeket, főpapként legitimálta azt az erőszakot, ami elvezetett a zsidóüldözéshez. Ö harcolta ki a Numerus Clausus zsidó kvótáját, vagyis ő volt a szöveg megírója és ő volt a kormánypárt elnöke, aki a zsidótörvény elfogadásra ajánlotta a képviselőknek, majd a Bethlen-kormánytól számon is kérte annak megvalósítását. "
Na az ilyen tetveket tisztelitek ti!
Olyanok is vagytok.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Az a baj, hogy így butuska maradsz.:) Prohászka egyébként több szempontból sokkal baloldalibb volt mint azok akik most annak vallják magukat.

Keresztényszociális elveivel keményen szembe ment az akkori egyházi vezetéssel és Róma több művét is indexre tette. Az I. világháború alatt tisztán látta a növekvő társadalmi feszültségeket és már 1916-ban sürgette pld. a fronton járt paraszt katonák örökbérletben történő földhöz juttatását.

Kezdeményezése ki is váltotta a nagybirtokosok és a főpapság többségének ellenérzéseit is.

Szóval lökd csak tovább a betanult hülyeség paneleidet csak akkor ne csodálkozz ha nem lesz párbeszéd, ami közelebb visz minket egymáshoz.:)

youtu.be/qBmRlM3lEf0
@Gábriel angyal: az írtam kétes fószer, van értelmes és vállalható na és számomra vállalhatatlan véleménye és tettei is, nekem nem példa és követendő személyiség, pont mint a többiek, és inkább maradok hülye, korlátolt ezen a téren
@sanyoka: Te beszélsz hülyeséget. Ha a punk csajok csak Putyint akarták volna gúnyolni akkor nem mentek volna be egy ortodox templomba. Nektek persze minden olyan dolog trendi és frankó ahol a kereszténységet lehet alázni és gúnyolni. Szerintem meg ez a tetűség. :)

Prohászka téma: Legközelebb akkor szólalj meg, ha szektaATV-n kívül is utána nézel életének és munkásságának.

Pld. annyira "utálta" a fajtádat, hogy amikor akasztani akartak zsidó származású lenin fiúkat személyesen mentette ki őket a bitó alól.

Vagy mondjuk Fehérvári zsidó polgárok többször küldtek neki ajándékba pujkát - nemzeti színű szalaggal átkötve - kifejezve a püspök iránt érzett hálájukat és nagyrabecsülésüket, megjegyezve, hogy végre egyen ő is valami finomat.

youtu.be/Ts7w49C1Fu0

Szóval lököd te is a méretes ökörségeket anélkül, hogy hiteles képed lenne az említett személyről. Én egyébként az ő szobrának felállítását sokkal inkább támogatni tudom mint mondjuk Horthyét.

Végül de nem utolsó sorban te lazán tetvezhetsz minket, de ha én is ugyanezt teszem akkor már a zsidózás szörnyű bűnébe esek. Ez szintén titeket minősít nem is kicsit.
Ezzel kezdeni a napot?!

Irgumburgum!

Felkeltek, és már 8 előtt itt bérkommenteltek ilyenekről?!

Melyik fél gondolja azt, hogy majjd pont most győzi meg a másikat, aranyoskáim?
@miva?: Áááá dehogy. Tolerancia bajnok sanyoka szimplán csak tetvez minket én meg válaszolgatok. Szóval csak kedélyesen beszélgetünk.:)
@miva?:
Engem nem fizet senki!
Időnként eldurran az agyam és ennyi. Én nem csinálok faji kérdést akár egy punk zenekar performanszából:D
@sanyoka: Engem sem fizet senki, pedig állandóan azt hiszik rólam. Sipike meg egyenesen azt tartja, hogy küldöm a pontos infókat a pártközpont felé az itt kommentelőkről. :)

A punk zenekar akcióját pedig nem faji kérdésnek, hanem szimplán vallásgyalázásnak tartom.
@Gábriel angyal:
Nem téged tetvezlek, de ha magadra veszed akkor lelked rajta. Egyébként igazad van, Prohászka egy hős volt és szerette az embereket. (Igaz, hogy fajok szerint válogatva). Mellesleg mondtam, ha akarsz a témáról beszélni akkor gyere át a szögesdrótpettingra de te úgy látom szereted a nagyközönséget. Egyébként most már ott sem akarok veled tárgyalni. Használtam a bal alsó bordó feliratot. Ámen:D
@miva?: Igen, valóban szörnyű látni az itt folyó keresztényüldözést!
Bár, ha a koptokra gondolok, lehet valami, hogy pont itt tartják, nem?
...és mi az, hogy mi és ti?
Igaz keresztények kontra pajeszes gyermekgyilkosok? Holokauszt-tagadók az ateisták ellen?
És én melyik "csapatban" is játszadoznék?
@sanyoka: Legalább nézd vissza mit írtál pontosan:

"Na az ilyen tetveket tisztelitek ti!
Olyanok is vagytok."

Ebből elég egyértelmű, hogy engem is letetveztél. Aztán ha válaszolok és érvelek akkor jön a zsidózás meg a bal alsó gomb. Az se nagyon zavarjon, hogy a Prohászka témát nem én dobtam be hanem ti. Persze a nagy másság tiszteletetekbe az már nem nagyon fér bele, ha mondjuk én is elmondom a véleményemet.
Ez egyébként azért itt történt, mert ebben a postban lett általatok előhozva a kérdés.

Vagy ezt úgy gondoljátok, hogy a legfrissebb postban folyamatosan toljátok gúnyos és alpári szövegeket, de ha válaszolni merészelek rá azt már tegyem a szögesdrótpetting "szobában"?? :)
index.hu/belfold/budapest/2012/06/21/vegul_kirugtak_a_vidam_buszsofort/

Tízperces hírnév volt, úgy tűnik! Bár nem féltem, a reklám már megvolt, szerintem lesz állása..meg különben is, mit vicceskedik, mikor a haza sz@rban van, mert az emúttnyócév, ugye?
És:
"a közpénzekből garázdálkodó cégvezetők javadalmazási korlátainak hatályon kívül helyezésére azért van szükség, hogy megakadályozzák a közszféra géniuszainak elvándorlását a privát szektorba."

sorkoz.blog.hu/2012/06/21/a_kormany_megszuntette_az_allami_cegvezetok_2_millios_fizetesi_plafonjat?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_06_22&utm_campaign=index

No comment.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Sajnálom a buszsofőrt, közben úgy hallom a busz ágazatot is kiszervezik majd valami alvállalkozó céghez.
@Gábriel angyal: Szerintem pont a hozzáállással van itt a baj, ahelyett, hogy példaként helyeznék előtérbe, reklámarcként, kib@sszák, azt is hogyan. Bár lehet, mindent meg is tett érte, de egy "sztár" csak megengedhet néha allűröket nem?
Ld. C. Ronaldo esete tóthék mariskájával..
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Pwe-pA6TaZk&gl=en
Minden gyűlölködőnek és normális embernek ajánlom ezt a videót elgondolkozásra!
és elkezdődött a nap:

07:15 Tovább alkudozhat Orbán, csúszhatnak az IMF-tárgyalások

06:24 Megszűnik az egykulcsos adórendszer - végérvényes a döntés Fico szerint
@Gábriel angyal:
Mindenkinek adott, hogy legyen eredeti ötlete amivel nagy pénzt tud szakítani.
zseniális tárgyalási technika:

Tovább csúszhatnak az IMF-tárgyalások
Nem valószínű, hogy összejön az érdemi, hivatalos tárgyaláskezdés a nyár végéig az IMF−EU párossal az elemzők szerint.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/tovabb_alkudozhat_orban_csuszhatnak_az_imf-targyalasok.523225.html
@Gábriel angyal:
Komolyan nem értem, hogy miért akarod szét offolni a blogot ezekkel a te általad fontosnak tartott dolgokkal? Mi a probléma ha a petting blogon terjesztenéd a tanaitokat és ott vitatkoznál a veled egyet nem értőkkel? Szerintem az nem száműzés mert akit érdekelne a téma az odamenne és ott reagálna.
@sanyoka: így van, jönnek az oroszok /nyersanyag/, kínaiak /gyártás/ india /szolgáltatás/

---
Irakban is teret engedne az Exxon az orosz állami<!!! olajóriásnak

www.portfolio.hu/vallalatok/energia/irakban_is_teret_engedne_az_exxon_az_orosz_allami_olajoriasnak.169110.html
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: orban megmondta, ha az imf jon, o megy...

nem lesz ebbol imf amig orban kormanyon van. egyszeruen nem lehet nyaklo nelkul elsimicskazni a kozpenzeket.

szoval megy a pavatanc.
@sanyoka: Te figy. Nem azt mondtad az előbb, hogy bal alsó gombot nyomtál rám??? :) Egyébként mindenki más is szokott bedobálni témákat amint látod. Légyszíves valósítsd meg a híres liberális toleranciát és hallgasd meg mások véleményét is. :)

Vagy amit neked szabad azt másnak már nem??
Elgurult a gyógyszer a hitelminősítőnél?

A világ legnagyobb bankcsoportjait minősítette le pénteken a Moody's. Az indoklás: globális tőkepiaci kockázatok. A bankok felháborodtak, s nem értik a döntést. Üdv a klubban fiúk...

Utánunk a vízözön

A világ legnagyobb bankjai közül 15-öt minősített le tegnap éjjel (a tőzsdei zárásokat megvárva) a Moody's. Az "áldozatok" között olyan pénzintézeteket találunk, mint például a Bank of America, a Citigroup, a Goldman Sachs, a JP Morgan, a Crédit Suisse, a Société Générale, a Deutsche Bank, a Royal Bank of Canada, a Royal Bank of Scotland, a Morgan Stanley, vagy épp az HSBC.

A Moody's-nál nem voltak szívbajosak, egy, kettő, illetve három fokozottal sorolták lejjebb a bankok besorolását. Az indoklás szerint a globális tőkepiaci kockázatok felerősödtek, az ebből fakadó veszteségek kockázata pedig erődösött.

A 15 globális bank persze értetlenül áll a döntés előtt, és erőteljesen bírálták a lépést, mondván a Moody's hátrafelé tekint (ezt már mi is tapasztalhattuk). Sajtóvisszhangok szerint a döntés nem váratlan, hiszen a hitelminősítő már februárban kilátásba helyezte a leminősítést, hatása mégis egyértelműen negatívan befolyásolja az érintett bankok finanszírozási környezetét, rövid távú hatásként pedig a költségek és a fedezetigények megugranak.

Nem először

Sokan és sokszor bírálták már a hitelminősítők döntéseit, mondván azok önmagukban is befolyásolják a piacot, alkalmasak arra, hogy nem piaci eszközökkel "belenyúljanak" piaci folyamatokba. A legélesebb kritikák szerint a döntések mögött érdekcsoportok küzdelme áll, különösen a válság óta, ami meglepő módon éppenhogy felerősítette a hitelminősítők döntéseinek hatását, annak ellenére, hogy a válság részben épp ezen intézetek gyakorlata miatt pattant ki.

gazdasagiradio.hu/cikk/79190/
@Gábriel angyal:
Az előbb válaszoltál értelmesebbet (táncos videó). Az értesítésben el tudom olvasni a válaszodat. Tehát úgy gondoltam, hogy vannak azért jó pillanataid neked is. Ezért felszabadítottalak:DD
Azután már visszatért a régi éned. Egyébként még mindig nem értem (biztosan én vagyok nagyon érthetetlen) miért nem lehet tiszteletben tartani a blog gazdájának a kérését ezekkel a témákkal kapcsolatban?
@Gábriel angyal:
Basszus akkor a tudjukkik leminősítették a világot a markukban tartó tudjukkik bankjait?
@sanyoka: Te tényleg beteg vagy. Abban a cikkben egy szó nincs a zsidókról. Egyszerűen a nagy cégekről írnak. Vagy szerinted azok tele vannak kilincsorrúakkal?? Ezt én álmomban sem gondoltam volna de így hogy erről beszélsz megint, lehet gondolkodóba fogok esni. :)

A második hír megint a paranoiádról árulkodik. Ott sem volt szó a navajonkikről egyszerűen csak közzé tettem egy nem mindennapi gazdasági hírt.
@sanyoka: Lécci, lécci te inkább ne szabadíts fel. :)
hja ha, a gaz hitelminősítők ilyenek csinyányak, akkó szeretett és tisztelt ivánék is tehetnek ilyeneket ;)

Gázár-kompromisszumot kötnének az oroszok

Az eddigiekkel ellentétben a Gazprom késznek látszik kompromisszumot kötni és csökkenteni a Lengyelországnak szállított gáz az EU-ban legmagasabbnak számító árát. Még a labdarúgó Európa-bajnokság befejezése előtt létrejöhet a megállapodás.

/mee ugye, ez nem befolyási övezet kiépítésének gesztusa, ugye nem ;)/

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/gazar-kompromisszumot_kotnenek_az_oroszok.523242.html
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Áááá ez nem az csak a köszönet kifejezése, hogy a ruszkik kiestek az EB-ről. :)
őőő izééé, meglepődött valaki ezen, régi szép idők, amikor kiskatonák építették a tanácselnök, vagy csillagvadász parancsnok házát, esetleg a területi pártfőgurú kacsalábas viskóját:

Magánterületen dolgoztatták a közmunkásokat Gyöngyöspatán

hvg.hu/itthon/20120622_gyongyospata_kozmunka_maganterulet
Na igen ezért is utálom amit viktorkáék műveltek az elmúlt 2 évben.:(

Csalódott jobboldali elit: Orbán történelmi lehetőséget vesztegetett el

A kormányzati ciklus felénél a Fidesz szellemi holdudvarát is a mérleg megvonására kértük. A gazdaságpolitikáról jobboldalon is az a vélemény, hogy az a „világbanki elvárásokon alapul”, és a humán szféra megszorításával jár. Panaszkodtak arról, hogy „a Fidesz nem ismeri az élni és élni hagyni elvét”. Azt is nehezményezik, hogy az elmúlt két év alatt az látszott, hogy „csak a Fidesz-tagkönyv a fontos”, és a bizalom fontosabb, mint a szakértelem.

nol.hu/belfold/20120622-az_elvesztegetett_lehetoseg
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: és ugye az is ott van a hírben, hogy:

"Ugyanakkor a munkaügyi kirendeltség azt nem állapította meg, hogy szabálytalan foglalkoztatás Gyöngyöspata polgármesterének ingatlanján is történt volna.

A sajtóban korábban napvilágot láttak olyan hírek, miszerint Gyöngyöspatán a közmunkásokat Juhász Oszkár jobbikos polgármester birtokán dolgoztatják. A sajtóhíreket a faluvezető cáfolta és jogi lépéseket helyezett kilátásba az azokat közlő médiával szemben."
@Gábriel angyal: legkevésbé sem érdekel ki a pógimester, számomra a jelenség számít, oszkárt még megemlíteni sem vagyok hajlandó, arra itt vagy te ;)

az elvesztegetett lehetőséggel meg maximálisan azonosulni tudok, hozzátéve, hogy a fidesz lehetőséggel való élésének mikronnyi esélyt adtam csak a nagy váltások után, a mentalitást és összefonódást megtapasztalva naívság lett volna hinni bennük, ezt szopta most be a jobboldalinak nevezett "értelmiség"
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Egyetértünk. :) Itt pedig a következő hab a tortán.

ÁSZ: Nem megalapozott a jövő évi adók harmada

index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/22/koltsegvetes/

Veszélyben van az önkormányzati rendszer működőképessége, a költségvetés bevételi oldalain pedig jelentős kockázatok vannak, az adóbevételeknek mindössze 58 százaléka megalapozott és az uniós források felhasználása is elmarad a 2012-es évi időarányos teljesítésétől. Az Állami Számvevőszéknek a jövő évi költségvetésről készített jelentése szerint jó, hogy a kormány jelentős tartalékokkal számol, a külső, makrogazdasági környezet ugyanis rendkívül bizonytalan.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

tudomásúl kell venni, hogy a nyersanyagok árában annyi haszon van, hogy meggyilkolja az azokat felhasználó termelőket következésképpen a fogyasztást is ahogy mindez az árakban megjelenik mint felesleges infláció
az usa olajtartalékai olyan mennyiségűek, hogy egyszerűen nem tudja hol tárolni, a tárolókból szivattyúz eladásra - a kapzsiság saját dugájába dőlt- és a saját forrásait sem tudja kiaknázni mert importál azaz ez is outsource a sok minden más mellett

az egész világgazdaságot újra kell struktúrálni...és a magyar kormány nem jó úton halad ebben sem, hogy ne mondjam azt, hogy barom állatok
@hacsaturján: Erős verseny van a Vezényló segglyukába való minél beljebb búvásért, de ez már dobogósnak látszik ott Komlón.

Jó trollkodj celebisztán népével teliszórva a netet :-DDD - a Naomi nő valaha tényleg nagyon dögös volt, ma már hisztis picsa (jó karban van 42 évesen: nagy dolog, se geyreke se gondja, csak hogy melyik beosztottjához csapkodja a telefonját), akit a Dorofejev nevű nem szegény pasija rendesen csicskáztat azért a sok zséért. (bár a nőnek magának is van tejbe szemalakú házat aprítani, mint láthattuk)
@Interlock: Ez nem, hazárdjáték, mert ott van 50 % esély a nyerésre, nem? Itt megvan ennyi?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: ha simorra gondolsz akkor az nem lesz egeszseges helyzet.

szerintem akkor kezdodik meg a valutatartalekok atalakitasa kozpenzbol kozgeppenzze...
@a szív fészkei: a hazard szo kockaztatast jelent.

a kockanak 6 oldala van, tehat nem 50-50 az esely, hanem ~17-83 (felfele kerekitve:-))
@Penivaldes: egy 1969 dodge charger r/t-vel...

egy auto, ami erdemtelenul valt legendava:-DDD

de legalabb partucatot osszetortek a filmben:-D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Oké, nm a matek az erősségem ;-))). De szerintem ezeknek ennyi esélyük sincs ill. nekik ebből 100 %, másoknak 0.
@sanyoka: Ja, ez meg valahol aranyos is, végre nem a különbségre és az abból fakadó lenézésre , hanem a közösre gyúr.

Ha csak annyi jön le, hogy érdemes mindenhol ezt keresni, már nem semmire ment a figyelmed, amíg nézted.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ne fogalmazz úgy, mert Gábriel lemondja mindjárt, hogy Szálasi zsidókat mentett éjjel-nappal. Kicsit sajátos módon, az már igaz. Ja meg házakat zabrált el jogos tulajdonosaitól, amit most Gyurcsánytól - ill. Apróéktól - olyan rossz néven vesz a Jobbik.
@Gábriel angyal: Ó, ezek ott Komlón nem tudnak semmit. Mind az én zsebemben vannak, amiket felsorolt, csak álcázom magam, mégis ugye adjunk a látszatra. Na most már mindent tuccc.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
kifejezetten az. ezután csak annyi kell, hogy minden földdel foglalkozó fideszes képvieslő felesége vagy férje legyen..aztán ennyi...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: bocsi, lehagytam, hogy vezénylóéknak, így járok, ha beléjük költözöm, és a fejükkel gondolkodom ;)
@sanyoka: De te mindig ilyen lencsibabaszeműen csodálkozol?? mi ilyen fajzat vagyunk: fineszesek, direkte leminősítjük magunkat álcázásiból.

Jaj istenem, de nehéz a felfogásod ilyenkor!!! Komló mindent tud, hisz ha így betart a Zejunak faszarintósan levélben, majd pont minket nem leplez le csuklóból éhgyomorra? Bár hozzám még nem jutottak el. Azért segítek most Gábrielnek, legyen kis sikerélményük már. :-D
@Gábriel angyal: De mindenhol ott vagyunk. Tudta ezt Ottokár is. Meg te is, ne mondd, hogy nem!! ;-DDD
@a szív fészkei: nekem a hazárd mindig is kiemelten magas kockázatot jelentett, az 50-50 %-ra azt szoktam mondani, hogy tisztességes játék :-)
@a szív fészkei: gabriel elmehet a francba:-)
nem nagyon erdekel a nyugje a degeneralt fattyanak...

csak azert nem tahotlanitom, mert szemmel akarom tartani, mit muvel.

az ember soha nem teheti meg, hogy egy kurva nacit a hata moge enged egy pillanatra is akar, vagy megbizzon benne barmiben is mert rogton hatba fogja szurni.

latod, hitler a sajat pszichopata fajtajat, sztalint is egy pillanat alatt hatbaszurta a molotov-ribentropp paktum ellenere:-)
álítólag drsimicksa meglyavult... megigérte hogy nem lop többet...

úgy tudom szentté is avattyák...
"Szent drsimicska" néven lesz benne a katolikus naptárban...

orbán meg "Boldog drorbán" néven
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: nem szeretném ha ez akadáj lenne...

akkor kívánom miahamarabb gebeggyenek meg, de csak azért hogy szentekké avassuk őket
@Gábriel angyal: A Bilderberg csoportban ugye ott tüsténkedik Surányi György és Bokros Lajos is. A két nemzetvesztő. Megírta Csáth Magdolna, aztán ő tényleg tiszta forrás from Jobbik net. ;-DDDD De még a holland& spanyol királynő is ármánykodik ott, anyám!!! Mit szól ehhez Vladys, a monarchista????

Ugye ez a belinkelt komlói kis színes honnan is jön? www.jovonk.info, ahol a megszokott színvonal és szóhasznáalt virul. De te csak épp beadtál egy érdekességet, ugye? Nem térítesz, dehogy.
Amikor azt mondtam, hogy Lázár Lézer Mindenkimáslúzer János "kikérése" az utódlási vonal kijelölését és egyértelművé tételét szolgálta, azt mondtátok: á, dehogy, nem...
Á.. dehogynem :-)
www.origo.hu/itthon/20120618-navracsics-tibor-vagy-lazar-janos-a-kormany-legerosebb-embere.html
@a szív fészkei: Megint magadra akarod venni a rossz zsidó szerepét?? Azt inkább hagyd meg sipikének. :)
@Interlock: én nem én nem én nem, navra leamortizálva, nyomokban gerincet tartalmaz, póbálkozik, és néha megbicsaklik, a másik fószerról ilyen bántást nem mondhatunk el :D
@dr. Bubó: mondjuk ezzel a gorweny attituddel ott szentnek is fognak szamitani ahol az ilyeneket avatjak:-DDD

mint stepinacot peldanak okadek...
@Gábriel angyal: @a szív fészkei: Miért bántod szegény Lisa Karpova orosz oknyomozó újságírót?? :) Itt küszködik, hogy összerakjon egy érdekes anyagot erre őt is leantiszemetezed. :)) Nem is tudom, hogy fog így tovább dolgozni a lelkem?
Széles nem kap több buszt, azért kelt ki Orvbán ellen a lapjában tranzakciós adófelháborodásával? www.vg.hu/vallalatok/kozlekedes/cegdarabolassal-mentenek-a-buszokat-igy-szunhet-meg-a-bkv-378075
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: jól sejtem, hogy ez egy olyasmi hasonlat a részedről mint, mondjuk az alábbi rólad?

"az emberi szervezet is kiválaszt valamit. Nos, ennyit a kiválasztottságról":)
@a szív fészkei: véletlenül se akarnék nagyon belevau, de ha tiboru mester szerint az említett úriemberek benne vannak a csoportban, én elhiszem neki.
(mellékesen jegyezném meg: az ilyen, színtiszta érzelmi reakcióidra szoktam gondolni akkor, amikor a tárgyszerű értékelést hiányolom tőled - és ez nem letolás, mert ha ilyen vagy, hát ilyen vagy, csak tudd, miről beszélek akkor, amikor azt mondom, hogy ilyen vagy :-D )
konteo.blogrepublik.eu/2011/02/13/a-bilderberg-csoport/
@Gábriel angyal: Arany csillag, oknyomozzon, legalább annyira tényszerűen, mint a cári rendőrség a Cion Bölcsienél. Attól, hogy orosz, még lehet bármi, kedvelt sport volt a pogromozás.

És mily érdekes, kik vették át azonnal a nagy oknyomozatát.
Ja, igen, a többieket megvettem, azok nem merik megszellőztetni - mindig elfelejtem, mit csinálok világszerte, már hülyülök sajna!!
@Interlock: Én sem tagadom: ha benne vannak, benne vannak - csak talán nem azért, amit a Jobbik-gurunő feltételez róluk. Valahogy egyik magyar fasziról - a két királynőről sem - tételezem fel, hogy elárulnák pár marék aranyért a népüket. Simicskáról, Orvbánról inkább. Ha ez érzelem, akkor az.
@Gábriel angyal: Rossz zsidó és jó zsidó? Utóbbi milyen? Mint Bar Refaeli? en.wikipedia.org/wiki/Bar_Refaeli

Vagy nektek az, aki ellene fordul a zsidóknak, mint Bobby Fischer és szidja őket, mint a bokrot?

Én elviszem ad absurdumig a jobbikos konteos marhaságot, láthattad már.

Zsidók veszik meg a világot és sötét termeik mélyén manipulálják a nem tudom miért is? Ja, ezt teszem. Bár most itt nálam nincs sötét, besüt valami nap, fütyölnek a rigók.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Nem töröm össze, csak kicsit labdázok én is vele. Oviban vagyunk, nekem is jár a pöttyös labda.
@a szív fészkei: Azt viszont továbbra sem értem, hogy miközben egy árva szó sincs a zsidókról a cikkben te is egyből rárepültél.
Ez nem valami önbeteljesítő jóslat a részetekről?? :)
@Interlock: A két übercsicska? Grat a személyzeti politikájához. Ezeken röhög mindenki, mennyire kálciummentesek deréktájon, minden ilyen anyag az agyukban tobzódik már...
@Gábriel angyal: Mit teljesítek be? Hogy enyém lesz minden zsé??? Adná a bármelyik isten, kurvára kéne!!! :-DDDD
@Interlock: nincs olyan, hogy "tiboru szerint":-)

tiboru nem velemenyt nyilvanit, nem von le konzekvenciat, nem tudomanyos igenyesseggel elemzi a konteokat, csak osszegyujti lekozli..:-)

ezert is kellett elkoltoznie, mert a templomos rend betamadta miatta.
@a szív fészkei: Igazad lehet. Már majdnem elfelejtettem, hogy hitelesen oknyomozni azt csak a szektATV, amcsinépszava, meg esetleg a nol tud. :)
@a szív fészkei: Bár úgy lenne. Én nem sajnálnám tőled. Sokkal kiegyensúlyozottabb lennél szerintem és nem látnál oda is antiszemitizmust, ahová egyáltalán nem kéne. :)
@sanyoka: "Magyarországnak szakértői kormányra van szüksége Bokros Lajos vagy Bajnai Gordon vezetésével. Utóbbi a szerző szerint nyílt hadüzenetként is értelmezhető."

nna
akkor legalabb tudjak majd, hogy ha tenyleg haboru lesz en hol fogok allni:-DDD
nagyon szivesen uzenek hadat az orban-kormanynak:-DD
@a szív fészkei:
ez egy lejárt és sikertelen ötlet, a kapitalista Habana-ban működött így a közlekedés volt helyiérdekű vonat, mint a Körvasút, Hév és villamos is de a buszokat 27 kisvállalkozó üzemeletette kurva drágán, mert csak a jegyekért és rövid távú utakért nem kérhetett annyit hogy fejleszteni tudjon, bárhol megállt a sofőr ahol le vagy felszálló volt néha a sofőr alvállalkozóként üzemelette az egyszem buszát, teljes volt a csőd pontosan az olcsóság és az abból származó pazarlás és lassúság miatt...zónákra volt osztva a város ami sokkal tagoltabb, mint Budapest és sokkal nagyobb területen fexik de a lakosság száma anno nem érte el az 1 milliót...a mai rohanó életben ez nem fog működni, a vállalatok nem tudják koordinálni egymást...teljes lesz a sikoly és a drágaság
@a szív fészkei: @rodeo36: azéé olyan nagy bajság nincs:

Egymilliárdos bevételnövekedés a Videotonnál
A Videoton vállalatcsoport egymilliárd forinttal növelte tavalyi árbevételét, a 2010. évi 89,2 milliárd forint után 2011-ben 90,2 milliárd forint árbevételt ért el - mondta Sinkó Ottó, a magyar tulajdonú vállalkozás vezérigazgatója az MTI-nek.

hvg.hu/kkv/20120622_videoton_bevetel
@Interlock: Na most csalódtam bennük: mit keres ott a kiscsoportban Martonyi?????????????? Édes jó istenem, ez fájt.
@rodeo36: Széles már régen üzemeltet buszjáratokat, iszonysok melóval zsigerelve ki a minimálra épp hogy bejelentett sofőrjeit. Van, aki bedobta nála a törcsit, mert nem bírta.
@a szív fészkei:
az olcsó húsnak híg a leve, a Curitiba-i tömegközlekedés a megoldás a megfelelően szervezett adókból fedezik, gyors és pontos,

amit nem a főváros fog fedezni az nem lesz olcsóbb de rosszabb lesz...az utasok nem kapnak adókedvezményt arra, hogy a tömegközlekedéssel járjanak ezért azt nekik kell direktben fedezni 2, 3 szoros árakon ugyanakkor a főváros majd adóztat minden címen egy hatalmas csődtömeg lesz...ki fog venni egy új autóbuszt 80000 euroért hogy 1000 év alatt amortizálja? a használtat ki fogja újjáépíteni és mennyi lesz a díj ha nem 30 hanem 10 éves amortizációra kell számolni?

nagy marhák ezek dehát mexoktátok
@sanyoka: + 1

A szerzők kinézete felér egy esztétikai terrortámadással. Volt, aki leírta, mivel azzal a Farkasemberrel együtt járt Miskolcra egytemre, hogy lazán heilhitlerezett hallgató korában és hasonló stefikésen kiérlelt szuronyéles érvei voltak. Na most ez, mint jelentős megmondóember a többivel egetemben, azért több, mint kínos Orvbánnak, nem? Ilyeneket bír csak előkapni a koszlott molyos cilinderéből?

Tehát akit ezek ellenségnek állítanak be, az a MINŐSÉG, valóban!
hvg.hu/itthon/20120622_orban_lsimon_agard#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_6_22
Kérek valakit, hogy értelmezze a cikkben a két fénykép közti szöveg tartalmát. Az én olvasatomban a 3 napos szaros klotyópapírral a seggében büszkélkedő koszorús költönk birtokán az elitéltek dolgoznak miközben a dicsőséges Kedves Vezető meglátogatja a birtokot. :DD
@rodeo36: Tegnap egy BKV szakszervezetis is nyilatkozott, hogy a kiszervezett üzemeltetés drágább lesz mint a mostani állapot.
@Gábriel angyal: Ja, a legjobb ráncelűző az a főníciai találmány! :-DDD

Kisangyalom, ahol a Prohi-szoborral kapcsolatos tiltakozásról per "zsidó vinnyogás"-ként írnak, ott nincs egy csöpp antianyag sem, ja. (mert Komló onnan bányászott, arról a weblapról ugyi.) Csak a legtengermélyebb barátság és tisztelet hangja tör fel ilyesmiben. (jut erről eszembe a "Tengerbe kell fojtani a zsidókat!" negyven éves cukiság a kedvelt arabjaitoktól)

Kb. ennyit látok bele a dolgokba, amiket idézni szoktál, de csitt, mert kirak csekk, Fabius nem kinevezett helyettese. :-DD Hisz ők már hajóznak a Duna habjain, remélem full nyárban, boldogan.
@Gábriel angyal: De valakinek viszont szintén elűzi majd a ráncait. az a lényeg, nem kétmillió hülye normális közlekedése.
@sanyoka: Tegnap én is Agárdon voltam!!! (hát hol máshol??? Ilyenkor???) Ezért járőröztek a strandon óránként állig felöltözött rendőrök?

(bezzeg azokat a tahó parasztokat, kik szétüvöltötték a nyugimat nem kapták el - bár állítólag azok is rendőrök voltak szabadnaposak és seggrészegek délben már)

Hát ki melózzon a birtokon? Addig is lesz ideje a gazdának verseket írni.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Sipi bazmeg, értsél már a szóból, na :-) Tudom én, hogy nem az ő saját véleménye, csak nem akartam végigírni az egészet, ezért rövidítettem szerint-re. Nem kell mindenhol a támadást látni.
Azért az a templomos sztori elég húzós volt...
Még onnan: "105 bíró fordul Strasbourghoz a kényszernyugdíjazás miatt.
Míg a bírák 1869 óta (konzervatívok figyelem!!!) 70 éves korukig ítélkezhettek, a fideszes Alaptörvény és az új bírósági törvény értelmében megszűnik a szolgálati jogviszonya mindazoknak, akik idén betöltötték vagy töltik be 62. életévüket. A Magyar Helsinki Bizottság / Hungarian Helsinki Committee strasbourgi beadványa szerint ez a megoldás sérti a tulajdonhoz való jogot és a diszkrimináció tilalmát.

Részletek itt: helsinki.hu/105-biro-fordul-strasbourghoz-a-magyar-helsinki-bizottsag-segitsegevel-a-kenyszernyugdijazas-miatt "
@a szív fészkei: ezen már én is gondolkodtam korábban... és maradtam az alamuszi macska nagyot ugrik című klasszikusnál. Az a "baj" a konteókkal, hogy bármikor megközelíthetők olyan szemszögből, amikor is egy bénának látszó politikus bénának mondott ténykedése hirtelen új értelmet nyer, és mire végiggondolja az ember, csak bólogat: ügyes, nagyon ügyes... :-)
Tóta megmondja:"Biztosan voltak rajongói a Neo FM rádiónak, bár igazából nem akarom tudni, hogy Bochkor Gábor varázsa vagy az ízlésüknek megfelelő zenei szerkesztés vonzotta őket. Talán megtalálják ugyanazt a szórakozást a Classnál vagy akárhol másutt. Mindenesetre ha most nekiállnak újra elsiratni és eltemetni a Bumerángot, azzal nagy szívességet tesznek a hóhérnak. Itt ugyanis nem egy slágerrádió száll a sírba, hanem nemzet süllyed el. Ez az ügy csak göröngy a koporsóján."

hvg.hu/w/20120622_neo
ÉA:[..]"Nemzeti burzsoáziát működtetni drága mulatság, haveri burzsoáziát még drágább: egyenesen hazaárulás. A normál tőkést ugyanis vidáman hagyhatjuk csődbe menni, ha rossz döntést hoz, és ezzel egy tanulási folyamatot működtetünk önkéntelenül, a jó döntések felé orientáló tanulságok rendszerét üzemeltetjük.

A haveri tőkés viszont hamar felismeri, hogy neki baja nem eshet; belehelyezkedik a főnök szeretőjének szerepébe, utálatos lesz, mohó, telhetetlen és indulatos. Ezek mind a rossz üzletember, illetve a maffiózó tulajdonságai, és ahol az ilyenek győzhetnek, az nem jó hely. Onnan menekülni szokás. Nemcsak azért, mert a kiskirály előbb-utóbb szemet vet az első éjszaka jogára is, hanem mert az így vezetett, parazitáktól szenvedő államok elbuknak.

Előbb csak lemaradnak azok mögött, akik teret engednek a tehetségeknek, gyakran a bénább ország elüldözött tudósainak, ahogy történt a német atomfizikusokkal az Egyesült Államokban. Lemaradásuk frusztrációt és további rossz döntéseket indukál, hogy végleg leszakadjanak, és az otthon maradottaknak büszkén hirdessék, hogy szegény ugyan az ország, de legalább a miénk; mármint az enyém, Lajosé és Zsolté. Végül felfigyel a hanyatlásra a külvilág, kóstolgatni kezdik a dekadens államot, és aztán különféle evőeszközökkel jóízűen megeszik. Ilyenkor már a nemzeti sorskérdés az, hogy egy viszonylag jóindulatú hatalom, vagy valami horrorbirodalom nyeli-e le a hazát.

Így válik nemzetvesztővé az az arisztokrácia, amely sikerrel hitette el magáról, hogy benne testesül meg a nemzet. Ekkor repülőgépre száll, és szélesen vigyorogva elrepül, az inge alá gyűrt ékszerekkel. Odalent senki sem rázza utána az öklét, csak azt lesik, hogy melyik hullámhosszon lesz akkor a Bumeráng, és mikor adják már végre megint, hogy Killing me softly."

Ez lesz a buszokkal, mindennel. Ez van.
Ideillik a sorba. fedor.blog.hu/2012/06/21/varga_simicska_orban

Ha már keressük, kik azok, akik összesküsznek a magyar nemzet ellen.
Vargához:[..]"És a végére egy érdekes aránypár, kommentár nélkül:
Zuschlag János hetvenkétmillió Ft-ért hat év letöltendőt kapott.
Varga Tamás hárommilliárd (gy.k.: 41x72 millió) Ft-ért három és felet."
húúúúbaaazzzz, pofa az van, mikor vetik máglyára a renitenseket, a NERszellemében?

A gazdasági tárca visszautasítja az ÁSZ kritikáit

A Nemzetgazdasági Minisztérium visszautasítja az Állami Számvevőszék kritikai észrevételeit a jövő évi költségvetési tervezés megalapozottságáról, amelyeket a tárca szerint az ÁSZ nem kellően körültekintő munkája eredményezett.!!!!

hvg.hu/gazdasag/20120622_gazdasagi_tarca_asz
@a szív fészkei: Szerintem előrébb jutnál ha megnéznéd mondjuk Spányi Antal rövid előadást.:) Egyébként a vinnyogást én sem értem hiszen rengeted Prohászka szobor van már most is hazánkban. Miért pont most kell elkezdeni az ajvékolást miatta???

Tudod mit, találkozzunk majd a Lehel téren a szobor avatásnál ok?? :)
@Interlock: olvastam, k jó lett :D reggel hülyére röhögtem magam rajta, mozizott a szitú a fejemben :D
@Gábriel angyal: Annyival nehezítve működik így, hogy apa is állandóan kérdezi a "hol van az erszényem, kulcsom (kocsi, lakás,pince, stb.),agyam, egyebek sort. Azt még nem kellett kérdeznie, hol van anya, mert mindig kéznél van. ;-DDD
"Növekedést és munkahelyteremtést erősítő programot terjeszt a kormány elé a következő hetekben Matolcsy György"
index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/22/matolcsy_uj_programmal_allna_elo/

Gyuri? Figyelsz, Gyuri? Mondhatom? Oké:
HÁT MI A TETVES BÜDÖS KURVAISTENFASZÁÉRT ZABÁLTATLAK MÁR TÖBB, MINT KÉT ÉVE, BAZMEG??? EZÉRT? PÁR HETENTE ÚJ PROGRAMÉRT? AZTÁN EZ MOST MI LESZ, "SZÉLLELBÉLELT LEÓ" PROGRAM? VAGY A NAGY KEDVENCED, A "BÁRMI ÁRON"-TERV???
K I V A G Y R Ú G V A ! ! ! ! !

"Magyarország ebben az évben stagnál"
Baszódj meg, miniszter úr... Ha nem te kúrnád szarrá a gazdaságot, tán' még haladhatnánk is.
hűűűbazzz, nincs több kérdésem, jól beleillik a sorba, mindenki hülye, csak ők helikopterek
/magyar jogbiztonság, ennyi, nincs több kérdésem, hozzá tenném, hogy nem kevésszer a magyar bírósági döntéseket is leszarják telibe/

"A magyar ítélet számít, nem az uniós válasz"
A jogerős magyar bírósági ítéletek ismeretében alakítja majd ki álláspontját a NAV a vitatott áfa-levonásokról.

www.napi.hu/ado/a_magyar_itelet_szamit_nem_az_unios_valasz.523284.html
@Interlock: Te, ha valamihez egyáltalán értek, akkor megítélni: hogy jó vagy nem. Ha csak hosszú lett volna, akkor unnánk,fikáznánk: ennyire más ismerheted a rosszindulatunkat ;-DDDD. De főleg az enyémet, Cirbi jóságos.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ja és halálmegvetően bátor&független bíró lesz kijelölve ítélkezni Bivalybasznádalófelső-Rekettyésen erre.
@a szív fészkei: vigyáznom kell, nehogy elbízzam magam :-)
Emberek, rájöttem, miért lát mindent szivárványosan szépnek a Mattolcsy-Orvbán tandem!!! Az üvegbéka allatbarat-blog.hu/index.php/2012/06/uvegbeka/ valaga alatt vagyunk, onnan meg ilyen fénytörésesben nézik a világot, ami valahol nagyon felettünk lebeg.Így érthetőn látszik ilyen kurvajónak, ahogy kommunikálják..
@a szív fészkei: és ha még hallucinogén is e szerzet, akkó meg még inkább, csak nyalogatni kell szorgos nyelvcsapásokkal a hűűűknek :D
Nincs új cikk?

Imám meghallgatásra találtál, és Fabius gutaütést kapott 35 fokos hőségben?
nyár van és buli, de ezt te úgy sem értheted :-)
fiatalabb koromban egy ismerősöm járt egy lánnyal, aki szerelmes volt belé, de ő a lányt folyamatosan megalázta, semmibe vette, s amikor kérdeztem hogy miért csinálja, azt mondta kíváncsi, hogy meddig lehet elmenni a megalázásban
valahogy ezt érzem orbánon is a néppel szemben
@h.kovacs: minden embernél más és más. mindenkinek vannak érzékeny pontjai.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: na ez amit végkép nem ért:))) neki csak a keze kérgesedett meg a földtől amit a körmével kapál. buliról, lazulásról nem hallott.
:D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Hát ha ott illeg-billeg úgyis az orruk előtt, már miért is ne nyalogatnák? Abban rutinosak.
@Penivaldes: és a népnek mi az érzékeny pontja, mikor mondja hogy elég volt ?
@Stefánia kisasszony KME: Az szép is, amikor a vállaltan keresztényi ember a másik haláláért/nyomorékságáért imádkozik hőn/nap. DE peched van, épp nagyon is jól érzi magát a Gazda, ahogy sejtem. :-DD
Agyrém:www.hir24.hu/belfold/2012/06/22/szinte-minden-lap-nevet-elvenne-a-fidesz/

Azt is most hallottam, miszerint a Hegyek Ura, Pokorni bátyó annyira aggódik alattvalói bőréért, hogy ha regisztrálsz nála névvel, ezzel-azzal, akkor ingyen sms-ben tájékoztat a kis telcsiden a várható UVB-sugárzás mértékéről. Hogy személyesen rohan-e bekenni 8 felett, azt nem tudom, de legalább a Kubatov-lista épül-szépül addig is.
oops:

Orbán Viktor is irányíthatja az Információs Hivatalt Kocsis módosítójával 2012. június 22., péntek, 16:48 • Utolsó frissítés: 2 órája
Szerző: MTI/hvg.hu

--------------------------------------------------------------------------------

Címkék: hírszerzés; Információs Hivatal; törvénymódosító javaslat; Kocsis Máté;

Nemcsak miniszter, hanem a miniszterelnök is irányíthatná a jövőben a polgári hírszerzési tevékenység ellátásáért felelős Információs Hivatalt, ha a parlament elfogadja a fideszes Kocsis Máté erre vonatkozó, pénteken benyújtott törvénymódosító javaslatát.

hvg.hu/itthon/20120622_ih_orban_kocsis
@a szív fészkei: fszm, hogy mi nem tudunk a lovon maradni sose, vagy az egyik oldal, vagy a másik oldalt bírjuk, hol jobb szél, hol bal szél, idióta egy ország, idióta emberekkel...

tisztelettel a kevés kivételnek...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: ja, rémes. Marxról ne legyen utca, de most már Wassról sem. teljesen befognak ebbe a Wass-Nyírő-Horthy háromszögbe hülyülni, minden utcát ezekről neveznek majd el..
@a szív fészkei:

Én láttam már olyan hirdetést is a neten, hogy "Nyerjen(!) zöldkártyát!"

:DDD
kormányunk törödik a fiatalokkal...

"Jövőképre, trendi vidéki életre, munkára és jó projektmenedzserekre van szükségük a magyar fiataloknak - mondják azok az ifjúsági szervezetek, amelyek a jövőben tanácsokkal segítik a kormányt, hogy jól döntsenek a fiatalokat érintő kérdésekben. A megkérdezett szervezeteknek nincs egyetlen konkrét ötletük sem, és többen is vannak, akik csak maguknak remélnek plusztámogatást az új együttműködéstől. Pedig lenne mit behozni, míg Európában mindenhol eurómilliókat költenek az ifjúságra, a magyar programokat nem is tartják számon."

www.origo.hu/itthon/20120621-ifjusagi-szervezetek-a-nemzeti-ifjusagi-tanacsrol-es-a-fiatalokrol.html
@Penivaldes: marx-engelsz-lenin-sztálin, nincs különbség, ennyit tudnak a mi pol.elitünkben az egitproposok
@Gábriel angyal:
Jó estvét, drága magyar testvérem!
Komolyan elgondolkodtam rajta, vajon mit is akartál velem közölni?
Egy mondatos szösszenetedet, vajon a puszta lényem persziflázsként pötyögted ide, avagy a karcos narancspálinka mellékhatásaként sikeredett, e-kétségkívül vitriolt tartalmazó megjegyzésedet a blogszféra által nyilvánosan közölni velem?
Ha egyik, ha másik, semmit sem von le az értékéből, ezt bizton állítom! Nem óhajtok személyeskedni, mert itt vitázunk, ugyebár. Szóval, drága magyar testvérem, Ottokár általam méltatott munkássága okán kellett cserélned az olvadóbiztosítékodat, ha jól sejtem. Erősíts meg kérlek, nem szeretnék kétségek között, a kispárnám csücskét rágva elaludni. Nem akarom bő lére ereszteni ezt a témát, megpróbálom rövidre zárni. Igen nagy tisztelettel kérdvényezem, mit szólsz a Prohászka idézethez, amely felett elegánsan elsiklottál? Miért nem értékelted ezt:
„Teljesen igaz, hogy vannak derék zsidók, de a zsidóság idegen, kereszténységet leszorító, honfoglaló, minket kisajátító, idegen hatalom. (…) Itt egy rafinált, romlott, hitetlen és erkölcstelen faj garázdálkodásáról van szó, poloskainvázióról, patkányhadjáratról.”
Ezt már beszúrtam idézetként, kíváncsi volnék a véleményedre, ez miez?
Lehet ezt magyarázni avval, hogy nem gané volt, csak egy erkölcsi deficittel küszködő keresztény jellem megnyilvánulása? Ráadásul püspökként? Ajj, de cikornyás ez.
Az ilyen gerinces egyházi személyiségek okán, le lehetne cserélni a templomaik tetején a keresztet szvasztikára, állítom! Drága magyar testvérem, Nincs nagyon náci, meg kicsit náci között különbség. Vagy-vagy. Lehet Ottokárt megítélni ebből a szempontból, de nincs – dehátazért, mert dehátazért! Moslék, nem moslék.
Mondd ide, ez az ember jó, vagy szar?
Nincs más válasz: Igen-nem. Nehadova!
Befejeztem, szarok az egész turuláhítatoshimmleri moslékra, meg a petting szoba sem érdekel, mielőtt ki lennék baszva innen.
(amúgy én szeretlek drága magyar testvérem!)
@Penivaldes: Éhezés volt Sztálinnál is, Horthynál is - ja utolérjük. cu-http://hvg.hu/itthon/20120621_gyermeketkeztetes_szegenyseg_kormany "
Pont a legyszegényebb települések hátrányos helyzetű gyerekei eshetnek el a napi egyszeri melegételtől" Grat!
@Knósszosz: Nincs főnök, Stefi már örül is imái meghallgatásának.:-DD

Most már zajonghatunk itt, csak később jön az igrgum-burgum, vaskalap. Egyenesen Hoffmann eetársnő fejiről. Jól mutatna az ascoti derbyn benne: divany.hu/tejbenvajban/2012/06/21/ascot/
@a szív fészkei:
Tegnap uszonyatosan jól éreztem magam, belefulladtam (majnem) a virtyühellis halászlédbe:))) Köszi!
De ez a der bi?
A hülyeségnek nincs határa...
Ja, amúgy az isten szeme figyel, aki erre apellál, az rája fog bajni.
Stefi azért fog alakítani.
@Penivaldes:
Van árpádi schávos bugyingód? Akkor azt vegyed fölfele, mert szabad a pálya. Gyönnek majd a kánék, asziszik szabadapálya, pedig nem.
@Knósszosz: árpádsávos..
nem, nekem csak rózsaszín-fehér csíkos volt.
de beszerzek:)
@Penivaldes:
Hallgass az idők szavára, megagigaországos thanga nélkül esélyed sincs a felemelkedésre! Puszta jóindulatból mondám:)))
14-be mivel illegeti magát a polgár vona előtt, ha nem ijenbe? Na? Alternatíva?
Most megyek kavarni a perkeltet picit.
@Knósszosz: Szintén kedves magyar testvérem. Értelmes embernek ismertelek meg. Ennek okán két apró házi feladat, hogy tovább tudjunk lépni.

1. Gondolom tudod, hogy az általad citált "idézet" Prohászka Naplójegyzeteinek III. (1919--1927) kötetéből való.

www.piar.hu/pazmany/konyvek/prohn301.txt

Keress rá, kíváncsi vagyok megtalálod -e az eredetiben.

2. Szánj 6 percet erre a videóra. Ha megnézted folytassuk a beszélgetést.

youtu.be/Ts7w49C1Fu0
@Penivaldes: "trendi vidéki élet"

Szügyig járunk a maoista kulturális forradalomban!
@Knósszosz: én nem szeretem. Szeresse a Setét Lajos.
@Penivaldes: nem, nem. Komolyan mondom. Az értelmiséget Mao alatt kényszermunkára vitték, az egyetemistáknak kötelező volt a mezőgazdasági munka, ha elszaporodtak a verebek, kötelező volt naponta x-et lelőni és beszolgáltatni.
Hol vagyunk mi még ettől...
@a szív fészkei: Á, önző módon nem adta. Rém gyerekes, hogy nem engedi, hogy más is játszon moderátorosdit.:D:D:D
"A kulturális forradalom a Kínai Kommunista Párt terrora volt, amely 1966-tól 1976-ig tartott Kínában. A forradalom áldozatai a renitens és potenciálisan renitens párttagokon kívül a gazdaság, az oktatás és a kulturális intézmények tisztségviselői voltak. Az állítólagos cél a kínai társadalomnak a „burzsoá” befolyásoktól való „megtisztítása” volt.

Hivatalosan 1966. augusztus 8-án indult a forradalom, amikor arra szólították fel a népet, hogy jelentsék fel azokat a szomszédaikat, akik nem voltak valódi kommunisták. Ezután Mao elnök szavai, véleménye határozta meg, hogy mi számítható elfogadható, normális magatartásnak. A bevett magatartási formákat mind megkérdőjelezték, Mao parancsait pedig szinte vallásos fanatizmussal követték.[1]

Összesen mintegy 3 millió embert jelentettek fel, és több tízezren haltak meg a börtönökben vagy munkatáborokban. 1967-re a körülmények anarchia-közeli állapotig fajultak, diákokból álló vörösgárdista csapatok terrorizáltak az utcákat. 1968-ban a hadsereget is bevetették a rendteremtés érdekében, hivatalosan azonban a kulturális forradalom csak Mao halálával ért véget (1976)."
@Gábriel angyal:
Kedves Angyal, hitet teszek amellett, hogy nem utállak.
Kérlek, vedd ezt komolyan, úgy is gondolom. Amit utálok, az ideológia, amit rám akarsz tukmálni. Nem fog menni. Beszéljünk a repülésről, azt te is szereted, jó? De ne politizéljünk, mert homlok egyenest más nézeteket vallunk. Ettől lehet vitázni persze, de nekem nincs nagy kedvem hozzá. Mondtam: lezártam.
De sok szeretettel várlak, egy repülős topikban!
Na, nem haragszol remélem! Nem küldtelek el, nem is áll szándékomban.
Keressük a kohn-szenzust, rendben?
@épészmérnök:
Nem vagy egy konstruktív alkat. Szeresed felebarátotad! - ezt nem tuttad? Tanújjá!
Amúgy-:DDD
@Gábriel angyal: Ki az az elborult elméjű aki ezt elolvasta?!:O Baromi ráérős lehet, az tuti. Vagy ez antiszemita körökben kötelező olvasmány?
@Knósszosz: "Nem vagy egy konstruktív alkat. Szeresed felebarátotad! - ezt nem tuttad? Tanújjá! "

Mióta felebarátom nékem egy rasszista, aki tömeggyilkosokat imád?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ilyesmit nem vártam el tőle. Első körben egy ctrl+f segítségével kíváncsi lettem volna, hogy pld. a "poloskainvázió" szót megtalálja -e az eredetiben?? Ja és Spányi püspök videója abszolút nem okozott volna gondot, mivel egy nagyon értelmes emberről van szó, akivel még dolgozni is volt szerencsém néhány évig.
@épészmérnök:
Te poéta!
Reszeljük együtt a tudatlan elménket, partner volnál hozzá?
:)))
Az imént ippeg az elmémet reszelgettem Lumosity-vel. Aszongya, hogy jó a memórijám.
@Gábriel angyal:
Megen kérdezem vala, van lájt és van hárd náci?
Erre válaszolj már! Aki olyanokat böfög mint ez a tetű ottó, azért kár.
Drága magyar testvérem, még mindig nem utállak.
De akkor?
Tele van a tököm a jónáci retorikával, ezt csinálják fidesz szinten is. Én bazmegvagyok a nemzeti nem verescsillagos, te meg egy szar, mer akkor a pigment erősebb volt!
Angyal, tényleg komolyan gondolod?
Vége, nem megyek pettingelni.
@épészmérnök: Nem hinném, hogy nem értenéd:)
Legfeljebb, nem voltam világosan fogalmazványos. Azé te csekkolod, ez biztos.
A rasszizmus a faj tisztaságát tűzi ki célul, ezzel éppen az ellenkezőjét érné el, ugyanis minél belterjesebb egy populáció, annál nagyobb a hibás genetikai programok felhalmozódásának veszélye.
Minden egészséges populáció, amely meg akar maradni, rendelkezik olyan programokkal, amelyek biztosítják a genetikai sokféleséget.
@Knósszosz: Nekem meg a jólibsi retorikával.
Ha akarsz rá tudsz lelni az igazságra. Jóccakát.
Szomorúan térek nyugovóra, mivel Wiesel, ma sem elégült ki. :)
Fabius ! ritka a poszt! mi van nincs téma?

akkor adok:

1) drkövérlaca levele amit vagy nyilvánosságra hoz akkor a tartalmán, ha meg nem akkor írjunk egyet mi... mindenképp nevetséges...

2) julius 1 től lehet hirdetni Hungarisztánba szervezett CIGÁNYVADÁSZATOKat.
kiülsz a verandádra vadászpuskával és ha két (! csoportos elkövetés) dakotagyerek bemászik almát lopni lelőheted a vendég olasz vadásszal őket...
vagy elaknásítva a kertet a rövidlátók élvezete...

3) drsimicska ma is lopott, de ez nem nagy szám...
@dr. Bubó: A 2. pont már nagyon időszerű. :)
@Knósszosz: \o/ üdv a klubban, ezen stációkon mind átal mentünk, a végeredmény is a tiednek megfelelő, így megy ez a világ ezen tájékán :-)

A magyar Ugaron (1905)

Elvadult tájon gázolok:

Ős, buja földön dudva, muhar.

Ezt a vad mezőt ismerem,

Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:

E szűzi földön valami rág.

Hej, égig nyúló giz-gazok,

Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,

Míg a föld alvó lelkét lesem,

Régmult virágok illata

Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,

A gaz lehúz, altat, befed

S egy kacagó szél suhan el

A nagy Ugar felett.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Brühühühü. Pedig jól csinálnád, azt tudom, rendet vágnál. :-DDDD
@épészmérnök:
ez lassan már nevetségesebb lesz mint a Duvalier a Dominica-i köztársaság "tulajdonosa" Papa Doc fia Baba Doc vagy esetleg Idi Amin...magyar embernek nincs mit ennie és fürdőbe invtálják, lesz Cyclon B is fürdés utánra?
@rodeo36: Schmidt Mariska német törtnész barátja erre azt mondta, a zsidók megköszönhetnék, hogy olyan kíméletesen lettek kiirtva a Cyklon B-vel, mint a svábbogarak. Hamar. Mire akkor az És-be valaki - egy túlélő - azt írta, oké, ha ilyen fasza volt, akkor próbálja ki Schmidt Marcsika eztetet magán.[..]"Eörsi István jogi képviselője a per előzményeivel kapcsolatban elmondta: Schmidt Mária meghívott a XX. Század Intézetbe egy német történészt, aki azt mondta, hogy a nácik humánusan jártak el, hiszen a gázkamrákban 40 másodperc alatt meghaltak áldozataik. Mire egy holokauszt-túlélő azt tanácsolta az ilyen nézetek képviselőinek, hogy maguk is próbálják ki a "humánus" eljárást. Ezzel a megjegyzéssel kapcsolatban Schmidt Mária egy másik történésszel közösen úgy vélekedett: aki mást gázkamrába küld, maga is náci. Eörsi István pedig, aki maga is holokauszt-túlélő, ezen a ponton kapcsolódott be a polémiába, az Élet és Irodalomban publikált írásával."

A nő hatalmas hisztit vágott le, hogy tessék, íme, őt ma a gázba terelnék. Akkor írt róla Eörsi István, akit ezért beperelt a halála előtt, mert Eörsi szerint nagyon nulla morálisan ez a nő... www.origo.hu/itthon/20040909eorsi.html

Na ma Schmidt Mária megmondó asszony, aki szerint - leegyszerűsítve - óccó biorobotok kellenek, Eörsi rég halott, és en bloc minden még sokkal rosszabbá lett, mint akkor.
doveviaggi.corriere.it/dove-rcs/home/viaggi/mare/2012/maggio/speciale-99-seychelles.html?utm_source=corriere&utm_medium=box_speciali_hp&utm_term=seychelles&utm_content=22_06_2012&utm_campaign=gruppo_RCS&intcmp=H01A17B15E02F02
szépen formálódott kókusz a tengerparton a Seychelle-eken

a többi képet is érdemes nem olyan mint Nagykáta a Magyar Miniszterelnök Úr-ral aki fecskében sem mutat még kókuszt sem brühühühühühühühühühü
@Gábriel angyal: De te ilyen megjegyzésekkel láthatóan igen. Na ez a különbség közted és őközte...
@Stefánia kisasszony KME:

...ne imádkozzatok többet, mint mi jól esik - mondá az Úr - és megteremté az szopórollert az ő igen nagy kegyelméből...

Nincs szerencséd. Hehe.
@a szív fészkei:
nézd én nem ismerem a smuccmariskát csak hírhedtségébűl, egy rohadt ribancnak tartom és aki kitartja a magyar kormány és a fideSS az még ennél rohadtabb tetű

van pofájuk új fürdőket avatni amikor bezárják a java részüket látogató és rentabilitás híján és az embereknek nincs betevő falatjuk a túrista meg nem Nagykátára megy hacsak a cigánymaffia nem kényszeríti őket a ferihegyről 35 éves Ikarus busszal...szóval...aljas szemét tetvek
@Fabius: Jól megy sorotok?:-D Meg a sörötök? (neked nem, de a többieknek?) Stefinek ennyit se teszel meg, nem vagy te lovagiasan nordikus ember.

Jeleztem, hogy a guttmanodhoz több ima kéne egy ilyen nagyon - felcimkézetten - keresztényi lélektől, mint ő...
@a szív fészkei: Tévedsz mert én sem.
A különbségek értékéről pedig - hitem szerint - a jó Isten fog majd dönteni. :)
@rodeo36: Hát pedig Nagykáta és a Seyschelles között Rahmaninov zongorázhatná a difit! Majd ott sír a Seychell-i ember, aki elől mostantól a turistákat elszipkázza Nagykáta, ahol még a kókuszdió se látja... Ezt fogja közben nyöfögni: brühühühü
@Gábriel angyal: Akkor a házasság élvezetesebb oldalait próbálgasd a jó istenkéd örömére!
Csibehusink mikor vesz már ilyet? www.mfor.hu/cikkek/Igy_koltik_el_a_penzt_a_tehetosek.html Lassan a sifonérban csak összegyűlik rája a pénzecske. több értelme van, mint egy hülye stadionnak.
@a szív fészkei: Ez a 40 másodperc egy ökörség. További részletek a szögesdrótpettingben. :)
@a szív fészkei:
lapozz rá a 8-as fotóra -ne sírj, nézd- és hasonlítsd össze Nagykátával, igaz Nagykátán nincs Fekete papagáj az őserdőben ami benéz a hálószobádba a 6-os képen...ja és valamivel olcsóbb még repülve is mint Nagykáta...nem is említve, hogy tele van gyógyvízzel és gyógymasszázzsal ... szóval Héviz még fejlődhet...barátom aki most jött vissza Olasz és Portugál útjáról -ahelyett, hogy Magyarországra mentünk volna mert nem válaszolt a Közigazgatás az üzleti kérdéseinkre, olyan hülyék, hogy még adatot is csak pénzért akarnak adni, mondtam, hogy basszák meg az Olaszok és Portugálok adták és vettünk brühühühühühühühühühühühü- szóval még az üzleti lehetőségeket is elbasszák
@rodeo36: Épp tegnap írtam egy barátnőmnek - aki dicsekedett, hogy a lánya Tokajba megy ötcsillagos wellness szállóba per kopf és éj 36 ezerért - szerintem a magyar árak elszálltak kicsinyeg. Tokaj híres a boráról - már ha nem az orvbáni lőrét kell hájpolni - de úgy tudom, látványilag azért nem egy nagy durranás. Szóval visszafogottabb árpolitikával és amiről írsz - készséges kiszolgálással - előrébb lehetnénk, mert oké, pacsmagolnak a wellnessben ezzel, azzal, de aztán csak ki kell onnan gyünni és akkor???
@a szív fészkei:
ha krumplit ültetnének a magyar stadionok fődjébe az hasznos lenne és nem kellene eltartani néhány ingyenélő idiótát a Magyar Miniszterelnök Urat is beleértve kurva anyjukat...utoljára a KOMMUNIZMUSBAN VOLT MAGYAR FOCI BRÜHÜHÜHÜHÜHÜHÜ
@a szív fészkei: 120 euroért autót is adnak vagy riksa kulit a helytől függően..és ha a Seychell-i képekkel összehasonlítod Tokaj mit tud? a Seychelle-en olyan bort iszol amilyet akarsz még tokajit is ha nincs jobb Portó-i...mijafaszt lehet Tokaj-ban csinálni egész nap? wellness-ezni?

hát akkor sem mennék tokajba ha már mindenhol máshol lettem volna példáúl Majunga-ban vagy Floripa-ban ahol az Iguaçú csobog az ablak alatt
@a szív fészkei: "pacsmagolnak a wellnessben ezzel, azzal, de aztán csak ki kell onnan gyünni és akkor??? "

Ajánlom látványcsúszdának a Tisza partját, síkos agyag, óriásiakat lehet seggen csúszni a vízbe. Közben virágoznak a tiszák. Vagy mi. Akinek ennyi jó kevés...
@a szív fészkei:
és azokat akik a sofőrt kirúgták mikor rúgják ki? fölösleges aktatologatók
@a szív fészkei: Mondom, hogy kínai kulturális forradalom.
@épészmérnök:
andrassyrezidencia.hu/borhotel/
71200 Ft/2 éjszaka minimum ez 5 csillagos...állandóan enni sem lehet, meg wellnessezni sem -bár kituggya- azon kívűl a szólóhegyen lehet barangolni és találni másik bort amitől már a szállóban egyszer berúgtál...kétszer lehet hányni

de gonosz vagyok...ez egy szép hotel, kétségtelen, de csak annak aki semmi mást nem ismer egy görög szigeten vagy O Porto környékén neaggyisten Córdobá-tól egy köpésre a hegyekben XII. századi várkastélyból alakított akármi és akkor Province-ról hallgattam
Mindeközben:

nol.hu/gazdasag/allamositanak_a_babakotvenyeket

"A törvény hatálybalépését követően csak a Magyar Államkincstárnál nyitható új Start-számla, és a számla áthelyezése is csak a kincstárnál nyitott számlára lehetséges."

Jó pár hónapja, amikor ezt először meglebegtették, sokan (magam is) elszidtuk őket mindennek, mert a mocskos mancsukat már a gyerekeink jövőjére is rá akarták tenni. Aztán jött a néhány hónapnyi csend, nyilván azalatt okoskodták ki a részleteket. Az összes szitkozódás jogos volt, remélem, ezt is majd gyógyszerre és orvosra kell költeniük.

Amúgy meg, ebből a hírből (is) következik, hogy megint közelebb kerültünk 1 lépéssel a magán bankszámlák államosításához.
@a szív fészkei: a 36000 az több mint 130 euro annyiért a Buckingham Palace-ban is vacsizhacc????
@rodeo36: nem e világon élnek, ugyanúgy, mint a magyarok többsége.
Ennyi pénzért elmehetek a chillán-i termálfürdőbe, wellnessezni, és pihenésképp síelni. Perui séf az étteremben, és csodapanoráma vacsorára. A legjobb chilei borok.
Megjegyezném, hogy az európai borfajták megmenekülésüket a nagy filoxérajárvány után a santiagoi quinta normal nevű birtoknak köszönhették, amelynek francia tulajdonosa korábban összegyűjtötte az összes valamirevaló európai szőlőfajtát, afféle 19. századi génbankba. Innen vitték aztán az oltóvesszőket vissza.
@épészmérnök:
ez a fajta magyar provincializmus vagy sárbaragadtság már bosszantó...Bariloche vagy olyan chile-i helyek amikről én nem is tudok, és akkor Dél Afriká-t kihagytam és aki vadromantikát akar menjen Luandá-ba vagy Benguelá-ba, Huambo-ba Kabindá-ba ott gorillalesen lehet jéghideg sört inni olyan tenger gyümölcsei tállal, hogy lelóg az asztalról és akkor a föld gyümölcseiről nem is szóltam

az egyház meg ezek a levédiai seggfejek beltenyészetet akarnak ami genetikai elposványosodás és elhülyülés

nézd meg a brasil népességet aranyszőke göndör kékszemű négerfazon tejcsoki bűrrel és amit még el sem tucc képzelni -igaz te láthattad- az a fejlődés és olyan képességeket fejleszt genetikusan amik egészségileg meg életkorra meg szellemi kapacitásra fizikai kapacitásra pozitívan hatnak és Brasil már közel a 200 millióhoz

Argentina is küzd Chile is bár a konzervativizmusuk nem teljesen szimpatikus és a peru chile agymenés...hát
@rodeo36: basszus, Chilében a születéskor várható élettartam hét (7, azaz hetes) évvel magasabb a magyarországinál!!!
@épészmérnök: A kérészek már meg is haltak pár napja, elmúlt a virágzásuk, ami biztos megkapó látvány és egyedi. És nem leszólom a hazai dolgokat - milliót én sem láttam, de amit igen, az alapján szépnek is találom a hazámat. Na de azért van egy - ahogy Rodeo is említi - standard, hogy mi mennyibe fáj ma a világban.

És ha túlzott az ár, akkor nem éri meg, na. Seggen csúszni jó egy bizonyos korig. ;-DD
@rodeo36: Argentinának a peronizmus tett be, és - bár vannak kellemes vonásai, mint pl. az ingyenes oktatás MINDENKI számára (én is mehetnék oda ingyen piécsdízni, lehet, meg is csinálom). De alapjában inog.
Chile pedig olyan, mint egy szimpatikus, vidám kamasz, szép vonásokkal, helyenként szétfeslik rajta a gatya, és pattanásos, meg csúnyán beszél, de aranyos. Az agyam eldobom, amikor a magyar baloldaliak Dél-Amerikát, mint rossz példát hozzák fel. Basszus, a Concertación húsz év alatt elérte, hogy a mélyszegénység aránya a felére csökkent az országban.
Hajtányozik az Opus Dei, de a köreikből származó újságírónő hatalmas tényfeltáró monográfiát közölhet róluk, és nem indítanak ellene karaktergyilkos hajtóvadászatot, és nem rúgják ki.
Tilos az abortusz, de az abortusztabletta és injekció (havonta egyszer adja be a körzeti bába, nem lehet elfelejteni bevenni) ingyenes.
Saját ünnepnapja van a "canuto"-knak, az evangélikusoknak.
Emberi hely! És még kedvesek is egymással, meg mindenkivel. Aki rasszista, titkolja, mert nem menő.
Szóval, ami Magyarországon van, az egészen elképesztően elmaradott és nem is tudom, micsoda. El vannak varázsolva. Jól mondta Eltolcsy, tündérmese. Vagy vasorrú boszorkánymese, inkább.
@épészmérnök:
hát ez sem akármi a cubai is közel 80 év és arra @szívem is aszongya, hogy nyomor van...a magyarok kivégzik magukat barátaimtól hallom, hogy a 60-asok hullanak mint a legyek de korábban kezdődik...mi van ebben a levédiában és miért?
@a szív fészkei: Szív, Magyarország egy kurva, kibaszott jó hely lehetne!!! Azért handabandázunk itten, mert olyan gigantikus léptékben basszák el, hogy egyszerűen ép ésszel felfoghatatlan!
@rodeo36: Mi soha nem engedhettünk meg magunknak négy vagy pláne ötcsillagost. De ami háromcsilisben voltunk, az ennyibe nem került sem Sevillában, semTtoledoban, sem Vlencéhez közel, stb. Lakásokat Rómában meg Párizsban meg kimondottan olcsón béreltünk jó negyedekben - Prati, Les Halles - szóval van azért fogalmam a mi mennyiről.
@rodeo36: Igen, ide mentek, akikről írtam és én is ezt kérdeztem, mint te. Hogy ennyiért miért nem egy olyan helyre, ahol te is jártál a világban? Na mindegy, irigy vagyok, biztos.
@épészmérnök:
én chilei menekültektől kezdtem spanyolt tanulni mert utálták a portugálomat és állandóan nálam lebzseltek amíg ki nem találta, hogy fordítani fogunk, sok pénzért a központi hitelesbe...az bosszantott föl, hogy mivel ők meg magyarúl nem tudtak eleget én lektoráltam őket mert különben tréfák jöttek volna ki és akkor sírtak, hogy elvittem a fele pénzt, teljes joggal másrészt nálam kajáltak és piáltak igaz sokat zenáltek is de azért a fordítóiroda nem fizetett

brühühühühühühühü

szóval a szoci jobb volt...ez 85-86-87
@épészmérnök: Igen, csodálatos hely lenne, imádom Budapestet,annyira de annyira lehetne itt élni! És nem hagyják. Meg máshol is. Megszakad a szívem.
Evolucióbiológiai szempontból a magyarok úgy viselkednek, mint akik direkt ki akarnának halni. Volt már ilyen nép, a kubai indiánok, segíts ki, Rodeo, volt egy író-etnográfusuk, magyarul is megjelent a könyve, az írta le a mechanizmust.
@rodeo36: "központi hitelesbe.."

na attól még eldobom az agyamat, akkora baromságokat fordítanak őrült pénzekért, hogy elképesztő. Amolyan Osztap Bender-féle társaság.
@épészmérnök: :-D Jó olvasni ezeket nekem, aki Vecsésig sem jutok el.. De igen, a világ kitárul, ha van pénzed és így elbaszni marhaság. Ennyire drágán, a mire is?

De státuszszimbólum, hogy ennyit te ki tudsz fizetni két éjjelért. Lázár is megmondta, az vagy, akinek a bakszámlád mutat.
@épészmérnök: Kollektív vagyunk öngyik és Mattolcsy meg Orvbán a méregkapszulánk? Lehet...
@épészmérnök:

nézd nekem az a személyes tapasztalatom, hogy a magyar olyan mértékben irígy/féltékeny a te sikereidre anélkül, hogy legalább ugyanazt tudná amikor téged kitúr, és meg sem tuggya tanulni, hanem az az alapállása, hogy (PARKINSON törvény)

AKI NÁLAM HÜLYÉBB ANNÁL ÉN OKOSABB VAGYOK ez a kontraszelekció alapeszméje, retteg attól, hogy a beosztottja vagy a mellette dolgozó jobb...engem 16 éves koromban nyári gyakorlaton az ott dolgozó 18-19 éves lakatosok majdnem megvertek, mert mint esztergályos kétszer annyit tudtam mint ők és meg is fizették...és ez megy mindenfelé és ezzel visszaélnek

nekem szerencsém volt jó tanáraim, oktatóim voltak és leszartam az irigyeket, és a főnökeim is toltak előre mert húztam mint egy Kandó mozdony és megvédtek

mikor csak úgy komputerezni kezdtem az 1970-es évek elején!!!!!!!!!!!!!!!! az egyetlen magyarországi mainframe-en az ISZSZI-ben akkor néztek rám ,mint marslakóra és azt már leugatni sem tudták, mert annyira nem értették miről is van szó
@a szív fészkei: ha már Tokaj, akkor csónakázás, leevezni Szegedig. Az a buli. Olyan itt nincsen. Van extrém vadvízi evezés, de a boldog lecsorgás, közben bográcsozással, az egy kincs. Az Andok innenső oldalán rövid, sekély folyók vannak, amelyek hóolvadáskor őrülten robognak lefele. De olyan szelíd, komoly, nagy vizek, mint a Duna, nincsenek, és Körös, meg Tisza sincsen... a fiammal arról álmodoztunk, hogy majd lesz annyi pénzünk, hogy vegyünk egy kis hajót, és dunai kirándulásokat szervezünk. Nem lett belőle semmi. Egy magyarországi számlakönyves kényszervállalkozó ne álmodozzon. És vegyen be nyugtatót, amikor megtudja, mennyi lesz a nyugdíja.
@épészmérnök:
manapság hahahaha anno ez nem ment...voltak olyan mester lektorok akik ellenőrizték a bedolgozókat és nem kaptak munkát, viszont ha beváltak akkor -mint én- nem győztük...abban az időben csak fordításból havi több mint 35000 -et kaptam zsebbe és akkor ez átlag volt!!! akkor én már olyan munkában voltam, hogy 2 1/2 óra volt kötelező bennlenni de a munkát határidőre órára pontosan le kellett adni vagy kirúgtak és annyi szabad időm volt, hogy a szendvicsbárban töltöttem a Jégbüfével szemben az ebédidőmet sok sörrel felkaptam a napi melót és mentem haza fordítani meg tervezni...egy újfiú lemásolta stilusomat anélkűl, hogy a munkát is csinálta volna, 4 hónap múlva utcán volt és nem értette, azt mondta ő csak ogyanazt csinálta mint én a főnök meg azt mondta neki, a látszat szerinti lógás mögött milliós értékek születtek rodeo-tól tőled meg lószar fiam....picsába veled...pedig funkci család sarja volt
@épészmérnök:
jó neve van a "Chillan"-nak: en ello todos los gozantes chillan mucho
@rodeo36: én meg, balga, szakszövegeket fordítottam, volt, hogy egy év is eltelt, mire a Tankönyvkiadó, vagy a Gondolat kifizette a honort. Filléreket. Kegyetlen szövegekért. Annyi haszna volt, hogy tényleg megtanultam angolul. Mert azt csak hiszi az ember, hogy tud egy nyelvet, amíg nem fordított le minimum száz oldalt.
@rodeo36: :-))) Szerintem nem nyafognak, akik ott nyaralnak...
@épészmérnök: délután kettőkor felvettem 30 oldal "törvényes" fordítás: 5 példány, szóközhelyett kötőjelek, indigó oda vissza azaz az oldal hátára is tükörirással hogy ne lehessen hamisítani egy elütés újraírás, leadni másnap reggel 8:00-kor készpénz azonnal 1000 ft/oldal...sok kévé meg konyak elfogyott de már várt a következő munka angolról brasil portugálra...
@épészmérnök:

tudtommal a chillar sikolyt vagy csikorgást jelent és a lesikláshoz az megfelelő hangulatszó
@rodeo36: kemény! Én meg indiai coach-ok tréningjeit írtam le. Este hozta a futár a magnószalagot, reggel jött a kész anyagért. Huuuu... De azt legalább jól fizették.
@épészmérnök: Hát én néha komolyan gondolkodom a kihaláson.
@saravad: "Hát én néha komolyan gondolkodom a kihaláson."

Vicces. Az viszont komoly, hogy az evoluciós pszichológia kimutatta: az együttműködés, az altruizmus, a csalás szankcionálása olyan beépült társas viselkedések, amelyek elősegítik a túlélést.
Most nézd meg: Magyarországon az emberek ülnek, kritizálják az ellenzéket, de nem működnek együtt, hogy a dolgok jobbra forduljanak. A csalás szankcionálásáról meg ne is beszéljünk! A magyar azt utálja, aki kimondja az igazat, nem azt, aki becsapta. Inkább csapják be diszkréten, mintsem kiderüljön, hogy hülye.
Na amíg ti itt zsizsegtek, én elhunydogálok szép Levédia-alsónkon.
Buenos noches!
Hogy kicsit képben legyek hozzátok, elkezdtem egy régi - anno fillérekért vett - könyvet olvasni,Marcos Yauri Monterotol az Ősszel, ezer év múlva-t. De hangyafasznyit unom sajna gy az elejét, ahol amúgy eldől minden, hogy kell-e vagy se....
Na mindegy, majd nekidurálom magam még egyszer. Ha akkor se, akkor annyi meg egy bambi. (azt de szerettem: kátrány, kátrány, de a gyerekkor íze!)
@rodeo36: "chillar" abban a kontextusban biztos igaz, én más kontextusból ismerem. La guagua está chillando. Szótárban nem néztem.
@a szív fészkei: Szép álmokat, bajszos angyalokat! (De ne Gábrielt)
@a szív fészkei: így mondják a Duna partján.... (álmodozva lebiggyed az ajka, és elpárásodik a szeme)
@épészmérnök: Mindaz, amit én a túlélés, és a magasabb cél, az emberhez méltó társadalom alapköveinek tartok lassan nyomtalanul tűnik el innen.
Alkalmazkodás, szolidaritás, kreativitás, méltányosság, értelem, szellem meg ilyenek...

Egy egész nemzet - vagyis nem szeretem már ezt a szót - egy ország mutat önértékelési zavarokat, kollektív frusztrációt. A racionális helyzetértékelés meg minden szinten ismeretlen.

Ahhoz képest is felgyorsultak az események, amire számítottam. menni kéne, de itt vagyok.
@saravad: az erőszakosság rémisztő, de a másik oldalon a gyámoltalanság méginkább.
@épészmérnök: mint ahogy tim a guagua-t csecsemőnek fordítjátok Habana-ban az autobuszt jelenti mert hangutánzó szó szintén
@a szív fészkei: buenas noches az éjszaka nőnemű
A traumára (trauma: az életet fenyegető esemény, vagy annak közvetlen megfigyelése)adott válaszok a fuss, vagy az üss. A "tettesd magad holtnak" reakciót nem szokták reklámozni. Ilyenkor sokkos állapotba kerül az áldozat, és úgy viselkedik, mint egy friss holttest. A gyűrűsizmai ellazulnak, emiatt maga alá csinál. "Katona bácsi haptákba", szó szerint. Dán katonák beszámoltak arról, hogy Afganisztánban tényleg ez történt velük.
Mi ennek az evoluciós értelme? Annyi, hogy a ragadozók általában nem fogyasztanak kadávert, tetemet, ezért az áldozat kap egy esélyt a megmenekülésre.
A magyarok mintha ezt a reakciót mutatnák a fidesz viharos letámadásával szemben.
Hangsúlyozom, senkit nem akarok megbántani, ezt nem gúnyosan írtam.
A legtöbben egyáltalán nem számítottak arra, ami történt. Az én környezetemben pl. lehurrogtak 2010 előtt, meg egy ideig utána is. legfeljebb azt gondolták, olyanok lesznek mint a többi.

Az ellenzéknek már javában készülni kéne. Itt van párszáz új törvény az alattomos paradigmaváltás jegyében. Minden átalakítva (csak nem akar működni). Mi maradjon? Milyen formában? Mi sérti az igazságosságot és a társadalmi szerződést - amit fideszék egyoldalúan rúgtak föl?
Nem ígérhetnek visszarendeződést, mert olyan nincs. Semmi nem áll vissza az eredeti állapotába, és nem is kell. A fidesz arra számít, hogy megszokjuk, de nem szabad.
@saravad: ti vagytok az ellenzék. Mit csináltok? Te mit teszel? Ki segít azoknak, akik bár tisztában vannak azzal, hogy gyengék, hogy nincs elég intellektuális felkészültségük, mégis, legalább megpróbálnak tenni valamit? Vannak ilyenek, tudom.

Ne itt válaszolj, ez nem az a hely.
Iszom szavaitokat és mindennel egyetértek éjfél óta!
Írtam egy nagyon keserűt, de töröltem, mert úgyis értitek.
@épészmérnök: volt ma a Határátkelőn egy chilei poszt, azt hittem te írtad:)
@tucano: A Határátkelőn én nem kellek.
Annyira összetartók vagyunk, mi, magyarok, hogy egyik Chilében élő blogoló sem vette a fáradságot, hogy legalább válaszoljon nekem (megkerestem őket magánban). Nem is tudom - talán büdös vagyok?
@épészmérnök:

á dehogy, csak egy másik magyar, aki tuggya, hogy...és ide képzelj amit akarsz, amitől ezek rettegnek

én ha magyar szót hallok, akkor azonnal elfordulok és "ignorálom", ugyanakkor latinok bárhol segítenek és sokan mások, pláne ha meghallják, hogy anyanyelvi vagyok velük...de anélkül is!!!
@tucano: elolvastam a posztot, és álmélkodtam azon, hogy a srác távolságtartónak érzékeli a chileieket.

Gondold el, a banki ügyintéző megölel, megpuszil üdvözléskor, a gyerekeink új barátai, akiket először látunk, mondjuk, egy szülinapi bulin, szintén öleléssel és puszival üdvözölnek, ha az utcán összefutunk ismerőssel, aki nekünk ismeretlennel sétál éppen, akkor bemutat egymásnak, és megint ölelés, puszi.
Hát, ha ez a hidegség és távolságtartás...
(egyébként nem ép-ít-észmérnök vagyok, hanem ép-ész-mérnök :-))
@rodeo36: jólesne pedig olykor magyarul beszélgetni. A gyerekekkel, az más.
Addig volt némi társasélet, amíg volt követség. Az okos szocik bezárták, azóta augusztus 20-án a régen itt élők összejönnek Santiagoban valami puccos vendéglőben, kajálnak egyet, és annyi. Az újabban érkezettek még ennyit sem szerveznek, nem is érdeklik egymást.
@épészmérnök: jaja, én is rájöttem, hogy elnéztem ezt a mérnökséget:)
Én az egyik törzstaggal levelezek fb-n a Határátkelőről, nagyon kedvesen adott/ad tanácsokat az egyik országgal kapcsolatban, ahol még szeretnék lakni egyszer:) De ott mindenki menekül, furcsa egy blog az, a posztokkal, kommentekkel, trolljaival együtt. Ott mindenki önigazol, meg visszanéz(a legritkábban előre), sztem nagyon érdekes, persze nem mindig.

@rodeo36: nagyon érdekes, engem kifejezetten megtudnak rémíteni a magyarok mostanában. Olyan zavar úszik körülöttük az erőben, hogy az döbbenet. Persze megértem, nekem is kell mindig legalább két hét, mire egy-egy otthoni túra után vissza tudok illeszkedni a rendes trópusi állapotomba. Túl nagy a teher az otthoniakon... nagyobb mértékben, mint ami elviselhető. De nem szeretnék úgy beszélni a honfitársaimról, mint valami érdekes állatfajról.
Jóéjszakát, buenas noches, let's call it a day, holnap is van nap :-)
@tucano:
mióta eszközökből célt csináltak, és életreszóló barátokkal nem lehet egy értelmes beszélgetést lefolytatni, mert be vannak programozva és ha keresztezem a mátrixukat akkor én leszek a szar a régi barátból és legjobb esetben megfagy a légkör és nem szólnak, már filozófiáról és művészetről sőt sok napi egyszerűségről sem lehet beszélni mert kiduggya a fejit a narancsos ördög és ráddörög, hogy hogy mered a szent és sérthetetlent...na akkor elvágyom és ...szóval hosszú évek óta tájukra sem...valamit megfigyeltem, azok akik keményvonalas nevelést kaptak azoknak ez az elszíneződés szabaccság, mert assziszik az ő saját színük, pedig...rabszolgákká váltak...akik liberális nevelést kaptak vagy csináltak maguknak (mint én egy keményvonalas családban) azok nem bírják elviselni ezt a kutyafarkáthelyettesítő csóváló létet...döntéseim azonnaliak és még akkor is megvalósítom, ha nem teljesen azt hozza amit vártam mert az enyém tévedni is szabadság ha én tévedek és nem hülyeséget követek helyettesítve a kutya farkát
@épészmérnök: Na tudod, mit nem hallok. Itt élek 60 éve Duna partján - ha BP annak számít ugye - és soha ezt nem hallottam még. Kösz!
@rodeo36: Kösz! Ahogy énekelte Presser - nem kopizom, mert szerinted az olyan nem zene ;-) - "az éjszaka, a puhatestű éjszaka"...
@épészmérnök: És odáig érzed a szarszagunkat? Bíztató kilátások, de hátha pont emiatt nem fal fel a Simicska-banda... Bár nem finnyásak, az húsz éve látszik.
@saravad: Én tudtam, hogy ez lesz. Talán a rongálás mértékével nem voltam teljesen tisztában. Rodeo a tanú rá, mi páran Tótánál azért készültünk erre, ugye?

De hát sokra is megyek ezzel...
@épészmérnök: Az amcsik is mosolyognak, mint a vadalma ugye. Nem voltam, mesélik, meg a keep smiling ott parancs. DE nagyon sokszor hallom azt kint élőktől - majd harmincéves időtartamról van szó - hogy igazi, bensőséges, minden titkukat megosztó és tudó/őrző barátjuk nincs. Van egy barátságos felszín, addig édibédik, de kész, tovább ne érdeklődj és ne akarj érdeklődést szítani, mert az már valahol nekik zaklatás. És szenvednek ott, a mosoly országában mint a kutya, mert igazi bajaikat nem beszélhetik meg, nem lehtnek gyengék kifelé. Legfeljebb óránkánt x dollárért a pszichomókusnál öblögethetnek lelket.

Levelezek olaszul élő nővel, aki 40 éve ott feleség. Tavaly szeptembertől ismerem. Olyan mélységeikg megyünk, ami nekem is, neki is meglepi, miközben a kinti sok évtizedes - és külsőre igencsak aranyos, közvetlen, körülötte zsizsegő - barátaival soha. Amikor baj van - komoly, súlyos, élet-halál gondok - akkor ezek a kedveskék varázsütésre eltűnnek mellőle, nem kérnek a megrázásból. És tartom én innen benne a lelket. És vice versa. azt mondja, hihetetlenül felszínes nép az olasz. Párizsban is három puszi jár mindenkinek, aztán hallottam első kézből, hogy csinálták ki a bennszülöttek ott élő, dolgozó magyar - tehát már konkurens - lányt.
Szóval azért ez is érdekes, hogy mi rejlik valójában egy puszi, egy ölelés mögött. Őszintén, engem annyira ne csókolgasson senki felszínből. Lehet, hogy csak eldurvított az itteni ridegtartás...

De persze, ezek mások élményei, én nem voltam ilyen kinti szituban sosem.
@tucano: :-D Pedig azért kicsit úgy beszéltek, azt remélem, tudjátok. Nem rosszindulatból teszitek, segíteni akartok, értem, de mégis. Különleges, jóformán kihalásra ítélt, talán már nem is megmenten/het/dő állatok vagyunk a kintiek szemében - mivel tartok ilyenekkel napi kapcsolatot - tehát ez nem csak rátok vonatkozik...

Nehéz azért magunkat a ti szemetekkel látni, az ottani - boldogabb, nyugisabb, stb. stb. - életből figyelni. Mert szerintem itt próbálunk minden rémség ellenére élni és kihozni mindenből a legjobbat, különben bedilizhetnénk. Nem lehet naponta azzal kelni-feküdni, hogy ollé, juhééé, törjön ki a forradalom elsöpörni Orvbánt, mert belerokkan mindenki a folytonos alarmba.

És abban igaza van Kérinek, félidő van, se Bajnai, se más nem fogja ellőni a puskaport. Szárazon kell tartani, az biztos. És ahogy sokszor írtam, fel lehet most azonnal lázadni és utcára robogni, de ki segít majd, ha eszkalálódik a káosz és vér folyik? Amit Orvbán nem is bánna.
Ha ez mentegetőzés, akkor az.
@a szív fészkei: olvasd el mégegyszer. Éppen az ellenkezőjét írtam...
@a szív fészkei: Ezt arra, amit tucano vezetett le: halott teteti magát az üldözött, ereszt is szagot meg mást, ha lazul a gyűrűsizom és ezzel elrettenti, vagy iránta legalább is érdektelenné teszi a támadóját. Ha jól értem a hasonlatot.

Erre írtam, hogy mi már ebben a stádiumban lennénk?
@épészmérnök: Ezt arra, amit tucano vezetett le: halott teteti magát az üldözött, ereszt is szagot meg mást, ha lazul a gyűrűsizom és ezzel elrettenti, vagy iránta legalább is érdektelenné teszi a támadóját. Ha jól értem a hasonlatot.

Erre írtam, hogy mi már ebben a stádiumban lennénk?

Hozzád akartam, magamhoz ment.
@a szív fészkei: Innen olyan Magyarország, mint egy tv híradó. Ugye szelektált hírekből jut el egy-egy dolog az ember ingerküszöbéig, amire felfigyel. Az ilyen "szerkesztett" híradás mindig csal egy kicsit, dramatizál, csak egy-egy szeletét tudja bemutatni a képnek, még a legjobb igyekezett mellett is (csináltam eleget:). Ennek megfelelően reagál az ember, legalább mutatja, hogy mi látszik kívülről Magyarországról és khm, finoman szólva sem hízelgő a kép.
@tucano: Hízelgő? Hát nem tudom, mikor volt az. Ha volt ilyen valaha is...

Nem várom el, ne így reagáljatok, csak írtam a magamét. :-DDD
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "rendezzunk gyujtest..:-)"

No és mire is? Gondolod, hogy népünk bölcs vezére elhagyná a szemétdombot, amin végre kedvére kapirgálhat?
süti beállítások módosítása