Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.06.17. 03:40 Fabius

Választani kötelező és punktum!

Címkék: mszp fidesz választás 2014

Van baj a pártok háza táján elég. A spindoktorok guvadó szemmel nézik a közvéleménykutatási adatokat, és amit látnak az minden, csak nem szívderítő. Ilyenkor aztán jönnek ám a vadabbnál vadabb szavazatmaximáló teóriák, hisz ciklus felező van: legyen előzetes regisztráció - mondja a Kedves Vezető - mert az ellenszere a kocsmai szavazásnak. Ohhóóóó! - zúdul fel vérszemet kapva a túloldal, inkább legyen az egész szavazás kötelező, mint boldogult Kádár elvtárs idején! Milyen szépek is voltak azok a Népfrontos idők, mikor erősen ajánlott volt a voksolás, és a szarok a pofátokra még nem volt opció. Micsoda csodálatosan demokratikus vívmány lenne ezt visszahozni a rendszerváltás után 24 évvel. 

 Igen, azután a rendszerváltás után, mi számunkra a választás, a szólás és a vélemény szabadságáról szólt, nem is utolsó sorban. Valahogy a hányinger és epeömlés kerülget, mikor a magukat demokratáknak mondó mindegyik oldal regulázni, szabályozni akarja ezt a saját pitiáner önös érdekei és céljai érdekében.  választás 2014.jpg

Mert változtatni a mostani gyakorlaton éppen lehetne máshogy is. Például kormányozhatnátok olyan hatékonyan, hogy a Fidesz támogatottsága ne feleződjön meg a ciklus felére, és az orbánviktor meg a matolcsygyörgy ne káromkodásnak számítson mikor a közemberek közbeszédében elhangzik. A kocsmai szavazás is elkerülhető egy végtelenül egyszerű módszerrel: hagyjatok fel az "apró ajándék" osztással, és mindjárt nem kell ezért előzetesen regisztráltatnia magát senkinek. Bonyolult, mi? Ha nem világos szóljatok a habonyárpinak, hogy fordítsa le újfideszre.

Az MSZP meg húzza ki a fejét a seggéből, és tegyen úgy, mintha tényleg alternatívája kívánna lenni a kormányváltásnak. Mert amit most csináltok az a hogyan ússzuk meg az egészet egy kollektív amnéziával stratégia, ami nem fog bejönni. Akkor sem, ha kötelező lesz elmenni és voksolni. Mert azt nem nevezném se megújulásnak se alternatívának, ha Puch Lászlónak lesz egy saját smittpálja Velez Árpád személyében. Ezen kívül meg a kínálati oldal annyi, hogy válccsuk le Orbánt, hátmerazé. Arról egy hang nincs, hogy a felgyűlt szarhalmot ki dolgozná fel, és főleg hogyan. A frissen bemutatott Matolcsy Álom 2013-ra ismét elmondtátok, hogy kamu, meg lesz alternatív költségvetése a pártnak, de....Ha ez is úgy lesz, ahogy tavaly, hogy hetekig ment a JÖN-JÖN-JÖN, mindjárt, már mindjárt de tényleg, aztán meg előálltok ezzel itt, az is édeskevés lesz. Ráadásul elég utánlövés íze volt, mert az LMP két héttel hamarabb megcsinálta a sajátját, ami olyan lett amilyen - nálam hármas alát ért - de legalább volt, és sokkal részletesebb lett, mint a tiétek. 

 Tegnap allegretto kommentelőnk fogalmazta meg elég frappánsan:

 " Egy gátlástalan tolvaj, egy gátlásos tolvaj, egy nagyhangú tahó, egy szétszórt álmodozó, meg egy zavart pattanásos kamasz - ez a választék a következő választáskor."

 Pillanatnyilag elég nehéz ezzel vitába szállni. A népszerűségi adatok is azt mutatják elég régóta, hogy a választók legnagyobb csoportja a "tökünk tele van veletek, ahányan vagytok" halmaz. Akiket tetszik vagy sem, a választások közeledtével meg kell majd szólítania mindenkinek valahogy, mert a bármit megtehetsz velük akkor is rád szavaznak táborra bízni a dolgot a Fidesznek se lehet már. Ezeknek a választóknak meg alternatíva kell, nem regula és újabb baszogatás. De akinek van bátorsága az előzetes regisztráció és a kötelezővé tett voksolás gondolatával játszani, annak a fehér kocka intézményére is legyen. Ha példálózunk Belgiummal, Bolíviával meg satöbbi, akkor miért ne példálózhatnánk akár a spanyolokkal és olyan "fejlett demokráciákkal", mint az ukrán? Mindkettő ismeri a lófaszt a seggetekbe kockát, sőt, utóbbi rendszerében, ha a 25%-ot eléri, akkor új választásokat kell kiírni. Igaz, az ukrán Viktor (Janukovics) az egyik ellenlábasát megmérgezte, a másikat bevágta a sittre, de azt pontosan tudja, hogy a népet lecserélni lehetetlen, és volt bátorsága szembenézni a fehér kocka fenyegető rémével. 

 Ha a fentieket komolyan gondoljátok ugye nem akartok impotens puhapöcsnek látszani mellette? 

 

 

 

533 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr534593170

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kis fideszes állathatározó, avagy ki kicsoda Orbán Viktor állatkertjében? 2012.06.17. 11:47:43

“Orbán nem tolerálja a rá veszélyes alakokat. Tessék megnézni, akik picit is kiemelkedtek az elmúlt 15 évben mellette, annak mind visszanyomta a fejét a víz alá, lehetőleg az iszapba.” - fogalmazta meg kommentjében hungarisztan. Keresetlen,...

Trackback: A Nézőpont Intézet sokkal népszerűbbnek láttatja a Fideszt, mint más közvéleménykutató cégek 2012.06.17. 11:43:13

A Nézőpont Intézet szerint a teljes felnőtt lakosság 28 százaléka, míg a Medián szerint csak 22, az Ipsos szerint 17, a Tárki szerint pedig csak 16 százaléka szavazna a Fideszre, ha most lennének a választások. Ugyancsak a Nézőpont Intézet látja az MSZ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A kotelezo szavazassal csak egyet tudok erteni - nalunk is ez munkodik, Ausztralia.
Itt 3 evente vannak valasztasok (marmint a szovetsegi) de ha leadtad a szavazatod, nem tudsz senki mast hibaztatni.
Tudom, nem lehet osszehasonlitani, mas a mentalitas, de talan nem az a 2.7 millio ember dontene el, hogy idiotak kezebe adja az orszagot - sajna ez jon le kivulrol.
Az MSZP Mesterházyval egy teljesen impotens banda lett (előtte se volt semmi).
Az új főpénztárnok meg az SZDSZ után küldi őket, mivel kicsit megkapargatva a múltját elég érdekes dolgokat lehet előhozni róla.

Szóval tényleg nem tudom ki a fenére lehetne voksolni. Tiszta orosz rulett az egész.
Jó poszt. Az MSZP-s múmiaválogatottat úgy ahogy van, most kéne eladni egy kínai arzénbányába vájárnak. Hogy valami hasznosat is csináljanak életük hátralévő részében, de jó messze innen.
Az "egyiket sem" kockát viszont marhaságnak tartom. Csak arra jó, hogy még inkább felmentést adjon a szavazóknak. Csak legyezgeti a zemberek lelkét, hogy nem én tehetek semmiről, a csúnya politikusok a hibásak mindenért. Ha egyiket sem komálom, nem kell elmenni szavazni.
azt semmiképpen nem tartom heylesnek, hogy el kezdjünk agnoszkálni, és aszondani, húgy anno a Hazafias Népfront sokkal aktívabb volt mint a mostani bagázs, és ha másért nem a hecc kedvéért tényleg sokakkal el lett beszélgetve, hogy azután ki lett és hogyan megválasztva...és itt a kulcs...mai napig megy a sok habonyság meg pucholás és a többi dilinyó, de nem igen dumcsiznak a zemberekkel, mert tenger mélyen leszarják a zembereket, csakis a saját baromságaikat tolják és csak kicsit álcázzák, a zemberek tökei tele vannak velük és belefásúltak abba, hogy bárki jön legalább a fele lakosságnak rossz marad azaz csak az változik, hogy ki lesz tövig leszarva de legalább a fele zemberek...

ha a zemberek nem jönnek erre rájájája, akkor basszák meg és ne sírjanak dögöljenek meg

most van egy fara muci uralmon aszongya 2/3 és mindent maga intéz a saját előnyére és egyre kevesebben férnek bele de még ez sem elég a zembereknek

lehet, hogy lesz egy 6.8 milliós kis nyomorúlt magyarország a fideSS vezetésével, lopnak tovább és valami morzsát adnak mert valakiknek csak el kell tartani az urakat akik sohasem dolgoztak de jól akarnak továbbra is élni
Igen. A népek kezdenek rájönni, hogy valami nem smakkol a minket képviselő pártokkal.

A főállású, vélemény (de)formáló, úságíró eftársak is kezdenek becsődölni. Egyre nehezebb "eladni" ezt a dzsuvát, amit közéletnek és közszolgálatnak neveznek (amúgy az újságjaikat is egyre nehezebb eladni, helyi heráld havonta hív, hogy micsoda kedvezménnyel vehetek meg festékkel összemaszatolt /semmire se jó/ papírt tőlük).

Amíg az ogy. és önkormi választásokra a jelölés nem lesz demokratikus, addig nem is lesz demokrácia.

Marad az egetverő arroganciával, semmittevéssel lopikálással megspékelt autokrácia és bürokrácia.
Tudom hogy már 1000x mondtam,de amíg nem lesz az országban valódi újságírás, addig a felcsúti rohadékokhoz hasonló patkányok fognak uralkodni.
Egy jó riporter 10 perc alatt kivégzi a felcsúti majmot, a fejére olvassa az ordenáré hazugságait,a focista pedig élő adásban omlana össze.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Csakhogy ahhoz a lókupecnak kellene elég vér a pucájába, hogy leüljön egy - mondanám, hogy tökösebb,de a hímek között egy sincs ilyen - igazi riporterrel. Vagy normális szakemberrel. Vagy egy normális emberrel. Ehhez a kisköcsög gyáva, beszari, csak a saját seggtörlőivel hajlandó komenikálni, azt is egyre ritkábban. ( állítólag már van egy-két ( !! ) nekijenemteccő' hang, amit az előszűrők átengedtek és beleér a zujja a saját csunyájába. )
PuPu! Új Péter! Fabius!

Ha ez a három írás sem elég figyelmeztetés az MSZP-nek, akkor mit kellene még a pofájukba vágni?
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Megtették.
Olvasd el a Szüret című könyvet.

Ha igaz, amit az újságíró nő leírt, akkor a miniszterelnöknek kellene börtönben ülnie.
Ha nem, akkor a szerzőnek!

És? Történt valami?
@/manens:
azért a CNN nem volt rossz, azt kell terjeszteni mint leprát a kuszaszemről egy jó kis magyar fordítással, ami visszaadja az eredeti hangulatot, hogy Marcsika is megércse alsóbivalybasznádon...hogymárpedigavilágröhögaszentjeiken
És hogyan szankcionálják, ha nem megyek el kötelezően szavazni? Megvonnak tőlem valamilyen jogot? Vajon melyiket? Az ingatlanadó, a biztosítási adó, a tranzakciós adó, benzinadó, a telefonadó fizetésének jogát? Nem nézhetek többet MTV-t, hírtévét, ecotévét, dunatévét? Nem kapok útlevelet, személyit, jogsit? Kiteszik a nevemet a szégyenfalra? Képpel együtt? Ha betörnek hozzám, vagy megvernek az utcán, a rendőrök nem vizsgálják az ügyemet? Esetleg pont ők fognak megverni az utcán?
Ötletem támadt: szedjenek a szavazásért regisztrációs díjat is. Így tudnák igazából minimalizálni a választásokon való részvételt nem? Ha nem szavazol, nem kapod vissza, ha szavazol, akkor meg nem kapod vissza, mert kell a suska sz újabb békamenetre, egyre nehezebb ugyanis hülyéket toborozni, akik nem emlékeznek, mikor cipeltek utoljára kurva nagy tacepaókat politikusok arcképével, menet közben a nyelvüket azok seggében tartva. Lassan tényleg csak a sikolyok maradnak.
köszi Fabius jó téma...

de mint kommentben i sírtam... öngól...

ennyi f@szt még az életben nem láttak sehol a világon egyben mint amit az itteni választási íveken fognak...

ja én meg előveszem már a régi 3éves tervem... kiíratom magam a névjegyzékből csak a hátránya van, értelme semmi (lásd kib@szott gábor lista, postaláda feltörlés, stb)

a választóJOG az nem kötelesség...

ez valami döbbenet hogy mijjen buták a pártok, uppsz mafiák éls menynire összedolgoznak...

alig várom hogy "szavazz f@szzal"
@Suttogások és sikolyok (főleg ez utóbbi): "És hogyan szankcionálják, ha nem megyek el kötelezően szavazni? "

úgy mint a népszámlálást, sehogyan... millió ember nincs is regisztrálva sehol... csak a választási névjegyzékben... +külföldön dolgozók? vagy külföldi ersélyieknek is kötelező? és a román hatóság birságolja őket

bruhahahhahahaha:)

ez aynnyira vicces hogy ezzel kár komojan foglalkozni, jót röhögtünk, mehetünk tovább
@wha da?: "2.7 millio ember dontene el, hogy idiotak kezebe adja az orszagot"

mi a lóf@sznak járjak szavazni ????

itt csak idióták közül lehet... sőt ezek szimplán MAFIÁK...

nálatok lehet hogy tök mindegy... ott meg azért nem érdemes menni szavazni, mert mind normális...

itt a pártok mind MAFIA szervezetek...

harácsolnak hazudnak lopnak csalnak...

pusztán a kassza mexerzése és megtartása a cél.... gátlástalanul...

másod tevékenységként komrányozni is próbálnak de totál alkalmatlanok...

drmatolcsidrpintérdrkósadrlázásdrorvbándrsimicskadrsmit...

sorojjam még?
Kell egy "Rendbe tesszük az országot kirekesztés, szélsőségek, és mindenféle ideológia nélkül, aztán visszamegyünk dolgozni oda, ahol most is dolgozunk" párt. Enélkül semmi nem oldódik meg.

Az anyázásba beszállni nem akarok itten, mert a jelenlegi palettáról mindent elmondott a poszt meg a kommentek.

Viselkedjen úgy a politikai elit, hogy pironkodás nélkül hozzáadhassa az ember a lányát egy politikus gyerekéhez, nem?
@Kijelölt Felelős: Ha például választásokra annyira tele lesz az emberek bakkancsa, hogy apró részvételi arányban mennek szavazni.
@dr. Bubó: Mi leszünk a leggyermetegebb imbecilek országa? Mármint a szavazzal f@sszal mozgalommal. Ennél még a távolmaradás is jobb.
@miva?: Mármint egy ráhelt a fiamhoz?! Ipaságba keveredni a grazi áplottal? BRRRR! Igazad van, ez jó mérce.:)
Nézzük csak: A parlamentünk már régen sem tudott nemhogy jó, de legalább nem hibás törvényeket alkotni - olajügy - és mostanában egy átlag cipész is szövegezne olyan törvényeket, mint nagyjaink. Szekértelem zéró.

A politikusaink deklaráltan nem is állnak szóba a másik pártokhoz tartozókkal, pedig ez a legalapvetőbb dolguk. Szakértelem zéró.

A diplomáciai vonalon Davos óta csak romlik a helyzet. Egy átlagos drukker is többet érne el, mint a politikusaink, akik a diplomáciai szagembereinket folyton kínos, nehezem magyarázható helyzetekbe kényszerítik. Szakértelem zéró.

Gazdaságilag minimum 10 éve semmi előremutató nem történt, mostanában pedig egyenesen saját magunkat heráljük ki egy cik-cakk ollóval. Szakértelem zéró.

A nyugdíj, oktatás, állami feladatokat ellátó szervek, rendőrség, egészségügy, stb ügyében az ég egy adta világon semmi olyan nem történt, ami ne rontott volna az eleve rossz helyzeten. Szakértelem zéró.

Talán mennének a pics@ba a dilettáns majmok kézenfogva, nem? A mostani garnitúra ne menjen a pics@ba, ők börtönbe menjenek, ha kérhetem. Bűnszervezetben előre megfontolt szándékkal folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés, sikkasztás, hűtlen kezelés és az alkotmányos rend megdöntésére irányuló kísérlet miatt úgy fejenként 100 évre. Vígan fizetném az ebből rám háruló terheket :D
Fehér kocka kéne ide. De azt sajnos egyik parlamenti bohócklub sem fogja bevállalni.

Én csak azt látom, hogy mindegyik párt egyre inkább retteg attól a 49%-tól.
A környezetemben - szomszédok, munkatársak, tágabb családi kötelék - azt látom, hallom, hogy sokan a "kire szavazzak ezek közül?" érveléssel takarózva "én leszarom, ezek közül egyet sem segítek a húsosfazékhoz!" felkiáltással maradnak otthon szavazáskor.

Majd utána (fél, egy, két év múlva) már egy teljesen kialakult állásponttal és vörös fejjel szídják ezt vagy azt, esetleg a harmadikat!

Merő lustaságból nem szavaznak a legtöbben, ezzel sokszor magát a szavazást drágítják meg, valamint a végeredményt torzítják el :(
A megismételt választás nem kis összeg, az egyszerű többség pedig nem feltétlenül képezi le a valós viszonyokat! Az érdektelenség csak keveseknél valós érv...

Mindamellett, hogy a választás napján eddig is mindenki számára lehetővé tette a törvény, hogy eljusson az urnák elé. Azzal senki sem takarózhatott, hogy nem tudott elmenni szavazni! ha akart, akkor akadályoztatása esetén mozgóurna ment a lába elé.

Egyébként pedig tüdőszűrésen részt venni is kötelező, ha nem is szeretjük. A népszámlálást is a hátunk közepére kívántuk, ám nyilatkoztunk, mert kötelező!

Én simán szabálysértésnek nyilvánítanám a szavazástól (igazolatlanul) távolmaradást. Az Alkotmányban pedig elférne a többi baromság mellett, mint KÖTELESSÉG!
Mert a szavazáson megjelenni, ezzel annak érvényességét biztosítani KÖZÉRDEK!!!
Aztán a fülkében lehet forradalmárkodni, csákót hajtogatni, ákombákomot rajzolni, de még érvényesen kitölteni is azt a qrva szavazócetlit!
Nem mellesleg pedig nem kevesen lennének, akik a "ha már itt vagyok, csak szavazok" elvet vallva mégis döntenének...
@emmersson: ok elérted ezzel hogy lácc 8,1 lapból 6 millió F@SZT a szavazólapokon... és?
nyert a f@szpárt?
mindenki elment szavazni... okostojás...

a kötelező dolgok fordítva szoktak elsülni...

a buta feudális agyú magyar ezt gondojja mint te is...
hogy egyszerűen kötelezővé kell tenni és kész...
a probléma meg is van oldva...

na ezért szaporodnak hungarisztánban a problémák...
merte gyet sem oldasz meg csak okozol számos újat

miért nem a probléma gyökrét keresed?

aztán a megoldásod következőlépése hoghy meg kell nézni szavaz e a paraszt...
aztán majd hogy kire szavazzon...

vicc agyatlan magyarok !!! ezt veletek lehet csak megcsinálni
@emmersson: demokráciából egyes, leülhetsz!
Kötelező max. a biztosítás az autón, de nem a szavazás. Azért akarja ezt az MSZP, mert tényleg azt hiszi, hogy akik nem mennek el szavazni, azok az ő potenciális választói, akiket, ha köteleznek, akkor behúzzák rájuk az X-et? Röhej az egész.
Ahelyett, hogy olyan politikát és olyan emberekkel folytatnának, amitől az átlagember nem undorodik, ahelyett kötelezővé akarják tenni.
Hát most már tényleg nem tudom, hogy kire fogok szavazni, sőt, hogy életemben először, egyáltalán el megyek-e szavazni! Ha kötelező lesz, akkor dafke nem!
@emmersson: a maszop javaslatot támogatod?

akkor te büdös rohat komcsi vagy?
ne vicceljetek már bazmeg, hát lehet érvénytelent is szavazni
@Zuzu Petás: "Hát most már tényleg nem tudom, hogy kire fogok szavazni, sőt, hogy életemben először, egyáltalán el megyek-e szavazni! "

Javaslom elolvasni Bereznay András kitűnő írását. Nem mellékesen abból megtudod, kire kell szavazni.

www.kibulizottorszag.net/tartalom.html
@GL-581 g: "Én csak azt látom, hogy mindegyik párt egyre inkább retteg attól a 49%-tól."

Igen, bár lassan 60%-nál jár a nem tudja, nem mondja meg, nem megy el ...

Akkor főleg fájhat a fejük, ha az is leesik a népeknek hogy kikkel kollaboráltak pártjaink, az újságíró eftársak. Mert ki fog derülni, efelől kétségem sincs.
Helyes, be kell vezetni. Emlékeim szerint állampolgári kötelesség lenne most is. Ha szavaznának a választópolgárok, akkor nem lehetne sírni-ríni a lusta, otthon henyélő, az eredményre köpködő honfitársaknak. Valóban a többség döntene.
Posztoló sajnos hülye érvet hoz fel. A demokrácia nem azt jelenti, hogy bármit meg lehet csinálni, mindent szabad és semmit sem kell, hanem azt, hogy a többség akarata dönt. Ennyit és nem többet. És egy demokráciában is kötelezhetik pl. a TBC-st arra, hogy kezelésnek vesse magát alá. Sőt, börtönbe zárhatják azt, aki elmulaszt segítséget nyújtani egy polgártársának. Szóval a nem cselekedés is büntethető és büntetett is lehet egy demokráciában, még a legfejlettebbekben is.

No nem mintha itt erről lenne szó, és arról, hogy hatalmi kényszerrel vezetnék a polgárokat választani. Mindössze arról, hogy az aki cseszik választani, az fizessen egy kis "büntetést". Ami egyébként vélhetőleg senkit nem fog földhöz vágni, de kiváló lesz arra, hogy az, akinek amúgy fontosabb egy sörözés a haverokkal, mint az ország sorsa felőli döntés a következő négy vagy még több évre (lásd az Orbánék által okozott évtizedek alatt is csak nehezen helyrehozható károk az ország megítélésében, gazdaságában), az kétszer is meggondolja, hogy tényleg a sörözés fontosabb -e neki.

Aki meg úgy dönt, hogy ő tudatosan szarik bele az egészbe, az nyugodtan megteheti ezt továbbra is, csak fizesse be a nemtörődömség-adót a költségvetésbe.
A kötelező választást fehér kockával javasolta az MSZP. Elmenni kötelező, nem valakire rászavazni. Szóval erősen sántít a Kádár-összehasonlítás.
Az előzetes regisztrációval nem tudom mi baj van.

Az MSZP ötlete meg egy vicc, főleg amiatt, hogy az MSZMP utódpártja. Ezzel a hozzáállással biztos nem fognak választást nyerni, vagy ha igen akkor nagyon kevés lesz.
Circulus Vitosus. Persze, most legyen kötelező a szavazás, de ha hatalomra jutnánk már Isten őrizz. Érdekes, minden kormány első 20 törvénymódosításában napirenden volt a választásról szóló tv. módosítása, és ezekkel kapcsolatban érkezett a legtöbb módosító javaslat az ellenzéktől, de nyilván ez csak egy véletlen lehet. Az is érdekes, hogy soha nem volt akkora konszenzus a parlamenti pártok között (tipikusan 5 párti egyetértés 1990-2010 között), mint a képviselői költségfinanszírozás kapcsán felmerült számla-bizonyítási kötelezettség, vagy a pártfinanszírozás átláthatóságának elvetésének megszavazásakor. Akkor bizonyosan nem passziánszozott a T. ház székébe belenőtt büdös tróger...
Rendben, legyen kötelező választás. De legyen a papíron egy olyan lehetőség is hogy a választékból nem kérek.
@[megmondoember]: Az, hogy nektek demokratáknak a demokrácia közelebb van a kommunizmushoz mint a szabadságoz az a nem teszi igazzá az elnyomásotokat.
Ja, és óriási tévedésnek tartom, hogy azt a szemléletet, hogy a SZAVAZAT kizárólag a listán szereplő párt vagy a jelöltek listáján szereplő jelöltre leadott szavazatokat jelenti. Akkor mégis hol marad a társadalmi kontroll? Ha nincs alternatíva (márpedig ma mo.-n nincs) akkor a legkevésbé rosszra szavazz? Nem, nem ez nagyon téves gondolkodásmód, a párt-seggnyalók agyából pattan ki. Az is szavazat, ha nem mész el, vagy ha érvénytelenül szavazol! Az is egy véleményt tükröz, vagy nem?
szánalmas...

amíg a politikusoknak ez a kényelmes (vagy annál is jobb) megélhetést biztosítja, addig nem változik semmi!

drasztikusan csökkenteni kell a pártok támogatását, a politikusi fizetéseket, és akkor talán jön egy olyan réteg, ami hivatásként tekint erre a pozícióra, nem pedig megélhetési forrásként.
Legyen kötelező a szavazás mint Kádár idejében.......írja a blogger.

--------

Csakhogy Kádár idejében NEM volt kötelező a szavazás.
Én például általában kihagytam és a kutya sem szólt hozzám emiatt.
Legyen kötelező, de akkor legyen egy olyan lehetőség is, hogy "egyik pártra/jelöltre SEM".
:)
@bigthereal: a célod jónak tartom, de ez a forma nem alkalmas. Ha drasztikusan csökkented a pártfinanszírozási keretet, annál többet fognak lopni. Inkább az 5 milliárdos küszöböt kéne betartatni, amit a kampányra költeni lehet, és mind az MSZP, mind a FIDESZ nyíltan átlépte(2002-ben/2006-ban és 2010-ben), azt kéne szankcionálni (pl. hogy kimondjuk a FIDESZ körökben 2006-ban nagyon nagy slágert képviselő: "illegitim párt" jelzőt).
@[megmondoember]: A kotelezo valasztas hulyeseg, ezzel a maszop csak azt akarja biztositani, hogy az altalaban rajuk szavazo lumpen retegek biztosan szavazzanak.
Ennel tob ertelme lenn mondjuk adofizeteshez, vagy iskolai vegzettseghez kotni a szavazati jogot, hogy ne azok dontsenek, akik csak kivesznek a kozosbol, de bele mar semmit nem raknak.
@sterimar: Nem rossz ötlet a feltételhez kötött aktív választójog, de óriási visszaélésre ad lehetőséget (nem hiába feltétlen és egyenlő alapjogunk ez). Illetve pl.: rengeteg kivételt kéne megfogalmazni: mi a helyzet azzal a munkanélkülivel, aki 35 évi fizetett adót, vagy aki rokkantnyugdíjas, illetve az iskolai végzettség a mai oktatási rendszerben rendkívül diszkriminatív: kinek mekkora esélye van az oktatáshoz való hozzáféréshez, stb.

De alapvetően jó ötletelgetésnek tartom.
@DICKtátor: @bigthereal: a pártok (mafia) elszámolásával azaz törvényen kívüliségével van a gond...

nyilván ugy lehet totál fekete a gazdálkodásuk hogy nem vonatkozik rájuk semmijen szabáj... és ha lenne is azt se kérné számon senki...

egyébként ugyanijen a választási igéretek-programok kérdése...

vagy a megbundázott pl kopogtatókkal és csalásokkal előkészített "választások"

amig ijjen az ország addig nincs értelme semminek...

de ezt politikusok nélkül lehet meghozni ezeket az alapszabájokat...

és persze (csak a statuálás és a nyomaték kedvééért) pár politikusnak LÁMPAVASON kell végeznie...

ez másképp nem fog menni...

(megj: a fides mafia fizetett kommentelői 7végén nincsenek szolgálatban?, már csak a TEK re van pénz?)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Ide figyelj hülyegyerek, mondok én neked valamit:
Majd akkor legyen kötelező, ha lesz egy olyan lehetőség, hogy a felsoroltak börtönbe kerüljenek-e hazaárulásért.
Na, akkor majd szépen meglátjuk, hogy majdnem 100%-os részvétel szerint a felsorolt pártok a parlamentbe vagy a csillagba mennek-e.
jaa fehér kocka már értem....

vagyis fehér négyzet :)))) jaaa ok.
Hmm... Legyen kötelező. OK. Ha 50+1 szavazat egy vicces rajz, akkor az egész bagázs menjen a levesbe, mert ez a többség akarata. Melyik vállalná be?

Olyan pártot akarok látni, amelyik megmondja előre, hogy nyugdíj nuku, optimális forgatókönyv esetén valamicske, egészségügyben nyíltan költsünk a sajátunkból, így a TB rendszer is fenntarthatóbb. Ha parkot akarok, ültessek virágot. Ki kell mondani, hogy elöregszünk, ebben lehet javítani, de csodák nem lesznek. Vagy kinyírjuk az öregeket, akkor kevesebb az inaktív és az eü/nyugdíj kiadás, viszont mi is vállaljuk azt, hogy kimegyünk a jégmezőre; vagy szolidárisabb és szerényebb életet élünk.
Én azt akarom hallani, hogy mindenkinek rosszabb lesz, de senkinek sem lehetetlen.

ja, elég naiv vagyok, tudom, és menthetetlen idealista.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
na mégis melyik az igazi utódpárt, melyik alakulat katapultált pozíciókba több mszmp-s kádert az elmúlt 10 éveben? Gondolatébresztőnek:
- Pokol Béla alkotmánybíró '76-'88 mszmp tag
- Stumpf István szakkolesz haver, mszmp tag, a hazafias népfront utolsó alelnöke
a kisz titkár fiúkról már ne is beszéljünk: Orbán, Varga, Rogán, Kövér, stb, stb
Hol tanulták vajon a bolsevizmust?
Tehát fasz aki nem az elempére szavaz ? :D (ennyi jön le a kommentekből)

Jobbik mindent visz, felesleges sírni
vagy a szavazólapon minden párt (mafia) mellett legyen két négyzet:

IGEN ... ... ... SEMMIKÉPP SEM
Én nem értem, hogy egyáltalán minek mennek el választani az emberek egy olyan rendszerben, ami lényegében egy üres, pártfejléces papír aláírása... és amire másnap akár a saját halálos ítéletüket is föléírhatják.
Nagyon kéne már egy masszív legitimizációs válság, amelyben ki lehetne kényszeríteni minimum a kötött (szerződéses) mandátumos rendszert.
Enélkül legfeljebb azon érdemes gondolkodni a szavazófülkében, hogy melyik párt/jelölt négyzetét milyen hozzáillő testváladékkal kenjük össze.
:)
@poszt: az mszp nem akar kötelező választást. Az mszp a hírekbe akar kerülni bármivel, amivel ellenpontozhatja a fideszt. Nem kell ebbe túl sokat belelátni, nincsenek olyan helyzetben, hogy bárki komolyan venné az ilyen marhaságokat. Ez a Gábor Zsazsa effektus.
@Failer: a Jobbik tényleg mindent vinni fog. Ebben egyetértek.
Még mindig ott az érvénytelen szavazás lehetősége, vagy egy esetleges "Egyiket sem" mező. Nem tudom, mi ez a hiszti a kötelező választás ellen! A demokrácia drága üzem, akkor már használjuk ki, nem?
Magamból kiindulva az mszp ezzel a kötelező szavazással nem mond hülyeséget. Én nem mentem szavazni, mert olyan fölényesnek látszott ezeknek a sötéteknek a győzelme, hogy azt mondtam, ezért felállni se érdemes a székből. De ha rá lettem volna kényszerítve a szavazásra, bár innen nézve most fogalmam sincs, kire szavaztam volna, de valahova behúztam volna az xet, és az nem a fidesz és nem a jobbik. Arányaiban másként nézne ki a parlament most, arról meg vagyok győződve.
@empatikus pszichopata: "bár innen nézve most fogalmam sincs, kire szavaztam volna, de valahova behúztam volna az xet, és az nem a fidesz és nem a jobbik"

Na erre mondta Churchill, hogy a demokrácia elleni legjobb érv egy öt perces beszélgetés egy átlagos szavazóval.
:)
Mi a gond elvtárs?
A fideszdroidoknak most is kötelező a választás, ha mindenkinek az lesz, legalább kiderül, hogy a kétharmad valójában még a tizedet sem közelíti meg.
Pááá viktor, ha ezt hagyod, neked annyi.
@[megmondoember]: "...lásd az Orbánék által okozott évtizedek alatt is csak nehezen helyrehozható károk az ország megítélésében, gazdaságában..."
Pillanatok alatt helyrehozható: csak hitelt kell még felvenni és néhány dolgot eladni.
@empatikus pszichopata: tök egyszerű, elmész, ízlés szerint horogkeresztet rajzolsz a jobbikhoz, hozott filctollal vörös csillagot az mszp-hez, lóf@szt a fideszhez és a többi populista gyíkarchoz, ezzel kinyilvánítottad a véleményedet, érvénytelen szavazatot adtál le.
Ennyi. De legalább nem maradtál távol, nem mondhatod, hogy nem dönthettél érdemben. A távolmaradás a lehető legrosszabb választás, 30+% érvénytelen szavazat azért elgondolkodtatta volna a nemzetközik közvéleményt is.
@ursus artos: megakadt a lemez, pajti? Tudod, az IMF a mi barátunk, Orbán vezér is megmondta. :))
@Martian: Igen, mondod te. Én viszont "felnőtt" ember vagyok, és körülbelül tudom, milyen irányultságú az a politikai ideológia, ami nagyjából találkozik az én ideámmal. Bármit is mondott Churchill, az biztos, hogy az a "demokrácia-felfogás", ami szerint, és akik között itt 2010-ben választani lehetett, nem egyezik az enyémmel, annyira nem, hogy elbírom még akár az "antidemokratikus" jelzőt is. Ettől függetlenül én tökéletesen tisztában voltam azzal, hogy annál nem lehet rosszabb választás ennek az országnak a számára, mint a fidesz. Persze azt, hogy ennyire szétbarmolja az országot, még a legvadabb álmaimban se képzeltem - szerintem senki. És bár sose voltam mszp-szavazó (hu, akkor hát kire is szavaztam volna, hehe), és 2014-ben is komoly "averzióim" lennének, most azt mondom, gondolkodás nélkül leadom a voksomat az mszp-re, ha nem lesz más, aki eséllyel eltakarítja ezt a bandát.
@hackbard.celine: Én nem vagyok a kötelező szavazás ellen - erről írtam -, és szerintem is sokan odatennék valahova az x-et. Persze, hallgattam az eketévé betelefonálós műsorát valamelyik nap, ott aszongya egy libapásztor asszonyság, igen, ő kitőtötte az inzultácijós ívet szépen gondosan, és megjegyzésként odarajzolt még pár szivecskét is, csak hogy tuggya a miniszterelnökúúúr, hogy szeressük mi őtet ebben az országban.
Ezek mindenképpen mennek szavazni, az tuti.
Be kell vezetni, hogy mindenki kap 10.000 Ft-ot, aki elmegy szavazni. Aztán néhány hónapra rá egy adót, ami ezt kompenzálja.
Probléma kipipálva.
Kérdezzetek bátran! :)))
@empatikus pszichopata: az ideológia (sajnos) nem több üres dumánál... ahogy az üzletfeleimnek is szoktam mondani, a vélemények, szónoklatok, ígéretek nem számítanak semmit, az számít, ami a papíron van aláírva, mindkét fél által számonkérhetően (és persze nem majd 4 év múlva).
@empatikus pszichopata: nem kell kötelező szavazás, nincs rá szükség. Állampolgári felelősségtudat kérdése a szavazási hajlandóság. Aki nem szavazott, az ne pampogjon, így járt. Aki az üres ígéretekkel és semmitmondással felépített narancs rendszerre voksolt és most szívja a fogát, az így járt.
A politikát hitéleti alapon megélőknek a tedd a kezed a tévére pont elég inger.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): "a focista pedig élő adásban omlana össze. "

Nem véletlenül nem ad ez a majom még az m1-nek sem élő interjút.
Kibírjuk-e 2014-ig?

Kósa Lajost megint kifütyülték egy kicsit. Rendőrök is voltak.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2464_a_kiraly_beszede
@Martian: Na igen, de ha megnézzük mit tett le eddig a fidesz az asztalra, a köztársasággal, alkotmányossággal, jogállamisággal kapcsolatosan, akkor teljesen igazolható az az álláspont, hogy mindegy kire, csak ne a fidesz/jobbik '14 ben.
Valaki zúzza be a Horthy fejeket komposztnak, és csavarozzák föl újra a Köztársaság tér táblát a helyére. E két dolog elegendő kormányprogram 2014-2018 közötti időszakra. A többit majd kitaláljuk menet közben.
@Martian: Tisztában vagyok ezzel. Nem dőlök - sose dőltem - be puszta ígéreteknek. Van egy elmúlt 22 évre visszamenő tapasztalatunk arról, hogy ezek a bármilyen ideológiát valló pártok mire voltak képesek, és az eredmény inkább többé mint kevésbé gyászos, de így van ez szerte a világban. A leggazdagabb, legdemokratikusabb országokban is vannak piszkos ügyek, kormányzásban elkövetett hibák - de vannak olyan ideológiai irányok, amelyek mentén talán, remélem, és ezt az itteni elmúlt 22 év is bizonyítja, olyan végzetesen talán nem lehet eltévedni, mint ebben az elmebeteg orbán-rendszerben, ami már a nevében is hazugság, hisz se fiataldemokrata, se kereszténydemokrata, se semmi, csak egy zakkant "Kedves Vezető". Ez azért látszott már előbb is, mint '98-ban.
Tehát meggyőződésem, hogy ha komoly zökkenőkkel is, ha megszegett ígéretek ellenére is létezik a meglévő készletből (nem a magyarországiból, hanem általánosságban) is olyan "ideológiai" irány (nincs erre jobb szavam), amiben legalább a fejlődés lehetősége benne van.
bocsi a féloffért, de tök mindegy ki nyer 14-ben, ha már jövőre kivégzik az országot.

az hogy az ellenzék tök impotens, azt megszoktam, de hogy a blogszféra is elmegy az ország elleni totális támadással felérő jövő évi költségvetés-tervezet mellett, az már szokatlan. (csak a hülye széles gabi hisztériázik a félnáci kis újságjában... abszurd.)

nem tudom valakinek feltűnt-e, de az első negyedéven 1,5%-os recesszióban volt az ország (= negatív EU rekord a görögöket leszámítva), ami visszaigazolta azon (többek közt: jobbos) közgazdászok jóslatát, akik megmondták, hogy a bankadó recesszióba viszi az országot. igazuk lett, ez már tagadhatatlan tény.

erre a kretén/debil/barom orbán-matolcsy mit csinál? miután bizonyságot nyert, hogy a bankadó befagyasztja a hitelezést, a hitelhiány meg a gazdaságot? amit százmilliárdokban fizet meg az egész ország? ezek után basszátok meg még fel is emelik a bankok adóját!!!! és még vigyorognak hozzá büszkén is, hogy ők milyen jófejek. ja, nekimennek a magyar gazdaságnak! már az is ellenség!

bassza meg a kurva élet, jövőre a tranzakciós adóval 283 milliárdot von el a qrmány a gazdaságilag létfontosságú hitelezést nyújtó bankoktól, és még a bankadó fele is megmarad (hogy az ellenkezőjét ígérték, hazudtak orrba-szájba, azt már nem is mondom), ez azt jelenti, hogy jövőre garantáltan fokozódik a recesszió, a tőke menekül (akár hazai akár külföldi), teljesen kiszárad az ország, és végleg elüldözünk innen minden értelmes embert és céget.

gratulálok! így kell kinyírni egy országot! éljen orbánmatolcsy!
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Tényleg ennyi az ellenérv?! Hogy a kötelző szavazás azért nem jó, mert mszp javasolta és komcsizunk egyet? Ez így elég karcsú érvnek.
Mindkettőnek van logikája. Mindkettő működhet. Ez is olyan, mint az, hogy van-e külön AB vagy csak LB.
@empatikus pszichopata: szépen épül az orbánkultusz, az oskolákban már azt tanítják, hogy személyesen ő zavarta ki a ruszkikat (az persze senkit nem zavar, hogy a csapatkivonások már jóval korábban megkezdődtek, a tévé erről rendszeresen tudósított, Juszt L még levitte Cicciolinát is pózólni a tank csövén), de azért az se semmi, hogy Antall halálos ágyához hívatásáról meg már azt terjesztik, hogy politikai örökösének tette meg.
Szóval van itt zavar a fejekben rendesen.
höhö, sose hittem volna ahogy a félnáci debil mh-t fogom linkelni (nem is olvasom soha), de most mégis igazuk van ebben:

www.magyarhirlap.hu/gazdasag/atombomba_hatasu_a_tranzakcios_ado.html

Atombomba hatású a tranzakciós adó

amit ez a qrmány csinál, a tényleg háború az ország ellen.
matolcsy 3 év alatt behozza azt ami a görögöknek több évtized melója volt.
@sárkányfő: akkor nem csak nekem tünt fel, hogy egy büdős szó sem esik a költségvetésről. Az az apró momentum sem elhanyagolható, hogy arról sem beszélünk, hogy a bankokra és tranzakciókra kivetett adók 5 százalékpontos áfaemelésnek felelnek meg. Min. 3 max 5.
@empatikus pszichopata: a jelenlegi rendszer lényege, hogy bármelyik párt ugyanannak a sárkánynak csak egy másik feje... kétharmaddal meg végképp meghülyül, bármelyik fejről is legyen szó.
Minimum kötött mandátumos rendszer kéne, de érdemes lenne fontolóra venni a pártszerű maffia-tömörülések kriminalizálását is.
Választani, szavazni pedig szakmai stábokra is lehetne.
"Valahogy a hányinger és epeömlés kerülget, mikor a magukat demokratáknak mondó mindegyik oldal regulázni, szabályozni akarja ezt a saját pitiáner önös érdekei és céljai érdekében."

Még egy ok, hogy ezeket a regnáló, megélhetési "politikusokat" soha többet ne engedjük az ország irányításának még a közelébe se. Csinálják csak azt amihez értenek, menjenek egy multihoz a szalag mellé 2 műszakba dolgozni...
@hackbard.celine: Tudom én, hogy megy ez, testvérem gyerekei református gimnáziumba jártak (jár még egy) 2006-ban. Ugyanakkor azért sok helyen van még otthon egy-egy szülő, akiknek nem ennyire rövid az emlékezete, ez esetben a gyerek másképp gondolkodik, és még egy remény: ahogyan ma az iránytévesztett, de korukból adódóan "lázadó" gyerekek (egyetemistákat is annak neveznék) a jobbikra szavaznak, puszta "lázadásból" is ellene mehetnek az állami "ideológiának". Hiszen így volt ez '89 előtt is...
@sárkányfő: amint saját zsebre megy a játék, érdekes módon feléled a gazdasági szakértelem... teccett volna nem békamenetelni, pedig akkor milyen jó öteletnek tűnt? Van jobb helye a pénzeknek t. Széles úr, megy a közgépbe.
Érdemei elismerése mellett satöbbi satöbbi, keltmintfent.
szignó
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Azért nem beszélünk róla, amiért a saját haláláról sem szívesen diskurál az ember.

Ja, és csókolom! :D
@Martian: Ezzel - jelenleg - abszolút egyetértek. Szerintem a legtöbben így gondolkodnak most, ezért Bajnai valószínűleg bármilyen csoportosulás élén befutó lenne a következő választáson.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Látom még mindig problémáid vannak a szövegértéssel. Az MSZP javaslatát úgy ahogy egy viccnek tartom. A többi rész csak megjegyzés volt. :)
Kötelezzék az mszp-s anyjukat.
@empatikus pszichopata: ne vicceljünk már! Az állami ideológia az pont a jobbikos nacionálbolsevik vonal, a legkevésbé sem konzervatív, inkább retrográd, múltba révedő b@lf@szkodás.
Trianon harangozás állami vezényszóra, Horthy emlékművek, terek, emléktáblák állami csápolással, református főcelebekkel, közben a fővezér Die Presse cikke szerint a kérdés túl bonyi egy miniszterelnöknek?
index.hu/belfold/2012/06/17/orban_a_horthy-vita_hosszu_es_bonyolult/
Azért ehhez is pofa kell.
@hackbard.celine: Bevallom, azt, ami most folyik, én későbbre vártam, a fidesz-jobbik, vagy a jobbik kormány idejére. Lemaradt a fantáziám...
@saravad: olvasd el az oktrojált alaptörvényt, ott van benne:
"Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét...
Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk. Ezt a napot tekintjük hazánk új demokráciája és alkotmányos rendje kezdetének."
Ebből következik, hogy nincs olyan verzió, hogy ne Horthy lenne az utolsó érvényes uralkodó.
Hogy is szól az ismer politikai sláger? "A múltat végképp eltörölni"
Megy ez elvtársak, megy ez. Még kodifikálni is lehet ha elég barom nyomja egyszerre a gombot.
@hackbard.celine: Figyi, amíg nemcsak a gyerekek, de még a szülők se ismerik a történelmet, egyáltalán javarészt semmi másra nem érnek rá, mint valahogyan "életben maradni", addig mire lehet itt bazírozni? Annak a jelenleg politikailag "érdektelen" 49 (54) vagy mittudomén hány százalékának vajon hány százaléka olvasott szerinted Orwellt, esetleg Bradbury 451 fahrenheitjét, egyáltalán hányan vannak itt képben bármiről is? Hányan ismerik a humanizmus fogalmának jelentését, a társadalmi felelősségvállalásét satöbbi?
A kötelező szavazás intézményével akkor értenék egyet, ha párhuzamosan az inaktívak (nyugdíjasok, munkanélküliek stb., de főleg a nyuggerek) szavazati jogát viszont elvennék. Ugyanis: amíg 3,5 millió aktív tart el (igen, tetszik-nem tetszik, tart el) 6,2 millió inaktívot, addig ne lehessen már megcsinálni, hogy nyuggerek rászabadítanak az országra egy ilyen ámokfutó bandát, mint ez a mostani és még ráadásul békamenetelnek.

És nem, a kort önmagában nem kell tisztelni, azt kell tisztelni, ha valaki olyan, amilyen. Ilyen alapon Biszkut meg az ávós verőlegényeket is tisztelni kellene mert nyolcvan meg kilencven X évesek. Hát nem, egy lófaszt!
A szüleimet sem azért tisztelem és szeretem, mert öregek, hanem azért mert felneveltek és olyanok, amilyenek.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Mert? Majd ha nyugdíjas leszek, igen, akkor az enyémet is.
Nem éppen az mszp a szívem csücske, sőt azt sem mondanám hogy szükségszerű vagy bármilyen szempontból is fontos lenne a kötelező szavazás, de antidemokratikusnak semmiképpen sem mondanám. Pedig én inkább cenzuspárti vagyok.

Az hogy valami kötelező az attól még nem antidemokratikus, akármennyire is tör elő a lázadó egyes emberekből.
Kötelező az adófizetés, kötelező a törvények betartása, kötelező baleset vagy katasztrófa idején a segítségnyújtás, honvédelemi helyzetben a hadkötelezettség, stb... nyilván mindez egy jól körülírható közösségi cél érdekében definiálva.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Csók hűtlen mister;)
Azért arról beszélni kellene, hogy egy ámokfutó fenyegeti az életünket. :)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Mitől lenne a fidesz javaslat komolyabb? Mert az egyikre azt mondod értelmes, mert jobbról jön, az mszp fúj, mszmp utód és egy vicc. Talán másoljam be, mit írtál? Hogy neked ne legyenek bajaid a szövegértésse.
@empatikus pszichopata: amíg a módszeres történelemhamisítás a ponyvatörténészek kezében van, addig nincs gond. De amint erre rátelepül a politika, felkarolja egy és aztán több párt, onnantól veszélyes. Most az állampárt karolta fel elképesztő hatalmi és médiacentralizáció birtokában. Innentől viszont lehet a fejeket kapkodni, mert ebből bármi kijöhet.
Jelen állás szerint egyetlen szomszédos ország vezetése sem szövetségese a kormánynak. Ebből szokott kijönni a "ha mindenki ellenünk, legalább mi vogonok tartsunk össze" és abból még semmi jó nem sült ki. Mert téves az alapvetés: nem ők vannak mi ellenünk, hanem fordítva.
A kis köcsög hülyegyereket, aki mindenkitől csak elveszi a dömpert meg a homokozólapit, azt gyorsan kirakják az erősebbek és az okosabbak a homokozó szélére. Ott gondolkozhat. A többiek meg játszanak tovább.
@Prof. Dr. James Onedin a naviatika elismert tanára: A nagyszüleid most büszkék lennének rád. Elvenni nagyanyád és nagyapád egyik alapjogát, mert nyugdíjas és az ő pénzén nevelt az állam, hát gratulálok a családodnak. Igazán remek seggfejet neveltek. Igazi díszpéldányt.
@hackbard.celine: Ja, pedig olvastam. Asszem, aki olvasta, nem ünnepli, és fordítva.
@Rwindx: és azt ellenőrzi valaki, hogy tényleg x.-.tem, vagy csak rajzoltam egy nyulat a szavazólapra? mert annak értelme nincs, hogy a sok érvénytelen szavazólapot válogassák.
@Prof. Dr. James Onedin a naviatika elismert tanára: De szerintem most. Amúgy csak azt tudom mondani mint a többi nickednek. Akkor fizesd vissza nekik a befizetett adójukat.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Megint beleszaladtál. Pontosan tud, hogy a FIDESZ-t nem tartom jobboldali pártnak, tehát ha amit utasítom el mert baloldali, akkor a FIDESZ-ét is el kellene utasítanom. Máskor gondolkodj. :)

Amúgy a FIDESZ-t is MSZMP utódnak tartom. Látom duplán osztod magadnak az áldást. :D
Ez egy teljesen támogatható javaslat, de csak megfelelő szankciókkal együtt.
@Prof. Dr. James Onedin a naviatika elismert tanára: Már elég öreg vagy, nemsoká úgyis elmész nyugdíjba, add át a helyed a fiataloknak. Mit számít, hogy nyugdíjasként kb 20 éved van hátra, aminek alakításába nem lesz beleszólásod. Majd meghúzod magad és dicséred, milyen szép és okos döntést hoznak a nyugdíjadról. Oks?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem tudom, feltűnt-e, de épp most adott interjút a die Pressének. És rendszeresen ad a Kossuth rádiónak. Aki eddig ilyen interjúban megpróbálta a "padlóra küldeni" Orbán Viktort, az jellemzően ő maga omlott össze vagy bőgött le. (lásd pl Sváby)
@Prof. Dr. James Onedin a naviatika elismert tanára: na persze. És egyúttal vegyék el (vissza) a közműcégektől a vízvagyont meg a villanyot, meg a szennyvizet (de legalább adóztassuk meg a szemét vérszívókat), vegyék vissza a bankoktól a profitot ha már mi izzadtunk érte, mi?
És még mit vegyenek el/vissza?
Egy nagyon sürgős beutaló kéne neked valami általánosításmentesítő, empátiaképző tanfolyamra ahol ki tudnál lépni az egyes szám első személy és a szűk környezet viszonyrendszeréből.
@fifibá55: Szóval akkor támogatod, hogy a szegényeket börtönbe zárjuk?
@hackbard.celine: szívemből szólsz, a fene egye meg.
@Penivaldes: a technikai kivitelezés kitalálása nem hinném hogy az én feladatom lenne :D Viszont a titkos szavazás jellegéből adódóan vélhetően nem lehet ellenőrizni.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Aranyapám, attól még hogy nem tartod annak, attól még jobboldali. Kicsi virág kincsem, ezek olyan tények, mint hogy reggel felkel a nap keleten és nyugaton nyugszik. Te mondhatod, hogy márpedig nyugaton kel és keleten fekszik, de attól még nem lesz igaz. Téged se az eszedért szeretnek, igaz?
Sebaj, de mondogasd magadnak, de azért a tényekkel legyél tisztában. Attól még, hogy a kurucinfó lekomcsizza őket, és te be is veszed, mert félművelt vagy, attól még nem lesz igaz.
@Rwindx: persze hogy nem ellenőrizhető.
aki szavazni akart az eddig is eltolta a popsiját a fülkébe. épp ezért felesleges ez az ötlet.
A demokrácia az a rendszer, ahol 2 elmebeteg le tud szavazni egy zsenit.
@Blogger Géza: Hát igen, ha nincs igazi tétje, akkor tud. De ha kampányidőszakban kell kiállni vitázni, az már nem megy. Sőt totál lebőgés.
Svábyt beégetni meg nem egy kunszt, szegény azt se tudja az újságírásról, hogy eszik vagy iszák. De az az interjú tetszett. Úgy tűnik, ha a kertv-k napló riportereit alázzák, az szórakoztat.
@sárkányfő: Széles Gábor kicsit betojt, hogy most egy olyan adó jön, ami őt is hátrányosan fogja érinteni, s ezért sűrű lobbizásba kezdett, de ettől nem kell összecsinálni magunkat. Minden adó hátrányosan érint valakit, és ha minden ilyen sirámtól hanyatt vágnánk magunkat, semmilyen adó nem létezhetne.

Egyébként szakmai nonszenektől hemzseg a nyilatkozata (mint amúgy szinte az összes, amelyik ezzel az adóval foglakozik), de úgy látszik van az a pénz, amiért ő is lemegy kutyába...

Ja, és lehet oligarcházni. :) Mondjuk az MSZP-féle oligarchakormányzás esetében tényleg elképzelhetetlen volt, hogy egy ilyen adó átmenjen, de ez kormány tényleg nem foglya egy szűk érdekcsoportnak sem, ez látszik.

Lehet választani: vagy kap többletforrásokat az egészségügy, és akkor kell ez az adó, vagy hagyjuk lerohadni és akkor nem. Én inkább a lerohadás ellen szavazok.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Te tényleg jártál egyetemre?

1, Tényszerűen nem bizonyítottál te semmit, mivel nem lehet. De mutathatnál végre egy egzakt képletet ha már ennyire tudod.

2, Jelen pillanatba lényegtelen az, hogy a FIDESZ jobb vagy bal. Én balnak gondolom, tehát hibás azon érvelésed, hogy azért támogatom mert jobb. Viszont kezdem azt érezni, hogy egy ennyire egyszerű dolgot egy kutyával is hamarabb értetek meg.

3, Az ne beszéljen tényhamisításról, aki az m1-et kurucinfonak hívja.

Látom ma szeretsz ezekbe a pofonokba belerohanni. :)
@dr. Bubó: "a fides mafia fizetett kommentelői 7végén nincsenek szolgálatban?"

Addig is, míg előkerülnek, nézz filmet:

"Kamuberuházás Moszkvában a magyar adófizetők pénzéből. Akciós elvtársi hitel önerő és kockázatelemzés nélkül. Célpontban az eltűnt 20 milliárd és a fantom-bevásárlóközpont."

mno.hu/celpont/plazalom-1083625
@Blogger Géza:

Igen, a külföldi újságírók nem nagyon tudják kezelni a szemérmetlen hazudozást, az arcátlan csúsztatást, illetve a nyilvánvaló elmebajt, nekem is feltűnt...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Figyu, én nem akarom a Vladyt védeni, meg nem is szorul rám, de én a rendszerváltás körül olvastam Trockijt tájékozódás céljából. No, a nemzeti köznevelés rencere, H.R. megnyilvánulásai szinte szó szerint felidézték. Persze, még lehetne sok-sok példát hozni.
A fideszéket sem jobb, sem baloldalra nem tudnám sorolni. vannak, csak az a baj.
@Prof. Dr. James Onedin a naviatika elismert tanára: De én továbbra is támogatom a te kizárásodat. Nem vagy szimpatikus, mert biztos tolvaj vagy és adócsaló.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": aztán a lózungokon túl mégis mitől lenne jobboldali?
Nacionálbolsevik szélkakas alakulat.
Alapvető tévedésben vagy:
- a retrográd az nem konzervatív
- a képmutató vallásosság sem jobboldaliság
- a haverok állami és eu pénzen tömése az nem a jobboldali gazdaságpolitika, azaz kapitalizmus
@saravad: De jelen pillanatban lényegtelen, hogy jobb vagy bal. Én annak gondolom, és ő arról beszélt, hogy én jobbnak gondolom. Tehát hibás az érvelése.

Had döntsem már el miről mit gondolok, ne ő szabja már meg, mert így igazolja.
@Prof. Dr. James Onedin a naviatika elismert tanára: ez igaz, nyugdíjas társadalomban élünk. mindent elárasztanak. a boltokat, szórakozóhelyeket, utcákat és tereket. igen ott vannak mindenhol.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Ez így igaz. Az viszont, hogy ők jobboldalinak képzelik és definiálják magukat, elég baj lehet a jobboldali emberek számára.
@Penivaldes: Egyszer írtam a jómadárnak egy hitleri retorikával, szóhasználattal készített véleményt, csak az alanyokat kicseréltem nyugdíjasra. Simán egyetértett az ott leírtakkal.
@saravad: Valahogy majd kiheverjük. :)

Amúgy az a párt az egész országnak bajt okoz. Oldaltól függetlenül.
@Prof. Dr. James Onedin a naviatika elismert tanára: Nem tudom Vladys mit tart a szavazatijogról, de annak korlátozása korra, nemre, vagyoni helyzetre nem elfogadható egy demokráciában sem. Mert mindenkinek joga van hozzá, hogy négyévente egyszer elmenjen és szavazzon arra, akire kicsi szíve akar. Ezt pedig neked is, nekem is tiszteletben kell tartani.
Romantikus elképzelés manapság, hogy az inaktívakat zárjuk ki a szavazati jogból. De mikor az általad támogatott javaslat alapján kizárnak belőle, és a fejed felett az érdekeidet súlyosan sértve döntenek, akkor jösz rá (mert értelmed nem terjed addig, hogy belásd az általános, egyenlő szavazati jog az egyetlen igazságos mód) akkor majd nyekeregsz, és sírsz és tüntetsz. De akkor baszhatod, mert akkor azoknak a jóindulatára vagy bízva, akinek megválasztásában nem működtél közre, és nem vehetsz részt népszavazáson, népi kezdeményezésen sem, mert nincs szavazati jogod. Ott állsz és sírsz, és rudiautomatát fosztogatsz, mert más nincs.
Röhejes, hogy a 21. sz.-ban egyeseket pusztán azért mert szaros kis fizetésükből hangyafasznyi adókat fizetnek, kizárnák azokat, akik nem fizetnek, pedig a különbség nem olyan nagy.
Az pedig, hogy 20-30-40 évig fizeted az adót, járulékot, hozzájárulsz a társadalom fenntartásához és idős korodra zárjanak ki egy alapvető jogból, pusztán amiatt, hogy nyugdíjas vagy, elmebeteg ötlet. Pont azt hagyja figyelmen kívül, hogy aki egy életet ledolgoz tisztességesen, idős korára egy egyre szélesebb társadalmi tömeget hagyjon döntési, beleszólási lehetőség nélkül. Ehhez pedig senkinek sincs joga, pláne olyanoknak nincs joga ilyet kezdeményezni, akinek oktatását, iskoláztatását a mostani nyugdíjasok által becsengetett pénzből fedezték. Ahogy a mamád gyes, gyedét is, hogy téged otthon neveljen.
@Penivaldes: Akkor ebben nem tudok segíteni. A Hitleri álmokat nem támogatom, legyen szó a társadalom bármilyen csoportjáról.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ezt magyarázom neki, de szerinte a nyuggerek a társadalom ellenségei. Szerencsére még gettóba nem akarja őket zárni.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Mi köze ennek az egyének vagyoni helyzetéhez? Ha kötelező, elmegy szavazni, és nincs következmény.
Ez ahhoz hasonlít, mint amikor azzal háborognak a magas közlekedési bírságok ellen, hogy aki szegény, nem tudja kifizetni. Hát, basszus, ne szabálysértsen, és nincs gondja. (Az igazi persze a vagyoni helyzettel arányos terhelés lenne, de ez itt off.)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Mikor volt totál lebőgés? Én utoljára a 2006-os vitára emlékszem, ami kb döntetlen volt, úgy hogy Gyurcsány végighazudta az egészet, amit ugye Öszödön be is vallott.

www.nol.hu/archivum/archiv-369412
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": a kérdés megoldható lenne ha a fiatalok nagyobb arányban mennének el szavazni. és akkor nem lenne sírás az öregek miatt.
@fifibá55: Gondoltam ha támogatod a jogok elvételét akkor ezzel is egyetértesz.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Mindez a jobb és bal definíciójától függ, azaz alapvetően értelmetlen a vita.

A legtöbb politológus eleve kéttengelyű modellben ábrázol: bal-jobb és nemdemokrácia-
demokrácia.

Azaz van:
- baloldali demokratikus,
- baloldali nem-demokratikus,
- jobboldali demokratikus,
- jobboldali nem-demokratikus.

S persze ezen belül is vannak fokozatok.

Manapság egy csomó párt van, mely egyszerre jobboldali és baloldali. Ezt populistának szokták becézni, mert innen-onnan válogat, s végülis nem egyértelműen bal vagy jobb. A Fidesz pontosan ilyen. Bár inkább baloldali mégis, mint jobboldali, több benne a baloldali érték.

Szóval szerintem a Fidesz tipikus nem-demokratikus populista párt, mely a jobb és a bal határán áll, kicsit inkább a bal térfélen.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igen, ezért nem is keresik Gyurcsányt, hogy adjon nekik interjút...
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: nem is kell, te is a nyuggerek mellett vagy. pedig már több üzletet elfoglaltak. nem hagyhatjuk, hogy ez így menjen tovább!
@wha da?:

Görögországban is így van, kötelező szavazni. Aki nem szavaz, s nincs értékelhető oka, az szabálysértést követ el és megbírságolják.
@Penivaldes: Akkor deportáld őket, meg zárd gettóba. Ha az sem oldja meg a problémát jöhet a gáz.
@nova76:

Ha egyik sem tetszik, akkor egyszerűen érvénytelen szavazatot adsz le.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
Igen, hozzunk létre nekik elkülönített várost a hegyekben. éljenek ott, tolgassák ott a bevásárlókocsikat.
@Blogger Géza: Gyurcsány egy pitiáner hazudozó. Ezt már mindenhol tudják.

Viktorról még rosszabb a véleményük, tudják, hogy akkor is hazudik ha kérdez. Így inkább nem is kérdezik. :)
@Max val Birca: aminek értelme pont annyi, mint ha el sem mentél volna.
@fifibá55: Utálom, hogy az utcán mászkálnak. Zárjuk be őket. A városok legyenek a gazdagoké.

@Penivaldes: Inkább dolgoztassuk őket halálra, vagy használjuk fel őket kísérletekre.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Te egy kurucinfós youtubot linkeltél. Szarok rá, hogy most hamupipőke video volt ott. Nekem elég annyit látni, hogy kurucinfó. Te szaladsz bele a pofonokba édesem, mert utána villámgyorsan meglett az m1 oldaláról a link. Tehát azt is simán belinkelhetted volna. Érdekes, eddig magát liberálisnak, szélsőjobbtól elhatárolónak sem jutott eszébe a kurucinfo youtube csatornájáról linkelni. De neked, rögtön ezt sikerült tegnap.
Ez azért volt égés neked. Annyira liberális vagy, és elítéled, hogy a videon kuruc.info van, a user meg nemzeti érzelmű seggfej. Szóval nyugodtan állj a tükör elé cukorfalat és mondogasd miközben ilyenek mennek a háttérben és fél szemmel a kurucinfót lesed, hogy te nem vagy szélsőjobbos, de attól ez még nem lesz igaz.
Szánalmas vagy, ahogy a nyilvánvalót tagadod. Nem lenne egyszerűbb felhagynod a tagadással és szembenézni azzal ami vagy? Gábrielben ezt tisztelem. Nem adja ki magát kiábrándult jobboldali lmp-s szavazónak, akinek semmi köze a szélsőjobbhoz.
@saravad: Annyira egyértelműen jobboldali értéket vallanak, annyira konzervatív, keresztény az egész bagázs. De ha el kezdjük keverni az eu-s elvárások miatti lépéseket, és keverjük a korrupciót a politikai eszmékkel, ahogy a lenti észlény is csinálja, akkor persze hogy máris ott vagyunk, hogy nem is tudom melyik. Tudom, hogy csábító rámondani félinfók szerint, de nem lehet. Nyilvánvalóan nem lehet. Egyértelmű és egyszerű dolgot nem vesztek észre.
@hackbard.celine: Jaj ne már, te is a jobbik politikai alakulatban végeztél politikai tanulmányokat?! Nem kezdem újra, vegyél egy politológia könyvet, az osiris kiadónak vagy a hvg könyvkiadónak van, kezd onnan. Vagy menj könyvtárba, de ne a középiskolai hiányos történelemtudás alapján ítéljetek meg olyat.
Minden szélsőjobbos ilyen hülye, mint ti?
@Penivaldes: Tényleg tarthatatlan a helyzet. Édesapám tavaly vagy 3x volt kórházban, idén is folyton kontrollra meg vizsgálatokra jár. Ezt mind az aktív adófizetők fizetik! Aztán elmehet szavazni, és nem arra, akire én. Valamit tenni kell!
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: nem jó, nem tudnak eleget termelni! és nem engedhetjük meg a szaporodásukat sem. éppen ezért a férfiaikat és nőiket külön kell választani.
tisztitsuk meg a világot eme kártékony emberfajtól!
@Penivaldes: És ezt hogy gondolod? Mivel állítsuk meg az öregedési folyamatot? Vagy végezzünk ki minden 60 év felettit?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Azt hiszem, valamit félrenéztél. Én a posztbeli kérdéshez fűztem véleményt, te pedig valami szegénység problémával jöttél. Azzal nekem semmi dolgom.
Hármas jelszavak

Leghíresebb: Szabadság, egyenlőség, testvériség

Amire Itthonról emlékszem: "Isten, haza, család"

Szerintem ezek a hármas jelszavak rendkívül alakalmasak az egyszeri (felületes tényismerettel rendelkező) szavazó megnyerésére (Egy másik: Három gyerek, három szoba, négy kerék).

Mi lehetne egy mai ellenzéki párt hármas jelszava?

Én magamból kiindulva (utálom a Fideszt, az MSZP-t, Gyurcsányt, a fasisztákat, reménykedem az LMP-ben,) most ezt a verziót látnám:

Európa, tisztesség, haza! vagy: Becsület, haza, Európa!

Miért látom így? A Fidesz és a Jobbik gyakorlatilag Európa-ellenesnek deffiniálta magát, szerintem érdemes a leendő protestpártnak ezt meglovagolnia. Szerintem van 2 millió választó, akinek az EU-tagság fontos.

Tisztesség, becsület: Ügynökügy, pártfinanszírozás, mutyi, korrupció. Jogilag tiszta, erkölcsileg nem. A szavazók nagy része érzi ezt, és gyűlöli. Olyan tisztességről beszélek, amely a mutyit , sógor-komaságot garanciával űzi el, garantálja, hogy az egykori ügynökök és hálózatuk további káros hatást már nem fog kifejteni. Én minden egykori KISZ titkárt eltiltanék a közügyektől, MSZMP tag közvetlen utódja sem lehetne politikus, feltételezvén, hogy a korábbi kapcsolati hálóból korrupciós veszélyt jelent.
A tisztesség jelszavával sem az MSZP, sem Gyurcsány nem összeegyeztethető. Tőlük világos elhatárolódás, személyi változások követelése az elvárandó.

Haza: Az ír meccsen jutott az eszembe, hogy a haza fogalma, a hazafiasság milyen sokarcú lehet. És ez a hazafiasság bizony nekem igen szimpatikus volt.
A haza fogalma fontos a magyaroknak. Taktikailag is fontos hangsúlyozni, mivel nem idegenszívűekről van itt szó, ha már Európa nevét veszik a zászlajukra. El kell kerülni a Fidesz-Jobbik hazaárulózását, nekem is fontos a hazám, csak nekem a sumérok , a magyarok nyilai, meg a rovásírás nem olyan fontos, és nem tartom gyarmatnak Magyarországot, inkább egy kis kullancsnak.
Nekem fontos, hogy 40 ezer magyar énekeljen egy dalt egyszerre a meccs előtt, vagy után. Az árokásás, az "oszd, meg és uralkodj" elven politizálás, ez a hazaárulás. Nekem fontos, hogy a jelen kiemelkedő magyarjait ünnepeljük, pl a matematikus fickót. Olyan dologért kéne büszkének lenni a magyarságra, amelyet kívűlről is elismernek. És ezeket ünnepelni, ünnepelni, ünnepelni.
Ti milyen hármas jelszavakat látnátok szívesen?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: : de igaz, mert ha érvénytelen a szavazat az nem számít bele. max a statisztikákba beírhatjuk, hogy 100 % ment el szavazni, de azzal a hátsónkat is kitörölhetjük.
@Max val Birca: ott tévedsz, hogy a fidesz nem valamiÉRT, hanem valami ELLEN definiálta önmagát és ez a valami Gyurcsány. Nem értéket kerestek, hanem ellenségképet, Orbán hétvégi interjújából is kiderült:
"A miniszterelnök a baloldalról úgy vélekedett, hogy azt 2010-ben szétzúzták."
Magyarán ami pozíciót bevettek a társadalmon belül, azt háborúval, az ellenség szétzúzásával szerezték meg, ennek köze nincs értékekhez.
A cimke csak azért "jobboldali", mert épp korábban balosként volt definiálva a fő ellenség. Lehetett volna fordítva is, a nacionálpopulista szélkakas mindig beáll az irányba.
@Max val Birca: Az a baj, hogy a definició az utca emberének, mint vladys, meg a többiek, hogy a szocik hazavágtak, mindent és most a fidesz csinálja, ergo, ha a szoci balos, akkor a fidesz is az. Az pedig, hogy ez marhára nem felel meg egy bevett defnek az nem gáz.
@saravad: Ha politizálni kezdenék, ezt, vagyis az igazságot mondanám ki. Bár tutira jégre kerülnék még aktív koromban. :-D
A magyarok többsége irtózik a valóságtól. Tükörbe sem néznek. Nekik pont a mostani hazug trógerek kellenek. Zsák a foltját eset.
Értelmes és becsületes ember nem itt tervezi a jövőjét, Mutyiföldön, gengszter-megélhetési politikusok közt felosztott terepen. Mert itt esélye sincs az értelemnek és a tisztességnek.
Szórjuk a szót, mint szélbe a pelyvát... Sajnos a többség annyira leépült szellemileg, hogy miattuk minden jobbító szándék halálra van ítélve. :-(
Lehet, hogy a blogokon összejön néhány száz értelmesebb ember, de mi túl kevesen vagyunk az ország rendbetételéhez. Reménytelen a helyzet.
@empatikus pszichopata:

Manapság eleve az tapasztalható, hogy a szélsőbal és a szélsőjobb egyre inkább egyesül. Létrejött egy "antiglobalista" radikalizmus, mely egyesített magában a hagyományos szélsőbalt és szélsőjobbot. Már Mo-n is tapasztalható ez, pl. a KurucInfó legtöbb szöveg, ha kivesszük belőle a magyarkodást és a zsidózást, cigányozást, megállná a helyét bármely "rendeszerkritikus baloldali" (= komcsi) lapban.
A mamut úgyis egy öreg állat. öreg ember egyen öreg állatot. alakítsuk ki a mamut elosztó egységeket.
@fifibá55: Gondoltam, ha korlátozod emberek jogait akkor ezt is támogatod. Mivel kötelezően meg akarod szabni másoknak, hogy el kell mennie szavazni ezáltal az egyén döntésszabadságát korlátozod, így gondoltam egyetértesz a szegények börtönbe zárásával. Nehogy már az utcán sétálgassanak.
@Penivaldes: Ebben nem fogunk egyetérteni. :)

"zárjuk el őket egy barlangba. egyenek mamutot!"

Szerintem kísérletezzünk rajtuk. Annak több haszna van.
@biohouse: nem kell túlbonyolítani, elég kettő:
haza és haladás
vagy egy másik klasszikus:
Pro patria et libertate
A hármas jelszavak rosszul csengenek:
"ein Reich ein Volk ein Führer"
Sajnos utóbbi felé haladunk
@biohouse: a matematikushoz kapcsolodóan.
egyetlen országimázs film sem ér fel azzal, amit mi mutatunk a világ felé. ha bátran, és a jó oldalunkat mutatjuk felé, akkor jónak fog látni. ezt kéne alkalmaznunk.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
vagyis alakítsuk ki a mamutembert?
van benne valami. sokkal nagyobb teherbírású, és bioüzemanyagot fogyaszt
@biohouse: Szabadság, műveltség, tisztesség.. de a Tiéd is jó :-)
@Penivaldes: Szerintem nem gazdaságos. Viszont olcsó kísérleti alanyok lennének.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Egy társadalomban vannak kötelezően követendő előírások, és a társadalom túlélést célzó kötelessége, hogy azokat betartassa. Az élet már csak ilyen.
@Blogger Géza:
Speciel ebben a kommentben sehol nem oligarcháztam, nagyeszű.
Viszont Szélesnek abban igaza van, és nem csak neki, hanem minden közgazdásznak, mert már bebizonyosodott, megcáfolhatatlan TÉNY, hogy a bankok fingatása az ország gazdaságán csattan.
te még nyilván tagadod, de az első negyedévben 1,5%-os recesszió volt idén, az épp összeomló görögöket leszámítva ez az EU legrosszabb eredménye. Másképp mondom. akiben van egy csepp hazafias érzés, aki magyar, az ellenzi orbán háborúját az ország gazdasága ellen.

Bakok szivatása -> befagyó hitelezés -> befagyó gazdaság.

ezt csinálta tavaly is orbán, hiába szólt neki többek közt heim és más jobbos közgazdászok is.

Egyébként nálad nagyobb orbándroid konkrétan nincs az egész neten. ha van, mutasd meg, de nem fogsz tudni mutatni, te is tudod jól.
@hackbard.celine:

Ezzel egyetértek. Egy NolBlog-os igencsak produktív blogger szerint a Fidesz egy maffia és nem párt, azaz téves jobboldalinak nevezni, vagy bármilyen oldalinak. A jobboldali térfél jelenleg Mo-n üresen áll, s várja, hogy valaki betöltse.

A Fidesznek elvei utoljára a 90-es évek közepén voltak. Ebben jelentősen különbözik a többi magyar párttól, mert mindegyik valamilyen elvek alapján politizál.
@[megmondoember]:

Tényleg összevetjük a kötelező választást a kötelező egészségügyi szűréssel? A szarokrátok mentalitás is cseppfertőzéssel terjed, járvánnyá fejlődhet, és tömegével halhatnak bele emberek, mint a gümőkórba?

Ez a kivetünk egy kis adóbüntit meg egyszerre a szocik nem fog fájni és a fidesz meg se fogjátok érezni szólama. Most is azt hallgatjuk, hogy a tranzakcióadó egy ezrelék, ugyan, mi az, és lehet kevesebbet beszélni is telefonon, a két forint per perc alig fog feltűnni. Választható alternatívák helyett ez csodálatos érvelés.
@fifibá55: Az viszont egyéni megítélés kérdése, hogy ebbe mi tartozik bele. Észak-Koreába is ez van. Hitler is ez alapján kezdte el az elmebeteg pályafutását.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Azért járok jobbos, meg nagyon keresztény oldalakra, hogy megismerjem az értékrendet, mások véleményét. Amit látok: nincs ilyen. Se rend, se érték. Pedig létezik, a konzervatív, csakugyan gőgösen elitista, de felelős és igényes ember képében; Bayer írkál ilyenről néha, nem túl hitelesen.

Az a gyomorforgató ízléstelenség, amit a Fidesz képvisel, nem lehet a jobboldal.
@Penivaldes: Ha rendesen elolvastad amit írtam, nem is a bevezetése mellett kardoskodtam...
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Akkorra baj, amikor közösségi megítélésből egyénivé válik, addig nemigen.
@Blogger Géza:
:DDD

valld be géza őszintén, te valójában az obersovszky vagy! :D

nesze, nézd, hogy bőg le, válik vigyorgó debillé mindössze EGYETLEN kérdéstől imádott bálványod:
hvg.hu/gazdasag/20120106_orban_simor

ezt a szégyent...

de itt is jól felsült orbán:
hvg.hu/vilag/20120407_orban_washington_post
"Többek között Schmitt Pálról, az új alkotmányról, a médiatörvényről, az IMF-ről kérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt a Washington Post újságírója. A kormányfő ellenzékre, parlamentre, külföldi tulajdonosokra, alkotmányra, kommunistákra, amerikai hatóságokra mutogatva tért ki az érdemi válaszadás elől."

vagy itt a mai megfutamodása:
"Orbán: A Horthy-vita hosszú és bonyolult
„Nem az én feladatom miniszterelnökként végleges ítéletet mondani” – mondta a Die Pressének."

stb. lehetne folytatni....
@saravad: Utálja a jobboldalt, mindent megpróbál áttolni oda. Múltkor már az LMP-nél is pedzegette a témát, de "nem tudom besorolni" lett a vége. Megrögzött MSZP szavazó, és utál mindent ami nem az.
@is:

Fehér kockáról egy szó nincs a szocik dumájában. Ugyanis a lehet érvénytelenül szavazni még magában nem ezt jelenti.

Ha kötelezővé tenné a szavazást nekem ne egy ilyen "megengedő kedves gesztussal" jöjjön, hogy szavazhatok érvénytelenül. Legyen csak következménye annak, ha tömegével lesznek fehér kockás szavazatok.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

A Fidesz legközelebb álló párt szövegben, propagandában, stílusban a szlovák SMER, az ottani jelenlegi kormánypárt. A SMER baloldalinak mondja magát, mert ott még éppen úgy esett, hogy a "gonosz jobboldal" ellen szerveződött.
@Max val Birca: Felesleges ezzel érvelned, már próbáltam. Szerinte a SMER jobboldali.
@saravad: ne mondd már, hogy az egyszámjegyű párttagkönyv tulajdonosa az nem fejlődött együtt a Párttal? Sőt A PÁRT-tal? Ifjúkommunistaként belépett, volt libsi és most ő a xenofób, cigányokon áthajtásra buzditó főkonzerv főnemzeti.
Ez a megfelelni vágyók féle fideszvezérelt média értékrend, ő vezette a békamenetet.
Hát nem elbűvölő pálya?
Tökéletesen leképezi mindazt ami a fidesz maga.
@Fabius: és hogyan lehet ellenőrizni, hogy ki szavazazott érvénytelenül? szerintem sehogy.
@Blogger Géza:

Mi a faszért keresnék Gyurcsányt, ő a minielnök, vagy a Focista?
@Penivaldes: be lesz kamerázva a fülkeforradalom...
@Penivaldes:

Be lesznek kamerázva a szavazófülkék!
kubatovTV.hu

:D
@hackbard.celine: Hát azt leképezi, ja. "elitisták vagyunk..." - mélázik a mandin, csakhogy egy elitista nem lehet demokrata. Mer'hogy a többség nem elit, semmilyen cenzus szerint.

Á, kár a szóért.

Mondjuk én nem szeretek szimbolikus ügyeken rugózni, meg a pátosz se érdekel, de pl. Nyirő est a Radnóti mh-ban - na ez az ízléstelen, primitív arculcsapás.

In memoriam Dr. K.H.G. - ez a mai jobboldal.
@dr. Bubó:

EBBEN A SZENT MÁSODPERCBEN ÍRTAM BE UGYANEZT!

:DDD

Paranoiásak-e vagyunk!
@Fabius: elnézést az ismétlésért, mert már írtam fentebb:
"@poszt: az mszp nem akar kötelező választást. Az mszp a hírekbe akar kerülni bármivel, amivel ellenpontozhatja a fideszt. Nem kell ebbe túl sokat belelátni, nincsenek olyan helyzetben, hogy bárki komolyan venné az ilyen marhaságokat. Ez a Gábor Zsazsa effektus."
Eszük ágában sincs és lehetőségük sincs a választási rendszert befolyásolni. Ez egy ripacs médiaszereplés, ami azért kell, mert népszerűségben már az ő szintjükre zuhant a fidesz és jelen állás szerint minden a fidesz ellen dolgozik.
Lesznek még őrültebb nyilatkozatok is, csak várjuk ki.
@sárkányfő: :DDD

Mármint a jegybankelnök úr?
Nem, nem volt taggyűlés. De lehet, hogy mondtam olyat, hogy ne mi nyerjük a legtöbbet.

:DDD

Nyomorult pojáca... :D
@saravad: mellesleg hogy lehetne elitista egy lecsúszott zugfirkász, aki csak az adóelkerülő szlovákrendszámos, esztergomi semmiért beszámlázós önkormányzatfejős életvitelével is rég kiírta magát a tisztességes közéletből?
2010-ben elegem lett a választási cirkuszból. 2014-ben másutt leszek, föld alatt vagy külföldön, de mindegy is, csak itthon ne legyek, mert ez már nem az én hazám, hiszen minden részét megszerezte valaki az egykori pártból. Ezek a gazfickók rendkívüli elszántásággal védelmezik a megkaparintott zsákmányukat. A fidesz is ezért töltötte az eltelt két évet a saját segge bevédésével, és majd most fog foglalkozni az ország dolgaival.
Itt változtatni a megkövesedett rendszeren nem lehet. Esetleg, ha szétzúzzuk. De ehhez túl kevés a tetterős ember.
@sárkányfő: @'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

1: a költségvetés egyelőre tervezet, vagyis megszavazva még semmi nincs. A gyakorlat szerint kb négymillió módosító várható. Ráadásul tárgyalásban vannak a Bankszövetséggel is. Esetleg kivárhatjuk mire jutnak.

2: A sajtó és a blogszféra is tárgyalja ezt, nem vágom mit nem találtok.

varanus.blog.hu/2012/06/13/bankado_banknyali_nagy_baki

velemenyvezer.blog.hu/2012/06/17/eddig_birtak_a_bankok_de_a_pres_erosodik_bruckner_gergely_kulonvelemenye#more4593402
@Fabius:
1. csakugyan még csak tervezet. de orbán kapcsán mindig a lehető legrosszabb variáció szokott megvalósulni. ha ki mert rabolni 3 millió embert, meg - most már látható előre is - négy évig posztján tartja matolcsyt, akkor bármi kinézhető belőle.
ha felfogná hogy részben a bankadó miatt fordult recesszióba az ország, akkor nem emelné a sarcot, hanem megszüntetné. de hogy mennyire sötét a gazdasághoz (is) orbán, azt egyrészt tapasztaljuk naponta, másrészt van róla egy jó kis járais videó...

2. a vv-t még csakugyan nem láttam, a te posztod viszont a szószegésre van kihegyezve, ami jogos persze, de miután ez az egy döntés (283 milliárdos tranzakciós adó!) önmagában konkrétan kiűzi a nagyobb likviditású forgótőkét az országból, hogy ne is említsem azt a tőkét, amit elriaszt, meg végleg leállítja a hitelezést, szóval ez tarkólövés. tehát a jelentőségéhez képest 1-2 blogbejegyzés szerintem nagyon kevés.

na de reménykedjünk a csodában, hátha nem így fogadják el a végeleges verziót... ;)
@hackbard.celine:

A Fideszt ellenpontozni annyi mindennel lehetne. Pont ilyen faszsággal kell?
@sárkányfő:

Arra a szószegésre, aminek megvalósulásához megint nem kellett két nap se.

Alapvetően csak jelezni akartam, hogy a téma napirenden van a sajtóban és a blogszférában is. Ha újabb fejlemény lesz arról is nyilván szó lesz.
Én benne vagyok a kötelező szavazás + fehér kocka verzióban.

a, Ha meghaladja a 25%-ot akkkor vissza a kályhához

b, Ha meghaladja az 50%-ot és feles többséget szerez az egyiketsem, akkor a pártok mennek a francba.
@vitéz Thapóccay néma bárány: nem kocka !!!! nem kocka !!!!

négyzet négyzet négyzet négyzet négyzet négyzet

a kockáról mindig a dobókocka jut eszembe... amire ráírjuk a 6 induló pártot és a bizottság dob, majd az alapján kell ikszelned...
Ennek a fehér kockának mi értelme? Statisztikailag ugyan olyan mintha érvénytelent adtam volna le.
@dr. Bubó: Azzal se járnánk rosszabbul, és ugyan annyi értelme lenne mint a kötelező szavazásnak.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: mongyuk a fides verzió az egyértelmú...

a kocka minden oldalán fides lenne...

alea iacta est
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: w.blog.hu/2006/11/28/blanco

Ha lenne fehér kocka, akkor a kormányváltáshoz nem volna elég, hogy az aktuális gárda szar: legalább valamivel jobbnak kellene mutatkozni. Le kéne tenni bizony valami programot, megoldásokat, és kirúgni az elfogadhatatlan pofákat. Spanyolországban körülbelül két százalékot visz a fehér kocka. Sorsdöntő mennyiség kiélezett helyzetben. Ha van a protestszavazatnak külön fakkja, akkor nem lehet csak azért nyerni, mert az emberek utálják a kormányt.
@dr. Bubó: Valahol lenne egy 0,1% nem FIDESZ. Azért hibátlan párt sosincs. Mindig vannak "ellenszavazók". 99,9% győzelem is bőven elég, és még látszatra is tiszta. :)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: egyszer kádárék is elismerték a választási csalást...

100% felett volt az eredmény... újra "számolták"

tudod mint a Hofi a 14 malacos tervvel... mindenki igyexik csalni lelkesen a rencer minden eleme...

fides mafia
@szerénységem: Ha érvénytelent adok le ugyan ott vagyok, szerintem. Viszont akkor úgy néz ki, hogy vannak aki mindenáron akarnak valamire szavazni, még ha az a semmivel is egyenlő. Fura egy faj vagyunk. :)
Amerikai, Európai, valamint Galaktikus körök meg akarták merényelni a Kedves Vezetőt, de beszartak a Békemenettől és visszafordították a Sakált:
www.hirado.hu/Hirek/2012/06/17/08/Igy_akartak_kulfoldrol_megbuktatni_Orbant.aspx#.T92GeA70Mo0.facebook?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201206

Már készül a film is.
Ritkan szoktam a posztot kritizalni, mert egyreszt tulnyomo reszt egyetertek Fabius velemenyevel, masreszt mar tul vagyok vele par kerdes tisztazasan igy azokat a koroket nem futnam ujra. Am most ugy erzem a poszt megint - raadasul alapjaiban - teves.

Szerintem sem az elozetes regisztracioval(1), sem a kotelezo reszvetellel(2) nincs alapbol problema. Nem szeretem azt az argumentumot, hogy de hiszen mas orszagokban is van ra(juk) pelda (ami amugy igaz mindkettore). Mert ha azok az orszagok tortenetesen tevednek akkor siman le lehet oket nacizni, vagy komcsizni, es annyi.

Mindket szisztema mellett szolnak korrekt, es szamomra is elfogadhato ervek, vagyis reszemrol hazankban barmely verzio kerulne elfogadasra engem nem zavarna kulonosebben. Szemely szerint a kotelezo szavazast megis inkabb preferalnam (ha jol ertem az MSZP bejelenteset, akkor - bar nem igy egyertelmuen kimondva, de - ok is beleertettek az ureskockat is a javaslatukba ("Kötelező választást szeretne az MSZP, de csak a részvételt írnák elő, a pártválasztást nem, így szerintük senkinek nem sérülne a lelkiismereti szabadsága, mert érvénytelenül is lehetne szavazni").
index.hu/belfold/2012/06/16/kotelezo_szavazast_akar_az_mszp/

(1) ellen szol, hogy szinte minden orszagban jelentos reteget tesz ki az utolso pillanatokban dontok (1-2 nap/het) szama. Tudom, hogy ezen szavazok javaresze csak amolyan "felheccelt" emberkek, megis joguk van a velemenynyilvanitasra, meg ha az eppen az adott helyzetben hulyeseg is.
(2) ellen az szol, hogy egy viszonylag kis protest/kormanyvalto hangulatot is meg tud lovagolni, fel tud erositeni szavazatok szintjen. Ez pedig az amugyis szep almokat kivano magyar lakossag eseten csak a demagogia es populizmus tovabbeleset segitene elo.

Fabius szerintem ott teved, hogy az egyszeru utat valasztva szimplan lekomcsizza az MSZP-t. Pedig sokkal inkabb van szo eppen arrol a SZEMETSEGROL, amit (1) felvetesekor a Fidesz meg is kapott. Vagyis az MSZP egy viszonylag konnyen vedheto ervrendszer moge bujva ajanlja (1)-et, mikozben finoman elhallgatja, hogy bar tole adhatnanak ervenytelen szavazatot is a valasztok, de titkon remeli, hogy ha az emberke elment a fulkekig, akkor a mar most is erezheto kormanyellenes hangulatban az el nem kotelezettek jelentos resze is inkabb lead egy protestszavazatot, mint egy ureskockasat.

Es ez az igazi gond az MSZP javaslataval. Egy normalis orszagban, vagy legalabbis a jelenleginel joval normalisab korulmenyek kozott tamogatni tudna (1)-et vagy akar (2)-t is. Am a jelenlegi helyzet mindket part pusztan politikai haszonszerzes okan vetette fel az emlitett otleteket, es ezert MOST NEM ERTEK EGYET egyikkel sem.

Ha az MSZP esetleg egyedul (szerencsere kis esellyel), vagy koalicioban (inkabb valoszinu) kormanyra kerul, akkor kockaztassa meg, hogy mennyire segiti ez majd elo sajat bukasat 2018-ban, de most nem kene ezzel gorcsolni.

Szinten emlitette az eredeti poszt az alternativ koltsegvetest (AK). Nos ezzel nem ertek egyet. Marmint hazanban. Pl. az angoloknal, ahol az ellenzeki partoknak (altalaban a liberalisok es a masik nagy part) az adott kormanyzati struktura szerinti hazon beluli felosztasa van (arnyek kormany), vagyis vannak arnyek miniszterek akik az adott terulettel foglalkoznak, es gyozelem eseten altalaban a miniszter lesz beloluk (pl. George Osborne). Nos olyan helyeken van/lehet ertelme az AK keszitesenek, de kishazankban jelenleg az ellenzeki partoknak inkabb egy normalis, es lehetoleg koherens kormanyprogramot kellene osszeallitania ahelyett, hogy ertelmetlen potcselekvessel mulatjak az idot.

Ugyanis egy ertekelheto AK-t is csak ugy lehet kesziteni, ha a megfelelo teruletek partbeli szakertoi(?) velemenyt nyilvanitanak az adott korulmenyek kozott, es azt a penzugy/gazdasagi csoporttal vitazva egy egessze gyurjak. Ugyanakkor nyilvanvalo, hogy sem a Fideszt nem erdekli egy-egy part AK-e, sem a valasztokat (szerintem teljes joggal). Vagyis amint ezt mar az MSZP 400(!) oldalas ketev ertekelojekor leirtam, sokkal jobban jarnanak a partok, ha inkabb egy kormany programot dolgoznanak ki. Ugyanazok az emberek kellenek mindkettohoz, am mig az AK felesleges idopocseklas, addig egy kormanyprogram hatalmas pozitivummal jarna az adott partnak a kovetkezo 2 evre, es aztan - remelehetoleg - kormanyon...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Rettegj a háttérben mozgó CNN kameráktól. :)

Azon meg nem lepődök meg, hogy a királyi tv ilyen szarokat is lehoz. Egyszer lenne olyan párt amelyik nem a saját szarjainak a reklámozására használja.
@simple observer 1.0: egyet értek...

minden probléma gyökere hogy hungarisztán nem normális ország...

vagyis hogy a fides mafia mexállta...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Már készül a film is. "

Hagyjad mar! Nagy gaz van, ha mar egy MIEP-es Lentnernek kell fenyeznie, es 1:0-ra adnia Viktort.

"Ez egy szabadságharc, az első félidő megvolt, s Magyarország-Európai Unió 1:0"
@simple observer 1.0:

Persze ki azért nem lépünk, mert a pénze azért kéne a köcsög EU-nak...:D
@dr. Bubó:
"minden probléma gyökere hogy hungarisztán nem normális ország...

vagyis hogy a fides mafia mexállta..."

Azert ebben benne vannak a szocik is szerintem, bar en nem elmultnyolceveznek, de a rendszervaltozas ota a szociknak sem volt erdeke a lakossag szellemi ertelemben vett felnotte tetele, vagy eppen segitseg a lakossagnak a kapitalizmusban valo elesre torteno felkeszites, vagy treningezes.

Hogy aztan a Fidesz ment ra legprofesszionalisabban arra, hogy az embereket nagyipari modon megtevesszek, az a mi pechunk, es egyben hibank.
Igy jartunk...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Persze ki azért nem lépünk, mert a pénze azért kéne a köcsög EU-nak...:D"

Ugyan miert kene. Nekunk ez jar! Volt par eve, amikor ezt igy szinte szo szerint kijelentette, de nem lelem most a cikket. Viszont van egy valamivel ujabb:
www.origo.hu/itthon/20120419-orban-viktor-interju-a-debreceni-televizioban.html

"az EU-ból érkező pénz a mi pénzünk, azt nem ajándékba kapjuk, az nem jutalom".
@sárkányfő: Kezdjük ott, hogy az első negyedévben - 0,7% volt a növekedés, ami részben a meleg március miatt volt, (egész egyszerűen kevesebbet fűtöttünk). Sem a bankadó nem jan. 1-től jött be, sem a hitelezés visszafogása nem jan. 1-től indult meg, évek óta tart mind a kettő.

Ha a sok károgónak igaza lett volna, hogy a bankok különadóztatása majd hogy visszaveti a gazdaságot, akkor már 2011-ben csökkennie kellett volna a gazdaságnak, ahelyett nőtt 1,7%-kal.

Ha meg már az EU-val hasonlítasz, az első negyedévben Magyarország mellett "Cipruson, Csehországban, az Egyesült Királyságban, Görögországban, Hollandiában, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolország-ban és Szlovéniában csökkent a GDP volumene."

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/gdn/gdn21203.pdf

Biztos mindenhol bankadó van, mi? Véletlenül sem az euróválság újabb hullámvölgye az ok...
@simple observer 1.0: "de a rendszervaltozas ota a szociknak sem volt erdeke a lakossag szellemi ertelemben vett felnotte tetele"

Voltak akik megpróbálták, de azokat megsemmisítettük.
@Penivaldes: Lődd le őket! Legyen valóságshow arról, ki tud több nyuggerfejet az övén felmutatni? Meg ilyesmi... Jópofa lenne, és akkor csak a tahó tizen- huszas-harmincas-negvensek maradjanak élve, ennek a magyar társadalomnak már úgyismindegy,miylen a színvonal. Aztán majd ők is sorra kerülnek. Ötvenen felül már ér rálőni.

De anyád, apád - ha élni merészel: nagyanyád, nagyapád - se legyen kivétel,jó? A másé se.

De amíg ezt bevezetik, addig a buszról lerugdosás is pontot ér.
@sárkányfő: Jah értem, szerinted ha egy politikus kitérő választ ad (ami elég gyakori ebben a szakmában) az "szégyen"? Marhaság. Tényleg nem biztos, hogy itt és most az Orbán Viktor feladata, hogy átfogó értékelését adjon Horthy Miklósról. Egyrészt erre egy ilyen rövid interjú szerintem nem is alkalmas, másrészt tényleg ez most a legfontosabb kérdés, amit csócsálni kéne? Ennyi erővel beszélhetne Mátyás királyról vagy Julius Cézárról is, és de miért kéne? Csak hogy megint holokauszt-délutánná váljon egy beszélgetés? Egyeseknek mindenről ugyanaz jut az ezébe, mint tudjuk.

Orbán Viktor nagyon ügyesen nem megy bele csapdákba és értelmetlen dolgokba. Még ha ettől a fejed tetejére állsz, akkor sem. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ő az ellenzék szellemi vezére. Ha nem így lenne, nehéz lenne megmagyarázni, hogy miért ő szokott még onnan évértékelő beszédeket mondani.
@a szív fészkei: legjobb lesz ha az emberek már munkaképes korban születnek meg.
:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: na végre egy jó ötlet! tarolunk a pénztáraknál!!!!
@Blogger Géza:
"Biztos mindenhol bankadó van, mi? Véletlenül sem az euróválság újabb hullámvölgye az ok..."

Milyen erdekes ez 2009-ben nem volt erv?!

Idekukk

www.indexmundi.com/germany/gdp_real_growth_rate.html

vagy

http://www.google.ie/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_kd_zg&idim=country:DEU&dl=en&hl=en&q=german+gdp+growth+graph#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_mktp_kd_zg&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:DEU&ifdim=region&tstart=803343600000&tend=1276729200000&hl=en_US&dl=en&ind=false

Vagy mindkettonel mentokorulmeny, vagy egyiknel se!!!
@saravad: És akkor varrjuk a baloldal nyakába őket? Tegnap ezt végig vettük kétezredszer, - mert ez a Valdys mániákusan tolná balra a Fideszt, hogy a jobbodlalt felmentse minde szarság alól - ma megint ezt a szaros gittet rágjtok, atyaég!

Orvbán Viktor nem baloldali, csak egy szánalmas rákosiklón, aki felépítette a saját különbejáratú bolsevikpártját és abban tollászkodik mindenféle szemétdombról kukázott nézetet felhasználva - mindegy neki kitől: jöhet Goebbels, Ceausescu,Kádár, csak, hasznára legyen épp az akutális emberhülyítésben.

De a jobboldal hájpool neki, békemenetel érte, lengeti a koronás, sávos zászlóit, lóbálja füstölőt a templomaiban, imádkozikérte, hozza elő Horthyt a naftalinból, hogy legyen neki, viktorovics Viktorovnak megfelelő jó magyar előképe. A jobboldal politikusait használja fügefalevélnek , a jobbol oldalirodalmát nyomatja le a gyerkek torkán - és nem tiltakozik a jobboldal,nagyon nem.

De most, hogy szaros a palacsinta, most már legyen Orvicsek a baloldalé? Na ez nem elegáns, drágáim! Schmidt Marcsi is megmondta, Orvbán meg a Fidesz egy nagyon modern konzerv párt, csak épp mindenkinek jót akar,mert ekkora szíve és zúzája van nekije.... Azt látjuk, hogy ez milyen faszán sikerül.

Ez a konzervatív szemlélet? Amíg megy a szekér, Viktor a miénk, amikor kiderül, hogy egy nevetséges buktahuszár, akkor ja, hisz ez baloldali ficsúr, mi közünk hozzá??!
@Penivaldes: Ahogy elnézem a magyar sorsot, amit ez szerencsétlen banda szán nekünk, legjobb meg sem születni. Radnótival:[..G
Oly korban éltem én e földön,
mikor gyermeknek átok volt az anyja,
s az asszony boldog volt, ha elvetélt,
az élő irigylé a férges síri holtat,
míg habzott asztalán a sűrű méregoldat.ˇ"
@a szív fészkei: Viktor populista. úgy konzervatív ahogy én zöld disznó.
@a szív fészkei: termeljen az újszülőtt is a gyárban. 40 évesen meg dobjuk gödörbe..
:(((((((((((((((
@Penivaldes: De hányan kérték ki maguknak,amikor elkezdte a polgári, meg az egyéb dumáit? Hány igazi konzervatív mondta, hogy ácsi, ez az ember hazudik és dehonesztál minket! Hányan írtak róla úgy konzervatív cikkeket, mint Márai a keresztény aladárokról?
@Penivaldes: Az újszülött a Mattolcsy-éra szimbólumát rendületlenül termeli is: gyártja a szart mindenféle színben,állagban, mennyiségben.

Ebben te vissza sem tudod fogni.Majd meglátod... ;-DD
@a szív fészkei: mert az igazi konzervatívok hazánkban elvétve akadnak. populista lózungevők vannak
@a szív fészkei:
"
Ez a konzervatív szemlélet? Amíg megy a szekér, Viktor a miénk, amikor kiderül, hogy egy nevetséges buktahuszár, akkor ja, hisz ez baloldali ficsúr, mi közünk hozzá??!"

Szerintem ez amolyan Jobbikos szemlelet, illetve alapallas lehet. Nekik ugyanis az a jo, ha az IGAZ MAGYAR emberek a Fideszt baloldalikent konyvelik el, igy a kampanyban konnyebb lesz megszolitani a konzervativ igaz magyarokat.
@a szív fészkei:
AHA! nem lehetne valamit előállítani a babakakából? mert ha igen, akkor megvan az ami fellendíti a gazdaságot..:DDDD
Legyen Sulík-féle módon szűrés: pénzért megvehető a nemvoksolás.
..]"Sulík – a magyar pártéletben ez szintén példátlan – nyíltan taglalja a demokrácia konstrukciós hibáit, tudniillik a hülyék roppant súlyát. Hiába magyaráz ő értelmesen és logikusan a reformokról és a költségvetésről a művelt közönségnek, ha egyszerű pénz- és kolbászosztással, vagy akár az ígéretével meg lehet venni kétmillió hülye szavazatát. A szlovák reformer azonban nemcsak sóhajtozik az értelmi cenzus után, hanem tesz érte. Kifejleszti a módszert, ami igazságos, anyagilag működőképes, és kiszűri a hülyéket. Ötlete zseniális: vásárolja fel a szavazatokat maga az állam. A szavazópolgár dönthet, kap hét eurót azonnal, vagy pártot választ. A szavazat beváltható sörre és virslire, ami nemcsak a brahiból protestálókat vonja ki a rendszerből, hanem sokkal olcsóbban biztosít számukra sört és virslit, mint hogyha leszavaznának egy ilyet ígérő pártra, amely aztán kiküldi őket a keleti frontra."

w.blog.hu/2009/10/09/eszaki_feny_2
Tudom, sokan sokféleképp megírták, de a felháborodásomnak hangot kell adnom, legalább itt a fórumon (persze máshol is). A regisztrációtól önmagában még nem antidemokratikus egy ország, de!! Egyértelmű, hogy egy állampolgári jogom gyakorlása nehezebbé válik. Ennek bármilyen hasznot is tulajdonítsanak a döntéshozók, az Én szemszögemből ez egy visszalépés. Nem ismerem még a részleteket, mégis bátorkodom néhány észrevételt megelőlegezni.
Szavaznom az egyik közeli iskolában lehet, ez öt, azaz 5 percre van a lakhelyemtől, gyalog. Az önkormányzat tíz, azaz 10 percre van autóval, és 25-30 percre BKV-val. Szűkebb budapesti lakókörnyezetemben cca. 20 ezer ember lakik, akik hasonlót tapasztalnának, ha szavazni akarnak. Ám legyen, az utazásidőt rászánom!
Kedves Urak (kik ezt támogatják), járnak Önök önkormányzati ügyfélirodában? Mikor? Napközben? Kivesznek még egy szabadságot? Annyi van? Tudom, heti kétszer-háromszor van este hatig is félfogadás. Bár, én is inkább előre bejelentkezek a magyarorszag.hu-n. Ez egyébként, jól működik. A legutóbbi három-négy önkormányzat látogatásom alkalmával, azonnal fogadtak a kapott időpontban, és félórán belül végeztem. De, hányan újítják meg pl. a jogosítványukat egy szűk hónapban? A lakosság 50 %? Mert szavazni általában annyian szoktak? Vagy egy évvel előre is be lehet regisztrálni a szavazásokra? Továbbá, bővítik az ügyfélirodák létszámát? Vagy ezeket az ügyeket is, az adott állomány fogja vinni? Mekkora lesz a sorban állás? Ugyanazt a módszert alkalmazzák majd az elit lakhelyén is? Vagy ott kimennek az Urakhoz a regisztráló biztosok? Esetleg maga a polgármester?
Gondolja valaki, hogy az előre vett szavazatokat ez nagymértékben kiszűri? Miért? A falú kocsmájából, négyévente kétszer áttámolyogni a polgármesterségre, annyira megterhelő lesz? Regisztrációért egy ezres, szavazásért három. Meg van oldva! Kedves tanácsadók erőlködjetek még, ilyen és ilyenebb dolgokon! Biztos szimpatikusabbak lesztek.
@Max val Birca: Mielőtt hirtelen következtetésre akarsz jutni, mi köze egy szélsőbalos pártnak egy jobboldalihoz? A fidesz retorikája, ami nem magát a pártot jelenti,hanem szavazatszerzést, az jelen pillanatban valamennyi pártot lefedi. Ettől populista. De attól még nem lesz más, mint amilyen.
@Fabius: Mindketten jól tudjuk, hogy amit most benyújtanak, max csak formailag és apróságaiban fog különbözni a végleges formától. Nem fogják átírni, kivenni belőle bevételt jelentő tételt. Max annyi lesz, hogy újraosztják a bevételt, hogy a csókosoknak több jusson. De ettől még senki se foglalkozik azzal az apró ténnyel, és te sem foglalkoztál vele, hogy július-augusztusban ilyen gazd pol mellett elfogadni a következő évi költségvetést kissé gáz.
@simple observer 1.0: Az alternatív költségvetésre elég megnézni az lmp terméseit. Hajmeresztően ugyanolyan gazdpollal operál, mint a fidesz, csak máshol emelne adót és másképp osztaná le. De az elv ugyanaz. A fidesz a hiány tartásával magyarázza az adókat, az lmp pedig a környezetvédelem mögé bújik. Az utsónál pl ott emel adót ahol pont a környezetvédelem szempontjából nem kellene, sőt csökkenteni kellene (hulladéklerakás után magasabb adót szedne, őrület).@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Milyen jó, hogy ennyire nem ismersz. Téveszméd, hogy utálom a jobboldalt. Ahogy az is, hogy ha valaki magyart kritizál, rasszista. Kettőnk között az a különbség, hogy én utána nézek a dolgoknak, és az neked rém kellemetlen, mikor kiderül, hogy a tudásod fele demagóg kurucinfós magyarszigetes blabla. De erről nem én tehetek.
Nem, nem az. Boli se ért velem egyet sok mindenben. Penivel sem értünk egyet, sőt gyakran a hormonegyház az egyedüli közös pont. Fabiusszal is gyakran vitázunk, az lmp-ről végképp nem értünk egyet, a kampányok hihetőségéről meg pláne. Mégsem tartom őt se szélsőjobbosnak. De mondhatnám rodeot is, néma bárányt is. Sipit is. Soroljam? Ebben hibázol de nagyon, hogy azt feltételezed, hogy mindenki olyan könnyen ítélkezik, mint te. Vagy azt hiszed, az emberek olyan félműveltek mint te, és nem veszik észre milyen vagy valójában. Emiatt ne ránk haragudj, hanem gondold végig, ha nem vagy az aminek tartanak, akkor miért hiszel és hirdetsz olyan elveket és linkelsz olyan oldalakat, amik ezt igazolják? Ismét elmondom, ha nem vagy szélsőjobbos (ami pedig nem igaz) akkor gondold végig a kommunikációdat és változtass. Eddig csak azt hajtogatod, hogy mindenkit leszélsőjobbozok aki nem ért velem egyet és utálom a jobboldalt (ami nem igaz). De arra nem gondolsz, hogy egy szélsőjobbost, mint te és gábriel az ember kilóméterekről kiszúr, annyira ordít rólatok.
@saravad: Akár hiszed akár nem lehet. A fidesz egy tipikus kelet-európai populista jobboldali párt, aki úgy szerez és akar szavazót megtartani, hogy a régi jó emlékekkel operál. De ettől még jobboldali, akkor is, ha nem tetszik neked. Én sem mondom az mszp-re hogy nem balos, csakmert balos párt ilyet nem tenne. Ettől még az. Bayer meg egy seggfej, de ilyen seggfej a baloldalon is akad bőven, elég a szoboröntozőre gondolni, ne feledd el. Sőt minden pártban vannak elegen.
@a szív fészkei:

"Oly korban éltem én a földön,
mikor a hajló nádszál volt a mérték,
és Siker a mi Urunk-Istenünk,
és prófétája a nézői pontszám,
és híg szar gyűlt a kincseskamra polcán.

Oly korban éltem én a földön,
mikor az ember egy fotelben ülve
rágcsált, sörözött, lazított, butult,
s mint akit magába új vízözön nyel,
bámulta saját vesztét mély közönnyel."

www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=radn%C3%B3ti%20oly%20korban%20%C3%A9ltem%20%C3%A9n%20e%20f%C3%B6ld%C3%B6n&source=web&cd=2&ved=0CF0QFjAB&url=http%3A%2F%2Fregenylapok.blogter.hu%2F343069%2Ftoredekek&ei=-uvdT7D0OY7ltQb5-rHvDQ&usg=AFQjCNGkMNBexL6X0Z7kSF5SWOxAck7xQw&cad=rja
@simple observer 1.0:

Neked is elmondom ahogy feljebb is megtettem: nekem ne osztogasson "dehiszen szavazhatsz érvénytelenül is" gesztust senki. Ugyanis szavazni vagy nem szavazni, faszt rajzolni vagy érvényes szavazatot leadni olyan alapjogom, amit még az orbáni alaptörvény is rögzít. Nem kell hozzá a szocialista párt hozzájárulása.

Ráadásul a szavazhatsz érvénytelenül nem jelenti automatikusan a fehér négyzetet/kockát akkor sem, ha ezt most belemagyarázni igyekeztek a szocik mondandójába. Úgyhogy, nem, nem erről beszéltek.

Másrészt meg igenis szükség lenne olyan alternatívákra, minek szerves része az alternatív költségvetés. Akik megelégszenek a leváltjuk Orbánt oszt'jónapot mantrával konkrétumok nélkül azok most is ott szerepelnek a közvéleménykutatási adatok pártszimpátiáról nyilatkozói között. De a legnagyobb halmazban lévők nem véletlenül szarnak mindenkire. Ők - ha magamból és a környezetemből indulok ki - látni akarnak végre konkrétumokat, adatokkal, számokkal alátámasztott mi így csinálnánk csomagot hangzatos, de semmire nem kötelező szólamok helyett.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Látom a vezért cnn-es megbuktatós szövege megihletett pár embert aki még a hideg kávé mögött is országellenes összeesküvést sejtettek.:)))
@Fabius: Valamint egy közép- és hosszútávú jövőképet. Amit most látnak, az nagyjából ennyi:
- Lopunk, amíg lehet, azt' majd lesz valami...

Ez most már kevés embernek elég (nagyjából azoknak, akik maguk is hasonló jövőképpel rendelkeznek), valamint nemigen hiszik el, hogy a többiek nem fognak ugyanígy lopni, nem mellesleg azért nem, mert három értelmes mondatot nem tudnak arról mondani, mi lesz itt 20 év múlva. Lesz-e oktatás, egészségügy, lesz-e nyugdíj egyáltalán, ilyesmi.
@Fabius: De ha ilyesmire adjuk a fejünket, akkor csináljuk komolyan. Ne úgy mint karsai az éhségsztrájkot, hogy ja ha a háziorvos azt mondja, hogy nem tesz nekem jót kihagyni az uzsit akkor nem éheztetem magam...
"Ők - ha magamból és a környezetemből indulok ki - látni akarnak végre konkrétumokat, adatokkal, számokkal alátámasztott mi így csinálnánk csomagot hangzatos, de semmire nem kötelező szólamok helyett."

Igazad van, én ezt akarnám látni!
De miért nem ismeri fel ezt egy párt sem? A hülyeség alapkövetelmény a stratégiai tervezőcsapatban?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: nincs bajom vele. A második linkedet megnéztem, elolvastam. Az m1-nek is megvan valahol a létjogosultsága, ahogy a megasztárnak, meg a hasonló izéknek.
Ismétlem: én a szélsőjobbos szeméttől hányok. Te megnézed a kurucinfót én nem. Neked büfé egy videón öles betükkel a kuruc.info felirat nekem nem. Nem vagyunk egyformák, ezt tartsd tiszteletben.
@Penivaldes: 2010 óta nem arról van a szó, ki megy el és ki nem. Hála a fidesz áldásos osztogassunk kényünkre kedvünkre szavazati jogot kiskorúnak, határontúlinak, marslakónak ha a közvéleménykutatás szerint ránk szavaznak, és vegyük el azoktól, akik nem fognak ránk szavazni.
Azóta a félművelt tömegeknek imádott mantrájuk, hogy vonjuk meg a nyugdíjastól, cigányoktól a szavazati jogot, mert nem raknak a közösbe, és adjuk másnak. Én meg ettől hányok, mert egyrész hülyék mint a segg, mert pont nekik nem adna a fidesz, mert nem a célcsoportjuk. Másrészt fogalmuk sincs miről beszélnek, de azért mondják, mert marha jól hangzik. Mint a fidesz baloldali, mert jobboldali párt nem ilyen korrupt, meg megszorítós, és a többi. Azt nem tudja, mitől lesz egy párt jobb vagy baloldali, de mivel sok negatív tulajdonságuk van, amit a szocikban se szeretnek, ezért azt mondják, ezek balosok.
@stone pit(er): Ha lenne eszük, akkor a versenyszférában kevesebb feszkóval, jobb reputációval keresnének minimum annyit, ha nem többet.:D
@szerénységem: Az emberek arra fognak lassan rájönni, hogy attól, hogy szépet és jót igérnek, nem biztos hogy úgy is lesz. Olyan hajmeresztő hülye indokokkal választották őket meg, hogy hihetetlen és most csodálkoznak, hogy ez meg így micsoda.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

A vádaskodásodról inkább nem nyilatkozom. Értelme egyenlő a nullával, szokásos antiszemitázó/szélsőjobbozós hülyeség. :)

De egy valamit nem értek, mi bajod az m1-el, hogy kurucinfofozod?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Egész nap azt nézem, hisz mivel szélsőjobbos így egyetértek velük mindenben. Ott egész nap megy a cigányozás, a buzizás, cionistázás, gyarmatosítás stb. én meg erre élvezek. Persze ha széljobbossal vitatkozok akkor komcsi vagyok és olyan oldalakat nézegetek. Ez a baj veletek vallási révületbe esettekkel. A saját defektjeiteket kivetítitek másokra. :)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: "Az, hogy nektek demokratáknak"

Ez végre egy őszinte megnyilvánulás volt!
Te nem sorolod magad a demokraták közé.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Vallási révület?!
Nézd én nem tudom, máshol mire vered ki... a balhét. De itt imádsz trianonozni, izraelezni, zsidózni kivágásig. De persze akkor se te vagy a hibás, hanem más, hiszen te olyan liberális vagy. Egy valódi megtestesült tolerancia. Gondolom ezért tartanak rajtam kívül mások is szélsőjobbosnak...
Te tényleg gyengeelméjű vagy. Nincs más magyarázat, vagy vak, gyengén látó. Máskülönben kiverné a szemed a video jobb felső részén található kurucinfo felirat. Persze a szelektív tudat is elég jellegzetes bizonyos embercsoportoknál.
Ideje nyerget venned.
a csúcson a gazdasági bűnözés... ;) jo cím = fides mafia...

index.hu/belfold/2012/06/17/csucson_a_gazdasagi_bunozes/
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Már megint jössz a szokásossal.

Azt azért elmondhatnád, hogy hol szoktam Trianonozni, zsidózni? Izraelt is csak egyszer említettem (utólag látom, hogy nem a legszerencsésebben kifejezve :))

Nem én tehetek róla, hogy odaszarták egy m1-es felvételre a logójukat. Ha a kereső ezt dobja ki először, akkor ezt linkelem. Pont leszarom ki tettel fel, felőlem Mao elvtárs is tehette.

Érdekes, hogy az magyaráz itt tömegek véleményének elfogadásáról aki ha megemlítik, hogy a FIDESZ-el kapcsolatban nincs igaza, akkor szélsőjobbos lesz. Tényleg furán működsz, de ezt betudom a vörös ködnek. :D
" a választók legnagyobb csoportja a "tökünk tele van veletek, ahányan vagytok" halmaz. Akiket tetszik vagy sem, a választások közeledtével meg kell majd szólítania mindenkinek valahogy, mert a bármit megtehetsz velük akkor is rád szavaznak táborra bízni a dolgot a Fidesznek se lehet már."

Dehogynem. Ha a "legnagyobb csoport" megfelelően passzív marad, akkor a fidesznek a jelenlegi választási törvény is elég lesz az abszolút többséghez. Legfeljebb bevállalják a koalíciót a jobbikkal. Nálunk 100%-os "fehér kocka" esetén sem lesz érvénytelen a választás. És ne feledjük: nyilván van még pár kreatív ötlet a választási törvény átírására.

Amúgy pl. Ausztráliában, aki nem megy el szavazni, pénzbüntetést kap. Antidemokratikus ország? Nyilván ez a törvény még a kezdeti időkből van, no de mennyivel jobb pl. morálisan a mai Mo a korabeli fegyenctelep Ausztráliánál?
@Deathstick: A brit területeken mikortól kezdve van demokrácia? Mennyi ideig is volt kommunista ország?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Cupp!;) Merre voltál, két napja sehol senki. Csalfa, hűtlen pasik:S
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Mi köze a kettőnek egymáshoz? Mármint a választók szavazásra kötelezése a kommunizmus között.

Az én esetemben fodros rózsaszín köd.;)
Úgy vettem észre, hogy azon kívül, hogy valami groteszk és felfoghatatlan logika alapján balra sorolod a fideszt, nem nagyon van köztünk nézetkülönbség őket illetően. Nem úgy vettem észre, hogy dicsérőleg emlegetnéd őket. Ha dicsérgetnéd, rögtön jobboldaliak lennének, nem baloldaliak, nem igaz?

Tegnap este egyfolytában revizionista ötleteléssel jöttetek. Rugalmas határ, ami mindenkinek jó, az érintett országok pláne boldogok lennének... Merthogy a trianoni határok milyen igazságtalanok. Tegnap ez volt a sláger. Nem volt olyan rég, már nem is emlékszel?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): De kéhlek, én vizsgáhla készültem, hidd el, jobb lett volna veled beszélgetni. De túl vagyok rajta, most már itt vagyok, ragyogok... de ti meg nem:((((
a budapest név használatáért minden ko:cso:g fog fizetni...

minden címzés, minden személyigazolvány után fizetni kell..

www.origo.hu/itthon/20120615-megadoztatna-a-budapest-feliratu-ajandektargyakat-tarlos-istvan.html
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Én ott voltam, vártalak.
A fiatalok üldöztek el. most mással csetelek,máshol, így jártál!:-D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

A komolyan csinálásnak alapja, hogy megírod és kiteszed a közvélemény elé a netre. Na, ilyen a szociknál nem volt, mert meg sem írták. Helyette nyomtak pár módosítót és ezeket próbálták eladni alternatív költségvetésnek. Az ördögbotosok legalább tényleg szoptak vele, az övéké 95 oldal lett. Olyan amilyen, de lehet olvasni, kritizálni, és életükben először felvázoltak valami konkrétumot is a zöldfordulat hajtogatása mellett.

Ez nyugodtan csinálhatná mindenki aki kormányváltásra apellál, szociktól a Jobbikig.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

1, Ausztráliáról beszélt, meg arról, hogy ott minden mennyivel "demokratikusabb". Gondoltam megkérdem ezeket a cseppet sem elhanyagolható infókat.

2, Nem, ha jó lenne a FIDESZ akkor is maradna baloldalon. Nem én pakolgatom a nem tetsző pártokat a másik oldalra. Azt meg még mindig nem tudtad megmagyarázni, hogy az általam nem kedvelt (utált) Jobbikot jobbra teszem, azt a pártot pedig amelyikre szavaztam balra. Ez valahogy nem illik bele a mesedélutánodba. :)

3, Nálam a Trianonozás a Trianon határok visszaállításának követelését jelenti. Ezenkívül amiről tegnap beszéltem az nem revizionista. Nem tagadom vannak ilyen elképzeléseim, de kevesebbel is beérem.

4, Hol zsidóztam?
drorkbán:

"Vannak komoly nehézségeink, de eddig nagyon sikeresek voltunk abban, hogy közeledjünk céljainkhoz" - jelentette ki. Kifejtette, kormányra lépése előtt Magyarország rosszabb helyzetben volt, mint Görögország. Az IMF-program 2008-ban Európában Magyarország megmentését szolgálta. Görögország azóta összeomlott, Magyarország még mindig áll"

:)

ez egy feri téjl, azaz fairy tale vagy Feri tail...

majd meglátjuk
@Deathstick:

A választási törvény kis különbség esetén is biztosíthatja a megfelelő többséget. Csak éppen az a tömeg nincs meg már a Fidesz mögött sem, akikre ezt nagy biztonsággal rá lehetne bízni.

Úgyhogy ők is mórikálni fogják magukat a bizonytalanoknak hamarosan.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Én egy fordított 2006-ra tippelek 14'-ben.

A legnagyobb párt az MSZP lesz, utána a FIDESZ, Jobbik és LMP. A többség viszont a FIDESZ+Jobbik párosnál lesz. Az jó kérdés, hogy a Jobbik befekszik-e a FIDESZ-nek mint anno az SZDSZ tette.
@Blogger Géza:
:DD
nem csalódtam benned, te bármikor, önként, kéjjel csinálsz magadból idiótát imádott gazdádért :D

kezdjük ott, hogy mínusz előjelű növekedés nincs, az ugyanis recesszió, zsugorodás. másodszor pontosan tudod te kis hazug, hogy a szezonálisan és naptárhatással is kiigazított adat szerint az első negyedévben 1,5 százalékkal csökkent a gdp a tavalyihoz képest, és van egy hírem, ennyi lesz egész évben is:
www.mfor.hu/cikkek/A_Goldman_Sachs_mar_1_5_szazalekos_magyar_visszaesest_var_iden.html

De a fűtéses dumád, az KIRÁLY! :DD Szóval minden évben ha enyhe a március, akkor recesszióba süllyed az ország :DDD gyönyörű, de komolyan, már csak ezért tied az obersovszky-díj :D

valami tündérmesés dumával nem akarsz előállni? :D

a bankadó meg valóban nem januárban jött, de te nyilván nem tudod, hogy ország gazdaság elég nagy dolog, kb egy év kell neki, mire átfutnak a kormányzati balfaszságok az egészen... és csak akkortól kezdődően érezni a hatást... nyugodj meg, idén már az egész évben érezhető lesz a sok elkúrás hatása, sokat kell még majd hazudnod, hogy ezt letagadd :)

a csúsztasásos hazugság összemosni a magyar állapotokat az egészen más helyzetben lévő déli országokkal, na ez is szép húzás volt, komolyan mondom, te szíjjártó helyére pályázol :D tuti valami fideszes főhazug vagy, egy az egyben az hazug agymosó agitpropot nyomod :D

na csaó, a tény tény marad: a magyaroké a görögök után a legnagyobb bukás, pont úgy ahogy meg is jósolták a közgazdászok az idióta intézkedések kapcsán, ez kimagyarázhatatlan, hazudhatsz bármeddig...

nyomd a szerecsenmosdatást tovább, te szánalmas dorid :)
@Blogger Géza:
yeah :D
nem a kitérő válasszal van a baj (bár miért is tért ki? csak nem volt kínos az igazság? :) de bizony az volt....), hanem a módjával, egy szánalmas pojácát csinált magából, csak vigyorgott kínjában, meg játszotta a HÜLYÉT, mint aki nem ért magyarul... ez a te nagy bálványod, egy rohadt kérdéstől lemegy békába, ha nem egy megbízható mikrofonállvány kérdi a megbeszélt kérdést...

horthy kapcsán meg épp olyan bénán és gyáván beszélsz félre, mint a gazdid, persze orbán nem tud, és soha nem is fog tudni olyat mondani, amivel te ne értenél 10000%-ig egyet :) a gyávaságot sehol sem díjazzák, orbán rendszeresen megfutamodik a valóság elől, és ez bizony nagy gáz, csak azok nem látják akik szerelmesek belé, igen, rád gondolok.

istenem, a legnagyobb vadkomcsi agitproposok elő reinkarnációja vagy... ideáltipikus példány, az egész netet lealázod ebben a műfajban...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): én nem fogadnék rá. ;) Szerintem előbb lesz választási szövetség az elempé és a többi ballib formáció között.
Előzetes regisztráció fideszes álma ide, részvételt kötelezővé tevő coccialista vízió oda, két év nyögvenyelés után még mindig az a kérdés, hogy - akkor namégiskiremégisnakire? Ugyan nincsenek a Századvég szakmai magaslatait ostromló képességeim, pusztán a mosógépeiket szarrá nyüstölő ügyfélköröm szolgáltat reprezentatív mintát a kutatásaimhoz. A megkérdezettek nagy többségét, a Fidesz 2010-es kampány jelszava kovácsolja véleményközösséggé, nevezetesen: „Csak (ne!) a Fidesz!”
Evvel amúgy egyet lehet érteni, a probléma ott jelentkezik, hogy nem látnak semmiféle alternatívát velük szemben, ergo: nem sok kedvük van felemelni a seggüket, mert szerintük úgysem változik semmi. Ha két év kevés lesz rá az ellenzéknek, hogy összekaparják magukat, akkor újfent nyakunkba kapjuk majd, a Paraná partján megszikkadt bűzölgő guanóhalmazt, a kilencöves tetű vezényletével. Abból lehet aztán majd csak az igazi brühühühühü. De azért mégis van valami halvány reményünk, ugyanis ma felvillalnt egy led, a sötét politikai alagút végén. M-Esterházy azt nyilatkozta, hogy ők akár egymaguk is képesek lesznek elzavarni az állomásfőnököt, ha esetleg technikai okok miatt késne az ellenzéki összefogás vicinálisa. Szép-szép, de ugyan hová ez a magabiztosságot árasztó optimizmus? Attól, mert a Fidesz népszerűségi indexe éppen most készül becsapódni a Kaszpi-mélyföldbe, még nem következik a Zemeszpé támogatottságának a növekedése. Ati-Ati, ki kellene menni az istenáldotta nép közé tapasztalatokat gyűjteni, mielőtt ilyen nyilatkozatokra ragadtatnád magad! A program mívesen kimunkált (?) mivolta világos, de a viktormennyapicsába után is van valami? Nem vélem felfedezni. Szóval az MSZP egyenlőre (még mindig), felejtős, a többiről nem is beszélve. Az LMP-ben talán, nyomokban fel lehet fedezni valamiféle jobbító szándékra való törekvést, de a két év teljesítménye alapján, egyenlőre remegő kézzel írnám be nekik, hogy felsőbb osztályba léphetnek. Bár az kétségtelenül igaz, hogy a kettes kitűnő eredmény, a mínusz végtelennel szemben.
Az viszont biztos, hogy kurvamelegvan.

@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Nemzetvesztő:(((
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Ebben az esetben Gábriellel értek egyet. Nem tudom honnan ez az általános Fidesz-Jobbik koala nézet, de mindkettő számára könnyen jelentheti a véget.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Akkor az alkotmánybíróságnál is felmerül, vajon az NSZK volt -e kommunista vagy sem... Hiszen tőlük vettük át. Az ombudsmani rendszer dettó. Nem kell egy máshol bevált gyakorlatnál azt vizsgálni, hogy volt-e kommunista rezsim ott.
Ó bakker, két hónapja két napig érveltem, kifejtettem mi a jobboldal, amivel (talán ismeret hiány miatt) nem vitatkoztál. Amit ott leírtak, az áll a fideszre. Egész egyszerűen ragaszkodsz egy állásponthoz, cáfoljanak meg téged ezerszer, derüljön ki, hogy félig se ismered a témát, és úgy vonsz le következtetéseket, akkor sem vizsgálod felül. Ez a te problémád, de attól még hogy ezerszer is azt írod, hogy nem individualista hanem kollektivista, meg autoriter attól még nem lesz baloldali ami nem az.
Tudatlanságod kitartással és arroganciával párosul. Azt hiszed, ha mindig leírod, márpedig a fidesz nem jobboldali, akkor az egyszer valóra válik.
Dorothynak jött be talán utoljára, hogy kitartóan hajtogatta hogy haza akar menni és összecsapta a varázscipellőjét és otthon volt. De akkor is kellett a varázscipő, a hajtogatás nem volt elég.
Imádni valóan félművelt vagy, ráadásul annyiszor lehet rádhúzni a saját ostobaságodat ahányszor akarom.
De emlékszel, hogy Fabius büntibe tett? Emlékszel az okára is? És még mindig azt állítod nem zsidózol?!
@Fabius: a hatalom nagyon édes tud lenni. és én inkább a fidesznél aggódok attól, hogy feladják ami még elvük van, és a jobbik kacsóját megfogva mennek tovább.
@Fabius:

És azt a nehezítést nem tetted hozzá, hogy a következőnek - akárki lesz is - kétharmaddal kell győznie, nem máshogy.

És először tisztogatással, mindenhonnal kirúgni a fideszesbuzikat.

Mert jelenleg MINDENHOL ők ülnek, ők gyakorolják a hatalmat. Úgyhogy ha nem rúgja ki őket a következő brancs, ha nem kap elég hatalmat ahhoz, hogy a sarkalatos törvénnyé lett törvényeket is megváltoztassa, akkor jön még négy év szívás. Még négy év egyhelyben toporgás, mint a szarógalamb, mialatt még mindig Viktor mondja meg, mi hogy legyen.

EZT kell még felfogni.
Ja és nem Vonának és nem az LMP-nek adni a kétharmadot, és természetesen nem Viktornak. Én szívem szerint egy Bajnai-Oszkó-Bokros kombóban annyira tudnék bízni, esetleg egy Haza és Haladás párttá változtatásával.

Vajon álom kategória ez?
@Fabius: A komolyan csinálás azt jelenti, hogy fogom a velem szimpatizáló közgazdászokat és összeállítok egy komoly anyagot.
Mert az a 95 oldal - ne is haragudj - parasztvakításnak jó, hogy mi lám, alternatívák vagyunk, komolyan vesszük magunkat. De aki komolyan veszi magát, és azért kritizál mást, mert adóemeléssel akar elérni növekedést, aztán ő se áll elő olyan megoldással ami nem adóemeléssel operál.
De a fidesz is jól elélt 4-6 évig so called árnyékkormánnyal és mi bármikor bárhol készen állunk bevetésre. Miért ne tanulhatnának tőlük, hiszen mielőtt párt lettek volna, dörgölöztek a fidesz holdudvarhoz eleget, nem igaz?
@Penivaldes: Egyet értek. A fidesz mindenáron a húsosfazékban akar maradni, a jobbik meg szopna, nyalna gombot varrna egy bársonyszékért.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): Totál. Bajai és Oszkó dolgozna együtt, de Bokros nem biztos hogy akarna velük.:D
@Penivaldes:
Peni, drága. Ami elv mentén politizél a fidesz, azt nem fogja feladni. Naív vagy?
Jó estét amúgy!
@sárkányfő: Látom, megint rádjött a mániákus hazugozási őrjöngés, holott ugye nem hazudtam semmit. Ennyit értek, hazugozni tudtok. :)
@Penivaldes: Inkább ők főjjenek meg, mint minket főzzenek.:D
@sárkányfő: Nem, én csak téged szoktalak lealázni. :) Meg még egy két hozzád hasonló sötétbalt.
@Knósszosz: kedves Knósz, én azt tartom, hogy a fidesz mint politikai szövetség a fazék szélén van még, de ha felad mindent akkor belepottyan.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Vona mint külügyér? Vigyázó szemeinket a környező országokra kell szemeznünk ez esetben, és a légó-pincéket komfortosabbá varázsolni.
Ne is említs ilyen verziót, hogy jobbik bársonyos szék, legyen inkább elektronyos, jó?
@Fabius: A FIDESZ-el legalább megvan a közös nevező (keresztény, nacionalista), az MSZP-vel max a FIDESZ utálat közös, de ez ugyan úgy jellemző fordítva is.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Látom nem bírod elfogadni, hogy baloldalinak tartom a FIDESZ-t. Eddig semmi olyat nem mondtál ami miatt meggondolnám magam. Az érvelés meg fordítva is igaz. Amúgy engem nem zavar, hogy te jobboldalinak tartod, csak ne akard rám erőltetni, amit állandóan csinálsz.

Másfelől még 1X tudtál semmilyen bizonyítékot sem hozni arra nézve, hogy zsidózok. Illene végre alátámasztani ezt a vádat. Az egy kicsit kevés, hogy te elképzeled.
@Knósszosz: vigyázó szemünket keletre vessük-szólna az ukáz.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

95 kidolgozott oldal pont kilencvenöttel több a nulla kidolgozott oldalnál. Sok helyen a ködöt harapják, de ezt ne azok állapítsák meg róluk, akik még a szájukat se nyitották ki a ködharapáshoz. Osztályoznám én a szocik 95 oldalas alternatív költségvetését ha lett volna, de nem volt.

Mellesleg az azért röhejes hivatkozás, hogy azért kritizáljuk az egyiket, mert komolyan véve magát végre megpróbálkozott valamivel, amíg a szimpatizáltunk meg sem próbált semmi hasonlót. Biankó csekket kunyerált már a Fidesz is, nem igaz?

Hoci a szocik "magát komolyan vevő" A.K.-ját, és majd véleményezzük azt is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Miért ne? Bokros dolgozott már az MSZP-vel is, én szívem szerint ennek a triónak teljhatalmat adnék.

Mindjárt más ország lennénk.

És itt a poén: ezek hárman már bizonyítottak.
Ha meg ők már nem lehetnek, akkor ofkórz az MSZP a következő választásom a sokszor emlegetett 3 pont miatt:
- elkötelezett demokraták (azaz visszaépítenék a fékeket és ellensúlyokat)
- nem járatják le az országot és nem szigetelik el külpolitikailag
- ha meg elb.sszák, akkor KÉPESEK a legvégső esetben BEISMERNI, hogy elcsesztük és hívnak valakit, aki segít (Bokros, Bajnai).

Nekem A JELENLEGI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ennyi elég, hogy rájuk szavazzak.

Ha csak a magam érdekét nézném, tuti, hogy Viktorra húznám az X-et. De valamiért jobban érdekel az ország és benne VALAMENNYIÜNK sorsa.

(TERMÉSZETESEN az a bibi, hogy BÁRKI jön, annak kétharmaddal kell jönni... és még akkor is itt van egy káderjani.)
@Penivaldes:
Jó, de mi bugyborékol az fazékban, ez lenne a kérdés? Szerintem ha a politika mocskára gondoltál, az nem jó hasonlat. Abban már most rotyognak. Mit most, mióta léteznek. Ja, nem. Alakulásuk után tégy rá mondjuk egy tucat hónapot.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró):

Egy feles többség is elég jogtechnikai eszközt tartalmaz a viktorizmus feltöréséhez. Ami ráadásul sokkal kevésbé kínosan indokolható és védhető bárhol, mint a visszaható jogalkotás és alkotmánybíróság jogkörkurtítás.
@Knósszosz: én a Fazékról beszélek..abban van minden rémség és szenvedés.
@Penivaldes: Arrafelé nem nagyon preferálják már Törp papát. Tekinthgethet Ő arra, de maximum egy jól átulatott rizspálinkás iccaka fog megmaradni az emlékezetében. Kína nagyjából szarik rá. Azt lehet levonni a történésekből.
@Fabius: Egy mi is tudunk adót emelni, csak azt hisszük senki se nézi meg alaposabban, de azt tudjuk mondani hogy nekünk van, nektek meg még ez sincs.
A komolyan csinálás azt jelenti, hogy nem ugyanazt csináljuk 95 oldalon keresztül, amiért a másikat állandóan kritizáljuk.
A komolyan csinálás azt jelenti, hogy van valami elképzelésünk az adóemelést mivel lehet kiváltani. És annak alapján cselekszünk.
Persze ők legalábbis eljutottak odáig, hogy van AK. De vajon ha más adókat emelünk, attól a választópolgárnak hasra kell esnie?
Ne érts félre, azt mondani, hogy majd nekünk is lesz, aztán nem lesz, azt a pártot komolyan venni nem lehet.
@Fabius: Remélem én is ezt, de nem lehet elkerülni, ha hatalmon akar maradni a Fidesz.
A Jobbiknak meg kell majd a lé..ezért elkurvul, ha akarja, ha nem!
@Fabius:

Hogyan lehetne elküldeni a picsába a kádereket? Mindegyik kétharmaddal van berakva a helyére.

SZERINTED hány jogtechnikai eszközük maradhatna 2014-re?

Egyébként... sorolnál nekem néhány ilyen eszközt, például hogy alakíthatnák át az adójogszabályokat? Amik - ha jól tudom - kétharmados törvény.

Szóval csak 2-3 ilyet légyszi...
@Knósszosz: és a turáni testvériség az neked semmi?! nemzetvesztőáruló vagxy!
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): Érdekes eszmefuttatás lenne, ha megvizsgálnánk azt a lehetőséget, ha a fidesz és az mszp ugyanannyi százalékban nyer és mindkettőnek van koaliciós partnere (mszp-lmp, fidesz-jobbik). Ebben az esetben, vajon áder, kinek adná a kormányalakítás lehetőségét?
@Penivaldes:

Ez a koala azért kevésbé valószínű a baloldalinál, mert mindketten csak veszthetnek rajta:

1: a Jobbik abban a pillanatban az elmiépesedés szalámizással kikövezett útjára lép, ráadásul 4 évig hallgatni fogják: széthúzott farpofákkal kúratják magukat a Fidesszel, pénzért.

2: a Fideszre azonnal ráugrik a hazai és nemzetközi közvélemény a NÁCIK!!!! ordítással.

Szóval nem ilyen egyszerű ez.
@Fabius: persze, de minden tud finomodni. a jobbik is tud finommá válni, smirglis embereket háttérbe szoritják, elől maradnak a békésebbek, és akkor nincs mire nácizni.
ezzel egyűtt persze hogy kevésbé valószinű, a Nagy Baloldali Összeborulásnál, de ebben az országban minden megtörténhet.
@Fabius:

Pedig én is Fidesz-Jobbik koalát jósolok. 2010 előtt sok önkoriban volt már helyi koala, csak aztán a fidesz mindent vitt.

Legyünk őszinték: természetes szövetségesek.

Ha 2014-ben az lesz a helyzet, hogy külön-külön mennek ellenzékbe, de együtt övék a hatalom, akkor ennél nagyobb érdek nem lesz, ami ezt felülírhatná.

A Fidesz amúgy fokról-fokra jobbikosodik el, lenyúlja a témáikat, stílusukat mert annyira félnek, hogy elszipkázzák a szavazóikat. (erre válaszul meg a jobbik meg kétségbeesetten hátrál a széljobb felé - eu-zászlóégetés, stb, - ahová már biztosan nem követheti a fidesz, hogy megőrizze egyediségét). szóval, a fidesz már közeledik is a jobbikhoz. de ez már csak hab a tortán, ahogy 1998-ben a korábban kizárt Torgyánnal is bevállalta Orbán, úgy bevállalja majd Vonával is, nem gond. Tudod, a haza érdekére fognak majd hivatkozni, meg hogy ne jöjjön vissza gyurcsány, a komcsik, stb. A saját szavazóiaknak már ez is bőven elég lesz.

a jobbiknak tényleg nagyobb a rizikója, pláne hogy eddig minden jobbos pártot ledarált orbán, szóval nagy a rizikó. de a hatalmi érdek ott is felülír mindent. a politikusoknak a hatalom kell, mint a levegő.
jobbikos szemszögből ez úgy néz ki, hogy minden hangzatos kamu ellenére nem lett az ország 2/3-a jobbikos, nem is lesz, pedig a fidesz egy csomó szavazót vesztett már, szóval óriási tartalékaik lennének elvben, de még ez sem működik. láthatóan van egy plafonjuk, amit nem tudnak áttörni, azaz vagy a fidesszel koaláznak, vagy soha senkivel, és soha nem jutnak a fazék közelébe. a többi párt ugyanis nyilván soha nem állna össze a "nácikkal" - megjegyzem igazuk van.
röviden: vagy fidesszel, vagy sehogy. ez amúgy minden kispárt sorsa, vagy egy naggyal összeállnak, vagy örök ellenzékiség. a jobbiknak csak a fidesz az opció.

szóval ennyi, a fidesz-jobbik koala csak idő, és politikai helyzet kérdése.
@Blogger Géza:
pontosan ezt vártam, te is megfutamodsz az érdemi válasz elől, akár csak a gazdád :)

ja, és nincs válság, nem tudod, a matolcsy megmondta :D
@Fabius: A hatalom megtartása fontosabb, meg az odakerülés, gondolom!
@Fabius: A jobbik egyik fele máris miépesedik, mert kell nekik az a réteg akiknek herótjuk van a csendőrségtől és a gárdától. Azoknak szépen kell muzsikálni, de kell a zagyva féle karikás csattogtatás is. Van a jobboldalnak az a nacionalista része, aki egyre elégedetlenebb a fidesszel, de imádja a habos kakaós-kuglófos kabos féle vasárnapi mi vagyunk a polgárok romantikát. Ezeket akarja a jobbik, és velük már olyan tényezők lehetnének, amit kormányalakításnál a fidesz nem kerülhet meg. A nemzetközi közvélemény pedig amíg rövidpórázon tartják a jobbikot, mondjuk egy csali tárcával, nem fogja izgatni őket. Hiszen máshol is vannak kormányon szélsőségesek, a nemzetközi közvélemény nem fog kiakadni, ha pórázon tartják őket.
Aztán majd sitty-sutty felszalámizzák őket, ahogy az mdf-et és a miépet.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Van esélye a jobfidesz összeborulásnak, a kulcsszó a lé, Alexandr Alexandrovics Panangin.
Ha hagyjuk, persze.
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver:
Had segítsek. Van a hozzászólásaim alatt egy olyan gomb, hogy 'tahótlanítok'. Használd bátran.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Választ mikor kapok a rágalmakra? :D
@Fabius: Ellenben, ha megpróbálnak összeállni azokkal akik az ősellenségük akkor meg a szavazóik hagyják ott őket egy perc alatt. A szavazóik inkább hajlanak egy FIDESZ koalícióra, mert azok legalább 'magyarok'.
@sárkányfő: Ha esetleg felteszel egy érdemi kérdést, talán meggondolom, hogy adjak-e érdemi választ. De ahogy Orbán Viktornak, nekem sem kötelességem a világ minden kérdésével foglalkozni, ami épp eszébe jut egy túlbuzgó kíváncsiskodónak.
@Penivaldes:
Jó, tartózkodom az ilyesmitől.
De forr a zagyam, mert ugyan minek politikát vinni mindenbe? Tegnap három tahó eltévedt és véletlenül az Orczy-parkba ette őket a fene. Három turulfényező ökör, mögöttem verte a nyálát a M.A.F.V. közben, ami mellesleg baszott nagyot szólt koncerten, a klip kismiska. Namost, egy köztudottan nem politizáló zenekart, mi a F.-ért kell ily módon inzultálni? A szöveg persze kritikus, de nem nevesít. Persze aki tud a sorok között olvasni, annak csak lejön valami. De ez akkor is vicc. Mint elsimon a kulturhális tárcza élén.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró):

Alaptörvény B cikk (3)

"A közhatalom forrása a nép."

Vagyis egy jól megfogalmazott kérdésekkel kiírt népszavazással konkrét kérdések egyesével eldönthetőek. Az adótörvények közül csak az egykulcsos kétharmados, de az Unió miatt lehet az sem sokáig már.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Azt hiszed, hogyha egy kérdést ismételgetsz amire válaszoltam, akkor más választ kapsz?
Zsidóztál, Fabius kivágott. Történet vége. Kenheted, magyarázhatod, de felesleges.
Szánalmas vagy, te nem zsidózol, védekezel.
Te nem trianonozol, csak arról beszélsz egy fél napon át, hogy a határainkat bővítsük.
Te nem vagy szélsőjobbos, mégis egy enyhe kritikára takarodj innen ha nem tetszik itt-tel reagálsz.
Te nem vagy szélsőjobbos, mégis a magyar-ujgur-palesztin- minden párt a jobbikot kivéve utódpárt.
Mint kifejtettem, nincs gond azzal, ha próbálkozol, hátha találsz balekot aki elhiszi rólad, hogy te liberális vagy, de legalább magadnak ne hazudj. Az borzalmasan nagy hiba.
@Knósszosz: hülyék nélkül unatkoznánk.
fogd fel így az ökrök jelenlétét.
@Fabius: Adókról nem lehet népszavazást, népi kezdeményezést indítani. Azaz ami a költségvetést érinti.
A strasbourgi bíróság ítélete alapján, módosítaniuk kellene a btk -t és kártérítést fizetni, amit megtagadtak.
Szóval, a kérdés:
milyen jogtechnikai eszköz van egy feles kormány kezében?:P
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Te nem vagy szélsőjobbos, mégis a magyar-ujgur-palesztin- minden párt a jobbikot kivéve utódpárt körében körözöl egyfolytában.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Fabius nem azért vágott ki mert zsidóztam. :)

Amúgy itt lenne az ideje végre bizonyítanod ezt a rágalmat. Egy link nagyon sokat segítene rajtad.

Tegnap meg már megmondtam neked, hogy az amit javasoltam nem változtatja a magyar határokat. Látom nagyon nehéz a felfogásod.

Az meg kóros problémára utal, ha szerinted csak 3 párt van a magyar közéletben. Viszont szerintem létezik/léteztek olyan párt(ok), hogy LMP, SZDSZ, JESZ(MDF), MIÉP, FKGP, KDMP (ha elfogadjuk létezőnek) stb.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Érdekel a horvát, az ír, az indián, a tibeti, a német kisebbség is. Csak annyit jelentettem ki, hogy a magyar érdekel a legjobban.
@Blogger Géza: "nekem sem kötelességem a világ minden kérdésével foglalkozni, ami épp eszébe jut egy túlbuzgó kíváncsiskodónak."

Aha, aha! Egy túlbuzgó kíváncsiskodó azt mondta Blogger Gézának (aki pont olyan, mint Orbán Viktor), hogy neki is kötelessége a világ minden kérdésével foglalkozni.

Szegény Géza, ezer gondja között kérdésekkel zaklatják.
@Blogger Géza:
seggnyaló fideszdroid, én magasról leszarom a te véleményed, amiről úgyis tudom pontosan hogy micsoda, hiszen mindig 100%-ban egybevág a fideszes agitproppal. most se szóltam hozzád, eredetileg te reagáltál az én kommentemre, nekem eszembe se jutott volna megkérdezni a te seggnyaló véleményed. ha annyira akarod, hát a sok baromságod és csúsztatásod közül válasszunk egyet: igazold a kreténséged csúcsát, hogy a márciusi enyhe idő miatt lett recesszió, de valalmi komoly módon... ezen kurva jót röhögök, szívesen elnézném ahogy a folytatod az agymenésed ebben a témában :D
@Fabius:
Bocs a szekáért, de volna itt valami:
a kétharmad birtokában lehetséges reszelni a népszavazás intézményét is?
Majd egyéni képviselői indítványként holnap be lesz terjesztve, hogy a népszavazás kiírásához, egymillió ötszázezer aláírás szükségeltetik, amit aztán kedden meg is szavaznak.
Lehet, én vagyok túl pesszimista, de annyi mindent láttunk már foci fronton.
Fingom sincs a jogról, csak itt élek, azért.
Egészen elképesztő, az amnéziás idiotizmus határát súrolja, hogyha valaki az MSZP-t még emberszámba veszi hazaárulásai, bűnei miatt. (a Fidesz sem különb, mindkettőt szemétdombra kell küldeni)
@Penivaldes: Én nem unatkoznék nélkülük. Annyi minden van, amivel elfoglalhatja magát az ember, hogy csuda.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Mikor mondtam én hogy csak három van tündérkém?
Azt hiszem keversz valakivel. Persze az a tény, hogy ma legalább négy párttal kapcsolatos véleményemért bíráltál, látom nem nagyon zavar.
A tények sosem zavarnak, ha valamit a fejedbe veszel, nem igaz? Sose bánd, látom, így is lehet élni.
@sárkányfő: Ne hazudj. Nem azt mondtam, hogy amiatt lett recesszió, hanem hogy az enyhe március is hozzájárult a rossz első negyedévi GDP adathoz. Ez látszik az energiaszektor első negyedévi erős visszaesésében.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Meg az ujgur meg a palesztin. Tudom, tegnap kifejtetted részletesen. Sőt, hozzátetted a többiekre teszel, hiszen magyar vagy.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Mivel azt írtad, hogy minden pártot MSZMP utódnak tartok ami nem Jobbik, így egyszerű matematikával jött össze a 3-om.

A FIDESZ, MSZP utódpárt (az 2) és a Jobbik (ami 1), tehát 2+1=3.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Mikor mondtam olyat, hogy más kisebbségekre teszek?

Amúgy a linket mikor kapom meg?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
"Ennek a fehér kockának mi értelme? Statisztikailag ugyan olyan mintha érvénytelent adtam volna le."

Az az értelme, hogy az üresen hagyott négyzetek bármelyikébe x-et lehet tenni. Amelyikbe egy-két szavazatszámláló akarja, pont abba. Ki is lehet osztani közöttük pár százat, hogy töltsék ki az üresen hagyott négyzeteket, mert mégis jobban néz ki, ha nem olyan sok az üresen tátongó és gondosan leadott szavazólap. X-elhetnek kedvükre, ha az esélyt megadják hozzá az üres szavazólapot leadó választók.
Nem szenzációs ötlet az üresen hagyott négyzet?
@Fabius: Ugy nez ki ma rossz passzban lehetsz, mert nekem is nekem ugrottal pedig szerintem elegge egyertelmuen irtam dolgokat. Masreszt ugy nez ki, hogy minthogy nem vagyok nagy LMP szimpatizans engem maris MSZP-snek konyveltel el. Nem zavar. Oszinten.
De hogy tisztuljon a kep csak nehany dolog. Eleddig egyetlen egy alkalommal szavaztam szoci jeloltre 2002-ben, akkor o az elso korben mandatumot szerzett, az MSZP-re listan SOHA.
Ugyanakkor most is vallalom, hogy ha 2010-ben szavaztam VOLNA akkor meg inkabb MSZP, mint LMP. Ugyanigy egy most vasarnapi valasztason ha a szavazatom dontene arrol, hogy egyszeru MSZP kormany legyen vagy LMP-vel koalicio, akkor az MSZP-re szavaznek. Egyik esetben sem szimpatia kerdes, hanem jeghideg logikai dontes eredmenyekeppen. Es az, hogy korabbi vitainkbol is csak az jott le neked, hogy en MSZP-s vagyok, hat legyen, vallalom. Ekkora sertest meg tulelek, kaptam mar sokkal fajobbakat is kozeli ismerosoktol, haveroktol...

Nem ertem miert olyan nagy show az a feher kocka, ha mint irtad, eddig is lehetett faszt rajzolni a szavazo cedulara? Ha valaki azt akar, a feher kocka mellett is megteheti. Raadasul a korabbi szisztemaban az ervenytelen szavazatok is adtak kepet arrol hogy az urnahoz jarulok mekkora hanyada volt elegedetlen a felhozatallal. Nem is beszelve a 2002-es (72%) es a 2006-os (73%) aranyokhoz kepest jelentosen alacsonyabb 2010-es reszveteli aranyt(64%).

Senki nem akar semmi feher kockat belemagyarazni a sztoriba, eppen azert mert szerintem ez csak szimbolikus dolog, epp Tota is irja Ukrajna eseteben.

"Másrészt meg igenis szükség lenne olyan alternatívákra, minek szerves része az alternatív költségvetés. "

Na pont errol beszelek! Valoszinuleg az, hogy MSZP-snek elkonyveltel akadalyoz abban, hogy helyesen ertelmezd HSZ-aimat. Idezet tolem fentrol:

"kishazankban jelenleg az ellenzeki partoknak inkabb egy normalis, es lehetoleg koherens kormanyprogramot kellene osszeallitania ahelyett, hogy ertelmetlen potcselekvessel mulatjak az idot."

Ezt tovabbra is tartom. mutass egy partot, amelyiknek van egy NORMALIS, tarsadalmi vitara kesz valasztasi programja! NEM TUDSZ. Meg az LMP-nek sincs ilyenje. Holott mar csak bo ev van a kampanyig. Ha pedig a Fidesz penzkerdest csinal belole, akkor akar mar ev eleje tajekan elkezdhet egy hosszuhajrat az allami (megemelt koltsegvetesi juttatasok) illetve kitalicskazott penzekbol.

Tetszik vagy sem, mind az LMP mind pedig az MSZP altalad belinkelt alternativ koltsegvetese (AK) annyire erdektelen volt, annyira nem erte el az emberek ingerkuszobet, hogy egy mostani kutatas soran kevesen emlekeznenek ra, hogy ilyenek egyaltalan voltak. Azt gondolod, hogy majd ha a Fidesz elkezdi az oltast ezerrel jovore, akkor a 3 ellenzeki partnak, amelynek egy ertekelheto AK osszedobasara se volt megfelelo szakember gardaja (ideje), majd a folyamatos tuzijatek kozben lesz kepes kidolgozni egy elfogadhato valasztasi-/kormanyprogramot?!
Hahooo!!!
Ebreszto!!!
Eppen ezert tepem a szamat! Most meg viszonylagos nyugi van. Van lehetoseg az ilyesmire figyelni, a kulonbozo teruletek feleloseit osszehangolva egy ilyen programot kidolgozni. Eppen azt irom, hogy KESOBB KEVESEBB lehetosege lesz a partoknak erre. Vagyis EN IS a programok hianyat hangsulyozozm, csak eppen szerintem a helyzetre mas valaszt kell adni, mint egy-egy AK.

"Akik megelégszenek a leváltjuk Orbánt oszt'jónapot mantrával konkrétumok nélkül azok most is ott szerepelnek a közvéleménykutatási adatok pártszimpátiáról nyilatkozói között. De a legnagyobb halmazban lévők nem véletlenül szarnak mindenkire."

Akkor most tovabb szomoritalak, merthogy a jovoben meginkabb ott lesznek.

Igazan ertekelem, mert en is igy volnek ezzel vegtere is, marmint hogy konkretumokat varsz el a partoktol. Am en szembenezek a valosaggal is, amit az elmult 20 ev fenyesen mutat, hogy a szavazok jelentos hanyada viszont NEM igenyel ilyesmit, amit ki is hasznalt az osszes part, legjobb peldakent a Fidesz 2/3-a program NELKUL.

Szamos tenyezo befolyasolja az emberek szavazasi hajlandosagat, es preferenciait.

Az egyik ilyen, es en ezzel magyarazom az MSZP utobbi idokben mert emelkedeset, hogy nagyon sokan belecsomoroltek abba, hogy valaki igert nekik minden szepet-jot. Az LMP egy nyeretlen keteves, meg nem igen bizonyitott semmit. Ugyanakkor az MSZP mar igen (meg is van ennek okakent IS a 2/3). Ugyanakkor egyre kevesebben nyilatkoznak eliteloen a Bokros-csomagrol, vagy eppen Gurcsany probalkozasairol, majd vegul Bajnai 1 everol. De ezzel egyutt a lakossagnak jelentos hanyada mar szavazott valaha MSZP-re, vagy jeloltre. Es bar faramuci helyzet, hogy eppen az MSZP nem vallalja fel az elmultnyolcevet, mig a Gyurcsany-part miazhogynagyonis, megis az MSZP profital az egyre erosodo ennelmeggyurcsanyisjobbvolt hangulatbol.

Hasonlo erdekes vonatkoztatasi alap Orban Viktor maga. Mig 2002-ben meg Viktor tureshataron belul verte meg a pipogya es beszedkeptelen Medgyessyt, az megsem volt eleg neki a valasztasi gyozelemhez. Am amikor 2006-ban Gyurcsany alaposan elverte Viktort, akkor az eppen jol jott a kormanyon maradasahoz.

Korabban (itt is leirtam) 10- max 15%-ot adtam a 3 partra egyutt, hogy annyi novekedes meg talan bennuk van a valasztasokig. Nos azota mar majd felet be is huztak, es az emelkedo tendencia mind az MSZP-nel, mind az LMP-nel meg csak most latszik beindulni, mikozben a Fidesz is csurog le meg nehany szazalekot.

Most pedig leirok egy forgatokonyvet, hogy szerintem hogyan is cseszi el EPPEN MOST az LMP a legjobb eselyet. Ha tevedek a kesobbiekben barmikor a fejemhez vaghatja barki.

Alaphelyzet: adott a 3 ellenzeki part, emelkedoben levo MSZP, LMP, valamint csokkeno Fidesz. Minden kutatonal mar most a trio egyutt tobb tamogatoval bir, mint a kormanypart.
Az MSZP maris beleallt a frontrunner pozaba, ugyanis ha van partnak eselye egyedul legyozni a Fideszt, akkor az eppen az MSZP (jelenleg ez meg elegge minimalis inkabb elvi jelentosegu). A DK leginkabb Gyurcsany megitelesetol fugg, de azert probalkoznak ezzel-azzal. Az LMP-nel meg egyelore megy az almodozas, meg az egyedul kuzdes.
Nem tudom, vajon ez hiteles LMP-s poszt-e, de ugy tunik: www.facebook.com/lehetmas/posts/10151144781942013?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201206

Majd' 18000-en mar lajkoltak, tehat valami lehet benne: "Ezekre a törvényekre várnunk kell legkorábban 2014-ig, viszont akkor az LMP többségü parlament elfogja fogadni őket!"

Hogy mi van?!?!?!

A scenario:
A DK most adott egy impaszt az LMP fele. Nekik bizony erre be kellett volna menni, es akkor Cato utan szabadon, akar minden tv-s megjelenesuket kezdhettek volna azzal, hogy semmiben nem ertenek egyet a masik ket parttal, am az orszag szamara letkerdes, hogy a Fideszt levaltsuk, majd pedig egyszuszra bele is kezdhettek volna sajat programjuk targyalasaba. Bizonyitva ezzel, hogy valoban milyen kulonbsegek vannak kozottuk.
Most, hogy az LMP ostoba modon kihagyta a nagy lehetoseget, az MSZP meg fogja buntetni. Az MSZP (es talan a DK is) majd hosszu honapokon at fog konzultalni az egvilagon mindenrol, csak hogy a tv-kben eloadhassak, hogy ok bezzeg egyeztetnenek meg az LMP-vel, egy viszonylag kis parttal is (4. legnepszerubb part 10% korul), de azok meg az orszag erdekeben sem hajlandoak erre. Szepen fokozatosan fogja az MSZP rasutni az LMP-re az SZDSZ-belyeget. A szavazok mindig azt fogjak kapni (mert egyszerubb ezt kommunikalni, mint szakpolitikaval foglalkozni), hogy ok (MSZP) a legeselyesebb levaltani a Fideszt, es ok meg egyezkedesre is hajlamosak, csak nincs ra fogadokeszseg.
Az LMP az egesz egyeztetesi folyamatot siman elvihette volna szakpolitikai iranyba szinvallasra kesztetve ezzel a szocikat, es mutatva sajat elkepzeleseit. Hogy nem ezt tette, a szocik akar meg azt is kommunikalhatjak kesobb, az eppen a kiforrott LMP-s tervek es iranyvonal hianya miatt tortent (bagoly mondja verebnek...)
Ez megy majd akar egy evig is, mikozben az MSZP-nek nagyobb novekedest josolok, mint az LMP-nek. Majd elerkezik az ido legkesobb 1 ev mulva, amikor az LMP mar nem bujhat ki a valaszadas elol: lesz egyuttmukodes vagy sem?
- Ha nem akkor a jelenlegi 15 fos frakcio megtartasahoz a partnak meg erosodnie kell a hatra levo 2 evben. Ha ezaltal marad a Fidesz kormanyon, a szocik 4 even at bunbakkent fogjak az LMP-t hibaztatni emiatt. Sok jot egy ilyen 4 ev utan nem josolok az LMP-nek '18-ban.
- Ha igen, akkor megkapjak, hogy mar 1 eve is megtehettek volna, es akkor a valasztasnak minden part letisztazott sajat programmal, valamint a valasztasi szovetseg egy kiforrott, elfogadott kormanyzati tervvel indulhatna neki. Az MSZP tovabbra is marad a korabbi taktikanal. Az LMP-nek valoszinuleg tobbet kell majd engednie, mint ha most kiteritik a kartyaikat es szakpolitikai temakkal telne a kovetkezo ev.
Ha ezek utan marad a Fidesz, akkor a szocik fognak olyan korzeteket lelni, ahol (szerintuk, es lehet hogy a valosagban is) LMP-s szavazok nem voltak hajlandoak MSZP-s, vagy eppen DK-s jeloltre szavazni-> bunbak 4 evre.
Kormanyzati pozicio eseten turheto teljesitmenynel altalaban a nagyobb part profital, leszereplesnel a kisebb part viszi el a balhet inkabb. Mindkettore jo pelda az SZDSZ.

Amit leirtam azt az olvasott es latott infok alapjan tippelem. Nem vagyok egyetlen partnak sem tagja, sem elkotelezett szimpatizansa. Csupan egy simple observer. Az MSZP-t viszonylag konnyu modellezni, az LMP eseteben pedig az elSZDSZesedest latom Demszky zsakutcas, egyenlo tavolsag tarto politikajaval ami azert 2002-ben megiscsak koalicios kormanyt eredmenyezett.

"De a legnagyobb halmazban lévők nem véletlenül szarnak mindenkire."

Logikadat tovabb vive: nem lehet veletlen, hogy tobben szarnak az LMP-re, mint az MSZP-re. Mikozben 2 ev parlamenti let, akciozas, miegyeb adatott az LMP-nek a valtozni keptelen, es egyaltalan nem hajlando, betokosodott MSZP-vel szemben. Kozben pedig a szocik jobban novelik valasztoik szamat, mint a zoldek. En epp azt mondom, hogy ezzel kene szembeneznie a tagoknak, es szimpatizansaiknak, de TI erre nem vagytok hajlandoak. Epp azt szoktam irni, hogy az adott, az LMP szamara kozel sem rozsas helyzetbol, velemenyem szerint hogyan hozhatnak ki a legtobbet.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: No és az LMP-ről hallottál már? Az is párt, ráadásul parlamenti. Az már 4. Mondjuk újvladysul lehet, hogy a 4 kisebb mint a 3, de a világ 99,99999999%-ának több. A maradék meg discalculiaban szenved.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Totál. Bajai és Oszkó dolgozna együtt, de Bokros nem biztos hogy akarna velük.:D"

Szerintem Bokros boldogan menne bele egy ilyen felallasba, hogy ne csak a csomagjaval maradjon meg a kozbeszedben...
@trabant: Az érvénytelen nem azt jelenti, hogy üresen adom le.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Azt ahol zsidóztam.

Amúgy a többi nép leszarására tett vádad megtudtam honnan ered.

"Azért meg nem fogok elnézést kérni, hogy a saját országom, népem sorsa érdekel elsősorban.
Amúgy magyarok után az ujgurok érdekelnek a legjobban, azok rokonainknak tartanak minket. :) "

Volt pofám ilyet leírni. Már nem lep meg, hogy ezt úgy értelmezte, miszerint én leszarom a többi népet.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem én mondtam, hogy minden pártot MSZMP utódnak tartok. Viszont köszi, hogy megcáfoltad saját magad. Látod nem minden pártot tartok a Jobbikon kívül MSZMP utódpártnak. Szép öngól volt. :D
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): "Hogyan lehetne elküldeni a picsába a kádereket? Mindegyik kétharmaddal van berakva a helyére."

Pont, ahogy a Fidesz csinalta. Kirugni oket, menjenek pereskedni. Evek mulva akar a brusszeli birosag majd igazat ad nekik, de akkor mar mindegy lesz...
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Tőlem kééééred? Borsócska, olyan gyakran nem vág ki téged Fabius, hogy ne emlékezz. Ráadásul megbocsáss, de neki jobban hiszek miért tett büntibe, mint neked.
De vitatkozhatunk ezen, persze. Addig sem derül ki, hogy ha nem a kedvenc témáidról beszélhetsz, nincs véleményed.
Hízelgő, hogy az önképed ennyire függ az én véleményemtől, de mi lenne, ha megkérdeznél valakit, mit gondolj a posztról, aztán ideírnád a felét, amit meg tudsz jegyezni?
Mert engem nem érdekel hogy sérül a kis lelked, mert egy idegen véleménye nem tetszik neked. Ha kiváncsi vagy hol zsidóztál (mit mond el rólad, hogy már nem is emlékszel rá, milyen bevett dolog ez, hogy már nem is veszed észre?!) keresd meg. Mert engem nem izgat annyira hogy megkeressem. Ezért volt egyszerűbb Fabiust megkérdezni, mint megkeresni.
Tényleg hízelgő, hogy ennyire adsz a véleményemre, de mi lenne ha nem offolnál többet, hanem egy mondatnál többet áldoznál a napi posztra?!
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Drágám, te kezdtél számolásba. Én csak leírtam, hogy te minden pártot utódpártnak tartasz. Ez is tény, de ne zavarjon kedvesem, eddig se zavart.
Szórakoztató vagy, komolyan. Mint egy autista kistesó.
"Megjelentek az első részleges eredmények a görög választásokról: a szavazatok 23 százalékos feldolgozottsága mellett egyelőre 30,87 százalékos eredménnyel vezet az Új Demokrácia. A Sziriza több mint öt százalékkal lemaradva, 25,67 százalékot begyűjtve áll a második helyen.

Ez azt jelenti, hogy egyelőre a hitelcsomag feltételeit elfogadó Új Demokrácia - Paszok koalíció tűnik valószínűbbnek. A Paszok 13,18, a Független Görögök 7,38, az Arany Hajnal 6,87, a Demokratikus Baloldal 5,95, a Kommunista Párt pedig 4,38 százalékon áll."
@Penivaldes: én inkább a fidesznél aggódok attól, hogy feladják ami még elvük van, és a jobbik kacsóját megfogva mennek tovább.

Szerintem ez gyakorlatilag megtörtént, csak a Jobbik szavazóit kellene még meggyőzni, vagy a választásokig elhitetni velük, hogy nem is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Látom nehéz a felfogásod. Nem azért tiltott ki Fabius mert zsidóztam.

A vádaskodás miatt kértem, hogy igazold. De látom nem akarod. Akkor elfogadom, hogy minden alap nélkül vádaskodsz, rendben.

"Én csak leírtam, hogy te minden pártot utódpártnak tartasz. Ez is tény, de ne zavarjon kedvesem, eddig se zavart."

Még az egyszerű matematika is kicsúfolt, kellemetlen.

Az amúgy hogy illik bele a mesevilágodba, hogy az LMP-t nem tartom utódpártnak? Vagy az is szélsőjobb? :O
@simple observer 1.0: Hát igen. Pedig becsülöm azért, amiért meg merte tenni amit tett. Ez is mutatja milyen rombolást tud véghezvinni a fidesz. Hiszen még most 2010-ben is lehetett az embereknek bokros csomagozni.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Figyelj, engem nem érdekel a matematikád. El kezdesz számolni, kiderül, hogy te hiszel 3 pártot. Amúgy ha azt írom, hogy a jobbikon kívül, minden pártot utódpártnak tartasz, talán nem ezt jelenti?
Nem érteni kicsi magyar? Én nem érteni kicsi ujgur.
Szóval még mindig rugózol ezen, sajnállak. De csak nem jön az a rohadt vélemény amit ideírhatnál, nem igaz?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Írtam neked pár pártot, de látom megint szelektív vakságban szenvedsz. A fairy tale-ed meg hibás, pech. :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": En is orulnek neki, ha o lenne az elmult 22 ev legszemetebb politikusa. De sajnos nem voltunk olyan szerencsesek... ;(
@Blogger Géza: Ezt az energia-magyarázatot már olvastam bizonyítvány-magyarázáskor.

Hanem: unortodoxok is tudják, hogy az energia ára nő, és fog is. Környezettudatos polgár meg takarékoskodik, ahol tud. Meg a csóró is. Tehát, ha mind tudatos fogyasztók lennénk, akkor sérülne a zállamérdek? (=állami bevétel)

Ezek szerint nincs itt semmi unortodox közgazdaság, ez is növekedésre épít, csak a forrásokat nem találja hozzá.
@Blogger Géza: géza, én magasról leszarom a hülyeségeidet, már meg se kérdem hogy ugyan a tervezett növekedés helyett hány százalékot rontott szerinted a meleg március... erről beszélgesa a dokiddal...

a tények:
a görögöket leszámítva Magyarország volt a legrosszabb az EU-ban. (Nyilván a többi országban hideg március volt, csak nálunk volt enyhe :D). megjegyzem az inflációnk is negatív rekord. orbánmatolcsy elkúrta.
a bankadó megfojtotta a hitelezést, azon keresztül pedig a gazdaságot (egyéb más elkúrások mellett).

amire most készülnek, 350 milliárdos (bankadó+tr.adó) sarcra a bankszektor ellen, az konkrétan gazdasági háború az ország ellen, úgy látszik nekik nem elég a recesszió, nekik még durvább recesszió kell.

közben hazudoznak sikerekről, tündérmesékről, meg a többi. de ezt te is tudod, mesében te is jó vagy...

itt és most kijelentem, hogy nem csak a hülye széles fog ez ellen tiltakozni, hanem több más és szintén jobbos(!) közgazdász is. (azokat te mind le fogod hazaárulózni :D)

na nesze szíjjártó, kaptál egy kis ingert, most nyomasd tovább a propagandát :) de figyelmeztetlek, bármennyire is szertél te lenni a legnagyobb seggnyaló, a smitpalit nem lesz könnyű utolérned...
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Falatka, te azután írtad, hogy kiszámoltad a három pártot, mert szerinted én ennyit ismerek.
De nem baj, mert megint nem a témáról akarsz beszélni, de az sem baj, mert nem baj, ha nem beszélsz olyanról, amiről semmit sem tudsz. Üdítő változatosság.
Vajon meddig kergeted a saját farkad?
@simple observer 1.0: Szemétből túltermelésben vagyunk. És isteni érzékkel válaszjuk a legrohadtabbat.
@saravad: Nem az államérdek sérül, hanem a GDP, amely igen tökéletlen mutatója bárminek is, ezt mindenki tudja, aki valaha kicsit is elmélyedt abban, hogyan is számolják, de jobb híján mégis mindenki ezzel számol. Ha mondjuk GNP-vel számolnánk, egész más dolgok jönnének ki, persze azt jóval nehezebb számolni és az sem tökéletes.
@sárkányfő: Igen, te magasról leszarsz bármit, csak fröcsögni tudsz és szeretsz, ezt jól tudjuk. :)
@Knósszosz:
tudod mi a véleményem? ez itt nyavajgás...van kevesebb, mint 2 évetek, hogy csináljatok valami jót, Fabius-nak igaza van nem valami vagy valaki ellen kell menni, hanem valakik vagy valamiért...de ki vagy ürítve, mint a magyar mindennapi élet, üresek vagytok senkiben sem bíztok még önmagatokban sem és megy a gittrágás

az már bizonyos, hogy 2 év elég egy új szerevezet létrejhozására vagy valami újra ami nem az ami ma... és kontrollálni őket megy ez de nektek választóknak kell csinálni keményen és megalkuvás nélkül

amíg arról csacsogtok, mint a vagina vlady, hogy bal vagy jobb addig a biliben van a kezetek és kavarjátok a tartalmát
@saravad: Mindenki környezettudatos állampolgár lesz lassan.
Nem fogja januárban feltekerni a termosztátot, mert a szhéndijokszid kibocsátás réme erre ösztökéli. Pedig a fogyasztása háromszorosát is szivarzsebből tudná fizetni, de vannak elvek is, a francba!
Nem:)
@Blogger Géza: köszönöm a terelést. Én továbbra is fenntartom, hogy nem képesek rendszereket, ok-okozat-következmény viszonyokat átlátni és ez a valóság minden percében megmutatkozik, függetlenül a tetszés szerint magyarázott számoktól.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Blablablabla.
Bármit mondok ez jön válaszként. Téged nem az érdekel, hogy témáról beszélj, mert akkor kb 2 órája a posztról beszélgetnénk.
Te offolni akarsz. Másról beszélni. Ha már nem lehet se izraelt se trianont, se az ujgurokat előrántani, és már senkit se érdekel a szegény szélsőjobbos vladyst annak tartják ami nyafogásod.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": A vigyazat melyfold! cimu filmben Kernnek van egy jelenete, ahol egy tuti receptet mond el:

Vegyunk 1 (nehany) kilo barackot (azt hiszem ez a gyumolcs)! 1-2 nap mulva nezzunk ra, a mar romlasnak indult darabokat vagjuk ki, es hogy ne pazaroljunk, egyuk inkabb meg. Ekkorra mar elegunk lesz a "csemegebol", ugyhogy hagyjuk is beken. 1-2 nap mulva ismeteljuk meg, majd ujabb 1-2 nap mulva ujra.
Es ezzel a modszerrel mindig ehetunk rohadt barackot! ;)

Mi eppen ezt a modszert kovettuk ahelyett, hogy a rohadt elemeket fokozatosan kirostaltak volna maguk kozul, es fokozatosan tisztult volna a politikai elet...
@Knósszosz: kétszer annyi hálózatból kikapcsolt hely van (gáz+villany), mint 2009-ben. Szóval Matolcsy előre is betervezheti a 2013-as recessziót a szektorban.

Én már visszamondtam a gázt. A villanyt viszont nem szeretném, pedig ződ vagyok.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Á látom megint probléma átvetítést játszol mint a jobboldal utálatodnál. :)

Ha meg azzal akarsz kibújni a válasz alól, hogy "te úgy se tudsz", akkor minimum gyereknek állítod be magad. Nálunk ez 10 éves korunkig volt menő.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
"Mitől lenne a fidesz javaslat komolyabb? Mert az egyikre azt mondod értelmes, mert jobbról jön, az mszp fúj, mszmp utód és egy vicc. Talán másoljam be, mit írtál? Hogy neked ne legyenek bajaid a szövegértésse."

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Lám lám, ki is hozta fel a témát. :)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Lám, lám nem értetted a kérdést, pedig hű, 8 órája tettem fel.
@saravad: Van zöd energia az elműnél. Nem óccsó, de van:D
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Blablablabla. Tudsz mást is ezen kívül?
@simple observer 1.0: Ez nagyon is találó volt.:D
"Aléxisz Ciprasz, a Sziriza vezetője telefonon gratulált a győzelemhez Antonisz Szamarasznak, az Új Demokrácia vezetőjének, miután a felmérések és a részleges eredmények is a jobboldali párt győzelmét vetítik előre.

A Sziriza jelezte, hogy erős ellenzéki szerepre készül, és kizárta annak a lehetőségét, hogy belépne egy koalícióba. Mivel korábban a Paszok egyik képviselője azt mondta, hogy a párt nem lép be olyan koalícióba, amiben nincsen benne a Sziriza, nehéz napok várhatnak az Új Demokráciára, aminek győzelem esetén három napja van koalíciót alkotni."

Egy kis jó hír mára. :D

Már csak a németeknek, portugáloknak kell továbbjutniuk. (:
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: A témát fent találod. Tudod a poszt. Duh, nem te vagy a legélesebb kés a fiókban igaz cicám?
@saravad: No, akkor ki beszél olyat, hogy nincsenek sikerek?
Dögivel vannak:)))
@sárkányfő: Én is linkeltem tegnap, persze Tóta által, aki szintén nem hitte, hogy ezektőlt a büdös életben soha fog linkelni, de... Én őszintén azt is hittem - ha m,ár hitélet virágzik itt - hogy Fabius erre zoomol rá ma.
@rodeo36:
Basszad meg, én is ezt pofázom!
Én azt körmöltem ide, hogy mi a véleménhjük azoknak, akikkel beszélek.
Tök igazad van, seggfejek vagyunk, mert nem szunk a zasztalradekurvakeményen. Mongyad, ha én letépetem a tököm a tekkel mint ecceri dzsungelharcos, mire megyek egymagam? Leszarom, hogy ezt olvassák a pártközponban. Tuti, hogy így van, megazippém feketelistás (majdbeszopolodhaver egyszer), de mongyad meg, ha tépem a szám egyedül mijafaszra jutok? Beeeee meg a kolomp nem? Nem vagyok szabaccságharczos, mer egy fetschke nem van képes kánikulát gyártani, de mongyad ide nekem: ha nincs meléálni valaminek aki azt gondolja hogy: fidesz - kazán! - micsinájjak?
Marad a brühühühühü nem?
Kérdeztem má van-e kukás álás felétek?
Mennék de télleg, ez már itt reménytelen
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Amúgy ezek a becézések mire jók?

A témára meg már reagáltam, ha nem lennél szelektíve vak látnád. :)

A FIDESZ javaslatát támogatom, szerintem egy jó dolog. A választóknak meg semmibe sem kerül befáradni az önkormányzathoz.

Az MSZP javaslata meg demokrácia ellenes meglátásom szerint. Senki sem kötelezhető arra, erre nem lehet kötelezni embereket. Ez MSZMP-s módszer.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Bölcs belátás többet ér, minden más adománynál.:D
Vagy euro beszél, a kutya ugat, a görögök haladnak.:D
@saravad: Vannak ápolónők, orvosok, akik tesznek az öregekkel. Azokkal az egészségügyisekkel találkozol a bűnügyi rovatban. Fekete Angyal, megvan?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Gondolod? Én Pesten élek, de az állandó lakhelyem nyiregyen van. Nekem min 1 nap és tetemes költség, csak hogy éljek alkotmányos jogaimmal.
Vagy azok az idősek, akik koruk és egészségi állapotuk miatt nem tudnak befáradni az önkorihoz.
Vagy azok, akik aznap lesznek nagykorúak, hogy fáradjanak be vasárnap az önkorihoz regisztráltatni?
Vagy azok, akiket a bíróság a választások előtt pár nappal nyilvánít cselekvőképesnek, de még nem engedik ki a kórházból?
Csak így hirtelen pár eset.
@dr. Bubó: A textilre is azt mondjuk, hogy kockás. Te fehér, kék, piros, stb. négyzetes inget hordasz, ha hordasz? :-DDDDDDDDD

Skótnégyzetes tartánt, oszt alatta semmit - ha mázlidra skót lennél? :-DDDDDD
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Azért 23 országban remekül működik. Ahogy az előzetes regisztráció is remekül működik.
Nem azért a húsz fillérért, de nem érdemesebb azon vitázni, hogy mit kellene a győztes pártnak elvégezni, mint azon, hogy ki legyen a győztes párt? Félve kérdem így 2 évvel a választások előtt.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Lehet, hogy ez a pár hét káosz sok embert elgondolkoztatott, hogy tényleg drachmát akarnak -e.
@a szív fészkei: Meg, de remélem tudod, hogy én nem vagyok ollyan?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

A nyugger nem bír elmenni megcsinálni a regisztrációt, de szavazni eltud?

Ott lehessen regisztrálni, ahol szavazni fogsz.

Ha akkor betöltöd a kort akkor tudj regisztrálni.

"Vagy azok, akiket a bíróság a választások előtt pár nappal nyilvánít cselekvőképesnek, de még nem engedik ki a kórházból?"

Jó kérdés, erre is biztos ki lehet találni valamit. Esetleg a meghatalmazás szigorú feltételekkel. Vagy ilyen esetekre "mobilközpont".
@miva?: A cél szentesíti az eszközt, szerintük, úgy vélem!
A cél: a gödör..
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Mozgóurna. Ha már hallottál róla. Ha nem akarunk kékcédulás csalásokat, akkor ad1 kérni kell az önkoritól, hogy a tartózkodási helyeden szavazhass. Ennek ez a módja.
De érv. Mert nem istentől elrugaszkodott kommunista találmányról beszélünk, hanem egy olyanról, ami pl. ausztráliában bevett, és mg 22 másik országban.
Tényleg ez az egyetlen érved? Hogy nem ismered a mozgóurnás szavazást, kommunizmushoz hasonlítod? És nem ismered a választójogi eljárási szabályokat?!
Az sem, hogy ez tipikusan az az eset, ahol joggal nincs helye képviseletnek?! Talán a képviselő majd szavaz helyette?!
Mobilközpont?! Hogy akarod megakadályozni a többes szavazást?!
@miva?: Dehogynem. Nem szeretnék egy olyan kampányt, ahol egyik fele azt ígéri, hogy mindent visszacsinál (ami lehetetlen, szükségtelen és káros), a másik oldal vezetne vissza a középkorba. Oszt lehet választani. Vagy muszáj, majd kiderül.
@miva?: Azért vitázunk, mert hogy mit csinál a választások után attól függ ki nyer.:D
Épp ma került a kezembe a legutóbbi banki számlakivonatom. Mellékelve egy levél, amelyben másfél oldalon sorolják, hogy mely szolgáltatásaik ára változik (emelkedik) aug. 15-től. Egy szóval: mindegyik.
Mert nem fogják áthárítani, nem lesznek megszorítások.
Paripapéló az összes narancsos seggébe vazelin nélkül!
Feleim! A mostani gazdasági válság arról szól, hogy a jólét szétterül a bolygón, szűkölködést hozva ott, ahol eddig volt mit a tejbe aprítani, és bővülést ott, ahol dolgoznak gombokért. Akármennyire is fáj, mi a boldog gazdagokhoz tartozunk, ott is a csóróbbakhoz, akiknél középtávon ez az átalakulás bizony rábaszás. A globalizálódott - internet - világban egészen más törvényszerűségek mozgatják a folyamatokat, mint a hajdani boldog békeidőkben. Nem ártana tudomásul venni, hogy közösségként kell megjelenni az újjátszótéren, és meg kell dolgozni keményen az új pozíciókért. Konkrétan újra kell definiálnunk mindazt az értékhalmazt, amiért érdemes együtt kidolgoznunk a belünket. Ez nagyjából a mi jövő nemzedékünk. A gyerekeink. Ha valaki egy tisztességes utat felvázol, akkor én hajlandó vagyok lemondani arról a pár sörről, meg kirándulásról, ami most belefér. Ha azt döntjük csak el, hohy kinek legyen lopási joga, akkor meg együtt esek pofára veletek, de nagyon keményen. Ma választottak a franciák is, és választottak a görögök. Nézzetek a kerítés túloldalára is néha, és kérdezzétek meg magatoktól, hogy tényleg nem érint minket a bolygót felforgató történet?!
Ebben az aspektusban Orbán császár csak egy cirkuszi uszkár, az oligarcháink meg Monacoban nem is tudnak jachtot birtokolni, miközben úgy száguld el a tudás felettünk, hogy az valami csuda. Ha az átlag ázsiai produktív tudása és terhelhetősége 10szerese a miénknek, akkor miből akarunk 5 év múlva új autót venni? Ha nálunk a szolgáltató szektor a fodrászt jelenti, és nem a gazdasági tanácsadót, akkor milyen világban élünk? Ha a termelésünk gyakorlatilag könyöradomány azoktól, akikben buzog nyugaton némi európai protekcionalizmus, akkor mire verjük magunkat? Nagyon nagy gáz van, kedves barátaim, és ezt a nagyon nagy gázt messze elkerüli kommunikációjában minden magyar politikai tömörülés. Arról vitatkozunk a cunami érkezése előtti percekben, hogy kinél legyen a homokozólapát a fövenyen építendő túristalátványosság kivitelezésénél.

Eszeteknél legyetek!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ismerem a mozgóurnát. Már megint pofozod magad. :)

A monarchia is bevált sok országban, pl az általad említettben. Így legalább tudom, hogy te is támogatod. :)

"Mobilközpont?! Hogy akarod megakadályozni a többes szavazást?! "

Regisztrációkor nem szavazol.
Kötelességemnek érzem, hogy figyelmeztesselek benneteket arra, hogy blog.hu-n egy Stefánia-hasonmás garázdálkodik, az eredetihez a megtévesztésig hasonló profillal és avatarral. Ez a csaló gazember mindenféle romlott, perverz és felháborító üzenetekkel próbálja a kemény munkával felépített elismertségemet és hírnevemet bemocskolni.

Ne dőljetek be a csalónak!
@Stefánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány): Tudjuk, elég gyakran megfordul errefelé. Azt állítja imádod Viktort, nem dőltünk be neki, ne izgulj.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Nem mondod, hogy a regisztrációkor nem szavazol?! A mobilközpont egyet jelentene a regisztráció elejtésével. A lényeg az lenne, hogy a szavazás előtt x határidőig tedd meg. Az, hogy reggel odaállítasz és azt mondod itt vagyok és szavazok, az nem az.
@Stefánia kisasszony KME: Sőt, még mindenféle halott nácikon élvezkedik, holokauszttagadó. De ne aggódj, Fabius általában rövid úton ki szokta vágni.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Na ez a poén benne, hogy ők azt hiszik hogy mézesbödön, de mi tudjuk, hogy az gödör:D:D
@miva?: Mintha én írtam volna...

Szinte szó szerint erről beszélgettünk itthon, pár éve, meg azóta is.
@miva?: Nem értem miért aggódsz. Hát nem vagy boldog, hogy olyan ország polgára vagy, ahol a műkörmös is aranykalászos gazda, és ő a korábban csődbe ment gazdával a földeken dolgozik, hogy legyen friss zöldség és gyümölcs az asztalodon?!:P
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: asztalodon?!:Ezért értelmetlen a mobilközpont.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Hát ez az egyik baj.:( A másik meg az, hogy minket facsarnak ki, hogy legyen mit felnyalniuk.
Egyiptomban is elkezdték összeszámolni a szavazatokat. A franciáknál meg úgy néz ki taroltak a szocik.
őszintén szólva a magyar közélet egyetlen vidám pillanata az volt, amikor az előbb rátévedtem egy blogra, ahol Stefi próbálta megmagyarázni, hogy nem ő kínálta fel narancssárga ánuszát, hanem egy álStefi.

Egyébként nem is értem, hogy a kötelező választást, hogyhogy nem fineszék találták fel. Akkor ugyanis kötelező mindenkinek regisztráltatni, még akkor is, ha más útlevele is van, mert ugye a magyart nem lehet leadni. Braziloknál ugye kötelező választani és aki nem regisztráltat, szavaz, azt megbüntetik. És mindig lehet tudni mindenkiről, hogy merre jár/hol lakik.
@tucano: "Egyébként nem is értem, hogy a kötelező választást, hogyhogy nem fineszék találták fel."

Nagyon egyszerű. Ugyan annak a rothadó fának a férges gyümölcse mindkettő.

"Braziloknál ugye kötelező választani és aki nem regisztráltat, szavaz, azt megbüntetik. És mindig lehet tudni mindenkiről, hogy merre jár/hol lakik."

A vörös kontinens már csak így működik.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ez nem igaz! meddig bírod még?? Hagyd már a 3,14csába! Kósalajosi limbólécet vereget már, mondom; megírta, hogy debreceni, szerintem neki onnan ez a dolga.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Tudod az az zavar mindkét javaslatban, hogy nem a szavazói tudatosságot akarják növelni, hogy felelősen válasszunk, hanem mind a két párt a saját pecsenyéjét sütögeti. A kevés szavazói arány a fidesznek, a nagyobb az mszp-nek jó. De nekünk egyikőjük sem.
@a szív fészkei: Ne bántsd, most tök véletlenül a posztról beszélünk.:D
@Stefánia kisasszony KME: Akar nácitól nordikus gyereket a klónod? Ha nem, akkor tudjuk, hogy csak le akar járatni és feleslegesen üget poros lába nyomában, utol nem érhet. Nyugodj meg,.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Az usában is le kell jelentkezni. Ez az esküdt rendszerrel is összefügg. Csak az lehet esküdt, aki szerepel a választójogi listán.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem offolás miatt írok, az engem nem zavar, mint egyeseket Déva várából :-DD, csak a kis vitapartnered úgyse nem akarja elfogadni, amit írsz.

Ukáz, hogy mostantól a baloldalra kell fogni a matteltolcsys fideszérát.
@tucano: "Egyébként nem is értem, hogy a kötelező választást, hogyhogy nem fineszék találták fel."

Azert az MSZP tolja az otletet, mert rengeteg szavazo mar most is, de ha a szocik jol csinaljak a Fidesz '10 ellotti taktikajat akkor meginkabb, kormanyellenes hangulatban lesz a valasztasok idejere. Ha pedig kotelezo lenne a megjelenes, akkor sok - kormannyal elegedetlen szavazo - a pillanat heveben donthetne ugy, hogy megis csak ervenyes szavazatot ad le, buntetendo a kormanyt. Es jelenleg ki a legnagyobb ellenzeki part?
Az MSZP. Az adott esetben 1-2%-nyi ilyen extra szavazatmennyiseg pedig akar aranyat is erhetne...
Nem hulyek azok, meg ha meglehetosen sunyi is amit csinalnak.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Mikor nem a pacsenyesütés volt a céljuk?

Sulík ötlete nem tetszik itt senkinek? Ki lehetne vele szűrni a lejárt lebbencstészta-virsli-babkonzerv mentén szavazókat és az azok szavazatát megvásárlókat is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Az USA-ban a pozitív diszkrináció is elfogadott.

És mint mondtam ennyi erővel a monarchiát is visszavezethetjük, vagy akár a halálbüntetést, kommunizmust. Az kurvára nem érv semmire, hogy máshol van. Unom már, hogy mindig másokat majmolunk, alakítsunk már ki végre saját berendezkedést és azt védjük. Ne a másokét erőltessük magunkra minden áron. Ötleteket lehet meríteni, és ami jó azt tényleg vegyük át, de ne másoljuk le 1:1-ben. Ezért ellenzem az USE-t is.
@Blogger Géza: hát igen, meg se próbálsz még a látszat kedvéért sem valami érdemit mondani, nem csalódtam benned :)

figyu gézu.
kapsz tőlem egy rekesz sört.
vagy pezsgőt, vagy amit csak akarsz.
csak egy dolgot kell érte tenned cserébe, és tiéd a rekesz pia: csak mutass egy nikket a neten, amelyik nagyobb orbánsegg-nyaló, mint te. csak egyet. csak egyetlen egyet. de tényleg. és akkor tiéd a rekesz pia. eskü.
rajta, mutass ilyet, ha tudsz...
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Nem, csak félreértette a szitut. Azt hitte még mindig a régi lemez megy.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Talán az én hibám, hogy magamra hagysz?! Nem vagy se te, se Boli, se Egér. Hát mivel mulassam az időmet?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Hogy te milyen ádáz vagy!! Megírta a miniszteriális viszontválasz, hogy azért lett műkörmö szegénykém - és most figyuzzz - mert aranykalászos gazdaként a szoci ződbárók korában nem jutott fődhő! De most igazság tétetett, felkelt Mátyás király tetszhalálából, vége az oligarcháknak!!!
"Lassan folyik a szavazatok összeszámolása, holnapig biztosan nem fog kiderülni, hogy ki nyert, hivatalosan csak pedig kedden hirdetnek győztest. Az al-Dzsazíra blogja szerint a Muzulmán Testvériséghez köthető Morszi jelenleg tízezer szavazattal vezet, míg Mubarak egykori miniszterelnökének, Safiknak ötezer szavazata van, de mivel a leadott szavazatok száma valószínűleg 23-25 millió körül fog alakulni, ezekből a számokból semmilyen következtetést nem érdemes levonni."

Reméljük nem, annyira hülyék, hogy beültetik Mubarak bábját.
@sárkányfő: JA és hol van Kara kán????????? + Zűrhajós? Vannak azért szilárd bázisai a (tu)tálibi málibének...
@a szív fészkei: á, az a hölgy nettó zsidógyűlölő, ez tölti ki minden gondolatát, egész életét-lényét. szerintem annyira a zsidógyűlöletre koncentrál, hogy azt se tudja milyen pártok vannak nálunk, vagy hogy milyen hónapot írunk.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: "Az kurvára nem érv semmire, hogy máshol van. Unom már, hogy mindig másokat majmolunk, alakítsunk már ki végre saját berendezkedést és azt védjük. Ne a másokét erőltessük magunkra minden áron."

Állítólag ezt csinálja épp a Focista. Nem úgy tűnik, hogy működik.
Inkább másoljuk le Svájcot.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: A pozitív diszkrimináció nálunk is van, csak munkátatók sz@rnak rá. De ahogy az ab-nél utaltam rá, nem ritka kis hazánkban az ilyen adaptáció. Sőt bevett szokás. Tehát nem érv, hogy máshol monarchia, halálbünti van. Új intézmény bevezetésénél mindig megvizsgálják, hogy hol hogy működik. Amit te írsz nem érv.
@a szív fészkei: a zűrhajós most így nem ugrik be. kara kán valóban fajsúlyos versenyző, ezt meg kell adni, de már jó ideje ritkán ír, össze sem vethető gézuval az aktivitási rátája :)

tudom, kemény versenyt írtam ki, de van pár nagy esélyes, de nem véletlenül ajánlottam fel olyan könnyen gézunak a rekeszt, ebben a versenyszámban ő verhetetlen :)
@a szív fészkei: Nem, de nem trianonozik, vagy izraelezik.:D Nem kell hogy egyetértsen, az úgy uncsi lenne.:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Főfocistánk a lengyelektől imád nyúlni. Alkotmányt ezt azt.:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Meccset. Hát ez szép. Inkább nézel 22 rohangáló pasit, mint velem csevegj:((
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ez igaz. De nem azért voltam, mert nem érdekelsz, hanem mert vizsga időszakom volt.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Köztudott, hogy mi férfiak bunkók vagyunk.
Meg büdösek is.
:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Mubarak emberét visszaültetni?

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én erre csak azt tudom mondani, ha ennyire tetszik Svájc nyitottak a határok. A társadalom tehetetlenségét meg nem oldod meg cupipástéval.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Sajnálom én azért nem fogok támogatni egy törvénytervezetet mert máshol van és működik. Ha nem illik bele az elveimbe akkor szarok rá.

"A pozitív diszkrimináció nálunk is van"
Tudom, és sajnálatos.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Meg alkoholisták és verjük a feleségeinket. :)

A női részt inkább nem írom le. :P
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Inkább, mint a kiszámíthatatlan!
És ezzel most nem Izrael érdekét nézem, hanem a térségét!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ja ezért ült ott évekig egy diktátor.

Szóval Viktort nyugodtan királlyá koronázhatjuk, ha az a térség nyugalmát biztosítaná? Téged meg bármikor lelőhetnének ha felszólalsz ellene.

Ott már rég probléma van ahol a diktatúra elfogadható alternatíva.

Ha Izrael meg nem provokálná a szomszédait akkor lehet nem lenne probléma. /ha továbbiakban ezzel kapcsolatban mondanivalód van, bújjunk be a szögesdrót mögé/
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Kérdésem: Melyik térségi államban van demokrácia? Görögországig bezárólag..
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: "A társadalom tehetetlenségét meg nem oldod meg cupipástéval."

És ha az oktatást is átkopizom?

Egyébként meg lehet, be kéne látni, hogy nekünk ez nem megy. Erről ugatott Széchenyi, erről ugatott Ady.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Törökország, Görögország. És jelen pillanatban Egyiptom arra tart, ha Mubarak sleppje nem gátolja meg. Az Arab tavasz hatalmas változást hozott a térségben.

Hasonló helyzetben van most Líbia, Tunézia és ebbe az irányba tart még néhány állam, jelenleg a legforróbb Szíria.
Csók a családnak. Remek összefoglaló elsősorban Rodeo örömére. :)

youtu.be/OtjTv78j4DE

Ja és korábbi törlesztés a mi lesz az EU után ügyben. Csak, hogy látszódjon a hivatalos álláspont is.

www.barikad.hu/elet_az_europai_unio_utan-20120617

Szóval tépjetek sorszámot és lehet kezdeni a kötelező fikázásokat. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Köszi, velem nem hitették el, hogy bűnös, szar nép tagja vagyok. Én hiszek abban, hogy képesek vagyunk rá. HA neked a "moslékzabáló" lét megfelel az a te dolgod.

"És ha az oktatást is átkopizom?"

Az se old meg semmit. Ezek a társadalmak nem azért működnek, mert jó az oktatási rendszerük, vagy jók a törvényeik. Van egy normális társadalom felfogásuk, ami kitermelte ezeket a dolgokat. Ha beimportálod őket attól még ugyan olyan szar marad minden, csak még azt is szidni fogod. Ezt nem akarja senki sem felfogni, csak mindig majmoljunk valakit, mert nála működik.
@Gábriel angyal: Akkor kezdem én.

Miért is volt nekünk olyan jó az oroszok árnyékában? Inkább a németek köszi, azok tettek is valamit ezért az országért.
@saravad: Persze, csak kezd elfajulni ez a nemzedéki utálkozás. Borzasztóan durva lett a hangnem, a hozzáállás, és a gyengéket most azonnal elsöpörni akarók nem gondolják, hogy bármikor lehetnek ők is kiszolgáltatott szarok. Akár holnap is...

Egy ma nagy hangon nyuggerző, nagy adót fizető, a reklámok imádott célcsoportja negyvenes két mp alatt lehet tolószékbe kényszerült nyomi egy hiperkocsiban is. És akkor az ő nyálcsorgatását x évtizedig fizetik mások, aki szintén a kihalálására apellálnának boldogan. Basszus, kérek kis empátiát!!
@sárkányfő: Neel Armstrong néven őrjöng, ha emiatt kitiltják, akkor előveszi a többi 450 űrhajós eltorzított nevét és jön újra...
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Egyiptomban balhé lesz, nagy! Ezt akarják megakadályozni egyesek. Szíria más tészta, valóban, és Tunéziára, Líbiára sem fogadnék nagy tétekkel!

De jó éjt, mára nekem ennyi adatott.ideje, hogy álmom elaltasson.
@Gábriel angyal: Mármint ha a bulvár legalját olvasnánk, amit belinkelsz a barikád neve alatt? Kösz nem. Látod Gabe, még a görögök se akarnak euró nélkül élni, hidd el vona gabe se akar eu nélkül élni. Túl jól fizet.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Holnap derül ki. Úgyhogy ujjakat keresztbe:D
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: A pozitív diszkrimináció hasznos. Jó célt szolgál. Csak egyesek hiszik azt, hogy majd a világ egy reggel ráébred, hogy milyen rossz dolog a diszkrimináció. De a végén megint megkapom hogy nősoviniszta vagyok. A fidesz pont az elveibe illesztget innen-onnan lopott dolgokat. Az nem zavar téged? Hogy bármit felhasználna, csak érdemben ne kelljen megdolgozni a szavazói elégedettségért? Legyen regisztráció, mert az nekünk jó. Legyen az alaptörvényben ez az, mert nekünk jó. Ha időközben nem jó, akkor változtatunk, a lényeg, hogy játszuk a hülye kis költséges játékunkat, és a szavazatokat akár piszkos módon és etikátlanul is megszerezzük.
@a szív fészkei: Pont ma mondtam egy 42 éves imbecilnek pont ezeket. Mert szerinte a nyugdíjasok ne szavazzanak. Viktor kitalálta, hogy ne legyen általános és egyenlő a választójog, legyenek egyenlőbbek. Így minden hülye ötletel. Azt hiszik, hogy ők pont szavazhatnának, pedig nettó másfél millió felett nem garantált. Mert az aprópénzt becsengető mezitlábas egyszerű ember nem tétel és nem érdekli őket. De olyan büszkék a kis minimálbér után becsengetett forintjaikra, úgy feszítenek, mint két cső tengeri egy zsákban.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Vagy csak egyesek balhét akarnak, mert ez az Egyiptom nem szolgálja az érdekeiket.

Ők viszont vérrel mondták el, hogy mit akarnak.

Jó éjt.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Sajnálom ha szerinted a rasszizmus jó és követendő.

A FIDESZ-t meg pontosan tudod, hogy nem szeretem.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Te milyen rasszizmusról beszélsz cukorfalat?! Én a pozitív diszkriminációról beszélek, meg a fidesz elmebeteg ötleteléséről és te meg előkapsz rasszista kártyát?! Te szedsz valami tudatmódosítót?!
@keresztanya fabi(en): Jaj, te lemaradtál a nagy bejelentésről. Merthogy itt is volt és bejelentette, hogy valaki ocsmányságokat irogál a nevében:D:D
"A parlament feloszlatása után a hatalmat gyakorló Fegyveres Erők Legfelsőbb Tanácsa (SCAF) közben kiadott egy ideiglenes alkotmányt, aminek tartalma egyesek szerint arra utal, hogy a katonai tanács hosszútávon sem akarja kiadni a kezéből a hatalmat és az új elnöknek csak jelképes szerepe lesz a hatalomgyakorlásban, nagyjából annyi, mint a királynőnek Nagy-Britanniában. Az ideiglenes alkotmány többek között arról rendelkezik, hogy katonai kérdésekben a katonai tanács hozhatja meg a döntéseket, ők hívják össze az alkotmányozó gyűlést és vétójogot kapnak az új alkotmány elkészítésénél. Az alkotmány azt is kiköti, hogy mivel a parlamentet feloszlatták, az új elnök az alkotmánybíróság előtt fog esküt tenni. A rendelkezés szerint az új alkotmányt népszavazással erősítik meg és csak egy hónappal utána tartják meg a parlamenti választásokat."
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Nem biztos, hogy a saríja alkalmazása lenne Egyiptom érdeke. de félek tőle, így lesz!
Leila saida, béke Veled!
@keresztanya fabi(en): Inkább alul nem lehet.:D Ez az ötödik sally monthy python stílusban.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ne viccelj már, ennyire azért nem kellene rasszistának lenni. Azért mert egy vallási töltetű párt nyer választást még nem vezetnek be választási törvényeket. Németországban miért nem lehet rabszolgákkal kereskedni. Pedig ez benne van a bibliában és keresztény párt van hatalmon.

Kurva unalmas már ez az iszlám=diktatúra dolog. Törökországban érdekes módon nem így működik.

Más keresztény országok meg jóval diktatórikusabbak mint egyes iszlám országok. Akkor mi is szégyelljük magunkat?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Saríja alkalmazása eddig egy muszlim ország érdekét se szolgálta, csak a szélsőségesekét és a muszlim papokét.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Lehet. De azok szokták követni a diktatúrákat!
Egy gyékényen árulunk mostantól, habíbi! Én is rasszistának lettem kikiáltva..jó éjt!:-)
"A Guardian szerint 1274 szavazókörzet szavazatainak összesítése után Morszi 300 ezer szavazattal vezet Safik előtt: 842 577 szavazata van, míg Safiknak csak 541 785."

Lehet elkezdeni rettegni a gonosz Saríjától. :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az én Csokifiú mániámmal?!;)) Úgy nézek én ki? Te is annyira vagy rasszista, mint én, semmennyire. Csak vladysnak fogalma sincs arról, hogy mi az a rasszizmus. Tegnap Egér volt rasszista, mert rosszat mondott a magyarokra. Volt is takarodj az országból neki rendesen:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ja igazad van, jobb lenne a soviniszta használata. Mivel azonban ti se használjátok rendesen a nácit gondoltam ez nem zavar titeket. Azonban látom a kettős mérce továbbra is a vallásotok része. :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Majd ha lesz időd, remélem ezt megválaszolod. :D

"Más keresztény országok meg jóval diktatórikusabbak mint egyes iszlám országok. Akkor mi is szégyelljük magunkat? "
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nagyon bírlak! :-DD

Milyen seperc alatt lehet nyomorékká, munkanélkülivé valaki! Nem kívánom, hogy megtapasztalja, de az ilyen hübriszes nagypofájúakat utol szokta érni azért a nemezis.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Na ezt én már mikor megtettem. Csak a válaszaidból következtettem az agyörvényeire. Mitől buktál ki?
@keresztanya fabi(en): Jaj ne. Ennek tényleg ez a foglalkozása. Bölcsésznek is beteg, ha az.
@a szív fészkei:
a rétvári kisasszony mennyire bazsajg, olyan hülye, mint egy frusztrált buzi...kis csinoska dajcstomi gusztusa
@a szív fészkei:

etel közben arrébb lépett, sohasem találják meg etelt és közben lejár a szavatosságuk

brühühühühühühühü
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Angliában és Olaszországban is vannak sária kompatibilis befektetési törvények, Hongkongról nem is beszélve. Persze nem a sáriát vezették be, meg egy huszárvágással a sária bíróságot is kikerülték, de hogy ki tudják kerülni az EU kamatadót mindenre hajlandók:)
@keresztanya fabi(en):
elég volt a @sparhelt, és a @lavór hsz-eket megnézni, megfelelő logotipussal azóta döcögök...

1200 év alatt még egyetlen egyszer sem győztünk...a többi rablómese azokat ünnepeljük akiket legalább nem basztak seggbe csak lecsapták mint a taxiórát mint horthymiklóselvtársat brühühühühühühü
@tucano:
deixámolos merda é merda jamáis cambiará ser batatinha rsrsrsrsrsrsrsrs estás bem?
@rodeo36: tudo bém aqui:) inverno ridiculo de nordeste, calor e humidade. E vc deixou de colocar mais músicas boas pra escutar da noite kkk Aqueles abrcs!
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: "Egyiptomban is elkezdték összeszámolni a szavazatokat. A franciáknál meg úgy néz ki taroltak a szocik. "

remélem mindenhol megdöntik az orbán rezsimet... és a szavazataikkal üzennek a fides mafiának

;)
@tucano:
queremos algo que é nostro e vamos fazélo
www.youtube.com/watch?v=zKlgIhERPCU&feature=related
entende que homem quer o mundo
@tucano:
és itt a azn istenek istene könyörög, mert TERMÉSZET ANYA MÉG NÁLA IS NAGYOBB ÉS HALLGASD...NEM LEHET FÖLDANYÁT FELÜL íRNI

itt bejön az, hogy az operaénekesnek van hangja:

döntsd el, ezek a világ legjobbjai:

www.youtube.com/watch?v=vdUgBnv3aQg&feature=relmfu
@tucano:
és akkor angyalok szálltak alá, és zengeni kezdtek (Pavarotti térden állva hallgatta)
www.youtube.com/watch?v=rD6vMH-bpC0&feature=fvwrel
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ismét sikerült azzal elintézni a dolgot, hogy bulvár. :) Egyébként kb. annyira az mint mondjuk a szektATV. :)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Nem érzek itt ellentmondást..a diktatórikus kormányzás nem felekezetfüggő!
Csakhogy, elvileg, a vallás és az egyház szétválasztódott itt-ott. A saríja bevezetése ennek a restaurálását jelenti,nálam. Ennyi.
@Gábriel angyal: A Magyar ATV mióta is bulvár? Sok minden lehet, részlehajló, egyes részei gusztustalanok, mások jobbak, de, hogy bulvár lenne, kétlem.
Akkor a csigabigakettő meg a rötyiklub az mi?
Termékelhelyezés?
@Spániel: Sokszor nem. De általában ilyentájt fekszem. Elcsúsztam Ny-időre... CSak az a fránya Ny nem csúszik ide hozzám. :-DDD
@rodeo36: na, ezek nagyon komolyak, nem két perc mire végighallgatom őket, obrigadao, valeu
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Miért is vezetnék be a Sariját?

Európában érvényben van a rabszolga kereskedelem?
@a szív fészkei: Tőlem megkapod, vagyis megkapja mindenki.

Nem tartom civilizáltnak a hazámat, sajnos, pont az általad írt mentalitás miatt (is).
@saravad: Köszönöm. :-))

Ma a Velencei tónál azért kétszer erősen kiakadt a tahóméterem, ha már a civilizált viselkedés a téma. Húha, vannak figurák....
süti beállítások módosítása